Laitekerros perustuksen alla TISE: llä, jossa on kohotettu grillatappi

Kysymys: kovka999

Tervetuloa! Pohja tessa, jossa grilli on korotettu maanpinnan yläpuolella. Maaperä on grillattu 15 cm. Maaperä on savi, kova. Pohjaveden taso keväällä on vain 0,5 m, syksyllä 1,5 m.

Mikä on parempi järjestää lattiani koteloon - puiset, lokit tai lattiat maan päällä?

1. Jos puuta, tarvitsevat välttämättä ilmaa. Onko mahdollista järjestää ne jonkin verran grillatahon pohjalle, vai onko se tarpeen grillata itse?

2. Millä etäisyydellä maasta on parempi järjestää puulattiat.

3. Onko tarpeen lämmetä? Ja miten se tehdään?

Jos lattiat pitkin maahan minun tapauksessani ovat parempia, on mahdollista tehdä lattia 40 cm maanpinnan yläpuolella tasolle grillaus, ts. aivan seiniin asti, ja sisäpuolella työnnä vaahtomuovi kuten kuvassa? Loppujen lopuksi aukkoa ei voida täyttää maaperän pilkkoutumisen takia. Sinulla on vain artikkeli kerroksista lattialla kentällä kuvassa 3. Lattian hyvin rakenne on maanpinnan alapuolella, ja aukko on peitetty levyt. Ja lisää kysymyksiä:

1. Eikö tällaista lattiaa olisi jarroitettu, koska maaperä kallistuu ja GWL on hyvin lähellä?

2. Kuinka sitten tuoda vesi taloon? Kiitos!

tiedostojen

Kommentit

Katso, ei ole "parempaa". Sekä tämä että tämä rakentaminen oikeaan suoritukseen saavat normaalin laadullisen lattian. Onko sinulla lattian viivästyksiä? Onko paikoillaan grillata sisäpuolella? Yksinkertaisesti, jos ymmärrän oikein, sinulla on jo seiniä, eikö? Selventää tämä kysymys, niin se on selkeämpi, mitä puheenvuoroa tehdä.

Molemmat rakenteet, mitä tahansa valitset, täytyy eristää, välttämättä.

Kirjoitan järjestyksessä, ensin lattiasta viivästyneenä, sitten lattiasta kentällä ja vastaan ​​kysymyksiisi näistä rakenteista. Ja sitten selvennät seinistä (mitä pyydän edellä) ja valitsemaan, mitä rakennustyötä tehdään.

Paul viivästyy. Kyllä, ilmat voidaan tehdä kuilu, joka on grillata. Tuotteen kokonaispinta-ala on vähintään 1/400 maanalaisesta lattiapinta-alasta ja se on sijoitettava tasaisesti ulkoseinien ulkoreunan ympärille. Yhden tuotteen pinta-alan on oltava vähintään 0,05 m2. Itse asiassa on mahdollista tehdä 1-2 reikää 100x100 (putki, jonka läpimitta on 100 mm) kustakin ala-alan seinämästä (grillattaessa). Etäisyys maanpinnasta määrätään sen grillauksen korkeuden mukaan, jolle laitat lokit. Keskimäärin viiveen pohjasta maahan 50 cm: stä 1 m: iin. Tällaisen lattian rakentamiseen. Jäljelläolevien levyjen pohjalle on asennettu karkea kela. Ne eivät saa sijaita lähelle, vaan yhden tai kahden levyn läpi (niiden välissä on 10-15 cm). Näissä laudoissa viivästysten välissä on eriste. Tässä mallissa on mineraalivillaa, jonka tiheys on 30-50 kg / m3, laatta. Eristyksen paksuus on 120 mm. Tällaista puuvillaa ei ole, joten se on pyöristetty 150 mm: iin. Villan pohja ja yläosa (voidaan kääriä) on suojattava superdiffuusiomembraanilla. Tämä on tärkeää, ei kalvolla, ei kattopuusta, mutta superdiffuusiomembraanilla, jonka höyryläpäisevyys on vähintään 1000 g / m2 päivässä. Kalvon merkki on mikä tahansa, tärkeintä, että höyryn läpäisevyyttä kuvaava luku havaitaan. Et voi päällystää eristystä ja levittää kalvoa viivästyksillä kelalla, aseta eriste ja levitä sitten kalvo. Tukkien päälle on järjestetty pohjalevy laudalta tai pohja vedystä RSD: stä asetetaan. Kaikki nämä hetket on mahdollista tarkastella tarkemmin artikkelissa Lattiamallin järjestelyssä viivästyneenä runko-talossa.

Paavali paikan päällä. Kyllä, tämä kerros voidaan tehdä kaikilla tasoilla (taso myös grillage kanssa). Sinun täytyy tehdä niin, että viimeistelylokeron yläosa on tasainen seinien alussa. Grillauksen alla oleva aukko on suljettu joko levyt, vaahtomuovilla tai EPS: llä, tärkein asia on se, että se on suljettu liikkuvalla materiaalilla, joka voi kompensoida liikkeet ja mitä se suljetaan, ei salli täytepanosten kerääntyä tarpeeksi nukkumaan. Paul ei loimi. Pääset maanpinnan yläpuolelle sen kanssa. Plus lämmin talvi päälle. Plus kerrokset vuodevaatteet (ne kompensoivat turvotusta). Vettä voidaan suorittaa missä tahansa kerroksessa. Se on mahdollista täyttöön, se on mahdollista kytkimessä. Todennäköisesti mennään itse taloon itseensä huurteen tunkeutumisen alapuolella ja sitten (lattian sisäpuolella) se menee esim. Tasolle. Putki, missä se ei ole huoneessa ja jäätymisen syvyyden yläpuolella, on lämmitettävä. Eli jopa maanalaisessa tilassa, kun se nousee jäädytyksen syvyyden yläpuolelle ja ennen kuin itse huoneeseen tulee, se on lämmitettävä. Mitä tulee lattiaan. Kun otetaan huomioon olosuhteet maaperä ja vesi, on parempi tehdä tämä:

 • Särkynyt maa.
 • Hiekka 10 cm, normaali (ei välttämättä joki).
 • 10 cm: n murskattu kivi ja enemmän lattian halutun tason saavuttamiseksi. Eli kaadetaan niin paljon raunioita, että, kun otetaan huomioon myöhempien kerrosten paksuus, puhtaan lattian yläosa on huuhteltava grillauksen kanssa. Suuri murskattu kivi, murto-osa 30-50 mm, nousevasta vedestä.
 • Yleisimmän muovikalvon kerros.
 • Suorakappale, 5-7 cm, ei vahvistettu. Murskattu kivipinta pieni, 5-10 mm, joen hiekka (ei louhos / kaura).
 • Vedeneristys, 2 kerrosta kateaineita ilman sprinklointia.
 • Eristys. Tai vaahto, 120 mm tai EPPS, 100 mm. (on mahdollista 2 60 tai 2 50: ssa). Eristys sopii vain, ei liimattu, ei kiinnitetty.
 • Hieno lattia, 7-10 cm. Murskattu kivi tasoittain hienolla, 5-10 mm, jokihiekka (ei louhos / kaura). Tämä tasoituslevy on vahvistettava 10x10 mesh-halkaisijaltaan 3 mm: n langalla.
 • Lopeta kattavuus.

Kuten kaikki. Kysy, kysy.

Tervetuloa! Viesteissänne huomasin, että grillauksen ja sokeiden alueiden lämmittäminen, kun lattiat lattialla ovat maahan, et pidä tarpeellisia toimia? Mutta loppujen lopuksi, maaperän alle rasvaton paikoissa risteyksessä grillage voi kastua ja jäädyttää! Näin varmistetaan halkeamien muodostuminen lattiatäytteessä kehäalueen ympärillä. Mitä mieltä olet tästä?

Tervetuloa! Viesteissänne huomasin, että grillauksen ja sokeiden alueiden lämmittäminen, kun lattiat lattialla ovat maahan, et pidä tarpeellisia toimia? Mutta loppujen lopuksi, maaperän alle rasvaton paikoissa risteyksessä grillage voi kastua ja jäädyttää! Näin varmistetaan halkeamien ja vikojen muodostuminen lattiapinnoitteessa kehäalueen ympärillä. Mitä mieltä olet tästä?

En rehellisesti näe täsmälleen missä suositukset eivät ole lämpimiä. Sokeilla alueella päätös perustuu tekijöihin:

 • mikä maa
 • mikä rakennusalue,
 • Mikä on pohjan ja suunnittelun syvyys?

Grillaus lämpimään tai ei, riippuu myös:

 • mikä on grillata,
 • mikä takaa sen, huoneen, maan tai maanalaisen.

Siksi kaikki nämä ovat hyvin tilannekysymyksiä. Jos sinulla on kysyttävää rakentamisestasi, pyydä sitä erillisessä haarassa ja analysoimme sen. Muiden lukijoiden haaroista emme ymmärrä kysymyksiä. Jos haluat siirtää kysymyksen erilliselle sivulle, käytä Ask Question-painiketta, oranssi, oikealla.

Kiitos ymmärryksestä!

Tervetuloa! Tarkoitin sitä tilannetta ja tekkia, jotka täällä tuhoutuivat kovka999: ts. Onko meidän tilanteessamme tehtävä sokeiden ja grillauksen sääennusteet? Ja mitä? Kiitos jo etukäteen vastauksestanne!

Hänen tapauksessaan kyllä, on parempi lämmetä. Ja sokea alue ja grillata. Sokea alue - koska maa on kallistumassa. Ja grillata on, koska sen takana on lattian kerroksia. Grillausta, en voi sanoa varmasti siitä huolimatta, mitä merkkiä lattia tulee ulos lopussa. Jos lattia (ja lattianeristys) on suurempi kuin grillata, voi olla mahdotonta lämmittää sitä.

Sinun kirjoitat: "Yhden ilmanpoistopisteen pinta-alan tulee olla vähintään 0,05 m2. Kenties on mahdollista tehdä jokaisen alaosaston seinässä (grillattaessa) 1-2 aukkoa 100x100 (putki, jonka läpimitta on 100 mm)." Mutta ehdotetussa variantissa (reikä 100x100 mm.) Alue on 0,01 m2. Miten niin?

Virhe siellä. "Yhden tuotteen pinta-alan on oltava vähintään 0,05 m2" - oikein vähintään 0,01 m2.

Kuinka laittaa grillata paalun perustuksiin

Päinvastoin kuin ulospäin samankaltaiset matalat nauhatalustat, grillageet siirtävät aina kuormituksia paaluun. On laatta, nauha, lasi grilli. Ne ovat roikkuu, maadoitettu, upotettu tyyppi. Ne on valmistettu betonista (monoliitti, esivalmistettu), profiilivalikoima (I-palkki, kanava), puutavara. Suunnittelussa otetaan huomioon seinät, kateaineet, lattiamäärät, rakennusalue, muut tekijät.

Plate grillage on paaluilla

Monimutkaisen kokoonpanon monimutkaisten rakennusten suurten mittojen ansiosta paalukentät on sidottu suurikokoisiin levyihin. Monoliittinen muotoilu on suositeltavaa, levyjen paksuus lasketaan painamisen perusteella. Pienet grillit on pinottu standardi "piirakka":

 • hiekka ja sora - kaksi kerrosta 20 cm vibrobroilla 10 cm välein vedellä kostuttamalla
 • rengasmainen vedenpoisto - grillauksen pohjan tasolla
 • betonivalmiste - 5 cm solmio ilman vahvistusta
 • vedeneristys - vakiomenetelmä maassa käytettäville teräsbetonituotteille

Kun otetaan huomioon vähäisen grillataution levyn vähäinen syventyminen, on ryhdyttävä toimenpiteisiin, joilla kompensoidaan tai estetään laskostusvoimat:

 • maaperän korvaaminen ei-metallisella materiaalilla - tekniikka on edellä mainittu
 • pohjan lämpöeristys - UShP-pohjaisesti analogisesti, jäykisteitä ei tarvita

Ripustettavat monoliittiset laatat ovat harvinaisia ​​valmistuksen monimutkaisuuden takia. Esivalmistetut muunnokset koostuvat yhdestä, useasta levystä, joita tuetaan tylsistyneillä (harvemmin kierrätetyillä) paaluilla.

Nauhahihna

Rakennusbudjetin vähentämiseksi valmistetaan nauha-tyyppinen grilli. Koot riippuvat tekijöistä:

 • seinän leveys - seinien on sallittava ripustaa 10 cm kumpaan suuntaan useissa riveissä
 • halkaisijoiden halkeamien lukumäärä - yksittäisissä rakennuksissa paalut on yleensä asennettu yhteen riviin
 • korkeus - grillaus lasketaan palkki (yksi span), tämä koko lasketaan SP 63.13330: n

Matala nauha grillata pinon betonivalmistuksessa standardin kanssa vedeneristyspohjineen ennen kaatamista. Monoliittirakenteiden materiaalien vaatimukset ovat seuraavat:

 • betonivalmiste - luokka B7.5 vähintään
 • grillage - luokka B15 ja uudempi
 • liittimet - luokka A400 (vastaa A-III)

Kallistusvoimat ovat läsnä yksinomaan pienissä grillatiloissa, niitä kompensoidaan useilla tavoilla:

 • tyynyt ei-metallisista materiaaleista + upotetun nauhan täyttö hiekalla, sora
 • eristyspohjat, sokeat alueet, laipat - analogisesti MZLF: n kanssa, XPS-laajennetun polystyreeniarkit (URSA, TechnoNIKOL ym.) pinotaan vedenpitävyyden perusteella

Riippumatta grillauksen tasosta pintaan verrattuna on tarpeellista tyhjennysviemärijärjestelmä, joka tyhjentää kosteuden paikoillaan olevista paaluista.

Monoliittinen nauha

Perustukset, joiden grillaus kaadetaan muottiin, ovat suurempaa tilamurtumaa verrattuna esivalmistettuihin rakenteisiin. Grillitavaraa on vahvistettu kahdella hihnalla, joista kussakin on käytetty vähintään kahta jaksoa, joissa on jaksollisen osan vahvistaminen.

Monoliittista grillausta 90 prosentissa tapauksista käytetään tylsistyneissä paaluissa, koska:

 • materiaaleilla on sama resurssi, lineaarinen laajennus
 • Monoliittisessa grillataiteessa on helpompi haudata korkit, joista niiden ulkonevat vahvikkeet ovat
 • käytetään samanlaisia ​​vedeneristyskoostumuksia

Riippumatta maanpinnan yläpuolella olevan monoliittisen grillatilan sijainnista on välttämätöntä asettaa viemäreitä, jotka ohjaavat maaperää ja pintavettä betonipilvistä.

Keräysnauha

Puurakentamistekniikoissa esivalmistetut pino-grilli-pohjat ovat ihanteellisia. Palkit palkista, I-palkista, kanava pysyvät sisään korkissa, liitetään puolipuuhun tai hitsaukseen. Konkreettisen työn puuttuminen antaa sinulle mahdollisuuden:

 • pienempi budjetti
 • aloittaa seinien rakentaminen seuraavana päivänä

Yhdistetty teippi niiden raudoitetuista betonipalkkeista on harvinainen, yksittäisessä rakenteessa ei käytännössä ole kysyntää. Suunnittelun monimutkaisuus on kahden palkin liitoksissa yhden paalin kärkeen.

Vaikein asia sitoa monoliittiset grillausruuvin paalut. Siksi ne ovat yleensä sidoksissa palkkiin, I-palkkiin, kanavaan. Muuraripalkkeihin käytetään kahden hitsatun kanavan kahvaa, joka on asennettu reunaan.

Stack grillage on paaluilla

Rakennuksissa, joissa on raudoitetut betonielementit, voidaan käyttää lasihiutaleita. Se on polvisuojuksen ulkonäkö, joka on asennettu levylle, jonka mitat ovat pituudeltaan enintään 15 cm ja korkeus 30 cm. Samaan aikaan kokonaiskorkeuden tulisi olla 40 cm enemmän kuin lasin syvyys. Suunnittelulaskelmat ovat vakiona:

 • räjähtävä - nurkkapää + pylväät
 • taivuta - lasi + levy

Lasialueen kehyksen vahvistamista laajennetaan alareunaan - liittyy laattojen tasomaiseen ruudukkoon. Jokainen kuppi on 4 paaluilla, joita käytetään sarakkeiden asentamiseen. Siksi teknologia on kysyntää teollisuudessa ja maataloudessa.

Suspendoitu grillata

Haitat korkea grillage - monimutkainen muotti, tarve Zabirko kompensoidaan puchnistyh maaperässä Ei taivutusvoimia, tyynyt ei-metallisia materiaaleja, kaivaukset. Monoliittisille grillauksille käytetään useimmin porotettuja paaluja. Esivalmistettujen grillataulujen palkit liitetään useammin SHS: n kärjissä.

Ripustustilan etuja ovat:

 • kevyt vedeneristys
 • rakentaminen vaikeissa olosuhteissa
 • budjetti säästöjä
 • lyhentää kohteen ajankohtaa
 • rakenteen korkea säilyvyys

Haittapuoli on kyvyttömyys valmistaa lattiaa maahan - kaikki muut tekniikat (lokit, laatat) ovat kalliimpia. Kun rakennat mökkiä rungon, hirsi- ja puolijalostusteknologian kanssa, rakennusbudjetti on aina minimaalinen. Siksi kustannukset reikä, eristys viestinnän maanalainen ei voi vakavasti lisätä kustannuksia neliömetriä kohti.

Maanalainen grillata

Maanalainen vaihtoehto on taloudellisesti kannattava, jos hankkeessa on tekninen maanalainen kellari. Grillierän etuna ennen nauhan perustaa perustuu paaluihin:

 • sen jälkeen, kun se on kaiverrettu monoliittiselta nauhalta, lautaselta tai esivalmisteen valmistuksesta, voidaan poistaa alle 5-10 cm maaperä
 • kaikki kuormat siirretään SHS: lle tai kyllästyneille paaluille
 • Tangentiaalisia leivontarpeita kompensoidaan kerroksella hiekkaa, kun täytetään grillauksen nauha

Maaperän monoliittirakenteen pohjan alla oleva rako on suojattu levymateriaaleilla. Vakio nauhalle MZLF tätä ei voi tehdä. Vedenpitävyys, viemäröintijärjestelmä voi lisätä minkä tahansa raudoitetun betonirakenteen resursseja, mikä on välttämätöntä kaikenlaiselle alhaiselle grillausta varten.

Grilli

Jos rakennuspaikan turvotuskerroksen syvyys on alle 12 m, on järkevämpää käyttää matalaa tyyppiä olevaa maatyyppistä grillata. Jännitysvoimien kompensoimiseksi riittää jättää 10 cm: n rako maan, levyn ja nauhan väliin. Molemmin puolin rako suljetaan levymäisellä materiaalilla siten, että se ei täyty, eikä maadoitusta maata.

Käytännössä tekniikka tuotetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • kaatamalla kyllästynyttä paalua muottiin vahvistamalla
 • hiekka tyynyt
 • Täytä grillatappi siihen upotettuihin paalunpäähän
 • hiekan täytön poistaminen hihnan pohjasta
 • teknisten aukkojen suojaus sivuilla tasainen liuskekivi
 • hiekka täyttö
 • sokea valmistus

Nousevan maanpäällisen nauhan yläpuolella on samaan aikaan rakennuksen socle. Maanalainen ilmaus vaatii ilmaa monoliittisessa rakenteessa. Siksi on suositeltavaa lisätä grillauksen korkeutta 0,6 m: iin, jotta hengitystiet eivät ole alle 0,4 metrin päässä nollatasosta, muuten talvella nämä reiät estävät lumen.

Niinpä paalujen grillaus on useimmissa tapauksissa edullisempi kuin muuntyyppiset perustukset matalarakenteisissa rakenteissa. Piles kulkevat talteenoton läpi, luottaa laakerikerrokseen. Rostverk kerää operatiivisia rakenteellisia kuormia ja jakaa ne tasaisesti. Puhalluspuikot ovat täysin poissa, mikä takaa rakentamisen mahdollisimman suuren resurssin.

StroyDestroy

Rakentamiskäytäntöämme tulimme siihen johtopäätökseen, että ensimmäisessä kerroksessa päällekkäinen optimaalinen järjestelmä, jos ei ole kellarissa tai maanalaisessa tilassa, on lattia pitkin maahan. Vaikka omassa talossa puulattia olisi alunperin varustettu lokeilla, suhteellisen lyhyessä ajassa se voidaan muuntaa luotettavaksi, ei-liikuteltavaksi kerrokseksi, johon voit laatoitella, joka voidaan upottaa lämmitysjärjestelmään putkilla tai sähköllä. Tällaista lattiaa ei puhdisteta. Lisäksi järjestämällä lattia maahan, poistamme kuorman grillata, mikä antaa meille mahdollisuuden rakentaa seiniä raskaammista materiaaleista, kuten pierc, monoliittinen betoni ja järjestää betonin päällekkäisyyksiä.

Tässä projektissa, porakoneiden roikkuvan roskien sisällä, joka ei murenna savimassaa, on turpeen kerros poistettu ja geotekstriilit on asetettu. Geotekstiilin yli 10 cm: n kerrokset on täynnä hiekkaa, joka on täynnä värähtelevää levyä ja päästetty veteen. Kun hiekka kimmoistuu kuin kivi, voit kävellä sen päälle, eikä pohjaan jää jälkiä.

Kun lattiakakun pohjalta on riittävästi hiekkakerrosta, kaivetaan kaivoja, joihin viemäriputket asetetaan asianmukaisella kaltevuudella, vesijohtoputkilla ja letkuilla sähkökaapeleiden asentamiseksi.

Kun putket on asetettu, asetetaan kerros ryöstöä, joka kerroksen kerroksen lisäämiseksi lisää hiekkaa.

Seuraavana vaiheena on maanpinnan oikeanlainen vedenpitävyys. Koska maa on aina märkä, siitä tulee kosteuden kapillaarinen imu ja se nousee hiekan ja raunioiden läpi. Luotettava kosteuseste on matalapainepolyeteenistä valmistettu kalvo. Kuoren muodon vuoksi kalvo menestyksekkäästi korvaa aiemmin käytetyn kevytbetonin kerroksen vedeneristämisen sulattamiseksi. Itse asiassa poikkileikkauksessa kalvo on tilava kehys, joka kestää valtavan painon. Noudata päällekkäisyyttä luotettavasti kosteuden varalta.

Aseta kerros ekstrudoitu polystyreeni EPS kalvolle niin, että talon lämpö ei pääse maahan.

Seuraavassa artikkelissa käsitellään ommelluista polyetyleeniputkista valmistettujen lattialämmitysjärjestelyjen järjestämistä.

Haluatko rakentaa oikein? Jätä kommenttiin kommentit mihin tahansa viestiin tai soita numeroon +79646264527.

Lattiat talvella talvella?

Hyvä päivä. Seuraava kysymys on kypsä. Pitäisikö minun tehdä lattiat talvella talvella? Tällä hetkellä valmistetaan grillata ja täytetään ja täytetään tamping. Halusin tehdä välittömästi lattiat maan päällä päätepisteestä 5 cm PPS: n ääriviivalla, mutta nyt epäilyt syntyivät, ja jos en nostanut eikä lattiaan talvella. Mitä sanot rakkaat rakentajat? Loppusanat Talo rakennetaan ensimmäistä kertaa, ei vaivaa paljon))

Sinun ei pitäisi kiirehtiä: täyte täyttyy keväällä, ontelot betonin alla ja todennäköisyys, että se räjähtää on korkea - maa jäätyy - varmasti korottaa betonia. Kuinka paljon - riippuu maaperästä. Minulla oli esine (vuonna 2005 tuntui olevan kylmä kuukaudessa) yhden kerroksen talon 12 * 15 lautasella nostettu 30cm! En suosittele.

eli täyttö täyttää ja odottaa levyn kaatamista. Selvä, kiitos vastauksesta. Sitten vähän pois aihe kysymys. Menossa nostaa tässä pie: maata, hiekkaa juntta noin 20-25 cm, peitetty katemateriaalin (vedenpitäväksi), PPP 5 cm, vahvistaminen ja takalevy 10 cm ja pakollinen cut-off päässä pohjan ääriviivan Epps. Mielipiteesi?

Miksei ole selvää, miksi tämä maa sulkee betonitiivisteen?

Nauha ei nosta eikä repeä, monoliittinen levy. Saalis vain vesittyneillä mailla.

Sellaiselle levylle ja irrottamatta nauhalta, jotta voisit liikkua erikseen säätiöstä.

Yhdessä olen samaa mieltä, että täytennän nyt ja lähden kevääseen asti ja siellä hyytää ja teen kakku Feng Shuin.

Olisi naitava uskoa, että rakentaminen loppuu.

1. täyttö alustalla, itsekompaktilla, tampingilla

3. Murskattu kivi (niin että jyrsijät eivät syö vaahtoasi ja kosteuden kapillaarista imua)

4. Hiekka kerroksella

5. PE-kalvo 200 mikronia

6. PSB-S - 35 GOST tiheydellä 25 kg / m3 tai EPS

8. betonipinnoitus soran päälle

Kohdat 2-3 periaatteessa voidaan myös korvata hiekalla korkeudesta riippuen. Monet suosittelevat geotekstiileja vielä rauniot ja hiekka.

Olisi naitava uskoa, että rakentaminen loppuu.

Sv rakentava vastaus kiitos. Korkeus maanpinnan yläpuolella on 50 cm - joten koko kakku ei sovi)) Geotekstiilit on vaihdettava ja murskattu kivi hiekalla. Elokuvan sijaan haluan tehdä ruberoidia, kuka hän on uskottavampi. Mutta onko mahdollista korvata vaahtopaneeli eli vaahto? Vaikka rehellinen, en pidä tätä vaahtomuovia, mielestäni foamlex on paljon turvallisempi ja se, että pudotus yleensä tehdään?

Kiitos linkistä, jo luettu. Kuinka monilla ihmisillä on niin paljon mielipiteitä. Ilmeisesti koska maaperät ovat erilaisia)

Voit korvata vaahtomuovin, jonka kanssa kirjoitin. Hinnalla voin kertoa, mistä vaahtomuovi on juuri 35 vierasta (tehnyt 5 cm 2 kerroksessa päällekkäisyyksillä). Jos alue ei ole suuri, on parempi ottaa EPS - on mukavampaa työskennellä ja se on tiheämpi. 5cm irrottamiselta riittää.

Näin se oli kanssani:

Peitin hiekkaa, kaatanut sen, rypistin sen kerroksittain, laittoin 200 mikronin filmin

laita vaahto 2 kerrokseen

Laitan ruudukon, jonka halkaisija on 5 mm 50 x 50 kennolla ja lähettämättömiä lamppuja profiilista 27 * 28, oli kiinnitys, jossa käytettiin lasikuituvahvisteita, jotka leikattiin 50 cm: iin ja pakattiin maaperään vaahtomuovin läpi. Kun majakat olivat esillä, heidät kiinnitettiin rinteille

hyvin ja tulvii majakat

Seuraavana päivänä aloin vettä laastia.

Hallinnoija korjaa kuva, en tiedä miten kiertää ((

Olisi naitava uskoa, että rakentaminen loppuu.

Samasta syystä, että se rikkoo lasipulloa vettä jäätyneessä ympäristössä. Ehdottomasti kuiva maaperä on vain laboratoriossa kalsinoinnin jälkeen, luonteeltaan se ei ole.

Syksyn kosteus tulee varmasti kellarissa olevaan sisäpuoliseen sinuspiiriin m / d-levyn ja nauhan liitoksella - tämä on maata ja tulvii.

Sekä nauha että monoliittinen laatta nostavat pakkasella aina, jos niiden alapuolella oleva maa jäätyy läpi, eikä ole olemassa mitään vastahakoisia rakentavia ratkaisuja. Mutta muodonmuutoksen suuruus riippuu monista tekijöistä, jotka voivat olla pieniä ja näkymätön silmään. Tästä syystä talvella ei ole suositeltavaa jättää kuormittamattomia nauhan perustuksia ilman toimenpiteitä maaperän jäädyttämisen estämiseksi (ne lämmittävät maata sahanpurulla, lumi jne.).

Uskokaa minua, näin keväällä useamman kuin yhden räjähdysnauhan.

Lattiat yksityisen talon pohjakerroksessa ilman kellarissa

Muita tämän aiheen aiheita:

Laitteen lattian asettelu talossa, kellari, autotalli tai kylpyamme

Taloissa, joissa ei ole kellareja, ensimmäisen kerroksen lattia voidaan suorittaa kahden järjestelmän mukaan:

 • maanpinnasta - suoraan maahan tai lokeihin;
 • tai ylärajaan ilmastoidun maan alla.

Kumpi kahdesta vaihtoehdosta on parasta ja helpompaa?

Taloissa, joissa ei ole kellarikerroksia, lattiat maan päällä ovat suosittu ratkaisu kaikissa huoneissa alakerrassa. Lattiat maassa - halpa, yksinkertainen ja helppo suorittaa, on myös edullista järjestää kellariin, autotalliin, kylpyyn ja muihin kodinhoitohuoneisiin. Yksinkertainen muotoilu, nykyaikaisten materiaalien käyttö, sijoittaminen lattialämmityspiiriin (lattialämmitys), tekevät tällaisista lannoista mukavan ja houkuttelevan.

Talvella täyttö on aina positiivista. Tästä syystä pohjan pohjalla oleva maa jäätyy vähäisemmäksi - maaperän pakkastumisen vaara vähenee. Lisäksi lattian lämpöeristeen paksuus maanpinnalla voi olla pienempi kuin tuuletetun maanalaisen maan yläpuolella olevan lattian lämpötila.

On parempi luopua lattiasta maan päällä, jos täyttö maaperällä on liian suuri, korkeus on yli 0,6-1 m. Tällöin täyttö- ja maaperän tiivistämisen kustannukset voivat olla liian suuret.

Maapohjainen lattia ei sovi rakennuksiin, joissa on paalu tai pylväspohja, jossa on grilli, joka sijaitsee maanpinnan yläpuolella.

Kolme lattiapäällysteiden konseptia kentällä

Ensimmäisessä muunnelmassa lattian betoni-monoliittinen vahvistettu laatta on lepäävät seinämät, kuva 1.

Betonin kovettumisen jälkeen koko kuorma siirretään seiniin. Tässä suoritusmuodossa monoliittinen teräsbetonilattialasta on lattialevyn rooli, ja se on laskettava lattian normatiivisesta kuormituksesta, sillä on oltava sopiva vahvuus ja lujuus.

Maata käytetään täällä vain väliaikaisina muottirakenteina betonilaattojen laitteille. Tällaista lattiaa kutsutaan usein "alakattoon".

Suspendoitu lattia kentällä on tehtävä, jos lattian alla on maaperän kutistumisriski. Esimerkiksi rakennettaessa taloa turvehuville tai irtotavaran korkeudelle yli 600 mm. Mitä paksumpi täyttökerros on, sitä suurempaa riskiä, ​​että maa-aineksen merkittävyys sattuu olemaan ajan mittaan.

Toinen vaihtoehto on pohja lattialle - laatta, kun teräsbetoninen monoliittinen laatta, joka kaadetaan maan päälle koko rakennuksen alueelle, toimii tukena seinille ja pohjalle lattiaan, Kuva 2.

Kolmas vaihtoehto mahdollistaa monoliittisen betonilaatan asentamisen tai puun viivästymisen asettamisen irto-maaperän laakereiden välisiin aukkoihin.

Tällöin laatta- tai lattialokia ei ole liitetty seiniin. Lattian kuormitus siirretään kokonaan maahan, kuvio 3.

Viimeisenä vaihtoehtona on oikea puhelu maanpinnalla, josta tarina menee.

Lattiat kentällä olisi tarjottava:

 • rakennusten lämmöneristys energiansäästöolosuhteista;
 • mukavat hygieniaolosuhteet ihmisille;
 • suojelu maaperän kosteuden ja kaasujen tunkeutumiselta tiloissa - radioaktiivinen radoni;
 • estää vesihöyryn kondensoitumisen lattiarakenteen sisällä;
 • vähentää iskukohinan lähettämistä rakennusten rakenteisiin viereisissä tiloissa.

Maa-tyynyn täyttö maahan

Tulevan kerroksen pinta nousee vaaditulle korkeudelle järjestämällä jumittumattoman maaperän tyyny.

Pyykinlaitteiston materiaalina voidaan käyttää mitä tahansa maaperää, joka on helppo sekoittaa: hiekka, hieno murskattu kivi, hiekka-sora-seos ja matala pohjavesi - hiekkapohja ja siipi. On hyödyllistä käyttää paikoillaan olevaa maata perustuslaitteesta, kaivosta ja jäteveden saostussäiliöstä (paitsi turpeesta ja mustasta maaperästä).

Tyynyn maata tiivistetään perusteellisesti kerroksittain (ei paksummalla kuin 15 cm: llä) täyttymällä vettä kaatamalla. Maaperän tiivistymisaste on suurempi, jos käytät mekaanista väärinkäyttäjää.

Säiliön paksuuden on suositeltavaa olla 300-600 mm. Koko maata ei ole vielä mahdollista puristaa maaperän tilaan. Siksi maaperä lopulta laskeutuu. Paksu kerros löysä maaperä voi johtaa liian suureen ja epätasaiseen lattian tyhjennykseen.

Jotta suojaa maakaasuja vastaan ​​- radioaktiivinen radoni, on tyynyssä suositeltavaa tehdä päällystetty murskattu murskattu kivi tai laajennettu savi. Tämä taustalla oleva kapeneva kerros on tehty vähintään 100 mm: n paksuiseksi. Tämän kerroksen alle 4 mm: n hiukkasten pitoisuus saa olla enintään 10 painoprosenttia. Tarttuvat kerrokset on tuuletettava.

Pintakerroksen päällyskerros suojaa kaasuilta lisäksi lisälämmöneristys lattialle. Esimerkiksi 18 cm: n paksun saviastian kerros. Lämpöä säästävä kapasiteetti vastaa 50 mm. vaahtomuovi. Eristyslevyjen ja vedenpitävien kalvojen puhkeamisen estämiseksi, jotka eräissä lattiarakenteissa asetetaan suoraan sängylle, kaadetaan tasoittava kerros hiekkaa, joka on kaksinkertainen täyttöfraktion paksuuteen tiivistetyn kerroksen raunioon tai laajennettuun saviin.

Ennen maatyynyn polttamisen aloittamista on tarpeen asentaa vesiputket ja viemäriputket sekä talotekniikan lämmönvaihtimen putket talon sisäänkäyntiin. Tai laita tapauksissa asennusputkia niihin tulevaisuudessa.

Pohjakerroksen muotoilu

Yksityisessä asuntorakentamisessa lattia on maan päällä yksi kolmesta vaihtoehdosta:

 • lattia maahan betonipinnoilla;
 • lattialla maan päällä kuivalla tiimiastialla;
 • lattialla maahan puulattiat.

Betonikerros on maassa huomattavasti kalliimpi, mutta luotettavampi ja kestävämpi kuin muilla rakenteilla.

Betonikerros maahan

Lattiat ovat monikerroksinen rakenne, Kuva 4. Siirry näiden kerrosten läpi alhaalta ylöspäin:

 1. Maaperäpinnalle asetetaan materiaali, joka estää suodattamisen juuri asennettuun betoniin (esim. Muovikalvolle, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm). Kalvo johtaa seiniin.
 2. Huoneen seinämien ympäröimänä lattian kaikkien kerrosten kokonaiskorkeuteen ne kiinnittävät erotusreunakerroksen, joka on tehty 20-30 mm: n paksuisista nauhoista, eristetyistä levyistä leikattuina.
 3. Sitten järjestää monoliittinen betonivalmiste, jonka lattian paksuus on 50-80 mm. lean betoniluokasta B7.5-B10 sorafraktioon 5-20 mm. Tämä on tekninen kerros, joka on suunniteltu tarrojen vedeneristämiseen. Betoniliitoksen säde 50-80 mm: n seinämille. Betonituotteita voidaan vahvistaa teräs- tai lasikuituverkolla. Verkko sopii laatan pohjaan vähintään 30 mm: n betonin suojakerroksella. Betonipohjien vahvistamiseen voidaan käyttää myös teräskuitua, jonka pituus on 50-80 mm ja läpimitta 0,3-1 mm. Kovettamisen aikana betoni peitetään kalvolla tai kaadetaan vedellä. Lue: "Koostumus ja lean betoniluokan B10 valmistus"
 4. Karkaistulle betonilevyvalmisteelle liimattu vedeneristys liimataan. Kummallekin kummallekin seinälle levitetylle kerrokselle asetetaan joko kaksi kerrosta vedeneristys- tai kateaineita bitumipohjaan. Telat kääritään ja kiinnitetään 10 cm: n päällekkäisyydellä. Vedeneristys on esteenä kosteudelle ja suojaa myös maakaasujen tunkeutumista taloon. Lattian vedeneristyskerroksen tulisi aina olla yhteydessä samanlaiseen vesitiiviin seinämikerrokseen. Elokuva- tai rullamateriaalien päänivelet on suljettava.
 5. Lämmöneristyslevyt asetetaan vesikaasun eristekerrokseen. Suulakepuristettu polystyreenivaahto on ehkä paras vaihtoehto lattiaeristykseen maassa. Käytetään myös vaahtoa, PSB35: n (asuintilat) ja PSB50: n tiheyttä raskaissa kuormissa (autotalli). Polystyreeniä tuhoutuu ajan myötä kosketuksella bitumin ja alkalin kanssa (nämä ovat kaikki sementti-hiekkaviilut). Siksi ennen polymeeri-bitumipäällysteen vaahdon asettamista tulisi asettaa yksi kerros muovikalvoa, jonka päällekkäisyydet ovat 100-150 mm. Eristekerroksen paksuus määritetään lämpölaskennalla.
 6. Pohjusteinen kerros (esimerkiksi polyeteenikalvo, jonka paksuus on vähintään 0,15 mm) asetetaan lämpöeristekerrokseen, mikä luo esteen kosteudelle, joka sisältyy juuri asennettuun betonilattialastukseen.
 7. Sitten monoliittinen vahvistettu kerros asennetaan "lämmin lattia" -järjestelmään (tai ilman järjestelmää). Kun lattialämmitys on välttämätöntä lämpöliitosten aikaansaamiseksi lasilla. Monoliittisen tasoituksen on oltava vähintään 60 mm paksu. se on valmistettu betonista, joka ei ole alle B12,5 tai sementti- tai kipsisideaineen pohjalta, jonka puristuslujuus on enintään 15 MPa (M150 kgf / cm2). Teräsvahvistettu teräs hitsattu teräsverkko. Ristikko sijoitetaan kerroksen alaosaan. Lue: "Kuinka tehdä betonilattiat." Betonimateriaalin pinnan perusteellisempaa tasoittamista varten, varsinkin jos valmiin lattian on valmistettu laminaatista tai linoleumista, betonikerroksella levitetään itsetasaava laasti esivalmistetuista kuivista seoksista, joiden paksuus on vähintään 3 cm.
 8. Asennetaan lattiapäällysteeseen.

Tämä on klassinen kerros kentällä. Sen perusteella erilaiset versiot ovat mahdollisia - sekä rakentamisessa että käytetyissä materiaaleissa, sekä eristyksissä että ilman sitä.

Vaihtoehto - betonilattia maahan ilman konkreettista valmistelua

Käyttämällä nykyaikaisia ​​rakennusmateriaaleja betonilattia on usein tehty ilman betonikerroksen kerrosta. Tarvittaessa betonikerroksen pohjana on käytettävä polymeeri-bitumikoostumuksella kyllästettyä paperi- tai kangaspohjalla olevaa rullaavaa vedenpitävyyttä.

Lattiat, joissa ei ole betonituotteita, käytetään vedenpitävänä kestävämpiä polymeerikalvoa, jonka paksuus on 0,4 - 2 mm ja joka sijoitetaan suoraan maahan.

Jos lämmöneristyskerroksen laitteeseen käytetään profiililiitoksista valmistettua suulakepuristettua polystyreenivaahtoleimaa, tällaisia ​​levyjä voidaan sijoittaa suoraan maanpinnan täyttöön. Tässä tapauksessa polymeerikalvon vedeneristys asetetaan eristyskerroksen päälle.

On huomattava, että olohuoneessa lattialämmitys on pakollinen.

Lattia päällystettiin kuivalla tiimilla

Lattiat ylhäällä laakerikerroksena betonipinnoitteiden sijaan on joissakin tapauksissa edullista valmistaa kuivajauhat kipsi-kuitulevyistä, vesitiivis-vanerivuorista ja eri valmistajien tehdasvalmiudesta.

Talon ensimmäisen kerroksen asuintiloissa yksinkertaisempi ja halvempi vaihtoehto olisi asentaa lattia maanpinnalle kuivalla modulaarisella lattiapinnoitteella, Kuva 5.

Paavali, jolla on tiimi laasti, pelkää tulvia. Siksi sitä ei pitäisi tehdä kellarissa eikä myös kosteissa tiloissa - kylpyhuone, kattilahuone.

Lattia maanpinnalla komposiittipinnoitteella koostuu seuraavista elementeistä (asennot kuviossa 5):

Betonikerros maahan: askel askeleelta ohjeita

Yksinkertaisin ja edullisin tapa tehdä karkea pinnoite tiloihin missään tarkoituksessa on betonilattian järjestely maan päällä. Vaikka menettely ei edellytä erityisosaamista, viimeisen sukupuolen laatu riippuu suoraan tiettyjen järjestelyyn liittyvien teknisten kysymysten noudattamisesta. Miten tehdä betonilattia maahan ja miten kaadetaan betonilattia maahan, harkitse alla.

Sisällysluettelo:

Maaperän betonilattian ominaisuudet ja komponentit

Jokaisen lattian järjestämisessä maahan on tärkeintä varmistaa korkealaatuinen lämpöeristys. Sen asennuksen takia on lopulta mahdollista saada monikerroksinen kerros, jota kutsutaan piiraksi.

Lattian valmistus maanpinnalla riippuu maaperätyypistä ja sen ominaisuuksista. Ensimmäinen ja tärkein vaatimus maaperälle on taso, jolla pohjavesi asetetaan, ja sen pinnan tulee olla vähintään 500-600 cm. Tällöin on mahdollista välttää maaperän liikkeitä ja kallistumista, joka heijastuu lattialle. Lisäksi maaperän ei pitäisi olla löysä.

Kaikkien teosten paremman suorituskyvyn osalta on tarpeen määrittää lämmöneristeen asennusvaatimukset, jotka ovat seuraavat:

 • lämpöhäviöiden ehkäisy;
 • suojelu pohjaveden tunkeutumiselta;
 • äänieristys;
 • höyryn tuotannon estäminen;
 • antaa mukavan ja terveellisen sisäilmaston.

Lämpimällä betonilattialla maanpinnalla on seuraavat osat ja työvaiheet:

1. Maaperän puhdistaminen yläkerroksesta. Lisäksi pinta on huolellisesti tasoitettu.

2. Seuraavaksi hiekkaa kaadetaan lattialle, joka tiivistetään erikoistyökalulla ja vedellä.

3. Sitten hiekalle asennetaan soran tai raunion tyyny. Se on tämä alue, joka estää pohjaveden nousua, lisäksi se myös tasoittaa pinnan. Pintakerroksen paksuus on noin kahdeksan senttimetriä.

4. Seuraava kerros on vahvistetun teräsverkon käyttö. Se on erinomainen kiinnitin betonista. Lisäksi se on paikka metalliputkien kiinnittämiselle. Vahvistettua verkkoa ei käytetä kaikissa tapauksissa, vaan vain silloin, kun tarvitaan lisävahvistusta.

5. Seuraava kerros on yli 5 cm paksu ja karkea lattia. Sovitusta varten käytetään konkreettista ratkaisua. Kun hän saa voimaa 2-3 viikon kuluessa, seuraava "kakun" kerros asetetaan pinnalle.

6. Tämä kerros koostuu erityisestä kalvosta tai vedeneristyskalvosta, joka estää ylimääräisen nesteen imeytymisen vaaraa betonialustalla. Kalvoa asetetaan päällekkäin, jotta vältetään halkeamien käyttämät rakennusnauhat, jotka liimataan kaikki päittäisosat.

7. Seuraava vaihe on eristeen asennus, joka on suositeltavaa käyttää vaahtopolystyreeni-vaahtomuovia tai suurtiheyspolystyreeniä, jossa on kalvopäällyste. Jos lattiassa on liikaa kuormitusta, on parempi käyttää eristyksiä levyjen muodossa.

8. Asenna sitten vedeneristys tai kateaine. Sen jälkeen rakentaminen kovaa tasoittaa. Siihen asennetaan lopullinen viimeistelypäällyste. Tämän kerroksen paksuus on 8 - 11 cm. Tätä tasoitusta on vahvistettava.

Betonikerros maassa talossa: järjestelyn edut ja haitat

On korostettava betonilattian valmistuksen etuja kentällä:

 • varmistaen pohjan luotettavan suojauksen alhaisen lämpötilan vaikutuksilta, maaperä, johon lattia laskeutuu, on aina erilainen vain nollan yläpuolella;
 • Erilaisia ​​lämmöneristysmateriaaleja lattianeristykseen voit rakentaa hyvän indikaattorin rakennetta lämpöhäviön estämiseksi.
 • lattia, joka päätyy olemassa oleviin lattiaan;
 • Lattian erityislaskelmien tuottamista ei tarvita, koska maapinnoitus kattaa koko kuorman;
 • lämpimän kerroksen järjestäminen täydellisesti lämmittää huoneen, lisäksi niiden lämmitys tapahtuu tarpeeksi nopeasti ja lämpö jakautuu tasaisesti huoneen ympärille;
 • lämmin lattia maalla on hyvät äänieristysominaisuudet;
 • Lisäksi tässä kerroksessa ei käytännössä ole mitään muotia ja kosteutta.

Maapallon karkean betonilattian haitat ovat seuraavat:

 • käytettäessä monikerroksista kerrosta huoneiden korkeus vähenee huomattavasti;
 • ongelmien ilmetessä purkutyöt edellyttävät runsaasti aineellisia voimavaroja;
 • lattian järjestäminen kentällä edellyttää suurta investointia aineellisista, fyysisistä ja tilapäisistä voimavaroista;
 • jos pohjavesi on liian suuri tai maaperä on hyvin hajoava, tällaisen lattian järjestely ei ole mahdollista.

Betonilaatan laite maassa: materiaalien valinta

Kuten aiemmin mainittiin, betonilattian järjestelyyn maanpinnan on rakennettava monikerroksinen rakenne. Ensimmäistä kerrosta suositellaan käyttämään joen hiekkaa, enemmän kuin rikkoutuneita tai laajennettua savea.

Asennuksen jälkeen asennetaan silloitustiiviste, vedeneristyskalvo ja eristys. Seuraavaksi aseta viimeistelylaatta, joka on perustana viimeistelyaineiden viimeistelylle.

Hiekan ja murskattujen kivien tärkein tehtävä on suojata tiloja kosteuden tunkeutumiselta. Kun murskattua kiveä käytetään, on tiivistettävä se huolellisesti ja käsitettävä murskattu kivi bitumilla.

Liian märän maaperän läsnä ollessa laajentuneen saven käyttöä ei voida hyväksyä. Koska se imee ylimääräisen kosteuden ja muuttaa sen muotoa. Kun kerros on päällystetty polyeteenipohjaisella kalvolla, kaadetaan karkeaa kerrosta noin kahdeksan senttimetrin kerroksessa. Lisäksi sen päälle on sovitettu päällekkäin asetettujen kahdesta polyeteenikerroksesta muodostuva vedenpitävyys. Huomaa, että polyeteenin on oltava erittäin tiiviisti liitetty toisiinsa estämään kosteuden pääsyn huoneeseen.

Lämmöneristysmateriaaleina suositellaan seuraavia materiaaleja:

 • ekstrudoitu polystyreeni;
 • mineraalivilla;
 • vaahtolasi;
 • polyfoam jne.

Tämän jälkeen viimeistelylaatta järjestetään, joka on vahvistettu epäonnistumatta. Jotta lasin tasaisuus olisi suositeltava, käytetään majakkaa.

Betonipinta maanpäällisessä tuotantoteknologiassa

Lattiaa saa asentaa vain sen jälkeen kun seinät ja katto on jo pystytetty. Betonipäällysteen valmistuspaikka maassa sisältää seuraavat vaiheet:

 • suorittamaan työtä lattian korkeuden ja sen merkinnän määrittämiseksi;
 • maaperän yläkerroksen puhdistaminen ja pohjan tiivistäminen;
 • soran tai soran asentaminen;
 • vesi- ja lämpöeristystyöt;
 • betoniteräksen vahvistaminen;
 • kaatopaikan asennus laastille;
 • suora täyttö.

Lattia on rakennettu maahan siten, että se on samalla tasolla oviaukon kanssa. Rakennuksen ympäryksen varrella on oltava merkintä. Tällöin merkit asetetaan seinille 100 cm: n etäisyydelle aukon pohjasta. Kun merkintä on tehty, laske se takaisin metriin. Tämä rivi tulee viite betonin kaatamiseksi. Jotta merkintä olisi helpompaa, on tarpeen asettaa tangot huoneen nurkkaan osiin, joihin köydet vedetään.

Seuraavassa työn vaiheessa pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta. Ensin sinun on päästävä eroon kaikista roskista lattialla. Poista vähitellen koko maaperän yläosa. Betonikerroksen pinnalla on 35 cm: n paksuinen rakenne, joten pinnasta poistettavan maaperän tulee olla täsmälleen samanlainen kuin paksuus.

Erikoislaitteiden, kuten värähtelevyn, avulla suoritetaan pintapuristus. Sen puuttuessa riittää käyttää puupäällystä, johon on kiinnitetty nauloja. Tuloksena olevan pohjan on oltava erilainen tasaisuus ja tiheys. Kävelyn aikana ei saa jäädä jälkiä.

Maapallon alemmalla sijainnilla suhteessa oviaukkoon vain sen yläosa poistetaan, pinta on hyvin tiivistetty ja täytetty hiekalla.

Seuraavaksi tehdään töitä soran ja soran asennuksessa. Pohjakerroksen alentamisen jälkeen tehdään soran täyttö, tämän kerroksen paksuus on noin 10 cm. Vinkki: täytön jälkeen pinta kaadetaan vedellä ja tiivistetään jälleen. Pinnan tasaisuuden hallinnan helpottamiseksi on tarpeen ajaa tangot maahan, joka on asetettu suhteessa tasoon.

Hiekka tasoitetaan sora- kerroksen jälkeen. Kerroksen tulee olla samanpaksuinen, noin 10 cm. Pinnan tasapinnan säätämiseksi käytä samoja tappeja. Tämän kerroksen järjestelyä varten suositellaan pyörrehiekan käyttöä erilaisilla epäpuhtauksilla.

Hiekalle asetetaan murskattu kivi, jonka murto-osa on 4 x 5 cm. Sen jälkeen se tiivistetään ja pinta levitetään hiekalla, tasoitetaan ja tiivistetään. Aseta sora siten, että ulkonevat reunat eivät esiinny pinnalle.

Huomaa, että jokaiselle lattialle asetetusta kerroksesta on oltava aiemmin tarkistettu tasoitus. Siksi työskentelyprosessissa käytä rakennustasoa.

Lattian ja vedenpitävyys betonilattialla kentällä

Vedeneristyskerroksen luominen riittää polyeteenikalvon tai kalvon käyttämiseen. Vedeneristysmateriaalia on levitettävä lattian reunan ympäri, yritä tuoda äärimmäiset alueet muutaman senttimetrin yli nollamerkit. Levyt on päällekkäin ja kiinnitetty pintaan teipillä.

Lattiaeristyksen parantamiseksi ja maaperän jäädyttämisen estämiseksi on suositeltavaa käsitellä lattia mineraalivillalla.

Betonikerroksen lujituksen ominaisuudet maassa

Jotta betoni voisi hankkia tarvittavan voimaa, on tarpeen vahvistaa sitä. Tämän prosessin suorittamiseksi on suositeltavaa käyttää metalli- tai muoviverkkoa, lujitustangot tai lujittavaa lankaa.

Lujittavan kehyksen asentamiseksi sinun tulee varustaa erikoiskannattimet, joiden korkeus on noin 2,5 cm, joten ne sijoitetaan suoraan betonilattialle.

Huomaa, että muovisen verkon käyttö vaatii venyttämällä sitä aiemmin vasaralla olevilla tapilla. Johdinta käytettäessä lujittavan kehyksen valmistukseen tarvitaan hitsausta ja taitoa työskennellä sen kanssa.

Jotta kaatoprosessi kulkeutuisi nopeasti ja tulos osoittautui korkealaatuisiksi, asenna ohjaimet ja kiinnitä muottiin. Jakaa huone useiksi tasoiksi, joiden leveys on enintään 200 cm. Asenna ohjaimet puupalkkien muodossa, joiden korkeus on yhtä suuri kuin lattiasta nollamarginaaliin.

Ohjeiden kiinnittämiseen käytetään paksua sementtiä, savea tai hiekkaa. Harjat on asennettu ohjaimien väliin, joka on karttojen valmistaja, kaatanut betoniliuos. Muotoiluna suositellaan käytettäväksi vanerin kosteutta kestäviä ominaisuuksia tai puulevyjä.

Huomaa, että ohjaimet ja muotti ovat nollan alapuolella ja kohdakkain suhteessa vaakatasoon. Näin ollen on mahdollista saada pohja, joka erotetaan tasaisuudesta. Ennen kuin asennat ohjaimet ja muottipesät, ne on käsiteltävä erityisellä öljyllä, mikä helpottaa niiden poistamista konkreettisesta sekoituksesta.

Teknologia kaatamalla betonilattia maahan

Täyttö suoritetaan kerran tai enintään kaksi kertaa. Näin ollen se näyttää rakentavan yhtenäisen ja tehokkaan suunnittelun. Jotta betonilattia maalla olisi omat kätensä palvelleet omistajiaan pitkään, on parasta tilata erikoinen betoniliuos tehtaalta. Sen vahvuus ja laatu ovat paljon korkeammat kuin kotimaassa valmistetun koostumuksen.

Ratkaisun itsensä tuottamiseen tarvitaan betonisekoittimen läsnäolo, sementtilajitusta, joka on alle 400, hiekka ja täyteaine raunioina.

Betoniliuoksen valmistamiseksi yksi osa sementistä, kaksi osaa hiekasta ja neljä osaa täyteaineesta sekoitetaan samanaikaisesti ainesosien kokonaismäärän perusteella, puolet vedestä on tarpeen.

Kaikki aineosat sekoitetaan sekoittimessa, varmista, että kaikki ainesosat ovat laadullisesti sekoitettuja. Aloita täyttämään lattia huoneeseen, joka on vastapäätä huoneen sisäänkäyntiä. Täytä kolme, neljä korttia yksi kerrallaan ja käytä sitten lapio tasoittamaan koko pinnan koko.

Betonin hyvän kiinnittymisen varmistamiseksi pintaan on suositeltavaa käyttää manuaalista tärinää betonille.

Kun suurin osa kortista on täytetty, on tarpeen suorittaa karkea tasoitus pinta. Näihin tarkoituksiin on oltava sääntö, kaksi metriä leveä, joka vedetään lattialle litteillä liikkeillä. Tämä sääntö auttaa pääsemään eroon ylimääräisestä betonista, joka kuuluu tyhjiin kortteihin. Tasotuksen jälkeen irrota muotti ja täytä jäljellä olevat alueet liuoksella.

Kun koko pinta-ala tasoitetaan, peitä lattia polyeteenikalvolla ja jätä kuukausi. Huomaa, että useiden päivien jälkeen pinta kostuu jatkuvasti vedellä, jotta vältetään betonin kuivuminen, halkeamien muodostuminen ja pohjan löysyys.

Viimeinen vaihe käsittää lattian käsittelyn käyttämällä itsestään tasaavia seoksia, jotka varaavat lasin. Tämä seos auttaa tekemään pohjan täysin tasaiseksi ja eliminoimaan pienet epätasaisuudet.

Teos alkaa myös oven vastakkaisella kulmalla, on suositeltavaa käyttää lapioa liuoksen levittämiseen ja sääntöä käytetään tasoittamiseen.

Seksi tyytyy 72 tuntia. Seuraavaksi lattia on valmis viimeistelyaineiden asennukseen ulkokäyttöön. Se on tämäntyyppinen betonilattiat kentällä yksityisessä talossa, joka tarjoaa vankan ja kestävän pohjan.

Kaikki laitteesta
lämpimät lattiat

Lattiat maanpinnalla yksilöllisissä kodeissa, kylpylöissä ja kodinhoitohuoneissa kaikentyyppisille perustuksille, lukuun ottamatta pylväsveitsiä. Millä tahansa maaperällä voit tehdä kuivan ja lämpimän lattian. Se on luotettava, käytännöllinen ja kestävä muotoilu.

 • pitoisuus
 • Betonilattiat
  • Pohjavedestä suojaavat ja kuormituksen jakavat kerrokset
 • Betonilattian edut ja haitat kentällä
  • edut
  • puutteet
 • Miten tehdä betonilattia maahan
  • Lattiat maahan: valmistelu ja kaataminen
  • Savea.
  • hiekka
  • sepeli
  • Polyeteenikalvo
  • Kiillotus
  • vedeneristys
  • Lämmöneristys
  • Viimeistelyruisku
 • Puulattiat maahan lokerolla
  • Asennuksen viivästyminen maahan (kylmä lattia ilman maanalaista)
  • Viivästyy tiilipylväät (lämmin lattia maan alla)
 • Lattiat maahan omilla käsillään

Yksityisten omakotitalojen nykyaikaiset omistajat haluavat lämmittää huoneen lattian läpi. Paras vaihtoehto tällaisille lämmityslattialle, joka on asennettu suoraan maahan. Jos pidämme niitä osassa, niin tämä on kerros kakku, joka koostuu useista kerroksista. Pohjakerros on pohjamaalaus, ja päällys on pintamaali. Kerrokset on järjestetty tiettyyn järjestykseen, kullakin on oma tarkoitus, paksuus ja oma toiminto.

Lattian rakenne maanpinnalla

Tärkein haitta lattiat kentällä - suuria rahoituskustannuksia ja aikaa niiden valmistukseen. Vaatimukset tehdään myös maaperälle: sen ei pitäisi olla liian löysä, pohjaveden sijainti ei ole lähemmäksi kuin 5-6 metriä.

Lämmitetyn lattian kerrostetun rakenteen on oltava ääni- ja lämpöeristys, estettävä pohjaveden tunkeutuminen, keräämättä vesihöyryä lattian kerroksissa ja luomaan mukavat olosuhteet asukkaille.

Betonilattiat

Betonialustat eivät tarjoa kellarista ja alailmakehän tilaa ilmanvaihtoa varten.

Se on tärkeää! Betonilattian järjestäminen maahan pohjaveden läheisyydessä on muistettava, että niiden taso voi vaihdella lyhyessä ajassa. Tätä tulisi harkita, kun asetat kerroksia.

Betonilattian ulkonäkö

Klassinen kerros missä tahansa maassa koostuu 10 kerroksesta:

Pohjavedestä suojaavat ja kuormituksen jakavat kerrokset

 1. Tiivistetyn saven tyyny. On tarpeen lopettaa pohjaveden nousu. Jos poistat kerroksen maaperän, saat saviin, sen on oltava kunnolla valmistettu. Savi kerros leikkaa pohjaveden tunkeutumisen ylöspäin.
 2. Hiekka tyyny. Sen tarkoituksena on myös estää pohjaveden pääsy ja tasata kuormitus maahan. Hiekka heikentää veden kapillaarista nousua ja jakaa tasaisesti lattian kerrosten paineen maan yläpuolelle. Mikä tahansa hiekka tekee.
 3. Suuri murskattu kivi. Se on eräänlainen salaojitus, jonka tarkoituksena on tehdä säätiöstä vahva jakelu kuormalle. Hän ei anna veden mahdollisuutta virrata ylöspäin kapillaaristen ominaisuuksien vuoksi. Murskattu kivilaji - 40-60 mm.

Kolme ensimmäistä kerrosta tulisi sijoittaa tähän järjestykseen, kumpikin paksuudeltaan 10 cm tiivistetyssä tilassa. Tasojen täytyy olla tarpeellisia.

Neuvoston. Paksun hiekkakerroksen tai saven kerrosta on vaikea purkaa käsin, joten tällaisen kerroksen polttamisen yhteydessä on johdonmukaisesti lisättävä ja tiivistettävä ohuet kerrokset (10-15 cm).

Betonikerroksen kerrokset

 1. Vedeneristyskerros (kateaine tai muovikalvo). Se sijoitetaan suoraan raunioille ja se palvelee sekä raakamaidon suojaamista betoniliuoksen virtauksesta ylhäältäpäin että estäen vesihöyryn tunkeutumista betonikerrokseen alhaalta. Kalvo on asetettu koko holkkiin (ilman leikkausta) päällekkäin, johtaen seiniin, nauhoitus sijoittaa päällekkäin.
 2. Suorakappale 80 mm ja paksumpi. Siksi kannattaa pestä hiekkaa ja pieniä murskattuja kiviä (10-20 mm). Teräskuitua lisätään liuokseen tai käytetään vahviketta. Jotta laatto valmis seuraavaan työvaiheeseen, se on säilytettävä tietyn ajan.
 3. Vedeneristyskerros (vedenpitävä pinnoite, tela tai kalvo). Jos ensimmäiset kerrokset on asetettu oikein ja tehokkaasti, vedenpitävyyteen voidaan soveltaa keraamisia materiaaleja ilman jauhetta 1-2 kerroksessa tai kalvon paksuus vähintään 120 mikronia. Vedeneristyskerroksen on oltava monoliittinen. Jos käytetään kateaineita, päällekkäisyydet päällystetään bitumimateriaalilla, polyeteenikalvon päällekkäisyydet liimataan nauhalla.
 4. Eristys. Voit lämmittää lattiaa laajennetulla savella, pursotettua polystyreenivaahtoa, vaahtomuovia. Polystyreenilevyjen ja vaahtolevyjen paksuus riippuu ilmastollisista olosuhteista, mutta vähintään 5 cm: llä. Sadedite peitetään 15 cm kerroksella.
 5. Vedeneristys. Laajennettua savea tai muuta eristystä suositellaan vedenpitäviksi. Tämä suojaa eristystä kosteudelta ylemmiltä kerroksilta ja parantaa eristysominaisuuksia. Käytä tässä vaiheessa paksua muovikalvoa, joka asetetaan jatkuvaan kerrokseen.
 6. Liitin on kunnossa. Se mahtuu lattialämmitykseen (veden lämmitys, kaapelimatkoja tai lämmityskaapelia). Kerros viimeistelevä lattia kaadettiin 50 mm tai enemmän. Se on vahvistettu yhdistelmä- tai teräsvahvikkeella, kuitua lisätään liuokseen.
 7. Viimeistely. Jos kaikki kerrokset tehdään määritellyssä järjestyksessä, voit asettaa kansiasi.

Betonilattian edut ja haitat kentällä

edut

 • Suojaa huone luotettavasti kylmästä. Ei ole väliä, mitä sää on, maa on aina lämmin.
 • Soveltuu mihinkään eristys- ja vedeneristysmateriaaliin sekä kaikki pinnoitteet lattian viimeistelyyn.
 • Pääkuormitus jakautuu maahan, ei tarvitse tehdä lisälaskutoimituksia. Jos odotetaan suurta kuormitusta, sinun on vain parannettava kolmen alemman kerroksen paksuutta.
 • Talon lämmitys on mahdollista järjestää lattian läpi, joka nopeasti kuumenee ja jakaa tasaisesti lämpöä estäen luonnoksia.
 • Suojaa taloa muotista, mikro-organismien lisääntymisestä.

Betonikerros maahan

puutteet

 • Se joutuu pohtimaan pohjaveden pinnan sijaintia.
 • Voi merkittävästi pienentää huoneen korkeutta tiettyjen talon ominaisuuksilla.
 • Tätä teknologiaa ei voida soveltaa paalu- ja pylväsperiaatteisiin.
 • Jos järjestelmässä on ongelmia, sen korjaaminen ja purkaminen on hyvin aikaa vievää ja taloudellista.
 • Lattialaite on pitkä ja monimutkainen työmäärä ja kustannustehokas rahoitus, on parasta tehdä tällainen työ talon rakentamisen aikana.

Koska kerrosten määrä betonilattiat kentällä voi tehdä huoneen alla

Miten tehdä betonilattia maahan

Poista maaperä ja täytä kolme ensimmäistä kerrosta on paras heti talon perustamisen jälkeen. Ensinnäkin tehdään laskelmia siitä, kuinka syvä maa on poistettava. Nollamerkin on oltava valmiin lattian taso. Lisää kunkin kerroksen paksuuden mitat, esimerkiksi:

 • laminaatti + substraatti -1,5 cm;
 • tasoitus + vedenpitävä - 6 cm;
 • lämmöneristys + vedeneristys - 6-11 cm;
 • betonipinnoitus 8-10 cm;
 • murskattu kivi, hiekka, savi - 15 + 15 + 10 cm;

Kokonaisarvo on 61,5 cm. Jos kerrokset ovat paksumpia, maaperä on poistettava suurempaan syvyyteen. Lisää 5 cm syvyyteen.

Rakennuksen koko alueella he kaivaavat reiän laskettuun syvyyteen ja poistavat maaperän. Jotta myöhempää työtä seinillä perustuksen ympärillä kehä merkitse tasot kerrosten lattia. Tämä helpottaa niiden yhdenmukaistamista. Maaperä ei välttämättä sisällä saviä, selkeyden vuoksi esittelemme työmäärän paikan päällä, jolla ei ole kerrosta savea.

Lattiat maahan: valmistelu ja kaataminen

Savea.

Kaada jokin savi, jonka kerrospaksuus on vähintään 10 cm, se tasoitetaan ja runsaasti kastellaan heikolla nestemäisellä lasilla (liuos, jossa on 1 osa lasista 4 osaan vettä). Märkäkerros rypytetään ristikudoksella 200 × 200 mm × 1,5 m. Suurta aluetta voidaan käyttää värähtelevällä jyrsimellä tai värähtelevällä koneella vuokraamalla se. Jos kerros on ohuempi tiivistyksen seurauksena, savi kaadetaan ja tiivistetään uudelleen.

Vinkki: kantta (20x30 cm) voidaan leikata kestävällä salamalla hitsaamalla siihen metalliputken osa, johon kaadetaan hiekkaa, jotta se olisi raskaampaa.

Savi - yksi betonikerroksen kerroksista

Tasoitettu tiivistetty savi kerros kaadetaan sementtimateriaalilla (2 kg sementtiä sekoitetaan 10 litraan vettä) niin, että ei ole allasta ja jätetään päivän loppuun sementin kemiallisen vuorovaikutusprosessin ja nestemäisen lasin kanssa. Kävelemällä sitä tällä kertaa ei suositella.

hiekka

Yritetään olla kävelemässä valmistetulla savikerroksella, kaada hiekkaa 15 cm: n päähän. Voit kävellä sitä. Se tasoitetaan ja tiivistetään sopivaan merkintään talon perustan seinälle.

Hiekka on tasoitettava ja painettava.

sepeli

Ne nukahtavat hiekalla ja tiivistys on myös tiivistetty perusteellisesti. Suorita varovasti hauras varovasti kulmiin, kiristä tiukasti. Tuloksen tulisi olla tasainen vaakasuora pinta.

Törmäys on tiivistettävä niin tiiviisti kuin mahdollista.

Polyeteenikalvo

Epäsuojatut hihat asetetaan 10-15 cm: n päällekkäin, johtavat seiniin 3-5 cm: n päällä. Päällekkäisyydet on liimattu liimana nauhalla. On suositeltavaa liikkua kengissä pehmeällä pohjalla, varoen, ettet vahingoita kalvoa jyrsijöiden terävien reunojen kanssa. Vaikka asiantuntijat sanovat, että se on vain tekninen laite, kalvo suorittaa myös vedenpitävyytensä.

Muovikalvo on asetettava päällekkäin

Kiillotus

Sitä varten voit tilata valmiita "vähärasvaisia" betonia tai tehdä itsenäisesti laastin sekoittamalla sementtiä M500 rauniolla ja hiekalla tilavuussuhteessa 1: 4: 3. Seokseen lisätään myös metallikuituja 1-1,5 kg / 1 m 3 liuosta. Ratkaisu voidaan kaataa, kohdistaa majakkojen tai merkkien kanssa pohjan seiniin. On huomionarvoista, että karkean sidoksen tasainen vaakapinta helpottaa lattian asennuksen lisävaiheita.

Luonnoksen on oltava tasainen

Kahden päivän kuluttua betoni fermentoitiin seoksella (10: 1) vettä nestemäisellä lasilla ja kuivaa sementtiä. Ne tekevät niin: rullalla tai ruiskulla, kostuta koko levyn pinta liuoksella, sitten ripottele se ohut kerros kuivaa sementtiä ja hankaa se float betoniin. Tämä tekniikka lisää betonin lujuusjärjestystä ja lisää veden kestävyyttä. Täyteen kypsytykseen tarkoitettu pinta on vähintään 1,5 kuukautta, mutta myöhempää työtä voidaan suorittaa 1-2 viikon kuluttua.

vedeneristys

Valmis luonnostelu peitetään nestemäisellä bitumilla (pohjamaali), erityisesti huolellisesti päällystämällä kulmat ja tarttumalla 5 cm: n seinämiin. Tällaisella pohjalla, jota käsitellään bitumilla, kateaineen liimanauhat asetetaan 10 cm: n päällekkäin ja 5 cm: n seinämille. Päällekkäisillä paikoilla raidat kuumennetaan hiustenkuivaajalla tai päällystetään bitumimastilla.

Luonnosta valmistettu kerros on peitettävä kerroksella vedeneristys

Toisen kerroksen nauhat sijoitetaan puoliksi siirtymään samalla tavalla. Huolehdi erityisesti varovasti ruberoidista huoneen kulmissa. Tämäntyyppisten töiden suorittaminen on suositeltavaa siirtyä lattialle pehmeillä pohjalla varustetuissa kengissä.

Lämmöneristys

Tämän kerroksen asettaminen on selkeä. Paras materiaali tässä tapauksessa suulakepuristetaan polystyreenilevyillä (EPS). Levyn 5 cm: n paksuinen lämpöeristin sen tehokkuudessa korvaa 70 cm: n kerroksella kaadetun saviä. Materiaali ei käytännössä absorboi vettä, ja sille on ominaista suuri puristuslujuus.

Jotta EPS-arkkeja voitaisiin käyttää tehokkaammin, ne on suositeltavaa sijoittaa 2 kerrosta, joista kukin on 3 cm paksu, siirtäen liitokset 1/3 tai 1/2 arkkia kohden. Tämä poistaa kokonaan kylmäsiltojen ja parantaa eristyksen lämpöeristysominaisuuksia. EPS-paneeliliitosten paikat kussakin kerroksessa olisi liimattava erityisellä teipillä.

Jos sakkaa tai mineraalivillaa käytetään lämmittimessä, tarvitaan lisäkerros vedeneristysmateriaalia, kuten muovikalvoa, lämmittimen suojaamiseksi kosteudelta viimeistelystä.

Viimeistelyruisku

1,5 - 2,0 cm: n vaimennusnauha on kiinnitetty huoneen kehälle seinämille koko levyn korkeudelle. Pellin nauhan pää on kiinnitetty eristyslevyihin. Tie vahvistettu muurausverkko 3mm solukoko 100x100. Jos lämmin sähkölattia asennetaan, heijastava vedeneristysmateriaali asetetaan EPPS-levyille. Vesilämmityspiirejä asennettaessa tarvitaan lisäpaksuutta, vesilämmitysputkien tulee olla paksumpia kuin lasipinnoilla.

Vahvistinverkko on sijoitettu siten, että se on levytasossa eikä ulkonemaan sen pinnalla. Tätä varten käytä jalustaa, puupalkkeja, metalliprofiileja tai esim. Korkkia muovipulloista. Vahvistus- ja tasoituspiirien yhdistelmä on melko monimutkainen tehtävä, joten levitys on suositeltavaa seinämien päälle ja kaataa ohut kerros itsetasaava itsetasaava lattia sen päälle.

Viimeistelylaastin käyttö

Levitettäväksi käytä valmiita kuivaseoksia tai laita liuos, jossa on pestyä hiekkaa ja sementtiä suhteessa 3: 1. Työ tehdään nopeasti. Levitys kovettuu 4-5 vuorokautta, ja lopullinen valmius on kuukaudessa. Valmisvalmisteiden käyttö erityisillä lisäaineilla nopeuttaa lasin kypsymisen prosessia. Sen valmius tarkistetaan paperipyyhkeellä, se asetetaan lattialle ja peitetään polyetyleenilevyllä. Jos kangas on kuivunut 24 tunnin kuluttua, sementti on valmis sovittamaan itsetasaava yhdiste ja asentamaan pinnoituspinnoitteet.

Puulattiat maahan lokerolla

Yksityisissä kodeissa on usein puulattiat. Tähän on useita syitä:

 • kehysrakennuksissa puulattia on jatkoa rakennuksen yleiselle rakennukselle;
 • puu on luonnollinen materiaali, joka on turvallinen asukkaiden terveyden ja elämän kannalta. Jotkut puulajit ovat terveydelle edullisia;
 • puuta on helppo käsitellä ja pinota jopa aloittelijalle rakennustöissä;
 • puun käsittely antiseptisilla aineilla lisää merkittävästi sen käyttöikää;
 • lattiat on helppo korjata ja avata tarvittaessa.

Puulattian rakentaminen kentällä yksityisessä talossa ensimmäisessä kerroksessa on varsin toteutettavissa omalla kädelläsi. Voit lämmittää lattiaa, piilottaa viestinnän, ala-altaan sen alle. Se asetetaan lokeihin, jotka voidaan kiinnittää kiinnittämällä nauhan jalka.

Puulattian rakenne maahan tupailla

Lokikirjaina, lokeina, jotka saha- taan kahteen puolikkaaseen, käytetään tangot, joiden kuvasuhde on 1: 1,5, havupuuta kaksinkertaiset paksut levyt. Jos tukkeja ei ole kiinnitetty, kun ne kiinnitetään perustukseen, ne voidaan asettaa valmiille maaperälle tai betonipohjapintoihin.

Jäljelle jäävät etäisyydet, jotka määräytyvät lattialaudan paksuuden perusteella. Joten jos levy on 50 mm, viiveet asetetaan 100 cm: n jälkeen, jos levy on 35 mm, viiveet asetetaan 60 cm: n jälkeen. Ensimmäiset ja viimeiset viiveet asetetaan 20 cm: n etäisyydelle seinästä, loput sijoitetaan niiden väliin. Jos viiveiden välinen etäisyys on jonkin verran suurempi kuin vaaditaan, viiveen määrä kasvaa ja äärit eivät siirry. Jos huone on suorakulmainen, tukit asetetaan pitkin pitkää seinää. Neliöhuoneessa ei ole paljon eroa.

Asennuksen viivästyminen maahan (kylmä lattia ilman maanalaista)

Teokset suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Laske- taan, kuinka syvä maaperä on poistettava viivästyksen, hiekkakerrosten, raunioiden, saven tai laajennetun saven kerrosten perusteella.
 2. Ne poistavat täysin hedelmällisen maan kerroksen ja kaivaavat syvemmät lasketun syvyyden perusteella. Jäljelle jäänyt maaperä on tasoitettu ja tiivistetty koko tulevan kerroksen alueelle. Tiivisteen tulee olla väärin. Suurilla alueilla voit käyttää tärinää tiivistämään maaperän.
 3. Kaada hiekkaa, jonka kerros on vähintään 15 cm ja sama kerros (tai rakennusjätteet) ja ram. Jos talo seisoo savi maaperä, kerros kerrosta kaadetaan ja murskataan, ja sitten hiekka ja murskattu kivi on sijoitettu peräkkäin siihen. Jos maaperä on hiekkainen, voit nukahtaa kerrostetun kalsinoitua hiekkaa tai kuonaa, joka on ilmaantunut vähintään vuoden ajan. Voit kaataa kerrostettua saviä. Kaikkien täyttökerrosten paksuuden tulisi olla noin kolme kertaa viiveen korkeus. Kaikki kerrokset ovat huolellisesti kohdakkain ja neulotaan.
 4. Tasoitetulla ylemmällä kerroksella (hiekka, kuona tai laajennettu savi) asennetaan antiseptisesti käsitellyt lokit, ne upotetaan alustasäiliöön ja tamped well. Ylempi tason viive tulee sijoittaa siten, että lattialaudat ovat oikeassa asennossa. Liukuu kiinnitykseen perustukseen tai alemman kruunun.
 5. Viivästetyissä lattialaudoissa.

Asennuksen jälkeen viivästyminen maahan alkaa asentaa lattia

Viivästyy tiilipylväät (lämmin lattia maan alla)

Yleensä lokit on asennettu sarakkeisiin, jotka on laskostettu 2 tiiliin (25x25 cm).

 • Puhdista hedelmällinen maa, loput maaperän taso ja ram.
 • Viivästytä sarakkeiden merkintäpaikkoja viiveiden aikana (jos viiveitä ei ole asennettu, kun ne sitovat säätiötä). Pylväiden korkeus riippuu siitä, mikä osa seinälokista perustuu. Tämä voi olla ensimmäinen rivi puusta tai grillage (kattokaide kattaa kattotiili).
 • Johtojen kiristäminen siten, että ne sijaitsevat kaikkien suunniteltujen pylväiden keskipisteen yläpuolella, ja köydet tasaisella etäisyydellä maahan, ne käyttävät köysien tiilikatojen leveyttä (25 cm kumpaankin suuntaan).

Viiveet asetettu tiiliin

Pohjat sarakkeiden alla

Näissä paikoissa kaivoja on kaivettu 40x40 cm ja 15-25 cm syvyyteen kalliolle tai hiekkapohjaiselle maaperälle ja jopa 45 cm saveen ja löyhän maaperän päälle. 10 cm: n hiekkakerros ja suuri murto-osa 10 cm: n murskattua kiveä kaadetaan syvien kuoppien päälle peräkkäin.

Vihje: Jos pohjaveden taso on lähellä, kuopat voidaan täyttää 20-25 cm: n kerroksella savea (tämä on savi linna).

 • Kuoppien pohja on peitetty muovikelmulla tai kattopuhalluksella.
 • Betonipohjan tiilipylväiden alla kaadetaan niin, että se työntyy ulos 5 cm: n korkeudella tiivistetyn maaperän tasosta. Voit tehdä tämän asentamalla levyjen muottien (noin 5 cm: n korkeudella maanpinnan yläpuolella) ja vahvikkeena kaivoissa. Vahvikkeena voi käyttää lankaa tai verkkoa 10 x 10 cm soluilla.
 • Betoni kaadetaan (sementti: hiekka: murskattu kivi (fr 5-10 mm) = 1: 3: 2-3 ja vesi paksuiseen sakeuteen) ja jätetään useita päiviä kypsymään.

Jalustan perustaminen sarakkeille

Sarakkeiden tekeminen

 • Ruberoidia 1-2 kerroksessa asetetaan betonipohjalle niin, että se työntyy 1-2 cm reunojen yli.
 • Ruberoidissa on tiukasti pystysuorassa (putkilinjan) tiilipylväässä 2 tiiliä siten, että viimeinen tiilikerros on kohtisuorassa tukin suuntaan nähden. Liuoksen saamiseksi sekoitetaan sementtiä M100 ja hiekkaa tilavuussuhteessa 1: 3 ja lisätään vettä silmään.
 • Ruberoidi asetetaan pylvääseen ja siihen asetetaan antiseptisesti käsiteltyä vaneria tai OSB-levyä, joka on neliön muotoinen niin, että se ulottuu 2 cm reunoistaan.

Asenna ja kohdista viive

Näihin vuoriin on asetettu viivästyksiä. Viiveen tasoittaminen on pitkä ja kova työ. Voit tehdä tämän käyttämällä tukijalan vuorausta tai kaavinta. Tämän seurauksena kaikkien viivojen pitäisi olla samalla tasolla.

Voit tarkistaa asennuslokin laadun tasolta

Kun ne tasoitetaan, ne kiinnitetään kulmiin kulmien, seinien tai perustusten elementteihin - kehysrakenteiden rakentamiseen käytettävien erityisten kiinnitysjärjestelmien avulla. Esipora betonin reikiä ja työnnä tapit.

Lattian asennus

Seuraavaksi siirry kylmän tai lämpimän lattian asentamiseen. Levyt kylmälattiaan, joka asetetaan suoraan lokeihin.

Prosessin viimeinen vaihe on lattian asennus.

 • Lattialle, jonka eristys on lokeron alaosaan, on kiinnitetty 30x50 tai 50x50 mm: n tankoja, joiden karhea lattia on säädetty 20 mm: n paksuisesta ohuesta haavasta.
 • Höyrysulku asetetaan aluslattiaan (höyrysulkukalvo).
 • Pehmeä eristys (mineraalivilla) asetetaan kalvoon siten, että sen levyt sopivat tiukasti viiveiden väliin ja sitovat tiiviisti toisiaan, eivätkä ne saavuta noin 2 cm: n etäisyydellä.
 • Lattiapinnat asetetaan lokeihin.

Lattiat maahan omilla käsillään

Suosittelemme artikkeleita

Puulattiatyyppisissä laitteissa käytetään useimmin uritettua levyä. Hän voi...

Kumiset lattianpäällysteet ovat kaikkein joustavimpia kaikkien materiaalien joukossa...

Vedenpitävät lattiat asunnoissa ja yksityisissä taloissa on välttämätön rakennusvaihe...