Lattian vedenpitävä kateaine

On olemassa erilaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja, mutta yksinkertaisin ja suosituin on vedenpitävä kateaineisto ja voit tehdä sen itse. Parasta ei ole säästää tässä korjausvaiheessa, koska silloin säästät itse lisäkustannuksista ja säästät myös hermojasi, sekä omasta että naapureistamme.

Tyypit vesieristys betonilattia

Ennen kuin valitset materiaalin vedenpitäviksi, sinun on valittava tekniikka, jota haluat käyttää. Rullavesieristys on tehty, eli se on tehty kateaineiden ja muiden vastaavien materiaalien avulla. On myös obmazochnaya vedeneristys, sillä he käyttävät bitumia ja epoksihartsia.

Lattian vedeneristys kylpyhuoneessa sopii näihin tyyppeihin. Helpoin tapa on rullata.

Valmista pohja vedeneristykseen

Ennen vedenpitävyyden suorittamista kylpyhuoneessa sinun on ensin vaihdettava kaikki putket, jätevedet ja muut jätteet, jotka voivat aiheuttaa likaa. Huoneen on oltava täysin vapaata, sen on pysyttävä täysin tyhjänä, jotta mikään estää sinua vedeneristämisestä.

Seinät esipuhdistetaan vanhasta pinnoitteesta, sinun on myös poistettava betonipohjan yläkerros, jonka jälkeen pinta on pohjustettava ja tehtävä hyvin huolellisesti.

Nyt jatkamme lattian ja seinien säröiden ja reikien poistamista. Teemme tämän, kun pohjamaali kuivuu. Näitä tarkoituksia varten voit käyttää erityistä koostumusta ja yleisin sementtiratkaisu. Suosittelemme myös vahvistusverkon sijoittamista paikkaan, jossa halkeama sijaitsee, ja vain kiiltoa ylhäältä.

Lisäksi, jos päätät tehdä rullan vedeneristys, sinun on vielä valmistauduttava seiniin ja lattiaan, nimittäin niiden kohdistamiseksi.

Vedenpitävä kateaine

Pinnoituksen tekemiseksi, eli ruberoidien vedeneristys on välttämätöntä, jotta lattia on tasainen. Tätä varten sinun on varmistettava, että lattia on todella litteä. Voit käyttää ohjauskiskoa asettamalla se lattialle, sen ja lattian välinen rako ei saa ylittää viittä millimetriä. Jos lattialla on epäsäännöllisyyksiä, käytämme leikkaamismenetelmää poistamalla ne. Seinän ja lattian välissä olevat saumat on erityisesti pyöristettävä ja kulman on oltava neljäkymmentäviisi astetta. Voit tehdä tämän toimenpiteen käyttämällä sementin ja hiekan ratkaisua yhden ja kolmen välillä.

Seuraavaksi sinun on puhdistettava pinnan kaikki saastuminen metallisella harjalla ja peitä sitten lattia kuumalla tai kylmällä bitumimastilla. Tämä mastikerros auttaa parantamaan paremmin kateaineita ja lattian pohjaa. Ennen nukkumaanmenoa, ruberoidia, vedeneristyskerroksena, se on pakattava ja pidettävä sellaisessa muodossa päivässä. Tämä estää rakkuloita ja aaltoja ei tule tarttumaan.

Katemateriaalin on oltava valmiiksi leikattu haluttuun pituuteen asti ja sitten rullalle, mutta tärkeintä ei ole unohtaa, että väärä sivu on kääritty sisään. Paikalla, jossa vedenpitävyys liimataan, se on merkitty liidulla, ja sitten levitämme kangasta reunaan, samoin kuin pohja itse. Seuraavaksi liimaa kangas lattialle. On parasta, jos sinulla on avustaja, koska yhdessä on paljon helpompaa tehdä se.

Älä unohda päällekkäisyydestä, sen on oltava vähintään yksi senttimetri.

Ruberoidien turvotus on joskus ongelmia, eikä se alkanut tarttua tasaisesti, joten se katkaistaan ​​ja tasoitetaan suuntaan. Jos muodostuu kuplia, poistamme ne loviin. Ilma vapautuu, voitele uudestaan ​​mastilla ja liimalla.

Katonmateriaalin käyttö vedenpitävään pohjaan

Ruberoidi on materiaalia, jota käytetään useimmin vedenpitävyyteen. Se on kattopahvi, joka on kyllästetty pehmeällä öljypitoisuudella ja päällystetty tulenkestävällä bitumilla.

Materiaalin lujuusominaisuuksien parantamiseksi käytetään talkkia tai erityistä jauhetta. Tämän koostumuksen ansiosta ruberoidilla on hyvä elastisuus ja vastustuskyky lämpötilan muutoksille. Siksi sitä käytetään laajalti kattorakenteiden, seinien, kattojen, lattian ja rakennusten perustusten vedenpitävyyteen.

Miksi ruberoid on perustus

Monet ihmettelevät, onko tarvetta kattohuopa. Jos talon rakentaminen ei tee korkealaatuista vedenpitävyyttä säästä, voi ajan mittaan kohtaa liiallisen kosteuden ja kosteuden tiloissa. Seurauksena sieniin tulee sieni, ja säätiö alkaa vähitellen romahtaa. Tämä voi johtaa rakennuksen sumentumiseen ja halkeamien esiintymiseen laakeripinnoilla.

Perusta on erilainen:

Mitä katemateriaalia käytetään eristämiseen

Tuottaa kahta luokkaan kattotiiliä: katto ja vuori. Näiden kahden tärkein ero on materiaalin tiheys. Kateaineen vuorauksen tiheys on 300 g / m². m, kun taas kateaine on tiheämpi - noin 350 g / km. m.

Perustan vedeneristyslaitteessa käytetään yleensä RPP-tuotemerkin tavallista sileää valssattua materiaalia. Merkkien ymmärtäminen on helppoa. Ensimmäinen kirjain "P" tarkoittaa "ruberoid". Toinen kirjain voi olla "P", eli "vuori" tai "K" eli katto. Viimeinen kirjain osoittaa kudoksen tyyppi - hienorakeinen, hilseilevä jne. Numero ilmaisee pohjan tiheyden.

Vaaka- ja pystysuora eriste

Pohja vedeneristys katto-aineella voi olla vaakasuora tai pystysuora. Kuinka laittaa kukin niistä on kuvattu alla:

 • Horisontaalinen vedenpitävyys - on liittää ruberoidi pohjatyynyyn bitumimastilla. Tämä menetelmä suojaa kellari nauhalta ja kellarikerroksilta alaosasta tunkeutuvasta kosteudesta. Vedeneristys tehdään 15-20 cm: n etäisyydellä. Kun säätö on asennettu, kateaineen reunat kääritään ja kiinnitetään seinään.
 • Pystysuora vedeneristys - sen avulla kellari ja kellari suojaavat sivulta peräisin olevaa kosteutta. Kattotiili on kiinnitetty betoniin mastiksella. Joissakin tapauksissa pinta ensin päällystetään bitumipohjamaalilla ja sitten käytetään mastista. Tällä tavoin vedenpitävyys on 10 cm päällekkäisiä. Eristeiden ollessa erityisen luotettavia, voit käyttää useita kerroksia kateaineita.

Tietoja horisontaalisen vedenpitävyyden ominaisuuksista: ruberoid video tell:

Teknologia vedenpitäväksi säätiön omalla kädellä

Kattomateriaalin valssaaminen perustukselle suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Säätiön pinta puhdistetaan lian, peittää aukot ja tasoittaa. Adheesion parantamiseksi betoni päällystetään erityisellä ratkaisulla.
 2. Pohjaan laittaa mastiksi useaan kerrokseen.
 3. Katemateriaalilevyjä lämmitetään taskulampun avulla ja liimataan päälle mastiksi. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 10 cm. Levyjen reunat on likaantunut bitumilla tai mastilla ja liimattu.
 4. Sitten ruberoidi kuumennetaan uudelleen ja mehustetaan mastiksella. Jos sinulla ei ole polttimen pehmentää materiaalia, on parempi käyttää mastista, jolla on korkea sitomiskyky.
 5. Kosteuden suojauksen lisäämiseksi lisätään useita kerroksia kateaineita.
 6. Kun koostumus on täysin jäädytetty, pohja peitetään maaperällä, yrittämättä rikkoa eristystä. Rakenteen suojaamiseksi vaurioilta, käytä paine- tiiliä tai erityisiä suojuksia.

Lattian vedenpitävä kateaine

Vedeneristys voi olla monenlaisia, yksinkertaisin ja suosituin on vedeneristys kattohuopa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti omalla kädelläsi.

Älä tallenna tässä korjausvaiheessa, se säästää itsestäsi muista ei-toivottuista kustannuksista. Lisäksi se suojaa myös hermostoa ja naapureidesi hermoja tarpeettomilta iskuilta.

Betonilattian vesitiivistystyypit

Ennen kuin valitset vedenpitävästä materiaalista, sinun on päätettävä vedenpitävästä tekniikasta. Rulla-vedeneristys suoritetaan käyttämällä katehuopaa ja muita vastaavia materiaaleja. On myös pinnoitettu vedeneristys - käytetään epoksihartsia ja hartsia.

Vesitiivistystyön suorittaminen lattialla kylpyhuoneessa on ihanteellinen tällaisia ​​tyyppejä. Yksinkertaisin on telan menetelmä.

Valmistelutyö - vedenpitävyyden perusta

Ennen vedenpitävyyden aloittamista esimerkiksi kylpyhuoneessa sinun on ensin vaihdettava kaikki putket, vapautettava huone esineistä, huonekaluista, jotka voivat häiritä työtä.

Puhdista vanhan pinnoitteen seinät, poista pohjakerros - betoni. Sitten pinta huolellisesti maadoitettiin.

Nyt voit alkaa kiiltää seinillä ja lattialla olevia halkeamia, aukkoja ja reikiä. Tämä on tehtävä vasta alukkeen täydellisen kuivauksen jälkeen. Tätä varten voit käyttää erityistä koostumusta, ja sementtilaasti ja yleisimpi on sopiva materiaali.

Vihje: on suositeltavaa käyttää vahvistusverkkoa maassa, jossa halkeamia tulee, ja se peitetään ylhäältä.

Jos olette päättäneet rullien vedeneristyksestä, niin ennen työn aloittamista on tarpeen valmistaa lattia ja seinät - tasoittaa ne.

Vedenpitävä kateaine

Vedeneristyskyky, eli ruberoidi, vedenpitävyys vaatii täydellisen tasoisen lattian. Voit varmistaa, että lattia on tasainen, voit käyttää sääntöä tai rakennustasoa. Tätä varten sinun on laitettava se lattialle, kun taas raudan ja lattian välinen rako ei saa olla - enintään viisi millimetriä.

Jos lattialla on epäsäännöllisyyksiä, ne voidaan eliminoida käyttämällä "katkaisu" -menetelmää. Eli lattian ja seinän välissä olevat saumat, sinun täytyy pyöristää, tehdä kulma 45 astetta. Tämä vaikutus voidaan saavuttaa käyttämällä sementtilaastia hiekalla, valmistettu suhteessa 1: 3.

Seuraavaksi me puhdistamme erilaisten likaisten pintojen metallisella harjalla, sitten päällystämme lattiaa bitumimastilla (kylmä tai kuuma). Tämä mastanpäällyste edistää paremmin katemateriaalin ja lattian pohjaa.

Ennen kuin käytät kattomaalia vedeneristyskerroksena, sinun täytyy ensin kääriä se ja pitää se tässä muodossa noin päivän ajan. Tämä välttää turvotusta ja vapauttaa aaltoja kiinni tarttumisprosessissa.

Ruberoid etukäteen leikkaamme tarvittavan pituuden, sitten rullaamme sen rullalle.

Vinkki: missään tapauksessa älä unohda, että väärä sivu on käännettävä sisäänpäin.

Merkitsimme vesitiivistyksen kiinnityspaikkoja liidulla, minkä jälkeen rasvaamme kangasta reunalla mastiksella, mutta pohjana. Liitä sitten kangas lattialle. On hyvä, jos sinun ei tarvitse työskennellä yksin, sillä avustajan kanssa on paljon helpompaa tehdä se.

Ei ole järkevää muistuttaa, että on välttämätöntä tehdä päällekkäisyydet, joiden koko on vähintään 1 senttimetriä.

Joskus voi olla ongelmia turvotetun kateaineen muodossa, koska se ei tartu aivan täsmällisesti. Vikojen poistamiseksi tulee ruberoidi leikata ja kohdistaa suunta. Kuplien tapauksessa ne voidaan eliminoida tekemällä viillot. Ilma vapautuu, öljytään uudelleen mastilla ja liimataan.

Johtopäätös: Uusien valssattujen materiaalien, mukaanlukien kerrostuneiden aineiden, käyttöönottoa varten käytetään vähemmän ruberoidia rakentamisessa. Se on kuitenkin välttämätöntä kotitalouksien eristysmateriaalina, koska se on halpa ja asennus ei vaadi erityisiä taitoja.

Katon lattian vedeneristys tekniikka

Vedenpuhdistus toimii lattian kanssa. Niitä tarvitaan usein, ja niiden päätavoite on pintojen suojaus kosteudelta. Erinomainen materiaali näihin tarkoituksiin pidetään kateaineena, joka on kohtuuhintaista ja turvallista käyttää.

Valmistelu ennen materiaalin käyttöä

Ennen suoran vedenpitävyyden aloittamista on keskityttävä tiettyyn valmistukseen, joka on seuraava:

 • pääluonnokset tehdään sisätiloissa, sillä jos tarvitset vesitiivistystä kylpyhuoneessa, vanhat putket tai muut insinööritekniikan elementit, jotka ovat käyttökelvottomia, muuttuvat välttämättä;
 • kaikki elementit, jotka häiritsevät työn suorituskykyä, poistetaan kokonaan huoneesta;
 • jopa vanha pinnoite poistetaan seinistä, sillä tulevaisuudessa tämä työ voi johtaa vedenpitävään kerrokseen saastumiseen;
 • ylempi kerros poistetaan betonilattiasta, joka yleensä on huonolaatuinen ja epämuodostunut;
 • siihen kohdistetaan pohjamaali ja ohitetaan tai epätasaista levittämistä ei sallita.

Ruberoidilattian vesitiivistyksen vaiheet

Valmistelun jälkeen alkaa vedenpitävyys, joka on seuraava:

 • suoritetaan tilojen mittaukset, joiden mukaan saadaan tietoja siitä, kuinka paljon katemateriaalia olisi hankittava suunnitellun työn suorittamiseksi;
 • jälleen kerran on tarpeen tarkistaa lattian taso, koska se ei saa muodostaa rullan vedeneristys pintaa vikoilla ja ongelmilla;
 • pinta on päällystetty korkealaatuisella mastilla ja sitä voidaan käyttää kuumana tai kylmässä tilassa, ja tämä kerros on suunniteltu parantamaan katemateriaalin tarttumista lattian pohjaan;
 • ennen käyttöä kattotuoli huopataan lattialla missä tahansa huoneessa, minkä jälkeen se jätetään tässä tilassa noin yhden päivän ajan, koska se voi estää aaltojen tai turvotusten esiintymisen vedeneristyspäällysteessä;
 • materiaali leikataan tarpeellisiin nauhoihin, jotka on helppo asentaa, mutta niiden pituus vastaa tilaa, jossa työ on tehty;
 • saadut segmentit kierretään taas rulliksi, ja otetaan huomioon, että sisäosan on oltava sisäpuolella;
 • kankaan reunus päällystetään mastiksella, jota aiemmin myös levitettiin alustaan;
 • liinat liimataan, mistä ne hitaasti ja varovasti pyörittävät pinnan päälle mastin välttämätön pinnoite;
 • kaikki nauhat lasketaan ulos niin, että päällekkäisyys saadaan ja sen on oltava yli 1 cm;
 • jos vaikka kaikki vaiheet suoritettiin oikein, vesitiivis lattia ilmestyi vesiliukoille, on tärkeää vapauttaa ilmaa lovella, jonka jälkeen tämä kerroksen osa on huolellisesti päällystetty mastilla.

Näin ollen katontekomateriaalin käyttö erilaisissa tiloissa olevan vedenpitävyyden muodostumiseen katsotaan perustelluksi ja tarkoituksenmukaiseksi ratkaisuksi, joka mahdollistaa korkealaatuisen ja luotettavan vedeneristyskerroksen.

Erilaisia ​​materiaaleja lattian vedenpitävyydelle - kannattaa tutustua ehdotuksiin!

Mikä on vedeneristys? Rakennusalan terminologiassa tämä menettely tarkoittaa: "Rakenteiden ja viimeistelyaineiden suojaaminen kosteuden läpäisystä ja niiden tuhoutumisesta kostutuksen jälkeen".

Ensimmäinen vaihe on laadullinen perusta!

Rakennus alkaa säällä, tukeva sementtirakenne, joka tekee talon käyttökelvottomaksi, jos se rakennetaan noudattamatta perusperiaatteita. Ja rakennuksen ensimmäinen hävittäjä on elämän antama kosteus, jota ilman ihmiskunta ei voi elää. Betonipohjan ohuiden halkeamien ja huokosten läpäiseminen vesipisara pudota pudota seinämiin, imee niitä kosteudelta ja aiheuttaa hitaasti tuhoutumista. Sisällä talon kondensoituminen lämpötilan putoamisilta, kosteus alkaa hyökätä molemmilta puolilta seinät, sisällä kaikki kasvaa hometta sieniä ja alkaa halkeilua. Kaikkein kaunein ja moderni talo ilman asianmukaista säätiötä voi tulla pilalla ensimmäisten kymmenen vuoden aikana.

Se on pohjan kautta, että kosteus maasta nousee seinien läpi ja tunkeutuu taloon. Se imeytyy lattiapäällykseen ja tuhoaa sen myös. Lyhyessä ajassa viivästykset alkavat kipua, "kukoistaa" muotilla, haju epämiellyttävän haju, puhalletaan kosteaa ja kylmää, romahtaa ja romahtaa.

Kuinka käsitellä kosteuden tuhoutumista?

 • Tärkeä sääntö on estää veden pääsy talon sisälle. Pohjan osalta, kun se asetetaan, kattotavan tyyppiä oleva vedeneristysmateriaali asetetaan kaadetun betonin pinnalle ja takaa seinien suojauksen kosteudelta.
 • Toinen vaihe on estää kosteuden tunkeutuminen lattiaan. Mikä tahansa laite, se voi olla erilainen, joka tapauksessa se on eristettävä kosteudelta, muutoin se kestää useita vuosia. lattian vedeneristys
 • Materiaalit, jotka estävät kosteuden pääsyn tiloihin, on kaksi perinteistä tyyppiä - pinnoite ja liima. Näiden materiaalien vaikutus on vedenpitävä, lähes läpäisemätön kalvo.

Okleechnaya

Useimmiten nämä ovat valssattuja materiaaleja lattian vedenpitäviksi kuumina mastisina tai bitumiseoksina, jotka on kiedottu tasaiseksi pehmeämetriseksi materiaaliksi. Nämä aineet helposti sulavat kaasujousen vaikutuksesta ja liimataan haluttuun pintaan. Tällainen eristys on melko yleistä viime vuosisadan kodeissa. Tämä on Neuvostoliiton tavanomainen viimeistely ja samalla se on riittävän hyvä. On olemassa useita merkittäviä haittoja - kattojen korkeuden menetyksen (joskus ei ole hyväksyttävää) ja teknisen laitteen monimutkaisuus. Usein tässä versiossa maali käyttää katto huopa.

Obmazochnaya

Tämä on samaa periaatetta kuin edellä, mutta valmiiden rumpujen pakastetun bitumin sijasta prosessi käsitellään sulavalla aineella, joka saadaan nestemäiseksi, tahmeaksi, viskoosiseksi tilaksi. Kaikki samaa mastista kuumennetaan sulamislämpötilaan ja levitetään tasolle, joka on täysin tasoittunut tasoon ja päällystetty paksulla kerroksella vedenpitävän kalvon muodostumisen aikaansaamiseksi.

Bitumi-mastetta käytetään vedenpitävään lattiaan edellä mainittujen rullamateriaalien avulla. Ainoastaan ​​tässä tapauksessa nestemäinen pohja toimii kuivana materiaalina liimana. Tämäntyyppinen suojaus on vielä luotettavampi, sillä todella vahvan vedenpitävän pohjan kaksi kerrosta antavat sataprosenttisen suojauksen ei-toivottua kosteutta vastaan.

On myös erityisiä seoksia - sementtiä, kvartsihiekkaa ja kemiallisia lisäaineita. Nämä cocktailit ovat tasoittavan jatko-osa lasista, yhdistävät sen yhdellä monoliittisella pinnoitteella vain lisääntyneellä vedenkestävillä ominaisuuksilla.

Tällaisen koostumuksen liimaominaisuudet ovat mahdollisimman suuret, ne imeytyvät betonipintaan, täyttävät kaikki halkeamat, huokoset, reiät ja kääntävät pinnan ihanteelliseksi vedenpitäväksi pohjaksi.

Viimeisimmän sukupolven materiaalit

Viime vuosina yhä useammat synteettiset materiaalit näyttävät takaavansa taattu vedenpitävyyden, mutta ne ovat myös helppoja asentaa, niiden nopeus ja kuivaus (jos tarpeen), eivät aiheuta erilaisia ​​sivuvaikutuksia, eivät saastuta ilmapiiriä eivätkä aiheuta epämiellyttäviä hajua.

Esimerkiksi lattian vedeneristys, joka on nykyään suosittu vedeneristyksellä.

Gidroizoli on valssattua materiaalia, joka on tasainen bitumimasipäällyste, jossa on lasikuitu kerros, joka on paksuasti siroteltu hienolla liuskekivellä ja peitetty kalvolla, joka sulaa kuumennettaessa ja liimattuina. Toinen vedeneristysvaihtoehto on nestemäinen polymeerivalmiste. Se kattaa kaikki pinnat. Tämä mastiksi voidaan maalata lattialla, puupalkilla ja kulmilla.

Izospan lattian vedeneristämiseen

Izospan on polymeerinen materiaali, joka näyttää kalvolta, se tuotetaan kappaleina tavaroina, se on helposti pinnoitettu helposti päällekkäin toisistaan ​​ja seinien kulmilla. Tämä materiaali ei repeä eikä rypisty, se asetetaan levyn alle ja kiinnitetään betonikerroksella.

Polyeteenikalvon käyttö

Tällainen laite on valmistettu käyttäen kahta komponenttia - polyeteenikalvoa ja bitumimuovia. Luotettavuuden parantamiseksi bitumimateriaali päällystetään kalvolla sen jälkeen, kun se on upotettu mustan kerroksen pinnalle tai kaadettuun pohjaan, joka toimii suojarakenteena rakennusrakenteen ja kosteuden välillä. Kun kalvo on kosketuksissa kuumalla mastiksella, kalvo on liimattu tiiviisti lattiaan, hankkii halutun muodon ja aluslaatta muuttuu täysin ilmatiiviiksi.

Riippumatta siitä, minkä tyyppinen vedeneristys on valittu, tärkein asia, josta on hyvä muistaa hyväkuntoisen kodin kolmesta osasta, on tärkeimpien tukirakenteiden laatu, asukkaiden ympäristön turvallisuus ja laitteen esteettinen harmonia.

Katemateriaali vedenpitävälle pohjalle

Kuinka tehdä vedenpitävä säätiö kateaineella?

 • Edut ja haitat, kateaineiden lajikkeet
  • Kattotarvikkeet
 • Kellarin vedeneristysvaiheet käyttäen kattopyyhkeitä
 • Muut menetelmät vesieristykseen käyttäen ruberoidia

Katemateriaali - edullisin ja edullisin materiaali suojaamaan talon kellarista kosteudelta. Useimmissa tapauksissa hän on sitä, jota käytetään yksityisten talojen rakentamiseen. Tämä johtuu siitä, että tämä kattolevy on helppokäyttöinen ja kestävä, bitumilla kyllästetty. Rakennuksen perustuksen kateaineiden vedeneristys on tullut yleiseksi pitkään ja sitä käytetään kaikkialla, varsinkin kun tämän materiaalin muutokset parantuneilla ominaisuuksilla ovat äskettäin ilmestyneet markkinoille.

Tärkeimmät vedeneristysperustatyypit.

Edut ja haitat, kateaineiden lajikkeet

Obmazochnoy vedeneristysjärjestelmä.

 • on korkea vedenkestävyys;
 • vedenpitävyys säätiöllä katodimateriaalilla hyödyttää taloudellista näkökulmaa, koska tämä materiaali on halpaa;
 • jos suojaat auringonvalolta, niin tämän materiaalin elämä on useita vuosikymmeniä;
 • pieni paino
 • helppo asentaa;
 • ekologisesti turvallinen.
 • alhainen elastisuus, joten rakenne on melko herkkä;
 • syttyvä;
 • ultraviolettiliuoksen vaikutuksesta nopeasti menettää ominaisuutensa ja käyttöikä lyhenee useita vuosia.

Tämä materiaali on jaettu kahteen pääryhmään: vuoraukseen ja kattoihin.

Mutta kaikki ne tehdään käyttäen bitumi, joka on perinteinen ja hapettu. Toinen asia on materiaalipohja: se voidaan valmistaa kartongista tai lasikuidusta. Edellisiä erottuu se, että jatkuvasti altistuvilla kosteuksilla levyt voidaan kääriä ja vähitellen hävittää. Tämä koskee erityisesti materiaalin vuorausta. Kartonkipohjalla on alhainen taivutuskestävyys, jolloin se voi aiheuttaa halkeamia käytön aikana.

Kaaviokuva pohjakerroksen vedenpitävyyden suunnittelusta pohjaveden korkealla paineella.

Lasikuitupohjaisella ruberoidilla on huomattavasti suurempi lujuus eikä kutistu. Tämä materiaali voidaan kiinnittää betonipintaan paitsi pinnoittamalla myös mekaanisesti. Suurten venytysvastuksen vuoksi nämä arkit ovat huonosti muodonmuutoksia, mikä tekee niistä optimaalisen valinnan vedenalaiseksi alustalle liikkuville maille ja korkeissa pohjaveden pitoisuuksissa.

RCP-300-arvot (joissa on pölymaito) ja RCP-350 ovat vuorausmateriaalia, jota suositellaan käytettäväksi alempien kattorakenteiden tai muiden pinnoitteiden kanssa. Mutta olosuhteissa, jotka pidentävät materiaalin kestävyyttä, sitä voidaan käyttää myös huipputekniikkaan. Yhden telan pinta-ala on 20 m2. RKP-400 - kattotiilimateriaali, jolla on suurempi lujuus ja kosteuden kestävyys. Sitä voidaan käyttää kylpyn katon ja kellarin tai minkä tahansa muun rakennuksen, myös asuinrakennuksen, vedeneristämiseen. Usein tätä materiaalia käytetään yhdessä lasi-hartsin kanssa, mikä antaa sille suuremman lujuuden.

Kellarin vedeneristysvaiheet käyttäen kattopyyhkeitä

Betonipohjan seinät on tasoitettava sementti-hiekkalaastilla, koska tämä varmistaa materiaalin tiiviimpi kosketuksen pinnan kanssa ja sen asentaminen on yhtenäistä. Halkeilla on oltava sama koostumus. Jos pitkäkestoisen pohjan vedeneristys tehdään, maaperä poistetaan sen seinistä ja antaa sille aikaa kuivua. Sitten metallisella harjalla betonia puhdistetaan lian ja hiekan avulla. Puutteet ja väärinkäytökset poistetaan.

Pohjaan levitetään kerros nestemäistä bitumia tai mastista. Paras vaihtoehto on kylmätekniset formulaatiot, joilla on enemmän tarttuvuutta. Kun kalliille mastiksille ei ole tarpeeksi varoja, voit tehdä bitumia itse. Tee näin tulipaloa varten säiliö, jossa on useita tämän aineen brikettejä ja lämmitä se nestemäiseen tilaan. Vaikka bitumi ei ole jäähtynyt, sitä on käytettävä pohjan betonipintaan. Jos kuumassa sideaineseoksessa lisätään jäteöljyä 20-30% bitumimäärän kokonaismäärästä, se lisää tarttuvuuttaan. Se ei ainoastaan ​​saa aikaan sideaineen roolia seinän ja kattohuovan välissä, mutta myös lisää vedenpitävyyttä.

Katemateriaali asetetaan kuumalle bitumille, joka esilämmitetään puhaltimella tai muulla keinolla. Levyt tulisi päällystää vähintään 10 cm, niiden reunat päällystetään mastilla tai bitumilla ja liimataan yhteen. Vedeneristysalusta on kahdentyyppisiä: pystysuorat ja vaakasuorat, mutta katodimateriaalin asennuksessa ei ole olennaisia ​​eroja. Päällystemateriaalin käyttöikää voidaan lisätä 2-3 kerroksella. Tämä pätee alueilla, joilla on kostea ilmasto tai joissa on korkea GWL- ja veteen kyllästyneet maaperät. Älä työskentele alhaisissa lämpötiloissa tai sateen aikana, koska bitumi menettää ominaisuutensa melko nopeasti, korkealaatuinen kateaineen lämpökäsittely parantaa vedenpitävyyden kestävyyttä.

Bitumi-ruberoidikerroksen kiinteytymisen jälkeen perustus täytetään maaperällä. Työ tehdään huolellisesti, jotta vesieristyskerros ei vahingoita teräviä kiviä tai rakennusjätteitä. Tarvittaessa betoniseinille levitetään vaneri- tai kovalevyjä.

Muut menetelmät vesieristykseen käyttäen ruberoidia

Järjestelmä vedenpitävyyden perustan talon.

Materiaalin asettaminen pohjaan, peitetty nestekumilla. Sitä käytetään harvoin, mutta sillä on etuja bitumimenetelmän suhteen:

 1. Nestekumilla on paremmat vedenkestävät ominaisuudet kuin bitumilla.
 2. Liimakoostumuksen ja katemateriaalin lämmittäminen ei ole tarpeen.
 3. Kulutus on 2 kertaa pienempi kuin bitumi.
 4. Kattotiili on paljon paremmin liimattu kumilla.
 5. Päällysteen kestävyys on korkeampi kuin bitumipitoisuus.

Ruberoidi, savi lukko.

Kun levyt on asetettu bitumiin tai nestekummiin, kateaineen pinta pinnoitetaan aluslaastilla. Tämä tarjoaa lisäksi edullisen ja luotettavan suojauksen kosteudelta. Missä tahansa tämän materiaalin pohjaan perustuvien laitteiden vedeneristämismenetelmässä tulee noudattaa turvaohjeita. Kuuma bitumi voi vahingoittaa ihoa ja aiheuttaa palovammoja. Kattotavaran lämpökäsittelyn aikana sinun on myös oltava varovainen, ettei se ylikuumenta. Suorita kaikki tarvittavat toimenpiteet käsineissä.

Jos teet kaiken työmääräysten mukaisesti, tämä vedeneristyskanta kestää vuosikymmeniä.

Lattian vedeneristys yksityisissä asunnoissa - suojaa kotia kosteudelta!

Vaaditut työkalut

Lattian vedeneristys yksityisissä asunnoissa on todellinen välttämättömyys. Jos tällaista toimenpidettä ei suoriteta, ajan mittaan asunnon ja sen koko rakenteen perusta alkaa tuntea maaperän vesien kielteiset vaikutukset.

Lattian suojaaminen vedestä - miksi se on niin tärkeää?

Talot yksityisissä sektoreissa ja maalaismökkeissä perustuvat erilaisiin säätiöihin - yhdistettyinä, nauhana, pilarina. Tällaiset asunnot voivat seistä suoraan maahan tai olla kellareissa, monipuolinen arkkitehtuuri. Riippumatta asuinrakennuksen suunnittelusta, on välttämätöntä tehdä töitä sen tehokkaan suojan varmistamiseksi kosteudelta. Tilanteissa, joissa tällaisia ​​tapahtumia ei tehdä, talon elämisen laatu ja mukavuus jättävät paljon toivomisen varaa.

Lattiapohjan vedenpitävyyden puute heikentää asuinrakennuksen kaikkien osien elämää. Lisäksi korkea kosteus aiheuttaa terveysongelmia kaikille tällaisen kodin asukkaille. Maaperässä oleva vesi kohoaa pintaan, tunkeutuu rakenteen pohjaan ja vähitellen tuhoaa sen. Sekä betoni, puu tai muu rakennusmateriaali eivät pysty vastustamaan kosteuden kielteisiä vaikutuksia.

Jos seinissä olevien huoneiden yksityisessä talossa on sienen aiheuttamia mustia pisteitä, tämä tarkoittaa sitä, että sen pohjaan kohdistuva kosteuden suojaus suoritettiin huonosti tai sitä ei toteutettu lainkaan. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on huolehdittava lattian asianmukaisesta vedeneristämisestä. Se suoritetaan eri materiaaleissa:

 • synteettiset seokset bensiinin ja erikoismaalien (pohjamaalit), kattohuopa, vedeneristyskalvot ja kalvot, kosteutta kestävä vaneri;
 • luonnon - hartsi, sora, hiekka, murskattu kivi.

Puhumme vielä siitä, miten lattiasuojaus tehdään yksityisessä asunnossa oikein.

Vedenpitävä pohjaratkaisu maahan

Yksityisten talojen ensimmäisissä kerroksissa lattiapohjus perustetaan suoraan maahan. Vettä siitä, kuten olemme todenneet, nousee maaperän syvistä kerroksista kapillaareihin ja kyllästää betonin ja puumateriaalien kosteutta. On selvää, että ne ovat nopeasti tullut käyttökelvottomiksi. Tästä syystä lattian vedenpitävyys on aloitettava asuinrakennuksen rakentamisvaiheessa, jolloin rakennuksen alla on erityinen tyyny.

Vedenpitävyys maahan

Teokset tehdään seuraavasti:

 1. Maaperän kaataminen kuopan pohjassa rakenteilla.
 2. Kaada 8-15 cm suurta (3-5 cm: n murto-osaa) murskattua kiveä tiivistetylle pinnalle. Pidä myös tämä kerros.
 3. Ylhäältä nukahtaa 8-15 cm joen hiekkaa tai edullista louhos hiekkaa. Törmäsi.

Kaikki kuvatut toimenpiteet mahdollistavat laajan ilmataskujen muodostamisen kaivoon. Ne ovat välttämättömiä estämään kosteuden nousemista maasta kapillaareissa rakenteiden elementteihin. On erittäin tärkeää, että kaikki kakkujen kerrokset tukeutuvat perusteellisesti (sitä kutsutaan usein sprinklisoimiseksi). Mitä tiheämpi on hiekka ja rauniot, sitä vaikeampi vesi pääsee rakennukseen.

Ongelma maaperässä ennen kuoren tekemistä, kuoppa voidaan täyttää suurilla kivillä. Ei ole sallittua käyttää laajennettua saviä ryöstön sijasta märissä maissa. Tämä nyt suosittu rakennusmateriaali pystyy vetämään veteen ja lisäämään kokoa (turvota). Laajennettu savi käytetään yksinomaan kuivalle maapalstalle. Ja silloin sitten vain talon perusta, ei vesivahvistin. Meidän harkitsemamme kakku on tehtävä välttämättä silloin, kun maaperän vedet sijaitsevat yli 2 metrin korkeudessa. Muissa olosuhteissa on toivottavaa varustaa se lisävarusteena.

Asunnon järjestämisen jälkeen taloon tehdään joko betoni- tai puupohja. Niiden vedeneristys suoritetaan eri menetelmien mukaan. Niitä kuvataan alla.

Suojelemme betonirakenteita - kaksi tehokasta vaihtoehtoa

Betonilattian järjestämisen ongelma on tarve rakentaa monoliittirakenteinen rakenne maaperälle, jolle on tunnusomaista tietyn liikkuvuuden taso. Tämä ongelma voidaan ratkaista tekemällä erikoisluonnelma. Se tehdään edellä kuvatun murskatun hiekan ja sora kakun järjestelyn jälkeen.

Massiivinen vedenpitävä pohja

Karkeuslevy suoritetaan seuraavan menettelyn mukaisesti:

 1. Hiekkakerroksessa oli 200 mikronin paksu polyetyleenikalvo. Liimaa sen liitokset (erittäin huolella ja samalla siististi, kun materiaali on helposti repeytyneenä) rakennusnauhalla.
 2. Sekoita 4 osaa joen hiekkaa osalla sementtiä ja hienoa murskattua kiveä, lisää vettä liuoksen standardipitoisuuteen. Kaada heille kalvo. Sinun pitäisi saada kerros karkeaa tasoitusta noin 6-7 cm. Meille kiinnostavaan kiviainesta on mahdotonta käyttää louhoshiekkaa, vain jokivesiä.
 3. Kun liuos on kuivunut, aseta se päälle ja tasoita PVC-kalvo tai katemateriaali.
 4. Aseta valittu eristemateriaali ja tee sitten viimeistelylevy.

Toinen tekniikka on vähän aikaa vievää. Lattian vedeneristys tämän tekniikan mukaisesti suoritetaan seuraavan kaavion mukaan. Ensin kaada sora hiekkakerrokseen (materiaalia, joka on hyvin pienikokoinen). Tämän jälkeen vaivaa hiekan ja sementin liete. Kaada soraa niiden päälle 4-5 cm kerroksella. Sijoita sitten kateaine kahdelle kerrokselle päälle. Sen saa käyttää kattohuopia, mutta vain sen tyyppejä, joilla ei ole ylimääräistä kastetta pinnalla.

Nyt sinun on yhdistettävä ruberoidi jatkuvaan kankaaseen. Helpoin tapa tehdä tämä on kaasupolttimen avulla. Betonin lattiapohjan vedenpitävyys talossa täydennetään eristemallilla ja lopullisella tasoituskerroksella.

Puulattian suoja kosteudesta - yksinkertainen käyttö

Aluksi luo tukipylväät viiveiden alle. Ne voidaan tehdä betonista, joka kaadetaan laattojen muottiin tai (mikä on yksinkertaisempaa ja nopeampaa ajassa) tiiliä. Tukien asentamisen jälkeen käsitellä niitä kaikilla sivuilla pinnoittamalla vedenpitävyys ja aseta kattomaalaus päälle. Tällainen suoja voi suojata tukkia niiltä alueilta, joilla ne sijaitsevat rakennettujen betonipintojen tai tiilipilarien vieressä.

Siirry nyt puupohjan luonnoksen järjestelyyn. Kohtuullisin tapa tehdä se kosteudenkestävästä vanerista. Tämän materiaalin levyt tulisi kiinnittää viiveen pohjaan käyttäen pieniä kynsiä tai ruuveja. Jos sinulla on vapaa aika, voit rakentaa tavallisen lattialohkon - vaellusreitin. Monissa suhteissa se näyttää edullisemmalta kuin vanerin pohja. Mutta kustannukset (sekä raha että vahvuus) ovat suuret.

Katemateriaali vedenpitävyyteen

Puulattian vedeneristys tehdään seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Aseta diffuusiokalvo tai vesitiivis kalvo (polyeteeni) levyille tai vanerille. Erilliset vedeneristysnauhat ovat 12-15 cm: n päällekkäisyydellä toisiinsa ja sitten liimanauha liimaamaan kaikki nivelet.
 2. Asenna eristin.
 3. Asennat luonnoksen pohjaan lokeihin.
 4. Aseta toinen kerros kalvoa. Samalla ajaa reunoja senttimetrejä 20 seinälle.

Jotkut mestarit suosittelevat lisätoimenpiteitä puulattian suojaamiseksi kosteudelta. Voit esimerkiksi laittaa vaahdotettua polyetyleeniä kalvon päälle. Tämä toimenpide ei ole erityisen tarpeellista, jos karkea lattia on valmistettu vanerista. Se itsessään toimii tietyssä määrin puolustuspuun puupohjaan.

Kuinka suojata keittiön lattia?

Kosteus vaikuttaa keittiön lattiapohjiin sekä maahan että huoneen sisällä, jossa ruoka valmistetaan ja astioita pestään. Tältä osin on todella tarpeen suojella tällaisia ​​sukupuolia molemmilla puolilla. Niiden vedeneristys keittiössä riippuu käytetyn viimeistelyn tyypistä. Kun laitat massiivisten tai parkettilautojen keittiössä, riittää jalostaa ne korkealaatuisella lakalla kosteudenkestävällä vaikutuksella.

Lakkaus lattia

Jos lattia on kaakeloitu, sinun on käytettävä erityistä betonipinnoitteisiin perustuvaa polymeeriyhdisteiden ja bitumin pohjaa. Älä unohda betonipohjan esikäsittelyä mastiksella liottamalla sitä pohjamaalilla. Sitten laattaliima pitää laattojen tiukasti. Kun lattiaa peitetään linoleumilla, on toivottavaa käsitellä pohja pinnoitteella tai maalieristyksellä. Aseta viimeistelyaine liimalla.

Kuten itse näet, yksityisen talonrakennuksen betoni- tai puulattian vedenkorkeus on erittäin tärkeä asuinrakennuksen kaikkien osien turvallisuuden kannalta. Siksi se on tehtävä oikein ja todella vastuullisesti.

Lattianeristys ennen tasoitusta

Lattian vedeneristys ennen levytystä on välttämätöntä kahdesta syystä: ensinnäkin se estää pohjan tai alapinnan kosteuden pääsemästä betonipinnoille ja toiseksi suojelee lattialevyt mahdollisilta vesivuodolta märissä tiloissa. Erityisen tärkeää on suorittaa korkealaatuinen lattian vedenpitävyys lattian eteen yksityisen talon ensimmäisessä kerroksessa, jossa ei ole kellarikerrosta. Maaperästä nousevasta vesihöyrystä ja kapillaarisesta kosteudesta on usein hapan tai emäksinen ympäristö, ne toimivat aktiivisesti vuorovaikutuksessa betonin osien kanssa ja muutaman vuoden kuluttua laskeuma voi peittyä halkeamien verkolla ja alkaa hajota.

Lattiatyyppien lattiatyypit ennen tasoitusta

Lattian vedenpitävyys ennen tasoitusta on useita tapoja. Yksityisissä kodeissa, joissa ei ole kellarikerroksia, käytetään usein sora-hiekkalaatikkoa ensimmäisenä vedeneristyskerroksena. Soraa tai murskattua kiveä kaadetaan lattian alapuolelle, täytetään sen mukana ja peitetään sitten hiekalla. Tuloksena oleva alusta johtuen hiukkasten välisten ilmarakoiden vuoksi estää kosteuden kapillaarisen nousun maasta. Samanaikaisesti se ei käytännössä suojaa vesihöyryä, joten tarvitaan lisää kalvon höyrynsitiivistä eristystä.

Höyrysidottomuuskalvot, joita käytetään lattian vedenpitävänä ennen tasoitusta, käytetään paitsi yksityisissä talouksissa myös kaupunkien huoneistoissa. Kalvojen ansiosta voit luoda kosteutta kestävän päällysteen ja suojata lasia vesihöyrystä ja kosteudesta, joka syntyy lattialevyistä, samoin kuin laatta itsestään vesivuodosta märissä tiloissa.

Kolmas tyyppi lattian vedeneristys ennen kytkin - obmazochnoy vedeneristys. Se on valmistettu betonipohjaisella bitumilla tai kumilla, jota käytetään useissa kerroksissa. Tämän levyn erottuva piirre on kyky täyttää epätasaiset pinnat, mikä on erityisen kätevää lukuisilla putken läpivienteillä.

Lisäksi betonilaattojen vedeneristysominaisuuksien antamiseksi niitä voidaan käsitellä kyllästettävällä vedeneristysratkaisulla. Tämä tekniikka on suhteellisen uusi, mutta se on jo saanut suosion rakentajien keskuudessa sen yksinkertaisuuden ja tehokkuuden vuoksi. Betoni on kyllästetty läpäisevällä vedeneristysliuoksella lattian kummallakin puolella olevan pinnan yläpuolelle, minkä jälkeen neulojen kasvu alkaa betonin huokosissa vuorovaikutuksessa sen osien kanssa estäen kosteuden tunkeutumisen betoniin.

Teknologian suorituskyky sora hiekkalaatikko

 1. Pohjan valmistelu koostuu maaperän tasoittami- sesta tulevan lattian alle ja poistamalla hedelmällisestä kerroksesta, joka sisältää orgaanisia epäpuhtauksia. Tämä tehdään yleensä rakennuspaikan valmisteluvaiheessa.
 2. Murskattu kivi kaadetaan valmistettuun maahan, jonka murto-koko on enintään 50 mm. Täyte täytetään koko lattian alueella. Soraa painetaan alaspäin ja tasataan, jotta suuret erot eivät poikkeaisi. Kerrospaksuus on vähintään 0,2 m, ja alueilla, joiden pohjavesi on lähellä - vähintään 0,5 m.

Lattialummateriaalien vedenpitävyys tekniikka

 1. Seinämien ympärillä on vaipan nauha. On välttämätöntä kompensoida betoniteräksen laajeneminen lämpötilavaihteluiden vaikutuksen alaisena. Kiinnitä vaimentimen nauha liimakerroksella tai tukilangoilla.

Vedenpitävä lattia tekniikka obmazochnoy vedeneristys

 1. Valmistettua betonipohjaa puhdistetaan roskista, pölystä ja liasta. Erityisen huolellisesti sinun on poistettava terävät hiukkaset, leikkaavat reunat ja ulokkeet sekä öljyistä, liuottimista, kemiallisesti vaikuttavista aineista olevat tahrat - ne voivat tuhota sen, kun ne ovat vuorovaikutuksessa päällystysvesisuojausratkaisujen kanssa.

Voit käyttää lattiaa ennen tasoitettavuutta ilman yhtä, mutta useita menetelmiä. Esimerkiksi, kun lattian vedenpitävyys yksityisessä talossa on ilman kellarista, voit tehdä sora-hiekka-tyynyn, asettaa eristyksen kerroksen, sen yläpuolella olevan vedenpitävän kalvon ja kiinnittää sitten vain vahvistuksen ja täyttää lasin. Asunnon ensimmäisessä kerroksessa, joka sijaitsee kellarikerroksessa, voidaan käyttää tunkeutuvia vedeneristys lattialaatoja yhdessä telan tai obmazochnoy vedeneristys. Asuinrakennuksen yläkerroksissa sijaitsevien asuntojen kosteissa tiloissa, joissa jokin vuoto voi vahingoittaa naapureita, on parempi varustaa kaksinkertainen vedeneristys: ennen tasoitusta ja sen yläpuolelle. Tässä tapauksessa levytysaineita käytetään levytyynyjen alla, ja lasin päälle levitetään vedeneristyspäällyste.

Vedenpitävä puulattia

Puulattia, etenkin yksityisessä talossa, oli ja on edelleen perinteisin. Yksinkertaisesti selitetään - luonnostaan ​​lämmin materiaali, jolla on kaunis kuvioitu kuvio ja erilaiset sävyt, voidaan sisällyttää sisustukseen, joka on sisustettu millä tahansa tyylillä. Mutta jotta tällainen lattia voitaisiin palvella pitkään, ei riitä, että kynnetään levyt viivästyksiin, varsinkin jos se on järjestetty maanpinnan yläpuolelle eikä valmiiksi.

Vedenpitävä puulattia

Puulattian vedeneristys on yksi järjestelyn päävaiheista, kun käsittelemätön puu imeytyy kosteuteen ja turpoaa hyvin ja kuivuu sitten se muuttuu. Lisäksi useimpien puulajien kosteus on keskustelun tai hajoamisen alku ja sen myöhempi hajoaminen. Siksi puuosat on käsiteltävä hyvin ja peitettävä luotettavasti mahdollisesta maaperän korkeasta kosteudesta.

On olemassa useita erilaisia ​​vedenpitäviä töitä, jotka riippuvat puulattian rakentamisesta. Tarkasteltuasi mahdollisia tekniikoita, voit valita jokaista tapausta parhaiten sopivan.

Puun kyllästys

Yksi vanhimmista ja tehokkaimmista keinoista puun suojaamiseksi kosteudelta on sen kyllästäminen eri koostumuksilla.

Tähän mennessä myynnissä on paljon kyllästyjä eri kemikaaleille. Ne levitetään puisilla osilla, ennen kuin ne ovat tyytyväisiä lattiaan. Kaikki impregnoinnit on suunniteltu suojaamaan puuta pitkäksi aikaa kosteuden lisäksi myös biologisista vaurioista (mikro-organismit, hyönteiset, jyrsijät jne.). Lisäksi tämä käsittely on välttämätöntä paitsi puulattian elementtien lisäksi myös seinät tai lattiat.

Korkealaatuinen kyllästys itsessään muuttuu luotettavaksi vedenesteeksi

On olemassa monimutkaisia ​​kyllästyksiä sekä erityisiä suoja-alueita:

- antiseptiset aineet, jotka on suunniteltu suojaamaan hyönteisiä ja mikro-organismeja pääsemästä puuhun;

- palonestoaineet - nämä impregnoinnit säästävät puupinnoitteita tulipaloilta;

- puun suojaamiseksi kosteudelta;

-. Yhdisteet, jotka yhdistävät useita suojaustoimintoja samanaikaisesti.

Kosteudelta suojaava kyllästys tunkeutuu syvälle puurakenteeseen ja siitä tulee eräänlainen vedenpitävyys jokaiselle yksittäiselle puuelementille. Se on helppo levittää, imeytyy hyvin ja se ei pese pitkään aikaan. Koostumuksen kuivaus tapahtuu kahden tai kolmen tunnin sisällä, sitten haluttaessa? Voit käyttää toista kerrosta. Tällaisen vedenpitävyyden erittäin tärkeä etu voidaan katsoa, ​​että materiaali ei menetä kykyä "hengittää". Tällaiset koostumukset kyllästyvät paitsi puulevyt, mutta myös lokit, joihin ne on asetettu.

Tällaisia ​​ratkaisuja tarvitaan erityisesti huoneissa, joissa on korkea kosteus, kuten kylpyhuone, höyrysauna tai muut kylpyammeet.

Vedenpitävä lattia maahan

Riippumatta siitä kuinka kuivaa maaperä on järjestetyn lattian alla, on joka tapauksessa vedeneristys tehtävä. Se voidaan järjestää eri materiaalien avulla. Mutta ennen kuin on tarpeen valmistaa pohja vedeneristys, joka koostuu useista kerroksista.

 • Ensimmäinen ja erittäin tärkeä kerros on hyvin tiivistetty maaperä, joka voidaan tiivistää käsin tai käyttämällä erityistä rypytystekniikkaa.
 • Seuraava askel on lisätä hiekkaa, joka itsessään on hyvä vesisuljin. Tiheässä maaperässä 10 cm hiekkakerroksesta riittää, mutta jos maaperällä on herkät rakenteet, jotka ovat alttiita huurteen tunkeutumiselle, mikä tarkoittaa kosteuden imeytymistä, niin vuodevaatan korkeus nousee 20 cm: iin.
 • Seuraavaksi kaadetaan kymmenen senttimetrin kerros suurta tai keskikokoista murskattua kiveä ja tiivistetään. Nämä kerrokset on suunniteltu estämään kosteuden tunkeutumisen korkeampiin kerroksiin, jos aiot tehdä lattiapinnoitetta ja pääsyä lattiapalkkeihin ja viivästymiin. Lisäksi ne vahvistavat säätiötä ja tekevät lattiasta luotettavamman.

Jos pohjavesi on tarpeeksi syvä, enintään kaksi metriä pinnasta, sora voidaan korvata laajennetulla savi, joka vedenpitävyyden lisäksi toimii lämpöeristeenä.

Nämä kolme kerrosta ovat välttämättömiä, kun valitaan vedenpitävyys ja puulattian asettaminen. Seuraava työ tehdään riippuen lopputuloksesta - puulattia asetetaan välittömästi tai betonilattia asetetaan ensin.

Puulattiat pylväillä - tukee

 • Pohjakerroksen sisäpuolella on koko alueen yli, johon puulattia järjestetään, yhden ja puolen metrin etäisyydelle, kaivetaan reikiä, johon on sijoitettu hiekkaa ja murskattua kiveä, ja polyeteenikalvosta valmistettu vesitiiviys asetetaan koko syvyyteen 20-30 cm..
 • Seuraavaksi laitetaan pylväät tiilistä, jotka liuoksen kuivauksen jälkeen käsitellään vedeneristysmastilla.
 • Koko maanalaiseen pinnoitettuun katemateriaalilevyyn, jotka on tiivistetty yhdessä bitumimastin kanssa. Katemateriaalia nostetaan kellariviin 15 - 20 cm ja liimataan myös bitumiin. Kulmat suljetaan siististi - on parempi olla leikkaamatta materiaalia, mutta taitettava se taitoksiin. Katemateriaalin pitäisi muodostaa maanalaisessa pohjasta ilmakehän säiliön ilme.
 • Pylväät päällystetään bitumilla ja levittävät niihin kattoainemateriaaleja, edullisesti useassa kerroksessa.
 • Paksu palkit on asennettu pylväisiin, jotka on käsitelty läpäisevällä vedeneristysmateriaalilla. Ne kiinnitetään telineisiin metallikiinnikkeillä.
 • Jäljet ​​on asennettu palkkeihin, joissa on tietty askel. Jokaisen viiveen alapuolella on asennettu kranaalipalkki, joka on alustan pohja.

Lämpö- ja vesitiivis puulattian suunnitelma, jossa on tuulettuva aluslattia

 • Lattiapinta on säädetty huonolaatuisista levyistä, mutta jos niiden väliin muodostuu aukkoja, on parempi sulkea ne saviin, joka on laimennettu keskitason tiheyteen. Tämä materiaali on myös hyvä vedeneristyslaite. Jos lämpöeristysmateriaali on suunniteltu sijoittamaan aluslattian soluihin, esimerkiksi mineraalivillaan, se on täysin turvallinen kosteudelta.

Se näyttää valmialta karkealta lattialta

 • Seuraavaksi lattiapäällyste on peitetty muovikelmulla tai kattopyyhkeellä. Kaistaleet on asetettava päällekkäin vähintään 100-150 mm: n päällekkäisyydellä. Liitokset on välttämättä suljettu hitsaamalla tai erityisellä nauhalla.
 • Eristys on asennettu (jos se on rakennussuunnitelman mukainen). Höyrysulkukalvo levitetään eristyksen päälle ja kiinnitetään lokeihin.

Ennen lattialevyjen lopullista asentamista on sijoitettava höyrysulkukalvo.

 • Seuraavaksi puulattialle asetettuihin lokeihin, joiden levyt on esikäsiteltava monimutkaisilla koostumuksilla.
 • Näin lattia opetti kolminkertaisen suojauslinjan maaperän kosteudelta - maapallon, alustan ja vesihöyryn ja höyrysulkukalvon vedenpitävyyden vedenpitävyys suoraan lankakerroksen alle.

Puulattian vedeneristys betonialustalle

Jos puulattia on sovitettu betonilevyyn, pohja on ensin vedeneristettävä. Kun kosteus alkaa tuhota betonia alhaalta, se joutuu pian sen pinnalle ja lattian puiset elementit.

Betonilattian asennus alkaa kahdella kerroksella - hiekalla ja soralla, joka on asetettu ja puristettu maahan.

Voit jatkaa kahdella eri tavalla.

1. Vedenpitävä tasoitus kerroksessa

 • Täytettyyn pintaan asetetaan kattoarkit, joiden päällekkäisyydellä on 100-150 mm päällekkäisyyksiä kellariviin. Joskus maaperän ollessa hyvin märkä, on järkevää laittaa katemateriaali kahteen kerrokseen, peittävän alueen päälle ja ympäri.

Tulevan kerroksen alue, joka on täysin katettu kateaineen vedeneristyskerroksella

 • Vedeneristysmateriaalilevyt kiinnitetään yhdessä bitumimateriaalin kanssa, lämmittämällä sitä kaasupolttimella - tämä takaa täydellisen kireyden. Kulmat on kiinnitetty huolellisesti.
 • Vedenpitävään kaadettuun eristykseen - laajennettuun saviin tai levitetään suulakepuristettua suurtiheyksistä polystyreenivaahtoa.
 • Vedeneristysmateriaali levitetään uudelleen lämpöeristekerrokseen - tässä tapauksessa sen laatua voidaan käyttää tiheää polyeteenikalvoa. Tämä ei ole vain ylimääräinen estokerroin kosteudelta alhaalta, mutta ei myöskään salli betoniliuoksen imeytymistä eristykseen ja levitä halkeamia pitkin.
 • Kalvo myös kiipeää seiniin ja liimataan vaimennusnauha tai ohutta vaahtoa, joka toimii hyvänä kompensointina, kun betonipinta laajenee.
 • Tätä seuraa vahvistava metalliverkko, jonka solut mittaavat 50 × 50 mm. Vahvavyön asentamisen tulee olla varovainen, jotta vesieristyskalvon eheyttä ei loukata. Vahvistus jakaa tasaisesti mekaanisen kuorman eristyskerrokseen ja antaa tarvittavan jäykkyyden lattiaan.

Vesitiiviit kalvot, lujitemuovit, majakat - kaikki valmiita kaatamalla

 • Kaikki tämä rakenne on asetettu nollatasolle, jotka on kiinnitetty konkreettisella ratkaisulla.
 • Majakkajärjestelmän valmiudella viimeistellään viimeistelyliitin ja tasoitetaan. Se jätetään täydelliseen kypsymiseen asti, mutta alkaa toisesta päivästä joka päivä kostutetaan vedellä, mikä lisää konkreettista lisävoimaa.

2. Hydro-eristetty tasoitus, kaadettu kahteen vaiheeseen

 • Polyeteenikalvo, jonka paksuus on vähintään 200 mikronia, levitetään pakattujen hiekka- ja sora- kerrosten päälle, joka sijoitetaan kellari seinämille tulevaisuuden tasolle. Välilehdet ovat liimattuja vedenkestävällä nauhalla, kulmat suljetaan tiiviisti. On erittäin tärkeää, että vedeneristys on yhtä tilaa ilman vaurioita.
 • Vedenpitävässä asennuksessa karkea karkea sementti, joka koostuu sementistä ja sora. Sen paksuuden tulisi olla 40-70 mm. Ei ole tarpeen tasata tätä kerrosta ihanteelliseen, koska se tasoitetaan ylhäältä viimeistelysidoksen avulla. Täten majakkajärjestelmää ei tarvita - vain muutama viitemerkki tarvitaan suunnilleen suunnilleen.

Ensinnäkin esisuodatin ei tarvitse täydellistä linjausta.

 • Betonin kovettumisen jälkeen on välttämätöntä asettaa toinen kerros katon materiaalista valmistetusta vedeneristyskerroksesta. Levyjen väliset päällekkäisyydet suljetaan tiiviisti.
 • Tätä seuraa lämmitin - laajennettu savikerros, jonka paksuus voi olla 100 - 150 mm.
 • Vahvistinverkko soluilla, joiden koko on 100 x 100 mm, asetetaan tasaiselle ja maksimaalisesti tiivistetylle laajennetulle savelle.
 • Tulevan viimeistelynesteen nollataso määritetään. Vahvavyön päälle sijoitetaan majakat - oppaat, jotka on kiinnitetty konkreettisella ratkaisulla.
 • Sitten laskeutuu itsekseen - tämä kerros on kohdistettava täydellisesti. Kovetus kestää kolmen tai neljän viikon välillä riippuen kerroksen paksuudesta ja betoniliuoksen komponenttikoostumuksen ominaisuuksista. Päällysteen lujuutta varten jäädyttää tasoituskerros ensin vedellä vedellä päivittäin.

Selkeyden lisääminen - yleisen "kakun" rakenne lämpö- ja vesitiivisillä kerroksilla

Kaikissa mittalaitteissa, joissa on yksi tai kaksi kerrosta, valmiuden täydentämiseksi pintaa on käsiteltävä edelleen lattiaan ja seinään levitettävien kyllästys-, kovettumis- ja vedeneristysyhdisteiden avulla 20 cm: n korkeuteen. Tähän tarkoitukseen tunkeutuminen, kipsi, kipsi tai maalauskoostumuksia, jotka luovat pinnalle riittävän vahvan ja luotettavan kalvon, joka ei salli kosteutta päästä tiloihin. Lisätietoa mahdollisista vedeneristämismenetelmistä on kuvattu sivustomme asiaankuuluvassa artikkelissa.

Lisäksi se seuraa puulattian asentamista luotettavasti vesitiiviin pohjaan:

 • Tällöin lattiat on asetettu ja viivästykset on asennettu merkintöihin ja kiinnitetty ne tukevasti betoniin.
 • Tällöin viivästysten ja seinien seinien ympärillä oleva eristys (polystyreeni vaahto tai mineraalivilla). Kuitenkin, jos lasimaalaus sai luotettavan eristämisen, betonin ja puupäällysteen välinen tila ei välttämättä vaadi ylimääräistä lämpöeristystä - kaikki riippuu talon alueesta ja suunnittelusta.
 • Kaikkien tuloksena olevan säleikön päälle peitetään höyryeristysmateriaali (muovikelmu), joka on nitojan. kiinnitetty lokeihin.
 • Lopuksi lattia asennetaan lattialaudoista, jotka on esikäsitelty vettähylkivällä kyllästyksellä. Tuloksena oleva lattia voidaan edelleen suojata vedestä, peittäen sen lakalla tai vahalla.

Vielä yksi huomautus. Joskus on tarkoitus kaataa itsetasaava yhdiste puupohjaan, esimerkiksi keraamisten laattojen lisäämiseksi. On selvää, että ilman luotettavaa vedenpitävyyttä ei myöskään voida tehdä:

Video: puupohjaisen irtolattian laite

Vedenpuhdistuslaitteen lyhyt esittely lattioille voi johtaa siihen virheelliseen uskomukseen, että ei ole vaikeata tehdä. Kuitenkin eristetyn levyn tai vedeneristeen asennus puhdas puulattiat on melko työläs prosessi, joka vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Joka tapauksessa, et voi tehdä ilman tätä elementtiä lattiarakenteessa. Luotettavan vedenpitävyyden sivuuttaminen voi johtaa siihen, että lattian työtä tehdään ehdottomasti turhaan, ja muutamassa vuodessa on välttämätöntä korvata paitsi puulattiat myös kosteudelta imeytyvät betonipinnoitteet. Vaikka betoniperusta säilyttää voimaa ja koskemattomuuttaan, jos kosteus tulee sen ja seinien väliin, sisätiloissa on multaa, märkiä jalkoja sisätiloissa, epämiellyttävä tuoksu on väistämätöntä.

Johtopäätös on yksiselitteinen - vedenpitävyys on aina välttämätön vaihe rakennettaessa kaikenlaisia ​​lattiapinnoitteita, mutta puuta on yleensä vaikea yliarvioida sen arvoa.