Lattian vedenpitävä kateaine

On olemassa erilaisia ​​vedenpitäviä materiaaleja, mutta yksinkertaisin ja suosituin on vedenpitävä kateaineisto ja voit tehdä sen itse. Parasta ei ole säästää tässä korjausvaiheessa, koska silloin säästät itse lisäkustannuksista ja säästät myös hermojasi, sekä omasta että naapureistamme.

Tyypit vesieristys betonilattia

Ennen kuin valitset materiaalin vedenpitäviksi, sinun on valittava tekniikka, jota haluat käyttää. Rullavesieristys on tehty, eli se on tehty kateaineiden ja muiden vastaavien materiaalien avulla. On myös obmazochnaya vedeneristys, sillä he käyttävät bitumia ja epoksihartsia.

Lattian vedeneristys kylpyhuoneessa sopii näihin tyyppeihin. Helpoin tapa on rullata.

Valmista pohja vedeneristykseen

Ennen vedenpitävyyden suorittamista kylpyhuoneessa sinun on ensin vaihdettava kaikki putket, jätevedet ja muut jätteet, jotka voivat aiheuttaa likaa. Huoneen on oltava täysin vapaata, sen on pysyttävä täysin tyhjänä, jotta mikään estää sinua vedeneristämisestä.

Seinät esipuhdistetaan vanhasta pinnoitteesta, sinun on myös poistettava betonipohjan yläkerros, jonka jälkeen pinta on pohjustettava ja tehtävä hyvin huolellisesti.

Nyt jatkamme lattian ja seinien säröiden ja reikien poistamista. Teemme tämän, kun pohjamaali kuivuu. Näitä tarkoituksia varten voit käyttää erityistä koostumusta ja yleisin sementtiratkaisu. Suosittelemme myös vahvistusverkon sijoittamista paikkaan, jossa halkeama sijaitsee, ja vain kiiltoa ylhäältä.

Lisäksi, jos päätät tehdä rullan vedeneristys, sinun on vielä valmistauduttava seiniin ja lattiaan, nimittäin niiden kohdistamiseksi.

Vedenpitävä kateaine

Pinnoituksen tekemiseksi, eli ruberoidien vedeneristys on välttämätöntä, jotta lattia on tasainen. Tätä varten sinun on varmistettava, että lattia on todella litteä. Voit käyttää ohjauskiskoa asettamalla se lattialle, sen ja lattian välinen rako ei saa ylittää viittä millimetriä. Jos lattialla on epäsäännöllisyyksiä, käytämme leikkaamismenetelmää poistamalla ne. Seinän ja lattian välissä olevat saumat on erityisesti pyöristettävä ja kulman on oltava neljäkymmentäviisi astetta. Voit tehdä tämän toimenpiteen käyttämällä sementin ja hiekan ratkaisua yhden ja kolmen välillä.

Seuraavaksi sinun on puhdistettava pinnan kaikki saastuminen metallisella harjalla ja peitä sitten lattia kuumalla tai kylmällä bitumimastilla. Tämä mastikerros auttaa parantamaan paremmin kateaineita ja lattian pohjaa. Ennen nukkumaanmenoa, ruberoidia, vedeneristyskerroksena, se on pakattava ja pidettävä sellaisessa muodossa päivässä. Tämä estää rakkuloita ja aaltoja ei tule tarttumaan.

Katemateriaalin on oltava valmiiksi leikattu haluttuun pituuteen asti ja sitten rullalle, mutta tärkeintä ei ole unohtaa, että väärä sivu on kääritty sisään. Paikalla, jossa vedenpitävyys liimataan, se on merkitty liidulla, ja sitten levitämme kangasta reunaan, samoin kuin pohja itse. Seuraavaksi liimaa kangas lattialle. On parasta, jos sinulla on avustaja, koska yhdessä on paljon helpompaa tehdä se.

Älä unohda päällekkäisyydestä, sen on oltava vähintään yksi senttimetri.

Ruberoidien turvotus on joskus ongelmia, eikä se alkanut tarttua tasaisesti, joten se katkaistaan ​​ja tasoitetaan suuntaan. Jos muodostuu kuplia, poistamme ne loviin. Ilma vapautuu, voitele uudestaan ​​mastilla ja liimalla.

Katonmateriaalin käyttö vedenpitävään pohjaan

Ruberoidi on materiaalia, jota käytetään useimmin vedenpitävyyteen. Se on kattopahvi, joka on kyllästetty pehmeällä öljypitoisuudella ja päällystetty tulenkestävällä bitumilla.

Materiaalin lujuusominaisuuksien parantamiseksi käytetään talkkia tai erityistä jauhetta. Tämän koostumuksen ansiosta ruberoidilla on hyvä elastisuus ja vastustuskyky lämpötilan muutoksille. Siksi sitä käytetään laajalti kattorakenteiden, seinien, kattojen, lattian ja rakennusten perustusten vedenpitävyyteen.

Miksi ruberoid on perustus

Monet ihmettelevät, onko tarvetta kattohuopa. Jos talon rakentaminen ei tee korkealaatuista vedenpitävyyttä säästä, voi ajan mittaan kohtaa liiallisen kosteuden ja kosteuden tiloissa. Seurauksena sieniin tulee sieni, ja säätiö alkaa vähitellen romahtaa. Tämä voi johtaa rakennuksen sumentumiseen ja halkeamien esiintymiseen laakeripinnoilla.

Perusta on erilainen:

Mitä katemateriaalia käytetään eristämiseen

Tuottaa kahta luokkaan kattotiiliä: katto ja vuori. Näiden kahden tärkein ero on materiaalin tiheys. Kateaineen vuorauksen tiheys on 300 g / m². m, kun taas kateaine on tiheämpi - noin 350 g / km. m.

Perustan vedeneristyslaitteessa käytetään yleensä RPP-tuotemerkin tavallista sileää valssattua materiaalia. Merkkien ymmärtäminen on helppoa. Ensimmäinen kirjain "P" tarkoittaa "ruberoid". Toinen kirjain voi olla "P", eli "vuori" tai "K" eli katto. Viimeinen kirjain osoittaa kudoksen tyyppi - hienorakeinen, hilseilevä jne. Numero ilmaisee pohjan tiheyden.

Vaaka- ja pystysuora eriste

Pohja vedeneristys katto-aineella voi olla vaakasuora tai pystysuora. Kuinka laittaa kukin niistä on kuvattu alla:

 • Horisontaalinen vedenpitävyys - on liittää ruberoidi pohjatyynyyn bitumimastilla. Tämä menetelmä suojaa kellari nauhalta ja kellarikerroksilta alaosasta tunkeutuvasta kosteudesta. Vedeneristys tehdään 15-20 cm: n etäisyydellä. Kun säätö on asennettu, kateaineen reunat kääritään ja kiinnitetään seinään.
 • Pystysuora vedeneristys - sen avulla kellari ja kellari suojaavat sivulta peräisin olevaa kosteutta. Kattotiili on kiinnitetty betoniin mastiksella. Joissakin tapauksissa pinta ensin päällystetään bitumipohjamaalilla ja sitten käytetään mastista. Tällä tavoin vedenpitävyys on 10 cm päällekkäisiä. Eristeiden ollessa erityisen luotettavia, voit käyttää useita kerroksia kateaineita.

Tietoja horisontaalisen vedenpitävyyden ominaisuuksista: ruberoid video tell:

Teknologia vedenpitäväksi säätiön omalla kädellä

Kattomateriaalin valssaaminen perustukselle suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Säätiön pinta puhdistetaan lian, peittää aukot ja tasoittaa. Adheesion parantamiseksi betoni päällystetään erityisellä ratkaisulla.
 2. Pohjaan laittaa mastiksi useaan kerrokseen.
 3. Katemateriaalilevyjä lämmitetään taskulampun avulla ja liimataan päälle mastiksi. Päällekkäisyyden on oltava vähintään 10 cm. Levyjen reunat on likaantunut bitumilla tai mastilla ja liimattu.
 4. Sitten ruberoidi kuumennetaan uudelleen ja mehustetaan mastiksella. Jos sinulla ei ole polttimen pehmentää materiaalia, on parempi käyttää mastista, jolla on korkea sitomiskyky.
 5. Kosteuden suojauksen lisäämiseksi lisätään useita kerroksia kateaineita.
 6. Kun koostumus on täysin jäädytetty, pohja peitetään maaperällä, yrittämättä rikkoa eristystä. Rakenteen suojaamiseksi vaurioilta, käytä paine- tiiliä tai erityisiä suojuksia.

Katon lattian vedeneristys tekniikka

Vedenpuhdistus toimii lattian kanssa. Niitä tarvitaan usein, ja niiden päätavoite on pintojen suojaus kosteudelta. Erinomainen materiaali näihin tarkoituksiin pidetään kateaineena, joka on kohtuuhintaista ja turvallista käyttää.

Valmistelu ennen materiaalin käyttöä

Ennen suoran vedenpitävyyden aloittamista on keskityttävä tiettyyn valmistukseen, joka on seuraava:

 • pääluonnokset tehdään sisätiloissa, sillä jos tarvitset vesitiivistystä kylpyhuoneessa, vanhat putket tai muut insinööritekniikan elementit, jotka ovat käyttökelvottomia, muuttuvat välttämättä;
 • kaikki elementit, jotka häiritsevät työn suorituskykyä, poistetaan kokonaan huoneesta;
 • jopa vanha pinnoite poistetaan seinistä, sillä tulevaisuudessa tämä työ voi johtaa vedenpitävään kerrokseen saastumiseen;
 • ylempi kerros poistetaan betonilattiasta, joka yleensä on huonolaatuinen ja epämuodostunut;
 • siihen kohdistetaan pohjamaali ja ohitetaan tai epätasaista levittämistä ei sallita.

Ruberoidilattian vesitiivistyksen vaiheet

Valmistelun jälkeen alkaa vedenpitävyys, joka on seuraava:

 • suoritetaan tilojen mittaukset, joiden mukaan saadaan tietoja siitä, kuinka paljon katemateriaalia olisi hankittava suunnitellun työn suorittamiseksi;
 • jälleen kerran on tarpeen tarkistaa lattian taso, koska se ei saa muodostaa rullan vedeneristys pintaa vikoilla ja ongelmilla;
 • pinta on päällystetty korkealaatuisella mastilla ja sitä voidaan käyttää kuumana tai kylmässä tilassa, ja tämä kerros on suunniteltu parantamaan katemateriaalin tarttumista lattian pohjaan;
 • ennen käyttöä kattotuoli huopataan lattialla missä tahansa huoneessa, minkä jälkeen se jätetään tässä tilassa noin yhden päivän ajan, koska se voi estää aaltojen tai turvotusten esiintymisen vedeneristyspäällysteessä;
 • materiaali leikataan tarpeellisiin nauhoihin, jotka on helppo asentaa, mutta niiden pituus vastaa tilaa, jossa työ on tehty;
 • saadut segmentit kierretään taas rulliksi, ja otetaan huomioon, että sisäosan on oltava sisäpuolella;
 • kankaan reunus päällystetään mastiksella, jota aiemmin myös levitettiin alustaan;
 • liinat liimataan, mistä ne hitaasti ja varovasti pyörittävät pinnan päälle mastin välttämätön pinnoite;
 • kaikki nauhat lasketaan ulos niin, että päällekkäisyys saadaan ja sen on oltava yli 1 cm;
 • jos vaikka kaikki vaiheet suoritettiin oikein, vesitiivis lattia ilmestyi vesiliukoille, on tärkeää vapauttaa ilmaa lovella, jonka jälkeen tämä kerroksen osa on huolellisesti päällystetty mastilla.

Näin ollen katontekomateriaalin käyttö erilaisissa tiloissa olevan vedenpitävyyden muodostumiseen katsotaan perustelluksi ja tarkoituksenmukaiseksi ratkaisuksi, joka mahdollistaa korkealaatuisen ja luotettavan vedeneristyskerroksen.

Vedenpitävä puulattia

Puulattia, etenkin yksityisessä talossa, oli ja on edelleen perinteisin. Yksinkertaisesti selitetään - luonnostaan ​​lämmin materiaali, jolla on kaunis kuvioitu kuvio ja erilaiset sävyt, voidaan sisällyttää sisustukseen, joka on sisustettu millä tahansa tyylillä. Mutta jotta tällainen lattia voitaisiin palvella pitkään, ei riitä, että kynnetään levyt viivästyksiin, varsinkin jos se on järjestetty maanpinnan yläpuolelle eikä valmiiksi.

Vedenpitävä puulattia

Puulattian vedeneristys on yksi järjestelyn päävaiheista, kun käsittelemätön puu imeytyy kosteuteen ja turpoaa hyvin ja kuivuu sitten se muuttuu. Lisäksi useimpien puulajien kosteus on keskustelun tai hajoamisen alku ja sen myöhempi hajoaminen. Siksi puuosat on käsiteltävä hyvin ja peitettävä luotettavasti mahdollisesta maaperän korkeasta kosteudesta.

On olemassa useita erilaisia ​​vedenpitäviä töitä, jotka riippuvat puulattian rakentamisesta. Tarkasteltuasi mahdollisia tekniikoita, voit valita jokaista tapausta parhaiten sopivan.

Puun kyllästys

Yksi vanhimmista ja tehokkaimmista keinoista puun suojaamiseksi kosteudelta on sen kyllästäminen eri koostumuksilla.

Tähän mennessä myynnissä on paljon kyllästyjä eri kemikaaleille. Ne levitetään puisilla osilla, ennen kuin ne ovat tyytyväisiä lattiaan. Kaikki impregnoinnit on suunniteltu suojaamaan puuta pitkäksi aikaa kosteuden lisäksi myös biologisista vaurioista (mikro-organismit, hyönteiset, jyrsijät jne.). Lisäksi tämä käsittely on välttämätöntä paitsi puulattian elementtien lisäksi myös seinät tai lattiat.

Korkealaatuinen kyllästys itsessään muuttuu luotettavaksi vedenesteeksi

On olemassa monimutkaisia ​​kyllästyksiä sekä erityisiä suoja-alueita:

- antiseptiset aineet, jotka on suunniteltu suojaamaan hyönteisiä ja mikro-organismeja pääsemästä puuhun;

- palonestoaineet - nämä impregnoinnit säästävät puupinnoitteita tulipaloilta;

- puun suojaamiseksi kosteudelta;

-. Yhdisteet, jotka yhdistävät useita suojaustoimintoja samanaikaisesti.

Kosteudelta suojaava kyllästys tunkeutuu syvälle puurakenteeseen ja siitä tulee eräänlainen vedenpitävyys jokaiselle yksittäiselle puuelementille. Se on helppo levittää, imeytyy hyvin ja se ei pese pitkään aikaan. Koostumuksen kuivaus tapahtuu kahden tai kolmen tunnin sisällä, sitten haluttaessa? Voit käyttää toista kerrosta. Tällaisen vedenpitävyyden erittäin tärkeä etu voidaan katsoa, ​​että materiaali ei menetä kykyä "hengittää". Tällaiset koostumukset kyllästyvät paitsi puulevyt, mutta myös lokit, joihin ne on asetettu.

Tällaisia ​​ratkaisuja tarvitaan erityisesti huoneissa, joissa on korkea kosteus, kuten kylpyhuone, höyrysauna tai muut kylpyammeet.

Vedenpitävä lattia maahan

Riippumatta siitä kuinka kuivaa maaperä on järjestetyn lattian alla, on joka tapauksessa vedeneristys tehtävä. Se voidaan järjestää eri materiaalien avulla. Mutta ennen kuin on tarpeen valmistaa pohja vedeneristys, joka koostuu useista kerroksista.

 • Ensimmäinen ja erittäin tärkeä kerros on hyvin tiivistetty maaperä, joka voidaan tiivistää käsin tai käyttämällä erityistä rypytystekniikkaa.
 • Seuraava askel on lisätä hiekkaa, joka itsessään on hyvä vesisuljin. Tiheässä maaperässä 10 cm hiekkakerroksesta riittää, mutta jos maaperällä on herkät rakenteet, jotka ovat alttiita huurteen tunkeutumiselle, mikä tarkoittaa kosteuden imeytymistä, niin vuodevaatan korkeus nousee 20 cm: iin.
 • Seuraavaksi kaadetaan kymmenen senttimetrin kerros suurta tai keskikokoista murskattua kiveä ja tiivistetään. Nämä kerrokset on suunniteltu estämään kosteuden tunkeutumisen korkeampiin kerroksiin, jos aiot tehdä lattiapinnoitetta ja pääsyä lattiapalkkeihin ja viivästymiin. Lisäksi ne vahvistavat säätiötä ja tekevät lattiasta luotettavamman.

Jos pohjavesi on tarpeeksi syvä, enintään kaksi metriä pinnasta, sora voidaan korvata laajennetulla savi, joka vedenpitävyyden lisäksi toimii lämpöeristeenä.

Nämä kolme kerrosta ovat välttämättömiä, kun valitaan vedenpitävyys ja puulattian asettaminen. Seuraava työ tehdään riippuen lopputuloksesta - puulattia asetetaan välittömästi tai betonilattia asetetaan ensin.

Puulattiat pylväillä - tukee

 • Pohjakerroksen sisäpuolella on koko alueen yli, johon puulattia järjestetään, yhden ja puolen metrin etäisyydelle, kaivetaan reikiä, johon on sijoitettu hiekkaa ja murskattua kiveä, ja polyeteenikalvosta valmistettu vesitiiviys asetetaan koko syvyyteen 20-30 cm..
 • Seuraavaksi laitetaan pylväät tiilistä, jotka liuoksen kuivauksen jälkeen käsitellään vedeneristysmastilla.
 • Koko maanalaiseen pinnoitettuun katemateriaalilevyyn, jotka on tiivistetty yhdessä bitumimastin kanssa. Katemateriaalia nostetaan kellariviin 15 - 20 cm ja liimataan myös bitumiin. Kulmat suljetaan siististi - on parempi olla leikkaamatta materiaalia, mutta taitettava se taitoksiin. Katemateriaalin pitäisi muodostaa maanalaisessa pohjasta ilmakehän säiliön ilme.
 • Pylväät päällystetään bitumilla ja levittävät niihin kattoainemateriaaleja, edullisesti useassa kerroksessa.
 • Paksu palkit on asennettu pylväisiin, jotka on käsitelty läpäisevällä vedeneristysmateriaalilla. Ne kiinnitetään telineisiin metallikiinnikkeillä.
 • Jäljet ​​on asennettu palkkeihin, joissa on tietty askel. Jokaisen viiveen alapuolella on asennettu kranaalipalkki, joka on alustan pohja.

Lämpö- ja vesitiivis puulattian suunnitelma, jossa on tuulettuva aluslattia

 • Lattiapinta on säädetty huonolaatuisista levyistä, mutta jos niiden väliin muodostuu aukkoja, on parempi sulkea ne saviin, joka on laimennettu keskitason tiheyteen. Tämä materiaali on myös hyvä vedeneristyslaite. Jos lämpöeristysmateriaali on suunniteltu sijoittamaan aluslattian soluihin, esimerkiksi mineraalivillaan, se on täysin turvallinen kosteudelta.

Se näyttää valmialta karkealta lattialta

 • Seuraavaksi lattiapäällyste on peitetty muovikelmulla tai kattopyyhkeellä. Kaistaleet on asetettava päällekkäin vähintään 100-150 mm: n päällekkäisyydellä. Liitokset on välttämättä suljettu hitsaamalla tai erityisellä nauhalla.
 • Eristys on asennettu (jos se on rakennussuunnitelman mukainen). Höyrysulkukalvo levitetään eristyksen päälle ja kiinnitetään lokeihin.

Ennen lattialevyjen lopullista asentamista on sijoitettava höyrysulkukalvo.

 • Seuraavaksi puulattialle asetettuihin lokeihin, joiden levyt on esikäsiteltava monimutkaisilla koostumuksilla.
 • Näin lattia opetti kolminkertaisen suojauslinjan maaperän kosteudelta - maapallon, alustan ja vesihöyryn ja höyrysulkukalvon vedenpitävyyden vedenpitävyys suoraan lankakerroksen alle.

Puulattian vedeneristys betonialustalle

Jos puulattia on sovitettu betonilevyyn, pohja on ensin vedeneristettävä. Kun kosteus alkaa tuhota betonia alhaalta, se joutuu pian sen pinnalle ja lattian puiset elementit.

Betonilattian asennus alkaa kahdella kerroksella - hiekalla ja soralla, joka on asetettu ja puristettu maahan.

Voit jatkaa kahdella eri tavalla.

1. Vedenpitävä tasoitus kerroksessa

 • Täytettyyn pintaan asetetaan kattoarkit, joiden päällekkäisyydellä on 100-150 mm päällekkäisyyksiä kellariviin. Joskus maaperän ollessa hyvin märkä, on järkevää laittaa katemateriaali kahteen kerrokseen, peittävän alueen päälle ja ympäri.

Tulevan kerroksen alue, joka on täysin katettu kateaineen vedeneristyskerroksella

 • Vedeneristysmateriaalilevyt kiinnitetään yhdessä bitumimateriaalin kanssa, lämmittämällä sitä kaasupolttimella - tämä takaa täydellisen kireyden. Kulmat on kiinnitetty huolellisesti.
 • Vedenpitävään kaadettuun eristykseen - laajennettuun saviin tai levitetään suulakepuristettua suurtiheyksistä polystyreenivaahtoa.
 • Vedeneristysmateriaali levitetään uudelleen lämpöeristekerrokseen - tässä tapauksessa sen laatua voidaan käyttää tiheää polyeteenikalvoa. Tämä ei ole vain ylimääräinen estokerroin kosteudelta alhaalta, mutta ei myöskään salli betoniliuoksen imeytymistä eristykseen ja levitä halkeamia pitkin.
 • Kalvo myös kiipeää seiniin ja liimataan vaimennusnauha tai ohutta vaahtoa, joka toimii hyvänä kompensointina, kun betonipinta laajenee.
 • Tätä seuraa vahvistava metalliverkko, jonka solut mittaavat 50 × 50 mm. Vahvavyön asentamisen tulee olla varovainen, jotta vesieristyskalvon eheyttä ei loukata. Vahvistus jakaa tasaisesti mekaanisen kuorman eristyskerrokseen ja antaa tarvittavan jäykkyyden lattiaan.

Vesitiiviit kalvot, lujitemuovit, majakat - kaikki valmiita kaatamalla

 • Kaikki tämä rakenne on asetettu nollatasolle, jotka on kiinnitetty konkreettisella ratkaisulla.
 • Majakkajärjestelmän valmiudella viimeistellään viimeistelyliitin ja tasoitetaan. Se jätetään täydelliseen kypsymiseen asti, mutta alkaa toisesta päivästä joka päivä kostutetaan vedellä, mikä lisää konkreettista lisävoimaa.

2. Hydro-eristetty tasoitus, kaadettu kahteen vaiheeseen

 • Polyeteenikalvo, jonka paksuus on vähintään 200 mikronia, levitetään pakattujen hiekka- ja sora- kerrosten päälle, joka sijoitetaan kellari seinämille tulevaisuuden tasolle. Välilehdet ovat liimattuja vedenkestävällä nauhalla, kulmat suljetaan tiiviisti. On erittäin tärkeää, että vedeneristys on yhtä tilaa ilman vaurioita.
 • Vedenpitävässä asennuksessa karkea karkea sementti, joka koostuu sementistä ja sora. Sen paksuuden tulisi olla 40-70 mm. Ei ole tarpeen tasata tätä kerrosta ihanteelliseen, koska se tasoitetaan ylhäältä viimeistelysidoksen avulla. Täten majakkajärjestelmää ei tarvita - vain muutama viitemerkki tarvitaan suunnilleen suunnilleen.

Ensinnäkin esisuodatin ei tarvitse täydellistä linjausta.

 • Betonin kovettumisen jälkeen on välttämätöntä asettaa toinen kerros katon materiaalista valmistetusta vedeneristyskerroksesta. Levyjen väliset päällekkäisyydet suljetaan tiiviisti.
 • Tätä seuraa lämmitin - laajennettu savikerros, jonka paksuus voi olla 100 - 150 mm.
 • Vahvistinverkko soluilla, joiden koko on 100 x 100 mm, asetetaan tasaiselle ja maksimaalisesti tiivistetylle laajennetulle savelle.
 • Tulevan viimeistelynesteen nollataso määritetään. Vahvavyön päälle sijoitetaan majakat - oppaat, jotka on kiinnitetty konkreettisella ratkaisulla.
 • Sitten laskeutuu itsekseen - tämä kerros on kohdistettava täydellisesti. Kovetus kestää kolmen tai neljän viikon välillä riippuen kerroksen paksuudesta ja betoniliuoksen komponenttikoostumuksen ominaisuuksista. Päällysteen lujuutta varten jäädyttää tasoituskerros ensin vedellä vedellä päivittäin.

Selkeyden lisääminen - yleisen "kakun" rakenne lämpö- ja vesitiivisillä kerroksilla

Kaikissa mittalaitteissa, joissa on yksi tai kaksi kerrosta, valmiuden täydentämiseksi pintaa on käsiteltävä edelleen lattiaan ja seinään levitettävien kyllästys-, kovettumis- ja vedeneristysyhdisteiden avulla 20 cm: n korkeuteen. Tähän tarkoitukseen tunkeutuminen, kipsi, kipsi tai maalauskoostumuksia, jotka luovat pinnalle riittävän vahvan ja luotettavan kalvon, joka ei salli kosteutta päästä tiloihin. Lisätietoa mahdollisista vedeneristämismenetelmistä on kuvattu sivustomme asiaankuuluvassa artikkelissa.

Lisäksi se seuraa puulattian asentamista luotettavasti vesitiiviin pohjaan:

 • Tällöin lattiat on asetettu ja viivästykset on asennettu merkintöihin ja kiinnitetty ne tukevasti betoniin.
 • Tällöin viivästysten ja seinien seinien ympärillä oleva eristys (polystyreeni vaahto tai mineraalivilla). Kuitenkin, jos lasimaalaus sai luotettavan eristämisen, betonin ja puupäällysteen välinen tila ei välttämättä vaadi ylimääräistä lämpöeristystä - kaikki riippuu talon alueesta ja suunnittelusta.
 • Kaikkien tuloksena olevan säleikön päälle peitetään höyryeristysmateriaali (muovikelmu), joka on nitojan. kiinnitetty lokeihin.
 • Lopuksi lattia asennetaan lattialaudoista, jotka on esikäsitelty vettähylkivällä kyllästyksellä. Tuloksena oleva lattia voidaan edelleen suojata vedestä, peittäen sen lakalla tai vahalla.

Vielä yksi huomautus. Joskus on tarkoitus kaataa itsetasaava yhdiste puupohjaan, esimerkiksi keraamisten laattojen lisäämiseksi. On selvää, että ilman luotettavaa vedenpitävyyttä ei myöskään voida tehdä:

Video: puupohjaisen irtolattian laite

Vedenpuhdistuslaitteen lyhyt esittely lattioille voi johtaa siihen virheelliseen uskomukseen, että ei ole vaikeata tehdä. Kuitenkin eristetyn levyn tai vedeneristeen asennus puhdas puulattiat on melko työläs prosessi, joka vaatii paljon aikaa ja vaivaa. Joka tapauksessa, et voi tehdä ilman tätä elementtiä lattiarakenteessa. Luotettavan vedenpitävyyden sivuuttaminen voi johtaa siihen, että lattian työtä tehdään ehdottomasti turhaan, ja muutamassa vuodessa on välttämätöntä korvata paitsi puulattiat myös kosteudelta imeytyvät betonipinnoitteet. Vaikka betoniperusta säilyttää voimaa ja koskemattomuuttaan, jos kosteus tulee sen ja seinien väliin, sisätiloissa on multaa, märkiä jalkoja sisätiloissa, epämiellyttävä tuoksu on väistämätöntä.

Johtopäätös on yksiselitteinen - vedenpitävyys on aina välttämätön vaihe rakennettaessa kaikenlaisia ​​lattiapinnoitteita, mutta puuta on yleensä vaikea yliarvioida sen arvoa.

Lattian vedenpitävä kateaine

Vedeneristys voi olla monenlaisia, yksinkertaisin ja suosituin on vedeneristys kattohuopa, ja se voidaan tehdä itsenäisesti omalla kädelläsi.

Älä tallenna tässä korjausvaiheessa, se säästää itsestäsi muista ei-toivottuista kustannuksista. Lisäksi se suojaa myös hermostoa ja naapureidesi hermoja tarpeettomilta iskuilta.

Betonilattian vesitiivistystyypit

Ennen kuin valitset vedenpitävästä materiaalista, sinun on päätettävä vedenpitävästä tekniikasta. Rulla-vedeneristys suoritetaan käyttämällä katehuopaa ja muita vastaavia materiaaleja. On myös pinnoitettu vedeneristys - käytetään epoksihartsia ja hartsia.

Vesitiivistystyön suorittaminen lattialla kylpyhuoneessa on ihanteellinen tällaisia ​​tyyppejä. Yksinkertaisin on telan menetelmä.

Valmistelutyö - vedenpitävyyden perusta

Ennen vedenpitävyyden aloittamista esimerkiksi kylpyhuoneessa sinun on ensin vaihdettava kaikki putket, vapautettava huone esineistä, huonekaluista, jotka voivat häiritä työtä.

Puhdista vanhan pinnoitteen seinät, poista pohjakerros - betoni. Sitten pinta huolellisesti maadoitettiin.

Nyt voit alkaa kiiltää seinillä ja lattialla olevia halkeamia, aukkoja ja reikiä. Tämä on tehtävä vasta alukkeen täydellisen kuivauksen jälkeen. Tätä varten voit käyttää erityistä koostumusta, ja sementtilaasti ja yleisimpi on sopiva materiaali.

Vihje: on suositeltavaa käyttää vahvistusverkkoa maassa, jossa halkeamia tulee, ja se peitetään ylhäältä.

Jos olette päättäneet rullien vedeneristyksestä, niin ennen työn aloittamista on tarpeen valmistaa lattia ja seinät - tasoittaa ne.

Vedenpitävä kateaine

Vedeneristyskyky, eli ruberoidi, vedenpitävyys vaatii täydellisen tasoisen lattian. Voit varmistaa, että lattia on tasainen, voit käyttää sääntöä tai rakennustasoa. Tätä varten sinun on laitettava se lattialle, kun taas raudan ja lattian välinen rako ei saa olla - enintään viisi millimetriä.

Jos lattialla on epäsäännöllisyyksiä, ne voidaan eliminoida käyttämällä "katkaisu" -menetelmää. Eli lattian ja seinän välissä olevat saumat, sinun täytyy pyöristää, tehdä kulma 45 astetta. Tämä vaikutus voidaan saavuttaa käyttämällä sementtilaastia hiekalla, valmistettu suhteessa 1: 3.

Seuraavaksi me puhdistamme erilaisten likaisten pintojen metallisella harjalla, sitten päällystämme lattiaa bitumimastilla (kylmä tai kuuma). Tämä mastanpäällyste edistää paremmin katemateriaalin ja lattian pohjaa.

Ennen kuin käytät kattomaalia vedeneristyskerroksena, sinun täytyy ensin kääriä se ja pitää se tässä muodossa noin päivän ajan. Tämä välttää turvotusta ja vapauttaa aaltoja kiinni tarttumisprosessissa.

Ruberoid etukäteen leikkaamme tarvittavan pituuden, sitten rullaamme sen rullalle.

Vinkki: missään tapauksessa älä unohda, että väärä sivu on käännettävä sisäänpäin.

Merkitsimme vesitiivistyksen kiinnityspaikkoja liidulla, minkä jälkeen rasvaamme kangasta reunalla mastiksella, mutta pohjana. Liitä sitten kangas lattialle. On hyvä, jos sinun ei tarvitse työskennellä yksin, sillä avustajan kanssa on paljon helpompaa tehdä se.

Ei ole järkevää muistuttaa, että on välttämätöntä tehdä päällekkäisyydet, joiden koko on vähintään 1 senttimetriä.

Joskus voi olla ongelmia turvotetun kateaineen muodossa, koska se ei tartu aivan täsmällisesti. Vikojen poistamiseksi tulee ruberoidi leikata ja kohdistaa suunta. Kuplien tapauksessa ne voidaan eliminoida tekemällä viillot. Ilma vapautuu, öljytään uudelleen mastilla ja liimataan.

Johtopäätös: Uusien valssattujen materiaalien, mukaanlukien kerrostuneiden aineiden, käyttöönottoa varten käytetään vähemmän ruberoidia rakentamisessa. Se on kuitenkin välttämätöntä kotitalouksien eristysmateriaalina, koska se on halpa ja asennus ei vaadi erityisiä taitoja.

Kuinka valita kattomateriaali vedenpitävälle pohjalle

Rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat vedenpitävien töiden laadusta. Varsinkin kun rakennetaan säätiö. Koska pohja on maassa ja siinä on aina erilainen kuorma, kosteus voi tuhota betonia. Tämä pohjavesi maaperässä ja sadeveden pinnan vaikutus.

Tämän seurauksena betoni halkeilee ja alkaa rikkoa. Tällainen talo kestää pitkään. Siksi kysymys siitä, laitetaanko katto tuntuu kellarista, ei ole sopivaa. Kysymys ei ole toiveesta, sillä se on laitteen tekniikka, joka takaa pitkän käyttöiän. Lisäksi vedeneristysmateriaaleja voi ostaa edulliseen hintaan.

Mutta syntyy muutamia muita kysymyksiä, joita ovat esim. Kattotiili, joka säätää säätiön vedenpitävyyden? Millaisia ​​tuotteita löytyy myynnistä, miten ne eroavat toisistaan ​​ja miten vedeneristys koskee säätiötä? Me opetamme kaikesta katemateriaalista vedenpitävänä materiaalina sekä sen käyttöä erilaisiin alustoihin.

Ruberoid - ominaisuudet ja ominaisuudet

Tämän materiaalin rakentamisessa on pitkään käytetty usein. Ensimmäistä kertaa he kuulivat hänestä 1800-luvun lopulla, kun Yhdysvalloissa he alkoivat tuottaa sitä neliön muotoisina pahvikartongin muodossa, joka oli tyydyttynyt bitumiin. Sitten niitä käytettiin kattotyöhön. Tämä oli perustana oleva väliaikainen kerros. Nyt bitumiin kyllästetty ja molemmin puolin sprinklingillä suojattu pahvi on lisääntynyt. Sitä käytetään vedeneristysmateriaalina kattoihin, perustuksiin, teihin jne.

Ruberoid - levyvalssatut materiaalit. Käännetty sana tarkoittaa kumia ja vastaavia. Aikaisemmin se on valmistettu pahvista, joka on kyllästetty bitumilla ja muilla materiaaleilla, jotka tekevät vedenpitävyydestä vedenpitävän. Nykyään tuotteissa on paljon lajikkeita, jotka eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan. Materiaalin edut edulliseen hintaan, erinomaiset vedeneristysominaisuudet, pieni paino ja helppo asennus. Jos puhumme miinukset, tämä on lyhyt elinikä ja heikkous korkeissa lämpötiloissa. Koska se on valmistettu öljytuotteista, sytytysriski on suuri.

Luodaksesi moderni ruberoidilevy:

 • selluloosakuidut;
 • ei-kudotut aineet;
 • polyesteri lasikuitu.

Ruberoidin pohja, joka on polyesteri- lasikuitu, on suuri murtumiskestävyys, kestää äärimmäisiä sääolosuhteita ja kestää kovia elementtejä. Toinen luomisvaihtoehto on selluloosakuitujen käyttö. Tällainen ruberoidi saadaan täysin orgaaniseksi.

Mitä kateaineiden tyyppeihin, ne eroavat toisistaan ​​koostumuksissa. Tässä on neljä päätyyppiä:

 • Euroroburoidi, joka valmistetaan synteettisesti. Yleensä sitä käytetään katon katodisädettä varten.
 • Rubemast on perustuksen temppeli. Levyn pohjassa on pahvia. Tuotantokustannukset ovat pienet.
 • Lasikuitupohjainen lasi-ruberoidi materiaalin kestävyyteen ja repäisyn kestävyyteen. Useimmin ylemmän ja alemman kattokerroksen asennus.
 • Katon, tavallinen pahviarkki, joka on tyydyttynyt bitumilla. Materiaali on molemmin puolin suojattu sprinklisoimalla. Useimmiten käytetään tilapäiseen vedenpitävyyteen.

Ruberoidin merkintä

Vedenpuhdistus säätiön kanssa katemateriaali on vastuullinen asia. Siksi kun valitset materiaalia, sinun on kiinnitettävä huomiota tuotemerkki katto materiaalia, jota käytetään työhön. Se kertoo katemateriaalin ominaisuuksista, mistä se on valmistettu ja millaisia ​​tuotteita. Leima koostuu kolmesta kirjaimesta ja tietyistä numeroista.

Ensimmäinen kirjain on aina P, koska se osoittaa materiaalia, katemateriaalia. Toinen kirjain osoittaa materiaalin tarkoituksen, se voi olla katto tai vuori (K, P). Kolmas kirjain viittaa käyttämiseen. Tämä K on karkeaa, M on hienojakoinen, H on hilseilevä, P on pölyinen, C on väri. Mitä tulee numeroihin, se ilmaisee tuotteen tiheyden. Alue on 300-400 g / m 2. Siksi, jos näet katemateriaalin RKP-350 merkinnän, se tarkoittaa sitä, että se on tarkoitettu katolle ja että se on pölyttömällä ruiskutuksella. Kateaineen tiheys 350 g / m 2.

Katonmateriaalin valinta vedenpitävyyteen

Ennen kuin asetat kattolamateriaalin pohjaan, sinun on valittava se. Valinta riippuu kateaineen ominaisuuksista ja toiminnoista. Kuten yllä mainittiin, katemateriaali voi olla katto ja vuori. Ja mikä säätiö on parempi?

Voit käyttää ruberoidia RCP-350, 400. Sen etuja ovat se, että se on kestävä ja kosteudenkestävä. Hyvä vaihtoehto RPP-300, se on edullinen ja kestävä. Kattomateriaalin asettaminen säätöön voidaan tehdä eri tavoin. Puhumme niistä edelleen. Rubemast Ruberoid auttaa yksinkertaistamaan tehtävää. Se Rubemast on ihanteellinen ratkaisu vedenpitävään säätöön. Saat lisätietoja tämän ruberoidin tyypistä seuraavassa videossa:

Pohja vedeneristys katodimateriaalilla - ominaisuudet

Määritä, mitkä toimenpiteet tarvitaan, harkitse seuraavia tekijöitä:

 1. Pohjaveden esiintyminen ja esiintymistiheys.
 2. Maaperän heterogeenisyys ja sademäärä alueella.
 3. Rakennuksen käyttöehdot.

Tee pohjan vedenpitävä työtä, kun pohjaveden taso on alle 1 m pohjan pohjasta. Suojaus suoritetaan pystysuoralla pinnoitteella, joka riittää. Jos pohjavesi on alle 1 metrin päässä pohjan pohjasta, on täysi suoja kosteudelta. Tässä tapauksessa käytetään pystysuoraan läpäisevää vesitiivistystä ja vaakasuoraa kiinnitysmenetelmää.

Nyt maaperän ja sademäärän heterogeenisyyden vuoksi. Jos maaperä on tiheä, se ei kulje niin hyvin kosteutta, mikä tarkoittaa sitä, että se kerääntyy pinnalle. Tällöin kellari voi joutua tulviin. Heterogeenisuus liittyy suoraan pintaveden ominaisuuksiin, jotta se pääsee nopeasti maahan rankkasateella, lumella ja muilla sateilla. Loose maaperä erinomainen sora, pikkukivi ja hiekka on erinomainen veden läpäisevyys. Niiden kanssa vesi menee nopeasti maahan. Mutta hiekkasauma, sahan ja savi - vedenpitävä maaperä.

Mutta käyttöolosuhteilla on myös suuri asema rakennuksen suojelun asteena. Kosteisiin ja kosteisiin tiloihin (saunat, kylpyammeet, uima-altaiden kompleksi jne.) Tarvitaan korkealaatuista vedensuojausta. Suojelun tasosta, kulutustarvikkeiden määrästä, teosten toteutusjärjestyksestä ja niiden määrästä aiheutuu lämmityksen läsnäolo rakennuksessa, asuintyyppisissä tiloissa ja rakennusalueella.

Pohjavesityyppien tyypit

Koska nauha- tai laattapohjasta on vaakasuora ja pystysuora, laita sitten kateaine pohjaan ja suorita sen vedeneristys, voit käyttää kahta menetelmää:

Vaakasuora vedeneristys

Sitä käytetään lähes aina. Kerrosta tarvitaan, jotta kosteus perustuksesta ei nouse seinää pitkin. Teokset toteutetaan rakennusvaiheessa, kun säätiö on jo täytetty ja seinien asentamisen aika tulee. Tällöin katemateriaali puomi-, tiili- tai muuhun materiaaliin puetaan alustalle. Vaakasuora vedeneristys voi olla:

Olemme kiinnostuneita vedenpitävyyteen, joka on täysin vesitiivis, koska alapäässä on mahdollista sijoittaa kattohuopa juuri näin. Pohjaan levitetään bitumi, ja telamateriaali liimataan päälle. Ruberoidin sijaan voidaan liimata muita valssattuja materiaaleja, kuten vedenpitävyys, Brizol tai isolaatti.

Lisäksi on myyty sulava kateaine. Miten liimata kateaineen pohjaan? Tämä vaatii polttimen. Sen avulla sinun on hieman sulattava alempi kerros katemateriaalia ja vähitellen liimaa se pohjaan. Kuinka laittaa normaali kattohuopa pohjaan, opit tästä videosta.

Seuraavassa on joitain etuja ruberoidin käyttämisestä tässä työssä:

 1. Jos suoritat työn oikein, materiaali kestää jopa 50 vuotta.
 2. Tuotteet ovat halpoja.
 3. Materiaali on kestävä ja joustava.
 4. Kestää hapettumista.
 5. Ei pelkää maaperässä ja pohjavedessä olevia suoloja.
 6. Yleiskäyttöinen materiaali, joka on helppo asettaa.

Pystysuora vedeneristys

Työn ydin on soveltaa suojaavaa kerrosta pohjan sisä- ja sivupinnalle. Tätä tarkoitusta varten sopiva: bitumi-mastinen ja kuiva seos. Kun otetaan huomioon käyttöolosuhteet ja pohjan sijainti, pystysuora vedeneristys on:

Pinnoituseristyksen tehtävänä on tuottaa suojaava kerros, joka estää pohjan koskeuden kosteuden. Käytetään bitumi-polyuretaania tai bitumikumia. Levittämisen jälkeen muodostuu vedenpitävä kerros. Edut: korkea lujuus, erinomainen elastisuus, helppokäyttöisyys, piilottaminen halkeamien aikana kutistumisen aikana. Miinukset: mahdollisuus irtautua pinnasta ja lyhyt toimintakausi.

Vedenpitävyyden tunkeutumisen suhteen se toteutetaan seosten ansiosta, joihin kuuluvat kvartsihiekka, sementti ja vaikuttavat aineet. Seos levitetään pohjaan ulko- ja sisäpuolelle. Se reagoi materiaalin kanssa ja täyttää huokoset ja halkeamat. Sitten kosteus ei pääse tunkeutumaan betoniin.

Menetelmät kattomateriaalin kiinnittämiseksi säätöön

Paras tapa sijoittaa telamateriaali on kiinnittää se pinnan päälle laatta tai nauha säätiö. Päällystysmateriaali säätöön ennen leikkaamista leikataan haluttuun kokoon ja liimataan asteittain. Ei ole väliä, käytetäänkö bitumimateriaalia tai kerrostumatonta kateaineita. Tulos on sama.

Mekaanisten välineiden asennuksessa, joka koostuu kynsien ja pohja-arkkien kiinnittämisestä, ei ole suositeltavaa käyttää sitä. Se ei ole yhtä tehokas ja betonin rakenne rikki, mikä vaikuttaa sen ominaisuuksiin.

Askel askeleelta ohjeet vedeneristys näyttää tältä:

 • Valmisteleva vaihe. Säätiön pohja tasoitetaan ja puhdistetaan kaikesta ylimääräisestä Tämä sallii kierukkamaisen materiaalin kiinnittymisen tiukasti pinnalle.
 • Ruberoidin valmistus. Materiaali on leikattava pohjan leveydelle.
 • Suoraan sijoittamalla ruberoidi. Pohjaa käsitellään bitumimuovilla tai sulatetulla bitumilla. Se ei ainoastaan ​​anna materiaalin tarttua pintaan, vaan tiivistää kaikki halkeamat. Piirustus tehdään rullalla tai harjalla. Kun kaikki on valmis, voit asettaa ruberoidia. Liitännän päällekkäisyys on 8 - 10 cm. Materiaalin reunat ovat piilossa pystysuorassa vedeneristössä.
 • Viimeinen vaihe. Kun kerros on jäähtynyt ja materiaali on juuttunut, pohja peitetään maaperällä. Kaikki tehdään huolellisesti niin, että suojakerros ei ole vaurioitunut.

Se on kaikki, nyt pohja on luotettavasti suojattu kosteudelta ja se kestää useita vuosia. Mutta on toinen kysymys, miten olla pylväsperustainen? Loppujen lopuksi se vaatii myös vedenpitävyyttä. Aluksi, joskus katonmateriaalikappaleista koostuva muotti on pylväsperustainen, kuten tässä kuvassa näkyy.

On selvää, että betoni, joka kaadetaan katemateriaalin perustan pylväihin, on jo vedeneristyssuojakerroksessa. Samalla se kulkee pohjan pohjalle. Lisäksi, ennen kuin teet vannenauhaa tai rosoista betonia tai puuta, pehmustettu kattotiili pinnalle, se on vaakasuora vedeneristys. Tässä on se, miten se näyttää käytännössä.

Tämän menetelmän etuna on säätiön rakentaminen, että vähemmän materiaaleja kulutetaan ja sen kustannukset ovat useita kertoja pienempiä. Totta, että raskaiden rakenteiden osalta pylväsperusta ei ole sopiva. Mutta jos teet pienen talon, tiedät nyt, miten sen vedeneristys suoritetaan.

Yhteenveto

Yleisin tapa suojata säätiö on rullamateriaalien käyttö, nimittäin katemateriaali. Sen etu on yksinkertaisuus, tehokkuus, edullinen hinta ja luotettavuus. Jopa noviisi voi käsitellä tätä tehtävää. Sinun tarvitsee vain valita materiaali, suorittaa valmistelutöitä ja suorittaa asennus. Tämän ansiosta perusta ja koko rakennus kokonaisuudessaan kestää vuosikymmeniä ilman tarvetta korjata ja käyttää rahaa siihen. Siksi vedenpitävyys on tärkein osa rakennustöitä, jota ei pidä laiminlyödä.

Lattian vedeneristys yksityisissä asunnoissa - suojaa kotia kosteudelta!

Vaaditut työkalut

Lattian vedeneristys yksityisissä asunnoissa on todellinen välttämättömyys. Jos tällaista toimenpidettä ei suoriteta, ajan mittaan asunnon ja sen koko rakenteen perusta alkaa tuntea maaperän vesien kielteiset vaikutukset.

Lattian suojaaminen vedestä - miksi se on niin tärkeää?

Talot yksityisissä sektoreissa ja maalaismökkeissä perustuvat erilaisiin säätiöihin - yhdistettyinä, nauhana, pilarina. Tällaiset asunnot voivat seistä suoraan maahan tai olla kellareissa, monipuolinen arkkitehtuuri. Riippumatta asuinrakennuksen suunnittelusta, on välttämätöntä tehdä töitä sen tehokkaan suojan varmistamiseksi kosteudelta. Tilanteissa, joissa tällaisia ​​tapahtumia ei tehdä, talon elämisen laatu ja mukavuus jättävät paljon toivomisen varaa.

Lattiapohjan vedenpitävyyden puute heikentää asuinrakennuksen kaikkien osien elämää. Lisäksi korkea kosteus aiheuttaa terveysongelmia kaikille tällaisen kodin asukkaille. Maaperässä oleva vesi kohoaa pintaan, tunkeutuu rakenteen pohjaan ja vähitellen tuhoaa sen. Sekä betoni, puu tai muu rakennusmateriaali eivät pysty vastustamaan kosteuden kielteisiä vaikutuksia.

Jos seinissä olevien huoneiden yksityisessä talossa on sienen aiheuttamia mustia pisteitä, tämä tarkoittaa sitä, että sen pohjaan kohdistuva kosteuden suojaus suoritettiin huonosti tai sitä ei toteutettu lainkaan. Tällaisten ongelmien välttämiseksi on huolehdittava lattian asianmukaisesta vedeneristämisestä. Se suoritetaan eri materiaaleissa:

 • synteettiset seokset bensiinin ja erikoismaalien (pohjamaalit), kattohuopa, vedeneristyskalvot ja kalvot, kosteutta kestävä vaneri;
 • luonnon - hartsi, sora, hiekka, murskattu kivi.

Puhumme vielä siitä, miten lattiasuojaus tehdään yksityisessä asunnossa oikein.

Vedenpitävä pohjaratkaisu maahan

Yksityisten talojen ensimmäisissä kerroksissa lattiapohjus perustetaan suoraan maahan. Vettä siitä, kuten olemme todenneet, nousee maaperän syvistä kerroksista kapillaareihin ja kyllästää betonin ja puumateriaalien kosteutta. On selvää, että ne ovat nopeasti tullut käyttökelvottomiksi. Tästä syystä lattian vedenpitävyys on aloitettava asuinrakennuksen rakentamisvaiheessa, jolloin rakennuksen alla on erityinen tyyny.

Vedenpitävyys maahan

Teokset tehdään seuraavasti:

 1. Maaperän kaataminen kuopan pohjassa rakenteilla.
 2. Kaada 8-15 cm suurta (3-5 cm: n murto-osaa) murskattua kiveä tiivistetylle pinnalle. Pidä myös tämä kerros.
 3. Ylhäältä nukahtaa 8-15 cm joen hiekkaa tai edullista louhos hiekkaa. Törmäsi.

Kaikki kuvatut toimenpiteet mahdollistavat laajan ilmataskujen muodostamisen kaivoon. Ne ovat välttämättömiä estämään kosteuden nousemista maasta kapillaareissa rakenteiden elementteihin. On erittäin tärkeää, että kaikki kakkujen kerrokset tukeutuvat perusteellisesti (sitä kutsutaan usein sprinklisoimiseksi). Mitä tiheämpi on hiekka ja rauniot, sitä vaikeampi vesi pääsee rakennukseen.

Ongelma maaperässä ennen kuoren tekemistä, kuoppa voidaan täyttää suurilla kivillä. Ei ole sallittua käyttää laajennettua saviä ryöstön sijasta märissä maissa. Tämä nyt suosittu rakennusmateriaali pystyy vetämään veteen ja lisäämään kokoa (turvota). Laajennettu savi käytetään yksinomaan kuivalle maapalstalle. Ja silloin sitten vain talon perusta, ei vesivahvistin. Meidän harkitsemamme kakku on tehtävä välttämättä silloin, kun maaperän vedet sijaitsevat yli 2 metrin korkeudessa. Muissa olosuhteissa on toivottavaa varustaa se lisävarusteena.

Asunnon järjestämisen jälkeen taloon tehdään joko betoni- tai puupohja. Niiden vedeneristys suoritetaan eri menetelmien mukaan. Niitä kuvataan alla.

Suojelemme betonirakenteita - kaksi tehokasta vaihtoehtoa

Betonilattian järjestämisen ongelma on tarve rakentaa monoliittirakenteinen rakenne maaperälle, jolle on tunnusomaista tietyn liikkuvuuden taso. Tämä ongelma voidaan ratkaista tekemällä erikoisluonnelma. Se tehdään edellä kuvatun murskatun hiekan ja sora kakun järjestelyn jälkeen.

Massiivinen vedenpitävä pohja

Karkeuslevy suoritetaan seuraavan menettelyn mukaisesti:

 1. Hiekkakerroksessa oli 200 mikronin paksu polyetyleenikalvo. Liimaa sen liitokset (erittäin huolella ja samalla siististi, kun materiaali on helposti repeytyneenä) rakennusnauhalla.
 2. Sekoita 4 osaa joen hiekkaa osalla sementtiä ja hienoa murskattua kiveä, lisää vettä liuoksen standardipitoisuuteen. Kaada heille kalvo. Sinun pitäisi saada kerros karkeaa tasoitusta noin 6-7 cm. Meille kiinnostavaan kiviainesta on mahdotonta käyttää louhoshiekkaa, vain jokivesiä.
 3. Kun liuos on kuivunut, aseta se päälle ja tasoita PVC-kalvo tai katemateriaali.
 4. Aseta valittu eristemateriaali ja tee sitten viimeistelylevy.

Toinen tekniikka on vähän aikaa vievää. Lattian vedeneristys tämän tekniikan mukaisesti suoritetaan seuraavan kaavion mukaan. Ensin kaada sora hiekkakerrokseen (materiaalia, joka on hyvin pienikokoinen). Tämän jälkeen vaivaa hiekan ja sementin liete. Kaada soraa niiden päälle 4-5 cm kerroksella. Sijoita sitten kateaine kahdelle kerrokselle päälle. Sen saa käyttää kattohuopia, mutta vain sen tyyppejä, joilla ei ole ylimääräistä kastetta pinnalla.

Nyt sinun on yhdistettävä ruberoidi jatkuvaan kankaaseen. Helpoin tapa tehdä tämä on kaasupolttimen avulla. Betonin lattiapohjan vedenpitävyys talossa täydennetään eristemallilla ja lopullisella tasoituskerroksella.

Puulattian suoja kosteudesta - yksinkertainen käyttö

Aluksi luo tukipylväät viiveiden alle. Ne voidaan tehdä betonista, joka kaadetaan laattojen muottiin tai (mikä on yksinkertaisempaa ja nopeampaa ajassa) tiiliä. Tukien asentamisen jälkeen käsitellä niitä kaikilla sivuilla pinnoittamalla vedenpitävyys ja aseta kattomaalaus päälle. Tällainen suoja voi suojata tukkia niiltä alueilta, joilla ne sijaitsevat rakennettujen betonipintojen tai tiilipilarien vieressä.

Siirry nyt puupohjan luonnoksen järjestelyyn. Kohtuullisin tapa tehdä se kosteudenkestävästä vanerista. Tämän materiaalin levyt tulisi kiinnittää viiveen pohjaan käyttäen pieniä kynsiä tai ruuveja. Jos sinulla on vapaa aika, voit rakentaa tavallisen lattialohkon - vaellusreitin. Monissa suhteissa se näyttää edullisemmalta kuin vanerin pohja. Mutta kustannukset (sekä raha että vahvuus) ovat suuret.

Katemateriaali vedenpitävyyteen

Puulattian vedeneristys tehdään seuraavan algoritmin mukaisesti:

 1. Aseta diffuusiokalvo tai vesitiivis kalvo (polyeteeni) levyille tai vanerille. Erilliset vedeneristysnauhat ovat 12-15 cm: n päällekkäisyydellä toisiinsa ja sitten liimanauha liimaamaan kaikki nivelet.
 2. Asenna eristin.
 3. Asennat luonnoksen pohjaan lokeihin.
 4. Aseta toinen kerros kalvoa. Samalla ajaa reunoja senttimetrejä 20 seinälle.

Jotkut mestarit suosittelevat lisätoimenpiteitä puulattian suojaamiseksi kosteudelta. Voit esimerkiksi laittaa vaahdotettua polyetyleeniä kalvon päälle. Tämä toimenpide ei ole erityisen tarpeellista, jos karkea lattia on valmistettu vanerista. Se itsessään toimii tietyssä määrin puolustuspuun puupohjaan.

Kuinka suojata keittiön lattia?

Kosteus vaikuttaa keittiön lattiapohjiin sekä maahan että huoneen sisällä, jossa ruoka valmistetaan ja astioita pestään. Tältä osin on todella tarpeen suojella tällaisia ​​sukupuolia molemmilla puolilla. Niiden vedeneristys keittiössä riippuu käytetyn viimeistelyn tyypistä. Kun laitat massiivisten tai parkettilautojen keittiössä, riittää jalostaa ne korkealaatuisella lakalla kosteudenkestävällä vaikutuksella.

Lakkaus lattia

Jos lattia on kaakeloitu, sinun on käytettävä erityistä betonipinnoitteisiin perustuvaa polymeeriyhdisteiden ja bitumin pohjaa. Älä unohda betonipohjan esikäsittelyä mastiksella liottamalla sitä pohjamaalilla. Sitten laattaliima pitää laattojen tiukasti. Kun lattiaa peitetään linoleumilla, on toivottavaa käsitellä pohja pinnoitteella tai maalieristyksellä. Aseta viimeistelyaine liimalla.

Kuten itse näet, yksityisen talonrakennuksen betoni- tai puulattian vedenkorkeus on erittäin tärkeä asuinrakennuksen kaikkien osien turvallisuuden kannalta. Siksi se on tehtävä oikein ja todella vastuullisesti.