Yleiskatsaus hiekan tiivistämismenetelmistä

Rakentamisessa pidetään yhtenä rakennuksen tärkeimmistä yksityiskohdista perustana. Ennen pohjan asettamista on tarpeen tehdä maaperän tiivistyminen. Tekniikkaa on noudatettava mahdollisimman tarkasti, muussa tapauksessa se voi johtaa kutistumiseen, mikä aiheuttaa halkeamia sekä kellarissa että seinissä. Kaikenlaiset reiät vaikuttavat budjettiin, koska rakentaminen vähenee ja lämmityskustannukset kasvavat. Kuinka hyvin maaperän tamping on tehty, myös koko rakennuksen pitkäikäisyys ja luotettavuus riippuu. Siksi hiekka on perustana monien rakennusprosessien toteuttamiselle.

Hiekkapuhallus perustuksen alle on välttämätön seuraavissa tapauksissa:

1. Jotta vältetään kosteuden tunkeutuminen pohjaan tai pohjaan.

2. epätasaisella maalla.

3. Puristumisen ja venytyksen estämiseksi. Hiekkapuhallustekniikan avulla pystytään estämään rakennuksen kutistuminen.

4. Hiekka ja vesi ovat erinomaisia ​​avustajia ongelmajätteen, kuten talvimaahan tai turveturvassa. Tiiviste säilyttää säätiön eheyden ja luotettavuuden.

Mikä hiekka on toivottavaa käyttää?

Sora hiekka on ihanteellinen tamping, ja emme suosittele voimakkaasti hienojen ja hienojen fraktioiden käyttöä. On välttämätöntä suosia suuria, koska se on kestävämpi pakkaamiseen, mikä tulevaisuudessa estää rakennuksen kutistumiselta. Monoliittirakenteiden luomiseksi on toivottavaa käyttää keskimääräisen jakeen joki- tai louhoshiekkaa. Jotta pohjavesi ei vahingoittaisi hiekkapohjaista kerrosta, ennen kuin kaivon tai pohja-altaan täyttö on tarpeen, on eristeen asennettava geotekstiilillä.

Järjestettäessä hiekkalaatikkoa tai betoniliuoksen valmistamista on suositeltavaa hiomata hiekka ennen sen käyttöä. Tämä poistaa erilaiset lisäaineet, jotka voivat vaikuttaa haitallisesti työnkulkuun. Asiantuntijoiden mukaan kosteustasoa pidetään ihanteellisena, jos et voi tehdä koomaan. Savi liian suuri läsnäolo vaikuttaa negatiivisesti materiaalin sitkeisiin ominaisuuksiin. Tämä vähentää ratkaisun vahvuutta, jota pidetään yhtenä suunnittelun tärkeimmistä merkityksistä. Maaperän koostumuksen liikkuvuus vaihtelee riippuen kosteudesta, joten sinun on oltava varovainen, kun valitaan rakennustöiden sääolosuhteet, otetaan huomioon niiden ominaisuudet ja tehdään säätöjä. Hiekkapohjaisen maaperän kosteuden optimaalinen arvo on 8-14%.

Tekniikat, jotka mahdollistavat tiivistymisen, perustuvat mekaanisesti syrjäyttävään ilmaan, mikä, jos se on tehty oikein, on enintään 5%. Täyttäminen on välttämätöntä optimaalisissa sääolosuhteissa ottaen huomioon kosteuden. Vain tällä tavalla saat halutun tuloksen. Tämän menettelyn toteuttamiseen on useita menetelmiä. Se voidaan tehdä manuaalisesti kotitekoisen puun avulla kahvoilla tai erikoislaitteilla. Tarkastele kaikkia mahdollisia menetelmiä tarkemmin.

Tulos saavutetaan rullan staattisen paineen tai itseliikkuvien tai perävaunujen pyörien vuoksi. Uniaxial-malleissa massa on 10-25 tonnia. Kevyet laitteet on sijoitettu löysäksi maaperäksi, jonka koko on 20-30 cm ja jonka tartuntaleveys on 2,5 m. Biaxial (perävaunut) voi painaa jopa 50 tonnia. Ne tuottavat maaperän tiivistymistä 30-35 cm: n kerroksella. Pituuden leveys on 2-3,5 m.

Tehokkaimmat puoliperävaunurullat painavat noin sata tonnia. Ne levittävät maaperän 40-50 cm kerroksella, jonka leveys on kolme metriä. Rullat ovat 4-12 kertaa (painosta riippuen) yhdessä osassa. Itsekulkevat ja vetoautot rullat ovat suuria vaatimuksia kuin nokkatehikot, johtuen laajasta levitysalueesta. Usein spiraalirengas on mukana jäännöstyössä. Hiekkapohjaisten koneiden määrä on tavallisesti 2-3, ja savi 3-4.

Menetelmä perustuu värähtelevän levyn käyttöön, josta mekaaniset tärinät lähetetään tiivistettyyn maaperään. Tällaisen tekniikan syntyminen on mahdollistanut meille onnistuneen ehkäisemisen mahdollisen maaperän kutistumisen ja nopean ja tehokkaan tampingin suorittamisen. Se on erinomainen luotettavuus, kompaktisuus, liikkuvuus ja helppokäyttöisyys. Sen avulla rakennetaan massiivisia rakenteita, kauppakeskuksia ja monikerroksisia rakennuksia. Värinä voi olla pinnallinen tai syvä. Tällöin käytetään kierre- tai sukkulamekanismia. Kun prosessoitu maaperä puristetaan, vesi ja ilma puristetaan.

3. Bensiinilevitysmittari.

Tänään vibrotamping on yhä suosittu. Tämän menetelmän suurin etu on lisääntynyt voiman impulssi ja lisääntynyt iskun aika maahan. Sitä voidaan käyttää tiivistämään kerros yhden senttimetrin kokoisella mittarilla tai enemmän. Rullien hinta vaihtelee koosta ja kunnosta riippuen.

Tummapäätä käytetään siinä tapauksessa, että hiekalla on huono tartunta. Suurin tiheä muotoilu tehdään siirtämällä mineraalihiukkasia värähtelyjärjestelmässä. Värähtelevien puristimien yleiset ominaisuudet (amplitudi ja värähtelytaajuus, massa, tukialue) ja maaperän koostumus vaikuttavat prosessiin. Moderni vibraattori mahdollistaa kerroksen koon pienentämiseksi 30-50 cm: iin.

Vibrotamper eroaa hiekan tiivistämisestä värähtelevällä levyllä sen parametrien avulla. Tärinän amplitudi vibro-iskutilassa kasvaa, mutta se menettää taajuudella. Sähköinen häiriö - suuri apu alueilla, joissa on rajallinen ilmanvaihto ja kaivannot. Tähän tarkoitukseen käytettävät laitteet auttavat saavuttamaan syvemmän vaikutuksen kuin staattisella paineella, joten se varmasti kattaa noin 70 prosenttia markkinoista.

Se on tuotettu heittämällä nosturia, joka painaa jopa kaksi tonnia nosturin korkeudesta 1-2 metriä. Tämä menetelmä on merkityksellinen koheesioille, joilla esiintyy voimakkaita muovityyppisiä muodonmuutoksia tai niitä, joissa pohja on hiekkaa. Tamping on tehty erityisen koneen avulla sähköllä, bensiinillä tai dieselmoottorilla. Lajikkeet - massa, niiden hinta vaihtelee kolmesta viiteen tuhanteen dollariin.

Manuaalinen hiekka tiivistys

Pohjapuristus on mahdollista myös käsin. Tämä on energiaintensiivistä fyysistä työvoimaa, joka joutuu viettämään paljon aikaa ja vaivaa. Kuitenkin, jos tavoitteena on "hiekkaan pienentää pieniä määriä", ei ole tarvetta soittaa ammatillisiin prikaatiin, jonka hinta on 15 dollaria neliömetriä kohden. Voit myös luoda manuaalisesti rakennustyökalun hiekkaan - tolkushku. Tätä varten käytä melko laajaa puupalkkia tai teräslevyä. Ne voivat olla sekä kevyitä (noin 30 kg) että raskaampia (jopa 80 kg). Luonnollisesti tamping manuaalisesti ei salli syvä tiivistys maaperään. Tämä on otettava huomioon valittaessa menetelmää.

Manuaalinen kiristys voi antaa sinulle erityisvaimennuksen levyn alla, jonka pääaine on hiekka. Varmista, että ensin käytä vioittimia, kun otetaan huomioon hiekan kosteus, muuten kaikki ponnistelut voivat olla turhaa. Vesi on välttämätön asia tässä prosessissa, on tärkeää valvoa sen määrää. Esimerkiksi tiivisteen muodostamiseksi kytkimen alle täytetään hiekka ohuella kerroksella (noin 10-15 cm). Sitten vettä levitetään pieninä määrinä ja sitten syöksyy haluttuun syvyyteen.

On olemassa monia tekniikoita, joiden avulla hiekan tiivistäminen on tullut yksinkertaiseksi ja ymmärrettäväksi prosessiksi. Myös henkilö, jolla on vain vähän tietoa rakentamisesta, voi osallistua siihen. Värähtelevy ja tärinänvaimennin ovat yksi edullisimmista lisävarusteista. Ne ovat valinnaisia ​​tuotteita ostettavaksi - tänään voit vuokrata ne monilla paikoilla. Hinta riippuu alueesta, vuokra-ajasta ja laitteiden kunnosta. Esimerkiksi Moskovan keskilaatuinen värähtelevä levy maksaa kaksi tuhatta ruplaa päivässä.

Erilaisen voiman, koon, hinnan ja ergonomian runsaus tietenkin ilahduttaa silmää, mutta silti se ei salli tällaisen sinetin aikaansaamista, kuten raskaiden työkalujen käytössä.

Työn laadun arviointiperusteena on indikaattori, joka lasketaan maantieteellisen tiheyden suhdetta suhteessa sen maksimaaliseen tiivistämiskykyyn, joka saadaan erityisten GOST-välineiden avulla. Rakennusten perustan edellyttämä arvo riippuu projektista, mutta usein - vähintään 0,98. Tämä on kerroin, jolla ei ole kokoa. Maadoitustiheys tapahtuu kenttä- ja paikallaan toimivien laboratorioiden kautta.

Kuinka tehdä manuaalinen jyrsin

Rakentamisen aikana talot, autotallit, maa-kaistat ja paljon muuta kiinnitettäessä huomiota kiinnitetään soraa ja hiekkaa muodostavaan substraattiin. Jotta betoni monoliitti voidaan sijoittaa tasaisesti eikä alkaa siirtyä ajan myötä, on tärkeää tarkkailla taustalla olevaa kerrosta huolellisesti. Näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoistunutta värähtelevää koneet tai valssaustyökaluja, mutta manuaalinen tamping on paljon halvempaa.

Periaate omalla kädelläsi on, että improvisoitujen työkalupuhallusten avulla pudotetaan pinnalla, minkä vuoksi hiekkaa ja roskaa tiivistetään. Tässä tamperissa suoritetaan kunkin näiden kerrosten päällepanon jälkeen.

Rikkomisen tiivistymisominaisuudet

Jokainen aloittelijan rakastaja vilpittömästi ihmettelee, miksi muistaa jo vahva kivi. On kuitenkin otettava huomioon useita tärkeitä seikkoja:

 1. Koska murskattua kiveä tuotetaan murskaamalla, sen hiukkaset saadaan eri kooltaan vapaamuotoisilla reunoilla. Tämän vuoksi alustan alapuolella materiaalin hiukkaset eivät tartu täydellisesti toisiinsa, muodostaen suuren määrän ilma-aukkoja, joiden ulkonäkö johtaa loppujen lopuksi kuormituksen kestävyyden vähenemiseen. Jos raakapihdit sopivat tiiviisti yhteen, materiaalin määrä pienenee, mutta muodostuu vahvempi säätö.
 2. Jos rauniot asetetaan kivikkoiselle maaperälle, voit tehdä ilman tampingia. Tässä tapauksessa sinun tarvitsee vain tasoittaa soraa.
 3. Sorauksen tiivistymisen jälkeen kerroksen paksuus voi olla 50 - 250 mm, riippuen kuormituksesta, joka tulee pohjaan.

Lisäksi murskattua kiveä käsiteltäessä on suositeltavaa suorittaa rasklintsovka-pohja. Voit tehdä tämän jakamalla sora jakeiksi. Aluksi asetetaan suurempi materiaali, joka on manuaalisesti paisutettu. Sitten hienompi materiaali täytetään, joka myös tiivistetään. Viimeisen yläkerroksen tulee koostua hienoimmasta materiaalista, joka on huolellisesti tasoitettava ja täytettävä uudelleen.

Tämän ansiosta valmiin pohjan vahvuus kasvaa. Jos tuot samanlaista hiekkakäsitöitä, vaikutus on vielä parempi.

Hiekan tiivistymisen ominaisuudet

Tampon hiekka kädelläsi eroaa eräissä vivahteissa, jotka on otettava huomioon luotaessa kiinteän pohjan betonilaatan alle.

Ensimmäinen vaihe on määrittää hiekan tyyppi, joka soveltuu parhaiten näihin tarkoituksiin. On parempi käyttää sora-ainetta, mutta ei ole suositeltavaa täyttää hienojakoista hiekkaa tamping. Mitä suurempia jyviä on, sitä enemmän puristetaan perusta, joten voit välttää tulevan talon tai parkkipaikan kutistumista.

Jos aiot rakentaa monoliittisen rakenteen, on parasta ottaa etusijalle keskirenkaan hiekka tai louhos hiekka. Tällöin pohjavesi kuitenkin vaikuttaa myös taustalla olevaan kerrokseen. Sen vuoksi peruskemikaaliprosessin estämiseksi on välttämätöntä geotekstilien sijoittaminen kaivannon pohjaan, ja vasta sen jälkeen täytetään hiekka.

Lisäksi ennen hiekan täyttämistä se on siivilöity, koska epäpuhtauksien (erityisesti saven) esiintyminen voi vaikuttaa sen ominaisuuksiin. Katso materiaalin kosteustasoa, täydellinen sakeus on, jos voit rullata pienen pallon pois hiekasta, joka ei murene välittömästi. Näin ollen hiekkakosteuden tulisi olla alueella 8-14%.

Vastaavasti 50% soran ja hiekan tyynyn onnistuneesta asennuksesta riippuu itse materiaalista, loput 50% on laitteita. Kuten aikaisemmin mainittiin, näihin tarkoituksiin voit käyttää erikoiskoneita, mutta on paljon halvempaa tehdä manuaalinen jyrsin itse.

Käsipuristus

Rammerin valmistukseen on monia vaihtoehtoja. Joku tekee massiivisen rakenteen, joka koostuu kokonaan raudasta, mutta tässä tapauksessa on tehtävä hitsausta. Toiset mieluummin tekevät romumateriaaleista. Harkitse parasta vaihtoehtoa manuaalisen tampingin valmistukseen maaperän, hiekan ja soran tiivistämiseksi.

Tämä vaatii normaalin neliömäisen palkin 100-150 mm. Sen ei pitäisi olla märkä tai kerrostunut.

Hyödyllisiä! Jotkut käyttävät pyöreitä lokeja, mutta tällaisten rakkulaisten avulla on mahdotonta täysin sulkea pohjaa kulmissa.

Sinun on myös valmisteltava:

 • Teräslevy, jonka paksuus on vähintään 2 mm.
 • Pyöreä tikku noin 450 mm pitkä (se toimii kädensijana tulevaisuuden tamping). Voit tehdä tämän käyttämällä tarpeetonta leikkaamista lapion avulla.
 • Ruuvit ja puulamppu.

Aihiot

Suunnittelu valmistellaan alla olevan piirroksen mukaisesti.

Valmisteltuasi kaiken tarvitsemasi, näki puun päät päin suorassa, tasaisessa kulmassa mitan mukaan. Sen jälkeen on välttämätöntä tasoittaa tangon alapään tasoa tason avulla ja poistaa n. 5 mm: n kokoisia viisteitä aihion reunoista.

Se, että työn aikana ei saa lukuisia sirpaleita, on suositeltavaa hioa ja kiillottaa tangon pintaa.

Teemme "kenkä"

Seuraavassa vaiheessa ompelumateriaalin luomisessa on metallin "kenkä" valmistaminen teräslevystä. Levyn leikkaamiseksi käytä seuraavaa mallia.

Tai voit asentaa puuta alempaan päähän metallilevyyn ja ympyröidä se lyijykynällä.

Sen jälkeen on välttämätöntä:

 1. Leikkaa työkappale, kuten kuvassa, käyttämällä erikoisaksia metallia tai hiomakoneella.
 2. Poista metallihihnat kengästä. Tämän vuoksi on kätevää kiinnittää työkappale päinvastoin ja poistaa ylimääräinen tiedosto.
 3. Ilman "kengän" irrottamista varren poraa ruuveja aikaisemmin merkittyihin pisteisiin.
 4. Hiekkaa pinta hiekkapaperilla.
 5. Taivuta työkappaleen "siivet" ja aseta puu "kengän" päälle. Jos työkappale osoittautuu hieman leveämmäksi, on tarpeen työntää "siivet" vasaralla.
 6. Aseta poranterä ruuvinreikiin ja poraa puu hieman kallistuksella.
 7. Kiinnitä ruuvit kaikkiin sivuihin.

Aseta kahva

Kun olet vetäytynyt 100 mm: n etäisyydeltä palkin yläreunasta, on tarpeen hahmoteltaa tuleva kahvan keskipiste. Tätä varten sinun on ensin mitattava katkaisijan halkaisija lapista. Oletetaan, että se on 36 mm. Jotta kädensija ei olisi taipuisaa, sinun on käytettävä poraa, jonka halkaisija on useita mm pienempi kuin kahvan halkaisija. Olisi pidettävä mielessä, että palkin ulkoreuna on hieman suurempi kuin sisähalkaisija, joten työvaiheessa on välttämätöntä asettaa kahva palkkiin säännöllisesti ja tarkistaa, kuinka tiukasti se istuu.

Jos kahva ei pääse reikään, ei missään tapauksessa yritä heittää sitä alas. Muussa tapauksessa puu voi haljeta ja maanpinnan, hiekan ja sora-aineen valmistaminen omiin käsiinsä täytyy aloittaa uudestaan. On huomattavasti helpompaa leikata vartta haluttuun halkaisijaan.

Kun reikä on valmis, on käytettävä liimaa sen seiniin ja asenna kahva. Liiallinen liimakoostumus voidaan poistaa liinalla. Jotta kahva pysyy tiiviinä, sinun on kiinnitettävä se pitkällä ruuvilla, joka on ruuvattava palkin yhdelle puolelle.

Kun liima on saavuttanut voimakkuutensa, voit aloittaa kallion käytön. On parasta tallentaa kotitekoinen työkalu kuivaan paikkaan tai esikyllästyttää työkappale niin, että se kestää kauemmin. Tarvittaessa teräksinen suutin voidaan helposti korvata uudella.

Lopuksi

Käsityökalujen avulla voit hiertää hiekkaa, soraa tai maata. On kuitenkin pidettävä mielessä, että tässä tapauksessa käytetään ihmisen lihasvoimaa, joten on kallista käyttää tällaista työkalua suurien alueiden tiivistämiseen. Tällaisia ​​rakkolevyjä suositellaan käytettäväksi rakennettaessa pieniä rakennuksia tai puutarhojen järjestämistä varten.

Hiekkapuhallustekniikka säätiölle

Rakennuksen perusta, pienestä yksityisestä talosta suuriin kauppakeskuksiin. Sen laadusta riippuu koko rakennuksen ja sen elämän vahvuudesta. Mutta mikä tärkeintä on paitsi betonin laatu, myös koko teknisen prosessin tarkka noudattaminen. Esimerkiksi huonosti toteutettu hiekkapuhallus säätiölle voi johtaa siihen, että pystytetty rakennus voi kutistua ja aiheuttaa halkeamien muodostumista sekä säätiössä että rakennuksen seinissä. Tämä puolestaan ​​voi johtaa lisääntyneeseen lämpöhäviöön ja näin ollen koko rakennuksen lämmitys- ja ilmastointikustannusten nousuun.

Valikoima hiekkaa hiekkalaatikkoon

Kaikki hiekat eivät sovellu hiekkalaatan valmistukseen säätiölle. Sen laadusta tulee kiinnittää erityistä huomiota, jos käytät käsijalostinta omiin käsiisi - tähän tarkoitukseen tarvitaan tarpeeksi suuri murtohiekka. Soveltamalla hienojakoisen hiekan hiekkaa, on mahdotonta estää rakennusta kovasta kutistumisesta rakentamisen jälkeen ja se voi olla hyvin epätasaista.

Joki-hiekka soveltuu parhaiten rakentamiseen, mutta jos sitä ei ole mahdollista käyttää, puhdas louhos hiekkakivi sopii. Jotta hiekkalaatan käyttöikä ei vähene maaperän sekoittumisen ja pohjaveden vaikutuksen vuoksi, on suositeltavaa sijoittaa geotekstilikerros kaivannon pohjalle, jonka raidat on mahdollisuuksien mukaan ommeltu yhteen. Tällainen yksinkertainen ja edullinen menetelmä lisää merkittävästi rakennuksen käyttöikää sekä eliminoi sen kutistumista monivuotisen toiminnan jälkeen.

Yksinkertainen työkalu kovaa työtä varten

Huolimatta siitä, että hiekkalaatan muodostamiseen tarvitaan erikoislaitteiden - kaivukoneiden ja kaivinkoneiden - käyttöä, joita käytetään kuopan kaivamiseen ja hiekkaan saattamiseen, muuten kaikki muut työkalut ovat yksinkertaisia ​​ja kohtuuhintaisia:

 • puu- / metalliosat, joita käytetään laatumerkinnöissä;
 • rakentamisen taso (laser on tarpeeksi kätevä);
 • pitkä mittanauha;
 • manuaalinen värähtelijä tai värähtelevä levy, ja niiden poissa ollessa voit käyttää riittävän halkaisijaltaan pyöreää tankoa.

Oikein luotu hiekkalaatikko takaa täydellisen kutistumisen (tai sen vähimmäisarvot), joka suojaa pohjaa veden tuhoisalta vaikutukselta ja luonnollisen maaliikenteen prosessilta. Useimmiten tällainen tyyny luodaan monoliittisen tai nauhatuloksen alapuolella.

Hiekka tyyny säätiön alla - kun sitä tarvitaan

Ennen rakentamista on tarpeen arvioida paitsi maaperän kunnon talonrakennuksen alueella (kantavuus, vedenalaisen veden läheisyys), mutta myös ilmasto-olosuhteet sekä rakenteen kokonaispaino. Pakkasen maaperä on pakollinen, joka on merkittävästi epämuodostunut jäätymisen ja sulamisen aikana. Jos teet virheen, kun valitaan materiaali lautastolle laattoja varten, todennäköisesti rakennus kutistuu voimakkaasti, mikä aiheuttaa halkeamien muodostumista seinissä ja itse säätiössä. Lisäksi, jos rakennusvyöhykkeellä oleva maaperä on erittäin kantokykyinen ja pohjavesi on erittäin alhainen, voit tehdä ilman hiekkapyyhkeitä.

Kaikista materiaaleista, joita käytetään tyynyn luomiseen, se on hiekka, joka on kaikkein hyväksyttävin. Se ei ainoastaan ​​anna säästää kunnollista määrää kuin soraa soraa tai betonia, lisäksi on täysin hyväksyttävää muokata hiekkaa omiin käsiinsä - esimerkiksi paljon vaikeampaa käsitellä raunioilla. Hiekkalaatan rakentamisesta on vain yksi rajoitus - sitä ei voi rakentaa raskasrakennuksiin (kerrostalot, ostoskeskukset), mutta yksityisille matalarakenteisille rakennuksille se on melkein ihanteellinen materiaali.

Oikein luotu hiekkasyyny on monia etuja:

 1. Hiekalla perustettu säätiö täyttää kaikilta vaatimuksiltaan alhaiset rakennustyöt.
 2. Koko rakennuksen suojelu pohjaveden kielteisiltä vaikutuksilta.
 3. Täysin litteän sivuston rakentaminen ilman monimutkaisia ​​ja kalliita tekniikoita.
 4. Mahdollisuus suorittaa kaikki työ omillaan.
 5. Tämä tärkeä työvaihe on kohtuuhintainen.

Ominaisuuksiltaan oma hiekkalaatikko

Ennen työskentelyn aloittamista on määritettävä muutamia kohtia, joista pohjan laatu on suoraan riippuvainen:

 • tyynypaksuuden on oltava vähintään 200 mm;
 • menestynein vaihtoehto on tyynyn trapetsoidinen muoto;
 • Optimaalisen pohjan paksuus on arvo, joka ei ylitä säätiön leveyttä yli 3 kertaa.

Asentaminen tyynyn alle säätiön

Kaikki hiekkapyyhkeen asennustyöt voidaan jakaa useisiin päävaiheisiin.

 1. Sivuston huolellinen merkintä, joka toteutetaan säätiön valittujen parametrien mukaisesti. Kaikki mitat ja merkit on kalibroitava mahdollisimman tarkasti rulettia ja rakennustasoa käyttäen.
 2. Suunniteltujen linjojen täsmällisen mukaisesti louhinta tai kaivanto kaivetaan syvyyteen, joka on hieman korkeampi kuin maaperän jäätymispiste.
 3. Varmista, että kohdistat kaivannon tai kuopan pohjan ja tiivistät sen niin paljon kuin mahdollista.
 4. Hiekka kaadetaan "ohut" kerroksiin ja niiden leveys ei saa olla yli 20 cm leveä.
 5. Ennen kuin hiertät hiekkaa, se on kostutettava vedellä, mutta ei salli sen liiallista kosteutta. Tarkista "valmius" voi olla yksinkertainen tapa - optimaalisesti kostutetusta hiekasta ei voi tehdä koomaan.
 6. Jokainen kerros sekoitetaan erikseen. Kun työskentelet kesällä, korkeissa ympäristön lämpötiloissa, on jatkuvasti kostutettava hiekkakerrokset, koska kosteus haihtuu siitä riittävän nopeasti.

On pidettävä mielessä, että jos suunnitellaan erityistä salaojitusta maaperässä, tämä sulkee pois todennäköisyyden, että hiekkalaatan vedenläpäisevyys todennäköisyyteen veden kanssa, mikä vaikuttaa suoraan säätiön ja koko rakenteen kestävyyteen.

Rakennusten etuja hiekkasyynyyn

Monien etujen joukosta, joita on syytä huomata, kun käytetään hiekkalaatikon tekniikkaa, on lähes mahdotonta erottaa pää- ja toissijaiset. Jokainen ominaispiirre tekee oman ainutlaatuisen "panoksensa" koko rakenteen lujuuteen ja luotettavuuteen. Hiekkalaatikon ensimmäinen ja ilmeinen etu on sen alhainen kustannus ja yksinkertaisuus kaikkien laitteiden töissä, jotka kestävät vähimmäismäärän.

Talon, jolla on tällainen säätiö, voidaan rakentaa melkein mihin tahansa maaperään - heikko, vetinen tai kallistuva. Samanaikaisesti rakennuksen elämää voidaan merkittävästi lisätä, jos korkealaatuiset geotekstiilit sijaitsevat tyynyn alla ja laadukas vedenpoistojärjestelmä toimitetaan rakennustyömaalla. Tämän seurauksena tällaisia ​​usein ongelmia uuden talon kuten:

 • seinien ja itse säätiön halkeamien muodostuminen rakennuksen epätasaisen kutistumisen vuoksi;
 • säätiön jäädyttäminen ja siten talon lämmittämisen kustannusten nousu;
 • kertyminen veden kellariin, jota usein havaitaan alueilla, jotka sijaitsevat alueilla, joilla on korkea pohjavesi erityisesti keväällä;
 • jatkuvasti korkea kosteus, joka tunnetaan koko talon, eikä vain kellarissa, mikä johtaa muotin, huonekalujen vaurioitumiseen, erilaisten allergisten reaktioiden esiintymiseen asukkaiden keskuudessa;
 • tarvetta asentaa vakava ilmanpoistojärjestelmä, laitteen kustannukset, joiden toiminta voi olla melko ihmisarvoinen.

laatta

Askeltaulukoiden valmistuksessa erittäin tärkeä näkökohta on hiekan tiivistäminen. Oikein valmistettu pohja laatan alla - avain sen pitkäaikaiseen toimintaan. Menetelmistä, joilla hiekkaa painetaan laattojen alla ja mistä hiekka asetetaan päällystyslaattoihin, harkitse seuraavaksi.

Sisällysluettelo:

Taivutusalat: käytä materiaalin palloa ja etuja

Päällystyslautojen laaja levitys johtuen sen käytännöllisyydestä ja kestävyydestä. Tämä materiaali, joka noudattaa sen asennuksen tekniikkaa, palvelee sinua yli kymmenen vuoden ajan.

Lisäksi päällystyslevyjä käytetään myös julkisessa rakentamisessa. Hän leikkaa polut puistoissa ja neliöissä, koulujen, sairaaloiden, supermarkettien edessä. Laattapäällyste on kymmeniä kertaa vahvempi kuin betoni- tai asfalttipäällyste.

Laattojen päällystämiseen on useita vaihtoehtoja sen tuotantomenetelmän mukaan. Ensimmäinen ja yleisin laatta on pinnoite, joka on tehty vibropress-yksikön avulla. Tuotantoprosessi koostuu betoniliuoksen valmistamisesta, asennuksesta erityisiin muotoihin, jotka määrittävät sen koon ja paksuuden.

Sitten liuoksen puristusprosessi alkaa suoraan, jonka aikana ilmakuplat poistetaan seoksesta ja se saa tarvittavan lujuuden. Puristuksen päätyttyä laatta asetetaan lämpöuunille ja kuivuu.

Sitten se leikataan haluttuihin lomakkeisiin ja valmistetaan myyntiin. Mahdollisuus tehdä laattoja omiin käsiisi vibropressin avulla. Tällöin viimeistä kuivausta ei suoriteta lämpöuunissa. Materiaali kuivuu ulkona. Jos laatta maalataan halutussa värissä, väriaine lisätään suoraan liuoksen valmistuksen aikaan. Tämä laatta on pinta, jolla on pieni karheus.

Toinen laatta on tehty valulla. Tämä materiaali on esteettisesti houkuttelevampi pinnan sileyden vuoksi, sen valmistuksen lisäksi betoniliuoksen lisäksi käytetään erilaisia ​​lisäaineita, jotka lisäävät liuoksen plastisuutta ja sen suorituskykyominaisuuksia.

Lisäksi jalkakäytävälaattojen koostumuksen osalta:

 • betonista - jonka valmistuksessa käytetään vettä, hiekkaa ja sementtiä;
 • kivestä - kivestä, kuten hiekkakivestä, graniitista jne.

Toisaalta jalostusmenetelmän suhteen laatta leikataan ja leikataan. Ensimmäinen vaihtoehto on halvempi, mutta vähemmän käytännöllinen. On vaikea käydä tällaisessa laatta, ja on vaarallista ajaa autoilla. Leikattujen laattojen sileät reunat on helppo asentaa ja ne muodostavat tasainen pinnoite.

Esimerkiksi päällystyslautojen käyttämisestä viimeistelyaineistona mainitaan seuraavat seikat:

1. Hyvä suorituskykyominaisuudet - tällainen laatta, kunnollinen hoito, säännöllinen hionta laatan välisessä raossa, palvelee sinua jo usean vuosikymmenen ajan.

2. Vahingoittuneen materiaalin osittainen purkaminen tai vaihto. Jos tarvitset työtä viestinnän tekemiseen, laatta voidaan helposti poistaa ja asentaa takaisin. Jos haluat korvata muutaman laatan, tee se melko yksinkertaiseksi.

3. Vastustuskyky negatiivisille ympäristötekijöille. Päällystyslaatat eroavat toisistaan ​​lämpötilan, kosteuden, auringon, tuulen jne. Muutoksen suhteen. Se on perustettu eri ilmastovyöhykkeillä, riippumatta talven vakavuudesta.

4. Materiaalin helppo asennus on varsin realistinen myös aloittelijalle. Tärkeä sääntö laadukkaaseen asennukseen laatat - kunnollinen valmistelu pohjan sen asennus.

5. Esteettinen valitus. Nykyaikaisilla rakennusmarkkinoilla voit ostaa erilaisia ​​muotoja, värejä ja tekstuureita, jotka tulevat sivustosi todeksi.

6. Mahdollisuus tehdä laattoja omilla käsillään kerralla pienentää kustannuksiaan. Kun sinulla on vibropressi sivustolla, sinulla on mahdollisuus tehdä laatat kotona.

Ainoa hautauslaatat ovat liian suuria kustannuksia, jotka sen prosessin aikana maksavat.

Onko mahdollista päällystyslaatat sijoittaa hiekalle: materiaalin levittämismenetelmät

Päällystyslaatat pysyvät perustana useilla eri tavoilla. Yhden tai toisen materiaalin asennusvaihtoehdon merkityksellisyys määräytyy laattojen käyttökuorman sekä sen paksuuden mukaan.

Jos laatta on autojen tai muiden ajoneuvojen säännöllisen vaikutuksen alaisena, on suositeltavaa käyttää parempaa laskeutumismenetelmää, johon kuuluu laattojen kiinnittäminen betoniin.

Tällöin laatta kiinnittyy tiukasti pinnalle eikä pysty muuttamaan suuren kuormituksen vaikutuksesta. Tällainen päällystyslautojen asennusmenetelmä on melko kallis, mutta se on täysin perusteltua olosuhteissa, joissa on suuri tuotantokuorma.

Toinen levitysmenetelmä koskee laattojen asentamista hiekkaan. Samalla laatta syvennetään kolmasosalla hiekkapohjaan ja kiinnitetään siihen tällä tavalla. Varovasti valmistettu hiekkasäkki sallii kosteuden, joka putoaa laattaan, kun se sateetuu, imeytyvät liitoksiin laattojen väliin eikä jäävät pinnalle.

Tämä menetelmä on edullisempi ja suosittu yksityisessä rakentamisessa. Jotta laattojen säilyminen hiekassa käytettäisiin, myös hiekka kaadetaan aukkojen väliin ja se on hyvin puristettu harjalla. Lisäksi on suositeltavaa aluksi asentaa reunuksia pitkin sivuston kehää, jotka toimivat myös laattojen kiinnittäjinä.

Jotta laatta varmistettaisiin ilman asennusmenetelmää betoniliuoksella, hiekalle lisätään sementtiä suhteessa kolme kertaa yhteen. Näin ollen sementin kastelun jälkeen hiekka saa lisävahvuutta laattojen kiinnittämiseen. Tämä asennusmenetelmä on luotettavampi kuin hiekkapohjaisen laattojen asettaminen. On mahdollista käyttää sementin sijasta hiekkaa, erityistä kuivakokoonpanoa laattojen liimaamiseen.

Kumpi hiekka on parempaa päällystyslautojen asettamiseen

Riippumatta siitä, millä tavalla valitset päällystyslaatikoita, tarvitaan aina hiekkaa asennustöihin. Koska pohjan puhdistaminen maaperän yläkerroksesta on välttämätöntä asentaa hiekkakuviot, jotka on painettava tarkoin.

Tällaisen tyynyn valmistukseen sinun on valittava laadukas hiekka. Savi läsnäolo hiekassa johtaa edelleen pohjan kasvattamiseen ja putken muodonmuutoksiin. Siksi hiekan valinta, kiinnitä huomiota sen laatuun, sen tulee olla yhtenäinen ja samanvärinen.

Puristamalla hiekkaa kädessäsi, sen pitäisi helposti murentua, joten materiaali kestää helposti kaikki sille asetetut kuormat. Jos olet puristanut hiekka kädessäsi, mutta se ei murene ja muodostaa palan, sinun pitäisi kieltäytyä ostamaan tällaista materiaalia.

Savi läsnäolo hiekokoostumuksessa johtaa myös siihen, että laattojen käytön aikana peittyy halkeamia ja menettää houkuttelevuuttaan. Läsnäolo pienien kokkareiden hiekassa on osoitus materiaalin sopimattomista säilytysolosuhteista, kuten hiekkaa ei myöskään kannata ostaa.

Valitse luotettavan valmistajan materiaali kohtuullisella tai korkealla hinnalla alueellasi. Sinun ei pitäisi säästää rahaa ostamalla halpaa materiaalia, koska muutaman vuoden kuluttua sinun on kohdattava tämän talouden negatiiviset seuraukset.

Jos valitset hiekkaa, et voi päättää kahden vaihtoehdon välillä, suosittelemme, että noudatat näitä ohjeita:

 • ottaa kourallinen jokaisesta hiekasta;
 • märkä hiekka vedellä;
 • veden tulee olla suolaista ja emäksistä;
 • tehdä pallo siitä ulos;
 • odota, että se kuivuu.

Kuivan kuivausaika määrittelee materiaalin laadun ja suorituskyvyn. Suosittelemme lopettamaan valinnan hiekalla, joka kuivui nopeammin. Siten opit, mitä hiekkaa murskaamiseen päällystyslautojen on parempaa laatua.

Vastauksena kysymykseen siitä, millaista hiekkaa käytetään päällystyslautojen asettamiseen, hiekan tyyppi on vaikea määrittää. Hiekalle on kaksi päävaihtoehtoa:

 • uimarannan hiekka;
 • joen hiekkaa.

Valitsemalla näiden kahden vaihtoehdon, katso kunkin ominaisuuksia.

Hiekka-uran vaihtoehtoa on joka tapauksessa ominaista pieni määrä saviä tai maaperää. Siksi sen osto on suositeltavaa kieltää. Ei ole tällaisia ​​lisäaineita joki- tai merimetsissä, koska vesi pesee ne ulos. Koska meren hiekka on kosteuden vaikutuksen alaisena, hiekan hiutaleet muuttuvat tasaisemmiksi. Tämä hiekka on pienempiä liimaominaisuuksia.

Joissakin tapauksissa keinotekoinen versio sitä käytetään louhos hiekka, joka on tehty hiomalla kivikiviä. Tätä hiekkaa ei suositella käytettäviksi putkenlaskualusten asettamisprosessissa.

Vastaavasti kysymykseen siitä, mistä hiekasta on parempi asentaa päällystyslaatat, suosittelemme kuitenkin pysymään urallaan. Koska materiaalille on tunnusomaista tiheämpi rakenne, se luo tiheän pohjan eikä kutistu. Hiekkavesi on yhä kutistumassa, mikä laattaoperaation aikana vaikuttaa negatiivisesti saadun pohjan tasaisuuteen.

Jos kysymys on siitä, miten päällystyslaatat voidaan tehdä, niin joki- ja louhos hiekkavalinnat sopivat tähän tarkoitukseen. Käyttämällä louhoshiekkaa on kuitenkin tarpeen pestä huolellisesti ja seulotaan se. Vain kun hän on täysin epäpuhtauksien päästä, aloittaako hän työtä.

Kuin hiekkaa hiekka alla kaakeli: ominaisuuksia asennus hiekka alla päällysteen laatta

Hiekkapuhallus on tarpeen pinnoituslautojen valmistuksessa, jotta saataisiin tiheä kerros, johon ei kohdistu kutistumista, turvotusta ja puristusta, josta tulee luotettava tuki kuorman ottamiseksi laatasta.

Täysin särkynyt hiekka ei koske sellaisia ​​prosesseja kuin puristus tai venytys. Lisäksi hiekkalaatta estää kosteuden pääsemästä alempien maakerrosten alla laattaan. Jotta päästäisiin perusteellisesti hiekkapuhallukseen, se on täytettävä pienillä osilla pohjalla, jotka ovat jatkuvasti kostutettu vedellä.

Lisäksi työ tulee aloittaa maaperän puhdistamisella sen hedelmällisestä kerroksesta. Seuraavaksi maaperän perusteellinen puristus tapahtuu erityisellä rullalla tai käsityökalulla. Vain tämän jälkeen alkaa hiekkalaatan järjestely, joka 3 cm joka on erittäin huolellisesti särkynyt. Tampingin tiheyden tarkistamiseksi sinun on käytettävä saappaita ja kävellä hiekalla, jäljitys puuttuu, mikä osoittaa työn laadun.

Hieman hiomiseen käsityökaluilla tai erityisellä värähtelijällä. Tärytyslevyn käyttö mahdollistaa huomattavasti tämän prosessin nopeuttamisen. Jos työkalua ei kuitenkaan ole hiekkapuhallusalueella, riittää, että otat tavallisen kallistuksen ja kiinnität siihen kahvat. Käyttämällä tällaista työkalua on mahdollista hiomata hiekka huolellisesti laattaan, vaikka tämä prosessi kestää vähän kauemmin.

Hiekka asetetaan pohjaan kerroksittain 20-30 mm, ja seuraava kerros täytetään vasta sen jälkeen, kun edellinen perusteellinen ja täydellinen täyttö. Käytä rakennustasoa taakan täytön tasoittamiseen. Suosittelemme hiekkavyöhykkeen asettamista käyttäen karkeasti murskattua hiekkaa, joka on erinomainen pakkauksen puristamiseen.

Lisäksi on suositeltavaa tehdä materiaaleja geotekstiilien pohjalta ja antaa heille soran tyynyt. Tällaisen tyynyn kerroksen paksuus on noin 150 mm. Sen jälkeen pohja täytetään uudelleen hiekalla ja tiivistetään tiiviisti. Seuraava on laatta. Laattojen pitäisi olla kolmas uppouma hiekkaan, hallita sijainnin oikeellisuutta, käyttää kumimetsää. Kun olet laatoitettu jokaisen rivin riville, tarkista taso tasolta.

Sivujen ja viemärijärjestelmän asentaminen veteen tehdään ennen kuin laatta asetetaan hiekalle. Näiden elementtien kiinnitys varmistetaan asettamalla ne konkreettiseen ratkaisuun. Aseta laatta pois sinusta. Asennuksen jälkeen kaikki laattojen väliset raot täytetään hiekalla. Seuraavaksi pinta täytetään vedellä ja odota kolme päivää. Sen jälkeen laatta on käyttövalmis.

Käsinmittaus maaperän tiivistämiseen omilla käsillä

Maatilalla on usein tarve tiivistää maata tai raunioita pienellä alueella. Esimerkiksi sinun on korjattava raita, nostettava lattia kanttiin tai kiinnitettävä aitauspositit. Nopeasti koottu käsijalka ei kestää pitkään ja yleensä menee muuhun rakennusjätteen loppuun. Älä tuhlaa aikaa ja vaivaa joka kerta, varoita kaksi tuntia ja tee hyvä työkalu maaperän tiivistämiseen omin käsin.

Käytetyt materiaalit

Sopiva materiaali kotitekoiselle käsijalostimelle on neliömäinen baari, jonka sivu on 100 tai 150 mm. Pyöreä loki ei toimi kulmien kädestä, ja se on pakattava merkittävällä päällekkäisyydellä edellisestä iskukohdasta.

Ei ole tarpeen ottaa uutta puutavaraa, sopivaa baaria. Pääasia on, että puu oli ilman rotua ja halkeamia. Valitse puutavara, jota voit nostaa. Manuaalisen suojakannen korkeus voi olla vyötärön korkeus tai rintakehän perustuva helppokäyttöisyys. Jos tätä työkalua ei ole saatu kokemalla, vie pidempi palkki, kokeile sitä ja lyhentää sitä tarvittaessa.

Piirtäminen käsinpuristamiseen maaperän tiivistämiseksi.

 1. 2 mm: n teräslevy.
 2. Pyöreä koivu tikku 450 mm pitkä (vanha leikkaaminen lapasta tekee).
 3. Ruuvit puusta.
 4. Savi puuseppä.

Materiaalit manuaalisen maadoituksen maaperän valmistukseen.

Valmista kallistus

Sahat työkappaleen päiden mittasuhteet tarkalleen suorassa kulmassa. Asenna palkin alapään taso neliön alle. Poista viisteistä 5 mm leveä teräviä reunoja.

Keittäminen puuta varten.

Päätä, kuinka hyvä viimeistely haluat. Maalauksen alla palkki on kosketettava ja kiillotettava. Kun kaunista näkymää ei tarvita, riittää puhdistaa pinta hieman niin, että ei ole siruja.

Tee kenkä

Siirrä työkappaleen mitat piirustuksesta teräslevyyn.

Avaa kengän levy.

Voit yksinkertaisesti kohdistaa palkin pystysuoraan asennettuun metalliin ja ympyrä ääriviivat lyijykynällä.

Teemme maaperän tiivistyskengän.

Levyn paksuudesta riippuen leikkaa työkappale saksilla metallia tai näy ylimääräistä jauhaa. Irrota haavat tiedostolla pitämällä osa varaan.

Merkitse ja porata reikiä ruuveihin, tee sisennykset kourun pään alle tai poraa suurempi halkaisija.

Hiekkaa pinta smash-kankaalla.

Kenkä puristamiseen.

Taivuta työkappaleen siivet varaan, mikä on helppo tehdä kahden ensimmäisen vastakkaisen sivun kanssa. Kun leukojen kaksi jäljellä olevaa puolta on taitettu, varsi voi olla leveämpi kuin kenkä, ja käytä sitten puuhun valmistettua puuta.

Kiinnitä kenkä

Tarkista teräsvuorauksen sopivuus puuhun, tarvittaessa hankaa metalli tai hiomaan puuta. Kengän on sovitettava tiukasti kaikkien koneiden päkiin.
Poraa ruuvit yhdessä siivessä porakoneella, ohjaa poraa kevyellä kaltevuudella puuhun ja kiristä ruuvit.

Kiinnitä kenkä valmiiseen puuhun.

Käännä kantta vastakkaiselle puolelle ja samalla kiinnitä toinen siipi. Varmista, että kenkä ei pääse irti pylväästä.

Kun poraavat myöhemmät reiät, ohjata ne jo ruuvien ruuvien ohitse.

Kiinnitetty käsihöyrykenkäyn.

Asenna kahva

Merkitse porauksen keskipiste 100 mm: n etäisyydellä yläpään päästä. Nosta ensimmäinen pora, jonka halkaisija on 2 mm pienempi kuin kahvan poikkipinta. Tee läpimenevä reikä kohtisuoraan puun pintaan.

Reiän tekeminen luukun kahvalle.

Huolellisen porauksen ansiosta reiän ulompi osa on hieman suurempi kuin sisähalkaisija. Terävöi puu tiedostoilla, joskus yrittää asentaa kahva paikoilleen.

Samalla korjaa reiän mahdollinen vinoutuminen palkin tasoon nähden. Saavuta tiukka (mutta ilman merkittävää ponnistusta) lähestymistapa kahvaa, tarvittaessa hieman oskuyuyte kiinni. Älä yritä vasarata kahvalla vasaralla - puu voi haljeta. Aseta tarra palkkiin ja aseta tageja.

Varren kiinnittimen kiinnitys maaperään.

Levitä liimaa reiän seiniin.

Laita kynä yli merkkien päälle ja pyyhi ylimääräinen liima. Poraa ohjausreikä ja kiinnitä kahva pitkällä ruuvilla.

Kiinnitys kahvaan jalkakäytävään.

Liimavahvuussarjan (valmistajan suosittelemien) jälkeen manuaalinen suojus on käyttövalmis.

Kuva kotitekoisesta käsi-manipuloinnista maaperälle.

Käytön jälkeen puhdista laite pölyltä ja säilytä se paikassa, joka on suojattu sateelta ja lumelta. Ajan myötä luukun pohja kuluu loppuun, seuraa metallivanteen tilaa ja muuttaa sitä ajoissa.

Aiheeseen liittyviä artikkeleita:

Master class korvata epäonnistunut ruuvimeisseli nikkeli-kadmium-akku nykyaikaisella litiumpolymeerillä.

Kuvauksen vaiheittainen ohjeistus tutkii prosessin yksinkertaisen nappulan tekemiseksi hanojen kohdalle.

Artikkelissa käsitellään yksinkertaisen laitteen tekemistä ja käyttämistä kädessä pidettävän pyöreän sahan käsittelemiseen, mikä antaa tarkan kuvan.

Pääluokka, jossa on vaiheittaiset valokuvat ja piirustukset, tutkii taivutettujen vuohien tekemistä itsestäsi.

Yksityiskohtaiset ohjeet vaneriteiden valmistukseen tehdaspähkinöiden sijasta. Pääluokka vaiheittaiset valokuvat.

Hiekkapuhallus täyttöön lattian alle

Kysymys: Google

Minulla on tämä ongelma. Tulvii talon perusta. Korkeus maanpinnasta on 60-80 cm, peitetty hiekalla, lisäksi hiekalla. Seinät on pystytetty, kunnes on katto.

 1. Kuinka on mahdollista estää tämä hiekka niin, että talon alla ei enää ole aukkoja? Talo on pieni, 7,8x7,8.
 2. Jos vuotavat vettä, sinun on odotettava, että hiekka kuivuu, tai voitko kaataa "karkea" kerros?

Kommentit

 • kuinka monta senttimetriä hiekkaa kaadettiin säätiön sisään;
 • millaista maaperää hiekan alla ja onko se tiivistetty ennen kuin siihen lisätään hiekkaa;
 • mikä on pohjaveden taso alueella.

Odotetaan selvennyksiä.

Maa on saviä, kaivettu mantereeseen, mutta sitä ei kaatunut. Hedelmällinen kerros poistettiin.

Pohjavesi on 12 metriä.

Se, että pohjavesi on kaukana, on hyvä. Joten hiekka riittää, rauniota ei tarvita. Alustassa oleva hiilimassa (hiekan alapuolella) oli tietenkin luonnollisesti myös särkynyt. Mutta en enää pääse siihen. Hiekka on ehdottomasti tarpeellista. Ja erittäin huolellisesti. Se on helpoin ja tehokkain tehdä kerroksittain, ts. ram joka 20-30 cm. Tämä ei myöskään toimi. Siksi syödä päätä. Jotta tehokkuus olisi mahdollisimman tehokas, sinun täytyy vuotaa vettä, kun kirjoitat. Valunut, odotti vähän - hiekka itse istuu hieman. Sitten syvennetty. Ei ole välttämätöntä odottaa hiekan lopullista kuivausta ennen kaatamista.

Tehokkain tapa maalata maaperä on erikoistekniikalla, esimerkiksi värähtelevällä levyllä, vibrorammerillä, vibrofalla jne. Niitä voi vuokrata. Tämän tekniikan valinnassa on tärkeää kiinnittää huomiota maaperän tiivistämiseen, jota ne antavat, koska tällaisissa koneissa maaperän tiivistymisen syvyys on 3 - 1 metriä. Sinun on parempi käyttää sitä, joka tiivistää maaperän 1 metriin.

Jos erikoislaitteita ei ole mahdollista yhdistää, voit tehdä kotitekoisen kädensijan väärentämisestä pyöreän lokin leikkaamisesta (painolla, jolla voit työskennellä), naulaamalla kahvan toisesta päästä ja toisesta - noin 5 cm: n paksuisesta ja vähän enemmän kuin lokin halkaisija.

Värähtelevää levytyötä: hiekkamurtumien tiivistyminen murskattujen kiveä olevien päällystyslautojen tiivistämisestä

Maaperän itsenäinen tiivistyminen värähtelevällä levyllä

 • 01.20.2015
 • 25
 • 162

[Cover]

 • Tiivisteen ominaisuudet
 • Käytännön suositukset
 • Ominaisuuksiin kuuluu hoitolaite
 • Maaperän tiivistyminen: päätelmät ja esittely

Tärytyslevy - melko hyödyllinen rakennuslaitteiden tyyppi. Tietenkin, että kertaluonteinen maaperän tamping maapallon alapuolella, ei ole järkevää ostaa tällaista työkalua. Jos rakennus on käynnissä, värähtelevy on yksinkertaisesti korvaamaton. Maaperän tiivistyminen värähtelevällä levyllä johtuu moottorille muodostetusta iskuvoimasta, joka siirretään tassuun (työpintaan) ja työnnetään maahan erittäin korkealaatuisiksi.

Levyt erotetaan pääasiassa yksikön painosta, tärinän tiivistysvoimasta, työpään alueesta ja moottoreista. Työn laatu eri pinnoilla riippuu värähtelevän levyn painosta. Esimerkiksi valo ei mene yli suuret rauniot, ja raskas rikkovat päällystyslaatat.

Tärytyslevyt ovat kevyitä, monipuolisia, kohtalaisia ​​ja raskaita. Ensimmäinen painaa noin 75 kg. Ne sopivat jalkakäytäväksi, ohut kerros hiekkaa. Yleensä käytetään maataloudessa ja mökissä, sekä maisemasuunnittelussa, laitteiden kappaleilla, kukkapenkillä. Universal painaa jopa 200 kg. Ne ottavat ohuita kerroksia maaperästä ja asfaltista.

Kohtuullinen painaa noin 400 kg. Tällaiset laitteet vaativat melko suuria kerroksia, soraa, kiviä. Mutta raskaat koneet ovat jo pieniä rullia. Paino (yli puoli tonnia) mahdollistaa uskomattoman menestyksen moottoriteiden rakentamisessa.

Toinen ero tärisevistä levyistä - tämä on moottorityyppi. Se voi olla sähköverkosta, bensiinistä tai dieselistä. Jokaisella on omat edut ja haitat.

Värähtelevien levyjen ohjaus voi olla manuaalista ja kauko-ohjainta. Manuaalinen nopeus on yleensä pieni. On syytä muistaa, että aluksen johtajan turvallisuuden varmistamiseksi sinun on oltava takana työskenneltäessä.

Sähkötyyppi sopii parhaiten yksinkertaisiin ja kevyisiin askareisiin. Ensinnäkin se vaatii energialähdettä, jota on vaikea kuljettaa kanssasi. Toiseksi se on tavallisesti pieni ja sitä käytetään ohutkerroksissa tai pehmeällä pohjalla.

Kaukana oleva energianlähde tekee bensiiniyksiköstä erittäin kätevän ja lähes universaalin. Sen hinta on hieman suurempi kuin sähköhinta. Bensiinin käytössä olevan moottorin painon ja tehon ansiosta työ tehdään kahdesti nopeammin.

Dieselpolttoaine on halvempaa kuin bensiini, joten dieselin värähtelevillä rämeillä on sen edut. Sen moottorilla on suurempi käyttömahdollisuus kestävyyden takia. Lisäksi ne ovat melko luotettavia.

Taaksepäin värähtelevillä levyillä on hyvä piirre: ne voivat kääntyä ja siirtyä mihin tahansa muuhun laitteeseen. Kuitenkin laitteet, joilla on kääntämissuunta ja yksi epätasapaino, kestävät pidempään.

Tärisevä levy koostuu moottorista, sähköstä, polttopisteestä tai dieselmoottorista, epäkeskisestä epätasapainosta - laite, joka antaa tärinän ja työpinnan tassut maahan maahan.

Maaperän tiivistysjärjestelmä kaivantojen täyttymisen yhteydessä: 1 - vyöhykkeen putkilinjan yläpuolella, jossa maaperän tiivistys on kielletty, maaperäkerroksen 2, 3 - paksuus käsikäyttöisten mekanismien avulla, 4,5 - maakerros.

Levyä valittaessa on otettava huomioon yksikköön kiinnitetyissä asiakirjoissa esitetyt ominaisuudet. Mitä pienempi pohjalevyn koko, sitä suurempi tärinän teho.

Ja meidän on pidettävä mielessä, että jos voimakas yksikkö on laaja levy, laite lentää nopeasti, koska tuotettu teho on hyvin suuri.

Ja jos laitat pienemmän työpinnan, saat voimakkaan ja kestävän yksikön.

Tuloksen laatu riippuu värähtelytaajuudesta. Suorituksen syvyys, kun maali tiivistetään, on kerroksen paksuus, jonka värähtelevy on kykenevä tampingiin. Tärinän amplitudi on iskun vaikutus pintaan.

Mitä korkeampi amplitudi, sitä vahvempi on aggregaatti. Luonnollisesti sen talous ja takaisinmaksu riippuvat polttoaineen tai energian kulutuksesta. Dokumentit osoittavat usein suorituskykyä. Nämä luvut ovat likimain ostettua yksikköä.

On mahdollista, että se ylittää selvästi nämä luvut.

Ne laitteet, jotka pystyvät asfalttia ja muodostamaan maaperän hyvän tiivistymisen, useimmiten tulevat kastelujärjestelmään. Se ei salli viskoosin asfaltin tarttua levyn jalkaan. On tarpeen muistaa työpinnasta. Jos se on kohokuvioitu ja raskas, on parempi työskennellä maan päällä. Jos paino on pieni, tassun pinta on sileä ja tärinän amplitudi on alhainen, niin tarvitaan asfalttia.

Maaperän tiivistymisen tekeminen (roskat), sinun on poistettava kaikki roskat sivustolta. Hiekkaa, soraa ja hienoa murskattua kiveä jätetään. Savi on myös poistettava noin puoli metriä. Kompaktit hiekka ja murskatut kivi pitävät suuria kuormia. Siksi se on ihanteellinen tyyny perustuksen alle, lattian alla varastoissa ja muissa suurissa rakenteissa.

Värähtelevien levyjen ominaisuudet taaksepäin.

Sivustoa pidetään kolme kertaa. Jos näiden kulkujen kohdalla haluttua tulosta ei voitu saavuttaa, on tarpeen vähentää kerrosta. Tiivistyneen pinnan, hiekan ja soran kokonaispaksuus on enintään puolet metristä. Kun haluttu maa-aineksen tiivistyminen on saavutettu, uusi kerros pannaan ja jälleen altistetaan vibro-rammingille. Sinun on myös harkittava: hiekka ja minkä tahansa maaperän pitäisi olla hieman kostea.

Suuri määrä vettä johtaa huonolaatuiseen tampingiin, koska neste kertyy tyhjiöön. Ja kuivaa materiaalia ei pidetä yhdessä. Tässä tapauksessa vesi menee sementointiaineeksi. Tärkeintä on tietää, milloin pysähtyä.

Jotta maaperän tiivistyminen laatta- ja päällystyslaatan alapuolelle sijoitettaisiin, värähtelevyjen työpinnalle asetetaan vaimennuslevy. Tällaisia ​​töitä varten tarvitaan heikko, kevyt yksikkö, mahdollisesti sähköinen. Tällaisen levyn virransyötössä on riittävä 220 - 380 V jännite moottoritehosta riippuen. Levyn paino tässä tapauksessa on 50-100 kg.

Itsekiinnittyvien värähtelevien levyjen tekniset ominaisuudet.

Räjähteiden maaperän tiivistyminen on erittäin kätevää ahtaissa paikoissa: lähelle perustuksia, putkia, kaivoja, kaivoksia. Yleensä sitä käytetään yleensä silloin, kun luistinrata ei läpäise. Jos rakenne ei tee hyvää tiivistymistä maaperästä, tietyn ajan kuluttua se voi alkaa hiljentyä.

Ennen tienpohjien rakentamista tarvitsevat tamping-maata. Ylhäältä on tarpeen tehdä tyyny ennen asfaltointia. Jos maaperän tiivistyminen tehdään epätasaisella tai huonosti toteutetulla tavalla, itse kutistuminen aiheuttaa kaivoksia ja tyhjiä verkon sisällä. Se on vaarallinen jalankulkijoille ja autoilijoille.

Se on myös kätevää asettaessasi säätiötä.

Ojan pohja on varovasti pujottunut. On toivottavaa, että suuttimen jyrsimessä oli jo ojan pohjalla, eli koossa. Maaperän tiivistymisen jälkeen kaadetaan ohutta kerrosta hiekkaa, hieman kostutetaan vedellä ja repeytyy uudelleen. Koko pehmusteen päälle sinun täytyy mennä vibro-jyrsimellä. Korkealaatuinen tyyny on valmis, voit laittaa vahvistusta ja kaataa betonia. Tätä työtä varten sopiva laite, jonka paino on 100-200 kg.

Itsekiinnittyvä tärisevä levy: a - kääntömekanismilla, b - kallistusvärähtelysykillä.

On muistettava, että minkä tahansa laitteen tai mekanismin laadun vuoksi tarvitset oikeaa hoitoa. Likaa, jota ei ole korjattu ajoissa, pienet osat vähentävät laitteiden käyttöikää. Tamper-korostelija tarvitsee ajankohtaista hoitoa. Ensinnäkin on tärkeää seurata suodattimen tilaa. Koska se on vain kahta tyyppiä (paperi ja vaahtokumi), sitä ei ole vaikea hoitaa.

Paperisuodatinta täytyy vain ravistaa, mutta vaahtokumi on pestävä lämpimällä saippuavedellä, kuivattu ja sijoitettava takaisin. Mitä useammin pestä ja puhdista suodatin, sitä kauemmin laite kestää. Älä unohda vaihteiston öljyä ja moottoria. Sitä on vaihdettava säännöllisesti korkealaatuisen vibrotamping-työn suhteen.

Ennen työn aloittamista moottori on ehdottomasti lämpenemässä. Sinun täytyy tehdä tämä noin 5-7 minuuttia, jonka jälkeen voit turvallisesti päästä töihin. Värähtelevän levyn täyden toiminnan kannalta on tärinänvaimennustelan läsnäolo toivottavaa.

On tärkeää tarkkailla, kuinka jyrsijä seisoo suhteessa maahan. Työpinnan tulee kulkea samansuuntaisesti maan kanssa. Kaikki tällaisten laitteiden kanssa tehtävä työ on tehtävä enintään 2 metrin etäisyydellä alueilla, joilla on räjähdys- tai tulipalo.

Bensiinikoneen on valvottava kynttilän tilaa. Säännöllinen puhdistus ja osien vaihto estävät odottamattomia vikoja ja pysähtyvät ennenaikaisesti. Sähkökäyttöinen moottori tarvitsee lyhyen lepoajan 2-3 tunnin välein. Nestemäisellä polttoaineella toimivalla moottorilla varustettujen yksiköiden kuljetus suoritetaan polttoainesäiliön aukon ylöspäin.

Yleensä on järkevää ostaa tällaisia ​​laitteita. Kuitenkin kertaluonteinen sekoitus on liian kallista ja tällainen osto olisi järjetöntä. Se voidaan ottaa rakennustyöryhmälle tai maisemasuunnittelijalle.

Törmäys ja hiekka

Laadullisesti valmistettu pohja on seurausta teollisuuskerroksen ja rakennuksen kestävyydestä.

Maaperän tiivistämismenetelmät ovat erilaisia, yksi pysyy samana - erityisten tiivistyslaitteiden käyttö. Maaperä tiivistetään lisäämällä kykyä kestää raskaita kuormia.

Toimintaperiaate perustuu ilman syrjäyttämiseen. Suurin tiivistyminen sen sisältö on enintään 3-5%.

Rakennettaessa betonilattian laatikkoa lian pohjalla, on tarpeen tehdä työtä olemassa olevan maaperän suunnittelua varten. Turve, kasvis maaperä, rakennusjätteet on poistettava. Saviä maaperä on myös poistettava syvyyteen noin 0,5 m.

Tämä on välttämätöntä "kourun" luomiseksi, joka tällöin täytetään hiekalla ja rauniolla alustan kantavuuden aikaansaamiseksi. Hiekkasävyjen poistoa ei tarvita. Hiekkainen maa koostuu pienistä hiukkasista, joiden koko on 0,1-2 mm.

Tiheä hiekka on erinomainen perusta rakenteiden rakentamiselle, koska sillä on pieni pakkaussuhde.

Pohjaan vaikuttavista kuormista riippuen tehdään laskelma. Kuormituksesta riippuen hiekka-, murskattujen, vuodevaatteiden paksuus määritetään. Määritetään myös murskattujen kivien murto-ja mate- riaali, maaperän tiivisteen kerroin jne.

Tiivistämismenetelmät.

Tiivistämismenetelmän valitsemiseksi on tarpeen tuntea useita parametrejä - kosteus, homogeenisuusaste, haluttu hiekka- tai rauniohjaus, kausi ja niin edelleen.

Tiivistys suoritetaan vain tiettyyn hiekkakosteuteen, joten maaperä kostutetaan tarvittaessa kasteluletkuilla. Jäätymän maaperän tiivistymistä ei voida tehdä.

Ennen tiivistysvaiheen aloittamista tehdään testaustiiviste. Tyypillisesti koeala ei ole suurempi kuin 3dx3d, jossa d on suojakanavan halkaisija.

Maaperän tiivistämisen tärkeimmät menetelmät:

 • pyörivät rullat
 • rammer
 • vibrotrambovanie

Usein useat menetelmät yhdistyvät.

Kun liikutetaan, staattinen paine siirretään telasta maahan. Sen suorittavat itseliikkuvat ja vetävät rullat. Tiiviin kerroksen paksuus on 35-50 cm. Se vaatii useita läpikulkuja samassa paikassa.

Perinteinen tampeneminen perustuu törmäysvoiman siirtoon puristetusta kompaktorista (suuri massaalusta) maahan. Tällä menetelmällä on suuri kuorma, joka takaa roskien ja hiekan tiivistymisen 2 metrin syvyyteen.

Suoritetaan 1-2 tonnin painoisilla puristuslevyillä, jotka laskevat 1-2 metrin korkeudesta. Pieniä töitä varten suoritetaan manuaalinen tamping - sitä käytetään pienen tilavuuden pienentämiseen.

Maaperän tiivistämisen yleisimpiä menetelmiä ovat tärinänvaimennus. Tämä menetelmä perustuu mekaanisten tärinöiden lähettämiseen. Tärinän tiivistymistä tekevät tärinätelat, itseliikkuvat räpylät ja värähtelevyt levyt. Tiivistetyn hiekan tai murskattujen kivien paksuus on 30-50 cm.

Työskentely hiekan valmistuksessa tapahtuu kerroksittain, pakollinen tiivistys värähtelevillä rullilla ja paikoissa, joissa seinät ja pylväät ovat värähtelevillä levyillä ja tärinänvaimentimilla. Hiekkakäsittelyn tiivistymiskertoimen tulisi olla vähintään 0,95. Valmistelun päällyskerros suoritetaan tavallisesti 40-60 mm: n murskattua murskattua kiveä, jota seuraa 5-20-jakeen murskattu rake.

Jos pohjavesi on matala, pohja on erotettava lattialevystä (vesihöyryn nousu ei sisälly) muovikalvon (kaksi 200 μm kerrosta) tai vesitiiviin kalvoon.

Kaikkien perusmateriaalien valmistuksessa käytettävien materiaalien on oltava GOST-mallin mukaisia. Tuloksena olevalla pohjalla ei saa olla yli 20 mm: n pisaroita koko alueelle. Murskakiven ja hiekan tiivistyminen lisää maaperän lujuutta, vähentää puristettavuutta. Prosessi on pakollinen varmistamaan pohjan ja perustan vahvuus.

Työn keskimääräiset kustannukset maaperän valmistelussa.

Tiivistysrauniot tekevät sen itse. | Rakentamisportaali

On melko vaikeaa kuvitella rakennusprosessia ilman raunioita. Sitä käytetään säätiön luomiseen, betoniratkaisun sekoittamiseen, puutarhojen muodostamiseen, maisemasuunnittelun järjestämiseen, ajoväylien ja moottoriteiden järjestämiseen. Artikkelissa käsitellään raunioiden tiivistämisen perusteet.

Murskauskivien tuotetta käytetään ns. Tyynyn järjestämiseen, joka suorittaa seuraavat toiminnot:

 • perustaa alusta ennen jatkotyötä;
 • antaa kovuus heikosti kantaville maille;
 • rakennusten suojelu kosteuden kielteisiltä vaikutuksilta;
 • lisääntynyt kestävyys suurilla kuormilla.

Joka tapauksessa makadamipohjan laatu riippuu suoraan materiaalin fysikaalisista ja teknisistä ominaisuuksista. On mahdotonta määritellä ominaisuuksia ulkonäöltään, ne on ilmoitettu mukana olevissa asiakirjoissa, todistuksissa.

Erilaisia ​​raunioita

Tämä irtomateriaali tuotetaan kulkemalla lohkareita murskauslaitteiden avulla. Poistuessa saadaan eri murto-osasta 0 * 5 - 40 * 70 mm kiveä. Koko määrittää sovelluksen laajuuden. Kotitalouskonstruktioissa käytetään pääasiassa murskattua kiveä 5 * 20 ja 20 * 40 mm.

Rakennusmateriaalin tyyppi on:

 • graniitti. Siitä on ominaista korkea luonnollinen lujuus ja kyky kestää monisuuntaisia ​​kuormia;
 • kalkkikiveä. Kovuus on melkein yhtä hyvä kuin murskattu graniitti. Se on kuitenkin paljon halvempaa. Täydellinen asuntojen rakentamiseen;
 • kuona. Tällainen materiaali saadaan metallurgisen jätteen tuotannosta. Kustannukset ovat paljon pienemmät kuin yllä mainitut soratyypit. Mutta sen koostumuksen haitallisten epäpuhtauksien vuoksi soveltamisala on melko rajallinen;
 • toissijainen. Murskattu kivi valmistetaan rakennusjätteestä (palojen, asfaltin tai betonin palaset). Tietenkin materiaalin kierrätyksellä ei ole korkeita hintoja, joten se ei sovellu kaikentyyppiseen työhön.

Jätteiden tiivistyskerroin

Itserakentamisessa molemmat kohtaavat tällaisen ongelman kuin materiaalin puute tai ylijäämä. Kyky laskea tarvittava määrä on tärkeä osa prosessia. Kotimaisissa tarpeissa käytetään usein keskiarvoja.

Voit laskea tarvittavan äänenvoimakkuuden seuraavasti:

 • tarvittava paksuus tyynyn jälkeen tamping. Yleensä tämä indikaattori on 0,2 tai 0,25 m;
 • murskatun kiven tiivistäminen painumiskertoimen tiivistymisen avulla - 1.3. Parametri pätee useimmille koneistetuilla välineillä tiivistetyistä fraktioista;
 • irtotavaran osuus, joka ilmoitetaan todistuksessa. Käytännöllisyyden vuoksi otamme painon 1,5 t / m. kuutio, tyypillinen tavalliselle raunioille.

Joten, tietämällä kaikki yhtälön komponentit, laskemme materiaalin 1 neliömetrin laskemiselle: 0,25x1,3x1,5 = 0,4875 tonnia.

Miksi tarvitset tiivistymistä soran pohjalta

Tällöin tiivistyskysymys ovat kaikki urakoitsijat rakentamiseen. Loppujen lopuksi teoriassa itse kivi on kestävä materiaali, ja se riittää tasoittamaan sitä ja voit jatkaa seuraavaan työvaiheeseen. Asiat eivät kuitenkaan ole niin yksinkertaisia.

 • Murskattu kivi tuotetaan murskaamalla, jonka aikana jyvien kasvot hankkivat vapaan muodon. Kun materiaali täytetään jokaisen elementin väliin, muodostuu ilmatiiltoja, mikä vähentää resistenssin tasoa kuormituksen aikana.
 • Yksittäisten palasien tiukka sovitus vähentää niiden "kävely" riskiä. Loppujen lopuksi, kun maaperän tiivistyminen ryöstöllä, tyhjät katoavat tai vähentävät merkittävästi tilavuutta. Siten luodaan säätiön ylimääräinen turvamarginaali.
 • Poikkeuksena kivikkoista maata voidaan pitää rakentamisen perustana. Tällöin on melko tarpeellista tasoittaa murskattua kivipäällystettä jatkotyöskentelyyn: laatoittaminen, betoniseoksen kaataminen jne.
 • Muissa olosuhteissa soran ei pitäisi vain paeta maahan, vaan se puristetaan alas ja muodostaa yhden tason. Jyvien ja maaperän hiukkasten välisen tilan tiheä täyttö antaa tarvittavan lujuuden.
 • Tiivistetyn kerroksen paksuus voi vaihdella 50: stä 250 mm: iin. Murskattujen kiven tiivistämisen turva-tekijä määrittää pohjaan kohdistuvan kuorman (kulkevat ajoneuvot, jalankulkijat, rakennuspaino jne.).
 • Erillinen rivi voidaan jakaa rasklintsovku makadam pohja. Menetelmä koostuu useista vaiheista - eri jakeiden soran käytöstä. Ensinnäkin, ota suuri materiaali ja painaa, kaataa sitten pienikokoisen murskattua kiveä ja tiivistää uudelleen, lopullinen kerros on hienojakeista ainetta ja suorita pinnan lopullinen valssaus.

Törmäyspurkaus käsin räjähtämällä

Koska erityisiä värähtelylaitteita ei ole, käsityöläiset käyttävät itse valmistettuja työkaluja. Tietyllä sinetillä tietenkin tarvitaan hyvä fyysinen valmistelu. Manuaalinen vaimennus on merkityksellistä pienille työmäärille.

 • On olemassa runsaasti vaihtoehtoja siitä, miten tehdä laitteisto. Näistä kaikkein primitiivisin on palkki 100x100 mm. On mahdollista ottaa puuta suuri poikkileikkaus, mikä lisää tiivisteen peittämää aluetta.
 • Puun pituus valitaan helppokäyttöisyyden perusteella, usein rintakehän pohjana. Työkalun alapäässä on sinkitty levy. Puolien yläosassa on puiset tangot tai metallitangot.
 • Työmatka on melko yksinkertainen. Puutavara nousee kahvoilla korkeimpaan korkeuteen ja laskee voimalla soraaltaaseen. Näiden liikkeiden toistuva toisto tietyssä suunnassa johtaa haluttuun tulokseen.
 • Jos innokkaalla omistajalla on metallikorkki, se kiinnitetään ohuempaan puupohjaan, kuten lokiin. Sopeuttaminen tulee paljon helpompaa, mikä tarkoittaa, että luvattomuus tulee "hauskemmaksi".
 • Metallista valmistettu laite (teline ja pohja) on voimakkaampi muotoilu. Totta, tämä materiaali luo suuren tärinän, että puu sammuu täydellisesti. Tällöin tuotos tulee käyttämään erityisiä käsineitä.

Murskattujen kiven tiivistyminen värähtelevällä levyllä

Levykoteloiden tai tampereiden käyttö on tärkeää globaaleille määrille. Tekniikan avulla prosessi voidaan toteuttaa myös vaikeasti tavoitettavissa olevilla paikoilla ja rakennusten seinien lähellä sijaitsevilla alueilla.

 • Laitteet ovat kompakteja, luotettavia ja liikkuvia. Yksinkertainen käyttö ja korkea hyötysuhde mahdollistavat korkealaatuisen työn tekemisen lyhyessä ajassa. Kotitalouksien tarpeisiin käytetään värähtelevyjä, joiden paino on 60-120 kg.
 • Toimintaperiaate on levyn värähtely, joka saadaan pyörivillä epäkeskoilla. Tamping tapahtuu siirtäen shokki tärinää ja energiaa tukikengistä rauniin.
 • Iskunvaimentimien ansiosta voit vaimentaa mekaanisia tärinöitä, jotka menevät laitteiston yläosaan ja suojaavat näin ollen sekä moottoria että kuljettajaa. Laitteessa on nopeussäätimen vipu, joka mahdollistaa iskun tehon säätämisen.
 • Liikkeen tavoin ne erottavat yksisuuntaiset ja käänteiset (edestakaisin liikkuvat) laitteet. Jälkimmäiselle vaihtoehdolle on tyypillistä lisääntynyt toimintakyky ja tehokkuus. Niiden avulla tamping suoritetaan ilman syklistä liikkeitä käsitellyllä pinnalla.
 • Moottori voi toimia nestemäisenä öljytuotteena (bensiini tai dieselpolttoaine) tai liittämällä sähköverkkoon. Sähkömoottorilla varustetuilla yksiköillä on pieni paino (enintään 100 kg). Niitä käytetään laajasti töissä, joissa materiaalin tiivistämiseen ei ole suuria vaatimuksia.
 • Tällaisia ​​laitteita voi ostaa erikoistuneissa myymälöissä joko kädet, kuten sanotaan käytetään. Kaikkein kannattavin vaihtoehto on vuokrata laitteita, jotka maksaisivat paljon vähemmän.
 • Joka tapauksessa on tärkeää noudattaa käyttöolosuhteita, jotka pidentävät käyttöikää ja estävät vian. Ennen kuin aloitat, sinun tulee huolellisesti tutustua käyttöohjeisiin ja lukea turvallisuusohjeet.
 • Yksittäisten elementtien säännöllinen voitelu, ilmansuodattimen puhdistaminen ja öljyn vaihtaminen auttavat ylläpitämään laitteiston kaikkia teknisiä parametreja.

Vaihtoehtoiset vaihtoehdot raunioiden tiivistämiseen

Näitä tarkoituksia varten voit käyttää kotitekoisia laitteita toimintaperiaatteella, joka on samanlainen kuin koneistettu laite. Tarvitset vanhan metallikourun, putken, hiekan ja hitsauskoneen.

 • Putkiosasta varustettu kädensija on hitsattu säiliöön kaltevuuden alaisena, kohtisuoraan sijoitettu vahvike kiinnitetään yläosaan. Kourun pohja vahvistetaan vielä edullisemmin hitsaamalla siihen rautaarkki.
 • Laitteen täyttäminen hiekalla, päädymme yleismaailmalliseen manuaaliseen laitteeseen, kuten asfalttitielle. Laitetta siirretään kahvalla tiettyyn suuntaan, ja sen huomattavan painon vuoksi roskia tiivistetään. Toiminnassa se on melko yksinkertainen, mutta vaatii jonkin verran taitoa ja jälleen fyysistä voimaa.
 • Toinen menetelmä on tarkoituksenmukainen, kun massamateriaalia painetaan laajalle alueelle, jossa ei ole vihreää tilaa, huvipuistoja, aita tai muita esteitä. Tekniikka olettaa auton läsnäolon, jonka avulla roskien hiekan tiivistyminen suoritetaan.
 • Sora kerros hajautuu koko lapin tai rakeen pinnalle. Sitten istumme pyörän takana ja alkamme ajautua tarkasti valmistetun paikan ympäri eri suuntiin (pitkin, poikki ja diagonaalisesti), kunnes saamme halutun tuloksen.
 • Jos prosessissa muodostuu reikiä, soraa kaadetaan tälle alueelle, joten jotain materiaalia on jätettävä täyttöpinnan alla. Lisäpuristus jatkuu menetelmän yläpuolella. Tätä menetelmää ei tietenkään voida kutsua manuaaliseksi, mutta tiivistys suoritetaan itsenäisesti ilman, että hän ryhtyy rakentamaan miehistöä tai hankkimaan erikoislaitteita.
 • Rikkomisen tiivistämisen valvonta on tärkeää kaikissa rakennuskohteissa, ei ole sen arvoista tehdä sitä rastiin, puhumattakaan siitä laiminlyödä. Tämä antaa rakennusten tai jalkakäytävän luotettavuuden ja vakauden sekä varmistaa käyttöturvallisuuden.
 • Työn lopussa murskattujen kiven tiivistys määräytyy erityislaitteen avulla.
 • Maaperän analyysi on suoritettava etukäteen, pohjaveden virtauksen taso. Työn laatu riippuu tästä tiedosta. Muussa tapauksessa jopa tehokkaimmalla tiivistyksellä on mahdotonta olla varmoja siitä, että tulevaisuudessa ei tapahdu lietsoa, ​​jolla puolestaan ​​on ennalta arvaamattomia seurauksia.

Vibrotamper maaperän tiivistämiseen - ominaisuus, soveltaminen

Rakennushankkeiden pohjan valmistelu ei ole täydellistä ilman maaperän huolellista kiedämistä, mikä parantaa merkittävästi sen kantokykyä ja parantaa vedenkestävyyttä.

Useimmiten on tarpeen kiillottaa hiekkaisia ​​tyynyjä tai palauttaa maaperän rakenne, kun pohjustuksen kaivantoa, kaivoja tai oikosulkuja täytetään. Hiekan ja muiden löystyneiden perustusten tiivistämiseksi värähtelytekniikka on tehokkain, mihin perustuu koko luokan tiivistyslaitteiden - tärypuristimien - työ.

Vibrotamper maaperän tiivistämiseen, värähtelevään levyyn, värähteleviin rulliin - nykyaikaiset rakennuskoneiden markkinat tarjoavat laajan valikoiman tällaisia ​​laitteita.

Tärisevät rullat

Värähtelevä rulla on pinnallinen raskaan maaperän puristin. On itsekulkeva, manuaalinen ja vetoauto (orja). Valssausta suoritetaan sileällä metallivärähtelijällä (yksi ja kaksi rullavärähtelurullaa erotetaan). Värähtelevän puristimen massa riippuu sen tyypistä ja vaihtelee välillä 0,5 - 12 tonnia. Vaikein niistä - itseliikkuvat.

Suuren massan ansiosta rullat tekevät paitsi hiekkaa myös raskasta loimaa. Niitä käytetään pääasiassa asfalttipäällysteisiin ja rakennusten laajamittaiseen rakentamiseen.

Laatupuristimet

Värähtelevy on pintavärähtelevä maadoituspuristin, joka on tarkoitettu epäyhtenäisten tai löyhästi kytkettyjen maalien puristamiseen ja merkityksettömän paksuuden polttamiseen - 10 - 30 cm.

Erilaisia ​​kapasiteetteja omaavia värähtelevyjä tekevät hiekan, soran ja raunioiden tiivistymistä sekä päällystyslevyjä ja asfaltteja. Värähtelylevy maaperän tiivistämiselle kestää kaltevilla puristusalueilla, joissa on vaikeaa tai mahdotonta käyttää suurikokoista rullaa.

Kehittäjien keskuudessa tärytyslevyt ovat oikeutetusti suurimmassa kysynnässä ja vähitellen korvaavat tärisevä rullat.

Hyödyllisiä! Joskus värähtelevillä levyillä ei ole oikein nimeä - pintavärähtelijä. Tämä väärinkäsitys johtuu siitä tosiasiasta, että pintavärähtelijän työ muistuttaa hiekkapuhallusta värähtelevällä levyllä. Kuitenkin se on toinen käyttöalue - tiivistys ohut kerros betoni kaataa monoliittinen rakenne. Pintavibraattoria käytetään joskus kotitekoisten tärytyslevyjen valmistukseen.

Tiivisteen laatu riippuu maaperän kosteudesta: riittävästi indikaattoreita maaperä muuttuu muoviseksi ja tiivistysprosessi käy nopeammin. Kosteuden puutteen vuoksi pinnoitettavaa pintaa lisätään myös vedellä, ja sen ylimääräinen kuivaus odottaa. Kosteuden tasoa ohjataan elektronisella kosteusmittarilla.