Tee-se-itse-kellari-asennus: askel askeleelta

Rakennusten ja talojen rakentaminen on vaiheittainen prosessi, joka on saatava päätökseen loppuun asti. Viimeisessä vaiheessa on tarpeen tehdä rakennuksen päin, joka antaa sen kestävyyden ja houkuttelevan ulkonäön. Nyt yksi suosituimmista päällystysmateriaaleista on maadoitettu.

Aluksi muutamia sanoja siitä, mikä aiheutti tällaisen suosion:

 • Alhaisen hinnan liukuva talon verhous
 • Yksinkertainen asennustekniikka pohjaan. Ei edes ammatillinen voi työskennellä sivuraide.
 • Lyhin aika työtä. Kaapin talon sivuraide voi olla pari päivää
 • Tyylikäs ulkonäkö, suuri valikoima tekstuureja ja värejä
 • Nämä luvut tekivät kellarikerrokseen niin houkuttelevan kodin omistajille.

Materiaalin kuvaus

Moderni kellarikerros on paneelista valmistettu materiaali. Paneelit koostuvat vinyyleistä, ja juuri tämä takaa sen kestävyyden, vinyyli ei romahda viidenkymmenen vuoden ajan. Materiaali ei pelkää erilaisista ilmakehän ilmiöistä, ultraviolettisäteilystä ja pakkasesta. Kattopaneelit eivät altistu lämpötilavaihteluille, jotka vaihtelevat välillä +50 - - 50.

Materiaalin fysikaaliset indikaattorit ovat sen keveys, materiaali ei aiheuta kuormaa vuorattuun seinään. Materiaali ei vaadi lisäinvestointeja, ei vaadi maalausta ja päällystämistä minkään aineen kanssa. Nämä luvut viittaavat siihen, että sivuraide asennetaan kerran ja jatkokäytössä ei vaadi mitään huolta.

Materiaalin laskenta ja lisätietojen hankinta

Aloittaaksesi talon pohjan upottamisen omalla kädelläsi ja käytä sitä tehokkaasti, sinun on harkittava huolellisesti tarvittavia materiaaleja ja kiinnittimiä. Talon siementen laskeminen tulisi aloittaa seinämän alueen laskemalla, joka on piilotettu. Alue lasketaan seuraavasti:

Seinämän korkeus on kerrottava pituudeltaan.

Siksi on tarpeen mitata kaikki seinät ja tulosten summa. Laskennan lopullinen luku on jaettava sivuseinän neliöllä, joka on osoitettu yhdelle nipulle. Saamme likimäärin pinoja, jotka tarvitsevat vuoraukseen. Välttämättömyyden välttämiseksi paneeli on aina ostettava osalla varastosta.

Mitä muuta tarvitaan pinnoitukseen

 • Metalliprofiili nivelille. (Laskenta suoritetaan erikseen, seinän pituutta mitataan ja se esittää, kuinka monta profiilia sinun on asetettava yläosaan 40-50 cm: n etäisyydellä. Samalla profiili lasketaan korkeudeltaan.)
 • Peltiruuvilla. Niitä on hankittava riittävän paljon, koska ne ovat välttämättömiä vaipalle ja sivuraidulle
 • Lisätiedot. (Kulmat, moduulit, pistorasiat jne.)
 • Eristys. (Jos aiot asentaa sen sivuseinän alle, eristysmäärän laskeminen tehdään myös seinien kvadratuurilla.)
 • Työkalut. (Ruuvimeisseli, bulgarialaiset, asennusveitset, vasara, sakset, mittanauha, taso, metallijohderina)

On parempi ostaa materiaaleja heti, jotta työtä ei enää häiritse. Näiden hankintojen kustannukset on myös paremmin laskettu etukäteen, ainakin suunnilleen. Esimerkiksi kellarihinnan hinta kellarista vaihtelee 400 ruplasta 1200 ruplaan neliömetriltä.

Kuinka valmistautua talon asennukseen sivuraide

Tämän materiaalin toinen positiivinen ominaisuus on se, että erityistä sivuraitaa ei tarvita ennen pohjan asentamista. Tästä syystä usein sivuraide peitti vanhat talot vinttikoosta tai vyöruusuista. Nämä seinät eivät voi kipata tai asentaa raskas materiaali, ja sivuraide on ihanteellinen materiaali tässä tapauksessa.

Seinät, jotka on tarkoitus pinnoittaa sivuraidalla, ei tarvitse peittää, kipata tai peittää materiaalia. Ainoastaan ​​on tarkistettava, ettei seinässä ole ulkonemia tai teräviä ulkonemia esineitä.

Kun seinän tarkastus on suoritettu ja kaikki pullistuneet pisteet on poistettu, alkaa kehyksen tai vartalon luominen. Useimmissa tapauksissa sivuraide asennetaan laatikkoon, joka on valmistettu puupalkista tai metalliprofiileista. Joskus seisonta asennetaan suoraan seinään, mutta tämä on mahdollista vain, jos seinän pinta on täysin tasainen ja seinämateriaali mahdollistaa kiinnittimien asentamisen.

Tärkeää: Kassin on oltava valmistettu metalliprofiilista, koska sen taipumus kestää kauemmin kuin puupalkit, jopa peitettyinä erityisillä kyllästyksillä.

Miten laatikot ovat

Vanteen asennus olisi aloitettava suoraan maasta, se voi olla suoraan maasta. Ensimmäinen ohjausprofiili on asetettava suoralle ja vahvistetuksi noin 5-10 cm: n etäisyydelle maan pinnasta. Jos sokea alue on betonista rakennuksen ympärillä, se voidaan asentaa suoraan sokea alueelta.

Seinän välinen etäisyys riippuu myös asennuksen tarkoituksesta. Jos on tarkoitus sijoittaa eristys seinän ja sivuraiteen väliin, sinun on vedettävä niin monta cm kuin eristeen paksuus. Mutta jos yksinkertainen asennus sivuraide, niin paksuus profiili riittää. Profiili asennetaan ristikon muodossa, eli se on kiinteä ja yhdensuuntainen. Tämän seurauksena neliöt n. 50 cm 50 cm.

Vihje: Erityistä huomiota on kiinnitettävä rakennuksen kulmiin, jos haluat luoda kiemurtelevia tai ulkonevia kulmia, ne suoritetaan myös profiilillaan.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Tämän materiaalin asentamisen aloittaminen on välttämätöntä ensimmäisen paneelin asentamisesta, joten tätä erityistä huomiota on kiinnitettävä. Ensimmäinen paneeli on näytettävä hyvin sujuvasti, niin että kaikki muut paneelit sijaitsevat myös tarkasti. Tätä varten pohjan kulmat on varustettu käynnistyskaiteilla, joihin paneelit kiinnitetään. Käynnistyskiskon asennus tehdään profiililla metalliruuveilla. Tämän jälkeen paneeli asetetaan aloituskiskoon ja kiinnitetään myös ruuveilla.

Vihje: Itsekierteittävien ruuvien tulisi sovittaa löysästi paneeliin, eli niitä ei tarvitse rullata loppuun. Ruuvin korkin on oltava 1 mm etäisyydellä paneelin pinnasta.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Puhdistuslevyjen asennus

SIDE-paneelit on aina asennettava vasemmalta oikealle, paneeli on lisättävä edelliseen, ja se on painettava selvästi edellisen paneelin uraa vasten. Sitten paneeli on kiinnitettävä useilla ruuveilla ja niin edelleen. Tärkeintä on sijoittaa huolellisesti seuraavat paneelit ja varmistaa, että aukkoalueilla ei ole aukkoja. Tässä prosessissa on joitain vivahteita:

 • Viimeinen reiän rivi asennetaan vasta viimeisen kiskon asennuksen jälkeen
 • Jotta vältetään sivuraidoitusten turvotus ja muodonmuutos tulevaisuudessa, on vältettävä paneeleiden voimakasta kireyttä asennuksen aikana.
 • Liukupaneeleiden asennus on aloitettava alhaalta ylöspäin
 • Kun asennat sivuraitaa ristikkopohjan tai ikkunalaudan alle, sinun on ensin kiinnitettävä pari viimeistelevää ruutua ja käynnistettävä sitten asennus
 • Jos reunapaneelien on leikattava kaasuputkien tai lämmitysputkien reikiä, reiän tulee olla noin 6 mm leveämpi kuin putken halkaisija

Kun olet peittänyt vanhan puutalon kellarikerroksella, voit hengittää uutta elämää talon ulko-osalle. Tämän materiaalin viimeistely antaa ainutlaatuisen rakennussuunnitelman. Tietäen kuinka puinen puinen talo, jossa on sivuraide, sekä noudattaa kaikkia sääntöjä, sivuraide kestää monta vuosikymmentä.

Socle sivuraide yhdistyy täydellisesti muuntyyppisiin sivuraideihin, esimerkiksi metallin kanssa. Lue siitä, miten teet itse metallipidikeitä. Tämä materiaali on luotettava ja kestävä myös luonnon haaveisiin.

Lopullinen viimeistely

Viimeisen vaiheen viimeistely sivuraiteelle antaa koko rakennelman valmiin ilmeen. Tätä varten sinun on käytettävä erilaisia ​​kulmia, sekä sisäisiä että ulkoisia, pieniä moduuleja ja pieniä osia.

Video maanpinnan asennuksesta

Kuinka päällystää jalusta talon siivous.

Videoasennusohjeet maadoitusta varten. Asennuksen perusperiaatteet.

Tekniikan asennus maanpinnasta. Kuinka käännä tavallinen maalaistalo kauniiseen linnoitukseen kellarikerroksen avulla.

Kuinka viimeistellä ja asentaa kellarikerros omilla kädillä + laatikoiden asennus ja tilaus pinnoitus

Ulkomaisen sisustuksen menetelmä - monimutkainen asia, joka edellyttää merkittäviä taloudellisia ja työvoimakustannuksia.

Sen ratkaisemiseksi tarvitaan ymmärrys viimeistelykerroksen toiminnan merkityksestä ja ominaisuuksista.

Yksi kätevimmistä ja suhteellisen edullisista tavoista ulkoa kotiin on sivuraide.

Siinä on korkeat koristeelliset ominaisuudet, se tarjoaa luotettavan ulkoisen suojan seinämateriaaleille ja edistää seinän kakun tuuletusta, höyryn oikea hävittäminen. Lisäksi sivurakennuksen asennus voidaan tehdä käsin mahdollisimman varovasti ilman likaa ja tahroja eri ratkaisuista.

Mikä on maadoitusapuvälineet

Plinth-sivuraide on päällystysmateriaali, jonka alkuperäinen tarkoitus oli lopettaa talon seinien alaosa - sokkeli. Tyypillisesti pohja - palvelee osaa talon perustasta. Se on valmistettu kivestä tai betonista, joten kellarikerros lähinnä jäljittelee erilaisia ​​versioita tiilestä tai muurauksesta.

Kellariviseinä osoittautui sopivaksi julkisivujen täydelliseen koristeluun ja pinnoitustaso suunnittelupisteestä on paljon suurempi kuin tavallisten näytteiden taso. Erilaisia ​​muotoja ja värejä paneeleista, erittäin realistinen maalauksia että edes lähelle ei ole heti mahdollista erottaa todellinen kivi tai tiili, löysi nopeasti sen fanit ja ansaitsi kuluttajien suosion.

Lisäksi paneelien koon helpottaminen helpottaa asennusta, joka voidaan tehdä yksin. Tämä mahdollistaa paljon rahaa säästäen, joten kellarikerroksen kysyntä kasvaa jatkuvasti.

Nykyisin kellaripaneeleille on olemassa seuraavat vaihtoehdot:

Kaikilla paneelityypeillä on monia omia lajikkeitaan. Erilaiset jäljitelmäkiviseinät ovat erityisen hyvin edustettuina, missä on luonnonvaraisten kivien, raunioiden, lohkojen, graniittien jne. Muotoja. Paljon paneeleita, joissa toistetaan tiiliseinät - sileästä klinkkeristä vanhaan käsin tehtyyn tiiliin.

Lisäksi jokaiselle paneelityypille on olemassa useita väriratkaisuja, jotka mahdollistavat talon sisustuksessa lisämahdollisuuksia.

Täydellinen sarja jalusta

Lisäksi muodostavien levyjen kangastapetit, sivuraide päätökseen dobornye maahan materiaalit palvelevat viimeistelyyn arkkitehtuuri elementtien (kulmat, aukot, jne.), Vahvistamisesta paneelit ja rekisteröinti rainan reunoille.

Näitä lisäosia kutsutaan doboriiksi ja ne valmistetaan täysin päälevyjen mukaisesti - sekä väriltään että muodoltaan. Kun asennus transoms täysin sopivia paneelit, mutta käyttö elementtejä eri toimittajilta voi johtaa ristiriitaan koko tai ulkonäkö, niin vain samantyyppisiä elementtejä yhden valmistajan pitäisi hankkia.

Muut elementit kellarikerrokseen ovat:

 • Kulmatyypit.
 • Aloitusliuskat.
 • J-baarissa.
 • Metallikulmaelementit.
 • Osajärjestelmän elementit laatikoiden luomiseksi jne.

Valmistajalta riippuen kellarin sivuraide voidaan täydentää lisäelementeillä, jotka tekevät asennuksesta entistä laadukkaampia ja ulkonäköä - täydellisempää ja realistisempaa.

Kuinka aloittaa tukipohjan asennuksen

Asennustyön alkaessa on oltava huolellinen laskenta tarvittavasta materiaalin määrästä, komponenteista ja kiinnikkeistä. Jos seinien ulkolämpöeristys on suunniteltu, arvioinnissa on välttämättä oltava eristys, joka soveltuu parhaiten ilmasto- tai teknisiin olosuhteisiin.

Jos on tarkoitus käyttää useita värejä, niin jokaiselle paneelityypille tarvitaan myös tietty varasto (tavallisesti 15-20% hyväksytään), mikä mahdollistaa tilanteesta vaikean tilanteen.

Seinän valmistelu asennusta varten

Ennen asennuksen aloittamista valmistetaan seinien pinta. Tämä menettely on erittäin tärkeä, koska seinien asentamisen jälkeen seinät eivät ole mahdollisia, ei ole mahdollista suorittaa mitään toimia.

Seuraavat toimet olisi suoritettava:

 • Vapaa seinämä kaikista asennetuista elementeistä - katuvalot, turvakamerat, ilmastointilaitteet, kiinnikkeet jne.
 • Irrota luukku ovesta tai ikkuna-aukosta, irrota kaikki viemärit, ikkunan viemärit jne.
 • Tarkista seinämän pinta sen tilan arvioimiseksi.
 • Olemassa olevat halkeamat tai juotteet on suljettava. Kuorinta- tai murenemisalueet poistetaan mahdollisimman paljon ja ne haudataan kokonaan. Vaikeimmissa tapauksissa on suositeltavaa käyttää täysi kerros kipsiä.
 • Eristyksen asennuksessa on käytettävä erityistä liimaa, joten pinta puhdistetaan vanhoista maaleista ja peitetään pohjamaalilla syvällä tunkeutumisella (pohjamaali) 2 kertaa.
 • Kaikkien käytettyjen materiaalien on annettava odottaa kuivauksen työskentelyastetta.

Jos eristeen asennus on suunniteltu, seinien kunto on erityisen tärkeä, sillä seinäkakun hyvälaatuinen eristys vaatii eristyksen eristyksen ja seinien pinnan.

Mikä kauha sopii paremmin kellariin, asennustapa

Asennuksen asennukseen tarvitaan tukijärjestelevyt, joissa on kankaiden vaippa. Perinteisesti puupalkkeja käytettiin laatikoiden luomiseen, jonka työ on yksinkertainen eikä aiheuta mitään kysymyksiä.

Materiaalin laatu ei kuitenkaan kestä kritiikkiä - puu on tulipalovaara, joka on mädäntynyt, sieni-ilmiöiden esiintyminen, hyönteisten pilaantuminen jne. Kuori, jonka käyttöikä on 50 vuotta tai enemmän, ei ole sopiva.

Nykyaikaisempia laatikoita, jotka perustuvat metallioppaiden käyttämiseen kipsilevyyn, asennetaan seinään suorilla suspensioilla. Tällainen materiaali ei ole altis korroosiolle, koska sillä on luotettava suojaava pinnoite - sinkitty kerros.

Tangot on suora suora viiva, ne ovat täysin turvallisia tulessa suhteessa, neutraali mikrobiologinen ilmenemismuotoja -. Mould, sieni, levät, jne Lisäksi asennus tällaisten järjestelmien on paljon helpompaa ja nopeampaa, koska vahvistamalla kiinteä kone on paljon helpompi suorittaa muutamassa sekunnissa.

Eräiden kanttien sivurakenteiden valmistajat tuottavat oman versionsa laatikoista, sopivimmin vastaaville paneeleille. Tämä vaihtoehto on optimaalinen asennuksen lujuuden ja luotettavuuden kannalta, mutta se ei sovellu kaikentyyppisiin paneeleihin ja sillä on korkeampi hinta.

Levyn kiinnitys tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 • Seinämät on asetettu, suorat suspensioasennukset on merkitty.
 • Eristys kiinnitetään seinään asennetuilla ripustimilla. Suspensiot kulkevat sen läpi, mihin ristinleikkaukset tehdään materiaalissa, ja ne täytetään sitten huolellisesti uudelleen.
 • Vedeneristysmembraani asennetaan eristeen päälle ja suspensioiden lohkot läpäisevät sen kautta lävistyksen menetelmällä.
 • Jousien ulkonevat lohkoihin kiinnitetään lavat. Aluksi kaksi äärimmäistä asetetaan - vasemmalle ja oikealle, pystysuora näytetään huolellisesti. Tällöin johto on kiristetty niiden väliin, minkä ansiosta väliliusojen asentoa on helpompi säätää.
 • Asenna kaikki muut nauhat. Heidän asemaansa valvotaan jatkuvasti ja havaitut virheet poistetaan välittömästi.

Jos eristeen paksuus on liian suuri ja jousituslehtien pituus ei riitä, sinun on tehtävä kaksikerroksinen laatikko vanhan menetelmän mukaan.

menettely:

 • Seinämerkintä, suspensioiden asennus.
 • Asennus horisontaalisten säiliöiden pohjaan ja yläosaan.
 • Jäljellä olevien horisontaalisten nauhojen asennus johtoihin. Etäisyys seinän pinnasta lankun yläosaan ei saa olla pienempi kuin eristeen paksuus.
 • Asennetaan eristys ripojen väliin, vedeneristys.
 • Asennuksen vastapainotrukki - pystysuorat levyt. Ne on asennettu 35-40 cm: n välein (optimaalinen kellarin seinälle). Koska ensimmäisellä kerroksella on tasainen taso, ei tarvita vastakappaleen liuskan asennon säätöä.

Miten liitos tehdään

Kiinnityslevyjen ja elementtien sivuseinien lisäosista on omat säännöt. Ne huolehtivat pääasiassa läsnäolosta lämpötilan aukkojen välillä kankaan ja doborin kaikkien osien välillä, muuten kesällä lämmitettäessä kangas alkaa turvota tai mennä aaltoon.

Sivurajoituksen vahvistamissäännöt ovat:

 • Kiinnityselementteihin käytetään nauloja tai ruuveja, joissa on suojapinnoite.
 • Ruuvin kiinnityspisteen tulee olla täsmälleen pitkänomaisen asennusreiän keskellä, mikä mahdollistaa osan liikkeen.
 • On mahdotonta kiinnittää osia itse porattuihin reikiin, tätä tarkoitusta varten on tarpeen käyttää erityistä lovetta.
 • Kiinnitä paneeli ainoastaan ​​reikien läpi naulapalkissa.
 • Ruuvit on ruuvattu tiukasti kohtisuoraan pohjaan nähden.
 • Ruuvit on mahdotonta ruuvattaa tiukasti, osa tulee liikkua hieman. Tällöin ruuvin (tai naulan) ja osan osan väliin jää noin 1 mm rako.
 • Kun asennat pystysuoria osia, ylempi itsekiertyvä ruuvi sijaitsee asennusreiän yläosassa ja kaikki seuraavat osat noudattavat tavallista mallia keskellä.

Maadoituksen asennus

 • Kellarikankaan asennus alkaa aloituspalkin asennuksella. Joillekin tyyppisille materiaaleille käynnistysnauhat on valmistettu metallista, jotta ne voisivat lisätä voimaa. Seuraavaksi he piilottavat kankaan. Aloituspalkin asennus tehdään tarkasti vaakatasossa, mikä on tarkastettava rakennustasolla. Pitkittäisliitoksia ei saa tehdä tiiviiksi, 2-6 mm: n lämpötilaero (riippuen kaudesta tai lämpötilasta).
 • Aloituspalkin asentamisen jälkeen kulmapatsat on asennettu. Ne on asennettu kulmiin ja ikkunoihin tai oviaukkoihin.
 • Levyjen asennus alkaa vasemmasta alakulmasta. Paneeli leikataan pystysuoraan, jotta saataisiin sileä viiva, joka työnnettiin kulmalla aloituspalkkiin ja siirrettiin tiukasti vasemmalle, kunnes se oli täysin kosketuksissa kulmapalkin kanssa. sitten siirrä se takaisin 5 mm: llä - lämpökuilun tekemiseksi.
 • Paneeli on kiinnitetty ruuveilla, ja seuraava on kiinnitetty.
 • Seuraava riviosasto on asennettava siten, että sen pituus on noin puolet siten, että liitokset sijaitsevat pohjassa.
 • Paneelin yläreuna päättyy J-palkkiin.

Hyödyllinen video

Tässä videossa opit asentamaan kellarikerrokseen:

johtopäätös

Kellarikankaan asennus on yksinkertaista, mutta vaatii tiettyjen ehtojen noudattamista. Tärkeimpiä niistä ovat lämpötila-aukkojen ja elementtien löysä kiinnittyminen, jolloin koko järjestelmä mahdollistaa liikkumisen laajentuessa tai supistamisessa kuumennettaessa tai jäähdytettäessä. Lisäksi tarvitset tavanomaista tarkkuutta, perusteellisuutta yksityiskohtien laatimisessa, sitten koristelu muuttuu tyylikkääksi, esteettiseksi ja pitkään omistajalle.

Miten vaipat talon kellariin

Koska säätiön kellari sijaitsee aivan maan päällä ja on osa talon perustaa, on tarpeen järjestää sellainen materiaali, joka on kestävä ja kestävä erilaisiin vaikutuksiin. Lisäksi viimeistä roolia ei pelata kauneuden näkökulmasta. Pohjakuljettimet ovat tällä hetkellä erittäin suosittu materiaali viimeistelyyn maan pohjan yläpuolelle. Sen suosio on perusteltua edullisilla ja erinomaisilla laatuominaisuuksilla.

Jos päätetään, että talossa on leikattu omalla kellarilla, on ehdottomasti tutustuttava tämän teoksen tekniikkaan ja kaikkiin vivahteisiin. Muussa tapauksessa se voi osoittautua täysin epäedulliseksi ulkonäöltään ja huonolaatuisella pinnoitteella. Tässä artikkelissa kerrotaan, kuinka kiinnität kellarinapit ja mitä on tärkeää harkita työskentelyn aikana.

SIDE-asennusominaisuudet

Jotta laadukkaat säätiöt voitaisiin siirtää, on noudatettava tiettyjä vaatimuksia ja otettava huomioon paljon vivahteita:

 • Seinälevyt voivat toimia viimeistelynä vain pystypinnoille. Jos talon kellari on ulkoneva, sen ylempi taso on muodoltaan epätarkka, mutta ei sivuraita.
 • Kiinnitys tulee tehdä aina vasemmalta ja oikealle.
 • Muista ottaa huomioon muutos materiaalin koossa lämpötilahäviöissä ja muissa olosuhteissa. Levyt, termiset liitokset ja aukot paneeleiden välisissä liitoksissa toisiinsa ja reikiin tehdään.
 • Paneelit on asennettu koriin tai pinnalle, joka on vanerilla päällystetty.
 • Koko kiinnitin on ruuvattu tai vasarattu pohjaan vähintään 1 cm.
 • Jotta eristettäisiin, mutta ei kasvihuoneilmiötä, hengittävät materiaalit olisi asennettava paneeleiden, ei kalvojen, alle.
 • Kiinnitin asennetaan paneelin reiän keskelle eikä se ole täysin tukossa, mutta pään ja pääpinnan väliin jää pieni aukko, joka on noin 1,5 mm.

Yleensä yksi paneeli riittää korkeuteen, mutta joskus on tarpeen asentaa 1,5-2 kertaa enemmän yksityiskohtia.

Maadoituksen asennus

Kellariviseinä on erittäin helppokäyttöinen materiaali, mutta silti on parempi noudattaa työalgoritmia, jotta kaikki toimisi oikein. Miten korjata socle sivuraide, ja että tästä sinun täytyy puhua alla.

Mitä materiaaleja tarvitaan

Sides on paneelityyppi, joka suojaa seinien ulkopintoja ulkoisen ympäristön haitallisilta vaikutuksilta. Jotta korkealaatuista jalustaan ​​päätyisi, tarvitset seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • Kehys on rasteri, joka koostuu metallioppaista ja on perustettu ennen perustuksen pilkkomista. Ne kiinnitetään seinään ruuveilla tai erityisillä kiinnikkeillä. Tavallisesti näitä tarkoituksia varten käytetään 5 * 3 cm profiilia.
 • Lisätyyppiset elementit. Pohjaan nähden nämä ovat ulko- ja sisäkulmat, aloitus- ja viimeistelynauhat, räpylät ja verhotangot, jotta säätöjen ulkonemat voidaan järjestää oikein ja muut sisustustekijät viimeistelyyn.
 • Paneelit - polyvinyylikloridiosat, joilla on suuri päällyste jäljittelemällä.
 • Kulutustarvikkeet - ruuveja, kiinnikkeitä, kiinnikkeitä ja muita tärkeitä kulutustarvikkeita, joiden pohja on päällystetty sivuraideilla.

Valmistelutyö korkilla

Ennen kuin asennat sivuraiteen, asenna kotelo pohjaan. Harvoissa tapauksissa paneelien kiinnitys voidaan suorittaa suoraan pohjan pinnalle ilman laatikoita, mutta sen on oltava täysin tasainen, mikä on erittäin harvinaista.

Vanteen korkeus valitaan sen ilmasto-olosuhteiden perusteella, jossa työ suoritetaan. Jos maaperä on alttiina jäädyttämiselle talvikauden aikana, kori nousee 15 cm maanpinnan yläpuolelle. Jos jäätymistä ei ole, asennus voidaan suorittaa ilman, että se lähtee maasta.

Laatikko on kiinnitetty vaakasuoraan kolmella rivillä ylä-, ala- ja keskiosassa. Alempi ja keskimmäinen on selvää, mistä kiinnittää ja viimeisen ohjaimen kiinnittäminen, sinun on määritettävä paikka, jossa paneelin yläosa sijaitsee ja kiinnitä profiili paikalleen. Metalliset elementit kiinnitetään jalustaan ​​käyttämällä itsekierteittäviä ruuveja. Kolmen vaakaprofiilin sijaintipaikka soveltuu yhden paneelin peruskorkeuden suunnitteluun.

On myös mahdollista tehdä sekatyyppinen vaippa vaakatasossa pystysuoraan. Tällöin pystyprofiilit tulisi sijoittaa enintään 90 cm: n etäisyydelle ja vaakatasot 45 cm: n välein.

Jos talossa on paalusäätiö, on sen jälkeen järjestettävä ripustuskori alareunaan, joka myöhemmin peitetään.

Paneelin asennusalgoritmi

Yleensä sivupaneelit peitetään lisäosien esiasennuksella. Tämä tehdään seuraavassa järjestyksessä:

 1. Maan pintaan kiinnitetty metalliprofiili on ensimmäinen, joka on leikattu vertailutyypin aloituskaistalla. Se asennetaan vaakasuoraan. Vahvistaminen tapahtuu ruuvaamalla ruuvit 30 cm etäisyydeltä toisistaan.
 2. Kun olet saavuttanut säätiön kulman, on asennettava kulmityyppisen lisäelementti. Ne on leikattu korkeuteen, joka on tarpeen ja vahvistettu ruuveilla, kuten kaikki muut elementit. On tarpeen perustaa peruspinta, jonka kanta on noin 1 cm: n perustasolla.
 3. Kun olet asentanut edellä mainitut elementit, voit siirtyä suoraan ensimmäisen paneelin kiinnittämiseen. Se on asennettu siten, että alunperin asennetun palkin urassa on tarkka osuma. Myöhemmin sitä voidaan siirtää kulmapalkin suuntaan, mutta ei pysäkkiä. Jäljellä oleva etäisyys on marginaali mahdollisten paneelien koon muutoksille, riippuen ilmasto-olosuhteista.
 4. Paneelin onnistuneen asentamisen jälkeen se on kiinnitetty itsekierteittäviin ruuveihin, jotka työnnetään sivuraidoituksen reikiin.
 5. Seuraavaksi tulee toisen paneelin asennus. Hän joutuu tukipalkkiin ja siirtyy ensimmäisiin jo asennettuihin osiin. Se kiinnitetään samalla tavalla kuin ensimmäisen paneelin tapauksessa.
 6. Vastaavasti kaikki kellarikerroksen paneelit asennetaan samalla tavalla.
 7. Viimeinen elementti, jos se ei sovi, voidaan leikata tarpeen mukaan. Kun olet asentanut kulma-elementin, joka peittää leikkauspuolen.
 8. Asennettu kulmapaneeli on majakka ensimmäisen paneelin kiinnittämiseksi toiseen seinään.
 9. Asennettujen paneelien yläreuna on suljettu viimeistelysuojalla, joka on suunniteltu ratkaisemaan valmiin osan ongelma. Jos tarvittava ylimääräinen leikkaus on hieman korkeampi, tämä elementti voi muuttua miellyttäväksi siirtymäksi piilottamalla kiinnittimet.
 10. Jos ulkonevan tyyppisen perustuksen peittäminen sen yläosan peittämiseksi voi vaatia asennusta ebb. Ne on asennettu päälle siten, että paneelien ja seinän välinen rako peitetään.

Muokkaustavat

Jokainen yksityiskohdat sisustuksesta, jossa on sivuraide, on kiinnitettävä vähintään 5 kiinnittimellä.

Kiinnittimen pitää olla 90 asteen kulmassa kiinni pääpintaan.

Paneeleiden välillä ei saa olla jännitettä, niissä on oltava pieniä aukkoja toistensa välillä, jos kokoa muutetaan.

Jos talo sijaitsee pohjoisella alueella tai pohjaveden läheisyydessä, niin ennen kuin asennat sivuraiteen kellarikerrokseen, sinun on asetettava kerrokset lämpöä ja vedenpitävyyttä varten.

Myös vedeneristyskerroksen asennusta varten voidaan käyttää erityistä mastista, joka on valmistettu käyttäen luonnollisia ja keinotyyppisiä hartseja. Lämmitettäessä voi olla suositeltavaa työskennellä laajennetun polystyreeni- tai mineraalivillan kanssa. Tällä hetkellä rakennusmarkkinoilla on valtava määrä erilaisia ​​eristysaineita, joista voit valita oikean.

Kellaripaneelien asennuksen aikana on huolehdittava seinän ja paneelien välisen tilan tuuletuksesta. Tätä varten joissakin paikoissa paneeleihin leikataan pyöreitä reikiä, jotka on peitetty metalliverkolla vuorauksen alueella, jotta vältetään kiinteän lian ja pieneläinten pääsy.

johtopäätös

Sivuraide viimeistelyyn - erittäin kätevä asennuksen kannalta ja suhteellisen halpa verrattuna muihin materiaaleihin. Voit asentaa sivuraidetta omiin käsiisi pohjalle, mutta noudattamalla työn algoritmia ja säätämällä jokaista askelta.

Oikea asennus maadoitusta

Kattojen, luonnonkiven tai puun rakennusten julkisivuun katsotaan nyt liian aikaa vievää. Sen sijaan monimutkaisia ​​malleja, joissa on luonnollisia juuria ja vähennetään näiden luonnollisimpien materiaalien määrää, valmistetaan muovista, vinylistä ja metallista valmistettuja kevyitä paneeleja. Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen. Ja jos et halua kuolla koko taloa, mutta on vain välttämätöntä luoda kiinteä ja vankka perusta talolle, mahtavan mutta viehättävän kellarisivupoisto tulee pelastamiseen.

Rakennuksen kellarikerroksessa on kaksi tyyppiä: materiaali ja asennusmenetelmä.

Yleisimmät materiaalit siivous:

Ne kaikki ovat universaaleja pinnoituksen sivuseikkauksia, koska niillä on erinomaiset vastusominaisuudet: ultraviolettisäteilyn, kosteuden ja ääriolosuhteiden vaikutuksiin. Helposti palvella monta vuotta. Tietenkin on metallinen sivuraide. Mutta se vaatii materiaalin lisäsuoritusta korroosiota aiheuttavilla aineilla ja perusteellisempaa hoitoa.

Asennusmenetelmän mukaan kellarikerrosten tyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Useimmiten rakennuksen pohjalla rakenneyhtiöiden ammattilaiset ja harrastajat käyttävät horisontaalisia pinoja. Jotta talon kellari pystytään mahdollisimman helposti, nopeasti ja tehokkaasti tarjoamaan korkealaatuisella vuorauksella omilla kädillä, on hankittava perusvälineet ja valmistettava rakennuksen perustukset asennusta varten.

Valmistelu ja työkalut

Ennen asennuksen aloittamista on välttämätöntä valmistaa pinta työhön.

Ensinnäkin on kiinnitettävä huomiota seinien tasaisuuteen. Socle sivuraide antaa ulos murtumia tahansa oman luuranko (lue: epätasaisuus). Ja on myös muistettava, että talon pohjaan päin, jossa on synteettisiä liinoja, erinomainen ympäristö voidaan muodostaa sienen, muotin ja muiden kosteutta ihailevien mikro-organismien ulkonäön ja leviämisen suhteen. Siksi levyjen alla olevia seiniä on käsiteltävä antiseptisellä tai millä tahansa muulla kyllästyksellä.

Ennakkovaatimus ennen levysäiliöiden asettamista on puhdistaa pohja roskista, pölystä, hämähäkkistä ja muista asioista niin, että pinta on täysin vapaa vieraista esineistä.

Valmisteen seuraava vaihe on julkisivun eristämisen tai tuuletuksen ratkaisu. Koska molemmat näistä ilmiöistä ovat hyvin yleisiä nykypäivän olosuhteissa, harjoittelu olisi suoritettava näiden ominaisuuksien huomioon ottamiseksi. Jokin näistä vaihtoehdoista on tarpeen tehdä korvauksia ostetuista materiaaleista.

Itsenäisen asennuksen kellarikerroksessa tarvitset ensin seuraavat työkalut:

 • ruuvitaltta - voit käyttää vanhan isoisän ruuvimeisseliä, mutta kestää enemmän aikaa tällaiseen työhön;
 • ruuvit, joissa on tasainen korkki (paljon ruuvia);
 • veden tai infrapunatason;
 • haavasaha tai palapeli.

Tietenkin kussakin tapauksessa ja jokaiselle mestalle on ominaista oma työkalu. Tämä luettelo on suunniteltu alkamaan missä.

Mitä sivupöydän komponentteihin kuuluu, niin kaikki on yksinkertaista. Paneelien kiinnittämiseen kellariin tarvitaan seuraavat: sorvaus (metalliprofiilit tai puupalkit), aloituslevy, viimeistelyprofiili ja j-profiili. Kaikki tämä koskee paneelien kiinnitystä pohjan seinään. Pääosat, jotka muodostavat sivuraiteen itsensä, ovat: trimmauspaneelit, joissa on valittu rakenne ja kulma-paneelit.

Mutta ennen kuin ostat nämä talon tulevaisuuden "henkilö" -periaatteet, tee alustavat, tarkimmat laskelmat.

Materiaalin määrän laskeminen

Laske oikein, kuinka paljon sivuraita vaaditaan loppuun kellarista on helppoa. Mutta täällä on noudatettava erityistä huolellisuutta. Kukaan ei halua mennä kauppaan keskipitkällä muotoiluprosessilla ja ostaa lisää materiaalia. Tai päinvastoin ostamaan joukko paneeleja, ja sitten ei tiedä, mihin laittaa loput, ja miksi niin paljon rahaa käytettiin.

Alamme mitata talon julkisivu. Mittaamalla toisen sivun leveys ja korkeus saadaan vuorauksen pinta-ala. Tee samoin maasi tai maatasi muiden puolien kanssa. Kun lisäät kaikki neljä numeroa, saat koko pinta-alan.

Rakennusliikkeissä on nykyään monenlaisia ​​seinäpaneeleja sivulle, eri yrityksille ja valmistajille. Joten löydät erilaisia ​​kokoja, tekstuureja, tapoja laittaa. Jotkut valmistajat tuottavat tuotteitaan jo ja niissä on erityisesti kiinnityslevyjä. Samanaikaisesti jokaisessa pakkauksessa ilmoitettiin paneelien tarkka kokonaispinta-ala ja käyttöalue. Kiinnitä huomiota ensimmäiseen arvoon ja laske, kuinka monta tämän materiaalin pakkausta on tarpeen teidän tapauksessanne.

Muista lisätä 10-15% tuloksena saatujen pakettien määrästä. Tämä auttaa sinua varmistamaan, että ylivoimaisen esteen sattuessa sinulla on tarjonta. Samaan aikaan se ei ole arvokas määrä arvokasta rahaa.

Täydellisellä materiaalikokonaisuudella, komponenteilla ja työkaluilla, onnellinen, voit siirtyä kellarikerroksen asennukseen.

Askel askeleelta

Asennuksen aloittaminen omalla kädellä kellarikerrokseen on aloitettava tukipohjalla. On syytä huomata, että joissakin tapauksissa ei ole tarvetta. Kun talon seinät ovat täysin tasomaisia ​​(valmistettu vaahtomuovista ja kaasulohkoista ja toinen), vaipaa sellaisenaan ei välttämättä tarvita.

Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säleiden asennuksen: puinen tai metallinen. Seuraava vaihe on näiden säleiden oikea sijainti.

Laatikot asennetaan kolmeen tyyppiin:

 • pystysuora;
 • horisontaalinen:
 • Yhdistetty.

Kellarista päin suuntautuva näkyy parhaiten vaakasuoraan, koska se on pieni alue, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Jos päätät päällystää koko talon kerralla reunuslevyillä, on järkevää asentaa yhteinen pystysuora tai yhdistetty laatikko.

Lopeta metalliprofiili. Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsekierteillä varustetuilla ruuveilla (jos seinämateriaali on tiiliä tai kiveä). Tärkeä asia on jättää ruuvin kannen ja kankaan välinen aukko puolentoista senttimetriin, jotta lämpötilan vaihtelut saataisiin tekemään muutoksia kaikkien osien muotoon ja tilavuuteen uhraamatta sivupinnan ulkonäköä.

Baaripohjalla voit käyttää vakioruuveja tai galvanoiduja kynsiä, muistat myös, että jätät pienen etäisyyden korkin ja pohjan väliin.

Älä unohda, ennen kuin asennat laatikon pohjaan, sinun on tehtävä kaikki julkisivun eristämiseen tai tuuletukseen liittyvät toimenpiteet. Tukirakenteen asennuksen jälkeen sinulla ei ole tällaista mahdollisuutta.

Kuinka asentaa tukiaseman asennus?

Pohjusivusta vinyyliä käytetään pohjan ja seinien käsittelyyn. Materiaali on helppo asentaa, ja kun se on asennettu oikein, se on kestävä (käyttöikä 50 vuotta). Säätiön sivuraide on tapa rakentaa kauniin julkisivun taloon ennätysajassa. Levytys suoritetaan ilman erityisten työkalujen käyttöä, vaikka aloitteleva selviytyisi tehtävästä.

Materiaalin kuvaus

Vinyyli sivuraide on valmistettu polyvinyylikloridista. Kellarin pinnoittaminen kellarikerroksella tehdään usein kiven (luonnollinen tai koristeellinen), tiilen (silikaatti tai punainen) ja erilaisten puun jäljittelemiseen. Valmistusprosessissa piirustus siirretään valmistetusta luonnollisesta vaikutelmasta, josta väri parhaiten vastaa materiaalien luonnollista koostumusta. Kellarisivun viimeistely voidaan tehdä yksiväristen paneelien avulla, ja ne on helppo maalata päälle miellyttävissä väreissä.

Paras koristeellinen ulkonäkö luodaan kattaen kellarin ja seinät. Saman väriset jalostuspaneelit eivät aina ole paras vaihtoehto, paneelit yhdistetään täydellisesti alhaalta tulevan tiilen tai kiven jälkikäsittelyyn ja puun seinämiin. Riippuen materiaalin tarkoituksesta, ne lähettävät päällysteen pinnoituksen ja seinätyypin. Perustaksi levyt erottuvat suuremmalla paksuudella - 2,5-3 mm ja seinillä on paneelit, joiden paksuus on 1,5 mm.

Sivuraide ei ole vain ympäristöystävällinen rakennuskoriste, vaan myös erittäin taloudellinen.

Plinth työskentelee korkealla materiaalin vaatimuksilla:

 • suuri vahvuus, sillä siihen vaikuttavat erilaiset kielteiset vaikutukset ja vaikutukset ovat vaarassa;
 • immuniteetti ultraviolettisäteilyyn. Sen estämiseksi, että kellarissa oleva pöytälevy ei peitä arkkia, erikoiskomponentit lisätään koostumukseen;
 • raaka-aineiden korkea laatu ja viimeistelty koostumus.

Kun luetellaan lueteltuja ominaisuuksia, materiaalin kestävyys ja erilaisten negatiivisten ilmiöiden kestävyys saavutetaan: lämpötilahäviöt, mekaaniset vauriot, UV-säteily jne. Korin koristelu sivuseinillä täyttää vaaditut vaatimukset.

Socle sivuraide on saatavana eri kokoisina. Yleiset mitat (pituuden ja paneelin leveyden suhde):

Erilaisten koon vuoksi on helppo valita paneeleiden sopivat mittasuhteet ja itse materiaali on melko halpaa. Valmistajat takaavat vuorauksen käyttöiän yli 50 vuotta. Jos se on asianmukaisesti asennettu ja liikutettu, se palvelee vielä 50 vuotta. Kellarikankaan asennus ja asennus tehdään henkilökohtaisesti, ja myöhempää huollosta vähennetään pölyn puhdistusta saippualiuoksesta.

Asennusmenetelmän mukaan maadoitustyypit voivat olla vaakasuorat ja pystysuorat.

Materiaalin keveyden takia se ei käytännössä tee rakennusta raskaampaa, joten peruskorjausta ei tarvita. Indikaattori on erityisen hyödyllinen talon kellarin käsittelyyn ruuveilla, joita käytetään vedessä tai löysällä maaperällä. Pallosäätiön viimeistely kellarikerroksella voidaan suorittaa lisälämmöneristyskalvolla. Valmiin vuorausmateriaalin paino 1 m2 on vain 3,5 kg. Vertailun vuoksi keinotekoinen kivi painaa 35 kg / m2 ja edessä tiili - 190 kg / m2.

Plinth seinän sivuraide - ja vastaan

Viimeistelytelineiden kiinnitys hankki aktiivisen jakelun materiaalin runsauden ansiosta. Se on ihanteellinen seinien ja perustusten peittämiseen.

etuja:

 • kestävyyttä. Koska sen vastustuskyky useimmille kielteisille vaikutuksille, materiaali säilyttää toiminnalliset ominaisuutensa pitkään - 50-100 vuotta;
 • sivuraide on suuri vandaliluku;
 • jotka eivät ole alttiita mikro-organismeille;
 • mekaaninen lujuus. Materiaali kestää erilaisia ​​vaikutuksia sisäänrakennetun metallipohjan ja tiheän päällysteen takia;
 • säänkestävyys. Lumiset, sateet ja sumut eivät vahingoita sivuraitaa. Käyttölämpötila-alue -50 ° C - 50 ° C;
Asuntorakentamisen asennus ei ole erityisen monimutkainen prosessi.
 • painottomuus. Materiaalin keveys eliminoi peruskiven vahvistamisen lisäkustannukset ja yksinkertaistaa asennusprosessia.
 • mahdollisuus julkisivun lisäeristeeseen. Alle pinnoitettu lämmöneristysmateriaali on helppo sijoittaa, mukaan lukien tilavuus mineraalivilla ja paksu polyfoam;
 • laaja valikoima. Erilaiset värit ja tekstuurit antavat mahdollisuuden luoda ainutlaatuisen ilmeen. Yleisin vaihtoehto - kiveen alapuolinen kellari, mutta jäljitelmää on myös muitakin. Nykyaikaiset tuotantoteknologiat luovat realistisia kuvia, joita on vaikea erottaa luonnollisista;
 • nopea ja helppo korjaus. Kun verrataan kipsiin tarvittavaa aikaa, polttokivet, joissa on sivuraide, nopeuttavat työtä 2-3 kertaa. Korjaus tehdään yksinkertaisesti korvaamalla nauha;
 • helppoa työskentelyä myös seinien läsnä ollessa, joissa on monimutkainen geometria. Suorakulmaisten julkisivujen tekeminen on erittäin yksinkertaista, hieman vaikeampaa kuin pyöreät tai monipuoliset rakennukset.

Jos asennat kellarikerroksen omia käsiä, kannattaa harkita muutamia haittoja:

 • kun pinnoitus kasvaa rakennuksen mitat. Häviöt ovat 10-40 cm riippuen epäsäännöllisyydestä, eristystyypistä ja paneelien rakenteesta. Jos monimutkaisia ​​metalliosoitteita asennetaan, parametri ei ole tärkeä, mutta erillisen jalostuksen avulla on harkittava uutta tasoitusmenetelmää.
 • On tärkeää ostaa kaikki lisävarusteet, jotka ovat yksinomaan merkkituotteita: kiinnittimet, kulmat, lähtötasot. Varmista, että ostat materiaalin marginaalilla, jotta tarvitset jatkuvia matkoja liikkeeseen;
 • Leikkauspaneelit tulisi tehdä varmuudella, mutta huolellisesti. On suositeltavaa käyttää saksia, jossa on hydraulinen elementti, hiomakone tai metallivahvike. On parempi esitellä käytäntöjä, jotta suuria kappaleita ei vahingoitu.
Huomaa, että yksityinen talo, jossa on sivuraide, käyttää suurta määrää ruuveja tai kynsiä

Taitojen kouluttaminen tulee asennuksen aikana, joten voit aloittaa työskentelyn ilman ennakkovalmistelua. Pinnoitteen edut selvästi ylittävät suhteelliset haitat.

Materiaalin laskenta ja lisätietojen hankinta

Istuimen asentaminen omiin käsiisi on mahdollista vain oikein laskemalla ja valmistelemalla materiaaleja. Tarvittavan materiaalin määrän määrittämiseksi käsiteltävä pinta aluksi lasketaan kaavalla: korkeus * pituus.

Ennen kuin rakennat talon perustan ammattimaisella arkilla tai muulla materiaalilla, sinun on tiedettävä kaikkien neliöiden neliö ja koota ne yhteen. Lisäksi pakkauksessa oleva neliömäinen materiaali lasketaan. Tuloksena oleva numero ilmaisee tarvittavien pakkausten lukumäärän huomioimatta leikkausta. Osta sivuraiteen tulisi olla vähintään 10%.

Mitä muuta tarvitaan pinnoitukseen

Kiinnitystuotteita voidaan käyttää:

 • metalliprofiili pystysuorille ja vaakasuorille alustoille. Laske mittaamalla pinnan pituus ja määrittele määrä, ottaen huomioon profiilin mitat. Metalli on kiinnitetty päällekkäin 40-50 cm;
Levyn asentaminen aloittaa valitsemiesi säteiden asennuksen: puuta tai metallia
 • itsekierteittävät ruuvit. Kellarikerroksen on oltava asennettu itsekierteittäviin ruuveihin, niitä tarvitaan myös laturin asentamisen aikana.
 • lisäelementit: moduulit, pistorasiat, kulmat;
 • lämmöneristysmateriaali. Valinnainen, mutta hyödyllinen kerros, yleensä sivuraiteen määrä on verrattavissa eristämiseen;
 • työkalut: ruuvimeisseli, bulgarialainen, rakennusveitsi, metallisakset, vasara, taso, mittanauha ja hallitsija.

On parasta ostaa kaikki materiaalit kerralla, jotta et halua häiritä töitä ostaa pieniä esineitä. Eri tyyppisten sivureittien kustannukset vaihtelevat suuresti. Voit valita maadoitusta molemmille 400 ruple / m2 ja 1200 rupleille / m2.

Kuinka valmistautua talon asennukseen sivuraide

Askel askeleelta ohjeita kellarikerroksen omien käsien asentamiseen alkaa aina valmisteluvaiheessa. Rakennusmateriaalin käyttö ei edellytä perusteellista tai erityistä valmistelua. Hän jopa asettui panssarien vanhaan taloon. Tällaisia ​​seiniä ei voida altistaa kipsiin, niille ei saa asentaa mitään raskasta pinnoitetta, joten sivuraide on paras tapa.

Seinien peittämiseksi ei tarvita alustavaa kuorintaa, kipsiä tai pohjustusta, riittää tarkistaa seinämän litteys ja ulkonevien elementtien puuttuminen.

Ulkonemien tarkastuksen ja poiston jälkeen kehys tai vaippa. Yleisimmin asennettava laatikko, jossa on metalliprofiili tai puupalkki. Valmistaja sallii materiaalin asentamisen suoraan seinään, mutta sen on oltava ihanteellinen taso ja se koostuu materiaalista, johon kiinnikkeet on helppo kiinnittää.

Ulkopuolella profiililiuskat kiinnitetään pohjaan tikkailla ja itsepuristusruuveilla.

Jos osa talosta on käsitelty, on tehtävä metallikotelo, se kestää kauemmin, muuten on olemassa vaara tuhota puu ennen kuin sivuraide epäonnistuu. On mahdollista käyttää metalliprofiilia, mutta myös puuta, jossa kyllästys suojaa roiskeilta.

Miten laatikot ovat

Aloita asennustyöt kentällä. Ensimmäinen profiili on tärkein, se on kohdistettu tasolle ja seinään ruuvattu 5-10 cm etäisyydelle pinnasta. Jos betonirakenne asennetaan rakennuksen ulkoreunaan, asennus voi alkaa suoraan jalkakäytävän tasosta. Metallia kiinnitetään seinään ruuvattuihin ruuveihin, jos sen materiaali mahdollistaa liitoksen luotettavuuden.

Profiilien välinen etäisyys riippuu työn tarkoituksesta. Jos eristys on suunniteltu, etäisyys lasketaan eristyksen mukavaksi asettamiseksi. Helppo asennus on suositeltavaa asentaa profiili 50 cm: n välein tasaisille neliöille.

Suurin huomio kiinnitetään kulmiin. Toimenpide on mahdollista toteuttaa kuvioidut kulmat profiililta.

Asennusohjeet maadoitusta varten

Asennusohje:

 1. Ensimmäisen paneelin asettaminen. Se on tärkein vaihe, se kiinnittää eniten huomiota levyn paljastamiseen täysin tasaisesti.

Heti kun kaikki asennustyöt on suoritettu, jatkamme sivupaneelien asennusta.

 • Sivuraide. Kaikki seuraavat levyt on kirjoitettu ensimmäisen levyn reunaan. Asennuksen helpottamiseksi asennetaan aloituskiskojen asennus, joka on kiinnitetty profiiliin itsekierteittävin ruuvein.
 • Asenna paneelit. Todennäköisesti sivuilta, kulmista ja katosta tarvitaan leikkauselementtejä. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi korkin reunojen ja kuvioiden täydellinen toisto.
 • Kaikki levyt on kiinnitetty ruuveilla, niitä ei saa ruuvaa liian tiukalle. On parempi jättää 1 mm levyn pinnalle epämuodostumien estämiseksi.

  Puhdistuslevyjen asennus

  Aloita asennustyöt aina vasemmalla, siirtymällä oikealle. Paneelit asetetaan edellisen elementin tasolle niin, että se taipuu uraa vasten. Kiinnitykseen käytetään vähintään 5 itsekierteittävää ruuveja: 4 kulmissa ja 1 keskellä. On tärkeää seurata pinnoitteen eheyttä, mahdolliset aukot johtavat eristyksen heikentymiseen ja nopeuttavat sivuraiteen tuhoutumista.

  Hakemusmenettely sisältää useita perussääntöjä:

  • viimeinen rivi asennetaan aina lopullisen palkin asentamisen jälkeen;
  • estämään kannan ja turvotuksen estää paneelien jännitystä;
  • on parempi aloittaa sovellus alhaalta;
  • paneelien asennuksen aikana ikkunahylsyjen alla, asenna viimeistelykiskot;
  • Jos kaasuputkeen tai lämmitykseen tarvitaan aukkoja, on suositeltavaa muodostaa 6 mm: n rako, joka on suurempi kuin putken halkaisija.

  Lopullinen viimeistely

  Viimeinen viimeistelyvaihe on viimeistelypäällyste, joka antaa valmiin ilmeen. Vaikutus saavutetaan kulmien, pienien moduulien ja osien asennuksen avulla. Yläpuolelta reuna suljetaan vuorovedellä - erityinen nauha veden tyhjentämiseksi, joka on asennettu tiivistysainetta varten, joka on samanvärinen kuin sivuraide.

  johtopäätös

  Kaikki edellä mainitut vaiheet vaativat vain tarkkuutta ja tarkkuutta, on parempi tarkistaa päällysteen tasaisuus ja eheys useita kertoja. Näiden suositusten avulla jopa aloittelijat voivat luoda sivurakennuksen kellariin.

  Tee se itse

  Ilman sisustus julkisivu ei näytä täydelliseltä. Helpoin tapa antaa jopa vanhalle rakennukselle siisti ulkonäkö on viilata sitä vinyyli paneeleilla. Mitä tulee kellarin sisustukseen, kellarikerän asentaminen omiin käsiisi ei ole ongelma edes kokemattomalle rakentajalle.

  Asennuksen vaiheet

  Kun ostat sivuraitaa, on tärkeätä olla unohtelematta lisäelementtejä.

  Ilman käynnistysliuskoja, sivuraide "kävelee" tuulisella säällä, ja paneelien leikatut reunat, joissa ei ole J-profiilia, näyttävät hyvin sotkuisilta. Yksi tai kaksi J-profiilia voi olla ilman sisäkulmaa.

  Alhainen vuorovesi voi myös olla itsenäisesti maalattua terästä. Mutta ulkokulmista on parempi olla luopumatta - valitsemalla vastakkaisia ​​elementtejä, voit saavuttaa hyvin alkuperäisen vaikutelman.

  Paneelien työskentelyn helpottamiseksi on parempi valmistaa työkalut etukäteen:

  • ruuvit ja kynnet, joissa on laaja korkki - kiinnitystarvikkeita ja laatikoita varten;
  • vasara, ruuvimeisseli, ruuvimeisseli ja vasarapora (jos tarvitset betoniraudan);
  • metalliset leikkurit ja leikkurit;
  • pyörösaha tai käsisaha hienoilla hampailla;
  • taitto hallitsija, mittanauha ja neliö;
  • taso, rivi ja lasku.

  Olisi kiva saada lyönti - reiät rei'itetyistä paneeleista. Pituussuuntaisia ​​reikiä voidaan tarvittaessa porata poraamalla kapea porakone.

  Pinnan esikäsittely ja kellarieristys

  Koska sivuraide tarkoittaa tuuletettuja julkisivuja, voit käyttää mitä tahansa eristystä - mineraalivillasta vaahtoon. Tärkeintä on noudattaa höyryn läpäisevyyden sääntöä rakennuksen ulkopuolelle, jotta kasvihuoneilmiötä ei syntyisi. No, ja on hyvä eristää hygroskooppinen lämmitin kosteudelta, joka osuu ulkopuolelle.

  Ennen eristämisen puupintojen levittämistä käsitellään antiseptisellä aineella. Jos talo seisoo pylväs- tai ruuveilla, ensin puukehys pakataan kellarikerroksen varrella ja siihen kiinnitetään lämmitin. On tärkeää, että kehyksen alarungon ja sokean alueen väliin jää noin 5 cm vapaata tilaa maaperän mahdolliselle kausiluonteiselle kallistukselle.

  Työn yksinkertaistamiseksi sen sijaan, että kiinnitettäisiin ripustimet ripustukseen eristeen yli, voit ensin kiinnittää ne seinään ja laittaa eristyksen päälle ja katkaista sen läpi.

  Punktuspisteet peitetään vaahdolla.

  Laitekaapit asennettavaksi kellarikerrokseen tekevät sen itse

  Laatikon laatikot - ehkä tärkein asennus asennuksen yhteydessä. Jos se asennetaan epätasaisesti, paneelit alkavat taivuttaa aallon.

  Vyöhykkeen väärä askel johtaa siihen, että paneeleita ei ole mahdollista kiinnittää asennusreikien keskelle ja lukko kiinnitetään paikalleen.

  Liitettävyysharja voi olla sekä puuta että metallia. Ensimmäisessä suoritusmuodossa kaikki puupalkit on kyllästettävä antiseptisellä aineella. Metalliprofiili on vahvistettava - kipsilevyn profiili ei ole tässä tapauksessa sopiva, vaikka kipsilevyn suurempi neliömetrin paino verrattuna vinyylilevyihin.

  Kellarin viimeistelyyn mahtuu vaakasuora alusta, jos sen korkeus on kokonaan peitetty yhdellä paneelilla.

  Jos on tarpeen asettaa kaksi tai useampia reunuslevyjä korkeudelle tai yhteinen aitaus tehdään koko taloon, on paljon helpompaa työskennellä pystysuorilla porteilla.

  Rack obreshetki välttämättä kalibroitu tasolla tai luodin. 30-40 cm: n pituus on sallittu pystypalkkien välissä, ja on tärkeää kestää tarkasti 46 cm vaakatasojen välillä - tämä johtuu itse paneeleiden koosta.

  On tärkeää tutkia huolellisesti sivupinnalle liitetyt ohjeet ja noudattaa sitä. Mikäli asennustekniikka poikkeaa ohjauspaneelin takuusta, se poistetaan automaattisesti.

  Askel askeleelta ohjeita asennettavaksi seinälevyille

  Kun reunuskehys on valmis, voit siirtyä suoraan asennukseen:

  1. Ensimmäinen kiinnitä kulmaelementit. Tämän jälkeen vaakasuora viiva merkitään pitkin koko kehä aloituspalkin kiinnittämiseksi. Nurkkien ja aloituspalkin välille on jätettävä pieni etäisyys - noin 6 mm. Tämä tehdään kompensoimaan muovin lämpölaajenemista, joka voi olla melko suuri kuumassa aurinkoisena päivänä.

 • Kahden aloitusliuskan liitoksissa jätettiin myös aukko. Tämä on yleinen sääntö mahdollisten kiinnityselementtien asentamiseen.
 • On tärkeää muistaa, että kaikki kiinnityselementit kiinnitetään ruuveilla, nauloilla tai niitteillä asennusreikien keskellä. Et voi lyödä niitä kokonaan. Paneelien on liikuttava - tämä estää "aallon" lämpölaajenemisen aikana.

 • Ensimmäinen paneeli on aina liitetty vasempaan kulmaan. Jos sivuraide jäljittelee muurausta, sinun on leikattava vasen reunansa. Sivuraiteen sileä reuna asetetaan nurkkaan, ja alareuna koukussaan laukaisualustaan. Asennuksen tasoitus tarkistetaan tasolla - jos ensimmäinen rivi asetetaan epätasaisesti, kaikki loput sopivat myös vinoon, eikä sitä voida korjata.

 • Kaikki seuraavat paneelit asennetaan lähelle yksinkertaisesti asettamalla edelliseen lukkoon. Kun asennat viimeisen rivin rivin, sinun on otettava huomioon, että sen pituus ei saa olla alle 20 cm. Muussa tapauksessa viimeisen viimeisen paneelin täytyy leikata puuttuvaan pituuteen.
 • Jos käytetään suoraa reunusta, erityisiä H-paneeleita voidaan käyttää liitoksen sulkemiseen. Asennettaessa "päällekkäisiä", on parempaa sijoittaa paneeli liitoksen kanssa aurinkoa vasten - niin selkeästi se ei ole selvää.

 • Jos pohja on leveä, toinen rivi asennetaan samalla tavoin kuin ensimmäinen. Kellarikerän viimeinen osa on ebb. Se voi olla sekä metallia että muovia. Kulman kulmissa leikataan vaaditun koon kolmionmuotoinen reikä ja taitoksen paikka asennuksen jälkeen täytetään tiivisteellä. Voit myös käyttää erityistä alku-vuorovesiä, joka on myös aloituspalkki, joka liittää sen päälle.

  Mitä muuta sinun täytyy tietää sivuraiteesta

  Socle sivuraide on paljon vahvempi kuin seinä, mutta myös kalliimpaa. Tästä huolimatta sen lämpölaajeneminen on edelleen varsin korkea, varsinkin tumman väreissä. Sinun ei pitäisi säästää ja ostaa halpoja analogeja kaikista todistetuista yrityksistä - poltettu vinyyli aurinkoisella puolella järkyttää omistajia pari vuotta.

  Niille, jotka haluavat antaa talon omaperäisyyden käyttämällä julkisivulevyjä ja kontrastivärejä, olisi oltava valmiita ottamaan huomioon lämpötilan laajenemisen eron asennuksen aikana. Joten, tummat yksityiskohdat "kävellä" enemmän valoa, niiden välillä on parempi jättää suurempi lämpötila yhteinen.

  Toinen epämiellyttävä hetki asennettaessa sivuraitaa - paikat sijaitsevat niin, että on vaikea saavuttaa yhtenäinen pystykori. Voit tehdä tämän ennen kuin kiinnität jokaisen seuraavan vierekkäisen paneelin, on parempi kokeilla sitä ja tarvittaessa poraa muita vaakasuoria reikiä, jos tehtaat eivät pudota telineisiin.

  Tricks epätasaisille maastohuoneille

  Usein sokea alue epätasaisella alueella talon ympärillä pylväs- tai paalupohjaan ei ole kohdistettu. Tästä johtuen kellari on vino. On tärkeää tasata kellarin yläraja leikkaamalla paneeleiden alareunaa.

  Jos kyseessä on viistottu alareuna, aloituspalkki korvataan J-profiililla, johon paneeli asetetaan. Jos toisen rivin asennus on tarpeen, se on jo asennettu tavalliseen tapaan, koska alarivin yläreuna asetetaan vaakasuoraan tasolle.

  Jotta helpotettaisiin sijoittaa sivuraidetta vinolle alustalle, jossa ei ole tarpeeksi korkeutta yhtä paneelia ja paljon kaksi paneelia, voit huijata. Lähtötaso on asetettu päälle ja tasattu vaakasuoraan. Tässä tapauksessa paneelit ovat alhaalta ylöspäin ja oikealta vasemmalle. Maallikolle ei ole eroja ulkonäössä, mutta voit säästää paljon materiaaleilla, koska sinun ei tarvitse leikata molempia riviä paneeleita.

  Video näyttää prosessin, jossa puuportaan kellarissa on sivuraide sekä ohjeita "dummyille" refluksoinnin rakentamisessa improvisoituilla välineillä.