Valitsemme, suunnittelemme ja modernisimme käsiporan. Henkilökohtainen kokemus

Manuaalisia porakoneita käytetään monenlaisten töiden suorittamiseen ja etsittävien työkalujen joukossa.

Heidän itsenäistä tuotantoaan pidetään vaihtoehtoisena vaihtoehtona tehdä päätöksiä näiden tuotteiden ostamisesta.

Tämä artikkeli on omistettu teemalla tehdä puutarhatyrjintä omilla käsillä.

Hyvin pieni työkalu

Manuaalisia porakoneita pidetään välttämättöminä työkaluina, joiden avulla voit suorittaa monenlaisia ​​töitä rakennus-, korjaus-, maisemasuunnittelun, dacha-juuston, puutarhan, kasvipuutarhan, maaperätutkimuksen aikana.

Niiden avulla voidaan porata aukkoja maaperään, jonka koko on kooltaan samanlainen ja koostuu useista metalliosista. Rajoitetulla käteisellä on oikeus käyttää parhaita työkaluja omiin käsiinsä.

Tällainen ratkaisu mahdollistaa puiden istuttamisen, poraamisen matalissa kaivoissa tai kaivoissa, tukien asentamisen kaarien ja ristikkojen asennukseen, tukemisen tukemiseen, kaivojen, kompostialtaiden järjestämiseen sekä reikien muodostamiseen sulkevien rakenteiden pylväät ilman paljon vaikeuksia.

Työkalujen suunnittelu reikien poraamiseksi maahan

Järjestelmäasennelma itsetäytteinen pora (klikkaa suuremmaksi)

Ruuvipuristimen rakenneosien ominaisuudet määräävät sen lajikkeet. Näitä ovat:

 • ruuvi leikkauselementillä;
 • teline tai akseli, joiden halkaisija on eri;
 • kahva on lyhyt, keskipitkä.

Korkealaatuisen metallin käyttö määrittää puutarhatyökalun luotettavuuden, kestävyyden ja pitkän käyttöiän. Sen työtehtävä voi koostua useista terien tasoista. Porauksen taittosuunnittelu antaa mahdollisuuden lisätä runko-osan pituutta suuttimien ja kahvien korvaamiseksi.

Työkalut, materiaalit itse tuotannolle

Tyypillinen piirustustyökalu (klikkaa suuremmaksi)

Jotta voit tehdä kotitekoisen puutarhatyön, sinun on päätettävä sen suunnittelusta ja valmisteltava tarvittavat työkalut ja materiaalit. Luettelo sisältää:

 • kone hitsien ja kääntölaitteiden hitsaukseen;
 • korkea, 3-5 mm: n paksuinen teräslevy ja lyhyet, pitkät metalliputket;
 • lujittavat sauvat, joiden halkaisija on 16 mm - 30 mm ja pituus vähintään 1,6 m;
 • höyry- tai hankaava pyörä, joka kykenee murtamaan tarvittavat elementit;
 • tehokkaat porat ja poranterät metalle.

Valmistusvaiheet

Kotitekoisen porauslaitteen tekeminen vie paljon aikaa sen ostamiseen. Mutta samaan aikaan on mahdollisuus saada käytännön taitoja ja säästää rahaa.

Valmisteltuaan tarvittavat materiaalit, työkalut alkavat valmistaa puutarhatyrää. Tärkeimmät vaiheet ovat:

1. Erilaisia ​​halkaisijaltaan erilaisia ​​pyöreitä aihioita poran leikkaamiseen leikataan terästerästä, jolla on suurempi lujuus. Tämä ratkaisu tarjoaa kyvyn suorittaa vaaditun leveyden kuopat.

2. Teräspiirien keskellä on poratut reiät. Niiden halkaisijan on oltava 1-1,5 mm suurempi kuin puutarhatyökalun akselin paksuus.

3. Kolmannessa vaiheessa ne alkavat kääntää sylinterimäisiä osia, joissa on holkkien reikiä sorviin, jota seuraa kierteitys. Sen on vastattava pulttien kokoa, joita käytetään kiinnittämään leikkuulaitteiden kiinnitys porauslaitteen telineeseen.

4. Poraustyön yksityiskohdat leikkaavan pyörän avulla pienet segmentit leikataan. Levyn loput osa on venytettävä kiertymään ja antaa ruuvin ulkonäön.

5. Leikkuulaitteen alareuna on teroitettu 45 - 60 asteen kulmassa. Tässä vaiheessa terän valmistus on valmis.

6. Tässä vaiheessa poraustelineen alaosa leikataan ja lähtee 8 cm päähän. Litteiden leikkausten syvyyden tulisi olla 3 mm. Työt tehdään höyrytyspyörällä.

7. Maanpuristimen kärjen muodostamiseksi on tarpeen teroittaa akselin alapäätä 30 asteen kulmassa ja suorittaa spiraalimaisia ​​uria. Jos metallipora on hitsattu jalustan päähän, työkalu pääsee helposti kuivaan, kovaan maaperään.

8. Irrotettava kädensija kiinnitetään puutarhatyrän vastakkaiseen päähän. Holkin käyttö antaa osan kiinteän kiinnityksen. Haluttaessa metalliputkien osista voidaan tehdä erityisiä osia telineen korkeuden lisäämiseksi. Niiden avulla voit suorittaa suuren syvyyden reikiä.

9. Viimeisessä vaiheessa käsityönä oleva työkalu peitetään korroosionestoaineella ja maalilla luotettavasta suojautumisesta negatiivisia ympäristötekijöitä vastaan.

Pitämällä poraa puhtaana on pitkä työkaluikä. Asiantuntijoiden suositusten mukaisesti voit aina tehdä luotettavia ja kestäviä puutarhatyökaluja mistä tahansa suunnittelusta ja koosta.

Seuraavaksi pyydämme sinua katsomaan videota, jolla voit tehdä puutarhatyrkkyä omiin käsiisi:

Itse valmistetut porat maaperälle

Kotitekoinen porakone porakoneelle tekee sen itse

Itse valmistettu käsipora poraukseen: spiraali ja lusikka

Poraavien maaperän porauskaivojen poraus voidaan suorittaa improvisoitujen työkalujen avulla. Reiän suurin mahdollinen syvyys voi olla samanaikaisesti 20 metriä. Yksi suunnittelun osista on irrotettava porausputki, jonka pituus kasvaa syvennyksen kanssa. Toinen tärkeä elementti pidetään kahva, jonka avulla voit pyörittää putkea yhdelle tai kahdelle avustajalla manuaalisesti fyysisen rasituksen avulla. Käsityökalun pääosa on luonnollisesti pora, joka voidaan tehdä usealla eri tavalla. Mutta jos päätät poraa kaivoa omalla kädelläsi, sinun täytyy tehdä se välttämättä metallista, joten päälliköllä on oltava hitsaustarvikkeet ja taidot työskennellä sen kanssa.

Tämä video näyttää miten poraa kuoppaa muutamassa tunnissa. Arvostelun perusteella useat aloittelija itsenäiset päälliköt tekijän neuvoista auttoivat käytännössä.

Spiraaliporausten itsesuotanto

Yksinkertaisimmassa suoritusmuodossa spiraalipora on valmistettu metallinen tanko, jolla on hyvin terävä pää. Pari veistä hitsataan 200 mm kärjen kärjellä. Veitsen valmistukseen otetaan halkaisia ​​teräslevyä, jonka paksuus on 100-150 mm. Hitsausveitset metallinen sauva tehdään pienellä kulmalla, jonka arvo on enintään 20 astetta vaakasuoraan. Tällöin teräslevyn puolikkaat sijoitetaan vastakkain. Tämän seurauksena hitsatun veitsen välinen kulma on 40 astetta.

Myös kaivojen porakoneen leikkauselementtien alareunat ovat hyvin teroitettuja. Nopeus ja helppokäyttöisyys työkalun asettamiseen maahan riippuu siitä, kuinka teräviä veitset ovat.

Tehdasvalmisteinen spiraalipora on valmistettu erikoistyökaluterästä, joka on lämmitetty ja kierretty kierteeksi ja karkaistu.

Tämäntyyppisten porakoneiden teollisuusmalleja valmistetaan tehtaalla teräslangasta, joka on lämmitetty ja kierretty kierteeksi. Kierrekierrosten nousu on yhtä suuri kuin niiden halkaisija. Kiristyksen jälkeen teräs kovettuu.

Kuinka käyttää kierrepäätä?

Itse valmistettu työkalu pyörimisliikkeen aikana, jonka työntekijä tuottaa kädensijan avulla, katkaisee teroitetut veitset maaperän kerrokseen. Sitten kuoppa porataan ulos leikattua maata yläosaan. Maa kaadetaan pois porauspaikasta. Toimi toistetaan uudelleen.

Kotitekoisen spiraalipuhallin puhdistus maaperästä, joka on nostettu kairaajasta ylöspäin, suoritetaan lähellä työmaata ja poistetaan vaunun paikalta

Rakenteen syvyyden kasvaessa rakennetaan instrumenttipalkki. Tällöin rakenneosat kiinnitetään toisiinsa kierteitetyillä tai tynkkityypeillä. Sauvojen osien erottumisen estämiseksi niiden liitokset on lisäksi kiinnitetty sorkkareilla.

Pidennetyn työkalun nostaminen ylhäältä, tangon lisäliitokset poistetaan. Spiraalipora sopii täydellisesti savimaahan sekä pieneen soraan, joka putoaa sen etenemisen tielle kaivoksen syvyyksiin.

Lusikan tyyppisen poran laitteen ominaisuudet

Karkeasti kuohuvia maaperäkiloja (vaahtoa, märkähiekkaa jne.) On mukavampaa käyttää borax-lusikoita. Kotitekoinen lusikanporaus kaivoille tehdään sylinterin muodossa, jonka sivupinnassa on pituussuuntainen rako. Joskus tämän raon muoto vie spiraalimuotoon. Lusikan leveys on yleensä enintään 700 mm. Irrotettava kivi pysyy sylinterin syvennyksessä puristuksen ja tarttumisen vuoksi. Löysä maaperä, jo pitäisi olla leikkaus työkalu. Sylinterin saamiseksi voit ottaa teräslevyä ja rullata sitä ennalta määrätyn halkaisijan mukaan. Helpoin tapa on valita putkikappale, joka soveltuu kokoluokkaan ja jolla on aluksi lieriömäinen muoto.

Kotitekoinen käsiporakone on valmistettu sopivasta poikkileikkausputkesta, jonka sivupinnassa on pituussuuntainen tai kierteinen rako kaivon sivuseinien kaivamiseksi.

Lusikan lusikka tekee louhinnasta paitsi sen vaakasuorat reunat myös pystysuoralla reunalla. Tällöin maaperä kerääntyy sylinterin syvennykseen. Joissakin tapauksissa tavallinen metallipora on hitsattu rakenteen alaosaan ja se on sijoitettava tarkasti sauvan akselin ympäri.

Porakoneen pääominaisuus on se, että poran ja sauvan akselit ovat samat, kun taas käsikäyttöisen poran rungon akselin viiva yhdessä leikkaavan pitkittäisen reunan kanssa siirretään millimetrillä ja puoleen suhteessa keskiakseliin. Tämän akselien keskinäisen järjestelyn ansiosta työkalu pystyy porata halkaisijaltaan suurempaa reikää kuin itse poranterä. Tämä on mahdollista maaperän poistamisesta akselin sivuseiniltä pitkittäisen leikkuureunan ansiosta. Työkalu on puhdistettava poistetusta maaperästä, jolloin ruuvimeä nostetaan säännöllisesti ylhäältä.

On tärkeää huomata, että lusikkaharava hiljaa kulkee kotelon sisään, joka on asennettu estääkseen kuopan akselin kaatumisen.

Onko kannattaa tehdä manuaalista porausta?

Porauskaivojen manuaalisen menetelmän etuja ovat:

 • alhaiset työmäärät;
 • mahdollisuus käsipumpun käyttämiseen sähkökatkosten aikana;
 • maisema-alueen säilyttäminen, koska erikoislaitteiden saapumista ei ole.

Haittoihin kuuluvat rakenteiden mahdollisen syvyyden olemassa olevat rajoitukset. Lisäksi kotitekoisen poran käyttö on lähes mahdotonta tiheissä maissa.

Poraustöitä voidaan käyttää myös aidojen, istutuslaitosten, paalusäätiöiden ja monien muiden puutarhan- ja rakennustöiden rakentamiseen. Kuten näette, rakentaa niin hyvä "avustaja" jokaisen käsityöläisen voimalla, joka käyttää kotitalouksissaan omia välineitään.

Lisätietoja aiheesta: http://aqua-rmnt.com

Itsenäinen käsinpora porattua alustaa varten

Porauksen ominaisuudet:

Poraussyvyys - jopa 3,5 metriä.

Kaivon halkaisija pilarin alapuolella - 22 cm.

Maaperän louhinnan läpimitta on perustustyynyn alapuolella 65 cm.

Arvioitu porausaika yhden perustuspilarin alla, jossa tyyny on noin 1 tunti.

Laajennusosan poraus (perustuksen tyynyn alla) - monivariate e, laskettu ennalta arvaamattomille porausongelmille (savipinta, kiinteät sulkeumat, juuret jne.):

- kaksi aura-asentoa, joiden halkaisija on 65 cm ja 45 cm halkaisijan poistaminen;

- kaksi pyörimissuuntaa - auraosan suuntaan ja lautasen suunnassa löysäämiseen;

- mahdolliset esteet, jotka kallistuvat akselivankaan mihin tahansa suuntaan ja sahanterän lukon manipulointiin - "kampa";

- huomattava boraaksin marginaali suhteessa tavalliseen 2 metrin pohjaan (plus 1,5 metriä - vain 3,5 metriä) mahdollistaa ylitsepääsemättömät esteet täysikokoisen niskan kulkiessa tyynyn alla siirtyäkseen suurempaan syvyyteen ja avata kapean aukon alapuolelle. Voit avata myös kaksi tyynyä yläpuolella olevia nokeja - kasvaa 1,5-2 kertaa säätiön kantavuus (ks. Alla oleva kuva - maaperän ominaisuutta käytetään jakamaan kuorma noin 45 o: n välillä)

Suunnittelu koostuu kolmesta pääosasta:

1. Poraus, jossa on kaksi metristä tankoa - poraamiseksi kaivon pohjapylvään alapuolella;

2. Aura, jossa on kahden metrin tangot - laitetta varten, jolla kaivataan puolipallon muotoa kaivon pohjasta - perustapeitteen kaatamiseksi;

3. Kahva, jossa on 1,7 m tanko, vuorotellen asennettuna teleskooppisesti joko poratangon tai auran tangon päälle. Se voidaan asentaa ylösalaisin pienentää kahvan korkeutta porauksen alussa.

Porauskokoonpanon paino teleskooppisella tangon kahvalla (maata nostamatta) - 6 kg

Aurayksikön paino teleskooppisella tangon kahvalla (maata nostamatta) - 8 kg. Paino nostopinnan kanssa (+ 5 kg) - 13 kg

Porauksen valmistukseen käytettävien materiaalien kustannukset eivät ylitä 50 dollaria. Näytteelle hankittiin kolme kaksi metriä neliömäistä profiilia: 20x20x1.5 mm - 2 kpl. ja 25x25x2 mm - 1 kpl. (kaikki - 500 ruplaa vuoden 2014 hintoina); veitsi hionnasta (200 ruplaa); vanha, testattu 12 litran kaasupullo (300 ruplaa), loput valittiin roskapostista, joka oli kädessä - taivutetun profiilin kulmassa 25x25x2 mm; sauva D12 mm ja muut pienet.

Tarvittavan sähköhitsauksen valmistamiseksi, bulgarialainen pora.

Viite:

1. Yhden pilarin kaatamisen betonin määrä 2 metrin syvyydessä - 0,136 m 3 (136 litraa)

2. Keskipitkän lujuuden omaavan pylvään vahvuus 300 kgf / cm2 x 380.13 cm2 (pylvään poikkipinta-ala, jonka halkaisija on 22 cm) = 114 tonnia paalia kohden (yksi kasa pitää koko kunnollisen tiilen yhden kerroksen talon painon). Näin ollen pylväiden halkaisija on enemmän kuin tarpeeksi mille tahansa yksittäiselle rakenteelle, ei ole yksinkertaisesti tarvetta porata kuoppaa, jonka halkaisija on suurempi.

3. Yhden ainoan tukipilarin maaperän kantavuus, jonka halkaisija on vain 65 cm (pinta-ala 3318 cm2) ja pelkän pohjan 45 cm (pinta-ala 1590 cm2)

Maaperän lujuus (kgf / cm 2)

Paine rajoittuu yhteen tyynyyn, jonka halkaisija on 65 cm (tonnia)

Alapäätyvyyden määrä auran toisessa alempaa asennossa (halkaisijaltaan 10 cm pienempi) -22,5 cm pienenee vain 0,04 m 3: lla (40 litraa - kaksi betonikaaria) ja säätiön perusala pienenee suhteettoman paljon - lähes kaksi kertaa. Siksi säästäminen betoniin ja halkaisijaltaan 45 cm: n pienentynyt tyyny tekee vähän merkityksestä, ja on parempi käyttää auran toisen asennon hätätapauksissa alustavaan tunkeutumiseen, jos säätä ei voida siirtää 65 cm: n ensimmäiseen asentoon (kivet, juuret jne.).

Miten teknologian perusta on TISE:

Suunnittelu, valmistus:

Lähtökohtana otettiin TISE-teollisuusporan rakentaminen. kaupallisesti saatavana enintään 200 dollaria (enintään 6 500 tuhannen ruplan hintaan vuoden 2014 hintoina) - VIDEOTARKASTUS 1. VIDEO-TARKASTELU 2

TISE - porakoneen yleismaailmallinen muotoilu ei ole merkittävä, joten poraus päätettiin tehdä erikseen auran kanssa - erillisillä tankoilla 20x20x1.5 mm: n profiilista, jonka pituus on 2 metriä ja yksi paksumpi tavallinen tanko 25x25x2 mm kahvalla 1, 7 metriä, teleskooppisesti vuorotellen porakoneella ja auralla. Porauksen alussa auranokka työntyy ylöspäin kädensijasta, mikä ei häiritse porausta, mutta sen seurauksena porauksen ja auran rakenteen ansiosta voit porata alle 3,5 metrin syväpalloja ilman lisälevyjä. Pora ja aura erillisessä suorituskyvyssä antoivat merkittäviä voittoja, esimerkiksi poran voi tehdä aggressiivisemmassa mallissa (se voisi jopa olla tehty ruuvimeisselillä, mutta täällä se rajoittui lusikaan). Auraan rakentamisessa, erillään porauksesta, voit käyttää päinvastaista kiertoa ripustamalla irrotettavaa rippaajoneuvoa aura-alan kääntöpuolella, mikä laajentaa auran mahdollisuuksia hätätilanteissa, kun se on kivien, kulttuurikerroksen, savien ja kiinteiden sulkeutumien kivet. Lisäksi auraa pystyttiin tekemään pyörimään suhteessa säiliöajoneuvoon, mikä pienensi tarvittavia ponnistuksia, kun uunia nostettiin tyynyn alle.

Veitsien, porausbittien ja auran auraosien valmistukseen käytettiin jointer työkalun työkalua koko 35x3x600 mm.

Porausveitsien nimenomaisen sijainnin ansiosta akselin ympäri ja ensisijaisen löystymisen takia kaksi segmenttiä hitsataan alle 180 °, mutta noin 150 astetta, jotta ruuvit eivät tukkeudu. 60 mm, hitsattu ruuvin offsetilla ja teroitettu toisella puolella. Primaariporaukseen otettiin 20 mm: n halkaisijaltaan kärkiväli - se osoittautui tarpeettomaksi maatilalla, mutta yleensä sitä ei tarvita, voit käyttää yksinkertaisesti ruuveilla kiertynyttä nauhaa.

Porakruunat pyörivät kolmella tasossa kaikkialla 15 astetta.

1) akselinsa ympäri:

Kierrä pyörimisakselia niin, että poraus kulkee kartiolla (ikään kuin työntäisi maata erilleen esim. Pudottamalla paksulle juurille, jota ei leikattu poranterällä):

3) Jokainen terää siirretään eteenpäin ja pyöritetään halkaisijaltaan suhteutettuna (osoitettu mustalla huovan kärjellä) siten, että veitsi leikkaa maata ei ole "puskutraktori" vaan "luokkalainen" leikkaava liukumäki keskeltä:

Auraan tarkoitetun varastosäiliön valmistuksen sekä poran renkaan valmistukseen käytettiin vanhaa standardikaasusylinteriä, jonka kapasiteetti oli 12 litraa. Sen ulkohalkaisija on 22 cm.

Varastosäiliön pyöristetty pohja soveltuu erittäin hyvin valmistukseen kartiomaisen poran jälkeen ja ei myöskään häiritse auran tangon kaltevuutta manipuloinnin aikana: jos maa on kova ja ei salli löystymisen, terä on kaivettu, riittää kumota akseli vastakkaiseen suuntaan auraa, kun aura nousee ja kiinnitetään suoralla hammastetulla kiinnittimellä - rake, jossa on sahanterän viilto. Siirry pienempään maaperän saantiin, voit kallistaa palkin päin vastoin - auran suuntaan, joka on kiinteä "kampa" korkeammassa asennossa. Jyrsimelle on annettu kaksi vaihtoehtoa luiskan ja auran korkeuden manipulointiin: johtoon ja myös kääntämällä aura-akselia eteen- ja taaksepäin. Irtoava maa joutuu maaperän varastosäiliöön ja sen jälkeen, kun se on täynnä johtoa, vedä lovetta ylöspäin, kun kiinnitin irtoaa pysäytyskohdasta ja aura olettaa pystysuoran asennon, mikä sopii porauksen nostamiseen ja tyhjenemiseen.

Auringon maaperän varastosäiliö leikattiin 11 cm: n korkeudella ja rengas porauksen alle 8 cm. Ulkopinnan ulkonevat hitsatut liitokset on puhdistettava hiomalla, irrota kiinnitysrengas nauhasta sylinterin sisäpuolelta (näkyy kuvassa).

Tällöin maanpinnasta avattavan auran alle pyöristetyt reunat ovat 4000 cm3

Pylvästä, jonka halkaisija on 65 cm, vähennettynä aiemmin kaivetuilla mailla, on 60000 cm 3 poran avulla. Auringon kaivamiseksi tämä aura on nostettava pintaan noin 15 kertaa (jos maa kaadetaan säiliöön, jossa ei ole yläpäätä). Jos otat yhden hissiä - 1 minuutti, plus 1 minuutti täyttökierrosta varten, niin tyynyliitos kestää 30 minuuttia. Jos pystykaivon porausnopeus on 10 cm minuutissa, 2 metrin syvennyksen poraus kestää 20 minuuttia. Kaiken kaikkiaan laitteisto, jossa on yksi porakas, jonka korkeus on 2 m, halkaisija 22 cm ja tyynyn halkaisija 65 cm, on arvioitu 1 tunnin ajaksi (ottaen huomioon odottamattomat viivästykset ja lepoajat).

Muuten saman kaasupullon yläosasta on mahdollista tehdä yksinkertaisempi poraus, käyttäen seuraavaa:

Sen on syytä upottaa sylinterin yläosaan kaksi tällaista pyyhkäisyä vastakkain (kolme on mahdollista). Täynnä musta - poistettu, loput taivutetaan:

"1" - taivuttaa 15 o alas pitkin porata, se on leikkuri;

"2" - taivutettu kohteelle sylinterimäisellä osalla ja hieman sivuilla - nämä ovat sivuhampaita, jotka leikkaavat maaperän läpi hieman laajempaa kuin poran sylinteri (jumittumatta);

"3" - taivuttaa taaksepäin poran suuntaan - noin 30 o sylinterin sisällä - tämä on maaperän laippa.

Sitten voit poistaa sylinterin ylimääräisen lieriömäisen osan - aivan tuotantomassaa pitkin.

Meidän tapauksessamme ruuvien valmistus oli välttämätöntä seuraavasti:

Kuvauksessa - auger-segmentin pyyhkäisy (kaksi kappaletta tarvitaan). Vertailun vuoksi pyöreä hiomalaikka on kiinnitetty - voidaan nähdä, että ruuvi ei ole pyöreä mutta soikea, muutoin se ei ole mahdollista antaa kierteistä muotoa sylinterimäisen putken sisällä, jonka läpimitta on 22 cm. On parempi leikata ja sovittaa malli etukäteen kartongista.

Asennetun auran rakentaminen:

Auringon perustana - kolmikulmainen kiinteä kulma 25x25x2 ja veistetty hylly suurin osa. Jäljelle jäävä osa alueesta (plowshare-veitsi-aura) yläpuolella on hieman epätasainen. Alla, siihen on hitsattu auraosasto (joustinveitsestä). Nurkan pystysuora osa käytetään räjähtämättömänä maaperänä. Takana on hitsattu selkänoja: kun aura pyörii auraosaa kohti, harjan hampaat nousevat (kuva on "1") ja liukuvat pitkin maata puuttumatta maan leikkaamiseen auraan ja vastakkaiseen pyörimiseen harjan hampaat kääntyvät (kuvassa "2") ja maaperän löystyminen tapahtuu.

Rakenteellisesti harjan hampaat on hitsattu pyöreälle puutavaralle, jonka läpimitta on 12 mm ja joka pyörii vapaasti useissa holkkeissa tavanomaisesta 1/2 "putkesta. Hihat on hitsattu pystysuoraan kulmakappaleeseen.

Kiinnitys sahanterän viillolla on kahta pitkittäistä puoliskoa. Aluksi jossakin näistä, karkealla (paksuilla) levyillä varustettu hiomalaite leikkaa hampaat, joiden kaltevuus on niin, että liukuminen tapahtuu yhdestä suunnasta ja koukku toisessa. Sitten rinnakkainen puoli hitsataan - ohjauskisko.

Auraan perustuva maaperän keräilijä pyörii tangon suhteen auraan nähden päinvastoin kuin poran alle. Rakenteellisesti 1/2 "putkiosa hitsataan akkuun (kaasusylinterin pohja) ja tankoon kiinnitetään pyöreä tanko, jonka halkaisija on 12 mm, jonka lopussa lanka kierretään. Kaikki on kiinnitetty vastamutterilla (tappi voidaan käyttää ilman lankaa).

Akseli nosto auran pyörimisakselin ja tangon on sijoitettu 50 mm: n (pitempi kuin suunnittelu TISE), joka antaa halkaisijoiden ero kaivaa alle perusta tyynyn syvennyksen 10 cm: auran alle menossa halkaisija on 65 ja 45 cm.

Laipan muotoisen profiilin 25x25x2 mm ylimmän teleskooppisen tangon (tavallinen ruuvimeisseli ja aura) on kiinnitetty mihin tahansa korkeuteen neljällä leikkeellä, joissa on siivet kaksi tasoa pitkin (jotta sisätauvoja ei vääristetä). Kädensija on hitsattu ylhäältä - 3/4 "ja sen alapuolella - kela käämityksen ja kiinnityksen varmistamiseksi auran ajettaessa. Yläpuolelta ei ole tukkeutunut sauvaaukkoa, kahva on hitsattu ulkopuolelta - niin, että toinen sisäinen ohut tanko kulkee ( Näyttää siltä, ​​että kun pora alkaa (yleensä ei ole niin tärkeä) liian korkea (1,8 m), voit kääntää yläpalkin ylösalaisin ja asettaa sen poran ohutpalkkiin ja aloittaa porauksen sijainti ja virtaus m käänny takaisin.

Lisäksi betonin täryttämiseksi kuopassa ja pakottamalla raudoitusta pohja- tyynyyn asti valmistettiin sauva - suutin muuntajaan:

Jos reikälevyllä on puhallustoiminto ilman pyörimistä, ei ole tarvetta hankkia vibraattoria kertaluonteiseen työhön. On mahdollista tehdä jatkosuutin lävistimelle, jonka avulla voidaan laskea betonilla taivutettu betoni betonilla täytettyyn kaivoon ja samalla värähtää betonikaivoa.

Perusta on 10x10 mm: n neliömäinen sauva. Toisaalta liukukappale on hitsattu - lujituksen taivutetun osan tukemiseksi (liukusäädin on tehty laajemmaksi - siten, että luistin löytäminen syvyydeltä liukumista helpottaen, pysähtyminen pysähtyy). Sitten malli on muuttunut hieman - tangon tavanomaisen sauvan sijasta, terälevystä valmistettu liuska, jossa terävät terät "lovi" - paksujen reikien leikkaamiseen reiän syvyydessä rei'ittimellä, jos käsipora ei pysty selviytymään. On myös huomioon, että siinä vaiheessa, kaivaa hyvin, päätyä manuaalinen poraa ylitsepääsemätön este, kuten mukulakivikadut, voi auttaa tämän laajennuksen ja performatora sisältävät iskuja pyörimistoimintatavalla, löysää maaperä reikään, kaivaa suuri mukulakivikadut ja jatkaa porausta käsiporakoneen.

Tangon toisella puolella vanhan rei'itysporan varsi on hitsattu (leikattu vinosti linjauksen ylläpitämiseksi) napsauttamalla perforaterikasettiin. Jos ei ole lyöntiä, mutta siinä on vasarapora, niin varsi ei ole tarpeen, mutta sinun täytyy tehdä kuppi, joka sopii porauskoukkuun. On esimerkiksi mahdollista katkaista pään vanha kasvonäppäin suuremmasta koosta kuin tangon poikkileikkaus - niin että vain vipu siirretään sauvaan, ei kiertoon.

Jätä palautetta, kommentteja, ehdotuksia ja kysymyksiä vieraskirjaan.

© 2014 Yuri Kuznetsov

Puutarhaporat: tyypit ja omat kädet

Taistelu "tyttöystävä" kesällä asuva - lapio selviytyy hyvin töistä puutarhassa ja puutarhassa. Sen avulla voit kaivaa kaivannon perusta ja kuoppa taimia.

Kuitenkin on olemassa toimenpiteitä, joissa tämä leikkaava työkalu on tehoton ja voidaan korvata ainoastaan ​​maansiirtokoneilla.

On monia esimerkkejä sen käytöstä. Ota yksinkertaisin - kuoppa aitauksen alla. Et voi kaivaa sitä nopeasti ja kompakti lapiolla.

Tämä työkalu vaatii runsaasti tilaa liikkumiselle, joten 10-15 cm: n halkaisijan reiän sijaan sinun täytyy kaivaa leveä reikä. Lisäksi, mitä syvemmälle kaivataan napaa, sitä laajempi se on.

Manuaaliseen poraukseen tällainen työ kestää kaksi tai kolme kertaa vähemmän aikaa. Reikä on kompakti ja maa on poistettava melko vähän. Älä unohda yhtä tärkeä hetki kuin maaperän luonnollisen rakenteen ja tiheyden säilyttäminen. Kaivaaminen lapion kanssa katkaisee sen, maa irtoaa. Tällöin täyttöä varten maaperä on täytettävä asianmukaisesti (kerroksittain samanaikaisella kostutuksella).

Pylväiden auger-käsipora antaa maksimaalisen nopeuden ja vähentää sen monimutkaisuutta. Kaivon syvyys voi olla 0,5 - 1,5 metriä ja käytä jatkojohtoja jopa 5 metriä.

Mistä tätä työkalua voidaan käyttää?

Vastaukset tähän kysymykseen ovat ilmeisiä:

 • Asennustelineiden asennus;
 • Vesistökaivot ja vesirakennustekniikka;
 • Istuttaminen taimet;
 • Pallosäätiöt (maanrakennuksen ja maatilarakennuksen alla).

Käsin porattujen tyypit ja tekniset ominaisuudet

"Pystysankojen" käytännöllinen käyttö paljasti niiden vahvuudet ja heikkoudet. Tämän seurauksena kehitettiin useampia käsiporakoneita.

Yksinkertaisin puutarhan käsipora on putkimainen sauva, jossa on kahva toisessa päässä ja kahden teräleikkuri.

Suunnittelun yksinkertaisuus on tae luotettavuudesta, mutta matalaa kaivoa tai kaivoa lukuun ottamatta et kaivaa mitään niille.

Toinen tyyppi on työkalu, jossa on eri läpimitaltaan irrotettavat leikkurit. Sitä voidaan käyttää lähes kaikkien reikien ja kuoppien poraamiseen.

Levyn lisäksi myyntiin löytyy auger-pora. Se poikkeaa vastakappaleestaan ​​siinä, että ruuvikiekko menee leikkuuterät taakse. Tällainen työkalu yhdessä työvaiheessa vie enemmän maata, mikä nopeuttaa kuopan kaivamista.

Kehittyneellä käsiporalla on useita leikkureita ja halkaistu palkin muotoilu. Tämän ansiosta voit rakentaa sen ylöspäin halutulle tasolle.

Kahvan jatke on toinen hyödyllinen vaihtoehto, joka löytyy syvennysten poraamiseen suunnitelluista porauksista. Työkalun käyttäminen on helpompaa. Voit kierrä kahvaa yhdessä kumppanin kanssa lisäämällä reunan leikkausvoimaa ja tunkeutumisnopeutta.

Erityinen tyyppi on TISE-käsiohjain. joskus kutsutaan säätiöksi. Heillä on melko monimutkainen rakenne. Se mahdollistaa laajojen kaivojen tunkeutumisen paalujen alla ja luo laajenemisen alempaan osaan.

Tällaisella poralla on laaja maadoitusvastaanotin, jossa maaperä pienillä kivillä (halkaisija jopa 5 cm) kertyy. Erityinen taittoviila alkaa työskennellä hyvin kuopan päässä, laajentamalla tulevan teräsbetonipatan tukiosaa.

Litteän leikkausreunan lisäksi jotkut käsiporat käyttävät vaihteistoa. Se löysää maaperää paremmin, mikä helpottaa työskentelyä.

Kun valitset kannettavan poraustyökalun, kiinnitä huomiota yllä mainittuihin teknisiin eritelmiin. Jos heidän ei tarvitse työskennellä usein, kaivamaan reikiä puiden ja puupalojen istuttamiseen, on parempi ostaa edullinen porakone yhdellä leikkurilla.

Jokainen, jonka on syytä kaivaa syvään veteen, asentaa pylväsperusta tai asentaa aidan ympärille, ei pääse ilman poraa pinottavalla palkilla ja kahvan laajennuksella. Tällaisen työkalun rakenne mahdollistaa leikkaavien vaihtoa.

Manuaalinen pora, jolla on mahdollista työskennellä yhdessä, voittaa paitsi hiekkaisen myös savi- maaperän, johon kuuluu keskikokoisia kivet. Jos paikan päällä maaperä on kivikkoinen, käsipora ei auta sinua. Tarvitset kaivinkoneen tai manuaalisen kaivukoneen, jossa on ruoppauskivi.

Valmistajat ja arvioidut hinnat

Suunnittelun yksinkertaisuuden ja suuren kysynnän ansiosta kymmenien yritysten tuotteet ovat markkinoilla. Tästä huolimatta etusija on parempi tuottaa tunnettuja tuotemerkkejä. Näitä ovat Bison-brändi. Kuten kuvasta näkyy, tällä työkalulla on kaksi ruuvimeikkää - pienempi ja suurempi halkaisija.

Tämä helpottaa porausprosessia: pienempi mylly pääsee entistä helpommin maahan ja lävistää kapean kanavan. Leveä on vain seinien laajentamista.

Puutarhan likimääräinen hinta käsin porattu Bison, jonka halkaisija on 300 mm ilman jatkojohtoa, on 2000 ruplaa.

Suomalaisen Fiskarsin käsiporat ovat osoittautuneet hyviksi. Ne ovat luotettavia ja helppokäyttöisiä. Tällaisen työkalun hinnat alkavat 3200 ruplan merkistä.

Kaivamalla reikää maaperässä, joka on saastunut roskia ja kyllästetty pienillä kivillä, suunniteltu käsipora Tornado. Se on haarukan ja levyhuippujen yhdistelmä.

Vähimmäiskestävyys pyörimistä varten, tällainen kärki luottavaisesti läpäisee maan, joka huonosti vie tavallisen poraustyökalun.

Tornado-porauksen arvioitu hinta on 1 200 ruplaa.

Porauksen itsenäinen tuotanto

"Vertikaalisen lapion" suunnittelu on äärimmäisen yksinkertaista. Siksi sen tuotanto on saatavana kodin käsityöläiselle, jolla on hitsauskone, porakone ja hiomakone.

Manuaalisen porauksen tekeminen omiin käsiisi:

 • Putkilinjan teräsputki (pituus 1,5 metriä, sisähalkaisija 15 mm);
 • Teräsputki tai raudoituksen kahva (pituus 40-50 cm, halkaisija 20 mm);
 • Metallipora, jonka halkaisija on 15 mm;
 • Levy pyörösahasta (halkaisija 150-200 mm);

Porauksen vahvistamiseksi levyn sijaan voit ottaa paksun metallilevyn (3 mm) ja leikata halutun halkaisijan ympyrän. Leikkaamalla se kahteen osaan ja teroittamalla kunkin reunat saadaan voimakas leikkuri. Sen terät on hitsattava tankoon siten, että niiden välinen kulma on 30 astetta.

Pora on hitsattu varren päähän, joka toimii ohjaimen kärjen roolissa. Kahvan toiseen päähän on hitsattu tiukasti kohtisuorassa.

Jos maatilalla on ylimääräistä romua, sitä voidaan käyttää myös poran pohjana. Poraa tässä tapauksessa ei tarvita. Se korvaa romun terävästä päästä.

Monipuolisempi muotoilu voidaan tehdä myös käsin. Tätä tarkoitusta varten mutteri on hitsattu palkin vapaaseen päähän, ja pultti kiinnitetään irrotettavaan kahvaan. Tällainen porakone on varustettu putkimaisella jatkeella. Toisessa päässä on tarpeen hitsata mutteri ja toisessa päässä - kierre, joka sopii langan kokoon.

Kuinka tehdä kotitekoinen keramiikka (yamobur, zaebur)

Rakennettaessa taloa ja järjestämällä tontti, on usein tarpeen tehdä pyöreitä reikiä maahan. Ne ovat tarpeen aitauksen asentamiseksi - pilarien asentamista varten, pylväiden rakentamiseksi, kaarien ja muiden kevyiden taloudellisten rakenteiden asentamiseksi. Samat kaivot, mutta halkaisijaltaan suuremmat ja syvyys vaaditaan rakenteen rakentamisessa. Nämä kaivut on valmistettu moottoroitu tai käsiporakone. Myymälöissä ne ovat riittävän suuria, mutta monet pitävät kotitekoisista tuotteista: ne ovat usein tuottavampia ja luotettavia kuin tehdasvalmisteiset tuotteet. Lisäksi poraa omilla käsillä voi tehdä mitä tahansa muotoilua, ja niitä on paljon.

Suunnittelu ja soveltaminen

Maaperänporausta on kolme päärakennetta:

 • Garden. Yleensä nämä ovat kaksi puolipyöreää teriä, jotka kulmautuvat toisiinsa. Tämän muotoilun kädenporausta käytetään järjestämään istutuslaitosten reikiä, josta sitä kutsutaan "puutarhaksi". Mutta sama työkalu tekee kaivoista asennettaessa pilareita aidalle, huviveneelle ja muille kevyille rakenteille.

Esimerkki itsenäisestä maaperäkartonkiporauksesta

 • Auger-pora. Eroaa siinä, että sillä on pidempi leikkausosa. Käytetään samaan tarkoitukseen - tehdä kaivoja pilareiden alla. Suunnittelun vuoksi - pidempi leikkausosa - se on poistettava harvemmin, jotta poraus yleensä nopeutuu.

  Kierräruuvi on kierretty kierteellä, jossa on useita spiraaleja.

 • Porakone TISE. Tämä malli on samanlainen kuin puutarhatyrä, mutta sillä on uusi kallistuva terä, joka muodostaa tämäntyyppisen perustan tyypillisen paalun alaosan laajenemisen.

  Kalteva terä - TISE-paalut

  Yksinkertaisempaa tehdä puutarhan maavasarjoja. Riippuen niiden maaperän tyypistä, johon ne poraavat, niiden rakenne on hieman muuttunut. Tämä on kotitekoisten porojen kauneutta - niitä voidaan "teroittaa" tietyissä olosuhteissa, eikä se ole vain kooltaan - terät voidaan irrottaa pultteilla, mutta myös suunnittelun piirteissä. Kyllä, tavalliset porat kaupassa ovat halpoja, mutta ne ovat "yleismaailmallisia". Työskentele hyvin "kevyillä" maaperillä. Vaahdossa, savessa, marlissa jne. ne ovat tehottomia.

  Puutarhaporan tekeminen

  Puutarhapora on yksinkertaisin, mutta tehokas rakentaminen. Se koostuu:

  • Leikkausosa. Se koostuu tavallisesti kahdesta teräksestä valmistetuista puolipyöreistä, joissa on teroitetut reunat. Terien halkaisija on valittu porattavien reikien halkaisijan mukaan. Käytännöllisyyden vuoksi terät voidaan irrottaa - pultit.

  Pylväiden poraus voi olla kansallisen sauvan kanssa

 • Ydin. Tämä on pyöreä tai muotoiltu putki (neliö). Myös romua voidaan käyttää, mutta se on erittäin raskas ja vaikea työskennellä. Tangon pituus on haluttu reiän syvyys plus 50-60 cm. Jos lyhyempi, viimeiset senttimetrit on porattava syvälle kaltevuuteen, mikä ei ole ollenkaan helppoa. Jos tällainen laskelma, kokonaiskorkeus on yli 1,5 metriä, on järkevää tehdä kansallinen palkki. Sitten ydintä kasvatetaan saman halkaisijan putkileikkauksilla, jotka ovat keksineet yhteisen järjestelmän.
 • Kahva. Useimmiten hitsattu tanko-osaan kirjaimella T. Kahva on minimaalinen minimi - 40 cm, optimaalinen noin 50-60 cm.
 • Tip-pora. Tämä on osa, joka on terän alla. Se on ensimmäinen löysäämään maapalloa ja alkuvaiheessa se on vastuussa porauksen keskittämisestä - sitä on helpompi pitää pystysuorassa.
 • Tämä on perusrakenne, ja siihen on monia parannuksia. Mutta ensin puhumme siitä, mitä voit tehdä zeburbur.

  tarvikkeet

  Kuten jo mainittiin, sauva on useimmiten pyöreä tai neliömäinen putki. Halkaisija on 3/4 "- 1,5", profiiliputki voidaan ottaa 20 * 20 mm - 35 * 35 mm.

  Terät voidaan valmistaa seuraavista:

  • teräslevy, jonka paksuus on 4 mm;
  • sahan levy sopivan halkaisijan hiomakoneelle.

  Zemyebur terällä sahanterästä bulgarialaiselle

  Helpompi terän leikkaaminen sahanterästä. Tällöin leikkausreunat ovat valmiina. Terän reunoja voidaan teroittaa edelleen, jotta maaperä leikattiin helpommin.

  Huippuporakone on valmistettu eri materiaaleista - paljon malleja. Tee vain teroitettu sauva. Sitten tarvitaan iso halkaisija. Toinen vaihtoehto on tehdä jotain poraa pois nauhat. Ja vielä - näiden kahden yhdistelmä.

  Vinkki teräsporakoneesta teräksestä

  Peak on yksi kärkivalinnoista

  Yhdistetty kärki hiomakiviä varten

  Ja lopuksi - kynästä. Se on kätevämpää, jos se on valmistettu pyöreästä putkesta. Sen halkaisija voidaan valita palmujen peittoalueella. Tärkein vaatimus on, että sinun pitäisi olla mukava.

  Veitset ja asennusmenetelmä

  Ensinnäkin sinun on päätettävä, onko omalla porallasi irrotettavia tai paikallaan olevia teriä. Jos terät ovat irrotettavissa, hitsauta paksut teräslevyt jossakin varren päässä. Hyllyt tehdään kulmassa - siten, että veitsien tasot eroavat 25-30 asteen kulmassa.

  Kun hyllyt on hitsattu, ne tekevät kaksi tai kolme reikää - kiinnittimiä varten. Sitten samat reiät täytyy tehdä terissä ja asentaa ne halkaisijaltaan pultteihin.

  On mahdollista saada useita leikkuuteräjoukkoja yhdelle sauvalle - eri halkaisijoille tarkoitettuja reikiä varten

  Levyjen on itse leikattava reikiä keskelle niin, että ne sopivat tiukasti sauvaan, mutta tämä toimenpide tarvitaan myös monoliittiseen muunnokseen - hitsatut terät.

  Teräslevy

  Jos terät tulevat teräslevystä, leikkaa kuvio paperista, teräksestä. Poraa reikä keskikohdassa - siihen on kiinnitettävä ja hitsattava sauva. Ympyrä tai neliö - riippuen valitusta sauvasta. Reiän koko on hieman suurempi kuin sauvan mitat.

  Seuraavaksi sinun on päätettävä, miten terät tehdään - kahdesta ympyrän puolikkaasta (kuten yllä olevassa kuvassa) tai avoimen ympyrän muodossa, jolla on offset-reunat - kierros kierroksella (alla olevassa kuvassa).

  Manuaalinen Buroyam yhdellä kierroksella

  On myös tarpeen istuttaa reunat 25-30 °. Tällöin poraustehokkuus on suurin. Jos työskentelet tiheän maaperän (savi, savi, jonka pääosa savi), terät voidaan vähentää kuormituksen aikana. Tämän välttämiseksi lisää pysähtymisiä kulmasta tai paksusta teräsnauhasta.

  Manuaalisen porauksen vahvistaminen kaivojen poraamiseksi tiheässä maaperässä

  Terät taipuvat sen takia, että terästä käytetään kovettumattomana, mutta on lähes mahdotonta löytää se levyssä ja, jos mahdollista, on epätodennäköistä, että se pystyy taipumaan.

  Sahanterästä

  Jos sinulla on vanha sahauslevy sopivalla halkaisijalla, olet löytänyt lähes täydellisen muunnelman. Ne käyttävät karkaistua terästä, ja ne ovat joustavia ja kestäviä. Mutta tällainen levy ei voi taipua, koska se leikataan puoliksi ja nämä puolet kasvatetaan halutulla kulmalla.

  Aja sahautui puoleen

  Tällainen kotitekoinen porakone kaivaukseen osoittaa melko suurta suorituskykyä. Käytetyillä levyillä on hyvin leikattu reuna. Ja porauksen helpottamiseksi poraa myös teroitetaan sivuillaan.

  muutoksia

  Tiheissä maissa on vaikea leikata maata suurilla teriöillä. Tässä tapauksessa useita erikokoisia terät on hitsattu ytimeen. Alla, lähellä huiput, he hitsaavat pienimmät, edellä, vetäytyvät muutaman senttimetrin - suuret. Siinä voi olla kolme tällaista tasoa, enintään neljä. Koko leikkausosan ei pitäisi olla yli 50 cm, muuten on fyysisesti erittäin vaikeata työskennellä.

  Leikkuuterät voidaan sijoittaa useisiin tasoihin

  Jos poraa tarvitaan paksuihin kaivoihin - pilarien, jne. Asennukseen, tämä rakenne on optimaalinen - sillä on suhteellisen pieni paino, sitä on helppo käsitellä. Työskentely on sama - se laskettiin reikiin, joka oli kierretty useita kertoja - vedetty ulos, kaatoi terän väliin jäänyt maali. Mutta jos haluat porata syviä reikiä, vie pieni määrä maata syvyydestä tuskaan. Tällaisissa tapauksissa maaperän keräämistä varten oleva ruutu hitsataan terien päälle.

  Itsekantava pora, jossa maadoitus on sopiva asennettaessa pylväitä ja paaluita

  Ja kaikki tämä - käsintehdyt boers. Kaikki ovat erittäin tehokkaita - on paljon helpompi työskennellä kuin ostetut.

  Auger-pora

  Kiertopora, joka johtuu suuresta kierrosluvusta, luo merkittävää vastustusta, toisin sanoen on paljon vaikeampaa työskennellä niiden kanssa kuin puutarhatyrä. Mutta ruuveja käytetään pääasiassa mekaanisen käyttölaitteen läsnä ollessa - kun poraa tehdään hyvin syvistä syvennyksistä - veteen, lämpöpumpun maanalaisiin koettimiin jne.

  Näyttää siltä, ​​että ruuvipora

  Kotitekoisen poratangon valmistukseen tarvitaan muutamia metallilevyjä. Levyjen määrä on yhtä suuri kuin vuorojen määrä. Levyt leikataan samalla keskelle, niissä leikataan reikä sekä samaa sektoria - niin että voit hitsata ne.

  Sormuksissa merkitty sektori leikattu

  Levyt hitsataan toiselta puolelta, sitten hieman venyttämällä syntyvää huuliharppua, ne hitsata sauman toisella puolella. Äärimmäisissä levyissä on hitsattuja renkaita. Hitsatut levyt asetetaan tangolle, alareuna hitsataan.

  Se näyttää niin iso jousi

  Seuraavaksi tarvitaan vintturi. Ruuvin aihio on kiinteä, vinttikoukku kiinnittyy renkaaseen ja ulottuu haluttuun pituuteen, minkä jälkeen ruuvia ruoanvalmistetaan.

  Porakone TISE

  Tekijän versiossa TISE-pora on terät, joissa on maan vastaanottoasema ja taivuttava leveämpi veitsi, joka muodostaa pidennyksen paalun pohjassa. Mutta tällaisen ammuksen käyttäminen on hankalaa - taivutusveitsi häiritsee voimakkaasti. Siksi joissakin rakenteissa se on irrotettava, mutta yleensä reikää itseään suositellaan porattavan tavallisen puutarhatyönnön avulla ja laajennukseen erillisen taittovälineen tekemiseksi vastaanottimen kanssa. Joten työ on helpompaa ja nopeampaa.

  Pori kädellä TISE-paaluille - yksi vaihtoehdoista

  Leikattu piikki toimii veitsenä, ja vastaanotin on valmistettu sillikannusta. Veitsi on kiinteästi liikuteltavissa, kun se laskeutuu reikään, se vedetään ylös nailonkaapeliin, joka on kiinnitetty päähän. Saapuessaan alas, kaapeli heikkenee, terä alkaa leikata reiän sivut ja muodostaa tarvittavan laajenemisen.

  Alla olevassa kuvassa - kotitekoisen PIX-porauksen toinen versio. Suunnittelu on monimutkaisempaa, mutta myös tehokkaampaa. Metsäterä on valmistettu kevyestä palasista, joka on teroitettu ja hitsattu ruuveilla varustettujen nivelien taitettavaan rakenteeseen.

  Monimutkaisempi muotoilu

  Dredger - vanha propaanipullo. Maanpinnan kokoaminen tapahtuu pohjasta, koska vastaanotin on valmistettu pyöristetyllä pohjalla. Siinä on kaksi reikää, niiden reunat on teroitettu.

  Tämä ammus toimii hyvin paksuilla savilla. Kitkan vähentämiseksi kuitenkin kaivon on jatkuvasti kastettava vedellä.

  piirustukset

  Käsintehty pusero on hyvä, koska sen muotoilu on "teroitettu" omistajan alle. Valmistusprosessissa jokainen tekee omat muutokset, ja sitten monet muokkaavat tuotetta. Mutta ilman peruspiirustuksia on vaikea tehdä. Tämä kaiverrus sisältää useita piirustuksia, joiden mitat ovat eri Boers. Kuten ymmärrät, mitat ovat ehdollisia, niitä voidaan ja niitä pitäisi muuttaa, mukauttamalla tarvittavien kaivojen mittoihin.

  Spade porata

  Jotta istutus ei vakava rakentaminen ei ole järkevää. Tässä tapauksessa voit tehdä puutarhavisaran lapasta. Valitse hyvälaatuinen, hyvä teräksinen lapio, laita merkintä, kuten piirroksessa näkyy. Merkitsemällä on tarpeen leikata kaksi pientä fragmenttia leikkaamaan alaosa keskeltä 30 cm: n syvyyteen (kuvassa).

  Sitten reunat taivutetaan yksi eteenpäin, toinen selkä ja alempaan osaan muodostuneet terälehdet taivutetaan niihin. Tuloksena olevat ompeleet keitetään sisään ja ulos.

  Poraa pehmeät maaperät

  Jos maa on pehmeää, normaali rakenne ei toimi kovin hyvin. Tällaisissa tapauksissa on erikoispora, jossa on pitkänomainen leikkausosa. Se on eräänlainen lasi, jonka sivuilla on aukkoja. Leikkauksissa on leikkuureunat. Ne valmistetaan parhaiten hyvin karkaistusta teräksestä.

  Poraa pehmeät maaperät

  Tämä piirros näyttää mielenkiintoisen kahvan muotoilun - se voidaan järjestellä uudelleen palkin pituuden kasvaessa.

  Peräpiirustukset poranterästä ja puutarhatyrasta

  Molemmat yksiköt toimivat hyvin, mutta puutarha on usein poistettava ja ruuvi on vaikeampi kiertää. Valitse omien mieltymysten mukaan.

  Ruuvin ja puutarhan ruuvimeisseli maanpinnalle eri tiheydellä

  Tarkempi piirustus ruuvipuristimen ulkonemiin