Kuinka tehdä poraa hyvin omalla kädelläsi: parhaat kotitekoiset tuotteet

Kaivon poraamiseksi itsenäisesti veden alla edellyttää yksinkertaista laitetta. Se sisältää irrotettavan putken, jota voidaan lisätä rakenteen syvyyden kasvaessa, kädensijan avulla, jolla pyöriminen suoritetaan, ja poraus - tärkein rakenneosa.

Jos päätät tehdä poraa hyvin omalla kädellä, autamme sinua kokoamalla tässä artikkelissa tarvittavat tiedot kiinnostavasta aiheesta.

Pyörivät käsiporat

Käytettävissä on kahdenlaisia ​​porakoneita, joita käytetään yleisesti kuoppien pyörivän manuaalisen porauksen suorittamiseen:

Molemmilla työkaluilla on sellaiset suunnittelutoiminnot, joiden avulla voit suorittaa poraustyöt ilman lisälaitteiden käyttöä.

Spiraalipora on ytimessä hyvin suuri porata. Se leikkautuu maahan teräväkärkisellä leikkuuterällä, jonka reunaa teroitetaan kartion muodossa.

Työkalun leikkauspinnan yläpuolella on palkki. Tämän spiraalin suurin halkaisija määrittelee tällaisen tärkeän parametrin kuin tulevan hyvin.

Kiertoprosessissa leikkaava reuna kaivaa maahan ja leikkaa sen, minkä jälkeen se liikkuu kierrekaistaleiden ympäri ja työnnetään ulos niiden avulla.

Niinpä poraus suuntaan luo lisäpontta. Kaivon porauksen aikana kaivosta uutettu maaperä kerääntyy ruuvin kierrosten väliin. Kiertopora on irrotettava säännöllisesti pinnalle puhdistusta varten.

Pyöreän porauksen tekemiseksi voit käyttää lieriömäistä sauvaa, johon teräsnauhasta valmistettu leikkaussviira on hitsattu alareunassa. Suorittamaan maanpäälliset työkalut tällaisella työkalulla voi jopa murentua ja kiinteää maaperää.

Porauslautojen rakenne sisältää metallitankoa, jonka pää on varustettu tietyn halkaisijan omaavalla sylinterillä. Tällä sylinterillä on sen alaosassa pitkittäinen tai kierteinen muoto. Maaperän talteenottomenetelmä toimi porauslautan nimen perustaksi.

Metallikaulusakselin suhteen lusikka siirtyy sivulle noin 10-15 mm. Tämän työkalun ansiosta tämä työkalu porataan reikään, jonka halkaisija on suurempi kuin lusikan. Halkaisijan lisääminen on välttämätöntä asennettaessa kotelon valmistukseen, jonka halkaisija on suurempi kuin poran halkaisija.

Kun poraus tehdään lusikan avulla, kotelon asennus on suoritettava samanaikaisesti. Käytä tätä työkalua tehokkaimmin muovisissa maissa - hiekkapohja ja siipi.

Vaihtoehto # 1. Spiraaliporaa omilla käsillä

Poraaminen kotona, jonka ytimessä kierre on hitsattu, ei ole helppo tehtävä. Mutta se on helpompaa kaikille, joilla on taito työskennellä hitsauskoneella, hiomakoneella ja muilla työkaluilla mallin rakentamiseksi.

Kaikki, mitä tarvitsemme, valmistaudu etukäteen:

 • hitsaus kone;
 • myllyt;
 • mittanauha tai muu mittauslaite;
 • teräspalkki, jonka pituus me tarvitsemme;
 • teräslevy.

Teemme kaikki työn vaiheet kunnossa. Ensin sinun on leikattava teräslevy kahteen samanlaiseen puolipyöriin. Nyt molempien osien on oltava teroitettuja. Tämä osa työstä olisi hyvä niille, jotka voivat teroittaa työkaluja, koska se riippuu teroituksen laadusta, kuinka helposti työkalu pääsee maahan. Joten, ja yleinen työnopeus.

Teoreettisesti kierrepora voidaan tehdä käyttämällä teräspiraalia tähän tarkoitukseen. Voit tehdä tämän ottamalla työkaluteräksen nauhan, lämmittämällä sen ja kierrä se sitten kierteeseen halkaisijaltaan vastaavan askelman kohdalla.

Sen jälkeen nauha tulisi kovettaa ja lopuksi hitsata tankoon. Mutta tehtaalla ei tehdä tällaista työtä laadullisesti melkein mahdottomaksi.

Vaihtoehto # 2. Homemade bur lusikka

Jos alueesi maaperä on vastustuskykyinen rikkoutumiseen, on parempi käyttää poran lusikka kuopan poraamiseksi. Hän on, kuten jo mainittiin, sylinterin muoto, jossa sivusuunnassa on pitkittäissuuntainen rako ja pohjaan kierteittäinen lusikka.

Tällaisen sylinterin pituus ei tavallisesti ole yli 70 cm, ja työkalun halkaisija voi olla erilainen: se riippuu kuopan parametreistä, joita halutaan saada aikaan seurauksena.

Maaperän, jonka porakone on ulotettava pintaan, on tunkeuduttava sylinteriin ontelon läpi ja pidettävä sisäpuolelta tarttumisen ja puristuksen vuoksi.

Ennen kuin teet aukkoa sylinterissä, sinun on arvioitava maaperän laatu alueellasi: sitä suurempi sen juoksevuus, sitä kapeampi paikka on lusikalla.

Voit tehdä tampereita kahdella tavalla:

 • ota teräslevyä ja kierrä se tiettyyn halkaisijaan antaen aihion sylinterimäisen muodon;
 • käytä putkiosaa, joka jo alunperin tarvitsee muotoa.

Työn suorittamiseksi tarvitsemme:

 • ontto teräs-sylinteri;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • teräsnauha tai tanko;
 • poranterä metallille.

Käyttämällä viimeisteltyä teräsputkea työhön on tietysti paljon helpompaa. Poran valmistukseen tarvitaan pieni kappale. Jäljelle jää vain leikkauksia, taivuta niitä ja terävöitä reunoja. Putken sijaan voit käyttää jätesylinteriä.

Sylinterin pohjassa olevan hiomakoneen avulla leikkaa paikka. Borax-prosessin helpottamiseksi maahan pääsemiseksi on tavallista metalliporaa hitsata palkkiin tiukasti sen akselin suuntaisesti.

Teräslevymenetelmä on työvoimavaltainen. Teräsbetoni on hitsattava saumaa pitkin, ja leikkuureuna on teroitettava, jotta maaperään pääsee helpommin. Kiinnitä ja poraa tarvetta kiinnittää se sylinterin pohjaan.

Jos ei ole sopivaa metalliporaa, voit vaihtaa sen kapealla teräslevyllä, joka on aikaisemmin teroitettu molemmille puolille. Samanaikaisesti poraustehokkuutta ei menetetä. Tällaisen levyn pituus on noin 15 cm.

Sylinterimäisen valmiin lusikan on edelleen hitsattava metallinen sauva, joka siirretään sivulle 10-15 mm työkalun akselin viivalta.

Porauksen aikana tämä muutos mahdollistaa suuremman halkaisijan kaivon. Tämä johtuu siitä, että kuusikennon pituussuuntainen leikkausreuna kuivaa maata akselin sivupinnoilta.

Koska ammuksen läpimitta on pienempi kuin kotelon halkaisija, tällaista poraa voidaan helposti käyttää rakennettuun koteloon, mikä helpottaa huomattavasti asennusta. Putket itse estävät kaivon romahtamisesta.

Kuormitukset porakoneen työn aikana ovat erittäin suuret, joten sen valmistuksessa on käytettävä hyväkuntoista työkaluterästä. Lujittavien elementtien tulisi parhaiten käydä läpi lämpökäsittely ja karkaisuprosessit.

Kiertävän poran työntäminen kunnolliseksi

Ei riitä, että osaat poraa itseäsi hyvin. On välttämätöntä, että valmisporaa voidaan käyttää työn suorittamiseen. Tätä varten on tarpeen antaa kahva tai kahva sekä irrotettava porausputki.

Mukava pito

Kahva - tärkeä rakenneosa. Poraa on tarpeen kääntää. Kahvan muotoilu ei ole myöskään niin yksinkertainen kuin se tuntuu.

Voidaan ajatella, että yhtä henkilöä hoidetaan, mutta joskus useammat ihmiset voivat osallistua poraustoimiin. Prosessin monimutkaisuus riippuu maaperän laadusta ja tulevaisuuden syvyydestä.

Kahva on valmistettu metallista, jolla on kunnollinen turvamarginaali. Loppujen lopuksi tämän porauksen osan on kestettävä huomattavia kuormituksia, ei joustavien eikä vaimentaa sovellettuja ponnisteluja. Hitsausta käytetään kahvan ja jakoputken yläreunan liittämiseen.

Irrotettava porausputki

Pora - monikäyttötyökalu. Sen avulla voit rakentaa vain hyvin, mutta esimerkiksi kaivaa napa. Jos käytät sitä puutarhityöhön, on aivan mahdollista tehdä ilman poraputkea. Yksi ja puoli metriä oleva pohja riittää kaivaamaan matalan kuopan.

Mutta tarvitsemme poraa, jotta voisimme porata sen tarpeeksi syvälle. Mitä tehdä tässä tapauksessa? Ei ole järkevää jättää barbell-yksikköä ja vain pidentää sitä, ei.

Tangon pituus ja metallin kyky vastustaa kiertymistä ovat kääntäen verrannolliset. On mahdotonta työskennellä pitkällä yhden poikkipalkin kanssa.

Vain yksi uloskäynti: sinun täytyy tehdä tällainen porausputki, joka koostuu irrotettavista osista. Yhden osan pituus, irrotettava sauva, tulisi olla 1 metri tai hieman enemmän. On tarpeen rakentaa tällaisia ​​osia niin, että näin saavutetaan kaivon suunniteltu syvyys.

Poraukseen kiinnitettyjen tangojen sarakkeen pituuden kasvattaminen tuotetaan vähitellen, kun porakone etenee syvälle.

On olemassa useita vaihtoehtoja tangojen yhdistämiseksi pitkiin poratankoihin, tämä on:

 • Kierretty kytkin. Tällaisen liitännän luomiseksi leikataan lankaa jokaisen osan sisällä, joka vastaa liitäntäelementin mittoja. Kiertokytkin valmistetaan halutulla pituudella. Meidän on kuitenkin jätettävä mahdollisuus sulkea pois spontaani ruuvaus. Näihin tarkoituksiin käytetään tappi. Tämä menetelmä on yksinkertainen ja luotettava.
 • Mutteri ja pultti. Se on hitsattu tankoihin, joiden halkaisija on pieni. Tämä on melko yksinkertainen mutta ei luotettava vaihtoehto. On välttämätöntä hitsata ohutseinämäinen putki, jolle tällainen liitäntä ei todennäköisesti ole vahva. Lisäksi saumojen tällaisen kierteisen liitoksen kiinnittämiseksi on tehtävä lisäponnisteluja.
 • Hitsatut liittimet. Leikkaa putkesta, jonka halkaisija on suurempi kuin tangon halkaisija. Kiinnitä sitten holkki tiiviisti putken päähän toisesta päästä. Sylinterin toisella puolella vapaasti lisää seuraava kohta. Nyt sinun on korjattava osat, jotta ne eivät pyöri. Tätä varten voit kiinnittää pultin putken yli ja kiinnittää sen mutterilla toisella puolella.

Omien porausten valmistamiseksi syviin kaivoihin yhdistävät useita tangkoja. Ja on parempi, jos niiden yhteys on äärimmäisen yksinkertainen. Porauksen aikana työkalu nousee pintaan niin, että se vapautuu maasta.

Jokainen porakoneen nousu liitetään sen jakautumiseen sen osiin ja jokainen myöhempi laskeutuminen uudella kokoonpanolla ja kerrostumisella.

Porauksen lisäksi muita työkaluja käytetään hyvin manuaalisesti, mikä mainitaan tässä artikkelissa hyvin. Esimerkiksi jos kaivo on valmis ja työkalu ei ole helppo vetää maahan, voit käyttää vivun periaatteeseen sopivaa nostomekanismia.

Kun porausmenetelmä viivästyy ja poraajat itse menettävät voimansa, niitä autetaan suuresti työkaluilla, jotka auttavat pyörittämään poraa kaivon sisään ja ruuvaamaan sen syvyydessä.

Iskunvaimentimet

Poraa kaivoa alueella paitsi pyörittämällä poraa myös iskunvaimennusmenetelmällä. Tämäntyyppistä työtä varten tarvitaan erityinen asennus, joka voidaan tehdä myös erikseen romumateriaaleista.

Tällaisten laitteiden avulla kaikki työ voidaan tehdä ilman auttajia lainkaan, joten harkitsemme iskuporauksen valmistusprosessia.

Jotta ymmärtäisimme, mitä ja miten aiomme tehdä, katsotaan iskuja kaapelien teosten ydin.

Suuri korkeus, ammuttu putki kutsutaan scorkel purkautuu paikkaan tuleva kuoppaan, joka on suunniteltu kanssa lapio tai auger. Kaapelin silmä on hitsattu yläosaan boraaksiin. Yläosan reikä leikataan poratun kiven poistamiseksi.

Poraa hyvin: siitä, miten ja miten omat kädet ovat luotettava työkalu

Niillä alueilla, joita käytetään vain kasvispuutarhassa ja kauden kesälomakohteissa, on vaikea valmistaa kallista syvän vedenottoa. Asiakirjojen ja työn valmistelu edellyttää merkittäviä investointeja. Siksi kesän asukkaat käyttävät perinteisiä tapoja tarjota alueelle vettä kasteluun - he rakentavat kaivoja ja tukkivat pintakuopat. Laitteiden matalaveden saantipisteiden ei tarvitse saada lupaa, laadittava tekninen suunnitelma, ja kaivon asennus ja poraus voidaan suunnitella ja koota käsin käyttäen valmiita piirustuksia.

h2 h3 sisältö]

Oikean alareunan menetelmän valitsemiseksi ja työkalun valmistelemiseksi tarvitaan vähintään alustavat tiedot:

 1. Ylempi maakerrosten koostumus - kivikaarilla on parempi käyttää valmiita tehtaan laitteita ja antaa työn päällikölle.
 2. Ensimmäisten pohjavesien läsnäolo ja syvyys - maaperä voidaan porata itse tehdyllä ruuvilla 20-25 m syvyyteen.

Poraustyypit itsensä poraamiseen matalissa kaivoissa dachassa

Porausmenetelmän valinta riippuu maaperän kosteudesta, sen virtaavuudesta ja kovuudesta. Tiheissä kerroksissa, jotka eivät ole ylikyllästyneet superpipeen kanssa, on helpompi tehdä pohja-aukon pyörivä auger -menetelmä. Porakärkynä käytetään kierrelaipaa tai lusikkausta - metallisia tangkoja, joissa on spiraali tai porrastettu reikä leikkauselementti. Lusikka on lisäksi varustettu säiliöllä pitämään savi työkalun sisällä ja estävät sen irtoamisen runko-osassa.

Käsin valmistettua klassista kierreporausta käytetään myös itse tehdyissä sähkö- tai bentsoforaaleissa kaivoihin. Työkalu on kytketty sähkömoottoriin (ruuvimeisseli, pora, vasarapora) tai moottorisahan runko. Tällaisen laitteen käyttäminen on paljon helpompaa ja nopeampaa kuin manuaalisesti.

Kun sinun on työskenneltävä hiekka- tai savi-hiekkapohjaisissa kerroksissa, viskoosi maaperä, jossa on runsaasti vettä, löyhä murskakivi - on parempi käyttää iskunvaimennusmenetelmää. 20 m: n kulkua varten käytetään vipuja, jotka syvemmälle kallistumaan syvemmälle. Savi säilyy säiliössä ja nousee pintaan. Kädet voivat tehdä minkä tahansa iskunvaimennuksen pohjareikien porausmenetelmistä:

Kuivausrummun poraus: materiaalit ja ohjeet

Voit tehdä kahden tyyppiset kierreporakoneet kaivojen pyörivälle poraukselle: kierteellä leikattavalla elementillä, jossa on puolipallomainen terä. Työlle tarvitaan:

 1. Metallinen tanko tai tukeva putki - pohja, suuremman halkaisijan ontto putki - lusikan varren säiliöön.
 2. Kiinnikkeet tangot, metallinen kahva - vahvistus, sauva, jopa 40-50 cm pitkä.
 3. Levy, jos suunniteltu kierre veitsi.
 4. Teräksiset pyörät hammasten sähkösahalla.
 1. Hitsauskone.

Spiraali yksinkertainen ja kaksivaiheinen poraus: piirustukset

Kuinka tehdä klassinen porata kierre nauha veitsi hiekka reikä? On vaikea tehdä tällaista työkalua omilla käsillä ilman erityisiä metallintyöstökoneita. Vaikeus on metalliliuskan esikarkaisussa ja taivutuksessa. On valittava teräs, jonka paksuus on 1,5-2 mm. Seuraavaksi kuuma nauha on taivutettu koneeseen, jolloin nauha on spiraalin muoto.

Vain sen jälkeen, kun nauha on hitsattu pohjaan. Yhteyden aikana symmetriaa tarkkaillaan: kääntymät on sijoitettava tiukasti samansuuntaisesti toisiinsa ja tietyllä kulmalla vaakasuoraan viivaan. Nauhan reuna on teroitettu, pinta on maalattu.

Kotitehtaan olosuhteissa on paljon helpompaa tehdä samanlainen toiminnallisuus, mutta helpompi koota porakone eri halkaisijoille varustetuista kuopioista pyöröveillä kierteen sijaan.

Yksinkertaisimmasta suunnittelusta johtuen voit parantaa työkalua ja tehdä poraa, joka sopii erilaisten läpimittojen poraamiseen.

Valmistuksessa otetaan 3 samanpaksuisen levyn eri halkaisijaltaan. Leikkaa kukin 2 puolikasta, terävöittää yksi reuna (pohja). Kaikissa osissa reikää porataan liitettäessä terälehtiä.

Pienempi halkaisijan ympyrä on hitsattu pohjaan siten, että kahden puoliskon reunat muodostavat 30 asteen kulman. Isommat terät on kiinnitetty yläosaan muttereilla ja pultteilla.

Palkki on muodostettu kierteillä tai se on hitsattu holkin yläreunaan viimeistellyn kierteen kanssa: tässä tapauksessa sinun ei tarvitse asentaa suojaa purkamisen aikana käytön aikana.

Lusikka: poraa löysiä töitä varten

Kun laitat lähteen kuivaan maahan, vaaditaan ammuskelpoinen työkalu, joka pitää kaivetun maaperän sisällä. Tällainen poran lusikka, kuten piirustuksessa, hiekkakaivojen poraukseen voidaan tehdä myös paksuseinämäisen kaasu- tai vesiputken käsillä.

Leikkaa putkiosa levyllä yläreunaa pitkin ja anna reiän keskelle tankoa. Vanha suuri halkaisijainen porakruunu on hitsattu tankoon. Ydin hitsataan putken keskelle. Putken toisella puolella on suorakulmainen ikkuna maaperän louhintaan. Alareuna leikataan terälehtinä, taivuttamalla reunat ulospäin sivupalkin suuremmalle halkaisijalle ja maaperän talteenottoon. Pohjan reuna kiristyy.

Vanha metallisäiliö voidaan myös sovittaa varastopaikaksi maanalaiseen maaperään lusikanpaikassa. Tällainen pora, joka oli koottu omiin käsiinsä, oli suuria läpimittaisia ​​kaivoja.

Porausten tuotanto lyömäsoittimille

Iskulaitteessa käytetään kahta perustyökalua: kaavinta ja lasia. Työkalut on valmistettu kestävästä teräksestä tai valuraudasta - tangon vaikutuksesta johtuen ammuksen lujuutta ja kestävyyttä koskevia vaatimuksia lisätään.

Rakenteellinen ero tavallisen teleskoopin ja lasin välillä - venttiilijärjestelmän läsnä ollessa ja työkalun pituuden mukaan. Molemmat poraustyypit pienille kaivoille voidaan suunnitella ja koota käsin.

Tappaja ja lasi: yksinkertaiset työkalut tekevät itseäsi

Lasipora on valmistettu kahdesta tyypistä: suora ja kartiomainen, laajennettuna alaspäin. Poraa laajennettavalla porauksella tarvitaan porauksen aikana halkaisijan nostamiseksi. Koska runko käyttää tarvittavan halkaisijan putkea, jonka seinämän paksuus on 2 mm. Ylempi reuna hiljenee ja hitsataan liitäntäelementtiin, joka toimii kiinnittimena sauvaan. Alareuna on jäykkä tai useat hampaat muodostuvat. Terävöitä sisäänpäin. Seinälle leikataan yksi tai useampi kapea soikea reikää savimaata varten.

Liekki on työkalu, joka koostuu leikkauskupista, saranoidusta tai palloventtiilistä, säiliön rungosta ja kiinnikkeistä. Putken pituus valmistukseen on korkeintaan 2 m. Rakenteen paino on tärkeää ottaa huomioon: ammuksen painon pitäisi riittää tapaan saviin omalla painollaan, mutta sinun ei pidä tehdä liian raskaasti työkalua, koska sinun on nostettava sitä uudelleen kiven täyttämiseksi.

Alareunassa on irrotettava lasi, jonka päälle on asennettu venttiili. Valitse malli, johon on tarvittavat työkalut. Pyörtinen ummetus on tehty raskasta metallipallosta, joka koskettaa kartiomaista kartiota.

Tasainen venttiili on tehty saranan kiinnittimestä ja levy, joka on yhtä suuri kuin putken sisähalkaisija. Joskus muodostavat kaksoisleuan ummetus.

Venttiilijärjestelmän tehtävänä on pitää savi porakoneesta laitteen sisällä.

Neula: terävä ruuvipyörä ja yksi putken kotelo

Taloudellinen tapa järjestää vesihuolto on tehdä bur-neula hiekkainen Abyssinian hyvin. Työkalu - sekä poraus että kotelo. Työn päätyttyä laite pysyy piipun sisällä kotelona.

Paksuseinäinen putki on varustettu suodattimella ja terävällä kärjellä. Yläreunaa pitkin lankoja leikataan liittymään seuraavaan kotelo-elementtiin. Vahvan teräksen kärki hitsataan pohjaan. Iskun kärjen muoto voi olla erilainen: sileä kartio, polyhedron, joka suippaa alaspäin. Asiantuntijat neuvovat valitsemaan valmiit vyöt karkaistusta teräksestä - tällainen pora on melko terävä, se ei murtaudu kovaan maahan.

Muodosta suodatin. Putken alapäähän, jonka pituus on korkeintaan 1 m, lähtee 30 cm: n etäisyydestä kärjessä olevasta liitoksesta, aloita 4-5 mm: n reiät porata. Porata pidetään kulmassa seinään: optimaalinen kaltevuus on 45 o. Rivin reikien välinen etäisyys - 3-5 cm, riviväli - enintään 5 cm.

Teräksestä tai polyetyleenistä valmistettu hienojakoinen verkko kierretään rei'illä olevan putken osan päälle. Kiinnitä suodatin teräslangalla, juottamalla käämit pohjaan tai kiinnittämällä letkunkiristimillä.

Kun kulkee 1,5 m: n syvyyteen, seuraava kotelo ruuvatetaan putken yläosaan ja maa jatkuu vaaditulle syvyydelle.

Video: yhdistelmäpora putkien jäämien kaivoille

Murskaiden puutarhakaivojen porauksen muotoa voidaan muuttaa. Videossa - miten yhdistelmäpora kuopalle ja puutarhalle toimii omilla käsilläsi 45 minuutissa.

Kotitekoinen ammus voi olla hyödyllinen ei vain kaivojen järjestämiseksi: jos käytät halkaisijaltaan suurempia levyjä ja putkia, saat työkalun puiden istutusten muodostamiseen, sarakkeiden ja paalujen asentamiseen. Syvän kuopan pohjalle, jonka vesi voidaan käyttää paitsi teknisinä myös juomavedenä, on parempi käyttää työkaluja eikä porata ilman asiantuntijoiden apua. Huonolaatuinen työkalu voi hajota ja juuttua tynnyriin, eikä sitä voida poistaa pinnalle - kaikki työ on uudistettava.

Mikä on paras poraa hyvin valita ja miten tehdä se itse?

Kun rakennat yksityistä asuntoa tai mukavaa mukavaa mökkiä, on otettava huomioon vesihuolto- ja viemäröintijärjestelmä. Järjestelmän pääkomponentti on puhtaan veden lähde. Jos vesihuoltoa ei toimiteta rakennukseen, poraus on tehtävä omalla alueella. Tämä toimenpide voidaan suorittaa itsenäisesti poran läsnä ollessa.

Työkalu poraa maaperään siistiksi, jopa vaaditun koon rei'istä. Tällaista työtä ei ole mahdollista suorittaa tavallisella lapiolla. Työkalun valinta on otettava erittäin vakavasti. Tässä on syytä ottaa huomioon maaperän ominaispiirteet, pohjavesien arvioitu syvyys ja muut kohdat.

Erityisominaisuudet

Pora on suunniteltu kaivamaan pystysuoria reikiä, joilla on suuri halkaisijan syvyys. Tässä tapauksessa henkilön ponnistelut vähennetään minimiin. Kaivon alkua maaperän pintakerrokselle kutsutaan suuksi, jolloin kaivon seinät koko pituudelta muodostavat varren, kaivon päätä kutsutaan pohjaksi.

Porauksen pääkomponentit ovat:

 • alempi tukiputki;
 • kärki;
 • leikkuri tai viilto-osa;
 • kahva,
 • poraussuuttimet;
 • (ruuvin osa porakoneesta).

Kuinka tehdä kotitekoinen porata hyvin?

Puutarhan tonttien poraaminen veden alla liittyy korkeita materiaalikustannuksia. Porakoneet ovat kalliita. Lisäksi on tarpeen varmistaa erityislaitteiden pääsy työmaalle, ja tämä liittyy usein nykyisen maiseman tuhoamiseen, mikä on erittäin epätoivottavaa omistajalle.

Kaivojen porakone voidaan koota käsin, jos noudatat tarkasti ohjeita.

Kuitenkin pehmeät maaperät, joiden syvyys on 20 m, voidaan tehdä itsenäisesti. Henkilökohtaisesti tehdyt laitteet vähentävät työn kustannuksia minimiin. Keskeinen työkalu on kotitekoinen porakone kuopalle. Porausmenetelmistä riippuen käytetään erilaisia ​​porakoneita.

Ruuviporaus

Järjestelmän kokoonpano itsestään valmistettu pora.

Tehdasversiossa ruuvipihde on teroitettu ja kaareva nauha, joka on hitsattu putkeen. Se on valmistettu suuritehoisista työkaluteräksistä. Kotona voit tehdä yksinkertaisemman version työkalusta. Oman kätensä avulla poraa on helppo valmistaa hitsaus- ja putkityökaluilla.

Perusta on pyöreän poikkileikkauksen tai paksuseinämäisen putken metalliprofiili. Kärki on hitsattu sen päähän, joka toimii ohjauksena porauksessa. Kärki voi olla valmistettu teräsnauhasta. Tätä varten se kuumennetaan ja taivutetaan spiraaliksi. Alempi pää on kartoitettu. Luotettavaksi kiinnittämiseksi putkeen tehdään siihen rako, johon kärjen yläreuna työnnetään, minkä jälkeen rakenne tiivistetään tiukasti.

Ruuvaa porauspiirustus.

Seuraava askel on veitsien asennus. Poran leikkuuterät ovat puoliympyrän muotoisia. Ne on valmistettu terästä, jonka paksuus on vähintään 3 mm. Hyvä ratkaisu olisi käyttää pyöreän sauman ympyrän puolikkaita, joiden halkaisija on 100-150 mm. Piireissä käytetty teräs on erittäin kestävä ja hampaat auttavat leikkaamaan paitsi maaperää myös kasvien juuria. Terät hitsataan 20 cm: n etäisyydellä poran kohdasta 15-20 asteen kulmassa vaakatasoon nähden. Niinpä niiden välinen kulma on 30-40 astetta. Vaihtoehtoisesti kaksi tai useampia terien riviä voidaan asentaa porausreikään. Useimmiten halkaisijaltaan pienemmät terät asennetaan pääveitsien alle. Näin voit kaatua maahan vähitellen, mikä tekee vähemmän työtä.

Kahva-kolovorot poraa helpottamaan. Riittävät hitsatut kannattimet putkeen. Kahva on kiinnitettävä poraukseen irrotettavalla liitännällä. Kun maaperä syvenee maaperään, porausnauhaa lisätään lisää tangoilla. Yhden tangon pituus manuaalisessa porauksessa on noin 1,5 m. Useimmin kierretyt liitokset käytetään tangojen telakoittamiseen poran ja keskenään. Joissakin tapauksissa käytetään sorkkataipaleita ja puristimia. Liitosten on oltava luotettavia, mutta niitä on helppo ymmärtää, koska pilarin nostoa ja purkamista on tarpeen poistaa maaperän poistamiseksi 0,5 metrin syvyydeltä.

Porakärkityyppinen manuaalinen porauslaite kestää hyvin hiekkaa, savea ja hienoa soraa.

Kelaporaustuotanto

Poraus lusikka (lusikka) - metallisylinteri kierteellä tai pitkittäisellä leikkauksella.

Bo-lusikka - toinen vaihtoehto pyörivälle poraukselle, joka on helppo tehdä itse. Sitä käytetään kaivojen poraamiseen vakaissa pehmeissä hiekka- ja savimaissa. Tämä työkalu on sylinterimäinen ja siinä on ala- ja sivuleikkausreunat. Leikkausmassa tulee sylinterin syvennykseen, jonka jälkeen pylväs kohoaa pintaan ja lusikka puhdistetaan.

Porauksen valmistukseen tarvitaan noin 70 cm: n pituinen teräsputki. Putken leveys määrittää kaivon halkaisijan. Aukon alaosassa on leveys 6-8 mm. Useampien muovisten maalien louhintaan rako on laajempi, rakeisempia - jo. Alaosa on taivutettu kauhan muotoon, leikkaavien reunojen ollessa pyörimissuunnassa, teroitettuina. Porauksen suorittamiseen on useita vaihtoehtoja. Joskus portaiden välissä on halkaisijaltaan 18-36 mm porakruunu, joka on hitsattu lusikan runkoon.

Epäpätevyyden omaavat lusikat - kauhan akselin siirtyminen suhteessa pyörimisakseliin 10-15 mm - on yleistynyt. Tämän rakenteen avulla voit porata kuoppaa, jonka halkaisija on suurempi kuin lusikan halkaisija.

Porauksen akseli on sama kuin pyörintäakseli. Tämä on kätevää, kun kaivon seinämien vaara on vaarassa. Tässä tapauksessa kotelo suoritetaan samanaikaisesti porauksen kanssa, ja porauksen halkaisija on pienempi kuin kotelon halkaisija ja pystyy kulkemaan sen läpi.

Kierrepään putki on hitsattu lusikan yläreunaan porauksen liittämiseksi kahvaan tai poratankoon. Porausjousen kerääntyminen tehdään samanlaiseksi kuin poranporaus.

Pussilasi ja zhelonka

Scheme zhelonka palloventtiilillä.

Porausmekanismia pidetään hyvin hidasta ja vaivalloista, mutta samalla tehokkaimpia irrallisina ja pehmeinä maaperäinä. Se vaatii vähimmäisvarusteita, ja päätehtävä on ajolasi.

Lasi on raskasmetallisylinteri, joka purkautuu tai ajetaan kaivoon. Rotu tulee sylinterin syvennykseen ja pidetään siellä kitkavoiman vaikutuksesta. Lasin täyttyessä se nousee pintaan ja puhdistetaan. Ei ole vaikeata tehdä omalla kädellä 0,7 - 3 m pitkä putki, leikkaamalla siihen pitkittäisreikä lietteen tyhjentämiseen. Palkki on hitsattu lasin yläosaan.

Porauslasiin poraamisen esteenä on se, että kitkaa, joka on liian löysä tai täynnä vettä, ei ole siinä kitkavoiman takia. Tällaisten maaperien louhinta käyttäen zhelonkoy-instrumenttia. Tynnyrin tavallisesta lasista on erilainen siinä, että siinä on venttiili, joka avaa putken uppoutuen kalliolle ja sulkee sen, kun se nostetaan pintaan.

Hyväksytyin muotoilu kotitekoiseen pienihalkaisijaiseen pieneen ikeeseen on versio, jossa on palloventtiili. Tämä muotoilu on yksinkertainen ja luotettava, koska se ei sisällä nivelöityjä liitoksia. Metallipallo halutun halkaisijan (noin 40 mm) venttiilin sulkemiseksi voidaan tehdä jyrsinkoneella ja niille, joilla ei ole tällaista mahdollisuutta, käsityötapa tekee. Halutun koon kumipallo valitaan ja leikataan puoliksi. Nämä puolikkaat toimivat lomakkeena, jossa epoksi-liimalla täytetty laakeri tai pallot kaadetaan. Jähmettymisen jälkeen puolipallot liimataan samaan epoksi liima-aineeseen. Jotta pallo ei menisi pitkälle ylöspäin upotettaessa, rajoitin hitsataan putken sisäpuolelle.

Kotitekoinen porata hyvin omalla kädellään

Kuinka tehdä poraa hyvin kotona

Itsenäisen vesijohtoverkon varustamiseksi puutarhakiinteistöön ei ole ollenkaan tarpeen rakentaa kallista artesia-kaivoa, jonka hinta saattaa olla ristiriidassa vesihuollon tarpeiden kanssa. Olisi järkevämpää tehdä hiekasta matala, jossa resurssit riittävät toimittamaan vettä kausiluonteiseen dachaan.

Jos pohjavesi sijaitsee matalalla syvyydellä ja maaperän koostumus ei sisällä kiviä ja koostuu pääasiassa hiekka- ja savikerroksista, tällainen kaivo voidaan tehdä itsenäisesti käyttäen yksinkertaisia ​​porauslaitteita.

Spiral (auger) porata.

Manuaalinen poraus

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten poraa porakoneen poraukseen jopa 20 metrin syvyyteen ilman erityisiä raskaita laitteita.

Lukijalle tarjotaan ohjeita kolmen tyyppisten itsetuhoisten laitteiden valmistamiseksi, jotka käsittävät kaivojen manuaalista porausta, jotka ovat yleisimpiä puutarhatilojen omistajien keskuudessa.

Tämän kuvauksen lisäksi tässä artikkelissa on porauspiirustuksia omalla kädellä olevasta kuopasta, jonka mukaan, jos sinulla on kokemusta metalliteollisuudesta, voit tehdä itsestään yksinkertaisen poraustyökalun.

Manuaalisten tuotantohyötyjen yleinen periaate.

Kaapeliporaus

Tällainen poraus on kätevä, koska se ei vaadi erikoislaitteiden valmistusta, ja porauslaite voidaan koota romumateriaaleista. Lisäksi se mahdollistaa kaiken työn tekemisen ilman apua.

Tämän tyyppisen porauksen ydin on seuraava:

 1. Raskas putki, jossa on terävä pää, pudotetaan kaivoon suuresta korkeudesta.
 2. Painonsa vaikutuksen alaisena, kun putken seinämä putoaa kaivon pohjalle, putken seinämä leikkaa kasvojen runkoon ja osa maaperästä tulee putkeen.
 3. Tämän jälkeen putki nostetaan jälleen tiettyyn korkeuteen ja laskeutuu äkisti.
 4. Vähitellen syvennys syvenee ja kasvojen pohja kerääntyy iskuputkeen.
 5. Useiden puhallusten jälkeen putki poistetaan pinnalle manuaalisella tai sähköisellä vintillä sen puhdistamiseksi.
 6. Kun nostopää on nostettu, se vedetään sivulle ja puhdistetaan porauskivestä useilla raskas vasaralla, ja sitten koko prosessi alkaa uudestaan.

Impact drill

Näin poraus jatkuu, kunnes vaadittu syvennys saavutetaan.

Seuraavaksi kuvataan, miten tehdään porauskaivojen poraus käyttäen lyömäkaapelimenetelmää sekä miten yksinkertaisin porauslaite voidaan tehdä:

 1. Asenna jalusta, jonka korkeus on 2-3 metriä mahdollisen porauspaikan yläpuolella.
 2. Yläosassa sinun on kiinnitettävä köyden yksikkö ja kiinnitettävä käsikäyttöinen tai sähköinen vinssi yhteen tai kahteen tukeen.
 3. Impact drill on paksu seinämäinen putki, jonka läpimitan on vastattava tulevaisuuden reiän läpimittaa.
 4. Putken yläpäähän kohtisuoraan sen pituusakseliin nähden on välttämätöntä hitsata paksun metallisen nauhan reiällä, jonka läpimitan on vastattava nostoköyden paksuutta. Reikä tulee sijoittaa pitkin putken keskiviivaa.
 5. Putken alapäässä on tehtävä rengasmainen vai hammashihnous. Jos mahdollista, teroituksen jälkeen on toivottavaa käämittää pää muhveliuunissa.
 6. Maalin puhdistuksen helpottamiseksi putken yläosassa voit tehdä aukon tai porata muutamia säteittäisiä reikiä.

Kuva näyttää iskuja kaapelin harjoitukset.

Vihje! Jos vintturin teho nopeuttaa työtä, voit lisätä iskuporan painoa asentamalla ylimääräiset irrotettavat metallipainot sen yläosaan.

Pyörivä poraus

Tämäntyyppiselle työlle on tunnusomaista se, että työkalu leikkautuu maahan ja poistaa jäännöskiven pyörimisvoimien vaikutuksesta. Tätä työtä varten pääsääntöisesti on kaksi henkilöä, jotka sijaitsevat poranterän molemmilla puolilla ja pyörivät sitä pitkin romua tai teräsputkea.

Niinpä hiekalla on matalaa vettä hyvin lyhyessä ajassa ilman lisälaitteita. Tähän tarvitaan vain halkaisijaltaan käsin pidettävä poranterä, työkalun pituuden rakentamiseen käytettävä kaari, kaksi putkea riittävän pitkäksi ajaksi ja useita vapaapäiviä.

Kotitekoinen ruuvipora.

Spiraalipora

Kevyiden kuoppaisten kaivojen poraamiseksi ei-kiviä maata käytetään useimmin kahta erilaista työkalua: kierre- ja lusikka-pora.

Työskentelyasennossa oleva spiraali (sitä kutsutaan myös ruuvipuristimeksi) on paksuseinämäisen putken pystysuora sauva, jonka pohjalla on asennettu karbidileikkaustyökalu. Karkaistusta teräksestä valmistetut spiraalilangat, jotka on hitsattu pitkin terää leikkuureunasta.

Kiertämisen aikana leikkuureuna leikkaa maata ja kierreliuskat työntävät sitä ylöspäin muodostaen siten lisärajan porauksen suuntaan. Prosessissa kuopan kierrosta kerääntyy jäännöshiilen maaperä, joten se on ajoittain vedettävä pintaan puhdistusta varten.

Ennen kuin teet poraa kaivoon, sinun on valmisteltava paksu seinämäinen putki, jonka pituus on 4-6 mm ja teräslevy, jonka ulkohalkaisija on sama kuin kuopan halkaisija.

 1. Putken alapää on teroitettava tai hitsattava teroitettuun terätyökaluun.
 2. Leikkaa metallilevy puoliksi ja kummankin puolen leikkausreunasta suorita sileä vai vaihteiden hionta.
 3. Hitsauta teräslevyn puolikkaat pystysuoraan tankoon 125 mm etäisyydeltä terävästä päästä vastakkaisilla sivuilla 70 asteen kulmassa sen pituusakseliin nähden. Niiden välisen kulman pitäisi siis olla 40 °.
 4. Palkin yläosassa asenna kierteellinen kytkin rakentaaksesi sen pitkin pituutta.

Piirustus spiraaliporauksesta.

Vihje! Kiertokappaleen osina voit käyttää sahanterää, joka on leikattu puolet sopivan halkaisijan pyörösahasta.

Lusikanpuh

Pehmeää työtä, joka on kyllästynyt savi- tai hiekkasävyjen putoamiseen, voit käyttää lusikkaa. On mah- dollista, että maaperän avautuminen toteutetaan paitsi alemmalla myös sivunleikkausreunalla, kerättämällä valittu kiven sylinterin sisään. Puhdistaminen edellyttää myös työkalun säännöllistä poistamista kuopasta pinnalle.

Tällaisen laitteen tekemiseksi tarvitaan sopivan läpimitan omaava paksu seinämäinen putki, hitsauskone ja standardi putkityökalu.

 1. Putkiosassa on tarpeen tehdä pitkittäinen aukko piirustuksen mukaisesti.
 2. Käytä raskasta vasaraa ja tasapintaista romua antaaksesi putkelle tarvittavan poikkileikkauksen.
 3. Terä alemmat ja sivut leikkaavat reunat.
 4. Putken pohjalla pitkin sen pituusakselia, hitsaa paksu porata halkaisijaltaan 18-36 mm.
 5. Hitsataan pystysuora palkki putken yläosaan. Tangon pituussuuntaista akselia on siirrettävä työkalun pituusakselin suhteen 10-15 mm.

Jos mahdollista, on suositeltavaa suorittaa minkä tahansa poraustyökalun leikkuureunojen kovettuminen.

Kaaviokuva porauksesta kuopalle paksuisesta putkesta.

Vihje! Putken leveys riippuu maaperän koostumuksesta ja valitaan empiirisesti. Kuivempaa ja löysää maata on paikan päällä, sitä pienempi raon leveys tulisi olla

johtopäätös

Kun olet lukenut tämän artikkelin, voit päätyä siihen johtopäätökseen, että edullisissa geologisissa olosuhteissa on mahdollista tehdä matala hyvin omalla puutarhaviljelylläsi käyttäen yhtä tai kaksi ihmistä, jotka käyttävät omia laitteita.

Lisätietoja tästä ongelmasta saat katsomalla videota tässä artikkelissa tai lukemalla samankaltaisia ​​materiaaleja sivustossamme.

Lisää sivustosta

 • Hyödyllisiä tietoja siitä, miten päätetään kuopan päälle kaivoon, jossa on evroshiferin katto
 • Kuinka tehdä poraa hyvin omalla kädelläsi
 • Mikä on kaivon manuaalinen pora
 • Kuinka tehdä talon kaivoon - toimintaopas
 • Kuinka tehdä vedestä vettä sivustossasi
 • Kuinka tehdä kotitekoinen porakone poraamaan kaivoja pehmeälle maaperälle

Kuinka tehdä poraa kaivoon tee se itsellesi: järjestelmiä ja kotitekoisia vaihtoehtoja poraukseen

Kaivon poraamiseksi itsenäisesti veden alla edellyttää yksinkertaista laitetta. Se sisältää irrotettavan putken, jota voidaan lisätä rakenteen syvyyden kasvaessa, kädensijan avulla, jolla pyöriminen suoritetaan, ja poraus - tärkein rakenneosa. Jos päätät tehdä poraa hyvin omalla kädellä, autamme sinua kokoamalla tässä artikkelissa tarvittavat tiedot kiinnostavasta aiheesta.

Pyörivät käsiporat

Käytettävissä on kahdenlaisia ​​porakoneita, joita käytetään yleisesti kuoppien pyörivän manuaalisen porauksen suorittamiseen:

Molemmilla työkaluilla on sellaiset suunnittelutoiminnot, joiden avulla voit suorittaa poraustyöt ilman lisälaitteiden käyttöä.

Spiraalipora on ytimessä hyvin suuri porata. Se leikkautuu maahan teräväkärkisellä leikkuuterällä, jonka reunaa teroitetaan kartion muodossa. Työkalun leikkauspinnan yläpuolella on palkki. Tämän spiraalin suurin halkaisija määrittelee tällaisen tärkeän parametrin kuin tulevan hyvin.

Spiraaliporaus - työkalu, jota käytetään useimmiten kuoppaan poraamiseen, voidaan myös tehdä omin käsin yksinkertaistetussa versiossa

Kiertoprosessissa leikkaava reuna kaivaa maahan ja leikkaa sen, minkä jälkeen se liikkuu kierrekaistaleiden ympäri ja työnnetään ulos niiden avulla. Niinpä poraus suuntaan luo lisäpontta. Kaivon porauksen aikana kaivosta uutettu maaperä kerääntyy ruuvin kierrosten väliin. Kiertopora on irrotettava säännöllisesti pinnalle puhdistusta varten.

Pyöreän porauksen tekemiseksi voit käyttää lieriömäistä sauvaa, johon teräsnauhasta valmistettu leikkaussviira on hitsattu alareunassa. Suorittamaan maanpäälliset työkalut tällaisella työkalulla voi jopa murentua ja kiinteää maaperää.

Boer-lusikka on toinen laajalti käytetty pyörivä työkalu. Spiraaliporaa ja pursotettua lusikkaa käytetään eri tyyppisiin maaperään, joten jokainen niistä on hyvä omalla tavallaan.

Porauslautojen rakenne sisältää metallitankoa, jonka pää on varustettu tietyn halkaisijan omaavalla sylinterillä. Tällä sylinterillä on sen alaosassa pitkittäinen tai kierteinen muoto. Maaperän talteenottomenetelmä toimi porauslautan nimen perustaksi.

Metallikaulusakselin suhteen lusikka siirtyy sivulle noin 10-15 mm. Tämän työkalun ansiosta tämä työkalu porataan reikään, jonka halkaisija on suurempi kuin lusikan. Halkaisijan lisääminen on välttämätöntä asennettaessa kotelon valmistukseen, jonka halkaisija on suurempi kuin poran halkaisija.

Kun suoritat poraustoimenpiteitä lusikan avulla, sinun tulee samanaikaisesti suorittaa kotelon asennus. Käytä tätä työkalua tehokkaimmin muovisissa maissa - hiekkapohja ja siipi.

Spiraaliporaa omilla käsillä

Poraaminen kotona, jonka ytimessä kierre on hitsattu, ei ole helppo tehtävä. Mutta se on helpompaa kaikille, joilla on taito työskennellä hitsauskoneella, hiomakoneella ja muilla työkaluilla mallin rakentamiseksi.

Kaikki, mitä tarvitsemme, valmistaudu etukäteen:

 • hitsaus kone;
 • myllyt;
 • mittanauha tai muu mittauslaite;
 • teräspalkki, jonka pituus me tarvitsemme;
 • teräslevy.

Teemme kaikki työn vaiheet kunnossa. Ensin sinun on leikattava teräslevy kahteen samanlaiseen puolipyöriin. Nyt molempien osien on oltava teroitettuja. Tämä osa työstä olisi hyvä niille, jotka voivat teroittaa työkaluja, koska se riippuu teroituksen laadusta, kuinka helposti työkalu pääsee maahan. Joten, ja yleinen työnopeus.

Ei ole vaikeaa tehdä spiraaliruuvia ilman helixiä, joka on hitsattu sen tankoon: tämä piirros näyttää parametrit, joita voidaan käyttää työstössä

Terästangon pää on myös teroitettava. Tästä pisteestä huomaamme 200-250 mm ja teemme loven sauvan. Tässä paikassa meidän on hitsattava molemmat teräslevyn osat tankoon 20 ° kulmassa. Levyosien välisen kulman pitäisi olla 40 °.

Teoreettisesti kierrepora voidaan tehdä käyttämällä teräspiraalia tähän tarkoitukseen. Voit tehdä tämän ottamalla työkaluteräksen nauhan, lämmittämällä sen ja kierrä se sitten kierteeseen halkaisijaltaan vastaavan askelman kohdalla. Sen jälkeen nauha tulisi kovettaa ja lopuksi hitsata tankoon. Mutta tehtaalla ei tehdä tällaista työtä laadullisesti melkein mahdottomaksi.

Yksi vaihtoehto porakoneiston ja koneen valmistukseen sen käyttämiseksi

Homemade bur lusikka

Jos alueesi maaperä on vastustuskykyinen rikkoutumiseen, on parempi käyttää poran lusikka kuopan poraamiseksi. Hän on, kuten jo mainittiin, sylinterin muoto, jossa sivusuunnassa on pitkittäissuuntainen rako ja pohjaan kierteittäinen lusikka. Tällaisen sylinterin pituus ei tavallisesti ole yli 70 cm, ja työkalun halkaisija voi olla erilainen: se riippuu kuopan parametreistä, joita halutaan saada aikaan seurauksena.

Maaperän, jonka porakone on ulotettava pintaan, on tunkeuduttava sylinteriin ontelon läpi ja pidettävä sisäpuolelta tarttumisen ja puristuksen vuoksi. Ennen kuin teet aukkoa sylinterissä, sinun on arvioitava maaperän laatu alueellasi: sitä suurempi sen juoksevuus, sitä kapeampi paikka on lusikalla.

Voit tehdä tampereita kahdella tavalla:

 • ota teräslevyä ja kierrä se tiettyyn halkaisijaan antaen aihion sylinterimäisen muodon;
 • käytä putkiosaa, joka jo alunperin tarvitsee muotoa.

Työn suorittamiseksi tarvitsemme:

 • ontto teräs-sylinteri;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • teräsnauha tai tanko;
 • poranterä metallille.

Käyttämällä viimeisteltyä teräsputkea työhön on tietysti paljon helpompaa. Poran valmistukseen tarvitaan pieni kappale. Jäljelle jää vain leikkauksia, taivuta niitä ja terävöitä reunoja. Putken sijaan voit käyttää jätesylinteriä. Sylinterin pohjassa olevan hiomakoneen avulla leikkaa paikka. Borax-prosessin helpottamiseksi maahan pääsemiseksi on tavallista metalliporaa hitsata palkkiin tiukasti sen akselin suuntaisesti.

Tässä piirustuksessa on kaksi versiota porakoneen työosasta: versio "a" - porakone, jossa on kauhanleikkuri ja versio "b" - taivutuksilla ja porakoneella

Teräslevymenetelmä on työvoimavaltainen. Teräsbetoni on hitsattava saumaa pitkin, ja leikkuureuna on teroitettava, jotta maaperään pääsee helpommin. Kiinnitä ja poraa tarvetta kiinnittää se sylinterin pohjaan. Jos ei ole sopivaa metalliporaa, voit vaihtaa sen kapealla teräslevyllä, joka on aikaisemmin teroitettu molemmille puolille. Samanaikaisesti poraustehokkuutta ei menetetä. Tällaisen levyn pituus on noin 15 cm.

Sylinterimäisen valmiin lusikan on edelleen hitsattava metallinen sauva, joka siirretään sivulle 10-15 mm työkalun akselin viivalta. Porauksen aikana tämä muutos mahdollistaa suuremman halkaisijan kaivon. Tämä johtuu siitä, että kuusikennon pituussuuntainen leikkausreuna kuivaa maata akselin sivupinnoilta.

Lusikan lohkossa on yksinkertaistettu versio, joka on tarkoitettu tunkeutumista varten lieppeihin ja hiekkasaumoihin.

Koska ammuksen läpimitta on pienempi kuin kotelon halkaisija, tällaista poraa voidaan helposti käyttää rakennettuun koteloon, mikä helpottaa huomattavasti asennusta. Putket itse estävät kaivon romahtamisesta.

Kuormitukset porakoneen työn aikana ovat erittäin suuret, joten sen valmistuksessa on käytettävä hyväkuntoista työkaluterästä. Lujittavien elementtien tulisi parhaiten käydä läpi lämpökäsittely ja karkaisuprosessit.

Kiertävän poran työntäminen kunnolliseksi

Ei riitä, että osaat poraa itseäsi hyvin. On välttämätöntä, että valmisporaa voidaan käyttää työn suorittamiseen. Tätä varten on tarpeen antaa kahva tai kahva sekä irrotettava porausputki.

Tarvitset miellyttävän otteen

Kahva - tärkeä rakenneosa. Poraa on tarpeen kääntää. Kahvan muotoilu ei ole myöskään niin yksinkertainen kuin se tuntuu. Voidaan ajatella, että yhtä henkilöä hoidetaan, mutta joskus useammat ihmiset voivat osallistua poraustoimiin. Prosessin monimutkaisuus riippuu maaperän laadusta ja tulevaisuuden syvyydestä.

Ennen kuin teet poraasi kahvaan, sinun on päätettävä, pyöritätkö sitä itse vai kutsutko joku apua.

Kahva on valmistettu metallista, jolla on kunnollinen turvamarginaali. Loppujen lopuksi tämän porauksen osan on kestettävä huomattavia kuormituksia, ei joustavien eikä vaimentaa sovellettuja ponnisteluja. Hitsausta käytetään kahvan ja jakoputken yläreunan liittämiseen.

Irrotettava porausputki

Pora - monikäyttötyökalu. Sen avulla voit rakentaa vain hyvin, mutta esimerkiksi kaivaa napa. Jos käytät sitä puutarhityöhön, on aivan mahdollista tehdä ilman poraputkea. Yksi ja puoli metriä oleva pohja riittää kaivaamaan matalan kuopan.

Mutta tarvitsemme poraa, jotta voisimme porata sen tarpeeksi syvälle. Mitä tehdä tässä tapauksessa? Ei ole järkevää jättää barbell-yksikköä ja vain pidentää sitä, ei. Tangon pituus ja metallin kyky vastustaa kiertymistä ovat kääntäen verrannolliset. On mahdotonta työskennellä pitkällä yhden poikkipalkin kanssa.

Pora - monikäyttötuote, joka ei kerää pölyä ilman työtä, kun kaivo on jo valmis. Sen avulla voit suuresti auttaa puutarhajan elämää

Vain yksi uloskäynti: sinun täytyy tehdä tällainen porausputki, joka koostuu irrotettavista osista. Yhden osan pituus, irrotettava sauva, tulisi olla 1 metri tai hieman enemmän. On tarpeen rakentaa tällaisia ​​osia niin, että näin saavutetaan kaivon suunniteltu syvyys. Poraukseen kiinnitettyjen tangojen sarakkeen pituuden kasvattaminen tuotetaan vähitellen, kun porakone etenee syvälle.

On olemassa useita vaihtoehtoja tangojen yhdistämiseksi pitkiin poratankoihin, tämä on:

 • Kierretty kytkin. Tällaisen liitännän luomiseksi leikataan lankaa jokaisen osan sisällä, joka vastaa liitäntäelementin mittoja. Kiertokytkin valmistetaan halutulla pituudella. Meidän on kuitenkin jätettävä mahdollisuus sulkea pois spontaani ruuvaus. Näihin tarkoituksiin käytetään tappi. Tämä menetelmä on yksinkertainen ja luotettava.
 • Mutteri ja pultti. Se on hitsattu tankoihin, joiden halkaisija on pieni. Tämä on melko yksinkertainen mutta ei luotettava vaihtoehto. On välttämätöntä hitsata ohutseinämäinen putki, jolle tällainen liitäntä ei todennäköisesti ole vahva. Lisäksi saumojen tällaisen kierteisen liitoksen kiinnittämiseksi on tehtävä lisäponnisteluja.
 • Hitsatut liittimet. Leikkaa putkesta, jonka halkaisija on suurempi kuin tangon halkaisija. Kiinnitä sitten holkki tiiviisti putken päähän toisesta päästä. Sylinterin toisella puolella vapaasti lisää seuraava kohta. Nyt sinun on korjattava osat, jotta ne eivät pyöri. Tätä varten voit kiinnittää pultin putken yli ja kiinnittää sen mutterilla toisella puolella.

Omien porausten valmistamiseksi syviin kaivoihin yhdistävät useita tangkoja. Ja on parempi, jos niiden yhteys on äärimmäisen yksinkertainen. Porauksen aikana työkalu nousee pintaan niin, että se vapautuu maasta. Jokainen porakoneen nousu liitetään sen jakautumiseen sen osiin ja jokainen myöhempi laskeutuminen uudella kokoonpanolla ja kerrostumisella.

Poraustangot matalalle louhinnalle (enintään 25 m) pystyvät toimimaan kaasuputkiin, joiden sisäinen Ø 33 mm (Ø 42 ja 48 mm käyttö on hyväksyttävää). Tangon yksittäisten lankojen putkien pituus on 1-3 m. Ennen putkien hankkimista tangot on tutkittava huolellisesti. Materiaali, jolla on heikosti hitsatut saumat, ei sovellu poraukseen.

Porauksen lisäksi muita työkaluja käytetään hyvin manuaalisesti, mikä mainitaan tässä artikkelissa hyvin. Esimerkiksi jos kaivo on valmis ja työkalu ei ole helppo vetää maahan, voit käyttää vivun periaatteeseen sopivaa nostomekanismia.

Kun valitset menetelmän irrotettavan porausputken liittämiseksi, sinun on muistettava, että prosessin aikana putkisto on purettava uudelleen ja koottava

Kun porausmenetelmä viivästyy ja poraajat itse menettävät voimansa, niitä autetaan suuresti työkaluilla, jotka auttavat pyörittämään poraa kaivon sisään ja ruuvaamaan sen syvyydessä.

Iskunvaimentimet

Poraa kaivoa alueella paitsi pyörittämällä poraa myös iskunvaimennusmenetelmällä. Tämäntyyppistä työtä varten tarvitaan erityinen asennus, joka voidaan tehdä myös erikseen romumateriaaleista. Tällaisten laitteiden avulla kaikki työ voidaan tehdä ilman auttajia lainkaan, joten harkitsemme iskuporauksen valmistusprosessia.

Jotta ymmärtäisimme, mitä ja miten aiomme tehdä, katsotaan iskuja kaapelien teosten ydin.

Poraa reikä lyömäsoittimella, mutta et tarvitse liikaa: vakaata kolmijalan kehystä, itse iskusorajaa, vahvaa kaapelia ja vinssiä

Suuri korkeus, ammuttu putki kutsutaan scorkel purkautuu paikkaan tuleva kuoppaan, joka on suunniteltu kanssa lapio tai auger. Kaapelin silmä on hitsattu yläosaan boraaksiin. Yläosan reikä leikataan poratun kiven poistamiseksi.

Alareuna on teroitettu tai varustettu hampailla, jotka optimoivat maaperän löystymisen. Putkessa olevan ehdollisen pohjan 5 - 7 cm: n yläpuolella on pallo tai terävä venttiili, joka tarttuu löysästi kallioon.

Zhelonka - välttämätön työkalu, kun ajetaan löysää hiekkaa, soraa ja soraa. Sitä käytetään usein yhdessä muiden porojen kanssa. Vaihda ruuvilla tai lasilla, sillä se ei pysty irrottamaan ja veteen kyllästyneitä sedimenttejä. Koostumattomia maaperähiukkasia pidetään keltuaisen sisällä rungon pohjaan sijoitetun venttiilin takia. Ruuvilla, kellolla, lasilla ei ole tällaisia ​​etuja.

Harvoin porataan vain yksi porata. Useimmiten niitä käytetään kompleksissa: savi kiviä porataan porojen tai kuppien avulla, irtoavat ja veteen kyllästyvät

Porauksen pudotusmenettely toistetaan monta kertaa. Prosessin tulos on kolmasosa maaperästä täytetystä runko-osasta ja 30-40 cm: n reiän lisääntymisestä maan pinnalla.

Täytetty kuori irrotetaan tynnyristä vinssiin, käännetään reiällä ja puhdistetaan raskaalla vasaralla. Sitten lyömäsoittoporauksen prosessi jatkuu ja toistetaan, kunnes syvennyksen syvennys, joka oli tarkoitus saavuttaa, muodostaa poran putoamisen paikan.

Jos teet tällaisen iskunpään riittävän raskaaksi, tämän pohjan kanssa se leikkaa maata, kuten öljyä, eikä salli sen saada tarpeeksi nukkua sen ontelosta.

Yksiporan luominen tässä tapauksessa on merkityksetöntä, joten kerromme, kuinka rakentaa koko porauslaite yhdessä ammuksen kanssa.

 • Valitsemme paikan, jossa meidän laskelmien ja oletusten mukaan kaivon pitäisi sijaita. Selvitämme sen tekemällä pienen sisennyksen tavallisen lapion avulla.
 • Asennamme jalustan, jonka korkeus on 2-3 metriä pitkin. Jalustan yläosa on varustettu hyvin kiinnitetyllä lohkolla köyttä varten. Se vie enemmän vintturia, joka on kiinnitetty tukiin. No, jos on sähköinen vintturi, mutta käsikirja soveltuu myös.
 • Valmistaudu itsellesi isku pora. Tätä tarkoitusta varten tarvitaan paksu seinämäinen putki, jonka läpimitta vastaa tulevaisuuden kaivoksen kokoa.

Porauksen tekemiseksi otamme paksun metallikaistaleen ja hitsaamme putken yläpäähän ja asetamme sen kohtisuoraksi ammuksen pituusakseliin. Putken aksiaalisen linjan pitkin hitsattua metallinauhaa pitkin porataan reikä, joka vastaa köyden paksuutta, johon ammunta kiinnitetään. Putken alapäässä tarvitaan myös käsittelyä: voit tehdä hampaan tai renkaan teroituksen. Jos sinulla on muhveliuuni, voit teroittaa siihen porauksen teroitusmenetelmän jälkeen.

Se ei ole niin helppo puhdistaa lyömäsoittimen kaapeliporauksesta siihen kertyneestä maaperästä. Tämän rutiinitoiminnon nopeuttamiseksi et voi tehdä ikkunareiää, vaan pystysuoraa rakoa, joka kulkee lähes 2/3 putken yläosassa.

Kello on osa iskunporausta. Se voidaan helposti puhdistaa maasta ja se voidaan vaihtaa esimerkiksi taltalla, jos kivi putoaa hyvin kaivon poraukseen.

Mitä raskaampaa porata, sitä nopeammin halutaan saavuttaa haluttu tulos, mutta on tarpeen ottaa huomioon vintturin teho, joka joutuu vetämään poraa maaperällä ulos kaivoaukosta. Joten, jos sen teho edelleen sallii, ammus voidaan punnita asettamalla irrotettavat metallipainot putken yläosaan.

Videoohjeet spiraalipuhalluksen luomiseksi

Tässä videossa kuvataan selkeästi ja selkeästi, kuinka luotettava ja toimiva kierrepora saadaan käyttämällä käytettävissä olevia materiaaleja ja helppokäyttöisiä työkaluja.

On selvää, että henkilö, jolla on taito työskennellä hitsauskoneen ja yleisimpien putkityökalujen kanssa, kykenee selviytymään oman kotitekoisen poran valmistamisesta. Ammusten avulla toteutetaan poraustyöt manuaalisesti kesämökkiinsä. Tämä vähentää merkittävästi kokonaiskustannuksia, jotka on suunniteltu tarjoamaan vettä alueelle.

Kuten tämä artikkeli? Jaa se

Kuinka tehdä poraa kaivoon tee se itse: ohjeet piirustuksilla

Omakotitalojen omistajien kannalta kysymys vesivarojen järjestämisestä on tärkeää. Vettä tarvitaan myös kesämökillä, jossa sitä käytetään henkilökohtaisiin tarpeisiin, puutarhan kasvattamiseen. Helpoin tapa saada vettä on porata hyvin. Voit ottaa yhteyttä tällaisiin palveluihin tarjoavasta yrityksestä tai tehdä kaiken itse. Yleensä yritysten työntekijät työskentelevät nopeasti ja ammattimaisesti. Mutta maksaa työstään on kallista, ja joskus syvää kaivoa ei tarvita. Kaivon porakone voidaan ostaa tai tehdä käsin: verkossa on piirroksia, valokuvia ja videoita. Kotitekoisella työkalulla voit onnistuneesti porata hyvin matala (jopa 20 metriä) ja antaa pääsyn veteen.

pitoisuus

Poraamalla vesisäiliö kotitekoisella ruuvilla

Porausmenetelmä valitaan paikan päällä olevan maaperän tyypin mukaan. Kaksi erilaista työkalun liikkeen avulla voit valita kentän - potkun ja spin. Puhalla voit "puristaa" maahan, minkä jälkeen työkalu poistetaan ja puhdistetaan. Kierto poistaa maaperän asteittain. Boer upotetaan maahan ja työntää maata. Porausmenetelmät voivat perustua iskun, kiertämisen tai molempien liikkeiden yhdistelmään. On olemassa useita tavallisia menetelmiä:

Yleisin porausmenetelmä. Ruuvien terät löysäävät maata ja vievät sen pinnalle. Terät on hitsattu putkeen 90 asteen kulmassa. Tällainen työkalu ei ole kovin kätevä, koska osa murskatusta maaperästä kaadetaan. Jos terien kaltevuuskulma on 30-70 astetta, uutettua maata ei murskata eikä kaadeta takaisin kaivoon.

Ydinporaustyökalu on erikoiskruunun omaava putki, jossa on terävät leikkauselementit. Toimintaperiaate perustuu maaperän rikkoutumiseen ja lietteen nostamiseen putken läpi. Tämä menetelmä soveltuu hyvin kovan maan poraamiseen. Kaivon halkaisija vastaa putken halkaisijaa. Liete, joka on nostettu metallisella "lasilla", työnnetään ulos murskaimella. Kaivon seinien kaatumisen estämiseksi vettä syötetään savella. Putki pidennetään, kun se tunkeutuu maahan ja lisää tankoja 1,2 - 1,5 m.

Tämäntyyppisen porauksen laite on kaksi metrin jalusta, johon on asennettu lohko, jossa on kaapeli, joka on heitetty päälle. Kaapelin päähän on kiinnitetty kuoren leikkaus-jännittävä työkalu. Kruunu "ruopaa" maan, sitten se nousee kaapelilla ja puhdistetaan erityisen teknologisen aukon kautta. Prosessin yksinkertaistamiseksi vettä kaadetaan kaivoon, joka myöhemmin poistetaan.

Iskulaitteen porauslaite on lähes sama kuin lyömäsoittimella. Iskunvaimentimien lisäksi myös asennus suorittaa pyörimisnopeuden. Näin voit työskennellä paljon nopeammin. Kovaa maaperää varten iskunvaimennusmenetelmää pidetään tehokkaimpana.

Kaivoissa voit käyttää tavanomaista jyrsintä. Ainoa ongelma, joka saattaa ilmetä, on tangon riittämätön pituus. Kun se tunkeutuu maahan, sitä voidaan rakentaa kotitekoisilla lisäelementeillä.

Manuaalinen porauslautan käyttöjärjestelmä

Kun ruuviporausmaata työnnetään pyörimisvoimien vaikutuksesta. Yksin on vaikea valmistaa hyvin, joten tämän työn kannalta on toivottavaa löytää avustaja. Poraukseen tarvitaan laitteen poraamista varten käsipora, irrotettavat sauvat ja kahva kiertää laitetta. Voit käyttää kahden mallin harjoituksia:

Spiraalipora edustaa terävä kärki hitsattujen terästerien kanssa. Lusikka - tanko, johon sylinteri on kiinnitetty pituussuuntaisella raolla. Tätä sylinteriä kutsutaan lusikaksi. Se on hieman pois tangon akselista, joten maan reiät ovat läpimitaltaan suurempia kuin itse laite. Poraus tämän laitteen suunnittelulla helpottaa kotelon asennusta.

Asiantuntijoiden mukaan kierrepora soveltuu erinomaisesti hiekkateollisuudelle, ja on parasta käyttää lusikanporausta maissa, jotka eivät ole alttiita irtoamaan.

Työssä tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • vahva metalli ydin;
 • teräsveitset tai levyn paksuus 4-6 mm;
 • kierretty kytkentä;
 • metallintyöstökoneet;
 • hitsauslaitteet.
 • Vavat on teroitettava tai hitsattava erilliseen terävään kärkeen.
 • Jos leikkausosat suunnitellaan levystä, ne on leikattava puoleen. Terät on teroitettu.
 • Kärjessä 125-200 mm sinun täytyy hitsata kaksi veistä 70 asteen kulmassa pituusakseliin nähden. Veitset sijoitetaan vastakkaisille puolille.
 • Kahva ja kierreholkki on hitsattu sauvan yläosaan. Sen avulla lisäpalkit kiinnitetään.
 • Hyödyllisiä neuvoja. Leikkuuosaa varten on suositeltavaa käyttää pyörösahan levyjä. Sinun tarvitsee vain valita sopiva halkaisija.

Kotitekoisen spiraalipään muotoilu - piirtäminen kulmilla ja etäisyyksillä

Kärki upotetaan pehmeään maahan ja alkaa pyöriä, syventää työkalua vähitellen. Kun poraa syvennetään riittävästi maaperään ja on tarpeen puhdistaa se maaperästä, se nousee. Maa polkattiin lähistöllä. Tämä toimenpide toistuu monta kertaa syvenemällä asteittain reikää.

Kun palkin lisääminen on välttämätöntä, lisäelementit kiinnitetään kierretyillä tai holkkiyhteyksillä, kiinnityspisteet kiinnitetään sorkkareilla. Poraa nostettaessa irrottakaa kaikki lisävarusteet, jotka on aikaisemmin kiinnitetty siihen.

Piirustus ja kuva, josta voit tehdä kierteellä varustetun kaivon omalla kädellä

Tämäntyyppisellä laitteella ei ole vain pienempiä mutta myös sivuttaisia ​​leikkausreunoja. Ne toimivat suunnilleen sama kuin kierrepora. Valittu maaperä kertyy työkaluun, joten se on myös poistettava ja puhdistettava. Poraamiseen tarvitaan:

 • paksu seinään putki;
 • hitsauslaitteet;
 • lukkosepätyökalut.
 • Paksu putki leikkaa aukko. Sen leveys riippuu maaperätyypistä. Mitä kevyempi se on, raon pitäisi jo olla, koska poistuva maa pidetään kiinni tarttumalla ja puristamalla.
 • Putken haluttu halkaisija, joka on kiinnitetty romun avulla tasaisella kärjellä ja vasaralla.
 • Leikkausosat on teroitettu.
 • Pora on hitsattu pohjaan. Voit käyttää poraa metallille, jonka halkaisija on 18 - 36 mm.
 • Hitsatun palkin yläosaan, jonka pituusakseli on 10-15 mm.

Lusikan porauskuvio

Kun päätätte itsenäisestä porauksesta hyvin, ajattele, miten tämä on oikea päätös tietyllä tilanteella. Toisaalta säästät huomattavan määrän rahaa erikoistuneiden palveluiden maksamiseen, eivätkä heitä roistoa rikkailla ammattimaisilla porauslaitteilla. Toisaalta kaivo on matala ja aikaa ja vaivaa käytetään sen poraamiseen. Päätä, mikä on sinulle kannattavampaa. Jos päätät porata itsesi - käytä artikkelissa mainittuja vinkkejä ja jatka poran valmistukseen.

Suosittelemme artikkeleita

 • Kaapelin järjestäminen hyvin tehdä se itse betonista ja tiilestä tai asentamalla valmis moduuli
 • Kuinka tehdä Abyssinian hyvin omalla kädelläsi - yksinkertainen ratkaisu vesihuollon kysymykseen
 • Edullinen kaivaa varten: rakentaaksemme kädet yhdessä päivässä