Valitsemme, suunnittelemme ja modernisimme käsiporan. Henkilökohtainen kokemus

Rakennettaessa taloa ja järjestämällä tontti, on usein tarpeen tehdä pyöreitä reikiä maahan. Ne ovat tarpeen aitauksen asentamiseksi - pilarien asentamista varten, pylväiden rakentamiseksi, kaarien ja muiden kevyiden taloudellisten rakenteiden asentamiseksi. Samat kaivot, mutta halkaisijaltaan suuremmat ja syvyys vaaditaan rakenteen rakentamisessa. Nämä kaivut on valmistettu moottoroitu tai käsiporakone. Myymälöissä ne ovat riittävän suuria, mutta monet pitävät kotitekoisista tuotteista: ne ovat usein tuottavampia ja luotettavia kuin tehdasvalmisteiset tuotteet. Lisäksi poraa omilla käsillä voi tehdä mitä tahansa muotoilua, ja niitä on paljon.

Suunnittelu ja soveltaminen

Maaperänporausta on kolme päärakennetta:

 • Garden. Yleensä nämä ovat kaksi puolipyöreää teriä, jotka kulmautuvat toisiinsa. Tämän muotoilun kädenporausta käytetään järjestämään istutuslaitosten reikiä, josta sitä kutsutaan "puutarhaksi". Mutta sama työkalu tekee kaivoista asennettaessa pilareita aidalle, huviveneelle ja muille kevyille rakenteille.

Esimerkki itsenäisestä maaperäkartonkiporauksesta

Kierräruuvi on kierretty kierteellä, jossa on useita spiraaleja.

Kalteva terä - TISE-paalut

Yksinkertaisempaa tehdä puutarhan maavasarjoja. Riippuen niiden maaperän tyypistä, johon ne poraavat, niiden rakenne on hieman muuttunut. Tämä on kotitekoisten porojen kauneutta - niitä voidaan "teroittaa" tietyissä olosuhteissa, eikä se ole vain kooltaan - terät voidaan irrottaa pultteilla, mutta myös suunnittelun piirteissä. Kyllä, tavalliset porat kaupassa ovat halpoja, mutta ne ovat "yleismaailmallisia". Työskentele hyvin "kevyillä" maaperillä. Vaahdossa, savessa, marlissa jne. ne ovat tehottomia.

Puutarhaporan tekeminen

Puutarhapora on yksinkertaisin, mutta tehokas rakentaminen. Se koostuu:

 • Leikkausosa. Se koostuu tavallisesti kahdesta teräksestä valmistetuista puolipyöreistä, joissa on teroitetut reunat. Terien halkaisija on valittu porattavien reikien halkaisijan mukaan. Käytännöllisyyden vuoksi terät voidaan irrottaa - pultit.

Pylväiden poraus voi olla kansallisen sauvan kanssa

Tämä on perusrakenne, ja siihen on monia parannuksia. Mutta ensin puhumme siitä, mitä voit tehdä zeburbur.

tarvikkeet

Kuten jo mainittiin, sauva on useimmiten pyöreä tai neliömäinen putki. Halkaisija on 3/4 "- 1,5", profiiliputki voidaan ottaa 20 * 20 mm - 35 * 35 mm.

Terät voidaan valmistaa seuraavista:

 • teräslevy, jonka paksuus on 4 mm;
 • sahan levy sopivan halkaisijan hiomakoneelle.

Zemyebur terällä sahanterästä bulgarialaiselle

Helpompi terän leikkaaminen sahanterästä. Tällöin leikkausreunat ovat valmiina. Terän reunoja voidaan teroittaa edelleen, jotta maaperä leikattiin helpommin.

Huippuporakone on valmistettu eri materiaaleista - paljon malleja. Tee vain teroitettu sauva. Sitten tarvitaan iso halkaisija. Toinen vaihtoehto on tehdä jotain poraa pois nauhat. Ja vielä - näiden kahden yhdistelmä.

Ja lopuksi - kynästä. Se on kätevämpää, jos se on valmistettu pyöreästä putkesta. Sen halkaisija voidaan valita palmujen peittoalueella. Tärkein vaatimus on, että sinun pitäisi olla mukava.

Veitset ja asennusmenetelmä

Ensinnäkin sinun on päätettävä, onko omalla porallasi irrotettavia tai paikallaan olevia teriä. Jos terät ovat irrotettavissa, hitsauta paksut teräslevyt jossakin varren päässä. Hyllyt tehdään kulmassa - siten, että veitsien tasot eroavat 25-30 asteen kulmassa.

Kun hyllyt on hitsattu, ne tekevät kaksi tai kolme reikää - kiinnittimiä varten. Sitten samat reiät täytyy tehdä terissä ja asentaa ne halkaisijaltaan pultteihin.

On mahdollista saada useita leikkuuteräjoukkoja yhdelle sauvalle - eri halkaisijoille tarkoitettuja reikiä varten

Levyjen on itse leikattava reikiä keskelle niin, että ne sopivat tiukasti sauvaan, mutta tämä toimenpide tarvitaan myös monoliittiseen muunnokseen - hitsatut terät.

Teräslevy

Jos terät tulevat teräslevystä, leikkaa kuvio paperista, teräksestä. Poraa reikä keskikohdassa - siihen on kiinnitettävä ja hitsattava sauva. Ympyrä tai neliö - riippuen valitusta sauvasta. Reiän koko on hieman suurempi kuin sauvan mitat.

Seuraavaksi sinun on päätettävä, miten terät tehdään - kahdesta ympyrän puolikkaasta (kuten yllä olevassa kuvassa) tai avoimen ympyrän muodossa, jolla on offset-reunat - kierros kierroksella (alla olevassa kuvassa).

Manuaalinen Buroyam yhdellä kierroksella

On myös tarpeen istuttaa reunat 25-30 °. Tällöin poraustehokkuus on suurin. Jos työskentelet tiheän maaperän (savi, savi, jonka pääosa savi), terät voidaan vähentää kuormituksen aikana. Tämän välttämiseksi lisää pysähtymisiä kulmasta tai paksusta teräsnauhasta.

Manuaalisen porauksen vahvistaminen kaivojen poraamiseksi tiheässä maaperässä

Terät taipuvat sen takia, että terästä käytetään kovettumattomana, mutta on lähes mahdotonta löytää se levyssä ja, jos mahdollista, on epätodennäköistä, että se pystyy taipumaan.

Sahanterästä

Jos sinulla on vanha sahauslevy sopivalla halkaisijalla, olet löytänyt lähes täydellisen muunnelman. Ne käyttävät karkaistua terästä, ja ne ovat joustavia ja kestäviä. Mutta tällainen levy ei voi taipua, koska se leikataan puoliksi ja nämä puolet kasvatetaan halutulla kulmalla.

Aja sahautui puoleen

Tällainen kotitekoinen porakone kaivaukseen osoittaa melko suurta suorituskykyä. Käytetyillä levyillä on hyvin leikattu reuna. Ja porauksen helpottamiseksi poraa myös teroitetaan sivuillaan.

muutoksia

Tiheissä maissa on vaikea leikata maata suurilla teriöillä. Tässä tapauksessa useita erikokoisia terät on hitsattu ytimeen. Alla, lähellä huiput, he hitsaavat pienimmät, edellä, vetäytyvät muutaman senttimetrin - suuret. Siinä voi olla kolme tällaista tasoa, enintään neljä. Koko leikkausosan ei pitäisi olla yli 50 cm, muuten on fyysisesti erittäin vaikeata työskennellä.

Leikkuuterät voidaan sijoittaa useisiin tasoihin

Jos poraa tarvitaan paksuihin kaivoihin - pilarien, jne. Asennukseen, tämä rakenne on optimaalinen - sillä on suhteellisen pieni paino, sitä on helppo käsitellä. Työskentely on sama - se laskettiin reikiin, joka oli kierretty useita kertoja - vedetty ulos, kaatoi terän väliin jäänyt maali. Mutta jos haluat porata syviä reikiä, vie pieni määrä maata syvyydestä tuskaan. Tällaisissa tapauksissa maaperän keräämistä varten oleva ruutu hitsataan terien päälle.

Itsekantava pora, jossa maadoitus on sopiva asennettaessa pylväitä ja paaluita

Ja kaikki tämä - käsintehdyt boers. Kaikki ovat erittäin tehokkaita - on paljon helpompi työskennellä kuin ostetut.

Auger-pora

Kiertopora, joka johtuu suuresta kierrosluvusta, luo merkittävää vastustusta, toisin sanoen on paljon vaikeampaa työskennellä niiden kanssa kuin puutarhatyrä. Mutta ruuveja käytetään pääasiassa mekaanisen käyttölaitteen läsnä ollessa - kun poraa tehdään hyvin syvistä syvennyksistä - veteen, lämpöpumpun maanalaisiin koettimiin jne.

Näyttää siltä, ​​että ruuvipora

Kotitekoisen poratangon valmistukseen tarvitaan muutamia metallilevyjä. Levyjen määrä on yhtä suuri kuin vuorojen määrä. Levyt leikataan samalla keskelle, niissä leikataan reikä sekä samaa sektoria - niin että voit hitsata ne.

Sormuksissa merkitty sektori leikattu

Levyt hitsataan toiselta puolelta, sitten hieman venyttämällä syntyvää huuliharppua, ne hitsata sauman toisella puolella. Äärimmäisissä levyissä on hitsattuja renkaita. Hitsatut levyt asetetaan tangolle, alareuna hitsataan.

Se näyttää niin iso jousi

Seuraavaksi tarvitaan vintturi. Ruuvin aihio on kiinteä, vinttikoukku kiinnittyy renkaaseen ja ulottuu haluttuun pituuteen, minkä jälkeen ruuvia ruoanvalmistetaan.

Porakone TISE

Tekijän versiossa TISE-pora on terät, joissa on maan vastaanottoasema ja taivuttava leveämpi veitsi, joka muodostaa pidennyksen paalun pohjassa. Mutta tällaisen ammuksen käyttäminen on hankalaa - taivutusveitsi häiritsee voimakkaasti. Siksi joissakin rakenteissa se on irrotettava, mutta yleensä reikää itseään suositellaan porattavan tavallisen puutarhatyönnön avulla ja laajennukseen erillisen taittovälineen tekemiseksi vastaanottimen kanssa. Joten työ on helpompaa ja nopeampaa.

Pori kädellä TISE-paaluille - yksi vaihtoehdoista

Leikattu piikki toimii veitsenä, ja vastaanotin on valmistettu sillikannusta. Veitsi on kiinteästi liikuteltavissa, kun se laskeutuu reikään, se vedetään ylös nailonkaapeliin, joka on kiinnitetty päähän. Saapuessaan alas, kaapeli heikkenee, terä alkaa leikata reiän sivut ja muodostaa tarvittavan laajenemisen.

Alla olevassa kuvassa - kotitekoisen PIX-porauksen toinen versio. Suunnittelu on monimutkaisempaa, mutta myös tehokkaampaa. Metsäterä on valmistettu kevyestä palasista, joka on teroitettu ja hitsattu ruuveilla varustettujen nivelien taitettavaan rakenteeseen.

Monimutkaisempi muotoilu

Dredger - vanha propaanipullo. Maanpinnan kokoaminen tapahtuu pohjasta, koska vastaanotin on valmistettu pyöristetyllä pohjalla. Siinä on kaksi reikää, niiden reunat on teroitettu.

Tämä ammus toimii hyvin paksuilla savilla. Kitkan vähentämiseksi kuitenkin kaivon on jatkuvasti kastettava vedellä.

piirustukset

Käsintehty pusero on hyvä, koska sen muotoilu on "teroitettu" omistajan alle. Valmistusprosessissa jokainen tekee omat muutokset, ja sitten monet muokkaavat tuotetta. Mutta ilman peruspiirustuksia on vaikea tehdä. Tämä kaiverrus sisältää useita piirustuksia, joiden mitat ovat eri Boers. Kuten ymmärrät, mitat ovat ehdollisia, niitä voidaan ja niitä pitäisi muuttaa, mukauttamalla tarvittavien kaivojen mittoihin.

Spade porata

Jotta istutus ei vakava rakentaminen ei ole järkevää. Tässä tapauksessa voit tehdä puutarhavisaran lapasta. Valitse hyvälaatuinen, hyvä teräksinen lapio, laita merkintä, kuten piirroksessa näkyy. Merkitsemällä on tarpeen leikata kaksi pientä fragmenttia leikkaamaan alaosa keskeltä 30 cm: n syvyyteen (kuvassa).

Sitten reunat taivutetaan yksi eteenpäin, toinen selkä ja alempaan osaan muodostuneet terälehdet taivutetaan niihin. Tuloksena olevat ompeleet keitetään sisään ja ulos.

Poraa pehmeät maaperät

Jos maa on pehmeää, normaali rakenne ei toimi kovin hyvin. Tällaisissa tapauksissa on erikoispora, jossa on pitkänomainen leikkausosa. Se on eräänlainen lasi, jonka sivuilla on aukkoja. Leikkauksissa on leikkuureunat. Ne valmistetaan parhaiten hyvin karkaistusta teräksestä.

Poraa pehmeät maaperät

Tämä piirros näyttää mielenkiintoisen kahvan muotoilun - se voidaan järjestellä uudelleen palkin pituuden kasvaessa.

Peräpiirustukset poranterästä ja puutarhatyrasta

Molemmat yksiköt toimivat hyvin, mutta puutarha on usein poistettava ja ruuvi on vaikeampi kiertää. Valitse omien mieltymysten mukaan.

Ruuvin ja puutarhan ruuvimeisseli maanpinnalle eri tiheydellä

Tarkempi piirustus ruuvipuristimen ulkonemiin

Käyttämällä käsiporaa pylväät puutarhassa

Joskus maanrakennustöiden aikana on tarpeen kaivaa reikiä, joita tarvitaan paalujen, pilarien ja erilaisten tukien asentamiseen. Tätä tarvitaan usein kiinteissä maaperässä, ja lapassa käyttäminen tässä tapauksessa on liian pitkä ja kova, varsinkin jos kaivoja vaaditaan syvältä ja suurilta määriltä.

Tässä tilanteessa voit käyttää poraa kaivutyöhön, lisäksi voit tehdä täysin ilman soittamalla asiantuntijoihin ja tehdä kaiken itse. Halutessasi voit tehdä puutarhatyrän omilla kädilläsi. Piirustukset tästä työkalusta ovat saatavilla, jotkut niistä ovat hyvin käytännöllisiä. Mutta ensin sinun on ymmärrettävä tämän laitteen malli ja tyypit, jotta saataisiin käsitys siitä, millaista mekanismia ja millaista poraa sopii paremmin yksilölliseen työhön.

Rakennuksen kuvaus

 1. Ruuvi. Ne ovat tangon, jonka ympärille terä on ruuvattu. Niillä on helppo ruuvaaminen ja maaperän helppo irrottaminen teräpinnasta. Näitä poroja käytetään yleensä pienten halkaisijoiden työhön, esimerkiksi paaluihin ja pylväisiin.
 2. Levy. Tämän poran laite on terävä terä. Jossakin määrin etäisyydellä terävästä päädystä yksi tai useampi rivi kiinnitetään pieneen kulmaan puoleen teroitetusta levystä. Kulma on tarpeen, jotta levyt helpommin osuvat maahan ja poistuttaessa ne vedä ulos maasta. Tämän tyyppinen rakenne on yksinkertaisempi kuin ruuvi.
 3. Paarit. Tangolla on sylinteri, jossa pystysuora leikkaus yläosassa ja spiraali alaosassa. Alareunat ovat teräviä. Ruuvataan maahan, sylinteri täytetään maaperällä, joka sitten poistetaan käsin. Sopii vain pienien kuoppien poraamiseen kosteassa ja savimaassa.

Myös moottorityyppi on luokiteltu: bensiini ja sähkö. Moottorilla varustettujen porojen etuna on se, että niillä on suuri porausnopeus, vaativat vähemmän fyysistä rasitusta ja on olemassa mahdollisuus vaihtaa suuttimia. Moottorilla varustetut työkalut on esitetty kahdessa vaihtoehdossa:

 • Manuaalinen. Tämä tyyppi on pienempi, mutta vähemmän tehokas ja sillä on enemmän painoa.
 • Pyörä. Suuremmat mitat verrattuna manuaalisiin, mutta tällainen työkalu on tehokkaampi.

Bensiinikäämin pitää olla lämmitetty ennen työtä tyhjäkäynnillä. Sähkömoottoria varten tätä ei tarvita. Moottorilla varustetun työkalun haittapuoli on, että niiden käyttö vaatii sähkön tai polttoaineen lähdettä.

Poraustyypit, joita ei käytetä puutarhanhoitoon

Kruunumekanismi, joka on putki, jossa kiinteä kruunu pohjaan. Vaatii apulaitteita, joten niitä ei käytetä amatöörityövoimassa.

Tee omat kädet

Tarvittaessa työkalu voidaan tehdä itsenäisesti, kun läsnä on joitakin työkaluja. Työ vaatii hiomakoneen, hitsauskoneen, vesijohtopussin, sähköporan ja hiomalaikan. Tärkeintä kotitekoisen porauksen tekemisessä on tehdä melko mukava kahva ja hyvät terät, joita voidaan käyttää pyörösahan levyjen pohjana.

Homemade disk auger

Tämä muotoilu on helpoin tehdä itsesi ja vaatii vähimmäismäärän materiaaleja.

Vaaditut työt:

 • Metalliosat tanko pituus 1,5 metriä.
 • Kahvan kahva.
 • Levyn pyöreä terä.
 • Paksu porata, joka toimii kärjessä.

Kun olet saanut tarvittavan levyn halkaisijan, se on leikattava puoleen, ja on toivottavaa purkaa olemassa olevat hampaat leikkausten välttämiseksi töiden aikana. Kahva on hitsattu sauvan yläosaan, jonka seurauksena rakenne saa T-muotoisen ulkonäön. Pora on hitsattu keskipisteen vastakkaiseen osaan ja terät hieman etäisyydellä siitä. On tärkeää tarkkailla kaltevuuskulmaa 25 asteen terien välissä.

Voit tehdä levykierukan, jossa on vaihdettavat terät, joille terän sijasta sinun on hitsattava metalliset laskulevyt samaan kulmaan ja ajateltava kiekkojen kiinnitysmenetelmä. Pulttien kiinnitys on ihanteellinen, jonka reikää porataan tarvittavan pultin kokoon alueella ja tarvittava lanka leikataan.

Tällä muutoksella voit valita halutun työpölyn halkaisijan työn aikana.

Kierrä työkalu

Ruuvin rakenne on vaikeampaa valmistaa ja käyttää, mutta sen avulla on helpompi kaivaa kapeita läpimittoja. Tehdäksesi tarvitset samoja materiaaleja kuin levyporaukseen, mutta leikkuupyörän sijasta on parempi ottaa säännöllisesti pyöreitä metallilevyjä useiden samanpaksuisten ja halkaisijaltaan suurien kappaleiden määrästä.

Ensinnäkin varsi, kahva ja poraus hitsataan yhteen edellä kuvatulla tavalla levyporan valmistuksessa. Sitten sinun pitäisi tehdä ruuvi olemassa olevista levyistä.

Voit tehdä tämän jokaisen käytettävissä olevan levyn keskellä porata halkaisijaltaan reikää, joka on yhtä suuri kuin sauvan halkaisija. Tämän jälkeen pieni sektori leikataan kunkin levyn osasta ja levyt hitsataan siten, että saadaan spiraalirakenne.

Tasa on asennettu tuloksena olevan helixin sisään, joka sitten ulottuu pitkin sauvaa. Saatuaan vaaditun ruuvin muodon ja korkeuden, se on hitsattu varteen, alkaen ylä- ja alalevyistä.

Spade porata

Pehmeän, löyhän maaperän työstämiseen voit tehdä puutarha-augerista lapion. Tätä varten lapion terällä leikatut viivat asetetaan olemassa olevan piirroksen mukaan, sitten kankaalle leikataan merkintä pitkin hiomakone ja tuloksena olevat reunat taivutetaan eri suuntiin. Lisäksi rainan kärjet vääntyvät hieman ylöspäin.

Tuloksena olevasta rakenteesta on pieni paino ja mitat, muistuttaa hammaspyörää ja sopii istutettaviksi kasveihin maalla.

Huoltohoito

Riippumatta siitä, onko mekaaninen ruuvimeisseli tai käsipora, sekä onko se ostettu vai itse tehty, tämä työkalu vaatii pakollista hoitoa. Näin voit pidentää sen käyttöikää ja estää mahdolliset vauriot käytön aikana:

 1. Terän ostamisen tai itsetuotannon ja varaston tulee olla peitetty erityisellä ruosteenestoaineella, joka välttää ruostetta. Vaihtoehtoisesti tuote voidaan hioa ja maalata metallimaaleilla kiillotuksen jälkeen.
 2. Ennen poraamista tarkista terojen terävyys ja kiristä hiomapaperi tai hiomakone tarvittaessa.
 3. Työkalun irrottaminen ruuvauksen jälkeen, varsinkin täydellä syvyydellä, on tehtävä erittäin huolellisesti, jotta terät eivät vääristy liiallisesta maasta johtuen. Lisäksi maaperän yläosaa on suositeltavaa pestävällä työkalulla ennen poraustyön aloittamista.
 4. Työn päätyttyä terät ja varsi on puhdistettava tarttuvasta maasta ja kuivattava hyvin, jotta vältetään leikkausosan ja porauksen itsensä korroosio kokonaisuudessaan.

Käsikäyttöinen porakone on korvaamaton työkalu, kun rakennetaan maata. Sen avulla voit porata reikiä tukien alapuolelle ja tukea aidan sarakkeita. Lisäksi poraus helpottaa lehtien ja puiden uudelleenistuttamista kuin puutarhantyön helpottamista.

Tämä työkalu ei vaadi erityisiä käsittelytaitoja ja sen käyttö ei aiheuta ongelmia. Suunnittelu ei ole kovin monimutkaista, joten voit tehdä poraa omiin käsiisi hitsauskoneen, hiomakoneen ja poran läsnäollessa. Työkalun itsenäinen luominen säästää rahaa ja antaa lopulta täsmälleen mekanismin, jota tarvitaan yksilölliseen työhön.

Kuinka tehdä manuaalinen poraus louhintaan

Maan rakentamisen ja järjestelyn aikana on usein välttämätöntä tehdä pyöreitä reikiä maaperään. Tällaisia ​​kaivoja tarvitaan kevyisiin taloudellisiin rakenteisiin, kuten kaarevat rakenteet, aidat, pilarit ja muut rakennukset. Myös kaivokset, jotka valmistetaan paalun alapinnan toteuttamisen aikana, ovat vain pienemmällä halkaisijalla käsikäyttöinen porakone.

Laitteiden tyypit

Milloin voit käyttää tämäntyyppisiä laitteita:

 • Kun asennetaan teknisiä verkkoja.
 • Kuonon laitetta varten.
 • Laakeripukin asentaminen paaluille kevyisiin kiinnikkeisiin tai muihin rakenteisiin.
 • Asennettaessa miekkoja.

Rakenteiden tyypit ja niiden tekniset ominaisuudet

Aiemmin tällaisia ​​tarkoituksia varten käytettiin pystykaulaja. Korvaus tuli uusia ja parempia yksinkertaisia ​​malleja, jotka helpottavat suuresti kaikentyyppistä työtä.

Muutama yksinkertainen sarja:

Yksinkertaisin mekaaninen laite

Se on tavanomainen kaksipuolinen laite, jossa on putkimaisen barbell, kahva ja tehtaalla, jossa on 2 terää toisella puolella.

Sitä käytetään kaivamaan matalaa kaivoa eikä syvää kaivoa.

Malli, jossa irrotettavat leikkurit

Sitä voidaan käyttää kaikentyyppiseen työhön.

Kiertoporauslaite

Parannetun manuaalimallin tärkeimmät erot ovat se, että leikkuuterät ovat ruuvikierukka. Useiden tehtaiden ja irrotettavien rakenteiden ansiosta työ on tehty nopeasti, ja kertymisen ansiosta syvennystä syvenee.

TISE-peruskäsikäyttölaitteisto: ominaisuudet ja tuotanto

Nykyään yksityisen maan rakentamisessa yhä useammin on mahdollista tavata porausoperaatiot kantavalla pohjalla. Useissa tapauksissa yksilöllinen rakentaminen valitsee TISE: n, optimaalisen ratkaisun työn kustannusten ja suorituskyvyn kannalta.

Nykyaikaiset laitteet laajalle käytölle

Porauksen toimintaperiaate mahdollistaa mukavan työskentelyn:

 • Tangon liikkuvat poikkileikkaukset mahdollistavat säädettävän tarvittavan syvyyden, kun kunkin osan pituus on 1,10 m.
 • Laitteessa on 20,5 cm: n halkaisijaltaan suuri maavastaanotin, joka vastaa täsmälleen reikien kokoa.
 • Jotta kuoppa olisi täydellinen pystysuunnassa, käytetään lieriömäistä säiliötä.
 • Jos poraustöissä maaperään muodostuu esteitä, pelastuslaitteeseen tulee ohjainsoitin, joka vastaa määrätystä suunnasta häiriöiden sattuessa.
 • Maaperän keräämisestä vastaavat ruuvilevyt ja erityiset hammaskehät, jotka sijaitsevat vastaanottimen pohjassa.
 • Laitteessa on taitettava terä, jota nostetaan johtoa pitkin ja lasketaan omalla painollaan.

TISE-porauksen toimintaperiaate

Bur TISE: manuaalinen asennus useissa versioissa

Itsellesi valmistettu poraus voidaan esittää kahtena eri varustuksena: yksi malli, jossa jatke, toinen poraukseen, yksinkertaisempi muotoilu.

Käsikokoonpano poraukseen ilman jatkoa:

 • Kestää 2 tavallista tavallista vesiputkea (halkaisija 210 mm ja pituus 150 mm).
 • Pohja hitsataan putken toiseen päähän ja irrotettava viisto toisella puolella.
 • Keskellä on paksut porat ja ruuvit.

Teleskooppivarsi tarvitsee 2 putkea (250x250 mm ja 200x200). Tällainen muotoilu voi selviytyä monimutkaisen maaperän porauksesta aina 100 mm: iin asti ja lasin seinä on täysin sileä.

Kun olet katsellut videon katselua, voit ymmärtää tarkemmin laitteiden kokoonpanon ja periaatteessa sen työn:

Porauksen toimintaperiaate teleskooppipuomin avulla

Laajennuslaite:

 • Laitteessa on monimutkaisempi rakenne. Käytetään lasiputkea halkaisijaltaan 210 mm ja pituudeltaan 800 mm.
 • Toinen lasi on halkaisijaltaan 50 mm pienempi.
 • Lisäksi siinä on myös viiste ja pohja, joka toimii maaperän varaajana, siellä tehdään reikiä.
 • Keskellä asennetaan tangon halkaisijaltaan 200 x 200 mm: n putkesta ja 100 cm: n pituisesta putkesta, jossa laakerin laite on asennettu.
 • Sitten tarvitset 250 mm: n pituisen teräskohdan, liitä se holkkiin. Paksuus enintään 2 cm hitsattuun sauvaan (malli muistuttaa oven saranaa).
 • №21 laite laajennuksella
 • Putkiin on asennettu 250 x 250 mm putki ja pohjaan hitsattu holkki, johon toinen kulma on kiinnitetty ja yhdistetty ensimmäiseen.
 • Siten meillä on liikkuva laite.
 • Lopuksi kiinnitämme lapion terän, joka visuaalisesti muistuttaa yksinkertaista aura pohjan puhdistamiseen.

Manuaalisen kokoonpanon kaaviokuva

Mekaaniset käsikäyttöiset varusteet, sovellukset, työn laatu

Monista malleista haluan korostaa yhden universaaliporauslaitteista, zaebur. Laite on suunniteltu monenlaisiin tehtäviin. Sitä käytetään sekä ammattialalla että yksilöllisesti.

Laitteiden avulla voit suorittaa seuraavia työtyyppejä:

 1. Aseiden rakentaminen.
 2. Valmistustyöt säätiön tukemiseksi.
 3. Kuivauskaivojen rakentamiseen.
 4. Puiden ja kasvien istuttaminen.

Tämä on kokoontaitettava, kevyt, kestävä ja kätevä kuljetuslaite. Voit työskennellä koirien kanssa, et tarvitse erityistä fyysistä harjoittelua, kaikentyyppisiä töitä voit selviytyä omasta ilman apua.

Pilarin rakenteiden tyypit

Laitteessa on useita lajikkeita, jotka poikkeavat toiminnallisista ominaisuuksista ja parametreista.

Porauksen malli moottorin kanssa

Erotamme kolme ryhmää:

 1. "Yamobury" kotitaloutta ilman moottoria, työ tehdään käyttäjän toimesta.
 2. Laitteet, jotka kulkevat bensiinillä tai moottorilla.
 3. Suspensoidut rakenteet toimivat vain erikoislaitteiden avulla.

Manuaaliset kuopan reiät ilman moottoria

Mallin kompakti on kätevä käyttää ja kuljettaa. Laitteiden ansiosta on helppo asentaa vaalea puinen aita tai vain kaivaa reiän kaivoon.

Suunnittelu on seuraava:

 • Yksinkertainen kahva kirjaimella "T".
 • Rod, jossa on sisäänrakennettu veitsi.

Manuaaliset mallit on valmistettu eri kokoluokista, myös taittoa, mikä on erittäin tärkeää kuljetuksen aikana. Reikien halkaisija on 300 mm ja syvyys 2 m.

Mekanisoituja malleja

Tämä on yksinkertainen laite, jossa on sähkömoottori moottorilla. Bensiinimoottoreissa on myös malleja. Työkalulla voit tehdä riittävän syviä reikiä jopa 3 metriä.

Poraus tai asennetut asennukset

Tämä malli on suunniteltu poraamaan suuri halkaisija hyvin. Siirry vain sähköpylväiden ja vakavien aidojen asentamiseen, esimerkiksi lentoasemiin tai teollisiin yrityksiin.

Kuinka tehdä käsipora itseäsi

Hyvin harvat ihmiset tietävät, että manuaalinen poraus voidaan tehdä kotona. Tarvitset yksityiskohtaiset ohjeet ja tarvittavien työkalujen ja materiaalien saatavuuden.

Valmistamme tarvittavat materiaalit valmistukseen

Laitteiden valmistukseen tarvitaan:

 1. Varapuheenjohtaja.
 2. Kaasukytkimet.
 3. Bulgarialainen suuttimella metallista.
 4. Hitsaus.
 5. Sähköpora.
 6. Plash holder.

Askel askeleelta asennusohjeet

Putkikäsittely

Ota putken osa, jonka halkaisija on 5 cm, ja tee soikea reuna.

Poraa kahva

Valmista paikka poraukseen. Kuori soikea puoli metallipala porauksen kahvalle.

Asenna mutteri

Mutteri hitsataan halkaisijaltaan 5 cm: n osaan.

Rakenna pora

Kiinnitämme putken molemmat päät. Putken toisella puolella hitsataan kärki ja toisella puolella pultataan ja kiinnitetään toisiinsa. Levyt saivat puoliksi.

Levykokoonpano

Levyn kaksi puolta hitsataan 40 asteen kulmassa toisiinsa putken reunalla. Suurin halkaisijan toinen puoli hitsataan vastaavasti ensimmäisen yläpuolella 10 mm: n etäisyydellä.

Kierrä molemmat osat yhteen. Saamme käsiporan.

Kun kaikki työ on suoritettu, testiporaus on välttämätöntä, ja vasta sen jälkeen se on valmis maalattamaan. Tämän mallin valmistukseen kuluu enintään 2,5 tuntia.

Ammattimaiset vinkit

Valitsemalla oikean työkalun itsellesi on parempi käyttää joitain suosituksia, jotka auttavat sinua tekemään oikean valinnan, säästää aikaa:

 1. Valittaessa kiinnität huomiota spiraaliin, työn nopeus riippuu tästä yksityiskohdasta.
 2. Jos pieniä kokoja on tarkoitus porata, voidaan käyttää hellävarainen kierre.
 3. Ostaessasi kiinnitä huomiota laitteiden nopeuteen. Poraustoimien aikana sinun on noudatettava tarkasti ohjeita, jotta työkalu ei pääse nopeasti pois.
 4. Jos olet joutunut valitsemaan manuaalisen porauksen vakavampaan työhön, on parempi pysäyttää silmäsi mallissa, jossa on ruuvit.
 5. Kämmenlaitteen käyttö on liian väsyttävää sinulle. On välttämätöntä, että pora vie maata pois porauspaikalta, mikä helpottaa suuresti ponnisteluja.

Tarkempia tietoja, esimerkkinä jonkin tyyppisten laitteiden toiminnasta, suosittelemme tutustumaan videomateriaaliin siitä, miten voit porata hyvin itseäsi lyömäsoittimella.

Videokatselmus selittää kaikille, jotka voivat oikein porata reiän käsin. Käytännön neuvoja auttavat sinua valitsemaan parhaan mahdollisen vaihtoehdon ja valitsemaan vakavasti tarvitsemasi laitteet.

Kuinka poraa pilareita omilla käsilläsi?

Päätimme kaivaa kaivon puutarhassa, mutta talousarvio ei anna ostaa poraa ja palkata työntekijöitä? Kysymys herättää: miten poraa poraa itsenäisesti kotona lisävarusteista? Artikkelissa puhumme valmistusmenetelmistä ja käyttämisestä kaivon poraamiseen.

Manuaalisen porauksen ominaisuudet

Kodin reiät ovat säästöjä, veden laatua ja helppokäyttöisyyttä. Porausalan asiantuntijoiden palvelut ovat kalliita, joten monet ihmiset purevat itse kuopat. Joskus tämä on ainoa tie, jos suunnitellaan löysäämään maata paikassa, jossa erikoislaitteet eivät pääse sisään. Onko se vaikea porata maahan vettä itse? Kaikki riippuu veden syvyydestä valituissa paikoissa ja porausmääräysten noudattamisesta. Kaikkien sääntöjen mukaan valmiin mekanismin avulla on helppo lyödä kaivoa.

Spiraalipora manuaaliseen poraukseen

Voit itsenäisesti tehdä spiraalin tai lusikanmuotoisen ruuvin yksinkertaisimmista materiaaleista. Spiraalipora on samanlainen kuin suuri läpimittainen pora, jonka pääosa on leikkaava reuna spiraalina, joka on kierretty ja teroitettu teräsnauha.

Yleisimmät kannettavat gadgeteja ovat lapio ja käsipora.

Maata lepäävän leikkuureunan leveys riippuu vaaditun kuopan koosta. Porauksen aikana maata työnnetään ylös ja pysyy poran reunoissa, joten prosessi on pysäytettävä ja puhdistettava. Tämä malli on universaali, koska kierrepora voi löystää maaperän.

Lusikan muotoinen pora manuaaliseen poraukseen

Tämäntyyppisellä porauksella on sylinterimäinen työpinta ja metallitanko. Työkalun alaosassa leikataan kierre tai pituussuuntainen muoto. Reiän reuna on yhden senttimetrin päässä jalusta ja toimii kuin lusikka, joka auttaa tekemään kaivon laajempi kuin sylinterin halkaisija. Lusikanmuotoista kairausta käytetään löylymaalien löystymisen aikana, mikä mahdollistaa kaivon poraamisen vaiheittain putkien asennuksen avulla.

Poraaminen omalla kädelläsi

Kuinka tehdä poraa omiin käsiinsä? Pyörivän porauksen tekemiseksi tarvitset työkalut:

 • teräs sauva;
 • Bulgaria;
 • hitsaus kone;
 • mittanauha;
 • levy, joka on valmistettu kiinteästä sulamattomasta materiaalista.
Suunnittelun perusta on leikkaava osa tai yksinkertaisesti porata

Viimeinen jaettu kahteen samaan osaan ja kiristä ympyrän viivaa pitkin ja leikkaa. Mitä paremmin teroitus on, sitä tehokkaammin jatkuu poran kanssa. Tasaus on jaettu toiselle päästään ja 20 cm: n etäisyydellä terävästä kärjestä, joka on kiinnitetty sauvaan, leikkausreunat hitsataan pitkin sitä 20 asteen kulmassa keskiakseliin ja 40 astetta toisiinsa nähden.

Samankaltaiset kotiruuvit on tehty teräsnauhasta. Se kuumennetaan ja muuttuu spiraaliksi 45 asteen kulmassa liköörikulmassa. Valmis tuote on hitsattu sauvaan.

Kuinka tehdä lusikan muotoinen pora?

Lusikanmuotoinen ruuvi auttaa kaivaamaan reiän tarkemmin. Tehdäksesi tarvitset bulgarialaisen, metalliporauksen, hitsauskoneen, metallipalkin ja onton sylinterin. Ensin tulee leikata sylinterimäinen pohja sivulta ja tehdä erityinen lusikan muotoinen kahva alhaalta. Jos maa on löysä, niin viilto tehdään enemmän. Maa putoaa sylinterin sisään ja on tarpeen puhdistaa se. Poran koko riippuu kaivon vaaditusta koosta.

Voit poraa pylväät omalla kädelläsi vanha putki, ilmapallo. Hiomakone leikkaa reiän elementin pohjaan ja hitsataan työkappale pitkin saumaa pitkin. Sauvan päähän on hitsattava metallibitti tai terävä metallilevy. Offset keskimmäisestä akselista - 1 cm Käytä vain kovaa materiaalia, joka kestää raskaita kuormia.

Tämän laitteen tärkeimmät edut ovat, että reikä maassa on erittäin siisti ja tarkka.

Kuinka tehdä kahvan poraa varten?

Kahva hitsataan jakotun putken päällä. Metal - erinomainen valinta kahvan valmistukseen. Hänellä on suurin rakennuskuormitus. Kahvan on oltava hyvin kiinnitetty, sen ei tulisi vaihdella pyörimisen aikana. Jotta vältetään vahinko, sileä ja helppokäyttöinen.

Putken irrotettava poraaminen

Porauskansi on valmistettu irrotettavan putken muodossa, jonka pituus on 150 cm, jotta maa löysätään haluttuun syvyyteen. Se pidennetään, kun kaivo syvennetään lisäämällä kooltaan enintään 1 metrin osuuksia.

Jakoputken kiinnitysosat

Kiinnitys voidaan tehdä useilla tavoilla:

 • hitsattu kytkentä;
 • kierretty kytkentä;
 • kiinnitys muttereilla tai pultteilla.

Kytkin on hitsattava pohjaan tai porauksen muihin osiin. Kytkin on kiinnitetty mutterilla pohjaan. Poraa on joskus nostettava maasta ja puhdistettava purkamisen ja kokoonpanon aikana.

Toinen vaihtoehto on kiinnittää lanka. Nämä elementit eivät jakaantuneet, muodostakaa shplintovany-puristin.

Pultteja ja muttereita käytetään parhaiten poraamalla kapeita kaivoja, ne kiinnitetään putkiosioihin. Menetelmä ei ole täysin luotettava, joten älä käytä sitä työskennellessäsi kuivan maan kanssa.

Jos haluat asentaa omia käsiäsi, tarvitset joko hitsauskoneen tai pultteja, joilla on mutterit ja poraa reikiä varten

Kaapeliporaus

Toinen tapa kaivaa kaivo yksityisellä juonialueella omalla kädellä. Tarvitset työkalut: jalusta, vintturi, kaapeli ja pora itse. Jalustan korkeus on keskimäärin 2,5 metriä, lohko, jossa kaapeli kiinnitetään sen yläosaan. Vinssi sijaitsee tukien lähellä. Työkalu on osa putkea, jossa on paksut seinät ja hitsattu sauma.

Metallinauha on hitsattu vaakasuoraan yläosaan, johon on tehty kaapelin silmukka, jossa pohja on ripustettu. Maaperä otetaan talteen, koska raon pituus on 75 prosenttia peruspituudesta. Terävöitä putken alareunaa ja tee teräksen tai pallon erityinen lukitus. Maa pysyy pitoon, joten sen korkeus putken alareunasta on noin 6 cm.

Ennen kuin lävistät kuopan, määritä, missä se sijaitsee. Kohdista valittu alue. Asenna jalusta suoraan porausreiän kohdalle. Upota iskuporaus useita kertoja, kunnes saavutat tuloksen. Tehokkaampi poraus, painotettu irrotettavan lastin avulla.

Hyödyllisiä suosituksia

Löydät myös verkkosivuillamme paljon mielenkiintoisia tietoja muista rakennus- ja korjaustöistä:

Miten tehdä kotitekoinen porata porojen reikien poraamiseksi

Yksityisen sektorin asukkaat tuntevat tällaiset tilanteet, kun he tarvitsevat rakentaa tai asentaa jotain, mutta tällaisen rakenteen perusta on kentällä. Tässä suhteessa monet ajattelevat, miten poraa porojen porausreiät omiin käsiinsä käyttämällä materiaaleja, jotka ovat saatavilla kotitaloudessa. Lisäksi, ilman tarpeetonta vaatimattomuutta, voidaan väittää, että joissakin tapauksissa itse valmistetut työkalut ylittävät tehtaan tuotannon laadun. Tosiasia on, että tehdas tuottaa standardin ja kotona tällainen laite voidaan mukauttaa tiettyihin tarpeisiin ottaen huomioon maaperän kunto.

Kotitekoinen käsipuutarha

Rakenteen riippuvuus kohteeseen

Kotitalouksien tarpeisiin voit tehdä manuaalisen porauksen eri käyttötarkoituksiin omilla kädillä, mutta joka tapauksessa tällainen työkalu on tarkoitettu reikien poraamiseen. Mutta samanaikaisesti ne eroavat ulkonäöstä ja toiminnallisista ominaisuuksista:

 • tavallinen puutarha pora;
 • puutarha ruuvimeisseli;
 • pora paalujen TISE (teknologia yksilöllinen rakentaminen ja ekologia).

Tällaisen työkalun kokoonpanon työtä varten tarvitaan varmasti hitsauskone, joka toimii AC: llä tai DC: llä.

Puutarhapora

Savi puutarhanpora

Perinteisen puutarhatyrän valmistukseen, jota käytetään useim- piin kovin syvissä reikiin, reiät tarvitsevat voimakkaan sauvan, joka on tehty kiinteästä (romu) tai ontosta putkiprofiilista. Lisäksi tarvitset puoliympyrän muotoisia leikkauslevyjä, jotka on hitsattu tiettyyn hyökkäyskohtaan (parhaimmillaan, jos se on seostettua terästä). Tällä työkalulla tehdään reikiä istutuskasveille (tavallisesti nämä ovat pensaiden tai puiden taimia) sekä reikiä aidan tai muiden kevyiden arkkitehtonisten rakenteiden asentamiseen.

Kotitekoinen ruuviruuvi

Kotitekoinen ruuviruuvi

Sana "auger" saksaksi ("Schnecke") käännetään "etana", ja tämä merkitsee täysin leikkauslaitteen kokoonpanoa. Terät ovat oikeakätinen lanka, jossa on suuri askel, mikä mahdollistaa poran irrottamisen maasta harvemmin, koska maa nousee terän koko korkeudelle häiritsemättä porausta. Tällaisen työkalun toimivuus ei ole käytännössä eroa edellä kuvatusta laitteesta, mutta työn tuottavuus tässä tapauksessa lähes kaksinkertaistuu. Jos esimerkiksi rakennat aidan sivuston kehän ympärille, sinun on asennettava paljon tukia, jotta nopeus tuo vain hyötyä. Tietenkin Kierteelle on parempi käyttää automaattista taajuusmuuttajaa.

Itsekantava pora paalujen TISE varten

Tämä työkalu tekee kaivoista, joissa on jatke alaosassa

Paalujen TISE-poraus noudattaa täysin yksittäisen rakennustekniikan ja työtuotannon ekologiaa, ja yleensä sitä käytetään elinolosuhteissa pylväiden kaatamiseen laajennetulla pohjalla pilarin ja nauhan alla. Sen ainutlaatuisuus on se, että lähellä leikkaussiivekkeitä on taittoviila (veitsi), jolla laajennus muodostuu. Jos puhumme työn tuottavuudesta kaatamalla tällaisia ​​säätiöitä, niin tällaiset työkalut ovat yksinkertaisesti välttämättömiä.

Tavallisen puutarhatyön tekeminen kotona

Seuraavassa tarkastellaan, miten tällainen muotoilu tehdään kotona edellyttäen, että on olemassa työpaja (monille autoilijoille tämä on autotalli).

Ainesosat

Komponentit, joista koko kokoonpano on tehty

 • Leikkausosat ovat kaksi seosteräksestä valmistettua puoliympyrää, jotka ovat teroittavat reunoja. Riippuen työkalun tarkoituksesta ja sen halkaisijan määrittämisestä. Joissakin tapauksissa puoliympyrän siivet on kiinnitetty pulttiliitoksella, jotta ne voidaan korvata toisella halkaisijalla.
 • Ydin on pyöreä tai neliömäinen putkiprofiili, mutta joskus tällainen yksityiskohti tehdään romusta, mutta tämä lisää huomattavasti painoa ja vaikeuttaa työnkulkua. Tangon pituus riippuu tarpeesta, mutta useimmiten se tehdään 50-80 cm: n ja 1,5 m: n reikiin (tämän parametrin vähenemisen on oltava jatkuvasti taivutetussa asennossa). Mutta jos puolitoista metriä ei riitä (kuopan syvyys on 80-100 cm tai enemmän), on parempi tehdä keräyspalkki pinottavilla tankoilla (ne voidaan yhdistää nännin kanssa).
 • Kahvan läpimitta on hitsattu varren yläosaan kirjaimen T muodossa, jolloin poikkipalkin optimaalinen pituus on 25-30 cm kumpaankin suuntaan. Jos teet nämä viput lyhyemmiksi, rullaaminen on paljon vaikeampaa.
 • Kärki on terävä, se toimii poraa, joka keskittää terät suhteessa maan pinnalle. Eli he eivät siirry sivuun, koska ne edustavat yhtenä kokonaisuutta poran kanssa.

Mitä materiaaleja tarvitaan

Neliöputken profiili

Tangon valmistukseen, kuten edellä mainittiin, sovitetaan putken profiili, joka on neliömäinen tai pyöreä poikkileikkaus. Jos tällaisen profiilin seinämän paksuus on 2-2,5 mm, tehdään 20 × 20 mm: n tai ø20 mm: n osa, mutta jos seinät ovat ohuempia, osaa lisätään 30 × 30 tai 35 × 35 mm, ø30-35 mm. Siinä tapauksessa, että työn aikana saattaa olla välttämätöntä kiertyä lisävartta, silloin sauva sopii vain pyöreään putkiprofiiliin.

Litteä kärki, jossa on keski- ja sivusuuntaista teroitusta

Tangon päähän on välttämätöntä hitsata terävä kärki, joka voidaan valmistaa paksuisesta porauksesta juotospisteellä - niitä käytetään betonin poraamiseen rei'ittimellä. Mutta voit myös tehdä tällaisen reunan paksusta raudasta tai teräspalasta, teroittamalla sitä tasapisteen muodossa, kuten ylimmässä kuvassa.

Leikkuusosa on valmistettu levystä käsipyörösahalle.

Keskeisin hetki on leikkuuterät ja ne voidaan valmistaa seuraavista:

 1. teräspaksuus 3-4 mm;
 2. Bulgarian (timantti) tai manuaalisen pyörösahan saha.

Tässä tapauksessa on kätevää käyttää levyjä timanttipäällystetystä hiomakoneesta, joka on tarkoitettu betonin leikkaamiseen tai kädessä pidettävästä pyörösahasta. Kun timanttimaalaus laukeaa, ohut liuska, jonka korkeus on enintään 1 mm, pysyy ympärysmittaan nähden, ja se on helppo irrottaa, reunat ovat terävät ja hammastettu levy pyöreästä leikataan vain puoleen.

Ja vielä muutama sana kädensijasta - sen pitäisi olla pyöreästä putkesta ja missään tapauksessa sinun ei pidä käyttää mitään muovia ja erityisesti kääriä muovista nauhaa.

Terän kiinnitysmenetelmä

Irrotettavien pulttien pultit

Jos oletetaan eri halkaisijoiden porauksen, työkalun terät voidaan tehdä irrotettavasta tyypistä. Tällöin sauvaan on hitsattu kaksi hyllyä, ja niille kiinnitetyt veitset on kiinnitetty ruuveilla, kuten ylemmässä kuvassa on esitetty.

Optimaalinen hyökkäyskulma on 30-40⁰

Jos et muutta terien halkaisijaa, paras vaihtoehto on ø120 mm, ja siksi saha- tai leikkuupöytä ø125 mm (5 mm leveä timanttipuristusta ja sitä ei enää ole), joka on leikattava kahteen puoliympyrään, on paras. Istuinta ø22,5 mm on säädettävä tangon alla sähköhitsaamalla katkaisemalla ylimäärä. Pehmeän maaperän kohdalla hyökkäyskulma on yleensä 30 °, ja joskus jopa 40 °, mutta kovaa maaperää kohden on parempi laskea se 22-25 °: een.

Puutarhaporan osat: 1) kärki kärjellä, 2) leikkauspyörät, 3) kahva pyörimistä varten

Tässä on piirros kotitekoisesta puutarhaviljelmästä ø120 mm: n terillä (timanttipäällysteisen betonin käytetyn leikkauslevyn halkaisijan mukaan). Alla on videota tällaisen työkalun tekemisestä:

Video: Do-it-yourselfer puutarhatyökalu kotiteatterissa

Auger-pora

Kaavinporauksen kaaviokuva

Nyt selvitetään, miten tehdään poranpora porojen reikien poraamiseksi omien käsien läpi. Tällaista työkalua ei tarvitse ottaa ulos reiästä 5-10 cm: n välein, koska maaperän kaatopaikka liikkuu kiertämisen aikana ruuvin yläpäihin. Tämä nopeuttaa prosessia huomattavasti, mutta siihen tarvitaan paljon fyysistä lujuutta, joten useimmissa tapauksissa tällaisia ​​asennuksia käytetään automaattisen aseman yhteydessä.

Kaikki levyt on kiinnitetty varaan ja leikkaavat saman alan kääntämistä varten.

Nyt tärkein hetki: kaikkien levyjen taittaminen on tarpeen, jotta ne leikkaisivat trapezoidisen sektorin, vaikka nämä kaltevat leikkaavat keskeltä ja muodostavat terävän kulman. Alaraja on, että jokaisen ylemmän levyn kääntämisen yhteydessä leikkausalueen vasemman reunan on oltava alemman oikean reunan kanssa sama. Tällaisia ​​asioita tietenkin parhaiten tehdään ensin paperilla, ja jos kaikki on sama, siirrä merkintä metallin leikkaamiseen. Ruuvin kierrosten määrä vastaa levyjen lukumäärää.

Aloita nyt hitsaustyö:

 1. laitat levyn koneeseen, ja sen päälle laitat toisen, mutta niin, että estääksesi leikkaussektorin, eli yläosan vasen puoli tulee liittyä pohjan oikealle puolelle;
 2. Tätä liitosta keitetään sähköhitsauksella ja seuraava levy asetetaan päälle, toimimalla samalla periaatteella;
 3. joten kaikki levyt on liitetty ja hitsattu, jolloin niiden puristettu jousi.

Puristettu kevätjuova vinssillä

Hitsaustyön päätyttyä tämä itse tehdyllä jousi on venytettävä, jotta ruuvit irtoavat siitä. Tällöin kokoonpano asetetaan tangolle ja alempi levy hitsataan oikeaan kulmaan, esimerkiksi 30 °, ja jotain rengasta voidaan hitsata ylempään kiekkoon vinssikoukun kiinni- tämiseksi. Tasa on kiinnitetty lattialle (ajattele itsellesi, miten se tehdään - olosuhteet ovat erilaiset) ja kiristä jousi vinssillä ja hitsataan sitten ylempi levy. Vavat vapautetaan ja hehkuvat koko rakenne spiraalissa.

Video: Ruuviporaus

Porakone TISE

TISE-paalujen porauksen toimintaperiaate

Edellä oleva piirros osoittaa TISE-porakoneen toiminnan periaatteen paikoille: ensin se tekee halutun halkaisijan tynnyrin ja alareunassa kaivoa laajennetaan taivutusveitsen avulla. Mutta kenties pidän sinulle pettymyksistä, koska tällaisen rakentamisen tekemiseksi kotona tarvitset ainakin työpajan, jolla on työkaluja ja ammattitaitoa lukkoseinä. Tällaisen kokoonpanon harkitsemiseksi sinun täytyy laatia erillinen artikkeli, jopa pieni, ja tässä rajoitamme itsemme näyttämään videota TISE-poran itsekokoonpanosta:

Video: Kotitekoinen porakone TISEN asentamiseksi kotona

johtopäätös

Tästä materiaalista oppitit kuinka tehdä poraa porausreikien viereen omiin käsiisi. Et asenna aita tai rakenna pohjaa kylvylle, jossa on TISE-paalutuspora, joten tavallinen ruuvipyörä riittää talolle tai jos sitä on ajettavissa.