Kuinka tehdä tärytin betonista perforaterista ja poraa omalla kädelläsi

Riippumatta rakenteen laajuudesta, betonielementti on välttämätön. Se parantaa liuoksen perusominaisuuksia, tekee seoksesta homogeenisen, poistaa ilman ja kosteuden siitä. Kaikilla ei ole ammattimaista sähkömekaanista värähtelijää, mutta piirustusten avulla voit luoda sen itsellesi kodin punsilla ja jopa tavallisella poralla.

Vibraattorin rakenne ja toimintaperiaate

Vibraattori on välttämätön tiheyden antamiseksi betonimassalle, jonka seurauksena sen lujuus kasvaa. Vibraattorin toiminta perustuu siihen, että aktiivisessa tilassa laite luo suurtaajuisia värähtelyjä katkaisemalla yhteys pienimpien betonimassan hiukkasten välillä ja muuttaen sen volumetristen parametrien positiivisesti. Tuloksena on:

 • poisto ylimääräisen kosteuden ja ilman seoksesta;
 • betonin lujuutta vähentävien tyhjiöiden poistaminen;
 • betonin massan saannon ja homogeenisuuden lisääminen;
 • tasaisempi muoto täyttö;
 • kiinteytymisen kiihtyvyys;
 • lisätä rakenteen kestävyyttä.

Mitkä tahansa värähtelijän rakenteet sisältävät akselin, jossa on moottori, vibropippi, erityinen vibraamekanismi. Henkilökohtaisesti luotavan värähtelijän työn tulos on suoraan riippuvainen kokoonpanon käyttämisestä.

Rakenna konkreettinen tärytin omilla kädillä porauksen pohjalle

Kotitalousporan valintaperustaksi voit saada erinomaisen työkalun, joka on hieman huonompi ominaisuuksiltaan ostetuille. Suunnittelu on monimutkaisempaa kuin lävistin, mutta erittäin kätevä. Se edellyttää vähintään välttämättömiä työkaluja ja aihioita:

 • metallipora;
 • vannesahan;
 • teräsnuppi - suorakulmainen poikkileikkaus 15 cm: n sivulta;
 • sauva - halkaisija noin 20 mm;
 • ruostumaton teräsputki - halkaisija 40 mm, pituus 0,4 - 0,6 m;
 • putki joustavaa muovia, kumi voi olla;
 • joustava sauva;
 • peitä kärjen peittämiseksi;
 • laakerit - 2 kpl;
 • hihassa.

Pora, jonka pohjana on, tulee toimia puhalla ja sen teho on yli 1 kW. Sen lisäksi sinun on tehtävä erityinen suutin, jossa on vahva kärki ja eksentri. Valmistamiseen käytetään seuraavaa tekniikkaa:

 • Otamme pyöreän sauvan ja lopulta hitsataan suorakulmion muotoinen, joka toimii painopisteenä, joka syrjäyttää painopisteen. Tämä keskeinen rakenne on tehtävä tärinän ylläpitämiseksi siirtämällä mekanismi sivulle.
 • Poraa tangon pääty ristireiän läpi kiinnittämällä taajuusmuuttaja. Toisen pään on käännettävä 10 mm: n päähän siten, että hihan voi kiinnittää värähtelevän pyörivän osan suojaamiseksi.
 • Yhdistä teräsputken sydän ja holkki toisiinsa käyttämällä 2 laakeria.
 • Kiinnitämme tangon liu'uttamalla laakereita molemmin puolin ja suojelemalla niitä roskista lian ja pölyn muodossa, muutoin ne eivät nopeasti pyöri.

Varoitus! Älä säästä laakereita, niiden on kestettävä huomattava kuorma.

 • Taipuisasta vedenpitävästä putkesta ja kiristyspinnasta kootaan epäkeskoakselin rakenne, joka yhdistää perustyökalun (poran) valmiiseen suuttimeen. Näin jälkimmäinen kykenee tekemään tärinän.
 • Laitamme putken akseliin siten, että 45 mm on vastakkaisilla päillä. Tangon kiertämisen aikana laite suorittaa toiminnonsa. Tässä tapauksessa amplitudin säätö suoritetaan muuttamalla porakoneen kierrosten lukumäärää. Suunnittelun keräämisen ja testaamisen jälkeen betonivärähtelijä on valmis käytettäväksi omilla käsillään.

Puncher-pohjainen värähtelijä

Suoraventtiilin avulla voidaan valmistaa upotettava värähtelijä, joka toimii rei'ittimellä, teräksestä tai piikistä. Laite sopii käytettäväksi betonipaksuuden kulkiessa pystysuorat rakennusrakenteet, kuten paaluperustukset kaatamiseksi. Pääasiassa on valita optimaalisen pituuden suutin.

Jos hoitoon kohdistuu suuri pinta, sinun on tehtävä värähtelytyynytyyppi. Se vaatii ruostumattomasta teräksestä valmistetun alustan ja kehyksen, jolla varmistetaan rei'itys. Tärkeä asia on itse valmistetun yksikön liitosten lujuus, joka varmistaa tarvittavan paineen säätämisen konkreettiselle massalle ja kestää tärinän kuormitusta.

Varoitus! Jos työ tehdään yli 1 metrin syvyydessä, niin yksi henkilö ei selviydy, tarvitset avustajan.

Jos tärinää käytetään rakenteen vaakasuorissa elementeissä, suuttimen tulee sijaita suhteessa vaakasuuntaan pienellä kaltevuudella. Tämä saavutetaan kiinnittämällä aluslevyt muottiin työkalun tukena, työntäen siihen reikien tärytinyksikön, kääntäkää se hetkeksi ja siirrä se seuraavaan osaan, joka on täytetty betonipainolla. Tätä menetelmää kutsutaan bajonetiksi. Bajonetin pituutta on säädettävä niin, että se muuttuu yhtä suureksi kuin muoto, jossa hoito suoritetaan. Mekanismin tehokkaaseen toimintaan vaaditaan vähintään 1,5 kW: n teho.

Yleisiä vinkkejä värähtelijän luomiseen omilla käsilläsi

Sinun täytyy tietää tekniikka yleensä, koska tällainen laite kuin konkreettinen vibrator omalla kädelläsi täyttää vaatimukset varmistaa sen onnistunut toiminta. Jotkin osat eivät ehkä ole käsillä, ja ne on vaihdettava. Tätä varten on tarpeen esittää yleinen kuva työstä, jotta pääosa voidaan erottaa toissijaisesta. Täryttimien kokoamiseen tarvitaan 3 perusyksikköä:

 • sähkömoottori;
 • vibro-laite;
 • akseli joustava.

Ensimmäinen osa korvaa poran, rei'ittimen, toisen käyttölaitteen, joka välittää liuokseen upotetun suuttimen värähtelyn. Moottorin teknisiin ominaisuuksiin liittyy tiettyjä vaatimuksia: kyky työskennellä kotiverkosta 220 V ja kierroslukujen määrä vähintään 3 000 minuutissa.

Värähtelevä laite - elementti on varsin monimutkainen. Sen rakenne sisältää vibrobulaa, taittuvat holkista, kumikytkimet, iskuosat - varmasti teräs ja karkaistu. Itsenäistä värähtelijää varten tämän solmun puuttuminen on sallittua, mutta se yksinkertaistaa työtä ja parantaa tulosta.

Taipuisa akseli, joka koostuu ruostumattomasta teräksestä, joka on liitetty teräsputkeen laakerin avulla, on välttämätöntä, jotta kärki voidaan turvallisesti laskea laastiin ja lähettää tärinää sille, mikä tekee betonin korkealaatuisesta käsittelystä.

Jos tarvitset laitetta kertaluonteiseen sovellukseen, se on paras vaihtoehto, vaikka se ei ole helppo löytää kaikkiin osiin, vaan kokoamalla ne kokoonpanoon, jossa on työyksikkö, joka vastaa teollista.

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia tee-se-itseäsi: keräämät seoksen tiivistämiseen

Hyvä betonirakenteen tiivistyminen asennuksen jälkeen on tae siitä, että valmiin tuotteen tai rakenteen laatu on korkea. Monet tekevät laitteesta itsenäisesti. Yksi esimerkki on konkreettinen värähtelijä omalla kädellä. Tietenkin pienestä videosta on vaikea ymmärtää kaikkia vivahteita, joten tarkastelemme asiaa tarkemmin artikkelissamme.

Mitä konkreettisia täryttimiä käytetään

Aiheen kattamiseksi - kuinka tehdä vibratori betoniin, aloitetaan teorialla. Rakenteessa käytetään erilaisia ​​rakenteita, joihin betoni on asetettu ja sen tilavuus.

 • Uppoutuva - sen työyksikkö (kuten nimestä selkeästi) lasketaan betoniseokseen, jossa se lähettää tärinän ympäröivään betoniin. Siirrä tarvittaessa yksikköä tilavuuden mukaan. Yleensä käytetään kiinteisiin monoliittisiin rakenteisiin ja tuotteisiin.
 • Värähtelylevy (taso) - tärinä siirretään levyn avulla, jota siirretään seoksen pinnalle. Tätä yksikköä käytetään tasomaisiin rakenteisiin, kuten betonilaattoihin ja tasoituksiin. Myös ilman vibroplatformia, on mahdotonta tiivistää tyynyä hiekkaa ja raunioita laiduntamiseen tai telan asettamiseen.
 • Rake on samanlainen kuin vibroplatformin, vain laatta sijaan, kiskota käytetään. Päätarkoituksena on tasoittaa betonia, se tiivistää paitsi pintakerroksen myös koko tilavuuden.

Täyteyden ansiosta on mahdollista käyttää ei vain vaaka-, vaan myös pystysuorille pinnoille. Tiivistys värähtelevällä kiskolla vie vähän enemmän aikaa kuin levyn käyttäminen.

 • Vibrotuva - kiinteä tai mobiiliasennus, jonka pinnalla se muodostaa muodon betoniseoksella. Käytetään palaustuotteiden valmistukseen (esim. Laajennettu savibetonilohko). Teollisuudessa suurikokoisia värähteleviä pöytiä käytetään monien erilaisten rakenteiden, lattialevyjen ja pinnoitteiden, seinäpaneelien, palkkien ja ristikoiden muovaamiseen.

Myös täryttimet asennetaan usein suoraan muotoihin ja muottirakenteisiin, mikä parantaa paitsi tiivistymisen laatua myös pienentää työn suorituskykyä työn suorituksessa.

Vibraattorirakenne

Vibraattori koostuu taajuusmuuttajasta ja hyppääjästä, joka tuottaa työvuorelle lähetettyjä värähtelyjä (ratsastaja, kiskotyyny). Uppokytkimissä voidaan käyttää joustavaa akselia olevan välivaihteen.

Harkitse jokainen kohta tarkemmin. Jotkut kiihdyttimet yhdistävät käyttötoiminnon, ja malli koostuu vain kahdesta solmusta.

Vibraattori

Käytössä on yleensä kolme käyttölajia:

 • Electric - yleisin. Käytetään molempia tavanomaisia ​​asynkronimoottoreita ja suoravirran moottoreita. Erittäin harvoin on rakenteita, joissa sähkömagneetit (solenoidit) on tarkoitettu värähtelemään. Eroavaisuus yksinkertaisesti ja pieni paino. Useimmin täryttimet konkreettisille tee-se-itse -tyyppisille asemoille.

Haittoihin kuuluu se, että sinun on sovellettava erityisiä suojaustoimenpiteitä ja laskettava jännite sähköturvallisuuden varmistamiseksi rakennustyömaalla, kun työskentelet betoniseoksen kosteassa ympäristössä.

 • Pneumaattinen - voit saavuttaa vieläkin suuremman laihtumisen kuin sähkökäytössä. Ehdottomasti sähköinen turvallinen. Mutta hänen työstään tarvitaan kompressori, joka tuottaa paineilmaa. Tämäntyyppistä taajuusmuuttajaa käytetään siis useimmiten teollisuudessa.
 • Polttomoottorista. Nämä ovat monimutkaisempia ja raskaampia rakenteita, mutta ne tarjoavat itsenäisyyden virransyöttöjohteilta. Useimmiten käytetään korjaus- ja tiehankkeisiin, maisemointiin.

Tärinäherkku

Me luetellaan yleisimpiä teollisuuden suunnittelussa:

 • Yhden akselin epätasapaino - akseliin, jota pyöritetään käyttölaitteella, asennetaan useita painotusyhdisteitä (epäkeskiset epätasaisuudet), jotka johtavat sen epätasapainoon, joka aiheuttaa tärinää.

Kompakti ja yksinkertainen muotoilu. Haittoihin kuuluvat akselilaakereiden (laakerit) nopea kuluminen. Oscillations are not directed.

 • Pendulum on yhden akselin epätasapainon aggregaatin muunnelma. Se käyttää heilurijousia, joka ohjaa tärinää.
 • Kahden akselin epätasapainon yksi on itse asiassa kaksi lukittua yksittäisakselin viritystä, jotka pyörivät samanaikaisesti eri suuntiin. Voit luoda suunnattuja värähtelyjä, myös monimutkaisia ​​ruuveja. Tukien kuluminen on hieman pienempi kuin yksittäisen akselin kuluminen.
 • Planetary - siinä on juoksija, joka on yhdistetty taajuusmuuttajaan taipuisien liitosrullien avulla pyöreän radan ympärillä. Run-in-raita voi olla joko sisäinen tai ulkoinen. Liukusäätimen nopeus, joka kulkee ympyrässä, ei vastaa taajuusmuuttajan kierrosten lukumäärää.

Tämän tyyppisen värähtelyä edistävän edun edut sisältävät työkappaleen pienen halkaisijan, joka on tärkeä upotusvärähtelijöille. Voidaan tuottaa korkeataajuisia tärinöitä jopa 20 kHz: iin, jopa ilman nopeita asemia.

 • Pneumaattinen planeetta. Siinä liukusäätimen pyörimisnopeus juoksumattoon johtuu pyöreästä terästä aiheutuvasta ilmanpaineesta ja pyörivästä terästä sekä paine- ja pakoputkojen reiät.

Yksi kompakteimmista malleista johtuen siitä, että ulkoista asemaa ei tarvita. Akselin mitat ovat pienemmät kuin perinteinen planeettavärähtelysykli. Se muodostaa kahden taajuuden värähtelyn sekä liukusäätimen ajettaessa että akselin epäkeskisyyden vuoksi, johon terä on kiinnitetty.

Tutkittuaan teoreettiset kysymykset, siirrymme suoraan kotitekoisten täryttimien muotoihin. Muuten varaamme, että melkein kaikille rakenteille voidaan käyttää paitsi itse tehtyjä jännittäjiä myös teollisuusyksiköitä.

Puncher-pohjainen värähtelijä

On jopa vaikeaa kutsua tätä muotoilua perforatorista valmistetusta tee-se-itse-vibraattorista. Korjaamme yksinkertaisesti työporaa paksummalla osuudella valssausta.

Jotta se voidaan kiinnittää istukkaan, sen reunoja on ehkä työstettävä sorvalla tai ainakin hiekkapaperilla. On mahdollista, jopa suuremman hyötysuhteen vuoksi, että aluslevy (nikkeli) hitsataan päätypinnalle kuten tässä artikkelissa.

Kääntäkää rei'itys reikään, ja alamme tiivistyä betonia. Totta, vaikutus betonin värähtelyyn ja ei niin vahva, mutta samanaikaisesti me painamme sitä ja me baonikot.

Odottaneet merkkejä tiivistymisen loppumisesta siirrämme improvisoitua vibratoria toiselle paikalle. Lisäksi laadullisen tuotteen hankkimiseksi sinun ei tarvitse järjestää uudelleen 60-80 senttimetriä, mutta useammin.

Neuvoston. Tosiasiassa, että on aika lopettaa tärinä, ilmenee huokosten ilmanpoistoaukon pää (kuplien muodostaminen pinnalla) ja sementtimaidon (neste) ulkonäkö. Näiden merkkien avulla pysäytämme välittömästi värähtelevän - muuten voimme aiheuttaa seoksen stratifikaatiota.

Pora bottiä varten

Tämä on todellinen tärytin. Totta, jotta se vaikeutuu - tarvitset materiaalia ja työkaluja. Värinäherkkänä, valitse yksiakselisen epätasapainon rakenne. Tämä ei ole kovin yksityiskohtainen ohje, koska kaikki riippuu kyvyistä ja käytettävissä olevista (tai ostettavissa olevista) komponenteista.

Tarvitsemme seuraavia laitteita ja työkaluja sekä materiaaleja ja varaosia. Samanlainen malli on esitetty kuvassa.

Työkalut ja koneet

Tietenkään ei ole välttämätöntä saada kaikkea kotona, mikä riittää siihen, että pääset käsiksi korjaamoon.

 • Sorvi (melko yksinkertainen).
 • Jyrsintä tai ainakin enemmän tai vähemmän voimakas hiominen ja hionta.
 • Hitsauskone.
 • LVI-työkalujen sarja.
 • Ehkä voimakas juotoskaasu tai laitteet kaasupolttimen liekin juottamiseen.

Materiaalit ja osat

 • Putki, voit jopa hitsata halkaisijaltaan 50-60 mm ja pituus noin puoli metriä.
 • Kaksi laakeria, mieluiten raskas sarja, halkaisija lähelle putken sisäistä halkaisijaa.
 • Teräspyöreä puu on läpimitaltaan lähelle putkea, liittimiä ja holkkeja varten.
 • Pyöreä tanko, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin sisemmän laakerirenkaan halkaisija.
 • Neliö tai äärimmäisissä tapauksissa epätasapainon ympyrä. Sen paksuuden tulisi olla hieman pienempi (2-3 mm) akselin säteen ja putken sisäisen säteen välinen ero. Neliöputki on vielä parempi.
 • Joustava akseli pora tai drimler. Nopeusmittaria käytetään joskus, mutta se ei ole pitkä, koska se ei ole suunniteltu raskaille kuormille.
 • Kuminauha tai paroniitti.
 • Rasva ja silikonitiiviste.

Aloittaminen

Kuinka tehdä täryttimestä konkreettisia omia käsiäsi voi tästä artikkelista.

 1. Ensinnäkin valmistele akseli. Leikkaamme pyöreää puuta muutama senttimetri lyhyempi kuin putki, jotta se voidaan kiinnittää joustavan akselin kärkeen.
 2. Akselin toinen pää on käännetty niin, että se sopii tiukasti laakerin sisäkiskoon ja lepää sitä paksummalla, käsittelemättömällä osalla. Älä unohda valita uraa jännityksen helpottamiseksi - akseli toimii melko vaikeissa olosuhteissa murtumien kohdalla.
 3. Toista päätä käsitellään monimutkaisemmalla tavalla - se tulee laakerista ja kiinnittyy joustavan akselin kärkeen. Asennussuunnittelu riippuu kärjestä. Jos et käytä akselia poraa varten, sinun on harkittava tätä sivustoa eri tavalla. Poraa esimerkiksi reiän akselin keskiosaan, johon voit sitten juottaa akselikaapelin tai kiinnittää se ruuveilla. Teknisen ajattelun läsnä ollessa - tämä ei ole vaikea tehtävä.
 4. Akseli on valmis. Nyt meidän tehtävämme on saada se mistä se kamppailee muissa mekanismeissa - epätasapainossa. Tätä varten teemme kaksi toimenpidettä.
 5. Kiinnitä akselin akseli akselin ympäri. Jos löydät neliöputken, hitsaamme sen vieläkin paremmin ja täytämme sen lyijyllä - joten tasapaino on vaikeampi.
 6. Lisäksi, jos akselilla on riittävän suuret halkaisijat, voit hiomata sitä (tai valita mylly) vastakkain hitsattujen epätasapainon kanssa.
 7. Nyt käsittelemme kehoa - putkemme. Rakenteen varmistamiseksi leikkaamme langat sen päissä. On toivottavaa sisäinen - mutta viimeisenä keinona on mahdollista hallita ja ulkoistaa. Vibraattorin päädyt kiinnitetään siihen. Suunnitelman tiukkuuden vuoksi on toivottavaa leikata metrinen, mutta tuuman lanka. Valitse haluamasi vähimmäismäärä.

Valmistamme kannet, emme voi tehdä ilman sorvia.

 1. Etukansi on kartiomainen, jotta simpukka pääsee helpommin betoniseokseen. Samanaikaisesti se on kotelo, johon laakeri on asennettu.
 2. Takaa monimutkaisempi muoto. Sen keskelle kulkee reikä joustavan akselin läpivientiin. Sisäänkäynnin kohdalla on toivottavaa saada aikaan pidennys hitsaukseen tai juottamiseen (liimaus). Laakerin takana on paikka joustavan akselin ja värähtelupään akselin liittämiseen.

Kaikki osat ovat valmiita, siirry kokoonpanoon.

 • Asettamme takaosan laakerin akseliin, unohtamatta sitä voiteluun etukäteen.
 • Siirrämme taipuisan akselin kansiin ja yhdistämme sen akseliin.
 • Aseta takaosa paikalleen takakannen sisään.
 • Asenna takakuori paikalleen. Yhteen kireyden vuoksi leikattiin (leikattiin) tiiviste paroniitista. Käytä lisäksi tiivisteainetta.
 • Asettamme etuosa paikalleen.
 • Asettamme etukannen ja yhdistämme sen siten, että laakeri on akselilla. Saavutamme kiihdytyksen puutteen - se voidaan tarkastaa liikuttamalla joustavaa akselia. Säädämme laakerin purkamisen kiinnittämällä kannen tai aluslevyjen avulla. Älä myöskään unohda tiivisteitä (jos meillä on huonosti laskettu mittasuhteet, saatat joutua käyttämään useampia niistä) ja tiiviste.
 • Kiinnitä kanteen joustavan akselin päähän. Jos se on tehty ohutterästä, jota ei voida hitsata, käytä juottamista. Jos se on poissa tai muovia, voit paljastaa vaipan ja juottaa sitä. Äärimmäisissä tapauksissa voit käyttää liimaa.

Neuvoston. On parempi juottaa kuin juotosraudalla ja tina-lyijyjuomalla, mutta kuparilla polttimella. Liitos on luotettavampi. Jos olet kuitenkin käyttänyt tinaa lyijyllä, juotoksen jälkeen pese liitos alkalisella saippualiuoksella tai soodiliuoksella jäljellä olevan juotoshapon poistamiseksi, mikä ajan myötä tuhoaa liitoksen. Kun kiehuu kuparina fluoksina, käytä boraksia.

 • Rakenne on suojattava itse purkamisesta tärinän aikana. Poraamme putken sivupinnalle pienet ruuvit (vastapäätä kierteisiä) reikiä (tarpeeksi halkaisija 3 millimetriä). Kierrä, ruuvaa ne.
 • Suunnittelu on valmis, voit kiinnittää joustavan akselin toisen pään porakoneeseen ja suorittaa testin.
 • Jotta värähtelevän pään osat voidaan suojata korroosiota vastaan, on toivottavaa maalata se.

Neuvoston. Luotettavuuden kannalta suunnittelu on tehtaalla huonompi. Jotta se kestää kauemmin, vältämme tyhjäkäynnin. Kytke porakone vain alas seinät alas betonissa. Kun se poistetaan, se sammuu välittömästi. Käytettäessä vakiovahkaa poraa varten, kun työkappaleen erottaminen akselista painikkeella on vielä helpompaa. Käännä tärinän pää päälle ja pois päältä, kun porata on käynnissä.

DIY rake

Harkitse myös, miten koottava tärytysrauta betoniin omalla kädelläsi, jota käytetään sileän ja kompaktin seoksen suhteen. Sen muotoilu ei ole mikään monimutkaisempi kuin porakoneen vibraattorin pää - käytännössä tarvitaan sama laitteisto. Materiaalit ja osat ovat hieman erilaiset.

Materiaalit ja osat itse valmistetulle vibrolaatille

 1. Vuokraus (kulma, kanava, lattia Tauri) kiskoille ja kehykselle. Jos on mahdollista hitsata inerttiä kaasua (argonia), on toivottavaa valita alumiini, muotoilu on helpompaa. Totta, voit koota alumiiniset osat ruuveilla, pultteilla ja muttereilla.
 2. Sylinterit epäkuntoon ja laakeripesään valmistukseen.
 3. Teräslevy laakeripesän suojuksille.
 4. Sähkömoottori, edullisesti akselin ulostulolla kotelon molemmilla puolilla. Jos tätä ei löydy, voit joko pidentää akselia toisella kädellä tai tehdä tärinän herätintä yhdellä epätasapainolla. Mutta se on hieman vähemmän luotettavaa..
 5. Laakerit, joiden sisähalkaisija on yhtä suuri kuin moottorin akselin halkaisija.
 6. Putki kahvien valmistukseen.
 7. Tina kansien valmistamiseksi.
 8. Kiinnittimet.
 9. Johdot ja käynnistysliittimet sähkömoottorin kytkemiseen.

Suunnittelussa valitaan myös yksinkertaisin epäsymmetrinen värähtelyherätin.

Rakenteellinen kokoonpano

Listataan tärkeimmät työvaiheet:

 • Keräämme kehyksen. Se edustaa itse värähtelevää kiskota (johon värähteleventtiili asennetaan) ja tasoituskiskon, johon on yhdistetty useita hyppyjä (kuten tikkaat).
 • Kiinnitämme sähkömoottorin kiskolle kiinnikkeiden ja pulttien avulla.

Varoitus. Kaikki kierteitetyt liitännät on suojattu itsestään löystymiseltä. Tätä varten käytämme joko lukkomuttereita tai sorkkataipaleita.

Seuraavaksi on asennettava epätasapaino moottorin akselille. On mahdollista kiinnittää ne suoraan moottorin akseliin, mutta asennamme lisää tukilaakereita.

Tämä johtuu siitä, että moottorin laakerit on asennettu suoraan alumiiniseoksestaan. Epätasapainon kiertoa aiheuttavien kuormien vuoksi pesät rikkovat nopeasti ja itse kansi voi romahtaa - alumiini on melko hauras.

 • Valmistamme (hiomme) laakerit ja kannet. Parempi luotettavuus ja hihojen (rauhaset) asentaminen.
 • Asenna laakerit koteloon. Ennen tätä voitele ne.
 • Laitamme laakerit moottorin akselille.
 • Nyt asennamme kotelon kehykseen. Teemme tämän asennuksen jälkeen laakereita akselille, koska on helpompi määrittää tarkka asema suhteessa akseliin. Käytämme myös kiinnikkeitä kiinnitykseen.
 • Asettamme hihansuulakkeet ja suojakotelot paikkoihin. Voit kiinnittää ne ruuveilla. Kannen alla olevan tiiviyden vuoksi laitamme ainakin pahvista valmistetut tiivisteet.
 • Teemme epätasapainoa. Ne ovat vauhtipyörä, jossa keskittimen lisäksi on vain yksi sektori noin yhdeksänkymmentä astetta. Erityistä tarkkuutta ei tarvita, koska sen päätehtävänä on ravistaa muotoilua eikä työn sileyttä. Siksi on mahdollista leikata valmiin vauhtipyörän tai valmiin vauhtipyörän kaasuleikkurilla ja hiekkapaperilla.
 • Panemme tasapainot paikoilleen. Laskeutuminen tulisi olla hyvin tiheää. Se ei riitä vain avaimet, lisäksi kiinnitä pultti, jossa aluslevy ruuvattu reikään akselin akselin ympäri. Lisäksi kierteellä, jonka suunta ei salli ruuvin kääntyä ulos, kun akseli pyörii. Lisäksi voimme kiinnittää itsestään purkautumisen lisäkärkisellä tapilla tai tulpalla.
 • Teemme kahvoja, joiden kanssa voimme siirtää vibrolaattia. Ne on kiinnitettävä tukevasti, joten tarjoamme tukia.
 • Tinnasta tehdään kotelo, joka sulkee pyörivän akselin ja epätasapainon. Se on välttämätöntä turvallisuuden kannalta. On suositeltavaa tehdä ne helposti irrotettaviksi.
 • Aseta kädensijalla kytkin sähkömoottorin käynnistämiseksi.
 • Asennamme sähköjohdon. Voit asettaa sen putken kahvan sisään.
 • Me testaamme mekanismin.
 • Jos kaikki toimii, maalataan rakenne.

Muuten, itse tehtyyn värähtelyherätin sijasta, voit käyttää ostettua. Tämä ei vain yksinkertaisesti yksinkertaista puolella, vaan myös tehdä vibrolath tuottavampi.

Värähtelystä värähtelevään levyyn

Itse valmis tärisevä rautatie betoniin voi olla monipuolisempi. Ja yksinkertaisesti. Sinun tarvitsee vain tehdä levy paksuisesta teräksestä (vähintään 3 millimetriä).

Leikkaa vain kooltaan ja hieman kaartuvat kuin kelkka kaksi vastakkaista reunaa. Sitten tarjoamme asentamisen rautateillemme. Poraa useita pulttireikiä ja rezkenkovat niin, että voit käyttää salaista päätä.

Kun tarvitsemme tärisevän levyn - kiinnitä tehty osa ja laite on valmis. Se on erittäin kätevä. Voit valmistaa uunin tyynyn alle radan alla. Irrota sitten laatan tasoitus betonilla värähtelevällä kiskolla ja kokoa sitten se yhteen.

ravistelulaitteessa

Tarkastellaan kolmannen tyyppistä laitetta betonin sekoittamiseksi tärinää - tärisyttävää pöytää. Kuten edellä mainittiin, se on tarkoitettu muotoiltujen tuotteiden valmistukseen. Se on alusta, jossa on tärinänvaimennin, joka on kiinnitetty runkoon iskunvaimentimien avulla.

Tässä osiossa en anna kovin yksityiskohtaisia ​​ohjeita, mielestäni ne, jotka ymmärtävät ensimmäiset osat, ymmärtävät tämän.

Tärytyspöydän valmistukseen tarvitsemme:

 • Materiaalit kehyksen (sängyn), minkä tahansa sopivan metallikulman, kanavan jne. Valmistukseen. Tärkeintä, älä unohda, että tämä ei ole tavallinen työpöytä, kuormitus, joka johtuu jatkuvasta värähtelystä, on suurempi, joten sinun on valittava enemmän.
 • Levy on suoraan itse pöydälle, edullisesti vähintään 3 millimetrin paksu.
 • Vaimentimet - kaikki sopivat jouset, joiden halkaisija on 15 millimetriä, esimerkiksi: auton ripustuksesta. Kumipäällysteitä käytetään myös joskus myös ajoneuvoista, mutta ne rajoittavat pöydän liikkeiden amplitudia.
 • Kiinnittimet.
 • Sähkömoottori, johdotus ja varusteet.
 • Sopivat koot ja laakerit.
 • Tyhjennys epätasapainon koteloihin, laakeripesät ja teräslevy niiden kannet.
 • Tina suojaavia aidoja varten.
 • Johdot ja käynnistysventtiilit moottorin kytkemiseksi verkkoon.

Voit tehdä värähtelevän pöydän, jolla on värähteleventtiili, joka on samanlainen kuin värähtelevä kisko. Mutta me hieman vaikeutamme suunnittelua, mikä lisää sen luotettavuutta. Siksi tarvitsemme lisää.

 1. Kruglyak tärinänvaimentimien akseleille.
 2. Hihnapyörät - kaksiosainen moottorille ja yhden säikeen värähtelyjäähdyttimiä varten. Lisäksi on toivottavaa valita suurempi halkaisija moottorille ja pienempi läpimitta patogeeneille, joten on mahdollista saavuttaa korkeampi värähtelytaajuus.

Keräämme vibrouttavia

 1. Ensinnäkin me hitsata sängyn runko.
 2. Sitten hitsataan pöydän runko ja kiinnitetään se itse pöydälle muodostava arkki.
 3. Yhdistämme molemmat osat iskunvaimentimien jousien (tai tyynyjen) kautta.
 4. Meillä on kaksi tärinää stimulaattoria. Niiden rakenne ja tekniikka ovat lähes samat, sillä ero on se, että sähkömoottoriakselin sijaan käytämme omaa, joka on asennettu yhden epätasaisen hihnapyörän puolelle.
 5. Asennetaan sähkömoottori, kiinnitä se ei suoraan pöytään vaan runkoon. Tämä säästää tarpeettomilta tärinöiltä ja lisää resursseja.
 6. Asettamme hihnapyörän moottorin akselille, jonka kanssa yhdistämme hihnat hihnapyörään tärinänvaimentimien akseleihin.
 7. Liitämme moottorin sähköosaan.
 8. Teemme testejä. On mahdollista, että koko rakenne kääntyy kasvavalla asteikolla - tämä tarkoittaa sitä, että tärinänvaihdimet tulivat resonanssiksi pöydän kanssa. Älä huolestu, säädä järjestelmää muuttamalla epätasapainon massaa tai muuttamalla pyörimisnopeutta (hihnapyörän halkaisijan muuttaminen).
 9. Jos kaikki on menestyksekästä - me maalataan tärisevän pöydän ja aloitamme sen hyödyntämisen.

Yritimme kertoa yksityiskohtaisesti kotitekoisesta betonista ja sen valmistuksesta. Olemme iloisia, jos autat tämän mallin kokoonpanossa tai ainakin rikastat teoreettista tietämystänne.

Kuinka tehdä syvä värähtelijä betoniin

Betoni on yksi tärkeimmistä materiaaleista, joita käytetään teollisen, siviili- tai sotilastuotannon eri aloilla. Syvyysvärähtelijää käytetään liuosten aiheuttamien ilmarakoiden poistamiseksi. Vaikka työkalua ei ole käsillä, tällainen värähtelijä pystyy kokoamaan itsenäisesti romumateriaalien avulla.

Deep vibrator: kuvaus, laajuus, laite

Sementtiastian syvät täryttimet ovat erityisiä laitteita betoni- tai betonirakenteiden tiivistämiseen liittyvään rakennustöihin. Tällaiset laitteet parantavat merkittävästi ratkaisun laatua, helpottavat monoliittirakenteiden rakentamista, vähentävät käyttökustannuksia ja rakennuksen rakennusaikaa.

Laitteen kuvaus

Betoniin kaatamiseksi säätöön valitusta menetelmästä riippumatta se on tyydyttynyt suurella määrin ilmaa ja tätä prosessia tehostetaan edelleen, jos liuos on tarpeeksi kuiva. Pohjan sisäpuolella on runsaasti tyhjiöitä, jotka vaikuttavat merkittävästi säätiön lujuuteen ja sen käyttöikään. Aiemmin käytetty manuaalinen "kiinni" menetelmä, mutta se ei ole tarpeeksi tehokas. Sähköinen tärytin luo korkeataajuisia tärinöitä, jotka auttavat sementtiseosta "päästä eroon" ylimääräisestä ilmasta ja kosteudesta.

Deep Vibrator auttaa poistamaan ylimääräisen ilman ja kosteuden konkreettisesta ratkaisusta

Värähtelijän toimintaperiaate on tuhota adheesio betoniliuoksen pienimpien elementtien välillä, jonka aikana tyhjät ja ilmakuplat poistuvat kokonaan.

Mutta älä unohda betonin tulevaa kutistumista sen kovettamisen aikana, mikä voi johtaa rakenteelta vaarallisten halkeamien ilmaantumiseen.

Jopa heikkolaatuinen betoni käsittelyn jälkeen täryttimen kanssa hankkii tarvittavan paksuuden ja juoksevuuden.

Värähtelijät värähtelyn menetelmän mukaan voivat olla:

 • syvä - luodaan tiivistysratkaisu työstettävä osa laitteesta lasketaan betoniin, joka kaadetaan betoniseoksesta muottiin;
 • vibropressi - käytetään laitteen lattioihin ja sisätilojen lattioihin;
 • Vibropressit ulkotöitä varten - asennetaan pystyrakenteiden RC-rakenteisiin.

Syvän vibraattorin ulottuvuus

Tällaisia ​​laitteita käytetään erilaisissa rakennusalustoissa betonin ja betoniteräsrakenteiden asennukseen, valuun ja pystytykseen. Lisäksi sitä voidaan käyttää täyttämään nauhat, pilarit, paalut, ruuvi, laatta, matalat perustukset sekä monoliittiset pylväät ja lattialevyt.

Laitteen suunnittelu

Suunnittelussa on kolme pääosaa:

 • joka ajaa värähtelijää;
 • joustava akseli, jossa on suojaava kumitiiviste;
 • kärki, joka edustaa värähtelevää pikkua.

Vibraattorin toiminta suoritetaan tällä tavalla: tärisevä suutin tuottaa tiettyjä värähtelyjä nestemäisen betonin liuoksessa. Massa menee tasaisesti säädetyssä muodossa muodostaen yhtenäisen monoliittisen pinnan. Laitteen progressiivisten liikkeiden vuoksi ilmakuplat häviävät ja tyhjät vettä poistetaan. Tämän seurauksena koko rakenteen kyllästyminen ja veden kestävyys lisääntyvät. Metallirakennuksen kiinnittyminen jäädytettyyn betoniin paranee.

 1. Värähtelijällä voi olla 1 kW tai enemmän tehoa yksivaiheisella tai kolmivaiheisella teholla.
 2. Taivutusvaihdeakseli vaihtelee pituudelta 1-7 metriä.
 3. Päissä on tukevia kumielementtejä moottorin kiinnikkeen ja vibroksen välissä.
 4. Laitteen työskentelevä tärinäosa voi olla sylinterimäinen tai kallistettava alaspäin. Ensimmäistä käytetään standardiliuoksen tiheydessä ja toinen kasvaa.
 5. Työkalussa voi olla useita värähteleviä suuttimia, klubeja 25-80 mm ja kaksi tai kolme pistettä.
 6. Laitteen rakenne koostuu rungosta, joka on valmistettu ruostumattomasta putkesta, jossa on asennettu metalliakseli, jossa on siirtynyt painopiste, rullatyyppisille laakereille. Kiertämisen aikana laite muodostaa vaaditun taajuuden värähtelevän värähtelyn, joka riippuu moottorin kierrosten lukumäärästä.
 7. Uppoavat täryttimet tekevät 10 000 - 20 000 rpm.
 8. Yläpuolelta akseli on suojattu vedenpitävällä kalvolla polymeerimateriaalista.

Vibraattorin pieni paino mahdollistaa yhden henkilön työskentelyn sen kanssa. Mutta jos akseli on pituudeltaan yli puolitoista metriä, työhön kuuluu kaksi päällikköä.

Immersio-täryttimien edut:

 1. Se kykenee kompaktiseen betoniin, joka sisältää suuren osan vettä. Näin voit lisätä liuoksen voimaa, lisätä sen veden kestävyyttä ja vastustaa negatiivisia lämpötiloja.
 2. Ne parantavat betonin kiinnittymistä raudoitukseen ja varmistavat sen olevan tiiviisti nivelet.
 3. Klassinen työkalu tuottaa tärinän värähtelyjä, joiden taajuus on 12-20 tuhatta rev / min.
 4. Kannettavat kannettavat täryttimet erottuvat taipuisalla akselilla ja niillä on keräimen sähköinen käyttö. Omistaa alhainen hinta, mutta pienin resurssi, jolla varmistetaan suuri määrä työtä.
 5. Korkeataajuiset täryttimet ovat tuottavimpia ja tuottavat erityisiä tärinän värähtelyjä.

Rakenna värähtelijä omin käsin porauksesta

Jos tarvitset syvää vibraattoria, se voidaan koota yksinkertaisesti sähköporakoneesta.

Ennen kotitekoisen täryttimen tekemistä betonille on välttämätöntä ymmärtää laitteen periaatteen perusta

Tavallinen poraus löytyy melkein joka talolta. Tällaisen laitteen pääasiallinen käyttövoima on pyörimisliikkeen muuntaminen oskillaattoriksi.

Värinän kokoonpanon materiaalin valinta

Tällaisen laitteen kokoaminen porauksesta sopii kaikille työkaluille, joiden teho on 1 kW tai enemmän. Tarvitset epäkeskoisen suuttimen ja kestävän ruostumattoman teräksen kärjen. Lisäksi on oltava saatavilla:

 • ruostumaton teräsputki 55 cm pitkä ja Ø 4 cm;
 • metalliydin Ø 15 mm;
 • suorakaiteen muotoinen metallinen tanko;
 • kaksi korkealaatuista laakeria ja holkki;
 • taivutettava, vahvistettu letku, jossa on vedenpitävä tai kestävä kumiputki;
 • sisäputki putkeen (voit ottaa nopeusmittarin kaapeli).

Asennustyökalut

Vibraattorin kokoamiseen tarvitaan joukko tällaisia ​​työkaluja:

 • joukko porat metalleille;
 • sähkö- tai kaasuhitsaus;
 • vannesahan;
 • suorakaiteen muotoinen sauva.

Sykevärähtelijän valmistuksen vaiheet

Kokoonpano suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Valitsemme ruostumattomasta teräksestä valmistetun putken, jonka pituus on noin 40-60 cm ja halkaisija 3-4 cm. Sisärenkaan rakentamiseen on käytettävä metallinen tanko Ø 12-15 mm. Se siirtää mekanismin koko järjestelmää tiettyyn suuntaan ja tuottaa tärinän tärinää. Koska betoni on erittäin aggressiivinen väliaine, ruostumaton teräs on ainoa sopiva metallin värähtelijän valmistamiseksi. Sisäakselin valmistuksessa käytetty metallitanko
 2. Teemme keskimmäisen osan ja valmistamme metalliputken ja yhdistämme ne toisiinsa. Porauksen etupäässä poraamme reiän, jonka läpi kiinnitämme laitteen laitteeseen. Laakerit mahdollistavat keskiosan pyörimisen vapaasti.
 3. Jotta ydin voisi helposti ja vapaasti kulkea ilman kitkaa, on välttämätöntä ottaa useita laadukkaita laakereita, joiden keskellä pyöristetään osa sauvan päästä. Sitten se on kierrettävä putkeen ja kahdesta sivusta aina laakereihin. Laakerit on asennettava korkealaatuisiin.
 4. Jos tangon pää on liian pitkälle eteenpäin nenästä, se on leikattava 5 tai 10 mm: n pituiseksi. Myös laakerit on suojattava luotettavasti molemmilta puolilta metallipäällysteinen peite pölystä ja likaaukosta, muuten laite pysähtyy pyörimättä ja sitä ei voida käyttää. Laakerien on oltava korkealaatuisia, koska ne edustavat tärinän suurinta kuormitusta.
 5. Taipuisan sauvan toisessa päässä panostimme holkkiin, joka tiukasti sulkee värähtelijän pyörimiselementin. Suojan laatu vaikuttaa värähtelijän kestävyyteen
 6. Valmistamme putken, jossa on paksua kumia tai taivutusta muovia ja liikkuvaa sauvaa sisäisen laitteen kokoamiseksi, joka voi taipua vapaasti. Näistä elementeistä tehdään epäkeskoakseli, joka on suunniteltu kytkemään sähköpora ja suuttimella, joka luo värähtelevää värähtelyä. Työn helpottamiseksi voit käyttää kaapelia auton nopeusmittarista
 7. Asettamme putken akseliin niin, että sen molemmilla puolilla on 4-5 cm varastossa jäljellä. Rodin pyörimisliikkeellä luodaan tietty värähtely, joka on välttämätön koko laitteen toiminnan kannalta.
 8. Seuraavaksi asetetaan toisella puolella erityinen holkki sauvaan. Me lepäämme sydämen ytimessä, jossa teimme reiän ja yhdistimme ne yhteen. Me täytämme holkki niin, että se napsahtaa tiukasti laakeriin ja hyvin piilottaa yhdistävän "sauman".
 9. Kiristä letku sitten holkkiin ja kiinnitä se tiukalla kiinnittimellä ja myös suojakotelo tiheän materiaalin kärkeen. Letku on suojattava tiukasti letkunkiristimellä.
 10. Tuloksena oli betonirauta, joka oli tehty porauksesta.

Video: miten in-home-värähtelijä poraa

Vibraattori DIY Punch

Tällainen laite perforaterista on paljon helpompi tehdä. Ja tähän tarvitset vain: itse instrumentin, raudan sauvan ja paksun pyöreän levyn.

Sähkötyökalun tulee olla alle 1,5 kW. Sitten se ei ylikuumene käytön aikana pitkään. Taivutustangon pituuden on oltava sellainen, että se taipuu muotin pohjaa vasten, kun betoniliuos kaadetaan.

 1. Prosessimme suuttimen yhden sivun häntäosaan, joka voidaan puristaa rei'ittimen patruunaan. Ja toiselle hitsataan metallilevy, jonka halkaisija on noin 50-70 mm.

Video: sisäinen tärytin kotona lävistimestä

Huomautus käsityöläisille - käsityöläisille

Kun tiivistät betonia syvällä värähtelijällä, noudata sopivia suosituksia.

 1. In svezhezalitom-liuoksessa voi olla noin 50% ilmaa. Prosenttiosuus riippuu sementin tuotemerkistä ja sen liikkuvuuden asteesta. On välttämätöntä päästä eroon näistä tyhjyydestä syvällä värähtelijällä.
 2. Akkujen värähtelijän on päästävä kaikkiin säätiön paikkoihin, muuten jäljelle jääneet aukot tulevat aiheuttamaan ongelmia.
 3. Muista, ettet voi lopettaa säätöjen kaatamista, joten sinun on jatkuvasti seurattava värähtelijän toimintaa niin, että se ei murtaudu odottamattomassa hetkessä.
 4. Jotta vältetään ilmavälien muodostuminen liuoksessa, pohja on kaadettava pienestä korkeudesta.
 5. Laitteen kärki tulee upottaa liuokseen vain pystysuoraan eikä horisontaalisten liikkeiden tekemiseen.
 6. Sinun on aina valvottava upotuspisteiden välistä etäisyyttä. Sen korkeus ei saa olla yli 10 kärkeä.
 7. Kerrotaan kerroksittain kerroksen alapuolella, että kärki on upotettava kullekin edelliselle kerrokselle vähintään kymmenellä senttimetillä kaikkien kerrosten voimakkaimman tarttumisen varmistamiseksi.
 8. Jos pidät vibraattoria liian pitkänä yhdessä paikassa, betoni voi kuoriutua. Laitteen käyttöaika on 5-15 sekuntia. Taajuus riippuu sementin ja voiman värähtelevän laitteen tuotemerkistä.
 9. Työkappale ei saa koskettaa muottien seinämiä eikä rakenteen rakennetta.
 10. On tarpeen poistaa kärki huolellisesti, jolloin hitaat liikkeet ovat "ylös ja alas", jotta ulkoilma ei pääse paikkaan, jossa se sijaitsee.
 11. Jos betonin koko pinnalle ei ole kuplia, työ suoritettiin oikein.
 12. Tehtaan värähtelijää ei voi kääntää "idle", koska se heikentää laitetta ja lyhentää sen käyttöikää.

Muut vaihtoehdot itsenäisesti tuottamaan vibraattorin kotona

Vaikka poran tai perforatorin valmistus on tavallisinta, on olemassa muita vaihtoehtoja syvän värähtelijän kokoamiseksi kotiin. Riittää valita sopiva tärinän lähde ja sopeutua siihen sopivaan värähtelevään kärkeen.

Video: Deep Vibrator vesipumppumoottorista

Tärkeimpänä etuna on improvisoitujen työkalujen valmistuksessa käytettävät täryttimet, että laitteen ei tarvitse käyttää rahaa, ja työn päätyttyä se puretaan ja komponentteja voidaan käyttää aiottuun tarkoitukseen.

Video: Deep Vibrator Trimmer

Monoliittisen perustuksen itsekudontaan on tärinää porrasta tai perforaterista, joka on koottu kotiin improvisoituilla välineillä, on täydellinen. Tällainen työkalu ei sovellu laajamittaiseen rakentamiseen, mutta se on yksinkertaisesti välttämätön maanrakennuksen tai maatilarakenteiden rakentamisessa. On huomattava, että laitteen pituus, joka ylittää yhden metrin, tarvitsee avustajan työskentelyä. Täryttimen asentamista kotona on tarpeen tehdä kaikki liitokset mahdollisimman luotettaviksi, koska betonirakenne luo voimakkaan paineen laitteelle ja kykenee vastustamaan tärinää tärinää aktiivisesti.

Vibraattori tekee betonista itse

Immersio-värähtelijä, joka on suunniteltu luomaan konkreettinen sekoitus yhtenäistä sakeutta - vaatimaton laite rakennustöiden aikana, jotka liittyvät perustusten, lattian ja muiden rakenteiden täyttämiseen.

Betonin syvä tärytin on välttämätön, jotta päästään eroon ilmakuplat, jotta varmistetaan, että liuos on korkealaatuinen tartuntavahvisteisiin.

Tämän yksikön avulla asiantuntijoilla on mahdollisuus ilman poistamiseen säteilyn syvyydestä, mutta myös tasainen jakautuminen koko työskentelyalueelle.

Aggregaattien lajikkeet

Immersio-täryttimet ovat upotettavia laitteita, joita käytetään laajasti suurien alueiden kaatamiseen liittyvien manipulaatioiden aikana massiivisten rakenteiden rakentamisessa.

Betonivibraattori on korvaamaton monoliittisten seinien tai pohjalevyjen rakentamisessa.

Nykyaikaisissa rakennuskäyttölaitteissa:

 • varustettu polttomoottorilla;
 • pneumaattinen;
 • sähköllä.

Kun rakennetaan omalle maatilalleen, useimmin käytetään kotitekoisia täryttimiä betonille, joka on tehty muiden materiaalien ja työkalujen perusteella, jotka ovat välttämättömiä työn aikana.

Näiden tai muiden tyyppisten tärinöiden edut huomioon ottaen voimme sanoa, että suurtaajuuslaitteet voivat ylpeillä tehokkaimmillaan.

Tärinöiden ansiosta kaikki ilmakuplat vapautuvat betoniliuoksesta

Valinta voi kuitenkin perustua muihin ominaisuuksiin. Jotkut laitteet on powered by sähkö, toiset tarvitsevat polttoainetta. Yhtä tärkeää on valita käsikäyttöinen tärytin betoniin, selventää:

 • taajuuden ja värähtelyn amplitudi;
 • Syvyys;
 • tärinän aaltojen etenemisraja;
 • kärkiparametrit (maces).
Bubble-free-betoni sopii paremmin vahvikkeeksi vahvemman rakenteen muodostamiseksi.

Korkeataajuusyksiköiden värähtelytaajuus saavuttaa 12 000 värähtelyä minuutissa, mikä takaa homogeenisen koostumuksen ilman ilmakuplia ja sallii betonin asettamisen korkean tason betonilla ja täyteaineella. Värähtelyn amplitudi heijastaa laitteen kärjen poikkeamaa sen pääosasta (alkuperäisestä). Kun se upotetaan betoniin, tämä arvo on harvoin yli 1 mm.

Tärinän aallon leviämisen säde riippuu koirien koosta ja tavallisesti ylittää tämän parametrin 10 kertaa. Seosten koko valitaan riippuen täyteainefraktioiden ominaisuuksista, seoksen tiheyden asteesta ja seoksen todellisesta koostumuksesta. Suosituimpia malleja:

Käsikirja, jota kutsutaan kotitalouksien pieniksi yksiköiksi, joissa on kotelossa oleva sähkömoottori. Letkua ja kyyhkää voidaan toimittaa, tai voit ostaa ne erikseen. Kannettava rakennusvirturi on myös ostettu kotitalouteen ja puutarhakiinteistöjen rakentamiseen.

Mikä on laitteen valintaperuste

Kun ajatellaan syvän värähtelijän valitsemista, sinun on kiinnitettävä huomiota kaikkiin lueteltuihin ominaisuuksiin, mutta emme saa unohtaa, että jokainen näistä parametreista valitaan riippuen tulevan työn monimutkaisuudesta.

Jos pinta-ainevärähtelijää käytetään tasaisten ja tasaisten pintojen rakentamiseen ja lattian tyynyjen, raitojen ja pohjojen asettamiseen, voidaan käyttää syviä laitteita ilman poistamiseksi ja homogeenisen seoksen muodostamiseksi.

Deep vibrator on aivan mahdollista tehdä se itse

Pintaa kutsutaan värähtelijäksi betonin tiivistämiseksi ja upotettavaa materiaalia luodaan korkealaatuisen tarttumisen takaamiseksi lujarakenteelle ja valetun laattojen lujuuden lisäämiseksi.

Monet kuluttajat mieluummin koottavat upotusvärähtelijän omilla kädillä käyttäen sopivinta sähkötyökalua tähän tarkoitukseen. Malleja on koottu niin, että myös naisten osalta ei ole vaikeata työskennellä heidän kanssaan.

Sinun on valittava huolellisesti, kun olet tutkinut vibraattorin pään ominaisuuksia, ominaisuuksia ja ominaisuuksia.

Värähtelijän toimintaperiaate, joka on tehty omilla käsillä sähkötyökalusta, joka on aina miehillä, on melko yksinkertainen, mutta melko tehokas. Se perustuu pyörivän liikenteen muuttamiseen oskillaattoriksi. Lisätietoja työkalun tarkoituksesta on tässä videossa:

Anna laitteen suljettu kotelo.

Täryttimen laite betoniin on hermeettinen tapaus, jossa sähkömoottori on piilotettu (sen teho on enintään 1 kW). Moottorityyppi on asynkroninen, joka on varustettu epätasapainolla ja joka tuottaa värähtelyjä. Työosa koostuu seuraavista:

 • mace;
 • moottori;
 • kumiletku, jossa kaapeli kulkee.

Kaavio osoittaa selvästi, kuinka laite on järjestetty. Sisäinen värähtelijä, joka käyttää piirustuksia ja tuntee rakenteen ominaisuudet ja yksityiskohdat, voidaan tehdä itsenäisesti:

Se on kätevää käyttää tällaista yksikköä paitsi miehille, myös tytöille, koska se painaa vähän, on kompakti ja melko suorituskykyinen. Huolimatta siitä, että johtavat valmistajat, kuten Interskol, tuottavat parhaat laitteet, on kotitekoisten tuotteiden joukossa erittäin käteviä yksiköitä.

Laite on luotu itsenäisesti kotona

Laitteen järjestelmällisesti ja oikein piirretty suunnitelma kertoo päällikölle, miten värähtelevää betonia käytetään omilla kädillä. Monet miehet osaavat tehdä syvän värähtelevän sähkötyökalun avulla.

Vibraattorin tekeminen betoniin ei vie paljon aikaa eikä vaadi paljon työtä. Itse valmistettu upotusvärähtelijä valmistetaan käytännössä raaka-aineista eikä kalliita osia tarvitse ostaa.

Yksi parhaimmista submersible vibrator -malleista on laite, joka tekee pohjan perforatorista. Upotettavaa täryttimen kokoamista betoniin, jossa on kaikki osat:

 • suora rei'itys;
 • bittiä;
 • suuritehoiset teräslevyt.

Käyttämällä boolia kotitekoisen värähtelijän luomiseen, sinun on valittava korkealaatuinen laite, sillä sinun on käytettävä sitä jatkuvasti lyömäsoittimessa.

Tärytin betonista lävistimestä, jota käytetään hyväksyttävällä syvyydellä, tekee sekoittumista bajonettin kanssa. Tärkeä edellytys sen tehokkuuden varmistamiselle on korkealaatuisen muottirakenteen saatavuus, joka toimii yksikön tukena ja teräslevy tarjoaa luotettavan sidoksen lankaa varten. Tällainen laite kykenee tuottamaan korkealaatuisia tärinöitä, jotka liikkuvat prosessissa, jossa säiliön pohjaa käytetään betonilla.

Kotona valmistetun täryttimen avulla voidaan valmistaa homogeeninen seos, joka on tarkoitettu betonilohkojen, perustuspilarien tai muiden tuotteiden kaatamiseen.

Voit tehdä vibraattorin omilla käsilläsi käyttämällä sähköporaa, mutta sinun on tutkittava tarkasti piirustuksia ja noudatettava kaikkia määritettyjä mittoja. Täryttimet betonille ovat erittäin suosittuja niille, jotka täyttävät itsenäisesti säätiön:

Jos haluat valmistaa syvän vibratorin kotona, riittää, että:

 • eri kokoisia holkkeja;
 • sähköpora;
 • korkea lujuus teräs putki;
 • laakerit.

Tarvitset suuttimen poralla ja hitsauskoneella. Syvä sähköinen värähtelijä auttaa tekemään oikean määrän hyvää laatua konkreettisena lyhyessä ajassa. Tätä varten sinun on otettava ruostumaton teräsputki, jonka läpimitta on vähintään 4 cm.

Tällöin toimivaltainen päällikkö laittoi kotelon sijoittamaan metallivahvan, varusteli sen laakereilla ja sijoitti ne ylä- ja alareunaan. Kuormitus hitsataan varren toiseen päähän heiluriperiaatteen mukaan valmistetusta laitteesta johtuen painopiste on siirretty.

Liekin vaikutuksen lieventämiseksi syvät täryttimet valmistetaan joustavalla upottamalla värähtelevällä kärjellä. Tätä varten tarvitset teräskaapelin, joka on piilotettu erityisen punoksen tai letkun, joka kestää suurta painetta. Voit liittää porauksen suuttimeen nopeusmittarin kaapelilla tai jopa kaapelilla pysyvästi asennetusta puhelimesta. Lisätietoja laitteen tekemisestä on tässä videossa:

Putki asennetaan siihen, jolloin vapaat päät ovat 4,5-5 cm.

Tangon toinen pää on kiinnitetty holkkiin ja toinen - ytimeen reiällä.

Liitäntä on suojattava kontaminaatiolta.

Suojauksen laatu riippuu laitteen käyttöiästä. Tärinää syntyy tangon liikkeen aikana.

Tietäen, kuinka käyttää tällaista yksikköä, voit itse päättää, mitkä laitteet ovat parempia ja valita sopivimman tehokkuuden, helppouden ylläpidon, hoidon ja käytön kannalta.