Yamobur tehdä sen itse

Kotitekoinen käsityönä valmistettu yamobur, jonka valmistaa ammattitaitoinen käsityöläinen: kuvaustuotanto ja kuvaus.

Yksinkertainen kotitekoinen reikä voidaan tehdä vanhasta levystä pyörösahasta, valmistusprosessi esitetään yksityiskohtaisesti näissä kuvissa.

Tarvitsemme levyn pyörösahasta.

Leikkaa puoli puolelta kulmamurskaimilla.

Tarvitset myös putken - ¾ ", noin 1,3 metriä pitkä.

Maaliin tulevan putken puoli on leikattava kulmassa.

Hitsauta vipu samasta putkesta putken takaosaan, vipu on 1 metriä pitkä.

Sitten, 15 cm: n etäisyydellä putken terävästä reunasta, hitsauta levyn puolikkaat, sinun on hitsattava 10-15 asteen kulmassa.

Näin sinun on hitsattava levyn puoliskot.

Se on kaikki, kotitekoinen yamobur valmis. Käsireikäreikä on melko helppo käyttää - pidämme laitteen maata pitämällä vivut, kääntämällä sitä leikkuureunan suuntaan, vähitellen poraa maata maahan, poistamalla se säännöllisesti reiästä ja poistamalla maaperä. Tällaisen manuaalisen laitteen avulla voit tehdä reikiä sarakkeen alla, aidojen ja aidojen tuet.

Tekijän kotitekoinen video: reiän luominen omiin käsiinsä.

Käsintehty yamobur DIY - kaavio ja piirustukset

Joskus kotitaloustyön tekeminen yksityisen maan juoniin, on välttämätöntä kaivaa tietty määrä reikää eri halkaisijoilta. Esimerkiksi, kun laite tukee aitaa tai kirjanmerkkiä perustaksi huvimaja. Kaivojen kaivaaminen on erittäin aikaa vievää ja työlästä, jos sitä käytetään tavanomaisella lapiolla. Yksinkertaistaa työtä, joka riittää käyttämään erikoistyökalua - yamobur. Ei ole erityisen vaikeaa tehdä käsin tehtyjä yamoburia omilla kädillä, riittää noudattaa ohjeita ja ottaa vastuullinen lähestymistapa prosessiin.

Rosat: ominaisuudet, tarkoitus, tyypit

Kuten aikaisemmin mainittiin, reikä on työkalu poraamiseen matalissa rei'issä ja lieriömäisissä kaivoissa maaperässä.

Työkalu koostuu kahdesta osasta:

 • Työkappale on pyöristetty tappi, jossa sivusuunnassa on kierteinen metallinauha. Teroitettu teräsveitsi on kiinnitetty nauhan pohjaan;
 • Pystysuora jalusta kahvalla (syvän syvennyksen täydentämiseksi jalusta voidaan laajentaa lisäämällä lisäosia).

Yamobur on tarpeen tapauksissa, joissa:

 • Istutetut kasvit, joilla on juuristojärjestelmä tangon muodossa;
 • Savi ja hiekka valmistetaan;
 • Täytä tukipylväitä huvipuistoihin, katteisiin, penkkeihin, portteihin tai verhoihin;
 • Pile perustus on rakennettu;
 • Tehdään kaivo, pesualta tai komposti kuoppaan;
 • Maaperän veden virtauksen mittaaminen;
 • Maaperänäytteet otetaan;
 • Tunneleita porataan rakentamaan apuohjelmia.

Mitä tulee emittoinnin suorituskykyyn:

 • Käsireiät;
 • Moottorituotteet;
 • Liitäntä (hydrauliset) laitteet.

Käsireikäreiät ovat sellaisia ​​positiivisia ominaisuuksia kuin liikkuvuus, pieni paino (30-60 kg) ja helppokäyttöisyys. Ne ovat suosituimpia yksityisten kehittäjien keskuudessa, koska käsikäyttöisten harjoitusten ansiosta voit tehdä ilman raskaita laitteita. Tämä laite mahdollistaa kuopat, joiden läpimitta voi olla 10-30 cm ja syvyys - jopa 5 m (enintään 30 m, jos jatkojohtoja on olemassa).

Moottoripyörät tai motojobura ovat pieniä porauslaitteita, joissa on bensiinimoottori ja erikoispyörät. Myös tällaiset porat voivat toimia sähköverkosta. Verrattuna manuaalisiin yksiköihin laitteella on suurempi potentiaali: porattavien reikien syvyys voi olla 5-10 m ja leveys jopa 35 cm.

Liitäntä on järjestetty traktoreihin, autoihin tai erityisesti suunniteltuihin käyttölaitteisiin. Tämän tyyppisen reiän erottuva piirre on, että sen käytön aikana isännän ei tarvitse käyttää mitään fyysistä työtä. Lisäksi traktori kykenee selviytymään maaperästä riippumatta sen tiheydestä ja ominaisuuksista. Tätä yksikköä ei voi ostaa tai vuokrata - on mahdollista tehdä kuoppa mini-traktorin omilla käsillä. Se suoritetaan samalla tavalla kuin käsikäyttöinen porakone, mutta kiinnitys ja liitäntä mini-traktoriin kiinnitetään pääsauvaan.

Kuopan reiän tekeminen

Laitteen valmistuksen ensimmäisessä vaiheessa suoritetaan porauselementin valmistelu. Ensin sinun täytyy miettiä, mikä on sen halkaisija. Kun päällikön koko määritetään, voit aloittaa tämän segmentin valmistamisen: ympyrä leikataan aikaisemmin valmistetusta metallista, joka vastaa laskelmia. Tuloksena olevan aihion keskellä on reikä, jonka koko on samanlainen kuin tapin koko.

Tuloksena oleva rengas tulisi venyttää korkeuteen siten, että tulevan reiän terät ovat muodostuneet. Jos suunnitellaan huomattavan syvyyden poraamista, kannattaa tehdä useita tällaisia ​​aihioita.

Elementit kiinnitetään telineeseen hitsaamalla, ei saa unohtaa, että rakenteen komponenttien hitsaus suoritetaan tiettyyn askelin. Tämä takaa lopputuotteen vahvuuden.

Kun ruuvin reiän valmistus on valmis, kannattaa aloittaa veitsen tekeminen. Jotta sillä olisi merkittävä terävyys, suuri vahvuusvastus ja helposti leikattava kasvien voimakas juuret, sitä luodaan teräksestä, jolla on lisääntynyt jäykkyys. Ammattimaiset rakentajat suosittelevat jousiteräksen valitsemista - materiaalia, jolla on huomattava kestävyys.

Tämän laitteen veitsen mittojen on vastattava aiemmin suoritetun ruuvin mitoitusominaisuuksia. Leikkuureunan muodostamiseksi terän suuri osa on teroitettu. Leikkuusegmentin luotettavuuden lisäämiseksi se kuumennetaan avotulella, kunnes se kuumenee ja muuttuu punaiseksi. Sen jälkeen terää lasketaan kylmään veteen. Näin ollen veitsen kovettuminen tapahtuu. Kaikkien edellä mainittujen manipulaatioiden jälkeen valmiin segmentin kiinnitetään ruuvin pohjaan hitsaamalla.

Seuraavaksi luodaan kärki ja sen asennus laitteiston työosaan. Jos teline on monoliittinen metallinen sauva, sen lopussa on tarpeen porata reikä. Työnnä kärki reikään, joka on kiinnitetty hitsaamalla. Jos jalustana käytetään teräsputkea, sitä ei tarvitse porata. Riittää pistää kärki siihen ja kiinnittää se hitsaamalla.

Viimeinen vaihe, joka suorittaa tyhjennysputkien valmistuksen, on kahvan toteutus ja kiinnitys. Tässä ei ole erityisiä sääntöjä: kahvan mitoitusominaisuudet riippuvat päällikön henkilökohtaisista mieltymyksistä. Jotta yksikkö olisi kätevä käyttää, letkujen kumista valmistetut kappaleet asetetaan valmiisiin kahvoihin.

Sähköporan valmistaminen

Sähköruuvi on perinteinen työkalun versio, sillä se on varustettu sähköisellä taajuusmuuttajalla. Tästä johtuen kaivojen porausmenetelmä yksinkertaistuu huomattavasti. Lisäksi manuaalisen holkin vahvistaminen lisää kuoppien syvyyden kasvattamista 3 m: iin.

Monet uskovat, että sähköyksikkö voi toimia yksinomaan verkossa. Tämä oletus on virheellinen, koska hyvin usein kaasulla, bensiinillä tai dieselillä on energialähde.

Sähköinen yamobur omilla käsillä voi olla ruuvimeisseli ja porakone. Asiantuntijat neuvovat käyttämään työkalusarjaa "Rebir", jonka teho on 2 kilowattia. On syytä muistaa, että porauksessa on 3 kartio, joten molempien puolien syvennysten toiminta vaatii sorveja. Pora, jossa on 3 kartio, on hitsattu sovittimeen ja porausosa on katkaistu.

Tuloksena oleva rakenne on melko raskas ja siksi yksin ei ole helppoa selviytyä. On parempi nostaa pora sähkövinssiin, tyristori sijoitetaan säteilijään.

Usein kotitekoiset sähköporat ovat eräänlainen vaunu, joka perustuu pyöriin. Asenna kotelo moottoriin ja asemaan kaikkiin järjestelmän elementteihin.

Yhteenvetona voimme sanoa, että on todella mahdollista tehdä manuaalista, sähköistä, hydraulista yamoburia, tärkeintä on ottaa vastuullinen valmistusmenetelmä ja noudattaa kaikkia ammattilaisten suosituksia. Jos työ on tehty oikein, tulos ylittää kaikki odotukset.

Miten tehdä yamobur työstää maata

Maanomistajat tarvitsevat ennemmin tai myöhemmin työkalun, jolla voidaan tehdä matalia kuoppia, reikiä tai kaivoja. Tällaista laitetta - Yamobur - käytetään jokapäiväisessä elämässä ja rakennustöitä tontilla: asennetaan aita tai katos, eri virkoja ja jopa sängyt järjestetään ennen istutusta taimia jne. Näihin tarkoituksiin kannettava käsi työkalu, sähkötyökalu tai bensovariantti työkalu tekee. Jos haluat valmistaa yamoburta kotona, käytä kokeneiden käsityöläisten suosituksia.

Yamobur: työperiaate, työkalut ja materiaalit

Työkalun yksinkertaisin versio koostuu pienestä joukosta elementtejä:

 • telineet tai putket, jotka on valmistettu metallista (harvoin - puusta);
 • pyörivä nuppi yläosassa;
 • ruuvaa vastakkaisesta päästä.

YAMOBUR toimii tunnettujen fyysisten postulaattien perusteella. Itse asiassa se muuntaa käden voiman (moottorin impulssin) voiman kiertämiseen ja nostaa maahan pinnalle Archimedes-ruuvin periaatteen mukaisesti. Kuva näyttää, mitä tyypilliset kotitekoiset laitteet näyttävät. Yamoburia käytetään:

 • hiekka ja savi;
 • maaperänäytteenotto;
 • kaivojen muodostaminen katujen penkkejä ja pöytiä, kasvihuoneita, verannat, aidat, aidat, portit ja pylväät tukiin;
 • istutetaan puutarhakasveja sauvan kaltaisella rhizomilla;
 • kastelujärjestelmän toteuttaminen puutarhassa;
 • pohjavedenpinnan seuranta;
 • kaivojen, kaivosten ja kompostialtaiden kaivaminen;
 • hyvin poraus talvikalastukseen.

Jos haluat tehdä yamoburista vetoamalla voimaasi, piirrä tuote. Määritä siinä määritetty laitteen pituus, joka perustuu tehtävien henkilökohtaisiin tarpeisiin ja ominaisuuksiin. Tämä parametri määrittää valitun metallipylvään pituuden: putken, jonka läpimitta on 12 mm tai teräsnauha. Yleensä se vaihtelee välillä 1-2 m. Myös tehdä reikä, tarvitset:

 • metallilevy, 1,5-2 mm paksuus;
 • pieni teräsleikkaus veitselle ja hiekkapaperille teroittamiseksi;
 • hitsaus kone;
 • kahvan kahvan vanha letku (hieman paksumpi kuin napakepän halkaisija);
 • pihdit.

Neuvoston. Nosta ruuvia muutama ylimääräinen terä kasvattamalla maadoituksen tehokkuutta.

Yamoburin työskentelyosan tuotanto

Ensin päätä, mikä on reiän leikkausosan ulkohalkaisija. Luota tärkeisiin tehtäviin, jotka asetat laitteelle. Nyt voit jatkaa kuopan reiän asentamista:

 1. Leikkaa metallilevystä valitun koon ympyrä plus 5-6 mm. Luultavasti tarvitset useita tällaisia ​​aihioita.
 2. Tarkkaan keskitä reikä, joka on 1-2 mm paksumpi kuin reikäakseli, napa tai putki.
 3. Tee tasainen leikkaus pitkin yhtä teräsrungon säteistä. Työnnä työkappaletta pystysuoraan.
 4. Hitsauta tuloksena oleva helix pylvääseen. Tuo saumoja tiettyyn askelin, mikä riittää vahvaan osien liittämiseen. Myös ruuveja (jos niitä on useita) on hitsattava yhteen.

Laitteen kärjessä on kärki. Se tarjoaa hyvän tunkeutumisen syvälle maahan. Teollisissa malleissa käytetään poraa. Kotitekoisessa työkalussa voit asentaa tasaisen tai minkä tahansa muun kärjen. Asennusta varten poraa reikä pylvään päähän. Jos akseli on valmistettu putkesta, reikään ei tarvita.

Kauhan kokoonpano

Seuraava vaihe on veitsen tekeminen. Se sijaitsee reiän kärjessä ja kestää terän leikkaamista, joten valitse jousiteräs pohjaksi. Materiaali on melko vahva, kiinteä, kulutusta kestävä ja hyvin pidetty. Tulevan veitsen koon on vastattava käyttöreikien parametrejä. Terävöitä suurta reunaa pyörivällä hiekkapaperilla. Kiinnitä se hitsauskoneen avulla ruuvin alareunaan.

Neuvoston. Voit lisätä teräsveitsen kulutuskestävyyttä näin: hehkuttaa kuumaa tulta ja välittömästi upottaa kylmään veteen tai öljyyn.

Ristipidike viimeistelee käsiporauskokoonpanon. Sen pitäisi sopia hyvin käteen ja antaa mukavan pyörimisen. Teknisesti, voit tehdä sen ristin tai T-muotoinen. Kahvaa tulisi vahvistaa hitsaamalla putkiosuuksia pystyakselilla. Älä unohda laittaa letkua kahvaan, jotta yamobur olisi mukava ajaa.

Moottorikäyttöisten reikien valmistus

Videohäiriöt auttavat sinua oppimaan paremmin käsikäyttöisen porauksen suunnittelun periaatteet kotona. Mallia voidaan myös parantaa lisäämällä moottori piiriin. Tämä mahdollistaa kaivojen jopa 3 metrin kaivamisen. Moottori pyörii reikää kardaaniasennuksella. Kytkimen asennus auttaa ylläpitämään tällaista järjestelmää ylikuormituksesta ja vahingoittumisesta sen kanssa työskentelevälle henkilölle.

Nämä laitteet ovat melko raskas, joten ne tarvitsevat tukea ja kaksi pyörää liikkumiseen. Lisäksi moottori ja kaikki työosat, myös käyttölaite, on asennettu vaunuun. Moottori on sijoitettu tukikehyksen toiseen päähän ja toinen kannattimeen. Tämän seurauksena pora saa pystyasennon, jota tarvitaan työn aikana.

Yksinkertainen rakentaminen kotona on helppoa, jos sinulla on vähän taitoja hitsauksessa ja putkistoissa. Jopa moottoroitu versio ei tarvitse vakavaa sähkötyötä.

Kotitekoinen käsipora sähköporauksella

Kesämökin tai talon viereisen tonttien järjestämisessä on usein välttämätöntä tehdä pyöreitä reikiä maahan - esimerkiksi puiden istuttamiseen, pilarien asentamiseen ja muihin tarkoituksiin.

Tietenkin ne voidaan kaivata bajonettilapun avulla manuaalisesti, mutta on paljon nopeampaa ja kätevämpää käyttää puutarhakaivoa sähkökäytössä, joka voidaan tehdä itsenäisesti.

Tämän kotitekoisen tarvitsevat verkkopora, sahanterä puuhun, sekä leikkausputket ja terästangot. Kaikki nämä materiaalit löytyvät helposti autotallissa tai työpaja.

Työn tärkeimmät vaiheet

Kotitekoisen puutarhan reiän valmistukseen käytetään sahanterää puusta pyöreästä. Ympyrä on leikattava hiomalla yhdeltä puolelta keskireikään. Sitten se puristetaan paikoilleen, lämmitetään kaasujousella ja taivutetaan yksi reuna.

Sitten laitetaan putkiosa sahanterän keskireikään ja kuumennetaan ympyrässä. Sisällä laitetaan halkaisijaltaan vähäisempi hiha- ja myös kuumuus. Aseta sitten metallipalkki putkeen ja kiinnitä se hitsaamalla. Levyn alapää on työntävä 15-20 cm levyyn.

Puutarha-aukon valmistuksen viimeisessä vaiheessa on vain terävaipan alareunan teroitettava - paremman tunkeutumisen maahan ja myös sahanterän leikkaavan reunan tekemiseksi. Tangon puoli työnnetään patruunan sähköporaan ja voit porata reikiä maahan.

Homemade yamobur käsikirja

Nykyaikaiset markkinat ovat kyllästyneet kaikenlaisten rakennusvälineiden ja -laitteiden kanssa. Ota esimerkiksi reikä: tänään voit helposti löytää laitteen, jonka hinta on melko edullinen ja ilmoitetut ominaisuudet ovat täysin tyytyväisiä ostajan kanssa. Näyttäisi siltä, ​​että mikään ei ole yksinkertaisempaa: ostaa ja käyttää. Mutta ei ole aina välttämätöntä kiirehtiä tällaiseen hankintaan. Tosiasia on, että talousarvion laitteet eivät käytännössä aina vastaa ostajan tarpeita, ja joissakin tapauksissa se ei ole ollenkaan kykenevä suorittamaan sille määritettyjä toimintoja: porata ei ole kiire päästä maahan vaikka voimakkaasti puristetaan, moottorin nopeus putoaa suuresta kuormituksesta jne. d.

Vähäisen rakennustyön voimakas ja kallis laite ei ole aina suositeltavaa. Vuokra ei myöskään ole halpa. Siksi käsityöläiset pyrkivät käyttämään laitteistoja, joita heillä on jo käytettävissään luoda kompaktin porauslautat.

Yamoburin rakentaminen

Useimmissa tapauksissa koneistettu reikä on voimalaitos (yleensä voimakas porakone tai bensiinimoottori), joka on kytketty perinteiseen käsiporakoneeseen käyttäen yksinkertaista mekaanista ajaa. Pora voidaan tehdä itsenäisesti.

Samaan aikaan myyntiin löytyy valmis sarjaporaus.

Monet sanovat, että he ovat ostaneet juuri tällaisen ruuvin ja liittäneet siihen voimakkaan pienikääntöisen sähköporan.

Moottorin suorituskyky

Suositukset voimalaitoksen ja sen muiden ominaisuuksien kierrosten lukumäärästä ansaitsevat erikseen huomioon. Aluksi voimalaitos voidaan liittää poraukseen joko suoraan tai lisävaihdeputken kautta. Tarve käyttää vaihteistoa kukin määräytyy itselleen. Käytännön mukaan, jos porauksen nimellisteho on 2 kW, vaihdelaatikkoa ei tarvitse käyttää (etenkään, jos asennuksessa ei ole erityistä sänkyä ja työprosessissa on pidettävä sitä kädessäsi).

Aluksi vähennysventtiili suunniteltiin, mutta kenttäkokeiden jälkeen "pora-auger" -menetelmällä päätettiin kieltää vähennysventtiili. Tämä hetki on sellainen, että hän ei huomaa operaattoria lainkaan (jos se on porattu kädellään).

Virran merkkivalo - 2 kW - otti meitä ei sattumalta. Foorumimme jäsenet käyttävät useimmin näitä porakoneita mekaanisten reikien valmistuksessa.

On kokemusta rakentaa pylväsperusta, jossa on grillata. Käytin 2 kW: n tehoa ja ruuvin, joka oli suunniteltu kuopan halkaisijaan - 30 cm (poran halkaisija on noin 29,3 cm). Syvempää porausta varten käytin jatkojohtoa tavanomaisesta teräsputkesta. Maan maaperä ei ole sokeri: maa, sitten savi, sitten jonkinlainen linssi rantahiekalla, sitten savi uudelleen hiekalla ja sitten sininen savi (syvyyksellä 1,8 - 1,9 m).

Jotta maata tuottaisi vaaditun syvyyden reiät, käyttäjän oli rakennettava kompakti porakone (rungolla, vinssillä ja muilla lisävarusteilla).

Mutta nyt puhumme voimayksikön voimasta ja kuvauksesta on helppo ymmärtää, mitä 2 kW: n nimellisvoiman omaava pora pystyy (ilman vaihteistoa).

Hieman teoria

Jos tarkastelemme poran (tai bensiinimoottorin) voiman ja porausakselin vääntömomentin välistä suhdetta, se määritetään seuraavalla tavalla:

 • N - teho (W).
 • M on vääntömomentti (Nm).
 • n on kierrosten lukumäärä (rpm).
 • 9549 on erityinen kerroin.

Teoreettisesti tällaisen asennustyökalun vääntömomentti 500 rpm: n nopeudella olisi 38 Nm (64 Nm - 300 rpm). Vääntömomentin laskemiseksi on kuitenkin aina otettava huomioon häiriöt, jotka määritetään laitteen tehokkuuden perusteella. Tosiasia on, että suurin osa sähkötyökalujen valmistajista ilmoittaa vain laitteidensa virrankulutuksesta ja lähtöteho (työakselilla) on 1/3. 1/4 vähemmän kulutettua. Näin ollen vähemmän ja vääntömomentti. Esimerkiksi 2 kW: n porakone 300 rpm: ssä tuottaa vääntömomentin karaan, joka on yhtä kuin 64 Nm, mutta noin 48 Nm.

Kun valitset tehoyksikön reikään, voit harkita laitetta, jonka virrankulutus on alle 2 kW. Mutta sitten on vakavasti harkittava käyttöönottoa porausasennuksen suunnittelussa.

Vaihdelaatikon osalta: vaihteisto on hyvä, koska se mahdollistaa voiman muuttamatta suhteellisen nopeuden ja vääntömomentin. Eli vaihtaessasi nopeutta vaihteiston kautta, voimme suhteellisesti lisätä vääntömomenttia. Ja tässä tapauksessa teho on edelleen yleinen ominaisuus (vakio).

Voit valita oikean laitteen reikää kohti momenttia, joka tuottaa 2 kW: n porakoneen (ilman lisävaihdetta). Toisin sanoen, kun tiedät porauksen voiman, karan kierrosten lukumäärän ja käytettävän vaihdelaatikon välityssuhteen, voit laskea voiman voiman tuottoon kohdistuvan vääntömomentin arvon. Mutta on ymmärrettävä, että poran kierrosten lukumäärää ei voida suuresti vähentää.

Optimaalinen kierrosnopeus, kun poraus on 60. 100 - 200. 300 rpm. Se riippuu maaperätyypistä, porausmenetelmästä, poraussuuttimien tyypistä, kaivon läpimitasta jne.

Edellä mainitussa lainauksessa mainitaan porausmenetelmät. Niissä on kaikki kaksi: jatkuva poraus ja poraus maaperän jatkuvaan poistamiseen. Jatkuvassa porauksessa asennuksen tulee antaa suuri vääntömomentti.

Porauksen aikana, kun vettä on jatkuvasti poistettu, ruuvimeisseli, joka on porattu maahan tiettyyn syvyyteen, nousee pintaan. Tällöin poistetaan myös irrotettu maata, joka sijaitsee poran työkalussa.

Toimenpide toistetaan, kunnes teline saavuttaa ennalta määrätyn syvyyden. Prosessi on aikaa vievää, mutta se ei vaadi suuria vääntömomentteja.

Kuten olemme sanoneet, voimalaitteen valitseminen porauslautalle on parasta keskittyä pienikääntöinen porakone, jonka teho on 2 kW (eli vääntömomentti, joka se siirtää työakseliin). Lukuisat FORUMHOUSE -käyttäjien arviot osoittavat, että nämä laitteet ovat onnistuneet suosittelemaan itseään. Bensiinimoottoreiden osalta niiden tehon on oltava myös määritetyn osoittimen mukainen.

Vaihteistot yamoburalle ja niiden lajikkeille

Mikä on ominaista minkä tahansa kotitekoisen mekanismin kokoonpanosta? Useimmissa tapauksissa - sellaisten romuaineiden, työkalujen ja komponenttien käyttö, jotka ovat olleet pitkään käyttämättömiä, koska ne eivät ole sen arvoisia. Käyttäjien kokemukset viittaavat siihen, että mekaaninen alasajo voidaan tehdä monista eri osista: varaosista mopediin, joka on palvellut aikansa yksinkertaisesta ketjusta tai matoista, sopivasta tuntemattomasta vaihteesta, joka sattuu varovasti vanhalla hyllyllä autotallissa jne.

Porausyksikön varustus vaihdelaatikolla ei ole tärkeintä porata porauksen optimaalinen kierros ja että on tarpeellista varmistaa riittävä vääntömomentti sen käyttöakselissa. Mehanik020FORUMHOUSE käyttäjä

Minulla oli murtunut moposi, joka valehteli ympärilleen, ja siitä otin takavaihteiston. Sahaan pois vaihteesta juoksupyörällä (alumiinikotelon takaosa vaihdelaatikon avulla) ja sitten vaihteiston kautta kiinnitin sähkömoottorin vanha sähköinen saha, jonka teho oli 2 kW tähän vaihteistoon. Vaihteistolla varustettu moottori antoi suhdeluvun 13: 1 (tuotos oli noin 300 rpm).

Ketjunsiirron osalta: tietynlaisella kekseliäisyydellä on mahdollista tehdä suuria ponnisteluja varten täysin luotettava reikä, jolla on riittävä teho. Esitetty idea ei ole uusi, ja monet käyttävät sitä onnistuneesti käytännössä (jos tarpeen).

Ei ole vaihteita, vaikka se oli suunniteltu valmistamaan sitä VAZ 2101: n ja sen tähtien ajoitusketjusta. Välityssuhde on 1: 2. Testit ovat osoittaneet, että häntä ei tarvita. Ellei ehdottoman kiinteitä maaperä käytä sitä, mutta meillä ei ole sellaista.

Edellä mainittujen mekanismien käyttö vaatii epälineaarisen lähestymistavan porauslaitteen kokoonpanoon. Jos sinulla on pieni sarjainen vaihteisto käytettävissä (tai mahdollisuus ostaa sitä edullisesti), niin tehtävä on paljon helpompaa. Tässä on esimerkiksi valokuvan vaihdelaatikosta, jonka on asettanut käyttäjä melomandk.

Tässä on vaihdelaatikko. Se on vain suuri välityssuhde - yhtä suuri tai jopa hieman yli 1:40. Mitat (kotelossa) - noin 15 x 15 cm.

Kuten kävi ilmi, laitteella on varsin sopivat parametrit.

di grizisu käyttäjä FORUMHOUSE

Oma yamobur perustuu juuri tällaiseen vaihteistoon. Olen erittäin tyytyväinen. Moottori - bulgarialainen (3000 kääntyy uloskäynnin jälkeen). Jyrsimen teho on 2 kW. En yrittänyt porata saviä, mutta yamobur otti kovaa, tasapakattua maata, johon sisälsivät roskaa ja mätä juuret. Ruuvin halkaisija on 160 mm, veitset on kotitekoinen keväällä.

Johtopäätös: ei ole erityisiä suosituksia vaihteiston suunnittelusta improvisoitu reikä, mutta on monia työmahdollisuuksia.

sänky

Jos työtä on paljon, jos sinun on porauduttava syvälle, ja laitetta on vaikea pitää käsissäsi, olemassa olevaa laitetta voidaan ripustaa erityisellä sängyllä.

Konstruktiivinen muotoilu improvisoituissa sängyissä sekä mekaanisten vaihteiden alentaminen voi olla monipuolisin vaihtoehto. Mutta rakenteellisia elementtejä käytetään suurimmassa osassa tapauksia.

Nostovälineet

Nostomekanismina voi käyttää ketjunsiirtoa, joka on asennettu keskusrunkoon. Nosto ja lasku suoritetaan joko lisää sähkömoottorin avulla tai kädensijan avulla (kuten käyttäjän jumper_at_homen kuva).

Suurin syvyys 1,8 m: iin (auger + laajennus). Deeper ei ole pakollista. Itse valmistettu vintturi - 2 vaihdetta ja ketju moottoripyörästä.

Jotta levy, jossa päämoottori liikkuu vapaasti pitkin pystysuoraa putkea, voidaan vaunu varustaa neljällä telalla.

Toinen hissin rakenne liittyy teräskaapelin ja vintturin käyttämiseen sähkömoottorilla.

Porauksen pää sähkömoottori nousee neliöputkeen ylös ja alas. Se liikkuu vinssin kustannuksella (jolla minulla oli jo). Tämä vinssi on tarpeen poran vetämiseksi maaperään kuopasta.

Mehanik020 on valmistanut kauko-ohjaimen, joka ohjaa vintturia ja pyörimistä käytön aikana.

Pora ja siihen kiinnittyvä maa voivat luoda varsin suuria kuormia vintturiin. Samaan aikaan suurissa syvyyksissä se toimii männän periaatteella, mikä luo tyhjiön alla ja pahentaa tilannetta nostettaessa. Siksi voimakkaampi vintturi on, sitä parempi.

Minun vinttini on suunniteltu 250 kg: iin (500 ketjunostinta). Teho - 1 kW.

Pohja tuki sängylle

Sängyn alapäässä voi olla kaksi pyörää (helppo liikkua rakennustyömaalla). Jos kaikki on tehty oikein, rungon yksinkertainen kallistus siirretään kuljetusasennosta työasentoon.

On suositeltavaa asentaa säätöruuvit rungon tukiosille, jotka ennen työn aloittamista auttavat asettamaan poran pystysuoran tason mukaan.

Sängynvalmistukseen käytettävät materiaalit valitaan vahvuuden vuoksi. Riippumaton monimutkainen suunnittelulaskelma ei ole kaukana kaikille, mutta kuka tahansa voi hyödyntää portaalin jäsenten kokemuksia.

Tri.Dr.E: n käyttäjä teki sängyn 50 * 50 * 5: n kulmasta. Tällöin pystysuorat kannattimet ja ylempi poikittaiskahva on muodostettu kahdesta määritellyn koon kulmasta, jotka on kiinnitetty yhteen.

Käyttäjä jumper_at_home asetti sängyn rakenteeseen eri metalliprofiilin, jonka seinämän paksuus oli vähintään 3 mm. Voimalaitoksen paikka on valmistettu teräslevystä, jonka paksuus on 10 mm.

Ja tässä on kuva asennuksesta, jonka käyttäjä PwrWW loi "siitä, mikä oli" (kuten hän itse sanoo).

Vaikeinta oli löytää kaksi tasaista kiinteää kolmen metrin putkea halkaisijaltaan 60 mm. Jos niitä ei olisi olemassa, olisin ostanut 80 tai 100 mm profiiliputken. Alareunassa käytin kanavaa 80 ja nurkkaa metalliromusta. Myös romun joukossa oli 4 sopivaa U-muotoista levyä.

Ihanteellisessa tapauksessa vaunu olisi tehtävä siten, että se voisi tarvittaessa olla porauslaitoksen käyttäjä. On erityisen tärkeää, että tämä ehto täyttyy kiinteällä pohjalla. Tri.Dr.E. FORUMHOUSE käyttäjä

Kun pääsin siniseen saviin (noin 1,8 - 1,9 m syvyyteen), nousin ylös vaunuun ja hyppäsin hieman. Samaan aikaan teroitettu pora tuskin hakee siruja.

Anti-twist -suojaus

Suurilla kuormituksilla on suositeltavaa suojata asennus kiertämiseltä käytön aikana. Tämä voidaan tehdä erityyppisten reikien sisään asetettujen ja maahan työntyvien tapien avulla.

Käännettäessä poraa laakeripesässä on myös tarpeen huolehtia suojarakenteen läsnäolosta.

Tässä on käytetty suojausta poran kääntämiseltä: teräksen työntökulma - 6 mm, joka on kiinnitetty kahvan reikään, joka on saatavana poran rungossa. Kaikki on pultattu yhdessä riittävien pintapintojen kanssa. Jos haluat luotettavampaa - anna leike puristuskourun alla olevasta porauskytkimestä.

Mekaaninen käyttö

Porauksen tai muun moottorin kytkentä mekaanisen käyttövoiman kanssa maajohtimen työsairaan ei ole erityisen monimutkainen. Sen luomiseksi on tarpeeksi sovitinta, joka asetetaan porauskammioon (esimerkiksi Morse-kartio) ja sylinterimäiseen holkkiin, toinen pää on hitsattu sovittimeen kuoren kanssa ja toinen pää porausakseliin. Poraavan reiän syvyyden lisäämiseksi irrotettavat taivut, jotka on valmistettu samasta materiaalista kuin poran ydin, voidaan työntää poran ja poran väliin.

Työkappaleen tukkeutumisen aikana tapahtuvien rikko- misten välttämiseksi käyttö ja poraus on yhdistettävä käyttämällä erityistä suojapäätä. Hiusneula on valmistettu metallipalkista - 4... 8 mm. On parasta testata asennus mahdollisimman pienellä halkaisijalla (4 mm). Lähes proFORHOHOUSE käyttäjä

Kuvittele, että sinulla on poraa, joka törmää kiven päälle ja hilloon. Minulla on 4 mm: n naula kuin leikkaustangolla, eikä sitä ole koskaan leikattu. Mutta jos havaitaan este, se ei ole sairaita käsiä, joka luovutetaan.

Kotitekoinen ruuvimeisseli

Kuten olemme sanoneet, asennuksen työvälinettä (borer) voi ostaa erikoistuneelta myymälältä, vaikka se on aivan mahdollista tehdä se itse. Tässä on esimerkiksi kotitekoinen ruuvimeisseli, jossa on irrotettavat terät.

Sen valmistuksessa tarvitsemme sopivan läpimitan (esim. 30 mm) paksuseinämäisen putken sekä terän materiaalin ja niiden perustuksen. Pohjat, joihin terät ruuvataan, voivat olla paksua metallilevyä (6... 10 mm). Itse terät on valmistettava erittäin lujasta jousiteräksestä (esimerkiksi Art. 65G). Jos tarvitset pientä läpimittaa, voit käyttää tavallisia jousia trukista.

Joissakin tapauksissa terien valmistukseen pyöreän sahan levyjen avulla.

Porauksen halkaisijan tulee olla 5 mm suurempi kuin porattavien reikien halkaisija.

Esittelemme huomionne tuotteen luonnospiirustuksen.

Päähakemiston hylkääminen saa meiltä juuri sen, mitä tarvitsemme.

Itse valmistetun porauksen suunnittelun tulisi vastata seuraavia parametrejä:

 • Leikkuuterä (terojen välinen kulma) voi vaihdella 25 °: sta 30 °: een.
 • Terän etureuna on teroitettu 45 °... 60 ° kulmassa.
 • On toivottavaa hitsata paksua metalliporaa poran alapäähän, jonka ansiosta asennus on helpompaa päästä tiheään maahan.

Olemme siis kiinnittäneet huomionne koneistettujen porauslautojen perustamisen periaatteisiin. Niille, jotka haluavat jakaa kokemuksiaan tällä alueella tai oppia lisää itsensä tekemien reikien suunnittelutoiminnoista, suosittelemme tutustumaan porttimme luomaan aiheeseen. Voit tutustua käsin tehtyyn maajohtimeen oikealla tavalla lukemalla asiaa. Ja seuraava materiaali opettaa sinut ruuvata paalut maahan. Voit oppia muita hyödyllisiä gadgeteja (mukaan lukien yksinkertaisin savi myrsky), jonka luominen helpottaa huomattavasti esikaupunkialueella työskentelyä. Sinua autetaan pienellä videolla käyttäjän FOORUMISTA.

On tapahtunut virhe, yritä myöhemmin uudelleen. Jos ongelma ei poistu, ota yhteys tukipalveluun osoitteessa Tämä sähköpostiosoite on suojattu roskapostia vastaan. Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen. tai palautelomakkeella
Lähde

Valitsemme Yamoburin itsenäisesti

Yamobur - laite, jota käytetään reiän poraamiseen maahan, kaivoista ja pienistä rei'istä sylinterin muodossa. Poraus helpottaa ja nopeuttaa työnkulkua. Kaivoksia käytetään laajasti eri aloilla. Kotitalouksessa tätä työkalua käytetään sivuston järjestelyssä. Yamobur voi tehdä kaivon alueen vesihuoltoa varten ja kaivaa reikiä tikkaille.

Lisäksi useat maanmittausyritykset käyttävät usein pohjavesikuppeja maaperätutkimukseensa ja matalien vesistöjen havaitsemiseen.

Traktoriin asennettava yamobur

Kalastajilla on erityisiä reikiä, jotka käyttävät poraamaan jäätä kalastettaessa talvella. Erilaisten töiden suorittamiseen sovelletaan erilaisia ​​reikiä.

Käsireiät

Tällä hetkellä on olemassa melkoisia erilaisia ​​reikiä, jotka eroavat toisistaan ​​kooltaan, porauksen syvyydeltä ja niiden voimasta. Hand yamobur käytetään useammin jokapäiväisessä elämässä, ja se näyttää teräspylväältä, jossa on terävä kärki alaosastaan ​​ja terä.

 • Manuaalisia iamoburs-tyyppejä käytetään maa-alueiden maisemointiin.
 • Tämä laite kaivaa reikiä aidojen järjestelyyn ja pilarien asentamiseen eri tarkoituksiin.
 • Manuaalista augeria käytetään istutettaessa puiden taimia.

Miten manuaalinen yamobur toimii, voit katsella videota Internetissä ja alla olevassa kuvassa:

Kaivamalla reikä käsireiällä

Manuaalinen reikä (alla olevassa videossa) on sähköinen tai mekaaninen. Sähköistä käsireikää voidaan käyttää, jos porauslaitoksia ei voida käyttää pienen alueen koon vuoksi. Kuitenkin kotitalouksien tyyppisiä kokoontaittavia reikiä, jotka voivat porata reiän jopa 5 m.

Tällaisen yamoburan laite sisältää:

 • pääosa;
 • osa liukusäätimillä;
 • ruuvit, joiden reunat toimivat kuten porat;
 • sauva;
 • käänteistyyppinen sähkömoottori.

Manuaalinen yamobur on melko helppo kuljettaa. Suuri yamobur voidaan kuljettaa auton perävaunussa, ja yksi henkilö voi työskennellä sen kanssa.

 • Käsintehty yamobur on valmistettu teräksestä, joka on päällystetty emalilla.
 • Kaivojen ruuvit voivat olla halkaisijaltaan 8 - 45 cm ja porauksen helpottamiseksi tällaisilla rei'illä on leikkurit.

Tällaisen suunnitelman ulkonäkö ja asennus videoon:

Rosat ovat kokoontaitettavat ja ei-kokoontaitettavat.

 • Ruuvinreikä on irrotettavaa tyyppiä, pituudeltaan 2 m ja ruuvin halkaisija on 25 cm.
 • Kokoontaitettava reikä on 2,5 m ja ruuvin halkaisija 18 cm.

Ne koostuvat alustasta, jossa on terät, jatko-osa ja kahva. Terä on valmistettu leikkuuterällä. Tämä reuna on valmistettu kovasta seoksesta, mikä lisää laitteen käyttöikää.

Saranoidut reiät

Saranoidut reiät ovat porauslaitteita, jotka voidaan ripustaa eri koneisiin. Voit esimerkiksi asentaa kaivantoa traktoriin tai kaivukoneeseen.

Saranoidut reiät voivat porata reikiä eri syvyydeltään. Tällaisten kaivojen tärkein etu on nuolen läsnäolo, mikä mahdollistaa porauksen paikoissa, joilla ei ole kovin kätevää helpotusta.

Traktorin saranoidulla reiällä on seuraavat mitat:

 • leveys - 780 mm;
 • pituus - 1815 mm;
 • paino - enintään 200 kg.

MTZ-traktoreihin perustuvat saranoidut reiät ovat erittäin suosittuja.

MTZ-traktori on valmistettu Valko-Venäjällä ja sillä on useita muutoksia. MTZ: n perustana oleva Yamobur on erittäin kätevä käyttää voimansiirtojohdon tai sähkövalaistuksen asennukseen.

Tämän laitteen tärkein etu on sen pienikokoisuus ja liimojen tiivistys.

Yamobur MTZ: n perusteella, kuvassa:

Poraava auto (yamobur) MTZ-traktorin perusteella

Mutta asennetut reiät ovat erikokoisia ja erilaisia. Kamazin pohjalta on kuopanreikiä.

Kamatsia, jossa on reikäkaivoja, valmistetaan kaupallisesti ja niitä käytetään porauskaivojen avulla paalujen asettamiseen säätöön.

Tällaiset reiät ovat maastoautoja. Yamoburin maastoauto KAMAZin perusteella näkyy valokuvassa ja videossa Internetissä.

Liitetty yamobur-maastoauto on suuren voimakkaan asennuksen muodossa, joka liikkuu radoilla. Tällaisia ​​yksiköitä käytetään paalien, pylväiden tukien tai muiden poraustoimien poraamiseen. Tällaisissa rei'issä on lisäksi pääruuvin lisäksi myös laite, joka kiristää paalut.

Hyvin usein YAMOBUR-maastoauto valmistetaan GAZ: n perusteella. Yamoburilla on GAZ 66: n perusteella seuraavat porausominaisuudet:

 • syvyys - jopa 3 m,
 • halkaisija 200-800 mm,
 • kulma - 62-95 astetta.
 • Yamobur GAZ 66: n kantavuus on 1,25 tonnia,
 • koukkulaite nousee 6,3 m.

Kuinka se toimii ja näyttää yamobur GAS: ltä, katso videoa Internetistä ja valokuvista.

Yamobur GAZin perusteella

Tällaiset porauslaitteet on edelleen jaettu bensiiniin ja hydrauliikkaan.

Bensiini Yamobur toimii lyijyttömällä bensiinillä.

Tällä hetkellä yamobur manipulaattori on yhä suosittu. Yamobur-manipulaattori on erityinen tekniikka, joka helpottaa poraustyötä.

Yamobur manipulaattori sen toiminnallisuus on tavallista suurempi yamobur. Sen avulla on helpompi porata kaivo tietyillä parametreilla, ja manipulaattori voi myös asentaa paaluille, napa jne. Kaivoon.

Yamobur manipulaattori on taivutettava reikä, joten se ei häiritse muiden koneeseen asennettavien laitteiden toimintaa. On olemassa malleja ja kokoonpanoja, joissa reiän manipulaattori muunnetaan antennialustaksi. Nyt se on usein asetettu manipulaattori autoja, kuten KAMAZ ja Gas.

Miten yamobur manipulaattori, katsokaa videota:

Kotitekoinen yamobur

Halutessasi voidaan pienellä reiällä alueen reikiä poraamiseksi itsenäisesti (alla oleva video). Normaali yamobur edustaa terää ja kahvaa.

Itse terä on valmistettava teräksestä.

 1. Jotta homemade yamobur, voit käyttää keväällä autosta.
 2. Osa jousista on leikattava ja teroitettava terän tapaan.
 3. Näin saamme terät, jotka selviytyvät mille tahansa maaperälle, vaikka kiviäkin pyydettäisiin.
 4. Terien ja sauvan välinen rako on toivottavaa kasvaa. Voit tehdä tämän käyttämällä suurta halkaisijaltaan metallia tai putkea, joka on hitsattava sauvaan.
 5. Rodilla sinun täytyy hitsata pora, joka on parasta tehdä myös keväällä. Jousi teroitetaan porauksessa.
 6. Koska joustavuus on aloitusasento, jousi ei repeä ja säilyttää halutun muodon.
 7. Kahva kotitekoiseen reikään voidaan tehdä ja koko ja taitto. Kahvaan voidaan käyttää teräsvartta, mutta tärkein asia on valita haluttu halkaisija.
 8. Jos poraa hyvin alle 1,5 m syvä, voit tehdä taitettava kahva. Taitettava kädensija antaa mahdollisuuden kiinnittää pääsauvaan ja enemmän, kuin poran pituus on mahdollista kasvattaa.
 9. Kahva itse on valmistettu tangosta, jonka pituus on enintään 50 cm, tangon päästä pituus 15 cm, tangon kahva hitsataan porauksen ytimeen.

Mekaanisen reiän tekeminen omiin käsiisi ei ole kovin vaikeaa. Tärkeintä on noudattaa tekniikkaa ja noudattaa turvatoimia.

Lisätietoja kotitekoisen reiän luomisprosessista saat videosta:

Puutarhapora - maapallon yamobur ostaa tai valmistaa itsensä


Korppikotka on hyvä asia, mutta kannattaa ostaa sitä, jos voit tehdä maapallon omalla kädelläsi? Tässä artikkelissa yritän kuvailla, kuinka tehdä maapallon (manuaalinen) yamobur omilla käsilläni. Voit ostaa poraa maahan, jos kotitekoinen ei ole tyytyväinen. Yamoburissa maanrakennuksessa hinta on vain 2-3 tuhatta ruplaa.
Tämä poraus tehdään 2-3 tunnin kuluessa. Ei ole ollenkaan vaikeaa tehdä käsikirjaa yamobur kaivutyöhön, jonka hinta on 3 000 ruplaa myymälässä, jos sinulla on ainakin alkuperäiset mekaaniset taidot ja osaa työskennellä hitsauksen kanssa.

sisältö:
• manuaalinen pora maalle, joka ostaa tai valmistaa kotitekoisia
• maaporaa omilla käsillä
• maanporausveitset
• kotitekoinen porakone työmaalla

Porauksen valmistuksessa tärkein rooli leikkuuterät, pääasiassa veitsen välinen kulma. Jos se on väärä, se ei yksinkertaisesti toimi tai porataan, mutta erittäin huono. Poran muotoilu on hyvin yksinkertainen, eikä sinun pitäisi olla vaikea valmistaa. Porauksen sauva on valmistettu vesiputkesta, jonka sisähalkaisija on 25 mm. Putken ulkohalkaisija on noin 30 - 33 millimetriä. Putken seinämän paksuus on 2,8 millimetriä. Putken pituus on 120 senttimetriä. Sitten otetaan pyöreää puutavaraa halkaisijaltaan 20 ja taivuta U-muotoinen nuppi. Se on valmistettu kolmesta pyöreästä puusta 250-270 mm.

poraa maanpäällisiä veitsiä varten

Terät ovat terästä 3-4 mm. Voidaan valmistaa tavallisesta vähähiilisestä teräksestä. Suuren lujuuden veitsen valmistukseen voit käyttää seosterästä. Voit käyttää timanttirenkaan leikkureita tai jäänteitä hiomakoneesta. Suurin temppu tekee poraa niin, että se voidaan porata helposti ja tehokkaasti. Veitsen päiden koon on oltava oikea, jos kulma on liian suuri porattamaan, on erittäin kova. Se kaatuu voimakkaasti maahan ja pysähtyy. Jos teet pienen, niin porasi porataan hyvin hitaasti. Terän on oltava 50 millimetriä. Huonompi, vähemmän huono.

Katso lisätietoja videosta.

Poraa maata omalla kädetestillä töissä

Tänään näytän miten ja kuinka pitkään porata reikiä 50 cm: n syvyyteen. Miksi juuri 5 cm? En vain halua siirtää arvokasta aikaa. Ymmärrä itseäsi, jos poraa 50 senttimetriä minuutissa, se tarkoittaa, että poraisin yhden metrin 2 minuutissa. Mielestäni periaate on selvä sinulle. Ja niinpä porata hitaasti, vain näyttämään oikean porauksen prosessi, jos se on jatkuva, pora tulee maahan, jotta et vedä sitä takaisin. Siksi teki muutama kierros, kääntyi takaisin ja kaatoi maahan reiän vieressä. Sitten prosessi toistettiin. Se oli puolessa metrissä. Näet, kuinka nopeasti reiät porataan, jos pora on kunnolla tehty. Jos maaperä on raskasta, savi-kaltaisia ​​sulkeumia, niin minun täytyy porata hieman ja kaada kauhan vettä reikään ja anna se seistä, sitten poraus menee paljon nopeammin.

maadoittamalla porakone porataan reikään

Laitteiden tyypit porausrei'ille. Manuaalinen porakone maata varten on helppo porata reikää yksityiselle tilalle ja pienten aidojen asentaminen; laajempaan työhön käytetään pitoreikiä traktorin pohjassa.
Yamobur on työkalu tai rakenne, joka on porattu reikiä, kaivoja ja erilaisia ​​reikiä ympyränmuotoisessa ja eri syvyydessä. Tällaisten laitteiden käyttöalue on melko korkea: se on tukien asennus lähellä teitä ja erilaisia ​​esineitä, istuttamalla erilaisia ​​pensaita, erilaisia ​​geologisia ja teknisiä hankkeita. Geologinen tutkimus sekä erilaisten esikaupunkien esineiden parantaminen. Mitkä ovat porauslaitteiden tyypit. Kuten aiemmin sanoimme, Yamobur-käsite on hyvin laaja käsite, joka sisältää sekä perinteiset manuaaliset että erilaiset automaattiset laitteet. Yksinkertaisin tyyppi on käsipora. Tämä on pienikokoinen kuori, joka on melko tavallinen käyttää yksityisissä kodeissa. Viereisten alueiden järjestäminen ja aidan asentaminen. Se ei vaadi erityisiä taitoja käyttää. He voivat porata pieniä kaivoja yksityisellä esikaupunkialueella. Huomaa, että tällainen työ vaatii paljon aikaa ja fyysistä työtä.

Yamobur traktorin pohjaan.


Tämä laite on tarkoitettu laajempaan ja syvempään työhön, esimerkiksi metsävyöiden istuttamiseen tai kuntoutukseen kuntayhtymässä. Tuloksena olevien reikien syvyys mitataan yhdestä metristä tai enemmän, halkaisijaltaan jopa 25 senttimetriä. Perävaunun vetoautoihin on suhteellisen pieni koko. Peräperustaan ​​perustuvat porat vähentävät huomattavasti poraustoimintojen aikaväliä. Tehokkuuden kannalta ne menettävät varmasti seuraavat

Nämä ovat porat, jotka sijaitsevat radan pohjassa.
Tämä on porakoneiden tuotantoon tarkoitettujen laitteiden suurin suorituskyky. Suurimpia savireikkuja porataan tällaisilla laitteilla, tavallisesti käytetään kairausreikiä, joita käytetään maanalaisten tunneleiden, viestintä- ja runkoputkistojen tuottamiseen.

Ruuvien reiät ovat keskimäärin 2,5 metriä, ruuvin halkaisija on 15-18 mm.

pääosa veitsillä on 1,5 metriä

Laajennusosa -1m

Korkealaatuisten porojen leikkaava reuna on hiililejeerinkiä, mikä mahdollistaa porauksen terävöinnin huomattavasti harvemmin.

Käsikäyttöinen kotireikä on merkittävästi halvempi kuin moottorikäyttöinen vastapuoli, mutta sitä voidaan hallita erilaisilla tavoitteilla, varsinkin jos alueellasi oleva maa ei ole savi ja kivet. Käytetään pääasiassa porojen reikien poraamiseen maaperässä aitauspylväiden alla, kuten tässä tapauksessa on esitetty.
video

Kuinka tehdä käsintehty yamobur?

Yamobur-käsikirja voi olla hyvä apu, kun teet erilaisia ​​töitä, kun tarvitset paljon reikiä maassa. Tällainen työkalu on hyödyllinen sekä rakentajalle että puutarhalle. Se on saatavana eri versioina, eri kokoja, ja voit valita ja ostaa sen milloin tahansa, jos sinulla on tarvittavat varat.

Käsi-yamobur on korvaamaton kausittaisen dachan aikana eri maanrakennustöiden aikana.

Ja onko tarpeen viettää vielä kerran? Yamobur-käsikirjassa on hyvin yksinkertainen muotoilu. Hitsauskoneen läsnäollessa ja kyvyn käyttää sitä kukaan pystyy tekemään omalla kädellään alkeisreikä kotiteatterissa. Samalla työkalu toimii luotettavasti ja tehokkaasti. Piirustuksia porat tarjoavat käsityöläiset eri versioita.

Mikä on yamobur?

Kuva 1. Yksinkertainen reikä koostuu kynän pidikkeestä, kahvasta, sauvasta, kytkimestä.

Toiminnallisuutensa mukaan reikä on työkalu pienten syvennysten, reikien tai kaivojen poraamiseksi maahan. Sitä voidaan käyttää asennettaessa aitausta, tekemällä pylväsperusta, puiden istuttaminen ja muiden töiden suorittaminen, joissa pilarilajin pystysuorat rakenteet syvennetään maahan. Päätehtävänä on helpottaa ihmisen manuaalista työtä.

Suorituksen mukaan reiät on jaettu kahteen tyyppiin: asennettuihin ja manuaalisiin. Saranoitu muunnos on asennettu traktoriin, autoon tai erityisiin käyttölaitteisiin. Tämän lajin pääedustaja on Yamobur-tyyppinen MTZ. Manuaaliset laitteet voivat olla manuaalisia, sähköisiä tai bensiinikäyttöisiä. Erikseen myönnetty kotitekoinen yamobur, jolla on yksinkertaistettu muotoilu ja joka valmistetaan käsin. Tämä työkalu on suunniteltu poraamaan reiät maahan, jonka syvyys on 4 metriä eri halkaisijoilla.

Tarvittava työkalu

Käsisylinterien valmistukseen tarvitaan seuraavia työkaluja ja laitteita:

 • hitsaus kone;
 • Bulgaria;
 • sähköpora;
 • hiominen pyörä;
 • sisäisten ja ulkoisten säikeiden leikkaamiseen;
 • kytkimet;
 • vannesahan;
 • vasara;
 • taltta;
 • tiedosto;
 • pihdit;
 • hiekkapaperi;
 • Vernier paksuus;
 • metallilinjalla.

Kotitekoisen reiän suunnittelu

Kuva 2. Yksinkertaisen ruuviporauksen piirustus.

Käsikäyttöinen porakone koostuu työstä (tylsä), metallista ja kädensijasta. Kahva on suunniteltu pysähtymään kahdella kädellä ja sen muoto on kaksisuuntainen kahva. Pohja on valmistettu metallivarresta, jonka pituus on 1-1,5 m. Tarvittaessa syvennetty poraus tehdään useiden osien (laajennusten) jakotankoon. Useimmiten sauva on valmistettu teräsputkesta, jonka halkaisija on 25-50 mm, ja seinämän paksuus on vähintään 3 mm.

Työalue voi olla kahdesta - ruuvi (mado) tai lusikka. Yleisin ruuvipora. Se koostuu terävästä kärjestä ja leikkauselementistä, joka on valmistettu joko yhden tai useamman levyn tai ruuvin ruuvin muodossa. Elementin reuna on teroitettu ja se sijaitsee kulmassa vaakasuoraan tasoon ruuvataan maahan.

Poraa ja saviä varten poraukseen käytettiin joskus poran lusikan rakennetta. Tällaisen työkalun työalue on valmistettu sylinterimäisellä maljalla, jolla on sisäinen ontelo maapallon kerääntymistä varten. Lasin alaosassa on terävä kärki ja alaosat tehdään kahden veitsen muodossa, jotka on järjestetty kulmaan.

Yksinkertainen muotoilu

Maaperän matalien reikien valmistukseen voit käyttää yksinkertaista manuaalisen reiän muotoilua yhdessä leikkauslevyllä. Tässä suoritusmuodossa on suositeltavaa muodostaa irrotettava työosa mahdollisuuden porata erilaisia ​​läpimittoja. Kuvassa 1 on esitetty yksinkertaisin muotoilu. (Kuva 1. Yksinkertainen reikä, joka koostuu kynän pidikkeestä, kahvasta, sauvasta, kytkimestä.)

Esitetyssä rakenteessa on irrotettavat levyt, joiden halkaisijat ovat 100, 125 ja 150 mm. Levy leikataan teräslevystä, jonka paksuus on vähintään 3 mm. Pylväs on valmistettu teräsputkesta, jonka läpimitta on vähintään 16 mm tai putket halkaisijaltaan 20-25 mm. Kaivureiän valmistus tehdään seuraavassa järjestyksessä:

Kuva 3. Piirrä ruuvin reikä.

 1. Leikataan halutun halkaisijan levy, jonka keskellä porataan reikä, jonka läpimitta on 1-2 mm korkeampi kuin sauvan halkaisija (akseli).
 2. Levyyn leikataan sektori ja metallin reunat ovat hieman taivutettuja ruuvin ruuvin varmistamiseksi; reunat teroitettu 50-60 asteen kulmassa.
 3. Tangon alapää on teroitettu kartiomaisesti 25-35 ° kulmassa ja kartiomaisen pinnalla on kierretty ura; Voit käyttää toista vaihtoehtoa - hitsata pora.
 4. Tangon yläpäässä leikataan kierre, joka kiinnittyy kytkentään.
 5. Kytkentä on tehty putkesta, jonka halkaisija on 5-7 cm; Leikkuutyökalun ruuvaamiseksi leikataan sisäkierre toisesta päästä; toinen pää on hitsattu jatkojohtoon;
 6. Leikkuuslevy asetetaan ytimeen ja hitsataan luotettavasti.
 7. Laajennustangossa on kynänpitimen muotoinen holkki, jossa on reikä kahvan kiinnittämiseen ja kierrereikä ruuvaten kahvan ruuvipuristinta.
 8. Kahva on valmistettu sauvasta tai putkesta, jonka halkaisija on 16-20 mm ja pituus noin 40-50 cm.

Yksinkertainen ruuvibitti

Selkein kuvattu rakenne perustuu tasaiseen leikkauslevyyn, joka vaikeuttaa poraamista kovaa maata. Työkappaleen ruuvaaminen maaperään on mahdollista helpottaa luomalla kierteinen elementti. Kuv. Kuvio 2 esittää tällaisen reiän piirustuksen. Leikkauselementti on valmistettu kahdesta puolikkaasta levystä. Tätä varten teräslevy keskireiän porauksen jälkeen leikkaa puolet. Jokainen puoli on hitsattu tankoon 20 - 22,5 ° kulmassa suoraan toisiaan vastapäätä, mutta eri suuntaan. Tällöin saadaan aikaan kokonaiskulma 40-45 °. Kiekko on kiinnitetty sauvaan noin 18-22 cm etäisyydellä alemman kärkeen.

Asennettaessa puolikkaita ne liikkuvat suhteessa toisiinsa 25-30 asteen kulmassa; Samanaikaisesti toisaalta on aikaansaatu aukko sektorin muodossa ja toisaalta puolilevyn kohotettu reuna on toisen puolen lasketun reunan yläpuolella. Elementtien pohjat on teroitettu 45-50 asteen kulmassa. Teroituksen terävyys riippuu leikkuuterän helppokyvystä maahan.

Aksiaalisena sauvana voit käyttää valmiita romuja.

(Kuva 2. Yksinkertaisen ruuvin ruuvin piirtäminen)

Kiertopuu

Kuva 4. Lusikan poraus.

Tehdasrakenteen läheisimmin on ruuvinreikä, joka on muodostettu kierteisellä leikkauselementillä useilla kierroksilla; ja jokaisella vuorolla on veitsen rooli. Kuv. Kuvio 3 esittää piirustuksen tällaisesta improsoidusta työkalusta.

Leikkuulaite on tehty 3-5 levystä, jotka on leikattu teräslevystä, kuten yllä mainittiin. Keskireiän porauksen jälkeen levyt saha- taan yhteen paikkaan keskelle. Leikattujen metallien reunat erosivat suhteessa toisiinsa ruuvielementin muodossa (kuvio 3). Asennettaessa aksiaaliseen sauvaan levyn yläleikkaus liitetään seuraavan levyn alempaan leikkaukseen ja liitoskohta huolellisesti keitetään. Näin muodostuu kierukkavaippa. Kaikki muut poran elementit ovat samanlaisia ​​kuin muut rakenteet. (Kuva 3. Piirustusreiän reikää)

Lusikan rakenne

Poraamalla siistit reiät samanaikaisesti kerätyn maaperän keräämiseen, joskus käytetään lusikan rakennusaukkoa, joka voidaan tehdä myös käsin. Kuv. Kuvio 4 esittää piirustuksen yksinkertaisesta lusikka-porasta. Tällaisessa järjestelmässä aikaansaadaan ontelo, jossa talteen kerääntyvä maa kerätään ja se puhdistetaan sen jälkeen, kun työkalu nostetaan pintaan. (Kuva 4. Piikkiristikon piirtäminen)

Kuopan reikien tekeminen seuraavassa järjestyksessä. Osa teräsputkea, jonka läpimitta on vähintään 80 mm ja pituus 60-80 cm, on tehty. Alareunassa on leveys 5-7 mm. Alareunat on taivutettu kauhan muotoon; ja leikkausreunat on huolellisesti teroitettu. Toinen suoritusmuoto: taivutettujen reunojen välissä ohjapora, jonka läpimitta on 17-32 mm, kulkee ja hitsataan putkeen. Kädensijalla oleva tanko kiinnitetään lusikka-boraxiin tai kiinnitetään kytkimellä.