Merkki tiilestä

Päärakennuksen rakennusmateriaali eri rakenteiden rakentamisessa on tiili. Nykyään tämä keinokivi on valmistettu erilaisista raaka-aineista, ja se on jaettu useisiin eri raaka-aineisiin. Tyypin sisällä tiili on jaettu tyyppeihin soveltamisalueen mukaan. Riippumatta tyypeistä ja käyttötarkoituksesta kaikki tuotettu tiili on tunnusomaista tuotemerkkeistä.

terminologia

Tämä termi merkitsee kahta käsitettä.

 • Tiilen voima kuormitukseen ja törmäykseen (puristus, venytys, taivutus). Se osoittaa, millainen kuormitus kilogrammoina neliösenttimetriä kohti kestää tiiliä ilman heikentävää tai koskemattomuutta. Merkittynä M kg / cm2. M-50: sta M-300: een on 8 pääluokkaa. Klinkkeripeilillä voi silti olla vahvuus M-500 ja M-1000. Joskus leima asetetaan tiilille numeron muodossa, mikä merkitsee tiilen merkkiä voimaa.
 • Tiilien pakkasvaste. Se osoittaa, kuinka monta täydellistä jäädytystä ja sulatusta kestävä sykli kestää tiiliä ennen kuin se alkaa hajota. Merkitty F tai Mrz. Saatavana olevat tuotemerkit F-15-F-300.

standardointi

Lujuuden ja pakkasenkestävyyden tasoa säätelevät valtion standardit: testataan erää tiiliä, jonka tulokset antavat sille merkin. Yleensä satunnaisesti, valitse 5 tiiliä osapuolelta. Lujuuden määrittämiseksi heille annetaan lopullinen kuormitus ja tarkistetaan taivuttamista ja pakkaamista varten. Jäätymisen estämiseksi tiili pidetään vedessä 8 tunniksi, jäädytetään uudestaan ​​veteen. Kuinka paljon hän selviää, kunnes standardiominaisuudet muuttuvat, niin on myös roiskeenkestävä merkki.

Tiilet ja niiden ominaisuudet

Tiilimerkit

Tiilet ovat melko riippuvaisia ​​raaka-aineista ja tuotantomenetelmästä. Indikaattorit eri tyyppisille tiilille ovat seuraavat:

Tiilien käyttö tuotemerkin indikaattoreiden mukaan

Yksityisen matalarakentamisen paras tiili on tiili M-100 tai M-150. Sen vahvuus on riittävä 3-kerroksisten tukirakenteiden rakentamiseen. Tiheämmässä lujuudessa oleva tiili on merkitystä sisätilojen väliseinille tai rakennuksille, joissa on vähimmäiskuormitus - verannat, huvimajat, kodinhoitohuoneet. M-200-tiiliä käytetään monikerroksisiin rakennuksiin ja M-300: sta rakennetaan perustuksia ja sokkelo korkeisiin rakennuksiin.

Voit säästää rahaa yksityisen yhden tarinan tai kaksikerroksisen talon rakentamisen aikana M-150: n kellarista ja yleisestä kangasta M-100: lle. Myynnissä monissa tuotemerkkeissä on 75-150 suosituinta tuotekehitystä (M-100).

Mitä tulee pakkasvasteeseen, on otettava huomioon ilmasto-olosuhteet. Kun lämpömittari hyppää eri suuntiin päivän aikana ja aamu-sade muuttuu päivälliseksi jäätelöksi, joka ympäröi kaiken tiiviisti, syklien määrä vuodenaikaan voi olla paljon suurempi kuin lasketut. Jos ajattelet sitä, kaikki on helpompaa pohjoisilla alueilla - se jäätyy syksyllä ja syö myöhään keväällä, joten selkeä sykli saadaan kauden aikana. Keskimmäiselle kaistalle, joka käyttää vähemmän kuin F-50 ulkoseinien rakentamiseen, on yksinkertaisesti irrationaalinen: sinulla ei ole aikaa vanhenee, ja tiili menee jo rikki, alkaa murentua ja vaatii remonttia.

Erityyppisten tiilien ominaisuudet

Lujuuden ja pakkasenkestävyyden indikaattoreiden lisäksi on olemassa tiettyjä ominaisuuksia, jotka rajoittavat niiden käyttöä.

Silikaattilainen - keraamisilla, postimerkkeillä yhtä hyvin, se imeyttää kosteutta paljon enemmän, joten perusteet ja kellari pystytetään, ja jos maasto on "märkä", usein ja pitkittynyt sademäärä, pohjavesi on lähellä, silloin on parempi olla käyttämättä silikaattia. Mutta huoneen väliseinien osalta tämä tiili on eniten sitä: se tukahduttaa äänen paremmin kuin toiset.

Klinkkeri-tiili on voimakkain ja pakkasenkestävä, lisäksi siinä on koristeellinen, monipuolinen pinta. Näyttäisi siltä - ihanteellinen vaihtoehto, rakenna itsesi heti ulos, eikä vuorausta tarvitse tehdä. Kuitenkin se on kaikkein kallein ja sillä on korkea lämmönjohtavuus, joten pakollisen lämmöneristyksen kustannukset on lisättävä sen arvoon.

Hyperpressoitu tiili - voimakas, huurteenpitävä, koristeellinen. Haittoihin kuuluu hänen "nuoruutensa": hän ilmestyi viimeiseksi, eikä ole vielä tiedossa, miten rakennus tulee käyttäytymään hyperpressista kahdenkymmenen vuoden aikana. Lisäksi sillä on suuri massa, ja sen vuoksi se vaatii vahvistetun monoliittisen perustan rakentamista.

Tulikelat ovat kestäviä, joskus koristeellisia, suhteellisen kylmänkestäviä, tulenkestäviä, mutta kalliita, joten niiden ominaispiirteiden vuoksi niitä käytetään pääasiassa uunien, grillien ja grillien rakentamisessa.

Tuloksena voimme huomata kaikkien keramiikkatietojen optimaalisen suhde: kestävä, kestävä (Tsar Peas) testattu, tarpeeksi lämmin ja kohtuuhintainen. Keraamisten tiilien nykyaikainen toteutus edellyttää eri värejä, rakenteellisia pintoja ja koristepinnoitteita. Jokainen valitsee ja päättää itsestään. Riippumatta tiilimuodosta ja mainituista ominaisuuksista, tärkeintä on se, että se oli korkealaatuista. Viallinen, jopa keramiikka, jopa silikaatti, jopa hyper tai klinkkeri on bjaka eikä tiili.

Mikä tiili on parempi? 10 vinkkejä tiilien valitsemisesta

Mökki, mökki, sisäiset väliseinät, säätiö, savupiippu, liesi - kaikki tämä voidaan rakentaa tiilestä. Tämä materiaali on jo perinteinen ja vaihtoehtoista saatavuutta huolimatta edelleen suosittu. Näin ollen monet kohtaavat kysymyksen - mikä tiili on parempi? Jaamme muutamia yksinkertaisia ​​sääntöjä, jotka auttavat sinua valitsemaan todella hyvän tiilen.

1. Opimme tärkeimmät tiilet

Tiili on erilainen, ja kaikki se on melko hyvä. Jokaista näkemystä on käytettävä viisaasti ottaen huomioon hyvät ja huonot puolet.

Suosituimmat tiilet:

 • silikaatti (valkoinen);
 • keraaminen (punainen);
 • hyper painettu;
 • Klinker;
 • fireclay.

Joissain lajeissa on myös jakoja. Esimerkiksi keraaminen punainen tiili voi olla corpulent ja ontto, ja myös huokoisia keraamisia lohkoja tehdään myös samasta materiaalista. Puhutaan nyt jokaisesta lomakkeesta erikseen.

2. Valkoinen silikaatti tiili - edullinen vaihtoehto seinille

Silikaattitiili on valmistettu kvartsihiekan ja kalkin seoksesta sekä lisäaineista. Tätä vaihtoehtoa käytetään pääasiassa seinien rakentamiseen.

etuja:

 • kohtuullinen hinta;
 • ympäristönsuojelu;
 • kätevä suuntaissärmiömäinen muoto, pehmeät reunat, terävät kulmat;
 • hyvä äänieristys;
 • vastustuskyky pakkaselta.

Tiilissä on myös paljon puutteita:

 • suuri paino;
 • hauraus;
 • heikko eristys;
 • epävakaa korkeisiin lämpötiloihin - ei voida käyttää uuneille ja savupiipuille;
 • hävitetään nopeasti kosteissa olosuhteissa.

Jos kuitenkin tarvitset hyvän seinän tiilen kohtuuhintaan, silikaattimuoto sopii hyvin.

3. Punainen keraaminen tiili - yleinen vaihtoehto

Punainen tiili on valmistettu savi, joka sitten poltetaan. Klassisessa versiossa on punaista väriä ja ominaista soittoääniä iskiessä. Jos et halua miettiä, mikä tiili valitaan, punainen versio sopii useimpiin rakenteisiin.

etuja:

 • monipuolisuus;
 • kestävyys;
 • hyvä lämmön- ja äänieristys;
 • ekologinen puhtaus;
 • kohtuullinen hinta;
 • helppo asennus;
 • erilaisia ​​vaihtoehtoja (korpulent, ontto, edessä, jne.).

Jos puhumme puutteista, mahdolliset puutteet liittyvät useimmiten tuotannon häiriöihin, minkä vuoksi on parempi ostaa hyviä tiiliä tunnetuilta valmistajilta.

4. Fireclay tulenkestävät tiilet - uunit ja savupiiput

Jos haluat asettaa uunin, savupiipun tai takan, valinta on yksinkertaista - tulenkestäviä tulenkestäviä tiiliä. Vain hän on riittävän luotettava korkeissa lämpötiloissa. Se perustuu poltettuun samettikertaan. Klassinen keraaminen tiili myös kestää jopa 800 asteen lämmön, mutta samettia on luotettavampi.

5. Klinkkerin tiili - luotettavuus ja kestävyys

Klinkkerin tiili on toinen savi rakennusmateriaali. Se on valmistettu tulenkestävistä laatikoista ja ammuttu erittäin korkeissa lämpötiloissa. Tuloksena on hyvä tiili, jossa ei käytännössä ole aukkoja. Sitä voidaan käyttää missä tahansa, mutta useimmiten se on valittu perustuksen ja soclen muodostumiselle, jossa se on kestettävä raskaita kuormia. Kuitenkin se on epätavallisen hyvä vuori, koska se muodostaa kiinteän, kauniin laidan. Haitat - korkeat kustannukset ja lisälämmöneristys.

6. Hyperpuristettu tiili - koristepintaan

Tämän tyyppinen tiili on valmistettu kalkkikivistä, joihin on lisätty sitovia osia. Tuloksena on keinotekoinen kivi, ja sen ominaisuudet ovat verrattavissa muihin hyviin tiiliin. Se on saatavana useissa luonnollisissa väreissä ja sitä käytetään pääasiassa koristeellisiin tarkoituksiin. Se on ihanteellinen materiaali julkisivuille, sisustuksille ja jopa tulisijojen koristelemiseksi. Haittojen suhteen tämä on korkea hinta, suuri paino ja lämmönjohtavuus. Jos ajattelet, mikä tiili on parempi valita kauniiseen maalaukseen, hyperpressoitu versio sopii täydellisesti.

7. Rakentaminen ja edessä olevat tiilet

Jos puhumme tiilien tyypeistä tähän tarkoitukseen, se voidaan jakaa rakennukseen ja päin. Ensimmäinen vaihtoehto on tarkin geometria, mutta ei aina vastaa hyvin kosteuteen ja pakkasen. Näin ollen, kun käytät sitä, sinun on huolehdittava muista suojaavista pinnoista. Tätä tarkoitusta varten on mahdollista valita vastavalmisteiset tiilet.

Näitä ovat:

 • hyper painettu;
 • Klinker;
 • keraaminen.

Usein nämä tiilet eivät ole vain erittäin kestäviä ulkoisia vaikutteita varten, vaan niillä on myös koristeellinen pinta, esimerkiksi jäljittelemällä luonnonkiven ulkoasua.

8. Hollow ja ontto tiilet

Tiilestä olevien reikien läsnäolosta riippuen se voi olla corpulent ja ontto. Täysikokoisessa versiossa ei ole reikiä tai niiden määrä ei ylitä 13% äänenvoimakkuudesta. Se on erittäin painava, vahva, mutta erittäin nopeasti kuumenee. Tämä on paras vaihtoehto rakenteiden ja säätiöiden tukemiseen.

Hollow-tiilillä on eri muotoisia reikiä. Tällaisten ilmakammioiden läsnäolosta johtuen hän kykenee säilyttämään lämmön hyvin. Lisäksi pieni paino yksinkertaistaa huomattavasti muninta. Tämä on hyvä tiili sisäisten väliseinien ja julkisivujen eristämiseen. Sitä ei voi käyttää laakerirakenteisiin eikä uuneihin.

9. Keraamiset huokoiset lohkot - nopea seinärakenne.

Keraamiset huokoiset lohkot - tämä ei ole varsin tiili, vaikka ne ovat koostumukseltaan identtisiä punaisen keraamisen version kanssa. Ne ovat melko suuria lohkareita, joiden sisäpinnat ovat sisäpuolella ja usein rei'itetyt sivupinnat.

Ne ovat erinomaisia ​​seinille, koska niillä on useita etuja:

 • aseman nopeus suuren koon vuoksi;
 • säästää muurausseosta johtuen urien ja harjanteiden läsnäolosta (sivusaumoissa seosta ei tarvita);
 • ei tarvita ilmakammioista johtuvaa lämpöeristystä.

10. Perustapeilien ominaisuudet - mitä etsiä?

Nyt kun olemme ymmärtäneet tärkeimmät materiaalityypit, kannattaa luetella niiden ominaisuuksia, jotka sinun on kiinnitettävä huomiota valitsemalla hyvä tiili tiettyä tiilimuurausta varten saadaksesi tietää, mikä tiili on parempi.

Nämä parametrit ovat:

 • tiheys (sitä korkeampi se on, sitä luotettavampi ja kestävä materiaali on, mutta se myös pitää lämpöä pahempaa);
 • lujuus (tämä parametri osoittaa tiilen vastarintaa kuormaan, se on erityisen tärkeää kuormittavia rakenteita varten valittaessa), merkitään kirjaimella M ja sitä seuraavalla numerolla;
 • huokoisuus (sitä enemmän huokosia ja tyhjiöitä, sitä parempi materiaali säilyttää lämpöä);
 • lämmönjohtavuus (kyky ylläpitää huoneen lämpötilaa);
 • (kyky kestää jäädytys- ja sulatusjaksot menettämättä ominaisuuksia) on osoitettu kirjaimella F ja lukumäärä, joka ilmaisee syklien vähimmäismäärän;
 • palonkestävyys (kyky kestää lämpöä, tärkeä kun valitaan hyvä tiili uuniin, takka, savupiippu);
 • kosteuden kestävyys (sitä korkeampi se on, sitä vähemmän kosteutta materiaali imeytyy, on tärkeää valita ulkona käytettävän tiilen).

Tiilen voimakkuus: leimat ja vertailutyypit

Kuinka määritellä tiilen puristusvoima? Milloin tämä ominaisuus on syytä kiinnittää erityistä huomiota? Minkä tyyppiset tiilet ovat kestävin ja miten niiden mekaanisen rasituksen kestävyys vaikuttavat muurien luotettavuuteen kokonaisuutena? Yritetään selvittää se.

Tiiliseinät liittyvät perinteisesti luotettavuuteen. Onko tämä näkökulma aina perusteltua?

Miksi se on tärkeää

Ja itse asiassa, mistä hätänä? Vuosisatojen ajan talot on rakennettu leivottujen tiilien - ja huomaa, nämä talot olivat myös vuosisatojen ajan! Heidän vahvuus oli tarkoituksella alhaisempi kuin nykyaikaiset rakennusmateriaalit. Joten ehkä sinun ei pitäisi luoda ongelmia itsellesi?

Yhden tarinan rakentamisella itse asiassa tiilen lujuusluokka ei todellakaan ole väliä. Oikein suoritetuilla rivien liittämisellä ja muurattujen rakenteiden vahvistamisella jopa puolikerroksinen seinä tukee täydellisesti ristikkojärjestelmän ja katon massaa; sitä enemmän ei tarvita.

Nuance: käytännössä yhden kerroksen rakenteen seinien eheydelle säätiön vahvuus on tärkeämpi. Sen siirtyminen tai epätasainen kutistuminen voi aiheuttaa enemmän ongelmia kuin käytettäessä materiaaleja, joilla on matala mekaaninen lujuus muurausseinille.

Yhden kerroksinen talo, joka on valmistettu raakateistä.

Tilanne muuttuu perusteellisesti, jos monikerrosrakentaminen on suunniteltu. Mikä on seinien tiilien alempien rivien kuormitus?

 • Kaikki edellä mainitut rivit. Tiheys on kaksi tonnia kuutiometriä kohden, tämä on jo paljon.
 • Päällekkäin. Korkea rakennuksissa tyypillinen ratkaisu on betoniteräkset; niiden massa on myös erittäin merkittävä.
 • Rafter-järjestelmä ja katto eivät ole niin omaa helposti. Lisää heille runsaasti lumen talvella talvella katolle.
 • Jotta et menetä mitään - muista tuulikuormat, joita seinät ymmärtävät, säätiön kutistuminen ja muut usein unohtuneet pienet asiat.

Tietyistä edellä esitetyistä syistä laskettaessa tiilen kestävyyttä on melko järkevä ajatus. Tässä kuitenkin ilmenee muutamia ongelmia:

 1. Nykyiset laskentamenetelmät ovat hyvin monimutkaisia.
 2. Ne kuitenkin antavat hyvin likimääräisiä tuloksia.

Kuitenkin laskemisen sijaan voit käyttää viitetietoja.

Siirtykäämme ongelmanratkaisuun ja katsotaan, mitkä parametrit vaikuttavat tuloksena olevaan tiiliseinämän luotettavuuteen ja kestävyyteen.

Seinien vahvuus

Menestyksen osatekijät

Joten, mikä on muurauksen vahvuus?

 • Tiilen puristuslujuus, kuten usein sanotaan (on oikeampi käyttää ilmaisua "puristuslujuus"), on tuotteen kyky kestää tietyn mekaanisen kuorman rikkomatta. Kuinka määritellä sen? Erittäin yksinkertainen: brändi - tämä on tiilen lopullinen lujuus puristamalla kilogrammoina neliösenttimetriä kohti. Esimerkiksi M 75 -rakennustiili putoaa keskimäärin 75 kgf / cm2 paineella.
 • Ratkaisun brändi vaikuttaa myös suoraan tulokseen. Samaa periaatetta sovelletaan täällä: merkki on suora osoitus puristuspaineesta kilogrammoina neliösenttimetriä kohti.

M 25 -liuos kestää painetta 25 kgf / cm2, M 100-100 kgf / cm2 ja niin edelleen. Ratkaisun laatu on korkeampi, sitä enemmän sementtiä ja sitä korkeampi sementin laatu: M 200: n liuoksessa suositellaan käytettäväksi sementtiä M 500.

 • Myös nivelten täyttämisen tasalaatuisuus on erittäin tärkeä. Tässä mielessä pitkäkestoinen kokeilu on viitteellinen: seinän eri osia käyttäen samanlaisia ​​materiaaleja laati kokenut muurauslaitos ja noviisi. Häirintäpaine testauksen aikana päällikön päällä oli 1,8 kertaa korkeampi kuin opiskelijan paikan päällä.

Muurien luotettavuus riippuu muurariin ainetta vähemmän.

prioriteetit

Tarvitsenko raskaan tiilen yksityiselle rakentamiselle?

Tätä kysymystä voidaan vastata yksiselitteisesti: ei. Tuskin rakentaa oma talosi vähintään 5 kerrosta: IZHS on laillisesti rajoitettu kahteen asuinkiinteistöön ja ullakolle.

Sillä välin 16-kerroksisessa talossa noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 1. Kolme ensimmäistä kerrosta on rakennettu tiilen merkki M 150.
 2. Jäljelle jääville lattioille saa käyttää merkkiä M 100.

Vaikuttaa siltä, ​​että kuormitusta molemmissa tapauksissa on helppo vertailla. Testata ajatuksiasi, arvioimme painetta, että tavallinen tiilipinta joutuu kaksikerroksiseen taloon.

Tietenkin arviointi on erittäin karkeaa.

 1. Kaksi kullakin 3 metriä antaa meille 6 metrin kaltevuuden.
 2. Lattian ja ristikkojärjestelmän kokonaismassan arvioidaan olevan yhtä suuri kuin seinien massa.
 3. Siksi ensimmäisen tiilirivin pinnan jokaisen neliösenttimetrin painon ollessa 0,0001 m2 (neliösenttimetri - 1/10000 neliömetri) x 12 metriä (6 m korkeus kerrotaan kahdella) = 0,0012 m3.
 4. Tiilen tiheys on noin 1700 kg / m3. Pylvään paino on 0,0012 * 1700 = 2,04 kg. Kaksi kilogrammaa senttiä! Jopa alhaisimmillaan tiili M75: llä on valtava turvallisuusmarginaali.

Mitä minun pitäisi etsiä materiaalin valinnassa?

Jos asut alueella, jolla on ankara ilmasto, ohje on ilmeinen: huurteenkestävyys. Tiilen merkitsemisessä se on osoitettu indeksillä F tai MRZ ja tarkoittaa pakastus- ja sulatusjaksojen lukumäärää, jonka tiili voi kestää ilman tuhoa. Vähintään 50 syklin jäätymisvastuksen arvoa pidetään hyvänä.

Valokuvassa julkisivun muuraukseen käytetty materiaali, jolla on vähäinen jäätymisvastus. Seuraukset eivät kestäneet kauan.

Tärkeää: Seinien todellisen voimavaran arvioimiseksi materiaalin karkeusvastus voidaan kertoa 2,5-3: lla. Kertoimen tarkka arvo riippuu siitä, kuinka vakavat pakkasteet ovat tyypillisiä kaupunkisi kannalta.

kuitenkin

Ja vielä on hyvin todellinen tilanne, jossa tiilen tiivistämisen perimmäinen vahvuus on erittäin tärkeä. Älä arvata? Kerro: julkisivu.

 • Tiilistä (sis. Koristeet) on suuria kuormituksia. Yksinkertaisesti sanottuna, julkisivu, jota kiinnität paljon useammin kannettaviin esineisiin.
 • Myös tuulen eroosiota on syytä harkita. Näin tapahtuu, että sen kestävyys riippuu lineaarisesti lujuudesta.
 • Höyrynkestävyys ja matala kosteuspitoisuus, jotka ovat erittäin tärkeitä pinnoitemateriaalille, riippuvat samoista materiaaliominaisuuksista kuin mekaaninen lujuus: pienimmän huokoskoko.

Eri tyyppisten tiilien vertailukyky

Millainen on kestävin tiili?

Odotamme erinomaista yleiskuvausta sen eri tyypeistä.

 • Silikaattilattia valmistetaan höyrystämällä autoklaavissa korkeassa lämpötilassa ja hiekka-kalkkiseoksen paineessa. Silikaattilangan suurin vahvuus vastaa merkkiä M200.

Silikaattilainen on suosittu ennen kaikkea tuotannon teknologisen tehokkuuden aiheuttaman suhteellisen edullisuuden ansiosta. Yksi erä kestää vain 4-6 tuntia keramiikkaa vastaan.

Muuten: tätä materiaalia ei voida käyttää perustusten asettamiseen, ja se on paremmin suojattava seiniltä sateilta, joissa on kattopalkkeja.

 • Punainen keraaminen on jo huomattavasti voimakkaampi: maksimiluokka on M 300. Savi-polttaminen aiheuttaa hiukkasten sintraamista; Tuloksena syntyvä massa muistuttaa kiviä, jolla on pieniä huokosia veden haihtumisen aikana.
 • Hyperpressoitunut tiili, koska se on helppo arvailla sen nimestä, on painostus. Raaka-aineet - täyteaine (kalkkikivi, kuorikalli, tiilitaistelu, kuona tai muu) ja 500 brändin portlandsementti.

Höyryttämisen ja myöhemmässä varastoinnissa lämpimässä varastossa materiaali saa vahvuutensa; sitä käytetään usein julkisivuihin. Lopullinen tiili lähtee valmiista tiilestä, jonka vahvuus vastaa merkkiä M 200 - M 250, mutta varastoinnin aikana ensimmäisen kuukauden aikana se saavuttaa merkin M 350.

 • Lopuksi klinkkeri tässä parametrissa on kiistaton voittaja. Kotimaan standardit antoivat vahvuuden jopa M 1000 asti; Kuitenkin parasta näytettä klinkkerin edessä kestää puristusvoimaa 1700 - 1800 kgf / cm2. On selvää, että tällaisten tuotteiden hinta on huomattavasti korkeampi kuin kilpailevilla ratkaisuilla.

Miten tällainen erinomainen tulos on saavutettu? Ei ole mitään olennaista eroa perinteisen keramiikan kanssa: raaka-aine on sama savi, mutta korkeampi kalsinointilämpötila takaa hiukkasten erittäin syvän sintrauksen.

Clinker on selkeä mestari. Ajattele sitä: M 1000 -brändin vakiokokoinen tiili (25x12x6.5 senttimetriä) pystyy kestämään jopa 300 tonnin painon ilman tuhoa!

Onko vahvuus jotain muuta kuin raaka-aineita ja tuotantotekniikkaa? Epäilemättä.

 • Tyhjyys. Jos kiinteä tiili on vahvin, niin huokoiset ja ontot (niin sanotut tehokkaat) ansiosta ontelot ovat paljon helpompi murskata.

Tärkeää: sinun ei pidä kieltää tehokasta tiiliä sen pienemmän mekaanisen kestävyyden takia. Kuten havaitsimme, yksityisen asuntorakentamisen todellinen taakka on verrattavissa jopa pienempien merkkien kykyihin; mutta ontoman materiaalin eristysominaisuudet ovat iso ja epäilyttävä plus.

 • Muodossa. Saumojen epäyhtenäisyyden vuoksi taivutusjännitys voi esiintyä jopa horisontaalisissa rivissä; tämä kuorma on parempi vastapäätä suurpaksuisia tuotteita. Kaksinkertainen tiili on vähemmän todennäköisesti halkeama kuin yksi tiili.

Käytännössä M 150 kaksinkertainen silikaattitiili osoittautuu vahvemmaksi kuin saman brändin yksittäinen brändi.

johtopäätös

  1. Vahvuus ei ole yksityisen asumisen tapauksessa tiilen ominaispiirre. Frost resistenssi ja alhainen lämmönjohtavuus todellisessa ympäristössä ovat paljon hyödyllisempää.
 1. Jos kuitenkin arvioidaan kyky kestää mekaanista stressiä, kiistaton johtaja on klinkkeri. Täysikokoinen ja mahdollisimman suuri. Tällaisen myytävien materiaalien kohtaaminen on kuitenkin epärealistista.

Kuten tavallista, tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta. Rakennuksen menestys!

Mitkä ovat tiilet

Antiikin ajoista lähtien ihmiset pitivät kiviä kestävämpänä ja luotettavana rakennusmateriaalina. Talonrakennuksessa tämä rakennusmateriaali oli yksinkertaisesti korvaamatonta - aluksi talot rakennettiin luonnonkivestä. Mutta pystytysprosessi oli pitkä, koska kivet joutuivat sovittamaan toisiinsa ja jos muuraus tehtiin virheellisesti, se oli vaarassa romahtaa milloin tahansa. Sitten toinen luonnonmateriaali tuli pelastamiseen - savea, josta he alkoivat muodostaa tarvittavan koon "kivet". Ja niin keinokivi, eli tiili, ilmestyi.

Keraamisten tiilien koko.

Nykyään tiili on universaali rakennusmateriaali, joka on osoittautunut houkuttelevaksi ulkoisesti, kestäväksi ja tarjoaa hyvän mikroilmaston asumiseen.

Moderni tuotantotekniikka mahdollistaa tiilien tuottamisen laajalla alueella, tiilimuodot voivat erota sekä sisäisesti että ulkonäöltään.

Usein rakentajista, jotka eivät ole ammattilaisia, kuulet syvällisen päättelyn siitä, mikä materiaali on vielä parempi. Tämä on väärä kysymys alusta lähtien: eri tyyppisiä tiiliä, jotka eroavat toisistaan ​​koostumukseltaan ja veden kestävyydeltään, lämmönjohtavuudeltaan, palonkestävyydeltään, lujuusominaisuuksiltaan. Kaikki nämä materiaalin ominaisuudet vaikuttavat yhdessä sen soveltamisalaan.

Järjestelmä tiilen tyhjiä.

Esimerkiksi tiili voi olla corpulent ja ontto - riippuen siitä, mitä laskettu kuormitus on, tietyntyyppisiä tiiliä voidaan käyttää rakentamisessa. Kiinteät kappaleet ovat kestävämpiä - niitä voidaan käyttää esimerkiksi pilarien tai kantavien seinien asentamiseen. Niillä on kuitenkin riittävän korkea lämmönjohtavuus, joten seinät, jotka on päällystetty niistä, edellyttävät lisäeristystä. Hollow tiilet ovat halvempia, kevyempiä ja niiden lämmönjohtavuus on jonkin verran pienempi kuin täyteläinen. Ne eivät kuitenkaan ole erityisen vahvoja, joten on parasta käyttää niitä kuormittamattomien rakenteiden rakentamisessa.

Silikaattitiili

Tavallisinta tiilimuotoa pidetään silikaattina. Se on valmistettu hiekan ja kalkin seoksesta. Tuotteen suosio johtuu pääasiassa siitä, että hinta on alhainen, ja sitä voidaan käyttää kotimaisiin tarkoituksiin melko laajasti - autotallien, mökkien ja mökkien rakentamisesta talonrakennusten rakentamiseen.

Useimmissa sen indikaattoreissa silikaattitiili on jäljessä muiden tyyppien taakse suuruusjärjestyksessä: se ei pidä erityisen lämpöä, on huonosti kosteutta kestävä, on melko raskas ja hauras. Näillä ominaisuuksilla silikaatti- tiiliä voidaan käyttää vain seinien ja väliseinien rakentamisessa talon sisällä. Jotta tulisijoja, putkia, uuneja tai säätiöitä voitaisiin sijoittaa, se ei ole kategorisesti sopiva. Jos ne joutuvat tekemään putken tai uunin, se alkaa nopeasti hajota - syy on korkeiden lämpötilojen vaikutus. Se ei sovellu kipsiin liian sileän pinnan takia - ratkaisu tarttuu siihen hyvin huonosti tai ei lainkaan.

Keraaminen tiili

Seuraava suosituin tiilimuoto on keraamisia lohkoja. Ne valmistetaan polttamalla erilaisia ​​saviä. Keraamiset tiilet voivat olla korpulentteja ja onttoja. Tällaiset lajikkeet soveltuvat käytettäväksi melkein missä tahansa - uunin tai pohjan asettamisesta seinien vuoraukseen.

Seinän asentaminen keraamisten tiilien kanssa.

Puiset tiilet ovat kestävämpiä kuin ne näyttävät olevan. Joskus nimekseen "edessä" ohjattu, aloittelevat rakentajat uskovat virheellisesti, että niitä käytetään koristeellisiin eikä rakennustarkoituksiin. Mutta tämä on väärä: tällaiset rakennusmateriaalit ovat riittävän vahvoja jopa rakentaa säätiö niistä - puhumattakaan seinistä tai tällaisten tiilien käytöstä laattaksi jalkakäytävästä tai sisustuksesta. Nämä rakennusmateriaalit koristeelliseen muotoiluun voidaan leikata - jäljittelemällä yksinkertainen kivi tai tarkoituksella sileä - lasitettu. "Keinotekoisten kivien" käsitteleminen voidaan toteuttaa epätavallisimmassa kuvitellussa muodossa. Päällystetyt tiilet, yleisimpi muoto pyöristetyt kulmat. Ja nimi "edessä" tarkoittaa sitä, että tällaista tiiliä voidaan käyttää tapauksissa, joissa ulkopintojen tai sisäisten pintojen esteettiset ominaisuudet ovat tärkeitä.

Keraamiset kivet

Keraamiset kivet

Toinen tiilet on yhtenäinen suuri rakennusmateriaaliryhmä, jota kutsutaan kaksoisseinäksi tai keraamiksi kiviksi. Nämä lohkot valmistetaan suurikokoisina, minkä takia muninta-aste ja sen laatu lisääntyvät merkittävästi. Huokoisen rakenteensa vuoksi tällaiset tiilet ovat varsin kevyitä ja erittäin taloudellisia. Niitä käytetään yleensä ulkoseinien rakentamisessa. Keraamisten kivien suuri koko mahdollistaa huomattavan suuren määrän laastin käyttömäärää. Heidän muodonsa on melko huipputekniikka, ja se mahdollistaa elementtien välisen tarttuvuuden merkittävän lujuuden - toisin kuin tällaiset tuotteet, joiden muoto on yleinen ja kaikille tuttu.

Yksi voimakkaimmista tiilistä - klinkkeri

Toinen tiilet - ns. Klinkkeri. Ne muistuttavat tavanomaista keramiikkaa koostumuksessaan ja valmistusmenetelmissään. Ero on pääosin siinä, että niiden tuotannossa käytettävät lämpötilat ovat paljon korkeammat. Tämän ansiosta on mahdollista käyttää tällaisia ​​tiiliä putkikattiloihin, jotka ovat alapäässä, moottorikäyttöisten kappaleiden rakentamisessa jne.

Fireclay-tiilet, jotka eivät pelkää korkeista lämpötiloista

Tulenkestävää lajiketta kutsutaan tulisijaksi. Yksinkertaiset keraamiset lohkot kestävät helposti jopa 800 asteen lämpötiloja - kotimaan tarpeisiin riittää. Arkielämässä tällaista tiiliä käytetään liesituotteiden valmistamiseen - niillä on ainutlaatuinen kyky kertyä lämpöä vähitellen ja vapauttaa hitaasti se. Materiaalista valmistettu liesi nousee hitaasti, mutta se kuumenee myös hyvin pitkään. Huoneessa on yksinkertainen ja pitkäaikainen lämmitys yhdistettynä yksinkertaiseen savesta.

Oikeantyyppinen tiili varmistaa teidän rakennustesi paitsi erinomaisen suorituskyvyn, joka antaa mahdollisuuden käyttää sitä täysin, mutta myös pitkä käyttöikä.

Kiinteä tiili - kestävin tiili

Kestävämpi tiili on kiinteä tiili. Se on kiinteä keraaminen tai silikaattikivi. Yleensä ne ovat rinnakkaislaatikoiden muotoisia. Mutta on myös erityisiä muotoiltuja kivet, joilla voi olla hyvin erilaiset kokoonpanot. Korpulaattinen tiili on esillä Kirpich.ru -kaupassa suuressa valikoimassa. Eri värejä ja eri valmistajia on keinotekoisia kiviä.

Tiilen päällä on tiheys kaikentyyppisistä tiilistä. Siksi se on ensisijaisesti tarkoitettu perustusten, kellari- ja kellarihuoneiden sekä kantavien seinien rakentamiseen, koska nämä rakennuselementit ovat suurimmassa paineessa.

Monoliittiset keinotekoiset kivet, jotka ovat kiinteä tiili, vaihtelevat pääasiassa tiheydeltään ja pakkasvastuksina. Nämä kaksi parametria, samoin kuin veden imeytyminen, ovat tärkeimpiä valittaessa rakennusmateriaaleja. Lämmönjohtavuuden merkitys ei ole niin suuri, koska tällainen tiili vaatii joka tapauksessa lisäeristystä. Venäjän keskiosassa ulkoseinien ja säätiöiden tiilien jäätymisen vastustuskyvyn tulisi olla vähintään F35. Jäätymisvastus osoittaa, kuinka monta tiilen jäädyttämistä ja sulatusta voidaan kestää. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, kuinka monta vuotta rakennus pysyy ennen kuin ensimmäiset keinokivien muodonmuutokset alkavat näkyä.

Tiilen testaus pakkasenkestävyydelle on seuraava. Näytteet esivälitetään vedessä kahdeksan tuntia niin, että ne ovat täysin veteen kyllästetyissä olosuhteissa. Sitten ne jäätyvät kokonaan 8 tuntia ja sulatetaan sitten. Toimenpide toistetaan, kunnes tiili alkaa hajota ja muuttaa sen ominaisuuksia. Testaus perustuu veden kykyyn laajentaa jäädyttämisen aikana.

Veden imeytyminen on kolmas tärkeä ominaisuus täyteläinen rakennuskivi. Se osoittaa tiilen kykyä prosentteina sen tilavuudesta imeä vettä uppoutuen siihen. Normaali etukivelle on 6-9%, yksityiselle - jopa 12%.

Korvetettu tiili vaihtelee myös tiheyden mukaan. Ne ovat korkeita ja vaihtelevat M-100: stä M-300: een. Korkein kiviarvo, jota käytetään perustettaessa korkeita rakennuksia. He pystyvät kestämään suurinta painetta.

Kirpich.ru - Parhaat tarjoukset kiinteälle tiilille!

Mikä tiili on parempi: valitse rakennusmateriaali

Tiili ei ole enää innovaatio rakennusmateriaalien markkinoilla. Lisäksi sen käyttöaika on peräisin tuhansista vuosista, jolloin aineisto voisi suositella itsensä parhaaksi.

Tuotantotekniikat eivät pysy paikallaan ja vuosittain lajikkeiden valikoima lisääntyy entisestään. Tässä suhteessa rakentaessasi rakennusta, sinä itsetesti kysyt itseltäsi: mikä tiili on parempi?

Tässä tarkastelussa yritämme ymmärtää tämän ongelman ja tehdä oikean valinnan tiettyjen tuotteiden hyväksi.

Tyypit tiiliä riippuen koostumuksesta

Aloittaminen on tutustua eri tyyppisiin materiaaleihin, ja aloitamme tiilien erottamisesta koostumuksesta ja tuotantotavasta riippuen.

Yksi suosituimmista ovat keraamiset tuotteet:

 • Ne voidaan tehdä useilla menetelmillä, kuten: puolikuiva (kuiva) muovaus tai muovin menetelmä.
 • Tärkein ominaisuus on, että loppuvaiheessa materiaali laukeaa, mikä parantaa merkittävästi suorituskykyä.
 • Mikä on pääasiassa tehty tiili? Koostumuksen pääkomponentti on savi. Talletuksesta ja ominaisuuksista riippuen sitä voidaan käyttää tietyntyyppisen materiaalin tuottamiseen.
 • Millaisia ​​ominaisuuksia? Tärkeimmät ovat: plastisuus, palonkestävyys, kyky säilyttää muoto, sitomiskyky ja muut.
 • Sen lisäksi, sovelletaan: hiekkaa, vettä, lisäaineita, kuten pehmitintä ja kemiallisia komponentteja, joiden avulla tulevaisuuden ominaisuuksia säännellään.
 • Pehmitin puolestaan ​​lisää savimassan plastisuutta, estää tuotteiden halkeilua ja yksinkertaistaa niiden muovausta.

Tuotteet, joita ei ole vähemmän kysyntää, ovat silikaatti:

 • Tiilen koostumus: hiekka, kalkki ja lisäaineet.
 • Päinvastoin kuin keraaminen muoto, silikaattituotteille ei ole tehty paahtoa, vaan ne lähetetään autoklaaviin käsittelyyn, jossa ne saavuttavat tuotemerkin vahvuuden. Korkea lämpötila ja paine parantavat lujuutta ja suorituskykyominaisuuksia.
 • Joskus pigmenttejä lisätään seokseen, jos tavoitteena on tuottaa sävytettyjä tuotteita.
 • Puhuessaan kemiallisesta koostumuksesta on tiettyjä vaatimuksia sille. Esimerkiksi hiekassa ei saa olla paljon epäpuhtauksia, kalkki ei saisi sisältää enempää kuin 5% MgO: ta.

Uusimpia tuotteita ovat hyperpuristetut tiilet:

 • Ne valmistetaan painamalla, mikä tekee niistä kestäviä luonnonkiven kanssa.
 • Tuotantomenetelmä muistuttaa kylmähitsausta. Edellä mainittujen vaikutusten seurauksena tapahtuu seoksen hiukkasten juottaminen.
 • Erityinen piirre on tekniikan puute paistamisen ja autoklaavin valmistuksessa.
 • Mitä tiili koostuu? Korkeamman sementin sementti toimii sideaineena, sen sisältö on noin 10-20%.
 • Käytetään myös kalkkikiven seuloja, teollisuusyritysten jätteitä.
 • Rautaoksidipigmenttiä on noin 1%.
 • Tietysti koostumuksessa on vettä.
Hyperpuristetut tuotteet

Keramiikan yleiskatsaus

Ja nyt puhumme tarkasti jokaisesta lajista. Mieti ominaisuuksia ja luokituksia, ja lopulta yritämme selvittää: mikä tiili on parempi?

Ensinnäkin kiinnitä huomiota tunnettuihin keramiikkaan.

Luokittelu tarkoituksen ja soveltamisalan mukaan

Keraaminen tiili on laaja luokitus. Harkitse sitä taulukon avulla.

Taulukko 1. Laji:

Sitä käytetään rakennusten edessä, aurinkopylväiden rakentamisessa ja muissa tapauksissa.

Laajuus on laaja. Useimmiten - edessä.

Voi olla erilaisia ​​määriä tyhjiä, muoto voi myös olla erilainen.

Pinnalla on tummia pisteitä.

Mutta korkeuslujuusominaisuudet ja hygroskooppisuus vähenevät merkittävästi.

Levitä se suositellaan muuraus. Tuotteiden hinta on alhaisin.

Älä unohda, että keramiikan valikoimassa on myös palo-tiiliä. Se on lämpöresistentti tulenkestävän saven sisällön ansiosta. Nämä ovat tuotteita, joita käytetään savupiippujen, uunien ja tulisijojen rakentamisessa.

Mikä edessään tiili on parempi? Tämä on polttava kysymys.

Kaikki riippuu siitä, mihin sitä sovelletaan. Esimerkiksi aidat, esimerkiksi vähemmän kestävät tuotteet ovat sopivia, mutta kun viimeistely mökki on mahdollista käyttää kallista klinkkerin.

Se eroaa paitsi kestävyydestä, mutta myös erittäin houkuttelevasta ulkonäöstä, alhaisesta veden imeytymisestä. Clinker on parhaiten vastapäätä oleva tiili, ainakin kehittäjien enemmistön lausuntojen mukaan.

Väriväli on suuri, sävyjä tapahtuu: vaaleasta ruskeasta melkein mustaan.

Vastakkaiset tiilet voivat olla rinnakkaissärmän muodon paitsi. Valikoimassa on myös muotoiltuja tuotteita eri kokoonpanoilla. Niitä käytetään monimutkaisten muotojen ja päällystysjulkisivujen asettamisessa: kulmat, kantaluvut, reunukset, sarakkeet.

Tämä on mielenkiintoista! Tällainen tiili on nimeltään raaka. Se on myös valmistettu savesta. Se voi sisältää olkia, joka erottaa sen muista tuotteista. Paahtaminen ei yleensä ole alttiina, se kuivuu luonnollisissa olosuhteissa. Voit tehdä sen itse kotona. Sitä käytetään pääasiassa kuivissa ilmastovyöhykkeissä. Sen historia ulottuu tuhansia vuosia.

Erittäin tärkeä luokitus on jakautuminen käyttöalueille riippuen tuotemerkin vahvuudesta:

 • Tuotteet, brändi M50 - vähiten kestävä. Käytetään näiden rakenteiden rakentamisessa, joka ei ole kuorma.
 • M100, 75 - kestävämpi. Voidaan käyttää minkä tahansa seinän rakentamiseen laakerin lisäksi.
 • M125 - voidaan käyttää kantavien seinien rakentamiseen.
 • M150, M200 - kestävin. Heidän apunsa avulla rakennetaan sokeita ja muita rakenteita, joihin kohdistuu vakava kuorma.

Materiaaliominaisuudet

Koska päätimme vertailla tuotteita, katsotaan tärkeimpiä ominaisuuksia:

 • Keraamilla on suuri lujuus ja tiheys. Sen lisäksi, että talot on seinään pystytetty, niin myös socles, kuten jo mainittiin.
 • Samaan aikaan niiden lämpötehokkuus pienenee tiheyden kasvaessa, joten seinät tarvitsevat lisäeristystä. Lämmönjohtavuus voi olla 0,3 - 1,5 W * MS.
 • Mutta roiskeenkestävyys on merkittävä lisä positiiviseen raaka-aineeseen. Jäätymis- ja sulatusjaksojen määrä voi nousta 300: een.
 • Ympäristöystävällisyys ja palonkestävyys ovat myös ominaisia.
 • Veden imeytymisaste riippuu materiaalin tyypistä ja voi olla 3 - 15%. Esimerkiksi klinkkerin, joka on vähiten hygroskooppinen, johtuen erityisistä saviastioiden ja korkean polttolämpötilan koostumuksesta.
 • Jos mainitsemme puutteet, on syytä huomata, että materiaali soveltuu kutistumiseen.
 • Seinän pinnalle saattaa tulla vikoja.
 • Tuotantokustannukset ovat melko korkeat.
 • Mekaanisen rasituksen pelko - myös pitäisi olla miinus.
 • Vaikeuksia saattaa esiintyä myös muninnan aikana. Tekniikka ei ole niin yksinkertainen ja vaatii taitoja, erityisesti se koskee muurauskoristeita.

Silikaattitiili

Tällaiset tuotteet ovat enemmän talousarviota, mutta materiaalin ominaisuudet eivät ole alhaisempia kuin edellä kuvatut keramiikat. Samaa voidaan sanoa alueesta. Katsotaanpa tätä.

Tärkeimmät ominaisuudet ja tyypit

Kuten aikaisempien tuotteiden kohdalla, tuotteella on myös laaja luokitus:

 • Tiili voi olla corpulent ja ontto. Täysikokoinen - kestävä, ontto - päinvastoin.
 • Hylsyjen määrä vaihtelee kolmesta neljääntoista.
 • Niiden on oltava läpäisemättömiä.
 • Tuotteet jaetaan myös tavallisiin ja kasvohoitoihin.
 • He saattavat olla eri sävyjä.
 • Riippuen koosta, on: yhden, puolen ja kaksinkertaisen tiilen. Ensimmäinen koko on 250 * 120 * 65, toinen - 250 * 120 * 88, kolmas - 250 * 120 * 138.

Nyt ominaisuuksista:

 1. Kuten muillakin vastaavilla aineilla, tällä materiaalilla on suuri lämmönjohtavuuskerroin. Keskimääräinen arvo on 0,7 W * mS. Eli ilman eristys ei voi tehdä.
 2. Samanaikaisesti lujuusominaisuudet ovat päinvastoin korkeat, samoin kuin tiheyden indikaattorit.
 3. Pakkasenkestävyys on myös tasolla.
 4. Tiili pystyy höyryä läpäisemään ja äänieristykseen.
 5. Kutistuminen on erikoista, mutta sen arvo ei ylitä 5%, mikä on hyvä indikaattori.
 6. Hygroskooppisuus ei ole ohittanut tätä materiaalia. Se kykenee imemään kosteutta 6 - 16%: n määrässä.
 7. Palonkestävyys syntyy käytännön näkökulmasta.
 8. Ympäristöystävällisyys on kuitenkin kiistanalainen asia. Valmistajat vaativat täydellistä turvallisuutta, mutta tuotantoprosessin aikana vapautuu suhteellisen suuri määrä pölyä, joka voi vaikuttaa ympäristöön.
ominaisuudet

Vahvuudet ja heikkoudet

Näyttäisi siltä, ​​että kaikki on hyvä silikaatti. On kuitenkin syytä huomata, että ansioiden lisäksi on myös haittoja. Mieti positiivisia ja negatiivisia puolia.

Aloitetaan hyvällä:

 • Suuri valikoima antaa sinulle mahdollisuuden valita sopivimmat tuotteet tietyllä alueella. Värivaihtoehtojen läsnäolo houkutteli yhä enemmän kehittäjien huomion.
 • Suhteellisen edullisia.
 • Tuotteiden kestävyys ja tiheys sallii sen käytön eri aloilla.
 • Pakkasenkestävyys ja kestävyys osoittautuvat käytännössä.
 • Höyryn tunkeutuminen ja äänieristyskyky.
 • Estetiikka ulkonäkö.
 • Paloturvallisuus.
Verrattuna keraamiin

 • hygroskooppisuus;
 • Rajoitus soveltamisalaan. Esimerkiksi tällaisesta materiaalista valmistettua kylpyä tai saunaa ei suositella.
 • Paljon painoa.
 • Pienet mitat.
 • Taitojen tarve munimisessa.

Unburned tiili

Unburned tiili sai nimensä, koska tuotteita ei altisteta ampua. Niitä kutsutaan myös hyperpressoiksi, koska tuotantomenetelmä perustuu tuotteiden ekstrudointiin.

Katsotaan, mitä materiaali on tarkemmin.

Lyhyt kuvaus

 1. Tuotteiden geometria on lähes täydellinen. Tämä johtuu osittain tuotantotekniikasta. Tosiasia on, että tiiliä ei kohdisteta lämpökäsittelyyn, jonka aikana tiettyjä parametreja voi tapahtua.
 2. Hygroskooppisuus myös vähenee merkittävästi. Veden imeytymisaste ei ylitä 5%.
 3. Mutta lämpötehokkuus on heikko kohta. Lujuuden ja tiheyden korkeiden arvojen ansiosta se vähenee merkittävästi.
 4. Alue on todella rikas. Tuotteita valmistetaan eri muodoissa ja kooissa, väreissä ja sävyissä.
 5. Ympäristöystävällisyys - ei jätä mitään epäilystä. Se ei sisällä vaarallisia komponentteja.
 6. Pakkasvaste saavuttaa 300 sykliä.
 7. Tuotteet ovat kestäviä ja voivat toimia pitkään.
 8. Tuotteet ovat helposti sovitettavissa melkein mihin tahansa käsittelyyn suoraan rakennustyömaalla.
 9. Koko kauden työ.
 10. Jos puhumme negatiivisista ominaisuuksista, ensinnäkin kannattaa mainita kustannukset, materiaalia ei voida kutsua talousarvion vaihtoehdoksi.
 11. Suuret painot ja pienet mitat olisi myös osoitettava miinuksille. Massa kasvattaa rakenteen pohjan kuormitusta ja koko ei salli suorittaa työtä nopeasti.
 12. Ennen polttamista tiilet on kuivattu, mikä myös hieman vaikeuttaa koko seinän rakentamista.
Hyperpuristettujen tuotteiden valikoima

Tuotteiden lajikkeet

Palamattomasta tiilen luokitus ei ole yhtä leveä kuin edellä kuvatuissa vaihtoehdoissa.

Tuotteet voivat olla:

 • Täysikokoinen ja ontto;
 • Yksityiset ja kasvot;
 • Pyydä muotoa suuntaissärmiötä tai liittyä muotoon;
 • Rakenne voi olla erilainen;
 • Värimalli ei ole yhtä leveä.

Tuotteita, joiden koko on erilainen, mukaan lukien ei-standardi. Tilauksen mukaan on mahdollista valmistaa kaikki tuotteet, jotka eivät ole ristiriidassa GOSTin kanssa. Kuvassa näkyy joitain vaihtoehtoja.

Tämän artikkelin video: "Rakennustiilien käyttöohjeet" sisältää paljon hyödyllistä tietoa kyseisistä tuotteista.

Tuotteiden valinta: eri tiilien vertailu

Käytämme pöytää ja vertaa eri tyyppisiä tuotteita.

Taulukko 2. Materiaalien vertailu:

Voidaan sanoa, että arvot ovat hyvin lähellä, eikä tässä nimityksessä ole voittajaa.

Silikaattituotteista on jo sanottu.

Mutta hyperpressoitu materiaali, ilmeisesti, on kaikkein ympäristöystävällisin edellä. Mutta tässä taas on varaus: siinä tapauksessa, että seoksessa ei ole tiettyjä lisäaineita.

Silikaatti ei voi ylpeillä tästä.

Palamattomat tuotteet valmistetaan sekoittajalla ja puristimella, joten on helpointa järjestää tällaisten tuotteiden käsityötuotanto.

Asennettaessa tekniikka vaatii taitoa riippumatta käytettävän materiaalin tyypistä. Erityisesti se koskee keraamisten tuotteiden koristeellista sijoittamista.

Katsaus johtaviin valmistajiin

Taulukko 3. Paras venäläinen tiili: lyhyt katsaus joihinkin valmistajiin:

Käytetyt korkealaatuiset laitteet.

Yksittäisten tuotteiden tuotanto on käynnistetty.

Lopuksi

Mikä on parempi valita tiili? Päättekö. Jokaisella kuvatulla tuotteella on omat edut ja haitat. On huomattava, että niiden ominaisuudet ovat erittäin lähellä, mikä voi merkittävästi vaikeuttaa valintamenetelmää.

Tiili: miten valita

Tiili on suosituin, haluttu, edullinen ja käytännöllinen rakennusmateriaali, jota käytetään laajalti erilaisten rakennusten ja rakenteiden rakentamisessa. Siitä on ominaista korkea lujuus, luotettavuus, kestävyys ja myös erinomaiset lämmön- ja äänieristysominaisuudet.

Keraamista tiiliä pidetään rakennusmateriaalien vertailukohtana. Sen ominaispiirre punainen väri saadaan polttamalla savea. Sen sijaan valkoinen silikaattitiili on 90% hiekkaa ja 10% kalkkia ja erilaisia ​​lisäaineita, joten monet ammattimaiset ja kokeneet rakentajat eivät ota sitä vakavasti. Vedenkestävyyden puutteen vuoksi silika-tiiliä ei myöskään voida käyttää perustuksen rakentamisessa, ja sen epästabiilisuus ääriolosuhteisiin ei salli sitä käyttää uunissa ja putkissa. Sileän pinnan ansiosta silikaattitiili ei ole kovin kovaa.

Keraamisten tiilien vakiokoko on 250x120x65 mm. Saatavilla olevien vaihtoehtojen valikoima on kuitenkin mahtava: nykyään on puolitoista tiiliä ja kaksinkertainen (250/120/138 mm). Esimerkiksi monet uskovat, että kaksinkertaisten tiilien käyttö säästää rahaa rakentamiseen, mutta myös vähentää rakenteen pystyttämiseen tarvittavaa aikaa.

Miksi tiili tulee eri väriseksi?

Valkoinen, keltainen, punainen, ruskea - tiilen väri voi olla mikä tahansa ja savi koostumus määrää. Useimmissa tapauksissa valmistusprosessin aikana suosittu rakennusmateriaali hankkii "perinteisen" punaisen värin, kun taas tietyissä tapauksissa palamisvaiheen jälkeen tiilet muuttuvat oranssiksi, keltaisiksi tai jopa valkoisiksi. Minkä värin haluat valita tulevalle kohteelle - vain sinä päätät, koska se ei vaikuta lainkaan tiilien ominaisuuksiin.

Hollow tiili tai kiinteä tiili

Nykyään sekä ontotit ja kiinteät tiilet ovat laajalti edustettuina. Joissakin tapauksissa tyhjät voivat saavuttaa 50%, ja rakennuskohteen lämpöominaisuudet riippuvat suoraan niistä. Lisäksi ontolohkareilla on pienempi massa ja ne voivat merkittävästi vähentää pohjan kuormitusta. Rakentajien näkökulmasta ontto tiili on helppokäyttöisempi, koska pienet aukot vähenevät tukkeutumisen estämiseksi. Lisäksi ontto tiili tarjoaa erinomaisen äänieristyksen kotiisi, eliminoi ärsyttävän melun.

Mitä tiilimerkki "sanoo"

Mitä ominaisuuksia minun pitäisi etsiä valittaessa tiiliä? Tietenkin tässä puhumme sen luotettavuudesta ja kestävyydestä, koska asuinrakennukset on rakennettu käyttötarkoitukseen vuosikymmeniä. Jokaisella tiilipartsilla on oltava tekninen passi, jossa sen merkki on ilmoitettu. Joten esimerkiksi M 100 kestää kuormitusta 100 kg / m², ja tiili M 150 - 150 kg / m². Missä tapauksessa sinun pitäisi valita tietty brändi? Brick M 100 on ihanteellinen mökeille, kun taas tiiliä M 150 käytetään yleensä korkeiden rakennusten rakentamiseen. Yleensä on huomattava, että tiilen lujuus on alueella 75-300.

Pakkasvaste

Venäjällä sinun tulee valita tiili, kun otetaan huomioon sääolosuhteet ja kausittaiset lämpötilan muutokset. Joten esimerkiksi pakkasvastuksen indeksi Мrз 35 tarkoittaa, että frost-testin aikana tämä tiili kestää 35 peräkkäisen jäätymis- ja sulatusjakson. Tietenkin on olemassa tiilet, joilla on vähäisempää jäätymisvastusta, mutta niiden käyttö on perusteltua vain lämpimämmässä ilmastossa. Ja päinvastoin, pakkasenkestävän tiilen rakentaminen, joka ei menetä ominaisuuksiaan 50 tai jopa 100 sulatus / jäädyttämisen jälkeen, on perusteltua Venäjän ilmastollisille olosuhteille.

Avioliiton määrittäminen

Miten tunnistat täydellisen tiilen? Valmistajat väittävät, että parhaat näytteet voidaan "laskea" värin ja äänen mukaan. Esimerkiksi materiaalin ytimen tulisi olla kirkkaampi ja väriltään kyllästynyt kuin sen reunat. GOSTin mukaan sirut, halkeamat ja kuoppalevyt eivät poistu kasvojen tiilen pinnalta. Lisäksi materiaali, joka oli lämpökäsitelty alle tai enemmän kuin määrätty aika, on myös avioliitto. Hän ei palvele pitkään aikaan ja jonkin ajan kuluttua alkaa romahtaa pakkasesta tai kosteasta.

Kuinka päästä eroon "kouristuksista"

Kuvittele, että rakensit talon itsellesi, ja sen seinissä ilmestyi valkoisia tahroja (tai kukintoja). Mitä yhteyttä siihen voi olla? Tämä vaikutus voi johtua suolasta tai laastista, joka on tunkeutunut tiilarakenteeseen. Epämiellyttävän kukinnan puhkeaminen voidaan estää, jos saostumisen aikana muuraus pysähtyy, rakennus on katettu katolla, ja sen julkisivu on käsitelty erityisellä suojaavalla yhdisteellä. Toinen syy kivun kuoren muodostumiseen voi olla tiilimuotoisen tyyppinen kuorimatto. Joka tapauksessa älä epäröi, jos odottamattomat valkoiset raidat tulevat näkyviin seinälle: erityiset pestyt poistavat kokonaan ahdistuneisuuden syyn.

Miten tiilihinta muodostuu?

On huomattava, että tiilien hinta riippuu useista tekijöistä, ja tärkein niistä on valmistaja. Joten esimerkiksi kallein tiili pidetään eurooppalaisena, ja halvin - valkovenäjä. Keskimääräinen hintasegmentti sisältää tiilen Moskovan alueelta ja lähialueilta. Tiilien hinta riippuu suurelta osin myyjältä ja jakelukanavalta (pienten ja suurten tukkumyyjien, vähittäismyyjien ja jakelijoiden määrä). Tietenkin voit ostaa tieltä yritykseltä tai tuotantolaitokselta edullisemmalla hinnalla kuin jakelijoilta, koska myyjät usein kasvattavat tehtaan hintaan vähintään kaksi kertaa rakennusmateriaalimarkkinoilla. Kolmas yhtä tärkeä tekijä on tiilen brändi. Joten esimerkiksi "kaksisataa" kustannukset voivat olla 20-30% korkeampia kuin "sadan" hinnan.