Vajat puupalkit laudoilta omilla käsillä

Jokaisessa kotitalouksien viljelyssä on tarvetta helppoa rakentamista varten. Varastoja, joissa ei ole säätiöitä, tekevät usein huviloiden ja yksityisten talojen omistajat erilaisiin kotitalouksien tarpeisiin. Pieni puutalo voi pitää itsessään maataloustyökaluja, rakennusmateriaaleja, takana traktoria ja paljon tarvitsemaa kaikkea, mikä on hankalaa pitää talossa. Aseta sellainen lato ilman perustusta omilla kädillä niiden voimien alla, joilla on kokemusta puurakentamateriaaleista. Kevyen rakenteen rakentamiseen tarvitaan puutavaraa ja puutavaraa.

Puuta rakentaa navetta

Tietäen, kuinka tehdä levyt, joilla ei ole säätiötä omilla käsillä, sinun on valittava oikea puutavara. Rakennustyön pääasiallisena materiaalina on puutavara ja lauta.

Kevytrakentamiseen käytetty puuosuus 50x50, 40x50 ja 50x90 mm. Puiset elementit ovat havupuita.

Koska puu on päärakennuksen tärkein tukiosa, puutavaran valinnassa on kiinnitettävä huomiota siihen, että puurakenteessa ei ole suuria puutteita.

Väärästi kuivattu puu voi olla suurella taivutuksella. Tällaista materiaalia ei voida käyttää laakereiden pystysuorissa telineissä.

On välttämätöntä hankkia puuta kyseisiltä myyjiltä, ​​jos materiaali on varastoituna vaunuun tai sisätiloihin. Avoimilla alueilla sahat absorboivat sateen kosteutta ja menettävät sen laatuominaisuudet.

lauta

Levy on leikattu eikä leikattu. Pinta-aluksella on myös laite lukitusjärjestelmän päiden - "piikkisuunta" pitkin.

Jalostuksen laatu riippuu puutavaran kustannuksista. Kevyiden rakennusten rakentamiseen käytetään yleensä levyä, jonka leveys on 100-150 mm, paksuus 15-25 mm.

Aivan kuten puutavaran, kortti on otettava kuivasta huoneesta. Hallintatyypin valinta riippuu siitä, kuinka paljon rakenteen täytyy olla kallista tai halpaa.

Ennen töiden aloittamista kaikki sahatavarat on käsiteltävä antiseptisellä aineella. Jotkut asiantuntijat tarjoavat halvinta hoitomenetelmää - se on impregnointi puusta käytetyn moottoriöljyn kanssa.

Tällöin on syytä muistaa, että se on mahdollista vain säilyttää vaunussa, joka ei "pelkää" imemään moottoriöljyn raskasta hajua.

Säätiön rakentaminen

Säätiön puute edellyttää edelleen tukirakenteen luomista. Ensinnäkin tukirakennuksen tehtävä on eristää itse rakennus talon pohjalta. Voit tehdä tämän käyttämällä monenlaisia ​​materiaaleja.

Tärkeä rooli on maaperä, jolla rakennusta rakennetaan. Jos maaperä on savi tai turve, on parasta laittaa talvi jalkapalloihin. Voit käyttää lyhytpituisia lokeja paaluina. Kivisen maaperän tai kiinteän maaperän päälle sijoitetaan tiilen, betonilevyjen tai muiden kiinteiden materiaalien pienet kannattimet.

Valittu rakennuspaikka on peitetty muovikalvolla. Kalvo on peitetty kerroksella laajennettua savea. Tämä suojaa puurakennetta kosteuden tunkeutumiselta alhaalta ja muodostaa esteen kylmän virtauksen polulle maanalaisesta pohjasta sisätilaan talvikauden aikana.

Pistokannat sijaitsevat katoksen kulmissa ja niiden välissä 1,5 - 2 m etäisyydellä. Tukit on sijoitettava murskattujen kivipeitteiden päälle. Kaikki tukipisteet ohjataan tasolle. Kaikki tukien väliset korkeuserot poistavat vuodevaatteet.

Jotta kosteus ei pääse tunkeutumaan alla oleviin puurakenteisiin, tukeille asetetaan kerros vedeneristys. Tarrat vain peitetty katto-aineista.

Perusrakenteen rakentamisen vaiheet ilman perustusta

Shed Construction

Laivanvarsien omistajien rakentaminen voidaan tehdä täysin itsenäisesti. Jos sinulla on tiettyjä taitoja puutavaraa käytettäessä, tämä ei aiheuta suuria vaikeuksia. Rakennusten rakentaminen voidaan jakaa useaan vaiheeseen.

Tukikehys

Kevyen rakenteen rakenne on runkorakenne, jossa laakerielementit on tehty puusta. Seinämät ja katot on valmistettu levyistä. Vuodon tukipohja on valmistettu puun runko-osasta:

 • cant pino tukea;
 • asennuksen jälkeen ja kehyksen muodossa oleva puu tarkista puisen suorakulmion geometrian oikeellisuus mittaamalla nauha mitalla rungon lävistäjiä pitkin;
 • jos diagonaalien pituus on suurempi kuin 20-30 mm, kiinnitysyksikön jossakin pitkistä lävistäjistä on purettu ja puuta lyhennetään haluttuun kokoon;
 • puukehyksen kiinnityspisteet kulmissa suoritetaan eri tavoin. Voit tehdä tämän käyttämällä nauloja, ruuveja ja metallilevyjä.
Kehyksen ja pystysuoran telineen kiinnitysosa metallipeitteillä

Shed-runko

Rakennuksen kantavuus on sen runko puusta. Puinen runko on muodostettu seuraavasti:

 1. Tukirungon viivojen sisällä on lattialaitteen alla. Vastukset voivat olla ohuemmasta palkista, mutta korkeus on yhtä suuri kuin palkin runkoon nähden.
 2. Jäljelle jäävät vaakatasot ovat 900 - 1200 mm. Viiveen päät ovat kiinnitettynä tukikehyksen palkkiin. Rungossa ja viivästymässä on urat kiinnittämistä varten.
 3. Valmiissa telineessä asenna pystysuorat telineet. Pystysuorat kannattimet sijoitetaan rakennuksen kulmiin ja niiden väliin 1,5 - 2 m: n askelin. Jotta pylväiden pystyasento ei häiriintyisi, niitä tuetaan väliaikaisten tukien avulla levyjen tai palkkien muodossa.
 4. Oven asennuksen paikalle asetetaan kaksi telineitä oviaukon leveydelle. Avaa ikkunan aukko rungon palkista ja kiinnitä se telineisiin.
 5. Jos jossakin sivun pituus mahdollistaa useamman kuin 5 telineen asentamisen, yhdestä aukosta asenna diagonaalinen leikkaus alustalta. Leikkaus tarjoaa lisärakenteisen runkorakenteen jäykkyyttä ja vakautta.
 6. Pylväiden yläpäät ovat sidottuna palkin reunan ympärillä.
Timber frame

katto

Katon kaltevuuden on oltava SNiP: n vaatimusten mukainen paikallisten ilmasto-olosuhteiden mukaan. Yleensä he tekevät kevyt katto, jossa kaltevuus kohti takaseinää. Runkopalkkien yläreunan pystysuorat telineet.

Gable katto tehdään tavallisesti ullakkotilaa varten. Käytä ullakkoa, sinun on laskettava puukehyksen ja rantatien kantokyky ylimääräistä kuormitusta varten.

Pohjakerros katto

Jotta sade ei pääse tulisijalle, jossa sisäänkäyntiovet ja ikkunan aukot sijaitsevat tavallisesti, kattotuolet ovat 400 mm: n ja 600 mm: n pituisia. Katon yläpinta on sallittu 200-300 mm: n etäisyydeltä. Kattotuolin sivuilla riippuu 200 - 300 mm.

Levytyökaluilla laudan lattia on täynnä kynsiä. Ruploidien rullat levitetään lankapinnalle. Katemateriaalin kaistaleet asetetaan riveille, jotka ovat kohtisuorassa katon kaltevuuteen nähden 200 mm: n päällekkäisyydellä bitumimateriaalilla. Ruberoidien kaltevuusrivi kourutankoja pitkin 0,5 - 1 m: n askelin.

Kalliimmassa versiossa katto on tehty liuskekivestä tai onduliinista, jälkimmäinen valmistetaan aallotettujen levyjen tai joustavien laattojen muodossa.

Pöydän katolla kahden katon kaltevien pintojen liitosta pitkin asetetaan sähkösinkitty särmä.

Pylväskaton kummallakin puolella olevien yläsivujen alapuolella galvanoituja kouruja on ripustettu siirrettäväksi sadeveden varren seiniin.

Lattian asettaminen talliin on tukihyllyssä. Tee näin:

 1. Kortit leikkaavat kehyksen pituutta pitkin viiveitä.
 2. Sängyn sisällä lokeroihin laudat kynnetään. Raskaiden esineiden säilyttämistä varten lattiat ovat vähintään 25 mm paksuisia.
 3. Kirjeiden välisten pienten aukkojen sulkemiseksi lattia on peitetty linoleumilla tai peitetty kovalevyllä.

Pyörillä varustettujen ajoneuvojen varastointi sisäänkäynnin edessä tehdä pieni ramppi. Se on valmistettu monoliittisesta teräsbetonista, tiilestä tai metallihitsauksen rakenteesta.

Video "Ompele omat kädet":

seinät

Rakenteen runko on päällystetty laudalla, jonka paksuus on 15 mm tai paksumpi materiaali ilman muuta puutavaraa. Puuseinän asentamiseen käyttämätön sahatavara, seinäpaneeli, profiloidut puutavarat.

Pyöritä puiset kehyslevyt pystyasennossa ja vaakasuorassa suunnassa. Kaikki riippuu maanomistajan pyynnöstä. Mitä korkeampi puutavaran laatu on, sitä korkeampi kohteen rakentamisen kustannukset ovat korkeammat. Erittäin yksinkertainen rakenne hehkuttaa halpaa epäpohjaista aluksella.

Jos navetta on edustava huone, seinät muodostuvat laadukkaista käsitellyistä levyistä.

Amerikkalaisen tyylin seinät edustavat 2-3 cm: n päällekkäisyyksien päälle kiinnitettyjä vaakasuoria lankkuja. Tällainen aita antaa rakenteelle houkuttelevan ulkonäön. Seinien porrastetun pinnan ansiosta sadevesi ei kestä ulkoisia aidoja. Levyt pakataan alhaalta ylös ja eivät muodosta halkeamia niiden väliin.

Seinät navetassa, vuorattu takalautanen, tyylillä "amerikkalainen"

Kehyksen reunaviivaa reunustavat alhaalta välittömästi rakennuksen ympäryksen ympärillä. Jos viilennät seiniä vuorotellen, voi olla vaarana, että seinien kulmissa olevien lankojen rivien korkeus on epäjohdonmukaista.

Kun polttopuiden varastointiin on rakennettu puomi, rungon edessä on yksinkertainen laatikko. Levyjen väliset raot vaikuttavat huoneen ilmanvaihtoon. Tallennettu polttopuu on aina kuiva. Laudat voidaan naulata paitsi pystyasennossa myös vinosti.

Usein huone on jaettu osiolla eri ominaisuuksien erottamiseksi kiinteistöön. Väliseinämä on valmistettu mistä tahansa arkkimateriaalista (vaneri, kovalevyt, lastulevy). Pieni ovi leikataan osioon.

Aukot seinissä

Pienissä rakennuksissa kustannukset lait teella yksi sisäänkäynti ovi ja ikkuna aukko. Tässä tapauksessa voit käyttää käytettyä ovenlehteä ja vanhaa peräpeiliä ikkunaan.

Lisääntyvässä rakennuksessa on muovinen ikkuna ja ovi. Jos suurikokoisten esineiden varastointi on varastossa, oletetaan, että kaksi ovilevyä ripustetaan pienten kääntöporttien muodossa.

Ikkunoiden aukot ovat parhaiten länsi- ja itäpuolella. Tämä "kaappaa" enemmän päivänvaloa.

valaistus

Sisävalaistus on järjestettävä paloturvallisuuden sääntöjen mukaisesti. Valonlähteiden johdotuksen on ehdottomasti suljettava kokonaan oikosulun mahdollisuus. Pienet kipinät voivat johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Puinen rakennus palovammoja muutamassa minuutissa.

Rakennuksen sisätilojen valaisemiseksi on parasta käyttää loistelamppuja tai valonheittimiä.

Puuportaan ulkopinnat

Puurakenteiden suojelemiseksi ympäristön kielteisiltä vaikutuksilta puun suojaava päällyste toteutetaan kolmella tavalla:

hehkutus

Ennen levyn seinien asentamista hehkutetaan. Tee se puhaltimella. Prosessin ydin on se, että polttimen avoin liekki luo hiiltyneen kerroksen puun pinnalle. Hiiltynyt kerros muodostaa vedenpitävän pinnoitteen.

Missään tapauksessa ei voi tehdä sitä jo pystytetyillä seinillä. Kaikki huolimaton liike voi aiheuttaa tulipalon. Hehkutus tapahtuu erillisellä paikalla jokaisella laudalla.

lakkaus

Ulkopinnat on lakattu ulkokäyttöön. Esikyllästetty puu pellavaöljyllä - se vahvistaa puun rakennetta ja vähentää lakan kulutusta.

Lakkaus tehdään harjalla ja rullalla. Suorittaessaan henkilökohtaista suojavarustusta: lasit, hengityssuojain, sideharso ja käsineet.

Oikein tehty lakkaus säilyttää rakennuksen houkuttelevan ulkonäön pitkään. Rakennuksen toiminnan aikana on välttämätöntä valvoa lakatun pinnan tilaa ja aika poistaa päällysteen eheyden rikkomukset.

väri

Maalata puun puinen pinta tavalliseen ulkovaihtoehtoiseen öljymaaliin. Kuten edellisessä tapauksessa, ennen puun maalaamista impregnoidaan pellavaöljyllä.

Värjäys tehdään henkilökohtaisten suojavarusteiden avulla. Maalaa seinät telalla tai harjalla. On välttämätöntä, että aina on liuotin kädessä. Heidät kasvatetaan paksuilla maaleilla ja poistavat erilaisia ​​maaleja.

Paloturvallisuuslaitteet

Puiset rakennukset joutuvat nopeaan tulipaloon. Siksi paloturvallisuusvaatimuksia on noudatettava:

 1. Suojus on asennettu lähelle navetta kiinnitettynä siihen kiinnitettyihin palonsammutusaineisiin, kuten koukkuun, lapioon, kirveeseen ja kauhaan.
 2. Hiekkaa on säilytettävä suljetussa säiliössä. Talvella on yksinkertaisesti mahdotonta käyttää jäädytettyjä hiekkasia.
 3. Jos luonnollinen säiliö on kaukana rakennuksesta, vesi on varastoitava tynnyriin tai vanhaan kylpyyn.
 4. Palosammutin on sijoitettu seinän ulkopuolelle niin, että se on suojattu katon ylitse. Pidä sammutin sisällä navetan on melko turha. Tulipalon aikana laitteen saatavuus on kyseenalaista.

Rakennuksen rakentaminen ilman säätiötä mahdollistaa ympäröivän maaperän juurtajärjestelmän säilyttämisen, säästää rahaa rakennuksen rakentamiseen, vapauttaa käyttökelpoisen alueen asunnon kaikesta ylityksestä ja lisää kodin puutarhanhoitoa.

Miten rakentaa navetta: yksityiskohtaiset vaiheittaiset ohjeet valokuvilla

Riippumatta siitä alueesta, jossa ei ole latoa, ei riitä. Kaikkea ei voi ja pitäisi tuoda taloon, vaikka siellä olisi paikka, ja jo jos ei ole, niin kaikki kotitalousliikkeet ovat välttämättömiä. Tämä muuten voi olla ensimmäinen itsenäisen rakentamisen kokemus: voit rakentaa navetta omiin käsiisi ilman taitoja. Tärkeintä on kasvattaa kätesi oikeaan paikkaan.

Halutessasi navetta voidaan tehdä pienen talon tavoin

Materiaalit on rakennettu

Jos navetta sijaitsee talon lähellä ja olet huolestunut sen ulkonäöstä, on järkevää käyttää samaa materiaalia kuin talon rakentamisessa. Jos et halua viettää suurta määrää kotitalouksien rakentamisessa, voit valita maaliin niin, että etkä erota toisistaan. Useimmissa tapauksissa tämä ei ole kovin vaikeaa: monilla tekniikoilla ja monilla materiaaleilla saadaan hyvin tarkasti kopioida kalliiden viimeistelyaineiden ulkonäkö. Hyvä esimerkki on sivuraide. Se on lokin, puun, tiilen, kiven, jolla on erilainen rakenne. Joten ei ole välttämätöntä käyttää kalliita materiaaleja rakentaa navetta. On käytännöllisempää käyttää halvempaa rakennustekniikkaa ja sitten päällystää materiaali laskulla, joka vastaa päärakennuksen loppua.

Kuinka nopeasti ja edullisesti rakentaa navetta

Nopein ja samalla edullinen vaihtoehto rakennustekniikan rakentamiseen. Runko voi olla puinen tai metallinen, se on päällystetty ulkopuolelta, laittaa katto ja kaikki on valmis, irtoa. Jos vaunu on suunniteltu puuhun, se kerätään baarista ja laudoista. Metallipurkki voidaan sopivammin valmistaa profiiliputkesta: neliömäinen poikkileikkaus, ja se on yksinkertaisempaa kiehua ja laittaa paikalleen ajoittain. Siinä on myös erikoinen metallikehys. Se on koottu itsekierteittäviin ruuveihin, ja koko rakenne on tilattu ja valmistettu tehtaalla. Näitä koteja pidetään halvin, on epätodennäköistä, että varastot ovat kalliita. Kokoonpano ja metalli- ja puuportaat kestää useita päiviä: tarkistetaan useammin kuin kerran.

Puolet rakennettu lato: lattia ja kaksi pitkää seinää ovat, se on edelleen asennettava lyhyt ja tehdä ristikko järjestelmä

Runkorakenne on helppoa, koska pihan perustana on kevyt. Useimmissa tapauksissa on tarpeeksi virkoja, betonilohkoja, joskus ne asentavat ruuveja tai kyllästyvät. Monimutkaisemmilla mailla ja niille, jotka pitävät luotettavuutta, on mahdollista rakentaa monoliittinen tai modulaarinen (pohjaseinämäistä) liuska-pohjainen matala perustus.

Vahvistetulla nauhan pohjalla voit laittaa jopa rakennusaineiden tai tiilien navetta. Tällöin, jopa kallisilla mailla, rakennus on normaalia. Jos se liikkuu, niin yhdessä pohjan kanssa, niin että halkeilun vaara on vähäinen.

Rakennusteline voidaan rakentaa ilman perustusta. Sitten hyllyjä (käsiteltävä hajoamista varten) on syvennettävä 60-80 cm: llä, betonoitu, ja sitten alusvaippa kiinnitetään niihin, mutta jonka avulla lattialokit tuetaan. Mutta tällä tavoin ei voi rakentaa suurta rakennetta. Suurin - pieni kaappi ja woodstep lähellä.

Toinen vaihtoehto. Se soveltuu maaperäksi, josta vesi on hyvä, ja pohjavedet sijaitsevat syvällä. Merkitse alue, joka on enemmän kuin suunniteltu navetta 50 cm kumpaankin suuntaan, poista sooda ja tee hiekkaa ja soraa. Kiinnitetty puu asetetaan tamped rubble ja lattia lokit kiinnitetään niihin (käsitelty antiseinä, jotta puu suorassa kosketuksessa maan kanssa). Se on kaikki. Ei komplikaatioita.

Shed ilman perustusta

Tämä on kaukana parhaimmasta vaihtoehdosta: vaikka alhaisen pohjaveden pinnalla ja puun huolellisella käsittelylläkin, säleikkö ei kestä kauan. Jos se sopii sinulle, voit tehdä niin.

Kehyksen runko

Kaikentyyppiset pylväs- tai pylväspohjaiset pinnat edellyttävät yksittäisten tukien sijaintia kehällä: välttämättä rakenteen kulmissa ja siltojen (väliseinien) risteyksissä, jos sellaisia ​​on. Tukien asennusvaihe riippuu kaluston koosta ja siitä, mitä myöhässä aiot käyttää. Mitä suurempi span, sitä suurempi poikkileikkaus vaatii viiveitä.

Esimerkiksi palkin leveydelle 2 metriä voit laittaa vain kaksi sarjaa sarakkeita ja lokit ovat 150 * 50 mm (ääritapauksissa 150 * 40 mm). Jos vaunun leveys on 3 metriä, siirrä sitten joko välitelineet (pylväät, paalut) tai ota 150 x 70 mm: n levy. Laske alueesi halvempi hinta ja valitse.

Kaapatut pylväät

Levyn leveyden ollessa 100 mm lattiat jalkojen alla tuntuvat huomattavasti. Joten sinun on asennettava askel noin 30 cm. Silloin ei ole taipumista lainkaan, tai se on merkityksetön (se riippuu painosta).

Nopein tapa on tehdä perustus valmiista lohkoista: voit ostaa ne tai tehdä ne itse. Niiden alapuolella kaivetaan kaivoja, jotka ovat hieman lohkojen suurempia. Hiekkaa kaadetaan pohjaan, kaatuu, sitten soraa, se pahenee myös. Pehmusteessa oleva paksuus on 20-30 cm. Lohkot on asennettu siihen ja alavaljaat asennettu lohkoihin.

Sen jälkeen, kun lohkot on asetettu, pohjaosa on kiinnitetty niihin.

Jos puhumme matala-teipin pohjasta, kaivantoa kaivetaan 40-60 cm syvyyteen suhteessa maatasoon, nauhan leveys on noin 25 cm, ja kaivannon itsensä on oltava vähintään puolen metrin leveämpi tai enemmän: siihen on asennettu muotti. Pohja dub, ram. Kaivoksen pohjalla kaadettiin ja kaatui uudelleen.

Materiaalina käytettiin 150 * 50 mm: n levyjä, jotta niitä voitaisiin käyttää tulevaisuudessa. Kun murskaus purettiin (ikään kuin se olisi tarttunut betoniin), ne purettiin ja asetettiin lattialokiksi

Neulo 12-14 mm: n palkki puikoista. Neljä uurteista pituussuuntaista sauvaa on sidottu 6-8 mm: n sileän palkin kanssa. Rungon mittojen on oltava sellaiset, että kaikki raudoitukset ovat vähintään 5 cm: n korkeudella nauhan reunasta. Esimerkiksi jos pohja on 40 x 25 cm, sauvat ovat sidoksissa rakenteeseen, jonka suorakulmainen osa on 30 x 15 cm.

Muotti on asennettu muottiin, joka sitten kaadetaan betonilla, joka ei ole alempi kuin M-200

Puukehys tekee itse: askel askeleelta valokuvien kanssa

Rakennettiin 6 * 3 metrin mittainen runko. Vajaakatto, ondulina. Etuseinän korkeus on 3 metriä ja takaosa 2,4 metriä. Toiminta on osoittanut, että tällaisella erolla lumen korkeuksissa ei ole paljon kertymistä (Len. Region).

Tukan perustana käytettiin vakiolohkoja FBS 600 * 300 * 200. Ne on asetettu 25 cm: n paksuiseen hiekkakivipäällysteeseen. Vanhentunut vedeneristys - lohkojen päälle on asetettu kerros kateaineita bitumimateriaalilla. Ylhäältä myös "hydrotex" -kerros on liimattu samaan mastiksi. Tämä kakku tehtiin, koska pohjaveden pinta on korkea, oli tarpeen suojata rakennusta takuu kosteudelta.

Aloita navetan rakentaminen. Vedeneristys asetetaan pohjaan, kiinnitetään vanteet ja puuta kiinnitetään vanteisiin

Vedeneristysmateriaalilla 150 * 150 mm puutavaraa (kaikki sahatavara). Se liitettiin puoli-puuhun, se lyötiin kynsillä - 100 * 4 mm. Niille, jotka eivät tunne puusepäntyä, on mahdollista yhdistää tangot, sisäpuolelta vahvistetut kulmat kiinni olevat nivelet, ulkopuolelta - asennuslevy.

Tässä suoritusmuodossa runko ei ole kiinnitetty lohkoihin. Alueilla, joilla on suuri tuulikuormitus, tämä ei ole perusteltua. On mahdollista kiinnittää pulttien avulla: niiden alapuolella läpi palkin läpi lohko, samaa halkaisijaltaan reikää porataan (12-14 mm). Nastoja ajetaan siihen, pultti vedetään ylös avaimella. Piilota hattu, voit porata sen alle.

Seuraava askel - tukilattian kiinnittäminen. Asennettu kortin reunaan 150 * 60 mm. Liimattu vanteisiin sopivalla koonpaksulla. Kiinnittyvät naulakkeisiin 100 * 4 mm.

Lattian viivästykset kiinnittyvät tällaisiin kiinnikkeisiin

Viivat sijoittui valjaiden yläreunaan. Kaikkien on oltava sileitä, muuten lattiaa on vaikea asettaa. Saatat joutua tasoittamaan taso tai uudelleen.

Runko koottiin "alusta" -tekniikan mukaan: ensin ne laivattiin lattian ja asensivat seinät siihen. Seinän tai sen osan runko on koottu lattialle. Joissakin tapauksissa pinnoitusmateriaali on välittömästi päällystetty ulkopuolelta, jos pinnoitukseen on valittu levymateriaalia. Ja jo tässä muodossa (leikkaamalla tai ilman) ne nostetaan, asetetaan pystysuoraan ja kiinteäksi.

Toinen tekniikka on "ballun". Sen mukaan kehys asennetaan vähitellen: rungon kulmavivut asennetaan vanteisiin tai jopa heti lohkoihin. Ne asetetaan tasolle kaikilla tasoilla. Välilehtien välillä vedä köysi, joka sitten asetti loput telineeseen. Ne ovat myös naulittuja yksi kerrallaan, pitäen ne yhdessä hakkereiden ja väliaikaisten ristikkojen kanssa.

Tässä tapauksessa teknologia valittiin "alustaksi" ja viivästetty OSB 18 mm paksuus. Yleensä lattia voidaan valmistaa levyistä, vanerista (kosteutta kestävästä), OSB: stä jne. Lauta tarvitsee 20, vaneria - 13-15 mm, mutta tarvitset kosteutta kestävää (OSB kosteutta kestävä).

Lattiat navetassa

Seuraavaksi aloitettiin seinien kokoonpano. Täysin koputettu runko: alempi leikkuulaite, teline, yläraja. Tässä muodossa se asennetaan täsmälleen vyönauhan palkin reunaan, se altistuu ja vahvistuu turvapylväillä, pysähtyy ja hakata. Kynnet lattian läpi leikkuupalkkiin. Kynnet olivat 200 * 4 mm.

Kerättyjä seiniä. Ylärajaus on välittömästi ja tuki kattotuolille

Runkorakenteiden 100 * 50 mm kokoonpanon, pystysuorat välimatkat ovat 600 mm, kattotuolit asennetaan samalla pinnalla. Rafterin järjestelmä oli menossa 150 * 40 mm.

Ikkuna ja oviaukot on vahvistettu - kaksi levyä on naulattu alaspäin, jotka krakkautuvat yhteen kynsien kanssa ruutupiirroksessa 20 cm: n jälkeen. Kuormitus on suurempi täällä, joten vahvistamista tarvitaan. Yhdessä päistä on portti suurikokoisten kohteiden lataamiseen / purkamiseen. Siksi tässä seinässä (valokuvassa näet) vain kulma-asemat ja vahvistetut - venttiilien kiinnittämiseen.

Näkymä takapihalle, joka on laaja kaksoisovet

Koska katto on irrotettu, kattorakenne on yksinkertainen: ne asetetaan laudan reunalle, joka on valittu ristikon alla. Niiden pituus on pidempi, koska katon ylivuoto on välttämätön. Kummallakin puolella on yleensä 30-50 cm. Tässä suoritusmuodossa, jossa tukipalkin leveys oli 3 metriä, haarahihnojen pituus (myös kaltevuus) oli 3840 mm.

Nails vinosti - kaksi kummallakin puolella. Voit parantaa kulmien asennusta: kestävät myös merkittävät tuuli- ja lumikuormat.

Onduliinikotelo

Seuraavaksi - katolle (100 * 25 mm) on asennettu kotelo. Asennusvaihe on onduliinivalmistajan suositusten mukaan 40 cm. Ja kattomaalaus on asetettu (kynnet ostettiin yhdessä päällysteen kanssa).

Seinät ulkona oli ommeltu 9,5 mm paksuisella OSB: llä.

Pinnoitustelineen prosessi

Asennettiin ovi, pienet askelmat.

Ovet asennettu vanhoihin, siistiin

Viimeiset kosketukset asetettiin tuulilevyyn. Sitten navetta pantiin tappeihin ja maalattiin vastaamaan muualla sijaitsevaa rakennusta. Varasto omalla kädelläan valmiilla säätiöllä rakennettiin kahden päivän päästä. Jälkilevyt ja maalaus olivat paljon myöhemmin, melkein kuukautta myöhemmin.

Viimeinen versio navetasta... kaunis

Houkutteleva säätö on ommeltu kooltaan leikattua asbestilevyä. Kaunis osoittautunut navetta.

Varustettu metallista valmistetulla päällimmäisellä katolla

Tämä lato rakennettiin yksin. Rakenne on myös kehys: halvin tapa. Tässä tapauksessa kokoonpanomenetelmä - "ilmapallo" - vaiheittaiset näyttelyhyllyt. Kaikki alkaa samalla tavalla: aluksi he tekivät sarakkeita säätiölle. Vain tällä kertaa tiili.

Tiilipylväiden navetan perusta

Kuten näet, nastat asennetaan kulmaviivoihin. Reikää porataan johtosarjoissa ja ne kiinnitetään napeihin. Ne voidaan tehdä myös kulmissa, mutta myös välipylväissä: se pitää tiukasti kiinni.

Tässä navetassa on pieni kuisti-veranta, koska vaaditulla etäisyydellä on poikkipalkki. Ja hän piirtää seinän. Hänen aiemmin tekemästään ja virkaa.

Levyt kiinnitettiin myös levyihin

Viivettä voidaan myös kiinnittää leikkauksella. Sitten kirjekuoressa leikataan lovinmuoto. Syvyys ei saisi ylittää 30% puun paksuutta, koska loki on leikattu niin, että se seisoo samalla tasolla kuin vanteet. Tämä menetelmä vie aikaa.

Seuraavaksi kehys oli menossa: nurkkapostit 100 * 100 mm, väli - 50 * 100 mm, yläreunus ja ristikkojärjestelmä koottiin samalta alustalta. Yläosassa olevat kolmiot on vahvistettu päällystetyillä metallilevyillä. Pienempiä levyjä kiinnitettiin trimmauksen ja telineiden yläpalkin liitoksissa. Heitä heitettiin ilman leikkaamista, naulattiin ylhäältä ja diagonaalisesti kynsien kanssa. Levyt vähensivät taivutettavuutta sivuttaiskuormien alla.

Sitten ristikkojärjestelmä koottiin - 150 * 50 mm: n aluksella oleva laatikko - laatikko metallilevyn alle. Se valittiin, koska sama materiaali kattaa mökki.

Kokoonpannut ristikkojärjestelmä, jossa laatikko

Kehys oli päällystetty OSB-arkkeilla - sopivin koko rakennetta varten. Seuraavaksi seinät leikataan puupinnalla.

Tämä on melkein valmis navetta, jossa on katto katolla. Seinäkoriste pysyi

Kotelo ei muuten saa olla vaneria tai OSB: tä. Voit vuori tai aluksella kiinnittää heti teline. Mutta silloin, kun rungon kokoaminen on tarpeellista, se on asetettava tikkuihin: rakennusmateriaali on epäselvä ilman levymateriaalin jäykkyyttä. Jos et laittaa hakata, voit heiluttaa sitä kädelläsi.

Nämä ripustimet antavat riittävän jäykkyyden runko-osan seiniin.

Asennuksen jälkeen pystyt täyttämään laudat, vuori, lohkot, puun jäljitelmä, sivuraide - valinta on sinun.

Runko-aidat

Samanlaisia ​​kehyspuita voidaan valmistaa muotoiltuista putkista. Vanteiden ja kulma-aukkojen kohdalla on 60 * 60 mm tai 60 * 40 mm: n pituinen osa, väli- ja jopa pienempi - 20 * 40 on normaali. Vain ulkokuoren kiinnittämistä varten sinun on asennettava ja kiinnitettävä laatikko. Lue lisää putkien ja metalliprofiilien altaan rakentamisesta, lue tästä.

Niille, jotka välittävät rakennuksen ulkonäöstä, muutamia ideoita siitä, miten naapuri olisi kaunis videomuodossa.

Video puuportaiden rakentamisesta

Vaunu oli kaunis, mutta ei halpa. Mutta kunnon kooltaan, vahvalta ja ulkonäöltään ei eroa talosta - se sopii kokoonpanoon. Kaikki on esitetty / maalattu yksityiskohtaisesti, on yksi rikkomus: vedeneristys metallilevyn alle asetetaan pystysuoraan. Jopa hyvällä liimaamalla nauhat, ennemmin tai myöhemmin vesi tekee polun itselleen. Muussa - kaikki on oikein.

Tässä tapauksessa navetta on rakennettu halvimpiin, luultavasti pohjaan: betoni kaadetaan vanhoihin renkaisiin. Näissä "sarakkeissa" on kehys. Luonnollisesti sinun on laitettava ne tasaiselle luotettavalle pinnalle ja heidän pitäisi olla samalla tasolla. Vahvuutena kellari ei anna parhaita betonilohkoja ja ehkä jopa ylittää ne. Rengasrakenteen kaiuttimet voidaan sulkea tekemällä askel ja sijoittamalla kukat sitten siihen tai käyttämään sitä muille tarpeille. Lisää käytännön työtä.

Toinen video, jossa on vaiheittainen esimerkki puutavaran rungon rakentamisesta.

Mittapiirrokset

Useita piirustuksia, joiden avulla voit liikkua rakennuksen mittasuhteissa. Sopeuta tarvittaessa sivustoosi tai tarpeisiisi.

Varustettu katolla - piirustus telineiden kanssa

Kaada kolme osastoa katon alla. Katkoviiva ilmaisee telineiden asennuspaikan (ja tukee niitä)

Alustan muotoilu, jossa esitetään kaikki tarvittavat elementit

Pöydän katto metalliosastolla

Shed 2x4 tee se itse

Riippumatta siitä alueesta, jossa ei ole latoa, ei riitä. Kaikkea ei voi ja pitäisi tuoda taloon, vaikka siellä olisi paikka, ja jo jos ei ole, niin kaikki kotitalousliikkeet ovat välttämättömiä. Tämä muuten voi olla ensimmäinen itsenäisen rakentamisen kokemus: voit rakentaa navetta omiin käsiisi ilman taitoja. Tärkeintä on kasvattaa kätesi oikeaan paikkaan.

Halutessasi navetta voidaan tehdä pienen talon tavoin

Materiaalit on rakennettu

Jos navetta sijaitsee talon lähellä ja olet huolestunut sen ulkonäöstä, on järkevää käyttää samaa materiaalia kuin talon rakentamisessa. Jos et halua viettää suurta määrää kotitalouksien rakentamisessa, voit valita maaliin niin, että etkä erota toisistaan. Useimmissa tapauksissa tämä ei ole kovin vaikeaa: monilla tekniikoilla ja monilla materiaaleilla saadaan hyvin tarkasti kopioida kalliiden viimeistelyaineiden ulkonäkö. Hyvä esimerkki on sivuraide. Se on lokin, puun, tiilen, kiven, jolla on erilainen rakenne. Joten ei ole välttämätöntä käyttää kalliita materiaaleja rakentaa navetta. On käytännöllisempää käyttää halvempaa rakennustekniikkaa ja sitten päällystää materiaali laskulla, joka vastaa päärakennuksen loppua.

Kuinka nopeasti ja edullisesti rakentaa navetta

Nopein ja samalla edullinen vaihtoehto rakennustekniikan rakentamiseen. Runko voi olla puinen tai metallinen, se on päällystetty ulkopuolelta, laittaa katto ja kaikki on valmis, irtoa. Jos vaunu on suunniteltu puuhun, se kerätään baarista ja laudoista. Metallipurkki voidaan sopivammin valmistaa profiiliputkesta: neliömäinen poikkileikkaus, ja se on yksinkertaisempaa kiehua ja laittaa paikalleen ajoittain. Siinä on myös erikoinen metallikehys. Se on koottu itsekierteittäviin ruuveihin, ja koko rakenne on tilattu ja valmistettu tehtaalla. Näitä koteja pidetään halvin, on epätodennäköistä, että varastot ovat kalliita. Kokoonpano ja metalli- ja puuportaat kestää useita päiviä: tarkistetaan useammin kuin kerran.

Puolet rakennettu lato: lattia ja kaksi pitkää seinää ovat, se on edelleen asennettava lyhyt ja tehdä ristikko järjestelmä

Runkorakenne on helppoa, koska pihan perustana on kevyt. Useimmissa tapauksissa on tarpeeksi virkoja, betonilohkoja, joskus ne asentavat ruuveja tai kyllästyvät. Monimutkaisemmilla mailla ja niille, jotka pitävät luotettavuutta, on mahdollista rakentaa monoliittinen tai modulaarinen (pohjaseinämäistä) liuska-pohjainen matala perustus.

Vahvistetulla nauhan pohjalla voit laittaa jopa rakennusaineiden tai tiilien navetta. Tällöin, jopa kallisilla mailla, rakennus on normaalia. Jos se liikkuu, niin yhdessä pohjan kanssa, niin että halkeilun vaara on vähäinen.

Rakennusteline voidaan rakentaa ilman perustusta. Sitten hyllyjä (käsiteltävä hajoamista varten) on syvennettävä 60-80 cm: llä, betonoitu, ja sitten alusvaippa kiinnitetään niihin, mutta jonka avulla lattialokit tuetaan. Mutta tällä tavoin ei voi rakentaa suurta rakennetta. Suurin - pieni kaappi ja woodstep lähellä.

Toinen vaihtoehto. Se soveltuu maaperäksi, josta vesi on hyvä, ja pohjavedet sijaitsevat syvällä. Merkitse alue, joka on enemmän kuin suunniteltu navetta 50 cm kumpaankin suuntaan, poista sooda ja tee hiekkaa ja soraa. Kiinnitetty puu asetetaan tamped rubble ja lattia lokit kiinnitetään niihin (käsitelty antiseinä, jotta puu suorassa kosketuksessa maan kanssa). Se on kaikki. Ei komplikaatioita.

Shed ilman perustusta

Tämä on kaukana parhaimmasta vaihtoehdosta: vaikka alhaisen pohjaveden pinnalla ja puun huolellisella käsittelylläkin, säleikkö ei kestä kauan. Jos se sopii sinulle, voit tehdä niin.

Miten rakentaa wc maahan lukea (kaaviot ja piirustukset).

Kehyksen runko

Kaikentyyppiset pylväs- tai pylväspohjaiset pinnat edellyttävät yksittäisten tukien sijaintia kehällä: välttämättä rakenteen kulmissa ja siltojen (väliseinien) risteyksissä, jos sellaisia ​​on. Tukien asennusvaihe riippuu kaluston koosta ja siitä, mitä myöhässä aiot käyttää. Mitä suurempi span, sitä suurempi poikkileikkaus vaatii viiveitä.

Esimerkiksi palkin leveydelle 2 metriä voit laittaa vain kaksi sarjaa sarakkeita ja lokit ovat 150 * 50 mm (ääritapauksissa 150 * 40 mm). Jos vaunun leveys on 3 metriä, siirrä sitten joko välitelineet (pylväät, paalut) tai ota 150 x 70 mm: n levy. Laske alueesi halvempi hinta ja valitse.

Kaapatut pylväät

Levyn leveyden ollessa 100 mm lattiat jalkojen alla tuntuvat huomattavasti. Joten sinun on asennettava askel noin 30 cm. Silloin ei ole taipumista lainkaan, tai se on merkityksetön (se riippuu painosta).

Nopein tapa on tehdä perustus valmiista lohkoista: voit ostaa ne tai tehdä ne itse. Niiden alapuolella kaivetaan kaivoja, jotka ovat hieman lohkojen suurempia. Hiekkaa kaadetaan pohjaan, kaatuu, sitten soraa, se pahenee myös. Pehmusteessa oleva paksuus on 20-30 cm. Lohkot on asennettu siihen ja alavaljaat asennettu lohkoihin.

Sen jälkeen, kun lohkot on asetettu, pohjaosa on kiinnitetty niihin.

Jos puhumme matala-teipin pohjasta, kaivantoa kaivetaan 40-60 cm syvyyteen suhteessa maatasoon, nauhan leveys on noin 25 cm, ja kaivannon itsensä on oltava vähintään puolen metrin leveämpi tai enemmän: siihen on asennettu muotti. Pohja dub, ram. Kaivoksen pohjalla kaadettiin ja kaatui uudelleen.

Materiaalina käytettiin 150 * 50 mm: n levyjä, jotta niitä voitaisiin käyttää tulevaisuudessa. Kun murskaus purettiin (ikään kuin se olisi tarttunut betoniin), ne purettiin ja asetettiin lattialokiksi

Neulo 12-14 mm: n palkki puikoista. Neljä uurteista pituussuuntaista sauvaa on sidottu 6-8 mm: n sileän palkin kanssa. Rungon mittojen on oltava sellaiset, että kaikki raudoitukset ovat vähintään 5 cm: n korkeudella nauhan reunasta. Esimerkiksi jos pohja on 40 x 25 cm, sauvat ovat sidoksissa rakenteeseen, jonka suorakulmainen osa on 30 x 15 cm.

Muotti on asennettu muottiin, joka sitten kaadetaan betonilla, joka ei ole alempi kuin M-200

Lue lisää nauhalementtien kehyksestä täällä.

Puukehys tekee itse: askel askeleelta valokuvien kanssa

Rakennettiin 6 * 3 metrin mittainen runko. Vajaakatto, ondulina. Etuseinän korkeus on 3 metriä ja takaosa 2,4 metriä. Toiminta on osoittanut, että tällaisella erolla lumen korkeuksissa ei ole paljon kertymistä (Len. Region).

Tukan perustana käytettiin vakiolohkoja FBS 600 * 300 * 200. Ne on asetettu 25 cm: n paksuiseen hiekkakivipäällysteeseen. Vanhentunut vedeneristys - lohkojen päälle on asetettu kerros kateaineita bitumimateriaalilla. Ylhäältä myös "hydrotex" -kerros on liimattu samaan mastiksi. Tämä kakku tehtiin, koska pohjaveden pinta on korkea, oli tarpeen suojata rakennusta takuu kosteudelta.

Aloita navetan rakentaminen. Vedeneristys asetetaan pohjaan, kiinnitetään vanteet ja puuta kiinnitetään vanteisiin

Vedeneristysmateriaalilla 150 * 150 mm puutavaraa (kaikki sahatavara). Se liitettiin puoli-puuhun, se lyötiin kynsillä - 100 * 4 mm. Niille, jotka eivät tunne puusepäntyä, on mahdollista yhdistää tangot, sisäpuolelta vahvistetut kulmat kiinni olevat nivelet, ulkopuolelta - asennuslevy.

Tässä suoritusmuodossa runko ei ole kiinnitetty lohkoihin. Alueilla, joilla on suuri tuulikuormitus, tämä ei ole perusteltua. On mahdollista kiinnittää pulttien avulla: niiden alapuolella läpi palkin läpi lohko, samaa halkaisijaltaan reikää porataan (12-14 mm). Nastoja ajetaan siihen, pultti vedetään ylös avaimella. Piilota hattu, voit porata sen alle.

Seuraava askel - tukilattian kiinnittäminen. Asennettu kortin reunaan 150 * 60 mm. Liimattu vanteisiin sopivalla koonpaksulla. Kiinnittyvät naulakkeisiin 100 * 4 mm.

Lattian viivästykset kiinnittyvät tällaisiin kiinnikkeisiin

Viivat sijoittui valjaiden yläreunaan. Kaikkien on oltava sileitä, muuten lattiaa on vaikea asettaa. Saatat joutua tasoittamaan taso tai uudelleen.

Runko koottiin "alusta" -tekniikan mukaan: ensin ne laivattiin lattian ja asensivat seinät siihen. Seinän tai sen osan runko on koottu lattialle. Joissakin tapauksissa pinnoitusmateriaali on välittömästi päällystetty ulkopuolelta, jos pinnoitukseen on valittu levymateriaalia. Ja jo tässä muodossa (leikkaamalla tai ilman) ne nostetaan, asetetaan pystysuoraan ja kiinteäksi.

Toinen tekniikka on "ballun". Sen mukaan kehys asennetaan vähitellen: rungon kulmavivut asennetaan vanteisiin tai jopa heti lohkoihin. Ne asetetaan tasolle kaikilla tasoilla. Välilehtien välillä vedä köysi, joka sitten asetti loput telineeseen. Ne ovat myös naulittuja yksi kerrallaan, pitäen ne yhdessä hakkereiden ja väliaikaisten ristikkojen kanssa.

Saatat olla kiinnostunut artikkelista "Teemme palomiehet ja puupalat omin käsin"

Tässä tapauksessa teknologia valittiin "alustaksi" ja viivästetty OSB 18 mm paksuus. Yleensä lattia voidaan valmistaa levyistä, vanerista (kosteutta kestävästä), OSB: stä jne. Lauta tarvitsee 20, vaneria - 13-15 mm, mutta tarvitset kosteutta kestävää (OSB kosteutta kestävä).

Lattiat navetassa

Seuraavaksi aloitettiin seinien kokoonpano. Täysin koputettu runko: alempi leikkuulaite, teline, yläraja. Tässä muodossa se asennetaan täsmälleen vyönauhan palkin reunaan, se altistuu ja vahvistuu turvapylväillä, pysähtyy ja hakata. Kynnet lattian läpi leikkuupalkkiin. Kynnet olivat 200 * 4 mm.

Kerättyjä seiniä. Ylärajaus on välittömästi ja tuki kattotuolille

Runkorakenteiden 100 * 50 mm kokoonpanon, pystysuorat välimatkat ovat 600 mm, kattotuolit asennetaan samalla pinnalla. Rafterin järjestelmä oli menossa 150 * 40 mm.

Ikkuna ja oviaukot on vahvistettu - kaksi levyä on naulattu alaspäin, jotka krakkautuvat yhteen kynsien kanssa ruutupiirroksessa 20 cm: n jälkeen. Kuormitus on suurempi täällä, joten vahvistamista tarvitaan. Yhdessä päistä on portti suurikokoisten kohteiden lataamiseen / purkamiseen. Siksi tässä seinässä (valokuvassa näet) vain kulma-asemat ja vahvistetut - venttiilien kiinnittämiseen.

Näkymä takapihalle, joka on laaja kaksoisovet

Koska katto on irrotettu, kattorakenne on yksinkertainen: ne asetetaan laudan reunalle, joka on valittu ristikon alla. Niiden pituus on pidempi, koska katon ylivuoto on välttämätön. Kummallakin puolella on yleensä 30-50 cm. Tässä suoritusmuodossa, jossa tukipalkin leveys oli 3 metriä, haarahihnojen pituus (myös kaltevuus) oli 3840 mm.

Nails vinosti - kaksi kummallakin puolella. Voit parantaa kulmien asennusta: kestävät myös merkittävät tuuli- ja lumikuormat.

Onduliinikotelo

Seuraavaksi - katolle (100 * 25 mm) on asennettu kotelo. Asennusvaihe on onduliinivalmistajan suositusten mukaan 40 cm. Ja kattomaalaus on asetettu (kynnet ostettiin yhdessä päällysteen kanssa).

Seinät ulkona oli ommeltu 9,5 mm paksuisella OSB: llä.

Pinnoitustelineen prosessi

Asennettiin ovi, pienet askelmat.

Ovet asennettu vanhoihin, siistiin

Viimeiset kosketukset asetettiin tuulilevyyn. Sitten navetta pantiin tappeihin ja maalattiin vastaamaan muualla sijaitsevaa rakennusta. Varasto omalla kädelläan valmiilla säätiöllä rakennettiin kahden päivän päästä. Jälkilevyt ja maalaus olivat paljon myöhemmin, melkein kuukautta myöhemmin.

Viimeinen versio navetasta... kaunis

Houkutteleva säätö on ommeltu kooltaan leikattua asbestilevyä. Kaunis osoittautunut navetta.

Yksityiskohtaisemmin puun lankaratkaisun periaatteet lue täällä.

Varustettu metallista valmistetulla päällimmäisellä katolla

Tämä lato rakennettiin yksin. Rakenne on myös kehys: halvin tapa. Tässä tapauksessa kokoonpanomenetelmä - "ilmapallo" - vaiheittaiset näyttelyhyllyt. Kaikki alkaa samalla tavalla: aluksi he tekivät sarakkeita säätiölle. Vain tällä kertaa tiili.

Tiilipylväiden navetan perusta

Kuten näet, nastat asennetaan kulmaviivoihin. Reikää porataan johtosarjoissa ja ne kiinnitetään napeihin. Ne voidaan tehdä myös kulmissa, mutta myös välipylväissä: se pitää tiukasti kiinni.

Tässä navetassa on pieni kuisti-veranta, koska vaaditulla etäisyydellä on poikkipalkki. Ja hän piirtää seinän. Hänen aiemmin tekemästään ja virkaa.

Levyt kiinnitettiin myös levyihin

Viivettä voidaan myös kiinnittää leikkauksella. Sitten kirjekuoressa leikataan lovinmuoto. Syvyys ei saisi ylittää 30% puun paksuutta, koska loki on leikattu niin, että se seisoo samalla tasolla kuin vanteet. Tämä menetelmä vie aikaa.

Seuraavaksi kehys oli menossa: nurkkapostit 100 * 100 mm, väli - 50 * 100 mm, yläreunus ja ristikkojärjestelmä koottiin samalta alustalta. Yläosassa olevat kolmiot on vahvistettu päällystetyillä metallilevyillä. Pienempiä levyjä kiinnitettiin trimmauksen ja telineiden yläpalkin liitoksissa. Heitä heitettiin ilman leikkaamista, naulattiin ylhäältä ja diagonaalisesti kynsien kanssa. Levyt vähensivät taivutettavuutta sivuttaiskuormien alla.

Sitten ristikkojärjestelmä koottiin - 150 * 50 mm: n aluksella oleva laatikko - laatikko metallilevyn alle. Se valittiin, koska sama materiaali kattaa mökki.

Kokoonpannut ristikkojärjestelmä, jossa laatikko

Kehys oli päällystetty OSB-arkkeilla - sopivin koko rakennetta varten. Seuraavaksi seinät leikataan puupinnalla.

Tämä on melkein valmis navetta, jossa on katto katolla. Seinäkoriste pysyi

Kotelo ei muuten saa olla vaneria tai OSB: tä. Voit vuori tai aluksella kiinnittää heti teline. Mutta silloin, kun rungon kokoaminen on tarpeellista, se on asetettava tikkuihin: rakennusmateriaali on epäselvä ilman levymateriaalin jäykkyyttä. Jos et laittaa hakata, voit heiluttaa sitä kädelläsi.

Nämä ripustimet antavat riittävän jäykkyyden runko-osan seiniin.

Asennuksen jälkeen pystyt täyttämään laudat, vuori, lohkot, puun jäljitelmä, sivuraide - valinta on sinun.

Runko-aidat

Samanlaisia ​​kehyspuita voidaan valmistaa muotoiltuista putkista. Vanteiden ja kulma-aukkojen kohdalla on 60 * 60 mm tai 60 * 40 mm: n pituinen osa, väli- ja jopa pienempi - 20 * 40 on normaali. Vain ulkokuoren kiinnittämistä varten sinun on asennettava ja kiinnitettävä laatikko. Lue lisää putkien ja metalliprofiilien altaan rakentamisesta, lue tästä.

Niille, jotka välittävät rakennuksen ulkonäöstä, muutamia ideoita siitä, miten naapuri olisi kaunis videomuodossa.

Sivuston suunnittelusta ja maisemasuunnittelun perusasiat löytyvät täältä.

Video puuportaiden rakentamisesta

Vaunu oli kaunis, mutta ei halpa. Mutta kunnon kooltaan, vahvalta ja ulkonäöltään ei eroa talosta - se sopii kokoonpanoon. Kaikki on esitetty / maalattu yksityiskohtaisesti, on yksi rikkomus: vedeneristys metallilevyn alle asetetaan pystysuoraan. Jopa hyvällä liimaamalla nauhat, ennemmin tai myöhemmin vesi tekee polun itselleen. Muussa - kaikki on oikein.

Tässä tapauksessa navetta on rakennettu halvimpiin, luultavasti pohjaan: betoni kaadetaan vanhoihin renkaisiin. Näissä "sarakkeissa" on kehys. Luonnollisesti sinun on laitettava ne tasaiselle luotettavalle pinnalle ja heidän pitäisi olla samalla tasolla. Vahvuutena kellari ei anna parhaita betonilohkoja ja ehkä jopa ylittää ne. Rengasrakenteen kaiuttimet voidaan sulkea tekemällä askel ja sijoittamalla kukat sitten siihen tai käyttämään sitä muille tarpeille. Lisää käytännön työtä.

Toinen video, jossa on vaiheittainen esimerkki puutavaran rungon rakentamisesta.

Mittapiirrokset

Useita piirustuksia, joiden avulla voit liikkua rakennuksen mittasuhteissa. Sopeuta tarvittaessa sivustoosi tai tarpeisiisi.

Varustettu katolla - piirustus telineiden kanssa

Kaada kolme osastoa katon alla. Katkoviiva ilmaisee telineiden asennuspaikan (ja tukee niitä)

Alustan muotoilu, jossa esitetään kaikki tarvittavat elementit

Pöydän katto metalliosastolla

Square barn - koot

Varustettu kaltevalla katolla

Riippumatta siitä, kuinka paljon tilaa maalaistalossa, tontissa, ei voi tehdä ilman tällaista välinettä kuin navetta.

Jos itsenäisestä rakentamisesta ei ole kokemusta, mutta omistaja tietää työkalun käyttämisen, hän voi helposti rakentaa navetta hänen dachaan omilla käsillään noudattaen ohjeita.

Jos navetta sijaitsee talon vieressä, ja on tärkeää, että se näyttää esteettiseltä, on parempi käyttää samoja materiaaleja, joista talo on rakennettu. Rakennustöiden vähentämiseksi voit viimeistellä suojakannen sivuseinällä - se voi olla erilainen ja jäljitellä mitä tahansa materiaalia - puuta, tiiliä ja kiveä, joilla on erilainen rakenne.

Kuinka tehdä navetta nopeasti ja edullisesti

Ohjaamalla askel-askeleelta ohjeita siitä, miten tehdä latoa omasta, voit rakentaa sitä mahdollisimman lyhyessä ajassa, samalla kun käytät hyvin vähän rahaa.

Yksi helpoimmista, nopeimmista ja halvimmista vaihtoehdoista on runko navetan. Runko voi olla joko puusta tai metallista, se on pehmustettu ulkopuolelta sopivalla materiaalilla, asennetaan katto - ja kätevä runkorakenne on käyttövalmis.

Jos apukeittiö on puinen, kehys voi olla puusta. Mutta se on kätevämpää, luotettavampi ja kestävämpi, jotta profiiliputkien runko on suorakaiteen tai neliön muotoinen - profiilia, jossa on pyöreä osa, on vaikeampi liittää ja hitsata.

Myös valmiita metallikehyksiä, jotka on koottu itsekierteillen ruuvit, ja kasvi voidaan tilata omalla suunnittelullaan.

Kuten käytännössä käy ilmi, sekä metalli- että puuportaiden kokoonpano vie yleensä vain muutaman päivän. Kuva näyttää kehykset kehyksissä - sellaisina kuin ne ovat, ja kuinka kauniita voit viimeistellä ne.

Kuinka olla säätiö

Kehykset ovat kevyitä rakenteita, joten niiden perustana on kevyt. Useimmiten on useita pilarit, ruuvipallot tai betonilohko - yksi tai useampia riippuen navan alueesta.

Jos maa-alueen maaperä on monimutkainen, se voi olla erityisten monoliittisten lohkojen matala perustalevy.

Vahvistettu nauhatusrakenne pitää jopa tiiliä ja rakennuspalikoita seininä - rakennus on luotettava ja ei halkeile maan päällä, mikä on altis kallistumiselle, koska rakenne liikkuu yhdessä säätiön kanssa.

Säätötyypin valinta riippuu paikan päällä olevasta maaperästä, suoja-alasta, materiaalista, josta se on rakennettu, sekä sivuston omistajien taloudellisista mahdollisuuksista. Mutta se on helpompaa, nopeampaa ja halvempaa rakentaa vuode kehykseen ilman säätiötä.

Kehyksen taipuminen irtoaa ilman perustusta

Runkoalueet voidaan asentaa ilman perustaa lainkaan. Vaihtoehtoja on kaksi. Yhdessä tapauksessa rypyttämättömiä telineitä syvennetään 60-80 cm: llä, betonoitu, ja sitten niihin kiinnitetään alempi kisko, johon lattia asetetaan lokeihin. On syytä huomata, että tämä menetelmä sopii vain pienen alueen rakentamiseen.

Hyvin imeytyneillä ja tyhjennetyillä perusteilla on myös mahdollista rakentaa vuode, jolla ei ole säätiötä, näin myös: rakennuspaikka on merkitty siten, että alus, jolla varsi on, on molemmin puolin 0,5 metriä leveämpi kuin rakennuksen ala.

Turf on poistettu maasta ja valmistetaan hiekkaa ja soraa, joka on tiivistettävä tiiviisti. Leikkausviiva asetetaan valmistetulle paikalle, siihen kiinnitetään antiseptistä käsitelty lattiaviivästys - viiveet tulevat suoraan kosketukseen maan kanssa, joten antiseptisen käsittely on pakollista.

Kun lattialle asetetaan myöhemmät kerrokset, lattialle tehdään itse lattia. Se voidaan valmistaa alustaan ​​kosteudenkestävästä vanerista tai orientaatiosta (OSB). Tässä tapauksessa suositeltu materiaalien paksuus:

 • levylle - 20 mm;
 • vanerille ja OSB: lle - 13-15 mm.

Kun rakennuksen ala on valmis, voit jatkaa navetan rakentamista.

Rakennettaessa vaunua yksisivuisella katolla, katto on asennettava oikein - sen kallistuskulman on oltava sellainen, että lumi voi helposti liu'uttaa sitä.

Harjoittelut osoittavat, että optimaalinen kallistuskulma saavutetaan yhden seinän korkeudella - 3 m ja vastapäätä - 2,4 m. On hyvä kattaa katto Ondulinilla - tätä katemateriaalia kutsutaan myös euroluksi.

Ondulin on paljon ulkonäöltään houkuttelevampi kuin liuskekivi, sillä on aallonmuotoinen muoto ja sen väri voi olla erilainen. Sen avulla voit tehdä pihan katon kauniin, hauskan ja aidosti maalaistalon.

Kehyksen kokoonpano aloitetaan vuorotellen vuorotellen jokaisen seinän lattiarakenteisiin. Jos levyt eivät ole levytuotteita, mutta valmiit levyt on valmistettu puusta, metallista tai muusta materiaalista, se voidaan asentaa jokaisen seinän runkoon etukäteen, maahan ja jo valmiiksi seinän kiinnittämiseksi lattiaan. Vaihtoehtoisesti seinät voidaan peittää 9,5 mm: n paksuisella OSB: llä.

On olemassa vaihtoehtoinen tekniikka - ilmapallo (balun). Kun tämä asennus tapahtuu asteittain - suoraan vanteisiin tai lohkot kiinnittävät nurkkaan runkorakenteet korkeusasennustelineiksi. Niiden välillä jokaisella uudella korkeudella on venytetty köysi, jonka vieressä olevat seisot sijoitetaan.

Rakennettaessa ikkunoita ja oviaukkoja on huomattava, että kuormitus runkoon on tässä suurempi, joten kehystä on vahvistettava niissä paikoissa, joissa ikkunat ja ovet kiinnitetään. Tällöin aukot on varustettu paitsi kulma-, mutta myös vahvistetuilla telineillä.

Kattorakenteet

Koska katoksen katto on yksipuolinen, kattorakenne on yksinkertainen: pöydän levyt, joiden pituus on ylhäältä kiinni (yleensä 30-50 cm), on oltava suurempi kuin kattokorvan sivun sivun pituus, joka asetetaan reunalle. Esimerkiksi, jos suunniteltu navetan pinta-ala on 3 m 3 m, niin radan pituuden on oltava 3,840 m.

Kortit ovat kynnetyt vinoon - kaksi kynää molemmin puolin niin, että katto pystyy luotettavammin kestämään lumen paineen ja voimakkaan tuulen, sitä voidaan vahvistaa metallikulmilla.

Katon päälle on asennettava varsi (100 * 25 mm). Jos aiot kattaa katon onduliinin kanssa, tämän katodisädevalmistajan suositteleman teräslevyn optimaalinen askel olisi 40 cm.

Viimeinen vaihe on kattaa katto valitulla materiaalilla - onduliini, liuskekivi tai muu.

Asennuksen rakentaminen loppuun

Kun seinät ja katto oli pystytetty, ikkunat ja ovet asennettiin valmiisiin aukkoihin.

Ovella voit tehdä pienen kuistin tai vain yhden tai useamman pienen askeleen riippuen kynnysrajan korkeudesta.

Vuodon vuoraus voidaan maalata vastaamaan kattoa tai, jos se on puinen, jättää luonnollisen värin, joka näyttää orgaaniselta maasta levittämällä sitä.

Ja säätiö, joka tekee rakennuksen näyttävän esteettiseltä ja siististi, on ommella asbestilevyllä.

Tällainen lato, jos sivusto, johon se on rakennettu, on jo valmisteltu, voit rakentaa vain pari päivää. Rakennettu omalla kädelläsi ja räätälöidä yksilöllisiin tarpeisiin, se muuttuu erittäin mukavaksi ja kauniaksi.

Photo Barn tee se itse

Jokaisen yksityisen kotitalouden kotitaloudessa on aina puutarhatyökaluja ja työkaluja, jotka on säilytettävä jonnekin. Ruohonleikkureilla tai puutarhaviljelmillä kemikaaleilla ei ole sijaa asuinrakennuksessa. Mistä nämä tarpeelliset asiat on poistettava, jotta ne eivät aiheuta ympäristövaikutuksia eivätkä roskaa telakan aluetta? Tämä ongelma voidaan ratkaista rakentamalla pienikokoinen runkorakenne, jossa on huono katto.

Puun runkorakenteen edut ja haitat

Puupalkkien runko-ovien rakentamisella on useita etuja:

 1. Erikoistuneissa rautakaupoissa voit ostaa valmiita osia rungon rakennustyön kokoonpanosta.
 2. Tällaista rakennetta ei ole vaikea rakentaa itse, koska osien kokoaminen tapahtuu suunnittelijan periaatteen mukaisesti. Tätä varten ei ole tarvetta rakentaa erityistä tietämystä. Kaikki kehyksen elementit ja liitokset on koottu, ja ohjeiden ansiosta rakennusprosessi helpottuu.
 3. Runkopuinen vuoraus kestää useita vuosia, jos sille annetaan asianmukainen hoito, ja kaikkia sääntöjä on noudatettu sen rakentamisen aikana.
 4. Rakenteen rakenne ei kestä paljon aikaa. Yksi viikko on yleensä riittävä koko rakennuksen rakentamiseen. Tällä kertaa tulee säätiön asennus, kaikkien elementtien kokoonpano, seinäverhous, ovien ja ikkunoiden asennus, kattorakenteet.
 5. Rakennuksen puiset yksityiskohdat ovat helppoa lisäkäsittelyä varten.
 6. Kun rakennetaan vuode katto katolla, ei ole tarvetta asentaa rafter järjestelmä.
 7. Pylväksen runkorakenne on helppo purkaa ja rakentaa uudelleen toiseen paikkaan. Tässä tapauksessa puhumme kevyistä rakennuksista, ilman säätiötä.
 8. Tällaisen rakenteen materiaalien hankintakustannukset ovat paljon pienemmät kuin esimerkiksi tiili. Monet ovat sitä mieltä, että puurakenne on lyhytikäinen ja epäluotettava. Kuitenkin, jos otetaan huomioon näiden osien käyttöikä ja materiaaleihin käytetty raha, tämä vaihtoehto on paljon kannattavampi.

Tämän suunnitelman haitat ovat seuraavat:

 1. Puiset elementit - syttyvä materiaali.
 2. Kehyksen osat voivat olla hajoavia ja vahingoittavia puupohjaisille hyönteisille. Tämän estämiseksi kaikki puun osat on käsiteltävä myös antiseptisilla tahnoilla, orgaanisilla liuoksilla tai öljyillä antiseptisilla aineilla.
 3. Puu, riippuen sen kosteudesta, pyrkii lopulta kutistumaan, turmelemaan, loimimaan ja halkeamaan.

Valmistelu rakentamiseen: tulevaisuuden kaavioiden piirustukset, mitat

Ennen runkorakenteiden rakentamisen aloittamista on otettava huomioon joitakin sen rakenteiden osatekijöitä:

 • Varasto, huolimatta siitä, kuinka huolellisesti se on rakennettu, on edelleen rakennus, joka ei todellakaan sovi asuinrakennuksen arkkitehtuuriin. Näin ollen tämä rakennus on parempi rakentaa takapihalle.
 • Ilmoituksen on oltava vapaa. Tämä on erityisen kätevää silloin, kun on tarpeellista tuoda suuria esineitä tai huonekaluja siihen, jos talon korjaukset tapahtuvat.
 • On parempi sijoittaa suojavaatikko mäkeen (tukia, paaluja, lohkoja). Rakenteen pohjan ja maan välinen etäisyys estää puupintojensa hajoamisen, huoneen kosteuden ulkonäön ja korroosiota vahingoittavan metallikartoituksen.
 • On välttämätöntä suunnitella varastointi huolellisesti, jotta tulevaisuudessa ei ole tarpeen lisätä laajennuksia siihen. Se on kätevää jakaa se kahteen huoneeseen: yhdessä voit varustaa työpaja, ja toisessa - itse lato tai kana coop itse.

Kahden huoneen huoneet voivat käyttää niitä eri tarkoituksiin.

 • Tulevaisuuden rakennustyömaa on tasoitettava.
 • On tarpeen selvittää, mitkä materiaalit ovat päällystettyjä seiniä ja lattioita. Mikä on sisustus ja miten laittaa katto.

Tulevan altaan pituus, leveys ja korkeus valitaan erikseen sijainnista riippuen. Tällaisia ​​tarkoituksia varten sopivimmat keskikokoiset rakennukset (ks. Kuva).

Vaihteleva runko, jossa on tyypillisiä parametreja

Muu runko barn vaihtoehto

Materiaalien valinta ja laskenta

Kaikkien tarvittavien materiaalien hankinnan laatusuunnittelu säästää tulevaisuudessa ennakoimattomia kuluja.

Rakennuksen rungon pystyttämiseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • Alareunaan ja yläreunaan tarvitset: kuusi palkkia, joiden pituus on 6 m, sekä 100x100 mm: n osa ja kahdeksan 3 m: n palkkiot, joiden leikkaus on 100x100 mm.

Puun ja levyjen ostamisessa on kiinnitettävä huomiota siihen, että niiden kosteus ei ylitä 22%.

 • Lattiapintaan tarvitaan 40 x 150 mm: n osia, joiden määrä on vähintään 20 kappaletta. Viimeistelyalustana käytetään OSB-arkkia.
 • Pystysuorille tukeille tarvitaan tangot, joiden leikkaus on 100 x 100 mm, 12 kappaletta, joista jokainen on 2,5 metriä pitkä.

Puupintojen ei pitäisi sisältää solmuja, halkeamia, hometta ja vaurioita puiden hyönteisiltä.

 • Katon voi olla kalteva kahdella tavalla: ensimmäisessä tapauksessa tarvitaan 4-6 baaria, joiden pituus on 50 cm ja pituus 100 x 100 cm, toisessa tapauksessa kantta, jonka rinteessä on aluksi oltava lyhyempi.
 • Taivuta varten tarvitset levyn, jonka leikkaus on 22 x 100 mm, 16-18 kappaletta.
 • Luonnosta varten voit käyttää monikerroslevyä, lastulevyä, kuitulevyä tai OSB-levyjä.
 • Tangojen kiinnittämiseksi kulmiin "tassulla" tarvitaan kynnet ja "puun lattiaan" - metalliset kulmat ja nauhat.

Nails valitaan pituudeltaan suuremmaksi kuin levyn paksuus, niin että ne läpäisevät sen ja tulevat seuraavaan. Tällainen yhteys on paljon vahvempi.

 • Kun työskentelet, tarvitset myös ruuveja, ruuveja, l-muotoisia metallilevyjä palkin kiinnittämiseksi kulmiin.
 • Varaston runkoeristeen tapauksessa saatat tarvita lämpöä eristävää kerrosta (vaahtoa, mineraalivillaa tai penoplexia), vedenpitävää (vaahtopolyeteenikalvoa), höyrysulkua (bitumi), kateaineita, polyuretaanivaahtoa.

Vaaditut työkalut

Rakennustyökalujen rakentamiseen tarvitaan seuraavat työkalut:

 1. Spade (kaivamaan reikiä sarakkeen alapäässä on parempaa käyttää ruuvilauta).
 2. Mittausnauha.
 3. Merkintäjohto päällystetyllä langalla.
 4. Grafiittimerkkikynä.
 5. Rakennustaso (on kätevämpää käyttää 50 - 200 cm).
 6. Neliö ja hallitsija.
 7. Paperitavara (eristeen leikkaamiseen).
 8. Lasertaso (tällä työkalulla määritetään täysin tasainen taso).
 9. Taltta.
 10. Sähköpora.
 11. Pyörösaha (sen avulla on kätevää leikata erilaisia ​​pituuksia ja kokoja).
 12. Akkuruuvinvääntimet (vanerin, levyjen ja OSB-levyjen kiinnittämiseen kattoon, seiniin ja lattiaan).
 13. Sähkökäyttöinen taso (vaaditaan korttien kalibroinnissa).
 14. Ruuvimeisselillä.
 15. Carpenterin all-metal-vasara.
 16. Sledge hammer (käytetään asennettaessa levyt).
 17. Manuaaliset puristimet (kiristyslevyjä varten eri paikoissa).
 18. Haarukka (leikkausuraan).
 19. Rakentava nitoja (kiinnitettäväksi puukuoren vedeneristys ja höyrysulku).
 20. Puusepän kirveet.
 21. Rakennusvuotot.
 22. Nauloja. Runko-istuimelle tarvitaan 2 tuhatta - 4 tuhatta kynttä. Tässä tapauksessa käytetään kolmea tyyppiä:
 • GOST 4028-63 Rakennekynsi musta ja sinkki. Sinkkiä käytetään puun osien ulkoiseen työhön ja musta asennettaessa sisusmateriaaleja.
 • GOST 4029-63 Sinkkiset kynnet katemateriaalin ja muiden levymateriaalien kiinnittämiseen.
 • DIN 1152 Galvanoidut naulat kiinnityslevyjen, etupaneelien ja viimeistelypintojen kiinnittämiseen.

Askel askeleelta ohjeet rakennuksen vuodenaikojen kanssa kevyt katto

Kun kaikki laskelmat on tehty, rakennushanke on valmis ja tarvittavat materiaalit on ostettu, voit jatkaa kehysrakennuksen rakentamista.

Säätiö. Mikä on parempi ja miten

Kehyksen perusta on perusta. Runko-elementteihin ja taloudellisiin lohkoihin käytetään useimmin nauhaa, puuta tai pylvästä.

Voit suojata puun rungon kosteudelta, voit asettaa nauhan perustuksen. Tällöin betonipohjan korkeus on 40-50 cm. On tärkeää tietää, että tällainen pohja ei sovellu sedimenttiseen ja turpeeniseen maaperään. Näissä tapauksissa käytetään ruuvipinoja.

Kaistaleen pohjalle on tarpeen kaivata kaivantoa ympärysmitta, 30-40 cm syvä ja 40 cm leveä. Kaivannon pohja peitetään hiekalla ja tiivistetään. Tuloksena tulisi olla 10 cm: n paksuinen hiekkalaatta. Hiekkalaatan päälle on asetettava vesitiiviit kerrokset, jotka estävät nestemäisen betonin imeytymisen hiekkaan.

Sen jälkeen valmistetaan puinen tai metallinen muotti. Sen pitäisi nousta maanpinnan yläpuolelle ja olla yhtä suuri kuin pohjan korkeus. Rakenteen lujuuden vuoksi muotti on kiinnitetty tuki- ja kiinnittimillä, ja sen yläosa voidaan vahvistaa tukien avulla. Armeija asetetaan vedenpitävälle kerrokselle, jonka paksuus on 10-12 mm.

Muottipaneelit kiinnittävät sementtiä, kunnes se kovettuu.

Kun luuranko on valmis, se kaadetaan betoniin M200-250-tuotemerkillä.

Betonin valmistaminen on tehtävä heti koko kehälle. Jotta vältetään halkeamia, kun betoni kovettuu, ei ole suositeltavaa tulvata sitä sateisena tai äärilämpöisenä,

Betoni kovettuu noin kahden viikon ajan ja saavuttaa noin 70% vahvuuden tällä kertaa.

Ribbon matala-pohja soveltuu pieniin rakennuksiin

Puinen kellarirakennuksen aikana käytetään lehtikuusi noin 300 mm paksuja, joita käsitellään vähintään 2-3 kertaa bitumilla.

Kaivoissa on 150 cm syviä ja 30-40 cm halkoja, 10 cm paksua hiekkaa kaadetaan reiän pohjaan ja tukeutuvat alas. Jokainen loki sen pohjasta on peitetty 140-145 cm: n vesitiivisellä kerroksella. Tuloksena oleva puupää asetetaan maahan. Vesitiivistyksen ja reiän seinän väliset raot peitetään maalla. Paalun ympärillä oleva maaperän tiivistäminen varovasti kastelee ja tukehtuu. Luotettavuutta varten reikä voidaan kaataa betonilla.

Puupinoiden käyttö voi olla vaihtoehtoinen ratkaisu säätiön asennukseen

Yleisimmin käytetty sarakepidike kehysrakenteen rakentamisessa. Tätä varten maanpinnalla on tarpeen tehdä merkinnät johtoa käytettäessä. Merkin ympärillä on oltava kaarevat reiät, joiden syvyys on 30-40 cm.

Jännitetyn johdon merkinnän käyttö on tarkempaa

On parempi kaivaa reikä, jonka syvyys on vähintään 70 cm, koska se on jäätymispisteen alapuolella. Hiekkaa kaadetaan alareunaan 10-15 cm kerroksen muodostamiseksi, joka on pakattava. Luotettavuutta varten voit kaataa kerrosta 10 cm paksua soraa. Aseta sitten tiili, jossa on sementtilaasti. Varastolle on käytettävä kahden tiilen kerrostamista. Jos rakenne on suurempi, sarake perustetaan kolmesta tai useammasta tiilestä.

Yleisimmin käytetty runko-osan rakenne runko-osan rakentamiseen

Tiilimuuraus on käsiteltävä bitumin vedeneristyskerroksella.

Tasapinnan varmistamiseksi kaikki pilarit on tarkistettava tasolle.

Tiilen ja maan välinen tila on täytettävä hiekalla tai kaada sementti-hiekkaseos. Vaihtoehtona tiilimuodostuksen pylväspohjasta on onttoja betonilohkoja 400x200x200. Lohkojen aukot on täytetty sementtilaastilla.

Video: säätiön asennus

Runkorakenne

Nyt voit aloittaa pihan kehyksen luomisen. Kummallekin tiilipylväälle on sijoitettava kaksi kerrosta katemateriaalia - suojaamaan puurungon pohja kosteudelta.

Jatka tämän jälkeen pohjareunuksen asentamiseen. Tämä vaatii palkin, jonka poikkileikkaus on 100 x 100 mm. Palkit ja lokit kerätään palkista 50x100 mm. Niiden välinen etäisyys ei saa olla yli 60 cm.

Palkit ja lokit yhdistetään kynsillä tavalla "puun lattiaan"

Pyöreät 100x100 mm puukoristeet on kiinnitetty L-muotoisiin metalliliitoksiin tai tavallisiin kynsiin, jotka on vinosti vinossa. Palkkien välisen etäisyyden tulisi olla enintään 1,5 m. Rakenteen vakauden vuoksi läpimittaa olevat palkit väliaikaisesti vahvistetaan 40 x 100 mm: n levyillä.

Pysty- ja ylempi palkit on kiinnitetty g-muotoisilla nivelillä.

Runko-osan rakentaminen toteutetaan paitsi puupalkkien avulla. Sen valmistusta metallimuotoisesta putkesta käytetään laajalti.

Tällaisen rakenteen helppokäyttöisyys houkuttelee rakentajia

Rakennuksen materiaalimuodossa on useita etuja:

 1. Profiilipohja asennetaan ilman likaa ja roskia pihalla.
 2. Tällaisen rakennuksen asentaminen ja purkaminen ei vie paljon aikaa.
 3. Tarvittaessa metalliprofiilin navetta on helppo siirtää.
 4. Tätä rakennetta varten säätiö on vapaaehtoinen. Riittää, että kaadetaan soraa tasaiselle alueelle.
 5. Kestää lumen vakavuutta ja vastustaa tuulen voimakasta tuulenpoistoa auttaa vahvistamaan kehystä.
 6. Profiiliputkien varren vaihtelevan värin ansiosta on esteettinen ilme.
 7. Metallirunko on erittäin käytännöllinen, koska se ei vaadi osia ja elementtejä käsittelemällä antiseptisiä aineita. Riittää, että se maalataan kerran.

Jos rakennukseen lisätään kuormituspaineita tulevaisuudessa, kehys on rakennettu kestävämmistä putkista. Tällöin alempaan vanteeseen ja pylväisiin käytetään putkia, joiden seinämän paksuus on 8 mm ja poikkileikkaus 100 x 100 mm. Lisää välikappaleita käytä profiilia 60x60 mm.

Erityistä huomiota on kiinnitettävä, kun alustalle asetetaan profiloidut viiveet. Niiden välinen etäisyys saa olla korkeintaan 60 cm. Viiveet on kiinnitetty hitsaamalla pohjaan.

Sen jälkeen ne siirtyvät liitäntälaitteen päällekkäisyyteen, joka on profiilin kehysrakenne sekä palkki. Näiden elementtien alla on kiinnitetty kattopinta.

Profiiliputken rakenteen loppuvaihe on ristikkojärjestelmän kokoonpano. Tämä rakenneosuus voi olla kiinteä tai erillinen osa koko rakennetta. Katon pääosa on voimakas kanava, johon on kiinnitetty muita elementtejä.

Suorittanut kaikki hitsaustyöt edetäksesi viimeistelyyn.

Lattian ja seinien asennus (solmut ja jouset)

Kun rakennat säätiötä, sinun on ensin tehtävä karkea kerros. Tätä varten puutukat on peitetty OSB: llä tai vanerilevyillä, joiden paksuus on 12-15 mm. Sitten koko pinta peitetään vedeneristyskerroksella, johon on asennettu viimeistelylattia. Koska tämä lattia on kätevä käyttää kani tauluja. Niillä on urat ja ulkonemat reunoilla, jotka sopivat täydellisesti kokoonpanoon. Ne on yleensä valmistettu havupuusta. Tämän puun sisältämä hartsi tekee siitä vedenpitävän. Lattian asettaminen uritetuilla levyillä muistuttaa laminaatin asennusta.

Levyjen tiukka liittyminen varmistetaan ulkonemien ja leikkausten ansiosta

Tämän jälkeen voit jatkaa navetan seinien asennusta. Suunnittelun edelleen vahvistaminen ja seisoikin pitkään, kehykseen on upotettu väliaikaisia ​​ja pysyviä tynkäjä.

Pilarien vahvistaminen pysyvillä ja tilapäisillä rintareunoilla lisää vahvuutta paikoissa, joilla on suuri paino.

Ukosiini levitetään epäkuntoon, jos seinät eivät vaipan vaneria tai OSP-3: ta. Levypäällysteen käyttö on viisi kertaa vahvempi kuin jouset (jos käytetään OSB: tä tai 12 mm: n vaneria). Tikkuja käytettäessä käytetään 25 x 100 mm: n tai 50x100 mm: n osia, kun tarvitaan vakaampi rakenne. Tällaisen levyn pituus 30 °: lla saa ylittää seinän korkeuden. Väliaikaisia ​​jibs käytetään kunnes ylemmät viiveet on asennettu. Ne auttavat korjaamaan seinien ja pystysuorat palkit.

Ennen asennuksen aloittamista rakenteen kulmat on kohdistettu. Tässä tapauksessa on kätevää käyttää kuplia tai lasertasoa. Tilapäisten jousien asennusvaihe on 1,2 - 1,5 m. Ne auttavat myös korjaamaan rakenteellisia vikoja, jos käytämme niitä vipuina.

Rungon runkorakenteiden pystyttämisen yhteydessä on tärkeätä järjestää ripustusten ja nivelen oikea kiinnitys:

 1. Asennuskulman tulee olla 45 ° (tämä on ihanteellinen kulma rakenteellisen jäykkyyden kannalta). Niissä rakennuspaikoissa, joissa on vaikea kestää esimerkiksi ikkunoita ja ovia, on sallittu 60 °.
 2. Onttojen jousien käyttö on sallittua vain pienissä rakenteissa (varastot, tilarakennukset).
 3. Niiden on sovittava tiukasti (ilman aukkoja ja aukkoja) pylväiden ja ylemmän kerroksen pinnoille.
 4. Kieliä varten on tehtävä uria pystysuorissa pystysuorissa, ylä- ja alareunassa. Uran syvyys tehdään riippuen pylvään paksuudesta. Metallirakenteessa niiden pitäisi mennä syvälle telineiden profiiliin.
 5. Rungon kulmissa olevat palkit nivelet pinotaan "puun lattiaan" tai "tassuun". Ensimmäisessä tapauksessa leikkujen molemmilla puolilla tehdään 50x50 mm puolet sen paksuudesta. Toisessa tapauksessa tehdään samanlaisia ​​leikkauksia, mutta niillä on viiste. Tarvittaessa kahden tangon nivelet käsitellään taltalla.

Tällaiset liitokset on kiinnitetty nauloilla ja g-muotoisilla liitoksilla.

Lattianeristys

Lattiakehyksen lämmittämiseen voi olla seuraavat materiaalit:

Tämä menetelmä on erittäin suosittu asennuksen helppouden ja suhteellisen alhaisten hintojen takia. Mineraalivillaa myydään yleensä useissa laatikoissa, joiden mitat ovat 1000x600x50 mm tai 1200x600x50 mm tai rullina. Vedenpitävä kerros asetetaan kerrosmateriaalin lattioille (asfaltti, katehuopa tai tavallinen muovikalvo), johon on asetettu 10x120 mm: n leikkauslevyjä ja 60 cm: n kaltevuus leveitä. Kaikki laatikoiden puiset elementit ennen villan sijoittamista on käsiteltävä antiseptisilla keinoilla mätänemisen estämiseksi. Lattian lisäeristettä varten käytetään tällaisten levyjen kaksoiskerrosta. Asennuksen aikana eristyksen tulee olla alustan alapuolella. Mineraalivillaa ei voida tiivistää, koska se menettää eristysominaisuutensa. Jotta puuvilla ei pääse märkää, päälle asetetaan kerros polyeteeniä ja kiinnitetään niitteihin nitoja käyttäen. Sitten koko pinta peitetään uritetuilla levyillä, OSB-levyillä tai vanerilla.

Lattian lämmitys tällä materiaalilla tapahtuu lokeilla. Mineraalivillan tapaan tarvitaan puinen sorvaus, jonka alla vedeneristyskerros asetetaan. Levyn leveys on noin 60 cm, vaahtolevyjen paksuuden on oltava vähintään 10 cm. Tämä materiaali on erittäin kätevä, koska se ei ole vääristynyt. Sillä vaahto ei ole kauheaa sientä ja hometta. Vaahtolevyjen asentamisen on oltava tiukalla. Jos aukkoja on jäljellä, ne voidaan täyttää vaahdolla. Kun se kuivuu, vanerilevyt tai uritetut levyt asetetaan päälle.

Vaatan lattian eristämiseksi levitetyllä savella on tarpeen peittää alempi muottipesä vedeneristysmateriaalilla, jonka päälle OSB-levyt asetetaan. Sitten tähän pinnalle on asennettu 10x150 mm: n leikepöydälle puinen laatikko. Laajennettu savi kaadetaan tämän rakenteen jokaiseen osaan. Sen kerroksen ei tulisi olla pienempi kuin 10-15 cm, koska pienempi paksuus ei anna haluttua lämmitysvaikutusta. Laajennettu savi on tasoitettava siten, että se ei nouse levyn yli. Sitten päälle asetetaan höyrysulku: diffuusi kalvo, bitumipolymeerinen kylmää vettä sisältävä emulsio, polyetyleeni tai polypropeenikalvo. Tämän jälkeen OSB-levyt kiinnitetään ruuveilla lokeihin. Yläkerros asetetaan lattialle.

Materiaalit kerroksen lattian lämmittämiseksi

Eristys seinille

Mineraalivillaa ja ekstrudoitua polystyreenivaahtoa (penoplex) käytetään useimmin kehysvaunun eristämiseen.

 • Seinien lämmitys mineraalivillalla.

Seinien koristelu mineraalivillalla ei ole kovin erilainen kuin sama lattiaeristyksen menetelmä, mutta sillä on omat vivahteensa. Vuodon sisäpuolelta se peitetään höyrysulkimateriaalilla (kalvopäällysteinen polyeteeni), jonka päälle vaneri tai OSB-levyt on kiinnitetty. Ulkopuolella mineraalivillalle, joka on kohtisuorassa pohjaan, voidaan asentaa 20 x 40 mm: n leikkauslevyjä. Nämä levyt toimivat ilmanvaihtoväleinä, johon ulkovalaistus on asennettu. Joskus OSB-arkin kerros asennetaan vedenpitävän kerroksen eteen (ulkopuoli).

Seinien eristäminen tällä materiaalilla on tarpeen valita vähintään 6 cm: n paksuiset levyt. Kuten edellisissä menetelmissä, tarvitaan 60 cm halkaisijaltaan puinen laatikko, jonka alapuolella on vesitiivis kerros. On helpompi kiinnittää penoplex-levyt polyuretaaniliimaan (se on hyvin yhteensopiva polystyreeni-vaahdon kanssa) tai metalli-ankkureilla, joissa on muoviset tapit. Levyjen liitokset kiinnitetään lisäksi kiinnitysvaahtoon tai metallinauhalla. Ulkoseinä voidaan lämmittää ylimääräisellä vaahtokerroksella, johon on asennettu ulkoinen viimeistelymateriaali.

Kun seinät kiinnitetään ankkureilla tai kuivalla liimalla, päälle asetetaan höyrysulku. Tässä eristysmenetelmässä käytetään vaahdotettua polyeteeniä, jonka paksuus on 3 mm. Vaihtoehtona voit käyttää muovikalvofilmiä. Viimeistele viimeistelykerros.

Materiaalit kehyksen altaan seinämien lämmittämiseen

Video: kaikki rakennusvaiheet

Kotisi omistuksessa olevan kehyksen navetta on aina kätevä tallentaa varaston ja vanhat asiat. Varustamalla tilat työpajaan, voit tehdä puusepäntyöt ja korjaustyöt, kun taas pihasi pysyvät puhtaina. Eristetyt seinät, lattiat ja katto tulevat mukaviksi olosuhteiksi kotieläinten ja lintujen pitämiseksi kylmäkauden aikana.

(0 ääntä, keskimäärin: 0 out of 5)

Varasto on ensimmäinen ja välttämätön, jolla alkaa maan järjestely. Aluksi se on suojaa säältä, työpaja ja makuutila. Ja sitten hän hoitaa tärkeimmät tehtäviinsä puutarhalaitteiden, viljelykasvien ja kotitekoisten tuotteiden varastointiin. Ehkä se vie ja kotieläimiä.

Rakenna navetta omin käsin, ei Jumala tiedä millaista tiedettä, tästä ja artikkelista. On paljon vaikeampaa asentaa se heti, kun otetaan huomioon mahdollisuudet oman kehityksen ja lähialueiden suunnittelun kannalta. Shed viittaa saasteiden lähteisiin. Jos alunperin sitä ei suunniteltu hiirillä, niin missä on takuu siitä, että ajan mittaan ei näy kanoja tai edes sonni? Nykyaikaisissa, tiheissä rakennuksissa on vaikea täyttää saniteettitasoja, varsinkin kun otetaan huomioon tulevaisuus. Saattaisi olla tarpeen rakentaa mobiilipuuta syksyyn (ks. Alla), ja keväällä sinun täytyy laittaa se paikkaan, missä sinun on ikuisesti: vain arvailla, mitä se olisi kuin silmänräpäintä, ei niin helppoa.

Esimerkki navan sijaintipaikasta

Katsokaa kuvaa. Kuinka monta asiaa on olemassa! Maallinen paratiisi, ja vain, ei kartano. Ota nyt asteikko: standardi 12 eekkeriä ja 120 neliön talo, 80 asuntoa. Saadut maa-alueet he kirottuivat koko talven - mistä aloittaa, missä ollaan. Perhe tulot keskinkertainen; rakentaa omalle ei mennyt ilman myynti tulevia maataloustuotteita. Oletettiin, että rakennusvuosi 3 on vain vuodetta, joten oli välttämätöntä rakentaa se halvalla mutta perusteelliseksi. Autotalli työntyi takaisin kauemmas nurkkaan, ja arvio siitä, mihin tielle ajo meni, joutui vastahakoisesti, mutta se ei olisi muulla tavoin asettanut roskasäiliöön saniteettitiloja saniteettiteknisiin normeihin varmistaen lisäksi roskatrukin sisäänkäynnin säiliöön ja wc-laitteeseen saostussäiliöön.

Koska rakentaminen toteutettiin itselleen, he päättivät suojata itseään infektiolta paitsi muodollisesti myös tosiasiallisesti, jonka vuoksi he panivat saksanpähkinän huoltopuutarhalla varikkoon. Tämä puu loistaa massan fytoncides, joten mitään ei kasva sen ja sen ympärillä, mutta ei ole kärpäsiä rotilla; lisäksi, kesällä se antaa erinomaisen sävy. Lipetskin pähkinä oli hoidettava pitkään, mutta kahdeksannen vuoden aikana se tuotti satoa, siihen aikaan järjestely oli valmis. Kuten huvipuistossa todettiin lammen alta, juotti sen, mitä se luottaa kellarista; Viihtyisässä kellarissa oli erittäin kätevä. Kaikki alkoi navetalla...

Perhe, josta puhui, ei ennen löytänyt minkäänlaisia ​​strategisia kykyjä sinänsä. Itse asiassa, tietämättä kuinka kaivaa pienet asiat, on mahdotonta ymmärtää ongelmaa maailmanlaajuisesti ja onnistu. Yksinkertainen pieni varikko voi antaa arvokasta kokemusta täältä, jos huomaat sen heti tulevan hyvinvoinnin alkuperänä ja perustavanlaatuisena periaatteena. Yleensä vaikkakaan itse sädekehys ei ole monimutkainen, sen pitäisi rakentaa vastuuntuntoisesti. Erityisesti - valmistella rakentamista. Stage by step -valmistelu navan rakentamiselle on seuraava:

 1. Keskustelemalla paikan päällä, puhumalla naapureiden kanssa. Tavoitteena on löytää parhaan paikan lato: niin, että se ei ole kovin kaukana, mutta se ei myöskään tapahdu silmiesi edessä ja sopii terveysvaatimuksiin etäisyydestä vesilähteille ja muille saastuneille esineille (talot, viljelmät, varsinkin juurikasvit);
 2. Yhtäkkiä patenttivaatimuksen 1 mukaan ei ole selvyyttä, rakenta- malla kalustetta, joka on joko siirrettävää tai tilapäistä rakennetta edullisesta jätemateriaalista. Kuitenkin on mahdollista rakentaa navetta mökkiin, jossa laatta tai käytetyt levyt ovat riittävän kestäviä, edullisia ja helposti enneltavissa, jotta se olisi erittäin mukava ilme, katso alla;
 3. Jos navetan paikka määritetään välittömästi, valitaan ylemmän rakenteen tyyppi ottaen huomioon mahdollisuus hankkia lemmikkieläimiä;
 4. Valitsemme katon "laatikkoon";
 5. Määritä säätiön tyyppi;
 6. Suunnittelemme suojaa maanpinnasta. Jälkimmäinen on erityisen tärkeä, koska valvontaviranomaiset, joilla on pilaantumisen lähteet, eivät kestä seremoniaa;
 7. Pienennämme (lisäämme) rakentamisen ja suunnittelun arviointia;
 8. Ehkä oikaisimme hanketta, jos varakyltti ei sovi talousarvioon;
 9. On myös mahdollista, että harkitsemme samostroyan mahdollisuutta myöhemmällä laillistamisella. Jos baari sopii luonnollisesti terveys- ja terveyssäännöksiin (terveyssäännökset ja -standardit), silloin se on halvempi ja yksinkertaisempi kuin hankkeen alussa rakentaminen;
 10. Me ostamme materiaaleja, joita rakennamme.

Miten käsitellä hanketta?

Varasto on helppo rakentaa lämmittämätön, ei-asuinrakennettava rakenne, mikä merkitsee tärkeitä helpottavia seurauksia. Heistä rakentamista varten se on edennyt, mutta nyt sinun on tiedettävä, että kun teet / oikeutat suurimpiin röyhtäjiin ja vaikeuksiin, sinun pitäisi odottaa liittyvän maastoon SanPiinien mukaisesti. Tosiasiallisesti suojarakennuksen suunnitteluun tulisi kuulua julkisivuja, leikkauksia koskeva suunnitelma, ks. Jäljen 2 kuva. ja säätiösuunnitelma materiaalien määrittelyä varten, kuten kuv. suunnitelluilla leikkauksilla.

Julkisivun arkki kalvoprojektista

Pääsääntöisesti vapaa-ajankohtaiset apuohjelmat hyväksytään ilman mitään, eikä kukaan tarkista perusteellisesti sitä, mikä siellä todella on rakennettu. Näyttää projektilta, okei. Poikkeamat rakennushankkeesta ovat sallittuja, ja voit tehdä ilman "koordinointia" itsellesi ja ilman koordinointia. Mutta täällä suunnitellaan suunnitelma sivustolla hyvin tarkkaan, samoin kuin lähialueiden suunnitelmat ja niiden suostumus rakentamiseen. Joten huolehdi siitä, että keräät nämä paperit etukäteen, ne ovat voimassa kolme vuotta.

Suunnitelma-leikkaukset projektin altaalta

Ehkä syövyttävä byrokratia tarvitsee toisen levyn kehyssuunnittelua, koska ei-asuinalueella se ei ole asuinaluetta, mutta ihmiset menevät sinne. Tällaisessa tapauksessa näytteelle - piirustukset kuv. Muuten, tämä on melko hyvä sarayka 6-sadan antamista varten. Äärimmäisissä tapauksissa voit nukkua siellä, makaamaan lävistäjä.

Mini-barn runko pienelle alueelle

Huomaa: pienten laitteiden (kynnet, ruuvit, kulmat, kiinnikkeet) materiaaliluettelossa ei ole tarpeen luetteloida, koska Hän osti kulutuksena. Myöskään ei ole tarpeen ilmoittaa pehmeitä katemateriaaleja, joiden arvo on enintään 3 000 ruplaa. Jos esimerkiksi 2 rullaa katemateriaalia kulkee katolle, se vapautetaan jopa 1000 ruplaan, joten viitataan myös ostoihin, jotka kulutetaan. Pidä vain kuitit, yhtäkkiä - ne auttavat.

Tietoja tilapäisistä hyllyistä

Vankka puinen varsi ilman säätiötä painaa jopa tonniin; jossa on kevyt katto ja jos rakennat siististi, mutta ei kauppiaan tapaan, voit pitää puolet tonnista. Siirrä se rinteillä rinteillä, katso kuva, Podvazhivaya sorkkarauta, voit kaksi. Nosta ja laita pohja hihnoilla (köydet), riittää 10-12 vahvaa miestä. Kuinka tietää, onko myöhempi hoito tälle väkijoukolle maksaisi enemmän kuin vuokraava nosturi...

Siirrä navetta rinteisiin

Miksi tämä on sen lisäksi, että voit rakentaa missä tahansa mistä tahansa? Lisäksi tässä tapauksessa hanketta ei tarvita vain koiraa varten, mutta sitä ei tarvita lainkaan. Jos vuosi säilyy, sitten myöhemmin perustuslailla, ne laillistetaan, mikäli vain se sopii SanPiin.

Tässä kuitenkin herää itsellesi kysymys: kuinka perustaa säätiö? Olisi tarpeen asentaa ankkurit, mutta ei purkaa rakennusta, jotta ne työnnettäisiin kruunun läpi? Siellä on tapa, katso alla.

Mitä rakentaa?

Mitkä rakennusmateriaalit soveltuvat parvekkeelle parhaiten? Vahva, kestävä, edullinen ja helppokäyttöinen? Ensinnäkin - hallitus. Vajaa voidaan rakentaa vain taulukoista, ks. Alla. Halpaa epäpohjaiset levyt, ja niiden rakenne voi näyttää melko siistiltä ja jopa tyylikkääksi maalaismainen muoto, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1.

Varastoja eri materiaaleista

Huomautus: Laatta on jopa halvempaa kuin "puhdistamaton". Tästä vain on mahdollista rakentaa navetta, katso alla olevaa videota. Totta, on vaikeampaa saada hänet hienoon "maalaismainen" luontoon. Työn vaikein osa on kaivaminen laatta, ts. puhdistaa se kuoresta; se tarvitsee erityisen käsityökalun, katso seuraava video.

Video: navetan levy

Video: kuoren puhdistuslaatat


Pyöreä penkki pos. Kuviossa 2 esitetty kuvio. edellä, yleisimpiä, koska Pienikokoisen kehyksen tekniikkaa hallitsevat hyvin yksityiset kehittäjät. Kuitenkin kerätä kehys baarista, kuten muutos talon tai muut ainakin tilapäisesti asumiskelpoiset rakennukset (nämä muuten sisällyttää maa wc ja suihku), pos. Ja kuv. oikealla on valinnainen. Tarkemmin sanottuna vahvuusvaatimusten perusteella se on pakollista liikkuville hyllyille. Ja jos rakenne asetetaan heti paikalleen, kehys voidaan koota vain levyiltä, ​​pos. B. Tämä tekee rakennuksen paljon halvemmaksi, jos viemättömät levyt ja käytetyt tuotteet toimivat.

Runkorakenteet palkista ja levystä

Toisinaan estetiikan dacia navetta vaipan vuoksi OSB, pos. 3 tai vaneri. Nämä materiaalit altistuvat delaminoitumiselle ulkoilmassa, joten ennen maalausta OSB-vuorauksella varustetun kalan on oltava asianmukaisesti pohjustettu ja vaneria tulisi käsitellä kahdesti vesipolymeeriemulsiolla.

Pääkaupungit, varsinkin karjat, rakennetaan usein vaahtobetoksista, pos. 4. Niiden vähäisempi voima verrattuna tiiliin tässä tapauksessa ei ole väliä, mutta vaahtomuovilohkojen lamppu on halvempaa, helpompi työskennellä, talvella lämpenee ja kesällä viileämpi. Jos valitset tämän, harkitse:

 • Vaahtolohkojen vuoraus voidaan rakentaa puurakenteelle puukorulle, kuten esimerkiksi kylpylähuoneelle.
 • Sementti-hiekkalaasti laittaa korkeintaan 3 alempaan riviin, ja edellä sinun täytyy mennä erityinen liima hiilihapotettu betoni. Rakenne on kevyt, ja ylemmät sementtiliitokset, jotka ovat heikosti kuormitettuja pystysuorassa, voivat rikkoa tuulen sivuttaispaineen alla.
 • Seinien asentaminen kolmannelle korkeudelle, työ keskeytetään, kunnes muurauslaasti kovettuu niin, että muuraus ei kellua saumoilla. Samaa taukoa tehdään 2/3 kynsillä.

Osasarjat pikaliittimiä varten, pos. 5. Kuitenkin hinnat, sanottavasti lievästi, ovat hämmentäviä, ensinnäkin. Toiseksi elävät olennot tällaisissa latoissa eivät jätä selviämään. Ehkä samoista syistä, mitä he ovat, joista ihmiset eivät asu muovitehtaissa.

Minkä katon pihalle: kaksinkertaistuvat vai irtoavat? Ensimmäisellä on vain esteettinen etu. Barnissa aina erottuvat miasma. Olkaamme rehellisiä, koska työvaatteita ei pestä joka päivä. Ja edes joka viikko. Ja makeat omenat ja razvaristaya-perunat kulkevat kaukana vaarattomasta ja turvallisesta korkealla etyleenipitoisuudella. Tietoa kanoista, sioista ja sano no.

Tuuletusvarustot yhdellä ja pöydällä varustetulla katolla

Varustettu katto antaa tehokkaan tuuletuksen ilman lisätoimenpiteitä, kuvassa 6 vasemmalla. Yhtäkkiä tuuli puhaltaa otsaan, visiiri tulee ilmanottoaukko ja purista tarpeettomia höyryjä aukkoon. Ja kahden rinteisen katon alla he pyörivät melko pitkään ennen kuin menevät portagen ikkunaan, oikealle. Lisäksi katettu katto on paljon helpompaa ja halvempaa. Siksi on erittäin toivottavaa rakentaa vuoto. Poikkeus on, jos hänen ullakkossaan on heinänoju.

Tilapäinen, ilman perustusta on sijoitettu 25-40 cm: n paksuiseen pölkkyyn, joka kaadetaan huuhtomalla maaperän pinnalla poistamalla humus. Kestävä valaisin tarvitsee kuitenkin perustan, joka on riittävän luotettava tällaiselle rakennukselle, edullinen eikä kovin työläs.

Laattojen perustuksille varjoja on harvoin pystytetty: tavalliseen tapaan ne ovat liian työläisiä ja kalliita, ja lautasen navetassa tai porsaassa on vaikea järjestää pilttuu ja lannan kuoppaan. Suuret karjahylvyt on rakennettu tiilestä nauhat- tai pylväsnauhalla, mutta pienelle yksityiselle tilalle, ja tämä on ehkä tarpeetonta.

Pylväspohjan perustus

Varaston optimaalinen perusta on pylväs, ks. Säätiön teknologia (niin kutsuttu säätiön rakentamisprosessi) kuvataan aiemmin; tässä analysoidaan, helpotetaan ja yksinkertaistetaan tätä työlääkäriä. Sarakkeen tukikohdan askel askeleelta järjestelyn alla näyttää tältä:

 1. Betoniä varten me hankimme hiekka- ja soramakeita (CBC) tienrakentajilta (ei rakentajilta!), Se on paljon halvempaa kuin hiekojen ja soran rakentaminen erikseen. PGS-betoni ei sovellu asuinrakennukseen, mutta se kulkee kalustolle;
 2. Me myös ostamaan sementtiä M400 1 pussiin 9 pussia PGS: lle. Betoni on M150, riittää navalle;
 3. Sivulla tehdään rätti ensimmäisestä (kyllä, vain yhdestä) johtoa tangoista;
 4. Tarkistamme sen tavalliseen tapaan vertaamalla diagonaaleja ja sivujen mittauksia.
 5. Letkun hydraulisella tasolla löydämme korkeimman kulman ja asetetaan johto sisennykseksi maanpinnasta 10 cm;
 6. Samalla tasolla asetamme kaavin horisontaalisesti;
 7. Alemmassa kulmassa porataan 200 mm: n kädellä porattu reiän laskettuun syvyyteen plus 15-25 cm roskalaatan päälle;
 8. Poraustangossa on merkki;
 9. Poraamme jäljellä olevat kuopat vastaamaan tavaramerkkiä myrskyn kanssa johtoon;
 10. Nukahtamme kuoppiin yhtä suuret hiekkakerrokset ja rauniot kunkin kerroksen tampingin kanssa. PGS: tä ei ole mahdollista käyttää täällä, koska Kaada liuoksen tulee tunkeutua hieman soraan;
 11. Kääntäkäämme kahdesta kerroksesta 150 mm: n halkaisijaltaan kasaavaa kattolaatua. Kiinnitämme ne 2 mm pehmeällä langalla. Jotta hihat eivät pääse purkautumaan, tarvitaan 3-4 vyön pituutta 1 m: n pituudelle.
 12. Laitoimme vuorauksen kaivoon. Kiven asettaminen, altistumme pystysuoraan;
 13. Leikkaamme hihat metallisilla saksilla tai suurilla sääriluokilla, huuhtoutuvat johtoon;
 14. Valmistamme lujitushäkit: 3 (10-12) -mm aaltoputkia napaa kohden, joka on sidottu samalla 2 mm: n langalla. Pystysuuntainen niputuspituus on 200-250 mm. Etäisyys hihojen sisäreunasta ja yläosasta on normaali, 30-50 mm;
 15. Laitoimme luurankoja hihaan, asetimme ne niin, että ne eivät kosketa seiniä;
 16. Täytetään PGS: n betonipigmentti paksuksi;
 17. Täytä pylväät kerroksittain, kerroksittain 15-20 cm, ja tauko 10-25 minuuttia. kerrosten välillä. Tätä kutsutaan vesitiivistykseksi. Käytännössä kerrokset kaadetaan järjestyksessä alkaen samasta pylväästä;
 18. Ennen kuin viimeinen (viimeinen mutta yksi) kerros tehtiin, asetamme ankkureita pylväisiin;
 19. Kolmannessa päivänä tehdään maaperän täyttö tampingilla. Varo, ettet pudota pilaria pystysuorasta!
 20. Seitsemäntenä päivänä (betoni on voittanut 50%), rakentaminen voi jatkua. 20. päivänä 15-25 asteen lämpötilassa betoni noutaa 75% lujuudesta ja sen rakenne katsotaan sopivaksi käytettäväksi.

Joten nyt rakennamme navetta. Esimerkiksi, kuten kuv. Hänkin voi helposti nousta 6-kerroksiseen mökkiin, mutta vähän enemmän: voit nukkua hyvin siinä, ja työkalussa on lokero. Tulevaisuudessa, ehkä metsästys tai siipikarjan talo.

Pieni maa navetta

Alkeistason rakentajille ei periaatteessa ole vaikeita vaikeuksia piirtävien piirrosten ja kaavioiden lukeminen, vaan kuinka tämä koko asia käsitellään käsiin? Epätavallinen puutyöhön, joka ei ole kovettunut maissista eikä erikoistyökaluja. Pidämme tätä tarkemmin.

Kehysyhteydet

Varasto, kuten edellä mainittiin, ei ole asuinrakennusta, ja yleensä SNiP: n (rakennussäännöt ja normit) näkökulmasta se on tuskin rakennus. Siksi on mahdollista, että pelkäämättä mitään, itse asiassa tai paperilla, on mahdollista käyttää ohutseinäisiä metalliliittimiä puusta valmistetuille osille. Asuinrakennusten osalta SNiP: t ovat armottomia: niiden metallisten osien on oltava 4 mm paksuja. Tämä vastaa palonkestävyyden vaatimuksia: tulipalon sattuessa rakennuksen on vastustettava paloa, kunnes se kaatuu, ainakin riittävästi aikaa evakuoimaan ihmisiä. Varaston ollessa helpompaa.

Taput, joilla yhdistetään navetan osat

Tällöin ei voida irrottaa viilua, tassussa ja piikissä (kuvioissa 1 ja 2), jotka edellyttävät erikoistyökaluja ja riittäviä puusepäntyötaitoja. Jos sinulla on vielä, voit vahvistaa laitteistoa, ei neliöllä tai kirjekuorella, mutta pari kynnet / ruuvit lävistäjällä (sivupalkissa) tai pitkin, jos yksityiskohta on kapea.

Liitännät leimattujen kulmien päälle (punaiset punaiset) ilman puukappaleiden asentamista eivät ole kovin luotettavia tukkeihin ja kattopalkkeihin, koska leikkauskuormia ei ole sovitettu, ja kulmat itse ovat melko kalliita. Rei'itetyt levyt, pos. 3. Niitä voidaan taivuttaa niin kuin haluat, mukaan lukien ja taskuissa, joissa on pystysuorat rasitukset. Miten pidät riisin enimmäismäärän. oikealla? Ei sivuhaaraisia ​​piikkejä, uria, joissa painavat laskelmat ja väistämättömät virheet aloittelijalle, ja ullakolla on jopa norsu.

Katto runko ohutseinäisiä metalliliittimiä

Rei'itetyt levyt ovat erityisen hyviä upotetuille ankkureille, ibid. 3. Muista kysymys: kuinka laittaa viimeistelty penkki pohjaan? Nyt on selvää, miten.

Kynsilevyt, pos. 4, voit säästää vielä enemmän kiinnittimiä, mutta ensinnäkin niitä voidaan käyttää vain tasainen. Toiseksi niiden kiinnittäminen vaatii taitoa niin, että mutkaiset kynnet eivät rypisty. Kynsilakan on oltava joko asteittain vasaralla vasaralla tasaisesti alueen yli tai päinvastoin välittömästi pyörittäen yksi voimakas ja täsmällinen iskunvaimennin.

Huomaa: esimerkiksi pysyville leikkausvoimalaitteille. lattiaviive, on parempi käyttää erityisiä ohutseinämäisiä lag-taskuja tai taskuja myöhästymiseen, pos. 5.

Tietoja pinnoituksesta

Kaikkien teknisten parametrien mukaan parasta vuorausvuorausta on rantatiellä. Teknologisesti se ei myöskään ole vaikeaa, jos se on päällystetty ylhäältä ("kalanruoto", katso kuva). Ja se on erittäin halpaa, jos lauta jatkaa viemättömän kartongin leikkaamista ja jolla tällaiset varastot tulevat taitavilta käsiltä, ​​se näkyy joissakin kuvioissa. artikkelissa.

Barn vuori voideltu

Vain laudat

Monet kauppiaat myyvät halvempia levyjä kuin puuta, koska yhden metsän joukosta enemmän heistä tulee ulos. Lisäksi pyöreällä sahalla ei ole vaikeaa liuottaa halpoja epäpuhtauksia niistä kolmiulotteisiin. Siksi lautakuntien navetan kokonaan kysymys on erittäin tärkeä.

Kuinka ratkaista se on esitetty kuv. jäljempänä. Board-palkit voidaan koota jopa roskista, pos. a) ja b). Välitasot tekevät laatikkomainen (pos. C) sisäisten väliseinien ja t-muotoisten (pos. D) runko-ikkunoiden ja oviaukkojen kautta.

Tekniikat rakentaa navetta pelkästään laudoista

Onko se vain laudat?

Profiililevyjä myydään useimmiten metallikehyksellä, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1. Yleensä tämä ei ole paras vaihtoehto: tällaisessa pihassa se on tukossa kesällä, kylmä talvella. Mutta ehkä taloudellisista syistä lopetat tämän suunnitelman. Sitten sinun on otettava huomioon, että rakennuksen ohuen profiililevy ei ole työväri ja aaltopahvipuiden puukehys on vahvistettava.

Oikeastaan ​​vahvistaminen runko ylimääräisen rahan ja työvoiman ei maksa, riittää laittaa ripustimet koko seinään 40 mm levyt eivät ole tasainen, suhteessa alempi kruunu, mutta reunana, pos. 2. Tässä tapauksessa etuseinässä on ovi ja ikkuna. Jos vain ovi, sen aukko on keskellä ja ompeleet asetetaan molemmille puolille.

Valaat aaltopahvilla ja pienillä levyillä

Telineessä olevat tukit eivät leikkaa, vain naulattu. Kotelon täytetyt vaakasuorat levyt paksuuden levyn paksuus; kun risteävät ristipäällysteet laatikossa tekevät taukoja. Penkki kiinnitettynä laatikkoon ja tukevaksi.

Huomaa: on hyvin toivottavaa säätää vaunun ja valitun ammatillisen lattian kokoa siten, että pystysuoran vaipan aaltojen laaksot kulkevat kulmiin. Sitten ne kiinnittyvät suoraan kulmaviivoihin, mikä antaa lisää vahvuutta rakenteelle.

Samaa kehystyyppiä voidaan peittää pieni, ei-ulotteinen aluksella: säiliö (3), leikkaus. Tee pieni varikko, josta voi olla varsin mukavaa monella tavalla. Esimerkiksi keventämällä vanhoja levyjä, kuten alla on kuvattu, hiekalle, värjäämällä puun tahraan ja taitojauhoihin, pos. 4. Tai maalata levyt erikseen, näyttää geometrisia kuvioita tai jotain muuta fantasiaa.

Hyvin "huonot" levyt

Vanhat levyt ovat pimeitä, rumaisia. Kiipeyden runko kirjaimellisesti loppuu roskista, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1. Tuloksena on tuskallinen tuttu bawdy-haja, pos. 2. Jos kuitenkin saat tämän isoisiltä isoisiltä, ​​mutta se on silti melko kaatunut ja vino, se ei ole niin vaikeaa saada sen muotoon, joka on samanlainen kuin POS. 3:

Vahvistetut laudat

 • Poista ikkuna, poista luukku.
 • Tukevat kulmat ulkona pylväiden rintareunoilla, jotka peittävät pylväitä. Ei mennä pidemmälle - ei ole tarpeen, miksi kestävä korezhit.
 • Tarkasta huolellisesti tukevat itsekierteittävät ruuvit. Vanhat kynnet eivät kosketa, anna niiden ruostua loppuun asti.
 • Irrota katto ja kattoluukku.
 • Puhdista puunpuhdistusaine (pelkistin) koko rakenne.
 • 2-5 vuorokauden kuluttua prosessin lisäämiseksi biosidivoitelulla, pellavansiemenöljyllä tai äärimmäisissä tapauksissa.
 • Lakkaa akryylilakalla, jos haluat. Ei ole tarpeen maalata, "rustiikki" menee pois, ja "vino" vypryat kaikki muodot.
 • Laita uusi ikkuna, ripusta ovi, laita katto.

Tietoja puun keventämisestä

Puuvähennysaineita valmistetaan valkaisuaineiden perusteella. Siksi, jos puuta käsitellään kappaleella, sinun täytyy työskennellä ilmassa tai hyvin ilmastoidulla alueella. Sovita koostumus spray, kuten usein kirjoitettu ohje (ne näyttävät muodostavat markkinoijat, ei metsätalous), älä, kaikki on roiskeita syövyttävää nestettä. Käsittele harjalla; parhaiten - kipsi potti; hän ottaa paljon ratkaisua ja antaa sen tasaisesti.

Menimme katolle

Etusijalle on kerrottu jo yhden kerroksen kattoportaan edut. Jos olet miellyttävämpi kaksinkertaisen kaltevan katon kanssa, niin sen kattotasot olisivat aivan tarpeeksi yhdellä jousituksella ilman ristipistoja, pos. B kuvassa. Materiaali kaikkialla - puutavara 100x50 tai aluksella 100x40. Mauerlatia ei tarvita, rungon ristikot kiinnitetään yläreunan palkkeihin kulmissa tai taivutetuissa rei'itetyissä levyissä. Samalla tavalla yhdistä kaikki yksityiskohdat ristikkotangot.

Rattaiden rakentaminen navetan kannelle

Et saa leikata jalkojen yläosat toisiinsa tavalliseen tapaan (As. A), koska jalkojen harjan kulma on kiinnitettävä teräslevyllä: ensimmäinen on liian vaikea ja toinen on heikko. Katteen harja muodostuu ensinnäkin kentällä, jossa on 20 mm: n paksuisten laudankappaleiden karsia (pos. B1). Huivit asetetaan molemmille puolille, kiinnitetään 12 ruuvilla, 3 joka puolelle huivi. Ja ristikkorakenteen viimeinen lujuus saadaan, kun harjapalkki asennetaan 2 levystä, pos. B2; se on naulattu tai ruuvattu jalkoihin, jossa on kaksi kiinnityspistettä jalkaa kohden.

Tietoja elävien olentojen varastosta

Tuottavia lemmikkejä varten tarvitaan erillinen kuvaus ja omat kullekin lajille. Säilö- ja kana-altaalla varustettu lato yhdistetään vain maantieteellisesti samassa palvelupihessa. Yleisen orpokodin näkökulmasta katsottuna on ensinnäkin otettava huomioon, että eläimet ovat kemiallisesti aggressiivisia, ne tuottavat paljon ammoniakkia (erityisesti siipikarjaa ja sianlihaa), ja sen koostumus ja kuivausaste ovat huomattavasti erilaiset. Joka tapauksessa lanta on poistettava, kun se vastaanotetaan ja varastoidaan, kuten Hän on muu kuin sianliha - arvokas lannoite.

Ensimmäinen asia, joka seuraa tästä, on se, että elävien eläinten navetan tulee olla hyvin tuuletettu, SanPiinien läheisyydessä ja laillistettuna. Lisäksi painava sika tai nuori sonni, raapiminen nurkkaan, aiheuttaa huomattavia kuormia rakentamiseen. Puolet tonni-lehmä ei ole vielä jättimäinen omien keskuudessa, ja ne edustavat 4 sorkkia, joiden kantavuus on paljon alle 1 neliömetri. m. Se koskee noin 250 kg / m² ihmistä. m täytyy unohtaa ja ottaa huomioon todellinen kuorma.

Puinen runko karjaan

Lopuksi, vuohet, kuten tiedät, eivät välitä kouristelua. Täysin syödä navetta, tämä ei ole huomannut. Mutta puurakenteisiin pakolliset bakterisidiset ja vettähylkivä impregnoinnit eivät hyödytä niitä, ennen kuin ne tapahtuvat.

Joten kana voi olla rakenteellisesti tavallinen, mutta hyvä ilmanvaihto ja kemiallisesti kestävä; sikojen osalta se on myös puuta, mutta esimerkiksi puutavaran vahvistetulle kehykselle, kuten riisille; puutalo ei ole toivottavaa vuohille, ja lehmien osalta lisäksi sen on oltava lämmin pakastava lehmä sairastuu ja ei anna hyvää maitotuotetta; Yleensä on suositeltavaa rakentaa naudanvaluraudan vaahtolohkoista nauhamaisessa pohjalla. Lammaskoira voi olla yksinkertaisempi, mutta lampaiden viljelyä pienissä yksityisissä tiloissa maailmassa ei ole kehitetty, koska kannattavuus vain melko suuressa mittakaavassa.

Hyvä puulämmitteinen puhalluskyky on myös välttämätön puupellossa: kostean puupolttoaineen lämpöarvo putoaa voimakkaasti, jolloin lämmityskustannukset nousevat ja kattilan raakapuu heikkenee nopeammin. Helppoa käyttöä varten metsät ovat useimmiten talon laajennuksen muodossa, pos. 1 kuvassa. Tai veranta, pos. 2. Jos esteettisistä syistä tämä ei ole sallittua, polttopuuta rakennetaan käyttöjärjestelmän ja / tai ilmasto-olosuhteiden mukaan.

Puulattiat eri ilmasto-oloissa

Vuodesta keväästä syksyyn asuttava kausiluonteinen, matala ja epäsäännöllinen polttoainemääräinen mökki tarvitsee puutavaran, jossa on kattavat katon yläosat (sateesta) ja kiinteä kerros, joka on nostettu maanpinnan yläpuolelle vähintään 0,4 metriä, jotta puu ei vedä märkä haihtumista maa. On myös erittäin toivottavaa poistaa humus alla ja peittää maaperän vedeneristys, pos. 3.

Paikoissa, joissa on ankara mannerjalka, on suositeltavaa antaa ilmaa, pos. 4. Jäätä tiedetään altistavan (menee höyryyn sulattamatta) ja siperian pakkasessa vain hitaasti. Mutta reunoilla, joissa on lievä ja erityisen "mätä" Välimeren tyyppinen talvi, polttopuiden tulisi olla asianmukaisesti suojattuja sademäärästä, pos. 4, kääntämällä puutalo vallitsevien tuulien takana.

Miten säästää säätiöön

Katso taas kuva. sarakkeessa. Eikö se näytä paljon pilareilta? Kyllä, tällaisen säätiön kantakyky kapasiteetin alla on tarpeeton, vaikka se valmistettiin M75-betonista. Mutta näyttää siltä, ​​että ei ole minkäänlaista mennä: jos asetat pilarit harvemmin kuin 1,5-1,7 m, alempi kruunu ei saa asianmukaista tukea. Ja säätiö on selkeä kenellekään, kalleimmalle ja vaikeimmalle osalle navetassa. Joten on aivan mahdollista sijoittaa navetta 3 3 m: iin 5 pylvällä 9: n sijasta menettämättä lainkaan voimakkuutta.

Miten säästää navetan pohjalle

Otamme taas huomioon, että kalustorakenne ei ole asuinrakennuksia, ylimääräiset ja muut kuin tekniset ratkaisut ovat sallittuja. Ja kun muistelemme, mitä opetettiin lukiossa, kääntäisimme alusta lattiat kilpeestä kalvoon. Tämä zuma toteutetaan kädet yksinkertaisesti: me laittaamme lattian raputusta aluksesta 100x40 - 150x40. Se on kalliimpi kuin leikkaus, mutta pylväiden säästöt ylittävät toistuvasti puun ylitarjonnan.

Kulmaosan asennus neljänneksellä

Sitten muistutamme myös siitä, että kolmiomainen kalvo on paljon jäykempi kuin neliö samasta alueesta. Tuloksena saadaan alempi kruunu, kuten kuvassa 1 vasemmalla. Sinun ei tarvitse sotkea trigonometriaa laskettaessa vinoja uria: ne on merkitty paikalleen asettamalla aluksella kehystä. Lattia on asetettu ilman lokeroa, aivan kruunupalkkien varrella, reunasta reunaan. Kaksi 3x3-moduulia voidaan yhdistää 6 - 3 m: n vaunuun, mutta ei ole tarpeen muodostaa tällaisten moduulien suurta rakennetta: laskenta on kelvollinen, jos soluilla ei ole enempää kuin ensimmäinen yleinen säde. Muita ehtoja ovat:

 1. Kehykset vain kallistus 100x100 mm; esivalmistetut levyt eivät ole sopivia.
 2. Moduulin pystysuorat kehykset on vahvistettu suluilla 100x40-levystä, joka on litteä teräskiinnittimessä ilman kiinnitystä, paitsi siinä missä ovi on.
 3. 6x3: n varastolle tarvitaan lisää samalta alustalta 1,5 metrin askelta lisäävät pystysuorat virrat (tavallisesti ei ole esitetty kuvassa).
 4. 6x3-kehyksen lattia on valmistettu 6 m pitkistä levyistä, joten lattialaudat ovat kiinteät.
 5. On erittäin toivottavaa sijoittaa nurkatulpat (sama säde 100x100) ns. neljäsviiva, joka on vahvistettu kulmilla, ks. oikealla yläpuolella ja suuret välikerrokset 6x3 - puolipuussa, joka on merkitty kaaviossa.

Mini-kellari kylpyyn

Tarvitaan maassa ei ole muuta kuin navetta rakennus - kellari. Mutta hänen kätensä saavuttavat hänet ennemmin kuin talon nousu, mutta he tarvitsevat häntä paljon. Jos roskakoriin kuuluu vanha kylpy, on ulospääsy, katso kuva. oikealla. Tämä minikellari voidaan sijoittaa aliverkkoon ikuisesti ja rakentaa avoimeen paikkaan. Sitten kylvyssä, kun kulkee tilapäisen kellarin tarpeita, mennään sanoen talven talvikausiin tai jotain muuta hyödyllistä.