Runko navetta tehdä sen itse

Hankkimalla ei varustettua maata, omistajalla on ongelma työkalujen ja muiden välineiden varastosta. Tiilien tai lohkojen muodostaman navan rakentaminen vaatii runsaasti työvoimaa ja rahaa. Kuinka ratkaista ongelma, jotta ei tuo koko inventaariota taloon? Voit nopeasti asentaa pihalle kehysvaate omalla kädellä puutavarasta.

Mitä sinun tarvitsee harkita ennen puurunko-projektin suunnittelun aloittamista

Runko-altaan rakentamisen yksinkertaisuudesta huolimatta ennen työn aloittamista on otettava huomioon useita tärkeitä vivahteita. Tutustuminen tutustuu askel askeleelta ohjekirjaan:

 • Projektin laatimisessa sinun on sijoitettava kehysrakenne oikein sivustoosi. Vaikka penkki osoittautuu kauniaksi, se on edelleen hozblok. Pihan sisäänkäynnin kohdalla hän ei saa olla etualalla yleiskatsauksessa.
 • Hanke on suunniteltu tarjoamaan vapaan pääsyn navetan sisäänkäynnille.
 • On toivottavaa löytää puurakennus mäkiin. Kun sateet ja sulattaa lumen, luuranko-talo ei tule tulvaksi.
 • Ennen kuin kehität projektin, on tärkeää harkita uudelleen navetan ulkoasua. Kehyksessä saabloke voi tehdä työpajan, puulattia, kesäkeittiö ja muut hyödylliset tilat. Tehtäväsi yksinkertaistamiseksi arkille sinun on kirjattava yksinkertainen kaavio, joka näyttää kaikki väliseinät, ovet ja ikkunat. Suuri puulatti, joka on jaettu huoneisiin, on helpompi tarjota useita ovia. Jokaisessa huoneessa on oma sisäänkäynti, eikä sinun tarvitse matkustaa esimerkiksi kesäkeittiöstä wc: n kautta suihkussa.
 • Kehysbudbok-hankkeet, joita kehitetään useimmiten vähärasvaisella katolla. Se on helpompi asentaa ja vaatii vähemmän materiaalia. Haluttaessa voit asentaa ja kiinnittää katon. Sen malli on hieman monimutkaisempi, mutta sen avulla voit luoda ullakon huoneen, jossa voit tallentaa asioita.
 • Rakennuksen suunnittelussa on tarpeen varmistaa, että katon kaltevuus sijaitsee toisessa suunnassa ovista. Muussa tapauksessa hozblok-sadevesi sisäänkäynnin kaatuu omistajan päähän.

Kun olet päättänyt asettelusta ja muista vivahteista, voit alkaa kehittää kehyskelanprojektia.

Piirrä piirros ja määrittele kehyspalkin koko

Suunnitteluoppaassa esitetyt suositukset huomioon ottaen ne edistyvät hankkeen kehittämisessä. Ensin sinun on piirrettävä piirros, joka määrittää runkopalkin muodon. Valokuvassa annettiin esimerkki yhdestä kaltevasta hozblok-järjestelmästä. Säätiö on pylväsperusta.

Arkkitehtuuriryhmän piirustusten järjestäminen Internetistä on määriteltävä koko mallin ja kunkin elementin mittasuhteet erikseen. Varastojen mitat valitaan yksilöllisesti niiden tarpeisiin. Yleisesti kehystekniikka ei tarjoa suuren hozblokovin rakentamista. Meidän valokuvimme näyttää navetan 2,5 x 5 m: n. Suosituin on runko navetan, jonka mitat ovat 3x6 m.

Rakentamme säätiön runkoon

Säätiön tyyppi on määritettävä, kun suunnittelet harrastuslohkoa. Pääomarakennuksen rakennuksissa, joissa on betonipohjamaali. Mutta tällainen säätiö ei sovellu paikkaan, jossa on sedimenttimuotoinen maa tai turvetuhot. Kevyet kehyspuikot sijoitetaan pylväsperustaan. Katsotaanpa, miten askel-askeleelta ohjeet kunkin tyyppistä alustaa näyttää.

Tarkastelu alkaa siitä, mitä kaistaleen asettelun vaiheittainen välilehti näyttää:

 • Tulevan puuportaan koon mukaan valitulla alueella merkitään merkki. Kehysputkille on tarpeeksi matalaa pohjaa noin 40 cm. Jos maaperän kausittainen liike on, kaivannon syvyys on parempaa 80 cm: n korkeudelle. Nauhan leveys on tarpeeksi 30 cm.
 • Kaivossa kaadettiin 15 cm: n kerros hiekkaa raunioina. Pohja- ja sivuseinät on peitetty katemateriaalilla, jotta betoniliuoksen maito ei imeydy maaperään. Kaivannon ympärillä on asennettava muotti. Sen tulee työntyä maanpinnan yläpuolelle pohjan korkeuden mukaan. Muottien korkeille puolille ei ole kaareutunut betonin painosta, vaan niiden on vahvistettava tukia.
 • Seuraava askel vahvistus, jonka paksuus 12 mm neulotaan runko muodossa laatikko koko kaivannon. Metallirakenne tekee konkreettisesta nauhasta vahvan tauon.
 • Betoniliuoksen kaataminen on parasta tehdä pilvissä sääolosuhteissa yhden päivän aikana. Sateen, auringon tai kaatumisastian pitkällä keskeytyksellä on huono vaikutus pohjan lujuuteen.

Vähintään kahden viikon kuluttua, ja parin kuukauden kuluttua voit aloittaa navetan kehyksen asentamisen.

Katsotaan nyt vaiheittaiset ohjeet sarakepohjan luomiseksi:

 • Tukit sijoitetaan runkorakenteen kulmiin ja väliseinien liitospisteisiin. Mitä paksumpi alaosa on, sitä korkeampi askel, johon pystyt pystyttämään pylväät, mutta vähintään 2 m. Jos lamellin leveys on yli 2,5 m, asenna välitukit siten, että lattiapäällyste ei taipu kävelemisen aikana.
 • Pilarien asentaminen hozblok-luuran alle kaivaa ensin noin 80 cm: n syviä reikiä, pohjaan kaadetaan hiekkaa tai soraa 15 cm: n paksuisella hiekalla. Pilarien asentaminen on tehty punatiilistä tai hiekkakivestä betonin avulla.

Pylväät voidaan leikata tammi- tai lehtikuusikannoista, joiden paksuus on vähintään 300 mm. Niiden on oltava hyvin liotettuja antiseptisiin aineisiin. Pilarien alaosa, joka haudataan maahan, käsitellään bitumimateriaalilla ja kääritään sitten useilla kerroksilla kateaineita. Reikien asennuksen jälkeen puiset tuet kaadetaan betonilla.

Kokoonpanon kaikkien elementtien asennus

Nyt katsomme, kuinka puukehys, joka on pudotettu sarakepohjaan, rakennetaan vaiheittain omien käsien avulla.

Valmistuskehys

Kehyksen rakenteen rakenne jatkuu sen jälkeen, kun säätö on täysin jäädytetty. Tämäntyyppisten varsien tapauksessa kehyksen valmistus alkaa alareunasta. Se on koko rakenteen perusta, joten sinun on huolehdittava korkealaatuisen puun valinnasta ilman solmuja ja mekaanisia vaurioita.

Katsomme siis kehyksen luomisprosessia:

 • Maaperästä ulkonevat betonikannet on peitetty kahdella kattolamateriaalilla. Vedeneristys on tarpeen, jotta puun runkoelementit voidaan suojata pohjan alapuolelta kosteudelta. 100x100 mm: n palkkiosasta koota rungon alaosa. Liittyy siihen levystä, jonka pituus on 50 x 100 mm. Niiden välinen etäisyys on 50-60 cm.
 • Alhaisen kehyksen rakentamisen jälkeen he alkavat asentaa puiset runkopalkit samanlaisesta palkista. Ne on kiinnitetty metallisilla kiinnityslevyillä tai yksinkertaisesti kynnetään vinosti. Rungon tukien välinen maksimipituus on 1,5 m, mutta on parempi asentaa 60 cm: n välein. Jokainen tuki sopii yhteen yläkerroksen palkkien kanssa. Tämän järjestelyn avulla telineet tulevat myös katon pysäyttämiseksi.

Yläpistoke kiinnittää vanteet. Toisin sanoen käy ilmi juuri tällainen kehys sekä pohja.

Runkoteknologian käyttäminen puiden rakentamiseen ei ole tarpeen käyttää puuta. Runko voidaan valmistaa teräksestä, kulmasta tai profiilista. Valmistusmenetelmä pysyy muuttumattomana. Ainoa ero on, että kaikki elementit on hitsattava sähköhitsauksella. Teräskehyksen etu on se, että se voidaan asentaa ilman pohjaa hiekka- ja soramispinnalle.

On suositeltavaa maalata rakennettu teräskehys ennen peittämistä. Jos käytetään profiilia galvanoidulla pinnoitteella, se voidaan jättää maalaamatta.

Kehyksen muotojen ja lattian muodostaminen

Lattia voidaan asettaa välittömästi kehyksen valmistuksen ja viivytyksen jälkeen. Kun rakennat kylmähuoneen tukkeihin, OSB-levyt ovat naulatuiksi. Tämä on karkea kerros. Ylälasitteinen vedeneristys. Halvin materiaali on ruberoid. Seuraava on puhdas kerros. Se voidaan valmistaa reunoilla tai uritetuilla levyillä. Toinen kerrosmateriaali on parempi. Levyjen päiden urien ansiosta halkeamien muodostuminen ei ole mahdollista, ja lattian voimakkuus kasvaa. Kuvassa näkyy uritetun levyn kunnollinen kiinnittäminen.

Ennen seinien rakentamista kehys vahvistetaan teloilla. Kulmissa laittaa pysyvät elementit. Karkaistustyökalujalustat tukikehys, jotta rakennetta ei vääristetä. Ne irrotetaan vasta lattiapalkkien asennuksen jälkeen.

Pysyviä tynkejä tarvitaan välttämättä, jos kehys on peitetty takalevyllä tai laudalla. Käytettäessä näitä tarkoituksia varten OSB-levyjä voidaan jakaa vain väliaikaisilla tuilla. Ennen kuin kiinnität ompeleet, sinun on kohdistettava kehyksen kulmat ja avustettava sitä lyönnin tai rakennustason saavuttamiseksi.

Varustamon itsenäiseen rakentamiseen osallistuminen edellyttää, että pystyt kytkemään oikein kaikki kehyksen solmut ja asentelemaan palkit:

 • Optimaalinen asennuskulma - 45 noin. Elementin tämä asema antaa kehyksen parhaimman jäykkyyden. Lähellä ikkunoita ja ovia ei voi kestää haluttua kulmaa. On mahdollista asentaa 60 o kallistetut ompeleet.
 • Kiertoputkia voidaan sijoittaa vain pienen hyötylohkon runkoon.
 • Kaikkien runko-osien telakoinnin tulee olla tiivis ilman aukkoja. Kehyspalkin kulmissa on yhteys "puun lattiaan" tai "tassuun". Kuvassa näkyy tekniikan periaate.
 • Jouset eivät naulaa vain puun pintaa vasten. Ensiksi ura on leikattu jalustalle ja pohjakehykselle. Sen syvyys riippuu puomin poimuttamasta työkappaleen poikkileikkauksesta. Uraan asetettu elementti korostaa lisäksi, mikä vaikeuttaa kehyksen vääristymistä.

Kun kaikki lankojen lattiat ja asennat, siirry rungon runkoon ulkopuolelta. Käytettäessä leikattua levyä, jonka paksuus on 15-20 mm, se on naulattu vaakasuoraan päällekkäin halkeamien muodostumisen välttämiseksi. Soveltuu pinnoitukseen tai OSB: hen. Omistaja valitsee materiaalin hänen mieltymyksensä mukaan.

Barn-eristys

Runko on lämmin itsessään, koska puulla on hyvät lämmöneristysominaisuudet. Jos hozblokia käytetään talvella keittiönä tai työpaikkana, sen kaikki osat on lämmitettävä.

Työ alkaa lattiasta ennen lattiapäällysteen asettamista. Minvat, polyfoam tai laajennettu savi soveltuu lämpöeristeenä. Ensinnäkin lokin viivästyksen alareunasta OSB: n tai levyjen karhea lattia. Tuloksena oli solu, jossa sinun tarvitsee laittaa lämmitin. Tämä työ suoritetaan edes ennen runkotelineiden asennusta heti rungon valmistuksen jälkeen. Jos kaipaa tätä hetkeä, kynsileikkaus lattialle viivästyksissä ei toimi. Se on asetettava ylhäältä, ja sitten panna vastaverkko solujen muodostamiseen. Se voidaan tehdä tällä tavalla, mutta korottamalla lattian korkeuden vapaasti tilaa navan sisällä laskee.

Vedenpitävyys asetetaan aluslattialle. Mineraalivilla tai vaahto työnnetään tiukasti soluun viivojen väliin niin, ettei halkeamia ole. Claydite vain nukahtaa ja tasoittaa. Eristeen paksuuden tulisi olla pienempi kuin viiveen korkeus siten, että sen ja lattiapäällysteen väliin saadaan tuuletettu rako. Lämmitin on päällystetty höyrynsululla ylhäältä, sitten viimeistely lattia on naulattu.

Katto on eristetty samoilla materiaaleilla ja täsmälleen samalla periaatteella. Ainoa ero on sijoittaa höyrysulkupalkkien pohjapäähän. Vedeneristys asetetaan eristyksen päälle suojaamaan sitä kosteudelta katolta.

Tuulettimen kehyksen seinämien lämmittämiseksi käytetään mineraalivillaa tai vaahtoa. Teknologia on lähes sama kuin lattialle tai katolle. Huoneen sisäpuolelta eristys suljetaan höyrysululla ja yläosa on naulattu. Katteen puolella eristys on suljettu vedeneristys. Sen ja ulomman ihon välissä he löivät vastaraudan 20x40 mm: n poikkileikkaukseltaan säleiltä saadakseen tuuletusraon.

Runkorakenteen asennus

Jotta runkorakennuksen katto katto olisi valmis, on asennettava kattotuolit levystä, jonka osa on 50 x 100 mm. Heidän järjestelmä näkyy kuvassa. Valmisnauhat asennetaan lattiapalkkien asettamisen jälkeen ja kiinnitetään kehyksen yläkehykseen.

Jos haluat tehdä ilman rakoja, voit tehdä kehyksen etuseinän 50-60 cm selän yläpuolella. Sitten lattiapalkit putoavat ylävaljaaseen kaltevalla rinteellä. Heillä on rotujen rooli. Ainoastaan ​​on välttämätöntä saada noin 50 cm: n palkkien irrottaminen runko-osan edestä ja takana niin, että katon ylivuoto saadaan.

Pylväskatto kattaa kolmionmuotoiset kattotuolit. Tällöin runkorakenteen etu- ja takaseinien korkeuden on oltava sama. Pöydän katon kattotuolit on kiinnitetty samalla tavoin kuin kehyksen yläkehys.

Ristikkorenkaiden päällä kotelo on naulattu 20 mm paksuisesta levystä. Hänen askeleensa riippuu käytetystä katosta. Laatikko on peitetty vedeneristyksellä, jonka jälkeen voit asettaa lattia, liuskekivi tai muu materiaali.

Videossa on esimerkki runkoarkista:

johtopäätös

Nyt tiedät yleensä, kuinka rakentaa kehyspuita sivustollesi. Työ voidaan tehdä omasta, ja jos et ole varma, on parempi kutsua asiantuntija.

Varastettu maahan: suunnittelu, järjestelmät, materiaalit, rakentaminen

Varasto on ensimmäinen ja välttämätön, jolla alkaa maan järjestely. Aluksi se on suojaa säältä, työpaja ja makuutila. Ja sitten hän hoitaa tärkeimmät tehtäviinsä puutarhalaitteiden, viljelykasvien ja kotitekoisten tuotteiden varastointiin. Ehkä se vie ja kotieläimiä.

Rakenna navetta omin käsin, ei Jumala tiedä millaista tiedettä, tästä ja artikkelista. On paljon vaikeampaa asentaa se heti, kun otetaan huomioon mahdollisuudet oman kehityksen ja lähialueiden suunnittelun kannalta. Shed viittaa saasteiden lähteisiin. Jos alunperin sitä ei suunniteltu hiirillä, niin missä on takuu siitä, että ajan mittaan ei näy kanoja tai edes sonni? Nykyaikaisissa, tiheissä rakennuksissa on vaikea täyttää saniteettitasoja, varsinkin kun otetaan huomioon tulevaisuus. Saattaisi olla tarpeen rakentaa mobiilipuuta syksyyn (ks. Alla), ja keväällä sinun täytyy laittaa se paikkaan, missä sinun on ikuisesti: vain arvailla, mitä se olisi kuin silmänräpäintä, ei niin helppoa.

Esimerkki navan sijaintipaikasta

Katsokaa kuvaa. Kuinka monta asiaa on olemassa! Maallinen paratiisi, ja vain, ei kartano. Ota nyt asteikko: standardi 12 eekkeriä ja 120 neliön talo, 80 asuntoa. Saadut maa-alueet he kirottuivat koko talven - mistä aloittaa, missä ollaan. Perhe tulot keskinkertainen; rakentaa omalle ei mennyt ilman myynti tulevia maataloustuotteita. Oletettiin, että rakennusvuosi 3 on vain vuodetta, joten oli välttämätöntä rakentaa se halvalla mutta perusteelliseksi. Autotalli työntyi takaisin kauemmas nurkkaan, ja arvio siitä, mihin tielle ajo meni, joutui vastahakoisesti, mutta se ei olisi muulla tavoin asettanut roskasäiliöön saniteettitiloja saniteettiteknisiin normeihin varmistaen lisäksi roskatrukin sisäänkäynnin säiliöön ja wc-laitteeseen saostussäiliöön.

Koska rakentaminen toteutettiin itselleen, he päättivät suojata itseään infektiolta paitsi muodollisesti myös tosiasiallisesti, jonka vuoksi he panivat saksanpähkinän huoltopuutarhalla varikkoon. Tämä puu loistaa massan fytoncides, joten mitään ei kasva sen ja sen ympärillä, mutta ei ole kärpäsiä rotilla; lisäksi, kesällä se antaa erinomaisen sävy. Lipetskin pähkinä oli hoidettava pitkään, mutta kahdeksannen vuoden aikana se tuotti satoa, siihen aikaan järjestely oli valmis. Kuten huvipuistossa todettiin lammen alta, juotti sen, mitä se luottaa kellarista; Viihtyisässä kellarissa oli erittäin kätevä. Kaikki alkoi navetalla...

Mitä ensin?

 1. Keskustelemalla paikan päällä, puhumalla naapureiden kanssa. Tavoitteena on löytää parhaan paikan lato: niin, että se ei ole kovin kaukana, mutta se ei myöskään tapahdu silmiesi edessä ja sopii terveysvaatimuksiin etäisyydestä vesilähteille ja muille saastuneille esineille (talot, viljelmät, varsinkin juurikasvit);
 2. Yhtäkkiä patenttivaatimuksen 1 mukaan ei ole selvyyttä, rakenta- malla kalustetta, joka on joko siirrettävää tai tilapäistä rakennetta edullisesta jätemateriaalista. Kuitenkin on mahdollista rakentaa navetta mökkiin, jossa laatta tai käytetyt levyt ovat riittävän kestäviä, edullisia ja helposti enneltavissa, jotta se olisi erittäin mukava ilme, katso alla;
 3. Jos navetan paikka määritetään välittömästi, valitaan ylemmän rakenteen tyyppi ottaen huomioon mahdollisuus hankkia lemmikkieläimiä;
 4. Valitsemme katon "laatikkoon";
 5. Määritä säätiön tyyppi;
 6. Suunnittelemme suojaa maanpinnasta. Jälkimmäinen on erityisen tärkeä, koska valvontaviranomaiset, joilla on pilaantumisen lähteet, eivät kestä seremoniaa;
 7. Pienennämme (lisäämme) rakentamisen ja suunnittelun arviointia;
 8. Ehkä oikaisimme hanketta, jos varakyltti ei sovi talousarvioon;
 9. On myös mahdollista, että harkitsemme samostroyan mahdollisuutta myöhemmällä laillistamisella. Jos baari sopii luonnollisesti terveys- ja terveyssäännöksiin (terveyssäännökset ja -standardit), silloin se on halvempi ja yksinkertaisempi kuin hankkeen alussa rakentaminen;
 10. Me ostamme materiaaleja, joita rakennamme.

Miten käsitellä hanketta?

Varasto on helppo rakentaa lämmittämätön, ei-asuinrakennettava rakenne, mikä merkitsee tärkeitä helpottavia seurauksia. Heistä rakentamista varten se on edennyt, mutta nyt sinun on tiedettävä, että kun teet / oikeutat suurimpiin röyhtäjiin ja vaikeuksiin, sinun pitäisi odottaa liittyvän maastoon SanPiinien mukaisesti. Tosiasiallisesti suojarakennuksen suunnitteluun tulisi kuulua julkisivuja, leikkauksia koskeva suunnitelma, ks. Jäljen 2 kuva. ja säätiösuunnitelma materiaalien määrittelyä varten, kuten kuv. suunnitelluilla leikkauksilla.

Julkisivun arkki kalvoprojektista

Pääsääntöisesti vapaa-ajankohtaiset apuohjelmat hyväksytään ilman mitään, eikä kukaan tarkista perusteellisesti sitä, mikä siellä todella on rakennettu. Näyttää projektilta, okei. Poikkeamat rakennushankkeesta ovat sallittuja, ja voit tehdä ilman "koordinointia" itsellesi ja ilman koordinointia. Mutta täällä suunnitellaan suunnitelma sivustolla hyvin tarkkaan, samoin kuin lähialueiden suunnitelmat ja niiden suostumus rakentamiseen. Joten huolehdi siitä, että keräät nämä paperit etukäteen, ne ovat voimassa kolme vuotta.

Suunnitelma-leikkaukset projektin altaalta

Ehkä syövyttävä byrokratia tarvitsee toisen levyn kehyssuunnittelua, koska ei-asuinalueella se ei ole asuinaluetta, mutta ihmiset menevät sinne. Tällaisessa tapauksessa näytteelle - piirustukset kuv. Muuten, tämä on melko hyvä sarayka 6-sadan antamista varten. Äärimmäisissä tapauksissa voit nukkua siellä, makaamaan lävistäjä.

Mini-barn runko pienelle alueelle

Huomaa: pienten laitteiden (kynnet, ruuvit, kulmat, kiinnikkeet) materiaaliluettelossa ei ole tarpeen luetteloida, koska Hän osti kulutuksena. Myöskään ei ole tarpeen ilmoittaa pehmeitä katemateriaaleja, joiden arvo on enintään 3 000 ruplaa. Jos esimerkiksi 2 rullaa katemateriaalia kulkee katolle, se vapautetaan jopa 1000 ruplaan, joten viitataan myös ostoihin, jotka kulutetaan. Pidä vain kuitit, yhtäkkiä - ne auttavat.

Tietoja tilapäisistä hyllyistä

Vankka puinen varsi ilman säätiötä painaa jopa tonniin; jossa on kevyt katto ja jos rakennat siististi, mutta ei kauppiaan tapaan, voit pitää puolet tonnista. Siirrä se rinteillä rinteillä, katso kuva, Podvazhivaya sorkkarauta, voit kaksi. Nosta ja laita pohja hihnoilla (köydet), riittää 10-12 vahvaa miestä. Kuinka tietää, onko myöhempi hoito tälle väkijoukolle maksaisi enemmän kuin vuokraava nosturi...

Siirrä navetta rinteisiin

Miksi tämä on sen lisäksi, että voit rakentaa missä tahansa mistä tahansa? Lisäksi tässä tapauksessa hanketta ei tarvita vain koiraa varten, mutta sitä ei tarvita lainkaan. Jos vuosi säilyy, sitten myöhemmin perustuslailla, ne laillistetaan, mikäli vain se sopii SanPiin.

Tässä kuitenkin herää itsellesi kysymys: kuinka perustaa säätiö? Olisi tarpeen asentaa ankkurit, mutta ei purkaa rakennusta, jotta ne työnnettäisiin kruunun läpi? Siellä on tapa, katso alla.

Mitä rakentaa?

Mitkä rakennusmateriaalit soveltuvat parvekkeelle parhaiten? Vahva, kestävä, edullinen ja helppokäyttöinen? Ensinnäkin - hallitus. Vajaa voidaan rakentaa vain taulukoista, ks. Alla. Halpaa epäpohjaiset levyt, ja niiden rakenne voi näyttää melko siistiltä ja jopa tyylikkääksi maalaismainen muoto, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1.

Varastoja eri materiaaleista

Huomautus: Laatta on jopa halvempaa kuin "puhdistamaton". Tästä vain on mahdollista rakentaa navetta, katso alla olevaa videota. Totta, on vaikeampaa saada hänet hienoon "maalaismainen" luontoon. Työn vaikein osa on kaivaminen laatta, ts. puhdistaa se kuoresta; se tarvitsee erityisen käsityökalun, katso seuraava video.

Video: navetan levy

Video: kuoren puhdistuslaatat


Pyöreä penkki pos. Kuviossa 2 esitetty kuvio. edellä, yleisimpiä, koska Pienikokoisen kehyksen tekniikkaa hallitsevat hyvin yksityiset kehittäjät. Kuitenkin kerätä kehys baarista, kuten muutos talon tai muut ainakin tilapäisesti asumiskelpoiset rakennukset (nämä muuten sisällyttää maa wc ja suihku), pos. Ja kuv. oikealla on valinnainen. Tarkemmin sanottuna vahvuusvaatimusten perusteella se on pakollista liikkuville hyllyille. Ja jos rakenne asetetaan heti paikalleen, kehys voidaan koota vain levyiltä, ​​pos. B. Tämä tekee rakennuksen paljon halvemmaksi, jos viemättömät levyt ja käytetyt tuotteet toimivat.

Runkorakenteet palkista ja levystä

Toisinaan estetiikan dacia navetta vaipan vuoksi OSB, pos. 3 tai vaneri. Nämä materiaalit altistuvat delaminoitumiselle ulkoilmassa, joten ennen maalausta OSB-vuorauksella varustetun kalan on oltava asianmukaisesti pohjustettu ja vaneria tulisi käsitellä kahdesti vesipolymeeriemulsiolla.

Pääkaupungit, varsinkin karjat, rakennetaan usein vaahtobetoksista, pos. 4. Niiden vähäisempi voima verrattuna tiiliin tässä tapauksessa ei ole väliä, mutta vaahtomuovilohkojen lamppu on halvempaa, helpompi työskennellä, talvella lämpenee ja kesällä viileämpi. Jos valitset tämän, harkitse:

 • Vaahtolohkojen vuoraus voidaan rakentaa puurakenteelle puukorulle, kuten esimerkiksi kylpylähuoneelle.
 • Sementti-hiekkalaasti laittaa korkeintaan 3 alempaan riviin, ja edellä sinun täytyy mennä erityinen liima hiilihapotettu betoni. Rakenne on kevyt, ja ylemmät sementtiliitokset, jotka ovat heikosti kuormitettuja pystysuorassa, voivat rikkoa tuulen sivuttaispaineen alla.
 • Seinien asentaminen kolmannelle korkeudelle, työ keskeytetään, kunnes muurauslaasti kovettuu niin, että muuraus ei kellua saumoilla. Samaa taukoa tehdään 2/3 kynsillä.

Osasarjat pikaliittimiä varten, pos. 5. Kuitenkin hinnat, sanottavasti lievästi, ovat hämmentäviä, ensinnäkin. Toiseksi elävät olennot tällaisissa latoissa eivät jätä selviämään. Ehkä samoista syistä, mitä he ovat, joista ihmiset eivät asu muovitehtaissa.

Katteen valitseminen

Minkä katon pihalle: kaksinkertaistuvat vai irtoavat? Ensimmäisellä on vain esteettinen etu. Barnissa aina erottuvat miasma. Olkaamme rehellisiä, koska työvaatteita ei pestä joka päivä. Ja edes joka viikko. Ja makeat omenat ja razvaristaya-perunat kulkevat kaukana vaarattomasta ja turvallisesta korkealla etyleenipitoisuudella. Tietoa kanoista, sioista ja sano no.

Tuuletusvarustot yhdellä ja pöydällä varustetulla katolla

Varustettu katto antaa tehokkaan tuuletuksen ilman lisätoimenpiteitä, kuvassa 6 vasemmalla. Yhtäkkiä tuuli puhaltaa otsaan, visiiri tulee ilmanottoaukko ja purista tarpeettomia höyryjä aukkoon. Ja kahden rinteisen katon alla he pyörivät melko pitkään ennen kuin menevät portagen ikkunaan, oikealle. Lisäksi katettu katto on paljon helpompaa ja halvempaa. Siksi on erittäin toivottavaa rakentaa vuoto. Poikkeus on, jos hänen ullakkossaan on heinänoju.

Pohja

Tilapäinen, ilman perustusta on sijoitettu 25-40 cm: n paksuiseen pölkkyyn, joka kaadetaan huuhtomalla maaperän pinnalla poistamalla humus. Kestävä valaisin tarvitsee kuitenkin perustan, joka on riittävän luotettava tällaiselle rakennukselle, edullinen eikä kovin työläs.

Laattojen perustuksille varjoja on harvoin pystytetty: tavalliseen tapaan ne ovat liian työläisiä ja kalliita, ja lautasen navetassa tai porsaassa on vaikea järjestää pilttuu ja lannan kuoppaan. Suuret karjahylvyt on rakennettu tiilestä nauhat- tai pylväsnauhalla, mutta pienelle yksityiselle tilalle, ja tämä on ehkä tarpeetonta.

Pylväspohjan perustus

Varaston optimaalinen perusta on pylväs, ks. Säätiön teknologia (niin kutsuttu säätiön rakentamisprosessi) kuvataan aiemmin; tässä analysoidaan, helpotetaan ja yksinkertaistetaan tätä työlääkäriä. Sarakkeen tukikohdan askel askeleelta järjestelyn alla näyttää tältä:

 1. Betoniä varten me hankimme hiekka- ja soramakeita (CBC) tienrakentajilta (ei rakentajilta!), Se on paljon halvempaa kuin hiekojen ja soran rakentaminen erikseen. PGS-betoni ei sovellu asuinrakennukseen, mutta se kulkee kalustolle;
 2. Me myös ostamaan sementtiä M400 1 pussiin 9 pussia PGS: lle. Betoni on M150, riittää navalle;
 3. Sivulla tehdään rätti ensimmäisestä (kyllä, vain yhdestä) johtoa tangoista;
 4. Tarkistamme sen tavalliseen tapaan vertaamalla diagonaaleja ja sivujen mittauksia.
 5. Letkun hydraulisella tasolla löydämme korkeimman kulman ja asetetaan johto sisennykseksi maanpinnasta 10 cm;
 6. Samalla tasolla asetamme kaavin horisontaalisesti;
 7. Alemmassa kulmassa porataan 200 mm: n kädellä porattu reiän laskettuun syvyyteen plus 15-25 cm roskalaatan päälle;
 8. Poraustangossa on merkki;
 9. Poraamme jäljellä olevat kuopat vastaamaan tavaramerkkiä myrskyn kanssa johtoon;
 10. Nukahtamme kuoppiin yhtä suuret hiekkakerrokset ja rauniot kunkin kerroksen tampingin kanssa. PGS: tä ei ole mahdollista käyttää täällä, koska Kaada liuoksen tulee tunkeutua hieman soraan;
 11. Kääntäkäämme kahdesta kerroksesta 150 mm: n halkaisijaltaan kasaavaa kattolaatua. Kiinnitämme ne 2 mm pehmeällä langalla. Jotta hihat eivät pääse purkautumaan, tarvitaan 3-4 vyön pituutta 1 m: n pituudelle.
 12. Laitoimme vuorauksen kaivoon. Kiven asettaminen, altistumme pystysuoraan;
 13. Leikkaamme hihat metallisilla saksilla tai suurilla sääriluokilla, huuhtoutuvat johtoon;
 14. Valmistamme lujitushäkit: 3 (10-12) -mm aaltoputkia napaa kohden, joka on sidottu samalla 2 mm: n langalla. Pystysuuntainen niputuspituus on 200-250 mm. Etäisyys hihojen sisäreunasta ja yläosasta on normaali, 30-50 mm;
 15. Laitoimme luurankoja hihaan, asetimme ne niin, että ne eivät kosketa seiniä;
 16. Täytetään PGS: n betonipigmentti paksuksi;
 17. Täytä pylväät kerroksittain, kerroksittain 15-20 cm, ja tauko 10-25 minuuttia. kerrosten välillä. Tätä kutsutaan vesitiivistykseksi. Käytännössä kerrokset kaadetaan järjestyksessä alkaen samasta pylväästä;
 18. Ennen kuin viimeinen (viimeinen mutta yksi) kerros tehtiin, asetamme ankkureita pylväisiin;
 19. Kolmannessa päivänä tehdään maaperän täyttö tampingilla. Varo, ettet pudota pilaria pystysuorasta!
 20. Seitsemäntenä päivänä (betoni on voittanut 50%), rakentaminen voi jatkua. 20. päivänä 15-25 asteen lämpötilassa betoni noutaa 75% lujuudesta ja sen rakenne katsotaan sopivaksi käytettäväksi.

Ylärakenne

Joten nyt rakennamme navetta. Esimerkiksi, kuten kuv. Hänkin voi helposti nousta 6-kerroksiseen mökkiin, mutta vähän enemmän: voit nukkua hyvin siinä, ja työkalussa on lokero. Tulevaisuudessa, ehkä metsästys tai siipikarjan talo.

Pieni maa navetta

Alkeistason rakentajille ei periaatteessa ole vaikeita vaikeuksia piirtävien piirrosten ja kaavioiden lukeminen, vaan kuinka tämä koko asia käsitellään käsiin? Epätavallinen puutyöhön, joka ei ole kovettunut maissista eikä erikoistyökaluja. Pidämme tätä tarkemmin.

Kehysyhteydet

Varasto, kuten edellä mainittiin, ei ole asuinrakennusta, ja yleensä SNiP: n (rakennussäännöt ja normit) näkökulmasta se on tuskin rakennus. Siksi on mahdollista, että pelkäämättä mitään, itse asiassa tai paperilla, on mahdollista käyttää ohutseinäisiä metalliliittimiä puusta valmistetuille osille. Asuinrakennusten osalta SNiP: t ovat armottomia: niiden metallisten osien on oltava 4 mm paksuja. Tämä vastaa palonkestävyyden vaatimuksia: tulipalon sattuessa rakennuksen on vastustettava paloa, kunnes se kaatuu, ainakin riittävästi aikaa evakuoimaan ihmisiä. Varaston ollessa helpompaa.

Taput, joilla yhdistetään navetan osat

Tällöin ei voida irrottaa viilua, tassussa ja piikissä (kuvioissa 1 ja 2), jotka edellyttävät erikoistyökaluja ja riittäviä puusepäntyötaitoja. Jos sinulla on vielä, voit vahvistaa laitteistoa, ei neliöllä tai kirjekuorella, mutta pari kynnet / ruuvit lävistäjällä (sivupalkissa) tai pitkin, jos yksityiskohta on kapea.

Liitännät leimattujen kulmien päälle (punaiset punaiset) ilman puukappaleiden asentamista eivät ole kovin luotettavia tukkeihin ja kattopalkkeihin, koska leikkauskuormia ei ole sovitettu, ja kulmat itse ovat melko kalliita. Rei'itetyt levyt, pos. 3. Niitä voidaan taivuttaa niin kuin haluat, mukaan lukien ja taskuissa, joissa on pystysuorat rasitukset. Miten pidät riisin enimmäismäärän. oikealla? Ei sivuhaaraisia ​​piikkejä, uria, joissa painavat laskelmat ja väistämättömät virheet aloittelijalle, ja ullakolla on jopa norsu.

Katto runko ohutseinäisiä metalliliittimiä

Rei'itetyt levyt ovat erityisen hyviä upotetuille ankkureille, ibid. 3. Muista kysymys: kuinka laittaa viimeistelty penkki pohjaan? Nyt on selvää, miten.

Kynsilevyt, pos. 4, voit säästää vielä enemmän kiinnittimiä, mutta ensinnäkin niitä voidaan käyttää vain tasainen. Toiseksi niiden kiinnittäminen vaatii taitoa niin, että mutkaiset kynnet eivät rypisty. Kynsilakan on oltava joko asteittain vasaralla vasaralla tasaisesti alueen yli tai päinvastoin välittömästi pyörittäen yksi voimakas ja täsmällinen iskunvaimennin.

Huomaa: esimerkiksi pysyville leikkausvoimalaitteille. lattiaviive, on parempi käyttää erityisiä ohutseinämäisiä lag-taskuja tai taskuja myöhästymiseen, pos. 5.

Tietoja pinnoituksesta

Kaikkien teknisten parametrien mukaan parasta vuorausvuorausta on rantatiellä. Teknologisesti se ei myöskään ole vaikeaa, jos se on päällystetty ylhäältä ("kalanruoto", katso kuva). Ja se on erittäin halpaa, jos lauta jatkaa viemättömän kartongin leikkaamista ja jolla tällaiset varastot tulevat taitavilta käsiltä, ​​se näkyy joissakin kuvioissa. artikkelissa.

Barn vuori voideltu

Vain laudat

Monet kauppiaat myyvät halvempia levyjä kuin puuta, koska yhden metsän joukosta enemmän heistä tulee ulos. Lisäksi pyöreällä sahalla ei ole vaikeaa liuottaa halpoja epäpuhtauksia niistä kolmiulotteisiin. Siksi lautakuntien navetan kokonaan kysymys on erittäin tärkeä.

Kuinka ratkaista se on esitetty kuv. jäljempänä. Board-palkit voidaan koota jopa roskista, pos. a) ja b). Välitasot tekevät laatikkomainen (pos. C) sisäisten väliseinien ja t-muotoisten (pos. D) runko-ikkunoiden ja oviaukkojen kautta.

Tekniikat rakentaa navetta pelkästään laudoista

Onko se vain laudat?

Profiililevyjä myydään useimmiten metallikehyksellä, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1. Yleensä tämä ei ole paras vaihtoehto: tällaisessa pihassa se on tukossa kesällä, kylmä talvella. Mutta ehkä taloudellisista syistä lopetat tämän suunnitelman. Sitten sinun on otettava huomioon, että rakennuksen ohuen profiililevy ei ole työväri ja aaltopahvipuiden puukehys on vahvistettava.

Oikeastaan ​​vahvistaminen runko ylimääräisen rahan ja työvoiman ei maksa, riittää laittaa ripustimet koko seinään 40 mm levyt eivät ole tasainen, suhteessa alempi kruunu, mutta reunana, pos. 2. Tässä tapauksessa etuseinässä on ovi ja ikkuna. Jos vain ovi, sen aukko on keskellä ja ompeleet asetetaan molemmille puolille.

Valaat aaltopahvilla ja pienillä levyillä

Telineessä olevat tukit eivät leikkaa, vain naulattu. Kotelon täytetyt vaakasuorat levyt paksuuden levyn paksuus; kun risteävät ristipäällysteet laatikossa tekevät taukoja. Penkki kiinnitettynä laatikkoon ja tukevaksi.

Huomaa: on hyvin toivottavaa säätää vaunun ja valitun ammatillisen lattian kokoa siten, että pystysuoran vaipan aaltojen laaksot kulkevat kulmiin. Sitten ne kiinnittyvät suoraan kulmaviivoihin, mikä antaa lisää vahvuutta rakenteelle.

Samaa kehystyyppiä voidaan peittää pieni, ei-ulotteinen aluksella: säiliö (3), leikkaus. Tee pieni varikko, josta voi olla varsin mukavaa monella tavalla. Esimerkiksi keventämällä vanhoja levyjä, kuten alla on kuvattu, hiekalle, värjäämällä puun tahraan ja taitojauhoihin, pos. 4. Tai maalata levyt erikseen, näyttää geometrisia kuvioita tai jotain muuta fantasiaa.

Hyvin "huonot" levyt

Vanhat levyt ovat pimeitä, rumaisia. Kiipeyden runko kirjaimellisesti loppuu roskista, pos. Kuviossa 1 on esitetty kuvio 1. Tuloksena on tuskallinen tuttu bawdy-haja, pos. 2. Jos kuitenkin saat tämän isoisiltä isoisiltä, ​​mutta se on silti melko kaatunut ja vino, se ei ole niin vaikeaa saada sen muotoon, joka on samanlainen kuin POS. 3:

Vahvistetut laudat

 • Poista ikkuna, poista luukku.
 • Tukevat kulmat ulkona pylväiden rintareunoilla, jotka peittävät pylväitä. Ei mennä pidemmälle - ei ole tarpeen, miksi kestävä korezhit.
 • Tarkasta huolellisesti tukevat itsekierteittävät ruuvit. Vanhat kynnet eivät kosketa, anna niiden ruostua loppuun asti.
 • Irrota katto ja kattoluukku.
 • Puhdista puunpuhdistusaine (pelkistin) koko rakenne.
 • 2-5 vuorokauden kuluttua prosessin lisäämiseksi biosidivoitelulla, pellavansiemenöljyllä tai äärimmäisissä tapauksissa.
 • Lakkaa akryylilakalla, jos haluat. Ei ole tarpeen maalata, "rustiikki" menee pois, ja "vino" vypryat kaikki muodot.
 • Laita uusi ikkuna, ripusta ovi, laita katto.

Tietoja puun keventämisestä

Puuvähennysaineita valmistetaan valkaisuaineiden perusteella. Siksi, jos puuta käsitellään kappaleella, sinun täytyy työskennellä ilmassa tai hyvin ilmastoidulla alueella. Sovita koostumus spray, kuten usein kirjoitettu ohje (ne näyttävät muodostavat markkinoijat, ei metsätalous), älä, kaikki on roiskeita syövyttävää nestettä. Käsittele harjalla; parhaiten - kipsi potti; hän ottaa paljon ratkaisua ja antaa sen tasaisesti.

Menimme katolle

Etusijalle on kerrottu jo yhden kerroksen kattoportaan edut. Jos olet miellyttävämpi kaksinkertaisen kaltevan katon kanssa, niin sen kattotasot olisivat aivan tarpeeksi yhdellä jousituksella ilman ristipistoja, pos. B kuvassa. Materiaali kaikkialla - puutavara 100x50 tai aluksella 100x40. Mauerlatia ei tarvita, rungon ristikot kiinnitetään yläreunan palkkeihin kulmissa tai taivutetuissa rei'itetyissä levyissä. Samalla tavalla yhdistä kaikki yksityiskohdat ristikkotangot.

Rattaiden rakentaminen navetan kannelle

Et saa leikata jalkojen yläosat toisiinsa tavalliseen tapaan (As. A), koska jalkojen harjan kulma on kiinnitettävä teräslevyllä: ensimmäinen on liian vaikea ja toinen on heikko. Katteen harja muodostuu ensinnäkin kentällä, jossa on 20 mm: n paksuisten laudankappaleiden karsia (pos. B1). Huivit asetetaan molemmille puolille, kiinnitetään 12 ruuvilla, 3 joka puolelle huivi. Ja ristikkorakenteen viimeinen lujuus saadaan, kun harjapalkki asennetaan 2 levystä, pos. B2; se on naulattu tai ruuvattu jalkoihin, jossa on kaksi kiinnityspistettä jalkaa kohden.

Tietoja elävien olentojen varastosta

Tuottavia lemmikkejä varten tarvitaan erillinen kuvaus ja omat kullekin lajille. Säilö- ja kana-altaalla varustettu lato yhdistetään vain maantieteellisesti samassa palvelupihessa. Yleisen orpokodin näkökulmasta katsottuna on ensinnäkin otettava huomioon, että eläimet ovat kemiallisesti aggressiivisia, ne tuottavat paljon ammoniakkia (erityisesti siipikarjaa ja sianlihaa), ja sen koostumus ja kuivausaste ovat huomattavasti erilaiset. Joka tapauksessa lanta on poistettava, kun se vastaanotetaan ja varastoidaan, kuten Hän on muu kuin sianliha - arvokas lannoite.

Ensimmäinen asia, joka seuraa tästä, on se, että elävien eläinten navetan tulee olla hyvin tuuletettu, SanPiinien läheisyydessä ja laillistettuna. Lisäksi painava sika tai nuori sonni, raapiminen nurkkaan, aiheuttaa huomattavia kuormia rakentamiseen. Puolet tonni-lehmä ei ole vielä jättimäinen omien keskuudessa, ja ne edustavat 4 sorkkia, joiden kantavuus on paljon alle 1 neliömetri. m. Se koskee noin 250 kg / m² ihmistä. m täytyy unohtaa ja ottaa huomioon todellinen kuorma.

Puinen runko karjaan

Lopuksi, vuohet, kuten tiedät, eivät välitä kouristelua. Täysin syödä navetta, tämä ei ole huomannut. Mutta puurakenteisiin pakolliset bakterisidiset ja vettähylkivä impregnoinnit eivät hyödytä niitä, ennen kuin ne tapahtuvat.

Joten kana voi olla rakenteellisesti tavallinen, mutta hyvä ilmanvaihto ja kemiallisesti kestävä; sikojen osalta se on myös puuta, mutta esimerkiksi puutavaran vahvistetulle kehykselle, kuten riisille; puutalo ei ole toivottavaa vuohille, ja lehmien osalta lisäksi sen on oltava lämmin pakastava lehmä sairastuu ja ei anna hyvää maitotuotetta; Yleensä on suositeltavaa rakentaa naudanvaluraudan vaahtolohkoista nauhamaisessa pohjalla. Lammaskoira voi olla yksinkertaisempi, mutta lampaiden viljelyä pienissä yksityisissä tiloissa maailmassa ei ole kehitetty, koska kannattavuus vain melko suuressa mittakaavassa.

Metsästäjät

Hyvä puulämmitteinen puhalluskyky on myös välttämätön puupellossa: kostean puupolttoaineen lämpöarvo putoaa voimakkaasti, jolloin lämmityskustannukset nousevat ja kattilan raakapuu heikkenee nopeammin. Helppoa käyttöä varten metsät ovat useimmiten talon laajennuksen muodossa, pos. 1 kuvassa. Tai veranta, pos. 2. Jos esteettisistä syistä tämä ei ole sallittua, polttopuuta rakennetaan käyttöjärjestelmän ja / tai ilmasto-olosuhteiden mukaan.

Puulattiat eri ilmasto-oloissa

Vuodesta keväästä syksyyn asuttava kausiluonteinen, matala ja epäsäännöllinen polttoainemääräinen mökki tarvitsee puutavaran, jossa on kattavat katon yläosat (sateesta) ja kiinteä kerros, joka on nostettu maanpinnan yläpuolelle vähintään 0,4 metriä, jotta puu ei vedä märkä haihtumista maa. On myös erittäin toivottavaa poistaa humus alla ja peittää maaperän vedeneristys, pos. 3.

Paikoissa, joissa on ankara mannerjalka, on suositeltavaa antaa ilmaa, pos. 4. Jäätä tiedetään altistavan (menee höyryyn sulattamatta) ja siperian pakkasessa vain hitaasti. Mutta reunoilla, joissa on lievä ja erityisen "mätä" Välimeren tyyppinen talvi, polttopuiden tulisi olla asianmukaisesti suojattuja sademäärästä, pos. 4, kääntämällä puutalo vallitsevien tuulien takana.

Miten säästää säätiöön

Katso taas kuva. sarakkeessa. Eikö se näytä paljon pilareilta? Kyllä, tällaisen säätiön kantakyky kapasiteetin alla on tarpeeton, vaikka se valmistettiin M75-betonista. Mutta näyttää siltä, ​​että ei ole minkäänlaista mennä: jos asetat pilarit harvemmin kuin 1,5-1,7 m, alempi kruunu ei saa asianmukaista tukea. Ja säätiö on selkeä kenellekään, kalleimmalle ja vaikeimmalle osalle navetassa. Joten on aivan mahdollista sijoittaa navetta 3 3 m: iin 5 pylvällä 9: n sijasta menettämättä lainkaan voimakkuutta.

Miten säästää navetan pohjalle

Otamme taas huomioon, että kalustorakenne ei ole asuinrakennuksia, ylimääräiset ja muut kuin tekniset ratkaisut ovat sallittuja. Ja kun muistelemme, mitä opetettiin lukiossa, kääntäisimme alusta lattiat kilpeestä kalvoon. Tämä zuma toteutetaan kädet yksinkertaisesti: me laittaamme lattian raputusta aluksesta 100x40 - 150x40. Se on kalliimpi kuin leikkaus, mutta pylväiden säästöt ylittävät toistuvasti puun ylitarjonnan.

Kulmaosan asennus neljänneksellä

Sitten muistutamme myös siitä, että kolmiomainen kalvo on paljon jäykempi kuin neliö samasta alueesta. Tuloksena saadaan alempi kruunu, kuten kuvassa 1 vasemmalla. Sinun ei tarvitse sotkea trigonometriaa laskettaessa vinoja uria: ne on merkitty paikalleen asettamalla aluksella kehystä. Lattia on asetettu ilman lokeroa, aivan kruunupalkkien varrella, reunasta reunaan. Kaksi 3x3-moduulia voidaan yhdistää 6 - 3 m: n vaunuun, mutta ei ole tarpeen muodostaa tällaisten moduulien suurta rakennetta: laskenta on kelvollinen, jos soluilla ei ole enempää kuin ensimmäinen yleinen säde. Muita ehtoja ovat:

 1. Kehykset vain kallistus 100x100 mm; esivalmistetut levyt eivät ole sopivia.
 2. Moduulin pystysuorat kehykset on vahvistettu suluilla 100x40-levystä, joka on litteä teräskiinnittimessä ilman kiinnitystä, paitsi siinä missä ovi on.
 3. 6x3: n varastolle tarvitaan lisää samalta alustalta 1,5 metrin askelta lisäävät pystysuorat virrat (tavallisesti ei ole esitetty kuvassa).
 4. 6x3-kehyksen lattia on valmistettu 6 m pitkistä levyistä, joten lattialaudat ovat kiinteät.
 5. On erittäin toivottavaa sijoittaa nurkatulpat (sama säde 100x100) ns. neljäsviiva, joka on vahvistettu kulmilla, ks. oikealla yläpuolella ja suuret välikerrokset 6x3 - puolipuussa, joka on merkitty kaaviossa.

Lisäksi

Mini-kellari kylpyyn

Tarvitaan maassa ei ole muuta kuin navetta rakennus - kellari. Mutta hänen kätensä saavuttavat hänet ennemmin kuin talon nousu, mutta he tarvitsevat häntä paljon. Jos roskakoriin kuuluu vanha kylpy, on ulospääsy, katso kuva. oikealla. Tämä minikellari voidaan sijoittaa aliverkkoon ikuisesti ja rakentaa avoimeen paikkaan. Sitten kylvyssä, kun kulkee tilapäisen kellarin tarpeita, mennään sanoen talven talvikausiin tai jotain muuta hyödyllistä.

Puutarhan rakentaminen: ominaisuudet, yksityiskohdat

Lähellä taloa tai mökkiä on aina vapaa tontti, jossa voit rakentaa pienen mutta erittäin hyödyllisen rakennuksen - navetta. Sen tarkoitus on monipuolisin varastoinnin varastojen ja uunin kiinteän polttoaineen varas- toinnista eläinten pitämiseksi. Useimmiten puuta käytetään rakennuksen rakentamiseen. Ja se on täysin perusteltu: se on saatavana, kestävä ja helppokäyttöinen. Voit rakentaa rakenteen itse yksinkertaisten vaiheittaisten ohjeiden mukaan.

Paikan valinta ja materiaalien rakentaminen

Ensimmäiset kysymykset, jotka on ratkaistava ennen rakentamisen aloittamista: missä ja mistä rakentaa navetta? Tontin koko on usein rajoitettu, joten sinun on käytettävä maata mahdollisimman korkealle. Vaihtoehtoisesti voit rakentaa navetta johonkin talon tai aidan seinistä. Jos on tarpeeksi tilaa, voit valita mitä tahansa paikkaa, tärkein asia on se, että rakennus on kätevä käyttää.

Voit rakentaa eri materiaaleista valmistetun puuportaan:

Ensimmäiset kaksi puuta ovat laadukkaita, kestäviä ja lämpimiä rakenteita, mutta rakennusprosessi vaatii suuria taloudellisia ja fyysisiä kustannuksia. Jäljelle jäävät lajit ovat sopivia kevyisiin rakenteisiin, joita käytetään varastotilanteena, ne ovat varmasti halvempia, ja jopa yksi henkilö voi rakentaa tällaisen kaluston.

Puuportaan edut:

 • Kyky rakentaa "lämmin" ja "kylmä" vaihtoehtoja rakentamiseen;
 • Nopea rakentamisaika;
 • Saatavuus ja laaja valikoima rakennusmateriaaleja;
 • Puun ekologinen puhtaus;
 • Mahdollisuus käyttää koristeellisia trimmauksia ja kevyitä pohjatyyppejä.

Älä unohda navan ulkonäköä. Sen on oltava sopusoinnussa muiden rakennusten kanssa. Yläseoksen saavuttaminen voi johtua nykyaikaisista viimeistelymateriaaleista, kuten sivuraideista tai muovista. Jotta materiaalia ei laskettaisi, on välttämätöntä laatia etukäteen suunnitelma, jossa on tarkka ulottuvuus ja merkintä maalla.

Sinun tarvitsee myös varustaa kiinnityksiä, työkaluja ja materiaaleja säätiön ja koriste-trimman järjestämiseksi tarvittaessa.

Puutavaran tai hirsirakennuksen rakentaminen

Jos rakennustyöt kestävät monen vuoden ajan, on parasta valita puu tai loki seinien perustana, koska rakennusten käyttöikä voi olla 70 vuotta. Nämä materiaalit tarjoavat korkealaatuisen lämmöneristyksen, jos siitos tai siipikarja säilytetään huoneessa. Varaston sopiva rakenne ja varastointi. Suurten navetan rakentamiseen tarvitaan lisää työntekijöitä.

Puun optimaalinen koko pienelle vuodalle 10x10 mm tai 15x15 mm. Tarvittavien levyjen sisäinen järjestely, lattian vähimmäispaksuus 30 mm ja katon 25 mm. Lautasia tarvitaan sekä lattialle että kattolevitykselle. Katto voidaan leikata halvalla kateaineella tai kestävillä ja kestävillä profiloiduilla arkeilla. On parempi ostaa ikkunat valmiiksi, mutta voit tehdä ovet omalla kädelläsi paksusta laudasta. Voit myös tehdä navetta ja jopa talon kuivasta profiilipalkista.

Säätiön valmistelu

Laadukas perusta on tarpeen kahdesta syystä: se varmistaa rakenteen vakauden maaperän eroosion tai liikkumisen yhteydessä ja nostaa myös maanpinnan yläpuolella olevan karvan, joka säästää sen kosteuden kielteisistä vaikutuksista. Perusta on sopiva nauha ja pylväs.

Kaistaleen järjestämiseksi sinun täytyy kaivaa kaivanto. Pylväskuopat rakennuksen arvioiduissa kulmissa. Jos tangon koko on yli 2 x 2 metriä, seinien reunaa pitkin tarvitaan vielä yksi napa kummallakin puolella.

Kaistaleen pohjasta on kaivaa maahan 20-30 cm. Kaivannon pohjalla on täytettävä sora 5-10 cm: n kerroksella ja asennettava muotti, kun otetaan huomioon, että pohjan on noustava vähintään 20 cm maanpinnan yläpuolelle. ratkaisu. Voit poistaa muottipesän ja aloittaa rakennuksen muutamassa päivässä, kun pohja kuivuu hyvin. Pilarin säätiö tehdään samalla tavoin. Mutta voit rakentaa pylväitä paitsi sementistä, myös tiilistä.

Walling

Ensinnäkin sinun on asetettava vedenpitävyys pohjaan, jotta se helpottaisi ja halvemmalla kuin kaikki kateaineet, jotka on asetettu useisiin kerroksiin. Sitova kruunu olisi valmistettava suuremmilta tankoilta kuin se, josta seinät pystytetään.

Sidonta asetetaan samalla tavalla kuin myöhemmät rivit. Pylväät tai lokit leikkaavat puolet leveydestä, niiden pituuden tulee olla sama kuin seinämän leveys. Tuloksena olevat urat antavat hyvän tartunnan tangon väliin.

Jos käytetään lokia, se tekee sisennyksiä nurkkaan tai puoliympyrään koko pituudelta.

Eristys asetetaan rivien väliin. Sopiva juutti tai hinaus.

Jotta voima on suurempi, vanteet on yhdistetty puisten kynsien - nastat.

Vajat ovat harvoin yli 2,5 metriä. Kun haluttu korkeus on saavutettu, voit jatkaa katon ja lattian järjestelyä.

Kattorakenteet

Jos katu on enintään 2 metriä leveä, katto voidaan yksinkertaisesti peittää aluksella. Suuremmille rakennuksille tarvitaan palkkeja.

Katto voidaan irrottaa - on helpompi rakentaa, ja pylväs - vie vähän enemmän materiaalia ja aikaa.

Katon runko on puusta. Sen päälle pinoa levyjä. Katonmateriaalin alla - kiinteä, metalli-, ammatti- ja liuskekivi - portaalla, mutta enintään 60 cm.

Lattiamateriaali

Lattiapinta levitetään lokeihin. Ne on tehty samalla tavalla kuin 40-50 mm: n lankkujen reunat. Kiinnitä viivästys alemman kruunun päälle käyttämällä erityisiä kiinnikkeitä tai metallikulmia, kiinnitä ne ruuveilla tai nauloilla.

Levyn päälle asetettu, niin ettei ole aukkoa. Lattiapaneeleiden lisäksi OSB-levyjä voidaan käyttää, työskennellä niiden kanssa on helpompaa ja nopeampaa.

Ikkunoiden ja ovien asennus

Rakennuksen ikkunoiden ja ovien aukot tehdään sen jälkeen, kun seinät on pystytetty, mutta lattiaa ei vielä voida käyttää. Yksi ikkuna riittää - se voidaan järjestää tai käyttää hyväksi toisen käden. Asennuksen jälkeen kehyksen ja seinän välinen rako on tiivistettävä huolellisesti eristyksellä.

Ovi voidaan valmistaa useista levyistä, jotka on kiinnitetty kahdella vaakasuoralla ja yksi lävistäjäpalkilla. Aseta saranat ja lukitse. Jotta ovi sopisi tiukasti, sinun on tehtävä puinen laatikko ja kiinnitettävä se aukon sisäseiniin.

Viimeisessä vaiheessa voit maalata vaunun tai päällystää ulko- ja sisäseinät viimeistelyaineilla.

Kehysrakennuksen rakentaminen

Taloudellisimmilla ja ajallisimmilla kustannuksilla kannattavin - runko navetan. Tämä rakennus sopii kiinteiden polttoaineiden ja puutarhatyökalujen säilytykseen. Tällainen lato on erittäin helppo rakentaa, jos se tehdään oikein ja käyttää laadukkaita materiaaleja, se kestää vähintään 10-20 vuotta.

Rakennuksen luuranko voi olla puusta tai metallinen neliöputki. Seinäpeitteenä sopii:

 • aluksella;
 • OSB (suuntautunut lanka-aluksella);
 • Seinä tai yleinen ammattiarkki.

Tärkeä vaihe kehysrakennuksen - suunnittelun rakentamisessa. On tarpeen määrittää etukäteen, missä ikkunat ja ovet sijoitetaan, ja mikä koko tekee aukkoja niille.

Vuodon lattia ja katto voidaan valmistaa levyistä tai OSB: stä. Katolle on sovitettava kaikki kateaineet. Mutta koska rakenne on kevyt, on parempi antaa etusijalle samoja kevyitä vaihtoehtoja: ruberoidi, onduliini tai aaltopahvi.

Säätiön valmistelu

Jopa tällaiselle yksinkertaiselle rakenteelle tarvitaan luotettava perusta. Muussa tapauksessa maaperän liike johtaa nopeasti rakenteen ja vinouden geometrian rikkomiseen. Paras vaihtoehto - sarake säätiö. Voit tehdä nauhan tai samasta vaahtomuovilohkosta.

Perusperiaate on samanlainen kuin edellä kuvattu.

Kehyksen sidonta ja pystytys

Rakentaminen on helpompaa aloittaa rakennuksen järjestely, joka suorittaa lattian ja pohjan toimivuuden seinien rakentamiseksi. Alemmalla leikkuuterällä on oltava 150 x 150 mm: n puutavara, joka on käsitelty antiseptisellä aineella. Aikaisemmin perustus on peitettävä kattopaperilla rakennuksen suojaamiseksi kosteudelta.

Sidontapalkit voidaan liittää päästä päähän ja kiinnittää metallikulmilla tai puolipuilla. Toisessa tapauksessa liitokset on kiinnitettävä nauloilla tai nastoilla.

Lattian viivästys kiinnittyy sitovaan erikoiskehykseen tai kulmaan. Tälle levylle 50-60 mm asetetaan reunaan ja kiinnitetään ruuveilla palkkeihin, joiden askel ei ole yli 60 cm. Viivekoodin sijainti on kohdistettava leikkauksen yläreunan suuntaan niin, että pinta on tasainen myös lattiaan asennettaessa.

Seuraava vaihe on lattian asennus. Se voidaan kiinnittää ruuveilla tai nauloilla. On tärkeää varmistaa, ettei aukkoja ole, ja lattialaudan tai OSB: n ulompi ääriviivat ovat samansuuntaiset pohjavanteen kanssa.

Sitten telineet on kiinnitetty pohjan kulmiin ja kiinnitetty ylemmillä vanteilla. Rakennuksen rakentamisen helpottamiseksi telineitä voidaan säätää välittömästi kooltaan, kaksi niistä on 50-80 cm korkeammat. Pöydän katolle kaikki telineet on tehtävä samoiksi. Seuraavaksi asennetaan lisäkannattimet seinien ympärille 50 cm: n välein ja ikkunoiden ja ovien aukot muodostuvat.

Kattorakenteet

Pihalle on suositeltavaa rakentaa katto - tämä on nopeaa ja taloudellista. Lisäksi tällaisia ​​pieniä rakennuksia käytetään usein harvoin.

Jos yläkulma on kulmassa, levyn kattotangot voidaan asettaa suoraan siihen, kääntämällä ne reunalle. Niiden välisen etäisyyden on oltava enintään 50 cm, jotta katto kestää suuren lumikuorman.

Raaputusjärjestelmällä pinottu lankasahaus. Piki riippuu katemateriaalista. Ruberoidin alla - kotelon on oltava tukeva, onduliinin alapuolella voit asettaa levyt enintään 40 cm: n etäisyydelle, kannen alapuolella sanotaan 60 cm: n askeleen.

Seinien vuoraus ja ovien ja ikkunoiden asennus

Seinäpäällyste voi olla OSB tai aluksella (reunat ja reunukset). Lautaset ja pöydän reunat on asetettu ruuveilla tai nauloilla. Saumaton puu on asennettu päällekkäin siten, että levyt eivät ole aukkoja.

Windows on parempi käyttää valmiita, koska niiden tuotanto vaatii puusepän taitoja. Oven voi myös tehdä tilauksesta puusta, metallista tai muovista tai leikata OSB-levystä ja vahvistaa teloilla.

Kehyksenrakennuksen kaikki vaiheet voidaan selkeästi tutkia esitetyllä videolla.

koristelu

OSB tai kartonki ei aina näytä houkuttelevalta. Lisäksi, jos levyt ovat vedenkestäviä, puutavara tarvitsee suojaa kosteudelta, auringonvalolta ja hyönteisiltä. Siksi kehysvuodon koristeellinen vuoraus on lähes edellytys ulkonäön kestävyydelle ja ulkonäölle.

Myös navetan alla voit järjestää kellarin, joka voidaan tehdä itsenäisesti.

Kuoren rakenne voi olla erilaista materiaalityyppiä. Valitessaan ne kannattaa tarkastella vierekkäisten rakennusten ulkoasua. Esimerkiksi sivuraide kykenee täydellisesti jäljittelemään tiiliä, lokkia ja muita materiaaleja, jos talon sisustuksessa käytetään ammatillista arkkia, niin vaunu on peitettävä heille valittuaan sopivan sävy.

Suosittelemme, että voit lukea vaahtomuovilohkareiden omat kädet.

Talo- tai mökkirakennuksia käytetään useimmiten puusta ja sen johdannaisista. Nämä materiaalit tarjoavat rakentamisen vaihtelun ja valmiin altaan laadun. Jos teet kaiken työn oikein, rakennus kestää hyvin kauan, säilyttää houkuttelevan ulkonäön ja ei menetä toimintojaan. Siksi on tärkeää noudattaa kaikkia rakennusvaiheita asettamasta säätiö koristeeksi.