Mikä on kylpyläperusta parempi ja miten se tehdään itse

Lohkojen valmiin pohjan näkymä kylpyyn

Kylpyammeen rakentaminen on vähemmän vaikea tehtävä kuin yksityisen talon rakentaminen, mutta vaatii kuitenkin ammattitaitoa ja ammatillista lähestymistapaa. Joten, alun perin valita kätevä paikka, sinun on tehtävä perusta pieni kylpyamme. Kysymys tulee siitä, millaista materiaalia se on tulevaisuudessa rakennettu. Jos seinät ovat kevyitä vaahtobetonialustoja, valmistusta tarvitaan yksinään, kun rakennetaan sardelliitti-betoniseinien seinämiä, säätö tehdään täysin erilai- siksi. Jos rakennustyöt tehdään hirsitalon avulla, voit saada järjestämällä polttopuiden, puutavaran tai autonrenkaiden perustan.

Monoliittinen vaihtoehto otetaan huomioon vain raskaiden rakenteiden rakentamisessa. Tarkastelkaamme tarkemmin, missä ja mitä pohjaa kylpyammeen omilla kädillä on parasta varustaa ja kuinka kauan se kuivuu.

Sivustonvalmistus ja alueen merkintä

Kylvyn perustan merkitseminen

Rakentaminen alkaa merkinnällä. Tarvitset muutamia työkaluja: 10 puupinoa, vasara, 15 metrin pituinen mittanauha, 25 m rakennuksen johto tai kalastuslinja, vesitaso 20 m. Aseta tavallinen betoni-betonilohko. Tällainen kylpyläperusta on rakennettu itsestään muutamassa päivässä eikä vaadi suuria varojen infuusioita. Ota standardi versio.

Laske pienen kuopan leveys. Otamme huomioon kylpyammeen pohjaseinien eristyksen ja putkiston: lohkon leveys on 200 mm ja pituus on 400 mm. Kellarin korkeus noin 600 mm, 3 korttelia. On käynyt ilmi, että kehityksen alla oleva kuoppi on 450 x 450 mm, syvyys 0,8 metriä - tämä on tavallinen leveys ja syvyys sardelliittibetonielementtien lohkoperustan tavanomaiseen rakentamiseen. Käännetään nyt priyamkovin kehittämiseen.

Maaperän kehittäminen kylpyyn

Kylvyn kellarin valmistukseen omiin käsiisi tarvitset: lapion, lapion, pikkuhousun, kiven läsnäolon, koryag-kirsun ja maaperän poistamista varten. Kun kaivamme tietyn syvyyden, tasoitamme selvästi kaikki reunat. Myös uunin pohja (kylpyamme) olisi annettava. Meidän ei pidä unohtaa, että rakennuksen sisällä olevan tulipesän laite vaatii betonityypin valmistusta. Tee tämä ennen päämonitorin kaatamista, laskennan jälkeen tehdään tyyny, jonka jälkeen tukialustat kaadetaan sardeldi-betonilohkojen alla.

Tyyny uunin tai uunin alla

Tyynyn valmistelu uunin tai palokammion alla

Ne kaivaavat pitkin 1200 x 1200 mm syvyyteen 600 mm. Tätä syvyyttä ei valittu sattumalta, 300 mm hiekalla. Pyyhitään tyyny käsin rihmalla. Seuraavat toimenpiteet ovat seuraavat:

 1. Pohjaan asetetaan kerros vedeneristysmateriaalia niin, että se on varastossa, ja reunat ulkonevat kuopan ulkopuolella.
 2. Laita runko (muotti) haluttuun korkeuteen ja kaada betonilaatta 200 mm.
 3. Lämmittäminen tapahtuu 50 mm: n suuruisen polystyreeni-levyn avulla ja panna se suoraan tuoreeseen betoniin.
 4. Sitten kaadetaan viimeistelykerros tasolta 50-150 mm. Lämmityselementin eristys on valmis.

Tyynyä kantavan laitteen konkreettisen työn jälkeen on tarpeen rakentaa putki, joka toimittaa vesi- ja viemäröintisysteemit ja suorittaa täydellisen eristyksen.

Vinkki: Tulipesän alla oleva pohja ei saa joutua kosketuksiin pääpohjan kanssa, koska se pyrkii laajentumaan kuumennettaessa. Ero on täynnä hiekkaa betonityön jälkeen ja ylemmän muottien purkaminen.

Verkot ja luumut

Putkien asentaminen vesiverkostoihin tyhjentämiseksi kylvyssä

Kääntäkäämme vesijohtoverkkojen putkien asentamiseen. Vedenjakeluverkon halkaisijan ja pituuden laskeminen suoritetaan etukäteen ennen kaiken betonityön valmistusta. Erilliset kaivannot kaivaavat putkien poistoaukkoja vesijohtoputkien alle. Vesihuoltoverkkojen laite vaatii erityisosaamista ja tietämystä, mutta kaivantojen valmistelu voidaan tehdä itsenäisesti. Tekniikan mukaan putket asetetaan rämeen tyynyyn. Ovien pohjan upotus on tehty soraa, vakio- kerroksen paksuus on 80-100 mm. Putkien päät näytetään 100 mm lattian yläpuolella oikeaan paikkaan ja suljetaan tulppien avulla.

Tämän jälkeen kaikki betonityöt ja ratapölkkyjen seinien rakentaminen suorittavat kaikki putket ja sisäiset verkot. Syvyys putkien asettamisesta maahan huoneen ulkopuolelta on 1200 mm ja sisäpuolelta 600 mm. Laiteverkkoja voidaan pitää samanaikaisesti viemärin kanssa, jolloin putket yhteen asetetaan.

Tyyny putkien ja verkkojen putoamiseen epäonnistumatta. Mitattu kaltevuus viemäriputkien asentamiseksi, tulo- ja poistoaukkojen korkeus, vedenpoistokulma. Ennen kuin teet koko pohjan kylvylle, ota viemäriin jätevesi. Valmista kuoppaan tai kuoppaan, ota pesuallas siellä. Kylpy ja pesuallas ovat optimaaliset etäisyydet 6-10 metriä, muuten runko poltetaan.

Kellarin eristys

Kellarin lämmityksen kaaviollinen esitys

Kehyshaudan perusta voi jäädytyä, joten sen ulkopuolella lämmitetään eri materiaaleilla. Lämmittäminen suoritetaan ennen betonin kaatamista. Levitä vaahtomuovia tai polystyreeniä sisältävä levymateriaali, sopivasti tähän tarkoitukseen. Levyjä käytetään paksuudeltaan 50 - 80 mm., Joiden koko on 600 x 1000 tai 1000 x 1000 mm.

Kiinnitä ne kuoppaan (ulomman reunan) ulkosivulle, vahvikkeen kehyksen ja maan väliin. Tällöin tila kaadetaan betoniin haluttuun korkeuteen. Lämpeneminen on laadullista ja monoliittista, kestävää. Styroksi ei ime kosteutta. Tällaisten materiaalien käyttöikä on 25-30 vuotta.

On olemassa toinen vaihtoehto, miten tehdä ulkoista eristystä ja kaataa kaikki kylpytuet, joissa on laajennettu savi ympärysmittaan. Kun kaikki konkreettiset työt kehittyvät, kehitä sinusieni kunkin betonipohjan ympärille ja kaada tyyny ulos laajennetusta savesta. Tällainen eristys vaatii lisäkustannuksia maaperän kehittämiselle ja vedenpitävyyden järjestämiselle.

vahvistaminen

Luonnos luonnoksen perustukselle kylvyssä

Nyt yritämme selvittää, miten tehdään täydellinen vahvistus ja kaadetaan betonipylväitä kylpyammeen omilla kädillä, ja harkitsemme, kuinka järjestää laajennetun savimaisen betonilohkon sijoittaminen. Voit aloittaa neulomisen armopoyat suoraan sivustolla. Se vaatii myös merkitsemistä ja laskemista. Yksinkertainen tapa yhdistää avaruuskehys:

 1. Piirrä kaksi rinnakkaista viivaa ja aseta sitten niiden väliin kooltaan leikatut ristikkopalkit. Poikittaisten sauvojen reunoilla tulisi olla 30 mm: n uloke yli pääroolien reunoista, tangot. Kaikki aihiot mitataan etukäteen ja alustavat laskelmat aihioiden pituudesta ja korkeudesta niin kauan kuin on tarpeen.
 2. Asentamalla aihiot kaikkiin kaivoihin ne sidotaan yhteen neulomalla. Ensin neulotaan alempi poikittaisliike helpottamaan liikkumista. Kiinnitä sitten yläpalkit.

Jos kuopat ovat kapeita, työkappale on neulottu kokonaan. Sitten asetetaan kaivoon kokonaisuutena, yhdistää vain kulmat. Vahvistimet käyttävät vain viskoosia, hitsauslaitteiden käyttöä ei voida hyväksyä.

Pohjamaalaus raskaista materiaaleista laajennetuista savibetonilohkoista ja vaahtolohkoista

Betoniyhdistelmä kylpyyn pohjan kaatamiseksi

Luotettava säätiö tavalliselle kylpylälle voi tehdä vain käsin, mikäli se ei rikkoa perusrakennustekniikkaa. Kehys on sidottu, valmistaa betonia. Seuraavassa tuotettujen materiaalien laskeminen: perustan kokonaiskapasiteetille ottaen materiaalien suhde: 12% sementistä, 25% hiekasta, 45% raunioista, loput vesi ja savesta. Laajennetuissa saviagregaateissa täyteaine (murskattu kivi) jaetaan tasaisesti laajennetun saven kanssa.

Koostumus on lämmin, mutta vaatii vedenpitävien materiaalien käytön pakolliseksi. Ennen kuin rakennat perustan tällaisen materiaalin kylpyamme, laske koko rakenteen paino. Vaaka-elementtien kevytrakenteinen rakenne soveltuu, mutta laajennettuihin savibetonimateriaaleihin sitä on vahvistettava. On tarpeen muuttaa pohjan perustan syvyyttä ja kaataa se syvemmälle 0,5 metrillä, tämä koskee jokaista monoliittista pilaria.

Lohkojen asettaminen omiin käsiisi

Lohkojen sarakepohjan rakenne kylpyyn

Perusta tässä tapauksessa koostuu betonipylväistä seisovista savibetonilevyistä. Aloita merkitsemällä suunta lohkojen alapuolella, pisteyttämällä 4 tappeja pitkin tulevan kylvyn ulkokehää. Stretch ja tasoittaa johto, noin ensimmäisen lohkon korkeudesta. Jos olet tehnyt betonirakennetta betonin kaatamisen aikana, työntö tehdään sen mittojen mukaan, jolloin lohkot asetetaan betonityynyihin.

Aseta kaksi lohkoa, täyttäen liitoksen sauman avulla. Seuraava rivi on asetettava kohtisuoraan, laajennetun savielementin tai vaahtolohkon reuna koskettaa johtoa. Lohkoja käytetään pääasiassa maanpinnan yläpuolella olevien betoniperustusten korkeuden tai suuren kaltevuuden kasvattamiseksi. Aseta haluttu korkeus ja jätä - anna sen kuivua. Asennuksen aikana työnnä holkit hirsitalon kiinnittimien väliin.

Kevyen materiaalin tukirakenteen rakentaminen

Luonnos lautan pohjalevystä kylpyyn

Vaahtolohkojen paino on pienikokoinen 24 kg, mitat 200 x 300 x 600 mm, päinvastoin kuin laajennettu savibetoni. Pohjalevyn laskemista ei suoriteta pilarin alapuolella. Tällöin koko rakenne putoaa laudalle, joka siirtää kaiken kuorman maahan tasai- sesti niin voimakkaammin.
Laattojen rakentaminen (pohjustuslaatikon versio) on helpompi tehdä kuin pilarivariantti, mutta myös hirsitalon rakennuksesta sopii myös. Syvyyttä ei tarvita monoliittiselle pinnalle, jonka korkeus on 1-1,5 metriä, maaperässä on tarpeeksi säröjä 40-50 cm: n päällä. Koko tason tai kehän koko riippuu hirsitalon kokoonpanosta.

Betonilaatan yläpinnan korkeus on 10 - 15 cm. Kun se valetaan, siitä tulee monoliittinen kerros (laatta), joka kantaa koko hirsirakennuksen ja jakaa kuorman tasaisesti rakennuksesta maahan. Levyvaihtoehto soveltuu sekä keskikokoisille rakennuksille että vaahtolohkojen, vaahtobetonialustojen rakenteille, on mahdollista rakentaa kylpylärakenteet ratapöllyksiltä, ​​rakentaa hirsitalo, on olemassa monia vaihtoehtoja levytekniikan käyttöön niin paljon kuin on tarpeen rakennusten korkealaatuisen rakentamisen kannalta.

Pohjamaalat vaahtobetoniseinien rakentamiseksi on järjestetty seuraavasti:

 1. Merkintä tehdään laatan alla, rakennus on otettu leveydeltä ja pituudelta, mutta marginaalin ollessa 800-100 mm. On oikein laittaa vain laatta pitkin kehää kylvyn alla, ja sen sisällä sen jälkeen, täytä se savella.
 2. Maaperä poistetaan 400 mm: n syvyyteen ja pohja-aukko täytetään 200 mm: n paksuisella hiekalla. Vaahtolohkoille tämä tyyny riittää. Nyt suljemme sen ympärille, ei pitäisi olla aukkoja. Vaikka hirsitalo ei ole raskas, laatan pitäisi työskennellä kaikkialla koneessa, mutta syvyys ei ole yhtä tärkeä kuin maaperän ja hiekan yhtenäinen tiivistyminen.
 3. Aseta nyt muottiin tulevaa pohjaa ympärille, korkeudelle valitaan ulkoneva osa, tässä tapauksessa 150 mm.
 4. 12mm vahvistuskortit neulotaan 300x300: n kennolla, joka on asetettu valmiiksi alustalle, aluksi asetetaan etäisyyksiä muovista tai liu'utetaan pieniä pentagteja liuoksesta. Vahvistuksen jälkeen voit kaataa liuoksen. Tällainen säätiö kuivuu lyhyeksi, 7-12 päivää.

Vinkki: Kesällä hiekka kuivuu nopeasti, kostuta se vedellä ennen betonin kaatamista.

Rengasperustat

Renkaiden käyttö pohjan järjestelyyn

Ainutlaatuinen ja samalla vahva perusta omilla käsillä voidaan rakentaa autonrenkaista. Tämä on talon taloudellinen versio tukikohdan tai ratapölkkyjen puurakenteesta. Elementtien sijoittamismenetelmä on seuraava: merkintä suoritetaan kylvyn ääriviivojen alla. Sitten maanpäällinen kerros poistetaan pitkin koko kehä, 15 cm syvä ja 50 cm leveä. Tila on täynnä hiekkaa ja hiekkaa sekoitettuna 1: 1 suhde. Pehmustettu puikko työnnetään renkaiden alle käsin.

Valmista tarvittava määrä renkaita noin 20-25 kappaletta samankokoisia ja korkeita (kaikki riippuu renkaiden koosta ja kylvystä). Ympärys on sijoitettu renkaista niin, että ne ovat tiukasti toisiinsa nähden.

Nyt työnnämme napit kierteellä, sitomme ne renkaisiin kierteitettyyn kiinnikkeeseen. Niille asennetaan ratapölkkyjen tukirakenne, puutavara. Syvennysten syvyyden tulisi olla renkaiden koko paksuus. Tällaisten ankkurien korkeuden on oltava vähintään 250 mm, jotta tukitanko hirsitalolle tai solmukkeelle voidaan ruuvata.

On suositeltavaa heittää raudoitusta ympärysmittaan ja vinosti, ja täytä sitten renkaiden suuri tila. Vahvistus voidaan suorittaa suoraan renkaiden rungon läpi, poraamalla reikiä ja langoittamalla vahvistusta koko kehän läpi, joten kanavan tai kulman ulkopuolelle ei tarvitse sitoa.

Voit tehdä sarjan renkaiden lohkoja ja hauta ne suoraan maahan. Samanaikaisesti erektiokustannukset pienenevät merkittävästi, ei ole tarvetta kaataa suurta laatua rakennuksen rakentamiseksi vaahtolohkoista tai laajennetuista savibetonilohkoista. Renkaiden laakerielementtien laite - tämä on yksi halvimmista ja yksinkertaisimmista vaihtoehdoista, joka ei ole laadultaan huonolaatuinen. Tämä on täydellinen perusta puun, ponnahduslautan tai kiinteän puutalon (hirsitalo) kylpylöille.

Voit käyttää renkaiden perustan lohkottua versiota, jossa merkintä tehdään samalla tavoin kuin muissa tapauksissa, mutta et tarvitse putkia, paaluja, betonilohkoja ja suorita kallista vahvistamista.

Rengasjouset (4-5 kpl), asettuvat toisiinsa, tukevat hirsimökkiä tai ratapölkkyjä putkien ja muottien sijaan. Tällaisten tukien rakentamisaika on vähäinen, renkaiden pohja kuivuu nopeasti, koska maassa ei ole paljon betonia ja muutaman päivän kuluttua on mahdollista asentaa kehyshaute tai puutalo.

Puupohjan korjaus

Kaavion tyyppi lohkareiden kylvystä

Joskus pehmeäpalkki valmistetaan kylvyn perustana, kun se on betonoitu suoraan maahan, ja joskus ne asentavat monoliittisen version. Sinun täytyy tietää muutamia pieniä asioita, ennen kuin korjaat kunnolla kylpyammeen perustan tai rakentaisit uuden pohjan kylpyyn omalla kädelläsi:

 1. Esimerkiksi ratapölkistä tai hirsirakenteesta valmistettu puurakenne kiristetään ulkopuolelta hihnoilla niiden istutusten paikoissa. Kuinka kiristää hirsitaloa, kuinka monta tarviketta tarvitset, voidaan laskea. Muiden säätiöiden kanssa on hieman monimutkaisempi. Sinun täytyy tietää, kuinka paljon betoni itse kuivuu, ja sitten vain kehyksen tai palkkien kiinnitys. Jos laakeripesät puhkeavat asennuksen aikana ja niiden korkeus on pieni, voit kaataa betoniteräkerroksen lohkojen ympärille täyttämällä kaikki sarakkeeseen muodostuneet halkeamat.
 2. Kun olet päättänyt tehdä kylpylän perustan omaksi, säästät paljon rahaa, mutta saavat myös hyvän kokemuksen. Ei ole vaikeata rakentaa monoliittista tai muuta säätiötä omilla käsilläsi, sinun tarvitsee vain käydä läpi kaikki rakentamisen vaiheet vuorolla eikä katkaista tekniikkaa.
 3. Tee oikea laskenta, merkintä rakentamiseen, maaperän, raudoituksen ja eristämisen kehittämiseen. Tee kaikki tarvittavat vedeneristykset. Kuuleminen rakentajien (kehittäjien) kanssa, jotka rakastavat tällaista perustusta pitkään ja joilla on hyvä kokemus, ei ole häiriöitä.

Päätä, mitä materiaalia rakennetaan, lokit, ratapölkyt, rakennuksen korkeus, kuinka monta ratapölkkyä tai puuta tarvitset. Tarvitsetko kiinteän tai konkreettisen perustan hirsitalolle, puupohjaisille ratapölkkyille tai pääomalle vaahtolohkojen rakentamiseen.

Tietäen, miten perustaa kylpylä ei ole kaikki, on välttämätöntä tehdä alustavia laskelmia, ja vasta sitten voit alkaa rakentaa sitä luottamuksellisesti. Sinun on päätettävä, mikä säätiö on paras kylpyyn, mutta kuinka paljon materiaalia se tarvitsee laskea sen etukäteen ja piirtää laitteen. Yksinkertaisen laskelman jälkeen pystyt tekemään kaiken täydellisesti, koska täällä ei tarvita raskaita laitteita, paitsi betonisekoittimen, jossa on puinen kouru ja valua betoniin.

Kuinka tehdä säätiö omalla kädelläsi kylpytynnyrakoinnin käytännössä

Säätiö on minkä tahansa rakenteen perusta, ja kylvyssä, jossa on korkea kosteus ja kuivatusominaisuudet, edellyttää tällaisen kehyksen erityistä järjestelyä. Kuinka perustaa säätiö omalla kädelläsi kylvyssä niin, että se kestää niin kauan kuin mahdollista, ilahduttaa omistajiaan, ja siitä keskustellaan jäljempänä.

Jos aiot rakentaa tiilistä tai lohkosta valmistettua kylpyläpohjaa, on parasta varustaa säätiö kiinteällä, jatkuvalla nauhalla tai nauhapilarilla vahvistetulla pohjalla. Jos rakenne on kevyempi, eli se valmistetaan puusta, tukkeista tai se on runko, silloin oikea tukikohta tässä tapauksessa on pylväs-, kasa- tai nauha-syvyys.

Jotta kylpyammeet perustuisivat omiin käsiinsä mahdollisimman oikein, on suositeltavaa luoda projekti ja tehdä tarvittavat laskelmat tarvittavasta materiaalimäärästä, rakenteellisesta lujuudesta, lämpö- ja teknisistä ongelmista ja niin edelleen.

Tärkeintä tässä kaikessa on seurata askel askeleelta ohjeita kylpyammeen perustalle omilla kädilläsi.

Laitteen nauhan pohja kylpyyn

Tällaista säätiötä käytetään useimmiten. Ei ole vaikea kaataa nauha-pohjaa kylpyyn omalla kädelläsi, tärkeintä ei ole unohtaa laittaa viestintää.

Täydellisen työn luettelon täydentämiseksi sinun on hankittava seuraavat tiedot:

 • maanrakennustyökalut;
 • tapit, johto ja mittauslaitteet;
 • muotti;
 • teräsvahvistus ja neulomakivi;
 • valmis sementtilaasti tai kaikki itse valmistukseen: työkalut, kontit, betonisekoittimet, sementtilaastin ainesosat;
 • viemäriputket;
 • rakentaminen nitoja tai ruuveja ja työkalu ruuvaamiseksi;
 • kosteutta hylkivä materiaali - mastiset ja kateaineet.

Valmisteleva vaihe

Ensin sinun täytyy päättää, missä kylpy on. Sinun pitäisi tutkia maisemaa ja valita tulevan jäteveden tyyppi. Esimerkiksi tyhjennys- ja septisäiliö on sijoitettava pois vedenottoalueista, vesilähteistä ja naapurialueista. Jos kylvynpoisto liitetään keskitettyyn viemäriverkkoon, kylpy voidaan rakentaa mihin tahansa alueen vyöhykkeeseen. Jos joki, lampi tai allas on lähellä, sen etäisyys on noin 30 metriä.

Valmisteluvaiheessa on suositeltavaa päättää, miten voit kätkeä kylvyn ympärillä olevat alueet uteliailta silmiltä. Jos se asennetaan miekkailuun, sinun on valmisteltava merkintä. Sama olisi tehtävä, jos puita tai pensaita istutetaan.

Tässä vaiheessa sinun on lisäksi poistettava maan yläkerros ja tasoitettava alue. Todennäköisesti tämä edellyttää erityistä tekniikkaa.

Merkintä

Merkintä tehdään kylvyn nykyisen projektin mukaan. Se koostuu tulevien seinien ulkoisten ja sisäisten viivojen merkitsemisestä.

Seinien ulkoreunojen merkitsemiseksi sinun on hankittava rakennuksen neliö, johto, mittanauha, tangot ja putkilinja. Pystysuoran tason säätö lyönnillä ajetamme aloituspistettä pisteeseen, jossa yksi rakennuksen kulmista sijaitsee.

Tämän jälkeen samassa periaatteessa maahan ajetaan lisää 4 tappia samalla, kun valvotaan kulmien tarkkuutta. Vahvistamme rakennuksen kehän diagonaalien oikeellisuuden. Jos ne ovat samat, voit jatkaa seinien sisäisten osien merkitsemistä, muuten säätää panosten sijoitusta, tarkistaa jatkuvasti sivujen parametrit, kulmien ja diagonaalien oikeellisuus.

Jälkeen vedosta toiseen vedetään johto. Sen vaakasuuntainen taso ilmaisee säätiön korkeuden. Jännitetyn johdon tarkistamiseksi sinun on käytettävä tasoa, jonka jälkeen voit alkaa merkitä sisempi kehä osastoilla.

Jotta saunan kunnostaminen olisi perusteltua, sinun täytyy vetäytyä ulkokehästä tarkalleen nauhan pohjan leveydeltä. Maalla ajetamme panoksissa ja jälleen venyttämme johtoa, kun taas me tarvitsemme putkilinjaa, mittanauhaa ja rakennustornia. Johto merkitsee myös paikat, joissa osiot asennetaan.

maavalli

Olemme päättäneet merkitä kylpyammeen perustan oikein, jotta meidän ei tarvitse vahingoittaa tätä merkintää, meidän on hitaasti kaivaa juoksumetriä tulevalle säätiölle. Sen syvyys riippuu maaperätyypistä.

Lisäksi, kun haluat rakentaa perustan kylpyyn omalla kädellä, sinun täytyy tampata ojan pohjaa, jotta voit käyttää tärisevää levyä tai käsijäämiä, kun taas sinun on varmistettava, että pohja on sileä, joten voit käyttää vesitasoa.

Tämän toimenpiteen jälkeen voit alkaa täyttää kaivamme hiekalla.

Tämän kerroksen paksuus vaihtelee ja voi olla:

 • korkeintaan 7 cm - matalaa pohjaa käytettäessä;
 • jopa 15 cm - syvällä pohjalla;
 • jopa 40 cm - jos kelluva pohja on asetettu.

Hiekkapohja on sijoitettava vaakasuoraan, tamping ja well watering. Jos on tarkoitus asettaa suuri kerros hiekkaa, nämä prosessit olisi suoritettava vaiheittain jakamalla yhteinen kerros pienemmiksi kerroksiksi 5-7 senttimetriä. Työn annetaan jatkaa 2-3 päivän kuluttua, kun tyyny on täysin kuiva.

Muottien luominen

Muotti voidaan valmistaa levyistä, levyistä, liuskekivestä, kuitulevystä ja muusta vastaavasta materiaalista. On syytä huomata, että muovi- ja teräskilpiä voidaan vuokrata, mikä hieman helpottaa rakennustyön rakentamista. Paras kierrä valittua materiaalia polyeteeniin niin, että sitä voidaan käyttää uudelleen rakennettaessa muita esineitä.

Muotti on asennettu kaivukoneisiin, joiden ulompi osa on polymeerimateriaalin ja pinon tukema. Muottien seinien välissä on puusta valmistetut poikittaiset tukipylväät ja metalliset napit 50 cm: n välein. Tämä tehdään siten, että täytettävän liuoksen massan vuoksi suojat eivät levitä sivuille. Suojukset on kiinnitettävä maahan, sillä ne sopivat 20 senttimetrin kynsiin, mutta ne voidaan kiinnittää yhdessä itsekierteittävien ruuvien tai nitojan kanssa.

Reikiä viemäriputkille ja muulle levytylle levylle tulisi tehdä etukäteen, muuten betonin asettamisen jälkeen on porattava, mikä heikentää säätiön vahvuutta.

On syytä huomata, että jos et käytä kalvoa suojatakseen puun massiivipuuta, käytä lasiä ja kiinnitä se nitoja käyttäen. Se ei salli nestemäisen betonin kosteutta imeytyvän nopeasti puuhun, jolloin valmiin pohjan ei halkeile.

Säätiön vahvistaminen

Lujittava rakenne on lujittavaa, yli 12 mm paksua - pitkittäisasennukseen ja 6-8 mm: hen kuin kohtisuorassa ja pystysuorassa asennuksessa. Vahvivöiden valmistukseen tarvitaan: bulgarialainen, hitsattu lanka, hitsauskone ja mittanauha.

Suunnittelu koostuu useammasta kuin neljästä pitkittäisestä, kohtisuorasta ja pystysuorasta lujitangosta. Täydellistä rakennetta tulisi täydentää muottipesuilla, kun taas lopullisen perustuksen pitäisi nousta 5 cm maanpinnan yläpuolella. Lisäksi kulmat tulisi vahvistaa ja lujitushihnan leikkauksen tulisi olla suorakulmio tai neliö.

Seuraava vaihe prosessissa, kuinka kylvyn perustana on tietyn pituuden vahvistaminen, minkä jälkeen pitkittäiset ja kohtisuorat sauvat on sijoitettu maahan ja ne on liitetty johdolla kosketuspisteisiin. Ei ole toivottavaa hitsata kehystä, minkä vuoksi on suuri todennäköisyys, että se menettää eheytensä täytetyn liuoksen tiivistämisprosessissa tai valmiin kylpyyn käytön aikana tulevaisuudessa.

Pituussuuntainen vahvistus asetetaan päällekkäin 30 cm ja sidotaan.

Jos pystysuorassa ja pystysuorassa raudassa on aukkoja, on oltava vähintään 50 cm. Jos 120 cm: n leveydeltään sopiva nauhatalusta sopii, on kehys, jolla ei ole kahta mutta kolme pituussuuntaista vahviketta.

Tämä olisi tehtävä myös, jos säätiö on korkea. Lisäksi runko-osan yläosassa on vahvistettava U-muotoisia puristimia, jotka lisäävät hihnan lujuusominaisuuksia ja minimoivat mahdollisuuden rikkoa nauhalevy.

Nurkkasärmissä olevaa kehystä on täydennettävä 45 astetta horisontaalisilla tankoilla varustetulla raudoituksella.

Kun kehys on täysin valmis, se asetetaan muovituille. Jotta kehys ei liiku, kun laasti kaadetaan, muoviset kiinnittimet kiinnitetään sen ja muottien väliin.

Menetelmä kylvyn nauhan perustuksen kaatamiseksi

Tärkein sääntö, joka määrittää, miten tehdä pohjan kylpy on muottien kaataminen yhden päivän tuottamaan kiinteää betonia. Tämä tarkoittaa sitä, että jos sinulla ei ole betonisekoittimia, on parempi ostaa valmiita sementtilaastimerkkejä M200 tai M400. Varmista etukäteen, että hän voi ajaa suoraan johonkin säätiön sivuihin.

Omalla kädelläsi voit vaivata sementtilaasti käyttämällä tätä materiaalia:

 • 1 osa sementtiä M400 tai M500;
 • 3 hiekkaa;
 • 4-5 kappaletta puhdasta raunioita.

Vesi tarvitsee niin paljon keskipitkän virtauksen johdonmukaisuuden saavuttamiseksi.

Laasti kaadetaan muottipesään 20 cm: n kerroksissa, joista kukin tasoitetaan lapioilla tai laastilla. Samanaikaisesti se puhkaistaan ​​lujitustangolla tai puristetaan tärinän avulla. Tätä prosessia tarvitaan aukkojen ja kuplien poistamiseksi liuoksen paksuudesta. Tätä varten sinun on lisäksi koputtava muotin seinistä.

Jos liuoksen kaataminen on ohi illalla, silloin yöllä perustus sekä sateen on peitettävä muovikelmulla. Päivällä se on kasteltava. Kun betoni on kovettunut - 2 viikon kuluttua muotti voidaan irrottaa. Seuraavaksi on säätöpinnan pinnan suuntaus ja hionta. Mutta lisärakennustyöt voidaan aloittaa vasta kuukauden kuluttua valaistuksen jälkeen.

Viimeinen vaihe on kerros, jossa on kaksi kerrosta kateaineita, jotka on liimattu bitumimateriaaliin.

Edellä olevasta materiaalista opit tekemään oman käden kylpytukeen perustuvan. Jos lähestytte työtä oikein, säätiö on vankka ja tuleva kylpyamme kestää hyvin, hyvin kauan.

Kuinka perustaa kylpyamme oikein

Jos päätät itsenäisesti ryhtyä kylpylän rakentamiseen, päätehtävänäsi on järjestää rakennuksen perusta. Mutta ennen kuin ostat kaikki, mitä tarvitset säätiölle, sinun on päätettävä sen tyypistä.

Rakennuksen perusta on perusta.

Valitse kylpytyntyyppi

Sinun on ensin tutkittava sivustosi maaperä, jotta voit selvittää rakennustesi perustan. Tätä varten sinun täytyy kaivaa 1,5 metrin syvä syvä ja ymmärtää, mitä maaperän koostumus on.

Jos maaperä, joka koostuu märästä hiekasta tai turpeesta, sen kantavuus on mahdollisimman vähäinen. Tällaisissa paikoissa on suositeltavaa rakentaa pylväsruuvi tai laattapohja.

Kiinnitä huomiota! Kylvyn nauhalevyn käyttö on sallittua, mutta on toivottavaa, että sitä ei saa tehdä lohkoista vaan raudoitetusta betonista tai monoliittisesta.

Keskikokoiset maaperät sisältävät myös sellaisia, jotka sisältävät suurikokoista hiekkaa, soraa, erilaisia ​​savia ja patoja. Tällaiselle kentälle, paitsi yllä luetelluille, pylväsperusta voi olla sopiva.

Valokuvasarakkeessa

Jos maaperällä on koostumukseltaan kiviä, voit valita minkä tahansa pohjatyypin, kun järjestät kylpylän perustan. Muista vain, että sen rakentamisen hinta riippuu säätiön tyypistä.

Vaaditut materiaalit

Jos haluat varustaa nauhalevyn omilla kädillä vaahtoblokkien tai tiilien kylpyyn, tarvitset:

 • tiili;
 • luonnonkivi;
 • betoni- ja betonilohkoille, joihin on asennettava muottirakenne runkoineen ja vahvistuksineen.

Tuki-sarake versio

Materiaalien kulutus on laskettava rakennuksen koon ja sen perustan syvyyden perusteella. Samanaikaisesti siihen asennettavan rakenteen paino sekä pohjaveden pinnan taso ja maaperän jäädyttäminen syvyyteen, jossa pohja asennetaan, vaikuttavat säätiön perustan syvyyteen.

Kiinnitä huomiota! Alustan seinien leveyden tulisi olla noin 10 cm enemmän kuin seinien paksuus.

Valmistelutyöt

Pohdittaessa kysymystä siitä, miten kunnolla tehdään kylpyamme, sinun on ensin valittava paikka rakennukselle. On toivottavaa valita tasainen alusta tähän hieman epäsuorasti. Joten voit tarjota parhaan jäteveden käsittelyn, joka tapahtuu luonnollisella tavalla, minkä seurauksena suljet pois mahdollisuuden tulvata rakennustasi kevään tulvien aikana.

Hyvä paikka kylpyammeelle

Työjärjestys on seuraava:

 1. Valitsemaasi sivustoa on poistettava, poistamalla siitä pensaat, roskat ja hamppu;
 2. poista sitten maapallon yläkerros sohvalla ja tasoittaa maata;
 3. tunnistaa ja hahmottaa altaan ääriviivat kylpyammeesi alla, voit tehdä sen puupalkilla ja langalla;
 4. tarkista vastakkaisten sivujen suhde ja vertaile diagonaaleja mittanauha, puusepäntyö ja taso.

Projektin työ

Vihje! Tarkkuus tässä asiassa on erittäin tärkeää, se vaikuttaa kylpyammeen ulkonäköön, sen lujuuteen ja asennuksen laatuun.

Pilarin perusta

Kuinka perustaa tukkeja tai puutavaraa? Paras vaihtoehto sinulle tässä tapauksessa - pylväspohjainen kylpylä, joka on tehty omilla kädilläsi. Toisin kuin muilla alustoilla, se on taloudellisin ja sopivin ratkaisu näiden materiaalien rakenteeseen.

Tämän pohjan kannattimien tulee sijaita enintään 2,5 metrin etäisyydellä toisistaan, mutta ne on aina sijoitettava kulmiin ja linjaan, johon huoneiden väliset väliseinät sijaitsevat. Ne voidaan tehdä sekä betonista että tiilestä tai kiven tai betoniteräksen avulla.

Tällaisten tukien poikkileikkauksen tulisi olla noin 50-50 cm, mutta jos aiot rakentaa kehyshauteen, näitä mittoja voidaan pienentää.

Työjärjestys

 1. Tuki perustukselle syntyy yleensä metalli- tai asbestisementtiputkista, joiden läpimitta on 150 mm. Asettamalla ne, sinun on esikuunteltava tarvittavat syvennykset, ja sitten useita vaiheita, tamping aina betonin kanssa. Varmista, että tukien korkeus on sama;

Tarvikkeiden korkeutta on seurattava

 1. Putken syvyys määritetään maaperän jäädyttämisen syvyyden perusteella lisäämällä n. 25 cm. Tukien alapuolelle tulee asentaa tyyny ja hiekka. Sen päälle on asetettava kerros vedeneristys;
 2. Kun olet asentanut putket, tee täyttö ja tamping maaperän;
 3. Peitä tukia bitumimastilla, tämä on välttämätöntä, jotta maaperän jäädyttämismahdollisuus voidaan sulkea pois tuen pinnalle.

Kaikki bitumilla käsitelty

Pienet kylvyt voidaan asentaa puutukiin, kun taas etusijalle asetetaan tammetuotteita, jotka on esikäsitelty antiseptisellä aineella.

Tässä tapauksessa tee näin:

 1. Jokainen teline tässä tapauksessa sinun on pakattava paksu muovikelmu useissa kerroksissa, mikä ei salli primerznut maata pinnalle;
 2. Jotta puun pinta säilyisi parhaiten, se täytyy polttaa käyttämällä puhallusputkea.

Erilaiset vaihtoehdot tukeille

Vihje! Missään tapauksessa ei pystytä jättämään rakennettua rakennetta vartioimatta talvella, on välttämätöntä aloittaa kylvyn rakentaminen välittömästi betonin kovettumisen jälkeen. Jos et tee tätä, tukit voivat kiertyä, koska maaperä ei vaikuta niihin tasaisesti.

Pile-pohja

Tiedät jo, miten tehdään sarakepohja kylpyammeen alla, nyt kerromme sinulle, kuinka voit rakentaa pöytään ruuvin pohjan kylpyyn.

Teemme pohjan kylpypinoille.

Tämäntyyppistä pohjaa voidaan käyttää log kylpyyn, varsinkin jos maaperä tässä paikassa on heikko tai kostea. Ennen asennustyön aloittamista sinun on kuitenkin suoritettava merkintä ja samalla ruuvaamalla paalu maahan vähintään 2 metriä. Tässä tapauksessa paalun syvyys voi olla erilainen, se riippuu pääasiassa maaperän yhtenäisyyden asteesta.

Rakentaminen paaluilla

Pallojen paksuus riippuu kylpytesi massasta. Joten esimerkiksi kehysrakennetta varten voit valita pienimmän vaihtoehdon. Piles ovat metalliputkia, joissa on teräviä lattioita, joihin on hitsattu spiraalimaiset terät, jotka ovat välttämättömiä maan kiertymiselle.

Pienellä kylpyammeella voit valita halkaisijaltaan 57-133 mm: n kokoisia paaluja, joiden pituus on 1,65-3 m. Asennettaessa paaluja ei tarvita erikoislaitteita, mutta vain 2 henkilöä saattaa olla tarpeen ruuvata maahan. Asennuksen jälkeen ne on leikattava, ne on kohdistettava korkeuteen.

Sitten on tarpeen kaataa betonia putkien onteloon ja sitten hitsata pään yläreunaan. Liittämään paalujen yläosat toisiinsa kulmalla, puutavaralla, vahvistetulla betoniteräksellä tai kanavapalkilla.

Paalun perustuksen edut kylvyn alla

 • on mahdollista rakentaa kylpy välittömästi asennustyön loppuunsaattamisen jälkeen;
 • on mahdollista ruuvata paaluja maaperään missä tahansa sääolosuhteissa, paitsi jos maa on jäädytetty;
 • sitä voidaan soveltaa paikoissa, joilla ei ole yhtenäisiä korkeuksia;
 • ei tarvitse lämmittää.

Strip-säätiö

Kevytrakenteella, jolla on hyväksyttävä kantavuus, nauhatyyppinen säätö soveltuu hyvin. Valmistelutyöt sellaisen pohjan järjestämiseksi kylvyn alla edellytetään tuottavan samoja kuin edellä mainituissa vaihtoehtoissa muun tyyppisille perustuksille.

Tällaisen säätiön asennon ero on vain työn loppuvaiheessa, jossa kaivetaan kaivantoa konkreettiselle kaatamiseksi ja asennetaan muottien levyt.

Työjärjestys

 1. Kaivannon pohjalla sinun on asetettava keskikokoinen hiekkalaatikko;
 2. Aseta vesitiiviys sen päälle;
 3. Asenna lujitushihna ja kaada betonia.
 4. Kun betoni on kovettunut, muotti on irrotettava;

Muotti voidaan purkaa

 1. Kun betoni vihdoin kovettuu, ja säätiö on asetettu, voit alkaa rakentaa kylpyammeen seinät.

Kiinnitä huomiota! Tämäntyyppinen pohja soveltuu vain kevyisiin materiaaleihin, kuten puu- tai vaahtolohkoon rakennettuun kylpyyn. On mahdollista rakentaa kivi- tai tiilihattu vain nauha-tyyppisellä pohjalla, mutta syvällä pohjalla.

Laatoitettu säätiö

Jos maaperä sinulla on hyvin heikko tai märkä, niin voit mennä altaan altaan monoliittinen tyyppi. Se edellyttää asennusta täysin puhdistettuun maaperään.

Sinun on esivalmistettava ala kellarikerroksessa vedenpitävällä materiaalilla ja kaada sitten soraa ja hiekkaa siihen. Vain tämän jälkeen betonista kaadetaan, kun taas vahvistusverkko asetetaan kaatopaikan keskikerrokseen.

Slab-pohja on lähes valmis

johtopäätös

Kerroimme eri perustyypeistä, joita voit käyttää rakennettaessa eri tyyppistä rakennetta. Tätä tai tätä asennusohjelmaa sovelletaan riippuen säätiön tyypistä. Lisätietoja tästä aiheesta löytyy tämän artikkelin videosta.

Kylvyn perusta: miten? Oikeiden laskelmien, layoutien ja kaikentyyppisten perustusten luomisen salaisuudet

Ennen kylvyn rakentamisen aloittamista on hyvä arvioida etukäteen, kuinka paljon se maksaa, onko sinun tarvetta houkutella ammattilaisia ​​tai voit tehdä sen itse. Säätiön perusta on tärkeimpiä vaiheita.

Kun olet lukenut artikkelimme, saat käsityksen siitä, miten perustetaan kylpy - esimerkkejä laskelmista kunkin tyypin.

Toivomme, että tämä on riittävä arvioimaan arvioita ja työn määrää tässä vaiheessa, kun otetaan huomioon, että säätiö on 20-50 prosenttia kylpyammeen rakentamisen kokonaiskustannuksista.

Kuinka perustaa kylpyamme?

Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, millainen säätiö on valittu rakentamiseen, ottaen huomioon alueen geologia ja hydrologia sekä tulevaisuuden kuormitus säätiöön. Tarkistamme lyhyesti kunkin tyyppistä työtä koskevat suunnitelmat, ja löydät yksityiskohtaiset suunnitelmat (miten ja mitä tehdään) erillisissä artikkeleissa, joihin viitataan. Erityisesti suosittelemme lukemaan:

Työhön liittyy kuitenkin yhteisiä kohtia - ne ovat samat eivätkä halua toistaa. Ennen kuin aloitat tulevan kylvyn merkinnän, tarvitset:

 • poistaa puut, pensaat ja suuret kivet alueelta;
 • katkaise hedelmällinen maakerros ja siirrä;
 • Kohdista tontin epätasaisuudet rakennuspaikalla - manuaalisesti tai puskutraktorin avulla.

Voit tilata erilaisten merkkien laadukkaan konkreettisen ratkaisun kaikentyyppisten säätiöiden täyttämiseen beton174-sivustolla.

Merkintä on toinen yhteinen asia, mutta alla oleva luku on täysin omistautunut siihen. Ja nyt harkitsemme kunkin lajin eri vaiheita erikseen.

nauha

Harkitse, miten tehdä kaistaleetin kylpyyn. Sen alapuolella kaivo ei kaivaa, tarpeeksi kaivosta, jonka syvyys on kahdesta vaihtoehdosta:

 • 20 cm alle hedelmällisen maaperän taso;
 • 20 cm maanpinnan alapuolella.

Ensimmäistä pidetään matalaa, mutta emme tässä pidä paikkaansa ja milloin sitä pitäisi käyttää. Löydät paljon hyödyllistä tietoa nauhan pohjasta tällä linkillä.

Maaperän vahvistamiseksi tehdään yleensä hiekka- ja sora-tyynykorkeus (useimmiten) 20 cm - tämä arvo syventää kaivantoa.

Kun täytät, vuotaa vettä ja painat tyynyä, siirry muottipesän asentamiseen. Hän koputti yhteen tai laudalta tai vanerista. Tätä ja muuta materiaalia on vahvistettava sivuilla ja päälle, jotta betoni ei työnnä sitä. Jotkut peittävät polyeteeniä, joka kattaa sekä pohjan että sivut.

Ankkuri on sidottu 4-puoliseen kehykseen, jonka perustana ovat 12 mm: n sauvat, jotka on kytketty 6 mm: n langalla.

Joten sopivat kylpyammeen perustarpeet

Betoni kaatui kerrallaan. Miksi tämä tärkeä >>>

columnar

Nyt, miten kylvyn sarakkeen pohjaan. Aloitetaan maanrakennuksesta. Pylväskäytävässä ne koostuvat kaivamalla tai porattaessa reikää maahan leikatut katkaistut kartiot muotoiltuina alaspäin. Jos pylväs on sijoitettu suoraan reikään, sen halkaisijaa voidaan lisätä helpottamaan.

Tyyny on aina (!) Vedetään vedellä ja (tai) painetaan.

Pylväät sijoitetaan valmistettuun pohjaan. Koska ne ovat erilaiset: tiili, asbestisementti, raudatettu betoni, rauniot ja puu, emme asu rakentamisen tekniikkaan, vaan tarjoamme sen sijaan lukemista artikkelista, jossa pilarirakenteen perustus katsotaan "a": sta "i": ksi.

nukka

Kuinka tehdä paalun perustan kylpyyn. Tämä näkemys merkitsee minimaalisen rikkomuksen maaperän eheydelle. Maaperässä valmistetulla ja merkityllä alueella joko porataan kuopat porakoneesta, tai rautapallot ruuvatetaan välittömästi.

Jos puhutaan kyllästyneestä, kaivo on vahvistettu hiekalla ja sora, sitten asennetaan kotelo, johon on vahvistettu häkki. Tämän jälkeen se jää vain kaatamaan betonia jokaiseen putkeen ja poistamaan ilmasta sen.

Paalusäätiöissämme on lisätietoja, jotka kiinnostavat sinua.

laatta

Nyt on vähän siitä, kuinka rakentaa laatikkoa kylpyyn.

 1. Hiekka ja sora-tyyny kaadetaan valmiiseen pohjakerrokseen 30 cm: n kerroksella.
 2. Muotti on asetettu tamped tyyny, paikka on varattu tulevaa viestintää etukäteen.
 3. Sen jälkeen on välttämätöntä eristää tuleva betonilaatta kosteudelta maaperästä. Tätä varten polyetyleeni asetetaan muottiosan pohjalle ja sivuille. Voit asettaa toisen vedenpitävän materiaalin sijaan.
 4. Seuraavassa vaiheessa vanteiden ristikko on 8-12 mm paksu (riippuen tulevan rakennuksen vakavuudesta).
 5. Betoni kaadetaan runkoon. Täyteaineiden täyttämisen jälkeen on vielä karsittava ilmakuplat.

Miten lasketaan pohjan kylpyyn

Kylpylän säätiön rakentaminen ei ole halpaa. Todella kuvitella säätiön kustannukset vain sen jälkeen, kun arvioidaan tarvittavan materiaalin määrää, joka tarvitaan kylpyammeen valitun koon mukaan. Esittelemme esimerkkejä siitä, kuinka lasketaan kylvyn pohja.

Mutta ensin on tarpeen laskea maan kokonaiskapasiteetti, joka saadaan valmiin kylpyammeen avulla. Olet jo kuvittele, minkä koko ja mistä materiaalista haluat rakentaa kylpyamme ja voit tehdä laskelman. Laske katon, seinien ja lattioiden pinta-ala ja sitten kerro se taulukon tietojen perusteella. Lisäämällä tuloksia saat valmiin rakenteen painon:

Jos katto on vahvistettua betonia, laske 500 kg / m².

Nauhapohjan laskentamalli

Aiempia laskelmia tarvitaan, jotta voidaan valita hihnan optimaalinen leveys perustuen maan kokonaiskäyttöön ja kantavuuteen. Sinun pitäisi oppia viimeisimmät geologit.

Ensin ota pohjalevyn leveys noudattaen sääntöä:

Tuleva seinämän paksuus + 10 cm

Sen jälkeen laske koko teippiperustan alue. Voit rikkoa sen suorakulmioksi ja taittaa ne neliöiksi. Tuloksena saadaan vertailualueen arvo.

Jäljellä on vain jakaa kylpyammeen kokonaismassa vertailualueella selvittääkseen, mikä paine on maassa. Vertaa maaperän kantavuuteen - jos se on pienempi kuin kylvyn paine, sinun kannattaa harkita uudelleen joko projektia tai nauhan leveyttä. (Yleensä ei ole toivottavaa, että rakenteen paine on yli 70% maaperän kantavuudesta).

Laske uudelleen, kunnes numerot ovat hyväksyttäviä. Nyt, kun nauhan alue tunnetaan, meidän ei ole vaikeaa laskea sen äänenvoimakkuutta. Kerro alue korkeudella. Tämä on määrä, joka on täytettävä betonilla. Laske ja paino perustuu siihen, että 1 kuutio teräsbetoni painaa 2400 kg.

Esimerkki pylväsperustan laskemisesta (mukaan lukien porotut paalut)

Tässä tapauksessa otamme jonkin tyyppisiä pylväitä, esimerkiksi tylsistyneitä paaluja. Niillä on vaihtelu, jonka halkaisija on 300 mm ja pohjassa laajenee kengän halkaisijaksi 500 mm. Tällöin pohjan ympyrän alue:

S = π x r² = 3,14 x 25 x 25 = 1962,5 cm2

Sinun täytyy tietää kaksi muuta arvoa: kylpy kokonaispaino ja maaperän kantavuus (maaperän kestävyys). Ensimmäinen lasketaan edellä olevilla taulukoilla, toinen on opittu geologeilta tutkimuksen jälkeen. Oletetaan, että kylpy on runko ja sen paino on 23 000 kg, maaperän kantokyky on 2 (tässä tapauksessa muistetaan, että arvo on vain 70% tästä arvosta).

0,7 x 2 = 23000: (1962,5 x N),

missä N on pylväiden lukumäärä.

Täältä on helppo laskea, että N = 9 on pyöristetty, mutta tämä on vain ensimmäinen approksimaatio. Nyt meidän on tiedettävä 9 pilarin paino ja lisätä se kylvyn painoon. Me laskemme seuraavasti:

Paalun pituus - 2 m
Halkaisija - 0,3 m

Sen on edelleen kerrottava ympyrän alue sylinterin korkeudella saadakseen äänenvoimakkuuden:

V = π x r² x h = 3,14 x 0,15 x 0,15 x 2 = 0,1413 m³

Niinpä 9 paalun tilavuus on 1,2771 m³, joka on 1 kuutiometrin raudoitetun betonin paino 2400 kg ja antaa 3 025 kg, jota lisätään 23 000 kg: aan kylpyammeen massaa. Kerromme jälleen:

N = 26,052: (1,4 x 1962,5) = 9,48 pyöristettynä 10 paaluilla

Jäljellä on vain jakaa ne maksimaalisen kuormituksen kohdissa ja tasaisesti niiden välillä.

Pile-pohjainen laskentamalli (tässä vain ruuvi)

Ruuvipallot perustuksiin ovat 89 ja 108 mm. Ensimmäistä käytetään vain kevyisiin rakennuksiin, esimerkiksi kehykseen. Toinen - kaikille muille.

Yksinkertaisin laskentamenetelmä on paalujen sijoittaminen kylvösuunnitelman mukaan kulmiin ja suurimpaan kuormitukseen. (Joten on suositeltavaa laittaa vähintään 2 paalua uunin alle).

Toinen vaihtoehto on käyttää tietoa kylvyn massasta ja jakaa se yhden pinoisen kantavuuteen. Tiedot voidaan kerätä alla olevasta taulukosta (tämä on laskelma maahan, joka on upotettu maahan 2 m: n tarkkuudella).

Muuten monet paaluilla myyjät laskuttavat verkkosivustoihinsa laskeja, jotka laskevat paalujen määrän suhteessa teidän tapauksessasi.

Slab-pohjainen laskentamalli

Jälleen meidän on laskettava kylvyn paine maahan varmistaaksemme, että rakenne on helpompi kuin se kykenee kestämään maata ilman taivuttelua.

Laattojen pohjalla on hyvin suuri alue, jolla koko kuorma on jaettu, mutta on syytä ottaa huomioon, että laatta painaa paljon.

Oletetaan, että kylpy on suunniteltu 4 x 4 metriä. Ja että laitamme sen levylle, jonka paksuus on 20 cm. Anna kylvyn painon arvoksi 50 tonnia ja maaperän kestävyys on 2,5.

Tiedämme jo, että teräsbetonikupu painaa 2400 kg. Sitten perustuksen massa on 7680 kg. Kokonaiskuorma on 58 tonnia 16 neliömetriä kohden eli 3,625 kg / m². Maaperä voi ottaa 2,5 kg / cm² tai 25 tonnia / m². Samoin voit laskea tietosi kuorman.

Kuinka merkitä kylvyn pohja

Merkinnän alkuvaihe ei poikkea erilaisten perustusten suhteen: sinun on luotava nelikulma oikeilla kulmilla.

Yleiset periaatteet

Oikean kulman rakentaminen - ongelma voidaan ratkaista "mekaanisesti" tai laskelmien avulla.

Laser taso BOSCH PLL 1 P

Laskelmat ovat yksinkertaisia: hypotenuksen neliö on yhtä suuri kuin jalkojen neliöiden summa, ja jalat ovat meidän seiniä. Yksinkertaistettu, voit käyttää tapausta kokonaislukuina: 3² + 4² = 5². Tällöin otetaan 12 m merkkijono ja sen päät kytketään hyvin tarkasti. 3 ja 4 metriä on merkitty. Riittävän venyttää merkkijono kolmioksi niin, että pienet sivut (3 ja 4) muodostavat selkeän suoran kulman.

Mekaaniset menetelmät - joko käytetään kiskojen kulmaa tai lasertasoa (jälkimmäinen kertoo videon).

Joka tapauksessa, kaikki alkaa tulevaisuuden kylvyn alimmasta kulmasta, jossa ensimmäinen tappi vasarataan ja siitä muodostuu oikea kulma tiettyjen sivujen kanssa.

Sitten diagonaali tarkistetaan ja seuraava oikea kulma rakennetaan. Joten - kunnes kaikki kulmat on rakennettu. Kulmapisteitä on merkitty tapilla.

Seuraava askel on merkitä sisempi tai ulompi muoto (riippuen siitä, mitä et ole vielä tehnyt). Kulmapisteitä on myös merkitty tapilla.

Snagging on seuraava merkintävaihe.

Maaperässä 1,5 - 2 metrin etäisyydellä kahdesta sarakkeesta, joissa on yksi tai kaksi poikkirataa (ks. Alla). Tämä teline telineeseen.

Heitä ajetaan maahan niin, että palkin reuna on tietyllä tasolla:

 • leikkausnauha tai laattasäiliö;
 • putken, paalun tai paalun pylvään tai pylväsnäytön reunat (grillaukseen perustuvilla perustuksilla tehdään kaksi ristikkorakennetta - pylvään / pylvään taso ja grillauksen taso).

Rakenteelliset filamentit, jotka ovat koukussa pitkin reikien riskejä, muodostavat ilmassa sisäpinnan ja ulomman ääriviivat.

Kaivannon tai kaivojen syvyys lasketaan rätistä siten, että kehä on edes irrotuksesta riippumatta.

Nyt analysoidaan, miten kylvyn pohja merkitään oikein, riippuen sen tyypistä.

Nannat erityyppisille perustuksille

Ristitangon poistoaukon nauhalle tehdään seuraavat riskit:

 • seinän akseli keskellä;
 • perusnauhan leveys (akseli sen keskellä);
 • tyynyn leveys pohjan alle.

Suosittelemme tarkkailemaan videota, jossa puhutaan lasertason käytöstä, kun nauhalevy on merkitty:

Obnoskan pylväs tai paalun perussäätiö:

 • säätökorkeus (paalut paalut tai pylväät);
 • grillatahon korkeus;
 • pilarin tai paalun akselin.

Nurkatukit on merkitty välittömästi kierteiden risteykseen. Välituotot mitataan sen jälkeen. Aksiaalipisteet laskeutuvat maahan luontiverkolla ja merkitään tapilla.

Ennen reikien poraamista tai kaivamista, rakennelangat poistetaan.

Levyn merkintä on helpointa, koska sinun tarvitsee vain merkitä levyn reunat.

Kylpyammeen kellarikerroksen vedenpitävyys

Säätiö on suojattava paitsi pohjavedestä myös sademäärästä.

Yleiset periaatteet

On pystysuorat ja vaakasuorat vesitiiviit kellarikyltit. Mutta pystysuoraa tarvitaan vain erityisissä olosuhteissa: korkea pohjavesi, paljon saostumista ja horisontaalinen on aina pakollinen.

Vedenpitävyys on mahdollista joko liimaamalla, maalaamalla tai impregnoimalla säätiö sopivilla materiaaleilla. Voit myös yhdistää molemmat menetelmät.

Pystysuora eriste tehdään pohjasta pohjamaan sedimenttien sprinkleriin.

On edullisempaa päällystää säätiö bitumilla, mutta tämä on epäluotettava menetelmä, koska sen kerros vaurioituu helposti täytön aikana tai maan kausittaisen liikkeen aikana. Joten on välttämätöntä suojata kipsiä. Tätä käyttöä varten:

 • eristys;
 • geotekstiilit;
 • tiiliseinä.

Bitumin sijaan on paljon parempi käyttää kyllästystä, vaikka ne ovat paljon kalliimpia.

On myös mahdollista liittää pohja kateaineella, iso- tai technoelastilla.

Toinen vaihtoehto: kipsieristys useissa kerroksissa erityisellä kuumamuotoisella ratkaisulla.

Vaakasuora eristys on suunniteltu suojaamaan vettä, joka nousee maaperän kapillaareissa.

Yleisimmin käytetty kateaine, joka asetetaan useisiin kerroksiin. Sen sijaan voit päällystää mastilla tai kyllästyksellä. Tai hyödynnä nykyaikaisia ​​kalvoja. Paras on yhdistetty suojausmenetelmä.

Vaakasuora vedeneristys tehdään pohjan reunalla ennen seinien asentamista. Voit tehdä tämän, voit laittaa hydropone, ruberite tai aquaizol. Vanhoina aikoina käytettiin koivunkuorta kuten alla olevasta kuvasta (kehys näkyy kivien pohjalla).

Nuannaa erityyppisille säätiöille

laatta

Ensimmäinen kerros sen vedeneristys sijoitetaan suoraan hiekka-ja sora-tyyny. Tällöin käytetään stekloizolia tai rubemastia, koska kateaineita varten on ensin tehtävä karkea solmio ja näille materiaaleille se ei ole välttämätöntä.

Valmiit kellariastiat eristetään uudelleen, vain nyt voit käyttää kipsiä tai impregnointia.

nauha

Vähimmäisvesieristys sisältää vain kaksi kerrosta kateaineesta nauhan ja seinän välissä. Tätä ei kuitenkaan voida tehdä, jos käytetään korkealaatuisia betonilaatuja B15 ja sitä korkeampia.

Kasa tai pylväs

Koska erillisen tuen eristäminen on melko vaikeaa, on käytettävä erityisiä vettähylkivää kyllästystä. Tämä koskee pylväitä ja teräsbetonipilareita. Kierrä paaluja korroosiosuojausta varten, jolla on korkea tartuntamaali.

Tämäntyyppisten perustusten vedeneristys suoritetaan myös grillata- malla, samoin kuin ennen seinien kiinnittämistä nauhan pohjalle.

Kiukaan alla

Kylvyn kellarin lämmitys

Milloin se on välttämätöntä?

On olemassa kaksi todellista syytä, jotka eivät liity kondensaatioon, limaan ja muotin kauhuhistorioihin, jotka usein pelkäävät Internetissä (koska ilmanvaihto on paljon parempaa kondensaatiota kuin eristämistä).

 1. Tämä halu vähentää lämpöhäviötä ja aikaa lämmittää kylpyamme.
 2. Lisäksi suojaa vedeneristys sen rikkomisesta sen koskemattomuuden kausiluonteisen liikkumisen jäädyttämistä maaperän. Lisäksi, pelkistäminen itse maaperästä, jos se on eristetty.

Yleensä kellarin eristys on tyypillistä rakennuksille, joissa on kellari. Kylpy on harvoin tehty kellarissa. Siksi ei ole kiireellistä lämpenemistä.

Mutta jos päätät lämmittää kuumuuden perustan, tee se ulkona. On ihmisiä, jotka kysyvät, miten eristää kylvyn pohjan sisäpuolelta, emme suosittele sitä. Sisäeristystä ei suositella.

Materiaalin osalta on parempi ottaa sellainen, jonka elinajanodote on oikeassa suhteessa betonin elinajanodoteeseen. Vaahto tässä suhteessa on paljon alhaisempi kuin betoni "pitkäikäisyys" ja lämmin säätiö ei ikuisesti. Siksi ammattilaiset suosittelevat vaahtolaseja.

Kylvyn kellarin lämpeneminen voidaan tehdä munintavaiheessa. Tällöin muotin leveyttä lisätään eristemateriaalin paksuuteen.

Siinä tapauksessa, että eristys tehdään jo rakennettuun kylpyyn, sinun on:
avata säätiö;

 • kaataa hiekkaa soraa pohjalla;
 • eristys voidaan yksinkertaisesti liimata pohjan seinämiin;
 • Lopuksi perustus on täynnä maata, joka on varovasti pakattava.

Jos säätiö on sarake, sinun on tehtävä vieläkin vaikeampaa:

 • Kaivetaan kaivantoa jokaista seinää pitkin (0,5 m leveä ja 1,5 m syvä);
 • hiekka ja sora kaadetaan kaivannon pohjalle, tiivistetty;
 • tyynyssä on tiiliseinä, joka nousee melkein alkuvuodesta;
 • tiilen ja seinän välinen kuilu vaahtoutuu vaahdolla;
 • tiilet päällystetään bitumimastilla;
 • kaivo on taas nukkunut ja särkynyt.

Asunnon asennus pohjaan

Kun asennat kylvyn pohjaan, hihnan / laattojen ja pylväs- / paalun välinen ero tasoitetaan grilliin, joten kaikki vivahteet liittyvät vain seinien materiaaliin.

Metsä tai hirsirakennus

Harkitse hirsitalon sijoittamista säätiölle. Puukylvyn ensimmäisen (vanteiden) kruunun asettamiseksi sinun on ensin vedenpitävä säätö ja kostutettava antiseptisellä aineella.

On suositeltavaa ensin laittaa 50 mm: n paksu laudaksi vedenpitävyyden ympärille ja laittaa vain ensimmäinen kruunu siihen. Niin kutsuttu vaimennuslevy lisää hirsitalon tiiviyttä vedenpitävyyteen.

Ennen polttopuuta puretaan merkinnän mukaan.

Lokit tai epätasaiset palkit lukitaan. Yleensä pää on yksinkertaisesti leikattu puolipuusta - puolet kruunun paksuudesta.

Alempi kruunu ei ole lainkaan kiinnitetty pohjaan, koska se ei muutu jo kylvyn alla.

Tiili, vaahtoblock, sementtilohko

Tämä on ryhmä lohkomateriaaleja. Ne asetetaan nauhalle tai laattojen pohjalle välittömästi vedenpitävyyden jälkeen. Jos pohja on kasattu tai pylväsruisku, grillataation luominen tulee pakolliseksi, ja sitten kaikki on täsmälleen sama kuin nauhalle tai laudalle.

Jos katsot vain lohkohaun rakentamista, sinulla on myös artikkeli vaahtokylpyhaun pohjasta. Ja toinen artikkeli, jossa on yleiskatsaus vaihtoehdoista lohkareiden perustuksiin.

kehys

Yleensä hyvän puun käyttämistä käytetään tulevaisuuden kehyshauteeseen. Mutta on tarpeen valmistautua sen asentamiseen jopa perustuksen luomisen vaiheessa: pohjassa olisi pitänyt olla tiukasti kiinnitetyt napat, joiden päällä on kierre. Tukipalkki asetetaan näihin nappeihin ja kiinnitetään pähkinöillä.

Pylväs- tai paalusäätiöön on kiinnitetty ankkuripultit.

Vannenauhan kulmat leikataan "puoliksi puuksi" ja kiinnitetään 120 mm niiteillä ja nauloilla.

***
Sinulla on melko kattava käsitys siitä, miten perustuksia luodaan erilaisille altaille. Voimme vain toivottaa teille onnea löytää haluttu.