Mikä on armopoyat ja miksi sitä tarvitaan?

Rakentamisalueella otetaan käyttöön nykyaikaisia ​​tekniikoita ja käytetään uusia materiaaleja. Samanaikaisesti rakennusten kestävyysvaatimukset sekä käyttöiän kasvu kasvavat. Rakennuksiin vaikuttavat tuulikuormien, maaperäreaktioiden ja sademäärien aiheuttamat luonnontekijät. Rakennuksen vahvistamiseksi tehdään armopoyat. Kestävä lujitetuista hihnoista kantavien seinien kohdalla on vahvistettu betoniterä, joka kaadetaan rakennuksen ääriviivaa pitkin. Harkitse suunnittelun ominaisuuksia, ymmärrämme mitä on armopoyat ja miksi sitä käytetään.

Mikä on vahvistettu hihna laakerin seinissä

Monet ovat kuulleet ammattimaisten rakentajien käyttämää termiä seismiset vyöt, mutta kaikki eivät tiedä, mitä se on. Alkeistason kehittäjät ovat kiinnostuneita siitä, mikä on Armopoyas ja miksi sitä käytetään asuinrakennusten ja teollisuuslaitosten rakentamisessa. Rakenteiden muodonmuutoksen estämiseksi on tärkeää tietää, miten seismiset vyöt ovat kaikkien rakennuskoodien mukaisia. Yritämme vastata jokaiseen kysymykseen järjestyksessä.

Joten, lujitetulla hihnalla laakerin seinämissä on kiinteä voimarakenne, jolla on suuri lujuus.

Armopoyas kutsutaan betonirakenteeksi, joka on suunniteltu vahvistamaan talon seinämiä

Se on valmistettu seuraavista materiaaleista:

 • betonimerkki M400. Se kaadetaan kokoonpainuvaan tai paikallaan olevaan muottiin, jossa on vahvistusta, jolloin muodostuu kiinteä suljetun silmukan muoto kovettamisen jälkeen. Käytetään standardi betoniliuosta, joka perustuu sementtiin ja hiekkaan ja soraan sekoitettuna suhteessa 1: 4. On tärkeää kerralla kaataa betonia ja myös sulata se tiiviisti erikoisella värähtelijällä. Tämä estää ilman sulkeutumisen muodostumisen, mikä lisää betonin monoliitin lujuutta;
 • vahvistuspalkit, joiden halkaisija on 8-10 mm. Ne on liitetty voiman runkoon, mikä varmistaa betonin eheyden kuormitettuna. Seismisen hihnan voimakkuuden lisäämiseksi teräsputket yhdistyvät alueelliseen kehykseen, joka koostuu neljästä pituuselementistä. 6 mm: n poikkileikkaukseltaan poikkileikkaukselliset katukapselit yhdistävät tangot avaruusjärjestykseen, jonka muoto on neliö tai suorakulmio. Liitettävät neulomalla käytettävät sauvat.

Koska muottipesää voidaan käyttää:

 • puuta. Taitettava muotoilu on valmistettu levyjen yhdistetyistä tasoitetuista levyistä;
 • polystyreeniä. Se on osa kiinteää muottirakennusta, lisää rakennuksen eristystä.

On tärkeää harkita muotojen suunnittelua, jotta varmistetaan sen rehellisyys konkreettisessa ratkaisussa. Jäykkyyden lisäämiseksi on asennettu välikappaleita ja suojat kiristetään teräslangalla. Luotettava reunus lisää rakenteen jäykkyyttä, mikä vaikeuttaa halkeilua rakennuksen seinissä. Lujitetun hihnan kantavien seinien kohdalla on rakennuksen vahvistamisen erityinen elementti, joka kompensoi nousevia voimia ja estää rakenteen epämuodostumia.

Jotta armopoyat olisivat korkealaatuisia, ja näin ollen talo on luotettava, sinun on tiedettävä, kuinka tehdä armouria / kehystä

Tarvitsetko vahvistinhihnan - vahvistuspiirin tarkoitus

Ymmärrämme, mitä seismiset hihnat on tarkoitettu. Panssaroitu vyö jokaisen rakennuksen seinille on vastuullinen rakennus, joka voidaan rakentaa eri tasoilla.

Hän suorittaa useita vakavia tehtäviä:

 • muodostaa vankan pohjan rakennuspalikoiden horisontaaliselle sijoittamiselle;
 • kostea tukirakenteita, jotka rakennuksen ristikkorakenteen elementtien aiheuttama;
 • estää muodonmuutosten aiheuttamien halkeamien muodostumisen rakenteen pääseinillä;
 • jakaa tasaisesti vaikuttavat voimat pääseinien koko tukipinnalle;
 • vähentää rakennusaukon muodonmuutoksen todennäköisyyttä lisääntyneen kuormituksen vaikutuksesta;
 • vähentää äkillisten tuulikuormien vaikutusta rakennuksen pääseinämiin;
 • varmistaa kaltevien maaperän pinnalla pystytettyjen asuin- ja teollisuusrakennusten vakauden;
 • säilyttää rakennusten eheyden alueilla, joilla on lisääntynyt seisminen toiminta;
 • antaa rakennusten rakenteiden lujuusominaisuudet, jotka ovat alttiina pakkaselle.

Rakennuksen pääseinämien ääriarvon puuttuminen vaikuttaa haitallisesti sen koskemattomuuteen. Tietäen, miten tehdä armopoyas, voit rakentaa itsenäisesti rakennetta, joka lisää rakennuksen jäykkyyttä.

Ajattelimme mitä armopoyas on ja miksi se on rakennettu.

Tangot on kiinnitetty vahvistamaan vahvistus haluttuun kohtaan betonin kaatamiseksi

Päätettäessä seismisen hihnan laitetta on tärkeää analysoida rakenteeltaan voimakkaasti vaikuttavat tekijät:

 • kattorakenteen lähetyspisteen kiinnityselementit pakotetaan kannattimilta pinnalle. Kiinnitysankkojen asennusalueella voi olla syviä syvennyksiä, jotka vaikuttavat negatiivisesti pääseinien lujuuteen.
 • kalteva katto vaikuttaa raitoilta ja aiheuttaa laajennusvoimia, jotka vääristävät rakennuksen pääseiniä. Teräsvahvikkeella vahvistettu vyö on tasaisesti jakanut ponnistelut ylemmän tason yli;
 • Vahvistettu betonirungon reunus estää deformoitumisprosessit pääseinillä. Rakennuksen laakerirakenteet, joissa ovien ja ikkunoiden aukot ovat epätasaisesti, havaitsevat eri tehoefektejä.

Perinteisen seinän vahvistamisen merkitys johtuu rakennustoiminnan toteutuksessa käytettävien materiaalien erityispiirteistä. Kun selvitimme, miten tehdään seisminen vyö, ottaen huomioon käytettyjen rakennusmateriaalien ominaisuudet, on mahdollista merkittävästi lisätä rakennusten rakenteiden lujuutta ja vakautta.

Armopoyas rakennusta varten - soveltamisala

Vahvistettu vyö käyttöalue on melko laaja. Ilman sitä, on mahdotonta kuvitella nykyaikaisia ​​rakennuksia.

Asennus ja kiinnitys muottiin tehdään useilla menetelmillä.

Seisminen hihna suoritetaan erilaisten tilojen rakentamisen aikana:

 • asuinrakennukset;
 • teollisuusrakennukset;
 • ostoskeskukset;
 • urheilumahdollisuuksia.

Samaan aikaan kantavien seinien rakentamiseen voidaan käyttää erilaisia ​​rakennusaineita:

 • tiili (ontto, kiinteä, silikaatti);
 • vaahtobetonin betonilohkot;
 • ilmastetun betonin kennolohkot.

Solukkotyypeistä koostuvat lohkot, joiden lujuusominaisuudet ovat pienemmät, tarvitsevat lisää vahvistamista. Tästä syystä on tärkeää estää höyrytettyjen betonien ja vaahtobetonilohkojen halkeilua ongelmaluokkiin, jotka edellyttävät erityistä vahvistamista seismisten vöiden avulla. Riippumatta käytetyn rakennusmateriaalin tyypistä on tärkeää ymmärtää, mikä on armopoyat ja miksi se muodostuu eri tasoille pääseinien rakentamisen aikana.

Kuinka tehdä vahvistetut vyön muotoilut

Nollapisteen eri korkeuksissa sijaitsevien ongelma-alueiden vahvistaminen toteutetaan betonivyöllä. Se on lisäksi vahvistettu lujitustangoilla.

Interfloor armopoyas säästää oven / ikkunan kantta

Kun ajatellaan armopoyojen tekemistä, on syytä ymmärtää purkuhihnojen tyypit:

 • Rakenteen perustuksen yläpuolelle on muodostettu ensimmäinen vahvistus ääriviiva, jota kutsutaan grillageeksi. Se betonoituu nauhapohjan pystyttämisen vaiheessa, joka jäljentää tulevien laakerin seinämää. Kellarin teho reunus suoritetaan jopa 40 cm: n korkeudella, mikä sallii sinun pystyä tasaisesti siirtämään voimia rakennuksen massasta ja kompensoimaan maaperän reaktioita.
 • muurausalueet, jotka on sijoitettu neljän betonilohkon tasolle, on välttämättä vahvistettu teräsverkolla tai vahvikkeella. Vahvistuselementit sementoitetaan sideaineliuoksella, muodostaen tehon tasoja. Tämän ansiosta voit lisätä lujuutta ja suhteessa pinta-alaan ja levittää kuormitusta muuraustasolla;
 • Seuraava purkupaikka sijaitsee lattialaattojen alla. Monoliittinen betonirakenne, joka on vahvistettu vahvistuksella, takaa laakerielementtien stabiilisuuden estäen halkeamien muodostumista. Hihna jakaa tasaisesti lattialevyjen luomat voimat ja toimivat rakennuksen ääriviivoilla;
 • Viimeinen seisminen vyö sijaitsee ylimmän kerroksen alla rakennuksen katon alla. Se muodostaa luotettavan pohjan voimalevylle. Kiinnitys kattoelementtejä, jotka edustavat palkkijärjestelmää, suoritetaan ankkuripultteilla. Integroitu teräsbetoninen seisminen vyö vaimentaa kuormia kattotieteellisistä elementeistä sekä lumipeitteestä, tuulesta ja sademäärästä.

Turvallisuuden varmistamiseksi olisi ymmärrettävä, miten itsenäisesti tehdään armopoyat. Tämä on toteutettavissa oleva tehtävä, jos opiskelet huolellisesti tekniikkaa ja valmistelette kaikkea mitä tarvitset.

Jos panssaroidut vyöt asennetaan huonosti imevän materiaalin seiniin, lattialaattojen kuormitus jakautuu tasaisesti

Materiaalit ja työkalut seismisen hihnan valmistukseen

Kun ajatellaan, miten tehdä seisminen vyö, on helppo määrittää materiaaliluettelo ja valmistella tarvittava työkalu työn suorittamiseen.

Se vie:

 • betoniliuos hiekkakiven murskatun kiviseoksen ja sementin perusteella;
 • erilaisten halkaisijoiden teräsvahvistus runkokokoonpanoon;
 • betonisekoittimella vaivaamista varten;
 • Bulgarialaisella leikkuupyörällä aihion leikkaamiseen;
 • teräslanka kehyksen sidontaelementteihin.

Sovitustelineen kohdalla on suositeltavaa ostaa erityinen virkkuukoukku. Käytettäessä halkaisijaltaan suurempia sauvoja on toivottavaa käyttää erikoistyökaluja taivutuspalkkeihin.

Työjakson - miten tehdä seismisiä omasta

Noudata suositeltua toimintosarjaa, kun työskentelet:

 1. Leikkaa levyt muottien valmistukseen.
 2. Kokoa vanerin, polystyreenin tai puun muotti.
 3. Leikkaa raudoitus vaaditun koon aihioiksi.
 4. Kokoa runko kiinnittämällä tangot neulomalla.
 5. Sekoita ainesosat, tee betoniseos.
 6. Täytä muottiin betoni jatkuvatoimisella tilalla.
 7. Värin tiivistyminen.
 8. Peitä betoni polyeteenillä, joudutetaan säännöllisesti kostumaan.
 9. Irrota muotti lopullisen kovettumisen jälkeen.

Joten ajattelimme, miten tehdä seisminen vyö. Tämä työ on helppo tehdä omasta, opiskellut prosessia ja ajoissa valmistelemaan kaiken tarpeellisen työn.

Mikä on armopoyat ja miksi sitä tarvitaan?

Nykyaikaisilla rakennusmenetelmillä pyritään varmistamaan rakennusten kestävyys rakennettaessa ja lisäämällä hyödyntämisresurssia. Loppujen lopuksi rakennuskohteet ovat alttiina tuulikuormille, saostukselle ja epävakaan maaperän reaktioille. Rakennettujen rakennusten rakentaminen edellyttää luotettavaa vahvistamista, jota tarjoaa panssaroitu vyö - vankka raudoitettu rako, joka ympäröi seinät suljetun kehän varrella.

Vahvistettu hihna kantavien seinien kohdalla antaa rakenteen suuren lujuuden, lisää rakennuksen vakautta ja kompensoi merkittäviä kuormia. Yhden kappaleen raudoitettu betonivuoraus estää rakennuksen muodonmuutoksen aiheuttaen pohjan, lämpötilan ja seismisten tekijöiden kutistumisen, sekä lumisuojuksen ja tuulikuormituksen. Rakennuksen kehällä sijaitsevilla terästangoilla vahvistetulla betonivyöhykkeellä pystytään muodostamaan monoliittinen runko, joka vaikeuttaa halkeilua ja lisää rakenteen jäykkyyttä.

Irrota vahvistettu vyö talosta ja rakennus ei kestää pitkään

Ei ole tarpeen kysyä, tarvitaanko vahvistusvyötä. Tarvitaan kaikkien asuin- ja teollisuuslaitosten rakentaminen, mikä takaa rakennusten luotettavuuden, vakauden ja pitkäikäisyyden. Pidäthän yksityiskohtaisesti, mihin rengasvahvistus suoritetaan, mitä materiaaleja tarvitaan. Harkitse, miten tehdä seismisiä omasta.

Tietoja vahvistamisen tarkoituksenmukaisuudesta

Mikä on armopoyat ja miksi se on tarpeellista? Mikä aiheutti tarpeen rakentaa raudoitettua rengasrunkoa rakennuksen kehällä? Mikä se on? Ymmärrämme, jotta kaikki kysymykset. Lujitetun hihnan kantavien seinien kohdalla on monoliittinen betonirakenne, joka toistaa rakennuksen suljetun rakenteen ja vahvistetun vahvikekontin. Muodostetut armopoyat seuraaville tehtäville:

 • varmistetaan lohkojen vaakasuora taso muurauksessa;
 • ristikkojärjestelmän aiheuttamat korvaustyöt;
 • estää pääseinämien muodonmuutokset;
 • olemassa olevien ponnistelujen suhteellinen jakautuminen;
 • vähentää halkeamien todennäköisyyttä;
 • vähentää rakennuksen epätasaiseen kutistumiseen liittyviä negatiivisia tekijöitä.

Armopoyas - monoliittista teräsbetonia sisältävä teippi, joka on sijoitettu rakennuksen eri tasoille

Vahvistettu hihna voi estää kantavien seinien päälle useita tekijöitä:

 1. Ristikkorakenteen kiinnittäminen rakennuksen seinämiin toteutetaan kiinnittämällä ankkureita, jotka rikkoavat solubetonin lohkojen eheyttä. Tuloksena, että kattotuulettimien kiinnittäminen hiilihapotettuihin betonilohkoihin ilman vahvistusarvoja on halkeamien ilme, eheyden rikkominen ja voimakkuuden väheneminen.
 2. Seinien kulmassa ristikkorakenne luo välilevyjä, jotka aiheuttavat rakenteen muodonmuutoksen. Muodosttamalla panssaroidun hihnan työntövoimakkuuden vastustamiseksi on mahdollista varmistaa tehokas kuormien tasainen jakautuminen rakennuksen korkeuden yli.
 3. Vahvistettu betonirakenne vaikeuttaa pääseinämien muokkaamista, joissa on ikkuna- ja oviaukot, jotka havaitsevat toimivaa voimaa eri tavoin.

Rakennuksen kehän vahvistaminen on erityisen tärkeää solubetonirakennusten rakentamisessa, jotka ovat alttiita tuhoutumiselle taivutusvoimien vaikutuksesta. Tietäen, miten tehdä seisminen vyö, on mahdollista muodostaa luotettava reunus, vahvistettu teräsvahvistettu runko, joka kompensoi olemassa olevia kuormia, varmistaen eheyden rakenteen.

Luokittelu ja tarkoitus

Jotta voisimme vastata kysymykseen siitä, mikä on armopoyat ja miksi sitä vaaditaan, tiedot voittotyyppien muodoista auttavat. Rakenteen vakaus saadaan seuraavista tyyppisistä purkuhihnoista:

Suojaa pohjan ja seinät murtumilta, jotka aiheutuvat maaperän epätasaisesta vedestä ja pakkasesta

 • Perussäilytysvyö, joka rakennuksen terminologian mukaan kutsutaan grillataksi, on betonoitu hihnan tyyppisen perustuksen muodostamisen aikana. Betonivyö, vahvistettu vahvikekori, toistaa pääseinämien sijainnin. Suunnittelu herättää huomattavia ponnistuksia rakenteen massasta ja maaperän reaktiosta;
 • kellarikerros - pohjan yläpuolella oleva vahvistus toinen taso. Muodon leveys vastaa seinien paksuutta, joten voit jakaa suhteellisesti pohjaan vaikuttavat voimat. Rakennesuunnittelun ansiosta perustuksen ja pääseinämien välille muodostuva hihna on suunniteltu;
 • Kolmas purkupiiri sijaitsee rakennusseinien yläpinnan ja lattioiden välissä olevien lattialevyjen välissä. Yhden kappaleen vahvistettu hihnan muoto varmistaa, että kantavat seinät pysyvät kiinteinä ja vaikeuttavat halkeilua. Hihna antaa suhteellisen jakauman kuormien vaikutuksesta liitoslevyihin rakennuksen ääriviivoilla. Se vähentää muodonmuutoksen todennäköisyyttä aukkojen alueella;
 • Viimeinen purkausvyö sijaitsee rakennuksen katon alla, ja se on pohjalevy. Runkojärjestelmän kiinnittäminen, joka koostuu rinnakkaisjärjestelyistä kattopalkkeista, tuotetaan ankkurielementeillä rakennuksen viimeisen rakenteen tasolla. Suljettu betonivyöhyke kompensoi katon aiheuttaman kuorman, joka havainnoi lumen, sademäärän ja tuulikuorman.

Kun olet oppinut tekniikan, tutustuessasi panssaroidun vyön valmistamiseen, voit luoda kestävän betonirakenteen rakennuksen ympäryksen ympärille ja antaa luotettavan suojauksen muotojen varalta, jotka aiheuttavat halkeamia ja rikkovat rakenteen eheyttä.

Jos paikan päällä on heikkoja maaperäjä (jauhettua hiekkaa, siirappia, savea, löysä, turvehuopaa), vastaus kysymykseen siitä, tarvitaanko vahvistusvyö on ilmeinen

Rakenteelliset vivahteet

Ottaessamme esiin kysymyksen siitä, mikä on panssaroitu vyö ja miksi se on muodostettu, harkitsemme betonivyön purkamislaitteen ominaisuuksia. Vahvistettu hihna kantavien seinien kohdalla suoritetaan eri versioissa:

 • U-muotoisen kokoonpanon solukerrosten perusteella, jotka on asennettu muurauksen ylemmän tason ulkokehälle. Liimakoostumuksen seinämiin kiinnitetyt aluselementit muodostavat lämmöneristyspiirin. Jäljellä on vielä asentaa vahvistuksen hahlon valmiiksi koottuja elementtejä, kiinnitä ne lujasti, muodostaen kiinteän metallirakenteen, joka betonoituu.
 • Käytä lohkoja, jotka on tarkoitettu käytettäväksi osina. Liima-aineet kiinnitetään liimalla, aseta vahvistuskori, jonka ontelo kaadetaan betoniin. Kiinteänä muottina, jota käytetään purkausreunan muodostamiseen, tässä suoritusmuodossa käytetään osiointielementtejä. Liima-seos luotettavasti kiinnittää septalohkot, jotka havaitsevat puhkeamiskuormituksesta johtuvat nykyiset muodonmuutokset.
 • Käyttämällä puurakenteita, puretaan betonin kovettumisen jälkeen. Menetelmä on merkityksellinen sellaisten esineiden rakentamiseksi, joiden seinät ovat kaasutäytteisiä lohkoja, jotka edellyttävät eristämistä. Muottipaneelien materiaalina käytetään paksua vaneria ja höylättyjä levyjä, jotka on kiinnitetty siltojen avulla, jotka aikaansaavat rakenteen jäykkyyden. Purkauspiirin mitat vastaavat pääseinämän paksuutta, korkeus on 30 cm.
 • Muottien pohjan kiinnitys tehdään ruuveilla. Puurungon ylemmän tason liikkumattomuus on järjestetty poikittaiselementeillä, jotka on asennettu yhtä suurella etäisyydellä kuin 100 cm. Tällainen puusta valmistettu rakenne on vastustuskykyinen tukivoimien vaikutukselle. Asennuksen jälkeen lujitusholkit täytetään betoniseoksella.

Jos käsittelemme kevyitä lohkoja, niin armopoyat täytyy kaataa

Kun tutustut suunnittelun ominaisuuksiin, ei ole mitään epäilystä siitä, miten tehdä seisminen vyö. Kaikki on varsin yksinkertaista - sinun pitäisi päättää purkauspiirin muunnoksesta, tutkia toimintojen järjestystä.

Mitä tarvitaan työhön?

Tietäen, miten tehdä seisminen vyö, on helppo selvittää, mitä työkaluja ja materiaaleja tarvitaan työhön. Valmista:

 1. Sementti, murskattu kivi, hiekka ja vesi betoniliuoksen valmistukseen.
 2. Teräsvahvistus, jonka halkaisija on 6-8, 12-14 mm kehysten valmistukseen.
 3. Betonin sekoitin ainesosien sekoittamiseen.
 4. "Bulgarialainen" leikkaamiseen.
 5. Neulelanka teräspalkkien liittämiseen.

Jos säätiö on koottu FBS-lohkoista, tarvitaan armopoyat.

Työn vaiheet

Se on helppo täyttää, mikä selvästi seuraa rakennustoimintojen järjestystä. Toimintalgoritmi on seuraava:

 • kerätä muotti, joka on pohja purkaus reunus. Polystyreenin käyttö kiinteäksi muottirakenteeksi mahdollistaa rakennuksen eristämisen edelleen. Kokoontaitettavaa rakennetta varten käytä vaneria tai puuta. Varmista, että muottien jäykkyys on tukipyörät ja että sivusuojukset kiristetään teräslangalla;
 • leikattu teräspalkki, koota erillisiin kehyksiin. Kuinka tehdä armopoy kestävä? Käytä pituussuuntaisia ​​vahvistuspalkkeja, joiden läpimitta on yli 12 mm, liitä ne sillat, joiden poikkileikkaus on 6-8 mm, muodostaen neliön spatiaalisen rakenteen. Käytä neulontankoa tangot liittämiseen. Asenna kehys muottipesään, joka takaa 5 cm etäisyydellä palkkeista tulevalle betonipinnalle.
 • Valmista konkreettinen ratkaisu kaatamaan. Tarvittava betonivahavuus antaa sementin ja hiekan suhde 1: 4. Käytä betonisekoittimia, jotta varmistetaan yhtenäinen koostumus ja suurien määrien valmistelu;
 • täytä ontelo betonilla estäen pysähtymisen kaatamalla. Poista ilman huokoset käyttäen betoniraudoitusta tai tärinää. Suunnittele betonipinta;
 • varmistavat kovettumiskoostumuksen liikkumattomuuden tavanomaiselle nesteytysprosessille. Varmista kosteuden turvallisuus, joka peittää betonipainon muovikelmulla. Ajoittain kostuta kokoelma vedellä, estäen sen halkeilemasta. Poista muottipesä aikaisintaan 4 viikkoa kaatamisen jälkeen.

Toimintojen järjestys on vastaus kysymykseen: kuinka tehdä seisminen vyö?

johtopäätös

Lukemisen jälkeen artikkelimateriaalia ei tule olemaan kysymyksiä siitä, mikä on armopoyat ja miksi se on rakennettu, ja miten tehdä armopoyat. Kaikki työ on helppo suorittaa itsenäisesti, kun hän on opiskellut tekniikkaa ja valmistanut tarvittavat materiaalit ja työkalut.

Rakenteessa olevien armopoyojen tarkoitus ja tyypit

Lähes kaikki talot on rakennettu panssaroidulla vyöllä, joka on vahvistettu betoni nauha. Armoidaan seinän ympärillä sijaitsevien armopoyojen ympärillä rakennuksen jokaisen kerroksen jälkeen. Tämä tapahtuu suojaamaan erilaisia ​​luonnonvoimia, kuten sedimenttiä, maaperän turvotusta ja muita maaliikkeitä, vaikka voimakkaat tuulet ja suihkut voivat vaikuttaa haitallisesti rakennuksen koskemattomuuteen. Tässä artikkelissa tutkitaan yksityiskohtaisesti panssaroidun vyön valmistuksen tekniikkaa ja määritellään sen tarkoitus.

Armopoyasin avulla voit lisätä rakennuksen lujuusominaisuuksia ja suorittaa seuraavat päätoiminnot:

 • Antaa lisää vahvuutta seinille estäen niiden vuotamista.
 • Varmistetaan pystysuuntaisten kuormien tasaisen siirron päällisiltä rakenteilta taustalle.
 • Jäätymätön betonin tasainen jakautuminen, sileän muurauksen muodostuminen.
 • Lisätarvikkeet kohdistimilla (rakennusvirheet).

Vahvistettuja vöitä on neljä päätyyppiä:

Rostverk on teippi, joka yhdistää paalut pile-rostverkovy-säätiön pystyttämisen aikana. Se edustaa laatikoita tai palkkeja, jotka on asetettu paaluille lyhyellä etäisyydellä maanpinnasta. Säätiö voidaan tehdä lokeista, metalliprofiileista, betonipalkkeista tai kiinteästä betonista. Jos katsomme perustuksia, nauhan vahvistettu säätö on myös panssaroitu vyö.

Kellarissa olevat armopoyat asennetaan tavallisesti asentamisen jälkeen betoniterästen tai tiilien liuskajohtojen asennuksen jälkeen. Lisäksi on syytä huomata, että lohkomateriaalien perustuksessa on välttämätöntä suorittaa monoliittinen liuskajohto. Eli tässä tapauksessa käytetään kahta panssaroitua vyötä - perustuksen alla ja sen yläpuolella.

Käytä välilevyn hihnaa, jos rakennuksessa on useampi kuin yksi kerros. Se kaadetaan kantavien seinien ympäryksen ympärille tukikerrosten tasolle. Tämä lattianrakenne on välttämätön luotettavuuden ja tasaisen kuormituksen kannalta. Vahvistettu rakenne luotettavasti kiinnittää seinät, eivätkä ne salli hajaantumista. Myös kruunun tason kohdistus.

Voimakilven alla oleva Armopoyas on toinen tärkeä vyö, joka sijaitsee katon ristikkojärjestelmän alla. Sen tehtäviin kuuluu kuorman jakautuminen kattotuolien, päätyelementtien ja katon järjestelmästä. Se kiinnittää sähkölevyn ja säätää tasoa katon alla.

Perehdytimme päävarusteisiin panssaroidun vyöhykkeen käyttämiseksi talon rakentamisessa, jossa tarkastellaan tarkoitusta ja toimintoja. Yksityiskohtaisempi yleiskuva tästä aiheesta erityisten armpoyojen ja niiden keinotyyppien esimerkistä esitetään seuraavissa Powered Housen projektin materiaaleissa.

Seismopoja kun rakennat taloa.

Seisminen vyö on raudoitus tai verkko, joka on täytetty sementtilaastilla ja toimii koko rakennuksen solmuna. Siinä on muita nimityksiä: purkuhihna, vahvistinhihna, armopoyat, vahvistettu vyö.

Seisminen vyö rakennettaessa taloa on yleensä asetettu pohjalle. Metalliliittimillä on useita toimintoja:

- lisää säätiön kestävyyttä lämpötilan muutoksiin, maansiirtoon (kreikkalaiset seismot - tärinä);

- vahvistaa rakennuksen seinämiä estäen niiden epämuodostumia;

- vähentää pohjaan kohdistuvien epätasaisten kuormien aiheuttamia pitkittäiskuormituksia ja vetäytyvän maaperän voimia;

- vähentää pohjan uppoamista ja muodonmuutosta;

- vähentää rakennusvirheiden aiheuttamia epätasaisia ​​pistekuormia;

He asentavat seismiset vyöt rakennuksissa, jotka sijaitsevat löyhällä maaperällä, lisääntynyt maanjäristys, maa-tärinät lähellä rautatietä, testausalusta, liikenteessä oleva valtatie.

Moderni teknologia yksittäisten rakenteiden avulla TISE mahdollistaa asennuksen seismiset vyöt. Kun rakennat taloa omiin käsiisi, voit asettaa teippiä, pylväs- tai paalusäätiötä maaperän ominaisuuksien perusteella. Seismisen hihnan asennustekniikka riippuu säätiön tyypistä. Mutta kussakin tapauksessa se sijoitetaan asennuksen jälkeen.

Seismisen hihnan asennus kaistaleen pohjalla, jota ympäröivät reunat, edustaa hiekkalaatan täyttö kaivannon pohjalle. Tiilet asetetaan sen yläpuolelle ja siihen asennetaan vahvikeharja. Seismisen hihnan läpimitan on oltava vähintään 12 mm. Rungon pituus on enintään 40 cm x 80 cm, rungon korkeus saa olla enintään 60-70 cm. Ristikkopalkit on ripustettu 40 cm: n etäisyydeltä, ne muodostavat runkokennoja. Raudoitusraudoituksen raudoitus kaadetaan vahvistetulla betonilla tai butobetonnoilla vähintään 2 cm kehyksen yläpuolella.

Betoni- tai teräsbetonilohkareiden pylväspohja asetetaan päällystysmaalle runkorakenteiden kulmissa pääkuormaa kantavien seinien tai väliseinien risteyksissä. Nämä ovat rakennuksia, joissa on pieni kuorma maassa - talot, kylpytilat, kesämökit jne.

Sarakepohjan seismiset hihnat poistavat tukipylväiden muodonmuutoksen mahdollisuuden. Helpoin tapa vahvistaa pylväspohjaa on asentaa runko, joka on tehty aaltopahvista 10-14 mm halkaisijaltaan. Pylväiden ympärys (ympärysmitat) tai pystysuoraan 8-10 cm: n etäisyydellä muotista, joka on kiinnitetty sileällä langalla 50-70 cm: n välein. Pylväät ovat sidottuna grilliin (palkki, joka yhdistää pilarien pääosat ja toimii rakenteen tukena). Se antaa rakennuksen tasaisemman kutistumisen, mikä poistaa halkeamien muodostumisen.

Kuinka tehdä seisminen vyö rakennettaessa taloa omiin käsiinsä heikkoon maahan, missä he asentavat kaikkein monimutkaisimpien säätiötyyppien? Sitä käytetään perustana muuntyyppisille perustuksille huviloiden, ansiorakennusten, mökkien rakentamisessa. Pilejä ajetaan maaperään 3 - 12 m: n päällä, minkä jälkeen niihin kiinnitetään grilli - yläosa, joka toimii rakenteen tukena. Pylväät ulos tulevien, 10-12 mm: n halkaisijaltaan olevien lujitustangojen päihin liittyy paalujen kärjistä lepäävän grillauksen lujitushäkki ja kuorman siirtäminen rakenteesta maahan. Täytetty betonirakenteella on olennaisesti seisminen vyö.

Kun päätetään seismisen hihnan asennuksesta säätöön, on muistettava, että metallirakenteen vahvistamismenetelmä rakenteen vahvuuden pohjana riippuu perustan tyypistä.

Se on tärkeää! Seismopoja kun rakennat taloa

Se on tärkeää! Seismopoja kun rakennat taloa.

Seismiset vyöt asennetaan tavallisesti asuinrakennusten tai teollisuusrakennusten rakentamiseen, jotka sijaitsevat alueilla, joilla esiintyy usein maanjäristyksiä tai ihmisen aiheuttamia tärinöitä (esimerkiksi lähellä rautatietä tai testipaikkaa.

Tehdään seisminen vyö rakennettaessa taloa. on tarpeen katkaista noin 90 cm: n pituiset aihiot paksuisesta langasta ja taivuta sitten neliöön, jonka sivu on 20 cm, joka on yhdistetty 10 cm: n pituisella päällekkäisyydellä. Neliökehän taivutus suoritetaan joko käsin tai vasaralla ja varjolla.

Vahvistustankojen suositeltava halkaisija on 1,5 - 2 cm. Laskennasta tehty tarvittava määrä lankaverkkoa, jonka etäisyys niiden välillä on 30-40 cm, on kireällä 4 tankoa. Sitten virkkuukoukku (mikä tahansa rikki hitsauselektrodi halkaisijaltaan 5-6 mm ja kymmenen senttimetrin uloketta, joka päättyy 1 cm: n suoralla mutkulla). Leikkaamme neulontanan pieninä kappaleina (15 cm), taita puolikkaaseen asentoon ja hypätä alle kiinnitetyn paikan niin, että se tarttuu kehyksen kulmaan ja lujittavan teräspalkin. Koukku koukkuun silmukan aihion toisen pään, sitten napata toinen ja kierrä molemmat päät yhteen. Runko ja liitokset on kiinnitetty hyvin tiukasti toisiinsa.

Nyt kiinnitämme kehykset, jotka ovat reunalla, jättäen kuitenkin raudoituksen vapaat päät (20 cm). Sen jälkeen siirry keskimmäiseen kehykseen. Tuloksen pitäisi olla neliömäisen profiilin metallirakenne, joka vastaa perustuksen yhtä sivua. Jos rakenne on lyhyempi, sitä lisätään sähköhitsauksella.

Kun metallirakenne on tehty pohjan neljästä sivusta, profiilit asetetaan erikoisvalmisteisiin betoniseosten muottiin. Kulmissa, joissa liitokset ovat osoittautuneet, profiilit liitetään hitsaamalla. Tämän lisäksi neljä teräsrajaa on hitsattu kullekin kulmalle pystysuorassa asennossa, jonka pituus on vähintään puolet metriä.

Näin ollen seismisen hihnan suunnittelun vaakasuora osa. joka vahvistaa tulevaa perusta, valmis! Nyt voit kaataa betonia, mutta sementillä ei ole aikaa kovettua täyteosan osien välillä.

Kun säätiö kaadetaan, siirrymme uusien profiilien valmistukseen, joiden tulee olla täsmälleen samankokoisia kuin rakennuspaikan perusteet, mutta ne on asennettava pystysuoraan pystytettävän rakennuksen kulmissa. Se on täällä, että tulemme kätevästi leikkausliittimiin, jotka on hitsattu aiemmin. Ne limittyvät hitsattuja pystysuoria profiileja, jotka ovat tarkasti esillä putkilinjan kanssa. Pystysuoran koon tulee vastata seinämien suunniteltua korkeutta ja ulokkeita, joiden pituus on noin puoli metriä.

Ennen kuin aloitat seinien nostoamisen, sinun on leikattava muurausverkkoja, jotka ovat hieman pienempiä kuin seinien paksuus, joka asetetaan joka viiden riviin muuraukseen ja hitsataan yhteen ja hitsataan pystysuoraan. Kulmaprofiilien tulee olla vuorattu tiilien kanssa, jotta pylväät saadaan (tyhjä sisäpuolella), joka sitten kaadetaan betonilla yhdessä vahvistusprofiilien kanssa.

Seinät ovat valmiina. Nyt asetamme ylhäältä horisontaaliset seinämät, meitä ei hitsata vain keskenämme vaan myös kulmissa. Kiinnitä muotti suoraan profiileihin langan avulla. Täytä betonia ilman saumoja kerrallaan.

Rakennukset, jotka on rakennettu edellä mainitun tekniikan mukaisesti, yhdessä seismisen hihnan kanssa rakennettaessa taloa. kestää 9-kertaisesti Richterin mittakaavassa olevien elementtien iskut ja samalla niiden käytännössä ei ole halkeamia. Tärkeintä on, että rakennukset luotettavasti säästävät vuokralaisiltaan ennalta arvaamattomasta luonnosta.

Laske materiaalia talon rakentamiseen Jos haluat halutessasi aloittaa oman talon rakentamisen, sinun on ensin selvitettävä, kuinka paljon materiaalia tarvitset.

Mitä sinun tarvitsee rakentaa talon Kaikki rakennustyöt talonrakentamiseen tarvitsevat erikoislaitteita. On hyvin naiivia olettaa, että rakennettaessa taloa omilla käsilläsi, voit tehdä vain kaatopaikkoja.

Yksityisen talon rakentamisen suunnitelma Jos sinulla on halu rakentaa talon itse, mutta rakentamisessa olet täydellinen nolla, niin alla on lyhyt suunnitelma yksityisen talon rakentamisesta, joka kertoo sinulle, mistä aloittaa.

Talon rakentamisen jälkeen Talon tai mökin rakentamisen valmistumisen jälkeen sinun on annettava asiakirjoista kiinteä osa sen toteuttamiseen. Tulla.

Lohkojen laskeminen talon rakentamiseksi Jotta rakennuksen rakentamiseen tarvittava määrä lohkojen määrää voidaan laskea tarkasti, sinun on ensin selvitettävä tarkat mitat. Esimerkki lohkojen laskemisesta.

Asunnon suunnittelu talon rakentamiseksi Talon rakentamiseksi on tarpeen hankkia asianmukainen dokumentaatio ja lupa sekä tehdä kaiken lisäksi suunnitelma, jonka mukaan jatkaa.

Mitkä ovat standardit yksityisen talon rakentamiseksi? Noudattamalla kaikkia rakennusstandardeja rakentamisessa, lyhennettynä - SNiP. Paikallishallinnot (OMS) toimivat hankkeen kehittämistä ja koordinointia varten.

Viemärijärjestelmän rakentaminen yksityiseen taloon Jätevesijärjestelmän rakentamiseksi yksityiseen taloon sinun on päätettävä, missä se on. Viemärityyppiä on kaksi: ulkoinen ja sisäinen. Sisäisen johdotuksen elementit.

Teemme armopoyaksia (seismiset hihnat) omin käsin

12. lokakuuta 2014. Lue 12133 kertaa

Vahvistettu vyö on erityinen muotoilu, jolla varmistetaan tiilen kiinnittäminen liian voimakkaiden perustusten, erilaisten säärauhojen jne. Vuoksi. Mieti prosessi, jolla valmistetaan armopoyas esimerkki kaksikerroksisesta talosta kuori rockista.

Miten armopoyat tehdään omalla kädelläsi?

Vaihe 1. Muottien valmistelu

Kehyksen luominen panssaroidun vyöhykkeen alla on välttämätöntä valmistaa muottipaneeleja. Levyn paksuus on 40 mm ja leveys 200 mm. Tämän jälkeen opastajien avulla, kuten kuvassa esitetään, suoritetaan muottien sidonta. Tätä varten käytämme 90-120 mm: n nauloja, joiden ulkonevat osat ovat hellästi taivutettuja. Kiskot on myös kiinnitettävä kantavaan seinään rakenteelliseen jäykkyyteen.

On tärkeää. Tulevaisuuden muottirakenteiden levyt on sijoitettava seinän ulkopuolelle, ei sisäpuolelle eli seinään, seinän asentamiseen 2-4 senttimetriä.

Vaihe 2. Muottien kiinnittäminen

Seinän leveys on levyn tai palkin ohjauselementtejä. Kiinnityslevyyn 40 mm käytämme nauloja. Tämä tehdään siten, että betonin kaatamisen aikana meille ei ole myyty.

Vaihe 3. Tiivistä nivelet

Teemme pienen erän, jota käytetään kiiltoa pääty rakoja pitkin koko kehä on muottiin. Tätä varten on parasta käyttää paksua ratkaisua, joka ei tyhjennä näihin aukkoihin vaan liittää ne.

Vaihe 4. Vahvistaminen

Tätä varten tarvitsemme aallotettua vahviketta, joka asetetaan pitkin koko seinää rakennuksen kehän ympärillä. Lay aaltopahvilla tulisi olla kaksi riviä, yksi rivi sijoitetaan lähemmäksi ulkoseinää ja toinen lähemmäksi sisempää. Ilman vikaa koko panssaroidun vyön on hitsattava hitsaamalla kaikki nivelet ja nivelet kuvan osoittamalla tavalla. Panssaroidun vyön ulkonevat kulmat on taivutettava, nurkkien ympärysmitan ympärillä, runkorakenne on kaareva muotin suunnassa. Tämän seurauksena meillä pitäisi olla kaksi kiinteää vahvistettua renkaita koko rakennuksen kehällä.

Suositus. Ei ole tarpeen vahvistaa osioita, riittää yksinkertaisesti kaataa niitä konkreettisella ratkaisulla yleisen tason mukaan.

Vaihe 5. Grid

Vahvikkeen päälle asettamme ruudukon neliöitä, kuten kuvassa näkyy. Kiinnitä verkko kiinnikkeeseen käytämme erityistä neulontankoa. Rata on tarpeen sitoa rakennuksen kehän ympäri ilman aukkoja. Panssaroidun vyön korkeuden tulisi olla vähintään 15 senttimetriä.

Vaihe 6. Muottien kiinnittäminen

Jotta saumakuvio olisi ylhäällä betoniprosessissa, käytämme levyt, joiden kiinnitys on aukko, kuten kuvassa näkyvä punainen viiva osoittaa. Kiinnitä levy, kiinnittämällä naulaan muottiin.

Vaihe 7. Betoniliuoksen valmistus

Ratkaisu ei välttämättä tee niin kuin betonirakentaminen, vaan hiekkamaljakkoa. Eli voit käyttää suurempien jakeiden hiekkaa ja soraa, voit lisätä vähän raunioita. Käytämme sementtimerkkiä 400 tai 300, kun käytämme 400 merkkiä 1 sementtisementille sementtiä lisäämällä 4 osaa hiekkakiviyhdistettä, jos 300 on sementtiä, niin että 1 osa sementistä lisää 3 osaa hiekkakiveä. Jotta mitattaisiin uraauurtavaa tasoa, on sisäpuolella tarpeen kynsien kiinnittäminen korkeuteen, joka on 15 senttimetriä ja joka on liitetty rakennekierteeseen. Siten meillä on taso, jolla täytämme ratkaisumme. Kun ratkaisu koko rakennuksen ympärysmitan yli kaadetaan tasolle, se on annettava infuusiota 2-3 viikon ajan. Sääolosuhteista riippuen on tarpeen kostuttaa se säännöllisin väliajoin vedellä, niin että betonipinnoite saavuttaa voimaa eikä repeä. Tämä on erityisen tärkeää kuuma kausi.

Kun raudoitus on valmis ja betonipinnoitus on valmis, voit jatkaa katon asentamista tai lattialevyjen asettamista. Kuten näemme, on melko yksinkertaista tehdä seismiset vyöt omilla käsilläsi käyttämällä edellä mainittuja suosituksia.

Suosittelemme myös tutustumaan Armpoyaksen videon esittämiseen:

Kuinka tehdä seismiset vyöt?

Kysymys laitteen perustasta. He sanovat, että seinien asentamisen jälkeen heiluttavan maaperän he eivät johtaneet, sinun on tehtävä seismisiä vöitä. Selitä, mitä se on, ja voitko tehdä itsesi?

 • 5 vastausta
 • 10 Liittyvät kysymykset

Lattian ja seismisen vyön väliin on sijoitettava kattotiiliä?

Minusta tuntuu, että ohjeet siitä, miten tehdä seismiset vyöt ovat hyvin samankaltaisia ​​kuin säätiön kaatamista koskevat ohjeet, sillä ainoa ero on, että et kaivaa kaivoa syvästi, vaan rakenna eräänlainen vahvistusvyö rakennuksen ympärille. Tämä vyö, voit samanaikaisesti vetää ja tasoittaa muuraus. Muotti on samanlainen kuin pohja, seoksen koostumus otetaan suhteessa 1 - 3.

Kun aloin selvittää viime vuonna, miten tehdä seisminen vyö, löysin itselleni yhden ainoan - riippumatta siitä, mikä se on - pitkä, leveä, ei vastaa SNiP, tärkeintä on, että sen pitäisi olla kiinteä, ei ole aukko. Mutta menemme myös sen ympärille vain tapauksissa, joissa rakenne on epäluotettava tai tarvitaan lisää jäykkyyttä. Jos talo on valmistettu kaasupalkeista, niin tällainen vyö on yksinkertaisesti elintärkeää, koska kaasusilikaatin lohkot ovat hyvin alttiita muodonmuutokselle.

Voin ehdottomasti sanoa, että seisminen hihna ei ole välttämätöntä järjestää, jos lattian kannet on valmistettu monoliittisesta betonilaatasta. Mutta yleensä, miksi tehdä seismiset vyöt seismisesti inaktiivisella alueella? Tämä on merkittävä arvostus.
Ja liikkuvilla mailla voit valita toisenlaisen perustan, esimerkiksi vahvistetun nauhan perustuksen (vain se on asetettava alle maaperän jäädytyksen syvyyteen).

Uskon, ettet voi tuskin tehdä seismisiä vöitä omilla käsilläsi ilman riittävää tietämystä. Mielestäni on oikein tehdä nyt aseismiset vyöt (seismiset vyöt) paitsi seismisesti aktiivisilla alueilla, mutta en tiedä, tekevätkö ne aina oikein.
Yleensä tärkeintä on:
- seisminen vyö on valmistettu 150 metrin raudoitetusta betonista talon ympärillä - paksuus vastaa seinämän paksuutta (tämä koskee jopa 50 cm: n seinämiä, jos seinät ovat paksumpia, niin seismisen vyö voi olla niin leveä)
- seismisen hihnan korkeus ei saa olla alle 15 cm
- armature voidaan ottaa yksinkertaisemmaksi, ei ole tarpeen seurata SNiP: itä seismisesti inaktiivisilla alueilla, ts. Liittimet, joiden halkaisija on 10 mm, sopivat hyvin.
Tällä tavoin asetat lankojen laatan raudoituksen nippu, joka suorittaa yhden betonipitoisuuden koko rakennuksessa. Mitä tulee vahvistuspalkkien lukumäärään, näyttää siltä, ​​että neljä kappaletta riittää nippuun.

Kerro meille säätiön vedeneristyksestä.

Olen jotenkin kysynyt kysymyksestä paalujen asennuksesta, mutta en löytänyt tätä aihetta. Älä siis

Joten, he puhuivat jyrkästi perustuksista, joten yhdyn myös. Keskustellaan siitä, miten voit tehdä itsellesi kelluvan säätiön.

Keskustelkaamme siitä, miten rakentaaksemme kylpylän perustan omiin käsiisi.

Joten päätin heittää sairastuneelle ajatuksen kaatamaan säätiö omilla käsillään.

Tervetuloa! Kerro minulle, mikä säätiö on parasta tehdä silputetun talon alla 6 * 9. Etukäteen

Tarvitsee neuvoja laitteen monoliittisesta säätiöstä omilla käsillään.

Jotain en ymmärrä, miksi veljeni haluaa laittaa talon paalusäätiöön, mutta aikoo myös tehdä sen omin käsin.

Voitko tehdä konkreettisia kotona?

Tarvitset asiantuntijan neuvoja. Yritän suunnitella mini-rakennuksen sivustolleni. Pähkinänkuoressa sitten

Mikä on seisminen vyö?

Käyttäjien ja foorumin asiantuntijoiden vastaukset kysymykseen: Mikä on seisminen vyö?

Seisminen hihna on pohjimmiltaan sama pohja, mutta sitä ei kaataa alhaalta, vaan muurien yläosaan, lattian tai katon alle. Ne tekevät seismisiä vöitä tavallisiksi säätiöiksi, eli ne laittaa muottiin ja kaada betonia, vain seisminen vyö on ohuempi kuin pohja, lattioiden välissä se on 15 senttimetriä leveä ja 10 cm riittää katolle. toimivat rakennusmateriaalina, estäen sen epämuodostumasta ajan myötä.

... artikkeli, haluan kertoa teille, mitä suunnitteluprojekti on.... kotona...

... on invertteri ilmastointilaitteessa? tällaista kysymystä kysytään useammin...

Miten tehdä armopoyas

Armopoyas kutsutaan betonirakenteeksi, joka on suunniteltu vahvistamaan talon seinämiä. Seinät on suojattava ulkoisista / sisäisistä tekijöistä aiheutuvilta kuormilta. Ulkoisiin vaikutuksiin kuuluvat tuuli, kaltevuus / mäkinen, kelluva maa ja maanjäristyksen seisminen toiminta. Sisäisten tekijöiden luettelo sisältää kaikki kodin talonrakennustarvikkeet. Jos on väärin tehdä armopoyas, niin näiden ilmiöiden vuoksi seinät yksinkertaisesti halki, ja mitä pahempaa, ne hajoavat. Tämän vuoksi on erittäin tärkeää olla tietoinen siitä, miten tehdä armopoyat. Tässä artikkelissa käsitellään käsivarretyypin tyyppejä, tarkoitusta ja asennustapaa.

On olemassa 4 tyyppiä armopoyas:

Työkalut ja materiaalit

Ennen työn aloittamista valmistele työkalut / materiaalit:

Jotta saat kaiken työn, jonka olet tehnyt korkealaatuisella tavalla, suosittelemme tutustumaan armo-verkon / kehyksen ja muottien tekemiseen.

Vahvistustekniikka / kehyksen valmistus

Jotta armopoyat ovat korkealaatuisia, ja näin ollen talo on luotettava, sinun on tiedettävä, miten ankkuri / kehys saadaan oikein. Vahvistustangojen liittäminen niiden väliin tehdään neulomalla johto, ei hitsausaumalla. Tämä johtuu siitä, että hitsattaessa paikan lähellä valmistettua hitsausta ylikuumenee, mikä johtaa vahvistusvoiman heikkenemiseen. Mutta ilman hitsausta saumojen valmistuksessa verkkoon ei riitä. Kehyksen keskiosa ja päät on hitsattu, loput liitäntäsolmut on kytketty.

Asennettu runko armopoyas

Tangot pidetään toisiinsa kiinnittäen vahvistuksen haluttuun asemaan betonin kaatamiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään ohutta lankaa, silmän / kehyksen lujuus ei ole riippuvainen siitä.

Panssaroidun vyön valmistukseen käytetään vain ristikkäitä sauvoja. Betoni tarttuu reunoihin, mikä lisää rakenteen tukikapasiteetin kasvua. Tällainen vyö voi toimia jännitteenä.

Rungon muodostamiseksi vie 2 ytimen 12 mm paksua ja 6 m pitkää, kun taas poikittaisvahvistukseen tarvitaan 10 mm paksuja tankoja. Poikittaisen vahvikkeen keskiosassa ja reunoissa on hitsattava. Muut sauvat sopivat vain. Tee kaksi ristikkoa, ripusta ne niin, että aukko muodostuu. Keitä ne reunoilta ja keskeltä. Näin saat kehyksen. Vyöt, kehykset, ei tarvitse hitsata. Ne ovat päällekkäin 0,2-0,3 m.

muotti

Muottien asennus ja kiinnitys suoritetaan useilla menetelmillä. Puisten suojusten asentamiseksi on välttämätöntä siirtää ankkuri niiden läpi kiinnittimien kiinnittämiseksi sähköhitsauksella. Näiden toimenpiteiden tarkoituksena on kiinnittää muotit siten, että betonin painoa ei puristeta.

Materiaalin kiinnittämistä varten, kun kaadetaan panssaroitua hihnaa, käytetään usein yksinkertaisempaa menetelmää. Kiinnitä suojuksen pohjaan 6 mm: n ja 10 cm: n pituinen ruuvi, jonka välinen etäisyys on 0,7 metriä. Aseta puinen suojus seinälle, poraa reikä, työnnä sieni sisään ja vie ruuvi.

Suojuksen reiän halkaisija on hieman yli 6 mm. Tämä on välttämätöntä sienten helppoon asentamiseksi.

Muottien yläosa kiinnitetään myös nopealla asennuksella. Tässä tapauksessa on kuitenkin tarpeen ruuvata ruuvi, mutta ei ruuvi. Joten, tee reikä tiili-muuraus. Sitten vasara ankkuri siihen. Jos tiili on karkea, niin tilanne on yksinkertaisempi - aja vain naula / lujitetta pystysuoraan liitokseen. Itsekierteittävät ruuvit ja neulotut langat. Kiinnittimien välinen etäisyys on 1-1,2 m. Tällainen kiinnitys pystyy kestämään kuormia eteenpäin.

Kun panssaroidun vyön on kovettunut, muotti voidaan irrottaa sorkkaraudalla / kynsiviivalla. Lämpimänä kautena betoni asetetaan päivässä. Tällöin muottien purkaminen voidaan suorittaa seuraavana päivänä. Kylmäkaudella tämä prosessi suoritetaan muutaman päivän kuluttua.

grillage

Aluksi on määritettävä säätiön syvyys. Tämä parametri riippuu maaperätyypistä, sen jäätymisen syvyydestä ja pohjaveden syvyydestä. Sitten sinun pitäisi kaivaa kaivantoa tulevaan kotiin. Tämä voidaan tehdä manuaalisesti, joka on pitkä ja tylsi, tai kaivinkoneen avulla, joka on nopeaa ja tehokasta mutta aiheuttaa lisäkustannuksia.

Erikoislaitteiden jälkeen kaivannon pohja ja seinät on tasoitettava kiinteään maahan. Pinnan tulee olla niin kiinteä ja sileä kuin mahdollista.

Nyt sinun täytyy muodostaa hiekkipyyhe, jonka korkeus on 50-100 mm. Tarvittaessa täyttöä hiekkaa yli 100 mm, se on sekoitettava raunioihin. Tämä tapahtuma voi olla tarpeen kaivannon pohjan tasoittamiseksi. Toinen tapa tasata pohja - kaatamalla betonia.

Tehdä puitteet grillata

Jälkeen täyttö hiekka tyynyt, se on tamped. Voit selviytyä tehtävästä nopeammin, hiekkavesi.

Sitten vahvistaminen asetetaan. Rakennustöiden aikana normaaleissa olosuhteissa on käytettävä lujitusta 4-5 ytimestä, kunkin sauvan halkaisijan tulee olla 10-12 mm. On tärkeää, että kun kaadetaan grillausta pohjalle, raudoitus ei kosketa pohjaa. Se pitäisi upottaa betoniin. Näin metallia suojataan korroosiolta. Tämän saavuttamiseksi lujiteverkko on nostettava hiekkavyöhykkeen yläpuolelle ja puolet tiilistä sen alle.

Rostverk-nauha-säätiö

Jos rakennat taloa kovaa maaperää tai korkean pohjaveden pinnalla, grillaus tulee tehdä kestävämmäksi. Tätä varten verkkojen vahvistamisen sijaan tulisi käyttää vahvistuskoria. Hän kuvittelee 2 ristikkoa, jotka koostuvat neljästä säikeestä, joiden halkaisija on 12 mm. Ne on sijoitettava panssaroidun vyön alle ja päälle. Hiekan tyynyn sijasta käytetään granuloitua kuonaa. Sen etu yli hiekka on, että ajan kuluessa rakeistettu kuona muuttuu betoniksi.

Käytetään silmäkokoon tarkoitettujen neulontanojen valmistusta hitsauksen sijasta.

Grillausta varten käytä betonia M200. Jos haluat täyttää täyttökorkeuden määritettyyn arvoon, asenna majakka kaivannossa - metallinen koukku, joka on yhtä suuri kuin grillattavan korkeuden pituus. Hän toimii oppaanasi.

Jalusta Armopoyas

Ennen seinien rakentamista säätiöön pitäisi kaataa kellarissa olevat armopoyat. Se on kaadettava rakennuksen ulkoreunaa pitkin ulkoseiniä pitkin, mutta sitä ei voida tehdä sisäisten laakereiden ympärillä. Kellarissa olevat armopolut toimivat rakenteen lisävahvistuksena. Jos laadukas rouhe, silloin pohjahihna voidaan tehdä vähemmän kestäväksi. Armopoyas korkeus - 20-40 cm, betonia M200 ja sitä korkeampi. Kaksoisydänvahvistustangojen paksuus on 10-12 mm. Vahvistaminen tehdään kerroksittain.

Jos haluat vahvistaa perusvyötä, käytä suurempaa paksuutta tai asenna lisää johtoja. Toinen vaihtoehto on asentaa kaapeli 2 kerrosta.

Harjaton kellariin panssaroitu

Kellarin ja ulkoseinien paksuus on sama. Se vaihtelee välillä 510-610 mm. Sovellettaessa kaatamalla kellarissa panssaroitua vyötä, voit tehdä ilman muotti, korvaamalla se tiili. Tällöin on tehtävä seinän molemmilta puolilta puolet tiilestä. Sinulla on mahdollisuus täyttää saadut tyhjät paikat konkreettisesti, sillä ne ovat aiemmin asettaneet vahvistuksen siihen.

Grillin puuttuessa on hyödytöntä tehdä kellarihenkinen vyö. Jotkut käsityöläiset, jotka päättävät säästää grillata, vahvistavat vyön, käyttävät suuren halkaisijan vahvistamista, mikä väistämättä parantaa talon kantokykyä. Itse asiassa tällainen päätös on viisas.

Rostverk on talon perusta, ja perushihna on panssaroidun vyön kantokyvyn lisääminen tai vahvistaminen perustukselle. Grilli- ja kellarihihnan yhteistoiminta takaa luotettavan perustan myös nieluilla ja korkealla pohjavedellä.

interstorey

Seinän ja lattialaattojen välillä on myös tehtävä armopoyat. Se kaadetaan ulkoseinien korkeuteen 0,2 - 0,4 m. Interstorey-panssaroidun vyön ansiosta voit säästää ovien / ikkunoiden päällysteitä. Ne voidaan tehdä pieniksi ja vähintään lujittamalla. Näin rakenteen kuormitus jakautuu tasaisesti.

Jos armoyoja asennetaan huonosti imevän kuormituksen seinämiin, lattialevyjen kuormitus jakautuu tasaisesti seinien koko pituudelta, mikä vaikuttaa edullisesti niiden lujuusominaisuuksiin.

Koteloidut panssarit

Kiinnitysvyön vahvistaminen suoritetaan verkolla, jossa on 10-12 mm: n paksuja, uritetuista lujitustangoista 2 ytimellä. Jos seinämän paksuus vaihtelee välillä 510-610 mm, molemmille puolille rakennettua muurausta voidaan käyttää myös muottipohjana sekä perusnauhana. Mutta samaan aikaan sisäinen muuraus olisi sovellettava zabutovochny tiili, ja ulompi kasvot. Tällöin panssaroidulla hihnalla on leveys 260 mm. Seinämien pienemmällä paksulla täyttötilaa on syytä laittaa reunaan, tai sen sijaan tulisi käyttää puinen muotti, ja etuleikkuri on sijoitettava ulkopuolelle kuten edellisessä tapauksessa.

Under mauerlat

On mahdollista täyttää maapähkinän alla olevat ankkuroot vain liiman / liuoksen kovettumisen jälkeen seinien asentamiseksi. Tekniikka, johon panssaroitu hihna ilmastettu betoni on asetettu, on erilainen muottipesuilla, mutta puhumme tästä hieman myöhemmin. Puupalkkituotanto valmistetaan asiakkaan jo tuttuun järjestelmään. Betonia valmistetaan seuraavan kaavan mukaisesti: 2,8 osaa hiekkaa 1 osaa sementistä ja 4,8 osaa hiekkaa. Näin saat betoni M400.

Kaatamisen jälkeen eliminoidaan jäännösilmakuplat massassa. Tee nämä tehtävät käyttämällä rakennuksen värähtelijää tai tarttele nestemassaa sauvan avulla.

Kiinnitä kiinnike

Yhdistelmäholkin monoliittisen laitteen tapauksessa tulee noudattaa sähkölevyjen kiinnittämistä koskevia sääntöjä. Rungon asennuksen aikana raudasta on tarpeen vetää pystysuorat segmentit pois projektissa määritellystä korkeudesta. Vahvikkeen tangot tulisi nostaa panssaroidun hihnan yläpuolelta + 4 cm: n paksuudelta. Palkissa on välttämätöntä tehdä lävistysreiät, jotka ovat yhtä suuret kuin raudoituksen halkaisija, ja kierrä kierteet sen päissä. Joten saat luotettavan kiinnityksen, joka antaa sinulle mahdollisuuden suorittaa laadukas asennus katon tahansa kokoonpano.

Armopoyat hiilihapotetulle betonille

Ilmastettu betoni on vaihtoehto tiilille, joilla on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet sekä edulliset. Höyrytetyt betonilohkot huonontavat tiilen lujuutta. Jos ei ole tarpeen kaataa betonia tiiliseinien päälle asennettaessa panssaroitua vyötä, kun vahvistus asetetaan työntövaiheessa, niin asiat ovat erilaiset ilmastetun betonin kanssa. Kuinka panssaroidun vyön tekeminen puiseen muottiin on jo käsitelty, joten tässä osiossa tarkastellaan, kuinka tehdään vahvistettu hihna U-muotoisista hiilihapotetuista betonilohkareista D500. Vaikka on heti huomattava, että tämä tekniikka on kalliimpaa.

Tässä tapauksessa kaikki on erittäin yksinkertaista. Asenna lohkot seinään tavalliseen tapaan. Sitten vahvista niiden keskiosa ja kaada sitten betonia. Näin kotisi seinät ovat kestävämpiä ja luotettavia.

Jos sinulla on edelleen aiheeseen liittyviä kysymyksiä, pyydä heitä asiantuntijalta, joka työskentelee sivustossa. Tarvittaessa voit kuulla panssaroidun vyön kaatamista asiantuntijoidemme kanssa. Onko sinulla henkilökohtaista kokemusta? Jaa se meille ja lukijoillemme, kirjoita kommentteja artikkeliin.

video

Voit selvittää, miten videokuvan höyrytetyn betonin taloon voidaan yhdistää armopoyat: