Säätöblokit FBS: ominaisuudet ja merkinnät

Tyypillisin ja yksinkertaisin talon perustusjärjestely - betonilohkojen käyttö. Säätölevyt eivät vaadi muottirakennetta, ja vahvuus määräytyy tehtaan valmistusmenetelmän avulla käyttämällä betonimassan värähtely- ja höyrytysmenetelmiä. Bassien rakentamisen lisäksi FBS-lohkoja käytetään ramppien, tukiseinien, aidojen, ylikulkujen ja alustojen järjestelyyn. Yksi menettelyasiakirja on GOST 13579, joka sallii tuotteiden valmistuksessa kevyiden silikaattiseosten tiheyden, joka on vähintään 1800 kg / 1 m3.

 • FBS rakentamisessa
 • Lohkotuotteiden lajikkeet
 • FBS-merkintä
 • Tuotetiedot
 • Lohkojen hinta

FBS rakentamisessa

FBS-lohkot ovat vankkoja perustilohkoja, jotka edustavat kuutio-baareja, jotka on tehty betoniseoksesta, vahvistettuina

FBS-lohkot ovat vankkoja perustilohkoja, jotka ovat kuutioisia, betonista valmistettuja, vahvistettuja. Materiaali on tarkoitettu käytettäväksi yksityisten matala-tyyppisten rakenteiden ja erilaisten pienimuotoisten rakennusobjektien rakentamisessa, mikä vähentää hankkeiden kustannuksia ja parantaa merkittävästi rakennusprosessien tehokkuutta.

Se on tärkeää! Luodessaan pohjaa heikolle maaperälle kuorman jakamiseksi uudelleen, FBS-lohkot on tuettava "tyynyillä", jotka ovat tyypiltään prismatyyppisiä laattoja.

Tuotteiden käytön etuja ovat seuraavat tekijät:

 • Väliaikaisten tappioiden vähentäminen perustaksi. Koska tuotteet eivät vaadi vanhenemista, kuten esimerkiksi nauha-alustan pohjan, rakennuksen seinäpaneelit voidaan pystyttää melkein heti perustamisen jälkeen.

  Vihje! On parasta ryhtyä FBS: n pohjan järjestelyyn lämpimässä kaudella valitsemalla aika ilman sateita.

  Se on tärkeää! On mahdotonta tehdä lohkoja säätiölle itsellesi. Värähtelylaitteiden puute johtaa prosessin häiriöön ja tuote ei kestä vaadittuja kuormia.

  Vihje! Huolimatta valtavasta valikoimasta ja koon vaihteluvälistä, säätiölohkot FBS: llä on huomattava paino, joten tuotteiden nostamiseen ja asennukseen tarvitaan laitteita.

  Lohkotuotteiden lajikkeet

  Tänään suosituin materiaali on konkreettinen lohko säätiön rakentamiselle.

  Tänään suosituin materiaali pidetään konkreettisena lohkana perustuksen rakentamiselle, lyhennettynä FBS: ksi. Kuutemateriaalia käytetään sekä laakeripohjan muodostamiseen että ulkoisten, sisäisten, kantavien seinäpaneelien järjestelyyn. GOST-säädökset standardoivat mallin koko ulottuvuudet:

  • Vahvistettu betonikuutiot, joiden pituusindikaattori on 2380 mm, voi olla 300-600 mm paksu (muutosnopeus 100 mm), korkeus 580 mm.
  • Pituudeltaan 1180 mm olevista betoniteräksistä voi olla paksuus: 400, 500, 600 mm, korkeus 580 ja 280 mm.
  • Täydentävät betonilohkot (lyhennetyt) pituus 880 mm voivat olla 300-600 mm paksuja, 580 mm korkeita.

  Painoluokitus on kooltaan 380 - 1960 kg, tiheys 2400 kg / m3.

  Ja vähän muita tuotteita, joilla on joitakin yhtäläisyyksiä FBS: n tuotteiden kanssa:

 • FBV: t ovat pieniä kappaleita. Ero on se, että kuutiot on varustettu pituussuuntaisella leikkauksella, mikä on erityisen kätevää asentamiseen. Tuotteen pituus on yleensä 88 cm, leveys 40-60 cm, korkeus 58 cm.
 • FBP - kevyet, neliömäiset aukot. Pituuden pituus 238 cm, leveys 40-60 cm, korkeus 58 cm, tangot ovat ihanteellisia sisäkäytävien sisäseinien seinien ja väliseinien järjestämiseksi sekä teollisuusominaisuuksien raskaiden asennusten perustusten rakentamiseen.

  FBS-merkintä

  Kaikki fbs-lohkot on valmistettu GOST: n mukaisesti ja niillä on oma merkintä

  GOSTin mukaan tuoteparametrien nimeäminen on pyöristetty arvoon 1 dm. niin:

 • Kiinteä lohko, jossa on vakiomerkin mitat, on merkitty FBS 24.4.6 t: lla (raskaat betonit). Vähimmäispaino on 260 kg, enimmäismäärä 2 tonnia (tiheydellä 2300 kg / m3).
 • Jos perustilohko on kevytbetonia, merkintä on "L" tai "P" (käyttäen huokoista täyteainetta laajennettua savea). Tämän mallin vähimmäispaino on 230 kg, enintään 1470 kg tiheydellä 1800 kg / m3.
 • Luku "C" numeron jälkeen osoittaa silikaattibetonin käytön yhtenä raaka-aineen komponenteista. Pienin paino on 163 kg, enintään 250 kg. Pituudet ovat 238 cm, leveys 60 cm. Tiheys on 2000 kg / m3.

  Se on tärkeää! Esivalmistetuilla betoniteräksillä on aina pari terästä, jonka halkaisija on vähintään 12 mm. Saranat on suunniteltu helpottamaan asennustöitä.

  Tuotetiedot

  Pohjustuslohkot valitaan materiaalin tarkoituksen mukaan

  Sen lisäksi, että perustalohkot valitaan tiheyden ja massan mukaan, on olemassa melko harvoja ominaisuuksia, jotka vaikuttavat materiaalin tarkoituksen määrittelyyn:

 • Vakiokoko Lohkot säätiölle on määritettävä lomakkeella, tarkoituksella ja merkinnöillä:
  • Sylinterin muodossa, jossa on kirjain "F" - tuotteet, joita käytetään pilarin, pylvästyypin, perustuksiin.
  • Vahvistettu betonituotteita, joita käytetään trapetsin muodossa, käytetään nauhan, sarakepohjan, leimana "FL", parametrejä ohjaa GOST 13580-85.
  • Elementit, jotka ovat suorakulmion muotoisia ja joissa on korvat päissä - nämä ovat FBS-lohkoja, ne näkyvät valokuvassa, niitä käytetään nauhan perustusten rakentamiseen, kellareiden rakentamiseen, seinien rakentamiseen. Mittakerrokset on määritelty GOST 13579-78: ssä.
  • Hollow-tuotteet, jotka on suunniteltu muodostamaan ei-irrotettava muottityyppi, jota kutsutaan nimellä "FWP". Osoitettu rakennusten korkean rakennuksen rakentamiseksi, pienimuotoisessa yksityisessä talonrakennuksessa, materiaalin käyttö on kannattamatonta - valtavaa turvamarginaalia ei käytetä kokonaan. GOST 13579-78.
  • Palkit ovat suorakulmion muotoisia, trapetsit on merkitty "BF: llä" ja ne normalisoidaan GOST 28737-90: n mukaan.

  Dekoodaus notaatio on melko yksinkertainen.

  Dekoodaus notaatio on melko yksinkertainen: numeroiden nimeäminen on elementtien mitat (dm): ensimmäinen on pituuden koko, toinen leveys ja kolmas korkeus. Tuotteiden mitat ja paino takaavat nosturin, vinssin käytön, mutta valmistajat tarjoavat pienikokoisia lohkoja 20 * 20 * 40 cm: n perustalle, joka tuottaa pääsääntöisesti saman tehtaan kuin suurikokoiset tuotteet. Tuotantoon kuuluu vibropressointiprosesseja käyttäen Portland-sementin, puhtaan hiekan ja karkean kasaatin liuosta, jolloin saavutetaan haluttu liuoksen tiheys.

  Se on tärkeää! Jos aggregaatti on sora-tyyppiä, lohkoa kutsutaan betoniksi, jos laajennettua savea kutsutaan laajennetuksi saveksi.

  Kokoonpainuva ja ontto ovat pienimuotoisia lohkoja perustaan:

  • Täysikokoisia elementtejä on esitetty perustettavaksi alhaisten (1-3 kerros) rakennusten perustalle kiinteillä perusteilla.
  • Hollow-sydämet ovat ihanteellisia seinäpaneelien rakentamiseen.

  Se on tärkeää! Työn mukavuus on pieni paino kuutioihin asti - enintään 40 kg, mutta perustettaessa säätöä tarvitaan lisää vahvistamista, esimerkiksi vahvistusverkon muodossa vaakasuoraa saumaa pitkin. Jos maata ei ole luotettavaa, syntyy panssaroitu hihna, jonka korkeus on suurempi.

  Lohkojen hinta

  Hinta lohkot 10 dollaria - 35 dollaria per kappale riippuen kokoonpano

  Määritä tarkasti lohkojen kustannukset vain kehittäjälle, joka ei ole liian laiska soittamaan valmistajiin ja selvittämään, kuinka paljon tämä tai tuo tuote maksaa. Likimääräisiä hintasuuntoja voidaan kuitenkin kuvata:

 • Pieni lisäelementti raskaasta betonista FBS-6-3-6t maksaa 10 dollaria kappaleelta.
 • Hinta 1,2 m pitkä (FBS-12-3-6t) on jo 16 dollaria kappaleelta.
 • Sarja lohkojen pituus 2,4 m ja paksuus 0,4 m arvioidaan 35 dollaria kappaleelta.

  Se on tärkeää! Tarjoaa markkinoilla zhb-tuotteita, käytettyjä - ei ole paras vaihtoehto kehittäjälle, huolimatta houkuttelevasta hinnasta. Pelimerkkien ja muiden vikojen esiintyminen voi vaikuttaa haitallisesti valmiin rakenteen laatuun ja käyttöikään. Kuitenkin, jos pienimuotoisen rakennuksen rakentaminen on suunniteltu, ja siellä on kokenut kehittäjä, se auttaa tunnistamaan lohkotuotteet vähimmäismäärän puutteilla ja saat hyvät säästöt rakennusmateriaalien hankintaan.

  Mutta laadun määrittämiseksi visuaalisesti, riittää tarkistaa tuotteet:

  • Sileät geometriset muodot.
  • Pelimerkkien puuttuminen, kaarevuus.
  • Tiheyden määrittäminen laskemalla paino, parametrit: laajennetuissa savikuutisissa tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m3, betonille ei saa olla alle 2000 kg / m3. Vain tällaisia ​​elementtejä voidaan käyttää operaattorin luomiseen.

  Ja viimeinen testi - palauttamaan lohkot samalta korkeudelta - kaatui pölyyn, tuote rikkoi selvästi raaka-aineiden teknologiaa ja koostumusta. Jos sirut ovat vähäisiä, FBS on todella hyvälaatuista ja tällainen säätiö kestää uskomattoman kauan, talo kestää yli kymmenen vuotta ja vain miellyttää säätiön laatua.

  Sarjan lohkot fbs

  Betonilohkot kellari seinille Sarja 1.116.1

  Säätölevyillä on suuri lujuus ja kestävyys, joten niitä käytetään tukirakenteissa. On syytä huomata, että säätiölle käytetyt säätiölohkot eivät ole laadultaan ja lujuudeltaan monoliittisempia.

  Meistä

  Valmistus ja myynti betonista ja betonista, valmiista betonista, metallirakenteista.

  Inerttien materiaalien realisointi: hiekka, murskattu kivi, sementti. Sertifioidun tuotanto-laboratorion palvelut.

  Yhteystiedot

  • Sochi, st. Gastello 42

  vastaanotto:

  Myyntiosasto:

  Ota yhteyttä

  Haluamme kuulla ehdotuksistasi. Ota yhteyttä.

  Sarjan lohkot fbs

  BLOCKS CONCRETE FOR WALLS CELLARS

  Betonielementit kellareihin. tekniset tiedot

  MKC 91.080.40
  OKP 58 3500

  Esittelypäivämäärä 1979-01-01

  2. Hyväksyttiin ja otettiin käyttöön Neuvostoliiton valtiokomitean päätöslauselma päätöslauselmasta 12/30/77 N 234

  3. VZAMEN GOST 13579-68

  4. VIITTAUSSÄÄNNÖKSET TEKNISET ASIAKIRJAT

  Viitetiedot, joihin viitataan

  2,7, 2,12, 3,1, 4,8, 5,1 ja 5,7

  5. EDITION (lokakuu 2005) ja marraskuussa 1985 hyväksytty tarkistus 1 (ICS 3-86)

  1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

  1. BLOCKS-TYYPIT JA SUUNNITTELU

  1.1. Lohkot on jaettu kolmeen tyyppiin:

  1.2. Lohkojen muodon ja koon tulisi vastata kuviossa 1-3 ja taulukossa 1 esitettyjä.

  Kuva 1. FBS-tyyppiset lohkot


  300 mm leveät lohkot

  Kuva 2 FBV-tyyppiset lohkot

  Kuva 3 FBP-tyyppiset lohkot

  Lohkon päämitat, mm

  300; 400; 500; 600

  300; 400; 500; 600

  1.3 Lohkojen tunnuksen rakenne on seuraava:

  Lohkon koko decimetrissä: pituus (pyöristetty)

  Betonityyppi: raskas - T; huokoisista aggregaateista (sardeldittibetoni) - P; tiheä silikaatti - C

  Tämän standardin nimeäminen


  Esimerkki lohkotyypistä FBS-pituus 2380 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, joka on tehty raskasta betonia:

  FBS24.4.6-T GOST 13579-78


  Samaa tyyppiä oleva FBV, jonka pituus on 880 mm, leveys 400 mm ja korkeus 580 mm, betonista valmistettu huokoisilla aggregaatteilla (laajennettu savibetoni):

  FBV9.4.6-P GOST 13579-78


  Samaa tyyppiä oleva FBP, jonka pituus on 2380 mm, leveys 500 mm ja korkeus 580 mm, valmistettu tiheästä silikaattitasosta:

  FBP24.5.6-S GOST 13579-78


  Huom. Sen on sallittava valmistaa ja käyttää louhosia, joiden pituus on 780 mm (ylimääräinen) ja joka on hyväksytty tyypillisiin rakennushankkeisiin, jotka on hyväksytty tammikuun 1. päivään 1997, näiden hankkeiden voimassaoloaikana.

  1.4. Raskasbetonilohkojen arvot ja ominaisuudet on esitetty taulukossa 2 taulukon 3 mukaisesta laajennetusta savea betonista ja tiheästä silikaattibetonista taulukossa 4.

  Betoni puristuslujuusluokka

  Estä paino (referenssi), t

  Betoni puristuslujuusluokka

  Estä paino (referenssi), t

  Betoni puristuslujuusluokka

  Estä paino (referenssi), t

  1.5. Kiinnityslevyjen sijainti lohkoissa tulee olla kuten kuvassa 1-3 on esitetty. Asennussilmukoiden suunnittelu on lisäyksessä.

  1.4, 1.5. (Modified edition, versio N 1).

  2. TEKNISET VAATIMUKSET

  2.1. Betonin valmistuksessa käytettävien materiaalien on oltava tämän standardin mukaisten teknisten vaatimusten mukaisia ​​ja täytettävä näiden materiaalien sovellettavat standardit tai eritelmät.

  2.2. Betonilohkojen todellinen vahvuus (projektin ikä ja karkaisu) on täytettävä GOST 18105: n mukaan määritellyt vaaditut ominaisuudet riippuen rakennuksen tai rakenteen suunnittelua koskevassa dokumentaatiossa määritellystä betonin normalisoituneesta lujuudesta ja betonin lujuuden todellisen yhdenmukaisuuden indikaattoreista.

  2.3. Hankkeessa on määriteltävä betonilämmönkestävyys ja vedenkestävyys, riippuen rakenteen rakenneolosuhteista ja ilmastollisista olosuhteista SNiP 2.03.01: n mukaan raskaaseen betoniin ja sardeldittibetoniin sekä tiheään silikaattibetoniin CH 165.

  2.4. Betoni sekä betonilohkojen valmistukseen tarkoitetut materiaalit, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä, on täytettävä SNiP 2.03.11: n vaatimukset sekä CH 165: n lisävaatimukset tiheän silikaattibetonin lohkojen osalta.

  2.5. Betoniluokitukset puristuslujuudelle, betonilämpötilalle pakkasenkestävyydelle ja vedenkestävyydelle sekä tarvittaessa betonin ja materiaalien valmistusta koskevat vaatimukset (ks. S.2.4) on täytettävä lohkojen valmistuksessa annetuissa määräyksissä määritellyt mallit.

  2.6. Lohkojen toimittaminen kuluttajalle olisi tehtävä sen jälkeen, kun betoni saavuttaa tarvittavan vapautusvoiman (lauseke 2.2).

  2.7. Betonilohkojen normalisoidun vapautumislujuuden arvo prosentteina puristuslujuusluokasta olisi otettava huomioon:

  50 - raskaaseen betoniin ja keramiittibetoniin B 12,5 ja korkeammalle;

  70 " "luokka B 10 ja alle;

  80 "keramsit" 10 "

  100 "paksuinen silikaattibetoni.

  70 - betoniluokan B 12,5 ja sitä korkeammalle;

  90 " "B 10 ja alle.

  2,5-2,7. (Modified edition, versio N 1).

  2.8. Kun lohkojen vapauttaminen kuluttajalle kosteuspitoisuudella ei saa ylittää 12%.

  2.9. Lohkojen kiinnityslenkit olisi valmistettava GOST 5781: n mukaisten brändien VSt3ps2 ja Vst3sp2 sujuvan luokan A-I kuumavalssatuista tangon vahvistamisesta tai GOST 5781 -tuotteen mukaisen tuotemerkin 10-G: n säännöllisestä profiilista Ac-II.

  2.10. Poikkeamat millimetreinä lohkokoot eivät saa ylittää:

  Säätiölohkot

  Kiinteät perustilohkot valmistetaan GOST 13579-78: n mukaan M100-merkkisestä raskaasta betonista ja niitä käytetään perustusten rakentamiseen. maanalaiset seinät ja kellarit. Tänään perustilalohkoja FBS käytetään betonirakenteiden betonirakenteissa, joissa on pieni määrä kerroksia. Näitä ovat yleensä yksityiset talot, autotallit jne.

  FBS-lohkojen päätoiminnot rakennusvaiheen päätyttyä ovat koko rakennuksen rakenteen kuorman siirtäminen maahan, lujuus, luotettavuus, korroosionkestävyys ja tuhoutuminen. FBS-lohkojen perustus voidaan rakentaa säästä riippumatta, ei vaadi asennusta, betonin aika saada tarvittava voima ja on yleensä edullisempi kuin monoliittinen vaihtoehto. Mutta on muistettava, että kellarikerroksen lohkoja voidaan käyttää kaukana kustakin maaperityypistä. Esimerkiksi hiekkapohjaisille maille ne soveltuvat hyvin, mutta löyhästi ja pehmeän maaperän tapauksessa sinun on käytettävä erilaista perustusta. Muuten on mahdollista uppoutua edelleen.

  FBS-lohkot sisä- ja ulkopuolelta vaativat vedenpitävyyden, kuten bitumimastin, käytön. Korkealla kosteudella vedenpitävän pohjakerroksen rakentamisalueella voidaan sijoittaa suoraan ensimmäisen muurikkopalkin riviin. Joten jatkamme perustablokkien asentamista. Aluksi kaivetaan kaivanto maan jäädyttämisen syvyyteen, kun osa maaperästä on erityisesti jätetty työntekijöiden täyttämiseen. Ennen lohkojen asennusta on hiekkapohja. Seuraavaksi tulee tyyny. Se voi olla sekä monoliittinen että maajoukkue, joka koostuu nauhapohjan levyistä. Nämä esivalmistetut tyynylevyt niiden muodon ansiosta lisäävät jalanjälkeä ja sijaitsevat lähellä toisiaan. Jo nyt FBS-lohkojen asennus alkaa ulkoseinien kulmissa. Lohkojen ligaation saamiseksi niiden on vaihdettava kulmissa. eli samassa rivissä kulmassa on yhden seinän lohkon pää, ja toisessa rivissä toisen seinän lohkon pääty menee. Asennuksessa kiinnityslautanen FBS sijoitetaan laastiin joissakin tapauksissa luotettavuuden lisäämiseksi, muurausverkon lisäsäätö on mahdollista. Vaihtoehtona voit käyttää 2 vaihtoehtoa: kirjanmerkki rakennustiilet tai kaataa monoliittinen insertti. Lohkojen väliset saumat täyttyvät myös laastilla. Samoin kuin tiilien asentamisessa, FBS-pohjaisten lohkojen asentaminen merkitsee haaroitusta - pystysuuntaisten saumojen ei pitäisi olla samat, niiden pitäisi olla ylemmän ja alemman lohkon keskellä.

  Joissakin tapauksissa uusi tapa säästää FBS-lohkojen esivalmisteen perustamisen yhteydessä on lisätä säätiölohkojen välistä etäisyyttä. Nämä aukot asetetaan jälleen tavallisen rakennuksen punaiselle tiilelle. Tällaiset säästöt eivät vaikuta matalien rakennusten laakeriominaisuuksiin.

  FBS 3.4.6

  445 hieroa.

  434 hieroa.

  Moskovan ja Moskovan alue

  Tekniset olosuhteet: GOST 13579-78

  Paino 1 kpl, t: 0,170

  Betonin määrä, kuutiometri: 0,042

  Betonin lujuusluokka: B7.5 (M100)

  Online-sovellus

  kuvaus

  FBS 3.4.6 lohkot - lujitetut betonialustat, jotka ovat laajakäyttöisiä, valmistetaan GOST 13579-78: n mukaisesti raskaasta betoniluokasta B 7.5 (M100). Niitä käytetään rakentamaan vankka perusta sekä asuin- ja teollisuusrakennuksissa, kellareiden, autotallien, varastotilojen rakentamisessa, seinien rakentamisessa ja joskus esteinä tienrakentamisessa.

  FBS: n perustilohkojen päätehtävänä on jakaa kuorma tasaisesti koko rakennekehyksestä koko maakerroksen ympärysmitan ympärille, joten on erittäin tärkeää määrittää maaperän ja maaperän tyyppi ennen pohjan tarkistamista, tarkastaa rikkipeiton tunkeutuminen ja syvyys talvella, määrittää pohjavesien virtauksen sijainti säätökuorma (turvamarginaali). Näiden tietojen pohjalta valmistellaan projektia, jossa otetaan huomioon kaikki pohjakerroksen ja tyynyjen asettelun vivahteet, jotka muuten takaavat säätiön luotettavuuden. Lisäksi on välttämätöntä tehdä pohjaseinien oikea vedenpitävyys pohjaveden aggressiivisten vaikutusten välttämiseksi, joten lohkot peitetään bitumilla.

  FBS 3.4.6 sopii ihanteellisesti liuskajohdon, joka on vahvistettu betoni nauha, joka kulkee pitkin koko rakennuksen kehä. Nauhataskuyksikkö sopii betoniseinien koteihin; taloja, joissa on monoliitti-, esivalmistettu betoniteräs- ja metallilattiat; taloja, joissa kellari tai kellari on suunniteltu; samoin kuin tapauksissa, joissa säätiön epätasaisen sedimentin uhka on paikkakunnalla olevan maaperän heterogeenisuuden vuoksi. FBS 3.4.6 -lohkoista koostuvia nauhan perustuksia käytetään voimakkaasti kallistuvissa ja kosteutta sitovissa maissa, koska se toimii yhtenä yksikkönä, jakaa uudelleen ponnisteluja ja talon seinät eivät tuota halkeamia tai muodonmuutoksia.

  Lyhenne FBS tarkoittaa "kiinteää peruslohkoa". Merkinnän ensimmäinen numero ilmaisee pituuden decimetreissä, toinen - leveys ja kolmas - korkeus. Kirjain "T" osoittaa, että lohko on valmistettu raskasta betonia.

  Soveltamisala

  Peruslohkojen FBS: n käytön päätavoitteena on luoda vahva ja luotettava tuki rakentamiseen. Tämäntyyppiset asiantuntevasti asennetut betonituotteet suojaavat huoneelta kosteutta ja mätää. Betonielementit eivät muuttuakaan ajan mittaan ja kestävät täydellisesti pohjaveden vaikutuksia, koska niille on ominaista matala veden imeytyminen. Bitumia levitetään lohkojen pinnalle suojelemalla niitä tuhoamiselta. Lohkojen väliset saumat on täytetty sementtilaastilla. Täten käytetään vahvistettuja betonilohkoja FBS tapauksissa, joissa on tarpeen kestää suuria kuormia rakennuksen seinistä epäsasvatuilla pinnoilla.

  PBS-pohjalevyt ovat ihanteellinen materiaali kellariin ja teknisiin huoneisiin. Lisäksi niitä voidaan käyttää maanrakennukseen, jossa perusrakenteen kaatamista ei voida tehdä manuaalisesti. Säätölohkojen asennus tehdään erikoislaitteiden avulla. Kiinnityssaranat käytetään nostokorkeuteen. Lohkojen kaappaus suoritetaan yhdellä sarven koukulla, jossa on salpa. Tällaisten betonituotteiden käyttö vähentää laitoksen rakentamista puoleen.

  Lohkojen mitat FBS 3.4.6

  • Pituus - 280 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska edellä olevan lohkon pituus on 280 mm)
  • Leveys - 400 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska leveys on 400 mm)
  • Korkeus - 580 mm (pyöristetty lähimpään kokonaislukuun, koska korkeus on 580 mm)
  • Paino - 0,170 t
  • Betonin lujuusluokka puristusta varten - B7.5
  • Merkki betonista puristuslujuuteen - M100
  • Tekniset tiedot - GOST 13579-78

  Tekniset tiedot

  Raskasbetonin FBS-lohkoilla on korkeat tekniset ominaisuudet, joten ne eivät ole epämuodostumattomia. Ne ovat lisänneet pakkasenkestävyyttä, kosteuden kestävyyttä ja aggressiivista ympäristöä, joten ne kestävät helposti monenlaisia ​​lämpötiloja, joita kaikki betonituotteet eivät voi ylpeillä.

  Tällaiset tuotteet eivät murskaa, eivät röyhtäisi, eivät aiheuta myrkyllisiä aineita eivätkä kestä korroosiota. Raskasbetonin käytöstä johtuva hyöty johtuu myös siitä, että perustan lohko on vankan massan ansiosta kestävämpi, kestävä ja kestävä. Lohkojen vahvistaminen on äärimmäisen harvinaista, sillä se käyttää teräsjohdinluokkaa A1 ja A111. Mutta tällainen rakentaminen aiheuttaa nopeasti perustablokit käyttökelvottomiksi.

  Säätölohkojen laadun tarkistaminen tapahtuu vaiheittain:

  • Ensinnäkin arvioidaan betonin tilaa ja laatua. Tuote on hylätty, jossa on halkeamia, jotka eivät täytä standardeja. Sallitaan vain leveydeltään enintään 0,3 mm: n pinnalliset halkeamat, jotka voivat johtua betoniseoksen kutistumisesta;
  • Lohko valmis asennukseen täyttää tietyt mitat, jotka on esitetty piirustuksissa. Sen pinnan tulee olla tasainen ja sileä. Poikkeamat eivät saa ylittää 13 mm: n pituisia, 8 mm: n levyisiä ja korkeita, 5 mm: n leikkauksia. Profiilin suoruuden poikkileikkaukset eivät saa ylittää 3 mm: n koko lohkon pituutta ja leveyttä;
  • Tuotteen pinnalla, joka on sallittu jatkokäytölle, ei saa olla merkittäviä vikoja. Nykyiset painumat ja virtaukset, joiden muodostumista ei voida välttää tuotantovaiheessa, ei saa olla yli 15 mm. Pienet vikoja voidaan peittää betonimassalla välittömästi ennen asennusta. FBS-lohkoilla voi olla useita erilaisia ​​pintoja - edessä, maalausta varten; edessä, maalattaessa keraamisten laattojen avulla; edessä, ilman viimeistelyä; ei kasvot, jotka eivät näy käyttöolosuhteissa;
  • Erityisedellytys säätiöosan sopivuudesta jatkokäyttöön on teknisen passin (laatusertifikaatti) saatavuus. Se sisältää kaikki valmiin tuotteen tekniset tiedot, tekniset parametrit, valmistuspäivä, merkintäkaava, jäätymisvastus ja vedenpitävyys. Lisäksi teknisen passin läsnäolo on edellytys tuotteen kuljetukselle ja varastoinnille. Lisäksi merkinnät kiinnitetään aina lohkojen sivupintaan.

  Varastointi ja toimitus

  On suositeltavaa pinota valmiit lohkot pinoihin, jotka ovat tiukasti toisiinsa sopivia. Lohkojen välissä on puupaloja. Tyynyjen paksuuden on oltava vähintään 30 mm. Pinta, johon alemmat lohkot sijaitsevat, on kohdistettava huolellisesti. Lajittelu on tehtävä tuotemerkillä, jossa on paljon tuotteita. Lohkojen kuljetus on tehty luotettavalla kiinnityksellä, joka suojaa niitä siirtymiseltä.

  Yritys "DSK-Capital" toimittaa FBS 3.4.6 -peruslohkot kuljetusyritysten välityksellä noudattaen vakiintuneita kuljetusvaatimuksia.

  Säätiölohkot (FBS). GOST 13579-78

  Tuotteiden hinnat listataan ilman toimitusta. Toimitus lasketaan erikseen riippuen kohteen etäisyydestä kasveista.

  FBS-6-3-6 | FBS-9-3-6 | FBS-9-4-6 | FBS-9-5-6 | FBS-9-6-6 | FBS-12-3-6 | FBS-12-4-3 | FBS-12-4-6 | FBS-12-5-3 | FBS-12-5-6 | FBS-12-6-3 | FBS-12-6-6 | FBS-24-3-6 | FBS-24-4-6 | FBS-24-5-6 | FBS-24-6-6 | FBS6-3-6 | FBS9-3-6 | FBS9-4-6 | FBS9-5-6 | FBS9-6-6 | FBS12-3-6 | FBS12-4-3 | FBS12-4-6 | FBS12-5-3 | FBS12-5-6 | FBS12-6-3 | FBS12-6-6 | FBS24-3-6 | FBS24-4-6 | FBS24-5-6 | FBS24-6-6

  © 2009-2018 "ZHBI-24" Kaikki oikeudet pidätetään. Betonituotteet, renkaat, lokerot ja lämmitysverkko, keräilijän elementit, teräsbetoniputket, ontot ydinlaatat.

  Pohjapaneelit PBS. GOST 13579-78

  K-33 valmistaa FBS-perustablokkeja, joiden koko nimikkeistö vaaditulla volyymillä edullisilla hinnoilla voidaan viipymättä toimittaa mihin tahansa Venäjän alueeseen.

  Pietarin, Murmanskin, Krasnodarin alueen ja Krimin tasavallan alueellisten konkreettisten tavaratalojen läsnäolon ja vakiintuneiden optimaalisten logististen ketjujen vuoksi tuotteiden toimitusten hinta usein osoittautuu kannattavammaksi kuin paikalliset tarjoukset!

  Takaamme laadukasta!

  Perustablokit FBS valmistetaan tiukasti sääntelyasiakirjan - GOST 13579-78 mukaisesti ja tiukan teknisen valvonnan alaisena.

  Tehtaamme tuottaa FBS-betoniteräksiä ja myy niitä toimittamalla Pietarissa, Leningradin alueella, Moskovassa, Moskovan alueella ja muilla Venäjän alueilla.

  PBS: n perustablokit ovat monoliittisia betonituotteita, joiden muoto on suorakulmainen suuntaissärmiö. Lohkot on valmistettu eri kokoisista, niissä on urat päissä, jotka on täytetty laastilla asennusvaiheen aikana. Tuotanto FBS valmistetaan GOST 13579-78: n mukaisesti. Näitä lohkoja käytetään esivalmistettujen perustusten rakentamisessa, seinien rakentamisessa asuin- ja ei-asuinrakennuksina, rakennuksina ja muina teollisuustiloina.

  Sarja 1.116-1 korvattu GOST 13579-78: llä.

  Betonilohkot kellari seinille.

  Perustablokit (FBS-lohkot) on valmistettu raskaasta betonista, jotka ovat GOST 13579-78: n mukaisia ​​ja joita käytetään perustusten rakentamiseen. Betonilohkot on suunniteltu kellari seinille ja teknisille maanalaisille rakennuksille. Betonielementit FBS on jaettu kolmeen tyyppiin. Ensimmäinen FBS-lohkotyyppi on vankka perustilohko. FBS-lohkon merkki on aakkosnumeerisia ryhmiä, jotka on erotettu yhdysviivalla. FBS: n ensimmäinen ryhmä tarkoittaa lohkon tyyppiä, numeroiden pituutta, leveyttä ja korkeutta decimeereissä, toisen lohkoryhmän T - raskasbetonia. Säännöllinen loma kestävyys prosentteina betonibrändistä kesällä / talvella - 70/90.

  Puristuslujuusluokka on vähintään B7,5.

  Säätölohkot on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

  • FBS - kiinteät pohjapaneelit;
  • FBV - perustilohkot, joissa on lovi teknisen viestinnän käyttöönottoon;
  • FBP - tukilohko on ontto.

  Kokoa FBS ovat: FBS 9-4-5, FBS 12-5-3, FBS 24-6-5, FBS 24-6-6 ja muut. Ensimmäinen numero ilmaisee lohkon pituuden, toinen - korkeus, kolmas - leveys. Siten lohkamerkinnässä, esimerkiksi FBS 12-5-3, pituus on 1,2 m. Leveys 0,5 m. Korkeus 0,3 m. Kokoluokkien ansiosta voit rakentaa minkä tahansa halutun kokoisen perustan ja seinät. Keskimääräinen palvelusaika on 40-50 vuotta.

  PBS: n tärkeä etu on niiden monipuolisuus: niitä voidaan käyttää laitteeseen ja perustuksiin eri maissa ja seinissä (ulkopuoli, sisustus, kellari).
  FBS: llä on mahdollista perustaa pohja hiekka- tai betonipohjalle, kun pohja on täytetty bitumilla välittömästi ilman ylimääräistä muottirakennetta. Lohkojen lujuus ja liikkuvuus mahdollistavat alkuperäisen "nolla-syklin" asettamisen ja perustan yleisen laskemisen.

  FBS 24-4-6

  Säätölohkoa FBS 24-4-6 kutsutaan kokonaisuudeksi neljäksi (eli maksimipituudeksi ja leveydeksi 40 cm). Pohjaseinät FBS 24-4-6 on valmistettu raudoitetusta betonista, ja ne ovat muodoltaan rinnakkaispipoja. Kaikkien betonituotteiden tavoin pohjapaneelit on merkitty lyhenteellä. Tässä tapauksessa "PBS", joka voidaan purkaa "kiinteiksi perustilohkoiksi". Merkityksessään niillä on numerot, jotka osoittavat niiden kolmen ulottuvuuden mittasuhteet - pituus, leveys ja korkeus, perinteisesti desimaaleina.

  Näiden teräsbetonilevyjen asentamiseksi niihin asennetaan erityisiä saranoja, joita nostetaan työvälineillä. Päistä on urat, jotka on täytetty sementtilaastilla heidän toisiinsa liittyvän voiman lujuuteen. Niiden on oltava vahvoja ja luotettavia, koska ne on suunniteltu kestämään arkkitehtonisen rakenteen painoarvoa. Niiden tulee olla kestäviä lämpötilaa, pakkasenkestäviä, eivät saa altistua kosteuden aiheuttamilta vahingollisilta vaikutuksilta. Kuten vastaavanlaiset betoniteräkset, ne on valmistettu raskaista betonityypeistä, jotka täyttävät lujuuden, veden kestävyyden ja pakkasvasteen vaatimukset. Lisätaloudellisuutta aikaansaadaan vahvikkeesta valmistetusta sisäisestä kehyksestä.

  Lohkojen tuottaminen FBS 24-4-6 on toteutettava tiukasti GOST 13579-78 -sääntöjen mukaisesti. Säätiölohkojen käyttö on kaupunkisuunnittelun ja teollistumisen kokonaisuutena nykyaikainen vaihe, koska se on esivalmistettuja betonirakenteita, jotka näyttävät olevan kätevimmät ja käytännölliset. Tämä materiaali voisi muuttaa rakennusten laatua voimakkaasti, vaikuttaa rakennusten nopeuteen ja kustannuksiin, rakennusmateriaalien ergonomiaan ja käytännöllisyyteen. Periaatteessa käytetään vankkoja pohjalevyjä teippityypin perustamiseksi. Mutta käytännössä niiden käyttöalue on paljon laajempi - nämä ovat teollisuusrakennusten seinät, kellareiden ja kellarikerrosten seinät.

  Alueesta ja valmistajasta riippuen näillä lohkoilla voi olla seuraavat merkintävaihtoehdot merkitsemiseen:

  FBS 24.4.6t (tässä tapauksessa kirjain "t" tarkoittaa, että lohko on raskasta betonia)

  Mikä tahansa suunnittelu ja rakenne, mukaan lukien perustuslohkojen asentaminen, olisi toteutettava tiukasti SNiP: ssä vaadittujen tekniikoiden mukaisesti. Tämä lyhenne on kaikkien rakentajien tiedossa, ja se on muotoiltu "rakennuskoodiksi ja -asetuksiksi". Kaikkien määrättyjen suositusten ja ohjeiden tarkka noudattaminen on ennen kaikkea turvallisuuden ja luotettavuus rakennustoiminnassa tulevaisuudessa. Työn vähäinen epätarkkuus tai valvonta voi johtaa korjaamattomiin seurauksiin. Haluaisin muistuttaa teitä työskentelemästä tällaisten konkreettisten tuotteiden kanssa kuin vankka pohjapaneeli.

  Perustamisen ja kaiken työn alkamisen pitäisi olla maaperän ja maaperän tyypin määrittäminen geologisesta näkökulmasta. Tarkista maaperän jäädytyksen taso ja syvyys talvella. Myös pohjaveden syvyys on määritettävä ja laskettava odotettavissa oleva kuormitus säätöön sekä tehostettava turvallisuutta. Näiden tietojen pohjalta valmistellaan projektia, jossa otetaan huomioon kaikki pohjakerroksen ja tyynyjen ulkoasun vivahteet. On erittäin tärkeää, että se ei ole väärässä akselien asettelussa, joten voit luoda rakennuksen tarpeellisen ja oikean geometrisen muodon. Säätiön tyynyt puolestaan ​​varmistavat säätiön luotettavuuden. Myös yksi päävaiheista on asianmukaisesti tehty vedenpitäväksi säätiölle. Suolapitoinen pohjavesi on melko aggressiivinen. Lohkotäytteestä voi luonnollisesti olla erilainen - roskiista laajennettuun saveen, edullisempi materiaali on taloudellisempaa ja jopa kevyempi, mutta se tekee säästä vähemmän kestävä.

  Et voi laiminlyödä betonimerkin ominaisuuksia, joka on tehty FBS-korttelista, vertaa niitä GOST 13579-78: een. Jos säätö tehdään väärin, ennenaikana tai myöhemmin särkyvät seinät näkyvät seinissä, huoneen koko geometria rikkoo, kosteus alkaa tunkeutua ja tuulenpuhallus tunkeutuu. Eli se on perusta, joka määrittää koko talon kunnon ja laadun kokonaisuutena. Säätiön asettamisen käytännön valvonnan tulisi olla kaikkein tiukin, joten kaikki rakentaminen ei mene enää purkamiseen. Vahinko tästä voi olla valtava.

  Teollisissa olosuhteissa valmistetut, pohjalevyt FBS 24-4-6 takaavat betonituotteiden laadun. Säätiölohkojen asettaminen on huomattavaa aikaa säästävä, koska työ on tehty todella nopeasti, eikä se ole liian monimutkainen. Tällainen säätiö voidaan ladata heti sen asentamisen jälkeen - tämä on myös tärkeä lisä rakentajille.

  Teknologisesti edellytetään, että jokainen perustilohko testataan tuotannossa voimaa varten GOST 13579-78: n mukaisesti. Jos perustus on monoliittinen, betonia kaadetaan, jolloin rakenne sietää "yksinkertaista", koska tällaiselle perustukselle on annettava aikaa kovettaa se perusteellisesti (joskus nämä jaksot lasketaan viikoina), kun taas raudoitetun betonilohkon rakentaminen jatkuu ilman taukoja. Kiinteiden peruslohkojen lisäksi on myös onttoja peruslohkoja ja kiinteitä pohjalohkoja, joissa on lovi. Puserot asetetaan näihin loviin ja viestit asetetaan.

  FBS-lohkot perustukselle: mitat, merkinnät GOST: n mukaan, asennusnanssit

  Sisällysluettelo:

  Kaikki rakentaminen alkaa säätiön valmistelusta. Vain luotettava perusta takaa rakennetun rakenteen lujuuden ja kestävyyden. FBS-lohkojen käyttö on yksi luotettavimmista ja aikaisemmin testatuista ratkaisuista sekä yksityisissä että monikerroksisissa rakenteissa.

  Lyhenne tarkoittaa pohjaseinäelementtiä. Tällaisten tuotteiden avulla voit nopeasti rakentaa nauhalevyn rakennusten ja rakenteiden tukevalle osalle. PBS: n tärkein etu on se, että nämä ovat valmiita tuotteita, joten betonin edellyttämä 28 päivää ei tarvitse odottaa saavuttavan suurinta voimaa.

  Soveltamisala

  Välittömästi pohjan perustamisen jälkeen voit jatkaa seinien rakentamista, mikä vähentää merkittävästi rakennusaikaa.

  Pohjaseinäelementtejä käytetään rakennusvaiheen alkuvaiheissa. Erityisesti tämän ryhmän tuotteita käytetään tällaisissa tapauksissa:

  Kirjoittaa komposiittiliuskojen perustukset yksityisille ja korkealle rakennuksille.

  Kuumattomat teollisuuslaitokset.

  FBS: ää käytetään myös seinärakenteiden pystyttämiseen, mutta tässä käytetään onttoja moduuleja, joiden paino on paljon alhaisempi kuin perustekijät (ks. Alla oleva osio).

  Peruslohkojen merkitseminen

  FBS-lohkot valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, joten niillä on symboleja, jotka osoittavat tuotteen mitat ja tekniset ominaisuudet. Merkinnän käyttämiseen käytetään numeerisia ja aakkosia.

  F - teräsbetoni ja raskasbetonibetoni pylväiden alla (ns. Stakannogo-tyyppi);

  FL - raudoitetun betonin raudoitettu betoni nauhateille;

  FBS - betoni, kiinteä, jota ei ole vahvistettu kellariviin, teknisiin alustoihin ja perustuksiin;

  BF - teräsbetoniteippi raskaasta betonista teollisten ja maatalousyritysten rakennusten ulko- ja sisäseinien rakentamiseen;

  FR - teräsbetonista raskaasta betonista kolmivaiheisten kehysten alla;

  FBP - betoniseinämä ontto.

  Esimerkki dekoodauksesta FBS 12. 6. 3 - T

  FBS - pohjaseinäseinä.

  12 - tuotteen pituus. Meidän tapauksessamme: 1 180 mm.

  6 - leveys, vastaava 600 mm.

  3 - lohkon korkeus, 280 mm.

  T - käytetyn raskaan betonin tuotannossa.

  Viimeinen kohde on muuttuva, vaihtelee raaka-aineen tyypistä riippuen. Erityisesti merkintöjä "P" ja "C" voidaan käyttää vastaavasti laajennettuun savi- ja silikaattibetoniin.

  On tarpeen selventää, että legendaosissa lohkon mitat on merkitty desimaalimääriin ja pyöristetty havainnollisuuden helpottamiseksi.

  Tarkan pituuden ja korkeuden selvittämiseksi sinun on vähennettävä 2 senttimetriä ilmoitetusta merkinnästä. Tämä arvo lasketaan yksittäisten lohkojen välisen laastiyhdisteen paksuuteen.

  Tyypit konkreettisia tuotteita

  Nykyisten GOST-standardien 13579-78 mukaan lohkojen rakentaminen kellareille ja seinärakenteille jaetaan kolmeen luokkaan. Se näyttää tältä:

  FBS - monoliittiset tuotteet, jotka on valmistettu merkkipohjaisista betonista. Muihin tyyppisiin lohkoihin verrattuna niillä on korkeat tekniset ominaisuudet ja kestävyys. Tuotantotekniikka ei tarkoita tuotteiden vahvistamista, lukuun ottamatta asennussilmukoiden asennusta.

  FBV - monoliittiset tuotteet, joissa on pitkittäisleikkaus, joka on tarkoitettu teknisen viestinnän käyttöönottoon. Ne on valmistettu vakioteknologian lohkojen FBS mukaan.

  FBP - kevyt lohkot, joissa on ontto rakenne. Tuotteet voidaan tuottaa eri pituuksina ja leveydeltään, mutta GOST: n mukaan pituus on yksi - 2,280 mm.

  Näiden ominaisuuksien tuntemuksella voit valita lohkot mille tahansa rakennustyypille.

  Betonin tasot FBS: n valmistukseen

  Kun otetaan huomioon, että betonilohkojen pääasiallinen soveltamisala on nauhalappu, jossa dynaamisen puristuksen vastus on avainasemassa, ei ole tavallista tehdä FBS: stä suuritehoisesta betonista. Valmistajat käyttävät erityisesti näitä luokkia:

  FBS - M 200, joka vastaa lujuusluokkaa B15.

  Laajennetuille savilohkoille - M 50, joka vastaa lujuusluokkaa B3.5.

  Silikaattilohkoille - M 150, joka vastaa lujuusluokkaa B12.5.

  Nämä vaatimukset on määritelty GOST-standardin numeroilla 13579-78.

  Vahvuudet ja heikkoudet

  FBS-lohkojen kiistattomia etuja voidaan ilmaista seuraavasti:

  Kaikki tuotteet valmistetaan GOST-standardien mukaisesti, riippumatta siitä, onko valmistajan vakiokoko.

  FBS: n tuotanto merkitsee teknisen prosessin tiukkaa valvontaa, jolla varmistetaan tuotteiden lujuus ja luotettavuus.

  Asennuksen sopivuus ja rakentamisen nopeus: lohkojen perustaminen ja rakentaminen voi olla kirjaimellisesti 2-3 päivää.

  Yksinkertaisuus. Lohkarakenteiden asennus ei vaadi erityisiä taitoja ja osaamista rakentamisen alalla.

  Laaja koko. Tämän ominaisuuden avulla voit rakentaa rakenteita millä tahansa geometrisen monimutkaisuuden tasolla.

  Lohkot eivät vaadi käyttöolosuhteita, joten ne tuntuvat hyviltä missä tahansa ympäristössä. Käytettyjen lisäaineiden valmistuksessa, joka mahdollistaa lohkojen käytön märissä maissa.

  Haittoihin kuuluvat seuraavat seikat:

  Asennuksessa on välttämättä käytettävä rakennustarvikkeita, mikä lisää työn kustannuksia.

  On tarpeen asettaa vesitiiviin kerroksen nivelen väliin.

  Betoni ei pidä lämpimänä, joten lisää lämpenemistä tarvitaan.

  Monoliittinen perusta on paljon vahvempi kuin komposiittirakenteet.

  Lisäksi FBS-lohkoja ei suositella käytettäviksi suolla maahan.

  Koot GOSTin mukaan

  FBS: ssä on useita kokoja, joita kaikkien valmistajien on noudatettava. Siksi voimme erottaa seuraavat standardiparametrit:

  Pituus on 880/1 180/2 380 mm.

  Korkeus - 280/580 mm.

  Leveys - 300/400/500/600 mm.

  Nämä mitat ovat tyypillisiä kaikille sarjayksiköille käytetystä materiaalista riippumatta.

  Standardipainopaino

  Betonilohkojen massa riippuu suuresti betoniluokasta ja tuotteen koosta. Käytä perustana vakiopituutta ja saamme tuotteen painon. Se näyttää tältä:

  Pituus 2 380 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,97-1,96 t.

  Pituus 1 180 mm - lohkon paino vaihtelee välillä 0,31-0,96 t.

  Pituus 880 mm - laitteen paino vaihtelee välillä 0,35-0,7 tonnia.

  Arvojen ero johtuu tuotteen leveydestä.

  Asennusominaisuudet

  Kuten jo mainittiin, komposiittirakenteiden rakentaminen FBS-lohkoilta ei vaadi erityisiä taitoja ja tietoja. Näin ollen jokainen voi selviytyä työn suorituksesta, vaikka se ei periaatteessa olisi perehtynyt asuin- ja kodinhoitohuoneiden rakentamiseen. Tässä riittää seurata tiettyä menettelytapaa, joka voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen. Harkitse kukin yksityiskohtaisesti.

  laskettaessa

  Löytääksesi, kuinka monta lohkoa tarvitaan säätiön rakentamiseen, on tarpeen laskea suunnitellun työn määrä. Tee näin moninkertaista tulevan säätiön leveyden ja korkeuden pituus.

  Samanlaisen kaavion mukaan yhden lohkon tilavuus lasketaan. Sitten säätiön tilavuus jaetaan yhden blokin tilavuudella. Kokonaismäärä näyttää haluamasi lohkojen lukumäärän. Jos rakenteessa on monimutkainen geometrinen rakenne, jossa on eri kellaripaksuus, laskelmat suoritetaan erikseen kullekin alueelle.

  Säätiön valmistelu

  Lohkot on yleensä asetettu hiekkaiselle pohjalle, joka on esivalmistettu ja tamped. Tällaisen tyynyn paksuuden tulisi vaihdella 5-10 senttimetrin sisällä. Pituus ja leveys: noin 30 senttimetriä enemmän kuin suunniteltu rakenne.

  Tee sitten pohjan jakautuminen akseleille pitkin tätä rakennusta varten. Lähtöpisteet merkitsevät metalli-nastat, jotka toimivat maamerkkeinä.

  Pinoamislohkot

  FBS-pinonosturi, joka sijoittaa ensin majakkayksiköt, jotka sijaitsevat kulmissa, hyppyissä ja risteyksissä. Merkkien asentaminen oikein takaa koko säätiön tarkan geometrian. Asenna sitten ensimmäisen rivin jäljellä olevat lohkot.

  Asennuksen tarkkuus tarkistetaan normaalisti, korjataan rakenteelliset elementit sorkkaraudalla. Sitten lohkot nostetaan korkeudelta käyttäen tiilimuurausta. Sementtilaastin riviin asetetaan, säätökorkeus voi olla yhtä suuri kuin 5 lohkoa.

  On huomattava, että FBS: n asentaminen ei ole sallittua lumen tai veden peittämässä maaperässä.

  Jotkut hienot valinnat

  Lohkojen valinta PBS: n on otettava huomioon useita teknisiä vivahteita, jotka riippuvat tuotteen tyypistä. Erityisesti lohkot valitaan tällaisten olosuhteiden perusteella:

  Maaperän vakaus ja tyyppi.

  Rakennetun seinän paksuus ja päällekkäisyydet.

  Rakenteen kokonaismassa.

  Säätiön vahvuusvaatimukset.

  Pohjan kokonaispinta-ala.

  Esimerkiksi epävakaan maaperän rakennukset edellyttävät laajempia lohkoja. Lisäksi PBS: n syvyys ei ole aina samanlainen kuin muurauksen paksuus. Erityisesti yksikkö voi työntyä 10 senttimetriä yhdeltä puolelta tai 6: een, jos kyseessä on kahdenvälinen projektio. On tärkeää ymmärtää, että optimaalisen kutistumisen ja vahvan saumaussarjan vuoksi on suositeltavaa käyttää eri kokoisia lohkoja.

  Luotettavat valmistajat

  Betoniseinäelementit sisältyvät melkein minkä tahansa betonitehtaan tuotevalikoimaan. Useimmissa tapauksissa tällaiset tuotteet täytetään ilman teknistä prosessia. Käytetty raaka-aine on raznomarochny betonia, joka joskus palautetaan rakennustyömailta. Siksi kun valitset tuotteita, sinun on annettava etusija yrityksille, jotka ovat erikoistuneet FBS: n valmistukseen.

  Todistetuista valmistajista voidaan erottaa tällaiset yritykset:

  LLC ostoskeskus "Vira". Yritys sijaitsee Pietarissa, joka on erikoistunut valmiiden betonituotteiden valmistamiseen. Valikoimaan kuuluu yli 400 kohdetta, mukaan lukien FBS.

  LLC "Master". Dynaaminen kehitys tuotannossa, joka sijaitsee Voskresenskin kaupungissa. Tällä hetkellä yhtiö tarjoaa noin 370 tuote-esinettä, mukaan lukien seinäpohjakoristeet.

  JSC "Teollisuusrakennusosien tehdas". Yksi suurimmista yrityksistä Venäjällä, joka sijaitsee Surgutissa. Yhtiö on työskennellyt rakennusteollisuudessa yli 45 vuoden ajan ja valmistanut valmiita betonituotteita.

  LLC Aleksinsky Ceramsite Plant. Yritys sijaitsee Tula-alueella, Aleksin kaupungissa. Kasvi on toiminut vuodesta 1985, joka tarjoaa asiakkaille paitsi laajennettua savea, mutta myös seinän perustuslohkoja.

  LLC "Zlatoust Plant". Yritys sijaitsee Zlatoustin kaupungissa, tarjoaa asiakkaille laajan valikoiman tienlevyjä, paaluita, FBS: ää, paneeleja, portaita, kattokiviä.

  Näiden valmistajien tuotteiden valinnalla voit olla varma, että tuotteet ovat monivaiheisen laadunvalvonnan alaisia ​​ja täyttävät GOSTin vaatimukset.

  FBS-lohkot: yleisen rakennusmateriaalin mitat ja ominaisuudet

  Nykyään FBS-lohkot ovat erittäin suosittuja perustusten ja matala-rakenteiden rakentamisessa: tuotteen koko ja sen hinta ovat laajalla alueella. Näin voit päättää sopivasta rakennusmateriaalista tietyissä olosuhteissa. Materiaalin tyypin ja sen mittojen valintaa koskevien sääntöjen noudattaminen voi luoda luotettavan ja luotettavan mallin lyhyessä ajassa.

  Kiinteät pohjalevyt ovat betonielementtejä, jotka on valmistettu betonista vahvistamalla sitä metallivarret

  Peruslohkojen FBS ominaisuudet ja ominaisuudet

  Betoni-lohko perustukselle FBS on kiinteä monoliittinen tuote raudoitetusta betonista, jonka muoto on suuntaissärmiö. Muiden tyyppisten lohkojen lisäksi materiaalilla on korkeimmat lujuusominaisuudet ja suorituskykyominaisuudet, minkä ansiosta sitä voidaan käyttää säätiön rakentamisessa.

  FBS-lohkoilla on kiinteä suorakaiteen muotoinen osa ja saranat, jotka helpottavat kuljetuksen ja asennuksen prosessi

  PBS on luotettava, vakaa ja kestävä rakennusmateriaali, jolle on ominaista lisääntynyt vastustuskyky ympäristövaikutuksille. Tuotteen vahvuusominaisuudet ovat erityisen tärkeitä, koska elementit ovat perusta rakennuksen perustalle.

  Materiaali valmistetaan yksinomaan tehtaalla, koska kunkin tuotteen laatua on valvottava tiukasti GOST-laboratoriotyökalujen avulla. Pohjapaneelit voidaan tehdä tällaisista materiaaleista:

  • silikaattibetoni tai savi, jonka tiheys on vähintään 1800 kg / m³;
  • kevyt, lujatekoinen betoniluokka B100;
  • raskas, lujatekoinen betoni M50-M200.

  Betoni valitaan pystytetyn rakenteen toimintaolosuhteiden perusteella. Se ottaa huomioon lämpötilahäviöt, mekaaniset kuormitukset ja kosteustasot. M200-brändin betoni on kestävä. Harvoissa käyttöolosuhteissa voit käyttää täyteainemerkkiä M150 ja vakio - M100.

  Lohkojen valmistuksen pääaineena käytetään betonin lujuusluokkaa B7.5: stä B15: een

  Betonipäällysteen lisäksi käytetään A1- tai A111-luokan teräksestä valmistettua vahviketta, joka parantaa lujuusominaisuuksia ja vähentää paineen ja puristuksen vaikutuksia sekä pehmittimiä, jotka lisäävät materiaalin räjähdys- kestävyyttä.

  Lujitetun betonipohjan lohkojen edut ja haitat

  Tämän betonista valmistetun rakennusmateriaalin suuren lujuuden ja suorituskykyominaisuuksien ansiosta, joka on vahvistettu sisäpuolelta vahvistamalla häkkiä, voidaan käyttää pylväspohjan rakentamiseen yhdistelmänä nauhalementtien kanssa matalien rakennusten, kellarien ja kellareiden rakentamisessa.

  Betonimateriaalilohkoille on ominaista seuraavat edut:

  • hyvä kantavuus;
  • korkea asennusnopeus;

  FBS-lohkot on suunniteltu rakentamaan vahvoja ja luotettavia perustuksia eri rakennuksille, koska ne pystyvät "pitämään" suurimmat kuormat.

  • materiaalin luotettavuutta, sillä varmistetaan se, että tuotteet valmistetaan tehtaalla nykyaikaisilla laitteilla erikoistuneen teknologian avulla ja lisäksi niille suoritetaan tiukkaa laboratoriokontrollia;
  • elementtien telakointiin liittyvä suuri tiheys, joka saavutetaan hyvin harkitun tuotesuunnittelun ja betonilohkojen täsmällisten mittojen ansiosta;
  • elementit on varustettu erityisillä asennusuraan helpottamaan asennusta;
  • materiaalin monipuolisuus mahdollistaa monimutkaisten rakennusten perustamisen;
  • asennustyöt voidaan suorittaa milloin tahansa vuoden ajalta, koska materiaali ei pelkää lämpötilavaihteluita ja korkeaa kosteutta;
  • materiaalin suuri jännitysresistanssi sallii sen käytön haitallisissa olosuhteissa, kuten jäissä tai happamissa maissa;
  • lohkojen asennuksen jälkeen voit aloittaa välittömästi muut rakennustyöt.

  Materiaalin haitat ovat:

  • korkeat kustannukset tuotteista;

  Lohkojen suuren painon vuoksi asennus vaatii erikoislaitteiden osallistumista.

  • alhainen lämmönkestävyys;
  • tuotteiden suuri paino, jonka seurauksena elementtien asentamiseen liittyvä asennustyö edellyttää erityislaitteiden käyttöä;
  • liitospisteet eivät ole tiukkoja.

  Perusrakentamisen peruskokoonpanojen valinta

  Tällä hetkellä pohjan rakentamisessa yhdistetty menetelmä laskeutumista käyttäen FBS-elementtejä on erittäin suosittu. Tämän tekniikan ansiosta rakennuskustannukset pienenevät, mikä ei vaikuta haitallisesti rakenteen lujuuteen ja kestävyyteen. Kun valitset säätiön FBS-lohkojen koon, on pidettävä mielessä, että tulevan perustuksen ei pidä ainoastaan ​​tukea rakenteiden painoa, vaan myös jakaa se tasaisesti koko säätiön päälle.

  Se on tärkeää! Tuotteiden mittojen välinen ristiriita voi heikentää säätiön tilaa, mikä johtaa lopulta rakennuksen tuhoamiseen.

  Säätiön objektin laskennallisesta kuormituksesta riippuu siitä, mihin kokoon lohkot on valittava.

  Tuotteiden koko riippuu suunnittelun lujuudesta, elementtien asennuksen teknisestä prosessista, "nollajaksosta" ja tuotteiden kustannuksista. Rakennuslohkojen mitat määräytyvät maaperätyypin ja sen kantavuuden perusteella. On myös otettava huomioon seinien ja lattioiden paksuus, rakenteen paino, alue ja perustan vahvuus. Mitä alhaisempi maaperän stabiilius, kokonaiskoko tulee olla perustilohkoja. Esimerkiksi savipinnoille olisi valittava suurimmat elementit, ja karkeilla hiukkasilla maaperä voidaan tehdä pienikokoisista tuotteista. Tiheimpää muotoilua suositellaan käytettäväksi eri ulottuvuuksina.

  Hyvä neuvoja! Seinien pystyttämiseen käytettävien lohkojen kokoa valittaessa on noudatettava sääntöä, jonka mukaan viisi elementtiä seinäpituutta kohden pidetään optimaalisena.

  FBS-lohkot: tuotteen koko valikoiman mukaan

  Jokaisella yksiköllä on oma tarra, joka ilmaisee tuotteen pituuden, leveyden ja korkeuden desimaaleina. Näiden parametrien on oltava GOST 13579-78: n vaatimusten mukaisia. Jos kirjaimella "T" on numeerisen arvon vieressä, tämä osoittaa, että lohkon valmistuksessa käytettiin raskasta betonia, kirjain "P" osoittaa keramiittibetonia ja "C" tarkoittaa tiheää silikaattibetonia.

  Säätiölohkot FBS: llä on omat merkinnät, joka on erityinen kirjainten ja numeroiden joukko

  GOST: n mukaan FBS-lohko on esitetty 15 standardikokonaisuudessa, jossa tärkeä yleinen ominaisuus on tuotteiden leveys, joka on 300-600 mm. FBS-alueen pituus on jaettu kolmeen kokoon, joiden arvot ovat 880, 1180 ja 2380 mm. Tuotteiden korkeus on 580 mm. Vain lohko, jonka pituus on 1180 mm, on korkeus 280 mm. Pienin elementti on 880x300x580, ja suurin tukilohko FBS 24.6.6 - 2380x600x580 mm.

  Standardituotteiden merkitseminen on esitetty taulukossa:

  Hyvä neuvoja! Vakioyksikkö on kiinteä tuote, jolla ei ole aukkoja. Materiaalin ostamisen yhteydessä on valmistajan kanssa tarkastettava laatusertifikaatti, joka takaa, että lohkot täyttävät nykyisen standardin vaatimukset.

  FBS-lohkojen koko valikoimasta

  Miten valita FBS-lohkojen koko rakentamiseen

  Perusrakenteita käytettäessä voidaan käyttää eri kokoisia pohjaosastoja, ja tuotteen kappalemäärä riippuu sen mitoista. Jos haluat tarkasti määrittää lohkojen koon ja niiden numeron, sinun on tarkistettava tukiasema. Erityisen piirustuksen mukaan kaikki tuotteet on ehdollisesti esillä rakennuksen kellariseinän pituuden ja korkeuden mukaan. Tässä on otettava huomioon lohkojen välinen ligaatio, joka on vähintään 25 cm.

  Tuotteen leveys valitaan rakennuksen seinien paksuuden perusteella. Tällöin sallitaan maanpäällisten rakenteiden vähäiset ylitykset. Jos seinät on rakennettu tiilestä, ulokkeen koko ei saa olla yli 40 mm kummallakin puolella. Tässä on mahdollista käyttää FBS: ää 600 mm: n leveydellä 640 mm: n seinämille ja 500: lle rakenteelle 510 mm.

  Säätölohkon pituus on määritettävä lakaisulla, jossa erikokoisia elementtejä on järjestetty siten, että ne ovat litteitä ilman merkittäviä ulkonemia.

  Hyvä neuvoja! Jos vakiokokoonpanon elementtejä ei ole mahdollista asettaa oikein, ne voidaan jakaa pituuteen.

  PBS: n perusta on huomattavasti nopeampi, ja työvoimakustannukset vähenevät huomattavasti.

  Perusrakenteiden ja seinien rakentamiseen käytetään tuotteita, joiden korkeus on 580 mm. Lisäosina käytetään lohkoja, joiden arvo on 280 mm, kun verkon ilmanvaihtoa, syöttöä tai lähtöä varten on tarpeen tehdä aukko.

  FBS-lohkojen paino on tärkeä arvo, koska tiedät, että voit päättää tarvittavista erikoisvarusteista, joita tarvitaan tuotteiden pinotta- miseen, sekä kuljetuksiin, jotka osallistuvat lohkojen toimittamiseen rakennustyömaalle.

  Hyvä neuvoja! Nykyään valmistajat tuottavat pieniä pohjalevyjä 200x200x400 mm, jotka voidaan asentaa ilman erityislaitteiden käyttöä.

  Lohkojen lajikkeet GOST: n mukaan: FBS, FBP, FBV, FL ja BF

  Teknisten maanalaisten, kellari-seinien, pylväs- ja nauhalementtien asentamista, huonolaatuisten seinien, lämmittämättömien rakennusten ja muiden rakenteiden, jotka toimivat järjestelmällisissä lämpötiloissa +50 - -70 astetta, voidaan käyttää betonilohkoja, jotka perustuvat GOST 13579-78 On olemassa kolme tyyppiä: FBS, FBV ja FBP. Tuotteet valmistetaan silikaatista, raskasta betonia tai laajennettua savea. Niiden tiheys ei saa olla alle 1800 kg / m³.

  FBP - lohkot, joissa on yksi tai kaksipuolinen aukko munintaviestintään

  Dekoodauksen mukaan FBS on pohjaseinäelementti, jolla on suurin mahdollinen varmuusmarginaali. Monoliittisten pienten elementtien valmistuksessa ei ole käytetty lujitemuotoa. Metallia käytetään vain saranoiden valmistukseen asennusta varten. Mitoituslohkojen tuotannossa välttämättä käytetään pituussuuntaisen vahvikkeen tangot, mikä lisää FBS: n painoa.

  Aiheeseen liittyvä artikkeli:

  Sandwich-paneelityypit ja niiden ominaisuudet. Talot sandwich-paneeleista. Algoritmin asennus.

  FBV: n yksiköt, toisin kuin edellisellä tyypillä, on pituussuuntainen osa tuotteen ontelosta. Se on tarkoitettu teknisen viestinnän asentamiseen. Tällaisten tuotteiden valmistusprosessi on samanlainen kuin edellisen version valmistamismenetelmä. Betonia käytetään tässä ei alhaisempi kuin luokka M100. Kuitenkin FBV-lohkojen rakentamisessa käytetään erittäin harvoin, joten ne tehdään pääasiassa tilauksesta. Tuotteet valmistetaan 880 mm: n pituisina, 580 mm: n korkeuksina ja 400, 500 ja 600 mm leveinä.

  Säätölevyillä ei ole vahvistusta, lukuun ottamatta upotettuja asennuslenkkejä

  FBP-lohkot ovat onttoja kevyitä betonituotteita, joissa on auki neliöreikät elementin pohjassa. Käytettäessä käytettyä betonia M150. Tuotteet valmistetaan pituudeltaan 2380 mm. Muut perustilalohkon lineaariset mitat ja tuotteiden hinnat ovat laajalla alueella. FBP-lohkoja käytetään luomaan perustuksia teollisuuslaitteille tai kellarin sisäseinien laitteille.

  Pylväs- tai nauhapohjan pohjana käytetään trapetsoidimuotoisia tuotteita, jotka on merkitty FL: llä. Säätötyynyjen parametrit ja mitat säätelevät GOST 13580-85. Tuotteiden leveys vaihtelee välillä 600-3200 mm. Elementtien korkeus voi olla 300 tai 500 mm. Jälkimmäinen arvo vastaa tuotteita, joiden leveys on vähintään 2000 mm. Lohkon pituus on 780-2980 mm. Suurimmat elementit ovat koko 2980x2000x500 ja 1180x500x3200 mm, ja pienimmät valmistetaan 1180x600x300 mm: n kokoisina.

  Maa- ja teollisuusyritysten rakennusten sisäisten ja ulkoisten seinien rakentamiseen käytetään raskaaseen betoniin tehtyjä teräsbetonisia nauhalohkoja BF, joita hallitsee GOST 28737-90. Kaikki elementit on jaettu kuuteen lajikkeeseen, jotka poikkeavat toisistaan ​​poikkileikkaukseltaan.

  Trapezoidisten lohkojen nauhapohjan asennus, jotka on merkitty FL: ksi

  Luotettavien kotimaisten valmistajien peruslohkojen: tuotteiden hinnat

  Betonielementit FBS ovat osa tuotteita, joita valmistetaan missä tahansa betonilaitoksessa. Hyvin usein tuotteita valmistetaan huomioimatta prosessin kaikkia hienouksia ja vaiheita. Koska raaka-aineena voidaan käyttää raznomarochny betonia. Siksi kun valitset laadukkaan ja luotettavan materiaalin, sinun on valittava yrityksiä, jotka ovat osoittautuneet parhaimmalta puolelta maailmanlaajuisilla rakennusmarkkinoilla.

  Yksi Venäjän suurimmista yrityksistä rakennusmateriaalin tuottamiseksi betonista on teollisuusrakennusten tehdas. Tuotteille on ominaista kestävyys ja laadukas valmistus, joka toteutetaan GOSTin vaatimusten mukaisesti. Säätiölohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl.

  Venäläinen yritys "Vira" on erikoistunut betonituotteiden valmistukseen. Tuotevalikoimassa on yli 400 paikkaa, joista mm. Tuotteiden hinnan hinta riippuu sen mitoista ja keskimäärin 1 650 ruplaa.

  Kotimaisten valmistajien säätiön betonilohkot ovat luotettavin ja käytännöllisin ratkaisu progressiiviselle teollisuudelle.

  Toinen suosittu kotimainen valmistaja on yritys "Master". Se tekee kaikenlaisia ​​betonilohkoja, joiden hinta riippuu tuotteen tyypistä ja alkaa 1150 ruplaa / kpl.

  Aleksandrian keramitsilaitos tuottaa erilaisia ​​betonituotteita. Pienet betonilohkot, joita voidaan käyttää kantavien seinien, aidojen ja pilarien rakentamisessa tai joita käytetään tukikappaleina kellari- ja puuportaisiin, pohjakerrokset ovat erittäin vaatimattomia. Tuotteet valmistetaan erikoismuodoissa, joiden vuoksi niillä on tarkat mitat. Peruslohkojen 200x200x400 mm hinta alkaa 55 ruplasta / kpl.

  Toinen luotettava valmistaja on Zlatoust-tehdas, joka tuottaa laajan valikoiman FBS-, FBP-, FVP-, portaita, paneeleja, kattopaloja ja betoniseinäbetonia. Tuotteet eroavat hyväksyttävissä kustannuksissa. FBS-säätiön hinta alkaa 950 ruplasta / kpl.

  FBS: n perustilohkojen kustannukset alkavat 1200 ruplaa / kpl

  FBS-lohkojen asennuksen ominaisuudet

  Lohkojen asentamisen säätiö ei edellytä erityistä osaamista ja erityisosaamista. Hyvän tuloksen saavuttamiseksi on tärkeää noudattaa tiukasti kolmessa vaiheessa suoritettavia toimia.

  Ensimmäinen vaihe on laskea säätiön rakentamiseen tarvittavien elementtien lukumäärä. Voit tehdä tämän määrittämällä rakennemäärän, jolloin tulokseksi saatava arvo jaetaan yhden blokin tilavuudella. Toinen vaihe on perustaa pohja. Lohkot on sijoitettava hiekkalaatikkoon, jonka paksuus on 50-100 mm, esivalmistettu ja täytetty. Pohjan pituuden ja leveyden tulee olla 25-30 cm pidempi kuin suunnitellun rakennuksen mitat. Seuraavaksi tontti jaetaan akseleilla käyttäen rakennuspaskua ja tasoa.

  Viimeinen vaihe on suoraan FBS-lohkojen asettaminen nostomekanismilla. Esiasennetut lohkot-säätimet säätiön kulmissa, risteyksissä ja kannoissa. Taso tarkistaa majakkojen ylemmien tasojen samansuuntaisuuden, jonka välissä johto on vedettävä. Sen päälle paljastetaan ensimmäisen rivin jäljellä olevat elementit. Hankkeen mukaan on välttämätöntä jättää aukkoja teknisen viestinnän läpikäymiseen lohkojen välillä.

  Suunnitteluvaiheessa kannattaa huolehtia lohkojen ostamisesta, joissa on pitkät indikaattorit.

  Hyvä neuvoja! Ennen asennusta lohkot on puhdistettava mahdollisesta saastumisesta ja kostutettava vedellä.

  Koko säätiön geometria riippuu ensimmäisen lohkon rivin oikeasta asennuksesta. Asennuksen tarkkuutta hallitsee taso. Rakennuksen elementit saavat paremman romun. Seuraava rivi on rakennettu tiilipinnan periaatteelle. Rivien väliin on järjestetty sementtilaastikerros, joka on tiivistetty bajonettivaihteella. Säätiön korkeus on yleensä 5 riviä tuotetta.

  Se on tärkeää! Älä asenna laitetta pohjaan, joka on peitetty vedellä tai lumella.

  Pienen rakenteen rakentamisen aikana on mahdollista käyttää toisen käden pohjalevyjä, joiden koko on 400x600x200 mm. Ja tuotteen kappalemäärä on vain 300 ruplaa.

  Säätiön järjestely sisältää joukon toimenpiteitä, FSB-yksiköiden asennuksen nopeus ja laatu riippuvat oikeasta toteutuksesta.

  FBS-lohkojen käyttö perustusten ja muiden esineiden rakentamisessa voi merkittävästi nopeuttaa prosessia. Tuotteen koon oikea valinta ja asennusvaiheen noudattaminen ovat avain kiinteän, luotettavan ja kestävän suunnittelun luomiseen.