Ristikko kiviä kylvyssä

Voronezhin kylvyssä on mahdollista ostaa verkko kiviä hintaan 1,140 ruplaa kappaletta kohden. Se on asennettu putkeen ja se tehdään useimmiten pyöreällä tai suorakaiteella. Kangas on valmistettu ruostumattomasta, lämpöä kestävästä teräksestä, se toimii kiveä varten ja takaa sen yhteyden kuumavesisäiliön kanssa. Tämän vuoksi ne lämmittävät, keräävät lämpöä ja luovuttavat sen.

Luotettava höyrygeneraattori

Saunan, jonka kosteus on korkeintaan 20% ja lämpötila alle 100 ° C, ei tarvitse paljon höyryä, muuten poltetaan. Siksi huoneen putki on vuorattu pienellä määrällä kivet, joten verkko tarvitsee keskikokoista. Kylvyssä on päinvastoin tärkeää saada runsaasti höyryä ja kosteutta. Tällöin kiven alapuolella olevan korin on oltava tilava ja kestävä kestämään suuret mukulakivet - 40-50 kg tai enemmän.

Korkealaatuinen voimakas säleikkö on todella luotettava, koska siinä on kuumat kivet, ja kun kaadetaan vettä niihin, höyryä vapautuu. Lisäksi kylvyssä oleva verkko säästää vahingossa kosketusta kuuman metalliputken kanssa. Sisään täytetyt mukulakivet toimivat suojaavana kerroksena, joka lämpötila on alhaisempi kuin savukaasussa.

Miten valita

Tuote valitaan kivien massan perusteella nukkumaan kylpyyn. Houkutteleva muotoilu ja muoto ovat myös tärkeitä. Meidän ei kuitenkaan pidä unohtaa tärkeimpiä teknisiä ominaisuuksia:

 • putkireikä,
 • korkeus
 • halkaisija
 • paino
 • muotoilukonseptin.

Suunnittelu voi olla taitettava ja yhtenäinen. Ensimmäisessä tapauksessa asennetaan koottu savupiippu. Jos ostat verkon saunassa, sinun on ensin purettava putki.

Stone aidat ruudukossa

Nykyään yksityisten talojen, huviloiden ja maatilojen omistajat ovat yhä suosittuja silmä- ja kivirakenteita. Tämä aidata pergony. Ne houkuttelevat käyttäjiä ainutlaatuisella suunnitteluratkaisulla.

Esimerkki ruudukon alkuperäisestä kiven aitasta

Pergonin ominaisuudet

Nämä ovat melko alkuperäisiä muotoja, joissa on pitkät ja tasomaiset metallikaapit, jotka on tehty oksista, jotka on täytetty reunoilla joidenkin materiaalien kanssa.
Riippuen asiakkaan halusta tai mausta, täyteaineet voivat olla:

Nämä ovat tyypillisimpiä metallikoreja täytettäviä materiaaleja. Jokainen tuo omat ominaisuutensa ja esteettisen ulkoasunsa muotoiluun. Värillisten täyteaineiden aidan muotoilu näyttää erittäin kauniilta. Täällä voit luoda melko houkuttelevan koostumuksen useista sävyistä.

Verkon ansiosta täyteaine ei vaadi sementtiä tai muuta sideainetta. Tämä muotoilu ei ole kauhea sademäärä, äkillinen lämpötilan muutos. Se on vahva ja kestävä.

Esimerkki suurien piikkien aidasta

Mielenkiintoinen, epätavallinen piirustus aitasta, jossa täyteaine on sahattavissa puita. Rakenne näyttää erikokoisten puurakenteiden joukosta.

Aidat, jotka ovat täynnä marmoripaloja, joissa on sinertävä sävy tai valkoisen kalkkikiven paalut, näyttävät erittäin vaikuttavalta.

Äskettäin rikki lasi on tullut suosittu suunnittelijoiden sijasta kivet. Aurinkoisena päivänä tällaiset aidat näyttävät hyvin kirkkailta, juhlallisilta. Jos talossa on kuitenkin pieniä lapsia, on parempi käyttää tätä materiaalia. Ne ovat uteliaita, voivat loukkaantua, yrittävät vetää kirkasta lasia. Suojassa voidaan rakentaa eri esineisiin, joissa on eri päällysteet. Karkea sora täyteaine on täydellisessä sopusointuisena aidan kanssa rakennettuihin puupenkereihin. Tämä yhdistelmä antaa koostumukselle osan ekologisesta puhtaudesta, luonnon läheisyydestä. Tätä viehätystä voidaan täydentää samanlaisella materiaalilla päällystetyillä poluilla, kukkapenkillä ja muilla sisustuselementeillä. Materiaalien luova käyttö, erilaisten täyteaineiden sekoittaminen yhdellä ruudukolla mahdollistaa hämmästyttävän tuloksen.

Aidat pergony on yhä uusi elementti maisemasuunnittelusta. Siksi tarjotaan rajallisella alueella. Tästä syystä niiden eri valmistajien hinnoilla ei ole merkittäviä eroja. Kustannukset ovat suhteellisen alhaiset, mutta ne näyttävät kalliilta ja värikkäiltä aitoilta.

Kivenveisto

Luonnollisista suurista kivistä valmistettua täyteainetta käytetään useimmiten aidojen rakentamiseen. Ne näyttävät erittäin vaikuttavalta.

Vaihtoehto pergon peitetty kivi

Ennen kivirajan rakentamista on tarpeen valita tämän luonnollisen täytön väri. Ja sinun pitäisi myös tietää, että estetiikka menettää sekä erittäin suuria että liian pieniä kiviä. Sopivin on keskikoko.

Tällaista kiveä aita käytetään aitojen, huviloiden, esikaupunkien yksittäisten rakennusten aitaukseen. Kivirajan avulla luotu kukkapenkki näyttää siistiltä ja houkuttelevalta. Tämä malli sopii hyvin myös paviljongin, portaiden, keinotekoisten altaiden koristeluun. Se on aina sopusoinnussa ympäristön kanssa.

Julkisivujen, eri rakennusten seinämien koristeluun tarvitaan kapeita verkkoja ja täyteaine on pieni kivi.

Original kukkapenkki, asennettu pergon

Metalliverkko - pergon pohja

Yleensä asennetaan valmiiksi täytettyyn pohjaan, joka ei ehkä ole nauha. Kantotelineiden etäisyys on 2,5 metriä. Jokainen on varustettu laipoilla metallikorien kiinnittämiseksi ankkureilla ja tukipuilla.

Riippumatta siitä, mistä verkosta ne ovat, ne ovat 25 cm leveitä ja niiden korkeus on 60-240 cm. Tällaisten ulottuvuuksien suoja suojaa tehokkaasti talon asukkaita autojen, tuulen ja ohikulkijoiden uteliaisuudesta. Tällaisen esteen hakkerointi on suljettu pois. Taattu toimintamuoto, jolla on oikea kokoonpano - yli 50 vuotta. Vuosien mittaan lisähuoltoa ei tarvita.

Hitsatun sähköverkon materiaali on erityinen teräsputki, jonka läpimitta on 5-6 mm. Se on galvanoitu eurooppalaisten standardien mukaisesti. Tällainen korroosionestopinnoite eliminoi esteettisen ulkonäön ja ennenaikaisen kulumisen.

Tämä video näyttää vaiheittaisen prosessin, jossa luodaan kiven aita verkkoon.

Pergon oma valmistus

Rakenteen asentaminen ei vie paljon aikaa. Suorittaa kotiinsa käsityöläinen omin käsin melko voimalla. Se ei ole niin vaikeaa ja kallista, kuten esimerkiksi rakentaa tiilestä tai aidasta tehdystä aidasta muodostuva aita.
Joukkojärjestelmän rakentamiseen tarvitaan metalliprofiilin, kiinnittimien ja mahdollisesti täyteaineen kustannukset. Vaikka se ei välttämättä ole kiveä. Käytännölliset materiaalit, kuten rikkoutuneet tiilet, betonilevyt tai laatat, jopa puiden oksat, soveltuvat hyvin. Kaikki tämä ruudukossa voi olla siististi säädetty tai kaunistelematon.

Laakeripukki, johon ne kiinnitetään, vaikeuttaa itseäsi. Saatat joutua ostamaan ne valmiissa muodossa, samoin kuin metalliverkkojen ja kiinnittimien. Jotta aidat olisivat suoria, tee-se-itse -asennuksen tärkein vaihe on asennuspylväiden tarkka asennus.

Esimerkki kotitekoisesta pienestä pergonista luomaan varjoa

Betonipolku, asfaltti tai vanhan rakennetun rakennuksen pohja sopii varsin sopivaksi pohjaksi, jolla kaikki tämä pysyy.

Tämä aita on hyvin harvinainen, mutta se asennetaan suoraan maahan. Tällöin on varmistettava, että aidan pylväiden vakaus on tasoitettava.

Korin täyteaine valitaan maun mukaan. Ne voivat olla mitä tahansa materiaalia, mitä fantasia kertoo. Se ei edellytä suuria rahoituskustannuksia. Ja jos metallirakenteet ovat hyvin kauniita, verkko voidaan jättää tyhjäksi. Se riippuu omistajasta. Tässä hänelle on laaja kenttä luovuudelle.

Vaiheittainen ohje pergon asentamiseksi

Kukkapenkit pergons

Korkea tai monikerroksinen kukkapenkki, jossa on omat kädet, sisustettu tähän tyyliin, näyttää hyvältä. Se antaa puutarhalle hyvin pidetyn, siistin ilmeen. Lisäksi helpottaa kasvien ja kukkien hoitoa. Ei tarvitse työskennellä kauan, taivuttamalla kolmeen kuolemaan. Sen rakenne toteutetaan samalla tavoin kuin suurien aidojen asentaminen. Mutta leveys ja korkeus käytetään pienempiä.

Korkeat vuoteet:

 • Maaperän nopeampi lämmittäminen;
 • Mikroilmaston luominen hajoavan orgaanisen täyteaineen vuoksi;
 • Paras suojelu etanoita vastaan;
 • Kasvien hoito;
 • Mahdollisuus muuttaa ulkonäköään korvaamalla täyteaine;
 • Siirrä toiseen paikkaan ilman suuria työ- ja aikakustannuksia;
 • Runsaasti satoa.

Alkuperäinen kukkapenkki pergon

Pergonit on asennettu paitsi suorakaiteen muotoisiin, myös pyöreisiin, soikeisiin muotoihin. Lisäksi tällaiset voivat olla aidat ja muut suunnitteluympäristöt. Puutarhan pyöreä kukkapenkki sopii hyvin neliön kukkapuutarhaan. Nämä kukka-saarten pitäisi olla monipuolisia ja tyylikkäitä. On tärkeää, että niiden kehystys on suunniteltu samaan tyyliin, yhdistettynä menestyksekkäästi aidan ja polun kanssa.

Pergonin edut

Näissä aidoissa ei ole käytännössä mitään puutteita. Ellei niiden asennuksesta voi aiheutua ongelmia millä tahansa alueella, koska joitain metallituotteita ei ole asennettu. Vaikka kaikkialla on tarpeeksi kiviä.
Mutta edut ovat monta. Ne ovat parempia kuin muut aitaukset seuraavissa parametreissä:

 • On epätavallinen ulkonäkö;
 • Monipuolinen, voi vaihdella koon, muodon, täyteaineiden, värien mukaan;
 • Asennukset ovat suhteellisen helposti asennettavissa omalla kädellä;
 • Helppo käyttää, ei tarvitse säännöllistä hoitoa, kestävä;
 • Koska jokin muu viemäröintijärjestelmä ei kerry kosteutta;
 • Koska ne eivät ole sideainetta, ne kestävät äkillisiä sääolosuhteita;
 • Heillä on korkea liikkuvuus: voit helposti siirtyä toiseen paikkaan, muuttaa muotoa ja sisältöä.

Suuri tukeva aita, joka on tehty silmäkokoisesta kivestä

Kiviraja verkkoon (gabion): alkuperäinen ja luotettava

Taloudelliset, innostuneet ihmiset pyrkivät aina poistamaan tavanomaisista ratkaisuista kaikkiin ongelmiinsa, mukaan lukien omien maidensa suunnitteluun liittyvät ongelmat. Tietenkin markkinoilla olevien rakennusmateriaalien joukossa löydätte ne, jotka toimivat luotettavana ja kauniina aidatuksina. Mutta joku ajatteli tehdä ristiä aidan, täynnä kivet! Tämä ei ole vain erittäin luotettava. Se on alkuperäinen ja kaunis. Lisäksi on aivan mahdollista rakentaa omat kädet.

Yhdistetty puun ja kivien yhdistelmä ruudukossa

Verkko- ja kiviseinien edut

Eri muotoisia, karkeasta verkosta valmistettuja ja kiviä, kiviä tai muita täyteaineita sisältäviä rakenteita kutsutaan gabioniksi. Gabion-aidat ovat yleistyneet niiden poikkeuksellisten ominaisuuksien ansiosta:

 • Tällaiset aidat erottuvat suurella lujuudella, suojelevat paikan täysin tuulelta, katumukselta, uteliailta silmiltä, ​​fyysiseltä tunkeutumiselta.
 • Hirviöön voidaan yhdistää keinotekoisia ja luonnollisia materiaaleja, jotka antavat laajimman mahdollisuuden suunnittelupäätösten toteuttamiseen.
 • Gabion-aidat ovat vedenpitäviä, mikä eliminoi vedenpoistojärjestelmän.
 • Massiivisesta aidasta huolimatta ei ole tarpeen rakentaa säätiötä. Tämän aidan kutistuminen ei ole kauheaa ruudukon joustavuuden vuoksi. Siksi on tarpeeksi asentaa ja konkreettisia luotettavia tukia.
 • Gabionit eivät altistu lämpötilan ääripäille ja ilmakehän kataklysmeille.
 • Tällainen aita on ympäristöystävällinen, ei haittaa ympäristöä ja ihmisten terveyttä. Hyvin kauan, se ei vaadi mitään hoitoa.
 • Voit asentaa aidan omilla käsillä ilman erityistä koulutusta ja kalliiden työkalujen käyttöä. Ja se ei ole enää kymmenen vuotta.

Valmistellaan materiaalit gabionille

Omien käsiensiirtojen valmistukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja:

 • metalliristikot
 • johtimet
 • GEOTEKSTIILIT
 • kivi tai muu täyteaine
 • teräksiset nastat
 • metalliset kierteet
 • vaijerit
 • hiekkaa ja sementtiä

Työkalusta täytyy valmistaa lapio, mittanauha, betonisekoittimet, vasara, kynnet, levyt.

Aidat, jotka on rakennettu omilla käsillään, palvelivat uskollisesti monta vuotta, sinun on lähestyttävä perusteellisesti verkon valintaa. Valtavan valikoiman joukossa on parempi antaa etusija ketjulinkkiin, joka voi olla poikkileikkaus tai jännitys. Solujen muoto voi olla mikä tahansa, mutta on syytä muistaa, että suuret solut soveltuvat laajamittaiseen täyteaineeseen.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä täyteaineen valintaan. Verkko voidaan täyttää paitsi kivillä, myös rikkoutuneilla tiilillä, kiviä, hiekkakiveä, graniittia, raunioita, lasia ja puuta. Kun valitset täyteaineen, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin kohtiin:

 1. Harmaiden kivi voi olla halkaisijaltaan 40 cm. Samanaikaisesti verkon solujen on oltava kooltaan pienempiä, jotta tartunta pysyy tukevasti rakenteessa.
 2. Materiaalin vahvuus on vähintään 1000 astetta.
 3. Täyte voidaan valmistaa pyöreä, soikea, nelikulmainen muoto. Kiinteä kivi gabionille ei voida käyttää.
 4. Täyte on valittava alueen sääolosuhteiden mukaan, sillä on oltava tarvittava jäätymislujuus.
 5. On parempi, jos täytettävä materiaali on houkutteleva ja sopii yhteen muiden materiaalien kanssa, jotka täydentävät aidan muotoilua.
 6. Kun valitset graniittia täyteaineena, sinun on kysyttävä radioaktiivisuuden tasosta.

Asennusominaisuudet

Suunnittelun perustana on ketjulinkki metalliristikko minkä tahansa muotoisia soluja. Koko rakenne on jaettu useisiin lokeroihin. Kehyksen muodostaminen omilla kädillä on viiran kierre, joka kulkee verkon reunojen yli siten, että toinen puoli on avoinna. Sen kautta koko rakenne täyttyy täyteaineella. Nastat läpi lanka ovat kierteillä teräviä päätyjä alas. Nämä nastat on syvästi haudattu, jotta koko aita voidaan vahvistaa luotettavammin.

Harjoitusten aitojen rakentaminen tehdään useassa vaiheessa:

 1. Ensin sinun täytyy merkitä alue kivien ja verkkojen aitauksen rakentamiseen, laskea materiaalin määrä ja tehdä arvioiden laskenta. Koska rakenne on raskas ja aiheuttaa suuren kuormituksen, on tärkeää laskea oikein pylväiden ja tukien välinen etäisyys.
 2. Seuraava vaihe on pilarien asennus. Merkittyyn kohtaan kaivaa kaivoja niin, että pilarit upotetaan kolmasosa maahan. Jos aiot rakentaa aidan, jonka korkeus on 2 metriä, kaivojen pitäisi olla vähintään 120 senttimetriä.

Neliön tai suorakaiteen muotoisia pylväitä on helpompi korjata. Puukantojen kiinnittämisen jälkeen kaivoja täytetään sementtilaastilla ja jätetään jähmettyä kolmen päivän ajan.

 1. Verkkokankaan asentaminen omiin käsiisi ei aiheuta ongelmia. Metallisuojarakenteet kiinnittyvät tukiin sinkkikiinnikkeillä. Vahvempaan liitokseen vaaditaan lankahihnoja. Sen jälkeen, kun metalliverkko on asennettu, ruosteen ulkonäön estämiseksi leikkuujohdon paikka on käsiteltävä korroosionestoaineella.
 2. Seuraava vaihe on täyttää verkko. Kivi gabionille asetetaan rakenteeseen käsin. Menestyksekkäästi valittu materiaali on täysin sopusoinnussa muiden materiaalien kanssa, jotka on valittu aidan koristelemiseksi.

On melko yksinkertaista rakentaa tällainen aita omalla kädelläsi. Koko prosessi ei edellytä paljon aikaa eikä vakavia taloudellisia kustannuksia. Kokoelman rakenteen ja sisustuksen lisäämiseksi kiipeilijöitä istutetaan aitaa pitkin. Kivien välissä voit tehdä hedelmällisen maaperän kerros kasvien kasveille, jotka eivät vaadi maaperän koostumusta ja kestävät kuivuutta hyvin. Näyttäisi siltä, ​​että tällainen yksinkertainen ajatus, joka voisi tehdä aidon virheitä, antaa laajan mahdollisuuden kaikenlaisten suunnittelua koskevien ajatusten toteutumiseen.

Kiven rajaus ruudukossa 78 kuvaa

On olemassa alueita IVY-maissa, joiden maaperä on hiukan valtava, esimerkiksi Karjala.

Maanmuokkaustyön aikana paikalliset asukkaat piirittävät juuriltaan juurtuneet kivet muodostaen kivien vuoria.

Tässä valokuvassa esitetty ratkaisu auttaa asukkaita vastaavia alueita löytämään luonnollisen kivijalkaisten kivien käytön.

Tällainen metalliverkosta ja kivistä valmistettu aita, jota kutsutaan gabioniksi, on erinomainen vaihtoehto kivi- ja tiiliseinäkkeille.

Mikä on gabion? Tämä on yksinkertainen rakenne, joka koostuu metalliristosta, joka on täynnä raunioita, raunioita, kiviä, rakennuskiviä jne. Teollisessa mittakaavassa käytetään gabionien käyttöä vesistöjen seinämien vahvistamiseen ja vesistöjen eroosion ehkäisemiseen. Mutta tänään tämä ainutlaatuinen muotoilu on löytänyt laajemman sovelluksen. Niitä käytetään onnistuneesti rakentamisessa, erityisesti aidan rakentamisessa, maisemasuunnittelussa ja puhtaasti koristeellisissa tarkoituksissa.

Gabion-laite

Gabionit vaihtelevat solukoko ja geometrinen muoto. Käytetään pääasiassa laatikoita, mutta myös sylinterimäisiä ja litteitä.

Flat gabions, se on alhainen rakenne 15 - 30 senttimetriä, käytetään vahvistamaan rinteitä ja pohja altaiden.

Sylinterimäiset piikkarit käytetään pohjan rakentamiseen veden alla tai joissa on tarpeen vahvistaa epäsäännöllisyyksien alueita.

Yleisimmät laatikkomaiset gabionit, jotka tekevät erilaisista aitauksista, kiinnitysseinistä ja jopa rakennuksista, pääasiassa kotitalouskäyttöön. Valmiiden koon valmistukseen käytettävä metallirakenne 1 metriä korkea ja 2 leveä. Pituus voi olla mielivaltainen ja saavuttaa kuusi metriä. Verkko vaihtelee hitsaamalla tehtyjen silmämenetelmän tai suorakaiteen muotoisten solujen, yleensä kuusikulmien, koon ja muodon mukaan.

Gabion-asennus

Grid for gabion, voit ostaa tai tehdä itse. Asennukseen tarvitaan erityinen nitoja, lanka, pihdit ja sorkkarauta. Yhdistä malli langalla vanteille. Samalla tavalla yhdistää laatikot keskenään - lanka tai kierre. Laiteversio tapahtuu yleensä kolmessa vaiheessa. Aluksi laatikko asetetaan kolmanteen kiveen, minkä jälkeen seinät on kiinnitettävä metallisilla lisäosilla. Tämä koskee hitsattuja rakenteita, neulotaan vain langalla. Tämän jälkeen kokonaan täytä muotoilu ja kiinnitä suojus.

On myös tärkeää jakaa kunnolla kivet, tasainen ja tasainen on asennettava nurkkiin, suurempi ulkopuolella, pieniä ja sirpaleita keskellä. Tämä on, jos olet huolestunut gabionin esteettisestä ulkonäöstä.

Kiinnitä erityistä huomiota kiinnitykseen. Käytä tällaisia ​​menetelmiä verkkokalvolle.


Ne on kiinnitetty erityisellä nitojalla varustettuna nipulla

Toinen vaihtoehto on kaksirivinen vanteet.

Hitsattu verkko, jossa suorakulmaiset solut liitetään spiraaliin.

Vakiokokoinen gabion. Jotta rakenne olisi vahva ja vakaa, metallipidikkeet on asennettava sisään, päiden on oltava kunnolla kiinni.

Gabion aita

Gabion aita on kestävä, luotettava ja houkutteleva muotoilu, joka ei tarvitse jatkuvaa hoitoa. Mikä vielä tärkeä on ympäristöystävällinen materiaali. Luotettavuuden kannalta se ei ole alhaisempi kuin tiili- tai betoniurheilu, ja kustannusten kannalta se on erittäin kannattava ratkaisu. Ei voida sanoa, että kotimaassamme gabion-aidat ovat hyvin suosittuja, mutta tämä on ajan kysymys. Ulkomailla, erityisesti Euroopassa ja Amerikassa, gabionia on pitkään käytetty hyvin laajasti.

Massiivisuutensa ansiosta aitaus gabionista ei ole vaikea tehdä omilla kädillä, yksi näistä vaihtoehdoista on kuvattu alla.

Koska aurinkosta aitoilla on oma erityispiirteensä, sen tarvitsee vain vähän enemmän tilaa kuin tavalliselle aitaukselle. Jos ostat verkon myymälästä, asennus ei vie paljon aikaa. Mutta jos päätät säästää ja ostaa sähkösinkittyä verkkoa, voit tehdä laatikon itse. Kuinka edellä on kuvattu gabionit ja asennusmenetelmät.

Askel askeleelta ohjeita valokuvilla

 • Merkitään, tasoitamme juoni ja tarvittaessa tehdään sora kerros, jos maa on liian pehmeä. Vaikka sora ei aina loukkaa.
 • Jotta rikkaruohot itkisivät, on toivottavaa tehdä pieni ura.
 • Samalla tarkoituksella tyhjennetty tila peitetään mustalla kalvolla.
 • Tämän jälkeen laatoitamme ruudukon valmiiksi leikattuna osana järjestyksessä, johon rakennat rakenteen. Tämä on alussa päälevyjä ja valmistettu "puolin" risteyspisteisiin.
 • Kierrä tukevasti kaikki langanpuoleiset päät ja pääarkit.
 • Laitamme ruudukon pystysuoraan ja kiinnitämme muut sivut samanaikaisesti poikittaisten paneelien asentamiseen.
 • Jos se on korkea aita, liittimet on asennettava nivelissä ja kulmissa.
 • Nyt voit täyttää ruudukon kivillä. Tämä on tehtävä tasaisesti, alkaen kulmista, missä valita suurimmat ja tasaiset kivet. Mitä tiukempi muotoilu on, sitä luotettavampi muoto on.
 • Käytännöllisesti katsoen jokainen kivi soveltuu gabionille, mutta jos haluat aitan näyttämään kauniilta, poimi eri värisiä kiviä ja aseta ne kerroksittain.
 • Suurten aidojen tai erillisen osan rakentamiseksi, kuten tässä tapauksessa, toinen ristikko asennetaan päälle ja asennetaan samalla tavalla.

Miksi gabion-aidat ovat niin menestyneet?

 • Ensinnäkin nämä ovat suuria mahdollisuuksia suunnitteluratkaisuihin, koska sangion keskeinen osa on verkko, ja täyteaineet voivat olla hyvin erilaisia, kivestä ja puusta rikki lasiin ja muuhun.
 • Toiseksi gabionille ei ole tarvetta lineaariselle perustukselle, ei ole tarvetta tehdä viemäröintijärjestelmää, suunnittelun yksinkertaisuus tekee mahdolliseksi koko teosten kokoamisen omilla käsillä, mikä vähentää merkittävästi rakennuskustannuksia.
 • Kolmanneksi tällainen aita kestää hyvin kauan, joustavan rakenteen ansiosta, se ei romahda edes vahvalla maaperän ratkaisulla, ja ajan mittaan maapallon ja hiekkakivien välisten aukkojen vuoksi tulee vain vahvempi.

Täältä näet, mitkä ovat vaihtoehtoja miekkoja varten.

Kuten näette, on mahdollista tehdä tämä kaikki omilla kädillä, ja on paljon mahdollisuuksia muotoiluun.

Kylpytynnyri kiviä varten tekee sen itse

Kivi-saunan verkko mahdollistaa höyryhuoneen lämmittämisen nopeasti ja luo ainutlaatuisen höyry- ja makuhaitojen ja niittykasvien yhdistelmän. Yksinkertainen muotoilu, joka mahdollistaa kaiken kodin käsityöläisen. Ja jos lisäät väärennettyjä koruja tai valmistat sen ruostumattomasta putkesta, jossa on erilaisia ​​uria ja reikiä, tämä ristikko tulee höyryhuoneen koristeellinen koristelu.

tapaaminen

Jos tulipesän ovi on kannettava, se voidaan peittää kokonaan kivikerroksella, joka suojaa ihmisiä palovammilta. Kuitenkin kivennäisverkkojen pääasiallinen tarkoitus on lämmön kertyminen ja höyrysaunan asteittainen ja jatkuva lämmitys sekä kylpyammeen koko huone.

Ruudukon toinen tärkeä tavoite valituilla ja kunnollisilla kivillä on mahdollisuus, että ruiskutetaan muutamia kauhoja tuoksuvia yrttejä, neuloja tai kvassia infuusiota lämmittimeen, nostavat nopeasti höyrysaunan lämpötilaa ja luovat Venäjän kylpyammeen ainutlaatuisen ilmapiirin.

Ne on jaettu useiden ominaisuuksien mukaan:

 • Rakenteiden rakenteiden avulla ne voivat olla pyöreitä asennettavaksi savupiipun putkeen. Suorakulmainen tai soikea, joka toistaa uunin kokoonpanon, kun se asennetaan verkosta yläpuolelta tai peittää kokonaan koko pinnan kivillä;
 • Täytäntöönpanon materiaalien mukaan. Saatat pitää verkosta, joka on valmistettu kierretyistä sauvoista, kaikenlaisista muodoista, jotka on valmistettu sepästä, josta kaunis kiviastia kootaan. Yksinkertainen verkko voidaan valmistaa terästangoista ja metallilevyistä tai putkesta, jolla on suuri poikkileikkaus, jossa on syvennyksiä kauneuden ja höyryn poistoaukkoon;
 • Kamenka voidaan sulkea. Tällaisissa laitteissa kivi on sijoitettu suljettuun säiliöön, jossa ovi on tehty kiven asettamiseksi ja ylläpitämiseksi. Tällainen verkko mahdollistaa pitemmän kuumennetun kostean ilman säilyttämisen höyryhuoneessa, mutta lämpötila ei voi nousta yli 100 0. Polttopuun kulutus tälle mallille on suurempi kuin kilpailijoiden;
 • Avoimet verkot houkuttelevat vähemmän lämpöä, mutta ne voivat helposti lämmittää höyryhuoneen ilmapiirin yli 100 0 ja polttopuun kulutus tällaisissa uuneissa on pienempi. Tämä muotoilu suoritetaan kiven ulomman päällystämisen ulkopuolelta tiettyyn järjestykseen, jota voidaan käyttää ristikon asentamiseen sekä savupiipussa että uunin rungossa.
sisältöön ↑

Valintaperusteet ja hinnat

Tässä asiassa ei ole erityisiä suosituksia. Kaikki riippuu kylpyläomistajien ominaisuuksista ja halusta. Mutta joidenkin piirteiden tulisi kiinnittää erityistä huomiota:

 1. Ristikon yksityiskohtien paksuus. Kiinnitä huomiota osien paksuuteen. Jos avoin työ, vaikkakin kaunis muotoilu kivien täysin asettamiseksi, korkeassa lämmityslämpötilassa ja raskaassa painossa, verkko voi muodostaa muodon ja hävittää houkuttelevan ulkonäön;
 2. Materiaali, josta verkko on tehty. Tällaisille rakenteille on parempi käyttää lämmönkestävää, seostettua terästä tai ruostumatonta terästä. Jos käytetään mustaa terästä, pinnat on maalattava maalilla, joka kestää korkeita lämpötiloja ja kestää kiviä niiden asennuksen ja huollon aikana;
 3. Valmistaja ja hinnoittelu. Löydät käsittelemättömän valmistajan silmää myymälöissä ja 700 ruplaa kukin, mutta tämä malli ei voi toimia pitkään ja luotettavasti, vain tarkastelemaan osien peittoa ja niiden paksuutta. Sinun ei pitäisi pyrkiä halpa, on parempi valita hinnan ja laadun. Normaali verkko, jonka tilavuus on riittävä, maksaa vähintään 1500 ruplaa ja enemmän.

Jos sinulla on pieniä taitoja sähköhitsauksessa ja putkistoissa, on parempi tehdä luotettava verkko lämmittimelle omilla kädilläsi.

Ristikon tekeminen kiviä omilla käsillä

Tarkastellaan esimerkiksi menetelmää verkon valmistamiseksi savupiipun sijoittamiseksi teräsuuniin. Neliörakenteen korkeus on 780 mm ja seinän koko on 300 mm. Tällainen kylpyhuonekaapin verkko voi toimia vain päälämmittimen lisäyksenä ja teräspakoputken koristeellisena viimeistelynä.

Materiaalit ja työkalut

Työtä varten sinun on valmisteltava:

 • hitsauskone, jossa on työvaate ja hitsaajan suoja;
 • Bulgariina joukko leikkauslevyjä ja strippauskiviä;
 • joukko metallintyöstökaluja;
 • nurkki, jonka hyllykoko on 40 mm - 4 osaa 780 mm ja 8 220 mm;
 • teräspalkki, jonka halkaisija on 12-14 mm, pituus 770 mm - 12 kpl ja 4 kpl - 280 mm;
 • Elektrodit rakenneteräksen hitsaukseen;
 • tulenkestävä pohjamaali, maali, liuotin, harja.
sisältöön ↑

Mitoitus

On virheen olettaa, että jos laitat kivet kuin kukkulan, voit saada hyviä höyryn ominaisuuksia ja varmistaa normaalin lämpenemisen kiviä. Mitä suurempi on kiven pääkerros, sitä vähemmän sen lämmitys on. Kiukaan kuuman seinämän pinnan yläpuolella olevat kivet vastaanottavat lämpöä naapurikiveiltä.

Mutta he keräävät ensin lämpöä ja vain alkavat antaa sen pois. Siksi korkeiden kivien optimaaliseen kuumentamiseen kestää kauemmin polttaa liesi, mikä tarkoittaa, että höyrysaunan valmistelujakso ja polttopuun kulutus lisääntyvät. Laskelmat ovat hyvin monimutkaisia, sinun on tiedettävä eri materiaalien ja laskelmien kertoimet.

Valmistusohjeet

Kiukaan putki, jonka asennus ja asennus lämmittimen yläosaan on helppo tehdä. Tätä varten sinun on suoritettava useita yksinkertaisia ​​toimintoja:

 • jauhat katkaisevat kulmat kulmasta ja tangoista;
 • Keräämme lyhyitä osia kulmasta neliöihin. Yksi on hitsattu hyllyjä sisäänpäin ja toinen, hyllyjä ulospäin;
 • hyllyn pohjan aihio hyllyillä on yhdistetty ulkopuolelle jalustaosilla. Kumpikin laitetaan kulma kappale ja napata se ensin useaan paikkaan;
 • liitymme ja tartumme varastosiosiin ylemmän neliön kanssa. Mittien pitäisi olla luotettavia;
 • merkitse palkkien asennuspaikka, ne ovat 3 kpl kummallakin puolella. Asenna ne kulmien sisäpuolelta ja tarttua niihin;
 • kun keskiosa on merkitty korkeuteen, asennamme jäykisteitä sauvasta sisäpuolelta ja kiinnitämme ne;
 • varmistaen, että rakenne on kunnolla koottu, voimme täysin syttyä kaikki nivelet;
 • puhdistamme saumat hiomalla, voit käyttää tiedostoja kääntämällä rakenteen epämiellyttäviin paikkoihin;
 • kostutetaan liina liuottimessa, rasvaa kaikki pinnat ja laita kerros lämmönkestävää pohjamaalia. Kun kerros kuivuu, maalataan rakenne lämpöä kestävällä maalilla.

Teräsparin rakentaminen on valmis. Se on edelleen asennettava sen jälkeen, kun maali kuivataan.

Grid-asetus

Verkko on helpompi asentaa kuin valmistaa. Tätä varten nurkkahyllyissä porataan reikiä itsekierteittäviin ruuveihin, 1 kumpaankin puoleen. Sitten merkitsemme ja porataan pienempi kuin ruuvin halkaisija porausreiällä uunin kannessa. Jos pinta on epätasainen, voit laittaa kerroksen paranita tai asbestia, asentaa ruudukko ja kiinnittää se ruuveilla uuniin.

Sinun on aloitettava savupiippu, kytke se poistoputkeen ja voit jatkaa lopullisen toimenpiteen suorittamista.

Menetelmä kivien asettamiseksi

Kiuasuunin verkko on täytettävä tiettyyn järjestykseen. Kun olet valmis kiviä, ne täytyy lajitella koon mukaan. Aseta varovasti suuret kivet alareunaan ja täytä asteittain ruudukko, jolloin kiviä pienennetään jokaisella rivillä. Tällainen asennus varmistaa kiven tasaisen kuumennuksen riippumatta siitä, mikä on rivien etäisyys lämmitetyistä uunin seinistä.

Esimerkki kivistä

Nyt on edelleen valaista ensimmäinen leikkuupuuta uunissa ja avaa kaikki ovet, ikkunat ja porttiventtiili. Kivet kokeilun aikana palokaasujen päästöt aiheuttavat suuren määrän savua, joten sinun on varmistettava riittävä ilmanvaihto, ei ole höyrysaunassa. Paistettua kiviä, voit lämmittää kylpyamme, käydä höyrysaunassa ja nauttia tuoksuva höyry, roiskeita muutamia kauhoja nokkakasveilla ja ruohon kuumilla kivillä.

Ristikko kiviä varten

Ovalin silmäkoko: 500 mm

Hinta: 2 420 hieroa *

Neliösumman korkeus: 500 mm

Hinta: 2 130 hieroa *

Neliösumman korkeus: 800 mm

Hinta: 2 730 rub *

Ristikko kiviä varten - tärkeä lisävaruste kylpyammeelle. Sitä käytetään yleensä ylikuumenemisen vähentämiseen. Se asennetaan kylvyssä olevaan putkeen ja suorittaa täydellisesti muita tehtäviä: liiallisen säteilyn ja lämmön kerääntymisen lieventäminen.

Se on yksi höyryhuoneen tärkeimmistä elementeistä, koska sen avulla voit poistaa kuumasta metallista peräisin olevan kovan säteilyn, jonka ansiosta saat vieläkin pehmeämmän miellyttävän ja rentouttavan höyryn.

On tunnettua, että joskus vettä lisätään siihen erityisesti höyryn lisäämiseksi. Laite on suunniteltu kiveen ja sitä kutsutaan usein lämmittimeksi.

 • Mahdollistaa huomattavasti uunin lämpötehon lisäämistä.
 • Tämä laite on lisävaruste, joka soveltuu mihin tahansa saunatukiin.
 • Tämän suunnitelman mukavuus on se, että asennusta varten ei ole tarpeen poistaa putkea, koska ristikko puretaan kahteen osaan, jotka kiinnitetään suoraan putkeen pulttiliitoksella.

Tarkoitus ja soveltamisala

Lämmittimen pääasiallinen käyttö johtuu sen ominaisuuksista, yksikkö on erinomainen talteenottaja. Miksi on välttämätöntä kuvitella, että on helppo kuvitella, pitäisikö prosessia käsitellä niin monimutkaista rakennetta kuin uunissa. Kun savu pääsee savupiippuun ja kulkee sen läpi, tapahtuu liiallinen ilmankuivaus.

Prosessin muutkin seuraukset ovat: lämpösäteily voi vaikuttaa haitallisesti ihoon ja aiheuttaa vakavia haittoja. Tämän välttämiseksi kannattaa vähentää sitä hieman.

Uunin kanava ylikuumenemisen välttämiseksi on peitettävä kivikerroksella. Lämmitin asennetaan juuri tähän tarkoitukseen, ja tämä yksinkertainen tuote tekee erinomaista työtä sen tarkoitukseen.

Sovellusominaisuudet

Laitteessa on myös uunin kivikorin nimi, mikä on perusteltua. Usein ne on tehty omilla käsillään, mutta kaikki eivät selviydy tästä tehtävästä materiaalien tai työkalujen puutteen vuoksi. Lisäksi tehdasteollisuudella on merkittäviä etuja:

 • tiukasti vahvistettu lomake, joka takaa linjat selkeyden;
 • estetiikka;
 • eri tyyppien ja lomakkeiden monimuotoisuus;
 • käytön aikana tuotetta ei kohdisteta muodonmuutoksiin.

Viimeisessä kohdassa olisi kiinnitettävä erityistä huomiota. Metalliverkko voi olla huomattavan korkealla ja vahingoittaa, jos se tuhoutuu tai vahingoittuu. Tietenkin, kun on oikea valinta suunnitteluun, on helppo välttää haitallisia vaikutuksia, mutta korjaustöitä tarvitaan. Tehdaslaitteen luotettavuus voi olla epäilemättä. Tällaisten tuotteiden asennus on hyvin yksinkertaista, ja koot on nyt saatavana useimpia.

Tuotteet TM VIRA - laadunvarmistus

Pienten putkien ristikko on kätevä ja toimiva lisävaruste. Huolimatta näennäisestä yksinkertaisuudesta, ne ovat välttämättömiä jokapäiväisessä elämässä kylpyyn käytön aikana.

Tuotannossa käytetään vahvoja ja kestäviä materiaaleja, teoksia tekevät yrityksen päälliköt, todelliset ammattilaiset.

Kauppamme hinnat voivat miellyttävän yllättää, muodostamme kohtuullisen hinnan ottaen huomioon todellisuudessa käytetyt varat, emme yliarvioi hintoja. Näin ollen on kannattavaa ja helppoa olla vuorovaikutuksessa kanssamme, täytämme aina velvollisuutemme ja toimimme vakiintuneiden sopimusten mukaisesti.

Yhtiömme tarjoaa savupiippujen putkikaapit seuraavien tyyppisiin kylpylöihin:

 • Neliö 270 * 270 mm, korkeus 500 tai 800 mm
 • Oval 300 * 300 korkeus 500 tai 800 mm

Asennusta varten ei tarvitse poistaa putkea - rakenne puretaan osiksi, jotka voidaan kiinnittää sisäpuolella pulttiliitosten avulla.

Kaikki tuotteet ovat kuluttajan saatavilla, modernin vaatimusten mukaisesti. Poikkeuksellinen laatu, alkuperäinen muotoilu, kohtuulliset hinnat, helppo sopimus ja tilaus verkkosivuilla eivät ole kaikki tärkeimmät edut. Pyydä tukkumyyntiä takat, takat, grillit, olemme aina valmiita vastaamaan kysymyksiisi ja antamaan täydelliset ja perustellut neuvoja!

Pipe Stones

Ristikko kiviä varten "LUX"

Kivi "LUX" -verkko on valmistettu 3 mm: n paksuisesta teräsrakenteesta, jonka tarkoituksena on lisätä kylpyammeiden kivien tilavuutta. LUX-verkko on asennettu savupiippuun, jolloin vapautuu kireys savupiipusta ja vähentää infrapunasäteilyä kuumasta ensimmäisestä savupiipusta.

Kamenka-verkko 0,6 m

Mesh-lämmitin saunan uunin putkesta.

Grid Kamenka VVD putkella

VVD Kamenka putki asennettavaksi uuniin savupiipun putkeen ja asettamaan siihen kivet. Ristikon kivet keräävät lämpöä ja toimivat suojana kylpytynnyriuunin savupiipun aiheuttaman voimakkaan infrapunasäteilyn varalta.

Ristikko kiviä varten

Savupiipun musta metalliverkko on hitsattu.

Grid-Kamenka 0,45m Cuirassier

Grid-lämmitin (kori) "Cuirassier" putkessa uunien kylvyssä.

Kamenka Leydenfrost savukaasulla

Savupiipun putkessa oleva Kamenka Leidenfrost on ruostumatonta terästä, joka täyttää kivet kylvyssä.

 • asennettu uuniin tai savupiippuun;
 • mahtuu jopa 24 kg kiviä;
 • tuottaa lisälämmönpoistoa savukaasuista;
 • varustettu suppilolla veden syöttämiseksi lämmittimeen;
 • pienet mitat.

Ristikko kiviä varten tekee sen itse kylvyssä olevasta putkesta

Putken ristikkojäähdyttimen avulla putken ylikuumeneminen sammuu kylvyssä, lisäksi se pehmentää täydellisesti säteilyä ja samalla on lämpöakku. Kuten ruudukon nimestä ilmenee, se palvelee kiveä. Joissakin saunoissa vettä on erityisesti syötetty saunan lämmittimeen höyryn saamiseksi.

tapaaminen

Grid-lämmitin on toinen nimi - economizer. Sen päätavoite on, että kun savu kulkee savupiipun läpi, sen lämpö siirretään savupiipuun ja siitä tulee hyvin kuumaa, mikä johtaa ilman ylivuotoon kylpyyn. Lisäksi lämpösäteily voi vahingoittaa ihmisen ihoa ja se on parempi, jos se on hieman pienempi.

Uunin kanavan suojaamiseksi on peitettävä kiven kerros. Tällöin putken ylikuumeneminen vähenee. Ja grid-kamenka tulee siihen avustajaan.

Tee omat kädet

Useimmiten kysymys lämmittimen tekemisestä omalla kädellä johtuu siitä, että se on liian kallis. Tehdasvalmisteet ovat useita kertoja kalliimpia kuin savupiippu. Lisäksi jokaisessa kylpyammeessa olevat savupiiput ovat erilaisia, niin kuin tarvittavan ruuvinväännin talteenottoon, on parasta tehdä se itse. Seuraavat materiaalit ovat välttämättömiä kiven talteenottamiseksi:

 • yksi ruostumattomasta teräksestä valmistettu levy, sen jäänteet sopivat myös, mikä voi säilyä höyrysaunassa olevien kalusteiden tekemisen jälkeen;
 • ruostumaton teräsverkko, huomaa, että solujen ei pitäisi olla suuria, jotta kivet voivat olla sen sisällä eikä putoa;
 • useita teräsnauhoja antaa tuotteen jäykkyys ja kaunis ulkonäkö;
 • pitkät alumiiniset niitit teräsnauhojen kiinnittämiseksi verkkoon.

Älä unohda, että kylpyhuonetuotteiden valmistukseen ei voida käyttää galvanoitua materiaalia ja rautaa. Korkea lämpötilassa sinkki pystyy vapauttamaan myrkyllisiä aineita.

Jos haluat kiinnittää tuotteen savupiippuun, sinun on tehtävä korvia, jotka on helppo irrottaa pultista. Niiden avulla verkko voidaan asettaa putkeen putken asennuksen jälkeen.

On syytä harkita, että putken koko osa on parasta sulkea kivetilalla. Tämä vähentää haitallista säteilyä kaikista putken avoimista kuumista osista. Näin kylvyssä mikroilmasto tulee pehmeämmäksi, ja höyryhuone pysyy lämpimänä pitkään. Lisäksi uunin käyttöikä kestää vain.

Työprosessi on helppoa, ja jopa henkilö, jolla ei ole minkäänlaista kokemusta, voi selviytyä siitä.

Kivien valinta ja niiden asettaminen

Kivet on valittava diabaseen, saippuajauheeseen tai crimson-kvartsiin. Heillä ei ole vain kaunista ulkonäköä, vaan myös kestävyyttä. Monet valitsevat kivestä kivestä. Tässä tapauksessa sinun on harkittava, että sen on oltava tietyn kokoinen. Ja ennen levittämistä on tarpeen pestä kaikki kivet.

Laskentakiviä voidaan kutsua heittämällä. Meidän on otettava neljä suurta samankokoista kiveä ja sijoitettava ne neljään eri suuntaan putken ympärille. Tämä tekee tuotteen tasa-arvoiseksi. Sitten jäljellä olevat kivet voidaan heittää näiden päälle.

Ajan mittaan lämpötilan vaikutuksesta verkko voi olla epämuodostunut ja sen sisältämät kivet vähenevät. Tämän estämiseksi sinun on valittava kalibroitu kivi tai toisin sanoen niin, että se on yhtä suuri kuin putken ja tuotteen välinen leveys. On myös parempi valita pyöreä kivi. Näin se voi muodostaa tasaisen kerroksen putken ympärille. Pienet kivet auttavat sulkemaan tilan suurien kivien väliin.

Ensi silmäyksellä itsenäinen uuni saattaa olla kotoisaa, mutta sinun ei pidä kiinnittää huomiota siihen, koska tärkein asia ei ole kauneus, vaan käyttö. Ajan myötä voit muuttaa sitä ja se kestää vuosia.

Tee-se-itse-verkko hyödyttää

Ensinnäkin sinun on ymmärrettävä eroa tehtaalla valmistetusta ruudukko-lämmittimestä:

 • tehdas Kamenka on oikeassa muodossa;
 • kaunis ja esteettinen ulkonäkö;
 • harvoin altistuvat muodonmuutokselle;
 • eri muodoissa ja tyypeissä.

Mutta kotitekoisella tuotteella on etuja:

 • alhaiset valmiin tuotteen kustannukset;
 • putken oikea koko kylpyssä;
 • kylpyammeen omistaja valitsee asennuksen, suunnittelun ja purkamisen;
 • suorittaa kaikki samat toiminnot kuin tehdasverkko ja tekee myös erinomaista työtä.

Hinnat kiven ristikot ovat erilaisia, kaikki riippuu halkaisija, rakenne ja koko. Haluan kuitenkin huomata, että käsin valmistettu liesi maksaa kaksi, ja sitten kolme kertaa halvempaa. Merkkituotteiden valmistajien verkot ovat vieläkin kalliimpia, joten on parasta viettää aikaa tällä liiketoiminnalla kuin ylipainottaa samaa suunnittelua.

johtopäätös

Ruoanlämmittimen käyttö on mahdollista kaikenlaiseen uuniin, mutta ei vain tiilistä, koska sillä on vähemmän inertia. Kylpylän siististi valmistettujen kivien verkon ansiosta se luo erilaisen ilmapiirin, suojaa liesi ja ilmaa höyryhuoneessa sekä ihmisten terveyttä. Kylpyammeen uuni vie alkuperäistä ulkoasua, ja harrastus on miellyttävä ja pitkä, ja toiset arvostavat työtäsi.

Miten rakentaa aidan kiven verkkoon

Ruutuun kiveä oleva aita kutsutaan gabioniksi (pergon, pergola). Tämä on rakenne, joka koostuu luurangosta ja täytöstä, joka voi olla murskattu kivi, roskat ja kivet. Kiven koko on aina erilainen. Kuitenkin hienojakoisen murto-osan käyttöä ei suositella, koska se irtoaa ristikkosoluista. On mahdollista toteuttaa erilaisia ​​versioita gabion-mallista - kaikki riippuu sivuston omistajan fantasioista ja myös maisemasuunnitelmasta ja suljetun esineen ulkoisesta.

Historia, tarkoitus

Ristikon ja kiven rakentaminen käytettiin vain teollisiin tarkoituksiin:

 • keinotekoisten säiliöiden järjestelyissä (seinien rakenne ja kovettuminen);
 • koska jokipankit suojelevat luonnollisesta, mutta tuhoisasta prosessista: eroosio.

Kun jotkut aidat vanhentuvat, ne korvataan uusilla, rohkeilla ja epätavallisemmilla ratkaisuilla. Se tapahtui kiven ja verkon aidan kanssa. Tällaisten rakenteiden tarkoitus on laajentunut. Noin vuonna 2007 niitä alettiin käyttää erilaisten kohteiden ja yksityisten talojen, kesämökkien ja kaupallisten rakennusten etsimiseen.

Tämäntyyppisten aidojen (pergonien) nimi on saksalaisista sanoista "pergola" (baarien käytävä) ja "gabion" (laatikko, joka on täynnä kiviä vahvistamaan barrikadeja). Aluksi tällaiset rakenteet rakennettiin lännessä, mutta nykyään pergonia esiintyy usein Venäjän alueella. Niiden suosio kasvaa epätavallisen ulkonäön vuoksi. Tällainen aita on sivuston ornamentti. Lisäksi tätä mallia käytetään kaavoituksessa sekä kukkapenkkien järjestelyssä.

Suunnittelu, sen hyvät ja huonot puolet

Pergon kutsutaan irtotavarana. Ja todellakin tällaisen aidan rakentamiseksi on tarpeen tehdä riittävän jäykkyydeltään metallikehys ja täyttää se täyteaineella (kivi, rauniot, rauniot). Hilan kokoonpano voi olla erilainen. Se on valmistettu suoraviivaisella aallokkeella. Myös aidan korkeus vaihtelee, samoin kuin sen leveys. Metallikehys on haudattu maahan tai kiinnitetty betonilla. Mitä suurempi aita, sitä luotettavampi sen pitäisi olla.

Usein pergon tehdä säätiö.

Tämä asennusmahdollisuus on pidempi, kestää huomattavaa tuulikuormaa ja on luotettava. Tämäntyyppisen aidan rakentamisen päätehtävänä on valita oikea metalliverkko. Sen täytyy vastustaa korroosiota, olla kestävä. Rikkareiden lisäksi käytetään myös täyteaineena raunioita ja kiviä, käsiteltyä lasia, puuta ja jopa suurikokoisia elementtejä, kuten betonilaatuja.

Jos aiot käyttää hienojakoista täyteainetta, metallikehyksen solujen on oltava kooltaan pieniä, muuten materiaali kaadetaan ulos laatikosta. Tapauksissa, joissa suuria elementtejä lisätään rakenteeseen, voidaan käyttää suurikokoisia kehyksiä.

Gabion-tyyppisen aidan edut:

 • kiinnostava ja houkutteleva ulkonäkö;
 • tontti on piilotettu uteliailta silmiltä;
 • aita suojaa tuulta;
 • malli ei haalistu auringossa;
 • aita ei altistu ulkoisille tekijöille;
 • pitkä käyttöaika;
 • gabion on monipuolinen muotoilu, joka sekoittuu hyvin eri materiaaleihin;
 • aita ei vaadi huoltoa.

Jos et käsittele metallikehystä tai ainakin ruudukon leikattua osaa, se ei kestää kauan. Syynä tähän ovat korroosioprosessit.

Aidan haitta on asteittainen kutistuminen.

Jopa huomaamattomat kiven täytteen edistykset voivat aiheuttaa metallin suojaavan pinnoitteen muodonmuutoksen. Tästä syystä tarraa materiaalia varovasti, kun asetat kehykseen.

Suunnitteluratkaisut

Kiven aidojen ja verkkojen mitat voivat olla hyvin erilaisia. Sekä korkeus että leveys eroavat toisistaan. Kukkapenkit asettuvat pienimuotoiseen aitaukseen; jotta rajataan sivuston luoda suuria rakenteita. Täyteaineen tiheys on myös erilainen. Jos jakeet ovat pieniä, aita muuttuu läpikuultavaksi seinämän muodossa. Suurten kivien käyttö aiheuttaa aukkoja rakenteessa. Yleinen versio gabionista on kiinteä seinä, jonka runko on täynnä kiviä. Kuitenkin asteittain klassiset ratkaisut menevät taustalle, koska pergon alkuperäisessä tyylissä on tulossa suosio.

Mahdolliset suunnitteluratkaisut:

 1. Kehys on jaettu osiin, koska sisäiset väliseinät ovat samasta verkosta. Tämä mahdollistaa läpikuultavan aidan muodostamisen. Vaiheet vaihtelevat: yksi täyteaineella, seuraava tyhjä, jne. Kaikki materiaali on asetettu kehykseen. Tämä vaihtoehto soveltuu suurta läpinäkyvyyttä omaavien aidojen tuulettimiin. Muuten, perinteiset taotut ja mesh-aidat ovat ominaisia ​​samalla ominaisuudella.
 2. Monitasoinen aita. Koko rakenne on jaettu osiin, ja täyteaine voidaan asettaa koko pituudeksi ja joissakin aitaosissa. Tämän vaihtoehdon tärkein ominaisuus on osien eri korkeus. Tämä ratkaisu soveltuu myös alueelle, jolla on merkittäviä eroja maaperän pinnalla.
 3. Mitkä tahansa mallit voidaan koristaa takorautaelementeillä. Koska gabion kehys on valmistettu metallista, samasta materiaalista valmistetut koristeet sopivat hyvin muotoiluun.
 4. Yhdistelmä mesh ja kivi tiili, teräslevy, puu. Jättimäillä kaikki materiaalit näyttävät hyviltä rinnalla. Toteuta tämä vaihtoehto voi olla erilainen. Esimerkiksi kiven täytetyt osat ja tiililevyt vaihtelevat. Aidan pääainetta voidaan käyttää puuta tai tiiliä, ja gabion on vain osa tätä muotoilua.
 5. Aidat, jotka on tehty verkosta, täynnä kiveä, sopivat hyvin pensasaidelle ja kukoille. Voit tehdä kukkapenkkejä aitauksen tai vaihtoehtoisten osien pohjalla kiven täyttöä ja suojaavia osioita. Tällä vaihtoehdolla on merkittävä haitta: kasvit kasvavat hitaasti. Jotta saataisiin toiminnallinen aita ensimmäisiltä päiviltä, ​​voit rakentaa gabionia koko sivuston pituudelta ja joissakin paikoissa kasvaa monivuotisia kasveja. 1-2 vuoden kuluttua ilmestyy vihreä lehti.
 6. Mukautettu täyteaine. Metallikehyksen sisällä on monivärisiä materiaaleja. Se voi olla valkoinen kalkkikivi, marmori vaaleanpunaisella tai siniharmaalla. Moniväristen materiaalien käyttö mahdollistaa värien siirtymisen tai kuvion. Tuloksena oleva muotoilu on kuitenkin sovitettava maisemasuunnitteluun ja yhdistettävä talon ulko- puolelle.

Kuinka asennusta tehdään?

Työ vaatii materiaaleja:

 • mesh;
 • niitit tai lanka kiinnitykseen;
 • varusteet ja metallipylväät (jos aita on korkea);
 • nailonkierteet ja merkintäkiilat;
 • konkreettinen ratkaisu säätiölle;
 • GEOTEKSTIILIT.

Ensinnäkin sivuston merkitseminen tehdään, pilarien kohdat määritetään. Jos aiot rakentaa laajan ja korkean aidan, tee sitten säätiö. Voit vähentää kustannuksia, voit tehdä metallipilarien kaatamisen betonilla, koska ne ovat ne, jotka ottavat pääkuormituksen. Tällainen toteutusmenetelmän mukainen vaihtoehto muistuttaa pylväsperustaista. Jos aita on suhteellisen kevyt, se riittää vahvistamaan sitä metallipuilla (halkaisija 8-10 mm). Ne kierretään verkkokehyksen läpi ja ajavat maahan tai ne kiinnitetään verkkoon niitteillä, johto.

Voit ostaa valmiin piikkilankaan. Sitten rakennusprosessi vie vähemmän aikaa ja vaivaa. Jos silmäkokoonpano tehdään itsenäisesti, tarvitaan vahva silmäkoko, esimerkiksi sopii 5-6 mm: n langan paksuus. Solumitat määräytyvät täyteaineen koon mukaan.

Pienelle kiveälle hankitaan hieno verkko.

Paikka, johon aita asennetaan, poistetaan roskista, poistetaan maapohjan yläkerros ja geofabriikka asetetaan. Sitten alkaa asentaa seinät aidan. Ne on kiinnitetty toisiinsa joko lanka- tai niittikuvioilla. Kun laatikon kokoonpano päättyy, sinun on jätettävä yksi sivu irti, jolloin voit täyttää kehyksen kivillä. Suurikokoisille rakenteille tehdään vahvikkeet - suuret poikkileikkaukset on sijoitettu kulmakappaleisiin.

Kehyksen täyttämisessä sinun on toimittava johdonmukaisesti. Vaiheessa 1 asetetaan vain osa laatikosta. Sinun on jatkuvasti varmistettava, että muotoilu ei muuta muotoa. Rungon täyttö, se on suljettu ristikon päällä. Kivi asetetaan eri tavoin. Jos aidan ulkonäkö ei ole niin tärkeä, täyteaine yksinkertaisesti kaadetaan kehykseen. Jotta saisit kauniin aidan, täytyy asettaa jokainen kivi. Pehmeämpi on asetettu reunoille ja verkkosuunnan kulmakappaleille, loput keskelle.

Tension verkkorata

Tätä vaihtoehtoa varten on tarpeen tehdä säätiö. Reikää porataan maahan, jonka syvyys on keskimäärin 1 m. Mutta on parempi keskittyä pylvään kokoon: sitten se laskeutuu maaperään etäisyydellä, joka vastaa yhtä kolmasosaa sen pituudesta. Tarkistetaan, onko tuki asennettuna tasaisesti, mihin käytetään lyijyä tai rakennustasoa. Jos pylväs on tasainen, se kiinnitetään tähän asentoon tukien avulla, minkä jälkeen betoniliuos kaadetaan kaivoon.

Kun säätö on valmis (täysin kuiva), voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen - verkon kiinnittämiseen. Se pidetään pylväässä johtoineen. Verkko-osuudet on yhdistetty suluilla.

Materiaalin reunusreuna käsitellään korroosionestoaineella.

Viimeisessä vaiheessa viimeistelty runko on täynnä kojelauta. Aidan ylähylsyä ei voida kiinnittää, jos on luottamusta siihen, ettei tällaisesta aidasta tulevaa kiveä poisteta käytön aikana. Luotettavuutta varten on parempi sulkea rakenne ristikolla ja korjata se.

Issue hinta

Ostettu kehys näyttää siistinä. Ei tarvitse viettää aikaa ja vaivaa sen tuotannossa. Lisäksi voit ostaa valmiita osia täyteaineella kehyksen sisällä. Tällaisen aidan hinta on kuitenkin paljon suurempi kuin kotitekoinen versio. Jos marmoria käytetään täyteaineena, 1 osan (2-2,5 m) hinta on 700 euroa. Puusta, murskakivestä, lasista ja muista melko saatavilla olevista materiaaleista valmis pergonit maksaisivat halvemmalla.

Jos teet tällaisen aidan itsellesi, kalliimpi rakentaminen on kivi. Ristikko, sauvat, betoni - näiden materiaalien hinta on hyväksyttävä. Voit vähentää kustannuksia käyttämällä muovia tai murskattua kiveä luonnonkiven sijasta. Jos varastossa oleva omistaja on aiemmin kerännyt pulloja, sitä voidaan turvallisesti käyttää aitauksen rakentamisessa verkosta täyteaineella.