Kuinka tehdä punainen tulenkestävä tiili kotona?

Oletko vakavissani Oikein kotona?

Etsi paikka sopivalla savi. Se tarkistetaan uunin saveksi. Jos kaatunut pallo ei halkeile, savi on hyvä. Vaivaa hyvin. Tee muutamia koekerroksia, joilla on erilaiset hiekkaosuudet, so. Esimerkiksi ensimmäinen on puhdasta savea, toinen on sama määrä savea + 50 g hiekkaa, kolmas on - || - 100 g hiekkaa jne.

Ei tiedetä, kuinka paljon hiekkaa on alkuperäisessä savessa, et tiedä kuinka paljon laittaa. Ehkä - jopa puolet tilavuudesta, en tiedä :) Jos saavutat yli 80% lisättyä hiekkaa, sinulla on silikaattitiili. Kyllä, hiekka on puhdas - pestään ja kuivataan.

Kuivaa viisi ja puoli, anna sen olla huoneenlämmössä. Sinulla on tiili.

Polttaa. Tämä on vaikeampaa.

1-2 päivää (.) Haluan pitää tiilen hieman yli 100 asteessa. 110-120 on lopetettava tiilet. Ylikuumeneminen ei ole sallittua.

1-1,5 päivää, pidät asteiden 600-700 (vaikea mitata, mutta alumiini sulaa tässä lämpötilassa) - kemiallisesti sidottu kosteus poistetaan

1-1,5 päivää lämpötilassa 900-1100 astetta (hopea on jo sulanut, mutta kupari ei ole vielä)

1-1,5 päivää lämpötilassa, kun kupari juuri suli, ts. lämmityksen yläraja

2-3 päivää yhdenmukaista (.) Jäähdytys normaaliin lämpötilaan.

Ja siitä - viikolla vähintään jatkuva tulipalo, ylläpitää oikeaa lämpötilaa jne.

Sitten testi. Kiven päälle putoava tiili ei saa kaatua. leikattuja paloja ei lasketa.

Tässä on paljon hienouksia, ja sopivan saven talletukselle on olemassa parametrien valinta. Kaikkien ajan parametrit, jotka annoin 1-15, 2-3, jne. päivän tulisi valita tietylle savelle, jopa tuntiin asti. Ja yhtenäisellä lämmityksellä. Ja tunnetulla alkuperäisellä kosteudella.

Luulen muutama sata tiiliä, ettet riko jotain heti. :))

Tämä on vakava tuotanto, jossa on tarkat parametrit ja mikä tahansa poikkeama niistä on avioliitto.

Chamotte-savi tee se itsellesi: tiilimuodosta kauniisiin lukuihin

edut

Tärkeimpien etujen joukossa ovat seuraavat:

 • lämpöstabiilius;
 • höyryläpäisevyys: liuos imee, säilyttää ja palauttaa kosteuden höyryt;
 • kestävyys: materiaali säilyttää pitkään alkuperäisen ulkonäönsä ilman halkeamia ja irtoamista;
 • tarttuvuus: hyvin sidottu mihin tahansa pintaan;
 • korkea ympäristöystävällisyys ja turvallisuus;
 • alhaiset kustannukset verrattuna muihin rakennusmateriaaleihin.

Kun olet hankkinut samotti-saviä, sinun on varmistettava, että se on tallennettu oikein. Tämän materiaalin tekniset ominaisuudet heikentävät kosteaa ilmaa.

Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota säilyvyyteen: ajan myötä materiaali menettää tuotantonsa. Ostettu polttunut kaoliini voidaan säilyttää alkuperäisessä pakkauksessaan kahden vuoden ajan.

Tekniset tiedot ja materiaalien kulutus

Tällaisen saven vapautuminen suoritetaan GOST 6137-8: n mukaisesti. Chamottella on seuraavat tiedot:

 1. Palonkestävyys Parametri vaihtelee välillä 1550 - 1850 ° C (tämä arvo määrittää materiaalin koostumuksen).
 2. Kosteus - jopa 5%.
 3. Kosteuden imeytyminen: erittäin palanut palokivi - 2 - 10%, vähän palanut - jopa 25%.
 4. Murskeen keskikoko on 2 mm.

Valmis tuote on pakattu 20 kg: n pakkauksiin, jotka on suunniteltu 20-30 tiilien asettamiseen. Samaan aikaan 1 cu. m tarvitsee 100 kg rakennusaineita.

Valmis liuos kovettuu kahden päivän kuluttua tarkkailemalla lämpötilaa +10 ° C: sta +25 ° C: seen. Seoksen täydellinen voima saavutetaan kuukaudessa.

Kipsilevy

Kipsilevyn valmistamiseen omilla kädilläsi tarvitset pakkauksen kuumaa jauhetta, savustettua savea, vettä sekä suurta kapasiteettia ja suora keppi seoksen sekoittamiseen.

Kaadetaan kuivaa tulenkestävää paloainetta erikoisastiassa, sinun on vähitellen lisättävä vettä siihen, kunnes nestettä peittää kuiva savesta. Sitten liuos jätetään vähintään kolme päivää ja jatkuu lopulliseen erään.

Samettisaven kunnostettu liuos pitäisi muistuttaa paksua hapan kermaa, sillä se tarttuu hyvin pinnalle levittämättä. Jos valmistettu liuos osoittautuu liian nesteksi, sekoita se kvartsihiekkaan ja liian paksu seos voidaan laimentaa vedellä. Sitten kaikki liuoksen aineosat on sekoitettava hyvin. Tämä tehdään manuaalisesti tai erikoisporalla.

Lisäaineet ja niiden ominaisuudet

Parannetaan valmiin ratkaisun laatuominaisuuksia käyttäen seuraavia komponentteja:

 1. PVA-rakennusliima. Tämän lisäyksen ansiosta on mahdollista vähentää huomattavasti liuoksen valmistamisen aikaa. Myytävät erikoisvalmisteet instant-sekoittimille, mutta niiden hinta on melko korkea.
 2. Sementtiä. Tämä komponentti auttaa myös ratkaisua jäädyttämiseen nopeammin. Kuivasamelli-savi paketti vaatii enintään 2 kg sementtiä.
 3. Nestemäinen lasi. Tämä komponentti, joka lisätään 1 - 3%: n palopeliliuoksen tilavuudesta, tekee seoksesta enemmän muovia.
 4. Keittäminen suolaa Sitä käytetään lisäämään nivelen ja kipsin lujuutta. Tyypillisesti tätä ainesosaa käytetään seuraavissa mittasuhteissa: 100 - 150 g suolaa per kauhayhdistettä.

Rappausratkaisu

Jos koostumusta käytetään kipsiin, se on valmistettava seuraavissa mittasuhteissa:

 • samettikerros - 2 tuntia;
 • louhos hiekka - 7 h;
 • Portland-sementti - 1 tunti

Lisäämällä vettä, sinun on pyrittävä varmistamaan, että koostumus koostumus muistuttaa smetanaa. Valmis seos, kuten kipsin tapauksessa, levitetään lastalla. Lisäksi työn aikana tulee olla tietoisia paistetun saven ominaisuuksista. Sen sitkeys verrattuna normaaliin, on paljon pienempi, mikä tarkoittaa, että et voi tehdä vahvistamatta kipsikerrosta erikoisella metalliverkolla.

Missä ja kuka hakee

Chamotte-saviä käytetään laajalti kuivissa rakennusseoksissa, joiden perusteella ne valmistavat kipsi- ja muurauslaastareita. Tästä materiaalista valmistetaan tulenkestäviä tiiliä ja koriste-esineitä. Chamottea käytetään laajalti erilaisten lämpöä kestävien rakenteiden järjestelyssä. Paistetun saven seuraavia käyttöalueita tunnetaan:

 1. Muuraukseen. Liesi tai takka, monet uunit valmistajat mieluummin tulenkestävät tiilet tehty poltettu kaoliini savea. On helppo erottaa se markkinoilta: valmistajan pakkauksessa on "W" -merkki. Tämän materiaalin kustannukset ovat paljon korkeammat, joten ne asettavat vain tulipesän, ja tavallinen punainen palkki käytetään loppuun uunin loppuun. Kun käytetään palo-tiiliä, on tärkeää muistaa, että se tulisi asettaa tulenkestävälle savelle täsmälleen samalla laajennuskertoimella. 100 lämmönkestävää tankoa kohti liuoksen kulutus on noin 3 kauhaa.
 2. Tulisijojen viimeistelyyn. Tällöin ei tarvita erikoistyökaluja, vaan kaksi erilaista lastasta riittää: keskikokoinen ja suuri. Levitä samettikerroksen liuos ohut kerros (kirjaimellisesti enintään 2 mm). Teos muistuttaa tavallista kipsiä. Uunien viimeistelyä varten on välttämätöntä poimia leviäviä pisaroita lastalla ja varmistaa, että ei ole epäsäännöllisyyttä. Ei ole tarpeen kastella palo-tiiliä. Kun työ on valmis, anna kipsin kuivua seospakkauksessa ilmoitetulle ajanjaksolle. Viimeistelyä voidaan jatkaa vasta sen jälkeen, kun savea liuos on kokonaan kovettunut.
 3. Sisustustuotteiden valmistukseen. Chamotte rakastui suunnittelijoihin paitsi palonkestävyytensä ja kestävyytensä lisäksi myös sen mielenkiintoiseen rakenteeseen ja austereen kauneuteen. Keraamiset maljakoita ja ruokia, hahmoja, suuria ja pieniä hahmoja, laatat - tämä ei ole täydellinen luettelo bakteerista kaoliinista valmistetuista tuotteista, jotka pystyvät antamaan korostuksen mihin tahansa sisustukseen. Tällaisen suosion salaisuus on yksinkertainen: epäpuhtauksien lisääminen samettikerrosta tekee tästä materiaalista hyvin muovia. Lisäksi siinä ei ole myrkyllisiä aineita, koska kaoliinilla on luonnollinen alkuperä.

Keraamisten tuotteiden valmistukseen muovista savesta sinun on lisättävä noin 40% palo-siruja.

Luomisprosessin alkaessa taiteilija alkaa pääsääntöisesti luomalla luonnoksen ja muodostaa lomakkeen ja täyttää sen palavalla kaoliinilla. Jotta kuvioiden mittasuhteet pysyisivät alkuperäisessä muodossaan, päällikön on annettava aikaa kuivua luonnollisesti.

Fireclay chamotte-tiili: valmistusperiaate ja levitetty muurauslaasti

Tiili monta vuosisataa on tärkein rakennusmateriaali, jota käytetään erilaisiin tarkoituksiin. Yksi tällaisista alueista pidetään pechestroenie, hän on hänen kanssaan, että nykyisten tiilien nykyiset ominaisuudet liittyvät.

Mutta älkäämme pääse itsellemme, tarkastelemme yksityiskohtaisemmin materiaalia, joka sopii parhaiten kotitalouksien uunien rakentamiseen.

Valokuvassa tuhkatehtaat, jotka on tarkoitettu erilaisten mallien uunien rakentamiseen

Chamotte-versio savi-tiilestä

Tämän tuotteen tärkein ominaisuus - pieni "ilman" paino ei vähiten vaikuta ominaisuuksiin, joiden ansiosta se kestää korkean lämpötilan ja suora kosketus tulipaloon.

On kuitenkin syytä huomata, että kun hankit tulenkestäviä tulenkestäviä tiiliä, kiinnitä huomiota tuotteen merkkiin. Mitä korkeampi se on, materiaalin katsotaan olevan korkealaatuista (katso myös artikkeli Chamotte-tiilipaino ja muut tuotteen ominaisuudet).

HUOM! Toinen positiivinen pieni massa on kuorman pieneneminen millä tahansa pinnalla. Rakennuksen rakenteessa voit säästää säästä.

Tulisijattujen tiilien ulkonäkö:

 • Se valmistetaan oikeassa geometrisessä muodossa (jos tuotantotekniikka ei häiriinny): suora, kiilamaiset ja trapetsiset.

Tulisijojen rakentamiseen suunnitellut savipatjat

 • Pinta ja pohja ovat rakeita. Tämä tekijä on tarkistettava ennen rakennusmateriaalin hankintaa.
 • Materiaalin värin tulisi olla kellertävän olkea ja pieni osa punertavista sulkeumista.

Fireclay-tiilet, vaikka ne ovat ehjät, mutta näyttävät melko hyvältä sivustolta

Tietosi! Voit varmistaa tuotteen aitouden napauttamalla tiiliä, jos ääni soi, niin materiaali on kunnollista laatua.

On myös syytä mainita yksi ominaisuus, joka näkyy, kun tiili on rikki. Jos se on jakautunut suuriksi kappaleiksi, materiaali on laadultaan korkealaatuista, jos se on kaatunut - heikkolaatuinen väärennös. Asiakirjojen laadun tarkastaminen - tarkista varmenteiden saatavuus myyjän valmistajalta, kaikkien on oltava johdonmukaisia ​​GOST 390-96: n kanssa.

Kiinnitä huomiota reunoihin, joissa on paljon siruja - tämä tarkoittaa tuotteen heikkoa laatua.

Tulisijattujen tiilien valmistusta koskevat periaatteet

Ennen kuin tutkitaan koko polkua, jossa savi-tiilet leikataan sekoittamalla mineraaleja poltettuun lohkoon, tarkastellaan materiaalin teknisiä ominaisuuksia:

 • Voimakkaasti, kuten rakennustiilien, se on edellä silikaattiteollisuuden edustajia. Toisaalta tämä on hyve, joka ei salli sen halkeilua sekä lämpö- että mekaanisissa vaikutuksissa. Toisaalta on haitta, joka ei salli materiaalin leikkaamista helposti.
 • Termisen stabiilisuuden osalta tämä luku pysähtyi noin 1400 asteeseen. Samalla tuotteella on edelleen marginaali (kriittisissä tilanteissa) 100 astetta.
 • Se on alumiinioksidin (tai sen pitoisuuden) koostumus, joka pääosin määrää tiilen lämmönjohtavuuden. Jos materiaali on hyvin huokoista, se kuumenee pidempään, koska se itse asiassa jäähtyy - tämä on sen kertymäominaisuudet. Toisaalta suuri huokoisuus vähentää materiaalin lujuutta.

Useimmiten palo-tiilet ovat koristeet

Mielenkiintoista! Painoltaan on mahdollista määrittää tiilen lämmönjohtavuus, sitä pienempi on, sitä suurempi lämmönjohtavuus.

 • Toinen epämiellyttävä hetki on tuotteen hinta. Silti palo-tiilet tuotetaan pienemmässä tilavuudessa kuin tavallinen keramiikka, joten niiden kustannukset ovat liian korkeat.
 • Positiivisia piirteitä ovat vastustuskyky aggressiiviselle hapolle ja emäksisille väliaineille.

HUOM! Vaikka uunin rakentamiseen tulee, niin materiaalin määrän kustannukset ovat pienemmät.

Ja nyt tuotantoprosessin ominaisuus, joka on rakennusmateriaalin perusta:

 • Materiaalin perustana on tulikuoren ja tulenkestävän saven seos, jossa mineraalien laatu on lopputulos. Mitä korkeampi ja puhtaampi tuote, sitä luotettavampi ja tehokas tuote on.
 • Polttoprosessia noudatetaan tiukasti, pienin rikkominen johtaa teknisten ominaisuuksien muutoksiin. Esimerkiksi jos palamaton palo poltetaan, tuotteen pinta peitetään kestävällä lasiaineella, mikä lisää materiaalin lujuutta.

Näyttäisi siltä, ​​että tämän pitäisi olla meidän eduksi, mutta valitettavasti se ei ole niin - tällaista tiiliä ei voida käyttää uunien ja tulisijojen asettamiseen. Jos jätät sen "raakaksi", se sietää sienen imeä kosteutta, vähitellen romahtaa.

 • Tuotantotekniikka ei ole käytettävissä garaznikille tai asiantuntijoille, jotka halusivat säästää rahaa ja tehdä tulisijattuja itsestään. Tämä ei ainakaan ole käytettävissä käytettäessä nykyaikaisia ​​laitteita.

Tavanomaisessa ohjeessa (käytetty kuonan tiilen) ei ole sopiva tässä tapauksessa, se on liian "yksinkertainen" tehdä lämpöä kestävä materiaali ilman erityisiä uuneja. Kotitekoisissa "uuneissa" lämmön tasaisen jakautumisen saavuttamiseksi ja kuivattamiseksi tiili oikein ei toimi.

Hieman ratkaisu

Lopuksi työtaso vaatii paitsi tulenkestävän materiaalin käyttöä, mutta ratkaisun on täytettävä myös vaatimukset. Joten esimerkiksi palonkestävyyden laadun määrittämiseksi on tarpeen tehdä liuoksesta viskoosi. Monet asiantuntijat neuvovat lisäämällä epäpuhtauksia seokseen lisäämään sementin suojausta ylikuumenemiselta.

Laastikerroksen paksuus ei saa olla yli 3 mm, erityisesti uunin sisäseinämissä.

johtopäätös

Fireclay-tiiliä ei voida verrata muihin rakennusmateriaalin vaihtoehtoihin. Jos tarkastelemme kaksinkertaista silikaattilattiaa M 150, sitä voidaan käyttää mahdollisimman korkeana katon yläpuolelle asennetun putken yläosaan (ks. Myös artikkeli Kevytkampelitiili - materiaalin ominaisuudet ja sen käyttöalue).

Siinä vaiheessa vähimmäislämpötila ja tiili eivät tunne niin kovia kuormia. Mutta hänen plussansa on ulkonäkö, joka on paljon houkuttelevampi kuin kamelin lohko.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Chamotte-tiililasi

Kun rakennat venäläistä uunia, grilliä, grilliä tai jaloa takkaa, tulenkestävää (chamotte) tiiliä ei voi tehdä. Tämä huomattava lämmönkestävä tiili, joka on välttämätön uunin polttoaineiden asettamiseksi ja peittämiseksi, valmistetaan korkealaatuisesta maaperästä tulenkestävästä savi (kaoliini) ja samottijauhe. Se on erittäin kestävä alhaisissa talvilämpötiloissa, jotka kestävät haitallisia alkaleja ja happoja. Ilman vahvuutta, se kestää jopa 1500-1600 astetta. Kosketukseen on hieman karkea, ja sen sormenpäillä tuntuu sen rakeinen rakenne. Palonkestävä tiili painaa noin 3 kg, vakiokoko on samanlainen kuin punainen, 250x120x65 mm.

Fireclay-tiilet on valmistettu korkealaatuisesta tulenkestävästä savesta ja samottijauheesta. Se kestää alhaisia ​​talvilämpötiloja ja kestää jopa 1500-1600 C: n lämpötiloja.

Chamotte-tiiliä leikataan kovasti, kun käytetään hiomakonea timanttikiekalla.

Toisin kuin punainen, tulenkestävä tiili ei vaadi liotusta, mutta ennen sen asettamista on välttämätöntä puhdistaa lian ja pölyn pinta harjalla. Tulenkestävien tiilien muurausliitoksen paksuus ei saa olla yli 3 mm.

Miten valita kamomilla tiili

Uunin tiili on sileä, ilman halkeamia, naarmuja, hilsejä ja valkoisia pisteitä, oikea muoto. Tavallinen tiilikoko on 230x114x65.

Tulenkestävien tiilien väri vaihtelee kermamäistä, melkein valkoisesta, vaaleanruskeaan. Mitä enemmän kyllästyneempi ja tummempi väri, sitä parempi on, että tiili sopii uunin tulipesän asettamiseen.

Tiilen on oltava siisti, tasainen, ilman naarmuja ja halkeamia, ilman ärsytystä ja valkeita pilkkuja, vakiokokoisia, säännöllisiä muotoja. Koputessaan sopiva tiili tekee soinnillisen äänen metallisella vihjeellä. Kun iski vasaralla tai taltalla, se ei murene, vaan se jakautuu suuriksi paloiksi.

Tiiliä ei missään tapauksessa saa käyttää tiilimuuraukseen, koska se on erittäin hauras ja huokoinen, se ei siedä pakkasten ja imee kosteutta nopeasti. Tällaisella tiilellä on vaaleita, sinapin sävyjä ja äänet kuuroilta, kun niitä iski. Tuhoutunut tiili mustaisee alas ydin, hiiltynyt ja sulanut. Tätä tiiliä kutsutaan rautamalmiksi. Se on erittäin kestävä ulkoisiin vaikutteisiin ja siksi soveltuu hyvin viemäreiden tai rakennusten perustusten järjestämiseen, mutta ei uuniin.

Osta tiili, kiinnitä huomiota merkintöihin. Tämä on välttämätöntä, jotta se ei sekaisi sitä muiden tyyppisten tiilien kanssa, jotka ovat täysin sopimattomia asentamista varten - esimerkiksi haponkestävä, jolla palo on melko samanlainen ulkonäössä ja värissä. Tulenkestävien tiilien tulisi olla merkitty kirjaimella "W".

Fireclay-tiilien on oltava merkitty kirjaimella Sh.

Useimmissa tapauksissa palo-tiiliä käytetään yksinomaan tulipesän asentamiseen ja vuoraukseen. Kuitenkin on täysin hyväksyttävää tehdä tulisijat ja uunit kokonaan tulenkestävistä tiilistä varsinkin tapauksissa, joissa punaisen tiilen muotoiluominaisuudet eivät ole tyydyttäviä. Fireclay-tiili on kaunista, luotettavaa, kestävää ja helposti leikattua laatat tai keraamiset laatat. Lisäksi sen hyvä geometria yksinkertaistaa suuresti munintaprosessia. Kuitenkin sinun pitäisi harkita taloudellisia ominaisuuksia, koska tulenkestävä tiili on paljon kalliimpaa kuin punaisella.

Nyt kun olemme valinneet oikean tiilen, voimme aloittaa laastin valmistelun.

Kuinka valmistautua ratkaisu tulenkestävien tiilien

On muistettava, että punainen tiili asetetaan punaiseen saviin, ja tulenkestävä on sijoitettu tulenkestävään, eikä mikään muu.

Valmistuslaasti, joka on valmistettu valmiista kuivasta seoksesta - tulisilusäiliö.

Muurauslaastia voidaan valmistaa omiin käsiisi tai valmistaa kuivaa seosta, niin sanottua samettilaastia. Joka tapauksessa tulenkestävän liuoksen valmistusta varten käytetään puhdasta, mieluiten sadevettä, ei öljymättömiä, epäpuhtauksia, joiden suolapitoisuus on vähäinen. 100 tiiliä tarvitsemme 3 kauhaa käsisekoitetusta laastista tai noin 40 kg kuivasta sekoituksesta. Siksi ennen sekoittamista tai ostajien hankkimista tarkista huolellisesti uunin järjestys.

Valmis kuiva tulenkestävä seos, eli samettilaasti, toimii tunnetulla periaatteella "vain lisää vettä". Vettä lisätään, kunnes tulenkestävä liuos saavuttaa paksun kerman koostumuksen. Se sekoitetaan sekoittimeen tai sähköporaan, jossa on huomattava määrä - betonisekoittimella (sekoitus vähintään 5 minuuttia). Sekoittamisen jälkeen liuos jätetään tunnin ajaksi, jonka jälkeen se sekoitetaan uudelleen. Lujuuden vuoksi on suositeltavaa lisätä portlandsementtiä noin 15% kuivan seoksen alkuperäisestä määrästä. Kaikki on valmis, voit laittaa tulipaloja.

Kuitenkin, vaikka valmiin seoksen käyttö säästää aikaa ja vaivaa, laastin kiinnittäminen antaa melko voimakkaan kutistumisen ja on vähemmän kestävä kuin tulenkestävässä savessa sekoitettu liuos, johon on lisätty samottihiekkaa. Siksi on parempi sekoittaa ratkaisu itse.

Chamotte-savea liotetaan 10-12 tuntia ja sekoitetaan säännöllisesti.

Tee tämä pakkaus maaperän tulenkestävästä savi (valkoinen kaoliini) ja liota vähintään 12 tuntia, ja parempaa - 2-3 päivää. Jos kaoliinia ei ole, sininen kambriisi on hyväksyttävissä. Veden tulee kattaa savesta kokonaan. Ajoittain liotettu savi tulee sekoittaa. Sitten savi hierotaan huolellisesti 3 * 3 mm: n solujen seulan läpi. Huomio olisi kiinnitettävä saven hajuun. Yleensä se ei haise. Terävä, epämiellyttävä tuoksu osoittaa, että siihen sisälsivät orgaaniset lisäaineet. Kun savi on hyvin liotettu ja hankautunut, lisätään hiekkaa.

Ei ole hyväksyttävää laittaa kvartsihiekkaa, samoin kuin graniitti- tai marmoripikareita. Chamotte-hiekkaa käytetään ihanteellisesti (pieni taistelu puutteellisista samottitiilistä). Lamellihiekan puuttuessa on sallittua käyttää vuorenhiekkaa ilman ulkoisia epäpuhtauksia tai silttiä. Ennen sitä on hiekkaa seulottava hienon seulan läpi. Tulenkestävän saven ja kamelin hiekan optimaaliset mittasuhteet ovat 1: 2.

Saavutamme hyviä tuloksia

Lisäyksen jälkeen hiekka on vähitellen ja lisätään varovasti vettä ja sekoitetaan, kunnes liuos saavuttaa yhtenäinen paksu kermamainen. Mukaan käskyt kokeneiden Pechnikov tarkistaa valmius seoksen voi olla, keräsivät hänen lastalla. Seoksen ei pidä tarttua huopaan tai viemäriin, mutta hitaasti ryömii metallipinnan päältä jättäen jäljelle mitään jälkiä.

Hyvä tulenkestävä liuos säilyttää plastisuuden, ei kerroksia, samalla kun se pysyy hyvin kestävänä. Ei ole suuria savenpaloja tai hyytymiä. Kun se painetaan tiilillä, se täyttää täysin muuraustyön epätasaisuudet ja varmistaa tiilen liikkumisen laastin yli.

Korkealaatuinen ratkaisu ei vaadi kolmannen osapuolen lisäaineita. Kuitenkin, jos epäilet vahvuutta, voit lisätä suolaa (noin 100-150 g per kauha) tai sementtiä 150 (polmester, jälleen ämpäriin). Mutta on syytä muistaa, että sementin lisääminen vähentää tiilimuodostuksen huollettavuutta ja suolan lisääminen on täynnä valkeahkoja tahroja. Joustavuuden lisäämiseksi sallitaan nestemäisen lasin vähäinen lisäys, noin 1-3% seoksen tilavuudesta.

Sekoitusratkaisujen savea pitäisi noudattaa varovaisuutta varmista, että ei ollut vahingossa nauloja tai lasinsiruja.

Kuinka ratkaisu on palo-tiilien ratkaisu

Tulenkestävien tiilien laastaria on vaalennettava tietyillä säännöillä, mutta tiilimuodon laatu riippuu siitä. Venäjän uunien, tulisijojen, grillauskeskusten ja muiden rakennusten rakentaminen on edelleen yksi suosituimmista rakennustyypeistä. Sitä ei voida kuvitella ilman tulenkestäviä (samotti) tiiliä.

Suhteita betonin sekoittamiseen.

Tällaisten esineiden runsaudella ei ole vieläkään vaihtoehtoa palo-tiilien käytöstä. Tämä ihana materiaali valmistetaan tulenkestävän saven, kaoliinin ja kamelin jauheen niin kutsutusta jauhemaidosta. Tuloksena on materiaali, jolla on erittäin mielenkiintoisia ominaisuuksia:

 1. Lisääntynyt vastustus alhaisissa lämpötiloissa;
 2. Väkevyys aggressiivisten emästen ja happojen toimintaan;
 3. Säilyttää 1500 astetta ilman itsetuhoa.

Tällaiset erinomaiset ominaisuudet edellyttävät sopivan adheesioliuoksen käyttöä, jolla on samankaltaiset ominaisuudet.
Ei ole yllättävää, että tällaisen liuoksen valmistamiseen käytetään myös kamotteita.

Taulukko ja ohjeet liuoksen valmistamiseksi.

Aine saadaan valkoisesta kaoliinisavusta, jota esikäsiteltiin korkealla lämpötilalla. Tämän jälkeen materiaali hankkii kiven ominaisuuksia, se murskataan ja saadaan samettikerros. Kuvaus samotisällöstä. Myymälöissä samettikerrosta löytyy kuivan rakennusmassan muodossa, joka lisätään erilaisiin rakennusten muuraukseen ja laastariin.

Tekniset tiedot ja ominaisuudet. Kun ostat tätä materiaalia, sinun on syytä tarkkailla vanhentumispäivää. Tämä on tärkeää, koska samettisavi menettää ominaisuutensa pitkäaikaisen varastoinnin aikana. Chamotte-savi valmistaa kuivia seoksia kipsi- ja muurauslaastareiden valmistukseen ja tulenkestävien tiilien muodostamiseen. Chamotte-savi tekee ratkaisusta hyvin oudon. Työkyvyttömät rakennuttajat kohtaavat usein suuria ongelmia tehdessään muurahaisia ​​tulenkestävästä materiaalista: se on varsin hauras ja kipsi halkeaa ja putoaa.

Tällaisten ongelmien välttämiseksi tarvitaan kaoliinisavua palamisen aikana kadonneen plastisuuden palauttamiseksi. Tämä voidaan tehdä kahdella tavalla: lisäämällä erityinen liima tai tavallinen hiekka.

Liuosvalmistelu munakoispalojen valmistamiseksi

Tulenkestävien tiilien sijoittaminen yksinomaan hiekka- ja saviastian avulla ja joissakin tapauksissa jopa ilman sitä.
Ratkaisun valmistelemiseksi voit käyttää valmiiksi valmistettua seosta, joka on ostettu myymälästä ja valmistele se itse. Ns. Samottilamella valmistetaan kuivaa hienoksi jauhettua tulenkestävää jauhetta. Tämä on käyttövalmis puolivalmiste, joka veden lisäyksen jälkeen sekoitetaan perusteellisen sekoittamisen jälkeen valmiiksi seokseksi polttopuuterakentamiseen.

Hiekka soveltuu laastille, jonka raekoko on enintään 2,5 mm.

Teollinen sekoittimen tai jotain vastaavaa seosta saatetaan homemediakermaan johdonmukaisuuteen. Kun liuos on valmis, sen annetaan tunkeutua tunnin ajan, minkä jälkeen se sekoitetaan perusteellisesti uudelleen. Voit antaa linnoituksen yhdistelmän, voit lisätä hieman portlandsementtiä. Seoksen laadun tärkein kriteeri on sen tulenkestävien ominaisuuksien läheisyys, joka on samanlainen kuin tulenkestävän tiilen ominaispiirteet.

Menettely ei ole olennaisesti erilainen kuin perinteinen ratkaisuvalmistelu. Tarvitaan vain useita tarpeellisia toimia. Maaperä on liuotettava veteen 3 vuorokauden ajan, ja se on sekoitettava säännöllisesti. Tämän jälkeen savia hierotaan siiven läpi ja lisätään seulotettua hiekkaa. Osien ihanteellinen suhde on 1 osa savesta 6 osaan hiekkaa. Sekoita komponentit kuivassa tilassa ja lisää sitten vettä.

Huolimatta näennäinen yksinkertaisuus käyttää fireclay laasti, muuraus laatu käyttämällä tällaista ratkaisua ei voi olla hyväksyttävä taso kutistuminen.

Vaihtoehtona laastille voi olla muurausseos, joka on keitetty omilla käsillään.

Tulenkestävä ratkaisu omalla kädelläsi

Ratkaisua valmisteltaessa on välttämätöntä ottaa tarkkaan huomioon mittasuhteet.

Tulenkestävän laastin valmistukseen ja asennukseen tarvitaan seuraavia materiaaleja ja työkaluja:

 • maali tulenkestävä savi;
 • kamelin hiekka;
 • vesi;
 • sementti;
 • suola;
 • liima;
 • ämpäri;
 • seula;
 • lastalla;
 • lastalla;
 • rakennustaso;
 • rautatie;
 • kynnet;
 • johto.

Vettä on lisättävä vähitellen, jotta ei menetä vaiheessa, kun liuos saavuttaa smetan koostumuksen. Liuokseen, jossa fireclay tiilimuurauksen oli vahvempi, on tarpeen lisätä 100-150 grammaa suolaa per ämpäri lopullinen ratkaisu, muutama nestemäisen sementin tai liimalla.

Tulisijoitustapahtuma

Asennusprosessin alussa on oltava perusteellinen merkintä. Erinomainen apu on ns. Kuiva muninta, kun ne poimivat tiilet, säätävät toisiaan ja asettavat tiilien välisen kuilun koon. Kuivan kuoren päätyttyä tiilet poistetaan järjestyksessä testin aikana. Älä unohda, että sauma on suljettava ylemmällä tiilellä, mikä antaa muurausmateriaalin suuremman luotettavuuden. Erityisesti on kiinnitettävä huomiota liitoksen laatuun ongelmien välttämiseksi työn päätyttyä.

Liuoksen valmistuksen laatu vaikuttaa suoraan tulenkestävän tiilen sauman paksuuteen. Näin ollen tämän indikaattorin saumat on jaettu neljään ryhmään:

 • Luokka 1 - hitsauspaksuus alle 1 mm;
 • 2-luokka - sauma on 2 mm;
 • Luokka 3 - sauma on 3 mm;
 • Luokka 4 - sauma on paksumpi kuin 3 mm.

Muurausluokka määrittelee muurauslämpötilan käyttöolosuhteet. Mitä korkeampi suunniteltu lämpötila on, sitä ohuempi on, ja sitä paremmin ratkaisu sekoitetaan. Keinot tulenkestävien tiilien asettamisen laadun tarkastamiseksi. Ensinnäkin hallitse sauman luokkaa. Tätä varten käytä erityistä koettimen leveyttä 15 mm ja paksuus yhtä suuri kuin sauman paksuus. Tällaisen koettimen ei tulisi tunkeutua sauman päälle yli 20 mm: n syvyyteen.

Mitään muurausta ei voi tehdä koskematta kutakin tiiliä lastalla. Tämä johtaa lopulta epätasaiseen muuraukseen. Vika on korjattava, kunnes liuos on riittävän tuore. Käytä reiki-tilausta tasaisen vaakasuuntaisen ja saumojen saman leveyden varmistamiseksi. Ne kiinnittävät ohuen kestävän pitsi, joka asettaa oikeat muotoiluparametrit.

Jokainen seuraava kerros altistetaan nauhalle, joka on venytetty tuoreeseen saumaan asetetuista nauloista. Prosessin jokaisessa vaiheessa on välttämätöntä seurata tiiviisti ratkaisun tasaista jakautumista tiilien välillä. Epätasainen jakautuminen heikentää huomattavasti tulenkestävien muurausten ominaisuuksia. Kuten tavanomaisen muurauksen tapauksessa, tiilen tulisi kostua runsaasti. Muussa tapauksessa tiili imetään aktiivisesti liuoksesta, mikä heikentää merkittävästi sen ominaisuuksia.

Paras tulos on, jos tiilet pidättävät jonkin aikaa astiaan vedellä ennen muninta. Tämä menetelmä poistaa materiaalin pölyltä ja kyllästää sen vedellä. Tulenkestävien tiilien asettaminen asianmukaisesti valmistetulla laastilla ei ole helppo prosessi, mutta jos kaikki on tehty sääntöjen mukaan, liesi tai takka miellyttävät silmiä kauneuden kanssa, ja kehosi on hedelmällistä lämpöä monta vuotta.

Missä ratkaisussa asetetaan palo-tiiliä

Rakentaessasi perinteistä venäläistä uunia, takkaa tai yksinkertaista grilliä, ei yksittäinen liesi voi tehdä ilman tiiliä, jolla on tulenkestäviä ominaisuuksia. Tällainen materiaali on välttämätöntä muurauslämmitystarvikkeita luotaessa. Se on valmistettu tulikuoresta ja tulenkestävästä savesta. Tällaiset tiilet kestävät 1,5-1,6 tuhatta astetta. Materiaali on karkeaa kosketukselle. On tarpeen tutustua sen ominaisuuksiin ja oppia valmistelemaan ratkaisu kylpyammeiden tiilien sijoittamiseen.

Liuoksen valmistus

Chamotte-tiilihiomakone. Tällaiseen työhön on käytettävä timanttipäällystettyä levyä. Toisin kuin tavallinen punainen tiili, tulisokeria ei tarvitse liottaa. Ennen kuin aloitat tiilimuodon, sinun on puhdistettava jokaisen käsitellyn elementin pinta pölystä. Muurausliitoksen paksuus on enintään 3 mm.

On välttämätöntä ymmärtää, että punainen tiili on asetettava punaiselle savelle. Tulenkestävä tiili tulisi asettaa vain tulenkestävälle savelle.

Muurauslaasti valmistetaan käsin. Tavallinen kuiva sekoitus voidaan ottaa. Sitä kutsutaan myös chamotte morteliksi. Joka tapauksessa tulenkestävän saven valmistamiseksi sinun on käytettävä puhdasta sadevettä. Sen ei pitäisi olla rasvainen tai sisältää paljon suolaa.

Jokaista 100 tiiliä on sijoitettava 3 kauhan ratkaisuun. Tämä on noin 40 kg kuivaa seosta. Siksi ennen tuotteiden hankkimista kannattaa tarkistaa uunin tilaamisella.

Myymälöissä myytyjä kuivaseoksia yksinkertaisesti laimennetaan vedellä. Sekoittaminen suoritetaan sekoittimella. On tarpeen kaataa vettä, kunnes liuos tulee samanlaiseksi kuin hapankermaa. Jos ratkaisu on melko paljon, on parasta käyttää betonisekoitinta. Kun liuosta sekoitetaan, se on jätettävä 1 tunti. Sekoita se sitten uudelleen. Materiaalin lujuuden lisäämiseksi on tarpeen lisätä noin 15% Portland-sementistä liuokseen.

Huolimatta siitä, että valmiin seoksen ostaminen säästää huomattavasti aikaa, martelin avulla voit tehdä hyvän kutistumisen. Se on vähemmän kestävä verrattuna saviin, johon lisätään samottia hiekkaa. Kun itsekiinnittyvä laasti samotien tiiliseinämän lujuuteen kasvaa merkittävästi.

Kun tarvitset pakkauksen tulenkestävää saviä ja liota se 12 tunniksi. On parempi, jos se jätetään kahden päivän ajan. Vesi on peitettävä kokonaan materiaali. Savia sekoitetaan säännöllisesti. Sitten se hierotaan perusteellisesti seulan läpi. Työkalussa tulisi olla 3x3 mm soluja.

Erityistä huomiota kiinnitetään materiaalin hajuun. Yleensä sillä ei ole hajuja. Jos savilla on terävä haju, joka aiheuttaa vihamielisyyttä, voidaan ymmärtää, että siihen sisälsivät tiettyjä lisäaineita. Kun savesta on puhdistettu perusteellisesti, on tarpeen lisätä hiekkaa liuokseen.

Älä aseta marmoripaloja tai kvartsihiekkaa. On parempi valita kamelin hiekka. Jos tällaista materiaalia ei ole, voit käyttää sitä. Vuorihiekka. Se ei saisi sisältää lietettä tai kolmansien osapuolten epäpuhtauksia. Ensin hiekkaa seulotaan - käytä tätä tarkoitusta varten seulan pienillä soluilla. On parempi, jos ratkaisu tehdään kahdesta hiekasta ja yhdestä tulenkestävästä savesta.

Korkealaatuinen tulos

Kun hiekka on lisätty, voit alkaa kaataa vettä liuokseen. Prosessissa on välttämätöntä sekoittaa materiaalia. On varmistettava, että liuos ei kulje lian ulkopuolelle eikä tartu siihen. Hänen pitäisi hitaasti ryömiä. Samaan aikaan työkalu ei saa jäädä jäljelle.

Korkealaatuiset tulenkestävät tiilet pystyvät ylläpitämään plastisuutta. Kuitenkin se ei ole rajautunut, ja se pysyy melko kestävänä. Se ei löydä savialtaita. Korkealaatuisen ratkaisun sekoittamiseen ei tarvita erikoistyökalujen lisäämistä.

Kuitenkin tarpeen vaatiessa lisää seoksen vahvuutta sirotella suolaa 150 g: aan ämpäriä kohden. Sementtiä 150 voidaan käyttää yhdessä ämpärissä. Prosessin prosessoinnissa sinun täytyy seurata prosessia - eri esineitä ei saa päästä savi - lasille, kynsille jne.

Jotta tulevaa muurausta voidaan käyttää korkeissa lämpötiloissa, sinun on valittava ratkaisu tulisijattuja tiiliä varten. Se on valmistettu erityisellä tavalla. Häntä erottaa myös tulenkestävät ominaisuudet. Tulenkestäviä ominaisuuksia sisältävä tiili voidaan sijoittaa vain seokseen, joka on valmistettu savesta ja hiekasta. Usein ratkaisu on ostettu valmiissa muodossa myymälöissä. Tällainen ratkaisu valitaan tiilipihdeiden ja rakennuspalojen sijoittamiseksi.

Jauhe on melko hieno fraktio. Siihen asti, kun sitä käytetään, kannattaa säilyttää kuivassa paikassa. Jotta saadulla liuoksella olisi tarvittavat ominaisuudet, sekoitetaan jauhe tiettyyn vesimäärään. Sekoitetaan liuos huolellisesti laimennuksen aikana. Käytä tätä tarkoitusta varten porakone, jossa on suuttimet. Vettä kaadetaan hetkeen, jolloin seos ei hanki hapankerrosten koostumusta. Voit puhua ratkaisun valmiudesta muutaman tunnin välein.

Sitten se sekoitetaan uudelleen. Voimaa varten sekoitetaan sementti (1/6). Se on laskettava suhteessa valmiin seoksen massaan. Liuoksessa tulisi olla koostumus, joka on mahdollisimman samankaltainen kuin tulisiltojen koostumus. Sen on täytettävä samat vaatimukset kaasun ja palonkestävyyden suhteen.

On syytä harkita, että mortel istuu melko nopeasti. Tästä syystä kannattaa ottaa valmiita ainesosia ja valmistaa ratkaisu itse.

Ruoanvalmistusaineet

Rakenteille, jotka ovat jatkuvasti lämpökuormituksessa, tavallinen sementtiseos ei ole sopiva. Takka tai liesi asettamiseksi sinun on käytettävä hiekan ja saven liuosta. Tätä varten sinun täytyy vaivata ratkaisu omilla käsilläsi. Sitä varten sinun on valmisteltava:

 • kamelin hiekka;
 • vesi;
 • sementti jauhe;
 • suola;
 • maaperä, jossa tulenkestävät ominaisuudet;
 • rakentaminen seulan pieniä soluja.

Sementtiä ei voida lisätä tällaiseen koostumukseen. Tai se voi olla ratkaisu pienessä tilavuudessa. Liuoksessa ei saa olla kokkareita. Jotta muurauskohteet olisivat kiinteästi toisiinsa yhteydessä, ratkaisu olisi tehtävä homogeeniseksi. Kuivaa tämä seos ei anna paljon kutistumista.

Jos öljyistä savea otetaan pohjaksi, se voidaan kätevästi levittää muurattujen elementtien päälle. Tulos on hyvin ohut ja esteettinen. Tätä ratkaisua ei suositella käytettäväksi uunin teosten yhteydessä. Tämä johtuu rasvaisen saven melko voimakkaasta kutistumisesta.

Savi ja hiekka

Laadukkaan ratkaisun luomiseksi olisi valittava hyvin hieno hiekka. Lisäksi sen on oltava puhdas. Hiekka seulotaan hienon seulan läpi kivien ja kasvien jäämien poistamiseksi. Jos haluat ymmärtää, onko savi sopiva työhön, sinun on kosketettava sitä. Tämä menetelmä soveltuu kuitenkin vain kokeneille ammattilaisille. Aloittelijat käyttävät eri menetelmää.

Savi laadun ymmärtämiseksi on välttämätöntä laittaa se kauhaan ja täyttää se vedellä. Sen jälkeen, kun savea sekoitetaan. Tämän seurauksena se osoittautuu hapanimeläiseksi. Siihen asti kunnes savi alkaa laskeutua, höylätty puupalkki on laskettava kauhaan. Sitten se otetaan pois liuoksesta ja tutkitaan. Jotkut savi pitäisi jäädä lankkuun. Jos tämä kerros on alle 1 mm, savi on ohut. Se on sekoitettava enemmän saviin, jonka rasvapitoisuus on suurempi. Kun kerros on melko paksu, täytä hiekka. Sallit, joilla on normaali plastisuus, tarttuvat epätasaisesti alustaan ​​ja kerroksen taso on 2 mm.

Melko pitkä menetelmä saven laadun määrittämiseksi on sen jakautuminen viiteen osaan. Jokaisella pitäisi olla tilavuus litrassa. Ensimmäinen osa tulee sekoittaa veden kanssa. Toiseen pisteeseen on lisättävä 1/10 litran kapasiteetti hiekalla. Kolmannessa, sinun täytyy laittaa pankit. Neljännen osan tulee sisältää 3/4, ja viimeinen - litra hiekkaa.

Tämän seurauksena liuoksen komponenttien sekoittaminen on saatettava sellaiseen tilaan, että savea ei enää tartu käsiin. Kaikista seoksista täytyy tehdä palloja ja rullata ne kakkuihin. Savi kuivumisaika huoneessa on noin 10 päivää. Soveltuu koostumuksen käyttöön, joka säröi vähemmän kuin loput. Pallot eivät saa rikkoa, ja ne putoavat 1 metrin korkeudelta kovaa lattiaa.

Ilman aikaa, voit laittaa pallot pöydälle ja tasoittaa ne alas. Jos pallot romahtavat välittömästi, ne on valmistettu vähärasesta savesta. Rasvainen savi ilmenee lähes kokonaan halkeamien puuttuessa. On parempi valita koostumus, jonka pallo on peitetty pienillä halkeilla 1/3 tuotteen kokoa.

Sekoitusliuos

Tämä menettely olisi toteutettava suurella vastuulla. Tämä johtuu siitä, että virheellisesti valittua ainesosaa tai menettelyn rikkomista ei ole mahdollista valmistaa hyvää ratkaisua. Sakka, jossa on tulenkestäviä ominaisuuksia, liotetaan veteen 12-72 tuntia.

Sitten liotettu savi hierotaan siiven läpi. Siinä on oltava 3x3 mm soluja. Saman seulan kautta on tarpeen kuivata kuiva hiekka. Se lisätään sitten liuokseen. On parasta, että muuraus valitsisi tällaisia ​​mittasuhteita - yksi osa savesta ja kaksi osaa hiekkaa. Tämän jälkeen ainesosat sekoitetaan homogeenisen massan saamiseksi. Vain tämän jälkeen voit kaataa vettä.

Hyvän ratkaisun löytämiseksi paloarkkitehtaille on välttämätöntä kaataa vettä ohut virta. Liuosta on jatkuvasti sekoitettava. Pysäytä veden kaataminen on mahdollista vain, kun vastaanotetaan paksua samankaltaisuutta kuin hapan kerma. Teoksen tässä vaiheessa lisätään suolaa seokseen. Yksi ämpäri tavallisesti vastaa 150 g suolaa.

Tämä ratkaisu mahdollistaa koostumuksen suuremman lujuuden saavuttamisen. Seoksen vahvistamiseksi se lisää sementtijauhetta. Tätä tarkoitusta varten voidaan käyttää nestemäistä lasia. Valmis seos hitaasti luistaa työkalusta. Kuitenkaan se ei aseta ääripäälle eikä levitä.

Tätä ratkaisua käytettäessä kaikki tiilen ontelot täytetään. Satoja tiiliä sisältävän laastin likimääräinen tilavuus on kaksi kauhoa. Asettamalla venäläinen liesi tällainen arvioitu määrä kasvaa 20%. Tämä johtuu muurausrakenteen erityispiirteistä.

tulokset

Ratkaisu tulenkestävän muurauksen aikaansaamiseksi on tehty tietyistä ainesosista. Ennen töitä on tärkeää tarkistaa niiden laatu. Tämä koskee savea ja hiekkaa. Vedellä ei myöskään saa olla epäpuhtauksia. Hiekka välttämättä seulotaan. Valmistetun ratkaisun laadukkaan valmistuksen ansiosta on mahdollista luoda vahva ja palonkestävä muninta. Materiaalien valintaominaisuuksien ja ratkaisun sekoittamisen tuntemus ei ole vaikeaa valmistaa itse.

Chamotte-tiililasi

Tulenkestävän lohkon asentaminen on yksi vaikeimmista ammattimaisista tehtävistä mihinkään muurariin, useimmiten jokaisella liesi-setterillä on omat todistetusti valmistettu ja käytetty laastin samottitiiliä varten. Suuri osa näistä salaisuuksista ei ole selkeää selitystä, mutta kärsivällisyydellä ja järjettömällä mielellä voit valita laastarin koostumuksen ilman salattuja salaisuuksia.

Tulenkestävien seosten kemia ja lämpömekaniikka on hyvin vaikea havaita ja ymmärtää. Elävissä olosuhteissa ei ole mitään keinoa tarkistaa ja sopeuttaa laastin koostumusta paloarkkitehtaille, joten paljon tapahtuu "silmän" avulla ja usein muutetaan useita kertoja, kunnes haluttu tulos saadaan.

Ero kamomilla ja perinteisillä keraamisilla tiilillä

Fireclay-tiiliä ei voi sekoittaa mihinkään muuhun lohkoon, vaikka muitakin tulenkestäviä aineita. Useimmiten keltainen tai vaalean keltainen, vaalea värisävy. Tärkeimmän eron palokertotiilien välillä on korkea alumiinioksidipitoisuus erilaisissa kemiallisissa muodoissa ja muunnelmissa.

Verrattuna keraamisiin tiiliin, jolla on runsaasti rautaoksidia ja piioksidia, tulisiltojen tiilillä on omat ominaisuutensa, jotka vaikuttavat sen kestävyyteen:

 • Lohkopinnan suuri huokoisuus, mutta nämä huokoset ovat hyvin pieniä, liuos ei tunkeudu hyvin niihin, mutta se on hyvä - kosteus ja ilma;
 • Kunkin tiilen lämpölaajenemiskerroin on ehdottomasti yksilöllinen, mikä vaatii vaikean ja huolellisen valikoiman laastin koostumusta;
 • Tulisijojen palonkestävyys ja plastisuus riippuvat paljolti uunin toimintatavasta eikä ratkaisun tai asennusmenetelmän koostumuksesta.

Hyvä tapa laittaa chamotteja erilaisten reseptien ratkaisuihin

Menetelmä ei ole kovin suosittu ammatti-uunien keskuudessa, monet kritisoidaan liiallisesta, tarpeettomasta monimutkaisuudesta ja työlästä, mutta amatööri on usein ainoa tapa korvata muurausvirheet.

Chamotte on hyvä lämmöneriste, erittäin kova ja jännittynyt tiili, se kestää pitkään korkeita lämpötiloja. Mutta yksi edellytys - asteittainen lämmittely ja jäähtyminen, mikä vähentää sisäisten rasitusten tuhoisaa vaikutusta. Mutta käytännössä tämä on mahdollista vain teollisuusuunit.

Menetelmän ydin on se, että valinta, jolla seos asettaa tulisijan, määräytyy sen sijainnin mukaan uunissa. Lavan, sivuseinien ja uunin kaaren on parempi käyttää erilaista liuoksen formulaatiota. Tämä on hankalaa, se vie kolme kertaa enemmän aikaa työn tekemiseen, mutta se antaa hyviä tuloksia. Jos kaikki on laitettu samanlaiseen laastin koostumukseen, on todennäköistä, että vuodessa on välttämätöntä siirtää tulipesän kaari tai tiilihihnahihna puhaltimen vieressä.

Kotona olevassa uunissa samotin elämää voidaan pidentää vaihtelemalla sidossauman paksuutta ja muurauslaastin koostumusta. Jos uuni on suunniteltu esimerkiksi polttopuun ohella pienelle dacha-muunnokselle, palo voidaan taittaa samaan koostumukseen, jossa on 10% savipitoisuutta ja korvattava 15%: lla hiekkaa pienellä samottijauheella.

On parempi vähentää samotin sisältöä minimiin ja kaksinkertaistaa savipitoisuus, aseta palo sijoittamalla "päähän" käämeen tiilen kanssa laastin savimassalla, jossa uimaveden tiilien sijoittaminen kylmään uuniin ja lämmitettävä höyryhuone.

Laastin koostumus uunin eri osien asettamiseksi

Uunin kunkin elementin lämpöjärjestelmä edellyttää sen liuoksen käyttöä. Ei esimerkiksi ole järkevää käyttää samotin vuorauksen koostumuksen mittasuhteita laastin valmistukseen tiilen savupiipun asettamiseksi. Lisäksi itsekseen asettaminen, jopa yksinkertaiset uunit tai takat, kestää vähintään viisi tai seitsemän päivää, ja valmisteltu liuos on sekoitettava niin usein kuin mahdollista päivän aikana - keskeyttää ja korjata kosteuspitoisuus.

Savi reseptit laastille samotitilalle

Uuniliiketoiminnassa koostumusta, joka perustuu savi- ja sementti-hiekokoostumuksiin, pidetään klassikkona. Savi, sen korkean vesipitoisuuden ansiosta, tekee liuoksesta pehmeän ja muovisen. Sauma on suunnilleen sama, joten on ehdottomasti lisättävä sitä, kun polttopuut on sijoitettu kulmakappaleisiin, paikkoihin, joissa ilma syötetään ja palamistuotteet tyhjennetään.

Jotta kylmempi puhallin ja matalampi lamelli vierekkäin kuormalavan, liuoksen saven määrä tulisi olla ehdotettujen formulaatioiden enimmäismäärä. Yleensä yksi osa savea ja kaksi osaa samottijauhetta, jonka fraktio on 1 mm - 0,1 mm, lisätään seokseen kahdessa osassa sementtiä.

Jos sauma osoittautuu liian hauraksi, savelle lisätään hyvin pieni pesty valkoinen hiekka, noin 1/5 saven määrästä, 1/10 hienoa samottijauhetta ja 15-20 g saippuaa.

Savi kaadetaan pienellä määrällä vettä liuotetulla saippualla ja tunneina leikataan bajonettilla, insinöörileikillä tai vastaavalla sopivalla työkalulla, lisäämällä hiekkaa ja samettia pieniin osiin. Tällainen prosessi tekee savesta "kevyempää" ja muovia, mutta on välttämätöntä käyttää liuosta enintään 3 tunnissa.

Muurausseinät

Tulisijojen pääseinien muuraus tulisi tehdä enintään kaksi riviä päivässä, ja ensimmäinen rivi on parempi kestää muutaman päivän kohdistaa ja vetää luonnos. Seoksen valmistamiseksi käyttäen edellistä menetelmää, mutta koostumuksesta peräisin oleva hiekka on parempi poistaa kokonaan. Uunin kolmen ensimmäisen rivin asettaminen on toivottavaa suorittaa seoksella nestemäisen lasin lisäämisen avulla ja lisätä tulikuoren jauheen pitoisuutta vähintään kahdesti, mikä lisää sauman lujuutta ja jäykkyyttä, mutta lisää krakkauksen taipumusta.

Kuten keramiikan tapauksessa, muurauksen vastustuskyky ja sauman vahvuus riippuvat saven laadusta. Et voi ottaa kovin rasvaista ja muovista savea, sillä on korkea piin ja raudan hydratoitujen yhdisteiden pitoisuus, jolla on huono vaikutus muuraustekniseen tilaan, kutistumisen lisääntyminen ja halkeamat.

Saviastiat eivät sovellu laastiin, ne eivät kutistu, mutta ei vahvuutta, liuos murtuu parin viikon kuluttua kiinteyttämisestä. Kohtuullinen tasapaino voidaan määrittää vain käytännön kokeilla kuivaamalla ja lämmittämällä.

Rasvainen savi kulkeutuu liuokseen, kuten saippualla, laiha lajikkeet ovat erittäin huonosti limpattu myös mekaanisten voimien vaikutuksen alaisena.

Seoksen muodostamisen vaikeus muuraukseen liittyy siihen tarve ylläpitää liuoksen vaadittua sakeutta. Natriumsilikaatti antaa seokselle paremman tarttuvuuden, mutta se heikentää sen plastisuutta. Useimmiten koostumusviskositeetti valitaan empiirisesti siten, että sauman korkeus palokerroksisen painon alla ei vähene enempää kuin 10 mm.

Samaa liuoksen koostumusta käytetään tiilen savupiippuun, mutta viskoosin sakeus.

Laasti kuumaventtiileille

Tulisiltojen työolosuhteet vaativat liitoksen lisääntynyttä lämmönkestävyyttä ja saumojen vähimmäismitat, joilla on suurin tarttuvuus. Useimmiten tulipesän pohjaan pinottu palo-tiilet on liimattu erityisellä liuoksella nestemäisen lasin seoksesta - 1 osa, hieno jauhe sahanpurun tiilestä - 5 osaa ja samettisavea - 2 osaa.

Liuoksen koostumus on kermainen, viskoosiset seokset ovat myös hyviä, mutta ne eivät anna sauman vähimmäismittoja, ja tämä on tärkeää. Sideaineen tarttumisen laadun tarkastamiseksi tiili kostuu vedellä ja pieni osa panoksesta heitetään päähän. Näin ollen oikein valituilla sakeuksilla ja mittasuhteilla tulisijattujen tiilien ratkaisu ei saa virrata tai pudota tiilipinnan päältä.

Komposiittien käyttö muuraustyöteollisuudelle

Teollisuudessa tuotetaan valmiita kuivaseoksia tulipalon tiilien valmistukseen. Tätä seosta kutsutaan laastiksi ja se on mekaaninen seos seuraavista komponenteista:

 1. Chamotte-kuiva pöly, joka yleensä saadaan tulitustarvikkeita ammuttaessa tehtaissa, se on aktiivisempi tarttuvuus kuin huokoisen jauhatamarin tiilien jauhe;
 2. Kuivamaa valkoista bentoniittisavua, jonka pitoisuus on korkeintaan 25% alfa-alumiinioksidia;
 3. Natriumsilikaatin tai nestemäisen lasin kuivajauhe;
 4. Pehmittimet, jotka perustuvat vesiliukoisiin polymeereihin.

Keskimääräinen kulutus on noin 20 kiloa satoja palo-tiiliä kohden. Oikean sakeuden ansiosta sauma on 6-8 mm.

johtopäätös

Jos sinulla ei ole kokemusta ligamenttien ja kamelin muurausvalmistelujen valmistuksesta, käytä valmiita seoksia ja vanhat Neuvostoliiton tulenkestävät tulenkestävät aineet. Tulpat arvosteluiden mukaan laastin pohjaisen laastin ja hyvän Neuvostoliiton kammioiden keskimääräinen laatu ei anna sinun laskea edes amatöörirakentamisessa.

Mitä laittaa tulisijoitusta

Tiili liesi on varsin yleinen jo tänään. Sitä käytetään paitsi ruoanvalmistuskoneissa myös kylpylöissä. Ja sen suorituskyky riippuu paljolti muurauslaadusta. Uunin laatu riippuu materiaaleista, jotka on valittu sen asettamiseksi. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat palo-tiiliä, koska ne pystyvät kestämään sekä mekaaniset että lämpökuormat samanaikaisesti. Se voidaan lämmittää ilman seurauksia jopa 1500 ° C: een, mikä on enemmän kuin tarpeeksi vakiouunissa.

Chamotte-tiili on melko erityinen materiaali, ja sinun täytyy työskennellä sen kanssa erityisellä tavalla. Ennen suoraa pystytysprosessia on välttämätöntä suorittaa kuivaa asentamista sekä sopivat tuotteet kokoon. Jokaisen tiilen sijainti muistetaan ja vain silloin voit vaivata.

Tulisijattujen laastin on täytettävä monia vaatimuksia, jotta tulenkestävien tiilien ja uunin palokakku on korkealaatuista.

 1. Vaadittu viskositeetti helpottaa käyttöä.
 2. Liimautumisvoima tulenkestävien tiilien kanssa.
 3. Houkutteleva ulkonäkö, joka ei heikennä koko uunin ulkokuorta.
 4. Riittävä käyttöaika valmiuden jälkeen.
 5. Ylimääräisten pisaroiden nopea poistaminen yksinkertaisilla puhdistusaineilla tai vedellä.

Siksi sinun pitäisi harkita vakavasti kysymystä seoksen valintaksi.

Seos palokiviä varten

Harkitse muutamia yleisimpiä ja laadukkaita seoksia, joita käytetään nykyaikaisessa rakenteessa. Jokaisella niistä on omat erityispiirteensä. Valitse sellainen, joka sopii tavoitteisiisi paremmin kuin toiset.

Savi ja hiekka

Yksi yleisimmistä vaihtoehdoista. Käytettäessä keskirasvaa savea. Voit ostaa raaka-aineita tai löytää itsesi. Jos valitset toisen (enemmän budjetin ja vaikean) vaihtoehdon, sinun on opittava lisää kentästä. On tärkeää ottaa savi vain avoimilta lähteiltä. Raaka-aineet on parannettava, heikennettävä alhaisia ​​ja korkeita lämpötiloja, saostumista ja muita ilmakehän ilmiöitä, jotta ne ovat käyttökelpoisempia. Älä käytä raaka-aineita, jotka ovat ulkona alle 3 vuotta.

Jos et löydä sopivaa lähdettä läheltäsi, kiinnitä huomiota rakennusmateriaalien markkinoiden tarjontaan. Voit ostaa maaperää.

Ratkaisun valmistelu on melko työläs prosessi, mutta se on sen arvoista. Palkkio on kestävä ja tulenkestävä materiaali. Harkitse valmistusprosessi vaiheittain.

 1. Täytä savea veteen ja jätä muutama päivä, sekoita toisinaan. Mekaanisesti vapaata tuloksena oleva seos kaikista epäpuhtauksista (käytä seulaa).
 2. Lisää hiekka valmiiseen tulenkestävään laastiin. Ammattilaiset eivät suosittele joen käyttöä, kannattaa ostaa rakennuksen kauppaan. On huomattava, että jokien hiekka ei sitoudu hyvin saviin hiekkajäämien pyöreiden reunojen vuoksi.
 3. Hiekka on ensin puhdistettava kokonaan epäpuhtauksista seulomalla.

Nyt yksi tärkeimmistä ja mielenkiintoisimmista vaiheista on sinkin ja hiekan tietty prosenttiosuuden määrittäminen. Valitettavasti kukaan ei pysty antamaan tarkkaa lukua, joten meidän on löydettävä tapa kokeellisella tavalla. Tämä johtuu siitä, että savesta on aina erilainen koostumus, ja sinun on valittava optimaalinen hiekka. On olemassa useita tavallisia tapoja.

 1. Ota pieni määrä hiekkaa ja savea ja vaivaa. Jaa nyt viiteen osaan. Jätä ensimmäinen alkuperäiseen asemaansa, lisää 0,125 osaa toisessa, 0,25 osaa kolmannessa ja niin edelleen. Jätä ne kuivumaan ja arvioimaan tuloksia. Optimaalinen suhde määräytyy kakun kunnon mukaan: jos halkeamia ei ole, vaihtoehto sopii sinulle. Voit mennä vielä pidemmälle ja löytää paremman vaihtoehdon valikoimassasi.
 2. Toinen menetelmä ei ole niin tarkka, mutta se sopii hyvin useimmissa tapauksissa. Vaivaa tulenkestävä ratkaisu, muista osien suhde. Levitä 5 mm kerros tiilen päälle, paina toista kerrosta ja anna kuivua 3-5 minuuttia. Nosta näin saatu rakenne yhdeksi kappaleeksi. Jos yhteys ei hajota - onnistuttiin löytämään hyvä suhde.
 3. Laita noin 5 mm: n paksuinen muurauslaasti tulenkestävässä tiilessä. 10 minuutin kuluttua tarkastele tuloksia. Jos ei ole halkeamia, lisää savi. Jos suuri - hiekka. Paras vaihtoehto - pienet halkeamat koko pinnalle.
 4. Liu'uta puu kiinni liuokseen. Vedä ulos ja arvioi tulos. Jos yli 2 mm: n kerros jää kiinni, lisää hiekkaa. Jos tikku on melkein puhdas - savi.

Kaikkien kokeiden tulokset on suositeltavaa kiinnittää paperiin. Joten sinulla on takuu siitä, että tulevaisuudessa vaurioitat oikein.

Prosessissa pese välittömästi muurausputket, kunnes ne ovat kuivia. Muuten pinta on vaikea puhdistaa.

Uunissa on paikkoja, joissa rakenne kokee suurinta stressiä. (ovia, lisävarusteita jne.). Tässä on tarpeen käyttää vahvistettua ratkaisua. Valmis seoksessa lisätään noin 25% murskattua mineraalivillaa. Muista, että ammattilaisille ei ole suositeltavaa käyttää tätä koko rakennekomponenttien suhdetta.

Erityiset formulaatiot

Chamotte - erikoismateriaalia, sitä ei voi sekoittaa mihinkään muuhun. Hänen muuraustyössään käytetään usein ratkaisuja, joihin kuuluu samettikerros. Tämän seurauksena käytännössä koko rakenne on identtinen. Tämä takaa paitsi mekaanisen lujuuden myös korkean, ja mikä tärkeintä, yhtenäisen vastuksen korkeissa lämpötiloissa. Yksi parhaista vaihtoehdoista on samettilaasti.

Mielenkiintoinen materiaali, joka sopii erinomaisesti tulenkestävien tiilien asettamiseen. Jos valitset oikean seoksen, chamotte mertel pystyy kestämään yli 17 tuhatta astetta! Nämä ovat todella ennätyksiä. Mutta miten sitä käytetään jokapäiväisessä elämässä?

Toisin kuin savi, joka löytyy talletuksista, samettilaasti täytyy tavalla tai toisella ostaa. Myymälät myyvät pakkauksissaan 20 kg. Tarvitset noin 5 pakkausta koko prosessille. Oikean käsittelyn omaava materiaali korvataan samottimella.

Liuoksen valmistamiseksi kuiva seos kostutetaan vedellä. On välttämätöntä aikaansaada hapankermaa. Nyt sekoita saatu koostumus työkalulla tai manuaalisesti. Sen on varmistettava nivelten vakaus, mutta samalla tarjottava mahdollisuus muuraukseen siirtymään korjaamaan tehdyt virheet.

Liuoksen annetaan käyttää nestemäistä lasia. Kerro lisää siitä.

Sementin ja nestemäisen lasin seos on tulenkestävää ja samalla riittävän vahva kestämään uunin käyttökuormitusta. Kvartsihiekkaa voidaan myös lisätä seokseen, joka on myös hyvin termisesti kestävä. Nestemäinen lasi antaa muurauslaastin, jolla on seuraavat ominaisuudet.

 1. Suuri ääriolosuhteiden kestävyys. Ylempi lämpötila nousee harvoin yli 1500 ° C. Nestemäinen lasi voi kestää tällaisen kuorman helposti.
 2. Korkealaatuinen vedeneristys. Et voi huolehtia siitä, että uuni altistuu kosteudelle, koska saumat ovat täysin suojattuja. Ja jos peität seinien pinnan nestemäisellä lasilla, se peitetään kokonaan tulenkestävällä vedeneristyskalvolla.
 3. Nestemäinen lasia voi lisätä koostumuksen lujuusominaisuuksia. Tämän materiaalin käyttö yhdessä muiden kanssa lisää huomattavasti saumojen käyttöikää.
 4. Joissakin tapauksissa on mahdollista käyttää uunia lähes välittömästi rakentamisen jälkeen.

Vaikeus on siinä, että nestemäinen lasi (tai silikaattiliima) kuivuu tarpeeksi nopeasti, joten sinun on vaivata pieni määrä seosta ja käyttää sitä nopeasti, ennen kuin se on kovettunut. Muussa tapauksessa yhteys on hauras.

Tee ostoksia

Kaikki edellä mainitut materiaalit ovat saatavilla verkkokaupan virtuaalisilla hyllyillä. Tutustu koko tarjontaan luettelossa ja tee uunin valinta. Voit tilata tilauksen puhelimitse asiantuntijoilta. Ne ovat valmiita auttamaan sinua löytämään materiaaleja, jotka perustuvat toiminnan erityispiirteisiin.