Säännöt nauhojen perustuksen luotettavasta vahvistamisesta

Betoni kestää hyvin taivutusvaikutuksia, mutta ei pysty selviytymään taivuttamalla. Sen varmistamiseksi, kantokyvyn tukikohdan vahvistaminen tehdä omia käsiään. Tämä pätee suurempaan määrään nauha- ja levyrakenteisiin. Pinoilla ja pylväillä metalli on pinottu enemmän suunnittelun näkökulmasta kuin todellinen tarve.

Vahvistussäännöt

Liuskajohtojen ja muiden jalkojen vahvistaminen suoritetaan seuraavien sääntöjen mukaisesti:

 • lujitemuovausluokkaan, joka ei ole alempi kuin A400;
 • Ei ole suositeltavaa käyttää hitsausta kiertokankeille, koska se heikentää poikkileikkausta;
 • On välttämätöntä sitoa raudoituksen metallikehys kulmiin, hitsausta ei sallita tässä;
 • jopa letkunkiristimille, sileä vahvistaminen ei ole suositeltavaa;
 • on noudatettava tiukasti 4 cm: n suuruista betonikerrosta, mikä suojaa metallia korroosiolta (ruoste);
 • kehysten valmistuksessa pitkittäissuuntaiset sauvat on liitetty päällekkäin, jonka oletetaan olevan vähintään 20 halkaisijaltaan vähintään 25 cm;
 • Metallin usein järjestettäessä on välttämätöntä valvoa aggregaatin koko betonissa: se ei saa juuttua sauvojen väliin.
Esimerkki vahvistuskehyksen sijoittamisesta
kaistaleessa

Komposiittisesti valmistettu lujitushäkki on puolet menestyksestä. Se, joka säästää säätiötä epätasaisissa muodonmuutoksissa, jotka luovat taivutuskuormat. On syytä tarkastella yksityiskohtaisemmin kysymystä teippiperustaisesta esimerkistä omin käsin.

Mitkä varusteet tarvitaan rakentamiseen

Nauhalevyn vahvistaminen merkitsee kolmea tangon ryhmää:

 • työntekijät, jotka pinoavat vyöhön;
 • poikittainen vaaka;
 • poikittainen pystysuora.

Poikittaista vahviketta nauhalevyn alla kutsutaan myös puristimiksi. Sen päätavoite on yhdistää työtangot. Nauhalevyt vahvistetaan tiukasti sääntelyasiakirjojen mukaisesti. Mitä vahvistusta tarvitaan perustaksi? Tarkan vastauksen tekeminen suorittaa monimutkaisia ​​laskelmia.

Jotta palkata ammattilaisia, voit tehdä yksinkertaistetun version. Pienen talon nauhan perustuksen lujitustekniikka mahdollistaa osan rakentamisen. Tämä johtuu siitä, että nauha vie suhteellisen pienen kuormituksen ja toimii pääasiassa puristukseksi.

Lujittavan kehyksen käyttämiseksi käytä rakentavia, eli vähimmäisvaatimuksia, osien mitat:

 • Työstöraudoitukseen - 0,1% talon perustan poikkipinta-alasta. Lisäksi jos nauhan sivu on 3 metriä tai vähemmän, pienimmän sallitun arvon oletetaan olevan 10 mm. Jos rakennuksen puoli on pituudeltaan yli 3 m, työkalun läpimitta ei saa olla alle 12 mm. sauvat, joiden poikkileikkaus on yli 40 mm, eivät ole sallittuja.
 • Horisontaaliset puristimet eivät saa olla läpimitaltaan alle neljännes työntekijöistä. Rakenteellisista syistä määrätään 6 mm koko.
 • Pystysuoran vahvikkeen halkaisija riippuu talon perustan nauhan korkeudesta. Matala, jonka mitat ovat 80 cm ja vähemmän sopivat tangot 6 mm.

Uppoasennetun tyyppisen nauhateollisuuden lujitussäännöt sisältävät 8 mm: n tai suurempien sauvien käytön.

Kaaviot tyypillisistä lujitustangoista

Jos rakennusta rakennetaan tiilestä, kannattaa vahvistaa vahvistus pienellä marginaalilla. Tämä vaihtoehto luo luotettavuuden suunnittelun luotettavuuteen.

Neulomisvarusteet

Nauhatalustan vahvistamismekanismi käsittää sauvojen liittämisen sitomismenetelmällä. Liitetyn kehyksen vahvuus on suurempi kuin hitsattu. Tämä johtuu siitä, että metallin polttamisen todennäköisyys kasvaa. Tämä sääntö ei kuitenkaan koske tehdasvalmisteita. Rakennuspaikan ulkopuolella on mahdollista yhdistää osat ilman merkittävää vahinkoa.

Vahvistuksen asettaminen

Työnopeuden lisäämiseksi on sallittua vahvistaa perustusta suorilla osuuksilla hitsaustekniikalla. Voit kuitenkin vahvistaa kulmat vain neulomalla. Nämä rakenneosat ovat kaikkein vastuullisimpia, joten sinun ei pitäisi kiirehtiä.

Ennen kuin neulotaan raudoitusraudoitusta varten, sinun on valmisteltava materiaaleja ja työkaluja. Metalleja voidaan kahdella tavalla toteuttaa:

 • erityinen koukku;
 • neulomakone (ase).

Ensimmäinen vaihtoehto on käytettävissä, mutta sopii vain pieniin määriin. Vahvikkeen asettaminen nauha-pohjaan tässä tapauksessa kestää kauan. Liitettä käytetään halkaisijaltaan 0,8-1,4 mm. Muiden aineiden käyttö ei ole sallittua.

Kaapelisidosten sidontajärjestelmä

Rakentaa talosi, sinun täytyy olla kärsivällinen ja huomaavainen. Älä säästä aikaa ja rahaa, koska se voi aiheuttaa ongelmia käytön aikana. Pitkällä aikavälillä saumojen liittäminen ei saisi syntyä. Tässä tapauksessa prosessi on melko yksinkertainen, on tärkeää vain noudattaa vähimmäismäärää päällekkäisyyksiä.

Mutta miten neuloa raudoitusta nauhan perustuksiin kulmissa? Kaksoistyyppisiä kulmaliitoksia on kaksi: kahden kohtisuoran rakenteen ja yhden seinän risteyksestä toiseen.

Molemmilla vaihtoehdoilla on useita tekniikoita työn tekemiseen. Nurkkasaineisiin on käytettävä seuraavaa:

 1. Kova jalka. Tee työtä kunkin tangon päähän tekemällä "jalka" oikeaan kulmaan. Tässä tapauksessa tanko muistuttaa pokeria. Jalan pituuden tulee olla vähintään 35 halkaisijalta, on parempi määrittää enemmän. Tangon kaareva osa kiinnitetään vastaavaan kohtisuoraan osaan. Näin ollen käy ilmi, että yhden seinän kehyksen ulkotangot on yhdistetty toisen seinän ulkoseinään ja sisäsauvat hitsataan ulompiin.
 2. Käyttämällä L-muotoisen kauluksen muotoja. Menettely on samanlainen kuin edellinen versio. Tässä tapauksessa jalka ei kuitenkaan ole valmistettu, mutta otetaan g-muotoinen elementti, jonka sivu on pituudeltaan vähintään 50 halkaisijaltaan työvahvistusta. Yksi puoli on sidottu yhden seinän runkoon ja toinen kehykseen kohtisuoraan. Samaan aikaan sisäpalkit on yhdistettävä ulompiin. Puristimien tulee olla kolme neljäsosaa kellari seinämän korkeudesta.
 3. Käyttämällä U-muotoisia puristimia. Kulmassa tarvitset kaksi elementtiä, joiden sivujen pituus on 50 läpimittaa. Jokainen niiden kaulus on hitsattu kahteen rinnakkaiseen sauvaan ja yhteen kohtisuoraan sauvaan.

Kuinka kunnolla vahvistetaan nauhamaista säätä tylpäisillä kulmilla. Tätä varten ulkoinen tanko taipuu haluttuun asteeseen ja liitetään siihen lisävahvistukseksi. Sisäiset elementit kiinnitetään ulkoiseen.

Kaavio virheellisen ja virheellisen vahvistuksen tylsä ​​kulmat

Vahvistuksen asettaminen yhdestä seinän risteyksestä toiseen käytä samoja menetelmiä kuin edellisessä tapauksessa:

 • päällekkäisiä;
 • L-muotoiset puristimet;
 • U-muotoiset puristimet.

Yliviivojen ja liitosten suuruuden oletetaan olevan 50 halkaisijaltaan. Teoksia tehdessä kannattaa muistaa tavallisimmat virheet:

 • sitominen suorassa kulmassa;
 • viestinnän puute ulkoisten ja sisäisten elementtien välillä;
 • pitkittäisvaijerit yhdistävät viskoosirenkaita.
Yhteiset parituksen virheet

Älä toista näitä virheitä rakennettaessa omaa kotiasi.

Käytä virkattu koukku

Ennen teipin perustuksen vahvistamista kannattaa tietää työkalun käyttö. Erityistä aseena käytetään harvoin yksityisasuntoihin, polka-laitteet vaativat lisäkustannuksia. Sijoittaminen työkaluun on hyödyllistä vain tilausten täyttämiseksi, eikä yksittäisen talon rakentamiseen.

Tästä syystä koukku on tullut tavallisimmaksi työkaluksi yksityisten asuntojen yhdistämiseen. Se on helpompi käyttää sitä, jos valmistelet erikoismalleja etukäteen. Tämä yksityiskohta on työpöytä ja helpottaa työtä. Asiat menevät nopeammin. Mallin puupaneeleja tarvitaan, joiden leveys on noin 30-50 cm ja pituus voi olla enintään 3 m, koska tällainen työpöytä on hankala käyttää.

Yleisin tapa neuloa - virkkaa

Puulaitteessa täytyy porata urat ja reiät, jotka toistavat rungossa olevien sauvojen ääriviivat. Tällaisissa aukkoissa neulomakiviä, joiden pituus on 20 cm, on ennalta määrätty, ja sitten vahvistustangot on kiinnitetty.

Ymmärtämisen tekniikan ymmärtämiseksi voit tarkastella esimerkkejä. Rakennuksen aikana tarvitaan kahta vaihtoehtoa: ristipuiden (kun elementit ovat kohtisuorassa toisiaan vasten) ja päällekkäisiksi niveliksi. Kaistalevyssä tarvitaan usein toista teknologiaa, levyrakenteen rakentamisessa ensimmäinen on tärkein.

Liitetyn rungon yhdistäminen yhdeksi yksiköksi päällekkäisyytymisen yhteydessä koukkua tulee käyttää tässä järjestyksessä:

 1. liitokset tehdään useissa paikoissa liitoksen pituuden myötä, viiran paikka on osoitettu siten, että se sijaitsee vahvistusprofiilin syvälle osalle;
 2. lanka taitetaan puoliksi ja asetetaan risteyksen alle;
 3. käytä koukkua koukkuun silmukka;
 4. vapaata päätä alas työkaluun ja määrätä hänelle pienellä mutkulla;
 5. alkaa kiertää koukkua, kierrä lanka;
 6. poista laite varovasti.

Yksi kierrostapahtuma toistetaan 3-5 kertaa. Liitäntäelementit kerrallaan, kuten tehdään liitoksen yhteydessä, ei riitä. Vahvistaminen liuskan alapinnan alla tässä tapauksessa on epäluotettavaa, koska kiinnitys yhdessä kohdassa ei estä elementtien siirtymistä.

Kehyksen asianmukainen kytkentä takaa rakennuksen laakeriosan luotettavuuden, kestävyyden ja kestävyyden.

Vahvistusnauhan perustus

Jos arviolta arviolta arvioidaan kustannukset, jotka aiheutuvat liuskakiven laskemisesta yksityiselle talolle, minkä tahansa koon, on selvää, että säätiön rakentamiseen on käytetty jopa 30 prosenttia koko rakennusbudjetista. Mutta tämä on, jos kehittäjä ostaa kaiken - betonista ja sen toimituksesta ja kaatamisesta työntekijöiden työhön sivustossa. Tämä sisältää myös teräs- tai lasikuituvahvistuksen kustannukset ja neulottua raudoitusta. Mutta oikein vakiintunut vahvistus nauhateoksesta tai potkurin ruuvirakenteen vahvistamisesta ja itse suoritettu työ (eli kaikki itsenäisesti tehdyt rakennustyöt) säästää budjettia 100-140%: lla!

Nauhapohjan asianmukainen vahvistaminen

Vahvistuksen perusteet

Luotettava vahvistuskaistaan ​​säätiö omin käsin - virheetön lujittamisprosessia betonirakenne mukaisesti snip 52-01-2003, Snip II-21-75 ja CH 511-78 ja muihin määräyksiin. Mitkä ovat yleisimmät virheet vaikuttavat nauhapohjan toiminnan luotettavuuteen, kestävyyteen ja kestoon:

 1. Alhaisen rakennuksen kellarin betoniraudan vahvikekehys on suositeltavaa tehdä aaltopahvista Ø 10-24 mm tai lasikuitutankoista;
 2. Vahvikkeen leikkauspisteitä on ehdottomasti kielletty hitsauksen avulla. Vavat voidaan liittää vain 3-5 mm: n pehmeällä neulomalla. Sähkökaarihitsaus on erittäin korkeita lämpötiloja, joiden vaikutuksesta metallin ylikuumeneminen ja sen lujuusominaisuuksien menettäminen 150-200%, erityisesti kohtisuorassa risteyksissä.
 3. Yhtenäisen maaperän läsnä ollessa säätöalueella saa käyttää ohuempia metalli- tai lasikuituvahvisteita - Ø enintään 14 mm. Kun epähomogeenisten maaperävahvistustangojen kerrosten on oltava halkaisijaltaan vähintään 16 mm;
 4. Käytetään vain aallotettuja tangkoja - sileät sauvat tarttuvat betoniin pahimmiksi ja kaikki laskentaan liittyvät perustekniikan lujuuteen ja kuormitukseen liittyvät matemaattiset laskelmat on suunniteltu erityisesti aaltoputkien käyttämiseksi. Sileitä tangkoja saa käyttää karhon ruhossa vain poikittaisten kiinnikkeiden muodostamiseksi, koska näillä alueilla betoni- ja armo-ruhojen kuorma on pieni;
 5. Betoniteipin rungossa olevan raudoituksen pituussuuntaiset palkit on sijoitettava ≥ 5 cm: n etäisyydelle muottien sivusta, ylä- ja alapuolista. Jos raudoitus on paljaana, korroosio syö sen nopeasti, kun taas betoni romahtaa rinnan metallisen korroosion kanssa - murentua, halkeaa ja paisua;
 6. Poikittaisen lujituksen välillä havaitaan 30-45 cm: n pituinen etäisyys;
 7. Nauhan tyyppisten alustojen kulmien vahvistaminen suoritetaan erinomai- sen mallin mukaan tavanomaisesta neuloksesta. Tätä aihetta käsitellään erikseen jäljempänä.
 8. Myös teipin pohjan vahvistaminen takaa pituussuuntaisen lujituksen asettamisen 40 cm: n kuluttua nauhan korkeudelle. Eli jos säätökorkeus on 160 cm, sinun täytyy asettaa neljä pituussuuntaista riviä sauvoja.

Nauhapohjan kulmien ja tukien vahvistaminen

Itse koottu muotti

Oikein kootut liuskan muodostavat muottitarrokset säästävät rakennusbudjetin, vähentävät betoniliuoksen kulutusta ja tehostavat myös säätiön paljon helpompaa ja nopeampaa työtä.

 1. Materiaali kokoonpano kansien (suoja) muotin voi olla hyvin erilainen, jos emäksen korkeus ei ole suurempi kuin 1,5 metriä, käyttäen paksua vaneria, Kotkakala (Särmäämätön), OSB-levyt, DPA tai lastulevyn, laatat, metallilevyjä, jne.. Muotoilun tärkein vaatimus on se, että se voi kestää laastin ja maaperän paineen. Yli puolitoista metriä korkeille sääolosuhteille on suositeltavaa tehdä vain metallimuotti, koska sen seiniin kohdistuva paine on suuri;
 2. Rakennustyön valmistelu alkaa tiivistää ojan pohjat. Tätä varten hiekkalaatta tehdään 15 cm: n kerroksella, kostutetulla ja kyllästyneellä, ja 5 cm: n kerros betonilaastia kaadetaan hiekkaan hiekan päälle tasoittamaan pohja. Jos tekninen viestintä (vesi-, viemäröinti-, lämmitys- tai kommunikointi) kulkee pohjan runko-osan läpi, reiät niille on valmiiksi varustettu nauhalla. Tätä tarkoitusta varten upotetut putket kiinnitetään oikeisiin paikkoihin muottipesässä, jonka läpi putkistot kulkevat;
 3. Hankesuunnitelman mukaan sivusto on merkitty tapilla, joiden välissä on johto, joka on venytetty niiden väliin pohjan ulkoreunan yli. Muottipaneeleiden alaosaan romahdetaan levyt rei'illä tai palkkeilla 70% peruskorkeudesta. Tukin pituuden pitäisi olla noin kaksi kertaa kaivannon korkeus;
 4. Välikkeet kiinnitetään suojuksiin ruuveilla tai nauloilla. Alustan korkeudeltaan ≥ 1,5 metriä, muottipaneelit on sidottava yhteen pehmeällä teräslangalla, jonka taso on 1 metriä porrastetusti;
 5. Muottien aukkojen tulisi olla korkeintaan 2-3 cm, joten niiden läpi tapahtuva liuos ei pääse vuotamaan maahan ja vähentää betoniteippien lujuutta.

Muottipaneelien pinnan sisäpuolelta on suositeltavaa voitelua moottoriöljyllä tai jalostamotuotteilla, jolloin purkamisen aikana on helpompi irrottaa betonista. Tämä tehdään, jos muottiin käytetään uudelleenkäytettävää rakennetta.

Laitemuotti ja panssaroidut vyöt

Laskin painon vahvistus GOST 5781-82

Vahvikotelon asennus

Kaivannon valmistuttua ja muottirakenteen asentamisen jälkeen matalan liuskan perustan vahvistaminen alkaa. Lasikuidun tai raudan vahvistuksen perustan lujittaminen ei ole teknisesti erilainen, joten pidämme parempana vaihtoehtona - terästankojen runkorakenteiden yhdistämistä. Työ edellyttää seuraavia materiaaleja:

 1. Aallotut lujitustangot Ø 14-18 mm (halkaisijan valinta - hankkeen laskelmien mukaan);
 2. Pystysuora ja poikittainen sileä vahvike Ø 10-12 mm;
 3. Pehmeä neuletiheys Ø 3-5 mm;
 4. Pihdit, pihdit, pihdit, kapea kiinnitys tai toinen metallivipu Ø 20-25 mm tai erikoinen virkkuukoukku, joka voidaan ostaa tai tehdä omilla käsilläsi.
Rebar-sitominen

Tärkeää: teräs- tai lasikuituvahviste kiinnittyy teräksellä hehkutetulla langalla, koska se on hyvin venytetty ja jolla on hyvä voimaa.

Ensimmäinen askel käsivarsien muodostamiseksi on tehdä laskelmia, joilla määritetään tangon halkaisija, niiden pituus ja paino. Laskea oikea vahvikeliuska perusta on varsin yksinkertainen: vinotukia on sijoitettu jaolla 30 cm, pituussauvat - lisäyksin 40 cm, pystysuora tangot - askelin 50 cm kokonaismäärä yhdisteiden lasketaan seuraavasti :. arvo pitkän sivun perusta on jaettava määrä rajat baareja ja määrä pystysuorat pitkittäisraudat.

Sanotaan, että talosta rakennetaan 10 x 10 metriä (pohjan kehä), jonka korkeus on 120 senttimetriä:

 1. Pohjan yhden seinän pituus on 1000 cm. Poikittaisten raudoitustankojen etäisyys on 30 cm, joten 1000/33 = 33 (poikittainen vahvistus samassa rivissä);
 2. 33 x 3 = 99 (poikittaiset sauvat yhdelle puolelle);
 3. 99 x 4 = 396 (kaikkien neljän puolen vahvistuspalkkien kokonaismäärä).

Samalla tavalla lasketaan lasikuituvahvisteisten sauvojen määrä.

Vahvotangot

Muut toimenpiteet: vahvistuksen kokonaismäärä (396 sauvaa) kerrotaan nauhan leveydellä (esimerkiksi nauha on 0,6 metriä leveä): 396 kpl. x 70 cm = 237,6 metriä on runkoon käytetyn raudoituksen kokonaispituus. Samalla tavalla lasketaan pituussuuntaisten sauvien materiaali:

 1. 1000 cm x 2 = 2000 cm (yksi rivi);
 2. 2000 cm x 3 = 6000 cm (toinen puoli);
 3. 6 000 cm x 4 = 24 000 cm (240 m).

Pystysuorat tangot (pariutumalla hyppääjän läpi, ts. 60 cm):

 1. 2 x 17 = 34 yksikköä puolelta;
 2. 34 x 4 = 136 yksikköä koko säätiölle;
 3. 136 x 1,20 m = 163,2 metriä.

Jotta emme ostaisi lisää (jos virheellisiä laskelmia) vahvistuspalkit lisäävät 5-8% kokonaistulokseen.

Pystysuoran vahvistuksen laskeminen

Seuraavaksi aloitetaan raudoituksen sitominen pohjakanavaan. Yksityiskohtainen video auttaa ymmärtämään prosessin yksityiskohtaisesti:

On mahdollista sitoa runko sekä maahan että kaivantoon, mutta jos kaivanto on kapea, se on hankalaa tehdä niin. Toisaalta, valtavan kehyksen alentaminen ei yksin toimi - tarvitsemme avustajia.

Lisätietoja perusnauhan lujittamisesta omilla käsillä:

 1. Parituksen aloitus - alapuoliset poikittaiset sauvat: ne on asetettava 30 cm: n etäisyydelle toisistaan, aseta kaksi pitkää tankoa päälle, solmua langan risteyksissä;
 2. Pystysuuntaiset sauvat asennetaan yhden poikittaisen sauvan läpi ja ne on sidottu;
 3. Täten neulotaan kaksi tai kolme (tarvittaessa) riviä 40 cm etäisyydellä ylöspäin.
 4. Koko kehyksen kokoonpanon lopussa pitäisi saada neljä solmua.

Nyt sinun täytyy oppia sidottamaan ne oikein yhteen, ja myös oikein sitoa sauvat säätiön kulmissa.

Vahvikotelon kulmien kytkeminen

Kuinka vahvistaa kulmat

Kulmat pohjan jatkuvasti alttiina monisuuntaisen puristus- pyrkimyksiä, mutta monistus kulmat tulisi suorittaa yhtäläisesti ilman virhettä, kuhunkin kulmaan tasaisesti havaitaan sama kuorma, ja ei luoda erillinen paikallinen osa toisessa laakerin arvoja. Säätiön kulmarakenteiden vahvistamiseen on useita keinoja:

 1. Hitsatun metallisen karkean verkon avulla. Tällaisella valmiilla jäykällä rakenteella on soluja ≤ 200 x 200 mm ja ristikkopalkkien paksuus voi vaihdella 8: stä 24 mm: iin - tämä riippuu rakennuksen massasta ja perustuksen pituudesta. 05-0.6 metrin jälkeen vaakasuorassa olevat raudoitustangon ristit on liitetty pystysuoraan sijoitettuihin vahvistuspalkkeihin, kuten kiinnittäessäsi runko-osaa noin 0,8 metrin päällekkäin rungon kulmissa.
 2. Vahvistaminen erillisillä sauvoilla:
  1. L-muotoisilla kaarevilla tangoilla, joiden päällekkäisyys on ≥ 60 cm;
  2. U-muotoiset tangot on yleensä vahvistettu suorilla kulmilla ja perustuksilla;
  3. Lisäysten vahvistaminen L-muotoisilla kannakkeilla.
sidoskulmille

Oikeiden kulmien muodostuminen perustuu useiden suositusten noudattamiseen:

 1. Lappingin pituus lasketaan 50 halkaisijaltaan lujitangoista;
 2. Kun nurkat ovat yli 160 cm leveydeltään, sauvojen on oltava tukevia ja taivutettava kulman takana;
 3. Poikittaisten sauvien välisen etäisyyden ei tulisi olla alle 0,75 nauhan korkeudesta, mutta enintään 50 cm;
 4. Betoniin on kiinnitetty erikoisjalat, koukut, silmukka tai suora pää. Hitsausta ja yläpuolista sementointia ei voida käyttää.

Alkeismestarin rakentamisen perustan autografinen vahvistuminen on tietty ongelma, mutta jos edellä mainittuja suosituksia noudatetaan, yleisiä virheitä voidaan välttää ja säätiö osoittautuu vahvalle ja kestävälle.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Nauhateollisuuden vahvistaminen lisää merkittävästi sen lujuusominaisuuksia, jonka avulla voit luoda kestäviä rakenteita samalla vähentää painoa.

Nauhan perustuksen vahvistaminen

Vahvistus- ja vahvistusmenetelmien laskelmat suoritetaan nykyisen SNiP 52-01-2003 määräysten mukaisesti. Asiakirjassa on yksityiskohtaiset laskentamääräykset, annetaan alaviitteet sääntelyasiakirjoihin ja sääntöihin.

SP 63.13330.2012 Betoni- ja teräsbetonirakenteet. Tärkeimmät säännökset. Päivitetty versio SNiP 52-01-2003. Lataa tiedosto

Nauhalevyn on täytettävä kestävyys, luotettavuus, kestävyys erilaisiin ilmastollisiin tekijöihin ja mekaanisiin kuormituksiin.

Betonin vaatimukset

Betonirakenteiden lujuusominaisuudet ovat aksiaalisen puristuksen (Rb, n), vetolujuuden (Rbt, n) ja sivusuunnan murtuman vastus. Betonin vakiomallin indikaattoreista riippuen sen betoniluokka ja luokka valitaan. Suunnittelun vastuun huomioon ottaen voidaan käyttää turvallisuuden korjauskertoimia, jotka vaihtelevat välillä 1,0 - 1,5.

Taivutusmomentti

Venttiilivaatimukset

Nauhojen perustusten vahvistamisen aikana luodin laadun ja kontrolloidut arvot vahvistetaan. Säännöllisen profiilin, lämpökäsitellyn raudoituksen tai mekaanisesti karkaistun raudoituksen kuumavalssattujen rakennusosien käyttö sallitaan.

Lujitusluokka valitaan ottaen huomioon taipumislujuuden enimmäiskuormituksissa. Vetolujuuden ominaisuuksien lisäksi normalisoidaan plastisuus, korroosionkestävyys, hitsattavuus, resistenssi negatiivisille lämpötiloille, relaksaatiovastus ja sallittu pidentyminen ennen tuhoisien prosessien alkamista.

Taulukko vahvistusasteista ja teräslajista

Nauhateos lasketaan GOST 27751: n suositusten mukaisesti, jolloin rajaavat kuormitetut tilat indikaattorit lasketaan ryhmittäin.

Ensimmäiseen ryhmään kuuluvat edellytykset, jotka johtavat säätiön täydelliseen soveltumattomuuteen, toisessa ryhmässä ovat olosuhteet, jotka johtavat vakauden osittaiseen menetykseen, mikä haittaa rakennusten normaalia ja turvallista toimintaa. Toisen ryhmän sallittujen enimmäistilojen mukaan tuotetaan seuraavat:

 • laskelmat primaaristen halkeamien ilmestymisestä nauhan alapinnan pinnalla;
 • laskelmat betonin rakenteiden lisääntyvien halkeamien ajasta;
 • laskelmat nauhapohjien lineaarisista muodonmuutoksista.

Rakenteellisen lujuuden muodonmuutoksen ja lujuuden pääindikaattoreihin sisältyy maksimaalinen vetolujuus tai puristus, joka on määritetty laboratorio-olosuhteissa erikoispenkkeissä. Teknologia ja testausmenetelmät on kirjoitettu valtion standardien mukaan. Joissakin tapauksissa valmistaja voi käyttää yrityksen kehittämän sääntely- ja teknisen dokumentaation. Tässä tapauksessa sääntelyviranomaisten on hyväksyttävä sääntely- ja tekniset asiakirjat.

Betonirakenteita varten nämä arvot voivat olla rajoittuneita betonin lineaarisuuden suurimpiin muutosnopeuksiin. Yleisiksi indikaattoreiksi otetaan nykyiset kaaviot lujituksen tilasta suunnittelunormien kuormituksen lyhytaikaisissa yksipuolisissa vaikutuksissa. Rakennuksen vahvistamisen tilan kaavioiden luonne määritetään ottaen huomioon sen erityinen tyyppi ja brändi. Vahvistetun pohjan suunnittelulaskennan aikana tilakaavio määritetään sen jälkeen, kun vakioindikaattorit on korvattu todellisilla.

Vahvistusvaatimukset

Armature frame - kuva

 1. Vaatimukset betoniteräsrakenteiden koolle. Säätiön geometriset mitat eivät saisi estää raudan oikeaa paikantamista.
 2. Suojakerroksen tulisi muodostaa yhteinen vastus raudoituksen ja betonin kuormituksille, suojata sitä ulkoisesta ympäristöstä ja varmistaa rakenteen vakaus.
 3. Vahvikkeen yksittäisten palkkien välisen vähimmäisen etäisyyden tulisi varmistaa yhteistoiminta betonin kanssa, mahdollistaa asianmukaiset liitokset ja varmistaa betonin oikea tekninen kaataminen.

Scheme nauha vahvistettu säätiö

Vahvistuksessa voidaan käyttää vain laadukasta vahvistamista, verkkojen neulonta suoritetaan ottaen huomioon suunnittelumallit. Arvojen poikkeamat eivät saa ylittää SNiP 3.03.01: n säätämiä toleranssikenttiä. Erityisten rakennustoimenpiteiden on taattava lujittavan verkon luotettava kiinnitys nykyisten sääntöjen mukaisesti.

Runkorakenne nauhan perustuksiin

SNiP 3.03.01-87. Laakeri- ja sulkemisrakenteet. Rakennuskoodit ja -määräykset. Lataa tiedosto

Vahvikkeen taivutuksen aikana on tarpeen käyttää erikoislaitteita, jolloin vähimmäis taivutussäde riippuu rakenteen vahvistuksen halkaisijasta ja erityisistä fysikaalisista ominaisuuksista.

Video - Manuaalinen taivutuskone, videokäsky

Video - Kuinka taivuttaa vahvistusta. Tee kotitekoinen kone

Vahvistus työnnetään muottiin, muottien valmistus on suoritettava ottaen huomioon GOST 25781: n ja GOST 23478: n vaatimukset.

TERÄSTÄMÄÄRÄT VALVONNETTUJEN BETONATUOTTEIDEN VALMISTAMISEKSI. Tekniset olosuhteet. Lataa tiedosto

Monoliittisen betonin ja betoniteräsrakenteiden rakentaminen. Luokittelu ja yleiset tekniset vaatimukset

Vahvistuksen numero ja halkaisija

Uunien kaistaleen perustuksiin käytetään säännöllisesti 6 ÷ 12 mm: n pituisia profiileja.

Jaksollisen profiilin asennus Ø 10 mm

Nykyiset valtion määräykset säätävät betonipalkkien vähimmäismäärää, jotta ne saisivat suurimmat lujuusominaisuudet. Vahvistimen pituussuuntaisten palkkien minimi kokonaispoikkileikkaus ei saa olla <0,1% perustusnauhan poikkipinta-alasta. Esimerkiksi jos nauhalevyssä on 12 000 × 500 mm: n osa (poikkipinta-ala on 600 000 mm2), kaikkien pituussuuntaisten palkkien kokonaispinta-alan on oltava vähintään 600 000 × 0,01% = 600 mm2. Käytännössä kehittäjät pitävät tätä indikaattoria harvoin, mutta he myös ottavat huomioon kylvyn painon, maaperän luonteen ja konkreettisen betonin arvosanan. Tätä laskettua arvoa voidaan pitää likimääräisenä, poikkeamat suositelluista arvoista eivät saa ylittää ≈20% alaspäin.

Vahvistuksen määrä lasketaan matemaattisesti.

Lujituksen määrän laskemiseksi sinun on tiedettävä perusnauhan poikkipinta-ala ja lujittavan palkin poikkipinta-ala. Laskelmien helpottamiseksi tarjoamme sinulle valmiita pöytiä.

Kuinka kunnolla vahvistaa nauhatehtävä omalla kädelläsi

Ribbon säätiö on suosituin yksityisessä rakentamisessa. Se on ihanteellinen pienten talojen, autotallien, kylpyammeiden ja muiden ankkuripaikkojen rakentamiseen. Kaikki rakennustyöt voidaan tehdä käsin, ja suhteellisen pieni materiaalikulutus ja vähäinen kaivustoiminta voivat vähentää kustannuksia ja tuotantoaikaa. Tietenkin, jotta kaikki menisi niin kuin pitäisi, sinun on tiedettävä, miten oikein vahvistaa perusta.

Kuinka valita liittimet?

Ennen kuin kerrote, miten kunnolla vahvistetaan teippi, kannattaa sanoa muutama sana vahvistamisen valinnasta.

 1. Jos sinun on vahvistettava yhden kerroksen tai kaksikerroksisen talon pohjaa sekä kevyempiä rakennuksia, sinun on asennettava halkaisijaltaan 10-24 mm asennus. Paksumpi materiaali on liian kallista ja sen suuri lujuus ei ole mukana. Vähemmän paksu vahvike ei kestä kuormaa.
 2. On suositeltavaa käyttää erityisiä aaltopahvia. Se tarjoaa parhaan mahdollisen yhteyden betoniin ja varmistaa sen suuren lujuuden ja luotettavuuden. Tasainen vastapuoli on hieman halvempi, mutta se ei sovellu käytettäväksi sen alhaisen tarttuvuuden vuoksi. Ainoa poikkeus on ristiliitokset. Heidän kuormituksensa on paljon pienempi.
 3. Jos maa on homogeeninen koko säätiön alueelle, voidaan käyttää materiaalia, jonka poikkileikkaus on 10-14 mm. Heterogeenisellä maaperällä kuormitustaso kasvaa, joten on suositeltavaa käyttää rahaa varoihin, joiden läpimitta on 16-24 millimetriä.

Tietenkin paksujen uratuotteiden hankinta on melko kallista. Mutta jos päätät tehdä nauhalevyn vahvistuksen omilla käsillä, se tarkoittaa, että työn määrä ei ole liian suuri. Joten, sinun on maksettava yli muutaman sadan ruplan - tämä kompensoi täysin valmiin rakenteen kestävyyden ja luotettavuuden.

Itsekartoituksen ja raudoituksen valinnan avulla nauhan jalustan vahvistuskammion osalta virheen todennäköisyys on suuri. Tulevaisuudessa se voi aiheuttaa talon tuhoutumisen, joten paras ratkaisu olisi säätää projektin lujittamishanketta suunnittelijalta ja tehdä kehyksen sitominen omasta piirustuksestaan.

Kuinka monta vahvistusta tarvitset?

Ennen kuin siirryt kauppaan ostamaan materiaalia, sinun täytyy tietää, kuinka paljon se tarvitsee raudoituksen vahvistamiseen. Tehdäksesi tämän sinun tulisi miettiä etukäteen, minkä liuskan perustuksen vahvistaminen on paras valinta ja suorita tietyn objektin laskelmat.

Pieniä taloja, autotallia ja kylpyjä rakennettaessa käytetään tavallisesti seuraavia kehysmuotoja:

 • 2 vyötä: ylempi ja alempi;
 • Jokainen vyö sisältää 3-4 vahvistuspalkkia;
 • Optimaalinen etäisyys tangojen välillä on 10 senttimetriä. Huomaa, että etäisyys raudoituksesta tulevan pohjan reunaan on oltava vähintään 5 senttimetriä;
 • hihnojen liitos suoritetaan kiristimien tai raudoitusten avulla 5-30 senttimetrin välein riippuen vahvistusosasta.

Tällainen järjestelmä on optimaalinen. Nyt, kun tiedät tulevan rakentamisen koon, ei ole ollenkaan vaikeata suorittaa asianmukaisia ​​laskelmia.

Oletetaan, että haluat rakentaa tilava runko tai puutalo, jonka pinta-ala on 150 neliömetriä ja 50 metrin ulkoseinät. Teemme laskelmia tämän perusteella. Käytämme vastaavia ja edellä kuvattuja ominaisuuksia vahvistaessamme SNiP: n nauhapohjaa.

Meillä on kaksi vyötä, joissa on kolme sauvaa. Yhteensä - 6 kerrottuna 50 = 300 metrin pääventtiilillä. Otetaan huomioon hyppyjen lukumäärä, jotka sopivat 30 cm: n välein. Voit tehdä tämän jakamalla 50 metriä 0,3: lla. Saamme 167 kappaletta. Tämän pohjan poikkipalkkien pituus on 30 senttimetriä ja pystysuorat - 60 senttimetriä. Pystysuorilla hyppyillä tarvitaan 167x0.6x2 = 200.4 metriä. Vaakasuorassa - 167x0.3x2 = 100,2 metriä. Yhteensä 300 metriä paksua aallotettua vahviketta ja 300,6 metriä ohuempia, sileämpiä vahvikkeita tarvitaan. Saatuaan nämä numerot, voit turvallisesti mennä materiaalin myymälään - nauhan säätö ilman vahvistusta ei kestä kauan. Jotkut asiantuntijat suosittelevat tangon käyttöä 10-15 prosentin marginaalilla. Loppujen lopuksi tarvitaan jonkin verran materiaalia, jotta lujitussarjan nurkka-alueet vahvistetaan ja menee telakkaan.

Kuinka neulata kehys?

Säätöohjeet nauhan perustuksen vahvistamiseksi pakottavat meidät luopumaan hitsauksen käytöstä neulomisen parissa, koska hitsauksessa hitsausliitosten kohdalla metallitangot menettävät voimaa jopa 2-2,5 kertaa. Lisäksi tässä on korroosiota, joka voi vahingoittaa vahvistusta useiden vuosien ajan vähentäen merkittävästi substraatin luotettavuutta ja kestävyyttä. Voimakas yhteys vain parittelun avulla. Tämä on melko vaikea vaihe, ja riittämättömästi kokeneelle käyttäjälle kestää kauan aikaa. Kuitenkin paljon täällä riippuu siitä, mitä työkalua käytät.

Klassinen työkalu neulomisvarusteiden kiinnittämiseen nauhan pohjaan on erikoinen virkkuukoukku. Käyttämällä sitä kokeneet käsityöläiset voivat tuottaa jopa 12-15 solmua minuutissa (tietenkin, jos neulontanka on valmistettu ja leikattu etukäteen). Tämän vaihtoehdon pääasiallinen etu on esteettömyys - koukku voidaan ostaa monissa myymälöissä sata ruplaa ja jopa halvempaa. Miinus - nopeus työskennellä hänen kanssaan ei ole suuri jopa päälliköiden keskuudessa. Ottakaa huomioon - sinun on tehtävä monia satoja solmuja, vaikka oletkin vahvistaisi pienikokoisen perustan.

Jos haluat lopettaa työn mahdollisimman pian, voit käyttää erityistä neulontapistoolia. Työskentely hänen kanssaan, vaikka kokematon käyttäjä helposti antaa 25-30 solmua minuutissa. Eli suorituskyky nousee vähintään 2 kertaa. Valitettavasti tällaisten laitteiden kustannukset eivät ole alhaiset - 50 tuhatta ja yli. Lisäksi hänen työssään tarvitsevat erityistä lankaa - tavallinen ei ehkä ole sopiva. Tämä lisää edelleen kustannuksia. Mutta jos on mahdollista vuokrata neulonta-ase useita tunteja tai päiviä - voit vapaasti sopia tällaisesta tarjouksesta, älä unohda selvittää, kuinka suuren halkaisijan vahvistus hän voi sitoa. Työskentelemällä laadukkaalla työkalulla vietät runsaasti päivämäärää kehyksen kokoonpanon ansiosta - nauhamaisen perustuksen oikea vahvistaminen on paljon helpompaa ja nopeampaa. Kun työskentelet käsin, tämä prosessi voi kestää viikon tai pidempään.

Kuinka tehdä kehyksen?

Ennen liuskan perustusten vahvistamista on tarkasteltava asianmukaisten kehysten piirustuksia. Loppujen lopuksi riippuu kehyksen vahvuudesta, onko säätiö usean vuosikymmenen ajan, tai se peitetään halkeilla jo ensimmäisellä keväällä johtuen maaperän kausivaihteluista.

Jotta tuotetta ei voida sekoittaa, on muistettava muutamia sääntöjä:

 1. Ylimaalaus (etäisyys matkan kohdasta tangon reunaan) on oltava vähintään 5 senttimetriä.
 2. Kulmaliitoksissa kohtisuorat sauvat tulisi yhdistää toisiinsa - missään tapauksessa ei voida käyttää kahta erillistä lohkoa, joita ei ole yhdistetty toisiinsa. Ihanteellinen ratkaisu olisi kaltevuudeltaan kallistetut kulmat - tällainen säätövahvistus on luotettavin. Mutta tähän tarvitaan erikoislaitteita, jos liittimet ovat läpimitaltaan vähintään 14 millimetriä, pienempiä halkaisijoita voidaan taivuttaa kotona.
 3. Liitosjohtojen on oltava tiukkoja - jos käytät virkkuukoukkua, kiristä sitten lanka, kunnes se pysähtyy niin, että pidikkeen ja päävahvistimen välillä ei ole tilaa. Tarkista myös kädellä, että jos puristin siirtyy pois koskettamasta, sinun on tehtävä toinen solmio langalla.
 4. Vahvistuksen päällekkäisyyden tulee olla 40-50 halkaisijan vahvistus. Viereisten liitosruuvien ja ylemmän ja alemman kerroksen välissä on oltava aukko hankkeen mukaan.
 5. Vahvikehyksen on oltava tasalaatta. On myös tarpeen huolehtia betonin suojakerroksesta raudoituksen tekemiseksi piirustuksen vaatimusten mukaisesti. On muistettava, että vähimmäissuojakerros on yhtä suuri kuin vahvikkeen halkaisija.

Se on joustava kaikki elementit vahvistamiseksi pohja, se toteutetaan kylmä. Missään tapauksessa lämmittämättä liitososaa, koska se johtaa sen vahvuuden menetykseen.

Kuten näet - säännöt ovat mahdollisimman yksinkertaisia. Mutta jotkut kokemattomat rakentajat eivät epäile tai unohtavat heidän olemassaoloaan. Tämä johtaa siihen, että nauhalementin vahvistamisen tekniikka loukataan ja sen käyttöikä lyhenee huomattavasti.

Maa-alueet ja valmistelutyöt

Yksi nauhalevyn eduista on suhteellisen pieni määrä maanrakennuksia. Pari ihmistä, jotka työskentelevät päivän lyhyillä taukoilla, pystyvät helposti kaivaamaan sopivan kokoisen ojan normaalilla maaperällä. Kun kaivo on valmis, voit jatkaa sen järjestelyä.

Ensimmäinen askel on tehdä säästötyyny. Kiitos siitä, että pohjaveden kielteiset vaikutukset pohjaan vähenevät ja kuormitus säätiöstä itsestään ja koko rakenne jakautuu tasan tasaisesti koko maan päällä. Täällä voit käyttää eri materiaaleja. Yleisimmin käytetty hiekka tai sora. He tekevät hyvää työtä heidän tehtävänsä - tärkeintä on, että paksuuden tyyny olisi vähintään 15-20 senttimetriä.

Mutta jotkut asiantuntijat suosittelevat konkreettista padia. Kyllä, se on kallein. Kallis sementti ja tarve vahvistaa tyynyä viihtyisesti lisäävät kustannuksia ja rakennusaikaa. Mutta tuloksena saat säätiön luotettavin perusta varmistaen, että se kestää vuosia. Siksi voimme turvallisesti sanoa, että näitä rahaa ei heitetä tuulelle.

Jos työ suoritetaan heikossa, räjäyttävässä maaperässä tai suunnitellaan rakentaa raskas tiilitalo, mutta monoliittisen säätiön käyttö ei jostain syystä ole toivottavaa, sen jälkeen voidaan käyttää nauhamaista pohjaa. Laajeneminen (lasi) voi merkittävästi pienentää maaperän kuormitusta. Tietenkään älä unohda lasialustan vahvistamista, sillä se kestää säännöllisesti maaperää, sillä se kestää säännöllisesti merkittäviä veto- ja taivutuskuormia. On erittäin tärkeää tarjota hänelle riittävän vahvuus.

Kun käytät perustusta pohjalla, maanrakennustöiden määrä kasvaa. Lisäksi on tarpeen käyttää ylimääräistä rahaa nauhalevyn pohjan vahvistamiseen - jos se epäonnistuu, tämä johtaa koko rakennelman varhaiseen tuhoamiseen.

Muotti on asennettu valmiin tyynyn päälle. Kun valitset leveyden, huomioi - lopullinen pohja on 10-15 senttimetriä paksumpi kuin ulkoiset kantavat seinät.

Seuraava vaihe on vedeneristys. Jotkut rakentajat käyttävät kattohuopaa, mutta tämä on varsin kallista materiaalia. Ja raskas paino vaikeuttaa asennusprosessia. Siksi on mahdollista käyttää rakennuspolyeteeniä. Kyllä, se on vähemmän kestävä. Mutta tarvitset sitä vain muutaman päivän ajan - niin että sementtimaito ei mene hiekkaan. Siksi halpa ja kevyt polyeteeni sopii hyvin. Se on asetettu muottiin. Liitoksissa on päällekkäisiä enemmän - vähintään 10-15 senttimetriä - ja liimaa laaja teippi.

Tämä valmistelutyö päättyy. Kerro nyt säätiön täytöstä ja vahvistamisesta omilla käsillään.

Asenna runko, kaada betonia

Vahvikkeen runko on paras rakentaa suoraan valmistettuun kuoppaan - tämä mahdollistaa elementtien kiinnittämisen tiukimmin. Mutta jos puhumme maanalaisen nauhan perustuksen vahvistamisesta tai jos kuoppa on liian kapea suoraan siihen tehtävään työhön, kehys voidaan koota ulos kaivannon ulkopuolelle ja laskea sitten varovasti paikalleen. Täällä ongelmat eivät tavallisesti tule, eikä vaiheittaisia ​​ohjeita tarvita.

Viimeinen ja yksi tärkeimmistä vaiheista on säätiö.

On suositeltavaa käyttää tätä konkreettista tuotemerkkiä M200 tai uudempi. Sen voimakkuus kestää huomattavia kuormituksia ja sillä on myös riittävä kylmävastuksen osoitin.

Välittömästi sanotaan - töihin tarvitaan paljon materiaalia. Tee kaikki tarvittavat laskelmat etukäteen - sinun täytyy kaataa betonia kerralla, välttäen delaminoitumista ja muita eroja. Muussa tapauksessa pohjan lujuus vähenee merkittävästi, mikä vaikuttaa talon toiminnan turvallisuuteen. Samasta syystä on suositeltavaa vuokrata betonisekoittimen. Nykyään monet yritykset tarjoavat tätä palvelua. Lisäksi edullisten mallien vuokraus on suhteellisen halpa - alle tuhat ruplaa päivässä. Tehokkaalla työllä tänä aikana on mahdollista selviytyä työstä. Lisäksi betonisekoittimen läsnäolo mahdollistaa tuottavuuden lisäämisen - sinun tarvitsee vain heittää hiekkaa, sementtiä ja kaataa vettä ja saat pian valmiin tuotteen, jonka tarvitsee vain kaataa muottiin asennetulle kehykselle. Jalojen käsittelyä ei voida saavuttaa.

Betonin kaatamisen jälkeen sinun on odotettava 28 päivää. Tänä aikana betoni noutaa tarpeeksi voimaa ja voit alkaa rakentaa taloa, autotallia tai kylpyamme.

Suosittelemme katsomaan videota, jossa kokenut rakennusinsinööri kertoo säätiön vahvistuksen tärkeistä vivahteista. Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota työskennellessäsi ensimmäisellä sijalla, niin että talon perusta on luotettava.

Nyt tiedät, miten vahvistaa nauhasäätiötä omilla käsilläsi. Tätä varten ei ole välttämätöntä olla erittäin erikoistuneita taitoja tai hankkia kalliita laitteita. Riittää, ainakin teoriassa tietää, kuinka vahvistaa perusta. Kokemus tulee prosessiin, ja kaikki työkalut voidaan korvata halvilla kollegioilla tai vuokrata säästämällä rahaa ja aikaa.

Kuinka kunnolla vahvistaa nauhan säätiö omilla käsillänne: asennuksen salaisuudet, askel askeleelta videokäsky

Omistajan, joka aikoo rakentaa talon, pitäisi olla ainakin jonkinlainen käsitys siitä, miten aloittaa rakentaminen.

Ja mikä tärkeintä, sinun on tiedettävä, missä ja miten aloittaa nauhan perustaminen.

Pääkaupunkitalojen pitäisi olla vankka perustus, joka voi selviytyä vuosikymmenien ajan ja kestää kaikki kuormat.

Mikä on vahvistuminen ja miksi?

Vahvistus on tukevan terän sauvojen asettamista pohjalevyyn. Betonikivellä on suuri vahvuus puristuksessa, mutta aukkojen kuormituksen alapuolella se ei ole niin kestävä.

Eri maarakenteet ja rakennuksen ominaisuudet saattavat aiheuttaa epätasaisia ​​kuormia, mikä johtaa erilaisiin muodonmuutoksiin, mukaan lukien repeämät.

Aukkojen seurauksena säätö voi peittyä halkeilla. Ja jokin niistä voi johtaa talon tuhoamiseen.

Rakenteen vahvistamiseksi ja tämän puutteen korjaamiseksi on tarpeen vahvistaa teippityyppiä. Betoniin sijoitettu teräsvahvistus auttaa poistamaan sen venyttelyn, mikä tekee siitä kestävän ja kestävän lämpötilaeron ja painon.

Millaista armaturaa käytetään?

Kehykseen käytetään yleisesti seuraavia vahvistuslajeja:

 1. teräksen A-III sauvat, joiden halkaisija on 1,0-1,6 cm ja pituus noin 600 cm;
 2. halkaisijat 0,5-1 cm, ne on valmistettu apulaitteista BP-I;
 3. pystysuuntaiset tangot, joiden läpimitta on 1 cm.

On tarpeen käyttää ylimääräistä vahviketta, jos betonipinta on yli 15 cm. Vertikaaliset sauvat on suunniteltu yhdistämään rakenteensa pystysuuntaiset osat ja jakamaan kuormat tasaisesti koko rakennuksen pohjalle.

Rebar-laskenta

Laskettaessa nauhan jalustan vahvistamista otetaan huomioon seuraavat parametrit:

 1. enimmäiskuormitus vahvistuskaukositeissä;
 2. sauvojen sisennys kehällä;
 3. leveys.

Maksimikuorma putoaa kehyksen pitkittäisosaan. Siksi paras vaihtoehto olisi käyttää ristikkäitä tappeja kehyksen vahvistamiseen. Tämän ansiosta saavuttaa parasta laatua betoniin.

Kehyksen asettaminen tehdään ottaen huomioon maaperän indikaattoreiden ero. Mitä suurempi se on, sitä paksumpi on käytettävä raudoitustangot.

Perustan laidassa olevien teräsnauvien tulee sijaita yli 50 mm: n etäisyydellä pohjan yläosasta, muotista ja pohjasta. Betoniin asetetut liittimet on suojattava korroosiolta.

Tangojen välinen etäisyys määritetään esimerkiksi seuraavasti. Anna säätiön leveys on 0,4 m, niin pitkien sauvojen välisen etäisyyden on oltava yhtä suuri kuin:

 1. 1-3 dm pystysuorassa riippuen syvyydestä ja kuormituksesta;
 2. 3 dm vaakasuunnassa.

Sileitä tankoja, jotka kestävät vähemmän stressiä, käytetään pystysuorissa ja poikittaisissa runko-osissa. Ne sijaitsevat 1-3 dm etäisyydellä toisistaan. Joskus on mahdollista järjestää tangot enintään 5 dm etäisyydelle.

Kuinka tehdä vahvistuskammion?

Tällaisen perustuksen lujittamiseen on olemassa vakioteknologiatoiminta, johon kuuluu neljä vaakasuoraa vartta: kaksi - yläreunassa; kaksi - pohjassa. Tangojen välissä on puristimet.

On huomattava, että ulkonevat lujitustangot tarttuvat paremmin betoniin. Siksi on parempi leikata hieman pidempi kuin säätiö.

Asennus sisältää seuraavat vaiheet:

 • Puusäleiden asennus;
 • Asettamalla hiekkipyyhkeitä pohjaan, ja sitten rikki tiilet kerroksittain 1-1,5 dm;
 • Pitkittäisten ja poikittaisten suuntien rungon leikkaaminen ja järjestäminen;
 • Reunan asennus kulmissa;
 • Rebar-sidonta.

Kun muotti on asennettu, vahvistimen tukitangot on asennettu. Ne sijaitsevat kaivannon koko pituudelta. Riippumatta siitä, ovatko palkit oikein asennettuina, voidaan tarkistaa lyijylinjalla.

Julkisivun pohjassa oleva rikkoutuneiden tiilien kerros on suunniteltu ns. Tyynyksi. Silikaattilattia ei ole sallittu tähän tarkoitukseen.

Poikittainen vahvike voidaan taivuttaa niin, että se kulkisi kaivantoa pitkin. Putki asetetaan tankoihin, ja sen mukana tangot taivutetaan tarpeen mukaan.

Sitoutuminen on välttämätöntä perustuksen vahvistamiseksi, ja se on tarkka ja laadukas. Se vahvistaa tukevasti vahvistuksen sijainnin. Käytännössä tähän käytetään muovisia kiinnittimiä, hitsausta tai neulontankaa.

Luotettavin vahvistus kiinnitetään neulomalla.

Kun raudoitus on tehty, se on täytettävä betonilla. Ja mitä konkreettista käyttää näihin tarkoituksiin, voit oppia artikkelistamme.

Vahvistusjärjestelmä

Sen eri vaihtoehdot löytyvät Internetistä. Joskus kaikki tarvittavat laskelmat tehdään. Tässä on esimerkki tällaisesta järjestelmästä:

Kuinka kunnolla vahvistaa nauhalevitystä, voit oppia alla olevasta videosta:

Rebar spacing nauhatulostimissa

Vahvistusnauhan teknologia

Nauhalevyn vahvistaminen on keskeinen tekijä sen luotettavuuden ja kestävyyden suhteen (voit myös lukea erikseen paalun grillausperustan vahvistamisesta). SNiP: n määräysten 2.03.01-84 määräysten mukaan vakiintuneita perusteita ei saa käyttää asuinrakennuksissa.

Vahvistinnauhat

Tästä artikkelista opit nauhateollisuuden oikeaoppiseen vahvistamiseen. Tarkastelemme keinoja laskea vahvistus ja tutkia vahvistusjärjestelmiä sekä tutustua oman teknologian työhön.

1 Kuinka vahvistetaan perustamaali?

Perusrakenne koostuu kahdesta osasta - betonirungosta ja sen sisään upotetusta vahvikehydestä. Betoni materiaalina on erittäin kestävä puristuskanavien kuormituksille, mutta se ei toimi kunnolla jännityksessä ja taivutuksessa, jonka vaikutuksesta nauha voi rikkoa. Nämä kuormat otetaan vastaan ​​vahvistuskoteloon, joka kestää muodonmuutoksia ulkoisen vaikutuksen lisääntyneessä vyöhykkeessä.

Teippialustan vahvistaminen suoritetaan käyttäen avaruudellista kehystä, joka koostuu poikittaisista ja pystysuorista silloista yhdistävät pituussuuntaiset lujitushihnat. Pitkien hihnojen lukumäärä valitaan nauhan korkeuden mukaan:

 • matala syvyystyyppinen rakenne on vahvistettu runko kahdella pitkittäisellä hihnalla - ylempi ja alempi;
 • syvennetyn tyyppiset alustat, joiden korkeus on yli 120 cm, vahvistetaan kehyksellä, jossa on keskimääräinen vahvistusvyö.

Rungon pituussuuntainen vyö on tehty aaltopahvista, joiden läpimitta on 12-16 mm, ja käytetään A3-luokan tankoja. Vaipat on valmistettu saman halkaisijaltaan olevista palkeista tai suorasta suorakulmaisesta kiinnittimestä taipuneesta sileästä profiilista, jonka läpimitta on 8-10 mm.

Armokarkat kahdella pitkittäisvyöhykkeellä

Armokarkojen kokoaminen käyttäen neulomalla tai hitsaamalla. Ensimmäinen menetelmä ei vaadi erityisten laitteiden käyttöä, mutta se on melko aikaavievää toteuttaa, kun hitsaus on nopeampi tapa asentaa kehys. Sitoutumiseen käytetään halkaisijaltaan 1-2 mm teräslangaa.

Rungon kokoonpano määritellään SNiP: n määräyksellä "2.0.03.01-84" käsikirja rakennusten ja rakenteiden perustusten suunnittelusta. " On välttämätöntä pitää seuraavat etäisyydet:

 • pituussuuntaisen hihnan ainesosien välinen askel ei ole enempää kuin 10 cm (määrittää hihnan haarojen lukumäärä);
 • pituussuuntaisten hihnojen välinen askel pystytasossa - korkeintaan 50 cm;
 • poikittaiset ja pystysuorat yhdyssilmat - enintään 30 cm;

Poikittainen panssarikehys

Rungon asennuksessa on välttämätöntä muodostaa betonin suojakerros - 5 cm etäisyydellä rungon ääriviivoista ja betonirungon seinistä. Lujittavan luuston koko valitaan perustuksen mittojen perusteella siten, että yllä olevaa sääntöä noudatetaan. Vahvistuksen asettaminen muottien pohjalle tehdään käyttämällä sienten muoviosastoja, jotka nostavat sauvat haluttuun korkeuteen.

1.1 Raudoituksen laskeminen kaistaleelle

Vahvistuksen kulutus on määritettävä säätiön suunnittelussa, jotta saataisiin tarkasti tietää ostetun materiaalin määrä. Tarkastellaan, miten lasketaan raudoituksen raudoitus esimerkkinä matala pohja, jonka korkeus on 70 ja paksuus 40 cm.

Lue myös: Kuinka vahvistaa lattiapinnoitteita ja mitä verkkoa tarvitaan?

Aluksi sinun on määritettävä kehyksen kokoonpano. Se koostuu ylemmistä ja alemmista hihnoista, 3 kpl vahvistuspalkkeja. 10 cm: n + 10 cm: n sauvojen välinen etäisyys menee betonin suojakerrokseen. Liitos tehdään hitsatuilla vahvistusosilla, joiden lujuus on samankokoinen ja jonka askel on 30 cm. Raudoituksen läpimitta nauhaosalle on 12 mm, luokka A3.

Ribbonjalustan vahvistaminen

Määritä tarvittava raudoitusmäärä:

 1. Jos haluat selvittää tangon kulutuksen pitkittäissuunnassa, sinun on laskettava säätiön kehä. Ota ehdollinen rakennus, jonka ympärysmitta on 50 m. Ottaen huomioon, että kussakin kahdessa hihnassa on kolme koukkua (3 kpl), kulutus on 50 * 6 = 300 m.
 2. Seuraavaksi laske, kuinka monta liitäntää tulee tehdä telakointihihnoille. Tätä varten jaamme reunahyppyjen välisen askeleen: 50 / 0.3 = 167 kpl.
 3. Suojakerroksen (5 cm) vaaditun paksuuden vuoksi pystysuoran hyppyn pituus on 60 cm ja ristiin 30 cm. Jokaisen hyppääjän tyyppi on 2 kpl.
 4. Määritä sauvojen kulutus pystysuorilla hyppyillä: 167 * 0.6 * 2 = 200,4 metriä.
 5. Laske materiaalin kulutus poikkipalkkeihin: 167 * 0.3 * 2 = 100,2 m.

Kaistaleperusteiden lujituksen laskenta osoitti, että A3-sauvojen kokonaiskulutus, jonka läpimitta oli 12 mm, olisi 600,6 m. Tämä luku ei ole lopullinen, materiaali on otettava 10-15%: n marginaalilla, koska on tarpeen käyttää lisävahvistusta perustusnauhan kulmaliikkeiden vahvistamiseksi.

1.2 Vahvistinnauhat (video)

2 Työn suorituskyky tekniikka

Sen jälkeen, kun vahvistuksen määrä on määritetty, valitaan nauhan jalustan vahvistaminen, jonka mukaan vahvikeharja kootaan. Rakenteen suorat osuudet on tehty kiinteistä sauvoista, kun taas kulmassa on lisävahvistus, jossa on kaareva P- tai L-muotoinen. Yksittäisten lujitustangojen kohtisuoran päällekkäisyyden käyttäminen kulmien ja pylväiden paikoissa ei ole sallittua.

Kaaviossa on esitetty oikea vahvistus nauhalevyn kulmissa:

Säätiön nurkkaus

Nauhatalustusten lujitussuunta risteyspisteissä:

Vahvistaminen teippipohjalla omiin käsiisi käsittää kehyksen kokoonpanon kätevään paikkaan ja sen myöhempään sijoitteluun muottipesän sisällä. Tekniikka vaatii joustavia liittimiä suorakulmaisissa kiinnikkeissä, jotka kotona voidaan helposti tehdä kotitekoisilla kalusteilla.

20. kanavalla sinun on leikattava urat, joissa on hiomakone, johon myöhemmin kiinnitetään vahvike, ja teräsputki kiinnitetään vipuun. Valmiit renkaat on hitsattava tai hitsattava yhteen joustimen kanssa. Vavat, joiden läpimitta on 10-15 mm, käytetään 1,2-1,5 mm: n lankaa.

Lue myös: kuinka vahvistaa saraketta niin, että se on monta vuotta?

Pitkittäisen vyöhykkeen pituuden tulee olla yhtä suuri kuin talon sivun pituus. Tangot kierretään renkaaseen ja kiinnitetään neulomalla lanka kulman ääriin ja sen keskiosaan. Kiinnityspituus on 30 cm. Ulostulossa on oltava neljä osaa kehyksestä - 2 pituutta vastaava ja 2 pienempi, yhtä suuri kuin talon leveys. Seuraavaksi kehykset asetetaan kaivantoon ja niiden liitäntä on kaareva kulmassa, jossa on vahvistuspalkit edellä olevan kaavion mukaisesti.

Taivutuskaapelin kiinnikkeet

Kun asennat kehyksen kaivannossa, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • kehys on nostettava kaivannon pohjan yläpuolelle tukien avulla 5 cm - SNiP: n vaatimukset eivät salli tiilien palasien käyttöä tähän tarkoitukseen;
 • olisi tehtävä tarkasti horisontaalisella tasolla;
 • rungon on oltava kiinteä suhteessa kaivannon sivuseinämiin seinien avulla tapatuilla tapilla siten, että vahvistus ei liiku betonisoitumisen aikana.

Lue myös: miten tiili- tai hiilihapotettu betonirakenne vahvistuu ja mikäli se tehdään?

Vahvistaminen nauhan perustukset mukaan tekniikka toteutus on sama perusta matala ja syvä tyyppi. Vahvistushäkkeen asennuksen jälkeen betonisointivaihe alkaa - betonia M200 käytetään valuun. Määritä tarvittava määrä betonia voi perustua säätömäärään - sinun on moninkertaistettava nauhan pituus, leveys ja kehä.

Foundation Ribbon kehys

On huomattava, että nauhateollisuuden rakennustekniikka edellyttää pakollista järjestelyä, jossa on yhtä suuri paksujen hiekkakerrostumien ja paksuisten kerrostumien (vähintään 10-20 cm: n paksuinen) tiivistystyynyn kaivannon pohja. Pohja suojaa säätiötä pystysuuntaisen nousun kuormituksilta, mikä on erityisen tärkeää, kun järjestetään matala pohja, joka sijaitsee jäädytysmaakerroksessa.

Tape-säätiö tekee sen itse: vahvistussäännöt

Ribbon säätiö - yksi yleisimmistä. Se on helppo valmistaa, ja sen avulla erilaiset rakennekokoonpanot voidaan helposti toteuttaa. Siellä voit rakentaa talon useita kerroksia tai pieni kylpyamme. Betonin lujuuden lisäämiseksi ja luotettavuuden perustaksi perustukset vahvistetaan eri kokoonpanoilla varustetuilla teräspalkkeilla.

Rakenteessa olevien teräselementtien läsnä ollessa se ei ole enää betoni vaan betoni, jonka vahvuus on useita kertoja suurempi. Nämä teokset eivät ole helpoimpia, mutta prikaatin työ on melko kallista. Ja se ei ole tosiasia, että he tekevät sen niin kuin pitäisi: heille se on vain yksi järjestys, ja omistajalle - suosikki koti (kylpy, kesämökki, jne.). Koska säätiön vahvistaminen omilla käsillään on erinomainen valinta. On vain yksi huomautus: jos maa on monimutkainen, maanalainen vesi on korkea, ja jopa rakenne on raskas, jotta perustus lasketaan paremmin erikoistuneessa toimistossa. Joten sinulla on taattu oikea ja luotettava perusta kotona tällaisissa vaikeissa olosuhteissa.

Nauhasäätiö - yksi maamme laajimmasta käytetystä

Vahvistusominaisuudet

Nauhapohjien erikoisuus on, että niiden pituus on monta kertaa suurempi kuin leveys ja korkeus. Rakennuksen kuormitus painaa pohjaa ylhäältä. Tuloksena on, että nauhan yläosa on samanaikaisesti puristettu ja pohja venytetty. Koska monoliittisten halkeamien jännitys on muodostettu, sen luotettavuuden takaamiseksi tarvitaan alhaisempi raudoitushihna.

Kaikilla korkeuksilla varustetulla nauhan pohjalla on aina kaksi lujitushihnaa - ylempi ja alempi

Toisaalta, alhaalta, aika ajoin, voimat, jotka ilmestyvät maaperän talteenoton aikana, painuvat nauhalle. Täällä kuva on päinvastainen - pohjan pohja on puristettu, yläosa venytetään. Ja jälleen paikoissa venyttää halkeamia muodostuu. Sen vuoksi niiden ulkonäköä on estettävä ja yläreuna on vahvistettava.

Tämä on tyypillistä, pohjan keskikohtaa ei käytännössä ole ladattu, ja siksi riippumatta siitä, mitä korkeus on, keskihihna on harvoin tehty.

Jos syvyys on syvästi syvennettävä, kannattaa tilata ammatillinen laskelma. Sitten asiantuntijat kertoivat tarkalleen kuinka monta hihnaa se tarvitsee, jotta rakenne pysyisi pitkään, mistä se olisi tehtävä.

On käynyt ilmi, että nauhan pohjalle on kaksi pakotettavaa lujitushihnaa: yksi alareunasta ja toinen yläosassa. Lisäksi korroosionkestävyys on sijoitettava 5 cm sisämaahan reunasta.

Millaista ankkuri käyttää

Nyt sinun on ymmärrettävä, mihin suuntaan tarvitaan vahvistus, kuinka paksu se olisi. Se riippuu kuormien jakautumisesta, ja ne jakautuvat tällä perusteella siten, että suurin osa vaikutuksista on pitkittäisillä tankoilla. Siksi niiden on oltava kestäviä ja uritetut - luokka AIII. Kiinteissä ja ei-pölyisissä maissa pienen massan rakenteisiin käytetään 12 mm halkaisijaa. Monimutkaisemmissa maissa tai raskaammissa seinissä käytetään 14 mm. Varmista, että pino 16 mm. Pienikokoiset halkaisijat ovat harvinaisia, joskus jopa 20 mm.

Pituussuuntaiset raudoitustangot ovat pakollisia, halkaisijaltaan 12-16 mm, ja pystysuorille ja poikittaisille ohjaimille on mahdollista käyttää sileää 6-8 mm: n sauvaa

Pystysuuntaiset ja poikittaiset raudoitustangot nauhan alapuolella ovat heikosti kuormitettuja. Useimmiten niitä tarvitaan rakenteen muokkaamiseen ja vakauttamiseen. Siksi pystysuorille ja poikittaisille telineille on käytettävä tasaista, halkaisijaltaan 6-8 mm: n palkkia. Sen vahvuus on enemmän kuin tarpeeksi näiden tehtävien suorittamiseksi.

Nauhan perustusten vahvistaminen (SNiP: n mukaan)

Kun kaikki tangot sijaitsevat, avainkomentoa noudatetaan: betonista on oltava vähintään 5 cm terästä. Vain tässä tapauksessa vahvistus on suojattu korroosiolta (vesi ja happi eivät tunkeudu sellaiseen syvyyteen). Mutta myös hihnojen syventämistä on mahdotonta: suuret voimat vaikuttavat pintakerroksiin, sitä lähemmäksi keskustaa. Sen vuoksi ei ole tarpeen peittää vahvistus syvälle siihen: se ei suorita tehtävänsä. Etäisyys 5-6 cm: n reunasta on paras vaihtoehto.

Nauhalevyn osalta on määritettävä pituussuuntaisten palkkien lukumäärä kussakin hihnassa. SNiPa 52-01-2003 (lauseke 7.3.6) mukaan niiden välisen etäisyyden on oltava enintään 400-500 mm.

Näyttää siltä, ​​että rakennelma viittaa maahan

Pienen rakennuksen nauhan leveys, joka on myös kylpy (yksi kaksikerroksinen talo), on harvoin yli 40 cm. Kun otetaan huomioon, että sinun täytyy vetäytyä 5 cm: n etäisyydeltä reunasta, käy ilmi, että kahden sauvan välinen etäisyys on enintään 30 Katso, eli 2 pitkittäin järjestettyä "arthurin" on tarpeeksi.

Koska pääkuorma putoaa täsmälleen hihnan suuntaan, on toivottavaa sijoittaa kiinteät, teräsliitokset ilman liitoksia. Keskimäärin venttiilin pituus on 6-11 m. Tämä riittää useimpiin koteihin ja kylvöihin. Epäkelpoinen toimitus, mutta pohja on luotettava. Ja vie vavat vähintään 1,5 metriä pidemmäksi: ne on taivutettava kulkiessaan kulmia. Joten se muuttuu luotettavasti ja voimakkaasti.

Seuraavana vaiheena on määrittää pylväs pylväiden ja ristipäiden sijaintiin. Viittaamme jälleen SNiP: hen. Vain tällä kertaa tarvitaan kohta 7.3.7. Siinä todetaan, että poikittainen vahvike nauhalevyssä on sijoitettava enintään 300 mm: n etäisyydelle toisistaan. Tässä on joitain ristiriitaisuuksia: harjoittajat sanovat, että normaalilla maaperällä riittää, että sijoitetaan ristikappaleita, jotka eivät ole lähemmäksi kuin 500 mm. Lisäksi jopa tiilitalo tällä perusteella on normaalia. Oikeastaan ​​päätät. Et tiedä mitä tehdä - tilaa laskutoimitus. Tai pelata sitä turvallisesti ja laita 300 mm. Perusta on se osa, jossa on parempi liioitella sitä. Halvempi hinta. Etenkin koska sileä palkki ei ole niin kallis.

Joskus pystysuorat ja poikittaiset telineet kaistaleessa ovat taivutettuja. Tämä parantaa myös sen kestävyyttä ja luotettavuutta. Ja jotkut, vakuuttaen itsensä, laittavat kolme palkkia...

Joten olemme määrittäneet, että vahvistuksen asennus kaistaleessa (enintään metrin korkeuteen ja leveyden jopa 600 cm: iin) on välttämätöntä kahdessa tasossa: yksi 5 cm alareunan yläpuolella ja toinen 5 cm yläosasta. Kussakin hihnassa on kaksi aallotettua pitkittäispalkkia, joiden läpimitta on 12-14 mm. Pystysuorat telineet ja poikittainen vahvike kulkevat 300 - 500 mm: n läpi ja ne tehdään 6-8 mm: n tasaisesta sauvasta.

Nauhan perustuksen kulmien vahvistaminen

Jokaisen rakennuksen kulmat ovat paikkoja, joissa on kytketty erilaisia ​​kuormavektoreita. Koska on niin tärkeää vahvistaa kulmat oikein. Kahden palkin yksinkertainen kytkentä ei ole hyväksyttävää: se ei pysty siirtämään ja jakamaan kuormaa. Tämä sivusto vaatii erityistä lähestymistapaa ja erityisiä rebar-sijoitustapoja.

Niiden kunnollista vahvistamista varten on tarpeen käyttää kaarevia elementtejä. On toivottavaa, että ne ovat jatkossa pitkittäisillä tankoilla ja "menivät" nurkan takana 60-70 cm (ks. Kaaviota vasemmalla).

Kulman oikea vahvistaminen edellyttää kaarevien elementtien käyttöä. Yksinkertainen sitominen ei anna vaadittua voimaa.

Jos pituus ei riitä, käytä erillistä taivutusta kirjaimella "G" -elementtejä - kiinnittimiä. Niiden sivujen on oltava vähintään 50 bar halkaisijaltaan (jos käytetään 12 mm, sivujen on oltava vähintään 12 mm * 50 = 600 mm, 14 mm: n palkki - 700 mm). Kuinka vahvistusta asetetaan tässä tapauksessa on esitetty oikeassa kaaviossa.

Huomaa, että kulmissa pystysuorat ja poikittaiset vyöt tulisi asettaa kaksi kertaa niin usein: vahvistuspinta on puolet koosta.

Paikallisten paikkojen vahvistaminen, joissa sisäisten väliseinien alla olevat nauhat poistuvat päävyöhykkeeltä, ei edellytä vähemmän huomiota. Näiden seinien vieressä olevat paikat edellyttävät myös kaarevien elementtien käyttöä samoja sääntöjä noudattaen. Vasemmanpuoleinen vahvistuskuvio osoittaa, kuinka tangot sijoitetaan pituuden marginaalin läsnä ollessa, oikeanpuoleisessa kaaviossa - käyttämällä erillistä L-muotoista puristinta.

Seinien risteys ei vaadi vähemmän huomiota.

Nyt tiedät, kuinka vahvistaa vahvistus kulmissa. Näiden sääntöjen ja järjestelmien toteuttamisen ansiosta luodaan vankka perustus, joka kestää staattisen kuormituksen rakennuksesta ja liikkeellepanevista voimista. Rakennuksesi ei koskaan murtaudu kulmiin, joilla on vaikea taistella.

Milloin ja miten asennat venttiilit

Kiinnitysraudan vahvistaminen alkaa sen jälkeen, kun muotti on koottu ja asennettu. Pituussuuntaiset ja poikittaiset ohjaimet täytyy liittää johonkin. On olemassa kaksi menetelmää: hitsaus ja viiran sitominen. Se on nopeampaa hitsata, mutta tätä menetelmää ei suositella käytettäväksi: hitsauspisteet paisuvat nopeammin ja rakenne, joka on liian vaikea selviytyä, on liian vaikea selviytyä. Siksi on toivottavaa neuloa vahvistus nauhan perustuksille. Kuinka tehdä tämä, lue täältä.

Neulottu vahvikevyö voi olla paikalla, kaivannossa

Kun yhteysmenetelmä määritetään. Nyt sinun on valittava, mistä kehystä rakennetaan. On kaksi tapaa:

 • Kerää paikan päällä kaivannossa. Tällöin tiilet (tai niiden puolikkaat) asetetaan valmistettuun pohjaan (hiekka- tai sora-hiekkapuhallettu tyyny). Tiilet tarjoavat tarvittavat 5 cm täytön pohjalta. Sinun täytyy saada ne puolen metrin päähän, jotta malli ei kaadu. Sitten menettely on seuraava:
  • pitkittäiset sauvat on asetettu tiilille (taivutettu päihin asennuskuvion mukaan);
  • neuloa alempi hihna - kiinnitä ristikappaleen valittu asento sileästä sauvasta;
  • asenna pystysuorat telineet, kiinnittäen jälleen alhaiset hihnan liitokset;
  • sitoa ylemmän hihnan pituussuuntainen vahvistus;
  • telakka risti.
 • Asennus tapahtuu kaivannon ulkopuolella. Yksittäiset moduulit on kytketty, jotka valmiina lomakkeina siirretään ja asennetaan muottiin samalla tiilillä tai erityisillä telineillä. Moduulit on liitetty yhteen rakenteeseen.

  Kaivannon ulkopuolella voit tehdä aihioita, laskea ne sitten ja sitoa ne yhdeksi rakenteeksi paikan päällä.

  Molempia menetelmiä käytetään. Se on kätevämpää, luultavasti toinen - se on hankala kapeassa kaivannossa. Lisäksi on mahdollista vahingoittaa kalvoa, joka on usein vuorattu aluslaattojen ja muottien seinämien kanssa (minimoida betonin vuotoja ja estää sen kuivumiselta).

  Mutta pitkien valmiiden moduulien kanssa on jonkin verran välttämätöntä toimittaa sivustolle erittäin vaikea ja melko joustava rakenne ja jopa laskea se kaivantojen pohjaan. Ei voi tehdä ilman teknologiaa. Niin, myös - on vaikeuksia ja haittoja.

  Vahvistustyön vahvistaminen omilla käsilläsi ei ole helppoa, mutta se on varsin todellinen. Yksi henkilö joutuu työskentelemään pitkään, mutta tämä vaihtoehto on totta pienille taloille (talot tai kylpylä).

  Vahvistuksen sijainti ja laskenta nauhalevyssä

  Ribbonsäätiöllä on epätasainen geometria: se on kymmenen kertaa pidempi kuin syvyys ja leveys. Tämän mallin ansiosta lähes kaikki kuormat jakautuvat vyöhön. Betonikivi ei yksinään kompensoi näitä kuormia: sen taivutuslujuus ei riitä. Rakenteen ansiosta voimakkuus ei ole pelkästään betoni, vaan raudoitettu betoni on betonikivi, jossa on teräselementtejä - teräsvahvistus. Metallin valmistusmenetelmää kutsutaan raudoituksen perustuksiksi. Se on helppoa tehdä omilla käsillä, laskenta on alkeellista, järjestelmät ovat tiedossa.

  Vahvistuksen määrä, sijainti, halkaisijat ja lujuus - kaikki tämä on kirjoitettava projektissa. Nämä parametrit riippuvat monista tekijöistä: sekä geologisesta tilanteesta paikan päällä että rakennettavan rakennuksen massasta. Jos haluat olla taattu kiinteä säätiö - tarvitaan projekti. Toisaalta, jos rakennat pienen rakennuksen, voit yrittää tehdä kaiken omalla tavalla, joka perustuu yleisiin suosituksiin, mukaan lukien vahvistusohjelman suunnittelu.

  Vahvistusjärjestelmä

  Raudoituksen sijainti poikkileikkauksessa nauhalevyssä on suorakulmio. Ja tämä on yksinkertainen selitys: tämä järjestelmä toimii parhaiten.

  Vahvistetaan nauhalevyt, joiden nauha korkeus on enintään 60-70 cm

  Nauhalevyyn vaikuttaa kaksi päävoimaa: pakkasen alla painovoima kohdistuu painovoimaan, päälle - talon kuormitus. Teipin keskellä samaan aikaan lähes ei lataudu. Näiden kahden voiman vaikutuksen kompensoimiseksi tehdään tavallisesti kaksi hihnaa: ylä- ja alapuolella. Tämä on riittävää matalan ja keskipitkän syvyyden pohjalle (syvyys enintään 100 cm). Syvälle nauhalle tarvitaan 3 vyötä: liian korkea korkeus vaatii vahvistamista.

  Useimmille nauhojen perustuksille, vahvistaminen näyttää tältä

  Että työtarvikkeet olivat oikeassa paikassa, se on vahvistettu tietyllä tavalla. Ja he tekevät sen ohuiden terästangojen avulla. He eivät osallistu työhön, vaan pitävät työvahvistusta tietyssä asennossa - he luovat rakenteen, siksi tällaista vahvistamista kutsutaan rakenteelliseksi.

  Nopeuttaa työtä kiinnittäessäsi lujitusvyötä kiristimillä

  Kuten on havaittavissa nauhalevyn vahvistamisjärjes- telmässä, vahvistamisen (työntekijöiden) pituussuuntaiset palkit sidotaan vaakasuorilla ja pystysuorilla tukipuilla. Usein ne tehdään suljetun silmukan muodossa. Niiden kanssa on helpompaa ja nopeampaa, ja malli on luotettavampi.

  Millaista kiinnitystarvetta tarvitaan

  Nauhapohjassa käytetään kahta tangon tyyppiä. Pitkittäissuunnassa, joka kantaa pääkuormitusta, vaaditaan luokan AII tai AIII. Lisäksi profiili on välttämättä rei'itetty: se tarttuu paremmin betoniin ja tavallisesti siirtää kuorman. Rakenteellisten hyppyrilajien halvempia liittimiä: sileä ensimmäisen luokan AI, paksuus 6-8 mm.

  Viime aikoina markkinoilla on esiintynyt lasikuituvahvisteita. Valmistajien mukaan sillä on paremmat lujuusominaisuudet ja kestävyys. Mutta monet suunnittelijat eivät suosittele sen käyttöä asuinrakennusten perustuksissa. Säännösten mukaan sitä tulisi vahvistaa konkreettisesti. Tämän materiaalin ominaispiirteet ovat jo pitkään olleet tunnettuja ja laskettuja, ja erityisiä vahvistusprofiileja on kehitetty, mikä edistää sitä, että metalli ja betoni yhdistyvät yhdeksi monoliittirakenteeksi.

  Venttiililuokat ja niiden halkaisijat

  Kuinka konkreettinen lasikuituyhdistelmän kanssa käyttäytyy, kuinka lujasti tällainen vahvistus sidotaan betoniin, kuinka onnistuneesti tämä pari vastustaa kuormaa - kaikki tämä on tuntematonta eikä tutkittu. Jos haluat kokeilla, käytä lasikuitua. Ei - ota rautaosat.

  Nauhalevyn vahvistuksen laskeminen omilla kädillä

  Rakennustyöt normalisoidaan valtion standardien tai SNiP: n avulla. Vahvistaminen ei ole poikkeus. Sääntelyä ohjaa SNiP 52-01-2003 "Betoni- ja teräsbetonirakenteet". Tämä asiakirja ilmaisee vaaditun lujituksen vähimmäismäärän: sen on oltava vähintään 0,1% pohjan poikkipinta-alasta.

  Vahvistuksen paksuuden määrittäminen

  Koska poikkileikkausnesteen muoto on suorakulmion muotoinen, poikkipinta-ala on sen sivujen pituuksien kertolasku. Jos nauhan syvyys on 80 cm ja leveys 30 cm, alue on 80 cm * 30 cm = 2400 cm2.

  Nyt sinun täytyy löytää vahvistusalue. SNiP: n mukaan sen pitäisi olla vähintään 0,1%. Tässä esimerkissä se on 2,8 cm2. Nyt valinnan menetelmä määrittää palkkien halkaisijan ja niiden lukumäärän.

  Esimerkiksi aiomme käyttää 12 mm: n halkaisijaltaan lujitettua vahviketta. Sen poikkileikkauksen pinta-ala on 1,13 cm2 (laskettu ympyrän alueen kaavalla). Näyttää siltä, ​​että suositusten (2,8 cm2) antamiseksi tarvitsemme kolmea palkkia (tai sanotaan "kierteiksi"), koska on selvästi muutama kaksi: 1,13 * 3 = 3,39 cm2, mikä on yli 2,8 cm 2, jota SNiP suosittelee. Mutta kolmea lankaa kahteen vöihin ei voida jakaa, ja kuorma on merkittävä molemmille puolille. Siksi neljä asetetaan asettamalla kiinteä turvamarginaali.

  Jotta emme haudata ylimääräistä rahaa maahan, voit yrittää vähentää raudan halkaisijaa: laske alle 10 mm. Tämän palkin pinta-ala on 0,79 cm2. Jos kerrotaan 4: llä (nauhakuoren työraudoituksen vähimmäismäärät), saamme 3,16 cm2, mikä riittää myös marginaalilla. Joten tämän muunnoksen nauhalevyllä voit käyttää halkaisijaltaan 10 mm: n rei'itettyjä lujitusluokkia II.

  Mökin alapuolella olevan nauhateoksen vahvistaminen toteutetaan käyttämällä erilaisia ​​profiileja olevia sauvoja

  Kuinka laskea pituussuuntaisen lujituksen paksuus liuskajohtojen perusteella, sinun on selvitettävä, missä vaiheessa pystysuorat ja vaakasuorat kattotangot asennetaan.

  Kaikilla näillä parametreilla on myös menetelmiä ja kaavoja. Pienemmille rakennuksille se on helpompaa. Standardin suositusten mukaan horisontaalisten haarojen välinen etäisyys saa olla enintään 40 cm, ja ne on suunnattu tässä parametrissa.

  Miten määritetään, miltä etäisyydeltä venttiilin sijoittaminen? Teräs ei ole alttiina korroosiolle, sen on oltava betonin paksuudessa. Vähimmäisetäisyys reunasta on 5 cm. Tämän perusteella tangon etäisyys lasketaan: sekä pystysuorassa että vaakasuorassa, se on 10 cm pienempi kuin teipin mitat. Jos pohjan leveys on 45 cm, käy ilmi, että kahden langan välinen etäisyys on 35 cm (45 cm - 10 cm = 35 cm), joka vastaa standardia (alle 40 cm).

  Nauhalevyn vahvistamisen vaihe on kahden pitkittäisen sauvan välinen etäisyys.

  Jos nauha on 80 x 30 cm, pituusvahvistus on toisistaan ​​20 cm: n etäisyydellä (30 cm - 10 cm). Koska keskikokoisen perustuksen (korkeus enintään 80 cm) perustukset vaativat kaksi vahvistusvyötä, toinen hihna toisesta on 70 cm korkeudella (80 cm - 10 cm).

  Nyt kuinka usein laittaa hyppyjä. Tämä standardi on myös SNiP: pystysuuntaisten ja vaakasuuntaisten sidosten asennusvaihe saa olla enintään 300 mm.

  Kaikki. Vahvistettu nauha pohja omilla käsillään lasketaan. Huomaa kuitenkin, ettei talon massaa eikä geologisia olosuhteita oteta huomioon. Me perustuimme siihen, että nämä parametrit perustuivat teoksen koon määrittämiseen.

  Vahvistetut kulmat

  Kaistaleperusteiden rakentamisessa heikoin kohta on seinien kulmat ja risteys. Näissä paikoissa kuormat eri seinistä on kytketty. Jotta ne voidaan menestyksekkäästi jakaa uudelleen, on välttämätöntä korjata ne asianmukaisesti. Liitä se vain väärin: tämä menetelmä ei tarjoa kuorman siirtoa. Tämän seurauksena murtumia esiintyy nauhalevyssä jonkin ajan kuluttua.

  Oikea kaavion lujittavia kulmia: käytetty tai sgony - L-muotoiset puristimet tai pituussuuntaiset kierteet tekevät 60-70 cm pidemmiksi ja taittuvat nurkan takana

  Tällaisen tilanteen välttämiseksi käytetään kulmien vahvistamiseen erityisiä järjestelmiä: toisaalta palkit taivutetaan toisella puolella. Tämän "päällekkäisyyden" tulee olla vähintään 60-70 cm. Jos pituussuuntaisen palkin pituus ei riitä, käytä L-muotoisia puristimia, joiden sivut ovat vähintään 60-70 cm. Kaaviot sijainnista ja kiinnikkeiden kiinnittämisestä on esitetty alla olevassa kuvassa.

  Sama periaate vahvistaa seinien risteystä. On myös toivottavaa ottaa venttiili marginaalilla ja taivutuksella. On myös mahdollista käyttää L-muotoisia puristimia.

  Seinien vieressä oleva vahvikekaavio nauhalevyssä (suurenna kuvaa, napsauta sitä hiiren kakkospainikkeella)

  Huomaa: kummassakin tapauksessa nurkissa ylityspalkkien asettaminen on puolittunut. Näissä paikoissa he ovat jo tulleet työntekijöiksi - he ovat mukana työmäärän uudelleenjakoon.

  Vahvistetaan nauhapintaa

  Jos maaperä, jolla ei ole kovin kantokykyä, karkeilla mailla tai raskaiden talojen alla, usein nauhatalustat tehdään pohjalla. Se lähettää kuormituksen suurelle alueelle, mikä lisää vakautta pohjaan ja vähentää sakkauksen määrää.

  Jotta paine ei vajota, se on myös vahvistettava. Kuviossa on kaksi vaihtoehtoa: yksi ja kaksi pituussuuntaista lujitushihnaa. Jos maaperä on monimutkainen ja voimakas taipumus talvella leipoa, voit asettaa kaksi vyötä. Normaalilla ja keskipitkällä maaperällä - yksi riittää.

  Pituudeltaan asetetut ankkuritangot toimivat. Ne, kuten nauhalle, ottavat toisen tai kolmannen luokan. Ne ovat erilleen toisistaan ​​200-300 mm: n etäisyydellä. Yhdistä lyhyillä palkin pituuksilla.

  Kaksi tapaa lujittaa pohjalevyn pohjaa: vasemmalla pohjalla, jolla on normaali kantavuus, oikealla - ei kovin luotettavia maaperä

  Jos yksikkö on kapea (jäykkä malli), poikittaiset segmentit ovat rakentavia eivätkä ne osallistu kuorman jakeluun. Sitten ne on valmistettu halkaisijaltaan 6-8 mm, taipuneet päistään niin, että ne peittävät ulompi sauvat. Sidottu kaikkiin neulomalla.

  Ateen ainoa laaja (joustava malli), myös poikittainen vahvike pohjassa toimii. Hän vastustaa maaperäyrityksiä "slam" häntä. Siksi tässä suoritusmuodossa pohjat käyttävät samaa halkaisijaltaan ja luokkaa olevaa pituudeltaan rei'itettyjä vahvikkeita.

  Kuinka moni tarvitsee palkkia

  Kun olet kehittänyt kaistaleen pohjan vahvistusohjelman, tiedät kuinka monta pituussuuntaista elementtiä tarvitset. Ne asetetaan kehän ympärille ja seinien alle. Nauhan pituus on yhden palkin pituus vahvistamiseksi. Kerrottelemalla sen määrä kierteillä saat halutun pituuden työvahvistimesta. Lisää sitten tuloksena oleva luku 20% - marginaali liitoksille ja "päällekkäisyydet". Se kuinka monta mittaria tarvitset, tulee työskentelemään armatuilla.

  Harkitse järjestelmän mukaan kuinka monta pituussuuntaista säiettä, laske sitten, kuinka paljon rakentavaa palkkia tarvitaan

  Nyt sinun täytyy laskea rakenneventtiilien määrä. Harkitse, kuinka monta ristikytkentää pitäisi olla: jakaa nauhan pituus asennusvaiheella (300 mm tai 0,3 m, jos noudatat SNiP: n suosituksia). Sitten lasketaan, kuinka paljon kuluu katukuvion tekemiseen (taita vahvistuskotelon leveys korkeuteen ja kaksinkertaistaa se). Tuloksena oleva luku kerrotaan hyppyjen lukumäärällä. Lisää tulokseen myös 20% (yhdisteille). Tämä tulee olemaan rakenteellisten vahvikkeiden määrä liuskaluston tukemiseen.

  Samanlaisella periaatteella harkitaan sitä määrää, joka on tarpeen pohjan vahvistamiseksi. Kun kokoat yhteen, saat selville, kuinka paljon vahvistusta tarvitset säätiöön.

  Armeijan kokoonpanoteknologiat nauhan perustuksille

  Vahvistaminen teippipohjalla kädet alkaa rakennuksen asennuksen jälkeen. Vaihtoehtoja on kaksi:

  • Koko kehys kerätään suoraan kaivosta tai kaivosta. Jos teippi on kapea ja korkea, työskentele niin hankalaa.

  Yhden tekniikan mukaan köysi on neulottu suoraan muottiin

  Molemmat vaihtoehdot eivät ole ihanteellisia, ja jokainen päättää, miten se on helpompaa hänelle. Kun työskentelet suoraan kaivannossa, sinun on tiedettävä toimien järjestys:

  • Ensimmäiset pino pitkittäisvaipat alemman nivelliin. Ne täytyy nostaa 5 cm betonin reunasta. On parempi käyttää erityisiä jalkoja tähän, mutta tiilet ovat suosittuja kehittäjien kanssa. Rebar on myös 5 cm etäisyydellä muurausseinistä.
  • Käyttämällä rakenteellisia raudoituksia tai muotoiltuja ääriviivoja poikittaisrakenteisia kappaleita ne kiinnitetään vaaditulla etäisyydellä neulelangalla ja koukulla tai neulomalla.
  • Sitten on kaksi vaihtoehtoa:
   • Jos käytetään muodon muotoisia suorakulmioita, ylävyö on sidottu suoraan niihin ylhäältä.
   • Jos asennuksessa käytetään leikattuja kappaleita poikkipalkkeihin ja pystyposteihin, seuraava askel on sitoa pystypositukset. Kun ne ovat kaikki sidottuja, ne sitovat pituussuuntaisen vahvistuksen toisen hihnan.

  Toinen tekniikka on nauhalementtien vahvistamiseen. Kehys osoittautuu kovaksi, mutta pystysuorilla telineillä on suuri kulutus palkkiin: ne ajavat maahan.

  Toinen teknologia, jolla vahvistetaan teipin pohjaa - ensin ne pyörivät pystysuorissa pylväissä, ne sitovat pituussuuntaisia ​​kierteitä heihin ja sitten ne kaikki kytkeytyvät poikittaisiin

  • Ensinnäkin ne kulkevat pystysuorissa pylväissä nauhan kulmissa ja vaakapalkkien liitoksissa. Rämeillä tulisi olla suuri halkaisija 16-20 mm. Ne asetetaan vähintään 5 cm: n etäisyydelle muotin reunasta, säätävät vaakasuoraa asennosta ja pystysuorasta ja ajavat maahan 2 metriä.
  • Sitten lasketaan halkaisijaltaan vasemman pystysuorat tankoja. Määritimme asennusvaiheen: 300 mm, kulmissa ja seinien liitoskohdissa kaksi kertaa vähemmän - 150 mm.
  • Vahvistimen alemman hihnan pituussuuntaiset kierteet on sidottu telineisiin.
  • Ristikoiden ja pituussuuntaisen vahvistuksen risteyksessä on kiinnitetty vaakasuoria siltoja.
  • Ylärajahihna on sidottu, joka sijaitsee 5-7 cm betonin yläpinnan alapuolella.
  • Vaakasuuntaiset hyppytyt ovat kiinni.

  On helpompaa ja nopeampaa tehdä lujitusvyö käyttämällä ennalta muotoiltuja ääriviivoja. Tangossa on taivutettu muodostaen suorakulmion tietyillä parametreilla. Ongelmana on, että ne on tehtävä samoin, pienillä poikkeuksilla. Ja ne vaativat paljon. Mutta työ kaivannossa liikkuu nopeammin.

  Vahvavyötä voidaan neulata erikseen ja asentaa sitten muottiin ja neulotaan yhdeksi yksiköksi, joka on jo paikallaan

  Kuten näette, nauhan perustuksen vahvistaminen on pitkä eikä varsin yksinkertainen prosessi. Mutta voit jopa selviytyä yksin, ilman avustajia. Se vie kuitenkin paljon aikaa. Yhdessä tai kolme työtä mukavammin: siirrä tangot ja altistaa ne.

  Vahvistuksen asettaminen nauhan perustukselle: työn vaiheet, ominaisuudet, kulutus

  Jokainen meistä unelmoi, että talossa asuminen ei ole vain lämmin, vaan myös lämmin, vakaa ja luotettava. Tämän saavuttamiseksi on kiinnitettävä huomiota asennetun säätiön laatuun. Näin ollen raudoituksen asentaminen nauhalevitykseen voi lisätä kulutuskestävyyttä ja muita pääominaisuuksia 60-70%.

  Harkitse vahvistusverkon rakenteen yksityiskohtaisempaa käyttöä käyttäen esimerkkiä suosituimmista, samoin kuin kaikkein vaativimmista socle-nauhan perustuksista.

  Nauhan tyyppikanta

  Aluksi on välttämätöntä asua yksityiskohtaisemmin nauhatuloksen erityispiirteistä.

  Se on "nauhan" muoto, jota käytetään koko rakennuksen ympärysmitta. Sen tärkein materiaali on konkreettinen ratkaisu.

  Harkitse sen pääpiirteitä:

  • Helppo asennus
  • Vähimmäistyöaika
  • Säästää rahaa manuaalisesti ilman erikoislaitteiden käyttöä
  • Koko rakentamisprosessi ei vaadi paljon raaka-aineita.
  • Pitkä käyttöaika (käyttöaika voi olla 100 vuotta)

  Miksi on tarpeen vahvistaa kellarivieritysverkkoa

  Monet pitävät konkreettisia vahvin ja kestävin rakennusmateriaali. Itse asiassa tämä materiaali on kuitenkin varsin hauras.

  • Se saattaa kaatua syövän muutoksen takia.
  • Kosteudelle, joka voi johtaa asteittaiseen tuhoamiseen.
  • Ajan myötä pääkohdat, jotka muodostavat ratkaisun, voivat alkaa murentua.

  Estääksesi ennenaikaisen vian ja betonin lujuuden menetyksen, on vahvistettava sitä vahvistamalla silmäkoko. Vahvistusnauhan asettaminen on helppoa. Lähes kaikki voivat tehdä rakennustöitä omillaan. Tässä tapauksessa rakentajien ei tarvitse olla erityisopetusta tai epätavallisia taitoja.

  Pinoamisen ominaisuudet

  Sinun on tutustuttava asennuksen pääpiirteisiin:

  • Työlle on välttämätöntä käyttää teräviä teräsputkia. Optimaalinen halkaisija - 1,2 cm
  • Kiinnitä erityistä huomiota työskentelyyn kulmissa ja säätiön nivelissä. On erittäin tärkeää tarkkailla oikeaa teknologiaa töissä näissä paikoissa. Sen rikkominen johtaa edelleen koko rakennelman tuhoamiseen.
  • Liuskajohtojen vahvistamisen neulonta suoritetaan seuraavalla tavalla:

  - pystysuuntaisille sauvoille on tarpeen kiinnittää ristikon vaakapintaan päällekkäiset ja vinot.

  • Nurkkien sisällä ja nivelissä tulee näkyä sauvojen leikkauspiste.
  • Vavat on sijoitettava hyvin koko rakennuksen kehälle.

  Työn tärkeimmät vivahteet

  Myös työssä on otettava huomioon vahvistusverkon perusominaisuudet.

  • Betonimateriaali on helposti alttiina muodonmuutokselle ja repimiselle. Sen poistamiseksi, vahvistuspohjat levitetään vahvistamalla.

  Siten korkean lujuuden saavutetaan pohjan kulmissa, risteyksissä ja taiteissa.

  Taukojen todennäköisyys vähenee.

  • Jotta perusalusta olisi lujempi taso, on suositeltavaa suorittaa pystysuoran vahvistusmenetelmä.
  1. Metallivarret toimivat tukirakenteiden tukemana
  2. pystyvahvistusasennusvaihe - vähintään 50 cm
  • Jotta verkko ei huonontuisi eikä romahtaisi ympäristön vaikutuksen alaisena, sen vahvistaminen on välttämätöntä.

  Tätä varten materiaali upotetaan betonin liuokseen.

  Aineen alaosa käsitellään betonilla 70 cm, ylempi - 6 cm.

  • Käytettäessä menetelmiä voit käyttää useita kerroksia materiaalia. Vahvistaaksesi sitä käytä vähintään 3-4 tankoa kummassakin kerroksessa.
  • Tehokkaan tuloksen saavuttamiseksi käytetään materiaaleja, joilla on kansainvälinen merkintä A - W.
  • Materiaalin määrä mitataan tavallisesti tonnilta. Laskemiseksi on tarpeen tehdä alustavat mittaukset raaka-aineen vaadittavasta paksuudesta ja pituudesta.

  Tuki pohjalle

  Oikea materiaalien valinta

  1. aputangot
  2. tärkein
  • Poikkileikkauksen läpimitan oikea valinta riippuu ilmasta, kuorman vaadittavasta suuruusluokasta, paineesta, materiaalin teknisistä ominaisuuksista (yleensä se vaihtelee noin 1-2 cm: n välillä)
  • Apupuomia tarvitaan kiinnittämään ja kiinnittämään elementit. Keskimääräinen koko e paksuus voi olla 0,5-1 cm
  • Pystysuorat materiaalit asennetaan kahdella tavalla:
  1. ajaa maahan
  2. Kiinnitetään jäykkään alustaan

  Työn toteuttamisesta

  Lujittavan pinnoitteen asennus koostuu seuraavista päävaiheista:

  1. Valmistelutyöt
  2. muotti
  3. Liuskajohtojen vahvistamisen sitominen
  4. Asettaminen suoraan pohjaan

  Käytetyt työkalut

  Työlle tarvitsemme seuraavia rakennusmateriaaleja:

  • Vavatangot. Halkaisija on korkeintaan 1,4 cm. Optimaalinen määrä on 4-8. Suurin vahvuuden saavuttamiseksi on suositeltavaa käyttää vähintään 8 tankoa.
  • Lanka. On välttämätöntä sitoa hyppyjä siitä. Ne asetetaan pohjan kehäksi pitkin koko leveydeltään. Liuskanjalan raudoituksen etäisyys on vähintään 50-70 cm

  Kaikissa työkaluissa on oltava litteä pinta, joka ei sisällä vaurioita ja siruja. On tarpeen esikäsitellä niitä erityisellä ratkaisulla korroosion estämiseksi.

  • Johdotusliitäntä. Sen halkaisija on 1 - 1,2 cm. Sitä käytetään tangot (pitkittäinen ja poikittainen)
  • Erikoisleike sidontaan. Suorittaa viiran sidontatoiminnon. Se on kuitenkin paras suorituskyky.
  • Erityinen koukku neulontaverkolle. Voit tehdä sen itse tai hankkia erityisen sähkötyökalun.
  • Ammattityökaluista voit valita erikoistunutta pistoolia.
  • Hitsauslaitteet. Sitä käytetään tapauksissa, joissa tarvitaan lisää jäykkyyttä materiaaleihin.

  Nauhapohja ja liittimet

  Työn toteuttamisesta

  1. Sivuston valmistelu. Merkintäalue. Pohjan puhdistaminen pölystä, likaista, roskista.
  2. Kuormitusvoiman laskeminen materiaaleihin. Käytettyjen raaka-aineiden määrän määrittäminen.
  3. Materiaalien lukumäärän valinta, raaka-aineiden tyyppi, raaka-aineen määrä.
  4. Kuljettaa muotti. Puutavara tehdään puupaneelien avulla. Ne voidaan kiinnittää maahan ja vakiinnuttaa kiinnittämällä ne erityisillä puusta tai metallista. Muottipaneelit asennetaan kaivettuun kaivantoon.
  5. Rakenteen vahvistaminen voi olla tyhjennysjärjestelmä. Se koostuu kerroksista raunioista ja hiekasta. Tasojen tulee olla painettu hyvin. Niiden korkeus ei saa olla yli 10 cm.
  6. Kaivon sisäpuolella on 2 metrin etäisyydellä toisistaan ​​pystysuorat metallitangot. Voit vahvistaa niitä konkreettisella ratkaisulla ja tunkeutumisen maahan.
  7. Lujittavan silmän sitominen.
  8. Mesh-kiinnitys metallisilla pystypalkkeilla.
  9. Verkkosoluja on asennettava vähintään 5 cm: n etäisyydeltä kellariviin. Tämä estää niiden ennenaikaisen ruostumisen ja korroosion.
  10. Kaikki rakenneosat on asennettava tasaisesti vaakasuoraan ja pystysuoraan tasoon nähden. Jotta voima saavutettaisiin, on tarpeen vahvistaa ristikkoa tiilien palasilla.

  Aineiston kulutus

  On erittäin tärkeää laskea oikein rakennusaineiden määrä.

  Se riippuu liuskajohdon kokonaispinta-alasta, rakennuksen alueesta.

  Keskikokoisen pinta-alan ollessa 36 neliömetriä on suositeltavaa käyttää 1,4 cm: n poikkileikkauksia. Tässä tapauksessa tarvitaan 30 metriä raaka-aineita verkon tason 1 tasolle: 24 metriä vahvistusta kellarikerroksessa, 6 metriä sisustuksessa.

  Jos käytetään 4 tasoa, tarvitaan 120 metriä rakennusmateriaalia: 100 metriä raaka-aineita per pinta-ala, 20 metriä sisäpintoja varten.

  • Keskitaso - 50 cm
  • Hyväksyttävä nauhan leveys - 30 cm

  Alustavia laskutoimituksia ei tarvita, jos ostat komposiittityyppisen vahvistuksen.

  Teipin säätiön ajankohtainen vahvistaminen mahdollistaa sen vahvistamisen ja kestävyyden ja lujuuden. Työn aikana on tehtävä alustavat laskelmat ja noudatettava perusvaihetta.

  Nauhan perustuksen vahvistusohjelmat

  Ankkuri on sileän tai rei'itetyn profiilin teräsauva. Yleisimmin käytetyt halkaisijat ovat 6 - 32 mm.

  Toiminnan aikana säätiö altistuu jatkuvasti erilaisille kuormille, esimerkiksi itse talon painosta tai erilaisista maaliikenteestä, mukaan lukien pakkasen laskun voimat. Yksinkertaisesti sanottuna kellarihihnan alaosaan kohdistuu pääasiassa vetolujuus ja yläosa puristusjännitykseen.

  Koska betonin kestävyys puristukselle on 50 kertaa suurempi kuin venytys, ja

  Teräsvahvistus päinvastoin kykenee havaitsemaan suuria vetolujuuksia, voidaan päätellä, että nauhalevyn alaosan vahvistaminen on välttämätöntä. Samaan aikaan on muistettava pakkasen voiman voimista, joiden nostovoima voi ylittää talon painon ja aiheuttaa venyttämistä nauhan perustuksen yläosassa.

  Siksi nauhalevyn ala- ja yläosan vahvistaminen on välttämätöntä. Itse asiassa betoni muunnetaan teräsbetoniin käyttäen lujitetta, joka kykenee kestämään vetovoimaa ja puristusvoimaa. Kaistaleen keskiosan vahvistaminen ei ole järkevää, koska se ei käytännössä kuormittaa.

  Kuviossa on esitetty esimerkkikuva vahvistusnauhateippi.

  Vahvikkeen pituussuuntaiset kerrokset sijaitsevat pohjan ylä- ja alaosissa, koska yhdessä betonin kanssa he tuntevat tärkeimmät puristus- ja jännityskuormat, jotka vaikuttavat perustan pituusakselia pitkin. Jos tarpeen, laskennassa vaaditaan lisää tasoja. Luokan A III vahviketta käytetään pituussuuntaisena, joka on ympyrämäinen, tavallisesti halkaisijaltaan 10-16 mm, jossa on kaksi pitkittäistä kylkiluuta ja poikittaiset ulkonemat, jotka kulkevat kolmitiekulmalla.

  Jos pohjan korkeus on yli 15 cm, on asennettava pystysuora poikittainen vahvike, joka käyttää pääosin luokan A I sileitä saumoja, joiden läpimitta on 6-8 mm.

  Poikittainen vahvike nauhalevyn vahvistamisessa määritetään laskemalla kuormat, jotka vaikuttavat perustan poikittaisakselia pitkin. Poikittaisen vahvikkeen asennus rajoittaa halkeamien muodostumista betoniin ja kiinnittää työskentelevät pitkittäisvaijerit suunnittelupaikkaan. Parempi on taivuttaa poikittainen vahvike runkoihin ja asentaa pituussuuntainen vahvistus näiden kehysten sisäpuolelle.

  Pitkittäisen vahvikkeen tangot ja nauhalevyn poikittaisen vahvikkeen väliset etäisyydet määräytyvät SNiP 52-01-2003:

  7.3.4 Vahvistuspalkkien välinen vähimmäisetäisyys valossa riippuu raudan halkaisusta, betonin suuren aggregaatin suuruudesta, elementin raudoituksen sijainnista betonin suuntaan, betonin laskemiseen ja tiivistämiseen.

  Vahvistuspalkkien välisen etäisyyden tulisi olla vähintään lujituksen halkaisija ja vähintään 25 mm.

  7.3.6 Pitkittäisen työvaijerin sauvojen välinen etäisyys olisi otettava huomioon betoniteräksen tyypin (pylväät, palkit, laatat, seinät), elementin osan leveys ja korkeus ja enintään arvo, joka varmistaa betonin tehokkaan osallistumisen työhön, jännitysten ja kantojen tasaisen jakautumisen leveydelle elementin leikkaus sekä raudoitustangojen välisten halkeamien aukon leveyden rajoittaminen. Tällöin pitkittäisen työvahvistustangon tangon välinen etäisyys olisi otettava enintään kaksinkertaisesti elementin leikkauskorkeuteen ja enintään 400 mm: iin ja lineaarisiin epäkeskisesti pakattuihin elementteihin taivutustason suunnassa - enintään 500 mm.

  7.3.7 Vahvistettuihin betonielementteihin, joissa leikkausvoimaa laskemalla ei voida havaita vain betonia, on asennettava poikittainen vahvike siten, että askel ei ylitä arvoa, jolla varmistetaan poikittaisen raudoituksen sisällyttäminen kaltevien halkeamien muodostumiseen ja kehittämiseen. Tällöin poikittaisen vahvistuspinnan tulee olla korkeintaan puolet elementtiosan työskentelykorkeudesta ja enintään 300 mm.

  Vahvistettaessa nauhalevyä kannattaa myös muistaa, että raudoituksen tulee olla 5-8 cm: n etäisyydellä muottien reunoista ja betonin korkeimmasta tasosta.

  Yksittäisten raudoitusvaijereiden liitos suoritetaan neulomalla langan ja erityisen virkkauskoukun avulla. Vain liittimet, joiden merkinnöissä on kirjain "C", esimerkiksi A500C, saavat hitsata.

  Kaavioiden vahvistaminen ja kaistaleen tukien asennus

  Kärkien vahvistamiseen ja liitoksen vahvistusluokkaan A III vaaditaan taivutusta. Nurkkien vahvistaminen yksinkertaisella lujituksella ei ole sallittua, jos perustuksen kulmien vahvistaminen suoritetaan erillisillä pitkittäisvahvisteilla.

  Monoliittisen perustuksen tulisi olla yksi jäykkä avaruuskehys, ja tämä on mahdollista ainoastaan ​​perustuksen kulmien ja läheisyyksien oikealla vahvistamisella.

  1 - vaakavoide; 2 - päällekkäisyys; 3 - jalka; 4 - pystyvahvistus; 5 - poikittainen vahvistus; 6 - ylimääräinen poikittainen vahvike; d on vahvistuspalkin halkaisija; 50 cm