Laatan talon katon asennusohjeet

Teräsbetonilaatat - yksi yleisimmistä lattiatyypeistä. Ne tarjoavat suurta lujuutta ja mahdollistavat jäykän rakenteen asentamisen mahdollisimman lyhyessä ajassa. Lattialevyjen asennus on ratkaiseva tehtävä, joka vaatii tiettyä osaamista rakentamisen alalla. Ensimmäiset asiat ensin.

Lattialevytyypit

Sinun on valittava tyyppi ennen kuin asennat horisontaalisen rakenteen. Vahvistettu betonielementti on saatavana muodossa:

 • ontelolaatta;
 • tasainen (PT);
 • lonkkapaneelit, joiden reunat sijaitsevat kehän varrella;
 • pituussuuntaisilla kylkiluilla.

Useimmiten valitaan betoniteräksen käyttäminen. Ne ovat saatavana kahta tyyppiä, riippuen valmistusmenetelmästä:

 • pyöreä ontto (PC);
 • jatkuva muovaus (PB).
Ontelolaatan pohjalevyn asennus, jossa on reikiä

Pyöreät ontotyyppiset laatat ovat aikaa testattuja tuotteita, joita on käytetty rakentamisessa useiden vuosikymmenien ajan. Niiden alla kehitettiin paljon säännöksiä ja asennusohjeita. Paksuus - 220 mm. Tuotteet on asennettu sarjakokoihin, mikä aiheuttaa haittaa yksittäisille rakennuksille.

Näiden levyjen valmistusteknologia edellyttää uudelleenkäytettävien muotojen käyttöä valuun, ja ennen kuin ei-tyyppisten tuotteiden valmistuksessa on ensin valmistettava muotti. Siksi halutun koon kustannukset voivat kasvaa merkittävästi. Tyypillisten PC-levyjen pituus on 2,7 - 9 metriä 0,3 metrin välein.

Määriteltyjen betonituotteiden rakenne

Betonituotteiden leveys voi olla:

1,8 m leveitä malleja hankitaan erittäin harvoin, koska suuren painon vuoksi asennusprosessi suunnitteluasennossa on huomattavan monimutkainen.

PB-yhdisteitä käytetään paljon samalla tavoin kuin edellinen tyyppi. Mutta niiden valmistuksen tekniikka antaa sinulle mahdollisuuden antaa tuotteelle kaiken pituuden. Paksuus - 220 mm. Leveys kuten PC-sarja. Haittana on vähän kokemusta sääntelyasiakirjojen käytöstä ja kehittymisen puutteesta.

Lisäosina onttoja hylsyjä varten hankitaan usein tasainen PT. Ne on valmistettu 80 tai 120 mm: n paksuiksi ja niillä on pienempiä kokoja, jotka mahdollistavat estävän kapeat käytävät, varastohuoneet ja kylpyhuoneet.

Levyn tuki

Lattialaattojen asentaminen suoritetaan sen hankkeen tai järjestelmän valmistelun jälkeen, jossa tuotteiden asettelut on tehty. Päällekkäiset elementit on valittava siten, että ne ovat riittävän tuettuja tiiliseinällä tai laajennetuilla savibetonilohkoilla ja asettuvat ilman aukkoja leveydeltään.

PB- ja PC-sarjan vähimmäistuki riippuu niiden pituudesta:

 • enintään 4 metrin pituiset tuotteet - 70 mm;
 • tuotteita, jotka ovat pitempiä kuin 4 m - 90 mm.
Havainnollistava kaavio siitä, miten lattialevyt kannattaa kunnolla ja väärin

Suunnittelijat ja suunnittelijat käyttävät useimmin laakerin optimaalista arvoa seinälle 120 mm. Tämä arvo takaa luotettavuuden ja pienet poikkeamat asennuksen aikana.

On oikein sijoittaa talon tukiseinät niin kauas, että levyjä on helppo sijoittaa. Seinien välinen etäisyys lasketaan seuraavasti: standardilevyjen pituus miinus 240 mm. PC- ja PB-sarjat on asetettava tukeen kahdella lyhyellä sivulla ilman välitukea. Esimerkiksi PC 45.15 on kooltaan 4,48 m, se vähennetään siitä 24 cm: iin. Seinien välisen etäisyyden on oltava 4,24 m. Tällöin tuotteet asetetaan varmistamaan optimaalinen tuki.

PT-80-sarjan tuotteiden seinämässä oleva minimaalinen laakeri on 80 cm. Tällaisten teräsbetonilaattojen asennus on mahdollista, kun tukipisteitä on sijoitettu kaikilla puolilla.

Laakeri ei saisi häiritä ilmanvaihtokanavien kulkua. Tiilen laakerin sisäseinämän optimaalinen paksuus on 380 mm. Kummallakin puolella 120 mm kulkee betoniterästen alle ja 140 mm keskelle - ilmanvaihtokanavan standardileveys. Tässä tapauksessa on tarpeen asettaa mahdollisimman oikein. Tuuletusaukon suuntainen aukko pienentää sen poikkileikkausta ja tilojen riittämätön ilmanvaihto.

 • PC: n ja PB-sarjan pituus on enintään 4 m, kummallakin puolella vähintään 7 cm;
 • PC- ja PB-sarja yli 4 m - vähintään 9 cm;
 • sarja PT - kahdella, kolmella tai neljällä sivulla vähintään 8 cm.

Levyn säilytys

Kun järjestelmä on kehitetty ja tuotteet on ostettu, ne on sijoitettava rakennustyömaalle sopivaan asennukseen suunnitteluasentoon. Materiaalien varastointiin sovelletaan sääntöjä:

 • on asetettava elementtejä katon alle;
 • varastointipaikka on sijoitettava nosturin ulottuville;
 • tukipisteiden alla antaa vuori.

Viimeksi mainitun säännön noudattamatta jättäminen johtaa puoleen. Tuotteet PC, PB ja PT toimivat siten, että välituen tai kiinteän pohjan ulkonäkö johtaa halkeamien ilmenemiseen. Asettelu suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 • puupaloja tai -levyjä asetetaan maahan laattojen reunojen alle;
 • nostolaitteilla koneelta siirrän lattiaelementti;
 • asetettu levy uudelleen laittaa levyt tai palkit;
 • irrota auton toinen levy;
 • kohdat 3 ja 4 toistetaan, suurin tallennuskorkeus on 2,5 m.

Muurausvaatimukset

Lattialevyjen asentamisen oikea toteuttaminen edellyttää tiiliseinän erityisvaatimuksia:

 • tasoitustilanteet lattiapäällysteen sijainnissa;
 • asetetaan kolmeen riviin lujittavan silmän päällekkäisyydeksi 5-5 cm: n solusta, jonka halkaisija on 3-4 mm;
 • ylhäältä rungon sisäpuolelta olevaan kämmeneen pitäisi olla tychkovy.

Jos levyt on asennettu sardeldi-betonilohkoihin, lattian alle on lisäksi järjestetty monoliittinen hihna. Tämä muotoilu auttaa tasaisesti jakamaan kuorman raskaista kattoista sardelliittibetonilohkoilla alhaisemmalla lujuudella. Rakennustekniikka mahdollistaa 15 - 20 cm: n paksuiseen monoliittiseen betonipäällysteen lohkoihin.

Munivat laatat

Vähintään kolme henkilöä on velvollinen suorittamaan työn: yksi suorittaa harjanteen ja kaksi aseta ne suunnitteluasentoon. Jos asentajat ja nosturin operaattori eivät näe toisiaan, laatta asennettaessa tarvitset toisen työntekijän, joka antaa komentoja nosturiin.

Kiinnitys nosturikoukkuun suoritetaan nelijalkaisella hihnalla, jonka haarat on kiinnitetty laatan kulmissa. Kaksi ihmistä seisoo kannan molemmin puolin ja hallitsevat sen tasaisuutta.

Kun asennat tietokoneen, puristus seinään tapahtuu jäykällä tavalla, eli tiilet tai lohkot sijoitetaan laattaan ylä- ja alareunaan. PB-sarjan päällekkäisyyksiä käytettäessä on suositeltavaa suorittaa saranan kiinnitys. Tätä varten levyn yläosa ei ole puristettu. Monet rakennuttajat kokoavat PB-sarjan samoin kuin tietokoneiden ja rakennusten kustannukset, mutta sinun ei pidä vaarantaa sitä, koska henkilön elämä ja terveys riippuvat tukirakenteiden asennuksesta.

Toinen tärkeä piirre PB-sarjan tuotteiden käytöstä on kiellettyä tehdä teknisiä reikiä.

Nämä lävistys tarvitaan lämmitys-, vesihuolto- ja saniteettiputkistoihin. Jälleen monet rakennuttajat jopa monikerroksisten rakennusten rakentamisessa laiminlyövät tämän. Vaikeus on, että tämäntyyppisten päällekkäisyyksien käyttäytymistä kuormituksen aikana ei ole täysin tutkittu, koska vielä ei ole pitkään rakennettuja esineitä. Rei'itysreiän kielto on perusta, mutta se on melko ennaltaehkäisevä.

Leikkauslevyt

Joskus levyn asentamiseksi on tarpeen leikata se. Tekniikka mahdollistaa työstämisen hiomakoneella betonin levyn kanssa. PC- ja PT-levyjä on mahdotonta leikata pitkin pituutta, koska ne ovat vahvistaneet vahvistusta tukivyöhykkeillä. Jos tuette tällaista leikattua laattaa, sitten yksi reuna heikon, vakavia säröjä kulkee pitkin sitä. PB-levyjä voidaan leikata pituuden mukaan, mikä johtuu valmistusmenetelmän erityispiirteistä. Levyn paikka tai leipä levitetään leikkauksen paikalla, mikä helpottaa työtä.

Erotus pituudelta suorittaa poikkileikkauksen heikennetyn osan. Tämä menetelmä soveltuu PC: lle, mutta sitä ei suositella PB-laitteille, koska seinien leveys reikien välillä on liian pieni.

Asennuksen jälkeen seinämien laakerin alueilla olevat reiät kaadetaan kevyellä betonilla tai kaadetaan mineraalivillalla. Tämä on välttämätöntä lisäämään lujuutta seinämien puristuksessa.

Mitä tehdä, jos et pysty laajentamaan tuotteen leveyttä tasaisesti

Joskus huoneen mitat eivät vastaa tuotteiden leveyttä, tällöin kaikki väylät ajavat yhteen. Tämä tila on peitetty monoliittisella juonella. Vahvistus tapahtuu kaarevilla silmukoilla. Pitkän pituuden päällä ne ovat limityksen yläosassa, ja ne näyttävät heiluttavan monoliittisen osan keskellä. käytä betonia lattialle, joka ei ole alle B 25.

Tiilet tai lohkojen esivalmistetut lattiatekniikka on melko yksinkertainen, mutta vaatii huomiota yksityiskohtiin.

Lattialevyjen asettelua koskevat ohjeet

Ennen askelta ontelolaattojen, on tarpeen ymmärtää, mitkä levyt ja miten ne on tehty.

Mitä levyjä käytetään yksityisissä asunnoissa:

GOST-nimikkeistön mukaan monenlaisia ​​esivalmistettuja levyjä on monenlaisia ​​ja erilaisia ​​tarkoituksia varten. En puhu kaikesta, koska sitä ei tarvita. Yksittäisten asuinrakennusten suunnittelua varten käytämme pääasiassa onttoja teräsbetonilaatuja PC: n ja PB-merkintöjen kanssa, joiden paksuus on 220 mm.

Esivalmistettujen betonilaattojen koot:

PC-levyjen vakioleveys: 1000 mm, 1200 mm, 1500 mm. GOSTille on olemassa toinen leveys, mutta pidämme vain niitä levyjä, jotka on helppo ostaa mistä tahansa valmistajasta.

PB-levyjen vakioleveys: 1200 mm, 1500 mm.

PC-levyt, joiden pituus on 300 mm. Pienin pituus 1,6 m (käytännössä 2,4 m) 7,2 metristä

Boards PB tuotetaan 100 mm: n välein. Pituus 2-9 m, paksuus 220 mm ja korkeintaan 12 metriä, levyn paksuus 300 mm.

Yksityisrakennuksissa käytetyt levyt, joiden paksuus on 220 mm. On kevyitä levyjä, joiden paksuus on 140 mm, mutta niitä ei ole helppo löytää. Paneelit, joiden paksuus on yli 9 metriä ja joiden paksuus on 300 mm.

dekoodauslevyn merkintä: PK-45-12-8

PC - pyöreä ontto levy

45 - pituus 45 decimetriä tai 4,5 metriä

12 - leveys 12 decimetriä tai 1,2 metriä.

8 - hajautettu kuorma laattaan, ilman omaa painoa 800 kg. per metri.

Kuormitus lattialaatoille:

Yksityisten asuntojen rakentamiseen käytettyjä levyjä, joiden kuormitus on 800 kg neliömetriä kohden - merkitty numerolla 8 merkintälevyllä. Boards PB tuotetaan myös kuormalla 1250 kg neliömetriä kohti - numero 12.5 levyn merkinnän lopussa

Huomioi, että kuorma on jaettu eikä tarkka. Tämä tarkoittaa, että emme voi asettaa raskaita rakenteita laattoihin, joilla on pieni kantavuusalue, mutta paljon painoa: sarakkeita, raskaita laitteita, raskaita tiilen tulisijoja jne.

PC-levyt tai PB? mitkä ovat erot:

Tämäntyyppiset levyt eroavat valmistusmenetelmässä. PC-levyt kaadetaan muotteihin, ja PB-laatat valmistetaan ilman pohjamenetelmää eli ilman valmiita muotteja. Levyjen vahvistaminen poikkeaa hieman: PC-raudoituksessa käytetään PB: ssa teräsköysiä. Tämä ei kuitenkaan vaikuta levyn kantokykyyn. Levyjen korkeus on sama. Yksittäisissä kotelorakenteissa se on 220 mm (joskus 140 mm ns. PNO-levyjä).

Lautaset PC-merkinnällä

Pyöreät ontto levyt valmistetaan lomakkeiksi. Liitokset asennetaan muotoon ja kaadetaan betonilla kovettumisen jälkeen, jolloin saatu tuote poistetaan.

PC-levyn muoto

Koska lomakkeiden koot ovat kiinteät, on parempi valita levyt valmistajan hinnaston mukaan. Monet asiakkaistamme ajattelevat, että levyillä on kiinteä pituus 6 metriä, mutta tämä ei ole niin. PC-levyjen pituus on 1,6 metriä ja 7,2 metriä.

Myyjien hintaluetteloissa näemme uunin PC 45-12-8 nimet. Tämä tarkoittaa, että pyöreä ontto levy, jonka pituus on 4,5 metriä ja leveys 1,2 metriä, kestää kuorman 800 kg neliömetriä kohden.

PC-levyjä valmistajilta voidaan tallentaa PC, 1 PC, 2 PC - reikien halkaisijan eroja, mutta yksityiselle talolle ei ole suurta eroa, mitä läpimittaa reikiä, joten valitse kaikki levyt, jotka ovat mahdollisimman helppokäyttöisiä. Myös GOST: n mukaan tällaisille levyille on erilainen kuormitus, mutta käytännössä se on periaatteessa 800 kg / m².

esimerkki PC-levyn hinnasta

Levyt, joissa on PB-merkintä:

Levy ilman muottityöstöä. Laitekaupan koko pituudelle metallin köydet venytetään, ne kaadetaan korkeammalla betonilla kuin PC-levyillä, ja kovettumisen jälkeen leikataan vaaditun pituisia levyjä.

levyn tuotanto

Tällaisia ​​levyjä käytetään enemmän kuin PC-levyjä, koska kalliita laitteita tarvitaan, mutta nyt PB-levyt maksoivat samalla PC-levyillä, koska tällaisten kasvien tuottavuus on paljon suurempi ja kasvit itse ovat lisääntyneet. Koska levyt leikataan, jotkut kasvit suorittavat levyjen leikkaamista ja lahden ikkunoiden mukaan koon mukaan. Projekteissamme tehdään edelleen PC-levyjen asettelua, koska kaikissa kaupungeissa PB-levyjä ei ole helppo ostaa, kuten Jekaterinburgissa, Moskovassa tai muissa suurissa kaupungeissa, mutta määrittelemme muistiinpanoissa, että korvaaminen PB-levyillä on mahdollista.

PB-levyjen hinta-esimerkki

Onttojen ydinlaattojen asentamista koskevat säännöt (sekä PB että PC):

 1. Levyjä voidaan tukea vain kahdella sivulla. Sallittu sivutukilevy - 50mm, mutta on parempi välttää se.
 2. Laattojen kohdalla vain alempi työvahvistus, siksi pistekuorma ei ole hyväksyttävissä (telineitä ja sarakkeita ei voida sijoittaa laattaan)
 3. Ei ole hyväksyttävää tukea levyjä 3 seinälle. (Yksinkertaistetun teoreettisen mekaniikan kielellä: levy on suunniteltu palkiksi, ja jos katsot sen juoniin, näet suurimman taivutelman levyn keskellä, mutta jos korvataan kolmas seinä tämän taivutuksen alla, muutetaan juoni ja tarvitaan ylätyövahvistus, joka ei ole ontelolaatat)
 4. Pienin tukilevy 90 mm, enintään 250 mm. Monet ihmiset ajattelevat, että levyn kannattaa levittää koko seinän paksuudelle, koska tukialue on suurempi, mutta tosiasiassa vain asiat pahenevat tukemalla levyä yli 250 mm. (Yksinkertaistetun teoreettisen mekaniikan kielellä: "saranan" sijaan saat "tiivisteen", lisävoima ilmenee, jota kutsutaan "momentiksi", se vaatii yläraudoitusta, joka puuttuu ontolevystä tai pikemminkin ei ole työvahvistusta, ja siellä on tippa rakentavaa vahvistamista)

Asennusohjeet

 1. Levyt voivat olla eri pituisia, mutta on parempi käyttää jopa 6 metriä, joten pitkä pituusmittareita ei tarvitse kuljettaa. Dlinnomery kalliimpaa eikä kukaan sivusto voi ajaa.
 2. Jos paikan päällä kaasu putki ylhäältä ja on alhainen, on parempi luopua lattialevystä tai nostaa kaasuputki niin, että rakennuslaitteiden sisäänkäynti on mahdollista.
 3. Kesäkilven levyille etukäteen. Sesonkiaikoina saattaa olla jonoja, sinun on odotettava. Syksyn lopussa, talvella ja kevättalvella, ei ole ongelmia - ne tuovat kun kysyt.
 4. Talon ulkoasu kehittyy välittömästi ottaen huomioon lattialevyjen asettelut luonnosvaiheessa, mikä välttää monia monoliittisia tontteja.

Levyjen näytteen asettelu:

Lattialaattojen asettelu

Onttojen ytimien etuja verrattuna muuntyyppisiin lattioihin:

- nopea. Yhden kerroksen pieni talo kattaa yhden päivän ja voit sijoittaa seinät edelleen. Vertailun vuoksi kiinteä betoni saa merkin 28 päivän ajan 20 asteen lämpötilassa. On mahdollista ladata monoliittinen päällekkäisyys hieman aiemmin, mutta sen on silti odotettava yli 1 päivä.

- palonkestävä (palonkestävyys 1 tunti)

- tehdasvalmisteiset laatat ovat 20-30% halvempia kuin monoliittiset laatat (mutta puupalkit ovat edelleen halvin vaihtoehto)

- matala työpanos. Hän toi laattoja ja hajotti heidät (ei ole tarpeen sitoa luurangot pitkään).

- Levy valmistetaan tehtaalla, joten sinun ei tarvitse tarkkailla, kuinka lujittavat häkkiin on kiinnitetty, eikä sinun tarvitse kutsua pätevää valimo-monoliittiryhmää varmistamaan, että päällekkäisyys kestää kuorman.

- Levyt ovat riittävän kevyitä ja soveltuvat hyvin yksityiseen taloon (1 m²: n paino on noin 2 kertaa pienempi kuin 1 neliömetrin paino. Samasta paksuisesta monoliittisesta teräsbetonista)

- suuri jäykkyys, lujuus ja kestävyys verrattuna puulattiin.

Esivalmistettujen ontelolaattojen haitat:

- levyn pinnan kaarre (on tarpeen tehdä venytys- tai riippukatto peittääksesi sen).

- levyt palaa materiaalia, joten niiden välissä on liitoksia tai saumoja, joita ei voida kipata kattoon.

- melko kalliita verrattuna puulattiat (mutta talot betonilattiat myydään nopeammin ja kalliimpia kuin puiset palkit).

- levyjä ei voi leikata reikiä. Reikien tekemiseksi on tarpeen rakentaa monoliittisia osia, mikä on lisäkomplikaatio.

Lattialaattojen talotekniikkahankkeet:

Lattialaattojen piirustus

Laattojen asettelun järjestys.

1. Ohut viiva-pisteviivat käyttävät kaikkia rakennuksen koordinaatioakseleita niiden nimeämisellä.

2. Levitä ohuilla viivoilla rakennuksen kaikkien pääseinien ääriviivat noudattaen sidoksia koordinaatioakseleihin.

3. Aseta lattialaatat ylemmän seinämän ympäröimän rakennuksen kennon yläpuolelle. Asettelu siten, että ensimmäisen levyn reuna vastaa ulkoseinän sisäreunaa. Levyjen sijoittaminen itsekantaviin seiniin ei ole sallittua.

4. Merkitse lattian laattapiirros.

5. Vedä lattialaattojen ankkurit ulkoseiniin ja niiden väliin.

6. Levitä monoliittisten alueiden mittoja.

7. Aja kuva, lattialevyn ääriviiva, päätä paksut linjat (0,5 mm), ankkurit paksuilla linjoilla (0,7 mm), seinät - kiinteä ohut (0,35 mm) ja katkoviivojen seinät (0,35 mm ).

8. Määritä ulottuvuuslinjat kaikkeen suuntaan lähialueiden ja äärirajoittimien välisen etäisyyden määrittämiseksi.

9. Merkitse kuva.

10. Täytä määrittely.

Lattian suunnitelma osoittaa rakennuksen koordinaatioakseleita, joissa on ohuita viivoja, joita tuetaan tukirakenteille - seinät, pylväät, palkit, lattiapinnoitteet, merkinnät, kaivosten, alustojen kontit, loggia-päällekkäisyydet. Tiiliseinien rakennuksissa esitetään lattian jäykkyyttä tarjoavat elementit: ankkurit, metalliosat. Monoliittiset alueet suunnitelman varjossa, luetellaan. Ylimaalaussuunnitelmassa mitataan akseleiden mitat, monoliittiosuuksien mittasuhteet ja reiät. Kaikki lattiarakenteisiin suoraan liittyvät elementit on sijoitettu 0,8-1 mm: n paksuiseen viivaan ja jäljelle jäävien elementtien (seinät, pylväät jne.) Ääriviivat ovat 0,4 - 0,5 mm paksuisia.

Levyjen poistamiseksi teemme yksinkertaisia ​​laskelmia:

1. Määritä etäisyys seinän sisäreunasta akselin A ympäri seinämän sisäreunaa pitkin akselia B (vertailuarvo 200 mm), ts.

2. Kun seinälle on asennettu vähintään 90 mm: n tukilevy

3. Käytä 1.141-1-sarjaa. Vyp.60 valitse levyn pituus, joka on 5700-levyn 5480 sisällä, eli tämän luettelon mukaan tämä levy on 5680 mm pitkä, nämä levyt ovat 990 mm leveitä, 1190 mm, 1490 mm, 1790 mm.

4. Levyt asetetaan akseleiden 1 ja 2 väliin, eli 16,300 mm: n akseleiden välissä tai puhtaassa 15 900 (16,300-400) (molemmin puolin napsautettuna) tai 12 levyä 1190 mm ja 1 tasan 1490 mm. Levyn sivussa oleva seinä voi ylittää enintään 100 mm.

Kattorakenne on seinän osa, joka sijaitsee suoraan ikkunan, oven tai portin aukon yläpuolella. Kattot ovat tiilet, kaarevat, tavalliset vahvistetut tiilet, teräs, teräsbetoni. Yleisimmät betonielementit. Ne koostuvat raudoitetuista vakiopalkkeista ja laatoista.

Esivalmistetut kaihtimet on merkitty kirjaimilla PR. Jos kalvot, muurauksen painon lisäksi, kantavat kuorman lattiasta, niitä kutsutaan kantajiksi.

Suunnitelmien hyppääjät on merkitty tyypin PR-1, PR-2, jne. Avulla.

Kattokarttasuunnitelma piirretään erikseen, jos rakennuksen pohjapiirros on kyllästetty kuvilla, kooilla ja merkinnöillä, ja on vaikea ilmoittaa kanttapeilien tyyppejä sekä suurta kantta rakennuksessa.

Kattorakenteiden suunnitelma rakennuksen pääseinämät on toteutettu kaikilla tasoilla, joilla nämä kattotangot on järjestetty. Jumpperi on tavanomaisesti esitetty yhdellä rivillä jokaisen aukon yli ja merkitty (kuva 10.8.1). Päällirakenteiden luettelo sijoitetaan pääsääntöisesti samalle arkille.

Kuinka vahvistaa laatta?

10.8.2 siviilikäyttöön tarkoitettujen hyppääjien luettelon muoto ja täyttö sekä kuv. 10.8.3 - lomake ja täyttöeritelmät.

Lisäksi tähän arkkiin voidaan liittää merkintöjä ja tarvittaessa symboleja.

Rakennuksen seinien ääriviivat kallioiden suunnassa piirretään 0,3-0,4 mm: n paksuisiin viivoihin, ja kaiuttimet piirretään 0,6-0,8 mm paksuihin riveihin.

Jumpperiasu piirretään asteikolla 1: 400, 1: 800.

Puupalkkien suunnitelma ullakolla tai väliseinän päällekkäisyydellä suoritetaan pohjapiirustuksessa. Suunnitelma esittää kantavien seinämien muotoja, palkkien ja lattiapalkkien sijaintia, kiinnityspistettä, lattiapaneeleja, luukkujen, kanavien jne. Sijaintia. (kuva 10.8.4).

Vahvitetun betonin katon suunnassa on rakennuksen ulkoseinien ja sisäseinien ääriviivat, palkit, paneelit sekä kaikki reiät, kanavat ja luukut.

Lattiatyön suunnitelmissa yhdistyvät yleensä esivalmistetut lattiat. Ylimaalaussuunnitelmassa he tekevät yksittäisten yksiköiden ja osien huomiota tai ilmaisevat tyypillisten osien projektilevyt tai albumit, joissa nämä elementit on esitetty yksityiskohtaisesti. Ilmoita palkkien, paneelien, niiden lukumäärä, leveys ja etäisyys paneelin reunasta seinän tasoon, tukien koko ja paneelin pohjan korkeus.

Ankkureiden, esivalmistettujen betonielementtien jne. Tekniset tiedot sijoitetaan kattoon asennussivulle.

Kuv. 10.8.5, a, 6 kuvaa lattiapaneelia, jossa on PE-merkkisiä pyöreitä aukkoja (ks. Kuva 10.8.5, a), pohjapiirros, yksityiskohdat seinän paneelin tukemiseksi ja paneelin kiinnittäminen seinään: 1 - sementtilaasti; 2 - betoni; 3 - liittimet. MC - teräksiset ankkurit, jotka kiinnitetään paneelin tai levyn asennuskierteeseen ja upotettu seinärakenteeseen (ks.

Kaikissa nykyaikaisissa rakennuksissa, joissa on useampi kuin yksi kerros, kiinnitetään erityistä huomiota tällaiseen prosessiin kuin lattialevyjen vahvistaminen.

Tänään on enemmän kuin laaja valikoima erilaisia ​​materiaaleja, sekä laitteita ja työkaluja niin sanottuun yksittäiseen rakentamiseen.

Valmistetut tai monoliittiset laatat

Seuraavien asennustöiden laskeminen ja teknisten ratkaisujen tekeminen lattiatilojen rakentamiselle on otettava huomioon useita tekijöitä.

On syytä huomata, että olemassa olevan SNIP: n vaatimuksia vastaavan yhden monoliittisen laatan luominen on ominaista kiistattomille eduille:

 • koko rakenteen helppo asennus;
 • suhteellisen alhaiset kustannukset;
 • lisääntynyt lujuus ja kyky kestää kuormia, jotka ylittävät laskennan.

Tärkein ominaisuus on se, että monoliittisen lattialaatan kunnolla toteutettu lujitus varmistaa kuormien tasaisen jakautumisen kaikissa rakennuksen seinissä.

Jos puhumme ontosta ydinlaudoista, on syytä keskittyä siihen, että vahvistus, joka tarjoaa jäykkyyttä, sijaitsee niiden alaosassa.

Toinen epäilyttävä etu kuvatulla päällekkäisyydellä on kyky luoda minkä tahansa koon ja muodon.

Tämä näkyy katsomalla kuvia jo rakennetuista rakennuksista.

Melko usein on vaikea löytää valmiita levyjä.

Ennen asennustyön aloittamista ja itse vahvistamista vaaditaan täysi laskelma ja tehtävä vastaava piirustus ottaen huomioon seuraavat tekijät:

 • päällekkäisyyspaksuus;
 • levyn kokonaismitat;
 • armopoyojen ominaisuudet (ristikkoväli, läsnäolo ja myös vahvikkeiden sijainti jne.).

Älä unohda, että kaikki edellä mainitut parametrit osoittavat selvästi nykyaikaisia ​​rakennuskoodeja ja määräyksiä (SNIP).

Suunnittelun ominaisuudet

Poikkeuksena betonielementit yhdistävät betonin ja metallin ominaisuudet.

Tämä pätee sekä monoliittiseen, suoraan esineeseen luotuun että valmiiksi valmistettuun onttoon ydinlaattaan.

Sitä vastoin kiinteä betoni voi kestää puristusvaikutuksia, kun taas vahvistus kestää vetolujuuden.

Kaikki päällekkäisyydet toimivat kink.

Tämä seikka otetaan huomioon sen valmistuksessa. Monoliittiseen tekniikkaan liittyy kahden ristikkomallin luominen - ylä- ja alareunasta.

Vaahtojen kaltevuuden ja paksuuden laskenta suoritetaan asiantuntijoilla, jotka perustuvat nykyisen SNIP: n vaatimuksiin.

Useimmissa tapauksissa vahvike on kiinnitetty neuloverkolla, mutta jo valmistettuja hitsattuja silmiä voidaan käyttää.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä siihen, että sauvat on erotettava toisistaan.

Tilanteissa, joissa on tarpeen yhdistää yksittäisiä segmenttejä, vahvistuksen päällekkäisyyden tulisi olla vähintään 40 * d (tässä tapauksessa d on sauvan halkaisija).

On suositeltavaa käyttää kuumavalssatun "A3" -teräsverkkoa, jonka halkaisija on 8-14 mm lattialevyjen hihnoissa.

Erityisparametreihin tulisi sisältyä piirros.

Useimmissa asuinrakennuksen valokuvissa on nähtävissä, että monoliittisten kerrosten paksuus, jonka pituus on enintään kuusi metriä, on noin 20 cm.

Tällaisessa tapauksessa suositellaan tätä arvoa.

Arkkitehtuuri. MÄÄRÄYKSET selvitys- ja graafisesta työstä: "Ammattiin tutustuminen"

Samanaikaisesti panssaroidun vyön kennon koko tulisi olla 200x200 mm. Alemmat verkkotangot ovat halkaisijaltaan 12 mm ja yläosa 8 mm.

Vahvistustekniikka

Kaikissa rakennustöissä ehkä levytuotteiden suosituin tuote on juuri lattialevy.

Tämän mallin perustana, teknologiasta riippumatta, on raudanvahvistus.

Alueen ja mahdollisten kuormitusten huomioon ottaen kaikki tekniset parametrit lasketaan SNIP: n mukaisesti.

Laatan vahvistamisen yksityiskohtainen malli on esitettävä piirustuksiin liittyvässä teknisessä dokumentaatiossa.

Monoliittisen tekniikan avulla pystytettyjen lattialevyjen vahvistamiseen on ominaista seuraavat ominaisuudet:

 1. Ei tarvita erikoisrakennustarvikkeita.

Näihin kuuluvat erityisesti nosturit;

 • Mahdollisuus asentaa päällekkäisyyksiä mistä tahansa muodosta ja mitoista;
 • Asennetun rakenteen lujuus, joka pystyy vastustamaan käytännössä kaikkia ulkoisia vaikutteita.

  Esimerkiksi kiinteä levy voi kestää liekin vaikutuksia yli tunnin ajan.

 • Vahvistussäännöt

  Laskenta ja sen jälkikäsittely vahvistetaan aina tiettyjen sääntöjen mukaisesti ja niiden on täytettävä kaikki vaatimukset.

  Näitä ovat:

  • Yli 8 metrin levyisten lankojen ollessa läsnä käytetään ns. Jännitetyn verkon lujitetuilla tankoilla, joilla on suurempi lujuus;
  • Hihnapyörissä on käytettävä halkaisijaltaan 8-14 mm sauvat, joiden välinen etäisyys ei saa ylittää 60 cm;
  • Monoliittisen laatan paksuuden laskeminen SNIP: n mukaan tehdään kaavasta 1:30 annetun leveyden mukaan;
  • Jos laatta ei ole paksumpi kuin 150 mm, sen varren nauha riittää;
  • Betonisoinnissa käytetään nestemäistä betonia, jonka laatu ei saisi olla alle 200, koska muut rakennusmateriaalit eivät kykene takaamaan rakennetun kerroksen tarvittavaa voimaa;
  • On tärkeää, että piirustus ja kaavio esittävät vahvistusvahvistuspisteitä.

  Tällöin puhumme siitä, että koko raudoitushihnan sivuttais- ja pitkittäisvahvistus tulee tehdä oikein laattaosan keskellä sekä sen kosketuspisteiden kanssa.

  Erityisen huomionarvoisia ovat alueet, joille maksimaaliset kuormitukset otetaan huomioon;

 • Metallikehysten itsenäinen asennus on mahdotonta, jos pätevät asiantuntijat eivät pysty pätevää laskentaa rakennusmääräyksiä ja määräyksiä (SNIP) koskevissa standardeissa;
 • Lisävahvistustangot asennetaan yleensä teknisten reikien ympärille.
 • Vahvistuksen vaiheen toteutus

  Masters määrittävät tärkeimmän askeleen asennus monoliitti levyt on asennus muottiin.

  Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä tukipisteisiin, jotka olisi vahvistettava mahdollisimman vakaina.

  Olisi pidettävä mielessä, että poikittaisliitoksella on suuri massa.

  Havainnollisia esimerkkejä mainittujen rakenne-elementtien asennuksesta on nähtävissä oikeissa kuvissa. Kuormat voivat saavuttaa kolme sataa kiloa neliömetriä kohden.

  Seuraava askel on itse vahvistusvyörakenteen rakentaminen, ottaen huomioon SNIP ja kaikki yksittäisten tapausten suunnitteluominaisuudet.

  Pohjaverkon ja muottipohjaisen kankaan välissä on erityisiä tukia, jotka muodostavat betonin suojakerroksen.

  On syytä huomata, että monoliittisen tekniikan avulla tehdyllä vahvistetulla betonipäällysteellä voidaan täysin altistaa laskelmissa esitetyt kuormat vasta sen jälkeen, kun betoni on kuivunut kokonaan, mutta se on saanut tarvittavan lujuuden.

  Useimmat järjestelmät sisältävät kehyksen sellaiset komponentit kuin:

  • ylemmän kerroksen työvahvistus;
  • tangot, jotka tasaisesti jakavat kuorman;
  • vuoraukset - useimmiten ne on tehty valssilangasta.

  Käytännössä järjestelmät voivat erota toisistaan ​​huomattavasti.

  Tästä syystä on erittäin suositeltavaa hakea apua ammattilaisilta, jotka pystyvät laskemaan potentiaalikuormitukset, joita poikittaisen päällekkäisyyden on myöhemmin kestettävä.

  Toisaalta kaikki betonituotteet toimivat samalla tavoin ja siksi ne voidaan asentaa yleisten periaatteiden mukaisesti ja perehtyä tarvittaviin teknisiin asiakirjoihin, joita tuetaan tietyillä valokuvilla.

  Luonnollisesti tällaiseen työhön tarvitaan tiettyjä rakennusalan taitoja ja laitteita.

  Levyn pääkuorma alun perin suoritettiin alaspäin ja sitten tasaisesti koko pinnalle.

  Näin ollen se on alempi vahvistusverkko, joka vie sen suurimman osan.

  Tämän ilmiön vuoksi SNIP asettaa tiukat vaatimukset tukikehyksen asennukselle.

  Nykyaikaisilla tekniikoilla voit luoda monimutkaisia ​​lattiaa, jolle on ominaista maksimaalinen lujuus, luotettavuus ja nopea asennus.

  GOST 21924.0-84 Kaupallisille teille vahvistetut betonilaatat

  Normatiivisella säädöksellä määritellään 9 erilaisen lomakkeen (4 täydentävät) tiililevyt, jotka on suunniteltu autovarauksille H-30 ja H-10 (vetoautot).

  GOST sisältää myös tienlevyn perusparametrit. Voimakas lujitemuovi, jolla on vahva lujitemuovi, jonka tarkoituksena on tarjota katedraalia kattamaan pysyvät ja väliaikaiset liikenneväylät kaikissa ilmasto-olosuhteissa (miinus 40 ° C). Standardissa kuvataan yksityiskohtaisesti laattojen koon ja muodon mukana oheiset teiden teräsbetonilaatat, piirustukset, viitetiedot, vahvistusjärjestelmät ja asennussilmukoiden asennus.

  Kaupunkien teiden suorakaiteen muotoisen laatan valmistusstandardit ja parametrit on vahvistettu GOST 21924.2-84 ja GOST 21924.2-84.

  Tie- levyjen lujitussuunnitelmat on esitetty piirustuksissa GOST 21924.1-84. Rakenteen ja mittasuhteet GOST 21924.3 -standardin mukaisten vahvistus- ja kokoonpanopetoselementtien muodon ja mittojen mukaan.

  GOST 21924.0-84 edellyttää raskasbetonin levytuotantoa, jonka tiheys on 2500 kg / m3 (puristuslujuusluokat B30 ja B22.5). Tieastian irrotus on mahdollista kahdessa vahvistusvaihtoehdossa: enintään 3 metrin pituinen tiensiima on valmistettu esijännitetystä raudoituksesta ja yli 3 metrin pituinen laatta on jo esijännitetty.

  Pohjamaalit, jotka laatoivat lattialaatoja

  Tieastian työpinnalla (yläpinnalla) on oltava ura parantamaan liimausta päällekkäin asfaltin päälle.

  Pysyvien teiden suorakaiteen muotoisen tiililevyn (lämpötilan ollessa enintään 40 ° C: een) pakkasenkestävyys ja vedenkestävyys on F200 ja W4 väliaikaisille teille - F150 ja W2.

  GOST 21924.0-84 olettaa, että levyssä voi olla kiinnityskorvakkeet, reiät ruuvien kiinnittämiseen tai urat suoraan asennettavaksi ja saranat eivät ulotu levyn pinnan työpinnan yli.

  Tiekilven tuotantoa koskevat tekniset vaatimukset sisältävät lomakkeen, valmiuden, lujuuden, halkeamiskestävyyden sekä GOST 13015.0: n vaatimusten mukaiset vaatimukset seuraavissa termeissä:

  • todellisen betonivahvuuden (hankkeen ikä, loma ja
  • siirto);
  • betonin valmistukseen käytettävien materiaalien laatu;
  • vahvistamisen ja sulautettujen tuotteiden laatuun ja niiden sijaintiin levyyn;
  • lujitettua terästä;
  • sulautettujen tuotteiden teräslajeista ja kiinnityspaneeleista;
  • betonin suojakerroksen paksuuden poikkeamisesta raudoitukseen.

  Erikseen GOST 21924.0-84 sisältää taulukoita lujitetuista betonilaatoista sallituista geometrisista poikkeamista.

  Vaatimukset, jotka koskevat tuotteiden hyväksyntää valmius- ja toimitusvaiheessa kuluttajalle, täsmennetään yksityiskohtaisesti tässä säädöksessä. Ajoneuvojen kuljetus ja varastointi on suoritettava GOST 21924.0-84 -sääntöjen mukaisesti.

  Miten lattialevyt asennetaan

  Kysymys siitä, miten lattialevyjen asennus toteutetaan, tulee oleellisen tärkeänä minkä tahansa huoneen rakentamisessa. Ensi silmäyksellä voi tuntua, että asennus on melko yksinkertainen, mutta rakennuksen rakentamisessa ja rakentamisessa on otettava huomioon joitain vivahteita.

  Lattialevyt ovat betoniterästuotteita, jotka on tarkoitettu liitäntäkattojen järjestämiseen.

  Jotta ymmärtäisit lautasen asentamisen, sinun täytyy tietää tekniikka ja säännöt lattialevyjen asettamiseksi. Teräsbetonirakenteet voidaan jakaa seuraavasti:

  • pyöreät katot;
  • teltta (rei'itetty);
  • pitkä ribbed.

  Jotkut mieluummin käyttävät monoliittisia teräsbetonilaatuja rakentamiseen, mutta tämä vaihtoehto on kalliimpi. Yleisimmät tyypit, joita käytetään lattiaan - vahvistettu betoni ontto ydin. Niillä on hyvä lämmönjohtavuus, äänieristys.

  Lattialaattojen asennustekniikka

  Asennuksessa on oltava:

  Lattialevylaite.

  • pyöreät ontot teräsbetonilaatat;
  • kuorma-nosturi;
  • sementtilaasti (sementti, vesi, hiekka);
  • lastalla;
  • Bulgaria tai autogeenia;
  • sledgehammers;
  • tasolla;
  • romu;
  • teräs-harjalla;
  • hinata;
  • kipsilevy;
  • kalkki-kipsilevy;
  • lämmöneristysmateriaali;
  • hitsauskone.

  Tämä ei tarkoita, että lattialaattojen asennus on helppo prosessi; päinvastoin, sitä pidetään melko työläs ja riskialtista.

  Jokainen säätö ei ole tasainen ja sileä, joten ennen betonirakenteisten betonilevyjen asentamista on oikein ja suositeltavaa tehdä säätiö esim. Tiilirivin asettamiseksi betonialustalle. Voit tarkistaa, kuinka tasainen pinta on tasolla, taso. Lattialevyt voidaan asettaa vain tasaiselle pinnalle, minkä lisäksi koko rakennuksen käyttöikä riippuu siitä.

  Säätiön vahvuus on välttämätöntä, koska maaperän kallistumisesta voi tapahtua sen muodonmuutosta, ja riippumatta siitä, kuinka rakentajia lähestytään rakentamisen vastuulla ja miten lattialevyt asetetaan, rakennus kallistuu ajan myötä.

  Lattialevyjen laskeminen.

  Säätö voidaan kiinnittää tavallisella vahvistetulla verkolla, johon myöhemmin asennetaan betonilaastia ja asennetaan lattialaatat. Sementti ei saisi olla alle 100 asteen. Sementtikerroksen korkeuden tulisi olla vähintään 20 cm.

  Ennen betoniterästen asentamista sinun täytyy valmistaa ne.

  Jos pinnassa on puutteita, ulkonemia tai siruja, ne on korjattava.

  Jotta ymmärtäisit laattojen asettamisen, laske ensin leveys ennen raudoitettujen betonirakenteiden asentamista ja asentamista niin, että ne vievät koko kehän ja etteivät jäitä suljettuja osia. Laskentamalli on melko yksinkertainen.

  Ennen asennusprosessia asetettiin betoniseoksen substraatti. Lattialevy voidaan asentaa vain kuorma-auton nosturin avulla, koska niiden paino on riittävän suuri. Kun koukussa on vahvistettuja betonilaatuja saranoihin, ne nostetaan ja asetetaan oikeaan paikkaan. Lisäksi yksinlaskeminen ei toimi, tässä prosessissa tarvitsemme 3-5 hengen ryhmää. Asennettaessa on tarpeen huomata, että kunkin levyn on oltava litteä, kaikkien osien on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan. Koska sementtilevy ei jäädy välittömästi, levyt ovat edelleen siirrettävissä jo jonkin aikaa ja asennuksen epätarkkuuksia voidaan korjata korjaamalla ne sorkkaraudalla.

  Lattialaattojen asennus.

  Lattialaattojen asettaminen on tarpeen vain tulevien tilojen pääseinillä. Sisäpuolisten väliseinien ja seinien asennus tehdään lattialevyjen asennuksen jälkeen, ja niiden on oltava 12 cm: n seinälle. Viereiset levyt on kiinnitettävä toisiinsa kiinnittämällä silmukoita. Asennukseen on parempi käyttää sementti-hiekkalaasti, sen on oltava nestemäinen, hiekka huolellisesti seulotaan, muutoin, vaikka pienet roskat pääsisivät sisään, se voi vääristää lattiaa ja kattoa.

  Lattialaattojen asentamisen jälkeen niiden välissä on saumoja, jotka on korjattava. Kaikkien saumojen on puhdistettava teräsharjan avulla. Teräsbetonirakenteiden väliset raot täytetään hinauksella, joka on aikaisemmin kostutettu kipsiliuoksella. Hinauskerros on tiivistettävä. Kun kipsiseos kuivuu, sen tilavuus kasvaa, jolloin hinaus painaa seiniä mahdollisimman paljon. Tämän aukon jälkeen kavennettiin kalkki-kipsilevyä.

  Loppuosat on myös upotettava niin, että levyt eivät jää kylmäkauden aikana.

  Laatoitettu muotti

  Tätä varten voit käyttää mineraalivillaa, betonielementtiä tai zabutovochny-tiiliä.

  Kaikissa rakennusprosesseissa saattaa syntyä ylivoimaisia ​​esteitä, esimerkiksi levyt voivat puhjeta, jos purkamissääntöjä rikotaan tai niitä säilytetään väärin.

  Mutta tällaisen kallis rakennusmateriaalin heittäminen on epäkäytännöllistä. Ne voidaan asentaa 3 pääseinään. Tai asentaa ullakkotilaa heidän kanssaan, tässä paikassa kuorma on minimi.

  Lattialaattojen asettaminen: tärkeät kohdat

  Rakenteen tarkkuuden vuoksi on tarpeen piirtää kaava kaikkien koon mukaan, joten on mahdollista välttää aukkoja ja levyjen puuttumista. Jos kuitenkin on suuria aukkoja, ne voidaan täyttää hiekkalaatalla ja pienet aukot ja halkeamat voidaan täyttää betonilla.

  Asennettaessa onttoja hylsylevyjä sinun on varmistettava, että ne sopivat sileästi alaspäin. Niiden pitäisi sijaita mahdollisimman lähellä toisiaan - pienimpiä aukkoja on vältettävä. On tarpeen asettaa ne, säätää toisiaan pitkin alareunaa.

  Kun asennat lattialaatoja pohjaan, on erittäin tärkeää tietää, että ne tulisi asentaa vain 2 seinälle, joilla on lyhyet ja ei pitkät sivut. Tämä asennusmenetelmä on tarpeen, jotta estetään mahdollinen muodonmuutos ja siirtyminen, jos säätö "puristaa".

  Levyjen vahvistamisen vaiheet.

  Tosiasia on, että tällaisessa tapauksessa koko rakenteen paino siirretään kolmanteen, pitkälle puolelle, ja lyhyillä sivuilla voi esiintyä halkeamia tai aukkoja, eikä sitä voida sallia. Emme myöskään saa unohtaa, että betoniterästen lyhyet sivut eivät saa olla täysin asennettu seiniin - 11-15 cm, mikä auttaa vähentämään lämpöhäviöitä minkä tahansa huoneen jatkokäytössä.

  Välittömästi sinun pitäisi miettiä, missä viestintä tapahtuu, jotta he voisivat jättää heille lattialevyt.

  Vahvistettujen betonirakenteiden asentamisen jälkeen varmista, että ne kiinnittyvät lujarakenteisiin tulevien tilojen lujuuteen ja lujuuteen. Tätä varten halkaisijaltaan 9-12 mm sauvat sopivat, voit käyttää A1-luokan metallivahvistinta (kun kuormitusta esiintyy, se puristuu eikä repeyty). Tangot hitsataan toisessa päässä silmukkaan ja toinen - viereisen lattialevyn silmukkaan. Useita teräsbetonilaatoja ei ole mahdollista yhdistää kerralla - vain kaksi levyä on yhdistetty toisiinsa. Ulkopuolelta levyt kiinnitetään ankkureilla.

  Muista kiinnittää huomiota betonirakenteiden ja -materiaalien kuljetus-, purkamis- ja varastointisääntöihin niin, että ne eivät ole muodonmuutoksia. On välttämätöntä sijoittaa puupalkit vahvistetun betonilaatan välille samalla etäisyydellä ja samoissa paikoissa, muuten ne voivat räjähtää kuormituksen alla.

  Joissakin tapauksissa, kun teräsbetonilaatat ovat kylmässä pitkään, ne voivat jäädytyä, minkä jälkeen kosteus voi syntyä betonirakenteissa, sieni voi muodostua ja hometta esiintyy. Tämän välttämiseksi sinun on tehtävä pieniä reikiä jokaiseen työkappaleeseen 25 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja puhaltaa kokoonpano vaahto niihin. Vahvitetut betonirakenteet eivät siis ime kosteutta.

  Ankkurointi lattialevyt

  Lattialaattojen oikea ja virheellinen tuki.

  Ankkureita kutsutaan metalli-kiinnikkeiksi, jotka asetetaan minkäänlaiseen säätiöön. Lattialaattojen ankkurointi on tehtävä jokaisen kerroksen jälkeen. Ankkurointi on menetelmä levyjen kiinnittämiseksi keskenään ja huoneen seinämiin. Ankkureiden asennus suoritetaan noin 3 metrin etäisyydellä. Teräsbetonilaattojen kiinnittämiseen käytetään kiinnittimiä, tankoja tai metallilevyjä. Ankkurointi suoritetaan vasta kaikkien rakenteellisten elementtien asennuksen ja asennuksen jälkeen. Ankkurit kiinnitetään asennuskierteisiin. Päiden on oltava kiinnitettynä seinään G-muotoisella ankkurilla. Tämän jälkeen ankkuri suljetaan ja käsitellään sementtilaastilla, jotta ne voidaan suojata syövyttäviltä prosesseilta. Kiinnittämällä päällekkäin asennettujen seinien pinnalle tuetut teräsbetonielementit kiinnitetään komposiittisten ankkureiden avulla.

  Kuinka jakaa teräsbetonilattiat

  Joissakin tapauksissa saattaa olla tarpeen tehdä rakenteesta lyhyempi. Betonimateriaalin leikkaamiseen tarvitaan tehokas hiomakone. Teräsbetonirakenteen leikkaaminen ei ole kuitenkaan täysin välttämätöntä.

  Riittää, että pinta leikataan ja isketään kelkkasaharilla, heti kun lujitustangot ovat näkyvissä, leikkaa ne hiomalla. Siinä tapauksessa että on välttämätöntä erottaa poikittaiset mutta pitkittäisosat, on välttämätöntä leikata pintakerros ja metalliverkko, joka toimii vahvistuskehyksinä.

  Talon pohjapiirros

  ZHB: n päällekkäin tehdyt esivalmistetut talot ovat yksi yleisimmistä rakenteista. Rakenne perustuu teräsbetonilaatoihin, ne jakavat rakennuksen lattiaan, niitä kutsutaan esiohjattuiksi lattialaatoiksi. Pakollisen päällekkäisyyden suunnitelmassa ilmoitetaan tiedot paneelien tyypistä ja koosta. Tiedot ovat hyödyllisiä rakennusvaiheessa sekä korjauksen, jälleenrakennuksen aikana ja auttavat laskemaan lämmönjohtavuutta, eristämistarpeita jne.

  Yleistä tietoa esiohjelmoiduista laatoista

  Esivalmistettujen betonilaattojen valmistetuilla taloilla on vakiomitat, mutta ne vaihtelevat tyypin mukaan.

  Esivalmistetuilla rakennuksilla on useita etuja verrattuna monoliittiin:

  • nopea asennus;
  • maalauslevyt voidaan suorittaa olosuhteista riippumatta: huurre, lämpö, ​​sade jne. ei ole ongelma;
  • edullinen hinta, voit säästää jopa 15% monoliitin kustannuksista.

  Teräsbetonilaatat yhdessä betonilattian kanssa ensimmäisessä kerroksessa johtavat rakenteen suurimpaan haittana - suuri massa. Suuren painon vuoksi levyillä on rajallinen käyttöalue ja ne edellyttävät korkean lujuuden säätöä. Sisäisten ja kantavien seinien perustusten syvyyden lisääminen rakentamisen estimaatti kasvaa. Vaikka ylimääräiset kustannukset, RC-laatat ovat halvempia kuin monoliitti.

  Suoritetut lukuisat vertailut ovat osoittaneet, että levylaatat ovat 50-70% halvempia kuin monoliittiset laatat ja ontot laatat

  Rakennuksen ulkoseinän ja sisäseinän paksuus vaihtelee, laakerilevyjen paksuus on 140-220 mm ja pituus jopa 9 m riippuen kokoonpanosta. Sisäseinien paksuus on noin 8-12 mm. Kun työskentelet paneelien kanssa, on tärkeää harkita rakennuksen ulkoasua ja rakennetyyppiä.

  Yhteensä on kolme päätyyppiä:

  • täyteläinen. Ilman aukkoja, on suurin paino. Eroavat suurimman kestävyyden. Ne esitellään suunnitelmaan, piirustus yksinomaan monikerroksisten rakennusten kerroksista. Käytetään luodaksesi väliseinät. Kiinteän rakenteen ansiosta levyt vähentävät lämmön- ja äänieristysominaisuuksia;
  • ontto. Sisäpuolella on pitkittäisiä aukkoja, joiden muoto on yleensä pyöreä. Ilmasäiliöiden lisääminen johti paksuuden lisääntymiseen - 220 mm. Ovat yleisimpiä esivalmisteen elementtejä. Niillä on erinomaiset eristysominaisuudet. Lohkojen läsnäolon takia, monoliittisiin laattoihin verrattuna, ontot lohkot aiheuttavat vähemmän stressiä alustalle ja seinille. Lisäetuna on kyky estää suuret katteet ja kantavat seinät, koska levyjen pituus on 12 m;
  • teltta. Esitä lokero, jonka reunat suuntautuvat alaspäin tai ylöspäin. Levyn paksuus on 140-160 mm.

  Katton ja ulkoseinien kanssa työskentelevien töiden aikana käytetään monoliittisia päällekkäisyyksiä niiden etujen ansiosta verrattuna kokoonpanolevyihin:

  • jaetaan tasaisesti kuorma;
  • rakentamiseen ei edellytetä erityisten laitteiden käyttöä;
  • voidaan sijoittaa paitsi seinille, myös sarakkeille;
  • monoliitti voidaan valmistaa mistä tahansa koosta, mukaan lukien ei-standardi.
  Ylimaalaus säilyttää monoliittirakenteisen rakenteensa

  Monoliittisilla paneeleilla on kolme suurta haittapuolta:

  • rakentamisen monimutkaisuus;
  • monimutkaisen rakenteen vahvistamisen tarve ilman korkeasti koulutettuja rakentajia ei todennäköisesti kykene tekemään;
  • tarvitaan muottirakenteita, prosessi on aikaa vievää ja vaatii paljon materiaaleja.

  Kun suunnitelmasta laaditaan suunnitelma ja lattialevyjen asettelu otetaan huomioon, kannattaa harkita kunkin lattialevytyypin ominaisuuksia.

  Pohjapiirros

  Tärkeä vaihe järjestelmän laatimisessa on levyjen lukumäärän laskeminen. Indikaattori määritellään lattia-alueiden summana ja yhden levyn pinta-alan summana. Erottaminen voi johtaa ei-kokonaislukuun, pyöristys tehdään suurella tavalla.

  Suunnitelmaa harkittaessa voit valita useita eri lattiatyyppejä eri kerroksille. Eroja määritellään usein suhteessa tontille, joka on alle maan suunnittelumerkki, mutta jokaiseen kerrokseen voidaan tehdä erikseen muutoksia.

  Lattialevyjen suunnitelmalle olisi annettava parempia piirustuksia ammattilaiselle. Itse työ voi olla aloittelija tai ammattitaitoinen työntekijä, mutta piirustus edellyttää ymmärtämistä RC-levyjen ominaisuuksista ja oikeista laskelmista. Kaikki virheet voivat muuttua rakenteen tuhoamiseksi. Arkkitehti ottaa huomioon rakennuksen ominaisuudet ja auttaa määrittämään parhaan suunnitelman.

  Pohjapiirros - graafinen kuva vaakasuorasta rakenteesta, laakeroinnin ja suojaustoiminnon suorittaminen

  Päällekkäisyyksien käyttäminen teräsbetonipalkkien käyttö tee-osuuksilla ja palkkien välinen täyttö (kevyiden betonilaattojen tai onttojen sydämen levyt). Palkkien pituus vaihtelee välillä 2,4-6,4 m. Seinällä oleva tuki - 150 mm. Molemmilla puolilla päät on kiinnitetty seinään. Piki on määritetty kokonaisuuden koosta, yleensä 60, 80 cm tai 1 m.

  Jos aiot asentaa puulattiat, tilanne on paljon yksinkertaisempi, koska sinun ei tarvitse käyttää raskaita rakenteita vaan helposti siirrettäviä palkkeja. Kun oletetaan virheitä päällekkäisyyksissä, ne on helpompi poistaa, virheen tulos ei ole valitettavaa. Puu voi tehdä päällekkäisyyttä, jopa noviisi. On tärkeää valita kyllästetyt palkit, ja niiden asennus on yksinkertainen menettely.

  Puupalkit pystyvät estämään jopa 4,8 metrin etäisyyden. Palkin korkeus valitaan 5 - 10%: n etäisyydeltä ja leveys on alueella 60-120 mm. Tuki kehysten välisille suojuksille ovat kallonpalkkeja 40-50 mm, jotka kiinnitetään palkkien sivuihin. Palkkien etäisyys on 600-1,500 mm, sillä on ratkaiseva arvo kilven leveydelle. Levyjen pituus lasketaan leimojen pituuden mukaan.

  Lattia-asettelu

  Kun piirustukset on tehty levyjen likimääräisen sijainnin suhteen, on tärkeää määrittää akseleiden kokonaispituudet akseleilla. Laattojen mitat auttavat määrittämään rakennuksen korkeuden ja paneelien määrän. Pystysuunnassa mitatut arvot huomioivat suhteellisen korkeuden indikaattorit puhtaasta lattiasta.

  Suunnitelman laatiminen on tärkeää ottaa huomioon tukiseinät, joihin katot kiinnitetään.

  Lattian laakerielementtien asettamisen yhteydessä näet, että niiden leveyden valinta on yhtä tärkeää kuin pituus

  Lattiatukisuunnitelma

  Hollow-lattioita tuetaan tiiliseinästä lyhyestä sivusta, vähintään 90 mm. Jos tuki on solubetoni - 120-150 mm. Pitkällä puolella ei ole suositeltavaa käyttää itsekantavia elementtejä. Pienikokoisten rakennusten rakentamiseen on parempi käyttää 1,8 m leveitä levyjä, joiden pituus on jopa 7,2 m.

  Jos rakennuksen seinät ovat solubetoni, on parempi käyttää samaa materiaalia. Lyhytpuolella tukiseinät on tuettava 10-15 cm ja sivuilla 2-5 cm. Rakenteen vahvistamiseksi suunnitelman tulee sisältää rakennuksen ja sisäseinien ympäröimä monoliittinen ZHB-vyö.

  Suunniteltaessa betonielementtien tai betonielementtien rakentamista varten on tärkeää tehdä alaviitteet elementtien mittoihin, ilmoittaa monoliitin alueet, laakerin korkeus, RC-vyörien leveys ja paneelien ankkurointi.

  I-palkit käyttävät mieluimmin kattoja, joiden korkeus on 16-27 cm. Seinäkaapeilla on oltava 18 cm tai enemmän. Kiintolevyn muodostamiseksi on yhdistettävä palkit yhteen ja kiinnitettävä seinään. Palkkien väliin jää välimatka 60, 77, 80 cm tai 1,1 m. Keskipalkkiaggregaatin tyypillä on suurin vaikutus vai- heeseen. On parasta kiinnittää palkit rakenteen reunoja pitkin tukiseinien (enintään 5 cm etäisyydellä palkin reunasta seinään). Epäsäännöllisten muotojen elementit voidaan parhaiten valmistaa kiinteästä betonista.

  Laakerielementtien järjestelyn lopussa rakennuksen seinämissä käytetään nimityksiä ja mittoja.

  Yleiset asennustiedot

  Esivalmistetut betonilaatat asennetaan siten, että niissä on vähimmäisetäisyys. Asennukseen tarvitaan erityinen nostolaite. Lattialiitokset täytetään sementtilaastilla. Luo kokonaisvaltainen ja erittäin kireä päällekkäisyys vaakasuoraan auttaa levyjen saranoihin kiinnitettyjä metallisia ankkureita. Sisälevyjen paneelien kosketuspisteissä käytetään komposiittisia ankkureita, jotka on suljettu hitsaamalla.

  Jos esivalmistetut laatat perustuvat ulkoseinään, on suositeltavaa kiinnittää niiden päätyosat muuraukseen L-muotoisilla ankkureilla. Asennuksen jälkeen ne kaadetaan sementillä, estää korroosiota. Levyjen ja väliseinien välisten aukkojen ilmetessä ne voidaan poistaa tiilimuodostelmilla.

  Tärkeä sääntö - RC-laatat on pinottu yksinomaan kantaviin seiniin, jäljellä olevat itsekantavat rakenteet ja väliseinät pinotaan levyjen asentamisen jälkeen.

  Kannettavien ja itsekantavien seinien alle, joiden paksuus on yli 250 mm levyjen asennuksessa, muodostuu säätö. Lisäksi pohja asennetaan tuuletuskanavien ja erillisten tukielementtien alle. Luonnoksen luonnoksen luomiseksi on otettava huomioon seinän alle olevan koko ja määritettävä pohjan pohjan kiinnitys modulaarisiin keskikerroksiin. Käytettäessä pylväs- ja esipohjattuja emäksiä, pohjalevyjen leveys määritetään kuormituksen kestävyyden mukaan.

  Rakennuskustannusten ja rakennusten nopeuden hyvästä taloudellisesta vaikutuksesta johtuen myös betonirakenteiden käyttö tuo mukanaan monia etuja.

  Betoni- ja roskasäiliöiden paksuus määräytyy 8-10 cm leveämmäksi. Esiolevien säätöjen koko on määritelty olevan yhtä suuri kuin lohkojen paksuus (30-60 cm), mutta itse seinämä on joskus 4-5 cm leveämpi. Lohkojen yhteinen pituus: 80, 120, 240 cm Maaperän paineen alentamiseksi säätö voidaan tehdä laajennetulla pohjalla, jossa on 1-2 viistettä, joiden mitat ovat (VhSh) - 30-40x15-25 cm. Esivalmistetussa pohjassa laajennusta varten käytä tukipohjamallia, jonka vahvistusleveys on 60 cm - 1,6 m 30 cm korkea

  Lattialevyjen asennusjärjestys

  Aluksi sinun pitäisi tehdä 2 vaihetta:

  1. Valmistus. On tärkeää luoda oikea taso rakenteen kaikkien tukiseinien väliin. Sallittu ero on 1 cm, ei ole tarpeen poistaa. Tarkasta vaakataso käyttämällä rakennustasoa. Päinvastaisten seinien välissä palkki nousee ja tarkista tasaisuus. Jos pienet epätasaisuudet ovat, ne voidaan kiinnittää sementtilaastilla.
  2. Seuraavaksi jakovyö on seinän kohdistamiseksi. Lujitusvyö on valmistettu sementistä M500 1-3 hiekalla. On tärkeää varmistaa hiekan puhtaus, huuhtele seula tarvittaessa. Liuos valmistetaan keskimääräisestä viskositeetista. Seos kaadetaan muottiin ja lävistetään tai kaadetaan aukkojen poistamiseksi. Liuoksen kuivaus kestää 3-4 viikkoa.
  Tärkeimpiä ominaisuuksia, joille raudoitettua betonia arvostetaan, kutsutaan aina lujuudeksi ja hyviksi taivutusmomentteina.

  Lattialevyasennustekniikka

  Etuliitteisten RC-levyjen asentamiseksi on tarpeen vuokrata nosturi ja 4 työntekijää: kuljettaja, hihnakuljetin ja 2 asentajaa.

  Laakerin seinät on laskettava ottaen huomioon, että kadulla on oltava 5 cm: n välys. Eristys asetetaan syvennykseen, se estää luonnoksia katon aukkojen kautta. Käytä eristys tällaisissa taloissa johtaa kylmän, kostean ja luonnoksen syntymiseen.

  Asennusohje:

  1. Sementtilaastia valmistetulla tyynyllä tukiseiniin sopii betoni, jonka kerros on 15-20 mm.
  2. Nosturi nosta paneeli ja asetetaan asennuspaikan päälle.
  3. Asennukset laittavat levyn suoraan haluttuun asentoon. Aseta laatta juuri ennen kuin irrotat hihnan. Oikea sijainti merkitsee, että seinä ja laatta koskettavat kummallakin puolella vähintään 15 cm.
  4. Hihnat on irrotettu ja suoritetaan lopullinen asennustarkastus.
  Teräsbetoniin ei ole rajoituksia lämpötilalle

  Lattialevyjen asentamisen todentaminen tukiseinille

  Oikein asentaminen auttaa tarkasti määrittämään ristikon ja rakennustason. Jos seinämien etäisyys on yli 4 mm vastakkaisilta puolilta, laatta tulee asentaa uudelleen. Korota se, korjaa liuos ja lisää seos suuria määriä matalalta puolelta. Jos sementti alkaa kovettua, on parempi poistaa se ja vaivaa se uudelleen. Jopa sen jälkeen kun vettä on lisätty vanhaan seokseen, se ei saavuta haluttua voimaa. Jos tasolle ei ole ongelmia, levyt on kiinnitetty.

  Ankkurit on hitsattu RC-paneelien kiinnittämiseen asennuskierteisiin. Seuraavaksi silmukat hitsataan yhteen. Aukot täytetään sementillä. Jotta liuos ei pääse putoamaan alhaalta, roskaa kaadetaan aukkoon (enintään 2 cm).

  Kun hyödyllisten työkalujen kiinnitys tapahtuu:

  • nosturi;
  • kompressoriyksikkö;
  • rakennustelineet;
  • rakennustasot;
  • vasarat, myös nosturit;
  • sorkkaraudat;
  • lastalla;
  • Vannesahan kehykset;
  • säiliö tai pinta liuosvalmistukseen.

  Etulevytuotteiden asennus yksityiseen rakentamiseen

  Menettely on samanlainen kuin aikaisemmat menetelmät, mutta levyjen koon ja painon pieneneminen johtuu eroista. Vaikka paino laskee, tukielementtien kuormitus pysyy korkeana. Rakenteen tuhoutumisen estämiseksi on lisättävä arvio kuorman laskemiseksi, perustuksen säätö, seinien paksuuntuminen. Lisäkustannukset ovat tarve palkata ammattitaitoisia työntekijöitä, joilla on työkokemus.

  Puupalkkien päällekkäisyyksien tekeminen on helpompaa, tekniikka on paljon helpompaa ja edullisempaa. Betonimateriaaleja käytetään yksiselitteisesti tasaisen kattorakenteen rakentamisen aikana. Levyjen päälle yksinkertaisesti valssattu tai arkkiintumateriaali. Kun käytät ZhB-levyjä kattoon, saat enemmän kestäviä ja vahvoja peitteitä.