Liukuovien säätelyjärjestelmä

Liukuvien liukuovien edut ovat hyvin tunnettuja: korkeusrajojen puute, vähäinen repäisy, turvallisuus, yksinkertainen ja luotettava automaatio. Mutta tämä malli on kallis ja sillä on erityisvaatimukset säätiölle, sen kokonaispaino on 2-3 kertaa enemmän. Betonointi suoritetaan koko liikkuvan läpän pituudella, tason, jossa rullatuki on tasainen ja leveä. Säröjä ei voida hyväksyä, koko rakenne on kiinteä, matala pohja ei riitä. Ihanteellisessa tapauksessa muodostetaan paalun perustus portille, rungon monoliittinen tyyppi soveltuu vain stabiileille, ei-jäädyttäville maille ja edellyttäen pakollista vahvistamista vähintään 1 metriin syvyyteen. Betonin kaatamista käytetään korkeimmalla voimakkuudella.

Perustutkimuksen valinta

Tärkeimmät maamerkit ovat odotetut käyttökuormat ja maaperän ominaisuudet. Liukuva tai liukuva portti sopii kahteen perusvaihtoehtoon: runko-monoliitti tai kasa. Ensimmäistä käytetään pienissä kausittaisissa siirtymissä maaperässä, mutta tällaisen säätiön rakentaminen kestää vähintään viikon. Rakenne on betoninen U-muotoinen kehys, joka sijaitsee portin aukon vastaavalla puolella. Kääntämisen välttämiseksi on suositeltavaa noudattaa seuraavia kokoja:

 • Leveys - 60 cm.
 • Syvyys - 25 cm enemmän kuin maaperän jäädytys (1,6 - 2 m).
 • Pituus - vähintään 50% liukuvan portin aukon leveydestä.

Vaahtomuovilla, suihkuttamalla, suolla alueilla tai korkeilla pohjavesien pinnalla tarvitaan paalusäätiö. Hän puolestaan ​​voi olla monoliittinen tai ruuvi. Ensimmäisessä tapauksessa kanava on sijoitettu tukeville pylväille, jotka on yhdistetty teräsbetoniuralla.

Tätä muotoilua pidetään erittäin luotettavana, mutta se kestää vähän kauemmin kuin ruuvipallot. Jälkimmäiset sijaitsevat 1 päivä, tämä on hyvä kellari vaihtoehto, parantaa kestävyyttä rauta on käsitelty korroosionestoaineilla ja betonoitu. Toinen kasa kaivaa maata aukon vastakkaiselle puolelle riippumatta alustan tyypistä (jos aita ei riitä tukemaan).

Askel askeleelta asennustekniikka

Liukuporttien runko-monoliittinen säätö on sijoitettu seuraaviin järjestyksiin:

 • Merkintä ennalta suunnitellussa järjestelmässä.
 • Kaivaa kaivanto.
 • Vahvikotelon asennus.
 • Betoniliuoksen valmistaminen ja kaatoaminen, sulkimen nopeus, joka tarvitaan raon voimakkuuden saavuttamiseksi.

Liukuovien pohjalla on oltava taso, joka on vapaa kasveista ja juurien alueesta. Kaivanto kaivetaan ainakin pakastuksen syvyyteen (ihanteellisesti - 25 cm enemmän). Mitä kylmempi ilmasto on, sitä alhaisempi on vahvike häkki. Alareunassa on hiekkaa ja soraa sen yläpuolella: aluetta tulevien tukien ja kanavan alla. On suositeltavaa täyttää vähintään 10 cm paksu tyyny alueille, joilla on lämpenemisriski - 15.

Vahvikotelo on koottu erikseen, se on sovitettava vapaasti kaivettuun reikään. Asennuselementti on U-muotoinen, vaakasuoran kanavan vähimmäisleveys on 20 cm. Mitat riippuvat avautumisparametreista, joten 4 metrin pituiselle portille on asetettava vähintään 2 metrin säde, vähintään poikittainen vahvistusetäisyys on 30-40 cm. runko:

 • hitsaamalla vahvikehyksen ja kiinnittämällä siihen kanava;
 • hitsaamalla pitkien sauvien tai kulmien metalliseen kaistaleeseen.

Sijoituksen jälkeen kiinnityselementin taso tarkistetaan (vaakasuoraan ja suhteessa liukuvan portin viivaan), kaapelointi asetetaan kanavapalkkiin.

Kaatopaikka sekoitetaan sementtipohjaiseen betonisekoittimeen, jonka lujuus on vähintään M400. Suositellaan 1: 3: 4 -osuuksia, liuoksen valmistamiseen käytetään jokikvarsi- hiekkaa ja laastia (löyhä sedimenttikiviä, joiden jakeet ovat enintään 30 mm). Jos tällainen täyteaine puuttuu, se voidaan korvata soramurskeilla, joiden raekoko on enintään 20 mm. Ratkaisu, jolla on kohtalainen sakeus, kaadetaan 3-4 asteeseen, aina kun se tiivistetään ennen yläkerroksen asettamista uudelleen varmistaaksesi, että vahvistetuilla alueilla ei ole tyhjiöitä. Liukuovien asennus itsestään toteutetaan aikaisintaan 2 viikkoa betonimäärän jälkeen, mieluiten kuukauden kuluttua. Kaikissa vaiheissa kehyksen ja kanavan asentoa tarkkaillaan tarkasti: vääristymät ja muutokset eivät ole hyväksyttäviä.

Pile-pohjaseinätekniikka

Tämäntyyppistä säätiötä pidetään luotettavimpana. Tällöin maaperään haudataan ruuvipallot, joiden läpimitta on 75-100 mm ja pituus 1,5 metriä. Asettelu on yksinkertaista: tuki on siirrettävän lehtien vastakkaisella puolella, toinen alustan alussa ja viimeinen ääripisteessä. Paalujen välinen optimaalinen etäisyys on 2,5-3,5 m. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että 6 m: n portin pituudella on kolme paalia ja 8 m: n aukon leveys ei riitä. Jos aidan vastakkainen puoli voi kestää suuria kuormia (sillä on tukipylväs), niin kaksi on tarpeeksi.

Pieni aloitusreikä on tehty (pienempi kuin terän läpimitta) 40 cm: n syvyyteen. Ruuvipillojen pyöriminen suoritetaan tarkasti pystysuoraan, tässä vaiheessa assistentti on mukana. Asennuksen jälkeen vaaditulla syvyydellä yläosa leikataan tukeen, sen koko ontelo täytetään sementti-hiekkalaastilla. Tämä toimenpide on tarpeen paalun keston lisäämiseksi, tilapäistä sijoittamista varten sitä ei suoriteta. Seuraavaksi muodostetaan yksi paalusäätiö - sarakkeet hitsataan kanavaan, ura kaadetaan betonilla. Hitsauspisteitä on käsiteltävä korroosionestoaineilla.

Automaattisen ohjauksen johdotukset suoritetaan missä tahansa vaiheessa. On muistettava, että paalun perustus tarvitsee erillisen kentän (kauemmas kannattimista, sitä parempi). Tämä johtuu siitä, että kanavan ja paalujen materiaali on homogeeninen, pohja johtaa virtaa. Mutta tämä on enemmän hyöty kuin haitta - rakenteet, joilla samat ominaisuudet kestävät kauemmin. Jos asennussääntöjä noudatetaan, liukuvat portit ruuvipuristimissa kestävät vuosikymmeniä.

Ruuvipohjan edut

Tärkeä ominaisuus on tällaisen tuen tukema paino. Linkki on suora: sitä raskaampi portti, sitä syvemmät paalut ruuvatetaan. Asennuksen paksuuden ja syvyyden mukaan paalusäätiö ylläpitää rakennetta 5 - 18 tonnia.

Tämän tekniikan edut ovat:

 • Korkea käyttökyky, riippumatta maaolosuhteista.
 • Taloutta.
 • Mahdollisuus laittaa ruuveja talvella.
 • Nopeat asennus- ja maalaustyöt.
 • Ylläpitoa.
 • Yksinkertainen säätiön järjestely.
 • Käytä tilapäisenä rakennelmana (paalut on sovitettava lopullisen asennuksen jälkeen).

Rahoitus- ja työvoimakustannusten minimoimiseksi tämä on paras vaihtoehto. Se on huonompi luotettavuus monoliittisiin paalun perustuksiin, mutta toisaalta portaalin rakenteen avautuminen ei ole rajoitettu korkeuteen. Mutta vaikeissa maissa on parempi täyttää liitäntäkanava vahvistetulla betonilla.

Päälliköiden palveluiden kustannukset

Ammattilaisten kääntämisen etuna on rakenteen luotettavuus ja laatu, ennen työn aloittamista he analysoivat maaperän ominaisuudet ja valitsevat optimaalisen perustan. Keskimäärin liukuoviin asennetun 1 mäntisen raudoitetun betonipohjan kulutus maksaa 13 000 ruplaa. Yhden paalun asentamisen hinta betonitoimalla 1,5 metrin syvyyteen on 5 000 ruplaa. Pilarien koko ja lukumäärä (vähintään 2) vaikuttavat kustannusten määrään. 4 metrin laajuisen avaimet käteen -moniliittisen paalun perustan arvioitu kustannus on 30 000.

Perusta liukuoviin, joiden pituus on 4 metriä

Nykyään liukuvat portit ovat hyvin suosittuja kehittäjien keskuudessa. Tällaisen järjestelmän suunnittelu edellyttää erityistä säätiötä ja kiinnitystä. Tämä johtuu suuresta purjekanvasta tällaisista portista, varsinkin kun voimakkaat tuulet.

Siksi on tarpeen rakentaa pohja 4 metrin pituiselle liukuvalle portille, jotta koko rakenne olisi riittävän vakaa ja kestävä.

Säätiön rakentaminen

Tällaisen portin asennus edellyttää luotettavan perustan rakentamista. Maan koostumuksesta riippuen säätötyyppi valitaan. Yleisin tapa luoda vankka pohja-liukujärjestelmä on betonitointi sen suunnittelun tuella.

Teknologia sisältää seuraavat rakennusvaiheet:

 • Tontin merkintä;
 • earthwork;
 • Vahvistuskehyksen asennus;
 • Asuntolainan asennus;
 • Betonoinnin.

Kaikki rakennustyöt on suoritettava kehitetyn hankkeen mukaisesti, mukaan lukien tiettyjen materiaalien ja laitteiden käyttö. Ennen tällaisen rakenteen rakentamisen aloittamista maaperän koostumus on tutkittu huolellisesti.

Valmisteleva vaihe

Ammattimaiset rakennuttajat väittävät, että liukuvien porttien vakaus ja niiden pitkä käyttöikä riippuvat suoraan luotettavasta ja kestävästä betonipohjasta. Se olisi rakennettava kaikkien standardien mukaisesti teknisten vaatimusten vastaisesti.

Oikein järjestetty säätiö pystyy tarjoamaan kaikille mekanismeille keskeytymättömän ja pitkäaikaisen toiminnan. On muistettava, että tehokkaampi "tyyny" pitäisi vastata raskaampaa rakennetta.

Ensinnäkin maa-alue on merkitty suunnitelman mukaan. 4 metrin pituisen liukuvan portin perustamiseen vaaditaan alusta, joka on puolet tällaisen portaalin avaamisesta. Niinpä neljän metrin aukon kohdalla on tarpeen muodostaa ala, jonka pohjan alapinta on noin 2 m pitkä.

Samanaikaisesti sen leveys on tavallisesti 0,5 m. Maaperän louhinta on merkitty portin sisäpuolella, poispäin kulkureitistä.

Käytännössä betonipohja sijaitsee aukon sivussa, johon porttiosa avautuu. Tontti on merkitty tapilla, köydellä tai langalla.

Samanaikaisesti on tarpeen aikaansaada suorakulmat, jotka voidaan tarkistaa rakentamiskulman avulla vähintään 1 metrin sivuilla. Tapit ajetaan kulmiin, jonka jälkeen köysi vedetään.

Vaiheen maanrakennus

Sivuston merkitsemisen jälkeen ne alkavat kaivaa kuoppaa, jonka syvyys yleensä suoritetaan 1,7 metrin korkeudessa riippuen maaperän jäädyttämisestä. Tällaiset parametrit määräytyvät alueen ilmasto-olosuhteiden keskiarvon mukaan. Ne on yleensä lueteltu asiakirjoissa geofysiikan ja klimatologian rakentamisessa.

Tämäntyyppisten ovien vakiomallit on suunniteltu kuoren tietyn koon mukaan, jonka vähimmäissyvyys on 1,5 m ja leveys 0,5 m.

Pohjan alapuolella olevan reiän kaivaaminen voidaan tehdä sekä manuaalisesti että erikoislaitteiden avulla. Samaan aikaan, kun otetaan huomioon pienikokoinen kaivo, tällainen työ on parhaimmillaan ilman teknisten keinojen osallistumista.

Se on tärkeää! Tällaisen kaivon muodostaminen vaatii tarkkuutta ja täsmällisiä mittoja, mikä on varsin mahdollista perinteisten käsityökalujen käytöllä.

Kaivetun kaivon pohjassa, joka on perustana sähkökokoonpanon asennukselle liukuovien suunnittelussa, sopii tyyny, joka koostuu sora- ja hiekkakerroksesta. Sen paksuus on tavallisesti 10 - 18 cm. Työt tehdään myös tasaisesti asetettujen tyynyjen tiivistämisessä, jotta tulevaisuuden pohjan katoaminen ei ole mahdollista.

Asuntolainan asennus

Käytännössä ovien rakentamisen tukena on parempi käyttää kanavaa, johon hitsattava runko on hitsattu. Tällainen elementti on rullamekanismin ja automaation perusta.

Kiinnitysasennus toteutetaan useassa vaiheessa, nimittäin:

 • Tietyn pituisen kanavan leikkaaminen;
 • Metalliprofiilin leikkausrasiat;
 • Profiiliputken hitsaaminen kanavaan kohtisuorat elementit;
 • Kiinnitysmetallikehyksen sitominen sauvoista;
 • Rakenteen tarkistaminen kohtisuoruuden ja horisontaalisen palkin noudattamiseksi.

Asuntolaina on tärkeä elementti liukuvan tyyppisen portin perustamisesta, joten sen asennus suoritetaan tiukasti kaikissa kokoluokissa ja tasoissa. Tällaisen rakenteen asennuksen jälkeen sinun on asennettava muotit ojan alle kaivettuun ojaan.

Asuntolainan ja betonin asennus

Tällaisen työn pääasiallisena edellytyksenä on tarjota nollatason laakerikanavan ylempi taso, jota pidetään tien pinnalta sisäpuolelta asennettavan aukon alueella. Asuntolainan koko rakenne laskeutuu ylöspäin kanavan kaivoissa.

Se on tärkeää! Asuntolainan sijoittaminen kaivolle, sen vaakasuora asento tarkistetaan välttämättä pitkällä rakentamisella.

Luotettava perusta 4 metrin pituisille liukuoville varmistetaan asuntolainan oikein kiinnitetyllä rakenteella ja sen asentamisella kaivoon tarkasti vaakasuoralla tasolla.

Tällaisen metallipohjan kohdistaminen kaivoon tehdään käyttäen tukia tangosta tai tankoista. Asuntolainan onnistuneen asentamisen jälkeen säätökaivo kaadetaan betonilla.

Betoni ratkaisu voidaan tehdä itsenäisesti tai tilata profiiliyhtiössä. Toinen vaihtoehto on sopivampi, koska tehtaalla valmistettu seos on yhtenäisempi ja joustavampi. Liuoksen kaataminen kaivoon on välttämätöntä tuottaa tiiviste tärinää käyttämällä.

Videokäsky:

Betonin kaatamisen jälkeen on tarpeen tarkistaa uudelleen tukikanavan taso.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Aseiden ja aidojen tärkein tehtävä on suojata yksityisomaisuutta ulkopuolisilta tahoilta. Tällaisia ​​rakenteita on useita muunnelmia; tällä hetkellä sisäänvedettävät portit ovat erittäin suosittuja ja käteviä käytössä. Toiminnan periaate on melko yksinkertainen. Asennetuilla rullalaakereilla ja ohjaimella, jonka läpi terä liikkuu. Koska liukuva portti on melko massiivinen rakenne, se tarvitsee luotettavan ja vankan perustan.

Mikä on pohjan liukuoviin?

Portti liikkuu telineeseen, joka on asennettu tukikohtaan. Kiinteä säätö tehdään vain, jos venttiilien alaosat lepäävät maahan. Pohja on pehmeä rakenne, jolla on suuri lujuusluokka, joka on suunniteltu kiinnittämään rakenteeseen pitävät kallistetut lohkot.

Pohja sijaitsee maassa ja on muodoltaan säännöllinen monikulmio, joka on vahvistettu vahvikkeella ja kaadettu betoniliuoksella. Tällaisen perusteella on tärkeää valita oikea paikka ja tehdä tarkkoja laskelmia.

Foundation Casting Technology

Säätiön valu on yksi tärkeimmistä hetkeistä koko prosessissa. Perinteisesti kaikki teosten suorittamiseen liittyvät toimet voidaan jakaa useaan vaiheeseen:

 1. Laske kaivannon koko. Säätiön leveyden tulisi olla noin puoli metriä, syvyys riippuu maaperän jäädyttämisestä, yleensä se vaihtelee 1,5-2,2 metriä. Aukon reunalta portin takaisinkelauksen sivusta tulee vetäytyä etäisyydeltä, joka on puolen kulkutien leveydestä.
 2. Kaivaa kaivanto. Kuopan pitäisi vastata saavutettuja mittoja, pohjaan sijoitetaan 10-15-15 cm korkea tyyny, joka koostuu soraa ja hiekkaa.
 3. Vahvistuksen perusteet. Metalliset tapit voidaan kiinnittää yhteen erikoisjohdon kanssa tai hitsata toisiinsa. On varmistettava, että liittimet ovat tiukasti kiinni. Tuloksena oleva kehys on sijoitettava niin, että ulkonevien rakenteiden osuus on vähintään 10 cm maanpinnan alapuolella. Pohjan on oltava tasainen maahan, rakennustason avulla on tarpeen tarkistaa rakenteen oikea sijainti, se on asennettava tarkasti vaakatasossa.
 4. Tee konkreettinen ratkaisu. Se kestää noin 2 kauraa sementtiä ja 5-6 kauhoa hiekkaa. Jotta perustus voisi nousta paremmin ja olla kestävämpi, roskaa yhtä paljon kuin sementti voidaan lisätä laastiin. Jotta seos olisi vahva ja laadukas, sinun on otettava vähintään 500 sementti ja murskattu kivijake 30-40. Seoksen ei tulisi olla liian paksu. Laastin valmistuksen jälkeen voit tarkistaa sen laadun, sillä voit lyödä betonikappaleen vasaralla, sen ei pitäisi kaatua.
 5. Betonivaihto. Liuos on kaadettava siten, että se sulkee vähintään kaksi kolmasosaa vahvikkeesta, mikä antaa rakenteen lujuuden. Kaatamisen aikana on huolehdittava siitä, että vahvike ei siirry sivulle.
 6. Kanavien asennus. Elementit on kiinnitettävä tiukasti pystysuoraan ja vaakasuoraan, vasta sen jälkeen, kun niitä käytetään hitsauskoneella, kiinnitä ne lujittavan osan päälle, joka työntyy esiin. Sitten kaada betonia muuhun säätiöön. Liukuporttien pohjan täyttäminen tulisi tehdä yhdessä tukikanavan kanssa, muuten kankaalle liikkuu tyhjää kanavaa pitkin. Sitten pää- ja ohjauskanava on hitsattava portin liikkeen suuntaan. Älä aseta sitä lähelle aita, niin että portti voi liikkua vapaasti koskematta pylväitä.
 7. Betonin kovettuminen. Se kestää 7-14 päivää riippuen kaudesta ja sääolosuhteista. SNIP-määräysten mukaan säätiö on pidettävä vähintään 28 päivän ajan.

Säätiön rakentaminen

Kaivannon koon määrittämiseksi pohjan alapuolella on otettava huomioon portin koko ja paino sekä aukon leveys. Oikea järjestelmä näyttää kolme parametria:

 • Pituus (vähintään puolet aukon leveydestä);
 • Leveys (se riittää 50-70 cm);
 • Syvyys (vähintään 1,5 metriä, riippuen maaperän jäädyttämisestä).

Kaivannon pitäisi olla suorakaiteen muotoinen. On tarpeen tehdä piirustus, johon kaikki rakenteelliset elementit ja ulottuvuudet on asetettava, se auttaa jatkossa.

Vaaditut materiaalit

Liukuovien pohjan täyttämiseksi tarvitaan tiettyjä materiaaleja ja työkaluja:

 • Sementti, murskattu kivi ja hiekka betoniliuoksen valmistamiseksi;
 • Pituussuuntainen metallikanava;
 • Konsoliyksiköt;
 • Liittimet laatikoiden valmistukseen;
 • Puiset lankut, jos rakennetaan muotti;
 • Hitsaus kone;
 • Betonisekoittimet;
 • Rakennustaso;
 • romu;
 • lapio;
 • ruletti;
 • Akseli, käsihaara ja vasara.

Asiantuntijat eivät suosittele raaka-aineiden kustannusten säästöä, koska tämä ei parhaiten heijastu rakennuksen laatuun, sen kestävyyteen ja jatkokäyttöön.

Perusta liukuportille omilla käsillään - askel askeleelta ohjeita

Tällaisen portin rakentamisen perusta on vakava ja melko työvoimavaltainen prosessi, mutta voit rakentaa sen omalle, jos noudatat kaikkia vaiheita johdonmukaisesti ja noudatat edellä kuvattua kaatoustekniikkaa.

Seuraavat työvaiheet voidaan erottaa toisistaan:

 1. Kaavion laatiminen ottaen huomioon kaikki tulevaisuuden säätiön parametrit (portin koko ja aukko, kaivon pituus, syvyys ja leveys, maaperän jäädytysaste).
 2. Kaivaa reiät pohjan kaatamiseksi.
 3. Vahvikehän ja kanavien asennus. Rakenne tulisi sijoittaa noin 50 cm portin yläosan alle. Aukon toisella puolella tehdään kaksi kiinnitystä, jotka poikkeavat reunasta 10-15 cm. Niissä on kiinnitetty koukkuja, jotka rajoittavat oven lehtiä. Kuinka tehdä kiinnitys, kuvataan alla.
 4. Betoniliuoksen (sementti, hiekka ja murskattu kivi oikeissa mittasuhteissa).
 5. Vaahto pohjaan. Prosessissa betonia on kevyesti painettava. Betoni on annettava seistä muutaman päivän ajan, minkä jälkeen lujituksen, joka työntyy esiin, asentaa kolme poikittaiskanavaa siten, että ne sijaitsevat tarkasti pystysuorassa ja vaakasuunnassa. Näiden toimien jälkeen voit kaataa loput konkreettisesta ratkaisusta.
 6. Sulkimen nopeus. Ihanteellinen vaihtoehto olisi säilyttää perusta 28 päivää, mutta käytännössä 14 päivä riittää tämän tyyppiselle rakenteelle.

Kuinka tehdä kiinnityksiä

Sisuselementti on rakenne, joka koostuu vahvistamisesta ja kanavista, jonka päätehtävänä on jakaa betonielementissä syntyvä jännitys.

Rakentaa se on melko yksinkertainen:

 1. Kanava leikataan pohjan pitkin pitkin pitkin.
 2. Pyyhi se halkaisijaltaan 1,6 - 2 cm: n vahvikkeeksi ja kiinnitä sitten tiukasti sen osat yhteen esimerkiksi sidelangan avulla.
 3. Asenna kiinnitys kaivantoon varusteineen alaspäin niin, että rakenteen puoli sopii tiukasti napaan ja yläosaan - aukon reunaan.

Hyödyllisiä vinkkejä

Säätiön rakentamisprosessissa voit jättää huomiotta joitain tärkeitä asioita, jotka auttavat säätiön vahvistamista ja portin työn itsestäänselvyys.

Kiinnitä huomiota seuraaviin väreihin, jotta vältät yleisimmät virheet:

 1. Laskun laskemista varten on otettava huomioon portin paino ja pylväiden lujuus, sillä kaikkien rakenteellisten elementtien kuormitus säätöön voi olla erilainen.
 2. Asuntolainan varusteet on sidottava neulomalla tai hitsaamalla, koska tämä mahdollistaa rakenteen kiinteän kiinnityksen.
 3. Kiinnityselementin asentamisen jälkeen on tarpeen täyttää kaivo betonilla niin, että se ei peitä täydellisesti kiinnityksiä, mikä auttaa asentamaan portin tulevaisuudessa.
 4. Koko rakennetta tukevat viestit tulisi asentaa etukäteen.
 5. Säätiö tulee kaataa paitsi itse portin, myös tukipylväiden alle.

Kun rakennat pohjaa liukuoville, on noudatettava kaikkia edellä mainittuja sääntöjä ja teknisiä vaiheita. Todennäköisesti sulautetun elementin säätö tai väärin asennettu runko ei salli automaattisen järjestelmän toimimista oikein, ne aiheuttavat rakenteen osien tuhoutumisen, koska portin säätiön toiminta on kiinnityselementtien kiinteä kiinnitys ja pystysuuntaisten voimien käsitys.

Liukuoviin perustuva säätö

Irrotettavat portit, verrattuna yksinkertaisiin, liukuviin, varmasti hyötyvät sekä ulkonäöstä että helppokäyttöisyydestä. Jos avaamisprosessi on automatisoitu, mukavuus kasvaa monta kertaa. Tämän tyyppinen rakenne on välttämätön portin perustan toteuttamiseksi. On täysin mahdollista tehdä kaiken henkilökohtaisesti, tärkeintä on laskea kaikki oikein ja noudattaa päälliköiden suosituksia.

Tämän tyyppisen alustan ominaisuudet

Tee kaikki tuotteen ohjeet ja oikeat rakennusmateriaalivalinnat. Ensin sinun on valmisteltava alue, jossa työ tehdään, laatimaan järjestelmä. Jos teet virheitä työskentelyn aikana, se voi johtaa rakenteen tuhoutumiseen, sen kaarevuuteen. Aita on betonoitava seuraavassa järjestyksessä:

 1. Puhdista tarvittava alue kaikista esteistä ja roskista, jotka voivat häiritä betonitointia.
 2. Portin piirtämisen suorituskyky pohjan kanssa.
 3. Kaivamalla reikää pohjaan.
 4. Hitsaamalla tarvittavat osat ja asentamalla ne.

Perusta liukuporttien omille käsille on varsin realistinen. On tärkeää muistaa, että pohjan kaatamisen syvyys riippuu yläosaan asennettavien osien koosta. Kaivannon on oltava vähintään 1,2 m syvä, joskus jopa 2 metriä.

Portin tyypistä riippuen portille on asetettu toinen säätiö. On olemassa seuraavia tyyppejä:

 1. Vauhdissa. Käytetään kaikkialla, helpoin vaihtoehto. Perusta heille - kaksi pylvästä, jotka on asennettu portin reunaan, kolmas pylväs, joka vastaa portin pituuden asettamisesta. Nämä sarakkeet ovat tavallisesti betonoituja.
 2. Liukuva. Ne voivat olla monenlaisia. Jokainen vaatii toisen tyyppisen alustan asennuksen. eroavat:
  1. Liukuvat, jotka liikkuvat kiskoa pitkin.
Laitteet liukuoville
  1. Keskeytetty. Asennetaan erityinen levy, johon portin osa liikkuu. Ne eivät aukea enempää kuin profiilin vakiintunut pituus, johon rakenne on kiinnitetty.
  2. Konsoli. Portin osat on kiinnitetty palkkiin, joka liikkuu pitkin aitaa.

Portin pohja voi olla seuraavista tyypeistä:

 1. Kiinteä kangas, joka kaadetaan pitkin koko aita. Ensin sinun täytyy kaivaa kaivanto noin 1,3 m syvyyteen ja leveys noin puoli metriä. On tärkeää ottaa huomioon maan jäädyttämisen syvyys, jotta perustus alittaa tämän tason. Lujittava silmä on asetettu kaivoon, jonka jälkeen kaikki on betonoitu.
Esimerkki vankasta perustasta
 1. Pilarityypit: vahvistetut pylväät kiinnitetään maahan. Kanava yhdistää porttituen osat.
 2. Kierrä tukea. Se ei vaadi betonoitumista ja kaivamista maahan. Pilejä käsitellään yksinkertaisesti korroosionestoaineella ja ajetaan maahan.

Säätiön kaatoprosessi

On tärkeää kiinnittää aita hyvin maahan, koska ne ovat melko raskas, ne voivat sag, mikä ei ole hyväksyttävää tässä tapauksessa. Alustan on kestettävä vaadittu kuorma. Voit täyttää säätiön käyttämällä seuraavia materiaaleja:

 • betoniliuosta. Se koostuu vedestä, murskakivestä, edullisesti pienemmästä valkoisesta hiekasta, optimaalisesti - joesta, sementistä;
 • halkaisijaltaan noin 20 mm;
Pintavahvistus
 • kanava-palkki Se on kiinteä sähköjohto, joka vastaa portin pituutta ja konsolin järjestelmää.

Betoniä voidaan testata kestävyyden suhteen: jos jäädytetty vasara lyödään liukastumisvasaralla, murskat eivät murene. Kaikki voidaan rikkoa vain suurissa kiinteissä kappaleissa.

Kaikkien liukuvien porttien pohjaksi tehdään seuraava suunnitelma:

 1. alue puhdistetaan, valmistetaan kaikki tarvittavat työkalut ja tarvittavat komponentit.
 2. Kuoppa tulee pois.
 3. Gate-kehys on muodostettu. Aidan on oltava lähellä, etäisyys kehyksestä on noin 5 cm.
 4. Kaivo on täytetty betonin liuoksella, minkä jälkeen koostumus jätetään pari päivää, jotta se kovettuu.
 5. Kehyksessä on ulkonevat osat. Niiden välille on tarpeen asettaa poikittain muotoillut kanavat.
 6. Näiden vaiheiden jälkeen järjestelmä on täytettävä ratkaisulla.
 7. Asentaa pääyksikön ja kanavan asemaan.
 8. Pohjasta, joka tulee näkyviin maasta, on peitettävä peitteellä. Tämä parantaa sen käyttöikää.

Kierrä pohja liukuoville

Jos portin pituus on noin 5 metriä, voit käyttää ruuvipalloja pohjana. Tämäntyyppisten säätiöiden myönteiset näkökohdat ovat nopeus, helppokäyttöisyys. Talvella on mahdollista luoda tällainen perusta. Aita, joka kulkee portin lähelle, ei vaikuta mitenkään. Erityispiirteitä ovat, että kangas ei voi koskettaa alla olevaa tietä.

Pintapinnoitus esimerkki

Asennus sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Alueen merkitseminen.
 2. Talvella talvella on tarpeen poistaa jäädytetty maa-kerros. On mahdollista käyttää jackhammeria puhdistukseen.
 3. Pilejä kierretään maahan. Se on noin 1,5-2 m syvä, mikä riittää estämään rakenteen vääristymistä. Kaikkien osien tulee sijaita 20-35 cm: n etäisyydellä. Pallon halkaisijan tulee olla yli 75 m. On tärkeää ottaa huomioon seuraavat ominaisuudet:
  1. Paalujen vahvistamiseksi voit käyttää konkreettista ratkaisua. Tämä parantaa merkittävästi suorituskykyä.
  2. Kanavan pitää kiinnittää kasa. Se on asennettu yläosaan, jossa aita lähestyy porttia.
  3. Jos teet betonointiprosessin, metallia suojataan hapettumiselta.
Säätiön asettamat säännöt

Betonisointimenetelmä valitaan maaperän ominaisuuksien perusteella. Perusta 4 m pitkälle liukuvalle portille voidaan tehdä yksinkertaisemmaksi: paalujen järjestelmä tekee. Suuret leveät liukuovet vaativat suuremman perustan.

Kuinka kaataa säätiö liukuovien alle omin käsin

Vetäytyviä automaattisia portteja voidaan valmistaa ja asentaa itsenäisesti, koska kaikki työvaiheet ovat melko yksinkertaisia. Valitse haluamasi materiaalit, laske rakenteen koko ja voit jatkaa. Mutta kaikki toimenpiteet on suoritettava oikein, ja sitten voit tehdä kestäviä sekä erittäin luotettavia liukuovia vankalla pohjalla.

Perustukset liukuovien eri malleja

Liukuovien luotettavuus riippuu ensisijaisesti säätiön laadusta. Kuitenkin sitä ei ole helppo valita, koska lukuisat rakennusyritykset tarjoavat vähintään kolme vaihtoehtoa sisäänvedettävän rakenteen perustalle. Jokaisella säätiöllä on omat edut ja haitat, jotka on ymmärrettävä.

Neljä päätyyppiä, jotka voidaan muodostaa sisäänvedettävän portin alla:

 • kasa;
 • palkkien perustukset;
 • runko-monoliitti;
 • jatkuva nauha.

Suosituin näistä on jatkuva nauha, koska se on vastustuskykyinen maaperän vaikutuksille, mutta vakaus ei selvästikään ole sen vahvin puoli. Lisäksi sinun on odotettava noin 10 päivää, jotta hän tarttuu hyvin, eikä tämä ole aina kätevää. Älä myöskään unohda, että teipin pohjan asettaminen on aikaa vievää ja kallista. Tällaisella pohjalla on tavallisesti asennettu kapasiteet, jotka eivät tarvitse erityisen vahvaa pohjaa.

Kiinteä nauhaosasto ei aina tarjoa riittävää vakautta ja stabiilisuutta.

Noilla samoilla haitoilla on palkin säätö. Asennuksen monimutkaisuus on vähäisempää, mutta odotusaika on sama - on mahdotonta asentaa liukuvan portin rakentaminen tähän säätöön kymmenen päivän ajan. Sitä ei käytetä vaikeissa ja epävakaissa maissa. Tämäntyyppinen säätö soveltuu rautateille ja ripustetuille portille.

Pile-pohjalla on lukuisia etuja:

 • kyky asentaa rakenteita mihin tahansa maastoon, jopa epävakaan kentällä;
 • vähimmäistalletus;
 • portin hetkellinen asennus (välittömästi säätiön asennuksen jälkeen);
 • betonin ja maanrakennuksen puute;
 • helppo asentaa säätiö;
 • luotettavuutta.

Tämäntyyppinen säätö voidaan järjestää myös kosteikkoalueella tai kallistuvilla mailla sekä korkealla pohjaveden pinnalla. Pallosäätiöt ovat erittäin luotettavia, mutta ne on asennettava hieman pitempään kuin muunlaiset säätiöt. Voit asentaa niille kaikenlaisen portin.

Voit asentaa kaikenlaiset liukuvat portit paalusäätiöön.

Runko-monoliittista betonipohjaa käytetään maaperän vähäisiin muutoksiin ja sen asennukseen kuluu vähintään viikko. Tämä konkreettinen, kiinteä U-muotoinen runko on sijoitettava rakennusaukon puolelle ja vääristymien välttämiseksi sen tulee olla seuraavat mitat:

 • pituus - vähintään puolet rakennusaukon leveydestä;
 • syvyys - enemmän kuin maaperän jäädytys 25 cm;
 • leveys - 60 cm.

Tällainen säätö soveltuu myös kiskojen, kiskojen ja ripustettujen rakenteiden osalta.

Runko-monoliittisella pohjalla on suurin lujuus ja vakaus kaikentyyppisten pohjien välillä liukuovien kohdalle

Automaattisten porttien liukuportaiden on oltava kestäviä, vahvoja ja turvallisuusvaatimusten mukaisia.

Piirustusten valmistelu laitteen pohjalle

Nykyaikaiset järjestelmät ja piirustukset omien käsiensa liikkuvien rakenteiden asennusta varten sisältävät seuraavat parametrit:

 1. Kaivannon koko. Sen syvyyden on oltava enintään 1 metri ja leveys jopa 40 cm. Kaivannon pituus on puolet rakennusaukon pituudesta.
 2. Perusjärjestelmän malli. Se on valmistettu metallikanavasta, jonka leveys on 16 - 20 cm. Se on hitsattu siihen jopa 14 mm: n vahvistusjaloilla.
 3. Rungon ja ovilevyn tarkat mittasuhteet kiinnittämällä ne pohjan kohtaan.

Huolellinen piirustus auttaa huomioimaan kaikki rakenteen tärkeät ulottuvuudet.

Kuvagalleria: piirustukset eri tyyppisistä pohjista liukuovista

Kuinka kaataa nauhatulppa liukuovien alle

Jotta perustus voitaisiin kunnolla täyttää, on ensin valmisteltava tarvittavat työkalut ja materiaalit työhön:

 • hiekka, murskattu kivi ja sementti betonitoimiseksi;
 • kallistetut metallilohkot;
 • pitkittäiset metallikanavat;
 • lujittavat sauvat ja neulomakivi. Heistä kehystää;
 • muokkaamattomista levytuotteista;
 • betonisekoitin;
 • sähkö- tai kaasuhitsaus;
 • rakennustaso;
 • rulettipyörä;
 • bajonetti ja lapiot;
 • romu;
 • peruskanava;
 • vasara, raudanhaara, sekä kiristys ja kulmakappale laitteen muottiin.

On parempi säästää raaka-aineita, koska se voi vaikuttaa haitallisesti rakenteen laatuun, sen kestävyyteen ja vastaavasti pienentää liukuovien käyttöikää.

Edistämme säätiön valmistusta:

 1. Kaivamme kaivon, jossa on asianmukaiset mitat, jotka laskettiin oikein piirustuksessa. Sen syvyyden on oltava 35 cm suurempi kuin maan jäädytyspaikka. Kaistaleperusteiden kaivoa on syvennettävä maaperän jäädyttämisen alapuolella
 2. Asenna muotti. Liuoksen kulutus laskee, jos tehdään 100 mm: n paksuinen hiekka ja sora. Säätötyöt on koottu 25-30 cm: n paksuisista levyistä
 3. Vahvistamisesta me teemme pohjan tulevalle säätiölle. Tangot kiinnitetään lanka tai hitsaamalla. Niiden välisen etäisyyden tulisi olla noin 30 cm.
  Kehys koostuu vahvikkeista, jotka on liitetty kiinteästi tai hitsattu toisiinsa.
 4. Asenna valmiin raudoitushihnan vaakasuoraan. Ulkoneva osa syvennetystä 12 cm maanpinnan alapuolella. Siirrämme sen etuosaa aukon reunaan. Etäisyys hihnasta muottiin - vähintään 2 cm kaikilla tasoilla.
 5. Hitsaamme pituussuuntaisen kanavan hihnaan, jonka hyllyjen on oltava nollapisteessä. Pitkittäinen kanava on hitsattu vahvistusvyöhykkeelle portin alaosan tasolla.
 6. Pohjassa laitoimme kanavan ja yhdistimme sen kehykseen. Taajuusmuuttajan mekanismin kiinnittäminen on sisäänvedettävällä rakenteella.
 7. Ohjaus- ja virtajohtimet asennetaan kehyksessä sijaitseviin putkiin. Niiden halkaisija on vähintään 25 mm, muuten vaijeria on vaikea pitää. Johdot asetetaan muottipesän sisällä oleviin putkiin
 8. Sekoitetaan liuos seuraavissa mittasuhteissa: 6 kauraa jokivesiä, 2 kauraa sementtiä, 2 kauraa ja tarvittava määrä vettä, jotta se ei osoittaudu kovin paksuiseksi. Murskattu kivi lisää voimaa betonille. Jos aiot käyttää valmisbetonia, se ei saa olla alhaisempi kuin M200. Ratkaisun valmistelemiseksi otetaan sementti M500.
 9. Täytämme kuoppa valmiilla betonilla niin, että hihna ei liiku, koska portin käyttömahdollisuus riippuu siitä. Emme käytä kaikkia betonia kerralla, mutta vain 1/3 kaivannon tilavuudesta. Tämä säätömenetelmä takaa hihnan erinomaisen kiinnityksen. Tukirakenteessa on tarpeen asentaa kolme poikittaiskanavaa. Muotti kaadetaan betoniliuoksella ensimmäisellä kolmasosalla tilavuudesta.
 10. Kohdista kanava pystysuoraan ja vaakasuoraan. Sitten ne hitsataan vahvistusvyöhön ja kaadetaan betoniliuosta. Liuoksen jäätymisen tarve on noin kaksi viikkoa tai enemmän, riippuen vuodenajasta ja sääolosuhteista. Kun betoni on asetettu, liukuovien asennus on valmis.

Laitetta, joka on minkä tyyppinen pohja sähköjohto, on välittömästi asetettu.

Tämän seurauksena saamme säätiön, jossa on kolme poikittaista kanavaa, jotka sijaitsevat 7 cm: n etäisyydellä.

Huomiota olisi kiinnitettävä seuraaviin seikkoihin:

 • perustaa laskettaessa on otettava huomioon pilarien lujuus ja rakenteen massa, koska portin kaikkien osien kuormitus voi olla erilainen;
 • Betoni on kaadettava sekä itse rakenteen että tukipylväiden alle;
 • vyön vahvistus on hitsattava tai tiiviisti sidottu erikoisjohdolla;
 • Asuntolainojen asennuksen jälkeen kaivannon osa vaaditaan kaatavaksi betonilla niin, että se ei peitä niitä kokonaan. Tämä on välttämätöntä, jotta tulevaisuudessa on mahdollista asentaa muualle rakenne asianmukaisesti.
 • Aluksi on tarpeen asentaa portit, jotka tukevat porttia.

Varmista, että noudatat tekniikkaa ja edellä mainittuja sääntöjä, koska väärin tehty runko tai säätö ei salli automaattisen liukuportin toimimista normaalisti, mikä voi johtaa hilarakenteen tärkeiden osien tuhoamiseen.

Video: kaatamalla pohjaa liukuoville

Oikein tehty tukipohja määrittää mahdollisuuden häiriöttömään toimintaan ja kestävyyteen liukuvien porttien avulla. Pohjassa on huomattavia kuormituksia eri tasoille (puristusta, vääntöä tai taipumista varten). Se voidaan tehdä myös itsenäisesti, mutta sisäänvedettävän rakenteen teknisine ominaisuuksineen, oikein piirrettyjä piirroksia ja jonkin verran rakennuskokemusta.

Pohjan sijoittaminen liukuoville

Käännettävät portit tai niin sanotut liukuvat, liukuvat tai lähdettävät, edellyttävät erityisten säätiöiden kaatamista ja asuntolainan asentamista. Liukuvien porttien betonitoimintasuunnitelma tukee sitä, että aukon tukipylväillä ei käytännössä ole stressiä käytön aikana.

Säätiö portin alla

Ammattilaiset väittävät (samoin kuin järkevää), että vain luotettava ja kestävä betonipohja, joka on kaikkien standardien mukainen ja jonka tekniikka takaa, kykenee takaamaan pitkän käyttöiän ja vastustuskyvyn tuulen voimakkaisiin tuulenpuuskain ja muihin negatiivisiin ympäristövaikutuksiin. Luotettavasti ja oikein tehdyt säätiöt edesauttavat portin laatua ja mikä tärkeintä - muista, että suurempi ja raskaampi portin rakenne, sitä tehokkaampi on tehdä säätiö.

Säätiön teknologia

Seuraavat tärkeimmät vaiheet liukuovien pohjan betonoitumiselle ovat erotettavissa:

 • merkintä;
 • Maanrakennustyöt;
 • Vahvistus- ja kiinnitysasennukset;
 • Betonoinnin.

Valmisteleva vaihe

Ensin sinun täytyy merkitä alue kentällä. Liukuovien perustana on tavallisesti puolen pituinen alusta portaalin aukon koosta. Normaali aukko, 4 metrin kokoinen, olettaa, että alustan pohja on noin 1,8 - 2 m pitkä ja 0,5-0,7 m leveä.

He tekevät säätiön omilla käsillään aidan sisäpuolelta kulkureunan puolelle. Jos ovilevy avautuu oikealle, betonipohja on sijoitettava oikealle puolelle.

Merkintä voidaan tehdä kiinnittimellä ja langalla tai köydellä. Tärkeintä on tehdä suorat kulmat, jotka on helppo tarkistaa käyttämällä Egyptin kolmio-sääntöä tai käyttää neliöä (voit tehdä sen itse) vähintään 1 metrin sivuilla. Voittaa tangot kulmissa ja vedä köysi.

Liukuva portaalin rakenne

Maa-vaihe

Merkinnän jälkeen ne alkavat kaivaa kaivoa, jonka syvyys on 1,2-1,8 m, laskettuna alueesi maaperän jäädyttämisen indikaattorista riippuen, mikä voidaan oppia rakennusten klimatologiasta ja geofysiikasta.

Jotkut mallit on suunniteltu tietylle kaivaukselle, vähimmäissyvyys 1,5 m ja leveys 0,5 mm. Tällöin pituus ilmoitetaan liitteenä olevassa asennukortissa ja se lasketaan kaavalla: i + 600 merkintä.

Liukuva portaali (ylhäältä katsottuna)

Kaivettu kaivo tulee olemaan perusta kuormituskehyksen asentamiseksi liukuvan portin luukun alle. Siinä olisi oltava hiekka-sora-tyyny, jonka paksuus on 10-15 cm, tasaisesti asetettu koko pinnalle ja tiivistetty juoksevalla vedellä.

Asuntolainan asennus

Vaihtoehtoisesti kanavan numero 16-20 ja siihen kiinnitetyn lujitusholkin avulla voidaan käyttää kodin ovien asennusta. Se on pohja hitsausrullille ja automaation asennus. Kuitenkin, jos ei ole kanavaa, voit turvautua romumateriaalien käyttöön, esimerkiksi kulmat, joiden leikkaus on 100 x 100 mm tai hitsattujen kanavien numero 8 tai 10, yleensä suunnittelun on oltava samanlainen kuin tehdasasetus ja riittävä. Tärkeintä on muistaa, että:

 • 200 mm: n kanava on asetettava lähelle laakeripylvää;
 • Kanava 160 mm - sisennetty 50 mm tuesta;
 • Sulautetut pylväät on asennettu uraauurtamalla tai muulla tavalla.

Ennen kuin betonia kaadetaan, on vahvistettava pohja - asenna U-muotoinen runko ja kiinnitä se työntövoimaan vahvistusosilla. Kehyksen tulee olla suunnilleen sama koko kuin kuoppa. Ensimmäisen pilarin on oltava tasossa sarakkeen kanssa, joka rajaa aukon.

Vahvavyöt ja kiinnitys

Tärkein ehto on kanavan ylemmän tason sijoittaminen nollatasolle. Nollataso on pihan puolella olevan päällysteen taso. Jos se ei ole vaakasuorassa, nailonkierteelle altistettua tasoa pidetään nollana. Sen vaakataso on tarkastettava rakennustasolla.

Tätä varten lanka vedetään nollatasolle, jonka vastakkainen pää 100 mm aukon laakeripylväästä. Tällöin tuleva polttolaite on samassa tasossa voimakehyksen kanssa.

Säätiö "nollatasolla"

Tämän vaiheen lopullinen toiminta on asettaa kehys (kiinnitys) rakentamisen tasolle. Asuntolainan kiinnitettäessä voit heti asettaa johdotuksen aallot automatisoimaan liukuportin. Heidän täytyy vetäytyä etukäteen oikeaan paikkaan ja korjata.

Langallinen jalusta

Säätiön valu

Betoniyhdistettä voi tilata tai valmistaa itse. Normaalin lujuuden perustaksi tilaa tehdasvalmisteinen brändi, joka ei ole alempi kuin M250 ja parempi - M500. Tarvitset noin 1,2-2 cu. betoniseoksen mittari. On suositeltavaa käyttää murskattua kiveä, jonka koko on enintään 30-40 mm, ja hiekan kokonaispitoisuus on enintään 30%. Lisäksi, jos betonointimenetelmä putosi talvella, käytä sitten betonia erityisillä lisäaineilla.

Castingin jälkeen säätiön on annettava kestää vähintään 7 päivää, tai SNIP: n mukaan 28 päivää.

Pohjapiirros liukuoville 4 metrin pituinen kiinnitysjärjestelmä

Käännettävät portit tai niin sanotut liukuvat, liukuvat tai lähdettävät, edellyttävät erityisten säätiöiden kaatamista ja asuntolainan asentamista. Liukuvien porttien betonitoimintasuunnitelma tukee sitä, että aukon tukipylväillä ei käytännössä ole stressiä käytön aikana.

Säätiö portin alla

Ammattilaiset väittävät (samoin kuin järkevää), että vain luotettava ja kestävä betonipohja, joka on kaikkien standardien mukainen ja jonka tekniikka takaa, kykenee takaamaan pitkän käyttöiän ja vastustuskyvyn tuulen voimakkaisiin tuulenpuuskain ja muihin negatiivisiin ympäristövaikutuksiin. Luotettavasti ja oikein tehdyt säätiöt edesauttavat portin laatua ja mikä tärkeintä - muista, että suurempi ja raskaampi portin rakenne, sitä tehokkaampi on tehdä säätiö.

Säätiön teknologia

Seuraavat tärkeimmät vaiheet liukuovien pohjan betonoitumiselle ovat erotettavissa:

 • merkintä;
 • Maanrakennustyöt;
 • Vahvistus- ja kiinnitysasennukset;
 • Betonoinnin.

Valmisteleva vaihe

Ensin sinun täytyy merkitä alue kentällä. Liukuovien perustana on tavallisesti puolen pituinen alusta portaalin aukon koosta. Normaali aukko, 4 metrin kokoinen, olettaa, että alustan pohja on noin 1,8 - 2 m pitkä ja 0,5-0,7 m leveä.

He tekevät säätiön omilla käsillään aidan sisäpuolelta kulkureunan puolelle. Jos ovilevy avautuu oikealle, betonipohja on sijoitettava oikealle puolelle.

Merkintä voidaan tehdä kiinnittimellä ja langalla tai köydellä. Tärkeintä on tehdä suorat kulmat, jotka on helppo tarkistaa käyttämällä Egyptin kolmio-sääntöä tai käyttää neliöä (voit tehdä sen itse) vähintään 1 metrin sivuilla. Voittaa tangot kulmissa ja vedä köysi.

Liukuva portaalin rakenne

Maa-vaihe

Merkinnän jälkeen ne alkavat kaivaa kaivoa, jonka syvyys on 1,2-1,8 m, laskettuna alueesi maaperän jäädyttämisen indikaattorista riippuen, mikä voidaan oppia rakennusten klimatologiasta ja geofysiikasta.

Jotkut mallit on suunniteltu tietylle kaivaukselle, vähimmäissyvyys 1,5 m ja leveys 0,5 mm. Tällöin pituus ilmoitetaan liitteenä olevassa asennukortissa ja se lasketaan kaavalla: i + 600 merkintä.

Liukuva portaali (ylhäältä katsottuna)

Kaivettu kaivo tulee olemaan perusta kuormituskehyksen asentamiseksi liukuvan portin luukun alle. Siinä olisi oltava hiekka-sora-tyyny, jonka paksuus on 10-15 cm, tasaisesti asetettu koko pinnalle ja tiivistetty juoksevalla vedellä.

Asuntolainan asennus

Vaihtoehtoisesti kanavan numero 16-20 ja siihen kiinnitetyn lujitusholkin avulla voidaan käyttää kodin ovien asennusta. Se on pohja hitsausrullille ja automaation asennus. Kuitenkin, jos ei ole kanavaa, voit turvautua romumateriaalien käyttöön, esimerkiksi kulmat, joiden leikkaus on 100 x 100 mm tai hitsattujen kanavien numero 8 tai 10, yleensä suunnittelun on oltava samanlainen kuin tehdasasetus ja riittävä. Tärkeintä on muistaa, että:

 • 200 mm: n kanava on asetettava lähelle laakeripylvää;
 • Kanava 160 mm - sisennetty 50 mm tuesta;
 • Sulautetut pylväät on asennettu uraauurtamalla tai muulla tavalla.

Ennen kuin betonia kaadetaan, on vahvistettava pohja - asenna U-muotoinen runko ja kiinnitä se työntövoimaan vahvistusosilla. Kehyksen tulee olla suunnilleen sama koko kuin kuoppa. Ensimmäisen pilarin on oltava tasossa sarakkeen kanssa, joka rajaa aukon.

Vahvavyöt ja kiinnitys

Tärkein ehto on kanavan ylemmän tason sijoittaminen nollatasolle. Nollataso on pihan puolella olevan päällysteen taso. Jos se ei ole vaakasuorassa, nailonkierteelle altistettua tasoa pidetään nollana. Sen vaakataso on tarkastettava rakennustasolla.

Tätä varten lanka vedetään nollatasolle, jonka vastakkainen pää 100 mm aukon laakeripylväästä. Tällöin tuleva polttolaite on samassa tasossa voimakehyksen kanssa.

Ekstrat! Jos puhtaan lattian taso on maan todellisen tason yläpuolella, voit turvautua muotoiluun.

Säätiö "nollatasolla"

Tämän vaiheen lopullinen toiminta on asettaa kehys (kiinnitys) rakentamisen tasolle. Asuntolainan kiinnitettäessä voit heti asettaa johdotuksen aallot automatisoimaan liukuportin. Heidän täytyy vetäytyä etukäteen oikeaan paikkaan ja korjata.

Langallinen jalusta

Säätiön valu

Betoniyhdistettä voi tilata tai valmistaa itse. Normaalin lujuuden perustaksi tilaa tehdasvalmisteinen brändi, joka ei ole alempi kuin M250 ja parempi - M500. Tarvitset noin 1,2-2 cu. betoniseoksen mittari. On suositeltavaa käyttää murskattua kiveä, jonka koko on enintään 30-40 mm, ja hiekan kokonaispitoisuus on enintään 30%. Lisäksi, jos betonointimenetelmä putosi talvella, käytä sitten betonia erityisillä lisäaineilla.

Castingin jälkeen säätiön on annettava kestää vähintään 7 päivää, tai SNIP: n mukaan 28 päivää.

Laitteen pohja liukuva portaali

Tässä artikkelissa kerromme kaikista rakennuksen ja asennuksen rakenteista sekä kaikista mahdollisista ongelmista, joita saatat kohdata, jos päätät tehdä liukuvan portin omin käsin. Liukuovien asennuksen tehtävänä ensimmäistä kertaa liukuvien porttien piirustus näyttää olevan suurin mysteeri. Itse asiassa liukuvien porttien rakentaminen on hyvin yksinkertaista, niiden asennus ei ole myöskään monimutkainen ja alla kuvataan perusratkaisuja liukuvien porttien asentamisessa, kun huomaat, että sinulla ei enää ole kysyttävää siitä, miten ne asennetaan omiin käsiinsä. Mutta kaikesta kunnossa.

Irrotettava portti. Pidämme aukon optimaalisen leveyden

Tämä on tärkein kysymys, johon sinun on vastattava itse ensin. Liukuvien porttien leveydellä tarkoitamme itse portin leveyttä, ts. vapaata etäisyyttä portin pilarien välillä täysin avoimella portilla. Jotta voit vastata tähän kysymykseen, sinun on päätettävä vain muutamia kohtia:

 • Mitä autoja tulee tämän liukuvan portin läpi? Vain autot? Gazelle? Traktori? Kamaz?
 • Mistä kulmasta tulevat kaikki nämä autot, erityisesti kuorma-autot?

Omasta tunteitaan, liukuovet täytyy olla sellainen leveys, että kun niiden läpi, pilarien välillä portit ja peilit on aukko vähintään 30 cm kummaltakin puolelta (ja se on parempi 50 cm.) Ja nyt joitakin tilastotietoja joitakin auton leveys (ottaen huomioon peilit).

 • Ford Focus 3 = 2,01 m.
 • Ford Explorer 2015 = 2,29 m.
 • Gazelle (metalli-van) = 2,5 m.
 • KamAZ = 2,9 m.

Älä vain sano, että olet jo rakentanut kaiken eikä enää kuorma saapuu sivustoosi. Vakuutan teille, että elämässä on tarpeeksi tilanteita, joissa sinun on annettava kuorma osastollesi. Ja nyt annamme vastauksen kysymykseen kulmasta, jolla tällaiset autot voivat tulla sinulle? Tilastojen mukaan näiden koneiden maahantulokulma on 45 astetta maalilinjaan. Katso itse, tyypillisen KamAZ 65111: n pituus on 7,34 metriä ja mene nyt sivustosi paikkaan, jossa aiot asentaa liukuvat portit, tarkastella niiden takana olevaa tilaa ja yrittää vastata kysymykseen siitä, onko trukilla riittävästi tilaa käänny ja siirrä liukuovi oikealle kulmalle maaliviivalle?

Jos olimme oikeassa, ja kulma maahantulon trukin tulee olemaan noin 45 ° hilajuoviin mukaan Pythagoraan lausetta Kamaz leveys 2,9 metriä oli tavoite portillenne 45 asteen kulmassa ilman kuilu sarakkeita peilien ja portin leveyden kohdistus portin pitäisi on 4,1 metriä. Emme kuitenkaan suosittele yhtäläisyyksiä tämän luvun kanssa, sillä ensinnäkin se ei ota huomioon eroa, ja toisaalta tilanteissa, joissa maaliradan kulkeva auto voi joko kiertää jostain syystä tai liukua lunta tai jäätä. tai lika, sekaisin ja siirtyminen sivulle jne. Näistä syistä suosittelemme liukuovia, joiden aukon leveys on vähintään 4,5 metriä.

Jos lähdemme teoreettisesta käytäntöön, oma kokemuksemme viittaa siihen, että portin optimaalinen leveys on 4,5 metriä ja portin ihanteellinen leveys on 5 metriä.

Kiinnitän huomionne siihen, että kaikki kirjoitettu edellä koski portin aukon leveyttä, mutta ei portinleveyden leveyttä! Jos puhumme oven lehdestä, on yksi tärkeä näkökohta, joka on otettava huomioon. Ovenlehden leveyden tulee olla noin 20 senttimetriä enemmän kuin portin aukon leveys! Muussa tapauksessa portin ollessa suljettuna, on aukko, joka näkyy kulmassa hyttitasoon nähden (ks. Alla oleva kuva). Jos unohdit kysyä, että ovilevy on hieman laajempi kuin aukon suunniteltu leveys, voit korjata tilanteen asentamalla portin pylväät hieman lähemmäksi toisiaan kuin suunnitellaan. Siten avautuu aukon leveys noin senttimetrillä 15-20, mutta vältä aukon muodostumista.

Irrotettava portti. Nuanat, joissa on liukuovien korkeus

Monille saattaa tuntua, ettei tämä hetki ole lainkaan huomiota ja keskustelua, mutta tämä ei ole niin. Osittain samaa mieltä. Todellakin, että tämä hetki ei huomioida, ei luo mitään merkittäviä muita ongelmia kuin esteettisiä. Monet uskovat, että jos portin viereisen aidan lehden korkeus on 2 metriä, niin porttilevyn korkeuden on oltava 2 metriä. Todellisuudessa se ei ole. Katsotaanpa esimerkkiä:

 • Meillä on aidat ammattilevystä, jonka korkeus on 2 metriä ja asennettu ilman nauhaa ja ilman aukkoa pohjasta. Tällöin ammattiarkki nousee suoraan maasta 2 metrin korkeuteen. (julkaisemme artikkelin aitauksen asennuksesta aikaisemmin: Aseiden sarakkeet. Ilman virheitä rakennamme aidan omilla käsillämme)
 • Kun tilat tai teet itsenäisesti ovilevyn kehyksen, ohjaa sama ammattilevy, jolla on sama korkeus kuin 2 metriä, eikö olekin?

Ja nyt katsotaan, mitä seurauksena tapahtuu. Molemmissa tapauksissa sinua ohjaa sama ammattilevyn korkeus, mutta et ota huomioon sitä, että aidan tapauksessa profiililevy alkaa suoraan maasta ja sen yläreuna on täsmälleen 2 metriä maanpinnan yläpuolella. Tässä tapauksessa portin tapauksessa liukuvan portin alareuna ei pääse koskettamaan maata, se nostetaan n. 10 cm maasta.

Jotta olisi oikeudenmukainen, on syytä huomata, että maahan ja portin alaosaan kohdistuvaa kuilua säädetään säätöalustoilla, jotka ovat vakiona rullien joukossa (ks. Kuva oikealla ja alla oleva kuva). Pyörät laittaa ja kiinnittää säätää alustan muttereilla, ja käyttäen samaa mutteri asennuskorkeus rullan kannattimet (ja siten ruho portti) voidaan säätää 5 cm Tämän seurauksena pienin etäisyys maasta on 10 cm, suurin -. 15 katso maasta.

Mene eteenpäin. Päinvastoin kuin aita, portin tekninen arkki asetetaan tavallisesti profiilin sisään, jonka ovenoven kehys on tehty ja profiili hitsataan tavallisesti 60/40 mm: n suorakulmaisesta putkesta. Portin korkeus on jo noussut: 100mm + 40mm + 2000mm + 40mm = 2180mm. Mutta tämä ei ole kaikki, koska ovi-lehtiin hitsataan 60 mm: n korkeusraudoituspalkki (portit, joiden paino on enintään 350 kg). Kaiken kaikkiaan, ottaen huomioon ohjauspalkki, etäisyys maalta ja portin yläreunasta on jo 2180 mm + 60 mm = 2240 mm. Kuten näet, laskelmien mukaan portin yläreuna oli 24 cm yläpuolella aidan yläreunasta!

Referenssin osalta: rullien ja muiden liukuvien porttien komponenttien ohjauspalkkien mitat ovat erilaiset (liukuvien porttien komponentteja kuvataan tarkemmin myöhemmin tämän artikkelin lopussa). Jokaisella sarjalla on oma nimi ja sitä käytetään portin koon ja painon mukaan:

 • MICRO-sarja: liukuovet, joiden aukot ovat enintään 4 m ja paino jopa 300 kg mukaan lukien; MICRO-ohjainkiskon mitat - korkeus 55 mm, leveys 60 mm, paksuus 3 mm, vakiopituus 4,5 m / 5,3 m / 6 m;
 • ECO-sarja: liukuovet, joiden aukot ovat enintään 5 m ja paino jopa 500 kg mukaan lukien; ECO-ohjauspalkin mitat - korkeus 60mm, leveys 70mm, paksuus 3.5mm, vakiopituus 5m / 6m / 7m;
 • EURO-sarja: liukuovet, joiden aukot ovat jopa 6 m ja paino jopa 800 kg. EURO-johdinmitta - korkeus 75 mm, leveys 90 mm, paksuus 4,5 mm, vakiopituus 6 m / 7 m / 8 m / 9 m;
 • MAX-sarja: liukuovet, joiden aukot ovat enintään 12 m ja paino jopa 2000 kg mukaan lukien; MAKS-ohjauskiskon mitat - korkeus 135 mm, leveys 130 mm, paksuus 5 mm, vakiopituus 6 m / 9 m;

Tällaisen esteettisen liukumisen välttämiseksi liukuporttien kehyksen korkeus tulisi tehdä, kun se ei keskity täyttöprofilin korkeuteen vaan portin vieressä olevan aidan korkeuteen.

Irrotettava portti. Piirustus ja kaavio liukuovista.

Liukuvat portit ovat niin yksinkertaisia, ettei portin piirtämistä tarvita. Alla selitämme sinulle liukuvien porttien toimintasuunnitelma, jonka jälkeen voit helposti ymmärtää niiden suunnittelun, mikä riippuu siitä, mitä ja miten sitä voidaan muuttaa harkintasi mukaan. Niinpä liukuvien liukuvien porttien koko rakenteen perustana ovat kaksi rullaa ja niiden mukana kulkeva ohjauspalkki (jota joskus kutsutaan "ohjauskiskoiksi"). Katso alla oleva kuva.

Ohjaus, liikkuva rullat ja se on koko rakenteen perusta. Ohjaus on hitsattu alhaalta portin runkoon ja nyt koko kehys liikkuu rullien suuntaisesti. Koska rullat eivät saa olla portin aukossa, jotta ne eivät häiritse jalkojaan, ne kuljetetaan sivulle portin aukon ulkopuolella ja liukuvat portit laajentavat niin kutsuttua "vastapainoa". Yleisesti hyväksytty malli on sellainen, jossa "vastapainon" pituus on puolet hilan aukon pituudesta. Toisin sanoen 5 metrin portin aukon osalta kehyksen kokonaispituus on 5 + 5/2 = 7,5 metriä. Samalla 2.5 metriä tässä kehyksessä tulee olemaan hyvin "vastapaino", joka on ylitys portin aukon ulkopuolelle ja perustuu teloihin.

Tarkkaan sanottuna on yleisesti hyväksytty, että portin vastapainon pituus on 1/3 - 1/2 aukon pituus. Suosittelemme kuitenkin, että vastapaino on 1/2 portin aukon pituus. Miksi? Koska ihmiset tekevät usein "kevyt" vastapainon - kolmio (kuten alla olevassa kuvassa). Tämän seurauksena ne vähentävät vastapainon pituutta vain 1/3 aukon pituudesta, ja ne myös katkaisevat "vastapainon" kolmiolle ja vähentävät sen painoa. Tässä tapauksessa se yksinkertaisesti lopettaa vastapainon toiminnan - se osoittautuu liian vaivattomaksi. Tämän seurauksena liukuvat portit eivät ole "tasapainossa", "pecked" suljettuna ja täysin avattuina, mutta kaikki kuormat vain putoavat rullille, jotka tästä ja lentävät 2-3 vuodessa eikä kymmenessä vuodessa, koska ne pitäisi. Alaraja: jos vastapaino on "neliö", niin periaatteessa 1/3 aukosta riittää. Jos "kolmio" - sitten 1/2 aukon. Mutta ihanteellinen vaihtoehto on kuitenkin vastapainon pituus, joka on yhtä suuri kuin portin aukon pituus 1/2.

Siksi portin asennus on telojen asennus. Rullat, jotka pitävät koko rakenteen ja kokevat suurimmat kuormat verrattuna kaikkiin muihin liukuvien liukuovien rakenneosiin. Nämä kaksi rullaa pitävät koko oviverhon roikkuvat, joten ne asetetaan massiiviseen raudoitettuun betoniin, johon kätevästi kanavasta tehty upotettu osa kaadetaan. Tämä tehdään rullien myöhempää asennusta helpottaen, ja täten kahden rullan pohjat on hitsattu siihen ja vielä myöhemmin tukirunko kiinnitysmekanismin moottoriin. (katso kuva edellä).

Kaikki muut liukuoviin tarkoitetut komponentit eivät käytännössä käytä sähkötehoa ja pitävät oven lehdistä kääntymisen. Kaikki nämä komponentit liukuoviin on esitetty alla. Näistä tukipyörää (neliömäinen kiinnike kahdella kumitelalla), alempi keräyslaite ja ylempi keräilijä kiinnitetään sauvoihin.

Analysoimme elementtielementin avulla koko liukuporttien asennukseen tarvittavien komponenttien sarjan. Katso alla olevaa kaaviota, josta olemme numeroineet kaikki elementit. Niin alun perin järjestelyn numeron mukaan:

 1. Takakiskon päätykappale. Sen tarkoitus on osittain koristeellinen, osittain estääkseen lumen pääsyn oppaan sisään, kun portti kääntyy takaisin talvella, jos ne kääntyvät takaisin ja lakkaavat lunta;
 2. Tukirengas, jossa on kaksi säädettävää rullaa (neliömäinen kiinnike kahdella kumitelalla). Se on asennettu pylvään yläosaan (lähinnä kiinnitysalustaan ​​kantavilla rullilla) ja pitää ovi-lehtiä pystyssä pystyyn kääntymisen ja kallistuksen vuoksi;
 3. Yläastin. Se on asennettu "vastaanottavalle" pylväälle. Ansaan tehtävänä on pitää ovenlehti vaimennuksesta, kun liukuva portti on suljettu;
 4. Pohjalaukku. Lähes sama kuin edellisessä kappaleessa, mutta tukialustalla, jossa tukitelaa telaa, kun liukuovi on kokonaan kiinni. Piste ei ole vain pitää liukuvat portit vauhdittaen vaan myös purkaa käyttörullat ja ohjaa, kokevat voimakkaat taivutuskuormat täysin laajennetuilla portilla;
 5. Tukirulla. Tämä rulla on sekä vaimennin että korkki ohjaimen etureunaan. Kun portti sulkeutuu, se pyörii "alempi keräilijä" (ks. Edellinen kappale nro 4), vaimentaa sulkevan portin terän vaikutusta, lepää sen telalla "alemman kerääjän" tukialustalla, poistamalla taivutuskuormat ohjaimesta ja portin koko lehdestä;
 6. Itse itse ohjain (tai "ohjauskisko"), jonka ansiosta liukuvat portit liikkuvat edestakaisin rullien (rullat liukukiskojärjestelmässä nro 7). Kuten jo edellä on kirjoitettu, opas on pakattu takaosasta elementin nro 1 kautta edestä elementin nro 5 avulla.
 7. Tukirullat, joissa on säätötukit - elementit, jotka kantavat itse pääkuormaa ja joilla varmistetaan liukuvien porttien liikkuvuus. Itse asiassa ne ovat rakenteen tehokkaimpia elementtejä, jotka edellyttävät kiinnitystä kiinteällä pohjalla kiinnityksen muodossa, yleensä asennettuna vahvistettuun betoniin.

Säätökannattimet palvelevat:

 • tarkka kohdistaminen yhdelle suoralle rullalaakerille (jos rullat eivät pysy suorassa viivassa, ne heikkenevät huonosti, ilman ruuvien säätöä rullat ovat lähes mahdottomia asettaa tarkasti)
 • oven asennuksen korkeuden säätö suhteessa maahan (5 cm: n sisällä)
 • mahdollisuus vaihtaa kuluneita rullalaakereita (jos rullalaakereita hitsattiin kiinnityslaitteeseen ilman säätöpalkkeja, olisi vaikea korvata ne ilman hitsauskoneen "hitsaaja" käyttöä.

Asenna liukuovet. Sulautetut, perustukset, pylväät.

Monille asuntolainan elementti herättää monia kysymyksiä, koska tämän kiinnityksen muoto ja koko ovat käsittämättömiä ja kaikki alkaa etsiä piirustuksensa. Sinun ei tarvitse piirtää. Tämän elementin kohta on vain valmistella betonipohjalle tietty perusta telojen asennusta varten ja käyttää porttia sähköhitsauksella. Tällä perusteella lomakkeella ei ole mitään merkitystä, mitat voivat vaihdella. Kanavan numerot 10, 12, 14, 16, 20 otetaan kiinnityslaitteeksi. Mitä suurempi massiivinen liukuva portti on, sitä tehokkaampi kanava on. Asuntolainan pitäisi seistä suoraan tulevan portin liikeradalle, moottorin alla oleva alusta on siirretty tästä linjasta sisäpihalle.

Katso alla oleva kuva. Kuten näet, rullat asennetaan aluselementtiin (kuvassa, joka on numeroiden 1 ja 2 alle). Samasta valokuvasta voidaan nähdä, että tela nro 2 olisi loogisempi siirtymään oikealle, lähempänä porttikehyksen oikeaa reunaa (kiinnityspiste määritetään portin ollessa kokonaan kiinni).

Vaikuttaa siltä, ​​että ihanteellisesti rulla nro 1 olisi pitänyt seisoa hyvin napa (joka on vasemmassa kuvassa), ja rulla nro 2 pitäisi sulaa ohjauskiskon reunalla, lähemmäksi porttikehyksen reunaa (oikealla olevassa kuvassa). Tämä on melkein tapaus, mutta yksi vivahde! Tosiasia on, että ohjauspalkkiin on sijoitettu elementtejä reunojen sisäpuolelle. Palkin etureunan reuna on suljettu päätykannella (kuvassa 4) ja ylimääräinen tukitelaa (kuvionumero 3) on asetettu vastakkaiseen reunaan, joka kääntyy alempiin saumaimeen, kun portti sulkeutuu. Sen vuoksi rullien numero 1 ja numero 2 on asennettava sopivilla etäisyyksillä. Kiinnityselementin pituus voi olla yhtä suuri kuin "vastapainon" portin pituus. Toisin sanoen 5 metrin portin aukon leveys ja "vastapainon" leveys 2,5 metriä, kiinnityspituus voi olla noin 2,3 - 2,5 metriä. Jotta tulevaisuudessa asennettaisiin sähkömoottorikäyttölaite, kiinnitä jarrupalat mihin tahansa kiinnityselementtiin missä tahansa paikassa. Toisaalta tätä ei voida tehdä ja myöhemmin hitsata kiinnityslaatikkoon, joka ulkonevat sivuttain ja jo sen päälle aseman laittamiseksi.

Nyt perusta. Liukuvien porttien perustana on ehkä portin koko rakennuksen tärkein ja ratkaiseva osa. Ensinnäkin, säätiö on tarpeen kiinnitys, johon tärkeimmät tukirullat kiinnitetään. Jotkut yhtiöt ja yksityiset brigadit tarjoavat halvempaa peruskoulutusvaihtoehtoa kuin betonirakenteet, nimittäin ne tarjoavat kiristää useita ruuveja, joihin kiinnitys sidotaan sitten päälle ja siksi lähes kaikki on valmis. Seuraavaksi seuraavaksi, tähän paalujen nippuun kierretään vielä yksi pieni kierre (koska se ei ole lähellä kiertymään koko paalun pensaikkoa tarkasti), sen alla. Emme edes harkitse tätä vaihtoehtoa. Se voi olla sopiva pienille ja kevyille liukuvalle liukuovelle, jonka pituus on 3 metriä ja valokehys, joka on peitetty toisella puolella metallilevyllä, mutta pidemmät ja raskaammat liukuvat portit kulkevat tällaisella pohjalla.

Uskomme, että tässä tapauksessa ei ole vaihtoehtoa vahvistetuille betoniperustuksille, mutta se voidaan myös kaataa eri tavoin. Esimerkiksi Internetissä usein ehdotetaan kaatamalla joko vain yksi säätiö - suoraan asuntolainan alaisuudessa tai kaksi erillistä, joista toinen - asuntolainan, toinen - "vastaanottavan" pilarin alla. Tämä vaihtoehto näkyy alla olevassa kaaviossa.

Tämä vaihtoehto on paljon parempi kuin ajatus ruuvipillojen käyttämisestä, mutta kahden erillisen säätiön läsnäolo voi päätyä vaikeuksiin, etenkin tapauksissa, joissa tällaisia ​​perustuksia ei haudata maanpinnan alapuolelle. Tosiasia on, että pakkastutuksen seurauksena tällaiset erilliset perustukset voivat liikkua toisistaan ​​riippumatta. Tässä tapauksessa jopa pienemmissä siirtymissä suhteessa toisiinsa, kaikki voi päätyä siihen, että liukuvat portit eivät enää kuulu vastaanottavien napojen kiinnittimiin, ja sinun on jatkuvasti yritettävä uudelleenmuodostajia. Ja jos tällaisia ​​muodonmuutoksia tapahtuu 2 kertaa vuodessa, esimerkiksi talven alussa ja lopussa? Ja jos useammin? Haluatko kiinnittää koko elämänne sivustosi ikuiseen säätöön ja tulla guruiksi tässä asiassa? Henkilökohtaisesti emme ole!

Ratkaisu tähän ongelmaan on melko yksinkertainen (mutta kalliimpi kuin kaksi erillistä säätiötä) - molempien pilarien on oltava yhteydessä yhteen yhteiseen säätiöön. Tässä muunnelmassa, vaikka perustuksen syrjäyttämisessä, molemmat pilarit ovat aina keskenään samansuuntaisia ​​ja siirtyvät samassa paketissa. Alla julkaisemme kuvan tällaisesta liukuovien perustuksesta.

Liukuporttien sarakkeet asennetaan ennen kuin betonia kaadetaan pohjaan. Liukuvien porttien tapauksessa pilareilla ei ole lainkaan kuormitusta, paitsi tuuli. Tämä tarkoittaa, että ovilehtien tavallisesti on korkea "tuulivoima" ja voimakkaan tuulen aikana tuulikuorma välitetään oven lehdestä sauvoihin. Jos puhumme riittävyydestä, niin tällaiselle portille riittää ottaa putki 60x60x2mm, mutta niille, jotka kärsivät gigantomaniasta aivan kuten me, suosittelemme tekemään sarakkeita putkesta 100x100x4mm.

Mitä tulee P-muotoisten pilarien asentamiseen vai tavallisiin - ei ole yksimielisyyttä. Edellä kuvattujen liukuovien komponentit voidaan asentaa ilman ongelmia yksittäispylväissä. Mieluummin "P" -muotoiset pylväät, mutta samaan aikaan, kun tarkastelet tarkasti tässä artikkelissa olevia kuvia, näet, että alun perin asensimme ja kaadettiin betonipoikkeja betoniin. Samanaikaisesti perustettiin alempaan osaan pienet sisäänrakennetut teräslevyt, joihin myöhemmin hitsattiin muita pikkukappaleita pienempiä poikkileikkauksia kuin tärkeimmät. Siten teimme "P" -muodon yhdestä pylväästä. "U" -muotoiset pylväät ovat suositeltavia, jos myöhemmin asennat aseman portille, mutta myös portille, mukaan lukien valokennot, automaatiopakkauksen. Ensinnäkin on tarkoituksenmukaisempaa asentaa aurinkosolut solujen sisäpinnoille, ei ulkoisiin (ei-vandalisyyksiin). Toiseksi sisempien pilarien sisäpuolella on kätevää piilottaa kaapelointi valokennojen ja merkkivaloon. Lue lisää tästä artikkelissamme "Automaatio liukuportteihin".

Irrotettava portti. Porttikehysrakenne.

Liukuvan portin runko on parempi hitsata metallista. Rakenteellisesti se hitsataan suorakulmaisista tai neliömäisistä putkista, joissa on kaksi standardikokoa. Suuremmat poikkileikkausputket otetaan voimakehikoksi, sisäpuolinen täyttö jäykisteinä on tehty pienemmistä poikkileikkausputkista, esimerkiksi 20 x 20 mm.

Suosittelemme, että valitset putken osan liukuvan portin runkoon riippuen portin painosta ja / tai pituudesta riippuen alla olevista taulukoista:

 • Portin helppo ompelu (ammatillinen arkki, polykarbonaatti, mesh, "evroshtaketnik"):