Alumiiniseinä muottiin. Osta alumiinilaatat Voronezhissa. Muottien vuokraus

LLC Everest-Stroy tarjoaa alumiinilaatikoiden myyntiä ja vuokrausta. Voit myös ostaa meiltä muunnelmia.

Voit selvittää alumiinilaatikoiden kustannukset hinnoista tai napsauttamalla linkkiä: "Alumiinimuottien hinta"

Alumiiniseinämuotti on yleinen muottirakenne monoliittiselle kotelorakenteelle ja betonirakenteiden asentamiseksi asuntotuotantoon, teolliseen käyttöön ja siviilikäyttöön.

Alumiinimuotti koostuu modulaarisista runkosuojista.

Runko on valmistettu erittäin tarkkista profiileista, joiden paksuus on 140 mm. Laattoja käytetään laminoidulla vedenkestävällä vanerilla, jonka päät on suojattu alumiiniprofiililla ja tiivisteellä.

Alumiinilautatöiden vuokrausolosuhteet on esitetty osiossa "Laitteiden vuokraus" linkillä: "Alumiinilaitteiden vuokraus"

Alumiinilaatikoiden tekniset ominaisuudet:

 • Suojusten suurin korkeus: 3,3 m
 • Betoniseoksen paine: 80 kPa
 • Rakennustelineen suurin sallittu kuorma: 180 kg / m2
 • Taipuma: enintään 1/400 span
 • Suoja (vaneri) kannen liikevaihto: enintään 80 sykliä (40 sykliä kummallakin puolella)
 • Suojaryhmän liikevaihto: enintään 300 sykliä
 • Keskimääräinen paino 1 m2 alumiinisuojus: 35 kg


Alumiiniprofiilien komponentit on valmistettu suuritehoisesta teräksestä. Alumiinipaneelien rakenteet on suunniteltu betoniseoksen paineeksi 80 kPa. Levyt voidaan yhdistää pystysuorissa ja vaakasuorissa asennoissa paneelissa, joiden koko ja kokoonpano on mahdollista.

LLC Everest-Stroy tarjoaa seuraavia tyyppisiä muottipaneeleja:

 • yleismuotoiset suojakalvot
 • Lineaariset suojaverkot (perus- ja ylimääräiset)
 • muottien kulmakortit
 • muottien saranapaneelit

Erilaisten alumiiniprofiilien koot mahdollistavat optimaalisen valintaa mihinkään esineisiin:

 • kilven korkeus: 0,6; 1,2; 2,5; 3.0; 3,3 m;
 • kilven leveys: 0,25 - 1,1 m.

Taulukossa on suosituimpien muottipintojen mitat ja likimääräinen paino.

Alumiiniset muottilevyt eivät ole standardikokoisia.

Alumiiniseinämän pääkilven mitat ja paino:

3,3 m korkeat kilvet

Suojuksen korkeus 3,0 m

2,5 m korkeat kilvet (lisä)

koko
(W * H), m

Arvioitu paino, kg

koko
(W * H), m

Arvioitu paino, kg

koko
(W * H), m

Arvioitu paino, kg

Lineaariset muottipaneelit

Yleismatot (CB)

Kulmat muottipaneelit

Nivelletyt paneelit (S)

Seinälevyt on valmistettu primaarialumiinista (luokka A-7). Alumiiniprofiilien tuotanto tapahtuu Venäjällä itävaltalaisissa ja italialaisissa laitteissa.

Seinätaso voidaan asentaa erillisin suojuksin tai esiasennetuilla paneeleilla. Kun asennetaan muottipaneeli, on asennettava muottipaneeleja yhdistävät nastat.

Alumiinilaatat vastaavat luokan 1 GOST 52085-2003 mukaisia.

Muottipaneelit

Nykyaikaista rakennetta ei ole mahdollista kuvitella ilman muottirakenteita. Niiden avulla rakennetaan seinät, pylväät, lattiat ja jopa tunnelit.

Rakennuksessa kaikkein työläs voidaan kutsua säätiön kaatamiseksi. Prosessi on pitkä ja kestää jopa puolet talon rakentamisesta. Tämä pätee erityisesti tehdasvalmisteisiin taloihin - jopa kaatamalla nauha- ja kaistaleperusta kestää kaksi tai kolme viikkoa - yhtä paljon kuin rakennusseinät. Luotettava säätiö on kuitenkin koko rakennuksen luotettavuus.

Muottirakenteella on tärkeä rooli säätiön järjestelyssä - apurakenne, joka tarjoaa betonirakenteen vaaditulla tavalla ja projektin tarjoaman säätiön mitat. Tässä tapauksessa muottien on kestettävä betonin painetta eikä häviä muotoaan.

Muototyypit

Ensimmäinen muotti on jaettu irrotettavaksi ja irrotettavaksi. Pysyvä muotti on rakenne, joka pysyy säätövalanteen sijasta ja on kiinteä. Useimmin käytetään monoliittirakenteessa betonia.

Irrotettava muotti - kokoontaitettava rakenne, joka poistetaan betonin tai betoniteräksen jälkeen, on kovettunut. Kokoonpuristuvien muottien yksittäisiä elementtejä kutsutaan suojuksiksi ja ne liitetään yhteen kappaleeseen eri tavoin - valmistusmateriaalista riippuen.

Erilaisia ​​materiaaleja laattojen valmistukseen muottiin

Useimmiten modernissa rakennelmassa käytetään tällaisia ​​materiaaleja erilaisten muotojen ja kokojen muottien valmistukseen:

 • Tree. Materiaali jaettu sen saatavuuden vuoksi. Puumateriaalien valmistukseen käytetään erilaisia ​​paksuisia levyjä, jotka on liitetty toisiinsa. On myös mahdollista käyttää vaneriä, joka on kyllästetty yhdisteillä, jotka lisäävät sen kosteudenkestävyyttä. Vanerista tehdyt suojat antavat erinomaisen pinnan laadun saumojen puuttumisen vuoksi.
 • Metallia. Suojukset on valmistettu terästä tai alumiinista, ja niiden lujuus ja asennus on helppoa. Valmiiden betonirakenteiden pinta on korkealaatuista, lisäksi metallikilpeitä voidaan käyttää useaan kertaan.
 • Vahvistettu betoni. Ne eroavat kestävyydestään ja niitä käytetään vaikeissa hydrotekniikkamallien tuottamiseen: siltojen, penkereiden, seinien tukien tukemiseen. Jotta vältettäisiin levyn kiinnittyminen betonin muottiin, ne päällystetään erityisillä voiteluaineilla.
 • Kangas- tai kumimuotona käytetään konkreettisten rakenteiden luomiseen mistä tahansa muodoista - kaareista, kupuista, kaaria, ulottuvuuksista. Tällaisen muottien kumikotelo täytetään tarvittavaan kokoon ja muotoon, jonka jälkeen ohuen kerroksen betoni levitetään vahvikekaan. Sen jälkeen, kun se on kovettunut, muotti poistetaan ja tarvittava betonikerros levitetään.
 • Muovia. Yksi onnistuneimmista ja helppokäyttöisimmistä suojalajityypeistä. Valmistettu teollisesti, vakiokoko on 1210 x 605 mm. Muovisuojat sopivat helposti mihin tahansa muotoon, kulutuskestävyys ja helppo kuljettaa ja asentaa.

Tarvittavien työ- ja suunnitteluarvojen tunteminen on mahdollista helposti valita eri materiaaleista ja kaikenkokoisista muottirakenteista.

Suojusten koko voi olla erilainen, mutta nykyisten standardien mukaan yleisimmillä muovisuojuksilla on 600 * 300 mm metallia varten - tämä alue on paljon laajempi. Metallisuojukset ovat helpompi käyttää paikoissa, joissa vaaditaan suuria betonivälejä, esimerkiksi nauhalevyt, sillä tavallisen kilven pituus voi olla jopa 3,3 metriä, leveys 0,2 - 2,4 metriä. Näin voit rakentaa minkä tahansa pituuden ja korkeuden rakenteen.

Muottipaneelit kootaan riippuen valmistuksen materiaalista riippuen - puiset muottipuristimet työntyvät rakennustyömaalta, ja valmiiden kilpien lisäksi (levyt käytetään jopa 50 mm: n paksuisina), se pakataan haluttuun korkeuteen yksittäisillä levyillä. Tällöin muottirakenteen jäykkyys saadaan aikaan poikittaisvahvistustangoilla.

Metallien tai muovisten paneelien käyttö perustuksen tai kiinteän seinämän muottiin merkittävästi nopeuttaa rakennusprosessia. Kun otetaan huomioon levyjen yhtenäisyys, lopullisen rakenteen luomiseksi levyt kiinnitetään yhdessä erilaisten järjestelmien erikoisnäppäinten kanssa, kun taas muottien poikittainen jäykkyys on kiinnitetty ruuveilla tai kaulanauhoilla.

Säätiö on rakennuksen tärkein osa. Sen tuotantoa olisi pidettävä erityisen vakavana. tätä varten on olemassa useita muotojen tyyppejä. Lajeja.

Kaikissa betonirakenteissa, rakennuksen aikana, tarvitaan muottirakenteita. Tämä ei ole lainkaan toissijainen työ, kuten monet saattavat ajatella..

On olemassa monenlaisia ​​säätiöitä. He kaikki tekevät kuitenkin yhden tärkeän tehtävän - ne toimivat perustana koko rakennelmalle. Tästä syystä.

Muotti - erityisrakenne, kokoontaitettava tai ei-irrotettava, joka luo kolmiulotteisen betonin kaatamiseksi betonin ja betonituotteiden valmistukseen. Laajuus.

Perustoiminnan irrotettavien muottien ominaisuudet ja itsensä tekeminen

Monoliittinen rakentaminen on kaikkien teknologioiden eturintamassa. Tämä on luonnollista, koska useimmissa tapauksissa se on taloudellisesti perusteltua. Säätiöiden alalla betonielementit ovat erittäin hyödyllisiä, koska ne antavat sinun täyttää lähes minkä tahansa muodon ja koon pohjarakenteet. Jotta tämä olisi mahdollista, on käytettävä muottirakennetta.

Projektitietokokoelmissa on erillinen paikka. Muottipiirustukset tehdään yleensä erityisesti perustustyölle, jossa kuvataan yksityiskohtaisesti muottipaneelit ja niiden koot, liitäntäelementit, kiinnitysvälineet jne.

Tämä tehdään, jotta voimme kuvitella, kuinka paljon tätä inventaariota tarvitaan perustaustyölle. Kun muutat säätiön kokoa, vaihda muottipesä.

Muotti - tyypit, ominaisuudet, ominaisuudet

Ensimmäinen ja moderni muotti on valmistettu puumateriaalista. Se oli puu, koska se kykeni käsittelemään, mikä mahdollisti muotin muodon nopeasti muovautumisen kaatamiseksi ja kokoamiseksi yksittäisistä elementeistä yhdessä. Nykyään on olemassa kaksi päätyyppiä:

 • Irrotettava - yleisin rakennustöiden muoto. Betonimateriaalin koosta riippuen valmistukseen käytettiin erilaisia ​​materiaaleja. Etusija annetaan kosteudenkestävälle, mikä sallii tämän inventaarion käytön toistuvasti. Irrotettavien muottien erilliset suojukset ovat toisiinsa liitettyinä eri elementtejä - siteitä, palkkeja, tiivisteitä jne. Varten. Tämä mahdollistaa kiinteän muottirakenteen lähes minkä tahansa pituuden. Suojusten muodostamisen avulla voit tehdä erilaisia ​​muottirakenteita. Työn päätyttyä irrotettavat muottisuojukset puretaan;
 • Ei irrotettava - käytetään usein perustustyöhön, ja voit säästää purkutöitä. Se on valmistettu laajennetusta polystyreenivaahdosta (PSB). Tämä muotti on suljettu, ei pelkää pakkasesta eikä kosteuden muutoksista.

Materiaalit irrotettavalle muotille

Muottien tuottamiseen sopii erilainen levymateriaali, joka kestää muotoa betonin kaatamisen aikana. Useimmin käytetään seuraavia materiaaleja:

 • Puu - tavallisin materiaali suojamuotojen valmistukseen. Puusta valmistetut levyt soveltuvat parhaiten erilaisten kokoisten ja konfiguraatioiden tyyppisten levytuotteiden valmistukseen. Heidän lukumääränsä on helppo vaihtaa lisäämällä tai poistamalla ylimääräisiä elementtejä. Yleensä 20 - 35 mm: n paksuista havupuuta käytetään muottiin. Jotta levyjä voitaisiin toisaalta välittää hermeettisemmin, niiden sivupinnat pätevät tasaiselle viivalle tai muuten päällekkäin muodostetaan puolivalmiste. Materiaalit sopivaan muottiin;
 • Vaneri - puulevyinen levymateriaali, joka on valmistettu erilaisten puulajien viilusta. Muotoilun kannalta vedenkestävän suomalaisen vanerin käyttöä pidetään kannattavimpana. Kuitenkin sen kustannukset ovat liiallisia tällaisiin töihin. Yleisimmin koivuviiluista valmistettu vaneri, viilunkerrosten määrä on 5 ja yli. Vanerin ulkokerros muottiin on maalattu tai lakattu. Sopivin paksuus muottipaneeleille on 10-16 mm. Edut: se on täysin sahattu, käsitelty, pidä kiinni hyvin ja on tarpeeksi vahva konkreettiselle työlle. Haitat: arkkien pieni koko - 150x150cm;
 • Lastulevy - lastulevy, yleensä kaliiperi 16-22 mm. Jaa lastulevyä luokkiin, mukaan lukien huonolaatuinen rakentaminen. Edut: sileä levymateriaali, helppo nähdä, käsitellä, alhainen hinta. Haitat: turpoaa voimakkaasti, kun kosteus tulee (kosteuden imeytyminen - jopa 30%!), Heikosti kestää toistuvaa kiinnitystä kynsillä, itsekierteittävät ruuvit;
 • OSB-suuntainen lanka-alusta, eritellään luokissa 1-4, paksuus vaihtelee 6-22 mm. Edut: korkea kosteudenkestävyys, kestävyys, työstettävyys, materiaalin kiinnityskyky, kohtuullinen hinta. Haitat: Markkinoilla on huonolaatuisia näytteitä, jotka eivät täytä tämän materiaalin ominaisuuksia.
 • Asbestisementtilevyt, tasainen liuskekivi - käytetään molemmissa muottipesuissa - irrotettava ja irrotettava. Koska betoni on kiinnittynyt irrotettaviin suojuksiin, sen pinta on suojattava. Edut: edullinen levymateriaali, hyvin leikattu, käsitelty. Haitat: työntö- ja välikappaleiden kiinnittämiseksi on tarpeen tehdä alustavat reiät ruuveille, vaatii lisävahvistusta, koska materiaali on melko herkkä;
 • Teräs, Alumiini - valmiit tiimityö erikoisvarusteilla. Runko runko on valmistettu alumiinista tai teräsmuotoisista putkista. Se muodostaa myös erikoisreikiä kiinnikkeiden kiinnittämiseksi toisiinsa suorassa kulmassa tai kulmassa. Työlevyinä käytetään kosteutta kestävää laminoitua vaneria. Tällaisesta muottirakenteesta saadut rakenteet ovat lähes täydellisiä. Kuitenkin sen korkeat kustannukset eivätkä kyky sopia kokoon, tekevät siitä irrationaalisen kiinteistön hankkimiseksi yhdelle käyttötarkoitukselle.

Kuinka tehdä suojukset teippi-muottiin tehdä itse

Säätölevyt on valmistettu niin suuriksi, että ne voidaan helposti siirtää ja asentaa paikalleen. Materiaalin luonteen ja tasoitustarpeen vuoksi puiset muottipaneelit ovat harvoin yli 3 metriä pitkiä. Jos tarvitaan suuria kokoja, useiden suojusten yhdistäminen ei ole erityisen vaikeaa.

Puupaneelien suojamuotojen luominen nauhalevyille voidaan jakaa seuraaviin vaiheisiin:

 1. Sadonkorjuumateriaali. Laatoimme männyn valmistetut, viimeistellyt levyt etukäteen tasaiselle alustalle. Levyjen liitokset osoittavat välittömästi, mitkä niistä on tasoitettava ja mihin osaan. Pidämme kaikkein eniten tasaista alustaa. Pohjan yläpuolella olevan osan suojuksen leveys tavanomaisesti on 400 mm. Levyjen paksuus 25-30 mm riittää;
 2. Me höyläämme laudat reuna pitkin tasaiselle tasolle. Vaihtoehtoisesti ne on sijoitettava kokoonpanoalueelle sopivaksi suojaksi. Huomaa, että levyjen järjestys auttaa niiden numerointia, joka levytyynyjen levyn tasoon liidulla tai lyijykynällä;
 3. Valmistele palkki poikittaisten panosten kohdalle. Puun koko on 30x40 tai 40x40mm. Suojuksen vieressä olevan palkin toinen puoli on tasoitettava. Tällaisten panosten sijoittaminen on noin 50-60 cm akseleilla. Panosten pituus lasketaan suojuksen kiinnitysmenetelmällä. Joissakin tapauksissa jätä poistumisnopeus 10-15 cm: n korkeuteen suojuksen yläpuolelle samaan palkkiin saakka. Toisissa taas sama etäisyys on lisäksi alla, jotta pystytään asentamaan suojus maadoittamattomammaksi ilman kulmaliitoksia;
 4. Keräämme suojusmuottiin. Kiinnitä ensin äärimmäiset poikittaiset palkit. Aloitetaan vahvistamalla alku- ja lopulliset ja sitten muut levyt. Asenna tällainen kilpi voi olla kynnet 70-80mm pitkä. Kuitenkin mustan punaisen ruuvin kiinnittimet ovat paljon vahvempia ja kestävämpiä;
 5. Kosteus eristämme muottisuojuksen. Suojamateriaalin käyttöiän pidentämiseksi puuta on suojattava kosteudelta ja estettävä sen kosketusta betonin kanssa. Helpoin tapa on kiinnittää muovikelmu suojuksen työpuolelle. Sillä ei ole mitään tarttumista betoniin ja se on helppo purkaa sen jälkeen, kun betonielementti kovettuu. Se voidaan kiinnittää pieniin kynsiin, vaikka onkin paljon helpompaa tehdä tämä työ rakennustelineellä.
 6. Valmista lisäelementit. Kiinnitä suojukset betonin kaatopaikalle ja antaa muottiin haluttu muoto, tarvitaan erilaisia ​​apuelementtejä - pysähtyy, tukia, tukia jne. Pohjimmiltaan ne on valmistettu samasta puusta kuin panokset, sen jäämät tai romumateriaalit.

Suojamateriaalin laskeminen

Suunnittelulaskelmat paneelilaitteiden rakentamiseksi perustuvat säätöelementin mittoihin, betoniseoksen määrään. Seuraavaksi lasketaan vetolujuudet ottaen huomioon värähtelijän toiminta. Ja sen jälkeen näytetään muottipaneelin seinämän paksuus. Dokumentointi säätiön muottien vaatimuksista ja laskelmista on kuvattu GOST R 52085-2003 "Muottirakenteessa" päivitetyssä versiossa. Yleiset tekniset edellytykset. Kuutioissa määriteltyjen levyjen määrä lasketaan hyvin yksinkertaisella kaavalla:

Q = (A * B * D) * 2, missä

Ja - levyn paksuus;

B - säätiön korkeus;

D - perusta-nauhan kehä.

Säätiö toimii nykyaikaisessa rakentamisessa. Useimmissa tapauksissa on järkevämpää tehdä monoliittinen säätiö, koska se on käytettävissä rahoille ja sitä pidetään kaikkien tiedossa olevan kestävinä ja käytännöllisinä. Mutta hänen laitteensa kannalta on erittäin tärkeää varustaa tarkka ja edullinen muotti.

Pienillä rakennusvaatimuksilla muotti on tehty romumateriaaleista, säästää rahaa tähän inventaariin ja samalla vaarantaa kaiken tämän ponnistelun. On olemassa tapauksia, joissa konkreettiset, riittämättömien pysähtymisten vuoksi heikot levyt puristavat ne, mikä rikkoo rakenteen eheyttä. Työ on uudistettava uudelleen, tuhlaa vaivaa, aikaa ja rahaa. Tästä syystä säätiön muottien valmistus ja asennus on otettava vakavasti, ja se on tehtävä kaikkien rakentamisen sääntöjen ja standardien mukaisesti.

Tämä video on tarkoitettu erilaisiin säätiöihin irrotettavaan muottiin. Se paljastaa yksityiskohtaisesti kaikki puuprofiilien valmistuksen vivahteet, niiden altistuminen säätöpaikalle, vahvistus-, laajennus- ja kiristyselementit sekä kiinnitysmenetelmät. Tässä videossa kuvataan myös valmistelutyötä ennen säätiön betonointia.

Teleskooppisten telineiden käyttö muotolattiatasoihin

Teleskooppiset telineet kattorakenteisiin ovat tärkeä osa suunnittelua monoliittisen rakentamisen kannalta. Nämä elementit kykenevät kestämään huomattavan painon, mikä tekee niistä vastustuskykyisiä valtavia kuormia betonista. Niillä voi olla erilainen muotoilu, joka mahdollistaa minkä tahansa kokoonpanon päällekkäisyyden.

Mikä se on?

Teleskooppinen jalusta muottiin on erityinen rakenneosa, jolla on useita komponentteja. Näihin kuuluvat nostolaite, teline, jalusta.

Ensimmäinen elementti koostuu monista yksityiskohdista:

 • putken muotoinen ohjaustuki 54-60 mm: n halkaisijaltaan, jonka alusta on hitsattu 12 x 12 cm: n pohjaan, yläpäässä - langalla varustettuun suuttimeen;
 • ylätuki, jonka halkaisija on pienempi kuin 51 mm, ja rei'itys koko alueella. Yläpuolella hitsataan laippa, joka vastaa kooltaan paikkaa;
 • korvakorut - erikoisliitokset, joilla pidetään yläosaa;
 • työntömutteri. Liikkeet kiristimessä, on ylimääräinen tuki.

Tukihaarukka on muodostettu paksuisesta metallilevystä. Siihen on hitsattu neljä putkea, joiden korkeus on 13,4 cm. Tällainen haarukka on asennettu yläasentoon I-palkkien kiinnittämiseksi muottiin muodostettaessa.

Jalusta koostuu kolmesta putkesta, joiden kaareva muoto on. Tällainen rakenneosa takaa teleskooppisen telineen luotettavan ja vakaan löytämisen. Jalusta lisää merkittävästi muotonsa vastetta dynaamisten kuormien vaikutuksiin, joita usein havaitaan betonin kaatopaikassa.

Monoliittisen rakenteen muotityypit

Rakenteiden asentamisen tarve ilmenee rakennettaessa monoliittista menetelmää. Se voidaan asentaa eri tavoin, mikä määrää tällaisten lajien läsnäolon:

 • metsissä;
 • teleskooppihyllyjen lattiamoduulit;
 • kupin telineet;
 • irtotavarana.

Teleskooppityyppisiä telineitä on käytettävä, jos etäisyys ylimmästä pisteestä on korkeintaan 4,6 m. Muissa tapauksissa on tehokkaampaa käyttää irtotavarana olevaa muottirakennetta.

Päämuottien komponentit ja työkalut

Luo teleskooppinen muotti käyttäen seuraavia elementtejä:

 • teleskooppiset telineet;
 • kolmijalka,
 • univilka;
 • puiset palkit;
 • vaneritehtaan tai polystyreeniarkkien muotoilun perustana;
 • kulmia reunojen luomiseksi;
 • tason suorittaman työn ohjaamiseksi.

Yksi teline kattorakenteiden asennuksesta kestää jopa kaksi tonnia kuormaa. Näitä laitteita voidaan tuottaa eri versioissa, jotka määräytyvät kuluttajan tarpeiden mukaan. Rakentaessasi pienen yhden kerroksen talon, on suositeltavaa käyttää pieniä elementtejä, joilla on mahdollisuus laajentaa tangosta 3.1 m.

Räkitasojen muodostamiseksi käytä putkia, joiden seinämän paksuus on 2,3-2,8 mm. Yläosassa ja pohjassa on takorautapähkinöitä, jotka lisäävät rakenteen jäykkyyttä. Jalustalla on yleensä enintään 60 cm korkeus. Teleskooppivarsien sisältämillä univormuilla voi olla erilainen muoto:

 • neljän tappion läsnäolo palkkien pitämiseksi;
 • kulma, johon palkki kiinnitetään lujuusominaisuuksien lisäämiseksi;
 • puutavaran kourujen läsnäolo.

Liitekokoonpanotekniikka

Muottien kokoonpano alkaa tavallisesti jalustalla. Kaikkien elementtien korkeuden ja sijainnin määrittämiseksi käytetään erityisiä kääntyviä tukia. Jalusta ei ainoastaan ​​anna stabiilia sijaintia koko ylärakenteelle, vaan myös ottaa osan kuormasta. Puristin nousee ylhäältä. Kun teline on kiinnitetty jalustalle, se kiinnitetään.

Tukiasennetun kannen päälle unifork. Tämän jälkeen se siirretään vaaditulle korkeudelle ottaen huomioon tulevan päällekkäisyyden alaraja. Kiinnitä kokoonpannu rakenne käyttämällä sauvaa tai korviketta.

Yksityiskohtaiset asennusohjeet

Muottirakenne on suoritettava seuraavan kaavion mukaisesti:

 • poikittaisten palkkien asennus;
 • kaikki asennetut tuet on välttämättä kiinnitetty pultteilla, mikä lisää niiden jäykkyyttä;
 • rakenne on kohdistettu vaakasuoraan suuntaan;
 • korkeuden säätötelineet sopivilla pähkinöillä;
 • vaneri asennetaan, joka pystyy pitämään betonista, kunnes se on täysin kovettunut eikä muuta muotoaan;
 • horisontaalinen asennusalusta määräytyy tasolta. Tarvikkeiden asentoa muutetaan tarvittaessa;
 • muottipaneelien asentaminen tulevaisuuden sivuille päällekkäin;
 • vahvistuskehyksen asennus.

Muut asennusohjeet

Tukijärjestel- mien välinen etäisyys määräytyy päällekkäisyyden paksuuden perusteella. Jos se on 0,3 m, kenttä nousee 1,5 m. Teleskooppisten tukien asettamiseen ei ole tiukkoja suosituksia. Kaikki riippuu tietyn hankkeen vaatimuksista ja rakennuksen suunnittelusta.

Laskelmissa on otettava huomioon betoniseoksen paino ja vahvikekehys. Työn tekemiseksi laitteen monoliittisen päällekkäisyyden onnistumiseksi otetaan huomioon korkeus, jolla täytetään ratkaisu.

Melkoshchitovaya-muottiin säätiölle

Melkoshchitovuyu muottien, joita käytetään seinien, pilarien, perustusten, tunneleiden ja jopa monimutkaisten arkkitehtonisten muotojen tai lattioiden rakentamiseen. Liimamateriaali on kevyt, monipuolinen ja luotettava, joten se sopii rakenteisiin, joissa on monimutkainen rakenne ja muoto. Melkoshchitovuyu muottien yhdistettynä suuri-kilpi. Näin voit käyttää sitä muissa paikoissa, joissa muiden muottien käyttö on mahdotonta. Melkoshchitovuyu muotti on usein käytetty maanrakennusten, mökkien ja muiden rakenteiden rakentamiseen. On erittäin tehokasta käyttää tällaisia ​​muottirakennuksia kellareiden rakentamiseen.

Pieni paino ja koot tarjoavat monia etuja:

 • Purettu ilman nosturia ja rahtimekanismin käyttö.
 • Siirretään manuaalisesti missä tahansa rakennustyömaalla.
 • Tehokas kaupunkikehityksessä tai talon takapihalla, jossa laitteiden sisäänkäynti on vaikeaa tai kielletty.
 • Sopii käytettäväksi missä tahansa huoneessa. Ei pilata ympäröivää rakennusta.

Järjestelmän ominaisuudet ja laitteet

Melkoshchitovaya-muotti koostuu joukosta lineaarisia, universaaleja, ylimääräisiä, kulmikkaita, nivellettyjä ja muita eri korkeuksia ja leveyksiä. Suojukset yhdistetään ja yhdistetään toisiinsa. Riippuen tehtävästä, ne voidaan asettaa tai asettaa sivulle. Nämä ominaisuudet mahdollistavat lähes minkä tahansa rakennuksen seinän tai perustuksen muodostamisen.

Olemme kehittäneet yksinkertaisen ja luotettavan ratkaisun, jonka avulla voit yhdistää lähes kaikkien tunnettujen valmistajien pienten ja suuren paneelin muottien. Pienet suojat ovat erittäin käteviä, jos haluat täyttää epätavallisen korkeuden seinät tai sarakkeet.

Esimerkiksi, kun on olemassa joukko suuria muottilevyjä 3,0 m, ja sinun on täytettävä seinä, jonka korkeus on suurempi.

Suositukset käytöstä

Jos rakennat vain aidan suoraa perustetta, niin ei ole erityisiä suosituksia - rakenna!

Jos esineessäsi on paljon seiniä, kulmia, kierroksia ja useita rivejä pienten paneelilaitteiden korkeutta, lue huolellisesti ehdotettu askel askeleelta kokoonpanojärjestelmä ennen asennustöiden aloittamista!

Järjestelmässä on arkki, jolla on sovittu tekninen tehtävä (betoniseinät) ja useita levyjä, joissa on kaikki suojukset tasoitettuina järjestelyinä. Jokainen kaaviossa oleva suojus on mitoitettu ja merkitty. Joskus suojien välillä on piirejä, jotka on merkitty piirustukseen sanalla "rako", johon puusta kiinnitetään levy tai puu. Nämä lisäosat ovat välttämättömiä, jotta ne täyttävät täysin seinämien koon.

Pienten paneelilaitteiden rakentamiseen tarvitaan kaksi henkilöä. Suojukset on yhdistetty toisistaan ​​erityisellä iskunlukolla käyttäen yksinkertaista vasaraa. Minkään muun erikoistyökalun käyttöä tarvitaan. Kytkeytyy vastakkaisten suojusten kanssa puristusruuveja käytettäessä. Seinämän pystysuunta on tukipyörät. Lisäksi suojat kohdistavat palkin, jos haluat antaa korkeuden yli 3 metriä.

On suositeltavaa aloittaa asennus kulmapaneelien asennuksella. Ne kiinnittyvät vierekkäiseen kilpiin. Tällaisen liitännän jälkeen kulmasuojalla liitos ei laskeudu ja voit tarkistaa lineaariset etäisyydet kaikkien kulmien ja diagonaalien välillä. Jos kaikki on kunnossa, jatka telakoita edelleen.

Pienen muottien edut

 • Helppo - kaikki järjestelmän osat voidaan asentaa, kuljettaa, ladata käsin.
 • Universaalisuus - mihin tahansa järjestykseen ja asemaan.
 • Yksinkertaisuus - kaikki mitä tarvitset on vasara.
 • Yhteensopivuus - ei ole liikaa, suojakotelon pinta-ala melkein sama kuin seinien pinta-ala.
 • Työnopeus - 2-3 työntekijää ilman tarvikkeita kerää noin 100 m2 päivässä.
 • Yhteensopivuus - mahdollisuudet telakointiin suurimpien valmistajien (Doc, Peri, Agrisovgaz, Gamma, Mekos, Betoform jne.
 • Rahaa säästyy kaikessa (nosturilla, asetetuilla alueilla, monoliittisten töiden ajan jne.)

Toimitamme muottirakenteita Voronezhin ja Voronezhin alueella (Anna, Bobrov, Borisoglebsk, Boguchar, Kalach, Liski, Novovoronezh, Ostrogozhsk, Pavlovsk, Ertil, Rossosh jne.).

Toimitamme myös laitteita Kurskille, Lipetskille, Belgorodille, Stary Oskolille, Orelille ja Tamboville.

Muottipaneelit

Tyypit suojamekanismit perustuksen kaatamiseksi: paneelien valmistus

Kuva säältä suojamateriaalista. Voit ostaa sen, vuokrata sen tai tehdä se vanerista omiin käsiisi.

Käytännöllisesti katsoen kaikki olemassa olevat modernit perustukset rakennetaan muottiin. Niitä käytetään paitsi korjata vaadittu syvyys ja leveys säätiön, mutta joissakin tapauksissa vahvistaa rakenteen ja antaa sille lisää jäykkyyttä. Se on myös melkein täysin sileä sisä- ja ulkopinta, joten se sopii erinomaisesti vedenpitävien materiaalien levittämiseen. Yksityisessä rakentamisessa on usein tehty pysyvää muottipohjaa. Ja kaivannon kaatamisen jälkeen käytetty puu hylätään.

Jos yhden yrityksen tai tiimin on tarkoitus rakentaa samanaikaisesti useita taloja, on parempi ostaa tai vuokrata erityistä paneelilaatikkoa. Tämä uudelleenkäytettävä tuote asennetaan ja asennetaan kaivantoon ja puretaan sen jälkeen, kun se on valutettu betonilla. Sitten suojat asennetaan uuteen rakennustyömaalle ja prosessi toistetaan. Siten suurilla tilausmäärillä jopa pienikokoiset säätörakenteet ovat tehokkaampia kuin uuden suunnittelun jatkuva asennus ja järjestely.

Muottielementit

Jalkalistatulpan rakenne kaikkien elementtien ja mittojen kaavamainen näyttö

Tämä on tehdaspaneelin rakenne, joka koostuu valmiista neliön tai suorakaiteen muotoisista suojista ja tarvittavista kiinnikkeistä niiden liittämiseen. Suunnittelun erityispiirre on se, että sitä voidaan käyttää lähes minkä tahansa pohjan ulkonäköön, jopa pyöreään tai soikeaan. Pienet paneelilaatat koostuvat:

 • Suojukset - rakenteen pääosa. Se on täysin tasainen pinta, joten se varmistaa seinien ja perustusten maksimaalisen sileyden. Kaikki kilvet erottuvat niiden koosta ja koostuvat kannesta ja kehyksestä;
 • Kiinnittimet - erityiset kiinnikkeet, lukot ja ruuviliitokset;
 • Laitekannatin - ulkopuoliset tangot ja saranat, jotka pitävät levyt tasaisessa asennossa, jopa betonin kaatamisen aikana.

Muotti ei kykene kestämään suurta kuormitusta nestemäisestä betonista ja sen kiinteytymisen lämpötilaolosuhteista, joten on välttämätöntä kiinteyttää sitä.

Pienpaneelilaatat ja sen ominaisuudet

Piirustusten pienikokoinen teräsmuotti, jossa kaikki alustan osat

Melkoshchitovaya-muotti on irrotettava ja irrotettava. Kiinteätyyppiset modernit mallit on usein valmistettu polystyreenistä tai vastaavasta aineen ominaisuuksiltaan. Se tulee välittömästi lämpöeristys- ja vedeneristyspäällysteeksi, joten pohjan kuivumisen jälkeen riittää sulkemaan vain liitokset tiivisteiden tai vaahtojen välissä.

Irrotettava pieni paneelilaatta voi olla:

 1. Puuta. Yksinkertainen muotoilu, pieni tuotevalikoima ja helppo asennus tekevät siitä suosittujen yksityisten kehittäjien keskuudessa. Tällainen muotti on usein tehty itsenäisesti, mutta puuta ja haittoja on - sitä käytetään harvoin uudelleen, pinnasta on vaikea puhdistaa betonista. Mutta haitat kompensoidaan alhaisilla kustannuksilla.
 2. Teräs- tai alumiinilaatat. Välissä massiivinen, suhteellisen raskas, mutta samalla kestävä. Sitä käytetään suurissa esineissä, joissa on tarpeen saavuttaa korkean lujuuden säätörakenteet. Yksityisessä rakentamisessa ei käytetä materiaalien korkeita kustannuksia. Alumiininen muotti on kevyempi kuin teräs, mutta se taipuu helposti liiallisissa kuormissa, joten sinun on käytettävä lisälaitteita. Nämä ovat uudelleenkäytettäviä tuotteita, niitä ostetaan usein vain kerran ja sitten vuokrataan.
 3. Muovimuotti. Tämä on kevytrakenteinen erilaisten suojien paksuus, se on tehty kaikenkokoisesta ja muodoltaan, joten sen avulla voit kaataa jopa pyöreitä pohjia. Koristeiden rakennusten rakentamiseen käytetään monia yksittäisiä elementtejä, joten julkisivujen suunnittelu on täydellistä. Muovisten muottien hinta on kuitenkin suhteellisen korkea, mikä kompensoi rakentamisen helppous ja asennuksen nopeus rakennustyömaalla.

Moderni irrotettava muotti, joka on valmistettu eri kokoisista suojista, on krupnoshchitovaya ja melkoshchitovaya. Kahden vaihtoehdon avulla voit rakentaa samanaikaisesti useita seiniä kerralla.

Soveltamisala

Valokuvapaneelin rakenne neliötyylisille sarakkeille

Muottirakenteiden piirre on, että ne ovat yleismaailmallisia ja niitä voidaan käyttää eri pinnoitteiden rakentamisessa. Siksi määränpäästä riippuen muotti on:

 1. Pyöreän muotoisia sarakkeita ja pylväitä käytetään pyöreiden rakenteiden, erilaisten tornin ja viljan hissien rakentamiseen.
 2. Lattialle. Käytetään betoni- ja betonirakenteiden rakentamiseen eri korkeuksilla ja tarkoituksilla. Sitä voidaan käyttää myös ikkunoiden ja ovien aukkojen muodostamiseen ulkoisena laakeripinnana. Tämä muotti koostuu monista elementeistä, jotka ulottuvat palkkeista ja paneeleista, jotka päätyvät jalustoineen ja tukijalkaineen, ja siksi ovat kalliita.
 3. Seinille ja perustuksille. Sitä käytetään usein juuri pienen paneelin muottirakenteisiin, koska sen asennus ei vaadi rakennustarvikkeita ja voit asentaa sen muutamassa tunnissa.

Rakennustyömaalla itsenäinen muottien valmistus

Kuva peruslevyjen levytuotteiden valmistuksesta

Itsenäisesti on helppo tehdä puinen pienikuvioinen muotti, ja usein niin monet yksityiset kehittäjätkin. Tätä varten sinun on valmisteltava:

 • kuivattuja lehtikuusia tai muuta kosteutta kestävää puuta;
 • pahvi tai kalvo;
 • tavanomainen rakentaminen nitoja tai alamäkeen vasara;
 • tangot kilpien liittämiseksi;
 • kiinnittimiä ja kiinnittimiä.

Ensin sinun on valmisteltava ja leikattava levyt tiettyyn pituuteen, ja sinun on ostettava ne vähintään 1 cm: n paksuudelta. Mitä paksumpi levy on, sitä vahvempi se on, ja vähemmän kiinnittimiä on käytettävä. Sitten suojat putoavat kynsillä rakennuksen sisällä. Levy on kiinnitetty palkkien avulla ja muodostaa kohtisuorat liitoslenkit. Suojan tasaisimman ja tasaisimman pinnan varmistamiseksi paksua kalvoa tai pahvia liimataan puun päälle ja kiinnitetään nitojalla.

Kuinka asennat rakenteita?

Säätösuojarakennuksen asennusvaiheet

Heti kun suojukset ovat valmiita, voit aloittaa rakenteen rakenteen itse. Kaistaleen pohjan rakentamiseksi suojukset on asennettava kaivon molemmille puolille ulkopuolelta ja sisäpuolelta, ja asenna sitten tukiputket kaivon sisällä olevien suojusten väliin. Lisäksi on suositeltavaa vahvistaa suojukset ulkopuolelta tukien avulla, joissa käytetään usein puupinoja, jotka työnnetään maahan.

Jos haluat rakentaa laajan tai korkean perustan, rakenteen on parempi lisätä rinteitä. Rinteessä on toinen pää maata vasten, toinen - rakenteen pohjassa. Sitten alkaa rakentaa paneelit, ne asennetaan pystysuoraan ja kiinnitetään lanka. Purkaminen ja purkaminen suoritetaan vasta sen jälkeen, kun betonilaatta on täysin asetettu. Sitten puu puhdistetaan huolella, joskus he heittävät elokuvan ja laittavat uuden. Puhdistuksen jälkeen puu voidaan käyttää uudelleen.

Muiden rakenteiden asennus

Vaneri paneelilaudan valmistukseen

Joskus laminaattilevyä käytetään muottien materiaalina. Se on usein käytetty seinien rakentamisessa, koska se muodostaa täysin tasaisen pinnan. Jos suojat ovat toistensa välissä, ostaa putkia ja lankaa, asenna jousi sisään. Sellainen rakenne on sitten helppo purkaa ja siirtyä toiseen paikkaan, eikä betoni tartu laminoidulle pinnalle. Vain sinun on otettava huomioon, että kaikki kaapelit ja putket, jotka olivat suojuksen välissä, pysyvät seinien sisällä.

Tehtaan muovi- ja teräsmuotti voidaan kerätä suoraan rakennustyömaalle. On tärkeää noudattaa selkeästi rakenteiden kokoonpanoa, kaikki liitokset tehdään pulttien ja kiinnittimien avulla. Tämä on todella täysipainoinen suunnittelija, ja jopa ihminen, joka on kaukana rakentamisesta, voi selviytyä siitä.

Metallivahvikkeet pohjamateriaalille

Säätiön muottien rakentaminen on kiinteä osa rakennuksen rakentamista. Nykyään tällaisia ​​rakenteita on useita päätyyppejä ja yksi tavallisimmista on metallimuottijärjestelmä.

edut

Normaalisti metallinpäällystysmuotti koostuu litteistä tai kourujenmuotoisista suojista, kulmasäleistä, lisäosista, nastoista ja muista liitäntäelementeistä.

Säätiön muottipaneelit täyttävät tietyt vaatimukset - ne ovat kestäviä, kestäviä ja kestäviä.

 1. Noissa on tietty geometrinen muoto;
 2. Nopea ja helppo irrotettava;
 3. Liimautuminen betoniin on vähäistä;
 4. Se pystyy suorittamaan yrityksen säätö- ja esikokoonpanon suoraan rakennustyömaalla;
 5. Tarjoaa korkean luotettavuuden ja tarkkuuden sulautettujen osien kiinnittämiseen;
 6. Sen liikevaihto on suuri;
 7. Uskoo luotettavasti sivuttaispaineen, joka putoaa rakenteen seinämille betoniseoksesta;

Metallisuojukset täyttävät kaikki nämä vaatimukset.

Valtion standardit ja sertifiointi

Metallikilvet sekä niiden rakenne ja kiinnitys ovat erityisiä vaatimuksia, jotka on esitetty asianomaisissa valtion standardeissa.

Alustan muottiin käytettävien metallisuojien ei pitäisi olla haavoja, halkeamia ja poikkeamia, joiden syvyys on yli 2 mm ja määrä, joka on 3 tai useampi kappale / 1 m2. Suojukset itse ovat teräksisiä. Paksuus 2-6 mm. GOST 14637-89 mukaisesti; GOST 16523-89; GOST 380-88 teräksestä VST3. Nämä GOSTit ja vaatimukset liittyvät metallien (ristikoiden, kehysten, telineiden jne.) Runkorakenteisiin. Nastat ja saranat on valmistettu GOST 380-88 teräs VSt3ps: n tai GOST 1050-88: n mukaan. 20.

Saranat, holkit, lukot, sormet ja muut kulutusta aiheuttavat osat on tehtävä GOST 1050-88 -standardin 45 mukaan ja sitä seuraavalla lämpökäsittelyllä.

 • Metallisäiliön saranoidun liitoksen toisto ei saa olla enempää kuin 1 mm;
 • Kaikkien muottielementtien (lukot, joissa on erilaiset ummetus - epäkeskiset, ruuvi- ja kiilamitat) liitokset edellyttävät myös luotettavuutta ja hyvää korroosionkestävyyttä.
 • Liitosten välisten aukkojen koon on oltava alle 2 mm;

Kun otetaan huomioon, että kaikkein työvoimavaltainen betonityö on laattojen asentaminen ja purkaminen ja sen kustannukset ovat 15-25 prosenttia raudoitetun betonin kokonaisarvosta, näiden kustannusten vähentäminen on tärkeä tekijä. Tämä voidaan saavuttaa käyttämällä metallisuojusten irrotettavia muottirakenteita. Huolimatta korkeammista kustannuksista, verrattuna puu- ja muovisuojuksiin, metallimuotilla on merkittäviä etuja. Ensinnäkin paljon suurempi liikevaihto.

 • Pieni paneeli kokoontaitettava säädettävä muotti - 200 kierrosta;
 • Krupnoshchitovoy metallia taitettava säädettävä - on 230 kierrosta;

Näin ollen irrotettavan metallimuoton käyttö vähentää merkittävästi kustannuksia ja vähentää myös sen tuotannon työvoimakustannuksia. Jos verrataan metalli-metallien suojaputkien rakennetta puuhun, silloin ensimmäisen sovelluksen tehokkuus paranee ja kun otetaan huomioon liikevaihdon kasvu, siitä tulee myös kannattavampaa. Laskelmat osoittavat, että metallimuottien uudelleenkäytön kustannukset verrattuna puuhun säästävät vähintään 40%. Ja on parasta siirtää valinta korkeasti koulutettuihin asiantuntijoihin, joilla on laaja kokemus tällaisesta työstä, joka voi antaa kaikki tarvittavat tiedot ja auttaa sinua valitsemaan sopivimman vaihtoehdon erikseen jokaiselle asiakkaalle.

Muottipaneelit

Nykyaikaista rakennetta ei ole mahdollista kuvitella ilman muottirakenteita. Niiden avulla rakennetaan seinät, pylväät, lattiat ja jopa tunnelit.

Rakennuksessa kaikkein työläs voidaan kutsua säätiön kaatamiseksi. Prosessi on pitkä ja kestää jopa puolet talon rakentamisesta. Tämä pätee erityisesti tehdasvalmisteisiin taloihin - jopa kaatamalla nauha- ja kaistaleperusta kestää kaksi tai kolme viikkoa - yhtä paljon kuin rakennusseinät. Luotettava säätiö on kuitenkin koko rakennuksen luotettavuus.

Muottirakenteella on tärkeä rooli säätiön järjestelyssä - apurakenne, joka tarjoaa betonirakenteen vaaditulla tavalla ja projektin tarjoaman säätiön mitat. Tässä tapauksessa muottien on kestettävä betonin painetta eikä häviä muotoaan.

Muototyypit

Ensimmäinen muotti on jaettu irrotettavaksi ja irrotettavaksi. Pysyvä muotti on rakenne, joka pysyy säätövalanteen sijasta ja on kiinteä. Useimmin käytetään monoliittirakenteessa betonia.

Irrotettava muotti - kokoontaitettava rakenne, joka poistetaan betonin tai betoniteräksen jälkeen, on kovettunut. Kokoonpuristuvien muottien yksittäisiä elementtejä kutsutaan suojuksiksi ja ne liitetään yhteen kappaleeseen eri tavoin - valmistusmateriaalista riippuen.

Erilaisia ​​materiaaleja laattojen valmistukseen muottiin

Useimmiten modernissa rakennelmassa käytetään tällaisia ​​materiaaleja erilaisten muotojen ja kokojen muottien valmistukseen:

 • Tree. Materiaali jaettu sen saatavuuden vuoksi. Puumateriaalien valmistukseen käytetään erilaisia ​​paksuisia levyjä, jotka on liitetty toisiinsa. On myös mahdollista käyttää vaneriä, joka on kyllästetty yhdisteillä, jotka lisäävät sen kosteudenkestävyyttä. Vanerista tehdyt suojat antavat erinomaisen pinnan laadun saumojen puuttumisen vuoksi.
 • Metallia. Suojukset on valmistettu terästä tai alumiinista, ja niiden lujuus ja asennus on helppoa. Valmiiden betonirakenteiden pinta on korkealaatuista, lisäksi metallikilpeitä voidaan käyttää useaan kertaan.
 • Vahvistettu betoni. Ne eroavat kestävyydestään ja niitä käytetään vaikeissa hydrotekniikkamallien tuottamiseen: siltojen, penkereiden, seinien tukien tukemiseen. Jotta vältettäisiin levyn kiinnittyminen betonin muottiin, ne päällystetään erityisillä voiteluaineilla.
 • Kangas- tai kumimuotona käytetään konkreettisten rakenteiden luomiseen mistä tahansa muodoista - kaareista, kupuista, kaaria, ulottuvuuksista. Tällaisen muottien kumikotelo täytetään tarvittavaan kokoon ja muotoon, jonka jälkeen ohuen kerroksen betoni levitetään vahvikekaan. Sen jälkeen, kun se on kovettunut, muotti poistetaan ja tarvittava betonikerros levitetään.
 • Muovia. Yksi onnistuneimmista ja helppokäyttöisimmistä suojalajityypeistä. Valmistettu teollisesti, vakiokoko on 1210 x 605 mm. Muovisuojat sopivat helposti mihin tahansa muotoon, kulutuskestävyys ja helppo kuljettaa ja asentaa.

Tarvittavien työ- ja suunnitteluarvojen tunteminen on mahdollista helposti valita eri materiaaleista ja kaikenkokoisista muottirakenteista.

Suojusten koko voi olla erilainen, mutta nykyisten standardien mukaan yleisimmillä muovisuojuksilla on 600 * 300 mm metallia varten - tämä alue on paljon laajempi. Metallisuojukset ovat helpompi käyttää paikoissa, joissa vaaditaan suuria betonivälejä, esimerkiksi nauhalevyt, sillä tavallisen kilven pituus voi olla jopa 3,3 metriä, leveys 0,2 - 2,4 metriä. Näin voit rakentaa minkä tahansa pituuden ja korkeuden rakenteen.

Muottipaneelit kootaan riippuen valmistuksen materiaalista riippuen - puiset muottipuristimet työntyvät rakennustyömaalta, ja valmiiden kilpien lisäksi (levyt käytetään jopa 50 mm: n paksuisina), se pakataan haluttuun korkeuteen yksittäisillä levyillä. Tällöin muottirakenteen jäykkyys saadaan aikaan poikittaisvahvistustangoilla.

Metallien tai muovisten paneelien käyttö perustuksen tai kiinteän seinämän muottiin merkittävästi nopeuttaa rakennusprosessia. Kun otetaan huomioon levyjen yhtenäisyys, lopullisen rakenteen luomiseksi levyt kiinnitetään yhdessä erilaisten järjestelmien erikoisnäppäinten kanssa, kun taas muottien poikittainen jäykkyys on kiinnitetty ruuveilla tai kaulanauhoilla.

Asennus irrotettavien muottien omilla käsillä

Perustaan ​​irrotettavaa muottirakennetta käytetään rakennuksen perustan tulevan rakenteen geometristen ulottuvuuksien muodostamiseen. Siinä on metallirunko ja betoniseos kaadetaan sen jälkeen. Kun betonia on valettu 70%: lla suunnittelukapasiteetista, muottijärjestelmä poistetaan, se puhdistetaan betonimassan jäännöksistä ja käytetään uudelleen seuraavan monoliittisen rakenteen muodostamiseen. Tämä uudelleenkäytön periaate tekee kokoonpuristuvasta muotista välttämättömän monoliittisen rakenteen teknisen elementin.

Irrotettavien muottien vaatimukset

Muotoilujärjestelmän pääasiallinen tarkoitus on kyky pitää betonia taulukossaan, joten vaatimukset ovat tarkoituksenmukaisia:

 • Muottien on oltava vahvoja ja luotettavia.
 • Betoniseoksen kaatamisen yhteydessä sen on kestettävä painonsa ja tärinän kuormituksensa tiivistymisen aikana.
 • Rakenteen osissa ei pitäisi olla suuria aukkoja.
 • Asennetaan nopeasti ja puretaan.

Irrotettavien muottien tyypit

Laitteiden helppokäyttöisyys ja kustannustehokkuus takaa, että taivutusmatot ovat suosittuja rakentajien keskuudessa ja niitä on käytetty vuosikymmenien ajan. Aikaisemmin vain puiset levyt ja kilvet toimivat materiaalina irrotettavalle muotille. Tällä hetkellä käytettyjen materiaalien valikoima on laajentunut huomattavasti ja nyt kosteutta kestävä vaneri, OSB-levy, lastulevy ja metallisuojat toimivat irrotettavien muottien valmistamiseksi.

Koska irrotettavat muottimateriaalit on suunniteltu toistuvaan käyttöön, asennuksen ja purkamisen aikana on mahdollista minimoida kokoonpuristuvien suojusten vaurioituminen.

Hallituksen muotti

Laudat ja lankut ovat suosituimpia ja edullisimpia materiaaleja, ja irrotettavien muottien rakentaminen on helppoa omilla käsillä. Sen varmistamiseksi, että monoliittisen kellarin betoniseinät ovat sileät ja sileät, suljettavan rakenteen rakentamiseen käytetään 25 mm paksuista leikattua alustaa. Levyn leveys voi olla mikä tahansa, tämä parametri ei ole oikeastaan ​​väliä, mutta on kuvio: sitä laajempi lauta, sitä suurempi on todennäköisyys halkeilua sen ryhmässä. Sopivin vaihtoehto olisi levy, jonka leveys oli 200-300 mm.

Puutavaran ja muottipaneelien osalta jokainen puu, joka on tietyllä alueella sopii, mutta yleensä puuvillaa käytetään. Hinta on muotin tärkein etu sillä ehdolla, että rakentaja suorittaa kokoonpanon ja purkamisen. Puisen aidan haitat johtuvat kokoonpanon ja purkamisen suuremmasta monimutkaisuudesta ja kestosta.

Laatoitettu muotti

Seuraavaksi suosituimpia materiaaleja kokoontaitettaville muottipuiduille ovat kosteutta kestävä vaneri, OSB-levy ja lastulevy. Kaikki nämä materiaalit luokitellaan laatikoiksi ja nykyään se on erinomainen vaihtoehto klassiselle puulle. Levämateriaalien irrotettavien muottien valmistus mahdollistaa suojarakenteen nopean rakentamisen vain muutamassa tunnissa. Vaneriarkkien liitoselementit ovat puupalkkeja, joiden leikkaus on 40 mm x 40 mm. On kätevää liittää suojakalvot ruuveilla puusta. Laminoitu vaneri on suosituin rakentajien keskuudessa sen veden kestävyyden ja uudelleenkäytettävyyden vuoksi.

Laminoidusta vanerirakenteesta muodostuva levytyökalu voi kestää lähes sata betonikaivertausta.

Metallimuotojen irrotettavat suojat

Teräs ja alumiini irrotettava muotti

Voidaan käyttää irrotettaviin muottirakenteisiin tai alumiinisuojuksiin. Tämän tyyppinen materiaali antaa ihanteellisen lateraalisen betonipinnan perustukseen. Kun metallilevyt kiinnitetään, kiinnitetään erityisiin kiinnikkeisiin ja ruuveihin. Monoliittisen kellari-aidan tämäntyyppisen rakentamisen kustannukset eivät ole halpoja, ja on suositeltavaa ottaa rakennusmateriaalina vuokrattuja muottirakennuksia rakennusosastoissa.

Valmistuskammiot kokoontaitettavaa muottijärjestelmää

Muottipaneelien valmistusmenetelmä on periaatteessa sama kaikentyyppisille materiaaleille. Esimerkiksi pidä ajankohtaisinta levylevyjen kokoamisprosessia:

 1. Ensinnäkin leikattu alusta leikataan tulevien kilpien koon mukaan valmistellen puupalkkeja.
 2. Kävelyn korkeus määräytyy betonikerroksen tasolta ja sen on vastattava sen korkeutta.
 3. On varmistettava, että paneelien rakenne on suurin sallittu paino ja se on helposti siirrettävissä rakennustyömaalla. Sen vuoksi on suositeltavaa tehdä enintään 3 metrin pituiset laudan suojat. Jotta jäykkä lineaarinen kokoonpano olisi mahdollista, suojat kytketään ulkopuolelta puupalkkeihin, joiden poikkileikkaus on 40 x 40 mm 1 metrin välein kynsien avulla ja vielä paremmin ruuveja ruuvimeisselillä.
 4. Jos muottipaneeleilla on huonolaatuista käsittelyä tai kaarevuutta, levyt voivat päätyä pienillä urilla, jotka on tiivistettävä höyry- tai puupäällysteillä ennen betonin kaatoamista.

Nestemäinen betoniseos voi virrata taivutetun muottien halkeamien läpi, minkä vuoksi betoni menettää muovisuutensa ja muuttuu kovaksi. Kiinteän betonin tiivistäminen edellyttää huomattavaa fyysistä työtä. Tällaisen ongelman välttämiseksi on suositeltavaa, että muottien seinät peitetään tiheällä vedeneristysmateriaalilla. Tämä voi olla paksua PVC-kalvoa, katemateriaalia tai muuta kattomateriaalia. Pieniä määriä perustuksia voi käyttää vahapaperilla.

Taitettujen muottipaneelien tuotanto

Suojarakenteen suojukset kootaan yhdeksi rakenteeksi perustuksen ennalta määrätylle rajalle.

Ulkopuolella on mahdollista vahvistaa muottien seinämiä ja puurakenteiden jäykkyyttä luodaan puupuupuista tai metalliputkien tai -putkien palasista.

Asennetaan siirrettävät muottiin perustukset

Yksittäisessä rakenteessa taittoviivaa käytetään useimmiten monoliittisten perustusten asennukseen. Usein kehittäjät vähentävät rakentamisen kustannuksia päättävät omasta talon pohjarakenteen betonoitumisesta. Rakentamisen teknisen järjestyksen ymmärtämiseksi sinun on perehdyttävä seuraaviin vaiheittaisiin suosituksiin:

 1. Alun perin tehdään kaivaustyöt äärialueen kehittämiseksi kiinteällä ja tasaisella pohjalla.
 2. Suunnitellun perustuksen ympärysmittaa pitkin maadoitettuja tappuja ajetaan maadoitetun kaivannon sisäpuolelle ja ne liitetään köysien tai köysien kanssa, joiden asennus voidaan tarkastaa rakennuslasitasolla.
 3. Välimatkalla, joka on yhtä suuri kuin kerättyjen muottisuojusten taso, lyhyen matkan päässä perustuksen merkityksellisestä muotoilusta, puupalkit vasarataan.
 4. Valmistettujen merkintöjen mukaan asennetaan suojat ja puulevyjen avulla kynnet yhdistyvät yhteen muottirakenteeseen. Kun pohja on huomattavan paksukas, suojaavan rakenteen jäykkyyden ja luotettavuuden lisäämiseksi ylemmän hihnan muottien seinämät on kytketty halkaisijaltaan 5 mm: n tai 8 mm: n sileiden metallilankojen lisäsiltoihin. Vastakkaiset suojukset kiinnitetään langankiristimillä.
 5. Monoliittisessa rakenteessa teknisen viestinnän käyttöönottoa varten metalliholkit on asetettu halutusta halkaisijaltaan olevista metalli- tai muoviputkista, jotka on täytetty hiekalla ennen täyttämistä ja suljettu molemmilta puolilta omalla tavallaan liikenneruuhkilla tai rätillä. Tällainen tapahtuma mahdollistaa myöhemmin helposti sisäänrakennuksen tarvittavien putkien sisäisiin putkistoihin.

Kun asennat muottiin, muista, että sen seinät ovat 5 tai 10 cm korkeammat kuin suunnitellun betonikerroksen taso. Kun betoniseos kovettuu, muotti poistetaan huolellisesti, se puhdistetaan ja valmistetaan asennettavaksi seuraavaan kohtaan.

Suljettavan rakenteen purkamisen helpottamiseksi on suositeltavaa voitelemaan muottilaitteen sisäosa betonin kanssa kosketuspisteisiin öljyisen nesteen kanssa.

Irrotettavat muottivideot:

Tapoja vahvistaa irrotettava muotti

Betonilla täytettäessä irrotettavalle muottilaitteelle tehdään merkittäviä repäisykuormia betoniseoksen painosta ja värähtelyvoimasta tiivistyksen aikana. Se on erittäin epämiellyttävä, kun kunnolla koottu muotti ei kestä kastetun betonin paineita ja alkaa ryömintää ja muuttua juuri ennen kehittäjän silmiä.

Näiden ärsyttävien virheiden estämiseksi on tarpeellista kunnolla kiinnittää taivutettavat muottipesät. Muotoilujärjestelmää voidaan vahvistaa kahdella tavalla.

Pysäkien, tukien ja rintareppujen luonti

Lisäkiinnikkeiden muodostaminen tukien muodossa muodostaa muottipaneeleiden sisäisen jäykkyyden. Kaltevien puupaneelien tai leikkuulaitteiden muotoilu ei salli muottipaneelien hajoamista. Pysähtymien ja rintaliivien yhdistelmä luo riittävän jäykkyyden ja luotettavuuden suojajärjestelmään, joka pystyy kestämään kaadettavan betoniseoksen voimakasta painetta.

Asennuslevyn muoto

Jarrupalat ja pysäkit on tehty kaikista puulajista. On yksi hienous, joka on otettava huomioon, kun kaadetaan perusteita syvyyksiä: puupylväitä on sijoitettava säätiön sisään. Ei ole suositeltavaa jättää puuta säätiön runkoon, koska ajan myötä se kaatuu ja saat läpi tyhjiä koko säätiön läpi.

Rakenteiden lujittaminen metallipulttien avulla

Toinen tapa vahvistaa kokoonpuristuvaa muottijärjestelmää on käyttää teräsvahvikkeista valmistettuja metallipultteja, joiden läpimitta on 12 mm. Armeija leikataan kappaleiksi, jotka ovat suurempia kuin pohjan leveys, lankaa leikataan sen päissä ja metalliset mutterit ja aluslevyt on ruuvattu.

Jos aluslevyjen hankintaan liittyy vaikeuksia, on mahdollista käyttää pieniä metallilevyjä, joissa on poratut reiät kiinnittimien kiinnittämiseksi. Tällaiset levyt eivät työnnä levymateriaalien tai puun muottilevyjä.

Rakenteiden lujittaminen metallipulttien avulla

Sisäpuolisille välikappaleille tarvitaan halkaisijaltaan pieniä putkistoja. Putkisegmenttien pituus määräytyy perustan leveyden mukaan. Leikattuja kappaleita asetetaan napaleihin ja asetetaan tukien muotoon säätiön runkoon. Näihin tarkoituksiin käytetään yleensä halpoja metalli-muovi- tai polypropeeniputkia. Välilevyt putkesta asetettuina:

 • Tiivis kellari leveydeltään muottipellit.
 • Sen jälkeen, kun betoniseos on kovettunut, nastat voidaan vetää ulos betonimassasta ilman suurta vaikeutta, jotta tämä riittää purkamaan mutterit ja vetämään metalliset vahvikepit.
 • Asenna nastat, joiden vaakasuuntainen ja pystysuuntainen nousu on 500 tai 550 mm koko suojuksen alueella.

Irrottaessasi irrotettavaa muottipesää, vedä ensin nastat ja sitten putket. Polypropeeniputkissa voit leikata sisäkierteet esiin ja vetää ne pois pohjasta pultti- ja kynsiviivalla. Yleensä ne helposti päästävät betonirungosta ja siitä ei ole ongelmia. Pohjassa olevat reiät ovat täynnä laastin seosta ja hankautuvat tasaiseksi.