Miten ja mitä jauhaa betonia

Viimeinen vaihe ennen betonilattian maalausta on niiden korkealaatuinen hionta. Se ei ainoastaan ​​anna pintaa kiehtovaa sileyttä, vaan estää myös haitallisen pölyn syntymisen käytön aikana ja pidentää betonilattian kestävyyttä. Tällaisen työn suorittamiseksi tarvitset erityisiä hiomakoneita, tai voit käyttää tavanomaista työtä ja käyttää tätä tarkoitusta varten tavallinen jyrsin. Kummankin vaihtoehdon tärkein asia on kuitenkin korkealaatuinen betoni, joka on oikein valittu tilanteen mukaan.

Maaperän betonilattian edut ja laajuus

Jalostettu betonilattia sai suuren suosion viimeistelypinnoitteista paitsi julkisen myös yksityisen luokan. Sitä käytetään pääasiassa:

 • lääketieteellisissä ja oppilaitoksissa;
 • ostos- ja urheilukeskuksissa;
 • vesipuistoissa;
 • viihdepaikoissa;
 • kulttuurikohteisiin;
 • esikaupunkialueilla;
 • lattianpäällysteinä kotitalous- ja autotallirakennuksissa;
 • yhä useammin kiillotetut betonilattiat löytyvät pukuhuoneista ja käytävistä tavallisten kansalaisten kodeissa.

Hän ansaitsi niin laajan sovellusalueen suorituskykyominaisuuksilleen, jotka monessa suhteessa ylittävät jopa korkealaatuisen viimeistelyn edut:

 • käyttöikä lasketaan vuosikymmeninä, mikä varmistetaan paitsi parannettujen lujuusominaisuuksien lisäksi myös vastustuskyvyn kosteuden kyllästymisellä. Tavanomainen betonipinta ilman viimeistelyä tai käsittelyä ei ole niin merkittäviä etuja;
 • kiillotettu kiiltävään kerrokseen muistuttaa itsetiivisiä päällysteitä;
 • demokraattinen arvo;
 • on ihanteellinen perusta siinä tapauksessa, että tarvitset täydellisen litteän pohjan koristepinnoitteelle;
 • ei aiheuta haitallista pölyä käytön aikana;
 • kiillotus mahdollistaa perustan tasaamisen jopa voimakkaasti helpottaen;
 • ei vaadi säännöllisiä korjauksia. Jos tällainen tarve syntyy, silloin ei ole vaikeata tehdä "laastaria".

Jotta päällystyspinnoite voi säilyttää tällaiset ominaisuudet niin kauan kuin mahdollista, on syytä hienontaa kaatunut betonilattia. Jos täyttö on vanha, se kiillotetaan paitsi koristeellisella myös pääkerroksella. Jos kyseessä on uuden betonilattian tukkeutuminen, vaaditaan sementtimon poistumista. Myös jauhatus erikoistyökalujen kanssa betonipinnoilla on olennainen osa alustan valmistamista itsetasaava lattia.

Ole varovainen ja älä pudota yleistä väärinkäsitystä - hionta ei ratkaise tukipinnan säätöongelmia. Kohdistus suoritetaan betonikerroksen alkuperäisen valun tai uudelleen salpauksen vaiheessa.

Tärkeimmät teknologiat betonilattian hiomiseen

Riippuen halutusta vaikutuksesta hiomisprosessi suoritetaan eri tekniikoiden mukaan, mutta samalla laitteella, joka pystyy käsittelemään betonin lisäksi myös kiven käsittelyä.

Kuiva menetelmä

Yleisin muoto, jota useimmissa tapauksissa käytetään betonilattian hiontaan, on kuiva menetelmä. Poistettavan kerroksen enimmäissyvyys on 2 mm. On syytä huomata, että tällaisen toiminnan tuottaminen ilmassa aiheuttaa suuren määrän kuivaa sementtipölyä, joten suojauksen käyttö on välttämätöntä. Mutta hän nopeasti ratkaisee, antamalla mahdollisuuden arvioida objektiivisesti työn tulosta ja korjata puutteet.

Märkä menetelmä

Jos on tarpeen käsitellä betonilattia, jossa on pinnoitettu kivennäismehut tai mosaiikki, se on aina kiillotettu märkä menetelmällä. Poistetun kerroksen sallittu paksuus on 5 mm. Erityistä huomiota märkämenetelmässä annetaan työkalulle, eli hiomalaikalle. Työn tekeminen tämän tekniikan kanssa on melko vaikeaa, koska märät likaiset roiskeet ovat, ja aika suorittaa tällaiset toimet on paljon pidempi verrattuna edelliseen menetelmään.

kiillottaa

Kiillotettu lattia eroaa käsitellystä pinnoitteesta hiomalla täysin sileällä pinnalla kiiltävällä vaikutuksella. Kaikista tavoista - tällainen hionta on kallein, mutta myös esteettisin. Sisustusominaisuuksissa tällainen lattiapinta ei ole mitenkään huonompi kuin itse tasoittava päällyste.

Mitä voidaan kiillottaa

Hiomisprosessin tuottamiseen on useita menetelmiä erilaisten laitteiden ja laitteiden avulla, jotka eroavat toisistaan ​​luokassa, mikä riippuu käsitellyn pinnan neliöstä.

Ammattimainen hiomakoneet

Jos haluat tehdä suuren alueen kiillotuksen, niin et vain voi tehdä ilman ammattilaistarvikkeita. On olemassa monia malleja, mutta niiden ydin on seuraava: injektointi tapahtuu pyörittämällä hiomasuuttimia sen akselin ympäri sekä pohjan akselin ympäri. Lisäksi useimmissa malleissa on vesihuolto ja pölynkeräys.

Kotitalouksien hiomakone

Jos on tarpeen käsitellä pieni pinta, ja jopa kotona, niin tähän tarkoitukseen voit käyttää mitä tahansa koneella hiomalaikkaa tai kulhoa. Betonimyllyn hiominen jauhatus on suosituin menetelmä. Se on kevyt ja ohjattavissa, joten voit käsitellä mitä tahansa pintaa, vaikka vaikeasti tavoitettavissa.

Hiomistyökalut

Hyvän hionnan avain on korkealaatuinen ja oikein valittu hiontaelementti käsiteltävän pinnan tyypin mukaan.

Hiomalaikat

Levyhiomakoneen suuttimet betonin hiontaan ovat suosituimpia. Riippuen käsittelyasteesta, ne ovat kahdentyyppisiä:

 • bug. Tätä tyyppiä voidaan käyttää pintojen viimeistelyyn. Ne eroavat joustavasta pohjasta, johon pienet timanttisirut levitetään lisäämällä polymeerejä. Ne ovat helppokäyttöisiä ja nopeita korvata velcro-kiinnitysjärjestelmän ansiosta.
 • etulevy. Tällaisen betonisuunnitelman hiontalevyä käytetään ensimmäisen kerroksen poiston yhteydessä. Timanttikiven erilainen raekoko antaa täydellisen vapauden valita suuttimen tyypin kiven tai betonilattiapohjan mukaan.

kuppi

Erilaisia ​​betonilaisia ​​hiomakupleja ovat hiomapyörien tyyppi, jota käytetään paksumman betonikerroksen poistamiseksi. Jalostustasosta riippuen kupityypit eroavat toisistaan:

 • kaksinkertainen segmentti - ensimmäisen paksun kerroksen poistaminen;
 • neliö. Jos haluat poistaa suuria betonipintoja rouhinnassa, on suositeltavaa käyttää tätä kulhoa. Sen avulla voit kuvata kunnollisia segmenttejä ilman laadun heikkenemistä, sekä päällystys itse että suutin;
 • boomerang - tarjoaa viimeistelykerroksen herkempi hiominen hienojakoisen hionnan takia.

Frankfurt

Jos haluat glittera konkreettisen viimeistelykerroksen peilien loistoon, niin trapezoid frankfurt on mitä tarvitset. Siinä on eri kokoisia höyhenpohjaa, joka mahdollistaa täysin polaaristen tulosten saavuttamisen.

Hionnan tuottaminen

Hiontaa betonilattia omalla kädellä eri menetelmiä käyttäen on hyvin samanlainen suoritettujen töiden vaiheissa, vain vivahteet eroavat toisistaan. Siksi on parasta pohtia prosessin yleistä olemusta, joka on sovitettu työn hienovaraisuuteen tavalla tai toisella.

koulutus

Betoniharkotus kädellä alkaa valetun pohjan hyvin valmistetulla pinnalla.

Jos haluat tehdä jonkin työn, kuten porauksen, sinun on tehtävä se ennen hiontaa, jotta se ei vahingoittaisi täysin tasaista pintaa myöhemmin.

Vaihe 1. Tarkasta tarkasti valmiin lattian ulkonäöltään esiin tulevat esineet - vahvistus tai vahvistettu verkko. Jos on, kannattaa poistaa ne etukäteen.

Vaihe 2. Jos kutistuminen ja muodonmuutos ovat säröjä tai saumoja, ne ovat välttämättä pakollisia. Ja vain "laastareiden" kuivumisen jälkeen betonilattia jalostetaan.

Vaihe 3. Hionnan suorittamiseksi tasaisuus on välttämätön edellytys, joka määräytyy kolmiulotteisen hallitsijan toimesta.

Vaihe 4. Lattian käsittely aloitetaan vain, jos betoni on tarpeeksi vahva. Tämän indikaattorin määrittämiseksi käytetään koko alueen perustana. Jos alue, joka ei ole saavuttanut voimaa, löytyy jonnekin, on parempi lykätä käsittelyä, koska tällainen virhe voi johtaa betonilattian täydelliseen korvaamiseen.

Vaihe 5. Kourujen ja kaivojen läsnä ollessa käytetään rouhintaan suuttimen, jolla on suurempi hankaus, niiden poistamiseksi.

Vaihe 6. Jotta voisit määrittää itsellesi betonilattian jäykkyyden, kannattaa yrittää jauhaa jauhaa ja katsoa tulosta.

Hiontaprosessi

Kaikissa hiomamenetelmissä valitaan eri kokoisten hankausaukkojen suuttimet riippuen käsiteltävän pinnan tyypistä erikseen. Noin 25-30-suuttimia käytetään ensimmäisen kerroksen poistamiseen suurilla kuppiloilla ja 40 koristeena. Jos käytät kokoa yli 40, voit saavuttaa uskomattoman kestävän ja kestävän pinnoitteen. Kiiltoa varten lattia kiillotetaan suuttimilla, joiden hiomakoko on 1500 - 3000.

Vaihe 1. Ennen työn aloittamista pinta käsitellään erityisillä kyllästyksillä ja liuoksilla, jotka kovettuvat sen.

Vaihe 2. Jos olet hankkinut erityisen hiontayksikön, lue ohjeet ja ennen kaikkea katsele videoita internetistä ennen sen käyttöä.

Vaihe 3. Nyt sinun täytyy hiomata jäädytettyä betonilattia haluttuun sileyttä. Jos päätät kostealla menetelmällä, päällystys on ennalta runsaasti kasteltu. Nesteen poisto tapahtuu itse jauhimesta.

Vaihe 4. Jos vaikeasti tavoitettavia paikkoja käsiteltäessä pinta ei ollut mahdollista käyttää hiomanauhaa.

Vaihe 5. Työn päätyttyä betoni lattia maalaa maaliin halutulla tavalla ja polyuretaanilakalla useissa kerroksissa. Ennen niiden levittämistä sinun on puhdistettava lattia perusteellisesti pölystä ja liasta. Lakkauksen jälkeen useita kerroksia. Sitä käytetään yksinkertaisesti erikoisella harjalla. Kerroksen kuivumisen jälkeen voit turvallisesti käyttää uutta lattiaa.

Varotoimet, kun työskentelet hiomakoneen kanssa

Hiomakoneen betonilevyllä ei ole mitään tekemistä erikoiskoneiden työvaiheiden kanssa. Niiden käsittely on turvallista ja yksinkertaista, mitä ei voida sanoa hiomisesta hiomakoneen avulla. Jotta vältetään epämiellyttävät tilanteet, noudata seuraavia varotoimia:

 • tarkasta hiomakoneen vianmääritys;
 • hoitaa hyvä työpaikan valaistus;
 • on tarpeen suorittaa hiomapisteitä vain tiheissä vaatteissa, jotka peittävät koko kehon, samaan aikaan, ettei se pudota hiomakoneen työpintaan. Älä unohda hengityssuojainta, suojalaseja ja paksuja käsineitä halutessasi;
 • Älä ylikuumenta työkalua. Suurin työjakso on 15 minuuttia. Sen jälkeen on välttämätöntä antaa instrumentille "hengitysilma".

Lattiapinnan hionta suuren alueen ansiosta on yksinkertainen ja nopea. Tärkeintä tällaisessa työssä on tarkkuus ja tarkkaavaisuus. Jos sinulla on kysyttävää betonilattian hiomisesta, katsele suljettua videota.

Betonilattian hionta

Betonipohja ilman asianmukaista käsittelyä antaa liian paljon pölyä, mikä aiheuttaa paljon vaivaa omistajilleen. Siksi tällaista pintaa suositellaan maadoitetuksi ja kiillotetuksi toimimaan puhtaana pinnoitteena. On myös tarpeen jauhaa lattiaa ennen käsittelyä huokoisella kyllästyksellä, maalaamalla maaleilla ja lakoilla.

Hiomamenetelmät

Betonimateriaalin pinnan tasaisuus, tiheys ja kestävyys hiomalaitteiden avulla kahdella tavalla:

 • Maanmittausmenetelmää käyttäen käytetään vettä käsittelemään mosaiikkilattiat (betonista, jossa on marmoripikareita). Tuloksena on täysin kiillotettu pinta, joka vaatii lähes olemattoman viimeistelyn. Ylimääräinen vesi ja liete poistetaan imulla.
 • Kuivaa menetelmää käytetään tavallisen betonin jauhatukseen. Menetelmän haittapuoli on suuri määrä pölyä käytön aikana. Siksi samanaikaisesti hiomakoneiden kanssa on tarpeen käyttää pölynimuria. Arvokkuus - virheet ja puutteet näkyvät välittömästi. Märkäprosessissa on kuivaa esine virheiden havaitsemiseksi.

Mitä jauhaa betonia

Suurille alueille on parempi käyttää ammattikäyttöön tarkoitettuja laitteita. Erityisillä hiomakoneilla on laitteet liikkuvien osien pyörimisnopeuden ja vesihuoltoon, pölynkeruuseen ja lietteeseen. Useimmissa malleissa on planeettavaa toimintaa. Tämä on halkaisijaltaan suuri levy, johon on kiinnitetty suuttimia, joissa on timantti vinkkejä. He voivat liikkua samoissa tai vastakkaisissa suunnissa saavuttaakseen paremman tuloksen.

Mutta jos sinun täytyy hiomata lattiaa autotallissa, ei ole järkevää ostaa tällaisia ​​laitteita. Voit tehdä työkaluja kotikaupasta.

Hiomamenetelmä

Kaikki viimeistely vaatii huolellista pintamenetelmää, eikä lattian hiontaprosessi ole poikkeus.

 1. Jos lattia täyttyy uudelleen, on sen tasaisuuden tarkistaminen pitkällä viivaimella, tason tasolla. Kun työskentelet vanhan pinnoitteen kanssa, päästä eroon vanhan pinnoitteen jäännöksistä. Poista roskat, pöly, lika ja poista metallisuihku tai -vahvike, jos sellainen on.
 2. Kun olet syvä reikiä, halkeamia tai suuria kutistuvia saumoja, sinun on ensin työskenneltävä niiden kanssa. Täytämme ne suurella lujuudella, mieluiten sementtisementillä, jotta varmistetaan suuri täyttötiheys. Epoksimuovia voidaan käyttää myös tiivistämiseen. Viallisten osien täyttö tulee tehdä huuhteluvälillä pääpinnan kanssa.
 3. Jos betonikärpää löytyy kentältä, on ylikuormituksia, ne on myös poistettava ennen lopullisen kiillotuksen aloittamista. Työskentelemme hiomakoneella, jolla on timanttilevyn numero 30-40, mikä merkitsee työskentelyalueen jyvää.
 4. Uuden lattiamateriaalin kanssa ensim- mäinen asia poistettiin sementtihyytelön yläkerroksen. Nykyisen lattian hionta poistaa vaurioituneet alueet, eliminoi pienet muodonmuutokset ja matalat tahrat.

Hiontaa omilla käsilläsi voidaan aloittaa aikaisintaan 14 päivää sen jälkeen, kun betoni tai sementtilaasti on kuivunut kokonaan. Jos et odota tätä ajanjaksoa ja työskentele märällä pinnalla, hiomakone voi yksinkertaisesti poistaa betonipäästöjä.

Työvuorot

Betonipäällysteen jauhamyllyn hionta ei ole tavallisia pyöriä, joita käytetään, mutta ns. Timanttikulhot eri malleissa. Lisäksi:

 • Ennen kiillotusta lattiaa käsitellään erikoisilla vahvistuskoostumuksilla. Nämä aineet, jotka joutuvat kemiallisen reaktion kanssa kalsiumjohdannaisiin betonin koostumuksessa, muodostavat vahvan kalvon, joka sulkee päällysteen huokoset ja antaa materiaalille suuren kosteuden läpäisevyyden.
 • Betonilohkareitin käsittely timanttikulloilla, jotka suoritetaan vaiheittain, aloittaen kulmasta paikasta, liikkuvat asteittain koko huoneeseen.
 • Hionta on tarpeen prosessitason tasaisuuden tai suuren viivoituksen tarkistamiseksi.

Käyttämällä erilaisia ​​raekokoisia kulhoja voidaan saavuttaa poikkeuksellinen sileys. Tämä voi olla työn loppuvaihe. Mutta suuremman kiillon aikaansaamiseksi lattiat kiillotetaan samalla UGM: llä, jolla on erityiset suuttimet. Pidä kiillotusaika pitkiä aikoja, betoni puhdistetaan pölystä ja maalataan useilla kerroksilla polyuretaanilakkaa maalaustyökalulla. On tärkeää kuivata tai maalata joka kerros ennen seuraavan levittämistä.

Betonipinnan hiontatekniikka: hionnan tavoitteet ja tulokset

Betonilattian hionta suoritetaan saumattoman tasaisen pinnan saamiseksi ja teknisten, esteettisten ja toiminnallisten ominaisuuksien parantamiseksi. Se voi olla itsenäinen korjaus- tai valmisteluvaihe ennen itsetasoittavan lattian levittämistä. Rakennusteknisten vaatimusten mukaisesti tehty betonilattian hionta takaa pitkäaikaisen huollon, eliminoi tarvetta usein korjauksiin ja tarjoaa suotuisat hygieniaolosuhteet.

pitoisuus

Betonilavan prioriteetit ↑

Yleiset betonilattiat on järjestetty huoneisiin, joilla on erilainen alue. Niitä käytetään kerrosten järjestelyyn, kellarien vieressä, alhaisessa rakentamisessa. Betonilattiat ovat paras vaihtoehto kaupallisille tiloille, joissa on aktiivinen läsnäolo ja alueille, joissa voimaperäiset laitteet liikkuvat. Pohjamaa kestävä betonilattia:

 • sopii täydellisesti lähes kaikkiin sisätiloihin;
 • ylläpidettävä eikä vaadi merkittäviä ylläpitokustannuksia;
 • eroaa turvallisuudessa ekologisilla kriteereillä;
 • kestää aggressiivisten kemiallisten ja rasvojen sisältävien yhdisteiden vaikutukset;
 • osoittaa dynaamisen ja staattisen kuormituksen kestävyyttä.

Hionnan tavoitteet ja tavoitteet ↑

Huoneen viimeistelyn lopputulos riippuu hiontatyön laadusta.

[sisältää id = "1" title = "Mainosteksti"]

Kiillotuksen ydin on eliminoida ylempi heikentynyt kerros, joka ei kykene kestämään kuormaa, jota ei eroteta samasta koristeellisesta vetoomuksesta. Hiomistyötä tekevät:

 • uuden betonilevyn laitteessa, jolla poistetaan herkkä epäselvä kerros, joka sisältää heikkoja hienojakoisesti hajonneita aggregaattihiukkasia, karheuksien, kukkuloiden ja muiden pintavirheiden poistamiseksi;
 • valmistettaessa kiillotusta tai lattiapäällystämistä, joka vaatii perustan ihanteelliset geometriset parametrit;
 • itsepintaisten lattian laitteiden valmistelutoimenpiteiden toteuttamiseksi karheuden muodostamiseksi, joka lisää tartuntavoimaa;
 • kun ne muodostavat suotuisat toimintaedellytykset, joiden käsittelyssä haitallisen pölypölysuspension yläosa poistetaan;
 • kun palautetaan käytetyn betonilattian tekniset ominaisuudet, joille ne yksinkertaisesti poista tuhoutuneen ylemmän kerroksen.

Ja jos ei käsitellä? ↑

Käsittelemätön ja korjaamaton betonilattia menettää sen tärkeimmän edun - kestävyyden. Lisäksi vahvuuden menetys johtuu paitsi puutteellisten alueiden rikkoutumisesta, myös siksi, että kipinöimätön betoni kykenee imemään kosteutta. Negatiivisissa lämpötiloissa vesi kiteytyy ja lisää volyymia, tuhoamalla rakenteellisia sidoksia materiaaliin. Tämä vaikuttaa kielteisesti yksityisten, kaupallisten, julkisten rakennusten ja avoimien alueiden ensimmäisissä kerroksissa järjestettyihin kerroksiin.

Betonipinnoitus ja hionta ↑

Uuden betonilevyn vahvuus asetetaan alkuperäisen kovettumisensa aikana ensimmäisten seitsemän päivän aikana laskeutumisen jälkeen. Perusvahvuusbetoni vaatii 28 päivää. Tiheyden ja siten myös lujuuden viimeinen lisäys kasvaa useiden toimintavuosien aikana. On suositeltavaa hioa betonilattia toisen tai kolmannen viikon aikana, laskettuna laskeutumisen hetkestä.

On tärkeää huomata, että hionta ei merkitse lattian vaakasuuntaisen suunnan säätämistä. Huomioi, että koneen oikean geometrisen suunnan tulisi olla betonin kaatamisen yhteydessä.

Teho ja materiaali ↑

Kiillotuskerroksen paksuus jauhatus rakennusstandardien mukaan on 3 cm, mutta voimakkaammat vaihtoehdot ovat mahdollisia. Ulkonevien kaarien ja kaivojen läsnäolo, ero niiden välillä ei ole yli 5 mm.

Ohjeena materiaalin valinnalle betonipinnoille on kohteen tarkoitus. Garan- tiossa oleva monoliittinen betonilattia, tuotantopisteessä, pienessä varastotilassa sekä kadun laitekohdissa tai raiteilla käytä betonia, jonka merkinnät vaihtelevat M150: stä M300: een. Tämä materiaali on riittävän luotettava toimintaan ja sillä on etusija-ominaisuudet jatkojalostusta varten. Jos lattialla on korkeammat lujuusvaatimukset, materiaalille, jonka etiketti on suurempi kuin M300, käytetään sivelöintiä varten.

Betonipinnoitteen optimaalinen kertyminen jauhamiseen on metamorfisten ja hyytyvien kivien pienien fraktioiden murskakivi. Jos myöhempi kiillotuskäsittely on suunniteltu ja koristeosa on tärkeä, hienon murskatun graniitin tai marmoripihkan käyttö auttaa luomaan alkuperäisen pinnan upealla vaikutuksella.

[sisältää id = "2" title = "Mainosteksti"]

On parasta käsitellä materiaalia marmorimurskeilla, graniitti ja sedimenttinen sora ovat huonosti kiillotettuja. Liiallinen täyteaineen tiheys ei ole toivottavaa jauhatustyön tuottamiseksi, ja alhaiset hinnat voivat vähentää lattian ominaisuuksia kokonaisuutena. Siksi alempien kattojen järjestelyssä ei lainkaan kuonaaggregaattia käytetä ollenkaan.

Standardi hiontavaiheet ↑

Betonilattian käsittely- ja viimeistelymenetelmä riippuu myöhempää käyttöä koskevista olosuhteista. Täysipainoisen työn vaiheet voivat olla 3 - 15. Lattian ulkoasun, huoneen tyypin ja tilan vaatimukset (korjaus tai lattiarakenne rakentamisen aikana) vaikuttavat koko jalostusjakson tilaan.

Riippumatta suunniteltujen tapahtumien määrästä, useimmissa tapauksissa toteutetaan standardeja:

 • Valmistelutyöt. Betonipinnan puhdistaminen, mattojen purkaminen, epoksilattiat, laatat. Käytetyn päällystetyn päällysteen tai betonilattian päällysteen purkaminen suoritetaan jyrsinkoneiden avulla. Lattiatason valmistelussa jatkokäsittelyä varten tehdään korjaus- ja kunnostustöitä, murskatut alueet, laajennusliitokset, halkeamat ja kuoppalevyt korjataan. Kaikki liete, pöly ja roskat poistetaan.
 • Betonimateriaalin täyttö koostumuksen alustavalla levityksellä, joka lisää adheesion parametreja, joiden toteuttaminen on välttämätöntä, kun poistetaan suuri kerros sementtilattia korjaustöiden suorittamisprosessissa.
 • Kiillotetaan suoraan betonilattia, joka sisältää useita vaiheita, joiden määrä riippuu rakentajien asettamista tavoitteista ja odotetusta tuloksesta. Jokainen vaihe määrittää etukäteen hionta-aineiden käytön erilaisella karkeudella sekä optimoi materiaalin kyllästämisen tuloksen ja kulumiskestävyyden. Betonipäällysteiden käsittely suoritetaan täyteaineiden enimmäisaltistuksen vaiheeseen. Samaan aikaan lattian on saavutettava lujuus, joka sulkee pois hienojakoisen aggregaatin erottamisen ja murenemisen ja suuret sulkeumat. Jyvämateriaali altistuu mahdollisimman paljon, kun poistat 5-7 millimetriä.
 • Betonin lattian tiivistyminen erityisten kyllästyneiden ja karkeiden aineiden ansiosta, minkä ansiosta betoni kestää täysin voimakkaat voimakkaat mekaaniset vaikutukset. Impregnointiliuoksia levitetään kunnes betoni pysähtyy imemään niitä.
 • Kiillottaminen loppuvaiheeksi suoritetaan, jos betonilattian maaperän asettamista ei ole tarkoitettu. Se tehdään käyttämällä ohuempia hioma-aineita verrattuna hiontaan käytettäviin hioma-aineisiin. Kiillotusvaiheiden lukumäärä riippuu lattian koriste-indikaattoreista.

Koneistuksen lopussa alemman lattian liitoskohdassa ja seinien asennuksessa on käytettävä pintakäsittelyä. Pinnan kiillon aikaansaamiseksi käytetään polyuretaanilakkaa. Lakat levitetään rullien ja harjojen avulla välittömästi hionnan jälkeen pölystä puhdistetulla pinnalla. Useimmiten lattia on lakattu useassa kerroksessa.

Selkeää vaakasuoraa asentoa tai betonilattian kaltevuuden läsnäoloa tarkkaillaan säätölaitteella, joka on tasoinen kiskopohja. Betonipinnoitteen taso alustalla olevan kerroksen kanssa tarkastetaan napauttamalla koko alue. Jos leikkauksen seurauksena havaitaan lohkeamatonta osaa, lattiaa on siirrettävä. Rakennustandardien mukaan saumojen läsnäoloa betonilattiamallissa, sokkeleiden ja pinnoitteen pinnan välinen rako ei ole sallittua.

Video: hiomakoneen työ ↑

Teknisten vaatimusten noudattaminen betonilattian hionnan aikana antaa kestävyyden, erinomaisen koristeellisen pinnoituksen, liikkumisvapauden ja erinomaiset käyttöolosuhteet. Täydellisesti pohjakerros ei ole vaativa hoito, ei vaadi usein korjauksia, mikä vahvistaa tehokkuuden melko halpa, mutta kaunis betonilattia.

Betonihionta

Betonilattian esikyllästys on tekninen toimenpide, jota tarvitaan valmistettaessa sekä vanhoja (käytettyjä) että uusia betonilattioita polymeerilattian ja pinnoitteiden asentamiseen: kyllästys betonille, polyuretaanilattialle, epoksilattialle, itsetasaava lattia jne. Maadoitettu betonilattia on edellytys, jotta varmistetaan polymeeripinnoitteen luotettava kiinnittyminen betonipintaan.

Betonin hionnan tarkoitus

1. Betonikerroksen tasoitus hiomalla.
Hiontabetonilattia tehdään paksuuteen 1-3 millimetriä. Tällä tavalla poistetaan konkreettisen pinnan yksittäiset epäsäännöllisyydet: pienet virrat, aallot jne. On kuitenkin mahdotonta poistaa tasaisia ​​aallokonipintoja - hiomalaite liikkuu pinnalla ja vastaavasti toistaa profiilinsa. On tarpeen soveltaa muita betonilattian tasoittamismenetelmiä.

2. Betonin puhdistaminen (yleensä ennen suojaavan polymeeripinnoitteen levittämistä).
Betonin hionta on tehokas betonipinnan puhdistamiseen vanhoista pinnoitteista ja likaista. Poikkeus on "läpäisevä" pilaantuminen, esimerkiksi - syväöljypinnoitukset, jotka jäävät kiillotetulle betonille.
Jos hiekoitetulla betonilattialla on jälkiä likaa, ota meihin yhteyttä.

On aina tärkeää hioa betonia ennen työstämistä millä tahansa polymeerilattian levittämisestä: itsetasaava lattia, epoksi- ja polyuretaanipinnoitteet jne. Tässä tapauksessa jauhamista käytetään betonissa olevien huokosten avaamiseen.

 • Jos hiontaa uutta betonilattiaa - päätehtävänä on poistaa sementtimaito.
 • Jos käytetään betonia, päätehtävänä on poistaa heikennetty hiiltynyt pintakerros.

Sekä uuden että "vanhan" betonin pintakerros eroaa mekaanisista ominaisuuksista taustalla olevasta betonista, sillä on erilainen kapillaari-huokoinen rakenne, joka estää polymeerimaiden tehokkaan tunkeutumisen betonirakenteeseen.

Maaperän tunkeutuminen betonin huokosiin on tärkein tekijä minkä tahansa polymeerilattian ja pinnoitteiden pitkäaikaiselle ja luotettavalle toiminnalle: epoksilattiat, polyuretaanilattiat, itsetasaavat lattiat jne. Päällyste ilman lattian esikyllästystä johtaa sen irtoamiseen mekaanisten, värähtelyjen ja kemiallisten kuormitusten vaikutuksesta pinnoitemateriaalista (metyylimetakrylaatti, vinyylikloridi, polyuretaani tai epoksi) riippumatta.

3. Mosaiikkisen betonilattian asennus.
Lattian hiominen tehdään yhden kolmasosan syvyydelle täyteaineen ominaiskokoa.
Teokset tehdään kahdessa vaiheessa eri hiontasegmenteillä:

 • alustava ("kuorinta") - karkeammilla katkaisusegmentteillä - kivien leikkauksen saamiseksi;
 • hieno hionta.

Betonilattian hiontatekniikka

Betonilattian hiomiseen käytetään timantti- tai korundiuhamasegmenttejä sisältäviä mosaiikkimyllyjä. Betonihionta on korkean pölyn käsittelytoiminto. Lisäksi pöly on ihmiselle haitallista (vaikuttaa hengityselimiin, visioihin jne.) Ja huoneen varusteisiin. Betonilattian pölyttömään hiontaan käytetään erityisiä voimakkaita teollisuuspölynimureita, jotka on liitetty hiomakoneisiin käytön aikana. Toinen vähemmän tehokas menetelmä on betonin kastelu. Tässä tapauksessa sinun on välittömästi poistettava betonin hiontaan perustuva liete, muuten on erittäin vaikea poistaa betonista. Lisäksi märkäliete tukkii hiontasegmenttien pinnan, erityisesti korundin, ja vähentää merkittävästi hiontabetonin tuottavuutta.

Hiontabetonin hinta

Lattian hionta riippuu ensisijaisesti hiomakoneen oikeasta valinnasta (ks. Alla). Laitteiden valinta vaikuttaa myös betonin hiontaan. Litteille pinnoille on parempi käyttää raskaita koneita, kuten "splitstone". CO-307, CO-300, CO-199, jne. Koneet sopivat paremmin pinta-aaltopisaroiden kanssa, koska ne tasoittavat tasaisemmin pinnan helpotusta ja jättävät vähemmän riskiä pinnalle. On olemassa muita tekijöitä, jotka vaikuttavat hiontaan betonilattian hinnasta, lattian hionnan kustannuksista.

Työkalujen valinta jauhaminen määräytyy betonin tuotemerkin vahvuuden mukaan. M250: n alapuolella oleville betonilajikkeille korundin hiontasegmentit ovat tehokkaampia ja taloudellisempia käyttää luokkiin M250 ja korkeampiin timantteihin.
Joissakin tapauksissa (vaikeasti tavoitettavissa olevat paikat, pystysuorat pinnat, muut syyt betonin hionta on mahdotonta), betonin kemiallista valmistusta käytetään betonipinnan valmistukseen polymeerilattian ja pinnoitteiden levittämiseksi.

Hiontabetonin, betonilattian, likimääräiset kustannukset 1000 m.kv. ja enemmän.

Betonilattian hionta

Betonilattian valmistuksessa pinnalle muodostuu ohut ja erittäin hauras kerros - sementtimaku. Kaunis, sileä, ensisilmäyksellä pinnan ulkonäkö on täynnä tietynlaista vaaraa osassa pinnan lujuutta ja sen kestävyyttä korkeaan mekaaniseen rasitukseen. Itse asiassa yläkerros koostuu lähes kokonaan sementistä, joka on laimennettu vedellä. Ylimääräisen kosteuden haihduttamisen ja lattian kuivaamisen jälkeen tämä pinta-alaltaan tulee alttiimpia erilaisille vaurioille.

Betonilattian hionta

Tällaisen kerroksen maalaaminen ei myöskään johda hyvään tulokseen. Betonipinnoitteen kiillottamaton pinta on huono tarttuvuus, joten tässä lattiassa oleva maali ei pidä kiinni ja alkaa jonkin ajan kuluttua irrottaa, mikä heikentää betonipohjan ulkonäköä entisestään.

Ratkaisee ongelman oikein ja asianmukaisesti betonilattian hionta. Erityisen hiomakoneen tai käsikäyttöisten työkalujen avulla tehty työ hoitaa herkän kerroksen ja aukon tasaisen poiston huokoisemman ja kuormituksen kestävän pinnan käytön jatkamiseksi. On selvää, että betonilattian avatut huokoset edellyttävät lisäkäsittelyä (maalaus tai jälkipäällystäminen erityisillä suojaavilla kerroksilla), jotta lujuus, luotettavuus ja toiminnan kestävyys lisääntyisivät.

Betonilattian hionta on yksinkertainen, tehokas ja taloudellinen hoitomenetelmä, jonka avulla pystyt merkittävästi parantamaan pinnan käyttöikää.

Kiillotettujen betonilattian tärkeimmät edut

Hionnalla betonipohjan hiomakoneella on seuraavat edut:

 • lisääntynyt pinnan lujuus, mekaanisen rasituksen kestävyys;
 • lisäkustannusten alentaminen betonilattian yläkerroksen ylläpitoon, huoltoon ja korjaukseen;
 • huomattava parannus ulkonäköön, estetiikan paranta- minen ja betonipinnan houkuttelevuus;
 • sovelluksen soveltamisalan laajentaminen, mukaan luettuna pohjojen käyttö alttiina korkealle kosteudelle, vaikeille pakkasille, muille epäsuotuisille ilmasto-olosuhteille ja muille tekijöille;
 • käyttöä koneiden ja mekanismien jatkuvan suuren kuormituksen olosuhteissa, ihmisten lisääntyneiden kyvykkyyksien paikoissa jne.

Onko tässä työssä haittaa. Suhteellisen korkean työn kustannusten lisäksi muita haittoja ei ole. Ja jos käytät käsityökaluja, järjestä ja suorita betonilattian hiominen omilla käsilläsi samanlaisten pintojen käsittelyn tekniikan mukaisesti, voit säästää rahaa täällä.

soveltamisalansa

Yleisimmät kiillotetut betonilatteet, jotka on saatu seuraavissa rakennuksissa ja rakenteissa:

 • hallinnolliset rakennukset,
 • tuotantolaitoksia
 • varastokompleksit ja hangarit,
 • kauppakeskukset ja supermarketit;
 • urheilutilat;
 • kulttuurikeskukset;
 • hotellit ja ravintolat;
 • joitakin esineitä yksityisissä asunnoissa (autotallialueet, pysäköintiautot jne.).

Optimaalinen aika betonilattian hionnalle

Yleisin tekniikka, jota käytetään betonilattian käsittelyssä hiomamenetelmällä, määrittää optimaalisen ajan työn loppuun. Tämä on 10-15 päivän kuluttua betonipinnan kaatamisen jälkeen. On osoitettu, että betoni kerää tänä aikana tarvittavan lujuuden, ja sen sisältämät täyteaineet - murskatut kivet, graniitit, sora- tai marmoripitit - "tarttuvat" riittävän lujasti pohjaan eikä niitä vedä ulos lattian hionnasta..

Tärkeimmät työtyypit

Betonin hionta, myös oman käden avulla, voidaan tehdä kahdella tavalla: kuiva ja märkä. Betonipohjan käsittelyn eri muunnelmissa käytetään samoja laitteita, työkaluja ja kiinnikkeitä. Ero tekniikassa sekä työn kustannukset.

Märkä menetelmä betonilattian käsittelyä varten on suositeltavaa levittää mosaiikkipinnoille niissä paikoissa, joissa pinnan käsittely on välttämätöntä marmoripikareilla. Yleensä nämä lattiat tehdään ihmisten aktiivisen liikkeen paikoissa. Tuotanto, varastointi jne. Betonipinnoille on suositeltavaa käyttää kuivaa menetelmää, ja teollisuuden pölynimureita käytetään pölyn poistamiseksi, joka muodostuu runsaasti hiomaprosessin aikana.

Peruslaitteet ja työkalut

Käytettävissä olevan lattian hiontaan käytetään ammattimaisia ​​hiomakoneita sekä erilaisia ​​käsikäyttöisiä työkaluja. Tietenkin tehokkaiden erikoislaitteiden käyttö antaa sinulle paremman tuloksen. Betonin hionta täällä suoritetaan erityisten timanttisuuttimien avulla, jotka kiinnittyvät hiomapyörän pinnalle apupyörillä.

Timanttisylinterit pyörivät suurilla nopeuksilla vastakkaisiin suuntiin ja jauhaa betonilattian pintaa täydellisesti ja tasaisesti. Ammattimainen hiomalaikat ohjaavat kuljettaja, jolla on kyky säätää levyn pyörimisnopeutta sekä syöttää vettä, kerätä pölyä kuivana ja lietteenä - kun lattian märkä hionta. Rakenteellisesti tämä kone koostuu seuraavista osista:

 • metallikotelo;
 • sähkömoottori;
 • valvontalaitteet;
 • kytkin (pussi);
 • levyn pintojen injektointiin;
 • pyörät siirtää laitetta;
 • vipu prosessinohjaukseen.

Kun käytät kotitaloustyökalua - hiomalaitteita, voit käyttää timanttisylinterin lisäksi muita tyyppisiä suuttimia, esimerkiksi - pyöreä lanka tai kierretty lanka.

hinnoittelu

Työn kokonaiskustannukset määräytyvät suoritettujen toimityyppien mukaan, jotka riippuen käytetyistä työkaluista ja materiaaleista sekä sovelletusta menetelmästä betonilattian käsittelyyn ovat:

 • betonin karkea hionta
 • timanttihionta,
 • kiillottamalla betonilattian pintaa,
 • korkean sementtityyppisten betonilevyjen käsittely,
 • maalinpoisto,
 • kiillotusvaiheet, nousuputket, laskut,
 • pölynimurin käyttö.

Kaikkien näiden töiden hinnat lasketaan neliömetriltä ja alustavassa vaiheessa sovitaan kaikkien asianomaisten osapuolten kanssa.

Työn organisointi betonin hiontaan

Kaikki betonilattian käsittelyyn liittyvät toiminnot koostuvat kolmesta osasta:

 • valmisteet,
 • Basic,
 • viimeinen.

Valmisteluvaiheessa on välttämätöntä poistaa maalipäällyste (jos se on olemassa) ja tarkistaa pinta- taso. Jos lattia on epätasainen, ensimmäisessä vaiheessa on käytettävä timanttilevyä, jossa on suuri määrä timantteja.

Seuraavassa vaiheessa poistetaan kaikki viat, jotka näkyivät ja paljastettiin alustavan työn jälkeen. Erityisen epoksipohjaisen masten avulla saumoja, halkeamia ja reikiä käsitellään.

Betonimyllyn suoraan hiominen on päävaihe, joka toteutetaan useissa purskeissa, mukaan lukien karkea, hieno, betonin viimeistely, sekä erityisten koostumusten ja kiillotuksen käsittely.

Viimeisessä vaiheessa pinta puhdistetaan perusteellisesti pölystä, pienistä muruista ja muista esineistä. Pinnan tarkastus ja esineen toimittaminen asiakkaalle.

Perustellut päätelmät

Betonilattian pinnalla tapahtuva työ, joka on tehty kehittyneen teknologian mukaisesti, voi parantaa merkittävästi laatua, pidentää käyttöikää ja antaa pinnalle houkuttelevan ulkonäön. Korkealaatuisten ja kohtuullisten hintojen varmistamiseksi on tarpeen arvioida oikein määrät, määritellä tehtävät ja valita oikea tapa tehdä työtä. Jos olet varma kyvyistänne - voit yrittää tehdä työtä omalla kädelläsi.

Hiontaa betonilattia omiin käsiisi

Varmista ennen pintamaalin levittämistä, että betonin pinta on tasainen. Ennen impregnoinnin, huuhtelun, lakkojen tai maalien käsittelyä on tavallista kiillottaa betonilattia. Toimiva lähestymistapa pystyy tarjoamaan betonin luotettavan tarttumisen polymeeripinnoitteeseen. Tietyt vaiheet tarttuvat helposti betonilattian hiontaan itse.

sisältö:

Lattian hionnan tarkoitus

Konkreettiset lattiat, joita modernin tekniikan avulla kiillotetaan viimeisten vuosikymmenien aikana, ovat luottavaisesti korvannut tavalliset lattiapäällysteet. Laadukas hiomamateriaalilattia tekee mahtavasta ja erittäin käytännöllisestä - se ei vaadi huomattavia kustannuksia huoltamaan hänestä, ei ole tarvetta tehdä mitään sisustussuunnittelua kunnostustöitä, joka soveltuu ulkokäyttöön tarkoitettuihin kohteisiin; koska se on vedenpitävä, kestää aggressiivisia kemiallisia vaikutuksia, intensiivistä kävijäliikennettä ja raskaiden laitteiden liikkeitä.

Betonialustat ovat laajalti käytössä kaupoissa ja supermarketeissa, toimistorakennuksissa, asuintiloissa, varastoissa ja tiloissa, liikekeskuksissa, kahviloissa ja ravintoloissa, hotelleissa, teattereissa, salongeissa, oppilaitoksissa ja lääketieteellisissä laitoksissa. Kotona konkreettisia alueita tehdään pihan rakennusten edessä, autotallissa, kellareissa, kesämökissä ja ankkuripaikoissa.

Betonilattian hionta on eräänlainen rakennuskäsittely, joka on tarpeen vanhan päällysteen poistamiseksi, tasoittamalla betonilattian pohja ja kipsityyppisen kivilohkareunan ennen vahvistavien impregnointien, suojaavien lakkojen, koristeellisten ohutkerrosten maalien ja itsetasaava polymeeripinnoitteiden levittämistä. Betonilattian esikyllästys suoritetaan kolmantena viidentenä päivänä betonilattian pohjan valumisen jälkeen. Lopullinen hionta suoritetaan vasta lattiapäällysteen pinnan lopullisen kovettumisen jälkeen.

Jos betoni on uusi, niin se vaatii poistettavan kalkkimaisen maidon, joka muodostuu kaatamisen aikana laastin erottamisen aikana. Jos se on vanha, sen ylä- ja vaurioituneet kerrokset on poistettava. Myös hiominen auttaa poistamaan kaikki kontaminaatiot tasoittamaan epämuodostuneita alueita, joilla on halkeamia, siruja, epäsäännöllisyyksiä, aaltoiluja, lovia ja paikallisluonteisia silmukoita. Molempien tapausten jauhamisen jälkeen yläkerroksen tuore ja lisääntynyt tarttuvuus.

Myös hiomalla betonilattiaa käytetään kiillottamalla tai levittämällä pinnoitetta, joka vaatii pohjan ihanteellisen tilan. Laatoissa on irtotavaran valmistelutöitä, joihin kuuluu hionta. Tällöin poistetaan ylempi herkkä kerros, epäsäännöllisyydet ja pintavirheet poistetaan. Jauhatusprosessia tarvitaan myös palaamaan kuluneet betonilattiat, kun ylempi tuhoutunut kerros poistetaan. Jos et jyritä lattiaa, se menettää voimaa.

Lisäksi kiillottamaton betoni imee kosteutta. Nolla-lämpötilassa vesi kiteytyy ja tilavuus kasvaa, ja tämä voi tuhota materiaalin, joka on erityisen huono ensimmäisille kerroksille. Muista, että hionta ei korjaa lattian vaakasuuntaista suuntaa, vaan se tulisi tehdä kaatamisen aikana. Se ei selviydy betonipäällysteen tai laattojen aaltopisaroista, koska hiomakone siirtyy tiiviisti pinnalle ja toistaa täsmälleen profiilinsa. Tämä voidaan välttää vain lattian täyttöprosessissa.

Tyypit betonihiontaa

Betonin hionta voidaan suorittaa märällä ja kuivalla, riippuen siitä betonilattian hiomisesta, mutta laitteisto on aina sama. Tämä voidaan selittää sillä, että hiontatyökalun täytyy selviytyä betonista ja kiveistä.

Betonin märkäjauhatusta käytetään pääasiassa lian hiontaan mosaiikki- tai marmoripurkamateriaalilla. Tämän tyyppinen hionta vaatii työstettävien hankausosien käyttöä, minkä seurauksena muodostuu käytännössä täydellinen lattiapinta, joka ei ole erilainen kuin ulkonäkö.

Betonin pinnalle on parempi käyttää kuivaa hiontaohjelmaa. On huomattava, että kuivahionta vaatii paljon enemmän aikaa kuin märkä. Sen aikana ilmenee paljon pölyä, mutta se on parempi kuin märkä sementtiliete, joka peittää voimakkaasti silmät. Siksi työn näkyvyys on paras ja päällikkö voi heti korjata virheensä. Pölyn poistamiseksi voit käyttää teollisia pölynimureita. Märkäihion aikana käytetään vesipumppuja.

Hiomalaitteet ja -työkalut

Työkalut hiomiseen löytyy mistä tahansa rautakaupasta. Useimmat valmistajat ovat Amerikka ja Eurooppa. Kotimaisten työkalujen osalta markkinoilla ei ole vielä arvokkaita vaihtoehtoja. Tänään tuotetaan erityisiä hiomakoneita ja tavallisia kotitaloustyökaluja.

Tarpeetonta sanoa, että ammattilaislaitteet ovat laadultaan parempia? Siinä on planeettapyörästöjärjestelmä - suuri levy, jossa kiinteät apupyörät, jotka liikkuvat yhdestä suunnasta ja joihin timanttisuuttimet on kiinnitetty. Pyörät pyörivät vastakkaiseen suuntaan. Tämän monimutkaisen timanttimallin ansiosta betonilattia on erittäin tasainen ja sileä.

Ammattimainen betonilattian hiomakoneilla on säädettävä nopeus, ne voivat myös säätää märkätehon vesihuoltoa, kerätä pölyä ja lietettä. Mitä raskaampi koneen paino, sitä paremmin kiillotus tapahtuu. Tällaisten mallien hinta on erittäin korkea, mutta myös edullisia vaihtoehtoja.

Voit käyttää myös hiomanauhaa. Tämä vaikeuttaa työtäsi, mutta kodin korjaamista varten ei ole järkevää ostaa kallista autoa. Lisäksi jauhatus jauhaminen tehdään hyvin vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, joissa suuri kone ei voi kulkea. Jos haluat hiomata betonihiomakone, tarvitset kaksi suutinta, hiomalaikka tai timanttikulho.

Mitä suurempi ympyrä, sitä suurempi on Bulgarian kuormitus. Tätä työkalua on käsiteltävä erittäin huolellisesti, sillä ympyrä voi pudota henkilön tai muun kohteen päälle. Mitä kiillotukseen, se on suunniteltu luomaan sileä ja kaunis pinta. Kiillotusaine on melko kompakti ja helppokäyttöinen.

Hiomamateriaali

Jos haluat saada laadukkaita tuloksia, älä kiirehdi asioita. Voit hiomata mitä tahansa betonia, tärkein asia on tulos, joka riippuu tuotemerkistä, päällysteen ikästä ja täyteaineista. Kerros voi olla korkeintaan kolme senttimetriä, halkeamien ja kaivojen läsnäolo on sallittua, mutta erojen ero ei saa ylittää viittä millimetriä.

Materiaalin valitsemiseksi betonipinnoille on tarpeen ottaa huomioon huoneen tarkoitus, joka vaikuttaa betonilattian hiontaan. M150: stä M300: een merkitty betoni soveltuu tuotantopisteelle, autotallille, pienille varastolle ja kadulle. Tämä materiaali on erittäin luotettava ja sillä on hyvät ominaisuudet tulevaisuuden hiontaan.

Jos lattia on kestävämpi, voit käyttää materiaalia, joka on merkitty enemmän kuin M300. Optimaalinen täyte betonilaastille jauhamiseen on murskattua kiviä, jossa on pieniä jakeita ja metamorfisia kiviä. Jos tulevaisuudessa haluat tehdä kiillotustöitä, voit käyttää murskattua graniittia tai marmorisiruja, jotka luovat alkuperäisen pinnan.

Hieno hionta on paras hionta. Erittäin helposti käsitelty materiaali, jossa on marmoripaloja, ja vaikein sedimenttinen sora ja graniitti. Ei ole toivottavaa käyttää korkeaa täyteaineen tiheyttä hiomiselle, mutta liian pieni tiheys voi heikentää lattian laatua.

Alustava vaihe

Huomioi huolellisesti alustava vaihe. Valmistelutyössä on kiinnitettävä huomiota seuraaviin seikkoihin:

 1. Jos vanhoja pinnoitteita levitettiin vanhaan betonipintaan, yritä selvittää, kuinka vaikea päästä eroon niistä. Vanhan kerroksen poistamisen jälkeen voi muodostua syviä naarmuja tai uria. Yleensä ne puhdistetaan pitkällä hionnalla, joten rahoituskustannukset voivat nousta.
 2. Muista tarkistaa koneen tasaisuus. Tämä voidaan tehdä käyttämällä kolmen metrin viivoitinta. Jos löydät kuoppia, kuoppia tai kaivoja, sinun on lisättävä timanttien määrää.
 3. Huomioi muodonmuutos kutistuvat saumat ja tarkista halkeamat huolellisesti. Jos ne ovat, on välttämätöntä suorittaa pakollinen sulkemistyö ja ongelmaluokkien lisääminen.
 4. Betonimassan ja alapuolisen kerroksen voimakkuuden määrittämiseksi on välttämätöntä napata koko alue. Jos löydät sivuston, jolla ei ole voimakkuutta, sinun on siirrettävä lattia.
 5. Tarkista jännite, koska tämä on erittäin tärkeä askel. Työskentely laitteen kanssa vaatii vakaan työjännitteen ja virran.
 6. Rakennustandardien mukaan on mahdotonta sallia liitosten esiintymistä betonissa, sekä halkeamia jalustan ja pinnoitteen pinnan välillä.
 7. Lattian jäykkyyden tarkistamiseksi on välttämätöntä käsitellä pieni alue hiomakoneella.

Betonipinnan valmistelu

Ennen betonilattian hiontaa sinun on varmistettava, ettei sen ylemmässä kerroksessa ole vahvistusta tai vahvistavaa metalliverkkoa, joka voi vahingoittaa hiomakoneen planeettamekanismia. Jos betonilattiassa on vielä metallia, leikkaa se käsin hiomalla.

Ensin sinun on poistettava kaikki kaatumat uudella betonipinnalla ja tuhottava vanha pinnoite. Tämä voidaan tehdä jyrsimällä tai räjäyttämällä. Voit myös käyttää erityistä hiontatyökalua. Kokeneet asiantuntijat neuvovat käyttämään timanttilevyjä, joiden raekoko on 25-30. Ne auttavat poistamaan liikaa sementtiä betonin pinnalta. Jos hiekkaa vain ensimmäistä kerrosta, voit käyttää 40-karkeaa levyä.

Seuraavaksi sinun on poistettava erilaisia ​​vikoja - halkeamia, vyöryä, kutistusleikkauksia jne. Voit tehdä tämän käyttämällä epoksihartsia, joka täyttää täydellisesti epäsäännöllisyydet. Se on sovellettava siten, että hiomakone pystyy helposti läpäisemään virheitä ja ei tarttumaan. Pehmeät betonilautaset ovat kiillotettuja kovemmin ja näyttävät kiiltävämmältä. Mutta he tarvitsevat lisää timanttityökaluja.

Hionta betonilattiaan

Hiomistyö tehdään parin viikon kuluttua siitä, kun lasitus on kuivunut. Tänä aikana päällyste on voimaa ja on valmis jatkokäyttöön. Tunnetaan, että betonin koostumus sisältää soraa, graniittia, marmoria, kalkkikiveä jne. Jos aloitat hiomisen pinnalle, joka ei ole kuivunut loppuun, laite yksinkertaisesti repimään romukuvioita timanttileikkauksilla. Manuaalisesti et voi hioa valmistelematonta lattiaa.

Nyt voit jatkaa konkreettisen lattian varsinaista hiontaa omilla kädillä timanttikiekkoilla, joiden raekoko on 40. On tarpeen käsitellä lattiaa kovetin - erityinen seos, joka reagoi kalsiumhydroksidin kanssa. Tämän seurauksena mineraali sideaine ilmestyy betonin pinnalle sulkemalla huokoset ja tekemällä betoni paljon vahvemmaksi ja kestävämmäksi kosteudelle.

Jos käytät levyjä, joiden raekoko on 400 tai enemmän, voit luoda erittäin vahvan betonikerroksen, joka kestää jopa suuria kuormia. Tämä vaihe on lopullinen ja pinta ei tarvitse ylimääräistä hoitoa. Mutta jos haluat saavuttaa täydellisen tasaisuuden ja kiiltävän loiston, voit käyttää kiillotusta timanteilla, joiden raekoko on 1500-3000.

Työstön jälkeen voit asentaa jalustan ja suorittaa pintakäsittelyn. Pinta on kiiltävä, joten voit käyttää polyuretaanilakkaa, jota käytetään erityisten rullien ja harjojen avulla välittömästi hionnan jälkeen pölystä puhdistetulla pinnalla. Lattia on yleensä lakattu useammassa kerroksessa.

Kuoppien hionta

Pitkäaikaisessa käytössä päällysteeseen voi muodostua erilaisia ​​muodonmuutoksia. Usein ne johtuvat siitä, että teknologiaa ei noudateta, kun lattialle asetetaan lattia, sillä asianmukaisesti lattialla on erittäin suuri lujuus. Jos löydät kuopan tai halkeaman, korjaa se heti hiomalla.

Kun on löydetty kuoppalevy, on välttämätöntä leikata lattian vaurioitunut osa (suorakulmion muotoisena) vähintään kaksikymmentä millimetrin syvyyteen timanttilevyllä. Sen jälkeen sinun täytyy poistaa tontti itse tai käyttää lyöntiä. Tuloksena oleva ontelo tulisi vapauttaa pölystä tavanomaisella pölynimurilla tai hiekkapuhalluslaitteella, sitten käsitellä se pohjamaalilla ja täyttää se erityisellä yhdisteellä, joka suljetaan lastalla.

Seuraavaksi sinun on kohdistettava kuvaaja käyttämällä rautatietä tai sääntöä. Kun korjausseos kovettuu, sinun on puhdistettava se ja poistettava kaikki epäsäännöllisyydet. Jos vauriot ovat liian syviä, seosta tulee levittää kerroksittain useissa vaiheissa. Pienen halkeaman muodostuessa voit laajentaa sitä kymmenen senttimetrin syvyyteen käyttäen timanttisylinteriä.

Sitten alue vapautetaan myös pölystä, käsitellään alukkeella ja täytetään korjausseoksella. Kvartsihiekka on ihanteellinen täyteaineena. Kun seos on kulunut, on tarpeen asettaa toinen kerros. Korjausyhdisteen kovettumisen jälkeen tehdään myös hionta.

Jos halkeama on liian syvä, on käytettävä hieman erilaista tekniikkaa. Sinun on leikattava halkeama vähintään 50 millimetrin syvyydelle timanttilevyllä. Särön molemmilla puolilla kanavat leikataan vahingoittuneen betonin poistamiseksi. Vyöhyke on syvennettävä ja pölyistä. Lisäksi kaikki edellä mainittu työ tehdään.

Kiillotusbetonilattiat auttavat sinua poistamaan pieniä vikoja, tasoittamaan kuoppia ja avoimia huokosia. Jos tiedät, kuinka paljon se maksaa betonilattiaan, niin ymmärrätte, että sinun on parasta tehdä kaikkea itseäsi. Samalla noudata kaikkia teknisiä vaatimuksia, kun teet hiomamateriaalia betonilattialle hyvän kulutuskestävyyden ja lattianpäällysteen erinomaisten koristeellisten ominaisuuksien varmistamiseksi. Tämä kerros ei vaadi usein korjauksia ja on erittäin kätevä käyttää.