Kuinka tehdä betonipumppu omalla kädelläsi?

Betonointi on yleisimpiä rakennusalan töitä, sitä käytetään useimmilla alueilla. Ratkaisevan ratkaisun helpottamiseksi erityiset laitteet sementin valmistukseen ja kuljetukseen ovat laajalle levinneet. Helpoin, mutta kallis tapa siirtää laasti on pumpata konkreettisia, mutta asennuskustannukset tukahduttavat pieniä yrityksiä. On mahdollista luoda betonipumppu omiin käsiinsä, mutta kustannukset ovat pienemmät 30-40%.

Betonipumpun käyttöperiaate

Betonipumppu on laite, jonka ainoana tehtävänä on valmistaa ja toimittaa betonia sekoituspisteestä kohdepaikkaan. Asennus perustuu putkiin tai putkistoihin, jotka siirtävät ratkaisun mihin tahansa paikkaan. Suurin tarve ilmenee monoliittisessa rakenteessa ja lujitettujen betonirakenteiden luomisessa.

Liikkuva betonipumppu, jolla on korkea suorituskyky telaketjulla

Jotta ymmärtäisit laitoksen rakentamisen, sinun on tiedettävä, miten betonipumppu toimii. Betonipumpun toimintaperiaate perustuu nesteen ominaisuuksiin - se siirtää ja täyttää järjestelmän muuttuvan tilavuuden. Jos tilavuus täyttää kokonaan seoksen, liuos purkautuu putkilinjaan ja sitten kohdepaikkaan.

Betonipumpun laite ja käyttöperiaate on jaettu useisiin ryhmiin:

 • Mäntä. Suorita jatkuva syöttö eri etäisyyksillä. Nykyaikaiset laitteet pystyvät siirtämään nesteen korkeuteen 6-65 m. Seoksen tilavuus on 180 m3 / h. Sille on ominaista epävakaisuus, joka johtuu siitä, että pienet sementtielementit osuvat. Se on jerk feed -periaate.
 • letku (ruuvi). Tarjoa jatkuvaa kuljetusta. Betonipumppu antaa suuren määrän kuljetettua materiaalia. Asennus poikkeaa hiljaisesta työstä pumpattaessa rakenteita kaiken koostumuksen mukaan. Jos ruuhka muodostuu, se rei'itetään kääntämällä moottoria. Betonipumppujen pumpulla on yksi merkittävä haitta - letkun pieni käyttöikä, mutta muotoilu on helppo korjata itsenäisesti;
 • hydrauliikalla. Kun hydrauliset yksiköt toimivat betonin kanssa, laitteet kestävät kestävämpiä ja sujuvasti siirtävät ratkaisun (ilman juoksuja ja nopeuden muutoksia). Hydrauliikka auttaa pumppaamaan nestettä korkeuksiin ja etäisyyksiin. Hydraulinen käyttölaite on mahdollisimman yksinkertainen, laite johtaa pieneen virrankulutukseen. Hydraulipumput auttavat liuosta pumppaamaan kevyiden aggregaattien avulla, ne ovat helppokäyttöisiä ja ylläpidettäviä.
Mäntäbetonipumpun rakenne

Piirustukset betonipumppuista omiin käsiinsa eroavat merkittävästi tyypistä riippuen. Kaikki mallit eroavat laitteessa, mutta niillä on samankaltaiset haitat enemmän tai vähemmän selväksi:

 • liikkuvan kaluston käyttö on pakollista;
 • rajoitettu kuljetusetäisyys;
 • tiukasti liuoksen koostumukseen.

Itse valmistetun betonipumpun hinta riippuu suoraan putken vaaditusta tehosta ja halkaisijasta. Suurten putkien kohdalla pää on vähentynyt. Viime aikoina betonovodov (betonovodovin kyky toimittaa betonia eri etäisyyksien kohdealueelle) ja betonipumppu (pienempi koko ja liikkuvuus) ovat erittäin suosittuja.

Yksiköiden tyypit

Perinteisesti laitteet jaetaan kahteen luokkaan: mekaanisella kokoonpanolla tai hydraulisella elementillä. Pyörivät ja männän betonipumput ovat omat toiminnalliset edut ja haittapuolet.

Mäntäjärjestelmän toiminta

Mäntäjärjestelmät toimivat samalla periaatteella kaikilla käyttöalueilla. Alaspäin suuntautuvan liikkeen vaiheessa imetään tietty määrä nestettä ja betonivastaanotinta, toisessa työvaiheessa liuos työnnetään siirtohihnalle. Seos kulkee putken läpi työalueelle.

Mekaaninen mäntäpumput

Työ edellyttää välttämättä liukuventtiilin käyttöä, joka avaa konkreettisen vastaanottimen imuasteessa ja sulkee sen poistoprosessin aikana. Suljin säätää nesteen virtaussuunnan. Testauksen aikana on ehdottomasti lisättävä moottoriöljyä työseokseen.

Suunnittelu sisältää mekaanisen käyttölaitteen tai hydraulijärjestelmän. Nykyaikaiset betonipumput toimivat hydrauliikalla, koska järjestelmä on erittäin tuottava ja johtaa suurempaan paineeseen ja pumpun tehon kasvuun. Hydraulijärjestelmä tarjoaa suuremman männän iskun ja antaa tasaisen liikkeen verrattuna liitosputkikokoonpanoon. Mahdollinen ongelma on löysä kosketus männän ja kammion välillä. Mikroskooppiset sementtipartikkelit tunkeutuvat männän ja sylinterin väliin, mikä nopeuttaa huomattavasti kulumista.

1-sylinterin laitteita ei käytännössä käytetä, koska ne johtavat ratkaisun syöttämiseen. Järjestelmään on rakennettu kaksi sylinteriä, ne toimivat vuorotellen - näin betonin virtaus tapahtuu tasaisesti ja jatkuvasti. Myös kahdella sylinterillä varustettu mekanismi vähentää kulumista.

Roottorijärjestelmän työ

Pyörivien betonipumppujen käyttö on paljon yleisempi, koska mäntäjärjestelmät ovat luotettavampia. Perusta on roottori, jossa on kiinteät telat (peitetty kumilla). Rotorin pyörimisvaiheessa rullat liikkuvat liikkeessä, jotka siirtävät seoksen betonivastaanottimelta työletkuun. Tärkeä etu on kääntötoiminto ilmataskujen ja ruuhkien poistamiseksi.

Pyörivän betonipumpun rakenne

Laitteiden huolto ja korjaus on helpompaa. Rakenteen heikko kohta on letkun tai tiivisteiden kuluminen - molemmat toimintahäiriöt on helppo korjata käsin. Muita haittoja ovat matala teho (verrattuna männän tyyppiin) ja karkean täyteaineen heikko toleranssi.

Betonipumpun pumppaamiseen on myös ruuvipumput, mutta ne ovat huonompia kestävyydessä ja suorituskyvyssä. Niiden toimintaperiaate on alkeellinen: ruuvi asetetaan läpikulkukammioon, joka pyörii aikana syrjäyttää aineen.

Rotorimekanismit on esitetty erilaisissa muunnelmissa, mutta pääasiallinen ero on sijoituspaikka: kiinteä ja auto.

Perusyksiköiden vaihtoehdot

Kiinteät pumput

Ennen kuin teet betonipumpun omilla kädillä, sinun on päätettävä sen pohjan tyyppi. Kiinteä vaihtoehto on erillinen pumppu-asema. Mitat vaihtelevat suurilla alueilla, betonipumput ovat pienimuotoisten rakennustöiden ja teollisuuslaitosten rakentamiseen. Alusta asennetaan usein liikkumaan.

Mobiilirakenne ilman alustaa pääasiassa on suuri teho, on suositeltavaa käyttää betonipumppua suuren mittakaavan rakennusmateriaalin, korkeiden rakenteiden kulhoon. Jos runko on saatavilla, pitkät matkan kuljetukset eivät ole ennustettuja, ne on tarkoitettu liikkumaan yhdessä paikassa.

Kiinteä sekoitin ja betoniputki

Tänään on kehitetty uuden tyyppinen vipu, jolla on vahva alusta, jonka avulla voit siirtää laitetta pitkiä matkoja traktoriin. Yksityisten asuntojen tai kotitalouksien rakentamiseen on luotu minibetonipumppu, jossa on mäntämekanismi, joka on vähemmän yleinen pneumaattisella toimilaitteella. Se auttaa pienten tilausten tekemisessä tai ahtaissa olosuhteissa.

Pneumaattinen asennus on suunniteltu toimimaan homogeenisten solurakenteiden kanssa, ja sen ominaispiirteitä ovat alhainen teho ja tarve yhdistää kompressori, mutta vakaa ratkaisuvaihtoehto.

Pumput autoteollisuudessa

Auton pumpputyyppi on yleisimpi kaikilla rakennusalueilla. Sekä muut pyörätuotteiden puutarhavälineet, betonipumppu liikkuu helposti itsenäisesti ja sillä on myös eroja:

 • Kiinteä asemapaikka, jolla on suuri teho, soveltuu yksinomaan laajamittaiseen rakentamiseen, se on kallista ylläpitää eikä sitä voida ohjata. Auton versio pystyy ajamaan jopa useimpiin kohteisiin;
 • Asennustyyppisille yksiköille tarvitaan välttämättä erityistä tehoa, joskus on vaikeaa luoda sopivia olosuhteita rakentamisolosuhteissa. Betonipumpun teho tulee koneen asennuksesta;
 • Pienellä pumpulla on alhainen tuottavuus ja asennuskustannukset eivät ole edullisia kaikille urakoitsijoille. Talouden näkökulmasta auton yksikön vuokraus on halvempaa, ja lisäksi se auttaa tekemään työn monta kertaa nopeammin.
Pumput autoteollisuudessa
 • Sisäänrakennettu puomi on rakennettu nykyaikaisiin auto-komplekseihin, mikä helpottaa ratkaisun toimittamista kohteisiin, joilla on vaikea pääsy tai korkeus. Jos puomi ei ole käytettävissä, lineaaripumppua käytetään liuoksen pumppaamiseen 1 km: n ja 120 metrin korkeuteen asti;
 • Matkustamon ammattihenkilön ansiosta kaikki laitteen vaurioitumisvaarat poistetaan asiakkaalta.

Betonipumppu - osta tai tee itsesi?

Käytettyjen erikoislaitteiden markkinoilla on paljon tarjouksia, mutta ennen kaikkea kannattaa miettiä, onko mahdollista ostaa, koska on mahdollista tehdä betonipumppu omiin käsiinsä. Asennuksen luomiseen vaaditaan perustaidot. Itse tehdyt asennukset ovat vähemmän tehokkaita ja niissä on yksinkertaisuus ja asianmukainen valmistus, ne toimivat kunnolla ja tasaisesti.

Aluksi on tärkeää määrittää betonipumpun toimintaperiaate: mäntä tai hydrauliikka. Männän tyyppi on yksinkertaisin, mutta johtaa laitteiden komponenttien nopeaan kulumiseen jatkuvan kitkan takia. Hydrauliikan suorituskyky on paljon parempi, mutta sitä vaikeutuu. Automaattinen betonipumppu on mahdollista tehdä, mutta ne ovat vähemmän tehokkaita.

Ennen betonipumpun valmistusta omilla käsillä ne kiinnittävät suurta huomiota porttiin - tämä on eräänlainen venttiili, joka tarjoaa korkealaatuisen otteen betoniputken ja pumpun välillä. Rakenteen toiminta riippuu portin oikeasta valinnasta.

Betonipumppu tekee sen itse

Miten tehdä betonipumppu - tuotantoteknologia

Työn aikana vaaditaan apuvälineitä, lämpöeristys on toivottava toimenpide. Gerotor-pumppu tekee sen itsestään yhden järjestelmän mukaisesti. Betonipumpun kokoonpanon kohokohdat:

 • Valmistuksen toteutettavuuden arviointi. Laajamittaiseen rakentamiseen on järkevää ostaa oma asennus. Pienille ja keskikokoisille töille on edullista varata betonipumppujen vuokraus. Kotitekoinen betonipumppu on suhteellisen monimutkainen ja kallis prosessi.
 • Piirtämisen luominen. Betonipumpun rakenne on yksinkertainen, sen valmistelu vaatii vähäisiä suunnittelutaitoja tai käyttää olemassa olevia järjestelmiä. Itse tuottaminen on vaikeampi tapa, mutta sen avulla voit luoda rakenteen erityistarpeisiin. Valmisohjelmien käyttö on kätevää johtuen aikakustannusten pienentymisestä ja mahdollisuudesta tutkia piirtovirheiden palautetta tai löytää keinoja suunnitelman parantamiseksi.
 • Sylinterin valinta männällä. Järjestelmän keskeinen osa olisi valittava tehon marginaalilla. Sylinterin suurin halkaisija on 400 mm, on parempi valita pienempiä malleja. Männän iskun arviointi - 50 cm. Jos parametrit eivät ole samat, käyttöjaksojen määrä kasvaa, minkä seurauksena nopea kuluminen.
 • Mäntä, sylinteri. Pumpun pitämiseksi pitkään, sinun on tehtävä erittäin tarkka säätö ja karheuden poistaminen.
 • Solmityypin valinta. Laitteen monimutkaisuuden ja kustannusten vähentämiseksi laite auttaa sähkömekaanista pumppua. Hydraulinen versio voidaan valmistaa manuaalisesti, mutta tämä lisää kustannuksia ja vaikeuttaa prosessia.
 • Asennuslaite. Mekanismissa tulisi olla välityssuhde pienentämään ja muuttamaan kiertoliikkeitä translaatioon.
 • Kuninkaapin asennus. Elementti on liitetty mekanismiin. Hitsattu runko valmistetaan metallikulmasta. Kevytmetalliventtiilit on viety järjestelmään, ne kestävät kulumista.

Osien valmistelun ja pumpun keräämisen jälkeen on edelleen tarkistettava asennuksen käyttökelpoisuus. Laitetta ei saa aloittaa ilman betonia tai erikoistunutta alkuainetta (käsin valmistettu sementistä vedellä ja lisäämällä autojen öljyä).

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Monoliittiset korkeat rakennukset on lähes aina linnoitettu betonipumpulla. Asennukset auttavat toimittamaan betonia mihin tahansa lattiaan mahdollisimman vähän aikaa ja fyysisiä kustannuksia.

Yksityisen rakentamisen osalta tilanne on jokseenkin monimutkaisempi, koska erikoislaitteiden käyttö on rajattu sivustolle ja ratkaisun manuaalinen valmistelu on erittäin pitkä menettely. Autoteollisuuden laitokset ovat melko suuria, toimivat kunnossa, laitteiden leveys on jopa 12 m, nuolen käyttö vaatii entistä enemmän tilaa, jopa 70 m. Minibetonipumput auttavat ongelman poistamisessa, tehtävän yksinkertaistamisessa ja rakentamisen nopeuttamisessa.

Betoni on mahdollista tilata betonipumppu pienille rakennuksille yhdessä KamAZin kanssa, johon päälinja on kiinnitetty: 2 putkea, joissa on liitospihdit. Impregoitunut betonipumppu KamAZin kanssa on betonipumpun mittasuorimpi vaihtoehto.

Jos kuorma-autoa ei ole saapunut paikalle, kokoonpano on tehtävä manuaalisesti, mutta tarvitaan vähintään kaksi henkilöä. Manuaalisen asennuksen mahdolliset ongelmat:

 • line tauko. Järjestelmässä on suuri pää, puristimet eivät aina pysty kestämään painetta. Asennuksen vetäminen muodostaa reiän. Meidän täytyy pysäyttää järjestelmä, puhdistaa putki ja tehdä vahvempi asennus;
 • muuttamalla maantietä. Työnvaihtoa vaihdettaessa on välttämätöntä siirtää putki, mutta tämä ei toimi ratkaisun kanssa. Meidän täytyy purkaa, puhdistaa ja asentaa linja uudelleen.

Laitteiden työn pitkäaikainen asettaminen on vielä huomattavasti pienempi kuin seoksen manuaalinen vaivaaminen.

Betonipumppujen käyttö rakentamisessa

Automaattisten betonipumppujen edut

Tuotantolaitteistoilla on lukuisia etuja:

 • sisäänrakennettu elektroninen ohjausyksikkö, joka ohjaa työn oikeellisuutta ja jatkuvuutta. Operaattori valitsee toimintatavan ja lohko itsenäisesti säätää asennuksen toimintaa;
 • riippumaton huuhtelujärjestelmä putkille ja pumput. Vähentää huoltoaikaa ja ruuhkaa;
 • viereisen alueen valaistus betonipumpun kanssa pimeän jälkeen;
 • äänimerkkejä tärkeimmistä tapahtumista;
 • betonijakeluyksiköiden aukkojen säätö;
 • kaikki pumppuyksiköt toimitetaan huuhtelujärjestelmällä, erityisellä ohjelmistolla ja 80 m: n betoniputkella;
 • Valinnaisena vaihtoehtona valmistajat tarjoavat konkreettista kasvua, yksinkertaistaen betonin toimittamista kohdealueelle;
 • moottoreiden täydellinen noudattaminen EURO-4-standardien kanssa;
 • luotettavia osia käytetään kestävyyden lisäämiseen ja ylläpitokustannusten pienentämiseen.

suosituksia

Pienien rakenteiden rakentaminen edellyttää monenlaisia ​​työkaluja ja tekniikoita:

 • Betonipumpun yleisin käyttö on säätiön muodostaminen. Paalutyypille on kätevää ja halpaa käyttää käsikäyttöistä poranterää TISE;
 • monoliittirakenteen pohjaan käytetään aina metallipohjaa. Neulomalla aseen vahvistaminen nopeuttaa kehyksen luomista;
 • betonisointi yhdistetään usein muiden rakennusmateriaalien kanssa. Jos työn laajuus on riittävän suuri, kuona-lohkojen tai koneiden valmistus rakennuspalikoiden valmistukseen tarkoitettu kone tulee käteväksi;
 • rakenteen pystyttämisen jälkeen on aina tarpeen porata sähköjohdot, kiinnityslaitteet jne. Betoniporaus timanttikruunuilla on yksinkertainen ja luotettava tapa rakentaa viestintä seinämiin; menetelmää voidaan soveltaa mihinkään muuhun poraukseen;
 • Rakennusjärjestelyn viimeisessä vaiheessa podrozetnikin kruunu tulee käteväksi, sen apuna, reiät ovat tasaiset, ne helposti tulevat pistorasiaan.

johtopäätös

Betonipumppu on monimutkainen rakennuslaite, jota ei ole helppo tehdä itsenäisesti, mutta taidon ja ajan saatavuudella työ on melko toteuttamiskelpoinen. Tuotantovaihtoehdot ovat toimivampia ja tehokkaampia, mutta kalliimpia. Jos haluat säästää rahaa, usein tilata betonipumpun vuokra.

Ruuvipumppu betoniin

Ohje betonipumpun valmistukseen

Yksityisen sektorin rakennustyöt tehdään jatkuvasti ja melko nopeasti. Tietenkin kiire ei ole vielä tuonut mukanaan mitään hyötyjä, mutta materiaalien ja työn kasvavat kustannukset huomioon ottaen haluan nopeuttaa prosessia, ja tätä helpotetaan vain apulaitteilla. Jos puhumme monoliittisten säätöjen, muottien tai lattioiden kaatamisesta, laitteiden käyttö valmiiden seosten toimittamiseen työalueelle on käytännössä ainoa vaihtoehto. Jotta säästät vieläkin enemmän, et voi turvautua vuokraukseen, mutta voit tehdä betonipumpun itse omalla kädellä luottamalla olemassa oleviin ohjeisiin. Mitä tämä tekniikka on, mikä se koostuu ja miten se toimii, yritämme selvittää entisestään.

Täyteaineiden tai lattioiden täyttäminen edellyttää homogeenisen massan luomista. Suuri tilavuus ja alueet käsin manuaalisesti ovat lähes epärealistisia. Tämä lähestymistapa johtaa polttorakenteiden muodostumiseen: jotkut ovat jo alkaneet kovettua, ja siihen lisätään vähitellen tuoretta betonia. Ilmeisesti tällä rakenteella ei ole yhtenäisiä ominaisuuksia, sen kutistuminen ja kutistuminen eri kohdissa seuraa omaa skenaariotaan.

Kaasuttamisen nopeuttamiseksi ja sen vuoksi rakenteen saattamiseksi mahdollisimman lähelle vaadittua on mahdollista käyttää betonipumppuja sisältävien sekoittimien avulla. Ensimmäinen on seoksen jatkuva valmistaminen ja toinen - sen virtaus työalueelle. Suurin ero näistä puhaltimista tavallisista vesipumppuista on liikuttavan aineen rakenne. Betoni on viskoosi, paksu (tahnamainen) materiaali, joka pakottaa meitä käyttämään hieman erilaisia ​​periaatteita ja teknologioita sen kuljetukseen. Markkinoilla olevat tuotteet on jaettu kahteen suureen ryhmään: roottori ja mäntä.

1. Pyörivät betonipumput.

Nämä ovat kuljetusmekanismeja, jotka käyttävät joustavia imu- ja paineletkuja letkut (kuvassa, kohdat 1, 5 ja 9).

Kuten minkä tahansa tällaisen koneen kanssa? tässä on pääkammio, jossa on holkit ja pyörivä epäkesko- roottori 4. Se sisältää kumipäällysteisiä rullia 3, jotka pyörimisvaiheessa puristavat imu- ja väliviivojen osia työntämällä seoksen syöttöjohtoon. Tällaisten koneiden tilavuus on 70 m3 / tunti ja vaaka- ja pystysuora pää 300 ja 70 m. Erilaisten komponenttien suunnittelun ja valmistustekniikan monimutkaisuuden vuoksi on epätodennäköistä, että voit koota tämän tyyppisen betonipumpun omalle ja keskittyä siihen ei ole järkevää.

2. Mäntäbetonipumput.

Nämä ovat tuottavampia (jopa 200 m3 / tunti) ja tavallisia koneita. Toisin kuin edellinen tyyppi, tässä vetovoima ei ole roottori, jossa on rullat, vaan mäntä, joka työntää tietyn betonin annoksen syöttölinjalle. Teollisissa malleissa käytetään piiriä, jossa on kaksi yhdensuuntaista männää, jotka on vuorotellen kytketty vesijohtoon C- tai S-muotoisella portilla.

Betonipumpun käytön aikana betonista syötetään bunkkeri kammioon portilla ja imeytetään yhteen sylinteristä, jotka ovat auki tällä hetkellä. Täytön jälkeen portti liitetään ja mäntä työntää betonin syöttöputkeen. Samanaikaisesti seuraavassa lohkossa työyksikkö käännetään ja materiaali rekrytoidaan.

Syöttösylinterien jaksoittainen vaihtaminen mahdollistaa niiden koon säästämisen (ensinnäkin - pituus), mikä antaa jatkuvan syötön ohjeen mukaisesti.

Tällaisen betonipumpun kokoaminen omilla kädillä ei ole niin monimutkainen kuin se saattaa vaikuttaa ensi silmäyksellä. Lisäksi, jos otetaan huomioon suhteellisen pienet työmäärät yksityisellä sektorilla, järjestelmää yksinkertaistetaan merkittävästi käyttäen vain yhtä painesylinteriä. Tämä vähentää tulevien toimien määrää ja niiden kokonaiskustannuksia.

Mistä aloittaa? Askel askeleelta

Jokainen teknisesti monimutkainen yritys voidaan toteuttaa käytännössä edellyttäen, että se arvioi tilannetta ja oikeita laskelmia. On tarpeen analysoida olemassa olevia tekniikoita, valita hyväksyttävä järjestelmä yksittäisten komponenttien ja kokoonpanojen valmistukseen ja kokoonpanoon betonin käsittelyyn, löytää sopivia materiaaleja ja valmiita osia. Sinun on myös kehitettävä piirustuksia, jotka luovat männän, sylinterin, asumisen. Ei ole tarpeetonta tehdä betonipumpun käyttöohjeita.

Todella työskentelevä oikeudellinen tapa säästää.
Kaikkien täytyy tietää!

Projektiasiakirjojen valmistelu toteutetaan myös itsenäisesti, erityisesti jos on olemassa erityisopetus ja ymmärrys kehityksen perusperiaatteista. Jos näin ei tapahdu, sinun tulee etsiä apua tai neuvoja ammattilaisilta tai etsiä tietoa Internetistä: erikoisfoorumeilla on aivan mahdollista löytää valmiita piirustuksia ja ohjeita betonityöstöyksiköiden asentamista ja käyttöä varten.

Kuinka tehdä tärkeimmät elementit?

Betonipumpun toiminnan tarkkuus riippuu siitä, kuinka optimaalisesti sen pääkomponenttien parametrit on valittu. Pääsyylän halkaisija valitaan, keskittyy alueeseen 42-400 mm. Männän iskun on suositeltavaa ottaa 500-900 mm: n etäisyydellä riittävän määrän betonipurkausta.

Rakennuksessa käytettävät sulkuventtiilit suositellaan valmistettavaksi seostetut, paremmin kuin ruostumattomat teräkset, jotka pidentävät huomattavasti niiden käyttöikää suorassa kosketuksessa betoniin. Akselin muotoiset osat käännetään työkalusta sorviin. Halutun tarkkuuden kokoa säädetään hiomalla. On huomattava, että telakoinnin aikana poikkeaman on oltava ± 0,1 mm.

Betonipumpun pääkomponenttien kokoaminen tapahtuu ruuvimeisselillä ja ruuvinvääntimillä. Valmis pumppu on kytketty käyttölaitteeseen (hydraulinen, mekaaninen). Ensimmäisessä tapauksessa käytetään hydraulijärjestelmää, joka takaa paremman kulun ja kestävyyden. Toisessa vaihtoehdossa on välivaihteisto sekä kampivarsi. Tällöin on mahdotonta varmistaa riittävän pitkä aivohalvaus ja näin ollen lisätä liikkeiden määrää, mikä väistämättä vaikuttaa palvelun kestoon.

Tällaisen betonipumpun keskimääräiset kustannukset ovat 50 000-60 000 ruplaa, mutta riippuen materiaaleista ja kokoonpanoista sekä hinnoittelua koskevasta taloudellisesta tilanteesta tämä indikaattori voi vaihdella (yleensä suuremmassa suunnassa).

Laitteiden asianmukainen toiminta

Ensimmäinen vaihe, joka on lähtökohtana betonipumpun käsittelyssä, on käynnistysvaihe ja käynnissä oleva kokeilu. On ehdottomasti kiellettyä suorittaa testin mukanaolo tyhjäkäynnillä, betonipumpulla, jota ei ole täytetty materiaalilla. Työseoksena käytetään koneöljyä, betonia, joka laimennetaan riittävällä määrällä vettä.

Jokaisen käyttöjakson on päättyttävä rutiininomaisesti purkamalla ja puhdistamalla ohjeiden mukaisesti. Tämä on tehtävä, koska karkaistua betonia on erittäin vaikea katkaista ja jopa jatkuva kosketus työpintoihin voi johtaa niiden ennenaikaiseen kulumiseen.

Itse valmistettu betonipumppu on hyödyllinen yksikkö monoliittirakenteisen betonin kanssa, mikä mahdollistaa seoksen kaatamisen nopeuttamisen ja säästää yksityisten yritysten palveluita. Mutta sen tuotantoa on harkittava, jotta kehitykseen ja kokoonpanoon käytetyt rahat ja aika voidaan taata maksettavaksi.

Betonipumppujen tyypit

Rakentamisen mittakaava joka vuosi vauhdittaa teknologian kehitystä. Rakentamispaikoilla työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi ilmestyy erilaisia ​​laitteita.

Suurten rakennustyömailla betonipumpun käyttö on erityisen helppoa. Nykyaikaisen betoniliuoksen vastaanoton tekniikka lisää merkittävästi työn tuottavuutta ja laatua.

1 Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Pumppu betoniin - vaikea käyttää tekniikkaa. Laitteen käyttö on seuraavia ominaisuuksia:

 • yksikön kanssa työskentely on sallittua ainoastaan ​​korkealuokkaisille asiantuntijoille;
 • on tarpeen noudattaa tekniikkaa ja toimintasääntöjä;
 • Vastuullinen asenne organisaatioon ja työn valmisteluun;
 • käytä erityistä betoniliuosta, jossa otetaan huomioon holkin halkaisija syöttöä varten, edellytykset seoksen toimittamiseksi tiettyyn paikkaan ja etäisyyteen.

Tällaisen tekniikan käytön ominaispiirteet huomioon ottaen voimme päätellä, että betonipumppua käytetään pääasiassa mahdottomissa tai vaikeissa olosuhteissa seoksen saamiseksi. Esimerkiksi tiheä rakennus, on vaikea ajaa rakennustyömaalle tai on välttämätöntä toimittaa ratkaisu suuremmalle korkeudelle - betonipumpulle on helppo selviytyä tällaisista vaikeuksista.
valikkoon ↑

1.1 Pumputyypit

Työskentely yksikössä, puristamisen periaate, järjestelmässä syntyy tilavuus, joka voi vaihdella. Tämä periaate jakaa pumppauslaitteen kahteen tyyppiin: mäntä ja gerotor.
valikkoon ↑

1.2 Betonipumppu työssä (video)

1.3 Mäntälaitteet

Mäntäkoneissa betonia syötetään jatkuvasti. Nykyään laitteisto voi toimittaa betoniseoksen 6-65 m korkeudelle, liuoksen määrä on 180 m³ / h. Männän pintojen välillä, jotka hankaavat, sementin pienet hiukkaset osuvat joskus päälle, joten mäntäyksikön lyhytikä.

Betoniliuos tulee jerkyksi. On laitteita, joissa on hydraulinen laite, joka on kestävä ja hyödyllinen ja pehmeämpi betonin syöttö. Samanaikaisesti syöttönopeus ei muutu, ja korkeapaine mahdollistaa pitkän matkan pääsyn. Kahden sylinterisen laitteen työ on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton.
valikkoon ↑

1.4 Gerotor-pumput

Nämä ovat ruuveja, joissa on jatkuva betoniliuos. Gerotor-tekniikan ominaisuudet antavat mahdollisuuden työskennellä äänettömästi minkä tahansa kovuuden koostumuksen kanssa. Kun letkussa on letku, se vedetään takaisin käyttämällä moottoria, joka pystyy vaihtamaan pyörimissuunnan. Geroottorisuunnittelun pääasiallinen haitta on seoksen syöttöletkun melko nopea kuluminen. Mutta etu on alhaiset korjauskustannukset, jotka voidaan tehdä ilman asiantuntijoiden apua.

Kiinteä betonipumppu Tonnikala 40

1,5 betonisekoittimella

Betoniseoksen toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet saattavat heikentää ratkaisun laatua. Automaattisen betonisekoittimen käyttö estää tällaisia ​​vivahteita. Trukin rungolle on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu. Sisärenesäiliössä on terät. Putken myötäpäinen liike auttaa seosta siirtymään sisäänpäin ja käänteisen prosessin ollessa päällä työntää betoniseosta pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • massa yhtenäisyys säilyy ja liuoksen erottaminen estetään;
 • ratkaisu on jatkuvasti liikkeessä, jopa viiveellä, mikä auttaa säilyttämään materiaalin tekniset ominaisuudet.

Tynnyriintikapasiteetin avulla voit siirtää tai valmistaa jopa 9 m³ betoniliuosta. Betonisekoittimessa on kuormituskouru valmiin seoksen siirtämiseksi rakennustyömaalle. Käytä tällaista kuljetusta, kun voit helposti ajaa rakennustyömaalle. Jos rakennustyömaalla ei ole pääsyä, käytetään putkistoa, joka on sisäinen rakennustekniikka. Tällaisen laitteen käytöllä on seuraavat tekniset edut:

 • vaaka- ja pystysuuntaiset liikkeet samalla laitteella;
 • helppo työskennellä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Auto betonimylly Baryval 8m3

Putkistolaitteet - laitteet betonimassan tai erillisen rakennuslaitteiston valmistamiseksi. Erillislaitteisiin kuuluu pumpun asentaminen autoon vaaka-akselin avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat liuoksen kuljettamisen pystysuorassa vaaka-asennossa apurakenteille.

Toimitettua seosta siirretään laatikoilla pumpun vastaanottimelle, ja putken kautta, joka koostuu kolmesta osasta, liuos syötetään korkeuteen ja vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin.
valikkoon ↑

1.6 kiinteä pumppu

Laitteen käyttöperiaatteet on jaettu vakiovarusteisiin, perävaunuihin, liikkuviin tai betonipumppuihin. Laitteet voidaan varustaa mekaanisella tai hydraulisella käyttölaitteella. Rakennusyksiköiden tärkeimmät parametrit: toimituksen korkeus, suorituskyky ja etäisyys.

Kiinteä betonipumppu voidaan tehdä useammassa versiossa ja asentaa ajoneuvoon tai erityiseen alustaan, joka on vastuussa liikkumisvapaudesta. On syytä huomata, että malli on valmistettu perävaunusta, jossa on runko, ja se tarjoaa jatkuvan toimituksen seokselle. Tällaisten laitteiden kuljettaminen on hyvin yksinkertaista, koukussa trukkiin.

Toimintaperiaate perustuu suuren määrän betonimassan jatkuvaan pumppaamiseen. Laitteen rakenteessa on kaksi tilaa: seoksen syöttö korkeassa paineessa (samanaikaisesti työn tuottavuus vähenee huomattavasti) ja alhaisen paineen tila (korkeammalla tuottavuudella).

1.7 Liuoksen pumppaus mäntypumpulla

Insinööritoimisto Stroymekhanika tarjoaa ostajalle gerotor (ruuvi) -yksikön 78,300 / 500/1000 mäntyä. Pumppu gerotor mänty pumppaa viskoosi ja hioma massat, materiaali on ominaista tiheys (vaahtobetoni, polystyreeni konkreettisia) solu betoniliuoksia. Laitetta käytetään painesyöttöön monikomponentteihin ja monimutkaisiin massoihin, jotka ovat herkkiä mekaaniselle rasitukselle. Laitteessa on myös tahnamaisia ​​ja nestemäisiä liuoksia, joissa on kiinteitä hiukkasia tai kuituja.
valikkoon ↑

2 Rakentaminen

Laasti on varustettu säiliöllä materiaalin vastaanottamiseksi sekoituslaitoksesta. Syöttösäiliön läsnäolo mahdollistaa materiaalin jatkuvan syöttämisen pyöräilysekoitusteknologian avulla. Tämä on tärkeä edellytys työlle, jossa taukoa ei voida hyväksyä (lomakkeiden täyttäminen, kipsa-aineen mekaaninen käyttö jne.). Pyörillä varustetun alustan kuljetinlaitteen helpottaminen.

Ruuvitekniikan syöttöosa koostuu pyörivästä höyrystä ja syöttöruuvista. Yhden ruuvin (liikkuvan osan pari) tekee planeettavaiheen liikkeen staattorissa, jolla on sisäinen kaksisuuntainen pinta portaalla, joka on kaksi kertaa suurempi kuin ruuvin nousu. Jatkuva kosketus, ruuvi ja pidike luovat useita suljettuja syvennyksiä.

Betoniasennuspiiri

Kun ruuvi liikkuu, ontelo kasvaa imupuolella, jolloin muodostuu tyhjiö. Tällaisen alipaineen vaikutuksesta ontelo täytetään pumpatulla materiaalilla. Tämä rakenne auttaa siirtämään vaahtobetoni-, kipsi- ja polystyreeni-betonimassoja mahdollisimman varovasti.

Gerotor-betonipumput, joilla on pienet mitat, ovat erittäin suorituskykyisiä ja mahdollistavat työstettävän materiaalin pistämisen aukkoihin, pumpun seoksiin itsetasoitaville lattioille, syöttää ja levitä kipsiratkaisuja.
valikkoon ↑

2.1 DIY-betonipumppu

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoamista sinun on luotava suunnitelma tai tehtävä piirros. Tämä auttaa kokoamaan kaikki laitteet yhteen. Mekanismin pääelementit ovat mäntä ja sylinteri.

Kaikkien betonipumpun komponentit ja osat toteutetaan sorvin avulla. Osakokoonpanojen asennuksen yhteydessä virheen tarkkuuden on oltava vähintään ± 0,1 mm. Kehon perusta on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä, joka auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä. Venttiili on räätälöity ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu halutun halkaisijan avaimella. Laitteen käyttöosa suoritetaan hydraulisesti tai sähkömekaanisesti.

Menetelmän valinta riippuu ohjatun toiminnon taloudellisista ominaisuuksista. Loppujen lopuksi hydraulisella käyttölaitteella on monimutkaisempi rakenne ja korkea hintataso. Siksi kannattaa tehdä valinta sähköasennuksen asennuksen kannalta.

Hydraulisen betonipumpun rakenne

Pohjimmiltaan käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman vähentämiseksi käytetään mekaanista anturia ja pienennysvoimaa, jossa on vääntömomentti.
valikkoon ↑

2.2 Laitteen asennus

Sähkömoottori on asennettu perävaunun akselipohjalle. Vaihde on asennettu moottorin akseliin kytkimellä. Muuntaja on kytketty pumppumäntä ja alennusvaihteiston lähtöakseli. Kytke sitten moottori virtajohtoon.

Asennettaessa betonipumppua tarvitset seuraavat materiaalit:

 • piirustus tarvikkeet;
 • rautalevy enintään 6 mm;
 • männän ja venttiilien aihiot;
 • metalli putki, jonka halkaisija on 400 mm;
 • kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • perävaunu tai hitsauspohja.

On syytä muistaa, että pätevän teknikon on tehtävä sähköä johtavia laitteita käsittelevä työ.

Miksi tarvitset veden korkeapainepumpun?

Valmistetaan 12 V: n alipainepumppu, joka lisää vesipaineen painetta vesi- verkossa.

Miksi pumpun vedenpainekytkintä käytetään?

Yksityisen talon vesijärjestelmä on monimutkainen mekanismi, joka toimii pumppausaseman kustannuksella. Se tarjoaa veden toimittamisen kuopasta tai.

Kuinka yhdistää korkeapainemännän pumppu veteen?

Jotta voidaan suorittaa työtä niissä hydrauliikkajärjestelmissä, joissa paine on jatkuvasti paikallaan, on käytettävä tällaisia ​​pumppuja.

Mitkä ovat kiertovesipumpun ominaisuudet kuumalle vedelle?

Kiertopumppuja kuumalle vedelle ja lämmölle käytetään erittäin hyödyllisten tehtävien hoitamiseen. Ne tarjoavat kierrätysvirran.

Betonipumppu: ruuvien, männänmallien käyttöominaisuudet. Betonikuljetukset

Yksi progressiivisista menetelmistä betonin toimittamiseksi kaatopaikalle ja tasaiselle jakelulle on betonipumppujen käyttö. Tämä menetelmä parantaa huomattavasti betonityön suorituskykyä ja laatua, mutta koska betonipumppu on monimutkainen ja kallis laitteisto, sitä ei aina käytetä. Opit käyttämiseen ja laitteiden tyyppeihin artikkelissamme.

Kerro minulle, mistä täyttää ratkaisu, ja he tekevät sen.

Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Tällaisten laitteiden osallistuminen rakentamiseen edellyttää:

 • Työntekijöiden erittäin ammattitaitoisten työntekijöiden ja mekaniikan käyttö.
 • Suuri tuotantotöiden organisointi.
 • Tiukasti noudatetaan kaikkia teknisiä vaatimuksia.
 • Erityisten betoniseosten koostumus:
  • Betoniputken halkaisija.
  • Seoksen olosuhteet ja laajuus suunnittelussa.

Edellä olevan perusteella on suositeltavaa käyttää pumppua betonin pumppaamiseen, kun seosta on vaikea toimittaa tai se ei ole mahdollista, kuten:

 • Betonirakenteet, jotka ovat ahtaissa olosuhteissa.
 • Sisäiset tai tiheästi vahvistetut rakenteet.

HUOM!
Tietenkään kenelläkään ei ole oikeutta kieltää ratkaisun tekemistä missä tahansa tilanteessa, kaikki riippuu budjetistasi.

Betonipumppujen tyypit

Betonirakenteisiin käytetään työolosuhteista ja käyttötarkoituksesta riippuen erilaisia ​​betonipumppuasennuksia:

 • Stationary on mäntäyksikkö, joka sijaitsee pyörillä varustetusta kehyksestä. Yleensä tällaisia ​​laitteita on asennettu pitkään, ja niitä käytetään korkeiden rakennusten rakentamiseen. Tarvittaessa se siirretään edelleen oikeaan kohtaan seoksen pumppaamiseksi. Asennus tehdään diesel- tai bensiinimoottorilla.
  Kiinteä pumppuyksikkö pystyy:

Kuten sanotaan, asennetaan ja unohdetaan, kunnes tarvitset kuljetusvälineitä

  • Tarjoile betonia yli neljän metrin korkeudelle.
  • Syöttötasot ovat jopa yhdeksänkymmentä kuutiometriä tunnissa (riippuen laitteen teknisistä ominaisuuksista).

Kiinteiden asennusten etuja ovat:

 • Pieni koko.
 • Ei ole suuria vaatimuksia asennuspaikalle.
 • Alhainen hinta (enintään 3000000 ruplaa). Tällaisen betonipumpun vuokraus maksaa 250 000 ruplaa kuukaudessa.
 • Hinattava - mobiiliasennus, ei varattu kapasiteetti, mutta sopii melkein mihin tahansa alueeseen ja on helppo kuljettaa.

Eräänlainen perävaunupumppu

 • Roll. Tällaiset asennukset on kiinnitetty trukin runkoon.
  Auto-betonipumppujen etuna on:
 • Suuri teho (jopa sata viisikymmentä kuutiometriä tunnissa).
 • Liikkuvuutta.
 • Suorituskyky, joka vähentää rakennusaikaa.

Tämäntyyppisten laitteiden ainoa haitta on sen hinta. Vain suurimpien rakennusyritysten on varaa ostaa tällainen kone. MAN: n perustuva betonipumputrukki maksaa yli 12 500 000 ruplaa.

DAEWOOn perustuva korealainen versio maksaa hieman vähemmän - jopa 10 000 000 ruplaa. Mutta niin ja niin, näet yksityisen kehittäjän, tällainen tekniikka ei ole käytettävissä.

Kuvassa - asennettu pumppu autoon SCANIA

Vihje!
Poistuminen organisaatioille, joilla ei ole varaa tällaisiin laitteisiin, ei välttämättä ole sen pitkäaikainen vuokrasopimus.
Vuokraa auton pumppu tehon ja vuokra-ajan tai betonin määrän mukaan, maksaa 2500 ruplaa tunnissa tai 200 ruplaa kuutiometriä kohden.

Suositukset ja vinkit

 • Yleisimpiä mobiiliasennuksia liikkeessä auto. Niissä on kolme tai neljä liikkuvaa nuolta, jotka taittuvat vaakatasossa tai pystytasossa.
 • Liukuvan muottirakenteen betonirakenteet tulee suorittaa kompensointilaitteella betoniputken pystysuorassa osassa. Joten on helpompaa säätää putkiston pituuden tasaisia ​​muutoksia, kun muotti nostetaan.

Tietosi!
Korjauslaite koostuu suorien lisäosien ja kyynärpäiden yhdistelmästä, jotka on yhdistetty lukitussaranoihin.

 • Hyvin matalissa lämpötiloissa, käytä vain lämmitettyä betoniseosta lämpötilaan, joka ei ole korkeampi kuin kaksikymmentäviisi astetta. Tämä toimenpide on välttämätön: ensinnäkin betonimassan ennenaikainen paksuuntuminen; toiseksi liikkuvuuden menetys ja kolmanneksi pumpun helpottaminen.

Se on tärkeää!
Betoniputkistot tällaisissa olosuhteissa on eristettävä ja esilämmitä höyryllä ennen töiden aloittamista ja ulkopuolisen muodostaman kondensaatin pakollinen poistaminen.

Kuten näette, laitteiden liikkuvuus on hyvä, joten sitä voidaan käyttää vaikeasti tavoitettavissa paikoissa

Betonipumppumallien tyypit

Betonipumppujen joukossa on kaksi päätyyppiä:

 • Gerotor-pumppu betoniin.
 • Mäntäpumppu.

Ruuvipumput

Gerotor (betoniporauspumput) pystyy tarjoamaan tasalaatuisen betonin minkä tahansa jäykkyyden. Niille on ominaista matala moottorimelu.

Mahdolliset konkreettiset liikenneruuhkat putkessa eliminoidaan taaksepäin suunnatulla moottorilla.

 • Tällaisten laitteiden tärkein haitta on vahvistetun letkun nopea kuluminen.
 • Etuna on suhteellisen edullinen korjauskustannus, koska varaosien vaihto ei tarvitse houkutella pätevää henkilökuntaa.

Yleensä on suositeltavaa käyttää gerotoripumppua polystyreeni-betonille (muut nestemäiset ja tahnamaiset liuokset) hydraulisella mäntäjärjestelmällä.

Tällaisilla laitteilla on:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Korkea suorituskyky.

Huomaa, että tämä ei ole kolmas eikä edes viides kerros, mutta betonia toimitetaan myös erikoispumpun kautta.

Mäntäpumput

Nykyaikaisen mäntälaitteen ominaispiirre on:

 • Betoniseoksen tarjonta korkeuteen, joka on välillä viisi ja kuusikymmentäviisi metriä.
 • Suorituskyky normaaleissa olosuhteissa jopa sata kahdeksankymmentä kuutiota tunnissa.

Haitta on herkempi kulumiselle, mikä vaikuttaa talouteen tai rakennuttajan budjettiin.

On käsityöläisiä, joille ei ole ongelmia suunnitella ja koota konkreettinen pumppu omiin käsiisi. Mutta tämä ei ole viiden minuutin asia ja vaatii erityisiä taitoja. Vaikka jos on niin haluttu ja vahva sekä yksityiskohtaiset ohjeet, niin kaikki on mahdollista! Ideoiden ärsyke on itse valmistetun betonipumpun lopullinen hinta (60 000 ruplaa).

Tämä järjestelmä auttaa sinua käsittelemään laitteen mäntäjärjestelmän toimintaa.

Betonikuljetukset

Betoniseoksen valmistamiseen linjaa pitkin rakennustyömaalle betonisekoittimella, jossa on pumppu. Auton pohjassa on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu, joka kuljetuksen aikana rakennuksen kohteeseen kiinnittää betonimassan ainesosat suoraan jatkuvasti pyörivään rumpuun.

Betonisekoituksen toimittaminen sekoittimesta rakenteiden betonisoitumispaikkaan betonisekoittimella pumpulla on varustettu lokeron lastaus- ja kuormituslaitteella.

Tätä tekniikkaa voidaan käyttää, kun liuos kaadetaan, on välttämätöntä niissä paikoissa, joissa auto kulkee.

Tällaiset sekoittimet tiellä voivat valmistaa ja toimittaa ratkaisun viidestä yhdeksään kuutiometriin. Pääsääntöisesti ne sijaitsevat ZIL-, Ural-, KamAZ-, MAZ-, KrAZ- ja MZKT-ajoneuvoissa, jotka on suunniteltu erilaisiin kuormituksiin ja jotka toimivat kaikissa tienolosuhteissa.

Betonisekoittimet pumpulla on suositeltavaa hankkia erikoistuneita yrityksiä:

 • Betonin myynnistä.
 • Palvelujen tarjoamisesta betonin toimittamiseksi.

Vain suuri rakennusyritys, joka harjoittaa laajamittaista rakentamista jatkuvasti, voi varautua betonisekoittimeen. Vain tässä tapauksessa teknologian takaisinmaksu on korkea.

Ottaessasi huomioon myös tällaisten laitteiden ylläpitokustannukset jatkuvalla sääntelykuormituksella, vuoden kuluttua saat takaisin ostoihin käytetyt varat.

Betonisekoittimien toiminta pumpun kanssa tienpintojen valmistamiseksi, maatalouskompleksien ja muiden konkreettisten toimittajien ulkopuolisten kehityskohteiden rakentaminen on erityisen kannattavaa.

Nyt tiedät pumpun hinnan, joka tulevaisuudessa täyttää teille konkreettisen perustan tai jonka saat laivastasi, mikä näette, on erittäin kustannustehokas olosuhteissa, joissa maaseudun rakentaminen vaatii suurta kysyntää. Tärkeintä - älä tee virheitä laitteiden valmistajan valinnan ja tekniikan tilan tarkkailemiseksi.

Tässä artikkelissa esitetyissä videoissa on lisätietoja tästä aiheesta.

Ruuvipumppu betoniin

Betonipumppu: ruuvien, männänmallien käyttöominaisuudet. Betonikuljetukset

Yksi progressiivisista menetelmistä betonin toimittamiseksi kaatopaikalle ja tasaiselle jakelulle on betonipumppujen käyttö. Tämä menetelmä parantaa huomattavasti betonityön suorituskykyä ja laatua, mutta koska betonipumppu on monimutkainen ja kallis laitteisto, sitä ei aina käytetä. Opit käyttämiseen ja laitteiden tyyppeihin artikkelissamme.

Kerro minulle, mistä täyttää ratkaisu, ja he tekevät sen.

Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Tällaisten laitteiden osallistuminen rakentamiseen edellyttää:

 • Työntekijöiden erittäin ammattitaitoisten työntekijöiden ja mekaniikan käyttö.
 • Suuri tuotantotöiden organisointi.
 • Tiukasti noudatetaan kaikkia teknisiä vaatimuksia.
 • Erityisten betoniseosten koostumus:
  • Betoniputken halkaisija.
  • Seoksen olosuhteet ja laajuus suunnittelussa.

Edellä olevan perusteella on suositeltavaa käyttää pumppua betonin pumppaamiseen, kun seosta on vaikea toimittaa tai se ei ole mahdollista, kuten:

 • Betonirakenteet, jotka ovat ahtaissa olosuhteissa.
 • Sisäiset tai tiheästi vahvistetut rakenteet.

HUOM! Tietenkään kenelläkään ei ole oikeutta kieltää ratkaisun tekemistä missä tahansa tilanteessa, kaikki riippuu budjetistasi.

Betonipumppujen tyypit

Betonirakenteisiin käytetään työolosuhteista ja käyttötarkoituksesta riippuen erilaisia ​​betonipumppuasennuksia:

 • Stationary on mäntäyksikkö, joka sijaitsee pyörillä varustetusta kehyksestä. Yleensä tällaisia ​​laitteita on asennettu pitkään, ja niitä käytetään korkeiden rakennusten rakentamiseen. Tarvittaessa se siirretään edelleen oikeaan kohtaan seoksen pumppaamiseksi. Asennus tehdään diesel- tai bensiinimoottorilla. Kiinteä pumppuyksikkö pystyy:

Kuten sanotaan, asennetaan ja unohdetaan, kunnes tarvitset kuljetusvälineitä

  • Tarjoile betonia yli neljän metrin korkeudelle.
  • Syöttötasot ovat jopa yhdeksänkymmentä kuutiometriä tunnissa (riippuen laitteen teknisistä ominaisuuksista).

Kiinteiden asennusten etuja ovat:

 • Pieni koko.
 • Ei ole suuria vaatimuksia asennuspaikalle.
 • Alhainen hinta (enintään 3000000 ruplaa). Tällaisen betonipumpun vuokraus maksaa 250 000 ruplaa kuukaudessa.
 • Hinattava - mobiiliasennus, ei varattu, mutta sopii melkein mihin tahansa alueeseen ja helppo kuljettaa.

Eräänlainen perävaunupumppu

 • Roll. Tällaiset asennukset on kiinnitetty trukin runkoon. Auto-betonipumppujen etuna on:
  • Suuri teho (jopa sata viisikymmentä kuutiometriä tunnissa).
  • Liikkuvuutta.
  • Suorituskyky, joka vähentää rakennusaikaa.

Tämäntyyppisten laitteiden ainoa haitta on sen hinta. Vain suurimpien rakennusyritysten on varaa ostaa tällainen kone. MAN: n perustuva betonipumputrukki maksaa yli 12 500 000 ruplaa.

DAEWOOn perustuva korealainen versio maksaa hieman vähemmän - jopa 10 000 000 ruplaa. Mutta niin ja niin, näet yksityisen kehittäjän, tällainen tekniikka ei ole käytettävissä.

Kuvassa - asennettu pumppu autoon SCANIA

Vihje! Poistuminen organisaatioille, joilla ei ole varaa tällaisiin laitteisiin, ei välttämättä ole sen pitkäaikainen vuokrasopimus.

Vuokraa auton pumppu tehon ja vuokra-ajan tai betonin määrän mukaan, maksaa 2500 ruplaa tunnissa tai 200 ruplaa kuutiometriä kohden.

Suositukset ja vinkit

 • Yleisimpiä mobiiliasennuksia liikkeessä auto. Niissä on kolme tai neljä liikkuvaa nuolta, jotka taittuvat vaakatasossa tai pystytasossa.
 • Liukuvan muottirakenteen betonirakenteet tulee suorittaa kompensointilaitteella betoniputken pystysuorassa osassa. Joten on helpompaa säätää putkiston pituuden tasaisia ​​muutoksia, kun muotti nostetaan.

Tietosi! Korjauslaite koostuu suorien lisäosien ja kyynärpäiden yhdistelmästä, jotka on yhdistetty lukitussaranoihin.

 • Hyvin matalissa lämpötiloissa, käytä vain lämmitettyä betoniseosta lämpötilaan, joka ei ole korkeampi kuin kaksikymmentäviisi astetta. Tämä toimenpide on välttämätön: ensinnäkin betonimassan ennenaikainen paksuuntuminen; toiseksi liikkuvuuden menetys ja kolmanneksi pumpun helpottaminen.

Se on tärkeää! Betoniputkistot tällaisissa olosuhteissa on eristettävä ja esilämmitä höyryllä ennen töiden aloittamista ja ulkopuolisen muodostaman kondensaatin pakollinen poistaminen.

Kuten näette, laitteiden liikkuvuus on hyvä, joten sitä voidaan käyttää vaikeasti tavoitettavissa paikoissa

Betonipumppumallien tyypit

Betonipumppujen joukossa on kaksi päätyyppiä:

 • Gerotor-pumppu betoniin.
 • Mäntäpumppu.

Ruuvipumput

Gerotor (betoniporauspumput) pystyy tarjoamaan tasalaatuisen betonin minkä tahansa jäykkyyden. Niille on ominaista matala moottorimelu.

Mahdolliset konkreettiset liikenneruuhkat putkessa eliminoidaan taaksepäin suunnatulla moottorilla.

 • Tällaisten laitteiden tärkein haitta on vahvistetun letkun nopea kuluminen.
 • Etuna on suhteellisen edullinen korjauskustannus, koska varaosien vaihto ei tarvitse houkutella pätevää henkilökuntaa.

Yleensä on suositeltavaa käyttää gerotoripumppua polystyreeni-betonille (muut nestemäiset ja tahnamaiset liuokset) hydraulisella mäntäjärjestelmällä.

Tällaisilla laitteilla on:

 • Pitkä käyttöikä.
 • Korkea suorituskyky.

Huomaa, että tämä ei ole kolmas eikä edes viides kerros, mutta betonia toimitetaan myös erikoispumpun kautta.

Mäntäpumput

Nykyaikaisen mäntälaitteen ominaispiirre on:

 • Betoniseoksen tarjonta korkeuteen, joka on välillä viisi ja kuusikymmentäviisi metriä.
 • Suorituskyky normaaleissa olosuhteissa jopa sata kahdeksankymmentä kuutiota tunnissa.

Haitta on herkempi kulumiselle, mikä vaikuttaa talouteen tai rakennuttajan budjettiin.

On käsityöläisiä, joille ei ole ongelmia suunnitella ja koota konkreettinen pumppu omiin käsiisi. Mutta tämä ei ole viiden minuutin asia ja vaatii erityisiä taitoja. Vaikka jos on niin haluttu ja vahva sekä yksityiskohtaiset ohjeet, niin kaikki on mahdollista! Ideoiden ärsyke on itse valmistetun betonipumpun lopullinen hinta (60 000 ruplaa).

Tämä järjestelmä auttaa sinua käsittelemään laitteen mäntäjärjestelmän toimintaa.

Betonikuljetukset

Betoniseoksen valmistamiseen linjaa pitkin rakennustyömaalle betonisekoittimella, jossa on pumppu. Auton pohjassa on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu, joka kuljetuksen aikana rakennuksen kohteeseen kiinnittää betonimassan ainesosat suoraan jatkuvasti pyörivään rumpuun.

Betonisekoituksen toimittaminen sekoittimesta rakenteiden betonisoitumispaikkaan betonisekoittimella pumpulla on varustettu lokeron lastaus- ja kuormituslaitteella.

Tätä tekniikkaa voidaan käyttää, kun liuos kaadetaan, on välttämätöntä niissä paikoissa, joissa auto kulkee.

Tällaiset sekoittimet tiellä voivat valmistaa ja toimittaa ratkaisun viidestä yhdeksään kuutiometriin. Pääsääntöisesti ne sijaitsevat ZIL-, Ural-, KamAZ-, MAZ-, KrAZ- ja MZKT-ajoneuvoissa, jotka on suunniteltu erilaisiin kuormituksiin ja jotka toimivat kaikissa tienolosuhteissa.

Betonisekoittimet pumpulla on suositeltavaa hankkia erikoistuneita yrityksiä:

 • Betonin myynnistä.
 • Palvelujen tarjoamisesta betonin toimittamiseksi.

Vain suuri rakennusyritys, joka harjoittaa laajamittaista rakentamista jatkuvasti, voi varautua betonisekoittimeen. Vain tässä tapauksessa teknologian takaisinmaksu on korkea.

Ottaessasi huomioon myös tällaisten laitteiden ylläpitokustannukset jatkuvalla sääntelykuormituksella, vuoden kuluttua saat takaisin ostoihin käytetyt varat.

Betonisekoittimien toiminta pumpun kanssa tienpintojen valmistamiseksi, maatalouskompleksien ja muiden konkreettisten toimittajien ulkopuolisten kehityskohteiden rakentaminen on erityisen kannattavaa.

johtopäätös

Nyt tiedät pumpun hinnan, joka tulevaisuudessa täyttää teille konkreettisen perustan tai jonka saat laivastasi, mikä näette, on erittäin kustannustehokas olosuhteissa, joissa maaseudun rakentaminen vaatii suurta kysyntää. Tärkeintä - älä tee virheitä laitteiden valmistajan valinnan ja tekniikan tilan tarkkailemiseksi.

Tässä artikkelissa esitetyissä videoissa on lisätietoja tästä aiheesta.

Sivu 2

Jokainen, joka on koskaan yrittänyt tehdä reiän betonista omasta, tietää, että se on porattava, ei porattu. Voit tietenkin yrittää käyttää vasaraporaa betoniporaamalla, mutta tämä on vain hyvin matala ja pieni läpimitaltaan reikiä. Artikkelissamme puhutaan erilaisista suuttimista (betonipora 20 mm, 30 mm, 50 mm ja muut) ja miten käsitellä niitä.

Erilaisia ​​liitetiedostoja - ensimmäinen asia, joka voi pelottaa kokematonta rakentajaa

Oikean poran valinta

Ensimmäinen asia, jonka haluaisin aloittaa, on se, että betonin käyttämiseen kannattaa käyttää halkaisijaltaan halkaisijaltaan porakoneita - jos haluat saavuttaa halutun tuloksen luonnollisesti.

Mutta se ei ole kaikki, voit lyödä kaikenlaista voimaa ja et vieläkään saavuta tavoitetta. Vain hyvin valittu porata on avain parhaisiin tuloksiin ja tehtävien tarkkaan suoritukseen.

Porauksen ero porauksesta

Ensi silmäyksellä tuntematon henkilö tuskin erottaa poraa konkreettisesta porauksesta kärjellä, jota käytetään iskuporan pohjassa.

Siitä kaukana, erot ovat melko merkittäviä:

 • Porakruunu on monimutkainen muoto SDS-standardin mukaan, kun taas poran on sileä.
 • Porauksessa olevat kierteet, jotka kierretään spiraalina, terävänä leikkauksena ja porauksessa, nämä samat osat on suunniteltu poistamaan porausmenetelmistä muodostuneet pölyt ja murusipat.

Kuvassa näkyy juuri pora, jota käytetään rei'itykseen

 • Toisin kuin vastapuoli, lävistyssuuttimet eivät kiristä, eivät jäähdy, eivätkä kovettu. Ne ovat yleensä kertakäyttöisiä, niitä ei saa korjata ja korjata. Tältä osin niitä yleensä myydään kymmenen kappaleen pakkauksessa.

Varoitus! Kolmen toimintatavan perforointitoiminnon käyttöoppaassa voidaan käyttää niitä sarjassa poraustilassa porakoneella käyttäen erityistä sovitinta (sisältyy sarjaan). Boraxia voidaan myös asentaa poraukseen, mutta älä odota tehokasta työtä tästä liitosta.

Lisäksi suutin voi juuttua istukkaan ja porauksen sijasta korjaat poran.

Tässä on pora porakone, jota voidaan käyttää matalien reikien tekemiseen.

Erilaisia ​​suuttimia lävistimessä

On ehdottomasti mahdollista päättää, mitkä konkreettiset betonityöt sopivat parhaiten tietyssä tapauksessa.

Betonin ja teräsbetonin porausreikien vaihtoa varten on useita muutoksia:

 • Poraa pieniä ja keskikokoisia reikiä, jotka muistuttavat poraa ulkonäössä. Esimerkiksi 10 mm halkaisijaltaan reikien poratangot on valmistettu ruuveilla, joissa on kärki ja karbi- metallin leikkaava reuna. Työkalun luotettavuus, jolla on suuria iskukuormituksia, lisääntyy, koska porauksen kärjen muoto on pyöristetty.

Tämä rakennusmestari on joukko erilaisia ​​liitetiedostoja.

 • Erityiset suuttimet, kruunut suurille halkaisijoille varustetuille rei'ille, kun asennat:
  • Kytkimet.
  • Myyntipisteistä.
  • Liitäntälaatikot.

Työskentelyn aikana tuhottu perusaine pysyy kruunun sisällä betonin poraamiseksi.

Tällaiset poraustyökalujen suuttimet puolestaan ​​jakautuvat seuraavasti:

 • Timanttia (jossa vastaava nimi ruiskutetaan leikkuureunalla) käytetään vasaramattomaan poraukseen samanaikaisesti jäähdyttämällä vedellä.
 • Hammaspyörän kruunuja ns. "Kuivaa" porausta varten, jossa reuna on varustettu karbi- hammasilla. Nämä suuttimet on suunniteltu toimimaan rei'ittimellä iskutilassa.

Kruunu porojen reikiä varten

Teollisuuspora

Poraus tehtaalla tai suurilla rakennustyömailla, edellyttäen, että on tarpeen suorittaa useita porauksia oikealla merkinnällä GOST: n mukaan, suoritetaan automaattisesti erikoislaitteilla.

Porauskone betonista riippuen asetuksesta pystyy poraamaan betonia eri suuntiin:

Koneporaus tehdään timanttipäällystetyillä suuttimilla ja eri kaliipilla varustetulla jyrkällä reunalla:

 • Syvälle tai läpimitaltaan pienikokoiset reiät.
 • Suuttimet, jotka kulkevat samanaikaisesti suurien reikien (50x1000 mm ja enemmän) syväporaamiseen.

Poraus- ja porauskoneet, joissa on eri suuttimet, ovat yksinkertaisesti korvaamattomia:

 • Kun suoritat laitosten vaihtoa vanhoissa rakennuksissa paikoissa, joissa ne kulkevat rakenteiden läpi paikoissa, joita ei ole aikaisemmin varattu (seinät ja katot).
 • Suoritettaessa teknisiä verkkoja rakennuksiin säätiön kautta.
 • Maanalaisten reittien syöttö- ja kulkutehtävä vahvistetulla betonilla ja betonikuopilla.

Tietosi! Punchers sopivat erinomaisesti muun tyyppisiin töihin.

Erityisen suuttimen avulla voit irrottaa vanhan kaakeloinnin tai liiallisen betonivirran nopeasti ja vaivattomasti.

On paljon helpompaa pitää boolia erityisellä lisäkahvalla.

Valmiit betoniteräksen porausmenetelmät

Ja vielä anna itsellemme antaa käytännön neuvoja aloittelijoille ja paitsi:

 • Aina poraamalla, käytä valmistajan suosittelemaa nopeustilaa.
 • Työkalun jatkuva käyttö ei saa olla pitkä. Ylikuumenemisen välttämiseksi raudoitetun betonin poraus on poistettava reiästä 10 sekunnin välein ja annettava jäähtyä.
 • Suuttimen nopean kuumennuksen torjumiseksi sinun on vähennettävä betonin kitkaa. Tee näin, ennen kuin aloitat työn, asentamalla poranterän betoniteräksen porakoneeseen, anna vähän teknistä öljyä varren päälle.
 • Yritä jatkuvasti ylläpitää porausakselia. Jopa vähäisellä esijännitteellä, porakone (erityisesti pitkä) voi rikkoa.
 • Älä käytä kaupallisesti saatavilla olevia sovittimia, joiden avulla voit käyttää liitetiedostoja alla olevien luokkien analogeihin. Tuottajat pyrkivät siis yhdistämään tuotteitaan, eikä yksi ammattihenkilö pääse siihen.
 • Jos sinun on tehtävä omat kädet betonirakenteella, jolla on usein vahvistuskori, valmistakaa välittömästi betonista tehty timanttipora. Ne on juuri sovitettu toimimaan tällaisissa olosuhteissa.

Ole varovainen, kun käytät ohutta poranterää, mikä tahansa vääristymä voi johtaa suuttimen muodonmuutokseen

Se on tärkeää! Ohjeet kustakin yksittäisestä välineestä antavat selkeitä suosituksia sen toiminnalle.

Huolellinen tutkimus siitä tulee olemaan pitkäaikaisen palvelun takaaja ja aina määriteltyjen parametrien reikien aina johdonmukainen tarkka toteutus.

 • Loppujen lopuksi on edelleen hankittava prioriteettivälineitä ja liitteitä niille valmistajille, joilla on vain hyvä maine, jotka ovat osoittautuneet kansainvälisillä markkinoilla. Tällaisten laitteiden hinta on jonkin verran korkeampi, mutta se maksaa pitkällä käyttöiän ja työn laadulla.

johtopäätös

Toivomme, että edellä mainitut tiedot ovat hyödyllisiä sinulle, jos vain siksi, että voisit oppia lisää eri suuttimien lävistysvaihtoehdoista (esimerkiksi betonista 8x600 mm).

Muista, että riippumatta siitä, mitä työtä teet, sinun ei pidä laiminlyödä perheesi ja ystävienne turvallisuutta. Tässä artikkelissa esitetyissä videoissa on lisätietoja tästä aiheesta.

Betonipumput: gerotor, auger, ruokintaan

Rakentamisen mittakaava joka vuosi vauhdittaa teknologian kehitystä. Rakentamispaikoilla työn helpottamiseksi ja nopeuttamiseksi ilmestyy erilaisia ​​laitteita.

Suurten rakennustyömailla betonipumpun käyttö on erityisen helppoa. Nykyaikaisen betoniliuoksen vastaanoton tekniikka lisää merkittävästi työn tuottavuutta ja laatua.

Betonipumppujen käyttöominaisuudet

Pumppu betoniin - vaikea käyttää tekniikkaa. Laitteen käyttö on seuraavia ominaisuuksia:

 • yksikön kanssa työskentely on sallittua ainoastaan ​​korkealuokkaisille asiantuntijoille;
 • on tarpeen noudattaa tekniikkaa ja toimintasääntöjä;
 • Vastuullinen asenne organisaatioon ja työn valmisteluun;
 • käytä erityistä betoniliuosta, jossa otetaan huomioon holkin halkaisija syöttöä varten, edellytykset seoksen toimittamiseksi tiettyyn paikkaan ja etäisyyteen.

Tällaisen tekniikan käytön ominaispiirteet huomioon ottaen voimme päätellä, että betonipumppua käytetään pääasiassa mahdottomissa tai vaikeissa olosuhteissa seoksen saamiseksi. Esimerkiksi tiheä rakennus, on vaikea ajaa rakennustyömaalle tai on välttämätöntä toimittaa ratkaisu suuremmalle korkeudelle - betonipumpulle on helppo selviytyä tällaisista vaikeuksista. valikkoon ↑

Pumppujen tyypit

Työskentely yksikössä, puristamisen periaate, järjestelmässä syntyy tilavuus, joka voi vaihdella. Tämä periaate jakaa pumppauslaitteen kahteen tyyppiin: mäntä ja gerotor. valikkoon ↑

Betonipumppu työssä (video)

Mäntälaitteet

Mäntäkoneissa betonia syötetään jatkuvasti. Nykyään laitteisto voi toimittaa betoniseoksen 6-65 m korkeudelle, liuoksen määrä on 180 m³ / h. Männän pintojen välillä, jotka hankaavat, sementin pienet hiukkaset osuvat joskus päälle, joten mäntäyksikön lyhytikä.

Betoniliuos tulee jerkyksi. On laitteita, joissa on hydraulinen laite, joka on kestävä ja hyödyllinen ja pehmeämpi betonin syöttö. Samanaikaisesti syöttönopeus ei muutu, ja korkeapaine mahdollistaa pitkän matkan pääsyn. Kahden sylinterisen laitteen työ on niin pehmeää, että se on lähes huomaamaton. valikkoon ↑

Gerotor-pumput

Nämä ovat ruuveja, joissa on jatkuva betoniliuos. Gerotor-tekniikan ominaisuudet antavat mahdollisuuden työskennellä äänettömästi minkä tahansa kovuuden koostumuksen kanssa. Kun letkussa on letku, se vedetään takaisin käyttämällä moottoria, joka pystyy vaihtamaan pyörimissuunnan. Geroottorisuunnittelun pääasiallinen haitta on seoksen syöttöletkun melko nopea kuluminen. Mutta etu on alhaiset korjauskustannukset, jotka voidaan tehdä ilman asiantuntijoiden apua.

Kiinteä betonipumppu Tonnikala 40

Betonisekoittimet

Betoniseoksen toimittaminen rakennustyömaalle ei ole helppo tehtävä. Väärät toimenpiteet saattavat heikentää ratkaisun laatua. Automaattisen betonisekoittimen käyttö estää tällaisia ​​vivahteita. Trukin rungolle on kiinnitetty betonisekoittimella varustettu pumppu. Sisärenesäiliössä on terät. Putken myötäpäinen liike auttaa seosta siirtymään sisäänpäin ja käänteisen prosessin ollessa päällä työntää betoniseosta pitkin terää poistoaukkoon.

Sekoittajan käytön edut:

 • massa yhtenäisyys säilyy ja liuoksen erottaminen estetään;
 • ratkaisu on jatkuvasti liikkeessä, jopa viiveellä, mikä auttaa säilyttämään materiaalin tekniset ominaisuudet.

Tynnyriintikapasiteetin avulla voit siirtää tai valmistaa jopa 9 m³ betoniliuosta. Betonisekoittimessa on kuormituskouru valmiin seoksen siirtämiseksi rakennustyömaalle. Käytä tällaista kuljetusta, kun voit helposti ajaa rakennustyömaalle. Jos rakennustyömaalla ei ole pääsyä, käytetään putkistoa, joka on sisäinen rakennustekniikka. Tällaisen laitteen käytöllä on seuraavat tekniset edut:

 • vaaka- ja pystysuuntaiset liikkeet samalla laitteella;
 • helppo työskennellä vaikeasti tavoitettavissa paikoissa.

Auto betonimylly Baryval 8m3

Putkistolaitteet - laitteet betonimassan tai erillisen rakennuslaitteiston valmistamiseksi. Erillislaitteisiin kuuluu pumpun asentaminen autoon vaaka-akselin avulla. Tällaiset laitteet mahdollistavat liuoksen kuljettamisen pystysuorassa vaaka-asennossa apurakenteille.

Toimitettua seosta siirretään laatikoilla pumpun vastaanottimelle, ja putken kautta, joka koostuu kolmesta osasta, liuos syötetään korkeuteen ja vaikeasti tavoitettavissa oleviin paikkoihin. valikkoon ↑

Kiinteä pumppu

Laitteen käyttöperiaatteet on jaettu vakiovarusteisiin, perävaunuihin, liikkuviin tai betonipumppuihin. Laitteet voidaan varustaa mekaanisella tai hydraulisella käyttölaitteella. Rakennusyksiköiden tärkeimmät parametrit: toimituksen korkeus, suorituskyky ja etäisyys.

Kiinteä betonipumppu voidaan tehdä useammassa versiossa ja asentaa ajoneuvoon tai erityiseen alustaan, joka on vastuussa liikkumisvapaudesta. On syytä huomata, että malli on valmistettu perävaunusta, jossa on runko, ja se tarjoaa jatkuvan toimituksen seokselle. Tällaisten laitteiden kuljettaminen on hyvin yksinkertaista, koukussa trukkiin.

Toimintaperiaate perustuu suuren määrän betonimassan jatkuvaan pumppaamiseen. Laitteen rakenteessa on kaksi tilaa: seoksen syöttö korkeassa paineessa (samanaikaisesti työn tuottavuus vähenee huomattavasti) ja alhaisen paineen tila (korkeammalla tuottavuudella).

Liuos pumpataan mäntypumpulla

Insinööritoimisto Stroymekhanika tarjoaa ostajalle gerotor (ruuvi) -yksikön 78,300 / 500/1000 mäntyä. Pumppu gerotor mänty pumppaa viskoosi ja hioma massat, materiaali on ominaista tiheys (vaahtobetoni, polystyreeni konkreettisia) solu betoniliuoksia. Laitetta käytetään painesyöttöön monikomponentteihin ja monimutkaisiin massoihin, jotka ovat herkkiä mekaaniselle rasitukselle. Laitteessa on myös tahnamaisia ​​ja nestemäisiä liuoksia, joissa on kiinteitä hiukkasia tai kuituja. valikkoon ↑

suunnittelu

Laasti on varustettu säiliöllä materiaalin vastaanottamiseksi sekoituslaitoksesta. Syöttösäiliön läsnäolo mahdollistaa materiaalin jatkuvan syöttämisen pyöräilysekoitusteknologian avulla. Tämä on tärkeä edellytys työlle, jossa taukoa ei voida hyväksyä (lomakkeiden täyttäminen, kipsa-aineen mekaaninen käyttö jne.). Pyörillä varustetun alustan kuljetinlaitteen helpottaminen.

Ruuvitekniikan syöttöosa koostuu pyörivästä höyrystä ja syöttöruuvista. Yhden ruuvin (liikkuvan osan pari) tekee planeettavaiheen liikkeen staattorissa, jolla on sisäinen kaksisuuntainen pinta portaalla, joka on kaksi kertaa suurempi kuin ruuvin nousu. Jatkuva kosketus, ruuvi ja pidike luovat useita suljettuja syvennyksiä.

Betoniasennuspiiri

Kun ruuvi liikkuu, ontelo kasvaa imupuolella, jolloin muodostuu tyhjiö. Tällaisen alipaineen vaikutuksesta ontelo täytetään pumpatulla materiaalilla. Tämä rakenne auttaa siirtämään vaahtobetoni-, kipsi- ja polystyreeni-betonimassoja mahdollisimman varovasti.

Gerotor-betonipumput, joilla on pienet mitat, ovat erittäin suorituskykyisiä ja mahdollistavat työstettävän materiaalin pistämisen aukkoihin, pumpun seoksiin itsetasoitaville lattioille, syöttää ja levitä kipsiratkaisuja. valikkoon ↑

DIY betonipumppu

Ennen laitteen pääkomponenttien kokoamista sinun on luotava suunnitelma tai tehtävä piirros. Tämä auttaa kokoamaan kaikki laitteet yhteen. Mekanismin pääelementit ovat mäntä ja sylinteri.

Kaikkien betonipumpun komponentit ja osat toteutetaan sorvin avulla. Osakokoonpanojen asennuksen yhteydessä virheen tarkkuuden on oltava vähintään ± 0,1 mm. Kehon perusta on valmistettu ruostumattomasta teräslevystä, joka auttaa välttämään korroosiota ja kemiallista hyökkäystä. Venttiili on räätälöity ruuvimeisselillä. Suunnittelu on koottu halutun halkaisijan avaimella. Laitteen käyttöosa suoritetaan hydraulisesti tai sähkömekaanisesti.

Menetelmän valinta riippuu ohjatun toiminnon taloudellisista ominaisuuksista. Loppujen lopuksi hydraulisella käyttölaitteella on monimutkaisempi rakenne ja korkea hintataso. Siksi kannattaa tehdä valinta sähköasennuksen asennuksen kannalta.

Hydraulisen betonipumpun rakenne

Pohjimmiltaan käytetään kolmivaiheista asynkronista sähkömoottoria, joka on liitetty männänvarteen. Kuorman vähentämiseksi käytetään mekaanista anturia ja pienennysvoimaa, jossa on vääntömomentti. valikkoon ↑

Yksikön kokoaminen

Sähkömoottori on asennettu perävaunun akselipohjalle. Vaihde on asennettu moottorin akseliin kytkimellä. Muuntaja on kytketty pumppumäntä ja alennusvaihteiston lähtöakseli. Kytke sitten moottori virtajohtoon.

Asennettaessa betonipumppua tarvitset seuraavat materiaalit:

 • piirustus tarvikkeet;
 • rautalevy enintään 6 mm;
 • männän ja venttiilien aihiot;
 • metalli putki, jonka halkaisija on 400 mm;
 • kolmivaiheinen sähkömoottori käynnistimen kanssa;
 • työkalusarja;
 • vaihdelaatikko, jossa on pienentävä momentti;
 • perävaunu tai hitsauspohja.

On syytä muistaa, että pätevän teknikon on tehtävä sähköä johtavia laitteita käsittelevä työ.

Etusivu »Pumput

Betonipumppu tee se itse: miten tehdä?

Jos haluat tehdä betonipumpun omilla käsilläsi, ei riitä, että tarvitsen tarvittavaa rahaa - kärsivällisyyttä, tiettyjä taitoja ja kykyjä tarvitaan täällä.

Betonipumpun tarkoitus on vastata juuri valmistettua seosta betonisekoittimista ja syöttää se työalueeksi.

Itse valmistetut rakennustarvikkeet tietenkin poikkeavat ulkoisesti tehdasmallista, mutta tämä tekijä ei vaikuta millään tavoin sen toimintaan.

Mitä rakenteita betonipumput ovat olemassa?

Betonipumppu on tehtävä omilla käsillään, mikäli suunnitellaan laajamittaista rakennetta, muutoin kannattaa vuokrata se.

Tämäntyyppisten rakennuslaitteiden hankinnan osalta meidän on välittömästi sanottava, että puhumme kalliista laitteistosta.

Tällä hetkellä rakennustyömailla voidaan käyttää kahdenlaisia ​​betonipumppuja: männän- ja männänvarsi.

Ensimmäisen yksikön rakenne olettaa betoniseoksen syöttämisen niiden rullien ansiosta, joilla roottorin runko on varustettu - pyörimisvaiheessa rullat painavat syöttöholkkiin, minkä johdosta betoni poistetaan.

On vaikeampaa kerätä roottorin työntöä omalla kädellä kuin tehdä mäntämalli itse.

Mäntälaitteiden piirustuksiin kuuluu kolme pääosaa, joista jokainen on tarpeen tietyn tehtävän suorittamiseksi:

 • mäntä - sylinteri toimii;
 • sylinteri - vastaa betonin keräämisestä bunkkeriin ja pumppaamalla sitä;
 • ajaa - voidaan käyttää sähkömekaanisesti tai hydraulisesti.

Tässä artikkelissa puhumme yhden mäntäpumpun omalla kädellä, jota käytettiin ensimmäisen kerran Saksassa 1900-luvun alussa.

Kaksoismyrkkityyppiset betonipumput ovat monimutkaisia ​​ja siksi kalliimpia - ei ole mitään järkeä harkita valmistusta omilla käsillä.

On huomattava, että 2-mäntälaitteiston toiminta voidaan toteuttaa käyttämällä diesel- tai sähkömoottoria, jolloin niiden käyttö mahdollistaa hydraulisen energian muuntamisen mekaaniseksi energiaksi.

Mäntäjärjestelmä toimii hydraulisella käyttöakselilla antifaasissa.

Yksikön sylinteri on varustettu kahdella mäntäkäyttöisellä venttiilillä.

Rakennuslaitteiden käyttöperiaatetta voidaan ymmärtää, kun tarkastelemme sylinterin ja mäntäjärjestelmän vuorovaikutusta.

Kun betonipumppu on päällä, mäntä käynnistää toimintansa - ensiksi osa muodostaa purkamisen sylinterissä, minkä seurauksena laasti pääsee bunkkeriin.

Mäntä saavuttaa nimellisen pisteen ja palaa alkuperäiseen asemaansa, jolloin se aikaansaa paineen, joka edistää seoksen vapautumista betoniriviin, minkä jälkeen betoniseos tulee kaatopaikalle.

Kuinka tehdä yksinkertainen betonipumppu?

Kuten jo mainittiin, nykyaikaisilla betonipumpuilla on kaksi mäntää, mikä lisää rakennuskoneiden kapasiteettia ja teknisiä ominaisuuksia.

On suositeltavaa käyttää tällaisia ​​rakenteita laajamittaisissa rakennustyömaissa, sillä vain näin voidaan saada kustannukset takaisin.

On käynyt ilmi, että pienikokoisissa yksittäisissä rakentamisessa jopa heidän vuokransa voivat olla kannattamattomia.

Tässä tapauksessa on syytä harkita mahdollisuutta tehdä yksimoottorinen yksikkö omalla kädelläsi.

Pääsääntöisesti jokainen projekti alkaa suunnittelusta, jonka avulla voit saada laadukkaan lopputuloksen.

Siksi ennen betonirakenteiden kokoonpanon aloittamista on tarpeen laatia omia käsiä koskeva suunnitelma, johon on sisällytettävä rahallisia kuluja, tarvittavia materiaaleja ja osia sekä kokoontumissuunnitelma.

Tulevan pumpun järjestelmä muodostuu sen jälkeen, kun toimintasuunnitelma on valmis. Piirustusten laatimisessa ei ole tarpeetonta pyytää apuaan insinöörikoulutuksen asiantuntijalta.

Edellä todettiin, että betonipumpun pääosat ovat sylinteri ja mäntä, joten betonipumpun käyttöaika ja käyttöaika riippuvat valmistuksen laadusta.

Yksikön kokoamisvaiheessa on otettava huomioon kaksi pääkohtaa:

 • sylinterin halkaisijan on oltava vähintään 400 mm;
 • Männän on oltava vähintään 500 mm: n teho.

Nämä arvot johtuvat seuraavasta tekijästä. Jos yksikkö on varustettu halkaisijaltaan pienemmällä sylinterillä ja mäntäjärjestelmä toimii pienemmällä iskulla kuin määritelty, niin tällainen rakenne kestää nopeasti.

Tällöin kone suorittaa enemmän syklejä, jotka helpottavat tietyn määrän laastin siirtoa kuin vastaavanlaiset laitteet edellä mainitun sylinterin halkaisijan kokoa ja työtahdin suuruutta.

Betonipumpun käyttöiän parantamiseksi ja sen osien kulumisen vähentämiseksi on suositeltavaa käyttää lujatta terästä vastusventtiilien valmistukseen, joka pystyy kestämään raskaita kuormituksia.

Betonipumpun kokoonpanon kohokohdat

Prosessissa, jossa valmistetaan betonipumpun työosia yhdellä männällä, tarvitaan joukko jakoavainta, kulmamyllyä, höyryrengasta ja ruuvimeisseliä.

On pidettävä mielessä, että silti tarvitset sorvea joidenkin elementtien valmistukseen ilman, että rakennetta ei ole mahdollista koota.

Sorvossa kierretään pieniä yksityiskohtia, jotka sitten puhdistetaan ja otetaan tarvittavat parametrit.

Betonipumpun kotelon valmistukseen käytetään metallilevyä.

Tietysti betonipumppua ei voida ottaa käyttöön ilman taajuusmuuttajaa, mutta kun valitset käyttöjärjestelmä, sinun on otettava huomioon sen ominaisuudet.

Tämäntyyppisten rakennuslaitteiden on oltava yksinkertaisia ​​ja kustannustehokkaita.

Tällöin on suositeltavaa kiinnittää huomiota sähkömekaaniseen malliin, joka on yleisempi kuin hydraulijärjestelmä.

Betonipumpun käynnistämiseksi tarvitset:

 • asynkroninen sähkömoottori, jossa on kolme vaihetta;
 • vaihteisto - pienentää välityssuhdetta;
 • männän edestakaisen toiminnan muunnin.

Se on tärkeää! Kun mäntä alkoi liikkua, se on yhdistettävä muuntimen kääntymään.

Betonipumpun kokoaminen on yksinkertaista. Ensinnäkin hitsaamalla kehys on valmistettu metalliprofiileista, sitten betonipumpun elementit kiinnitetään siihen mallin mukaisesti, sähkömoottori kytketään kytkimelle.

Pulttien avulla vaihde on kiinnitetty moottoriakseliin, muunnin on koottu ja koottu, minkä jälkeen kaapelin on edelleen kytkettävä moottoriin.

Kun betonipumpun kokoonpano on päättynyt, on suositeltavaa tarkistaa se, että laite toimii oikein.

Samanaikaisesti testin suorittaminen tyhjäkäynnillä ei ehdottomasti ole suositeltavaa. Siksi ennen betonipumpun käynnistämistä on tarpeen täyttää sen vastaanottimella betoniseoksella. Koeajossa betonilla voi olla erittäin likainen sakeus.

Asiantuntijat suosittelevat lisäämään pieneen moottoriöljyyn ensimmäiseen seokseen, mikä samanaikaisesti mahdollistaa sekä yksikön toiminnan tarkistamisen että sen valmistelun myöhempää käyttöä varten.

Jos testi onnistuu, betonipumppu on purettava ja puhdistettava, mikä on tehtävä jokaisen käytön jälkeen.

Yksikköä voidaan täydentää liikkuvalla toiminnolla, jos se asetetaan yksiakseliseen perävaunuun, jonka ansiosta se voidaan siirtää rakennustyömaalla tai lähettää muille rakennustyömaille.

Tee betonipumppu itsellesi

Kanssa uusimmista rakennustekniikoita (rastvorobetonnye yksikköä (RBU), betonosmeshivayuschie yksikkö (BSU) ja muut) on mahdollista paitsi vähentää aikaa rakentamisen olevista välineistä, mutta myös parantaa työn laatua. Esimerkiksi yksi teknisen kehityksen nykyaikaisista saavutuksista, erinomainen rakentajien avustaja on konkreettinen pumppu.

Perävaunun betonipumpun järjestelmä: 1 - kuorma-auto, 2 sylinterilohko, 3 - vastaanoton täyttösuppilo, 4 - betonipumppu, 5 - kotelo.

Sinun pitäisi tietää, mitä konkreettinen pumppu on ja mitä etuja se voi antaa, miten se erottuu muun betonisekoituksen rakennuslaitteista. Tällaisten rakennuslaitteiden, nimeltään betonin pumppu, tarkoituksena on tarkka ja täsmällinen betonisekoitusten tai laastien toimittaminen sellaisille muodoille tai rakenteille, jotka on valmisteltu etukäteen erilaisissa rakennuskohteissa. On otettava huomioon se seikka, että kun konkreettista pumppua toimitetaan betoniseoksella, lisätään betoniseoksesta saatavaa betoniseosta, joka syötetään betonisekoittimesta. Tämä voi parantaa parannetun seoksen laatua.

Sen lisäksi, että tämän laitteen aiottuun tarkoitukseen betoni (seos injektio), on mahdollista käyttää raaka-aineita, laadunvalvonta, esimerkiksi tarkistaa syötetyn betonin hankkeen valittujen parametrien laatua, joka on hankittu ulkoisesta kasvi. Pumppu ilmoittaa operaattorille tietyillä erityisillä signaaleilla komponenttien puutteista ja erottelevan betoniseoksen laadun välisestä erosta.

Olemassa olevat tyypit

Rakennuslaitteiden (betonilaitteiden) markkinoilla on nykyisin betonipumppuja, jotka on jaettu kahteen tyyppiin: kiinteä ja auto.

Hydraulisen betonipumpun rakenne.

Kiinteä pumppu on tekniikka, jolla on enemmän voimaa kuin autoteollisuudessa. Sitä käytetään useimmiten suurilla rakennustyömailla, tapahtumissa, jotka ovat kaukana kaupungeista tai vaikeissa ilmasto-olosuhteissa.

Katso myös: Työkalu betonin reikien poraamiseen

Liikkuvat betonipumput (ABN), toisin kuin kiinteät, on ominaista liikkuvuus ja helppous ohjattavuus. Useimmin pienissä rakennustyömaissa. Erityisen onnistunut on se, että se käyttää omia kiinteitä tai liikkuvia pieniä betonilaitok- siaan.

Toiminnan ja laitteen periaate

Nykyaikaisessa rakenteessa käytetään 2 päätyyp- pistä betonipumppua: pyörivä ja mäntä. Kiertosähköpumpulla ja sähköisellä täryttimellä on melko monimutkainen rakenne, joten on parasta tehdä männän versio omilla kädilläsi.

Tämän betonipumpun rakenne on sylinteri, käyttö ja mäntä. Sylinteriin on asennettu kaksi sulkuventtiiliä, joiden kautta betonia imetään sisään ja siirretään betoniputkeen. Sen toimintaperiaate on seuraava. Kun mäntä liikkuu sylinterissä, syntyy tyhjiö, jonka avulla betonia imetään. Kun mäntä saavuttaa ääriasennonsa, sen vastakkainen työtapa alkaa. Männän edestakaisen liikkeen prosessissa syntyy ylipaine, jonka jälkeen seos tulee putkistoon ja pumpataan kaatopaikkaan.

Valmistusprosessi

Kiinteän betonipumpun kokoluokka.

Tarvittavat tuotteet:

 • mäntä;
 • sylinteri;
 • siirtomekanismi;
 • asynkroninen sähkömoottori;
 • vähennysvaihtosuhde;
 • hitsattu irtokalvon runko;
 • korkea lujuus teräsventtiili;
 • sementti;
 • vesi;
 • moottoriöljy;
 • muoviputket;
 • kova putki.

Tällaisen rakenteen tekeminen omiin käsiisi on vaikea ja kallis projekti. Tältä osin ennen kuin aloitat nämä teokset, on jälleen punnittava omat voimavaransa ja voimansa ja laskea sitten, kuinka perusteltuja kustannukset ovat. Joissakin tapauksissa olisi paljon parempi vuokrata pieni pumppu.

Ennen tällaisen laitteen valmistusta on tarpeen laatia luonnos ja piirustus. Jos ei ole suunnittelutaitoja, on mahdollista käyttää valmiita piirustuksia. Internetistä ladatut piirustukset on käsiteltävä varoen: on mahdollista, että valittuihin piirustuksiin perustuva pumppu ei toimi kovin tehokkaasti. On suositeltavaa löytää ja tutustua kotiteollisuuden käsityöläisten arvosteluihin, joilla on kokemusta tällaisen mallin tekemisestä valitun mallin mukaisesti.

Katso myös: Kotitekoisen hiomakoneen kokoaminen

Betonipumpun pääsolmu on työstösylinteri, jossa on mäntä. Tämän sivun valmistusprosessissa on pidettävä mielessä, että sen halkaisija ei saa olla alle 400 mm. Männän iskun on oltava vähintään 0,5 m. Jos tätä ei oteta huomioon, pumppauksen syklien määrä voi lisääntyä ja tämä johtaa mekanismin nopeaan kulumiseen.

Sylinterin ja männän pintojen, jotka ovat kosketuksessa, tulee olla alhainen karheus ja korkea tarkkuus. Tämä voi paitsi parantaa työn tehokkuutta myös lisätä sen käyttöikää.

Taajuusmuuttajaa käytetään parhaiten sähkömekaanisesti. Hydraulinen käyttövoima on kalliimpaa ja vaikeampaa valmistaa. Ajamiseen tarvitaan kolmivaiheinen asynkroninen moottori, vaihde, joka muuntaa kääntöliikkeen kääntöliikkeen ja vaihteiston pienennyssuhteella.

Mekanismissa on oltava kiinnitystappi, joka välittää translaation liikkeen mäntään. Vuodena on mahdollisuus käyttää metallista hitsattua äänenvoimakkuutta. Erityistä huomiota on kiinnitettävä takaiskuventtiileihin. Niiden valmistuksessa on käytettävä erittäin lujaa seosterästä, joka pystyy kestämään toistuvat betonipumppujen kierrokset.

Lähtöseoksesta on mahdollista käyttää sementtiä, joka laimennetaan voimakkaasti vedessä lisäämällä moottoriöljyä. Betoniputkistoja tarvitaan pumppuun pumpusta kaatopaikalle. Ne on valmistettu yhdistelmästä muovisia ja jäykkiä putkia, joiden halkaisija on suuri.

Sivu 2
 • vahvistaminen
 • tyypit
 • valmistus
 • välineet
 • asennus
 • laskelma
 • korjaus