Kuinka tiivistää sokean alueen ja säätiön välinen kuilu?

Tietenkin haluaisin lisätietoja tästä parista: säätiö on sokea alue. Esimerkiksi, jos ne olisivat "syntyneet", yhdistettyinä yhteen kokonaisuuteen, mitkä ovat alueen olosuhteet (lämpötila talvella, maa), sokea alue materiaali, aukon leveys ja jotain muuta pienistä asioista.

Kun rakennimme talon, meille kerrottiin, ettei sokea alue ja säätiö saisi olla yhtenä kokonaisuutena useista syistä. Ensinnäkin niillä on eri tarkoitus ja sijainti suhteessa maaperään. Toiseksi, sokea alue on juuri se, miksi se poikkeaa suurelta osin säätiöstä, eli jos se ei ole alusta lähtien, niin aukko on korjattava säännöllisesti.

Ensin kerron sinulle oikein, koska sain selville. Ehkä tiedät, mutta juuri siinä tapauksessa. Sokea alue on tehty kaltevuudelta FROM-säätiön suuntaan, sokean alueen yläpuolella, jotta vältetään kosteuden alapuolella oleva kosteus, on välttämätöntä tehdä epäsäännöllisyys (näkyy vanhojen talojen asentamisessa kaupungin ikkunoiden tyyppisten virtausten mukaan). Toisin sanoen, kun säätiö on kaadettu, ne asennetaan koko kehälle ja sitten tehdään tiilimuuraus. Vesi ei koskaan tule ongelma-alueeksi, eikä se suurenna talven jäätymisen vuoksi näkyvää rakoa.

Kuitenkin, jotta vältetään aukko ilmestymisestä, rullaa ajetaan osan kehän ympäri, mikä estää sen siirtymistä kellarista ja uudelleen, mikrosiru ei kasva kokoa. Ja nyt ei ole liian myöhäistä tehdä sitä. Sokean alueen ulkoreunaa pitkin poraa reikiä aukkoihin ja vasaraan mittareiden pituisissa vahvistuspalkkeissa.

Nyt, mitä tämä ilkeä aukko lähelle. Lähes hammaskäsittely. Ensinnäkin, poista kasvien poistaminen, jos olet jo ilmestynyt. On erittäin hyvää ehkäisevänä toimenpiteenä kaataa rikkakasvien torjunta-aine, jotta se jättäisi monivuotisten rikkaruohojen (hop, vehnän ruohon) juurien itävyyden pois. Sitten kaada bitumi-mastia ja sitten liuosta. Jos rako on leveä, on mahdollista sijoittaa betonin tiivistysmateriaali siihen.

Naapurimme on asfalttipäällyste: hän ei ole tuntenut surua 30 vuoden ajan.

Muodonmuutos (kompensoiva) sauma sokea alueella: tyypit, miten

Rakenteen perustan suojaamiseksi ennenaikaiselta tuhoutumalta rakennuksen ympärille rakennetaan sokea alue. Asennusprosessiin kuuluu sellaisen laajennusliitoksen luominen, joka suorittaa tietyn tehtävän. Tietoja työstä ja muista vivahteista käsitellään artikkelissa.

Mikä on laajennusliitos?

Jotta estettäisiin pohjarakenteen tuhoutuminen maaperän vaihtelun tai lämpötilahäviöiden vaikutuksesta, asiantuntijat käyttävät tällaista rakennustekniikkaa liikkumisliitoksella sokealla alueella.

Tämä tekniikka on erityisen relevantti alueilla, joilla havaitaan seismisen epävakauden.

Laajennusliitosten tyypit

Deformation (compensation) saumat on tavanomaisesti jaettu useisiin ryhmiin:

Jokaisella lajikkeella on suunnitteluominaisuudet, joten ennen vaihtoehdon valitsemista seuraavat tekijät on arvioitava asianmukaisesti:

• alueen ilmasto-ominaisuudet;

• maakerrosten liikkumisaste;

• Sokean alueen luomiseen käytetyt materiaalit.

Kaikki tarvittavat tiedot poistetaan ennen työn rakenteen perustamista suoritettujen tutkimustyön dokumentoinnista. Jos talo rakennetaan monta vuotta sitten, on parempi tilata geodeettinen tutkimus maaperän kunnon ja pohjaveden määrittämiseksi. Tämä auttaa luomaan luotettavan säätiön suojan, mikä laajentaa koko rakenteen elämää.

Sokean alueen asennus ja kompensoiva sauma

Sokea alue hoitaa rakennuksen suojaustoiminnon. Se on muodostettu esteeksi, joka estää pintaveden tunkeutumisen ja viemäreitä pohjan alapuolelle. Useimmat kokemattomat kehittäjät luovat sen konkreettisen täytön perusteella, mikä johtaa monoliittiseen pinnoitteeseen. Tämä on tärkein virhe, koska kaikki muutokset kausien aikana aiheuttavat maaperän liikkumisen (sade, huurre, sulatus, kuivuus). Saumojen läsnäolo sokea alueella estää suojakerroksen tuhoutumisen.

Sokea järjestettäessä on otettava huomioon tärkeät tekijät:

• pohjaveden taso (jos indikaattori on korkea, on suositeltavaa asentaa viemärijärjestelmä pitkin talon kehää, se siirtää vettä kellarista sulamisen tai rankkasateiden aikana);

• Sokean alueen pinta on toteutettava rinteellä poispäin rakennuksesta, mikä takaa saastumisen luonnollisen poistamisen talon pohjasta.

• alueilla, joilla on vaikeat talvet, on suositeltavaa lämmetä kellarin ulkoseinän ja sokean alueen rakentaminen;

• muodostetaan suojakerroksen kerroksia perustukselle, älä unohda vesitiivistystä (käytetään pääasiassa katemateriaalia, se sijoitetaan 2 kerrokseen, jonka päällekkäisyys on 15-20 cm);

• betonisovittimen sijoittamisessa vesipitoiselle kerrokselle kaadetaan pieni murto-osa (paksuus 15 cm) murskattua kiviainetta;

• betonitointi tehdään vahvistusverkolla.

Laajennusliitos on sijoitettu kellarin ulkopinnan ja sokean alueen kakun väliin. Sen muodostumista varten on suositeltavaa käyttää ruberoidilevyjä. Ne asetetaan talon ympärille 2 kerroksessa. Siten pohjarakenteen tarttuminen suojapinnoitteen kerroksiin estetään.

Sokeiden alueiden muodostumisen aikana on tarpeen luoda kompensoivia saumoja 2-2,5 m: n välein. Tämä voidaan tehdä puupalkin avulla, joka on kohtisuorassa rakennuksen julkisivussa tai erityisellä vinyylipohjalla. Pre-puuta tulisi käsitellä vettä hylkivällä kyllästyksellä. Sauman keskileveys on 1,5-2 cm.

Betonipäällysteen järjestelyjärjestys

Sokea alueelle on monia vaihtoehtoja. Näihin tarkoituksiin sopivat päällystyslaatat, kuivat kuivikkeet, joissa on vedenpitävä kerros, aluslaatat ja muut materiaalit. Yksinkertaisempi ja samalla luotettava menetelmä edellyttää konkreettisen ratkaisun käyttöä.

• merkitseminen rakennuksen kehäliitäntään kiinnittämällä kiinnitys ja köysi, joka määrittelee sokea alueen rajat;

• maaperän poisto pistoolin paksusta;

• kaivannon pohjan ja maaperän tiivistämisen tasoitus tampingin avulla;

• vedeneristyskerroksen luominen kattolevyllä;

• vuodevaatteet hiekka- ja sora-välikerroksessa (5-7 cm kustakin materiaalista);

• kerroksen tiivistys;

• muottien tai jalkojen kiinnittäminen;

• sijoittelu vyöhykkeiden nauha- tai viilupalkkien muottiin, jotka suorittavat laajennusliitosten toiminnan;

• täytä ensimmäinen betonikerros (paksuus enintään 5 cm);

• lujittavan verkon asettaminen liuoksen kovettumisen jälkeen;

• täytä toisen kerroksen liuoksella muodostumalla kaltevuus pois rakennuksesta.

Jos valmisteluvaiheessa havaitaan suuri pohjaveden esiintyminen, kaivantoa kaivetaan syvyyteen, joka on 2-2,5-bajonettikäämi. Jätevesijärjestelmän järjestämiseen tarvitaan lisää tilaa. Nämä voivat olla erityisiä putkia tai hiekkaa ja roska-täyttöä (riippuen tarkastajien tiedoista).

Kuinka sokea alue liittyy kunnolla talon kellariin?

Nykyaikaisia ​​rakennusmenetelmiä on parannettu niin, että rakennuksen ympärillä oleva sokea alue on käytännöllisesti katsoen erottamaton osa kellarista ja näyttää luonnolliselta jatkuvalta. Usein se näyttää polulta tai kauniilta jalkakäytävältä, joka asetetaan rakennuksen kehäksi. Kuitenkin huolimatta joskus ylimitoitetusta ulkonäöstä, sen päätehtävänä on edelleen suojata rakennuksen perusta myrskyiltä ja tulvilta.

Laite on betonirakenne.

Sokean alueen risteyksen tiukkuus pohjaan: miksi se on tärkeä

Veden tyhjentämisen varmistamiseksi sokea alue suoritetaan aina hieman kallistuksella rakennuksen perustasta. Tämä kaltevuus voi olla välillä 3º - 7º. Koko rakennuksen kannalta on elintärkeää, että sokea alue yhdistetään rakennuksen koko kehän ympärille. Jos pohjan ja sokean alueen pinnan välinen tiiviys rikkoutuu, tällöin sadevesi väistämättä laskee pohjan ja sokean alueen väliin, jolloin maaperä ja perusaine materiaali kyllästyvät vedellä.

Jos sokean alueen risteyksestä johtuvien vuotoiden vuoksi rakennus tulee talveen ylimääräisen kosteuden kanssa säätelyn ja maan ympärillä, niin talvella jäätymisen vuoksi säätiö muuttuu vääjäämättä.

Ja tämä on täynnä halkeamia rakennuksen seinissä ja jopa itse säätiön hävittämistä.

Sokean alueen vakioasennus

Betonipäällysteen vakiomuotoinen versio.

Sokean alueen järjestelyssä käytetään käytännöllisesti katsoen samoja materiaaleja kuin kellarin järjestelyssä. Nämä ovat hiekkaa, soraa (materiaalien kustannusten pienentämiseksi, usein korvattu suurilla sora- tai tiilipelisillä) sekä työpinnan materiaali: asfaltti, betoni, mukulakivi tai päällystyslaatat.

Sokea alueen rakenne (tai, kuten usein kutsutaan "piiraksi"), joka ei ole vuosisata, pysyy muuttumattomana. Ensin valmistetaan hiekan tyyny, sitten soraa (tai sen korvaavia materiaaleja) ja viimeistelykerros, jossa on lämpöliitoksia.

Sokean alueen luotettavan liitoksen asianmukaiseksi järjestämiseksi ja varmistamiseksi säätiölle on välttämätöntä ottaa hyvin vastuullinen lähestymistapa rakentamisen kaikkiin vaiheisiin. Ensimmäisessä vaiheessa on tarpeen poistaa maan ylempi hedelmällinen kerros. Ja vaikka rakennuskirjoissa on lukuja - normaalilla 15 cm: n ja 30 cm: n päätyvään maaperään, mutta ihanteellisesti on parempi poistaa maaperä, kunnes saavutat hiekka- tai savityylikerroksen.

Kuitenkin, jos maaperän hedelmällisen kerroksen paksuus alueella on 1-1,5 tai jopa 2 m, tämä tehtävä tulee ongelmalliseksi. Yleensä 50-60 cm syvyys riittää, mutta kun otetaan huomioon, että tällainen kaivanto on irrotettava koko rakennuksen ympärysmitta, työ ei ole helppoa. Se on kuitenkin tehtävä, eikä maaperässä ole kasvien juuria, sillä jopa pieni juurta, itäiseltä, kykenee murtamaan asfalttia tai betonia, tuhoamalla kaikki pyrkimyksesi luoda täydellinen sokea jalkakäytäväverkko.

Sokean alueen on oltava väistämättä kaltevalla, jotta vesi virtaa maahan.

Lisäksi hiekka kaadetaan kaivettuun kaivantoon ja se tiivistetään tiiviisti. Joskus hiekan tiivistämisen vuoksi se kaadetaan runsaasti vettä. Vielä parempi, vaihda hiekka savella, mikäli mahdollista, koska savipinta on vedenpitävää. Savi soveltuu kuitenkin tyynyyn vain siinä tapauksessa, että sen sisältämät hiekkapartsit eivät ylitä 10%, muuten turvotus tapahtuu. Savi on painettava vielä tarkemmin kuin hiekka. On suositeltavaa käyttää tärisevää levyä sen sulkemiseksi.

Rakentamalla hiekka- tai savi-tyyny, he menevät soraa tai raunioita kaivantoon. Rikkoutuneita tiiliä voidaan myös käyttää, vaikka se ei ole yhtä luotettava kuin luetellut materiaalit. Tämän tyynyn päätehtävä on kapillaariveden imeytyminen ja poisto, jonka kertymistä ei missään tapauksessa voida välttää.

Jos näin ei tapahdu, kerääntyy sokean alueen vedenpitävästä rainalle, tämä kosteus jäätyy talvella ja repeää se. Erityisesti se tuntuu sokean alueen risteyksen paikalle taloon. Tärkeä yksityiskohtia: jos sivustolla on korkea pohjaveden sijainti, sinun on ensin huolehdittava siitä, että suojasäilytys suojataan siltingiltä. Tästä hiekka- ja soratyynystä erotetaan parhaiten geotekstiili.

Sora- tai roska-kerroksen valmistumisen jälkeen tuleva sokean alueen kehä rajautuu asennettuun reunakiviin. Tiloissa, jotka rajoittuvat toisaalta rakennuksen socle ja toisaalta rajan yli, sokea alue itse on järjestetty. Se voidaan valmistaa asfaltista, betonista, tiilestä, mukulakivistä tai päällystyslaatasta. Kahdessa ensimmäisessä tapauksessa sen työpinta on vahvistettava.

Taulukko betonin koostumuksesta jalkakäytävälle.

Sokea alueen laitteen viimeisessä vaiheessa on tarpeen järjestää lämpöliitoksia. Tällaisia ​​saumoja tarvitaan minimoimaan työpinnan muodonmuutos. Ne tehdään 1,5-2 metrin välein koko sokean alueen pituudelta. Laitteellesi voidaan käyttää vaimennusteippiä, polyeteeni-vaahtoa, mutta useimmiten yksityisessä rakentamisessa käytetään hartsilla kyllästettyjä ja levytuotteita, joiden paksuus on 15-20 mm.

Sokean alueen järjestämiseksi ja sulkemiseksi tarvitaan seuraavat työkalut:

 • pistin lapio;
 • lapio;
 • tärisevä levy;
 • betonisekoitin;
 • kumipohjainen ostoskeskus (jos päällyste on valmistettu päällystyslaatoista);
 • lastalla;
 • tiivisteen tiiviste.

Miksi tukikohta sokea alueelle ei ole tiukka

Sokean alueen rakenne.

Valitettavasti, kun rakennetaan kysymys sokean alueen sulkemisesta rakennuksen kellariin, he eivät kiinnitä huomiota. Ja ne tulevat aisteilleen vain silloin, kun pohjan ja sokean alueen välille muodostuu useita senttimetrejä, ja vesi kaatuu siihen sateen aikana.

Miksi tämä on niin? Sokean alueen rakentamisessa on kirjoittamaton sääntö: sitä laajempi on, sitä parempi säätiö, varsinkin sen maanalaiselle osalle. Joka tapauksessa sokean alueen on oltava vähintään 20 cm suurempi kuin kattorinteiden rinteillä. Siksi useimmiten sen leveys vaihtelee 60-90 cm: n välillä ja siinä tapauksessa, että rakennus on rakennettu helposti puristettavalle maaperälle, leveys voi ylittää 1 m.

Muistuta koulun fysiikan kurssi. Mikä tahansa fyysinen elin laajenee kuumennettaessa ja kutistuu jäähdytettäessä. Ja sokea alue ei ole poikkeus. Siksi sokean alueen sijoittelun teknologian vähäinen rikkominen voi johtaa hyvin surullisiin seurauksiin.

Järjestä sokea alue, jossa on jalkakäytävä.

Esimerkiksi riittämätön tiivistetty pohja voi johtaa maaperän samentumiseen sokean alueen alla ja epäasianmukaisesti suoritetut lämpötilaliitokset tai niiden puuttuminen uhkaavat sokea alueen hävittämistä. Mutta useammin sokea alueen lämmityksen ja jäähdytyksen vuorotteluprosessit johtavat siihen tilanteeseen, että sokea alue yksinkertaisesti vetää pois pohjan muodostaen aukon, joskus muutaman senttimetrin.

Tämä johtuu siitä, että jalusta ei liity sokea alueeseen, vaan tekee niistä yhtenä järjestelmänä. Vaikka maaperän turvotus lämpötilan putoamisessa aiheuttaa pienen määrän, on kuitenkin riittävän suuri, että sokean alueen risteyksestä tulee pohjaan halkeama, joka vain kasvaa ajan myötä (ja näin ollen myös uusien maapähkinöiden kanssa).

Siksi sokea aluetta suoritettaessa on välttämätöntä paitsi järjestää pituussuuntaiset lämpötilahitsaukset myös lämpöhitsaus säätimen reunan yli sokea alueen liitoskohtaan. Tällainen lämpötilaliitos tehdään vaipan nauhalla tai sen järjestämiseksi käytetään yksikomponenttisia bullet-tiivisteitä. Näihin tarkoituksiin voit käyttää emphymastica, hermaflex 147 tai Sikaflekx Construktion.

Jos sokea alue on siirtynyt pois säältä

Betoniholkkirakenteen rakenne.

Valitettavasti tämä tilanne tapahtuu hyvin usein. Ajan myötä rakennukset, kuten ihmiset, ikääntyvät. Sokean alueen tapauksessa tämä ilmenee siinä, että siinä on halkeamia ja halkeamia. Jos nämä ovat pieniä halkeamia, on tarpeen laajentaa niitä ja sitten kaada sementti-hiekkalaasti. Ratkaisussa voit lisätä nestemäistä lasia tai liimaa viimeistelyyn, jossa käytetään vastakkaisia ​​laatat.

Jos alapinnan ja sokean alueen pinnan väliin on muodostunut pieni särö, voit palauttaa tiivistetyn kaihtovyöhykkeen tiiviyden tiivistysaineiden avulla erityisesti, koska niiden valinta nykyaikaisten rakennusmateriaalien markkinoilla on melko laaja.

Jos aukko (risteyksestä pohjaan tai itse sokea alueeseen) saavuttaa muutaman senttimetrin, silloin tällöin uudistaminen ei riitä. Jos tällainen tila on ominaista sokean alueen yksittäisille alueille, nämä alueet tulisi jakaa lämpötila-alueiden välisiin liitoksiin ja aluksi on tehtävä alustan peittäminen.

Kun taustalla oleva taso muuttuu tasaiseksi ja tiheäksi, voit aloittaa kangasta palauttamisen. Jos sokea alue on valmistettu betonista tai asfaltista, vanhan sokean alueen reunat on pestävä nestemäisellä bitumilla niin, että korjattu kankaalle voidaan yhdistää vanha. Mutta jos tällaiset halkeamat menivät koko sokean alueen alueelle, niin ei ole muuta tapaa kuin uudestaan.

Siksi, kun rakennat sokean alueen, on parempi, ettet kiirehdi ja tee kaikkea oikein ensimmäistä kertaa. Oikein tehty sokea alue palvella sinua uskollisesti monien vuosien ajan, suojelemalla talosi perusta, sen perusta, tuhoamiselta.

Laajennusliitokset sokea alueella

Laajennusliitos sokea alueella

Laajennusliitokset talon sokea alueelle

Säätiö on koko talon päärakennus, ja se on sen laadun taso, joka määrittää talon ajan. Kaikkien säätöasentojen asennuksessa on tärkeää järjestää laajentamisliitokset sokea alueella mahdollisimman oikein.

Laajennusliitäntä on erityinen alue, jolla on suojelun merkitys ja jonka ansiosta säästöt voivat sietää lämpötilan ja maaperän vaihtelua. Laajennusliitäntä on suosittu rakentamismenetelmä seismisesti aktiivisilla alueilla, ja nauhan pohja tarvitsee eniten suojelua.

Kaikki rakenteessa olevat liitososat voidaan jakaa useaan luokkaan:

Tietyntyyppisen sauman valinta suoritetaan silmällä tietyn alueen maatyypin ja ilmasto-ominaisuuksien sekä alapuolisen kerroksen vivahteita.

Nizzat oikeasta luomisesta

On toivottavaa, että pistemäärä lasketaan kokemusmittarin avulla. Jotta voit tehdä pätevästi sauman, joka suojaa säätiötä muodonmuutoksilta, sinun on noudatettava joitain sääntöjä. Sauman korkeuden tulee siis olla yhtä suuri kuin perustan korkeus, ja kunkin sauman välinen etäisyys voidaan määrittää vain laskelmien perusteella. Yleensä saumojen sijainti on keskimäärin standardi, puumateriaaleista valmistetut talot, saumojen nousu on 0,6 metriä ja rakennukset, joiden seinät ovat tiilestä 0,15 metriä.

Laajennusliitokset sokea alueella

Myös rakennuksen rakenne on tärkeä. Esimerkiksi jos talossa on jatko, kulmajohtoja pitkin tarvitaan myös laajennusliitoksia, joiden keskimääräinen leveys on 10-12 cm. Lämpö- ja vedeneristys on välttämätöntä säätiöille eri tavoin, joten laatatyypin perustus on paremmin suojattu tarranauhan avulla ja teippityypin perusteella tarvitaan erillinen eriste ja vedeneristys.

Sokean alueen luomisessa käytetään puupalkeja, jotka on täytettävä edelleen bitumilla. Sokean alueen ja talon pohjan välissä olevaa saumaa ei tarvita, jos pohja on jo eristetty kosteudelta ja kylmältä.

Edellä mainittuja vinkkejä voidaan kutsua yleisiksi ja soveltuvat kaikentyyppisille laajennusliitoksille. Sen jälkeen ne auttavat luomaan vahvan ja kestävän perustan, joka kestää yli kymmenen vuotta.

Eri saumojen erilaiset erot määrittävät kentän, jossa niitä käytetään, ja niiden erityispiirteet riippuvat siitä. Näin ollen seisminen sauma olisi sopiva alueilla, joilla maanjäristysriskit lisääntyivät. Hän ottaa kuorman maapallon vaihtelun vuoksi ja ei salli rakennuksen muodonmuutosta. Jos sauma on sijoitettava laajennuksen ja päärakennuksen väliin, näiden kahden rakenteen perusteet olisi erotettava vaahtokerroksella, styroformilla tai armo-flexillä, jonka paksuus on 2 cm.

Sokean alueen lämpötila-liitoksia käytetään pääasiassa alueilla, joilla ilman lämpötila vaihtelee suuresti koko vuoden. Jotta maaperän muutokset voidaan mahdollisimman tasaisesti muuttaa lämpötilan muutosten jälkeen, säätiön pinta-ala jaetaan aloihin, jotka käyttävät puusta valmistettuja kiskoja. Samanlaisia ​​saumoja käytetään, kun laite on rakennuksissa, joissa ei ole lämmitystä.

Kutistumis-muodonmuutostyyppiset saumat tehdään alustan lohkojen ja ylhäältä kaadetun betonin väliin. Tällaisten tapahtumien syytä voidaan kutsua betoniominaisuudeksi, joka kutistuu, kun vesi haihtuu.

Sedimenttisen suojasauman asennus voidaan täyttää, kun asetetaan talon pohja, jossa on useita kerroksia. Tämä mahdollistaa kuorman ohjaamisen mahdollisimman tasaisesti ja poistaa tuhoamisriskin. Laajennusliitosten asennus tehdään eri profiileilla. Ammattimestarit yksinkertaisesti valitsevat parhaan profiilin ja luovat kompensoivaa saumaa sokea alueelle.

Saumojen täyttö

Jos sauma on järjestetty väärin, se voi romahtaa. On tärkeää käyttää vain laadukkaita tiivistysaineita, joiden kimmoisuus soveltuu vain tällaisten liitosten tiivistämiseen. Tiivisteet on valmistettu polymeereistä, jotka antavat työkalun tarvittavat ominaisuudet.

Laajennusliitoksen ontelon täyttämiseksi suositeltava tiivistysmateriaali voidaan kutsua polyuretaanityyppiseksi, mikä antaa paremman kestävyyden ja takaa pitkän käyttöiän eristetyille rakenteille. Tällaisen materiaalin hinta on suurempi kuin muilla tiivisteaineilla, mutta sen ominaisuudet ovat paljon korkeammat.

Tiivistysliitokset

Tiivisteen valmistelu on puhdistaa sauma eri epäpuhtauksista. Tällä tavoin käsitelty sauma on korkealaatuista ja kestää kauan. Polyuretaani-tiivisteaineet ovat korkean kimmoisuuden lisäksi hyvin kiinnittyneet pintaan, ne ovat myös lämpöä kestäviä ja kestävät -100- + 100 asteen lämpötilan vaihteluita.

Saumaneristys

Rakenteellisen talon koko rakenne on jaettu piirustuksen osiin - solmuja, joissa laajennusliitokset sijoitetaan sokea alueelle. Tällaisten saumojen luomiseen ehdoton edellytys on niiden suojaaminen vedestä, etenkin jos on kellarissa tai kellarissa.

Vedeneristysmateriaalia valittaessa kannattaa ohjata sauman koko, muodonmuutoksen mahdollisuus, painetta ja maksimikuormitusta sekä sauman vaikutuksen luonne ja veden paineen ilmaisin on myös tärkeä vivahde.

Veden suojauksen suunnittelun aikana paras vaihtoehto olisi itse tehty silmukka, joka kerää kosteutta. Sinun on myös tehtävä kosteutta imevää tyynyä sijoittamalla ne suoraan betoniin. Kun saumat on suojattu liialliselta kosteudelta, on ehdottomasti tutkittava kaikki kosketuspisteet vuotojen varalta. Sokea alueen sääntöjen ja normien mukaisesti tehty muodonmuutos tekee talon perusta kestävän, mikä on erityisen tärkeää epävakaissa maissa. Seismisesti aktiivisten alueiden talojen ja muiden rakennuskohteiden suunnitteluvaiheessa laajennusliitosten muodostaminen on yksi projektitiedostojen tärkeimmistä osista. Saumojen järjestäminen, tiivistäminen ja suojaaminen vedestä suoraan korreloi talon perustan lujuuden indikaattorin kanssa.

Miksi ja miten konkreettiset lämpötilaeristeet ovat: tekniikan tarkastelu, niveltyypit ja askel askeleelta

Nykyään kaikkien rakennusmateriaalien hinta kasvaa jatkuvasti, joten on tärkeää miettiä, miten todella laadukkaita rakennuksia tehdään, jotta myöhemmin ei enää tarvita jatkuvasti virheitä.

Ei ole poikkeuksia ja kaikenlaisia ​​betonirakenteita - esimerkiksi lattiat ja päällystys rakennuksen ympärillä. Jos lattioita ei ole tehty oikein, ne vain pilkkovat, mikä automaattisesti aiheuttaa viimeistelylattian peittämisen muodonmuutoksia.

Kuva, joka näyttää lämpötilarivit betonirakenteen rakenteessa

Sokea alue on itse asiassa vastuussa perusta-nauhan eheydestä ja normaalista tilasta. Jos halkeamia ilmestyy sokea alueelle, vesi tunkeutuu sinne, mikä puolestaan ​​tulee myös pohjarakenteeseen. Ja tämä on täynnä vakavia seurauksia.

Halkeilun riskin minimoimiseksi betoniin rakennetaan lämpötilaliitos SNIP: n mukaisesti - sen läsnäolo, muodonmuutos on epätodennäköistä.

Itse asiassa nämä ovat erityisiä leikkauksia betonin rakenteessa, minkä vuoksi betoni ei halkeile lämpötilavaihteluiden aikana - sillä näyttää olevan tilaa laajentaa.

Oikein tehty sokea alue

Itse asiassa on olemassa koko luokitus suojaavien linjojen - ja ei ole vain lämpötila linjat. Harkitse, mitä he yleensä ovat, ja sitten käyttäen esimerkkiä lattian ja jalkakäytävien asentamisesta, ymmärrämme, kuinka lämpöliitokset on järjestetty teräsrakenteisiin.

Tyypit nivelten betoniin

Yksityiskohtainen katsaus on julkaistu alla olevassa taulukossa.

Koko massan jähmettymisen jälkeen kutistumisviive suljetaan.

Tällainen on luokittelu.

Kiinnitä huomiota siihen, että betoniin lämpötilan liitokset merkitsevät pakollista käsittelyä - nämä eivät ole tyhjiä. Tällaiset leikat suljetaan yleensä joko joko tiivistysaineilla tai erityisillä profiileilla tai joustavilla lisäosilla. Jos näin ei tehdä, visuaalinen ulkonäkö heikkenee merkittävästi ja luonnollisesti rakenteen eristysominaisuudet menetetään.

Kannossarjan täyttäminen erikoisprofiililla

Nyt voit mennä tarkalleen, miten tämä lämpötilasuoja on tehty.

Lämpöliitosten asennus

Kuten jo mainittiin, perehdytään teknologiaan esimerkiksi betonilattian ja sokeiden alueiden laitteiston ympärillä. Miksi nämä rakenteet? Koska useimmissa tapauksissa ne on tehty omilla käsillään ja niillä on ominaisia ​​virheitä (ks. Myös artikkeli "Betonilaatan ruutu - tyypit ja sovellus").

Ja virheet ovat vain se, ettei suojaavaa lämpötilalinjaa ole.

Tasoitus ilman suojaavia leikkauksia

Ennen kuin aloitat - muutamia sanoja näiden rakenteiden ominaisuuksista, missä tapauksissa niitä on suojattava vastaavanlaisella tekniikalla.

Lisäksi leikkaukset on tehtävä pylväiden ympärillä (jos sellaisia ​​on) lattian kosketuspisteissä.

Huomaa, että laitteiden lämpötilaliitokset betoniin tehdään myös seinissä. Ja vaikka ne eivät ole peräisin monoliteistä vaan myös tavallisista tiilistä tai lohkoista.

Nyt voit siirtyä suoraan töihin. Lyhytohjeet lattian ja sokean alueen kaatamiseksi, joissa tarkennus kohdistuu laitteen saumoihin.

Tämä talon osa on tehty näin:

 • Rakennuksen ympärysmitan varrella on noin 15 cm: n syvennys, jonka leveys ei saa olla yhtä suuri kuin kattopintojen ulokkeet.
 • Kaivanto on peitetty raunioilla, kateaineen kaistaleet asetetaan kiven päälle.
 • Neuvottelu: lujitustangot on työnnettävä talon seinämiin. Tätä tarkoitusta varten suoritetaan sellainen työ kuin betonissa olevien timanttien poraus, johon raudoituksen päät asetetaan.
 • Betonikerros kaadetaan kaltevalla seinämillä. Lämpötilayksikkö tehdään juuri ennen kuin betoniseos kaadetaan. Se tapahtuu seinien ja sokean alueen yhdistävällä linjalla. Sellaisten saumojen järjestämiseksi - sinun on vain syytä asentaa ei-paksuja levyjä seinien tasojen ja jalkakäytävän väliin. Lisäksi saumat tehdään päällysteen yli - samoin (reunojen reunojen avulla). Samanaikaisesti tämäntyyppisen raudoitetun betonin lämpötila-liitosten välisen etäisyyden tulisi olla noin 1,5 - 2 metriä.

Säleikköalueet, joissa otetaan huomioon lämpötilan suojaus

On käynyt ilmi, että seos kuluttaa koko tilan, paitsi linjat, joissa levyt on asennettu. Kun betoni kovettuu, levyt poistetaan, ja aukot täytetään joko tiivistysainetta tai vaahtopolyeteeninauhalla.

Tärkeintä tässä on varmistaa, että talon ja sokean alueen välinen yhteys ei osoittaudu tyhjäksi - muutoin vesi tunkeutuu siihen, joten tästä rakenteesta ei ole mitään järkeä.

Kääntäkää nyt laitteiden lattiat saumoilla.

Saumat betonilattiassa

Betonilattian kaatumisjärjestystä ei oteta huomioon, koska tällaisen tason lämpötilaliitokset voidaan järjestää seoksen alkuperäisen kiinteytymisen jälkeen.

Tietenkin on parempi tehdä tämä ennen kaatamista, joten kun betoni kuivuu, halkeamat eivät näy pinnalle, mutta periaatteessa tämä ei ole välttämätöntä, jos muodostat suojaruudut ennen betonin kovettumista 100%: iin. Täysin kovettuminen tapahtuu pääsääntöisesti muutamassa viikossa - tänä aikana voit tehdä ompeleita.

Turvallisuus leikattu betoniin

Joten, miten saumat ovat solmussa.

 • Määritellään linjat, joiden avulla tehdään timanttipiirien avulla vahvistetun betoniteräksen leikkaamista. Niiden välinen etäisyys lasketaan käyttämällä hyvin yksinkertaista kaavaa 25 kerrottuna sidoksen paksuudella, esimerkiksi se on 10 cm. Näin ollen rinnakkaisten linjojen välisen etäisyyden tulisi olla noin 2,5 metriä.
 • Hiomakoneet ovat leikkautuja saumoja, joiden syvyyden on oltava noin yksi kolmasosa tasoitteen kokonaispaksuudesta. Linjojen leveydestä optimaalinen luku on enintään muutaman senttimetrin.
 • Harjojen ja pölynimurin avulla kaikki lika ja pöly poistetaan nivelistä ja sitten kaikki tila on pohjustettu.
 • Kun alusta on kuivunut, koko uritettu tila täytetään mastilla, tiivisteellä tai jonkinlaisella elastisella materiaalilla. Lisäksi on olemassa erityisiä profiileja, jotka on suunniteltu sijoitettaviksi tällaisiin saumoihin, minkä seurauksena on se, että nyt betonimassan laajenemisen tapahtuessa muodostuu muodonmuutos levyn reunoilla pitkin viivoja, joissa saumat kuluvat. Näissä paikoissa äärimmäiset betonielementit särkyvät enimmillään, mutta pää viimeistely lattia pysyy täysin vahingoittumattomana.

  Ompeleet läheltä

  Tämä tietenkin säästää rahaa, koska sinun ei tarvitse käyttää rahaa nykyisiin korjauksiin.

  Itse asiassa tämä tekniikka on nyt valmis, ja nyt voimme tiivistää sen.

  On käynyt ilmi, että lämpötilaliitosten järjestäminen kadun ja sisäosan betonirakenteessa on erittäin toivottu sitoumus, jonka seurauksena koko rakennuksen koko käyttöikä laajenee merkittävästi.

  Tuloksena on, että kun olet investoinut betoniin tällaisten laajennusliitosten laitteeseen, säästät myös vähäisiin kunnossapitoon.

  Olemme selvittäneet, mitkä ovat suojaavat muodonmuutossaumat ja miten suojaamme erilaisten lämpötilojen vaikutuksia. Toivomme, että ohjeet ovat hyödyllisiä sinulle käytännössä.

  Oikea sokea alue - pitkä talon elämä

  Jotta maaperä ei hajoaisi talon ympärillä sateella ja sulavedellä, sekä säätää sadetta säältä, talon ympärillä on sokea alue. Nämä työt on suoritettava ennen kellarin lopullista viimeistelyä. Tarkemmin - päättää itse. Mutta ei ole toivottavaa viivästyttää: jättää talvi tai kylpy ilman sokea alue, voit keväällä olla muutamia halkeamia säätiössä.

  Toiminnot ja näkymät

  Talon ympärillä oleva sokea alue on yksinkertainen rakennus. Se kuitenkin laajentaa huomattavasti rakennusten elämää. Vesi syksyllä säällä lähtee pohjaan. Höyryssä se jäätyy, lisää tilavuutta, mikä aiheuttaa liiallista painetta. Tämän kuorman seurauksena halkeamat näkyvät kellarissa, johon myös vesi tunkeutuu. Jäädyttäminen tekee niistä entistä laajemman. Jonkin aikaa ilman sokeata aluetta - ja pohja vaatii vakavia kalliit korjaukset. Joskus tuhoaminen on niin vaikeaa, että on mahdotonta korjata sitä.

  Ostrovka talon ympärillä voi myös suorittaa roolin roolissa.

  Mutta nämä eivät ole kaikkia toimintoja, joita suojaava pinnoite voi hoitaa talon ympärillä. Joissakin tapauksissa sitä käytetään kappaleena. Joskus lämmityslaitteen ja vedeneristyskerroksen sijoittaminen sokea alueelle, on mahdollista parantaa rakennuksen käyttöominaisuuksia ja korjata joitakin lämpö- ja vedeneristysrakenteiden valmistuksen aikana ilmenneistä puutteista. Lisäksi sisustuksen näkökulmasta se toimii loogisena päätelmänä talon suunnittelussa.

  Mitä sokea alue

  Halvin vaihtoehto - konkreettisesta ratkaisusta. Mutta aikaa tämän mallin laitteeseen kestää enemmän. Erityisesti kallisilla mailla: tarvitaan erityinen tyyny ja vahvistus. Koko ajan, kunnes ratkaisu on voimaa, on mahdotonta kävellä, ja tämä on vähintään neljä tai viisi päivää.

  Vahvistettu kerros vaaditaan betonisokea.

  Talon ympärillä on muuntyyppiset suojavyöpeitteet, kuten päällystyslaatat, päällystyskivet, tiilet, luonnonkivi, graniittilaatat jne. Nykyään on paljon vaihtoehtoja. Pääasia on, että niillä on seuraavat ominaisuudet:

  • ei kaipaa vettä;
  • ei halkeile jäätymisen / sulamisen aikana;
  • oli korkea hankauskestävyys;
  • oli esteettinen vetoomus;
  • oli pitkä käyttöikä.

  Sokea alue on vielä yksi materiaali, mutta sitä käytetään harvoin yksityisissä asuntorakentamisessa - asfaltti asetetaan talon ympärille. Houkuttelevuuden (kuten betonin tapauksessa) kysymys on kiistanalainen, ja muut ominaisuudet ovat yksinkertaisesti erinomaisia.

  Mutta suojaava pinnoite ei ole kaikki. Lisää materiaaleja tarvitaan. Mikä erityisesti riippuu valitsemastasi vaihtoehdosta. Voidaan sanoa varmasti, että hiekkaa ja raunioita tarvitaan. Ehkä tarvitset vedenpitävyyttä ja levyn eristystä.

  mitat

  Koska sokean alueen päätehtävänä on poistaa sulatettu ja sadevesi, sen leveyden tulisi olla vähintään 20 cm enemmän kuin katon ylitys. Mutta asiantuntijat eivät suosittele, että se on alle 60 cm - kosteus voi vuotaa pohjalle.

  Suojavyön leveys riippuu maaperätyypistä. Jos nämä ovat normaaleja maaperä, joka tyhjentää veden hyvin, niin 60 cm riittää. Jos talossa on velttoja, muita levottomia tai epävakaita maaperä, leveys voi olla jopa 1 metri.

  Sokean alueen tärkeimmät parametrit veden pohjan normaalille vedenpoistoa varten

  Mutta sokea alue on myös syventää. Sen syvyys riippuu maaperätyypistä, suoritettavista toiminnoista ja ylemmän viimeistelykerroksen paksuudesta.

  Jos talo seisoo normaalilla epätasaisella maaperällä (ei savea tai saviä sisältäviä maaperä), eikä se kulje pinnalla, riittää tehdä 10 cm: n paksuinen hiekka, jonka päälle voi laittaa laattoja, kiveä jne. Tämä tarkoittaa, että syvennys on noin 10-20 cm - se riippuu jo viimeistelymateriaalin paksuudesta. Ainoastaan ​​kansiin, joka koostuu palasista, tarvitaan jyrsintä. Joten kaivaat reunakiviä kehällä, vahvista niitä ja vain kaada hiekkaa kaivannon pohjalle.

  Jos muottia käytetään jalankulkuväylänä, tarvitaan vakavampi painojakauma. Oven pohjalla keskikokoisen murto-osan ensimmäinen murskakivi asetetaan noin 15-20 cm, ja siinä on jo hiekkaa ja vasta päällystyspäällyste.

  Laitteet, jotka päällystetään raunioilla, raunioilla, asfaltilla

  Mitä muuta on pakollista - puolueiden noudattaminen: lasku tulee kotoa. Joten kosteus valuu viemärijärjestelmään tai ympäröivään maaperään. Kaltevuus riippuu käytettävän suojapinnoitteen tyypistä. Betoni ja asfaltti, 3-5% (1-3 metrin korkeusero 3-5 cm). Kun asetat kiven, laatta, posliini - tee rinteessä 5-10%.

  Työjärjestys

  Kun koot on valittu, siirry itse sokea alueeseen. Yleensä tämä tapahtuu useassa peräkkäisessä vaiheessa.

  Maaperän asettelu ja poistaminen

  Valittu leveys sijaitsee rakennuksen kehällä. Täällä on sanottava, että niissä paikoissa, joissa he kulkevat, sitä voidaan laajentaa.

  Merkitse ylös, tavallisesti ajamalla niitit. Lanka tai johto venyttimien väliin, hahmottaa työn laajuuden. Kaikella tällä alueella on tarpeen poistaa maaperän ja maaperän osa. Samalla poista kasvien juuret. Usein suorittamaan kemiallisten keinojen käsittely, jotka estävät kasvien itämisen. Jos tätä ei tehdä itamalla, ne tuhoavat päällysteen.

  Laitteen laajennusliitäntä

  Sokean alueen ja rakennuksen perustuksen välinen liitos on tarpeen

  Kun suoritat, on erittäin tärkeää muistaa, että sokea alue ja säätiö eivät saa olla yhdistettyinä. Tätä varten perustan ympärille on jätettävä noin 2 cm leveä kompensoiva sauma. Käytännössä nämä ovat joko 2 cm: n paksuisia vaahtoliuskoja tai kahdessa kerroksessa perustettuun taitettuun katemateriaaliin.

  Laajennusliitos on välttämätön, joten kun maa liikkuu sokean alueen alla, se ei paina pohjaa. Jos näin ei tehdä, sen sijaan, että estetään tuhoaminen, se aiheuttaa paineen, joka ennen tai myöhemmin aiheuttaa seinämien halkeamia.

  Täytä ja viimeistele

  Jos noudatat "suosittua" tekniikkaa, kaivon pohjalle kaadetaan kerrosta savea. Se estää kosteuden vuotamisen. Sen ram, jo ​​tässä vaiheessa luo kaltevuus kellarista. Tämä täyttö soveltuu kaikentyyppiseen maaperään. Anna sen olla kova ja pitkä särmäys, mutta se ei johda vettä. Jos hiekkaa käytetään savialtaiden seisomaan taloon, suurin osa vedestä on juuri alapuolella.

  Särkynyt savi tyhjentää veden hyvin

  Se kulkee nopeammin, jos käytät jyrsintä. Jos näin ei ole, ota halkaisijaltaan halkaisijaltaan 80-90 cm: n levy. Korkeuden tulisi olla sellainen, että sinun ei tarvitse taipua alaspäin - kädet saavat päästä vapaasti yläreunaan. Toisaalta täytetty ristikahva. Tämä kansi ja ram, nostaa ja laskee sen.

  Sitten kaada kerros hiekkaa. Se on vuodatettu vedellä ja tiivistetty. Normaalilla maaperällä ja jos he eivät kulje sokea pitkin, voidaan laatoituksia tai päällystystekkejä asettaa. Käytettäessä betonia suojapinnoitteena on tarpeen kaataa ja tiivistää runkokerros, järjestää muotti- ja laajennusliitokset, levittää lujitushihna ja vain kaataa laasti. Näin konkreettisen kappaleen tekeminen kestää paljon aikaa.

  Sokean alueen eristys

  Jos sokea alue tehdään talon ympärillä kellarilla tai kellarilla, sinun on samanaikaisesti tehtävä lämpöä ja vedeneristys. Tarvitsemme eristyksen mille tahansa pohjalevylle - se estää maaperän jäätymisen aluslaattaan.

  Jotkut asiantuntijat väittävät, että Keski-Venäjällä ja pohjoisessa eristyksessä tarvitaan kausiluonteisia asuntoja. Tosiasia on, että lämmitetyssä talossa itse lämmitys estää säätiön jäätymisen. Ja jos he tekevät sokea, niin vain polttoaineen säästämiseksi. Samassa talossa, jossa on kausittainen asuinpaikka, on toteutettava lisätoimenpiteitä rakennuksen käyttöiän pidentämiseksi. Ja täältä miksi. Materiaali voi ottaa tietyn määrän jäädytys- ja sulatusjaksoja. Tämän jälkeen se alkaa romahtaa. Koska eristys ei ole yhtä kausi, säätiö jäädyttää ja jauhaa niin monta kertaa kuin sää muuttuu - syksyllä ja keväällä vuorotellen lämmin tai kylmä sää vuorotellen seisoo vuorotellen. Tämä tilanne johtaa siihen, että on selvää, että hävittäminen alkaa jonkin verran.

  Ojan koko syvyyden (ja paremman perustan eristämiseksi) lämmöneristyskerros kiinnitetään pohjaan. Se sopii myös suojaan suojapinnoitteen alla. Sokean alueen lämpenemistä talon ympärillä käytä seuraavia materiaaleja:

  • polystyreenivaahto;
  • polyuretaanivaahto;
  • vaahtomuovi.

  Lämpöeristys polyuretaanivaahdolla

  Tämä materiaali on yksi lämpenemisen parhaista perustekijöistä. Samalla se säilyttää lämmön ja ei anna kosteutta: sen hygroskooppisuus on lähellä nollaa. Sen haitta on se, että se sulaa helposti. Mutta perustuksen ja muottien eristys, tämä haitta on vähäpätöinen.

  On suositeltavaa sijoittaa polyeteenikalvo vaakasuoraan sijoitettuihin levyihin - se suojaa levyjen liitoksia virtaavasta vedestä.

  Yksinkertaisen eristetyn sokean alueen rakenne

  Teräslevy polystyreenillä tehdään näin:

  1. Karkea karkea hiekka, jonka kerros on 15 cm.
  2. Kattomateriaalina. Samaan aikaan se on asennettava seiniin 15 cm.
  3. Polystyreenilevyt, liitokset on liimattu tiivistysaineella. Kerrospaksuus on 10 cm, joka voi olla joko yksi levy tai kaksi 5 cm. Jos levyjä on kaksi, ne on liimattava päällekkäisillä saumoilla - joten kosteuden läpäisyn suojaus on luotettavampi.
  4. Muovikalvo 200 mikronia.
  5. Hiekkakerros. Se on huolellisesti räikeä, eikä yritä työntää levyjä.
  6. Suojamateriaali.

  Suojamateriaalina käytetään mitä tahansa kalvoa. Mutta betonin alla ne lisäävät myös vahvistusverkon (metalli 10 x 10 cm: n kennolla) ja vain kaada liuos rinteen alle.

  Polyuretaanivaahto

  Se ruiskutetaan erikoislaitteista. Se ei kaadu, se ei käytännössä absorboi vettä, käyttölämpötila-alue on -60 ° C - +150 ° C. Soveltuu nopeasti - kaikki teokset voivat kestää 3-4 tuntia, mutta erityislaitteiston käyttö edellyttää palvelujen maksua. Ne ovat kalliita - yksi koostumuksen komponenteista on myrkyllistä. Joten kaiken valituksen kanssa tätä menetelmää käytetään harvoin.

  Polyuretaanivaahto edellyttää erityislaitteita.

  Lämpöeristeen vaahto

  Tämä on halvin eristys. Se on hyvä lämmöneristysominaisuus, ei anna veden päällä ja sillä on myös hyvät äänieristysominaisuudet. Sen ainoa haittapuoli on alhainen mekaaninen lujuus. Käytettäessä sitä tarvitaan lisävahvahihna. Toimintasarja on sama kuin polystyreenieristyksellä, vain kaksi eroa:

  • hiekkaa eristyksen päälle, joka on kaadettu paksummalla kerroksella, pistä se vain löysä lapi, vaahdolla vaeltaessa ei voi;
  • Laattojen tai jalkakäytävien alla tarvitaan myös vahvikenauha, joka peitetään toisella kerroksella hiekkaa.

  Pienestä hinnasta huolimatta vaahto ei ole paras valinta: se on liian pelkää stressiä. Jos kulje polkua pitkin, älä käytä sitä. Eristyskustannusten vähentämiseksi voit käyttää sitä kiinni säätöön ja ostaa polystyreenivaahtoa itse muottipesään. Tämä on paras vaihtoehto.

  vedeneristys

  Vedeneristys on välttämätöntä kuorimattomille maille ja säätiön ja sokean alueen eristämisen puuttuessa. Tässä tapauksessa sitä vähemmän vettä, joka on rakennuksen alla, on vähemmän todennäköistä, että nouseva voima vahingoittaa rakennustasi.

  Vedeneristyskerrosten kerrosten järjestys on seuraava:

  • Vedenpitävä kerros - tavallinen, tiheä polyeteenikalvo, jonka paksuus on 200-300 mikronia - sopii saviin. Ei ole tarpeen venyttää sitä - on oltava liikkumisvapautta niin, että se ei repeä maata kausittaisten siirtymien aikana. Säätöpinnan korkeus on 15-20 cm. Se on naulattu pohjalle painolevyllä (jos se on puuta, se on käsiteltävä kuumalla kuivausöljyllä, jotta se ei murtuisi). Mutta tämä tehdään myöhemmin, kun kerrostetaan kerros hiekkaa ja geotekstiilejä. Joten kiinnität kalvon esimerkiksi seinälle muutamilla nauloilla.
  • Kalvoon kaadetaan 10-15 cm hiekkaa. Hänen ahdistunut. Geotekstiilit asetetaan päälle. Sokea alue on löytö - se antaa kosteuden kautta, jakaa kuorman uudelleen, ei repäise, ei salli sekoittumista eri kerroksiin, ei hyönteisiä ja jyrsijöitä vaurioidu, ei salli kasvien puhkeamista. Ja kaikki tämä on jonkinlainen kudottu tai ei-kudottu kalvo (ne ovat erilaisia). Geotekstiilit on sijoitettu niin, että ne peittävät alla kuvatun kalvon ja molemmat kerrokset kiinnitetään hihnalla perustukseen. Toisaalta hänen on peitettävä kaivettu kaivanto muuhun korkeuteen.
  • Seuraavaksi kaksi vaihtoehtoa:
   1. Voit säästää täyttämällä jäljellä olevan kakun rakeina ja asettamalla siihen vahvikekerroksen - teräsnauhalla valmistettu metalliristikko, jonka askel on 10 x 10 cm.
   2. Käytettäessä päällystekiviä tai laattoja, piirakka on vaikeampaa. Toinen kerros geotekstiilistä on sijoitettava murskattuun raunioon. Sen päälle - asetetaan toinen kerros hiekkaa ja asetetaan sitten suojaavat ja viimeistelevät laatat hiekalle.

  Sokean alueen kaksi versiota - betonista ja laatoista, raunioista jne.

  Tämä muotoilu poistaa täydellisesti vedestä.

  Pehmeä piilotettu peittoalue

  Nykyaikaiset vedeneristysmateriaalit eivät pääse suojapinnoitteeseen talon ympärillä. He pitävät tehokkaasti vettä ja tyhjenevät vettä, kun taas tällaisen kakun kustannukset ovat paljon pienemmät. Tässä tapauksessa puhutaan piilotetusta sokea alueesta. Ja kaikki, koska heti perustuksesta voit kylvää ruohoa tai järjestää kukkapuutarhan, ja kaikki vedenpoisto kerrokset sijaitsevat kallion paksuudella.

  Pehmeän sokean alueen laitetta käytettäessä käytetään profiileja olevia kalvoja. Niillä on epälineaarinen rakenne - pienet ulkonemat ja laaksot.

  Profiloitu kalvo tehokkaaseen vedenpoistoon

  Pehmeä sokea alue talon ympärillä omilla kädet on toteutettu helposti. Ainoa asia, joka voi aiheuttaa ongelmia on melko suuri maa-alue. Oven leveys on toivottava 1,2 - 1,5 m. Mutta syvyys voi olla pieni - noin 25-30 cm.

  Työskentelyjärjestys laitteen peitetyn pehmeän kaihtimen kanssa on seuraava:

    • Ensinnäkin poista maaperä, heti muodostavat kaltevuus 3-5% talosta.
    • Käytä jalostuskemikaaleja kasveista.
    • Työnnä profiilikalvo koko sokean alueen leveyteen, hieman reuna hieman seinään ja kiinnitä, toinen jää vain vapaaksi.
    • Ylös päästä ulos geotekstilien kerroksesta. Se asetetaan samalla tavalla - yksi reunus kiinnitetään seinään. Molemmat kerrokset vedeneristysmateriaaleista voidaan kiinnittää yhteen kiristyslevyllä.
    • Kivet tai suuri osa seulannoista kaadetaan geotekstiileihin, häiriöitä.
    • Seuraava kerros on keskikokoisia ja pieniä seuloja, ja yläosa on hiekkaa. Jokainen kerros on erikseen murskattu.
    • Hedelmällinen maa on kasattu päälle ja kasveja istutetaan.

  Huolimatta näennäisestä epäluotettavuudesta tällainen muotoilu poistaa veden jopa paremmin kuin perinteisten tekniikoiden avulla. Ja kuten näette, ei ole kovia ja kalliita työpaikkoja. Tarvittaessa voit asettaa kaakeli- tai päällystekiviä hiekkakerrokseen. Sitten näkymä on perinteisempi.

  Kun olet tehnyt pehmeän sokean alueen talon ympärille, lähellä säätiötä voit katkaista kukkapuutarhan.

  Yksi varoitus: jos maaperä on savi (se on savi) tai jos talosi on rinteessä, on tarpeen täydentää rakennetta tyhjennysputkella. Se sijoitetaan 1,2-1,5 m: n etäisyydelle talon seinämästä, tasolle, jossa geotekstilin viisto päättyy (voit laskea sen alle hieman). Samalla kalvon ja geotekstilien on kuitenkin peitettävä sitä alhaalta ja ulommalta puolelta niin, että kerätty kosteus virtaa lävistysputkien läpi putkeen ja sen jälkeen se tyhjennetään viemärijärjestelmään tai viemärijärjestelmään.

  Betonitoiminnon ominaisuudet

  Kun rakennat betoniholkkia omalla kädellä talon ympärillä, on otettava huomioon joitain teknisiä yksityiskohtia.

  Ensinnäkin liuoksen koostumuksen on oltava pakkasenkestävä. Miksi - se on selvää. Voit ostaa valmiita sekoituksia, mutta tämä ei ole halpaa. Voit käyttää lisäaineita, jotka lisäävät betonin kuivakestävyyttä. Yksinkertaisimmassa tapauksessa lisää sementtiä. Tee ratkaisu nopeudella: yksi osa sementistä, kolme osaa hiekkaa ja raunioista.

  Betoniholkkia rakennettaessa on tehtävä kompensointiliitokset.

  Toiseksi, halkeamien välttämiseksi on tarpeen tehdä laajennusliitoksia. Tätä varten käytä yleensä levyä, jonka paksuus on 25 mm. Niitä käsitellään kuumalla kuivausöljyllä tai antiseptisellä kyllästyksellä. Sitten laittaa reuna, altista haluttu kaltevuus, noin joka 2-3 metriä. Kiinnitä metalliset tapit tai puiset tapit. Liuos kaadettaessa niitä voidaan käyttää majakoina. Tulevaisuudessa lamellit varmistavat muottien liikkuvuuden kausittaisen maaliikenteen aikana.

  Ja kolmanneksi, jotta pinnalle saadaan suurempi lujuus ja esteettisempi ulkonäkö, se on ripoteltu kuivalla sementillä, jota hierotaan huovalla. Tee tämä täytön jälkeen. Soita tämä prosessi fermentointi betonista. Pinta muuttuu kestäväksi, sileäksi ja pienellä kirkkaudella.

  tulokset

  Sokean alueen luominen talon ympärille omilla käsillä ei ole helpoin, mutta se on kaukana vaikeimmasta tehtävästä. On monia ratkaisuja, jotka parantavat rakennuksen suorituskykyä ja pidentävät sen käyttöikää.

  RuFundament.ru

  Kaikki säätiöistä

  Miten päällystää jalkakäytävän ja säätiön välinen kuilu?

  Säätiön ympärillä oleva sokea alue tulisi olla missä tahansa rakennuksessa. Mutta usein johtuen väärästä työtehokkuusteknologiasta tai maaperän liiallisen liikkumisen vuoksi perustuksen ja tämän rakenteen välillä muodostuu aukko. Ongelman poistamiseksi, sinun on suljettava halkeama, joka on ilmestynyt jollakin tapaa, jolla asiantuntijat suosittelevat. Ja koska tällä hetkellä on paljon materiaaleja tällaiseen työhön, on syytä valita sopivin kullekin erityistapaukselle.

  Kuin lähelle aukkoa

  Aluksi sokea aluetta ja säätöä ei ole kiinteästi kiinnitetty toisiinsa kummankin rakenteen epätasaisesta kutistumisesta johtuen. Muista jättää laajennusliitos pienen leveän reiän muodossa, joka kulkee pitkin talon pohjan kehälaitetta. Se on tiivistetty erilaisilla materiaaleilla, jotka peittävät ulkopuolen tiivistämiseen ulkoisia vaikutteita vastaan.

  Kellarin ja sokean alueen välisen kuilun poistaminen voidaan tehdä tällaisten materiaalien avulla:

  • polyuretaani tiiviste;
  • rakentaminen vaahto;
  • vaimennin nauha;
  • laajennettu polystyreeni (vain suulakepuristettu);
  • mastiset bitumiset;
  • poikittainen vahvike lisäkäsittelyn avulla.

  Tärkeimmät materiaalit, joita käytetään hyllyn ja jalkakäytävän välisen raon tiivistämiseen, ovat polyuretaanimaali, polystyreenivaahto tai keskipaksuus vaahdot. Käytetään usein vaahtoa, nauhan vaimennusta tai bitumimateriaalia.

  Monet omistajat haluavat säästää ja poistaa vikoja kaatamalla laajennusliitos sementtilaastilla. Tämä ei auta syytä, koska seuraavan kevään tai muutaman vuoden aikana crack tulee uudelleen, mutta siitä tulee paljon suurempi.

  On syytä muistaa, että säätiön ja sokean alueen välinen kuilu on aina pysyttävä. Muussa tapauksessa talon pohjarakenteen paine voi johtaa säätiön ennenaikaiseen tuhoamiseen.

  Tärkeimmät keinot erottaa aukko

  On olemassa useita tapoja poistaa aukko rakenteen vieressä kellarissa ja säätiö. Jokaisella vaihtoehdolla on omat ominaisuutensa ja se on hyvä vain upotettaessa tiettyyn aikaan.

  Ensimmäinen tapa on tiivistää sokean alueen rakenteen ja pohjan välinen rako polyuretaani-hermeettisten materiaalien kanssa. Ne suorittavat tehtävän säilyttää vaadittu lämpötila kahden rakenteen välillä. Tee näin:

  • rasvaa reikä alukkeilla;
  • puhalletaan varovasti säröillä oleva materiaali;
  • piilota työpaikka koristekuvion avulla.

  Tämä menetelmä soveltuu rakenteille, jotka ovat palvelleet useita vuosia.

  Voit käyttää myös sokean alueen poikittaista vahvistamista yhteyden talon perustuksiin. Voit tehdä tämän lopullisessa suunnittelussa seuraavasti:

  1. Poraa poikittaiset reiät rakenteeseen, menevät syvemmälle talon pohjaan 10 cm.
  2. Aseta metallitangot reikiin.
  3. Täytä kaikki reiät liuoksella.

  Tämä yksinkertainen rakenne ei salli laajennusliitoksen leviämisen suurempaan leveyteen. Tällaista menetelmää käytetään sekä sokea alueen ja perustuksen alkuvaiheessa että saumauksen yhteydessä rakennuksen aikana. Vavat kiinnittävät molemmat rakenteet tietyllä etäisyydellä.

  Nopea tapa sulkea näkyvät reiät

  Ei huono vaihtoehto puhaltaa rakennuksen vaahdon rakennuksen halkeamia. Tämä tulisi tehdä seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  • sitoa sokea alue ja pohja metallivarret;
  • puhaltaa raon rakenne vaahto;
  • vahvistaa verkon risteystä;
  • piilottaa työskentelypaikka erityisillä jalkojen tai viimeistelyaineiden avulla.

  Toinen keino poistaa säätiön ja viereisen rakenteen välinen kuilu. Tämä menetelmä on hyvin yksinkertainen ja voit tehdä sen itse:

  1. Särö on täynnä bitumiin perustuvaa mastista.
  2. Laita yksi sementin tiivisteaineista.
  3. Kaikki materiaalit peitetään ohut kerros betoniliuosta.

  Yksi nopeista tavoista poistaa aukko sokea alue ja säätiö on tiivistää se vaahto materiaaleja. Työ on tehtävä seuraavassa järjestyksessä:

  • maadoittaa rakenteiden risteys veteen perustuvalla mastilla;
  • laita vaahto tiukasti aukkoon;
  • vahvistaa sitä kaniin;
  • sovita ohut kerros sementtilaastia materiaaliin;
  • piilota työpaikan viimeistelyaineisto.

  Monet omistajat suosivat perinteisiä vanhoja tapoja poistaa saumoja ja rakoja. Tätä varten sinun on ostettava tavallinen mineraalivilla. Ja sitten tee työtä tässä tilanteessa:

  1. Käsittele aukon vedeneristysmastia.
  2. Aseta puuvillalanka reikiin ja kierrä se tiukaksi telaksi.
  3. Turvallinen pellavavilla metalliverkolla.
  4. Viimeistele nivel viimeistelymateriaalin kanssa.

  Valitse mikä vaihtoehdoista sopii jokaiseen tapaukseen omistajat itse. Loppujen lopuksi kaikki menetelmät vähennetään yhteen asiaan: aukko ei ole näkyvissä ja sokea alue jatkaa tehtäviensä tehokkaasti.

  Aukon tiivistys sokean alueen rakentamisessa

  Kun sokea alue on päättynyt käyttäen jotain käytettävissä olevista menetelmistä, kannattaa jatkaa laajennusliitoksen käsittelyä. Ja yksinkertaisesti - sulkea aukko socle ja sokea alue. Ei ole syytä kiinnittää kiinteästi rakenteita toisiinsa. On parempi sitoa ne pehmeillä huokoisilla materiaaleilla.

  Työtä voidaan tehdä tämän järjestelmän mukaisesti:

  1. Maata reiän, joka kulkee pitkin talon kehää.
  2. Aseta valmistetut materiaalit aukkoon.
  3. Kiinnitä materiaali verkkoon.
  4. Piilota sauman reunus.

  Pohjustus ennen työtä on välttämätöntä. Tämä estää rakenteen pääsyn kosteuteen pieniksi halkeiksi, jotka muodostuvat, kun sokea alue kutistuu ensimmäisten vuosien aikana.

  Materiaali aukon tiivistämiseksi valitaan tulevan viimeistelyn mukaisesti. Mutta voit piilottaa työpaikan eri elementteillä.

  Jos sokea alue on laattoja, niin viimeistely on tehtävä myös samasta materiaalista. Kivi- tai päällystystekniikoista on ohuin reunus, joka kulkee pitkin kehää. Betoniratkaisujen klassiselle pinnoitukselle on tarkoituksenmukaista sulkea aukko samalla liuoksella, jota käytetään ohuessa kerroksessa aikaisemmin ehdotetun tekniikan mukaisesti. Ja pehmeät rakenteet on liitetty pohjaan tiivistysaineiden avulla, peitetty maalla.

  Sokea alue siirtyi pois korkista

  Talon ensimmäisen toimintavuoden jälkeen sokea alue poikkeaa usein pohjasta. Tämä johtuu rakenteen kutistumisesta tai rakennustekniikan rikkomisesta. On mahdollista auttaa siinä tapauksessa, että sokea alue on siirtynyt pois talon pohjasta ja sitten kun rakennus on luiskahtanut joissakin paikoissa.

  Tapauksissa, joissa muotoilu on voimakkaasti siirretty pois korkista, sinun on ensin selvitettävä syy tähän toimintaan. Usein ero ei muodostu maaperän liikkuvuuden vuoksi vaan laitteen rakenteen työprosessin rikkomisen vuoksi. Tässä tapauksessa sinun täytyy rakentaa sokea alue uudelleen, purkamalla vanha rakenne kokonaan ja luomalla uusi.

  Jos raon muodostumisen syy on maaperän liiallinen hehkutus, on syytä vahvistaa hieman itse sokea alue, joka luo yhteyden säätiöön sauvojen avulla. Tämä ei anna kuilun kasvavan koossa, ja se pysyy aina samalla tasolla. Ja halkeama itse, joka ilmestyi soclen alueella, olisi suljettava pehmeillä materiaaleilla, jotka mahdollistavat lämpötilajärjestelmän ja vapauden säilyttämisen molempien rakenteiden suhteen.

  Kytkinmateriaali on peitetty viimeistelyrajalla, rinteillä tai koristeellisilla elementeillä. Se lisää kauneutta sekä socle että koko rakennukseen kokonaisuutena.