Kuivauskaivon vahvistaminen: tekniikka ja esimerkki laskelmasta

Pylväskalvot ovat puusta tai metallista valmistettuja paikkoja, jotka työnnetään maahan kuopan ympäryksen ympärille.

Tällaisten rakenteiden asennus toteutetaan niissä paikoissa, joissa on mahdotonta työskennellä rinteillä.

Rakenteiden tarkoituksena on suojella kuoppaan ja työntekijöiden elämään maaperän romahtamisesta. Maaperä on kunnolla kiinni eikä se romahda monimutkaisten esineiden rakentamisen aikana.

Uurastettu larsen

Suojaus myrskyt ja pohjavesiltä sekä maaperän romahtamisesta tehdään erityisillä paaluilla - Larsenin kielellä. Ne on nimetty tämän teknologian perustajan ja kehittäjän mukaan.

Larsenin kieli on erityisen tilallinen elementti, jossa on runko-osa ja lukituselementit pitkin tuotteen reunoja.

Kun se upotetaan maadoituspidikkeeseen, seisoo yhdelle elementille asennetaan toisen erikoisuraan. Tämä muotoilu takaa luotettavan telakoinnin.

Rakennusmutterit on valmistettu kestävästä metallista, jossa on hiilipitoisia epäpuhtauksia. Korroosion estämiseksi valmistajat lisäävät kuparipartikkeleita metallituotteeseen.

Jos haluat säästää, voit käyttää polyvinyylikloridipäällysteisiä muovisia tappuja, jotka eivät ole alhaisempia metalli- ja betoniteräsrakenteiden lujuudessa ja luotettavuudessa.

Kielen Larsenin tärkeimmistä eduista voit valita asennuksen helppouden, kun asennat materiaalia esineeseen.

Suurta lujuutta ja vastustuskykyä ulkoisiin tekijöihin käytetään Larsen-arkkipilareita, toisin kuin tavalliset arkkipallot, monimutkaisten esineiden rakentamisessa. Esimerkkejä sovelluksesta ovat seuraavat:

 • puhdistuslaitosten rakentaminen;
 • rakennustyömaiden suojelu vedestä;
 • jokien ja säiliöiden rannikon lujittaminen;
 • seinien aidat teollisuusjätteellä;
 • patojen, sillojen ja kiinnityslaitteiden rakentaminen;
 • maaperän vahvistaminen maanjäristyksen uhalla.

Luotettavuus saavutetaan seostetun teräksen valmistamien urien valmistuksella, joilla on suurempi lujuus. Valmistajat määrittelevät eri tavalla kielekkeen paksuuden valmistuksen aikana. Tunnetuissa tuotemerkeissä se vaihtelee 15: stä 23 mm: iin.

Valmistajat suosittelevat yläreunan leikkaamista kahdenkymmenen peräkkäisen asennuksen jälkeen, koska se heikentyy pitkäaikaisen käytön jälkeen rakennustöissä.

Joskus käytön aikana esiintyy odottamattomia tilanteita, ja tuote, joka on upotettu raskas maaperä, alkaa epäonnistua: lukituselementtien liitokset ovat epämuodostuneet ja suunnittelu itsessään on taipunut.

Mestareilla on vain yksi tie ulos - katkaista osa rakennelmasta autogeenisessa asennuksessa ja jättää se työmaalle.

Kielen upottaminen Larsen toteutetaan erikoislaitteiden avulla iskun ja tärinän vaikutuksilla. Asennustekniikka on paljon kuin paalun aitauksen asennus.

Värähtelyä käyttämällä värähtelevää elementtiä käytetään saranamoduulilla, jonka kautta kuorma siirretään saranoidun elementin päähän.

Asennustekniikka on aksiaalinen tekniikka, joka mahdollistaa paalun lisäämisen maaperään, joka laimennetaan värähtelevän koneen vaikutuksesta.

Asennus alkaa, kun ensimmäinen kasa on asennettu suunnitteluasentoon, mutta sileä maaperän sisääntulo monimutkaistaa kiviä ja liian tiheää maata esineessä.

Jos tällainen ennalta arvaamaton tilanne ilmenee, siirrä kasa toiseen paikkaan tai pienentää sukelluksen syvyyttä on sovitettava yhteen ylimmän johdon kanssa. Toinen ja myöhemmät paalut valetaan edellisen kappaleen urille.

Lukitusten liukumisen helpottaminen ja rakenteen asennus saavutetaan voitelemalla tuote rasvalla.

Larsenin kielen asentaminen kohteisiin, joissa on suuri pohjavesi, suoritetaan lukitusliitoksilla.

Muovilla tai komposiittilla on vähemmän kitkaa ja yksittäisten elementtien voitelu tällaisessa asennuksessa ei ole tarpeen.

Muovisessa rakenteessa upotusaste on paljon pienempi kuin metallissa, mikä antaa kätevän pääsyn maaperään. Maaperässä vieraiden aineiden epäpuhtauksia on suositeltavaa rakentaa vain metalliosat.

Paalujen ja lankojen käyttö

Levypilojen käyttö on erilainen: hydrologisten kohteiden aitaus, veden virtaus rakennustöiden alueelle ja rakennusten ja rakennusten turvallisuus.

Työn monimutkaisuudesta riippuen valitaan sopiva arkitusmateriaali: puu, metalli tai teräsbetoni.

Pohjaveden läpäisevyyden todennäköisyydellä kaivoissa asetetaan erityyppisiä paaluja. Aikaisemmin rakennuttajat käyttivät vain puiset aidat, mutta nykyaikaiset asennustekniikat antavat sinulle mahdollisuuden pitää maata tukevasti metalli- ja betoniteillä.

Pilejä puusta

Puusta ja teräksestä valmistettuja tuotteita alettiin käyttää ennen muita materiaaleja. Ulkopuolella muotoilu muistuttaa puupalikkaat, jossa on kieleke ja ura. Joskus rakentajat käyttävät paksuja levyjä esivalmistetussa rakenteessa.

Puisen aidan asennus tehdään estämällä laudat maahan. Puulevyn käyttö rasittaa raskasta taloudellista rasitusta rakennusyritykselle.

Puurakenteet suoritetun työn jälkeen on lähes mahdotonta purkaa maaperästä vahingoittamatta pintaa.

Tällaisen tuotteen uudelleenkäyttöä ei voida käyttää vähentämällä turvallisuutta käytön jälkeen.

Mikä opas valita sopiva maali puussa, lue linkki.

Vahvistettu betonipilareita

Lujitetuista betonista valmistetut paalut asennetaan lukoilla, jotka tiivistävät koko rakenteen. Trapezoidiset urat ja urat - linnan elementtien osat. Pilejä asennuksen aikana asennetaan toisiinsa.

Paalujen asennus toteutetaan lisäämällä teknistä kapasiteettia käyttäviä ajo-laitteita. Paloja ei ole purettu betonirakenteesta uudelleenkäyttöä varten, koska ne toimivat säätiön ulkokuorena.

Tällaisia ​​paaluita käytetään usein siltojen ja patojen rakentamisessa. Kuljetus on pahentanut halkeamien muodostuminen tuotteen pinnalla. Tällaisten tuotteiden pituus on enintään 16 metriä.

Teräslevypylväät

Metallimateriaalia käytetään toistuvasti, ja lisäksi se on helppo kuljettaa ja koota uudessa laitoksessa. Levyn teroitusta käytetään nykyaikaisessa rakentamisessa, jota ohjaavat useat syyt:

 1. Korkea lujuus mekaanisiin vaurioihin.
 2. Kätevä kuljetus ja asennus, verrattuna betoniteräsrakenteisiin.
 3. Toistuva käyttö ja helppo poistaminen maaperästä.
 4. Laaja valikoima materiaaleja profiilista keskittyen erilaisten objektien hintaan monimutkaisuudessa.
 5. Profiilien asennus toteutetaan tärinän ja iskun avulla.
sisältöön ↑

Laite pylvääseen

Putkien louhintatyöt on tehty rakennusvaiheen alkuvaiheessa kuljetus-, kotelo- tai hydraulirakenteessa.

Teoksen alkuvaiheessa säätiö voi kaatua ja vahingoittaa rakennuttajia ja laitteita.

Tällaisten tilanteiden ennaltaehkäisy on onnistuneesti saavutettu truboshpuntin tekniikalla, joka koostuu tiheästä seinämästä, jossa kiinnityselementit on liitetty toisiinsa lukkojen välissä.

Louhinnan aidanrakennus koostuu tukirakenteen asennuksesta, se voi olla kourun muotoinen Larsen-kielen tai putkimainen kieli.

Putkien kielellä on ainoa epäkohta, jossa se on huonompi kuin Larsenin kieli - korkeampien metallituotteiden korkeat kustannukset ja muissa indikaattoreissa kuopan parasta suojelua ei löydy.

Kielien asentamisen tärkeimmät edut putkista ojaan:

 • tuotteen korkea stabiilisuus mahdollistaa putkimaisen kielen käytön kiinteänä muottipesänä;
 • asennus on helpompaa johtuen mahdollisuudesta murskata louhoksia ja muita vieraita kappaleita putken sisällä;
 • materiaalinen vakaus on paljon korkeampi kuin Larsen;
 • mahdollisuus asentaa ylimääräisiä palkkeja ja kanavia putken sisäpuolelle;
 • Käytetyt putket voidaan purkaa ja käyttää muissa rakennuskohteissa tai myydä jälkimarkkinoilla.

Ehkä olet kiinnostunut artikkelista siitä, miten rakentaa autotalli omalla kädelläsi.

Normit vuokaaviossa ja SNIP

Kiinnitys- ja uritusmenetelmän aitojen normit on määritelty vuokaaviossa.

Karttaa kehitettiin rakennustekniikan perusteella samankaltaisissa tiloissa, joissa on toistuva rakennusten rakenne, osien rakenteet sekä rakennukset, joissa on yhtenäiset järjestelmät mittojen ja standardimallien suhteen.

Se kattaa korkealaatuisen työn, palon ja ympäristön turvallisuuden perusteet ja muut tärkeät kohdat ja ongelmat, jotka syntyvät rakentamisen aikana lisääntyneen monimutkaisuuden vuoksi.

Karttaa kehitettiin armeijan, rakennusvalmistajien ja insinöörien osalta, jotka osallistuivat arkin pinnoitusrakenteiden rakenteeseen.

Tehtyjen töiden laatu arvioidaan SNIP - "rakennuskoodien ja sääntöjen" mukaan, jonka mukaan voidaan työskennellä ja puhua työn lukutaidosta ja aidan rakentamisesta kuopassa.

Se kuvastaa työ- ja ympäristöturvallisuusvaatimuksia sekä aineellista ja teknistä osaa, joka on välttämättä kohdistettava nimenomaisesti normiin eikä siitä poikkeavasti.

Laskentakaava

Kun maaperä kaivetaan, voimien tasapaino vuorovaikutuksessa häiritsee merkittävästi. Maaperän poistamisen paine kasvaa jäähdytysseinien puolella.

Seinien tuhoutumisen estäminen aitauksen avulla olisi laskettava käyttäen erityisiä suunnitteluominaisuuksia: aitausmenetelmä, syvyys, johon materiaali upotetaan, arkin koko ja vuorovaikutusvoimat.

Laskenta tehdään graafisen analyysimenetelmän avulla (esimerkki alla olevasta kuvasta) tai tietty kaava. Laskettaessa käytä erityisohjelmaa. Oikean laitteen ja työkalun upottamisen edellyttämät tekniset tiedot on annettu SNIP: n kohdassa 3.02.01-87.

Kaavassa huomioon otetut ominaisuudet:

 1. Maaperän paine kallistettaessa.
 2. Maaperän puristusvoima pystysuoraan.
 3. Pyörivä elementti.
 4. Kuuman valittu syvyys.

Laskentavahvuuden kaava on seuraava: M1 ≤ m / γ * M2, missä

 • M1 on kippausvoiman kohokohta.
 • M2 - kippausvoiman vastus (pidätysmomentti).
 • m - työolojen kerroin (yleisessä järjestyksessä se on 0,95, heikoille maille 0,7)
 • γ on luotettavuuskerroin (1,1 veden pinta-alalle).

Avainvoimakkuuspisteet voidaan laskea seuraavasta kaavasta:

 • M1 (kaareva momentti) = Ea * Ca.
 • M2 (pidätysmomentti) = En * Cn.
 • Еа ja Еn - epyuric aiheuttamat paineet aktiivisten ja passiivisten tyyppien; Ca ja Cn ovat tuloksena olleet olakkeet suhteessa pisteeseen 0.

Laskenta suoritetaan kielen alareunan perusteella, sillä korkeudella se voidaan kiertää tai kallistaa.

Laskentayksikkö

Kielletyn aitojen laskennallisista tiedoista, joiden tasot ovat yhtä suuria kuin kaksi tai useampia "BCH 136-78", hiekkapohjaisen maaperän kohdalla aktiivinen sivusuuntainen maaperän paine-suhde on 0,7, passiivinen 1,42, etäisyys kielen yläosasta pohjan pohjaan on 9 m.

Vähimmäiskierteen syvyys on 28,9 m, sivuttaispainekaaviot ovat: aktiivinen 16,6 tf / m2, aktiivinen 23,8 tf / m2.

Larsenin kielen asennus ja vahvistaminen

Larsen-tapit on helppo asentaa ja kiinnittää, mutta asennus vaatii erikoislaitteita. Ennen asennuksen aloittamista sinun on kutsuttava joukko työntekijöitä kolmesta ja mieluiten neljästä työntekijästä, jotka on koulutettu tällaisen työn suorittamiseen.

Asennuksen aikana on mahdotonta tehdä ilman tärinänvaimenninta. Jos tärinää ei ole saatavana, tärytysvasaran käyttö on sallittua. Tämä laite, jota ilman ei voida tehdä ajopilareita eikä aidan vahvistamista.

Jos taloudelliset mahdollisuudet eivät salli tällaisten hyödyllisten laitteiden hankkimista, voit vuokrata sen.

Tällaisen vasaran ansiosta levyn kasa imeytyy maahan. Teräksen ja teknisen voiman ansiosta raskaiden laitteiden tarve on poistettu.

Levytangot asennetaan sarjaan siten, että toinen sopii hyvin uraan ensimmäiseksi. Tällöin tarvitaan kierros 180 asteen säteellä ensimmäiseen verrattuna jatkuvan rakenteen muodostamiseksi.

Korkealaatuisen kielen tekniikka, jolla uritettiin useimmat hyväksyttävät asennustekniikat. Se ei aiheuta merkittävää vahinkoa maaperälle ja läheisille rakennuksille, joita ei voida välttää käyttämällä työtä vasaralla.

Putken putken upotus ja ruoppausmenetelmä on esitetty alla olevassa videossa:

Arkkien kasauslaskenta

Rakentamisyritys on erikoistunut urien myyntiin ja muottipesän rakentamiseen eri tarkoituksiin.

Laske projektin kielen paino

Hintasivulla voit selvittää tukin kustannukset.

Seinämän lujuus ja vakaus riippuvat sen parametrien vaatimustenmukaisuudesta maaperän ominaisuuksilla ja kuopan syvyydessä. Suunnitteluvaiheessa suoritamme kielen laskennan.

Pölkkyjen laskemista koskevat tehtävät

Laskettaessa kaivannon pinnoitusta lasketaan seuraavat:

 • mitat ja lujuusominaisuudet;
 • upotussyvyys;
 • tarvittavat toimenpiteet vahvistaa edelleen.

Itse urat jaetaan tuotantomateriaalilla:

Teräsbetoni- ja puupalkkeja ei ole tarkoitettu väliaikaisten aidojen rakentamiseen. Puinen - halvin vaihtoehto, mutta niitä ei voi purkaa ilman vaurioita. Betonin upottaminen ja purkaminen - liian energiavaltainen ja kallis prosessi. Sekä niitä että muita käytetään kerran.

Muoviosat käytetään toistuvasti, mutta metallin lujuus heikkenee. Siksi mettaloshpunt (profiili ja putkimainen) suosittelemme asiakkaitamme ensisijaisesti. Niiden etuja:

 • optimaalinen painon, mittojen ja lujuusominaisuuksien suhde;
 • nopea asennus, helppo purkaminen;
 • uudelleenkäytettävyys ja sen seurauksena kustannustehokkuus: vaikka metallipistokkeet ovat kalliimpia kuin puu, seurauksena seinämä on halvempaa (lisätietoja tästä jäljempänä).

Laskeminen kuopan pylvään laskemisesta SNiP: llä

Ennen louhinnan valmistelua maakerrokset ovat tasapainossa. Louhinnan aikana kuormien suhde muuttuu, muodostuu harvinainen alue. Seinän paineen alla voi romahtaa. Miekkailua käytetään estämään niiden tuhoaminen.

Larsenin paalun laskennan tarvittavan laakereiden kapasiteetin määrittämiseksi ja sen määrittämiseksi, millaisia ​​vaikutuksia se vaikuttaa viereisiin kerroksiin, on selvitettävä sen vaikutuksen voimakkuus.

On olemassa kaksi menetelmää: graafinen analyysi ja kaava. Kaava ottaa huomioon:

 • maanpinnan paine, lateraalinen ja pystysuora;
 • aktiivinen ja passiivinen pohjavesipaine;
 • rakennuksen vertikaalinen kuormitus;
 • syvyyden syvyys.

Laskennassa käytetään SNiP: n kertoimia (painos 3.02.01.87):

 • aktiivisen veden paineen kuormituskerroin (otettu 1,2);
 • passiivinen (0,8);
 • (maaperän tyypistä riippuen), jne.

Yrityksemme tarjoamien palveluiden joukossa ovat ensisijaiset maaperätutkimukset ja -suunnittelu. Teemme työtä tiukasti Venäjän federaation hyväksymien standardien mukaisesti.

Esimerkkejä arkin laskemisesta

SNiP: n suositusten mukaisesti majakikiekot upotetaan kahden tai neljän metrin askelin. Kielen vähimmäissyvyys (kaivannon pohjan alapuolella):

 • virtaavissa savimaissa ja hieno hiekka - 2 metriä;
 • muissa maissa - 1 metri.

Jos matalalla syvyydellä olevien maakerrosten keskellä on vesitiivis (tiukka vedenpitävä), tapit upotetaan sen eteen, koska Se estää veden pääsyn kaivon pohjan läpi.

Levykalon seinämän ylempi leikkaus riippuu vesitasosta. Joen sängyssä - työtason yläpuolella 70 cm: n vähimmäisvaatimukset, ottaen huomioon aaltojen vedenpinnan ja korkeuden. Vedenalaisen veden virtausnopeus 2 metrin sekunnissa lasketaan kaavalla V2 / g (painovoiman nopeus ja kiihtyvyys).

Esimerkki metallin kielen laskemisesta kallistuskuormitukselle:

Kielen poikkileikkaus vastaa kaatumisnopeuden suurinta arvoa. Syvyys määritetään empiirisesti perustuen vastustuskykyyn kallistusvoimille.

Esimerkki metallikielen laskemisesta lasketaan kippauksen kuormituksesta kielekkeen alareunassa.

Kuinka laskea arkin lujuus:

Tästä laskelmasta valitaan lisätoimenpiteitä kuopan aidan vahvistamiseksi.

Suosittelemme asiakkaitamme käyttämään metalliosat aitaukseen: tämä ei ole vain luotettava ja tehokas mutta myös edullisin vaihtoehto. Metallipuristinta voidaan käyttää jopa 20 kertaa.

Puuta ja teräsbetonipaloja käytetään kerran. Emme suosittele entisiä ollenkaan (ne heikkenevät maaperässä), jälkimmäiset ovat suositeltavia perustuksen lisävahvistukseksi, ts. pysyvästi. Viitaten esitämme ne tiedot, joiden perusteella laskulevyn laskeminen puuraaka-aineille suoritetaan (itse laskenta suoritetaan samalla tavoin kuin metallipilareille).

Puulattiat ovat sallittuja käyttää enintään 6 metrin syvyydessä, jos maaperä ei sisällä suuria määriä kiviä ja muita kiinteitä sulkeumia (raudoitus, aiempien perustusten jäänteet). Ei ole käytetty paksuun saviin, pikkukiviin ja sora-alueisiin.

Puukapselin paksuus valitaan vahvuuden perusteella (8 cm paksu levy, puu - 10 - 24). Liitäntäpalkit - kielen ja ura. Suorakulmainen harja antaa suuremman liitoksen tiheyden kuin kolmiomainen. Puiset tapit upotetaan kahden tai kolmen kappaleen osiin, jotka on liitetty toisiinsa kaltevilla kiinnikkeillä. Niitit työnnetään puuhun pinoon pinnalla.

Tarjouksemme

Tarjoamme ura- ja kudelevyjä Moskovassa ja koko Venäjän federaatiossa. Suosittelemme täyden valikoiman palveluita avaimet käteen -huollon asennusta varten: se on taloudellisempaa kuin toimia erikseen.

Monimutkaisissa ja erikseen voit käyttää seuraavia palveluita:

 • uusien ja käytettyjen urien myynti, vuokraus;
 • laitteiden vuokraus;
 • materiaalin kuljetus paikalle;
 • olosuhteiden alustava arviointi, maaperän ja urien testaus;
 • laskenta, suunnittelu, budjetointi;
 • pihdit;
 • lisätä työn tehokkuutta - heikentää tai johtaa poraus;
 • seinän vahvistaminen;
 • purkamista.
 • missä tahansa eri malleissa olevien urien lukumäärä;
 • paalutus- ja apulaitteiden läsnäollessa;
 • pätevät suunnittelijat ja asentajat;
 • SRO-todistus, pääsy vastuullisiin töihin;
 • Tyypillisten asiakassertifikaattien pyynnöstä;
 • korkea laatu, takuu työstä;
 • alhaiset hinnat, useita säästömahdollisuuksia;
 • nopeat määräajat riippumatta aitauksen monimutkaisuudesta.

Katso videota siitä, miten arkki on asennettu yrityksellesi:

Jos haluat jättää pyynnön, täytä lomake verkkosivustolla tai soita meille. Työntekijämme lähdön tulosten mukaan tutustumalla esineen ja sen dokumentaation kanssa laadimme sopimuksen, jossa esitetään kaikentyyppiset työt, lopulliset kustannukset ja ehdot.

11. Pallosäätiöt, levyt, ankkurit

11.1. Laitteiden valinta 25 metrin pituisten pinoelementtien upottamiseksi olisi tehtävä pakollisten liitteiden 5 ja 6 ohjeiden mukaisesti, ja sen perustana on tarve varmistaa, että paalut ja kuoret on varattu projektin pohjaan perustuville pohjamalleille ja pinnoille, jotka upotetaan maahan. Laitteiden valinta yli 25 metrin pituisille ajopaikoille suoritetaan käyttämällä ohjelmia, jotka perustuvat iskun aallon teoriaan.

11.2. Lisätoimenpiteitä, joilla helpotetaan paalujen ja arkkien poraamisen helpottamista (huuhtelu, kärkiväli jne.), Olisi sovellettava yhdessä hankesuunnitelman kanssa, jos alle 0,2 cm: n vetoiset elementit tai vibraation läpäisevyys alle 5 cm / min ovat epäonnistuneet.

11.3. Pesukyvyn käyttö paalujen uppoamisen helpottamiseksi on sallittua vähintään 20 metrin etäisyydellä olemassa olevista rakennuksista ja rakenteista ja vähintään kahdesti paalujen uppoamisen syvyydestä.

Sukelluksen lopussa heikkeneminen on lopetettava, minkä jälkeen pino on ladattava uudelleen vasaralla tai tärisevällä paalukuljettajalla, kunnes laskettu vika saavutetaan ilman pesuainetta.

11.4. Säiliöitä, joiden poikkipinta on alle 40 - 40 cm alle 5 metrin etäisyydellä, kielekkeet - 1 m ja ontot pyöreät paalut, joiden halkaisija on enintään 0,6 - 10 metriä, ei saa upottaa maanalaisiin teräsputkiin, joiden sisäinen paine on enintään 2 MPa. Porauslautat ja -levyt paikoilleen maanalaisten putkien lähellä, joiden sisäinen paine on yli 2 MPa tai lyhyillä etäisyyksillä, voidaan suorittaa vain ottaen huomioon tutkimustiedot ja asianmukaiset perustelut hankkeessa.

Kun haetaan vasaran tai tärinänvaimenninpilareiden paikoilleen asentamista ja olemassa olevien rakennusten ja rakenteiden lähelle, on arvioitava niiden dynaamisten vaikutusten vaara, jotka perustuvat tärinöiden vaikutukseen perustusten, teknisten välineiden ja laitteiden maaperän muodonmuutokseen sekä tärinän tason hyväksyttävyyteen terveysvaatimusten mukaisesti.

Huom. Voidaan välttää dynaamisten vaikutusten vaikutusta pohjojen muodonmuutoksiin, vaakatasossa taitettuihin vaakasuoraan kerrokseen, joiden paksuus on enintään 0,2 (sallittu kaltevuus), lukuun ottamatta vettä kyllästettyä hienoa ja siltaa, kun ajamalla yli 7 metrin painoisia iskuja yli 15 metrin etäisyydellä tärinänpoisto - 25 m ja levytölkki - 10 m rakennuksiin ja rakenteisiin. Jos on tarpeen sukeltaa paaluja ja paaluja lyhyemmillä etäisyyksillä rakennuksiin ja rakenteisiin, olisi hyväksyttävä maailmoja dynaamisten vaikutusten tasoa ja jatkuvaa kestoa varten (sukelluspallot johtaviin kuoppiin, vasaran korkeuden pienentäminen, läheisten ja kauempana sijaitsevien paalujen vaihtaminen rakennuksista jne. ) ja teki geodeettiset havainnot rakennusten ja rakenteiden saostuksesta.

11.5. Paloja, joiden pituus on enintään 10 metriä ja jotka ovat alle 15 prosenttia suunnittelusyvyydestä alhaisemmat ja joiden pituus on yli 10 prosenttia suunnittelun syvyydeltään alle, ja sillat ja hydrauliset rakenteet ovat paaluja, jotka eivät ole yli 25 cm: n kuluttua suunnittelutasosta. niiden pituus on korkeintaan 10 metriä ja yli 50 senttimetrin halkaisijaltaan yli 10 senttimetrin halkaisijaltaan yli 10 metrin halkaisijaltaan vaadittavat kiellot on syytä tutkia upottamisen syiden selvittämiseksi ja päättää mahdollisuudesta käyttää olemassa olevia paaluita tai sukellusta lisää.

11.6. Pallosäätiöiden, pylväiden ja ankkureiden, valvotuista indikaattoreista, tilavuudesta ja säätömenetelmistä koostuvien töiden tuotannossa on noudatettava taulukkoa. 18.

Upotetut paalut, kuoret, arkki

11.7. Paloelementtien upottamista vesistöalueella saa olla enintään yhden pisteen aallot, jos käytetään kelluvia nostureita ja pääkehyksiä, joiden tilavuus on enintään 500 tonnia, ja korkeintaan 2 pistettä suuremmalla siirtymällä ja itsekin nostettavat alustat, joiden aallot ovat alle 4 pistettä.

11.8. Upotettujen paalujen tai kuorellisten paalujen rakentamiseen käytettävien pinoelementtien osiot tarkastetaan rakennustyömaalla tarkistaakseen niiden kohdistuksen ja yhteensopivuuden nivelten osien rakenteen kanssa (vakiintuneissa toleransseissa) ja ne on merkittävä ja merkittävä pysyvästi maaliin niiden asianmukaisen liittämisen yhteydessä ) sukelluspaikalla.

11.9. Pallotustyön alussa on asennettava 5 - 20 koepäällystettä (projektin asettama luku), joka sijaitsee eri paikoissa rakennustyömaalla ja jokaisen upotusmittarin kohdalla kirjatut iskut. Laske- taan lyöntien kokonaismäärää sukelluksen jäljellä olevien paalujen osalta ei suoriteta. Kuitenkin yli 25 m: n paaluille, sukelluksen viimeisten kolmen metrin metreinä pidettävien lyöntien määrä on lisättävä. Mittaustulokset on kirjattava työlokiin.

11.10. Sukelluksen lopussa, kun todellinen vika-arvo on lähellä laskettua, se mitataan. Pallojen epäonnistuminen estymisen tai viimeistelyn lopussa on mitattava tarkkuudella 0,1 cm.

Ajettaessa yksitoimista höyryä tai ilmapatsaita tai dieselmoottoreita, viimeinen varat on otettava 30: een puhallukseen, ja vika on määritettävä viimeisen 10 viimeisen puhalluksen keskiarvona. Ajettaessa kaksoisvaikutteisia vasaroita käyttäviä paaluja, viimeisen säkkeen kestoa on pidettävä 3 minuuttia, ja vika olisi määriteltävä punkin keskipitkällä syvyydellä, joka on upotettu yhdestä iskusta lastin viimeisen minuutin aikana.

11.11. Paloja, joiden vika on suurempi kuin laskettu, olisi kohdistettava säätöleikkaukseen sen jälkeen, kun ne "lepäävät" maaperässä GOST 5686-78: n mukaisesti. Jos testikeskittymän aikana tapahtunut epäonnistuminen ylittää suunnittelun, hankkeen organisaation on osoitettava, että paalujen testitestaus on staattisen kuormituksen ja paalusäätiön tai sen osan projektin säätö.

11.12. Värähtelevien paalujen tai kuorien osalta viimeisen lupauksen keston oletetaan olevan 3 minuuttia. Vahvistimen viimeisen minuutin aikana on välttämätöntä mitata tärytyspuristimen virrankulutus, 1 cm / min tarkkuus upotusnopeudella ja paalun tai paalun kuoren värähtelyn amplitudi 0,1 cm: n tarkkuudella sen kantavuuden määrittämiseksi.

11.13. Tärytettäessä betonipoikkeja ja avoimia onttoja pyöreitä paaluja on toteutettava toimenpiteitä niiden vahvistavien betoniseinien suojaamiseksi pitkittäisten halkeamien muodostumiselta, koska ne altistuvat hydrauliseksi paineeksi, joka tapahtuu pinoelementeissä, kun tärytetään veteen tai heikkoon nesteytettyyn maaperään. CPD: ssä on kehitettävä halkeamien estämiseen tähtääviä toimenpiteitä ja tarkistettava ensimmäisten vaippapylväiden upottamisen aikana.

11.14. Pölkkykuoren upottamista edeltävänä vaiheena maaleiden tiivistymisen estämiseksi paalunkuorien ontelossa on välttämätöntä jättää maaperän ydin projektin korkeuteen, mutta vähintään 2 m: iin vaipan veitsen pohjasta hydromekanisoitumisen tapauksessa ja vähintään 0,5 m käytettäessä mekaanista menetelmää maaperän poisto.

11.15. Ennen uppoamista on tarkastettava teräslevykuori lukkojen onkaloiden suoruuteen ja puhtauteen vetämällä jalustalla 2 metrin mallin läpi.

Lukot ja urat kampaina nostettaessa niitä kaapelilla on suojattava puupaneelilla.

11.16. Kielen upotusmenetelmässä naapurimaisten vasaranmuotoisten kielien alemman päiden ero ei saa olla yli 2 m tasaiselle kielekkeelle ja enintään 5 m muille kieliprofiileille.

11.17. Suljetuilla rakenteilla tai aidatuilla rakenteilla kielten upottaminen olisi yleensä suoritettava alustavan kokoonpanon ja täydellisen sulkemisen jälkeen.

11.18. Kielen irrottaminen olisi suoritettava mekaanisilla laitteilla, jotka pystyvät kehittämään vetovoimia 1,5 kertaa suurempia kuin voimat, jotka on määritetty poistamalla kielekkää trially näissä tai vastaavissa olosuhteissa.

Kielen nostamisen nopeus, kun se poistetaan, ei saa ylittää 3 m / min hiekassa eikä 1 m / min saviä maaperä.

11.19. Suurin mahdollinen negatiivinen lämpötila, jolla teräspeltiä voidaan upottaa, määrittelee suunnitteluorganisaatio teräksestä ja upotusmenetelmästä riippuen.

Särkynyt ja tylsistynyt paalu

11.20. Poraamattomien paalujen asettamisen yhteydessä kuopan pohja on puhdistettava irrallisesta maaperästä tai tiivistettävä tiivistämällä. Ei-kyllästettyjen maalien tiivistys tulisi suorittaa pudottamalla tamping kaivoon (jonka halkaisija on vähintään 1 m - painaa vähintään 5 tonnia, halkaisijaltaan alle 1 m - 3 tonnia). Kaivon pohjassa oleva maaperän tamping on tehtävä viiden viimeisen puhalluksen "epäonnistumiselle", joka ei ylitä 2 cm: tä, ja "väärinkäytösten" kokonaismäärän on oltava vähintään kuopan halkaisija.

11.21. Jotta estettäisiin betonimassan kohottaminen ja siirtyminen lujittavan häkkiin ja betonin tai koteloputken poistamiseen, samoin kuin vahvistamiseen aina syvennyksen syvyyteen asti, kehys on kiinnitettävä suunnitteluasentoon.

11.22. Veden ylimääräistä painetta (paineita) voi käyttää kuoppien pinnan kiinnittämiseen, ei alle 40 metrin etäisyydellä olemassa olevista rakennuksista ja rakenteista.

11.23. Poraus-, puhdistus- ja betonitoimintasuunnitelman mukaisen pinnan märän tulee olla korkeampi kuin pohjaveden pinnan taso (tai veden pinta-alan horisonti) vähintään 0,5 m.

11.24. Jos porausmenetelmissä havaitut esteet on mahdoton voittaa, pätöksestä, joka mahdollistaa kaivojen käyttämisen pinoamista varten, on järjestön, joka on suunnitellut säätiön.

11.25. Porauksen päätyttyä hanke on tarkastettava, jotta kaivojen todellinen koko, niiden suun, pohjanpohjan ja kunkin syvennyksen sijainnit voidaan tarkastaa suunnitelmassa ja myös osoittaa, että säätiön maaperä on sopusoinnussa teknisten geologisten tutkimusten kanssa (tarvittaessa geologin mukana).

Kun betonointi kuivataan ennen vahvistuskoteloiden asentamista, kaivoa on tarkastettava, jos pohja-, kaivo-, kaatopaikkoja, vettä ja lietettä esiintyy löyhän maaperän läsnäollessa.

11.26. Täytetyssä hiekka-, kanto- ja muissa epästabiileissa maissa pino-betonisointi on suoritettava viimeistään 8 tunnin kuluttua porauksesta ja vakaassa maaperässä 24 tunnin kuluttua. Jos betonia ei ole mahdollista, ei ole tarpeen aloittaa porauskaivoksia tietyn ajan kuluessa. eivät tuo kasvonsa 1-2 metrin päähän suunnittelutasolle ja ilman poraamista.

11.27. Välittömästi ennen betonisekoituksen veden upottamista kuhunkin kanoon porattuun kaivoon on välttämätöntä poraa poraus pintojen pinnalta. Huuhtelua varten on välttämätöntä varmistaa veden syöttö ylipaineen ollessa 0,8-1 MPa virtausnopeudella 150-300 m3 / h. Huuhtelua on jatkettava 5-15 minuutin ajan, kunnes jäännösliete katoaa (mikä on osoitettava kuoren tai putken reunalla virtaavan veden värillä).

Pesu on lopetettava vasta betonirakenteen liikkumisen alkaessa betonivaluputkessa.

11.28. Porauspallojen betoniakselin jatkuvuuden valvomiseksi vedenalaisen betonitoimintatavan avulla on välttämätöntä testata valikoivasti paaluissa porattujen hylsyjenäytteitä tai valvoa eheyttä rikkomattomilla menetelmillä (yhdestä porasta 100: aan, mutta enintään kahdesta paasta rakennustyömaalle ), samoin kuin kaikkiin paikkoihin, joiden laitteessa tekniikan loukkaukset on tehty.

Porauksen aikana ydin on kiinnitettävä erityistä huomiota poraustilaan betonikerroksen kosketusvyöhykkeellä, joka on asetettu betonisoitumisvaatimusten rikkomiseen (esimerkiksi pitkät keskeytykset seoksen levittämisessä) normaalisti asetettuina sekä kosketusvyöhykkeellä pohjareikään kallioisella maaperällä. Poraustyökalun nopea upottaminen (vika) näillä vyöhykkeillä osoittaa veden läsnäolon muodostumisen, joka on muodostunut vedenalaisen betonointijärjestelmän rikkomisen seurauksena. Tämä seikka on merkittävä ydinporauksen lokiin, mikä osoittaa työkalun epäonnistumisen tason ja syvyyden.

11.29. Naamiointimäärän räjähdyksen yhteydessä ennen seoksen tilavuuden tulisi olla riittävä täyttämään kammioontelon ja paalun akselin tilavuus vähintään 2 metrin korkeuteen.

Jokaisen paalun laajentamisen yhteydessä on tarpeen ohjata räjähdyspanoksen merkkejä rungon pohjaan ja betoniseoksen pintaan ennen räjähdystä ja sen jälkeen.

11.30. Jauhatut ontot paalut on valmistettava jäykästä betoniseoksesta, joissa on 1-3 cm kartiomaista murskattua kiveä, jonka murto-osa on enintään 20 mm.

11.31. Kunkin kyllästetyn onton paalin sisäpinnan on oltava silmämääräinen tarkastus. Kun yli 70 cm2: n pinta-alaltaan tai betoniteräksen altistusta havaitaan, paalun ontelo on täytettävä betoniseoksella, jonka kartio on 18-20 cm ja korkeus yli 1 m havaitulle vikalle.

11.32. Kuivausrummun poraaminen laitteella injektioiden poraamiseksi epätasaisissa tulvissa maissa on suoritettava huuhtelukaivoilla, joissa on savi (bentoniitti) liuos tai kotelon suoja.

Savi (bentoniitti) liuoksen tiheys tulee olla 1,05-1,15 g / cm3.

11.33. Injektiopallojen valmistuksessa käytettävien liuosten tiheys on 1,73-1,75 g / cm3, liikkuvuus AzNII-kartiolla vähintään 17 cm ja veden erotus yli 2%. Hankkeessa olisi eriteltävä ruskeille ruiskutuspillereille tarkoitettujen liuosten koostumus.

11.34. Injektiopallojen poraus kovettamalla (sementti tai muu) laastia on suoritettava porauspään tai injektoriputken kautta pohjan pohjasta aina mudan täydelliseen korvaamiseen ja puhtaan sementin ulkonäköön kaivonpäässä.

11.35. Ruiskutuspätkän paineentutkimus on suoritettava tamponin asentamisen jälkeen manometrillä johtoputken yläosassa pakottamalla kovetusliuosta 0,2 - 0,3 MPa paineessa injektorin läpi 2-3 minuutin ajan.

Pilejä permafrost-maissa

11.36. Suspendoitujen paalujen upottaminen I-periaatteessa käytettävien permafrost-maaperäksi (jäädytettynä) suoritetaan poraamalla, laskemalla ja poraamalla.

11.37. Pinoamisen porausmenetelmää käytetään permafrostin keskilämpötilassa pitkin pinoa miinus 0,5 ° С (ja alle); paalut upotetaan esiporaisiin kuoppiin, joiden läpimitta ylittää (vähintään 5 cm: n korkeudella) paalun suurimman poikkileikkauksen; ontelon ja kaivon seinämien välinen ontelo täyttyy maalla tai erityisellä liuoksella.

Kuopat on puhdistettava vedestä, lietteestä, jäästä tai lumesta ennen sukelluspöytien asettamista niihin. Nestemäisen lietteen tai veden kerroksen paksuus kuopan pohjassa ei saa olla yli 15 cm. Jäätyneen tai kuivan lietteen, jään tai maaperän kaatumisen likaantuminen kaivon pohjalle ei ole sallittua.

11.38. Paloja ennen sukellusta tulisi puhdistaa jäästä, lumesta, jäädytetystä maaperästä ja rasvaisista pisteistä.

11.39. Pilejä tulee upottaa ajoissa, lukuun ottamatta kaivojen seinien uppoamista yleensä pääsääntöisesti neljän tunnin kuluttua niiden poistamisesta ja hyväksymisestä.

11.40. Täytä kaivo maaperällä tai erikoisratkaisulla, yleensä heti ennen kuin kasa kastetaan. Kun kasa on upotettu, tarkastetaan paalun alapään vaatimustenmukaisuus suunnittelumerkillä samoin kuin paalin oikea sijainti suunnassa ja pystysuunnassa.

11.41. Pudotuksen läpäisevän paalun yhteydessä on toteutettava toimenpiteitä sen varmistamiseksi, että kaivon seinämien ja paalun väliset ontelot täytetään kokonaan maaperän liuoksella (paalut upotetaan siirtämällä aiemmin täytettyä maadoitusliuosta, liuoksen lisäsuojaa värähtelyllä jne.).

11.42. Pinoajon alenemismenetelmää käytetään kovaa savea, hienoja ja jauhettuja hiekkarantoja, jotka sisältävät enintään 15% karkeita sulkeumia, joiden keskilämpötila on pysyvästi jäädytettyjä maaperä pitkin pinoa, miinus 1,5 ° С ja sen alapuolella.

Paalut upotetaan maaperän sulattamiseen ja sulatusvyöhykkeen halkaisijan tulisi olla enintään kaksinkertainen paalun poikkileikkauksen suuremman sivun kokoon nähden. Paalujen jäädyttämisen nopeuttamiseksi on sallittua soveltaa maaperän keinotekoista jäähdytystä.

11.43. Vahvistetut betonipallot voidaan upottaa sulatettuihin maaperään talvella aikaisintaan 20 tuntia sulatuksen päättymisen jälkeen kesällä - aikaisintaan 12 tuntia.

11.44. Porausmenetelmää voidaan käyttää muovipakattuun maahan ilman karkeita sulkeutumia. Pilejä ajetaan paikoillaan esiporaisiksi kaivoiksi, joiden läpimitta on 1-2 cm pienempi kuin pienimmän poikkipinta-alan poikkileikkaus.

Huomautuksia: 1. Mahdollisuus käyttää borehozabivny-menetelmää määritetään teknisten materiaalien ja geokriologisten tutkimusten perusteella sekä koekappaleen mittaus maaperän lämpötilasta ajopäivänä.

2. Paalujen punnitseminen pakastuksen jälkeen ei ole sallittua.

3. Vain paikoilla, joilla on vankka poikkileikkaus, tulee upottaa lävistysprosessiin. Joissakin tapauksissa on sallittua upottaa ontot teräspilot burst-vapaalla tavalla säilyttäen niiden eheys ajokäyttäytymisessä ja valvontatapojen pakollisella louhinnalla ja tarkastuksella.

4. Talvella ei ole sallittua, että ennen upotettujen paalujen upottamista maaperän kennon seiniin menee muovipäällysteestä kovaksi leikattuun tilaan.

11.45. Pallosäätiöiden arvioitu lastaus sallitaan vain sen jälkeen, kun se on saavuttanut perustusten maaperän lämpötilan.

11.46. Kun porausreikien porausmekanismilla käytetään II-periaatteen mukaisesti käytettyjä permafrost-maaperä, reiän läpimitan on oltava vähintään 15 cm: n suuruinen poikkileikkauksen koko suurempi. Paalujen alla olevan minimipohjan syvyys on käytännöllisesti katsoen purettavissa projektin määrittelemän maaperän sulatuksen aikana mutta sen on oltava vähintään 0,5 m. Porausseinän ja pino-telineen lateraalisen pinnan välinen kuilu sen syvyyteen, jonka se tunkeutuu käytännössä sitomattomille maaperälle, on täytettävä sementillä, sementtihiekalla tai muulla ja ratkaisuja hankkeen mukaan.

11.47. Kaivojen poraamista paalujen alla on seurattava muita kaivoja, jotka koostuvat siitä syvyydestä, joka vastaa syvyyttä, joka on käytännössä mahdoton purkaa maaperän sulamisen aikana, maaperänäytteitä, jotka on merkitty ja varastoitu, kunnes hyväksyntäraportti on laadittu. Jos saadut tulokset eivät vastaa suunnittelutietoja, kaivon syvyyttä tai menetelmiä, joissa upotetaan alalajin pää, on vaihdettava maaperään, joka on käytännöllisesti katsoen puristumaton sulatuksen aikana (kuten suunnittelijalle on sovittu).

Rostverka ja ilman paalun perustuksia 11.48. Grillivarastojen rakentamista edeltävien töiden on oltava sellaisten paalujen, kuorien tai porakoneiden hyväksyntää, jotka on haudattu maahan ja leikattu suunnittelutasolla ja pystytettyjä kaivoshaunoita (jos sellaisia ​​on).

11,49. Pallot, joissa on poikittaisia ​​ja vinkoisia halkeamia, joiden leveys on yli 0,3 mm, on vahvistettava vahvistamalla betonikouru, jonka seinämän paksuus on vähintään 100 mm tai vaihdettava.

11.50. Jos kyseessä on paalujen täyttö tai pään vaurioituminen ajamisen aikana, paalujen päätä on leikattava sellaisilla menetelmillä, jotka estävät pinon betonin suojakerroksen rikkomisen leikkauksen alapuolella.

11,51. Kun kannatetaan paalujen kiinnittymistä ristikkäisillä lasi-tyyppisillä korkkielementeillä, pariliitoskorkit ja paalut on tehtävä upottamalla ne kanteen syvyyteen projektin mukaan, mutta vähintään 100 mm.

11.52. Majakka-ratkaisu, kun asennetaan esikuvioitujen elementtien ja pohjattomien perustusten, tulisi olla yksi luokka alhaisempi kuin sängyn muotoilu.

11.53. Grillin ja kärjen välistä rakoa ei saa täyttää liuoksella.

11.54. Mahdollisuus ladata valmiiksi valmistettuja esivalmistettuja ja monoliittirakenteita pölkkyjen ja pohjattomien perustusten osalta olisi päätettävä SNiP 3.03.01-87: n vaatimusten mukaisesti.

11.55. Pallojen rikkoutumisesta ja pakotetun upottamisen tapauksessa suunnittelumerkin alapuolella projektiryhmän tulee olla sopusoinnussa kiinteän raudoitetun betonin kanssa.

11.56. Kiinnitysputket laitekiinnitykselle on suoritettava sääntöjen mukaisesti:

a) jos maaperä on mahdotonta tyhjentää (grillausrakennustyötä varten), maaperän kehittyminen rakennusten korkeuksiin on suoritettava vedenalaisella menetelmällä (ilmakuljetukset, hydrauliset hissejä, haarukkatrukit). Jotta vesi ei pääsisi louhinnan pohjaan, betonin täyttökerros olisi asetettava pystysuorasti liikuteltavaa putkimenetelmää käyttäen. Betonikerroksen paksuus, joka on määritetty vedenpaineelta alhaalta, on oltava vähintään 1 m, jos se on suunniteltu asetettavaksi kaivauskaivon lujitetulle betonilevylle ja vähintään 1,5 m - epätasaisen pohjakerroksen louhinnassa enintään 0,5 m vedenalaisen kaivoksen aikana ;

b) kaivojen yläosa on sijoitettava vähintään 0,7 m: n korkeuteen työveden pinnasta ottaen huomioon aallon korkeuden ja ylijännitteen tai 0,3 metrin korkeuden jäätymisasteen yläpuolella. CPD: n työvesitaso (jäädytys) olisi pidettävä korkeimpana mahdollisena kausittaisena vedenpinnan tasona (jäädytys) tämäntyyppisen työn aikana, mikä vastaa arvioitua todennäköisyyttä ylittää 10 prosenttia. Tällöin on myös otettava huomioon mahdollinen ylijännitys ylijännitteiden tai jään tukosten vaikutuksilta. Joillakin virtaavalla valuma-alueella työtaso määräytyy valumavesia säätävien laitosten tietojen perusteella.

c) veden pumppaaminen louhinnan aidasta ja työstä grillimateriaalin rakentamisen jälkeen on sallittua tehdä sen jälkeen, kun betoni hankkii hankkeen yhteydessä määritetyn lujuuskerroksen, mutta vähintään 2,5 MPa.

11.57. Ennen ankkurin asentamista kaivo on puhdistettava lietteestä ankkuripituuden sisällä.

11.58. Ankkureissa, joissa on holkkiputki, on käytettävä savi-sementtilaastia leikkeen muodostamiseksi, jonka vahvuus 7 päivän iässä olisi 1-2 MPa.

Sementtilaastin käyttö häkän muodostumiseen on sallittu vain hankkeen dokumentaation mukaisesti.

11.59. Sementtilaasti upotuksen muodostamiseen (yleensä V / C = 0,4-0,6) on valmistettava rakennustyömaalla välittömästi ennen injektointia kaivoon. Kerroksen välttämiseksi liuosta tulee sekoittaa säännöllisin väliajoin koko injektion ajan.

11.60. Kiinnittäessä ankkuriosaa kaivoon (ankkurin upotuksen muodostamisen yhteydessä) on välttämätöntä varmistaa liuoksen suunnittelun tilavuuden injektointi virtauksen ja paineen pakollisella rekisteröinnillä. Jos painetta nousee voimakkaasti, injektio tulee lopettaa. Nopea paineen nousu sallitaan vain injektion alussa, kun haltija murtaa liuoksen pistämisen tapauksessa holkkiputken kautta.

11.61. Ankkureita järjestettäessä, joiden tiivistys muodostuu toistuvalla ruiskutuksella mansettiputken läpi injektorin avulla, jossa on kaksinkertainen tamponi, jossa on alumiinioksidi-sementtikotelo, jokainen myöhempi injektio on suoritettava aikaisintaan 16 tuntia edeltävän pään päättymisen jälkeen.

Sementin haltijoille projektin on määritettävä injektioiden väli.

11.62. Kunkin ankkurin kantokyky on pääsääntöisesti tarkistettava, ennen kuin se otetaan käyttöön yhdessä kiinteän rakenteen kanssa testin tai kuorman suurimman sallitun testin avulla.

11.63. Ohjaustestiin on kohdistettava vähintään yksi kymmenestä asennetusta ankkurista, hyväksyntä - kaikki ankkurit, paitsi valvonta.

Plotteritekniikka urille: miten se toimii?

Säätiökaivon kehittäminen on tärkeä vaihe monikerroksisten rakennustöiden nollaprosessissa. Teollisessa mittakaavassa kaivojen kaivaminen tapahtuu kaivukoneella. SNiP: n nro 3.02.01 "Sementtirakenteiden" määräysten mukaan kaikki kaivannot, joiden syvyys on yli 2 m, olisi vahvistettava pylväslevyllä estäen niiden romahtamisen ja pohjaveden tulvan.

Larsen-levyn paalutus Z-profiili

Tässä artikkelissa esitetään aidan urien urat. Opit, mitä tyyppisiä tappeja käytetään ja miten ne asennetaan. Lisäksi otetaan huomioon levytyökalun suunnitteluominaisuudet ja esimerkit laskelmista.

Milloin ja miksi perustuskaivojen aita tarvitaan?

Tarve vahvistaa kaatopaikkoja on sanottu turvallisuusvaatimusten ja SNiP-määräysten vaatimusten mukaan, joiden mukaan seuraavia tyyppisiä kaivoja voidaan vahvistaa levyn pylvässeinillä:

 • kaikki kaivokset ovat yli 1 m syvässä hiekka-maaperässä;
 • kaivoja, joiden syvyys on 1,25 m hiekassa;
 • kaivoista, joiden syvyys on 1,5 metriä savimassaa ja siita;
 • kaivoista, joiden syvyys on 2 m suuritiheyksisissä maissa.

Levyjen paakkuuntumisen toimivuus on suojata louhinnan seiniä romahdukselta, mikä voi tapahtua rakennustyömaalla tehtävien paalun töiden yhteydessä (paalutusperustukset maksoivat yli 80% korkeista rakennuksista).

Levyjen paalutustekniikkaa voidaan myös pitää vaihtoehtona vedenpoistotoiminnalle. Aitojen asentamiseen käytetyllä kielellä on kiinnityslukot, joiden avulla yksittäiset kielekkeet on liitetty sinetöityyn, vettähylkivään seinään, mikä minimoi riskin upottaa kuoppaan pohjavedellä.

Murskauskaivojen uratyypit

Nykyaikaisessa rakennuskäytännöissä käytetään kahta lajitteluputkityynyä kaivojen aitaukseen - Larsenin kielekkeeseen ja putkiin. Puuta ja teräsbetoniporaa käytännöllisesti katsoen ei käytetä taloudellisten epävarmuuden vuoksi.

Larsen-kielellä on kourunmuotoinen profiili, jonka pituus voi olla jopa 35 metriä ja leveys jopa 80 cm. Larsenin kielessä on useita muunnelmia, jotka eroavat toisistaan ​​yleisten ominaisuuksien suhteen:

 • kielen L4;
 • kielen L5;
 • kielen L5-UM;
 • Larsenin kieli Omega;
 • kielen L5.

Yleisimmin käytetty kieli L5, joka on valmistettu teräslajista ST3KP tai 16 CG. Profiilin L5 leveys on 42 cm, paino 1 l.m. - 100 kg, paino 1 m 2 - 217 kg. Profiilin L5 pinnoituksen lujuus on 800 kNm / m.

Larsen-profiilin leimaus

Uraputkista valmistettuja koteloita käytetään epästabiilissa, vaakasuorassa leikkausmaaperässä, jossa kourujen muotoisen profiilin seinämillä ei ole vaadittua vakautta. Koska putkien suuremman poikkileikkauksen ansiosta maadoitusmassat ovat lisääntyneet kielekkeellä, vastuksen ja putkien seinämän voimakkuus on paljon suurempi.

Kielen- ja uraputkien halkaisija vaihtelee välillä 530-1420 mm. Kaivosten aitaukseen käytetyillä putkilla on T1420 × 12 -tyyppinen merkintä, joka on yhtenäistetty SNiP: n määräysten mukaisesti, jossa:

 • T - putkimainen kieli;
 • 1420 on halkaisija (mm);
 • 2 - seinämän paksuus (mm).

Kuten Larsenin kielessä, putkiputkessa on putkipalkkien sivureunoihin sijoitetut lukot, joiden läpi rakenteet liitetään kiinteään seinään. Asennusta tehtäessä käytetään lisäksi teräksisiä kääntyviä elementtejä, joiden avulla seinälle kiinnitetään tarvittava tilakokoonpano.

Teräslevyn paakkuuntuotannon käytännön sovellutus on suurelta osin mahdollinen sen uudelleenkäyttöä varten, johon ei sovelleta vahvistettuja betonipuita ja puurakenteita. Rakennusorganisaatiolle annetaan tilaisuus tehdä tilapäinen arkki ja perustamisen jälkeen purkaa arkki paikoilleen ja myydä se jälkimarkkinoilla ja siten korvata osa rahoituskustannuksista. SNiP: n normien mukaan kielen- ja uuriputkien liikevaihto ja Larsen-ura voivat olla jopa 20 sykliä.

Levyn pylvään laskeminen

Pinnoituksen laskenta tehdään erikoistuneilla asiantuntijoilla SNiP nro 2.09.03 "Kiinnitysseinien suunnittelu" vaatimusten mukaisesti. Aseen laskennan tarkoitus on:

 • määrittää kielen vaaditun koon;
 • kielen imemisen syvyyden määrittäminen, joka perustuu suunnitteluvakauden ja seinämän kestävyyden vaatimustenmukaisuuteen sääntelytietoihin;
 • suunnittelemalla lisätoimenpiteitä arkkitehon seinämän vahvistamiseksi.

Levykalon seinämän vastustuksen laskeminen kallistumiseksi suoritetaan kaavalla: jossa:

 • Оu - normatiivinen vastus;
 • Oz - kielen puristamisen voima maahan;
 • K - coeff. kielen työolosuhteet (riippuu maaperätyypistä);
 • Cn - coeff. luotettavuusmarginaali (1.2).

Pylvään alusluvun laskeminen suoritetaan kaavalla: jossa:

 • Lk - kuormitusarvo miekka-m2;
 • Pck on laskettu seinämänkestävyys;
 • Du on seinämän kestävyys;
 • K - coeff. tynkä työn maassa.

Kielen syvyys lasketaan kaavalla: T = t0 + Δt, jossa Δt =:

 • Fn - tontti kuormien jakautumisesta seinälle;
 • qtO on maaperän paineesta peräisin olevan aidan maksimikuormitushetki;
 • d - coeff. passiivinen maaperän paine seinään (l - aktiivinen vaikutus).

Kussakin tapauksessa laitetaan kielekkeen upottamista varten kojelauta, jossa näkyvät tiedot ja ohjeet työn suorittamista varten arkkipäällystystä suorittavalle henkilölle.

Teknologinen kartta luodaan TTK-mallin (malli kortti) nro 4-104-1 "metallilevyjen pinnoitusseinien" perusteella (TTK: n päivitetty versio julkaistiin 05.21.2015 g). Tilapäisen pellin pylvään teknisen kortin on hyväksyttävä urakoitsijan rakennusyrityksen pääinsinööri ja turvallisuusvastuuhenkilö.

Värähtelyputki (video)

Kiinnityslevyn tekniikka

Pylväslevyn laite toteutetaan rakennuskoneiden - paalujen ajo-koneiden mukana. Kopr on itsekulkeva kone raiteille tai akselille, joka on varustettu tarvittavilla laitteilla upotusuraan.

Toiminnalliset laitteet copra sisältää:

 • kaavinmasto - teräsohjauspalkki, jossa upotuslaitteisto ja -levy on kiinnitetty;
 • upotusmekanismi - iskuvasara tai tärisevä kuljettaja;
 • rullauslohkoja - kielen käsitteelle ja asennukselle alkuperäiseen asentoonsa.

Kielen kiinnittämiseen on kolme tapaa: vasara, tärinän vaimennus ja staattinen sisennys. Rakentamiskäytännöissä yleisin ajotapa on tehokkain ja edullinen tekniikka, mutta nykyiset SNiP-koneet estävät tukkeutumisen tiheissä rakennusolosuhteissa, sillä iskunvaimennuksen aiheuttamat dynaamiset kuormat voivat aiheuttaa läheisten rakennusten muodonmuutoksia ja tuhoutumista.

Tärinän upotus on menetelmä, jossa kieli menee syvemmälle maahan suuritaajuisten matalaamplitudivärähtelyjen vaikutuksen alaisena. Värähtelevä kuljettaja tuottaa värähtelyjä, jotka siirretään siihen kiinnitettyyn kieleen, jolloin tärinä siirtyy maaperäkerroksiin, jotka ovat kosketuksessa levypatan kanssa, joka tärinän vaikutuksen alaisena puristuu, mikä johtaa urauraan oman painonsa ja tärinänvaimentimen painon alla puristamalla.

Katso myös: paalujen vibro-upotus: menetelmät ja tekniset ominaisuudet.

Värähtelevät urat Larsen

Levyn pinoamisen laite suoritetaan SNiP 3-B.6-62 määräysten mukaisesti. Tekniikka suoritetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Copra-laitteisto siirretään kohteeseen, arkki on toimitettu ja jaettu kulutustarvikkeisiin.
 2. Pylvään pinnoitus on merkitty suunnittelutietojen mukaisesti.
 3. Kulutustarvikkeelle sijoitettu ura koukistetaan kopra-vinssin avulla ja vedetään ylös upotuspisteeseen, kielen kalteva, kohotettu ja asetettu ajoasentoon.
 4. Kieli liitetään upotusmekanismin päähän, tarkastetaan rakenteen spatiaalinen sijainti.
 5. Työhön sisältyy uppoasennusyksikkö - vasara tai tärinänvaimennin, jonka vaikutuksesta kieleke menee syvälle maahan suunnittelumerkkiin.
 6. Asennusprosessin päätyttyä toistetaan. Seuraava kielekkeen lukko sopii upotetun rakenteen urille.

Kielen upottaminen suoritetaan, kunnes suljettu aita on täytetty kaivon ympärillä.