Tekniikka painetun (leimattu) betonin luomiseksi

Nykyaikaisessa rakennusteollisuudessa lähes joka päivä on olemassa erilaisia ​​materiaaleja, joiden avulla voit luoda ainutlaatuisen ulkoasun, vaikka sinäkin, laita se lievästi, ei taiteilijaa. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallisimpia rakennusmateriaaleja, eikä betoni ole poikkeus.

Metallista tai polyuretaanista tehtyjen erityisten postimerkkien avulla voit kääntää betonin harmaa pinnan marmorilevyiksi tai kiveiksi. Tämän tyyppistä pintaa kutsutaan ekstrudoitu betoni. Kyse on tästä materiaalista ja siitä, miten tehdä se itse, kerromme artikkelista alla.

Tämän teknologian käyttämisen ydin ja mahdollisuudet

Painettu betoni on tavanomainen pinta, jossa on kohokuviointi, jota käytetään erikoistyökalujen avulla. Yleensä piirustus imitoi tällaisia ​​materiaaleja ja pinnoitteita

Jos haluat luoda todella alkuperäisen terassin, voit helposti löytää postimerkkejä, joissa on erilaisia ​​puita, jäljillä esihistoriallisia eläimiä.
Usein tällaisia ​​kerroksia tehdään kauppakeskuksissa, ravintoloissa ja hotelleissa, tätä tekniikkaa käytetään myös puutarhojen, uima-altaan, jalkakäytävän, huvivenesataman ja terassien ympärillä.

Myös tekniikka ja painetun betonin muotoilu ovat hyviä restaurointityöhön. Esimerkiksi eräiden elementtien korvaaminen vanhoilla, huonokuntoisilla jalkakäytävällä oli tarpeellista. On sanomattakin selvää, että tänään olisi äärimmäisen vaikeaa löytää samaa materiaalia, jota käytettiin sen rakentamisessa. Mutta betonin pinnan leimaamalla avulla voit luoda tarkan kopion vanhasta rakennusmateriaalista.

Erilaiset leimattujen betonipäällysteet

Erilaisia ​​postimerkkejä betonille

Alun perin leimasimet painetulle betonille valmistettiin alumiinista ja olivat suuria rakenteita, jotka koostuivat varsinaisesta muodosta ja kädensijasta. Tällaiset tuotteet sopivat täydellisesti yksinkertaisten pintojen, kuten tiilen tai kiven jäljittelemiseen, mutta niiden kanssa ei ole mahdollista luoda monimutkaisia ​​kohokuvioita.

Tältä osin polyuretaanilomakkeet hyötyvät. Niiden tuotantoa varten käytetään todellisia materiaaleja, joiden lieventäminen voidaan siirtää betoniin. Tällaiset postimerkit kertovat tarkasti materiaalin helpotuksesta, ja siksi vain niiden avulla voit luoda alkuperäisen ja luonnollisen koostumusyhdistelmän.

Kaikenlaisia ​​postimerkkejä voi ostaa tai tilata erikoiskeskuksessa. Valitsemalla tämän työkalun on parempi selvittää myyjältä sen jäykkyys. Mitä vaikeampi tuote on, sitä helpompi on työskennellä sen kanssa, koska sinun ei tarvitse tehdä merkittäviä tulosteita.

Itse tuotettu teknologia

Koriste-leimattujen betonien tekniikka on hyvin yksinkertainen, sillä on mahdollista toteuttaa kaikki tämän materiaalin kanssa toteutettavat toimenpiteet vain, jos olet 100-prosenttisesti luottavainen kyvyistasi ja sinulla on ainakin jonkin verran konkreettista kokemusta. Muutoin tulos ei välttämättä vastaa odotuksiasi. Ongelmia voi syntyä jostain syystä:

 • tämä materiaali kovettuu nopeasti, jos menetät tämän kohdan, leimaus ei toimi;
 • painatuksella leimojen avulla on tehtävä huomattavia ponnisteluja;
 • virheet, jotka on tehty tulosteessa, on lähes mahdotonta korjata;
 • Painetun betonin tuotanto edellyttää, että työntekijällä on tiettyjä taitoja ja kykyjä käsitellä useita rakennusvälineitä pintojen luomiseen ja tasoittamiseen.

Jos edellä mainitut ongelmat eivät häiritse sinua, ja olette täysin varma kyvyistasi, voit aloittaa alustan ja tulostuksen järjestelyn.

Betonin leimaustekniikka

Vaihe # 1. Betonin sivuston valmistelu

Vaalea tekniikka painettu betoni vaatii järjestelyn pohjan leimaamista. Tämä pohja on tavallisin betoniteräksen pinta, jolla luodaan sementtiasteikkoa M350 tai uudempi.

Pinnan järjestämisprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 • ensimmäinen asia, joudut merkitsemään sivuston rajat, joten sinun kannattaa käyttää tappeja ja pitkä johto;
 • silloin on poistettava maakerroksen maaperä ja varustettava maaperän pohja tampingin avulla;
 • sen jälkeen on tarpeen kaataa pieni kerros (enintään 15 senttimetriä) ja jälleen suorittaa tamping;
 • puinen muotti on asennettava tämän alueen rajoille;
 • on tarpeen asettaa vahvistuselementtejä muottiin siten, että ne ovat viisi senttiä korkeita maanpinnan yläpuolella - tämän vuoksi sinun on asetettava kivet tai tiilet;
 • Nyt on tarpeen sekoittaa betonia, voit tehdä sen manuaalisesti betonisekoittimella tai jopa tilata valmiin ratkaisun;
 • liuos on kaadettava muottiin ja tasoitettava sen pinta metallisääntönä;
 • minkä jälkeen liuos on kompaktoitava värähtelevällä kiskolla;
 • viimeinen vaihe on tasoittaa ylempi kerros sileän pinnan saavuttamiseksi ilman vikoja.

Betonipohjan valmistaminen

Vaihe # 2. Värin kovettimen sovellus

Vaikka liuoksella ei ole vielä ollut aikaa tarttua, on tarpeen peittää se värillisellä koveteaineella. Tämä materiaali ei ainoastaan ​​maalaa pintaa halutussa värissä, vaan myös lisää koko alueen voimaa. Värikemikaalia myydään seoksena, se sisältää väriaineosia, viskoosielementtiä ja kvartsihiekkaa ja graniittia.

Seos on hajonnut, joten sen elementit helposti pudottavat liuoksen huokoset ja täyttävät ne itse. Betonirakenteet ovat tulossa paljon tiiviimpiä ja luotettavampia, ja ne myös hankkivat halutun värin.

Värinkovetteja tulee jakaa heti, kun ratkaisu kouraa hieman. Tämä tapahtuu suunnilleen, kun kaikki kosteus haihtuu pinnalta. Sitten sinun on käsin hajotettava seos käsitellyllä alueella, aloittaen alueen keskeltä ja siirtymästä reunaan.

On välttämätöntä hajottaa jauhe oikein, jotta tuulen mukana kulkevan materiaalin määrä saadaan mahdollisimman pieneksi. Kovettimen levittämisen aikana sinun tulisi tehdä sama käsiliike kuin palloa heittäessäsi keilaille. Eli sinun pitäisi kaataa osa jauhetta, laittaa kätesi selän taakse ja sitten terävällä liikkeellä heittää jauhe eteenpäin vyötäröllä.

Kun olet käyttänyt materiaalin ensimmäistä kerrosta, sinun on odotettava noin kymmenen minuuttia - tänä aikana materiaali imeytyy betoniin. Tämän jälkeen sinun täytyy sileä betonin pinta magnesium-lastalla. Tässä vaiheessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kulmiin ja käsiteltävä niitä huolellisesti kulmasolalla siten, että kuivauksen jälkeen ne näyttävät siistinä.

Nyt voit jatkaa toisen kerroksen kovettimen levittämistä. On välttämätöntä toistaa kaikki edellä kuvatut toimet. Ainoastaan ​​kulutustarvikkeiden levittämisen jälkeen sinun on käytettävä teräspeltiä ja raudasta tuloksena oleva pinta uudelleen.

Värin kovettimen sovellus

Vaihe # 3. Erotuskomponentin soveltaminen

Väriainemateriaalin erottamista käytetään estämään leimattujen betonien muodostaminen kiinni pinnalle tulostuksen aikana. Lisäksi materiaali säärittelee pinnan ja antaa sen hienovaraisemmaksi värisävyiseksi. Tämä kulutus on tuotettu kuivan jauheen muodossa, mutta joskus myös nestemäistä erotinta.

Pääsääntöisesti se on kuiva sekoitus, jota käytetään leimattujen betonien luomiseen. Sen on oltava tasaisesti jakautunut koko alueelle erityisellä harjalla. Materiaali on kaadettava kuivaan muovikauhaan ja siihen upotettu harja.

On tärkeää, että kaikki harjakset peitetään jauheella, jonka jälkeen pidät työkalun vyötärön tasossa ja kädessäsi on terävä eteneminen eteenpäin. Joten kuiva seos jakautuu parhaiten koko alueelle. Sivuston värjäämisen jälkeen on tarpeen käsitellä kulmat teksturoiduilla nauhoilla.

Ennen leimaamista on välttämätöntä päästää erottelukomponentti.

Vaihe 4 Pinta leimaaminen

Ennen betonipinnan tulostamista varmista, että materiaali on jo saavuttanut halutun kovettumisasteen. Ihanteellinen johdonmukaisuus leimauksen aloittamiseksi tulisi olla kuin savi. Jos aloitat prosessin liian pian, leimasin leimalla oleva betoni leviää.

Mutta toisaalta, jos kiristetään lävistämällä, betoni voi tulla liian kovaa, ja sinun on tehtävä paljon työtä leimaamalla se. On myös huomattava, että kaiken työn lopussa työkalut eivät ehkä tulosta liian kovaa betonikerrosta.

Liuoksen kovettumisasteen määrittämiseksi sinun on kosketettava sormeasi useisiin pisteisiin eri pinnan osissa. Jos sormenjäljet ​​pysyvät muutaman millimetrin syvyydessä, on aika aloittaa leimausprosessi. Toinen tapa tarkistaa.

On tarpeen asettaa leima pinnan reunaan ja seistä se. Betonikerroksen on kestettävä työntekijän paino ja työkalu ei saa mennä betoniin tai liukua siihen.
Kun kaikki testit ja tarkastukset on suoritettu, leimausprosessi alkaa. Pintaan on sijoitettava vuorotellen kaikki leimat.

Useimmissa tapauksissa valmistajat merkitsevät heille merkinnän osoittamaan tarvittavan järjestyksen sijainnin tulevassa helpotuksessa. Ihanteellisessa tapauksessa vain leimaus siirtyy rakennuksen siirtämiseen, mutta joissakin tapauksissa vaaditaan pieni manuaali. Kun kaikki työ on suoritettu, sinun on poistuttava alustasta yksin päiväksi.

Vaihe 5 Puutteiden poistaminen

Hyvin usein materiaalien syrjäytyminen voi tapahtua muotojen liitoksissa. Sama tapahtuu, ja niin, että heikosta tampingista johtuen kohokuvion saumat ovat epäselviä. Voit korjata nämä puutteet, kun haluat asentaa itsesi rullalla ja teksturoimalla nauhat. Rullan pitää pitää liikkuvan pinnan liikkuessa koko alueelle ja erilaisia ​​epäsäännöllisyyksiä korjattuna teksturoidulla nauhalla.

Vaihe # 6. Kutistuneiden saumojen leikkaaminen

Jäätyneen materiaalin rasituksen poistamiseksi ja sen halkeilemisen estämiseksi on tarpeen leikata useita nipsejä. Ne voidaan tehdä erikoistyökalulla tai tavallisella hiomakoneella. Tärkeintä on tehdä ne vasta liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen.

Vaihe # 7. Pinta huuhtelu

Päivän kuluttua työstä on tarpeen pestä betonipinta. Ensimmäistä kertaa tämä tapahtuu puutarhaletkun paineen avulla. Tämä poistaa ylimääräisen erotusmateriaalin. Toisen kerran sinun on pestävä lautasen kloorivetyhapon ja veden seoksella.

Tämä on välttämätöntä, jotta saadaan mahdollisimman suuri visuaalinen vaikutus, miellyttävä värien yhdistelmä. Myös tämän toimenpiteen jälkeen materiaalin huokoset paljastetaan, mikä vaikuttaa positiivisesti tiivisteen kanssa käsiteltäessä.

Vaihe # 8. Tiivistesovellus

Huuhtelun jälkeen sinun on annettava sille aikaa kuivua ja levittää sitten lakan tiiviste. Tällä pinnoitteella on seuraavat hyödylliset toiminnot:

 • betonialustan yläkerroksen suoja kulumista vastaan;
 • suojaaminen kemiallisesti aktiivisten komponenttien kielteisiltä vaikutuksilta;
 • luodaan kiiltävä yläkerros, joka parantaa visuaalista vaikutusta ja kiiltointensiteetti on erilainen;
 • lisää betonipatan väripitoisuutta;
 • suojakerroksen luominen, jonka takia pilaantumisen helpottaminen on helpompaa.

Tiivisteen tulee olla rulla, vain rullata sitä pinnalla. Joissakin tapauksissa betonipinnan pinta on liian kohokuvioitu helpottaakseen valssausta. Tällaisissa tapauksissa yksittäiset elementit on harjattava. Tiiviste tulisi levittää kolmessa kerroksessa. Kun tiiviste on kokonaan kuivunut, betonilattia on täysin käyttövalmis. Nyt tiedät, miten painettu betoni on omalla kädelläsi.

Viime vuosina itsetasaava lattiatekniikka on yhä suosittu. Napsauttamalla linkkiä http://vse-postroim-sami.ru/materials/flooring-tile/8378_osobennosti-preimushhestva-i-ukladka-pokrytiya-iz-rezinovoj-kroshki/, tutustu pinnoitteiden eduista kumirummasta. Tässä artikkelissa on runsaasti hyödyllisiä tietoja lattian tasosta.

Joitakin vinkkejä laadun leimaamiseen

Perusohjeiden lisäksi haluan mainita muutamia vivahteita, jotka tunnetaan paremmin ennen kaikkien teosten aloittamista.

Jos tulostat betonia ensimmäistä kertaa elämässäsi, eikä sinulla ole aavistustakaan siitä, miten siirretyn leiman rakenne näkyy pinnalla, on parempi tehdä ensimmäinen vaikutelma tiukkaan hiekkaan.

Älä toista tulostettua kuvaa betonialustalle, varsinkin jos päätät tehdä luonnollisten materiaalien jäljittelevää pintaa. Satunnaiset helpotukset näyttävät aina realistisilta.

Vanhan pinnan vaikutuksen saavuttamiseksi on käytettävä erottimen materiaalia.

Sitä on sovellettava liuoksen kuivattuun kerrokseen. Ensin sinun on nukkuttava jauheen kanssa ja levitettävä neste-erottava materiaali päälle. Nestemäinen liuottaa jauheen niin, että betonipinnalle muodostuu tahroja, jotka näyttävät naarmuilta.

On erittäin tärkeää varmistaa, että erotusmateriaalin erät puristetaan perusteellisesti liuokseen leimaamisen aikana. Jos menetät tämän kohdan, väriaine pestään pesun aikana.

Varmista myös, että työntekijä, joka lähtee postimerkkeihin, käyttää puhtaita kenkiä. On erittäin epätoivottavaa, että siinä on jälkiä rakennusmateriaaleista tai pölystä. Nämä elementit voivat päästä ratkaisuun ja siten rikkoa pinnan rakenteita.

Koristeellinen betoni - tekniikka ja leimattu betonin valmistus

Betonista valmistetaan erilaisia ​​rakennusrakenteita, paaluita jne. Sillä välin on niin sanottu koristeellinen betoni, joka toimii luonnollisten materiaalien, kuten puun tai eläimen ihon korvikkeena. Sieltä valmistetaan rakennusten rakenteita koristeellisia ja taiteellisia elementtejä erikoisteknologian ja reseptin mukaan.

Leimattujen betonien osia käytetään talojen, pihojen ja tilojen ulko- ja sisustukseen. Tuotteen valmistuksessa käytetään väriaineita, jotka antavat sille halutun värin ja muut kemikaalit, jotka lisäävät pinnan liimaominaisuuksia. Tällaiset koostumukset kykenevät tekemään koristeellisia tuotteita houkutteleviksi.

Tiettyjen tekstuureiden saamiseksi puristetun betonin tuotteissa käytetään ruiskutus- ja leimausmenetelmiä.

Painettu betoni on ainutlaatuinen tuote. Hiekalle ja sementille perustuva rakennusmateriaali, jonka pinnalla suoritetaan koristeellinen leimaaminen (kohokuviointi). Mitkä piirustukset toistavat helpotuksen riippuu käytetystä leimasta.

Kotiteollisuus voi helposti selviytyä leimattua betonia ja pystyy tekemään sen omilla käsillä. Tätä varten tarvitsemme työkaluja ja rakennusmateriaaleja.

 • pneumaattinen spray;
 • väriaine;
 • lomakkeet leimaamalla;
 • kovettuvat lisäaineet;
 • erilaiset koot ja muodot;
 • rake tasojen tasoittamiseksi.

Tämä ratkaisu on tehtävä kaikkien olemassa olevien sääntöjen mukaisesti. Eli on otettava huomioon aineosien mittasuhteet, tarvittavat lisäaineet on tehtävä jne. Tällaisen ratkaisun tärkein vaatimus on sen lujuus täydellisen jähmettymisen jälkeen. Tämä on ainoa tapa varmistaa tuotteen laatu, ts. Se on kestävä ja ilmatiivis. Lopputuotteen pintaa ei saa säröillä eikä leikata.

Laadukkaille tuotteille on suositeltavaa käyttää kuivia liimaseoksia ja valkoista sementtiä. Koriste-betonituotteiden valmistuksessa on järkevää käyttää pehmittimiä, esimerkiksi PVA-liimaa. Ne vaikuttavat positiivisesti osien lujuusparametreihin ja pysäyttävät virheiden ulkonäön valmiissa pinnassa.

Kun liuos on asetettu ja kohokuvioitu, sen käyttöaikaa varten se päällystetään erityisellä yhdisteellä, jolla on useita ominaisuuksia tiivisteitä. Tämän luokan aineet antavat pinnan ja kulutuksenkestävyyden.

Kuten edellä olevasta voidaan nähdä, painetun betonin tuotantotekniikka ei poikkea tavallisen (kaupallisen) ratkaisun valmistamisesta. Seoksen luominen koristeellisiin tarkoituksiin on kuitenkin useita ominaisuuksia:

 • Liuos kovettuu melko nopeasti ja postimerkkien käytön jälkeen ei anna selkeää kuvioa aikaisemmin valmistetulle pinnalle.
 • Kun leimaamalla leimoja käytetään, on käytettävä ihmisen lihasvoimaa.
 • Kohokuvioinnin jälkeen ilmenevät virheet ovat melko vaikeita korjata.
 • Puristettua betonia edellytetään, että henkilöstö työskentelee rakennusalan työkalujen kanssa, joita käytetään pinnan tasoittamiseen.

Kun osaat käsitellä käsityökaluja, leimatuista betonimuotoja voidaan tehdä itsenäisesti. Vähintään tämä vaatii pienen määrän metallia ja hitsauskonetta. Vaikeiden pintojen saamiseksi betonimerkit ovat polymeeristä. Muovimateriaaleja käytetään päällystyslaattojen valmistukseen.

Myös joustavia muotoja. Niitä käytetään monimutkaisempien muotojen tuottamiseen. Tällaisen matriisin hankkimiseksi tulisi tehdä seuraavat manipuloinnit.

Ensin sinun on ostettava laatta, joka jäljittelee kiveä halutulla kuvioinnilla. Jotta lomakkeen valmistaminen edellyttää itse seuraavaa:

 • silikoni tiiviste;
 • etikkahappo;
 • rasva, esimerkiksi rasva;
 • vedenpitävä vaneri tai OSB-levy.

Vaneria laatikko kootaan syvyydestä 150-170 mm. Tiiviste kaadetaan tähän laatikkoon puolet korkeudesta. Ennalta ostettu kaakeli, jossa on näyte koostumuksesta, varovasti rasvaa ja puristetaan täytettyyn silikoniin. Ekstrudoitu ylimäärä puhtaana.

Altistusaika on useita päiviä, minkä jälkeen muoto poistetaan ja kuivausliuoksen pinta käsitellään kiinnittimellä ja kosteutta kestävillä lisäaineilla.

 • Valmistelu työstä

Tärkein vaatimus on säätiön laatu.

Ennen työskentelyn aloittamista säätiö tulee järjestää. Eli se on puhdistettava perusteellisesti vanhasta pinnoitteesta sääntöjenvastaisuuksien poistamiseksi. Jos pinnalla havaitaan kuoppia, ne on poistettava. Jos onteloita tai halkeamia löytyy, on suositeltavaa tiivistää ne kiteellä. Jos halkeama ylittää tietyn koon, se on korjattava rappausverkolla. Se kiinnittää pinnan ja tulee luotettava este uusien halkeamien ilmestymiselle.

Kittipään päähän on toivottavaa levittää alusta, joka sisältää liimaa.

 • Liima-aineen levittäminen

Kun maa kuivuu, aloita liima-aineen levittäminen. Kerroksen paksuus on alueella 10 - 15 mm. Liimakoostumus on valmistettava sellaisten ohjeiden mukaisesti, joita sovelletaan pussiin, jossa se toimitetaan. Jos liimassa on liikaa vettä, on mahdollista, että leima tarttuu. Liimakoostumus asetetaan useisiin kerroksiin ja jätetään jonkin verran kuivumisen kannalta tarpeelliseksi. Muuten koostumuksen kuivaaminen ei ole toivottavaa. Voit määrittää sen valmiuden yksinkertaisesti koskettamalla sitä kädet. Yhteydenoton jälkeen liima ei saa ulottua sormelle.

 • leimaamalla

Leimaaminen suoritetaan jonkin verran betoniseoksen valmistuksen jälkeen. Teoriassa on kestettävä 40 - 60 minuuttia. Ennen kuin betoni asetetaan muottiin, on järkevää kastella se vedellä, muuten se saattaa tarttua kiinni eikä haluttua tulosta saada. Kun olet täyttänyt betonin, voit painaa leima.

Edellä on leimattu betonin valmistusjärjestys.

 • Tekniikka koristeellinen betoni seinään

Liuos levitetään seinään käyttäen lastalla. Kerroksen paksuus voi vaihdella 1-5 cm: sta. Tämä koko riippuu suoraan kohokuvamallin parametreistä. Lomakkeen täytön jälkeen asetettu betoni on tasoitettava latvalla. Kuivausaika on 40 - 60 minuuttia.

Kuten vaakasuoran lävistyksen toteutuksessa, kohokuviointi alkaa vasta, kun liima ei enää tartu sormiin. Kun muoto kostutetaan vedellä, voit painaa sitä betoniin. Jos pidät sitä jonkin aikaa ja luotettavuuden vuoksi, voit vetää sen varovasti ulos painamalla nappikuuloketta.

 • Värjäys painettu betoni

Värjäys betonikivi-väriainepinnoille impregnoimalla. Tämän toimenpiteen tuloksena saatu seos levitetään seinään tai harjaan tai pneumaattiseen sumuun.

Jotkut käsityöläiset haluavat lisätä väriainepigmenttejä suoraan konkreettiseen liuokseen, mutta päättäessään suorittaa tällainen toimenpide, on muistettava, että pigmenttien määrä ei saa ylittää 5% tilavuudesta.

 • Leimattu (koriste) betonin käyttöalue

Tämän luokan betonia käytetään rakennusten ulkonäön suunnittelussa maanrakennusten, asuinkompleksien kaupungeissa. Tätä tekniikkaa käyttävät korjaajat. Esimerkiksi, kun palautat seinän tuhoutuneen sivuston monta vuotta sitten.

Leimattu betoni tekniikka

Tee-se-itse-painettu betoni: miten leimattu pohja

Yhä useammat tekniikat ovat syntymässä rakentamisessa, jotka pystyvät luomaan taideteoksia perinteisistä pinnoitteista ja materiaaleista. Tällainen muunnos on mahdollista myös sellaisen tavallisen materiaalin kuin betonin kanssa. Käyttämällä polyuretaani- tai metallipäällysteitä tylsä ​​betonipinta voi näyttää kivipeitteiseltä, puulattialta tai liuskekivirakenteelta. Tällaista betonia kutsutaan leimatuiksi, painetuiksi tai paina betonia. Hänestä, sekä mahdollisuudesta luoda painettu pinta itsenäisesti, puhumme nyt.

Tämän teknologian käyttämisen ydin ja mahdollisuudet

Puristettua betonia on tavallinen betoni, jonka pinnalla koristeellinen kohokuviointi levitetään erityisillä postimerkkeillä. Kohokuvioitu muotoilu voi jäljitellä mitä tahansa materiaalia: tiiliä, päällystyskivet, levyt, eläinten nahat, karkea kivi, halkeama maa. Voit valita leimasimia, joissa on lehtiä, dinosaurusten jalanjälkiä, eläimet.

Puristettua betonia on erityisen suositeltava terasseille, terasseille, alustoille, uima-altaiden, puutarhojen, jalkakäytävien, kahviloiden, ravintoloissa ja näyttelytiloissa. Tämä tekniikka tulee välttämättömäksi monimutkaisten restaurointityön aikana. Esimerkiksi, kun haluat tuoda uudelleen vanhan jalkakäytävän tuhoutuneen osan. Löydät täsmälleen samat materiaalit, jotka vanhentuvat luonnollisella tavalla, usein ei ole mahdollista. Ekstruudoitetun betoni-tekniikan avulla voidaan helposti luoda jo olemassa olevan vanhan tiilen tai puolikuivattujen kivien tarkat jäljennökset.

Erilaisia ​​postimerkkejä betonille

Ensimmäiset postimerkit painetulle betonille olivat valettua alumiinia ja olivat suuria muotoja, jotka oli varustettu kahvoilla. Tällaiset matriisit soveltuvat hyvin tavallisten tiilien tai kivirakenteiden jäljittelemiseen. Mutta monimutkaisten tekstuurien kopioimiseen heillä ei ole varaa. Aivan toinen asia - moderni polyuretaani kuolee. Ne on valettu todellisiin materiaaleihin, joiden rakenne on kopioitava. Tämän seurauksena polyuretaanilomakkeiden avulla voit saada uskomattoman autenttisia tekstuurivaikutelmia.

Valmiit postimerkit voi ostaa monilta rautakaupoista tai keskuksista. Valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota lomakkeen jäykkyyteen. Mitä tiheämpi leima on, sitä helpompi käyttää sitä selvästi näkyvän kuvan tekemiseen. Liian pehmeät ja taipuisat muodot ovat vaikeampia työskennellä, heidän on panostettava painoprosessiin.

Itse tuotettu teknologia

Leimattujen betonien tekniikka on melko yksinkertainen, mutta sinun on käytettävä sitä vain tietyn määrän nykyisiä taitoja betonin kanssa. Muutoin tulos ei välttämättä ole odotettu. Ongelmia voi ilmetä seuraavista syistä:

 • betoni kovettuu nopeasti, minkä jälkeen muottien käyttö ei anna pinnoille selkeää kohokuviointia;
 • leimaamalla leimojen avulla, sinun on käytettävä fyysistä voimaa;
 • virheitä betonipinnan kohokuvioinnissa on vaikea korjata;
 • Leimattujen betonien tekniikka edellyttää, että työntekijä pystyy käsittelemään erityisiä työkaluja pinnan muotoiluun ja tasoittamiseen.

Jos olet varma, että selviät potentiaalisista ongelmista, voit jatkaa konkreettisen alustan luomista ja leimaamalla tehtyä työtä.

Vaihe # 1. Betonin sivuston valmistelu

Leimojen perustana on tavallinen konkreettinen alusta, jossa on vahvistusta, joka on valmistettu M350: n ja sitä korkeammasta betonista.

Tällaisen alustan luomisen tekniikka:

 • neulan ja köyden avulla ne merkitsevät sen alueen rajat, joissa leimaus suoritetaan;
 • poista maaperän yläkerros (syvyys 15-20 cm), maaperän pohja;
 • laita kaivannon pohjalle raskas tyyny (paksuus 10-15 cm), paina sitä;
 • rajan päällä asettaa laudat muottiin;
 • asetetaan muottirakenteen vahvistavaan verkkoon nostamalla se maanpinnan yläpuolella vähintään 3-5 cm: n päällä (asettamalla kivet ja tiilet verkon alle);
 • betonia vaivataan käsin betonisekoittimen avulla tai tilataan valmiiksi;
 • kaada betonia muottiin saadakseen vaaditun alueen tason käyttäen metallisääntöä;
 • tiivistää betoni värähtelevällä rakeilla;
 • betonin yläkerros tasoitetaan lastalla, jolloin pinta on tasaista ja tasaista.

Vaihe # 2. Värin kovettimen sovellus

Tuoretta kovetetta levitetään vielä tuoreeseen betoniin, joka samanaikaisesti maalaa pinnan ja lisää sen lujuutta. Värinkovettejaine on jauhe, joka sisältää väriainepigmentit, supistava täyteaine ja hiukkaset graniittia ja kvartsihiekkaa. Seoksen dispergoitumisen vuoksi sen partikkelit tunkeutuvat betonin huokosiin ja täyttävät ne. Betonin pinta on tiheämpi ja kestävä. Samanaikaisesti hiukkaset antavat betonille kestävän värin (noin 30 tonnia).

Värikovetteen levittämiseen liittyvä työ alkaa betonipinnan alkuasetuksen jälkeen. Voit siirtyä hetkeen, jolloin kaikki vesi haihtuu pinnalta.

Jauhevahvisteinen kovete hajotetaan betonipinnalle manuaalisesti, sivuston keskeltä reunoihin. Samaan aikaan liikkuu samankaltaisia ​​liikkeitä kuin keilapallon heittoihin. Sekoita osa jauhetta, vedä käsi takaisin ja terävä liike heittää seoksen eteenpäin vyötärötasosta. Tällainen jauheen levittämisen periaate minimoi ilmassa lentävien hiukkasten määrän.

Ensimmäinen kerros kovettimen täytyy imeytyä betoniin, joka kestää 5-10 minuuttia. Tänä aikana betonin pinta tasoitetaan hankaamalla väriaine magnesium-lastalla. Myös kulmakulmat on käsitelty kulmiin, jotta ne ovat kaarevat, siistit.

Laita sitten toinen kerros värin kovettimelle. Pinta on tasaisempi ja sinetöitävä. Jauhe levitetään samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Piirtämisen jälkeen pinta tasoitetaan teräslastalla.

Vaihe # 3. Erotuskomponentin soveltaminen

Jakaantuva väriaine estää betonin kiinnittymisen leimauksiin piirustuksen aikana. Lisäksi se myös maalii betonin pintaa, antaen sille hienovaraisia ​​värejä. Vapautusainetta on saatavana kuivana jauheena tai nesteenä. Yleisimmin käytetty jauhe on levittämällä sitä betonipintaan leveällä harjalla (harjalla).

Harja upotetaan kauhaan erottelevalla komponentilla siten, että harjakset ovat tasaisesti päällystetty jauheella. Sitten pidä harja vyötärön tasolla, työnnä käsivarsi eteenpäin ja "ruiskuta" jauhe betonin pinnalle.

Värjäyksen jälkeen kulmien kulmat käsitellään tekstuurikuorilla.

Vaihe 4 Pinta leimaaminen

Ennen leikkaamista, sinun on varmistettava, että betoni on hankkinut tarvittavan plastisuusasteen ja että sen sakeus on muuttunut samankaltaiseksi kuin savi. Jos aloitat leimaamisen liian aikaisin, betonipinta ei pysty kestämään työntekijöiden painoa ja säästää tulostuslinjoja. Jos olet myöhässä, niin kirkkaan painatuksen on panostettava postimerkkeihin. Lisäksi leimojen rakenne ei välttämättä liiku liian tiheään betoniin, varsinkin työn lopussa.

Tiheyden asteen määrittämiseksi paina sormeasi betonipinnalla useilla paikoilla sivustolla. Jos jälkiä on jäljellä, 4-6 mm syvä, voit aloittaa leimaamisen. Voit tarkistaa sen toisella tavalla: aseta leima betonipinnalle (alustan reunalla) ja astu siihen. Leimalla on oltava työntekijän paino, älä upotettava betoniin, älä liukuta pinnalle.

Jos kaikki testit ovat läpäisseet onnistuneesti, voit jatkaa leimaamista. Postimerkit asetetaan betoniselle pinnalle yksi kerrallaan. Usein valmistajien numeromerkit (1, 2, 3... tai A, B, C...) merkitsevät haluamaasi järjestysnäkymää tulostetussa kuvassa.

Kohokuviointi betoniin, on usein tarpeeksi vain astua niihin. Joskus käytä tätä varten helppoja manuaalisia tampereita.

Tulosteiden jälkeen jätetään betonipinta parantamaan 12-24 tuntia.

Vaihe 5 Puutteiden poistaminen

Betonipinnalla muottien risteyksestä on usein sementtilaastia hieman siirrettävissä. Joskus riittämättömän tampingin takia tulostetun kuvan saumat saattavat näyttää epätarkalta, sumealta. Pintavaurioiden korjaamiseksi saumat ja liitokset suoritetaan käsipyörällä, epätasaisuudet tasoitetaan tekstuurikuorilla.

Vaihe # 6. Kutistuneiden saumojen leikkaaminen

Laattojen useat laatat mahdollistavat jännitysten lievityksen ja estävät halkeilua. Tällaisia ​​saumoja voidaan valmistaa vielä tuoretta betonia käyttäen erikoisleikkuria. Tai leikkaa saumojen hiomakone betonin kuivauksen jälkeen.

Vaihe # 7. Pinta huuhtelu

Seuraavana päivänä huuhtele pinta. Letkusta tulevaa vettä käytetään ylimääräisen erottelukomponentin pesemiseen. Sen jälkeen - suoritetaan happopesu (suolahappo), jotta saataisiin aikaan haluttu vaikutus kahden värin yhdistämisestä pinnalle. Tämän prosessin aikana myös betonin huokoset avautuvat, mikä parantaa pinnan ja tiivisteen välistä vuorovaikutusta.

Vaihe # 8. Tiivistesovellus

Seuraavana päivänä betoniin levitetään lakka-tiiviste. Se suorittaa useita toimintoja:

 • suojaa pintaa kulumiselta ja kulumiselta sekä öljyjen ja kemikaalien tunkeutumiselta;
 • antaa pinnalle kiilton eri kylläisyydestä (tuskin havaittavasta satiinista kyllästettyyn lakkaan);
 • parantaa betonin värikylläisyyttä;
 • yksinkertaistaa käsitellyn pinnan ylläpitoa.

Tiivistettä levitetään rullalla, joka pyörii sitä pinnan yli. Mutta, jos leimattu rakenne, jossa on syvät painatukset, tiivisteen levittämisen yhteydessä on toivottavaa yhdistää valssaaminen rullalle lisää harjaamalla. Yleensä tarvitaan 2-3 kerrosta tiivistysainetta.

Kun tiiviste on kuivunut, leimattu pinta on täysin toiminnassa.

Joitakin vinkkejä laadun leimaamiseen

Haluan huomauttaa muutamia kohtia:

 • Jos käytät leima ensimmäistä kertaa ja etkä tiedä, miten sen merkintä betonille näyttäisi, tee testipaino puristettuun hiekkaan.
 • Vältä painetun kuvion toistumista pinnalle, varsinkin jos leimat jäljittelevät luonnonmateriaaleja (kivi, puu jne.). Satunnaiset sävellykset näyttävät realistisemmilta.
 • Saat antiikin vaikutuksen pinnalle levittämään pieni määrä kuivaa erottavaa komponenttia (jauheena) vielä nestemäiselle betonille. Suihkuta nesteenerotin sen yläpuolelle. Neste liuottaa kevyen kerroksen jauhetta, jonka jälkeen värilliset aksentit, kuten kourat, jäävät pinnalle.
 • Varmista, että erotuskomponentin hiukkaset painetaan hyvin betoniin painamisen aikana. Muuten se pestään pois vedellä, kun huuhtoutuu pintaan.
 • Varmista, että henkilöt, jotka käyvät leimasivelten aikana, käyttävät puhtaita kenkiä ilman jälkiä rakennusjätteistä ja pölystä. Nämä epäpuhtaudet väistämättä tuhoavat tuoreeseen betoniin ja rikkovat leimattujen pintojen haluttu rakenne.

Kaikki leimattujen betonielementtien salaisuudet! Ennen kuin aloittaisit leimaamalla, suosittelemme, että katsot pienen informatiivisen videon. Se osoitti tekniikan tärkeimmät vaiheet: betonin maalaus, erotuskomponentin soveltaminen ja pintakäsittelyn luominen leimasimia käyttäen.

Leimattu betonin edut

 • Leimattu betoni: tuotteen ominaisuudet ja laajuus
 • Teippi-betonityö: tuotantoteknologia
 • Sisustettu materiaali - alkuperäinen designratkaisu
 • Prosessin tyyppi - puristus

Betoni on saavuttanut suuren suosion rakennusmarkkinoilla, koska se on erittäin suorituskykyinen ja sillä on useita etuja. Verrattuna perinteisiin monoliittisiin pintoihin painettu (koristeellinen) materiaali eroaa sen laadusta ja luotettavuudesta, väristä ja kuvioista, jotka mahdollistavat tuotteen saumattoman ulkoasun ja omaperäisyyden.

Puristettua betonia käytetään jalkakäytävien, maisemapuutarhojen, seinien ja niin edelleen rakentamisessa.

Leimattu betoni: tuotteen ominaisuudet ja laajuus

Myyntimarkkinoilla oleva komposiittirakennusmateriaali on korkean teknologian uutuus, jota ihmiset haluavat alkuperäisten, puutarhojen ja etupäällysteiden sisustuksessa alkuperäisillä alueilla.

Leimaaminen kattaa erilaiset käyttökohteet ulko- ja sisustustekniikan alalla: jalkakäytävien pinnat, asfaltti, seinät, katot, jäljittelevät tarkkuutta eri tyyppisiä puita, tiiliä, puuta, stukkotuotantoa. Leimaamalla voit muuttaa tilojen sisustusta ja muotoilua edullisesti. Koska sen toiminnallisuus, kestävyys, omaperäisyys, sillä ei ole analogista.

Puristettua betonia käytetään laajalti yksityisessä, teollisessa ja kaupallisessa rakentamisessa:

Leimattu betonin ominaisuudet.

 • ostosalueet;
 • maisemapuutarhat;
 • jalkakäytävät;
 • pysäköintialueet;
 • kaupungin aukot;
 • mökkien rakentaminen;
 • avoimet kahvilat;
 • pihoilla ja muilla alueilla.

Tuotevalikoimassa on useita sävyjä (yli 10 väriä), korkeat tekniset ominaisuudet, rikas kauneus luonnonkivestä, mikä mahdollistaa sen laajamittaisen käytön koristavien lahden ikkunoiden, kaarien, aukkojen, minkä tahansa värin ja tekstuurin risteyksissä.

Rakennustuotteen tärkein ominaisuus on:

 • vahvuus;
 • pakkasenkestävyys;
 • kulumiskestävyys;
 • kestävyys;
 • iskunkestävyys;
 • korroosiota, jyrsijät;
 • ei kerää pölyä;
 • ei vaadi erityistä hoitoa;
 • ei pidä vettä laattojen välisten aukkojen vuoksi;
 • ei ole altis lämpötilan vaikutuksille.

Kaikki nämä edut erottavat sen huomattavasti perinteisistä asfalttipäällysteistä johtuen koostumuksesta ja erityisten lisäaineiden sisällyttämisestä halutuille ominaisuuksille.

Toinen merkittävä piirre painetun leiman omaavasta tuotteesta on sen täydellinen vastustuskyky aggressiivisten happo-emäksisten aineiden vaikutuksille, mikä on äärimmäisen tärkeää kemikaaleissa oleville henkilöille, joilla on autoja.

Takaisin sisällysluetteloon

Leimattua betonia käytettäessä käytetään erilaisia ​​leimasimia koristeen mukaan.

Ihmiset, joilla on yksityinen talo tai kesämökki, ovat yhä enemmän kiinnostuneita tekniikasta tehdä jalkakäytäviä omasta, turvautumatta asiantuntijoiden apuun. On sanottava, että sisätilojen päällystämisen tai talon etupuolen koristelu, uima-altaan puutarhojen tai maisema-alueiden polkuja, lammet niille, jotka haluavat laittaa betonin kohokuviointiin, on erittäin työläs prosessi. Betonien tekeminen vie aikaa, vaivaa, rahoittaa, kokea. Tuotantotekniikka on seuraava:

 1. Valmistele koostumus: sekoita Portland-sementti vedellä, sora, puu tuhka, murskattu kalkkikivi; lisätä kemiallisia epäpuhtauksia sekä sokeria, mikä edistää betonin hidasta asettamista.
 2. Ennen seoksen kaataamista, laita lujitemuovia (vahvistettua kehystä käytetään ihanteelliseen betonipinnoitteeseen).
 3. Kaada seos valmistettuun pohjaan.
 4. Voit tiivistää vibrolath. Tämä puristuslaite koostuu metallikehyksestä, johon on liitetty värähtelymekanismi. Se on välttämätöntä tasoitettaessa betoniseoksia, jolloin voit tehdä työtä mahdollisimman nopeasti, koska ylimääräinen kosteus ja ilma poistetaan koostumuksesta, mikä lisää materiaalin kestävyyttä ja lujuutta. Pinta on täysin sileä ja tasainen.
 5. Tee kutistettavia saumoja (halkeamien välttämiseksi ne asennetaan plastisuusvaiheeseen tai viimeistelyn jälkeen).
 6. Odota, että seos "kytkeytyy", koneessa kuivataan kosteutta (seoksen tulisi olla viskoosisen saven sakeus).
 7. Levitä hienojakoinen jauhe (dolomiitti tai marmorijauho, jauhettu hiekka) tasoon, jotta betonista ei pääse suuttimeen. Tämän vaihtoehtona tulisi olla nestemäinen moottoriöljy suulakepuristimen sisäpinnalle käyttäen ruiskutuspistoolia.

Jotta kuva voidaan painaa betoniin, se on asetettava päälle erityisellä vasaralla.

Välittömästi ennen betonin kovettamista on tarpeen antaa se valittu rakenne puun, mukulakivi, kivi, marmori ja muut jäljitelmät. Tätä varten betonin pinta maalataan värillä, jotta se olisi pilkullinen.

Päivän päätteeksi, huuhtelemalla ylimääräinen jauhe vesipaineella letkusta, näet tehokkaan työn laadun.

Vaikein toimenpide tässä on leimaverenprosessi, jossa pieniä yksityiskohtia on annettava alkaen kuvion symmetriasta, joka päättyy sen oikeaan kutistumiseen. Työn laadullinen tulos riippuu ammattitaidosta ja ammattitaidosta, joten ennen kuin lähdet leimaamalla, sinun tulee tutustua kaikkiin teknisiin tietoihin, jotka ovat saatavissa viitteissä, myös tämän sivuston ammattimaisen neuvonnan avulla.

Tärkeää: jos betonielementin valmistuksessa käytettävää oikeaa teknologiaa ei noudateta, voi ilmetä halkeamia ja siruja. Tässä on kiinnitettävä erityistä huomiota! Halkeja voidaan kiinnittää värillisen sementtipastan avulla, joka löytyy rautakauppojen ikkunoista. Uskotaan, että paras vaihtoehto olisi käyttää materiaalin valopintaa. Työ on toivottavaa suorittaa viileässä ajassa.

Takaisin sisällysluetteloon

Ainutlaatuisen maisemasuunnittelun luominen voidaan toteuttaa käyttämällä erilaisia ​​betonileimasimia. Luodun kuvan näyttävyys riippuu leimojen helpotusmuodoista. Laaja valikoima, yli 70 muunnelmia tekstuurien luonnoksista, sallii koristella lattiapinnoitteiden pintaa, jotka antavat sisustuselementin ainutlaatuisuuden ja yksilöllisyyden. Näistä voit valita parhaan, jäljittelevät:

 • puutarha kivi;
 • Belgian kivi;
 • Eurooppalainen tuuletin;
 • Vanha englanti palstorikivi;
 • kivi kukka;
 • kivi iho;
 • puinen aluksella;
 • kahdeksankulmainen liuskekivi;
 • säteittäinen graniitti mukulakivi;
 • vanha lontoo graniitti;
 • graniitti mukulakivi;
 • Lissabonin graniitti;
 • tuhkakivi;
 • joen liuskekivi ja monet muut alkuperäiset kuviointimuodot.

Lisäksi tänään on mahdollista luoda ihme sivustoon käyttäen hienoja pigmenttejä maalata betonipinta. Yleisimpiä niistä ovat metallioksidipohjaiset pigmentit:

 • keltainen (okra);
 • tummanruskea tai terrakotta (rautaoksidi);
 • sininen (sinkkioksidi);
 • smaragdi (kromioksidi).

Rakennusmarkkinat ovat täynnä samanlaisten tuotteiden laaja valikoima, mikä osaltaan luo yhtenäisen arkkitehtonisen tyylin kohteille, taloille, huoneistoille ja muille tiloille.

Takaisin sisällysluetteloon

Puristettu betoni tarjoaa kertoimia vaihtoehtoisille päällystyslaatoille, päällystykselle, asfaltille eräästä syystä - loistava tilaisuus luoda ainutlaatuinen tyyli, joka on ominaista epätavallinen väri, tyylikäs kuvio ja suorituskykyiset ominaisuudet.

On sanottava, että betoniseoksen painamismenetelmällä saadaan aikaan sementin vähimmäiskustannukset.

Samalla tämä tiivistämismenetelmä ei ole hyväksyttävää työn suorittamiseksi volyymialueilla, ja sitä käytetään hyvin harvoin, koska suuri kapasiteetti on kallista ja vaikeaa käyttää. Betonin tiivistämiseen kohdistuva puristuspaine on 10-15 MPa ja enemmän, mikä on tehotonta suurissa tiloissa työskentelyyn.

Moderni leimattu koristeellinen painettu betoni - erinomainen rakennusmateriaali. Se yhdistää erilaisia ​​tekstuureja ja värejä sekä vahvuutta, kestävyyttä ja ainutlaatuisuutta, jota käytetään laajasti tilojen rakentamisessa ja parantamisessa luomaan maisemaratkaisuja.

Leimautetun betonin valmistusmenetelmä

Leimattujen betonien valmistusmenetelmä mahdollistaa kiinteän pinnan saamisen.

Pintavalmistuksessa voidaan maalata, jotta saadaan erilainen rakenne. Leimattua voidaan käyttää moottoriteiden, keskusaukkojen, kulkuväylien, jalkakäytävien, raiteiden rakentamisessa. Materiaalia käytetään sisustustöihin lattiamallien suunnittelussa hallissa, näyttelytiloissa ja asuintiloissa. Rakennusmateriaalina on useita etuja.

Toisin kuin laatta tai asfaltti, leimattu betoni on ominaista sen kestävyys lämpötilan ääripäistä. Hyviä etuja leimattuina, voit luoda ja toteuttaa ainutlaatuisimmat upeat suunnitteluideoita ja -ideoita.

Ensimmäinen etu on monimuotoisuus. Luo eri muotoja, kuvioita ja värejä. Käyttämällä aineiston ominaisuutta, voit sisällyttää ainutlaatuiset design-ideat. Edun avulla voit käyttää materiaalia kunnostustyön aikana, kuten valmistusprosessissa, jonka avulla voit antaa muodon ja värin kauas menneessä materiaalissa. Luomalla kopioita materiaaleista menneisyydestä saat graniitin, luonnonkiven, vanhan tiilen tai liuskekiven tekstuurin.

Toinen etu on joukko korkeita materiaaliominaisuuksia:

 • lisääntynyt kulumiskestävyys;
 • korkea jäätymisvastus;
 • korkea suojelu ympäristövaikutuksilta;
 • kosteuden kestävyys;
 • helppo asentaa;
 • helppo huolto.

Havaitsee nämä seoksen ominaisuudet johtuen ulkopinnan käsittelystä maalaamalla ja lakaten. Maalausta varten käytetään jauhemaaleja, ja lakatusaineita käytetään lakkisointiin.

Maalaus- ja lakkustekniikka

Kaaviotaulukon ominaisuudet

Pohjan valmistuksen, raudoituksen ja valun suorittamisen jälkeen pinta on koristeltu maalilla ja lakalla. Halutun värin saamiseksi käytetään jauheen kiinnittimiä. Jauheenkäsittelyn tekniikka koostuu tasoittamasta sitä märälle pinnalle. Tämä väri oli kyllästynyt, piirustus suoritettiin kahdessa vaiheessa. Impregnoinnin jälkeen jauheen päälle levitetään hydrofobinen jauhe, joka eliminoi tarttumisen muotteihin - kuolee. Ennen kuin painat leima, sitä säilytetään tietyn ajan, niin että betoni on hieman kuivunut ja sakeus muistuttaa saviä. Leimasarja sisältää 6-9 kovaa mattoa sekä 1-2 joustavaa. Tämä määrä mahdollistaa jatkuvan leimausprosessin. Jotta liuos ei jäätyisi nopeasti, on suositeltavaa käyttää erityisiä lisäaineita, kuten hidastinta, kun työskentelet kuumissa tiloissa.

Katso myös: Murskattu betoni

Jälkeen kestänyt päivä, veden paineen avulla ylimääräinen hydrofobinen jauhe pestään ulos.

Valmistusvaiheessa käytetään lakka-tiivisteä ruiskulla tai rullalla. Tuotannon tekeminen tehdään erittäin nopeasti, kun betoni kovenee, ja jos virheitä tehdään, työn muuntaminen vaatii lisäkustannuksia.

Maalaamaton analogi

Perus, jolla seosta pinotaan, tiivistyy. Vahvistettu verkko valmistetaan ja sijoitetaan pohjaan. Jotta se olisi betonin sisällä, sen alla on tehty 2-3 cm: n vuoraus. Valmistetaan luokan B15 seos, jonka työstettävyys on Ж1 tai Ж2 (se voidaan tilata). Teemme ratkaisun tiivistämällä sitä värähtelevällä kiskolla. Älä unohda kutistuma-saumoja. Puolen tunnin odottamisen jälkeen pinnalle levitetään kerros jauhejauhetta (hiekka, dolomiittijauho, marmorijauho) estääkseen betonin tarttumasta muottiin.

Leiman muoto voi olla erilainen asiakkaan sisustuksen tai toiveiden mukaan.

Valotusaika voi olla pidempi ja se riippuu ilmasto-olosuhteista. Varmista, että pinta on hieman kostea, mutta ei vettä. Sakeus on pehmeää savi. Hiekkaa tasoitetaan lastalla ja odota, että se liota seokseen noin 5 minuuttia.

Leimasin asennustekniikka tamping-menetelmällä: jos leima epäonnistuu helposti, jonkin aikaa odottamisen jälkeen tiiviste toistetaan.

Lisäksi voit käyttää vettähylkivää koostumusta, mutta se ei ole välttämätöntä. Tekniikan noudattamisen ansiosta ratkaisu, vaikka se halkeilee, säilyttää muodonsa vahvistetun verkon ansiosta.

Muita suosituksia

Leimaaminen voidaan tehdä ilman jauhetta, jos leima sisällä on emulsioli. Emulsol voidaan vaihtaa moottoriöljyllä.

http://www.youtube.com/watch?v=Is8rDjNernI yksilöllisesti koristeltu leimattu betoni antaa lisäprosessointia 2-3 prosenttia kloorivetyhappoliuosta, mitä seurasi pesu ja lakka-päällystetty tiiviste.

Sivu 2
 • vahvistaminen
 • tyypit
 • valmistus
 • välineet
 • asennus
 • laskelma
 • korjaus

Tekniikka painetun (leimattu) betonin luomiseksi

Nykyaikaisessa rakennusteollisuudessa lähes joka päivä on olemassa erilaisia ​​materiaaleja, joiden avulla voit luoda ainutlaatuisen ulkoasun, vaikka sinäkin, laita se lievästi, ei taiteilijaa. Voit tehdä tämän käyttämällä tavallisimpia rakennusmateriaaleja, eikä betoni ole poikkeus.

Metallista tai polyuretaanista tehtyjen erityisten postimerkkien avulla voit kääntää betonin harmaa pinnan marmorilevyiksi tai kiveiksi. Tämän tyyppistä pintaa kutsutaan ekstrudoitu betoni. Kyse on tästä materiaalista ja siitä, miten tehdä se itse, kerromme artikkelista alla.

Takaisin sisältöön

Tämän teknologian käyttämisen ydin ja mahdollisuudet

Painettu betoni on tavanomainen pinta, jossa on kohokuviointi, jota käytetään erikoistyökalujen avulla. Yleensä piirustus imitoi tällaisia ​​materiaaleja ja pinnoitteita

Jos haluat luoda todella alkuperäisen terassin, voit helposti löytää postimerkkejä, joissa on erilaisia ​​puita, jäljillä esihistoriallisia eläimiä. Usein tällaisia ​​kerroksia tehdään kauppakeskuksissa, ravintoloissa ja hotelleissa, tätä tekniikkaa käytetään myös puutarhojen, uima-altaan, jalkakäytävän, huvivenesataman ja terassien ympärillä.

Myös tekniikka ja painetun betonin muotoilu ovat hyviä restaurointityöhön. Esimerkiksi eräiden elementtien korvaaminen vanhoilla, huonokuntoisilla jalkakäytävällä oli tarpeellista. On sanomattakin selvää, että tänään olisi äärimmäisen vaikeaa löytää samaa materiaalia, jota käytettiin sen rakentamisessa. Mutta betonin pinnan leimaamalla avulla voit luoda tarkan kopion vanhasta rakennusmateriaalista.

Erilaiset leimattujen betonipäällysteet

Takaisin sisältöön

Erilaisia ​​postimerkkejä betonille

Alun perin leimasimet painetulle betonille valmistettiin alumiinista ja olivat suuria rakenteita, jotka koostuivat varsinaisesta muodosta ja kädensijasta. Tällaiset tuotteet sopivat täydellisesti yksinkertaisten pintojen, kuten tiilen tai kiven jäljittelemiseen, mutta niiden kanssa ei ole mahdollista luoda monimutkaisia ​​kohokuvioita.

Tältä osin polyuretaanilomakkeet hyötyvät. Niiden tuotantoa varten käytetään todellisia materiaaleja, joiden lieventäminen voidaan siirtää betoniin. Tällaiset postimerkit kertovat tarkasti materiaalin helpotuksesta, ja siksi vain niiden avulla voit luoda alkuperäisen ja luonnollisen koostumusyhdistelmän.

Kaikenlaisia ​​postimerkkejä voi ostaa tai tilata erikoiskeskuksessa. Valitsemalla tämän työkalun on parempi selvittää myyjältä sen jäykkyys. Mitä vaikeampi tuote on, sitä helpompi on työskennellä sen kanssa, koska sinun ei tarvitse tehdä merkittäviä tulosteita.

Takaisin sisältöön

Itse tuotettu teknologia

Koriste-leimattujen betonien tekniikka on hyvin yksinkertainen, sillä on mahdollista toteuttaa kaikki tämän materiaalin kanssa toteutettavat toimenpiteet vain, jos olet 100-prosenttisesti luottavainen kyvyistasi ja sinulla on ainakin jonkin verran konkreettista kokemusta. Muutoin tulos ei välttämättä vastaa odotuksiasi. Ongelmia voi syntyä jostain syystä:

 • tämä materiaali kovettuu nopeasti, jos menetät tämän kohdan, leimaus ei toimi;
 • painatuksella leimojen avulla on tehtävä huomattavia ponnisteluja;
 • virheet, jotka on tehty tulosteessa, on lähes mahdotonta korjata;
 • Painetun betonin tuotanto edellyttää, että työntekijällä on tiettyjä taitoja ja kykyjä käsitellä useita rakennusvälineitä pintojen luomiseen ja tasoittamiseen.

Jos edellä mainitut ongelmat eivät häiritse sinua, ja olette täysin varma kyvyistasi, voit aloittaa alustan ja tulostuksen järjestelyn.

Betonin leimaustekniikka

Takaisin sisältöön

Vaihe # 1. Betonin sivuston valmistelu

Vaalea tekniikka painettu betoni vaatii järjestelyn pohjan leimaamista. Tämä pohja on tavallisin betoniteräksen pinta, jolla luodaan sementtiasteikkoa M350 tai uudempi.

Pinnan järjestämisprosessi koostuu seuraavista vaiheista:

 • ensimmäinen asia, joudut merkitsemään sivuston rajat, joten sinun kannattaa käyttää tappeja ja pitkä johto;
 • silloin on poistettava maakerroksen maaperä ja varustettava maaperän pohja tampingin avulla;
 • sen jälkeen on tarpeen kaataa pieni kerros (enintään 15 senttimetriä) ja jälleen suorittaa tamping;
 • puinen muotti on asennettava tämän alueen rajoille;
 • on tarpeen asettaa vahvistuselementtejä muottiin siten, että ne ovat viisi senttiä korkeita maanpinnan yläpuolella - tämän vuoksi sinun on asetettava kivet tai tiilet;
 • Nyt on tarpeen sekoittaa betonia, voit tehdä sen manuaalisesti betonisekoittimella tai jopa tilata valmiin ratkaisun;
 • liuos on kaadettava muottiin ja tasoitettava sen pinta metallisääntönä;
 • minkä jälkeen liuos on kompaktoitava värähtelevällä kiskolla;
 • viimeinen vaihe on tasoittaa ylempi kerros sileän pinnan saavuttamiseksi ilman vikoja.

Betonipohjan valmistaminen

Takaisin sisältöön

Vaihe # 2. Värin kovettimen sovellus

Vaikka liuoksella ei ole vielä ollut aikaa tarttua, on tarpeen peittää se värillisellä koveteaineella. Tämä materiaali ei ainoastaan ​​maalaa pintaa halutussa värissä, vaan myös lisää koko alueen voimaa. Värikemikaalia myydään seoksena, se sisältää väriaineosia, viskoosielementtiä ja kvartsihiekkaa ja graniittia.

Seos on hajonnut, joten sen elementit helposti pudottavat liuoksen huokoset ja täyttävät ne itse. Betonirakenteet ovat tulossa paljon tiiviimpiä ja luotettavampia, ja ne myös hankkivat halutun värin.

Värinkovetteja tulee jakaa heti, kun ratkaisu kouraa hieman. Tämä tapahtuu suunnilleen, kun kaikki kosteus haihtuu pinnalta. Sitten sinun on käsin hajotettava seos käsitellyllä alueella, aloittaen alueen keskeltä ja siirtymästä reunaan.

On välttämätöntä hajottaa jauhe oikein, jotta tuulen mukana kulkevan materiaalin määrä saadaan mahdollisimman pieneksi. Kovettimen levittämisen aikana sinun tulisi tehdä sama käsiliike kuin palloa heittäessäsi keilaille. Eli sinun pitäisi kaataa osa jauhetta, laittaa kätesi selän taakse ja sitten terävällä liikkeellä heittää jauhe eteenpäin vyötäröllä.

Kun olet käyttänyt materiaalin ensimmäistä kerrosta, sinun on odotettava noin kymmenen minuuttia - tänä aikana materiaali imeytyy betoniin. Tämän jälkeen sinun täytyy sileä betonin pinta magnesium-lastalla. Tässä vaiheessa on kiinnitettävä erityistä huomiota kulmiin ja käsiteltävä niitä huolellisesti kulmasolalla siten, että kuivauksen jälkeen ne näyttävät siistinä.

Nyt voit jatkaa toisen kerroksen kovettimen levittämistä. On välttämätöntä toistaa kaikki edellä kuvatut toimet. Ainoastaan ​​kulutustarvikkeiden levittämisen jälkeen sinun on käytettävä teräspeltiä ja raudasta tuloksena oleva pinta uudelleen.

Värin kovettimen sovellus

Takaisin sisältöön

Vaihe # 3. Erotuskomponentin soveltaminen

Väriainemateriaalin erottamista käytetään estämään leimattujen betonien muodostaminen kiinni pinnalle tulostuksen aikana. Lisäksi materiaali säärittelee pinnan ja antaa sen hienovaraisemmaksi värisävyiseksi. Tämä kulutus on tuotettu kuivan jauheen muodossa, mutta joskus myös nestemäistä erotinta.

Pääsääntöisesti se on kuiva sekoitus, jota käytetään leimattujen betonien luomiseen. Sen on oltava tasaisesti jakautunut koko alueelle erityisellä harjalla. Materiaali on kaadettava kuivaan muovikauhaan ja siihen upotettu harja.

On tärkeää, että kaikki harjakset peitetään jauheella, jonka jälkeen pidät työkalun vyötärön tasossa ja kädessäsi on terävä eteneminen eteenpäin. Joten kuiva seos jakautuu parhaiten koko alueelle. Sivuston värjäämisen jälkeen on tarpeen käsitellä kulmat teksturoiduilla nauhoilla.

Ennen leimaamista on välttämätöntä päästää erottelukomponentti.

Takaisin sisältöön

Vaihe 4 Pinta leimaaminen

Ennen betonipinnan tulostamista varmista, että materiaali on jo saavuttanut halutun kovettumisasteen. Ihanteellinen johdonmukaisuus leimauksen aloittamiseksi tulisi olla kuin savi. Jos aloitat prosessin liian pian, leimasin leimalla oleva betoni leviää.

Mutta toisaalta, jos kiristetään lävistämällä, betoni voi tulla liian kovaa, ja sinun on tehtävä paljon työtä leimaamalla se. On myös huomattava, että kaiken työn lopussa työkalut eivät ehkä tulosta liian kovaa betonikerrosta.

Liuoksen kovettumisasteen määrittämiseksi sinun on kosketettava sormeasi useisiin pisteisiin eri pinnan osissa. Jos sormenjäljet ​​pysyvät muutaman millimetrin syvyydessä, on aika aloittaa leimausprosessi. Toinen tapa tarkistaa.

On tarpeen asettaa leima pinnan reunaan ja seistä se. Betonikerroksen on kestettävä työntekijän paino ja työkalu ei saa mennä betoniin tai liukua siihen. Kun kaikki testit ja tarkastukset on suoritettu, leimausprosessi alkaa. Pintaan on sijoitettava vuorotellen kaikki leimat.

Useimmissa tapauksissa valmistajat merkitsevät heille merkinnän osoittamaan tarvittavan järjestyksen sijainnin tulevassa helpotuksessa. Ihanteellisessa tapauksessa vain leimaus siirtyy rakennuksen siirtämiseen, mutta joissakin tapauksissa vaaditaan pieni manuaali. Kun kaikki työ on suoritettu, sinun on poistuttava alustasta yksin päiväksi.

Takaisin sisältöön

Vaihe 5 Puutteiden poistaminen

Hyvin usein materiaalien syrjäytyminen voi tapahtua muotojen liitoksissa. Sama tapahtuu, ja niin, että heikosta tampingista johtuen kohokuvion saumat ovat epäselviä. Voit korjata nämä puutteet, kun haluat asentaa itsesi rullalla ja teksturoimalla nauhat. Rullan pitää pitää liikkuvan pinnan liikkuessa koko alueelle ja erilaisia ​​epäsäännöllisyyksiä korjattuna teksturoidulla nauhalla.

Takaisin sisältöön

Vaihe # 6. Kutistuneiden saumojen leikkaaminen

Jäätyneen materiaalin rasituksen poistamiseksi ja sen halkeilemisen estämiseksi on tarpeen leikata useita nipsejä. Ne voidaan tehdä erikoistyökalulla tai tavallisella hiomakoneella. Tärkeintä on tehdä ne vasta liuoksen täydellisen kuivaamisen jälkeen.

Takaisin sisältöön

Vaihe # 7. Pinta huuhtelu

Päivän kuluttua työstä on tarpeen pestä betonipinta. Ensimmäistä kertaa tämä tapahtuu puutarhaletkun paineen avulla. Tämä poistaa ylimääräisen erotusmateriaalin. Toisen kerran sinun on pestävä lautasen kloorivetyhapon ja veden seoksella.

Tämä on välttämätöntä, jotta saadaan mahdollisimman suuri visuaalinen vaikutus, miellyttävä värien yhdistelmä. Myös tämän toimenpiteen jälkeen materiaalin huokoset paljastetaan, mikä vaikuttaa positiivisesti tiivisteen kanssa käsiteltäessä.

Takaisin sisältöön

Vaihe # 8. Tiivistesovellus

Huuhtelun jälkeen sinun on annettava sille aikaa kuivua ja levittää sitten lakan tiiviste. Tällä pinnoitteella on seuraavat hyödylliset toiminnot:

 • betonialustan yläkerroksen suoja kulumista vastaan;
 • suojaaminen kemiallisesti aktiivisten komponenttien kielteisiltä vaikutuksilta;
 • luodaan kiiltävä yläkerros, joka parantaa visuaalista vaikutusta ja kiiltointensiteetti on erilainen;
 • lisää betonipatan väripitoisuutta;
 • suojakerroksen luominen, jonka takia pilaantumisen helpottaminen on helpompaa.

Tiivisteen tulee olla rulla, vain rullata sitä pinnalla. Joissakin tapauksissa betonipinnan pinta on liian kohokuvioitu helpottaakseen valssausta. Tällaisissa tapauksissa yksittäiset elementit on harjattava. Tiiviste tulisi levittää kolmessa kerroksessa. Kun tiiviste on kokonaan kuivunut, betonilattia on täysin käyttövalmis. Nyt tiedät, miten painettu betoni on omalla kädelläsi.

Viime vuosina itsetasaava lattiatekniikka on yhä suosittu. Napsauttamalla linkkiä http://vse-postroim-sami.ru/materials/flooring-tile/8378_osobennosti-preimushhestva-i-ukladka-pokrytiya-iz-rezinovoj-kroshki/, tutustu pinnoitteiden eduista kumirummasta. Tässä artikkelissa on runsaasti hyödyllisiä tietoja lattian tasosta.

Takaisin sisältöön

Joitakin vinkkejä laadun leimaamiseen

Perusohjeiden lisäksi haluan mainita muutamia vivahteita, jotka tunnetaan paremmin ennen kaikkien teosten aloittamista.

Jos tulostat betonia ensimmäistä kertaa elämässäsi, eikä sinulla ole aavistustakaan siitä, miten siirretyn leiman rakenne näkyy pinnalla, on parempi tehdä ensimmäinen vaikutelma tiukkaan hiekkaan.

Älä toista tulostettua kuvaa betonialustalle, varsinkin jos päätät tehdä luonnollisten materiaalien jäljittelevää pintaa. Satunnaiset helpotukset näyttävät aina realistisilta.

Vanhan pinnan vaikutuksen saavuttamiseksi on käytettävä erottimen materiaalia.

Sitä on sovellettava liuoksen kuivattuun kerrokseen. Ensin sinun on nukkuttava jauheen kanssa ja levitettävä neste-erottava materiaali päälle. Nestemäinen liuottaa jauheen niin, että betonipinnalle muodostuu tahroja, jotka näyttävät naarmuilta.

On erittäin tärkeää varmistaa, että erotusmateriaalin erät puristetaan perusteellisesti liuokseen leimaamisen aikana. Jos menetät tämän kohdan, väriaine pestään pesun aikana.

Varmista myös, että työntekijä, joka lähtee postimerkkeihin, käyttää puhtaita kenkiä. On erittäin epätoivottavaa, että siinä on jälkiä rakennusmateriaaleista tai pölystä. Nämä elementit voivat päästä ratkaisuun ja siten rikkoa pinnan rakenteita.

Takaisin sisältöön

video

Hyötyä? Tallenna itsesi seinälle! Kiitos tykkää!