Mikä on leimattu betoni? Kuinka tehdä se itse

Moderni tekniikka, leimattu koristeellinen betoni mahdollistaa ainutlaatuisen kestävän pinnoitteen saamisen tällaisilla pinnoilla kuten kipsi, kipsi, OSB, tiili, sementtipinnoitus. Tämä menetelmä koostuu erityisestä ratkaisusta rakennusrakenteeseen, kohdistamalla se ja kiinnittämällä erityinen muoto, joka antaa halutun koostumuksen. Saadakseen laadukkaan ja selkeän tulostuksen, betoniin lisätään pehmittimiä ja muita komponentteja, lopuksi pinta käsitellään hydrofobisilla tai silikaattien kyllästyksillä. Leikkausmenetelmää on helppo toteuttaa poikkeuksetta, mutta on tärkeää noudattaa tekniikan vaatimuksia: valmistella pohja, levittää yhtenäisesti kovettajaa ja erottimesta, kiinnittää tiukasti lomakkeet, huuhdella betonia ja peittää se suojaavalla lakalla. Matriiseja käytetään toistuvasti, nopeuttaen työtä, jota he myyvät sarjassa.

Teknologian ominaisuudet ja edut

Leimattujen tai painettujen betonien muodostaminen edellyttää tavanomaista joustavampaa ratkaisua. Tätä tarkoitusta varten värikovetinta ja erottelukomponentteja jaetaan eniten tasoitetulla pinnalla, useimmiten jauheiden muodossa. Jonkin ajan kuluttua sakeus alkaa muistuttaa savea eikä tartu käsiin ja muotoihin. Tarvittavan helpotuksen aikaansaamiseksi käytetään valmiita leimoja, joiden sisäpuoli jäljittelee tiilimuurausta, luonnonkiveä, puuta, kasviskuviota tai vanhentuneita pintoja. Monia muotoja valmistetaan kaatamalla luonnon materiaaleja, joiden avulla voit saada upeita ja luonnollisimpia tekstuureita.

Leimattu betonin tekniikka on yksinkertainen, mutta joissakin vaiheissa on välttämätöntä toimia hyvin nopeasti. Prosessi vaatii myös tarkkuutta ja tiettyjä taitoja rakentaa seoksia, virheiden poistamista on vaikea poistaa ja kohokuvioinnin aikana kiinnitetään paljon huomiota asetettavien leimojen välisiin rajoihin. On tärkeää valita oikea aikaväli lomakkeen hakemiseen ja poistamiseen, jotta saataisiin aikaan selkeä painatusyritys. On suositeltavaa käyttää tiivistystyökaluja ja kalliimpia mutta käteviä postimerkkejä, joissa on uria ja kahvoja (arvoltaan 3500 ruplaa 1 kpl, sarja - 7000 kpl). Päättynyt pinta kovettuu vihdoin vain yhden päivän kuluttua, mutta on parempi poistaa kohokuviointivirheet heti vierekkäisten muotojen poistamisen jälkeen.

Edut sisältävät:

 1. Päällysteen kestävyys ja kestävyys.
 2. UV-kestävyys, painehäviö ja lämpötila, ulkoinen syövyttäviä vaikutuksia.
 3. Ainutlaatuinen rakenne, laaja valikoima leimoja ja värejä.
 4. Edullinen materiaalikustannus, betoni on useita kertoja halvempi kuin laatta tai koriste kivi.
 5. Ympäristöystävällinen ja helppokäyttöinen.
 6. Liukastumista estävät ominaisuudet.
 7. Helppo asennus, kaikki työ voidaan tehdä itsenäisesti.

lajitelma

Käytetään kahdenlaisia ​​postimerkkejä koristeelliseen betoniin ja kipsiin:

 • Joustava polyuretaani (silikoni), joka mahdollistaa minkä tahansa monimutkaisuuden (pienimpien yksityiskohtien) muodostamisen ja helposti irrotettavan.
 • Muovia, jolla on suuri jäykkyys, jalkakäytävä tai päällystystekniikka, joka lähettää geometrisen muodon tiukasti.

Kaikilla leimoilla on eri kovuusaste ja emme pelkää alkaalisia vaikutuksia. Ensimmäisellä lajikkeella on enemmän etuja, kunnollinen hoito, ne palvelevat pitkään eivätkä menetä alkuperäistä muotoaan, niitä ei tarvitse esikäsittelyä tai voitelua öljyillä. Mutta sitä tiheämpi leima, sitä selvempi on kohokuvioitu kuvio, ja sitä on vaikeampaa työskennellä liian pehmeiden kanssa. Hyvällä arvostelulla on polyuretaanimatriisi, jonka kovuus on vähintään 80 yksikköä. by Shore.

Leimattu betonin valmistus tapahtuu seuraavassa järjestyksessä:

 1. Perusvalmistus, vahvistaminen ja paikantaminen.
 2. Värinkovetteen yhtenäinen jakautuminen.
 3. Vapautusainetta.
 4. Betonin leimaaminen.
 5. Vikojen poistaminen, kutistumisomien leikkaaminen.
 6. Flushing.
 7. Kiinnitysrakenteen piirtäminen.

Betonipohjan valmistaminen

Sivua on merkitty tapilla ja joella, on toivottavaa antaa rajoja, ottaen huomioon muottien sijoittaminen, mukaan lukien nurkkaelementit. Sitten prosessi tapahtuu tavallisessa sekvenssissä: maaperän valintaa, täyttöä ja tukkeutumista, muuraus, vahvistaminen (ristikko nostetaan 2-3 cm maanpinnasta), sekoitetaan ja kaadetaan liuos. Tällaista rakennustyötä tarvitaan betonia, jonka vahvuus on vähintään M350. Varmista tarkistaa taso vaakasuoraan, saavuttaa korkein taso ja tasaisuus, yläkerros tasoitetaan lastalla.

1. Jauhevalmisteiden käyttö.

Värikovetinta levitetään tuoreeseen betoniin kahdessa kerroksessa 5-10 minuutin välein. Se on jauhemaisia ​​sävytettyjä pigmenttejä, supistava modifioija, maa-kvartsihiukkaset, graniitti ja puhdas jokihiekka. Tällainen lisäaine antaa betonivärin, lujuuden ja tiheyden, ja se jakautuu mahdollisimman tasaisesti pienissä osissa 1-1,2 m: n korkeudelta. Toinen kerros tarvitaan tasaisen värin saavuttamiseksi, jauheen levittämisen jälkeen koko pinta tasoitetaan teräslastalla.

Seuraava askel on levittää irrotusaine estää kuoleet tarttumasta betoniin. Tämä aine (jauhe tai erityiset nestemäiset formulaatiot) toimii myös lisävärinä, joka merkittävästi lisää päällysteen koristevaikutusta. On suositeltavaa, ettei se hajota kädet, vaan levitä laaja harja pitkällä kahvalla (ravista samalla tasolla). Tämän vaiheen lopussa alustan kulmat on kevyesti leikattu hiekkapaperilla.

Prosessi alkaa betonin hankkimisen jälkeen halutusta plastisuudesta, sen on oltava 5-6 cm sormien alla, mutta ei pidä kädet kiinni. Oikean koostumuksen saavuttamiseksi leima omistaa täysin yhden henkilön paino, mutta ei syö se ratkaisuun. Lomakkeet on pinottu päällekkäin, jotta sarjat ovat helppokäyttöisiä, ne on usein numeroitu. Jotta pystyt työskentelemään pystysuorilla pinnoilla, on helpointa tilata ja ostaa polyuretaanileima, jonka keskipitkä jäykkyys, estää betonia putoamasta seinään, tehdään matalia vaakasuoria viivoja lastalla. Toisin kuin jäykät muovit, silikoni-muotteja ei ole voideltu minkäänlaisella öljyllä. Paremman tiivistymisen aikaansaamiseksi käytetään tärisevä kiskokiila tai se siirretään ylhäältä. Leikkaamisen jälkeen pinta jätetään yksin päivän, kunnes se on täysin kovettunut.

3. Lopullinen käsittely.

Ensinnäkin liitosten laatu tarkistetaan, jos siirto tapahtuu, virheet tasoitetaan rullalla tai päinvastoin poistetaan spatulilla. Halkeamien muodostumisen estämiseksi muodostetaan kutistumaumoja (käytetään hiomana tai hiomana). Sen jälkeen karkaistu pinta pestään ensin puhtaalla vedellä, sitten suolahapon liuoksella (tahrojen tuottamiseksi). Tässä vaiheessa leimattujen betonien huokoset avautuvat ja valmistetaan käsiteltäväksi tiivisteellä. Päivästä toiseen pinnalle levitetään lakka tai silikaattien kyllästys, jolla on hydrofobisia ominaisuuksia, lisää kylläisyyttä ja kiiltoa, yksinkertaistaa betonin hoitoa ja suojaa sitä myös aggressiivisilta vaikutuksilta ja halkeilulta. Laadukasta suojausta varten vaaditaan vähintään 2 kerrosta tiivistysainetta, joten sen saa aloittaa vasta sen jälkeen, kun se on kokonaan kuivunut.

Betonin leima tekee sen itse

Koristeellinen betoni

Tämä rakennus- ja viimeistelyaineisto tunnetaan myös painettuna (leimattuna) betonina. Se on monoliittista betonia, joka on sinetöity erikoisleimoilla, ja sitä on käsitelty erityisellä kemiallisella käsittelyllä ja asetettu erityisellä tavalla. Tuotantotekniikka on suosittua kehittyneissä maissa, esimerkiksi Japanissa, Yhdysvalloissa, Saksassa ja Englannissa.

 • Koristeellinen betoni useita kertoja ylittää päällyste- tai tienkestävät laatat, jotka kestävät kuormia
 • Sillä on paljon rikkaampi värisävy.
 • Korkea öljytuotteiden, orgaanisten liuottimien, happojen ja emästen kestävyys
 • Se sietää puristus- ja taivutuskuormat.
 • Sitä voidaan käyttää sekä pakkasella että kuumalla säällä, jotka kestävät ultraviolettisäteilyä.

Soveltaminen ja materiaalityypit

Yksilöllisen kulutuksen osalta tämä on maanrakennusten rakentamista. Painettua betonia käytetään mökeiden seinämien koristeluun ja puutarhojen polkemiseen, suihkulähteiden ja altaiden asentamiseen. Tällaisia ​​muotoja käytetään koristeelliseen betoniin, kuten paneeleihin, rajoihin, vesivirtakaivojen, portaiden sekä pienen arkkitehtuurin elementteihin.

 • Rakennusten ulko- ja sisäkoristelu
 • Viimeistelypäällystysalueet, pysäköintialueet, huoltoasemat
 • Korjaus raitiovaunuilla
 • Vanhojen mukulakiviradioiden jäljittely.

Betonilajeja on useita: betoni, hiilihappo, betoni.

 1. Betoni - raskasta ja kallista materiaalia, jota käytetään monumentaalisten esineiden rakentamiseen.
 2. Kuonan betoni on kevyt ja halpa materiaali, sitä voidaan käyttää pienien arkkitehtonisten muotojen valmistukseen.
 3. Ilmastettua betonia käytetään sisustuksessa, jonka suhteellinen kosteus ei ylitä 75%.

Koriste-betonin tekniikka

Jos haluat käyttää koristeellisia leimattuja betonia omilla käsilläsi, sinun on noudatettava seuraavia ohjeita. Prosessi koostuu useista vaiheista ja suoritetaan suoraan hyvin valmistetulle rakennustyömaalle.

1. Betonin pohjan, betonien vahvistamisen ja asentamisen valmistelu.

On suositeltavaa käyttää M400-tuotemerkkiä, kuitua lisätään voimaa lisäämiseksi. Tämä betoni on raskaita ja kestäviä, täyteaineena käytetään graniittikiveä, se asetetaan nopeasti ja betonisekoittimen tuotantorakennuksesta rakennustyömaalle on oltava lyhyt.

 • Sementin massa on 400 kg kuutiometriä kohden
 • Betonin kuutio-mittari sisältää 160 litraa vettä.
 • Sora (yhteensä) on 1166 kg
 • Sora, jonka halkaisija on 10 mm - 466 kg, halkaisijaltaan 20 mm - 700 kg
 • Sisältää myös 2,4 litraa pehmitintä.

Asettelu alkaa betonin purkamisesta valmiustilassa. Kun purkaminen on valmis, jatka tasaamista. Voit tehdä tämän käyttämällä erikoistyökaluja.

2. Toinen vaihe alkaa materiaalin koristeellisella käsittelyllä. Jotta betonilla olisi yksi tai toinen väri, kiinnitysuuni levitetään juuri valmistetun betonin märälle pinnalle, jonka valikoima on 30 väriä. Kaksi kerrosta värillistä jauhetta levitetään ja ne kaikki tasoitetaan.

On kuitenkin liian aikaista aloittaa leimaaminen. On välttämätöntä, ettei betoni kiinnitä postimerkkeihin. Tätä varten käytä väriaineita, joissa on hydrofobisia ominaisuuksia ja joiden valikoima on 30 väriä. Viimeinen vivahde mahdollistaa antiikkien vaikutuksen betonin pinnalle.

Jonkin ajan kuluttua betoni kuivuu hieman, ja sen sakeus muuttuu samaksi kuin savi. Aika on oikea leimaamalla. Betonisyntyminen asettaa kumista valmistettujen, vielä raaka-aineena olevien tekstuurimattojen päälle ja tuottaa sitten manuaalisen väärinkäytön. Työkalulaatikossa on yhteensä 6 - 9 tällaista mattoa, niitä voidaan siirtää siten, että leimaus prosessi muuttuu jatkuvaksi.

Läpäisyn jälkeen 24 tuntia tulee kulua, ja vasta tämän jakson jälkeen voit jatkaa kolmanteen vaiheeseen.

3. Ensiksi hydrofobisen jauheen virta huuhtoutuu vesivirralla, minkä jälkeen suoritetaan happokäsittely: kloorivetyhapon liuos levitetään betonin pinnalle, joka on jauhettu luudalla. Tämän käsittelyn aikana materiaalin huokoset avataan, hydrofobinen jauhe lopulta pestään pois. Tämä saavuttaa halutun värivaikutuksen. Kun käytetään rullaa, kaksi kerrosta lakan tiiviste vaikuttaa toiseen happokäsittelyn tulokseen: lakan ja betonin erinomaiseen vuorovaikutukseen.

Hinnat ja valmistajat

Moskovassa ja alueella useat yritykset tarjoavat kaupunkia toimittavan koriste-betonin, keskimääräiset hinnat ovat 2 800-4 000 ruplaa, mikä sisältää raaka-aineiden kustannukset sekä laitteiden ja ammattitaidon kustannukset.

Leimaamalla betoni omilla käsilläsi

Yleistä tietoa

Toistaiseksi talojensa ja asuntojensa järjestäminen koristekiven ja rakennusmateriaalien avulla on tulossa erittäin tärkeäksi. Yksi niistä on leimattu betoni. Puristettua betonia kutsutaan usein painatukseksi, sillä sen tuotannossa käytetään leimausta ja tekniikka muistuttaa painatusta. Tämä menetelmä tuotteiden koristeluun on ollut laaja sovellus monissa maissa. Venäjällä, vaikka hän ei nauti niin suurta suosiota. Tällaista Astvoria on pitkään käytetty Amerikassa, Euroopan maissa, kuten Isossa-Britanniassa, Saksassa, Italiassa ja Ranskassa. Koristeellinen betoni voidaan tehdä omalla kädellä, mutta silti kannattaa kääntää asiantuntijoille.

Puristettu betoni pystyy koristelemaan kaikki pinnan # 8211 puutarhatyylit, talon seinät, maan takka.

Valmistuksen tekniikka perustuu siihen tosiasiaan, että tiettyä kuviointia käytetään ei täysin jäädytettyyn betoniin muotojen avulla. Se voi olla monipuolisin.

Koriste-laasti voidaan levittää lähes millekään pinnalle: kipsi, betoni, kivi, hiekkalaatikko, tiili, lastulevy, kipsilevy tai vaahtotas. Tämä viimeistelymateriaali täydentää täydellisesti minkä tahansa huoneen sisustusta. Se voidaan levittää seiniin, oviin, kaappeihin, tulisijoihin ja muihin taloustavaroihin. Tarkastelkaamme tarkemmin, miten leimattua betonia voidaan käsitellä omilla käsillänne. Tämän materiaalin edut.

Sekoitusvaatimukset

Jotta leimattu betoni # 8220 on kehittänyt # 8221 kauniilla ja ainutlaatuisella kuvioinnilla, on olemassa valtava määrä leimamerkkejä.

Tällaisen ratkaisun kannalta on tärkeää noudattaa seuraavia perussääntöjä kuvion valmistuksessa ja sovelluksessa. Ensinnäkin massan, johon se on tarkoitus leimata, on oltava monoliittinen. Tämä on välttämätöntä rakenteen laadun, lujuuden ja tiiviyden varmistamiseksi. Toiseksi, pintaa ei pitäisi säröillä, pilkkoa, sen ei pitäisi olla suuri dynaaminen kuorma. Kolmanneksi koristekasveille on parempi käyttää valkoiseen sementtiin perustuvia kuivia liimaseoksia. Pakollinen vaatimus # 8211: pehmittimien läsnäolo liima-aineessa, tämä vaaditaan rakenteen lujuuden ja halkeilun estämiseksi.

Neljänneksi pystysuorien pintojen koristelemiseen ei ole sopivaa käyttää omiin käsiinsä valmistettuja seoksia, koska elementtien, erityisesti hiekan, suhde on tässä tärkeä. Jälkimmäinen puolestaan ​​voi vaikuttaa leimaamisen laatuun. Näin ollen ei ole helppoa tehdä tällaista konkreettista omalla kädelläsi. Ennen betonin leimaamista ja levittämistä pinnan on oltava hyvin puhdistettava ja rasvanpurkautettava, sillä liimaa levitetään siihen jälkikäteen. Leimasimet ovat erittäin tärkeitä työn aikana.

Liuoksen edut

Betonipintaan on kiinnitetty erikoismuotoja leimasivulle, ja ne koputtavat päälle erikoisvasaralla. Tämä on välttämätöntä, jotta leimauslomasta saatu piirtäminen on paremmin merkitty betoniin.

Luominen vie paljon vaivaa ja aikaa. Mielenkiintoista, että painettu betoni, toisin kuin muut viimeistelyaineet, on useita etuja. Se on erittäin kulutusta kestävä ja pakkasenkestävä. Tämä saavutetaan sen koostumuksen ja erityisten lisäaineiden ansiosta haluttujen ominaisuuksien saavuttamiseksi. Kun kaikki pääteokset on suoritettu, pinta on peitetty erityisillä tiivisteaineilla, jotka suojaavat sitä kulumiselta ja vaurioilta. Se on koristeellinen betoni, että pöly ei kerääntyy siihen. Lisäksi hänelle on erittäin helppoa huolehtia. Se ei vaadi erityistä hoitoa.

Tällaisella betonilla on suuri iskunkestävyys, jota hyönteiset ja jyrsijät eivät tuhoa, koska se on äärimmäisen vaikeaa. Kaiken tämän lisäksi se soveltuu hyvin mihin tahansa sisustukseen. Hyvin usein tällaisen betonin valmistus yhdistyy sen erilaisiin värjäyksiin, esimerkiksi kemiallisiin tai kiinteisiin. Tärkein haitta # 8211 on pitkä aika työn loppuun saattamiseen ja erikoislaitteiden käyttöön.

Pinnan esikäsittely

Tee koristeellinen betoni omilla käsilläsi. ensin sinun on valmisteltava työpinta, muuten postimerkit on vaikea asettaa. Pinta puhdistetaan mekaanisista epäpuhtauksista, rasvasta, kouristuksesta. Kaikki hammastukset ja halkeamat on otettu huolella omiin käsiinsä. Tämän jälkeen pinta pinnoitetaan. Pohjamaalaus kuivumisen aikana ei saisi jättää liukasta kalvoa. On parasta käyttää tällaista aluketta, jolle liima on saatavana. Erittäin sileille alustoille tarvitaan alusta pintamateriaaleille, se parantaa tarttuvuutta liimalla.

Leimattu betonin edut

 • Leimattu betoni: tuotteen ominaisuudet ja laajuus
 • Teippi-betonityö: tuotantoteknologia
 • Sisustettu materiaali - alkuperäinen designratkaisu
 • Prosessin tyyppi - puristus

Betoni on saavuttanut suuren suosion rakennusmarkkinoilla, koska se on erittäin suorituskykyinen ja sillä on useita etuja. Verrattuna perinteisiin monoliittisiin pintoihin painettu (koristeellinen) materiaali eroaa sen laadusta ja luotettavuudesta, väristä ja kuvioista, jotka mahdollistavat tuotteen saumattoman ulkoasun ja omaperäisyyden.

Puristettua betonia käytetään jalkakäytävien, maisemapuutarhojen, seinien ja niin edelleen rakentamisessa.

Leimattu betoni: tuotteen ominaisuudet ja laajuus

Myyntimarkkinoilla oleva komposiittirakennusmateriaali on korkean teknologian uutuus, jota ihmiset haluavat alkuperäisten, puutarhojen ja etupäällysteiden sisustuksessa alkuperäisillä alueilla.

Leimaaminen kattaa erilaiset käyttökohteet ulko- ja sisustustekniikan alalla: jalkakäytävien pinnat, asfaltti, seinät, katot, jäljittelevät tarkkuutta eri tyyppisiä puita, tiiliä, puuta, stukkotuotantoa. Leimaamalla voit muuttaa tilojen sisustusta ja muotoilua edullisesti. Koska sen toiminnallisuus, kestävyys, omaperäisyys, sillä ei ole analogista.

Puristettua betonia käytetään laajalti yksityisessä, teollisessa ja kaupallisessa rakentamisessa:

Leimattu betonin ominaisuudet.

 • ostosalueilla
 • maisemakuvat
 • jalkakäytävät
 • pysäköintialueet
 • kaupungin aukioihin
 • mökkien rakentaminen
 • avoimia kahviloita
 • pihoilla ja muilla alueilla.

Tuotevalikoimassa on useita sävyjä (yli 10 väriä), korkeat tekniset ominaisuudet, rikas kauneus luonnonkivestä, mikä mahdollistaa sen laajamittaisen käytön koristavien lahden ikkunoiden, kaarien, aukkojen, minkä tahansa värin ja tekstuurin risteyksissä.

Rakennustuotteen tärkein ominaisuus on:

 • vahvuus
 • pakkasvaste
 • kulutuskestävyys
 • kestävyys
 • iskunkestävyys
 • korroosiota, jyrsijä
 • ei kerää pölyä
 • ei vaadi erityistä hoitoa
 • ei pidä vettä kaakelien välisten aukkojen vuoksi
 • ei ole altis lämpötilan vaikutuksille.

Kaikki nämä edut erottavat sen huomattavasti perinteisistä asfalttipäällysteistä johtuen koostumuksesta ja erityisten lisäaineiden sisällyttämisestä halutuille ominaisuuksille.

Toinen merkittävä piirre painetun leiman omaavasta tuotteesta on sen täydellinen vastustuskyky aggressiivisten happo-emäksisten aineiden vaikutuksille, mikä on äärimmäisen tärkeää kemikaaleissa oleville henkilöille, joilla on autoja.

Takaisin sisällysluetteloon

Teippi-betonityö: tuotantoteknologia

Leimattua betonia käytettäessä käytetään erilaisia ​​leimasimia koristeen mukaan.

Ihmiset, joilla on yksityinen talo tai kesämökki, ovat yhä enemmän kiinnostuneita tekniikasta tehdä jalkakäytäviä omasta, turvautumatta asiantuntijoiden apuun. On sanottava, että sisätilojen päällystämisen tai talon etupuolen koristelu, uima-altaan puutarhassa tai maisema-alueella tehdyt kävelyreitit, lammen niille, jotka haluavat laittaa betoniin kohokuvioinnilla # 8211, on erittäin aikaa vievä prosessi. Betonien tekeminen vie aikaa, vaivaa, rahoittaa, kokea. Tuotantotekniikka on seuraava:

 1. Valmistele koostumus: sekoita Portland-sementtiä vedellä, sora, puu tuhka, murskattu kalkkikivi, lisätä kemiallisia epäpuhtauksia sekä sokeria, joka edistää betonin hidasasennusta.
 2. Ennen seoksen kaataamista, laita lujitemuovia (vahvistettua kehystä käytetään ihanteelliseen betonipinnoitteeseen).
 3. Kaada seos valmistettuun pohjaan.
 4. Voit tiivistää vibrolath. Tämä puristuslaite koostuu metallikehyksestä, johon on liitetty värähtelymekanismi. Se on välttämätöntä tasoitettaessa betoniseoksia, jolloin voit tehdä työtä mahdollisimman nopeasti, koska ylimääräinen kosteus ja ilma poistetaan koostumuksesta, mikä lisää materiaalin kestävyyttä ja lujuutta. Pinta on täysin sileä ja tasainen.
 5. Tee kutistettavia saumoja (halkeamien välttämiseksi ne asennetaan plastisuusvaiheeseen tai viimeistelyn jälkeen).
 6. Odota, että seos "kytkeytyy", koneessa kuivataan kosteutta (seoksen tulisi olla viskoosisen saven sakeus).
 7. Levitä hienojakoinen jauhe (dolomiitti tai marmorijauho, jauhettu hiekka) tasoon, jotta betonista ei pääse suuttimeen. Tämän vaihtoehtona tulisi olla nestemäinen moottoriöljy suulakepuristimen sisäpinnalle käyttäen ruiskutuspistoolia.

Jotta kuva voidaan painaa betoniin, se on asetettava päälle erityisellä vasaralla.

Välittömästi ennen betonin kovettamista on tarpeen antaa se valittu rakenne puun, mukulakivi, kivi, marmori ja muut jäljitelmät. Tätä varten betonin pinta maalataan värillä, jotta se olisi pilkullinen.

Päivän päätteeksi, huuhtelemalla ylimääräinen jauhe vesipaineella letkusta, näet tehokkaan työn laadun.

Vaikein toimenpide tässä on leimaverenprosessi, jossa pieniä yksityiskohtia on annettava alkaen kuvion symmetriasta, joka päättyy sen oikeaan kutistumiseen. Työn laadullinen tulos riippuu ammattitaidosta ja ammattitaidosta, joten ennen leimaamista aloittaessasi sinun tulee tutustua kaikkiin teknisiin tietoihin, jotka on saatavissa viitteissä, myös # 8211, ammattimaisten vinkkejä tällä sivustolla.

Tärkeää: jos betonielementin valmistuksessa käytettävää oikeaa teknologiaa ei noudateta, voi ilmetä halkeamia ja siruja. Tässä on kiinnitettävä erityistä huomiota! Halkeja voidaan kiinnittää värillisen sementtipastan avulla, joka löytyy rautakauppojen ikkunoista. Uskotaan, että paras vaihtoehto olisi käyttää materiaalin valopintaa. Työ on toivottavaa suorittaa viileässä ajassa.

Takaisin sisällysluetteloon

Sisustettu materiaali # 8211 alkuperäinen design ratkaisu

Ainutlaatuisen maisemasuunnittelun luominen voidaan toteuttaa käyttämällä erilaisia ​​betonileimasimia. Luodun kuvan näyttävyys riippuu leimojen helpotusmuodoista. Laaja valikoima, yli 70 muunnelmia tekstuurien luonnoksista, sallii koristella lattiapinnoitteiden pintaa, jotka antavat sisustuselementin ainutlaatuisuuden ja yksilöllisyyden. Näistä voit valita parhaan, jäljittelevät:

 • puutarha kivi
 • belgialainen kivi
 • Euroopan fani
 • Vanha Englanti Shale Stone
 • kivi kukka
 • kivi iho
 • puinen aluksella
 • kahdeksankulmainen liuskekivi
 • säteittäinen graniitti mukulakivi
 • vanha lontoo graniitti
 • graniitti mukulakivi
 • lisbon graniitti
 • tuhkakivi
 • joen liuskekivi ja monet muut alkuperäiset kuviointimuodot.

Lisäksi tänään on mahdollista luoda ihme sivustoon käyttäen hienoja pigmenttejä maalata betonipinta. Yleisimpiä niistä ovat metallioksidipohjaiset pigmentit:

 • keltainen (okra)
 • tummanruskea tai terrakotta (rautaoksidi)
 • sininen (sinkkioksidi)
 • smaragdi (kromioksidi).

Rakennusmarkkinat ovat täynnä samanlaisten tuotteiden laaja valikoima, mikä osaltaan luo yhtenäisen arkkitehtonisen tyylin kohteille, taloille, huoneistoille ja muille tiloille.

Takaisin sisällysluetteloon

Käsittelytyyppi # 8211 painamalla

Puristettu betoni antaa kertoimet vaihtoehtoisille päällystyslaudoille, päällystykselle, asfaltille, syystä # 8211 on erinomainen tilaisuus luoda ainutlaatuinen tyyli, jolle on ominaista epätavallinen väri, tyylikäs kuvio ja suorituskykyiset ominaisuudet.

On sanottava, että betoniseoksen painamismenetelmällä saadaan aikaan sementin vähimmäiskustannukset.

Yksinkertaiset vinkit

Kynnet olivat käsillä: Joskus otat kynsit tai ruuvit suuhusi, taskussa tai vain kädessäsi. Paljon parempi ripustaa magneetti kaulan ympärillä. Siinä he pitävät tiukasti missä tahansa määrin, ja kädet ja suut ovat vapaita

Talvella talvella talvella talvella voit käyttää vaahtomuovin jäännöksiä, jotka on leikattava paperitavaraisella veitsellä, ohuiksi nauhoiksi tai kuumennetulla sähköisellä juotosrellillä. Valmistetut nauhat asetetaan olemassa olevien kehysläppien ympärille.

Teknisen analyysin tulostaminen (ekstrudoidusta) betonista

Yhä useammat tekniikat ovat syntymässä rakentamisessa, jotka pystyvät luomaan taideteoksia perinteisistä pinnoitteista ja materiaaleista. Tällainen muunnos on mahdollista myös sellaisen tavallisen materiaalin kuin betonin kanssa. Käyttämällä polyuretaani- tai metallipäällysteitä tylsä ​​betonipinta voi näyttää kivipeitteiseltä, puulattialta tai liuskekivirakenteelta. Tällaista betonia kutsutaan leimatuiksi, painetuiksi tai paina betonia. Hänestä, sekä mahdollisuudesta luoda painettu pinta itsenäisesti, puhumme nyt.

Tämän teknologian käyttämisen ydin ja mahdollisuudet

Puristettua betonia on tavallinen betoni, jonka pinnalla koristeellinen kohokuviointi levitetään erityisillä postimerkkeillä. Kohokuvioitu muotoilu voi jäljitellä mitä tahansa materiaalia: tiiliä, päällystyskivet, levyt, eläinten nahat, karkea kivi, halkeama maa. Voit valita leimasimia, joissa on lehtiä, dinosaurusten jalanjälkiä, eläimet.

Puristettua betonia on erityisen suositeltava terasseille, terasseille, alustoille, uima-altaiden, puutarhojen, jalkakäytävien, kahviloiden, ravintoloissa ja näyttelytiloissa. Tämä tekniikka tulee välttämättömäksi monimutkaisten restaurointityön aikana. Esimerkiksi, kun haluat tuoda uudelleen vanhan jalkakäytävän tuhoutuneen osan. Löydät täsmälleen samat materiaalit, jotka vanhentuvat luonnollisella tavalla, usein ei ole mahdollista. Ekstruudoitetun betoni-tekniikan avulla voidaan helposti luoda jo olemassa olevan vanhan tiilen tai puolikuivattujen kivien tarkat jäljennökset.

Erilaisia ​​postimerkkejä betonille

Ensimmäiset postimerkit painetulle betonille olivat valettua alumiinia ja olivat suuria muotoja, jotka oli varustettu kahvoilla. Tällaiset matriisit soveltuvat hyvin tavallisten tiilien tai kivirakenteiden jäljittelemiseen. Mutta monimutkaisten tekstuurien kopioimiseen heillä ei ole varaa. Aivan toinen asia - moderni polyuretaani kuolee. Ne on valettu todellisiin materiaaleihin, joiden rakenne on kopioitava. Tämän seurauksena polyuretaanilomakkeiden avulla voit saada uskomattoman autenttisia tekstuurivaikutelmia.

Valmiit postimerkit voi ostaa monilta rautakaupoista tai keskuksista. Valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota lomakkeen jäykkyyteen. Mitä tiheämpi leima on, sitä helpompi käyttää sitä selvästi näkyvän kuvan tekemiseen. Liian pehmeät ja taipuisat muodot ovat vaikeampia työskennellä, heidän on panostettava painoprosessiin.

Itse tuotettu teknologia

Leimattujen betonien tekniikka on melko yksinkertainen, mutta sinun on käytettävä sitä vain tietyn määrän nykyisiä taitoja betonin kanssa. Muutoin tulos ei välttämättä ole odotettu. Ongelmia voi ilmetä seuraavista syistä:

 • betoni kovettuu nopeasti, minkä jälkeen muottien käyttö ei anna pinnoille selkeää kohokuviointia;
 • leimaamalla leimojen avulla, sinun on käytettävä fyysistä voimaa;
 • virheitä betonipinnan kohokuvioinnissa on vaikea korjata;
 • Leimattujen betonien tekniikka edellyttää, että työntekijä pystyy käsittelemään erityisiä työkaluja pinnan muotoiluun ja tasoittamiseen.

Jos olet varma, että selviät potentiaalisista ongelmista, voit jatkaa konkreettisen alustan luomista ja leimaamalla tehtyä työtä.

Vaihe # 1. Betonin sivuston valmistelu

Leimojen perustana on tavallinen konkreettinen alusta, jossa on vahvistusta, joka on valmistettu M350: n ja sitä korkeammasta betonista.

Tällaisen alustan luomisen tekniikka:

 • neulan ja köyden avulla ne merkitsevät sen alueen rajat, joissa leimaus suoritetaan;
 • poista maaperän yläkerros (syvyys 15-20 cm), maaperän pohja;
 • laita kaivannon pohjalle raskas tyyny (paksuus 10-15 cm), paina sitä;
 • rajan päällä asettaa laudat muottiin;
 • asetetaan muottirakenteen vahvistavaan verkkoon nostamalla se maanpinnan yläpuolella vähintään 3-5 cm: n päällä (asettamalla kivet ja tiilet verkon alle);
 • betonia vaivataan käsin betonisekoittimen avulla tai tilataan valmiiksi;
 • kaada betonia muottiin saadakseen vaaditun alueen tason käyttäen metallisääntöä;
 • tiivistää betoni värähtelevällä rakeilla;
 • betonin yläkerros tasoitetaan lastalla, jolloin pinta on tasaista ja tasaista.

Vaihe # 2. Värin kovettimen sovellus

Tuoretta kovetetta levitetään vielä tuoreeseen betoniin, joka samanaikaisesti maalaa pinnan ja lisää sen lujuutta. Värinkovettejaine on jauhe, joka sisältää väriainepigmentit, supistava täyteaine ja hiukkaset graniittia ja kvartsihiekkaa. Seoksen dispergoitumisen vuoksi sen partikkelit tunkeutuvat betonin huokosiin ja täyttävät ne. Betonin pinta on tiheämpi ja kestävä. Samanaikaisesti hiukkaset antavat betonille kestävän värin (noin 30 tonnia).

Värikovetteen levittämiseen liittyvä työ alkaa betonipinnan alkuasetuksen jälkeen. Voit siirtyä hetkeen, jolloin kaikki vesi haihtuu pinnalta.

Jauhevahvisteinen kovete hajotetaan betonipinnalle manuaalisesti, sivuston keskeltä reunoihin. Samaan aikaan liikkuu samankaltaisia ​​liikkeitä kuin keilapallon heittoihin. Sekoita osa jauhetta, vedä käsi takaisin ja terävä liike heittää seoksen eteenpäin vyötärötasosta. Tällainen jauheen levittämisen periaate minimoi ilmassa lentävien hiukkasten määrän.

Ensimmäinen kerros kovettimen täytyy imeytyä betoniin, joka kestää 5-10 minuuttia. Tänä aikana betonin pinta tasoitetaan hankaamalla väriaine magnesium-lastalla. Myös kulmakulmat on käsitelty kulmiin, jotta ne ovat kaarevat, siistit.

Laita sitten toinen kerros värin kovettimelle. Pinta on tasaisempi ja sinetöitävä. Jauhe levitetään samalla tavalla kuin ensimmäisessä tapauksessa. Piirtämisen jälkeen pinta tasoitetaan teräslastalla.

Vaihe # 3. Erotuskomponentin soveltaminen

Jakaantuva väriaine estää betonin kiinnittymisen leimauksiin piirustuksen aikana. Lisäksi se myös maalii betonin pintaa, antaen sille hienovaraisia ​​värejä. Vapautusainetta on saatavana kuivana jauheena tai nesteenä. Yleisimmin käytetty jauhe on levittämällä sitä betonipintaan leveällä harjalla (harjalla).

Harja upotetaan kauhaan erottelevalla komponentilla siten, että harjakset ovat tasaisesti päällystetty jauheella. Sitten pidä harja vyötärön tasolla, työnnä käsivarsi eteenpäin ja "ruiskuta" jauhe betonin pinnalle.

Värjäyksen jälkeen kulmien kulmat käsitellään tekstuurikuorilla.

Vaihe 4 Pinta leimaaminen

Ennen leikkaamista, sinun on varmistettava, että betoni on hankkinut tarvittavan plastisuusasteen ja että sen sakeus on muuttunut samankaltaiseksi kuin savi. Jos aloitat leimaamisen liian aikaisin, betonipinta ei pysty kestämään työntekijöiden painoa ja säästää tulostuslinjoja. Jos olet myöhässä, niin kirkkaan painatuksen on panostettava postimerkkeihin. Lisäksi leimojen rakenne ei välttämättä liiku liian tiheään betoniin, varsinkin työn lopussa.

Tiheyden asteen määrittämiseksi paina sormeasi betonipinnalla useilla paikoilla sivustolla. Jos jälkiä on jäljellä, 4-6 mm syvä, voit aloittaa leimaamisen. Voit tarkistaa sen toisella tavalla: aseta leima betonipinnalle (alustan reunalla) ja astu siihen. Leimalla on oltava työntekijän paino, älä upotettava betoniin, älä liukuta pinnalle.

Jos kaikki testit ovat läpäisseet onnistuneesti, voit jatkaa leimaamista. Postimerkit asetetaan betoniselle pinnalle yksi kerrallaan. Usein valmistajien numeromerkit (1, 2, 3... tai A, B, C...) merkitsevät haluamaasi järjestysnäkymää tulostetussa kuvassa.

Kohokuviointi betoniin, on usein tarpeeksi vain astua niihin. Joskus käytä tätä varten helppoja manuaalisia tampereita.

Tulosteiden jälkeen jätetään betonipinta parantamaan 12-24 tuntia.

Vaihe 5 Puutteiden poistaminen

Betonipinnalla muottien risteyksestä on usein sementtilaastia hieman siirrettävissä. Joskus riittämättömän tampingin takia tulostetun kuvan saumat saattavat näyttää epätarkalta, sumealta. Pintavaurioiden korjaamiseksi saumat ja liitokset suoritetaan käsipyörällä, epätasaisuudet tasoitetaan tekstuurikuorilla.

Vaihe # 6. Kutistuneiden saumojen leikkaaminen

Laattojen useat laatat mahdollistavat jännitysten lievityksen ja estävät halkeilua. Tällaisia ​​saumoja voidaan valmistaa vielä tuoretta betonia käyttäen erikoisleikkuria. Tai leikkaa saumojen hiomakone betonin kuivauksen jälkeen.

Vaihe # 7. Pinta huuhtelu

Seuraavana päivänä huuhtele pinta. Letkusta tulevaa vettä käytetään ylimääräisen erottelukomponentin pesemiseen. Sen jälkeen - suoritetaan happopesu (suolahappo), jotta saataisiin aikaan haluttu vaikutus kahden värin yhdistämisestä pinnalle. Tämän prosessin aikana myös betonin huokoset avautuvat, mikä parantaa pinnan ja tiivisteen välistä vuorovaikutusta.

Vaihe # 8. Tiivistesovellus

Seuraavana päivänä betoniin levitetään lakka-tiiviste. Se suorittaa useita toimintoja:

 • suojaa pintaa kulumiselta ja kulumiselta sekä öljyjen ja kemikaalien tunkeutumiselta;
 • antaa pinnalle kiilton eri kylläisyydestä (tuskin havaittavasta satiinista kyllästettyyn lakkaan);
 • parantaa betonin värikylläisyyttä;
 • yksinkertaistaa käsitellyn pinnan ylläpitoa.

Tiivistettä levitetään rullalla, joka pyörii sitä pinnan yli. Mutta, jos leimattu rakenne, jossa on syvät painatukset, tiivisteen levittämisen yhteydessä on toivottavaa yhdistää valssaaminen rullalle lisää harjaamalla. Yleensä tarvitaan 2-3 kerrosta tiivistysainetta.

Kun tiiviste on kuivunut, leimattu pinta on täysin toiminnassa.

Joitakin vinkkejä laadun leimaamiseen

Haluan huomauttaa muutamia kohtia:

 • Jos käytät leima ensimmäistä kertaa ja etkä tiedä, miten sen merkintä betonille näyttäisi, tee testipaino puristettuun hiekkaan.
 • Vältä painetun kuvion toistumista pinnalle, varsinkin jos leimat jäljittelevät luonnonmateriaaleja (kivi, puu jne.). Satunnaiset sävellykset näyttävät realistisemmilta.
 • Saat antiikin vaikutuksen pinnalle levittämään pieni määrä kuivaa erottavaa komponenttia (jauheena) vielä nestemäiselle betonille. Suihkuta nesteenerotin sen yläpuolelle. Neste liuottaa kevyen kerroksen jauhetta, jonka jälkeen värilliset aksentit, kuten kourat, jäävät pinnalle.
 • Varmista, että erotuskomponentin hiukkaset painetaan hyvin betoniin painamisen aikana. Muuten se pestään pois vedellä, kun huuhtoutuu pintaan.
 • Varmista, että henkilöt, jotka käyvät leimasivelten aikana, käyttävät puhtaita kenkiä ilman jälkiä rakennusjätteistä ja pölystä. Nämä epäpuhtaudet väistämättä tuhoavat tuoreeseen betoniin ja rikkovat leimattujen pintojen haluttu rakenne.

Kaikki leimattujen betonielementtien salaisuudet! Ennen kuin aloittaisit leimaamalla, suosittelemme, että katsot pienen informatiivisen videon. Se osoitti tekniikan tärkeimmät vaiheet: betonin maalaus, erotuskomponentin soveltaminen ja pintakäsittelyn luominen leimasimia käyttäen.

Koristeellinen betoni - tekniikka ja leimattu betonin valmistus

Betonista valmistetaan erilaisia ​​rakennusrakenteita, paaluita jne. Sillä välin on niin sanottu koristeellinen betoni, joka toimii luonnollisten materiaalien, kuten puun tai eläimen ihon korvikkeena. Sieltä valmistetaan rakennusten rakenteita koristeellisia ja taiteellisia elementtejä erikoisteknologian ja reseptin mukaan.

Leimattujen betonien osia käytetään talojen, pihojen ja tilojen ulko- ja sisustukseen. Tuotteen valmistuksessa käytetään väriaineita, jotka antavat sille halutun värin ja muut kemikaalit, jotka lisäävät pinnan liimaominaisuuksia. Tällaiset koostumukset kykenevät tekemään koristeellisia tuotteita houkutteleviksi.

Tiettyjen tekstuureiden saamiseksi puristetun betonin tuotteissa käytetään ruiskutus- ja leimausmenetelmiä.

Painettu betoni on ainutlaatuinen tuote. Hiekalle ja sementille perustuva rakennusmateriaali, jonka pinnalla suoritetaan koristeellinen leimaaminen (kohokuviointi). Mitkä piirustukset toistavat helpotuksen riippuu käytetystä leimasta.

Kotiteollisuus voi helposti selviytyä leimattua betonia ja pystyy tekemään sen omilla käsillä. Tätä varten tarvitsemme työkaluja ja rakennusmateriaaleja.

 • pneumaattinen spray;
 • väriaine;
 • lomakkeet leimaamalla;
 • kovettuvat lisäaineet;
 • erilaiset koot ja muodot;
 • rake tasojen tasoittamiseksi.

Tämä ratkaisu on tehtävä kaikkien olemassa olevien sääntöjen mukaisesti. Eli on otettava huomioon aineosien mittasuhteet, tarvittavat lisäaineet on tehtävä jne. Tällaisen ratkaisun tärkein vaatimus on sen lujuus täydellisen jähmettymisen jälkeen. Tämä on ainoa tapa varmistaa tuotteen laatu, ts. Se on kestävä ja ilmatiivis. Lopputuotteen pintaa ei saa säröillä eikä leikata.

Laadukkaille tuotteille on suositeltavaa käyttää kuivia liimaseoksia ja valkoista sementtiä. Koriste-betonituotteiden valmistuksessa on järkevää käyttää pehmittimiä, esimerkiksi PVA-liimaa. Ne vaikuttavat positiivisesti osien lujuusparametreihin ja pysäyttävät virheiden ulkonäön valmiissa pinnassa.

Kun liuos on asetettu ja kohokuvioitu, sen käyttöaikaa varten se päällystetään erityisellä yhdisteellä, jolla on useita ominaisuuksia tiivisteitä. Tämän luokan aineet antavat pinnan ja kulutuksenkestävyyden.

Kuten edellä olevasta voidaan nähdä, painetun betonin tuotantotekniikka ei poikkea tavallisen (kaupallisen) ratkaisun valmistamisesta. Seoksen luominen koristeellisiin tarkoituksiin on kuitenkin useita ominaisuuksia:

 • Liuos kovettuu melko nopeasti ja postimerkkien käytön jälkeen ei anna selkeää kuvioa aikaisemmin valmistetulle pinnalle.
 • Kun leimaamalla leimoja käytetään, on käytettävä ihmisen lihasvoimaa.
 • Kohokuvioinnin jälkeen ilmenevät virheet ovat melko vaikeita korjata.
 • Puristettua betonia edellytetään, että henkilöstö työskentelee rakennusalan työkalujen kanssa, joita käytetään pinnan tasoittamiseen.

Kun osaat käsitellä käsityökaluja, leimatuista betonimuotoja voidaan tehdä itsenäisesti. Vähintään tämä vaatii pienen määrän metallia ja hitsauskonetta. Vaikeiden pintojen saamiseksi betonimerkit ovat polymeeristä. Muovimateriaaleja käytetään päällystyslaattojen valmistukseen.

Myös joustavia muotoja. Niitä käytetään monimutkaisempien muotojen tuottamiseen. Tällaisen matriisin hankkimiseksi tulisi tehdä seuraavat manipuloinnit.

Ensin sinun on ostettava laatta, joka jäljittelee kiveä halutulla kuvioinnilla. Jotta lomakkeen valmistaminen edellyttää itse seuraavaa:

 • silikoni tiiviste;
 • etikkahappo;
 • rasva, esimerkiksi rasva;
 • vedenpitävä vaneri tai OSB-levy.

Vaneria laatikko kootaan syvyydestä 150-170 mm. Tiiviste kaadetaan tähän laatikkoon puolet korkeudesta. Ennalta ostettu kaakeli, jossa on näyte koostumuksesta, varovasti rasvaa ja puristetaan täytettyyn silikoniin. Ekstrudoitu ylimäärä puhtaana.

Altistusaika on useita päiviä, minkä jälkeen muoto poistetaan ja kuivausliuoksen pinta käsitellään kiinnittimellä ja kosteutta kestävillä lisäaineilla.

 • Valmistelu työstä

Tärkein vaatimus on säätiön laatu.

Ennen työskentelyn aloittamista säätiö tulee järjestää. Eli se on puhdistettava perusteellisesti vanhasta pinnoitteesta sääntöjenvastaisuuksien poistamiseksi. Jos pinnalla havaitaan kuoppia, ne on poistettava. Jos onteloita tai halkeamia löytyy, on suositeltavaa tiivistää ne kiteellä. Jos halkeama ylittää tietyn koon, se on korjattava rappausverkolla. Se kiinnittää pinnan ja tulee luotettava este uusien halkeamien ilmestymiselle.

Kittipään päähän on toivottavaa levittää alusta, joka sisältää liimaa.

 • Liima-aineen levittäminen

Kun maa kuivuu, aloita liima-aineen levittäminen. Kerroksen paksuus on alueella 10 - 15 mm. Liimakoostumus on valmistettava sellaisten ohjeiden mukaisesti, joita sovelletaan pussiin, jossa se toimitetaan. Jos liimassa on liikaa vettä, on mahdollista, että leima tarttuu. Liimakoostumus asetetaan useisiin kerroksiin ja jätetään jonkin verran kuivumisen kannalta tarpeelliseksi. Muuten koostumuksen kuivaaminen ei ole toivottavaa. Voit määrittää sen valmiuden yksinkertaisesti koskettamalla sitä kädet. Yhteydenoton jälkeen liima ei saa ulottua sormelle.

 • leimaamalla

Leimaaminen suoritetaan jonkin verran betoniseoksen valmistuksen jälkeen. Teoriassa on kestettävä 40 - 60 minuuttia. Ennen kuin betoni asetetaan muottiin, on järkevää kastella se vedellä, muuten se saattaa tarttua kiinni eikä haluttua tulosta saada. Kun olet täyttänyt betonin, voit painaa leima.

Edellä on leimattu betonin valmistusjärjestys.

 • Tekniikka koristeellinen betoni seinään

Liuos levitetään seinään käyttäen lastalla. Kerroksen paksuus voi vaihdella 1-5 cm: sta. Tämä koko riippuu suoraan kohokuvamallin parametreistä. Lomakkeen täytön jälkeen asetettu betoni on tasoitettava latvalla. Kuivausaika on 40 - 60 minuuttia.

Kuten vaakasuoran lävistyksen toteutuksessa, kohokuviointi alkaa vasta, kun liima ei enää tartu sormiin. Kun muoto kostutetaan vedellä, voit painaa sitä betoniin. Jos pidät sitä jonkin aikaa ja luotettavuuden vuoksi, voit vetää sen varovasti ulos painamalla nappikuuloketta.

 • Värjäys painettu betoni

Värjäys betonikivi-väriainepinnoille impregnoimalla. Tämän toimenpiteen tuloksena saatu seos levitetään seinään tai harjaan tai pneumaattiseen sumuun.

Jotkut käsityöläiset haluavat lisätä väriainepigmenttejä suoraan konkreettiseen liuokseen, mutta päättäessään suorittaa tällainen toimenpide, on muistettava, että pigmenttien määrä ei saa ylittää 5% tilavuudesta.

 • Leimattu (koriste) betonin käyttöalue

Tämän luokan betonia käytetään rakennusten ulkonäön suunnittelussa maanrakennusten, asuinkompleksien kaupungeissa. Tätä tekniikkaa käyttävät korjaajat. Esimerkiksi, kun palautat seinän tuhoutuneen sivuston monta vuotta sitten.

Koristeellinen betoni: kaikki mahdolliset tavat

Koristeellinen betoni on materiaali, joka on monta kertaa suurempi kuin tavalliset betoniseokset voimaa ja kemikaalinkestävyyttä ajatellen. Hän voi hyvin taidokkaasti välittää erilaisten luonnollisten ja keinotekoisten pintojen ulkonäön marmorista ja päällystystuista puunkuoriin ja laminaattiin.

Tänään käsittelemme koriste-betonien, niiden kiven ja muiden tärkeiden vivahteiden tuotantoteknologiaa.

Teknologia ja menetelmät koristeellisen betonin valmistamiseksi

Tämän materiaalin saamiseksi käytetään korkealaatuista sementtiä (esimerkiksi M 400), joka on usein vahvistettu lasikuidulla.

 • Pienille tuotteille ja laattojen valmistukseen käyttäen vibrokompressiota ja hienokompossaa.
 • Teksturoitu pinta saadaan värjättämällä valettu graniitti- tai marmoripala.
 • Koristevaikutuksen parantamiseksi käytetään tietyn sävyn hiekkaa - vaaleaa tai tummaa.
 • Kun tarvitaan voimakasta rakennetta, ota lasista ja keramiikasta, kalkkikivestä, marmorista, graniitista, antrasiitista, basaltista.
 • Tekstuurin parantamiseksi ne käyttävät lisäaineita, jotka hidastavat seoksen jäätymistä ja pinta käsitellään suolahapolla tai erikoistyökalulla.

On huomattava, että koristeellinen betoni hankkii sen tärkeimmät ominaisuudet sen erityisestä pintapäällystyksestä johtuen, joka antaa alkuperäisen kuvion ja rakenteen. Tässä tapauksessa käytetään väriaineita, joilla on hyvä tarttuvuus ja antavat tuotteille paitsi estetiikan myös erinomaiset ominaisuudet. Pintamaalaus voidaan tehdä usealla eri tavalla. Lisäksi - jokaisesta niistä.

Joillakin konkreettisista betoniprojekteista sekä sen valmistamisesta kerrotaan seuraavasta videosta:

ruiskuttamalla

Tätä menetelmää sovelletaan pystysuorilla tasoilla. Käytäksesi sitä tarvitset suihke- ja happoväriä.

Maalaa kemiallinen reaktio konkreettisella liuoksella, joka levitetään kerroksittain, kunnes siihen tulee haluttu sävy. Joten voit kuvata esimerkiksi tiilen tai luonnonkiven asettamista.

Näytön väritys

Tällöin käytetään erityisiä stensiilejä, jotka kiinnitetään betonipintaan. Niihin lisätään koristeellinen musteosekoitus, jonka ansiosta pinta pääsee näyttämään ulkoasulta.

Saatavana on monenlaisia ​​halpoja muoviulosteita - ne ovat uudelleenkäytettäviä. Mutta he itse on helppo tehdä - jopa paperista. Viimeinen työvaihe on erityisen impregnoinnin käyttö materiaalin lisäsuojaksi.

Puhutaan nyt polyuretaanilevyistä koriste- betonille ja kipsille.

leimaamalla

Tämä on yksi suosituimmista keinoista tehdä koristeellinen betoni, jota usein kutsutaan leimattu (tai painettu) betoni. Leimasimet on yleensä valmistettu kumista, silikoni- tai polyuretaanista. Ne puristetaan betonin vielä pehmeälle pinnalle (esipäällystetty värillisellä pigmentillä, kiinnittimellä ja kosteutta kestävällä lisäaineella) ja kovettumisen jälkeen se poistetaan ja levitetään suojaava kyllästys. Painettua menetelmää voidaan käyttää sekä vaakasuorissa että pystysuorissa tasoissa.

Yksi leimatuista tyypeistä on tullut hyvin suosittu tekniikka tänään Graphite. Tämä on ainutlaatuinen kipsiseos, joka perustuu korkealaatuiseen valkoiseen sementtiin. Myös Graphito-teknologian mukaisen koristeellisen painetun betonin koostumus sisältää noin kymmenen muuta komponenttia: hiekkaa, pehmittimiä ja muita elementtejä.

Grafiitin seos, joka ei vaadi koneen valmistusta lainkaan, tunkeutuu pienimpään huokostilaan, samoin kuin metallin kylmähitsaus. Sen ansiosta voit käyttää mitä tahansa pintaa betoniin: puukuori, keraaminen laatta, kaikki kivi, laminaatti, mukulakivi. Tällöin syntyy kolmiulotteisen tilavuuden vaikutus, mikä antaa täydellisen illuusion siitä, että meillä on esimerkiksi muuraus, posliiniset kivitavara tai puutyöt.

Tuotantolaitteet

tärkein

 • Mitä tahansa sementtiä sisältävän koostumuksen valmistukseen tarvitaan sähköinen mikseri, jossa on sähkömoottori. Sen hinta riippuu tuotannon määrästä - keskimäärin noin 22-23 tuhatta ruplaa.
 • Tärisevää pöytää tarvitaan myös betonin tasoittamiseksi ja estämiseksi sisäpuolisten aukkojen muodostumisen estämiseksi. Se maksaa noin 15 tuhatta ruplaa.
 • Jos aiot tuottaa suuria tuotteita, harkitse trukkia.
 • Seuraavaksi menoerä on koriste-betonituotteita (noin 50 kappaletta), joihin betoniseos kaadetaan. Valmistusmateriaali on erilainen: metalli, puu, lasikuitu, ABS-muovi, polyeteeni. Myös kustannukset voivat vaihdella suuresti: 500 - 15 tuhatta ruplaa.

postimerkkejä

Lopuksi käännymme siihen, millainen materiaali on ilman oikeutta kutsua koristeeksi. Nämä ovat leimoja, jotka voivat olla kovaa muovia ja pehmeää polyuretaania (tai silikonia).

Ensimmäistä käytetään katukivien tai päällystyslautojen valmistukseen, ne ovat halvempia - kun se on 1,5 tuhat ruplaa yhdelle kappaleelle. Joustavia leimoja käytetään monimutkaisempien muotojen luomiseen koristeellisille betonituotteille, hinta on 7 - 20 tuhatta ruplaa. Kotitekoinen leima koristeelliseen painettuun betoniin maksaa sinulle ilmaiseksi.

Säästämiseksi monet käsityöläiset haluavat oppia leimojen tekemiseen. Verkossa on paljon videoita - näet yksityiskohtaisen prosessin. Helpoin tapa tehdä metallinen painettu kaava hitsaamalla. Jos haluat jotain monimutkaisempaa ja mielenkiintoisempaa kuin päällystyskivi tai tavallinen muuraus, on mahdollista muottiin muotteja polymeeristä. Mutta se on vaikeampaa, eikä ole aina mahdollista saavuttaa samaa laatua kuin valmiita pehmeitä leimoja.

Seuraava video kertoo painetun betonin koriste-leiman tuotannosta itseesi:

Kuinka tehdä koristeellinen painettu betoni sisätiloihin omilla käsillänne kertoo seuraavasta osasta.

Tee se itse

Jos haluat aloittaa koristeellinen betoni, sinun täytyy päättää sopivan sivuston valinnasta. Paras paikka sijaitsee teollisuusalueella tai jopa kaupungin ulkopuolella. Alueen 50 (70) neliömetriä riittää. Lämmitys ja säädetty ilmanvaihto ovat välttämättömiä olosuhteita (betonin on kuivuttava hyvin).

Ja nyt kerromme, kuinka tehdä suosituin painettu betoni, jota käytetään aktiivisesti luomaan kauniita ja kestäviä puutarhateitä. Se ei laske lainkaan ja voi turvallisesti kestää pisaroita plus viisikymmentä miinus viisikymmentä, joten se rakastui omistajien omien talojen ja kesän asukkaat.

Joten, jotta tällainen puutarha polku, kannattaa varastossa korkealaatuista betoniseosta (tuotemerkin sementti ei ole alempi kuin M300). Pehmittimen lisäaineita tarvitaan. Työ suoritetaan vähintään viisi astetta.

 1. Täytä seos, tiivistämällä se värähtelevällä kiskolla ja pyörittämällä sitä rullalla ja tasoittamalla sitä. Seoksen koostumus:
 2. Sitten poistetaan maaperän yläkerros (15-20 cm), asetetaan muottien reunoja pitkin, kaadetaan sora-seos hiekalla, rakeina, laitetaan polyetyleeniä, vahvistetaan polypropyleenikuitua (600 g / neliö).
 3. Ensin teemme merkinnän, ottamalla varren puusta ja vetämällä köysi niiden väliin.
  1. murskattu graniittifraktio 5 - 20 - 3 osaa;
  2. Portland-sementti 400 - 1 osa;
  3. joen hiekka - 3 osaa;
  4. pehmittimen C3 vesiliuoksessa - 0,5 prosenttia.
 4. Ennen seuraavaa vaihetta - koristekerroksen levittäminen - on tarpeen peittää erotin.
 5. Sitten lisätään värillisen kiinnittimen seosta (liima-aggregaatti, graniittipöly, kvartsihiekka ja väriainepigmentti). Tasapainotus painaa tasaisesti pinnalle, kostuttamalla ne vedellä.

Poista leima kuivatuista tuotteista huolellisesti käyttäen erityistä koputtajaa. Kahden päivän kuluttua pitkällä harjalla, irrota jäljellä oleva erotin, pese pinta ja kuivaa kerros akryylipohjaisella kyllästyksellä. Tyylikäs ja kestävä raita valmis.

Tietoja siitä, miten käytät koristeellisia betoneja omiin käsiisi, kerro allaolevalle videolle: