Betonin lujuus - lämpötila, kosteus, nesteytys

Erilaisten kokoonpanojen ja tarkoitusten rakenteiden rakentaminen edellyttää säätiön kaatamista. Siksi monet rakentajat, lähinnä aloittelijat, ovat kiinnostuneita siitä, mikä on aika rakentaa konkreettista vahvuutta. Välittömästi on syytä huomata, että tämä prosessi riippuu lukuisista hetkistä, joista ei ole pelkästään ympäristöolosuhteita vaan myös itse ratkaisun komponentteja, jotka täyttävät säätiön.

Tässä artikkelissa yritämme selvittää, miten konkreettinen on voimaa ja onko menetelmiä nopeuttaa tätä prosessia.

Mikä on prosessin ydin?

Perinteisesti se on jaettu kahteen vaiheeseen:

 1. Tarttua. Tämä vaihe tapahtuu ensimmäisten 24 tunnin aikana peruskiven sekoittamisen jälkeen. Liuoksen asetusaika riippuu huoneen tai ulkopuolen lämpötilasta. Ja jos varmistat kunnolliset olosuhteet, voit nopeuttaa betonipainon asettamista.
 2. Karkaisu. Heti kun pohja tarttuu, se asetetaan sisään. Kumma kyllä, mutta säätiön jähmettyminen jatkuu 12-24 kuukautta. Valmistajan ilmoittamat arvot, varmistaen suotuisat olosuhteet, määritetään 28 päivän kuluttua kaatamisesta.

On mielenkiintoista, että monissa lähteissä voidaan löytää, mikä määrittää voimakkuuden kinetiikan - lämpötilan ja ajan. kosteutta, laadukkaita ainesosia. Mutta muutamissa paikoissa löydät vastauksen kysymykseen siitä, mikä konkreettinen on voimaa? Tämä tapahtuu sementin nesteytysprosessissa.

Kuivassa materiaalissa on neljä pääelementtiä:

 • sorbi-;
 • valkaisee;
 • trikalsiumaluminaatti;
 • tetrakalsiumalluminoferriitti.

Ensimmäinen erä on alliitin reaktio, mutta se on haurain mineraali. Seuraavat ovat aluminaatteja ja aluminoferriittejä. Viimeinen reaktio on valkaisu, se antaa myös tarvittavan lujuuden. Samalla se hydratoidaan vähitellen vuosittain tarvittavien parametrien saamiseksi. Jopa 50 vuoden kuluttua nesteytysprosessia kuluu koko ajan, betoni jatkuu vahvana.

Sementtilasituksen prosessi alkaa sekoittumishetkellä veden kanssa ja jatkuu pitkään.

Betonin osalta sen parametrit riippuvat sementin hydraation asteesta. Jos se on alhainen, sen jälkeen 4 viikon kuluttua se saavuttaa vaaditun 90%. Korkean lujuuden omaavassa koostumuksessa samanaikaisesti vain puolet tulee olemaan (jopa 49%), ja tulevaisuudessa se vain kasvaa ajan myötä. Keskimäärin 3-5 vuotta, kasvu on noin 60%.

Mikä vaikuttaa säätiön kypsymiseen

Kuten aikaisemmin mainittiin, useita vivahteita vaikuttavat betonin määrän kasvuun, ja tärkeimmät ovat:

 • ympäristön lämpötilaolosuhteet;
 • kosteuden taso paikassa, jossa säätiö valetaan;
 • sementti laatua;
 • aikaa.

Lämpötilat

Betonin lujuus, riippuen ympäristön lämpötilasta, on kiireellinen asia useimmille ihmisille, jotka harjoittavat omaa työtäsä täyttääkseen säätiön. On yksi tärkeä sääntö muistaa: sitä kylmempi on kadulla tai huoneessa, jossa pinta on betonoitu, sitä pidempi kovettumisaika.

Betonin kovettumisnopeus lämpötilasta riippuen

Alle 0 ° C: n lämpötilassa perustuksen vahvistaminen on keskeytetty ja sen seurauksena lujuuden lisäysjakso kasvaa loputtomiin. Joskus valmistajan ilmoittamien lujuusominaisuuksien saavuttaminen tapahtuu useiden vuosien jälkeen. Tällöin prosessi tapahtuu pohjoisilla alueilla. Tämä ilmiö johtuu siitä, että sementtimassassa oleva vesi jäätyy. Ja koska prosessille tarvittava hydraatio on varmistettu kosteudella, niin kovettaminen on niin sanotusti "jäädytetty".

Mutta heti kun se alkaa lämmetä ulos ja nousee nollan yläpuolelle, kovettuminen jatkuu. Ja niin edelleen. Näin betonin lujuus riippuu lämpötilasta.

Lämpimät sääolosuhteet "aktivoivat" ja nopeuttavat sementtipohjan kovettumista. Betonin kovettumisnopeus lämpötilasta riippuen on suoraan verrannollinen ympäristönsuojelun tason nousuun. Joten 40 ° C: ssa valmistajan ilmoittamat luvut saavutetaan 7-8 päivässä. Tästä syystä monet kokeneet asiantuntijat suosittelevat betonipohjan täyttämistä tontilla kuumalla säällä, minkä takia koko rakennusprosessin koko organisointiin tarvitaan paljon vähemmän aikaa kuin säätää säätiö kylmemmälle säälle.

Talvella, heti kun lämpötila laskee 0 asteeseen, hydrausprosessi pysähtyy kokonaan.

Mutta tässäkin tapauksessa ei ole välttämätöntä "overcook" betonia, kun taas alemmat kerrokset tarttuvat, ylemmät alkavat särkyä. Tämä ei lisää esteettisyyttä eikä kovuutta. Kun työskentelet kuumalla säällä, pinta kastellaan vedellä 2-3 kertaa päivässä ja peitetään sellofaanilla.

Kuinka paljon konkreettisia hyötyjä on talvikaudella? Lähtökohtana talven rakentaminen on työläs prosessi, joka vaatii erikoislaitteiden käyttöä sementtimassan lämmittämiseksi säännöllisesti, jotta sen kovettumisprosessia voidaan nopeuttaa.

Konkreettisessa massassa työskentelyä jähmettymisen kiihdyttämiseksi yli 90 ° C: n lämmitystä ei voida hyväksyä. Tämä voi johtaa tulevan pinnan halkeiluun.

Jotta ymmärtäisit, kuinka lämpötila vaikuttaa kiinteytymisen prosessiin, voit tutkia betonin voimakkuuden kaavaa. Tämä mahdollistaa tämän ilmiön visuaalisen ymmärtämisen. Pakkauksen aikataulu koostuu linjoista, jotka on rakennettu sementtiä M400 varten kerättyjen tietojen pohjalta eri tiloissa.

Betonin kovettumisaikataulun avulla voit määrittää, mikä osuus tuotemerkin indikaattoreista saavutetaan tietyn ajan kuluttua. Yksinkertaisesti sanottuna näistä riveistä on mahdollista selvittää, kuinka monta päivää massa saavuttaa kovan tuotteen tuotemerkin arvon tietyssä lämpötilassa.

Lujuuskaavio sementtiasteelle

aika

Jotta voitaisiin määrittää optimaalinen, jopa jopa sanoa, turvallinen määräaika rakennustöiden aloittamiselle, voimakkuustaso on usein otettu huomioon. Sen avulla voit helposti määrittää, kuinka kauan tiettyä sementtimerkkiä valmistava säätö kovenee. Siksi kokeneet asiantuntijat käyttävät aina vastaavia tietoja taulukoita.

Sementin merkki

Keskimääräinen päivittäinen s sementtikanta, ° С

Päivän kovettuminen päivällä

Kuinka kauan se kestää ja kuinka paljon konkreettisia kuivuu

Betonin kovettumisen tuntemuksen ansiosta voit ennakoida uusia rakennusprosesseja.

Seuraavaksi keskustelemme siitä, miten määritetään seoksen asettamisaika, selvitä, kuinka kauan betoni kovenee. Yritä myös ymmärtää niihin liittyvät toimenpiteet ja niiden vaikutus asianmukaiseen kuivaukseen.

Uusia rakennuksia koskevat laatuindikaattorit riippuvat useista tekijöistä:

 • ilman lämpötila;
 • ilmakehän kosteus;
 • sementti laatua;
 • asennus- tekniikan noudattaminen;
 • hoidetaan lasia kuivumisjakson aikana.

Betonin kovettuminen

Tämä monimutkainen, monivaiheinen prosessi, joka liittyy lujuuteen ja kuivumiseen, soveltuu säätöön, mutta tämän täytyy ymmärtää, mitä se on.

Betonin ja muiden sementin perustana olevien rakennusseosten kovettumisvaihe alkaa asentamalla. Ratkaisu ja vesi muottipesässä reagoivat, ja tämä antaa sysäyksen rakenteen ja lujuusominaisuuksien hankintaan.

käsitys

Asetukseen tarvittava aika riippuu suoraan erilaisista vaikutuksista. Esimerkiksi ilmakehän lämpötila-indikaattori on 20 ° C ja perustus muodostuu sementti M200: n avulla. Tässä tapauksessa kovettuminen alkaa aikaisintaan 2 tunnissa ja kestää lähes yhtä kauan.

vakauttaminen

Asetusvaiheen jälkeen tasoitus alkaa kovettua. Tässä vaiheessa suurin osa sementin rakeista ja liuoksessa oleva vesi alkavat vuorovaikutuksessa (sementin hydratointireaktio tapahtuu). Optimaalinen prosessi tapahtuu ilmakehän kosteudessa 75% ja ilman lämpötilan ollessa +15 - +20 ° C.

Jos lämpötila ei nouse yli +10 astetta, on erittäin todennäköistä, että betoni ei saavuta rakenteellista lujuutta. Siksi talvella ja kadulla tehdyissä olosuhteissa ratkaisu on koottu erityisillä antifrost-lisäaineilla.

Voima asetettu

Lattian tai minkä tahansa muun rakenteen rakenteellinen lujuus ja se aika, jota sementin laasti kovettuu, liittyvät suoraan. Jos betonin vettä lähtee nopeammin kuin on tarpeen asetettavaksi ja sementillä ei ole aikaa reagoida, niin tietyn ajan kuluttua kuivauksen jälkeen kohtaamme löysät segmentit, mikä johtaa levyn halkeiluihin ja muodonmuutoksiin.

Näitä vikoja voidaan havaita betonituotteiden leikkaamisen aikana hiomakoneen avulla, kun laatan heterogeeninen rakenne osoittaa teknisen prosessin rikkomisen.

Teknisten sääntöjen mukaan betoni on kuivunut vähintään 25-28 vuorokautta. Kuitenkin rakenteille, jotka eivät suorita parantuneita kuormitustoimintoja, tämä aika voidaan lyhentää viiteen päivään, jonka jälkeen niitä voidaan käydä ilman pelkoa.

Vaikutustekijät

Ennen rakentamisen aloittamista on otettava huomioon kaikki tekijät, jotka voivat vaikuttaa betonin kuivausaikaan.

kausiluonteisuus

Tietenkin tärkein vaikutus sementtilaastin kuivausprosessiin on ympäristö. Lämpötilasta ja ilmankosteudesta riippuen kuivauksen ja kuivauksen aika voidaan rajoittaa pari päivään kesällä (mutta vahvuus on alhainen) tai mallissa on runsaasti vettä yli 30 päivän ajan kylmäkauden aikana.

Betonin kovettumista normaaleissa lämpötilaolosuhteissa kuvataan parhaiten erityisellä taulukolla, joka kertoo, kuinka kauan se kestää maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi.

Betonin kovettumisaika - millä tekijöillä tämä riippuu?

Betoni on luotettava, helppokäyttöinen ja edullinen rakennusmateriaali. Sitä käytetään yksityisten talojen, teollisuuslaitosten, korkeiden asuin- ja julkisten rakennusten, erilaisten rakenteiden ja rakenteiden rakentamisessa. Betonin kovettumisaika on materiaalin tärkein ominaisuus, joka vaihtelee 1-28 päivän kuluessa. Se määrittelee suoritetun työn laadun, valmiin rakennuksen ongelmattoman toiminnan lujuuden ja kestävyyden.

Betonimassan kovettuminen tapahtuu kemiallisen prosessin seurauksena, jota kutsutaan nesteytykseksi. Tämän reaktio tarkoitetaan rakennekoostumuksen (sementti, roska, hiekka, vesi, muut lisäaineet) alkuaineiden muuntamisen kalsiumhydrosilikaatiksi.

Prosessin päätyttyä saadaan monoliittinen koostumus, jolla on suuria lujuusominaisuuksia. Betonin kovettumisaika riippuu:

 • käytetty sementtimerkki;
 • seoksen koostumus;
 • ilmakehän kosteus;
 • konkreettista työtä koskevan tekniikan noudattaminen;
 • ilman lämpötila (huoneessa, jossa seosta käytetään ja ulkona);
 • betonikerroksen paksuus ja tiheys;
 • hoitaa rakennetta sen jäädyttämisen aikana.

Betoniseoksen täydellinen polymerisaatio tapahtuu kahdessa vaiheessa - asetetaan ja asetetaan muotoilu vahvuus. Näillä vaiheilla on omat ominaisuutensa, jotka on otettava huomioon rakennustöissä.

Betonin lujuuteen vaikuttaa voimakkaasti sementtimerkki, josta se valmistetaan. Luotettavin seos valmistetaan materiaalista M500. Ja hauraimmat valmistetaan M100-sementistä.

Kestävyys, kgf / sq. nähdä

Eri osien läsnäolo betonissa muuttaa sen kovettumisen aikaa. Mitä enemmän soraa tai hiekkaa, sitä nopeammin vesi tulee ulos. Lisääntyneen kuonan ja paksun saven pitoisuuden vuoksi neste haihtuu hitaammin liuoksesta. Taulukossa esitetään betonisekoitusten pääkomponenttien suositellut suhde.

Kulutus per 1 m 3

Hiekka-sora-sekoitus, kg

Betonin lujuus vähenee, jos sen halutun tiheyden säilyttämistä ei ole. Se on tärkeää! Nestettä tulee seoksesta, sitä hitaampi, sitä suurempi liuoksen tiheys. Teollisessa rakenteessa betonia käsitellään erityisellä värähtelevällä laitteella. Jokapäiväisessä elämässä se korvataan liimaamalla lapiolla ja tiivistämällä käsin rypytyksellä.

Jotta säilytettäisiin kosteus betoniseoksessa, joka on asetettu muottiin, on suositeltavaa peittää viimeinen vedeneristyslevy. Sellaisena käytetään bitumimuovia tai tavanomaista polyeteenikalvoa. Nämä materiaalit parantavat hydraatiota, koska ne estävät betonin nopean kuivumisen.

Samanlainen vaikutus saavutetaan kostuttamalla ajoittain kiinteytysliuos vedellä. Neste levitetään ruiskuttamalla tai ruiskuttamalla. Kiinnitä huomiota! Nämä toimenpiteet eivät kiihdytä betonin kovettumista.

Polymeroinnin ensimmäinen vaihe ei kestää pitkään - 1 - 2,5 tuntia. Betonin asettamisaika riippuu lämpötilasta, jolla työ suoritetaan:

 • +20 ° C - reaktio seoksessa alkaa 100-120 minuuttia sekoittamisen jälkeen (lisäaineet sementtiin, hiekkaan ja muihin vesikomponentteihin). Sen jälkeen betoni kuivuu noin 1 tunti.
 • +1 - 19 ° C - prosessi alkaa 3-5 tuntia.
 • 0 ° C - reaktio alkaa sekoittamisen jälkeen 7-10 tunnin kuluttua, betoni kuivuu 16-20 tunnin kuluessa.

Negatiivisessa ilman lämpötilassa seoksen komponentit eivät pääse kemialliseen reaktioon veden kanssa. Koostumus ei kuivu. Se on jäädytetty (inertti) tila, josta liuos jättää vasta sen jälkeen, kun lämpötila on noussut 0 °: een. Tämä ongelma ratkaistaan ​​lisäämällä erityisiä elementtejä betoniin, jonka tehtävänä on stimuloida seosta hydratointiin tai rakentaa eristettyä muottirakennetta.

Yli 30 ° C: n lämpötilassa liuos asetetaan hyvin nopeasti. Tämä vähentää valmiin betonin laatua (koska vesi haihtuu siitä suurella nopeudella) ja pystytetyn rakenteen lujuusominaisuudet.

Kuumalla ilmalla betoni lisätään betoniin, mikä hidastaa sen asettamista (NTF-happo, sokeri ruokas siirappi, natriumglukonaatti, hera, monimutkaiset yhdisteet - Zika ja Sementol Retard, Poszolit-100, Addimente OZ).

Betonin kovettumisvaihe alkaa välittömästi sen jälkeen, kun se on asetettu. Tänä ajanjaksona on sementin hydratointiprosessi. Optimaaliset olosuhteet sen esiintymiselle ovat seuraavat:

 • ilman lämpötila - +15 - +20 ° C;
 • kosteustaso - 70-75%.

Tällaisissa olosuhteissa liuoksen vaadittu vahvuus havaitaan 28 päivän kuluttua. Muissa lämpötiloissa ja kosteudessa betonin luotettavuuden prosenttiosuus lasketaan käyttäen erityistä kaavaa: Rn = R28 (lgn / lg28), jossa:

 • n on seulamäärän jälkeen kuluneiden päivien lukumäärä (ensimmäistä ja toista päivää ei lasketa);
 • R28 - betonimerkki (M300, M400);
 • lg28, lgn on ratkaisun iän logaritmi (desimaali).

Kotiteollisuus ei käytä tätä kaavaa. Laskelmissa ne ohjataan alla olevasta kaaviosta.

Betonin kovettumisajan ja sen puristuslujuuden määrittäminen mahdollistaa erityisen taulukon. Se on koottu sementtilaatuista M300, M200 ja M400 valmistetuista seoksista, joita pidetään suosituimpina itseopiskelijoina.

Betoni - asettaminen aika ja vahvuus

Betonin kovettumisaika

Valtava enemmistö amatöörirakentajista katsoo, etteivät täysin selkeät syyt, että betonisoitumisprosessi saadaan päätökseen sen jälkeen, kun se on valmistunut muottipesään tai suoritettiin tasoitustöiden suorittamista. Sitä vastoin betonikiinnitysaika on paljon pidempi kuin sen asettaminen. Betoniyhdistelmä on elävä organismi, jossa munimotyön päätyttyä tapahtuu monimutkaisia ​​ja aikaa vieviä fysikaalis-kemiallisia prosesseja, jotka liittyvät laastin muuntamiseen luotettaviksi rakennustekniikan perusteiksi.

Ennen pinnoitusta ja saadun tuloksen saavuttamista on tarpeen luoda mukavimmat edellytykset kypsyttämiselle ja betonin optimaaliselle hydratoinnille ilman, että monoliitin haluttu lujuus on mahdotonta saavuttaa. Rakennuskoodit sisältävät todennettuja tietoja, jotka on lueteltu betoniasetusten aikatauluissa.

Tietenkin virallisten taulukoiden sisältämien tietojen tulisi olla ohjeita betonirakenteiden tai betonirakenteiden asettamisesta itsenäisesti. Mutta tällaisten tietojen käyttö pitäisi tapahtua tiukasti käytännössä sitoutumalla rakentamisen todellisiin olosuhteisiin.

Betonin hoito kaatamisen jälkeen: päätavoitteet ja menetelmät

Prosessit, jotka liittyvät purkamista edeltäviin toimintoihin, sisältävät useita teknisiä menetelmiä. Tällaisten toimien tarkoituksena on - rakentaa raudoitetut betonirakenteet, jotka ovat olennaisimpia hankkeen sisältämien parametrien fysikaalis-teknisten ominaisuuksien kannalta. Tärkein tapahtuma, tietenkin, on huolehtia konkreettisesta seoksesta.

Hoito on sellaisten toimenpiteiden toteuttaminen, joiden tarkoituksena on luoda olosuhteet, jotka vastaavat optimaalisesti seoksen fysikaalisia ja kemiallisia muutoksia betonin kovettumisen aikana. Tiukasti noudatettu hoitoteknologia mahdollistaa:

 • vähennetään vähimmäisarvojen kutistumista muovisen alkuperän betoniseoksessa;
 • antaa betonirakenteen lujuutta ja väliaikaisia ​​arvoja hankkeen määrittelemissä parametreissä;
 • suojaa betoniseosta lämpötilamuutoksilta;
 • estää betoniseoksen esikyllättäminen;
 • suojella rakennetta mekaanisten tai kemiallisten vaikutusten eri alkuperää.

Tuoreen betoniteräksen kunnossapitomenetelmät on aloitettava välittömästi sen jälkeen, kun seos on asetettu valmiiksi ja jatkuu, kunnes se saavuttaa 70 prosenttia hankkeen vahvuudesta. Tämä määrätään SNiP 3.03.01: n kohdassa 2.66. Strippaus voidaan suorittaa aikaisemminkin, mikäli tämä on perusteltua vallitsevilla parametrisillä olosuhteilla.

Betonimassan asettamisen jälkeen on tehtävä muotin tarkastus. Tällaisen tarkastuksen tarkoituksena on selvittää geometristen parametrien säilyminen, seoksen nestemäisen komponentin vuotojen tunnistaminen ja mekaanisten vaurioiden selvittäminen muottien elementteihin. Kun otetaan huomioon, kuinka kauan betoni kovenee, tarkemmin ottaen huomioon sen asettamisen ajankohta, ilmenneet virheet on eliminoitava. Keskimääräinen aika, jonka aikana tuore betoniseos voi tarttua, on noin 2 tuntia riippuen lämpötilaparametreista ja portlandsementin tuotemerkistä. Suunnittelu on suojattava kaikilta mekaanisilta vaikutuksilta iskun, värähtelyn, tärinän ilmaisujen muodossa niin kauan kuin betoni kuivuu.

Vahvuusrakenteiden betonivaiheet

Minkä tahansa koostumuksen betoniseos pyrkii tarttumaan ja saamaan tarvittavat lujuusominaisuudet kahden vaiheen kulun aikana. Optimaalisen ajan suhteen, lämpötilaparametrien ja kosteuspitoisuuden arvojen noudattaminen on ratkaisevan tärkeää monoliittirakenteen saavuttamiseksi suunnitelluilla ominaisuuksilla.

Prosessin vaiheittaiset ominaisuudet ovat:

 • betonikoostumuksen asettaminen. Esivalinta-aika ei ole pitkä ja se on noin 24 tuntia keskipitkällä +20 ° C: n lämpötilassa. Alkuasetusprosessit tapahtuvat kahden ensimmäisen tunnin kuluessa seoksen sekoittamisesta veden kanssa. Lopullinen asetus tapahtuu pääsääntöisesti 3-4 tunnin kuluessa. Erikoistuneiden polymeerien lisäaineiden käyttö sallii tietyissä olosuhteissa seoksen alkuasetusten lyhentämisen kymmeneen kymmeneen minuuttiin, mutta tällaisen äärimmäisen menetelmän soveltuvuus on perusteltua suurimmaksi osaksi teollisten rakenteiden raudoitettujen betonielementtien jatkuvaa tuotantoa varten;
 • betonin kovettuminen. Betoni voittaa voimaa, kun hydrausprosessi etenee massassaan, toisin sanoen veden poistamisen betoniseoksesta. Osa vedestä tämän prosessin kulun aikana poistetaan, kun se haihtuu, toinen osa sitoutuu molekyylitasolla kemiallisten yhdisteiden seoksen komponenttien kanssa. Hydraus voi tapahtua tarkasti ottaen huomioon kiinteytymisen lämpötila ja kosteus. Eri olosuhteiden rikkominen johtaa epäonnistumisiin nesteytyksen fysikaalis-kemiallisten prosessien kulkiessa ja siten myös betoniterästen laadun heikkenemiseen.

Ajan kestävyys riippuu betonisekoituksen tuotemerkistä

On loogisesti selvää, että useiden erilaisten Portland-sementin merkkien käyttö konkreettisten koostumusten valmistukseen johtaa betonin kovettumisajan muutokseen. Mitä suurempi portlandsementin laatu on, sitä vähemmän aikaa, joka tarvitaan seoksen lujuuden säätämiseen. Mutta kun käytät jotain tuotemerkkiä, olkoon se 300 tai 400, älä käytä kuorman huomattavaa mekaanista lujuutta betonirakenteeseen aikaisemmin kuin 28 päivän kuluttua. Vaikka betonikiinnitysaika rakennussääntöjen taulukoiden mukaan voi olla pienempi. Erityisesti se koskee betonia, joka on valmistettu käyttämällä Portland-sementtiä 400.

Kuinka kauan konkreettinen kovettuu: ominaisuudet, aikataulu, taulukko

Tämän artikkelin tärkein kysymys on, kuinka paljon sementti kovenee. Prosessin ymmärtämiseksi autetaan aikataulua, taulukkoa ja tarkkoja tietoja. Tämä on hyödyllistä tietoa kaikille, jotka päättävät työskennellä konkreettisten rakenteiden kanssa, joita tarvitaan kaikkialla nykyään.

Tutkittuaan tätä materiaalia lukijat oppivat:

 • mikä on puristuslujuus;
 • mitä he sanovat betoni merkki;
 • kuinka paljon jäätyy betoniseosta kylmässä ja kuumenee yli 30 ° C: ssa.

Betonin lujuus

Puristuslujuus on minkä tahansa betonimassan pääominaisuus. Tässä parametrissa on erilainen betonimerkki. Seos saa tarvittavan lujuuden 25-30 päivän sisällä tuotemerkistä riippumatta. Tämä ominaisuus pakottaa työntekijät odottamaan tiettyä aikaa. Ensimmäiset 6-8 päivää betonivahvuudet parantavat aktiivisemmin kuin seuraavina viikkoina - jo tänä aikana betoni saa noin 60% brändin vahvuudesta.

Koko voima näkyy vasta 28 päivän kuluttua kypsyydestä. Jotkut työntekijät, säästämään aikaa, päättävät ladata mallia etukäteen. Tietenkin tämä johtaa koko rakennuksen laadun heikkenemiseen. Että malli oli luotettava, sinun on odotettava kokoaikaisesti. On järkevää purkaa muottiin vasta kahdeksan päivän kuluttua.

Hyvä kovettumisolosuhteet

Nämä ehdot sisältävät:

 • positiivinen lämpötila, jonka tulee olla välillä 18-22 ° C;
 • ilman kosteus, jonka pitäisi olla noin 90% tai enemmän.

Tällaiset olosuhteet eivät aina ole läsnä, ulosmeno on märkä hiekka, sahanpuru tai erikoiskammio. Betoni kovenee nopeammin ja paremmin, jos se on märässä ympäristössä. Ei ole suositeltavaa jättää seosta ulkoilmaan, koska kaikki kosteus on korjattu, ja betonin lujuus on vähäinen.

Kaaviossa näkyy ajan ja lämpötilan suhde.

Kuinka ennenaikainen kuivaus vaikuttaa betonin laatuun? Tosiasia on, että kaikkien sementtituotteiden sydämet eivät pysty reagoimaan veden kanssa lyhyessä ajassa. Monet teokset toteutetaan kadulla, auki. Se käyttää bitumiemulsiota ja polyeteenikalvoja, jotka estävät nesteen haihtumisen.

Betonimassan lujuus riippuu lämpötilaolosuhteista, joissa jähmettyminen tapahtuu. Jos lämpötila laskee alle 18 ° C, betoni kovenee hitaammin. Korotetut lämpötilat ja korkea kosteusprosentti tuottavat nopeutetun kovettumisen. Jos prosessi tapahtuu normaaleissa olosuhteissa, seos noutaa 60-75% täyden lujuuden 10-15 päivässä.

Alla oleva taulukko osoittaa, kuinka kovettumisnopeus riippuu lämpötilamittauksista:

Betoniseoksen tilavuus muuttuu jokaisen välein, vahvuusjoukon jälkeen. Seos kutistuu. Veden puutteen vuoksi betonipinnalle voi ilmetä halkeamia, koska sisäisten vyöhykkeiden kutistuminen on hitaampaa kuin pinnan sisäpuolella.

Miten nopeuttaa betonin kovettumista?

Kovettumisnopeus vaihtelee sementityypin mukaan. Erityisen tärkeitä ovat erilaiset kemialliset lisäaineet, jotka vaikuttavat kiinteytymisen prosessiin. Lämpötila on tärkeä tekijä sekoitettaessa betonia. Artikkelin alussa oleva taulukko vahvistaa tämän.

Joskus käsityöläisten on järjestettävä samanaikaisesti liitoksia esivalmistetuissa rakenteissa ja tehtävä korjaustöitä, tässä tapauksessa kovettumisnopeus on tärkeä tekijä. Nopea kovettuminen tuottaa nousukauden alkuvaiheessa. Tällaiset betonielementit 1-3 päivässä saavat 70% 28 päivän kestävästä vahvuudesta. Kokemus on osoittanut, että rakenteet, joilla on nopea betoni, ovat vähemmän kestäviä kuin ne, joissa materiaali kovettuu 2-4 päivän ajan.

Taulukko betoniseoksen kiihdyttimistä ja hidastimista.

Päälliköt pääsääntöisesti lisäävät erikoissekoituksia prosessin nopeuttamiseksi. Tässä ovat seuraavat säännöt:

 • Kalsiumkloridin tulee olla noin 3% standardirakenteissa ja 2% vahvisteissa;
 • sementissä ei saa olla enempää kuin 2% sulfaattia suunnittelusta riippumatta;
 • nitriittitraatin, kalsiumnitraatin ja natriumin raja - 4%.

Tietenkin on olemassa teknisiä menetelmiä kovettumisajan pienentämiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään sähkölämmityksen lämpökäsittelyä. Jos rakenne on pieni, on tehokasta käyttää kontaktilämmitys lämpöilmalla. Lauhkeissa tai kuumissa ilmastoissa sähkölämmityksen tulisi kestää 3-8 tuntia. Sen jälkeen, kun laite on kytkettävä pois päältä, seuraavassa vaiheessa malli ottaa itsenäisesti tarvittavan voimaa.

Kuinka kauan betoni kovettuu yli 30 ° C: n lämpötilassa?

Tarttuminen tapahtuu hyvin nopeasti, mutta merkittävä negatiivinen, tällainen lämpötila vaikuttaa haitallisesti laatuun. Betoni menettää voimaa, koska seoksesta on liian nopeasti haihtunut kosteus, minkä seurauksena hydrausprosessi pysähtyy. Jos lämpötila on yli 30 ° C, betoni kovettuu 1-2 tunnin kuluessa sekoituksesta.

Niinpä kosteus säilyy sementin jyvien sydämeissä.

Betonin kovettuminen alhaisissa lämpötiloissa

Talvella betonityötä tehdään vain, jos se on mahdollista lämmittää ja vedeneristää sen jälkeen, kun seos kaadetaan. Nollan alapuolisten lämpötilojen vuoksi nesteytyminen hidastuu merkittävästi, minkä seurauksena betoni hitaasti saavuttaa voimaa. Jotta saataisiin lujuus -5 ° C: n lämpötilassa, tarvitset yli 6-8 kertaa verrattuna 20 ° C: n lämpötilaan.

Kun työskentelet kylmässä kaudella, on ehdottomasti noudatettava aikaa rakentaa voimaa. Mitä alhaisempi lämpötila, sitä kauemmin se kestää täysin. Tilanne voidaan kiihdyttää kylmällä valmistetuilla lisäseoksilla.

Betonin asettamisaika: kemialliset ja fysikaaliset mallit. Reaktioaika

Kuinka kauan betoni asetetaan? Mitä prosesseja esiintyy siinä osittain nestemäisen liuoksen muuttamisessa kiinteään materiaaliin? Kuinka ilman lämpötila vaikuttaa näihin prosesseihin? Selvitämme sen.

Tartu: kemia ja fysiikka

Ensin selvitämme, mikä tämä prosessi on - betonin asettaminen, kemiallisten reaktioiden ja fyysisen mallin näkökulmasta (ks. Myös artikkeli "Betonipisteet - tärkeä rakentamisen osa").

Selkeyttää: kaikki betonin prosessit, tarkasti sanottuna, on oikeampaa kutsua sementtidrataatiota. Ilmeisistä syistä reaktiossa ei ole paljon kemiallisesti kestäviä kvartsihiekkaa ja murskattua kiveä.

Kemiallinen malli

Kun Portland-sementti joutuu kosketukseen veden kanssa, samaan aikaan alkaa useita kemiallisia prosesseja, mikä johtaa oksidien, alumiini- ja kalsiumsuolojen muuntamiseen hydro-aluminateiksi ja hydrosilikaateiksi vastaavasti.

Pääreaktiot ovat seuraavat:

 • 3CaO * Al2O3 + 6H2O-> 3CaO * Al2O3 * 6H20.
 • Ca2Si04 + H20 -> Ca2Si04 * H20.
 • 3CaO * SiO2 + H20-> 3Ca2SiO4 * H20 + Ca (OH) 2.

Kaikki kolme reaktiota edistyvät pienen määrän lämmön vapautumista. Sementin täydellinen hydratointi vaatii sekoittumisen veden kanssa suhteessa 1: 0,4; samaan aikaan noin 60% veden kokonaismäärästä on mukana varsinaisissa kemiallisissa prosesseissa. Jäljelle jäävä neste pysyy lukittuna tulevan betonin soluihin muodostaen sen huokoisen rakenteen; se haihtuu muutamassa viikossa tai jopa kuukausina.

Rinnakkain betonin massan sisältämien sementtitehtaiden hydratoinnissa tapahtuu useita hitaampia reaktioita, jotka vähitellen johtavat joukkoon lujia betonia:

 • Sammutettu kalkki Ca (OH) 2, yhdessä hiilidioksidin kanssa, muuttuu vähitellen kestävään ja liukenevaan kalsiumkarbonaattiin CaCO3.

Useita mineraaleja, joista suurin osa koostuu kalsiumkarbonaatista.

 • Piidioksidin lisääminen tähän reaktioon tuottaa vähemmän kestäviä ja stabiileja kalsiumsilikaatteja.

Fyysinen malli

Miten prosessi näyttää konkreettisen massan fysikaalisten prosessien suhteen?

Betonin kovettumisnopeus

Prosessin ominaisuudet

Tämä materiaali sisältää kiinteytystaulukon ja yksityiskohtaiset tiedot siitä, kuinka betonin kovettumisnopeutta voidaan lisätä. Tämä taulukko auttaa sinua määrittämään työn ajoitus.

Kaatumissuunnitelma.

Väistämätön prosessi kovettuu kaatamisen jälkeen. Kaadetun tuotteen laatu riippuu suoraan seoksista, joita suoritettiin seoksen kovettumisen aikana.

Asennuksen aloittamisen ja seoksen asettamisen jälkeen on pystyttävä seisomaan olosuhteissa, jotka pystyvät tarjoamaan tarvittavan lujuuden ja laadun.

Kovettuminen on melko monimutkainen fysikaalinen ja kemiallinen prosessi. Se tapahtuu veden ja sementin vuorovaikutuksessa. Vesi tunkeutuu vähitellen sementtihiukkasten läpi ja siksi kovettumisnopeus on melko pieni. Voimakkaan lujuuden parantamiseksi on välttämätöntä luoda hyvät kovettumisolosuhteet. Näihin olosuhteisiin kuuluu ympäröivän ilman suhteellinen kosteus vähintään 90% ja positiivinen lämpötila (18-22 ° C). Nämä kovettumisolosuhteet voidaan luoda erityisessä kammiossa tai täyttää täyteillä sahanpurua tai märkähiekkaa.

Kovettumisprosessissa kosteassa ympäristössä sen vahvuus on paljon suurempi kuin kun se kovettuu ulkoilmaan, koska toisessa tapauksessa seoksesta tuleva vesi haihtuu kokonaan ja tämä johtaa siihen, että seos ei saa haluttua voimaa, joten tämä kovettumisprosessi ei voida pitää laatuna. Tämä voi johtua siitä, että monien sementtijyvien ytimellä ei ehkä ole aikaa ryhtyä kemialliseen reaktioon veden kanssa. Siksi ennenaikaista kuivausta ei pitäisi sallia.

Kesä- ja kevätkausina kosteuden säilyttämiseksi on välttämätöntä soveltaa bitumiemulsiota pinnalle sen lisäksi, että se peittää betonin polyeteenikalvojen avulla.

Lujuuden kasvu riippuu suoraan kovettumisen lämpötila-asetuksesta. Jos lämpötila on normaalin alapuolella, kovettuminen hidastuu ja jos lämpötila on miinus, kovettuminen pysähtyy kokonaan. Korkealla kosteudella ja lämpötilalla samanlainen prosessi tapahtuu jonkin verran nopeammin. Tavallisissa kovetusolosuhteissa betoni voi saavuttaa 60-70% sen 28 päivän kestävyydestä 7-14 päivän valmistuksen jälkeen.

Kovettumisprosessin aikana sen tilavuus muuttuu, koska se kovettuu kovettumisen aikana. Kutistuminen pinta-aloilla voi tapahtua jonkin verran nopeammin kuin sisätiloissa, joten kosteuden puuttuminen kovettumisen aikana saattaa alkaa näkyä kutistumisparametreja. Pieniä kokoisia halkeamia, jotka vähentävät lujuutta ja laatua, voivat myös esiintyä lohkon epätasaisen lämmityksen vuoksi sähkön vapautumisen aikana sementin asettamisen aikana.

Lisää asetusnopeutta

Säätiön täyttökuvio.

Kovettumisnopeudella on suuri rooli rakennusprosessissa. Joissakin tapauksissa on tarpeen kiihdyttää kovettumisaikaa esimerkiksi, jos tarvitset rakenteen nopeaa käyttökuormaa tai betonisoitumista talven aikana. Tällaisessa tapauksessa olisi käytettävä kiihdyttimen lisäaineita, jotka on otettava käyttöön valmistuksessa.

Betonielementin kovettumisen kiihdyttämiseksi tätä seosta käsitellään useimmiten höyryllä tai sähkövirralla. Materiaalin lopussa on taulukko, joka osoittaa voimakkuuden prosenttiosuuden, joka kykenee konkreettisesti tietyn ajan.

Kokeet ovat osoittaneet, että lämpötilan nostaminen 95 ° C: een tuskin kiihdyttää kovettumista tehdasportland-sementteihin. Lisäaineiden lisääminen Portland-sementtiin, joka koostuu 25% hienoksi jauhetusta Tripolista tai rakeistetusta kuonasta, kykenee varmistamaan höyrystyslämpötilan nostamisen 95 ° C: n teholla.

On syytä huomata, että Venäjän federaation pohjoisilla alueilla sementin kovettumisen ongelmat liittyvät juuri siihen, että yksityisten talojen ja mökkien hinnat ovat paljon korkeammat kuin keskiosissa.

Höyrytys suurten nopeiden sementtien ja alhaisen EC lämpötilan ollessa 80 ° C 7 tunnin ajan (sinun on myös lisättävä 3 tuntia lämpötilan nostoon ja 2 tuntia jäähtymiseen) useimmiten pystyy antamaan vahvuuksia jopa 50-75%. Kun höyryntymisen kesto kasvaa tulevaisuudessa 7-13 tuntia, voimakkuutta voidaan lisätä 70-80%: iin.

Kiihdyttimien ja hidastimien seosten taulukko.

Tällöin höyrystysajan nostamisen tehokkuus laskee. Ei ole ollenkaan suositeltavaa pitää pitempää käsittelyaikaa lämpöä kuin betonia 80 ° C: ssa. On huomattava, että Portland-sementin kustannukset tällaisissa tapauksissa ovat 300 ja 500 kg / m 3. Istuma-seos valmistetaan moskvoretskyn hiekasta ja hyvälaatuisesta graniittirastosta.

Rakeistetun kuonan käyttöönottoon höyrytystehokkuus voi kestää jopa 1 päivä, ja Tripoliin lisäämällä tämä aika voi olla vain 12 tuntia. Jos vähennät veden sementtiosuhdetta ja lisää seoksen jäykkyyttä, joka sopii, höyrytyksen lyhyen aikavälin vaikutus lisääntyy. Näin ollen korkean lujuuden omaavien materiaalien käsittelyssä höyrystysjakso voidaan merkittävästi pienentää.

Kutistesekoitus

Kauden aikana veden pitäminen keskellä seosta liikkuu ja haihtuu ulkoiseen ympäristöön, jolloin tilavuus pienenee, eli kutistumisprosessi. Tämä prosessi on useimmissa tapauksissa epätasaista. Tältä osin pienet kutistumisparit tulevat näkyviin.

Näytteiden kuivatuksen kutistumisaikataulu.

Halkeilun muodostuminen tapahtuu seoksen epätasaisen kuumentamisen yhteydessä johtuen lämmön vapautumisesta sementtien hydratointiprosessissa. Halkeamat voivat merkittävästi vaikuttaa tällaisten rakenteiden laatuun, lujuuteen ja kestävyyteen.

Lämpötila voi myös vaikuttaa kovettumisintensiteettiin. Jos lämpötila on normaalia alhaisempi (20 +/- 2 ° C), prosessi hidastaa useimmin. Negatiivisissa lämpötiloissa prosessi lähes pysähtyy. Jos lämpötila nousee, kovettuminen kiihtyy riittämättömän kosteuden olosuhteissa.

Hajoamistekijät

Vaikutukset tai tärinät kovettumisen alkuvaiheessa voivat johtaa rakenteiden laadun heikkenemiseen - ne häiritsevät juuri syntynyttä rakennetta. On välttämätöntä ymmärtää, että tarvitset oikeaa hoitoa. Vain tässä tapauksessa taulukko antaa oikean suorituskyvyn.

Jotta betonilla olisi mahdollisuus saada tarvittava lujuus ja laatu, se tarvitsee asianmukaista ja laadukasta hoitoa. On välttämätöntä ylläpitää sopivaa kovettumisen lämpötila-asetusta kovettumisrakenteen suojaamiseksi erilaisilta mekaanisilta vaikutuksilta, jotta estetään lämpötilakerroksen halkeamien ja muodonmuutosten mahdollisuus.

Tällaisten kovettumisolosuhteiden noudattamatta jättäminen johtaa useimmiten alhaisimman laadun rakentamiseen ja joskus jopa sen hävittämiseen. Tämä voi tapahtua kunnon korkealaatuisen betonin asettamisen ja kaikkien betoni-, betoni- ja muottirakenteiden oikein suorittamisessa. Karkaistun betonin huolto on välttämätöntä ensimmäisten päivien jälkeen asennuksen jälkeen.

Hoito-ohjeet

Halkeamien välttämiseksi tulee kattaa ja peittää enintään 10-12 tuntia. Tuulisen sään tai lämmön aikana - 2-3 tuntia asennuksen jälkeen (tällaiset standardit eivät koske seoksen huoltoa talvella tai kuumissa ja kuivissa ilmasto-olosuhteissa). Kesäaikana, lauhkean ilmastovyöhykkeen olosuhteissa ja lämpimässä ja kuivassa säässä, tavalliseen Portland-sementtiin perustuva betoni tulee kastella 7 vuorokautta. Samanaikaisesti se pitäisi kastella alumiinioksidilla vain 3 päivää ja kuona Portland-sementillä 14 päivän kuluessa.

Jos ilman lämpötila on yli 15 astetta, päivällä 3 ensimmäisen päivän aikana betonia tulee kastella 3 tunnin välein ja yöllä vain 1 kertaa. Veden lisäys tulisi suorittaa vähintään 3 kertaa päivässä. Jos rakenteen pinta on alun perin peitetty materiaalilla, joka kykenee säilyttämään kosteuden esim. Mattojen tai katoksen avulla, kasteluvälit voivat nousta 1,5 kertaa. Betoni, jonka pinta pinnoitetaan polyetyleenisuojakalvolla, ei vedetä. Kastelua ei saa tehdä ilman lämpötiloissa 0 - +5 ° C.

Rakennuksen suojaus

Yleisin tapa kattaa materiaalien käyttö, jotka pystyvät pitämään kosteutta - mattoja, mattoja ja hiekkaa. Riittävän suuressa määrässä tapauksia tällaisten materiaalien siirtäminen ja säilyttäminen märällä tilalla on kuitenkin erittäin työläs prosessi eikä se ole sopiva, jos suuria määriä on tarkoitus suorittaa.

Vedenpitävien kalvojen, esimerkiksi polyetyleenikalvojen, käyttöä voidaan pitää jonkin verran tehokkaampana. Lisäksi kalvonmuodostusaineita käytön vaatimusten mukaisesti, vaikka on toivottavaa, että ne ovat kirkkaita värejä.

Kaatamisen jälkeen sinun tulee välittömästi peittää polyeteenikalvo estääksesi liiallisen kosteuden.

Tällaisen suojan omaavalle laitteelle olisi käytettävä tavanomaisia ​​kalvon muodostavia materiaaleja (PM), bitumimulsiota, lakka ethinolia. Filmit, joilla on tumma väri, niiden muodostumisen jälkeen ovat parhaita keventämään. Voit tehdä sen vesiliuoksella liitua. Kesäaikaan betonin on suojattava auringon säteiltä ja talvella - pakkasen vaikutuksesta.

Seoksen haitallisten kuormitusten (esimerkiksi ihmisten liikkumisen) ehkäisemiseksi saattaa olla tarpeen asentaa muottipesu tai rishtovki. Tämä prosessi voidaan suorittaa vasta sen jälkeen, kun lujuus saavuttaa arvon, joka on vähintään 1,5 MPa.

Kovettumisprosessin kiihdytys

Kovettumisen kesto on erittäin tärkeä.

Kovettumisnopeus riippuu sementityypistä sekä erilaisista kemiallisista lisäaineista, jotka voivat vaikuttaa kovettumisprosessiin, ja lämpötiloihin, joilla samanlainen prosessi tapahtuu. Artikkelin lopussa oleva taulukko sisältää tietoja karkaisunopeudesta.

Betonin käyttö sementissä, joka kovettuu nopeasti, kykenee tarjoamaan voimakkuuden kasvun kovettumisen varhaisessa vaiheessa (kestää noin 1-3 päivää). Useimmin tällaista sementtiä käytetään korjaamaan ja järjestämään liitoksia esivalmistetuissa rakenteissa. Taulukossa on yksityiskohtaisia ​​tietoja tästä.

Lisäaineita on annettava seoksen valmistuksen aikana. Natriumsulfaatin määrä ei missään tapauksessa saa olla yli 2%, kalsiumnitraatti, natriumnitraatti, kalsiumnitriitti - 4%. Rakenteissa olevan kalsiumkloridin on oltava 3% ja vahvistetuissa rakenteissa - 2%.

Kovettumisprosessia voidaan kiihdyttää lämpökäsittelyllä sähkölämmityksellä tai lämpö-lämmön muodostamisella lämmityk- seen ja talvikaudella muilla menetelmillä. Normaalissa ja kuumissa olosuhteissa altistuminen sähkölämmitykselle on 3-8 tuntia. Tämän jälkeen suunnittelu alkaa kasvaa itsenäisesti.

Tämän aineiston sisältämä taulukko mahdollistaa sen määrittämisen, mitä vahvuutta ilmenee tietyn ajan kuluttua. Taulukossa on useita merkkejä, ja siinä on myös sellainen parametri kuin keskimääräinen päivittäinen lämpötila.

Kuinka kauan betoni kovettuu muottipesässä

Rakennusaika sellaista rakennusta varten, jossa konkreettinen kaatotekniikka on suunniteltu, on suunniteltu etukäteen. Tämä johtuu siitä, että betonin lopulliseen kovettumiseen kuluu aikaa, rakenteen täytyy kertyä riittävästä turvamarginaalista.

Teknisten standardien noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa uudelleen täyttämisen, mikä vaikuttaa arvioon.

Monoliittinen säätö, joka on tehty ilman, että noudatetaan rakennussääntöjä, tulee vaaralliseksi, se voi puhjeta, halkeilla tai romahtaa.

Prosessi koostuu useista vaiheista, joista yksi tärkeimmistä on betonin kuivaus muottipesässä.

Kuinka paljon konkreettisia kuivuu

Betoniliuos on paksu nestemäinen seos, joka koostuu pääaineista:

 • Binder mineraali jauhe - sementti;
 • vesi;
 • Täyteaineet - murskattu kivi, sora, hiekka.

Kuivauksen jälkeen tapahtuu monimutkainen kemiallinen prosessi, jolloin saadaan kivenmukainen materiaali. Ensimmäinen kovettumisvaihe on lyhyin ja alkaa 1-2 tunnin kuluttua liuoksen valmistamisesta. Sementti, joka reagoi veden kanssa, muuttuu kiinteiksi kiteiksi - kalsiumoksidin hydraatteiksi. Mitä enemmän he ovat muodostuneet, sitä vahvempi säätiö on.

Kalsiumyhdisteiden kiteyttämiseen liittyy kosteuden ja lämmön voimakas vapautuminen. Betonin laatu on erilainen. M200: n betoniyhdistelmä asetetaan 3,5 tunnin kuluessa vaivaamisen ajasta. Lisäksi se kuivuu edelleen, ja se saa vahvuutensa 7 vuorokautta, jähmettymisprosessi voi kestää 28 päivää tai enemmän. Valmistusaikatauluun vaikuttavat useat tekijät.

Vaikutus kuivausnopeuteen

Liuoksen muuttaminen kiinteään monoliittiin riippuu sääolosuhteista, rakenteen koosta ja betonin koostumuksesta.

Optimaaliset ilman parametrit:

 • Lämpötila - 15-20 astetta;
 • Kosteus - 75%.

Podgadatin päivä tällaisilla ominaisuuksilla on vaikea, yleensä paras aika perustaa säätiö - kesän ja alkusyksyn loppu.

Kuivalla kuumalla säällä kuivausprosessia kiihdytetään, mikä on huono betonille. Kosteuden lyhytaikainen haihtuminen estää sementin kokonaan kiteytymästä, säätö on hauras ja pintaan muodostuu halkeamia. Takavarikko tapahtuu 1 tunti.

Alhaiset lämpötilat vaikuttavat myös haitallisesti säätiön laatuun. Nesteytyminen hidastuu merkittävästi ja kosteuden ollessa nolla ja alle jää liuoksessa, laajenee jäätymisen aikana ja sillä on tuhoisa vaikutus rakenteeseen. Kriittinen kovettumisraja on 10 astetta, asetus kestää 6-12 tuntia.

Toinen tekijä, joka vaikuttaa dehydraationopeuteen, on rakennuksen pohjan muoto. Syvennetyn korkean pohjan kuivuu paljon pitempään kuin pieni, jonka paksuus on pieni.

Betonin koostumuksesta riippuu lujuuden kesto. Betoni M200 kiinteytyy 14-18 päivän kuluessa, M400 - 7-14. Kuivumisaika pidentää kuivumisajan käyttämistä.

Liian nopea kovettuminen voidaan hidastaa vedellä ja kalvolla. Täysin erilaista tekniikkaa käytetään nopeuttamaan prosessia.

Kuinka nopeuttaa kovettumista

Helpoin tapa on tilata valmis ratkaisu lisäämällä modifioijia. Valmistajat omissa laboratoriossa kehittävät seoksen määrätyillä parametreilla. Betonisekoittimella tapahtuva tavaraliikenne toimittaa betonin sovitussa ajassa. Kaatumistoimenpiteet on tehtävä nopeasti tai betonipumpun avulla. Soveltuu irtotavaralle.

Sähköisten lämpömittareiden käyttö. Matot kiinnitetään muottien seinämiin, ja kylmällä ilmalla kovettuminen tapahtuu nopeammin. Energiansäästö saavutetaan sisäänrakennetulla releellä, joka saavuttaa asetetun lämpötilan.

PNSV: n lämmitysvaijeri asetetaan vahvikkeelle, yksi avoin pää sidotaan metallilangaan, kaatamisen aikana on tärkeätä varmistaa, että sähköjohdin ei kosketa muottirakennetta ja täysin upotettu liuokseen. Toinen pää on kytketty sähkön lähteeseen. Tätä menetelmää sovelletaan hyvin matalissa lämpötiloissa.

Betonin sekoittamisen aikana käytetään jauheita ja nesteitä asettamiseen tai kovettumiseen. Aikaa kiihdytetään, mikä lyhentää rakennusaikaa ja voidaan säästää sementillä. Lisäaineet otetaan käyttöön tiukasti valmistajan toimittaman reseptin mukaan.

Betonin maksimaalinen vahvuus saavutetaan 2-3 kertaa nopeammin superplasticisaattoreiden vuoksi. Ne myös antavat sekoitetun liuoksen plastisuuden, fraktioiden tasaisen jakautumisen, veden kestävyyden ja pakkasenkestävyyden. Inhibiittorin valitsemiseksi on otettava huomioon aineen korroosionestotus, sillä raudoitus voi ruostua ja roiskua aggressiivisten kemiallisten yhdisteiden vaikutuksista.

Rakennusmateriaalimarkkinoilla ilmestyy vuosittain pehmittimet, jotka nopeuttavat kovettumista, lisäävät sementtitehtaan lujuutta ja jäätymisvastusta. On tärkeää noudattaa annostusta.

Miten tarkistaa, onko betoni kuiva

Voit tarkistaa säätiön vahvuuden kolmella tavalla.

Yksinkertaisimmat, laboratoriolaitteet, joita ei tarvita, sopivat matalissa yksityisissä rakennuksissa. Se edellyttää:

 • Vasara, joka painaa enintään 500 g;
 • Taltta.

Taltta asetetaan betoniin, pienellä vaivalla ylhäältä se iskee vasaralla niin, että se repeytyy. Seuraavaksi visuaalinen analyysi osoittaa, kuinka vakaa säätiö on. Vaikutuksen jäljellä oleva merkki voi määrittää betonimerkin. Mitä suurempi lovi halkaisija, sitä heikompi rakenne. Korkein luokka otetaan huomioon, kun pinta pysyy muuttumattomana iskukuormituksella.

Seuraavassa on muodostetun reiän mitat puhalluksesta ja pisteet:

 • Jopa 5 mm - tyydyttävä;
 • Enintään 1 cm - huono;
 • Ilman jälkiä - hyvä.

Yksinkertainen haketus testi tekee myös selväksi, kuinka monoliitti on kiinteä. Pora tai rei'itys rikkoa betonikiven. Jos maksimaalinen ponnistus on käytössä, se kuivuu hyvin..

On parempi luottaa monimutkaisten rakennusten pohjan tarkastukseen ja karkeaan laatikkoon asiantuntijoille, jotka suorittavat ultraäänitutkimuksen nykyaikaisilla laitteilla. Tarkastus osoittaa, onko betoni tasaisesti kuivunut, onko sisäpuolella tyhjiä eikä märkiä alueita.

Milloin rakennustyöt puretaan

Maailmassa muottien poistamisen ajoitus vaihtelee edelleen. Jotkut uskovat, että strippaus voidaan tehdä kahden päivän kuluttua, kun asetus on täysin valmis.

Muut muottipesät, jotka on poistettu viikon altistuksen jälkeen. Kaikki riippuu ilmakehän olosuhteista, joissa betoni on kuivunut, sementin tuotemerkillä ja pehmittimien läsnäollessa.

Runkorakenteen poistaminen ei ole syy jatkaa rakentamista. Betonin on kypsytettävä ja vahvistettava vähintään 90%. Se kestää yleensä 28 päivää. Liiallinen kiire tulevaisuudessa vaikuttaa negatiivisesti valmiin talon tilaan.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Betonivahvistusprosessi

Tärkein ominaispiirre betoni, joka on määritellyt sen laaja jakelu, on sen suuri lujuus. Materiaali saa mitään vahvuutta todellisissa olosuhteissa, sillä on monia syitä, jotka edesauttavat tietyn brändin konkreettiseen arvoon liittyvää puutetta. Näiden syiden ja ominaisuuksien tuntemus edistää betoniperustusten muodostumista, rakenteita, joilla on paras mahdollinen suorituskyky.

Rekrytointiprosessi

Fysikaalis-kemialliset hydrausreaktiot luovat uusia monoliittisia yhdisteitä, jotka antavat aineelle tekokiven ominaisuuksia. Uusi laatu muodostuu monien päivien aikana (lopulta noin puoli vuotta) ja ihanteellisesti betonirakenteen lujuusominaisuuksien tulisi vastata tietyn luokan ja brändin betonia. Kiven kypsyttämisen ajankohtana on kaksi peräkkäistä vaihetta: alkuasetus ja lopullinen kovettuminen. Valmistuksen jälkeen betoni voidaan ladata.

käsitys

Betonia ei käytetä välittömästi asetusten tekemisen jälkeen, koska materiaalin saaminen kohteeseen voi kestää jonkin verran. Seoksen tulisi pysyä liikkuvana, mikä helpotetaan liuoksen mekaanisella sekoittumisella automaattisen sekoittimen sekoittimessa. Thixotropialla voit säästää seoksen perusominaisuudet sen täyttämiseksi, mikä lykkää kypsymisen alkuvaiheen alkamista. Sinun on kuitenkin tiedettävä, että jos aika kiristyy tai lämpötila nousee, kehittyy peruuttamaton "hitsauksen" prosessi, jonka seurauksena sen ominaisuuksia aliarvioidaan.

Säätöaika riippuu ilman lämpötilasta - 20 min. jopa 20 tuntia. Tämän prosessin pisin kesto on talvella noin 0 asteen lämpötiloissa. Tämän ajanjakson perustelut täyttävät 6: n ja 10: n tunnin välisen ajanjakson pidentyminen, ja itse vaihe kestää 15-20 tuntia.

Kaadetaan valumuottiin parhaiten 20 asteessa. Sitten, edellyttäen, että liuos pysähtyy tuntia ennen kaatamista, asetus alkaa tunnin kuluttua ja päättyy 60 minuutissa. Kuuma sää vaikuttaa liuoksen lähes hetkelliseen säätöön 10-20 minuutissa.

karkaisu

Optimaalinen nesteytysnopeus liuoksen kovettumisen aikana: lämpötila on 18-20 astetta, kosteus on lähes 100%. Näistä parametreista poikkeamat merkittävästi muuta kiven kovettumisnopeutta. Täysin ikääntyvä betoni kestää useita vuosia.

Kuitenkin tässä vaiheessa kovettumisnopeus muuttuu luonnollisesti ajan myötä. Esimerkiksi konkreettiselle M300: lle 3. päivän loppuun mennessä se saavuttaa 50%, 14. päivä on jopa 90% ja 28. päivä saavuttaa 100%. Kolmen kuukauden jälkeen vahvuus kasvaa vielä 20% ja kolmen vuoden kuluttua se voi olla 100% enemmän kuin se oli 28 päivää sekoittamisen jälkeen.

Vahvuuden ominaisuudet

Ympäristön lämpötilan indikaattoreiden väheneminen johtaa hitaampaan kovettumiseen. Lämpömittarin nollamerkki pysäyttää prosessin, koska vesi on jäätynyt kiviin (betonin laatu vähenee), ja arvon nousu jatkuu jälleen. Seos alkaa kuivua puutteella tai kosteuden puutteella, mutta se voi hidastaa ja pysäyttää oikean kovettumisen, mikä estää betonin menemästä tiettyyn ominaisuuteen. Seosten autoklaavin kovettuminen kuitenkin kiihtyy huomattavasti kohotetuissa lämpötiloissa ja kosteudessa: 80-90 astetta. ja 100%: n kosteus, mikä johtaa lujuusominaisuuksien nopeutettuun lisääntymiseen. Ilmankosteuden vuoksi voimakkuutta voidaan lyhentää liuoksella, joka on avattu.

Betonin korkeammat laatut (koostuu enemmän sementti parempaa laatua) kovettua ja saada vahvuuteen nopeammin, joten niitä olisi käsiteltävä nopeammin. Kolmen ja kymmenennen päivän välisenä aikana asennusvaiheesta lähtien betonin vakiovahvuus on varmistettu lähes ihanteellisilla kovettumisolosuhteilla. Lämpimällä säällä liuos peitetään kosteutta absorboivilla materiaaleilla, joiden läpi kivi kostutetaan kello 6 - 7 kertaa ja peitetään tiheällä kalvolla.

Aurinkoisella säällä hän suojaa suoria säteitä. Talvella betonia voidaan keinotekoisesti lämmittää, eristää, kuumennetaan lämmöntuottajilla estääkseen veden jäätymisen ja eristetään sademäärästä. Työn jatkamisen tärkeä parametri on lujuusominaisuuksien sääntelyn turvallisuusjaksolla. Taulukossa 1 esitetään riippuvuus betonin arvosta ja betonin lujuusindikaattoreiden keskimääräiset päivittäiset lämpötila-arvot vastaavien päivien lukumäärällä.

50%: n arvoa voidaan pitää betonin vakio-turvallisena kypsymisenä ja 72-80% tuotemerkin arvosta voidaan pitää turvallisena, mikä on esimerkiksi tärkeää tietää, kun työskentelet säätiöön.

Mitä riippuu kovettumisesta?

Kiven lujuusominaisuuksia hallitsevat tekijät ovat seuraavat: kuinka kauan on kulunut kaatamisen jälkeen, lämpötilan ja kosteuden säilytystila, laatu (aktiivisuus) ja sementtimerkki, veden ja sementin suhde liuokseen, seoksen komponenttien mittasuhteet, tiivistämismenetelmä, sekoitustekniikka, menetelmä ja käämityksen laadun ja säännöllisyyden sekä pehmittimien (karkottavien lisäaineiden) esiintyminen talvella jne. Betonin laadun nostaminen riippuu seoksen lisääntyneen sementin ja sementtimäärän kasvusta, s komponentit. Merkki vaikuttaa suoraan betonin lujuuteen. Alhaisten arvosanojen kannalta kriittinen vahvuus on tärkeämpi. Taulukko 2 kuvaa tätä mallia.

Siksi korkealaatuisen betonin perustan lujuus määräytyy rakennusrakenteen luotettavuuden ja kestävyyden mukaan. Kylmällä säällä kivi saa voimakkuutta omasta lämmöntuotannostaan, mutta kivenmuodostuksen aikataulun normalisoimiseksi on suositeltavaa käyttää sopivia lisäaineita, jotka nopeuttavat kovettumista ja alentavat nesteytyksen pysähtymistä. Niiden kanssa seos saa vahvuuden 14 päivän jälkeen. Menestyvä ratkaisu myös muuttaa betonin osia. Esimerkiksi korkea alumiinioksidisementti on saavuttanut lujuusominaisuuksia jopa kylmällä säällä, koska se laskee noin 7 kertaa enemmän omaa lämpöään verrattuna Portland-sementtiin.

Luontaisten täyteaineiden jyvien muodosta ja osasta on tärkeä rooli tämän ominaisuuden sarjassa. Niiden epäsäännöllinen muoto ja lisääntynyt karheus lisäävät adheesiota ja betonin laatua. On tunnettua, että veden osuuden kasvu betoniseoksessa voi johtaa materiaalin massan kerrostumiseen. Tämän seurauksena on myös se, että kun liuoksen sisältämän veden suhteellinen lisäys on 60% optimaalisesta arvosta (w / c = 0,4), tuotemerkin vahvuus on 50%. Kuitenkin veden / sementtisuhteen ollessa 1/4, kovettumisaika (kovettuminen) on puolittunut.

Prosessin nopeuttamiseksi ja betonin kovettumisen minimoimiseksi on suositeltavaa käyttää hiekkasäiliötä, jolla on alhainen vesi / sementti. Epäyhtymättömällä betonilaastilla on mahdollisuus kypsyttää vain korkeintaan 50% vakiovahvuudesta, jopa optimaalisen veden / sementtisuhteen mukaan. Samanaikaisesti manuaalinen tiivistyminen kykenee lisäämään lujuuttaan 30-40%, ja vibroamppaus lisää lujuutta standardiin 95-100%.

Vahvuuskaavio

On tärkeää tietää betonin lujuuden kaavio ennustaa lämpötilan muutosten vaikutuksia kovettamiseen, mikä johtaa ikääntymisajan kasvuun.

Kaavio 1 esittää esimerkkiä betonista M400 sen jälkeen, kuinka monta päivää seos kiinteällä lämpötila-arvolla saa tietyn prosenttiosuuden vahvuudesta (sataprosenttisesti otettu brändinvoimakkuus neljän viikon ajan). Lämpötila-alue 30 astetta. on optimaalinen vakiovahvuusjoukolle (97%) 11 päivän ajan ja 5 asteessa. turvallisen kestävyyden arvoa ei saavuteta kiven ja 14 päivän ajan. Tällaisessa tilanteessa sinun pitäisi lämmetä, lämmittää muotoilua. Käyrän mukaan hionnan ajoitus määräytyy, kun kestävyys ylittää 50% brändin arvosta.

johtopäätös

Todellisuudessa betonirakenteiden lujuusominaisuudet voivat vaihdella hyvin monista syistä. On tärkeää tarjota optimaaliset parametrit betoniarvon mukaisten lujuusominaisuuksien kasvun aikataulun toteuttamiseksi.