"Eristetty ruotsalainen liesi": ensimmäiset 10 vuotta Venäjällä

Vuonna 2008 suosittu rakennus-foorumi, Viro-käyttäjä kertoi ensin maanmiehillemme matalan laattasäätiön rakentamisesta integroidulla viestintäjärjestelmällä. Foorumikäyttäjien sille myöntämä "Schwedenplatte", "Insulated Swedish Plate" (USW) "schwedenplatte" on tullut yleisesti hyväksytty termi ja itse tekniikka Venäjällä on rakennettu kymmeniä tuhansia mökkejä. Yhdessä DOM TECHNONIKOL -järjestelmän johtajan Andrei Bannovin kanssa, jonka mukaan energiatehokkaat mökit kaikkialla maassa ovat rakennettu tällaiseen säätiöön, ymmärrämme, mikä tekee länsimaisesta teknologiasta niin suosittu venäläisten kanssa.

Kehysrakennuksen mukavuus

Monissa suhteissa "Insulated Swedish Plate" -eristeen kysyntä liittyy kehysrakentamisen kasvavaan suosioon. Maamme progressiivisen maailman jälkeen ymmärtää yhä enemmän käsitystä: "luurankoauto" ei välttämättä ole halpa ja erittäin luotettava kesämökki. Itse asiassa monissa länsimaissa, joilla on samankaltainen ilmapiiri, useimmat vakinaisen asuinpaikan mökit rakennetaan kehysteknologian avulla. Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Kanadassa niiden osuus avointen lähteiden mukaan on noin 70-80%, joissakin Skandinavian maissa yhteensä - 90%.

Oikea materiaalikokonaisuus ja tekniikka pitäen yllä esteettömyyttä tekevät kehysrakennuksesta luotettavan, kestävän, arkkitehtonisesti ilmeisen, mukavan ja energiatehokkaan. Valtion tasolla Venäjä on sitoutunut parantamaan energiankäytön tehokkuutta ja kehysteknologia on optimaalinen energiatehokkaiden mökkien rakentamiseen. Tällaisten talojen materiaalien roolit ovat maksimaalisesti jakautuneet: kiinteä puukehys tarjoaa mekaanisen stabiilisuuden ja lämmöneristysmateriaalit ovat vastuussa mukavuudesta. Esimerkiksi kivivilla 5 kertaa tehokkaammin kuin puu säilyy lämpöä ja samaan aikaan noin yhtä paljon halvempaa. Lämmöneristyskerroksen paksuuden lisääminen voi minimoida lämpöhäviön. "Insulated Swedish Plate" -mallin käyttö kompleksissa tekee kehystehosta todella lämmin ja mukava.

"Säätiön kautta talo voi menettää 15-20% lämpöenergiasta ja jos katto ja seinät ovat hyvin eristettyjä, kaikki 50%. Suulakepuristetun polystyreenivaahtomuovin ansiosta "eristetty ruotsalainen liesi" poistaa lämpöhäviöt maahan. Lisäksi se ratkaisee kehysrakennuksen alhaisen lämmönkapasiteetin ongelman. Pohjalevy toimii lämpöakkuna, imee ylimääräistä lämpöä ja kun lämpötila alkaa laskea (esimerkiksi yöllä), se antaa lämpöä takaisin huoneeseen samalla kun mikroilmaston vakaus varmistetaan ", kommentoi Andrei Bannov.


Kellarissa "lämmitettyä ruotsalaista levyä" kutsutaan ehdolliseksi. Sen toiminnallisuus on laajempi - itse asiassa se on valmis "nolla kotisykli", jossa on suunnittelujärjestelmiä: itse säätiö, sulautettu suunnittelujärjestelmä, mukaan lukien lattialämmitysputket ja valmis viimeistelyyn, esimerkiksi laatoituksen, linoleumin tai parkettilattian asettaminen. Kestää alle 2 viikkoa, jos kokenut 4-hengen brigade käyttää USP: tä.

"Insulated Swedish Plate" -ruukussa voit laittaa talon lähes mihin tahansa maaperään (lukuun ottamatta permafrost -olosuhteita). Teknologia mahdollistaa epästabiilien maaperien korvaamisen hiekkaisella "tyynyllä", pohja on geotekstilillä vahvistettu. Laatta on hyvä, koska kuorma jakautuu tasaisesti ja jopa heikosti laakereissa ja pakkasalttiissa maaperässä se pysyy vakaana. Koska syvä syvyys, UShP tarjoaa vedenpoistojärjestelmän, joten pohjavesi ei myöskään ole ongelma.

UWB: n "pullonkaula" on korkeita vaatimuksia teknisten ratkaisujen ja rakennusmateriaalien laadusta sekä asennustekniikan mukaisesta huolellisuudesta.

Kysyntä tuo tarjontaa ja rakennusteollisuuden saavutukset tekevät UWB: stä yhä yleisempiä. Venäjän markkinoilla tänään erikoistunut lämmitin USP-suulakepuristuspolystyreeniin TECHNONICOL CARBON ECO SP. Nanokarbonaattia, jota käytetään sen tuotannossa, vähentää lämmönjohtavuutta ja lisää lujuutta. Tällainen materiaali kestää sekä 10%: n (kuten tavallisesti harkitaan rakennusalalla) että 2% (kyky määrittää pienin kutistuminen) lineaarisen muodonmuutoksen. Sen jyrsijöille kelpaamattomuus on testattu Desinfiointi- ja pilaantumis-tutkimuslaitoksessa.

"Teoreettisesti UWB: lle voidaan käyttää mitä tahansa ekstrudoitua polystyreenivaahtoa - se on kestävä, siinä on lähes olematon veden absorptio ja matala lämmönjohtavuus. Mutta tavanomaisen materiaalin paino talon voi kutistua. Erikoistuneen tuotteen valinta alhaisen lämmönjohtavuuden ansiosta mahdollistaa vain 20 cm: n materiaalikerroksen. Säätiö takaa 20 tonnin kuorman neliömetriä kohden. m ", selittää Andrei Bannov.

Ensi silmäyksellä UWB on kalliimpaa kuin muuntyyppiset perustukset - esimerkiksi porausruuvi. Verrattaessa koko rakennuskompleksia - eristys, viemäröinti, viestinnän tekeminen, aluslattian valmistelu - hinta on verrattavissa.

"Kohti avoimen kylän Miellyttävän elämysmessujen puitteissa kokeilua - laskimme samaan taloon perustuvien erilaisten säätiöiden työpaketin kustannukset. Porausruuvien asentamiseen lämmitetyllä kellarialustalla, karkeilla lattiapinnoilla, sokeilla, kellarilla ja konejärjestelmillä eri yritykset ovat pyytäneet 1 miljoonasta ruplasta. jopa 1, 124 miljoonaa ruplaa. UWB: n kustannukset olivat 1.188 miljoonaa ruplaa. Hintaero 5-12% ei ole merkittävä. Samanaikaisesti "eristetty ruotsalainen liesi" asennetaan alle kahdessa viikossa mihinkään maaperään, lattialämmitysjärjestelmä jakaa lämpötilan tasaisesti talon pinta-alalle ja ennen kaikkea liesi toimii hyväksi lämpöakuksi, mikä takaa mukavan mukavuuden ", Andrei Bannov sanoo.

Kun talo alkaa UWB: llä

Selvitä, kuinka lämmin ruotsalainen liesi voi olla perustavanlaatuinen perusta tulevalle kodukselle.

Portaalin lukijat ovat hyvin tietoisia lausunnosta, "talon kohtalo riippuu sen kellarin luotettavuudesta". Siksi on välttämätöntä lähestyä hänen valintansa huolellisesti ja huolellisesti huolella kaikkiin etuihin ja haittoihin. Tässä artikkelissa FORUMHOUSE-asiantuntijat puhuvat UWB-teknologiaan perustuvan säätiön vahvuuksista ja heikkouksista ja auttavat sinua selvittämään, mitä etuja ja riskejä kehittäjä saa tämäntyyppisen säätiön valinnassa.

 • UWB: n edut ja haitat;
 • Asennuksen valmistelu;
 • Kuinka vähentää rakennuskustannuksia?

USP: Hyödyt ja haitat

Kun sanan "säätiö" mainitaan, useimmat kehittäjät edustavat yksinkertaista betonipohjaa, joka on tehty levyn tai nauhan muodossa. Mutta monet ovat kuulleet tämäntyyppisestä perustuksesta, jossa kaikki tarvittavat viestinnät toteutetaan etukäteen, ja pohja on täysin tasainen pinta, joka on jo valmiina valmiin lattian asentamiseen.

Tämä lähestymistapa voi merkittävästi pienentää rakennuksen rakennusaikaa, ja jos se on hyvin eristetty, se suorittaa lämmönkerääjän tehtävän, vähentää lämmityskustannuksia ja tekee kodin mukavaksi ja energiatehokkaaksi.

Tällainen talon perusta on nimeltään "eristetty ruotsalainen liesi". Tämän tekniikan alkuperäpaikan mielipiteet vaihtelevat, mutta asiantuntijat yhdistyvät yhdessä - tavanomaiseen tapaan UWB-teknologian perustana on nykyaikaisen talon rakentamiseen energiatehokkaampi ja toimiva perusta. Harkitse UWB: n perustuksia ja haittoja.

Hyvät USP

Vuonna 2008 FORUMHOUSE oli Venäjälle ensimmäinen, jossa mainittiin UWB-teknologian perusta, joka soveltui erinomaisesti karakasiiniin. Leveyspiireissämme tämä tekniikka ei ollut vielä tiedossa, mutta sen jälkeen se saavutti lyhyessä ajassa huomattavan suosion.
Tässä ovat sen tärkeimmät edut:

 • Mahdollisuus asentaa lähes kaikkiin maaperään;
 • Nopea rakentamisaika ja laadukas rakenne;
 • Lämmöneristyskerros vähentää lämmönkestävyyttä huoneessa;
 • Pienempi verrattuna tavalliseen laattasäätiöön, betonin kulutus;
 • Pohja on jo valmistettu valmiin lattian asettamiseksi;
 • Tarvittava tekninen viestintä on valmiiksi integroitu lämmitettyyn ruotsalaiseen levyyn.

Suoja USP

Mutta ei väliä kuinka hyvä UWB: n perusta on, sillä on myös joitain vähäisiä haittoja. Nämä haitat voivat olla perusteluja tällaisen perustavanlaatuisen päätöksen ratkaisuun:

 • Lisääntynyt vaatimus materiaaleista, laitteista, työntekijöiden taidoista ja tarpeesta noudattaa tiukasti tekniikkaa, mikä lisää työn kustannuksia;
 • Verrattuna vyöhön, UWB-tekniikan perustana on pienempi korkeus (keskimäärin 300-400 mm).
 • Tärkeä edellytys: epätasaisissa tiloissa, joissa on suuri erisuuntainen ero tällaisessa talon perustassa, on tarpeen ennalta tasata alue, joka myös johtaa työn kustannusten nousuun;
 • Kun käytetään eristettyä ruotsalaista liesi, kellarikerroksen rakentaminen on mahdotonta tai huomattavasti monimutkaista, ja sen rakentamisen kustannukset johtavat perusteettomaan talon arvon nousuun;
 • Koska kaikki tietoliikenneyhteydet suoritetaan eristetyn ruotsalaisen levyn sisällä, pääsy niihin korjaustöihin hätätilanteessa on vaikeaa.

Mikä on UWB

Tämäntyyppinen talon rakentamisen perusta on monoliittinen perustus, joka on alhainen perusta. Sen tärkein ero tavanomaisesta laatasta on se, että kaikki tarvittavat viestinnät on esiasennettu UWB: ssä, nimittäin:

 • Lattialämmitysjärjestelmä;
 • Vesihuolto ja viemärijärjestelmä;
 • Virtalähde.

Mihin maaperään sopii UShP

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn osalta käytännössä ei ole rajoituksia maaperän tyypille ja koostumukselle, johon se voidaan sijoittaa. USHP on osoittautunut vaikeiksi maaperäksi, jolla on korkea pohjavesi ja alhainen kantavuus. Tällaista perustusta käytetään menestyksekkäästi kylmillä alueilla, joissa maaperän kausiluonteinen jäädytys johtaa pakkasnopeuteen.

Korvaamalla epästabiili maaperä UWB: n alla hiekalla ja raunioilla ja tukemalla geotekstiilillä "vahvistamalla" se voidaan asettaa erittäin vaikeiksi maaperäksi ja viemärijärjestelmä alentaa pohjaveden pinnan tasoa rakennuspisteessä.

Päättäessään käyttää UWB-teknologian perustana on huomattava, että sen valmistuksen tekninen monimutkaisuus ylittää selvästi muun tyyppiset laattojen perustukset.
Ennen asennusta on erittäin suositeltavaa:

 • Tee tulevaisuuden kotiisi yksityiskohtainen projekti, jossa on kaikki tarvittavat viestinnät ja säätiö;
 • On ehdottomasti noudatettava tekniikkaa ja rakennussekvenssiä;
 • Kaikki viestinnät tulisi merkitä kirjanmerkkeihin ja pitää ne jopa senttimetreinä.

Eristetty ruotsalainen liesi: kuinka vähentää kustannuksia

Koska lämmitettyä ruotsalaista levyä ei voida verrata perinteiseen nauha- tai laattasäteeseen, on selvitettävä, mitä hyötyä kehittäjälle pitäisi saada, jos hän valitsee samanlaisen talon perustan. Asiantuntijan kommentti:

Kehittäjä saa välittömästi kaikki tarvittavat elementit hänelle tulevaisuudessa: säätiö, aluslattia ja lämmitysjärjestelmä tarvittaviin viestintään. Voimme sanoa, että erektionopeuden ansiosta saat kuukausittain täydellisen järjestelmän, joka voidaan liittää lämmönlähteeseen. UWB-säätiön käyttö lämmönkapasiteetin ansiosta tarjoaa lisää etuja lämmityspumpuilla.

Keskimäärin 100 m2: n perustus on tehty 7 päivässä. Eristetyn ruotsalaisen levyn betonipinta ei vaadi ylimääräistä tasoitusta ja hiomisen ansiosta se on täysin valmis sille, että sen päälle rakennetaan puhdas lattiapinnoite. Kokonaisvaltainen rakentamisen lähestymistapa mahdollistaa asennuksen lopullisten kustannusten pienentämisen.

Tällaisia ​​viestintäjärjestelmiä, kuten viemäröintiä, lattialämmitystä, vesijohtovettä, sähkökaapeleita, viemäreiden asentamista ja lisäeristystä, voidaan toteuttaa vähintään 30 päivän ajan ja lopulliset kustannukset ovat 20-30% korkeammat kuin USH.

USP kehysrakennuksiin

Eristetty ruotsalainen liesi sopii erinomaisesti energiatehokkaisiin ja passiivisiin taloihin, koska lämpöhäviö lattian läpi vähenee. Tämä on vain jumalatar kehysrakennuksille, joilla on alhainen lämpöteho. Tällöin UWB: n perusta on talon lämpöakku ja ei anna kehykselle nopeasti jäähtyä.

UShP - asennusvaiheen asennus

Lämmitettyä ruotsalaista laattaa voidaan kutsua kehittyneeksi tavalliseksi levyn perustukseksi, mutta kuten minkä tahansa pohjan, UWB-levy vaatii erityistä alustavaa valmistelua. Millaisia ​​hetkiä asiakkaan on tarkasteltava ennen kaatamista, kertoo Fundamentalno.Rf: n pääinsinööri Vladimir Sidorov:

Ennen rakentamista sinun on hankittava tietoa sivustosi maaperästä. Muussa tapauksessa on mahdotonta määritellä oikein joko säätiön tai rakennusbudjetin suunnittelua.

Suunnittelun ei tulisi olla asiakkaan, vaan suunnittelijan, joka suorittaa kuormituksen laskennan, ja laatii toteutettavuustutkimuksen. Laattojen perustukset - maaperät, joilla on heikko kantavuus, kasa tai teippi talon kuorman alla tällaisissa maissa, yksinkertaisesti "putoavat" maahan, niiden käyttöä näillä mailla ei voida hyväksyä.

On tärkeää muistaa, että UWB on pohjan matala pohja ja vaatii siten pohjaveden ja veden jakelun ongelmien ratkaisua. Ja pakollinen laitteen salaojitusjärjestelmä ja sokea alue.

Mitä hallita asennuksen aikana?

Asettaessasi tietoliikenneyhteyksiä tämäntyyppisessä talonrakennuksessa, on kiinnitettävä erityistä huomiota suunnittelupäätösten johdonmukaisuuteen rakennustyömailla tehtävien töiden kanssa.

 • Vahvistus- ja lattialämmitysputkien halkaisijoiden noudattaminen;
 • Käytetty materiaalien merkki;
 • Pystysuorat ja vaakasuuntaiset siteet, kun ne levitetään;
 • Ei vahingoita viestintää asennus- ja betonitointiprosessissa.

Talon painosta ja sen rakenteesta riippuen UWB: n rakenteessa käytettävät lopulliset materiaalit valitaan: tyyppi puristetusta polystyreenivaahdosta, betonimerkki, jäykisteiden vahvistusmenetelmä ja koko laatta. Jos sivustossa on korkeusero, ennen UWB-säätiön asennusta on tarpeen suorittaa kohdistus.

Näin ollen eristettyjen ruotsalaisten levyjen rakentamiseksi on välttämätöntä ratkaista monenlaisia ​​erilaisia ​​tehtäviä, jotka vaativat laajaa tietoa, korkealaatuisia materiaaleja ja korkeasti koulutettuja esiintyjiä. Mutta lopulta se antaa sinulle mahdollisuuden tulla moderniin, energiatehokkaaseen ja ennen kaikkea - unelmiesi mukavaan kotiin.

Mikä on eristetty ruotsalainen liesi?

Rakennusrakentamisen alkuvaiheessa säätiö asetetaan. Rakennuksen vakauden ja kestävyyden varmistamista koskevat vaatimukset eivät ole pelkästään perusteet. On tärkeää vähentää kustannuksia ylläpitää mukava sisäilman lämpötilan vuoksi energiatehokkuus perustan rakenne. Määritellyt kriteerit täyttävät eristetty Ruotsin liesi. Se edustaa kiinteää, vahvistettua betonipohjaa, joka yhdistää lämpimän lattian ja teknisen viestinnän. Pysähdy suunnittelun ja valmistustekniikan ominaisuuksiin.

Säätiö "ruotsi ruotsi" - tarkoitus ja laajuus

Kun ajatellaan säätiön suunnittelua, useimmat kehittäjät valitsevat nauha-, laatta- ja paalarakenteet. Nykyaikaiset rakentamismenetelmät ja innovatiiviset teknologiat antavat kuitenkin mahdollisuuden rakentaa pohjimmiltaan uuden pohjan. Ruotsalainen levy on matala-pohjainen levytyyppinen pohja, joka on tehty betonista ja joka on vahvistettu vahvikekaasulla.

Ruotsalainen pohjalevy on monikerroksinen rakenne. Rakentaminen eräänlaisena voileivän muodossa voit nopeuttaa rakentamisen sykliä ja ratkaista tärkeitä tehtäviä:

Insulated Swedish Plate (UShP) - moderni ja hienostunut pohjamalli

 • tehokkaasti eristämään kiinteän aluslevyn;
 • järjestää sähkökaapelit, vesijohtimet ja viemäriverkot;
 • estää mahdolliset perusmuodonmuutokset;
 • säilyttää huoneen mukavan lämpötilan lattialämmityksen vuoksi;
 • Luo luotettava pohja koristeellinen suojus.

Pohjalevyä, jossa on integroitu lämmitysjärjestelmä, rakennetaan rakennuksia maaperään, jossa hiukkasten hiukkasten, turpeen ja savea sisältämät pitoisuudet lisääntyvät.

Monoliittisen laatan rakenneominaisuudet ja turvamarginaali mahdollistavat erilaisten rakennusten rakentamisen:

 • hirsirakennukset;
 • talot baarista;
 • kehysrakennukset;
 • paneelitalot;
 • tiilien ja huokoisten betonilohkojen rakentaminen.

Kevyiden rakennusmateriaalien käyttö mahdollistaa rakenteen rakentamisen lämpimälle levylle, jonka enimmäismäärät ovat 3 kerrosta. Ruotsin levy on rakennettu lämpöeristyslaskelmien suorittamisen jälkeen sekä suunnittelutoimintaan, jossa otetaan huomioon rakenteen massan kuormitus ja maaperän ominaispiirteet. On tärkeää valita oikeat rakennusmateriaalit, joista rakennetaan seiniä, kattoa ja lattiaa. Sähkölaitteet yhdessä sisäisen viestinnän kanssa sijoitetaan projektin dokumentaation mukaisesti.

Tämän tekniikan tärkein ominaisuus on se, että koko talon pohja perustuu eristyksen kerrokseen (uunin alla)

Lämmin pohja levyn muodossa on monimutkainen rakenne, jonka rakentaminen liittyy suurempaan kulutuk- seen. Päättäessään rakentaa lämmitetty ruotsalainen UWB-laatta modernin eristeen avulla, kaikki tekijät on arvioitava huolellisesti.

Monikerrosrakenne on suositeltava tietyissä tapauksissa:

 • rakennuksen kohteen kohdalla ongelma-alueilla;
 • rakennuksissa, joiden laatikon korkeus on enintään 10 m;
 • kun se sijaitsee lähellä nollaa pohjavettä.

Päätös käyttää eristettyä ruotsalaista laattaa rakennuksen perustana tehdään yksitellen analysoimalla kaikki tekijät.

Eristetty ruotsalainen liesi - tärkeimmät edut ja heikkoudet

Ruotsalaisesta laattasäätiön käyttökokemuksesta käy ilmi, että ruotsalainen lämminvesilaite yhdistää innovatiivisia teknisiä ratkaisuja energiansäästöön. UWB-laattoja käytetään laajasti ulkomailla ja rakennuttajat vähitellen ottavat käyttöön sen.

Ruotsalaisen levytekniikan ominaispiirre on se, että ruotsalaiset valmistajat ovat jo laskeneet erilaisia ​​säätövaihtoehtoja säätiön rakentamiseksi maaperän tyypistä riippuen.

Uuden säätiön kannattajien määrä kasvaa jatkuvasti sen eduista johtuen:

 • lyhyempi rakennusaika. Tarvittava tekninen viestintä asetetaan samanaikaisesti perustuksen rakentamiseen;
 • mitään epäsäännöllisyyttä betonipinnalla. Aluslevyn hionta lopullisessa rakennusvaiheessa sallii lattian sijoittamisen betoniin;
 • maaperän muodonmuutoksen estäminen pohjan alla jäädyttämisen aikana. Lämpöeristetty säätö minimoi maaperän muodonmuutoksen todennäköisyyden matalissa lämpötiloissa.
 • mahdollisuus lämmitetyn perustuksen rakentamiseen ilman erityislaitteiden käyttöä. Nostolaitteiden ei tarvitse käyttää, mikä vähentää kustannuksia.
 • innovatiivinen monikerroksinen pohjamalli. Lämmitystehon valtatiet sijoitetaan konkreettisiin perusteisiin, joiden avulla voidaan välttää lisätoimenpiteitä niiden asettamiselle;
 • mahdollisuus käyttää USHP-laattoja talojen rakentamiseen eri maissa. Kiinteä pohja, jonka rakenteessa käytetään vahvistusta, mahdollistaa esineiden rakentamisen ongelma-alueille;
 • yhtenäinen betonipohjan lämpötilan nousu lämmityksen aikana. Se on varustettu lämmitysväylätekniikan käyttöönotolla;
 • säilyttää mukavan lämpötilan. Lämmitysjärjestelmän tehokkuuden ja konvektiolämmönvaihtomenetelmien ansiosta on helppo ylläpitää vaadittua mikroilmastoa;
 • ilman kosteuden väheneminen. Riippumatta kosteuden pitoisuudesta maaperässä estää kosteuden, homeen ja sienen muodostumista sisätiloissa.
"Ruotsin levy" -teknologia yhdistää eristetyn monoliittisen pohjalevyn laitteen ja mahdollisuuden antaa tietoliikennettä, mukaan lukien vesilattialämmityksen järjestelmä

Ruotsalainen lämpölevy rakennuksen painon vaikutuksen vaikutuksesta ei pilata ja luotettavasti eristää huoneen. Samanaikaisesti etujen kanssa UWB-levyllä on seuraavat haitat:

 • korjaustöiden toteuttamisen monimutkaisuus, joka liittyy vaikeuksiin päästä konkreettiseen viestintään;
 • ruotsalaisen levyn riittämätön kestävyys johtuen eristeen toiminnan rajoitetusta kestosta;
 • kyvyttömyys järjestää kellari;
 • lämmönlaskennan pätevän suorituskyvyn tarve, sillä ruotsalaisen levyn paksuus riippuu eristeen ominaisuuksista ja koosta;
 • lisättyjen lämpö- ja lujuuslaskelmien toteuttamiseen liittyvien arvioitujen kustannusten nousu;
 • mahdottomuus järjestää lämpöeristetty pohjalevy kaltevuuden helpottamiseksi.

Näistä haitoista huolimatta tämä levy ylittää perinteiset perustapiirit monissa ominaisuuksissa.

Ruotsalainen lautanen - laitteen kaavio ja tekniikan yksityiskohdat

Eristetty levy on eräänlainen laatan pohja, joka on valmistettu voileipäksi.

Säätiö ja yhteydenpito tehdään yhdellä ainoalla teknologisella toiminnalla, joka mahdollistaa rakennusajan lyhentämisen

Monikerroksinen rakenne sisältää seuraavat tasot:

 • viestintä. Se sisältää sähkökaapelit, vesiputket ja viemärin;
 • eristä. Sisältää suulakepuristetun polystyreenilevyn, joka eriste- tään pohjaa;
 • vahvistaminen. Se on valmistettu terästä, jonka poikkileikkaus on 12-14 mm, estäen lämmitetyn lattian halkeilua;
 • lämmitetty. Se koostuu vesijohdon järjestelmästä, joka on tarkoitettu jäähdytysnesteen kierrätykseen;
 • laakeri. Se on betonipohja, joka suojaa lämmityslinjoja ja toimii pohjana rakennuksen rakentamiselle.

Perusta Ruotsin teknologialle mahdollistaa työn jakson prosessin vaatimusten mukaisesti. Koko säätiön pohja on upotettu matalalle maaperään nollamerkin suhteen. Tämän ominaisuuden takia mahdolli- suus maaperän huurrettamisesta korkeaan kosteuteen ei kuulu.

Missä järjestyksessä on ruotsalaisen levyn asennus?

Ruotsin levyalgoritmien rakentamisen noudattaminen vaikuttaa pohja- ja energiansäästöominaisuuksien lujuuteen. Yleinen teos sisältää:

Eristetyn laatan alapuolinen maaperä ei jäätyä, mikä minimoi pakkasnopeuden riskejä

 1. Kaivon rakentaminen.
 2. Viemäriputkien asennus.
 3. Viestinnän asettaminen.
 4. Eristys asettelu.
 5. Vahvistaminen.
 6. Lämmöneristetyn lattian kokoaminen.
 7. Betonoinnin.

Harkitse vaiheiden pääpiirteet.

Merkitse juoni

Tämä työvaihe edellyttää säätiön hankkeen maaston olosuhteissa. Ennen merkinnän aloittamista on tärkeää suorittaa geodeettiset tutkimukset, joiden tarkoituksena on määrittää maaperän luonne ja pohjavesivarojen syvyys.

Merkintäprosessissa määritetään:

 • säätiön ääriviivat;
 • keinot liittää teknisen viestinnän.

Merkitsemisen jälkeen on tärkeää suojata alue sateelta järjestämällä myrskyjä.

Teemme maanrakennuksia

Maan toimintaan kuuluvat seuraavat teokset:

Jotta varmistettaisiin eristetyn ruotsalaisen kilven (USHP) normaali toiminta ja estettäisiin pakkasvahvuus, on tarpeen säätää pohjavedenpoistojärjestelmän rakentaminen.

 1. Rakennuspaikan puhdistaminen roskista ja kasvillisuudesta.
 2. Maaperän hedelmällisen kerroksen uuttaminen syvyyteen 0,4 - 0,5 m.
 3. Tiivistetyn hiekkalaatan muodostus, jonka kerrospaksuus on 30 cm.
 4. Maaperän talteenotto kaivon ympärille kuivatuslinjoille.
 5. Savi täytetään kaivojen pohjalle, kastelee ja tiivistetään savikerros.

Maanrakennuksen päättymisen jälkeen siirry seuraavaan vaiheeseen.

Varustamme viemäröintijärjestelmän

Toimien järjestys:

 1. Lay geotekstiilit.
 2. Ripottele soraa.
 3. Tiivistää rauniot.
 4. Aseta tyhjennysputket.
 5. Kaada kerros kerrosta.

Kun kaikki kerrokset on asetettu, peitä vuodevaatteet geotekstiilikudoksella.

Rakennamme teknistä viestintää

Tee työtä noudattamalla seuraavaa järjestystä:

Kiukaan alla on oltava kaikki tarpeelliset tiedot

 1. Suorita viestinnän asennus.
 2. Kaada kerros hiekkaa.
 3. Kondensoi hiekkakiviä.

Asennuksen jälkeen on tärkeää tarkistaa teknisten verkkojen yhteyden oikeellisuus.

Valitsemme eristyksen ja tuotamme sen tyylin

Kun valitset lämpöeristeen, suositaan eristystä vähäisellä lämmönjohtavuudella.

On suositeltavaa käyttää suulakepuristettua polystyreenivaahtoa, jolla on seuraavat edut:

 • vastustuskyky mikro-organismien kehittymiselle;
 • ekologinen puhdas;
 • kosteutta kestävä.

Laita polystyreenivaahto kahteen kerrokseen, jossa päällekkäiset levyt ovat 40-50 cm. Kiinnitä erityiset kiinnittimet.

Asettamme vahvistusverkon ja asennamme lattian

Vahvistettaessa kiinnitä huomiota seuraaviin kohtiin:

 • käytä neuletiheyttä vahvistamiseen;
 • aseta vahvistusverkko kahdelle tasolle;
 • varmista, että etäisyys lämmöneristyksestä on 30-40 mm.

Lämmityskaapelin asennus on tehtävä asettelun mukaisesti. Käytä muoviputkitukea.

Lattialämmityksen korkeampi lämpökapasiteetti saavutetaan tiheämmän putken asennuksen avulla.

Suositukset lattian asettamiseksi lämmin lattia

Kiinnitä lämmitysverkko kiinnittäen huomiota seuraaviin kohtiin:

 • varmistetaan 100 mm etäisyyden lämmityslinjojen välillä;
 • etäisyys 150-200 mm: n ulkoseinistä;
 • oikea putken asennus kehitetyn järjestelmän mukaan.

Löytämisen jälkeen tarkista järjestelmän paineilman tiiviys.

Kiinnitetty muotti

Ruotsalaisen laatan asennus vaatii muottien rakentamista säätiön ympärille. Materiaalina käytetään vaneri- tai lankkisuojuksia, jotka on vahvistettu tukijalosteilla. Muottirakenteen sisäpinta on vuorattu polystyreenilevyillä. Ne antavat pohjan lämpöeristyksen loppuosalla.

Me täytämme konkreettisen massan

Betonirakennuksessa noudatetaan seuraavia vaatimuksia:

 • kaada betonia 10 cm: n kerrokseen;
 • täytä enintään tunnin pituinen väli;
 • käytä tärytintä tai laattaa betonin kiinnittämiseen.

Kostuta betonin pintaa kovettumisprosessin aikana, peitä pohja polyetyleenillä sen suojaamiseksi haihtumiselta.

Lopulliset suositukset

Säätiö "Ruotsin liesi" mahdollistaa rakennusten kestävyyden ja parantaa energiansäästöominaisuuksia. Vedenpitävyys alapäällysteen alapuolella varmistaa perustuksen luotettavan suojauksen kosteudelta. Ruotsin menetelmällä voidaan myös kaataa monoliittinen levy grillata. Rakennetaan taloa lämmitetyllä pohjalla, sopivia lohkoja ja laattoja höyrystettyä betonia. Rakennettaessa taloa lämpöhäviön vähentämiseksi olisi kiinnitettävä huomiota lattialaattojen suunnitteluun. Tärkeä kohta - saumojen tiivistys katon välissä.

Eristetty ruotsalainen liesi: rakennustekniikka

Talon rakentamisen ensimmäinen vaihe on perusta. Samanaikaisesti perusperiaatteiden katsotaan olevan tehokkuus, luotettavuus ja minimaaliset kustannukset. Innovatiivisten materiaalien ja tekniikoiden syntyminen rakennusmarkkinoilla antaa meille mahdollisuuden saavuttaa korkeita tuloksia tämän ongelman ratkaisemisessa. UWB-säätiö tai yksinkertaisemmin eristetty ruotsalainen liesi on korkeat laatuominaisuudet.

USHP: n perusta kotona ja puutarhassa

Eristetty ruotsalainen liesi kotiin

Alhaisten rakennusten rakentamisen aikana UWB-säätiö on erittäin tärkeä, koska se yhdistää pienimmän budjetin ja elintason. Itse asiassa tämä tekniikka on tavanomainen eristetty pohjalevy. Säätiö voidaan täyttää ilman erikoislaitteiden mukanaoloa, ja työvoimakustannukset ovat vähäiset. Nykyaikaisen tekniikan ja rakennuksen sisältämien korkealaatuisten rakennusmateriaalien ansiosta kaikki viestintäjärjestelmät voidaan rakentaa. Nämä ominaisuudet tekevät tekniikasta erityisen edullisen rakennettaessa kesämökkiä tai muuta matalaa rakennetta.

Ruotsin eristetyn levyn edut

Pohjalla, joka on valmistettu eristetyn ruotsalaisen levyn teknologialla, on monia etuja verrattuna muun tyyppisiin alustoihin:

 • Eristetyn monoliittisen levyn alle oleva maaperä ei jäätyä eikä paenna, minkä vuoksi rakenne on mahdollista kaikentyyppisellä maaperällä.
 • Viestintäjärjestelmät sijoitetaan suoraan tukikohtaan, mikä sulkee pois mahdollisuuden jäädyttämiseen.
 • Pohjan sileä pinta mahdollistaa lattian asettamisen ilman lisäkäsittelyä.
 • Asennus lyhyessä ajassa. Lisäkerrosten tarpeen puuttuminen vähentää säätiön rakennusaikaa 7 päivään.
 • Korkealaatuisen kellarineristyksen ansiosta lämmityskustannukset pienenevät.
 • Kyky suorittaa koko prosessi omilla käsillään ilman erityisiä rakennusmateriaaleja.
sisältöön ↑

Teknologian ja laitteen asettelun ydin

UWB-järjestelyn tekniikka merkitsee pohjan monikerroksisen rakenteen muodostamista matalan syvyyden aikana. Pehmeä betonipohja voi toimia aluslattiana. Korkealaatuinen eristys ennen betonikerroksen kaatoa mahdollistaa korkeiden lämmöneristysominaisuuksien saamisen. Mahdollisuus järjestää viestintäjärjestelmiä suoraan säätiöön tuo myös sen edut. Lisäksi UWB estää jäätymisen ja maaperän liikkumisen talon alle.

Kuten jo mainittiin, eristetty ruotsalainen liesi on monikerroksinen tekniikka, jossa on noudatettava tiettyjä kerrosten järjestystä:

 1. Aluksi sivusto on peitetty kerroksella karkeaa hiekkaa.
 2. Sitten sopivat geologiset tekstiilit.
 3. Jätevesijärjestelmää asennetaan veden tyhjentämiseksi pohjan alapuolelta.
 4. Toinen kerros hiekkaa täyttyy.
 5. Eristys asetetaan rakennuksen kehäksi ja sokea alueelle.
 6. Sitten eristys peitetään koko pohjalla.
 7. Vahvistus suoritetaan.
 8. Betonilaastin kerros kaadetaan.
sisältöön ↑

UWB-säätiö: askel askeleelta

USHP: n rakentamista koskeva menettely

Yksi ruotsalaisen teknologian perustuksen järjestelyn eduista on kaikkien teosten itsenäinen suorituskyky. Tärkein haittapuoli on viestinnän korjaamisen mahdollisuus. Näin ollen säätöprosessissa on noudatettava tiukkaa kerrosten kerrointa, ja jokaisen vaiheen tulisi olla tarkoituksellista.

Tontin merkintä

Tässä vaiheessa projektitalo siirretään maastoon. Alueen rajat on merkitty ja tietoliikennejärjestelmien toimitustavat suunnitellaan. Jotta estettäisiin lähestyminen vettä ääriviivat perustan samalla myrskyn viemäriin.

maavalli

Järjestelmän säätämiseksi eristetyn ruotsalaisen levyn tekniikalla ei tarvita syvää reikää, riittää kaivaa oja 40-50 cm. Työtä varten voit vuokrata erikoistekniikan, mutta pienen syvyyden vuoksi se on halvempaa tehdä työtä käsin.

Pit for USP

Valmistetun kuopan pohjaa suositellaan käsiteltäväksi kemikaaleilla kasvun kasvun pysäyttämiseksi.

Sitten hiekkalaatikko laskeutuu. Tätä varten kaada hiekkakerros, kostuta se vedellä ja paina varovasti.

Kuopan reunat on sijoitettava vähintään 1 metrin etäisyydelle pohjapinta-alasta. Tässä valmistetaan viemärijärjestelmä. Maaperä on valittu sille, mikä luo kaivannot putkien sijoittamiseksi. Kaivannon pohja on kääritty saveella. Voit tehdä tämän kaatamalla tasaisen materiaalikerroksen, kostuttaa sen ja varovasti tamped.

Jätevesijärjestelmän järjestely

Oja on peitetty geologisilla tekstiileillä, kun taas materiaali on asetettava seinille. Sitten kaadettiin kerros hienoja soraa puristamalla se kaivantoihin. Viemäriputket asetetaan raunioille ja rauniot kaadetaan uudelleen. Koko pinta peitetään jälleen geotekstiilillä. On huomattava, että lämmitetyn ruotsalaisen levyn suojaus on valtava arvo.

Viestinnän asettaminen

Viestintätöitä UShP: llä

Viestintäjärjestelmien johdotukset, mukaan lukien vesi- ja viemäröintijärjestelmät, olisi nimettävä etukäteen, koska ne sopivat suoraan monoliittiin. Samanaikaisesti on tärkeää suorittaa päällekkäiset piirit niin, että ennakoimattomassa tilanteessa veden syöttö ja tyhjennys eivät pysähdy. Putkistojen ja viemärijärjestelmien putket on peitetty kerroksella hiekkaa, joka on varovasti painettava alas. On suositeltavaa suorittaa tämä prosessi käyttäen värähtelevää levyä.

Eristäminen

Kellarin lämmitys on erittäin tärkeä asia, koska se on tämä kerros, joka estää lämmön pääsemästä talosta maahan ja estää kylmän tunkeutumisen maaperästä huoneeseen. On suositeltavaa asettaa eristys kahdelle riville: ensimmäinen rivi kattaa pohjan ja sokean alueen reunat ja toinen asetetaan 45 cm: n etäisyydellä reunasta ja luodaan jäykistysrivat. Kun asennat tasaisia ​​eristyslevyjä kiinnitykseen, käytä erityisiä muovisia kynsiä, joissa on leveät korkit.

Eristyslevyt tulee sijoittaa porrastetusti, koska yhdistetyt liitokset voivat olla eräänlaisia ​​kylmäsiltoja.

Voit käyttää L-muotoisia elementtejä, jotka suunnittelutoimintojen ansiosta sopivat ilman lisäkiinnitystä.

Lämmöneristysmateriaalin valinta

Korkealaatuinen eristys auttaa säästämään ongelmia säätiön kanssa. Säilytä huoneen normaali lämpötila käyttämällä materiaalia, jolla on alhainen lämmönjohtavuus.

Rakennusmateriaalien markkinat ovat valtava määrä eristyksiä. Mutta lämmitetyn ruotsalaisen levyn osalta on parempi käyttää ekstrudoitua polystyreenivaahtoa Penoplex. Tällä materiaalilla on useita etuja:

Eristeen materiaalien valinta

 • Kestävä.
 • Vaikuttaa mikro-organismien lisääntymiseen.
 • Ekologisesti turvallinen.
 • Kestää korkeaa kosteutta.
sisältöön ↑

Lattialämmityksen vahvistaminen ja asennus

Vahvistettu verkko sopii myös kahdelle kerrokselle. Ensin asetetaan ensimmäinen ristikko, johon lattialämmitysjärjestelmä on asennettu, ja toinen vahvikekerros menee. On tärkeää muistaa, että tässä tapauksessa ei ole suositeltavaa yhdistää hitsausta hitsattaessa, koska lämmityksen seurauksena voi esiintyä jäykkyyttä. Pehmeällä langalla varustettu neulonta on paras vaihto yhdistelmävaijereille.

Lämpöeristetyn lattian asennus tehdään korkealaatuisesta muovista valmistetuilla erikoistukilla. Järjestelmän asennuksessa on tärkeää ottaa huomioon talon tuleva asettelu, mukaan lukien huonekalujen järjestäminen huoneissa tarpeettomien energiakustannusten välttämiseksi.

Lämpöpatteriputkien asennusohjeet

Jotta vältetään epämiellyttävät hetket lämmitetyn lattian käytön aikana, sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 • Suuremman lämmöntuotannon saavuttamiseksi putket on sijoitettava tiiviimmin. Tämän vuoksi putken seinien tulisi olla tiukemmin kuin huoneen keskellä.
 • Putkien välinen vähimmäisetäisyys on 10 cm, tiukempi työntö johtaa putken ylivuotoon ja vaikutus pysyy samana.
 • Et saa tehdä putkien välistä etäisyyttä yli 25 cm, niin että lämpötila on tasaisesti jakautunut pinnan yli.
 • Lämmitettäessä lämpimän lattiatilan ulkoseinistä tulee olla vähintään 15 cm.

Näiden yksinkertaisten sääntöjen noudattaminen tarjoaa mukavan sisätilan.

Muottijärjestelmän asennus

Asennus muottiin UShP: lle

Muotti on suunniteltu pitämään betonipaino. On mahdollista käyttää klassista versiota vanerilevyjä tai -levyjä ja vastaavia rekikoja. Muottirakenteen sisäosa on vuorattu polystyreenin kanssa sileän ja sileän pinnan saamiseksi. Koska muottirakenteen ja betoniliuoksen välinen kosketus ei kuulu, käytettyä materiaalia voidaan käyttää jatkokäsittelyyn.

Betonimassan kaataminen

Viimeisessä vaiheessa koko rakenne kaadetaan betonilla. Tässä prosessissa tulisi olla kertaluonteinen, osa täyttö olisi suoritettava enintään 1 tunnin välein. Emme saa unohtaa liuoksen tiivistymistä, jolle on toivottavaa käyttää tärisevää levyä. Sileän pinnan saavuttamiseksi lopullinen monoliittinen pohja jauhetaan. Päivä myöhemmin voit poistaa muottijärjestelmän.

Betonin kovettumisprosessissa on tärkeää varmistaa perustuksen asianmukainen hoitaminen. Voit tehdä tämän kuumalla ajalla kostuttaa pinta ja peittää muovikelmu, joka suojaa sitä sademäärästä.

Teknisesti eristetty ruotsalainen levy säätiön rakentamiseen vähentää rakennusaikaa. Lisäksi lämmitykseen on olemassa todellinen mahdollisuus säästää tämäntyyppisen kannen suuria energiansäästöominaisuuksia.

9 plussia ja 3 miinusta lämmitetystä ruotsalaisesta levystä

Talon rakentaminen alkaa... Se on oikein. Lämmitetystä ruotsalaisesta levystä.

Miksi lämmitetään? Koska yksi kerroksista on pursotettua polystyreenivaahtoa.

Miksi ruotsia? Koska keksittiin Ruotsissa.

Miksi liesi? Koska se on kokonaisuus.

Tämän integroidun ratkaisun luominen on yksinkertaista, mutta vaatii huomaavainen lähestymistapa eikä anna anteeksi virheitä. Tulos on erinomainen, kustannukset ovat pienemmät, käyttöikä on valtava. Ymmärrämme, mitä pohjoisen maan insinöörien ehdottamat uudet ovat perustaneet.

Rakennuspohja

USP tai eristetty ruotsalainen liesi on monoliittinen betonirauta matala, jossa ensimmäiset kerrokset ja lattialämmitys sijaitsevat. Sen toiminnallisuutta ja luotettavuutta ovat useat valmistelutilaisuudet, tekniset ratkaisut ja innovatiiviset ideat.

Soveltamisala

UWB: hen perustuva rakennuskonttori on levinnyt laajalle Virossa.

Suosituin UWB voi saada:
[flat_ab id = "33"]

 • alueilla, joilla on ankara ilmasto (lukuun ottamatta permafrost-alueita);
 • pohjaveden pinnan lähellä oleviin paikkoihin;
 • alhaisen kehyksen, paneelilevyn, paneelin, lohkon, tiilenrakentamisen tapauksessa;
 • heikoilla mailla.

Edut levy

UShP: n mukaisen rakennuksen rakentaminen on seuraavilla eduilla:

 1. Elämäntuen tekniset verkot asetetaan joko itse levyyn tai sen alapuolelle. Tämän seurauksena kellarista tai kellarikerroksista ei ole tarvetta asentaa viestintää, työskennellä putkien ja kaapeleiden eristämiseksi ja suojaamiseksi, mikä vähentää rakennuskustannuksia.
 2. Yksi säätiön kerroksista on lämmöneristys. Sen läsnäolo estää kausiluonteisen syklisen toiminnan (jäädytys - sulatus).
 3. Vedeneristysmateriaalien laaja käyttö suojaa rakennuksen kuoren kosteuden läpäisevyydestä, mikä lisää käyttöikää ja lämmönkestävyyttä.
 4. Vedeneristysmateriaalien, kuivatuksen, hiekan ja sora "tyynyjen" käyttö sulkevat kokonaan kosteuden aiheuttamat haitalliset vaikutukset pohjaan.
 5. Ruotsin teknologian ja lämpimän kerroksen vesijärjestelmän eristyksen ansiosta lämmityksen käyttökustannukset pienenevät merkittävästi.
 6. Kiinteä rakenne, luotettava lujitus, suunnitellut jäykistysrivat tarjoavat suurta kantavuutta, eivät luo rajoituksia rakennustekniikkaan, erilaisten rakennusmateriaalien käyttöä seinien, kattojen, kattojen rakentamiseen.
 7. Betonipohjan kohdistaminen myöhemmällä hionnalla tekee mahdolliseksi olla järjestämättä 1. kerroksen viimeistelyä ennen viimeistelyaineiden asettamista, mikä säästää rahaa ja aikaa.
 8. UWBP: n luomiseen tarvittavat materiaalit toimitetaan rakennustyömaalle pienissä erissä, niiden käyttö ei edellytä nostureiden ja raskaiden kuorma-autojen käyttöä;
 9. Suunnitteluverkkojen ja säätölaitteiden asennus tehdään yhdellä teknisellä toiminnalla, mikä lyhentää rakennusaikaa.

Flaws levy

Koska jokaisella kolikolla on kaksi puolta, ja UWB: llä on haittansa:

 • Teknologia mahdollistaa UWBP: n asentamisen vain litteille vaakasuorille alueille (irtotavaran käyttäminen mahdottomaksi varmistaa vaaditun lujuuden);
 • ammattilaisten ja suunnittelijoiden korkeatasoinen pätevyys on tarpeen (tarvitaan tarkkoja laskelmia, moitteetonta projektin toteuttamista, kun viestintä ja vahvistaminen);
 • viestinnän korjaamisen monimutkaisuus edellyttää varalinjojen asettamista.

Rakentamismääräys

Suunnittelu- ja tutkimustyöt

Jos pieni levy voidaan tehdä käsin, on parempi antaa maaperän rakennetta, tehdä laskelmia ja laatia projekti ammattilaisille. Projektiasiakirjojen valmistelun aikana:

 • pohjaveden tasotutkimuksia tehdään;
 • määritetään maaperän koostumuksella ja sen liikkuvuudella;
 • selvitetään mahdollisuutta siirtää kerroksia sulatetun ja sadeveden vaikutuksen alaisena.

Alustavien tietojen perusteella laskelma tehdään seuraavasti:

 • kuopan syvyys;
 • vedenpoistojärjestelmän ja teknisten verkkojen ominaisuudet;
 • eristeen ja betonin "tyyny" -kerroksen paksuus;
 • rungon halkaisija ja tangot;
 • putkiston lattialämmitys.

Kaikkiin laskelmiin liitetään yksityiskohtaiset piirustukset, jotka helpottavat USHP-rakentamisen prosessia.

Kuopan valmistus

Kuopan järjestelyn yleinen tekniikka on seuraava.

 • Sivusto puhdistetaan hedelmällisestä maasta syvyyteen projektin mukaan. Törmäyspaikan leveyden ja pituuden on oltava vähintään 2 metriä suurempi kuin suunnitellun levyn lineaariset mitat.
 • Rakennuskohdan geodeettinen merkintä toteutetaan erityislaitteiden avulla, jotka havaitsevat kiinnitysrakenteiden samansuuntaisuuden ja kohtisuoruuden. Tämä on erityisen tärkeää tulevan kodin monimutkaisen kokoonpanon kannalta.
 • Merkitty paikka viestien vetämisestä levyltä.

Suojaus vettä vastaan ​​ja munivien viestintä

Säätiön on oltava jatkuvasti kuiva. Tätä varten kaivanto vedetään ulos kaivon ympäryksen ympärille rei'itetyn tyhjennysputken sijoittamiseksi sulatteen, sateen ja pohjaveden tyhjentämiseen. Putket on varustettu pystysuorilla poistoyksiköillä puhdistusta varten. Veden vastaanottamiseen on asennettu maanalainen säiliö, jonka vettä voidaan käyttää taloudellisiin tarkoituksiin.

Näiden töiden rinnalla toteutetaan toimenpiteitä viestinnän aikaansaamiseksi: kuuma ja kylmä vesi, jätevesi ja sähköverkot. Rakennusteknologia mahdollistaa putkien asentamisen, jotka mahdollistavat kaksoisrakenteisten verkkojen luomisen.

Kaikki verkot sijoitetaan horisonttiin, joka sijaitsee alle maaperän jäädyttämisen alueella.

Tyynynvalmistus

Kaivon pohja tiivistetään värähtelevällä levyllä ja peitetään geotekstiilillä. Ennen laitteen "tyynyjä" luonnollisista irtotavaroista on suositeltavaa täyttää se noin 10 cm savi ja tamp. Tämä luo lisää vedenpitävyyttä UWB.

Tyyny vähentää maaperän liikkeen vaikutusta pohjaan. Se on peräisin rauniosta (sora, kivi) ja hiekkaa. Pohjakerroksessa sopivat hienojakoisten fraktioiden kiinteät materiaalit, joita painetaan ja peitetään geotekstiilillä. Hiekka kaadetaan seuraavaksi (joki tai suuri kuoppa). Se altistuu tampingille, vuorotellen salmenvesiin tiheyden lisäämiseksi geotekstiilin peittämiseksi.

Asennuksen eristys

Suorituskyvyn ylläpitämiseksi säätö ei saa altistua pakkaselle ja maaperän paineelle alhaisissa lämpötiloissa. Tätä varten lämpöeristin asetetaan "tyynyn" päälle.

Laattaeristeeseen sovelletaan seuraavia vaatimuksia:

 • erottuva mekaaninen puristuslujuus;
 • nollahöyryläpäisevyys ja nolla veden absorptio;
 • pitkä käyttöikä;
 • korkea lämpökapasiteetti;
 • kemiallinen ja biologinen stabiilisuus.

Tämä välttää kylmien siltojen muodostumista ja säätiön yksittäisten elementtien jäätymistä.

Eristys sopii seuraavan kaavion mukaan:

 • Ensimmäinen kerros kattaa kokonaan levytilan;
 • 2 kerrosta vetäytyy ulkokehästä noin 0,5 metrin etäisyydellä sivureunojen luomiseksi, 20-30 cm leveät urat asennetaan panssaroidun vyön ensimmäisen tason asentamiseen niihin.

Muottirakenne

Tekniikka tarjoaa muottirakennetta kahdella tavalla.

Klassisessa versiossa käytetään puulevyjä ja (tai) levytuotteita. Tällöin ne kohdistuvat kellarintason lämmöneristyslevyjen ulkosivuihin. Suorakulmainen kosketusta muottiin betonilla ei ole. Materiaalien käyttö myöhemmässä rakenteessa on mahdollista.

Toinen koskee L-muotoisten eristyselementtien asentamista. Asennus on alempi tukialue. Tällöin ei tarvita lisätyötä tulevan rakennuksen sokea-alueen eristämiseen.

Armopoyojen ja "lämpimän lattian"

Vahvistettuun vyöhykkeeseen käytetään armatuet ja muovipidikkeet ("tuolit", "kupit"). Ne tarjoavat helppokäyttöisen asennuksen, sillä ne ovat samalla korkeudella. Hihnan ensimmäisen kerroksen vähimmäisreunan on oltava vähintään 50 mm. Rakenteen leveys ja läpimitta määräytyvät suunnittelulaskelmissa.

UWB-laitevesiputkiston toimivuus lisää merkittävästi 1. kerroksen lattian lämmittämistä. Se on sijoitettu vahvistetun hihnan ensimmäisen ja toisen kerroksen väliin, mikä varmistaa putken kiinnityksen. Ehkä se laittaa sen päälle toisen kerroksen päälle. Tässä tapauksessa kiinnittämistä varten käytetään erityisiä mattoja tai seisontatuotteita, jotka ovat samankaltaisia ​​rakenteessa vahvistuskaluston kanssa.

Järjestelmän keräimet nostetaan mallimerkkiin ja kiinnitetään. Kun olet valmis testattavaksi, painelaitteisto "lämmin lattia".

Betonivaihto

Betonikerroksen paksuus määrittelee suunnitteluorganisaatio. Tukiseinien alapuolella jäykistysreunoissa se voi nousta 20 cm: iin, loput alueesta on noin kaksi kertaa pienempi. Tämä voi vähentää merkittävästi valmiin betonin hankintakustannuksia.

Täyttö täyttyy betonipumpulla. Monoliittisen levyn vastaanottamiseksi on tarpeen täyttää yksi päivä. Valmisbetonin tarjonnan suurin mahdollinen keskeytyminen on 30 minuuttia.

Menetelmässä ja kaadtamisen jälkeen on välttämätöntä tuottaa liuoksen vibrokompaatio, johtuen ulkoasun monimutkaisuudesta, suuresta määrästä tiedonsiirtoa ja erilaisista kerrospaksuuksista.

Vain pinnan tiivistys suoritetaan, koska lujitushihnan ja lämmitysputkien luokittelu on erittäin epätoivottavaa.

Jälkikäteen tapahtuvan hionnan tai järjestämisen kustannusten vähentämiseksi suoritetaan ylimääräinen tasoituspinnan tasoitus.

Kun betoni on asetettu (noin 2 tuntia sen jälkeen, kun se on asetettu muottiin), se on märkä 3 päivän ajan. Korkeissa ympäristön lämpötiloissa on suositeltavaa peittää pinta muovikelmulla.

Kolmen päivän kuluttua voit purkaa säätiön. Liuoksen täydellinen vahvuus nousee 28 päivän kuluessa.

Viimeistelyyn tehdään timanttipinnan hionta. Sen jälkeen voit tuottaa työskentelyä sulkevien rakenteiden rakentamisessa.

Eristävän ruotsalaisen uunin käyttö mahdollistaa talon talon nopean varustamisen mahdollisimman pienillä rakennuskustannuksilla, mikä vähentää 1. kerroksen viimeistelykustannuksia ja sitä seuraavia säästöjä lämmityksessä.

Eristetty ruotsalainen liesi: kuinka rakentaa lämmitetty säätiö omalla kädelläsi

Viime aikoina kun asuinrakennuksen säätiö valittiin, tärkeimmät perusteet olivat rakenteen luotettavuus, lujuus ja kestävyys. Uusien tekniikoiden myötä otettiin huomioon säätiön kustannukset ja toimivuus. Nykyään heikoksi maaperäisille alueille voidaan valita paitsi pylväs- tai paalusäätiö, mutta myös hienostunut eristetty ruotsalainen levy (USB). Teknologian yksinkertaisuus ja saatavuus mahdollistavat monoliittisen, lämmitetyn perustan omilla kädilläsi ja samalla, ettei ylitä budjetin määrää.

Lämmitetyn ruotsalaisen levyn ominaisuudet

UWB: n monoliittinen säätiö testattiin ensin Skandinavian niemimaalla ja sitä käytettiin pitkään lähinnä Luoteis-Euroopassa. Nykyään tilanne on muuttunut, ja ruotsalaisen säätiön maantieteellinen käyttömaantiedote on laajentunut huomattavasti ja levinnyt jopa Venäjän laajoihin alueisiin.

Rakentaessasi lämmitettyä ruotsalaista levyä vain betonilla tarvitset nykyaikaisia ​​lämpöeristysmateriaaleja.

Kuten nimestä käy ilmi, tämäntyyppinen tukirakenne on teräsbetoninen pohjalevy, joka on asetettu eristyskerrokseen. Rakentaminen ei vaadi paljon hautaamista, joten se on täydellinen rakennus seuraaville tontille:

 • korkealla pohjaveden pinnalla;
 • löysällä ja löysällä maalla;
 • maaperällä, joka on altis turvotukselle ja leikkaukselle.

UWB-teknologian keskeinen piirre on jäykkä, monoliittinen muotoilu, joka selviää kausiluonteisista maaliikkeistä. Lisäksi ruotsalaisen levyn alapuolella oleva eristys estää maaperän jäädyttämisen, minkä seurauksena sen turvotukseen ja luistoon liittyvät riskit vähenevät. Kun käytät pohjaa, et voi olla huolissaan siitä, että se muuttuu halkeilla kylmien talvikuukausien aikana.

UWB: n edut ja haitat

Ruotsin ruostumattomien levyjen rakentamisen tekniikka antaa sinun rakentaa säätiön omilla kädilläsi, ja siinä on samankaltaisuuksia tavallisempien nauhalementtien rakentamisprosessin kanssa. Samalla monoliittisella tukirakenteella on rakentavia ja toiminnallisia eroja, jotka antavat sille paljon etuja:

 1. Koska UWB: n rakentaminen ei edellytä syvän kaivamisen kaivamista, ei tarvitse käyttää raskaita kuorma-autoja ja maansiirtovälineitä. Kaikki työ voidaan tehdä omalla kädelläsi ja siten vähentää säätiön rakentamisen kustannuksia.
 2. Ruotsin tekniikan mukaan varustettu monoliittinen levy on eristetty paitsi pohjan lisäksi myös sivuilta. Lämpötilan pysyvyys koko alueella on myönteinen vaikutus alustan elämään.
 3. Laattojen rakentaminen mahdollistaa perustekniikan viestinnän rakentamisen alkuvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja nopeuttaa työtä. Lisäksi teknistä maanalaisuutta ei tarvitse varustaa vesihuolto- ja viemäriputkilla.
 4. Monoliittinen teräsbetonipohja soveltuu rakennustyömaille missä tahansa paikassa riippumatta maarakenteesta. Koska laatta sijaitsee maan pinnalla, pohjavesi ei vaikuta siihen, mikä lisää rakenteen kantavuutta. Säätiötä voidaan käyttää yhtä hyvin sekä pienissä puutaloissa että kolmikerroksisissa mökeissä.
 5. Pohjan tiiviys ja ns. Kylmäsiltojen puuttuminen estävät kosteuden, homeen ja sienen leviämisen.
 6. Lämmin ruotsalaisen kilven ihanteellisesti tasainen ylempi taso on valmiin pohjan pohjaan lattianpäällisten asettamiselle. Tämä ominaisuus pienentää viimeistelyajankohtaa ja vähentää niiden kustannuksia.
 7. Ruotsalainen eristetty levy on hyvä eristyskyky. Tämä sekä lattialämmitysjärjestelmä, joka on asennettu lujitetulle betonipohjalle, mahdollistaa lämmityskustannusten pienentämisen ja talon miellyttävyyden.
Pohjakerroksena käytetään ihanteellisesti tasainen UWB-pinta.

Kaikista UWB: n perustajien vahvuuksista huolimatta on melko vähän ihmisiä, jotka liittyvät teknologiaan, jossa on melko epäluulo. Lämpimän vahvistetun betoniperustuksen rakentamista vastaan ​​esitetyt perustelut antavat seuraavat väitteet:

 • korkeat kustannukset;
 • teknologia ei tarjoa kellareiden rakentamista;
 • lämmöneristyskerroksen riittämätön jäykkyys, joka voi myöhemmin aiheuttaa rakennuksen kutistumisen;
 • jyrsijöiden vaurioituminen polystyreeniin;
 • tietoja ei ole käytetty käytettävän eristeen kestävyydestä - tekniikkaa testataan edelleen ajallisesti huonosti;
 • laattapohjan mallin monimutkaisuus liikkuvissa pinnoissa;
 • rajoitetaan rakennusten kerrosten lukumäärää.

On sanottava, että jotkut näistä väitteistä eivät ole ilman järkeviä jyviä. Mitä tulee korkeiden materiaalikustannusten väittämiin, meillä on tänään täysin luottamuksellinen heidän liioittelumme. Näin ollen UWB: n rakentamisen aikana voit tehdä ilman rakennuskoneiden käyttöä suorittamalla leijonanosan työstä itse. Lisäksi on mahdollista säästää alustan ja teknisen maanalaisen järjestelyn avulla. Osa kustannuksista palautuu epäsuorasti kustannusten pienentämiseen rakennuksen toiminnan aikana.

Ruotsin kellarilevy

Lämmitetyn ruotsalaisen säätiön perustana on perinteinen monoliittinen teräsbetonilaatta, jota on käytetty yksityisessä rakentamisessa viime vuosisadan puolivälistä lähtien. Kestävyyden ja energiatehokkuuden erinomaisista indikaattoreista huolimatta ne ovat monien suunnittelun piirteitä.

Joten UWB koostuu seuraavista elementeistä:

 1. Sand-murskattu kivi- tai sora-tyyny, joka toimii viemäröintijärjestelmänä ja toimii eräänlaisena pelti kauden kausivaihteluille maaperässä.
 2. Geotekstiilikangas, joka estää tyhjennyskerroksen tukkeutumisen pienillä hiukkasilla.
 3. Vedeneristyskerros, joka pystyy suojaamaan betoniteräsrakenteen kosteuden haitallisilta vaikutuksilta.
 4. Eristyskerros, joka sopii sekä laatta-liitoksen koko tason alle maahan että pohjan sivuille. Eristeen ja vedeneristyskerroksen "piirakka" estää lämmön leviämisen maaperään, mikä vähentää energiakustannuksia.
 5. Viemäröinti- ja viemäröintijärjestelmä. Kiitos heille, tukirakenne ei altistu sademäärästä. Vaikka sulatettu ja sadevesi alueella virtaa alas tasangolle, ja maanalaiset vedet sijaitsevat 3 metrin syvyydessä ja enemmän, kosteudenpoistojärjestelmien läsnäolo mahdollistaa pohjalevyn käyttöiän pidentymisen vuosikymmenien ajan.
 6. Vahvistettu runko tai hihna. Koska jäykkä tilava rakenne on valmistettu paksuista metallista, tämä elementti tekee pohjasta kestävämmän.

Kuten tiedetään, betoni on erinomainen vastustamaan puristuskuormia, mutta heikosti vastustuskykyisiä taivutus- ja vetovoimia. Poista nämä puutteet ja suunniteltu lujitushihna joka kaventaa minkä tahansa tyyppisen elastisen muodonmuutoksen kanssa.

 • Suunnitteluviestintä, johon kuuluvat viemäröinti, putkisto, sähköjohdotus ja kaapelikanavat tietoliikenneyhteyksien vetämiseksi.
 • Lattialämmitysjärjestelmä. Asiantuntijat suosittelevat vesipiirin asettamista suoraan perustuksen rakentamisvaiheessa. Näin voit vähentää rakennuskustannuksia ja edistää lattian pohjan tasaista kuumentamista.
 • Laakeri betonilaatan, jonka paksuus valitaan maaperän ominaisuuksien ja rakennuksen painon mukaan. Vahvistetun betonipohjan lujuuden lisäämiseksi se suoritetaan jäykisteillä. Ne sijoitetaan ulkoseinien sekä sarakkeiden ja muiden materiaaliintensiivisten elementtien asennuspaikkoihin.
 • Vahvistettu runko tekee ruotsalaisesta levystä vastustuskykyisiä vaihtovirtauksille

  Tällainen yksinkertainen rakenne ei tietenkään voi kantaa kuormaa monikerroksisten kerrostalojen muodossa, mutta yksityisen rakentamisen alalla se takaa riittävän luotettavuuden ja kestävyyden. Ainoastaan ​​lämmityseristettyjen ruotsalaisten lämmityskustannusten vuoksi 15-20% vähenee, puhumattakaan mahdollisuudesta rakentaa vaikeissa olosuhteissa ilman kalliita koneita ja laitteita.

  Eristetty ruotsalainen levyrakentaminen

  Seuraavassa kuvattua UWB: n rakennustekniikkaa voidaan käyttää kaikentyyppisissä maissa, paitsi turpeen, maaperä-kasvillisuuden ja siltin. Kun ne löytyvät, tulee poistaa maakerros ja korvata se tiivistetyllä hiekalla. Alustan kantavuuden on oltava vähintään 1 kg / cm 2. Näin voidaan rakentaa jopa 3 kerrosta oleva rakennus, jossa on kantavia rakenteita kaikesta materiaalista - tiilet, kaasuletkut, kehyspaneelit, laminoitu viilupuu jne.

  Eristetty ruotsalainen liesi voi kestää rakennuksen painoa jopa kolmessa kerroksessa

  Menetelmä raudoitetun betonipohjan paksuuden laskemiseksi

  Pohjalevyn paksuuden määrittäminen on tärkein suunnitteluvaihe. Tarkka laskelma tai UWP-parametrien valinta "ystävän kaltaisena" voi loppua huonosti. Talon liian heikko pohja voi haljeta ensimmäisen talven jälkeen tai olla liian massiivinen aiheuttaen tuhlaisia ​​rahoituskustannuksia.

  Kuuluisan ruotsalaisen Dorocellin alkuperäinen piirustus määrittelee UWB: n pääparametrit

  Huomaa, että täydellinen laskenta eristetystä ruotsalaisesta levystä SNiP: n ja GOST: n normien mukaan on mahdotonta. Tämä johtuu siitä, että venäläisessä suunnitteluyhteisössä ei ole tunnustettua sääntelyasiakirjoja tai perusteellisia laskelmia. Mitä voin sanoa - edellä mainituissa asetuksissa ei ole sellaista kuin UWB.

  Sitä vastoin ei pitäisi ajatella, että kaikki pohjoismaisen tyyppiset laattojen perustukset rakennetaan "silmällä". Laskentamenetelmä, vaikkakaan ei niin yksityiskohtainen kuin haluaisimme, on olemassa. Tosiasia on, että vaikka levyjen rakentamisen aikakauden alussa venäläinen Internet-osio sai dokumentaatiota ruotsalaiselta Dorocell-yritykseltä, jonka ansiosta UWB: n suunnitteluparametrit olivat mahdollisia, vaikka se oli jossain määrin rajallisessa muodossa.

  Tietenkin monoliittisten pohjalevyjen suunnittelua seuraava lähestymistapa on yksinkertaistettu eikä sitä voida verrata ulkomaisten suunnittelu- ja rakennusorganisaatioiden insinöörien tekemään laskelmaan. Sitä voidaan kuitenkin käyttää luottamuksellisesti yksityiseen rakentamiseen.

  Taulukko: optimaalinen erityispaine, jonka pohjalevy on kohdistettava maahan

  Ennen laskelmien suorittamista määritä vallitseva maaperä ja määritä sen kantokyky edellä olevan taulukon mukaisesti. Jos rakennustöiden tarve on lihavoitu, on suositeltavaa neuvotella ammattilaisten kanssa. Kuten pöydästä voidaan nähdä, muovisilla hiekkasilla ja kovilla savilla on korkein paine, joten ne edellyttävät massiivisen pohjan asentamista. Tärkein laskelma tehdään seuraavan järjestelmän mukaisesti:

  1. Taulukoiden mukaan eri materiaalien ominaispaino laskee rakennuksen painon ottamatta huomioon säätiötä. Tuloksena oleva arvo on tiivistettävä muilla kuormilla. Samalla ne ottavat huomioon talossa asennettujen laitteiden ja kalusteiden käyttöpaineen sekä sademäärän ilmastokuormituksen.

  Jos kaltevuuskulma on yli 60 astetta, minkä tahansa Venäjän alueen osalta ilmastokuorma voidaan jättää huomiotta.

 • Tarkentamalla rakenteen kokoa ja kokoonpanoa, laske laattapohjan pinta-ala.
 • Rakennuksen massan jakaminen levyn pinta-alaan saadaan erityiskuorman arvoksi maaperään ottamatta huomioon paineita, joissa on vahvistettu betonirakenne. Tätä lukua verrataan kuorman suuruuteen ensimmäisestä taulukosta ja määritetään poikkeama optimaalisesta arvosta. Lasketun ja vaaditun kuormituksen välinen ero on kerrottava alustan alueella - niin saat levyn halutun massan.
 • Emäksen tilavuus määritetään jakamalla monoliittirakenteen paino raudoitetun betonin tiheydellä 2500-2700 kg / m 3. Suorita tilavuuden jakautuminen levyn alueella - niin paksu sen paksuus.
 • Laskettu arvo pyöristetään 5 cm: n tarkkuudella lähimpään suuntaan, minkä jälkeen lasketaan perustuksen paino. Lisäämällä se rakennuksen painoon määritetään uudelleen maaperän erityinen paine. Poikkeama optimaalisesta arvosta ei saa ylittää 25%.

  Taulukko: käyttökuorman ja seinien, lattioiden ja kattojen ominaispaino

  Jos laskelman seurauksena pohjan paksuus ylittää 15-35 cm, sen asennus katsotaan sopimattomaksi. Jos laatta on alle 15 cm, tämä osoittaa rakennuksen liiallista massaa tämän tyyppiselle kentälle. Näissä olosuhteissa itsenäinen rakentaminen liittyy riskeihin, joten tarvitaan varovaista geologista etsintää ja ammatillisia laskelmia. Laattojen paksuus on yli 35 cm ja se on mahdollista luopua UWB-pohjasta ja asentaa talon nauhan pohjaan tai sarakkeen tukiin.

  Kun rakennat ruotsalaista laattaa omiin käsiisi, on mahdollista valita itsellesi sopivin rakennusjärjestelmä.

  Se, mitä tarvitset UWB: n rakentamiseen, tee se itse

  Ennen kuin aloitat rakennuksen, sinun on valmisteltava seuraavat materiaalit:

  • korkean lujuuden omaava ekstrudointipolystyreeni perustuspohjoille - vähintään 0,3 m 3 per 1 m 2 levyalueelle;
  • teräsvahvistus Ø10 mm (virtausnopeus 15 m / 1 m 2 UBP) ja Ø12 mm grillauksen täydentämiseksi (vähintään 4,5 m / m jakelurakennetta kohden);
  • neulonta lanka;
  • muovinen teline panssaroidun vyön asentamiseksi;
  • muovikalvo, jonka paksuus on vähintään 150 mikronia - enintään 1,2 m 2 pohjaan neliömetriä kohden;
  • geotekstiilikudos - enintään 1,4 m 2/1 m 2 levy;
  • taivutetut levyt tai suojat muottien rakentamiseksi - 1 - 1,5 m 3;
  • hiekka;
  • murskatut keskimmäisen murskat;
  • betonista - 0,15 - 0,25 m 3/1 m 2 UWB, jälkimmäisen paksuuden mukaan.

  Lisäksi tarvitset polymeeriputkia, liittimiä ja muita osia lattialämmitysjärjestelmän järjestelyyn sekä kaikki tarvittavat tekniset viestinnät.

  UWB-käyttökohteissa on erittäin kovia polystyreenilohkoja. Niiden rakenne sallii ilman aukkoja.

  Luettelo työkaluista, joita tarvitaan työhön:

  • bajonetti ja lapiot;
  • rakennuspaikka tai auto;
  • manuaalinen tamping tai tärisevä levy;
  • taso tai vedenpinta;
  • Bulgaria;
  • sähköinen ruuvimeisseli;
  • syvä värähtelijä;
  • sääntö on kipsi, lastalla ja lastalla;
  • mittanauha;
  • vannesahan;
  • lastalla;
  • vasara.
  Värähtelevän levyn käyttö helpottaa työtä hiekka-shchebnevy-tyynyn vakauttamisessa

  Jos betoni valmistetaan itsenäisesti, tarvitset muun muassa betonisekoittimen ja materiaalin valmistelevan työliuoksen.

  Askel askeleelta ohjeet asiantuntijoiden suosituksineen

  1. Rakenteilla oleva alue on puhdistettu roskista ja rikkaruohoista.
  2. Pohja on säädetty käyttäen tasoa tai tasoa, kiinnittämällä ulkoreunus kiinnikkeillä ja johtoon.
  3. Merkittyyn alueeseen tehdään kaivauksia 0,3 - 0,4 m syvyyteen. Kun rakennat matalaa perustusta UWB, voit tehdä ilman maansiirtovälineitä, mutta kun tilaisuus ilmenee, miksi sitä ei käytetä?
  4. Kaivon pohja peitetään 15 cm: n kerroksella hiekkaa, joka on runsaasti vuodatettu vedellä ja varovasti tamped. Tätä varten on parempi käyttää värähtelevää levyä, mutta jälkimmäisen puuttuessa voit tehdä ilman käsin tarttumista. Hiekka- ja murskattujen kivien tiivistykseen parhaalla työkalulla on tärisevä levy
  5. Geotekstiilit asetetaan valmistettuun hiekkalaatikkoon. Maalien reunojen on ulotuttava laattojen yli 20-30 cm.
  6. Suodatusmateriaalin päälle on järjestetty sora- tai roska-tyyny (murto-osan korkeintaan Ø20-40 mm), jonka paksuus on 10-15 cm. Sivut on kääritty geotekstiileillä, jotka ulkonevat perustekouran ulkopuolelle. Harkon tyyny on välttämättä erotettu hiekasta geotekstilikerroksella.
  7. Rikkakerroksessa tekninen viestintä on viemäröinti- ja vesiputkia, sähkökaapeleita jne. Niiden vesihöyrykorkeus lasketaan ottaen huomioon säätiön "kakun" paksuus. Putkien asentaminen suunnitteluasentoon kiinnitetään väliaikaisesti liittimien ja muovisten kiinnittimien avulla. Suunnitteluviestintä haudataan roskasäiliön sisällä
  8. Lämpöeristeenä käytetään fibroliittilevyjä tai ekstrudoitua polystyreenivaahtoa erityisten L-lohkojen ja kulmaelementtien muodossa, mutta voit myös ottaa tavallisia, litteitä paneeleita. Eristysmateriaalin on oltava mahdollisimman kova ja kostea imeytyminen on vähäistä, joten on suositeltavaa käyttää erityistä eristystä betoniperustalle (esim. Penoplex Foundation, Penoboard jne.) Rakennuksen kirjekuoren vahvistamiseksi liitä muottiin 50 mm: n paksuisista levyistä, jotka on vahvistettu joka on vähintään 50 mm50 mm. Suulakepuristettua polystyreenivaahtoa käytetään suljettavan rakenteen kiinnittämiseen.
  9. Vedenpitävyyskerros asetetaan tiivistetyn murskatun tyynyn päälle. Se voi olla sekä nykyaikaisia ​​valsseja että tavanomaisia ​​kateaineita. Pääasiallinen on varmistaa kosteutta kestävän kerroksen tiiviys, minkä vuoksi yksittäiset kangat asetetaan päällekkäin, 15 senttimetrin päällekkäisyydellä. Liitokset on suljettu kaasu- tai bensiinipolttimella. On tärkeää, että kankaiden reunat ulottuvat ulkokehän yli ainakin betonilaatan paksuuden - myöhemmin niitä käytetään varmistamaan pintojen vedeneristys.
  10. Aseta ensimmäinen eristyskerros. Tätä tarkoitusta varten pinnalle on asetettu polystyreeni-vaahtolevyt, joiden paksuus on 10 cm. Paikoissa, joissa viemäriputket ja vesiputket kulkevat pohjan läpi, leikkaukset tehdään tiivisteellä. Lämpöeristyksen pohjakerros on asetettu tasolle, jossa on aukkoja viestintään
  11. Toinen eristyskerros on sijoitettu samoilta polystyreenilevyiltä, ​​mutta ne eivät ole kiinteitä, vaan projektidokumentaation mukaan. Käyttökuormituksen alueilla, nimittäin, kun viimeistelylohko on varustettu, eristeen kokonaisakselien on oltava 200 mm. Laakerin seinien ja pylväiden tukikohdista jätetään vain puoliksi täytetyt betoniteräkset (jäykisteet) myöhemmäksi vahvistamiseksi ja kaatamiseksi. Eristeiden yläkerros asetetaan projektin dokumentaation mukaisesti.

  Polystyreeni-vaahtoeristettä käytettäessä on tärkeää poistaa halkeamat, sillä betonin kaataminen näihin paikkoihin muodostuu ns. Kylmäsiltoja. Toisen kerroksen levyjen tilapäiseen kiinnitykseen voidaan käyttää polyuretaaniliimaa tai itsekierteittäviä ruuveja, joiden pituus on vähintään 120 mm.

 • Suorita valurautojen vahvistaminen. Tätä tarkoitusta varten rakennustyömaa lukuunottamatta on valmistettu erilliset metallikehykset 4 Ø12 mm: n raudasta, jotka on suunnattu pituussuunnassa. Päävahvistuksen spatiaalinen kiinnitys suoritetaan Ø10 mm: n palkin avulla, joka asennetaan 300 mm: n välein ja kiinnitetään sidelangalla. Valmistuksen jälkeen riittävä määrä kehyksiä ne asetetaan muotoon ja sidotaan yhteen. Grillereiden lujittamiseen käytetään valmiiksi valmistettuja irtokehyksiä
 • Vahvista käyttökuorman alue. Tätä tarkoitusta varten käytetään 10 mm: n raudoitusta, joka on sidottu ruudukkoon 150 x 150 mm: n soluilla. Useimmissa tapauksissa riittää yksi rivi varrista. Jotta saataisiin aikaan vähintään 30 mm: n vähimmäispaksuus vähintään 30 mm: n paksuinen betonikerros, paalukorkkien verkko ja vahvikekuvut asennetaan tehdasvalmisteisiin FS-30-muovipuristeisiin tai 6-8 mm: n halkaisijaltaan teräksestä valmistettuun ristikkotukeen. Parantaa alueita, joilla on käyttökuorma, kerää yksikerroksinen verkko

  Jos tangon pituussuuntaista telakointia tarvitaan, on tarpeen säätää tangon päällekkäisyydet, joiden pituus on vähintään 20d. Joten liittimien Ø12 mm liitäntäosan on oltava 240 mm.

 • Lattialämmitysjärjestelmän muoviputket on asetettu, jotka kiinnitetään lujitusverkkoon muovipuristimilla. Lattialämmityksen ääriviivat asennetaan sopivasti suoraan lujarakenteeseen.
 • Lämpimän kerroksen risteyksissä risteyksissä, joiden päälle tukirakenteet ja seinäosat asennetaan, putket suojataan 40-50 cm pituisilla HDPE-putkista. Lämmin lattian jakolaitteet voidaan kiinnittää kahdelle 1,5 metrin leveälle Ø12 mm: n vahvikekaudelle, jotka työnnetään pohjan pohjaan 90 asteen kulmassa. Kiinnityslevyn kiinnittämiseen käytetään maahan sijoitettuja metallipuita
 • Lattialämmitysjärjestelmä täytetään jäähdytysnesteellä ja paineenkestävyys tehdään sen tiiviyden testaamiseksi.
 • Valmista betonin muoto. Tee näin tarkkailkaa edellisten vaiheiden oikeellisuutta, puhdista roskat ja varmista muotin eheys. Vesijohtojen ja viemäriputkien putket suojaavat liuoksen sisääntuloa vastaan, mistä syystä ne käyttävät erityisiä pistokkeita tai muita sopivia materiaaleja - rättiä, polyetyleenileipiä jne.
 • Lomake täytetään betonilla ja jakaa sen pinnan yli lapioihin. On välttämätöntä varmistaa, että liuos virtaa lujitteen alle, kulmissa ja muissa vaikeasti tavoitettavissa olevilla alueilla, joille on syytä käyttää syvää värähtelijää. Täytetty lomake tiivistetään värähtelevällä kiskolla tai levyllä ja tasoitetaan pintaan sääntöä ja lastalla. Sen jälkeen säätiö peitetään muovikelmulla. Betonivalmistus muottiin alkaa kulmista ja tasoittaa sen pohjan keskelle
 • Betoni saa tarvittavan lujuuden vain, jos oikeat lämpötila- ja kosteusolosuhteet ovat käytettävissä. On mahdotonta estää liuoksen kuivumista liian nopeasti - tässä tapauksessa dehydraatioreaktiot (kohtaus) hidastuvat ja lämpötila- ja kutistumamuutokset tapahtuvat.

  Jos säätiö kaadetaan kuumina kesäkuukausina, vettä on kaadettava sen pinnalle 2-3 tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen ja toisella kaudella - viimeistään 10-12 tuntia. Kostutuksen jälkeen lomake on peitettävä ja toistettava menettely koko ensimmäisen viikon ajan useita kertoja päivässä. Niinpä 15 ° C: n lämpötilassa ensimmäisten 2-3 päivän aikana on tarpeen vettä betonia 3 tunnin välein ja seuraavina päivinä - vähintään 3 kertaa päivässä, jolloin yöllä on runsaasti kosteutta.

  Päivää säätämisen aloittamisen jälkeen säätiön pinta voidaan peittää kerroksella märkähiekkaa tai sahanpurua. Koska nämä materiaalit pitävät kosteutta hyvin, kastelun välistä aikaa voidaan lisätä 1,5-2 kertaa.

  Jos rakentaminen tapahtuu tekniikan mukaisesti, niin säätiöllä ei ole vain suurta lujuutta vaan myös erinomaiset käyttöominaisuudet.

  Mahdolliset ongelmat ja keinot ehkäistä niitä

  1. Säätiön paksuuden oikeasta laskemisesta riippuu rakennuksen vakaus ja kestävyys. Jos laatta on liian massiivinen, talo kutistuu. Riittämätön vahva pohja voi vaikuttaa seinien vinoutumiseen ja halkeamien ilmenemiseen. On vaikeaa maaperää suunnittelussa on parempi antaa asiantuntijoita.
  2. Poikkeustilassa rakentaminen alueilla, joilla on korkea pohjavesi, saattaa olla vaikeaa. Tässä tapauksessa sen on suoritettava joukko toimenpiteitä pohjan tyhjentämiseksi eristetyn ruotsalaisen uunin alle. Tätä varten kaivetaan kaivantoa kellarikerrokseen, jossa kuivatus on järjestetty. Joissakin tapauksissa voidaan tarvita tyhjennysputkien asentamista ja pohjalevyn alle.
  3. UWB: n täyttämiseen tarvittavan betonin määrä mitataan kuutiometreinä. Levitysratkaisu aiheuttaa voimakkaita paineita muottiin, mikä voi johtaa taivutukseen ja vaurioitumiseen. Tämän välttämiseksi puutuki ajetaan maata pitkin sulkevan rakenteen ulkokehää ja 0,5 m.
  4. He yrittävät täyttää laatan yhdellä kertaa, koska rakenteen lujuuden rikkominen voi aiheuttaa halkeamia yksittäisten betoniosien reunalla. Kuitenkin, jos muotti ei ole mahdollista kaataa kerralla, prosessi jaetaan useaan vaiheeseen, sijoittamalla yksittäiset betonikerrokset vaakasuoraan.
  5. Vahvistinrungon järjestelyssä on varmistettava, että metallitangot peitetään vähintään 3 cm: n paksulla betonikerroksella. Muussa tapauksessa kosteus voi tunkeutua betonirakenteeseen, joka vähitellen tuhoaa perustan. Samasta syystä panssaroidun vyön asentaminen maata vasten oleviin pystysuuntaisiin sauvoihin ei ole sallittua.

  Video: kuinka rakentaa lämmitetty ruotsalainen takka 2 päivässä

  Lämmitetyn perustuksen rakentamisessa olisi osoitettava mahdollisimman tarkka tarkkuus ja tarkkuus - skandinaavinen tekniikka ei siedä Venäjää satunnaisesti. Jos tuodat muutamia ihmisiä sukulaisesi ja ystäviesi keskuudesta, työ voidaan suorittaa 2-4 vuorokauden kuluessa riippuen rakenteen monimutkaisuudesta ja monimutkaisuudesta.