Silikonimuotteja betoniin

Rakennus- ja koriste-betonituotteita useimmissa tapauksissa tehdään ruiskuvaluilla. Mitä parempaa muotoa ja hienompaa tuotteiden yksityiskohdat, sitä suuremmat ovat muovaustyökalujen laatuvaatimukset. Nykyään tehtaat ja pienet yritykset tarjoavat monenlaisia ​​monimutkaisten betonituotteiden tuottamiseen erilaisia ​​muotoja.

Kaikkien betonituotteiden tuotantoon tarvitaan lomakkeita.

Käyttöalueet

Suurkaupunkirakenteiden matriisit.

Koska betonia käytettiin rakennusmateriaalina, sen käytön mahdollisuudet alkoivat laajentua.

Tämä on mitä tulee muodoltaan ja mitä näemme päivittäin.

 1. Patsaat, kukkaruukut, reunat puistoissa ja neliöissä.
 2. Betonielementit.
 3. Eri muotoisten betonilaattojen laatat.
 4. Faksin kopiot.
 5. Arkkitehtoniset lisävarusteet.
 6. Viemäröintilautaset.
 7. Rakenteeltaan teräsbetonilaatat.
 8. Aidat, myös koristeelliset.

Usein voitelu on tärkeää.

Kiinnitä huomiota! Mitä suurempi tuotteen yksityiskohdat, sitä parempi olisi sen valun muoto. Materiaalivalikoima muotoiluun ja suhteellisen helppokäyttöisyyden ansiosta voit leimata oman tuotannon omilla kädilläsi.

Muottien valmistusmateriaalit

Lopputuotteen laatuvaatimuksista riippuen käytetään sopivia raaka-aineiden ryhmiä. Niillä on eritelmät, hinnat ja käsittelymenetelmät.

elastomeerit

Kumi-muotti betonikivestä.

Elastomeerisiä muotoja käytetään tapauksissa, joissa yksityiskohtaiset yksityiskohdat ja tarkat kopiot ovat välttämättömiä. Nämä ovat monimutkaisia ​​volumetrisia tuotteita, korkealaatuisia, erittäin tarkkoja bas-reliefit tai taiteelliset tuotteet.

Alla olevina lomakkeiden valmistuksessa käytettävät komponentit.

 1. Kumi synteettisistä kumista.
 2. Yhdisteet polyuretaanista.
 3. Formoplasti (PVC-muoviyhdisteet ja plastisolit).
 4. Silikoniyhdisteet.

Näiden materiaalien kulutus per 1 m2 vaihtelee 10-40 kg: n välillä syvyydestä ja maastoominaisuuksista riippuen.

Tässä on lyhyt katsaus tämän tuotteen pääominaisuuksiin.

 1. Formoplastia käytetään työkaluna suhteellisen hiljattain (hieman yli 50 vuotta). Niiden tärkein etu katsotaan moninkertaisen käytön ja kierrätyksen mahdollisuudeksi. Monikierrosmuotojen tuotannossa opetus on vakiintunut teknologinen prosessi.

Tässä tapauksessa tarvitset erikoistuneita ruoanlaitto- ja murskauslaitteita. Lisäksi - korkeatasoisia teknologioita.

 1. Kuumalla vulkanoinnilla tuotetut kumi- (kumiset) muodot. Alustavat metallimallit, joihin tuotetta valetaan, sekä alkalikestävä kumi ovat melko kalliita. Tarkkuusvalun menetelmä ei myöskään ole halpa. Siksi kotimaassamme näiden tuotteiden laajamittaista käyttöä ei noudateta.
 2. Polyuretaanista valmistetut tuotteet ovat erittäin suosittuja elastisten lohkomuovien valmistuksessa kylmän vulkanoinnin avulla. Tekniikka ja kustannukset ovat melko yksinkertaisia ​​ja edullisia, valettujen tuotteiden laatu ja määrä riippuu muovausraaka-aineiden laadusta.

Kuvassa silikonimuotteja.

 1. Silikoni-muotit ovat suosittuja taiteilijoiden, kuvanveistäjien ja arkkitehtien kanssa. Veistoksia tai kohautumia kaadetaan kerroksittain tai kaatamalla kotelon alle. Silikoni on kuitenkin altis kutistumiselle eikä sillä ole riittävästi emäksistä resistenssiä betonin kanssa.

muovit

Suurten, pienikokoisten tuotteiden valmistukseen tarvitaan korkean tarkkuuden geometrisia parametrejä muovimuotoja betonituotteille.

Kuitenkin monet hyvämaineiset yritykset tarjoavat lomakkeita, jotka pystyvät tuottamaan korkean tarkkuuden tuotteita.

 1. Lasikuitumuotit. Ne valmistetaan käsin, epoksi- tai polyesterihartseista ja vahvistetaan lasikuidulla. Haitat - erittäin alhainen yhteensopivuus sementin matriisin kanssa. Tämän vuoksi niitä käytetään pääasiassa betonituotteiden valmistamiseen välittömästi irrottamalla. Tämä vaikuttaa haitallisesti tuotteiden laatuun.

Muodot jäykistä muovityypeistä.

 1. Muovista valmistetut muodot. Valmistettu polypropeenista ja polyetyleenikopolymeereistä, valu korkeapaineessa. Ne ovat taipuvaisia ​​siksi, jotka soveltuvat pienikokoisten tuotteiden tuottamiseen ja ilmaisemattomaan helpotukseen. Päällystyslaatat, betonipäällysteet, jalkakäytävät - tämä on tämän luokan tärkein alue.
 2. ABS-muovi. Paksuus on pääsääntöisesti 2 mm - 4 mm. Se on osa jakamista. Lisäksi betonin kiinnittymisen vähentäminen edellyttää silikonin voitelua. On selvää, että suurikokoisten teräsbetonituotteiden muoto ei ole sopiva.
 3. Levy- ja kalvopolystyreeni jopa 1,5 mm: n tarkkuudella kuljettaa tekstuuria tarkasti, mutta se on huonosti yhteensopiva sementtimatriisin kanssa. Toinen haittapuoli on materiaalin lisääntynyt hauraus.
 1. PVC-muoveilla on erilainen koostumus ja paksuus 0,3-0,9 mm. Niitä pidetään laadultaan menestyneimpinä analogisten rivien parissa. Niillä on mahdollisimman pieni tarttuvuus betoniin, ei tarvitse puhdistaa muotoa ja voitelua. Joustavia muotoja pidetään kelvollisina yhteyksinä jäykkän muovin ja elastomeerien välillä.

Kiinnitä huomiota! Käytettäessä kalvomateriaaleja on aina olemassa jäykkä muotti (junalaitteisto). Se antaa muodolle tarvittavan jäykkyyden, kun taas muovi tarjoaa helpotusta ja helpon poistumisen valmiista aihiosta.

Vinkkejä tekemään itseäsi

Kotitekoinen muoto betonilohkoille.

Aluksi kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että lopullisen tuotteen lopullista käsittelyä koskevat toimet tehdään vasta sen koventamisen jälkeen.

Esimerkiksi raudoitetun betonin leikkaaminen timanttipiireillä on epälooginen, jos tuote on raaka.

 1. Voit tehdä muotista itsellesi yksinkertaisia ​​työkaluja. Esimerkiksi vaahdosta. Ensin leima leikataan, minkä jälkeen se kaadetaan sementti-hiekkaseoksella. Haittapuolena on, että saat tuotteen vain yhteen kopioon.

Riippumattomien laattojen tuotanto.

 1. Yksinkertaisten (neliön, suorakulmion, kolmiomaisen) laatikoiden muotoja voidaan koota itse, laminoitujen kappaleiden tai lastulevyn avulla. Sileä pinta helpottaa jäätyneen laattojen poistamista.
 2. Hyvin onnistuneita ovat elementit, jotka kaadetaan käytettyihin muovisäiliöihin. Ne myyvät tavallisesti puolivalmisteita myymälöissä. Kun sinulla on muutama kylpylä, voit leikata laatat puutarhatielle.
 3. Kun timanttiporaus reikien betoni on tehty, voit koristella esimerkiksi aita tai julkisivu. Täällä käsityöläiset käyttävät usein lasten muotteja hiekkalaatikoihin. Ylivoimaisia ​​reikiä tai vikoja päälliköiden töissä voidaan peittää valetut kuvat. Meritähti tai kukka sopii täydellisesti koriste-elementin rooliin.

johtopäätös

Jos aiot harjoittaa valumuotteja suuressa mittakaavassa, on parempi ostaa ammattimaisesti valmistettuja muotteja, jotka on suunniteltu suurelle määrälle syklejä. Mutta yksityiseen käyttöön on aivan mahdollista tehdä kotitekoisia tai improvisoituja leimoja. Älä kiirehdi ostamaan kalliita klisejä myymälästä, katsele ympärillesi, kaikki mitä tarvitset löytyy ilmaiseksi (ks. Myös artikkeli "Betonipinnoitteet: lattian asennus, muottien kokoonpano, vahvistaminen, kaatojärjestelmä").

Tässä artikkelissa oleva suljettu video näyttää selkeästi, miten muotit valetaan ja miten niitä käytetään.

Betonin muotoiset voiteluaineet

Jotta pihalle tai puutarhalle olisi siisti ja viimeistelty ulkonäkö, ne voidaan kaataa betonilla, mutta se on paljon esteettisempää, jos laitat ne laatikoihin tai päällystysteksteihin. Voit ostaa valmiita materiaaleja, mutta on myös mahdollisuus tehdä se itse erityisissä muodoissa. Tämä edellyttää konkreettista ratkaisua ja erityistä voiteluainetta, jonka tarkoitus ja ominaisuudet käsitellään edelleen.

Voiteluaineiden käytön edut

Laatat ovat pieniä betonipaloja, joista lattia on asetettu kulkuteille. Se voi olla eri muotoja ja värejä, se on valmistettu eri materiaaleista. Mutta jokaisen tuotannossa käytettiin voiteluaineita. Betonilla ja erilaisilla lisäaineilla on suuri merkitys laatan laadussa, mutta voitelu on tärkeä. Sitä käytetään laattojen ottamiseen, ulkonäön säilyttämiseksi. Lisäksi se vähentää huokosten todennäköisyyttä laatan ulkopuolelle.

Ennen betoniliuoksen kaatamista muottiin, se on puhdistettava pölystä ja roskista ja voiteltava. Tällaiset muodot tekevät sekä metallista, muovista, polyuretaanista tai puusta. Jos voiteluaine on hyvälaatuista, se ei vaikuta laattoon missään muodossa, ei lomassa tai värillä. Tällaisia ​​voiteluaineita tuotetaan emulsioiden, jauhe- ja saippuoiden, öljytiivisteiden jne. Muodossa. Näyte päällystetään ohuella voiteluaineella, eikä erityisvaatteita tarvita.

Voiteluaineet luokitellaan ensisijaisesti seuraaviin:

 • valmistettu improvisoiduista välineistä;
 • erikoistuneita.

Niitä yhdistävät se, että ne auttavat poimimaan laatta.

Valmistettu improvisoiduista keinoista

Tyypit ja niiden pääpiirteet:

 • suolavedessä - laimennettuna vedellä, alhaisella hinnalla, ehkä avioeron ilmetessä, jota on vaikea pestä;
 • moottoriöljy - sitä käytetään sienellä, edullinen, helppo näytepesu, voi vaikuttaa laatan väriin;
 • Saippualiuos on nestemäinen saippua, ne ovat tahriin seinämistä ja näytteiden vaikea pesu.

Impregoitavien välineiden voiteluaineet ovat erityisen tärkeitä pientareiden pienien määrien tuottamisessa, kun erikoisen nesteen hankinta on epäkäytännöllistä. Tällaisissa tapauksissa voit ottaa yhteyttä kuljetusaseman huoltoon ja ostaa pienen määrän varoja.

erikoistunut

Jos sinun on voiteltava monia muotoja laattojen suurien erien tuottamiseksi, sinun on hankittava erityinen työkalu. Ne ovat erilaista tuotantoa, joten etsiminen ei ole ongelma.

 • Kristal (Kristal) - tällaisen voiteluaineen perusta ovat kevyet kivennäisöljyt. Ne ovat ympäristöystävällisiä ja niillä on korroosiota aiheuttavat ominaisuudet. Materiaalia käytetään metallista tai puusta tehtyihin näytteisiin. Piirtäminen on mahdollista sekä harjalla että sumutuksella;
 • CSF-1. Se on muodoltaan homogeeninen tahna. Se on taloudellista käyttää, helppoa. Sen avulla saadaan tasainen ja sileä pinta. Materiaali on ympäristöystävällistä, pestään vedellä. Helppo kiinnittää muovi-, metalli- ja puumuotoihin;
 • Tiprom 90 (tiivistetty neste tarttumista vastaan). Tämän ratkaisun perustana ovat silikonit, jotka pyrkivät heikentämään vettä. Sitä käytetään useimmiten muottien voiteluun (metallista tai polymeeristä) suurien levyjen valmistuksessa. Kestää lämpötiloja;
 • Nomentana. Käytetään metallimuotien suojaamiseen korroosiolta ja halkeilta.
 • Emulsol - valmistettu kivennäisaineiden perusteella. Sitä käytetään muottiin. Levitä sienellä tai suihkeella. Se on halpa. Käytetään päällystyslaattojen valmistuksessa, koska ei tarvita injektointia;
 • Akaatti - taloudellinen käyttötapa, koska sillä on pieni kustannus.

Voiteluaineita tuotetaan väkevissä liuoksissa, jotka on laimennettava vedellä.

Valmistajien esimerkkejä

Voiteluaineita valmistavat monet valmistajat eri maissa. esimerkkejä:

Miten rasvaa käytetään?

Liuos levitetään harjalla tai suihkeella jokaiseen muotoon. Ennen tätä puhdistetaan pöly- ja roskasihiukkaset. Ennen betonin kaatamista käytetään voiteluainetta. Ei ole tarvetta suojavaatteisiin. Käytä käsineitä, mutta vain käsien suojaamiseksi likaa. Ruiskutettaessa on suositeltavaa käyttää hengityssuojainta. On välttämätöntä käsitellä lomake huolellisesti ilman puuttuvia kulmia ja rakoja. Tällaisen ratkaisun käyttö lisää käyttöikää.

johtopäätös

Betonin voiteluaineet - tärkeä vaihe keraamisten laattojen ja päällystystilojen valmistuksessa. Sen avulla on helpompi nostaa betonia näytteistä, parantaa laattaen ulkonäköä. Voitelu on tarpeen lomakkeen käyttöiän pidentämiseksi. Näihin tarkoituksiin voit käyttää erityisiä kaupallisia ratkaisuja, kotitekoista seosta.