Talon ympärillä oleva tyhjennyslaite: askel askeleelta

Jokainen kotiomistaja ymmärtää, että talon ympärillä oleva vedenpoistolaite on yksi perustoimenpiteistä. Talon tyhjennys muodostaa suojan tulvia vastaan, mikä estää talon pohjan myöhemmän muodonmuutoksen (perustuksen). Poistaa myös ikkunoiden ja ovien vääristymisen mahdollisuuden, eikä seinillä ole vikoja.

Ensi silmäyksellä talon ympärillä tapahtuvan viemäröinnin luominen vaikuttaa vaikealta, mutta se voidaan tehdä itsenäisesti. Tämä artikkeli vastaa kysymykseen: kuinka kunnolla kaivaa talon ympärillä?

Viemäröinti Määritelmä

Mikä on kuivaus talon ympärillä? Tämä rakenne, joka poistaa ylimääräisen kosteuden rakennuksesta. Tämä malli voidaan järjestää eri tavoin. Useimmiten järjestelmä on tehty putkista. Putket vesi ja lehdet.

Monien ihmisten mukaan rakenteen ympärillä on yksi sokea alue, joka luo tehokkaan valuma-alueen. Mutta tämä on väärä, koska ammattilaiset suosittelevat voimakkaasti täydellisen vedenpoistorakenteen luomista, joka tarjoaa paremman suojan vettä vastaan.

Kaiken kaikkiaan vedenpoistoon on kolme tapaa (vedenpoisto):

 • Avoin menetelmä Tässä tapauksessa käytetään avoimia ojia, joiden syvyys ja leveys on 50 senttimetriä. Syvyyden on oltava riittävä. Tämä on helpoin järjestelmä, jonka voit luoda itse. Mutta ojat tekevät sivuston ulkonäöstä epämiellyttävän. Myös tietyn ajan kuluttua kaivannot suihkutetaan ja niitä ei enää voi käyttää. Siksi niitä on vahvistettava edelleen eri lokeroilla.
 • Täyttömenetelmä. Haudat, jotka on kaivettu, tulisi peittää raunioilla. Voit myös käyttää rikkoutuneita tiiliä suurien raunioiden sijaan. Oven yläosasta peitä kaura. Suunnittelun tärkein etu on sen valtava käyttöikä. Termi kasvaa, jos käytät geosynteettisiä asennuksen aikana, nimittäin geotekstiilejä. Mutta on haittoja, että suunnittelua ei voida huollata käytön aikana, ja järjestelmällä on myös alhainen läpäisykyky.
 • Suljettu menetelmä. Tässä tilanteessa järjestelmä koostuu rei'itetyistä putkista, jotka mahtuvat maahan. Tämä on paras talteenotto, mutta sitä on vaikea tehdä itse, sinun on turvauduttava asiantuntijoiden apuun.

Tärkeimmät vedenpoistosuunnittelun tyypit

Yhteensä viemäröintijärjestelmää on useita. Harkitse kukin näkymä erikseen.

Seinärakenne

Järjestelmä luodaan rakenteen (säätiön) pohjan ympärille. Seinän tyhjennys on asennettava, jos rakennuksessa on kellari tai kellari. Rakennuksen perustuksen rakentamisen aikana on tarpeen toteuttaa seinärakenteen asennus, kun peruskuoppia ei ole vielä täytetty. Jos asennus tehdään myöhemmin, sinun on suoritettava lisää töitä, joihin sinun on vietävä aikaa, vaivaa ja rahaa.

Järjestelmä asetetaan pohjaan. Putket on poistettava rakennuksen kulmista kaivotaloihin. Järjestelmän kohdalla, joka on pienin, nostolle on luotu kaivo. Tässä hyvin vettä ohjataan alueen ulkopuolella.

Talon pohjaan lisätyn suojan vuoksi on välttämätöntä varustaa savi linna, joka on sijoitettava 90 cm: n etäisyydelle rakennuksesta.

Sormus tai kaivannon rakenne

Tämä malli asennetaan kahden tai kolmen metrin etäisyydelle rakenteen pohjasta. Tämän tyyppistä viemärijärjestelmää käytetään rakennuksissa, joissa ei ole kellareja tai kellareja. Joko rakennus olisi sijoitettava saviä maaperän kerros.

Rakennuksen pohjan ja vedenpoistorakenteen välille luodaan myös savilukko lisäsuojausta varten. On tarpeen asettaa 50 cm: n syvyyteen pohjaan pohjaan pohjautuva, mikä on pienin. Viemäröinti on asetettava suurelle sora.

Esiasennustyöt

Ennen talon rakentamisen aloittamista on tarpeen valmistella rakenteen pohja:

 • Ensinnäkin on välttämätöntä hoitaa pohjan ulkopinnan käsittely bitumi-kerosiinin alukkeen avulla.
 • Seuraavaksi sinun on käytettävä mastiksi bitumista.
 • Sitten bitumi levitetään vahvistettuun verkkoon. Lujitetun verkon solujen tulee olla 2 × 2 millimetriä.
 • Heti kun bitumi mastisi kuivuu. Sen kuivausaika on noin 24 tuntia. Jos haluat sulkea vahvistetun verkon, sinun on asetettava ylimääräinen päällystekerros.

Säännöt ja vivahteet rakenteen luomisesta

Järjestelmän pääosat ovat erityisesti suunnitellut viemäriputket. Ne on valmistettu muovista ja niiden suurin halkaisija on sata millimetriä. Jos budjettisi ei salli niiden ostamista, voit käyttää tavanomaisia ​​viemäriputkia vaihtoehtona. Tarvittavan halkaisijan putkia on tarpeen nostaa, mikä tekee niistä reikiä.

On otettava huomioon sora, johon osa asetetaan. Sen halkaisijan on oltava suurempi kuin tehdyt reiät.

Monien ihmisten kokemusten mukaan talon vedenpoistojärjestelmä voidaan tehdä itsenäisesti. Tämän toimenpiteen suorittamiseksi sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä ja vivahteita:

 • Putki on täytettävä soraa 30 senttimetriä. Jotta järjestelmä ei tukkeudu, käytä elementtejä, jotka on kääritty suodatusmateriaaliin. Tai sen sijaan tee geotekstiilien asentaminen.
 • Jos syvä tyhjennys on tiellä, jossa autot liikkuvat, rakennuksen pitäisi käyttää putkia, jotka on valmistettu metallista, jotka on yhdistetty kytkimillä muihin elementteihin.
 • Rakenteen vapaan puhdistamisen ja ylläpidon aikana käytön aikana kouruyksiköissä sekä kymmenen metrin välein suoritetaan kaivojen asennus.

Vaiheittainen asennusohje tyhjenee

Jopa suunnittelun vaiheessa sivuston on tarpeen ajatella yli viemäröinti järjestelmä. Tällainen suunnitelma auttaa määrittämään rei'itettyjen putkien tarkan sijainnin sekä laskea tarvittavat materiaalit ja komponentit. Tarkastele vaiheittaisia ​​ohjeita:

 • Teemme merkinnän sivustolla suunnitellun suunnitelman mukaisesti. Talon ympärillä on valmistettava viemäröintijärjestelmä. On tarpeen tunnistaa maanpinnan korkein ja alin kohta. On tarpeen oppia kattamaan koko alue.
 • Seuraavaksi sinun täytyy kaivaa oja vaadittavasta syvyydestä. Oven leveyden tulee olla sellainen, että siihen sopivat rei'itetyt tai viemäriputket ja suuri murskattu kivi.
 • Sitten sinun on järjestettävä rakenteen kaltevuus. Mittaa korkeusmuutokset, jonka jälkeen asetat maamerkit vaadittuihin pisteisiin. Oven pohjalla kaada varovasti hiekka, kunnes tarvittava kaltevuus muodostuu.
 • Ojan pohja on painettava. Tämän jälkeen on tarpeen täyttää rauniot kymmenellä senttimetrillä, sitten kohdistaminen suoritetaan uudelleen. Seuraavaksi kaivannon pohja on vuorattu geotekstiilillä, jonka yläpuolelta on tarpeen asettaa soraa soraa. On välttämätöntä kontrolloida esijännitystä. Seuraavaksi valmistetaan pieni syvennys, joka sopii rei'itettyihin putkiin.
 • Rei'itetyt elementit asetetaan valmistetulle alueelle, jonka jälkeen ne on liitettävä tiiviisti yhteen. Älä unohda tarkistaa putkilinjan valittua kaltevuutta. Tarkastus suoritetaan käyttämällä köyttä, joka on venytetty luolaan.
 • Sitten tehdään tarkastuskaivojen asennus.
 • Jos putket eivät ole suodattamattomia kiinteitä materiaaleja, ne on käärittävä geotekstiilillä ja kiinnitys tehdään polypropeeninauhalla.
 • Rakenne on täynnä karkeaa soraa. Tämän kerroksen leveyden tulisi olla 20 senttimetriä.
 • Putket on johdettava luukkuun. Sieltä virtaa vettä valleihin.
 • Suodatinkerros on käärittävä geotekstiilillä. Samaan aikaan on tehtävä pieni päällekkäisyys.

Menettelyn viimeinen vaihe on täyttää viemärijärjestelmä jokien hiekalla. Jotta ulkonäkö olisi esteettisesti miellyttävä, myös hiekkaa on karsittava.

Tarkastuskaivot

Hyvin tehty tarkkailusäiliö on avain tehokkaaseen jätevesijärjestelmään rakenteensa ympärille. Suojavaipan pitää yllä puhdistaa ja puhdistaa. Ilman kaivoa järjestelmä vähitellen tukkeutuu ja lopulta tulee käyttökelvottomaksi.

Rakennusmarkkinoilla on mahdollista ostaa valmiin komponentin tai voit luoda sen itse halutun halkaisijan muoviputken avulla. Luukun on oltava niin leveä, että henkilön käsi voi mennä sinne puhdistamaan viemärijärjestelmää.

Vedenpoiston rakenteen, joka on pienin, on tarpeen asentaa kuoppa kaivoon. Suosituimmat rakenteet on tehty betonista. Ohjaamon syvyyden tulisi olla sellainen, että alapuolisen hiekan ei pitäisi häiritä veden virtausta. Vain joskus on tarpeen puhdistaa.

Rakennusmateriaalit ja työkalut

Kuten minkä tahansa menettelyn yhteydessä, tarvitaan rakennusvälineitä ja materiaaleja vedenpoistojärjestelmän luomiseksi. Ensimmäinen rakennustyökalu on lapio, jolla kaivetaan kaivaa. Seuraava pääosa on muoviputkia, jotka tyhjentävät vettä.

Tarkastuskaivoissa tarvitaan erikoismuotoiltu metallikomponenttihaara. Tarvitsemme kuljetusta, joka kuljettaa suuria raunioita sekä lämpöeristettä, nimittäin geotekstiilejä. Tämä eristys on putkistoja. Ja tarvitset vähän hiekkaa.

Työnkulut

Hinta riippuu materiaaleista, joita käytät asennuksessa. Jos sinun tarvitsee varustaa vedenpoistojärjestelmä dachassa, voit käyttää käytettävissä olevia materiaaleja, kuten levyt, liuskekiviä, kivet ja tiilihanat.

Jos talosi on tehty tiilestä tai puusta, tässä tapauksessa on käytettävä materiaaleja, joilla on korkeampi hinta, esimerkiksi muoviputket, metalliviestintä.

Kokonaiskustannuksiin sisältyy myös lämpöeristys, joka on huolehdittava. Paras kuivatuseristin on geotekstiili, jos ei, niin voit käyttää tavallisia rätmejä tai humus. Tämän vuoksi rakennetta ei jäätyä talvikaudella.

Laadullisesti valmistettu kuivatus talon ympärillä pystyy tarjoamaan suojan rakennetta vastaan ​​pohjavesiltä, ​​jolla on negatiivisia seurauksia. Viemäröinti kellarikerroksen ympärillä on ensiarvoisen tärkeä, kun on tarpeen suojata kellarista tulvia.

Talon ympärillä oleva viemäröintijärjestelmä tekee itsestäsi erilainen, joten sinun on valittava sopiva tyyppi, joka soveltuu olosuhteisiin ja maaperään. Valmistele suunnitelma tulevasta asennuksesta.

Työ olisi mieluiten tehtävä rakennuskorjauksen vaiheessa. Asennuksen aikana sinun on noudatettava selkeää algoritmia toimenpiteistä. Jokainen kuivatusmuoto käyttää omia materiaalejaan. Esimerkiksi jos järjestelmä on tiellä, jossa liikenne liikkuu, on tarpeen asentaa metallisia elementtejä.

Puutarhamaalle voit käyttää julkisesti saatavilla olevia rakennusvälineitä ja materiaaleja. Lämmöneristäjänä on hyvä käyttää geosynteettisiä geotekstiilejä. Jos tämä ei ole mahdollista, voit käyttää tavallisia rätmejä.

Asiantuntijat tekevät työtä ilman ongelmia ja laadukkaita, noudattaen kaikkia sääntöjä ja vivahteita, mutta jos yrität tehdä kaiken itse. Tulet olemaan tyytyväinen lopputulokseen, huoneesi on mukava ja suojattu pohjaveden kielteiseltä vaikutukselta. Nyt tiedät, miten kuivaus talon ympärillä omalla kädelläsi.

Viemäröintilaite yksityisen talon ympärillä - vedenpoistojärjestelmä sivustolta ja pohjasta

Sano heti, vedenpoisto ja vedenpitävyys - nämä ovat erilaisia ​​käsitteitä ja yksi niistä ei sulje pois toista. Talon vedenpoisto (viemäröintijärjestelmä) auttaa poistamaan tai vähentämään vesitasoa sivustossa.

Vaara on sekä ulkona (sademäärä, tulvavesi) että sisäpuolelta (pohjavesi). Vedeneristys suojaa rakenteen perustan veden sisäänpääsystä.

Mutta jopa vedestä eristetty laatu ei suojele yksityisen talon (kellarikerroksen) perustaa ja kellarikerroksesta veden sisääntuloa pitkään. Loppujen lopuksi, jos vesi painaa jatkuvasti, siinä on heikkoja pisteitä vedeneristämisessä. Ja päinvastoin, jos otat sen ajoissa - talosi tai mökki on turvallinen.

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Kun tarvitaan viemärijärjestelmää:

 • tontin sijainti Mitä pienempi on - sitä kiireellisempää on kuivatusongelma;
 • maaperän laatu - savi- ja savimaahan, veden taso laskee hitaasti;
 • sademäärä alueella;
 • pohjaveden taso;
 • jäljellä olevien rakennusten tunkeutuminen paikalle. Jos läheisessä rakennuksessa on voimakkaasti haudattu säätiö - vedellä ei ole sijaa, ja se kertyy pinnalle, mikä lisää tulvan riskiä;
 • vedenpitävien pinnoitteiden - betonireittien, asfalttipihan - läsnäoloa - tämä on esteettömät paikat veden tunkeutumiselle.

Laitteen kuivatus talon ympärillä omilla kädillä poistaa edellä lueteltujen tekijöiden aiheuttamat ongelmat.

Tyypit kuivatusjärjestelmät

Riippuen tulvan ongelman vakavuudesta, on olemassa useita tapoja tehdä salaojitus yksityisen talon ympärillä.

Pintaveden poisto

Tämä tyyppi johtuu myrskyviemäreistä (sadevedestä). Tällaisen kuivatuksen etuna on se, että sen järjestely on yksinkertaisempaa ja helpompaa sen jälkeen, kun useimmat työt suoritetaan sivustolla. Pintavedenpoistojärjestelmät sallivat vain sateen ja sulavan veden kulkeutumisen, eivätkä ne pysty selviytymään pohjavedestä.

Pintaviemäröintilaitteita on kaksi tyyppiä: lineaarinen ja pistekuiva.

Lineaarinen vedenpoisto

Keskittyy myrskyn tai sulaveden poistamiseen koko sivustolta ja etenkin kotoa. Vesi virtaa maahan kaivettuihin kanaviin ja tyhjennetään tyhjennysaukkoon. Kanavilla on pääsääntöisesti suora lineaarinen muoto ja ne suljetaan tangoilla.

Spot kuivatus

Keskittyy paikallisista lähteistä muodostuvan veden nopeaan vedenpoistoon (esim. Kattokaivojen, kastelu-hanojen jne. Alla). Pistekanavat on peitetty koristeellisilla metallirungoilla, jotta kanava tukkeutuu roskia ja lehtiä vastaan. Kustakin pisteestä on sijoitettu viemäriputket, jotka on kytketty pääkanavaan, joka johtaa viemärikaivoon.

Yhdistetty viemäröinti yhdistää molemmat edellä mainitut järjestelmät: piste- ja lineaarinen viemäröinti.

Laitteen menetelmän mukaan tyhjennys voidaan avata ja sulkea.

Ulkoilma

Kaivanto-, vesikourujen, vesikourujen tai valuma-altaiden järjestelmä.

Tämä viemäröinti on kaivanto, joka on suunniteltu poistamaan myrsky ja sula vesi talosta ja paikasta.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän periaate

Koko alueen sivuilla ja talon ympärillä kaivaa oja puoleen metriä leveäksi ja 50-60 cm syvyyteen. Kaikki nämä kaivannot on kytketty yhteiseen tyhjennyskaivaan.

Jotta vesi virtaa vapaasti kaivantoon talon puoleisesta ojasta, tehdään viiste 30 °: n kulmassa, ja kaltevuus kohti päävedenottoaukkoa (tai viemärikaivoa) sallii veden virtaamisen painovoimalla oikeaan suuntaan.

Avoimen vedenpoistojärjestelmän etu on edullinen ja suuri työnopeus. Mutta jos tarvitaan paljon sulatettua ja sadevettä, sinun on järjestettävä syvä tyhjennyslinja, johon joku voi kaatua. Kehittyneet ojan seinät tuhoutuvat. Tällainen järjestelmä pilaa alueen ulkonäköä.

On mahdollista lisätä käyttöiän ja lisätä tällaisen järjestelmän turvallisuutta käyttämällä erityisiä alustoja (muovista tai betonista), jotka on peitetty ristikoilla päälle.

Avaa kuivatus talon ympärillä

Suljettu tyhjennys

Se on esteettisempi ulkonäkö verrattuna edelliseen, koska se on varustettu suojaverkolla, mutta vastaanotto oja on paljon kapeampi ja pienempi. Heidän näkemyksensä on esitetty kuvassa.

Suljettu kuivatus talon ympärillä

Takatäytteenotto - haudattu kaivojärjestelmä

Sitä käytetään siinä tapauksessa, että juonialueen pinta-ala on pieni ja on mahdotonta tai epäkäytännöllistä tehdä avoin salaojitus. Tämän järjestelmän haittana on kyvyttömyys säilyttää kaivanto järjestelyn jälkeen purkamatta.

Tämäntyyppisen talon ympärillä tapahtuva tyhjennys on järjestetty useaan vaiheeseen.

 • kaivanto kaivetaan noin yhden metrin syvyyteen, kun kaltevuus on pakko noudattaa viemärijärjestelmän kaivoa kohti;
 • geotekstiilit asetetaan kaivannon pohjalle;
 • kaivanto on peitetty soralla, rauniolla jne.;
 • päälle turpeen kerros. Tämä vaihe on valinnainen, mutta antaa sivustolle entistä esteettisemmän ilmeen.

Syvä tyhjennys

Suurten pohjavesien ottaminen edellyttää kiinteän järjestelmän asennusta - syvä tyhjennyspaikka. Syvän vedenpoistojärjestelmän laitetta käytetään alueilla, joilla alppimaalla sijaitsevat savea maaperä, jolle on ominaista korkea pohjavesi.

Laiteprosessi on työlästä ja koostuu putkista (halkaisija riippuu vedetyn veden määrästä) rei'istä syviin kaivoksiin (riippuu maaperän korkeudesta).

Suljettu tyhjennysputkijärjestelmä

Suljetun tyhjennyslaitteen, putken ja asennustekniikan kaavio

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Askel askeleelta ohjeet suljetun viemäröinnin asennuksesta

 • Määritä suljetun viemärijärjestelmän sijainti, joka voidaan toteuttaa kahdessa versiossa:
 1. läpäise vain pohjan lähellä, ts. talon ympärillä (seinän kuivatus) estäen vettä pääsemästä taloon suoraan.
 2. joka sijaitsee koko sivustolla, mikä suojaa mökin kellarista sekä istutuksia ja muita ulkorakennuksia.

Suljettu tyhjennyslaite (jatkuva, seinä)

Talon ympärillä oleva viemäröintisuunnitelma näkyy kuvassa.

 • Esitä alueen viemärivien sijainti. Yleensä tähän tarkoitukseen käytetään sellaisia ​​laitteita kuin laseretäisyysmittari ja taso. Mutta voit helpommin jäljittää, mistä vesiurat ovat jäljellä sateen jälkeen - siellä pitäisi olla viemärikaivuri.
 • Dig kaivannot. Kaivettaessa on tärkeää huomioida korkeusero. Loppujen lopuksi veden on päästävä viemärikaivoon, eikä se saa kertyä putkiin.

Trenching maaseudun tontti tyhjentämiseen

 • Aseta geotekstilikerros. Sen rooli vedenpoistossa on suodattaa vettä epäpuhtauksista, jotka voivat tukkia tyhjennysputken lävistys.

Geotekstiilien asettaminen kaivannon pohjalle kuivatuksen alle

Voit ottaa mitä tahansa geotexilia, kunhan on hyvä päästää sisään ja suodata vettä. On parempi olla ottamatta tiheää neula-rei'itettyä geotekstiiliä, kuten Hän huonosti kulkee veden läpi.

 • Täytä kaivannon pohja (pohja) soralla.

Rei'itetyn putken asettaminen Aseta rei'itetty putki - vedenpoistojärjestelmän perusta. Putket voivat olla keraamisia tai muovia. Mutta kaikenlaisissa putkissa on oltava rei'itys veden saamiseksi (rei'itys voidaan tehdä itsenäisesti poran avulla). Putket liitetään toisiinsa ristillä tai teellä. Materiaali, joka on valmistettu sivustolle www.moydomik.net

 • Irrota putkiston päät karhottimiin. Nämä kaivot asennetaan kaikissa kierroissa, jotta ne voisivat hoitaa järjestelmää. Puhdista esimerkiksi putki vedenpaineella tai arvioi veden pinnan muutos.

Irrota putkiston päät tyhjennysreikään. Tämä on suljetun viemärijärjestelmän viimeinen osa.

Purkausputket kaivotaloihin

Toiminnalla tyhjennyshanat jakautuvat kahteen tyyppiin:

 1. kertyy. Tällaisella kuopalla on suljettu pohja. Vesi kerääntyy siihen ja sitä käytetään sitten juottamiseen;
 2. imevää. No ilman pohjaa, vesi siinä vähitellen menee maahan.
 • Geofabrian täyttämiseksi rikkoutumalla, joka ei pääse maaperän korkeimpaan tasoon 200mm.
 • Täytä tyhjennysputki 300 mm: n korkeudella.
 • Kierrä putket päällekkäin geotexifierin avulla ja kiinnitä liitokset köysiin.
 • Peitä hiekka, maaperä ja / tai laske hiekka.

Imeytyminen hyvin ja käämitys tyhjennysputki geoteksitel

Kuvan päättynyt tyhjennysjärjestelmä näkyy kuvassa.

Jätevedenpuhdistusjärjestelmän kaavio kohdassa

Mitkä edellä mainituista kuivatusmuodoista sopivat - voit määrittää vain tuntemalla sivuston ominaisuudet. Yleensä sinun on valittava talon vedenpoisto, työn hinta, jonka järjestely ja toiminta on pienin, ja tietenkin, mitä voit tehdä omalla kädelläsi. Samanaikaisesti sen on huolehdittava siitä, että kuivatus tapahtuu laadullisesti ja luotettavasti. Loppujen lopuksi asiantuntijoiden mukaan oikea salaojitus talon ympärillä pidentää sen elinaikaa yli 50 vuotta.

Viemäröintilaite talon ympärillä

Viemäröintitöiden tarkoituksena on varmistaa järjestetty viemäröinti paikan päällä, joka on tarkoitus valmistua suunnitteluvaiheessa.

Tämän seurauksena maavirrat, maanalainen pohjavesien sisäänvirtaus, saostunut tai sulanut saostuminen kuuluvat erityisen varustamalle kanavalle ja lähetetään maatilan pihan ulkopuolelle.

Talon rengaskanava, joka toimii yhdessä vedenpitävyyden ja betonirakenteen kanssa, voi suojata syvän pohjan, kellarikerroksen ja kellarikerroksen perusteet, viestintäkanavat tulvilta.

Laitteen periaatteet

Ymmärrä, miten kunnolla tyhjennetään talon ympärillä, alkaen tutkimuksesta, jossa selvitetään alueen sijaintipaikan olosuhteet ja geologisten tutkimusten tulokset.

Vain vedeneristyskerrosten suojausominaisuuksiin ei pitäisi liittyä, koska pitkällä aikavälillä ei ole ihanteellisia materiaaleja, joissa suurella määrällä altistumiskierroksia ei ole heikkoja pisteitä.

Yksityisasuntoon vaikuttavat tekijät, jotka vaikuttavat suunnittelun valintaan ja erilaisten vedenpoistojärjestelmien yhdistämiseen:

 • paikan päällä maassa, mahdollisuus myrskyvirtojen muodostumiseen rinteessä korkeammilla alueilla;
 • UHV: n kausivaihtelut (korkealla tasolla, talon ympärillä oleva tyhjennyslaite on välttämätön myös estääkseen hiekan ja sora-altaan hiljentämisen, ja tämän seurauksena kasvattaa pohjan heilumista);
 • maaperän koostumus (savi ja huokoset, jotka ovat huonosti läpäiseviä veteen ja lähetetään löysempiin koloihin rakennuksen tukipilarien lähelle, täyttäen tällaiset tilat savella lisää kasvatusvoimia, joiden tarkoituksena on puristaa pohja pois maasta);
 • asema suhteessa vesistöihin, veden tulvien nousu;
 • alueen keskimääräinen vuotuinen ja suurin saostusominaisuus;
 • rakennustiheys paikan päällä, viereisten säätiöiden syvyys;
 • pinnoitteet, jotka estävät veden pääsyn maaperään ja kerääntyvät sen pinnalle puroihin (asfaltti, betonikäytävät, markiisit ja katot);
 • Myös yksityiseen taloon asennetun tyhjennysjärjestelmän purkaus on lähetettävä rengaslaimennusjärjestelmään (myrskyvaha).

Kotitalouden viemäröintijärjestelmän laite on laskennallisen suunnittelujärjestelmän luominen, jossa otetaan huomioon eri tekijöiden mahdollinen yhdistelmä niiden maksimiarvoissa.

Tyypit kuivatus

On mahdollista kuvitella, mitä kuivausjärjestelmä talon ympärillä on omilla kädillä, purkamalla tärkeimmät tällaiset rakenteet, jotka on suunniteltu tiettyihin salaojitustehtäviin.

Ne koostuvat putkien (kanavien) järjestelmästä veden keräämiseksi, jotka sijaitsevat sekä pinnan että perustan alapuolella.

 1. Sivuston pinnan (myrsky) tyhjennys yhdistää sisääntuloveden lineaariset (lokerot) ja pisteen (ristikko) vastaanottimet järjestelmään.
 2. Pintakäsittelyä käytetään myös silloin, kun kauttakulkuvirrat poistetaan viereisiltä alueilta omaisuuden rajojen ulkopuolella.
 3. Talon talon seinämät (pohja) suljetut viemäröintiä tarvitaan pohjaveden poistamiseksi ja rakennusten tukirakenteiden, piharakenteiden perustusten, purkamisesta.

Järjestä se sen jälkeen, kun perusrakennustyöt on tehty, ennen nurmikon ja kovien pintojen asennusta.

Tällaisessa rei'itetyissä putkissa vesi kulkeutuu ympäröivään maaperään ja se poistetaan esivalmistetuilla kuopilla, keräilijä kerääntymistä varten ja päästetään sitten läheiseen luonnonvesirakenteeseen tai yleiseen viemäriverkkoon.

Vedenpoistomenetelmät voivat olla:

 1. Suureille alueille (merkittävät virrat) on valittava avoin tyyppi ojan muodossa 0,5 x 0,5 m, paikoissa, joissa ne eivät estä liikkumista. Suurin etu on työn yksinkertaisuus ja nopeus alhaisin kustannuksin. Maisemoiduilla tontilla tällaiset kanavat tyhjentävät maaperän.
 2. Paikan päällä oleva suljettu tyhjennys on peitetty muovilla tai metallirunkoilla, jotka vähentävät läpäisykykyä, joten tyhjennysalusta myös pienempi osa. Se on turvallinen jalankulkijoille, kuivatuskanavien asennus toteutetaan voimakkaasti käytetyllä pienellä pihalla. Esimerkki siitä, mitä suljettu viemäröintijärjestelmä näyttää, on esitetty kuvassa.
 3. Täytteen tyhjennysalue on kanava, joka on täytetty kiinteällä täyteaineella (pieni kivi). Nopean nesteen poistamiseen betonilevyn pohjalta voidaan laittaa rei'itetty putki. Kivenfraktioseoksen välttämiseksi on suositeltavaa peittää irtotavaran pääosa geotekstiilillä, jolloin pienen 5-10 cm: n päällyskerroksen ansiosta verkko voidaan suojata mekaanisilta vaurioilta. Ajoittain viivästynyt lika poistetaan pesemällä rauniot.
 4. Syväkuivausta käytetään rakentamisessa savea mailla ja alueilla, joilla on korkea GW (alhaalla lähellä veden runkoa). Talon ympärillä oleva vedenpoisto syvyys on 0,5 m alapinnan alapuolella. Lähtökohtien alku on sama kuin peruslaite - talon ympärillä oleva vedenpoistokuvio otetaan huomioon kaivantojen / louhinnan merkinnässä, vaaditun maaperän kaivaamisesta.

Jokainen viemäröintityö eroaa työlästä, mutta sen ominaispiirteiden, roolinsa rakennusten ja läpäisykyvyn suojelussa tyypit eivät ole keskenään vaihdettavissa.

Ainesosat

Talotekniikan asianmukainen asennus talon ympärillä edellyttää kaikkien komponenttien läsnäoloa, laskentamenetelmää ja asennusohjeiden noudattamista.

Kaivantoaukot kaivetaan siten, että rengasmaisen vedenpoisto saavutetaan vaaditulla kallistuksella käyttäen lasertasoa (etäisyysmittari).

Rinteiden koko voi vaihdella putken läpijuoksesta riippuen:

On mahdollista tarkistaa kaltevuuden läsnäolo kaivannossa seuraavien rankkasateiden aikana - virtaavan veden virtaukset on suunnattava kaivoon.

GEOTEKSTIILIT

Tämän materiaalin rooli vedenpoiston yhteydessä on suodattaa vettä pienistä epäpuhtauksista, jotka tukkivat putkien reikien reikiä ja roskaa roskaa.

Aukkojen pienentäminen vähentää veden nopeaa poistamista alueesta, jolle rengasmaisen vedenpoisto on suunniteltu.

1 geotekstilikerroksen läpäisy on tuotespesifikaatioissa riippuvainen tuotemerkistä ja se on kääntäen verrannollinen lujuuteen:

Se sijoitetaan putken alle kaivannon pohjaan ja suojaa koko irto-osaa, jotta veden virtausta ei lasketa tyhjennysrengasta. Kuivissa hiekkapohjaisissa maissa jätevesiputkien suoja voidaan jättää pois.

putki

Viemäröintijärjestelmä voidaan toteuttaa putkilla, jotka eivät ole pelkästään erilaiset Ø: ssä vaan myös materiaaleissa.

Jätevesijärjestelmän asennuksen aikana valitaan tuotteita, jotka eivät ole alttiita korroosiolle, koska niiden korjaaminen tai vaihtaminen on melko vaikeaa.

Paikan päällä olevasta tyhjennyslaitteesta valitaan putket seuraavasta alueesta:

 • keraaminen (paistettu savesta);
 • asbesti-sementti;
 • huokoinen;
 • polymeerinen (aallotettu).

Asbestisementtiputket ovat yksi niistä vahvimmista, muissa tapauksissa laite valitaan yleensä polymeeristä:

Läpivientiputkien lävistys tehdään tehdasvalmistuksessa tai tekee reikiä, leikkauksia, yksityisen talon viemäröinnin asentamista omiin käsiinsä. Sora-osuuden pitäisi olla suurempi kuin reikien koko.

hyvin

Tarkastuskaivot on sisällytettävä tyhjennyslaskennaan järjestelmän valvomiseksi ja puhdistamiseksi.

Ne sijaitsevat vedenpoiston varrella noin 12 m: n askelin.

Rakenteeltaan voidaan valmistaa soitetut renkaat, Ø, jotka mahdollistavat siltyjätteiden tai teollisuustuotteiden puhdistuksen taulukossa:

On mahdollista kerätä yksityisen talon rengasmaisen vedenpoiston eri kokoisista putkista, jolloin siirto-Ø kasvaa kerättyjen virtausten suuntaan. Useat tyhjennysputket, joiden läpimitta on vähintään 100 mm, voivat lähestyä kaivoa. Lisätietoja siitä, miten syvä kuoppaus toimii, katso tätä videota:

Toiminnallisesti kaivo, johon vettä virtaa viemäriputkista, voi kerääntyä (suljettu pohja) tai imeyttää (vesi menee vähitellen maaperään kerrostumalla, joka on suojattu geotekstiilien siltingiltä).

hinnoittelu

Erikoistuneen yrityksen hinnoittelun lähestymistapa ja lähes seinän viemäröinnin rakentamisen työn laajuus jaetaan luokkiin "talous", "vakio", "pääoma", kokonaismäärä riippuu järjestelmän metriikka-alueesta.

Suurissa yrityksissä (esim. "United Company"), talon ympärillä tapahtuvan kunnollisen vedenpoistoon liittyvät palvelut ja hinnat voivat olla laajempia:

 • testattu;
 • taloudellinen;
 • järkevä;
 • palkkio. Lisätietoja talon talteenoton järjestämisestä on tässä videossa:

Hyväksyttävän laskennan kaikkien tarvittavien osien ominaisuuksien perusteella kyky suorittaa asennus teknisten olosuhteiden mukaisesti lyhyessä ajassa ensimmäisestä kerrasta tarkoittaa paitsi rahan järkevää käyttöä (takuuaikana yritykseltä 24 kuukautta), mutta myös valitun järjestelmän käyttöikä 50: een vuotta.

Luotettava suoja kuolemaan johtavalta tuhoamiselta - talon vedenpoisto

Vedellä on tuhoisa voima, joten talon ympärillä olevan vedenpoiston tulisi olla yksityisen rakennuksen omistajan ensisijainen tehtävä. Jos seinät alkavat lukittua tai ne näyttävät sienen tahrojen tahroja, ja linnut näkyvät kellarissa, niin rakennuksen tuhoutumisprosessi on jo alkanut. Tuloksena on kauheita halkeamia ja ovien vääristymiä sekä ikkunoita. Voit luoda luotettavan vedeneristysjärjestelmän itse, vaikka se voi olla varsin monimutkainen. Tulos on kuitenkin se, että talon ja sokean alueen salaojitus täydentää toisiaan ja luo luotettavan suojan asuntoilta tuhoamiselta.

Suunnittelun merkitys

On olemassa useita yleisiä syitä, joiden vuoksi sateet ja sulavisto kerääntyvät rakennusten pohjaan. Paljon riippuu:

 • maan tyyppi (savi viskoosi koostumus, joten kosteus tyhjenee hyvin hitaasti);
 • ilmasto-olosuhteet (raskas lumen sulaminen tai rankkasateet);
 • korkea pohjavesi.

Tämän seurauksena voimakas virtaus heikentää säännöllisesti säätiötä. Lumen talteenoton aikana pohjavesi nousee ja maaperä alkaa väistyä. Ilman hyvää salaojitusjärjestelmää emme voi tehdä.

Kuitenkin, ennen kuin teet talteen vedenpoistoa, sinun on otettava huomioon seuraavat seikat:

 1. Säätiön ominaisuudet: tyyppi (pino, laatta, lineaarinen) syvyys, muoto ja käsittely.
 2. Ground. Sen koostumus ja laatu. Jos se on heikko, on tarpeen vahvistaa ovien seinämät.
 3. Maakomitean on annettava tietoja pohjavesien esiintymisestä sekä muista lähteistä.
 4. Tunnista haavoittuvin kohta, jossa kosteus kerääntyy eniten. Tätä varten sinun on tutkittava paikallista helpotusta - sivuston kaltevuus sekä masennusten muodostuminen.
 5. Työaika on vasta kesä. Koska sää on jopa muuttuva, on tarpeen tehdä erityinen säleikkö. Kiinnitä muovikalvo levyt ja aseta ne pohjaan tulevaan kuivatukseen. Tällöin sadevirta ei pese pois kaivannon rajoja.
 6. Teosten monimutkaisuus on varsin työläs. Se kestää usein kaksi tai jopa kolme kuukautta.

Kaikki tämä valmiste päättyy huolella suunnitellulla vedeneristysjärjestelmäsuunnitelmalla. On tarpeen merkitä paikat, joissa tarkkailu- ja säilytyskaivot sijaitsevat. Laske kulutushyödykkeiden määrä:

 • putket;
 • rauniot / savi;
 • geotekstiilikangas;
 • hiekka;
 • putkenosat sekä eristysnauha;
 • soraa.

Tämä edellyttää erilaisia ​​työkaluja. Näihin kuuluu useita erilaisia ​​lapioita: bajonettia ja neuvostoa. Karhu on otettava pois ylimääräisestä maapallosta, ja lyöntiä - tehdä reikiä. Pickaxe, paperitavaran veitsi ja muut tarvikkeet eivät häiritse päällikköä.

Asutuksen vaiheittainen ohje viemäröintijärjestelmän rakentamisesta

Näiden tyhjennysjärjestelmien asennukseen on useita vaihtoehtoja. Jotkut kaivaavat tavallisia ojia pitkin rakennuksen kehää. Vahvista ne levyillä tai muulla materiaalilla. Tällaisten rakenteiden puute - pilaa koko sivuston sisätilat ja tulee nopeasti hyödyttömiksi.

Myrskysuodat (talon ympärillä oleva vedenpoisto) on asennettu tiettyyn kaltevuuteen pohjaan. Ne koostuvat putkista, joiden yläosa on ristikkomuodossa, joka peittää roskat. Sen sijaan voidaan käyttää erityisiä kouruja tai lokeroita. Tarpeeton kosteus pääsee niihin ja virtaa sille varattuun paikkaan. Tällainen tyhjennys on ihanteellinen alueille, joissa on kostea ilmasto, jossa usein sataa ja paljon lumen.

Vedeneristysmateriaalin täyttö on tunnustettu kestävämmältä ja luotettavammalta. Jokaisessa talonrakennetyypissä on oma asennusjärjestelmä tällaiselle vedenpoistolle. Esimerkiksi ennen levyn kaatamisen alkua, viemäröintilaite olisi jo pitänyt asettaa. Muussa tapauksessa sinun täytyy kaventaa vähän. Tämä ei koske vyön ja paalun kannattimia.

koulutus

Kaikki alkaa kaivamalla rakennuksen pohjaa. Levyt on puhdistettava perusteellisesti lian ja rakennusmateriaalien varalta. Niiden on kuivuttava perusteellisesti. Sitten käsitellään tämän seinän ulkopinta seuraavasti:

 • progranovat-bitumi-kerosiini;
 • sovelletaan mastiksi, joka on tehty bitumin perusteella;
 • kiinnitä ristikko kittiä vielä kuivalle pinnalle (2 mm: n jako);
 • käytä seuraavan pinnoitemateriaalikerroksen 24 tuntia sen jälkeen, kun edellinen on kuivunut.

Lopuksi on suositeltavaa hiertää epäsäännöllisyydet hiekkapaperilla niin, että pinta muuttuu tasaiseksi. Kun kaikki on valmis, voit siirtyä pääprosessiin.

Trench Dimensions

Ennalta suunniteltu suunnitelma, jopa kaikkein primitiivisin, auttaa osaltaan merkitsemään alueen oikein ja säästämään materiaalia. Kellaran tyhjennyslaitteessa on järjestelmä oikein kaivetuista kaivosta ja turvallisesti asetetuista putkista. Kaivukoneiden on täytettävä seuraavat parametrit:

 • etäisyys perustuksesta on vähintään metriä tai 1,5 m;
 • leveys lasketaan seuraavasti: lisää putken halkaisijaan 20 cm;
 • syvyys 50 cm rakennuksen pohjan alapuolella;
 • kaltevuus nousee nesteiden keräyspaikkaan (1 cm joka metri).

Putkijärjestelmien asennuksessa käytetään menestyksekkäästi muovisia, asbestisementtejä ja keraamisia putkia. Valmistajat tuottavat polymeerisiä versioita näistä tuotteista, jotka on peitetty erityisellä kuorella. Tämä ei-kudottu suodatinkangas suojaa säiliöitä lietteen muodostumiselta.

Halutun kaltevuuden tekemiseksi sinun täytyy kaataa hiekkaa. Tämän jälkeen erikoislaitteella kompostetaan kaivautunut oja ja täytetään 10 cm hiekkakerroksen kerroksella. Jätele kondensointi pohjaan tarkastaen rinteen tason.

Putkenlaskenta

Kun kaivannot ovat valmiita, ne on kiinnitettävä lujasti geotekstiilimateriaaliin. Jokaisen sivun leikkauksen tulee työntyä vähintään 30 cm: iin riippuen kaivannon leveydestä. Kattaa suuren mittakaavan rauniot / soraa kankaalle ja aja sitä ojan rinteeseen. Putkiston kuivatuslaitteen sijoittaminen talon ympärille on seuraava:

 • tehdä pieniä uria raunioissa (putken alla);
 • aseta ne keskelle, hieman kallistetaan ja painetaan;
 • liitä liitokset liittimiin;
 • täytä rauniot (kerros 10-20 cm);
 • liitä ja ompele geotekstilikan kangas langalla tai liimalla yhdessä nauhan kanssa.

Joten putkien liitoskohdassa ei ole vuotoja, käytä käämitystä. Useita kerroksia teippiä eristys - avain tiiviiseen järjestelmään.

Kaikki nämä muovikanavat tulee liittää pääputkeen, joka imee kosteuden veden sisääntuloihin. Käytä sitten jokien hiekkaa täyttämään kaivantojen tilavuus. Kaada jäljelle jäänyt maa siihen, kunnes muodostuu hyvä tuberkuliini. Ulkoisten tekijöiden vaikutuksen alaisena maanpinta häviää edelleen. Tämän seurauksena tällainen pylväs vastaa horisonttia ja ilman masennusta.

Näiden töiden aikana sinun on jatkuvasti valittava valittu kaltevuus. Tätä varten voit etukäteen venyttää johtoa tai köyttä pitkin taloa, joka toimii tasona.

Vesisuodat / kuopat

Jotta talon vedenpoisto ei kerääntyisi, se on poistettava. Tämä voidaan tehdä erityisten kaivojen avulla. Lisäksi niitä tarvitaan systemaattisesti puhdistamaan rakennetta ja ylläpitämään järjestelmää säännöllisesti. Näissä kuopissa, jotka on poistettava rakennuksesta 5 metrin etäisyydellä, kaikki ylimääräinen kosteus kerätään. Ne asennetaan viemärien alle (1 m), mutta eivät samalle tasolle pohjaveden kanssa. Modernit projektit osoittavat, että alueella olisi neljä tällaista vedenvastaanottajaa, jokaisen tehtävän kulmassa.

Standardien mukaan viemäröintijärjestelmissä on 4 kuoppaa katselutyypistä ja kaksi - valuma-alue. Yksi on kiinnitetty myrskyviemäriin.

Kaivo alimmalla kohdalla on syvempi kuin kaikki muut. Sen halkaisija riippuu siihen asennetun astian koosta:

 • muovi säiliö;
 • hitsatut rakenteet;
 • teräsbetonirenkaat;
 • valetut rakenteet.

Aseta geotekstiilimateriaali kuopan pohjalle ja kiinnitä säiliö maahan siten, ettei se liiku maanvyörymien varalta. Aihiot täytetään hiekalla, joka on sekoitettu maahan.

Joissakin tapauksissa talon talteenotto käsin vaatii lisäkustannuksia. Vastaanottopiste voidaan sijoittaa paljon suurempaan kuin viemäriputket, minkä jälkeen tarvitaan pumppuasennus. Joskus putkilinja ei ole tarpeeksi syvä, joten sinun on asennettava lämmityskaapeli.

Kaikki nämä aikaavievät ja kalliit menettelyt ovat sen arvoisia. Loppujen lopuksi omistaja voi suojella luostaria kosteuden kosteuttavalta vaikutukselta. Vain laadun kuivatus talon ympärillä edistää tätä. Se on asennettu usealla eri tavalla. Kukin päällikkö päättää itselleen, kenen valita.

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

Kuinka tehdä kuivaus talon ympärillä omilla kädillä - askel askeleelta tekniikkaa

Viemäröinti talon ympärillä omilla käsillään

Talon ympärillä on useita tapoja tehdä viemäröintiä. Mutta jos tarkastelet tätä asiaa, voit selvittää, että paras vaihtoehto on vain suljettu salaojitusjärjestelmä.

Talon vedenpoisto

Pohjaveden taso veden kanssa ja ilman sitä

Yksi hyvin yleinen väärinkäsitys on luonnostaan ​​kaikkien kokemattomien mutta rikkaiden ihmisten kannalta: vedenpoisto voi hyvin korvata säätiön vedenpitävyyden. Itse asiassa se ei ole niin! Vaikka on hyvä eristää pohja veden tunkeutumiselta, se tarvitsee joka tapauksessa vedenpoistojärjestelmän. Tämän syiden selvittämiseksi on välttämätöntä "kypsyä juurille" - vaihtoehtoinen savimaata savi talon alla ja pohjaveden korkeus voi vaihdella eri vuodenaikoina.

Toinen tärkeä tekijä on pihan korkeus suhteessa maastoon. Mitä pienempi tämä korkeus, sitä tarvitsevampi vedenpoisto kodin ympärillä. Myös täällä pitäisi olla maaperän sadetta ja läpäisevyyttä. Sanalla on paljon tällaisia ​​tekijöitä, niitä on mahdoton ottaa huomioon, ennen kuin talon rakentaminen alkoi. Mutta kaikki heistä ilmestyvät pian joko sammalta tai muotona.

Liiallisen kosteuden haittojen välttämiseksi on viemäröinti asennettava jo ennen rakennuksen rakentamista maanrakennustöissä. Muiden vedenpoistumismenetelmien osalta on pikemminkin uppoavan aluksen reikien poistaminen. Ehkä tehokkaasti, mutta tilapäisesti.

Kuinka kaivaa talon omalla kädellä

On useita salaojitusvaihtoehtoja, mutta taas, on parempi käyttää suljettua. Muut munityöt eivät ole toivottavia.

 1. Suljettu tyhjennysvaihtoehto. Erityisiä tyhjennysputkia käytetään, se on täysin turvallinen, on mahdollista huoltaa sekä useita järjestelyvaihtoehtoja.
 2. Avaa vaihtoehto. Tällöin talo kaivetaan kaivosta, jonka syvyys ylittää säätiön syvyyden. Se voi olla kapea, mutta aina rinteessä, jotta vesi voi virrata luonnollisesti. Tämän seurauksena saamme eräänlaisen aukon alueella, joka täysin tuhoaa kaiken houkuttelevuutensa. Voit koristella sitä jotain, yrittää peittää sen, mutta todennäköisyys, että lapsesi putoavat siellä on erittäin korkea.
 3. Täyttö huuhtelujärjestelmään. Periaatteessa on sama kaivanto talon ympärillä, mutta ylhäältä se on peitetty raunioilla ja peitetty rikkoutuneella tiilellä, jos halutaan, sodding on mahdollista. Kukaan ei voi pudota tähän, mutta huolto ei ole kysymys. Jos viemäröintijärjestelmä tukkeutuu, kirjaimellisesti kaikki on rikki, koska et voi määrittää visuaalisesti, missä tukos on tapahtunut.

Valikoima putkista vedenpoistoon

Kun olemme päättäneet vedenpoistojärjestelmän tyypistä, on valittava putket.

Kotimaisten ja ulkomaisten viemäriputkien lajikkeet

 1. Polymeerien putket, joista polypropeeni, polyeteeni ja muut muovimassat. Niille on ominaista alhaiset kustannukset ja helppous, yksinkertainen asennus ja pitkä käyttöikä. Lähes 90% kaikista viemäröintitöistä tehdään muoviputkien avulla.
 2. Asbestisementtiputket - kestävimmät, luotettavat ja samaan aikaan raskaat. Runsaasti haittaa tuottaa viiden millimetrin sahausleikkauksen, noin 20 cm: n välein, mutta asbestisementtiputkien valmistajat keskittyvät tuotteiden kestävyyteen, jotka voivat kestää noin 50 vuotta tai jopa enemmän.
 3. Huokoiset putket, joiden valmistukseen käytetään laajennettua savea, muovista betonia ja muuta materiaalia. Kuten nimestä käy ilmi, tällaisilla putkilla on jo huokoinen rakenne, joten lisärei'itystä ei tarvita. Kosteus kerääntyy seinämiin eräänlaisten kapillaarien kautta. Hyvin kalliita putkia, joiden vaadittu tehokkuus voidaan saavuttaa vain suurilla halkaisijoilla.

Polymeeriputket tyhjennysjärjestelmille

Se on tärkeää! On parasta käyttää putkia jo olemassa olevien rei'itysten kanssa, koska se helpottaa huomattavasti asennusta. Tällöin sopivimpia ovat polymeeriputket, joissa halkaisija voi olla erilainen, mutta pääasiassa tyhjennykseen käytetään pääasiassa 100-110 mm.

Suljettu vedenpoisto tekee sen itse

Alla on vaiheittainen tekniikka vedenpoistoon. Se koostuu useista vaiheista.

Maanmittaukset

Ensin sinun on määritettävä sivustosi alin pisteen. Tulevaan kaivantoon tulee täällä, ja tässä tulee olemaan tyhjennys. Tämä johtuu siitä, että kellarikerroksessa jopa hometta ei ole kovinkaan toivottavaa, mutta sivuston suolla oleva maaperä ei tuota hyötyjä. Jos sivustosi on tasainen, korkea ruoho kasvaa, tai on olemassa toinenkin komplikaatio, niin vain yksi asia auttaa sinua teodoliittia.

Tämä työkalu on parempi lainata joltakulta tai vuokrata, ostaa se ei ole kannattavaa.

Ovia ympäröivien ojien tulee olla yhden senttimetrin keskimääräisen kaltevuuden alla. Näyttää siltä, ​​että tämä on liikaa, koska vesi virtaa viiden millimetrin kulmassa, mutta todellisuudessa se ei ole. Likaava vesi virtaa viemärijärjestelmän läpi hiekalla ja savella, jolloin putkeen muodostuu ajan mittaan raidat, joten senttimetrin kaltevuus on eniten ja työmäärä kasvaa tästä, mutta samalla järjestelmän kestävyys lisääntyy.

Ditch kaivaminen, täyttö

Oja suljetulle viemäröintijärjestelmälle

 1. Kaivaa oja yhden metrin etäisyydeltä seinämän pinnalta, kun ojan pohjasta tulee hieman alhaisempi kuin talon pohja. Ojan leveydestä tulee olla sellainen, että siihen voidaan sijoittaa 11 senttimetrin halkaisijaltaan oleva polymeeriputki. Lisäksi kummallakin puolella on oltava jäljellä vielä 10 senttimetriä, jotta täyte täytettiin mahdollisimman korkealla.
 2. Oven pohja on täynnä 10 senttimetrin paksuista kerrosta tasoitettuna. Älä unohda tarvittavaa puolueellisuutta. Edellä sijoitamme soraa soraa, jonka paksuus on noin 15 senttimetriä.
 3. Käytä mahdollisuuksien mukaan geotekstiloita asennettaessa. Se myydään rullina, leveys on 1,3 metriä. Aseta materiaali kaivannon pohjalle ja kiinnitä telan päät seinilleen.

Nyt voit jatkaa viemäriputkien asentamista.

Viemäriputkien asennus

Se on tärkeää! Älä unohda, että putket on asetettava kaltevuuteen tyhjennysaukon suuntaan!

 1. Kun polymeeriputket asetetaan, me taas nukahduvat samankaltaisella sora- kerroksella, jonka paksuus on 15 senttimetriä. Tätä seuraa toinen geotekstiilikerros, joka käännetään ojan seinämille. Reunat kiinnitetään millä tahansa sopivalla menetelmällä.
 2. Yhdistämme viimeisen putken kaivoon, joka aiemmin rikkoo vedenottoaukon, jonka taso on vähintään yhden metrin matalampi kuin viimeinen putki.
 3. Kaivon sisäpinta peitetään geotekstil- lillä, jonka jälkeen asetetaan muovisäiliö, jossa on valmiiksi poratut reiät.
 4. Liitämme ja kiinnitämme viimeisen putken säiliöön niin, ettei se tule "pureskelemaan" tulevaan pintaan, ja täytä sitten saatu rakenne soraa käyttäen.
 5. Lopuksi peitämme soraa maan päällä, runsaasti jäljellä ojan kaivamisen jälkeen.

Koko tyhjennysjärjestelmä on asennettava liittimiin. Teemme tämän ennen kuin täytämme viimeisen sora-kerroksen.

Avaa tyhjennystekniikka

Avoin salaojitus on helpoin tapa suojata taloa sademäärästä. Materiaalikustannukset ovat vähäiset, työ on vähäistä, mutta on olemassa vaara, että joku saattaa joutua tällaiseen vedenpoistoon. Tarvitsemme vain lapiota ja mittanauhan. Kaivamme talon ympärillä 50 cm leveä ja 70 cm syvä oika, noin metrin päästä seinältä. Seinien tulee olla suunnilleen 30 °. Kaivoon menevä vesi virtaa erityisen luodun jätevesiin, joka voidaan tehdä useille rakennuksille. Veden viemiseksi kaivoon kaivaamme suuren ojan, joka yhdistää kaikki toissijaiset.

On suositeltavaa täyttää ojan pohja rauniolla siten, että veden virtaus ei heikennä maaperää.

Avaa kuivatus oja

Se on tärkeää! Avoin kuivatus on erityisen tehokasta lumen sulamisen yhteydessä.

Jos esikaupunkialue sijaitsee rinteessä, avata tyhjennysjärjestelmät poistavat tehokkaasti vettä. Tällöin kaltevuudelta kaivetut ojat "sieppaavat" virtaavan veden, jonka jälkeen jälkimmäinen ohjataan valtavirtaan ja sitten viemärin reikään pihan ulkopuolelle.

Takatäytön tekniikka

Kuten aiemmin mainittiin, täyttövesijärjestelmän rakentamiseksi tarvitsemme seuraavia materiaaleja:

 • Suuri murskattu kivi;
 • sora;
 • Rikkoutunut tiili (soran sijasta tai sen kanssa).

Yleensä latausjärjestelmän tekniikka on paljon kuin suljettu, mutta putkia ei käytetä täällä - niiden sijaan oja on puolet täynnä suuria jakeita tai rikkoutuneita tiiliä. Seuraavaksi sora kaadetaan, viimeistelykerros on maaperä, jossa on turve.

Mutta tämäntyyppiset tyhjennys tukkeutuu melko nopeasti, ja on yleensä erittäin vaikeata puhdistaa sitä. Tästä syystä täyteannostelun katsotaan olevan vähiten tehokas ja kestävä. Jotta ainakin osittain kiinnitettäisiin tämä, on suositeltavaa sijoittaa geotekstiilien soraa ja maata ja jopa parempaa tektoniaa - ojan seinät ja pohja on peitetty materiaalilla. Sen jälkeen vettä ei imeydy maahan. Tällaisen vedenpitävyys ei saa peittää täysin ojaan, vaan myös ylittää sen noin 0,3 metrin päähän kummallakin puolella. Sitten murskattu tiili tai murskattu kivi täyttyy, joka peitetään ylhäältä materiaalin vasemmalla reunalla. Sen jälkeen viimeistelykerros asetetaan.

Tecton-valmistuksessa käytetään nykyaikaista tekniikkaa, jonka avulla saadaan materiaali, joka ei juurikaan syöpyisi veden kanssa. Ja tämä on loistava tilaisuus lisätä tällaisen epäluotettavan järjestelmän tehokkuutta kuin täyttöveden tyhjennys.

Muut tapit asentaa viemäröinti. Säätiön sokea alue

Säätiön sokea alue on betonin tai asfaltin kaistale, joka on järjestetty koko talon ympärille. Se tehdään tungoksella suhteessa seinän pintaan. Tämä ei ole vain tehokas tapa suojata säätä kosteudelta, vaan myös talon koriste-elementti. Sokea-alueen toiminta on yksinkertaista - vetää hyllyltä tai sadevedeltä kellarista.

Se on tärkeää! Jos maaperä, johon talo on rakennettu, on epäselvä ja kuiva, tai lisäksi talon pohja on pylväs, niin ei ole tarvetta sokea alue. Kaikissa muissa tapauksissa on tarpeen tehdä tämä, koska märkä säätiö ei kestä pitkään aikaan.

Mikä materiaali valitaan sokea alueelle?

Tätä tarkoitusta varten voimme käyttää jotain seuraavista materiaaleista:

 • Galvanoitu teräslevy;
 • Karkea kivi;
 • asfaltti;
 • savi;
 • Betonilaatat;
 • tiili;
 • Betoni.

Näistä betoni on suosituin erinomaisten ominaisuuksiensa vuoksi - vahva ja kestävä. Mutta on olemassa toinen materiaali, joka on suhteellisen "nuori" ja joka ei siis ole kenenkään tuntematon - profiilipinnoitteiset PVP-kalvot, jotka ovat hyvin eristettyjä kosteuden tunkeutumiselta ja joita ei ole peitetty halkeilla käytön aikana.

Tällainen kalvo on maassa ja hiekkaa ja roskaa asetetaan päälle. Voit piirtää tämän mallin lähes kaiken, jopa kukkasen tai nurmikon yläpuolella. Tee näin, levitä toinen kerros noin 20 senttimetrin paksuisesta patoon roskaan.

Lopuksi, helpoin tapa tehdä kuivatus talon ympärillä on ottaa muovi putki ja leikata se pitkittäin kahteen osaan. Katkaise putki, joka asetetaan pitkin kehää hieman vesivirran suuntaan. Myös tähän tarkoitukseen on valmistettu erityisiä tyhjennyskanavia, jotka on varustettu muovisuojusuojilla.

Ja muistan! Kaikki muut tyhjennysmenetelmät ovat aiemmin kaivetun kaivannon järjestelmän lisäksi sekundaarisia. Niiden tehokkuus on huomattavasti alhaisempi, mutta kestävyyttä ei voi puhua.