Kuinka monta kuutiota betonia autosekoittimessa?

Suurten rakennustöiden suorittamiseen tapauksissa, joissa betonin valmistus paikan päällä liittyy huomattaviin vaikeuksiin, autosekoittimet ovat ainoa ratkaisu. Työn optimoimiseksi tarvittava parametri on laitteen suorituskyky, joka kertoo, kuinka monta kuutiota betonia sekoittimessa voidaan valmistaa ja kuljettaa yhdessä lennossa.

Mikä on autosekoitin?

Liikkuva mikseri tehdään autokotelon pohjalta. Suoraan työosa, jossa liuoksen valmistus ja kuljetus tapahtuu, koostuu useista peruselementeistä:

 • mikseri rumpu;
 • ruuvi sekoitin;
 • laite, joka aikaansaa rummun pyörimisen;
 • purkamoduuli.

Toiminnan periaate

Valmisseoksen valmistamisen yhteydessä yksi tärkeimmistä lopputuotteen laatuun vaikuttavista tekijöistä on kuormitetun komponentin tasainen sekoittaminen. Tämä varmistetaan pyörivän rummun ja ruuvisekoittimen läsnäollessa.

Rakenteellisesti mikseri valmistetaan kiinteäksi Archimedean ruuveiksi. Sekoittaminen tapahtuu pyörittämällä rummua. Kun rotaatio aiheuttaa alkuperäisiä osia, ruuan pinnalla oleva seos työnnetään säiliön syvyyksiin ja sekoitetaan, kunnes se on yhtenäinen.

Valmiin ratkaisun purkamiseksi rummun pyörimissuunta on päinvastainen. Ruuvikiinnitys, pyörittämällä rumpua tässä tapauksessa, tyhjentää sekoittimen koko tilan ja tosiasiallisesti työntää terät betonilla ulos.

Laitteiden luokittelu

Autojen miksereihin on tehty huomattavia muutoksia. Erot ovat useissa teknisissä ja suunnitteluparametreissä:

 • akseliväli;
 • sekoittimen työskentelykapasiteetin kapasiteetti;
 • menetelmä liuoksen purkamiseksi;
 • rumpujen kiertoorganisaatio;
 • lisävarusteita.

akseliväli

Betonisekoittimet valmistetaan erilaisten autojen rungon perusteella. Kotimaan KamAZ-mallit ovat suosituimpia, ja myös Zil-Uralsin tuottamat akseliväliradat. Kuinka paljon betonia on sekoitettu Kamazin tai muiden valmistajien perusteella, riippuu rummun tilavuudesta.

Ulkomaisista analogeista voidaan mainita Valko-Venäjän tasavallan (MAZ, BelAZ), Saksa (MAN, Mercedes), Ruotsi (Volvo, Scania), Japani (Nissan, Mitsubishi) alustava tuotanto. Vähemmän yleisiä, mutta silti joskus on maahan tuotuja alustoja, jotka on valmistettu Ukrainassa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Koreassa.

Sekoittajan tilavuus

Tärkein parametri, joka vaikuttaa siihen kuinka monta kuutioa betonia voidaan valmistaa ja kuljettaa yhdessä sekoittimessa, on käyttörummun tilavuus. Tähän mennessä on useita standardoituja arvoja, jotka kattavat perustuotannon tarpeet.

Kotimaiset valmistajat tuottavat autoja, joiden rumpukapasiteetti on 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ja 12 m3. Sekoittajan määrä, joka on betonin kuljetukseen suosituin, on 5, 7 ja 9 m3. Ulkomaisista malleista useimmiten on olemassa autoja, jotka pystyvät valmistamaan ja kuljettamaan 6 m3 liuosta.

Purkamismenetelmä

Rakenteellisesti on kaksi purkamistyyppiä:

Ensimmäisessä tapauksessa betoniliuos purkautuu sekoittimen takaosassa olevan kurkun kautta. Tämä tyyppi on luotettavampi ja sillä on laaja jakelu kotitalouksissa.

Ulkomaisille valmistajille jaettu etummaisen purkamisen tyyppi. Tällaisen prosessin organisoinnin ansiosta kuljettaja voi ohjata purkamisprosessia suoraan ohjaamosta.

Kiertoajo

Rumpusekoittimen pyöriminen suoritetaan moottorilla, jossa on mekaaninen tai hydraulinen käyttö. Moottori voidaan suorittaa yhdistetyllä (yhdistetyllä) toteutuksella. Hän jakaa auton liikkuvuutta ja rummun kiertymää. Luotettavin vaihtoehto olisi käyttää itsenäistä moottoria, jonka vääntömomentti käytetään kokonaan betonimassan sekoittamiseen ja liuoksen purkamiseen.

Lisävarusteet

Monissa malleissa on lisävarusteita:

 • laajennettu purkaus liuoksen purkamiseksi (pituus 1,5-2 m);
 • betonipumppu;
 • liukuva torni holkilla pumppaamaan liuos korkeuteen.

Työvuorot

Huolimatta autosekoittimen käyttämisen ilmeisestä yksinkertaisuudesta, on otettava huomioon useita hienouksia, jotka on otettava huomioon:

 • pitkäaikaisen kuljetuksen aikana betoniliuos valmistetaan suoraan sekoittimessa;
 • kylmänä aikana tavanomaisten komponenttien lisäksi seokseen lisätään kemiallisia reagensseja, jotka estävät nopean jäädytyksen.

Laske liuoksen määrä

Tärkeä asia on sekoittimen todellisen määrän määrittäminen sekoittimessa. On selvää, että on epätodennäköistä, että 6 m3 kuormitetaan 5 m3: n kapasiteetilla, mutta vähemmän - hyvin usein.
Jotta ei lennettäisi liikaa ilmaa, on hyödyllistä tietää keinoja, joilla voit määrittää, kuinka paljon betonia on sekoittimessa.

Seoksen paino lähetetty

Jos yritys painoi purkautunutta ratkaisua, todellinen betonin määrä on melko helposti laskettavissa. Tätä varten on tarpeen jakaa liuoksen massa tiheydeltään. Eri betonien likimääräiset tiheysarvot ovat seuraavat:

 • 1800-2500 kg / m3 - raskasbetonit, joissa murskattu kivi tai soran täyttö;
 • 500-1800 kg / m3 - kevyet kaasutäytteiset betonit, jotka on täytetty laajennetulla savella, vermikuliitilla jne.
 • alle 500 kg / m3 - erittäin kevyt kaasu ja vaahtobetoni.

Ajan tyhjenemisellä

Toinen tapa, jolla on mahdollista määrittää noin KAMAZ-sekoittimessa valmistetun betoniliuoksen tilavuus, perustuu tyhjennysaikaa koskevaan arvioon (1 m3: n purku kestää noin 5 minuuttia). Näin ollen 5 m3: n sekoittajan purkaminen kestää noin 25 minuuttia.

Hyödyllisiä vinkkejä

Kun valitset auton kuljetukseen, tulisi kiinnittää huomiota kuoren rungon sisäseinien pinnan puhtauteen. Jos sisäelimen pesun jälkeen ei ole tyhjennetty vesiliuosta, osa liuoksesta, joka kuivuu tarpeeksi nopeasti, jää varmasti paikalleen.

Ajan myötä jäämien määrä kasvaa vain, ja sen määrittäminen, kuinka paljon betonia todella sisältyy KAMAZ-mikseriin, on ongelmallista. Lisäksi suuri määrä jäädytettyä liuosta seinämissä voi häiritä rummun pyörimistä ja näin ollen vähentää sekoituksen yhdenmukaisuutta ja lopputuotteen laatua.

Kuinka monta betonikappaletta KAMAZ-mikseri voi toimittaa yhdellä kertaa?

Kotimaiset tuotantoyhtiöt, jotka tuottavat KAMAZ-ajoneuvon alustaan ​​perustuvia sekoittimia, varustavat ne "betonisekoittimilla", jotka on suunniteltu 5 - 10 m3: n materiaalin määrälle.

Sekoitushyllyn suosituimmat tilavuudet ovat 5, 7 ja 9 m3. Samaan aikaan kotimaiset yritykset tuottavat toimitukseen suunniteltuja tynnyreitä: yksi, yksi, neljä, neljä, kuusi, kahdeksan, kahdeksan, kahdeksan, kymmenen, 11 ja 12 kuutiometriä betonia.

Betonin ostaminen betonirakenteissa

 • Kyky nopeasti tarjota konkreettisia, pieniä yksityisiä rakennushankkeita ja laaja-alaista rakentamista;
 • Kyky toimittaa materiaalia huomattavalla etäisyydellä ilman pelkoa altistumisesta haitallisille ilmakehän tekijöille;
 • Mahdollisuus täyttää rakennuksen samanaikaisesti purkamalla;
 • Kyky ostaa konkreettisia määriä betonia.

Nuanna betonisekoittimien toimituksessa

Laskettaessa laskeutuneen betonin määrää ja tietäen, kuinka monta kuutiota betonia KAMAZ-mikseriin vuokraamasi materiaalivalmistajan yrityksestä, voit helposti ja nopeasti laskea lentojen määrän. On kuitenkin otettava huomioon eräiden tavarantoimittajien epärehellisyys ilmaistuna laittomien laitteiden sääntöjen vastaisesti. Joten jos sekoitusrummun sisäpintaa ei pestä sen jälkeen, kun rahti on tyhjennetty, sen seinämien jäljelle jäänyt betoni kiinteytyy ja vähentää merkittävästi "sopivan" materiaalin määrää myöhempien toimitusten osalta.

Tarkista yrityksen eheys kahdella tavalla. Ensimmäinen tapa on käydä henkilökohtaisesti tuotantopaikalle ja nähdä, miten rumpujen pesu ja materiaalin lastaus tapahtuu (tai ei tapahdu). Toinen tapa on laskea toimitetun betonin määrä seuraavalla yksinkertaisella tekniikalla:

 • Likimääräinen laskelma betonin painosta. Kaupan sääntöjen mukaan ennen materiaalin lastaamista tulee olla "pakkaaminen" (punnitus) koneessa. Lastauksen jälkeen kone punnitaan uudelleen ja kuormitetun materiaalin määrä ilmoitetaan jakeluselosteessa. Kun tiedät materiaalin painon, voit laskea sen äänenvoimakkuuden. Tätä varten liuoksen massa kilogrammoina (rahtikirjasta) jaetaan arvioidulla betonin tiheydellä kg / m3: 1800-2400 kg / m3 - raskasbetoni; 500-800 kg / m3 kevytbetoni, 500 kg / m3 vaahto- ja ultrakevytbetoni;
 • Purkamisajankohtana. Keskimäärin 1 m3 betonia puretaan 10 minuutin kuluessa. Siksi voit pysäköidä lähellä autoa, tarkastaa hetken auton purkamisen aika minuutteina ja jakaa tuloksena oleva luku 10: llä sen määrittämiseksi, kuinka monta kuutiota materiaalia olet tuonut (tai ei tuonut).

Tässä tapauksessa molemmat menetelmät yrityksen eheyden tarkastamiseksi voidaan toteuttaa samanaikaisesti toisistaan ​​riippumatta. Tällainen tarkastus on erityisen tärkeä, jos ostat merkittävän määrän rakennusmateriaalia - useita tai useita kymmeniä KAMAZ-lentoja.

Voit myös kysyä, onko yrityksellä GPS-paikannusjärjestelmä ajoneuvojen liikkumiselle. Yleisesti ottaen vilpittömässä mielessä toimivilla yrityksillä on tällainen järjestelmä, joka poistaa kokonaan materiaalin osittaisen purkamisen (varastamisesta) kuljettajalta matkalla asiakkaalle.

Kuinka monta kuutiota betonia on sijoitettu KAMAZ-sekoittimeen

Monoliittisten säätöjen, kellarikerrosten, lattiojen, paviljongien, laitteiden tai polkujen rakentamisen aikana tarvitaan suuri määrä betonia. Jos osat ovat pieniä ja työ työntyy ajoissa, heikennetyt alueet muodostuvat rakenteille. Jo olemassa olevalle kuivakerrokselle asetettu ratkaisu ei muodosta yhtään kokonaisuutta sen kanssa. Tämä heikentää betonoinnin laatua, johtaa halkeamien muodostumiseen, onteloihin, käyttöiän lyhentämiseen ja kriittisten elementtien kantokyvyn heikkenemiseen.

Voit valmistaa betoniseoksen itsestään, mutta suuri määrä ei useinkaan ole kodin betonisekoittimen teho. Tehtävän helpottamiseksi autetaan materiaalikoneen kuljetusta. Jotta nostettu ratkaisu päätyisi kokonaan, jos ei ole ylijäämää tai jos se ei vaadi ylimääräisten osien lisäämistä, sinun on tiedettävä, kuinka monta kuutiota betonia on sijoitettu KamAZ-sekoittimeen.

Mitkä ovat sekoittimen tilauksen edut?

Betonointi on työläs ja vaikea prosessi. On välttämätöntä toimittaa komponentteja rakennustyömaalle - sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä. Ratkaisun valmistelemiseksi sinun on mitattava ja ladattava komponentit, sekoitettava, kuljetettava kauha- tai kottikärrytilaan, kaada muottiin. Vesihuolto on usein vaikeaa. Usein uudessa rakennuksessa ei ole kovinkaan hyvin tai hyvin. Käyttöön tuotu vettä, joka varastoidaan säiliöihin.

Suuri määrä työtä on suositeltavaa tilata betonin toimittaminen sekoittimessa. Seos valmistetaan betonitehtailla tai pienillä erikoistuneilla yrityksillä. Hyödyt, joita kehittäjä saa:

 • tuore seos toimitetaan paikan päällä;
 • betonin aste vastaa GOST-tasoa;
 • ratkaisu voidaan heti asentaa muottiin;
 • työalueella seos syötetään kourun läpi, mikä pienentää käsityön työtä;
 • monoliittinen työ suoritetaan nopeasti, ei tule ylimääräisiä saumoja eikä alueita, joilla on huono betonointi;
 • monimutkaisuus on merkittävästi vähentynyt.

Betoni, joka kuljetetaan sekoittimessa, säilyttää yhdenmukaisuuden, liikkuvuuden, ei kerroksen. Joissakin malleissa on hihat ja pumput, joilla seosta siirretään muutaman metrin päähän.

Sekoittajien tyypit ja niiden parametrit

Kuorma-autosekoittimet ovat kuorma-autot, joissa on pyörivä päärynä-miksaaja laastin tai betonin kuljetukseen. Mukaan GOST 7473-2010, seos toimitettaessa ei saa altistaa ilmakehän saostumista ja menettää sen yhdenmukaisuutta. Sementtilaastin vuoto, joka ylittää liikkuvuuden säilytysaikaa, ei ole sallittua materiaalin tuotemerkin lujuutta. Koostumukseen lisätään pehmittimiä, jotta voidaan poistaa kerrostuminen, ennenaikainen asetus tai jäädyttäminen.

Kama Automobile Plant valmistaa gravitaatiokykyisiä, käänteisiä ABS-malleja, jotka perustuvat alustaan ​​KamAZ 65115, 69343, 63963, 53229-15 ja muut tekniset ominaisuudet ja sekoittimen tilavuus 5-12 m³. Suosituin laitteisto, jonka päärynäparametri on 9 m³.

Modernit ABS-laitteet on varustettu sekoituslaitteiston hydraulisella käyttölaitteella, joka korvaa mekaanisen ohjausmenetelmän. Sekoittamista kuormituksen jälkeen varmistetaan pyörittämällä rumpua, jonka sisällä kierteiset terät sijaitsevat. Purkaminen tapahtuu eteen- tai taaksepäin, kun terät palaavat. Moderni teknologia tarjoaa ratkaisun kohteeseen lämpötilassa -30 ° C... + 40 ° C.

Betonin valmistus on mahdollista kahdella tavalla:

 • lastaamalla kuivia aineosia, sekoittamalla ne vesisäiliöön ja sekoittamalla kuljetuksen aikana;
 • valmiin seoksen kaataminen tehtaalla tai BRU ja toimittaminen kohteeseen.

Betonin syöttämiseksi ABS: n käyttöön:

 • vakiot tai pitkänomaiset kourut, joiden pituus on enintään 7 m;
 • putket, hihat;
 • betonipumppu;
 • kuljetinhihnat, joiden purkaminen on jopa 14 metriä.

Teleskooppipuomin käyttö lisää syöttön pituutta jopa 60 metriä.

Sekoittajan betonin määrä ei ole yhtä suuri kuin rummun geometrinen tilavuus, se määritetään valmiin seoksen tai kapasiteetin saannolla. Vapaa tila on välttämätöntä liuoksen vapaaseen sekoittumiseen laitteen sisällä. GOST 27339-93 mukaan ero on 4-6 kuutiometriä.

Sekoitinkapasiteetti - tehtaan tekninen ominaisuus, joka määrittää betonisekoittimen maksimaalisen kuormituksen. Itse asiassa asiakas tuo oikean määrän seosta, joka maksetaan erikseen kuljetuksen hinnasta. KamAZ-mikseri, jonka geometrinen tilavuus on 8 m³, voi itse asiassa olla enintään 5 m³ betonia. Tämä johtuu auton kantokyvystä ja alustan ominaisuuksista.

Laske liuoksen määrä

Jos haluat tilata betonisekoittimen, sinun on ensin laskettava vaaditut määrät lomakkeen tai alustan todellista kokoa täytettäväksi. Se voi poiketa projektista yksi ylös- tai alaspäin.

Se on tärkeää! Jotta rakenne pysyisi lujuudeltaan, betonisointi suoritetaan mahdollisimman nopeasti.

Jos on pulaa, sinun on lisäksi toimitettava ratkaisu sivustoon hätätilanteessa, valmistamaan se sähköisellä betonisekoittimella tai manuaalisesti ja tämä on aina liian suuri maksu. Kuljetuskustannukset eivät riipu materiaalin tilavuudesta sekoittimessa, vaan vain etäisyydestä. Ylimääräinen betoni on myös tarpeeton kustannus, lisäksi on tarpeen löytää paikka purkaa se jonnekin.

Ennen betonivuotoa on asennettava muottirakenne ja vahvistettava häkki. Kaikki koot mitataan huolellisesti teipillä. Tilavuus on löydetty tietäen rakenteen pituuden, leveyden ja korkeuden ilman, että vähennetään metallitankojen tilaa.

Rakentamiskohteissa on online laskimia betonin laskemista varten, jossa otetaan huomioon rakenteiden geometriset ulottuvuudet.

Määritä, kuinka monta kuutiota seosta todella tarvitsee, rakentajat suosittelevat verkon tilavuuden lisäämistä 8-10%.

Mitä sinun pitäisi kiinnittää huomiota

Kun tilataan seoksen toimittaminen sekoittimella, sinun on valmisteltava:

 • Tarjoa ABS-kulkuväylät. Jos monoliittisen työn määrä on suuri, on tarpeen määrittää useita purkamispisteitä.
 • ABS: n pysäköintipaikka, josta toimitus tapahtuu, valitaan enintään 8 metrin etäisyydelle kuopan reunasta. Kaltevuus ei saisi ylittää 5%, mitat - vähintään 6x8 metriä.
 • On suositeltavaa käyttää vibroloolia betoniseoksen tiivistämiseen. Tämä parantaa työn laatua.
 • Tarjoa paikka ylimääräisen liuoksen tyhjentämiseen - asennat muottien, vedenpitävyyden ja vahvistuksen sekundäärirakenteisiin - aidaksi tai grilliksi. Jäljelle jäänyt käyttämätön betoni asetetaan valmistettuun muotoon.
 • Jotta vältetään alikäyttö, tilaa toimitus vain luotettavilta toimittajilta. Yleensä nämä ovat suuria tuotantolaitoksia.
 • Aikataulun toimittaminen aamulla on aikaa selvittää koko seoksen määrä.
 • Suurten monoliittisten töiden osalta laita aikataulu sekoittimien saapumiselle, mikä ei saa olla liian tiheää. Lentojen välinen kuilu on parasta tehdä vähintään 2 tuntia.
 • ABS-kuljettajalla on velvollisuus toimittaa konossementti ja betonin laatuvaatimus, joka ilmoittaa tilavuus ja palkkaluokan.

Betonin toimittaminen KamAZ-sekoittimella on ratkaisu monille ongelmille. Pitkän matkan kuljetus ei vaikuta liuoksen ominaisuuksiin, koska jatkuva sekoitus estää seoksen asettamasta, delaminaatiosta ja kosteuden menetyksestä. Monoliittisen työn ehdot, kun tilaat valmiin materiaalin, vähenee useita kertoja. Rakennuksen laatu on suurempi kuin sähköisen betonisekoittimen manuaalinen valmistus tai käyttö.

Kuinka paljon betonia on betoniseoksessa

Kuinka monta kuutiota betonia on olemassa sekoittimessa?

Usein ihmiset, jotka rakentavat taloja, huviloita ja muita rakennelmia, joutuvat ratkaisemaan ongelman betonilla. Voit tehdä erän itse (käsin tai betonisekoittimen avulla) tai tilata valmiin. Suuri työmäärä on toinen vaihtoehto sopivampi - se on helpompaa ja paljon nopeampaa. Lisäksi meidän ei pidä unohtaa, että rakenteen luotettavuus ja kestävyys riippuvat suoraan betonin laadusta, mikä tarkoittaa sitä, että sen täytyy olla hyvin sekoitettu ja täytettävä GOSTin vaatimukset.

Ennen betonin asettamista sinun on laskettava tarkasti, kuinka paljon tilavuutta tarvitaan ja selvitä, kuinka paljon betonikuoria on sekoittimessa.

Sekoittajan käyttöominaisuudet

Käytännöllisesti katsoen jokaisessa betoniteräksessä on trukkeja ja betonisekoittimia. On huomattava, että maksu lasketaan erikseen itse betonille, sen toimitukselle sekä joutokäynnille. Betonielementti on parasta mieluummin kuin betonikuorma-autossa, sillä ensimmäinen mahdollistaa betonin halutun laadun.

Mitkä ovat sekoittimen tilauksen edut?

 • Voit tilata ratkaisun toimituksen ja purkamisen tarvittavaan määrään;
 • on mahdollista vuokrata ja sekoittaa betonia sen osista;
 • voidaan käyttää laastin valmistukseen sementistä ja sorasta;
 • korkealaatuista laastia, koska työteho - rumpu - sekoittaa jatkuvasti betonia.

Sekoittajien tyypit ja ominaisuudet

Jos olet kiinnostunut siitä, kuinka paljon betonia on sekoittimessa, sinun on ensin määritettävä sekoittimen tyyppi. Sekoittajien luokittelun tärkeimmät parametrit:

 • rumpukapasiteetti (tilavuus kuutiossa);
 • paino;
 • hihan pituus

Valmistajalta ja mallilta riippuen kuorma-autokoneiden rumpukapasiteetti voi olla 2-15 kuutiometriä. Sekoittajat, joiden tilavuus on 5 ja 7 kpl. m, hieman harvemmin 4, 6, 9 kuutiometriä. m.

Painon suhteen mikseri on 7 cm. m painaa 12 tonnia, 5 kuutiometriä sekoittimella. m - 11. Betonin tilavuus 1 cu. m painaa 2,4 tonnia. Näin ollen sekoittimessa 7 cu. m painaa noin 29 tonnia ja 7 kuutiometriä. m - 23 tonnia. Tämä on otettava huomioon, kun tilataan betonikuorma- kuorma, koska kaikki tienpinnat ja rakennustyömaat eivät kestä tällaista painoa.

Holkin (holkki) pituus, jota pitkin betonivirtaa, on yleensä 1,5-2 metriä. Joskus pidennys on lisäksi suunniteltu, jonka käyttö voi vaatia lisämaksua. Sekoittajan leveys on vakio - 2,5 m, mutta mallin kapasiteetti on 15 ov. m se on 2.55. Pituus riippuu sekoitusrummun mallista ja tilavuudesta.

Nuances kannattaa tietää

Jos sekoittimella on pitkä tai väärin käytetty, betoni kuivuu rummun seinämiin, vastaavasti kapasiteetti pienenee. Tämän seurauksena, kun tilaat sekoittimen 5 ov. m saat vain 4-4,5. Tämän välttämiseksi suosittelemme usein käytettyjä, hyvin hoidettuja sekoittimia.

Betonin purkamisen jälkeen rumpu ja kouru pestään vedellä. Useimmiten tämä tehdään paikan päällä, joten on tarpeen valmistella alusta veden tyhjentämiseksi betonin jäännöksillä.

Jos tarvitset vähemmän kuutiometriä betonia kuin yrityksen sekoittajien ehdottamat määrät (esimerkiksi 6 kuutiometriä betonia, ja vain 7 kuutiometriä sekoittavaa sekoitinta), todennäköisesti maksat rangaistuksen alikustannuksista.

Kuinka, hallitsemalla tämän tietämyksen, laske betonin määrä sekoittimessa, jotta et jääisi petetyiksi?

On välttämätöntä, että se on osoitettu asiantuntijoille tai itsenäisesti, että lasketaan tarvittava betonin määrä rakenteellesi ja tehdään tilaus. Jos toimitettu määrä ei riittänyt, olet luultavasti pettänyt.

Jos mahdollista, voit tarkistaa ladatun sekoittimen painon.

Tarkista toimitetun äänenvoimakkuus sen purkautumisajankohtana. Kuinka, 1 kpl. m betonia puretaan 10 minuutissa. Näin ollen sekoittimessa 5 cu. m puretaan 50 minuuttia.

Käytä yllä olevia vinkkejä määrittääksesi kuinka monta betonikuutiota sekoittimessa on.

Kuinka monta kuutiota betonia sekoittimessa?

Mikä tahansa rakenne ei tee ratkaisua. Tärkein kysymys on tehdä se itse tai ostaa se valmis. Päätökseen vaikuttaa rakentamisen määrä. Suuret työmäärät vaativat huomattavan määrän sementtiä. Lopputuotteen tilaaminen on helpompaa, nopeampaa ja turvallisempaa. Lisäksi rakenteen lujuus riippuu sen laadusta, kuten sementtilaastia vaivataan perusteellisesti, täyttää rakennusstandardit.

Mitä toimitetaan konkreettisena?

Betoniliuoksen toimittaminen tehtaalta rakennustyömaalle edellyttää kuljetusta. Dumpperit eivät pysty selviytymään tehtävistä, koska avoin tila vaikuttaa ratkaisun erottamiseen ja sen vuotamiseen. Sekoitin on erikoiskone, joka toimii lastin kuljettamiseen rakennustyömaalle, se on säiliö ratkaisun valmistelussa. Kuljetusprosessi ei vaikuta koostumuksen ominaisuuksiin, betoni ei menetä ominaisuuksiaan. Ennen tilaamista on tarpeen määrittää tarvittavan materiaalin määrä, koko, sekoittimen tyyppi.

Sekoittajien tyypit

Tekninen sekoittimet - trukki, jossa on rumpu rungon sijaan, joka on suunniteltu sekoittamaan ja lastin kuljettamiseen. Päällirakenteisella perävaunulla on erillinen asema, jonka avulla voit irrottaa auton auton ohjaamosta ja asentaa sen työmaalle.

Sekoitetut betonisekoittimet useisiin eri tyyppeihin. Siirtymätyypin mukaan mekaaninen ja hydraulinen. Ensimmäistä ei käytetä pitkään, toinen vaihtoehto on moderni, sitä käytetään laajalti.

Työperiaatteen mukaan:

 • Painovoimalla on pyörivä rumpu, jossa on sisäraudat. Liuos sekoitetaan jatkuvasti ja nostetaan terän sisäpuolella putoavan alas erikoiskulhoon.
 • Pakotetyyppi on varustettu kiinteällä säiliöllä ja sylinterillä. Säiliö on jatkuvasti paikallaan ja sylinterin kohtisuorat siilit ovat jatkuvasti liikkeessä.

Sekoittimia, joissa on jatkuvasti pyörivä tynnyri, joka on suunniteltu suuria määriä varten, käytetään yrityksissä betonin tuotannossa. Sekoituslaitoksen sijainnin mukaan sekoittimet jaetaan koneisiin:

 • etuläppä;
 • reitillä.

Toinen vaihtoehto on paljon helpompaa, koska kuljettaja ohjaamon päästämättä ohjaa prosessia.

Tekniset tiedot

Sekoittajat luokitellaan seuraavien pääparametrien mukaisesti.

 • Perävaunun tilavuus m³: ssä. Koneen valmistajan mukaan ne valmistetaan eri kapasiteetilla (2-15 kuutiota). Eniten käynnissä on 5 - 9 m³. Vaikuttava määrä koneita on suosittu laajamittaisissa rakenteissa, mutta tällaisten sekoittimien on vaikea kääntyä pienille alueille. Esimerkiksi KAMAZ- ja MAZ-yhtiöt tuottavat koneita, joiden volyymi on 6-10 m³, mikä on erittäin kannattavaa, koska niin paljon kuin ratkaisu on tarpeen täyttämään merkityksetön alue, yhtä paljon kuin yksi KAMAZ-perävaunu.
 • Kaivannon pituus. Letku, jonka läpi betoniliuos virtaa, on vakiokoko - 1,5 - 2 metriä. Tarvittaessa muodostetaan pitkänomainen rakenne, jonka avulla liuos kaadetaan eri vaikeasti tavoitettaviin paikkoihin.
 • Kuormitetun koneen paino. Laske koko auton paino ei ole vaikeaa, jos tiedät auton painon, tonnin määrän liuosta. Paino on tärkeää, kun laiva ei ole asfalttitiellä, vaan viskoosilla, suolla maaperällä.

Betonin määrä sekoittimessa

Kun tilaat betonirakenteen rakentamiseen, haluan jakaa kunnolla talot ja tarpeet. Kuinka monta kuutiota sekoittimessa on, kuinka laskea ratkaisun tarve sekoittaessasi? Saat vastauksen auttavat kahta tapaa.

Ensinnäkin koneen valmistajan ilmoittama tilavuus on tärkeä. Läsnäolon ollessa läsnä, täyttöä on mahdollista ohjata seuraavasti: yksi liuoskuori painaa 2,4 tonnia, tyhjän 5 m³: n paino on yhtä suuri kuin 11 tonnia. Alustavien tietojen tuntemus on helppo hallita asteikkojen lopputuloksella. Tästä syystä täysin ladattu auto "vetää" 23 tonnia. 7 m³: n koneen paino on 12 tonnia ja yksinkertaisen menetelmän tuntemus on helppo laskea, että koneen paino on 29 tonnia.

Työkoneella kuutiota kuormitetaan kymmenessä minuutissa. Tämä tarkoittaa sitä, että 5 m³: n vakio-kone puretaan 50 minuutissa. Sinun on ymmärrettävä, että näiden menetelmien avulla ei voida määrittää materiaalimäärää kuutioina ja auttaa saamaan lähiaikoina olevia tietoja.

Tärkeitä ominaisuuksia

Automaattisten betonisekoittimien käyttöä on lähestyttävä vastuullisesti. On välttämätöntä jatkuvasti seurata rummun puhtautta epäsäännöllisellä hoidolla, se tukkeutuu betonilla ja liuoksen kapasiteetti pienenee. Purkamisen jälkeen kone on huuhdeltava vedellä, on suositeltavaa valmistaa sivusto, jossa asiantuntijat pestään sekoittimen. Ennen tilaamista on tärkeää selventää toimittajien kanssa ehdotetun koneen tilavuudesta, sillä jos vaaditun ratkaisun määrä on pienempi, saat alikuormituksen ja sen seurauksena sakon.

johtopäätös

Suuret rakennusmäärät on parasta mieluummin sekoittaa. Koneen teknisten ominaisuuksien tuntemuksen perusteella voit valita vain sopivan vaihtoehdon, mutta myös hallita tarvittavan tilavuuden tarkkuutta.

Kuinka monta kuutiota betonia on sekoittimessa, esimerkiksi sekoittimella KAMAZ

Päättäessään rakentaa oma talo tai muut rakenteet, henkilö on valinnut betonin valinnan, jonka laatu määrittelee rakennuksen koko rakenteen vahvuuden. Voit tilata valmiita rakennusmateriaaleja, joita toimitetaan betonikuorma-autolla. Mutta tässä tapauksessa asiakas ei voi täysin luottaa hänen laatuun. Lisäksi käyttämätön ajankohta, betoni muuttuu kivi, ja sen täytyy vain heittää.

Vaihtoehtoisesti monet haluavat itse vaivauttaa betonin betonisekoittimella. Tällä menetelmällä voit tehdä vaaditun laadun ja määrän.

Oma betonisekoittimen ostaminen yhden talon rakentamiseksi ei ole suositeltavaa, joten sinun kannattaa turvautua tämän laitteen vuokraukseen. Maksu tällaisista palveluista riippuu rummun tilavuudesta ja työajasta. Hintaan sisältyy myös näiden laitteiden tarjoavan yrityksen asiantuntijan laitteiden ylläpito.

Ennen kuin teet tilauksen, sinun täytyy päättää, kuinka paljon betoniä tarvitaan rakentamiseen, tietää, kuinka monta kuutiota on betonisekoittimessa ja minkä tyyppistä mikseriä haluat valita.

Sekoittajien tyypit ja niiden parametrit

Teollinen sekoittimella on kuorma-auto, jossa on päärynän muotoinen rumpu, joka on tarkoitettu sekoittamaan ja kuljettamaan betoniliuosta. Tämä mekanismi on kiinnitetty puoliperävaunuun ja varustettu erillisellä käyttölaitteella. Tämä tosiasia mahdollistaa sen käytön erottumisen jälkeen koneesta ja asennuksesta rakennustyömaalla.

Betonisekoittimien tyyppien vertailuun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin perusparametreihin:

 • rummun tilavuus, ilmaistuna m3: ksi;
 • hihan pituus;
 • painotettu laitteisto.

Kotimaiset yritykset KAMAZ ja MAZ tarjoavat betonisekoittimia, joiden rummut on suunniteltu 6-10 m3. Nämä tilavuudet soveltuvat parhaiten pienille asiakkaille pienen rakennuksen rakentamiseen, sillä useimmiten on tarpeen täyttää pienen tilan perustelut yhtä tarkalleen kuin betoni KAMAZ-sekoittimella.

Lisäksi on tärkeää, että venäläiset autot sopivat paremmin kotimaisiin teihin, ovat kustannustehokkaampia, niiden palvelut maksa- vat vähemmän kuin tuodut vastineet ja kotimaiset autot ovat helpommin, nopeammin ja halvempia korjattavissa.

Vertailun vuoksi saksalainen MAN tuottaa 8-15 m3: n sekoittimia.

Holkki (kouru), jonka yli betoni virtaa, useimmiten on vakiokoko puolitoista metriä. Lisälaajennusrakenteiden käyttö vaatii erillisen lisämaksun. Siksi säästää rahaa ja jakaa tasaisesti laastia, voit itsenäisesti tehdä mobiilikourun, jonka avulla voit kaataa betonia eri säätiöpaikoille.

Tietäen, kuinka paljon betonia on KAMAZ-sekoittimessa, yhden tonnin laastin massa ja itse auton paino, voimme laskea koko tien kuormituksen.

1 m3 betonia painaa 2,4 tonnia. Betonisekoittimet 7 m3 - 12 tonnia. Tällöin kokonaispaino on 29 tonnia. Tämä indikaattori on otettava huomioon, jos auto toimittaa lastia hautamattomalle tai rikkoutuneelle tielle, lämmitysalueelle, jos on olemassa pieniä siltoja tai risteyksiä sekä muita vastaavia tekijöitä.

Betonisekoittimen tilauksen edut

Betoniseoksen toimitus ei voi käyttää tavanomaista rahtiliikennettä, koska se johtaa seoksen jähmettymiseen, sen liukenemiseen, kosteuden menetykseen ja muiden teknisten ominaisuuksien muutoksiin. Ja myös selvittää, kuinka monta konkreettista kuutiota betonisekoittimessa on paljon helpompaa kuin laskea sen määrä kuorma-autoon.

Myös sekoittimien etuja ovat:

 • ratkaisun toimittaminen tiukasti määritellyssä määrämuodossa säilyttäen samalla sen laatuominaisuudet;
 • liuoksen jatkuva sekoittuminen ei anna sen kovettua pitkään;
 • mahdollinen vuokra itserakennuksen rakentamiseen.

Tekijöitä varoa

Tietäen, kuinka paljon laasti tarvitsee täyttää säätiön ja kuinka monta kuutiota betonia sekoittimessa, on helppo laskea tarvittava määrä lentoja. Tässä on kuitenkin otettava huomioon se, että sekoittimissa, joita käytetään ilman asiaankuuluvien sääntöjen noudattamista, betoni voi jäädä seiniin ja kuivua.

Siksi tilatun määrän sijaan saat yhden tonnin vähemmän ratkaisua.

Seuraavat säännöt estävät tämän:

 1. Valitse uudempia ja paremmin huollettuja autoja.
 2. Varmista, että liuoksen tyhjennyksen jälkeen rumpu pestään perusteellisesti vedellä.
 3. Noudata betonipurkauksen aikaa ja laske sen määrä, tietäen, että 1 m3 liuosta virtaa 10 minuutin kuluessa.

Näiden sääntöjen mukaan voit helposti laskea, kuinka paljon konkreettisia KAMAZ-sekoittimessa on itse asiassa.

Napsauta haluamasi sosiaalisen verkon kuvaketta, jotta voit jakaa yhteyden ympäristöön:

Kuinka monta kuutiota betonia autosekoittimessa?

Suurten rakennustöiden suorittamiseen tapauksissa, joissa betonin valmistus paikan päällä liittyy huomattaviin vaikeuksiin, autosekoittimet ovat ainoa ratkaisu. Työn optimoimiseksi tarvittava parametri on laitteen suorituskyky, joka kertoo, kuinka monta kuutiota betonia sekoittimessa voidaan valmistaa ja kuljettaa yhdessä lennossa.

Mikä on autosekoitin?

Liikkuva mikseri tehdään autokotelon pohjalta. Suoraan työosa, jossa liuoksen valmistus ja kuljetus tapahtuu, koostuu useista peruselementeistä:

 • mikseri rumpu;
 • ruuvi sekoitin;
 • laite, joka aikaansaa rummun pyörimisen;
 • purkamoduuli.

Toiminnan periaate

Valmisseoksen valmistamisen yhteydessä yksi tärkeimmistä lopputuotteen laatuun vaikuttavista tekijöistä on kuormitetun komponentin tasainen sekoittaminen. Tämä varmistetaan pyörivän rummun ja ruuvisekoittimen läsnäollessa.

Rakenteellisesti mikseri valmistetaan kiinteäksi Archimedean ruuveiksi. Sekoittaminen tapahtuu pyörittämällä rummua. Kun rotaatio aiheuttaa alkuperäisiä osia, ruuan pinnalla oleva seos työnnetään säiliön syvyyksiin ja sekoitetaan, kunnes se on yhtenäinen.

Valmiin ratkaisun purkamiseksi rummun pyörimissuunta on päinvastainen. Ruuvikiinnitys, pyörittämällä rumpua tässä tapauksessa, tyhjentää sekoittimen koko tilan ja tosiasiallisesti työntää terät betonilla ulos.

Laitteiden luokittelu

Autojen miksereihin on tehty huomattavia muutoksia. Erot ovat useissa teknisissä ja suunnitteluparametreissä:

 • akseliväli;
 • sekoittimen työskentelykapasiteetin kapasiteetti;
 • menetelmä liuoksen purkamiseksi;
 • rumpujen kiertoorganisaatio;
 • lisävarusteita.

akseliväli

Betonisekoittimet valmistetaan erilaisten autojen rungon perusteella. Kotimaan KamAZ-mallit ovat suosituimpia, ja myös Zil-Uralsin tuottamat akseliväliradat. Kuinka paljon betonia on sekoitettu Kamazin tai muiden valmistajien perusteella, riippuu rummun tilavuudesta.

Ulkomaisista analogeista voidaan mainita Valko-Venäjän tasavallan (MAZ, BelAZ), Saksa (MAN, Mercedes), Ruotsi (Volvo, Scania), Japani (Nissan, Mitsubishi) alustava tuotanto. Vähemmän yleisiä, mutta silti joskus on maahan tuotuja alustoja, jotka on valmistettu Ukrainassa, Italiassa, Yhdysvalloissa ja Koreassa.

Sekoittajan tilavuus

Tärkein parametri, joka vaikuttaa siihen kuinka monta kuutioa betonia voidaan valmistaa ja kuljettaa yhdessä sekoittimessa, on käyttörummun tilavuus. Tähän mennessä on useita standardoituja arvoja, jotka kattavat perustuotannon tarpeet.

Kotimaiset valmistajat tuottavat autoja, joiden rumpukapasiteetti on 2, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ja 12 m3. Sekoittajan määrä, joka on betonin kuljetukseen suosituin, on 5, 7 ja 9 m3. Ulkomaisista malleista useimmiten on olemassa autoja, jotka pystyvät valmistamaan ja kuljettamaan 6 m3 liuosta.

Purkamismenetelmä

Rakenteellisesti on kaksi purkamistyyppiä:

Ensimmäisessä tapauksessa betoniliuos purkautuu sekoittimen takaosassa olevan kurkun kautta. Tämä tyyppi on luotettavampi ja sillä on laaja jakelu kotitalouksissa.

Ulkomaisille valmistajille jaettu etummaisen purkamisen tyyppi. Tällaisen prosessin organisoinnin ansiosta kuljettaja voi ohjata purkamisprosessia suoraan ohjaamosta.

Kiertoajo

Rumpusekoittimen pyöriminen suoritetaan moottorilla, jossa on mekaaninen tai hydraulinen käyttö. Moottori voidaan suorittaa yhdistetyllä (yhdistetyllä) toteutuksella. Hän jakaa auton liikkuvuutta ja rummun kiertymää. Luotettavin vaihtoehto olisi käyttää itsenäistä moottoria, jonka vääntömomentti käytetään kokonaan betonimassan sekoittamiseen ja liuoksen purkamiseen.

Lisävarusteet

Monissa malleissa on lisävarusteita:

 • laajennettu purkaus liuoksen purkamiseksi (pituus 1,5-2 m);
 • betonipumppu;
 • liukuva torni holkilla pumppaamaan liuos korkeuteen.

Työvuorot

Huolimatta autosekoittimen käyttämisen ilmeisestä yksinkertaisuudesta, on otettava huomioon useita hienouksia, jotka on otettava huomioon:

 • pitkäaikaisen kuljetuksen aikana betoniliuos valmistetaan suoraan sekoittimessa;
 • kylmänä aikana tavanomaisten komponenttien lisäksi seokseen lisätään kemiallisia reagensseja, jotka estävät nopean jäädytyksen.

Laske liuoksen määrä

Tärkeä asia on sekoittimen todellisen määrän määrittäminen sekoittimessa. On selvää, että on epätodennäköistä, että 6 m3 kuormitetaan 5 m3: n kapasiteetilla, mutta vähemmän - hyvin usein. Jotta ei lennettäisi liikaa ilmaa, on hyödyllistä tietää keinoja, joilla voit määrittää, kuinka paljon betonia on sekoittimessa.

Seoksen paino lähetetty

Jos yritys painoi purkautunutta ratkaisua, todellinen betonin määrä on melko helposti laskettavissa. Tätä varten on tarpeen jakaa liuoksen massa tiheydeltään. Eri betonien likimääräiset tiheysarvot ovat seuraavat:

 • 1800-2500 kg / m3 - raskasbetonit, joissa murskattu kivi tai soran täyttö;
 • 500-1800 kg / m3 - kevyet kaasutäytteiset betonit, jotka on täytetty laajennetulla savella, vermikuliitilla jne.
 • alle 500 kg / m3 - erittäin kevyt kaasu ja vaahtobetoni.

Ajan tyhjenemisellä

Toinen tapa, jolla on mahdollista määrittää noin KAMAZ-sekoittimessa valmistetun betoniliuoksen tilavuus, perustuu tyhjennysaikaa koskevaan arvioon (1 m3: n purku kestää noin 5 minuuttia). Näin ollen 5 m3: n sekoittajan purkaminen kestää noin 25 minuuttia.

Hyödyllisiä vinkkejä

Kun valitset auton kuljetukseen, tulisi kiinnittää huomiota kuoren rungon sisäseinien pinnan puhtauteen. Jos sisäelimen pesun jälkeen ei ole tyhjennetty vesiliuosta, osa liuoksesta, joka kuivuu tarpeeksi nopeasti, jää varmasti paikalleen.

Ajan myötä jäämien määrä kasvaa vain, ja sen määrittäminen, kuinka paljon betonia todella sisältyy KAMAZ-mikseriin, on ongelmallista. Lisäksi suuri määrä jäädytettyä liuosta seinämissä voi häiritä rummun pyörimistä ja näin ollen vähentää sekoituksen yhdenmukaisuutta ja lopputuotteen laatua.

Betonin valmistus betoniseoksessa - mittasuhteet kaupeissa

Betonin valmistus konkreettisessa sekoittimessa on melko yksinkertainen prosessi. Mutta monet eivät tiedä, kuinka paljon materiaalia haluat nukahtaa. Eli vaikka tiedätte oikeat mittasuhteet, et voi laskea, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja kaadettavaa vettä täytyy täyttää niin, että tuotos on betonisekoittopassissa ilmoitettu määrä. Loppujen lopuksi, jos esimerkiksi sekoitat 10 litraa hiekkaa ja 10 litraa sementtiä, tuloksena oleva sementti-hiekkaseos ei ole tilavuudeltaan 20 litraa, mutta hieman vähemmän, koska sementtihiukkaset ovat pienempiä kuin hiekkasiteet, joten sementti miehittää vain jyvien välisen tilan.

esittely

Tämän ongelman ratkaisemiseksi on olemassa erityisiä laskentamenetelmiä. Käännymme heille.

Oikean materiaalin määrän määrittämiseksi on käytettävä erityisiä taulukoita, jotka osoittavat, kuinka paljon sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä tarvitaan yhden kuutiometriä betoniseoksen valmistamiseksi. Tämä määrä riippuu käytetyn sementin tuotemerkistä.

On kuitenkin huomattava, että betonin ja sementin merkit eroavat toisistaan. Menemme siitä, että artikkelin otsikosta tulevat tiedot todennäköisesti etsivät henkilöä, joka tarvitsee täyttää rakennuksen yksityisen talon tai toisen pienen rakennuksen (kylpylä, autotalli) perusta. Näihin tarkoituksiin sopivin betonivaihe on M300. Sillä on tarvittava vahvuus säätiölle eikä ole yhtä kallista valmistaa kuin korkeammat brändit.

Yleisimmät sementtimerkit ovat M400 ja M500. Hiekkaa käytetään parhaiten sellaisten jyvien kanssa, joiden halkaisija on enintään 2,5 mm. Murskattuja kiviaineita käytetään 5-20 mm.

Edellä mainituille parametreille annamme tarvittavat numerot.

Komponenttien määrä betonin kuutiometrien valmistukseen

Joten tarvitaan seuraavia materiaaleja. Jos käytät M400-sementtiä, niin tarvitset 1 m3 betonia:

 • 338 kg sementtiä
 • 642 kg hiekkaa
 • 1250 kg murskattua kiveä
 • 170 litraa vettä

Jos sementti on M500, tarvitset:

 • 292 kg sementtiä
 • 702 kg hiekkaa
 • 1258 kg raunioita
 • 146 litraa vettä

Kuten näette, sementtiä, hiekkaa ja murskattua kiveä annetaan kilogrammoina. Mutta tarvitsemme litraa, joten sinun täytyy muuntaa massa äänenvoimakkuudeksi. Arvot ovat likimääräisiä, koska irtomateriaaleilla on vaihteleva tiheys. Mutta tässä muodossa he sopivat meille. Sementin irtotiheys on noin 1200 kg / m3, hiekka - 1440 kg / m3, murskattu kivi - 1600 kg / m3.

Käännöksen jälkeen saimme seuraavat arvot.

Käytettäessä sementtiä M400 tarvitset:

 • 281 litraa sementtiä
 • 445 litraa hiekkaa
 • 781 l rikasta

Käytettäessä M500-sementtiä on välttämätöntä:

 • 243 litraa sementtiä
 • 487 litraa hiekkaa
 • 786 l rikasta

Komposiittien määrä kauhojen tilavuuspakattujen betonisekoittimien osalta

Nyt, kun saimme numerot litroihin, meidän täytyy muuntaa ne kaupeiksi ja laskea tarvittava määrä eri kokoisia betonisekoittimia varten. Tavallisimmalla kauhalla on 10 litran tilavuus - ja otamme sen huomioon. Betonisekoittimet voivat olla erikokoisia. Tavallisessa käytössä ne ostetaan tavallisesti 70 - 250 litraa. Koska sekoitin toimii kaltevassa asennossa, valmiin seoksen tilavuus on pienempi ja se on 50-60 prosenttia kokonaismäärästä. Ota keskimäärin 55% ja anna kauhojen määrä kaikkia tarvittavia materiaaleja eri betonisekoittimille. Komponenttien vieressä olevat numerot tarkoittavat niiden lukumäärää kaupeissa.

Kuinka monta kuutiota betoniseoksessa

Betonin toimittaminen rakennustyömaille tapahtuu erikoiskuljetuksella - automaattisella betonisekoittimella (ABS). Kirjoitetut sovellukset ABS GOST 7473-94, jonka mukaan olisi käytettävä kuljetusvälineitä suojaamaan betonin saostuksen, roskat, UV-säteiltä, ​​häiriöt ja yhtenäisen muodon menetys tuotteen ominaisuuksia. Sekoittajan pääparametri on kapasiteetti, so. sen betonimäärä, jonka hän voi toimittaa yhdessä lennossa. Tämä indikaattori on tärkeä sekä taloudellisten laskelmien että työprosessien optimaalisen organisoinnin kannalta.

ABS-määritykset

Betonisekoituksen turvallisuutta kuljetuksen aikana varmistetaan rummun jatkuva kierto, jonka sisäpuolella on mekanismi, jossa on sekoittuneita teriä. Sekoitin on purkautunut siipien kääntöliikkeen vuoksi. Betonisekoittimella tilattaessa on otettava huomioon seuraavat ominaisuudet:

 1. Rummun tilavuus. Rakennuslaitteiden valmistajat tuottavat eri kokoisia rumputuotteita: mini-sekoittimista 2 m 3 suuria 15 m 3. Sekoittimiin vaikuttavaa vaikutusta käytetään esimerkiksi laajamittaisten esineiden rakentamiseen, kun säätiö kaatetaan;
 2. Täyssekoitin. Mainittujen teknisten eritelmien mukaisesti on pidettävä mielessä, että ABS ei ole koskaan täytetty "silmämunkeille". Tämä johtuu sakkojen kiristämisestä ylikuormituksesta vuodesta 2015 lähtien. Yleensä rummun todellinen täyttö on 1-3% pienempi kuin maksimi;
 3. Hihan pituus tai kouru. Laite, jolla betoni poistuu sekoittimesta, on pituudeltaan 1,5-2 m. Usein toimittajat tarjoavat pitkänomaisia ​​hihoja, kun taas purkausaika kasvaa vastaavasti;
 4. Kuormitetun betonisekoittimen paino. Tämä parametri on tärkeä kaupunkien toimitukselle, jossa on painorajoituksia erikoisajoneuvoille sekä ajettaessa autoa viskoosilla maaperällä. Monissa tapauksissa on taloudellisesti edullisempaa tilata kaksi tai kolme 6-kuutiohyttiä yhden sijasta 12-15 m 3: n sijasta.

Sekoitinkapasiteetti

Venäjän betoniseoksen toimitukseen käytetään pääasiassa PJSC "Tuymazinsky kuorma-autoon asennettua betonikuorma-autoa" valmistettuja rumpusekoittajia. Kasvi tuottaa yli 10 modifikaatiota ABS: ssä rummun kapasiteetilla 5-9 m 3. Sekoittajat on asennettu KamAZin, MAZ: n, KrAZ: n, ZIL: n jne. Alustoihin. Ulkomaiset betonisekoittimet perustuvat MAN-, Volvo-, Mitsubishi-kuorma-autoihin jne. Viime aikoina Moskovassa sijaitsevat rakennustyömailla on ollut kiinalaisia ​​sekoittimia, esimerkiksi Shaanxi of 10 m 3.

Tilastojen analysoinnilla voidaan ymmärtää, että kaikkein vaativin vaihtoehto on autobenders, joiden kapasiteetti on 6 m3 (60% kaikista tilatuista laitteista). Seuraavaksi suosio on ABS 9 m 3 (15%) ja mini-sekoittimet jopa 5 m 3.

Laskettaessa betonin kuutioiden määrää tarkasti on tarpeen tietää ajoneuvon paino ja paino 1 tonni betoniseosta. Ensimmäinen arvo on otettu ABS: n teknisistä asiakirjoista. Betoniseoksen paino riippuu betonityypistä:

Betonin betonisekoittimessa: säännöt ja mittasuhteet

Jos tarkoituksesi on rakentaa talo, sauna, huvimaja, tasoittaa polkuja käytävälaatat tai vain tehdä globaali korjaus suuri huone, et voi tehdä ilman hyvää laasti, ja siksi ilman sekoittimet. Nykyään se on ainoa erikoislaitteisto, joka on tarkoitettu suuren rakennusmateriaalin valmistukseen. Sen tärkein etu on työprosessin nopeuden kasvu ja työvoimakustannusten huomattava väheneminen.

Käytännöllisesti katsoen kaikki päälliköt, jotka ensimmäistä kertaa kohtaavat tarvetta laatia tietyn keskittymän ratkaisu, herättävät kysymyksen: "miten tuloksena on todella laadukas?".

Huolimatta siitä, että tämä kysymys on suhteellisen yksinkertainen, se edellyttää yksiselitteistä vastausta. Koska tunnustettu epätarkkuus työprosessissa voi kääntyä sinusta ja johtaa siihen, että hyvin kauan aikaa vievä prosessi, joka kesti paljon aikaa, muuttuu kokonaan. Tällaisten tilanteiden välttämiseksi autamme sinua ymmärtämään kaikki hienovaraisuudet ja vivahteet, betonisekoituksen oikea valmistelu.

Kuinka sekoittaa betoni betonisekoittimessa: mittasuhteet ja komponentit.

Ensimmäinen vaikeus, jonka uudet rakennuttajat kohtaavat sekoittimella, on tiedon puute oikeista raaka-aineista. Koska mikään yksittäinen asetus ei ole voimassa, on suositeltavaa käyttää yleisiä sääntöjä erilaisten laatuluokkien luomiseksi.

On huomattava, että liuoksen formulaatio on muuttumaton, se koostuu neljästä pääkomponentista: sementistä, murskakivestä (sora), hiekasta ja vedestä. Tarvittaessa lisäaineiden koostumuksessa otetaan käyttöön ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Materiaalin erottaminen eri tyyppeihin perustuu sen lujuuteen (tiheys) perustuen aakkosnumeerisiin nimityksiin. Aluksi näemme kirjaimen "M", jota seuraa luku, joka osoittaa betonin kestävyyden puristumiseen, kun se on täysin kuivunut (noin 28-30 päivää). Esimerkiksi M350-luokan ratkaisu tarkoittaa, että sen resistanssi (kestävä puristus) on 350 kg / ms2. Mitä korkeampi digitaalinen arvo, sitä suurempi seos ja sitä paremmat mekaaniset ominaisuudet. Siksi aluksi sinun on ymmärrettävä mihin tarkoitukseen, mitä tuotemerkkiä tulisi käyttää.

Harkitse suosituimpia:

• M100 ja M150 - perustetaan säätiön säätiö.
• M200 - M300 - käytetään perustan kaatoon, valmistetaan seinät, lohkot, lattialaatat, lattiat ja tasoitteet.
• M350 - pidetään yhtenä suosituimmista seostyypeistä monoliittisten perustusten, tienpohjien ja tukirakenteiden luomiseksi.
• M400 - M450 - käytetään pääasiassa hydraulirakenteiden rakentamiseen.
• M500 ja M550 on suunniteltu monimutkaisten esineiden rakentamiseen, joihin tehdään suuria vaatimuksia (patoja, metroja, varastointi jne.).

Betoniosuudet kaupeissa

Jopa kokenut rakennusmestari, joka on työskennellyt betonin kanssa pitkään, ei pysty antamaan tarkkaa vastausta kysymykseen: "Minkälaista materiaalimäärää paino-ekvivalenttina on käytettävä lopullisesti tarvittavan johdonmukaisuuden ratkaisun löytämiseksi?" fraktiot ja komponenttitilavuus.

Kun työskentelet kotitalouksien olosuhteissa, on parasta käyttää mittausyksikön vakiovarustetta, jonka tilavuus on 10 - 12 litraa. Sen käyttö auttaa sinua navigoimaan nopeasti tietyn työn laajuuden edellyttämän materiaalin määrän. Kuitenkin on kätevää mitata ainesosat muovisäiliöön, jos aiot tehdä pienen määrän työtä tai rakennettaessa säätiötä vaiheittain.

Ensinnäkin on syytä panna merkille, että kaikki rakennustehtaan sekoitukseen sisältyvät aineosat ovat eri painoprosentteina. Esimerkiksi sementin paino täyteen kauhaan on noin 13 - 15 kg, hiekka - 19 - 20 kg, murskattu kivi 15 - 17 kg.

Jotta saataisiin aikaan 1 betonia, on suositeltavaa noudattaa seuraavia mittasuhteita: 9 (murskattu kivi tai sora), 5 (hiekka), 2 (sementti). Kun kyseessä on hiekasta ja sorasta koostuvan valmiin kuivan rakennuskomponentin käyttö, suhde näyttää tältä: 5: 1. Jos 5 on PGS, 1 on sementtiä. Veden osalta sen tilavuuden tulisi vastata puolta sementin 0,5: 1 tilavuudesta.

Rakennussekoituksen lujuus ja tiheys riippuvat kokonaan käytetyn sementin laadusta. Koostumuksen ja ominaisuuksien perusteella on olemassa useita tämäntyyppisiä materiaaleja: M300, M 400, M 500 ja M600. Näistä suosituimpia tuotemerkkejä pidetään "M 400" ja "M500".

Konkreettisen vaaditun johdonmukaisuuden valmistelemiseksi suosittelemme, että taulukon osien osuudet otetaan huomioon.

Sementin M400-merkin osuudet + hiekka + murskattu kivi

Joukkokoostumus
10 litrassa sementtiä
P: Sh
(L)

Betonin määrä
10 litrasta sementtiä
(L)