Kuinka paljon säätiö kannattaa valun jälkeen ennen talon rakentamista

Päätös siitä, kuinka paljon säätiö tulee kaatamisen jälkeen, on tehtävä ottaen huomioon joukko tekijöitä. Määrittäjiä ovat rakennuspohjan rakenteellinen rakenne, rakennuksen muotoilu ja sen aika, jonka kuluessa betoni kypsyy täysin. On syytä muistaa, että se, että perusrakennetta ei ole noudatettu ennen talon rakentamista, voi johtaa hankkeen suunniteltujen laakerivälineiden osittaiseen tai täydelliseen devalvaatioon.

Betoniurheilu

SP 70.13330.2012: n rakennussääntöjä, joissa SNiP: n 3.03.01-87 tekstiä päivitetään, on määrätty betonin säilyttämiseksi toteuttamalla toimenpiteitä sen hoitamiseksi ennen strippausta. Tiedot siitä, kuinka paljon säätöä tulisi asettaa muottiin, muodostaen säätiön muodot, betoni on määritelty työjärjestyksen 5.4.1 kohdassa.

Kaikki pinnat on suojattava luotettavasti liuoksen sisältämän veden haihtumiselta. Sen pitäisi myös suojata tuoretta betonia putoamasta sen pinnan sademäärään. Tällaiset toimet olisi tehtävä ennen rakentamista koko jaksolle, kunnes vähintään 70 prosenttia passista ei saada.

Strippaus jälkeen on tarpeen luoda olosuhteet lämpötilan ja kosteuden ylläpitämiseksi arvoina, jotka vastaavat optimaalisesti betonirakenteen lujuuden kasvua. Säännöt eivät ole sallittuja kulkea betonirakenteiden pintoihin, kunnes betoni on saavuttanut voimakkuuden 2,5 MPa. On mahdotonta asentaa yläpuolella olevaa muottirakennetta, toteuttaa tiilimuurauksia, rakentaa puiset seinät ja suorittaa muita rakennus- tai aputoimintoja.

Lujuus betonilla

Betonirakenne kuivuu ja saa tarvittavat ja riittävät lujuusarvot kahden peräkkäisen toisiinsa liittyvän vaiheen kulun aikana:

 1. Takavarikko. Muotoon asetettu betoniliuoksen alustava asetus ympäröivässä lämpötilassa noin 20 ° C: ssa tapahtuu päivän aikana. Kylmäkausijaksoissa on välttämätöntä käyttää käytettävissä olevia lämmityslaitteita ja käyttää lämmöneristysrakenteita. On pidettävä mielessä, että määritysprosessit alkavat tapahtua jo kahden ensimmäisen tunnin kuluessa siitä hetkestä, kun betonimassan seosta sekoitetaan veden kanssa. Tästä syystä seoksen sekoittamisen ja betoniseoksen muodostamisen on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan aikavälein.
 2. Betonin kovettuminen. Hydrausmenetelmässä esiintyy joukko betonivahvuutta - vesipartikkeleiden molekyylisidosten muodostaminen seosaineiden komponenttien kanssa. Nesteytys etenee kapealla lämpötila- ja kosteusalueella, johon on sisällyttävä toimenpiteitä betonin hoitoon. Fysikaalis-kemiallisen prosessin varovainen valvonta betonirakenteen massassa selittyy rakenteen laadun täysin riippuvuudella.

On luonnollista olettaa, että aika, jonka aikana säätiötä on puolustettava, liittyy suoraan perustan muodostavan betonin lujuuden kasvuun. Portland-sementin M-400 ja M-500 perusteella valmistetut betonituotteet M-200 ja M-300 saavat 70% rakentamisessa tarvittavan lujuuden ja standardoidun yhteisyrityksen 70.13330.2012 28 päivältä keskimäärin 20 ° C: n päivittäisessä lämpötilassa Keskimääräisen päivittäisen lämpötilan muutos johtaa väistämättä muihin voimakkuuden indikaattoreihin. Luoman vahvuuden riippuvuus näkyy selvästi taulukosta:

Riippuvuus siitä, kuinka peruspohjaa pidetään sen tyypeittäin

Sellaiset väitteet, joiden mukaan betonikomponenttien standardoidun vahvuuden joukon jälkeen valmis perustus pitäisi olla vuosi tai talvi, eivät ole täysin yhdenmukaisia. Yleinen väärinkäsitys tarpeesta kestää muotoilu ennen meneillään olevien sedimenttirenkeytysprosessien päättymistä aiheutui käsitteiden korvaamisesta. Täysin pystytetty rakennus on säilytettävä ennen viimeistelyä. Tämä selitetään yksinkertaisesti esimerkkinä nykyisten lajikkeiden rakenteiden rakenteen perustukset.

Video siitä, miten nopeuttaa betonin kovettumista

Pilarin perustukset

Pylväsperusta on sarja yksittäisiä pylväitä, joiden järjestelyä käytetään tiilen tai muurauksen avulla, usein perustuspilarit valmistetaan betonista tai betonista. Jotta säätöelementit saataisiin lisää vakautta, rakennetaan grillata - vahvikepäällysteinen teippi, joka yhdistää pylväsporsit.

Tämäntyyppistä perustusta kutsutaan kevyiksi lajikkeiksi, joten perustus, jota ei ole ladattu rakennuksen painolla, lisääntyy liikkumisen aikana maanmuotojen sisällä, joilla on heterogeeninen morfologia, ja se voi helposti muuttua pakkasnopeuden seurauksena. Määritelmän mukaan pylväsrakenteen perustaa ei voida puolustaa, ja seinien pystyttäminen on aloitettava välittömästi, kun muurauslaasti on asetettu loppuun tai betonin kovettuminen.

Nauhan tyyppiset perustukset

Ribbonraudoitetuilla betoniperustuksilla voidaan varustaa kahta tyyppiä:

 • syväpohjaiset perustukset on varustettu kevyiden rakennusten rakentamiseksi ja niiden pohja on maanpinnan yläpuolella jäätymisen yläpuolella;
 • syvään haudatut vaihtoehdot edellyttävät niiden suurien painojen rakentamista, niiden pohjan syvyys ylittää maaperän jäädyttämisen syvyyden.

Nauhan syvyys syvemmälle on painetta, jännitystä ja voimaa samanlainen kuin pylväsvaihtoehtojen vaikutukset grillata. Siinä tapauksessa, että tällainen säätely pystyy seisomaan ajanjaksona, jolloin maaperän aktiivinen turvotus maaperän kosteuden jäätymisen ja sulamisen vaikutuksen alaisena, sen muodonmuutoksen mahdollisuus on hyvin todennäköinen.

Hihnan tyyppisten syväpohjojen perustukset perustuvat tiheisiin näköaloihin, joiden pohjamaalit eivät ole alttiita maaperän siirtymiselle. Konkreettimassassa kutistumisprosessit ovat täysin valmiit vakiovahvuuden saavuttua ja rakenteen luonnos omalla painollaan ilman rakennuksen painoa huomioiden on täysin tasoitettu laajennusliitoksilla.

Levyn lajit

Monoliittiset perustukset lasketaan ja lasketaan yksinkertaisesti, ja ne luovat perustan rakennukselle, joka on rakennettu riittävän lujuusominaisuuksineen. Maanpohjan kuorman tasainen jakautuminen suuren laakeripinnan vuoksi aiheuttaa maaperän erityispaineen vähimmäisarvon. Oikein valmistettu hiekka tai hiekka-murskattu tyyny pohjalevyn alla auttaa estämään sen merkittävät sedimenttiliikkeet.

Laattojen pohjalle pystytettävän rakennuksen kestävyys riippuu suoraan siitä, kuinka perusteellisesti kaivaukset tehtiin. Aika, jonka monoliittisen perustan pitäisi kestää, määräytyy jälleen kerran vain sen ajan, jota betoni tarvitsee voimaa lujittamaan.

Pallosäätiöt

Rakennusten perustukset perustuvat rakennustekniikoihin missä tahansa tekniikassa niiden järjestelyyn, mikä takaa kuorman siirtämisen syvälle, usein alkuperäiskansavalle maaperälle ja kalliolle. Tällainen säätörakenne täysin poistaa mahdollisuuden muodostaa muodonmuutoksia riippumatta siitä, kuinka paljon aikaa rakennukselle on asetettu asennuksen jälkeen.

Määrän määrittäminen, kuinka kauan säätiön tulisi kaataa, olisi korreloitava ajanjakson kanssa, jolla valmisbetoni saavuttaa voimaa, jonka SP normalisoi SP 70.13330.2012. Lisävarastointi ei ole suositeltavaa, ja jos käytetään pylväsrakenteita ja naarmuuntumattomia kerrostumia, se on jopa vasta-aiheinen.

Kuinka paljon säätiö olisi ennen talon rakentamista

Kehittäjät kohtaavat usein kysymyksen siitä, kuinka säätiön tulisi olla kaatamisen jälkeen. Vahvistettu betonipohjan lujuus ei riipu pelkästään raudoituksen ja betonin laadusta. Monoliitin täytyy silti saada tarpeeksi voimaa ennen kuin seinät pystytään pystyttämään. Yritetään selvittää, kuinka paljon säätiö olisi ennen talon rakentamista.

Voima asetettu

Jäädytetty betoni on keinotekoinen kivi, joka on saatu sementistä, hiekasta, sorasta ja vedestä koostuvasta liuoksesta tiettyinä määrinä (betonin koostumus säätöön, mittasuhteet kaupeissa ja kilogrammoissa). Yksiselitteinen vastaus kysymykseen: kuinka paljon säätiö on jätettävä kaatamisen jälkeen, ei ole olemassa. Vaikka jokainen rakentaja voi soittaa keskimäärään - 28 päivää.

Mutta konkreettisen voiman vahvistamisprosessi vaikuttaa:

 • sementtibrändi (betonimerkin valinta yksityisen talon perustamiseen);
 • sementin ja veden osuus betoniseoksessa;
 • sääolosuhteet ja ilman lämpötila.

Suunnittelun lujuusominaisuuksien prosessi voidaan jakaa kahteen vaiheeseen:

Taulukko säätiön vahvuudesta.

käsitys

Betonielementti on jo jonkin aikaa nestemäisessä tai liikkuvassa tilassa. Tätä vaihetta voidaan kasvattaa ajalla sekoittamalla jatkuvasti liuos (miten kaatoa säätiö kunnolla talon alle). Tästä syystä betonit toimitetaan betonisekoittimiin rakennustyömaille. Vaikka tällä prosessilla on kääntöpuoli: jos mikseri on liian pitkä sekoittimelle, sen ominaisuudet muuttuvat ja pahempaa.

Asetusjakso on suoraan suhteessa ilman lämpötilaan. Esimerkiksi nolla lämpötilassa asetusmenetelmä alkaa 6-10 jälkeen ja päättyy 15-20 tuntia seoksen sekoittamisen jälkeen.

Jos ulkolämpötila on kolmekymmentä astetta, sen jälkeen tunnin kuluessa valmistuksen jälkeen betoni alkaa laskea ja tämä prosessi valmistuu 1,5-2 tunnissa.

karkaisu

Tässä vaiheessa itse asiassa on joukko betonin lujuusominaisuuksia. Jos kysyt ammattilaiselta, kuinka paljon se on asetettava teippiperustaan, hän kysyy sinulta toisen kysymyksen: milloin vuoden aikaan pidätte siitä kiinni?

Jos kylmässä (0 asteen lämpötilassa), sen jälkeen 28 päivän kuluttua hän saa vain 65% voimaa. Samalla ajanjaksolla miinus (-3 celsiusastetta), tämä luku on vain 25%.

Jos sää on kohtalaisen lämmin (+20 astetta), neljän viikon aikana säätiö saa 98% vahvuuden. 30 asteessa tämä betoni tarvitsee vain 14 päivää.

On parametri "irrotusvoima". Se on määritelty vastaavassa yhteisyrityksessä ja se muodostaa 70% brändin vahvuudesta.

Tämän mukaisesti muotti voidaan poistaa säätiöstä aikaisintaan:

 • 7 päivää - keskimääräinen päivittäinen lämpötila +20 astetta;
 • 14 päivää - +10 astetta.


Taulukko betonin lujuudesta riippuen kovettamisen ajankohdasta.

Kun voit aloittaa seinien rakentamisen

Konkreettisen voimakkuuden avulla selvitettiin. Mutta kun säätiön kaatamisen jälkeen voit aloittaa seinien asettamisen (kuinka laskea betoni pohjaan)? Yksityisten kehittäjien keskuudessa on käsitys siitä, että betonirakenteiden on pysyttävä hengissä vähintään vuoden ajan.

Ja jotkut uskovat, että 3-4 kuukautta riittää. On kärsimättömiä kehittäjiä, jotka alkavat asettaa seiniä viikon kuluttua säätiön kaatamisesta.

Joten sen jälkeen kun olet täyttänyt säätiön, voit rakentaa seiniä?

Kokeneet rakentajat tekevät:

 • jos suunnitellaan kaksikerroksisen tai kolmikerroksisen rakennuksen rakentamista, suljettavien rakenteiden rakentaminen alkaa 46 päivää monolittijohdon jälkeen. Jos rakennusaika laskee syksyllä tai talvella, on suositeltavaa korottaa edellä mainittu aika 60 päivään. He tekevät samoin, jos he eivät ole varmoja betonin laadusta tai sementtimerkistä (mikä konkreettinen laatu on tarpeen nauhateollisuudelle);
 • kun ensimmäinen kerros on pystytetty, työ keskeytetään 7-10 päivää. Tänä aikana säätö on sovitettu kuormaan. Jos monoliitin tauon aikana on halkeamia, ongelma on helpompi ratkaista tässä vaiheessa.

Tämän tauon jälkeen talon jatkokehittämistä voidaan jatkaa tavalliseen tapaan.

Jos olet kiinnostunut siitä, kuinka paljon vaahtoblock-talon perustana pitäisi olla, pidä mielessä, että kaikki edellä mainitut säännöt ja suositukset koskevat tätä vaihtoehtoa (mitä säätiötä tarvitaan vaahtobetonialustalle).

Säätiön "säilyvyysaika"

Ja kuinka paljon säätiö voi olla ilman kotia? Loppujen lopuksi on usein välttämätöntä nähdä tällainen kuva: monoliitti valmistettiin ja rakentaminen jäädytettiin. Muutaman vuoden kuluttua prosessi päätettiin jatkaa. Mutta rakenteen turvallisuus on epävarmaa.

Jos säätiö säilytettiin kunnolla - se oli katettu lattiapinnoilla, vedenpitävä ja pohjaveden poistoa koskevat toimenpiteet toteutettiin täysin, on toivoa, että rakenne säilyy kunnossa.

Jos mikään edellä mainituista ei ole tehty, pyydä asiantuntijoita suorittamaan säätiön tekninen selvitys. Ilman tilan tarkastamista, seinien rakentaminen on riskialtista.

Kuinka paljon säätiö pitäisi kaataa ennen talon rakentamista

Talon rakentaminen on pitkällinen työ, joka vaatii erityistä huolellisuutta ja vastuuta. Kaikki virheet ja epätarkkuudet tässä asiassa voivat johtaa koko rakenteen vääristymiseen ja tuhoamiseen.

Tärkeintä on tehdä vahva ja kestävä perusta. Se riippuu siitä, miten se tehdään, kuinka paljon koko rakentaminen seisoo.

Perus on koko talon perusta ja siksi sen on oltava laadultaan korkealaatuista. Myös täydellisen rakenteen jälkeen perustus on tarpeen.

Katkaisun asettuminen on pitkä prosessi, joka on suoritettava oikein. Monet eivät kuitenkaan tiedä, kuinka paljon säätiö olisi kaatamisen jälkeen, jotta rakennuksen seinät voidaan asentaa siihen.

Tätä kysymystä olisi käsiteltävä erittäin huolellisesti, jotta tulevaisuudessa ei syntyisi vakavia ongelmia.

Mikä on perusta?

Kiinteä ja korkealaatuinen säätiö on koko talon perusta, joka takaa sen kestävyyden. Jos perustus on oikein pystytetty, tulevaisuudessa voidaan välttää seuraavat ongelmat: rakenteen vinoutuminen, sumentuminen, kosteus, tuhoaminen jne.

Perusjärjestelyn ominaisuudet:

 • Perusta on tuettava ja kestettävä koko rakenteen kuormitus, joten sen täytyy olla vahva;
 • Sen on suojattava taloa liialliselta kosteudelta ja kosteudelta. Siksi rakentamisen aikana edellytys - hyvä vedeneristysmuotti;
 • Säätiö on eristettävä eri materiaaleilla. Se on myös edellytys, jos pohja on suunniteltu käytettäväksi kellarina;
 • Muottien tulee olla vain laadukkaita materiaaleja. Tulevaisuudessa se suojaa kaikkia rakenteita halkeamilta ja tuhoutumiselta.
 • Pohja on valmistettava tasaiselle alustalle. Siksi maaperän on oltava tasaisesti tasainen ennen rakentamista.

On olemassa monenlaisia ​​muottirakenteita. Raskaissa rakenteissa käytetään nauhamaita. Tämä on rakenne, joka näyttää kaivettua seinää maahan.

Kevyille rakenteille, joissa ei ole kellareja, käytetään pylväsrakenteita. Pilarit asennetaan rakennuksen kulmiin ja seinän väliseinien leikkauspisteeseen.

Levyjä käytetään myös, mutta tämä on vähemmän kestävä pohja. Ulkoisten tekijöiden vaikutuksesta levy lakkaa lopulta sen ominaisuuksista ja kaatuu.

Toinen tyyppi on kasa muotti. Tämä on erittäin kallis muotoilu ja sitä käytetään mittatilaisuuksien rakentamiseen.

Mitkä olosuhteet vaikuttavat asetusaikaan?

Kiinteytymisen kestoon vaikuttavat seuraavat olosuhteet ja tekijät:

 • Ympäristön lämpötilaolosuhteet;
 • Ilman kosteustaso;
 • Sateen läsnäolo tai puuttuminen;
 • Maaperän tyyppi ja rakenne;
 • Maaston helpotusominaisuuksien ominaisuudet ja pohjaveden taso;
 • Laadukkaita ja erilaisia ​​materiaaleja, joista säätiö on tehty;
 • Rakennustekniikka;
 • Muottien tyyppi;
 • Eräänlainen vedenpitävä pohja.

Vaikka kaikkia näitä olosuhteita käytetään rakentamisen aikana, ei ole aina mahdollista saada ihanteellista perustetta. Tästä syystä on tarpeen ottaa huomioon alueen epäedullisimmat olosuhteet ja jo niistä alkaen, laske selvittämisen kesto.

On myös tärkeää, että kun lämpötila laskee alle +5, pohja on jo tehty. Muuten se on lämmitettävä, peitettävä ja pohjan lämpeneminen on vaikeaa, mikä vaatii lisäkustannuksia.

Pohjan koostumus ja mitä sen pitäisi olla?

Valun pääaine on betoni, joka koostuu useista materiaaleista. Se koostuu jokien hiekasta, sora- tai murskakivestä, jonka murto-osa on 40-60 mm, Portland-sementti M200-M300 ja puhdasta vettä ilman öljyn ja bensiinin epäpuhtauksia.

Rakenteeseen asennettavaksi suunniteltu säätiö riippuu maaperän rakenteesta. Esimerkiksi valopylväsrakenne voi olla saraketyypin pohjalle. Mutta kaksi- tai kolmikerroksinen rakennus vaatii vakaamman perustan, vahvan kaistan muottien tai kiinteän laatta sopii siihen.

Tärkeä asia on puolustaa perusta. Riippuen siitä, kuinka paljon säätiön on puolustettava valun jälkeen, koko rakenteen käyttöikä riippuu. Ja sillä ei ole merkitystä pohjan koostumukselle ja tyypille.

Monet uskovat, että kevyempi ja pienempi rakenne, sitä lyhyempi joutokäyntijakso. Näin ei kuitenkaan ole. Useissa tapauksissa, kun tulevaisuuden riittämättömyys on heikko, rakenne alkaa halkeilla ja romahtua.

Kuinka kauan se kestää asetettavaksi

On syytä huomata, että jäätynyt muotti ei kestä kovaa rakennetta ja tuulia, joten on tärkeää, että se jäätyy hyvin. Mutta kuinka paljon pitäisi olla perusta, kun casting on kysymys, joka kiinnostaa monia.

Optimaalinen aika jähmettämisen nauhalle - 20 päivää.

Seuraavia ehtoja ja suosituksia on noudatettava:

 • Jäätymisen aikana tulee olla aurinkoinen ja lämmin sää, matala kosteus;
 • Jos sää on samea ja sateinen, niin jähmettymisen aika on nostettava yhdeksi kuukaudeksi.
 • Kun säätö on kokonaan kaadettu, 15-20 minuutin kuluttua se tulee kuivata vedellä. Näin varmistetaan ylemmän kerroksen nopea kuivaus ja se ei repeä;
 • Veden pinta on kasteltava 3-5 tunnin välein 5 vuorokauden ajan;
 • Et voi suorittaa muita toimia. Koska perusta on yksi ryhmä, ja kaikki eheyden rikkomukset voivat johtaa koko rakenteen täydelliseen tuhoamiseen.

Ammattimaiset vinkit

Kysymys siitä, kuinka paljon pitäisi olla perusta kaatamisen jälkeen, tulee olla erityisen varovainen. Ei ole tarpeetonta tutustua ammattilaisten neuvoihin

Monet suosittelevat, että ennen kuin alat kaataa, täytä hiekkakuviota kokonaan. On parasta täyttää useita vaiheita - se nostaa alkamisajan ja laadun.

Jos aiot rakentaa 3 tai 4-kerroksisen rakennuksen, jäädytys on paras pidentää 46 päivään. Jos työ tehdään syksyllä talvikaudella, on parasta pidentää kovettumisaikaa 60 päivään.

Rakennuksen ensimmäisen kerroksen jälkeen on parempi odottaa 7-10 päivää. Tällä kertaa riittää, että säätiö sopeutuu kuormiin. Myös tässä vaiheessa on helpompi poistaa halkeamia ja vaurioita.

Perusta on koko rakenteen perusta, joten tämän osan rakentamisessa tulee olla erityisen varovainen.

Jotta voisit tutustua talon talon mahdollisiin näkymiin ja altistumisen ajoitukseen, katsele videota:

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kuinka paljon vankka perustus on?

Talon rakentaminen on erittäin vakava hanke. Ennen kuin se toteutuu, on tarpeen laskea kaikki parametrit, ajatella jokaista pienintä asiaa, tutkia ja analysoida sitä aluetta, jossa talo rakennetaan. Sitten sinun täytyy ajatella, missä ja miten huoneet, seinät ja viestintä sijaitsevat. Vain tämän jälkeen on tarpeen tehdä kaikki laskelmat materiaaleista ja rakennustöistä. Rakennuksen alkuvaiheessa tärkeimmät ja tärkeimmät ovat säätiön rakentaminen. Katsotaanpa, kuinka paljon säätiön pitäisi seistä ennen rakentamisen aloittamista ja mikä on hyödyllistä sen rakentamisessa. Se edellyttää:

Rakenteen vahvuus ja pitkäikäisyys riippuvat siitä, miten säätiö kaadetaan.

 • kaivannon;
 • muotti;
 • betoniseos;
 • hiekka;
 • työvaatteet;
 • mittanauha;
 • varusteet;
 • talon projekti.

Perustaan ​​vaikuttavat tekijät

Tulevan rakenteen lujuus ja pitkäikäisyys riippuvat siitä, miten säätiö kaadetaan, mitä seoksia ja mitä materiaaleja käytetään.

Loppujen lopuksi säätiö on talon perusta. Se riippuu hänestä siitä, kuinka sileät seinät ovat, murtuvatko murtumat, tulevatko muodonmuutokset ja rakenteet loimoituvat. Erityisesti se riippuu myös siitä, kuinka kauan säätiö on asetettu.

On monia mielipiteitä siitä, kuinka kauan aikaa säätiön on vahvistettava täydellä voimalla eikä annettava luonnosta myöhemmin. Kokeneiden rakentajien lausunnon mukaan kaikki ei riipu pelkästään materiaaleista, joista säätiö kaadettiin. Monet tekijät vaikuttavat siihen, kuinka kauan säätiön on pysyttävä. Näiden tekijöiden luettelo sisältää ilmasto-olosuhteet ja maaston sekä maan tilan sekä pohjaveden saatavuuden ja maantieteelliset indikaattorit. Lisäksi tärkeä rooli on materiaalin laatu, rakentajien tunnollisuus ja asenne työhön. Yhdessä kaikki antavat oikean tuloksen.

Säätiön tyyppi

Luonnollisesti paljon riippuu säätiön tyypistä. Vaikka sanoa, että jähmettymisen aika on pohjimmiltaan erilainen, se on mahdotonta. Sen sijaan voit aloittaa hieman aikaisemman rakentamisen, esimerkiksi jos säätiö on pylväs - se kovenee suhteellisen nopeammin. Säätiön paalu ja nauhatyypit vaativat hieman enemmän aikaa kiinteyttämiseen. Levy jäätyy pidempään kuin muut lajit. Se riippuu pitkälti itse rakenteesta. Pylväsperustaisella rakenteella on yleensä pieni paino, se on rakennettu kevyistä materiaaleista, joten riskit ovat vähäiset. Nauha- ja laattojen perustuksia käytetään kiinteiden tilojen rakentamiseen, joissa on suuri pinta-ala, useita kerroksia, tällaisissa tapauksissa jopa perusta vaatii perusteellisuutta kaikessa, myös ajoissa.

Muista, että talossa on korkea laatu, on parempi seurata kaikkia työn vaiheita. Jotta voit olla tietoinen kaikesta, myös tietää, kuinka kauan säätiön on pysyttävä, sinun kannattaa lukea oikea kirjallisuus, opintoalan foorumit, joissa joskus annetaan paljon käytännön neuvoja.

Minimi jäätymisaika

Säätiön lämpöeristys.

Talon perusta on yksi sen tärkeimmistä osista. Talossa ei pystytä kestämään keskimääräistä tuulivoimaa, jos sillä ei ole säätiötä. Tärkeä kysymys on, kuinka kauan säätiön täytyy seistä sen jälkeen, kun se on valettu. Yksi yleisimmistä talonrakennuksen rakentamismuotoista. Sen jälkeen, kun se on kaadettu, vähintään kolmen viikon tulisi kulkea, jos se oli aurinkoista ulkona, kosteus oli alhainen ja kaikki vaikutti pohjan nopeaan jähmettymiseen. On pidettävä perustana ilman mitään tunkeutumista siihen. Koko rakenne on yksittäinen kokonaisuus, ja jos päätät korjata jotain "liikkeellä", on parempi odottaa, kunnes betoniseos kovenee. Ja tarvitset noin kuukausi, samoin kuin se on tarpeellista nousta talon perustaksi. Lisäksi määrittämään, kuinka kauan säätiö tarvitsee, auttaa talon perustan syvyyttä. Mitä syvempi säätiö on, sitä enemmän aikaa sinun on annettava sen selviytyäkseen.

Kokeneet rakennuttajat osoittavat, että ensimmäisen kuukauden aikana kaatamisen, kutistumisen ja jähmettymisen jälkeen nämä kaksi prosessia tapahtuvat 70 prosentilla mahdollisista, jäljelle jäävä 30 prosenttia esiintyy rakenteen ensimmäisenä vuonna.

Vaikka säilytätkin kuukausi rakennettaessa taloa, jos sää on kuiva, aurinkoinen ja matala kosteus, betonirakenne kovenee hyvin, säätiö voimistuu, sen sedimentti tapahtuu ensi vuonna. Talon perustaa voidaan täysin puolustaa vain, kun kaikki jäljelle jääneet materiaalit on asennettu siihen, kun talon rakentaminen on valmis. Ei ihme, että talon talteenottoa suositeltiin vain vuoden kuluttua rakennuksen luovuttamisesta.

Jos sinulla on aikaa, määräajat eivät ole tiukkoja, käytä enimmäisajastimia, jotka laitteelle on annettava jokaiselle rakennusvaiheelle. Jos sinulla on kiire, aikaa voidaan lyhentää. Kuitenkin alle kaksi viikkoa, säätiö ei kestä. Muuten betonielementti ei vahvistu, ja lisärakentaminen on merkityksetöntä. Vaikka rakennuksen rakentaminen on mahdollista, lähitulevaisuudessa talo hymyilee, halkeilee tai, mikä pahimmillaan, se voi romahtaa lainkaan. Ei vain materiaalien paino vaan koko koko rakenteen paino paineita heikkoon betoniseokseen, säätiö alkaa "leikkiä", eli siirtää, asettua, taivuttaa, ja sen kanssa koko rakenne alkaa pelata. Jos rakennusta rakennetaan yleiseen käyttöön, jossa suuri määrä ihmisiä odotetaan, tämä tekijä on otettava huomioon. On mahdotonta sallia perusliikkeitä tai epätäydellistä jäädyttämistä, koska seuraukset voivat olla peruuttamattomia.

On suositeltavaa täyttää säätiö aurinkoisilla, kuivuilla päivillä, koska lisä kosteus lisää aikaa säätiölle.

Säätiön säätiö

Säätiön täyttökuvio.

Muista muutamia vinkkejä, joiden avulla voit rakentaa itsellesi optimaalisen rakenteen. Joten, sinun ei pitäisi aloittaa asettaa säätiöä sateisella säällä. Basea kaatettaessa ei ole pahoillaan raudoitusta ja betoniseosta. Älä säästä materiaaleja, on parempi käyttää enemmän kuin vähemmän, ostaa ja kiinnittää kaiken varaukseen, koska rakennetta ei ole pystytetty vuosiin. Älä kiirehdy rakentajia, anna niin paljon aikaa kuin tarvitset, koska säätiön on pysyttävä paikallaan, sitten materiaalien täytyy laskeutua alas ja niin edelleen. Älä luota asioihin, jotka haluavat saavuttaa määräaikoja, todennäköisesti haluavat hankkia jotain projektista, mutta laatu ja tulevaisuuden tulokset eivät kiinnosta niitä. Päätä lopulta tyypin ja muodon talon, kuten tiedätte, "hevoset risteyksessä eivät muutu", he alkoivat tehdä jotain tarkkaa - lopettaa tämä työ.

Tee säätiö jäädytettynä niin kauan kuin voit. Jos rakenne viivästyy, pohja on suljettava jotain, joka suojaa sitä kosteudelta, huurteelta, puu- tai muovikotelo olisi ihanteellinen vaihtoehto. Muista, että jos rakentaisit itsellesi, niin voitte saada luovuuden ja työn hedelmät. Huolehdi tulevaisuudesta etukäteen. Anna rakennustyömaalle aikaa, vaivaa ja kärsivällisyyttä.

Loppujen lopuksi riippuu siitä, kuinka perusteellisesti talo rakennettiin, kuinka paljon se kestää, kuinka kauan se voi selviytyä ilman korjausta. Säätiön vahvuus riippuu välittömästi ajasta, ja talon vahvuus riippuu tarkkaavaisuudesta ja kärsivällisyydestä.

Kuinka paljon säätiö olisi kaatamisen jälkeen

Kuinka paljon säätiö kannattaa valun jälkeen ennen talon rakentamista

Päätös siitä, kuinka paljon säätiö tulee kaatamisen jälkeen, on tehtävä ottaen huomioon joukko tekijöitä. Määrittäjiä ovat rakennuspohjan rakenteellinen rakenne, rakennuksen muotoilu ja sen aika, jonka kuluessa betoni kypsyy täysin. On syytä muistaa, että se, että perusrakennetta ei ole noudatettu ennen talon rakentamista, voi johtaa hankkeen suunniteltujen laakerivälineiden osittaiseen tai täydelliseen devalvaatioon.

Betoniurheilu

SP 70.13330.2012: n rakennussääntöjä, joissa SNiP: n 3.03.01-87 tekstiä päivitetään, on määrätty betonin säilyttämiseksi toteuttamalla toimenpiteitä sen hoitamiseksi ennen strippausta. Tiedot siitä, kuinka paljon säätöä tulisi asettaa muottiin, muodostaen säätiön muodot, betoni on määritelty työjärjestyksen 5.4.1 kohdassa.

Kaikki pinnat on suojattava luotettavasti liuoksen sisältämän veden haihtumiselta. Sen pitäisi myös suojata tuoretta betonia putoamasta sen pinnan sademäärään. Tällaiset toimet olisi tehtävä ennen rakentamista koko jaksolle, kunnes vähintään 70 prosenttia passista ei saada.

Strippaus jälkeen on tarpeen luoda olosuhteet lämpötilan ja kosteuden ylläpitämiseksi arvoina, jotka vastaavat optimaalisesti betonirakenteen lujuuden kasvua. Säännöt eivät ole sallittuja kulkea betonirakenteiden pintoihin, kunnes betoni on saavuttanut voimakkuuden 2,5 MPa. On mahdotonta asentaa yläpuolella olevaa muottirakennetta, toteuttaa tiilimuurauksia, rakentaa puiset seinät ja suorittaa muita rakennus- tai aputoimintoja.

Lujuus betonilla

Betonirakenne kuivuu ja saa tarvittavat ja riittävät lujuusarvot kahden peräkkäisen toisiinsa liittyvän vaiheen kulun aikana:

 1. Takavarikko. Muotoon asetettu betoniliuoksen alustava asetus ympäröivässä lämpötilassa noin 20 ° C: ssa tapahtuu päivän aikana. Kylmäkausijaksoissa on välttämätöntä käyttää käytettävissä olevia lämmityslaitteita ja käyttää lämmöneristysrakenteita. On pidettävä mielessä, että määritysprosessit alkavat tapahtua jo kahden ensimmäisen tunnin kuluessa siitä hetkestä, kun betonimassan seosta sekoitetaan veden kanssa. Tästä syystä seoksen sekoittamisen ja betoniseoksen muodostamisen on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan aikavälein.
 2. Betonin kovettuminen. Hydrausmenetelmässä esiintyy joukko betonivahvuutta - vesipartikkeleiden molekyylisidosten muodostaminen seosaineiden komponenttien kanssa. Nesteytys etenee kapealla lämpötila- ja kosteusalueella, johon on sisällyttävä toimenpiteitä betonin hoitoon. Fysikaalis-kemiallisen prosessin varovainen valvonta betonirakenteen massassa selittyy rakenteen laadun täysin riippuvuudella.

On luonnollista olettaa, että aika, jonka aikana säätiötä on puolustettava, liittyy suoraan perustan muodostavan betonin lujuuden kasvuun. Portland-sementin M-400 ja M-500 perusteella valmistetut betonituotteet M-200 ja M-300 saavat 70% rakentamisessa tarvittavan lujuuden ja standardoidun yhteisyrityksen 70.13330.2012 28 päivältä keskimäärin 20 ° C: n päivittäisessä lämpötilassa Keskimääräisen päivittäisen lämpötilan muutos johtaa väistämättä muihin voimakkuuden indikaattoreihin.

Riippuvuus siitä, kuinka peruspohjaa pidetään sen tyypeittäin

Sellaiset väitteet, joiden mukaan betonikomponenttien standardoidun vahvuuden joukon jälkeen valmis perustus pitäisi olla vuosi tai talvi, eivät ole täysin yhdenmukaisia. Yleinen väärinkäsitys tarpeesta kestää muotoilu ennen meneillään olevien sedimenttirenkeytysprosessien päättymistä aiheutui käsitteiden korvaamisesta. Täysin pystytetty rakennus on säilytettävä ennen viimeistelyä. Tämä selitetään yksinkertaisesti esimerkkinä nykyisten lajikkeiden rakenteiden rakenteen perustukset.

Pylväsperusta on sarja yksittäisiä pylväitä, joiden järjestelyä käytetään tiilen tai muurauksen avulla, usein perustuspilarit valmistetaan betonista tai betonista. Jotta säätöelementit saataisiin lisää vakautta, rakennetaan grillata - vahvikepäällysteinen teippi, joka yhdistää pylväsporsit.

Tämäntyyppistä perustusta kutsutaan kevyiksi lajikkeiksi, joten perustus, jota ei ole ladattu rakennuksen painolla, lisääntyy liikkumisen aikana maanmuotojen sisällä, joilla on heterogeeninen morfologia, ja se voi helposti muuttua pakkasnopeuden seurauksena. Määritelmän mukaan pylväsrakenteen perustaa ei voida puolustaa, ja seinien pystyttäminen on aloitettava välittömästi, kun muurauslaasti on asetettu loppuun tai betonin kovettuminen.

Nauhan tyyppiset perustukset

Ribbonraudoitetuilla betoniperustuksilla voidaan varustaa kahta tyyppiä:

 • syväpohjaiset perustukset on varustettu kevyiden rakennusten rakentamiseksi ja niiden pohja on maanpinnan yläpuolella jäätymisen yläpuolella;
 • syvään haudatut vaihtoehdot edellyttävät niiden suurien painojen rakentamista, niiden pohjan syvyys ylittää maaperän jäädyttämisen syvyyden.

Nauhan syvyys syvemmälle on painetta, jännitystä ja voimaa samanlainen kuin pylväsvaihtoehtojen vaikutukset grillata. Siinä tapauksessa, että tällainen säätely pystyy seisomaan ajanjaksona, jolloin maaperän aktiivinen turvotus maaperän kosteuden jäätymisen ja sulamisen vaikutuksen alaisena, sen muodonmuutoksen mahdollisuus on hyvin todennäköinen.

Hihnan tyyppisten syväpohjojen perustukset perustuvat tiheisiin näköaloihin, joiden pohjamaalit eivät ole alttiita maaperän siirtymiselle. Konkreettimassassa kutistumisprosessit ovat täysin valmiit vakiovahvuuden saavuttua ja rakenteen luonnos omalla painollaan ilman rakennuksen painoa huomioiden on täysin tasoitettu laajennusliitoksilla.

Monoliittiset perustukset lasketaan ja lasketaan yksinkertaisesti, ja ne luovat perustan rakennukselle, joka on rakennettu riittävän lujuusominaisuuksineen. Maanpohjan kuorman tasainen jakautuminen suuren laakeripinnan vuoksi aiheuttaa maaperän erityispaineen vähimmäisarvon. Oikein valmistettu hiekka tai hiekka-murskattu tyyny pohjalevyn alla auttaa estämään sen merkittävät sedimenttiliikkeet.

Laattojen pohjalle pystytettävän rakennuksen kestävyys riippuu suoraan siitä, kuinka perusteellisesti kaivaukset tehtiin. Aika, jonka monoliittisen perustan pitäisi kestää, määräytyy jälleen kerran vain sen ajan, jota betoni tarvitsee voimaa lujittamaan.

Rakennusten perustukset perustuvat rakennustekniikoihin missä tahansa tekniikassa niiden järjestelyyn, mikä takaa kuorman siirtämisen syvälle, usein alkuperäiskansavalle maaperälle ja kalliolle. Tällainen säätörakenne täysin poistaa mahdollisuuden muodostaa muodonmuutoksia riippumatta siitä, kuinka paljon aikaa rakennukselle on asetettu asennuksen jälkeen.

Määrän määrittäminen, kuinka kauan säätiön tulisi kaataa, olisi korreloitava ajanjakson kanssa, jolla valmisbetoni saavuttaa voimaa, jonka SP normalisoi SP 70.13330.2012. Lisävarastointi ei ole suositeltavaa, ja jos käytetään pylväsrakenteita ja naarmuuntumattomia kerrostumia, se on jopa vasta-aiheinen.

Tummat kadut

Muskoviitit ansaitsevat paljon ja viettävät paljon. Pääkaupunkiseudun asukkaiden hyvinvoinnin myytti rikkoutuu kovilla hintamerkillä: 300 tai jopa 500 ruplaa kahvia varten paperikupissa, useita tuhansia ruplaa lippuun kunnolliseen teatteriin ja yli 10 miljoonaa ruplaa keskimääräiseen asuntoon.

Säästäminen suurkaupunkien asuntoihin kestää vuosia (noin 11 vuotta, World of Apartmentsin mukaan, jos siirrät kaikki palkat ja elät lisätuottoista). Samaan aikaan Moskovan kiinteistöjen ostajat, kuten kävi ilmi, harvoin ajattelevat elämästä turvallisuutta tietyllä alueella.

Asunnon valitseminen kiinnittävät ensinnäkin huomiota kohteen hintaan ja toiseksi kun kyseessä on uusi rakennus, talon rakentamisen vaiheeseen. Lisäksi MIEL-toimiston mukaan on olemassa sellaisia ​​tekijöitä kuin asuinkompleksin liikennekäytävä, alueen kylläisyys infrastruktuurilla, rakennuksen laatu, ostojärjestelmä ja kehittäjän maine.

Eikö kukaan ole kauhistuttavaa vuosikymmeniä, ja onko mahdollista mennä hiljaa ulos leivästä yöllä? Tämä näyttää olevan vähäinen huolenaihe uusille uudisasukkaille. Ja monet arvioivat turvallisuuden tasoa subjektiivisesti: keskus on arvostettu, joten ei ole mitään pelättävää. Se ei ole.

Pohjoinen tuuli

Pääkaupunkiseudun turvallisuusluokituskeskus, joka koottiin Est-a-Tet -analyysikeskuksessa Moskovan poliisilaitoksen tietojen perusteella, sijoittui kolmanneksi lopusta. Luetteloon yhdeksän aluetta - Zelenogradia, joka sijaitsee kaukana Moskovan Ring Roadista ja liitetyt alueet (Uusi Moskova), ei otettu huomioon.

Analyytikoiden mukaan nyt Keski-alueella, jossa leijonan osuus kaikista Moskovan rikoksista on tehty, rakennetaan 474 tuhatta neliömetriä asuntoa. "Square" on keskimäärin 434 tuhatta ruplaa, koko asunto - lähes 39 miljoonaa ruplaa.

Turvallisuuden kannalta pahinta tunnusti kaupungin eteläpuolella. Kohtuullisuudessa ja kiinteistö ei ole kallein täällä: 194 tuhatta neliömetriä kohden, 12,5 miljoonaa asuntoa kohti.

Toisen sijan vaarallisimmassa luettelossa on Pohjois-alue, jossa keskimäärin yli 18 miljoonaa ruplaa pyydetään uudesta asunnosta, 246 tuhatta ruplaa neliömetriä kohden.

Jos pidämme hintoja paitsi uusissa rakennuksissa, myös toissijaisissa asuntomarkkinoilla, CAO ja CAO kuuluvat edelleen viiden parhaan piirin kanssa kalleimmilla kiinteistöillä: Mira Apartmentsin mukaan ensimmäisen asuinalueen keskimääräiset kustannukset ovat 26 miljoonaa ruplaa. toinen on 12 miljoonaa.

Moskovaan perustuvat hintalistat ovat perusteltuja - lähes maailman suurimman metropolin keskellä kiinteistö on kalliimpaa kuin laitamilla. Ja pohjoisessa rikollisuuden korkean tason lisäksi on hyvin kehittynyt metronverkko, tiet, puistot, sosiaalinen ja kaupallinen infrastruktuuri, ja joissakin paikoissa melkein puhdas ilma.

Kuten pihapiirissä

Analyytikot ovat tunnustaneet Luoteis-alueen turvallisimmaksi pääkaupunkiseuduksi - se on 8 prosenttia Moskovan vanhoista rajoista tehdyistä rikoksista. Asiantuntijoiden mukaan Luoteis-hallinnollisella alueella rakennetaan 300 000 neliömetriä asuntoa. Yksi metristä arvioidaan olevan 226 tuhatta ruplaa, asuntoa pyydetään keskimäärin 15,8 miljoonaa ruplaa.

Toinen turvallisuuskysymys on itäinen piiri, jossa uusien rakennusten ehdotusten määrä on vähäinen - 67 tuhatta neliömetriä. Keskuksen keskimääräiset kustannukset piirin alueella ovat 11,9 miljoonaa ruplaa.

"Pronssi" -luokitus koitti äkkiä kaakkoon, jota vuosia pidettiin paitsi kaikkein rikollisimpana, mutta myös ekologisesti saastuneimpana kaupunginosassa. Tähän mennessä rakennetaan 347 tuhatta neliömetriä asuntoa, mittari maksaa keskimäärin 141 tuhatta asuntoa - 8,3 miljoonaa. Ostajat rakastavat Kaakkois-hallinnollista aluetta lähinnä asuntojen alhaisista kustannuksista.

"Lukuisat budjettiesitysten ehdot, laadukkaat mukavuusluokan projektit, joissa on mahdollisuus valita asuntoja viimeistelyineen sekä mielenkiintoiset liiketoimintaluokan projektit, tekevät YuVAO: n Moskovan toiseksi piirin myynnistä. Vuosina 2017-2018 asuntojen myynti oli 16 prosenttia Moskovassa myytävästä kokonaismäärästä ", Bon Tonin kiinteistövirasto ilmoitti.

Ensinnäkin ostajien keskuudessa suosio on kaupungin koillisosaa, joka turvallisuustasolla otti vain kuudennen sijan.

Pahaa sinua, minä jätän sinut

Jos katsot suurempia, niin niille, jotka haluavat kävellä yöllä ilman pelkoa heidän terveydestään ja henkilökohtaisesta omaisuudestaan, ostaa asunnon Moskovassa ei ole mitään järkeä ollenkaan. Turvallisuustasolla rankattujen kaupunkien kansallisessa luokituksessa pääoma on vain 31. sijasta 100.

Materiaalit aiheesta

Huolellinen, moderni

Rode - ja se riittää

Hitto paratiisi

Arvosana oli portaali Domofond, jossa haastateltiin yli 250 tuhatta ihmistä. Venäläisiä pyydettiin arvioimaan, kuinka paljon he ovat yhtä mieltä lausunnosta "Asun turvallisella alueella, enkä pelkää mennä kotiin pimeässä" 10 pisteen mittakaavassa.

Moskovan poliisiviranomaiset saivat 6,9 pistettä, kun taas Grozny tuli ensin 8,7 pistettä. Toisen rivin luokitus otti Sochi, luki kolme parasta Nizhnevartovsk. Kymmenen parhaan joukossa olivat myös Surgut, Armavir, Saransk, Murmansk, Cheboksary, Nizhnekamsk ja Vladikavkaz.

Vaaralliset kaupungit ovat muuten tunnustaneet Shakhty Rostovin alueella, Volgogradissa, Omskissa, Permissä, Saratovissa ja Chelyabinskissa.

On mielenkiintoista, että turvallisuuden kärkikymmenessä ei ollut paikkaa missä tahansa kaupungissa, jossa asuu yli miljoona ihmistä. Johtopäätös on ilmeinen - turvallisuuden kannalta on parempi mennä keskikokoisille ja pienille kunnille. Siellä ja huoneistoilla on perinteisesti halvempi. Esimerkiksi Grozniin erilliset asumiskustannukset ovat keskimäärin noin 1,9 miljoonaa ruplaa (jäljempänä Mira Kvartira), Nizhnevartovskissa - 3,6 miljoonaa ruplaa Surgutissa - 4,5 miljoonaa ruplaa Saranskissa - 2, 6 miljoonaa, Murmanskissa, Cheboksaressa ja Vladikavkazissa - 2,5 miljoonaa ruplaa.

Ei-rikollinen Sochi - 6,3 miljoonaa asuntoa keskimäärin kolmanneksi Moskovan ja Pietarin Moskovan ja Venäjän välisen kiinteistöhintojen osalta. Asumisen korkeat kustannukset kompensoivat meren läsnäolo ja keskimääräinen vuotuinen ilman lämpötila: noin +14 (Moskovassa: +5).

Ja jälleen, koko Venäjän federaation syyttäjänviraston mukaan Krasnodar-alueella tammikuun ja heinäkuun 2018 aikana he tekivät kaksi kertaa vähemmän rikoksia kuin Moskovassa: 39,8 tuhatta yli 82 tuhatta (poislukien Moskovan alue).

Niistä, jotka haluavat säästää pääkaupungissa sijaitsevilla kiinteistöillä, on kuitenkin vielä yli 11 vuotta ajattelua ostopäätöksen sopivuudesta.

Jalustan täyttäminen talon alle

Jalustan täyttäminen asianmukaisessa muodossa

Kuinka paljon seisoo säätiö kaatamisen jälkeen. Jos päätät rakentaa talon tontille ja valita sopivan rakennuspaikan, sinun pitäisi aloittaa rakentamisen ensimmäinen vaihe, on aika rakentaa säätiö. Miten se on oikein, jotta saadaan aikaan vankka ja luotettava rakentaminen?

Jotta rakennetta voidaan suunnitella oikein, sinun tarvitsee vain tunnistaa oikein tulevan rakenteen muoto. Jos päätät rakentaa liuskan perustan, sinun on tunnistettava kaikki sisäiset rajat oikein, mutta jos olet valinnut pylväsperusta, sinun on laskettava pylväiden lukumäärä ja osoitettava paikat.

Siinä tapauksessa, että tulevassa rakentamisessa tulee olla monimutkainen rakenne, ja tämän vuoksi sinun on sovellettava ei-suorakaiteen muotoista perustetta, sinun on luotava huolellisesti säätiön ääriviivat ja lisättävä sitten kaikki muut tärkeät elementit.

Ennen kuin rakennat säätiön, sinun on suoritettava valmistelutöitä. Valitse etukäteen kaikki työkalut ja materiaalit, joiden avulla voit välttää erilaisia ​​ongelmia tulevaisuudessa. Ensinnäkin sinun ei tarvitse ajaa materiaalia varastoon, joten voit säästää arvokasta aikaa ja hermoja. Säätiön rakentamiseen tarvitset rakennuksen rulettia, tasoa, vasaraa, haaksirikkoa, luodinviivaa, haavoja, ruuvimeisseliä, levyjä, baareja jne.

Sitten sinun on valmistettava paikka. Tehdäksesi tämän, sinun täytyy tehdä sivuston pinta mahdollisimman tasaiseksi ja tasaiseksi, ja sitten sinun on ajettava kiinnityksiin. Tappien välistä etäisyyttä on mitattava oikein.

Jos kaikki on tehty oikein ja oikein, voit jo alkaa merkitä rakenteen kulmat. Yritä saada kulmat 90 astetta. Huoneen tarkan geometrian maksimoimiseksi sinun on käytettävä erityisiä rakennusmateriaaleja. Tässä tapauksessa sinun on käytettävä teodoliittia. Tämä laite toimii mahdollisimman tarkasti, joten saat mahdollisimman tarkan geometrian.

Jotta saavutettaisiin erinomaisia ​​tuloksia, on parasta piirtää kaaria maan päällä sopivilla säteillä. Jos kaikki tämä tehdään oikein, noudattaen kaikkia rakennusmääräyksiä, sinun on ensin asennettava rätit. Voit tehdä tämän, sinun täytyy kaivaa kaivanto ja rakentaa akseleita tulevaa rakennusta varten.

Jos haluat rakentaa saraketyypin perustan, sinun on tehtävä sisäinen ääriviivamerkintä. Tätä varten sinun on laskettava oikein pylväiden määrä ja paikka. Tuleva rakentaminen on näillä pilareilla. On tärkeää, että säätö pystytään mahdollisimman hyvin ja oikein siten, että se kestää kaikenlaisia ​​kuormia.

Voit noutaa valmiita säätiöhankkeita ja tehdä kaiken valmiin hankkeen sääntöjen mukaisesti. Tällaisia ​​hankkeita, kuten tavallista, on jo testattu ajan kuluessa, ja niitä pidetään luotettavina vaihtoehtoina säätiön rakentamiselle. Jos haluat rakentaa talon, jossa on yksilölliset parametrit ja valinnut epätavanomaisen perustan, sinun on neuvoteltava asiantuntijan kanssa.

Kuinka paljon perustana on kaatamisen jälkeen - kypsymisen kesto

Talon kaistaleiden ja laattojen pohjarakentaminen toteutetaan pitkään kehitetyn tekniikan mukaisesti. Ensi silmäyksellä työstä ei ole mitään vaikeata, mutta kaatamisen, monoliitin kovettumisen ja prosessin aikana on monia kysymyksiä, jotka liittyvät erilaisiin vivahteisiin. Jotkut niistä ovat niin tärkeitä, että niiden noudattamatta jättäminen voi johtaa jonkinlaiseen rakenteelliseen vahinkoon. Esimerkiksi kuinka kauan kellonaika on kulkenut valun jälkeen ennen kuin irrotetaan muotti ja kuinka kauan konkreettia pitää säilyttää ennen seuraavan työvaiheen alkua? Asiantuntijoista voi kuulla eri mielipiteitä, mutta säännöt ovat edelleen olemassa.

Mikä uhkaa muottien ennenaikaista poistamista

Jos muotti poistetaan rakenteesta välittömästi sementtisarjan jälkeen, esiintyy monoliittien leviäminen eri suuntiin. Ei vahva "keho" ei vain voi ottaa kuormaa, vaan myös ylläpitää omaa muotoaan. Tämä pätee erityisesti massiivisiin säätiöihin.

Jos muottien purkaminen nauhalevystä tehdään sen jälkeen, kun sementtilaasti on asetettu, mutta ennen kuin se on saavuttanut tietyn voimakkuuden, rakenteessa esiintyy halkeamia. Talon maanalaiselle osalle, joka ottaa talteen ja jakelee kaikki kuormat maahan, se uhkaa jakaa ja täydentää tuhoutumista jo talon käytön aikana.

Kuinka paljon säätiö olisi kaatamisen jälkeen? Lopullista vastausta tähän kysymykseen ei ole. Keskimääräinen aikaväli on 28 päivää, mutta joissakin tapauksissa 15-20 päivää riittää. Vaikeissa olosuhteissa aika on pidennettävä.

Ammattilaiset vakuuttavat, että talon perustaminen ennen sen lastaamista on säilytettävä vähintään kuukausi.

Jotta rakenne ei kutistuisi, ei vääntyisi tai romahtanut, on noudatettava tiukasti rakennussääntöjä ja -tekniikkaa maanalaisen maanosan rakentamiselle. Säätiö on rakennuksen pilari, joten se ei siedä laiminlyöntiä, kyvyttömyyttä ja perustietämyksen puutetta.

Kuinka kauan perustus on?

Betonirakenteeseen selviytyessä säädöksissä määritellyt ajanjaksot eivät aina vastaa reaaliaikaista ajankohtaa. Niihin vaikuttavat ulkomaiset tekijät, kuten:

 • ympäristön lämpötila;
 • kosteusolosuhteet;
 • sateen läsnäolo;
 • aika vuodesta;
 • maaperän olosuhteet;
 • maastohuolto;
 • mittasuhteet ja -tyyppi - vyö, laatta, pylväs;
 • betonin rakenteen vahvuus;
 • laadukkaita materiaaleja;
 • pohjaveden esiintyminen paikalla;
 • rakennustekniikka;
 • lisäaineiden esiintyminen;
 • laskettujen kuormien arvo.

Edellä olevien kohtien lisäksi voi syntyä tilanteita, jotka vaikuttavat siihen aikaan, jonka aikana talon perustusta on puolustettava ennen työn jatkamista. Joissakin tapauksissa betonirakenne jätetään myös talvella, joten kun maa sulatetaan, on helpompi tunnistaa vikoja ja tasoittaa kutistumista. Samanaikaisesti monoliitti on turvallisesti peitetty. On huomionarvoista, että mikään yksittäinen standardi ei voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita, joten kysymys siitä, kuinka paljon talon perustusta puolustetaan, päätetään erikseen.

Aikataulun määrittämisessä paikan huonoimmat olosuhteet on hyväksyttävä. Varastossa on tässä tapauksessa positiivinen rooli.

Kuinka talon perustana on?

Ensimmäisen kerran betonirakenteen annetaan seistä heti valun jälkeen. Tämä aika kestää seitsemän päivää, jonka aikana pinta kastellaan. Betonirakenteet ja alkaa kovettua. Ylhäältä pohja on peitetty muovikelmulla, mutta voit myös käyttää:

Polyeteeniä nostetaan ennen kastelua ja muita aineita kostutetaan ylhäältä. Ne säilyttävät täydellisesti kosteuden, jolloin vettä ei haihdu etukäteen. Monoliitin kiinteytymisen kesto riippuu kaudesta. Noin viikossa ja kuuma kausi - 10-14 päivän kuluttua kastelu pysähtyy, mutta päällystekerros jätetään 28-30 päivän kuluttua betoniseoksen valmistumisesta muottipesässä. Tällöin on olemassa ensisijainen kypsyminen, joka on riittävän perusta pohjalevyille ja joka upotetaan maaperän jäädyttämisen alapuolelle.

Mutta käytännössä on toissijainen kypsyminen. Se pätee tilanteisiin, joissa on tarpeen rakentaa matalat perustukset kuohuvia maaperäalueita. Tällöin karkaistu betonirakenne jätetään lepotilaan. Kevään saavuttamisessa liikkeet tallennetaan ja pohja vahvistetaan lisäämällä hiekkaa tai soraa pakollisella kerroksella kerrallaan.

Asiantuntijat vakuuttavat, että on parempi, jos säätiö on tyhjäkäynnillä koko vuoden ilman kuormaa. On käynyt ilmi, että ensimmäisellä kuukaudella kaatamisen jälkeen betonivahvuus on jopa 70-75 prosenttia ja loput 25-30 prosenttia seuraavien 11 kuukauden aikana. Tästä voimme päätellä, että jos rakentamisen aika sallii, etusija olisi annettava pidemmäksi ajaksi. Jos rakennusaikaa rajoittavat jäykät kehykset, talon seinien asennus alkaa 28 päivää perustuksen jälkeen. Suotuisissa ilmasto-olosuhteissa ja kevyiden materiaalien aitauksen rakenteissa - kausia voidaan lyhentää kahteen viikkoon.

Kuinka paljon perustus kannattaa betonin kaatamisen jälkeen tai kun aloitetaan talon rakentaminen

Milloin aloittaa talon rakentaminen sen jälkeen, kun säätiö on kaatanut

Luotettavan ja kestävän pohjan rakentamiseksi ei riitä, että vahvistin asetetaan oikein, valitaan ja kaadetaan betoniseos. Vahva vaikutus työn laatuun vaikuttaa siihen, miten konkreettinen vahvuus varmistetaan. Tämän varmistamiseksi sinun on tiedettävä, kuinka paljon talon perustana on kaatamisen jälkeen.

Lujuus betonilla

Betoni on keinotekoinen kivi, joka saadaan erityisestä mittasuhteista valmistetusta liuoksesta. Seoksen kovettuminen riippuu monista tekijöistä, joten täsmällinen vastaus, joka sopii kaikkiin tapauksiin, kysymykseen siitä, kuinka paljon talon perustana pitäisi seistä kaatamisen jälkeen, ei ole. Vastaus on yksilöllinen tietyissä olosuhteissa.

Keskimäärin uskotaan, että kovettuminen kestää 28 päivää, mutta tämä on keskiarvo. Prosessi riippuu seuraavista tekijöistä:

 • minkä tyyppistä sementtiä käytettiin betoniliuoksen sekoituksessa;
 • sementin ja veden seos seoksessa;
 • ympäristön lämpötila perustuksen kovettumisen aikana;
 • mitä sää tulee kaatamisen jälkeen (aurinkoinen, pilvinen, tuulinen);
 • miten tiivistetty betoniliuos.

Jokaisella näistä tekijöistä on vaikutusta. Koko prosessi voidaan jakaa kahteen vaiheeseen:

käsitys

Tämä on aika, jonka aikana säätiön seos pysyy liikkuvana. Tämä tarkoittaa, että koko kuljetus-, kaatopaikka- ja sulkemisprosessi sopii tähän kehykseen. Betonisekoittimilla toimitettaessa asetusaikaa lisätään jatkuvan sekoittamisen ansiosta. Jos liuos on sekoittimessa liian kauan, tapahtuu muutoksia, jotka vaikuttavat haitallisesti valmiin rakenteen laatuun. Säätöaika on kääntäen verrannollinen ympäristön lämpötilaan.

Ympäristön lämpötila, ᵒС

Asetuksen aloitus (lasketaan seoksen sekoitushetkestä), h

Asetuksen loppu, h

Taulukosta käy ilmi, että negatiiviset lämpötilat erityisesti hidastavat prosessia.

Rakenteen lujuus betonista riippuen lämpötilasta.

Betonin purkuvoima määräytyy yhteisyrityksen "Laakeri- ja sulkemisrakenteiden" mukaan ja se on 70% brändistä (turvallinen aloituspäivä). Tämä tarkoittaa, että on välttämätöntä poistaa muottiin sen jälkeen, kun pohja on kaadettu vähintään 7 vuorokautta keskimääräiseen päivittäiseen lämpötilaan + 20 ° C tai vähintään 14 päivään + 10 ° C: n lämpötilassa. Asianmukaisella perustelulla on mahdollista kestää aikaa saavuttaa vain 50% brändin puristuslujuudesta (sääntely ja turvallinen käynnistysjakso) ennen muottien poistamista. Kun itse pystytään, on suositeltavaa tutustua myös "Talviolosuhteet konkreettisiin töihin, Kaukoidässä, Siperiassa ja Kaukoitään".

Kuinka paljon perustana olisi monoliittisten töiden suorittaminen, riippuu Portland-sementin tyypistä seoksen valmistuksessa. On olemassa kolme tyyppiä:

 • nopea asetus;
 • normaali kovettuminen;
 • hidas kovettuminen.

Taulukossa esitetään betonin puristuslujuuden arvot eri sideaineilla riippuen ilman lämpötilasta. Kaikki arvot, samoin kuin edellisessä taulukossa, ovat prosentteina lujuudesta 20 ° C: n lämpötilassa, jos monoliitin annetaan olla 28 päivää.

Keskimääräinen päivittäinen lämpötila, ᵒС

Aika rakentaa voimaa, päivää.

Vaatimukset siitä, kuinka paljon talon perustan pitäisi olla monoliittisen työn jälkeen ennen muottien irrottamista, pysyvät samana: 70% brändin puristuslujuudesta (50% erityisissä olosuhteissa).

Älä unohda, että betoni kovettumisen ensimmäisinä päivinä vaatii kosteutta, sillä se peitetään sahanpurulla, purkamalla tai hiekalla (kerääntyä ja säilyttää kosteutta) ja runsaasti kastella vedellä ensimmäisten 7 päivän ajan.

Milloin jatketaan työtä seuraavaan vaiheeseen

Säätiön rakentamisen jälkeen on tarpeen jatkaa seinien ja lattioiden rakentamista. On tärkeää määrittää, pitäisikö suunnittelu olla riittävän pitkä, jotta käyttöönoton jälkeen ei ole ongelmia. Vastaus kysymykseen siitä, kuinka paljon säätiön pitäisi seistä ennen kuin "laatikko" on kotona, riippuu vain betonin kovettumisen ajankohdasta.

Yksityisessä asuntorakentamisessa myytti leviää, että perustustyön jälkeen on tarpeen antaa talonrakenne seisomaan ja jatkaa sitten vain seinien asentamista ja lattian asentamista. Tätä ei säädellä sääntelyasiakirjoilla. Lisäksi jos asunnon rakentaminen, jonka suunnittelusta ja rakentamisesta asiantuntijat tekevät, antavat syyn selvittää, työskentele sitten pitkään. Myös yksittäisissä rakennuksissa.

Jos säätiö saa pysähtyä, sen lisäksi, että rakennusaika on noussut, se voi aiheuttaa rakenteellisia vaurioita. Tämä pätee varsinkin talon rakentamiseen kallistamalla maaperää. Jopa massiivinen nauhan tyyppinen tuki ei anna suurta kuormitusta maahan. Sen arvo on jopa 10% koko talon painosta. Jos säätiö saa pysähtyä talvella, pakkaselementin vaikutukset voivat johtaa halkeamien ja muodonmuutosten syntyyn. Jos talvella vahvistettu betoni "jäätyy", seuraukset eivät välttämättä ole välittömästi nähtävissä, mutta 1-2 vuotta rakentamisen jälkeen.

Kun pohja on riittävän tiivis, kysymys siitä, kuinka paljon säätiö kannattaa olla, ei ole merkityksellinen. Vaikka konstruktion annetaan pysähtyä, kutistuminen on vähäistä. Ei ole väliä kuinka paljon aikaa kuluu, jos tekniikka havaitaan, muutokset ovat vähäisiä. Kuormitusta rakennuksen aikana ei sovelleta välittömästi, vaan vähitellen, rakennuksen seinät, lattiamatot, kattorakenteet. Siksi, jos muodonmuutoksia ilmenee, ne eivät ole teräviä.

Yhteenvetona kaikki edellä mainitut voidaan mainita seuraavaksi, kun se lopettaa työn "alle nolla" -syklin jälkeen:

 • rakennusaikaa lisätään;
 • tapahtuman hämmennys riittävän tiivistämällä pohja;
 • halkeamien ja muodonmuutosten todennäköisyys rakennuksen päättämisessä talvella.

Säätiön säilyttäminen

Jos rakennuksen talvehtiminen on kuitenkin tarpeen, sinun on huolehdittava sen asianmukaisesta eristyksestä. Talvella tai muulla ajanjaksolla voidaan säilyttää säätiö huolehtimalla seuraavista toimenpiteistä:

 • vedeneristys bitumisten aineiden kanssa;
 • lämpöeristys ekstrudoitu polystyreeni vaahto (penoplex);
 • pohjaveden vaurioitumisen estäminen erityisesti keväällä.

On tärkeää huomata, että säilyttäminen on välttämätöntä, kun on mahdotonta jatkaa työtä eikä sen tarvitsema vaihe. Usein sattuu, että rakentamisen aloittamisen jälkeen omistaja ei voi lopettaa sitä henkilökohtaisista syistä. Todennäköisesti tämä on se, jossa myytti ilmeni tukevan tuen yllä rakennusten rakennetta.

Johtopäätöksenä on syytä toistaa, että kuinka monoliitin pitäisi seistä kaatamisen jälkeen riippuu vain lämpötilaolosuhteista ja betonista. Jälkeen 100% puristusvoima, voit turvallisesti alkaa työskennellä "nolla" sykli.

Vihje! Jos tarvitset urakoitsijoita, niiden valinta on erittäin kätevä. Lähetä vain alla oleva lomake yksityiskohtaisen kuvauksen työstä, joka on tehtävä ja saat tarjoukset hinnoilla rakennustöistä ja yrityksistä. Voit tarkastella jokaisesta niistä ja valokuvista esimerkkejä teoksista. Se on ILMAINEN ja ei-sitova.