Kuinka paljon konkreettisia perustuksia kuivuu

Pitkän, rankan talven jälkeen alkaa aktiivinen rakennuskausi. Valitettavasti rakentaminen ei ole yritys, jonka kesto voidaan suunnitella päivälle ja tunniksi. On välttämätöntä odottaa tiettyä aikaa töiden tekemisen välillä, ja lisäksi jotain odottamatonta voi aina tapahtua. Tärkeä asia on, kuinka paljon säätiö kuivuu ja kuinka nopeasti voit jatkaa työskentelyä sen jälkeen, kun se on tehty.

Betoni - pohjamateriaali

Perusmateriaalin valmistuksessa käytetty pääaine on betoni / betoni. Vaikka perustuksen oletetaan olevan valmiiksi valmistettu (esim. Vaahtolohkoista tai betonipohjapinnoista), betonia käytetään rakentamaan alustatyyny ja panssaroidun vyön rakenneosan yläosaan.

Yleistä tietoa

Betoni on materiaali, jolla on lyhytaikainen työstettävyys. Sitä käytetään melkein kaikilla rakennustyömailla siltojen, patojen, monikerroksisten rakennusten ja kauppakeskusten rakentamisesta ja päättymisestä yksityisten talojen ja tilarakennusten kanssa. Tietenkin on olemassa monenlaisia ​​betonityyppejä, joista kullakin on ominaisuuksia, jotka täyttävät rakennustoiminnan vaatimukset. Näin ollen betonikoostumus eri tyypeille on myös erilainen. Betonin perustana ovat kuitenkin sen koostumuksen perinteiset osat:

 1. Neulominen - erilaiset sementtimerkit, joilla on erilainen kemiallinen koostumus. Erilaisen koostumuksen ansiosta saavutetaan betonin erityisominaisuudet (kovettumisnopeus, suorituskyky) eri käyttöolosuhteissa.
 2. Täyteaineet - luodaan kehys, estää säröjä betonissa. Ne on jaettu suuriin ja pieniin. Suuri kokoelma - murskattu kivi, kivi, laajennettu savi tai kuona. Kuten hieno, kvartsihiekkaa käytetään yleensä.
 3. Vesi seoksen valmistamiseksi.

Tarvittaessa lisätään useita kemiallisia reagensseja ja pehmittimiä, jotka antavat vaaditut ominaisuudet tietyssä tilanteessa (frost resistance, kovuuden kiihdytys / hidastus, taloutta).

On erittäin epätoivottavaa käyttää vettä tuntemattomista lähteistä, teollisista jätevesistä sekä meri-, suola- ja kosteikkolähteistä.

Itse valmistama betoni on sallittua tuottaa pienten rakennusten rakentamisen aikana (autotalli, sauna, kesäkeittiö). Jos Monolithic-nauha-säätiö kaadetaan enemmän "monumentaalisille" rakennuksille, esimerkiksi 100 neliömetrin taloon, tarvitset (ainakin, mieluiten) valmiin materiaalin toimittamisen valmiista betonista valmistetusta yrityksestä. Tässä tapauksessa talon perusta on todella luotettava tuki.

Teipin pohjan täyttö sekoittimesta

Kuivausprosessi

Betonirakenteen asianmukaista hoitamista varten ei ole välttämätöntä täysin tunnistaa kaikkia kemiallisia ja fysikaalisia prosesseja. Muista, että betonin jäädyttäminen voidaan jakaa kahteen vaiheeseen:

 • - märkä massa menettää nopeasti plastisuuden, joten kaikki kuljetuksen, kaatamisen, tasoittumisen ja tiivistämisen työtä on tehtävä viipymättä, kaikki on valmisteltava ajoissa (työmaalla, pääsyteillä jne.);
 • lopullinen kovettuminen - materiaalin voimakkuus muuttuu "täysimittaiseksi rakennuskeksi", ensimmäiset 3 päivää se saa 30% vahvuuden, 2 viikkoa - 70%, 4 - 100%, mutta eri tekijät (lämpötila, kosteus) voivat vaikuttaa tähän tietoon.

Konkreettiseen muotoilun vahvuuteen sen on pysyttävä. Samalla sen pitäisi tarjota asianmukainen hoito.

Betoni rakennusmateriaalina, joka valmistetaan myös korkealaatuisista komponenteista, tulee hyödytön, jos sitä ei ole varustettu oikealla hoidolla. Jos pidät vain ajan, jonka aikana säätiön pitää olla, tämä ei ehkä riitä. Betoni on suojattava.

Betonin huolto tulee aloittaa välittömästi betoniseoksen tiivistymisen jälkeen. Hoidon kesto riippuu pitkälti seoksessa käytetyn sementtityypin sekä betonirakenteen koosta ja muodosta.

Betonin huolto on joukko toimia, joiden tarkoituksena on säilyttää sementin kovettumisprosessi betonissa haluttujen ominaisuuksien saavuttamiseksi eli vastustuskyvyn ympäristövaikutuksiin käytön aikana. Yleensä se koskee mekaanisia ominaisuuksia, roiskeita ja aggressiivisten kemikaalien kestävyyttä. Asianmukainen hoito on hallita lämpötilaa ja kosteuden liikkumista sekä betonista että siitä. Asianmukainen hoito on:

 • optimaalisten olosuhteiden varmistaminen, joilla betonin annetaan seistä (riittävän kosteuden aikaansaaminen sementin hydratointiprosesseille ja lämpötila-alue betonin asianmukaiselle kypsymiselle);
 • suojaa auringonvalolta, tuulelta ja sadolta haitallisilta vaikutuksilta sekä tärinältä, shokilta tai muilta mekaanisilta vaikutuksilta;
 • rajoitetaan lämpöjännityksiä, jotka aiheutuvat lämpötilaneroista betonin elementin (rakenne) pinnan ja sisäpuolen välillä - jännitys voi johtaa halkeiluun, mikä vähentää lujuutta.

Optimaalinen kosteus, jolla betonilla saavutetaan suurin lujuus on lähes 100%, ympäristön lämpötila-alue on 18-20 ° C.

Mitä kauemmin kosteus pysyy betonissa, sitä paremmin kaikki ominaisuudet. Alhaisissa lämpötiloissa se alkaa kastella 24 tuntia betonoinnin jälkeen. Lämpöön tämä menettely alkaa 12 tunnin kuluttua. Kastelu tulisi tehdä 4 tunnin välein ja 1 aika yöllä.

Kastelu säätiö on erittäin tärkeä

Voit myös suojata betonia PVC-kalvolla - se suojaa sitä kosteudelta, ja jos sade alkaa, ylimääräisestä. Noin noin kastelua jatkettiin 3-14 päivän ajan. Tämä riippuu pääsääntöisesti sementtityypistä ja betonielementin suunnittelusta.

Säätiön tulisi kuivua tasaisesti, joten jos laitetta puretaan jo varhaisessa vaiheessa, kastelua jatketaan ja runsaasti kastelee altistuneita alueita.

Milloin voin jatkaa työskentelyäni?

Kuinka paljon talon perusta on kaatamisen jälkeen? Lähes jokaisella "erikoisasiantuntijalla" on vastaus tähän kysymykseen, ja mikä on huomattava, jokaisella on oma. Kukaan ei epäile, että mitään perustusta olisi säilytettävä valmistuksen jälkeen, mutta tämän prosessin kestoa on paljon. Perinteisesti uskotaan, että säätiö kestää puolitoista vuotta tarvittavien ominaisuuksien asettamiseen.

Uskotaan myös, että muuraus voidaan aloittaa täyttämällä kastelu. Joskus on suositeltavaa kaataa säätiö syksyyn ja motivoida se, että säätiö ei uhkaile vaarallista (pakkanen, rankkasateet, maaperän kausivaihtelut). Todennäköisesti kaikilla näillä mielipiteillä on oikeus olla olemassa, koska pääsääntöisesti ne vahvistavat kokemukset.

Tässä videossa mielenkiintoisesti puhui ajankohdasta, jona säätiön pitää olla:

Kuinka kauan kestää kaistaleen perusta?

Kuinka paljon raidoitusperusta on valun jälkeen, mikä on seisovan kesto. Säätiön betonoinnin tulee olla tiukasti teknisten standardien ja rakennusmääräysten mukainen. Ensi silmäyksellä prosessissa ei ole ongelmia. Monet kriittiset ja perustavanlaatuiset ongelmat syntyvät monoliitin kaatamisen ja momentin jähmettymisen aikana. Standardien noudattamatta jättäminen johtaa tuhoisiin seurauksiin. Kuinka paljon nauhatason säätiön tulisi vastata, mikä on aikakausi muottien purkamiseksi, eri asiantuntijoiden mielipiteitä on erilaisia, mutta silti on olemassa selkeät säännöt, joita on noudatettava.

Vaipan ennenaikaisen poistamisen seuraukset

Jotta ymmärtäisit prosessin täyteyden, sinun on tiedettävä sen asteikko sekä laskea, kuinka paljon konkreettisia tarvitset. Ribbon kaltaisen perustuksen asettamiseksi sinun täytyy käyttää betoniratkaisua puuhun tilaan. Kun murskaus tunkeutuu, alkaa nesteytys- ja kovettumismenetelmä. Tätä kutsutaan pysyväksi ajaksi.

Jos muottipohjan rakenne puretaan ennen sementin tarttumista, on suuri todennäköisyys, että rakenne hajoaa, halkeamia ja irtoamista tapahtuu. Heikentynyt rakenne ei pysty kestämään paitsi kolmannen osapuolen painoa, vaan myös omaa. Tämä on erityisen vaarallista, jos päärakennetta, kellareja ja muita huoneita on maanalainen osa.

Kuinka paljon säätöä pitäisi olla kaatamisen jälkeen, ei ole vastausta, koska kussakin tilanteessa luvut ovat erilaisia. Keskimäärin on 29-30 päivää. Usein on poikkeuksia muodossa 17 - 23 päivää, vaikeissa olosuhteissa tai sääolosuhteissa, ajanjaksoa jatketaan. Useimmat asiantuntijat kannattavat näkemystä siitä, että sen pitäisi kuivata yksi kalenterikuukausi.

Kuivausnopeuteen vaikuttavat tekijät:

 • Ympäristön lämpötila minimi- ja maksimiarvo;
 • kosteusindeksi;
 • taajuus ja sademäärä;
 • kauden kausiluonteisuus;
 • maaperän laatu;
 • horisontin yleinen helpotus;
 • mitat;
 • perustan tyyppi;
 • betonivahvuus suunnittelutietojen mukaan;
 • rakennusmateriaalien laadullinen koostumus;
 • pohjaveden korkeus;
 • rakennusteknologian tyyppi;
 • koko, kuorma, joka vastaa laskentaa.

Joskus tapahtuu, että säätiötä puolustetaan useita kuukausia. Esimerkiksi he kaatoivat sen syksyllä, jättävät sen talveksi, ja vasta keväällä he alkavat pystyttää kantavat seinät. Tämä tehdään, jotta maaperän substraatin sulattamisen jälkeen voidaan tunnistaa rakenteellisesti virheet ja halkeamat. Tällöin koko monoliittinen kehys on suojattava tiiviisti ja kosteuden läpäisy. Kuinka paljon eristys on tarpeen, kussakin tapauksessa päätetään erikseen.

Ajoituksen laskemisessa käytetään useimmin tämän alueen pahin edellytyksiä. Joten varastossa pelin jälkeen pelataan meidän käsissämme.

Kuinka hoitaa betonia

Strippausperusta on selkeästi kirjattava yhteisyrityksen ja SNiP: n rakennussäännöissä, joten kappale 5.4.1. samoissa säännöissä todetaan, että pinta on suojattava luotettavasti kosteudelta itse liuoksessa. Lisäksi sinun on suojeltava pintaa saostumisen tunkeutumiselta. Samanlainen menettely olisi toteutettava koko säätiön elinaikana, mutta vähintään 75% kokonaisaikaa, jolloin se on oltava.

Kun muotti on irrotettu, sitä ei suositella, tai pikemminkin ei saa käydä, ajaa, juoksuttaa pinnalla, kunnes se kypsyy. On välttämätöntä antaa säätiö seistä. Terveyssäännöissä sanotaan, että lujuusindikaattorin tulisi olla 2,5 MPa, mutta tietoja ei aina pidetä yllä monista syistä: materiaalin laatu, lämpötila, sääolosuhteet ja kosteus. Ei ole ehdottomasti suositeltavaa rakentaa vaahtobetonirakenteita.

Betonin lujuus

 • Takavarikko: 20 °: n uloimmassa lämpötilassa betonielasten lämpö, ​​joka on asetettu muottiin, tarttuu 24 tunnissa. Jos kaatuminen tapahtuu talvella, on tarpeen käyttää lämmitys- ja lämmöneristysvälineitä. Asetuksen ensimmäinen vaihe alkaa kaksi tai kolme tuntia ratkaisun valmistuttua. Jos betonin kaatamiseksi on tarkoitus suorittaa useita vaiheita, niiden on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan, jotta voimaa ei menetettäisi.
 • jähmettyminen: ulkoisten lämpötilojen kasvaessa prosessi kiihtyy ja vähenee.

Säätiön pitopaikka ja sen tyyppi:

 • Pilarin pohjat: ulkoisesti se näyttää sarjapilareilta, jotka on ajettava tiilestä tai kivestä, mutta harvoissa tapauksissa käytetään betonia tai betonirautaa. Rakenteen lujuuden ansiosta pylväiden yläpuolelle kaadetaan betonikierros - nauha, joka sitoo kaikki pilarit yhteen. Tämäntyyppistä säätiötä pidetään kevyenä eikä sitä voida käyttää massiivisten rakennusten rakentamiseen. Pienellä työntöllä tai maanjäristyksellä rakenne voi romahtaa;
 • vyön tyyppi: on matalia ja syviä perustuksia. Niinpä ensimmäistä tyyppiä käytetään kevyiden rakennusten rakentamiseen, toinen massiivinen. Jos yksikkö sijaitsee paljon syvemmällä kuin maaperän jäädyttäminen. Matala tyyppi on samanlainen kuin pylväsperusta ja se on helposti alttiina muodonmuutokselle sivulta.

Uppoperheet perustuvat kestäviin maaperän pohjiin. Lämpötila ja asetusaika vaikuttavat suoraan vahvuus:

 • 0 ° - asetus alkaa 7 - 9 tunnin kuluttua - se kestää 17 - 22 tuntia;
 • 20 ° - 2 tuntia - 4 tuntia;
 • 30 ° - yksi tunti - kaksi tuntia.
 • levytyypiksi: tasaisimmalla painejakaumalla koko pinnalle, säätelyllä on riittävän vahvat ominaisuudet. Maapallon paine on vähäinen;
 • paalutyyppi: luonnehditaan koko massan siirtämisestä maapallon syviin kerroksiin. Alustan tyyppi melkein kokonaan poistaa kaikki muodonmuutokset tai puutteet riippumatta seisokkeista tai sääolosuhteista. Ihanteellinen pohjalle vaahtolohkojen alla.

Toivomme, että artikkeli vastasi kysymykseen siitä, kuinka kauan betonin pitäisi kuivua. Yhteisyrityksen 70.13330.2012 rakentamissääntöjen vaatimusten mukaisesti liiallinen betonirakenteiden kovettuminen voi myös vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen. Sinun on oltava erittäin tarkkaavainen eikä ylitä sallittuja määräaikoja.

Kuinka paljon pitäisi olla nauhan perusta

Jokaisen rakenteen tai rakennuksen sydämessä on perusta. Se määrittää kohteen koko kuormituksen ja siirretään sitten maahan. Pohjan vahvuusaste määrittää koko rakenteen lujuuden. Yleisimmin käytetty nauha-pohja. Kuitenkin rakentamisen jälkeen monet rakentamattomista ihmisistä saavat laillisen kysymyksen: "Kuinka kauan säätiön täytyy seistä ennen seinien perustamista?" Tämän kysymyksen on ymmärrettävä perusteellisesti, koska sitä ei voi erehtyä täällä.

Liuskajohdon ominaisuudet

Säätiön asettaminen - rakennustöiden erittäin aikaavievä vaihe. Liuskajohdot asetetaan rakennuksen jokaisen ulkoseinän alle jatkuvan nauhan muodossa sekä laakerin sisäseiniin ja edustaa posliinisen syvyyden mukaan korkeaa tai ei ollenkaan puoli seinää. Nauha-vaihtoehto on suosituin muiden alustyyppien joukossa.
Riippuen erektiomenetelmästä ja siihen käytetyistä materiaaleista, nauhan perustus voi olla modulaarinen ja monoliittinen:

 • Monoliittinen säätö on pystytetty suoraan rakennustyömaalle, ja se voi olla kahta tyyppiä riippuen rakenteen tuntevasta vaikeudesta - matala ja syvä. Matala nauha monoliittinen säätiö käytetään kevyiden rakennusten rakentamiseen savimaahan. Syvempi monoliittinen säätiö on pystytetty raskaiden rakennusten ja rakennusten rakentamiseen, joissa on kellarissa, maanalaisessa autotallissa tai muissa kellutuvissa tiloissa.
 • Precast-nauhalevy koostuu louhoksista, jotka on tehty tehtaalla valmistetusta teräsbetonista, jotka on tuotu rakennustyömaalle erikoislaitteiden avulla ja asennetaan uraan rakennustyömaalla nosturin avulla. Tämäntyyppisten esivalmisteiden vahvuus on monoliittinen.

Säätiö on rakennettu. Rakennusseinät?

Todennäköisesti ne, jotka ryhtyivät rakentamaan taloa, tietävät tai ovat kuulleet, että heti perustusten asettamisen jälkeen, pitäisi pysähtyä ennen rakentamisen jatkamista. Mutta kaikki eivät ymmärrä, miksi sinun on puolustettava nauhan perusta.

Rakennustandardien mukaan minkäänlaista säätiötä, ennen kuin se rakennetaan edelleen rakennuksen pohjalta, on puolustettava (paaliruuvi). Tämä on välttämätöntä, jotta betoni kuivuu täysin pois niin, että rakenne ei vähenisi, eikä se murtaudu esimerkiksi seinään. Sana, se ei ollut epämuodostunut.

Miksi tämä voi tapahtua? Kaikenlaisten vikojen syyt ovat hyvin erilaisia:

 • Väärä syvennys syvyys laskemiseen perustus;
 • valmistetun betonimassan heikko laatu;
 • korkea maaperän kosteus, kun säätö perustettiin;
 • vuodenaikaan ja ilman lämpötilaa perustettaessa ja muilla syillä.

Ratkaistu: säätiö tarvitsee seistä

Joten, päätettiin puolustaa pystytetty säätiö häiriöiden välttämiseksi, ja rakennuksen mahdollinen myöhempi muodonmuutos. Mutta ajoitus aukeaa jälleen täysimittaiseksi, Venäjän rakennuskausi on lyhyt. Joten kuinka paljon tarvetta puolustaa nauhan perustus?

Ja täällä on paljon mielipiteitä ja monipuolisimpia, joskus ristiriitaisia. Selvitämme sen.

 1. Rakennetun pohjan on perinteisesti katsottava vähintään vuodeksi, jotta betoni voi hankkia tarvittavan voiman. Vaikka tiedetään, että betonin vahvistamisprosessi kestää vuosikymmeniä.
 2. On sitä mieltä, että rakennuksen rakentaminen on täysin sallittua viikon kuluttua säätiön rakentamisesta, sillä tällä kertaa on riittävästi betonin täydellistä parantamista. Haluamme kuitenkin suojella tämän konseptin kannattajia rakentamisessa, sillä vaikeissa ilmasto-olosuhteissa on mahdotonta ottaa huomioon maaperän kausivaihtelut, jotka voivat johtaa talven talven myöhästymiseen ja useisiin halkeamiin sekä pohjalla että seinillä. Tietenkin tällaisten tapahtumien kehittymisen myötä kevään työn on aloitettava nollajaksosta.
 3. Jotkut rakentajat ovat myös sitä mieltä, että "hyvällä maaperällä" riittää 3-5 kuukauden ajan säätiön rakentamista. Näyttää siltä, ​​että riskin välttämiseksi on vielä järkevää tehdä alustavia geologisia tutkimuksia.
 4. Muut rakennusalan asiantuntijat ehdottavat, että talvella ajetaan säätiö, joka oletusten mukaan antaa betonille täyden lujuustestin pakkasella, lumisateella ja kausittaisella maaperäliikkeellä. Ehkä tämä on hyvä idea, mutta sitten keväällä perustus olisi vahvistettava ja sitten seinät olisi pystytettävä.

On monia mielipiteitä, mutta sinun on päätettävä, mikä niistä on optimaalinen ja mieluiten sinun tapauksessasi.

Joitakin yleisiä vinkkejä

Jotta voit päättää, kuinka paljon nauha-säätiötä pitäisi puolustaa sinun yksittäisessä tapauksessa, on hyödyllistä tutustua joihinkin suosituksiin, joiden avulla voit selata tätä ongelmaa paremmin. Jo valmisteluvaiheessa ja rakennuksen tulevaisuuden perustana on noudatettava tiukasti sääntelyä koskevia suosituksia. Esimerkiksi ennen kuin täytät, varmista, että hiekkalaatikko varovasti täyttyy, ja itse rakennustyöt suoritetaan useassa vaiheessa, mikä parantaa sääolosuhteiden laatua ja vähentää sen muodonmuutoksen todennäköisyyttä.

Jos rakennusta rakennetaan 2-3 kerroksessa, standardin mukaan betonin täydellisen kovettumisen aika on 46 päivää. Täydelliseen luottamukseen, syksy-talvi-aikana tai betonin tai sementtityyppien melko tyydyttävän laadun vuoksi kovettumisen kesto voidaan pidentää 60 päivään.

Kun ensimmäinen kerros on pystytetty, työ keskeytetään 7-10 vuorokautta, jolloin säätiö sopeutuu kuormaan. Halkeamien äkillisen esiintymisen vuoksi tilanne tässä vaiheessa on paljon helpompi korjata estämällä sen seuraukset sen sijaan, että sen jälkeen, kun työ on valmis.

Usein on mahdollista nähdä, miten säätiö asetetaan syksyyn, ohjaamalla ajatusta siitä, että talven jäätymisen lopussa lunta ja sulamisvettä sulatetaan tarkasti, kuinka hyvin se on asetettu. Tietenkin tämä on järkevää. Tässäkin on myös vastaväitteitä: ensinnäkin tämä tekniikka vaatii huomattavan pitkän aikavälin; Toiseksi, syksyn sää ja lumen kevät sulatus voivat imeä nauhatuloksen vedellä, mikä ei ole toivottavaa.

Siksi, kun käytetään tätä rakennustekniikkaa syksyllä kellarikerrokseen ympyrässä sekä ulko- että sisäpuolelta, kaivetaan sateen ja sulaveden tyhjennysaukko. Lisäksi on välttämätöntä kaivaa jonkin matkan päässä kellarikerroksen pohjasta sen lisäksi, että se suojaa paitsi sitä myös myös vierekkäistä maaperää. Tämä estää maaperän liikkumisen perustan alla ja sen muodonmuutoksen.

Mitä virheellisyystodistukset sallivat useimmiten levytasojen asettamisen aikana

Liuskajohtojen rakentamisen aikana tehdyt laskelmat aiheuttavat huonon rakenteen laadun. Siksi emme yritä sallia seuraavia:

 1. maaperäominaisuuksien puutteellinen huomioon ottaminen: sen antinodien ja sakeuttamisaste, pohjaveden läheisyys maaperän pinnalle ja maaperän jäädyttämisen syvyys, tämä johtaa säätiön halkeiluun;
 2. huonolaatuisten materiaalien käyttö säästämiseksi;
 3. betoniseoksen teknologian loukkaukset;
 4. sovellukset, jotka eivät ole laadullisia peruslohkoja;
 5. pehmeän paksuuden vahvistamisen käyttäminen perustuskehyksen valmistuksessa;
 6. huonolaatuista työtä, esimerkiksi:
 • akselin väärän poiston vuoksi kulmat eivät vastaa 90 asteen suuruutta, mikä usein johtaa koko rakenteen vinoutumiseen;
 • kaivettuja kaivoja ei kaivettu oikeaan syvyyteen;
 • tyynyn paksuutta kaivannossa ei ylläpidetä;
 • vedeneristysmateriaalin eheyttä betonin alapuolella ei havaita, mikä johtaa maaperän märitykseen ja sen vakauden heikentymiseen;
 • teknisten hetkien noudattamatta jättäminen töiden aikana syksy-talvikaudella: betonin kovettumisen aikana optimaalisia lämpötila-olosuhteita ei havaittu, mikä heikensi sen voimaa;
 • suunnitellun betonin asetetun kapasiteetin kestoa ei ylläpidetty, muottirakenne poistettiin aikaisin;
 • täyttövaiheessa vedenpitävän materiaalin eheys on heikentynyt, nämä töit on suoritettava erityisen huolellisesti, jolloin vedenpitävä materiaali pysyy ehjänä.

Kaikki edellä mainitut virheet heikentävät pystytetyn perustuksen laatua ja lujuutta ja vähentävät näin rakenteen kestävyyttä.

Kuinka paljon raidallinen perusta on

Kuinka paljon matala pohjatuote pitäisi olla?

 • Strip-pohja: betonin kutistuminen ja sedimentti
  • Liuskajohdon ominaisuudet ja ominaisuudet
  • Strip Foundationin vaatimus
  • Betonin kutistuminen ja sedimentti
 • Matala perustus: ominaisuudet ja ominaisuudet
  • Kutistumisprosessit matalassa pohjalla
  • Miksi on tarpeen puolustaa perusta
  • Miten säätiö olisi puolustettava: teknologia
  • Mitä tehdä, jos säätiö (maa) katoaa?

Strip-pohja: betonin kutistuminen ja sedimentti

Liuskajohdon ominaisuudet ja ominaisuudet

Nauhatalustana on talon pohja nauhana, nauhat, jotka sijaitsevat kokonaan kaikkien ulkoisten seinien alla ja joissakin sisäisissä laitureissa (suurissa rakennuskoidoissa).

Luotettavan nauhan perustuksen on perustuttava maan kerrokseen, jossa maaperän lämpötila on aina yli 0 ° C.

Nauhatus voidaan tehdä sementtiseoksesta ja hienoista murskakivestä tai raunioisesta kivestä, joka on täytetty valmiilla sementtilaastilla.

Liuskajohdon materiaali on betonia ja raudoitusta. Raudan runko, joka on valmistettu hitsattujen metallirakenteiden palasista, on tarkoitettu käytettäväksi tukirakenteena, joka vahvistaa pohjan betoniosaa, joka jakaa epätasaiset kuormat koko peruskaistalle. Runkoverkko ei tarvitse tällaista kehystä. Mutta massiiviselle rakenteelle tarkoitettu hienon sora ja betoni on vahvistettava vahvistamalla. Kuinka kauan säätiö on jätettävä jälkikäteen, kun kysymys on siitä, että monet omistajat kysyvät itseään rakennettaessa omia taloitaan. Kuinka paljon liuskan perustus pitää kestämään rakenteen painon ja estää rakenteen muodostumisen jälkeen halkeamia?

Strip Foundationin vaatimus

Asennusnauhan kaistale.

Rakennuksen perusrakenteiden ja materiaalien tärkein vaatimus on varmistaa lujuus ja kestävyys. Säätiöllä on seinä, seinät, katto, lattiat, lattiat, huonekalut, lämmitysjärjestelmä ja putkisto. Säätiön syvyyden tulisi estää talon turpoaminen talven talven jäädyttämisen aikana. Tätä tarkoitusta varten kiinteän perustuksen pohja on tuettu jäädyttämätönllä maapohjalla syvyyteen, jossa maa on lämmin (yli 0 ° C). Jäätynyt maa voi kasvaa kokonaan, nousta talvella ja laskea kesällä. Talo seisoo nousematta ja laskemalla asianmukaisesti rakennettuun perustukseen. Nauhatulostus, jota tukevat maaperän jäätymätön kerros, takaa rakennuksen pitkän käyttöiän. Onko mahdollista säätiön kutistuminen teipin muodossa sen rakentamisen jälkeen ja millä edellytyksillä kutistumisprosessilla on suurin vaikutus säätönauhaan? Miten voit estää tai vähentää kutistumisprosessien vaikutusta?

Betonin kutistuminen ja sedimentti

Kutistuminen - rakennusmateriaalin koon pienentäminen kovettamisen ja kuivauksen aikana. Se havaitaan jonkin verran rakennusvaiheen päätyttyä. Betonin kutistuminen tapahtuu kovettumisen aikana, rakennusstandardien mukaan betonin kutistumisen suuruus on 1% märästä painosta.

Luonnos - maan alentamisen prosessi kaivamisen jälkeen. Toteutuu jo jonkin aikaa, tehostuu sateiden jälkeen ja kastuu.

Molemmat prosessit ovat mukana rakentamisessa.

Riippuen kutistumisen ja saostumisen määrästä, ne voidaan korvata materiaalin sisällä tai aiheuttaa rakennuksen ja sen osien tuhoutumista.

Betonin ja sedimentin kutistuminen vaikuttaa nauhapohjan mahdolliseen samentumiseen ja siihen, kuinka kauan se laskeutuu.

Matala perustus: ominaisuudet ja ominaisuudet

Kiinnitys muottiin perustuksen rakentamisessa kaivosta ja kaivosta.

Syvään sijoitetun säätiön kustannukset ovat noin 30% koko talon hinnasta. Halu alentaa rakennuskustannuksia on johtanut matalan syvyyden kasettirakenteisiin, jotka eivät pääse jäädyttämätöntä maaperää, joka sijaitsee maan pakkaskerroksessa, joka talvella kohoaa ja laskee kesällä. Matala pohjan syvyys on 50-70 cm (vertailu: normaalin perustan syvyys on 1-1,5 m). Matalan syvenemisen kohteena olevien rakennusten kustannukset ovat noin 10-15 prosenttia rakennuksen investointien koosta. Tällaisessa rakenteessa on tärkeää täyttää kolme ehtoa. Ensin - talon seinien pitäisi olla suhteellisen pieni paino, eli olla tiiliä, mutta runko, kilpi, puinen. Toinen on se, että säätöä on vahvistettava tasaisen kuormituksen jakamiseksi ja rakennuksen painon ylläpitämiseksi ilman suurien ja pienien halkeamien muodostumista talven turvotuksen aikana. Kolmas - matala perustus voidaan järjestää heikosti kasvaville maaperille ja kaataa sen alle 30-40 cm hiekkakerros. Hiekka pyrkii tiivistämään ja absorboimaan jäädytetyn maan talven nousua.

Kutistumisprosessit matalassa pohjalla

Matala pohja, kutistumisprosessi tulee tärkeä asia. Koska tällaisessa rakenteessa itsessään on pienempi lujuus, sen täytyy välttämättä olla jonkin aikaa varmistaakseen, ettei halkeamia ole. Kutistumisjännitysten pääasiallinen aika on huurteen ja kylmän. Siksi aina, kun matala perustus on asetettu (kesän alussa, sen lopussa, syksyn alussa), se on pysyttävä talvella ja hengissä kylmänä. Keväällä talven kutistumisen jälkeen on mahdollista jatkaa rakentamista.

Vähentää aika, jonka aikana betoni on asetettava, asetetaan lohkorakenne, joka on valmistettu valmiista tehdasloungeista. Ne asetetaan nosturilla ja kiinnittävät yhdessä lohkojen ulkopuolelta tulevan lujituksen hitsatun liitoksen ja lohkojen välisen tilan sementtilaastin. Tämä muotoilu vähentää huomattavasti kutistumista ja vaatii vähemmän laskeutumista. Lisäksi rakenne, joka on vahvistettu vahvikkeella, on lisännyt voimaa ja pystyy kestämään seinien painon kuormien vetämisen vaikutuksesta.

Miksi on tarpeen puolustaa perusta

Perustan tuhoisan kutistumisen syyt:

 1. Epätasainen maaperä seinämien alla (eri maaperä talon alla) antaa epätasaisen pohjaveden sedimentin ja vastaavasti epätasaiset kuormat pohjaan. Esimerkiksi, talon kulmassa, maa upposi voimakkaammin kuin seinän keskellä, ja ulokekuormitukset ilmestyivät. Säätiö osoittautui palkiksi, joka kulmasta "roikkuu" maanpinnan yläpuolella ja jolla on seinä itsessään. Kuinka perusmateriaali käyttäytyy tällaisessa tilanteessa? Vaihtoehtoja on kaksi. Se joko kestää kuormitusta (riittävän turvallisuussyistä) tai antaa pystysuoran halkeaman (tauon) pohjaan tai seinään.
 2. Alustan riittämätön lujuus - epäasianmukaisesti valittu rakenne, sopimaton materiaali, rakennuksen ja pohjamateriaalin virheet seinien painoon.

Miten säätiö olisi puolustettava: teknologia

Ensimmäisen betonin kypsytys kestää 5-7 päivää. Tällä kertaa se kuivuu ja kovettuu. Materiaalin halkeamisen estämiseksi kesäkuumessa, kun yläosa on jo kuiva ja sisäkerrokset ovat vielä märät, betoni on peitetty oljella, sahanpurulla, liinalla tai polyeteenillä. Straw, sahanpuru ja kangas vedetän yllä. Vettä kaadetaan polyetyleeniin ennen sen asettamista ja säännöllisin väliajoin, kun se kuivuu (pari kertaa päivässä), kaadetaan vettä, joka nostaa polyeteenin reunaa. 5-7 päivää betoni kovenee. Syksyllä betonin kovettumisprosessi säätiössä voi kestää jopa 2 viikkoa.

Prosessin saaminen ensisijainen vahvuus vie vähän enemmän aikaa - kuukausi. Siksi 7 vuorokauden kuluttua kovettunut betoni lakkaa kastelematta ja polyeteenistä, sahanpurusta ja kankaasta jätetään sen pintaan vielä kolme viikkoa. Kuuden kuukauden kuluttua päällystekerros poistetaan. Pohjaan syvemmälle jäätymätön kerros on mahdollista antaa tiiliä ja rakentaa seiniä.

Toinen seisonta liittyy matalaan pohjaan, varsinkin jos ne on rakennettu savialtaisiin, joilla on suurin taipumus turvota. Kovettumisen jälkeen säätiö jätetään yksin vasta seuraavana keväänä. Se on kuinka massiivinen perustus kannattaa. Talvella tapahtuneet muutokset korjataan tarpeen mukaan, tehdään lisävahvistustöitä, hiekkaa kaadetaan ja kaadetaan paikkoihin, joilla on merkittävää sakkausta.

Mitä tehdä, jos säätiö (maa) katoaa?

Jos matala perustus on pystytetty väärin, aika aliarvioitiin, kuinka paljon säätiö tarvitsi seisomaan, betoni tai seinämä repeytyi, rakenne voidaan korjata. Miten tämä tehdään? Tällaisten suurien remonttien mahdolliset vaihtoehdot riippuvat halkeamien koosta ja lukumäärästä.

Väärän pohjan uudistaminen.

 1. Pieniä sokeita halkeamia voit vahvistaa maata kaatosamalla soraa särkyvissä paikoissa halkeamien ja hiekkojen viereen. Kuitenkin, jos seinien tai säätiön tuhoutuminen jatkuu, tällainen korjaustoimenpide ei riitä.
 2. Säätiön korjaus: tämän vuoksi maa louhitaan ja pohjaa syvennetään uppoamisen paikoissa. Kuopan leveys 0,5 m ja pituus jopa 1,5 m kaivetaan lähelle halkeaman etenemispintaa. Kaivon syvyys vastaa korjattavan perustan syvyyttä ottaen huomioon pohjan laskun koon. Koska betoni on jo säröillä, kannattaa tehdä pohjan korkeimmat syvät tuet ja vielä parempi - syventää pohja (ainakin väliajoin) jäätymätöntä kerrosta varten. Syvennystoimet suoritetaan samalla tavalla kuin kaatamalla: muottipaneelit asennetaan, rauniot asetetaan, murskattu kivi kaadetaan, betonia valetaan.
 3. Seinien korjaus (jos ne on jo pystytetty) suoritetaan kiillottamalla sementtilaastilla ja kipsillä. Samaan aikaan seinämille asetetaan tuhoamisindikaattorit - suorakulmaiset sementtisäiliöt sijoitetaan upotettujen halkeamien ulkopintaan, johon on ilmoitettu korjauspäivämäärä. Jatkuva tuhoutuminen näkyy ensisijaisesti näiden suorakulmaisten inserttien pinnalla - mikrokreät tulevat näkyviin.
 4. Kun näkyvät useita halkeamia, rakennusta voidaan kääriä kahdella metallilenkillä, jotka asennetaan katon alle ja kellarikerroksen yläpuolelle.
 5. Jatkuvalla tuhoamisella rakenne hajoaa osittain, säätö korjataan ja seinien uusi asennus suoritetaan.

Aika, jolloin nauhalevy säilyy, riippuu sen syvyydestä, jota käytetään materiaalien kaatamiseen ja kausittaiseen rakentamiseen.

Kuinka paljon säätiö kannattaa valun jälkeen ennen talon rakentamista

Päätös siitä, kuinka paljon säätiö tulee kaatamisen jälkeen, on tehtävä ottaen huomioon joukko tekijöitä. Määrittäjiä ovat rakennuspohjan rakenteellinen rakenne, rakennuksen muotoilu ja sen aika, jonka kuluessa betoni kypsyy täysin. On syytä muistaa, että se, että perusrakennetta ei ole noudatettu ennen talon rakentamista, voi johtaa hankkeen suunniteltujen laakerivälineiden osittaiseen tai täydelliseen devalvaatioon.

Betoniurheilu

SP 70.13330.2012: n rakennussääntöjä, joissa SNiP: n 3.03.01-87 tekstiä päivitetään, on määrätty betonin säilyttämiseksi toteuttamalla toimenpiteitä sen hoitamiseksi ennen strippausta. Tiedot siitä, kuinka paljon säätöä tulisi asettaa muottiin, muodostaen säätiön muodot, betoni on määritelty työjärjestyksen 5.4.1 kohdassa.

Kaikki pinnat on suojattava luotettavasti liuoksen sisältämän veden haihtumiselta. Sen pitäisi myös suojata tuoretta betonia putoamasta sen pinnan sademäärään. Tällaiset toimet olisi tehtävä ennen rakentamista koko jaksolle, kunnes vähintään 70 prosenttia passista ei saada.

Strippaus jälkeen on tarpeen luoda olosuhteet lämpötilan ja kosteuden ylläpitämiseksi arvoina, jotka vastaavat optimaalisesti betonirakenteen lujuuden kasvua. Säännöt eivät ole sallittuja kulkea betonirakenteiden pintoihin, kunnes betoni on saavuttanut voimakkuuden 2,5 MPa. On mahdotonta asentaa yläpuolella olevaa muottirakennetta, toteuttaa tiilimuurauksia, rakentaa puiset seinät ja suorittaa muita rakennus- tai aputoimintoja.

Lujuus betonilla

Betonirakenne kuivuu ja saa tarvittavat ja riittävät lujuusarvot kahden peräkkäisen toisiinsa liittyvän vaiheen kulun aikana:

 1. Takavarikko. Muotoon asetettu betoniliuoksen alustava asetus ympäröivässä lämpötilassa noin 20 ° C: ssa tapahtuu päivän aikana. Kylmäkausijaksoissa on välttämätöntä käyttää käytettävissä olevia lämmityslaitteita ja käyttää lämmöneristysrakenteita. On pidettävä mielessä, että määritysprosessit alkavat tapahtua jo kahden ensimmäisen tunnin kuluessa siitä hetkestä, kun betonimassan seosta sekoitetaan veden kanssa. Tästä syystä seoksen sekoittamisen ja betoniseoksen muodostamisen on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan aikavälein.
 2. Betonin kovettuminen. Hydrausmenetelmässä esiintyy joukko betonivahvuutta - vesipartikkeleiden molekyylisidosten muodostaminen seosaineiden komponenttien kanssa. Nesteytys etenee kapealla lämpötila- ja kosteusalueella, johon on sisällyttävä toimenpiteitä betonin hoitoon. Fysikaalis-kemiallisen prosessin varovainen valvonta betonirakenteen massassa selittyy rakenteen laadun täysin riippuvuudella.

On luonnollista olettaa, että aika, jonka aikana säätiötä on puolustettava, liittyy suoraan perustan muodostavan betonin lujuuden kasvuun. Portland-sementin M-400 ja M-500 perusteella valmistetut betonituotteet M-200 ja M-300 saavat 70% rakentamisessa tarvittavan lujuuden ja standardoidun yhteisyrityksen 70.13330.2012 28 päivältä keskimäärin 20 ° C: n päivittäisessä lämpötilassa Keskimääräisen päivittäisen lämpötilan muutos johtaa väistämättä muihin voimakkuuden indikaattoreihin. Luoman vahvuuden riippuvuus näkyy selvästi taulukosta:

Riippuvuus siitä, kuinka peruspohjaa pidetään sen tyypeittäin

Sellaiset väitteet, joiden mukaan betonikomponenttien standardoidun vahvuuden joukon jälkeen valmis perustus pitäisi olla vuosi tai talvi, eivät ole täysin yhdenmukaisia. Yleinen väärinkäsitys tarpeesta kestää muotoilu ennen meneillään olevien sedimenttirenkeytysprosessien päättymistä aiheutui käsitteiden korvaamisesta. Täysin pystytetty rakennus on säilytettävä ennen viimeistelyä. Tämä selitetään yksinkertaisesti esimerkkinä nykyisten lajikkeiden rakenteiden rakenteen perustukset.

Video siitä, miten nopeuttaa betonin kovettumista

Pilarin perustukset

Pylväsperusta on sarja yksittäisiä pylväitä, joiden järjestelyä käytetään tiilen tai muurauksen avulla, usein perustuspilarit valmistetaan betonista tai betonista. Jotta säätöelementit saataisiin lisää vakautta, rakennetaan grillata - vahvikepäällysteinen teippi, joka yhdistää pylväsporsit.

Tämäntyyppistä perustusta kutsutaan kevyiksi lajikkeiksi, joten perustus, jota ei ole ladattu rakennuksen painolla, lisääntyy liikkumisen aikana maanmuotojen sisällä, joilla on heterogeeninen morfologia, ja se voi helposti muuttua pakkasnopeuden seurauksena. Määritelmän mukaan pylväsrakenteen perustaa ei voida puolustaa, ja seinien pystyttäminen on aloitettava välittömästi, kun muurauslaasti on asetettu loppuun tai betonin kovettuminen.

Nauhan tyyppiset perustukset

Ribbonraudoitetuilla betoniperustuksilla voidaan varustaa kahta tyyppiä:

 • syväpohjaiset perustukset on varustettu kevyiden rakennusten rakentamiseksi ja niiden pohja on maanpinnan yläpuolella jäätymisen yläpuolella;
 • syvään haudatut vaihtoehdot edellyttävät niiden suurien painojen rakentamista, niiden pohjan syvyys ylittää maaperän jäädyttämisen syvyyden.

Nauhan syvyys syvemmälle on painetta, jännitystä ja voimaa samanlainen kuin pylväsvaihtoehtojen vaikutukset grillata. Siinä tapauksessa, että tällainen säätely pystyy seisomaan ajanjaksona, jolloin maaperän aktiivinen turvotus maaperän kosteuden jäätymisen ja sulamisen vaikutuksen alaisena, sen muodonmuutoksen mahdollisuus on hyvin todennäköinen.

Hihnan tyyppisten syväpohjojen perustukset perustuvat tiheisiin näköaloihin, joiden pohjamaalit eivät ole alttiita maaperän siirtymiselle. Konkreettimassassa kutistumisprosessit ovat täysin valmiit vakiovahvuuden saavuttua ja rakenteen luonnos omalla painollaan ilman rakennuksen painoa huomioiden on täysin tasoitettu laajennusliitoksilla.

Levyn lajit

Monoliittiset perustukset lasketaan ja lasketaan yksinkertaisesti, ja ne luovat perustan rakennukselle, joka on rakennettu riittävän lujuusominaisuuksineen. Maanpohjan kuorman tasainen jakautuminen suuren laakeripinnan vuoksi aiheuttaa maaperän erityispaineen vähimmäisarvon. Oikein valmistettu hiekka tai hiekka-murskattu tyyny pohjalevyn alla auttaa estämään sen merkittävät sedimenttiliikkeet.

Laattojen pohjalle pystytettävän rakennuksen kestävyys riippuu suoraan siitä, kuinka perusteellisesti kaivaukset tehtiin. Aika, jonka monoliittisen perustan pitäisi kestää, määräytyy jälleen kerran vain sen ajan, jota betoni tarvitsee voimaa lujittamaan.

Pallosäätiöt

Rakennusten perustukset perustuvat rakennustekniikoihin missä tahansa tekniikassa niiden järjestelyyn, mikä takaa kuorman siirtämisen syvälle, usein alkuperäiskansavalle maaperälle ja kalliolle. Tällainen säätörakenne täysin poistaa mahdollisuuden muodostaa muodonmuutoksia riippumatta siitä, kuinka paljon aikaa rakennukselle on asetettu asennuksen jälkeen.

Määrän määrittäminen, kuinka kauan säätiön tulisi kaataa, olisi korreloitava ajanjakson kanssa, jolla valmisbetoni saavuttaa voimaa, jonka SP normalisoi SP 70.13330.2012. Lisävarastointi ei ole suositeltavaa, ja jos käytetään pylväsrakenteita ja naarmuuntumattomia kerrostumia, se on jopa vasta-aiheinen.

Kuinka paljon nauhatason pitäisi olla

Talon kaistaleiden ja laattojen pohjarakentaminen toteutetaan pitkään kehitetyn tekniikan mukaisesti. Ensi silmäyksellä työstä ei ole mitään vaikeata, mutta kaatamisen, monoliitin kovettumisen ja prosessin aikana on monia kysymyksiä, jotka liittyvät erilaisiin vivahteisiin. Jotkut niistä ovat niin tärkeitä, että niiden noudattamatta jättäminen voi johtaa jonkinlaiseen rakenteelliseen vahinkoon. Esimerkiksi kuinka kauan kellonaika on kulkenut valun jälkeen ennen kuin irrotetaan muotti ja kuinka kauan konkreettia pitää säilyttää ennen seuraavan työvaiheen alkua? Asiantuntijoista voi kuulla eri mielipiteitä, mutta säännöt ovat edelleen olemassa.

Mikä uhkaa muottien ennenaikaista poistamista

Kuten tiedetään, talon kaistaleen tai laattasäiliön täyttämiseksi käytetään tahnamaista betoniliuosta. Sen jälkeen, kun se on asetettu muottiin, alkaa sementin hydratointiprosessit ja betonin asteittainen kovettuminen. Oikean loppuunsaattamisen vuoksi on välttämätöntä varata tietty määrä aikaa, joka vaaditaan säätiön seisomiselle ja suunnitteluvahvuuden saavuttamiseksi.

Jos muotti poistetaan rakenteesta välittömästi sementtisarjan jälkeen, esiintyy monoliittien leviäminen eri suuntiin. Ei vahva "keho" ei vain voi ottaa kuormaa, vaan myös ylläpitää omaa muotoaan. Tämä pätee erityisesti massiivisiin säätiöihin.

Jos muottien purkaminen nauhalevystä tehdään sen jälkeen, kun sementtilaasti on asetettu, mutta ennen kuin se on saavuttanut tietyn voimakkuuden, rakenteessa esiintyy halkeamia. Talon maanalaiselle osalle, joka ottaa talteen ja jakelee kaikki kuormat maahan, se uhkaa jakaa ja täydentää tuhoutumista jo talon käytön aikana.

Kuinka paljon säätiö olisi kaatamisen jälkeen? Lopullista vastausta tähän kysymykseen ei ole. Keskimääräinen aikaväli on 28 päivää, mutta joissakin tapauksissa 15-20 päivää riittää. Vaikeissa olosuhteissa aika on pidennettävä.

Ammattilaiset vakuuttavat, että talon perustaminen ennen sen lastaamista on säilytettävä vähintään kuukausi.

Jotta rakenne ei kutistuisi, ei vääntyisi tai romahtanut, on noudatettava tiukasti rakennussääntöjä ja -tekniikkaa maanalaisen maanosan rakentamiselle. Säätiö on rakennuksen pilari, joten se ei siedä laiminlyöntiä, kyvyttömyyttä ja perustietämyksen puutetta.

Kuinka kauan perustus on?

Betonirakenteeseen selviytyessä säädöksissä määritellyt ajanjaksot eivät aina vastaa reaaliaikaista ajankohtaa. Niihin vaikuttavat ulkomaiset tekijät, kuten:

 • ympäristön lämpötila;
 • kosteusolosuhteet;
 • sateen läsnäolo;
 • aika vuodesta;
 • maaperän olosuhteet;
 • maastohuolto;
 • mittasuhteet ja -tyyppi - vyö, laatta, pylväs;
 • betonin rakenteen vahvuus;
 • laadukkaita materiaaleja;
 • pohjaveden esiintyminen paikalla;
 • rakennustekniikka;
 • lisäaineiden esiintyminen;
 • laskettujen kuormien arvo.

Edellä olevien kohtien lisäksi voi syntyä tilanteita, jotka vaikuttavat siihen aikaan, jonka aikana talon perustusta on puolustettava ennen työn jatkamista. Joissakin tapauksissa betonirakenne jätetään myös talvella, joten kun maa sulatetaan, on helpompi tunnistaa vikoja ja tasoittaa kutistumista. Samanaikaisesti monoliitti on turvallisesti peitetty. On huomionarvoista, että mikään yksittäinen standardi ei voi ottaa huomioon kaikkia vivahteita, joten kysymys siitä, kuinka paljon talon perustusta puolustetaan, päätetään erikseen.

Aikataulun määrittämisessä paikan huonoimmat olosuhteet on hyväksyttävä. Varastossa on tässä tapauksessa positiivinen rooli.

Kuinka talon perustana on?

Ensimmäisen kerran betonirakenteen annetaan seistä heti valun jälkeen. Tämä aika kestää seitsemän päivää, jonka aikana pinta kastellaan. Betonirakenteet ja alkaa kovettua. Ylhäältä pohja on peitetty muovikelmulla, mutta voit myös käyttää:

Polyeteeniä nostetaan ennen kastelua ja muita aineita kostutetaan ylhäältä. Ne säilyttävät täydellisesti kosteuden, jolloin vettä ei haihdu etukäteen. Monoliitin kiinteytymisen kesto riippuu kaudesta. Noin viikossa ja kuuma kausi - 10-14 päivän kuluttua kastelu pysähtyy, mutta päällystekerros jätetään 28-30 päivän kuluttua betoniseoksen valmistumisesta muottipesässä. Tällöin on olemassa ensisijainen kypsyminen, joka on riittävän perusta pohjalevyille ja joka upotetaan maaperän jäädyttämisen alapuolelle.

Mutta käytännössä on toissijainen kypsyminen. Se pätee tilanteisiin, joissa on tarpeen rakentaa matalat perustukset kuohuvia maaperäalueita. Tällöin karkaistu betonirakenne jätetään lepotilaan. Kevään saavuttamisessa liikkeet tallennetaan ja pohja vahvistetaan lisäämällä hiekkaa tai soraa pakollisella kerroksella kerrallaan.

Asiantuntijat vakuuttavat, että on parempi, jos säätiö on tyhjäkäynnillä koko vuoden ilman kuormaa. On käynyt ilmi, että ensimmäisellä kuukaudella kaatamisen jälkeen betonivahvuus on jopa 70-75 prosenttia ja loput 25-30 prosenttia seuraavien 11 kuukauden aikana. Tästä voimme päätellä, että jos rakentamisen aika sallii, etusija olisi annettava pidemmäksi ajaksi. Jos rakennusaikaa rajoittavat jäykät kehykset, talon seinien asennus alkaa 28 päivää perustuksen jälkeen. Suotuisissa ilmasto-olosuhteissa ja kevyiden materiaalien aitauksen rakenteissa - kausia voidaan lyhentää kahteen viikkoon.

Perusrakenne

Säätiö on koko talon rakenteen perusta, joten sen on oltava vahva, luotettava ja kestävä. Jos säätiöllä on puutteita, ne vaikuttavat väistämättä koko talon rakenteeseen, joten sinun ei tarvitse esiintyä missä tahansa vaiheessa: suunnittelu, kaataminen, seisominen. Viimeinen vaihe aiheuttaa edelleen paljon kiistoja ammattilaisten keskuudessa, ja valtava määrä väärinkäsityksiä on syntynyt siitä ajankohdasta, jolloin säätiötä olisi puolustettava. Yritetään selvittää, kuinka kauan kestää konkreettista kuivua ja olla sopiva seinien rakentamiseen ja talon lattiaan.

Perusta on suunnittelun perusta, joten sen vahvuus on tärkein.

Säätiö kaadetaan betonilla - nestemäisellä liuoksella, joka kuivumisen jälkeen muodostaa kiinteän ja vahvan koostumuksen, jolla on suuri lujuus. Betoni on myös raskaan aineen, joka on annettava kuivua kokonaan. Lisäksi betonilla on kyky hankkia voimakkuutta ajan myötä. Kuusi kuukautta tai vuotta hän täysin saavuttaa suunnittelun voimakkuutensa. Mutta odottaa niin paljon aikaa ennen seinien rakentamista ei ole ollenkaan tarpeen. SNiP 3.03.01-87 -standardin mukaan rakenteiden purkaminen ja betonin myöhempi käsittely ovat sallittuja, kun jälkimmäinen saavuttaa 70% sen suunnitteluarvosta. Oikean hoidon ja normaalien olosuhteiden mukaan säätiön on oltava 5-8 päivän kuluttua asettamisen aloittamisesta. Eli jos betoni on selviytynyt viikossa, voit kutsua asiantuntijat mittaamaan, kuinka monta prosenttia todellinen voima on saavuttanut betonin. Saatua arvoa verrataan projektin arvoon, ja jos se on vähintään 70%, ei ole järkevämpää puolustaa taloa.

Pitkä yksinkertainen talon perusta on täynnä kuopan lukitseminen, pakkanen laskeminen, maan sulaminen tai jäädyttäminen. Sateet, lumi, pakkanen, tuulet aiheuttavat aina vaurioita rakenteelle, joten talvehtimispäätös on hyvin kiistanalainen ja jopa ei-toivottu. Maaperät ovat alttiita ns. Pakkaselle, mikä painostaa säätiötä. Seinien ja lattioiden painoa ei painoteta, se voi liikkua tai muodostaa epätasaista kutistumista. Tällainen tauko, jotta rakenne pystyy toimimaan, on täynnä vakavia seurauksia.

Yleiset ajoitusohjeet

Rakennuskoodissa todetaan, että säätiö saa täyden vahvuuden 28 päivässä.

Yritetään selvittää suositukset siitä, kuinka paljon talon perustana pitäisi olla. Jos säätiö asetetaan talvella, se vie ensiksi paljon aikaa ja toiseksi lisävaroja. On välttämätöntä suojata tukia liialliselta altistumiselta kosteudelle, on jopa mahdollista kaivaa kaivo sulavaliuokseen ja sadevesiin sisä- ja ulkotilojen suuntaisesti. On välttämätöntä suojata paitsi itse alusta, myös maata. Tämä menetelmä on melko pitkä ja hankala. Kuinka paljon otetaan huomioon. Mutta asiantuntijat sanovat, että keväällä kaikki täyttymisen mahdolliset puutteet ilmenevät, ne voidaan nopeasti ratkaista tai säätö on kokonaan uusittu riippuen siitä, kuinka monta vikaa havaitaan. Toissijainen täyttö ei kuitenkaan takaa uusia puutteita, ja odottaa toista vuotta, että korkki on kokonaan epäasianmukainen.

Lisäksi on järkevää altistaa säätiö lumelle, sateelle, huurteelle ja tuulille, jos talon rakentaminen on suunniteltu täysin erilaiselle tilalle ja kuormalle? Rakennuksen kellari on suojattu ulkopuolisella sokealla alueella ja rakennuksen sisällä. Siksi, jos uskot, että elementti on talvella, se on suljettava ja suojattava.

Klassinen rakennuskoodi olettaa, että säätiön on kestettävä 28 päivää.

Perunan kaatamiseksi tarvitaan betonityyppi M400.

Tänä aikana riittää, että betoni kuivuu ja puristetaan. Liikkumisen ja muodonmuutoksen riskin minimoimiseksi on tässä tapauksessa parempi imettää hiekkalaatikko pohjan alle useissa vaiheissa. Vasta sen jälkeen voit laittaa korttelin tai tiilen. Betoni voittaa säädön voimakkuuden 28 päivän jälkeen, mutta se voidaan ladata muurausseinillä tai muilla staattisilla kuormilla viikon kuluttua, varsinkin jos betoni on vahvistettu. Tule siis rakennustyömaille. Betoni voi vaurioitua dynaamisilla kuormilla, joten niitä on vältettävä. Jotta voit täyttää säätiön, tarvitset seuraavat materiaalit:

 • betoni;
 • varusteet;
 • sora;
 • jokien hiekka;
 • laajennettu savi;
 • savi;
 • sementti;
 • vedenpitävä betoni.

Kiinnitä huomiota maaperään, jossa taloa rakennetaan. Kuinka monta vaihtoehtoa on mahdollista tässä: kiviä, savi, hiekka, hiekkasauma. Koko talon painon alla nämä materiaalit, paitsi kovat kivet, rajoitetaan ja kutistuvat. Huomaa, että koko rakennuksen paino ei ole pelkästään säätiö. Erityisen voimakasta kutistumisprosessia esiintyy keväällä ja syksyllä - korkeassa kosteudessa. Siksi ei ole suositeltavaa suorittaa kipsaustyötä talon sisällä ja sen ulkopuolella. Täällä on järkevää sanoa, kuinka kauan koko rakennuksen pitäisi seistä ja katolta olla vähintään vuoden, jotta vältytään halkeamien ja korjausten muodonmuutoksilta.

Suureimmat sääolosuhteet säätiön kaatamiseksi ovat kesää. Ei ole hyväksyttävää täyttää matala pohja jäätyneelle alustalle. Seiso kuukausien ja vuosien ajan säätiön ei pitäisi. On suositeltavaa laittaa laatikko ennen pakkasen alkamista. Muista harkita, kuinka monta metriä syvä on kuoppa, maaperän ominaisuudet ja upotettujen elementtien määrä.

Ei ole järkevää luoda perustusta yli 28 päivää. Hyvät sääolosuhteet (lämpimät ja aurinkoiset päivät) viikolla riittää. Seinät ja lattiat on rakennettu välittömästi, on erittäin toivottavaa, että niillä on aikaa tehdä ne ennen kylmää säätä. Talvella ihanteellinen vaihtoehto on aika asentaa talonrakennus kattoon ja täyttää kaivo tiivisteellä. Äärimmäisessä tapauksessa on tarpeen ladata säätö niin pitkälle kuin mahdollista, tasaisesti peittää se kalvolla, eristää sahanpuru ja maaperä sekä rakentaa vedenpitäviä rakenteita.

Kuinka paljon raidoitusperusta on valun jälkeen, mikä on seisovan kesto. Säätiön betonoinnin tulee olla tiukasti teknisten standardien ja rakennusmääräysten mukainen. Ensi silmäyksellä prosessissa ei ole ongelmia. Monet kriittiset ja perustavanlaatuiset ongelmat syntyvät monoliitin kaatamisen ja momentin jähmettymisen aikana. Standardien noudattamatta jättäminen johtaa tuhoisiin seurauksiin. Kuinka paljon nauhatason säätiön tulisi vastata, mikä on aikakausi muottien purkamiseksi, eri asiantuntijoiden mielipiteitä on erilaisia, mutta silti on olemassa selkeät säännöt, joita on noudatettava.

Vaipan ennenaikaisen poistamisen seuraukset

Jotta ymmärtäisit prosessin täyteyden, sinun on tiedettävä sen asteikko sekä laskea, kuinka paljon konkreettisia tarvitset. Ribbon kaltaisen perustuksen asettamiseksi sinun täytyy käyttää betoniratkaisua puuhun tilaan. Kun murskaus tunkeutuu, alkaa nesteytys- ja kovettumismenetelmä. Tätä kutsutaan pysyväksi ajaksi.

Jos muottipohjan rakenne puretaan ennen sementin tarttumista, on suuri todennäköisyys, että rakenne hajoaa, halkeamia ja irtoamista tapahtuu. Heikentynyt rakenne ei pysty kestämään paitsi kolmannen osapuolen painoa, vaan myös omaa. Tämä on erityisen vaarallista, jos päärakennetta, kellareja ja muita huoneita on maanalainen osa.

Kuinka paljon säätöä pitäisi olla kaatamisen jälkeen, ei ole vastausta, koska kussakin tilanteessa luvut ovat erilaisia. Keskimäärin on 29-30 päivää. Usein on poikkeuksia muodossa 17 - 23 päivää, vaikeissa olosuhteissa tai sääolosuhteissa, ajanjaksoa jatketaan. Useimmat asiantuntijat kannattavat näkemystä siitä, että sen pitäisi kuivata yksi kalenterikuukausi.

Kuivausnopeuteen vaikuttavat tekijät:

 • Ympäristön lämpötila minimi- ja maksimiarvo;
 • kosteusindeksi;
 • taajuus ja sademäärä;
 • kauden kausiluonteisuus;
 • maaperän laatu;
 • horisontin yleinen helpotus;
 • mitat;
 • perustan tyyppi;
 • betonivahvuus suunnittelutietojen mukaan;
 • rakennusmateriaalien laadullinen koostumus;
 • pohjaveden korkeus;
 • rakennusteknologian tyyppi;
 • koko, kuorma, joka vastaa laskentaa.

Joskus tapahtuu, että säätiötä puolustetaan useita kuukausia. Esimerkiksi he kaatoivat sen syksyllä, jättävät sen talveksi, ja vasta keväällä he alkavat pystyttää kantavat seinät. Tämä tehdään, jotta maaperän substraatin sulattamisen jälkeen voidaan tunnistaa rakenteellisesti virheet ja halkeamat. Tällöin koko monoliittinen kehys on suojattava tiiviisti ja kosteuden läpäisy. Kuinka paljon eristys on tarpeen, kussakin tapauksessa päätetään erikseen.

Ajoituksen laskemisessa käytetään useimmin tämän alueen pahin edellytyksiä. Joten varastossa pelin jälkeen pelataan meidän käsissämme.

Kuinka hoitaa betonia

Strippausperusta on selkeästi kirjattava yhteisyrityksen ja SNiP: n rakennussäännöissä, joten kappale 5.4.1. samoissa säännöissä todetaan, että pinta on suojattava luotettavasti kosteudelta itse liuoksessa. Lisäksi sinun on suojeltava pintaa saostumisen tunkeutumiselta. Samanlainen menettely olisi toteutettava koko säätiön elinaikana, mutta vähintään 75% kokonaisaikaa, jolloin se on oltava.

Kun muotti on irrotettu, sitä ei suositella, tai pikemminkin ei saa käydä, ajaa, juoksuttaa pinnalla, kunnes se kypsyy. On välttämätöntä antaa säätiö seistä. Terveyssäännöissä sanotaan, että lujuusindikaattorin tulisi olla 2,5 MPa, mutta tietoja ei aina pidetä yllä monista syistä: materiaalin laatu, lämpötila, sääolosuhteet ja kosteus. Ei ole ehdottomasti suositeltavaa rakentaa vaahtobetonirakenteita.

Betonin lujuus

 • Takavarikko: 20 °: n uloimmassa lämpötilassa betonielasten lämpö, ​​joka on asetettu muottiin, tarttuu 24 tunnissa. Jos kaatuminen tapahtuu talvella, on tarpeen käyttää lämmitys- ja lämmöneristysvälineitä. Asetuksen ensimmäinen vaihe alkaa kaksi tai kolme tuntia ratkaisun valmistuttua. Jos betonin kaatamiseksi on tarkoitus suorittaa useita vaiheita, niiden on oltava mahdollisimman lähellä toisiaan, jotta voimaa ei menetettäisi.
 • jähmettyminen: ulkoisten lämpötilojen kasvaessa prosessi kiihtyy ja vähenee.

Säätiön pitopaikka ja sen tyyppi:

 • Pilarin pohjat: ulkoisesti se näyttää sarjapilareilta, jotka on ajettava tiilestä tai kivestä, mutta harvoissa tapauksissa käytetään betonia tai betonirautaa. Rakenteen lujuuden ansiosta pylväiden yläpuolelle kaadetaan betonikierros - nauha, joka sitoo kaikki pilarit yhteen. Tämäntyyppistä säätiötä pidetään kevyenä eikä sitä voida käyttää massiivisten rakennusten rakentamiseen. Pienellä työntöllä tai maanjäristyksellä rakenne voi romahtaa;
 • vyön tyyppi: on matalia ja syviä perustuksia. Niinpä ensimmäistä tyyppiä käytetään kevyiden rakennusten rakentamiseen, toinen massiivinen. Jos yksikkö sijaitsee paljon syvemmällä kuin maaperän jäädyttäminen. Matala tyyppi on samanlainen kuin pylväsperusta ja se on helposti alttiina muodonmuutokselle sivulta.

Uppoperheet perustuvat kestäviin maaperän pohjiin. Lämpötila ja asetusaika vaikuttavat suoraan vahvuus:

 • 0 ° - asetus alkaa 7 - 9 tunnin kuluttua - se kestää 17 - 22 tuntia;
 • 20 ° - 2 tuntia - 4 tuntia;
 • 30 ° - yksi tunti - kaksi tuntia.
 • levytyypiksi: tasaisimmalla painejakaumalla koko pinnalle, säätelyllä on riittävän vahvat ominaisuudet. Maapallon paine on vähäinen;
 • paalutyyppi: luonnehditaan koko massan siirtämisestä maapallon syviin kerroksiin. Alustan tyyppi melkein kokonaan poistaa kaikki muodonmuutokset tai puutteet riippumatta seisokkeista tai sääolosuhteista. Ihanteellinen pohjalle vaahtolohkojen alla.

Toivomme, että artikkeli vastasi kysymykseen siitä, kuinka kauan betonin pitäisi kuivua. Yhteisyrityksen 70.13330.2012 rakentamissääntöjen vaatimusten mukaisesti liiallinen betonirakenteiden kovettuminen voi myös vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen. Sinun on oltava erittäin tarkkaavainen eikä ylitä sallittuja määräaikoja.

Kirjoittaja: Igor Maximenko

Jokaisen rakenteen tai rakennuksen sydämessä on perusta. Se määrittää kohteen koko kuormituksen ja siirretään sitten maahan. Pohjan vahvuusaste määrittää koko rakenteen lujuuden. Yleisimmin käytetty nauha-pohja. Kuitenkin rakentamisen jälkeen monet rakentamattomista ihmisistä saavat laillisen kysymyksen: "Kuinka kauan säätiön täytyy seistä ennen seinien perustamista?" Tämän kysymyksen on ymmärrettävä perusteellisesti, koska sitä ei voi erehtyä täällä.

Liuskajohdon ominaisuudet

Säätiön asettaminen - rakennustöiden erittäin aikaavievä vaihe. Liuskajohdot asetetaan rakennuksen jokaisen ulkoseinän alle jatkuvan nauhan muodossa sekä laakerin sisäseiniin ja edustaa posliinisen syvyyden mukaan korkeaa tai ei ollenkaan puoli seinää. Nauha-vaihtoehto on suosituin muiden alustyyppien joukossa.
Riippuen erektiomenetelmästä ja siihen käytetyistä materiaaleista, nauhan perustus voi olla modulaarinen ja monoliittinen:

 • Monoliittinen säätö on pystytetty suoraan rakennustyömaalle, ja se voi olla kahta tyyppiä riippuen rakenteen tuntevasta vaikeudesta - matala ja syvä. Matala nauha monoliittinen säätiö käytetään kevyiden rakennusten rakentamiseen savimaahan. Syvempi monoliittinen säätiö on pystytetty raskaiden rakennusten ja rakennusten rakentamiseen, joissa on kellarissa, maanalaisessa autotallissa tai muissa kellutuvissa tiloissa.
 • Precast-nauhalevy koostuu louhoksista, jotka on tehty tehtaalla valmistetusta teräsbetonista, jotka on tuotu rakennustyömaalle erikoislaitteiden avulla ja asennetaan uraan rakennustyömaalla nosturin avulla. Tämäntyyppisten esivalmisteiden vahvuus on monoliittinen.

Säätiö on rakennettu. Rakennusseinät?

Todennäköisesti ne, jotka ryhtyivät rakentamaan taloa, tietävät tai ovat kuulleet, että heti perustusten asettamisen jälkeen, pitäisi pysähtyä ennen rakentamisen jatkamista. Mutta kaikki eivät ymmärrä, miksi sinun on puolustettava nauhan perusta.

Rakennustandardien mukaan minkäänlaista säätiötä, ennen kuin se rakennetaan edelleen rakennuksen pohjalta, on puolustettava (paaliruuvi). Tämä on välttämätöntä, jotta betoni kuivuu täysin pois niin, että rakenne ei vähenisi, eikä se murtaudu esimerkiksi seinään. Sana, se ei ollut epämuodostunut.

Miksi tämä voi tapahtua? Kaikenlaisten vikojen syyt ovat hyvin erilaisia:

 • Väärä syvennys syvyys laskemiseen perustus;
 • valmistetun betonimassan heikko laatu;
 • korkea maaperän kosteus, kun säätö perustettiin;
 • vuodenaikaan ja ilman lämpötilaa perustettaessa ja muilla syillä.

Ratkaistu: säätiö tarvitsee seistä

Joten, päätettiin puolustaa pystytetty säätiö häiriöiden välttämiseksi, ja rakennuksen mahdollinen myöhempi muodonmuutos. Mutta ajoitus aukeaa jälleen täysimittaiseksi, Venäjän rakennuskausi on lyhyt. Joten kuinka paljon tarvetta puolustaa nauhan perustus?

Ja täällä on paljon mielipiteitä ja monipuolisimpia, joskus ristiriitaisia. Selvitämme sen.

 1. Rakennetun pohjan on perinteisesti katsottava vähintään vuodeksi, jotta betoni voi hankkia tarvittavan voiman. Vaikka tiedetään, että betonin vahvistamisprosessi kestää vuosikymmeniä.
 2. On sitä mieltä, että rakennuksen rakentaminen on täysin sallittua viikon kuluttua säätiön rakentamisesta, sillä tällä kertaa on riittävästi betonin täydellistä parantamista. Haluamme kuitenkin suojella tämän konseptin kannattajia rakentamisessa, sillä vaikeissa ilmasto-olosuhteissa on mahdotonta ottaa huomioon maaperän kausivaihtelut, jotka voivat johtaa talven talven myöhästymiseen ja useisiin halkeamiin sekä pohjalla että seinillä. Tietenkin tällaisten tapahtumien kehittymisen myötä kevään työn on aloitettava nollajaksosta.
 3. Jotkut rakentajat ovat myös sitä mieltä, että "hyvällä maaperällä" riittää 3-5 kuukauden ajan säätiön rakentamista. Näyttää siltä, ​​että riskin välttämiseksi on vielä järkevää tehdä alustavia geologisia tutkimuksia.
 4. Muut rakennusalan asiantuntijat ehdottavat, että talvella ajetaan säätiö, joka oletusten mukaan antaa betonille täyden lujuustestin pakkasella, lumisateella ja kausittaisella maaperäliikkeellä. Ehkä tämä on hyvä idea, mutta sitten keväällä perustus olisi vahvistettava ja sitten seinät olisi pystytettävä.

On monia mielipiteitä, mutta sinun on päätettävä, mikä niistä on optimaalinen ja mieluiten sinun tapauksessasi.

Joitakin yleisiä vinkkejä

Jotta voit päättää, kuinka paljon nauha-säätiötä pitäisi puolustaa sinun yksittäisessä tapauksessa, on hyödyllistä tutustua joihinkin suosituksiin, joiden avulla voit selata tätä ongelmaa paremmin. Jo valmisteluvaiheessa ja rakennuksen tulevaisuuden perustana on noudatettava tiukasti sääntelyä koskevia suosituksia. Esimerkiksi ennen kuin täytät, varmista, että hiekkalaatikko varovasti täyttyy, ja itse rakennustyöt suoritetaan useassa vaiheessa, mikä parantaa sääolosuhteiden laatua ja vähentää sen muodonmuutoksen todennäköisyyttä.

Jos rakennusta rakennetaan 2-3 kerroksessa, standardin mukaan betonin täydellisen kovettumisen aika on 46 päivää. Täydelliseen luottamukseen, syksy-talvi-aikana tai betonin tai sementtityyppien melko tyydyttävän laadun vuoksi kovettumisen kesto voidaan pidentää 60 päivään.

Kun ensimmäinen kerros on pystytetty, työ keskeytetään 7-10 vuorokautta, jolloin säätiö sopeutuu kuormaan. Halkeamien äkillisen esiintymisen vuoksi tilanne tässä vaiheessa on paljon helpompi korjata estämällä sen seuraukset sen sijaan, että sen jälkeen, kun työ on valmis.

Usein on mahdollista nähdä, miten säätiö asetetaan syksyyn, ohjaamalla ajatusta siitä, että talven jäätymisen lopussa lunta ja sulamisvettä sulatetaan tarkasti, kuinka hyvin se on asetettu. Tietenkin tämä on järkevää. Tässäkin on myös vastaväitteitä: ensinnäkin tämä tekniikka vaatii huomattavan pitkän aikavälin; Toiseksi, syksyn sää ja lumen kevät sulatus voivat imeä nauhatuloksen vedellä, mikä ei ole toivottavaa.

Siksi, kun käytetään tätä rakennustekniikkaa syksyllä kellarikerrokseen ympyrässä sekä ulko- että sisäpuolelta, kaivetaan sateen ja sulaveden tyhjennysaukko. Lisäksi on välttämätöntä kaivaa jonkin matkan päässä kellarikerroksen pohjasta sen lisäksi, että se suojaa paitsi sitä myös myös vierekkäistä maaperää. Tämä estää maaperän liikkumisen perustan alla ja sen muodonmuutoksen.

Mitä virheellisyystodistukset sallivat useimmiten levytasojen asettamisen aikana

Liuskajohtojen rakentamisen aikana tehdyt laskelmat aiheuttavat huonon rakenteen laadun. Siksi emme yritä sallia seuraavia:

 1. maaperäominaisuuksien puutteellinen huomioon ottaminen: sen antinodien ja sakeuttamisaste, pohjaveden läheisyys maaperän pinnalle ja maaperän jäädyttämisen syvyys, tämä johtaa säätiön halkeiluun;
 2. huonolaatuisten materiaalien käyttö säästämiseksi;
 3. betoniseoksen teknologian loukkaukset;
 4. sovellukset, jotka eivät ole laadullisia peruslohkoja;
 5. pehmeän paksuuden vahvistamisen käyttäminen perustuskehyksen valmistuksessa;
 6. huonolaatuista työtä, esimerkiksi:
 • akselin väärän poiston vuoksi kulmat eivät vastaa 90 asteen suuruutta, mikä usein johtaa koko rakenteen vinoutumiseen;
 • kaivettuja kaivoja ei kaivettu oikeaan syvyyteen;
 • tyynyn paksuutta kaivannossa ei ylläpidetä;
 • vedeneristysmateriaalin eheyttä betonin alapuolella ei havaita, mikä johtaa maaperän märitykseen ja sen vakauden heikentymiseen;
 • teknisten hetkien noudattamatta jättäminen töiden aikana syksy-talvikaudella: betonin kovettumisen aikana optimaalisia lämpötila-olosuhteita ei havaittu, mikä heikensi sen voimaa;
 • suunnitellun betonin asetetun kapasiteetin kestoa ei ylläpidetty, muottirakenne poistettiin aikaisin;
 • täyttövaiheessa vedenpitävän materiaalin eheys on heikentynyt, nämä töit on suoritettava erityisen huolellisesti, jolloin vedenpitävä materiaali pysyy ehjänä.

Kaikki edellä mainitut virheet heikentävät pystytetyn perustuksen laatua ja lujuutta ja vähentävät näin rakenteen kestävyyttä.