Kuinka monta lujitusta tangot kestää yhden betonikupin täyttämiseksi?

On kysymys siitä, kuinka paljon vahvistaminen menee 1 m3 betonia ei ole tarpeen "keksiä pyörää uudelleen". Lainsäätäjien "rakentamismääräykset" kauan sitten lasketaan podchitali ja tarkasta määrästä raudoituksen käytännössä 1 m3 betonia ja esitteli ne asiaa koskevia sääntöjä ja määräyksiä:

 • Valtion elementaaliset arvioidut standardit. Tämän asiakirjan mukaisesti betoniteräksen tangon paino on 1 tonnia / 5 m3, toisin sanoen 200 kg / m3;
 • Liittovaltion yksikköhinnat. Tämän asiakirjan mukaisesti enintään 2 metrin korkeudelle tarkoitettuja teräsbetonisia rakenteita varten sauvojen painon on oltava vähintään 187 kg betonin "kuutioina";
 • Tarkimmista laskelmista on suositeltavaa käyttää asiakirjojen tietoja GOST 5781-82, GOST 10884-94 ja taulukon tiedot terästangojen massan riippuvuudesta niiden pituudesta ja brändistä.

Kuinka lasketaan tarvittava raudoituksen määrä säätiölle?

Taulukko rautasankojen massasta riippuvuudesta niiden pituudesta ja brändistä

Harkitse muutamia esimerkkejä siitä, kuinka monta raudoitusta tarvitaan yhden betonikupin täyttämään eri tyyppisiä perustuksia.

Laattoalaptio. Joka tapauksessa, valinta merkin vahvistaminen ja halkaisija vaikuttavat maalaji ja paino pystytetyn rakenteen. Jos maa on vakaa pienellä todennäköisyydellä talven läähättää sallittu suunnittelun vahvistettu baareja Ø 10 mm (puisiin rakennukset) ja Ø14-16 mm kiven (tiili, lohko ja Kevytbetonielementtien shlakoblochnogo) taloja. Tämä vähentää huomattavasti rakennuskustannuksia.

Esimerkkinä voidaan harkita raudoitustangojen lukumäärää monoliittisen perustan rakentamiseksi yhden kerroksen 6x6-metriseen taloon.

Teemme 14-16 mm: n halkaisijaltaan 200 mm: n suuruisilla vahvistussauvoilla varustetun kehyksen. 6x6 metriä mittaavaa rakennussäätiötä varten on asennettava 31 tankoa yhteen suuntaan ja 31 tankoa vastakkaiseen suuntaan. Se on 62 tankoa.

Monoliittisen perustuksen on lisäksi oltava kaksi vahvistusvyötä - ylempi ja alempi. Niiden valmistukseen tarvitaan 124 "vahvistus", jonka pituus on 6 metriä. On usein hankala ostaa halutun pituisia tankoja. Siksi, että tarkkuus määrittämiseen tarpeellisen laskelmien määrä juoksumetriä bar - 124h6 = 744 metriä. On hyvin tarkka, että tämä luku olisi lisättävä pituus "päällekkäisiä", joka on kytketty tankoon tanko (vähintään 100-150 mm yhteyttä kohti). Pituus päällekkäisyyttä lasketaan erikseen kussakin tapauksessa pituudesta riippuen olemassa olevan venttiilit.

Molemmat hihnat on yhdistettävä toisiinsa. Risteyksen määrittämiseksi "meidän" 31 palkit kerrotaan 21: llä ja saamme 961 palkkia. Jos kehähihna on paksuus 0,2 metriä ja se sijaitsee 0,05 metrin etäisyydellä maanpinnasta, "arthurine" -liitoksen pituus on vähintään 100 mm. Toisin sanoen kehysten liittämiseen tarvitaan 96 metriä tangot tai 960 kappaletta.

On käynyt ilmi, että yksityisen talon perustan rakentamiseen, jonka mitat ovat 6x6 metrin suunnassa, sinun on hankittava 240 metriä halkaisijaltaan 14-16 mm: n pituinen palkki. Muistutamme, että rakennustyökalumme avulla voit laskea raudoitusta, hiekkaa, betonia ja muita materiaaleja.

Kuinka monta vahvistusta tarvitaan 1 m3: n betoniin?

Venttiilien lukumäärä per 1 m3 betonia riippuu (laatan tai nauhan perustukset, Ylityspalkit yli aukot, monoliittinen päällekkäisyys) ja olosuhteet sen toiminta; luokan metalli- ja betonilaatu. Jos puhumme perusta, tärkeimmät parametrit ovat hänen näkemyksensä, rakennuksen pinta-ala, paino ja kuormitus sen rakenteissa, maaperä, seismiset vaara alueella, ja muut tekijät, jotka otetaan huomioon suunnittelussa arkkitehdit kussakin tapauksessa. Esimerkiksi nauha syvyys 60 cm kehyksen suoritetaan kahdessa tasossa, mutta niiden lukumäärä on kasvanut suurempi hautaaminen, jossa on rivejä, joiden nousu 40 cm.

Laskenta on monimutkainen tekninen tehtävä, ja sitä voi hoitaa ainoastaan ​​erikoistunut projektijärjestö. Se on suoritettava erikseen erilaisissa RC-rakenteissa (palkki, pohjalevy, sarake) ja työskentelyolosuhteet. Esimerkiksi päällekkäisyydestä keskimääräinen kulutusluvut ovat noin 110-120 kg / kuutio ja sarakkeet - enintään 350 kg / m3.

Kvantitatiivista arviointia varten käytetään vahvistusosuutta: μ = [Sa / (B ∙ H)] 100%, jossa:

 • Sa on sauvojen poikkipinta-ala;
 • B - tuotteen leveys (levy, nauha);
 • H - sen korkeus.

Rakentava vaikutus

Rakennussäännöissä on tietoja erilaisten järjestelmien vahvistuksen vähimmäistasosta.

Kerroin μmin tiettyjen tuotteiden osalta%:

Matalan rakennustyön osalta on mahdollista tehdä itsenäinen arviointi vahvistamisen tarpeesta, kun laattapohjaa valetaan käyttäen μ-arvojamin. Kuution reunat betonin B = N = L = 1 m saadaan poikkipinta-ala teräksen kuution kasvot, normaali tangot: Sa = μhVhN / 0,3h1h1 = 100/100 = 0,003 (m 2).

Määritä työtangot, joiden pituussuuntainen vahvistus yhdellä pinnalla: n = Sa / S1, jossa s1 - yksi elementti, m 2 poikkipinta-ala (me ottavat standardit). Pyöreä n kokonaislukuun.

Yhden rivin mittareiden määrä (H≤15 cm): La1 = n ∙ L ∙ 2 = 2 ∙ n ∙ 1 m = 2 n. Kahdelle riville (H> 15 cm): La2 = 2La1. Ensimmäisen riviin kuuluvan betonin kuutiometriä sauvojen massa: m1 = La1Q q; toinen rivi: m2 = La2Q q; jossa q on 1 metrin palkkien ominaispaino GOST 5781-82: n mukaisen nimellishalkaisijan mukaan.

Esimerkki raudan vähimmäismäärän laskemisesta 1 m3: n täyttöä kohti monoliittiselle pohjalevylle (μ = 0,3%):

Profiilin numero, mm

Taulukko näyttää tiedot vain työtangoista yhden kasvon läpi kaatamalla kuutiota. Laattaperustaan ​​ne on kaksinkertaistettava, koska sen kehys on suorakulmion muotoinen. Jos pohjan paksuus on yli 15 cm, on tarpeen lisätä työtangot toiseen riviin ruutuihin (kokonaispaino on 94-97 kg / m3) ja pystysuorat telat, joiden halkaisija on 6-8 mm ja ristikkorakenteet, joiden pituus on 20-40 cm. on myös välttämätöntä sisällyttää raudoituksen elementit päihin ja paikallisten kuormitusten hajoamiseen. Kaikkien näiden tuotteiden täysi massa antaa teräksen kulutusta kuutiometriä kohden betonia.

Nauhalaskenta suoritetaan samalla tavoin. Lisäksi tarvitaan pituus 40-50 cm pituisia työkaluja, joiden pituus on 40-50 cm, rakenteen vahvistus, jonka kaliiperi on 6-10 mm. 60 cm: n nauhan korkeudella elementit lisätään rungon riveihin. Kaikissa tapauksissa, kun ostat, sen on lisättävä marginaali päällekkäisyydelle sekä sen pituuden yli, joka saattaa jäädä leikkaamisen jälkeen mitoituksille (toimitettu pituus on 11,6 m).

Laskenta suoritettiin tavallisimmissa yksityisissä asuntomateriaaleissa, joiden läpimitta oli 10-16 mm. Suurten koon hankkiminen on epäkäytännöllistä johtuen betonin ja sauvojen yhteistoiminnan heikentymisestä johtuen pienten kuormien käyttöönotosta matala- rakentamisessa.

Yleensä kuumavalssatut A400- tai A500-terät sekä myös B500 (hitsatut silmät) valitaan betonituotteiksi toimiviksi. Numerot osoittavat aineen myötölujuuden MPa: ssa. Ratkaisun parhaan yhteistoiminnan aikaansaavat säännölliset profiilit (rengas tai sirppi), joita käytetään työntekijöinä. Niiden kiinnittämiseksi runkoon tarvitaan tasalaatuisia A240-elementtejä halkaisijaltaan 6-8 mm. Niillä on alhaisempi adheesio betonille 2-4 kertaa, joten niitä käytetään vain rakentavina.

Halkaisijalta valittaessa on otettava huomioon säännöt, jotka koskevat pitkittäissuuntaisen lujituksen palkkien suurimpia etäisyyksiä, varmistaen jännitysten tasaisen jakautumisen:

 1. RC-levyissä tämän koon on oltava ≤ 200 mm paksuuden ollessa h 15 cm tai 400 mm ja 1,5 h, jos h> 15 cm.
 2. Ribeissa ja nauhoissa, joiden leveys on> 15 cm, pituussuuntaisen työvahvistuksen määrä yhdessä tasossa on ≥2. Pienemmällä koolla sallitaan yksi tanko.
 3. Alustapituudeltaan <3 m, käytetään profiilinumeroita ≥ 10 mm, ja jos etäisyys on yli kolme metriä, käytä kalibrointa ≥12 mm.

Materiaalin ominaisuuksien vaikutus

Se sopii erinomaisesti teräksen ja betonin tehokkaaseen yhteiseen työhön, kun niiden rakenteen laskennassa osassa saavutetaan tasavertainen lopullinen jännitys. Tämä saavutetaan prosentteina vahvistamisesta (μvalita), jota voidaan ehdottomasti pitää optimaalisena, koska sen jatkuvaa lisäystä ei liity lujuuden kasvuun.

Rebar kulutus per betonikuutio

Rakennustyypistä riippuen rakennustöissä käytettävien teräsputkien määrä vaihtelee. GOSTin mukaan lujituksen luokka ja koko vaikuttavat tuotteen painoon. Monipuolinen profiili ja poikkipinta-ala vaikuttavat 1 m: n materiaalin massaan. Jotta raudoituksen kulutus saadaan oikein 1 m³ betonia kohden, seuraavat tiedot ovat hyödyllisiä: talon pohjan tyyppi (pylväsnauha, nauha tai laatta); rakennusmateriaalin pinta-ala ja paksuus; maaperän rakenteen ja tyypin paino.

Alkuperäiset tiedot

Jos aiot tehdä laatan pohjan pienelle puutalolle, samalla kun maa on vahva, käytetään halkaisijaltaan 10 mm: n kehystä. Jos rakenne on raskas ja sen rakenne on suunniteltu huonoon maaperään, niin raudoitus tuotetaan viereisellä 16 mm: n jakautumalla. Jokainen askel vastaa 20 cm: n. Vaadittava materiaali näkyy kahdessa rivissä: ylä- ja alapuolella. Jos päätät etukäteen sivustosta ja talon pohjan korkeudesta, voit selvittää, kuinka monta materiaalisyksikköä tarvitaan koko tilavuudelle. Jos tiedät kehyksen luokan ja merkin, laske paino ei ole vaikeaa.

Materiaalin oikea laskeminen edellyttää tietoja tukikoosta ja koosta. Arvo lasketaan vaaditun alueen pituuden ja leveyden mukaan. Jos rakennus tehdään standardimittojen mukaan, kaikki tiedot voidaan tarkastella SNIPE: ssä. Laakeri määritetään riippuen asennustyypistä tai tiilestä, pinnoitustyypistä, sisäisistä ja ulkoisista mitoista.

Tyypillisesti betoni on jaettu tyypeisiin riippuen täyteaineista ja lisäaineista, minkä vuoksi raudoituksen kulutus kuutioa kohden määritetään erikseen rakenteesta riippuen. Kaikki kulutustarvikkeet lasketaan standardien mukaisesti, jotka on määritelty raudoitetuille betonimateriaaleille. Mitä tämä sisältää:

Kuinka paljon raudoitusta 1 m³ betonia kohti tarvitaan HESN: lle 81-02-06-2001: Vahvitetun betonin yleiskäytön perusteella tarvitaan jopa 1 tonni enintään 5 kuutiometriä.

Kuinka paljon raudoitusta 1 m³ monoliittisesta raudoitetusta betonista voidaan määrittää FER: llä, lasketaan tietty menetys rakenteen luonteen perusteella. Esimerkiksi jos on tarpeen laskea, kuinka monta kiloa raudoitusta 1 m³ betonissa, silloin kun rakennetaan teräsbetonilaatta lasilla, alle 2,5 m korkeudella ja yhden metrin paksuus on noin 187 kg.

Kulutus per 1 m 3

Kun konkreettisia toimia toteutetaan, materiaalien laskemiseen kiinnitetään erityistä huomiota. Jos raudoitus ei riitä, rakenne on hauras. Ja jos liikaa tikkuja käytetään, tämä johtaa rahan tuhlaukseen. Tämän välttämiseksi sinun on tiedettävä, kuinka monta kiloa raudoitusta 1 m³ betonissa.

Kulutustuotteet vaihtelevat painon ja luokan mukaan. Poikkileikkauksen osa määrittää painon 1 m. Tarkempien tietojen ja ruhojen tyypin selvittäminen luokasta riippuen on syytä lukea erityistä teknistä kirjallisuutta. Määritä materiaalin määrä ja nippu 1 m³ betonissa seuraavia tietoja:

 1. Maa tyyppi.
 2. Leikkaustangojen alue.
 3. Säätiön perustajaryhmä.

Perusvahvistuslaite

Eri tyyppisillä säätiöillä on monia eroja. Mutta älä kiinnitä huomiota siihen, koska ne noudattavat yleensä yleisiä suosituksia. Jos haluat rakentaa pienen rakennuksen pienimmän koon, käytä enintään 10 mm: n runko-osaa. Ja jos rakennetaan iso tiilahalli, materiaalia levitetään vähintään 15 cm: n paksuiseksi. Asenna tangot seuraavien suositusten mukaisesti:

 1. Yleensä ne sijaitsevat vähintään 23 cm: n etäisyydellä toisistaan.
 2. Pakkauksessa on kaksi kerrosta.
 3. Kun mitataan säätiön mitat, määritetään, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan ja niiden kokonaispaino lasketaan.
 4. Laskelmassa otetaan huomioon, että materiaali on kielletty kaivamaan liian syvälle, koska pääjännitys muodostuu maaperän pintakerrokseen.

Rakennustietojen mukaan raudoituksen kulutusnopeus 1 m³ betonia kohden on vähintään 8 kg kulutettavia raaka-aineita.

Nauharakenne

Laskemisen oikeellisuuden selvittämiseksi on tarpeen ottaa huomioon kaikki laskelmat käyttämällä tiettyä esimerkkiä. Esimerkiksi kellarikerroksen koko on annettu - 9 x 6 m, nauha mitat - w. = 40 cm, c. = 1 m. Suoritetaan tavanomainen keskimääräinen laskenta, jota voidaan soveltaa pieneen maaperän tiheyteen. Pohja koostuu poikittaisista, vaakasuorista ja pystysuorista riveistä. Vaakatason tuen laskeminen:

 1. Rivien väliin on asetettu vähintään 35 cm: n pituinen etäisyys.
 2. Rivit ovat betonissa 6 metrin syvyydessä.
 3. Talon korkeus on 1 m, joten vahvistus on tehtävä neljällä kerroksella.
 4. Jos kerros on korkeintaan 45 cm, molemmissa kerroksissa on kaksi kappaletta raudoitusta.
 5. Materiaalin kokonaispinta-ala on 30 m.
 6. Tällä koolla on 4 kerrosta, joista jokaisessa on 2 vahvistuspalkkia.
 7. Tämä tarkoittaa sitä, että pohjan kokonaispinta-alan on oltava 8 tankoa.

Materiaalin kokonaispituus lasketaan seuraavasti: 30 x 8 = 240 m. Jos lujituksen kaliiperi on 19 mm, laskenta on seuraava: 240 x 0,8 = 213 kg. Siten tämän laskelman mukaan materiaali sijoitetaan kahteen kerrokseen, joista kullakin on kaksi sauvaa.

Pituus raudoituksesta materiaalin reunaan 6 cm: n kohdalla on välttämätöntä suojakerroksen muodostamiseksi betonin lähelle. Materiaalin kiinnittäminen etäisyydeltä muotista betonituotteen kaatumiseen käytetään erityisiä tukia tai kiinnittimiä. Poikittainen raudoitus on tarpeen jyrkkien ja horisontaalisten rivien säilyttämiseksi. Tätä materiaalia käytetään 6 mm kaliipissa. Vaihetta noudatetaan 35 cm.

Vaakasuoran kerroksen pituus on aina 35 cm, pystysuorassa rivissä 95 cm, pohjakerroksen korkeudesta ja leveydestä 6 cm, joka on välttämätön turvajon muodostamiseksi. Yhdessä osastoista muodostuu neljä tankoa, joiden koko on 30 cm ja 20 cm, joten yhdessä osassa 4 x 30 + 2 x 90 = 300 cm. Jokainen leikkausvaihe on 0,3 m. Jos tiedät nauhalevyn pituuden, voit laskea poikittaisten leikkausten kokonaismäärän, sillä tämän 30: n mukaan sinun täytyy jakaa 0,3, saat 100 kappaletta.

Poikittaisen kehyksen kokonaispituus on 3 x 100 = 300 m. Paino lasketaan seuraavasti: 300 x 0,2 = 66 kg. Tunnistamalla nämä tiedot voit helposti laskea rakennusmateriaalin kokonaispainon: 213 + 66 = 279. Tämä paino määritetään 6 x 9 m: n nauhalevystä. Tilavuus on 12 kuutiometriä. Kulutustulosten perusteella tarvitset komposiittia seuraavissa määrissä:

 1. Kaliiperi 6 mm, 66/12 on 5. 6 kg / 1 kuutiometri betonia.
 2. 12 mm: n kaliiperiin tehdään laskelma: 213/12 - tämä on 17 kg / m3 kuutiota.

Jos käytetään yhdistelmää, sen paino on neljä kertaa pienempi kuin teräs. Siksi kulutusmateriaalin määrittämiseksi kehyksen paino jaetaan 4: llä. Rakennusmateriaalien kulutuksesta noin 1 m3: n betoni kuluu erilaisiin perustuksiin kotona:

 1. Laatoitettu - 50 kg.
 2. Nauhalle - 20 kg.
 3. Pylväs - 10 kg.

Oikean laskemiseksi raudoitusta kohti 1 m3: n betonia kohti on tarpeen laskea perustekerroksen rakennusmateriaali. Tätä varten käytetään teknistä kirjallisuutta koskevia tietoja.

Komposiittien määrä ja tyyppi

Jos rakennusmestari haluaa säästää materiaaleja, niin tämä ei ole paras tapa vaikuttaa rakennuksen tai muun betonin materiaalin asentamiseen. Se riippuu vankasta pohjakerroksesta, kuinka kiinteästi rakennus pysyy. Tästä syystä huomiota kiinnitetään säätiön muodostamiseen. Jos haluat tehdä sen loppuun pitkään, rakentajat konkreettisiin lisäkehyksiin.

Nyt tuotteiden markkinat kehittyvät hyvin nopeasti, joten usein käytetään uusia materiaaleja, jotka valmistetaan GOST-standardin mukaisten standardien mukaisesti. Jos korkea-ajan rakennuksen rakentaminen on suunniteltu, niin tämä vaikuttaa rakennusmateriaaleihin toimitettaviin tarjouksiin. Armouria käytetään kantavien rakenteiden ja alustan lujuuden lisäämiseen.

Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen selvittää, onko liitäntöjen käyttöä tarpeen. Se vaatii ylimääräisiä raha- ja energiakustannuksia, mikä lisää kotin rakentamisen aikaa. Materiaalin hinta on erittäin korkea, se saattaa tarvita paljon. Jos haluat ymmärtää, onko kehys tarpeellinen, sinun on tutkittava sen ominaisuuksia. Betonia pidetään kestävinä ja kestävinä materiaaleina. Mutta sen pohjat ovat raskaissa kuormissa, joten silmää vahvistetaan usein betonin ja betonin kanssa. Niitä tarvitaan lisäämään rakennuksen kestävyyttä.

Betonirakenteilla on erilainen tarkoitus, joten lisäaineet vaihtelevat suuresti. Joka kerta, kun haluat määrittää, kuinka paljon kehys on hyödyllinen rakennuksen seoksen kuution kannalta. Kaikki kustannukset lasketaan valtion mukaan. standardeja. Lisäksi käytetään FER tai GESN. Esimerkiksi, jos noudatat HESN: n vaatimuksia, silloin 5 m³ monoliittista materiaalia, jonka aikana muodostuu betonia, tarvitaan vähintään 1 tonnia metalliseos vahvistamiseen. Sen rakenne on kohtalaisen hajallaan säätiöön.

Tarkempia tietoja vahvistusrakenteiden käytöstä käy ilmi FER: n normit. Kuten standardissa on esitetty, pylväiden korkeus on korkeintaan 2 m korkea, 187 kg kuutiometriä kohden kuluu. Jos litteitä teräsbetonisia rakennusmateriaaleja käytetään rakentamiseen, on tarpeen vahvistaa betonia 81 kg / m. Kuubassa. Materiaalin valmistusmenetelmän mukaan on lanka, köysi tai sauva.

Asiantuntijat tunnistavat kahdenlaisia ​​vahvikehyksiä: ei-metallisia ja terästä. Ei-metallisista materiaaleista valmistetut tuotteet ovat vaihtoehtoinen vaihtoehto metallitankkeille. Tangojen valmistukseen käytetään nykyaikaista tekniikkaa komposiittisten rakennusmateriaalien avulla. Eri asiantuntijat kutsuvat niitä polymeeriksi. Pohjaan käytetään lasikuitua, siihen lisätään erikoispolymeerejä. Lasikuituliittimet ulkonäöltään ovat samanlaisia ​​kuin sauva, jonka halkaisija on keskimäärin 13 mm. Tämä materiaali keksittiin vasta äskettäin, mutta sitä huolimatta sitä käytetään usein teollisuudessa.

Jos suuret esineet rakennetaan, rakentajien on tehtävä huolellinen laskenta raudoituskustannusten tasosta 1 m³ betonia kohden. Tästä selviää, kuinka paljon säätiöön tarvitaan perusta. Jos rakennusmateriaalien oikea kulutus säilyy, rakennus pysyy lujasti ja tukevasti. Komposiitin oksien lukumäärä määritetään GOST: n mukaisesti. Nämä tiedot toimitetaan etukäteen rakennusprojektin toteutuksen aikana.

Mutta jos rakennustyöt suoritetaan yksityisellä alueella, summa lasketaan rakennuksen koosta riippuen. Vahvikkeen tyypistä ja halkaisijasta riippuen niiden lukumäärä kilogrammoina määritetään. Käytä leikkausmenetelmää ja erilaisia ​​profiileja asettamalla 1 m tangon paino. Betonin ja raudoituksen suhdetta laskettaessa on tärkeää harkita, minkä tyyppistä pohjaa käytetään, sauvojen yksilöllisiä ominaisuuksia ja kellarialueita. Lisäksi otetaan huomioon sen paksuus, paino ja maaperä.

Venttiilien keskimääräinen kulutus 1 m3: aan betoni-monoliittista laatata kellarissa

Suurten teollisuus- ja asuinrakennusten rakentamisen aikana ei ilmene kysymys siitä, kuinka paljon raudoitusta vaaditaan täyttämään 1 m3 betonia. Sen kulutusmäärää säätelevät asiaa koskevat valtion standardit (5781-82, 10884-94), jotka alun perin asetetaan hankkeeseen. Yksityisessä rakentamisessa, jossa muutamat ihmiset kiinnittävät huomiota sääntelyasiakirjojen vaatimuksiin, on vielä noudatettava vahvisteaineiden kulutusmääriä, koska tämä mahdollistaa luotettavien betonirakenteiden luomisen, jotka palvelevat sinua monen vuoden ajan. Tällaisten normien määrittämiseksi voit käyttää yksinkertaista tekniikkaa, jonka avulla voit laskea ne yksinkertaisilla laskutoimituksilla.

Vahvikotelo määrittää suoraan säätiön suorituskykyominaisuudet.

Vahvistettu betonirakenteiden käyttö yksityisessä rakentamisessa

Sementti, kuten me kaikki tiedämme, on materiaali, jota ilman rakennuksia ei ole mahdollista tehdä. Samaa voidaan sanoa myös betoniteräksistä (JBK), joka on luotu lujittamalla sementtilaastia metallivarret voiman lisäämiseksi.

Sekä pääoma- että yksityisessä rakentamisessa voidaan käyttää sekä monoliittisia että esivalmistettuja betonirakenteita. Yleisimpiä jälkimmäisten tyyppejä ovat pohjapaneelit ja valmiit lattialaatat. Esimerkkeinä monoliittirakenteista, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista, voit mainita nauhamaiset pohjat ja sementtirakeet, jotka on ennalta vahvistettu.

Liuskajohtojen rakentaminen

Tapauksissa, joissa rakentaminen toteutetaan paikoissa, joissa on vaikea toimittaa nosturia, lattialevyt voidaan suorittaa myös monoliittisesti. Koska tällaiset raudoitetut betonirakenteet ovat hyvin vastuullisia, niiden kaatamisen yhteydessä on ehdottomasti noudatettava edellä mainituissa sääntelyasiakirjoissa määriteltyä betonin kuution raudoituksen kulutusta.

Vahvistusteknisten rakenteiden asennus yksityisissä rakentamisolosuhteissa tehdään parhaiten teräslangalla, koska hitsauksen käyttö tähän tarkoitukseen voi paitsi heikentää kehyksen kehyksen laatua ja luotettavuutta myös lisätä työn kustannuksia.

Kallis pistooli neulomisvarusteille korvataan onnistuneesti kotitekoisella koukulla, joka on taivutettu langasta ja kiinnitetty ruuvitalttapatruunaan

Venttiilin kulutuksen määrittäminen

Vahviste-elementtien kulutusmäärät, jotka lasketaan m3: n raudoitetuille betonirakenteille, riippuvat useista tekijöistä: tällaisten rakenteiden tarkoituksena on luoda betoni-, sementti- ja lisäaineita. Edellä mainittuja sääntöjä säännellään GOST-järjestelmän vaatimusten mukaisesti, mutta yksityisessä rakentamisessa et voi keskittyä tähän sääntelyasiakirjaan vaan valtion alustaviin arvioituihin normeihin (GESN) tai liittovaltion yksikkömaksuihin (FER).

Joten GESN: n 81-02-06-81 mukaan yleisen käytön monoliittisen perustan lujittamiseksi, jonka tilavuus on 5 m3, sinun on käytettävä 1 tonnia metallia. Tällöin metallin, jonka avulla lujitussäkki on tarkoitettu, on jaettava tasaisesti koko betonin tilavuuteen. FER: n kokoelmassa, toisin kuin GESN, raudan keskimääräinen kulutus 1 m3 betonia kohden on eri tyyppisille rakenteille. Siten FER: n mukaan 1 m3: n suuruista kantta (korkeintaan 1 m paksuus ja korkeintaan 2 m korkeudella), jossa on uria, kuppeja ja pylväitä, tarvitset 187 kiloa metallia ja tasoitustyyppisiä betonirakenteita - 81 kg liittimiä / m3.

Arvioitu paino 1 m teräsvahvistus

HESN: n helppokäyttöisyys johtuu siitä, että näiden standardien avulla on myös mahdollista määrittää konkreettisen määrän tarkka määrä käyttämällä kertoimia, kun otetaan huomioon tällaisen ratkaisun sisältämä kovin irrotettava raudoituksen jäte.

Edellä mainittujen GOSTien avulla voit tietenkin määrittää tarkemman määrän raudoitusta, jota tarvitset betonirakenteisiin tai lattioihin.

Vahvistimen vähimmäiset halkaisijat

Vahvistuksen parametrit sen halkaisijan mukaan

Vahvistuksen määrä perustaksi

Betonin vahvistamiseksi tarvittavan raudoituksen määrittämiseksi on otettava huomioon seuraavat tiedot:

 • perustan tyyppi, joka voi olla sarake, laatta tai nauha;
 • kellarialue (m2) ja sen korkeus;
 • lujitustangojen halkaisija sekä niiden tyyppi;
 • maaperän tyyppi, jolla rakennetta rakennetaan;
 • rakennuksen kokonaispaino.

Vahvistusnauhan perusta

Laattojen ja vyöntyyppisten perustusten lujittamiseksi käytetään pääasiassa tuotteita, joissa on ura-alue A-III luokka ja poikkileikkaus vähintään 10 mm. Kehysverkkojen liittämisen elementteinä voidaan käyttää sileän ja pienemmän osan vahvistamista. Raskasrakenteiden monoliittisen perustuksen betoni on vahvistettu suuremmalla osuudella - 14-16 mm.

Vahvikehikko koostuu alemmista ja ylemmistä hihnoista, joista kussakin varret on pinottu niin, että muodostettujen solujen koko on noin 20 cm. Vyöt on yhdistetty pystysuoratuilla sauvoilla, jotka on kiinnitetty neulontankaalla. Säätiön korkeus ja alue antavat sinulle mahdollisuuden määrittää, kuinka monta metriä vahvistusta betoni on vahvistettava. Kun tiedät venttiilin kulutuksen kuutiometriä kohti raudoitetusta betonirakenteesta, voit valita palkin poikkileikkauksen koon, joka riippuu säätimen paksuudesta.

Liuskajohtojen vahvistamisen asettelu

Kun olet määrittänyt, kuinka paljon raudoitusta tarvitset, sinun täytyy jakaa rakenne siitä niin, että tarvittava määrä metallimassaa kohti 1 m3 betonia. Vahvikotelon luominen on kiinnitettävä huomiota siihen, että kaikki sen elementit on peitetty vähintään 50 mm: n paksuisella betonikerroksella.

Sen määrittäminen, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan liuskan säätämiseksi, on hieman helpompaa kuin massiivisissa betonirakenteissa. Tällöin FER: ssä määriteltyjä normeja tulisi myös noudattaa - 81 kg metallia / 1 m3 betoniliuosta. Pitäisi ohjata liuskan säätiön koko. Esimerkiksi, jos sen leveys ei ylitä 40 cm, voidaan käyttää kahta tankoa, joiden poikkileikkaus on 10-12 mm, yhden lujittavan hihnan muodostamiseksi. Näin ollen, jos leveys on suurempi, rivissä olevien vahvistuspalkkien lukumäärää on lisättävä.

Laskettu poikkipinta-ala riippuen sauvoista

Perustoissa, joiden syvyys ei ylitä 60 cm: n, vahvistuskori koostuu kahdesta tasosta. Jos syvyys on suurempi, luurankotaso lasketaan siten, että ne sijaitsevat 40 cm: n etäisyydellä toisistaan. Edellä mainittujen vahvistusvyöiden liittämiseksi toisiinsa käytetään pystysuoria siltoja, jotka on asennettu koko kehyksen pituudelle ja sijoitettu ne 40-50 cm: n välein.

Kulma vahvistusmenetelmät

Kun olet tehnyt yksinkertaisen piirustuksen tulevasta vahvistuskehyksestänne ja sen jälkeen, kun olet asettanut kaikki koot sille, voit helposti laskea kuinka monta metriä tietyn halkaisijaltaan tarvittavia palkkeja tarvitset. Kun olet laskenut palkkien kokonaispituuden, sinun täytyy jakaa se vahvistuksen vakion pituudella (5 tai 6), ja näet kuinka monta tällaista palkkia on ostettava.

Mikä on venttiilien kulutus per 1 m3 betonipohjaa

Rakennusmateriaalien hankinnassa monoliittirakenteiden rakentamista varten on suotavaa ohjata lasketut tiedot. Muussa tapauksessa jokin komponentti ei välttämättä riitä.

Ja joskus se tapahtuu päinvastoin: he ostivat ylijäämän, viettivät rahaa ja ei yksinkertaisesti ole paikka soveltaa ylimääräistä materiaalia tulevaisuudessa. Tämä pätee erityisesti sellaisiin kalliisiin materiaaleihin kuin metalli.

Siksi on tärkeää tietää: mikä on venttiilien kulutus / m3 betonialustalle.

Raakatiedot

Jotta voit suorittaa asianmukaisen laskutoimituksen, sinulla on oltava seuraavat tiedot:

 • millaisen säätiön pitäisi rakentaa rakennus;
 • mikä alue miehittää monoliitti;
 • kuinka paksu säätiö seisoo maanpinnan yläpuolella;
 • minkä tyyppinen maaperä on talon perusta;
 • jonka lujuus (halkaisija, luokka) käytetään monoliitin rakentamisessa.

Kevyen puutalon rakentamisessa ja laattojen pohjan rakentamisessa hyvällä kantavuudella oleville maille käytetään yleensä venttiilejä, joiden läpimitta on enintään 10 mm.

Heikot maaperä tai rakennusvoiman suuri paino käyttää tehokkaampia teräspalkkeja - jopa 14-16 mm.

Laskentamenetelmän laskentamenetelmä

Menetelmää, jolla lasketaan kulutuspalkin kulutus monoliittirakenteessa, katsotaan tarkoituksenmukaisesti tietyllä esimerkillä. Perusta ottaa talon puusta.

Harkitse kaksi säätövaihtoehtoa - laatta ja nauha. Oletetaan, että maaperä rakennustyömaalla on vaivatonta, ja sen kantavuus on suuri.

Heikkoja, juoksevia ja heiluttavia maaperäjä ei harkita tarkoituksellisesti: tällaisissa tapauksissa laskelmat tulisi suorittaa kokeneilla insinööreillä.

Laattoalaptio

Monoliittisen laatan vahvike häkki tehdään 10 mm: n halkaisijaltaan. Vaihe - 200 mm (teknologia laitetta alusta monoliittinen levy). 6x6 m: n alueella 31 sauvat sopivat pitkittäiseen ja samaan suuntaan poikittaissuunnassa. Kaiken kaikkiaan saamme 62 kuusi metrin pituista sauvaa.

Katso myös: Betonimassan valitseminen yksityisen talon perustamiseen

Kehys koostuu kahdesta armopoyasta - ylemmästä ja alemmasta. Näin ollen 6 metrin tangot yhteensä 62 x 2 = 124 (kappaletta).

Käännä palaset lineaarimittareiksi kertomalla niiden lukumäärä yhden sauvan pituudella:

124 x 6 = 744 s

Armopoyat yhdistyvät yhteen rakenteeseen pystysuuntaisten linkkien avulla. Ne asennetaan sauvojen risteykseen. Niiden määrä on 31 x 31 = 961 kpl.

Kytkentäpituuden määräytyy vahvikehon korkeuden mukaan. Tämä arvo riippuu paksuudesta monoliittisen laatan seuraavat vaatimukset: metalli on täysin peitetty betonikerros 50 mm paksuus (pohjalevyn - laskeminen paksuus).

Oletetaan, että meidän täytyy rakentaa monoliitti 200 mm paksu. Sitten sidoksen pituus on yhtä suuri kuin

200 - 50 - 50 = 100 mm tai 0,1 m.

Olemme kääntäneet pystysuorat linkit mittareihin ja saaneet 0,1 x 961 = 96,1 m.

Tuloksena saadaan raudoituksen 96.1 + 744 = 840.1 m kokonaisveto.

Nyt määritetään monoliitin kuutio: 6 x 6 x 0.2 = 7.2 kuutiometriä. m.

Jotta voidaan määrittää raudan kulutus 1 m3 betonia kohti monoliittisessa kellarialustassa, laskentamittarit on jaettava laatan tilavuuden mukaan:

840,1 mp: 7,2 cu. m = 116,7 m / m3.

Strip-säätiö

Menetelmä raudoituksen kulutuksen määrittämiseksi 1 m3: aan betoniliuskepohjasta on ehdottomasti sama kuin edellä (raudoitusraudoitusten vahvistaminen).

Eroja havaitaan vain kehyksen geometriassa:

Useimmissa tapauksissa nauhan vahvistamisen yhteydessä kehyksen ylä- ja alaosat sisältävät vain kaksi vaakasuoraan sijoitettua sauvaa. Vertikaaliset liitokset, jotka antavat rakenteen spatiaalisen muodon, asennetaan 0,5 metrin välein.

Laskemalla juoksevuus vaakasuorista tangoista, yksi on otettava huomioon koko kehän perusta, kuten laakerin sisäseiniä (joiden betonien laatu tarvitaan nauhan alustakerroksen).

Lineaaristen mittareiden muuntaminen tonnilta

Terästä ei yleensä myydä metreinä, vaan tonnilta tai kilolta. Taulukoiden kääntämiseksi painoarvossa sinun on tiedettävä osa palkista.

Se on suurempi, sitä suurempi venttiilin halkaisija. Yhden metrin sauva, jonka halkaisija on 10 mm, painaa 0,617 ja halkaisija 14 mm - 1,21 kg / m.

Kerrottuna mittarin painon ja määrän mukaan, saamme kiloa. Tämä numero voidaan muuttaa tonniksi yksinkertaisesti jakamalla se 1000: lla.

Saatat olla hyödyllinen lukemaan sama artikkeli:

Miten laske betoni pohjaan. Valikoima betonimerkki yksityisen talon perustamiselle.

Videota venttiilien kulutuksen laskemisesta ja vahvistamisesta betonitoimiseksi.

Rebar kulutus per 1 m3 betonipohjaa: vahvistusmääräykset

Suurten teollisuus- ja asuinrakennusten rakentamisen aikana ei ilmene kysymys siitä, kuinka paljon raudoitusta vaaditaan täyttämään 1 m3 betonia. Sen kulutusmäärää säätelevät asiaa koskevat valtion standardit (5781-82, 10884-94), jotka alun perin asetetaan hankkeeseen. Yksityisessä rakentamisessa, jossa muutamat ihmiset kiinnittävät huomiota sääntelyasiakirjojen vaatimuksiin, on vielä noudatettava vahvisteaineiden kulutusmääriä, koska tämä mahdollistaa luotettavien betonirakenteiden luomisen, jotka palvelevat sinua monen vuoden ajan. Tällaisten normien määrittämiseksi voit käyttää yksinkertaista tekniikkaa, jonka avulla voit laskea ne yksinkertaisilla laskutoimituksilla.

Vahvikotelo määrittää suoraan säätiön suorituskykyominaisuudet.

Vahvistettu betonirakenteiden käyttö yksityisessä rakentamisessa

Sementti, kuten me kaikki tiedämme, on materiaali, jota ilman rakennuksia ei ole mahdollista tehdä. Samaa voidaan sanoa myös betoniteräksistä (JBK), joka on luotu lujittamalla sementtilaastia metallivarret voiman lisäämiseksi.

Sekä pääoma- että yksityisessä rakentamisessa voidaan käyttää sekä monoliittisia että esivalmistettuja betonirakenteita. Yleisimpiä jälkimmäisten tyyppejä ovat pohjapaneelit ja valmiit lattialaatat. Esimerkkeinä monoliittirakenteista, jotka on valmistettu raudoitetusta betonista, voit mainita nauhamaiset pohjat ja sementtirakeet, jotka on ennalta vahvistettu.

Liuskajohtojen rakentaminen

Tapauksissa, joissa rakentaminen toteutetaan paikoissa, joissa on vaikea toimittaa nosturia, lattialevyt voidaan suorittaa myös monoliittisesti. Koska tällaiset raudoitetut betonirakenteet ovat hyvin vastuullisia, niiden kaatamisen yhteydessä on ehdottomasti noudatettava edellä mainituissa sääntelyasiakirjoissa määriteltyä betonin kuution raudoituksen kulutusta.

Vahvistusteknisten rakenteiden asennus yksityisissä rakentamisolosuhteissa tehdään parhaiten teräslangalla, koska hitsauksen käyttö tähän tarkoitukseen voi paitsi heikentää kehyksen kehyksen laatua ja luotettavuutta myös lisätä työn kustannuksia.

Kallis pistooli neulomisvarusteille korvataan onnistuneesti kotitekoisella koukulla, joka on taivutettu langasta ja kiinnitetty ruuvitalttapatruunaan

Venttiilin kulutuksen määrittäminen

Vahviste-elementtien kulutusmäärät, jotka lasketaan m3: n raudoitetuille betonirakenteille, riippuvat useista tekijöistä: tällaisten rakenteiden tarkoituksena on luoda betoni-, sementti- ja lisäaineita. Edellä mainittuja sääntöjä säännellään GOST-järjestelmän vaatimusten mukaisesti, mutta yksityisessä rakentamisessa et voi keskittyä tähän sääntelyasiakirjaan vaan valtion alustaviin arvioituihin normeihin (GESN) tai liittovaltion yksikkömaksuihin (FER).

Joten GESN: n 81-02-06-81 mukaan yleisen käytön monoliittisen perustan lujittamiseksi, jonka tilavuus on 5 m3, sinun on käytettävä 1 tonnia metallia. Tällöin metallin, jonka avulla lujitussäkki on tarkoitettu, on jaettava tasaisesti koko betonin tilavuuteen. FER: n kokoelmassa, toisin kuin GESN, raudan keskimääräinen kulutus 1 m3 betonia kohden on eri tyyppisille rakenteille. Siten FER: n mukaan 1 m3: n suuruista kantta (korkeintaan 1 m paksuus ja korkeintaan 2 m korkeudella), jossa on uria, kuppeja ja pylväitä, tarvitset 187 kiloa metallia ja tasoitustyyppisiä betonirakenteita - 81 kg liittimiä / m3.

Arvioitu paino 1 m teräsvahvistus

HESN: n helppokäyttöisyys johtuu siitä, että näiden standardien avulla on myös mahdollista määrittää konkreettisen määrän tarkka määrä käyttämällä kertoimia, kun otetaan huomioon tällaisen ratkaisun sisältämä kovin irrotettava raudoituksen jäte.

Edellä mainittujen GOSTien avulla voit tietenkin määrittää tarkemman määrän raudoitusta, jota tarvitset betonirakenteisiin tai lattioihin.

Vahvistimen vähimmäiset halkaisijat

Vahvistuksen parametrit sen halkaisijan mukaan

Vahvistuksen määrä perustaksi

Betonin vahvistamiseksi tarvittavan raudoituksen määrittämiseksi on otettava huomioon seuraavat tiedot:

 • perustan tyyppi, joka voi olla sarake, laatta tai nauha;
 • kellarialue (m2) ja sen korkeus;
 • lujitustangojen halkaisija sekä niiden tyyppi;
 • maaperän tyyppi, jolla rakennetta rakennetaan;
 • rakennuksen kokonaispaino.

Vahvistusnauhan perusta

Laattojen ja vyöntyyppisten perustusten lujittamiseksi käytetään pääasiassa tuotteita, joissa on ura-alue A-III luokka ja poikkileikkaus vähintään 10 mm. Kehysverkkojen liittämisen elementteinä voidaan käyttää sileän ja pienemmän osan vahvistamista. Raskasrakenteiden monoliittisen perustuksen betoni on vahvistettu suuremmalla osuudella - 14-16 mm.

Vahvikehikko koostuu alemmista ja ylemmistä hihnoista, joista kussakin varret on pinottu niin, että muodostettujen solujen koko on noin 20 cm. Vyöt on yhdistetty pystysuoratuilla sauvoilla, jotka on kiinnitetty neulontankaalla. Säätiön korkeus ja alue antavat sinulle mahdollisuuden määrittää, kuinka monta metriä vahvistusta betoni on vahvistettava. Kun tiedät venttiilin kulutuksen kuutiometriä kohti raudoitetusta betonirakenteesta, voit valita palkin poikkileikkauksen koon, joka riippuu säätimen paksuudesta.

Liuskajohtojen vahvistamisen asettelu

Kun olet määrittänyt, kuinka paljon raudoitusta tarvitset, sinun täytyy jakaa rakenne siitä niin, että tarvittava määrä metallimassaa kohti 1 m3 betonia. Vahvikotelon luominen on kiinnitettävä huomiota siihen, että kaikki sen elementit on peitetty vähintään 50 mm: n paksuisella betonikerroksella.

Sen määrittäminen, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan liuskan säätämiseksi, on hieman helpompaa kuin massiivisissa betonirakenteissa. Tällöin FER: ssä määriteltyjä normeja tulisi myös noudattaa - 81 kg metallia / 1 m3 betoniliuosta. Pitäisi ohjata liuskan säätiön koko. Esimerkiksi, jos sen leveys ei ylitä 40 cm, voidaan käyttää kahta tankoa, joiden poikkileikkaus on 10-12 mm, yhden lujittavan hihnan muodostamiseksi. Näin ollen, jos leveys on suurempi, rivissä olevien vahvistuspalkkien lukumäärää on lisättävä.

Laskettu poikkipinta-ala riippuen sauvoista

Perustoissa, joiden syvyys ei ylitä 60 cm: n, vahvistuskori koostuu kahdesta tasosta. Jos syvyys on suurempi, luurankotaso lasketaan siten, että ne sijaitsevat 40 cm: n etäisyydellä toisistaan. Edellä mainittujen vahvistusvyöiden liittämiseksi toisiinsa käytetään pystysuoria siltoja, jotka on asennettu koko kehyksen pituudelle ja sijoitettu ne 40-50 cm: n välein.

Kulma vahvistusmenetelmät

Kun olet tehnyt yksinkertaisen piirustuksen tulevasta vahvistuskehyksestänne ja sen jälkeen, kun olet asettanut kaikki koot sille, voit helposti laskea kuinka monta metriä tietyn halkaisijaltaan tarvittavia palkkeja tarvitset. Kun olet laskenut palkkien kokonaispituuden, sinun täytyy jakaa se vahvistuksen vakion pituudella (5 tai 6), ja näet kuinka monta tällaista palkkia on ostettava.

Jos aiot täyttää nauhalevyn helppoa rakennetta varten, ja alueesi maaperä on vahva, betonin raudoitusta voidaan käyttää jopa 10 mm: n osuudella, mikä luo puitteet sille edellä kuvatun menetelmän mukaisesti.

Määritämme raudoituksen kulutuksen kuutioittain

Jotta tukirakenne olisi vakaa, se tehdään useimmiten raudoitetusta betonista. Samanaikaisesti raudoituksen määrä ja sen muut laatuominaisuudet riippuvat suoraan tuloksena olevan materiaalin myöhemmästä käytöstä.

Erityisesti perustusten rakentamisessa - ylimääräisestä kuormituksesta ja maaperän vakaudesta, johon rakentamisprosessi tapahtuu.

Standardi standardien mukaan

Vakiohinnat lasketaan eri tapauksille. Projektin laatimisessa ne on ilmoitettu teknisissä asiakirjoissa, ja niitä on säilytettävä tarkasti. Tässä tapauksessa arkkitehdit ottavat huomioon kaikki hienovaraiset rakenteet, mukaan lukien teräsbetonin rakenteen kuormitukset, maaperän kunto, ilmasto-olosuhteet ja muut välttämättömät olosuhteet. Siksi on mahdotonta määrittää abstraktin tapauksen tarkkaa määrää.

Jos haluat laskea pienten kotitalousrakennusten yksityisen rakentamisen, voit käyttää likimääräisiä arvoja ja käyttää mahdollisten komplikaatioiden tarkistusta.

 1. Säätiön tyyppi.
 2. Rakennettavan rakennuksen koko ja paino.
 3. Maaperän ominaisuudet.
 4. Liittimien tekniset ominaisuudet.

Jos keskikerrostumia käytetään usein korkeisiin rakennuksiin, raudoituksen kulutus per m3 betonia kohti on 2-4 kertaa pienempi pienissä rakenteissa ja halkaisija 1 cm rei'itetyllä profiililla.

Sitten noin noin 9 metrin pituisella ja 6 metrin pituisella nauhalevyllä on käytettävä 0,4x1 metriä, 12 mm: n halkaisijalla pitäisi olla vain 18,7 kg. betoniseoksen kuutioon ja läpimitta 6 mm. - 5,9 kg. Yleensä tämä on 24,6 kg. varusteet.

Poikkeamien syyt

Joissakin tapauksissa venttiilin kulutus voi olla suurempi kuin normaalisti käytetty.

Tällaisten muutosten syyt voivat olla:

1. Vaikea rakentaa maaperää - kelluvia, hiekkaisia ​​maaperä. Lisäksi maanjäristysten, liiallisen kosteuden ja äkillisten lämpötilojen muutokset voivat aiheuttaa lisävakuutusta rakennuksen turvallisuuden kannalta.

2. Rakennusten lisääminen. Teolliset kotelot raskaiden laitteiden kanssa, voimakas resurssien jatkuva liikkuminen, pintojen räjäyttäminen edellyttävät suunnittelijoiden erityistä huomiota, mukaan lukien palkkien kulutuksen huomioiminen 1 m3 betonia kohden.

3. Jos lisärakennukseen menevät materiaalit korvataan raskaammilla.

Näin ollen, jos kevyitä rakennuksia rakennetaan tiheille syvyyksille, vahvistaminen on pienempi, koska sen halkaisijasta käytetään pienempiä.

Pilari ja tasainen

1. Pilarivälirakenteiden rakentamiseen käytetään betoniteräksiä, joiden läpimitta alkaa 15 cm. Muoto on suorakaiteen muotoinen, pyöreä tai neliömäinen. Tällaiset pylväät antavat perusta veto- ja puristuslujuuden sekä suojaavat myös vaikeiden pakkasten vaikutuksilta.

On olemassa kaksi tekniikkaa, joilla pilareita kaadetaan. Ensimmäisen mukaan muotti on asennettu kaivettuun kaivoon (noin 30 cm suurempi kuin vaadittu koko), johon raudoitus on kiinnitetty ja se täytetään betonilla. Betonin kovettumisen lopussa muotti poistetaan ja pylväs vihdoin täyttyy. Toisen tekniikan mukaan reikä on erikoispora, joka laajentaa pohjaa.

Rostverk-nauha monoliittisesta teräsbetonista, joka yhdistää pilarit yhdeksi rakenteeksi. Se tekee säästä joustavamman, mutta ei pakollisen.

Vahvistuksen on oltava pystysuorassa sopivan halkaisijan ja pystysuoran loven avulla. Paksujen sauvien liitos on ohuempi, halkaisijaltaan 6 mm ja pehmeämpi. Twigs on sidottu vaiheessa 70-100 cm.

Grillausta varten käytetään poikkileikkausta, halkaisija 10-12 mm. joissa on poikittaiset sileät nivelsiteet, jotka eivät kanna kuormaa.

2. Tasainen pohja on rakennettu monoliittisista teräsbetonilaatoista. Useimmiten sen valinta pysähtyy, kun maaperä kallistuu ja seinät on suunniteltu joustamattomista materiaaleista, kuten tiilestä, laajennetusta savesta ja muista asioista.

Levyjä voidaan ripata, mikä tekee niistä kestävämmät kuormitukset ja maaperän muutokset. Tällaisten levyjen valmistus on vaikeampaa kuin samanlaiset litteät. Hiekka tai hiekan ja soran seos kaadetaan kylkiluiden väliin.

Levyjen pohja - metalliristikot, jotka sijaitsevat sen ylä- ja alaosissa, on yhdistetty toisiinsa. Rakennuksen painosta riippuen voidaan käyttää vakiotankoja, joiden korkeus on 20-40 cm. Läpimitta ja poikkileikkaus 10-15 cm. Asiantuntijat suosittelevat sekä pitkittäisiä että poikkileikkauksia.

Laskentalgoritmi ja vaaditut tiedot

Raudoituksen kulutuksesta 1 m3 betonia kohden otetaan huomioon seuraavat parametrit: kuormitus säätöön, raudoituksen halkaisija, tangon pituus.

Talon pohjan kuormituksen määrittämiseksi lasketaan seinien, katon, kellarin, väliseinän ja ullakon lattiat, ja likimääräinen paino lasketaan taulukon mukaan.

Löydettyjen tulosten summa - tarkka kuorma pohjassa.

Katto-aineiden keskimääräinen paino, kg / m. m².

Seinän keskimääräinen ominaispaino on 15 cm paksuinen materiaaleina, kg / m. m².

Materiaalien päällekkäisyyksien keskimääräinen paino, kg / m. m².

Mitä suurempi kuorma, sitä pienempi vaihe, jolla rautaportit käytetään, ja siten sen lopullinen määrä.

Standardin mukaan raudatangojen halkaisija riippuu koko perustuksen kokonaispoikkileikkauksesta, määritetään suhteessa 1 - 0,001, eli vähintään 1%. Tarkkoja laskelmia varten, käytä seuraavaa taulukkoa:

Laskettaessa raudan kulutusta 1 m3 betonia kohden on tarpeen käyttää GOST 5781-82 ja 10884-94. Useimmiten esiintyy kuitenkin arvoja. 8-14 mm: n halkaisijan halkaisijaltaan sen rei'itetty pinta vaatii useimmin 150-200 kg tangot.

Sarakkeiden rakentamisen tapauksessa tämä arvo on 200-250 kg.

Jotta saataisiin selville, kuinka paljon rautaa tarvitaan koko rakennukselle, lasketaan rakennuksen kehyksen summa ja kaikkien seinien pituus.

Tietojen kertominen raudoituksen määrällä 1 metrin kuutios- sa, kertoo koko rakennuksen peruskorjauksen edellyttämä kokonaismäärä.

Venttiilin kulutus

Säätiö on perusta, joka kestää kuorman koko rakennuksesta. Siksi rakennusmateriaalien laskeminen on ratkaiseva vaihe, jossa sekä rakennuksen kustannukset että sen käyttöikä riippuvat.

Pohjan lujittaminen edellyttää tarkkaa laskentamenetelmää raudoituksen kulutuksesta 1 m3 betonipohjaa kohden ja ensin sinun on määritettävä säätiön tyyppi. Monoliittinen laatta, vyö tai pylväs - valinta riippuu maaperästä, tuleva kuorma. Ja jo projektidokumentaation perusteella, missä sauvojen luokka, halkaisija on ilmoitettu, lasketaan perustan vahvistusta. Miten määritetään betonin määrä, vahvistuselementtien määrä ja millainen niiden suhde toisiinsa? Alan ei-ammattilaisten on vaikea tehdä näitä laskelmia.

Mitkä ovat vahvistamisen laskentamenetelmät?

Vahvan kehyksen luomiseksi rakentajat turvautuvat hitsaukseen tai neulomiseen. Toinen koskee tangojen liittämistä erityisellä hehkutetulla langalla. Neuloverkon kulutus tonnia kohti vahvistetaan laskentayksiköiden ja sauvojen halkaisijan perusteella. Mutta poikkileikkauksen muoto antaa mahdollisuuden tietää päällekkäisyyden pituuden. Esimerkiksi 12 mm: n halkaisijalle käytetään 1,2 mm: n kierteitä, yli 1,4 mm ja pituus voi olla 30 - 50 cm.

SNiP 52-01-2003 mukaisesti raudoituksen kulutusmäärä neliömetrillä, ts. pituussuuntaisten sauvien määrä ei saa olla pienempi kuin 0,1% pohjan poikkipinta-alasta. Esimerkiksi nauhalevyn korkeus on 1 m, leveys 0,5 m, mikä tarkoittaa, että materiaalia tarvitaan: 1 m x 0,5 m x 0,1 = 0,05 m 2 tai 500 mm 2.

Jokainen vahvistusmäärän laskenta on yksilöllistä, koska joka perustuu pohjan tyyppiin ja sen kokoon. Mitä suurempi rakenne painaa, sitä suurempi halkaisija on valittu tangot: kevyt, jonka poikkileikkaus on 10-12 mm ja raskasrakenne - 14-18 mm. Betonin kuution raudoituksen kulutus perustuu valtion standardin sääntöihin. Se esittää kunkin betoniluokan tekniset ominaisuudet: erilaisten täyteaineiden ja lisäaineiden sisältö. On mahdollista oppia teräsvahvikkeiden kulutuskerroin SNiP 2.03.01-84: n ja BCH 416-81: n (lisäys 452-84) normeista. Se auttaa määrittämään tavanomaisen materiaalimäärän teknisen dokumentaation valmisteluvaiheessa.

Raudoituksen laskeminen nauhan perustuksille riippuu erityisestä vahvistusjärjestelmästä. Useimmiten käytetään 4 tai 6 pitkittäisvaijeria. Leveys auttaa määrittämään, kuinka monta niitä tarvitaan: jos se on alle 40 mm, niin 2 on tarpeeksi ja jos on enemmän kuin 3 (yhden nauhan kohdalla). On tärkeää, että etäisyys sivuseinältä pohjan ja uloimman pitkittäisen sauvan välille on 5-7 cm. Lisäksi sinun tulee tietää talon sivut, säätökorkeus, metallin halkaisija ja poikittaisten sauvojen välinen askel.

Luukun laskemiseksi monoliittisella levyllä kannattaa harkita useita tärkeitä tekijöitä:

 • Ulkonäköiset, aallotetut profiilit tarjoavat korkeimman kytkennän betonilla.
 • Pitkittäisten, poikittaisten metallitangot, joiden läpimitta ei saa olla pienempi kuin 10 mm, ja 16 mm: n kulmissa voidaan hoitaa paremmin kuormaa.
 • Määritä tapaa, jolla ne yhdistyvät - neulonta tai hitsaus.

Laskemme raudoituksen kulutuksen säätiölle 8 - 8 metriä. Tangojen poikkileikkauksen koko on 12 mm ja niiden väli on 200 mm. Me laskemme mukaan: 8 / 0.2 +1 (lisäämme tangon) = 41. Ja koska ne ovat kohtisuorassa, niin 41 x 2 = 82. Jos kyseessä on 2 kerrosta, laskentaa jatketaan ja 82x2 = 164 sauvaa. Niiden kokonaispituus on 164x6 m (vakioarvo) = 984 m. Pystyjen lukumäärä lasketaan seuraavasti: 41x41 = 1681 kappaletta.

Niiden pituus on 200 mm (levyn paksuus) - 100 mm (sisennys 50 mm ylä- ja alareunoista) = 100 mm tai 0,1 m. Määrä, m: 0,1 h1681 = 168,1.

Kaikkien tangojen metriset alueet: 984 + 168.1 = 1152.1 m.

Tietäen taulukoista, kuinka paljon 1 m halkaisijaltaan 12 mm: n sauvat painavat, voimme laskea rakenteen kokonaispainon.

Määritettäessä raudan kulutusta 1 m3 betonia kohden säätiö ottaa huomioon betonin tiheyden (sitä pienempi on, sitä tarvitaan enemmän palkkeja), koko ja perustan tyyppi. On myös tärkeää valita oikean halkaisijan ja vahvistuksen häkki. BETALLin operaattorit auttavat laskemaan päällekkäisyyden vahvistamisen kulutuksen riippuen asiakkaan tarpeista.

Kuinka monta vahvistusta tarvitaan kuutiometriä kohden betonia

Kaikkien rakennusmateriaalien säästöt vaikuttavat haitallisesti koko rakennuksen kestävyyteen tai veistokselliseen koostumukseen. Koska säätiö on perusta, hänelle kiinnitetään eniten huomiota. Jotta hän lopulta menettäisi koskemattomuuden, hänet vahvistetaan. Lujituksen oikea laskeminen on erittäin tärkeää rakenteen vahvuudelle.

Alustavat tiedot laskemisesta

Rakenteen tyypistä riippuen rautapalkkien määrä voi vaihdella. Halkaisija ja luokka antavat käsityksen niiden painosta. Erilainen profiili ja poikkipinta-ala määrittävät 1 m materiaalin massan. Laskettaessa betonin ja raudoituksen suhdetta säätiöön tarvitaan seuraavat tiedot:

 • pohjatyyppi (laatta, pylväs tai teippi);
 • alue ja paksuus;
 • halkaisija ja luokka sauvat;
 • maaperän tyyppi;
 • rakenteen paino.

Laattojen perustuksiin tai vaaleisiin puupohjaisiin taloihin on käytettävä 10 mm: n paksuisia sauvoja. Vahvistaminen heikkoon maaperään rakennettavaan raskasrakennukseen on valmistettu 14-16 mm: n verkko-osalla. Pituus on yleensä noin 20 cm. Vahvikkeen materiaali on sijoitettu kahteen vyölle: alempi ja ylempi. Säätiön korkeuden ja alueen tuntemisella voit määrittää, kuinka monta metriä tankoja on koko tilavuuden mukaan tarpeen ja laskea sen paino perustuen raudoituksen merkkiin ja luokkaan.

Jotta materiaalikulutus lasketaan oikein päällekkäisyydelle, on tärkeää tietää sen mitat ja tuen tiedot. Mitat riippuvat span leveydestä ja pituudesta. Jos talo on vakio, ne löytyvät SNIP: stä. Laakeri lasketaan tiilien tai lohkojen, materiaalien, sisäisten ja ulkoisten leveyksien ja päällekkäisyyksien tyypistä.

Koska betonilla on erilainen tarkoitus ja eroaa lisäaineiden ja täyteaineiden ominaisuuksissa, kunkin betonikohtaisen raudoituksen raja-arvot lasketaan erikseen. Kulutusnormeihin sovelletaan kuitenkin standardeja, jotka on suunniteltu raudoitetuille betonirakenteille. Näitä ovat:

1. GOST.
2. HESN (elementaaliset estimaattiset normit).
3. FER (GESN-pohjaiset liittovaltion yksikköhinnat).

GESN 81-02-06-2001 (taulukko 6-01-005) kertoo, että yleisen käyttötarkoituksen perusteet raudoitetun betonin tarvitsevat 1 tonni tilavuusyksikköä kohden jopa 5 kuutiometriä.

FERA on olemassa kaikentyyppisille rakenteille. Esimerkiksi raudoituksen kulutus per 1 m3 betonia
pohjassa olevien teräsbetonilaattojen laitteiden kanssa, lasit, urat ja alle-kuppien korkeus on enintään 2 m ja paksuus enintään 1 m 187 kg ja litteät rakenteet - 81 kg / m 3.

Rebar kulutus per 1 m3 konkreettia.

Kaikissa konkreettisissa töissä on kiinnitettävä erityistä huomiota vahvistuksen laskentaan. Vahvistuksen puute heikentää koko rakenteen vahvuutta ja sen ylittäminen aiheuttaa ylimääräisen rahan tuhlausta. Tässä artikkelissa tarkastellaan yksityiskohtaisesti kysymystä siitä, kuinka paljon raudoituksen tulisi olla betonikupissa.

Mikä määrää raudan kulutusmäärän 1 kuutiometriin betonia kohden

Erilaisia ​​raudoitustyyppejä käytetään erilaisissa rakennuksissa. Armatura itse vaihtelee luokassa ja painossa. Vahvikkeen poikkipinta-alalta löytyy 1 metrin paino Lisätietoa luokista ja liittimien tyypistä löytyy erityisestä artikkelista: liittimet, tyypit, ominaisuudet, valinta, sovitus, joustavat liitokset.

Lihasaumojen ja raudoitusten lukumäärän laskemiseksi 1 m³: n betonivolyymiin tarvitaan seuraavat tiedot:

 • Säätiön tyyppi.
 • Sauvojen poikkipinta-ala ja niiden luokka.
 • Rakennuksen kokonaispaino.
 • Maaperän tyyppi

Betoniperustusta on useita päätyyppejä: nauha, laatta ja pylväs. Lisätietoja säätiön valinnasta ja niiden ominaisuuksista löytyy artikkelista: säätiön valinta, sen laskenta, säätiön rakentamisen teknologia. Samassa artikkelissa kerrotaan rakennuksen painon laskemisesta ja siitä, miten maaperä otetaan huomioon säätiön tyypin ja koon valinnassa.

Vahvistaminen perusta.

Huolimatta suurista eroista säätiön mahdollisissa kokoonpanoissa on yleisiä suosituksia. Pienen puutalon rakentamiseen tarvitset liittimet, joiden poikkileikkaus on enintään 10 mm. Suuren tiilitalon perustaksi tarvitaan paksuudeltaan vähintään 14 mm. Tangot on asennettu säätöön keskimäärin 20 cm toisistaan. Nipussa on 2 hihnaa: ylempi ja alempi. Kun mitataan perustuksen koko pituus ja syvyys, on mahdollista määrittää tarkasti, kuinka monta metriä vahvistusta ja näiden numeroiden perusteella lasketaan niiden kokonaispaino. On pidettävä mielessä, että vahvistusta ei tarvitse syvästi haudata, koska pääjännitys syntyy pinnalle.

Rakennuskoodien mukaan vähintään 8 kiloa raudoitusta kuluu 1 kuutiometriin betonia kohden.

Laskentamäärän laskeminen 1 kuutiometriin. nauhan pohjaan

Tarkastellaan esimerkiksi nauhalevyä, jonka mitat ovat 9-6 metriä, nauha leveys 40 cm ja korkeus 1 metriä. Teemme keskimäärin tyypillisen laskelman, joka sopii hyvin maaperälle, ei altistu voimakkaalle nousulle. Kehys koostuu riveistä: vaakasuorasta, pystysuorasta ja poikittaisesta.

Ensin lasketaan horisontaalinen vahvistus. Vahvistettujen vaakarivien välinen etäisyys on 30 cm, ja rivien itse on oltava betonissa 5 cm: n syvyydessä pinnasta. Joten 1 m: n säätökorkeus vaatii 4 riviä raudoitusta. Jos pohja on korkeintaan 40 cm leveä, kumpaankin riviin sijoitetaan 2 vahviketta. Säätiön ympärysmitta on 30 metriä. Kellarin koko kehä on 4 riviä, ja jokaisessa 2 tankoa. Joten vain 8 tankoa ympäri säätiön ympärysmitta. Löydämme vaakasuoran raudoituksen kokonaispituuden 30 * 8 = 240 m. Halkaisijaltaan 12 mm (0,888 kg / metrinen sauva) saamme 240 * 0,888 = 213 kiloa.

Lujituksen kulutuksen laskeminen betonikuoppia kohden. Tässä järjestelmässä vahvistusta asetetaan kahteen riviin kolmesta sauvasta kussakin.

Reunan syvennys betonin reunasta 5 cm: n päällä luo suojarakenteen ympärille betonin suojakerroksen. Vahvikkeen kiinnittäminen etäisyydelle muottipesästä, ennen betonin kaatamista ja sen aikana, käytetään vahvikkeita tai kiinnikkeitä. Voit lukea lisää siitä, mitä betonin suojaava kerros on ja minkä tyyppisiä kiinnittimiä erityisessä artikkelissa ovat: vahvikkeet, niiden tyypit, ominaisuudet ja oikea käyttö.

Vaakatasoisia ja pystysuoria rivejä varten tarvitaan poikittainen vahvistus. Tätä tarkoitusta varten käytetään vahviketta, jonka halkaisija on 6 mm (0,222 kg / kg) 30 cm: n välein, jokaisen poikittaisen palkin pituus vaakatasossa on 30 cm, pystysuunnassa - 90 cm. sivut muodostavat suojakerroksen betonista. Yhdessä osassa saamme 4 baaria, joiden pituus on 30 cm ja kukin 2 baaria 90 cm. On selvää, että yhdessä osassa 4 * 30 + 2 * 90 = 300 cm tai 3 metriä. Vaiheen 0,3 metriä, tietäen pituus nauha säätiö, löydämme kokonaismäärä poikkileikkauksia: 30 / 0,3 = 100 kpl. Tällöin poikittaisen raudoituksen kokonaispituus on 3 * 100 = 300 m. Paino on 300 * 0,222 = 66,6 kg.

Lujitetun järjestelmän kokonaispaino on 213 + 66,6 = 279,6 kg liuskan perustukselle 6 - 9 metriä eli 12 kuutiometriä.

Niinpä harkitulle nauhateollisuudelle 1 m3: n betoniliuosta kohden raudan kulutus:

 • halkaisija 12 mm: 213/12 = 17,8 kg / 1 kuutiometri betonia,
 • halkaisija 6 mm: 66,6 / 12 = 5,6 kg / 1 kuutiometri betonia.

Komposiittivahvike on keskimäärin neljä kertaa kevyempi kuin teräs, joten sen kulutuksen laskemiseksi voit jakaa vahvistuspainon neljä kertaa.

Rakennuksen kulutuksen indikaattorit noin 1 kuutiometri betonille erilaisiin perustuksiin:

 • sarakepohjaan - 10 kg / 1 kuutiometri betonia;
 • kaistaleet - 20 kg / 1 kuutiometri betonia;
 • laatoitettuihin perustuksiin - 50 kg / 1 kuutiometri betonia.

Jotta laskettaisiin, kuinka paljon raudoitusta tarvitaan yhtä kuutiometriä betonia kohden tarkemmin, on tarpeen tehdä tarkka laskelma raudoitukselle säätiölle. Voit tehdä tämän käyttämällä tarkempia materiaaleja sivulla: vahvistuslaskenta.

Lisää kommentti Peruuta vastaus

Kuinka monta venttiiliä / 1 m3 betonia?

Yrittäminen rakennusmateriaaleille voi vaikuttaa haitallisesti rakenteeseen ja muuhun betonirakenteeseen. Ja koska koko rakennuksen vakaus riippuu monoliittisesta perustasta, painopisteen pitäisi olla säätiön asettaminen. Rakentajat lisäävät raudoitusta betoniin, jotta se pysyisi mahdollisimman pitkään. Lujittavan kehyksen pätevä laskenta on erittäin tärkeää työn aikana. Markkinat kehittyvät nopeasti, joten nykyään käytetään yhä enemmän uusia materiaaleja, jotka täyttävät nykyaikaiset standardit. Monikerroksisten rakennusten rakentaminen vaikuttaa vahvistamisen vaatimuksiin, joita käytetään kehyksen rakenteen ja säätiön lujuuden lisäämiseen.

Venttiilien määrä ja sen lajikkeet

Ennen kuin aloitat työn, on tärkeää selvittää, onko tarvetta käyttää varusteita? Loppujen lopuksi tämä edellyttää lisäkustannuksia ja ponnisteluja, jotka lisäävät rakentamisen aikaa (rakentaminen, korjaus). Tällaisiin tarkoituksiin käytettyjen palkkien hinta on melko korkea, ja ne voivat kestää paljon. Jotta ymmärtäisivät, miten venttiilien käyttö on perusteltu, se auttaa sen ominaisuuksia. Betoni on vahva ja kestävä rakennusmateriaali. Betoniperustaan ​​kohdistuu kuitenkin raskaita kuormia, joten tällaisissa tapauksissa ne käyttävät usein vahvistavia silmiä. rakennusten vakauden lisäämiseksi.

Koska betoniteräksillä voi olla erilainen tarkoitus, lisäaineet ja aggregaatit, raudoitushäkkeen kulutus / m3 betoniliuosta on erilainen tässä tai siinä tapauksessa. Siksi aina kun sinun on määritettävä, kuinka paljon materiaalia sinun on käytettävä seosta kohden. Kulutuksen ominaispiirteet määräytyvät valtion standardien mukaan. Lisäksi on olemassa muita sääntöjä (GESN, FER). Esimerkiksi GESN: n mukaisesti viisi m3: aan monoliittista pohjaa, jonka valmistuksen aikana betonia käytetään, tarvitaan yksi metalli tonni vahvistamiseen, joka on tasaisesti jaettava pohjaan. Lisätietoa betonirakenteiden kuutioon käytettävien lujittavien rakenteiden kulutuksesta löytyy FER: stä. Normi ​​sanoo: jos pylväspohjaiset alustat (laatat jne.) Ovat korkeintaan kaksi metriä korkeita, tarvitset sata kahdeksankymmentä seitsemän kiloa kuutiometriä kohden. metri. Samanaikaisesti vaaditaan seuraavia raudoitustarvikkeiden määrää litteille betoniteräksille: 80 kg / m3.

Vahvistuksen valmistusmenetelmän mukaan on kaapeli, sauva ja lanka:

 1. Sauva. Yleisimmät vahvikkeet ovat kuumavalssatut lujitussäkit. Ominaisuuksien mukaan rakennusmateriaalit on nimetty A400: ksi, jne. Lämpökäsittely mahdollistaa tuotteen ominaisuuksien lähentämisen hiilimetallin muodostamisessa samanlaisiin ominaisuuksiin kuin alhaisen seostetun teräksen ominaisuudet. Se on hyväksytty merkitsemään tällainen armaturaatio Al.
 2. Lanka. Materiaali on valmistettu kylmävedetystä lujasta tai kestävästä langasta.

Olemassa on lujitustangot. Ankkuri on terästä, ei-metallista. Jälkimmäinen on tullut vaihtoehto perinteisille metallituotteille. Nykyaikaisen teknologian käytön tuloksesta on tullut monimutkainen näkemys tällaisista rakennusmateriaaleista. Tällaista vahvistamista kutsutaan myös polymeeriksi. Tuotteen perustana käytetään lasikuitua, siihen lisätään polymeerejä. Lasikuitutangot näyttävät tangolta, joiden halkaisija voi olla jopa kaksitoista millimetriä. Tämä on uusi materiaali, joka on löytänyt sovelluksen teollisuudessa.

Mitä otetaan huomioon laskettaessa?

Ennen suurien esineiden rakentamista rakentajien on tehtävä laskelmia määrittäen, kuinka monta lujittavaa sauvaa tarvitaan perustaksi. Rakennusmateriaalien oikeaan kulutukseen kohdistuvat kestävät ja luotettavat rakenteet. Lujitushäkkien lukumäärä kilogrammoina määritetään valtion normien mukaisesti. Näitä tietoja on harkittava etukäteen rakennushankkeen toteutuksessa. Kuitenkin mitä työntekijää pitäisi tehdä, jos rakennustyö tehdään yksityisellä alueella? Millaisia ​​standardeja tässä tapauksessa olisi noudatettava, erityisesti silloin, kun asetetaan nauhan pohja?

Metallitangon määrä riippuu rakenteen tyypistä. Tuotteiden ja niiden luokan halkaisija antaa meille mahdollisuuden päättää massastaan ​​kilogrammoina. Erilainen profiili, osa auttaa määrittämään yhden metrin materiaalin painon. Laskettaessa betoniliuoksen ja teräspalkkien suhdetta pohjaan on tärkeää tietää:

 • alustan tyyppi (laatta jne.);
 • vavat ominaisuudet;
 • perusala, sen paksuus;
 • maaperän tyyppi;
 • betonituotteen massa.

Miten laskea virtaus?

Materiaali asetetaan kerroksiksi alareunassa ja yläosassa. Korkeus, betonipohjan pinta-ala määrittää rungon pituuden, brändin mukaan, rungon luokan. Rakennusmateriaalien kulutuksen oikea laskeminen edellyttää kaikkien parametrien tuntemista. Kaikkien päällekkäisyyksien mitat määräytyvät leveyden ja pituuden mukaan. Vakiorakennuksen rakentamisen aikana nämä tiedot voidaan hankkia SNIP (Building codes and regulations). Laakeri on laskettava riippuen tiilen tai lohkon tyypistä, rakennusmateriaaleista, leveydestä sisä- ja ulkopuolella, päällekkäisyyksistä.

On olemassa indikaattoreita, jotka on otettava huomioon laskujen suorittamisen yhteydessä. Ensinnäkin kannattaa harkita betonimassan tyyppiä. Lisäksi on tärkeää tietää konkreettisen ratkaisun tiheys. Seoksen tiheys riippuu suoraan koostumuksen komponenteista ja lisäaineiden tyypistä. Mitä pienempi on betonin tiheys. sitä enemmän vahvistusta tarvitset. Lisäksi rakentajat ottavat huomioon vahvistusnauhan parametrit: pohjan, pituuden ja leveyden syvyyden (ottaen huomioon sisäseinien pohjan). On tärkeää tietää metallityyppi. Useimmin käytetään kierretyt sauvoja (A3). Puutavaran pohjalevyn tai betonipohjan asentamiseksi vakaalle alustalle käytetään kehyksiä, joiden paksuus on enintään kymmenen millimetriä. Massiivisiin rakenteisiin, jotka on rakennettu pehmeälle maaperälle, soveltuvat paremmin 14 - 16 mm: n poikkileikkaukset. Tavallisesti askel saavuttaa kaksikymmentä senttimetriä.

Rakennusmateriaalien hankinnassa monoliittirakenteiden rakentamista varten on suotavaa ohjata lasketut tiedot. Muussa tapauksessa jokin komponentti ei välttämättä riitä.

Ja joskus se tapahtuu päinvastoin: he ostivat ylijäämän, viettivät rahaa ja ei yksinkertaisesti ole paikka soveltaa ylimääräistä materiaalia tulevaisuudessa. Tämä pätee erityisesti sellaisiin kalliisiin materiaaleihin kuin metalli.

Siksi on tärkeää tietää: mikä on venttiilien kulutus / m3 betonialustalle.

Raakatiedot

Jotta voit suorittaa asianmukaisen laskutoimituksen, sinulla on oltava seuraavat tiedot:

 • millaisen säätiön pitäisi rakentaa rakennus;
 • mikä alue miehittää monoliitti;
 • kuinka paksu säätiö seisoo maanpinnan yläpuolella;
 • minkä tyyppinen maaperä on talon perusta;
 • jonka lujuus (halkaisija, luokka) käytetään monoliitin rakentamisessa.

Kevyen puutalon rakentamisessa ja laattojen pohjan rakentamisessa hyvällä kantavuudella oleville maille käytetään yleensä venttiilejä, joiden läpimitta on enintään 10 mm.

Heikot maaperä tai rakennusvoiman suuri paino käyttää tehokkaampia teräspalkkeja - jopa 14-16 mm.

Laskentamenetelmän laskentamenetelmä

Menetelmää, jolla lasketaan kulutuspalkin kulutus monoliittirakenteessa, katsotaan tarkoituksenmukaisesti tietyllä esimerkillä. Perusta ottaa talon puusta.

Harkitse kaksi säätövaihtoehtoa - laatta ja nauha. Oletetaan, että maaperä rakennustyömaalla on vaivatonta, ja sen kantavuus on suuri.

Heikkoja, juoksevia ja heiluttavia maaperäjä ei harkita tarkoituksellisesti: tällaisissa tapauksissa laskelmat tulisi suorittaa kokeneilla insinööreillä.

Laattoalaptio

Monoliittisen laatan vahvike häkki tehdään 10 mm: n halkaisijaltaan. Vaihe - 200 mm (teknologia laitetta alusta monoliittinen levy). 6x6 m: n alueella 31 sauvat sopivat pitkittäiseen ja samaan suuntaan poikittaissuunnassa. Kaiken kaikkiaan saamme 62 kuusi metrin pituista sauvaa.

Kehys koostuu kahdesta armopoyasta - ylemmästä ja alemmasta. Näin ollen 6 metrin tangot yhteensä 62 x 2 = 124 (kappaletta).

Käännä palaset lineaarimittareiksi kertomalla niiden lukumäärä yhden sauvan pituudella:

124 x 6 = 744 s

Armopoyat yhdistyvät yhteen rakenteeseen pystysuuntaisten linkkien avulla. Ne asennetaan sauvojen risteykseen. Niiden määrä on 31 x 31 = 961 kpl.

Kytkentäpituuden määräytyy vahvikehon korkeuden mukaan. Tämä arvo riippuu paksuudesta monoliittisen laatan seuraavat vaatimukset: metalli on täysin peitetty betonikerros 50 mm paksuus (pohjalevyn - laskeminen paksuus).

Oletetaan, että meidän täytyy rakentaa monoliitti 200 mm paksu. Sitten sidoksen pituus on yhtä suuri kuin

200 - 50 - 50 = 100 mm tai 0,1 m.

Olemme kääntäneet pystysuorat linkit mittareihin ja saaneet 0,1 x 961 = 96,1 m.

Tuloksena saadaan raudoituksen 96.1 + 744 = 840.1 m kokonaisveto.

Nyt määritetään monoliitin kuutio: 6 x 6 x 0.2 = 7.2 kuutiometriä. m.

Jotta voidaan määrittää raudan kulutus 1 m3 betonia kohti monoliittisessa kellarialustassa, laskentamittarit on jaettava laatan tilavuuden mukaan:

840,1 mp: 7,2 cu. m = 116,7 m / m3.

Strip-säätiö

Menetelmä raudoituksen kulutuksen määrittämiseksi 1 m3: aan betoniliuskepohjasta on ehdottomasti sama kuin edellä (raudoitusraudoitusten vahvistaminen).

Eroja havaitaan vain kehyksen geometriassa:

Useimmissa tapauksissa nauhan vahvistamisen yhteydessä kehyksen ylä- ja alaosat sisältävät vain kaksi vaakasuoraan sijoitettua sauvaa. Vertikaaliset liitokset, jotka antavat rakenteen spatiaalisen muodon, asennetaan 0,5 metrin välein.

Laskemalla juoksevuus vaakasuorista tangoista, yksi on otettava huomioon koko kehän perusta, kuten laakerin sisäseiniä (joiden betonien laatu tarvitaan nauhan alustakerroksen).

Lineaaristen mittareiden muuntaminen tonnilta

Terästä ei yleensä myydä metreinä, vaan tonnilta tai kilolta. Taulukoiden kääntämiseksi painoarvossa sinun on tiedettävä osa palkista.

Se on suurempi, sitä suurempi venttiilin halkaisija. Yhden metrin sauva, jonka halkaisija on 10 mm, painaa 0,617 ja halkaisija 14 mm - 1,21 kg / m.

Kerrottuna mittarin painon ja määrän mukaan, saamme kiloa. Tämä numero voidaan muuttaa tonniksi yksinkertaisesti jakamalla se 1000: lla.

Saatat olla hyödyllinen lukemaan sama artikkeli:

Miten laske betoni pohjaan.
Valikoima betonimerkki yksityisen talon perustamiselle.

Videota venttiilien kulutuksen laskemisesta ja vahvistamisesta betonitoimiseksi.