Online laskin laskettaessa edessä ja tavallisia tiiliä

Rakennuksen lujuuden vahvistamiseksi tekniikan mukaan pohja on pystytetty perustuksen pohjalla seinien edessä. Se ottaa kuorman pois rakennuksesta. Usein se on säädetty tiilestä. Rakennustyöt on aloitettava laskemalla tarvittavan materiaalin määrä. Tämä välttää seisokkiaikaa ja ylimääräisiä kuljetuskustannuksia. Voit laskea tiilien lukumäärää pohjalla itse yksinkertaisin menetelmin. Tämä auttaa myös online-laskimessa, jossa sinun on ensin syötettävä rakennetun rakenteen perusparametrit.

Käytetyt tiilet

Alustan kyvystä kestää rakennetun rakenteen kuormitus riippuu sen elämästä. Tämä elementti on erittäin tärkeä koko rakennelmalle. Huolimatta siitä, että pohja on rakennettu suuren turvamarginaalin pohjalta, epäasianmukainen materiaalin valinta pohjalle tai sen parametrien virheellinen laskeminen voi johtaa seinien ja lattioiden tuhoamiseen tai muovautumiseen. Tiilen laskeminen pohjaan olisi suoritettava ottaen huomioon sen tyyppi.

Työ on suoritettava rakennuskoodien mukaisesti. Säännön mukaan keraamista kiinteää tiiliä tulisi käyttää pohjaan. Silikaattia näihin tarkoituksiin standardien mukaisesti ei voida käyttää.

Seuraavassa taulukossa on lyhyt kuvaus käytetyistä käytetyistä materiaaleista.

Klinkkerilajikkeen keskimääräinen käyttöaika on noin 50 vuotta ilman korjausta.

Punainen kiinteä tiili

Ei saa käyttää onttoja lohkoja, vaikka niiden vahvuus on merkki. Lämpötilavaihtelujen aikana vesi tiivistyy aukkoihin, mikä aiheuttaa rakenteen tuhoutumisen.

Kaikilla pohjalevyyn käytetyillä materiaaleilla on suuret vaatimukset jäätyvyydelle ja merkille (lujuus). Sen saa käyttää tiiliä alkaen M200: sta ja uudemmasta. Tällaisella materiaalilla on huomattava paino, mutta tässä tapauksessa se on perusteltua.

Käyttämällä online-laskinta

Laskenta tiilistä pohjaan yksinkertaistaa laskinta. Sen käyttämiseksi on tarpeen löytää vastaava resurssi Internetistä. Sinun on ensin täytettävä asianmukainen lomake, jolloin tehdään useita alkuparametreja, kuten:

 • pohjan kokonaispituus (kehä);
 • ulkoisten ja sisäisten kulmien lukumäärä erikseen;
 • muuraustyyppi (pystytettyjen seinien paksuus);
 • peruskorkeus;
 • käytettyjen lohkojen tai niiden parametrien tyyppi;
 • vaadittu materiaalivarasto prosentteina;
 • sauman paksuus;
 • ristikkorakenteiden järjestely.

Muuraus pystyttää seuraavat tyypit:

 • puoli-tiili;
 • yhdessä;
 • 1,5: ssä;
 • 2 tai 2,5 tiiliä.
Kaksi tiilipohja

Pohjakerroksen koko voi olla:

 • yksi (250x120x65 mm);
 • puolitoista (250x120x88 mm);
 • kaksinkertainen (250x120x138 mm).

Laskuri laskee muurauksen kokonaismäärän ja jakaa yksittäisen rakenne-elementin vastaavan parametrin avulla. Prosessissa on seuraavat vivahteet:

 • Laskelmissa käytetään vain materiaalikokojen päämuotoja: yksi, yksi ja puoli, kaksinkertainen;
 • muurauspaksuus sopivassa kappaleessa ilmoitettuna tiilissä;
 • erilaiset laskimet pitävät saumojen paksuuden eri tavoin: jotkut ottavat sen automaattisesti 1 cm: iin, kun taas toiset vaativat syöttämään tämän parametrin;
 • tiilipohjan ympärysmitta on osoitettava sen ulkoisella ääriviivalla, ja sen pohjan sisäisten siltojen pituus, johon tämä rakenne rakennetaan, olisi myös lisättävä siihen;
 • ilmoitettava tarvittava kalusto, joka perustuu rakentajan taitoihin, käytettyjen materiaalien laatuun;
 • Myös risteysalueiden ja kulmien määrä on syötettävä, koska nämä parametrit tekevät tiettyjä säätöjä muurausmäärään.

Kun olet syöttänyt alustavat tiedot, laskin näyttää kuinka monta tiiliä tarvitaan perustaa alusta. Varastosta on suositeltavaa valita 10%: n taso.

Itse laskentamenetelmät

Käytännössä eri menetelmien avulla lasketaan tarvittavan rakennusmateriaalin määrä. Samaan aikaan käyttämällä samoja lähdetiedostoja kuin laskimen kanssa.

Esimerkkinä siitä, miten lasketaan tiili alustalle oikein, seuraavat suunnitellut parametrit sopivat:

 • rakennuksen koko - 10x10 m;
 • kellariosan parametrit: korkeus - 1 m, paksuus - 0,25 m;
 • yksittäisiä tiililohkoja käytetään: yhden metrin koko on 0,25x0,12x0,065.
Tiilimuuri yhdessä tiilessä

Koko kellariosan ympärysmitta on sen kaikkien sivujen summa: 10 + 10 + 10 + 10 = 40 m.

Yksinkertaisin laskentalgoritmi koostuu seuraavista matemaattisista operaatioista:

 • määritä koko muurausmomentti, kertomalla sen ympärysmitta, korkeus ja leveys: 40 * 1 * 0,25 = 10 m³;
 • Etsi samanlainen parametri yhdelle yksikölle: 0,25 * 0,12 * 0,065 = 0,00195 m³;
 • laske tarvittava määrä materiaalia jakamalla kokonaistilavuus tietyn tiilen osoittimella: 10 / 0.00195 = 5128 kappaletta.

Jos aukkoja annetaan, tulosta mukautetaan tililläan:

 • määritellä niiden äänenvoimakkuus;
 • laske sen lohkojen lukumäärä;
 • vähentää tuloksena saatu luku kokonaistuloksesta.

Voit käyttää kaikkia laskelmia toisella tavalla. Menettely tässä tapauksessa on seuraava:

 • määritä lohkojen lukumäärä samassa rivissä jakamalla kehä leveydellä yksi: 40 / 0.12 = 333 kappaletta;
 • jaetaan ensimmäisen tiilen analogiselle parametrille socle-muurauskorkeuden, selvitä rivejä, jotka määrittelevät: 1 / 0.065 = 15.4;
 • kerrottu kahdesta toisistaan ​​saadusta luvusta, määritä työssä tarvittavien lohkojen lukumäärä: 333 * 15.4 = 5128 kappaletta.

Aukkojen laskenta tekee samoin.

On hyvin helppoa suorittaa laskutoimituksia kuvattujen algoritmien avulla, mutta molemmissa tapauksissa saumojen paksuutta ei oteta huomioon. Keskimääräinen arvo on 1 cm. Tämän parametrin huomioon ottamiseksi riittää, että jokaisen lohkon koko (pituus, leveys, korkeus) lisätään 10 mm. Loput laskelmasta voidaan suorittaa mille tahansa katsotusta järjestelmästä.

Suositukset tiilialueen valinnalle löytyvät alla olevasta videosta.

Laskin tiilien lukumäärän laskemiseen muuraus kellariin

Tulevaisuuden talon rakentamisen aikana käytetään usein tätä lähestymistapaa - pohjan alaosa on vahvistettu monoliittinen teippi, joka kasvatetaan juuri maan yläpuolella ja sitten pohja asetetaan vaaditulle tiilikorkeudelle. Tämä helpottaa suuresti koko säätiön rakennetta, mikä tekee siitä "lämpimämmän", mikä on äärimmäisen tärkeää viihtyisän mikroilmaston ylläpitämiseksi ensimmäisen kerroksen huoneissa.

Laskin tiilien lukumäärän laskemiseen muuraus kellariin

Monet omistajat haluavat tehdä suurimman osan rakennustöistä, mikäli mahdollista, toisistaan ​​riippumatta, ja jos tiili-muuraus tässä suhteessa ei ole poikkeus. Mutta kun tällainen päätös tehdään, on välttämätöntä määrittää oikein tarvittavien materiaalien määrä. Tämän numeron avustaja on laskin laskemaan tiilien määrää muurattujen kellarien osalta.

Seuraavassa on muutamia lyhyt selityksiä siitä, miten työskentelet laskimen kanssa.

Laskin tiilien lukumäärän laskemiseen muuraus kellariin

Laskelman selitys

Laskentaperiaate on yksinkertainen: tiilimuodon kokonaistilavuus määritetään ja sitten verrattu tiilen tilavuuteen. Mutta on olemassa useita tärkeitä vivahteita:

 • Laskenta tehdään vain rakennustiilien - yhden (65 × 120 × 250), yhden ja puolen (88 × 120 × 250) ja kaksinkertaisen (130 × 120 × 250) tiilien osalta. Lukuisia muotoja viimeistely tiilet eivät sisälly ohjelmaan - yksinkertaisesti asettaminen sokkeli edessä materiaali näyttää kohtuuttoman kallista harjoittelua.
 • Vastaavassa syöttökentässä on määriteltävä "tiiliin" eli "tiiliin", "puoli-tiiliin" ja niin edelleen tehtyjen muurauksien paksuus. Puolikiiltäjän asettamista ei harjoiteta soclen luotaessa, mutta se on kuitenkin myös yleisten vaihtoehtojen valikoimassa.
 • Muurauskorkeus - pohjan arvioidun korkeuden mukaan.
 • Kunkin tiilen koko ohjelmassa säädetään muurauslaastilla täytettyjen saumojen läsnäollessa. Yleisimmin käytetty liitospaksuus on 10 mm.
 • Korkin pituus ilmaisee kokonaismäärän ja mitattuna ulkokehällä. Jos rakennuksen suhteen on perustuksen sisäisiä kattopintoja, joihin myös rakennetaan tiilipohja, niiden pituus on myös sisällytettävä yleiseen merkitykseen.
 • Lopuksi vaaditaan pohjan sisä- ja ulkokulman määrää. Näitä tietoja tarvitaan muokkaamaan tiilimuodostuman kokonaismäärää. Jos kellarikerroksen seinämien risteyksessä tai leikkauspisteessä on alueita, ne on myös merkitty "ulkoisten kulmien" kenttään.
 • Yleensä rakennusaineita laskettaessa on tavallista sijoittaa tietyt varastot. Sen arvo voi riippua päällikön pätevyyden asteesta, hankitun aineiston laadusta ja muista syistä. Tällöin käyttäjällä on mahdollisuus itse valita, mikä tiilikanta lasketaan - 0 - 15%.

Laskemisen tulos määritellään palasiksi.

Kuinka oppia tekemään oikea tiilimuuraus?

Emme saa olettaa, että tiiliseinän rakentaminen on yksinkertainen tehtävä, ja asiat menevät sujuvasti heti. Harjoittelu osoittaa, että ennen täydellisen muurauksen saamista, aloittelijan tulee mennä pitkälle koulutukseen. Auttaa niitä, jotka tekevät ensimmäiset askeleet tällä alalla - portaalin artikkelimme "Kuinka laittaa tiili".

Tiilien määrän laskeminen pohjaan

Kellarin rakentamisen aikana on pidettävä mielessä, että sen on vastattava ulkoisten tekijöiden vaikutusta ja kestettävä koko ylimmän rakennuksen kuormitus.

Tiilimuuriin asettaminen.

Jos kellari on tiili, sen materiaalia on käytettävä täysikokoisena keraamisena, jähmettymiseen kestävänä ja sillä on suuri vahvuus taivutukselle ja puristukselle.

Voit myös käyttää silikaattimerkkiä M150, mutta silikaattilohkojen pohja parantaa hydrofobisten ominaisuuksien peittämistä laattoilla tai kipsillä. On toivottavaa, että materiaaleja käytetään samassa erässä. Valmistetut samassa tehtaassa, mutta eri aikoina eroavat ominaisuuksiltaan. Jotta vältät eri tavaroiden ostamisen ja säästät rahaa, välttää ylituotan ostoa, sinun on laskettava oikein, kuinka monta tiiliä tarvitset.

Laskentamenetelmä

 1. Kellarin kuutio määritetään: pituus kerrotaan sen korkeudella ja paksuudella, jotka ilmoitetaan rakennesuunnitelmassa. Samaan aikaan seinämänpaksuuden on oltava vähintään ½ tiiliä. Esimerkki: Rakennuksen mitat 6x8 m, alustan korkeus 1 m ja pienin sallittu leveys, tilavuus on (6 + 8 + 6 + 8) х1х0,12 = 3,36 m 3 (yksittäinen lohkokoko on 250x120x65 mm, yksi ja puoli) kaksinkertainen - 250x120x138 mm, mutta kahta viimeistä käytetään harvoin, koska ne heikentävät rakennuksen esteettisyyttä).
 2. Keraamilohkon tilavuus tunnistetaan: 0,25 x 0,12 x, 065 = 0,00195 m 3.
 3. Jaamme saadut tulokset: 3,36 / 0,00195 = 1723,077, eli 1723 yksikköä vaaditaan. tiili alustalle.
 4. Jos suunnitelmassa on ikkunoita, ovia tai muita aukkoja, laskettaessa tiilien lukumäärää kokonaispäästökapasiteetista vähennetään datan aukkojen määrä.

Työkalu soclen asettamiseen.

 1. Määritä keraamisten lohkojen määrä samassa rivirakenteessa. Esimerkiksi versiossa 1 määritellyt mitat, rakenteen pituus (28 m) jaetaan tiilen pituudella (0,25 m). Hanki 112 kappaletta.
 2. Jos haluat selvittää, kuinka monta riviä on, on tarpeen jakaa kellarin korkeus rakennusmateriaalin korkeudella: 1 / 0.065 = 15.38
 3. Kerro rakennusmateriaalin määrä yhdessä rivirakenteessa rivien lukumäärän mukaan: 112x15.38 = 1722.56, pyöristettynä kokonaislukuun ja saat 1723 kappaletta eli se muuttui samaksi kuin versiossa 1.

1 ja 2 - yksinkertaisimmat laskelmat. Jos haluat laskea tarkasti, kuinka paljon tuotteiden kannattaa olla, ota huomioon seuraavat seikat:

 • sauman paksuus liuoksessa (8 - 15 mm);
 • taistelun tai avioliiton prosenttiosuus (noin 5-7%).

Vaihtoehtoiset laskelmat

Laske emästen lukumäärät voivat auttaa asiantuntijaa.

Tiilien laskeminen voidaan tehdä käyttämällä erikoistuneiden sivustojen laskinta.

Alustavan määrittäminen ei ainoastaan ​​tiilen perustalle vaan myös muille rakennusmateriaaleille rakennuksen pystyttämisen aikana on yksinkertainen asia, joka on kaikkien saatavilla. Laskutoimitukset mahdollistavat selkeän määräysvallan menojen menojen hankkimiseksi välttämättömän omaisuuden hankkimiseksi, matkatavaroiden lukumäärän pienentämiseksi ylimääräisiin materiaaleihin ja perustaan ​​nopeuttaen rakentamisen prosessia.

Tiilien lukumäärä pohjassa - tarkka laskelma ja taulukko

Rakenteen vakauden ja kestävyyden aikaansaamiseksi perustuksen yläpuolella on oltava pohja rakentamisen aikana. Tulevaisuudessa se vie suurimman osan tulevan rakenteen kuormituksesta (lattian, seinien, kattojen jne. Paine). Pohja muodostuu yleensä tiilestä. Kellarin seinät ovat raskaassa rasituksessa, joten on tavallista käyttää kiinteää punaista tiiliä sen rakentamiseen.

Merkintä, jota voidaan käyttää, on M200 ja korkeammat lujuuskertoimet. Tällainen tiili on painoltaan suurempi kuin sen perinteiset vastineet, mutta tässä tapauksessa se on perusteltua. On myös tärkeää suorittaa oikea laskeminen tiilestä alustalle niin, että materiaali on juuri sinulle tarpeellinen, eikä sinun tarvitse maksaa liian suuria maksuja.

On parempi ottaa aika laskea tiilen määrä ja paino.

On tärkeää muistaa, että samanlaisen merkinnän, mutta eri tehtailta peräisin olevan tuotteen suorituskyky ei useinkaan vastaa, mikä vaikuttaa haitallisesti koko rakennuksen ja erityisesti kellarin voimakkuuteen ja luotettavuuteen. Lisäksi eri erissä oleva materiaali on väriltään hieman erilainen, mikä voi heikentää koko ulkopinnan rakennetta.

On suositeltavaa hankkia välittömästi riittävä määrä tiettyä valittua tuotemerkkiä ja tietyn yrityksen tuotantoa.

Laskentamenetelmä pohja-alueelle

GOST: n mukaan punaisen tiilen koko on seuraava: 250x120x65 mm. Kaikilla sivuilla on oma nimensä: lusikat, sängyn ja säkki, vastaavasti. Materiaalin määrän laskeminen tehdään useilla menetelmillä. Ensimmäisen menetelmän alkutiedoin kellarin alue on yhdessä tiilen toisen sivun alueen kanssa. Laskeaksesi sinun täytyy tietää varmasti objektin yleiset mitat.

Esimerkkinä ottakaa talo, jonka perusala on 5x4 neliömetriä. m. Tietenkin talon koko voi olla mikä tahansa, mutta annamme esimerkin sopivimmista laskemisessa, jotta et ymmärrä liian sekaisin laskelmissa.

Pohjan vakiokoko korkeus - 1 metri. Rakennuksen seinien pituus on 18 m (5 + 5 + 4 + 4 m). Laske rakennusmateriaalin määrä voi olla metreinä, joten se on helpompaa.

Yksinkertaisin muninta tehdään siten, että sen paksuus on puolet tiilen pituudesta. Normaalin tiilen leveys on 0,12 m, mikä vastaa täysin tällaisen muninnan leveyttä.

Sijoitettaessa tiiliä yhteen tiiliin, sen paksuus on 0,25 m ja jos toinen ja puoli - 0,38 m jne.

Tärkeimmät muuraustyypit.

Laske kellarikerros, joka vaaditaan, helpoin tapa:

 1. Ensinnäkin laskemme alkupe- räisen materiaalin määrän neliömetrin pinta-alasta edellyttäen, että tiilimuuri on puoli tiiliä (vaikka teemme toisenkin asunnon).
 2. Lusikat, joiden pinta-ala on 0,01625 neliötä, käytetään ulkopintaan. m (0,250,065 m 2).
 3. Jakamalla yksi neliömetri lusikan puolella, saadaan ns. "Perusnumero". Tämä on materiaalin määrä, joka tarvitaan laskemalla 1 neliö. m pohja, jossa seinämän paksuus puoli tiiliä. Kaava näyttää tältä: 1 / 0.01625 = 61.53 kpl.
 4. Laskimme materiaalin määrän ilman laastaria, joiden paksuus on yleensä 0,005-0,01 m. Tiilirakenteiden huomioon ottamiseksi voidaan tarvita 10-15% vähemmän. On kuitenkin syytä muistaa sellainen asia kuin aineiston taistelu toimitushetkellä. Se voi saavuttaa 5-7%.

Edellä esitetyn perusteella, jos alue kellarista - 18 neliömetriä. m (18 x 1 neliömetriä), kertomalla tällä määrällä saatu emäskanta, saadaan työn vaatima määrä - 1107,54 kpl. (1108 pyöristämisen jälkeen). Rakennusmateriaalin määrällä on erittäin suuri paino, joten on erittäin vaikeata toimittaa sitä itse.

Muuten sama määrä materiaalia kellariin kiinnitettäessä saadaan jakamalla alaosan koko pinta-ala aiemmin saadun lusikan alueella, nimittäin 18 / 0,01625 neliömetriä. m.

Tarvittaessa voidaan käyttää tiiliä yhdessä tiilessä ja laajemmin. Näin ollen seinämän paksuus on 0,25 m tai enemmän. Tästä huolimatta katsomme perusarvon vain puoli-tiilen asettamiselle. Juuri silloin (kun asetat yhteen), kerromme tämän arvon kahdella, kun asetamme puoleen ja puoleen - kolmella, kahdella tai neljällä. Toisin sanoen, kuinka monta kertaa puolet sopii muurauksen paksuuteen, tällainen tekijä on perusnumerossa.

Laskentamenetelmä äänenvoimakkuudella

Laskettaessa tarvittavaa materiaalin määrää voit käyttää tilavuusmittaria.

V (korkki) = (5 + 5 + 4 + 4) mx 1 mx 0,12 m = 2,16 kuutiometriä, V (tiilet) = 0,25х0,12х0,065 = 0,00195 kuutiometriä Kaikki tuntuu hyvin yksinkertaiselta, ja se todellisuudessa on.

Kun pohjan tilavuutta jaetaan tiilen tilavuuden mukaan, saadaan tarvittava määrä materiaalia: 2.16 / 0.00195 = 1108 kappaletta pyöristyksen jälkeen. Siksi koko tukikohta tarvitsemme 1108 tiilet ilman laastiniveltä ja taistelua. Tuloksena näemme, että kahden laskelman jälkeen puuttuvien kahden arvon välinen ero puuttuu!

Käytettäessä menetelmää numeron laskemiseksi äänenvoimakkuudella on myös merkityksellinen ja ei yhtä tarkka kokonaisarvolle. Kuitenkin joskus on vaikea vertailla pohjan ja yksittäisten tiilien kokoa.

Taulukko nopeasta laskennasta

Nämä kaksi laskentamenetelmää kellarikerroksen laskemista varten ovat itse asiassa ohjeellisia. Täydellistä tarkkuutta ei tarvitse puhua täällä, koska tiilet on yhdistettävä toisiinsa sementtilaastilla edellyttäen, että yhdyssauman paksuus ylittää jopa 10 mm. Saumat puolestaan ​​sijaitsevat muurattujen rivien (vastaavasti vaakatason ja pystysuuntaisten saumojen) välissä.

Määrä laskettaessa, koko otetaan huomioon, mutta painoa ei oteta huomioon. Ja kun rakennusaineita toimitetaan, paino on erittäin tärkeä parametri.

Seuraavassa on muistettava:

 • Materiaalin määrän laskemisen yhteydessä olisi oikein ottaa huomioon tietty paksuus liitossaumat. Käytännössä on kuitenkin hyvin vaikeaa laskea etukäteen näiden saumojen tarkka paksuus.
 • Myös kellarissa on lähes aina tuuletusikkunat, joiden pinta-ala on vähennettävä saadusta arvosta.
 • Lisäksi kuljetuksen, toimituksen ja purkamisen aikana on välttämättä muodostunut taistelu. Usein se saavuttaa 5-10% materiaalin kokonaismäärästä. Tämä on otettava huomioon myös laskettaessa.

Myös punaisen tiilen likimääräinen määrä kellarikerroksia kohti voidaan laskea käyttämällä alla olevaa keskiarvoa:

Kuinka laskea tiilien lukumäärä muurauslastalle?

Yksityisen talon rakentamiseen tarkoitettujen toimenpiteiden toteuttaminen liittyy erottamattomasti laskelmien toteuttamiseen. Niiden avulla pystyt tarkkaan selvittämään rakennusmateriaalien tarve rakennuksen kellariin, pääseinämiin tai säätiöön. Harkitse perusmenetelmiä erilaisten tiilien pohjan laskemisen suorittamiseksi. Tietäen, kuinka laskea tiili oikein pohjaan riippuen valituista laskeutumismenetelmistä, voit saada ajoissa rakennuksen tarvitsemasi rakennusmateriaalin, mikä merkittävästi nopeuttaa rakentamista.

Maali - tiili - koko, tyyppi, terminologia

Tehtävien suunnittelua rakennuksen kellarikerroksen rakentamisessa on päätettävä, mitkä rakennusmateriaalit käytetään munimiseen. Ammattimaiset rakennuttajat suosittelevat tällaiseen käyttöön kiinteän tiilen käyttöä, jolla on seuraavat edut:

 • lisääntynyt mekaanisen rasituksen kestävyys;
 • vastustuskyky korkean kosteuden vaikutuksille.
Tiili on keraaminen korpulentti socle

Ymmärrämme, millaisia ​​tiilet ovat:

 • keraaminen, jota käytetään savi- ja kvartsihiekkakiven valmistukseen. Valmistusteknologiaan liittyy korkean lämpötilan hehkutus, mikä lisää tavallisten savi- tiilien lujuusominaisuuksia ja kosteuden kestävyyttä.
 • silikaatti, joka on helppo erottaa valkoisella. Se valmistetaan autoklavoimalla kammioissa, joissa ylläpidetään korkeaa kosteutta ja lämpötilaa. Imeytyy voimakkaasti kosteuteen eikä se koske kellukkeita ja jalustan pohjia;
 • tulenkestävä, joka säilyttää eheyden, kun se lämmitetään 1,5 tuhanteen astetta. Tulenkestävä tiili on kellertävä sävy, se on tehty samotin pohjalta. Materiaalia käytetään uunien rakentamisessa ja sen rakenne säilyy toistuvassa lämmityksessä ja myöhemmässä jäähdytyksessä.

Näistä tiilistä muurausrakentamista varten on parempi käyttää keraamista merkittyä M250, jota tuotetaan korkean lämpötilan sytyttämisestä. Tällainen rakennustiili kestää 250 kg: n neliösenttimetriä, ja sen vakiokoko on 25 x 12 x 6,5 cm. Ulkopuolella tuote on suorakulmainen suuntaissärmiö, jonka kummallakin puolella on oma nimi:

 • sänky. Tämä on suurin osa aluetta, jonka mitat ovat 25x12 cm;
 • lusikkaosa. Lusikka - suurempi pää, jonka koko on 25x6,5 cm;
 • purista tasoa. Tappi on pienempi pää, jonka koko on 6,5 x 12 cm.
Hyperpressoitu tiilipohja runko-osainen edessä

Erityyppisten tiilituotteiden mitat ovat erilaiset ja ne ovat:

 • yhden tiilen - 25x12x6.5 cm;
 • puolitoistakymmentä, 25x12x8.8 cm;
 • kaksinkertaiselle tiililohkolle - 25x12x13.8 cm.

Lohkojen muotojen käyttämiseen käytettyjen lohkojen tunteminen on helppoa laskea tiilien lukumäärä tasolle.

Valmistamme laskemalla tiilien lukumäärän pohjalla - valmistelutyötä

Ennen laskeaksesi tiiliä pohjaan, sinun pitäisi päättää sen rakentamisesta. Se voi olla erilainen:

 • ulkonevat seinän ääriviivojen ulkopuolella;
 • joka vastaa seinämän leveyttä;
 • 50-70 mm rakennuksen seinään.
Tiilirakenteiden rakentaminen

Halutessasi laskea tiili oikein pohjaan, sinun on valmisteltava alustavat tiedot:

 • korkin paksuus. Useimmissa tapauksissa leveys voidaan suorittaa 0,5, 1, 1,5, 2 tai 2,5 tiilillä;
 • kellarin seinän korkeus. Mittakorkeus määräytyy hankkeen vaatimusten mukaisesti ottaen huomioon ilmastolliset tekijät ja niiden on oltava yli 50 cm;
 • kehäpohjapohja. Se lasketaan lisäämällä rakennettavan kaksinkertaisen pituuden ja leveyden;
 • mitat tiiliin, jota käytettiin kellarin rakentamiseen. Rakennusmateriaalin määrä riippuu kellarin tiilen koosta;
 • mitat ja aukkojen lukumäärä. Jos kellarissa on aukkoja, rakennusmateriaalien tarve muuraukseen vähenee;
 • laastin liitoksen paksuus. Materiaalin määrän laskemisen luotettavuus riippuu laastinliitosten kirjanpidosta;
 • käytetyn muurausmuodon tyyppi. Tiilen laskeminen kellarissa on erilainen, riippuen tiilimuodostuman ominaisuuksista.

Tarvittavien tietojen avulla voit suorittaa laskutoimituksen eri tavoin:

 • käyttämällä online-laskinta tai erikoistuneilla sivustoilla isännöityjä ohjelmia;
 • manuaalisesti, kun suoritat tarvittavat laskelmat itsenäisesti tavanomaisen laskimen avulla.

Tarkastelkaamme yksityiskohtaisesti itsenäisten laskelmien menetelmää.

Kuinka laskea tiiliä kellarikerroksessa muurausmateriaalin tilavuudella

Tiheyden tiheyden tunteminen on helppo laskea, kuinka paljon tiiliä tarvitaan kellarissa. Tätä varten lasketaan kellari seinämän määrä ja saatu arvo jaetaan tiililohkon tilavuudella. Laskemien oikein suorittamalla saadaan rakennusmateriaalin määrä, joka vaaditaan pohjan pohjan rakentamiseksi. Analysoimme algoritmia tietyn esimerkin laskemiseksi.

Tiilien määrä kellarikerroksessa muuraustyön suhteen

Laskennan perustiedot:

 • rakennuksen kellarikerroksen mitat 5x6 m;
 • pohjan pohjan korkeus - 0,6 m;
 • seinämän paksuus kellarissa - 0,25 m;
 • sitova sauma - 10 mm;
 • tyypin muuraus yhdessä tiilessä;
 • käytetyn rakennusmateriaalin mitat - 0,25x0,12x0,065 m.

Suorita laskenta tietyn laskentasarjan jälkeen:

 • Määritä pohjan pohjan kehä, kaksinkertaistaa sivujen summa - 2x (5 + 6) = 22 m.
 • Laske muurausmäärät kertomalla kehä sen paksuuden ja korkeuden mukaan - 22x0.25x0.6 = 3.3 m 3.
 • Laske tiililohkon tilavuus kertomalla mitat - 0,25x0,12x0,065 = 0,00195 m 3.
 • Määritä materiaalin tarve jakamalla muurausmäärä kokonaisuudessaan käytetyn tiilimäärän mukaan - 3.3: 0.00195 = 1692 tiiliä.

Laskentalgoritmissa ei oteta huomioon sauman paksuutta, jonka koko ei merkittävästi vaikuta tarvittavien rakennusmateriaalien määrään. Jos rakennuksen kellarissa on tarkoitus tehdä aukkoja, niiden tilavuus on vähennettävä muurausmateriaalin tilavuudesta. Yksinkertaistettujen laskelmien uudelleen suorittamisen jälkeen on helppo määrittää tiililohkojen tarve.

Tiilien laskeminen kellarikerroksessa tilavuuden mukaan

Kuinka laskea tiili socle-rakennuksen koon osaan

Käyttämällä edellisessä osassa annettuja alkuperäisiä tietoja harkitsemme vaihtoehtoista laskentajärjestystä ottaen huomioon tukikohdan mitat. Vertaamme tulosta saadun aineiston aikaisemmin määritellyn tarpeen ja arvioimme laskelmien tarkkuuden.

Laskennallinen algoritmi käsittää rakennusmateriaalin määrän määrittämisen yhdellä tiilimuodostatasolla ja laskee sitten kokonaiskysynnän. Suorita laskelmat määritellyssä järjestyksessä:

 • Laske tulevan rakennuksen kellarikerroksen kokonaispituus lisäämällä mitat 5 + 6 + 5 + 6 = 22 m.
 • Määritä tiililohkojen lukumäärä yhdellä rivillä, jakamalla tulos päätyosan pituudella (muurattuina, suoritetaan yhdessä tiilessä) - 22: 0,12 = 183 kappaletta.
 • Laske vaakarivien määrä jakamalla jalustapohjan korkeus tavallisen tiililohkon paksuuden mukaan - 0,6: 0,065 = 9,2 riviä.
 • Määritä materiaalin tarve kertomalla kerrosten lukumäärä riveinä 9 - 183x9 = 1647 tiilen pyöristettyjen rivien määrällä.

Seinien pinta-alan (1647) laskennan tulos on hieman erilainen kuin materiaalin tarve, joka määritetään volumetrisen menetelmän (1692) avulla. Molemmissa tapauksissa ei otettu huomioon sideaineliiman paksuutta, joka oli 1 cm. Jos on tarpeen saada tarkempia arvoja, sauman paksuus olisi otettava huomioon ottaen huomioon muurausrakenne.

Tikkaiden laskenta - yleistietoja

Suunnitteluvaiheessa, kun määritetään kellarin mitat ja tutkitaan sisustuksen ulkoasua, suoritetaan portaikon suunnittelu. Ennen kellarin rakentamista on arvioitava, miten sisäiset portaat sijaitsevat, ja onko rakennuksen kellariosan mitat ja muoto ei ole tarpeen säätää hankkeessa.

Portaiden rakenteiden laskenta

Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon seuraavat seikat:

 • sisätilojen mitat ja pinta-ala;
 • korkeusero lattian ja katon välillä;
 • sisäisen asettelun ominaisuudet;
 • oviaukkojen sijainnin koordinaatit;
 • sisäisten väliseinien järjestely.

Tikkaarakenteiden suunnittelussa ja sidonnassa tärkeitä tekijöitä ovat:

 • portaiden kulma. Optimaalinen arvo turvalliseen käyttöön ja mukavaan toimintaan on 28-34 astetta;
 • vaiheen tukiosan koko. Määritelty arvo on 25-30 cm, mikä antaa mukavuus liikkuessasi;
 • korkeusero vierekkäisten vaiheiden välillä. Valtion standardin vaatimukset edellyttävät tämän parametrin arvoa 18-20 cm;
 • portaiden leveys. Tämä ominaisuus on 0,9-1,1 m, mikä mahdollistaa mukavan käytön.

Tikkaiden suunnittelusta on ensinnäkin kiinnitettävä huomiota turvallisuuteen, luotettavuuteen ja turvallisuuden paranemiseen.

johtopäätös

Riippumatta laskea tiiliä kellarissa on helppoa, omistavat tekniikan. On tärkeää lähestyä vakavasti projektin kehittämistä, valita sopivien tiililohkojen tyyppi oikein. On välttämätöntä arvioida tekijän monimutkaisuus, mukaan luettuina sokkelin mitat, saumojen paksuus, asennustyyppi ja aukkojen mitat. On myös tarpeen tehdä laskelmia rakennusten väliseinien ja tikkaiden rakenteiden kellarikerrokseen. Laskelmien asianmukainen toteutus mahdollistaa tarvittavan rakennusmateriaalin määrän hankkimisen ajoissa ja vähentää rakentamisen kestoa.

Laskeminen tiili kellarissa: mitä parametreja sinun täytyy tietää ja kuinka määrittää rakennusmateriaalin määrä

Ennen kuin aloitat rakennustyöt, mukaan lukien kellarin rakentaminen, sinun on määritettävä tarvittava määrä rakennusmateriaaleja ja suoritettava tiilen laskeminen kellarissa. Loppujen lopuksi näet, se ei ole kovin miellyttävä, jos keskellä rakennustyötä osoittautuu, ettei ole tarpeeksi materiaalia. Tämä ei ainoastaan ​​keskeytä koko rakennetta, vaan myös lisää kustannuksia lisäkuljetusten vuoksi.

Rakennuskustannukset riippuvat rakennusaineiston vaaditun määrän oikeasta laskemisesta.

Tällaisten laskelmien suorittamiseen on olemassa erityinen laskin laskettaessa tiiliä pohjaan, mutta voit suorittaa tämän toiminnon itse. Seuraavaksi tarkastelemme, miten tämä tehdään.

Yleistä tietoa

Ennen kuin otat paperille ja kynälle tai laskimelle laskettavan tiilen pohjaan, harkitse, mitä tämä rakenneosuus edustaa. Joten, pohja on osa rakennusta, joka sulkee säätiön ja lattian välisen tilan. Sitä kutsutaan myös säätiön yläpuoliseksi osaksi (lue myös artikkeli "Socle lämmitys: vähentää lämmön menetystä risteyksestä maan kanssa").

Alustan laskemisessa on pidettävä mielessä, että se suorittaa useita toimintoja:

 • Se suojaa talon seinämiä sademäärästä, kuten sadevedestä, sulatettavasta lumesta, kasteesta, ja estää myös kapillaarin imun, ts. suojaa maalta tulevalta kosteudelta. Jos sen rakenne ei ole korkea, seinämä muuttuu kosteaksi ja sen seurauksena se päällystetään muotilla.
 • Se olettaa haudatun maan mekaaniset vaikutukset talon sisällä.
 • Se vie kuorman talon seiniltä.

Corner Laying Options

Siksi on erittäin tärkeää suorittaa laskenta perustaa. Asiantuntijat sanovat, että sen korkeuden pitäisi olla suurempi kuin lumisateen enimmäiskorkeus viime vuosina. Rakenteen enimmäiskorkeudesta ei ole rajoituksia.

Jos päätät rakentaa oman rakennuksen kellarilla, korkeus voidaan tehdä enemmän huoneen mukavaan käyttöön.

Vihje! Talo, jolla on korkea tukikohta, näyttää haalempaa ja vankempaa kuin matala.

Se näyttää laskinmuurista kellarista ja seinistä

Materiaalin laskenta

Mitä parametreja on tiedettävä

Joten, jotta lasketaan tiilien lukumäärä pohjaan, sinun täytyy tietää seuraavat tiedot:

 • Rakenteen pituus määritetään summaamalla kaikkien seinien pituudet. Esimerkiksi jos talo on rakennettu 10x8, seinien pituus on 10x2 + 8x2 = 36 metriä.
 • Rakenteen paksuus.
 • Pohjan korkeus.
 • Materiaalin koko. Normaalin korpulenttisen tuotteen parametrit ovat 250x120x65 mm.

Nämä laskentaan syötettävät muuttujat on laskettava lasin laskemiseen, jos päätät saada tuloksen tällä tavalla.

Kiinnitä huomiota! Tukiaseman voi käyttää vain kokonainen lohko. Myös sopiva silikaattikerros M 150.

Saumojen paksuus ei saa olla paksumpi kuin 15 mm eikä ohuempi kuin 8 mm

Määritä rakennusmateriaalin määrä

Esimerkkinä mainittakoon materiaalin määrä yhden metrin korkeudelle, jossa yksi lohko, so. 0,25 m ja talon koko 10x8 m (oppia täältä, miten tehdä luukku kellariin omilla käsillänne eri tavoin).

Ohjeet ovat seuraavat:

 • Ensinnäkin on välttämätöntä muuntaa kaikki mitat mittareiksi laskennan helpottamiseksi. Tämän seurauksena lohkokoko on 0,25 x 0,12 x 0,065 m. Rakenteen pituus, kuten olemme jo löytäneet, on - 10x2 + 8x2 = 36 metriä.
 • Seuraavaksi sinun on laskettava seinien paksuus, pituus ja korkeus, joten teemme seuraavat toimet - 36x0.25x1 = 9 kuutiometriä.
 • Sitten sinun täytyy tietää yhden tuotteen tilavuus - 0,25x0,12x0,065 = 0,00195 kuutiometriä.
 • Nyt seinien kokonaistilavuus jaettuna tiilien määrällä, loppujen lopuksi ilmenee - 9 / 0,00195

4616 kappaletta. Näin ollen, kun tiedät materiaalin määrän, voit selvittää ja mikä on rakenteen rakenteen hinta.

Kuvan pohjaseinämässä materiaalin laskemiseen

Jos pohjassa on aukkoja, se tarkoittaa, että niiden tilavuudet on vähennettävä muurauksen kokonaistilavuudesta. Esimerkiksi ikkunan aukon koko on 0,8x1x0,25 m. Tässä tapauksessa tilavuus on - 0,8x1x0,25 = 0,2 metriä kuutiota.

Jos ikkunan aukko on yksi, seinämän tilavuus pienenee 9-0,2 = 8,8 kuutiometriä. Jos on enemmän aukkoja, niin luonnollisesti niiden määrä myös vähennetään. Jos haluat tarkistaa laskut oikein, laskin kertoo myös, kuinka monta tiiliä tarvitset pohjaan, jos tietenkin sinulla on tietokone ja Internet käsillä.

Vihje! Sinun täytyy ostaa materiaaleja pienellä marginaalilla, ottaen huomioon mahdolliset viat tai vahingot kuljetuksen aikana.

Laskennassa on myös toinen keino:

 • Ensinnäkin on tarpeen määrittää, kuinka paljon materiaalia on sijoitettu samaan muurausriviin. Tätä varten pohjan pituus jaetaan lohkon leveydellä, lopulta se ilmenee - 36 / 0,12 = 300 kappaletta.
 • Sitten sinun täytyy tietää tällaisten rivien määrä. Tätä varten rakenteen korkeus jaetaan lohkon korkeudella 1 / 0.065 = 15.38 riviä.
 • Sitten yksinkertaisella kertolaskulla selvitetään tarvittava määrä materiaalia - 15,38 * 300 = 4614 kappaletta.

On sanottava, että olemme tarkastelleet yksinkertaisimpia laskelmia edellä, ja jos on tarpeen saada tarkempi tulos, on otettava huomioon sauman paksuus, joka on yleensä noin 10 mm. Jos et ole varma, voit myös hakea asiantuntijoiden apua.

Vihje! Koska suuri kuorma on tukikohdassa ja koko talon kestävyys riippuu sen lujuudesta, muninta on vahvistettava neljän riviä kohti. Tällöin saumat on täytettävä huolella laastilla ja vältettävä säröiltyjen lohkojen käyttöä.

johtopäätös

Rakennusaineiden vaaditun määrän laskemiseksi tietenkin helpoin tapa on käyttää tiililaskentaa pohjaan, mutta jos sinulla on vain kynä ja paperi käsissä, niin kuten olemme nähneet, ei ole vaikeata suorittaa tätä toimintoa omalla tavalla. Tärkeintä tässä asiassa on huolenpito, lisäksi älkää likaa tarkastamasi tulosta useita kertoja (katso myös artikkeli "Kellarin vedenpitävyys - tärkeät järjestelypisteet").

Lisätietoja tästä aiheesta saa tässä artikkelissa olevasta videosta.

Rakentamisen tiililaskin

Tiiliseuranta-laskimella lasketaan rakennus- ja vastakohtaisten tiilien määrä sekä talon, autotallin ja mökin rakentamiseen tarvittava muurauslaasti ja muurausverkko. Lisäksi laskelmissa otetaan huomioon rakennuksen, ikkunan, oven ja ylimääräisten aukkojen koko. Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa.

Kun työskentelet, kiinnitä erityistä huomiota syötettyjen tietojen mittayksikköihin!

Laskentatulokset

Jos laskin osoittautui hyödylliseksi sinulle, napsauta yhtä tai useampaa sosiaalista painiketta. Tämä auttaa suuresti sivuston jatkokehittämistä. Kiitos paljon.

Ohjeita työskentelyyn laskimen kanssa

Raakatiedot

Vaihe 1: Laskin on suunniteltu laskemaan rakennus- ja vastavalmistetut tiilet. Valitse ensin tiilikoko pudotusvalikosta. Jos vaadittua kokoa ei ole luettelossa, aseta koko valitsemalla haluamasi kohde. Ole varovainen tässä: kysy tiilen pituudesta, leveydestä ja korkeudesta siitä, kuinka tiili seisoo muurauksessa. Seuraavaksi kirjoita tällaiset rakenneparametrit, kuten seinän korkeus ja seinän kokonaispituus rakennuksen ulkoreunaa pitkin.

Vaihe 2: Määritä sitten tiilien asettaminen. Tulevien seinien paksuus riippuu suoraan näistä tiedoista. Se voi olla puolitiheysrakenne (seinämän paksuus on yhtä suuri kuin tiilen leveys), yksi tiili (seinämän paksuus on yhtä suuri kuin tiilipituus), 1,5 tiili (seinämänpaksuus = pituus + tiilen leveys) ja 2 tiiliä (seinämän paksuus = 2 tiilen pituutta). Valitse asennusmenetelmä riippuen rakennuksen ennustetusta korkeudesta, lattiatyypistä ja muista rakenteellisista ominaisuuksista.

Vaihe 3: Laskennan tarkentamiseksi on otettava huomioon laastirakenteisen muurausliitoksen paksuus. Joskus vaaka- ja pystysaumojen paksuus on erilainen.

Vaihe 4: Muurausverkon laskemiseksi sinun on päätettävä, kuinka monta riviä asetat. Tiedot siitä voidaan jättää pois jättäen sarakkeessa "Älä ota huomioon." Tai laskea se, mikä osoittaa sen olevan rivien N: nnen lukumäärän.

Vaihe 5: Tiilipaino on valinnainen parametri. Mutta jos haluat laskea valmiiden seinämien ja kuorman likimääräisen painon perustuksesta, sinun on vielä määriteltävä se. Hinta on myös valinnainen parametri. Määritä se, jos haluat laskea tiilen kokonaiskustannukset.

Vaihe 6: Laskennassa otetaan huomioon rakennuksen kannet, ikkunat, ovet ja ylimääräiset aukot - tarkista vastaavat valintaruudut ja ilmestyy luettelossa tarvittavat parametrit.

Vaihe 7: Kun olet täyttänyt kaikki kentät, napsauta "Laske" -painiketta. Voit tulostaa tulokset tai lähettää ne sähköpostitse.

Käytännöllisyyden vuoksi on parempi tarkastella rakennuksen eri elementtejä erikseen. Esimerkiksi ulkoseinät ja sisätilojen väliset erot voivat vaihdella sekä korkeudelta että tiilien asettamiselta. Tässä tapauksessa tee kaksi itsenäistä laskentaa.

Kuinka laskea talon tiilien määrä - rakentaminen ja verhous

Talonrakentamisen aloittaminen monet eivät edes ymmärtäneet, kuinka oikeasti laskea tiilimäärää, niin että se olisi täsmälleen tarpeeksi, minulla ei tarvinnut ostaa enemmän ja samanaikaisesti niin, että ei ollut jäämiä. Ja jos jälkimmäinen voidaan vielä lajitella - lopettamaan jotain rakentamista tai luovuttamaan sen, niin tilaaminen ylimääräisestä materiaalista toisesta erästä merkitsee yleisen väri-käsitteen rikkomista. Erilaisista tuotteista saatavat tuotteet saattavat poiketa paitsi sävyistä, mutta myös tekstuurista, mikä taas vahvistaa, että tiilimuodostuksen pakollinen alustava laskenta on tarpeen.

pitoisuus

Mitä parametreja sinun tarvitsee tietää

Talon materiaalin määrittämiseksi voit käyttää laskinta (katso alla) tai laskea sen itse. Tätä varten sinun on tiedettävä seuraavat lähdetiedot:

 • seinien pituus kehän ympäri;
 • seinämäalue (leveys x korkeus);
 • paksuus (puoli, yksi, kaksi, kaksi ja puoli tiilet);
 • tiilikoko;
 • tyyppi laastin ommel.

Voit mennä toisella tavalla ja harkita kulutusta tilavuuden mukaan olettaen, että kullekin seinän kuutille kuluu 400 ± 1 kappaletta, laastin määrä määritetään erikseen kiinteiden tiilien osalta erikseen ontoreiteille - tässä tapauksessa kulutus kasvaa 15% täyteaineella tyhjiöitä.

Annan esimerkin. Seinälle, jonka pituus on 6 metriä ja korkeus on 3 metriä (pinta-ala on 18 neliömetriä), tarvitaan 62 tiiliä.

Määritettäessä tiiliä rakentamiseen on olemassa taulukoita, jotka antavat tietoa tiilien koosta, laastin tyypistä ja tilavuudesta, saumoista jne., Jonka avulla pystyt määrittämään tarvittavan numeron. Mutta tässä tapauksessa virhe voi nousta 15-20 prosenttiin.

Kuinka voit jakaa oikein kantavuus - ulko- ja sisäseinät ovat yhdessä tiilessä, on niiden välinen etäisyys

Jos et käytä tiilitaltiota kotona, sinun on otettava huomioon paljon tietoja. Se on yksinkertaisempaa ja, kuten käytäntö osoittaa, halvempaa kääntää asiantuntijoille tai käyttää online-palveluja.

Tiililaskin

Seinämän paksuus

Lämpimän ja mukavan kodin ensimmäinen kunto on seinämän paksuus, joka on riittävä ilmastovyöhykkeelle ja -alueelle. Vakiotuotteita voidaan sijoittaa useisiin muunnelmiin 25x12x65 cm, jotka riippuvat sen paksuudesta:

 • puolessa - 12 cm;
 • yhden - 25 cm;
 • puolessa - 38 cm;
 • kahdessa - 51 cm;
 • kaksi ja puoli-64 cm.

Suurin osa alueesta, lukuun ottamatta Krasnodarin aluetta ja Crimea, optimaalinen paksuus on 51-64 cm, vastaavasti 2 tai 2,5 tiiliä.

Nyt paksuuden määrittämisen jälkeen voit jatkaa kehän laskemista, josta sinun on tiedettävä, mikä korkeus on suunniteltu ja kuinka kauan seinät ovat. Kun olet saanut tällaisen arvon, sinun on vähennettävä oven ja ikkunan aukot. Lopullinen saldo tulee tulevien tiiliseinien tarpeelliseksi alueeksi.

Estä kokoja

Tämä on keskeinen parametri, joka vaikuttaa materiaalin kokonaismäärään. Lajista riippuen on olemassa seuraavat lajikkeet:

 • yksi - 25x12x6,5 cm;
 • yksi ja puoli - 25x12x8,8 cm;
 • kaksinkertainen - 25x12x13.8 cm.

Ensimmäinen vaihtoehto näyttää paljon esteettisemmäksi ja siistimmäksi, vaikka tällaiseen munintaan käytetty aika on eniten. Bastard ja kaksinkertaiset ovat paljon nopeampia (jopa kaikkein varovaisimmat arviot, voit säästää lähes 2 kertaa), mutta valmiin rakenteen ei näytä niin vaikuttava.

Yksittäisen tiilen sijoittaminen reunaan - yhdellä kerroksella

Kun määrität, kuinka paljon tiiliä tarvitaan talon rakentamiseen, harkitse muurausliitoksen korkeutta. Kun asetat yhden sauman korkeuden - 5 mm, kaksinkertainen ja yksi ja puoli - lähes senttimetriä.

Alla olevassa taulukossa on esimerkki yleisimmin käytetyistä rakennusmateriaaleista (yksi, puoli, kaksinkertainen) ottaen huomioon muurausliitoksen korkeus ja ilman sitä. Näiden tietojen avulla voit myös määrittää minkä tahansa rakennustyön materiaalin määrän, jonka tiedot kerrotaan seinämän alueella.

Jokaisella puolueella on avioliitto - säröily, koputus tai kopioiminen. Tämä voi johtua väärästä varastosta tai kuljetuksesta. Keskimäärin avioliitto kestää 5-7%, mahdollinen avioliitto lisätään alkuperäiseen numeroon ja tilataan niin paljon kuin vaaditaan.

vuori

Ei harvemmin, aloittelijoille on myös kiinnostunut tiilien määrä muuraus seinien verhous. Tässä laskentalgoritmi on sama, mutta prosessi menee puolitiheeseen. Jotta voisit ymmärtää tarkalleen, kuinka paljon materiaalia tarvitaan, sinun on tiedettävä kaksi lähdettä:

Jos käytetään standardia 25x12x6.5 cm, noin 52 kappaletta jätetään yhden neliön pintaan, jonka sauman korkeus on 10 mm.

Liuoksen määrä

Budjetin määrittämiseksi on tarpeen tietää, kuinka paljon laastia tarvitaan, tarkemmin sanottuna komponenttien määrä (hiekka, sementti, vesi ja lisäaineet).

Liuoksen määrä määritetään standardiparametreilla:

 • täyteläiseen yhteen riviin - 1 m 3: n laskemiseen 0,22 kuutiometriä. valmis koostumus;
 • onttoa yhdessä rivissä - 1 m 3 muurausta kohti 0,24 kuutiometriä. valmis koostumus;
 • täyteläiseen kahteen riviin - 1 m 3: n asettamiseen 0,25 kuutiometriin. valmis koostumus.

Hollow vaatii enemmän ratkaisua, osana sitä menee täyttämään aukot.

Artikkeleissa on yksityiskohtaisia ​​tietoja komponenttien lukumäärästä ja sekoitusjärjestyksestä 1 m 3: n muurilla. Tässä lisätään myös, että seinien käyttöikä ja lämpöeristys riippuvat suoraan sakeudesta. Liian nestemäinen johtaa lukuisten kylmäsiltojen muodostumiseen ja kondensaatin muodostumiseen ja muurauksen myöhemmällä tuhoamisella. Liian paksu - ei anna haluttua tarttumista ja alkaa myös puhjeta vähitellen.

Noudata sementin, hiekan ja veden parametrejä ja mittasuhteita sekoitettaessa laasti niin, että sitä ei tarvitse muokata.

VIDEO: Yksityiskohtaiset ohjeet määrittämiseksi

Esimerkki rakennuksen rakentamisen tiilien laskemisesta 120 m²:

 1. Määritä tulevan talon seinien paksuus

Koska otat Venäjän keskusliuskan perustana, sen paksuus on siis 2 kiviä. Käytämme kokoa standardin - yhden 25x12x6.5 cm.

 1. Pohdimme seinien ja alueen kehää

Pituus - 10 ja 12 metriä, 4 seinää. Ympärysmitta on 44 metriä. Korkeus - tavallinen 3 metriä. Alue on 132 neliömetriä.

 1. Edellä olevan taulukon mukaan määritämme muuraustyypin (kaksinkertaisen) ja tyypin (yhden)

Tämä käy ilmi ottaen huomioon sauman 204 kappaletta. Kasvatamme aluetta määrältään 132 neliömetriä. x 204 kpl. = 26928 kappaletta.

Keskimäärin 7% hylätään, mikä on 2 000 kappaletta.

Talo talon 120 neliömetriä. ja seinien korkeus on 3 metriä, tarvitset 28 928 yksittäistä tiiliä.

Samanlaisen kaavan avulla määritetään, kuinka paljon taloa on oltava 10x10 m. Ilman laskematta laskentalgoritmia tuotamme välittömästi tuloksen. Normaalissa talossa, jonka seinämän korkeus on 3 metriä, rakentamiseen tarvitaan 24 480 tiiliä ja 6 120 kpl. päin.

Esimerkki laskusta kohti

Nyt päätämme, kuinka laske- taan saman talon seinämien pinta-ala, jonka pinta-ala on 120 neliömetriä.

 1. Seinien pinta-ala (12 x 2 + 10 x 2) x 3 = 132 neliömetriä
 2. 1 neliön edessä on keskimäärin 51 kappaletta, vastaavasti 132 x 51 = 6732 kappaletta.
 3. Kun otetaan huomioon avioliitto, tarvitaan 7% - 7203 tiiliä.

Ennen siirtymistä suoraan materiaalin määrän laskemiseen, laske ikkunan ja oven aukkojen alue ja vähennä seinien kokonaispinta-ala.

VIDEO: Kun on mahdollista käyttää 25 cm paksuista tiilimuurausta, yksi kivi