Kuiva sekoitus Ceresit vedenpitävyyteen

Vedenpitävä työ tehdään betonipinnalla ainoana tarkoituksena - poistaa kosteuden muodostumisen ja kosteuden tiloissa. Niiden suorituskyky sopii erinomaisesti Ceresit CR65 -eristykseen, joka sisältää portlandsementtiä, hiekkaa - täyteaineena ja kemiallisina lisäaineina.

Kuiva seos tuotetaan saksalaisessa Henkel-Konzern -yrityksessä, joka on osoittautunut parhaalta puolelta korkealaatuisten tuotteiden takaaja.

Ceresetin tyypit ja laajuus

Valmistetaan kahta tyyppiä kuivaseoksia: yksi komponentti ja kaksi komponenttia. Kustannuksiltaan yksiosaisen vedenpitävyys Ceresit CR65 on melko edullinen, mikä tekee materiaalista välttämätöntä rakennus- ja korjaustöiden suorittamisen aikana. Tämä seos levitetään seiniin ja rakenteisiin, joihin ei kohdistu deformaatiota, mekaanista rasitusta, tärinää ja raskaita kuormituksia.

Näitä ovat:

 • kellarihuoneet;
 • kylpyhuoneet, suihkut ja kylpyhuoneet;
 • altaat ja monoliittiset vesisäiliöt;
 • säätiöt;
 • rakennuksen kellari;
 • betoni-, teräsbetoni- ja tiilarakenteet, jotka on haudattu maahan ja maanpinnalle;
 • vedenkäsittely ja hydrauliset rakenteet;
 • teollisuusrakennukset.

Ceresitin yksiosaisen päällysteen vedeneristys kovetettuun tilaan on luotettava kerros, jossa on korkea vesihöyry ja höyryn läpäisemätön lujuus, joka luo hyvän vastustuskyvyn mihin tahansa kosteuteen: kapillaari, pohjavesi ja jätevesi. Ceresit-kerros voidaan levittää lähes minkä tahansa tyyppiselle betonille. Usein betonin sekoittamiseen käytetään sementtiä M150 ja sementtiä M200.

Kuinka käyttää kuivia sekoituksia?

Se auttaa valmistamaan asianmukaisesti Ceresit CR65: n vesitiivis-käskyn koostumusta, joka on painettu paperipussiin, jossa kuiva seos pakataan ja myydään. Tärkein vaatimus, kun yksiosainen koostumus yhdistetään veden kanssa, on tiukasti sitoutunut mittasuhteisiin. Materiaalin levittämiseen pystysuorassa tai vaakasuorassa pinnassa käytetään harjaa, rullaa, spatelia tai ruiskumaalia.

Valmistettu seos levitetään pintaan, joka on puhdistettu pölystä, likaisuudesta, maalijäännöksistä ja kipsistä. Ennen työskentelyn aloittamista seinät kostuvat vedellä parantavan absorboivan vaikutuksen ja tarttuvuuden aikaansaamiseksi. Koostumus tulisi suorittaa erittäin huolellisesti, jotta rakennuksen rakenteesta haitallinen kosteuden läpäisevyys ei poistu. Lue myös Protex-betonin etuja, koostumusta ja laajuutta.

Kuinka kauan bitumimastia kuivaa?

Aika, jonka jälkeen mastilla käsitelty työpinta on valmis täydelliseen käyttöön, riippuu erilaisista olosuhteista, jotka vaikuttavat jonkin verran bitumimastin kuivaukseen. Myös masten kuivausnopeus eroaa merkittävästi riippuen erilaisista lisäaineista ja sen perustekijöistä.

On tarpeen luetella ne ulkoiset tekijät, joiden itsenäinen vaikutus vaikuttaa siihen, kuinka kauan bitumimastia kuivuu:

 • Masten pinnalle levitetyn kerroksen paksuus;
 • Ympäristön lämpötila ja sen vaihtelutaso;
 • Ilman kosteustaso;
 • Suoraan auringonvaloon altistuminen tai puuttuminen;
 • Materiaalin tyyppi, josta käsitelty pinta.

Kovettuminen ja lopullisen koostumuksen kimmoisuuden hyväksyminen riippuu tämän vedeneristysmateriaalin sisältämän kemiallisen liuottimen haihtumisnopeudesta.

Rakennusbittumimassan valmistajat ilmoittavat kuivauksensa keskimääräisen ajan yhdestä päivästä 3. Tämän materiaalin valmistukseen liittyvät erilaiset tekniset ominaisuudet vaikuttavat tähän jaksoon.

Masten kuivauksen nopeuttaminen

Käytännössä on tapauksia, joissa rakennusaikojen puutteellinen aika ei anna odottaa kauan aikaa kuivua mastille. Tässä tapauksessa asiantuntijat turvautuvat melko yksinkertaisiin mutta tehokkaisiin tapoihin nopeuttaa tätä prosessia.

Joten liuottimen nopea haihtuminen mastin koostumuksessa, kun se levitetään käyttäen lovetta olevia spatuleja. Näin levitetty mastikerros johtuen raon läsnäolosta ja siten haihtumisalueiden kasvusta kuivuu paljon nopeammin ilman merkittäviä tappioita saadun tuloksen laadussa.

Kun mastia on levitetty käsitellyllä pinnalla, on välttämätöntä eristää työpiste kosteuden mahdollisesta kosketuksesta pintaan ja suojata se mekaanisilta vaurioilta. Tämä varmistaa kerroksen tasainen kuivaus muuttamatta sen paksuutta.

Kun kyseessä on esineiden tai pintojen käsittely, jotka eivät ole ulkona, mutta sisällä sisätiloissa, voidaan käyttää erilaisia ​​pakkolämpöjärjestelmiä (lämpö-aseet, lämmittimet jne.), Mikä merkittävästi nopeuttaa mastin kuivausprosessia. Näissä tapauksissa on kuitenkin tärkeää noudattaa paloturvallisuusmääräyksiä ja poistaa mahdollisuuksien mukaan mahdollisuus oleskella tässä huoneessa, koska allokaasut voivat aiheuttaa merkittäviä haittoja ihmisten terveydelle.

On huomattava, että tämän materiaalin säilyvyys pakkauksessa voi myös vaikuttaa mastin kuivauksen kestoon.

Erityyppisten mastisten kuivumisaika

Huolimatta siitä, että bitumimastit valmistetaan yhtenäisten valtion standardien mukaan, niiden kuivausaika voi vaihdella. Tämä indikaattori voi edellä mainittujen ulkoisten tekijöiden lisäksi vaikuttaa myös erilaisten emästen, lisäaineiden ja epäpuhtauksien esiintymiseen mastin koostumuksessa. Esimerkiksi kumi- bitumimastilla, jota käytetään pääasiassa auto-korjauksen alalla, on lyhyempi kuivausaika, joka voi olla 12-24 tuntia. "Bituminous-kumimassamerkillä" on pidempi kuivumisaika - 24 tuntia.

Yksi suosituimmista vedeneristysmastit "Gidroizol" -merkeistä kuivuu 24-48 tunnin kuluttua sen levittämisestä. Mastic-merkki "TechnoNIKOL" jäätyy 24 tunnin kuluessa pintakäsittelystä.

Vedenpitävä lattia ja seinät kylpyhuoneessa

Kylpyhuoneen vedeneristys on tärkein askel korjausprosessissa, ja vasta sen jälkeen kylpyhuone tulee käyttövalmiiksi. Miksi me tarvitsemme vedenpitävyyttä, täsmälleen missä sitä käytetään ja miten se tehdään omilla käsissämme - kaikki tämä artikkelissamme.

Miksi tarvitset vedenpitävyyttä kylpyhuoneessa

Kylpyhuone on epäilemättä kaikkein kostein ja ilmattomin huone koko huoneistossa. Riippumatta siitä kuinka hyvin huppu toimii, vesihöyryn pitoisuus ilmassa kasvaa jatkuvasti. Lisäksi vesi putoaa jatkuvasti seinille ja lattialle, kun käytämme kylpyamme, suihku ja jopa vain pesuallas.

Suurin vaara, joka uhkaa kylpyhuone ilman vedenpitävyyttä, on luonnollisesti vuoto naapureilleen. Jopa pieni lattiapinta-ala voi silti imeä lattiat ja mikrokrakkaukset, jolloin avioeroa jollakin muulla katolla - ja sitten sinun on maksettava vahingoittuneista naapuruston korjauksista.

Vedeneristys auttaa, jos ei täysin päästä eroon tästä riskistä, vähennä sen merkitsevää vähenemistä.

Lisäksi lattian korkealaatuinen vedeneristys pidentää oman korjaustesi elämää kylpyhuoneessa. Veteen ja höyryyn vaikuttavat jopa kaikkein nykyaikaiset ja kestävät materiaalit hävitetään vähitellen - varsinkin jos kosteus, joka virtaa tuntemattomaan halkeamiin, asettuu paikalle, missä sitä ei voi nähdä ja pyyhkiä.

Ja lopuksi ylimääräinen vesi, joka kerääntyy vaikeasti tavoitettavissa oleviin kulmiin, voi aiheuttaa hometta. Usein ruma musta piste ja tahra sekä epämiellyttävä tuoksu näkyvät niissä kylpyhuoneissa, joissa korkealaatuista vedenpitävyyttä ei ole suoritettu.

Näin ollen kylpyhuoneen suojaaminen vuodot ja kosteuden kertyminen, sinun ei vain säästää budjettiasi, vaan myös hoitaa rakkaittensa terveyttä. Loppujen lopuksi liiallinen kosteus, puhumattakaan muotista, voi aiheuttaa erilaisia ​​vaivoja.

Mitä paikkoja on eristettävä

Missä paikoissa on vedenpitävä kylpyhuone? Ehkä voimme sanoa tämän - se on toivottavaa kaikessa lisäksi yläosan seinien ja katon lisäksi.

Tietenkin kaikkein perusteellinen työ on suoritettava lattialle - sen on oltava täysin eristetty. Lattialla on vettä useimmiten, ja se on lattia, joka on vuotojen kannalta vaarallisin alue.

On heti huomattava, että lattian pinnoituksen vedenpitävyys merkitsee myös "päällekkäisyyttä" seinään - 10 - 15 senttimetriä korkea. Jos vesi syö lattiaa voimakkaasti, niin eristävät "sivut" eivät anna sen vuotaa naapureille lattian ja seinien välisten liitosten kautta.

Lattian lisäksi sinun on varovasti eristettävä seinä, johon suihku tai kylpy on kiinnitetty. Se saa myös paljon vettä, ja jos et ota huolta kosteudelta suojautumisesta, ajan myötä se heikentää itse seinää - laatta tai muu koristeellinen päällyste.

Vedeneristys on toivottavaa sijoittaa pesualtaan - seinälle, jossa suihke jatkuvasti lentää. Ja erityistä huomiota on kiinnitettävä lattian ja seinien paikkoihin, joissa vesiputket kulkevat. Tällaisilla alueilla ilmenee usein vuotoja ja niiden seuraukset voivat olla erittäin epämiellyttäviä.

Vedeneristys tyyppejä: okleechny, impregnointi, obmazochny

Mikä on vedenpitävä kylpyhuoneen lattia ja seinät? Vaihtoehtoja on kolme:

 • kalvoeriste - kalvo tai rulla, joka on päällystetty bitumilla, polymeerillä tai kumiseoksella;
 • pinnoituseristys - bitumi, kumi tai synteettinen laasti, joka levitetään suoraan lattialle ja huoneen seinille;
 • impregnoiva eristys - hiekkakiveä, joka levitetään suoraan lattialle ja tunkeutuu huokosten läpi materiaaliin.
Pinnoitus bitumi vedeneristys

Jokaisella lajilla on tiettyjä etuja. Kuitenkin useimmiten vedenpitävyys kylpyhuoneen kipsi, koska sillä on seuraavat edut:

 • sovelletaan mihinkään pintaan - tasainen tai epätasainen, kuiva tai märkä;
 • täyttää kaikki lattian ja seinien pienet epätasaisuudet - halkeamia, kuoppia;
 • säädetään jatkuvassa kerroksessa eikä siinä ole saumoja, joihin vettä voi vuotaa;
 • edullinen ja helppokäyttöinen omilla käsillään - ilman erityistä kokemusta ja ammattitaitoa.

Obmazochnaya-eristäminen luo luotettavan ja kestävän esteen kosteudelle - ja toisin kuin liimapullat, sillä ei ole itsessään epämiellyttäviä tuoksuja.

Päällystyseristysmateriaalien luokitteluun kuuluu kaksi päätyyppiä: bitumiin perustuvat seokset ja sementtiin perustuvat seokset.

Bitumiset mastit koostuvat itse bitumista, täyteaineista - lateksista, murusikumista, pehmittimistä ja liuottimista. Tämä seos on melko joustava, suojaa pinta kokonaan kosteudelta, kestää lämpötiloja ja palvelee pitkään.

Jotta bitumiseoksen suurin vahvuus olisi suositeltavaa käyttää lujittavaa kuitua, se ei salli jäätyneen seoksen halkeilua ajan myötä.

Sementtiin perustuvat mastiset aineet koostuvat sementtiseoksesta, vedestä ja mineraalisesta täyteaineesta. Viskositeetin asteen mukaan polymeeri-sementtimasto muistuttaa sulaa saviä, mikä helpottaa levittämistä lattialle ja seinille ja sopii hyvin pinnan kanssa. On huomattava, että sementti-polymeeriseokset kestävät äärimmäisiä lämpötiloja kuin bitumipitoiset.

Molemmat lajikkeet voidaan myydä rautakaupoissa sekä valmiissa muodossa että kuivana seoksena, jonka täytyy laimentaa ennen käyttöä - tavallisella vedellä tai erityisellä polymeerilevyllä.

Vedenpitävyys ensimmäinen vaihe: pintavalmistus

Kaikki pinnan käsittelyyn liittyvät työt alkavat pohjan valmistelulla ja kylpyhuoneen vedeneristys ei ole poikkeus. Ennen kuin käytät vesitiivistystyökalua lattiaan ja kylpyhuoneen seinämiin, sinun on puhdistettava pinnat oikein: irrota vanha maali seinistä, tasoita lattialle niin paljon kuin mahdollista, pyyhkäise kaikki pienet roskat ja pöly.

Ei ole tarpeen saavuttaa lattian täydellistä sileyttä - jos pinnoilla on pieniä virheitä, itse vedeneristys sulkee ne. Jos kuitenkin puhutaan merkittävistä korkeuseroista lattian tai seinien pinnalla, voit tehdä kohdistuksen ennen työn aloittamista.

Jos tasoituskerroksen levittämistä ei tarvita, pinta on vain pohjustettu. On syytä muistaa, että aluke ei ole yhdessä, vaan kahdessa tai jopa kolmessa kerroksessa ja laita ne kohtisuoraksi toisiinsa, jotta jätettäisiin puuttuvat paikat. Samaan aikaan kylpyhuoneen lattian on pysyttävä huomattavasti alhaisemmalla tasolla kuin koko huoneiston kerroksen taso - joko asenna korkea kynnys.

Aluke seosta levitetään rullalla, jopa aivohalvauksilla ja kattaa lattian koko pinnan. Niinpä aluke itsessään tulee vedeneristyskerrokseksi - vaikka tietenkin tärkein rooli on edelleen asetettu mastiksi.

Älä unohda, että myös pinnoituseriste vaatii "ongelma-paikkojen" käsittelyä - nivelet, kulmat, putkiliitokset. Yleensä liitoskulmat ja liitokset on liimattu erityisellä hermeettisellä nauhalla, ja putkilla on kumitulpat.

Eri kohteisiin suositeltuja paikkoja

Vedenpitävyys toinen vaihe: lattian ja seinien levittäminen

Ei ole ollenkaan vaikeata tehdä vedenpitävyyttä kylpyhuoneessa omilla kädillä - ei vähiten siksi, että sillä on tällainen suosio.

Masten valmistus riippuu muodosta, jossa se on hankittu - valmiissa tai kuivan seoksen muodossa.

Jälkimmäisessä tapauksessa mastin on laimennettava nestemäärän, joka valmistaja on erikseen ilmaissut pakkauksessa.

Joissakin tapauksissa tämä neste on tavallista vettä, joskus käytetään erityistä polymeeriemulsiota. Joka tapauksessa valmis käytettävä mastinen tulee muistuttamaan sulaa saviä - elastista, viskoosia ja puolijalostusta.

Se sopii parhaiten lattiaan ja seiniin rullalla - näin vedenpitävä seos asettaa kaikkein tasaisimmat aivoitukset. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa, kuten kulmissa ja nivelissä, mastilla levitetään harja. Älä unohda, että lattian vedenpitävyys huomioon ottaen kaikki seinät - jopa seinään vastapäätä kylpyä - olisi vielä peitettävä eristävällä seoksella vähintään 10 - 20 senttimetrin korkeuteen.

Kun käytät mastia lattiaan, varmista, että päällyste on yhtenäinen ja yhtenäinen - ilman aukkoja ja pudotuksia. Tätä mastista käytetään parhaiten kahdessa tai kolmessa kerroksessa - kohtisuorassa toisiinsa nähden.

Kuinka kauan vesieristys kuivuu?

Vedeneristysmastit kuivuvat melko nopeasti - noin päivässä. Vaikka seosta ei tartu kiinni, se on mahdotonta kävellä sen päälle ja myös kaataa vettä ja laittaa esineitä. Kaksikymmentäneljä tuntia myöhemmin vedenpitävä pinnoite kuivuu kokonaan - ja korjausta voidaan jatkaa jatkamalla putkiston asennusta ja lopullisen lattian asennusta.

Varovasti tehty vedenpitävä kylpyhuone ei välitä vuotoista ja kosteuden kertymisestä. Huoneen lisääntynyt kosteus ei vaikuta korjaustesi laatuun, ja vaikka pienet tulvatkin, sen aiheuttamat vahingot - sekä aineelliset että moraaliset - ovat vähäisiä.

Hyödyllistä artikkelia? Lisää kirjanmerkkeihisi!

Kuinka paljon lattian lattia kuivuu?

Korjausten yhteydessä lattiataso on erittäin tärkeä. Laitteen laatu riippuu lattian viimeistelyn kestävyydestä. Halkeamien muodostumisen välttämiseksi ja työn uudelleen korjaamiseksi on erittäin tärkeää kuivata lattia oikein. Tämä artikkeli auttaa kodin päällikköä ymmärtämään, kuinka paljon pohjan lattian pitäisi kuivua, jotta hänen palvelunsa miellyttää isäntiä vuosien varrella.

Miksi on tärkeää kuivata liuoskerros kokonaan?

Korjausten aikana monet asukkaat joutuvat siirtymään asunnosta ja tämä tuo huomattavaa epämukavuutta. Korjaus haluaa paitsi laadullisesti, mutta nopeasti, niin pian kuin mahdollista palata kotiin. On kuitenkin tärkeää ymmärtää, milloin prosessia voidaan nopeuttaa ja milloin se on sopimatonta.

Betonipohja kuivuu pisin, kuivumisaika märkäpinnoille on jopa 25 päivää. On erittäin tärkeää kestää lattian täydellinen kuivaus, koska märkä pinta voi aiheuttaa:

Lattian huono kuivaus heikentää lattiaa ja saattaa johtaa parketin ja laminaattilattian mätänemiseen ja huonontumiseen. Jos laitat laattojen kuivaan pintaan, se ei ole kunnolla kiinni, koska jäljellä oleva kosteus vaikuttaa liiman laatuun.

Viimeistely lattian kestävyys ja laatu riippuvat lasin kuivumisesta.

Miksi ei keinotekoisesti nopeuta kuivausta

Tärkeä edellytys korkealaatuiselle kuivaukselle on, että perusseos kuivataan itsestään ilman, että keinotekoiset tekijät nopeuttavat tätä prosessia. Tämä johtuu siitä, että betonin tai sementtipinnoitteen kuivaus ei johdu veden haihtumisesta liuoksesta vaan pintojen täydellisen tarttumisasteen takia. Valitettavasti tämä vaatii paljon aikaa, mutta tulokset ovat perusteltuja.

Sen varmistamiseksi, että pinta on kuivunut hyvin, levyn pinta kostutetaan vedellä ensimmäisten päivien aikana. Kotitekoiset vedot ja lisääntynyt lämpötila voivat aiheuttaa substraatin halkeilua. Seuraavien töiden suorittaminen on ehdottomasti kiellettyä, ennen kuin pohjamaali on täysin kuiva.

Mitä edellytyksiä on toimitettava

Monet ihmiset, jotka suorittavat oman asunnon korjaamiseen, koskee kysymys: "Mitä tarvitaan Lattiatasoitteen asunnossa?" Ostetut materiaalit, tasoite kaadetaan, ja mitä pitää tehdä seuraavaksi on tarjota luotettavaa ja täydellistä jähmettymistä alustan. Tässä vaiheessa on erittäin tärkeää luoda oikeat olosuhteet huoneeseen.

Jos itsenäisesti nopeutat kuivausprosessia, tulevaisuudessa voi esiintyä ongelmia muodonmuutoksissa ja halkeilussa

Haluttuun sisäilmastoon vaikuttavat tekijät:

 • ehdotusten puute;
 • suoran auringonvalon puuttuminen ensimmäisten 7-10 päivän aikana;
 • äkilliset lämpötilan muutokset;
 • Estolastan jäädyttämisen estäminen.

Kuivumisprosessi hidastuu huoneen kohotetuissa lämpötiloissa sekä korkeassa kosteudessa. Huoneen lämpötilan tulee olla 22-24 ° C ja kosteuden tulee olla 60-70%. Jos ilman kosteus on alle 50%, ensimmäisten 7-10 päivän aikana lattia peitetään muovikelmulla.

Kuinka kauan kipsi- laasti kuivuu

Kipsilattiapinnoitteen etu on täydellinen kuivausnopeus. Kipsin pinta asetetaan 3-4 tunnin kuluessa asennuksesta ja kuivaus tapahtuu viikon sisällä. On kuitenkin ymmärrettävä, että viikko on keskimääräinen arvo, joka sopii 4 cm: n vakiopaksuuteen.

Työntekijä laskee konkreettisen kipsilevyjen kuivausajan tuntimäärä. Siten kipsin päällystys 4 cm: ssa kuivuu 168 tunnissa. Liuoksen jokaista senttimetriä kohti lisätään vielä 90 tuntia.

Esimerkki kipsilevyjen täydellisestä kuivumisesta 7 cm: n paksuudelta:

168 tuntia + (3 cm X 90 tuntia) = 168 tuntia + 270 tuntia = 438 tuntia.

438 tuntia / 24 tuntia = 18, 25 päivää = 19 päivää.

Kosteuden täydellinen haihtuminen kipsilevyllä, jonka paksuus on 7 cm, tapahtuu 19 päivän kuluttua kaatamisesta.

4 cm: n paksuisen kipsilevyn kuivaus tapahtuu 168 tunnin kuluttua kaatamisen jälkeen.

Kuinka nopeuttaa seksuaalisen tasoituksen kuivausprosessia?

Jos päällikkö on kiinnostunut lattian korkealaatuisesta ja kestävästä pohjasta, ei pitäisi kiihdyttää kosteuden haihtumista pinnalta. Luo tarvittavat olosuhteet huoneen mikroilmastoon, joka on jo mainittu. Huonelämpötilan on oltava vähintään 5 ° C. Tämä on minimilämpötila, joka antaa lattian pohjan halutun asetuksen menettämättä laatua.

Pinta kuivuu tasaisesti ja vähitellen, ensimmäisellä viikolla se voidaan peittää muovikelmulla. Toisella ja kolmannella viikolla pohja voidaan täyttää sahanpurulla. Tämä ei salli kosteuden haihtua voimakkaasti ja tekee kuivaamisesta tehokkaamman ja tasaisemman.

Kuinka paljon sementtieriste kuivuu

On tärkeää selvittää, kuinka paljon sementtilattia tulee kuivua, koska se usein kaadetaan kodin korjausten aikana. Kipsin pohjaan verrattuna sementti-hiekkakerroksen pinta vaatii paljon pidempään kuivua.

Sementtilaastin kuivaukseen vaikuttavat tekijät:

 • lattian pohjan paksuus;
 • nopeasti kuivuvien täyteaineiden läsnäolo lasilla;
 • vedenpitävyysperusteen laatu.
Täydellinen kuivaus 4 cm sementtipinnoille kestää 28 päivää

Kokemattomat asiantuntijat saattavat ajatella, että viikon kuluttua sementtiseos on täysin kuiva ja valmis päällysteen asettamiseen, mutta sementtikerroksen huokosissa on vielä paljon vettä. Vedeneristysmateriaali mahdollistaa veden poistu- misen vain pohjan pinnan läpi ja jos esilasi laminaatin tai parketin, se johtaa pinnoitteen muodonmuutokseen.

Sementtipinta 1 cm paksu vaatii 7 päivää täydellisen kuivauksen. Joten 4 cm: n sementti-hiekkalaasti kuivuu vain 28 päivässä. Kullakin lisästimometrillä tästä laskeesta lisätään 12-14 päivää.

Mikä vaikuttaa kuivauslasin nopeuteen

Siinä vaiheessa, kuinka paljon lattia kuivuu lattialle, ei useinkaan sovi huoneen matkustajille. Kuivauksen nopeuttamiseksi he keksivät erikoisnopeasti kuivuvia pintakerauksia, joihin sisältyy muita ohenteita, hartseja ja polymeerien lisäaineita. Ne lisätään etukäteen pääkomponentteihin tai juuri ennen lattian kaatamista. Asetuksen aika on nopeampi, jolloin voit liikkua aikaisemmin tulvitetulla pohjalla. On kuitenkin pidettävä mielessä, että niiden täydellinen kuivaus kestää kauan. Pakkauksessa on tietoja nopeasti kuivuvan levyn kuivaamisesta.

On olemassa suuri määrä nopeasti kuivuvia seoksia, mutta ne vaativat myös täydellisen kuivauksen.

Slayditin ja muiden kuivien seosten lisääminen

Lattian täyttämiseen käytetään usein laajennettuja savimaisia ​​rakeita tai laajennettua saviä murskattua kiveä, jonka avulla voit valmistaa puolikuivaa saviä laajennetulla savella. Se kovettuu nopeammin, koska se ei vaadi suuria määriä vettä, lämmittää lattiaa eikä aiheuta muotin muodostumista.

Laajennetun saven lisäksi voit käyttää:

 • fibrovolokno;
 • polystyreenihiukkasia.

Kuitujen käyttö on uusi moderni teknologia, joka ei ole vielä saanut suurta luottamusta ja suosiota. Sementtivärin kovettuminen puolikuivaisella menetelmällä tapahtuu 12 tunnin kuluttua, mutta täydellinen jähmettyminen ei poikkea klassisesta märkästä täyttyneestä tasoituksesta.

Puolikuivatulla pohjalla voidaan päällystää 5-7 päivän sisällä täytön jälkeen

Pehmennin sovellus

Erityinen lisäaine, joka parantaa sementtikiven vahvuutta, on pehmitin. Se lisää seoksen juoksevuutta ja plastisuutta, mikä auttaa vähentämään nestemäärän ja liuoksen kulutusta.

Pehmittimen käyttö lasin kaatamisen aikana vähentää pohjan kuivausaikaa kahdella päivällä. Kiinnitä huomiota paketin tietoihin, sillä on olemassa useita erilaisia ​​pehmittimiä, jotka suorittavat erilaisia ​​toimintoja. Jotkut vähentävät kovettumisaikaa, toiset lisäävät liuoksen plastisuutta tai sen jäätyvyyttä.

Vesitiivistyksen vaikutus kuivausnopeuteen

Aluslattian vedenpitävyys tulisi kiinnittää erityistä huomiota, koska virheellisesti suoritettu työ johtaa lattian lasin kuivumisen lisääntymiseen. Vedeneristys tehdään parhaiten rullatuilla materiaaleilla useissa kerroksissa porrastetusti. Tämä suojaa lattian tulevaa pohjaa kosteudelta. On huomattava, että vedenpitävyys pitäisi myös kaapata huoneen seinät 15-20 cm.

Erityistä huomiota kiinnitetään tiloihin, jotka sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa. Kosteus maasta heikentää voimakkaasti heikkolaatuista vedenpitävyyttä ja voi johtaa lattiapinnoitteen muodonmuutokseen.

Ennen lattian pohjan kaatamista on välttämätöntä tuottaa korkealaatuista vedenpitävyyttä käyttäen bitumimateriaalia ja valssattuja materiaaleja

Kuivauksen lopettaminen

Rakentamisen alalla on luotu erityisiä instrumenteja lattiapinnoitteen täydellisen kuivauksen mittaamiseksi. Tällaisilla elektronisilla kosteusmittareilla on korkeat kustannukset, eikä ole järkevää ostaa niitä kodin korjauksiin.

Kotona voit tarkistaa lasin kuivaamisen loppuun käyttämällä lautasliinaa. Se asetetaan pohjan pinnalle, peitetty muovikelmulla, joka on kiinnitetty kaikkiin sivuihin ja jätetty päiväksi. Jos tällaisen tarkastuksen jälkeen lautasliina pysyy kuivana, voit jatkaa viimeistelyn lattiapäällystystä.

suosituksia

Betonin ja sementti-hiekkalaatan lujuuden ja kestävyyden lisäämiseksi on käytettävä tangot tai verkko vahvistuselementtejä.

Vahvistettu lattia parantaa tehokkaasti lattian laatua:

 • se ei salli halkeamien muodostumista kuivumisprosessin aikana ja edelleen käytön aikana;
 • vahvistus kestää puristus- ja vetolujuuksia;
 • vahvistus lievittää lattian perustan sakkautumisesta.

Pohjaveden pinnan tulee olla vähintään 40 mm. Jos pohjan paksuus on pienempi, se voi vaikuttaa lämmön tasaiseen jakautumiseen koko lattialle. Parasta lämmitystä varten lämpöputket on sijoitettava etanan muotoon. Elementtien korkealaatuista kiinnitystä varten on välttämätöntä vahvistaa betoniteräsverkkoa.

Vedenpitävä lattia kylpyhuoneen alla kaakeli

Kylpyhuoneelle on tunnusomaista korkea kosteus: kosteuspartikkelit kerääntyvät ilmassa ja kondensoituminen kerääntyy seinille ja katolle. Ajan myötä tapettien alla laatat voivat muodostaa sieniä, mutta pahimmillaan - vuoto, kun vesi mikrokruunujen ja lattiojen läpi aiheuttaa tahroja naapurikattoon ja vielä pahempaa - veden virtausta. Naapurit eivät todennäköisesti nauti tällaisesta "suihkusta", ja sinulla on vakavia ongelmia ja lisäkustannuksia - paitsi omalle, myös naapurin korjaukselle.

Miksi tarvitset vedenpitävyyttä kylpyhuoneessa

Vakaan kosteuden olosuhteissa, erityisesti pienessä huoneessa, jossa luonnollinen ilmanvaihto ei selviydy huoneen ilmanvaihdosta, ajan myötä jopa kaikkein kosteutta kestävät materiaalit alkavat huonontua. Jos kylpyhuoneen korjaus ei ole laadultaan kovin laadukas, pienet vesipisarat tunkeutuvat laatan, paneelien välisten liitosten, tapettien rullien väliin ja lopulta kerääntyvät sinne, mikä aiheuttaa homeenienien muodostumista.

Sieni ei ole vain ruma mustia pisteitä, kauhea haju. Se voi aiheuttaa allergisia reaktioita ja sitten vakavia sairauksia, mutta sitä ei ole helppo päästä eroon. Siksi kylpyhuoneessa tarvitaan korkealaatuista vedenpitävyyttä, se ei salli lois-sienen asentamista kylpyhuoneeseesi, se poistaa tarpeen tehdä toistuvat korjaukset.

Se näyttää sieneltä, jota on kasvatettu kylpyhuoneessa ilman vedenpitävyyttä.

Mitä sinun tarvitsee eristää

Ihanteellisesti kaikki pinnat kylpyhuoneessa. Voit jättää katon ja yläosat yksin, mutta lattia, seinien pohja "märillä" alueilla - pesuallas, kylpyamme tai suihku - on välttämätöntä. Riippumatta siitä kuinka huolellisesti te ja kotitaloudesi käyttävät vettä - roiskeet putoavat lattialle ja seinille. Vesijohtovirheiden yhteydessä putkien puhkeaminen, tukkeutuneet viemäriveden vuodot ovat väistämättömiä.

Seinänsuojaus

Seinän vedenpitävyys lähekkäin suihkukaapin lähellä, kylpyammeen vieressä, pesualtaalla, lähellä WC-kulhoa pidetään pakollisena. Pakollinen on vedenpitävyys vähintään puolen metrin etäisyydellä lähteestä, mikä luo suurta kosteutta. Samalla korkeudella sinun on suojattava kylpyhuoneen seinät. Tämä välttää kosteuden tunkeutumisen laattojen alle: se voi lopulta aiheuttaa sementtikoostumuksen tuhoutumisen, johon laatta pidetään.

Sementti-polymeerin vesitiivistyksen soveltaminen kylpyhuoneen seiniin

Lisäksi vesi voi aiheuttaa seinämien koristelemiseksi käytettyjä laattoja tai muita materiaaleja käyttökelvottomiksi tai esteettisiksi ulkoasuiksi. Ottaen huomioon hankintakustannukset materiaalien, työtä asiantuntijoita laatoitettaessa, lisäkustannukset eivät todennäköisesti valittaa jollekulle.

Useimmiten sieni esiintyy seinän ja suihkun tai kylpyammeen risteyksessä

Lattian vedeneristys

Kylpyhuoneen lattia on suojattava vuotamiselta: ei pelkästään "märillä" vyöhykkeillä vaan myös "kuivilla" alueilla. Joten voit suojata itseäsi ja naapureitasi siinä tapauksessa, että vesi tulvelee huoneen. Tätä tarkoitusta varten, kun kyseessä on päällystysvesieristys, tehdään suojakerrokset, jotka vaativat seinää korkeintaan 10-15 senttimetrin korkeuteen.

Käsittely lattia- ja seinäliitoksilla vedenpitävällä tiivisteellä

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä vesi- ja viemäriputkien välittömään läheisyyteen - ne kärsivät vuotoista yhä useammin.

Vedenpitävyyden asennus suihkussa

Vedenpitävät tyypit

Vedenpitävyys on kolme päätyyppiä: päällystys, liimaus ja kyllästäminen. Ne eroavat toisistaan ​​suojaavassa koostumuksessa, ulkonäössä ja käyttötavoissa.

Okleechnaya

Tämäntyyppinen kylpyhuoneen lattian suojaus on pintojen päällystäminen erityisellä kalvolla, joka on päällystetty bitumipitoisella kumilla tai polymeerikoostumuksella. Tällainen vedeneristys sisältää tavanomaiset ja nykyaikaiset pinnoitteet:

Kattomateriaalin asettaminen kaakeliin kylpyhuoneessa

Itse asiassa kaikki ne perustuvat bitumipäällysteeseen, jossa on täyteainetta, joka on levitetty lasikuitu- tai polyesterialustalle.

Isoplast makaa kylpyhuoneen lattialle

Hyödyt ja haitat

Tällaisen vedenpitävän pinnoitteen etuja ovat:

 • Ei tarvitse odottaa, kunnes materiaali on täysin kuiva - voit kävellä sitä heti;
 • kestävyys;
 • Hyvä vedeneristysominaisuudet.

Roll-vedeneristys sopii tiiviisti pinnalle, ei vaadi kuivausta ja voit jatkaa välittömästi korjaustöitä

Tällainen päällyste vaatii kuitenkin erityistä huolellisuutta valmistettaessa, ja lisäksi prosessi on aika vievä, joten on parempi kutsua asiantuntijat suorittamaan kylpyhuoneen vedeneristyskohteita.

Vesitiivistyksen käyttö edellyttää erityistä tietämystä ja kokemusta.

Lisäksi ennen suojakalvon kiinnittämistä on välttämätöntä pinnan huolellinen valmistelu, sallitaan vain tasoitusvedet, joiden korkeus on enintään 2 mm.

Obmazochnaya

Tämä on laasti, joka perustuu bitumiin, kumiin tai synteettisiin ainesosiin, jota levitetään suoraan lattialle, kylpyhuoneen seinämiin ennen laattojen asettamista. Sitä käytetään useammin kuin muut vedeneristysmenetelmät.

Vedenpitävä vedenpitävyys levitetään pinnalle millimetristä useisiin senttimetriin.

Pinnoituksen edut

Toisin kuin okleechnoy -vesieristys, päällystekoostumus voidaan levittää millekään pinnalle ilman etukäteistämistä. Lisäksi sitä ei tarvitse esikuivata - ja märällä pinnalla kipsin jälkeen, vedeneristysliuos levitetään helposti ilman ominaisuuksien menettämistä.

Nestemäisen koostumuksen ansiosta koostumus levitetään tasaisesti, ei ole liitoksia ja täyttää kaikki halkeamat ja epäsäännöllisyydet. Tästä johtuen se antaa seinien pinnan, kylpyhuoneen lattialla on lisääntynyt kosteudenkestävyys.

Vedenpitävä kerros levitetään kylpyhuoneeseen

Eduista on huomattava, että tällainen koostumus on edullinen, ja sitä on helppo soveltaa itse, ilman kokemusta ja erityisosaamista. Lisäksi sillä ei ole epämiellyttäviä hajuja, toisin kuin telapinnoite.

Kylpyhuoneen käsittely nestemäisellä päällystysliuoksella

Vedenpitävät vedeneristysmallit

Päällystysvesieristyskoostumusten päätyypit ovat bitumi- ja sementtimastikat. Ensimmäisen rakenteen mukaan:

 • bitumi;
 • Crumb-kumi, lateksi-täyteaineet, pehmittimet;
 • Liuotinta.

Polymeeripinnoitteiden vedeneristys

Tällaisten komponenttien yhdistelmän tulos on kestävä joustava koostumus, joka luotettavasti säilyttää kosteuden estäen sen pääsyn sisään. Lisäksi tämä vedeneristys pystyy kestämään sekä kylmiä että kuumia lämpötiloja.

Se on tärkeää! Vahvistetaan pintaa, joka vaatii vedenpitävyyttä, välttää halkeilua, mikä johtaa päällysteen suojaavien ominaisuuksien vähenemiseen.

Vahvistetaan ennen vedenpitävän pinnoitteen levittämistä

Sementtieristysyhdisteet ovat sementin, veden, mineraalitäyteaineen seos. Mastia levitetään helposti pinnalle, sillä on korkeat liimaominaisuudet. Se on kestävämpi kuin lämpötilan muutokset kuin bitumi.

Maalitelaa käytetään sementtipäällysteen vedenpitävyyteen.

Pinnan esikäsittely

Kylpyhuoneen vedeneristys suoritetaan remontin aikana. Vedenpuhdistuslaitteen valmistelu alkaa pintojen puhdistamisella - vanhat maalit, laatta ja kipsi poistetaan seinistä. Lattian ja seinien puhdistaminen betonialustalle. Seinät ja lattiaviiva mahdollisimman paljon, poista roskia ja pölyä.

Ennen vedeneristyskerroksen levittämistä tasoita seinien ja lattian pinta

Ennen kuin aloitat työt kylpyhuoneessa, sinun on tapettava kaikki seinät - jos on aukkoja, halkeamia - kirjoita ne, poista lattia, kipsi, sulje kaikki saumat.

pohjamaali

Pohjustus on ensimmäinen työvaihe puhdistuksen jälkeen. Pohjustus levitetään, jos ei tarvita tasoituslevyjen suorittamista. Laita se rullalle useissa kerroksissa, levittämällä jokainen kerros kohtisuoraan edelliseen. Niinpä ei ole aukkoja. Samanaikaisesti aluke itsessään tulee lisävesieristys kyllästys.

Alusta voidaan levittää harjalla.

Kiinnitä huomiota alukkeen ulkonäköön: sen on oltava yhteensopiva valitun vedenpitävyyden kanssa.

Se on tärkeää! Kylpyhuoneen lattian on oltava alhaisempi kuin lattia muussa huoneistossa, muuten sinun on asetettava korkea kynnysarvo.

Vedenpitävä pohjamaalaus suojaa liialliselta kosteudelta kylpyhuoneessa

Ongelma-alueiden valmistelu

Näihin kuuluvat seinien ja lattian liitokset, kulmat, putkiliitokset. He tarvitsevat lisäkäsittelyä: ne on yleensä nauhatettu suljetulla nauhalla, paksuja kumitulppia putkissa.

Vedenpitävyys

Vedenpuhdistusmateriaalien asettaminen tai kaataminen kylpyhuoneeseen on mahdollista vasta, kun pohjamaali kuivuu hyvin. Jokainen kerros vedenpitävästä vesitiivistyksestä kylpyhuoneessa on oltava vähintään kaksi millimetriä putkilinjan sisäänkäynnin yhteydessä - vähintään neljä.

Masten asettaminen lattialle

Rakennusalalla vedeneristysmastia voidaan myydä valmiissa muodossa tai kuivan puolivalmisteen muodossa. Kuiva seos tulee laimentaa ennen käyttöä valmistajan suosituksen mukaisesti. Joskus liuoksen valmistuksessa ei käytetä vettä eikä erityistä emulsiota.

Tämän seurauksena valmiin koostumuksen tulisi olla samankaltainen sulan saven - viskoosin ja elastisen koostumuksen kanssa - tässä muodossa se on tarkoituksenmukaista asettaa pinnalle ja se jäätyy nopeammin. Levitä maali lähelle viemärien reikiä ja vesijohtoa - vesiputkien ulostuloa. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa on helpompi työskennellä harjan kanssa.

Kylpyhuoneen vedenpitävyyden parantamiseksi sinun tulee noudattaa tekniikkaa:

 • Aloita jalostus kulmista, jotka rasvattu erityisesti huolellisesti.
 • Sitten seinien ja lattian liitokset käsitellään, minkä jälkeen niihin lisätään vedenkestävä kuminauha.
 • Mastia levitetään lattialle useissa kerroksissa. Jokainen kerros levitetään edellisen kappaleen täydellisen kuivauksen jälkeen. Niinpä se vie 2-3 päivää puhdistaa kylpyhuone.

Se on tärkeää! Levitä mastiksi useita kerroksia huolellisesti pinnoittamalla koko pinta siten, ettei käsittelemättömiä alueita ole.

Vedeneristysseinät

Kun käsitellään kylpyhuoneen lattiaa, on voiteltava seinät - vähintään 15-20 cm lattiasta ja mieluiten vielä suuremmaksi. Tässä bitumimateriaalin haitat näkyvät - se virtaa siis, kun valitaan tällainen vedenpitävyys seinän lattiaan, on parempi käsitellä sitä sementtiä kosteutta suojaavalla yhdisteellä.

Kun lattia ja seinät kuivuvat, ne jälleen pohjustetaan. Jos käytit bitumimateriaalia, sinun on tehtävä solmio laattojen asettamiseksi. Käytettäessä akryyli- tai sementtiseoksia, tasoitus voidaan jättää pois.

Asettaa rullan vedeneristys

Tämä menetelmä maksaa enemmän - ja itse vedenkestävä materiaali, ja työskentelee sen asennuksen yhteydessä. Kaikki valssatut suojamateriaalit kylpyhuoneeseen jaetaan itseliimautuviin ja sulatettuihin. Kuten nimestä käy ilmi, ensimmäisellä on liimakerros, toisen asentaminen vaatii kaasupolttimen.

Liimalla tehty vesitiiviys

Tällaisen kalvon asettaminen on yksinkertaista:

 • Suojapinnoite poistetaan liimapinnasta;
 • Tela avautuu, tarttuu osaan seinää;
 • Seuraava kerros levitetään rinnakkain, hieman päällekkäin.

Tämän kylpyhuoneen vedenpitävyysmenetelmän erityispiirre on se, että kerros on kerrottava erittäin huolellisesti - virheen korjaaminen on mahdotonta. Elokuvan ollessa litteä lattialle, sinun täytyy rullata sitä leveällä rullalla, jotta se tarttuu paremmin pinnalle.

Hitsattava vedenpitävä kalvo

Tällainen vedenpitävä materiaali kylpyhuoneeseen kuuluu liuskekivet, bitumipolymeeri, joka on levitetty lasikuituun (elastinen polyesteri). Viimeistää vedenpitävä "kakku" -kalvo, joka polttaa kuumennettaessa.

Vedenpitävyys edellyttää kaasupoltinta. Ei ole toivottavaa käyttää sitä asunnossa, varsinkin rajallisessa, huonosti ilmastoidussa huoneessa. Siksi on suositeltavaa kutsua kokeneita ammattilaisia ​​tekemään työtä.

Kosteudeltaan kestävä "voileipä" asetetaan seuraavasti: telaa kierretään ulos, bitumikerros lämmitetään kaasupolttimella, mikä varmistaa sen tarttumisen betonilattian pinnalle. Myös tässä virheet eivät ole sallittuja - on mahdotonta katkaista kansi.

Vedenpitävän telan hienovaraisuudet

Ennen telaneristysmateriaalin levittämistä on tarpeen käsitellä bitumilla pohjamaaleilla kaikkia liitoksia, kulmia ja putkien poistoasemia. Jos on tarpeen ohittaa tekninen viestintä, on välttämätöntä tehdä reikiä, joiden halkaisija on pienempi kuin kalvolla kuin putki - sitten pienet sivut voidaan järjestää.

Lisäksi on suositeltavaa käyttää kumitiivisteitä ja kaikki nivelet, ensin tahriin mastiksella ja vahvista sitten vedenkestävä nauha. Kun olet lopettanut vedenpitävän kerroksen asettamisen, voit tehdä solmion laattojen asettamiseksi.

Se on tärkeää! Kun laatoit laatta, käsittele saumoja tiivisteellä ja tekevät sen jälkeen vain laastin. Mitä enemmän vesitiiviit kerrokset tehdään kylpyhuoneessa, sitä rauhallisempi voit elää ilman vuotoja.

Huoneessa on vesitiivis puulattia

Tällainen lattia, ja joskus kylpyhuoneen seinät vaativat jonkin verran valmistelua. Bituminen koostumus ei sovi tähän - se on nestemäinen ja tunkeutuu puulattian läpi. Sinun täytyy soveltaa useita kerroksia mastista ennen kuin se lopettaa imeytymisen. Se on erittäin kallista.

koulutus

Vedenpitävä tekniikka kylpyhuoneessa, jossa puulattia koostuu useista vaiheista:

 1. Lattian puhdistaminen likaa;
 2. Laying lags, sitten höyrysulun kalvo;
 3. Seuraavaksi asetetaan lämmöneristyslevyt - esimerkiksi polystyreenivaahto;
 4. Liitoksia käsitellään tiivisteellä.

Kun käytät mineraalivillaa polystyreenivaahdon sijaan, "piirakka" muuttuu paksummaksi - maton päälle asetetaan vedenpitävä vaneri.

vedeneristys

Puulattian suojaamiseksi aluslaatta kosteuden läpäisevyydestä vie nestekumia, joka sekoitetaan aktivoivan yhdisteen kanssa ja levitetään nopeasti, rullalla. Erityistä huomiota on kiinnitettävä lattian ja seinien liitoksiin, jotka on täytettävä mahdollisimman hyvin hermeettisellä, vedenkestävällä koostumuksella.

Odotettuaan täydellisen kuivauksen, on tarpeen tutkia pinta tarkasti - ettei ole tahriintumispaikkoja. Lattian on oltava tasaista, homogeenista. Luottamusta on parempi soveltaa toista kerrosta. Sitten solmio tehdään - vahvistavaa verkkoa asetetaan. Vedeneristyskumiyhdistettä käytettäessä on välttämätöntä tehdä liitoskappale - laatoitettu liima ei tartu kunnolla kumipäällystettyyn pintaan.

Jos aiot jättää lattian puun, valitse ns. Termotree, höyrytetty erityisissä tyhjiölaatikoissa. Tavallisen vesitiivistyksen sijasta käytetään parkettilakkaa, tahraa, pohjamaalattuja lakkoja. Tällöin kaikki aukot ja liitokset tulisi jättää huolellisesti. Tätä menetelmää voidaan soveltaa erityisen märillä alueilla, kuten kylvyssä.

Kuinka kauan vesieristys kuivuu

Jos valitset rullan vedenpitävyyden kylpyhuoneen alla, sinun ei tarvitse odottaa kuivausta. Se kuivuu välittömästi - kun asetat telat lattialle, voit kävellä.

Mastisuus kuivuu pidempään - noin päivässä. Ottaen huomioon, että on tarpeen asentaa kaksi, kolme kerrosta vedenpitävyyteen paremman suojan takaamiseksi, ennen kuin jatkat korjausta, kestää useita päiviä. Se ei ole toivottavaa kävellä kylpyhuoneen lattiaan, kunnes se kuivuu kokonaan. Älä laita mitään päälle, älä tuota vettä. Täydellisen kuivauksen jälkeen voit asentaa vesijohtovettä kylpyhuoneeseen, tuoda siihen vettä, laatoittaa seinille ja lattialle.

Vedeneristys kylpyhuoneessa - tärkeä korjausvaihe, jota ei voida sivuuttaa. Vuotoja ei ole vakuutettu vuotojen varalta. Jopa päivittäiset vedenkäsittelytavat voivat ajan mittaan paitsi pilaantua huolellisesti tehtyjen korjausten lisäksi myös luoda suotuisan ilmapiirin patogeenisen sienen kehittymiselle.

Suojaa laatta kosteuden ja höyryn kielteisiltä vaikutuksilta, ja naapurit - katosta peräisin olevista epämiellyttävistä puroista auttavat kunnolla tekemään vedenpitävyyttä. Kun olet suorittanut sen kerran noudattamalla kaikkia sääntöjä, voit unohtaa mahdolliset "märät" ongelmat pitkään aikaan.

Laatoitettu kylpyhuoneessa. Kuivausaika ja vedeneristys.

Hyvät foorumin käyttäjät, kysymys on seuraava. Pikemminkin on useita kysymyksiä. 1kom.kvartira viimeistelemättä uudessa rakennuksessa. Laatoitus ja käytävien, huoneen ja keittiön lattiat valmistetaan. Tehti lattiapäällyste kylpyhuoneessa. Kestää 3 päivää, tarjoan laatoitusta. Samaan aikaan huoneiston lattiat, paitsi kylpyhuone, ovat kuivuneet yli 3 viikkoa. Milloin on laatoitettu kylpyhuoneessa? Vielä yksi hetki lattiat olivat tulvinut na12cm, en tiedä miksi. Ja vielä yksi kysymys: päällikkö ei tehnyt vedenpitävyyttä kylpyhuoneessa ennen lasia, varmistaen, että se oli alun perin, ja toinen vesitiiviys tulee olemaan ennen laattojen asettamista. Yleensä minulla on tappiota siitä, miksi me tarvitsemme niin suurta tasoitusta, onko se todella vedenpitävää sen alla ja milloin aloittaa laattojen asettaminen ajoissa? Kiitos etukäteen vastauksista.

Välittömästi vastustan vedenpitävyydestä kehittäjältä, he lähes aina tekevät vedenpitävyyttä ja tekevät sen. Jos joku työskenteli yrityksissä "zaborstroy" ja "tyaplyapmontazh", tämä ei tarkoita sitä, että tämä on säännöllisyyttä. ja seinät, mukaan lukien, jopa tehdä tikkaat lattialle (esimerkiksi NSS-yritys) Useimmat ihmiset tekevät myös solmun Yleensä nyt on muutos ilman viimeistelyä, viimeistelyn viimeistely ja viimeistely (ne kutsuvat sitä vanhanaikaisiksi, koska sana ostajille lämmittää sielun.) Jos pesut asunnossa se ei kuitenkaan ollut, sitten 12 cm on normaalia, edes hyvä, jos tasoitus on jo ollut, niin miksi on olemassa vielä 12? Vedeneristys tehdään ennen maalia! oikeasti teit 12cm tasoittain 3 päivää sitten, voit asettaa laattojen varhain, mutta jos se on puolikuivaa, niin voit, jos se on normaalia, niin et voi!

Hyvä päivä. 1. On mahdotonta laatoittaa raakaa perustaa. on välttämätöntä, että sementti-hiekkaseoksen kerros säilyy hengissä, toisin sanoen teknologian asettamisjakso on kulunut. 2. Lattian vedenpitävyys lattialaitteiston edessä on välttämätöntä ja sen varmistaminen on vielä tärkeämpää. 3. Levityskerros riippuu kylpyhuoneen lattiatasosta suhteessa käytävän kerroksiin ja sen pitäisi olla hieman alhaisempi kuin huoneistossa. Hätätilanteissa vesi ei saa välittömästi virrata käytävään. Ilmeisesti tällainen korkea taso on tehty piilottamiseksi viemäriputkien ja varmistaa tehokkaan toiminnan viemäriin suihkukaapin. 4. Levityslaatta on laitettava vähintään 10-14 päivään riippuen huoneen sisälämpötilasta ja hiekkakiven betonista.

Laatta tulee laittaa kuiville lattioille, muuten se lentää. Luultavasti kiire. Tie tehdään vähintään 3 cm: n päässä ylhäältä pisteestä, mutta muussa tapauksessa se menee. Laitan uudessa rakennuksessa, rinteessä oli 8. cm. Uusissa rakennuksissa ei ole vedeneristysmateriaalia, ja se on tehtävä levyn alla eikä laatta. Todennäköisesti prikaati ei ole rehellinen.

Uusissa rakennuksissa kylpyhuoneissa on yleensä vedenpitävyys.

Välittömästi vastustan vedenpitävyydestä kehittäjältä, he lähes aina tekevät vedenpitävyyttä ja tekevät sen. Jos joku työskenteli yrityksissä "zaborstroy" ja "tyaplyapmontazh", tämä ei tarkoita sitä, että tämä on säännöllisyyttä. ja seinät, mukaan lukien, jopa tehdä tikkaat lattialle (esimerkiksi NSS-yritys) Useimmat ihmiset tekevät myös solmun Yleensä nyt on muutos ilman viimeistelyä, viimeistelyn viimeistely ja viimeistely (ne kutsuvat sitä vanhanaikaisiksi, koska sana ostajille lämmittää sielun.) Jos pesut asunnossa se ei kuitenkaan ollut, sitten 12 cm on normaalia, edes hyvä, jos tasoitus on jo ollut, niin miksi on olemassa vielä 12? Vedeneristys tehdään ennen maalia! oikeasti teit 12cm tasoittain 3 päivää sitten, voit asettaa laattojen varhain, mutta jos se on puolikuivaa, niin voit, jos se on normaalia, niin et voi!

Alexey, niin kuinka paljon sinun täytyy odottaa, varmista, että se on kuivunut. Minkälaista vedenpitävyyttä sovelletaan ennen laattojen asettamista?

Jos SNiP: n mukaan kaikki niin kuin Vladislav Peregudov kirjoitti. Itse en käytä erityisesti vedenpitävyyttä, ts. kynttilät, joissa on merkintä vedenpitävyys.Käytän maata Aquastop Betonokontakt Escaro.Olen mielestäni ja ajattelin, että tämä riittää asuntoon, jossa tavalliset ihmiset elävät.Jos allas kuntokeskuksessa on katettu, sitten toinen keskustelu.Mutta yleensä sinun täytyy ymmärtää, että neuvoja Foorumi ei saisi missään tapauksessa aiheuttaa kiistelyä asiakkaana ja urakoitsijana. Et voi viitata foorumin ohjeisiin, kun puhutaan urakoitsijoiden kanssa, jos on sopimusta ja päällikkö, niin on parempi luottaa, emme ehkä näe jotain ja väärinymmärrä monitorin läpi.

Kiitos, mutta sinun on odotettava viisi kuukautta torkkuun :) Todellakin, joka odottaa levytystä, odottaa muutamaa kuukautta?

Älä odota. He pelaavat venäläistä rulettia. Jos määräajat ovat voimassa, rummussa ei ole patruunoita. Jos esimerkiksi aloitat laattojen asettamisen kolmessa päivässä, niin rumpu, seitsemästä mahdollisesta, tulee olemaan 6 harjoituspatruunaa. Viikko myöhemmin - 5 kierrosta. 2 viikon kuluttua - 4 kierrosta. 3 viikon - kolmen kierroksen jälkeen 1 kuukausi - 2 kierrosta ja niin edelleen. Ehkä sinulla on onnekas ja selviät elävästi (ilman kielteisiä seurauksia). Ne, joilla ei ole onnekkaita, ja valtava määrä heistä kirjoittavat foorumiin kysymyksiä siitä, miten päästä eroon sienestä, miksi laatat lensi pois, miksi laminaatti oli vääristynyt. Katso arkisto ja tutustu foorumin tilastoihin. Itse. Miksi minun on odotettava, kunnes levitin kuivuu kosteudelle? 1. Jos tätä ei ole tehty, korjataan kosteus levittämällä. Se poistuu lattialaattojen ja seinien läpi hyvin kauan. Joskus vuosia. Tämän seurauksena sieni seinillä tapetin alla. 2. Kovaan asti, kunnes kuiva on kuiva, se on epävakaa järjestelmä, joka jatkuvasti läpikäy sisäisiä mikrostraineja (kutistuminen, sisäisten jännitysten muodostuminen). Tästä johtuen valtava määrä esikarsia (erityisesti ei-vahvistettu) täysin kuivaamalla antaa mikrokreikkoja. Kun lasitus on kuivunut ja vakiintunut, nämä mikroprekat eivät ole erityisen pelottavia ja voit asettaa laattoja. Mutta jos tämä tehdään märällä kerroksella, nämä halkeamat saattavat näkyä jo laattojen alla. Ja sitten, parhaimmillaan, laatta irtoaa. Pahimmassa tapauksessa se repeytyy. Tämän skenaarion minimoimiseksi käytetään laattajuovaa, jolla on suuret muodonmuutosominaisuudet. Se on paljon tavallista kalliimpaa, mutta säästää vain hyvin pienistä halkeamista. Nämä ovat kielteisiä seurauksia, joita voi aiheutua teknologian rikkomisesta. Mutta se ei välttämättä tapahdu. Siksi kaikki päättävät venäläisen ruletin pelaamisesta, kuinka monta live-kierrosta on revolverin rummussa.

Vladislav, olen erittäin huolestunut levyn halkeilusta. Muodostui pitkät 2-3 mm leveät halkeamat (voidaanko tätä pitää mikrokruunuina?) Lattialla - yläkerros tasoitti Bergauf-pohja. Puoli vuotta. Kuten halkeamien ympärillä, se ei riitä. Kirjoitat liimasta, jolla on suuret muodonmuutosominaisuudet, voitko harkita tällaista Cerezit CH 17? Tai jotain muuta? Haluanko jotenkin tiivistää halkeamat vai riittääkö se päällystämään ja tiivistämään liimalla? Ystävällisin terveisin, Alla.

Alla, se oli liima, kun laatta asetetaan märälle tasolle. Jos laskeutesi puoli vuotta, niin se ei ole enää merkityksellinen. Jos tasoitus ei kierrä, halkeamia voidaan peittää liimalla ja asettaa laatta määrittämäsi liima. Jos laatta asetettiin välittömästi, se olisi joko repeytynyt tai se irrottaisi. 2-3 mm - tämä ei ole enää mikroprekareja. Ei liimaa voi käsitellä niitä.

Ensimmäisenä hetkenä: lastan on kuivuttava. Se voidaan helposti tarkistaa: liima-aineen pieni kalvo, joka pysyy kiinni yön ajaksi, jos aamulla on kosteutta kalvolla, se tarkoittaa, että tasoitus ei ole vielä kuivunut. Vedenpitävyys, jos laskeuma kaadettiin, eikä alla olevista naapureista ole valituksia, se tarkoittaa, että ne kaadettiin eristeen päälle, ja se on yleensä lisätty uusiin rakennuksiin (eristys). 12 cm: n osalta mielestäni todennäköisesti ajatus oli tasoittaa lattian pinnat kylpyhuoneessa käytävällä. Uusissa rakennuksissa on usein niin iso kylpyhuone pudota muiden kerrosten asunnossa. Tietoja "vedeneristys laatta" - olla rehellinen, ei ole kovin selkeä tekniikka. Miksi se tarvitaan laattaliiman alla? Ja ongelma tulee kiinni. pudota pois. Ilmeisesti ohjaaja ei ole aivan mielialalla vastata kysymyksiisi)

SNiP 3.04.01-87: n "Eristys- ja viimeistelypäällysteet" mukaan on mahdollista laatoittaa, kun pohja (tässä tapauksessa tasoitus) saavuttaa vakio- kosteuspitoisuuden. Sementti-hiekkasten kuivausajan laskemiseen on empiirinen kaava vakiokosteuspitoisuuteen: enintään 4 cm - kukin senttimetri kuivuu 1 viikon ajan. 4-6 cm - 1,5 viikkoa jokaisen senttimetrin paksuudelta. Yli 6 cm - joka senttimetri kuivuu 2 viikon ajan. On helppoa laskea, että sementtihiekkaset, joiden paksuus on 12 cm, kuivuvat noin 5 kuukauden normaalipitoisuuteen. Mitä tulee vedenpitävyyteen, se on tietenkin parempaa, kun se tehdään katon alla lasin alla. Mutta ei ole mitään kauheaa, jos teet sen yli kivitavaraa. Vedeneristys rappeutuu, vahvistetaan tasoitustilojen kanssa seinään. Levitä levittimen täydellisen kuivauksen jälkeen.

korkea tasoitus todennäköisesti yleisen tason huoneisto. Vesieristys voidaan tehdä ennen laattojen sekoittamista aquastop. niin että periaate on kaikki sisällä.

Avkvastopom mahdollista, mutta miksi? Se ei ole halpa, mutta jos se itse valmis, niin mikä on se asia?

Maaperä Akovastop Betonkontakt firmo Escaro maksaa 244 ruplaa 1,5 litran purkille, toimii kosteudeneristeinä ja parantaa laatan tarttumista pintaan, 5,5 litraa maksaa 642 ruplaa, se on kallista.

Kiitos, kuka vastasi. Toinen kysymys on: onko kylpyhuoneessa hajuja, jos laskeuma ei kuivu täysin?

Liuoksen täydellinen kuivaus 27 vuorokautta. Laita laatta vedenpitävälle liimalle (se ei ole pahempi) 20 päivän kuluessa. Pyydä esimiestä levytasolle - ehkä se on ruostunut. Jos haluat tehdä nestemäistä vedenpitävää levitystä?

Mitä tulee lasin korkeuteen, en voi kommentoida sitä, mutta laatan asentaminen voidaan aloittaa kovettumisen jälkeen. 3-4 päivää riittää

Jos lattiaa tarttuu, voit laskea, jos sinulla ei ole rasvaa aikaisemmin, niin ehkä sinulla on 12 cm, luultavasti nojasi etuovelta, ja jos oli levytettä, silloin ei juurikaan ollut pisaraa 12 cm

kipsi-7 päivää, sementti-3 4 viikkoa, vedeneristys, jos seinillä oli jälkiä