Musta pohjamaali: kaikki noin bitumin alukkeista

Jalustan korkealaatuinen valmistelu tuo adheesiota maksimiarvoihin, parantaa materiaalien eristysominaisuuksia, helpottaa viimeistelytoimenpiteiden loppuunsaattamista ja vähentää huomattavasti niiden toteuttamista. Bitumialukkeen avulla voit säästää noin 1,5% arvioiden kokonaiskustannuksista, vähentää myöhempien korjausten kustannuksia ja pidentää merkittävästi valmiin pinnoitteen käyttöikää.

pitoisuus

Bitumin pohjarakenne ↑

Mikä on bitumipitoinen aluke? Se on korkealuokkaisen öljypitouman seosta, jolla on melko korkea sulamispiste (noin + 80 ° C) ja erityisesti valittuja orgaanisia liuottimia tai vettä. Koostumuksella on suuri tunkeutumiskyky ja kuivuu nopeasti. Käytetään erilaisten pintojen pohjamaalaukseen ja antaa niiden hydrofobisia ominaisuuksia.

Sovellukset ↑

Rakenteessa aluke ratkaisee useita ongelmia kerralla:

 • Tarjoaa tarvittavat kateaineiden tarttumisnopeudet (enintään 0,5 MPa), mikä on yksi pakollisista vaatimuksista bitumin vesitiivistyksen asennuksessa.
 • Se vahvistaa myös emästä sitomalla pieniä haihtuvia hiukkasia ja täyttämällä pieniä halkeamia.
 • Se kiihdyttää viimeistelymateriaalien sulamista, kosteuttaa pintaa.

Bitumipesun käyttö on pakollista vedenpitävyysjärjestelyn yhteydessä:

 • säätiöt;
 • päällekkäiset päällekkäisyydet;
 • maanpäälliset rakenteet, jotka ovat kosketuksissa maan kanssa;
 • siltapihdit;
 • litteä katto;
 • metalliset putkipinnat;
 • kellarihuoneita.

Bitumipitoisuus ei aiheuta erikoisvaatimuksia lämpötilajärjestelylle (alue on -50 ° C - + 120 ° C), peittää pinnan yhdessä kerroksessa ja kuivuu nopeasti.

Tyypit ja ominaisuudet ↑

Perinteisesti on olemassa kahdenlaisia ​​alukkeita: valmiita voit käyttää välittömästi (vain sinun on hyvää esisekoitusta), ja tiivistetty pitoisuus on laimennettava haluttuun johdonmukaisuuteen.

Laajuusluokitus on ilmeinen:

 • Katto. Sitä käytetään tasoittamaan huokoisten pintojen puutteet ennen vesitiiviiden materiaalien asentamista ja myös liima-aineena arkkia ja rullaa varten.
 • Travel. Se toimii sideaineena, kun se asettaa ajoradan (kaatamalla rauniot).
 • Putkilinjojen osalta. Erilaiset ovat erittäin tarttuvia ja korroosionkestäviä.
 • Universal. Sopii kaikille pinnoille. Poikkeus on tapaus, jossa tarvitaan erikoistuneiden lisäaineiden yhdistettä.

Kotimarkkinoilla on yleisin vedeneristysaluke tuotemerkillä "TekhnoNIKOL". Ominaisuudet tämän tuotteen ja pitää esimerkkinä.

Bitumin alukkeen tekniset ominaisuudet ↑

Se on tärkeää! Joissain rautakaupoista löytyi alukkeesta merkitsemätön valmistaja. Ole erityisen varovainen ja tutki aina tuotteisiin liittyvät asiakirjat. Voit ladata sertifikaatin bitumipohjamaalille ja Internetissä, vain paperin ja kauhan nimi eroaa toisistaan.

Kuinka käyttää bitumialuketta ↑

Eri valmistajien bitumipäällysteen koostumus voi sisältää lisäaineita, jotka vaikuttavat imeytymisen ja kuivauksen nopeuteen. Tehdasasetukset sisältävät vain ohjeellisia ohjeita, tarkempia tuloksia voidaan saada vain käytännössä.

Käyttöaste ↑

Bitumin alukkeiden kulutus riippuu pääosin pohjan huokoisuudesta. Sileitä materiaaleja varten yksi kerros alukea riittää, jos pinta on vanha tai vaurioitunut, voidaan tarvita useita kerroksia.

Koostumusta levitetään kunnes huokoset suljetaan. Sen ei pitäisi olla innokas alukeainemäärän kanssa - se on täysin absorboitava, ei muodostu lätäköitä ja raitoja.

Likimääräisten kulutusmäärien perusteella:

 • metalli - enintään 200 g / m 2;
 • liuskekivi, betoni, kipsi - 250-450 g / m 2;
 • giprok, tiheä puu - 300-350 g / m 2;
 • vanha telapinnoite - enintään 500 g / m 2;
 • vanha pinnoite kastikkeella - jopa 900 g / m 2.

Varoitus! Bitumipohjamaalia levitetään vain kuiville alustoille lukuun ottamatta vesipohjaisia ​​alukkeita. Tällöin pinnan voi olla hieman kostea, mutta ei märkä.

Sovellusteknologia ↑

Kuinka käyttää pohjamaalia? Hakuprosessi koostuu useista vaiheista:

 1. Pinnan esikäsittely. On tarpeen puhdistaa roskat, lika ja pölyhiukkaset. Mitä parempaa valmistetta, sitä alhaisempi on alukkeen kulutus.
 2. Pohjamaalin valmistus. Manipuloinnit riippuvat alukkeen tyypistä: saatat joutua lämmittämään, sekoittamaan tai lisäämään orgaanisia liuottimia.
 3. Koostumuksen käyttö. Vaikeasti tavoitettavissa paikoissa käytetään pieniä neliöitä - laaja tasainen harja, julkisivuihin ja kattoon - ruiskupistooleihin. Kaatumismenetelmä sopii myös vaakapintoihin, kun valmistettu seos yksinkertaisesti kaadetaan ja jakautuu kumimutteella.

Varoitus! Kuvatut menetelmät eivät ole yleisluontoisia. Lue ennen valmistajan ohjeiden käyttöä ennen bitumipesun käyttöä.

Merkintä osoittaa, kuinka paljon aluke kuivuu tietyissä olosuhteissa. On mahdollista määrittää "valmiuden" aste ilman aikaleimaa. Ensiksi kuivauksen aikana alusta vaihtaa väriä tyydyttyneempään. Toiseksi tarttuva kerros ei tule pois eikä maalata. Voit tarkistaa koskettamalla pintaa sormella.

Koska bitumipäällyste sisältää suuren määrän palavia aineita, on noudatettava turvatoimia:

 • älä tupakoi tai käytä avotulta;
 • on sammutin kädessä;
 • käytä suojalaseja ja käsineitä;
 • Älä anna pohjamaalin tunkeutua avoimeen ihoon ja silmiin.

Hyvä neuvonta ↑

Kuinka tehdä bituminpohjamaali omilla kädillä ↑

Voit sekoittaa bitumialukkeen itse. Tietenkin se on laadultaan huonompi tehtaaseen verrattuna, mutta se soveltuu hyvin vähäisiin korjauksiin.

Tarvitset bitumia ja lyijytöntä bensiiniä suhteessa 1: 2,5 (paino, ei tilavuus). Jatka seuraavalla algoritmilla:

 • Sulata bitumi nestemäiseen tilaan, jäähdytetään sitten noin 80 asteen lämpötilaan.
 • Lisää nestemäistä materiaalia bensiiniin pieninä annoksina, sekoittaen voimakkaasti.
 • Kasaa saatu aluke metalliseulan läpi (solut enintään 0,5 x 0,5 mm).

Se on tärkeää! Älä missään tapauksessa kaata koko massaa kerralla - bensiini voi ylikuumentua ja syttyä.

Miten päästä eroon jälkiä aluke ↑

Bitumipohjamaalin korkea kiinnittyminen on vastakkaisella puolella: koostumus ei liukene veteen, se tarttuu mihinkään pintoihin ja nopeasti maaperää vaatteita. Huomaa, että tahrojen pyyhkiminen tavanomaisin keinoin ei toimi. Tarvitaan vakavampi lähestymistapa:

 • Työkalun pinnasta alukkeiden jäljet ​​voidaan poistaa valkoisella hengellä. Tämä liuotin hitaasti haihtuu: bitumilla on aikaa liuottaa, ja voit helposti poistaa pehmennetyn massan pehmeällä liinalla. Eetteriliuottimet ovat hyödyttömiä.
 • Kumia voidaan puhdistaa dieselpolttoaineella - se ei ole aggressiivinen kumiin eikä aiheuta materiaalin turvotusta.
 • Voit yrittää puhdistaa kangasta kevyillä liuottimilla (bentseeni, bensiini-galosh). Muista vain, että nämä aineet ovat melko myrkyllisiä ja ne voivat "polttaa" synteettisiä aineita.
 • Rakennuksen pintoihin sopivat kaikki edellä mainitut menetelmät.

Kun valitset pohjamaalin, kiinnitä huomiota siihen, kuinka paljon bitumin pohjamaalaus maksaa. Laatutuotteiden hinta on noin 900-1000 ruplaa kymmenen litran kauhalle. Jos pakkaus on epäselvä, ota yhteyttä myyjään ja pyydä mukana olevia asiakirjoja. Todistuksilla on oltava sininen sinetti.

Koulutusvideo: TechnoNICOL-alukkeiden valinta ja käyttö ↑

Bitumipohjamaalin levitysmenetelmä on melko yksinkertainen. Jos sinulla ei kuitenkaan ole riittävästi kokemusta rakentamisesta, kannattaa kääntää asiantuntijoille. Vedeneristys on vakava asia eikä siedä amatöörejä!

Bitumipohjamaali

Hei, termi "bitumipitoinen pohjamaalaus" tarkoittaa pintakäsittelyyn tarkoitettua erikoismateriaalia ennen maalauksen, lakan tai vedenpitävyyden levittämistä. Ominaisuuksiin nähden bitumipohjamaalaus on hyvin samanlainen kuin tavallinen aluk- sikko, koska samalla tavalla se ei ainoastaan ​​suojaa pintoja tehokkaasti vaurioilta vaan myös varmistavat alustojen luotettavan tarttumisen vesitiiviin materiaaleihin.

Kaikkien näiden etujen ansiosta tällainen materiaali on laajalti käytetty korjaus- ja viimeistelytoiminnassa. Materiaaleista, jotka edellyttävät esikäsittelyä bitumipesun avulla, ensisijaisesti erotetaan kipsilevy ja erilaiset lohkot (vaahto, kaasuletkut).

Yksi bitumin pohjamaalin tärkeimmistä eduista on nopea kuivaus. Huomautettakoon myös, että materiaalin kyky tunkeutua syvälle käsiteltävän pinnan rakenteeseen. Bitumin pohjamaalia voidaan levittää perinteisellä harjalla, suihkeella tai harjalla.

Bitumialuketta voidaan ostaa ilman erityisiä vaikeuksia ja eri hinnoilla. Tämän materiaalin kustannuksiin vaikuttavat useat tekijät kerrallaan, joista tärkein on sen sisältämien komponenttien laatu.

Tällä hetkellä alukkeita edustaa useat lajikkeet, jotka eroavat pääkomponenttien koostumuksesta. Ei vain bitumi, vaan myös polyuretaani, epoksidi ja niin edelleen voi toimia jälkimmäisenä.

Polyuretaanipohjamaalin valmistukseen käytetään erityisiä polyuretaanihartseja. Tämä materiaali on kysyntää ulko- ja sisäkäyttöön sekä metallirakenteiden ja -pintojen käsittelyyn.

Tämä varmistetaan polyuretaani-alukkeen kykyä suojaa tehokkaasti kaikenlaisia ​​hapettumia, myös korroosiota. Tämän materiaalin toinen etu on sen kyky kestää kohotettuja lämpötiloja ja kosteutta.

Bitumipesun tärkein käyttöalue on betonin ja metallipintojen pohjustus. Tämän käsittelyn ansiosta kate- ja vedenpitävät materiaalit, myös joustavat laatat, ovat paljon paremmin kiinni pohjista. Myös bitumipitoisuus parantaa merkittävästi käsiteltyjen pintojen tarttumista vedenpitävyyteen ja päällystysmastoihin.

Toinen ominaisuus bitumin alukkeesta on sen yhteensopivuus monien polymeeri- ja betonirakenteiden kanssa. Tämä materiaali kuivuu hyvin nopeasti, ja sen erinomaisen tunkeutumisvoiman ansiosta se pystyy tehokkaasti käsittelemään erilaisia ​​pölyjä. Käytettäessä bitumipitoista aluketta se sekoitetaan hyvin korkealaatuisen koostumuksen saamiseksi.

Tarvittaessa bitumipäällyste voidaan laimentaa bensiinillä, liuottimella tai liuottimella. Ei ole toivottavaa käyttää bensiiniä, koska sen höyryt voivat olla melko myrkyllisiä.

Jos työ suoritetaan negatiivisissa lämpötiloissa, bitumin aluketta on lämmitettävä niin sanotuissa vihreissä talouksissa päivän aikana. Lämpötilan on oltava noin +15 ° C.

Ennen pohjamaalin käsittelyä pinta on puhdistettava perusteellisesti kaikesta, mikä on tarpeetonta, esimerkiksi likaa, pölyä, lunta, edellisen pinnoitteen jäänteitä jne. Jos pohja on märkä, se kuivataan kaasupolttimella ja ruoste puhdistetaan ja käsitellään erikoismuuntimilla.

No, ja lopuksi, talletetut materiaalit on kielletty asettamalla puutteellisesti kuivattu alukerros.

Bitumialuke, kokemukseni

Bitumialusta rakentamisessa on erittäin suosittu materiaali. Useimmin sitä käytetään parantamaan betonin tai katkojen kiinnittymistä vedeneristysmateriaaleilla.

Työn alussa työskentelin kattokruunuina rakennetussa katossa, joka työskenteli uusilla kattoilla aina käyttäen bitumin pohjamaalia. Materiaalia ei voitu päällystää esikiveä tai betonipohjaa asettamatta bitumipitoista pohjamaalia.

Emme koskaan tuoneet rakennustyömaalle valmiita alukkeita. Valmistusohje on hyvin yksinkertainen, ja sitä on kehitettävä välittömästi, koska se sakeutuu muutamassa tunnissa.

Se voidaan valmistaa monin eri tavoin bitumista (kuuma menetelmä) ja bitumimateriaalista (kylmä menetelmä). Ensimmäisessä tapauksessa bitumia kuumennetaan ja suunnilleen suhteissa 25% dieselpolttoainetta ja 75% kuumaa bitumia sekoitetaan yhteen. Tehdessään bitumipohjamaalia tällä tavoin on noudatettava turvaohjeita.

Seuraavassa on muutamia sääntöjä, jotka toimivat kangashaalareissa, jotta kaikki ruumiinosat suljetaan, kaada kuumaa bitumia dieselöljyyn eikä päinvastoin, koska bitumissa oleva dieselpolttoaine voi saada tulipalon korkean lämpötilan takia, sammuttimia, hiekkaa tai tarranauhoja lähellä. sekoita ämpäriin, sinun on peitettävä se.

Yleensä kaikki tehdään silmällä, tarvitset pohjamaalia ja ohennetta lisäämme dieselpolttoaineen määrää, paksumpaa päinvastoin. Tällaisen alukkeen päätavoitteena on tunkeutua betonin tai sementtipohjan huokosiin niin, että saadaan aikaan hyvä tarttuvuus rullausmateriaalin kanssa.

Kylmämenetelmällä valmistetun bitumimastin valmistuksessa, jota sekoitetaan bensiinin tai liuotinliuottimen kanssa. Tämä menetelmä kestää paljon aikaa, bitumimastia ei liukene välittömästi bensiiniin ja sinun täytyy viettää jonkin aikaa sekoittamalla sitä.

Tehtäessä töitä vedenpitävillä säätelöillä, ei voi tehdä ilman bitumipitoista pohjamaalia. Yleensä on suositeltavaa levittää useita kerroksia päällystyseristykseen kuumalla bitumilla. Kuuma bitumi jäähtyy hetkeksi ja on mahdotonta työskennellä sen kanssa pitkään, tässä tapauksessa myös ilman dieselöljyn käyttöä. Menetelmä tällaisen vedenpitävyyden ratkaisun valmistamiseksi on kuvattu edellä.

Jos päätät liimata päällekkäin olevia materiaaleja betonirakenteisiin, niin bitumipesurin valmistelu sisällytetään valmistelutöihin. Ilman aluketta rullatut materiaalit eivät tartu betoniin.

Tämän artikkelin kirjoittaessani löysin Internetissä "TEKNISEN KARTAN VÄRIAINEIDEN VÄHENTÄMISEKSI KÄYTETTÄVÄT VÄRIAINEIDEN KÄYTTÖLAITTEISIIN", jos haluat luoda tällaisen kartan, voit tutkia sitä tällä sivulla.

Miten primer bitumi käytetään TechnoNIKOL 01: tekniset ominaisuudet

Primer bituminen TechnoNIKOL 01 - yksi suosituimmista pohjustuskoostumuksista, joita käytetään katon ja pohjan vedeneristyskäyttöön. Mitä tämä rakennusmateriaali on, mitä ominaisuuksia se on, mitä sitä käytetään, onko olemassa laadullisia analogeja.

Erityisominaisuudet

Pohjamaali bitumipitoinen TechnoNIKOL 01 on oikeastaan ​​pohjamaalaus, jonka päälle on asennettu tietty katetrin itseliimautuva tai vedeneristysvalurautainen rakennusmateriaali.

Ulkopuolella se on viskoosi, viskoosi neste, jolla on rikas musta väri. Se on valmistettu maaöljybitumista ja laimennetaan erikoisvalittujen korkealaatuisten orgaanisten liuottimien kanssa.

Tämän koostumuksen ansiosta tämä aluke ei vaikuta haitallisesti ympäristöön ja ihmiskehoon, jolloin tätä aluketta voidaan käyttää vedenpitävyyteen ilman rajoituksia.

hakemus

Tätä alukekoostumusta käytetään seuraaviin tarkoituksiin:

 • pohjan valmistelu asennetun tai itsekiinnittyvän silloituksen vedenpitävyyden asentamisen aikana pystysuoraan seinämiin ja perustuspuun vaakapintaan;
 • lattialaattojen pohjamaalaus pehmeän katon asennuksen yhteydessä;
 • kaltevien tasojen käsittely pehmeän laattojen asennuksessa;
 • alustavan käsittelyn kellarissa olevien ulkoseinien päälle ennen vesitiivistyksen tekemistä.

Primer TechnoNIKOL 04 käytetään kosteuden eristämiseen. Kun sitä tuotetaan, liuottimena käytetään vesipitoista emulsiota, jonka vuoksi se kuivuu paljon nopeammin ja sillä ei ole erityistä hitaasti hajua, kuten TechnoNIKOL 01.

Hyödyt ja haitat

Tärkeimmät edut ovat seuraavat:

 • käyttövalmis - ei vaadi liuottimien ostokustannuksia ja sekoittamisen jälkeen on valmis käytettäväksi;
 • korkea kyky tunkeutua ja täyttää käsitellyn pinnan huokoset: kun alusta levitetään betonipinnalle, se täyttää kaikki huokoset ja ontelot, mikä lisää adheesiovoimaa sille asetetulla vedeneristysmateriaalilla;
 • mahdollisuus käyttää negatiivisissa lämpötiloissa - tämä ogruntovka voidaan levittää ilman lämpötiloissa -10 ºС;
 • kuivauksen nopeus - Betonipohjalle levitetty pohjamaali kovettuu korkeissa lämpötiloissa 2-3 tunnissa. Kaikkien kerrosten täydellinen kuivaus kestää alle 12 tuntia.

Kokeneet rakennuttajat yrittävät soveltaa koko tilavuutta joko 1 kerroksessa ja vähintään 2 tai jopa 3. Tällainen sovellus nopeuttaa merkittävästi pohjustuspinnoitteen kuivaamista, mikä tekee siitä luotettavamman ja kestävämmän.

 • mukavuus ja helppokäyttöisyys käyttämällä paitsi erikoiskompressoreita myös yksinkertaisia ​​harjoja ja harjoja;
 • alhainen kulutus, vaikka materiaalia levitettäisiin harjojen ja harjojen kanssa, kulutus per m2 ei ole yli 0,5 l.

Tämän alukekoostumuksen muutamat haitat ovat:

 • korkea hinta;
 • syttyvyys - liuottimien läsnäolo koostumuksessa tekee siitä alkusäiliön syttyvän, joten sen käyttö ja varastointi lähelle avotulen lähteitä on kielletty;
 • Soveltaminen vain ulkoiselle vedeneristysmateriaalille - syttyvyys ja ominais-haju aiheuttavat tämän pohjustuksen, joka ei sovellu veden rakennustöihin.

Käyttö

Tämän materiaalin koko prosessi sisältää seuraavat vaiheet:

 1. Pohjan valmistelu - pysty- tai vaakasuora betonipinta puhdistetaan pölystä ja roskista harjalla. Myös tässä vaiheessa kaikki alueet, jotka ovat murentuneet tai huonosti tuetut betonilla, poistetaan, syvät syvennykset ja kaivut kipataan nopeasti kuivuvalla kipsitystyökalulla, tarttuu kappaletta raudoitusta ja murskattua kiveä.
 2. Primerin sekoittaminen homogeeniseen massaan - materiaali sekoitetaan käyttäen poranterää tai perforatoria, joka on varustettu nopeuden säätimillä.
 3. Jotta vältetään työkalujen rikkoutuminen ja saadaan mahdollisimman korkealaatuinen ja homogeeninen massa, pyörimisnopeus sekoituksen ollessa 200-300 minuutissa.
 4. Sovellus - alukkeen koostumuksen levittämismenetelmä riippuu pohjan sijainnista ja alueesta. Niinpä pieni vaakapintainen materiaali levitetään harjojen tai rullien avulla.
 5. Koostumus levitetään kellari seinien pystysuorille pinnalle joko laaja-alaisilla harjoilla, harjoilla, rullilla tai erikoisella ilmattomalla suihkutuslaitteella.
 6. Valmistettaessa kattoa suurelle vaakapinta-alalle, materiaali viedään usein kaatamalla: useiden säiliöiden sisältö kaadetaan pohjan pinnalle, jonka jälkeen se jaetaan tasaisesti harjojen tai rullien päälle.

Jos koostumusta on tarkoitus käyttää alle +50 ° C: n ilman lämpötiloissa, säiliö on saatettava lämmin huoneeseen ja jätettävä 24 tuntia. Jos jätät tämän suosituksen huomiotta, materiaali on liian viskoosi ja viskoosi, ja se on vaikeaa pystysuorilla pinnoilla.

Kuinka ja kuinka paljon varastoida

Säilytä alukkeen bitumikomposiitti seuraavissa olosuhteissa:

 • lämpötila - -20 ° C + 30 ° C;
 • suoraan auringonvalon puute;
 • hyvä ilmanvaihto;
 • läheisten lähteiden puuttuminen, lämmityslaitteet.

Näiden ehtojen mukaan säilyvyysaika on 12 kuukautta.

On muistettava, että varastointijakso on ilmoitettu ottaen huomioon, että materiaalia ei ole käytetty ja sitä sisältävä säiliö ei ole vielä avautunut. Jos säiliö on auki, säilyvyysaika lyhenee merkittävästi, vaikka kaikkia edellä mainittuja säilytysolosuhteita noudatettaisiin.

Tekniset tiedot

Tällä materiaalilla on seuraavat tiedot:

 • alukkeen osuus on 0,8 kg / l;
 • haihtumattomien komponenttien osuus - 30-40%;
 • pehmenemislämpötila - vähintään 80 ° C;
 • ehdollinen viskositeetti - 10 - 30 sekuntia;
 • Käytetyn kerroksen täydellinen kuivausaika on 12 tuntia.

Materiaalia myydään 10 ja 20 litran suljettuina ja helposti kantavissa metallikauha - Eurobanks.

Ohjaa indikaattoreita, joita bitumin pohjamaali, GOST R 52487, sekä GOST 19007-73, 8420 ja 9070 ovat.

Rakennusmateriaalia ei voida myydä ilman passia. Myyjän on toimitettava se ostajan ensimmäisellä pyynnöllä riippumatta ostetun alukkeen määrästä. Jos asiakirjan puuttuminen myyjältä useimmiten tarkoittaa sitä, että se myy varastoidut saldot, jotka ovat vanhentuneita.

luokitus

Markkinoilla on myös valtava valikoima pohjustuskoostumuksia.

Suosituimmat niistä ovat seuraavat:

 • Primer-bitumiemulsiot TechnoNIKOL nro 04 on vesipohjainen alukekoostumus, joka on suunniteltu suorittamaan vedenpitävä työ sisätiloissa. Se on alhainen viskositeetti, kuivuu hyvin nopeasti, sillä on neutraali, ei-ärsyttävä haju. Vesipohjaista pohjamaalia on saatavilla 10 ja 20 litran Eurobankeissa. Kestoaika on 6 kuukautta. Keskimääräinen hinta, jolla alustapolymeeriemulsiota TechnoNIKOL nro 04 myydään 20 litran säiliössä, on 1100 ruplaa.
 • Pohjamaali bitumipitoinen AquaMast - valmistettu pohjus bitumilla ja orgaanisilla liuottimilla, jota käytetään pohjojen valmistukseen sekä rullalle että hankaavalle vedeneristykselle. Kuivuu nopeasti, sillä on laaja lämpötila-alue (-10... + 40 ° C). Saatavana 3, 10 ja 18 litran eurobankeissa. Kestoaika on 18 kuukautta. Keskimäärin 18 litran säiliön keskiarvo on 1 300 ruplaa.
 • Primer bitumipolymeeri TECHNONIKOL № 03 - alustakokoonpano, jota käytetään pohjojen valmistukseen katon vedeneristämiseen, metallien ja betonipintojen käsittelyyn sillanpituuksilla. Koostuu petroleum bitumista, polymeereistä ja lisäaineista, jotka parantavat tämän materiaalin tarttumista (tarttumista) käsitellylle pinnalle. Sillä on keskimääräinen viskositeetti (10-30 sekuntia), täysi kuivausaika on enintään 5 tuntia. Saatavana 20 litran eurobankeissa. Kestoaika on 12 kuukautta. Keskimääräinen hinta on 2600 ruplaa.
 • PAZ PRIMER on pohjamaali, joka koostuu maaöljybitumin ja polymeerien vesimulsiosta. Sitä käytetään valmistettaessa huokoisia betonipintoja. Se on pieni viskositeetti, kuivuu nopeasti, ei ole epämiellyttävä tuoksu. Saatavana 4 ja 15 litran muovitynnyreissä. Kestoaika - 12 kuukautta. Keskimääräinen hinta on 1500 ruplaa. 4 litran kapasiteetille.
 • Bitumast PRIME -vesieristysmasto on bitumin, orgaanisten liuottimien, korroosionestoaineiden ja lisäaineiden (pehmittimien, täyteaineiden) seos. Se on erittäin läpäisevä ja liimaava kyky.

Alukkeen ominaispaino on 0,83 kg / l. Sitä käytetään betonin, metallin ja puupintojen pohjustukseen. Saatavilla Eurobanksilta, joiden tilavuus on 21,5 litraa ja kestoaika on 12 kuukautta. Tämän materiaalin keskimääräinen hinta on 1300 ruplaa.

Hyödyllinen video: TechnoNIKOL-pohjamaalin tekniset ominaisuudet

Täten laatualuke on ratkaisu, joka tarjoaa pohjan (betoni, metalli tai puu) tiiviin ja luotettavan tarttumisen katto- tai vedeneristyspäällysteeseen.

Bitumiset alukkeet TechnoNIKOL, Aquamast, Bitumast - ominaisuudet ja soveltaminen

Bitumipitoisuus tai bitumipitoisuus on rakennusmateriaali, homogeeninen musta neste, joka on tarkoitettu eri pinnoitteiden vedenpitävyyteen. Seoksen perustana ovat korkealaatuiset bitumit, jotka on laimennettu virtaavaan tilaan myrkyttömien liuottimien kanssa.

Kotitekoinen pohjamaalaus, joka tunnetaan Neuvostoliiton kesäasukkaille. Se oli hankala ja vaarallinen työ - sulaa bitumi tulipalon yli vanha kauhaa ja sen jälkeen laimennetaan moottoribensiinillä. Tätä räjähtävää leijutettua koostumusta käytettiin pehmeän katon saumojen ja puu- ja metallipylväiden upotettujen pohjien pinnoittamiseen.

Nykyaikaiset ammatilliset alukkeet eivät vaadi tällaisia ​​manipulointeja. Niitä myydään joko käyttövalmiina tai konsentraattina, ja seoksen laimentamiseksi käytetään valkoista alkoholia, kerosiinia ja bensiini-liuotinta.

Alukkeiden tyypit ja niiden sovellukset

Bitumialuketta käytetään perustusten, betoni- ja sementti-hiekkasterien vedeneristykseen, niitä käsitellään putkistoilla, metalli- ja puurakenteilla korroosiota ja roiskeita vastaan.

Koostumuksella on erinomainen tarttuvuus ja läpäisykyky. Betoniin levitettäessä bitumipitoinen pohjamaali tunkeutuu huokosiin ja liimaa pieniä löysää hiukkasia. Se tarttuu yhtä hyvin sementin pintoihin, metalliin, puuhun (ja toivottomasti tahraa haalareita). Yksinkertaisesti sanottuna, missä tahansa on tarpeen levittää ohut yhtenäinen kerros vedenpitävälle ja korroosionestolle - tarvitaan bitumin pohjamaali.

Tehdaskoostumusten edut ovat:

 • Helppokäyttöisyys ja käyttöturvallisuus;
 • Hyvä tartunta, juoksevuus ja yhtenäinen käyttö. Oikein pinnoitetut pinnat vaativat hyvin harvoin uudelleenkäsittelyä;
 • Nopea kuivaus;
 • Lämpötilan stabiliteetti kuivauksen jälkeen. Alukkeiden valmistamiseen käytetyn bitumin pehmenemislämpötila on noin 80 astetta;
 • Korroosion- ja vedeneristysominaisuudet;
 • Laaja käyttölämpötila.

Valmistajat tarjoavat erilaisia ​​alukkeita, jotka on mukautettu tiettyihin tarkoituksiin:

 1. Kattotiilet - käytetään tasakaton betonipintojen esikäsittelyyn. Se luo lisää vesitiivistystä ja lisää huomattavasti rullaustelojen tarttumista pohjaan. Käytetään myös liimana kateaineiden liitosten ja nivelen hoitoon.
 2. Tie - käytetään murskattua kiveä sitovana sidoslaitteena ennen kuin se asetetaan suoraan tielle.
 3. Teräsrakenteissa ja putkistoissa - on korroosio-ominaisuuksia ja korkea tarttuvuus.
 4. Universal - sopii käytettäväksi minkä tahansa tyyppiselle pinnalle, jos käyttöolosuhteet eivät edellytä erittäin erikoistuneen koostumuksen käyttöä.

Alustat TechnoNIKOL

TechnoNIKOL Corporation on yksi venäläisten markkinoiden johtajista bitumisten seosten tuotannossa eri sovelluksissa.

Tenonicol 01

Bitumipohjamaalia TechnoNIKOL 01 pidetään yhtenä suosituimpia vedeneristysmateriaaleista. Tämä on klassinen versio käyttövalmiista bitumiseoksista, jotka perustuvat orgaanisiin liuottimiin. Sitä käytetään laajalti kattorakenteissa ja itsenäisenä vedenpitävänä betoni- ja sementtipinnoille.

Primer TechnoNIKOL 02 on TechnoNIKOL01: n väkevä analogi. Konsentraatti on helpompi kuljettaa ja käyttää suuria määriä. Ennen käyttöä seos laimennetaan valkoisella alkoholilla tai kerosiinilla suhteessa 1: 1,5 - 1: 2 tilavuudesta ja sekoitetaan perusteellisesti. Bensiini-liuotin hyväksyttävä käyttö.

TechnoNIKOL 03

Bitumipitoinen ja polymeerinen aluke TechnoNIKOL 03: lla on parannetut liima- ja hydrofobiset ominaisuudet johtuen siihen sisältämistä lisäaineista. Rakenne soveltuu metallien ja epäyhtenäisten pintojen, putkistojen ja siltojen muotoiluun. Saatavana käyttövalmiina bitumipohjamaalina.

TechnoNIKOL 04

TechnoNIKOL 04 - emulsio bitumipääte, ts. Valmiina käyttää bitumin vesimulsiota. Sitä käytetään sisäkäyttöön (esim. Lattian käsittelyyn kylpyhuoneessa). Koska koostumus ei käytä orgaanisia liuottimia, seoksella ei ole voimakasta tuoksua eikä se aiheuta haitallisia höyryjä. Pohjustusaika huoneenlämmössä - enintään tunti.

Vesipohja mahdollistaa pohjamaalin Technikol 04 käytön märillä pinnoilla.

AquaMast

Primer AkvaMast - ympäristöystävällinen pohjamaali, joka perustuu orgaanisiin liuottimiin pintojen esikäsittelyyn. AquaMastin koostumuksen ominaisuus on mahdollisuus käyttää sekä yhdistelmänä valssattuja materiaaleja että päällystysvesieristyslaitteessa.

Bitumimaisen maaperän käyttö voi merkittävästi vähentää vedeneristysmasten kulutusta.

Kuinka kauan bitumipitoisuus kuivuu. Miten päästä eroon jälkiä aluke. Ominaisuudet ja laajuus.

- se on musta homogeeninen neste, joka on liuos öljypentumista (niiden pehmenemislämpötila on vähintään 80 celsiusastetta) orgaanisissa liuottimissa. Primerissä ei ole vieraita sulkeutumia tai heterogeenisyyttä. Se ei sisällä myrkyllisiä liuottimia, kuten tolueenia.

Bitumipohjamaalaus helpottaa huomattavasti vedeneristys- ja kattotyötöiden suorittamista. Sen ansiosta voit vähentää työaikaa ja parantaa vedenpitävyyden laatua.

Lajeja. Bitumainen pohjamaali on kahta tyyppiä: käyttövalmis ja tiivistetty. Ennen tiivistetyn alukkeen käyttöä (konsentraatti) on laimennettava yhdellä orgaanisista liuottimista (kerosiini, valkoinen haju, bensiini) 1: 1,5 tai 1: 2. Näin voit säästää sen käyttöä kuljetuksen ja varastoinnin aikana. Valmis-alukkeen avulla ei tarvitse suorittaa alustavia menettelytapoja, lukuun ottamatta perusteellista sekoittamista. Se on täysin käyttövalmis. Tämä aluke on erittäin helppokäyttöinen. Tarvittaessa alukkeen valmistelu konsentraatista lisää merkittävästi työnopeutta.

Sovellus. Bitumialuketta käytetään pinnoittamiseen (betoni, teräsbetoni, metalli, asbestisementti, puu, huokoiset materiaalit) vedeneristys- ja kattotyöhön. Samanaikaisesti sitä voidaan käyttää itsenäisenä vedenpitävänä tuotteena ja yhdessä muiden rakennettujen ja itsekiinnittyvien kateaineiden kanssa.

Erityisesti bitumipohjamaalia käytetään vedenpitävien töiden valmistukseen:

· Litteiden kattojen,

· Maanalaiset rakenteet ja rakenteet,

· Metalliputkistojen pinnat.

Tuotetta käytetään laajalti suojaamaan metalleja korroosiolta.

Alusta voidaan levittää betonille, sementille ja hiekalle sekä muille karkeille pinnoille. Pölyistä, huokoista, epätasaista pintaa käsitellään bitumipohjalla käyttäen nailonharjoja tai harjoja. Tämä käyttötapa takaa hyvän emäksisen impregnoinnin alukkeella sekä korkean tarttuvuuden vedeneristysmateriaaleilla. Pohjustuspinnat bitumipohjalla lisäävät merkittävästi vedenpitävien materiaalien käyttöikää.

Valssattujen materiaalien liimaamiseen alukkeella betonipinta, teräsbetonilaatat sekä yksittäisten elementtien väliset saumat pohjustetaan kokonaan. Jokainen myöhempi rullamateriaalikerros voidaan liimata vasta kolmen tai neljän tunnin kuluttua liimauksen jälkeen. Valssattuja materiaaleja liimataan päällekkäin (vähintään 100 mm), samalla kun vältetään ristiin tarttumista. Liimattu kangas rullataan hyvin erityisellä lieriömäisellä rullalla.

Laadulliset ominaisuudet. Bitumipitoisella alustalla on useita erinomaisia ​​käyttöominaisuuksia:

· Haittaa korroosioprosesseille,

· Käytetään liimamateriaalina rullamateriaalien tarttumiseen,

· Voidaan käyttää talvella,

· Vesi-ajo-ominaisuudet.

Tarjoaa korkean tarttuvuuden pohjan vedeneristysmateriaalin kanssa. Keskimääräisessä lämpötilassa, joka on 20 celsiusastetta, bitumipitoisella alukkeella käsitelty pinta kuivuu 12 tunnissa.

Tarvittaessa tuotetta voidaan käyttää talviaikaan edellyttäen, että työpinta on täysin puhdistettu lumen, jään, lian ja edellisen pinnoitteen hauraista elementeistä. Ennen töitä se pitäisi kuivata, ja itse rullamateriaalit pitäisi lämmittää lämpimässä huoneessa, jonka ilman lämpötila on vähintään 15 astetta päivässä. Rullakattojen asennus bitumipohjamaalin avulla voidaan tehdä vain, jos ulkolämpötila ei ole -20 astetta alhaisempi.

Työolot ja säilytysominaisuudet. Kun työskentelet bitumipohjamaalilla, on huolehdittava siitä, että huone on hyvä ilmanvaihtoa tai työtä varten raitisessa ilmassa. Materiaali soveltuu työhön, jos sen lämpötila on yli 10 astetta. Tarvittaessa työpinta ja aluke voidaan lämmittää hieman. Tässä tapauksessa alusta ei voida kuumentaa yli 40 astetta, samoin kuin suorittaa pohjamaalaus avotulen lähelle. Kun käytät alusta, käytä suojavaatetusta ja suojalaseja estäen materiaalin joutumisen ihoon ja silmiin.

Kestoaika on 12 kuukautta ilman lämpötilassa -20 - +30 celsiusastetta. Säilytä pohjamaali kuivassa paikassa, suojassa suoralta auringonvalolta.

HimTorgProekt-yhtiö tarjoaa korkealaatuisia bitumipohjamaaleja (tiivisteitä ja käyttövalmiita).

Pohjamaalibitumi kuuluu alukkeiden luokkaan, joka koostuu orgaanisista liuottimista liuotettujen korkealaatuisten öljybitumien konsentroidusta liuoksesta. Alusta valmistetaan paitsi rikasteen muodossa, joka laimennetaan ennen käyttöä haluttuun konsistenssiin, mutta myös valmiin liuoksen muodossa, jota voidaan käyttää välittömästi.

Bitumialuketta käytetään laajalti betonin ja metallipintojen pohjustukseen. Se edistää korkealaatuista saumattujen materiaalien liimaamista vedenpitävyyteen ja kattoihin sekä pehmeään laattaan. Lisäksi se edistää mastisten parempaa tarttumista pintaan.

Primer-bitumilla "TechnoNIKOL" on useita etuja, jotka ovat ominaisia ​​vain tällaiselle rakennusmateriaalille:

 • Tuotteen valmistuksessa käytetään vain orgaanisia liuottimia ja korkealaatuisia öljybitumeja. Siksi sille ominaista on korkea lämmönkestävyys, jossa on tunkeutumiskyky, nopea kuivaus ja tahmeuden puute.
 • Bitumialukkeella on hyvä yhteensopivuus lähes kaikkien bitumipolymeeri- ja bitumimateriaalien kanssa.
 • Ei sisällä myrkyllisiä liuottimia.
 • Korkean läpäisevän tehonsa ansiosta se kuuluu korkealaatuisten vedeneristysmateriaalien luokkaan. Sen käyttö mahdollistaa suoran tai saumattoman kuvan.
 • Sen käyttö mahdollistaa vedenpitävien materiaalien paremman liimauksen pölyisiin, huokoisiin ja karkeisiin pintoihin.

Tällä hetkellä pohjustus bitumi - on yksi alumiiniluokasta kuuluvien parhaiden materiaalien joukosta, jota käytetään katon rakentamisessa. Sen käyttö on laadukkaan työn takaaja, mutta vain perustuksen asianmukaisella valmistelulla. Käsiteltävän pinnan on oltava kestävä, kuiva, puhdas ja vapaa aineilta, jotka vähentävät tarttuvuutta. Tarvittaessa pinnan on edelleen rasvattava.

Alusta käytetään kaikissa sopivissa maalaustyökaluissa. Se voi olla ilmaton tai ilmansuihkutus, harja, turkisrulla, vuoto ja alukkeen myöhempi jakautuminen alustalle kumipinnalla. Jos käytetään tiivistettä, se laimennetaan bensiinillä tai valkoisella höyryllä haluttuun koostumukseen. Jos aiot työskennellä alukkeella, sinun tulisi tietää, että pohjamaali on bitumipitoista ja materiaalinkulutus on 150-300 grammaa neliömetriä kohden, mikä riippuu suoraan käsiteltävän pinnan tyypistä (betoni, rauta tai asfaltti).


Aluke on palava materiaali, joten työtä tehtäessä on noudatettava turvaohjeita. Se on ehdottomasti kiellettyä savua tai sytyttää tulta sen lähellä. Huolehdi siitä, että materiaali ei pääse avoimeen ihoon, suuhun jne. Jos pohjamaali kuitenkin joutuu silmiin, huuhtele ne välittömästi runsaalla vedellä ja hakeudu välittömästi lääkärinhoitoon. Rakennustyömaalla, jossa työ suoritetaan palavien materiaalien avulla, on oltava tarvittavat palonsammutusaineet.

Talon rakentaminen

Betonilaatan tarttumisen parantamiseksi karkeat tai huokoiset pinnat vedeneristys- tai kateaineilla käyttivät alusta "TechnoNIKOL". Tämän materiaalin valmistuksessa käytettiin vain korkealaatuisia orgaanisia liuottimia ja bitumia. Seuraavaksi tarkastellaan primer "TechnoNIKOL" ominaisuuksia ja käyttöä.

Sisällysluettelo:

Yritys "TechnoNIKOL" - yleistieto ja tuotevalikoima

TechnoNIKOL Corporation tuottaa runsaasti materiaaleja katto-, vedeneristys-, eristys- ja äänieristeille. Alustaan ​​järjestetään seminaareja ja koulutuskursseja rakentajille, asiakkaille ja insinööreille.

Tuotteet "TechnoNIKOL" ovat laatustodistukset ja kaikkien sääntömääräisten asiakirjojen noudattaminen. Kateaineiden takuu on yli kymmenen vuotta. Rakennusmateriaalien kehittämisen alalla yrityksen asiantuntijat ottavat kursseja ulkomailta ja hankkivat sen ulkomaisen kokemuksen avulla tuotannossaan.

Yrityksillä on tietojärjestelmät, jotka helpottavat tuotantoprosessia. Jokainen laitos on tiedelaboratorio.

Tänään yhtiö "Technonicol" koostuu 38 tuotantolaitoksesta sijaitsevat IVY-maissa.

Yritys "TechnoNIKOL" harjoittaa seuraavien tuotteiden tuotantoa:

 • rullatyyppiset kateaineet;
 • kuivatuskalvot;
 • polymeerikalvot;
 • lämmöneristysmateriaalit;
 • vyöruusut, jotka on valmistettu bitumista tai komposiiteista;
 • tiiviste,
 • kattotiiliä materiaalia.

Tuotevalikoima laajenee jatkuvasti kaikkien asiakkaiden tarpeiden mukaan. Uusin kehitys on rakennusjärjestelmä "TechnoNIKOL", joka tarjoaa lämpöäänen ja vedenpitävyyden kaikkiin rakennuksen osiin.

Bitumipohjamaali: Tarkoitus ja karakterisointi

Bitumipitoinen aluke on musta homogeeninen neste, joka koostuu bitumin ja orgaanisen liuottimen liuoksesta. Ulkomaiset sulkeumat, myrkylliset liuottimet ja homogeenisuus tässä koostumuksessa puuttuvat.

Tämän materiaalin päätehtävänä on helpottaa katto- ja vedeneristyskäyttöä. Se vähentää vedenpitävyyden aikaa.

Bentonialuketta on kaksi tyyppiä:

Ensimmäinen vaihtoehto edellyttää laimentamista orgaanisella liuottimella ennen käyttöä, ja toisessa, orgaaninen liuotin on jo läsnä. Ensimmäisen tyypin etu on kuljetuksen ja varastoinnin helppous. Normaali bitumi ei vaadi ylimääräistä aikaa laimennusta varten ja siten vähentää työn kestoa.

Bitumipesun käyttö rajoittuu betonin, raudoitetun betonin, metallin, asbestisementin, puun, huokoisten pintojen pohjustukseen vedeneristys- tai kattotyötöiden aikana. Sitä käytetään sekä itsenäisenä vedenpitävänä että yhdessä muiden vedeneristysmateriaalien kanssa.

Bentonialukkeen käyttöä suositellaan vedenpitävyyden valmistelemiseksi:

 • litteän katon pohjat;
 • perusrakenteet;
 • maanalaiset rakenteet;
 • sillat;
 • metalli putkistot.

Pohjamaalla on lukuisia korroosionesto-ominaisuuksia, joten sitä käytetään usein metallin suojaamiseen ruosteen muodostumiselta.

Pohjamaalaus suoritetaan harjojen avulla sen varmistamiseksi, että se tarttuu hyvin käsitellylle pinnalle. Bitumin pohjamaalin käyttö pidentää merkittävästi päällysteen käyttöikää, jolle sitä käytetään.

Bitumin alukkeen edulliset ominaisuudet ovat:

 • korkea tarttuvuus pinnoitettavaan pintaan;
 • nopeutettu kuivausprosessi;
 • ei kiinni;
 • hyvän vedenpitävyyden varmistaminen;
 • korkea lämpötila;
 • Anti-korroosio;
 • sitä voidaan käyttää liima-aineena, johon asennetaan telan tyyppisiä vedenpitäviä materiaaleja;
 • helppokäyttöisyys;
 • mahdollisuus käyttää alhaisessa lämpötilassa;
 • veden käyttöominaisuuksien esiintyminen.

Bitumipesun päätehtävänä on varmistaa vedenpitävän materiaalin korkea kiinnittyminen asennuspaikkaan. Jos huoneen lämpötila on noin 15 celsiusastetta, pohjamaali kuivuu 16 tunnin kuluessa.

Jos materiaalia tarvitaan talvella, tämä on mahdollista, mutta vain siinä tapauksessa, että se asetetaan pinnalle, joka on aiemmin poistettu lumesta ja jäästä. Ennen työn aloittamista materiaali ja sisäänvedettävä vedeneristys on lämmitettävä lämpimään huoneeseen.

Jos bitumipitoista alustaa käytetään sisätiloissa, sen on oltava hyvin ilmastoitu. Materiaalia on mahdollista käyttää vain, jos sen lämpötila on yli kymmenen astetta. On suositeltavaa käyttää silmälaseja ja suojavaatetusta, jotta alusta ei pääse limakalvoille.

Primer "Technonicol" - ominaisuudet ja käyttötarkoitus

"Technonicol" bitumipitoisuus on vesipitoinen emulsio, joka perustuu maaöljybitumiin, jota käytetään betonipohjien ja sementti-hiekkasterien hoitoon. Ennen kuin asennat itseliimautuvia ja ohjattuja vedeneristysmateriaaleja kattoon, käytä liuos, jossa on bitumialuketta "TechnoNIKOL".

Käytettävän materiaalin valmistuksessa käytetään vain korkealaatuisia orgaanisia liuottimia ja bitumia. Siksi alukkeelle on ominaista korkea lämmönkestävyys ja hyvät tunkeutumisominaisuudet. "Technonicol" bitumipäällyste tunkeutuu erittäin syvälle pintaan ja varmistaa sen tarttumisen myöhempiin materiaaleihin. Tämä ominaisuus vaikuttaa positiivisesti materiaalien käytön kestoon.

Bitonialuke "Technonicol" kuivuu hyvin nopeasti ja ei tartu pintaan. Technonicol valmistaa pohjamaalia väkevöitymään muotoon, mikä helpottaa sen toimittamista määränpäähän ja varastointiin.

Aloituksen laatuominaisuuksien parantamiseksi sinun on noudatettava tiettyjä sääntöjä sen kanssa työskentelystä:

 • ennen materiaalin käyttöä on välttämätöntä varmistaa sen perusteellinen sekoittaminen;
 • pinta, johon työ on suoritettava, on puhdistettava lian, pölyn ja kuivattuna;
 • pinnan kosteusindeksi ei saa olla yli 15 prosenttia;
 • Alukkeen levittämisen jälkeen on tarpeen tarkkailla aikaa sen täydelliselle kuivaukselle, vähintään 1,5 tuntia.

Bitonialuke "Technonicol" - tarkastelu ja ominaisuudet

Tarjoamme tutustumaan "Technonicol" -yrityksen alukkeen päävaihtoihin:

1. Primer "Technonicol nro 1" - on jo myyty valmiissa muodossa, ei vaadi ylimääräisiä orgaanisia liuottimia. Mahdollinen pakkaus 20 litraa tai 50 litraa. Se on suosituin pohjamaalaus, joka sopii pintakäsittelyyn ennen kuin asennat vedenpitävyyden niihin. Primer "Technonicol" -kulutus - 250 - 350 ml / m². Tämä alusta on universaali ja kestää erilaisten pintojen valmistuksen vedeneristysasennuksen asennusta varten. Sen tärkein etu on tarjota korkealaatuinen ja luotettava kiinnitys sementti-hiekkalaateriin, betoniin ja muihin pintoihin, joilla on karheus.

 • alukkeiden valmistuksessa käytetään yksinomaan orgaanisia liuottimia, jotka ovat vaarattomia terveydelle;
 • Halutun ratkaisun saa- miseksi käytä eräitä bitumityyppejä, jotka pehmenevät 80 asteen lämpötilassa;
 • heterogeenisuuden ja epäpuhtauksien puuttuminen takaa tuotteiden laadun;
 • haihtumattomat aineet käsittävät vähemmän kuin puolet koostumuksesta;
 • sillä on suuri läpäisevä vaikutus;
 • kuivuu 10-12 tunnissa;
 • materiaali on lämmönkestävää.

"Technonicolin nro 1" alukkeesta on kaksi muotoa:

 • valmiin ratkaisun muodossa;
 • konsentraatin muodossa.

Keskitetty aluke tulee laimentaa kerosiinilla, bensiinillä tai valkoisella alkoholilla. Sitten sinun täytyy sekoittaa se ja käyttää sitä tarkoitetulla tavalla.

2. Primer "Technonicol No. 4" - erottuvat paremmilla fysikaalis-kemiallisilla ominaisuuksilla.

Sitä käytetään sekä ulkona että sisätiloissa. Kuivaamiseksi on välttämätöntä odottaa vain 60 minuuttia. Materiaali perustuu öljybitumin vesipitoiseen emulsioon, jota modifioidaan teknisten lisäaineiden ja mineraalitäyteaineiden avulla.

 • nopeasti kuivuva prosessi;
 • erinomaiset tunkeutumisominaisuudet;
 • lämmönkestävyys;
 • käytön aikana ei ole tahmeutta.
 • ogruntovka karkeita pintoja ennen vesitiivistyksen tai kateaineen asennusta;
 • jotta varmistetaan vahva tartunta pohjan ja vedenpitävyyden välillä.

Ennen kuin käytät "Technonicol nro 4" -bakteerista aluketta, se on sekoitettava ja pinnoitettava pinta on puhdistettava perusteellisesti pölystä ja muista epäpuhtauksista ja kuivattu. Älä käytä automaattisia laitteita pohjamaaliprosessissa, käytä kädessä pidettäviä laitteita, kuten harjaa, rullaa tai harjaa. Pohjamaalia voidaan käyttää lämpötiloissa 5 - 400 ° C.

Materiaalikulutukseen vaikuttaa sen pinnan tyyppi, jolla sitä käytetään ja käyttötapa, bitumialukkeen "Technonicol" keskimääräinen kulutus on 250-350 ml / m². Yksi alustapakkaus sisältää 20 kg materiaalia.

3. Bitonialuke "Technonicol No. 3" - käytetään span- ja siltarakenteiden pintakäsittelyssä. Ja ennen kuin asetat vedenpitävät tai kateaineet hiekalle, betonirakenteet.

Tämän alukkeen koostumukseen kuuluvat maaöljybitumi, polymeerit, adhesiiviset lisäaineet ja orgaaniset liuottimet. Materiaali kuivuu nopeasti ja suojaa täydellisesti metallipintoja ruosteelta. Vedenpitävyyden asentamisen jälkeen pintaan ja vedenpitävään materiaaliin on voimakas tartunta.

Primerin levittämiseen rullalla, harjalla, harjalla tai ilmattomalla suihkeella. Neljä neliömetriä pinnalle tarvitaan yksi litra aluketta.

Primet "TechnoNIKOL" hinta 20 litraa on noin 18 dollaria.

Primer "Technonikol"

Se, että "Technonicol" -alustalla on sertifikaatti kaikkien normien noudattamisesta, osoittaa jälleen tämän tuotteen käytön korkean laadun ja luotettavuuden.

Näihin etuihin nähden mainittakoon bituminen aluke "Technonicol No. 1":

 • klassinen ja monipuolinen;
 • edullisin hinta;
 • alhainen kulutus;
 • kaksi vapautumismuotoa: säännöllinen ja tiivistetty;
 • korkea lävistysvoima;
 • mahdollisuus käyttää alhaisissa lämpötiloissa.

Bitumipohjamaalilla "TechnoNIKOL nro 3" on useita etuja:

 • laaja soveltamisala;
 • polymeerit, jotka ovat osa aluketta, parantavat merkittävästi sen ominaisuuksia;
 • tarjoaa luotettavan suojauksen korroosiota vastaan;
 • luotettavaa käyttöä, koska se tarjoaa maksimaalisen otteen;
 • kuivuu viiden minuutin kuluessa;
 • helppokäyttöinen;
 • mahdollinen käyttö talvella.

Emulsioaluke "Technonikol" - eroaa:

 • vesipohjan läsnäolo;
 • mahdollisuus sisätiloihin;
 • ei liuottimia;
 • paloturvallisuus;
 • sovellusnopeus;
 • edullinen hinta.

Primer-sovelluksen ominaisuudet "Technonicol"

1. Ennen työskentelyn aloittamista puhdista pinta, johon alusta käytetään.

2. Määritä alukkeen tyyppi, jos se on valmiina seoksena, se täytyy sekoittaa vain. Jos tiivistettä käytetään, laimenna se kerosiinilla, bensiinillä tai muulla orgaanisella liuottimella.

3. Käytä pohjamaalia pinnalle nailonharjalla tai rullalla.

4. Jos materiaali on tarkoitettu käytettäväksi suurella pinta-alustalla, on mahdollista päällystää pohjamaali ja tasata se kumimutteella.

5. Jos pohjamaalaus levitetään pystysuoralle pinnalle, käytä levitintä sen levittämiseen.

6. Ennen materiaalin levittämistä, lue ohjeet ja selvitä sen kuivauksen aika. Kun pohjamaali kuivuu, jatka kattorakenteiden tai vedeneristysten toteuttamista.

Kuinka kauan bitumipitoisuus kuivuu?

Ilmoita väärinkäytöstä

Vastaukset

Ensi silmäyksellä bitumimaali- ja bitumipohjamaalit eivät eroa toisistaan. Mutta tämä ei ole täysin totta. On olemassa useita etuja, jotka tekevät bitumisista pohjamaaleista houkuttelevampia asiakkaille: parhaiden läpäisevien kykyjen ansiosta aluke "tarttuu" voimakkaammin pinnalle; GOST-pohjamaalibitumia voidaan käyttää sadekaudella, koska sitä voidaan levittää märille pinnoille; pohjustus bitumi kuivuu paljon nopeammin kuin mastinen (enintään 16 tuntia); Primerilla on parhaat korroosionestot.