Valikoima laudat muottiin

Muotti on rakenne, joka on suunniteltu täyteen erilaisten ratkaisujen avulla. Sitä käytetään erilaisten perustusten, sarakkeiden ja koko rakennusten rakentamiseen. Se koostuu muovista, pahvista, metallista tai puusta valmistetuista suojuksista ja kiinnikkeistä. Jälkimmäinen vaihtoehto on saatavuuden vuoksi laajentunut sekä yksityisellä että teollisella rakentamisella. Muottipöydän on täytettävä tietyt standardit ja oltava niin paksut, että ne kestävät todelliset kuormat ilman muodonmuutosta. Työssä käytetään useita laadukkaita puiset kilvet, jotka on helppo koota ja purkaa.

Muottien puutavaran vaatimukset

Decking on ei-pysyvä rakenne, jota käytetään vain valun aikana ja konkreettisessa kovettumisaikana. Useimmissa tapauksissa lujitusholkki asennetaan suojusten väliin. Muottien ansiosta antavat pystytettyjä rakenteita eri muodoissa. Materiaali sen luomiseen ovat levyt, jotka on saatu useista puulajeista. Mutta niiden on täytettävä seuraavat vaatimukset, jotka esitetään alla olevassa taulukossa.

Kuiva puutavara vetää vettä valuraudasta. Tämän vuoksi vierekkäiset betonikerrokset eivät saa vaadittua voimaa. Tämän seurauksena ne hajoavat ja hiutuvat. Kosteuttaa muotti ennen kaatamista. Kuumalla kuivalla säällä tämä toimenpide suoritetaan jaksollisesti, kunnes suojat poistetaan.

Betoni hapan ympäristön vaikutuksen alaisena tarttuu huonosti. Koska käytettyjä levyjä neutraalilla tai emäksisellä reaktiolla.

Muottipuun voidaan käyttää reunoja tai leikkaamattomia. On toivottavaa antaa etusija ensimmäiselle, jolla on jopa sivusuuntaiset reunat, vastuullisia töitä suoritettaessa. Tämän ansiosta voit helposti laskea suojan ilman vääristymiä ja halkeamia levyn välillä. Betoni kuivauksen jälkeen tässä muodossa on sileä, sileä pinta.

Aseiden, ulkotilojen, pienien runkorakenteiden perusteet ovat sopivia eikä reunamateriaalia, jolla on alhaisemmat kustannukset. Käytettäessä sitä suojat putoavat alas, levyt ovat ylöspäin (tasainen) sisäänpäin.

Muottipöydän paksuus on tärkein ominaisuus, joka määrittää luoman rakenteen lujuuden. Parametrin optimaalinen arvo on 25 mm. Seuraavat tekijät vaikuttavat sen valintaan:

 • arvioitu kuorma;
 • kilven mitat;
 • muottien muotoiluominaisuudet, kuten esimerkiksi tukipylväiden välinen etäisyys.

Laajakaistaleet kaatamalla usein taipuvat. Tämän seurauksena, kun monoliitti kuivuu, sen pinta tulee aaltoilevaksi. Optimaalinen leveys on 150 mm.

Sahatavaran pituus valitaan niin, että levyt on helppo kiinnittää ja purkaa. Pelastamiseksi kannattaa käyttää puutavaraa edullisesta puusta ja jos monoliitin lopulliselle pinnalle ei ole suuria vaatimuksia, sitten ei ole syötävää.

Vaaditun materiaalin määrän laskeminen

Ennen kuin laudat on tehty muottiin, sinun on laskettava tarvittava määrä niitä, jotta kustannuksia ei lisätä eikä ostaa enemmän materiaalia rakentamisen aikana. Tarkastele vaadittua äänenvoimakkuutta seuraavasti:

 • määritettynä rakenteen ympärysmitan koko pituudella täytön ja sen korkeuden mukaan;
 • valita kaupallisesti saatavilla olevista tuotteista, mitkä levyt sopivat kokoon;
 • jakaa kehä puun yksikön pituudella, saat tarvittavan määrän samaan riviin;
 • jakamalla rakenteen korkeus yhden levyn leveydellä, määritä tarvittava määrä niitä pystysuorassa;
 • kertomalla tuloksena oleva määrä pituudeltaan ja korkeudelta, etsi haluttu tulos.

Materiaalia myydään kuutiometreinä. Voit selvittää, kuinka monta levyä on kuutioissa. Tee näin:

 • löytää tilavuuden: tämä kertoo sen pituus, leveys ja paksuus;
 • jakamalla 1 m 3 saadulla luvulla, saat halutun tuloksen.

Tietäen, kuinka monta yksikköä materiaalia kuutiossa, laske vaadittu tilavuus suojavaiheiden luomiseen: jaa tarvittava määrä levyjä numeroineen 1 m 3: ssä.

Materiaali kilpien valmistukseen

Muottien valmistukseen tarvitaan myös seuraavia materiaaleja:

 • puiset palkit;
 • vaneri;
 • muovikelmu;
 • kynnet tai ruuvit.

Tangon koon tulee olla vähintään 5 x 5 cm, ja niiden määrä on noin 35-40% levyjen määrästä.

Oikea työmäärän laskeminen auttaa kustannusten optimointiin. Samanaikaisesti lisähankintojen aikaa ei käytetä.

Muottien valmistus

Suojusten tekeminen ja asentaminen on harkittava betonin ratkaisun painoa. Suurella arvollaan herkkä rakenne ei kestä ja romahtaa, mikä on täynnä raha- ja työvoimakustannusten nousua. Muottien asennus (esimerkiksi kaistaleen rakentaminen) suoritetaan seuraavassa toimenpidekokonaisuudessa:

 • suorittavat valmistelutoimintoja: poista roskat ja irtomaa maaperästä ruopatussa kaivauksessa;
 • kaivukoneen kulmissa tukipalkkeihin;
 • määritä tarvittavat levykoko ja leikata levyjä vaaditun pituuden pohjamateriaalille;
 • Valmista kytkentäpalkit;
 • keräävät kilvet, ajavat kynsit betonin sivusta ja taivutetaan niiden päihin;
 • kiinnitä muottiin asettamalla tukipyörät vaaditulle etäisyydelle, mikä riippuu tulevasta kuormituksesta: suurella arvolla se kannattaa sijoittaa keskimäärin 0,7-0,9 m;
 • tarkista paneelin rakenteen asennuslaadun taso tasoituksella, tarvittaessa säätämällä sen elementtejä.
Asennettu muotti

Jotta saataisiin korkealaatuinen (tasainen, tasainen) monoliitin pinta kotelon sisäpuolelta, naulat voidaan naulata vaneriin, joka leikataan sopiviksi kappaleiksi. Vuotojen välttämiseksi, kosteuden säilyttämiseksi ja muottien käyttöiän pidentämiseksi sen sisäpinta peitetään muovikelmulla, joka on kiinnitetty nitoja käyttäen niitteillä.

Käytännön suositukset

Jos on tarpeen käyttää uudelleen muottipesua, on valittava sopivista puulajista valmistetut levyt. Havupuut ovat sopivanlaista puuta, joten ne usein suosivat männyn, kuusen ja kuusen rakennusmateriaalia, joka on kohtuuhintainen.

Muotoilun kokoaminen ja asennus suositellaan noudattamaan seuraavia suosituksia:

 • massiivisten rakenteiden kilvet on lyöty kynsillä, koska itsepuhallusruuveja voidaan purkaa betonimassalla;
 • puun kosteuspitoisuuden lisäämiseksi kaada muotti ennen kuin kaadetaan liuosta;
 • ulkotankojen asentaminen estää suojukset irtoamiselta;
 • muotti on irrotettava vasta sen jälkeen, kun vaadittu betonipinta on saavutettu betonilla;
 • lukuun ottamatta puutavaraa kerros kerroksen täyttämisen (osien mukaan): pystysuora tai vaakasuora.

Pienten syiden rakentamiseen, joilla ei ole vakavia vaatimuksia, käytetään usein muottien improvisoitua puutavaraa varten.

Esimerkki muotojen valmistuksesta ja suositukset materiaalin valinnasta sen tuotannolle löytyvät alla olevasta videosta.

Muottipöytä

Muottipöytä

Ei vain mitä rakentaminen tapahtuu ilman betonin kaatamista. Kiinteät saumattomat monoliitit ovat erittäin kestäviä. Ne sopivat erinomaisesti tehtävän muotoon ja paljon halvemmalla kuin tehtaalla tehdyt ZhB-tuotteet, joista tarvitset vielä tarvittavan suunnittelun.

Tärkein apuelementti konkreettisen työn suorituskyvyssä on muotti. Se suorittaa useita toimintoja samanaikaisesti, joista tärkeimmät ovat:

 • Se antaa suunnittelumuodon tulevalle tuotteelle.
 • Säilyttää vaaditut mitat.
 • Asettaa monoliitin sijainnin avaruudessa (kohouma / horisontti / kaltevuus).
 • Muodostaa pintojen rakenne (sileä, karkea, aallotettu).
 • Estää nopean kosteuden monoliitin menetyksen.
 • Suojaa alhaisilta ja korkeilta lämpötiloilta kypsymisen aikana.
 • Suojaa kypsymis monoliitti eroosiosta, saastumisesta ja mekaanisista vaurioista.

Muotoilutyypit ja niihin kohdistuvat vaatimukset kuvataan yksityiskohtaisesti GOST 52085-2003 "Muottiinpanoissa. Yleiset tekniset edellytykset.

Muun tämän asiakirjan määräyksissä mainitaan tärkeimmät laatujärjestelmän laadun ominaispiirteet. Näihin kuuluvat: suurin mahdollinen liikevaihto, alhainen tarttuvuus betoniin, tiiviys, lujuus ja tarkkuus, kyky koota ja purkaa nopeasti, monipuolinen muutos kannen muotoon ja kokoon, vähimmäishinta ja vähimmäiskustannukset...

Jos tarkastelemme eri materiaalien muotoilumuotoilua, puupaneelit muovi- ja metallituotteiden taustaa vasten osoittavat itsensä paras yhdistelmä helppokäyttöisyys, luotettavuus ja edulliset kustannukset. Siksi yksityiset kehittäjät haluavat ostaa laudaksi muottiin tai käyttää vaneria, OSB: tä ja vastaavia suurikokoisia levyjä.

On tarpeen tilata trimmaava kalibroitu lauta muottiin

Jotta kantta, joka on koottu kappaleen aihioista pitämään massa tietyssä muodoissa ja estämään sementtimäisen vuoto, kukin lauta on sovitettava hyvin toisiinsa. Haavasyrjä, kun reunat liitetään, muodostavat liian suuria aukkoja, joita tavallisesti ei voida sulkea edes rakennusaineiden avulla.

On vaikeata tehdä geometrisesti oikeita tuotteita epäpohjoittelemattomalta alustalta, koska sillä voi olla kaarevat reunat, se kärsii toisesta päästä (ns. "Rungon löysyys" seurauksena).

Lisäksi betoni käyttää suurta paineita kilpeä kohtaan. Terävä vaurio, joka ei pääse paksuuteen, voidaan hajottaa värähtelemällä säädettyä massaa.

Ainoastaan ​​reunapinta, jossa reunat saha- taan oikeaan kulmaan levyille ja jotka on järjestetty yhdensuuntaisesti toisiinsa, muodostavat lattian kokoamisen jälkeen pienimmät aukot kooltaan. Mutta vielä silloin on suositeltavaa suojata suojuksen sisäpuolelta muovikalvo estääksesi vuotojen. Ei-kalibroitua levyä voidaan käyttää, mutta on helpompaa ja nopeampaa työskennellä samankokoisella materiaalilla.

Mikä on levyjen paksuus ja leveys

Sahatavaran leveys ei ole erityinen rajoitus. Ei ole mitään järkeä olla matala, koska sen on käytettävä enemmän voimaa kokoonpanon aikana, ja lisää kiinnittimiä (suositellaan kynsien käyttöä). Liian leveä materiaali on taipuvainen ristipäällystykseen ja halkeiluun. Siksi parhaaksi vaihtoehdoksi voidaan pitää 150-200 mm: n leveydeltään muotoiltua muottilevyä.

Sahatavaran paksuus muottirakenteen kokoonpanossa riippuu tulevista kuormista. Kun valukappaleita, grilloja, palkkeja ja muita "roikkuvia" elementtejä pestiin levyllä 35-40 mm paksuiksi.

Minkälainen lauta on käytettävä muottiin

Mitä valita laudat rakennustöiden rakentamiseen?

Kun kaatetaan rakennusten, rakenteiden ja muiden monoliittisten betonirakenteiden perustuksia, käytetään usein puulevyistä valmistettua irrotettavaa muottirakennetta. Se pystyy antamaan ratkaisulle oikean muodon, mutta se ei anna sen käyttää täysin kaivetun kaivannon määrää. Helppo asentaa, ylläpitää, pienet kustannukset vaihtelevat. Koska levyt ovat paras vaihtoehto kertaluontoiseen käyttöön yksityisessä rakennuksessa. Tulevaisuudessa ne saattavat olla tarpeen karkeiden lattioiden, tilapäisten rakennusten tai muiden vastaavien tarpeiden kannalta. Uudelleenkäyttöä suunniteltaessa on parempi tilata vaneria. Sen hinta on korkeampi, mutta se kestää jopa 1000 täytettä.

Materiaalivaatimukset

Laudoilla on suhteellisen alhainen paino, kestävät, luotettavat, reagoivat hyvin käsittelyyn, ovat helppoja ja nopeita kokoamiseen ja ne on helppo leikata. Ne ovat saatavilla, ja ne ovat saatavana erikokoisina myymälöissä ja valmistajilta. Kuitenkin ne eivät ole kovinkaan käteviä, jos on tarpeen saada pyöristetyt radat. Valinnassa otetaan huomioon liuoksen aiheuttama kuorma, muuten taipuminen tai tuhoaminen on olemassa.

Kun päätetään, millaista muottirakennusta säätiön kaatamiseksi on tärkeää muistaa, että tämä on tilapäistä rakentamista, usein kertaluontoista käyttöä. Siksi ei ole merkittävää laatua, tärkeimmät ovat lujuusominaisuudet ja suhteellinen tasaisuus. Yleisimmin käytetty puu on luokkaa 3 tai 4, jonka hinta ei ole liian korkea.

Puolikierteiset tai viimeistellyt levyt ovat sopivia. Jälkimmäinen on edullinen, koska niillä on erityiset mittasuhteet, ja valmistelutyön aika lyhenee. Erityisiä vaatimuksia asetetaan pituudesta ja paksuudesta. Ensimmäinen määräytyy kaivannon pituuden ja 2-3 cm: n marginaalin perusteella, toinen ei saa olla alle 20 mm, muutoin betonipaineessa voi esiintyä taipumia ja säätö on epätasaista. Monet asiantuntijat kysymykseen: mikä paksuus tuotteen käytettäväksi muottiin, vastaa 30-50 mm. Ostaja on mielivaltaisesti valinnut leveyden, paras vaihtoehto on 20-25 cm. Tällöin aika tallennetaan suojuksen kopioimiseksi.

On erittäin tärkeää valita puu oikeasta kosteudesta. Tämän indikaattorin pitäisi olla vähintään 25%. Tämän vaatimuksen noudattaminen on pakollista, koska tällaiset levyt:

 • ei ime kosteutta liuoksesta eikä vaikuta valmiiden perustusten laatuun;
 • niitä ei kyllästetä betonilla, minkä vuoksi ne ovat sopivia uudelleenkäyttöön purkamisen jälkeen.

Suositukset ostajille

Muotti on suorassa kosketuksessa betonin kanssa, joten sinun on valittava oikea puu. Tammi on merkittävä happamuus ja häiritsee normaalia kovettumisprosessia. Lisäksi säätiön kaatopaikkojen kustannukset ovat tarpeettoman korkeat. Koivu ei myöskään sovellu muottiin, se on halkeilua, liian heikko ja ei kestä kuormia.

Havupuu on ihanteellinen yksityiselle rakennukselle, mutta ei riittävän vahva massiivisille ja kiinteille rakenteille - poikkeut ovat mahdollisia, tässä tapauksessa on parempi valita lehtipuulevyt.

Kun ostat, kiinnitä huomiota puun huokoisuuteen. Mitä korkeampi se on, sitä vahvempi on adheesiota liuoksella ja näin ollen raskaampi erotusprosessi (muottien poistaminen). Jätteet, halkeamat, jotka tulevat ruiskutettavan seoksen vuotoiksi, eivät ole hyväksyttäviä. Suuri todennäköisyys, että vaurioitunut levy ei kestä kuormaa ja taipua tai murtaa. On toivottavaa, että pinnat ovat sileät. Muutoin tasaisen perustuksen varmistamiseksi betoniin joutuva puoli on höylättävä ja kiillotettava hyvin.

Kun asennat muottipohjaa pöydän alapäälle, käytetään myös palkkeja, joiden poikkipinta on vähintään 5 x 5 cm. Ne ovat välttämättömiä yksittäisten elementtien kiinnittämiseksi kilpeihin, lisärakennuksen kiinnittämiseksi. Niiden määrä on 30-40% levyn määrästä. Lisäksi sinun pitäisi ostaa:

 • 15 cm pitkä kynsi - ruuvit eivät ole sopivia, sillä betoni voi puristaa ne;
 • vaneri - erityisen sileiden kellaripintojen saamiseksi;
 • käsi- tai pyöreä.

Rakenna vinkkejä

Sileän perustan saamiseksi on tärkeää suorittaa korkealaatuinen valmistelutyö:

 1. poista roskia ja ylimääräistä maata kaivannoista;
 2. kulkemaan tangon kulmiin, joiden sisäpuolella muotti on kiinnitetty;
 3. määrittää levyt ja leikata ne;
 4. kynnet ajetaan pohjan kaatopuolelta, ne on työntävä 4-5 cm etäisyydeltä kiinnityspalkkeja, päitä taivutetaan vasaralla;
 5. suurta kuormitusta muottien seiniin, on suositeltavaa asentaa (ulkopuolelta) lisävarusteita 70-90 cm etäisyydeltä;
 6. asennettaessa on tärkeää tarkistaa taso ja vaakasuora ja pystysuora, muuten säätö on epätasaista.

Laadukkaammille monoliittisille betonirakenteille asiantuntijat myös neuvovat harkitsemaan useita hienouksia. Jos levyt ovat liian kuivia, ne täytetään runsaalla vedellä ennen täyttöliuosta. Suojaa vuotoa ja suojaa muottipesästä, polyeteenistä, kateaineista tai muusta vastaavasta materiaalista, kun se on kiinnitetty rakennustyöntöön. Kun valitaan vaneri betonin sileäksi kaatamiseksi, se on naulattu leveällä hatulla, jonka pituus on 40 mm. Kullekin m2: lle tarvitaan 16-25 kpl.

Ennen kuin ostat laudat säätiölle, laske ensin niiden määrä ja tee pieni marginaali (5-10%) leikkaamista varten, mahdollinen avioliitto. Tällöin mitataan tulevan betonirakenteen kokonaispituus ja määritetään levyjen korkeus. Ensimmäinen arvo jaetaan levyn pituudella, toinen - leveydellä. Tulokset kerrotaan toistensa kanssa ja vaadittu määrä saadaan.

Ostolevyt muottien asentamista varten todella missä tahansa puuta myyvässä rautakaupassa. Jos haluat säästää, on parempi sopia suoraan valmistajan kanssa sahalla. Jos tarvitset pieniä segmenttejä, ota yhteyttä paikallisiin huonekaluliikkeisiin. Laudoilla on eri paksuudet ja leveydet, joiden vakiopituus on 6 m (muita vaihtoehtoja tarjotaan joskus), joten hinta tavallisesti ilmoitetaan kuutiometrissä.

Mitä levyjä käytetään parhaiten muottiin

Rakennustyötä tehtäessä on aina tarpeen luoda betoniteräksiä, joten on mahdotonta tehdä ilman muottirakennetta. Muotoon lähtöaineena käytetään metallia, muovia, puuta tai näiden yhdistelmää. Metalli- ja muovimallien käyttö ei ole aina suositeltavaa, koska ne ovat erittäin arvokkaita. Siksi yksityisen talon perustan luominen on varsin sopivaa puurakennusta. Mitkä levyt soveltuvat parhaiten muottiin ja kuinka monta tarvitset?

Kokoonpantavan muottirakenteen malli.

Muottien perusaineistovaatimukset

Puuhelmio on tilapäinen rakenne, jonka avulla voit antaa oikean muodon rakennuksen pohjalle ja etteivät betoniseokset täytä kaivannon kokoa. Sen luomiseen käytettiin kaikenlaisia ​​puulajeja.

On edullista käyttää halvempia rotuja, koska muottien purkamisen jälkeen tämän materiaalin käyttö on edelleen vähäistä.

Tätä rakennetta varten käytetään sekä reunallisia että reunattomia levyjä. Kun asennat muottiin, levyt on työnnet- tävä alaspäin kortin etupuolella sisäpinnalla ja sijoitettava se konkreettiseen ratkaisuun. Haalistunut levy on suosituin materiaali, koska sillä on erityiset ulottuvuudet, joiden avulla voidaan vähentää merkittävästi työvoimavaltaista työtä säätiön viimeistelyssä, koska sen pinta-ala on tasainen.

Kaivantojen ja rinteiden muottirakenne.

Materiaalin perusvaatimukset muottien muodostamiseksi asetetaan materiaalin paksuuteen ja pituuteen. Pituus on valittava ottaen huomioon kaivannon koko, sillä levyjen suunnittelussa levyjen on ulotuttava hieman betonin alapuolelle.

Betoniseoksessa on erittäin suuri tiheys, joten levyjen seinät ovat voimakkaassa paineessa. Tämä tarkoittaa, että levyjen on valittava sopiva paksuus, joka pystyy kestämään tämän paineen. Materiaalin vähimmäispaksuuden tulisi olla 20 mm. Paras vaihtoehto olisi käyttää 30-50 mm paksuisia leikattuja levyjä. Useimmissa tapauksissa materiaalin leveys valitaan sen mukaan, mikä on käytettävissä, mutta hyvä vaihtoehto voidaan pitää puupaneelina 200-250 mm leveäksi.

Jotta vältetään puun absorboimasta vesipäästä, käytä sellaista materiaalia, jonka kosteus on yli 25%. Tätä arvoa olisi noudatettava seuraavista syistä:

 • tällaisen kosteuden betonin laatu ei kärsi. Kun puu imee vettä seoksesta, betonin hyödylliset ominaisuudet voivat huonontua jonkin verran;
 • tämän ehdon noudattaminen mahdollistaa levyjen purkamisen jälkeen käyttötarkoituksia muihin tarkoituksiin, koska niitä ei kyllästetä betonilla ja säilytetään niiden ominaisuudet.

Kuinka paljon materiaalia tarvitaan puumuottiin?

Ennen kuin ostat tai kerätään materiaalia muottiin, sinun on laskettava, kuinka paljon sitä tarvitaan. Laudat voidaan ostaa rautakaupoista, jotka myyvät puutavaraa.

Kolonnin säätiöiden päällystysmenetelmä.

Jotta voisit säästää hieman, voit ostaa leikattua materiaalia lähimmästä sahasta, koska siellä ne maksavat paljon vähemmän.

Yleisesti hyväksytty indikaattori levyjen tilavuuden laskemiseksi on niiden määrä per 1 m 3. Esimerkiksi jos levyn paksuus on 25 mm, leveys 150 mm ja pituus 6 m, niin 1 m 3 on noin 43 kpl. Laskettaessa tarvittavan materiaalin kokonaismäärää jaa säätimen ympärysmitan pituus levyn pituudella, jaa levyjen korkeus leveydeltään ja kerro tulos. Loppujen lopuksi voit saada levyt yhteensä. Tämän arvon avulla voit laskea, kuinka paljon rahaa sinun on käytettävä tämän materiaalin ostamiseen.

Muottirakenne ja sen purkaminen betonin kaatamisen jälkeen

Liitäntälevyjä kilpiin, älä unohda, että suuren massan omaava betoniseos voi tuhota koko muottirakenteen. Siksi kun asennat sen, sinun on noudatettava seuraavia sääntöjä:

 • liitoslevyjä varten on parasta käyttää nauloja, joiden päät on taivutettava. Tämä mahdollistaa paikan pitämisen paineella;
 • liittymistä ei suositella itsekierteittäviä ruuveja, koska ne voidaan puristaa paineen alaisena, mikä johtaa suojusten tuhoutumiseen;
 • koottu muotti voidaan vuorat- ta polyeteenistä sisäpuolelta estää betoniseos vuotamasta;
 • kosteuden lisäämiseksi ennen betonin kaatamista, levyt voidaan kastuttaa vedellä;
 • puukyltit, voit asentaa välikappaleet, jotka vastustavat levyn uloketta.

Ammattimaiset vinkit

 1. Sileä pinta. Jotta betonirakenne olisi tasainen, on välttämätöntä, että betonien kanssa kosketuksiin joutuvien levyjen sivu on höylätty ja maadoitettu.
 2. Suojaa pystysuorat palkit ja pitkät kynnet. Kynnet ovat tukossa betonin vieressä olevan pinnan sivulta. Niiden on lävistettävä suojus 3-5 cm: n pituisilla kiinnityspalkkeilla ja ulos. Tämä ylitys on taivutettava ja hammered.
 3. Levyt asetetaan 30-40 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja varmista, että kaappaat suojuksen reunat. Tällöin useiden elementtien liittäminen on helpompaa.
 4. Paksuusmarginaali. Paksuus 20 mm on hyväksyttävä vähimmäismäärä. On parempi valita materiaali, jonka paksuus on 30-50 mm.
 5. Betonin pitäisi kovettua. Muotti voidaan irrottaa vasta betonin täydellisen kovettumisen jälkeen. Tällöin on parempi olla turvallinen ja odota muutama päivä kuin korjattava pääomahankinnan lopputulos työn päätyttyä.
 6. Erityisen sileä valurauta, betonin vieressä olevien levyjen puoli voi olla verhottu luonnollisella vanerilla. Se on kiinnitetty kynsillä, jonka leveät korkit ovat 40 mm pitkä. Jokaisen naulan pitäisi olla mahdollisimman paljon puutteeseen ilman pienintä aukkoa. Naulan tiheys on 15-25 kpl / m 2.

Levyjen kunnollisen kokoonpanon ja betoniseoksen huolellisen kaatamisen vuoksi levyt kärsivät tuskin, joten niitä voidaan käyttää lisärakentamisessa. Ne eivät tietenkään ole sopivia aidan tai hienon viimeistelyn rakentamiseen, mutta kun suunniteltaessa esimerkiksi aluslattia, tämä materiaali sopii täydellisesti.

Mitkä levyt sopivat muottiin?

Muotti on erityinen järjestelmä, joka perustaa säätiön ja antaa sille vaaditun muodon ja koon. Se sisältää kannen ja useita kiinnitysosia, joiden valmistukseen käytetään usein puuta. Millaista lauta on tehtävä muottiin, ja mitä tekijöitä on otettava huomioon valittaessa, puhumme tänään.

Muottien materiaalit

Puiset muottipesät voidaan valmistaa eri rotujen levyiltä, ​​mutta tavallisesti edullista puuta käytetään näihin tarkoituksiin, koska materiaalin uudelleen kiinnittämisen mahdollisuus on melko pieni, mikä tekee siitä epäkäytännölliseksi järjestää sen kalliimmasta materiaalista.

Laudan alla voi olla reunatonta ja leikkaamatonta, mutta on tärkeää muistaa, kun valitaan ja asennetaan suojat, että betonipinnan tulee olla sileä - tämä varmistaa sen paitsi oikean luotettavuuden myös eheyden.

Materiaalin kosteus ja koko

Valitsemalla levyt kiinnittävät ensinnäkin huomiota niiden kokoon ja paksuuteen. Pituus valitaan kaivannon pituuden perusteella ja varmistetaan, että suojusten asennuksen aikana ne ylittävät jonkin verran perustettavan säätöalueen rajat.

Paksuuden tulisi olla riittävä kestämään kaatuneesta betoniseoksesta tulevaa kuormaa. Asiantuntijat suosittelevat materiaalia, jonka paksuus on 25-50 mm. Vaihtoehto, jolla on suurempi paksuus, on myös mahdollista, mutta sinun ei tule käyttää ohuempia alustoja, koska tässä tapauksessa sen tuhoutumisen todennäköisyys on suuri.

Mitä tulee optimaaliseen leveyteen, se on 15 cm, mutta laajempia aihioita voidaan käyttää melkein rajoituksin. Kosteuden suhteen on edullista valita tällainen alusta, jonka kosteusindikaattori on 25% tai enemmän. Tämä valinta johtuu seuraavista tekijöistä:

 • Tällä kosteudella puuta ei ole liimattu sementtimaitoon ja se on kierrätettävää;
 • Betoni täysin säilyttää lujuusindikaattoriensa, koska se on kiinnityskomponentteja, jotka puu absorboi ensisijaisesti puun imeytyessä siihen.

Laskelmien tekeminen

Ennen työskentelyn aloittamista on tarpeen laskea laudan määrää varten tarvittava lautan määrä. Menettely on yksinkertainen - selvitä levyjen lineaariset mittarit - muottipituus, tuloksena saatu arvo kerrotaan korkeudella - se osoittautuu alueelle. Seuraavaksi kerro lukumäärän materiaalin paksuuden mukaan, jolloin tarvittava tilavuus tulee.

Esimerkiksi levyjen pituus on 180 m, korkeus 0,45 m, paksuus 30 mm. Seuraavaksi: 180x0.45x0.03 = 2,43 m3 materiaalia.

Työssä olevien levyjen lisäksi on myös hyödyllinen palkki niiden liitosta ja vahvistuskannattimien rakentamisesta. Käytäntö osoittaa, että sen tilavuus on usein noin 30-40% levyn tilavuudesta. On syytä muistaa noin 5-10% varastosta.

Muistettavaa kun asennat muottiinpanoa

Suojusten kokoamisen yhteydessä on muistettava, että kiinnityspalkin tulee olla noin 0,5 - 1 m. Tämä arvo riippuu sekä suojien paksuudesta että suunnitellusta kuormituksesta, eli täytettävän liuoksen tilavuudesta.

Kynsien pituuden tulisi riittää, jotta taivutus pysyisi vähintään 10 mm: n päässä. Paras vaihtoehto on lyödä ne ei muottiin, vaan siitä. Sisäpuolelta levyjen kiinnitys suoritetaan välikappaleiden avulla ulkopuolelta pintojen avulla ja vie ne lähellä asennettuja suojuksia.

Määritä, mikä levy vaaditaan muottiin, on hyvin yksinkertainen. On tärkeää, että alustavat laskelmat tehdään oikein ja otetaan huomioon edellä esitetyt suositukset.

Valikoima laudat muottien valmistukseen

Monoliittisilla betoniteräksillä on suuri paino, joten niiden on luotava kiinteä ja luotettava perusta. Luo se muottijärjestelmällä. Yksityisen rakentamisen kannalta paras vaihtoehto on käyttää puisen tukirakenteen, joka koostuu kiinnityksistä ja lattioista, jotka ovat kosketuksissa sementti-hiekkaseoksen kanssa. Kehys on rakennettu muottipaneeleista, jotka ovat leikattua puutavaraa, jossa on suorakaiteen muotoinen poikkileikkaus. Ne soveltuvat käsittelyyn, niukkalla lämmönjohtavuudella ja niillä on huokoinen rakenne, joka varmistaa sementti-hiekkaseoksen yhtenäisen kovettumisen muodossa.

Lisärakenne on tehty vain tietyistä puusta. Asiantuntijat eivät esimerkiksi suosittele koivun käyttämistä sen halutessa halkeilua. Oak-puuta, jolla on lisääntynyt happamuus, joka estää sementti-hiekkaseoksen kovettumisen ja aiheuttaen sen pinnan irtoamisen, ei myöskään toimi.

Muotoilun kannalta on parasta käyttää havupuutuja, jotka erottuvat suurella lujuudella ja luotettavuudella.

Hartsien korkean pitoisuuden ansiosta puuille on tunnusomaista kosteuden kestävyys, ne eivät tunkeudu tuholaisiin ja sieniin. Puun pehmeys takaa sen mekaanisen käsittelyn yksinkertaisuuden ja mukavuuden.

Miten valita oikeat levyt

Reunakuvioista valmistetun nauhalevyn muottien mitat riippuvat rakennettavan rakennuksen muodoista ja mitoista. Valintaan vaikuttava tekijä on kosteus. Sen pitäisi olla vähintään 25%. Tämän edellytyksen noudattaminen kehysjärjestelmän suunnittelussa mahdollistaa levyt uudelleen käyttämisen jälkeen paneeleiden purkamisen jälkeen, koska niitä ei kyllästetä betonilla eikä niillä ole ominaisuuksia. Sementti-hiekkalaastilla on suuri tiheys, joten apurakenne on korkeassa paineessa. Levyn vähimmäispaksuus, joka kestää sitä, on noin 20 mm.

Leveys valitaan mielivaltaisesti, mutta yleensä se ei ylitä 250 mm. Muottielementtien pituus lasketaan ottaen huomioon kaivannon koko, koska levyjen asennuksen aikana levyjen tulee olla 1-3 cm pohjan yläpuolella. Rakennettaessa nauhalevyä kannattaa ottaa karkeita tuotteita: se auttaa poistamaan ilmakuplat betoniliuoksesta, kun se tiivistetään. Jotta yleismuotoon tarvittavien lankojen kokonaismäärän määrittäminen olisi mahdollista, alusreunus tulisi jakaa muottielementin pituudella ja levyjen korkeudella sen leveydestä. Kerro tulokset.

Asennusohjeet

1. Taulujen valmistus laattojen rakentamiseen. Ennen asennusta, puutavara, jonka kosteuspitoisuus on alle 25%, on liotettu vedellä. Sivut, jotka ovat kosketuksissa betonipinnan kanssa, on koneistettu: ne on höylätty ja kiillotettu.

2. Ennen muottirakenteen asennusta maaperä puhdistetaan roskista ja tasoitetaan, sitten tulevaa pohjaa merkitään.

3. Rakenteen kokoonpano suoritetaan kohtisuorilla tangoilla ja 150 mm pitkällä naulalla, joita käytetään betonin vieressä olevasta sivusta. Niiden on läpäistävä suojus läpi ja ulos kiinnittimistä 4-5 cm: llä. Kynsien ulkoneva pää on taivutettu vasaralla. Kannatangot sijoitetaan 30-40 cm: n etäisyydelle toisistaan ​​ja kaappaavat muottipaneelien reunat. Tällöin apurakenteen elementit kytketään. Tiukempaan liitokseen on suositeltava käyttää kielekkeen ja uran levyt. Kokoonpannut tukikehys on vuorattu sisäpuolelta muovikelmulla. Tällaisen vedenpitävyyden aikaansaaminen tarjoaa betonin optimaalisen kosteuspitoisuuden vahvuuteen. Ulkopuolella on erikoispalkkeja muodonmuutoksen estämiseksi. Tukien asennusvaiheen leveys on 0,5-1 m.

4. Kun betoni on kaadettu puumuotoon, se tiivistetään upotusvärähtelijöiden avulla ja säätää pohjan pintaa lastalla.

Purkaminen suoritetaan vasta sen jälkeen, kun sementti-hiekkalaasti on täysin kovettunut. Jotta saataisiin täysin sileä pohja paneeleiden puolelle sen pinnan vieressä, vanerilevyt ovat naulatuiksi pituudeltaan 40 mm. Itsekierteittäviä ruuveja ei käytetä muottien asennuksen aikana, koska ne eivät kestä karkeaa betoniseoksen aiheuttamaa paineita. Lisäkehyksen purkamista voidaan helpottaa levittämällä kalkkimaitoa tai hydrofobista laastia sen sisäpinnalle.

Moskovan säätiön puukappaleen hinta on 3 200 ruplaa. Moskovan Ring Roadin puutavaran toimittaminen maksaa 380 ruplaa. Jos haluat säästää, ostettujen tavaroiden pickup varastosta on järjestetty. Osta muottipohjat sahatavaroiden alustoille edullisemmalla hinnalla mahdollistaa irtotavaran rekisteröinnin.

Mitkä ovat laatoituksen kustannukset 1 m2: n perustamisesta? Miten lasketaan?

Pohjamoduuli on yksinkertainen rakenne, joka toimii konkreettisena sekoitusmuotona. Suurin osa niistä on kokoontaitettavat tuotteet, jotka on valmistettu kosteutta kestävistä ja / tai monikerroksisista vaneripaneeleista (vaipoista), metalli- tai puupalkkeista. On kiinteitä rakenteita. Ilman muottirakennetta on mahdotonta luoda korkealaatuista ja luotettavaa perustusta rakennukselle monoliittisen rakentamisen tapauksessa. Jos olet kiinnostunut kysymyksestä, kuinka paljon irrotettavien ja irrotettavien materiaalien perustana on muotti, lue hinnasto tai soita johtaja.

Yhtiömme huolehtii high-tech-muottijärjestelmien myynnistä ja vuokraamisesta erilaisten ominaisuuksien pohjalta. Tarjoamme kohtuuhintaan 1 m 2: n (2100 ruplasta / m 2: n) alusta, joka antaa takuita vuokratuista tai ostetuista rakenteista. Kun valitset järjestelmän toimittajan, muista, että rakennuksen kestävyys, turvallisuus ja luotettavuus riippuvat niiden toimivaltaisesta organisaatiosta ja oikeasta kehityksestä. Yhteistyössä kanssamme voit luottaa:

 • rehellinen laskeminen muottien kustannuksista;
 • nopea budjetointi ja alustava laskenta;
 • alhaiset hinnat kaikentyyppisille säätiöjärjestelmille;
 • nopea toimitus Moskovassa ja alueella;
 • pätevä neuvonta;
 • Perusmuottien vähimmäisaika toimitukseen kohteeseen;
 • auttaa kokoonpanossa, asennuksessa, pohjan asettamisessa.

Jos olet kiinnostunut säätiön muottien kustannuksista, ota yhteyttä yrityksen johtajaan. Tarjoamme sekä uusia järjestelmiä että käytettyjä rakenteita. BU-muottijärjestelmät ovat täysin toimivia ja luotettavia - yhtiö myy 100-prosenttisesti laadukkaita laitteita vahvan ja luotettavan perustan järjestämiseksi.

Muottirakenteiden ominaisuudet

Kalkinbetonijärjestelmät on koottu eri kokoisista (leveys 0,2 - 1,2 m) teräksestä ja alumiinista valmistetuista lineaarisista suojista tai levyt ja lisäkomponentit. Jälkimmäisen avulla rakenne on koottu paikan päällä lukitusjärjestelmiin, kiinnittimiin, kiinnittimiin jne. Rakennettavan rakennuksen yksilölliset ominaisuudet määrittävät perustusmuotin tyypin ja sen koon. Tällöin säätiön muottien hinta lasketaan seuraavista tekijöistä:

 • vaadittu määrä lasketaan m2: ksi;
 • muottien tyyppi - vakiokoko, tuotantomateriaalit;
 • muottijärjestelmän monimutkaisuus - määräytyy koko sarjan mukaan;
 • lisäpalveluita.

Teemme paitsi rakenteiden tuottamista, mutta myös toteutetaan laitteen muottijalan säätiö - hinta per m2 vaihtelee 800 ruplasta. (yksityiskohtia voidaan selventää johtajan kanssa). Voit myös tilata kirjanmerkin ja ostaa raudoituksen, betonituotannon ja kaatamisen yrityksessä. Yhtiö tarjoaa myös erilaisia ​​tyynyvalmisteita.

Alustan muottien ominaisuudet alustalta

Edullisin ja halpa materiaali muottien tuotantoon on hallitus. Paras ominaispiirteet tällä etsintäalueella ovat mäntymallit. Jotta rakenne pystyy kestämään betonin paineita, valitaan 2,5 cm: n paksuiset levyt, joiden enimmäispaksuus voi olla 3,2 cm, koska Moskovan peruskotelon hinta on huomattavasti alhaisempi (vaihtelee 4 000 ruplaa / m3) kuin metalli, tällainen järjestelmä on suosituin. On järkevää käyttää sitä yksityisessä rakentamisessa.

Hallinnan rakentamisen järjestely on yksinkertainen, mutta aikaa vievä. Koska järjestelmä on taitettava useista elementeistä. Riippuen annettavan säätiön ominaisuuksista voi olla tarpeen lisätä rakenteellisia elementtejä - tikkaita, kuoleja jne. Puupohjaisten muottien etu on kyky käyttää uudelleen puhdistettuja levyjä (jos järjestelmä on oikein järjestetty). Samanaikaisesti myös 1 m3 betonin vuokrankustannukset ovat yksi edullisimmista. Tarjoamme apua rakennusmateriaalien hankinnassa rakenteen kokoonpanolle, asennukselle ja purkamiselle.

Metallipohjamoduulin ominaisuudet

Rakenteet tehdään alumiini- tai teräsrungon, metallin pinnoituksen perusteella. Teräs on valittu vaikeisiin töihin. Materiaali kestää huomattavan betonin paineita, sopii korjaamiseen ja voidaan käyttää uudelleen. Teräsmuotti on kannattavaa ostaa monikerroksisten monoliittisten rakennusten rakentamiseen osallistuvat yritykset. Yksityinen rakentaminen on viisasta vuokrata. Johtaja laskee, kuinka paljon säätiön kustannusrakenne - hinta riippuu järjestelmän koosta ja sen ominaisuuksista.

Alumiinijärjestelmässä on vähemmän voimaa ja se kestää vähemmän betonin paineita, mutta se on kevyt ja edullinen. Voit tilata avaimet käteen -tuotannossamme tai vuokrata valmiin rakenteen. Molempien tyyppisten järjestelmien kokoonpanoon käytetään erityisiä lukkoja ja kiinnityselementtejä - kiinnittimet mahdollistavat rakenteen nopean kiinnittämisen ja purkamisen ilman vaivattomuutta. Yrityksen asiantuntijat voivat auttaa konkreettisen työn toteuttamisessa. Löytääksesi muottipesän lopulliset kustannukset (1 m3: n hinta vaihtelee 600 ruplaa). Ota yhteyttä yrityksen johtajaan.

Mitkä parametrit perustuvat muottipesän vuokraukseen?

Yrityksessämme 1 m 3: n betonilevyjen vuokraus hinnoilla on alhaisempi kuin muissa Moskovan yrityksissä. Lopulliset kustannukset lasketaan seuraavasti:

 • vuokrattujen laitteiden määrä;
 • vuokrasopimuksen kesto (toiminta-aika);
 • muotojen tyyppi (vuokra - prosenttiosuus tuotantojärjestelmään käytetyn materiaalin kustannuksista).

Voimme tilata säätiön täydellisen muottiyksikön alueelle edullisimmista hinnoista. Yhteystietojen selvittämiseksi ota yhteyttä johtajaamme.

Valintalaudan valinta pohjamateriaalille

Muottipaneelit

Rakenteen perustana on perusta, jonka laatu määrittelee koko rakenteen vahvuuden ja luotettavuuden. Lähes kaikentyyppisiä perustuksia kaadetaan muottiin, minkä tahansa materiaalin avulla sitä voidaan käyttää. Kehittäjät, joilla on rajoittamaton rakennusbudjetti ja ammattitaito, käyttävät muovisia, metallisia ja muita kalliita materiaaleja tähän tarkoitukseen. Budjetin vaihtoehtoa voidaan kutsua puurakenteeksi, joka on edullisin ja helppo valmistaa.

Millaista alustaa tarvitaan muottiin

Saada laatukehykseen joka varmistaa virheettömän toiminnan talon, sinun täytyy valita elementit muotti mallioikeus, mukaan lukien hallituksen.

Oikein rakennettu muotti mahdollistaa luotettavan pohjan, jossa on tarkat mitat, sopiva sijainti ja hyvälaatuinen jäätynyt pinta. Kaikki riippuu laudasta laatikoiden valinnalle:

 • Työssä voi käyttää leikattua ja leikattua alustaa, mikä on tärkein edellytys, että betonin vieressä oleva puoli oli täysin sileä. Tätä tarkoitusta varten materiaali leikataan ja jauhetaan. Muotoilupöydän sileä pinta mahdollistaa sileän pohjan säätämisen, mikä yksinkertaistaa huomattavasti jatko-osaa jalustan kanssa.
 • Levyjen paksuus määräytyy kaadettavan betoniliuoksen tilavuuden mukaan, kun betonimassan kasvu lisää puumateriaalin paksuutta. On syytä muistaa, että liian ohut levymä voi muuttua, mikä aiheuttaa aaltomaisen pinnan muodostumisen, jota on vaikea korjata. Kaikkien muottien alustoille on valittava sama paksuus, jotta saadaan tarvittava suunnittelun tarkkuus. Jos jotkut elementit eivät vastaa tiettyjä parametreja, ne pitäisi leikata.
 • Levyjen pituudesta on parasta ottaa materiaali, jonka pituus ylittää kaivannon syvyyden 2,5-3 cm.
 • Levyjen leveys määräytyy työolosuhteiden mukaan. Kuitenkin puutavaraa käytetään useimmiten, jonka leveys on 15-20 cm. Tällaisia ​​levyjä on helpompi asentaa ja niiden kustannukset ovat hieman pienemmät, lisäksi leveä levymä voi muuttua betonin vaikutuksesta. Kapeita levyjä voidaan käyttää edellyttäen, että ne täyttävät pituus- ja paksuusvaatimukset.
sisältöön ↑

Materiaalin valinta

Puinen muotti on kokoontaitettava muoto, jota voidaan huolella käyttää useita kertoja. Kun valitset kortteja, sinun on kiinnitettävä huomiota seuraaviin:

Valikoiden materiaalien valinta

 • Materiaalin on oltava kestävä murtumiselle, joten älä lopeta valintaa pehmeässä puussa, mukaan lukien koivu ja muut lehtipuut.
 • Älä käytä tammilevyjä muottirakenteen rakentamiseen, sillä materiaalin happipitoisuus on korkea ja betonin vaikutus tällaisen ympäristön vaikutuksen alaisuuteen ei ole hyvä.
 • Ei ole järkevää hankkia arvokasta puuta, koska muotti on purettu ja sitä käytetään hyvin harvoin kohtuullisiin tarkoituksiin.
 • Samasta syystä sinun ei pitäisi rakentaa ensiluokkaista materiaalia.

Näiden tekijöiden analysoimalla voidaan sanoa, että 3-4 lajikkeen mäntyä sopii parhaiten muottien rakentamiseen.

Käytettävän materiaalin kosteus on erittäin tärkeä, useimmissa tapauksissa tämän parametrin tulisi olla 25%. Tämä arvo antaa seuraavat tulokset:

 • Kuiva materiaali imee erittäin suuren määrän kosteutta betoniliuoksesta, mikä johtaa perustan voimakkuuden vähenemiseen.
 • Märkä levy imee vähemmän sementtimaitoa, joten materiaali ei menetä laatuominaisuuksiaan ja sitä voidaan käyttää uudelleen.
sisältöön ↑

Puun optimaalisen paksuuden määrittävät tekijät

Muotojen levytasojen valinnassa monet yrittävät ottaa paksummasta materiaalista selittäen, että se on luotettavampi muotoilu. Rakennusmateriaalien liiallisten menojen välttämiseksi on kuitenkin tärkeää tietää, mitkä tekijät vaikuttavat muotolevyn paksuuteen.

Muottien korkeus ja telineiden välinen etäisyys

Kuten edellä mainittiin, betonikuormitus antaa pääkuormituksen, ja sitä suurempi kuorma, sitä enemmän paineita muottiin tulee. Betonin määrä on suoraan verrannollinen alustan korkeuteen, joten sitä korkeampi säätö, sitä vahvempi on muotti. Suuremman rakenteellisen lujuuden vuoksi ei kuitenkaan ole välttämätöntä ottaa paksuja levyjä, vaan se riittää vähentämään portaita, jotka asennetaan tukirakenteiden tukemiseksi.

Selkeyden vuoksi voidaan harkita useita esimerkkejä, jotka osoittavat levyjen paksuuden riippuvuuden muotin korkeudelle ja pystysuorat välimatkat:

 • Kun teline on korkeintaan 0,5-0,7 m ja teline 0,3 metrin välillä, levyn paksuus voi olla 19 mm. Samalla korkeudella, mutta askeleen nostamalla 0,7 m: iin, tarvitaan 40 mm paksua materiaalia.
 • Jos pohjan pohja on 1-1,4 metrin syvyydessä, ja välimatkan pituus on 0,5-0,6 metriä, niin laudan katsotaan olevan optimaalinen 40 mm paksu. Askeleen lisääminen samaan syvyyteen 1 metriin, levyn paksuus kasvaa 60 mm: iin.
 • Säätö, jonka korkeus on 1,5-1,9 metriä, kaadetaan 50 mm: n levyjen muottiin, edellyttäen, että telineet on järjestetty 0,6-0,7 metrin askelin.
sisältöön ↑

Betonikuorma

Vähintään yhtä tärkeä, kun valitaan puutavaran paksuus, on dynaaminen kuorma, jota esiintyy betoniliuoksen kaatamisen yhteydessä.

Betonia pidetään melko tiheänä ja raskaana massana, joka on muurausrakenteessa puristettava seinämiä vasten noin 2500 kgf / m2 voimalla. Kuitenkin puumateriaalin kuormitus ei rajoitu tähän, vaan tähän arvoon lisätään dynaaminen kuorma, jolla on seuraava merkitys:

 • Betonisekoittimessa olevan alustan läpi laskeva massa painaa 400 kgf / m 2.
 • Jos betonia syötetään betonipumpusta, paine nousee 800 kgf / m 2: een.
 • Betonisekoittimesta, jonka tilavuus on pienempi kuin 0,8 m 3, kerrallaan saadaan 400 kgf / m 2 kuormitusta.
 • Määrätyn tilavuuden kasvaessa paine nousee 600kgs / m 2: een.
sisältöön ↑

Kuinka lasketaan muottipaneelien lukumäärä

Voit määrittää tarvittavan määrän puutavaraa tarkasti rakennusyrityksen palveluilla. Mutta myös laskelmat voidaan tehdä itsenäisesti, tietäen muotin pituuden ja korkeuden sekä materiaalin likimääräisen paksuuden.

Laske laattojen lukumäärä muottiin

Esimerkiksi muottien kokonaispituus on 100 metriä ja sen korkeus on 0,7 metriä. Tätä korkeutta varten suositellaan levyt, joiden paksuus on 0,04 metriä. Kaikki parametrit tietäen on helppo laskea tarvittava puutavara:

Ottaen huomioon, että kaikki materiaalit tulisi ottaa pienellä marginaalilla, on tarpeen ostaa 3-3,5 m 3 materiaalia.

Missä on parempi ostaa luminoita muottiin

Lähes kaikki rakennustyöt myyvät puutavaraa. Rajoitettu budjetti on kuitenkin parempi ottaa yhteyttä valmistajaan. Power-sahan penkit ostavat valmiita levyjä halvemmalla hinnalla, ja voit myös tilata materiaalia tiettyjen parametrien mukaan. On myös mahdollista tilata tuotteiden toimitukset rakennustyömaalle.

Talon perustan laatu riippuu paljolti valmistelutyöstä, mukaan lukien muottirakenteen kokoonpano. Oikea materiaalin valinta tähän tarkoitukseen takaa koko rakenteen lujuuden ja luotettavuuden.

Minkälainen lauta on käytettävä muottiin

Mitä valita laudat rakennustöiden rakentamiseen?

Kun kaatetaan rakennusten, rakenteiden ja muiden monoliittisten betonirakenteiden perustuksia, käytetään usein puulevyistä valmistettua irrotettavaa muottirakennetta. Se pystyy antamaan ratkaisulle oikean muodon, mutta se ei anna sen käyttää täysin kaivetun kaivannon määrää. Helppo asentaa, ylläpitää, pienet kustannukset vaihtelevat. Koska levyt ovat paras vaihtoehto kertaluontoiseen käyttöön yksityisessä rakennuksessa. Tulevaisuudessa ne saattavat olla tarpeen karkeiden lattioiden, tilapäisten rakennusten tai muiden vastaavien tarpeiden kannalta. Uudelleenkäyttöä suunniteltaessa on parempi tilata vaneria. Sen hinta on korkeampi, mutta se kestää jopa 1000 täytettä.

Materiaalivaatimukset

Laudoilla on suhteellisen alhainen paino, kestävät, luotettavat, reagoivat hyvin käsittelyyn, ovat helppoja ja nopeita kokoamiseen ja ne on helppo leikata. Ne ovat saatavilla, ja ne ovat saatavana erikokoisina myymälöissä ja valmistajilta. Kuitenkin ne eivät ole kovinkaan käteviä, jos on tarpeen saada pyöristetyt radat. Valinnassa otetaan huomioon liuoksen aiheuttama kuorma, muuten taipuminen tai tuhoaminen on olemassa.

Kun päätetään, millaista muottirakennusta säätiön kaatamiseksi on tärkeää muistaa, että tämä on tilapäistä rakentamista, usein kertaluontoista käyttöä. Siksi ei ole merkittävää laatua, tärkeimmät ovat lujuusominaisuudet ja suhteellinen tasaisuus. Yleisimmin käytetty puu on luokkaa 3 tai 4, jonka hinta ei ole liian korkea.

Puolikierteiset tai viimeistellyt levyt ovat sopivia. Jälkimmäinen on edullinen, koska niillä on erityiset mittasuhteet, ja valmistelutyön aika lyhenee. Erityisiä vaatimuksia asetetaan pituudesta ja paksuudesta. Ensimmäinen määräytyy kaivannon pituuden ja 2-3 cm: n marginaalin perusteella, toinen ei saa olla alle 20 mm, muutoin betonipaineessa voi esiintyä taipumia ja säätö on epätasaista. Monet asiantuntijat kysymykseen: mikä paksuus tuotteen käytettäväksi muottiin, vastaa 30-50 mm. Ostaja on mielivaltaisesti valinnut leveyden, paras vaihtoehto on 20-25 cm. Tällöin aika tallennetaan suojuksen kopioimiseksi.

On erittäin tärkeää valita puu oikeasta kosteudesta. Tämän indikaattorin pitäisi olla vähintään 25%. Tämän vaatimuksen noudattaminen on pakollista, koska tällaiset levyt:

 • ei ime kosteutta liuoksesta eikä vaikuta valmiiden perustusten laatuun;
 • niitä ei kyllästetä betonilla, minkä vuoksi ne ovat sopivia uudelleenkäyttöön purkamisen jälkeen.

Suositukset ostajille

Muotti on suorassa kosketuksessa betonin kanssa, joten sinun on valittava oikea puu. Tammi on merkittävä happamuus ja häiritsee normaalia kovettumisprosessia. Lisäksi säätiön kaatopaikkojen kustannukset ovat tarpeettoman korkeat. Koivu ei myöskään sovellu muottiin, se on halkeilua, liian heikko ja ei kestä kuormia.

Havupuu on ihanteellinen yksityiselle rakennukselle, mutta ei riittävän vahva massiivisille ja kiinteille rakenteille - poikkeut ovat mahdollisia, tässä tapauksessa on parempi valita lehtipuulevyt.

Kun ostat, kiinnitä huomiota puun huokoisuuteen. Mitä korkeampi se on, sitä vahvempi on adheesiota liuoksella ja näin ollen raskaampi erotusprosessi (muottien poistaminen). Jätteet, halkeamat, jotka tulevat ruiskutettavan seoksen vuotoiksi, eivät ole hyväksyttäviä. Suuri todennäköisyys, että vaurioitunut levy ei kestä kuormaa ja taipua tai murtaa. On toivottavaa, että pinnat ovat sileät. Muutoin tasaisen perustuksen varmistamiseksi betoniin joutuva puoli on höylättävä ja kiillotettava hyvin.

Kun asennat muottipohjaa pöydän alapäälle, käytetään myös palkkeja, joiden poikkipinta on vähintään 5 x 5 cm. Ne ovat välttämättömiä yksittäisten elementtien kiinnittämiseksi kilpeihin, lisärakennuksen kiinnittämiseksi. Niiden määrä on 30-40% levyn määrästä. Lisäksi sinun pitäisi ostaa:

 • 15 cm pitkä kynsi - ruuvit eivät ole sopivia, sillä betoni voi puristaa ne;
 • vaneri - erityisen sileiden kellaripintojen saamiseksi;
 • käsi- tai pyöreä.

Rakenna vinkkejä

Sileän perustan saamiseksi on tärkeää suorittaa korkealaatuinen valmistelutyö:

 1. poista roskia ja ylimääräistä maata kaivannoista;
 2. kulkemaan tangon kulmiin, joiden sisäpuolella muotti on kiinnitetty;
 3. määrittää levyt ja leikata ne;
 4. kynnet ajetaan pohjan kaatopuolelta, ne on työntävä 4-5 cm etäisyydeltä kiinnityspalkkeja, päitä taivutetaan vasaralla;
 5. suurta kuormitusta muottien seiniin, on suositeltavaa asentaa (ulkopuolelta) lisävarusteita 70-90 cm etäisyydeltä;
 6. asennettaessa on tärkeää tarkistaa taso ja vaakasuora ja pystysuora, muuten säätö on epätasaista.

Laadukkaammille monoliittisille betonirakenteille asiantuntijat myös neuvovat harkitsemaan useita hienouksia. Jos levyt ovat liian kuivia, ne täytetään runsaalla vedellä ennen täyttöliuosta. Suojaa vuotoa ja suojaa muottipesästä, polyeteenistä, kateaineista tai muusta vastaavasta materiaalista, kun se on kiinnitetty rakennustyöntöön. Kun valitaan vaneri betonin sileäksi kaatamiseksi, se on naulattu leveällä hatulla, jonka pituus on 40 mm. Kullekin m2: lle tarvitaan 16-25 kpl.

Ennen kuin ostat laudat säätiölle, laske ensin niiden määrä ja tee pieni marginaali (5-10%) leikkaamista varten, mahdollinen avioliitto. Tällöin mitataan tulevan betonirakenteen kokonaispituus ja määritetään levyjen korkeus. Ensimmäinen arvo jaetaan levyn pituudella, toinen - leveydellä. Tulokset kerrotaan toistensa kanssa ja vaadittu määrä saadaan.

Ostolevyt muottien asentamista varten todella missä tahansa puuta myyvässä rautakaupassa. Jos haluat säästää, on parempi sopia suoraan valmistajan kanssa sahalla. Jos tarvitset pieniä segmenttejä, ota yhteyttä paikallisiin huonekaluliikkeisiin. Laudoilla on eri paksuudet ja leveydet, joiden vakiopituus on 6 m (muita vaihtoehtoja tarjotaan joskus), joten hinta tavallisesti ilmoitetaan kuutiometrissä.