Kuinka kauan se kestää ja kuinka paljon konkreettisia kuivuu

Betonin kovettumisen tuntemuksen ansiosta voit ennakoida uusia rakennusprosesseja.

Seuraavaksi keskustelemme siitä, miten määritetään seoksen asettamisaika, selvitä, kuinka kauan betoni kovenee. Yritä myös ymmärtää niihin liittyvät toimenpiteet ja niiden vaikutus asianmukaiseen kuivaukseen.

Uusia rakennuksia koskevat laatuindikaattorit riippuvat useista tekijöistä:

 • ilman lämpötila;
 • ilmakehän kosteus;
 • sementti laatua;
 • asennus- tekniikan noudattaminen;
 • hoidetaan lasia kuivumisjakson aikana.

Betonin kovettuminen

Tämä monimutkainen, monivaiheinen prosessi, joka liittyy lujuuteen ja kuivumiseen, soveltuu säätöön, mutta tämän täytyy ymmärtää, mitä se on.

Betonin ja muiden sementin perustana olevien rakennusseosten kovettumisvaihe alkaa asentamalla. Ratkaisu ja vesi muottipesässä reagoivat, ja tämä antaa sysäyksen rakenteen ja lujuusominaisuuksien hankintaan.

käsitys

Asetukseen tarvittava aika riippuu suoraan erilaisista vaikutuksista. Esimerkiksi ilmakehän lämpötila-indikaattori on 20 ° C ja perustus muodostuu sementti M200: n avulla. Tässä tapauksessa kovettuminen alkaa aikaisintaan 2 tunnissa ja kestää lähes yhtä kauan.

vakauttaminen

Asetusvaiheen jälkeen tasoitus alkaa kovettua. Tässä vaiheessa suurin osa sementin rakeista ja liuoksessa oleva vesi alkavat vuorovaikutuksessa (sementin hydratointireaktio tapahtuu). Optimaalinen prosessi tapahtuu ilmakehän kosteudessa 75% ja ilman lämpötilan ollessa +15 - +20 ° C.

Jos lämpötila ei nouse yli +10 astetta, on erittäin todennäköistä, että betoni ei saavuta rakenteellista lujuutta. Siksi talvella ja kadulla tehdyissä olosuhteissa ratkaisu on koottu erityisillä antifrost-lisäaineilla.

Voima asetettu

Lattian tai minkä tahansa muun rakenteen rakenteellinen lujuus ja se aika, jota sementin laasti kovettuu, liittyvät suoraan. Jos betonin vettä lähtee nopeammin kuin on tarpeen asetettavaksi ja sementillä ei ole aikaa reagoida, niin tietyn ajan kuluttua kuivauksen jälkeen kohtaamme löysät segmentit, mikä johtaa levyn halkeiluihin ja muodonmuutoksiin.

Näitä vikoja voidaan havaita betonituotteiden leikkaamisen aikana hiomakoneen avulla, kun laatan heterogeeninen rakenne osoittaa teknisen prosessin rikkomisen.

Teknisten sääntöjen mukaan betoni on kuivunut vähintään 25-28 vuorokautta. Kuitenkin rakenteille, jotka eivät suorita parantuneita kuormitustoimintoja, tämä aika voidaan lyhentää viiteen päivään, jonka jälkeen niitä voidaan käydä ilman pelkoa.

Vaikutustekijät

Ennen rakentamisen aloittamista on otettava huomioon kaikki tekijät, jotka voivat vaikuttaa betonin kuivausaikaan.

kausiluonteisuus

Tietenkin tärkein vaikutus sementtilaastin kuivausprosessiin on ympäristö. Lämpötilasta ja ilmankosteudesta riippuen kuivauksen ja kuivauksen aika voidaan rajoittaa pari päivään kesällä (mutta vahvuus on alhainen) tai mallissa on runsaasti vettä yli 30 päivän ajan kylmäkauden aikana.

Betonin kovettumista normaaleissa lämpötilaolosuhteissa kuvataan parhaiten erityisellä taulukolla, joka kertoo, kuinka kauan se kestää maksimaalisen vaikutuksen saavuttamiseksi.

Kuinka kauan betoni kovenee?

Onko se riippuvainen säästä?

Vintage betoni saa pääsääntöisesti brändinsä, kestävyytensä 28 vuorokautta, mikä tarkoittaa sen halukkuutta hyväksyä koko suunnittelun kuormitus.

Huolimatta siitä, että betoniseos asetetaan 1-3 päivän ajan riippuen kerroksen paksuudesta, työolosuhteista jne., Sen käyttö perustana työn jatkotyölle, ehkä yhden tai kahden viikon aikana, kun asetetaan betoniseos noin 60 - 70% vahvuus, joka mahdollistaa tämän pohjan osittaisen kuormituksen ja suorittaa alustavan työn kohteen päällä.

Tärkeimmät edellytykset betonimassan yhtenäiselle lujuudelle laskentakaudelle ovat melko vakionopeus, 15-20 astetta ja asetetun seoksen kosteus. Tätä varten, jos mahdollista, älä anna kaadetun pohjan pintaa kuivua ja jatkuvasti kastua pintaan vedellä ja suojata betonipohja suoraan auringonvalolta. Mitä korkeampi lämpötila on, sitä useammin sinun on kostutettava kaatunut betoni.

Kun nämä olosuhteet muuttuvat, betoniaseman lujuus ja betonin laatu voivat vaihdella yhteen suuntaan. Tärkeintä ei ole kiirehtiä ja toteuttaa betonirakentamisen tekniikkaa huolellisesti. Onnea.

Betonin kovettumisaika - millä tekijöillä tämä riippuu?

Betoni on luotettava, helppokäyttöinen ja edullinen rakennusmateriaali. Sitä käytetään yksityisten talojen, teollisuuslaitosten, korkeiden asuin- ja julkisten rakennusten, erilaisten rakenteiden ja rakenteiden rakentamisessa. Betonin kovettumisaika on materiaalin tärkein ominaisuus, joka vaihtelee 1-28 päivän kuluessa. Se määrittelee suoritetun työn laadun, valmiin rakennuksen ongelmattoman toiminnan lujuuden ja kestävyyden.

Betonimassan kovettuminen tapahtuu kemiallisen prosessin seurauksena, jota kutsutaan nesteytykseksi. Tämän reaktio tarkoitetaan rakennekoostumuksen (sementti, roska, hiekka, vesi, muut lisäaineet) alkuaineiden muuntamisen kalsiumhydrosilikaatiksi.

Prosessin päätyttyä saadaan monoliittinen koostumus, jolla on suuria lujuusominaisuuksia. Betonin kovettumisaika riippuu:

 • käytetty sementtimerkki;
 • seoksen koostumus;
 • ilmakehän kosteus;
 • konkreettista työtä koskevan tekniikan noudattaminen;
 • ilman lämpötila (huoneessa, jossa seosta käytetään ja ulkona);
 • betonikerroksen paksuus ja tiheys;
 • hoitaa rakennetta sen jäädyttämisen aikana.

Betoniseoksen täydellinen polymerisaatio tapahtuu kahdessa vaiheessa - asetetaan ja asetetaan muotoilu vahvuus. Näillä vaiheilla on omat ominaisuutensa, jotka on otettava huomioon rakennustöissä.

Betonin lujuuteen vaikuttaa voimakkaasti sementtimerkki, josta se valmistetaan. Luotettavin seos valmistetaan materiaalista M500. Ja hauraimmat valmistetaan M100-sementistä.

Kestävyys, kgf / sq. nähdä

Eri osien läsnäolo betonissa muuttaa sen kovettumisen aikaa. Mitä enemmän soraa tai hiekkaa, sitä nopeammin vesi tulee ulos. Lisääntyneen kuonan ja paksun saven pitoisuuden vuoksi neste haihtuu hitaammin liuoksesta. Taulukossa esitetään betonisekoitusten pääkomponenttien suositellut suhde.

Kulutus per 1 m 3

Hiekka-sora-sekoitus, kg

Betonin lujuus vähenee, jos sen halutun tiheyden säilyttämistä ei ole. Se on tärkeää! Nestettä tulee seoksesta, sitä hitaampi, sitä suurempi liuoksen tiheys. Teollisessa rakenteessa betonia käsitellään erityisellä värähtelevällä laitteella. Jokapäiväisessä elämässä se korvataan liimaamalla lapiolla ja tiivistämällä käsin rypytyksellä.

Jotta säilytettäisiin kosteus betoniseoksessa, joka on asetettu muottiin, on suositeltavaa peittää viimeinen vedeneristyslevy. Sellaisena käytetään bitumimuovia tai tavanomaista polyeteenikalvoa. Nämä materiaalit parantavat hydraatiota, koska ne estävät betonin nopean kuivumisen.

Samanlainen vaikutus saavutetaan kostuttamalla ajoittain kiinteytysliuos vedellä. Neste levitetään ruiskuttamalla tai ruiskuttamalla. Kiinnitä huomiota! Nämä toimenpiteet eivät kiihdytä betonin kovettumista.

Polymeroinnin ensimmäinen vaihe ei kestää pitkään - 1 - 2,5 tuntia. Betonin asettamisaika riippuu lämpötilasta, jolla työ suoritetaan:

 • +20 ° C - reaktio seoksessa alkaa 100-120 minuuttia sekoittamisen jälkeen (lisäaineet sementtiin, hiekkaan ja muihin vesikomponentteihin). Sen jälkeen betoni kuivuu noin 1 tunti.
 • +1 - 19 ° C - prosessi alkaa 3-5 tuntia.
 • 0 ° C - reaktio alkaa sekoittamisen jälkeen 7-10 tunnin kuluttua, betoni kuivuu 16-20 tunnin kuluessa.

Negatiivisessa ilman lämpötilassa seoksen komponentit eivät pääse kemialliseen reaktioon veden kanssa. Koostumus ei kuivu. Se on jäädytetty (inertti) tila, josta liuos jättää vasta sen jälkeen, kun lämpötila on noussut 0 °: een. Tämä ongelma ratkaistaan ​​lisäämällä erityisiä elementtejä betoniin, jonka tehtävänä on stimuloida seosta hydratointiin tai rakentaa eristettyä muottirakennetta.

Yli 30 ° C: n lämpötilassa liuos asetetaan hyvin nopeasti. Tämä vähentää valmiin betonin laatua (koska vesi haihtuu siitä suurella nopeudella) ja pystytetyn rakenteen lujuusominaisuudet.

Kuumalla ilmalla betoni lisätään betoniin, mikä hidastaa sen asettamista (NTF-happo, sokeri ruokas siirappi, natriumglukonaatti, hera, monimutkaiset yhdisteet - Zika ja Sementol Retard, Poszolit-100, Addimente OZ).

Betonin kovettumisvaihe alkaa välittömästi sen jälkeen, kun se on asetettu. Tänä ajanjaksona on sementin hydratointiprosessi. Optimaaliset olosuhteet sen esiintymiselle ovat seuraavat:

 • ilman lämpötila - +15 - +20 ° C;
 • kosteustaso - 70-75%.

Tällaisissa olosuhteissa liuoksen vaadittu vahvuus havaitaan 28 päivän kuluttua. Muissa lämpötiloissa ja kosteudessa betonin luotettavuuden prosenttiosuus lasketaan käyttäen erityistä kaavaa: Rn = R28 (lgn / lg28), jossa:

 • n on seulamäärän jälkeen kuluneiden päivien lukumäärä (ensimmäistä ja toista päivää ei lasketa);
 • R28 - betonimerkki (M300, M400);
 • lg28, lgn on ratkaisun iän logaritmi (desimaali).

Kotiteollisuus ei käytä tätä kaavaa. Laskelmissa ne ohjataan alla olevasta kaaviosta.

Betonin kovettumisajan ja sen puristuslujuuden määrittäminen mahdollistaa erityisen taulukon. Se on koottu sementtilaatuista M300, M200 ja M400 valmistetuista seoksista, joita pidetään suosituimpina itseopiskelijoina.

Betonin asettamisaika: kemialliset ja fysikaaliset mallit. Reaktioaika

Kuinka kauan betoni asetetaan? Mitä prosesseja esiintyy siinä osittain nestemäisen liuoksen muuttamisessa kiinteään materiaaliin? Kuinka ilman lämpötila vaikuttaa näihin prosesseihin? Selvitämme sen.

Tartu: kemia ja fysiikka

Ensin selvitämme, mikä tämä prosessi on - betonin asettaminen, kemiallisten reaktioiden ja fyysisen mallin näkökulmasta (ks. Myös artikkeli "Betonipisteet - tärkeä rakentamisen osa").

Selkeyttää: kaikki betonin prosessit, tarkasti sanottuna, on oikeampaa kutsua sementtidrataatiota. Ilmeisistä syistä reaktiossa ei ole paljon kemiallisesti kestäviä kvartsihiekkaa ja murskattua kiveä.

Kemiallinen malli

Kun Portland-sementti joutuu kosketukseen veden kanssa, samaan aikaan alkaa useita kemiallisia prosesseja, mikä johtaa oksidien, alumiini- ja kalsiumsuolojen muuntamiseen hydro-aluminateiksi ja hydrosilikaateiksi vastaavasti.

Pääreaktiot ovat seuraavat:

 • 3CaO * Al2O3 + 6H2O-> 3CaO * Al2O3 * 6H20.
 • Ca2Si04 + H20 -> Ca2Si04 * H20.
 • 3CaO * SiO2 + H20-> 3Ca2SiO4 * H20 + Ca (OH) 2.

Kaikki kolme reaktiota edistyvät pienen määrän lämmön vapautumista. Sementin täydellinen hydratointi vaatii sekoittumisen veden kanssa suhteessa 1: 0,4; samaan aikaan noin 60% veden kokonaismäärästä on mukana varsinaisissa kemiallisissa prosesseissa. Jäljelle jäävä neste pysyy lukittuna tulevan betonin soluihin muodostaen sen huokoisen rakenteen; se haihtuu muutamassa viikossa tai jopa kuukausina.

Rinnakkain betonin massan sisältämien sementtitehtaiden hydratoinnissa tapahtuu useita hitaampia reaktioita, jotka vähitellen johtavat joukkoon lujia betonia:

 • Sammutettu kalkki Ca (OH) 2, yhdessä hiilidioksidin kanssa, muuttuu vähitellen kestävään ja liukenevaan kalsiumkarbonaattiin CaCO3.

Useita mineraaleja, joista suurin osa koostuu kalsiumkarbonaatista.

 • Piidioksidin lisääminen tähän reaktioon tuottaa vähemmän kestäviä ja stabiileja kalsiumsilikaatteja.

Fyysinen malli

Miten prosessi näyttää konkreettisen massan fysikaalisten prosessien suhteen?

Kuinka paljon konkreettisia kuivuu

Betonia kutsutaan keinokiveksi, jolla on ominaisuuksia, jotka ilmenevät valmistajan ilmoittaman voimakkuuden jälkeen. Asennuksen ja kovettumisen aikana syntyy voimakkaita sidoksia liuoksessa, joka varmistaa koostumuksen lujuusominaisuudet. Betonilla tehtävä työ vaatii laastin asettamisen ja kovettumisen tarkan laskennan. Vahva rakenne - seoksen kuivausajan noudattaminen ja rakenteellisten vaurioiden minimointi riippuvat siitä. Laskettaessa, kuinka paljon betonia pitäisi kuivua, on muistettava, että prosessissa ei pelkästään haihduta vettä liuoksesta vaan myös komponenttien seoksen kemiallinen kiinteytys.

Paineistesti

Kuinka paljon konkreettisia kuivuu

Vesi aktivoi komponenttien diffuusion ja samalla toimii katalysaattorina betonin asettamiselle seoksen mineralisaatioprosessissa tai hydratoinnissa. Sideaine (sementti) muunnetaan kalsiumhydraatiksi ja pidetään kaikki komponentit monoliittirakenteessa, jolloin liuos kiinteytyy nopeammin.

Fysikaaliset ja kemialliset prosessit betonissa on jaettu kahteen vaiheeseen: asettelu ja kovettuminen. Kun liuos on tarttunut, se muuttuu liikkumattomaksi, mutta silti pysyy melko pehmeänä. Tällaisessa tilassa ei ole enää mahdollista jakaa sitä muotoon tai muottiin, jos pohja on tehty betonista tai katto kaadetaan. Tästä syystä seoksen täyttö ja tasoittaminen tulisi tehdä, kun koostumus on nestemäistä. Vaikka ratkaisussa ei ollut aikaa tarttua, tehdään seuraava työ:

 1. Toimitus rakennustyömaalle - tehtaalla valmistetaan monikerroksista betonia, ja seos voidaan kuljettaa betonikuorma-autossa, automaatti- tai kuorma-autoissa, jotta ratkaisu ei menettäisi suorituskykyään;
 2. Kuljetus rakennustyömaalla ja puutavaran täyttö;
 3. Tamper vibrator ja pinnan tasoitus. Puhallus pneumaattisella värähtelijällä tai käsin - tämä lisää liuoksen tiheyttä ja vähentää kosteuden nopeaa menetystä.

Jähmettymisen prosessi on koostumuksen kiteytysmenetelmä, liuoksen jäykkyys ja lujuus. Betoni kovenee pidempään kuin se asetetaan ja kovettumisaika riippuu seuraavista tekijöistä:

 1. Ulkolämpötila;
 2. Sementin merkki ja luokka;
 3. Sementti-veden suhde.
Karkeuden ja voimakkuuden kaavio

Materiaalin vahvuutta on jatkuvasti valvottava tiettynä ajankohtana - rakennuttajat käyttävät tätä dataa perustuksen rakentamisessa, jotta saataisiin selville, kuinka paljon konkreettisia kuivuu saada tarvittava vahvuus brändin avulla. Ensimmäinen asia on laskea, kuinka kauan kestää laastin asettaminen. Taulukossa on keskimääräinen aika sementtilajien normaalilla asetusajalla:

Kuinka kauan konkreettinen kovettuu: ominaisuudet, aikataulu, taulukko

Tämän artikkelin tärkein kysymys on, kuinka paljon sementti kovenee. Prosessin ymmärtämiseksi autetaan aikataulua, taulukkoa ja tarkkoja tietoja. Tämä on hyödyllistä tietoa kaikille, jotka päättävät työskennellä konkreettisten rakenteiden kanssa, joita tarvitaan kaikkialla nykyään.

Tutkittuaan tätä materiaalia lukijat oppivat:

 • mikä on puristuslujuus;
 • mitä he sanovat betoni merkki;
 • kuinka paljon jäätyy betoniseosta kylmässä ja kuumenee yli 30 ° C: ssa.

Betonin lujuus

Puristuslujuus on minkä tahansa betonimassan pääominaisuus. Tässä parametrissa on erilainen betonimerkki. Seos saa tarvittavan lujuuden 25-30 päivän sisällä tuotemerkistä riippumatta. Tämä ominaisuus pakottaa työntekijät odottamaan tiettyä aikaa. Ensimmäiset 6-8 päivää betonivahvuudet parantavat aktiivisemmin kuin seuraavina viikkoina - jo tänä aikana betoni saa noin 60% brändin vahvuudesta.

Koko voima näkyy vasta 28 päivän kuluttua kypsyydestä. Jotkut työntekijät, säästämään aikaa, päättävät ladata mallia etukäteen. Tietenkin tämä johtaa koko rakennuksen laadun heikkenemiseen. Että malli oli luotettava, sinun on odotettava kokoaikaisesti. On järkevää purkaa muottiin vasta kahdeksan päivän kuluttua.

Hyvä kovettumisolosuhteet

Nämä ehdot sisältävät:

 • positiivinen lämpötila, jonka tulee olla välillä 18-22 ° C;
 • ilman kosteus, jonka pitäisi olla noin 90% tai enemmän.

Tällaiset olosuhteet eivät aina ole läsnä, ulosmeno on märkä hiekka, sahanpuru tai erikoiskammio. Betoni kovenee nopeammin ja paremmin, jos se on märässä ympäristössä. Ei ole suositeltavaa jättää seosta ulkoilmaan, koska kaikki kosteus on korjattu, ja betonin lujuus on vähäinen.

Kaaviossa näkyy ajan ja lämpötilan suhde.

Kuinka ennenaikainen kuivaus vaikuttaa betonin laatuun? Tosiasia on, että kaikkien sementtituotteiden sydämet eivät pysty reagoimaan veden kanssa lyhyessä ajassa. Monet teokset toteutetaan kadulla, auki. Se käyttää bitumiemulsiota ja polyeteenikalvoja, jotka estävät nesteen haihtumisen.

Betonimassan lujuus riippuu lämpötilaolosuhteista, joissa jähmettyminen tapahtuu. Jos lämpötila laskee alle 18 ° C, betoni kovenee hitaammin. Korotetut lämpötilat ja korkea kosteusprosentti tuottavat nopeutetun kovettumisen. Jos prosessi tapahtuu normaaleissa olosuhteissa, seos noutaa 60-75% täyden lujuuden 10-15 päivässä.

Alla oleva taulukko osoittaa, kuinka kovettumisnopeus riippuu lämpötilamittauksista:

Betoniseoksen tilavuus muuttuu jokaisen välein, vahvuusjoukon jälkeen. Seos kutistuu. Veden puutteen vuoksi betonipinnalle voi ilmetä halkeamia, koska sisäisten vyöhykkeiden kutistuminen on hitaampaa kuin pinnan sisäpuolella.

Miten nopeuttaa betonin kovettumista?

Kovettumisnopeus vaihtelee sementityypin mukaan. Erityisen tärkeitä ovat erilaiset kemialliset lisäaineet, jotka vaikuttavat kiinteytymisen prosessiin. Lämpötila on tärkeä tekijä sekoitettaessa betonia. Artikkelin alussa oleva taulukko vahvistaa tämän.

Joskus käsityöläisten on järjestettävä samanaikaisesti liitoksia esivalmistetuissa rakenteissa ja tehtävä korjaustöitä, tässä tapauksessa kovettumisnopeus on tärkeä tekijä. Nopea kovettuminen tuottaa nousukauden alkuvaiheessa. Tällaiset betonielementit 1-3 päivässä saavat 70% 28 päivän kestävästä vahvuudesta. Kokemus on osoittanut, että rakenteet, joilla on nopea betoni, ovat vähemmän kestäviä kuin ne, joissa materiaali kovettuu 2-4 päivän ajan.

Taulukko betoniseoksen kiihdyttimistä ja hidastimista.

Päälliköt pääsääntöisesti lisäävät erikoissekoituksia prosessin nopeuttamiseksi. Tässä ovat seuraavat säännöt:

 • Kalsiumkloridin tulee olla noin 3% standardirakenteissa ja 2% vahvisteissa;
 • sementissä ei saa olla enempää kuin 2% sulfaattia suunnittelusta riippumatta;
 • nitriittitraatin, kalsiumnitraatin ja natriumin raja - 4%.

Tietenkin on olemassa teknisiä menetelmiä kovettumisajan pienentämiseksi. Näihin tarkoituksiin käytetään sähkölämmityksen lämpökäsittelyä. Jos rakenne on pieni, on tehokasta käyttää kontaktilämmitys lämpöilmalla. Lauhkeissa tai kuumissa ilmastoissa sähkölämmityksen tulisi kestää 3-8 tuntia. Sen jälkeen, kun laite on kytkettävä pois päältä, seuraavassa vaiheessa malli ottaa itsenäisesti tarvittavan voimaa.

Kuinka kauan betoni kovettuu yli 30 ° C: n lämpötilassa?

Tarttuminen tapahtuu hyvin nopeasti, mutta merkittävä negatiivinen, tällainen lämpötila vaikuttaa haitallisesti laatuun. Betoni menettää voimaa, koska seoksesta on liian nopeasti haihtunut kosteus, minkä seurauksena hydrausprosessi pysähtyy. Jos lämpötila on yli 30 ° C, betoni kovettuu 1-2 tunnin kuluessa sekoituksesta.

Niinpä kosteus säilyy sementin jyvien sydämeissä.

Betonin kovettuminen alhaisissa lämpötiloissa

Talvella betonityötä tehdään vain, jos se on mahdollista lämmittää ja vedeneristää sen jälkeen, kun seos kaadetaan. Nollan alapuolisten lämpötilojen vuoksi nesteytyminen hidastuu merkittävästi, minkä seurauksena betoni hitaasti saavuttaa voimaa. Jotta saataisiin lujuus -5 ° C: n lämpötilassa, tarvitset yli 6-8 kertaa verrattuna 20 ° C: n lämpötilaan.

Kun työskentelet kylmässä kaudella, on ehdottomasti noudatettava aikaa rakentaa voimaa. Mitä alhaisempi lämpötila, sitä kauemmin se kestää täysin. Tilanne voidaan kiihdyttää kylmällä valmistetuilla lisäseoksilla.

Kuinka kauan betoni kovettuu muottipesässä

Rakennusaika sellaista rakennusta varten, jossa konkreettinen kaatotekniikka on suunniteltu, on suunniteltu etukäteen. Tämä johtuu siitä, että betonin lopulliseen kovettumiseen kuluu aikaa, rakenteen täytyy kertyä riittävästä turvamarginaalista.

Teknisten standardien noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa uudelleen täyttämisen, mikä vaikuttaa arvioon.

Monoliittinen säätö, joka on tehty ilman, että noudatetaan rakennussääntöjä, tulee vaaralliseksi, se voi puhjeta, halkeilla tai romahtaa.

Prosessi koostuu useista vaiheista, joista yksi tärkeimmistä on betonin kuivaus muottipesässä.

Kuinka paljon konkreettisia kuivuu

Betoniliuos on paksu nestemäinen seos, joka koostuu pääaineista:

 • Binder mineraali jauhe - sementti;
 • vesi;
 • Täyteaineet - murskattu kivi, sora, hiekka.

Kuivauksen jälkeen tapahtuu monimutkainen kemiallinen prosessi, jolloin saadaan kivenmukainen materiaali. Ensimmäinen kovettumisvaihe on lyhyin ja alkaa 1-2 tunnin kuluttua liuoksen valmistamisesta. Sementti, joka reagoi veden kanssa, muuttuu kiinteiksi kiteiksi - kalsiumoksidin hydraatteiksi. Mitä enemmän he ovat muodostuneet, sitä vahvempi säätiö on.

Kalsiumyhdisteiden kiteyttämiseen liittyy kosteuden ja lämmön voimakas vapautuminen. Betonin laatu on erilainen. M200: n betoniyhdistelmä asetetaan 3,5 tunnin kuluessa vaivaamisen ajasta. Lisäksi se kuivuu edelleen, ja se saa vahvuutensa 7 vuorokautta, jähmettymisprosessi voi kestää 28 päivää tai enemmän. Valmistusaikatauluun vaikuttavat useat tekijät.

Vaikutus kuivausnopeuteen

Liuoksen muuttaminen kiinteään monoliittiin riippuu sääolosuhteista, rakenteen koosta ja betonin koostumuksesta.

Optimaaliset ilman parametrit:

 • Lämpötila - 15-20 astetta;
 • Kosteus - 75%.

Podgadatin päivä tällaisilla ominaisuuksilla on vaikea, yleensä paras aika perustaa säätiö - kesän ja alkusyksyn loppu.

Kuivalla kuumalla säällä kuivausprosessia kiihdytetään, mikä on huono betonille. Kosteuden lyhytaikainen haihtuminen estää sementin kokonaan kiteytymästä, säätö on hauras ja pintaan muodostuu halkeamia. Takavarikko tapahtuu 1 tunti.

Alhaiset lämpötilat vaikuttavat myös haitallisesti säätiön laatuun. Nesteytyminen hidastuu merkittävästi ja kosteuden ollessa nolla ja alle jää liuoksessa, laajenee jäätymisen aikana ja sillä on tuhoisa vaikutus rakenteeseen. Kriittinen kovettumisraja on 10 astetta, asetus kestää 6-12 tuntia.

Toinen tekijä, joka vaikuttaa dehydraationopeuteen, on rakennuksen pohjan muoto. Syvennetyn korkean pohjan kuivuu paljon pitempään kuin pieni, jonka paksuus on pieni.

Betonin koostumuksesta riippuu lujuuden kesto. Betoni M200 kiinteytyy 14-18 päivän kuluessa, M400 - 7-14. Kuivumisaika pidentää kuivumisajan käyttämistä.

Liian nopea kovettuminen voidaan hidastaa vedellä ja kalvolla. Täysin erilaista tekniikkaa käytetään nopeuttamaan prosessia.

Kuinka nopeuttaa kovettumista

Helpoin tapa on tilata valmis ratkaisu lisäämällä modifioijia. Valmistajat omissa laboratoriossa kehittävät seoksen määrätyillä parametreilla. Betonisekoittimella tapahtuva tavaraliikenne toimittaa betonin sovitussa ajassa. Kaatumistoimenpiteet on tehtävä nopeasti tai betonipumpun avulla. Soveltuu irtotavaralle.

Sähköisten lämpömittareiden käyttö. Matot kiinnitetään muottien seinämiin, ja kylmällä ilmalla kovettuminen tapahtuu nopeammin. Energiansäästö saavutetaan sisäänrakennetulla releellä, joka saavuttaa asetetun lämpötilan.

PNSV: n lämmitysvaijeri asetetaan vahvikkeelle, yksi avoin pää sidotaan metallilangaan, kaatamisen aikana on tärkeätä varmistaa, että sähköjohdin ei kosketa muottirakennetta ja täysin upotettu liuokseen. Toinen pää on kytketty sähkön lähteeseen. Tätä menetelmää sovelletaan hyvin matalissa lämpötiloissa.

Betonin sekoittamisen aikana käytetään jauheita ja nesteitä asettamiseen tai kovettumiseen. Aikaa kiihdytetään, mikä lyhentää rakennusaikaa ja voidaan säästää sementillä. Lisäaineet otetaan käyttöön tiukasti valmistajan toimittaman reseptin mukaan.

Betonin maksimaalinen vahvuus saavutetaan 2-3 kertaa nopeammin superplasticisaattoreiden vuoksi. Ne myös antavat sekoitetun liuoksen plastisuuden, fraktioiden tasaisen jakautumisen, veden kestävyyden ja pakkasenkestävyyden. Inhibiittorin valitsemiseksi on otettava huomioon aineen korroosionestotus, sillä raudoitus voi ruostua ja roiskua aggressiivisten kemiallisten yhdisteiden vaikutuksista.

Rakennusmateriaalimarkkinoilla ilmestyy vuosittain pehmittimet, jotka nopeuttavat kovettumista, lisäävät sementtitehtaan lujuutta ja jäätymisvastusta. On tärkeää noudattaa annostusta.

Miten tarkistaa, onko betoni kuiva

Voit tarkistaa säätiön vahvuuden kolmella tavalla.

Yksinkertaisimmat, laboratoriolaitteet, joita ei tarvita, sopivat matalissa yksityisissä rakennuksissa. Se edellyttää:

 • Vasara, joka painaa enintään 500 g;
 • Taltta.

Taltta asetetaan betoniin, pienellä vaivalla ylhäältä se iskee vasaralla niin, että se repeytyy. Seuraavaksi visuaalinen analyysi osoittaa, kuinka vakaa säätiö on. Vaikutuksen jäljellä oleva merkki voi määrittää betonimerkin. Mitä suurempi lovi halkaisija, sitä heikompi rakenne. Korkein luokka otetaan huomioon, kun pinta pysyy muuttumattomana iskukuormituksella.

Seuraavassa on muodostetun reiän mitat puhalluksesta ja pisteet:

 • Jopa 5 mm - tyydyttävä;
 • Enintään 1 cm - huono;
 • Ilman jälkiä - hyvä.

Yksinkertainen haketus testi tekee myös selväksi, kuinka monoliitti on kiinteä. Pora tai rei'itys rikkoa betonikiven. Jos maksimaalinen ponnistus on käytössä, se kuivuu hyvin..

On parempi luottaa monimutkaisten rakennusten pohjan tarkastukseen ja karkeaan laatikkoon asiantuntijoille, jotka suorittavat ultraäänitutkimuksen nykyaikaisilla laitteilla. Tarkastus osoittaa, onko betoni tasaisesti kuivunut, onko sisäpuolella tyhjiä eikä märkiä alueita.

Milloin rakennustyöt puretaan

Maailmassa muottien poistamisen ajoitus vaihtelee edelleen. Jotkut uskovat, että strippaus voidaan tehdä kahden päivän kuluttua, kun asetus on täysin valmis.

Muut muottipesät, jotka on poistettu viikon altistuksen jälkeen. Kaikki riippuu ilmakehän olosuhteista, joissa betoni on kuivunut, sementin tuotemerkillä ja pehmittimien läsnäollessa.

Runkorakenteen poistaminen ei ole syy jatkaa rakentamista. Betonin on kypsytettävä ja vahvistettava vähintään 90%. Se kestää yleensä 28 päivää. Liiallinen kiire tulevaisuudessa vaikuttaa negatiivisesti valmiin talon tilaan.

Kerro ystävillesi tästä artikkelista sosiaalisessa. verkot!

Kuinka nopeasti betoni sekoittuu kuivaksi?

Betonin käyttö monissa rakennusprosesseissa on kannustin, joka pakottaa käsityöläiset tutkimaan tämän materiaalin ominaisuuksia ja ominaisuuksia. Ilman tietämystä teorian käytöstä on mahdotonta määrittää laastin oikeat mittasuhteet sekä betonirungon alkuperäisen asennuksen tai täydellisen kiinteytymisen edellyttämä aika. Kovettumisen ajoitus on asiantuntijan tärkeä indikaattori, koska on mahdollista laatia aikataulu jatkotyölle niiden perusteella.

Kovettunut betoniliuos on melko monimutkainen kemiallinen reaktio. Sitä kutsutaan hydratoinniksi, ja sen ydin on se, että alkuperäinen koostumus vesimolekyylien läsnä ollessa muunnetaan kalsiumhydraatiksi. Astringentti on mineralisoitu, mikä sitoo seoksen monoliittiin.

Muottiin kaadettu betoni kulkee kahden päävaiheen läpi:

Ensimmäinen vaihe ei kestää kauan. Se alkaa heti sekoittamisen jälkeen (noin 2 tuntia). M 200: n ja M 300: n yksityisessä rakentamisessa suosituin betonikiinnitys aika 20 ° C: ssa on 60 minuuttia. Jos ilman lämpötila on alhainen, mutta ei alle nolla, se alkaa laskea noin 5 tunniksi ja jos se on korkea, niin hyvin nopeasti - vain 15-20 minuutissa.

Betoni lämpötila 0 astetta alkaa asettaa vain 6-10 tuntia. Tällainen "viive" johtuu kemiallisten prosessien heikosta kulusta. Asetus kestää 15-20 tuntia. Negatiivisissa lämpötiloissa veden ja sementin reaktio pysähtyy, mikä aiheuttaa korjaamatonta vahinkoa rakenteelle. Seos ei todellakaan kuivunut, mutta se pysyy epätasapainossa, kunnes kadun lämpötila kohoaa 0 ° C: seen ja korkeammalle.

Moderni lisäravinteet ratkaise hidastumisongelman kylmissä olosuhteissa. Sekoitusvaiheessa liuokseen lisätään erityisiä komponentteja, jotka stimuloivat hydraatiota ja kemiallisia prosesseja ja estävät myös veden kiteytymisen. Tarramerkinnällä tarkoitetaan aina mittasuhteita niin, että päällikkö laskee tarkasti, kuinka paljon lisäaineita tarvitaan tietyissä lämpötilaolosuhteissa.

Toinen tapa jäädyttää ulkolämpötilassa on lämmin muotti. Se antaa normaaleja olosuhteita seoksen kovettumiselle, mutta ei nopeuta luonnollista kovettumista.

Jos kylmäkaudella betoni kaadetaan kadulle, se tarvitsee erityistä huomiota, ja kesän lämpimän muottien käyttäminen nopeuttaa nesteytymistä vastaa tietoisen kaatumisen vaurioitumista. Jähmettyminen tapahtuu 2 kertaa nopeammin, mutta liuos kuivuu, hydrausprosessi pysähtyy ja rakenne ei saavuta vaadittua laatua ja lujuutta.

Ensimmäisen vaiheen jälkeen toinen alkaa - karkaisu. Tämän vaiheen aikana betoni on kuivunut ja vahva. Jähmettymisen valvonta-aika on 28 päivää (20-22 ° C: n lämpötilassa ja 68% kosteudessa). Mutta betonirakenne saavuttaa suurimmat lujuusominaisuudet kuukausia ja jopa vuosia.

Rakennuskaavojen ja olemassa olevien kaavioiden avulla voit määrittää voimakkuuden prosenttiosuuden nopeasti ja tarkasti. Laske konkreettinen indeksi Rn, jonka ikä on n päivää (n≥3), kaavalla:

Rn = R28 (lgn / lg28), jossa:

 • R28 on brändi (esimerkiksi M 200 tai M 300);
 • n on päivien lukumäärä, jotka ovat kuluneet sen jälkeen, kun seos kaadettiin muottiin.

Tällöin kaksi ensimmäistä päivää ohitetaan. Heille vahvuus ei ole määritelty. Tärkeitä valvontapisteitä ovat 3., 7. ja 28. päivä. Tiedetään myös, että kahden viikon kuluttua indikaattori on keskimäärin 70%.

Jäädyttäminen kadulla

Ei ole erityistä vastausta. Jokainen asiantuntija voi määrätä vain noin ajan. Indikaattori riippuu siitä, missä rakennelma on luotu ja mikä sen tarkoitus on. Joitakin esimerkkejä voidaan pitää esimerkkeinä.

1. Vyön perustus helppoa aitausta varten. Voit irrottaa muotit ja aloittaa rakentamisen 4-7 vuorokautta.

2. Yksityinen talo. Yksittäisen rakentamisen betoni merkki voi olla M200 tai M300. Nauhatalustalla on oltava vähintään 28 päivää kestävä voima, ja betonin kovettumisen aika monoliittisella levyllä kestää 1,5-2 kuukautta.

3. sauvat, sillat ja muut lujitetut rakenteet.

Betoniyhdistelmä M400-tuotemerkki tällaisissa tapauksissa kuivuu vähintään 90 vuorokautta. Kovettumisprosessin hallinta tapahtuu asiantuntijoiden toimesta. Niissä on laitteita, jotka mahdollistavat milloin tahansa voimakkuuden määrittämisen. Asiantuntijat laskevat aikaa sen jälkeen, kuinka paljon voit poistaa muottiin laadun vaarantamatta.

Kuinka paljon konkreettisia kaakeleita kuivataan sisätiloissa?

Sisäiset betonityöt edellyttävät myös tiettyjen suositusten täytäntöönpanoa. Ensinnäkin - se on lämpötilamittareiden noudattamista. Ihanteelliset olosuhteet ovat 20-23 ° C. On ylläpidettävä korkeaa kosteutta. Pääsääntöisesti pakotetaan kosteutta laskeutumaan. Vettä ruiskutetaan sen pinnalle.

Talossa tai muissa tiloissa betonilattia kuivuu kaikki samat 28 päivää. Mutta voit suorittaa viimeistelyn, joka alkaa neljännestä päivästä.

Kuinka vaikuttaa kuivausnopeuteen?

On tilanteita, joissa on tarpeen muuttaa betoniseoksen ajoitusta. Tällaisissa tapauksissa käytetään erilaisia ​​tekniikoita.

1. Teollisuustuotanto.

Betonituotteet kasvattavat liuoksen kovettumista lisäämällä lämpötilaa ja paineita. Lämmitys on huono hydraatiolle, koska betoni kuivuu nopeasti. Intensiivistä haihdutusta kompensoidaan autoklavoimalla tai höyryttämällä. ZhB-tuotteita kirjaimellisesti päivässä voidaan käyttää rakennustyömaalla.

2. Yksityinen rakentaminen.

Teolliset menetelmät ovat täysin sopimattomia yksittäiselle kehittäjälle. Lämpötilaa voidaan nostaa lämmittämällä huone tai seos muottiin, mutta omistajat ovat vaarassa saada lattian, säätiön, sokean alueen halkeamiin ja delaminoituun hiekkaan.

Kotona voit peittää betonin muovikelmulla tai suojuksella bitumimastilla haihtumisen vähentämiseksi. Pinta on kostutettava voimakkaasti vedellä (ruiskutus, ruiskutus). Tällaiset menetelmät estävät dehydraation ja lisäävät nesteytystä, vaikka ne eivät nopeuttaisi jäätymistä.

Kylmäkaudella yksityiset kehittäjät käyttävät lämmintä muottirakennetta tai lämmittävät betonirakennetta sähköjohtojen kanssa. Käytetään myös antifrost-lisäaineita (lisätty betoniin).

On menetelmä "viivästyneen nesteytyksen". Sen ydin on seuraava:

 • liuokseen lisätään jäätymisenestoaineita;
 • kaataminen suoritetaan -15 ° C: ssa ja sen alapuolella;
 • vesi jäätyy, hydraus pysähtyy;
 • keväällä rakennus sulatetaan, betonin luonnollinen kovettuminen alkaa.

Tekniikan miinus on rakenteen laadun heikkeneminen.

Kuinka monta päivää betoni kuivuu?

Betoni tänään - lähes välttämätön rakennusmateriaali. Jokainen tietää, kuinka kestävä se on, mutta harvat tietävät, kuinka paljon konkreettisia kuivuu, jotta nämä luvut saavuttaisivat maksimaalisen arvon. Tietenkin, sen lujuuteen vaikuttavat myös ominaisuudet, kuten suhteellisuusprosentti erilaisten komponenttien ratkaisussa; lämpötilaolosuhteet, joissa betoniseos valmistettiin; sementin laatu jne. Mutta sitä käsitellään vain betonin kovettumisen ajoituksessa, koska ne vaikuttavat suoraan rakennus- ja viimeistelytehtävien nopeuteen.

Betonikarkaisu on monimutkainen reaktio, jonka aikana sideainekomponentin alkusekoostumuksen kemiallinen transformaatio tapahtuu kalsiumhydraatteina.

Kuinka konkretisoidaan?

Betonin kovettuminen ei ole yksinkertainen veden haihtuminen siitä. Kovettumisprosessi on monimutkainen reaktio, jonka aikana sideainekomponentin alkusekoittimen kemiallinen transformaatio tapahtuu kalsiumhydraatteihin. Prosessi tapahtuu veden vaikutuksen alaisena ja sitä kutsutaan nesteytykseksi. Reaktioiden seurauksena sitovan komponentin sisältö mineralisoidaan ja sitoo koko seoksen yhdeksi monoliitiksi.

Määräaika betonimassan kovettumiselle

Betonimassan komponenttien suhde.

Monet uskovat, että betonin kovettumisen aika tavallisissa olosuhteissa valun jälkeen on 4 viikkoa. Tämä ei ole täysin totta. Asetusaika voi kestää kuukausia tai jopa useita vuosia. Vain silloin betonirakenne saavuttaa huippupisteet ja kuukauden kuluttua kaatamisen, ratkaisu yksinkertaisesti kestää suunnittelun kuormituksia. Näitä asetusaikoja kutsutaan ohjauksiksi.

Betonin kuivausajan säätelyssä asetettiin erilaiset arvot. Normaalissa rakenteessa ne vaihtelevat 4-5 viikosta. Tämä riittää, että seos kestää rakenteiden kuormitukset ja korkeiden rakennusten rakentamisen ja pienten maalaistalojen rakentamisen. Kuukausittainen määräaika koskee perustuksia, monoliittisia seiniä ja lattioita, toisin sanoen rakenteita, jotka kiinteytyvät luonnollisissa olosuhteissa.

Välittömästi on lisättävä, että rakennuttajien ei tarvitse jättää rakennusta paikallaan, kunnes määräaika päättyy.

Muotti voidaan purkaa jo 6-7 päivää betonin kaatamisen jälkeen.

Ensimmäisen kiinteytyksen viikon aikana hän tarttuu tarpeeksi, ettei se romahda irrotettaessa muovausrakenteita. Betonin kovettumisnopeus hidastuu kuitenkin kylmänä ajanjaksona, ja muotti voidaan puhdistaa viikon kuluttua konkreettisesta työstä vain lämpimän kauden aikana.

Kovettuminen alhaisissa lämpötiloissa

Sementtikovetusjärjestelmä.

Alhaisissa lämpötiloissa on mahdotonta purkaa muottiin aikaisemmin kuin puolet kovettumisen valvonta-ajan kulusta, eli sen elementit voidaan purkaa vain 2 viikkoa kaatamisen jälkeen. Mutta tämä ehto on totta, kun jäätyminen tapahtuu alhaisissa lämpötiloissa. Jos betonirakenne on lämpimässä huoneessa tai betonirakenne on varustettu lämmityksellä, voit poistaa sen aikaisemmin. On lisättävä, että lämmitysmoduuli on asetettu olemaan vauhdittaa kovettumisprosessia, mutta vain normaalin lämpötilan säilyttämiseksi. Jos yhtäkkiä olet ajatellut nopeuttaa jäädyttämistä tällä tavalla kesän aikana, hävitä se, koska betoni ei vahingoita 2 kertaa nopeammin, mutta tulee vähemmän laadultaan, koska korotettu lämpötila edistää liuoksen nopeaa vedenpoistoa ja riistää sen yhdestä reagenssista, ilman, että hydraatio on mahdotonta (muutoksen kovettumisnopeudessa käsitellään myöhemmin).

Nyt voit palata lyhyesti valvontajakson loppuun. Olet jo kuvittanut, kuinka kauan kestää monoliittinen tavallisten tavaroiden rakentaminen. Vahvistetuille rakenteille asiantuntijat määrittivät tavoiteajankohdan 90 päivältä. Tällaisiin rakenteisiin kuuluvat sillat, padot, padot. On sanottava, että tänä aikana betoni ei ole 3 kertaa voimakkaampi kuin kuukauden aikana vanhentunut laasti. Hänen suorituskykyään paranee vain 1/5 verrattuna edellisiin.

Onko mahdollista nopeuttaa prosessia kotona?

Betonin kovettumisasteen määrittämiseksi voit käyttää erityistä laitetta.

Nyt ratkaisun kovettumisen nopeuden muuttamisesta. Betonituotteiden valmistukseen erikoistuneissa yrityksissä prosessin nopeuttamiseksi käytetään korkeampia lämpötiloja ja paineita. Lämpötilan nousun myötä kemialliset reaktiot nopeutuvat, mutta samanaikaisesti veden haihtuminen tulee voimakkaammaksi. Sen keskeyttämiseksi betonituotteita sijoitetaan autoklaaviin, joissa lisääntynyt paine säilyy. Toinen tapa sitovien komponenttien aktiivisen hydraation tukemiseksi on höyryn syöttö. Erityisissä höyrykammioissa, joissa vahvistetut betonilohkot sijoitetaan, esimerkiksi höyry luo korkeamman lämpötilan ja estää samalla betonin kuivumisen. Tällaiset teknologiat mahdollistavat kiihdyttämisen kymmenkertaiseksi. Alle päivässä betonituotteet ovat melkein käyttövalmiita rakennustyömaalla.

Onko mahdollista käyttää tällaisia ​​menetelmiä, kun säätiö kaadetaan yksityiseen taloon? Tietenkään ei! Kuinka paljon sementti kuivuu normaaleissa olosuhteissa on jo tiedossa. Tiedetään myös, että korotetuissa lämpötiloissa jähmettyminen on heikompaa laatua. Betonirungon ruiskuttaminen vedellä ja sen suojalla kosteutta läpäisemättömän kalvon alla auttaa estämään tämän tapahtumisen kuumassa säässä. Tällaiset toimenpiteet estävät jossain määrin betonin kuivumista ja aktivoivan reaktiota, mutta prosessin kiihdyttämisestä ei ole tarvetta.

Kuinka kauan konkreettinen kovettuu?

Aikana meidän betonista on tullut tärkein rakennusmateriaali. Useimmiten sitä käytetään asuinrakennusten ja tuotantolaitosten rakentamiseen, koska se on edullisin ja käytännöllisin. Kuitenkin, kun aloitat yhteistyön tämän materiaalin kanssa, betonin kovettumisen aika on nykyisen kiinnostuksen kohteena.

Mistä se riippuu?

Betonin kovettumisprosessi kestää yhdestä kaksikymmentäkahdeksan kalenteripäivää. Paljon riippuu työstä käytetystä sementistä. Kemiallinen prosessi näyttää tältä: betonin mineraalit muunnetaan kaliumhydrosilikaatiksi. Jotta materiaali olisi voimakas, ei murskattu eikä rikkoutunut, se on järjestelmällisesti liotettava veteen. Kiinteytetty betoni on "kauhistuttava". Nopea asetus määritetään useilla komponenteilla: lämpötila, kosteus, kerrospaksuus (tamping) jne.

Kiinnostuksen vaihe

Jäädyttäminen sisältää kaksi vaihetta.

Jähmettymisen vaihe (esimerkiksi säätiö)

Täydellisen kovettumisen ja sementin asettaminen ei ole niin suuri. Yksi päivä sen jälkeen, kun kaato on riittävä, ja materiaali on täysin kovettunut. Kuitenkin keskeinen rooli on edelleen ilman lämpötila, jossa säätiö kaadetaan. Kaksi tuntia myöhemmin betoni kovettuu sementtiseoksen sekoittamisen jälkeen vedellä 20 asteen lämpötilassa. Kuivumisen lopetus tulee kolmen tunnin kuluttua. Erityiset lisäaineet auttavat vähentämään asetusta viisitoista, kaksikymmentä minuuttia.

Useiden betonilaatujen kovettumisaika:

 • Kiinteytysaika M 200 = kaksi-kaksi ja puoli tuntia.
 • Jähmettymisen aika M 300 = yksi ja puoli-kaksi tuntia.
 • M 400 kovetusaika = yksi tai kaksi tuntia.
Takaisin sisällysluetteloon

Kiinnitysvaihe

Toisin sanoen nesteytysvaihe ajanjaksolla, jolloin säätölaitoksen toiminta on aktiivinen (kosteuden haihtuminen sementtibetonista). Nesteytysprosessi päättyy ennenaikaisesti liian aktiivisella kosteuden haihdutuksella, mikä vuorostaan ​​vaikuttaa negatiivisesti materiaalin laatuun ja lujuuteen. Ihanteellinen aikaväli säätiön jähmettämiseksi vaaditulla veden tilavuudella on puolitoista tai kaksi viikkoa.

Eräiden tuotemerkkien konkreettisen kovettumisen aika:

 • M 200 = neljätoista kahdeksantoista päivää.
 • M 400 = seitsemän-neljätoista päivää.

On tärkeää tietää, että betonin kovuuden kestomuovilla on kestettävä vähintään viikko ennen sen sallimista irrottaa rakennetta häiritsemättä. Mutta älä unohda, että kuivausjakso riippuu sementin tuotemerkistä. Ymmärtää, kuinka kauan betoni tarttuu (ottaen huomioon lämpötila) auttaa aikataulun tai taulukon. Kuvaaja ja taulukko kuvaavat selvästi lämpötilaa, materiaalin laatua ja sen kuivumista. Taulukko tai kaavio tulee välttämättömiin avustajiin tässä vaikeassa tehtävässä.

Teosten sesonkiluonteisuus

 1. Termomekkien käyttö on uusi menetelmä lämpöaltistukselle talvella.

Kuinka kauan se kuivuu alhaisessa lämpötilassa? Kylmänä säässä betonin kanssa on otettava huomioon mahdollisuus eristää sementti-betonirakenne vedestä ja alhaisesta lämpötilasta. Negatiiviset olosuhteet, kuten hidastimet, vaikuttavat siihen, kuinka kauan hydratointijakso kestää, aiheuttaa kuivauksen ongelmia, mikä vähentää rakenteiden kestävyyttä. On tärkeää kunnioittaa turvallisen aineen stabiilisuuden asettamiseen tarvittavaa aikaa. Viiden lämmön asteessa betonin lujuuden laatu kasvaa viidellä tai jopa seitsemän kertaa verrattuna kaksikymmentä lämmön asteeseen.

 • Kuinka kauan kestää 30 asteen lämpöä? Luonnollisesti korkeiden lämpötilojen vuoksi sementtiseos asetetaan ennemmin, mutta tämä voi heikentää voimaa. Kosteuden voimakas haihduttaminen betonista aiheuttaa hydrauksen pysähtymiseen ja vähentää myös kestävyyttä. Pohjimmiltaan, 30 ° C: ssa sementtiseos kovettuu tunnin kuluttua sen kaatamisen jälkeen. Kuumalla säällä, kun ilman lämpötila saavuttaa 30-40 astetta, rakentajat käyttävät erityisiä lisäaineiden hidastimia. Ne ovat välttämättömiä, jotta seoksen kuivaus on yhtenäinen. Hidastimien avulla voit saavuttaa korkeimman materiaalin voimakkuuden.
 • Betoni on kaikkein helpoin ja käytännöllinen materiaali. Takavarikko tapahtuu nopeasti ja tehokkaasti sääolosuhteista riippuen. Aloittelija tarvitsee tietää vastaukset kahteen kysymykseen: kuinka kauan se kestää kuivattaa sementtiseosta; Kuinka paljon ja mitä lisäaineita pitäisi käyttää aineen pitämiseen kestää kauemmin.