Vesilukko viemäriin kylpyyn

Vesilukko on erityisesti luotu vesilohko, joka estää jätevesiä pääsemästä huoneeseen. Vesi kerääntyy putken kaarevaan osaan, täysin päällekkäinen halkaisija. Näin ollen vesi ei anna hajuja päästä huoneeseen.

Ansaanorganisaation periaate viemäriin

Kun vesilukko on käytettävä kylvyssä

Kylvyssä vesilukon käyttäminen viemäriin on välttämätöntä siinä tapauksessa, että vedenpoisto menee yleiseen vesihuoltojärjestelmään. Jos vesi putoaa pois kylvystä reikään, josta se imeytyy, tässä tapauksessa ei voi olla hajua.

Jos jätevesi on kytketty yhteiseen järjestelmään, voit käyttää valmiita sifoneja (kuten kylpyhuoneen tai pesualtaan) mistä tahansa suunnittelusta. On muovia tai metalliventtiilejä pullotyypistä tai aallotetusta letkusta.

Hydroseal viemäripullotyyppi

Joskus voi silti löytää valurautainen vesitiiviste, mutta niiden tuotanto lopetettiin muutama vuosi sitten, ja ne löytyvät lähinnä vanhoista taloista.

Se näyttää vesilukko muoviselle jätevedelle

Veden ansoja on saatavana CENTER AQUAPA: sta, jotka asetetaan muoviputkeen, jonka läpimitta on 55 mm tai 110 mm.

Hydraulinen lukko CENTER AQUAPA asetetaan putkeen, jonka halkaisija on 110 mm

Itse asiassa vesitiiviste on kaksi lasia, jotka on lisätty toisiinsa.

AQUAPA-CENTER-ansaan ylä- ja alaosa

Kun kaadat lattiat kylvyssä, vesitiivisteen yläosassa pitäisi olla pieni syvennys veden tyhjentämiseen.

Ansaan yläosa on alimmassa pisteessä.

Tällä vesitiivisteellä on kaksi etua:

 1. Lisäksi se toimii septisäiliöiden roolissa;
 2. Vaikka vesi jäätyy veteen, se ei vaurioidu.

Kuinka tehdä vesitiiviste omalla kädelläsi?

On aivan helppoa tehdä vesitiiviste omalla kädelläsi. Tätä varten sopivan halkaisijan omaava putki on taivutettava kirjaimen "U" muotoon ja hitsattava (liitettynä kytkimillä) putkeen putken poistoputken jälkeen (vesilukon korkeus on yleensä 50-70 mm). On toivottavaa tehdä tämä samalla, kun asetat pohjan ja järjestät lattiat, mutta jos kylpy on jo toiminnassa ja tuoksu häiritsee, voit yrittää poistaa tämän ongelman.

Jos pilarivaihtelut ja viemäriputket ovat käytettävissä, tämä helpottaa asioita. Kylvyn alapuolella voit hitsata halutun putken osan tyhjennysputkeen. Jos putkia ei ole käytettävissä, sinun on järjestettävä se: poista osa lattiasta, jos se on puuta tai leikkaa se "hiomalla", jos se on konkreettista. Sitten putkistoon tai hitsaukseen kytkettyyn jäteveteen liitetään putki taivutuksella.

On huomattava, että mistä tahansa hydraulisesta tiivisteestä tuleva vesi haihtuu. Jos et käytä viemäriverkkoa pitkään, 40-50 vuorokaudessa se kuivuu kokonaan ja jätekaasut pääsevät vapaasti huoneeseen.

Mikä on kuiva hajuhaara

Vesitiivisteen toinen versio on kuiva. Siinä ei ole vettä, ja lähteenä käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Kuten ymmärrät, tämä vesilukko ei jäätyy. Kuiva-ansoja useille eri jätevedenpuhdistamoille:

 • Tämä on kalvo, jota pidetään jousella, jos ei ole vettä. Kun vettä syötetään, jousivoima ei riitä pitämään sitä, läppä nousee ja vesi tyhjennetään.

Näyttää siltä, ​​että viemärijärjestelmällä on kuiva vedenveto viemäriin

 • Tietty muotoiltu esine (yleensä pallo, joka on suurempi kuin halkaisijaltaan oleva putki) estää ilman kulkua. Heti kun vesi tulee sisään - kohde ponnahtaa ylös, paljastaen tyhjennys.
 • Lisää teknisesti hienostuneita malleja, jotka käyttävät molekyylimuistimateriaaleja.

Kylpyammeen voi tehdä omaa kättäsi elementaarinen kuivavettä, joten se on melko yksinkertainen. On tarpeen noutaa muovinen pallo hieman suurempana kuin tyhjennysputki. Laita se putkeen ja laita jonkinlainen kamera, johon se sijoitetaan. Kun ei ole vettä, pallo estää ilman viemäristä. Kun vesi tulee sisään, se kelluu (kammion sisällä) ja vapauttaa tyhjennysputken. Tällainen järjestelmä toimii myös talviolosuhteissa: vaikka pallo pysähtyy viemäriin, jotkut kuumavesi sulavat jään muutamassa minuutissa ja järjestelmä toimii normaalisti.

Vesilukko vesijohtovettä varten: 3 tärkeää toimintoa, tyypit

Vesilukko vesijohtovettä varten on välttämätöntä. Jotta kylpylähuoneeseen pääsee mahdollisimman mukavaksi, nykyään saniteettitilat asennetaan suihkut, lavuaarit ja wc: t. Usein maalaistalot omistavat kylpyjä, joissa on uima-allas, poreallas. Siksi modernin kylpyammeiden jätevesijärjestelmä on hygieenisten ja hygieenisten standardien edellyttämä välttämättömyys.

Miten tehdä viemäri kylpyssä

Kylvyssä olevan viemäriverkon asettelu on tehty rakennussuunnitelmaan ja sitä kehitetään suunnitteluvaiheessa. Itse asiassa putki asennetaan usein, kun se asetetaan perustalle, kauan ennen lattiaa. Lisäksi ennakkosuunnittelu mahdollistaa tiedonsiirtoon tarvittavien kulutustarvikkeiden tarkan laskennan ja tarkan arvioinnin rakentamisesta.

Kylvyssä on useita jäteveden tyyppejä

Jos käytät erillistä jätevettä kylvyssä, käytä seuraavia järjestelmiä:

Jäteveden tyyppi valitaan perustuen siihen, että läsnäolo on keskitettyä voimansiirtojärjestelmää ja kaupunkien viemäröintijärjestelmää, olemassa olevaa viemäriverkkoa. Esimerkiksi painejärjestelmä ei toimi ilman sähköä. Lisäksi viemäriputkien teknologiaan vaikuttaa paikan vapautuminen, maaperä ja sen jäädytys syvyys. Näin ollen vapaa-virtausjärjestelmän asentaminen ei ole mahdollista sivuston monimutkaisella maalla.

Miksi tarvitsemme jäteveden ansa

Asennettaessa yleiseen jätevesijärjestelmään yhdistettyyn kylpylähuoneeseen on erittäin tärkeää järjestää asianmukaisesti jäteveden käsittely. Tästä riippuu kävijöiden mukavuus ja terveys. Itse asiassa epäasianmukainen vedenpoisto voi aiheuttaa epämiellyttävän hajun kylvyssä, bakteerien ja patogeenien leviämisessä.

Siksi yhteinen viemäriverkkoon yhdistetty kylvyssä oleva jätevesi johdetaan aina erikoislaitteiden kautta - hydrauliset lukot.

Hydraulisten lukkojen erityinen muotoilu takaa estetyn nesteen kuivatuksen estäen samanaikaisesti epämiellyttävän hajun leviämisen höyrysaunassa.

Hydraulisten tiivisteiden muotoilu takaa esteettömän kuivatuksen.

Lisäksi hydraulisten lukkojen käyttö mahdollistaa:

 • Jotta vältetään jätevesihuollon tunkeutuminen putkikylpyyn;
 • Pienennä tukosten ja pilaantumisen prosenttiosuutta viemäreissä.

Jos kylpy on varustettu paineettomalla jätevedenpuhdistamolla, usein ei käytetä hydraulisia lukkoja. Loppujen lopuksi tämä jätevesien asennuksen periaate sisältää putkien asentamisen kaltevuuden alle ja veden virtauksen kylpyyn ulkopuolella sijaitsevan kuoppaan. Tässä tapauksessa epämiellyttävää hajua ei pitäisi esiintyä.

Kylvyn hydro-ansa: tyypit

Kaikki hydrauliset tiivisteet on jaettu "märille" ja "kuiville" rakenteille. Kylpyammeen yksinkertaisimmat "märät" vesilukot ovat kaarevat polvet ja toimivat kuten sifon. Toisin sanoen venttiilien periaate on säilyttää pieni määrä vettä viemäriputken mutkassa (vedenpistokkeen muodostaminen polveen), mikä estää ilman epämiellyttävän hajun nousemasta putken läpi.

Kosteat portit jaetaan:

 • U-muotoinen (polvi);
 • pullo;
 • Aaltopahvin.

Jos kylpyamme käytetään ympäri vuoden, märkä ansa sopii parhaiten

Laitteiden toimintaperiaate on sama, ja niiden erot ovat vain ulkonäöltään. Useimmiten tämän tyyppisiä venttiilejä käytetään järjestämään erillisten putkistojen (lavuaarit, suihkukaapit) jäteveden käsittely muovisia ja teräsputkia pitkin, joiden läpimitta on 40-110 mm.

Märkätapahtumat sopivat parhaiten vuoden ympäri.

Toisessa tapauksessa, jos höyryhuone on käyttämättömänä pitkään, vesilukko voi haihtua ja vapauttaa tien epämiellyttäviin hajuihin. On mahdollista välttää hajujen tunkeutuminen uimakammioon sulkemalla viemäriverkot.

Kuivatusviiran suljin

Jos haluat asentaa venttiilin ja älä huoli siitä, että vesipistoke voi kuivua pois, ja tulpan tulpat eivät riitä, paras valinta on asentaa kuiva hydraulinen tiiviste. Tällainen mekanismi soveltuu myös julkisen suihkun järjestämiseen lattian tyhjennysaukolla.

"Kuivien" sulkemisten toimintaperiaate perustuu työelementtien liikkuvuuteen, jotka veden rakenteesta johtuvan rakenteensa vuoksi aina pyrkivät palaamaan alkuperäiseen asemaansa.

Joten jos jätevesiputkessa on runsaasti vettä kuivalla vedensululla, siirrettävä elementti poikkeaa alkuperäisestä asennostaan ​​ja kulkee näin veden läpi. Vesipaineen voiman vähentyessä tai veden höyrystymisessä portissa liikkuva mekanismi palaa asentoonsa painovoiman vaikutuksen alaisena ja tiivistää tyhjennysputken.

Kuiva suljinperiaate

Liikkuvien työtyyppien tyypin mukaan hydrauliset tiivisteet jaetaan seuraavasti:

Yksinkertaisimmat, ja siksi edulliset, ovat kalvon ja heilurin tyyppisiä malleja. Float venttiilit ovat "märkä" ja "kuiva" tyyppisten rakenteiden yhdistelmä ja edustavat tikkaita, joissa on ylivuototyyppinen pystysuora kanava ja jotka on rakennettu rungoksi kevyellä kellulla. Tämän tyyppiset mallit tehdään usein käsin.

Kotitekoinen vesitiiviste: tuotantovaihtoehtoja

Helpoin tapa tehdä yksinkertainen U-muotoinen sifoni. Voit tehdä tämän halutun halkaisijan putken ja taivuta hevosenkengän tai kirjaimen S muotoon. Samaan aikaan on syytä muistaa, että hydraulisen tiivisteen optimaalinen korkeus on 7 cm.

Helpoin tapa tehdä yksinkertainen U-muotoinen sifoni

Kuivaa jätevesiä varten tarvitset:

 • Ota säiliö 5 cm: n sifonin korkeudelta aukon alla olevassa reiässä.
 • Kierrä erityinen vesisäiliö säiliön päähän.
 • Ota muovipallo, jonka halkaisija on hieman suurempi kuin putkilinjan halkaisija, ja laita se säiliöön;
 • Aseta säiliö palloon siten, että tyhjennysputki työnnetään tyhjennysputken alaosaan.

Jäätymisen ja juoksutussuppilon sijoittaminen ilmastointilaitteesta tai kattilasta. Tällainen kotitekoinen suljin voidaan käyttää myös talvella. Tällöin, jos suljinmekanismi jäätyy viemäriin, se voidaan sulattaa kaatamalla kuumaa vettä tyhjennysaukkoon. Yksinkertaisin "kuiva" vesitiiviste voidaan tehdä asettamalla erityinen kumitiivisteen holkki putkeen.

Sewage kylpylle omilla käsillään (video)

Kun yleiseen viemäriverkkoon liitetyssä kylvyssä viestinnän asentaminen on tarpeen, on kiinnitettävä erityistä huomiota kuivatusjärjestelmän asianmukaiseen järjestämiseen. Jotta epämiellyttävät hajuhaitat ja jätevesi jätettäisiin sisään uimaveden sisään, on tarpeellista varustaa tyhjennysputket hydraulisilla tiivisteillä. On suositeltavaa antaa etusijalle "kuiva" rakenteet, joita voit käyttää, edellä esitetyt vaiheittaiset ohjeet auttavat sinua!

Viemäriputki kylvyssä omilla käsillään

Pitkään kauhuissaan hämärtyvät kylpylähuoneet, joilla on likainen veden virtaus "tyhjästä" tai lähin säiliöön, ovat poissa. Tänään jätevesi kylpyyn ei ole ylellisyyttä, vaan välttämättömyys. Ei vain eettiset ja esteettiset standardit, vaan myös ympäristönsuojelullisten ympäristölainsäädäntöjen vaatimukset asettavat korkealaatuisen jätevedenpuhdistusjärjestelmän

Sewage kylpylle omilla käsillään

Ensimmäinen vaihe kylvyn parantamiseksi on arvioida maaperän tilan paikkaa, määrittää optimaalisen putken syvyyden ja päättää septisen säiliön sijainnista. Se on helpointa niille kodinomistajille, jotka olivat suoraan mukana rakentamassa kylpyamme tai rakennettu (pystytetty) se itse. Heille maaperä, sen jäätymispiste (TBC) ja pohjavesi (GWL) eivät ole salaisuus.

Rakenna kylpy omalla kädelläsi? Niinpä tietoja maaperän geologiasta pitäisi olla jo

Ilman tietämystä näistä indikaattoreista on mahdotonta rakentaa ongelmaton viemärijärjestelmä. Niille, jotka ovat ostaneet tontti, jossa on siihen rakennettu kylpy, sinun on suoritettava joukko yksinkertaisia ​​havaintoja ja laskelmia.

Itsenäinen tutkimus geologian sivuston

Maaperän tyypin määrittämiseksi voit tehdä nimenomaisen tutkimuksen, joka ei edellytä erityistä tietämystä ja joka perustuu silmämääräiseen tarkastukseen ja kosketuksiin. Tätä tarkoitusta varten putkilinjan kohdalla ne kaivaavat reiän 25-30 cm syvyyteen TBC: n alapuolella. Tietoa maaperän jäädyttämisen syvyydestä alueella voi saada naapureilta erikoistuneista Internet-resursseista peräisin olevista viitekirjoista.

Maaperän jäädytyksen syvyys

On tärkeää ottaa maaperän näyte kuopan pohjasta, koska tällä tasolla viemäriputket asetetaan. Tämän jälkeen maa-näyte tutkitaan visuaalisesti huolellisesti, hierotaan kämmenten väliin, rullataan nippuun.

Ja arvioi taulukon tulokset.

Menetelmät maaperän määrittämiseksi

Jos osoittautuu, että maaperä on savi tai puuta, sinun on tiedostettava, että nämä maaperälajit luokitellaan voimakkaiksi. Tällöin putki on asetettava hiekkaa "tyynyyn" vastaavasti "kelluvilla" perustuksilla. Hiekka toimii iskunvaimentimen aikana maaperän kausittaisten liikkeiden aikana ja viemäriverkon maanalaisen osan eheys ei häiriinny.

Kun putkilinjan turvallinen syvyys on selvitetty, septi- säiliön sijainti (suodatuskaivo) ratkaistaan. Läpäisevän jätteen vastaanottopaikan tulee olla vähintään 15 m: n saantipaikaltaan erillään, eikä se saa olla lähempänä kuin 7 m: n päässä kylpyammeen kellarista.

Valitse viemäriverkon tyyppi

Kylvyn parantamiseksi on mahdollista käyttää kolmea eri yksittäistä viemäriverkkoa:

 • vapaan virtauksen;
 • painepää;
 • yhdistetty keskitettyyn kaupungin viemäröintijärjestelmään tai yksityisen talon olemassa olevaan viemäriverkkoon.

Ei-paine-järjestelmä

Paineettoman vedenpoistomenetelmää kutsutaan muuten gravitaatiovirralle. Tämä on yksinkertaisin ja halvempaa jäteveden tyyppi kylpyyn. Sen tärkein etu: haihtumattomuus. Paineettoman järjestelmän asennus edellyttää putken kulmakerroksen tarkkaa noudattamista (1-1,5 cm per 1 mittari) ja se on mahdoton alueen vaikeassa maastossa.

Jäteveden kuljettamiseen tarvitaan suurempia läpimittaisia ​​putkia kuin painejärjestelmällä. Moottoritien suoruus on erittäin toivottavaa. Jos putkijär- jestelmässä on kääntöpisteitä, tarkastuskaivoja asennetaan näihin paikkoihin. Tämä sääntö on asianmukainen kaikentyyppisille viemärijärjestelmille.

Painejärjestelmä

Painehuollon yleinen järjestelmä

Paineviemärijärjestelmä mahdollistaa pumpun tai pumppaamon tarjoaman jäteveden pakatun kuljetuksen. Laitteet voidaan asentaa sekä huoneen sisällä että sen ulkopuolelle. Painevesijärjestelmä uimavesiin, mikäli mistä tahansa syystä on mahdotonta tehdä vapaata virtausta. Tämän tyyppisen jäteveden ominaisuudet:

 • paine on kalliimpaa kuin ei-paine;
 • haihtuvia;
 • vaatii lämpenemistekniikkaa talvella.

Kiinnitä viemäriverkko

Vähemmän työläs, mutta ongelmallisin tapa on yhdistää keskitettyyn viemärijärjestelmään. Tämä menetelmä ei ole mahdollista kaikille kylpyammeille. Siksi ei ole järkevää käsitellä sitä kaikissa yksityiskohdissa.

Yhteys keskitettyyn viemärijärjestelmään

Sitä käytetään useammin viemärijärjestelmän kytkemiseen jo olemassa olevalle septisäiliölle. Tässä tapauksessa on kuitenkin valittava vedenpoistojärjestelmä (paine tai ei-paine).

Liitäntä saostussäiliöön

Suunnittele viemärijärjestelmä kylpyyn

Yksinkertainen viemäriverkko helpottaa suunnittelua on jaettu kahteen tyyppiin: sisäiseen ja ulkoiseen. Ensimmäinen koskee viestintää sisätiloissa, toiselle - rakennuksen ulkopuolella. Järjestelmän rakentamisen perusperiaatteiden tarkastelun jälkeen on helppo kehittää itse.

Suunnitteluvaiheet

 1. Kylvyn suunnitelma on tarpeen tehdä ottaen huomioon rakennuksen seinien ja väliseinien paksuus. Graafinen paperi sopii parhaiten tähän tarkoitukseen, mutta laatikkoon voi myös käyttää tavallista paperia.

Ulkoisen verkon suunnittelusäännöt:

 • Ulkoisten ja sisäisten viemäreiden risteyksestä saadaan näkyviin luukku;
 • SNiP: n mukaan suojarakenteet on järjestetty linjan kääntöpisteisiin putkilinjan erillisen sivuhaaran liittymispisteissä aina 15-35 metriä suoraa linjaa putken halkaisijan ollessa 100-150 mm;
 • SNiP: n mukaan ulkoisen jäteveden kaltevuus, jonka putken halkaisija on 110-150 mm, on 0,01 (1 cm per 1 m);
 • ensimmäinen tarkastuskaiva ei saa olla lähemmäksi kuin 3 m ja enintään 12 m päässä kylvystä;
 • jos sivustolla on suuri kaltevuus ja huoneessa on wc, ne järjestävät monivaiheisen viemäriverkon, jossa on erisuuntaiset kuopat.

Laitteen haaran vaihtoehdot

Vesilukko on tärkein osa viemäriverkkoa, jonka tarkoituksena on katkaista epäsäännölliset hajut, jotka tulevat saostussäiliöstä (tyhjennysaukko). Yksinkertaisesti sanottuna se on vesipistoke, joka sijaitsee putkessa, vaikka kylpyä ei käytetä. Esimerkki yksinkertaisimmasta vesitiivistettä on U-muotoinen sifoni. Muoviputkien runkoon on järjestetty vesipistoke käyttämällä kolmea muotoiltua elementtiä: taivut.

Vaikeus on se, että harvinainen käyttö viemäriverkon, veden vesilukko pyrkii haihtumaan. Tässä tapauksessa asiantuntijat suosittelevat kuivan venttiilin asentamista. Se on yksinkertainen muovi- tai metallirakenne, joka on varustettu jousella ja vaimentimella (kalvo), joka estää poistumisen putkesta. Kun vettä pääsee järjestelmään, läppä nojaa takaisin paineen alle ja läpäisee virran, se jatkaa paikkansa uudelleen.

Käsityöläiset tekevät ainutlaatuisia kotitekoisia porttimalleja uimiseen. Jos haluat, voit käyttää jotain seuraavista vaihtoehdoista.

Suppilon ja pallon suljin. Esimerkki selkeydestä

Kuiva suljin tyhjennysaukossa

Mitkä putket valitaan

Itse asiassa jäteveden putkien valinta ei ole niin suuri.

Valurauta putket jätevedelle

Muoviputkien luokka sisältää:

 • PVC (polyvinyylikloridi);
 • PVCH (kloorattu polyvinyylikloridi);
 • PP (polypropyleeni);
 • HDPE (alipaineinen polyeteeni);
 • polyeteeni aallotettu.

Jokin näistä tuotteista voidaan turvallisesti käyttää viemäriverkossa. Päälinjan halkaisija valitaan rakennuksen odotetun toiminnan intensiteetin ja poistopisteiden lukumäärän perusteella. Tarvittaessa tarvitaan keskimääräinen kylpyamme, jossa on höyryhuone, pesuhuone ja wc, putkia, joiden läpimitta on 100-110 mm, kun rakennetaan painovoimanpoisto. Jos wc ei ole varustettu - tarpeeksi halkaisija 50 mm. Saniteettilaitteet on kytketty päälinjaan 50 mm: n putkilla.

Sisävesisäiliön asennus

On tarpeen aloittaa viemäriverkon laite kylvyn rakentamisvaiheessa. Mutta on mahdollista varustaa ja jo valmiiksi, rakennuksen pitkään aikaan. Työn laajuus ja niiden sekvenssi molemmissa tapauksissa ovat erilaisia, joten jokainen vaihtoehdoista on tarkasteltava erikseen.

Kotitalousjäteveden putket

Jäteveden asennus kylvyn rakennusvaiheen aikana

Työn suorittamiseksi tarvitaan viemärijärjestelmän aiemmin tehty suunnitelma (järjestelmä). LVI-elementtien (tikkaat, suihkukaapit, wc-altaat, pesualtaat jne.) Liitäntäpisteiden tarkka löytämiseksi merkintä aloitetaan säätiön rakentamisen jälkeen. Paikoissa, joissa pääviiva on asetettu, kaivetaan sopivia leveyksiä ja syvyyttä olevia kaivannotöitä.

Tärkeää: Jokaisen kuopan pohja on kohdakkain vaaditun kaltevuuden kanssa kohti septisäiliötä.

Siirry sitten putkien asentamiseen. Asiantuntijat suosittelevat viemärijärjestelmän asennuksen aloittamista pääputken ja isojen (avain) elementtien asentamisella, jolle myöhemmin tuodaan pienempiä sivuhaaroja.

Viemäriverkon asennus

Putkiliittimien paikoissa asennetaan pystysuorat putket. Jotta vältät vieraiden esineiden verkkoon pääsyn, jokainen ulostulo on suljettu pistokkeella. Asennetut venttiilit nousevat.

Putkiliitännän paikoissa asennetaan pystyputket pistokkeineen

Kylmäilmastoalueilla putkieristys suoritetaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään kuitumateriaaleja (mineraalivillaa ja sen analogeja), vaahtopuolisylintereitä, polyetyleenivaahtoa. Haluttaessa voit esipäällystää putkia, joissa on melua vaimentava materiaali, mikä vähentää merkittävästi käyttöjärjestelmän tuottamaa ääntä.

Muodosta hiekka tyyny.

Kotitalousjäteveden asennus huoneeseen

Jos kylpyä ei käytetä ensimmäisenä vuonna, on myös mahdollista järjestää likaisten vesien tyhjennysjärjestelmä. Tätä varten sinun on tehtävä järjestelmä ja oikeat paikat avata lattia. Putket asennetaan pohjan tasolle, jollakin seinistä, jossa porataan reikä pääväylän vetämiseen.

Pesu- ja höyrysaunassa asetetaan tikkaat. Tehtävän toteutuksessa noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • käytävän on oltava tasainen lattialla;
 • aukot suljetaan kosteutta kestävällä injektoinnilla;
 • laatta asetetaan tikkaiden asentamisen jälkeen.

Laite ulkoisille jätevesialueille

Ulkoilmojärjestelmän pääosa on septinen säiliö. Jos kylvyssä ei ole WC-kulhoa, ei ole tarvetta ostaa tehdasvalmisteita tai varustaa itsenäisesti kaivoa monitasoisella viemäröintisuodatuksella. Riittää kaivaa tyhjennysaukko. Mutta se on merkityksellinen vain maaperälle, jolla on suuri kosteuden läpäisevyys (kivinen, hiekkainen, hiekkainen).

Video - Tyhjennä kuoppaan omat kädet

Viemäröinnin asennus viemärikaivoon

 • Järjestelmän mukaan suoritetaan piirtäminen: ne löytävät jäteveden vastaanottopaikan sijainnin, määrittelevät päälinjan reitit,
 • kaivaa reikä, jonka syvyys TPG: n alapuolella on 1-1,5 m;
 • Pohjaan kaadetaan 20-30 cm kerros hiekkaa ja soraa;
 • Seinien irtoamisen estämiseksi voit asentaa metallisäiliön tai suurikokoisten renkaiden pylvääseen kaivoon. Vahvempi rakenne - kehys, joka on rakennettu tiilestä.

Aloita asentamaan valtatie. Kaivaa kaivanto syvälle TPG: n alapuolelle ja muodosta kaltevuus kohti tyhjennysaukkoa. Aseta putki ja tarkista, että kaltevuus vastaa SNiP: n vaatimuksia.

Putkilinjan käännekohdissa järjestetään tarkastuskaivoja. Jotta putkien jäädyttäminen näissä paikoissa kylmäkauden aikana ei onnistu, on tarpeen lämmittää ja sulkea aukot kaksinkertaisilla suojuksilla.

Aseta tuloputki kuivatusreikään, joka on tiivistetty sementtilaastilla tai vaahdolla.

Putkilinjan lämpöeristys tehdään millä tahansa sopivalla tavalla: kääritään putkia mineraalivillalla tai muotoilemalla vaahtoa.

Viemäröinti kuopalla

Alueilla, joilla on savimaahan jäteveden hävittämistä varten, on suositeltava kuoppa, joka sijaitsee altaan alapuolella. Tämän varastovastaanottimen läsnäolo ei vapauta omistajaa tarpeesta asentaa ulkoisen linjan, joka kuljettaa vettä huoneen ulkopuolelle. Kuori toimii lisälaitoksena viemäriliitoksen sujuvaan toimintaan.

Viemäröinti kuopalla

Lattian alla kaivataan neliönmuotoista kaivoa, jonka kylkiluiden pituus on vähintään puoli metriä ja syvyys 1-1,5 m. Korkeudessa 10-15 cm lattiatasolta asennetaan putki, joka yhdistää kuopan ulkoiseen viemäriverkostoon. Noudata 1 cm: n kulmakerrointa 1 metriin vedenkulun suuntaan. Kuopan pohja ja seinät ovat betonisoituja.

kohokohtia

Kylvyn omistajan tulee olla tietoinen siitä, että viemärijärjestelmän jokaisen vaiheen on noudatettava tiukasti asetettuja vaatimuksia. Järjestelmän luotettavuus on varmistettu asianmukaisesti suunnitellulla järjestelmällä ja täsmällisellä vastaavuudella putken kaltevuus SNiP: n normeihin. Kylpyammeen mukavuus takaa veden tai kuivan suljin.

Älä unohda ilmanvaihtojärjestelmän laitetta, koska se muodostaa optimaalisen ilmanvaihtoa ja lisää kosteuden särkyä kylpytapahtumien jälkeen. Tämä auttaa estämään homeen ja homeen muodostumisen. Kylmäilmastoalueilla on äärimmäisen tärkeää tehdä laadukasta työtä viemärijärjestelmän eristyksessä.

Asennus tikkaat kylpyyn omilla kädillä

Kylpyammeen tikkaita ei pidä pitää pienenä merkityksettömänä yksityiskohtana. Se auttaa varustamaan luotettavan tyhjennyksen kylpyhuonetuotteisiin, joissa vesi virtaa lattian virroina. Suunnittelun yksinkertaisuudesta huolimatta se hoitaa tärkeitä toimintoja varmistaen turvallisuuden ja houkuttelevan ulkonäön. Tikkaat voidaan asentaa mihin tahansa tyhjennysjärjestelmän rakenteeseen, mutta on tärkeää, että sen valinta ja asennus otetaan asianmukaisesti huomioon.

Kylpyammeen tikkaiden ominaisuudet

Kaapeli on osa viemäriverkkoa, joka mahdollistaa veden viemisen viemärijärjestelyyn. Kylvyssä se on asennettu höyryhuoneen ja pesuhuoneen lattiaan. Veden virtaus kaltevalla lattiapäällysteellä virtaa tyhjennysaukkoon, jossa se virtaa viemärijärjestelmään viemäriin. Tämän elementin rakenne koostuu rungosta, sifonista, vesitiivisteestä, poistoputkesta ja koristeellisesta säleiköstä.

Jos tyhjennys on asennettu, se suorittaa seuraavat toiminnot kylpyyn:

 • veden poistaminen tiloista jätejärjestelmään;
 • viemäriverkon liitos viemäriin;
 • jätteen nestemäinen suodatus;
 • sulkimen muodostuminen veden käänteiseen virtaukseen ja kaasujen tunkeutuminen huoneeseen.

Sisustus-toiminnolle annetaan tärkeä arvo. Rypytetty teline ei vain sulje tyhjennysaukkoa, vaan se sopii myös sopivasti sisätilaan.

Virtaukset on jaettu useisiin tyyppeihin ja viemärijärjestelmän liittämisen menetelmän mukaan erottuvat tällaiset vaihtoehdot.

 1. Laite on vertikaalinen tyyppi. Tätä tikapuutuputkea toimitetaan pystysuunnassa. Laitteella on suurempi kuivatusnopeus, mutta se edellyttää huomattavaa tyhjennysjärjestelmän syventämistä.
 2. Vaakasuorat tikkaat. Putki on liitetty sivusta, ts. Vaakasuorassa asennossa, mutta hieman kallistuksella vapaan virtauksen varmistamiseksi.

Laitteet erotellaan myös sulkimen muodon mukaan. Tikapuut, joissa on märkäportti tai vesitiiviste, suojaavat viemärijärjestelmästä tulevia hajuja vastaan ​​ja niissä on vesikerros. Kaikki järjestelmästä tunkeutuvat kaasut liukenevat veteen, mikä antaa luotettavan esteen. Soveltamisen päärajoituksena on veden tiivisteen kuivuminen pitkäaikaisen joutokylvyn tapauksessa. Se voidaan asentaa kylvytilanteessa vähintään kerran viikossa. Kuiva-tikkaissa on ilmaväli ja reikä avataan vain siinä hetkessä, kun tarvitaan tyhjennys.

Kylvyn kuivatyyppinen vesitiiviste valmistetaan eri versioissa

laji

ominaisuudet

Näiden kahden päätyypin lisäksi yleismallit ovat yleistyneet. Niissä hydrolock sijaitsee. Mutta myös ilmarako, kun vesikerros kuivuu.

Kuinka valita tikkaat

Kun valitset tämän laitteen saunatiloille, tällaiset perusominaisuudet on otettava huomioon.

 1. Poistoputken sijainti, ts. Liitoksen tyyppi. Vaakasuoralle laitteelle tarvitaan 7-10 cm korkeus ja pystysuuntaisen tikkaat yhdistettäessä on välttämätöntä löytää 14-19 cm korkeus.
 2. Viemäriputken halkaisija. Tyypilliselle perhekylpylälle tehdään useimmiten halkaisijaltaan 5 cm: n läpimitta. Suurissa kylvökoneissa, joissa on voimakasta käyttöä, suositellaan halkaisijaltaan 10 cm putkia.
 3. Suoritusteho. Tämä parametri liittyy suoraan edelliseen ominaisuuteen. Joten kun käytät 10 cm: n putkea, veden tyhjenemisnopeus ylittää 2,3 l / s.
 4. Ulkonäkö. Tällä hetkellä tarjolla on laaja valikoima tikkaita, joilla on erilaisia ​​designmalleja. Yläpuolisen säleikön kokoonpanon mukaan kolmesta päälajista on erottuva - pyöreä, suorakulmainen (neliö) ja kulma. Jälkimmäistä vaihtoehtoa käytetään yleensä, kun viemäri sijaitsee huoneen erittäin kulmassa. Täällä se on lähes näkymätön. Tikkaiden muotoilu korostaa kaistaleiden tai reikien sijaintia arinalla. Tuotteen väri on valittava siten, että se sopii yhteen lattian kanssa.
 5. Yhtä tärkeitä ovat laitteen mitat. Valitessasi on otettava huomioon tyhjennysaukon ja viemäriputken halkaisija, tilan määrä lattian alla. Tikkaat on asennettava tukevasti reikään.

Laitteet on valmistettu metallista tai muovista ja voidaan käyttää myös yhdistettyjä rakenteita. Metallitikkailla on suurin vahvuus, mutta ottaen huomioon kylpyolosuhteet, ruostumaton teräs, alumiini tai kupariseokset sopivat. Ne ovat paljon kalliimpia kuin muoviastiat, mikä selittää jälkimmäisen suosion. Yhdistetyillä laitteilla on metallirunko ja sifoni ja yläpuolinen grilli voidaan valmistaa muovista ja puusta.

Puiset ristikot sopivat hyvin kylpyammeen sisätiloihin, mutta ottaen huomioon leviämisen kestävyys, sinun on valittava lehtikuusi tai tammi.

Mukana asennettu kuiva tikkaat

Tikkaiden asentaminen kylvyssä kuivan portin avulla tulisi perustua seuraaviin periaatteisiin.

 1. Laitteen säleikkö ei saa ulottua lattiapäällysteen yläpuolelle. Se on yleensä kiinnitetty lattialle.
 2. Saunan lattialla on oltava niin kalteva, että kaikki pinta-aines veden virtaus painovoimaisesti kulkuneuvoon.
 3. Lattianpäällysteiden ja käytävän ritilän välissä ei saa olla aukkoja, joiden kautta vesi voi päästää viemäriin.

Laadun ja luotettavan virtauksen varmistamiseksi on tärkeää, että tyhjennysputki asetetaan asianmukaisesti lattian alle. Poistoaukon alueella on syytä tuoda riittävän syvyyteen tikkaiden asentamiseksi. Kuiva-tikkaiden asennus suoritetaan putkilinjan asentamisen jälkeen ja betonipinnoitteen kaatamisen jälkeen.

Toimintaopas.

 1. Tikkaiden valmistelu asennettavaksi. Tätä varten liitäntäputki leikataan haluttuun pituuteen. Tämä on erityisen tärkeää pystytasolle, jossa laitteen kokonaiskorkeus määrittää asennustilan korkeuden.
 2. Asennuspaikan valmistelu. On tärkeää muodostaa maanpinnan pesä maan alle siten, että laitteen koko runko sopii. Kuivassa portissa vesipatsaan halutun paineen muodostamiseen tarvittava työalue on 3-7 cm, joka on otettava huomioon valmistettaessa laitetta.
 3. Tikkaiden rungon asennus ja sen liittäminen viemäriputkeen. Kiinnitetään se valmistettuun pesään.
 4. Tarkista porttielementin toiminta, josta vesi kaadetaan avoimeen koteloon.
 5. Ristikon asennus ja tiivistys. Liitos betonikytkimen kanssa täytetään liimamassalla tai sementtikastilla.
 6. Lattiapäällyste (laatta, puulattiat jne.) Asettaminen. Ristikko on linjassa maaliviivan kanssa. Tätä varten keraamisten laattojen asennus aloitetaan tyhjennysaukosta.

Tikkaat kuivalla vesitiivisteellä voidaan tehdä omalla kädelläsi. Lukituselementtinä käytetään muovista palloa. Sen halkaisija valitaan siten, että pallo on tiukasti päällekkäin tyhjennysaukon kanssa. Tällöin valmistetaan uimastyyppinen laite. Veden virtaus nostaa pallon, mutta sen tyhjennyksen jälkeen se taas kestää paikkansa. Paineen aikaansaamiseksi riittää noin 4-6 cm: n korkeus.

On parempi tehdä koristeellinen levitysverkko puusta. Valmistetaan puupaneeli, jonka halkaisija on 10-15 mm. Siihen on porattu useita reikiä tai rakoja.

Jos talvella käytön aikana tällaisessa itse tehdyssä laitteessa pallo jäätyy kehoon, niin riittää, että kaadetaan ennen kuumaa vettä.

Yksityiskohdat vesitiilien asennuksesta

Jos katsomme vesitiivistettä, sitä voidaan käyttää houkuttelevana vaihtoehtona kylpyhuonekäyttöä varten, jolloin kaikki hajut poistetaan viemärijärjestelmästä. Tällaisessa tikkaissa on tärkeää, että kehossa on erityinen ontelo, joka luo vesilukon. Asennus tikkaiden asennukseen ei ole olennaisesti erilainen kuin kuivan "veljen" asentaminen. Pesä valmistetaan maanalaisessa tyhjennysaukon yläpuolella, jossa laitekotelo on asennettu. Ero on veden tiivisteen muodostamisessa.

Tällaisia ​​elementtejä on kaksi päätyyppiä.

 1. Hydraulinen lukko polvi tai U-tyyppi. Siinä putki (metalli tai muovi) on taivutettu kirjaimen U muotoon, mikä mahdollistaa vesipisteen muodostamisen alaosaan. Tällaisen sulkimen normaaliin toimintaan sen alemman pisteen on sijaittava 4-5 cm: n alapuolella jäteveden poistoputken alapuolelle.
 2. Pullon tyyppi suljin. Tällainen vesitiiviste on samanlainen nieluissa ja nieluissa käytettävään sifoniin. Lieriömäisessä lasissa muodostetaan vesipatsas. Jotta säiliö muodostuu, lasin alaosa lasketaan viemäriputken alapuolelle.

Valmistettaessa veden tikkaita omilla käsillään usein käytetään polven lajiketta. Tässä tapauksessa otetaan metalli- tai muoviputki, jonka läpimitta on noin 32-50 mm ja pituus 40-60 cm. Putki on taivutettu U: n muotoon ja haara on taivutettu ylhäältä, jotta se liitetään viemäriin. Toinen pää säilyttää pystysuunnan. Tikkaiden suppilo työntyy siihen.

Tärkeä edellytys laitteen luotettavalle toiminnalle on tiivistysliitokset. Pystysuoraan liitokseen riittää, että yläsuuttimet menevät pohjaputken sisään, ja luotettavuutta varten voit asentaa kumitiivisteen. Vaakasuoran nivelen avulla on tärkeää varmistaa liitoksen kireys. Metalliset elementit liitetään hitsaamalla tai käyttäen kierteistä liitäntää käyttäen.

Muoviosat kuumasidottu. Tätä varten asenna kytkin samasta materiaalista ja muovi kiinnitetään kuumentamalla rakennuksen kuivurilla tai puhalluslaitteella. Kun asennat hydraulilukkoja, on tärkeää säätää mahdollisuudesta puhdistaa vyöhyke roskista ja lietteestä. Tämä pätee erityisesti pullotyyppisiin hydraulilukkoihin. Tällaisissa rakenteissa on oltava asianmukainen pääsy alareunaan.

Höyryhuoneen ja pesuhuoneen tikkaita pidetään tärkeänä elementtinä jätejärjestelmässä. Se auttaa veden poistamiseen lattialta ja suojaa tiloja hajuilta viemäristä. Tällaisia ​​laitteita voi ostaa valmiissa muodossa tai tehdä se itse. On tärkeää valita oikea muotoilu niin, että vesi voidaan vapaasti päästää viemärijärjestelmään, mutta kylpyläosan muotoilu ei häiriinny.

Peruuta vastaus

Kun napsautat Lähetä-painiketta, suostut henkilötietojesi käsittelyyn.

Tyhjennä kylpyamme vesilukolla

Vesilukko kylpyyn

Vesitiiviste on erityinen vesipistoke, joka suojaa huoneesta viemäröinnin epämiellyttävältä "hajulta". Vesi kerääntyy putken kaarevaan osaan, jolloin koko halkaisija on päällekkäin. Niinpä vesi ei salli huonon tuoksun päästä huoneeseen.

Kun vesihauteessa on tarpeen levittää kylvyssä

On tarpeen käyttää tällaista jäteveden rakennetta siinä tapauksessa, että vesi tyhjennetään yleiseen vesijohtoverkkoon. Tällöin, jos neste kaadetaan kylvyn ulkopuolelle olevaan reikään, ei ole huonoa tuoksua. Jos jätevesi yhdistettiin yhteiseen järjestelmään, voit käyttää minkä tahansa tyyppisiä valmiita sieppoja (kuten pesuallas tai kylpy). Saatavana on metalli- tai muoviventtiilejä aaltopahvin tai pullon tyypistä. Harvoissa tapauksissa on porsaan raudan vedenottoja, mutta niitä ei ole tuotettu useita vuosia. Itse asiassa tällainen laite koostuu kahdesta lasista, jotka on lisätty toisiinsa. Kun kerrokset on täytetty kylpyammeella, tiivisteen yläosan pitäisi olla pienessä syvennyksessä, jotta nestettä tyhjennetään täysin.

Tällaisella laitteella on kaksi pääedusta:

 • sen on oltava sump;
 • vaikka vesi jäätyisi sisälle, se ei saisi vahingoittua.

Teemme vesilukko itsenäisesti

Yksinkertaisesti, voit tehdä sen itse. Tee näin halutun halkaisijan putki ja taivuta se kirjaimen "U" muotoon ja hitsauta se putken päälle tiskialtaan jälkeen (tavallisesti sen korkeus on 50-70 mm). Tämä on parasta tehdä perustettaessa ja järjestämällä lattialle, mutta jos kylpy on jo valmis, ja epämiellyttävä tuoksu pimeää sen pysymistä, voit asentaa sen myöhemmin.

Jos viemäriputket ovat käytettävissä ja rakenteen perustana on pylväs, tämä helpottaa työtä huomattavasti. Tarvittava putkiosa voidaan hitsata tyhjennysputkeen kylpyyn. Siinä tapauksessa, että putkia ei ole käytettävissä, se on järjestettävä: pudota osa lattiasta, jos se on puusta tai leikattava se hiomakoneen avulla, jos se on konkreettista. Tämän jälkeen putki, jossa on mutka, kiinnitetään viemärijärjestelmään hitsaamalla tai kytkemällä.

On myös otettava huomioon, että vesi voi haihtua, ja jos et käytä viemärijärjestelmää pitkään aikaan, se kuivuu kokonaan 40-50 vuorokaudessa ja kaasut pääsevät vapaasti huoneeseen.

Mikä on kuiva hajuhaukka?

Myös tämä malli voi olla kuiva. Siinä ei ole vettä, ja venttiilina käytetään kuivia materiaaleja. Tämä vaihtoehto, kuten ymmärrät, ei voi jäädyttää, mutta se voi olla monenlaisia:

se on kalvo, jota jousi pitää, jos ei ole vettä. Kun neste nousee, jousen voima ei riitä pitämään sitä, läppä nousee ja neste tyhjennetään. Tietty muoto (usein suuri pallon halkaisija) on sulkeutunut ilmakanavaan. Kun nestettä tulee esineeseen, avautuu tyhjennys. Monimutkaisimmissa malleissa käytetään materiaalin molekyylimuistia.

On mahdollista tehdä yksinkertainen kuivan veden tiiviste kylpyyn omalla kädellä, ei ole mitään vaikeaa tässä. On valittava muovinen pallo, jonka koko on hieman suurempi kuin tyhjennysputki. Kun ei ole vettä, tällainen pallo estää ilman pääsyn viemäristä. Heti kun neste virtaa, virtaus vapautuu. Tällainen järjestelmä voi työskennellä talvella, vaikka pallo jäätyy viemäriin, pieni kiehuva vesi voi sulattaa jäätä kirjaimellisesti muutamassa minuutissa ja järjestelmä toimii normaalisti.

Vesilukko viemäriin kylpyyn

Vesilukko on erityisesti luotu vesilohko, joka estää jätevesiä pääsemästä huoneeseen. Vesi kerääntyy putken kaarevaan osaan, täysin päällekkäinen halkaisija. Näin ollen vesi ei anna hajuja päästä huoneeseen.

Ansaanorganisaation periaate viemäriin

Kun vesilukko on käytettävä kylvyssä

Kylvyssä vesilukon käyttäminen viemäriin on välttämätöntä siinä tapauksessa, että vedenpoisto menee yleiseen vesihuoltojärjestelmään. Jos vesi putoaa pois kylvystä reikään, josta se imeytyy, tässä tapauksessa ei voi olla hajua.

Jos jätevesi on kytketty yhteiseen järjestelmään, voit käyttää valmiita sifoneja (kuten kylpyhuoneen tai pesualtaan) mistä tahansa suunnittelusta. On muovia tai metalliventtiilejä pullotyypistä tai aallotetusta letkusta.

Hydroseal viemäripullotyyppi

Joskus voi silti löytää valurautainen vesitiiviste, mutta niiden tuotanto lopetettiin muutama vuosi sitten, ja ne löytyvät lähinnä vanhoista taloista.

Se näyttää vesilukko muoviselle jätevedelle

Veden ansoja on saatavana CENTER AQUAPA: sta, jotka asetetaan muoviputkeen, jonka läpimitta on 55 mm tai 110 mm.

Hydraulinen lukko CENTER AQUAPA asetetaan putkeen, jonka halkaisija on 110 mm

Itse asiassa vesitiiviste on kaksi lasia, jotka on lisätty toisiinsa.

AQUAPA-CENTER-ansaan ylä- ja alaosa

Kun kaadat lattiat kylvyssä, vesitiivisteen yläosassa pitäisi olla pieni syvennys veden tyhjentämiseen.

Ansaan yläosa on alimmassa pisteessä.

Tällä vesitiivisteellä on kaksi etua:

 1. Lisäksi se toimii septisäiliöiden roolissa;
 2. Vaikka vesi jäätyy veteen, se ei vaurioidu.

Kuinka tehdä vesitiiviste omalla kädelläsi?

On aivan helppoa tehdä vesitiiviste omalla kädelläsi. Tätä varten sopivan halkaisijan omaava putki on taivutettava kirjaimen "U" muotoon ja hitsattava (liitettynä kytkimillä) putkeen putken poistoputken jälkeen (vesilukon korkeus on yleensä 50-70 mm). On toivottavaa tehdä tämä samalla, kun asetat pohjan ja järjestät lattiat, mutta jos kylpy on jo toiminnassa ja tuoksu häiritsee, voit yrittää poistaa tämän ongelman.

Jos pilarivaihtelut ja viemäriputket ovat käytettävissä, tämä helpottaa asioita. Kylvyn alapuolella voit hitsata halutun putken osan tyhjennysputkeen. Jos putkia ei ole käytettävissä, sinun on järjestettävä se: poista osa lattiasta, jos se on puuta tai leikkaa se "hiomalla", jos se on konkreettista. Sitten putkistoon tai hitsaukseen kytkettyyn jäteveteen liitetään putki taivutuksella.

On huomattava, että mistä tahansa hydraulisesta tiivisteestä tuleva vesi haihtuu. Jos et käytä viemäriverkkoa pitkään, 40-50 vuorokaudessa se kuivuu kokonaan ja jätekaasut pääsevät vapaasti huoneeseen.

Mikä on kuiva hajuhaara

Vesitiivisteen toinen versio on kuiva. Siinä ei ole vettä, ja lähteenä käytetään erilaisia ​​materiaaleja. Kuten ymmärrät, tämä vesilukko ei jäätyy. Kuiva-ansoja useille eri jätevedenpuhdistamoille:

 • Tämä on kalvo, jota pidetään jousella, jos ei ole vettä. Kun vettä syötetään, jousivoima ei riitä pitämään sitä, läppä nousee ja vesi tyhjennetään.

Näyttää siltä, ​​että viemärijärjestelmällä on kuiva vedenveto viemäriin

 • Tietty muotoiltu esine (yleensä pallo, joka on suurempi kuin halkaisijaltaan oleva putki) estää ilman kulkua. Heti kun vesi tulee sisään - kohde ponnahtaa ylös, paljastaen tyhjennys.
 • Lisää teknisesti hienostuneita malleja, jotka käyttävät molekyylimuistimateriaaleja.

Kylpyammeen voi tehdä omaa kättäsi elementaarinen kuivavettä, joten se on melko yksinkertainen. On tarpeen noutaa muovinen pallo hieman suurempana kuin tyhjennysputki. Laita se putkeen ja laita jonkinlainen kamera, johon se sijoitetaan. Kun ei ole vettä, pallo estää ilman viemäristä. Kun vesi tulee sisään, se kelluu (kammion sisällä) ja vapauttaa tyhjennysputken. Tällainen järjestelmä toimii myös talviolosuhteissa: vaikka pallo pysähtyy viemäriin, jotkut kuumavesi sulavat jään muutamassa minuutissa ja järjestelmä toimii normaalisti.

Hydraulinen lukko jäteveden kylvyssä

Maaseutumahdollisuus, kun kylvyssä oleva vesi vain lähtee ulos, on levyjen välisellä kuilulla. Ja jos paikkakunnalla on pääasiallinen tai autonominen jätevesijärjestelmä, syntyy toinen tehtävä - päästä eroon kaasun tunkeutumisesta jätevesijärjestelmästä kylpyyn. On olemassa yksinkertainen ratkaisu - laita vesitiiviste.

Mikä on vesilukko

Ne ovat kahta tyyppiä:

U-muotoinen (polvi) hydraulinen lukko

Kuvasta on täysin selvää, että tämä on yksinkertainen laite, joka näyttää hookah, toisin kuin se ei anna ilman kautta, luoda vesipistoke. Ja mitä tapahtuu hookah, nimeltään - häiriö vesitiiviste.

Putken halkaisija ja liitäntätapa voivat vaikuttaa vain tällaisen laitteen suorituskykyyn, mutta tärkein asia, jota vaaditaan, on tiiviys ja sen alapuolella on oltava vähintään 50 mm: n tyhjennysputken alapuolella.

Kaikki sopivat materiaalit soveltuvat vesitiivisteeseen, mutta ei pidä unohtaa, että siinä tapauksessa, kun se on kiinni, luotettavuus ja puhdistusmahdollisuus ovat ratkaisevan tärkeitä.

Toisessa kuvassa näkyy, kuinka vesi haihtuu korkista (ja tämä tapahtuu 40-50 päivässä), se avaa tien ilman päästä viemäriin.

Joten sinun täytyy joko täyttää se säännöllisesti vedellä tai käyttää toisenlaista vesilukkoa tai hermosti hukuttaa sen pitkän poissaolon aikana.

Tästä luvusta on selvää, että toinen rakentava ratkaisu ei muuttanut tämän laitteen toimintaa - luoda vesipistoke. Toinen nimi tällaiselle asialle - sifoni.

On myös selvää, että putkien liittämisen on oltava ilmatiivis. Tällainen vesitiiviste on myös laskeutuva säiliö.

Perinteisen pesupullon alaosa pesua varten voidaan irrottaa puhdistusta varten, ja jos tällaista itsehöyrystettyä venttiiliä käytetään esimerkiksi lattiassa, yläosa on kokoontaitettava.

Kuiva-vesi-ansoja

Suurin ongelma kylvyssä, jossa on viemärijärjestelmä viemäriin, ei ole niin paljon tikkaiden suunnittelun valinta kuin linjan asettaminen. Kaikki valmiiksi valmistetut tikkaat, mukaan lukien "kuiva", sisältävät vesitiivisteen 30 mm: n vesipatsaalla, joten vesihaudan säännöllisen käytön yhteydessä ei ole ongelmia vesipisteen kuivaamisen yhteydessä. Ja se, joka tietää, että kylpy ei ole käytössä pitkään, voi yksinkertaisesti hukuttaa valua.

Niille, jotka haluavat unohtaa ja muistamaan kuivattua sifonia, on niin kutsuttuja kuivia tikkaita.

Kahdella tyyppisellä kuivasuihkeella on kaksi tyyppiä.

On suositeltavaa pohtia tietyn näytteen, esimerkiksi Itävallan HL 310 NPr.

Pystysuora tyhjennys. Yläosa leikataan haluttuun kokoon 12 - 70 mm ja upotetaan tasoitukseen.

Polyetyleenin tapauksessa on suunniteltu jopa 85 asteen jäteveden lämpötilaa. Asennuksen järjestys eri tapauksille on kuvattu passissa.

Uimuri yksinkertaisesti laskee ja sulkee putken, kun vesi kuivuu. Vesipatsasulkimen korkeus 50 mm (Itävallan kaupungin standardien mukaisesti).

Toiminnan periaate näkyy selvästi kuvassa.

Työasennossa vesi nostaa ja pitää kellun samalla tasolla ja järjestelmä toimii yhtenä hydraulilukon versiotyyppinä. Jos kylpyä ei käytetä pitkään aikaan, tulpan vesi haihtuu ja uimuri sulkee tyhjennysaukon ennenkuin vesi täysin haihtuu.

Käsityöläiset keksivät vaihtoehtoa, joka ei toimi pahimmillaan kuin tehtaalla. Suurin ero tästä järjestelmästä on se, että tällainen uimuri käänteisen lasin muodossa on kiinnitetty niin, että sen pohja on suurempi kuin tyhjennysputken halkaisijan suuremman tyhjennysreikä. Ja reikä itse sulkee valopallon, jonka halkaisija on suurempi kuin tyhjennys - se toimii kellukkeena.

Kuvassa konkreettinen esimerkki on kuiva suljin 100 mm: n tikkaille kaulassa - Viega 583255.

Alla olevassa ikkunassa näet kaksi verhoa, jotka on ripustettu pystysuoraan kulmaan - tämä on heilurin suljin. Sulkimet suljetaan oman painonsa vuoksi ja vesi avaa ne tyhjenemisen yhteydessä. Vesipatsaan vesitiivisteen korkeus 32 mm - maakylpyyn riittää. Saksassa, joka on ilmoitettu tuottajajäsenvaltioksi, kun suunnitellaan viemäriverkostoa kaupunkikodeissa, oletetaan, että asuntojen saniteettilaitteilla on vesileiman korkeus 50-60 mm, mutta ei 32!

Jos painovoima, joka sulkee verhot, on korvattu jousella, niin saat erilaiset versiot kevätyyppisistä kuivista sulkemisista, joissa on enemmän vaihtoehtoja.

Tietenkin kaikki edellä mainitut venttiilit sisältävät jonkinlaista sifonia.

On olemassa vielä yksi sellainen kuiva suljin, jonka keksii joskus liian laimeita nimiä materiaalin solumuistin tyypille. Yleensä ne ovat litistettyä kumia, joka alkaa kulkea veden alla kevyesti. On epätodennäköistä, että se on mielenkiintoinen maan kylvyssä.

Taitavat omistajat voivat hyvin pienilläkin tavoilla helposti jäljentää ja mahdollisesti parantaa minkä tahansa hydraulisen tiivisteen.

Lattia ja jätevesi

Jätevesiradan asettamisella on paljon muutakin kuin suoraan kylpyaltaan tyhjennykseen, mutta on myös parempi tehdä se, sitä parempi.

Vaikka kylvyssä oleva lattia on peitetty puukuidulla, on vielä parempaa tehdä tie pitkin majakoita hieman tasaisella kaltevuudella tikkaisiin ja laatoitella sitä. Päärakenteen tikkaiden lopullinen viimeistely voidaan tehdä, kun tiedetään tarkalleen, missä laatta laatta lähestyy purkauspistettä. Jos työ on tehty erittäin huolellisesti, silloin myös vähimmäiskaltevuudella ei ole loitsuja.

Pääsymahdollisuus, jossa on mahdollisuus korvata kaikki elementit - liian ylellinen tavalliseen kylpyyn. Siksi et saa välttää sellaista työtä, joka voi tuntua tarpeettomalta, esimerkiksi viemäröinnin syvyyden ei pitäisi olla pienempi kuin jäätymisen syvyys. Lattian lämmittämiseksi 20 cm: n kerroksen alapuolella kerrostetun savi- kerroksen kanssa rasva-sementtilaasti ei ole missään tapauksessa ylikuumeneminen. Kuivakulma ei ole myöskään ihmelääke - sulkemiseen likaantunut lika voi häiritä sen tiukkaa sulkemista. Kauden lopussa se ei haittaa pestä irrotettavia elementtejä. Voit ostaa kuivan veden lukon myymälässä tai tehdä sen itse - tämä kysymys ei välttämättä liity taloudellisiin vaikeuksiin.

Aloitamme rakentaa kylpylä

Poistoaukon luominen

Kylpyammeen rakentaminen ei ole vaikea prosessi. Huoneen erottamaton osa on liesi, höyryhuone ja tyhjennysreikä. Ennen muuraustyön aloittamista on kiinnitettävä erityistä huomiota tulevan viemäröinnin luomiseen asianmukaiseen veden virtaukseen. Tämä rakenne on tarpeen tehdä niin, että kaivo on ollut toiminnassa pitkään ja vesivirta kulki esteettömästi. Samanaikaisesti vastuuvapauden ei tule antaa teräviä ja epämiellyttäviä hajuja eikä luoda esteitä sivustolle.

Ennen kylpyammeen rakentamista on laadittava suunnitelma kaikkien huoneiden yksityiskohtaisten mittojen mukaan.

Rakennustöitä varten tarvitsemme seuraavia työkaluja:

 • betonisekoitin;
 • 2 lapiot - bajonetti ja lapio;
 • useita kauhoja (enintään 5 kpl);
 • lastalla;
 • hakku;
 • portaikko;
 • rakennustaso;
 • mittanauha;
 • rammer;
 • pihdit.

Jätevesipesän sijainti voi olla erilainen. Se voidaan sijoittaa kylpyyn lattian alle, jossa pesuallas sijaitsee, ja rakennuksen perustuksen ulkopuolella. Kun tyhjennysaukko on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön, se voidaan tehdä pieneksi ja sijoittaa kylvyn taakse. Jatkuvasta puhdistuksesta peitetään kansi tai auki.

Suoraveden väliaikaisen kuopan perustaminen tapahtuu useimmissa tapauksissa maaperäalueilla, jotka koostuvat savea.

Siinä tapauksessa, että pysyvän tyhjennyksen luominen on suunniteltu, kaivo on sijoitettava kylvyn keskiosaan. Sen mitat ovat seuraavat: pituus ja leveys - jopa 0,5 m, syvyys - jopa 1,5 m. Poistoaukon seinät kaadetaan 20 cm: n paksuisella betonilaastilla, joka on vahvistettu metalliristikkoon ja kääritty pienillä kivillä tai palasilla.

Seinien betonisoitumisen jälkeen kaivo on peitetty puupaneelilla, johon on upotettu dieselöljyn sekoitettua seosta. Kaivon kattamiseksi voit käyttää laudat muottipesästä poistamalla ne täytetyn liuoksen jähmettymisen jälkeen. Levyille kaadetaan betonipäällyste, jonka paksuus on noin 10 cm. Kansi on esivahvistettu langalla. Kaivon seinien vahvistamiseksi voit käyttää betoni- tai metallirenkaita (puoli rengas). Tärkeintä on, että tämän prosessin toteuttamisen aikana koko rakennetta olisi vahvistettava tiukasti eikä romahtanut.

Kaavamaisen laitteen tyhjennys.

Reikä olisi tehtävä reikään. Samanaikaisesti se on kytkettävä vesiporttiin. Vesitiiviste puolestaan ​​on kätevin ja helposti saavutettavissa oleva kylpyläpaikka. Teknisten piirteiden mukaan tyhjennysaukon muodostaminen on jonkin verran samanlainen kuin septinen säiliö, mutta paljon pienempiä määriä ja kokoja.

"Karkea" kerros on täytetty 20 cm: n kerroksella laajennettua savea, mikä lisää betonilevyjen käyttöikää, tasoittaa lämpötilaeroa talvella eikä salli kuopan jäätyä kylmänä aikana. Koko lattian alue on vahvistettu kaarien, paksujen langojen tai putkien kiinnittimien avulla. Betoniliuoksen kaataminen suoritetaan seinämien suuntautuessa rinteen suuntaan.

Poistoaukon luominen

Tyhjennysputkena voi käyttää metallituotteita, asbestia tai muovia. Muoviputket ovat edullisia alhaisen hinnan ja helppokäyttöisyyden takia.

Kylpyammeen rakentaminen ei ole vaikea prosessi. Huoneen erottamaton osa on liesi, höyryhuone ja tyhjennysreikä. Ennen muuraustyön aloittamista on kiinnitettävä erityistä huomiota tulevan viemäröinnin luomiseen asianmukaiseen veden virtaukseen. Tämä rakenne on tarpeen tehdä niin, että kaivo on ollut toiminnassa pitkään ja vesivirta kulki esteettömästi. Samanaikaisesti vastuuvapauden ei tule antaa teräviä ja epämiellyttäviä hajuja eikä luoda esteitä sivustolle.

Jätevesipesän sijainti voi olla erilainen. Se voidaan sijoittaa kylpyyn lattian alle, jossa pesuallas sijaitsee, ja rakennuksen perustuksen ulkopuolella. Kun tyhjennysaukko on tarkoitettu tilapäiseen käyttöön, se voidaan tehdä pieneksi ja sijoittaa kylvyn taakse. Jatkuvasta puhdistuksesta peitetään kansi tai auki. Suoraveden väliaikaisen kuopan perustaminen tapahtuu useimmissa tapauksissa maaperäalueilla, jotka koostuvat savea.

Siinä tapauksessa, että pysyvän tyhjennyksen luominen on suunniteltu, kaivo on sijoitettava kylvyn keskiosaan. Sen mitat ovat seuraavat: pituus ja leveys - jopa 0,5 m, syvyys - jopa 1,5 m. Poistoaukon seinät kaadetaan 20 cm: n paksuisella betonilaastilla, joka on vahvistettu metalliristikkoon ja kääritty pienillä kivillä tai palasilla.

Vanhojen renkaiden tyhjennysreiän rakenne.

Seinien betonisoitumisen jälkeen kaivo on peitetty puupaneelilla, johon on upotettu dieselöljyn sekoitettua seosta. Kaivon kattamiseksi voit käyttää laudat muottipesästä poistamalla ne täytetyn liuoksen jähmettymisen jälkeen. Levyille kaadetaan betonipäällyste, jonka paksuus on noin 10 cm. Kansi on esivahvistettu langalla. Kaivon seinien vahvistamiseksi voit käyttää betoni- tai metallirenkaita (puoli rengas). Tärkeintä on, että tämän prosessin toteuttamisen aikana koko rakennetta olisi vahvistettava tiukasti eikä romahtanut.

Reikä olisi tehtävä reikään. Samanaikaisesti se on kytkettävä vesiporttiin. Vesitiiviste puolestaan ​​on kätevin ja helposti saavutettavissa oleva kylpyläpaikka. Teknisten piirteiden mukaan tyhjennysaukon muodostaminen on jonkin verran samanlainen kuin septinen säiliö, mutta paljon pienempiä määriä ja kokoja.

Suurin suunnitteluratkaisu epämiellyttävien hajujen estämiseksi

Vesitiiviste estää epämiellyttävien hajujen tunkeutumisen tyhjennysaukosta kylpyyn sisätilaan, mikä edesauttaa mukavaa oleskelua huoneeseen. Suljin on valmistettu metallista ja asetettu täyttämään lattiaa tai betonoitu pieneen syvennykseen, johon on kiinnitetty kestävästä tinaisesta levy (on parempi käyttää ruostumatonta terästä tai ei-metallista metallia). Levyn pohjan tulee olla noin 5-10 mm tyhjennysputken alapuolella. Veden suljin tehdään tavallisesti alimman pisteen keskellä huonetta. Koko pinta on vahvistettu metallilangalla ja vuorauksella.

Viemäriputki kylvyssä omilla käsillään

Pitkään kauhuissaan hämärtyvät kylpylähuoneet, joilla on likainen veden virtaus "tyhjästä" tai lähin säiliöön, ovat poissa. Tänään jätevesi kylpyyn ei ole ylellisyyttä, vaan välttämättömyys. Ei vain eettiset ja esteettiset standardit, vaan myös ympäristönsuojelullisten ympäristölainsäädäntöjen vaatimukset asettavat korkealaatuisen jätevedenpuhdistusjärjestelmän

Sewage kylpylle omilla käsillään

Ensimmäinen vaihe kylvyn parantamiseksi on arvioida maaperän tilan paikkaa, määrittää optimaalisen putken syvyyden ja päättää septisen säiliön sijainnista. Se on helpointa niille kodinomistajille, jotka olivat suoraan mukana rakentamassa kylpyamme tai rakennettu (pystytetty) se itse. Heille maaperä, sen jäätymispiste (TBC) ja pohjavesi (GWL) eivät ole salaisuus.

Rakenna kylpy omalla kädelläsi? Niinpä tietoja maaperän geologiasta pitäisi olla jo

Ilman tietämystä näistä indikaattoreista on mahdotonta rakentaa ongelmaton viemärijärjestelmä. Niille, jotka ovat ostaneet tontti, jossa on siihen rakennettu kylpy, sinun on suoritettava joukko yksinkertaisia ​​havaintoja ja laskelmia.

Itsenäinen tutkimus geologian sivuston

Maaperän tyypin määrittämiseksi voit tehdä nimenomaisen tutkimuksen, joka ei edellytä erityistä tietämystä ja joka perustuu silmämääräiseen tarkastukseen ja kosketuksiin. Tätä tarkoitusta varten putkilinjan kohdalla ne kaivaavat reiän 25-30 cm syvyyteen TBC: n alapuolella. Tietoa maaperän jäädyttämisen syvyydestä alueella voi saada naapureilta erikoistuneista Internet-resursseista peräisin olevista viitekirjoista.

Maaperän jäädytyksen syvyys

On tärkeää ottaa maaperän näyte kuopan pohjasta, koska tällä tasolla viemäriputket asetetaan. Tämän jälkeen maa-näyte tutkitaan visuaalisesti huolellisesti, hierotaan kämmenten väliin, rullataan nippuun.

Ja arvioi taulukon tulokset.

Menetelmät maaperän määrittämiseksi

Jos osoittautuu, että maaperä on savi tai puuta, sinun on tiedostettava, että nämä maaperälajit luokitellaan voimakkaiksi. Tällöin putki on asetettava hiekkaa "tyynyyn" vastaavasti "kelluvilla" perustuksilla. Hiekka toimii iskunvaimentimen aikana maaperän kausittaisten liikkeiden aikana ja viemäriverkon maanalaisen osan eheys ei häiriinny.

Kun putkilinjan turvallinen syvyys on selvitetty, septi- säiliön sijainti (suodatuskaivo) ratkaistaan. Läpäisevän jätteen vastaanottopaikan tulee olla vähintään 15 m: n saantipaikaltaan erillään, eikä se saa olla lähempänä kuin 7 m: n päässä kylpyammeen kellarista.

Valitse viemäriverkon tyyppi

Kylvyn parantamiseksi on mahdollista käyttää kolmea eri yksittäistä viemäriverkkoa:

 • vapaan virtauksen;
 • painepää;
 • yhdistetty keskitettyyn kaupungin viemäröintijärjestelmään tai yksityisen talon olemassa olevaan viemäriverkkoon.

Paineettoman vedenpoistomenetelmää kutsutaan muuten gravitaatiovirralle. Tämä on yksinkertaisin ja halvempaa jäteveden tyyppi kylpyyn. Sen tärkein etu: haihtumattomuus. Paineettoman järjestelmän asennus edellyttää putken kulmakerroksen tarkkaa noudattamista (1-1,5 cm per 1 mittari) ja se on mahdoton alueen vaikeassa maastossa.

Jäteveden kuljettamiseen tarvitaan suurempia läpimittaisia ​​putkia kuin painejärjestelmällä. Moottoritien suoruus on erittäin toivottavaa. Jos putkijär- jestelmässä on kääntöpisteitä, tarkastuskaivoja asennetaan näihin paikkoihin. Tämä sääntö on asianmukainen kaikentyyppisille viemärijärjestelmille.

Putkien asennus vapaavirtainen jätevesi

Painehuollon yleinen järjestelmä

Paineviemärijärjestelmä mahdollistaa pumpun tai pumppaamon tarjoaman jäteveden pakatun kuljetuksen. Laitteet voidaan asentaa sekä huoneen sisällä että sen ulkopuolelle. Painevesijärjestelmä uimavesiin, mikäli mistä tahansa syystä on mahdotonta tehdä vapaata virtausta. Tämän tyyppisen jäteveden ominaisuudet:

 • paine on kalliimpaa kuin ei-paine;
 • haihtuvia;
 • vaatii lämpenemistekniikkaa talvella.

Paineilman poisto putkipumpulla Paineputki

Kiinnitä viemäriverkko

Vähemmän työläs, mutta ongelmallisin tapa on yhdistää keskitettyyn viemärijärjestelmään. Tämä menetelmä ei ole mahdollista kaikille kylpyammeille. Siksi ei ole järkevää käsitellä sitä kaikissa yksityiskohdissa.

Yhteys keskitettyyn viemärijärjestelmään

Sitä käytetään useammin viemärijärjestelmän kytkemiseen jo olemassa olevalle septisäiliölle. Tässä tapauksessa on kuitenkin valittava vedenpoistojärjestelmä (paine tai ei-paine).

Liitäntä saostussäiliöön

Suunnittele viemärijärjestelmä kylpyyn

Yksinkertainen viemäriverkko helpottaa suunnittelua on jaettu kahteen tyyppiin: sisäiseen ja ulkoiseen. Ensimmäinen koskee viestintää sisätiloissa, toiselle - rakennuksen ulkopuolella. Järjestelmän rakentamisen perusperiaatteiden tarkastelun jälkeen on helppo kehittää itse.

 1. Kylvyn suunnitelma on tarpeen tehdä ottaen huomioon rakennuksen seinien ja väliseinien paksuus. Graafinen paperi sopii parhaiten tähän tarkoitukseen, mutta laatikkoon voi myös käyttää tavallista paperia.

Ulkoisen verkon suunnittelusäännöt:

 • Ulkoisten ja sisäisten viemäreiden risteyksestä saadaan näkyviin luukku;
 • SNiP: n mukaan suojarakenteet on järjestetty linjan kääntöpisteisiin putkilinjan erillisen sivuhaaran liittymispisteissä aina 15-35 metriä suoraa linjaa putken halkaisijan ollessa 100-150 mm;
 • SNiP: n mukaan ulkoisen jäteveden kaltevuus, jonka putken halkaisija on 110-150 mm, on 0,01 (1 cm per 1 m);
 • ensimmäinen tarkastuskaiva ei saa olla lähemmäksi kuin 3 m ja enintään 12 m päässä kylvystä;
 • jos sivustolla on suuri kaltevuus ja huoneessa on wc, ne järjestävät monivaiheisen viemäriverkon, jossa on erisuuntaiset kuopat.

Sisäisen jätevesiin suunnitelma

Laitteen haaran vaihtoehdot

Vesilukko on tärkein osa viemäriverkkoa, jonka tarkoituksena on katkaista epäsäännölliset hajut, jotka tulevat saostussäiliöstä (tyhjennysaukko). Yksinkertaisesti sanottuna se on vesipistoke, joka sijaitsee putkessa, vaikka kylpyä ei käytetä. Esimerkki yksinkertaisimmasta vesitiivistettä on U-muotoinen sifoni. Muoviputkien runkoon on järjestetty vesipistoke käyttämällä kolmea muotoiltua elementtiä: taivut.

Vaikeus on se, että harvinainen käyttö viemäriverkon, veden vesilukko pyrkii haihtumaan. Tässä tapauksessa asiantuntijat suosittelevat kuivan venttiilin asentamista. Se on yksinkertainen muovi- tai metallirakenne, joka on varustettu jousella ja vaimentimella (kalvo), joka estää poistumisen putkesta. Kun vettä pääsee järjestelmään, läppä nojaa takaisin paineen alle ja läpäisee virran, se jatkaa paikkansa uudelleen.

Käsityöläiset tekevät ainutlaatuisia kotitekoisia porttimalleja uimiseen. Jos haluat, voit käyttää jotain seuraavista vaihtoehdoista.

Suppilon ja pallon suljin. Esimerkki selkeydestä

Kuiva suljin tyhjennysaukossa

Mitkä putket valitaan

Itse asiassa jäteveden putkien valinta ei ole niin suuri.

Valurauta putket jätevedelle

Muoviputkien luokka sisältää:

 • PVC (polyvinyylikloridi);
 • PVCH (kloorattu polyvinyylikloridi);
 • PP (polypropyleeni);
 • HDPE (alipaineinen polyeteeni);
 • polyeteeni aallotettu.

Jokin näistä tuotteista voidaan turvallisesti käyttää viemäriverkossa. Päälinjan halkaisija valitaan rakennuksen odotetun toiminnan intensiteetin ja poistopisteiden lukumäärän perusteella. Tarvittaessa tarvitaan keskimääräinen kylpyamme, jossa on höyryhuone, pesuhuone ja wc, putkia, joiden läpimitta on 100-110 mm, kun rakennetaan painovoimanpoisto. Jos wc ei ole varustettu - tarpeeksi halkaisija 50 mm. Saniteettilaitteet on kytketty päälinjaan 50 mm: n putkilla.

Sisävesisäiliön asennus

On tarpeen aloittaa viemäriverkon laite kylvyn rakentamisvaiheessa. Mutta on mahdollista varustaa ja jo valmiiksi, rakennuksen pitkään aikaan. Työn laajuus ja niiden sekvenssi molemmissa tapauksissa ovat erilaisia, joten jokainen vaihtoehdoista on tarkasteltava erikseen.

Kotitalousjäteveden putket

Jäteveden asennus kylvyn rakennusvaiheen aikana

Työn suorittamiseksi tarvitaan viemärijärjestelmän aiemmin tehty suunnitelma (järjestelmä). LVI-elementtien (tikkaat, suihkukaapit, wc-altaat, pesualtaat jne.) Liitäntäpisteiden tarkka löytämiseksi merkintä aloitetaan säätiön rakentamisen jälkeen. Paikoissa, joissa pääviiva on asetettu, kaivetaan sopivia leveyksiä ja syvyyttä olevia kaivannotöitä.

Tärkeää: Jokaisen kuopan pohja on kohdakkain vaaditun kaltevuuden kanssa kohti septisäiliötä.

Siirry sitten putkien asentamiseen. Asiantuntijat suosittelevat viemärijärjestelmän asennuksen aloittamista pääputken ja isojen (avain) elementtien asentamisella, jolle myöhemmin tuodaan pienempiä sivuhaaroja.

Viemäriverkon asennus

Putkiliittimien paikoissa asennetaan pystysuorat putket. Jotta vältät vieraiden esineiden verkkoon pääsyn, jokainen ulostulo on suljettu pistokkeella. Asennetut venttiilit nousevat.

Putkiliitännän paikoissa asennetaan pystyputket pistokkeineen

Kylmäilmastoalueilla putkieristys suoritetaan. Tätä tarkoitusta varten käytetään kuitumateriaaleja (mineraalivillaa ja sen analogeja), vaahtopuolisylintereitä, polyetyleenivaahtoa. Haluttaessa voit esipäällystää putkia, joissa on melua vaimentava materiaali, mikä vähentää merkittävästi käyttöjärjestelmän tuottamaa ääntä.

Muodosta hiekka tyyny.

Kotitalousjäteveden asennus huoneeseen

Jos kylpyä ei käytetä ensimmäisenä vuonna, on myös mahdollista järjestää likaisten vesien tyhjennysjärjestelmä. Tätä varten sinun on tehtävä järjestelmä ja oikeat paikat avata lattia. Putket asennetaan pohjan tasolle, jollakin seinistä, jossa porataan reikä pääväylän vetämiseen.

Pesu- ja höyrysaunassa asetetaan tikkaat. Tehtävän toteutuksessa noudatetaan seuraavia sääntöjä:

 • käytävän on oltava tasainen lattialla;
 • aukot suljetaan kosteutta kestävällä injektoinnilla;
 • laatta asetetaan tikkaiden asentamisen jälkeen.

Laite ulkoisille jätevesialueille

Ulkoilmojärjestelmän pääosa on septinen säiliö. Jos kylvyssä ei ole WC-kulhoa, ei ole tarvetta ostaa tehdasvalmisteita tai varustaa itsenäisesti kaivoa monitasoisella viemäröintisuodatuksella. Riittää kaivaa tyhjennysaukko. Mutta se on merkityksellinen vain maaperälle, jolla on suuri kosteuden läpäisevyys (kivinen, hiekkainen, hiekkainen).

Video - Tyhjennä kuoppaan omat kädet

Viemäröinnin asennus viemärikaivoon

 • Järjestelmän mukaan suoritetaan piirtäminen: ne löytävät jäteveden vastaanottopaikan sijainnin, määrittelevät päälinjan reitit,
 • kaivaa reikä, jonka syvyys TPG: n alapuolella on 1-1,5 m;
 • Pohjaan kaadetaan 20-30 cm kerros hiekkaa ja soraa;
 • Seinien irtoamisen estämiseksi voit asentaa metallisäiliön tai suurikokoisten renkaiden pylvääseen kaivoon. Vahvempi rakenne - kehys, joka on rakennettu tiilestä.

Aloita asentamaan valtatie. Kaivaa kaivanto syvälle TPG: n alapuolelle ja muodosta kaltevuus kohti tyhjennysaukkoa. Aseta putki ja tarkista, että kaltevuus vastaa SNiP: n vaatimuksia.

Putkilinjan käännekohdissa järjestetään tarkastuskaivoja. Jotta putkien jäädyttäminen näissä paikoissa kylmäkauden aikana ei onnistu, on tarpeen lämmittää ja sulkea aukot kaksinkertaisilla suojuksilla.

Aseta tuloputki kuivatusreikään, joka on tiivistetty sementtilaastilla tai vaahdolla.

Putkilinjan lämpöeristys tehdään millä tahansa sopivalla tavalla: kääritään putkia mineraalivillalla tai muotoilemalla vaahtoa.

Viemäröinti kuopalla

Alueilla, joilla on savimaahan jäteveden hävittämistä varten, on suositeltava kuoppa, joka sijaitsee altaan alapuolella. Tämän varastovastaanottimen läsnäolo ei vapauta omistajaa tarpeesta asentaa ulkoisen linjan, joka kuljettaa vettä huoneen ulkopuolelle. Kuori toimii lisälaitoksena viemäriliitoksen sujuvaan toimintaan.

Viemäröinti kuopalla

Lattian alla kaivataan neliönmuotoista kaivoa, jonka kylkiluiden pituus on vähintään puoli metriä ja syvyys 1-1,5 m. Korkeudessa 10-15 cm lattiatasolta asennetaan putki, joka yhdistää kuopan ulkoiseen viemäriverkostoon. Noudata 1 cm: n kulmakerrointa 1 metriin vedenkulun suuntaan. Kuopan pohja ja seinät ovat betonisoituja.

kohokohtia

Kylvyn omistajan tulee olla tietoinen siitä, että viemärijärjestelmän jokaisen vaiheen on noudatettava tiukasti asetettuja vaatimuksia. Järjestelmän luotettavuus on varmistettu asianmukaisesti suunnitellulla järjestelmällä ja täsmällisellä vastaavuudella putken kaltevuus SNiP: n normeihin. Kylpyammeen mukavuus takaa veden tai kuivan suljin.

Älä unohda ilmanvaihtojärjestelmän laitetta, koska se muodostaa optimaalisen ilmanvaihtoa ja lisää kosteuden särkyä kylpytapahtumien jälkeen. Tämä auttaa estämään homeen ja homeen muodostumisen. Kylmäilmastoalueilla on äärimmäisen tärkeää tehdä laadukasta työtä viemärijärjestelmän eristyksessä.