Kylpytynnyri - rakennuksen ja käytön ominaisuudet

Kuinka rakentaa tehokas vedenpoistojärjestelmä kylvystä? Tämä ongelma on ratkaistava ennemmin tai myöhemmin useimpien maanmiesten, jotka ovat päättäneet rakentaa oman höyrysaunan pesulaitoksen kanssa.

Joten yritämme ymmärtää, miten luumut asetetaan kylpyyn omilla käsillään ja mitkä ovat yksinkertaisimmat ja taloudellisimmat toteutettavat menetelmät.

Kuiva valotusramppi

Helpoimmat tapoja ohjata vettä

Oikein valittu ja ammattimaisesti asennettu kylpyamme on takuu mukavuudesta ja vieraiden hajujen puuttumisesta.

Helpoin tapa on asentaa viemäriputki, joka asetetaan säätiön rakentamisvaiheessa. Putki asetetaan pohjaan noin 20%: n kaltevuudella tyhjennysaukon suuntaan. Tämä menetelmä mahdollistaa optimaalisen virtauksen minimoimisen tukkeutumisen todennäköisyyden ja ilman lämpöeristystä.

Valokuvan tyhjennysaukossa

Tämän menetelmän tekniikka toteutetaan seuraavasti:

 1. 5-10 metrin etäisyydellä kylvyn suunnitellusta rakennuspaikasta kaivamme tyhjennysaukon. Kaivon syvyyden tulisi olla vähintään 3 metriä ja sivuttainen leveys 1 metriä. Kehyksen pohja on pakko tehdä omilla käsillä niin, että maaperä on löysä ja hyvin imeytynyt kosteutta.

Kaivettu kaivo, jossa on vahvistetut seinät ja reunat

Tärkeää: Kuopan reunoja ja seiniä on vahvistettava, jotta ne eivät romahdu.
Paras keino vahvistaa ovat betonirenkaat tai konkreettisella betonirakenteella käyttö.

 1. Seuraavaksi kaivaa kaivanto putken alle. Varmista, että kaivannossa on tarvittava kaltevuus, voit käyttää vedenpinnan tasoa.
 2. Vedenpoistojärjestelmän sijoittaminen on suositeltavaa käyttää 50 mm halkaisijaltaan polypropeeniputkia. Putken tukkeutumisen estämiseksi on suositeltavaa sijoittaa se suoraan ilman oksia.

Tärkeää: Lämmityksen kaltevuus ei ole pakollinen, mutta jos kylpy on rakennettu pohjoisille alueille asettamalla tyhjennys laajennetun saven tai laajennetun polystyreeniin, se ei häiritse.

 1. Seuraavaksi teemme pesuhuoneessa sementtilaastia, jossa putki on asennettu. Ajatuksena on, että lattialla vaakasuoralla tasolla on hyvin pieni kaltevuus kohti putkea, joten kylpyssä oleva vesi menee painovoimaisesti viemäriin.
 2. Putken lopussa, joka kääritään huoneen sisälle, asenna tyhjennysputki kylpyyn. Kaapeli on modifioitu vesisilmä.

Gangway toiminnassa

Tämä yksinkertainen laite sulkee vieraiden hajujen tunkeutumisen pesuhuoneeseen.

 1. Järjestelmän suorituskyky voidaan tarkistaa kuulalaakerilla. Irrota viemystortaiden sisäpuoli. Laitamme pallot valmisbetoniin huoneen eri osiin ja joka tapauksessa niiden pitäisi olla tyhjennysaukossa.
 2. Viimeisessä vaiheessa laatoitamme sementtilaastille laatat ja tarkistamme uudelleen tyhjennystoimen tehokkuuden.

Kaavio kuopalla pesuosaston alla

Soveltamisohjeissa on yksinkertaisempi ja budjetti:

 1. Asettamisen vaiheessa, ehdotetun pesuhuoneen keskellä, kaivamme reiän 1-1,5 m leveäksi ja 3 m syvemmälle.
 2. Vahvistaa kaivosbetonirungon seinämien romahtamisen estämiseksi.
 3. Sisällä kaivo asettaa eri kokoisia soraa.
 4. Seuraavaksi perustimme sementtilaastin niin, että viemystikkaat sijaitsevat suoraan sora pitkin.

Tärkeää: Tämä menetelmä viemäröinnin järjestämiseksi on hyvä niissä paikoissa, joissa maaperä ei jäätymään syvemmälle kuin metrin.
Jälleen tällainen järjestelmä ei ole toivottavaa rinteelle rakennettuihin kylpyihin.
Ei ole suositeltavaa rakentaa tällaista vedenpoistojärjestelmää olemassa olevien kaivojen välittömässä läheisyydessä.

Tyhjennä kuoppaan kylvyssä tai sen ulkopuolella

Viemäröinti maassa

On erilaisia ​​mielipiteitä siitä, ottaako se vettä kylvystä vai kuinka talousarvioon suuntautuisemmaksi ohjata se yksinkertaisella viemäröintijärjestelmällä.

Jotkut asiantuntijat uskovat, että vesi on poistettava rakennuksen ulkopuolelta ja sitä kauemmas paremmin. Väite on, että hiekka ja sora kuivuu pitkään jopa kesäisin. Näin ollen säätiön alapuolella oleva vesi muuttuu jääksi - ja et voi edes uneksia lämpimästä kentästä höyryhuoneessa kevään alkuun asti.

Muut rakentajat ovat vakuuttuneita siitä, että 1-3 ihmistä ei käytä niin paljon vettä, ja siksi kosteus onnistuu menemään maahan ilman jälkiä, jopa talvella. Viimeisenä keinona hiekkaa sen sijaan on käytettävä soraa tai tiivistettyä raunioitumista vedenpoistoon.

Mitä johtopäätöksiä voidaan tehdä edellä esitetystä?

Molemmat mielipiteet eivät ole merkityksettömiä. Siksi, jos olet kiinnostunut laadukkaasta ympärivuotisesta vedenpoistosta, jonka hinta on alhainen, ennen saunan rakentamista, tutustu maaperän jäädytysparametreihin ja vesijohdon syvyyteen.

Poistoaukkojen järjestäminen

Laitteen tyhjennysreikä omiin käsiinsa ei ole yhtä tärkeä kuin tyhjennysputken asianmukainen asennus. Käytettyyn veteen ei hukata turhaan, voit käyttää septisen säiliön. Tämä vedenkäytön menetelmä sallii paitsi siirtää vettä myös kaatopaikan kasteluun.

Hyvin jätevedenkäsittelyssä biologisen suodattimen avulla

Monimutkainen, mutta edullisempi tekniikka toteuttaa, on vedenpuhdistus hyvin biologisella suodattimella. Kaivo on täynnä kuonaa, tiiliskiviä ja roskaa. Kun ne putoavat viemärikaivoon, seinät ja täyteaine tuhoutuvat. Lietteen mikro-organismit kierrättävät jätteitä puhdistaen siten vettä kasteluun sopivaksi.

Lisävarusteena on septinen säiliö kesäasunnossa

Kaivon tai septisen säiliön sijainti on valittu alimmasta paikasta paikan päällä. Jos tontti on tasainen, ura on kaivettu niin, että jäteveden vastaanottopiste kaatopaikalla tai kaivossa sijaitsee viemärin alapuolella.

johtopäätös

Nyt sinulla on yleinen käsitys siitä, miten rakentaa jäteveden jäteveden poistamiseksi kylpystä. Listatut menetelmät ovat todennäköisesti sopivia kylpylöiden järjestämiseksi maatiloihin tai maahan edellyttäen, että vierailu pesuhuoneeseen on rajoitettu 2-3 kävijää päivässä.

Jos kylvyn rakentaminen on suunniteltu suuremmalle määrälle kävijöitä, on suositeltavaa antaa vedenpuhdistusjärjestelmän valmistus ammattilaisille. Onko kysymys tyhjennysjärjestelystä? Lisää hyödyllisiä tietoja löydät katsomalla videota tässä artikkelissa.

Asennus tikkaat kylpyyn omilla kädillä

Kylpyammeen tikkaita ei pidä pitää pienenä merkityksettömänä yksityiskohtana. Se auttaa varustamaan luotettavan tyhjennyksen kylpyhuonetuotteisiin, joissa vesi virtaa lattian virroina. Suunnittelun yksinkertaisuudesta huolimatta se hoitaa tärkeitä toimintoja varmistaen turvallisuuden ja houkuttelevan ulkonäön. Tikkaat voidaan asentaa mihin tahansa tyhjennysjärjestelmän rakenteeseen, mutta on tärkeää, että sen valinta ja asennus otetaan asianmukaisesti huomioon.

Kylpyammeen tikkaiden ominaisuudet

Kaapeli on osa viemäriverkkoa, joka mahdollistaa veden viemisen viemärijärjestelyyn. Kylvyssä se on asennettu höyryhuoneen ja pesuhuoneen lattiaan. Veden virtaus kaltevalla lattiapäällysteellä virtaa tyhjennysaukkoon, jossa se virtaa viemärijärjestelmään viemäriin. Tämän elementin rakenne koostuu rungosta, sifonista, vesitiivisteestä, poistoputkesta ja koristeellisesta säleiköstä.

Jos tyhjennys on asennettu, se suorittaa seuraavat toiminnot kylpyyn:

 • veden poistaminen tiloista jätejärjestelmään;
 • viemäriverkon liitos viemäriin;
 • jätteen nestemäinen suodatus;
 • sulkimen muodostuminen veden käänteiseen virtaukseen ja kaasujen tunkeutuminen huoneeseen.

Sisustus-toiminnolle annetaan tärkeä arvo. Rypytetty teline ei vain sulje tyhjennysaukkoa, vaan se sopii myös sopivasti sisätilaan.

Virtaukset on jaettu useisiin tyyppeihin ja viemärijärjestelmän liittämisen menetelmän mukaan erottuvat tällaiset vaihtoehdot.

 1. Laite on vertikaalinen tyyppi. Tätä tikapuutuputkea toimitetaan pystysuunnassa. Laitteella on suurempi kuivatusnopeus, mutta se edellyttää huomattavaa tyhjennysjärjestelmän syventämistä.
 2. Vaakasuorat tikkaat. Putki on liitetty sivusta, ts. Vaakasuorassa asennossa, mutta hieman kallistuksella vapaan virtauksen varmistamiseksi.

Laitteet erotellaan myös sulkimen muodon mukaan. Tikapuut, joissa on märkäportti tai vesitiiviste, suojaavat viemärijärjestelmästä tulevia hajuja vastaan ​​ja niissä on vesikerros. Kaikki järjestelmästä tunkeutuvat kaasut liukenevat veteen, mikä antaa luotettavan esteen. Soveltamisen päärajoituksena on veden tiivisteen kuivuminen pitkäaikaisen joutokylvyn tapauksessa. Se voidaan asentaa kylvytilanteessa vähintään kerran viikossa. Kuiva-tikkaissa on ilmaväli ja reikä avataan vain siinä hetkessä, kun tarvitaan tyhjennys.

Kylvyn kuivatyyppinen vesitiiviste valmistetaan eri versioissa

laji

ominaisuudet

Näiden kahden päätyypin lisäksi yleismallit ovat yleistyneet. Niissä hydrolock sijaitsee. Mutta myös ilmarako, kun vesikerros kuivuu.

Kuinka valita tikkaat

Kun valitset tämän laitteen saunatiloille, tällaiset perusominaisuudet on otettava huomioon.

 1. Poistoputken sijainti, ts. Liitoksen tyyppi. Vaakasuoralle laitteelle tarvitaan 7-10 cm korkeus ja pystysuuntaisen tikkaat yhdistettäessä on välttämätöntä löytää 14-19 cm korkeus.
 2. Viemäriputken halkaisija. Tyypilliselle perhekylpylälle tehdään useimmiten halkaisijaltaan 5 cm: n läpimitta. Suurissa kylvökoneissa, joissa on voimakasta käyttöä, suositellaan halkaisijaltaan 10 cm putkia.
 3. Suoritusteho. Tämä parametri liittyy suoraan edelliseen ominaisuuteen. Joten kun käytät 10 cm: n putkea, veden tyhjenemisnopeus ylittää 2,3 l / s.
 4. Ulkonäkö. Tällä hetkellä tarjolla on laaja valikoima tikkaita, joilla on erilaisia ​​designmalleja. Yläpuolisen säleikön kokoonpanon mukaan kolmesta päälajista on erottuva - pyöreä, suorakulmainen (neliö) ja kulma. Jälkimmäistä vaihtoehtoa käytetään yleensä, kun viemäri sijaitsee huoneen erittäin kulmassa. Täällä se on lähes näkymätön. Tikkaiden muotoilu korostaa kaistaleiden tai reikien sijaintia arinalla. Tuotteen väri on valittava siten, että se sopii yhteen lattian kanssa.
 5. Yhtä tärkeitä ovat laitteen mitat. Valitessasi on otettava huomioon tyhjennysaukon ja viemäriputken halkaisija, tilan määrä lattian alla. Tikkaat on asennettava tukevasti reikään.

Laitteet on valmistettu metallista tai muovista ja voidaan käyttää myös yhdistettyjä rakenteita. Metallitikkailla on suurin vahvuus, mutta ottaen huomioon kylpyolosuhteet, ruostumaton teräs, alumiini tai kupariseokset sopivat. Ne ovat paljon kalliimpia kuin muoviastiat, mikä selittää jälkimmäisen suosion. Yhdistetyillä laitteilla on metallirunko ja sifoni ja yläpuolinen grilli voidaan valmistaa muovista ja puusta.

Puiset ristikot sopivat hyvin kylpyammeen sisätiloihin, mutta ottaen huomioon leviämisen kestävyys, sinun on valittava lehtikuusi tai tammi.

Mukana asennettu kuiva tikkaat

Tikkaiden asentaminen kylvyssä kuivan portin avulla tulisi perustua seuraaviin periaatteisiin.

 1. Laitteen säleikkö ei saa ulottua lattiapäällysteen yläpuolelle. Se on yleensä kiinnitetty lattialle.
 2. Saunan lattialla on oltava niin kalteva, että kaikki pinta-aines veden virtaus painovoimaisesti kulkuneuvoon.
 3. Lattianpäällysteiden ja käytävän ritilän välissä ei saa olla aukkoja, joiden kautta vesi voi päästää viemäriin.

Laadun ja luotettavan virtauksen varmistamiseksi on tärkeää, että tyhjennysputki asetetaan asianmukaisesti lattian alle. Poistoaukon alueella on syytä tuoda riittävän syvyyteen tikkaiden asentamiseksi. Kuiva-tikkaiden asennus suoritetaan putkilinjan asentamisen jälkeen ja betonipinnoitteen kaatamisen jälkeen.

Toimintaopas.

 1. Tikkaiden valmistelu asennettavaksi. Tätä varten liitäntäputki leikataan haluttuun pituuteen. Tämä on erityisen tärkeää pystytasolle, jossa laitteen kokonaiskorkeus määrittää asennustilan korkeuden.
 2. Asennuspaikan valmistelu. On tärkeää muodostaa maanpinnan pesä maan alle siten, että laitteen koko runko sopii. Kuivassa portissa vesipatsaan halutun paineen muodostamiseen tarvittava työalue on 3-7 cm, joka on otettava huomioon valmistettaessa laitetta.
 3. Tikkaiden rungon asennus ja sen liittäminen viemäriputkeen. Kiinnitetään se valmistettuun pesään.
 4. Tarkista porttielementin toiminta, josta vesi kaadetaan avoimeen koteloon.
 5. Ristikon asennus ja tiivistys. Liitos betonikytkimen kanssa täytetään liimamassalla tai sementtikastilla.
 6. Lattiapäällyste (laatta, puulattiat jne.) Asettaminen. Ristikko on linjassa maaliviivan kanssa. Tätä varten keraamisten laattojen asennus aloitetaan tyhjennysaukosta.

Tikkaat kuivalla vesitiivisteellä voidaan tehdä omalla kädelläsi. Lukituselementtinä käytetään muovista palloa. Sen halkaisija valitaan siten, että pallo on tiukasti päällekkäin tyhjennysaukon kanssa. Tällöin valmistetaan uimastyyppinen laite. Veden virtaus nostaa pallon, mutta sen tyhjennyksen jälkeen se taas kestää paikkansa. Paineen aikaansaamiseksi riittää noin 4-6 cm: n korkeus.

On parempi tehdä koristeellinen levitysverkko puusta. Valmistetaan puupaneeli, jonka halkaisija on 10-15 mm. Siihen on porattu useita reikiä tai rakoja.

Jos talvella käytön aikana tällaisessa itse tehdyssä laitteessa pallo jäätyy kehoon, niin riittää, että kaadetaan ennen kuumaa vettä.

Yksityiskohdat vesitiilien asennuksesta

Jos katsomme vesitiivistettä, sitä voidaan käyttää houkuttelevana vaihtoehtona kylpyhuonekäyttöä varten, jolloin kaikki hajut poistetaan viemärijärjestelmästä. Tällaisessa tikkaissa on tärkeää, että kehossa on erityinen ontelo, joka luo vesilukon. Asennus tikkaiden asennukseen ei ole olennaisesti erilainen kuin kuivan "veljen" asentaminen. Pesä valmistetaan maanalaisessa tyhjennysaukon yläpuolella, jossa laitekotelo on asennettu. Ero on veden tiivisteen muodostamisessa.

Tällaisia ​​elementtejä on kaksi päätyyppiä.

 1. Hydraulinen lukko polvi tai U-tyyppi. Siinä putki (metalli tai muovi) on taivutettu kirjaimen U muotoon, mikä mahdollistaa vesipisteen muodostamisen alaosaan. Tällaisen sulkimen normaaliin toimintaan sen alemman pisteen on sijaittava 4-5 cm: n alapuolella jäteveden poistoputken alapuolelle.
 2. Pullon tyyppi suljin. Tällainen vesitiiviste on samanlainen nieluissa ja nieluissa käytettävään sifoniin. Lieriömäisessä lasissa muodostetaan vesipatsas. Jotta säiliö muodostuu, lasin alaosa lasketaan viemäriputken alapuolelle.

Valmistettaessa veden tikkaita omilla käsillään usein käytetään polven lajiketta. Tässä tapauksessa otetaan metalli- tai muoviputki, jonka läpimitta on noin 32-50 mm ja pituus 40-60 cm. Putki on taivutettu U: n muotoon ja haara on taivutettu ylhäältä, jotta se liitetään viemäriin. Toinen pää säilyttää pystysuunnan. Tikkaiden suppilo työntyy siihen.

Tärkeä edellytys laitteen luotettavalle toiminnalle on tiivistysliitokset. Pystysuoraan liitokseen riittää, että yläsuuttimet menevät pohjaputken sisään, ja luotettavuutta varten voit asentaa kumitiivisteen. Vaakasuoran nivelen avulla on tärkeää varmistaa liitoksen kireys. Metalliset elementit liitetään hitsaamalla tai käyttäen kierteistä liitäntää käyttäen.

Muoviosat kuumasidottu. Tätä varten asenna kytkin samasta materiaalista ja muovi kiinnitetään kuumentamalla rakennuksen kuivurilla tai puhalluslaitteella. Kun asennat hydraulilukkoja, on tärkeää säätää mahdollisuudesta puhdistaa vyöhyke roskista ja lietteestä. Tämä pätee erityisesti pullotyyppisiin hydraulilukkoihin. Tällaisissa rakenteissa on oltava asianmukainen pääsy alareunaan.

Höyryhuoneen ja pesuhuoneen tikkaita pidetään tärkeänä elementtinä jätejärjestelmässä. Se auttaa veden poistamiseen lattialta ja suojaa tiloja hajuilta viemäristä. Tällaisia ​​laitteita voi ostaa valmiissa muodossa tai tehdä se itse. On tärkeää valita oikea muotoilu niin, että vesi voidaan vapaasti päästää viemärijärjestelmään, mutta kylpyläosan muotoilu ei häiriinny.

Peruuta vastaus

Kun napsautat Lähetä-painiketta, suostut henkilötietojesi käsittelyyn.

Tyhjennystikkaat kylpyyn

Kuinka tehdä viemäri lattialla suihkussa, kylvyssä

Viime vuosikymmeninä "hyvän korjauksen" käsite muuttuu hyvin nopeasti. Esimerkiksi jotkut aika sitten suihkut olivat hyvin suosittuja. Nyt sisäänrakennettu suihku ilman kuormalavaa on nousemassa suosioon. Niiden järjestämiseksi tarvitaan lattia, jossa on tyhjennys, ja sen järjestämiseen tarvitaan asuntoverkko - erityinen laite veden keräämiseksi lattiasta.

Jäteveden tyypit

Vedenpoiston portaat valetaan asennustyypin mukaan. Niitä on kolme:

 • Piste. Yleensä vastaanottava aukko on pieni, ristikko on neliö, harvemmin se on suorakulmainen. Sopii mihin tahansa.

Akupainanta lattiassa tehdään useimmiten. Pienissä suihkukaapissa ilman lavaa - se on paras valinta.

Lineaarinen vesitie eroaa vastaanottokammion muotoon, itse laite ja asennus ovat samankaltaisia

Seinätelineet veden tyhjentämiseen ovat erilaiset

Useimmiten lattian pesuallas, käytetään pistetaulukoita, paljon harvemmin - lineaarisia. Seinätelineiden asennus on yleensä varsin harvinainen ilmiö, koska asennus on mahdollista vain suurien korjaustöiden aikana, ei pelkästään lattia vaan myös seinät. Lisäksi tällaiset laitteet ovat paljon kalliimpia.

Erilaisten rakenteellisten ratkaisujen lisäksi vedenpoistoon lattialle (piste tai lineaarinen) on erilaisia ​​venttiilejä. Suljin on laite, joka estää hajujen pääsyn viemäriin huoneeseen.

Helpoin suljinveden tiiviste. Näissä laitteissa on taivutus poistoputkessa, jossa vettä jää. Se sulkee hajuja. Tällaisen järjestelmän haitta on mahdollisuus kuivua. Näin tapahtuu, jos vettä ei ole tyhjennetty pitkään aikaan. Myös kuivauksen syy voi olla virheellinen asennus (väärä kaltevuus on valittu) tai lattialämmityksen läsnäolo - lämmin kerros kylpyhuoneessa "kuivuu" vettä vesitiivisteessä.

Tältä osin luotettavampia, kuivaa sulkemista tikkaille. Ne ovat monenlaisia:

 • Kalvo. Liikkuva jousikuormitettu kalvo, joka paineen veden lasketaan, ja sen puuttuessa limittyy tyhjennysaukon estää pääsyn viemärin kaasujen huoneeseen.

Kuivan sulkimen periaate tyhjennystikkaissa

"Kuivan" suljinperiaate

Kuivat tikkaat on valmistettu enimmäkseen muovista, ristikot ovat myös ruostumattomasta teräksestä tai muovista. On olemassa malleja, joissa on sisäänrakennettu takaiskuventtiili. Se estää veden nousua viemärien ylivuodon yhteydessä. Järjestä lattia pesualtaan lämmittämättömässä kylvyssä etsimään malleja, joita voidaan käyttää kylmässä (on joitain).

Miten nostaa lattiaa kylpyhuoneessa tikkaiden asennuksen alla

Lattialle asennettu pienin viemäröiden tikkaiden korkeus on 6-7 cm. Samalla, jotta vesi virtaa normaalisti siihen, on varmistettava, että kaltevuus on vähintään 1 senttimetrin kuivausreikien suunnassa. Tämä tarkoittaa, että tekemällä lattiasta uppoalta seinille lattian korkeus kasvaa. Nollapiste on asennettujen tikkaiden yläosa. Kuinka tarkasti lattia nousee riippuu suihkualtaan tai kylpyhuoneesta kokonaan, jos aiot kerätä vettä koko kylpyhuoneen alueelta.

Tikkaiden asettelu veden tyhjentämiseksi lattialle

On olemassa useita tapoja nostaa lattia kylpyhuoneessa tai suihkussa. Menetelmän valinnassa on otettava huomioon kattokapasiteetin enimmäismäärä, sillä muuten se voi vahingoittaa koko rakennetta.

Erilaisia ​​kytkinlaitteita

Ilmeisin tapa kallistaa lattia on tyhjentää lattia - kaataa tasoitus. Mutta vaihtoehto ei ole aina paras. Ensinnäkin tavallinen sementti-hiekkaseos on raskas ja toiseksi se "kypsyy" pitkään. Mutta on olemassa hyviä vaihtoehtoja.

 • DSP. Tavallinen sementti-hiekkalaattilevy. Vaihtoehto on selkeä, mutta erittäin raskas - 15-16 kg / neliö. mittari, jonka kerrospaksuus on 1 cm. Erityisesti sinun on oltava varovainen vanhan rakennuksen taloissa.
 • Ensimmäinen kaada kerros kerrostettua saviä, päällä sementti-hiekkaseoksella (paksuus vähintään 3 cm). Ei ole huono vaihtoehto, mutta on välttämätöntä laskea päällekkäisyyden kantavuus - seisoa se vai ei.

Valmistetut oppaat valuputkille

Yleisin tapa tehdä lattian pesuallas on laastilla. Vain laasti voi olla erilainen, varsinkin kun "kakun" paksuus on tavallisesti merkitsevä - harvoin alle 12 cm - mikä tekee siitä yhdistelmän. Näin voit antaa vaaditun luotettavuuden, mutta vähentää painoa. Useimmiten lattia, jossa on pesuallas, on eristetty. Mutta eristeen paksuus ja tasoitus maksimiin - se on 10 cm, mikä ei selvästikään riitä useimpien tikkaiden asentamiseen. Jäljellä olevat senttimetrit "saavat" asettamalla karkeuslevyn, mutta on järkevää tehdä se kevyestä betonista - vähentää lattian kuormitusta.

Jotta ei ylikuormita kattoa, voit tehdä podiumia suihkussa tai kylpyhuoneessa lokeihin. Vaihtoehto on kiistanalainen, koska korkea kosteus ja puu eivät ole hyvin yhdistettyjä, mutta joskus tämä on ainoa tie ulos. Kun valitset tällaisen laitteen lattian tyhjentämiseen, käytä hyvin kuivattua puuta. Ennen käyttöä se hoidetaan suojaavilla yhdisteillä (ohjeiden mukaan, mutta vähintään kaksi kertaa). On toivottavaa valita sellaisista kyllästyksistä, jotka on tarkoitettu ulkotöihin tai suoraan kosketukseen maan kanssa - niiden suojan taso on korkeampi. Kuivumisen jälkeen koostumus voi jatkaa työskentelyä.

 • Tee täynnä puutöitä. Viiveet on asetettu "kuoreen", jonka keskellä on tyhjennyspaikka. Yleensä tekniikka on seuraavanlainen: pulttien asennusreiät (M14-M16) porataan lattiapinnoitteella, asennusvaihe on noin 30 cm. Lokit kiinnitetään napeihin (40 * 60 mm tai 45 * 90 cm - nostetun alustan mitat). Viivyttää (voit leikata) halutun kulmakertoimen luomalla. Ne ovat vesitiiviitä vaneria 12 mm tai paksumpi, sitten GVL, vedeneristys, sen päälle - laatta.

Viive "kirjekuori"

Voit tehdä lattiasta suoran ja kaltevuuden säätää liiman paksuutta

Näiden menetelmien edut - vähimmäispaino, haitat - toteutuksen monimutkaisuus, koska se vaatii huomiota yksityiskohtiin, laadukkaaseen vedenpitävyyteen.

Kuten näet, lattialla pesuallas kylpyhuoneessa tai suihkussa voidaan tehdä eri tavoin. Valitse vaihtoehto, joka parhaiten sopii olosuhteisiin.

Valintaperusteet

Sen lisäksi, että valitaan sulkimen rakenne, on toivottavaa valita ristikon koko niin, että se on laatoitettu lattialle sopivaksi: on toivottavaa, että viemärin koko on laattaosan (myös mosaiikin) kokoinen. Kiinnitä huomiota kotelon materiaaliin. Muovi soveltuu hyvin huoneen tai talon suihkukaappiin. Nämä ovat edullisimmat vaihtoehdot. Kalliimmat lattiakaivot polypropeenista, vielä kalliimpia - ruostumaton teräs.

On jopa kulmamalleja

Kannattaa valita tikkaiden korkeus. Pienin arvo on noin 6-7 cm, korkeintaan 20 cm. Teknisistä ominaisuuksista tällä laitteella on vain maksimikapasiteetti - kuinka monta litraa se voi kestää minuutissa. Riippuen maksimipaineesta, jonka suihku voi antaa, valitset: tyhjennyslähteen tulee olla pienempi kuin suurin sallittu vesi. Molemmat parametrit mitataan litroina minuutissa (l / min), joten ei pitäisi olla ongelmia.

Viemäriputki: työjärjestys

Vaikka tikkaiden mallit ovat erilaiset, kaikki lattialle asennetut mallit asennetaan samaan periaatteeseen - teosten järjestys on sama.

Suihkussa on paljon miellyttävämpää seisomaan lämpimässä kerroksessa, koska lattian pesuallas on useimmiten tehty lämpöeristyksellä. Paras lämpöeristemateriaali tähän on suulakepuristettu, suurtiheyspolystyreenivaahto. Se ei absorboi vettä, ei roiskeita, sillä on erinomaiset lämmöneristysominaisuudet, yleensä siirtää kuormia (lasin paino ja laatat kestävät ongelmitta).

Tee oma kerros pesuallas suihkulla

On helpompaa työskennellä tasolla (laser taso), jolla on funktio plotteria lentokoneita. Hän helpottaa työtä.

Ensimmäinen askel on vetäytyä viemäriverkon poistoaukosta, joka tyhjentää veden. Viemäriputki asetetaan vaaditulla kaltevuudella (2 cm per 1 m), kello asetetaan tikkaiden aiottuun liitospisteeseen. Kun viemäriverkko on asennettu, vie tikkaat, tee alustavat merkinnät - on tarpeen huomata suihkuseinämän seinien lasin korkeus:

 • Asennetaan taso siten, että se merkitsee poistetun viemäriputken akselia.
 • Asettamme tikkaat niin, että niiden akseli on noin 1,5 cm viemäriputken akselin yläpuolella (katso kuva).

Tikkaiden akselin tulee olla hieman suurempi kuin viemäriputken akseli

Merkitse linja, joka laske seinälle

Nyt voit mitata korkeuden, johon se tarvitsee kerätä lattiaa suihkussa. Monin tavoin se riippuu tikkaiden parametreista (sen korkeudesta). Tuloksena olevan kuvan perusteella on tarpeen suunnitella kerrokset ja niiden paksuus.

Mittauskerrosten paksuuden määrittäminen

Yleensä oletetaan, että styrofoamissa on 5 cm paksua levytettä. Levyn minimi paksuus on 3 cm (enemmän on mahdollista, vähemmän ei ole). Se on keskellä lähellä viemäriä, reunojen suuntaan paksumpi (tarvittava kaltevuus luodaan). Levyjen korkeuden nykyisestä viivasta laita tuloksena oleva kuva alaspäin (käännä laajennetun polystyreeni paksuus ja tasoitetaan). Tällä tasolla on välttämätöntä tuoda karkea solmuke.

Levyn olemassa olevasta korkeudesta säädetään eristeen ja DSP: n paksuus

Kiillotuslevy vähentää kevytbetonin kuormitusta. Se voi olla vaahto tai sardeldiitti. Voit minimoida märkätehon. Tätä varten voit sijoittaa vaahtolohkot puuttuvalle korkeudelle ja kiinnittää ne vahvistusverkolla. Edellä voit täyttää DSP: n 3 cm: n kerroksella.

Tällaisen pohjan rakentamista pitkin seinämiä tarvitaan vaimentimen nauha. Koska polystyreeni-vaahdon tai minkä tahansa muun eristyksen läsnäollessa lattia voi sag hieman, se on tehtävä epäyhtenäiseksi seinien kanssa. Tätä varten ja tarvitset vaimenninnauhaa. Hän näytti pohjan ympärillä. Korkeus olisi 1-2 cm kaikkien kerrosten yläpuolella.

Voit käyttää erityistä vaimennusta, voit ohut vaahto (1 cm paksu tai vähemmän). Myös aaltopahvi lähestyy. Jäljellä oleva nauha leikataan sitten samassa tasossa. Hän täytti työnsä - meillä oli kelluva levy.

Päällystetyn levyn tulee kestää vähintään viikon - betonin on oltava vähintään 50% vahvuutta. Tämän jälkeen voit jatkaa työskentelyäsi.

Jotta pesuallas ei pääse vuotamaan, suihkussa tarvitaan hyvä vedeneristys. Sen parempi tehdä monikerroksinen. Yksi kerroksista voidaan tehdä tässä vaiheessa.

Yleensä käytetään obmazochnoy vedeneristys. Tämä voi olla bitumimateriaali tai erikoinen vesitiiviys uima-altaille. Se levitetään usealla kerroksella harjalla, jossa on vähintään 30 cm: n seinämät. Nämä mastit muodostavat pinnalle elastisen vedenpitävän kalvon, jossa ei ole saumoja ja saumoja. Tällainen vedeneristys on erittäin luotettava.

Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä kulmien käsittelyyn. Niitä voidaan jopa liimata rullan vedeneristyskaistalla (kuten Gidroizol jne.). Levitä ensimmäistä kerrosta pinnoitetta vedenpitävälle seinälle ja liimaa sitten seinän ja lattian liitos valssattua vedenpitävyyteen (laita samaan koostumukseen) ja pistä toinen kerros päälle.

Luotettava monikerroksinen vedeneristys

Niille, jotka haluavat tehdä kaiken turvallisuussyistä, ensimmäinen vedeneristyskerros voidaan asettaa myös ensimmäisen korjaavan kerroksen alla. Kaikki säännöt ovat samat kuin edellä.

Sen sijaan obmazochnoy vedeneristys, voit käyttää telaa. Mutta sinun on vielä laitettava se bitumimastille, hyvin promazyvaya ja puristamalla saumat. Seinien auringonlasku on suunnilleen sama - n. 30 cm. Jos yhden telan leveys ei riitä, paneelit asetetaan päällekkäin 15 cm, ne on hyvin päällystetty mastilla.

Paikan valinta tyhjennysasennukseen

Jotta laatat lattian suihkukaapin näyttäisivät vähäisemmiksi, on parempi järjestää tyhjennysverkko symmetrisesti suhteessa laattaan. Siksi esikovettu, laita laatat lattialle (myös saumat). Kun laitat päälle, unohda vetäytyä vähän seinistä - paksuuden laatta ja liima.

Ei ole tarpeen tehdä tyhjennystä keskellä - se voidaan helposti siirtää mihin tahansa seinään. Tällöin sisääntulosta valitaan kauas seinä niin, että vettä kaatuu ulos koteihin

Seuraavaksi valitse tikkaiden asema niin, että kaikki näyttää ja samalla on tarpeen tehdä vähimmäisleikkaus. Ne eivät vain vie aikaa, vaan myös pilata näkemystä.

Tikkaiden ja eristyksen asennus

Seuraava vaihe on tikkaiden asennus ja lämmöneristeen asennus. Tikkaat asetetaan valittuun paikkaan, se liitetään putkella viemäriputkistoon (älä unohda kaltevuutta asennuksen aikana). Tämän jälkeen lämmöneristyslevyt asetetaan. Se on leikattu siten, että asennettu tikkaat voidaan kiinnittää. Vaipan nauhaa tarvitaan myös kehän ympärillä. Tällä kertaa on parempi tehdä myös laajennetusta polystyreeni, mutta riittää paksuus alle -2-3 cm. Tällä tasolla laajennettu polystyreeni estää edelleen lämpöä pääsemästä seiniin.

Polystyreeni-vaahdon liitokset teipataan (estää kosteutta virtaamasta betonia). Jos on suuria aukkoja, ne voidaan tiukasti lyödä tähteillä ja suljetaan sitten.

Vahvistettu metalliverkko asetetaan asetettuun eristykseen. 3 mm: n halkaisijaltaan 10 cm: n pituinen teräslankaverkko, joka on riittävän valmis, se leikataan kokoon ja se levitetään polystyreeni-vaahtoon. Seuraavaksi jatketaan majakoiden asentamista.

Lattian tyhjennys on tehtävä esijännityksellä tyhjennysaukon suuntaan. Tee näin aseta majakka-palkit. Voit käyttää vakiovalaisimia (rautakaupassa) tai puupalkeja. Ne asetetaan siten, että niiden pinta asettaa halutun rinteen.

Kun valmistelutyö on valmis, tikapuut on suunnattu pitkin seinää. Tämä voidaan tehdä neliön avulla. Samaan aikaan on tarpeen kohdistaa mitat, kuten määritit, kun asennat.

Täytä lattia viemärillä ja tavallisella sementti-hiekkalaastilla, jonka asentaa tikkaat (1 osa sementtiä, ei alle M400), 3-4 osaa karkeaa hiekkaa. Jotta pinnoite vettä hylkivä, voit lisätä sopivia lisäaineita.

Flooded-ratkaisu jätetään "kypsymään". Tämä kestää yleensä 28 päivää. Samanaikaisesti on välttämätöntä huolehtia kytkimestä: ylläpitää vakaa kosteus, laskea lämpötilaa juoksemasta (optimaalisesti noin +20 ° C) suoraan auringonvaloon. Helpoin tapa kattaa matto (vanha pussi) ja / tai kalvo. Ensimmäiset 4-5 päivää tulisi kostuttaa päivittäin. On tarkoituksenmukaisempaa tehdä se matolla - jälkiä jää jäljelle pisaroista. 28 päivän kuluttua voit viimeistellä viimeistelyn - laita laatta.

Viemäröinnin asennus

Tyhjennyksen asennus on erilainen riippuen lattiatyypistä, joten harkitse kaikkia vaihtoehtoja, ja tämä on tikkaiden asennus vuotava puulattia, vuotava metallipinta ja betonilattia.

Asentaminen viemäriin vuotava puulattia

Harkitse tikkaiden asentamista lattian laitteen solmun A esimerkkiin ilman puulattiaa.

Liitämme viemäriputken lämmöneristeen päälle palkin valumisvapaan lähimpään kallonpalkkiin.

Tyhjennysputken läpipäässä on oltava läpimitaltaan 100-120 mm lämmittimessä ja alustalla. Asentamalla tyhjennysputki täytä putken ympärillä oleva vaahto vaahdolla.

Asennuksessa, jossa tyhjennysputki menee, asennetaan muovinen tyhjennystystikka (19). Tätä varten lattialaudassa me varovasti selvitettiin ja veitsimme reiän käytävälle taltalla. Tikkaat on asennettu tiivisteen päälle samassa tasossa lattian pinnan kanssa (solmu A).

Kuvassa näkyy 100x100 mm: n tikkaiden asennus, jos tikkaat otetaan 150x150 mm, sitten asennusreiän koko kasvaa ja se sahataan kahdessa vierekkäisessä levyssä.

Asentaminen viemäriin vuotava metallipinta

Kuumavesikattilan asentaminen metallilattiaan pitää metallipohjaisen lattian lattiamallin esimerkkiä. ja solmu D.

Paikan, jossa tyhjennysputki menee, leikkaamme 142 x 142 mm: n neliöreikää sähköisellä palapelillä. Tämän aukon ympärillä on neliö, jonka koko on 152x152 mm. Neliön kulmissa, joissa on palapelien läpi kulkevia reikiä, taivuta reunat merkkilinjalla alaspäin.

Leikkaamme 620x20 mm: n pituisen nauhan galvanointiosasta, merkitse keskimmäinen pitkin pituutta ja piirrämme viiva merkkiin, taivuta nauhaa tämän viivan kohdalla ja saat kulman. Merkitsimme kulman yhdestä reunasta 153 mm: n pituisiin segmentteihin.

Näillä merkinnöillä, kun olemme tehneet leikkauksia, taivutamme nurkkaan, kehys kääntyy. Toisaalta se muodostaa päällekkäisyyden, se on juotettava. Tällaisella tavalla tehty runko on sovitettava tiukasti reiän kaarevaan reunaan alhaalta.

Kaikki kehyksen ja galvanoidun raudan liitokset on juotettava. Meillä on pesä viemäröinnin asentamiseksi. Asenna tyhjennystikkaat. (4) tässä tiivisteen pistorasiassa.

Asentaminen viemäriin vuotava betonilattia

Asenna tyhjennys betonilattialle ei ole kovin monimutkainen. Juotosputken aloittaminen ja betonirenkaan laskeutumisreiän aloittaminen (Node B) on tarpeen ennen betonitoimintaa.

Mitä materiaaleja ja keinoja käytetään lattiapäällysteiden rakentamisessa, voit tarkastella sivuston sivumateriaaleja.

Vinkki: Varmista, että veden tiiviste ei jää talvella, täytä vesihöyrykäytön jälkeen puolet lasista suolaliuosta vesilukkoon suhteessa: 6-7 rkl suolaa lasi-vettä kohden.

Viemärit kylvyssä omilla käsillään. Laite ja valokuva.

Vuonna kylpy lattiat ovat rankkasateet ja järjestetty, kuten moderni viemärijärjestelmät. Veden kuivatus rakenteisiin, joissa on puulattiat, järjestetään useimmiten keraamisilla laatoilla, jotka sijaitsevat sementti-hiekkalaatalla. Jätevedenpuhdistus kylvyssä omin käsin, josta keskustellaan artikkelissa - on erityinen. Moderniin synteettisiin materiaaleihin valmistettu kulho - ohutkalvot käytetään veden keräykseen.

Valokuvakoulun salaojitus kylvyssä

Hän kosketti perinteisiä malleja. Rakennuksen helpottamiseksi ja betonin vähentämiseksi (joka talvella on lämmitettävä) minun tapauksessani lattia asennetaan kulhoon muovinen pohja. Toimitustavalla oli vaikea löytää muovilevy, joten PVC-kalvoa käytetään säiliöiden pohjaan:

 • paksuus 1 mm;
 • vesitiivis;
 • juotettu ja liimattu;
 • se on ympäristöystävällistä;
 • toimii lämpötila-alueella -30 + 100 astetta;
 • helppo asentaa
 • jne.

Viemärit kylvyssä omilla käsillään - me teemme uudella tavalla

Aluksi ostin muoviset tikkaat, joiden koko leikkaa reiän lattiaan. Reiän koon tulisi mahdollistaa, että tikkaiden ja rungon välillä tulee olla PVC-kalvo, jonka paksuus on 1 mm.

Jäteventtiili on sijoitettu pesualtaan nurkkaan sivulle, jossa lattian kaltevuus muodostuu. Lattialauta asetettiin välittömästi 3 asteen kulmalla kahteen suuntaan. On kiinnitettävä huomiota. että reiän koko ei saisi vaikuttaa päällysteen lujuuteen kokonaisuutena.

Käytettävän läpimenevän reiän valmistamiseen käytetty sähköinen palapelisaha ja käsijalokki. Jyrsinteri ei ole tehty uraan tikkaiden asennusta varten. Tämä muodosti asennusalustan. Sivuseinille asetetaan muovikalvo tai kalvo. Kaikki reiän päät. sekä pesuhuoneen koko lattiaa käsitellään kahdesti syvälle läpäisevällä puunsuoja-aineella. Tämä suojaa puun rakennetta ennenaikaiselta hajoamiselta.

Läpivientireiän halkaisija - viemäriputkille 50 mm vakiokytkimillä ja hevosilla.

Istuimen valmistuttua on ryhdyttävä asentamaan tikkaat asennuspaikalle ja tarkastamaan, että likaantuminen ja aukot ovat tyhjennysastian kalvoon nähden.

Porat ja sahanpuru, jotka on muodostettu reiän leikkaamiseksi, on poistettava. Jos tämä on ongelmallista, on tarpeen poistaa kaikki tukkeutunut eristys, jotta estettäisiin puun sienien muodostuminen maan alla.

tikkaiden muoto ei saa ulottua lattian ulkopuolelle. Tämä johtuu siitä, että kalvojen päälle asennetaan puurakenteiden ansoja. He kulkevat heitä pitkin ja vesi vuotaa niiden läpi ja virtaa alas elokuvaan tikkaille.

Tämä muotoilu antaa minulle mahdollisuuden nostaa elokuvan puolessa vuodessa tai vuodessa ja tarkistaa sen alla olevan lattian kunnon kuivumisen ja huonoon asennuksen epätoivottujen seurausten muodostumiseen. Jos lattia peitettiin laatikoilla, tämä on mahdotonta!

Viemäriputken pituus kylvyn tyhjentämiseksi vedestä pitäisi sallia laskea se alapäähän alareunan alapuolelle ja varmistaa veden esteettömän vedenpoiston kaatopaikalle tai kaivaukselle. Haitallisten aineiden kylvyssä olevien jätevesien määrä on vähäinen. 99,9% on suihkupää, tuoksuja ja ihonpuhdistusaineita. Kun on kyse kylpyammeiden käytöstä WC: ssä, vedenkäsittely tai viemärijärjestelmien käyttö on välttämätöntä.

Osa putkesta valmiin ja pohjalevyn väliin kääritään lämmöneristeenä polyetyleenivaahdon viemäriputkiin.

Kun olet asentanut tikkaat tekniseen reikään, voit siirtyä PVC-kalvon tai muovin asentamiseen - pohjaan vuotava lattia pesualtaan.

Jotta putki ei pääse irtoamaan tikasta - kylvyn lattian alle kiinnitetään kiinnityspultit lattialokiin. Käytävän asennuspaikassa - vesitiivis kalvon läpi kulkeminen on tärkeää, jotta voiteluaineen runsaasti voidettaisiin saniteettitiivisteellä (kuvassa alla). Sen lämpötila-alue on -30 o C + 120 o C. Tämä on täysin tarpeellinen kylpyammeen käyttämiseksi kosteissa olosuhteissa.

Viemärit kylvyssä omilla käsillään. Veden viemäröinnin asennus uppoalta

Tällaiset luumut vettä viemärijärjestelmään kylvyssä ovat mielestäni käytännöllisempiä kuin itsetasaava betoni. Betonin ja keraamisten laattojen käytön hylkääminen mahdollistaa kalvon nostoa nopeasti tikapuilla ja milloin tahansa viemärijärjestelmän tarkistamiseen, pesuhuoneen puulattian kunnon tarkastamiseen kalvon alla eikä jäteöljylämmön hukkaan lattialämmityksessä.

Asennetaan viemäristystikka

Viemärivettä käytetään tiloissa ja niiden ulkopuolella. Niitä käytetään autotallit, terassit, parvekkeet, myrskyviemäreihin, kellareihin, kylpyihin, kylpyhuoneisiin jne. Useimmiten viemäristatusta käytetään suihkussa.

Harkitse tikkaat, jotka on asennettu sisätiloihin. Tämä tikkaiden suljin ja runko on valmistettu erittäin kestävästä muovista, ja säleikkö on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Näillä tikkailla on kaksi käyttötarkoitusta. Jotkut tikkaat on suunniteltu pysyvästi poistamaan vettä, kun taas toiset on suunniteltu veden viemiseksi, jos se vahingossa osuu lattiaan.

Esimerkiksi suihkun tikkaiden on läpäistävä enemmän vettä kuin vesijohtovedestä. Eli sen pitäisi olla suuri kaistanleveys. Tikkaita, jotka on asennettu pienten tai satunnaisten veden sisäänpääsyyn esimerkiksi kattilahuoneessa, kellarissa tai wc: ssä, toinen vaatimus. Huolimatta siitä, että kaikilla tikkailla on vesitiiviste, vesi haihtuu niihin ajan mittaan, ja jätevesi tunkeutuu huoneeseen. Tämä ongelma on erityisen merkityksellinen huoneissa, joissa on lämmin kerros.

Korkeimman lattialämpötilan ansiosta vesi haihtuu nopeammin. Näissä tapauksissa käytä viiluportaita, joissa on kuiva portti. Tällaisen tikkaiden suunnittelussa on uimuri, joka estää veden haihtumista. Myös hajun estämiseksi voit käyttää viemäröintiä vesitiivisteellä asentamalla ylimääräisen kuivahipun (Kuivasifoni ei ole osoittanut olevansa paras puoli. Suuri määrä vettä käytön aikana kumitiiviste kestää ajan myötä ja pysähtyy romahtamalla, mikä aiheuttaa hajuja viemäriputkista. Julkaistu 28/10/2014) tai takaiskuventtiili, jossa on kuivaa siphonitoimintoa. Tarkistusventtiili voi myös suojata tulvia vastaan, mikäli jätevesi estyy. Jos kyseessä on kuivasilmukan tai takaiskuventtiilin lisäasennus, suosittelemme luukun saantia.

Joten jatkamme viemäriverkkojen asentamista huoneen lattiapinnoille. Esimerkki olisi lattia sauna-höyryhuoneessa ja viemärijärjestelmä ruostumattomasta teräsrungosta. Hyllyn koko on 100 × 100 mm. Ulostuloputki on vaakasuora, vaikkakin tässä tapauksessa pystysuora ulostulo olisi sopivampi.

Ennen lattian eristyksen poistamista irrota viemäriputki ja lyhentele sitä haluttuun kokoon. Käytä sitten siirtymäputkea ja kahta kulmakivettä, ja tuomme tikkaat halutulle tasolle ottaen huomioon tasoituskaltevuus. Mittaukset tehdään tikkaat koottuna. Tikkaiden kokoonpanon helpottamiseksi on insertin tiivistyskumia voideltava terveyssiteerillä. On suositeltavaa asentaa tikkaat hiukan korkeammaksi, noin 10 mm, sen jälkeen, kun kiinnitys on kiinnitetty ruutuun, voidaan leikata.

Laitamme polystyreeni-vaahtoa ja vahvistavaa siltaa betonilaatasta, jonka jälkeen kiinnitämme tikkaat vaahtoon.

Täytä rouhituslevy. Kun lasitus on kuivunut, laita sisään ritilä, jossa on grilli tikkaisiin. Tarvittaessa leikkaa se pituudeltaan poistamalla tiivistysmaali. Maalaa tasoitus. Sitten paljastetaan metalli-majakat, joiden kaltevuus tikkaisiin, ottaen huomioon laatta- ja liimapinnan paksuus. Kuva näyttää majakkojen asennuksen kipsiratkaisulla. Älä koskaan tee sitä, sillä näihin tarkoituksiin on parempi käyttää laattaliimaa tai sementtipohjaisia ​​lattialaatoja. Täytä lasimaalaus majakat.

Kun viimeistelykerros on kuivunut, varmista, että levität kaksi kerrosta päällystyseristystä. Loppujen lopussa laatoitukset. Tiilen liitos katukaiuttimeen on parempi täyttää silikonitiivisteellä eikä laattojen laastilla.

Usein esimerkiksi silloin, kun ohut kerros kaadetaan betonialustaan, jossa ei ole eristystä, on välttämätöntä sitoa syvennys tikkaiden ja urien alle rataa putkille, mikä tekee työstä paljon vaikeampaa.

Jos ennen kaatamista levitetään vedeneristeenä, käytetään bitumilevyjä, jotka on hitsattu pohjaan kaasujousella, sinun on käytettävä erityistä vedenpitävää mansettia. Ranneke kiinnitetään viemäriverkkojen laippa-renkaaseen. Tämä tapaus ilmenee usein ulkona työskentelyssä.

Alla on kuvia töistäni, jossa törmäsin tyhjennystikkaiden asennukseen.

Lopuksi haluan jälleen käsitellä jäteveden tuoksua. Jos sinulla on viemärit taloon, johon vesi joutuu hyvin harvoin tai ei laske ollenkaan. Usein tuntuu tuoksulta epämiellyttävä tuoksu ja joutuu kaatamaan vettä viemäriin. Kokeile, kun täytät tikkaat vedellä, kaada pieni auringonkukkaöljy siihen. Öljy luo kalvon ja vesi ei haihdu. Tämä menetelmä sopii vain hyvän jätevesijärjestelmän ollessa kyseessä. Jos viemärijärjestelmässä on huono ilmanvaihto, vesilukko on väistämätön. Loukkaantuminen tapahtuu, kun viemäriverkkoon tulevan veden syntymää tyhjiötä ei kompensoi tuoreen ilman virtaaminen viemäriverkoston läpi.

Kylpyammeen tyhjennys

Estojen pääsyn estämiseen käytetään erilaisia ​​rakenteellisia ratkaisuja. Helpoin tapa on asentaa vesi (hydraulinen) venttiili, jolla voi olla toinen laite.

Monissa tapauksissa sen käyttö ei kuitenkaan voi olla tehokasta, joten markkinoille on tullut laite, jolla on täysin erilainen toimintaperiaate - kuiva portti, jolla ei ole vesistörakenteisiin liittyviä epäkohtia.

Tyhjennystystikka ja vesilukkojen puuttuminen

Liittäminen eri vesijohtojen (pesuallas, pesuallas, kylpylä) viemärijärjestelmään käyttää erilaisia ​​sifoneja, joiden muotoilu merkitsee vesitiivisteen läsnäoloa. Veden poistamiseksi lattian pinnalta (suihkut, kylvyt) on mahdotonta asentaa tällaista sifoniä useista teknisistä syistä (tärkein on sifonin korkeus, joka vaatii tiettyä vapaata tilaa).

Tällöin asennetaan tyhjennysletku, joka takaa viemäreiden poiston eri tiloista. Yksinkertaisimmilla tikkailla on myös hydraulinen suljin, mutta säännöllisissä toimintaolosuhteissa tällainen muotoilu ei ole optimaalinen valinta.

Tosiasia on, että jätevesikaasujen tunkeutuminen huoneeseen estetään portissa olevan veden avulla. Laitteen jatkuvalla toiminnalla sen määrä pysyy muuttumattomana (se päivitetään jatkuvasti ja täydennetään seuraavalla viemäripulilla).

Epäsäännöllisen käytön tapauksessa neste osittain tai kokonaan haihtuu portista, mikä johtaa esteettömään tunkeutumiseen melko epämiellyttäviin hajuihin huoneeseen. Tällöin jopa tehokas tuuletusaukko ei auta, mikä ei ole kaikissa kotona.

Tästä syystä hydrauliset ikkunaluukut eivät ole asennettu kylpyihin ja muihin vastaaviin tiloihin. Tässä tapauksessa kuivamuotoisten laitteiden edullinen asennus, joka voi toimia erilaisten fyysisten periaatteiden perusteella.

Tyypillisiä kuiva tikkaita

Kuiva suljinramppi tarjoaa suodattamalla jäteveden suurista komponenteista, mikä estää huomattavan osan hätäpoistumista. Mutta sen päätehtävänä on estää viemäreiden haju pääsemästä huoneeseen.

Myyntiin löydät seuraavia malleja tällaisista laitteista:

 • Kalvon tyypin suljin katsotaan yhtenä yksinkertaisimmista vaihtoehdoista, mutta tämä ei tarkoita, että se olisi epäluotettava. Pääosa on jousikuormitettu kalvo, joka veden virtauksen vaikutuksesta aukeaa hieman ja varmistaa virtauksen virtauksen järjestelmään. Kun virtaus pysäytetään, kalvo palaa alkuperäiseen tilaansa, mikä varmistaa laitteen tiivistymisen.
 • Heilurivahuvavesiventtiili on varustettu venttiilillä, jossa on yksi kiinnityspiste. Virtauskanavien kautta venttiili poikkeaa akselistaan ​​ja paluu alkuperäiseen tilaansa saadaan tavallisella painovoimalla (painovoimalla).
 • Jotkut käsityöläiset tekevät uimamallit itsenäisesti. Yleensä tämä malli on hydraulisen ja kuivan suljin. Se on pystysuora tyhjennystikka, johon on asennettu yksinkertainen uimaventtiili. Kotitekoisissa malleissa tavanomaisia ​​halkaisijapalloja käytettiin.

Tällainen rakentaminen toimii seuraavasti. Jos vesisulussa on tarpeeksi vettä, pallo on kellutustilassa eikä häiritse viemäreiden poistoa. Pitkien keskeytysten aikana osa veden haihtuu ja kellunta laskeutuu pesään varmistaen sulkemisen sulkemisen. Kun täyttö on rakennettu seuraavassa tyhjennysaukossa, tikkaat alkavat jälleen toimia hydraulisena suljinnopeustilassa.

Kuivan tikkaiden rakenne

Paljon kalliimpia ja siten vähemmän suosittuja, kuivia sulkemisia, joiden toiminta perustuu materiaalin molekyylimuistiin. Tämän mallin työelementit pyrkivät aina palaamaan alkuperäiseen tilaansa jäteveden virtauksen vaikutuksen lopettamisen jälkeen.

Kuivan suukappaleen valinta

Laitetta valittaessa on tarpeen analysoida olosuhteet, joissa viemäröiden asennus toteutetaan:

 • Ensinnäkin on arvioitava arvioitu määrä jätettä. Asumisolosuhteissa tikkaat, joiden ehdollinen kulku on 50 mm, ovat riittäviä, ja julkisten suihkukoneiden osalta kylpyammeiden on asennettava laite 100 mm: iin.
 • Laitteen konstruktiivinen korkeus. Tikkaita, joissa on vaakasuora poistoaukko, voidaan käyttää ahtaissa olosuhteissa, sen korkeus ei yleensä ole yli 7-10 cm, ja suljin pystysuoralla poistolla vaatii vähintään 15-18 cm vapaata tilaa.
 • Muista kiinnittää huomiota kaikkien tikkaiden komponenttien huollettavuuteen, mutta se ei ole paikoillaan tarkistaa suorituskykyä, ainakin ehdollista.
 • Kun olet selvittänyt kaikki tekniset ongelmat, voit ajatella laitteen ulkonäköä. Tikkaiden hila voidaan valmistaa erilaisista muoveista tai metallista, eri kokoonpanoilla ja rei'illä. Tässä valinta on sinun.

Kuivan kanavan asennus

Kuiva-tikkaiden asennustekniikkaan ja hydrauliseen toimintaperiaatteeseen ei ole erityisiä eroja. Asennettaessa viemäriportaat on varmistettava koko järjestelmän vedeneristys. Tätä tarkoitusta varten eristävät eristysaineet, tarvittaessa eristys ja äänieristys suoritetaan. Laite on asennettava siten, että tikkaiden hila päätyy samaan tasoon kuin lattian viimeistely, jolloin se ei aiheuta vaivaa ja vahingoittumisvaaraa huoneen liikkuessa.

Kuivan tikkaiden käyttö mahdollistaa viemäröintijärjestelmän luotettavan ja tehokkaan toiminnan epäsäännöllisen toiminnan olosuhteissa tai muiden tekijöiden vaikutuksesta, jotka aiheuttavat veden haihtumista hydraulisesta lukosta.

Olet päättänyt tehdä lattiakaivon. Mikä tikkaat on parempi kuin kuiva tai märkä?

Laite tyhjennetään kylvyssä ruuveilla

Mikä on ero kuivan ja märän ansaan välillä?

Meidän on ymmärrettävä, miksi tämä tikapuut keksittiin lainkaan. Ja he keksivät sen torjumalla jäteveden tuoksua suihkussa.

Tämä pätee erityisesti kahdessa tapauksessa:

1) Käytät suihkua harvoin, viikonloppuisin tai kausittain. Jätetään usein talosta.

2) Suihkualueella asensit lämmin kerros.

Luun nimi on kuitenkin harhaanjohtava ostaja. Kuiva suljin ei tarkoita sitä, että vedellä ei ole vettä. Se on myös kuiva tikkaat ja tikkaat, joissa on märkä hydraulinen lukko. Nimi vain sanoo, että vesitiiviste ylläpitää toimintaansa jopa kuivassa tilassa. Kuivasuihkutulppa kuivan veden tiivisteen ollessa vain hätätilanteessa lyhytaikaisessa kunnossa. Ja se tapahtuu, kun veden tiivisteen veden tila on kuiva, jaksottainen käyttö. Muussa tapauksessa kaikki viemärijärjestelmän ja tyhjennysputket tulevat suihkussa. Miellyttävyys on epäilyttävä ilmaa huoneeseen, ennen kuin jätät vieraat kylpyyn.

Kuitenkin monet etsivät, mistä ostaa tikapuita suihkussa lattialle kuivalla tulpalla talvikylpyhuoneessa, jotta talvella kylmässä huoneessa tikkaiden vesi ei jäätyisi eikä vahingoitu tikkaita. Näyttäisi siltä, ​​että sanan merkityksen selvittämisen jälkeen kuiva tikkaat eivät sovellu kylmään kylpyyn, mutta se ei ole.

Tikkaiden siipi poistuu helposti ja on mahdollista kaataa vettä siitä ennen kuin kylvyt ja huurteet säilyvät. Samaan aikaan huoneen suoja hajuilta säilyy.

On huomattava, että korjaustyön aikana voit laittaa tikapuut ilman kuivaa porttia, jossa on väärä ruudukko ja sitten voit irrottaa kaiken.

Huomattakoon myös, että Viega-tuotemerkin suuresta suosiosta huolimatta aloitimme HL 510NPr-tikkaiden kuiva tikkaat "kuivalla" sifolla, jossa on pyöreä ristikko, jossa on vaakasuora DN40 DN50.

Tämä johtuu suuremmasta luotettavuudesta, se on parasta työmekanismin massiivisuuden ja yksinkertaisuuden kannalta. Toisin sanoen, ei ole mitään rikki. Työskentelylukitus on raskas, se sulkee kaasun kulkemisen, vaikkakin hieman ilmavaikutusta ja pilaantumista ilmenee. Ristikko on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Voit ostaa Chelyabinsk sekä pysty-ja vaakasuora kuiva tikkaita suihkussa.

Kaikki lentävät lentokoneessa ja muistelemme laitteen putkistoa, erityisesti WC: tä, kaikkia pilliä ja kärpäsiä jossain. Kun asiakkaat puhuvat kuivasta tikasta suihkussa lattialle, kun he järjestävät suihkunsa kylvyssä, he edustavat jotain vastaavaa. He sanovat, että tikkaat pysyvät aina kuivina eikä siinä ole vettä. Ilmaisu kuiva hajuhaukka on paradoksi. Sanalla "hydro" on sananhaulla, ja "Hydro" ei ole koskaan kuiva. Tämä ei ole meteoriitti Tšeljabinskissa, joka on kiinteä kaasu tai kaasumaista jäätä. "Kuiva tikkaat ovat vettä, kun olet tuuletin suihkussa, eikä silloin, kun unohdat sen läsnäolon tietyssä maailman tilassa. Vain suuri muovikuppi putoaa putkeen ja estää hajua ilman veden tiivistettä. Ja jos pelkäät kylvyn jäädyttämistä, irrota vedenlaskulaite tikkaista ja kaada vettä.

Tähän artikkeliin liittyvät tuotteet

Artikkelin kommentit: "Horisontaalinen suljin, jossa kuiva suljin, vaaka 50-100 110" -0 (kpl)

Hydraulinen lukko jäteveden kylvyssä

Maaseutumahdollisuus, kun kylvyssä oleva vesi vain lähtee ulos, on levyjen välisellä kuilulla. Ja jos paikkakunnalla on pääasiallinen tai autonominen jätevesijärjestelmä, syntyy toinen tehtävä - päästä eroon kaasun tunkeutumisesta jätevesijärjestelmästä kylpyyn. On olemassa yksinkertainen ratkaisu - laita vesitiiviste.

Mikä on vesilukko

Ne ovat kahta tyyppiä:

U-muotoinen (polvi) hydraulinen lukko

Kuvasta on täysin selvää, että tämä on yksinkertainen laite, joka näyttää hookah, toisin kuin se ei anna ilman kautta, luoda vesipistoke. Ja mitä tapahtuu hookah, nimeltään - häiriö vesitiiviste.

Putken halkaisija ja liitäntätapa voivat vaikuttaa vain tällaisen laitteen suorituskykyyn, mutta tärkein asia, jota vaaditaan, on tiukkuus. Lisäksi sen alemman pisteen on oltava vähintään 50 mm tyhjennysputken alapuolella.

Kaikki sopivat materiaalit soveltuvat vesitiivisteeseen, mutta ei pidä unohtaa, että siinä tapauksessa, kun se on kiinni, luotettavuus ja puhdistusmahdollisuus ovat ratkaisevan tärkeitä.

Toisessa kuvassa näkyy, kuinka vesi haihtuu korkista (ja tämä tapahtuu 40-50 päivässä), se avaa tien ilman päästä viemäriin.

Joten sinun täytyy joko täyttää se säännöllisesti vedellä tai käyttää toisenlaista vesilukkoa tai hermosti hukuttaa sen pitkän poissaolon aikana.

Pullon lukko

Tästä luvusta on selvää. että toinen rakentava ratkaisu ei muuttanut tämän laitteen toimintaa on luoda vesipistoke. Toinen nimi tällaiselle asialle - sifoni.

On myös selvää, että putkien liittämisen on oltava ilmatiivis. Tällainen vesitiiviste on myös laskeutuva säiliö.

Perinteisen pesupullon alaosa pesua varten voidaan irrottaa puhdistusta varten, ja jos tällaista itsehöyrystettyä venttiiliä käytetään esimerkiksi lattiassa, yläosa on kokoontaitettava.

Kuiva-vesi-ansoja

Suurin ongelma kylvyssä, jossa on viemärijärjestelmä viemäriin, ei ole niin paljon tikkaiden suunnittelun valinta kuin linjan asettaminen. Kaikki valmiiksi valmistetut tikkaat, mukaan lukien "kuiva", sisältävät vesitiivisteen 30 mm: n vesipatsaalla, joten vesihaudan säännöllisen käytön yhteydessä ei ole ongelmia vesipisteen kuivaamisen yhteydessä.

Ja se, joka tietää, että kylpy ei ole käytössä pitkään, voi yksinkertaisesti hukuttaa valua.

Niille, jotka haluavat unohtaa ja muistamaan kuivattua sifonia, on niin kutsuttuja kuivia tikkaita.

Kahdella tyyppisellä kuivasuihkeella on kaksi tyyppiä.

Float tyyppi

Pystysuora tyhjennys. Yläosa leikataan haluttuun kokoon 12 - 70 mm ja upotetaan tasoitukseen.

Polyetyleenin tapauksessa on suunniteltu jopa 85 asteen jäteveden lämpötilaa. Asennuksen järjestys eri tapauksille on kuvattu passissa.

Uimuri yksinkertaisesti laskee ja sulkee putken, kun vesi kuivuu. Vesipatsasulkimen korkeus 50 mm (Itävallan kaupungin standardien mukaisesti).

Toiminnan periaate näkyy selvästi kuvassa.

Työasennossa vesi nostaa ja pitää kellun samalla tasolla ja järjestelmä toimii yhtenä hydraulilukon versiotyyppinä. Jos kylpyä ei käytetä pitkään aikaan, vesi portista haihtuu. ja uimuri sulkee tyhjennysaukon ennenkuin vesi täysin haihtuu.

Käsityöläiset keksivät vaihtoehtoa, joka ei toimi pahimmillaan kuin tehtaalla.

Jäteveden poistoaukko kylvyssä

Suurin ero tästä järjestelmästä on se, että tällainen uimuri käänteisen lasin muodossa on kiinnitetty niin, että sen pohja on suurempi kuin tyhjennysputken halkaisijan suuremman tyhjennysreikä. Ja reikä itse sulkee valopallon, jonka halkaisija on suurempi kuin tyhjennys - se toimii kellukkeena.

Hengitystyyppi

Kuvassa konkreettinen esimerkki on kuiva suljin 100 mm: n tikkaille kaulassa - Viega 583255.

Alla olevassa ikkunassa näet kaksi verhoa, jotka on ripustettu pystysuoraan kulmaan - tämä on heilurin suljin. Sulkimet suljetaan oman painonsa vuoksi ja vesi avaa ne tyhjenemisen yhteydessä. Vesipatsaan vesitiivisteen korkeus 32 mm - maakylpyyn riittää. Saksassa, joka on ilmoitettu tuottajajäsenvaltioksi, kun suunnitellaan viemäriverkostoa kaupunkikodeissa, oletetaan, että asuntojen saniteettilaitteilla on vesileiman korkeus 50-60 mm, mutta ei 32!

Jos painovoima, joka sulkee verhot, korvataan jousen voimalla, niin saadaan erilaiset jousityyppiset kuivat sulkimet. lisää ominaisuuksia.

Tietenkin kaikki edellä mainitut venttiilit sisältävät jonkinlaista sifonia.

On olemassa vielä yksi sellainen kuiva suljin, jonka keksii joskus liian laimeita nimiä materiaalin solumuistin tyypille. Yleensä ne ovat litistetyn kumin sileää. joka alkaa kulkea veden alla kevyessä paineessa. On epätodennäköistä, että se on mielenkiintoinen maan kylvyssä.

Taitavat omistajat voivat hyvin pienilläkin tavoilla helposti jäljentää ja mahdollisesti parantaa minkä tahansa hydraulisen tiivisteen.

Lattia ja jätevesi

Jätevesiradan asettamisella on paljon muutakin kuin suoraan kylpyaltaan tyhjennykseen, mutta on myös parempi tehdä se, sitä parempi.

Vaikka kylvyssä oleva lattia on peitetty puukuidulla, on vielä parasta tehdä solmua pitkin majakoita pienellä tasaisella kaltevuudella tikkaisiin. ja laita laatat siihen. Päärakenteen tikkaiden lopullinen viimeistely voidaan tehdä, kun tiedetään tarkalleen, missä laatta laatta lähestyy purkauspistettä. Jos työ on tehty erittäin huolellisesti, silloin myös vähimmäiskaltevuudella ei ole loitsuja.

Pääsymahdollisuus, jossa on mahdollisuus korvata kaikki elementit - liian ylellinen tavalliseen kylpyyn. Siksi et saa välttää sellaista työtä, joka voi tuntua tarpeettomalta, esimerkiksi viemäröinnin syvyyden ei pitäisi olla pienempi kuin jäätymisen syvyys. Lattian lämmittämiseksi 20 cm: n kerroksen alapuolella kerrostetun savi- kerroksen kanssa rasva-sementtilaasti ei ole missään tapauksessa ylikuumeneminen. Kuivakulma ei ole myöskään ihmelääke - sulkemiseen likaantunut lika voi häiritä sen tiukkaa sulkemista. Kauden lopussa se ei haittaa pestä irrotettavia elementtejä. Voit ostaa kuivan veden lukon myymälässä tai tehdä sen itse - tämä kysymys ei välttämättä liity taloudellisiin vaikeuksiin.

Lattiatyypit kylvyssä
Betonilattiat
Puulattiat
Veden ulosvirtauksen organisointi kylvystä
Hyvin suodatin pohjassa
Veden ulosvirtaus kylvystä viemäriverkkoon

Mikä tahansa sauna on paikka, jossa voit rentoutua päivittäisistä huolista, rentoutua ja nauttia runsaasti höyryä, joten tällaisessa huoneessa kertyy runsaasti vettä. Jotta saunan käyttö säilyy pitkään, ongelma tämän veden poistamisessa on ratkaistava. Tässä artikkelissa kuvataan, miten tehdään tyhjennys kylpyyn omalla kädellä ja annetaan myös päätyyppisiä tällaisia ​​rakenteita.

Päättää tarvittavasta tyhjennystyypistä kylvyn suunnitteluvaiheessa. Jotkut mieluummin eivät vaikeuta elämäänsä ja luottavat veden ulosvirtaukseen kuoppaan kylpyyn lattian alle.

Tällaisen päätöksen seuraukset voivat kuitenkin olla seuraavat:

 • lattian alla alkaa kasvaa hometta sientä;
 • on epämiellyttävä tuoksuva tuoksu;
 • kylvyn rakenne voi kutistua johtuen maaperän yläkerroksen tuhoutumisesta.

Samanaikaisesti huomaamme, että tyhjennysaukon sijainti kylvyn alapuolella on joskus mahdotonta maaperän koostumuksen, esimerkiksi savi sulkeutumisen vuoksi. Tällainen maa ei ime vettä hyvin, joten kaikki kuvatut ongelmat tulevat näkyviin paljon aikaisemmin. Epämiellyttävien seurausten välttämiseksi on järkevää järjestää täydellinen veden virtaus kylpyyn.

Laite tyhjennetään kylvyssä omilla käsillään voidaan järjestää kahdella tavalla:

 • erillisen septisen säiliön rakentaminen paikan päällä;
 • Aseta viemäriverkkoon.

Lattiatyypit kylvyssä

Jos päätät tehdä sen itse, ensimmäinen asia harkita on tyyppi lattiat, koska ne ovat tärkein kuorma kohonnut lämpötila ja kosteus, ei väliä kuinka hyvin viemäri on tehty. Siksi lattian järjestämisprosessia tulisi käsitellä lisäämällä huomiota ja huolellisuutta.

On olemassa kahta lattiatyyppiä - betonia ja puuta, joista jokainen soveltuu tietyntyyppiseen kylpyyn. Jos kylpy on massiivinen pääomarakenne, jossa on oleskelutila, odotushuone, suihku tai uima-allas ja höyrysauna, on parasta pysyä betonilattiat, joissa on vesitiivis kerros. Lisäksi tämä vaihtoehto on merkityksellinen, jos kylpy on suunniteltu käytettäväksi ympäri vuoden.

Kuitenkin puulastuissa, joita käytetään pääasiassa vain kesällä, puulattiat ovat varsin hyväksyttäviä kannattavampana ja edullisempana rakennusvaihtoehtona pienellä työllä.

Ei kuitenkaan pidä unohtaa, että huolimatta kaikista ponnisteluista sen suojaamiseksi antiseptisten aineiden ja muiden materiaalien käsittely lopulta tulee hyödyttömiksi ja lattiat on vaihdettava.

Betonilattiat

Betonipinnan rakentaminen edellyttää tällaisten kerrosten läsnäoloa:

 • rammed kerros raunio;
 • hiekka- ja sementtilaasti;
 • höyrysulkumateriaalin kerros;
 • lämmitetty kerros laajennetusta polystyreenistä;
 • sellofaanikalvo vedeneristykseen;
 • toinen kerros hiekkasementistä;
 • raudoituksen verkko, betonirauta peitetty.

Levyn päälle voit laatoittaa lattialaatat tai käyttää puinen trapikami.

Puulattiat

Puulattiat voidaan tehdä kahdessa versiossa: virtaava ja vuoto. Ensimmäisessä tapauksessa on betonirauta alamäen alla, joka kaadetaan kaltevuuteen kohti vedenpoistoaukkoa. Tällainen lattia kuivuu hyvin pitkään, joten se huononee hyvin nopeasti.

Edullisempana on virtauksen tyyppi lattia. Tällaisen lattian muotoilu olettaa, että kuoppa sijaitsee rantatien alla, josta putki ulottuu veden ulosvirtaukseen tyhjennysaukkoon, joka on varustettu hydraulisella lukolla estämään vieraiden tuoksujen pääsyn tiloihin. Katso myös: "Kuinka tehdä lattian kylpyhuoneessa pesuhuoneessa - suunnittelun ja asennuksen säännöt."

Samaan aikaan varsinainen matto on säädetty lokeihin ilman naulauksia ja jättäen 0,5 cm: n aukkoja. Vettä kulkee vapaasti lattian alle aukkojen läpi ja tarvittaessa kaikki levyt voidaan poistaa ja kuivattaa raitisessa ilmassa.

Veden ulosvirtauksen organisointi kylvystä

Ensinnäkin, jotta ymmärrät, miten kunnolla tyhjennetään kylvyssä, sinun on otettava huomioon useita tekijöitä:

 • maaperän koostumus kylvyn rakennustyömaalla;
 • pohjaveden pinta-ala alueella;
 • huoneen koko ja kylvyn käyttäjien arvioitu määrä, sen toimintataajuus, johon septisen säiliön tilavuus ja tyhjennysaukon kapasiteetti riippuvat.

Näiden parametrien perusteella kylpykylmän suunnittelun tulisi tehdä päätös valumuotin suunnittelusta sekä sen koosta, materiaaleista valmistukseen ja kiinnitysmenetelmään maaperässä.

Kuinka tehdä lattiakaivon suihkussa, kylvyssä, tikkaiden asennuksessa.

Hyvin suodatin pohjassa

Suodatusaltaalla varustetun tyhjennyskaivon suunnittelua käytetään ensisijaisesti jäteveden käsittelyyn liasta ja kemiallisista elementeistä sekä bakteerien viivästymisestä. Myöhempi veden suodatus suoritetaan suoraan maakerroksella. Mutta pohjassa kuopan suodattimen käyttöä sora, murskattu tiili tai hiekka.

Jotta varmistettaisiin 3-4 hengen veden virtaus kylvyssä, joka on suunniteltu 3-4 henkilöä varten, on riittävän suuri kuoppa, jonka halkaisija on 1,5 m ja syvyys 2 m. Se voi olla sekä suorakaiteen muotoinen että pyöreä muoto - jälkimmäinen vaihtoehto on parempi, koska kaikissa seinissä on tasaista paineen jakautumista. Sylinterin muotoilu on korjattava paljon harvemmin.

Koska talon talon kylpylässä on tarpeellista valua vahingoittamatta itse rakennusta, on suositeltavaa vetäytyä siitä noin 3-5 metrin etäisyydeltä. Tällainen aukko varmistaa ensiksi savun perustan turvallisuuden pesemästä pois ja estää myös niiden kuuman epämiellyttävän hajun pääsyn kylpyyn. Mutta jos sijoitat tyhjennysreiän pidemmälle, sinun on väistämättä hankittava lisää putkia veden virtaukselle. Lisäksi oikeaa kallistuskulmaa suurella etäisyydellä on vaikea varmistaa.

Jos alueesi maaperä on riittävän tiheä, yksinkertaisesti kaivaa reikä tyhjennykseen ja laita suodatusmateriaalit pohjaan - hiekka, murskattu kivi ja rikkoutunut tiili. Lisäseinävahvistusta ei tarvita.

Useimmiten kuopan rajoja on kuitenkin edelleen vahvistettava. Tien renkaat, tiilimuuraus, muoviset tynnyrit tai metallisäiliöt ovat varsin hyviä materiaaleja. Vaihtoehtoisesti tyhjennys tehdään autojen renkaista. Jotta kuopan yläreuna voidaan sulkea kansi ja jauhe, se syvenee 30-40 cm maanpinnasta.

Kylvyssä olevan tyhjennysjärjestelmän mukaan, siitä kaivosta, voit kaivaa kaivannon, jonka avulla vesi virtaa mielivaltaisesti painovoimalla kaivoon. On kuitenkin parempi varustaa valua asbestilla, metallilla, muovilla tai keraamisilla putkilla, joiden läpimitta on 50-100 mm. Tässä tapauksessa kaivanto on myös välttämätön, mutta sen syvyys riippuu maaperän jäädytyksen syvyydestä, mutta vähintään 50 cm: n etäisyydellä. Putket on asetettu 20 mm: n kulmakerroin kullekin etäisyyden mittarille.

Suunnitteluvaiheessa tarkastellaan yksityiskohtaisesti vedenpoiston tulevaa suunnittelua ja lattian järjestämisen ominaispiirteitä. Talon talteenottohanke kylvyssä mökissä - lattia, jossa kaltevuus kohti viemäröintiä. Tämän rakenteen ansiosta jätevesi tulee putkistoon ja purkautuu suoraan tyhjennysaukkoon.

On huomattava, että askel askeleelta käsin tapahtuva tyhjennys käsikirjassa omalla kädellä tapahtuva järjestely on mahdollista vain silloin, kun pohjavesi on riittävän syvä.

Muussa tapauksessa tyhjennysaukko täyttyy niin paljon jätevesien kuin pohjaveden kanssa, eli se menettää toiminnallisen liittymänsä.

On huomattava, että tyhjennysaukon jokaisella rakenteella on useita haittoja - se on pumpattava säännöllisin väliajoin, tällainen septinen säiliö on sijoitettava paikkaan, joka sopii erikoiskuljetukseen. Ja suodatuskaivon tapauksessa alhaalla oleva täyteaine on vaihdettava säännöllisesti. Lue myös: "Kuivausveden tekeminen - jätevedenpuhdistuslaitteiden vaihtoehdot".

Vaihtoehtona tyhjennysaukolle on käyttää suljettua septisäiliötä esimerkiksi muovista. Tällainen laite on erityisen tärkeä tapauksissa, joissa WC on varustettu kylvyssä, eli viemäreiden luonteeseen tarvitaan perusteellisempaa puhdistusta.

Toinen kylvyn tyhjennysmuoto sisältää suodatuskaivon läsnäolon ja sen, että jätevesi poistetaan viemärikaivoon.

Veden ulosvirtaus kylvystä viemäriverkkoon

Jos kylvyssä on keskitetty viemäriverkko, paras ratkaisu olisi veden tyhjentäminen suoraan siihen. Kuitenkin kaikki putkityöt ja kylvyn tyhjennysjärjestelyt on tehtävä ennen kuin viimeistely lattianpäällyste asennetaan.

Kaltevuuden alapuolella sijaitsevan lattian alimpaan kohtaan on asennettu PVC-kouru, joka kestää korkeita lämpötiloja. Kourun kaltevuuden tulisi olla poistoputkien suunnassa. Katso myös: "Kuivan kylvyn tyhjentäminen - vedenpoiston vaihtoehdot".

Ennen kuin keskusvesijärjestelmä kaatuu, on tarpeen hankkia erikoislupa palvelutoimistolta.

Sinun on hankittava useita tällaisia ​​asiakirjoja:

 • sellaisen suunnittelutoimiston kanssa tehty sopimus, joka on valtuutettu suorittamaan asennus- ja maarakennustöitä, ja joka on vahvistettu todistuksilla;
 • allekirjoittavat naapurit suostuvat tekemään mitään työtä sivustolla.

Jotta voit aina päästä yhteyden ja tehdä korjauksia, on tarpeen antaa luukku. Se on tärkein edellytys luvan myöntämiselle viemärijärjestelmän lisäämiseksi.

Höyryhuoneen ilma jää aina tuoreeseen ja tuoksuvaan, jos noudatat useita hyödyllisiä vinkkejä tyhjennysasennuksen aikana:

 • Jos vettä on tarkoitus valuttaa viemärijärjestelmään useammasta kylvöpisteen kohdasta, jokainen tyhjennysreikä on varustettava erityisesti vesisillalla, jossa on kaikkiin rakenteisiin sifoni. Tämä laite estää epämiellyttäviä hajuja pääsemästä huoneeseen sen sisällä olevan vesipisteen kautta.
 • Viemärijärjestelmän ilmanvaihto, joka on valmistettu 5 cm: n putkesta, joka on sijoitettu kylvyn katolle, palvelee samaa tarkoitusta.

Siten ohjeiden mukaan pystyt itsenäisesti suorittamaan tyhjennysveden kylpyyn, jotta kylvyn pitkäaikainen ja hygieeninen toiminta voidaan varmistaa.

Mistä hajut tulevat kylpyhuoneessa ja miten ne poistetaan

Kysymys siitä, mistä tuhkan haju syntyy vessassa, vastaus on varsin ilmeinen. Viemäriputkista. Toinen kysymys on, miksi he ovat asuinalueella, kun on olemassa useita erilaisia ​​laitteita, jotka sulkevat pois tällaisten hajujen ulkonäön.

Korjaustoimenpiteet

Monet uskovat, että ongelman ratkaisemiseksi riittää ostamaan hyvä ilmanraikastin.

Edistyneemmät ajattelevat, että koko asia on hygieniaa vessassa ja kylpyhuoneessa. Joku luulee, että vain huonosti siistit ihmiset haju vatsaan.

Kylpyvedet

Ja jos peseytät wc joka päivä, laitat lisää tuoreita pesualtaan, haju katoaa.

Paljon pahoittelua, se yleensä tuoksuu viemäriverkosta, joka ei anna miellyttävää tuoksua, vaikka kaada kauhoja hajuvettä, cologneja ja puhdistustuotteita siihen päivittäin.

Ongelman ratkaisemiseksi on välttämätöntä antaa elävän tilan eristys jätevesihöyryistä.

Näihin tarkoituksiin on olemassa seuraavat ratkaisut.

 • Vesiliukumäki
 • Aerator tai tyhjiöventtiili
 • Asianmukainen ilmanvaihto viemärijärjestelmässä

Vesilukko

Kaikki tietävät, että jos wc haisee jätevettä, sinun tarvitsee vain huuhdella.

Säiliöstä puhdasta vettä pestään jätevesi ja jäämät viipyvät vesilukossa, eivätkä anna jätevettä hajua olohuoneeseen.

Veden ummetus

Veden ummetuksen suunnittelu keksittiin jo kauan sitten, vuonna 1860, ja se testattiin ensin englantilaisen kuningattaren kammioissa.

Läpivientiputken V-muotoinen rakenne ja veden yläsyöttö mahdollistivat jatkuvasti uudistetun vedenesteen muodostamisen viemärien ja huoneen välillä. Hajujen lisäksi vesilukko estää haitallisten mikrobien tunkeutumisen ja patogeenisten bakteerien tuhoamisen. Perinteen pitää puhdistaa wc on käytännöllinen merkitys.

Vesilinnun merkitys

Vesilukko on vallankumouksellinen keksintö, jonka ansiosta wc ja jäteveden pistorasia voidaan sijoittaa suoraan olohuoneeseen pelkäämättä huonoja hajuja ja epätasa-arvoisia olosuhteita.

Asunnossa olevan latinan sijoittamisella on käänteinen puoli. Kun vesilinna ei ole aktiivinen, jäteveden tuoksu ei heikennä etäisyyteen rakennettua latrine vaan itse elinympäristöä.

Huono tuoksu tuottaa esteettisiä haittoja ja tekee sinusta haisevia. Rotting uloste massat emittoivat merkaptaanin, ammoniakin, rikkivetyä ja monia muita haitallisia kaasuja. Henkilö, joka on jatkuvasti joutunut hengittämään tuhon jätevesi sairastuu ei inhoa, vaan varsin todellinen myrkytys.

Viemäriin moninkertaistaa patogeeniset bakteerit. Vesilinnan läsnäolon ansiosta voit suojata taloa niiden vaikutuksesta.

Milloin vesilukko ei toimi?

Tämä yksinkertainen muotoilu ei ehkä toimi, jos säiliössä ei ole vettä ja vesilukko kuivuu. Myös kuivauksen syy voi olla halkeama keraamissa tai putkessa, joka muodostaa taivutuksen. Joissakin WC-altaissa ei ole sifonkia eikä vesilukkoa. Tällöin mutka on muodostettava putkesta itsenäisesti.

Kun vakava viemäröinnin tukkeutuminen tapahtuu, jätevesi ei kulje ja pysähtyy. Tällöin vesitiiviste tulee hyödytön.

Putkissa esiintyvässä alennetussa paineessa portista saatava vesi voidaan vetää viemärijärjestelmään. Tässä tapauksessa hajut tunkeutuvat huoneeseen.

Ongelma on tyypillistä kaikille poikkeuksetta korkeille rakennuksille ja matalille rakennuksille, joissa on runsaasti tyhjöä ilman riittävää ilmanvaihtoa.

Käänteisvirta

Käänteisvirta on yksi epämiellyttävistä ongelmista, joita asuinkiinteistöjen asukkaat kohtaavat usein.

On hyvin pettymys siivoamaan kylpyhuone, puhdistamaan vesijohtoverkko valolle ja vastaamaan siihen tosiasiaan, että joku toisensa hauras uloste massasta tulee ulos tyhjennysaukosta.

Sama koskee myös, että kun huuhtele wc: tä, wc-kulhon sisältö katoaa yhtäkkiä altaan matalasta poistoaukosta sen sijaan, että menisikin viemäriin.

Tämä tarkoittaa, että olet kääntänyt jätevirran. Äärimmäisissä muodoissa se on jätevesien suihkulähteitä wc-altaista ja kylpyammeista, jotka pystyvät täyttämään koko huoneiston.

Matala paineongelma

Ongelman ratkaisemiseksi jätteen paluuvirtauksella on välttämätöntä ratkaista paineongelma suppiloputkissa. Käänteisvirta ei esiinny ylipaineen seurauksena, kuten jotkut uskovat, mutta päinvastoin, harvinaisten alueiden esiintymisen seurauksena. Jätteiden nopea kulku putken läpi, erityisesti tyhjennettäessä jätettä pesukoneista ja astianpesukoneista, tapahtuu alennetun paineen alue, joka aiheuttaa osan jätevirrasta. Putkien paineen normalisointiin käytetään ilmastointikanavia katossa ja ilmastimissa tai ilmaventtiileissä.

Ilmaventtiilit ovat yksinkertainen laite, joka avautuu hieman ja imee ilmaa viemärijärjestelmään, kun alhainen paine esiintyy ja joka on tiukasti kiinni kaikissa muissa tapauksissa.

Ilmanventtiilien asentaminen pesukoneen ja muiden tyhjennyslaitteiden lähellä moninkertaisesti vähentää ilmansaannin mahdollisuutta viemäriin asuntoon.

Myrkyllisten putkien ja väärien liitosten vaara

Vanhoissa talouksissa, joissa on valurautaputkia, viemäriputkissa voi esiintyä luolia ja halkeamia, joiden kautta jätevesi hitaasti vuotaa ja tulee tulehduksen lähteeksi.

Tällöin on muutettava viemäriä. Se on halvempaa kuin korvata vain mätäosat.

Muoviputkien virheellisestä asennuksesta vuotojen ja jätevesien haihtumisen vaara ilmenee putkien välisissä liitoksissa. Tiiviin terveyssiteen väärä asento tai heikentyminen johtaa viemärin sisällön hitaaseen vuotamiseen.

Muut lähteet

Jos etsit epämiellyttävän tuoksun lähdettä, tarkastakaa vaikeasti tavoitettavissa olevissa paikoissa sijaitsevat putket. Lähde voi olla sifonin löysä liitos kylpyammeen tai altaan alla, siipin ylivuoto, seinässä upotetun putken halkeama.