Nauhapohjan luominen normit SNIP

Rakennustyön säännöt ja normit on määrätty sellaisissa asiakirjoissa kuin Snip - tämä on kokoelma kaikki tarvittavat vaatimukset arkkitehtonisen objektin rakentamiseksi. Jos päätät rakentaa rakenteen, sinun on noudatettava tarkasti kaaren säädettyjä määräyksiä. Sääntöjen lisäksi Snip sisältää tietoja töiden ja niiden elementtien määritelmistä. Niinpä asiakirjojen perusteella nauhan perustus on rakennuksen perusta, joka on tarkoitettu pystyttämiseen pakastamattomissa savimaissa. Meidän artikkelissamme puhumme tämän objektin vaatimuksista kotona.

Määritelmä Snip

Vyöpohjat kestävät riittävän korkean paineen niin, että niitä voidaan käyttää massiivisten kivirakennusten rakennustehtäviin. Sen valtava plus ei ole taipumus erilaisiin muodonmuutoksiin. Snip osoittaa tämän säätiön omistusta arkkitehtuurihankkeissa, joissa on kellari tai kellarialue.

Nauhasäätiö sijaitsee maaperän jäädyttämisen alapuolella, koska lähes kaikki maaperät turpoavat talvikauden jälkeen. Jos tätä normia ei kuitenkaan ylläpidetä, pohja voi kellua keväällä.

Varoitus! Kaikki tiedot maaperän jäädyttämisestä Venäjällä löytyvät Snipistä.

Seinien paksuus ja maanmuodostus ovat ainoat tekijät laskien kokoon perustan. Siksi sen sijainti voi olla sekä suurilla syvyillä että pinnalla. Ensinnäkin siihen vaikuttaa myös materiaali, josta pohja on tehty.

Kuormituksen suhteen nämä tyyppiset nauhalevyt eroavat toisistaan:

 • Uppoasennus, joka on suunniteltu massiivisiin rakennuksiin pehmeällä maaperällä;
 • Täysin upotettu pohja, jota käytetään tavallisesti pieniin rakennuksiin, aidat sekä puutalot.

Varoitus! Syvyysindikaattoreista riippumatta rakenne on suoritettava Snipin vaatimusten ja normien mukaisesti.

Sääntelykehys

Jos aiot rakentaa liuskan perustan, GOST- ja Snip-tiedot ovat varmasti hyödyllisiä sinulle:

 • Rakennustyön perusteet teräsbetonilaattojen perustamista varten kirjataan GOST 13580-85: een;
 • Kaikki normit rakennuksen perustuksiin esitetään yhteenvetona kohdassa Snip 2.02.01.83;
 • Laakeri- ja sulkemisrakennuksia koskeva asiakirja on nimeltään Snip 3.03.01-87;
 • Kaikki normit ja vaatimukset perustusten ja muiden maa-alueiden rakentamiselle on lueteltu kohdassa Snip 3.02.01-87.

Jos noudatat tätä sääntelykehystä, et voi olla huolissasi rakennushankkeen luotettavuudesta.

Normaalit SNIP venttiileille

Snip 52-01-2003 sisältää kaikki perushuollot ja vaatimukset betoniteräksen rakennusten rakentamiselle. Lisäksi se tallentaa tärkeimmät muodonmuutokset, lujuusindikaattorit, koon vaatimukset:

 • Kun rakennustyöt tehdään säätiön rakentamisessa, on käytettävä vahvistuslaitetta, jolla on laatusertifikaatti;
 • Tangot on kiinnitettävä tiukasti syrjäyttämisen poistamiseksi, kun liuos kaadetaan;
 • Kun käytetään vahvistusosien hitsattuja osia, se saa käyttää hitsausmenetelmää, joka ei aiheuta muodonmuutosta;
 • Sauvojen mutkan on oltava säde, joka on identtinen ja joka on koottu rakennesuunnitelmaan;
 • Laitteessa on oltava liitokset, joiden on oltava samansuuntaisia ​​pääominaisuuden kanssa;
 • Teipin pohjan pystysuuntaisten sauvien välinen etäisyys määritetään halkaisijan mukaan. Myös aggregaattiseoksen tyypit otetaan huomioon.
 • Astu, kun kaatamisen on oltava yli 25 cm;
 • Kahden pitkittäisen sauvan pituus on enintään 40 cm;
 • Poikittaisten sauvien välinen etäisyys - enintään 30 cm;

Pystysuoraa vahviketta varten käytetään halkaisijaltaan 12 cm: n elementtejä ja pituussuuntaista vahvistamista 10 - 32 cm. On syytä huomata, että poikittaisprosessin arvon on oltava 7 cm.

Nauhan perustusten rakentamisen vaiheet SNIP: n mukaan

Tämä laite koostuu betonista, joka vahvistetaan ja kaadetaan sitten muottiin, jolloin muodostuu monoliittinen kompleksi. Nauhapohjan rakenne on monenlaisia, mutta pidämme prosessin optimaalista ja yksinkertaista mallia.

Luonnosprojekti

Tässä vaiheessa kaikkien tarvittavien määrien laskeminen, nimittäin:

 • syvyys;
 • leveys;
 • Materiaalin valinta;
 • Maaperän jäädyttämisen taso;
 • Muut maaperän parametrit.

Laitteen on läpäistävä rakennuksen kehä, joten näillä tiedoilla on valtava rooli rakennustyössä.

Se on tärkeää! Jos rakennuksessa on muoto - ei neliö, niin kasetin asentaminen on monimutkaisempaa.

Markup Execution

Hankkeen päättymisen jälkeen on tarpeen sijoittaa tulevan säätiön merkit. Tämä tehdään näin: kiinnittimet asetetaan kehän ympärille ja ne peitetään johtoa pitkin ulko- ja sisätiloihin. Kun rakennat rakennuksen pehmeään maahan, kaivannon pitäisi olla hieman laajempi. Tämä on välttämätöntä, kun käytetään muottirakennetta. On myös tarpeen antaa 10 cm: n tyyny, joka on täynnä hiekkaa.

maavalli

Tässä vaiheessa kaivannon toteutus. Syvyyden on oltava sama kuin pohjan koon, mutta tyynyn pituus on 30 cm. Tämän tehtävän suorittamiseksi on parempi käyttää venytettyä köyttä, jotta et murtuisi merkinnöistä. Kun kaivaa, ota huomioon maaperän ominaisuudet. Esimerkiksi kiinteän maaperän osalta on parempi tehdä pystysuoria seiniä oksiin.

Se on tärkeää! Jos sivustossasi on löysät maaperät, niin kaivannon mitat olisivat suurempia kuin projektissa /

Muottien asennus

Muottiyksikkö on pystytetty talon pohjan ulkopuolelle, eli levyjen leveyden on vastattava suunnitteluarvoa. Asennusprosessi on melko yksinkertainen ja toteutetaan paljon samalla tavalla kuin puupaneeleilla. Rakennuksen lopussa on tarpeen peittää kanavan pohja joen hiekalla ja perusteellisesti tampilla. Tätä kutsutaan tyynyksi. Jos lisäät murskattua kiveä ja kaadatte betonia, muodosta sitten pohjan rakennuspohjasta.

vahvistaminen

Seuraava askel on vahvistaa vahvistusta. Tällöin on hyödyllistä käyttää halkaisijaltaan 12 cm sauvat ja lanka, jonka kanssa rakennetta pidetään yhdessä. Vahvistuksen pystysuorissa osissa on oltava 10 cm: n etäisyydellä pohjasta ja ne on sidottava johtimella kaikkiin suuntiin. Työn lopussa saamme vyön, joka tekee raudoituksen.

Betonivaihto

Kun kaadetaan samanaikaisesti kaikissa paikoissa, on tarpeen käyttää useita koneita laastin sekoittamiseen ja sekoittaa betonia, joka on kaadettu romuihin tyhjien tilojen muodostumisen välttämiseksi.

Jos kaikki työ tehdään vähitellen, betoni tulee tasaisesti. Ratkaisun valmistukseen ja sovittamiseen yhdestä sekoittimesta, joka selviytyy keskimääräisen rakennuksen tehtävistä. Suosittelemme täyttämään ympyrän muodon - tämä tarkoittaa sitä, että pohja voi nousta vähitellen. Lopullinen toimenpide on yhdenmukaistaminen. Tämän prosessin tekniikka on sama kuin kytkinlaite.

Säätiön täyttö on parasta ympyrää, jotta koko kehä kasvaa asteittain. Viimeisessä vaiheessa betoni tasoitetaan myös tasoittain, jotta se antaa mukavamman ensimmäisen tiilen tiilen tai muun materiaalin. On huomattava, että kaikki laskenta- ja rakentamisnormit ja -vaatimukset on määritelty Snipissä. Joten tutustu asiakirjoihin ja sitten voit vapaasti jatkaa työtä.

Maaperän kehittäminen sarakkeen alapuolella. Kuinka kaivaa kaivo monoliittisen säätiön alla sivustolla. Peruskuoppan luominen

Säätiö on koko rakennuksen perusta. Siksi sen rakentaminen on erittäin vaikeaa. Ensin sinun on laskettava kaikki oikein. Laskelmat ovat tärkein askel tässä työssä. Ennen kuin teet niitä, sinun on neuvoteltava asiantuntijoiden kanssa. Usein kaivaa säätiön kuoppaan tehdään käsin. Mutta ilman erityisiä neuvoja ei riitä. Jos aiot aloittaa tämän tehtävän itse, älä unohda tutkia yksityiskohtaisesti kaikkia rakennusvaiheita. Älä jätä tätä tai muuta toimintoa. Muista - tässä työssä ehdottomasti kaikki toimet ovat tärkeitä.

Kaistaleiden pohja

Maaperän epäsymmetrisen paineen takia kaivon sisä- ja ulkosivujen väliin puristetaan maaperäjouset, kaivon sisäinen paine kasvaa, maadoitusjouset kuopan venytyksen ulkopuolelle ja paine maanpinnalla kuopan ulkopuolella vähenee kunnes uusi tasapainotila saavutetaan. Mallin ja olemassa olevien analyysimallien välillä on kolme merkittävää eroa. Alkuperäinen kuormitustila koostuu maapallon staattisesta paineesta ilman aktiivista paineita maahan.

On mielenkiintoista, että itse kaivaminen on viimeinen vaihe. Koko prosessi alkaa monimutkaisimmilla laskutoimituksilla, jotka vievät paljon aikaa. Myös merkittävää vaihetta pidetään kaivamisen valmisteluprosessina, se vaatii myös paljon aikaa ja vaivaa. Tarvittaessa meidän on löydettävä erityinen kuljetus- ja vuokratyöntekijä. Erityisvarusteiden on oltava täysin toimivia, sinun ei pidä säästää tällaisten laitteiden palveluita. Valitse se kuopan parametrien mukaisesti. Kaikkien pitäisi olla laadullisia kuopan muodostumisessa: koneita, laitteita, työntekijöitä.

Maaperän paineen muutosta kaivon ulkopuolella tarkastellaan käyttämällä maaperäjousien voimaa kaivon ulkopuolelle. Maaperän jäykkyys tai perustan horisontaalinen jäykkyyskerroin liittyvät paitsi maaperän ominaisuuksiin myös tilarakenteen ja maaperän kuormitusjärjestelmiin.

Oletus. Joustavan pohjan ja taipuisan kuorman suunnittelukertoimien määräysten mukaisesti, jos nauhan vaakakuorman leveys on riittävän pieni, jäykän alustan vaakasuuntainen muodonmuutos vastaa taipuisan kuorman muodonmuutoksen keskimääräistä arvoa, kuten kuviossa 2 on esitetty.

Tähän mennessä on olemassa monia erilaisia ​​yrityksiä, jotka harjoittavat rakentamista. Siksi sinun ei tarvitse valita pitkään, ja tehtävä on suoritettu määrätyn ajan kuluessa. Et voi säästää työntekijöitä esimerkiksi kymmenen henkilön sijaan palkata vain viisi. Tämä vain hidastaa rakenteen rakentamista, eikä se säästä rahaa.

Vaakasuuntainen jäykkyyskerroin mallin analyysille

Jännitysten laskemista varten maata pidetään yksivaiheisena, homogeenisena ja isotrooppisena materiaalina vakiodimoduuleina. Vaakapohjan jäykkyyskertoimen määritelmän mukaan isotrooppisen tasokannan ongelman horisontaalinen muodonmuutos voidaan laskea seuraavilla yhtälöillä.

Taulukoissa esitettyjen testitulosten mukaan sivuttainen kuormansiirtonopeus on noin 80 ja vertikaalinen purkausjännitesuhde on suunnilleen yhtä suuri. Tulosten suhteellinen hiekkalietteen suhde pohjan kuoppaan ja sen ulkopuolelle, kun Poissonin suhde on 3, esitetään kuvioissa ja taulukossa.

Välittömästi on huomattava, että tämä prosessi ei ole helppoa, tässä sinun täytyy tietää kirjaimellisesti kaikki vivahteet. Siksi ennen kuin otat asian itse, mieti tarkkaan, voitko tehdä sen.

Minkä vuoden aikaan kaivaa kaivo?

Kysymys, jonka kaikki ovat hakeneet ojaan - milloin on parempi tehdä tämä? Eli sinun on tiedettävä tietty aika vuodesta, jolta voit kaivaa kuoppaan. Asiantuntijat suosittelevat kahta vuodenaikaa, jolloin säätiön kaivo on kaivettava:

Analyysien tulokset rajoituksista

Menetelmän ja laskentamallin soveltaminen

Miksi näinä aikoina voit tehdä tämän työn? Se on hyvin yksinkertainen, kesällä ja syksyllä maa on pehmeä ja kaivaa hyvin. Talvella maa on jäädytetty ja keväällä se sulattaa, joten erikoisvarusteita tarvitaan pumpattamaan siihen kerääntynyt vesi. Tämä vaatii lisää varoja. Tämä on juuri paikka, jossa voit säästää rahaa valitsemalla talven, mutta kesä rakentaa.

Koodilähestymismenetelmässä ei oteta huomioon jännitysreitin vaikutusta, perustan kuoren kokoa ja jännitystasoa vaakapohjan jäykkyyskertoimella. Suurin horisontaalinen siirtymä, joka on laskettu käyttäen koodia, vaihteli välillä 32 - 35 mm. Suurin vaakasuora siirtymä, joka laskettiin käyttäen tässä artikkelissa ehdotettua menetelmää, oli 48 mm, joka oli samanlainen kuin 49 mm maksimaalinen vaakasuuntainen siirtymä, joka oli laskettu jatkuvan elastisen muovimateriaalin äärellisellä elementtimenetelmällä.

Jos valitset syksyajan, sinun on tiedettävä, ettei sen pitäisi olla myöhässä syksyllä. Kun maa alkaa jäädyttää, ja työ on erittäin vaikeaa. Tänä aikana sää on epävakaa, yöllä jäädyttää maa ja se kuumenee päivän aikana, mikä saattaa aiheuttaa joitakin vaaratilanteita työn suorituksessa.

Tämä ei tarkoita sitä, että kaivoa ei voi kaivata talvella tai keväällä. Tähän ei ole kiellon, mutta on otettava huomioon, että työn monimutkaisuuden vuoksi työn kustannukset voivat nousta 1,5: sta 2: een.

Mitatut arvot vaihtelivat välillä 46 - 51 mm. Tulokset, jotka saatiin maaperän paineessa käyttäen tässä paperissa ehdotettua menetelmää, olivat samankaltaisia ​​kuin ne, jotka saatiin käyttämällä jatkuvan elastisen muovimateriaalin äärellistä elementtimenetelmää ja olivat lähellä mitattuja tuloksia.

Tässä artikkelissa ehdotetaan uutta deformaatiomallia ja menetelmää säilytysrakenteiden analysoimiseksi syvissä kaivoissa. Tämän mallin perustan horisontaalinen jäykkyyskerroin voidaan ilmaista seuraavasti. Suhde liittyy säätökuoppaan, Poissonin suhde, jännite ja jännite. Maaperämoduuli liittyy myös stressin suuntaan ja stressin tasoon. Kertoimen arvo pienenee säätiön tai vaikutusvyöhykkeen kuopan leveyden kasvaessa. Maaperän pinnalla oleva rajoittava vaikutus on vähiten rajoitettu; näin ollen kertoimella on pienin arvo pinnalla.

Riippumatta vuoden ajasta, jossa teet tämän työn, sinun on muistettava turvallisuudesta. Kaivon seinät voivat murentua, ne on kiinnitettävä. On myös tarpeen mennä kaivoon erittäin huolellisesti. Työntekijöiden on oltava erityisvaatteita, kypärät eivät ole tarpeettomia. Kaikkien töiden on tehtävä hyvin huolellisesti, mikä suojaa kuopasta ruiskutuksesta, ja sinä - tekemästä ylimääräistä työtä.

Monoliittinen säätiö - Hyödyt ja variaatiot

Kun maaperän syvyys on puolet säätöveden leveydestä, kerroin lähestyy vakioarvoa. Kertoimen suuruus pienenee, kun Poisson-suhde kasvaa. Vaakapohjan suhteellinen jäykkyyskerroin heijastaa jännityssuunnan vaikutusta, joka voidaan ilmaista. Suhteellisella kertoimella maan pinnalla on vähiten vaikutusta. Kun maaperän syvyys on puolet pohjan kuopan leveydestä, suhteellinen kerroin lähestyy vakioarvoa.

Kaivoksen kehittäminen

Tapa, jolla pohjan säätökaivon kehitys toteutetaan, riippuu säätiön syvyydestä ja sen rakenteesta. Jos pohja on suunniteltu matalaksi, sen maata voidaan kehittää itsenäisesti.

Jos pohja on syvä, tarvitaan erikoislaitteita. Nämä ovat yleensä rakennuksia, joissa on pohjakerros tai kellari. Jotta selviytymään ilman erikoislaitteistoa tässä tapauksessa on yksinkertaisesti mahdotonta. Kaivinkoneet kaivetaan usein kaivukoneella. Hän selviytyy helposti tehtävästä, jos talon leveys on enintään 15 metriä. Toisessa tapauksessa maa, jolla ei ole tarvikkeita, poistetaan kuopasta käsin.

Kaivamisen suunnittelu kuopan mukaan SNiP

Yleensä maaperän arvo kaivon sisällä on huomattavasti suurempi kuin maaperän arvo kuopan ulkopuolella. Kun kuormitustaso kasvaa, maaperän secant modulus ja kerrointen arvo pienenevät. Kun lujuusparametri kasvaa, sekamoduli ja kerroin-arvo pienenevät. Kun otetaan huomioon perkolaation vaikutus, kuopan sisäpuolen maaperän vaakasuuntainen jäykkyyskerroin voidaan ilmaista, ja kuopan ulkopuolisen maaperän perustan vaakasuora jäykkyyskerroin voidaan ilmaista seuraavasti.

Ennen kuin aloitat kaivukoneiden käytön, sinun on suoritettava useita tehtäviä:

 1. Varmista, että putkistot, kaasuputket jne. Eivät kulje maan alle tiettyä syvyyttä;
 2. On myös varmistettava, että pohjavettä ei ole lähellä kuopan paikkaa;
 3. On tarpeen tarkastella teknologian työtä ja varmistaa, ettei sähköä ole häiritty.

Maaperä on sijoitettava, joka lähtee kuopan reunasta 1 metriin.

Infiltraatio johtaa horisontaalisen maaperän jäykkyyskertoimen pienenemiseen kaivon sisäpuolella ja maaperäkertoimen nousun kuopan ulkopuolella. Esimerkinomaiseen analyysiin ja tapaustutkimukseen saadut tulokset osoittavat, että tässä artikkelissa ehdotettu malli ja menetelmä antavat samanlaisia ​​tuloksia kuin mitatut tulokset ja ovat samankaltaisia ​​kuin ne, jotka saatiin käyttämällä elastisen muovisen väliaineen jatkuvan elatusalustan äärellistä elementtimallia. Hyvästä sopimuksesta kolmenlaisten tulosten välillä osoittaa, että tässä asiakirjassa ehdotettu menetelmä ja malli voivat laskea tarkasti säätörakenteiden voimat ja muodonmuutokset pohjan syvällä akselilla.

Millaisen muodon pitäisi olla kuoppa?

Monet ihmiset tietävät, että säätiön kuopan muoto riippuu rakennuksen perustasta. Joten esimerkiksi yksityisen talon alla on tarpeen kaivaa suorakaiteen muotoinen kaivo, ja teippityyppisen perustuksen alla kannattaa kaivata ns. Kaivantoa. Jos saraketyypin pohjaan vaaditaan ns. Kuopat, joihin käytetään erityistä tekniikkaa.

Mitä tarvitaan kuopan syvyyden määrittämiseen?

Kirjoittaja haluaa tunnustaa Kiinan kansallisen luonnontieteellisen säätiön taloudellisen tuen. Hu, "Suunnittelumenetelmän tutkimus ja vuorovaikutus Deep Sea Foundationsin kosteuttavien rakenteiden kanssa", Hangzhou, Kiina, Zhejiangin yliopisto, J. -D. Wei, "Earth Courts, Silt-maaperän paine ja käyttäytyminen Holding Structures for Pit Extraction", Hangzhou, Kiina, Zhejiangin yliopisto, J. Perusta- ja span-koeputkia voidaan käyttää tutkimaan väsymystä ja äärimmäistä kuormitusta usean aksiaalisen kuormituksen aikana.

Mitä syvyyteen ja leveyteen on, on hieman monimutkaisempi. Kuopan syvyys riippuu pääsääntöisesti pohjaveden sijainnista sekä maaperän jäädytyksestä. On muistettava, että pohjan pohja on upotettava maaperään, joka on 30 - 40 cm matalampi kuin alukkeen syvyyteen. Pohjaveden tapauksessa kuopan pitäisi olla korkeammat kuin ne. Joten näiden parametrien välillä on löydettävä tasapaino.

Kaivannon tekeminen pohjan alle

Testikeskuksessa on myös neljä erikoisvarustettua tutkimuslaboratoriota. Terveyden seurannan rakenteellinen laboratorio, maatekniikan laboratorio, konkreettinen laboratorio ja kuitukomposiittitekniikan laboratorio täydentävät testauskeskuksen infrastruktuuria.

Hyvin määritellyt testausmenettelyt äärimmäisille kuormille tuottavat toistettavia tuloksia ja mahdollistavat siten vastaamisen monimutkaisiin kysymyksiin. Modifioituja simulointimalleja, numeerisia analyyseja ja laaja-alaisia ​​kokeita voidaan validoitua, ja tuuliturbiineja, joilla on parempi käytettävyys ja parempi talous, voidaan toteuttaa.

Mikä olisi säätiön koko? Tässä on tärkeää muistaa yksi yksinkertainen sääntö: pohjan tulee olla 30-40 cm pidempi ja leveämpi ja leveämpi kuin rakennuksen julkisivu (tämä on 15-20 cm kummallakin puolella). On tärkeää tietää toinen sääntö: kuopan mitojen riippuvuus kellarin syvyydestä. Jos kuvitat perustuksen poikkileikkaukselta, se muistuttaa muotoilultaan trapetsia. Tämä on tällainen turvallisuussääntö. Uskotaan, että tässä tapauksessa rakennus on vakaampi.

Rakenteen dynaaminen ja väsymiskäyttäytyminen aallon, tuulen ja työn pitkäaikaisen syklisen kuormituksen aikana voidaan toistaa lyhyessä ajassa, so. Kolmen tai neljän kuukauden kestävät kokeet voivat tuottaa mielekkäitä tuloksia. Järjestelmäreservit voidaan määrittää, voidaan optimoida lisää optimointipotentiaalia ja rakenteellista muotoilua voidaan mukauttaa vastaavasti. Rakentamalla hienommat rakenteet samalla säilyttäen rakenteen turvallisuus ja luotettavuus, voit säästää materiaaleja ja logistiikkaa.

Näitä sääntöjä on noudatettava tiukasti. Muista, että säätiö on erittäin tärkeä osa koko rakennusta. Tarkoituksena on, kuinka tarkasti mitat määrätään, että talon vakaus riippuu.

Prosessi tekee

Tietenkin jokainen kokenut kaivuri pitäisi tietää, miten kaivaa säätiön kuoppaan. Siksi se on velvollinen palkkaamaan vain kokeneita ihmisiä kaivamaan reikää. Älä yritä säästää rahaa, älä palkata työntekijöitä kyseenalaisella kokemuksella.

Virtuaalinen vierailu testikeskuksen tukirakenteisiin

Offshore-tuuliturbiinien luotettavuutta valvotaan jatkuvatoimisesti käytön aikana. Tätä tarkoitusta varten mittaukset analysoidaan ja muutokset määritetään ja arvioidaan. Ympäristöaltistuksesta ja erilaisista käyttöolosuhteista johtuvien hyvänlaatuisten muutosten on oltava erilaisia ​​kuin muutokset, jotka voivat pitkällä aikavälillä aiheuttaa vahinkoa; ne on lokalisoitava ja karakterisoitava. Järjestelmät, jotka voivat tehdä tämän, ovat nimeltään rakenteellisia terveystarkkailujärjestelmiä.

Ensin sinun on selvitettävä maaperä. Tätä tarkoitusta varten otos otetaan alueelta, suoritetaan erityinen tarkastelu. Tämä on tehtävä ennen sivuston ostamista. Monet täällä tekevät suuren virheen hankkimalla maata, ja sen jälkeen he ottavat maaperänäytteen. Tällöin sivustoa on myytävä ja ostettava uusi, joka on jo sopiva rakentamiseen.

Video - Swarm säätiön kuoppaan

Heidän pitäisi pystyä toimimaan automaattisesti, koska pääsy on vaikeaa. Käyttämiensä analyyttisten menetelmien tulisi suuntautua odotettuihin vahinkoihin ja antaa heille tunnistaa hyvät muutokset myöhemmissä toiminnoissa.

Erityisesti mittaustekniikan nykyinen toiminnallisuus ja arviointimenetelmän selkeys erilaisille vaurioille ja ympäristöolosuhteille voidaan arvioida ja optimoida käyttämällä testikuilun tukirakenteen malleja. Tietty vahinko yksittäisen lisärakenteen komponenteille painealueella helpottaa myös valvontajärjestelmän objektiivista ja kohdennettua tarkastamista. Rakenteellisten mallien, numeeristen laskelmien ja laaja-alaisten kokeiden yhdistelmällä voit testata ja testata uusia ja olemassa olevia perustusjärjestelmiä, asennusmenetelmiä ja mallinnusta.

Kun näyte on otettu ja onnistunut tutkimus on suoritettu, työ voidaan aloittaa. Kaikki alkaa projektista, jonka pitäisi olla kaikki tarvittavat laskelmat. Ne olisi tehtävä erittäin huolellisesti. Tarkempia tarkkuuksia varten ne on tarkistettava laskemalla uudelleen. Tämä, kuten sanottiin aiemmin, on kaikkein vaikein koko töiden poistamisessa. On heti syytä huomata, että työjärjestys on suoritettava oikein vakiintuneiden normien ja sääntöjen mukaisesti. Et voi rikkoa niitä, koska se voi johtaa kielteisiin seurauksiin.

Mallin realistisella testauksella laskennallisten lähestymistapojen tarkastus katsotaan väistämättömäksi. Suurten tutkimusten tulokset antoivat meille tarvittavan luottamuksen offshore-rahastojen suunnitteluun. Kuva: Andreas Lammers, Senior Project Manager Wallourek.

Suunniteltu testausohjelma tarjoaa jatkossakin korvaamattoman ajatuksen kuormaa käyttävistä paaluista, jotka on asennettu realistisiin kuormituksen jäljityksiin meriympäristöissä käyttämällä innovatiivisia paalun asennustekniikoita. Tutkimuksessa selvitettiin kellarikerroksen kaivoon, jos monofilamenttilankaan vaurioituminen havaittiin ja jos se voidaan erottaa vaarallisista muutoksista ympäristö- ja toimintaolosuhteissa, jotka aiheuttavat hyvin samankaltaisia ​​signaaleja. Torin anturit tuotti mittaustietoja, jotka arvioitiin signaalinkäsittelymenetelmillä.

 • Ensimmäinen asia, jonka haluat poistaa maaperän pintakerroksesta. Tämä on kerros, johon kasvillisuus sijaitsee. Se on puhdistettava koko tulevan rakenteen alueella.
 • Samanaikaisesti on tarpeen kaapata toinen metri kummallakin puolella, tämä on sokea alue. Useimmiten tämän kerroksen korkeus on noin 30 cm. Jos alueella on vähemmän hedelmällistä maaperän syvyyttä, kerroksen korkeus on pienempi. Sinun ei tarvitse heittää pois näitä kerroksia, ne voidaan sijoittaa alueelle, jossa on jotain istua alas.
 • Mitä tulee paalujen rakentamiseen jo kaivetun reiän kanssa, niiden ulkonäkö riippuu sen syvyydestä. Jos pohjan syvyys on 3-4 metriä, on tarpeen pystyttää paalut. Ja jos syvyys on jo 5-6 metriä, on tarpeen pystyttää erityisiä seiniä.
 • Seuraava vaihe on maaperän poistaminen, joka on poistettava paikalta. On muistettava, että se irtoaa peruuttamisprosessissa ja siitä tulee paljon enemmän. Maaperän irrottaminen olisi tehtävä sen poistamisen jälkeen kuopalta eikä siirrettävä viimeiseen hetkeen, koska se vie suuren alueen. On välttämätöntä huolehtia etukäteen viennin erikoislaitteista, sopia ajasta ja paikasta.
 • Yrityksen, joka tarjoaa näitä palveluja, tulee valita huolellisesti. Hän ei saisi epäonnistua määräaikojen kanssa. Pieni määrä maaperää on jätettävä, sitä käytetään jatkossa.

Louhintaprosessi

Kiinteä ja korkealaatuinen säätiö takaa rakennuksen luotettavuuden. Oikein pystytetty pohja mahdollistaa sinun ei tarvitse huolehtia rakennuksen korjaamisesta monien vuosien ajan. Luotettavaa säätiötä voidaan rakentaa vain kaikkien teosten peräkkäin suoritettavaksi. Yksi säätiön vaiheista on kaivon kaivaminen ja kehittäminen.

Valmisteleva prosessi

Ensi silmäyksellä voi tuntua, että perusta-kuoppaan kaivaminen ei ole vaikeaa. Jotta kaikki työ suoritetaan oikein, on kuitenkin tehtävä useita lisätoimia:

Maaperän valmistus kaivamaan kaivoa

 • voit määrittää sen tilan suunnitellulla rakennustyömaalla.
 • Tulevan rakenteen arviointi auttaa tutkimaan talon mitat, suunnitellun painon ja arvioidun kuormituksen maaperässä.
 • Tutkimus ilmastosta alueella ja kausittaiset maaliikenne.

Tulokset auttavat sinua valitsemaan tulevan kaivauksen parametrit.

Miten lasketaan kuopan koko

Ennen kuin aloitat louhinnan kehittämistyön, on tarpeen määrittää pohjan koko ja muoto. Nämä parametrit riippuvat valitun säätiön tyypistä. Monoliittisen pohjalevyn rakentamiselle on suorakaiteen muotoinen rakenne. Ribbon säätiö asettuu kaivoksi kaivannon muodossa. Porausreiät ovat välttämättömiä pylväsperustaan. Kaivon pituus ja leveys riippuvat suunnitellun rakenteen koosta. Jotta julkisivut eivät sijaitse tyhjyyden yläpuolella, on tarpeen rakentaa pohja, joka on 40 cm enemmän kuin rakennuksessa. Louhinnan seinät on leikattava 45 ° kulmassa, mikä estää maaperän irtoamisen.

Kaivon syvyydestä on kaksi tekijää:

 • Maaperän jäädytysaste. Pohjan pohjan tulee olla 30-40 cm tämän pisteen alapuolella.
 • Pohjaveden taso. Tämä indikaattori rajoittaa myös kaivon syvyyttä. Pohjavesi on sijoitettava pohjatason pohjan alapuolelle 0,5 metriä.

Pitsi alla nauha-pohja

Nauhatarra on rakennettu lohkojen, tiilen tai betonin pohjaksi. Tee tämä kaivaa kaivantoa, jonka mitat ylittävät rakennuksen mitat 30-40 cm. Myös kaivon sisällä.

Ensimmäisessä vaiheessa tasoitetaan sivuston pinta. Aloita siis kaivamaan kaivantoa. Voit tehdä tällaisen työn itsesi kanssa lapio. Älä sulje pois mahdollisuutta käyttää rakennuskalustoa, mikä helpottaa fyysistä työvoimaa. Erityiskoneiden käyttö vaatii kuitenkin huomattavia lisäkustannuksia.

Ekstrahoitua maaperää voidaan käyttää maiseman sijoittamiseen paikan päällä, pohjaan upottamiseksi tai viemäröintijärjestelmän järjestämiseksi. Ylimääräinen maaperä on hävitettävä.

Pit alle monoliittisen laatikon kellarissa

Laattaperusta vaatii suorakaiteen muotoisen kaivannon, jonka järjestelyssä on noudatettava tiettyjä sääntöjä:

 • Kuopan koko olisi vastattava tulevan rakenteen mittoja.
 • Laattojen tyyppisen pohjan kuoppien seinien tulisi olla portaita, joiden korkeus on 0,5 metriä ja leveys 0,25 metriä.
 • Suurten kaivureittien kehittäminen toteutetaan erikoisrakennustekniikan avulla: puskutraktorit, kaivinkoneet ja kaivinkoneet.

Louhintatoimet toteutetaan seuraavassa järjestyksessä:

 1. Poista korkein hedelmällinen kerros, jonka paksuus on 30 cm, tasoittaa pinta.
 2. Valmistellulla sivustolla tehdään tulevaisuuden kaivauksen ulkoasu.
 3. Tee ensimmäinen louhinta noin 50 cm: n syvyyteen. Kaivaus suoritetaan keskeltä sivun reunaan.
 4. Tee toinen kaivaus. Samanaikaisesti sen rajat vähenevät 0,25 metrillä verrattuna ensimmäiseen louhintaan.
 5. Tuloksena olevan kuopan pohja tasoitetaan itse lapoilla.
 6. Kaada pohjan pohja.

Säätiö kuoppa

Pylväspohjan pystyttämiseen tarvitaan kaivanto noin 0,5 metrin syvyisen kaivannon muodossa. Kaivojen kaivojen pohjalla on pylväitä asennettuna.

Prosessi kuopan järjestämiseksi pilarin perustuksen alle on seuraava:

 1. 30 cm hedelmällistä pintamaalia poistetaan koko alueelta.
 2. Kaivoksen merkintä tehdään.
 3. Kaivon ympäryksen ympärillä he kaivaavat kaivannon 50 cm syvältä ja jopa 1 metrin leveisiin.
 4. Kuopan kulmista alkaen kaivot ovat 50 * 50 * 50 cm koko kaivon.
 5. Jokaisen kaivon pohjassa on varustettu pohjalla pylväiden alla.

Mitä hyötyä kuopan järjestelylle: teknologia tai käsityövoima?

Tuleva rakentaminen määrittelee suuresti kuopan muodon ja koon. Siksi on tarpeen varustaa kaivo koon mukaan.

Manuaalinen työvoima on halvempaa, mutta se vie paljon aikaa ja vaivaa. Samaan aikaan kaivinkone voi purkaa paljon maaperää lyhyessä ajassa, mutta sen palvelut vaativat merkittäviä rahoituskustannuksia.

Pieniä töitä suoritettaessa on edullisempaa palkata kaivureiden prikaati, koska niiden palvelut ovat halvempia. Kyllä, ja vuokralaitteet tässä tapauksessa ovat tehottomia.

Manuaalisen työvoiman käyttö on kannattavampaa siinä tapauksessa, että erikoislaitteiden työtä ei ole mahdollista. Tällainen tilanne voi ilmetä, kun sivuston käyttö on hankalaa, samoin kuin jos sivusto sijaitsee jyrkällä rinnealueella.

Kuonan järjestelykustannukset

Jo suunnitteluvaiheessa kysytään, kuinka paljon se maksaa työn suorittamiseksi yhdessä vaiheessa. Rakennustyöt ovat pääasiassa riippuvaisia ​​alueesta. Järjestöllä tai vuokratyöntekijöillä on oikeus asettaa hintansa minkä tahansa työn suorittamisesta. Lisäksi kuopan järjestämiseen liittyvät kustannukset voivat vaikuttaa seuraaviin tekijöihin:

 • Maisema-ominaisuudet rakennustyömaalla. Metsäplotus vaatii lisäkustannuksia puiden ja juurien poistamiseksi. Märkäalueet on tyhjennettävä etukäteen. Työ hiekkasilla vaatii kuopan seinämien lisäämistä.
 • Maaperä ja pohjaveden laatu tietyissä tapauksissa vaikeuttavat kuopan järjestelyä.
 • Suunnitellun perustan tyyppi määrittelee kaivannon parametrit ja sen kehittämisen kustannukset.
 • Erityisvarusteiden käyttö tai palkatun työntekijän ryhmä vaikuttaa myös työn kustannuksiin. Suuret koneet työmaille toimitetaan erikoiskuljetuksilla, mikä johtaa varmasti lisäkustannuksiin.

Säätökuoppan valmistelu on erittäin tärkeä vaihe. Oikean ja täsmällisen työn tekemisestä kuopan järjestelyn mukaan riippuu siitä, mitä kustannuksia tarvitaan lisärakentamiseen.

Laitteen monoliittinen betoni ja teräsbetoniset perustukset.

Laitteen monoliittinen betoni ja teräsbetoniset perustukset.

Toimintojen ja valvonnan kokoonpano

- oikea asennus ja luotettavuus kiinnittimen kiinnittämiseen, telineiden tukemiseen, kiinnityksiin;

- kaikkien mekanismien ja laitteiden valmius konkreettisen työn tuottamiseen;

- perustason noudattaminen hankkeen vaatimuksiin;

- pohjan tai aiemmin asetetun betonikerroksen ja muotin sisäpinnan puhtaus;

- liittimien ja kiinnittimien tila (ruosteen, öljyn jne. esiintyminen), asennettujen raudoitustuotteiden asennon ja mallin mukaisuus;

- betonisoitimen yläpinnan suunnittelumerkin kutsuminen muottien sisäpinnalle.

Tekninen tarkastus, mittaus

betonikuivaus, purkaminen

- betoniseoksen laatu;

- betoniseoksen pudotus, levitettävien kerrosten paksuus, upotusvärähtelijöiden permutaatiovaihe, upotuksen syvyys, värähtelyjen kesto, työskentelyliitosten oikeellisuus;

- betonin kovettumisen lämpötila ja kosteus;

- betonin todellinen lujuus ja strippausajoitus.

Mittaus, 2 kertaa muutos

- betonin todellinen lujuus;

- rakenteiden pintalaatu;

- suunnittelussa käytettävien materiaalien ja tuotteiden laatu;

- sen geometriset mitat, suunnitelman noudattaminen työpiirustusten mukaan.

Mittaaminen, jokainen rakennuselementti

Tekniset vaatimukset

SNiP 3.03.01-87 kohdissa 2.112, 2.113, välilehti. 11

toleranssit:

- pystysuorat tai suunnatut kaltevuudet koko säätökorkeuden osalta - 20 mm;

- pintojen ja sulautettujen tuotteiden merkinnät, jotka toimivat betonielementtien ja muiden esivalmistettujen elementtien tukena - 5 mm;

- vaakatasot koko tarkastetun osan pituudelle - 20 mm;

- perustusten tukipintojen kaltevuus teräspylväiden avulla ilman kastiketta - 0.0007;

- betonin pinnan paikalliset epäsäännöllisyydet, kun testataan kahden metrin kiskolla, lukuun ottamatta tukipintoja, - 5 mm;

- elementtien pituudet - ± 20 mm;

- elementtien poikkileikkaus - +6 mm, -3 mm;

- ankkuripulttien sijainti:

- tukin ääriviivan sisällä - 5 mm;

- tuen kaltevuuden ulkopuolella - 10 mm;

- tukimuodon korkeuden mukaan - +20 mm;

- kahden vierekkäisen pinnan liitoskohdassa oleva korkeusero - 3 mm.

Rakenteiden hyväksyminen olisi laadittava määrätyllä tavalla piilotettujen teosten tutkinnassa tai kyseisten rakenteiden hyväksymisessä.

GOST 7473-94. Betoniyhdistelmät. Tekniset olosuhteet.

GOST 26633-91. Betoni raskas ja hienorakeinen. Tekniset olosuhteet.

Jokaisella kuluttajalle lähetetyllä betonimassalla on oltava laadullinen asiakirja, johon on kuuluttava:

- valmistajan, betoniseoksen siirron päivämäärä ja kellonaika;

- betoniseoksen tyyppi ja sen tunnus;

- betoniseoksen määrä, betoniluokka puristuslujuudelle;

- merkitse keskimääräinen tiheys (kevytbetoni);

- lisäaineiden tyyppi ja määrä;

- betonirakenteen suurin koon koko ja työstettävyys

- saateasiakirjan numero;

- tarvittaessa muita indikaattoreita.

Betoniseosten kuljetuksessa käytettävien menetelmien tulisi sulkea pois se mahdollisuus, että saostuminen putoaa seokseen, homogeenisuus häiriintyy, sementtilaastin menetys ja myös se, että seos kulkee tuulen ja auringon haitallisista vaikutuksista.

Seosten kuljetuksen enimmäiskesto on 90 minuuttia. Kuorittu seos on sekoitettava työmaalla.

Betonisekoituksen sisääntulokontrolli rakennustyömaalla on välttämätöntä:

- tarkistaa betonin ja tarvittavien tietojen passin saatavuus;

- tarkasta ulkoisen tarkastuksen avulla, että betoniseoksen kerrostumiselle ei ole merkkejä, että karkean aggregaatin vaaditut fraktiot ovat läsnä betoniseoksessa;

- epäilee betoniseoksen laadussa GOST 10181-2002 mukaista tarkastusta.

Betonirakenteiden kuljetus ja tarjonta olisi suoritettava erityisillä keinoilla, jotka varmistavat betoniseoksen määrätyt ominaisuudet. On kiellettyä lisätä vettä betoniseoksen levittämisen paikalle liikkuvuuden kompensoimiseksi.

Työohjeet

SNiP 3.03.01-87 kohdissa 2,8 - 2,16, 2,109, 2,110

Ennen betonoinnin pohja, vaaka- ja kaltevat pinnat betonirakenteisia liitosten on roskia, likaa, öljyä, lumi, jää jne sementti kalvo. Välittömästi ennen annetun betonimassan puhdistaa pinnat tulisi huuhdellaan vedellä ja annetaan kuivua ilmassa.

Kaikki mallit ja niiden osia, jotka ovat kiinni myöhemmin tuotannon työtä (valmistettu pohjarakenteet, varusteet, kiinnitykset ja muut tuotteet. Sekä oikea asennus ja kiinnitys muotin ja sen tukijoukkoja) olisi otettava lain.

Betonimassan vapaan pudotuksen heikkosti vahvistettujen rakenteiden muottiin korkeus on enintään 4,5 m.

Betoniseokset tulisi pinota betonirakenteisiin vaakasuorilla kerroksilla, joilla on sama paksuus ilman taukoja, ja yhdenmukainen suunnistuspinta kaikissa kerroksissa.

Pinttyneiden betonikerrosten paksuus:

- tiivistää seosta raskaasti ripustettujen, pystysuoraan sijoitettujen täryttimien kanssa, 5-10 cm lyhyempiä kuin värähtelijän työosan pituus;

- kun seos tiivistetään manuaalisella syvällä täryttimellä - enintään 1,25 pituutta värähtelijän työosasta.

Betonirakenteen tiivistämiseen ei täryttimiä ole tuettu vahvisteilla ja upotetuilla tuotteilla, johtoilla ja muilla kiinnityspidikkeillä. Syvyys sauvatäryttimet betoniseokseen on toimitettava se syvennykseen aiemmin levitetyn kerroksen paksuuden on 5-10 cm permutaatio Vaihe täryttimet saisi ylittää yhden ja puoli säteen toiminnan pinnan täryttimet -. On annettava limitys 100 mm tasoravistelijalla raja jo provibrirovannogo osa.

Seuraavan kerros betoniseoksen levittäminen sallitaan ennen kuin betoni alkaa asettaa edelliselle kerrokselle. Rakennusteknolo- gian on vahvistanut se, että kestää tauon vierekkäisten betonikerrosten asettamisen välillä ilman työstettävää niveltä. Betoniseoksen yläpinnan on oltava 50-70 mm matalampi kuin muottipaneelien yläosa.

CPD: n olisi vahvistettava toimenpiteitä betonin hoitamiseksi, täytäntöönpanon valvomiseksi ja strippausajankohdaksi.

Betonin vähimmäislujuus kuormittamattomien rakenteiden purkamisen aikana on 0,2-0,3 MPa.

SNIP-säätiöt.

Rakennuskoodit ja -määräykset.

Rakennusten ja rakenteiden perustukset.

KEHITTÄVÄ NIIOSP niitä. NM Neuvostoliiton Gersevanova Gosstroy (aiheen päällikkö on Teknillisen korkeakoulun professori, professori E.A. Sorochan, teknillinen tiedekunta AV Vronsky), säätiön instituutti (USSR Minmontazhspetsstroy) (esiintyjät - Yu teknisten tiedekunnat G. Trofimenkov ja insinööri ML Morgulis), johon osallistuivat Neuvostoliiton PNIIS Gosstroy, tuotantoyhdistys Sttoizyskaniya Gosstroya RSFSR, liikenneministeriön energiaministeriön Energoset-projekti ja Tsniis-liikenneministeriö.

PYYTÄÄ NIIOSP niitä. NM Gersevanov Gosstroy Neuvostoliitto.

VALTUUTETTU HYVÄKSYNTÄÄ Neuvostoliiton teknisen sääntelyn ja standardisoinnin pääosastolle (esiintyjä - Ing. O. N. Silnitskaya).

SNiP 2.02.01-83 * on SNiP 2.02.01-83: n uusintapainos ja tarkistus nro 1, joka hyväksyttiin Venäjän valtion rakennuskomitean päätöslauselmalla 9.12.1985 nro 211.

Muuttuvien kohteiden ja sovellusten numerot on merkitty tähdellä.

Normatiivista asiakirjaa käytettäessä on otettava huomioon rakennusalan normien, sääntöjen ja valtion normien muutokset, jotka on julkaistu "Bulletin of construction equipment" -lehdessä ja tietosisältö "Valtion standardit".

Valtionkomitea

Rakennuskoodit

SNiP 2.02.01-83 *

Neuvostoliiton rakentaminen (Gosstroy USSR)

Rakennusten ja rakenteiden perusteet

Näitä standardeja on noudatettava rakennusten ja rakenteiden perustan suunnittelussa 1.

Lisäksi lyhennettä käytettäessä termi "rakennukset ja rakenteet" käytetään termi "tilat", jos mahdollista.

Nämä standardit eivät koske hydraulirakenteiden, teiden, lentokenttien jalkakäytävien, permafrost-pohjaisten rakenteiden suunnittelua sekä perustekniikoita, joissa on dynaamisia kuormituksia käyttävien koneiden perustekniikat, syvätuet ja perustukset.

1. YLEISET SÄÄNNÖKSET

1.1. Rakenteelliset säätiöt on suunniteltava seuraavasti:

a) rakennustekniikan, geologisten ja geologisten ja teknisten hydrometeorologisten tutkimusten tulokset;

b) tiedot, jotka kuvaavat rakenteen tarkoitusta, rakennetta ja teknisiä ominaisuuksia, perustuksiin vaikuttavia kuormituksia ja sen toimintaolosuhteita;

c) mahdollisten suunnitteluratkaisujen (arvioidut kustannukset) tekninen ja taloudellinen vertailu sellaisen vaihtoehdon hyväksymiseksi, joka tarjoaa mahdollisimman täydellisen hyödyn maaperän lujuuden ja muodonmuutoksen ominaispiirteistä sekä perustusmateriaalien tai muiden maanalaisten rakenteiden fysikaalisista mekaanisista ominaisuuksista.

Säätiöiden ja säätiöiden suunnittelussa on otettava huomioon paikalliset rakennusolosuhteet sekä olemassa olevat kokemukset suunnittelun, rakentamisen ja toiminnan harjoittamisesta vastaavissa teknisen geologisissa ja hydrogeologisissa olosuhteissa.

1.2. Rakennustekniikan tutkimukset on suoritettava SNiP: n, valtion standardien ja muiden säädösten mukaisesti rakennusteknisten tutkimusten ja tutkimusten vaatimusten mukaisesti.

Esitteli NIIOSP ne. NM Gersevanova Gosstroy Neuvostoliitto

Hyväksytty USSR: n Valtiokonttokomitean joulukuun 5. päivänä 1983 tekemällä päätöksellä nro 311

Voimaantulopäivä on 1.1.1985.

Alueilla, joilla on monimutkaisia ​​tekniikoita ja geologisia olosuhteita: erityisominaisuuksilla (sakkaus, turvotus jne.) Tai maaperän vaarallisten geologisten prosessien (karstin, maanvyörymien jne.) Sekä työskentelyalueiden kehittämisen mahdollistamiseksi teknisten tutkimusten olisi oltava erikoistuneiden organisaatioille. Online-laskin raudoituksen painon laskemiseksi nauhan perustuksille.

1.3. Pohjakerroksiin tulisi viitata GOST 25100-82 * -standardin mukaisten tutkimusten tulosten, perustusten, perustusten ja muiden maanalaisten rakenteiden tulosten kuvaukseen.

1.4. Suunnittelustutkimusten tulosten tulisi sisältää tiedot, jotka ovat välttämättömiä perusrakenteiden ja perustusten valitsemiseksi, perustusten syvyyden ja säätiön koon määrittämiseksi, ottaen huomioon rakennustekniikan geologisten ja hydrogeologisten olosuhteiden mahdolliset muutokset (rakentamisen ja käytön aikana) sekä rakennusteknisten laitteiden tyyppi ja määrä hänen hallitseminen.

Suunnittelu perusteilla ilman asianmukaista teknistä ja geologista perustelua tai sen puutteellisuuden vuoksi ei ole sallittua.

1.5. Säätiöiden ja säätiöiden hankkeen tulisi mahdollistaa hedelmällisen maaperän kerroksen leikkaaminen myöhempää käyttöä varten, jotta voidaan palauttaa (kasvattaa) häiriintynyt tai tuottamaton maatalousmaa, kasvattaa vihreä alue jne.

1.6. Perusteiden muodonmuutosten kenttämittausten suorittaminen edellyttää vaikeita teknisiä ja geologisia olosuhteita varten perustettujen kriittisten rakenteiden perustusten ja perustusten hankkeita.

Alustan muodonmuutosten mittaustulokset olisi annettava, kun uusia tai riittämättömästi tutkittuja rakenteita tai niiden perustuksia käytetään, samoin kuin jos suunnittelutoimeksiannolla on erityisiä vaatimuksia perusmuodonmuutosten mittaamiseksi.

2. PERUSTEN SUUNNITTELU. YLEISET OHJEET

2.1. Perusteiden suunnittelu sisältää kohtuullisen laskentavalinnan:

luonteen tyyppi (luonnollinen tai keinotekoinen);

perustusten tyyppi, rakenne, materiaali ja mitat (matala tai syvä pohja, vyö, pylväs, laatta jne.; betoni, betoni, boro-betoni jne.);

kohdassa lueteltuja toimintoja. 2.67-2.71, joita käytetään tarvittaessa vähentämään perusrakenteiden muodonmuutoksen vaikutusta rakenteiden toiminnalliseen soveltuvuuteen.

2.2. Alustat on laskettava kahden rajaustilaryhmän mukaan: ensimmäinen - laakerikapasiteetin ja toisen mukaan - muodonmuutosten mukaan.

Bases lasketaan muodonmuutoksilla kaikissa tapauksissa ja kantavuus - 2.3 kohdassa määritellyissä tapauksissa.

Perusteiden laskelmissa on otettava huomioon voima-tekijöiden ja ulkoisen ympäristön haitallisten vaikutusten (esimerkiksi pinta- tai pohjaveden vaikutukset maaperän fysikaalisiin ja mekaanisiin ominaisuuksiin) vaikuttavien tekijöiden yhteisvaikutuksesta.

2.3. Laakerikapasiteetin laskemista on käytettävä, jos:

a) kellariin siirretään merkittäviä horisontaalisia kuormia (tukiseiniä), laajennusrakenteiden jne. perustekniikoita, myös seismisiä rakennuksia;

b) rakenne sijaitsee rinteessä tai lähellä sitä;

c) pohja taitetaan kohdassa 2.61 määritellyllä maaperällä;

g) pohja koostuu kivistä maaperästä.

Edellä a ja b alakohdassa luetelluissa tapauksissa kantokyvyn perustan laskeminen ei ole mahdollista, jos rakentavilla toimenpiteillä varmistetaan suunnitellun perustan mahdottomuus siirtää.

Jos hanke mahdollistaa rakenteen pystyttämisen välittömästi sen jälkeen, kun perustukset on asetettu ennen täyttöaukon täyttämistä syvennyksissä, kannattaa tarkistaa perustuksen kantavuus ottaen huomioon rakenteessa olevat kuormat.

2.4. Rakennuksen - säätiön tai säätiön perustusmuoto on valittava ottaen huomioon tärkeimmät tekijät, jotka määrittävät rakenteen perustuksen ja rakenteiden jännitystilan ja muodonmuutokset (rakenteen staattinen rakenne, rakenteen ominaisuudet, maaperän kerrosten luonne, pohjan maaperäominaisuudet, mahdollinen muutos rakennuksen aikana rakentaminen ja toiminta, jne.). On suositeltavaa ottaa huomioon materiaalien ja maaperän rakenteiden, geometristen ja fyysisten epälineaarisuuden, anisotropian, muovien ja reologisten ominaisuuksien tilallinen työ.

Sen on sallittava käyttää probabilistisia laskentamenetelmiä ottaen huomioon emästen tilastollinen heterogeenisuus, kuormien satunnaisuus, rakenteiden materiaalien vaikutukset ja ominaisuudet.

Kuormat ja vaikutukset, jotka otetaan huomioon perusteiden laskelmissa.

2.5. Rakenteiden perustusten aiheuttamat kuormitukset ja vaikutukset perustuksiin olisi perustuttava laskentaan, joka perustuu pääsääntöisesti rakenteen ja säätiön yhteistoimintaan.

Kuormitukset ja vaikutukset rakenteeseen tai sen yksittäisiin elementteihin, kuormien turvallisuustekijät sekä mahdolliset kuorman yhdistelmät on otettava SNiP: n vaatimusten mukaan kuormitusten ja iskutekijöiden mukaan.

Pohjaan kohdistuva kuorma päästään määrittelemättä ottamatta huomioon niiden uudelleenjakoa korirakenteesta laskettaessa:

a) luokan III rakennukset ja rakenteet;

b) perustuksen maaperän massan yleinen vakaus yhdessä rakennuksen kanssa;

c) perusmuuttujien keskiarvot;

d) perusmuodonmuutokset tyypillisen rakenteen sitomisessa paikallisiin maaperän olosuhteisiin.

1 Jäljempänä rakennusten ja rakenteiden vastuualueiden hyväksyminen hyväksytään Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean hyväksymällä tavalla "Rakennusten ja rakenteiden vastuuasteen laskemista koskevat säännöt".

2.6. Deformoitumisen perustan laskeminen olisi tehtävä kuormien pääyhdistelmällä; laakerikapasiteetilla - pääyhdistelmällä ja erityisten kuormien ja iskujen läsnä ollessa - pää- ja erikoisyhdistelmässä.

Samanaikaisesti kuormat lattioille ja lumikuormille, jotka SNiP: n mukaan kuormitusten ja iskutekijöiden mukaan voivat olla sekä pitkiä että lyhytaikaisia, pidetään lyhytaikaisina laskettaessa pohjia kantavuudelle ja pitkällä aikavälillä laskettaessa muodonmuutoksesta. Molemmissa tapauksissa liikkuvien nostolaitteiden ja kulkuneuvojen kuormia pidetään lyhytaikaisina.

2.7. Perusmäärien laskemisessa on otettava huomioon kuormitus tallennetusta materiaalista ja laitteista, jotka on sijoitettu lähelle perustetta.

2.8. Ilmastollisten lämpötilojen vaikutuksia aiheuttavien rakenteiden voimia ei tulisi ottaa huomioon laskettaessa perusteet muodonmuutoksille, jos lämpötila kutistuvien saumojen välinen etäisyys ei ylitä SNiP: ssä määriteltyjä arvoja asiaankuuluvien rakenteiden suunnittelussa.

2.9. Kuormat, iskut, niiden yhdistelmät ja kuormitusturvatekijät laskettaessa siltojen ja putkien tukia penkereiden alla on otettava SNiP: n vaatimusten mukaisesti siltojen ja putkien suunnittelussa.

Maaperän ominaisuuksien normatiiviset ja lasketut arvot.

2.10. Maaperän mekaanisten ominaisuuksien perusparametrit, jotka määrittävät emästen kantavuuden ja niiden muodonmuutoksen, ovat maaperän lujuus ja muodonmuutosominaisuudet (sisäinen kitkakulma j, erityinen adheesio, maaperän muodonmuutos E, kallio- maaperän Riaaksiaalinen puristuslujuus RC jne). Sen on sallittava käyttää muita parametreja, jotka luonnehtivat säätiön vuorovaikutusta pohjamaalalla ja perustettu kokeellisesti (erityiset jännitysajot, jäänpohjan jäykkyyskertoimet jne.).

Huom. Lisäksi, lukuun ottamatta nimenomaisesti määriteltyjä tapauksia, termillä "maaperän ominaisuudet" tarkoitetaan paitsi mekaanisia, myös fyysisiä ominaisuuksia maaperässä sekä tässä kohdassa mainittuja parametreja.

2.11. Luonnollisen koostumuksen ja keinotekoisen maaperän ominaispiirteet olisi määritettävä pääsääntöisesti niiden suoria kokeita varten kenttä- tai laboratoriolosuhteissa ottaen huomioon mahdolliset maaperän kosteuden muutokset laitosten rakentamisen ja käytön aikana.

2.12. Maaperäominaisuuksien normatiiviset ja lasketut arvot määritetään testitulosten tilastollisen käsittelyn perusteella GOST 20522-75: ssa kuvatun menetelmän mukaisesti.

2.13. Kaikki laskentamallit lasketaan pohja-arvojen perusteella määritettyjen laskennallisten arvojen avulla

missä x onn - tämän ominaisuuden vakioarvo;

gg - maaperän luotettavuuskerroin.

Luotettavuuskerroin gg laskettaessa lujuusominaisuuksien laskennallisia arvoja (erityinen tarttuvuus, kalliorakenteiden sisäinen kitkakulma ja kalliorakenteen yksiakselisen puristuksen lopullinen lujuus RC, ja myös maaperän tiheys r) määritetään riippuen näiden ominaisuuksien vaihtelusta, määritysten määrästä ja luotettavuustodennäköisyyden arvosta a. Muiden maaperän ominaisuuksien saa ottaa gg = 1.

Huom. Maaperän g ominaispainon laskettu arvo määritetään kertomalla maaperän tiheyden laskettu arvo vapaaseen putoamisen kiihtyvyyteen.

2.14. Maaperäominaisuuksien laskennallisten arvojen luotettavuustodennäköisyys a otetaan huomioon laskettaessa kantavuudelle a = 0,95, muodonmuutoksia varten a = 0,85.

Luottamusluvut a lasketaan sillan ja putken tukien pohjien laskemiseksi pilarien alle, lausekkeen 12.4 määräysten mukaisesti. Luokan I rakennusten ja rakenteiden asianmu- kaisen perustelun vuoksi on sallittua hyväksyä maaperän ominaisuuksien laskennallisten arvojen korkea luotettavuustaso, mutta enintään 0,99.

Huomautukset: 1. Maaperän ominaisuuksien arvioidut arvot, jotka vastaavat eri luotettavia arvoja, olisi annettava teknisiä geologisia tutkimuksia koskevissa kertomuksissa.

2. Maaperän c, j ja g ominaisuuksien laskennalliset arvot laskennassa laakerikapasiteetista merkitään luvullaminä, jminä ja gminä, ja muotojen kanssaII, jII ja gII.

2.15. Määritellään niiden normatiivisten ja laskettujen arvojen laskemiseksi tarvittavat maaperän ominaisuuksien määrittelyn määrät riippuen säätiön maaperän heterogeenisyyden asteesta, tarvittavan ominaisuuksien laskemisen tarkkuudesta ja rakennuksen tai rakenteen luvuista ja ne on ilmoitettava tutkimusohjelmassa.

Saman nimen omaisten yksityisten määritelmien lukumäärä kullakin paikan päällä valituilla geotekniikka-elementteillä on oltava vähintään kuusi. Määritettäessä muodonmuutosmoduuli kentän maatutkimuksen tulosten perusteella leima voidaan rajoittaa kolmen testin tuloksiin (tai kaksi, jos ne poikkeavat keskiarvosta enintään 25 prosentilla).

2.16. Alustavien alustavien laskemien sekä luokan II ja III rakennusten ja rakenteiden lopullisten laskelmien ja yläpuolisten voimajohtojen ja viestintöjen tukien luokkien riippumatta niiden on voitava määrittää maaperän lujuuden ja muodonmuutoksen ominaispiirteet normatiivisten ja laskennallisten arvojen perusteella.

Huomautuksia: 1. Sisäisen kitkan kulman normatiiviset arvot jn, spesifinen kytkinn ja muodonmuutosmoduulin E annetaan ottaa pöydälle. 1-3 suositellusta liitteestä 1. Tässä tapauksessa ominaisuuksien lasketut arvot otetaan huomioon maaperän luotettavuuskertoimen seuraavilla arvoilla:

 • laskemalla muodonmuutoksen perusta gg = 1;
 • operaattorin laskennassa
 • kyky:
 • erityiseen tarttuvuuteen gg © = 1,5;
 • sisäisen kitkan kulmaan
 • hiekkainen maa gg (j) = 1,1;
 • sama silkkinen gg (j) = 1,15.

2. Tietyille alueille suositellaan liitteen 1 taulukoiden sijasta sallittua käyttää kyseisille alueille ominaisia ​​maaperäominaisuustaulukoita, jotka sovittiin Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean kanssa.

Pohjaveteen.

2.17. Perustelujen suunnittelussa on otettava huomioon mahdollisuudet muuttaa vesistön hydrogeologisia olosuhteita rakenteen rakentamisen ja käytön aikana, nimittäin:

 • yläosan muodostumisen läsnäolo tai mahdollisuus;
 • pohjavesien luonnolliset kausiluonteiset ja monivuotiset vaihtelut;
 • mahdollinen tekninen muutos pohjaveden tasolla;
 • pohjaveden aggressiivisuus suhteessa maanalaisiin rakenteisiin ja maaperän syövyttävään aktiivisuuteen pohjautuvat tekniset tutkimustiedot, ottaen huomioon tuotannon tekniset ominaisuudet.

2.18. Rakennustyömaa-alueen pohjavesien mahdollisten muutosten arvioiminen olisi suoritettava rakennusten rakennusten ja rakenteiden osalta I ja II luokkiin 25 ja 15 vuoden ajan, ottaen huomioon tämän tason mahdolliset luonnolliset kausittaiset ja pitkän aikavälin vaihtelut (2.19 kohta) sekä mahdollisten tulvien aste (2.20 kohta). Luokan III rakennuksiin ja rakenteisiin tätä arviota ei saa suorittaa.

2.19. Mahdollisten luonnollisten kausiluonteisten ja pitkän aikavälin vaihtelujen arvioiminen pohjaveden tasolla tehdään pitkäaikaisten Neuvostoliiton Mingeo-kiinteän verkon pitkän aikavälin havainnointitietojen perusteella käyttäen lyhytaikaisia ​​havaintoja, mukaan lukien rakennustyömaiden teknisten selvitysten aikana suoritetut kertaluonteiset pohjavedenpinnan mittaukset.

2.20. Alueen potentiaalisen tulvan aste on arvioitava ottaen huomioon rakennustyömaan ja lähialueiden tekniset geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet sekä suunniteltujen ja toimivien rakenteiden suunnittelu ja tekniset ominaisuudet, mukaan lukien tekniset verkot.

2.21. Kriittisissä rakenteissa, joissa on asianmukaiset perustelut, tehdään pohjavesimuodostumien määrällinen ennuste ottaen huomioon ihmisen tekijät, jotka perustuvat erityisiin kattaviin tutkimuksiin, mukaan lukien vähintään pohjavesijärjestelmän pysyvien havaintojen vuotuinen sykli. Tarvittaessa tutkimusorganisaation lisäksi erikoistuneita suunnittelu- tai tutkimuslaitoksia tulisi osallistua sopimuspuolina näiden tutkimusten suorittamiseksi.

2.22. Jos pohjaveden ennustetun tason (kohtien 2.18-2.21) perusteella on mahdotonta hyväksyä perusmassojen fysikaalis-mekaanisten ominaisuuksien huonontuminen, epäsuotuisten fysikaa- geologisten prosessien kehittyminen, pinnanalaisten tilojen tavanomaisen toiminnan häiriöt jne., Hankkeen olisi mahdollistettava asianmukaiset suojatoimenpiteet erityisesti:

 • maanalaisten rakenteiden vedeneristys;
 • toimenpiteet, joilla rajoitetaan pohjaveden pinnan nousua, lukuun ottamatta vuotoja kuljettavien viestien vuotoja jne. (viemärijärjestelmä, suodatusverhot, erikoiskanavien laite viestintään jne.);
 • toimenpiteet, jotka estävät maaperän mekaanisen tai kemiallisen imeytymisen (kuivatus, levyt, maaperän lujittaminen);
 • kiinteän verkon rakentaminen tarkkailuvesien kaivoksien seuraamiseksi tulvaprosessin kehityksen seuraamiseksi, poistavat ajallaan vettä kuljettavien viestien vuodot jne.

Näiden toimenpiteiden yksi tai monimutkainen valinta olisi tehtävä teknisen ja taloudellisen analyysin perusteella, jossa otetaan huomioon pohjaveden ennustettu taso, suunnitellut rakenteet ja tekniset ominaisuudet, vastuu ja arvioitu käyttöikä suunnitellun rakenteen, luotettavuuden ja kustannukset vesiensuojelutoimenpiteiden jne. Osalta.

2.23. Jos pohjavesi tai teollisuusjätteet ovat aggressiivisia vedenalaisten rakenteiden materiaalien suhteen tai voivat lisätä maaperän syövyttävää vaikutusta, korroosionestomenetelmät on toteutettava korroosiota suojattavien rakennusten rakennussääntöjen vaatimusten mukaisesti.

2.24. Perusrakenteiden, perustusten ja muiden maanalaisten rakenteiden suunnittelussa, jotka ovat alle paineistetun pohjaveden pietsometrisen tason, on otettava huomioon pohjavesien paineet ja toteutettava toimenpiteet, joilla estetään pohjaveden läpimurto kaivoihin, kuopan pohjan turpoaminen ja rakenteen nousu.

Pohjan syvyys.

2.25. Säätiön syvyys tulisi ottaa huomioon:

 • suunnitellun rakenteen, kuormat ja vaikutukset sen perustuksiin;
 • vierekkäisten rakenteiden perustusten syvyys samoin kuin munivien apuvälineiden syvyys;
 • rakennetun alueen olemassa oleva ja suunniteltu helpotus;
 • rakennustyön geotekniset olosuhteet (maaperän fysikaaliset ja mekaaniset ominaisuudet, kerrosten luonne, likaisten kerrosten läsnäolo, sään sato, karstisyöttöt jne.);
 • alueen hydrogeologiset olosuhteet ja niiden mahdolliset muutokset rakenteen rakentamisprosessissa ja toiminnassa (kohdat 2.17-2.24);
 • Maaperän mahdollinen eroosio joustovesien (sillat, putkilinjat jne.) pystytettyjen rakenteiden tukiin;
 • kausihitsauksen syvyyksiä.

2.26. Kausittaisen maaperän jäädyttämisen normatiivisen syvyyden oletetaan olevan yhtä suuri kuin kausiluonteisen maaperän jäädyttämisen (vähintään 10 vuoden mittaisten havaintojen mukaan) keskimääräinen keskiarvo avoimella, lumimattomalla horisontaalisella alueella pohjaveden tasolla maanjäristyksen syvyyden alapuolella.

2.27. Maaperän jäädyttämisen sääntely syvyys dfn, m, jos pitkän aikavälin havaintoja ei ole, olisi määritettävä lämpölaskelmien perusteella. Alueilla, joissa jäätymisnopeus ei ylitä 2,5 m, sen standardiarvo määritetään kaavalla

missä on MT - dimensioton kerroin, joka on numeerisesti yhtä suuri kuin keskimääräisten kuukausittaisten negatiivisten lämpötilojen yhteenlaskettu summa talvella tietyllä alueella, otti SNiP: n käyttöön klimatologian ja geofysiikan rakentamisessa ja tietyn pisteen tai rakentamisen alueen tietojen puuttuessa hydrometeorologisen aseman havaintojen tulosten perusteella samanlaisissa olosuhteissa rakennusalue;

d0 - sama kuin m,

 • liemi ja savi - 0,23;
 • hiekkarannat, hienot ja hienot hiekkarannat - 0,28;
 • sora, karkea ja keskinkertainen hiekka - 0,30;
 • karkeat maaperät - 0,34.

D-arvo0 epäyhtenäisen koostumuksen maaperään, se määritetään painotettuna keskiarvona pakkassuodatuksen syvyydessä.

2.28. Arvioitu maanjäristyskauden syvyys df, m, määritetään kaavalla

jossa dfn - normatiivisen jäädytyssyvyys, joka on määritelty kappaleissa. 2.26. ja 2,27;

Kh - kerroin ottaen huomioon rakenteen lämpöjärjestelmän vaikutus, otettu: lämmitetyn rakenteen ulkotiloihin - taulukon 1 mukaisesti; lämmittämättömien rakenteiden ulkoisille ja sisäisille perustuksille - kh= 1,1 lukuun ottamatta alueilla, joilla negatiivinen keskimääräinen vuotuinen lämpötila.

Huom. Alueilla, joilla keskimääräinen vuotuinen keskimääräinen lämpötila on negatiivinen, lämmitetyn rakenteen laskennallinen syvyys maaperän jäädyttämiseen on määritettävä lämpö laskennalla SNiP: n vaatimusten mukaisesti permafrost-pohjaisten perustusten ja perustusten suunnittelussa.

Laskennallinen jäätymisnopeus määritetään lämpölaskennalla ja kun kyseessä on pohjan vakion lämpösuojaus, samoin kuin jos suunnitellun rakenteen lämpöjärjestelmä voi vaikuttaa merkittävästi maaperän lämpötilaan (jääkaapit, kattilat jne.).

Rakennusominaisuudet

Kerroin kh arvioitu keskimääräinen päivittäinen ilman lämpötila ulkoisten perustusten vieressä olevassa huoneessa, О С