Snipin sokea alue rakennuksen

Sokea alue on vaakasuora suojapinnoite, jonka leveys on noin 1-2 metriä, joka sijaitsee rakennuksen kehällä. Suunnittelun on oltava vedenpitävä ja joissakin tapauksissa eristetty. Suojakerroksen on sovitettava tiukasti kellarin tai pohjan pystysuorille ulkoseinille. SNiP 2.02.01-83: ssa on osoitettu, että sokea alue on järjestetty lähellä mitä tahansa kohdetta. Suojakerroksen laitteisiin käytetään erilaisia ​​materiaaleja, samoja vaatimuksia tehdään valmiiksi rakenteeksi - vedenpitävyys, lujuus ja eristys.

Sääntelyasiakirjojen perusvaatimukset

Suojakerroksen leveys määritetään maaperän sileydestä riippuen. Loessin tai saveen maaperällä on erilainen indikaattori, se määritetään laboratoriossa. SNiP: n normien mukaan on olemassa kaksi päätyyppiä:

 • Tyyppi I Näihin kuuluvat maaperä, jossa vetäytyminen omalla painollaan on poissa tai ei ole enempää kuin 5 cm. Rakenteessa esiintyy peruskuormia ulkoisista vaikutuksista;
 • Tyyppi II Tällöin ulkoisten kuormien vetämisen lisäksi on mahdollista uppoa omalla painollaan yli 5 cm: n korkeudelle.

Dokumentaatio määrittää myös sokea alueen leveyden. Jos rakenne on järjestetty ensimmäisen tyypin maaperään, niin parametri on vähintään 1,5 metriä ja toisen tyypin maaperä - vähintään 2 metriä. Maaperän rakentamisen aikana kaikkia toimenpiteitä käytetään liikkuvan kerroksen alapuolelle ja lisäksi käytetään erityisiä tekniikoita. Normaalisti kantavissa maissa rakenteen minimileveys on 0,8-1,0 metriä. Katon räystäsuljin on otettava huomioon, sokean alueen on oltava kooltaan 20-30 cm leveämpi.

SNiP: ssä ei ole esitetty suojarakenteen paksuutta koskevia erityisvaatimuksia. Sääntelyasiakirjojen mukaan maaperän ja kasvillisuuden kehittymisen jälkeen järjestetään hiekka-, savi- ja roska-pohja. Tällaisen valmisteen paksuuden tulisi olla vähintään 15 cm. Sitten lämpö- ja vedeneristyskerros valmistetaan. Sokean alueen korkeuden on oltava nollatasoa suurempi 5 cm tai enemmän. Jos aiot käyttää jalankulkuliikennettä, leveyden ja lujuuden vaatimukset lisääntyvät.

Suojakerroksen kaltevuusvaatimukset

SNiP: n mukaan on tarpeen järjestää vähintään 10 ppm: n kaltevuus rakennuksen seinästä. Tämä merkitsee sitä, että 1 metrin suojakerroksen kaltevuus on yli 1 cm. Kaltevuuden enimmäisarvo ei saa ylittää 10 cm leveydeltään. Jos järjestät pinnoitteen, jolla on suurempi kaltevuus, veden virtaus virtaa suurella nopeudella, mikä johtaa rakenteen ulkoreunon tuhoutumiseen. Usein sokean alueen ulkopuolelle on järjestetty vedenottoaukot pituussuuntaisella kaltevuudella.

Ohjauksen kallistusparametrit käyttäen tasoa tai tasoa. Lämpö- ja vedeneristyskerrosten asennuksen jälkeen indikaattorin tulisi vastata alkuperäistä arvoa. Tätä varten ohjaus kaltevuus suoritetaan kaikissa työvaiheissa.

Mitkä ovat sokean alueen vaatimukset rakennuskoodin mukaan?

Aloitan tehdä monoliittinen sokea alue talon ympärillä, ja voin tietää, mitkä ovat sokeille alueille asetetut vaatimukset SNiP: n mukaan, haluan tehdä kaiken ilman rikkomuksia.

Sokea aluetta säännellään monissa säädöksissä ja sarjan vaatimuksissa. Annan vain muutamia:

SNiP 2.02.01 83 -standardin mukaan rakennusten perusrakenteiden yleisiä näkökohtia säännellään. Siinä tärkein asia on maaperän vaatimusten täyttäminen. Maaperän ominaisuudet ovat nimittäin sokea alue.

SNiP III-10-75: n mukaan viherrakentamisen yleisiä vaatimuksia säännellään, missä on osoitettu, miten sokea alue olisi rakennuksen kellarikerroksen vieressä, mihin kaltevuuteen (vähintään 1% ja enintään 10%). Mitä vaatimuksia on noudatettava jalkakäytävällä. Mikä on sokean alueen ulkoreuna.

SNiP 3.04.01-87: n ja SNiP III-10-75: n mukaan poikkeamat ovat sallittuja jalkakäytävän kaltevuudelle sokean alueen rakentamisessa. Alustan valmistelussa sokean alueen alla (tiivistymisen laatu, tasaisuus).

Tärkeä ja sääntelyasiakirja

sitä olisi myös tutkittava, sillä sitä käyttävät teknisen valvonnan palvelut, jotka valvovat tuotantotyön laatua.

Sokea alueen vaatimukset ovat seuraavat:

Todellinen SNiP 2.02.01-83 (rakennusten ja rakenteiden tukikohta) korvataan nyt yhteisyrityksellä (sääntökirja) eli yhteisyrityksellä 22.13330.2011,

Sokean alueen kaltevuus on vähintään yhtä astetta, mutta enintään 10 astetta (kaltevuus alustasta sokean alueen reunaan).

Tällainen "nousu" rinteissä riippuu sokean alueen pinnoituksesta, esimerkiksi se riittää betoniselle sokeudelle, riittää 5 cm leveä metriä, kiven karkea alue voidaan tehdä suuremmaksi, jopa 10 cm leveydeltään metriä kohti.

Sokean alueen leveys on myös normalisoitu, mutta ei selkeää (määriteltyä) lukua ja katon ylityksen huomioon ottaen sokean alueen pitäisi olla laajempi kuin uloke, vähintään 200 mm, laajempaa mahdollista, ei enää suositella.

Lämpötilaliitosten läsnäolo (esimerkiksi sokea alueen ja jalustan välissä), niiden leveyttä ei välttämättä säädellä, mutta yleensä se on 1 - n, 1,5-s.

Pohjakerroksen korkeutta säädellään myös, sen on oltava vähintään 20 cm (sokea on monikerroksinen rakenne).

Nämä ovat tärkeimmät ja yleiset kohdat.

Maaperät ovat erilaisia, samoin kuin sokea alueen "piirakka", on yksittäisiä pisteitä, jotka on otettava huomioon.

Sokea alue SNiP: yleiset vaatimukset

Nykyaikaisen rakennusteollisuuden tarjoamat mahdollisuudet ovat vain jättimäisiä. Viime vuosien aikana tämän alueen kehitys on ollut hämmästyttävää. Tämän ansiosta pystymme tänään muuttamaan arkkitehtonisia ja design-ideoita tinkimättä rakennusten luotettavuudesta ja kestävyydestä. Kuitenkin, kuten muillakin aloilla, tietyt säädökset toimivat myös rakennusalalla, jonka laajamittainen käyttö auttaa yhdistämään teknisten prosessien vaatimukset ja lopputuloksen. Sääntelyasiakirjat on tarkoitettu erilaisiin rakenteisiin.

Esimerkiksi, kun rakennetaan sokea alue, SNiP 2.02.01-83 auttaa määrittämään työnkulun suunnittelutoiminnot ja -ominaisuudet. On kuitenkin olemassa muita standardeja, jotka selkeyttävät sokean alueen eri parametreja, nimittäin sen kallistuskulman, leveyden ja vastaavasti korkeuden.

Sokea alue antaa rakennukselle valmiin ilmeen.

Mikä on sokea alue ja mitkä ovat sen ominaisuudet?

Sokea alue on rakentava ratkaisu, joka on varsin suosittu kotimaisten asiantuntijoiden keskuudessa, joka näkyy visuaalisesti jatkuvana suojana rakennuksen kehällä. Sokean alueen toiminnallinen tarkoitus on kaukana vain lopullisesta ulkonäöstä rakennuksen ulkopuolelle. Sen tehtävänä on ensinnäkin estää kosteuden pääsy suoraan rakenteen perustalle. Lisäksi sitä käytetään tietysti myös jalkakäytävänä. Suunnittelu toteutetaan nauhana, joka koostuu monista rakennusmateriaaleista. Suosituimmat tässä tapauksessa ovat:


Perinteisesti sokea alue on sijoitettu koko rakennuksen ympärysmitta, yksi monista kotimaisista asiantuntijoista laiminlyö rakentamisen tarpeen, koska se voidaan järjestää ilman sitä. Sitä vastoin tämä mielipide ei ole täysin yhdenmukainen elämän todellisuuden kanssa. Tämän varmistamiseksi riittää viitata rakennusalan sääntelyyn liittyviin asiakirjoihin. Se toteaa, että sokea alue on pakollinen osa minkään kodin.

Taivutusalustat

Toiminnallinen tarkoitus

Rakennusalan asiantuntijat jakavat monia toimintoja, jotka ovat tyypillisiä sokea alueelle:

 • Esteettinen. Siisti sokea alue on aina arvokas lopullinen elementti koko rakennuksen ulkonäöstä.
 • Lämmönkestävyys. Sokean alueen suunnitteluominaisuudet mahdollistavat sen estävän lämmön pääsyn ympäristöön rakennuksen kellarista. Tämä varmistetaan sillä, että sen alapuolella oleva maaperä ei jäätyä ja vähentää siten lämpöhäviötä kellareissa, kellareissa ja jopa rakennusten ensimmäisissä kerroksissa.
 • Suojaava. Sokea alue pystyy suojelemaan rotua turvotuksesta. Lisäksi sokean alueen alapuolella oleva maa ei jäätyy tarpeeksi syvälle, maanalaisen maanalaisen elementin komponentit eivät vaikuta ympäristön lämpötilan alentamiseen.
Ihanteellinen jalkakäytävä

Tämän suunnitelman tärkein tehtävä on epäilemättä sademäärän poistaminen kellarista. Sokean alueen tiheä ja laadukas pääkatkaisu ei salli sedimenttisten vesien leviämistä maaperään arkkitehtonisen kohteen pohjan alla. Lisäksi vesi ei pääse koskettamaan maanalaisia ​​rakenteita, mikä vaikuttaa positiivisesti rakennuksen elämään. Lisäksi sokea alue säilyttää rakennuksen juurihakemiston maanalaisista vaikutuksista lähellä sijaitseviin puihin.

Täytä sokea alue valmiiksi luoduilla rinneilla

Mitkä ovat tämän mallin yleiset vaatimukset?

Sokean alueen tarve, joka on järjestetty yhteen tai toiseen, on ilmeinen, koska se pystyy luotettavasti suojelemaan säätiön ja siten laajentamaan koko rakennuksen käyttöikää. SNiP: n puitteissa asiantuntijat hahmottivat tämän rakenteen tärkeimmät vaatimukset, riippumatta sen yksittäisistä parametreista. Siten rakennussäännöt ovat seuraavat:

 • rakenteen kalteva vektori on suunnattava rakennuksen pohjasta ulkopuolelle;
 • 20 mm: n välein on jätettävä rakennuksen pohjan ja yläpuolisen osan väliin;
 • sokean alueen on oltava jatkuva.


Edellä mainittujen kolmen säännön noudattaminen on pakollista. Jos päätät sivuuttaa ainakin yhden niistä, rakennuksen tämä oleellinen rakenneosuus menettää tehtävänsä.

Yleisin sokea alue

Tunnustustarve ilmenee kylminä vuodenaikoina, kun lämpötila laskee alle nollaan ympäristössä. Kiinnityksen ansiosta nauha, riippumatta materiaalista, jolla se on tehty, ei tuhoa paineita rakennuksen kellariin. Jotta tämä aukko ei heikennä rakennuksen esteettisiä ominaisuuksia, voit täyttää sen hiekalla tai hermeettisellä koostumuksella.

Sokean alueen rakentamiseen on olemassa yleisiä vaatimuksia. Ne säätelevät sen komponentteja: pohja ja pääkerros. Tällaisia ​​löysäjä rakennusmateriaaleja, kuten murskattua kiveä, hiekkaa ja soraa, voidaan käyttää pohjana. Päällysteen toteuttamiseen käytetyt materiaalit, joita olemme jo kutsuneet, mainittiin kuitenkin vain yleisimpiä ratkaisuja. Joka tapauksessa, kun valitaan pääpäällysteen materiaalia, on tärkeätä pohtia, pystyykö tuloksena oleva sokea pinta päätehtäväänsä.

Riippumatta siitä, millainen rakennusmateriaali päätät käyttää rakenteen rakentamiseen (asfaltti, päällystyslaatat, betoni tai jotain muuta), sen rakenteen pitäisi olla mahdollisimman tiheä ja poikkeuksellisen vedenpitävä.

Jotta betonia ei halkeilisi kylmällä säällä, on välttämätöntä tehdä laajennusliitoksia

Ensin määritellään leveys

Tietenkin, päättäen harjoittaa sokea alueen rakentamista, kuka tahansa ihminen on kysymys siitä, mitä tämän rakenteen leveyttä pitäisi olla. Perinteisesti oletetaan, että mitä suurempi on sokea alue, sitä parempi talo. Säännökset antavat meille täsmällisiä numeroita ja ohjeita. Siten rakenteen leveyden tulisi olla vähintään seitsemän senttimetriä. Pienin leveys on kuitenkin merkityksellinen vain pienessä määrin tapauksia. Useimmiten optimaalinen leveys on se, joka saavuttaa metrin tai jopa puolitoista metriä. Jotta määritettäisiin vaadittu leveysilmaisin tietyssä tapauksessa, kannattaa ottaa huomioon seuraavat parametrit:

 • maanalaisen maan pinnan (maaperän) rakenne;
 • rungon rungon pituus.


Käytäntö osoittaa, että lähes koko valtion alueelle on ominaista maaperän läsnäolo, jolla on hyvä kantavuus. Samalla tietyillä alueilla maaperä voi olla vakavasti vaurioitunut ja epämuodostunut. Tällöin on tarpeen tehdä laajempi sokea alue - noin kaksi metriä. Normaalilla rakenteella ja maaperän kantavuudella olisi järkevää säästää hieman rakentamalla kapeampi rakenne. Mitä tulee räystään, on tarpeen laajentaa sokea alue niin, että se merkitsee ristikkopinnalle vähintään 20 senttimetriä. Muussa tapauksessa voi tapahtua vesi, joka tyhjennetään ristikkopohjasta ja putoaa sokean alueen alle.

Arvioitu sokea alueasettelua

On tärkeää valita oikea kulma ja rakenteen korkeus.

Sokea alue ei ole ainoa suunnitteluparametri, joka on määriteltävä ennen rakentamisen alkamista. Toinen tärkeä asia on kaltevuuden kulma. Tätä parametria koskevat selkeästi sääntelyasiakirjat:

 • 5 - 10% rakenteen leveydestä - sokean alueen kaltevuuskulma, joka on tehty tällaisista rakennusmateriaaleista murskattuna tai mukulakivisenä;
 • 3 - 5% on betoni- tai asfalttirakenteiden vakioindikaattori.

Tällöin mittarilevän soran päällysteen optimaalinen kulma on 5 - 10 cm.

Yksi tapa tai toinen, se ei todellakaan ole kannattavaa tehdä tasainen muotoilu, koska se on hyvä kallistuskulma, jonka avulla sokea alue tehokkaasti valua ylimääräisen veden pohjasta ja siten säilyttää rakennuksen optimaalinen toimintaedellytykset.

Rakenteen rakenne on tärkeää valita sokea alue oikein.

Rakenteen leveyden ja kulman määrittämisen jälkeen on tarpeen laskea sen korkeus. Sääntelyasiakirjoissa todetaan, että riippumatta sokean alueen leveydestä maasta korkeudelta, sen on oltava vähintään 5 senttimetriä. Riippuen siitä, mikä kulma määritettiin sokea alueelle, sen korkeus alustan puolelta on vastaavasti suurempi. Tietyissä olosuhteissa voit säästää hieman eikä kohota rakennetta niin korkealle maasta. Samaan aikaan asiantuntijat suosittelevat yhä, että teippi rakennuksen ympärillä kasvaa. Joka tapauksessa on tärkeää ymmärtää, että yritys säästää sokea alueen organisaatiota tulevaisuudessa voi olla äärimmäisen kannattamaton vaikuttamatta rakenteen toimintaominaisuuksiin. Muista, että veden on ensin siirryttävä tehokkaasti rakennuksen pohjasta ja sen jälkeen vain taloudellisesti ja esteettisesti.

Sokean alueen kaltevuus ja paksuus liittyvät

Viimeinen tärkeä parametri on paksuus.

Kaikkien alustavien laskelmien jälkeen on vain selvitettävä, mikä rakenteen leveys on. Jos viittaat sääntelyasiakirjoihin, käy ilmi, että sokean alueen asentamiseksi sinun täytyy kaivaa kaivanto rakennuksen kehäksi alle 40 senttimetriä syvemmälle. Lisäksi sinun on ensin poistettava kasvillisuuden pintakerroksesta. Näin ollen sokean alueen rakentaminen edellyttää alustavan kaivaustyön suorittamista. Sokean alueen alla on täytettävä hiekkalaatikko, joka sopii vain kiinteään keramiikkaan tai kalkkiin.

Rakennusjärjestelyn aikana on välttämätöntä jättää laajennusliitokset. Niiden on oltava läsnä sokean alueen kulmissa. Sääntelyasiakirjojen mukaisesti muodonmuutossaumojen järjestely suoritetaan vaiheissa 1,7 - 2 metriä. Jos laiminlyömme välttämättömyyttä järjestää laajennusliitokset, ensimmäisellä pakkasella sokea alue nauha romahtaa nopeasti.

Sokea alue voidaan muotoilla mihin tahansa tyyliin.

Järjestelytekniikka

Rakennuksen tämän rakenteen osan itsensä järjestämiseen voit käyttää erilaisia ​​tekniikoita, mutta yksinkertaisin niistä on rakentaa horisontaalinen sokea alue. Ennen rakentamisen aloittamista on tarpeen valmistaa sokea alue ja poistaa kaikki tekijät, jotka voivat myöhemmin aiheuttaa nauhan pinnan muodonmuutoksen. Tämä tarkoittaa, että ei ole tarpeen suorittaa maanrakennustöitä, vaan myös suorittaa katon järjestely, asentaa visiirit ja räystäsvaaka. Sokean alueen rakentamisen tekniikka merkitsee useita tällaisia ​​toimintoja:

Betonin sijoittaminen osiin

 • asentaminen, joka toimii maamerkkeinä, tulevan sokean alueen ulkoreunalla;
 • kaivaminen kaivosta;
 • perusta;
 • kuopan päivän tiivistäminen;
 • jakelu varustetulla murskakupulla.

Sokean alueen reunalla on oltava noin 10 senttimetrin paksuinen kerros ja pohjalla 15 senttimetriä.

Edellä kuvatun työsuunnitelman toteuttamisen jälkeen voit jatkaa pääpäällysteen asennusta. Tässä tapauksessa on valittava tekniikka, joka sopii rakennusmateriaaliin, jonka kanssa sen pitäisi toimia. Useimmiten kaivot yksinkertaisesti kaadetaan betonilla. Usein on tapauksia, joissa päällystyspäällyste levitetään päällystysalustalle, joka on 3 senttimetrin paksuinen.

Yksinkertainen sokea alue

Sokean alueen käyttöiän pidentämiseksi sinun on otettava betoni sopivalla jäätymisvastuksella. Optimaalinen valinta on merkki 200: n ja sen yläpuolelle. Jos käytät betonin jakoa luokkiin, valitse sitten B15 tai uudempi.

Mitä tehdä halkeilla?

Sattuma-alueen täyttötekniikka rikkoo syystä tai toisesta. Tältä osin mahdollisimman pian pinta saa halkeamia. On mahdotonta missään tapauksessa jättää huomiotta tällaisten vikojen esiintyminen. Pienien halkeamien selvittämiseksi on valmistauduttava vesiliuoksessa 1 - 1 olevaan konkreettiseen liuokseen. Jos tapahtuu suuria halkeamia, ne on rikki ja puhdistettava heti pohjaan ja täytettävä valmiiksi valmistetulla mastiksella, joka on valmistettu suhteessa 10 / 15/70 näistä osista:

Suurten halkeamien, betonien leikkaaminen ja kaataminen sopii.

Rebar voi olla myös sokeiden alueen perusta.

Älä unohda viemäreitä

Kaiken kaikkiaan sokea alue tyhjenee vettä, mikäli sen leveys ylittää 3 metrin indikaattorin. Useimmiten lähellä maakuntia ei ole asennettu niin laajaa sokea alueita, vaikka tämä voi merkittävästi lisätä suunnittelun tehokkuutta. Säätiöllä on ylimääräisiä suojatoimenpiteitä, joiden käyttöä talojen omistajat käyttävät niin usein esikaupunkialueilla. Nämä ovat tyhjennyskanavia ja myrskyjä. Käytännössä on osoitettu, että rakenteen tehokkuuden maksimoimiseksi riittää kaivamaan matala ura pitkin sokean alueen ulkoreunaa. Jos haluat pidentää sokea aluetta, sinun on asetettava tuloksena oleva ura muovista valmistetulla putkella.

Sokean alueen järjestäminen Jätevesien asennus ja sokean alueen kaltevuuden muodostaminen raunioiden tasoituskerroksessa

Joten tässä artikkelissa selvitimme, mitä sokea alueen parametrejä, kuten leveys, paksuus, korkeus ja kaltevuus pitäisi olla. Huolimatta henkilökohtaisesta kokemuksestasi tällaisten rakenteiden rakentamisessa, ei voi jättää sääntelyasiakirjoja huomiotta. Tämä koskee sekä rakennusmateriaalien valintaa että sokea alueen suunnittelua ja sen järjestelyn toteuttamista.

Sokean alueen laite: leveys, korkeus, kaltevuus SNiP: n mukaan

Tässä artikkelissa kuvataan yleiset vaatimukset ja perustellaan tarve rakentaa sokea alue rakennukselle. Eri mallien sokeiden alueiden kokoa tarkastellaan. SNiP: n vaatimukset materiaalille sokea alueen valmistukseen sekä talon ympärillä olevan sokean alueen kokoon ja kaltevuuteen.

Sokea alue talon ympärillä. Sen tarve ja tärkeimmät tyypit

Sokea alue on vaakasuora suojaava nauha, 1-2 metriä leveä, vahva ja vedenpitävä, usein eristetty, joka kulkee pitkin koko rakennuksen ympärysmitta. On välttämätöntä, että sokea alue on läheisessä yhteydessä pohjan tai sokkelin ulkoseinien seinämiin eikä anna vettä kosketusvyöhykkeellä. On syytä muistaa, että sokean alueen rooli on tärkein, eikä sen esteettinen arvo.

Sokean alueen muoto tai muu on myös tarpeen suojata taloa (lähinnä sademäärä), kuten sen katto. SNiP 2.02.01-83: n vaatimukset ovat yksiselitteisiä: "... jokaisen rakennuksen ympärille tulisi järjestää vesitiivis kaide."

Erilaiset sokeat rakenteet käyttävät monenlaisia ​​materiaaleja niiden rakentamiseen. Yleiset toiminnalliset vaatimukset kaikentyyppisille sokeille alueille ovat samat - lujuus, vedeneristys, eristys.

SNiP-vaatimukset sohva-alueen koolle suunnitelmassa ja sen paksuus

Talon ympärillä olevan sokean alueen leveys määräytyy maaperän samentumisen mukaan. Kaikki savi (löysät) maaperät putoavat eriasteisesti. Laboratorion maaperän tyyppi voidaan määrittää. SNiP 2.02.01-83 vaatii kahta maaperäistä tyyppiä:

"Tyyppi I - maaperän olosuhteet, joissa maaperän oma paino vetää pois tai ei ylitä 5 cm; vetäminen on mahdollista lähinnä ulkoisesta kuormituksesta.

Tyyppi II - maaperän olosuhteet, joissa ulkoisen kuormituksen aiheuttamien maaperän leviämisen lisäksi niiden sakkautuminen omasta painostaan ​​on mahdollista ja sen arvo ylittää 5 cm. "

Sama asiakirja määrittelee asiakkaiden sokean alueen leveyden. Ensimmäisen tyypin maaperän osalta sen ei pitäisi olla pienempi kuin 1,5 m, ja toisen tyypin maaperän osalta sokea alue ei saisi olla alle 2 m.

Kun rakennetaan maaperään, on ryhdyttävä kaikkiin toimenpiteisiin, jotta säätiö päätyisi kallistumiskerroksen läpi ja erikoistekniikan käyttö.

Normaalisti kantavissa maissa normatiiviset asiakirjat määrittävät pienimmän sokeuden alueen 0,8 - 1,0 m. Samanaikaisesti sen leveyden on välttämättä ylitettävä katon yli 20-30 cm seinien yläpuolella.

Sokean alueen paksuus (korkeus) on vähäisemmässä määrin normalisoitu SNiP: llä. Sääntelyasiakirjojen mukaan maaperän ja kasvikerroksen näytteenoton jälkeen sokea alueen koko leveys on tehty ja upotettu savesta, hiekasta tai murskattua kiveä, jonka paksuus on vähintään 15 cm. Seuraavaksi asetetaan vesi- ja lämpöeristyskerrokset.

Talon ympärillä olevan sokean alueen korkeus (merkitä suojakerroksen yläosaa sokean alueen ulkoreunalle) on oltava alle 0-merkin korkeus vähintään 5 cm.

Jos sokea alue on jalankulkija suunnitelman mukaan, sen vaatimukset normatiivisten asiakirjojen puolelta kasvattavat leveyttä ja lujuutta.

SNiP-vaatimus sokeiden alueen rinteille

Rakennuksen sokean alueen kaltevuus SNiP: n mukaan on oltava vähintään 10 ppm päässä rakennuksesta. Tämä tarkoittaa, että kaltevuusalueella 1 m: n kulmassa on oltava vähintään 1 cm. Yleensä sokea alue suoritetaan 2-3 cm: ssä 1 m: n sokea alueelle. SNiP: n mukaan suurin sallittu kaltevuus ei saisi ylittää 10 cm: ä kohti 1 m: n sokea alue. Liian jyrkkä sokea alue aiheuttaa veden virtausten kiihdyttämisen ja sokea alueen ulkoreunan asteittaisen tuhoutumisen maan reunalla.

Joissakin tapauksissa sokean alueen ulkoreunassa on muodostettu vedenottoaukkoja, joille on annettu pituussuuntainen kaltevuus. Näissä kouruissa sadevesi lähtee rakennuksesta huomattavalla etäisyydellä.

Yksinkertainen tekniikka täyttää sokean alueen rinteiden luomalla

Täytä sokea alue rinteellä useilla tavoilla. Helpoin tapa on rakentaa ja täyttää vaakasuuntainen sokea alue. Sokean alueen kaivon rakentamisen jälkeen tasoituskerros kaadetaan ja kaadetaan. Sitten liitoksen ja koko sokean alueen vedenpitävyys asennetaan, lattia tai eristys tehdään. Lisäksi vahvistusverkko asetetaan ja betonikerros (80%) kaadetaan. Betoni tasoituksen ja tampingin aikana asettuu vaakasuoraan talon ympärille. Pohjakerroksen kovettumisen jälkeen on mahdollista merkitä ristikon kulmakerros erikoiskiskojen avulla, jotka on naulattu muottiin.

Betonin sijoittaminen osiin

Jäljelle jäävä osa betonista tehdään paksummaksi ja se on sijoitettu sokean alueen osiin tasoittamalla lamellit.

On mahdollista tehdä sokea piki talon ympärillä toisella tavalla - asettaa se kun poltetaan ja tamping ensimmäinen tasoitus kerros. Lähempänä seinien säätiön (kellari) täytyy kaataa enemmän materiaalia.

Jätevesien asennus ja sokeiden kaltevuuden muodostuminen raunioiden tasoituskerrokselle

Kaltevuutta säädetään parhaiten tasaamalla tai tasoittamalla. Vedeneristys- ja lämmöneristyskerrosten asennuksen jälkeen rakennuksen sokean alueen kaltevuus säilyy. Täyttö on välttämätöntä tasaisen paksuisen kerroksen aikaansaamiseksi. Betonin kovettamisen yhteydessä on välttämätöntä tehdä pinnan viimeistely ja säätää tuloksena olevaa poikittaissuuntaista kaltevuutta.

Täytä sokea alue valmiiksi luoduilla rinneilla

SNiP säätelee betonin laatua sokean alueen rakentamiseksi. Jäätymisen estämiseksi tiebetonia käytetään näihin töihin. Samanaikaisesti sokea alueen laitteiden betonin laatu ei saa olla pienempi kuin M 200.

tulokset

Esittelee SNiP: n yleiset vaatimukset tarpeesta rakentaa sokea alue kaikille kotiin. Lyhyesti tarkastellaan SNiP: n mukaista sokea aluetta eri taustalla oleville maille. Ottaen huomioon SNiP: n perusvaatimukset sokea alueen valmistukseen ja sokean alueen kaltevuuteen talon ympärillä. Suositukset sokean alueen kaatamiseksi rinteiden muodostamiseksi annetaan.

Sokean alueen optimaalinen koko: leveys, kaltevuus, paksuus

Rakennuksen jälkeen on tarpeen järjestää alue sen ympärysmitta. On tärkeää varmistaa esteettinen havainto, mutta myös luotettavasti suojata rakenteen perusteet saastumisen kielteisiltä vaikutuksilta. Rakennuskoodien vaatimusten mukaan rakennuksen muotoa pitkin rakennetaan jonkinlainen jalkakäytävä, jonka mitat säännellään standardilla. Tämä on sokean alueen leveys, kaltevuus sekä useat muut indikaattorit. Suositeltujen koon noudattaminen takaa suojarakenteen kestävyyden.

Mikä on sokea alue?

Monet ihmiset kiinnittivät huomiota houkutteleva kävelytie ympäröivät rakennuksen ääriviivat. Se koostuu seuraavista kerroksista:

 • ulkoinen. Se on erityinen, koristeellinen pinnoite, joka on valmistettu eri materiaaleista. Sijaitsee rinteessä. Se on parantanut eristysominaisuuksia ja tiukasti kiinni kantorakennuksen tai rakennuksen pohjan ulkopuolella. Ulompi kerros estää kosteuden pääsyn nivelille ja säätöosaston nollapisteen alapuolelle.
 • sisäinen. Se on muodostettu kaivoon, joka on aikaisemmin valmistettu rakennuksen ympäryksen ympärille. Koostuu tiivistetystä hiekkakivestä valmistetusta kiveystyynystä, vahvikehäkistä, betonista ja eristävästä lattiasta. Kaikki substraatin kerrokset suoritetaan peräkkäin ja betonin koostumuksen lopullisen kovettumisen jälkeen muodostavat lopullisen päällysteen perustan. Alusta suojelee maaperää turvotuksesta.

Sokea alue on elementti rakennuksesta, jonka takia kuormitus säätiön vedenpitävyyteen pienenee

Vaakasuoraan sijoitettu suojakaite, joka on tehty rakennuksen ympärille, on seuraavat ominaisuudet:

 • lisääntynyt lujuus;
 • lämmöneristysominaisuudet;
 • kosteutta kestävä;
 • tiiviys.

Jotkut pitävät tällaista raitaa koristeelementtiä, mutta se suorittaa useita suojatoimintoja.

Mitä tehdään rakennuskoodin mukaan

Suojarakenne on luotu ratkaisemaan monimutkaisia ​​vakavia tehtäviä:

 • rakennuksen kellarin suojelu saostumisen vaikutuksilta;
 • varmistaa perustusrakenteen eheys;
 • kellarin lämpöeristys;
 • maaperän suojelu jäädytykseltä;
 • suojata rakennuksen pohjaa vaurioilta juurilta;
 • vähentää säätiön palauttamisen kustannuksia;
 • estää maaperän turvotus;
 • tehokkaasti saostumisen poistaminen.

Kuten muillakin rakenteellisilla elementeillä, niillä on erityisvaatimukset, jotka on täytettävä.

Lisäksi sokea alue tarjoaa seuraavat toiminnot:

 • mukavuuden liikkuminen rakennuksen ympäri;
 • rakennuksen houkutteleva ulkonäkö.

Suojarakenteen toiminnallinen tarkoitus annetaan sen koon mukaan.

Mitkä koot ovat SNiP: n tuottama sokea alue

Vain laadukas sokea alue voi luotettavasti suojata säätiön ja varmistaa sen kestävyyden. GOST määrittelee tärkeimmät ulottuvuutensa, jotka ovat tärkeitä tarkkailla valmistuksessa.

Mikä määrittää SNiP: n sokea alueen leveyden

Määritetty parametri määritetään laskemalla huomioon seuraavat tekijät:

 • maaperän tyyppi;
 • katon reunan sijainti;
 • rakennuksen ominaisuuksia.

Yksi suojausalustan leveydestä vaikuttavista parametreista on maaperän samentuma, joka määräytyy laboratorion mukaan.

Elementti on suunniteltu ohjaamaan ylimääräistä kosteutta talon kehän ulkopuolelle.

Rakennuskoodit luokittelevat maaperät seuraaviin tyyppeihin:

 • maaperä, joka on resistentti muodonmuutokseen omalla painollaan. Ne vähenevät ulkoisten voimien vaikutuksesta enintään 50 mm: n etäisyydellä;
 • jotka ovat alttiita kutistumiselle oman painonsa vuoksi. Epämuodostuma ylittää 50 mm ulkoisten kuormitusten vaikutuksesta.

Suojapiirin leveys riippuen maaperätyypistä on:

 • yli 150 cm - ensimmäiselle ryhmälle;
 • yli 200 cm - toiselle tyypille.

Maaperän tyyppi määritetään vertailulähteiden perusteella tai suorittamalla kattava analyysi.

Minimi sokea alue

Nykyiset sääntelyasiakirjat säätelevät vähimmäisvaatimuksia. On huomattava, että määritetyn koon on ylitettävä katon reunan sijainti 20-30 cm: llä. Tämän vaatimuksen noudattaminen takaa tehokkaan vedenpoiston edellyttäen, että pinnan optimaalinen kaltevuus havaitaan rakennuksen vastakkaiselle puolelle.

On otettava huomioon rakennuksen mitat sekä viereisten rakennusten välinen etäisyys. Liian kapea reunus voi visuaalisesti häiritä mittasuhteita ja ulkoa.

Sora-alue, jossa laatat, mukulakivi tai savi sopivat täydellisesti puutarhan tai esikaupunkialueen suunnitteluun

Sokea piki

Sokean alueen kaltevuus vaikuttaa kuivatuksen kosteuteen. SNiP suosittelee tämän parametrin arvoa 2-3%. Samanaikaisesti säätimen vieressä olevan rajan osa voi nousta nollamäärän yläpuolella 100-150 mm: iin ja ulkoreunan - 50-100 mm.

Paksuusvaatimukset

Riippuen siitä, minkä tyyppistä betonia käytetään sokea alueelle, SNiP sallii sokean alueen erilaisen paksuuden.

Rakennuksen ympärysalueen ympärillä olevan suojakerroksen kokonaispaksuus määritetään summalla seuraavat arvot:

 • hiekkalaatan paksuus;
 • soraakerroksen korkeus;
 • betonisubstraatin syvyys.

Sokean alueen rakentamiseksi on välttämätöntä poistaa maakerroksen syvyyteen noin 20-30 cm ja muodostaa 50-150 mm paksu tyyny. Rataosan uloimman osan korkeus maanpinnan yläpuolella on 5 cm. Suojalevyn paksuus kasvaa talon suuntaan hyväksytyn kaltevuuden mukaan.

Sokean alueen leikkaus

Sokean alueen rakentamiseen liittyvien toimien algoritmi sisältää seuraavat toiminnot:

 1. Maaperän puhdistaminen rakennuksen ääriviivoilla roskista ja kasvillisuudesta.
 2. Maaperän poistaminen ennalta määrätylle syvyydelle ja muottirakenteen rakentaminen.
 3. Soran ja hiekan tyynyn täyttö ja tiivistyminen.
 4. Vahvistinverkon ja betoniliuoksen asennus.

Tarvittaessa voit asentaa lämmöneristyskerroksen ennen betonointia.

Betonipohja voidaan alunperin koristella viimeistelyaineilla. Työtä tehtäessä on noudatettava rakennuskoodien vaatimuksia, jotka takaavat rakenteen kestävyyden ja säätiön luotettavan suojan.

Sokea alue

Sokean alueen rakentamista koskevia sääntöjä säännellään useilla sääntelyasiakirjoilla, joista kukin sisältää monia vaatimuksia. Siksi ei ole järkevää etsiä sokea rakennustekniikkaa ainoina normeina: jos haluat tehdä kaiken vaatimusten mukaisesti, sinun on noudatettava kaikkia niitä. Kerran keräsin kerättyä melko paljon otteita sokeiden laitteiden vaatimuksista tuomioistuimessa asiakkaan palvelukseen, koska sen edustajat rikkoivat vakavasti sääntöjä arvioiden valmistelussa, mikä heijasti siinä sekä virheellisiä että ei-olemassa olevia arvoja. Lajittelen kaiken johdonmukaisesti.

Yleiset vaatimukset perusteet (SNiP 2.02.01 83 mukaisesti)

SNiP 2.02.01 83: n mukaan, joka usein määritellään sokea alueeksi SNiP: nä, säännellään vain rakennusten ja rakenteiden perustusten rakenteen yleisiä näkökohtia, mukaan lukien muodonmuutoksen, pohjaveden vaikutuksen ja muiden tällaisten tekijöiden laskelmat. Niinpä SNiP 2.02.01 83 voidaan käyttää yleisiin laskelmiin ja täyttää maaperän perusvaatimukset jne. Tässä asiakirjassa ei kuitenkaan määritellä tiettyjä arvoja, joten sitä ei ole mahdollista suositella ainoaksi.

Maisemointiin liittyvät yleiset vaatimukset (SNiP III-10-75)

"Rakennusten ympäryksen ympärillä olevat sokeat alueet pitävät tiiviisti kiinni rakennuksen kellarista. Sokean alueen kaltevuuden on oltava vähintään 1% ja enintään 10%.

Mekanismien toimintaan mahdottomissa paikoissa sokean alueen alapuolella on oltava manuaalinen puristus, kunnes painat katoavat tampereista ja tiivistetyn materiaalin liike pysähtyy.

Sokean alueen ulkoreunan suorissa osissa ei pitäisi olla kaarteita vaakasuoraan ja pystysuoraan yli 10 mm. Pakkasenkestävän betonin on täytettävä betonin päällystystarpeet. "

Edellä olevan kohdan mukaan sokeiden alueen betonin vaatimusten on täytettävä "GOST 9128-97 *". Asfaltti-, lentokenttä- ja asfalttibetoniseokset. Tekniset ehdot "ja" GOST 7473-94. Betoniyhdistelmät. Tekniset olosuhteet.

Teknisten valvontapalvelujen vaatimukset (rakennussääntöjen ohjeet)

Tutustumme toiseen sääntelyasiakirjaan, jota kutsutaan "rakennus-, korjaus-, rakennus- ja asennustyön laadunvalvontajärjestelmiksi". Tämän tyyppisiä asiakirjoja käytetään teknisen valvonnan palveluina esineiden tarkastuksen ja työn laadunvalvonnan ohjeiden mukaan:

1. Tekniset vaatimukset: SNiP 3.04.01-87 -välilehden mukaan. 20, SNiP III-10-75 s. 3.26

2. Sallitut poikkeamat: pinnoitteen kulmakerroin kohdasta - 0,2% sokea alueesta; asfaltin tai betonipinnan pinta koneesta tarkastettuna kahden metrin kiskolla - 5 mm; makaadivalmisteen pinta tasosta tarkastettuna kahden metrin kiskolla - 15 mm; sokean alueen päällysteen paksuus projektista - -5% - + 10%. Rakennuksen ympäryksen ympärillä olevat sokeat alueet tulisi olla tiukasti kellarissa. rakennuksen sokean alueen kulmakerroin on oltava vähintään 1% ja enintään 10%.

Sokean alueen tulisi olla: savimassalla - vähintään 100 cm; hiekkaisella maaperällä - vähintään 70 cm.

3. Betonin monoliittipäällysteessä ei saa päästää halkeamia, reikiä ja onteloita.

Tehtävien (tasaisuuden, tiivistymisen laadun) valmisteleminen sokea aluetta varten olisi laadittava piilotettujen teosten tarkastustodistus. Aion lisätä merkinnän täällä: jos teknisen valvonnan edustaja kieltäytyy allekirjoittamasta toimia, keskeyttää työn ja pyytää virallista allekirjoittamaan joko kirjallisen tai perustellun kieltäytymisen. Teet kaiken tekniseen valvontaan ennen asiakkaalle - ne ovat velvollisia allekirjoittamaan teot tai hylkäävät perustelut. Älä usko sanoja, sillä jos sinä (tai sinä) toimitat välimiesmenettelyyn, lupa kaataa betonia ilman tekoja, vain sanoin, ei ole todiste. Kieltäytyminen allekirjoittamisesta (suullinen) kirjaa diktafoniin. Kysy omalta ja lähetä kaikki - jos he asettavat sinut, niin sinä et ole asiakas eikä etenkään tekninen valvonta, joka maksaa. Hanki se oikein. Jatkamme.

4. Käytettyjen materiaalien laatuvaatimukset: GOST 9128-97 *. Asfaltti-, lentokenttä- ja asfalttibetoniseokset. Tekniset olosuhteet; GOST 7473-94. Betoniyhdistelmät. Tekniset olosuhteet.

Betoniseoksille olisi ominaista seuraavat indikaattorit: lujuusluokka; työstettävyys; raaka-aineiden tyyppi (tyyppiä ja määrää) (sideaineet, täyteaineet, lisäaineet); kokonaiskoko.

Yhteistyössä arkkitehtonisen valvonnan harjoittavalle organisaatiolle ei saa valita näytteitä betoniseoksesta niiden asettamispaikassa monoliittirakenteeksi vaan betonin lujuuden arvioimiseksi betoniseoksen valmistajan valvonnassa. Betoniseoksen työstettävyys määritetään jokaiselle erälle viimeistään 20 minuuttia sen jälkeen, kun seos on toimitettu asennuspaikalle.

Betoniseokset munimopaikassa hyväksyvät tilavuus. Valmisbetoni on toimitettava kuluttajalle kuorma-autoilla, kuorma-autoilla. Valmistajan suostumuksella kuluttajan kanssa voidaan sallia betoniseosten toimittaminen kippiautoilla ja kuorma-autoilla bunkkereissa (altaissa).

Asfalttiseoksille on ominaista seuraavat indikaattorit: seoksen luonne lämpötilan mukaan; asfaltti-betonin tiheys; suurin yhdistelmäseoksen koko. Kuumien seosten lämpötila sekoittimen vapautuksessa ei saa olla alle 140 ° C.

Asfalttiyhdisteiden valmistuksessa käytettävien asfalttiyhdistelmien laadunvalvonta sekä niiden asentaminen tapaukseen. Seoksen laadun hallitsemiseksi otetaan ja testataan yhdestä näytteestä kustakin erästä. Jokaisen seoksen erän jälkeen kuluttajalle on toimitettava laatusertifikaatti. Lisään vielä yhden huomautuksen: asiakirjat eivät saa olla koko betonin tai asfaltin erää, vaan jokaiselle sekoittimelle (kippiauto). Vaaditaan todistuksia jokaiselle lennolle - ne on annettava. Lähetä takaisin laadukkaita materiaaleja, koska ne voivat antaa sinulle todistuksen 100 kappaletta erästä, ja vain 25 niistä vastaa tätä todistusta enemmän tai vähemmän. Jatkamme.

Käyttötarkoituksen ohjeet: SNiP III-10-75: n mukaan 3.26

Asfaltti-betonipohjan alapuolella oleva pohja on pakattava murskattua kiveä tai soraa, jonka koko on 40-60 mm, kun se puristetaan maahan rullalla tai tamperilla. Monoliittisen betonin päällystys tulisi järjestää hiekkapohjaan, tiivistetty tiheyssuhteeseen, joka ei ole alle 0,98.

Asfalttipäällyste olisi valmistettava kuumasta tehdasvalmisteesta, jonka lämpötila on vähintään 120 ° C, kun se on asetettu. Sokean alueen käyttämää betonia on mukautettava tiellä olevaan betoniin, jossa on jäätymislujuus ja jonka on oltava vähintään M200.

Asfalttiyhdistelmät saa asettua vain kuiville sääolosuhteille. Päällysteen alla olevat substraatit on puhdistettava lian päältä. Ilmalämpötila kuumien seosten asfalttibetonipäällysteiden on oltava keväällä ja kesällä alle +5 ° C, eikä syksyn aikana alle 10 ° C. Kosteuden poistamiseksi tyhjennysputkista on tehtävä erityisiä betoni- tai asfalttibetonilaatteja, joiden kaltevuus on vähintään 15%.

Yleensä tässä on lainaus. Kiinnitä huomiota riveihin: "betoniseoksen näytteitä niiden asentamispaikasta monoliittirakenteeseen ei saa ottaa, vaan betonin lujuuden arviointi konkreettisen sekoitteen valmistajan valvonnan mukaan". Käytännössä tämä tarkoittaa yleensä sitä, että sinun on valettava muutama kuutio betonia ja lähetettävä ne tehtaan laboratorioon (ilman teknistä valvontaa). Jokaisella betonilaitoksella on oma laboratorio, jossa näytteet testataan ja niille annetaan todistukset, jotka on esitettävä tekniselle valvonnalle tai asiakkaalle (jos työskentelet suoraan sen kanssa). Kuutiot valun aikana täytyy olla hyvin tamped, muuten ne voivat hajota. Tein valumuottit näin: menin roskakoriin lähellä supermarketia, rummaged siinä, löysi noin viisi hedelmä laatikot ja pala vaneria. Kaikesta tästä olen rakentanut kotitekoisia muotoja soluilla, nämä ovat:

Nämä kappaleet on asetettava kovalle pinnalle (esimerkiksi kipsilevy), kaada betonia niihin ja paina ne hyvin. Sitten lomakkeet on jaoteltava ja niistä otetut näytteet (alla olevassa kuvassa jotkin näytteet osoittautuvat erittäin huonolaatuisiksi). Jokaisen sekoittimen kanssa on tarpeen valmistaa 3 - 4 kuutiota, joiden sivu on 15 cm. On parempi kääriä valmiit tuotteet rättiin ennen toimitusta. Tiukasti otettavien näytteiden on oltava aikaisintaan kuin ne saavat ensisijaisen lujuuden (vähintään 7 päivää). Käytännössä laboratoriot ottavat ne joskus päivässä tai kahdella heti, kun ne ovat valmiita. Jos työskentelet suoraan asiakkaan kanssa, älä unohda arvioon betonin laboratoriokokeita ja näytteiden valmistusta niille. Valtion järjestyksessä sinun on otettava näytteet, vaikka tämä ei näkyisi arvioissa.

Tämä koskee "ohjeita". Kuten näette, SNiP 2.02.01 83 ei ole lainkaan mainittu, mikä vahvistaa edellä esitetyt kommentit, että tätä kohtaa voidaan pitää vain yleisenä, ohjeellisena ja soveltaa joitain tietoja laskelmiin.

Moskovan TSN: stä

"4.11.4 Pintaveden johtamisen varmistamiseksi rakennuksiltaan ja rakenteiltaan niiden kehällä on välttämätöntä luoda SNiP III-10 -standardin mukainen luotettava vedeneristys. Sokean alueen kaltevuus olisi otettava vähintään 10 rakennuksesta. Rakennusten ja rakenteiden sokea-alueen leveys on 0,8 - 1,2 m, vaikeissa geologisissa olosuhteissa (karstoituneet maaperät) - 1,5 - 3 m. Jalankulkuliikenteeseen liittyvän rakennuksen tapauksessa kovan pinnan päällyste toimii sokea alueeksi "

Niinpä rakennusten sokeille alueille asetettuja vaatimuksia säännellään "Moskovan kaupungin alueellisen yhdentymisen parantamista koskevat säännöt ja määräykset MGSN 1.02-02 TSN 30-307-2002". Yllättäen olen yrittänyt löytää samanlaisen asiakirjan Pietarista, mutta en löytänyt sitä. Vetoamalla kuitenkin siihen, että asiakirjassa esitetyt vaatimukset eivät tässä tapauksessa johdu erityisistä ilmasto- ja muista olosuhteista, rakennusten rakenteista ja / tai ominaisuuksista tietyillä alueilla sijaitsevien rakennusten ja rakenteiden toiminnalle, näitä lukuja ja suosituksia voidaan soveltaa myös alueelle Petersburg.

Rakenteilla olevien rakennusten vaatimukset 384-FZ: ssa

25 artikla Vaatimukset kosteuden suojaamiseksi

1. Rakennuksen ja rakenteen suunnitteluasiakirjoissa on oltava suunnitteluratkaisut, joilla varmistetaan:

1) kuivatus suljettavien rakennusten rakenteiden, katon mukaan lukien, sekä rakennuksen ja rakenteen maanalaisista rakennusteknisistä rakenteista;

2) katon vedenpitävyys, ulkoseinät, katot sekä maanalaisten lattian ja lattioiden seinät;

3) estämään kondensaatin muodostuminen sulkevien rakennerakenteiden sisäpinnasta, lukuun ottamatta läpikuultavia ikkunoiden ja lasimaisten ikkunoiden osia.

2. Siinä tapauksessa, että tämä on osoitettu suunnittelutoimeksiannossa, hankkeen dokumentointiin olisi sisällytettävä myös toimenpiteitä, joilla estetään toimitilojen ja rakenteiden tulviminen vesihuoltojärjestelmien onnettomuustilanteissa.

Kuten voit nähdä, toisin kuin TSN ja SNiP, 384-FZ esittää vain vedeneristysvaatimukset yleisesti, koska se ei ole sääntelyasiakirja vaan hallitseva. Näin ollen 25 artiklan 2 kohta merkitsee vesitiivisyyden antamista "maanalaisille lattialle ja lattialle maanpinnalla", johon kuuluvat sekä perustusten vedeneristys että paviljonkien rakentaminen, jotka suojaavat näitä perustuksia.

Paksuusvaatimukset

Olettaen, että hiekkaa, kaivoja ja muita vastaavia aineita sisältävien kerrosten (tyynyt) paksuus on teoriassa laskettava SNiP: n, II osan B osion "Lattiat" perusteella. Suunnittelustandardit. II-B.8-71. "Yleensä kuitenkin hiekkakerroksen paksuus on vähintään 10 ja enintään 15 cm, murskattu kivi on vähintään 6 ja enintään 9. ja betoni - 7 - 12 cm. kiinteä runko, ts. rikki kerros). Asuntorakennusten ja julkisten rakennusten (käytännössä) betoniteräksen keskimääräinen keskimääräinen paksuus on 10 cm ja asfalttibetonista 5 cm. En ole löytänyt suoria viitteitä jalkakäytävän vähimmäispaksuudesta.

Kuitenkin kappaleiden mukaan. 3.1 ja 3.128. "Suuntaviivat betoni- ja betoniteräsrakenteiden suunnittelulle raskaasta betonista ilman esipainetta", monoliittisten levyjen paksuus on määriteltävä ja hyväksyttävä vähintään 40 mm. Tämä ei ole sääntelyasiakirja, vaan suositus. Jos katsomme sokea alue monoliittiseksi rakenteeksi (kuten palkkilevy), siksi nämä suositukset sopivat myös siihen.

Tämä päättää perusvaatimukset teräsbetonien ja muiden sokeiden alueiden rakentamiselle. Kuten näette, ne sisältävät paitsi SNiP: n, myös TSN: n normit sekä kaikenlaiset muut ohjeet ja laskelmat ja suositukset, jotka on esitetty suuntaviivoissa ja neuvoa-antavissa asiakirjoissa. Näin ollen 44-FZ: n huutokauppakirjoissa, mikäli se on valtion järjestys, voidaan esittää lisävaatimuksia. Luonnollisesti tässä tapauksessa asiakkaan toiveet eivät saa olla vastoin vakiintuneita normeja ja sääntöjä, joten sinun on oltava varovainen ennen sopimuksen tekemistä. On syytä panna merkille, että konkreettisia hankintoja erottaa alhaiset kustannukset ja drakonominen nalkkaus, sillä konkreettinen yleinen rakennusmateriaali on tyhjentynyt mahdollisista toleransseista, todistuksista ja muista byrokratioista.

SNiP: n laiteholkki talon ympärillä


Rakennettaessa rakennusta kaikkien rakennus- ja ulkopintojen viimeistelyn jälkeen, on tehtävä sokea alue. Tämä pinnoite maan pinnalla rakenteen ympärillä suojaa pohjaa eroosion pinnalta sedimenttisestä ja sulavedestä, joka virtaa katosta ja muusta rakenteen yläpuolisesta osasta. Päällysteen muotoilu, leveys, korkeus ja kaltevuus määräytyvät tarkasti sääntelyasiakirjoilla (SP, SNiP ja GOST). Artikkelistamme opit vain, mitä sokea alue on, mutta lukemisen jälkeen pystyt tekemään sen kaikilla sääntöillä, riippuen rakennuskoodien ja SP: n normeista.

Konsepti ja ominaisuudet

Sinun ei pitäisi ajatella, että talon ympärillä oleva sokea laite kuljettaa vain esteettisiä toimintoja. Tämä on rakennuksen tärkeä rakenneosuus, jolla on jatkuva pinnoite koko rakennuksen ympärysmitta. Tämän tuotteen leveys normalisoidaan SNiP: llä merkinnällä 2.02.01-83.

Tärkeää: sokea alue on tehty sen jälkeen, kun koko talo on rakennettu ja ulkoisen viimeistely on valmis.

Yhteisyrityksen mukaisen sokean alueen laite on saatava päätökseen ennen kylmän sään alkamista. Tämän päällysteen suorittamiseksi rakennuksen ympärillä voit käyttää useita eri tyyppisiä materiaaleja, joita käytetään tiepalkkeihin GOST: n mukaan:

 • betoni on kaikkein helppokäyttöisin ja yleisin materiaali, jota käytetään usein yksittäisissä rakenteissa;
 • päällystyslaatat;
 • asfaltti.

Toinen sokea alue on nimeltään piilotettu. Tässä tapauksessa ensi silmäyksellä näyttää siltä, ​​että vihreä nurmikko tai jalkakäytävä on talon vieressä. Mutta sen alapuolella, matalalla syvyydellä, tehdään piilotettu betonirakenne, joka suojaa talon pohjaa pahimmilta kuin pintapäällysteet.

Yhteisyrityksen mukaan pääasialliset toiminnot, joita tuote toimii asuin- tai teollisuusrakennuksen ympärillä, ovat seuraavat:

 1. Sokean alueen esteettinen rooli on kiistämätöntä, koska talon ympärillä olevan siistin nauhan ansiosta koko rakenne näyttää siistinä ja täydelliseltä.
 2. Tämän rakenteen tärkein rooli on suojeleva. Siksi SP: n, GOST: n ja SNiP: n perusparametrit ovat niin tiukasti standardoituja. Suojapinnoitteen ansiosta sulatetut ja sedimenttiset vedet eivät voi huuhdella maaperää talon alle ja joutua kosketuksiin rakennusten rakenteiden kanssa hävitettäessä niitä hitaasti. Lisäksi tuote suojaa säätiötä tuhoamiselta puiden juurijärjestelmästä.
 3. Sokea alueen laite auttaa pitämään lämmin kellarissa ja talossa. Tosiasia on, että sokean alueen alapuolella oleva maa ei jää syvälle pakkaseksi, ja siksi lämpö pysyy kellarissa, jolloin ensimmäisessä kerroksessa olevat lattiat eivät ole kylmiä.
 4. Yhteisyritys määrittelee sokea alueen suojatoiminnan kallion laajenemisesta. Jos maapallon ympärillä oleva maa ei jäätyy niin syvälle kuin aiemmin, niin pakkaskestävyys ei vaikuta säätiön maanalaisiin rakenteisiin.

Yleiset vaatimukset

Mikä on sokea alue, ajattelemme, puhutaan nyt vaatimuksista. Rakennuksen ympärillä olevan suojapinnoitteen valmistuksessa tulisi ohjata sääntelyasiakirjat (SP, SNiP ja GOST). Niissä on yleisiä vaatimuksia sokea alueen toteuttamiseksi:

 1. Tämän jatkuvan jatkuvan pinnoitteen tulisi kulkea pitkin koko rakennelman kehää.
 2. Sokean alueen leveys on ehdottomasti normalisoitu, ja sen on oltava vähintään 200 mm suurempi kuin katon ylitys.
 3. Lisäämällä tämän päällysteen leveyttä voit lisätä suojaustasoa. Optimaalinen leveys voidaan määrittää säännön sääntöjen (SP) sääntöjen mukaan.
 4. Päällyste on tehty rakennuksen kaltevuudella, jotta pintavesi poistuu rakennuksesta. SNiP normalisoi kaltevuuden.
 5. Suojuksen ja lainerin kellarissa talon on lämpötila rako 2 cm. Se ei painostaa päällysteen suunnittelu talo talvella. Jotta kosteus ei vuoda aukkoon, se täytetään tiivisteellä.

suunnittelu

GOSTin mukaan jokainen sokea alue sisältää kaksi rakenteellista kerrosta:

 • pohja, joka on valmistettu kerroksesta hiekkaa ja kerros soraa tai roskaa;
 • Levyjä päällystyslaatoista, betonista tai asfaltista.

Suojakerroksen korkeus riippuu käytetystä materiaalista ja voi olla noin 10-15 cm. Rakennuksen perustuksen suojan lisääminen kosteudesta sokean alueen alla on tehty savilukko.

Tärkeää: mikä tahansa sokea alue, olipa kyseessä betoni, asfalttibetoni tai laatoitettu rakenne, on oltava tiheä vedenpitävä rakenne.

Katteen leveys

Mukaan snip vähimmäisleveyteen sokeille - 1 m. Tarkemmin sanottuna tämä luku määritetään ottamalla huomioon maan vajoaminen ympäri taloa. Savi- maaperän sakkautumisaste voi olla erilainen. Tämä arvo voidaan määrittää vain laboratoriossa. Yleisesti ottaen SNiP: n mukaan kahden tyyppistä maaperää erotetaan niiden riippuvuudesta riippuen:

 • kiviä, joissa istutus on täysin poissa tai enintään 50 mm (maaperän samentuminen voi tapahtua vain ulkoisten vaikutusten vuoksi);
 • toisen tyyppisissä kiveissä sallitaan oman painonsa lasku (samaan aikaan myös ne vähenevät ulkoisista kuormituksista). Toisen tyyppisten kivien vetäminen on yli 50 mm.

Rodun sileydestä saatujen tietojen mukaan sokea alue valitaan:

 • Ensimmäisen tyypin maaperän osalta rakenteen ympäröimän leveyden on oltava vähintään 150 cm;
 • Toisessa tapauksessa kannen leveyden ei tulisi olla alle 2 m.

Tärkeää: Normaalilla kantavuudella varustetulle maaperälle rakennettaessa pinnoitteen vähimmäisleveys voi olla 0,8-1 m. On kuitenkin muistettava, että tämä arvo ylittää katon yli 20-30 cm.

Tämän suojapäällysteen korkeuden suhteen normit edellyttävät, että se nostetaan vähintään 50 mm: n nollapisteen yläpuolella. Rakennettaessa jalankulkualuetta, suunnittelulle asetetaan lisävaatimuksia lujuuden ja kokonaismittojen osalta.

puolueellisuus

Yhteisyrityksen mukaisen sokean alueen kaltevuuden on oltava rakenteeltaan vähintään 10 ppm. Toisin sanoen kaltevuus on 10 mm leveydeltä. Jotta pintavesi poistettaisiin tehokkaasti rakennuksesta, kaltevuus kasvaa 20-30 mm: iin leveydeltä.

Sokean alueen maksimaalinen kaltevuus on myös standardoitu. Sen ei pitäisi ylittää 100 mm: ä kohti. Liian suuri rinne aiheuttaa nopeasti virtaavien vesivirtojen hämärtää päällysteen ulkoreunaa ja aiheuttaa sen asteittaisen tuhoutumisen.

Joskus imukerrokset asetetaan päällysteen ulkoreunaa pitkin. Ne noudattavat sokean alueen muotoa tietyllä kaltevuudella, mikä auttaa siirtämään sedimenttistä ja sulaa vettä rakennuksen seinistä suoraan myrskyviemärijärjestelmään.

Betonipäällysteknologia

Koska yksityisessä rakentamisessa useimmiten talon suojaava päällyste on betonista, tarkastelemme yksityiskohtaisesti valmistusprosessia:

 1. Ensinnäkin, talon ympärillä oleva alue tulisi merkitä ja vasaraa kiinnitetyistä kiinnikkeistä tulevan peittoalueen kulmissa.
 2. Sitten rakennuksen ympäryksen ympärille poistetaan maaperä, jonka korkeus on 25 cm. Tämä syvyys on optimaalinen betonin päällystämiselle. Jos käytät muita materiaaleja, tämä arvo voi olla erilainen.
 3. Kasvien kasvun estämiseksi maaperä käsitellään herbisideillä.
 4. Edessä ojan reunaa asennamme laudat tai laudat.
 5. Ojan pohjalla olevan maaperän tulee olla hyvin tiivistetty. Asettamme sen yläpuolelle kerrosta savea suojaamaan maanalaisia ​​rakenteita kosteudelta.
 6. Tämän jälkeen tehdään hiekkakerros 10 cm korkea. Kostutamme hiekkaa vedellä ja ramilla.
 7. Sitten täyttö tehdään raunioista. Kerroksen korkeus on 60-70 mm.
 8. Jotta betoni kestää jännityksen ja puristuksen kuormituksia, asetamme vahvistusverkon.
 9. Sokean alueen kosketuspisteeseen pohjaan varustamme korvaava aukko. Tämä sauma tarvitaan suojaamaan muodonmuutosta siltä varalta, että jompikumpi rakenneosa kutistuu. Korvaushaaran leveys - 10-15 mm. Jotta kosteutta ei pääse saumaan, siihen asetetaan mastinen, bitumi tai useita kerroksia kateaineita.
 10. Siirry nyt betonin kaatamiseen. Pinnan tasoitus. Jotta betonia ei halkeilisi kylmällä säällä, on välttämätöntä tehdä laajennusliitoksia. Tällöin 2-3 metrin askel askeleelta asennetaan samalle tasolle betonipinnan kanssa. Tässä tapauksessa liuskat on asennettu tarvittavaan kaltevuuteen rakennuksen seinistä. Näin ne antavat sinulle mahdollisuuden hallita betonin kaatamista haluttuun kaltevuuteen.
 11. Ensimmäisen viikon aikana kovetusprosessin aikana betonipinta kostutetaan vedellä estääkseen sen kuivumisesta.

Myös sääntelyasiakirjoissa säännelty brändi frost vastus betoni. Näiden töiden suorittamiseen on mahdollista käyttää betonia alle 200 markkaa. Sokean kaltevuuden säätämiseksi valmistusprosessissa on käyttää tasoa tai tasoa.

Edellä kuvatun menetelmän lisäksi sokea alueen haluttu kaltevuus voidaan antaa seuraavasti:

 • Luo haluttu kaltevuus, kun täytät ensimmäisen hiekkakerroskerroksen ja rauniot. Tätä varten kaadetaan enemmän materiaalia rakennuksen seinien lähelle.
 • Aluksi nestemäinen betoni kaadetaan, se tasoitetaan itse vaakatasoksi. Sen jälkeen, kun se kovettuu, valmistetaan paksumpi betonikoostumus, joka on sijoitettu ensimmäisen kerroksen päälle rinteellä asennettujen puupalojen päälle. Reiki kiinnitettiin muottiin.