Päällekkäiset vahvikkeet sidottuna

Postitusarkisto Ei-toivottuja vinkkejä aloittelijoille. Numero numero 7.

Nykyään ei-toivotuissa neuvotteluissa aion jatkaa betonirakentamisen ja vahvistamisen liittymistä. Tarkemmin sanottuna olemme jo puhuneet saumoista. Puhutaan nyt telakoinnista.

Ei aina, vaaditun pituuden liittimet tulevat rakennukseen, minkä seurauksena syntyy kysymys siitä, että se on liitettävä. Kuten betonirakenteiden kysymyksessä, monet suunnittelijat yrittävät sivuuttaa tämän ongelman ja päättää rakentajille. Jokainen, joka tekee tämän, on suunnittelemassa suunnittelua vaarassa.

Rakennuttajaa ei tarvita tietää, mistä saa asentaa. Hän laittaa sen kätevästi paikkaan hänelle, mutta samalla rakennuksen vaarallisimmassa paikassa. DSTU 3760-98 -standardin mukaisissa suosituksissa raudoitettujen betonirakenteiden suunnittelussa ja valmistuksessa, jossa ei ole jännitteitä (ks. Luku 2.3.3) on esitetty hyvin yksityiskohtaisesti muutamia erityisen tärkeitä asioita, jotka annan täällä:

1. "Työhaaran päällekkäisyyden liitoksia ei suositella sijoitettavaksi venytettyyn taivutusvyöhykkeeseen ja epäkeskeisiin jännitteisiin elementteihin enimmäisvoimien vyöhykkeessä ja paikoissa, joissa vahvistus on täysin käytössä. Työvahvistimen päällekkäiset liitokset eivät ole sallittuja lineaarisissa elementeissä, joiden poikkileikkaus on täysin venytetty. " Selitän vähän. Meidän on ilmoitettava selkeästi rakentajalle, missä hän voi kiinnittää varusteet. On mahdotonta liittyä venytettyyn vyöhykkeeseen, toisin sanoen lautasen alempaa työvahvistusta ei voida liittää keskiosan keskiosaan, ja yläosa - tukien yläpuolelle (monivaiheisille levyille). Se on, että laatta venytetään, ja hetken juoni kertoo siitä, ja jopa vain yrittää kuvitella, miten päällekkäisyys taipuu lastausprosessissa: mitkä pinnat yrittävät venyttää ja mitkä kutistuvat. Piirustukselle on hyvin yksinkertaista tehdä seuraava järjestelmä:

Esitin esimerkin lattialevylle, mutta samanlaisia ​​järjestelmiä voidaan tehdä mille tahansa rakenteelle, jonka vahvistus, jossa tilataan juoksumittareita. Joskus suunnittelija asettaa heti tietyn pituisen sauvan asettelun telakointipisteiden mukaan. Täällä on vaarana hukkua kirjeenvaihdossa sopimalla kaikista uusista telakointiasemista, koska rakentajat voivat olla läsnä vahvistamisen aikana, ei ole lainkaan ennustettavissa olevaa pituutta. L / 4: n ja L / 3: n arvot otetaan tiettyyn laskentaan ja voivat poiketa antamistani arvoista.

2. "Hitsattujen verkkojen ja kehysten liitokset, sekä neulottujen runkojen ja päällekkäisten verkkojen vavat on sijoitettava razbezhkuun. Tässä tapauksessa työtangojen poikkipinta-ala, joka on liitetty yhteen paikkaan tai etäisyydellä, joka on pienempi kuin ohituksen l pituusl. ei saa ylittää 50% koko kiristetyn raudan poikkipinta-alasta.

Vavat on sijoitettava mahdollisimman pitkälle ilman aukkoa, jolloin suurin sallittu etäisyys yhdistettyjen sauvien välillä ei saa ylittää arvoa 4d tai 50mm.

Eri paikoissa olevien elementtien pituuden välisten liitosten välisen etäisyyden on oltava vähintään 0,5 ll. tai nivelöiden akselilla vähintään 1,5 ll.

Naapurien päällekkäiset liitokset tulisi sijoittaa vähintään 2 d: n ja vähintään 30 mm: n etäisyydelle. " Kuinka tuoda kaiken tämän rakentajalle? Suosittelen, että otat pohjan "suositukset..." -näkymän kuviosta 6 ja anna piirrokselle seuraava kaavio:

Huomaa, että levyn ylemmän ja alemman alueen työraudoituksen päällekkäisyys on erilainen (ks. Suositusten taulukon 12 kerroin). Esimerkissä annan kaavion, jonka halkaisija on 12 mm.

Kiinnittäkää aina huomiota siihen, että jossakin osassa ei saa olla enempää kuin 50% jännitysten koukkujen liitoksista. Joskus tämä vaatimus on erittäin vaikea täyttää, erityisesti rajoitetuissa olosuhteissa, ja on tarpeen muuttaa sauvojen halkaisijat ja niiden määrä.

Yleensä kehotan sinua tutkimaan suosituksia ylös ja alas ennen kuin alat suunnitella päällekkäisyyksiä tietyssä mallissa.

Haluan myös kirjoittaa raudoituksen telakoinnista sarakkeissa. Tämä on erityinen aihe, jonka ratkaisu ei ole vielä löydetty minulle. Kuten aiemmin ennen DSTU 3760: n mukaisten valssaustuotteiden käyttöönottoa, olivat vahvistetut palkit GOST 5781: n mukaan telakoituna? Tässä on piirustus käsikirjasta betonimateriaalien rakentamiselle:

Kuvasta käy selvästi ilmi, että puolet irrotustangoista ulottuu päällekkäisyydestä päällekkäisyyden pituudella, toinen puoli kahdella päällekkäisyydellä. Tämä takaa liitosten erottelun - enintään 50% yhdessä osassa. Mutta Gostovin varusteissa oli täysin erilaiset päällekkäiset pituudet - useita kertoja vähemmän (!) Kuin DSTU 3760: n mukaisista varusteista. Esimerkiksi me tarkastelemme: BST-betonissa olevan DSTU: n halkaisijaltaan 20 mm: n sauvan osalta päällekkäisyys on 1630 mm ("Suositukset... "). Kaksi pituutta päällekkäin - se on jo 3260 mm (joskus se on pienempi kuin lattian korkeus!). Mitä tehdä, säännöt ovat hiljaisia. Mitä suunnittelijat tekevät sen kanssa? Joko jokainen tanko vapautuu yhdestä päällekkäisyydestä (en sano, että tämä on totta), tai he valitsevat menetelmän liittymällä hitsaamalla päällekkäisyyksillä tai puristusmenetelmällä. Mutta kaikki nämä vaihtoehdot on sovitettava yhteen asiakkaan kanssa - loppujen lopuksi hänen rahansa ja kykynsä kanssa.

Ehkäpä kerron sinulle seuraavien numeroiden sarakkeiden vahvistamisen ominaisuuksista. Onnistunut muotoilu sinulle!

Ystävällisin terveisin, Irina.

Kommentit

Useita käyttäjiä, jotka yrittävät tarttua käyttäjien henkilötietoihin, foorumin hallinto varoittaa, että mikään foorumin jäsenistä ei koskaan pyydä henkilökohtaisia ​​/ lupatietoja. Kun kirjautumissivun sivu tulee näkyviin, suosittelemme tarkistamaan sivuston verkkotunnuksen osoitekenttään.

Artikkelit

video

FORUMHOUSE on Venäjän suosituin ja arvovaltainen portaali rakentamiseen ja maaseudun elämään.

Kaikki noin "Kaukoidän hehtaaria" koskevasta ohjelmasta. Vastaukset kysymyksiin, hyötyjen käsittely, ongelmanratkaisu. Far Eastern Hectare on virallinen yhteistyökumppani FORUMHOUSE!

Aiheet: 8 Viestejä: 1.711

Rakennusyritysten viralliset edustustot foorumilla. Täällä voit esittää kysymyksen yritysten edustajille ja tarkastella esimerkkejä heidän työstään.

Aiheet: 221 Viestejä: 2.259

Mökin valitseminen talolle on tärkeä askel. Tässä osassa on tilaisuus paitsi tutustua valmiisiin talon projekteihin myös keskustella yksittäisistä projekteistasi. Voit myös esittää kysymyksiä arkkitehtisuunnittelusta.

7,475 Viestejä: 331,003

Laitteet ja tyyppiset perustukset: vyö, kasa, pylväs, ruuvi, kiinteä, puinen. Pohjan laskenta ja muotoilu, vedeneristys. Asenna ja täytä säätö

Threads: 13.901 Viestejä: 450.014

Kysymyksiä kaikentyyppisten maalaistaloiden ja kylpytuotteiden rakentamisesta: puusta puusta, paneelilaudasta (runko), kiveistä (vaahtolohkoista ja tiilistä). Keskustelu rakentamisen arvioista. Yleiset rakennuskysymykset (talon rakentaminen), käytetyt teknologiat

Aiheet: 24,525 Viestejä: 2,383,617

Laskenta, muotoilu, erilaisten lattiatyyppien vaihtokelpoisuus. Tiettyjen päällekkäisyyksien taloudellinen toteutettavuus. Lattialaatat

Aiheet: 3.540 Viestejä: 78.415

Kattotyypit, kattorakenteet, kattotiilien rakentaminen ja asennus, katteet, kattorakennukset, teknologia, katto- ja kattojärjestelmien laskenta, rakentaminen

Aiheet: 4.359 Viestejä: 177.225

Miten neulo neulaa

Betoniperustusten rakentamisen suorittaminen herättää kysymyksen: kuinka neulotaan vahvistus ja mitä päällekkäisyydestä tulee ristikolla.

Lujitustangojen liitos suoritetaan kolmella tavalla:

1 - Neulomalla vahvikekaapit

2 - Hitsaustangojen hitsaus

3 - Vahvistustankojen liitos

Jokaisella vahvistusmekanismilla on omat edut ja haitat, minkä vuoksi kukin henkilö valitsee itselleen, kuinka neuloa vahviketta alustalla tai seinillä.

Neulomisvarusteet

Vahvistimen neulonta on yksi halutuimmista ja samalla luotettavista lujitustangoista. Vakavimmissa rakennustyömaissa on sallittua käyttää vain tätä vahvistusta. Viskoosinen ristikko, toisin kuin ristikkohitsaus, ei muuta metallirakennetta. Vahvikkeen hitsaamisen aikana toistensa välillä metallin laskeminen tapahtuu valtavan lämpötilan alla. Metalli menettää lujuutensa. Tältä osin tekninen valvonta kieltää raudoituksen liittämisen hitsaamalla raudoitusta hitsauskoneiden avulla rakennustyömaalla. Sitä ei pidä sekoittaa vastushitsaukseen, joka suoritetaan tehtaalla. Tämä hitsausmenetelmä ei vahingoita hitsattujen rakenteiden laatua, mutta päinvastoin se on luotettava ja teknisesti kehittynyt.

On tärkeää tietää, että raudoitus on neulottua ruutupiirikuviolla. Tangojen päällekkäisyyttä ei tarvitse yhdistää, koska raudoitusta ei ole taivutettu lujuuden aikaansaamiseksi, vaan vahvistuspalkkien kiinnittäminen avaruudessa (muottiin) siten, että vahvikeharja ei romahda betonin vastaanottamisen aikana. Tätä sääntelee SNiP. Ne sitovat vahvistuksen toisiinsa neulomalla johtoa, joka on esivalmistettu. Korkean lämpötilan vaikutuksesta neulontanka tulee hyvin joustavaksi ja sopii hyvin. Neulelangan läpimitta ei ylitä millimetriä.

Tangon kiinnitys neulelangalla

suoritetaan virkkuukoukulla. Virkakoukku on kahta tyyppiä: tavallinen ja ruuvi. Lanka ohjataan käsiin vahvistussauvojen ympärillä ja peitetään ne virkkuukoukulla, kiristetään ja kiinnitetään lujasti niiden väliin.

Käsinhihnan koukkujen lisäksi keksitään paljon sähkötyökaluja neulomisvarusteille. Näihin työkaluihin kuuluu sähköinen ase neulomateriaaleille. Sen avulla venttiilin liittämisen prosessi nopeutuu ajoittain. Mutta hänellä on merkittävä haitta. Ensinnäkin kiristysvoima jättää paljon haluttua. Toiseksi aseen neulontankaa myydään erikoisrummuissa, ja se on erittäin kallista. Sähkötyöllä käytettävän neulonnan aikana kierrätetään noin 90 cm: n pituista lankaa, kun taas neulomalla neulotaan käsin virkataan enintään 30 cm tavallista neuleliitintä. Tämä ei ole havaittavissa pienistä betonimääri- tyksistä, mutta suurista kustannuksista langan ja työkalujen huollon kustannukset ovat varsin havaittavissa.

Päällekkäiset vahvikkeet

Liitäntälaitteiden päällekkäisyydet tehdään rakennusmääräysten ja määräysten (SNiP) perusteella. Lujituksen päällekkäisyyden pituus riippuu lujitusta teräsluokasta ja lujitustangojen halkaisijoista.

1 - Päällystetty vahvike monoliitti- sissä raudoitetuissa betonielementeissä, joiden paksuus on enintään 250 mm (lattialaatta, teräsbetonipalkki jne.) On 33,8 d - puristetulla betonilla ja 47,3 d venytetyllä betonilla. Jossa d on vahvikkeen halkaisija.

2- Vahvistettu betonielementtien raudoittaminen pystysuoralla betonilla (pylväät, seinät, pylväät, tukipylväät jne.) On: 48.3d - pakatussa betonissa ja 67.6d - venytetyssä betonissa. Jossa d on vahvikkeen halkaisija.

Artikkelin laati ASK Aegis.

Kommentit

On tärkeää tietää, että raudoitus on neulottua ruutupiirikuviolla. Tangojen päällekkäisyyttä ei tarvitse yhdistää, koska raudoitusta ei ole taivutettu lujuuden aikaansaamiseksi, vaan vahvistuspalkkien kiinnittäminen avaruudessa (muottiin) siten, että vahvikeharja ei romahda betonin vastaanottamisen aikana. Tätä sääntelee SNiP.

Kerro SNiP: n määrä.

Vastaanottaja: Irina, [email protected], # 166806

Vahviste- ja betonityötöissä noudatetaan SNiP 3.03.01-87, SNiP 3.09.01-85 vaatimuksia

Armatura päällekkäisyyksissä - SNiP ja niiden perusvaatimukset

Vahvistuksen päällekkäisyys sidoksen aikana (SNiP 52-101-2003) on yksinkertaisin ja samalla aidosti luotettava versio vahvikkeen liitoksesta, joka takaa perustan tai muun betonirakenteen pitkäjänteisen toiminnan.

1 päällekkäiset vahvikkeet paritukseen - SNiP ja niiden tärkeimmät säännökset

Vuoden 2003 saniteettitasot ja -säännöt merkitsevät nykyään kaikkia rakenteita. Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta. Mekaaniset tuotteet valmistetaan kierteitetyillä tai puristetuilla kytkimillä erikoisyksiköiden avulla, hitsaaminen edellyttää hitsausta ja päällekkäisillä liitoksilla voi olla kolme tyyppiä:

 • tangot, joilla on suorat päät kiinnittämällä tai hitsaamalla tangon päällekkäisyyksiä (poikittainen);
 • profiiliprofiilit, joilla on suorat päät;
 • tangot tassuilla, koukkuilla, silmukoilla (niitä kutsutaan taipuiksi).

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä. Asiakirjassa, joka on samanlainen kuin meille kiinnostava SANNORM (ACI 318-05), sallitaan enintään 36 millimetrin levyinen poikkileikkaus. Tämä rajoitus johtuu siitä, että liitoksen luotettavuustestaus suuremmalla halkaisijalla ei ole käytännössä toteutettu, mikä tarkoittaa, että tästä pisteestä ei ole vahvistettuja tietoja.

Ankkuri on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat. Se on mahdollista suorittaa liitoksessa sekä neulomalla että neulomalla. Jälkimmäisessä tapauksessa johdinta käytetään vahvikkeen liittämiseen. Asiantuntijat neuvovat käyttämään puristusliitoksia tai ruuvauskytkimiä, kun työskentelet yli 25 mm: n poikkileikkauksineen. Tämä johtuu siitä, että tässä tapauksessa:

 • rakenteen turvallisuusaste kasvaa (nivelissä on betoniseoksen määrän rajoittaminen);
 • luottoriskin kustannukset pienenevät (päällekkäisyykset vaativat pääsääntöisesti huomattavia ylimääräisiä vahvistusmenoja - jopa 20-25 prosenttia).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm. Tämän edellytyksen noudattaminen mahdollistaa betonin pääsyn helposti kehyksen "syrjäisiin" paikkoihin. Jos venttiilit, joiden poikkileikkaus on yli 25 mm, on suositeltavaa valita määritetyn etäisyyden arvo, joka on sama kuin sauvojen halkaisija. Mutta suurin etäisyys raudoituselementtejä pitkin leveys perustan nauhan pitäisi olla jopa kahdeksan osaa lujitemuotoja.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein yhtä kuin nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta. Tällöin raudoituselementtien välinen suurin etäisyys valitaan siten, että se ei ole korkeampi kuin neljä halkaisijapulttien halkaisijaa. Niiden liitosten parien välillä, jotka sijaitsevat vierekkäin, päällekkäisillä liitoksilla oletetaan olevan vähintään 30 mm (vähintään kaksi halkaisijaltaan olevaa sauvaa).

2 Hitsatun päittäisliitoksen toteutuksen tekniset ominaisuudet

On välttämätöntä jakaa naapurustossa sijaitseviin yhteyksiin sekoitus. Lisäksi siten, että samaan aikaan yhteen osaan on kytketty jopa 50 (enintään) prosentti tangoista.

Lasketun (yhden) osan, joka on määritettävä määrittämään liitosnauvien lukumäärä, ymmärtää alueen, jonka pituus on 130% päällekkäisyyden kokonaispituudesta (mitattuna pitkin sauvoja). Tärkeää on ymmärtää täällä: suunnittelussa vahvistusliitoksia pidetään samassa osassa, jos niiden keskukset sijaitsevat täsmälleen määritellyllä alueella. Pienin etäisyys (pituus) SNiP: n liitosten välillä tulee olla 610 millimetriä.

ACI 318-05 ja Sanormin standardit, joita harkitsemme, neuvoisivat tekemään irrotettavia (eli löysät) bar-liitoksia rakenteissa, joita ei ole esijännitetty. Suositus on melko looginen, koska liitoskohdassa oleva betoni täyttää sauvat kaikilla sivuilla, mikä takaa jokaisen palkin erittäin luotettavan kiinnityksen, jota ei voida saavuttaa kaatamalla viereisen sauvan kanssa kiinnitetyn vahvistuselementin epätäydellinen ympärys neulomalla. Huomaa - sen pituuden päällekkäisyys ei saa olla alle 25 senttimetriä.

Toinen tärkeä terveysvaatimusten sanamuoto on se, että yhdessä osassa (laskettuna) nivelellä voi olla korkeintaan 50 prosenttia perusmetallirakenteeseen upotetuista metallista. Lisäksi sallitaan silmukoiden liittäminen kuvatulla menetelmällä hitsattujen silmien ja yksittäisten vahvistuselementtien kanssa ilman pakollista täyttöä. Mutta tämä lupa on voimassa ainoastaan ​​silloin, kun käytetään lujittamatonta käyttöä (ns. Rakentavaa) tyyppistä vahvistusta.

Jos vahvistus toimii sekä puristuksessa että jännityksessä, 30 cm: n (ja korkeampi) päällekkäisyys on mahdollinen. Useimpien ulkomaiden rakennusasiakirjoissa päällekkäisyys asetetaan 40 vahvistusosan liitoselementtien halkaisijalle. Kotimainen käytäntö, tämä indikaattori on 50 halkaisijaltaan (puhutaan liittimiä luokan A400).

Myös suositeltavan päällekkäisyyden indikaattori riippuu siitä, mitä betoniä käytetään betonin täyttämiseen. Esimerkiksi M300: n seokselle on 35 halkaisija, M250 - 40 halkaisija, M200 - 50. Mutta liittimien A-II ja A-I osalta limitys valitaan aina 40 halkaisijaltaan. On totta, että on tärkeää ymmärtää, että kaikki nämä lausunnot ovat totta lasketuille indikaattoreille. Käytännössä todelliset (ei vähimmäisvaatimukset) päällekkäisyydet ovat yleensä useita kertoja suurempia.

3 Venttiilit ovat päällekkäisiä - todellisia arvoja

Tangojen päällekkäisyyksien pituus ankkuroitumisen yhteydessä vahvistetaan keskittymällä siihen seikkaan, että lujarakenteeseen vaikuttava voima koetaan metallisten elementtien resistanssien voimilla ja betonin ja raudoituksen voimilla, joita havaitaan koko liitoksen koko pituudelta. SNiP päällekkäisillä vahvikkeilla, kun ne sitovat, antaa seuraavat suositellut arvot päällekkäisyyden pituudesta (kaikki arvot ovat millimetreinä):

 • 1090 vahvistusosalle 36;
 • 960 32: lle;
 • 860 28: lle;
 • 760 25: lle;
 • 680 22: lle;
 • 580 18: lle;
 • 480 16: lle;
 • 380, 12;
 • 300 10 mm: n palkkeihin.

Saniteettitasot sisältävät myös taulukoita, joissa suositellaan päällekkäisen pituuden ankkurointia eri betonilaatuille puristus- ja jännitystyöhön käytettävien vahvistuselementtien osalta. Näiden taulukoiden mukaan M450-betonien vähimmäisliitoksen pituus A400-tangon osalla on 6 millimetriä ja vastaa 20 senttimetriä. Mutta M250: n betoniseoksesta ja 40 mm: n poikkileikkaukseltaan tangosta pituusindikaattori on jo 158 cm.

Lisää muutamia tärkeitä SNiP-pisteitä, joita käsiteltiin tässä artikkelissa:

 • rakennuksen ankkuroitumispaikassa päällekkäisyydellä on asennettava poikittainen lisävahvistus (tämä edellytys on pakollinen);
 • viereisten palkkien ankkurointi on sallittua alle 61 senttimetriä;
 • ristinmuotoiset päällekkäisyydet olisi yhdistettävä muovimateriaaleista tai hehkutetulla viskoosilangalla oleviin kiinnikkeisiin tai kiinnittimiin.

Ankkuroinnin päällekkäisyys liitoksen yhteydessä - SNiP: n mukaisen yhteyden normit

Vahvistaminen on olennainen osa kaikkien monoliittirakenteiden laitetta, johon kestävä ja luotettava tuleva rakenne riippuu. Prosessi on luoda metallivahvikehykset. Se asetetaan muottiin ja täytetään betonilla. Tämän kehyksen luomiseksi ne turvautuvat neulomiseen tai hitsaukseen. Samalla oikealla lasketulla vahvistuksella on keskeinen rooli sitoutumisessa. Jos se ei riitä, yhteys ei ole tarpeeksi vahva, mikä vaikuttaa suorituskykyyn. Siksi on tärkeää selvittää, mitä tehdä päällekkäisyydestä parittelun aikana.

Yhdisteiden tyypit

Rakennusten koodeja ja sääntöjä (SNiP), nimittäin 8.3.26 kohta SP 52-101-2003, on kaksi pääasiallista tapaa kiinnityslaitteiden kiinnittämiseen. Siinä sanotaan, että tangon liitäntä voidaan suorittaa seuraavilla telakointityypeillä:

 1. Vahvistustankojen kiinnitys ilman hitsausta, päällekkäisyydet.
  • päällekkäisiä osia, joissa on taivut päissä (silmukat, kielekkeet, koukut), vain sileitä sauvoja käytetään vain silmukoita ja koukkuja;
  • jotka on sovitettu jaksollisen profiilin vahvojen sauvojen suorilla päihin;
  • päällekkäin suorat päät lujitustangoilla kiinnittämällä poikittainen tyyppi.
 2. Mekaaniset ja hitsatut liitokset.
  • hitsauskoneella;
  • ammattimaisen mekaanisen yksikön avulla.


SNiP: n vaatimukset viittaavat siihen, että betonipohja vaatii vähintään kahden erottamattoman vahvistuskehyksen asentamisen. Ne valmistetaan lukitsemalla sauvat päällekkäin. Yksityistä majoitusta varten tätä menetelmää käytetään useimmiten. Tämä johtuu siitä, että se on kohtuuhintaista ja halpaa. Jopa aloittelija voi huolehtia kehyksen luomisesta, koska tangot ja pehmeä neulelanka ovat tarpeen. Ei tarvitse olla hitsaaja ja kalliita laitteita. Ja teollisessa tuotannossa, yleisin hitsausmenetelmä.

Kiinnitä huomiota! Kohta 8.3.27 todetaan, että liitososat ovat päällekkäin lujittamatta ilman hitsausta, käytetään tangot, joiden työosuus on enintään 40 mm. Paikkoja, joissa maksimikuorma ei saa olla kiinnitetty päällekkäin, viskoosiin tai hitsaamalla.

Sauvojen liittäminen hitsaamalla

Tangojen päällekkäisyyttä hitsausmenetelmällä käytetään yksinomaan A400C- ja A500C-venttiileillä. Vain näitä merkkejä pidetään hitsautuneina. Tämä vaikuttaa tuotteiden kulutukseen, joka on tavallista korkeampi. Yksi yleisistä luokista on A400-luokka. Liitostuotteita ei kuitenkaan voida hyväksyä. Kuumennettaessa materiaali tulee vähemmän kestäväksi ja menettää korroosionkestävyytensä.

Paikoissa, joissa on vahvistuksen päällekkäisyyttä, hitsaus on kielletty huolimatta tangon luokasta. Miksi? Jos uskotte ulkomaisia ​​lähteitä, on todennäköisempää risteyksen puhkeaminen, jos raskaat kuormat vaikuttavat siihen. Venäjän sääntöjen osalta lausunto on seuraava: sallitaan käyttää sähkökaaren hitsausta liittymiseen, jos halkaisijoiden koko ei ole yli 25 mm.

Se on tärkeää! Hitsauksen pituus riippuu suoraan tangon luokasta ja sen halkaisijasta. Käytä elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. GOST 14098: ssä ja 10922: ssä säädetyt vaatimukset edellyttävät, että on mahdollista peittää päällekkäin hitsausta, jonka pituus on alle 10 halkaisijaltaan lujittavaa palkkia.

Telakointivälineiden kiinnitysmenetelmät

Tämä on helpoin tapa tarjota kestävä runkorakenne. Tätä työtä varten käytetään suosituinta tangotyyppiä, nimittäin A400 AIII. Vahvistuksen päällekkäisyyden liittäminen ilman hitsausta suoritetaan sitovalla langalla. Tällöin kaksi tankoa kiinnitetään toisiinsa ja sidotaan toisiinsa useilla paikoilla langalla. Kuten yllä mainittiin, SNiP: n mukaan on olemassa 3 vaihtoehtoa lujittavien sauvien kiinnittämiseksi viskoosiin. Kiinnitys jaksollisen profiilin suorilla päillä, kiinnitys suoratyyppisellä poikittaistyypillä sekä osien käyttö kaarteineen päissä.

Jotta lujituksen tangot voidaan liittää päällekkäin joka tapauksessa Näille yhdisteille on olemassa useita vaatimuksia, jotta ne eivät tule koko rakennelman heikoksi pisteeksi. Ja kohta ei ole vain päällekkäisyyden pituuden, vaan myös muiden hetkien kanssa.

Tärkeät vivahteet ja vaatimukset viskoosiselle liimaukselle

Vaikka liitosjohdoiden käyttö vaijeriin on helpompaa kuin liittää ne hitsauskoneeseen, sitä ei voida kutsua yksinkertaiseksi. Kuten mikä tahansa työ, prosessi edellyttää sääntöjen ja suositusten tiukkaa noudattamista. Vain silloin voimme sanoa, että monoliittisen rakenteen vahvistaminen on oikea. Koska kytkentä liittyy vahvistamiseen päällekkäisyydellä, on kiinnitettävä huomiota seuraaviin parametreihin:

 • sauvan pituus;
 • risteyksen sijainti rakenteessa ja sen piirteissä;
 • koska päällekkäisyydet sijaitsevat toisistaan.

Mainitsimme, että on mahdotonta sekoittaa runkorakenteella tehtyä liitosta, jolla on suurempi kuormitusaste ja stressi. Näihin alueisiin kuuluvat rakennuksen kulmat. On selvää, että sinun on laskettava oikein paikat yhteyksistä. Heidän sijainninsa pitäisi olla betoniteräsrakenteissa, joissa kuormaa ei ole, tai se on vähäistä. Mitä tehdä, jos teknisesti ei ole mahdollista noudattaa tätä vaatimusta? Tällöin sauvojen päällekkäisyyden koko riippuu siitä, kuinka monta halkaisijaa vahvistus on. Kaava on seuraava: liitoksen koko on yhtä suuri kuin 90 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja. Esimerkiksi jos käytetään Ø20 mm: n raudoitusta, suuren kuormituksen omaavan osan päällekkäisyyden koko on 1800 mm.

Tekniset standardit säätävät kuitenkin selvästi tällaisten yhdisteiden kokoa. Ylimahdollisuus ei riipu pelkästään sauvojen halkaisijasta vaan myös muille kriteereille:

 • käytettävien liitososien luokka;
 • mikä betonimerkki käytettiin betonin kaatamiseen;
 • mitä käytetään betoniteräksen;
 • kuormitusaste.

Päällekkäisyys eri olosuhteissa

Joten mikä on päällekkäinen vahvistaminen sitomisessa? Mitkä ovat tarkat tiedot? Aloitetaan tarkastelemalla esimerkkejä. Ensimmäinen tekijä, johon päällekkäisyys riippuu, on tangon halkaisija. Seuraavaa kuvioa noudatetaan: mitä suurempi raudoituksen halkaisija on suurempi, sitä suurempi limitys tulee. Esimerkiksi jos käytetään 6 mm halkaisijaltaan asennettua armoa, suositeltu päällekkäisyys on 250 mm. Tämä ei tarkoita sitä, että sauvojen, joiden poikkileikkaus on 10 mm, on sama. Yleensä käytetään 30-40 kertaa vahvistusleikkausta.

Joten tehtävän yksinkertaistamiseksi käytämme erityistä taulukkoa, jossa ilmoitetaan, mitä päällekkäisyyttä käytetään eri halkaisijoille.

Kytkevän vahvistuksen päällekkäisyydestä

Vahva ja kestävä pohja on vahvistettu pohja. Mutta vahvistaminen on operaatio, joka vaatii tarkkuutta, ja neulomalla lujitustangot, joissa on päällekkäisyys tai päittäisliitos, edellyttää sauvojen pituuden tuntemista. Vahvistustankojen ylimääräiset senttimetrit voivat vääristää pohjaa sovitetuilla lateraalisilla kuormilla, rikkoa sen eheyttä ja yleistä luotettavuutta. Ja päinvastoin - lujittavan korin oikea asennus mahdollistaa betoniteräksen luistamisen ja halkeilun välttämisen, lisää säätiön käyttöikää ja luotettavuutta. Tieto teknisistä ominaisuuksista, tapojen pituuden laskentamenetelmistä, kiinnitysliitoksista ja vaatimuksista auttaa rakentamisessa useammin kuin kerran.

Toimiva päällekkäinen vahvistus

Sääntelyn perusta ja yhteystyypit

Vaatimukset snip 52-101-2003 edellyttävät jäykkyysolosuhteiden saavuttamista vahvistuspalkkien mekaanisille ja hitsatuille liitoksille sekä saumojen liitosten päällekkäisyydelle. Lujitustangojen mekaaniset liitokset ovat kierteitettyjä ja puristettuja kiinnikkeitä. Ei vain venäläistä SNIPiä ja GOSTia, joita sovelletaan rakennustöihin, materiaaleihin ja työkaluihin - maailman standardointi ACI 318-05 hyväksyy standardin sauvan poikkileikkauksen sitomalla ≤ 36 mm, kun taas Venäjän markkinoiden sisäinen dokumentaatio mahdollistaa sauvan poikkipinnan lisäämisen 40 millimetriin. Tällainen erimielisyys johtui suurta läpimittaisten venttiilien dokumentoitujen testien puuttumisesta.

Neulomalla vahvistustangot

Vahvistustankojen liittäminen ei ole sallittua paikallisilla alueilla, joilla on ylitettävät sallitut kuormat ja sovelletut jännitteet. Päällystäminen on perinteisesti neulottavaa Armorzhnei pehmeää teräslankaa. Jos perustan lujittamiseen käytetään Ø 25 mm: n vahvistamista, puristusliitosten tai kierreliittimien käyttö on käytännöllisempää ja tehokkaampaa lisäämään itse liitoksen ja koko esineen turvallisuutta. Lisäksi ruuvi- ja puristusliitokset säästävät materiaalia - sauvojen päällekkäisyyksiä, kun neulonta aiheuttaa yli 25%: n ylimääräisen materiaalin kulutuksen. Rakennusnormit ja säännöt nro 52-101-2003 säätelevät rakennuksen perustan lujuusvaatimuksia - pohjalla on oltava kaksi tai useampia irrotettavia raudoitustangon muotoja. Jotta tämä vaatimus toteutuisi käytännössä, oksojen päällekkäisyys suoritetaan seuraavissa tyypeissä:

 1. Limitysliitos ilman hitsaussaumaa;
 2. Liitos hitsaamalla, kierteillä tai puristamalla.
Päällekkäiset liitokset ilman hitsausta

Yhdistettä ilman hitsausta käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa johtuen menetelmän saatavuudesta ja alhaisista kustannuksista. Edullinen ja halpa liitin kehyksen kiinnittämiseen - luokka A400 AIII. ACI: n ja SNiP: n mukaan ei saa laittaa päällekkäisiä vahvikkeita äärimmäisissä kuormituspaikoissa eikä suurilla jännitteillä vahvistamiseen.

Haarniskojen liittäminen hitsaamalla

Yksityisen rakentamisen osalta raudoitustangojen hitsaaminen on kallista, koska luokassa suositellaan käytettäväksi hitsattavaa luokan A400C- tai A500C-vahviketta. Kun käytetään teriä ilman "C" -merkkiä merkinnässä, se johtaa voimakkuuden ja korroosionkestävyyteen. A400C - A500C -kaapeli on hitsattava Ø 4-5 mm: n elektrodeilla.

Päällekkäiset vahvikkeet kiinnittymisen aikana (SNiP)

Vahvistettaessa säätiötä tai valmistettaessa minkä tahansa tyyppistä panssaroitua vyötä, lähes jokaisella ihmisellä on kysymys siitä, mitä päällekkäisyyden pituutta pitäisi olla ja miten se toimii oikein. Itse asiassa se on erittäin tärkeää. Oikein tehty teräsputkien liitos tekee vahvistusliitoksesta kestävän. Rakennuksen rakentaminen suojautuu erilaisista muodonmuutoksista ja tuhoutumisesta. Vaikutus säätöön minimoidaan. Tämän seurauksena ongelmaton käyttöikä kasvaa.

Päällekkäiset vahvikkeet, kun ne sitovat, ovat helpoin ja samalla luotettava versio vahvistamisen liitoksesta

Yhteystyypit

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä. Tähän mennessä tällaiset menetelmät tunnetaan liittymästä, kuten:

 • Hitsattavat liitokset:
 • päällekkäiset, kun ne on kiinnitetty kaarevilla osilla (silmukka, jalat, koukut).
 • päällekkäisyyksiä suorina tankoina, joissa on poikittainen kiinnitys;
 • päällekkäin tangon suorat päät.
 • Mekaaniset ja hitsatut pihdit:
 • hitsauskoneiden käyttö;
 • ammattimaisten mekaanisten yksiköiden avulla.

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä

SNiP: n vaatimukset edellyttävät, että betonialustalle on asennettava vähintään kaksi erottamatonta vahvistuskammaria. Ne suoritetaan kiinnittämällä lujitustangot päällekkäin.
Ylittävien oksojen kiertämisen muunnos on suosittua yksityisessä rakentamisessa. Ja tähän on selitys - tällainen menetelmä on käytettävissä, ja tarvittavat materiaalit ovat edullisia. On mahdollista sitoa päällekkäiset lujitustangot ilman hitsausta käyttämällä neulontankoa.
Teollisuustuotanto käyttää usein toista versiota vahvikankojen liittämisestä.
Liitosten liitännän aikana sallitut rakennusstandardit ovat päällekkäisiä eri osien (halkaisijoiden) sauvojen käytön kanssa. Ne eivät kuitenkaan saa olla yli 40 mm teknisten tietojen puutteen takia, mikä on vahvistettu tutkimuksella. Niissä paikoissa, joissa kuorma on maksimissaan, on kiellettyä kiinnittää päällekkäisyydet sekä parittelun että hitsauksen aikana.

Hitsauspuikot

Vahvistuksen päällekkäisyys hitsauksessa on sallittua vain А400С- ja А500С-asteilla. Tämän luokan liitososat katsotaan hitsatuiksi. Mutta tällaisten sauvojen kustannukset ovat melko korkeat. Yleisin luokka - A400. Mutta sen käyttöä ei voida hyväksyä, koska se kuumenee, vahvuus ja korroosionkestävyys vähenevät tuntuvasti.
On kiellettyä hitsata paikkoja, joissa on vahvistuksen päällekkäisyys, riippumatta siitä, minkälainen luokka on. Voi olla todennäköistä, että tangot murtuvat suurilla kuormituksilla. Joten sanoa ulkomaisia ​​lähteitä. Venäjän säännöt sallivat näiden paikkojen sähkökaaren hitsauksen, mutta halkaisijoiden koko ei saa olla yli 2,5 cm.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Hitsien ja vahvistusluokkien pituus liittyy suoraan. Käytämme elektrodeja, joiden poikkileikkaus on 4-5 mm. Hitsaustöiden päällekkäisyyden pituus on alle 10 halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja, jotka täyttävät vallitsevien valtion standardien 14098 ja 10922 vaatimukset.

Armopoyojen asennus ilman hitsausta

Kun liitokset ovat päällekkäin, suosituimman tuotemerkin - A400 AIII tangot käytetään paritukseen. Paikat, joissa päällekkäisyys on tehty, on sidottu neulomalla. SNiP: llä on erityisiä vaatimuksia, kun valitaan niput.
Kuinka monta vaihtoehtoa on kiinnityssauvat ilman hitsausta?

 • viimeisten sauvojen päällekkäisyys;
 • päällekkäiset sauvat, joilla on suorat päät poikittaisten sauvien ristisilloituksella;
 • kaarevilla päillä.

Jos tangoilla on sileä profiili, on mahdollista käyttää vain 2. tai 3. vaihtoehtoa.

Armeijan liitäntää ei saa sijoittaa keskittyneeseen kuormitustyöhön ja suurimpaan stressiin.

Olennaiset vaatimukset yhdisteille

Kun liitokset on tehty neulomalla päällekkäisillä menetelmillä ilman hitsausta, säännöt määräävät joitain parametreja:

 • Vuoren pituus.
 • Solmujen sijaintipaikan ominaisuudet suunnittelussa.
 • Päällekkäisyyksien sijainti suhteessa toisiinsa.

Kuten jo mainittiin, on kiellettyä sijoittaa päällekkäiset vahvikkeet paikoissa, joissa on suurin kuorma ja maksimijännite. Niiden on sijaittava betoniterästuotteiden alueilla, joissa ei ole kuormitusta tai se on vähäistä. Jos tällaista teknistä mahdollisuutta ei ole, liitoksen koko valitaan - yhdensuuntaisten poikkileikkausten (läpimitat) perusteella.
Tekniset määräykset säätävät selkeästi, mikä tällaisten yhdisteiden koko olisi. Kuitenkin niiden arvo voi olla riippuvainen poikkileikkauksesta. Myös seuraavat kriteerit vaikuttavat siihen:

 • kuormitusaste;
 • käytetty betoni;
 • lujuusluokka;
 • liitosten sijainti rakenteessa
 • betonituotteiden käyttöpaikka.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla.

Päällekkäisyyden pituuden valinnassa on vahvistuksen läpimitta.
Seuraavassa taulukossa voidaan helposti laskea sauvojen liitosten koon neulomalla ilman hitsaustapaa. Yleensä niiden koko summataan 30 kertaa käytettyyn raudoituksen poikkileikkaukseen.

Oikea päällekkäinen vahvike sidottuna

Betonirakenteiden vahvistamiseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tarpeen yhdistää lujitustangot. Työskentelyn aikana on tarpeen tietää, mikä raudoituksen päällekkäisyys on, kuinka monta SNiP-halkaisijaa on palkkien päällekkäisyyksien määrä. Säätiön tai panssaroidun vyön lujuus riippuu päällekkäin oikein valituista pituuksista, joissa otetaan huomioon vahvikkeen poikkipinta-ala. Oikein suoritettu raudoitettujen betonielementtien laskenta, ottaen huomioon liitostyypin, takaa rakennuskohteiden kestävyyden ja lujuuden.

Lujittavien elementtien liitosten tyypit

Jotta ymmärtäisivät lujitustangojen mahdollisen telakoinnin, monet mestarit kääntyvät nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimuksiin. Loppujen lopuksi hyvin tehty yhdistelmä antaa tarvittavan turvatekijän puristukselle ja jännitykselle. Jotkut kehittäjät yrittävät löytää vastauksen SNiP 2 01: n mukaan. Muut tutkivat rakennuskoodeja numerolla 52-101-2003, joka sisältää suosituksia teräsbetonista valmistettujen rakenteiden suunnittelusta, jota ei ole korostettu teräsvahvikkeella.

Nykyisten sääntelyasiakirjojen vaatimusten mukaisesti teräsvahvistusta käytetään vahvistamaan jännittämättömiä elementtejä, toisin kuin korostetut rakenteet, joissa lujitettavien luokat K7 ja sitä korkeammat lujitemuuntot käytetään vahvistamiseen. Pysykäämme vahvistuspalkkien kiinnitysmenetelmiin.

Nykyiset rakennuskoodit ja -määräykset (SNiP) kuvaavat yksityiskohtaisesti venttiilien kiinnittämistä kaikilla nykyisillä menetelmillä.

Seuraavat vaihtoehdot ovat mahdollisia:

 • päällekkäiset neulottimet ilman hitsausta. Kiinnitys suoritetaan käyttämällä muita kaarevuudeltaan olevia teräspalkkeja, jotka toistavat vahvikkeen kokoonpanon. SNiP: n mukaan on sallittua suorittaa suorien tangojen päällekkäisyys elementtien poikittaisella kiinnityksellä neulomalla langan tai erityisten kiinnittimien avulla.

Vahvistuksen päällekkäisyys kiinnittymisen aikana riippuu palkkien halkaisijasta. Betoniin kaadettuja neulottuja tankoja rakennetaan laajasti yksityisen talonrakentamisen alalla. Kehittäjä houkuttelee tekniikan yksinkertaisuus, yhteyden helppous ja rakennusmateriaalien kohtuulliset kustannukset;

 • vahvistuspalkkien kiinnittäminen kotitalouksien sähköhitsauslaitteiden ja ammattiyksiköiden avulla. Hitsausjärjestelmien liitososien tekniikalla on tiettyjä rajoituksia. Itse asiassa hitsausvyöhykkeellä esiintyy merkittäviä sisäisiä jännityksiä, jotka vaikuttavat haitallisesti vahvistuskoteloiden lujuusominaisuuksiin.

Liitäntälevyjen päällekkäisyydet sähköhitsauksen avulla ovat mahdollisia käyttämällä tiettyjä merkkejä, esim. A400C. Teräsvahvistusteknologiaa käytetään pääasiassa teollisen rakentamisen alalla.

Rakennuskoodit ja -säännöt sisältävät merkinnän siitä, että betonirakennetta on vahvistettava ainakin kahdella kiinteällä lujitussilmukalla. Tämän vaatimuksen toteuttamiseksi terästangot ovat yhteydessä päällekkäisyyksiin. SNiP mahdollistaa eri halkaisijoiden sauvan käytön. Samanaikaisesti palkin suurimman poikkileikkauksen koko ei saisi ylittää 4 cm: n. SNiP kieltää tangojen päällekkäisyyden käyttämällä neulontankaa ja hitsausta merkittävillä kuormituksilla, jotka sijaitsevat akselin ympäri tai sen poikki.

Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta

Lujitustangojen kiinnitys sähköhitsauksella

Sähköhitsausta käyttäviä telakointiosastoja käytetään teollisuus- ja erikoisrakentamisen alueilla. Liitettäessä sähköhitsauksen avulla on tärkeää saavuttaa vähimmäisetäisyys tangojen välissä ja kiinnittää elementit ilman rakoa. Liitäntävyöhykkeen lisääntynyt kuormituskapasiteetti saadaan aikaan käyttämällä akustoja, joissa on A400C- tai A500C-merkintä.

Ammattimaiset rakentajat kiinnittävät huomiota seuraaviin seikkoihin:

 • käyttökelvottomuus yhteisten lujitettujen hitsattujen liitosten kanssa A400-merkinnällä. Lämmityksen seurauksena lujuus vähenee merkittävästi ja korroosion herkkyys lisääntyy.
 • lisääntynyt todennäköisyys, että sauvojen eheys rikkoutuu merkittävien kuormitusten vaikutuksesta. Nykyiset säännöt mahdollistavat sähkökaarihitsauksen käyttämisen vahvistamiseen, jonka halkaisija on enintään 25 mm;
 • hitsin pituus ja käytettävien sauvojen luokka ovat toisiinsa yhteydessä. Sääntelyasiakirjan taulukko sisältää kaikki tarvittavat tiedot sauvojen kiinnityksestä sähkökaaren hitsauksessa.

Sääntelyasiakirjassa sallitaan hitsaustoimenpiteiden toteuttaminen halkaisijaltaan 0,4 - 0,5 cm olevien elektrodien käyttö ja säädellään päällekkäisyyksien määrä yli kymmenen halkaisijaltaan käytettyjä tangkoja.

Kaapelointi on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat jännitettä

Venttiilin päällekkäisyys ilman hitsausta käsihihnan asennuksen aikana

Rakenteeltaan suosivan merkinnän A400 AIII-tangoilla varustetut tangot ovat helposti päällekkäisiä vahvistamalla hehkutettua neuleliitintä.

SNiP sisältää suosituksia raudoituksen sidonnan toteuttamiseksi ja tarjoaa eri vaihtoehdot liitospuille:

 • liitoskappaleiden suorat päiden päällekkäisyydet;
 • kiinnityspalkit, jotka ovat päällekkäin lisävahvisteisten elementtien käytön kanssa;
 • sauvat tangoilla, joiden kummankin silmukoilla tai koukkuilla kaarevat päät ovat.

Johtimen avulla neulotaan voidaan liittää profiililohkon vahvistus, jonka läpimitta on enintään 4 cm. Ylimaalauksen koko kasvaa suhteessa sauvojen halkaisijan muutokseen. Tangojen päällekkäisyyksien määrä kasvaa 25 cm: sta (0,6 cm: n halkaisijaltaan) 158 cm: iin (sauvat, joiden läpimitta on 4 cm). Standardin mukaan päällekkäisyyden koon on oltava 35-50 kertaa tangon halkaisija. SNiP mahdollistaa ruuviliitosten käytön langan kanssa neulomiseksi.

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm

Vaatimukset vahvistamisasiakirjoista

Kun neulat on yhdistetty neulomismenetelmällä, on tärkeää pohtia useita tekijöitä:

 • raudoituksen suhteellinen asema spatiaalisessa kehyksessä;
 • päällekkäisten osuuksien sijoittaminen toisiinsa nähden;
 • päällekkäisen alueen pituus, joka määräytyy tangon poikkileikkauksen ja betonimerkin mukaan.

Kun tontti on sijoitettu päällekkäisillä tangoilla maksimikuormituksen alueella, on tarpeen lisätä päällekkäisyyksien määrää 90: een yhdistettyjen tangojen halkaisijan mukaan. Rakennuskoodit osoittavat selvästi telakointialueiden koon.

Yhteen pituus vaikuttaa paitsi poikkileikkauksen läpimitan lisäksi myös seuraaviin kohtiin:

 • nykyisen kuorman arvo;
 • käytetty betoni;
 • käytetty teräsvahvisteiden luokka;
 • paikkasolmujen sijoittaminen spatiaaliseen kehykseen;
 • nimittämisestä ja laajuudesta.

On huomattava, että päällekkäisyyksien määrä vähenee betonituotemerkin kasvaessa.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankaa, tangojen välinen etäisyys on usein nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta

Tarkastellaan päällekkäisyyden suuruuden muutosta, joka havaitsee puristuskuormitukset lujitusluokalle A400 halkaisijaltaan 25 mm:

 • betonilaatuisille M250-sauvoille on kiinnitetty maksimaalinen päällekkäisyys, joka on 890 mm;
 • M350-brändiratkaisun avulla betonisoitava vahvikekaton mahdollistaa limityksen pienentämisen 765 mm: iin;
 • kun M400: een käytetyn betonin laatu kasvoi, palkkien päällekkäisyys laskee 695 mm: iin;
 • Valuraudan kaataminen betoni M450-liuoksella mahdollistaa päällekkäisyyden vähentämisen 615 mm: iin.

Vahvikotelon venytetyn alueen vahvikkeiden osalta määritetyn raudoituksen päällekkäisyys lisääntyy ja se on:

 • 1185 mm betonille M200;
 • 1015 mm betonille M350;
 • 930 mm betonille M400;
 • 820 mm betonille M450.

Vahvistukseen liittyvien toimintojen yhteydessä on tärkeää sijoittaa päällekkäiset alueet oikein ja ottaa huomioon rakennusmääräysten ja määräysten vaatimukset.

Noudata näitä ohjeita:

 • jakaa liitokset tasaisesti koko vahvistuksen häkissä;
 • pitää vähintään 610 mm: n välisten liitosten välinen vähimmäisetäisyys;
 • otetaan huomioon betoniliuoksen merkki ja lujitustangojen poikkileikkaus.

Rakennuskoodien vaatimusten noudattaminen takaa betonirakenteiden lujuuden ja luotettavuuden, vahvistetun häkän. Tutkittuaan yksityiskohtaisesti SNiP: n suositukset, on helppo valita itsenäisesti tarvittava määrä raudoituksen päällekkäisyyttä ottaen huomioon betonituotteen rakenteelliset ominaisuudet. Ammattimaisten rakennuttajien suositukset estävät virheitä.

Päällekkäiset vahvikkeet sidottuna

Betonin lujittamisen yhteydessä yksi tavallisimmista vahvistusvaatimuksista on päällekkäinen. Päästöoikeuksien määrää määräytyvät monilla tekijöillä (nivelet, kuormien luonne, jota rakenne ymmärtää, käytetyn betonin tyyppi), mutta useimmissa tapauksissa lanka on olennaisen tärkeä.

Päällekkäisyyden pituus

Yleensä aallotettu A3 tai muu luokka, joiden poikkileikkaus on enintään 36 mm (harvinaisissa tapauksissa käytetään 40 mm: n sauvoja) valitaan materiaaliksi lujittavien rakenteiden luomiseksi, mikä määrittää päällekkäisyyden pituuden sitomisessa. SNiP: n mukaan näiden arvojen ei pitäisi olla pienempiä kuin:

 • asennusta varten ∅ 6 mm -250 mm;
 • 10 - 300;
 • 12 - 380;
 • ∅ 16 - 480;
 • ∅ 18 - 580;
 • ∅ 22 - 680;
 • 25 - 760;
 • ∅ 28 - 860;
 • ∅ 32 - 960;
 • ∅ 36 - 1090;
 • ∅ 40 - 1580.

Maamme normatiiviset tekniset asiakirjat säätävät päällekkäisyyden keskimääräistä arvoa 50: n halkaisijan sisällä käytetystä raudasta. Ja käytettyjen betonimerkkien mukaan:

 • M300 - 35 halkaisijaltaan;
 • M250 - 40;
 • M200 - vähintään 50 osaa liitetyistä elementeistä.

Vähintään 25 mm: n halkaisijaltaan kiinnitettävät sauvat tunnistavat ruuveilla tai neulomalla (hehkutettu) lanka.

Suositukset päällekkäisiksi vahvistuksiksi

Vahvistustyöt paikoissa, jotka kohdistuvat keskitetysti kuormitukseen sauvoihin ja maksimaalinen rasitus eivät ole sallittuja. Vapaa sauvayhteydet sallitaan vain esijännitetyissä rakenteissa.

Viereisten sauvojen telakointi suoritetaan ajettavassa prosessissa - yli 50% kaikista tangoista ei saa liittää yhteen osaan. Läheisten yhteyksien etäisyys ei saa olla alle 610 mm.

Cross-overlaps on liitetty puristimiin tai neuletiheyteen. Ankkurointipaikoissa rakenne on vahvistettava ylimääräisellä poikittaisella vahvistuksella.

Elementtien päällekkäisyydet on sijoitettava paikkoihin, joissa on minimaalinen vääntömomentti ja taivutusmomentit. Jos tämä on teknisesti mahdotonta, päällekkäisyysarvo asetetaan yhdensuuntaisen vahvistuksen 90 halkaisijan tasolle.

Jotta lujittavien rakenteiden sitomista koskevat säännöt ja määräykset tutkittaisiin tarkemmin, olisi otettava yhteyttä asiaankuuluvaan projektiasiakirjaan. On tärkeää ymmärtää, että sääntöjen tiukka noudattaminen takaa betonituotteiden kestävän ja ongelmattoman käytön.

Vahvistuspisteen sovittamista koskevat säännöt

yhdistämisen vahvistus kellariin

megastroydom.ru/vse-statii/-snip.html Ei ole tarvetta puhua raudoitustyön tärkeydestä, koska viskoosi vahvistusleikkaus. Sunnuntai, marraskuu 24, 16:41 + tarjous.

Ja sulkeminen. Muotoilu. SNiP 3.03.01-87. VIRALLINEN JULKAISU. CH 393-78 "Asennus- ja kiinnitysohjeet

Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota siihen, että ensimmäistä elektrodia ei saa keittää keittimen alle, mutta se tulisi neuloa. Kun elektrodi on kosketuksissa, metalli muuttuu hauraaksi, mikä voi aiheuttaa myös pienen kuormituksen, joka ilmenee hieman perustan kutistumisen myötä, voi aiheuttaa betonirungon halkeilua. Poikkeuksena voidaan katsoa vain erityinen venttiili, joka on suunniteltu hitsaamaan GOSTin mukaan.
Järjestelmä raudoituksen oikean kulman vahvistamiseksi
Kolmanneksi, huolimatta tietystä monimutkaisuudesta, on varmistettava, että ylemmän vaakarivin sidos sisäpihdeihin kiinnitetään. Jotkut tekevät korjaamattoman virheen, eivätkä kiinnittävät ylärajaa puristimissa. Käsin valettaessa tätä vikaa voidaan pitää merkityksettömänä, mutta valettaessa betoni- pumppua käyttäen paineen alla vahvistus pyrkii liikkumaan erilleen ja kiinnitysjohto, joka ei ole kiinnitetty kiinnittimiin, ei kykene kestämään tällaista kuormaa.

Vahvikkeen asennus ja neulonta yksittäisistä sauvoista (d = 12 ¸ 18 mm). 4 SNiP 12-03-2001 Työturvallisuus rakentamisessa. Osa 1. Yleiset vaatimukset.

G-muotoisen elementin kiinnitysalustan vahvistus
Oikeanlaisen parittelun tulosta voidaan pitää laitetta, jossa on jäykkä avaruuskehys, joka helposti kestää ihmisen painoa. Jotta runkorakenne pystyy hoitamaan sille kuuluvat tehtävät, palkkien halkaisija ja kierteiden määrä on järjestettävä laskelman mukaan, joka ottaa huomioon paitsi itse rakenteen painon myös maaperän geologian ja jopa sen aiheuttaman kuormitusmuutoksen. Vahvistus tulee sijoittaa betonirunkoon niin, että etäisyys pinnasta ei ylitä 4-5 cm.

Gosstroy Neuvostoliiton. Rakennuskoodit ja -määräykset. SNiP 3.06.04-91. Sillat ja putket. 4.4. Siinä tapauksessa, että hankkeessa säädetään vahvistuskoteloiden manuaalinen sidonta ja

Viime aikoina lasikuituvahviste on laajalle levinnyt, mikä on helppo leikata ja taipua. Tällaiset liittimet ovat paljon kevyempiä kuin teräs ja pienet mitat (voidaan kiertyä käämiksi) mahdollistavat sen toimittamisen rakennustyömaalle ilman erityisiä laitteita.
Kuitenkin, sinun ei pidä unohtaa, että vahvistaminen voi suorittaa päätehtäviään vasta esikiristyksen jälkeen, mikä on saavutettavissa vain laattaperustusten avulla. Korkealaatuisten raudoitussäleiden lujittamiseksi sinun on käytettävä perinteistä terästä oikein sidottua vaaditun halkaisijan vahvistusta.
Komposiittiliittimet. Rakennuskoodit ja määräykset, SNIP. - vahvistusköydet halkaisijaltaan 6-15 mm

Samanaikaisesti poikittaisen raudoituksen rakenteen tulisi antaa kiinnitys 1-5, SNiP II-23-81 * (teräsvahvistuksella) ja tämä osa.


Koska se on oikein ja mitä SNIP sanoo, ehdotan tänään ajatella... Neulominen vahvistamisesta. Sitten tietenkin he käyttävät yhdistämismenetelmää.

Viskoottinen vahvistus perustuksille ja kulmien vahvistamismenetelmille SNiP 7.3.7 säätää poikittaisen raudoituksen nousua.


SNiP 52-01-2003: 7.3.4 Vahvistuspalkkien välinen vähimmäisetäisyys valossa on otettava riippuen raudan halkaisusta, suuren

Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.


Vahvistustankojen ristinmuotoiset päällekkäisyydet on yhdistetty viskoosilla hehkutetulla langalla, muovisuojilla [SNiP 3.03.01-87: n 2.102 kohta]

rakenteiden säteily SNiP 2.01.01-82 mukaisessa ilmastollisessa suuralueella IVA 8. Rakenteiden esipuristusvaihe: a)


Venttiilien sitomiseen liittyvä työ alkaa. On muistettava, että SNIP: n päällekkäisyydet pitkittäisliitoksilla varustetuilla tankoilla on oltava vähintään 30 halkaisijaltaan,

Viskoosinen ristikko, toisin kuin ristikkohitsaus, ei muuta metallirakennetta. Tätä sääntelee SNiP. Kiinnitä vahvistus toisiinsa neulomalla 7. kesäkuuta


Neulomisvarusteet. Rakennuskoodit. Säätiö on monoliittinen laatta tyynyn alla olevan nauhan 30 X 50 ympärillä.

Miten neuloa vahvistamista säätiölle

Kaistaleperän kaatamista varten on tarpeen käyttää teräs- tai lasikuituvahvisteita, koska betonilla on erittäin heikot taivutuslujuudet ja se on suhteellisen korkea puristuksessa. Juuri on juuri säätävän perustan voimakkuuden lisäämistä ja muita taivutukseen ja vahvistamiseen tarkoitettuja teräsbetonirakenteita.

Vahvistettujen betonirakenteiden vahvistamisessa on muistettava, että niiden vahvistaminen ei ole kaoottista, vaan yhdistetty yhdeksi kehykseksi (spatiaalinen, tasainen).

Laite on yhdistetty kahdella tavalla:

 • yksiosainen menetelmä (toteutettu hitsaamalla)
 • irrotettava menetelmä (suoritetaan lankaommelilla tai erikoisliittimillä)

Hitsaaminen vaatii rakennuttajalta laitteita ja taitoja työskennellä tämän laitteen kanssa, kun taas käytännöllisesti katsoen jokainen rakentaja voi tehdä neulomisen omin käsin. Lisäksi hitsattu rakenne heikentää pituussuuntaisen vahvistuksen vetolujuutta, jota emme ehdottomasti tarvitse.

Liitosten töiden alku

Vahvikkeen liittämismenetelmän valinnassa on muistettava, että irrotettavalla menetelmällä ei ole liiallista jäykkyyttä ja sallii kompensoida pienempiä betoniratkaisuja rikkomatta liitäntäelementtejä.

Neulontaan on useita erityisiä työkaluja. mutta sinä, todennäköisesti, ei tarvitse sitä, koska Todennäköisesti lukijamme eivät ole ammattimaisia ​​rakentajia eivätkä suorita tätä työtä suurissa määrissä. Vahvikehän valmistukseen tarvitset tavallisen koukun, joka voi olla itsenäisesti tehty vahvikkeesta tai kynsistä ilman koukulla taipuvaa korkkia, joka voidaan kiinnittää ruuvimeisseliin ja merkittävästi nopeuttaa työtä.

Liittimien kiinnittäminen SNIP: n mukaan valmistetaan pehmeällä langalla teräksestä 0,8 - 1,2 millimetriä.

Vinkki: jos ei ole mahdollista ostaa sitovaa lankaa. ja työ on tehtävä, ota vanha rengas metallikentällä ja polta se! Kun kumi on palanut, tulee olemaan teräslankaa, jota voidaan käyttää sitovana langana.

Kiihdyttämällä parittelumenetelmää valmistele etukäteen 35-40 senttimetrin lankaa. Taita ne puoliksi, taivuta vahvikkeen ympärille, aseta aiemmin valmistettu koukku tuloksena olevaan silmukkaan ja käännä 3,4 kierrosta.

On muistettava, että SNIP: n mukaan pitkittäissuuntaisten sauvojen päällekkäisyyksien tulee olla vähintään 30 halkaisijaltaan ja T-muotoisen kuvan yhdistämisen yhteydessä vapaan pään tulisi olla alaspäin 3-4 halkaisijalla.

Jotta voisit olla huolissasi rakenteellisesta lujuudesta ja aikaa vievästä työstä, ota yhteyttä yritykseemme. Teemme tämän työn nopeasti, tehokkaasti ja ajallaan!

Neulomisvarusteet perustukseen

 • Menetelmät lujitustangojen sitomiseksi
 • DIY neulomalla palkki

Säätiö # 8212; nämä ovat talon juuret. Aivan kuten puu ei voi olla ilman juurtajärjestelmää, talo ei kestä pitkään, jos sen perustukset tuhoutuvat. Ongelman välttämiseksi sinun on laskettava kuorma oikein, poimia materiaaleja ja varmasti vahvistaa säätiö.

Kysymys siitä, miten neuloa vahvistamista säätiölle. Vastaamme tähän artikkeliin. Tiedot ovat hyödyllisiä, ja rakennusalan ammattilaiset ja aloittelevat työntekijät.

Menetelmät lujitustangojen sitomiseksi

Neulomalla vahvistusta voidaan tehdä kolmella tavalla:

Hitsaus on kätevin, mutta myös vaarallisin kehysasennustyyppi. Kuumennettaessa hitsaustyöhön ilmenee lämpöjännityksiä. Tässä suhteessa materiaali muuttuu hauraaksi ja vaikutuksen vaikutus voi puhjeta. Tämän tekemiseksi hitsauksen jälkeen tuote on lämmitettävä uudelleen. Mitä periaatteessa on tehty. Vain täällä lämpötilan vaikutus olisi yhteinen kaikille pisteille. Tällaisen laajamittaisen lämmityksen tarjoaminen on mahdotonta.

Myös hitsaus vaatii erikoislaitteita ja ammattitaitoisia työntekijöitä. Hitsauskoneet ovat melko raskaita ja energiaintensiivisiä. Kulut eivät ole pelkästään sähkön vaan myös elektrodien ostamisessa ja hitsaajan suojauksessa.

Kun asennus on päällekkäin, on noudatettava SNiP: n sääntöjä vahvistamiseksi. Se määrittää selvästi tiettyjen halkaisijoiden tangon leikkauspituudet. Päällekkäiset liitokset voivat olla kiinni hitsaamalla tai neulomalla tai kiinnittämällä ilman lisäaineita. Ilman liitäntää lujittavat sauvat voidaan asettaa halkaisijaltaan enintään 25 mm. Itse tekniikkaa voidaan käyttää vahvistamattomien halkaisijoiden kanssa, joiden korkeus on enintään 36 mm. Lisähuomautuksia varten ei ole tehty asianmukaisia ​​laskelmia, joten tulos voi olla epäselvä.

Luotettavien tuotteiden sijaintia päästä päähän ei voida hyväksyä:

 • vastuullisissa rakenteissa;
 • paikoissa, joissa on suuri stressikonsentraatio;
 • pistekuormituspisteissä.

Neulomalla vahvistukseen käytetään pienihalkaisijalkaa, muovista nauhaa tai erikoismuotoisia kehyksiä. Oikean materiaalin valinta edellyttää, että perämies tuntee valun tekniikan ja tuotteen jatkotyöt. Neulomiseen sopivat neulonta-aseet. Mutta useammin tämä prosessi tehdään manuaalisesti.

DIY neulomalla palkki

 • millimetrin langan halkaisija;
 • pihdit;
 • koukku pitoon.

On parempi tehdä neulomalla tiukat käsineet tai käsineet. Muutoin voit satuttaa sormia.

Aloitamme prosessin katkaisemalla noin 30 senttimetrin kappaleen lankaa. On tarpeen taittaa se puoliksi ja kääri se vinottain lujittavien tuotteiden liitoksiin. Langan yhdelle puolelle muodostettu silmukka. Siinä koukun avulla kierretyt päät. Koukku voidaan tehdä itsenäisesti, koska se on taivutettu tarvittavan kulman alla, tiheämpi lanka.

Päänvientien jälkeen kaksi kääriä ja kaksinkertainen silmukka on välttämätöntä pyörittää toisiaan suhteessa toisiinsa. Tässä vaiheessa on tärkeää, ettet liioitele tuotteen kuormitusta. Muussa tapauksessa lanka voi solki ja menettää työkykyään.

Ennen työn aloittamista on tarpeen päättää, miten neulotaan vahvistus perustukselle. Käsityöt voidaan tehdä sekä kehyksen työasennossa että millä tahansa. Myönteisen sijainnin positiivinen puoli on kattavan pääsyn kätevä. Lisäksi työntekijöille suunnattua parempaa suuntausta varten tuote voidaan sijoittaa kuvan osoittamalla tavalla.

Epämiellyttävä tosiasia on siihen liittyvän kehyksen asennus asennusasentoon. Tässä tapauksessa suuret kuormat putoavat liitäntöihin. Jotkin osat saattavat vaurioitua kuljetuksen aikana.