Ruuvipillojen standardit (SNiP 2.02.03-85 kohta).

Lataa kaikki SNiP 2.02.03-85: n teksti *.doc-muodossa (lataa tiedoston koko 1.51 MB)

VAPAA PILES

4.10. Fd kN: n (tc) laakerikapasiteetti, ruuvipurkki, jonka terän halkaisija on d £ 1,2 m ja pituus l 1,2 m ja kasa pituus l> 10 m - vain staattisen kuormituksen omaavan ruuvipätkän testitietojen mukaan

jossa gc - työoloja koskeva kerroin riippuen paalun vaikutuksesta kuormituksesta ja maaperän olosuhteista, ja se määritetään taulukolla. 8;

1, 2 - taulukon mukaan otetut mitoittamattomat kertoimet. 9 riippuen työskentelyalueella olevan maan sisäisen kitkakulman laskennasta arvoon jminä, (työalueella tarkoitetaan terän viereistä maata, jonka paksuus vastaa d);

C1 - muta-saven ominaisen tarttumisen laskennallinen arvo tai hiekkaisen maaperän lineaarisuusparametri työskentelyalueella, kPa (tf / m 2);

g1 - paalun siipien yläpuolella olevan maaperän (vedellä kyllästetyllä maaperällä, ottaen huomioon veden painotusvaikutus) keskimääräisen suunnitteluarvon;

h1 - sauman terän syvyys luonnollisesta helpotuksesta ja suunniteltaessa aluetta leikkaamalla suunnittelun tasosta m;

A on terän alueen ulkonema, m 2, laskemalla ulkohalkaisijan avulla, kun ruuvipuristin työskentelee puristuskuormalla ja terän työalueen ulkonema, ts. vähennetään rungon poikkipinta-alaa, kun ruuvaan kohdistetaan kuorman vetämistä;

fminä - maaperän rakenteellinen vastus ruuvipuristinakselin sivupinnalla, kPa (tonnia / m 2), otettu pöydästä. 2 (kaikkien kerrosten keskimääräinen arvo paalun syvyydessä);

u on paalun akselin ympärys, m;

h on maahan upotetun paalun akselin pituus, m;

d - halkaisijan halkaisija, m

Huomautuksia: 1. Määritettäessä ruuvien paalujen kantavuutta puristuskuormien vaikutuksesta taulukon maaperän ominaispiirteet. 9 liittyvät terän alapuolella olevaan maaperään ja työstään kuormien vetämisessä - paalun terän yli.

2. Terän syvyyden suunnittelun tasosta on oltava vähintään 5 d silkkisavealla ja vähintään 6 d - hiekkaisella maaperällä (jossa d on terän läpimitta).

3. Sisäisen kitkan kulman lasketut arvot jminä ja maaperän yhteenkuuluvuus c1 laskentaperusteet kaavan (15) mukaisesti olisi määritettävä lausekkeen 3.5 vaatimusten mukaisesti.

Ruuvien paalujen työolosuhteiden kerroin erilaisissa kuormituksissa

Onko ruuvipilareissa leikkaus? Kumpi

Onko olemassa sääntöjä ja määräyksiä, jotka koskevat ruuvipalloja? Kumpi Mistä löydän sen täydellisessä versiossa?

Tietenkin tällainen asiakirja on saatavana ja sillä on SNiP 2.02.03-85, "Pile foundations" nimi. Nämä standardit eivät koske paalun perustuksia. Mutta tietojen paalujen asennuksen asennus määritellään tässä asiakirjassa. Näitä paaluita käytetään erittäin usein permafrost-alueilla ja joissa tapahtuu vaarallisia prosesseja (maanvyörymät jne.). Ennen tällaisten paalujen asennusta on kuitenkin perehdyttävä SNiP 2.03.11-85: n "Rakennusten rakenteiden suojaus korroosiota vastaan ​​(tarkistuksen 1 kanssa)" vaatimusten kanssa, "tämä asiakirja on erittäin tärkeä paalujen asennuksessa. Useiden täytteiden käyttö paalujen asennusta varten ohjaa GOST 19804.0-78.

SNiP: n paalun perustukset

Viime aikoina yksityisen rakentamisessa oli vaikea vastata paalusäätiöön. Ihmiset suosivat klassista ja luotettavaa nauhaa, tekivät sen itsestään tai käyttäneet joukkueiden palveluita, jotka heikosti koulutettujensa ja erikoislaitteiden puutteen vuoksi eivät voineet tarjota mitään muuta.
Mutta ajan myötä yksityisyrittäjät rakentavat yritykset oppivat soveltamaan nykyaikaista teknologiaa. Aluksi paalujen käyttö säätiöksi oli arka ja epävarma, mutta ihmiset nopeasti kokeilivat tätä tekniikkaa ja nyt he eivät ylläty kukaan.

Missä ja milloin on suositeltavaa soveltaa pohjaa jalustalle?

 • Heikkoa maaperää, Bog, turve - he ovat hyvin epävakaita ja kaistaleiden rakentaminen voi olla yksinkertaisesti vaarallinen. Pohjavesi tekee myös maan päällisen kerroksen erittäin heikosta, ja juuri siellä on laattoja tai tiiliä. Siksi käytetään paaluja - niitä ajetaan syvälle ja siirretään kuorma vakaisiin kerroksiin.
 • Sementti, liikkuvat maaperät. Syyt ovat samat kuin viimeisessä kappaleessa.

Nämä ovat olosuhteita, joissa mikään muu säätiö ei voi käyttää. Mutta on myös muita syitä, jotka tekevät säätiön asennuksen pihdeillä houkuttelevaksi:

 • Se on halvempaa, keskimäärin 30% verrattuna nauhapohjaan.
 • Se on nopeampi. Et odota, että säätiö on riittävän istuva. Sitä voidaan käyttää välittömästi.
 • Se on kestävä ja luotettava. Ominaisuudet eivät ole pelkästään alhaisempia kuin perinteiset rakenteet nauhan perustuksissa, mutta myös ylittävät sen joissakin tapauksissa.

Pylväiden tyypit

Tiede ei pysy paikallaan. Neuvostoliitossa syntyneet ensimmäiset paalut kärsivät monista muutoksista ja jaettiin lukuisiin lajeihin. Kertoo, missä ja milloin ja miten soveltaa SNiP: n paalusäätiötä - rakennuskoodien ja -määräysten dokumenttia.
Tämä asiakirja on jatkuvasti muuttumassa, joten sinun on tarkasteltava pilareiden perustusten päivittämistä - tämä on pakko! Tämä tarkoittaa, että luet viimeisintä versiota. Tähän mennessä haluamasi versio on helposti saatavilla verkossa pyynnöstä. "SP 24.13330.2011 Pile foundation. Päivitetty versio SNiP 2.02.03-85 ".
Joten, missä näet säännöt, jotka nyt tiedät. Mutta mikä on näiden outojen nimien takana? Kuinka monta heistä - tyyppisiä paaluja säätiölle? Ja mihin sovelletaan?
Piles ovat:

 • Puuta.
 • Metallia.
 • Vahvistettu betoni.
 • Ruuvi.

Puinen kasa ja.

Yleensä havupuita käytetään niiden tuotantoon: kuusi, mänty. Harvoin - ja muita puita.
Ne voivat olla eri pituisia, 4 metriä 18: een. On parasta soveltaa niitä märissä maissa, joissa on runsaasti kylläisyyttä vedellä. Varmista kuitenkin, että pohjavesi rakennustyömaalla on vakaa eikä laske ajallaan. Jos yläosat ovat alttiina, puu kaatuu ja talo voi romahtaa. GOST 27751 -standardin mukaan puupäällysteiden rakentaminen on kielletty näissä paikoissa!

Metallipallot

Murtumisen vaara (jopa pieni), on suositeltavaa käyttää muita tyyppisiä paaluja. Esimerkiksi - metalli. SNiP paalusäätiöissä suosittelee tällaisen säätiön käyttöä lämpimissä, kuivissa paikoissa. Tämä liittyy korkeaan korroosioriskiin. Riskitekijät ovat makea vesi, suolainen ja runsaasti suoloja ja kivennäisaineita sekä vaikeita pakkasnesteitä.
Näiden paalujen etuna on suuri lujuus. Ne ovat todella luotettavia, niitä voidaan luottaa raskas ja korkea rakentaminen. Mutta vain, jos korroosiota ei ole. Jos annat laiminlyönnin ja perustaa tällaisen säätiön kylmissä tai märissä paikoissa, romahtamisen riski on korkea!

Vahvistettu betonipilareita

Nämä paalut ovat erilaiset: monoliittinen ja esivalmistettu. Nimen mukaiset kansalliset joukkueet kerätään lohkoista. Siksi tällaista säätiötä kutsutaan usein kollektiiviseksi.
Monoliittiset paalut ovat kiinteitä, mutta voivat poiketa toisistaan. Osa on tehty tietyllä kulmalla niiden olosuhteiden mukaan, joissa niitä on tarkoitus käyttää. Heitä ajetaan maahan kentällä.
Monoliittiset paalut voidaan pehmittää, kyllästyä ja ajaa. Tällaiset paalut ovat metallikuori, joka on täytetty betonilla.

Kierrä paalut. laskelma

Jos tarkastelet SNiP: n kappaleen "rakennekokoonpanoa", niin suurin kiinnitys kiinnitetään ruuvin perustuksiin. Se on suosittu yksinkertaisesta syystä: se on yleismaailmallista. Se ei ole niin tärkeitä maaperän ominaisuuksia, se ei roiskeita eikä se ole melkein altis korroosiolle. Voit ostaa paaluja missä tahansa laitoksessa, joka on erikoistunut säätiöiden valmistukseen.
SNiP paalusäätiöissä selittää yksityiskohtaisesti, kuinka laskea. Esimerkiksi paalujen kantavuuden määrittämiseksi on tarpeen tehdä geodeettinen analyysi maaperästä. Ilman sitä, se ei toimi: on otettava huomioon maaperän kestävyys ja sen kielteinen vaikutus sivupintoihin. Ja yksinkertaisesti sanottuna, sinun on otettava huomioon kitka.
Kun tämä analyysi on tehty, voit tehdä SNiP: n paalusäätiön paalusäätiön laskennan. Grillitilan koko voi olla alhainen, korkea tai korkea. Lisäksi on määriteltävä poikkileikkaus, vastustuskyky sekä vahvistusmenetelmä.
Pallosäätiöiden suunnittelu on monimutkainen ja erityinen työ, joka on annettava ammattilaisille. Tällä ei riipu ainoastaan ​​rakenteen kestävyys, sen hinta, vaan myös turvallisuus. Väärät laskelmat voivat johtaa romahtamiseen.
Huolehdi terveydestäsi, ajasta ja rahoista - luottaa laskelmiin ammattilaisille!

SNiP ruuveilla

Säätiö on jokaisen rakennuksen perusta. Se toimii koko rakenteen tukena ja jakaa kuorman tasaisesti maassa, jolloin rakennusta ei voida muodostaa ja liikkua mihinkään suuntaan. Se asetetaan eri menetelmillä. Yksi edistyneimmistä ja menestyneimmistä tekniikoista on ruuvipillojen asennus.

Paalusäätiö on kevyt ja yksinkertainen rakenne.

Ruuvipillojen tyypit

Ruuvipallot ovat putki, johon terät hitsataan. Tämän vuoksi se ei aja maahan ja ruuvi, mikä vahvistaa ja vahvistaa voimakkaasti säätiötä. Yli 100 vuotta tämä tekniikka on käytössä teollisuuden ja sotilaslaitosten rakentajien kanssa.

Ne valmistetaan pääasiassa kahdessa muodossa: valettu ja hitsattu. Ensimmäisellä on vankka valettu kärki ja toinen hitsattu. Lisäksi niiden erottaminen voidaan jakaa alalajiin asennusolosuhteista ja käyttötarkoituksesta riippuen:

 • Vähäisen maa- ja vesirakentamisen alalla;
 • Maaperässä paikoissa, joissa on permafrost;
 • Suolle maaperä;
 • Kivistä ja raskaita maaperä jne.

Tällä hetkellä tämä tekniikka on erittäin suosittu useiden etujen ansiosta:

 • Ruuvaamot eivät tarvitse ajaa maahan, vaan ne ruuvataan.
 • Ruuvin erityisrakenteen ansiosta se on vakaampi ja siksi sopii myös kaikkein oudokkaimmalle ja epävakaalle maaperälle, ja myös tarve odottaa erityisiä ilmasto-olosuhteita häviää.
 • Tarvittavien laitteiden puuttuessa tällainen kasa voidaan ruuvata jopa manuaalisesti.

Ruuvipatsaan kärjellä on kätevä muoto, jonka ansiosta se imeytyy maaperään ilman ongelmia

SNiP 2.02.03-85. Pallosäätiöt

Lyhennelmä SNiP tarkoittaa terveysnormeja ja sääntöjä. Ne liittyvät esimerkiksi insinööritutkimuksiin, arkkitehtuuriin ja rakennussuunnitteluun ja rakentamiseen. SNiP on jaettu neljään pääosaan:

 • yleiset säännökset;
 • normit ja design-säännöt;
 • normit ja tuotannon säännöt sekä työn hyväksyminen;
 • arvioituja sääntöjä ja määräyksiä.
Tällaisissa asiakirjoissa ei anneta suosituksia siitä, miten rakentaa ja toteuttaa muita työtyyppejä, mutta ne sisältävät vaatimuksia tuotteista ja valmiista esineistä. Sääntöjen ja määräysten noudattaminen antaa meille mahdollisuuden tarjota laadukkaita standardeja ja täyttää asiakkaan tarpeet.

Niiden käyttö ei ole ehdottoman pakollista, mutta jokainen itseään kunnioittava yritys välttämättä ohjaa niitä rakennustyön aikana. Lisäksi riita-asian ollessa kyseessä SNiP: n mukaan kaikki työ tehtiin tuomioistuimessa.

Pallosäätiöille laadittiin SNiP 2.02.03-85.

On olemassa valtava valikoima SNiP jokaiseen työvaiheeseen ja kaikkiin rakennusalueisiin. Kaikki ne on merkitty numeroinnilla ja vastaavalla nimellään. Pallosäätiöissä on SNiP 2.02.03-85. Asiakirjojen koko teksti on ladattavissa täältä.

Asiakirjassa on seuraavat luvut ja liitteet:

 1. Yleiset säännökset
 2. Pallotyypit
 3. Peruslaskennan ohjeet
 4. Paalujen kantavuuden laskeminen
  • Pile Rack
  • Kaikenlaiset riippuvaiset paalut ja kaatopaikat, upotettu ilman kaivamista
  • Ripustettavat ja poraavat paalut ja paalut - betonilla täytetyt kuoret
  • Kierrä paalut
  • Maaperän kielteisten (negatiivisten) kitkavoimien huomioon ottaminen paalujen sivupinnalla
 5. Paalujen kantavuuden määrittäminen kenttätutkimusten tulosten perusteella
 6. Pallosäätiöiden ja niiden emästen laskeminen muodonmuutokselle
 7. Pallosäätiöiden rakentaminen
 8. Pallosäätiön muotoilun ominaisuudet turvotusmaissa
 9. Paloperustusten muotoilun ominaisuudet heikentyneillä alueilla
 10. Paalusäätiöiden rakenneominaisuudet maanjäristysalueilla
 11. Yläpuolisten voimajohtojen tukialusten perustekniikan piirteet
 12. Alhainen maaseudun rakennusten paalun perustan ominaisuudet
 13. Liite 1. Suositeltava. Pallojen laskeminen pystysuuntaisten ja horisontaalisten voimien ja momentin yhteisvaikutuksella
 14. Liite 2. Suositeltava. Pyramidipilojen kantavuuksien laskeminen sivupintojen pinnan ollessa> 0,025
 15. Liite 3. Suositeltava. Hihnapyörän perustusten määrittäminen
 16. Liite 4. Suositeltava. Yksittäisen paalin määritys
 17. Sovellus. Muutokset SNiP 2.02.03-85: een

Kaikki nämä säännöt ja määräykset liittyvät uusien rakennettujen ja rekonstruoidujen rakennusten ja rakenteiden kasaan. Alueilla, joilla on jäädytetty maaperä, seismisesti vaaralliset alueet sekä offshore-öljykenttien laitoksissa asennetut paalut, on lisästandardeja.

Rakennuskoodit ja -ohjeet SNiP 2.02.03-85 Pallosäätiöt

Voimaantulopäivä 1.1.1987.

Hyväksytty päätöslauselmalla Neuvostoliiton valtion rakennuskomitea 20. joulukuuta 1985 N 243.

NIIOSP, joka on nimitetty Gerseanov Gosstroy of the USSR: n (Technical Sciences BV Bakholdin, projektipäällikkö, teknisten tieteiden tohtori VA Il'ichev ja EA Sorochan, teknisten tieteiden hakijat Yu.A. Bagdasarov, V. M. Mamonov, L. G. Mariupolsky, V.G. Fedorovsky ja N. B. Ekimyan, Kh.A. Dzhantimirov), Neuvostoliiton instituutin säätiön projekti Minmontazhspetsstroy (teknisen tiedekunnan jäsenet Yu.G. Trofimenkov ja V. M. Shaevich; G.M.Leshin ja R.Ye. Khanin) sekä liikenneministeriön ZNIIS (teknillisen korkeakoulun N.M. Glotov, E.A.Tyulevev ja I.E.Shkolnikov), johon osallistuivat DalNIIS, Donetsk Promstroyniiproject ja Kharkov Promstroyniipro KTU Gosproya Ukrainan SSR: n korkeakoulutuksen ministeriön Dnepropetrovskin suunnittelu- ja rakennuslaitokset.

Esitteli NIIOSP im.Gersevanova Gosstroy USSR.

Valmistettiin Glavtekhnormirovaniem Gosstroy USSR: n (O.N.Silnitskaya) hyväksyntää varten.

Kun SNiP 2.02.03-85 "Pile Foundations" on otettu käyttöön 1.1.1987, se menettää voimansa:

luku SNiP II-17-77 "Pallosäätiöt";

Muutokset ja lisäykset SNiP II-17-77: n päällikölle, joka hyväksyttiin Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean 16 päivänä tammikuuta 1981 N 4, 17 päivänä heinäkuuta 1981 N 122, 25 päivänä lokakuuta 1982 N 264 ja 6 päivänä joulukuuta 1983 N 313 liitteenä.

Nämä standardit koskevat rakenteeltaan vastavalmistuneiden ja rekonstruoidujen rakennusten ja rakennelmien pylväsperiaatteita.

Nämä standardit eivät koske permafrostin maaperään rakennettavien rakennusten ja rakenteiden pylväsrakenteiden suunnittelua, dynaamisten kuormitettujen koneiden paalusäätiöitä sekä merialueella pystytettyjen offshore-öljykenttien ja muiden rakenteiden tukia, joiden tukialustat ovat yli 35 metriä.

Rakennusten ja rakenteiden pylväsrakenteet, jotka on pystytetty alueille, joilla on läsnäolo tai mahdollisuus kehittää vaarallisia geologisia prosesseja (karst, maanvyörymät jne.), Olisi suunniteltava ottaen huomioon Neuvostoliiton Gosstroyn hyväksymien tai sovittavien asiaa koskevien säädösten lisävaatimukset.

Yleiset säännökset

1.1. Perustamallin (paalun luonnollinen tai keinotekoinen) valinta sekä paalutyypin ja paalutyypin tyyppi (esim. Paalunhampaat, vyöt, kentät) olisi tehtävä rakennustyömaan erityisolosuhteiden perusteella, joita ovat teknisten tutkimusten materiaalit, rakenteelliset kuormat vaikuttavat säätiö perustuu perustana olevien teknisten ja taloudellisten vertailukohtien tuloksiin säätiöiden suunnitteluratkaisuista (arvioidut kustannusarviot) ottaen huomioon taloudelliset menot th perustiedot rakennusmateriaalit ja tarjoamaan mahdollisimman täydellisen hyödyntämisen lujuus ja muodonmuutosominaisuudet maaperän ja fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet perusta materiaaleista.

1.2. Pallosäätiöt on suunniteltava rakennuskohteen teknisten ja geodeettisten, insinööri- ja geologisten, teknisten ja hydrometeorologisten tutkimusten tulosten sekä suunniteltujen rakennusten ja rakenteiden tarkoituksen, suunnittelun ja teknisten ominaisuuksien, rakennetta ja rakenteiden teknisiä ominaisuuksia kuvaavien tietojen perusteella, paikallisten rakennusolosuhteiden mukaisesti.

Pallosäätiöiden suunnittelu ilman asianmukaista ja riittävää teknistä ja geologista tutkimusta ei ole sallittua.

1.3. Suunnittelustutkimusten tulosten on sisällettävä tiedot, jotka ovat välttämättömiä säätiön tyypin, paalun mukaan, määrittämiseksi paalujen tyypin ja niiden mittojen (poikkileikkausmitat ja paalun pituus, paalun sallittu suunnittelukuormitus) ottaen huomioon mahdollisten muutosten ennusteet (rakennuksen ja hyödyntäminen) rakennustekniikka-geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet sekä sen kehittämiseen tarvittavien teknisten toimenpiteiden tyyppi ja määrä.

Tutkimuksen materiaaleissa on oltava maaperän kenttä- ja laboratoriotutkimusten tulokset ja tarvittaessa paalun perustuksia suunnittelevan organisaation vahvistamat tulokset täysimittaisten paalujen staattisten ja dynaamisten kuormitustestien tuloksista.

Geologiset osuudet on annettava myös maaperän kerrostumia koskevien tietojen kanssa, niiden kahden fysikaalis-mekaanisen ominaisarvon laskennalliset arvot, joita käytetään kahden rajoitustilan ryhmän laskelmissa ja jotka osoittavat vahvistetun ja ennustetun pohjaveden pinnan aseman ja jos on olemassa kuuluvia tuloksia.

Huomautus: Rakennustöissä SNiP Z.02.01-83 vaatimusten mukaisesti suoritetut pätkätestit ovat vain testejä, joissa määritetään paaluperustusten laatu ja niiden vaatimustenmukaisuus suunnittelun kanssa.

1.4. Pallosäätiöiden hankkeiden tulisi mahdollistaa perustusten ja säätiöiden muodonmuutosten täysimittainen mittaaminen tapauksissa, joissa käytetään uusia tai puutteellisesti tutkittuja rakennusten ja rakenteiden rakenteita tai niiden perustuksia, rakennetaan kriittisiä rakennuksia ja rakenteita vaikeissa teknisissä ja geologisissa olosuhteissa sekä myös, jos suunnittelutoiminnassa on erityisiä vaatimuksia mittaamalla kanta.

1.5.Vaynyeyn perustukset, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä, olisi suunniteltava siten, että ne täyttävät SNiP 2.03.11-85: n vaatimukset ja puupohjaisten puurakenteiden vaatimukset - ottaen huomioon myös vaatimukset, joilla ne voidaan suojata murskaamiselta, tuhoutumiselta ja tuhoutumiselta.

Snip ruuveilla

Olet vieraillut verkkosivuillamme yöllä, joten sinun on kohdeltava yökerhon edistämisessä. Saadaksesi 5% alennuksen, kirjoita koodi "1422" ja ilmoita se tilauksen yhteydessä.

Ei viikonloppua klo 10.00-21.00

RAKENTAMISEN TAVOITTEET JA SÄÄNNÖT PILATOITETUT SÄÄNNÖT

SNiP 2.02.03-85
VIRALLINEN JULKAISU
Moskova 1995
SNiP 2.02.03-85. Pallosäätiöt / Venäjän rakennusministeriö. -M.: GP CPP, 1995. - 48 s.
KEHITTÄVÄ NIIOSP niitä. Neuvostoliiton Gsevanova Gosstroy (teknisen tutkimuksen ehdokas BV Bakholdin - aiheen päällikkö, teknisen tieteen lääkärit VA Il'ichev ja EA Sorochan, teknisen tiedekunnan jäsenet Yu.A. Bagdasarov, VM Mamonov, LG Mariupolsky, VG Fedorovsky ja NB Ekimyan, Kh.A. Dzhantimprov), Institute of Minmontazhspetsstroy -säätiön säätiöhanke (teknillisen tiedekunnan Y.G. Trofimenkov ja V.M. Shaevich, G.M. Leshin ja R.Ye. Khanin) ja ZNIIS (teknisten tieteiden ehdokkaat, N. Glotov, E.A. Tyulenev ja I.E. Shkolnikov), johon osallistuivat DalNIIS, Donetsk Industrial Construction Project ja Gosstroyn Kharkov Industrial Construction Project SSR, Giprogora ja Karjalan tasavalta, Nepal; Kiovan ja Dnepropetrovskin maa- ja vesirakennustekniset instituutit Ukrainan SSR: n korkeakoulutuksen ministeriössä.
PYYTÄÄ NIIOSP niitä. Gersevanov Gosstroy Neuvostoliitto.
VALMISTETUT YKSITYISKOHTAISET SÄÄNNÖT Glavtechnormirovaniem Gosstroy Neuvostoliitto (ON N. Silnitskaya).
Kun SNiP 2.02.03-85 "Pile Foundations" on otettu käyttöön 1.1.1987, ne menettävät voimansa: SNiP II-17-77 "Pile Foundations" -pään pää;
muutoksia ja lisäyksiä SNiP II-17-77: n päällikölle, joka hyväksyttiin Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean 16.1.1981 nro 4, 17.7.1981 nro 122 määräyksellä. päivätty 25 päivänä lokakuuta 1982, nro 264 ja 6 päivänä joulukuuta 1983, nro 313.
Normatiivista asiakirjaa käytettäessä on otettava huomioon rakennusalan normien, sääntöjen ja valtion normien muutokset, jotka on julkaistu "Bulletin of construction equipment" -lehdessä ja tietosisältö "Valtion standardit".

Gosstroy USSR

Rakennuskoodit

SNiP 2.02.03-85

Pallosäätiöt

Sen sijaan SNiP I-17-77

Nämä standardit koskevat rakenteeltaan vastavalmistuneiden ja rekonstruoidujen rakennusten ja rakennelmien pylväsperiaatteita.
Nämä standardit eivät koske permafrostin maaperään rakennettavien rakennusten ja rakenteiden pylväsrakenteiden suunnittelua, dynaamisten kuormitettujen koneiden paalusäätiöitä sekä merialueella pystytettyjen offshore-öljykenttien ja muiden rakenteiden tukia, joiden tukialustat ovat yli 35 metriä.
Rakennusten ja rakenteiden pylväsrakenteet, jotka on pystytetty alueille, joilla on läsnäolo tai mahdollisuus kehittää vaarallisia geologisia prosesseja (karst, maanvyörymät jne.), Olisi suunniteltava ottaen huomioon Neuvostoliiton Gosstroyn hyväksymien tai sovittavien asiaa koskevien säädösten lisävaatimukset.

Esitteli NIIOSP ne. Gersevanova Gosstroy Neuvostoliitto

Hyväksytty Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean päätöksellä
päivätty 20.12.1985 № 243

Voimaantulopäivä on 1.1.1987.

1. YLEISET SÄÄNNÖKSET


1.1. Perustamallin (paalun luonnollinen tai keinotekoinen) valinta sekä paalutyypin ja paalutyypin tyyppi (esim. Paalunhampaat, vyöt, kentät) olisi tehtävä rakennustyömaan erityisolosuhteiden perusteella, joita ovat teknisten tutkimusten materiaalit, rakenteelliset kuormat vaikuttavat säätiö perustuu perustana olevien teknisten ja taloudellisten vertailukohtien tuloksiin säätiöiden suunnitteluratkaisuista (arvioidut kustannusarviot) ottaen huomioon taloudelliset menot th perustiedot rakennusmateriaalit ja tarjoamaan mahdollisimman täydellisen hyödyntämisen lujuus ja muodonmuutosominaisuudet maaperän ja fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet perusta materiaaleista.
1.2. Paaluperustukset on suunniteltava pohjalta geodeettisen, Geologiset, insinööri-hydrometeorologisten tutkimuksia työmaalla sekä pohjalta ilmaisevan datan tarkoituksen, muotoilu ja tekniset ominaisuudet on suunniteltu rakennelmia ja edellytykset niiden toimintaa, jotta rasitus perusta, paikallisten rakennusolosuhteiden mukaisesti. Pallosäätiöiden suunnittelu ilman asianmukaista ja riittävää teknistä ja geologista tutkimusta ei ole sallittua.
1.3. Suunnittelustutkimusten tulosten olisi sisällettävä tiedot, jotka ovat välttämättömiä säätötyypin, paalun mukaan, määrittämiseksi paalujen tyypin ja niiden mittojen määrittämiseksi (poikkileikkausmitat ja paalun pituus, paalun sallittu kuormitus) huomioiden mahdollisten muutosten ennusteet (rakentamisen aikana ja hyödyntäminen) rakennustekniikan geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet sekä sen kehittämiseen tarvittavien teknisten toimenpiteiden tyyppi ja määrä.
Tutkimuksen materiaaleissa on oltava maaperän kenttä- ja laboratoriotutkimusten tulokset ja tarvittaessa paalun perustuksia suunnittelevan organisaation vahvistamat tulokset täysimittaisten paalujen staattisten ja dynaamisten kuormitustestien tuloksista.
Geologiset osuudet on annettava myös maaperän kerrostumia koskevien tietojen kanssa, niiden kahden fysikaalis-mekaanisen ominaisarvon laskennalliset arvot, joita käytetään kahden rajoitustilan ryhmän laskelmissa ja jotka osoittavat vahvistetun ja ennustetun pohjaveden pinnan aseman ja jos on olemassa kuuluvia tuloksia.
Huom. SNiP 3.02.01-83 -standardin vaatimusten mukaisesti rakentamisen aikana tehdyt pylväskoettimet ovat vain vertailuarvoja pilarin perustusten laadun ja niiden suunnittelun vaatimustenmukaisuuden määrittämiseksi.
1.4. Pallosäätiöiden hankkeiden tulisi mahdollistaa perustusten ja säätiöiden muodonmuutosten täysimittainen mittaaminen tapauksissa, joissa käytetään uusia tai puutteellisesti tutkittuja rakennusten ja rakenteiden rakenteita tai niiden perustuksia, rakennetaan kriittisiä rakennuksia ja rakenteita vaikeissa teknisissä ja geologisissa olosuhteissa sekä myös, jos suunnittelutoiminnassa on erityisiä vaatimuksia mittaamalla kanta.
1.5. Pylväsperiaatteet, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä, olisi suunniteltava vastaamaan SNiP 2.03.11-85: n vaatimuksia, ja pinoihin perustuvissa puurakenteissa otetaan huomioon myös vaatimukset, joilla ne suojataan mätänemiseltä, tuhoutumiselta ja vahingoittumiselta.


2. SÄILYTYKSEN TYYPIT


2.1. Maaperän tunkeutumismenetelmän mukaan on eroteltava seuraavat paalut:
a) esivalmistettu betoni, puu ja teräs, upotettu maahan ilman, että sitä kaivetaan iskuvasaroilla, tärinänvaimentimia, tärinöstöpuristimia ja maskeja sekä betoniteräksiä, jotka on haudattu tärinänvaimentimien kuljettajalta ilman louhintaa tai osittaista kaivamista ja joita ei ole täytetty betoniseoksella;
b) raudoitetut betoniporat, jotka on haudottu täryttämättömillä pinoajoneuvoilla ruoppauksella ja jotka on täytetty osittain tai kokonaan betoniseoksella;
c) maaperään sijoitettu betoni ja teräsbetoni, joka on sijoitettu maaperään sijoittamalla betoniseos kaivoihin, jotka on muodostettu maaperän pakotetun puristamisen seurauksena;
d) teräsbetoniset porauslautat, jotka on sijoitettu maahan täyttämällä poratut kuopat betoniseoksella tai asentamalla niihin raudoitetut betonielementit;
e) ruuvi.

VAPAA PILES


4.10. Laakerikapasiteetti Fd kN (tc), ruuvipilarin halkaisija d ja pituus

Pallosäätiöiden ja SNiP-normien ominaisuudet

Joskus sinun on asetettava rakennuksen perusta epävakaissa maissa oleville paikoille. Tässä tapauksessa on suositeltavaa käyttää pinoa. Sen avulla voit nostaa talon 1-2 metriä, estäen sen tulvan.

Paalusäätiö on monimutkainen rakenne, joka koostuu tukeista, jotka on upotettu maahan ja jotka on yhdistetty ylhäältä grillata. Ne on valmistettu puusta, teräksestä tai betonista. Rostverk on muotoilu, joka yhdistää kaikki paalut ja varmistaa kuormien tasaisen jakauman niihin ja maahan.

Laitteiden ja paalun perustusten tyypit

Pohjapilarien päälle asennetut grillat. Sen läsnäolo on vapaaehtoista. Esivalmistetuissa rakennuksissa kustannusten säästämiseksi grilli ei ole rakennettu.

Jotkut etäisyydet pysyvät talon alaosan ja maan välissä. Tämä on tarpeen rakenteen suojelemiseksi pintaveden vaikutuksilta. Pallojen korkeus riippuu niiden tiheiden kerrosten syvyydestä, joihin pohjan pohja tuetaan.

Piles ovat suorakaiteen muotoisia, pyramidisia tai pyöreitä muotoja. Maaperän upottamisen helpottamiseksi niiden päitä voidaan teroittaa tai niillä on metallia "kääntyy", kuten pora.

Säätiön mallit voivat olla erilaisia. Ne riippuvat:

 • tyyppi paalut;
 • niiden sijainti rakennuksen alla;
 • työn luonne maahan;
 • rakentaminen grilli.

Pallojen perustuksia on kahta tyyppiä.

 • Roikkuu paaluilla. Tämä malli on monimutkaisempi laskelmissa. Sen tekniikka edellyttää suurta määrää paaluja. Tukkeutumisen jälkeen yläosa katkaistuu niistä ja rakenne vahvistetaan kokoamalla betonielementin pää. Betoni kaadetaan kourun ja paalun väliseen onteloon. Tukien kantavuus siirretään grillauksen kautta. Se kulkee laakerin seinämien läpi ristipalkkien muodossa. Voimaa varten palkkien alla olevat paalut voidaan järjestää kahteen riviin. Kuorma siirretään maahan hiomalla paalua sivuseinää vasten.
 • Pallojen säilyttäminen. Pylväsräpäillä on oltava laaja pohja. Ne upotetaan maahan päästäkseen kiinteiden kerrosten syvyyteen. Tällaista säätiötä käytetään yksityisten talojen rakentamiseen.

Pallon perustuksessa voidaan sijoittaa:

 • vapaasti seisovien tuet;
 • kasettien muodossa rakennuksen seinämien alla yhdessä tai useammassa rivissä;
 • pussien muodossa, kunkin sarakkeen alla. Tällaista järjestelyä käytetään runko- laakerirungon rakenteessa.

Pallotyypit

Piles ovat erittäin erilaisia, riippuen:

 • tuotannossa käytetty materiaali;
 • valmistusmenetelmä;
 • syvyydet (lyhyt ja pitkä);
 • poikkileikkaus ja pitkittäisosat;
 • tunkeutumista maahan.

Pahojen valmistukseen käytettävät materiaalit voivat olla:

 • Tree. Käytetään massiivipuuta. Puupinoja käsitellään erilaisilla valmisteilla nopean hajoamisen estämiseksi. Harvoin käytetään haurauden vuoksi.
 • Betoni, teräsbetoni. Piles osoittautuvat vahvoiksi ja kestäviksi, sillä erityislaitteiden läsnä ollessa voidaan tehdä suoraan paikalle. Ovat yleisimpiä.
 • Terästä. Piles ovat vahvoja ja luotettavia, mutta ne ovat raskas. Kun asennetaan teräskannattimia, joiden läpimitta on yli 100 mm ja pituus yli 3 m, nosturilaitteisto on välttämätön. Tällaisia ​​paaluja on käsiteltävä korroosionkemiallisilla valmisteilla.

Riippuen upotusmenetelmästä maapähkinöihin:

 • ajaminen, ne haudataan maahan erityisvarusteilla;
 • teräsruuvi, koska poraukset ovat poraa helposti ruuvattavissa maahan erityisten koneiden avulla;
 • teräsbetoniporauslaitteet on asennettu porakaivoihin;
 • Betoni ja betonipakkaus pakataan, tehdään suoraan kaivoihin asettamalla betoniseosta.

Pallosäätiöiden edut

Paalarakenteilla on seuraavat edut:

 • rakenteellinen luotettavuus;
 • rakentamisen yksinkertaisuus;
 • nopea asennus;
 • vähimmäissuunnitelma;
 • laajan kaivutyön epäonnistuminen;
 • mahdollisuus käyttää heikkoa ja suolaista maata;
 • rakennusmahdollisuus epätasaisilla pinnoilla;
 • kyky suorittaa työtä milloin tahansa vuoden aikana.

Haittoihin kuuluvat:

 • laskelmien monimutkaisuus;
 • kyvyttömyys käyttää monikerroksisia rakennuksia;
 • erityisten laitteiden asentamisen tarve;
 • kyvyttömyys asentaa paikalle kallio- ja vaakasuoraan liikuteltavien maaperäpensaiden;
 • puutteellinen kellarirakennukset;
 • heikkolaatuinen itse valmistuksessa ja paalujen asennuksessa.

Pile-pohjainen sovellus

Pallosäätiöitä käytetään laajalti teollisuus-, siviili- ja esikaupunkirakenteissa.

Tämän tyyppisen rakenteen rakentamisen edellytykset ovat seuraavat:

 1. Heikko maaperä rakennustyömaalla, nimittäin:
  • savi, siipi;
  • juoksuhiekka;
  • turve- ja siltatolot;
  • paikoissa, joissa on korkea pohjavesi;
  • suolaiset, tulvatut alueet;
  • maaperä, jonka syvyys on yli 2 metriä.
 2. Halu säästää - jos nauhalevyn laskennassa sen leveys on yli 1,5 metriä, voidaan käyttää kasaalapsia materiaalien kulutuksen vähentämiseen.
 3. Rakennustot epätasaisilla pinnoilla, rinteillä.

Pallosäätiöt (SNiP)

Pallosäätiöiden on oltava SNiP 2.02.03-85: n vaatimusten mukaisia. Tässä asiakirjassa on 13 osaa.

 1. Pile Foundations SNiP: n ensimmäinen osa kertoo, minkälaista tutkimusta on tehtävä peruskokoonpanon valitsemiseksi.
 2. Osassa on luettelo kaikenlaisista paaluista, niiden kiinnitysmenetelmistä ja materiaalien vaatimuksista, joista ne valmistetaan.
 3. Kolmiosaisen "paalusäätiöiden" SNiP antaa tietoja peruslaskelmien oikeasta suorittamisesta; luettelot sääntelyasiakirjoista, jotka osoittavat paalujen ja paalun grillausmateriaalien, maaperän, ominaisuuksia.
 4. Pile Foundations SNiP: n neljännessä osassa luetellaan kaikki eri paalujen kantokyvyn laskentakaavat ja taulukot, joilla on lasketut maavastukset ja laskentaan tarvittavat kertoimet.
 5. SNiP: n viides osa määrittelee GOST: n vaatimukset kenttätestauksille, niiden vaaditulle numerolle ja pilkkujen kantokyvyn laskemista koskevista säännöistä tutkimuksen tulosten mukaan; taulukot, joilla on lasketut tiedot.
 6. SNiP: n kuudes osa antaa ohjeita muodonmuutosten laskemisesta.
 7. SNiP: n seitsemännessä osassa täsmennetään tiedot, joiden pohjalta perustus on tarpeen.
 8. SNiP: n kahdeksannessa osassa luetellaan säätiöiden piirteet paikoissa, joissa on maaperä.
 9. SNiP: n 9 §: ssä määritellään pohjaveden muotoiluominaisuudet turvotusmailla.
 10. SNiP: n kymmenes osa sisältää heikossa asemassa olevia alueita.
 11. SNiP: n yhdennessä osassa luetellaan seismisten alueiden ominaisuudet.
 12. SNiP: n kahdestoista osa sisältää tietoja yläpuolisten voimajohtojen tukien ominaisuuksista.
 13. SNiP: n kolmastoista osa kuvataan matala-maalaisrakennusten piirteitä.

Rakennuksen aikana ensimmäinen vaihe on säätiön asettaminen. Se riippuu kaikkien tulevien rakenteiden luotettavuudesta ja kestävyydestä. Kun paikan päällä on maaperä, jolla on heikko kantavuus, kannattaa lopettaa valinta paalarakenteessa.

SNiP paalutukseen: valmistelutyö, kantojen upottaminen, viimeistely ja hyväksyminen

Pilarien ja rakennusmääräysten rakentaminen on perustavanlaatuinen asiakirja, jonka säännökset säätelevät kaikkien paalutyyppien järjestelyn kaikkia näkökohtia. Tämän SNiP: n vaatimusten tutkiminen on pakollista paitsi suunnittelijoille, myös rakennusten rakentamiseen suoraan johtaville.

Ottaen huomioon edellä mainitun normin huomattavan määrän sekä erillisiä asiakirjoja, jotka täydentävät sitä, tässä artikkelissa tarkastellaan vain yleisimpiä säännöksiä.

Tuotantoprosessin tehokas organisointi on edellytys laadukkaille säätiöille

Yleistä tietoa paalusta

mainos

Pallokohtien rakentamista koskevaan sääntelykehykseen sisältyy kaksi perustavaa laatua olevaa asiakirjaa:

 • Ensinnäkin, SNiP 2.02.03 - 85 "Pile-tyyppiset perustukset", joka on tärkein tekijä käytännössä mihin tahansa työhön, mikä merkitsee kiinteiden massiivisten tukien tunkeutumista maahan.
 • Toiseksi - SNiP 3.02.01-87 "Säätiöt, säätiöt ja maanrakennustyöt". Tämän standardin säännökset osittain kopioivat edellisessä asiakirjassa esitetyt tiedot, mutta samaan aikaan niiden tutkiminen on myös toivottavaa.

Kaikki pääomapohjan valmisteluun ja rakentamiseen liittyvät työt on suoritettava yksinomaan näiden SNiP-sopimusten mukaisesti.

Laitteet paikan päällä

Keskeinen dokumentti, jossa kuvataan säätiön järjestämisprosessia, on tuotantotyön hanke.

Hanke sisältää seuraavat tiedot:

 • Aikataulu, joka määrittää kunkin toimenpiteen ajoituksen.
 • Suunnitelma suunnitellulla pohjalla ja sidonta geodeettisten tutkimusten tuloksiin.
 • Laitteiden ja laitteiden määrittely, jotka tarvitaan paalujen ajoon tai kaivamiseen muulla tavoin. Esimerkiksi poraamattomien paalujen SNiP vaatii pakollisen syöttöä projektitietoon, joka koskee betonikuoren kaivojen, raudoituksen ja koostumuksen osalta.

Porakoneen asennus

Säätiön järjestämisprosessi

Valmistelutyöt

Säännöllinen suunnitelma maanpäällisten tukien säätiön rakentamiseksi on ehdottomasti edellytettävä johdonmukaista työhönottoa.

Suositusten noudattamisen tarkkuudesta riippuu kaikki rakennustyömaalla toteutetut tekniset prosessit:

 • Esineet on sijoitettava siten, että lautojen liikkeet ovat mahdollisimman suorat.
 • Pallokenttien tai holkkien täyttöjärjestys olisi suunniteltava niin, että laitteiden liikkuminen sivustolla oli vähäistä.

Kiinnitä huomiota!
Rataosuudella tarkoitetaan väliaikaisten rautatieverkkojen asentamista.

 • Varastosäiliöiden SNiP mahdollistaa varastointipaikkojen tai -tilojen järjestämisen kohteen välittömään läheisyyteen kuljetusvälineiden lastaustukien kannalta edullisimmassa paikassa.

Valokuvat varastosta

 • Kun maaperän perusta jäätyy yli 0,7 m: n syvyyteen, joko maaperän (luonnollinen tai keinotekoinen) tai johtavan porauksen sulaminen on suositeltavaa.
 • Sivusto on välttämättä varustettu väliaikaisella voimajohdolla tai generaattorilla.

Sukellustuki

Ohjeet pääteosten toteuttamiseen ovat seuraavat:

 • Ennen ajoa ajettaessa tarkistamme tarkasti kaikki kopra-osat tarvittaessa testeillä.
 • Myös tekniset dokumentaatiot tarkastetaan, kuten SNiP vaaditaan paaluilla III-B.6 - 62. Erityistä huomiota kiinnitämme tuotteiden merkintään ja näkyvien virheiden puuttumiseen.
 • Kun olet asentanut paalamekanismin valittuun paikkaan, vedämme sen tukeen vinssin avulla. Vinssi voi olla joko erillinen tai se voidaan asentaa itse kaavin päälle.
 • Asennettaessa paalua vasaran työosa nousee korkeimpaan asentoon.
 • Pino nousee ja sen alaosa ohjataan vetopisteeseen.

Asennuksen tuki alustan alla vinssiin

Kiinnitä huomiota!
Jos käytetään johtavaa poraustekniikkaa, tuen kärki työnnetään kaivoon.

 • Vasara on laskettu tukeen, minkä jälkeen kasaus alkaa.
 • Jatkamme lakkoja joko hankkeen epäonnistumiseen saakka tai syvemmälle suunnitellulle tasolle. Kaikki toiminnot kirjataan asianmukaiseen lehteen, kiinnittäen erityistä huomiota suunnitellun menettelyn hikeeseen.

Jos ruuvipilareita käytetään säätöasennuksen yhteydessä, tekniikalla on hieman erilainen ilme:

 • Kärki asetetaan esiporaisella aloitusreiällä.
 • Yläpäähän kiinnitämme tuulettimen - erityinen laite tuen ruuvaukseen.

Mekaaninen ruuvaus

 • Kiinnitä uran uraan kahva ja siirrä paalun syvyyteen projektin tasolle.

SNiP ruuvipilareissa mahdollistaa tukivarren kiinnittämisen lisää, koska sen avulla voit välttää sen pystysuuntaisen taipumisen. Erityisen usein tällainen poikkeama tapahtuu, kun kasa rupeaa omilla käsillään ensimmäistä kertaa ilman tarvittavaa taitoa.

Valmistelu ja hyväksyminen

Kun kaikki kantavat elementit on upotettu suunnittelusyvyydelle, niihin kiinnitetään telineitä. Rostverk on puuta, metallia tai betonipalkkeja, jotka perustuvat maahan upotettuihin pystysuoriin tukiin.

Esimerkki täytäntöönpanojärjestelmästä

Kiinnitä huomiota!
Joissakin paalutusjärjestelmissä grillaus SNIP edellyttää ennen asentamista erityisten sovittimien asentamista.
Koko rakenteen hinta nousee, mutta yhteyden luotettavuus kasvaa merkittävästi.

Kun grillata on asennettu, on suoritettava työn hyväksyntä.

 • Suoritusdokumentaatiota tutkitaan, joka sisältää tietoa toteutuneesta työstä sekä alkuperäiseen projektiin tehdyistä muutoksista.
 • Piilotettujen töiden tarkastaminen, mukaan lukien kunkin palavan lokikirjojen tutkiminen erikseen.
 • Tukien valvontatestit suoritetaan dynaamisilla ja staattisilla kuormilla (jos mahdollista).

Ohjaus staattisen kuorman alla

Pölkkikenttä kokonaisuudessaan otetaan erikseen. Siinä ei oteta huomioon yksittäisten elementtien läpäisevyyttä ja hankkeen määrittämää sijaintia.

johtopäätös

SNiP paaluilla edellyttää melko tiukkaa ratkaisua kaikkiin tuotantoprosessin osa-alueisiin aloittaen sivuston valmistelusta ja päättymällä kaikkien pystytettyjen elementtien laadunvalvonnasta. Samaan aikaan rakennuskoodissa ja -määräyksissä asetettujen vaatimusten noudattaminen on edellytys kotimaasi peruspääoman laadun takaamiseksi.

Tässä artikkelissa esitetyssä videossa on lisätietoja tästä aiheesta.

Snip ruuveilla

RAKENNUSNORMAT JA SÄÄNNÖT

Esittely julkaistu 1.1.1981

KEHITTÄVÄ NIIOSP niitä... Gersevanov Neuvostoliiton valtion Rakentaminen komitean (Candidate Teknillisten tieteiden B.V.Baholdin - Head of kierteet, tohtori Teknillisten tieteiden ja V.A.Ilichev E.A.Sorochan; teknisten tieteiden ehdokkaita Yu.A.Bagdasarov, V.M.Mamonov, L.G.Mariupolsky, V.G.Fedorovsky ja N.B.Ekimyan, H.A.Dzhantimirov), instituutti Fundamentproject Minmontazhspetsstroya USSR (ehdokas teknisten tieteiden ja Yu.G.Trofimenkov V.M.Shaevich ;. GM Leshin ja R.E.Hanin) ja CNIIS Mintransstroy (ehdokkaat Teknillisten tieteiden N.M.Glotov, E.A.Tyulenev ja I.E.Shkolnikov) mukana DalNIIS, Donetsk ja Harkova PromstroyNIIproekt PromstroyNIIproekt Neuvostoliiton valtion Rakentaminen komitea, HIPRO RSFSR, VNIMI Teollisuus- ja sosiaaliasiainministeriö, Teollisuus- ja ympäristöministeriö Ukrainan SSR: n korkeakoulutuksen ministeriöiden laitokset.

PYYTÄÄ NIIOSP niitä. Gersevanov Gosstroy Neuvostoliitto.

VALMISTETTU HYVÄKSYNTÄÄN Glavtechnormirovaniem Gosstroya Neuvostoliitto (O.Silnitskaya).

HYVÄKSYT 20 päivänä joulukuuta 1985 annetun Neuvostoliiton Gosstroyn nro 243 päätöslauselmalla.

Kun SNiP 2.02.03-85 "Pile Foundations" tulee voimaan 1.1.1987, se menettää voimaa:

luku SNiP II-17-77 "Pallosäätiöt";

muutokset ja lisäykset SNiP II-17-77: n pääjohtajalle, joka hyväksyttiin 16.1.1981, USSR: n valtionrakentamiskomitean 17.1.1981 antamasta päätöslauselmasta nro 4, nro 224, lokakuu 25, 1982 ja nro 313, 6.12.1983.

Nämä standardit koskevat rakenteeltaan vastavalmistuneiden ja rekonstruoidujen rakennusten ja rakennelmien pylväsperiaatteita.

Nämä säännöt eivät koske suunnitteluun paaluperustukset rakennusten ja rakenteiden pystytettiin ikiroudan paaluttamisen koneita dynaamisia kuormia sekä öljyn torneja ja muita rakenteita pystytetty mannerjalustalla syvyydessä upottamalla tukee yli 35 metriä.

Rakennusten ja rakenteiden pylväsrakenteet, jotka on pystytetty alueille, joilla on läsnäolo tai mahdollisuus kehittää vaarallisia geologisia prosesseja (karst, maanvyörymät jne.), Olisi suunniteltava ottaen huomioon Neuvostoliiton Gosstroyn hyväksymien tai sovittavien asiaa koskevien säädösten lisävaatimukset.

1. YLEISET SÄÄNNÖKSET

1.1. Valitaan pohjan rakenne (kasa, luonnollinen tai keinotekoinen perusteella), ja muodostavat paalut ja paalun emästä (esim., Kasa pensaat nauhat kentät) olisi perustuu erityisiin olosuhteisiin työmaan, tunnettu tekniikan tutkimus, suunnittelu kohdistuvat kuormat säätiö perustuu teknisen ja taloudellisen vertailun tuloksiin säätiöiden suunnitteluratkaisujen mahdollisista vaihtoehdoista (jotka on arvioitu alennetuista kustannuksista) ottaen huomioon taloudelliset menot th perustiedot rakennusmateriaalit ja tarjoamaan mahdollisimman täydellisen hyödyntämisen lujuus ja muodonmuutosominaisuudet maaperän ja fysikaalis-mekaaniset ominaisuudet perusta materiaaleista.

1.2. Paaluperustukset on suunniteltava pohjalta geodeettisen, Geologiset, insinööri-hydrometeorologisten tutkimuksia työmaalla sekä pohjalta ilmaisevan datan tarkoituksen, muotoilu ja tekniset ominaisuudet on suunniteltu rakennelmia ja edellytykset niiden toimintaa, jotta rasitus perusta, paikallisten rakennusolosuhteiden mukaisesti.

Pallosäätiöiden suunnittelu ilman asianmukaista ja riittävää teknistä ja geologista tutkimusta ei ole sallittua.

1.3. Suunnittelustutkimusten tulosten on sisällettävä tiedot, jotka ovat välttämättömiä säätiön tyypin, paalun mukaan, määrittämiseksi paalujen tyypin ja niiden mittojen (poikkileikkausmitat ja paalun pituus, paalun sallittu suunnittelukuormitus) ottaen huomioon mahdollisten muutosten ennusteet (rakennuksen ja hyödyntäminen) rakennustekniikka-geologiset ja hydrogeologiset olosuhteet sekä sen kehittämiseen tarvittavien teknisten toimenpiteiden tyyppi ja määrä.

Tutkimuksen materiaaleissa on oltava maaperän kenttä- ja laboratoriotutkimusten tulokset ja tarvittaessa paalun perustuksia suunnittelevan organisaation vahvistamat tulokset täysimittaisten paalujen staattisten ja dynaamisten kuormitustestien tuloksista.

Geologiset osuudet on annettava myös maaperän kerrostumia koskevien tietojen kanssa, niiden kahden fysikaalis-mekaanisen ominaisarvon laskennalliset arvot, joita käytetään kahden rajoitustilan ryhmän laskelmissa ja jotka osoittavat vahvistetun ja ennustetun pohjaveden pinnan aseman ja jos on olemassa kuuluvia tuloksia.

Huom. SNiP 3.02.01-83 -standardin vaatimusten mukaisesti rakentamisen aikana tehdyt pylväskoettimet ovat vain vertailuarvoja pilarin perustusten laadun ja niiden suunnittelun vaatimustenmukaisuuden määrittämiseksi.

1.4. Pallosäätiöiden hankkeiden tulisi mahdollistaa perustusten ja säätiöiden muodonmuutosten täysimittainen mittaaminen tapauksissa, joissa käytetään uusia tai puutteellisesti tutkittuja rakennusten ja rakenteiden rakenteita tai niiden perustuksia, rakennetaan kriittisiä rakennuksia ja rakenteita vaikeissa teknisissä ja geologisissa olosuhteissa sekä myös, jos suunnittelutoiminnassa on erityisiä vaatimuksia mittaamalla kanta.

1.5. Pylväsperiaatteet, jotka on tarkoitettu käytettäväksi aggressiivisissa ympäristöissä, olisi suunniteltava vastaamaan SNiP 2.03.11-85: n vaatimuksia, ja pinoihin perustuvissa puurakenteissa otetaan huomioon myös vaatimukset, joilla ne suojataan mätänemiseltä, tuhoutumiselta ja vahingoittumiselta.

2.1. Maaperän tunkeutumismenetelmän mukaan on eroteltava seuraavat paalut:

a) betonielementit teräsbetoni, puu ja teräs upotetaan maahan ilman kaivauksia käyttäen vasarat, vibraattorit, vibrovdavlivayuschih ja puserruslaitteen ja teräsbetoni paalut kääre syvenee täryttimet ilman lovi tai syvennys, jossa on osittainen maahan ja täytetään betonimassan;

b) raudoitetut betoniporat, jotka on haudottu täryttämättömillä pinoajoneuvoilla ruoppauksella ja jotka on täytetty osittain tai kokonaan betoniseoksella;

c) maaperään sijoitettu betoni ja teräsbetoni, joka on sijoitettu maaperään sijoittamalla betoniseos kaivoihin, jotka on muodostettu maaperän pakotetun puristamisen seurauksena;

d) teräsbetoniset porauslautat, jotka on sijoitettu maahan täyttämällä poratut kuopat betoniseoksella tai asentamalla niihin raudoitetut betonielementit;

2.2. Maaperän kanssa tapahtuvan vuorovaikutuksen ehtojen mukaan paalut on jaettava osastoihin ja perättäisiin paaluihin.

Kaikkien tyyppisten paalujen, jotka perustuvat kivikkoisiin maaperään ja ajettaviin paaluihin, lisäksi puristettaviin maaperään, on syytä huomata pölkkyjä.

Huom. Alhaisen puristettavan maaperän kohdalla on karkeita ja keskitiheyksisiä ja tiheitä hiekkakiviä sisältäviä maaperä sekä kiinteä sakeus veteen kyllästetyssä tilassa, jonka muodonmuutosmoduuli on 500 000 kPa.

Maaperänkestävyyden voimia, lukuun ottamatta kielteisiä (negatiivisia) kitkavoimia pylväiden sivupinnalla, ei pitäisi ottaa huomioon laskentaan niiden kantavuudesta perustusmaalla.

Suspensoiduissa paaluissa on oltava kaikentyyppiset paalut, jotka perustuvat puristettaviin maaperään ja kuorman siirtäminen pohjan maaperään lateraalisella pinnalla ja alapäähän.

Huom. Negatiivisia (negatiivisia) kitkavoimia kutsutaan paalun sivupinnaksi ilmeneviksi voimiksi, jotka ovat lähellä maaperän maaperää ja jotka suuntautuvat pystysuoraan alaspäin.

2.3. Vahvistettu betonipilareita, joiden poikkileikkaus on enintään 0,8 m sis. ja halkaisijaltaan vähintään 1 m halkaisijaltaan kasaavat kuoret on jaettava seuraavasti:

a) vahvistamismenetelmällä - kuorien ja paalujen paaluilla, joissa ei ole rasitettua pituussuuntaista lujitusta poikittaisella vahvikkeella ja esijännitetty varren tai langan pitkittäislujituksella (suuren lujuuden omaavalla langalla ja vahvistusköydillä), joissa on poikittainen vahvistus ja ilman sitä;

b) poikkileikkaukseltaan neliön muotoinen, suorakulmainen, T-muotoinen ja I-palkki, neliö, jossa on pyöreä ontelo, ontto pyöreä osa;

c) pitkittäisleikkauksena - prismamaisella, sylinterimäisellä ja kaltevalla sivupinnalla (pyramidi, trapezoidinen, romboidinen);

d) rakenteellisilla ominaisuuksilla - integroituja ja komposiittipinoja varten (erillisistä osista);

e) alemmassa päätyrakenteessa - paikoilla, joissa on terävä tai tasainen alempi pää, tasainen tai irtoava laajeneminen (klubin muotoinen) ja ontot paaluilla, joissa on suljettu tai avoin alapää, tai kammottavan kantapää.

Huom. Betonielementtien paalut kamufletnoy viidennen täytetään ajo paalut ontto pyöreä poikkileikkaus alaosassa, jossa on suljettu ontto teräskärki seuraavien täyttöjen ontelon ja kärki paalun ja betoniseoksen räjähdys laite kamufletnoy kantapää käsikappaleen. Pallokohtien projekteissa, joissa on käytetty naamioitua kantapäätä käyttäviä paaluja, olisi annettava ohjeita räjäytystoimenpiteiden sääntöjen vaatimusten noudattamisesta, myös määritettäessä sallitut etäisyydet olemassa olevista rakennuksista ja rakenteista räjähdyspaikkaan.

2.4. Laitteen menetelmällä olevat paalut jaetaan seuraavasti:

a) upotus, joka on järjestetty upottamalla putkiputkia, jonka alapää on suljettu kengällä tai maahan jäävällä betonipäähän, ja näiden putkien myöhempi uuttaminen betoniseoksena täytetään kaivoissa;

b) täytetyt vibro-leimattomat, jotka on järjestetty rei'itettyihin kaivoihin täyttämällä kuopat kovalla betoniseoksella, joka on tiivistetty värähtelevällä leimalla putken muodossa, jossa on terävä alempi pää ja jonka tärytyspuristin on kiinnittänyt siihen;

c) täytetään leimattuun laatikkoon, joka on järjestetty leimaamalla pyramidin tai kartiomaisen maametallin kaivoihin ja täyttämällä ne betoniseoksella.

2.5. Porauspallot laitteen menetelmän mukaan jaetaan seuraavasti:

a) Kiinteä kiinteä poikkileikkaus laajennetulla ja laajentamattomalla alueella, ja se on jauhettu jauhettuihin jauhemaisiin pohjavesimuodostumiin ilman kaivojen seinämien kiinnittämistä ja maaperään pohjaveden alapuolella - kiinnittämällä kuopan seinät muulla tai varastoitua talteenottavaa koteloa ;

b) porattu ontto pyöreä osa, joka on järjestetty käyttämällä moniosaista värähtelevää ydintä;

c) puristetaan tiivistetyllä pohjalla, joka järjestetään soran avulla soraa alareunaan;

d) kyllästyneellä naamioinnilla, joka on järjestetty porauskaivojen avulla, minkä jälkeen muodostuu laajeneminen räjähdyksen avulla ja betonisäiliöiden täyttö;

e) läpimitaltaan 0,15-0,25 m: n buuroiiniruisku, joka on järjestetty injektoimalla (ruiskuttamalla) hienojakoinen betoniseos tai sementti-hiekkalaasti porakaivoksiin;

f) paalutuspylväät, jotka on järjestetty poraamalla kaivoja laajentamalla tai ilman niitä, sijoittamalla niihin sementti-hiekkalaasti laasti ja laskemalla sylinterimäisiä tai prismaattisia kiinteän osan osia, joiden sivut tai halkaisija on vähintään 0,8 metriä kaivoihin;

g) Naamioitu kantapää, joka eroaa tylsistyneistä paaluista, joissa naamiointi kantapää (ks. kohta "d"), sillä kammottavan laajenemisen muodostumisen jälkeen kaivoon lasketaan vahvistettu betonipolymeeri.

Huomautuksia: 1. Koteloputket voidaan jättää maahan vain siinä tapauksessa, että mahdollisuutta käyttää muita pohjarakentamisratkaisuja suljetaan pois (kun rakennetaan porakoneita maaperässä, jonka suodatusnopeus on yli 200 m / vrk.) Käytettäessä porakoneita olemassa olevien maanvyörymien ja muissa perustelluissa tapauksissa).

2. Kun järjestää tylsistyneitä paaluja silkkimassalla, se saa käyttää ylimääräistä vedenpainetta kuoppien seinämien kiinnittämiseen.

2.6. Vahvistettu betoni ja betonipallot on suunniteltava raskaasta betonista.

Betonielementtien paalut pitkittäin vahvistaminen vapaa jännitteitä, joille ei ole olemassa kansallisia standardeja sekä painettuja ja puupaalua on tarpeen säätää konkreettisia luokan ei ole alle B15, betonielementtien paalut esijännitettyjen vahvistaminen - vähintään V22,5.

Lyhyissä särmäys- ja porauskuopissa (alle 3,5 metriä) perustelluissa tapauksissa on sallittua käyttää raskaaseen betoniin luokkaa, joka ei ole alle B7,5.

2.7. Kaikkien rakennusten ja rakenteiden betoniteräkset, lukuun ottamatta napoja, siltoja, hydrauliikkarakenteita ja suuria ylitysjohdotuksia, on oltava rakenteeltaan raskaasta luokasta valmistettua betonia, joka ei saa olla pienempi kuin:

esikuvioituja grillatöitä varten - B15

Yläpuolisten voimajohtojen suurten liityntöjen tukien osalta esivalmistettujen ja monoliittisten grillausbetonien luokka olisi otettava vastaavasti B22.5: ssä ja B15: ssä.

Sillatukien kohdalla betoniporsien ja paalun grillausluokitukset on osoitettava SNiP 2.05.03-84: n vaatimusten mukaisesti hydraulirakenteille - SNiP 2.06.06-85.

2.8. Betonin betonoitavissa sarakkeisiin lasit kasattu lauttaa säätiöiden ja kasa päät modulaarinen nauha grillage annetaan mukaisesti vaatimusten SNIP 2.03.01-84 asetettu konkreettisia sinetöidä elementti- liitokset, mutta ei alle luokka V12,5.

Huom. Sillan ja hydrauliikkarakenteiden suunnittelussa betoniluokka betoniseosten elementtien päällekytkemiseksi tulisi olla yksi askel suurempi yhdistettyjen esivalmistettujen elementtien betoniluokkaan nähden.

2.9. Betonien laatu pakkasen ja vedenkestävyys paalujen ja paaluttamisen grillit olisi käytettävä, seuraavat vaatimukset GOST 19804,0-78, leikata 2.03.01-84, siltojen ja vesirakenteilla - vastaavasti leikata 2.05.03-84 ja leikata 2.06.06-85.

2.10. Puiset paalut on valmistettava havupuusta (mänty, kuusi, lehtikuusi, kuusi), joiden halkaisija on 22-34 cm ja pituus 6,5 ja 8,5 metriä, jotka täyttävät GOST 9463-72: n vaatimukset.

Pahkien valmistuspäiväkirja on tyhjennettävä kuoresta, kasveista ja oksista. Lokien luonnollinen kartiomaisuus (sbeg) säilyy. Pakoputkien poikkileikkauksen, pidennyksen ja rakenteen mitat otetaan laskennan tulosten ja suunnitellun kohteen ominaisuuksien mukaisesti.

Huom. Mahdollisuus käyttää puisia halkeamia, joiden pituus on yli 8,5 metriä, on sallittu vain yhteisymmärryksessä paalujen valmistajan kanssa.

2.11. Puu- tai pylväspätöiden pätkät tai pylpyrät, jotka on kiinnitetty pitkin pituutta, ja pakettipinoissa on päällekkäisiä metallilevyjä tai suuttimia. Pakattujen paalujen liitokset tulisi sijoittaa vähintään 1,5 metrin etäisyydelle toisistaan.

3. LASKENTAPERIAATTEET

3.1. Pallosäätiöiden ja niiden emästen laskeminen on suoritettava rajoittavien olosuhteiden mukaan:

a) ensimmäinen ryhmä:

paalujen ja paalun grillausmateriaalien lujuudesta (ks. 3.6);

paalusuojan maaperän kantavuudesta (ks. kohta 3.10);

pilarin perustusten kantavuudelle, jos niihin siirretään merkittäviä horisontaalisia kuormituksia (tukiseinät, välike-rakenteiden perustukset jne.) tai jos perustukset rajoitetaan rinteillä tai muodostuvat jyrkästi upottamalla maakerroksia jne. (katso s.3.13);

b) toinen ryhmä:

pystysuorilla kuormituksilla olevien paalujen ja paalun perustusten sedimentteihin (ks. 3.15 jakso, 6 kohta);

paalujen liikkeistä (vaurioiden horisontaaliset kulmakohdat ja paikat pohjaan horisontaalisten kuormien ja momenttien vaikutuksesta (ks. suositeltu lisäys 1);

halkeamien muodostumisesta tai avaamisesta paalun perustusten teräsbetonirakenteissa (ks. kohta 3.6).

3.2. Kuormitukset ja vaikutukset, jotka on otettu huomioon paalusäätiöiden, kuormitustekijöiden ja mahdollisten kuormitusyhdistelmien laskelmissa, olisi otettava SNiP 2.01.07-85: n vaatimusten mukaisesti ottaen huomioon SNiP 2.02.01-83: n ohjeet.

Kuormien arvot on kerrottava niiden käyttötarkoituksen mukaisilla luotettavuuskertoimilla, jotka on toteutettu Neuvostoliiton valtionrakentamiskomitean hyväksymien rakennusten ja rakenteiden vastuuasteen laskemista koskevien sääntöjen mukaisesti.

3.3. Pallojen, paalusäätiöiden ja niiden kantavien kantajien laskeminen on suoritettava kuormien tärkeimmillä ja erityisillä yhdistelmillä, muodonmuutoksilla - pääyhdistelmissä.

3.4. Kuormat, iskut, niiden yhdistelmät ja kuormitustekijät laskettaessa siltojen ja hydrauliikkarakenteiden kasausperiaatteita olisi otettava SNiP 2.03.05-84: n ja SNiP 2.06.06-85: n vaatimusten mukaisesti.

3.5. Kaikki laskokset paaluista, paaluperustuksista ja niiden pohjista on suoritettava käyttämällä materiaalien ja maaperän ominaisuuksien laskettuja arvoja.

Pallojen ja paalun grillausominaisuuksien ominaisarvot on otettava SNiP 2.03.01-84, SNiP II-23-81, SNiP II-25-80, SNiP 2.05.03-84 ja SNiP 2.06.06-85 vaatimusten mukaisesti.

Maaperän ominaisuuksien laskennalliset arvot olisi määritettävä SNiP 2.02.01-83: n ohjeilla ja ympä- röivän kasaerän kerrointen kertoimien arvot on otettava suositellun lisäyksen 1 ohjeiden mukaisesti.

Maaperän laskettu vastus paalun R alapuolella ja paalun sivupinnalla on määritettävä kohdassa Sec. 4.

Jos on tehty kenttätutkimuksia, jotka on suoritettu kohdan Sec. 5, paalujen pohjan maaperän kantavuus on määritettävä ottamalla huomioon maaperän staattisen säteilyn, maaperän testaus referenssivaiheen tai dynaamisen testin mukaan. Staattisen kuormituksen omaavien paalujen testauksessa on testien tulosten perusteella otettava huomioon paalusuojan maaperän kantavuus.

3.6. Pallojen ja paalunkiillotusten materiaalin lujuuden laskeminen on tehtävä SNiP 2.03.01-84, SNiP II-23-81, SNiP II-25-80 vaatimusten mukaisesti siltojen ja hydraulirakenteiden osalta - SNiP 2.05.03-84 ja SNiP 2.06.06-85 ottaen huomioon PP.3.5, 3.7 ja 3.8 kohdassa sekä suositellussa liitteessä 1 esitetyt lisävaatimukset.

Betoniterästen rakenneosien laskeminen halkeamien muodostamiseksi ja avaamiseksi on tehtävä SNiP 2.03.01-84: n vaatimusten mukaisesti silloille ja hydraulirakenteille - ottaen huomioon myös SNiP 2.05.03-84: n ja SNiP 2.06.06-85: n vaatimukset.

3.7. Kaikkien tyyppisten paalujen laskemiseksi materiaalin lujuuden mukaan paalua on pidettävä tangona, joka on jäykästi kiinnitetty maahan, joka on sijoitettu grillattavan jalan päähän etäisyydellä, joka määritetään kaavalla

jossa: - paalun pituus korkean grillaten jalasta tasoitustasoon m;

- deformoitumiskerroin, 1 / m, määritetty suositellun liitteen 1 mukaisesti.

Jos porojen ja kuorien poraamiseksi, jotka on haudattu karkean maaperän paksuuteen ja upotettu kivikkoiseen maahan, on otettava huomioon suhde (jossa h on

pylvään tai paalun kuoren syvyys, mitattuna sen alapäästä maaperänsuunnittelun tasoon, jossa on suuri grilli, jonka pohja on maanpinnan yläpuolella ja alhaisen grillataustyön pohjan alapuolella, jonka pohja on taipuisa tai upotettu karkeaksi maaperäksi, paitsi erittäin puristettavaksi, m).

Laskettaessa injektoitavien paalujen materiaalin voimakkuutta leikkaamalla voimakkaasti puristettavia maaperää, jonka muodonmuutosmoduuli on E = 5000 kPa (50 kgf / m2) tai alle, paalujen arvioidun paksuuden pituus riippuen paalujen d halkaisusta on oltava yhtä suuri kuin:

kohdassa E = 500-2 000 kPa (5-20 kgf /)

Е = 2000-5000 kPa (20-50 kgf /)

Jos se ylittää erittäin puristettavan maakerroksen paksuuden, arvioitu pituus on sama

3.8. Materiaalin kestävyyden laskemista varten (lukuun ottamatta pylväitä ja porauspinoja) betonirakenteen suunnittelun vastus on otettava huomioon ottaen huomioon työolosuhteiden kerroin SNiP 2.03.01-84: n ohjeiden ja työolojen kertoimen mukaisesti ottaen huomioon paalutusmenetelmän vaikutus:

a) silty-savi-maaperässä, jos kaivojen poraus ja niiden betonointi ovat mahdollisia kiinnittämättä seiniä, kun pohjavesi on sijoitettu rakennusprosessin aikana paalujen kantapään alapuolelle,

b) maaperässä, porauksessa ja betonisoitumisessa, jossa kuivatetaan käyttäen keräyskelpoista koteloa,

c) maaperässä, porauksessa ja betonisaatiossa, jossa vedessä on vettä,

d) maaperässä, porauksessa ja betonissa, jossa suoritetaan mudassa tai veden liiallisessa paineessa (ilman koteloa),

Huom. Betoni vedessä tai mudan alapuolella tulisi suorittaa vain vertikaalisesti siirrettävän putken (VPT) menetelmällä tai betonipumpuilla.

3.9. Kaikkien tyyppisten paalujen laskutoimitukset olisi tehtävä niiden rakennusten tai rakenteen siirrettyjen kuormien vaikutuksesta, joita käytetään myös paalujen aiheuttamien voimien vaikutuksesta omaan painoonsa paalujen valmistuksessa, varastoinnissa, kuljetuksessa ja nostettaessa niitä paalun kuljettajalle yhdestä kohdasta, joka on kauempana paalun päästä (missä on paalun pituus).

Pallon voima (palkista) oman painonsa vaikutuksesta olisi määritettävä ottaen huomioon dynaaminen tekijä, joka on yhtä suuri kuin:

1.5 - vahvuuden laskemisessa;

1.25 - laskettaessa halkeamien muodostumista ja avaamista.

Näissä tapauksissa kuorman luotettavuuskerroin sen oman painon mukaan on yhtä suuri kuin yksi.

3.10. Säätömaiden laskentakapasiteetin perusteella säätöön ja sen ulkopuolella oleva yksittäinen paalu lasketaan ehton perusteella

missä on kuormitus siirretty paaluun (pitkittäinen voima, joka syntyy perustekniikassa vaikuttavista rakenteellisista kuormituksista ja niiden epäedullisimmista yhdistelmistä) määritettynä 3.11 kohdan suuntaviivojen mukaisesti;

- yksittäisen paalun pohjan maaperän laskennallinen kantavuus, jäljempänä "kasaantokapasiteetti" ja määritetty kohdan 2 mukaisesti. 4 ja 5.

Luotettavuustekijän oletetaan olevan:

1.2 - jos paalujen kantavuus määräytyy staattisen kuormituksen kenttäkokeiden tulosten perusteella;

1.25 - jos paalun kantavuus määritetään laskemalla staattisen maaperän äänihäiriöiden tulokset, pylvään dynaamisten testien tulokset, jotka suoritetaan ottamalla huomioon maaperän elastiset muodonmuutokset, sekä maaperän kenttäkokeiden tulokset vertailukapselilla tai paalutunnistimella;

1.4 - jos paalin kantavuus määritetään laskemalla, mukaan lukien paalujen dynaamisten testien tulokset, jotka suoritetaan ottamatta huomioon maaperän kimmoisia muodonmuutoksia;

1,4 (1,25) * - sillatukien perustuksiin, joissa on pieni grillata, roikkuvat paalut ja paaluilla varustetut pylväät, joilla on suuri grillaus - vain paaluilla, jotka tuntevat puristuskuorman riippumatta siitä, kuinka paljon paaluja on perustilassa;

* Suluissa olevat arvot annetaan, kun paalun kantavuus määritetään staattisen kuormituksen kenttäkokeiden tulosten avulla tai laskemalla maaperän staattisen äänityksen tulokset.

joissa on korkea tai matala rypytys, jonka pohjalla on erittäin puristettavissa oleva maaperä, ja perättäiset paalut, jotka tuntevat puristuskuormituksen, sekä kaikenlaiset grillata- miset ja jälkijäämat ja halkeamat, jotka tuntevat vetävän kuormituksen, riippuvat alusrakenteiden pinoiden lukumäärästä:

21 pinoa ja enemmän. 1,4 (1,25)

11-20 paalut. 1,55 (1,4)

sarakkeen alla olevan yksittäisen paalun perustuksiin, joiden kuormitus yli 600 kN: n (60 ts) neliöosaa pitkin ja yli 250 kt: n paalupakalla - kerroinarvon on oltava 1,4, jos paalun kantavuus määritetään staattisten testien tuloksista kuorma ja 1.6, jos paalun kantavuus määritetään muilla tavoilla;

- kiinteiden kasa-alojen jäykkää rakennetta varten, joiden maksimipituus on vähintään 30 cm (paalujen lukumäärä on yli 100), jos paalin kantavuus määräytyy staattisten testien tulosten perusteella.

Huomautuksia: 1. Kaikkien paalujen tyyppien, sekä puristus- että vetorakontien laskennassa, kuormituksessa olevan paalun pitkittäisvoima määritetään ottaen huomioon oma painonsa paino, joka otetaan kuorman turvallisuustekijä huomioon ottaen, mikä lisää rakenteellista voimaa.

2. Jos paaluperustusten laskeminen tehdään ottaen huomioon tuuli- ja nosturikuormat, ääripäreillä havaittavaa laskennallista kuormitusta voidaan nostaa 20% (lukuun ottamatta voimansiirtotornien perustuksia).

Jos sillanpohjan paalut ulkoisten kuormien suunnassa muodostavat yhden tai useampia rivejä, kun otetaan huomioon (yhteiset tai erilliset) kuormitukset, jotka aiheutuvat jarrutuksesta, tuulen paineesta, jäästä ja kuormitettujen pinoiden havaittavista aluksista, suunnittelun kuormitus kasvaa 10 prosentilla neljällä pitsit peräkkäin ja 20% kahdeksan pihdit ja enemmän. Pylväiden keskimääräisellä lukumäärällä suunnittelun kuormituksen prosentuaalinen nousu määritetään interpoloimalla.

3.11. Nollapisteen N, kN (ts) suunnittelupaino olisi määritettävä harkitsemalla säätöä kehysrakenteeksi, joka havaitsee pystysuorat ja vaakasuorat kuormat ja taivutusmomentit.

Perusrakenteilla, joissa on pystysuoria paaluja, paalun rakenteellinen kuormitus määritetään kaavalla

missä on laskettu puristusvoima, kN (tc);

- laskennalliset taivutusmomentit, kNm (tcm), suhteessa pinoiden x- ja y-suunnitelmaa oleviin pääakseleihin grillauksen jalan tasossa;

n on palkkien määrä säätiössä;

- etäisyydet pääakseleista kunkin paalin akseliin, m;

x, y ovat etäisyydet pääakseleista kunkin paalin akseliin, jolle laskettu kuorma lasketaan, m.

3.12. Vaakasuora kuormitus, joka vaikuttaa säätöön saman poikkileikkauksen omaavilla pystysuorilla paaluilla, on sallittava jakautua tasaisesti kaikkiin paaluihin.

3.13. Pallosäätiön ja sen perustuksen vakavuus on tarkistettava SNiP 2.02.01-83: n vaatimusten mukaisesti ottaen huomioon lisä horisontaalisten reaktioiden vaikutukset maaperän siirrettyyn osaan kiinnitetyistä paaluista.

3.14. Pylväiden ja paalun perustukset on laskettava materiaalin lujuuden perusteella ja perustusten vakauden tarkastamisen pakkasen voimien vaikutuksesta, jos pohja taitetaan kallistuvilla mailla.

3.15. Pallojen ja paalun perustusten laskeminen muodonmuutoksille olisi tehtävä ehdon perusteella

jossa - paalun, paalun perustuksen ja rakenteiden nivelmuutokset (sedimentti, liikkuminen, suhteellinen ero paalujen sedimentissä, paalusäätiöt jne.), lasketaan laskemalla kappaleiden ohjeiden mukaisesti. 3,3, 3,4, s. 6 ja suositeltu sovellus 1;

- SNiP 2.02.01-83: n ohjeiden mukaan muodostetun paalun pohjan, paalun perustuksen ja rakenteiden nivelmuutoksen raja-arvo sekä sillat - SNiP 2.05.03-84.

4. PILESIN KÄYTTÖÖNOTON LASKENTAMINEN

4.1. Kalliolle maaperälle lepäävän kN (tc): n, kantomatka-, kuori-, poraus- ja porauspallojen kantavuus sekä matalaa puristettavalla maaperällä lepäävä paalu (ks. Huomautus 2.2) olisi määritettävä kaavalla

jossa - maaperän paalin työolosuhteiden kerroin otetaan

A on pylvään maaperän laakerialue, joka on otettu tasaisille poikkileikkauksille, joilla on yhtä suuret poikkipinta-alat, sekä onttojen pyöreiden poikkileikkauspinoiden ja kuorellisten paalujen osalta - yhtä suuri kuin verkon poikkipinta-ala, jossa ontelon täyttymistä betonilla ja samanlainen brutto-poikkileikkauspinta-ala täytettäessä tätä betonivaipan korkeuteen vähintään kolmesta halkaisijasta.

Kallistustelineen alarungon, kPa (tonni / tonne) alapuolella oleva maaperän R suunnitteluvastus on otettava:

a) kaikentyyppisille käytetyille paaluille, jotka perustuvat kivikkoisiin ja hieman puristettaviin maaperään, R = 20 000 kPa (2000 t / s);

b) tölkkien ja kuorien täyttö ja poraus, jotka on täytetty betonilla ja jotka on upotettu epäyhtenäiseen kivikkoiseen maahan (ilman heikkoja välikerroksia) vähintään 0,5 metriä, - kaavan

jossa - lopullisen voimakkuuden standardiarvo kallion yksiakseliselle puristukselle veteen kyllästetyssä tilassa, kPa (tonni).

- maaperän luotettavuuskerroin

- arvioitu syvyys upotus ja poraus paalut ja kuoren paaluilla kallioinen maa, m;

- kallioisella maaperällä upotettujen porausten ja porauskuorien ja kuorihyllyjen osan ulkohalkaisija; m;

c) kuorenpaloille, jotka on tasaisesti tuettu epäpuhtauksien kallioisen maaperän pinnalle, joka on kerrostettu karkeista ja särkemättömistä maaperistä, joiden paksuus on vähintään kolme halkaisijaltaan halkeamaa, - kaavan

jonnekin sama kuin kaavassa (6).

Huom. Löytyneiden pohjamaiden porautuvien porauslautojen ja kuorien sekä pehmennettyjen kalliotilojen läsnäollessa niiden yksiakselinen puristuslujuus olisi otettava testien tulosten perusteella tai paalujen ja kuorien testitulosten avulla staattisella kuormituksella.

Kaikkien tyyppisten suspensoidut ajopilot ja kuorelliset paalut,

upotettava ilman louhinta

4.2. Kalkkunan pohjapäähän ja sen sivupinnalle lasketun pintalujuuden voimien summa, joka on kN (ts), roikkuva ajokapas ja kuoren kasa, joka upotetaan ilman kaivamista, on tehtävä puristuskuormituksella työskentelyllä kaavan

jossa - maaperän paalin työolosuhteiden kerroin otetaan

R on maapallon alaraajan alapuolella olevan maaperän suunnitteluvastus, kPa (tonni /) taulukon 1 mukaisesti;

A on pylvään maaperän laakerialue, joka on otettu halkaisijaltaan suuremman halkaisijan tai verkkokuoren alueen pinta-alan laajenevan poikkileikkausalueen tai poikkileikkausalueen yli;

u on paalun poikkileikkauksen ulkokehä, m;

- i-kerroksen maaperän kerroksen laskettu vastus paalun sivupinnalle, kPa (ton /), taulukon 2 mukaisesti;

- i: nnen kerroksen paksuus, joka on kosketuksessa paalun sivupinnan kanssa, m;

- maaperän työolosuhteiden kerroin vastaavasti alaosan alapuolella ja paalun sivupinnalla ottaen huomioon kasaantumenetelmän vaikutus laskettuihin maaperävastuksiin ja otettu taulukosta. 3.

Kaavassa (8) maaperän kestävyys on laskettava yhteen kaikkiin paikkoihin kuuluviin maaperän kerroksiin, ellei hanke mahdollista alueen suunnittelua leikkaamalla tai maaperä pestään pois. Näissä tapauksissa on tarpeen tiivistää kaikkien maakerrosten resistanssit, jotka sijaitsevat sen alapuolella (leikkaus) ja säiliön pohjan alapuolella paikallisen eroosion jälkeen suunnitteluveden aikana.