Ohjaus paalun perustusten asennuksessa

Heikot ja tyydyttämättömät maaperät ovat tärkein ongelma minkä tahansa kohteen rakentamisessa - onko kyseessä pieni rakennus- tai monikerroksinen asuinrakennus. Tehokkain ulosmeno on käyttää paalutekniikan perustan aikana. Pihdeillä voit järjestää melko massiivisen rakenteen ilman pelkoa sen samentumasta tai muodonmuutoksesta. Tällöin paalujen ylemmän laakeriosuuden on sijaittava samalle tasolle ja niiden korkeuden suuntaamiseksi käytetään paalujen päiden hakua.

Tarvikkeiden kohdistaminen

Nykyään on olemassa useita erilaisia ​​kasaustekniikoita, joista kullakin on omat edut ja haitat, sen laajuus ja tekniset vivahteet. Kaikki paalun perustukset jaetaan:

 • Drift - kun paalut upotetaan maaperään fyysisen voiman vaikutuksesta. Useimmiten näihin tarkoituksiin käytetään mekaanisia tai kädessä pidettäviä vasaroita, harvemmin - värähtelymekanismeja ja koneita, jotka painavat kasa maaperään omalla painollaan.
 • Tylsää. Tällöin vaaditaan halutun halkaisijan ja syvyyden reiät maahan, johon lujitetaan ja betonia kaadetaan.
 • Ruuvi. Tällaisen pohjan pileistä tehdään terävä putki, jonka ympärillä alaosa on kierteinen metallilevy. Tällaisen paalun syveneminen tapahtuu sen pyörimisen vuoksi omalla akselillaan erityisellä laitteella - paalukuljettajalla. Tällöin kasa, joka menee syvälle maahan, toimii kuin korkkiruuvi, joka on ruuvattu korkkiin.
Kierrä paalut

Pinoiden tukien syvyys sekä niiden korkeus maanpinnan yläpuolella on säädetty suunnitteluasiakirjoilla. Se riippuu kiinteiden maametallien syvyydestä, tulevan rakenteen massasta, sen teknisistä ominaisuuksista jne. Näistä näkökohdista riippuen valitaan paalujen tyyppi ja määritellään perustuksen rakenteelliset elementit. Piles toimivat kannattimena yläreunassa tai grillatessa, joihin puolestaan ​​koko rakenne lepää. Tältä osin asianmukaisesti varustetulla paalusäätiöllä tukien yläosa on sijoitettava samalle tasolle.

Itse asiassa tällaisen ihanteellisen tuloksen saavuttaminen on lähes mahdotonta. Ajettaessa paaluilla korkeuden vaihtelu voi kestää kymmeniä senttimetrejä. Tämän indikaattorin vaikuttavat maaperän geologiset indikaattorit, paalujen koko ja syventämisen menetelmä. Rakennustandardit edellyttävät kuitenkin paalintukien tasaisinta järjestelyä suhteessa horisontin tasoon.

Tukien suuntaaminen ja leikkaaminen kasa samalle korkeudelle.

Pile Felling -menetelmät

Käytännössä on useita tapoja kohdistaa paalutukit. Teknologian käyttö vaikuttaa:

 • Materiaalin koostumus, josta kasa valmistetaan.
 • Pilarin mitat.
 • Tarvittavien teknisten laitteiden olemassaolo.

Paalupäällystys voidaan tehdä manuaalisesti tai mekaanisesti. Ensimmäisessä tapauksessa kaikki työ tehdään käsityökalujen avulla: mönkijä, jyrsin, sakset leikkaamiseen, jne. Mekaanistetulla menetelmällä käytetään erityisten raskaiden koneiden käyttöä ja tappien leikkaaminen suoritetaan tässä tapauksessa ilman henkilökohtaisen fyysisen voiman suoraa soveltamista. Kun koneistettuja leikkuupinoja voidaan käyttää kahdenlaisia ​​teknisiä laitteita - leikkaamoja ja hydraulisia mekanismeja.

Koko paalujen päällystysprosessia säännellään vuonna 1982 annetun rakennus- ja rakennesääntöjen "Rakennustekniikan perusteet" kohdassa 3.4. Tämän standardin mukaan on mahdollista edetä tason tukitasolle vain, kun kaikki paalut on upotettu ja hyväksyntätodistus siihen liitetyn mallin kanssa on laadittu. Sen jälkeen laaditaan tulevien teosten tekninen kartta, leikkauslinjojen merkintä tehdään.

Leikkauslinjan merkitsemiseen tarvitaan tarkkuusmittareita - lasertaso tai taso. Lähtökohtana otetaan ripperi, joka on alimmalle kasa: siitä on kunkin myöhemmän merkkiaineen mittaus. Kunkin paalin korkeutta ei saa laskea maasta nollatasosta. Tällöin tukien korkeusero on suuri, mikä johtuu maanpinnan epätasaisuudesta.

Manuaalinen hakkuomenetelmä

Seuraavia työkaluja käytetään paalujen manuaaliseen leikkaamiseen:

 1. Jackhammer - kohdistaa monoliitti- tai betonielementtien kannat.
 2. Hydrauliset leikkurit - teräksen liiallisen ulkonevan raudan leikkaamiseen. Niitä voidaan myös lyhentää pienten halkaisijaltaan olevien metalliputkien paikkoja, betonivinkkejä.
 3. Kulmahiomakone. Sopii betonituotteiden leikkaamiseen ja metalliputkiputkien leikkaamiseen. Kaikki riippuu siihen asennetusta leikkuupyörästä.

Verrattuna mekaaniseen menetelmään kaatopaikan kaatamiseksi käsikäyttö on taloudellisesti edullisempi. Tämä pätee erityisesti yksityisiin kehittäjiin, joilla on rajallinen rakennusbudjetti. Tämä menetelmä on kuitenkin hyvin, hyvin pitkä ja siksi tehottomana suurissa teollisissa rakennustyömaissa. Jälkimmäisessä tapauksessa käsikäyttöisen tekniikan käyttö paalupohjan paalupäiden leikkaamiseen voi merkittävästi lisätä rakentamisaikaa.

Metallipylväiden leikkaaminen

Vähiten aikaa vievä ja yksinkertainen suoritus on metalliputkien kannattimien lyhentäminen. Tällaisella rakenteella on ruuvi tai ajettava säätö, joka on suunniteltu pienten rakennusten rakentamiseen - yksityisiin taloihin, vartiointiin, kevyisiin varastoihin ja kodinhoitohuoneisiin. Leikkaa metallitelineitä seuraavasti.

Ensinnäkin sen on sovellettava yhden tason merkitsemistä kaikilla paaluilla. Tätä varten alhaisin tuki on työkalujen mittaus - hydraulinen tai lasertaso, taso -. Se katsotaan alimmaksi pisteeksi, josta korkeus mitataan.

Betonileikkaus jackhammerilla

Jos tuen korkeus on asetettu projektidokumentaatioon ja sidottu mihin tahansa ulkoiseen kehykseen, tällöin muissa paaluissa olevat merkinnät talletetaan tästä pisteestä. Leikkauspisteiden merkitsemisessä ei ole suositeltavaa käyttää tavanomaista rakennustasoa asettamalla merkkejä yhdestä merkistä toiseen. Etikettien on oltava selvästi näkyvissä metallin taustalla - on parasta käyttää niitä liidulla tai valkoisella maalilla.

Lisäksi metallintyöstöä varten suunnitellun leikkauspyörän avulla leikkuukorkeuden ansiosta tehdään 1-2 mm: n syvyydeltään yksi jokaisen kannatin kehän ympäri. Sen on tarkoitus saada enemmän leikkauksen tasaisempi reuna ilman poikkeamia yhdestä tai toisesta suunnasta. Sovelletuista riskeistä ja kaatopäästä on leikattu.

Samoin betonituen saa hiomakone erityisillä hiomapyörillä. Metallipallojen leikkaamiseen voit käyttää avonaisia ​​liekinleikkureita - asetyleeniä, bensiiniä, laseria tai plasmapolttimia.

Betoni kasa alas

Vaikeampaa työtä on betonipallon paalupanon kaatoaminen. Tällaisia ​​paaluja voidaan kaataa sekä suoraan paikoilleen (tylsä) että betonituotteiden tehtaalla (ajettaessa). Kummassakin tapauksessa betonituen käsikäyttöinen hakkuus suoritetaan jackhammerilla. Merkinnän tekniikka on tässä tapauksessa täysin analoginen metallituen merkitsemiseen. Ainoa huomionarvoisuus on se, että etikettejä käytettäessä on otettava huomioon se, että säätiön betonipilarit ovat toisiinsa sidoksissa betonilevyllä.

Valukappaleessa, grillata, kuten se on, on paalujen kärjessä ja luo niiden kanssa yhtenäisen rakenteen. Tässä suhteessa, yläosa kasa betonipaaseja on upotettu paksuun paaluhattu ainakin muutaman senttimetrin, ja ulkonevat vahvistaminen paalut liittyy vahvistava häkki betonin putkiston. Siksi etikettejä tulisi käyttää hieman yli projektin dokumentaatiossa ilmoitetun tason yläpuolella. On myös pidettävä mielessä, että kun leikataan betoni kaataa, odottamattomat halkeamat ja halkeilua monoliitin alle merkitty merkki ovat mahdollisia.

Betonin leikkaaminen, vuorottelevat lähestyvät liikkeet alhaalta ylöspäin ja sitten ylhäältä alas, pilarin ympäryksen ympärillä. Kiertäminen tulisi tehdä siten, että leikattujen osien päiden pystysuorassa osassa oli kartion ulkonäkö. Betonivalun poistamisen jälkeen jäljelle jääneen vahvikkeen ulkonevat osat leikataan haluttuun korkeuteen hiomalaitteella tai hydraulisilla leikkureilla. Hydraulisten leikkureiden avulla voit leikata ja betonipoikia.

Tässä tapauksessa pyöristetyn muodon omaava erityissuutin asetetaan tukeen ja betonin pienet osat otetaan huolellisesti pois. Tällöin leikkaava reuna on pehmeämpi kuin mönkijälaitteella, ja leikkauksen vieressä olevien tukiosien halkeilun todennäköisyys pienenee, mikä heikentää sen kantavuutta.

onnettomuuksien ehkäisy

Kun maljakko elämän Säätiö tukee manuaalinen prosessi on noudatettava turvamääräyksiä ilmoitettu jo mainitut napsia 1982 Saat kätevästi työskennellä paaluilla huomattavan korkea, käytön rakennustelineiden tai puutavaran, vakiintunut maassa. Ennen työn aloittamista sinun on varmistettava koko rakenteen luotettavuus, ja vain tämä voi alkaa katkaista kannatinpäät.

Kiillotettu työskentelyssä käytettäessä hiomakone tai nostokammio korkealla käytettäessä rakennustelineiden, tikkaiden tai porrastustarvikkeiden sijaan. Tämä johtuu siitä, että työn aikana on suurta todennäköisyyttä, että ne putoavat niistä ja saavat vahinkoa vaihtelevasti.

Kun työskentelet käsityökalujen kanssa, käytä suojavaatteita, käsineitä, lasit ja korkealla työskentelyssä - sekä rakennustekniikkaa. Tämä suojaa työntekijää loukkaamasta lentäviä betonipartikkeleita tai metalli-asteikkoja. Käytä hengityssuojainta tai puuvilla-sideharsoa suojaavaa sidetta leikattaessa betonipääharja hioma-akselilla, jotta pienin kivenpöly ei pääse hengityselimiin.

On myös huolehdittava siitä, että rakennustelineiden tai rakennustelineiden kanssa työskentelevän nostolaitteen tai hiomakoneen kanssa ei ole luvatonta henkilöä, jonka säde on 5 metriä. Leikattu tai kaadettu säätiö ja suuret osat voivat vahingoittaa vakavasti alhaalla olevaa henkilöä, kun ne putoavat. Jos riittävän massiivinen tuki leikataan, sen yläosa on kiinnitettävä nosturilla tai vintillä. Näin vältetään raskaiden tukien pudottaminen leikkaavalle työntekijälle tai metsille (rakennustelineet).

Mekanisoitu tapa

Tällaisia ​​tekniikoita käytetään eniten laajamittaisessa teollisessa rakentamisessa, koska tässä tapauksessa käytettävät erikoislaitteet ovat erittäin kalliita. Jopa kaikki rakennusyhtiöt pitävät välttämättömänä hankkia tällaisia ​​laitteita kiinteistössä, mieluummin vuokraamaan sitä. Ainoa poikkeus on tapaus, jossa yritys joutuu toiminnan luonteen vuoksi säännöllisesti rakentamaan heikoille tai kosteikoille maaperälle samalla, kun käytetään paalujen rakennustekniikkaa perustilanteissa.

Lisäksi erikoislaitteet edellyttävät sopivia taitoja työskennellä hänen kanssaan, korkeasti koulutettuja rakennusalan työntekijöitä. Tässä suhteessa mekaaninen menetelmä leikkaus ogolovkov, lähes ei ole yksityistä kehittäjä, jota kutsutaan myös ammattimaiseksi. Ammatilliset teknologiat mahdollistavat työn tuottavuuden moninkertaistumisen ja samalla säätiön kustannusten nousun.

Betonituen leikkaaminen

Ammattilaitteet asennetaan rakennuskoneisiin - nostureihin, traktoreihin, kaivinkoneisiin jne. Paalujen mekaanista leikkaamista varten voidaan käyttää erilaisia ​​mekaanisia trimmerit:

 • Myllyt näkivät toimintatavan.
 • Hydraulisella käyttölaitteella, jolla on erilainen vaikutus rakenteeseen.
 • Leikkurit, joissa on avoin korkean lämpötilan liekki.
 • Vaikutus jauheen lataus.

Hydraulinen käyttölaite mahdollistaa nestepaineen, useimmiten moottoriöljyn, siirtämisen sylinteristä leikkaamiseen tai katkaisureunaan panssaroitujen letkujen ja mäntien avulla. Jauheen kulutusta käytetään betonirakenteiden leikkaamiseen.

Sekoittimien asettaminen syvälle betoniin johtuu jauheen räjähdyksen energiasta. Tässä tapauksessa betonirakenne kirjaimellisesti rikkoo puolet oikeaan paikkaan. Korkean lämpötilan polttimia voidaan käyttää menestyksekkäästi paitsi teräs- tai valurautapallojen lyhentämiseen myös betonituotteiden leikkaamiseen.

Polttimen korkea lämpötila johtaa betonin kaatamisen halkeiluun ja tuhoutumiseen. Leikkaamalla paaluja terät ja suurikokoiset pyöreät sahat mahdollistavat tasaisen kärjen reunan, joka ei edellytä jälkikäsittelyä tai säätöä käyttöparametreihin.

Video näyttää konkreettisen tuen pään leikkauksen vakiotuen avulla:

Pallojen leikkauspäät - työn, turvallisuuden ja valvonnan prosessi

Hankkeen dokumentaatiossa määritetään paalujen hautaamisen yleinen merkki, jonka mukaisesti tuote-erittely tehdään. Käytännössä maapallon tasojen epätasaisesta järjestelystä johtuen on kuitenkin mahdotonta saavuttaa tasalaatuista perustusta. Pylväät upotetaan maahan, kunnes niiden piste saavuttaa tiheän pohjan, joten asennettujen tukien kärjet ovat eri korkeuksilla sivuston tason yläpuolella. Laitteen oikean tekniikan varmistamiseksi grillaus vaatii eri tavoin tuotettujen paalujen päät.

Työn suorittaminen manuaalisesti

On muistettava, että säätiö on talon perusta, jonka luotettavuus riippuu rakenteen kestävyydestä ja mukavista toimintaolosuhteista.

Pallot, joiden kärki on korkeudeltaan, on valmistettu tasoitetusta ja tiivistetystä pohjasta asennetuista rakennusalustoista. Suuremman stabiilisuuden vuoksi heille asetetaan jäykät laudat tai puiset kilvet. Teräsbetonipilareiden alhaiset kohdat leikataan maahan.

Käsikäyttöisen hakkuutekniikan käyttö edellyttää pistoolikoneen käyttöä. Varmistaaksesi, että kasa ei ole vahingoittunut alle sen pinnalle aiemmin kohdistetuista vaaroista, on suositeltavaa kiinnittää erityinen metallipidike merkin linjaa pitkin. Tässä tapauksessa kaadettu pinta on sileä, ilman tarpeetonta haketta ja vaarallisia halkeamia. Puristin, joka suorittaa pneumaattisen vasaran ohjaimen toiminnan, rajoittaa iskun liukumista alemmassa suunnassa.

Pallojen päiden leikkaaminen tapahtuu juuri grillin pohjan projektimerkin yläpuolella. Kokeen oletetaan olevan yhtä suuri kuin tuen upotuksen koko monoliittisella hihnalla.

Teokset toteutetaan useassa vaiheessa. Aluksi betoni leikataan sivuilta. Samanaikaisesti kiinnitetään erityistä huomiota teräsbetonituen runkoon upotettujen lujittavien tankojen koskemattomuuteen. Ne ovat huolellisesti alttiina ja leikattu vaaditulle tasolle. Sitten kärjen sisäosa pilkkoidaan, jonka jälkeen leikkaus tasoitetaan paalun sulkemiseksi grillattaessa. Joskus leikkuukoneita käytetään karkea leikkaus, mutta tämä ei ole paras vaihtoehto. Tosiasia on, että tässä tapauksessa on suuri todennäköisyys katkaista ylimääräinen paalupala.

Manuaalinen tapa leikata ogolovkov paljon halvempaa koneellisia menetelmiä paikoilleen asentamiseksi halutulle tasolle. Mutta se on työläs ja tehoton, ja siksi pitkä. Manuaalista työtä käytetään silloin, kun on tarpeen tasata useita betoniteräksiä. Suurissa sivustoissa käytetään enemmän suorituskykyisiä laitteita.

Mekanisoitu prosessi

Nopeasti eroon ylimääräisten teräsbetonipäällysteiden osista autetaan asennettu hydrauliikka asennettuna lähes mihin tahansa traktoriin tai kaivinkoneeseen. Laitteessa on synkronisesti toimivat männät, jotka on sijoitettu kummallekin mekanismin työpuolelle. Pinoon kiinnitetään erityinen puristin ja kiinnitetään tarvittavaan tasoon.

Mäntien liittämisen jälkeen alkavat samanaikaisesti painaa paalun ympärysmittaa tuhoamalla vain vaadittu segmentti. Ponnistelut eivät vaikuta suurimpaan osaan betonipylväästä jättäen sen kiinteälle. Tämän avulla:

 • ei ole häiriintynyt lujitustangojen rakenne, jota käytetään usein grillausreikien yhteydessä;
 • ei ole voimakasta kohinaa, joka seuraa mönkijän ja moukarin työtä;
 • on mahdollista valmistaa noin 300 heinää yhdellä siirtymällä.

Kuitenkin kaikilla hydraulilaitteiden eduilla ei ole järkevää käyttää sitä pienillä työmäärillä. Korkkien karsiminen kymmenkuntaan paaluun ei ole kannattavaa, koska erityismekanismit ovat korkeat.

Vaatimukset ja valvonta

Pylvään korkin leikkaus tulee suorittaa viranomaisasiakirjojen ja asiakkaan toimittaman hankkeen mukaisesti. Työtekniikka vaatii toiminnan laadunvalvontaa:

 • hakkuumerkkien kohdistusta kohdistettaessa tehdään äärimmäisissä paaluissa tehtyjä merkkejä. Niiden välissä on johto tai lanka kiristetty, jolla tarkennetaan kehyksen tasojen oikea merkintä välitukeen;
 • Suojapuristimia asennettaessa on sallittua tarkastella niiden asentoa nousuputken suhteen. Mutta on suositeltavaa käyttää rakennustasoa tähän tarkoitukseen.
 • kun leikkaamalla ogolovkov tarkistaa läsnäolon tontin piirtämiseen paalun grillata. Yleensä se on 50-100mm;
 • Valmistettaessa kärkeä irtikytkentään, vahvistettujen betonipilarien päät tarkiste- taan epäsäännöllisyyksien ja horisontaalisten poikkeamien varalta. Tutkittiin myös nousevia pituussuuntaisia ​​halkeamia. Heidän ulostulonsa irtisanomiseen grillataessa ei ole sallittua.

onnettomuuksien ehkäisy

Paalujen hakkuuteknologiaan liittyy traumaattisten toimintojen läsnäolo. Tässä suhteessa:

 • Vain koulutetut asiantuntijat, joilla on ammatilliset todistukset pneumaattisten työkalujen tai hydraulilaitteiden käyttöoikeudesta, saavat työskennellä;
 • laittomien henkilöiden läsnäolo leikatun paalin alueella on ehdottomasti kielletty. Vaarallinen etäisyys määräytyy laskettavan kärjen koon ja viiden metrin yli;
 • naapurustossa olevien paalupäiden samanaikaista leikkaamista ei voida tehdä, koska lentävät betonifragmentit voivat aiheuttaa henkilöille merkittäviä vammoja;
 • suojakalvolla varustetuille lokeroille;
 • Ammu päitä tikkailla on ehdottomasti kielletty.

Pneumaattisilla työkaluilla on omat vaatimukset. Ensinnäkin mönkijälaitteen on oltava hyvässä kunnossa, valittu vaihtoehto yhdistää se ilmakanavistoihin on mahdollisimman turvallinen ja telakointiyhteyspisteet on suljettu. Letkuja ei saa taivuttaa ja sallia leikkautua sähkökaapeleilla.

SNiP 2.02.03-85. Särkynyt ja tylsistynyt paalu

Asuntorakentamisen perusperiaate on luotettavan rakennusperustan rakentaminen. Säätiön täydellisyydestä riippuu rakennuksen kohteen lujuus, sen resurssioperaatio. Nämä kriteerit ovat täysin johdonmukaisia ​​perustusten kanssa, jotka perustuvat tylsistyneisiin paaluihin, jotka osoittautuvat tehokkaiksi, kestäviksi ja uudenaikaisiksi rakenteiksi, joita käytetään erilaisten esineiden rakentamiseen.

Porattujen elementtien tuotanto suoritetaan poraamalla kuoppa, vahvistamalla se teräsvahvikehyksellä ja sen jälkeen betonitoimalla. Näiden tukien muotoilu on erinomainen piirre, jolla on suuri kantavuus. Sen avulla voit käyttää pohjana korkeita rakennuksia, siltoja ja muita raskaasti ladattuja rakenteita, kriittisiä rakenteita.

Ajatus tylsästä pohjasta on hyvin yksinkertainen: jos on mahdotonta päästä tiheään maahan vähäisin kustannuksin, voit käyttää pitkiä virkoja

Sääntelyasiakirjat

Näiden tuotteiden suunnitteluun ja asentamiseen, kun havaitaan esineen koko kuorman, on olemassa joukko vakavia vaatimuksia, joita sääntelyasiakirjat sääntelevät. Ei ole yhtään GOSTia, jonka ulottuvuus ulottuu tylsistyneisiin paaluihin.

Näihin vaatimuksiin liitetään seuraavat rakennuskoodit ja -säännöt:

 • 02.03, hyväksytty vuonna 1985, joita kutsutaan nimellä "Pile Foundations";
 • 02.01, joka perustettiin vuonna 1987, johon viitattiin nimellä "maanrakennukset, säätiöt ja säätiöt";
 • 03.01 julkaistiin vuonna 1984 nimellä "Betonituotteet ja betonirakenteet".

Huolimatta siitä, että nämä sääntelyasiakirjat on kehitetty ja hyväksytty pitkään, niiden vaatimukset ovat tällä hetkellä merkityksellisiä. Mitkä parametrit vastaavat paaluperustuksia? Miksi nämä säännöt ovat perustavanlaatuisia? Tarkastellaan yksityiskohtaisesti, millaisia ​​vaatimuksia tylsät rakenteet täyttävät.

Esitetyissä materiaaleissa on paljon hyötyä rakennusalan asiantuntijoilta ja suunnittelutoimistoilta. Loppujen lopuksi heitä yhdistävät päätehtävä - varmistamalla rakennuksen luotettavuus, noudattamalla kaikkia standardien asettamia vaatimuksia!

Taulukko laakerikapasiteetin määrittämiseksi 1 m / s porattujen telineiden osalta

Pile luokittelu

SNiP: n mukaan rakennustöissä käytettyä paaluautoa suoritetaan eri menetelmillä. Pallojen syvenemiskeinona on jaettu seuraaviin tyyppeihin:

 • Pylväät, jotka on vahvistettu betonin lujittaman upotuksen betoniperiaatteella, joka puristetaan maahan tärinän tai vasaran avulla.
 • Raudoitetut betonikannattimet - kuoret, joiden muodostus suoritetaan ruoppaus ja kaataminen kokonaan tai osittain laastilla.
 • Betoni, joka tarjoaa mahdollisuuden lujittamiseen, kaatopaikkoja, joiden järjestelyyn kaadetaan betonin liuos kaivoon, joka saadaan maan syrjäyttämisellä.
 • Betoniporaus, joka saadaan poraamalla maaperä, jossa teräsvahvike sijoitetaan kaivoihin ja betoniseos kaadetaan.
 • Kierrä paalut, jotka edustavat teräsputkea, jossa on ruuviosa, jonka upottaminen tapahtuu ruuvaamalla.

Tarkastelkaamme tarkemmin porsaita rakenteita, joita käytetään laajimmin, rakentamisen aikana. Laitteen menetelmän mukaan ne jaetaan poraus- ja täytettyihin paaluihin.

Pallosäätiöt on suunniteltava rakennuskohteen teknisten ja geodeettisten, teknisten ja geologisten, teknisten ja hydrometeorologisten tutkimusten tulosten perusteella

painetut tuki

Niiden järjestely toteutetaan seuraavilla tavoilla:

 • väliaikaisesti suljetun putken upotusmenetelmä erityisputkien maahan, jotka vähitellen poistetaan betoniliuoksen kaatamisen yhteydessä;
 • menetelmä betoniliuoksen tiivistämiseen, joka on täytetty aikaisemmin valmistetulla kuopilla;
 • täyttämällä betonia kartiomaisella tai pyramidinmuotoisella kuopalla, leimaamalla etukäteen maahan.

Porauselementit

Porauspilarien rakenteet eroavat toisistaan ​​muodostumismenetelmässä, jossa säädetään:

 • Eri tyyppisissä maaperässä olevat pohjustuskaivot, jotka sijaitsevat sekä pohjaveden yläpuolella että vahvistamatta seiniä ja alapuolelta, kiinnittämällä seinät savi- tai koteloputkien avulla.
 • Esivalmistetun tärinän ytimen käyttö betonielementtien tiivistämiseen.
 • Törmäyspurkaus, joka syötetään kasvoihin.
 • Räjähdysmenetelmän avulla saadun onkalon tukialustan muodostumat betoniseoksen myöhemmällä täyttämisellä.
 • Sementti-hiekkakokoonpanon tai betonilaastin ruiskutus injektiona esiohjattuun onteloon, jonka läpimitta on 15-25 cm.

Poraaminen hyvin tylsistyneissä paaluissa

Valmistelut

SNiP: n määräysten mukaan ennen porsaiden paalujen asentamista on suoritettava teknisiä tutkimuksia sen määrittelemiseksi, mitä säätiö havaitsee. Rakenteilla rakennetaan paaluperustuksia, jotka perustuvat seuraavien rakennuskohteiden tutkimustyyppien tuloksiin:

 • geologia;
 • Hydro;
 • geodeettinen.

Siinä otetaan huomioon myös rakennustyön ominaisuudet, perustaan ​​vaikuttavat voimat sekä rakenteen toiminnan ominaisuudet. Vain tämän jälkeen SNiP: n mukaan täytetyn pohjan tyyppi, tukien koko ja niiden järjestelytapa määritetään. Vastuu tutkimuksen tulosten tarkkuudesta on organisaation suunnittelija.

Poraus- ja pengertointitoimintaa edeltää rakennusvyöhykkeen suunnittelu tietyllä tasolla. Tällöin tehdään koordinaattien merkintä ja kiinnitys rakennuspaikan olosuhteissa.

Porattujen tukien sijainnit on dokumentoitu erityisellä säädöksellä, joka sisältää tietoja paalujen sitomisesta korotuksiin.

Porakoneen kantavuuden tarkka arvo lasketaan käyttäen kaavaa, jossa otetaan huomioon useita parametreja

Ilmastollisten tekijöiden vaikutus

SNiP: n suositusten mukaan kasaantuminen tapahtuu märissä maissa, jos ympäristön lämpötila ei ole alle -10 astetta kylmempi. Kun lämpötila muuttuu määritetyn arvon alapuolelle, on välttämätöntä suorittaa joukko toi- menpiteitä, joilla pyritään suojaamaan tuoretta koostumusta pakastamiselta sekä porauslaitteiston keskeytymättömän toiminnan varmistamiseksi. Rakennustyön toteutuksen erityisvaatimukset olisi yksilöitävä erityisohjelmaan kuuluvien teosten organisaation suunnittelijana.

Lujituksen erityisyys

Rakennusmääräysten ja sääntöjen vaatimusten mukaan paalun perustusten varustaminen on varmistettava vahvistamalla vahvistamalla. Tätä tarkoitusta varten käytetään kiinteää teräsvahvistusta, joka on yhdistetty yhdellä kehyksellä hitsaamalla.

Spatiaalinen rakenne koostuu vahvistuspalkkeista, jotka ovat yhtä suurella etäisyydellä ympyrän ympärysmitasta. Kun tangon halkaisija on yli 1,8 cm, rungossa tulisi olla yli kuusi pitkittäisvaijeria, joiden etäisyys ei saa olla alle 400 millimetriä. Käytetään sopivimmin pitkittäisreunoihin, jotka vahvistavat terästä AIII.

Pallojen vahvistaminen suoritetaan jaksottaisella profiililla (halkaisija 12 - 14 mm)

Teräsvahvikehikon suojaus korroosion vahingollisilta vaikutuksilta saavutetaan tarkkailemalla suojaavaa betonikerrosta. Vahvikotelon jäykkyyden takaavat muoviputket, joiden mitat ovat:

Työpaikan vaatimukset

Ennen tylsistyneen toiminnan aloittamista on välttämätöntä tehdä rakennustyömaan valmisteluja:

 • Asenna aidat työalueella rakennussuunnitelman mukaisesti.
 • Poista käytöstä, siirrä tapahtuma-alueesta kaikki viestit, jotka ovat ylä- ja alapuolella nollaa.
 • Vapaa työpaikka väliaikaisista rakenteista, tarpeettomat rakennukset.
 • Poista maaperän kasvien pinta ja siirrä se tiettyihin paikkoihin.
 • Veto-osassa olevien merkkien mukaisesti pohjan taso olisi varmistettava.
 • Jätevedenpoiston tai veden väheneminen.
 • Peitä alueen pinta raunion tyynyllä, jonka päälle levyt on asetettava.
 • Rakennusvyöhykkeen alueen pitäisi mahdollistaa joukko teknisiä laitteita (porauslaite, betonipumppu, betonin syöttö- ja purkulaitteet) ja niillä on kätevät kulkuväylät.

Kaikkien tyyppisten paalujen laskutoimitukset olisi tehtävä niiden rakennusten tai rakenteiden aiheuttamien kuormien vaikutuksesta

Harhalateet suoritetaan tarkistuksen jälkeen valmistetun paikan koordinaateista ja tarkistamalla tulevan säätiön tukien akseleiden sijainti.

Rakennuskoodit ja -määräykset edellyttävät autojen betonisekoittimien ja itseliikkuvien laitteiden käyttöä sen kuljetukseen. Toimitetaan valmiiksi sekoitetut kuivat osat työalueelle ja lisätään vettä ennen betonitointia.

Teknologiaominaisuudet

Miten GOST: n mukaan järjestetään tylsät tuet? Mitkä ovat valmistusprosessin vaiheet? Yleensä tuki koostuu kahdesta päävaiheesta:

 • poraaminen suoraan ontelon onteloon;
 • tuloksena saatavan kuopan täyttö betoniliuoksella, jossa on vahvistushäkki esiasennettuna.

Rakennuskoodeilla on ominaisuus. Noalla ja laastilla on rajoitettu käyttöaika. Ajan myötä niiden laatu heikkenee. Ontelo yhdessä liuoksen kanssa ei sovi enää työhön. Siksi GOST säätelee 8 tunnin porauksen ja betonisoinnin välistä aikaa.

Kaikki laskokset paaluista, paaluperustuksista ja niiden pohjista on suoritettava käyttämällä materiaalien ja maaperän ominaisuuksien laskettuja arvoja.

Tukirakenteet esiporautuvat projektin mukaan kaivoilla, joissa on asennettu vahvike häkki. Ennen kuin betoniliuos kaadetaan, ontelo tiivistetään, tiivistetään savi-liuoksella, joka estää maaperän romahtamisen ja sitten tilavuus on täytetty betonilla. Kotelointi tai betonin kaataminen suoraan kaivoon on sallittua.

Tukien tuotanto ja asennus tehdään standardien mukaisen algoritmin mukaisesti:

 • Ensin rumpusetti tai porakone asennetaan porausreikään.
 • Poraustoimenpiteet on tehty, jotka muodostavat hyvin tietyillä mitoilla (halkaisija, syvyys). Rakenteen pohjan pohjalla oleva laajennus mahdollistaa tulevan tuen kantavuuden lisäämisen.
 • Injektoidaan savi-liuos, joka hydrostatisesti vaikuttaa seinämiin, eliminoi kuopan pinnan hakkeen.
 • Poraustuotteet ovat riippuvaisia ​​nesteen virtauksesta, joka on uutettu nollapisteeseen.
 • Nostolaitteiden avulla sijoitetaan vahvistettu häkki, joka voidaan sijoittaa koko pinoon tai pinnan lähelle. Kaikki riippuu projektin toiminnasta.
 • Vahvikotelo on kiinnitetty epämetallisilla pysäkeillä, jolloin saadaan suojaava kerros.
 • Ontelo on täytetty konkreettisella liuoksella, joka on valmistettu betonisekoittimella. Betoniprosessi SNiP: n mukaan ei saa ylittää kolmea tuntia.
 • Erityisasennus hakee koteloelementit.
 • Poraus- ja nosturilaitteet siirretään seuraavaan työpisteeseen standardin mukaisen järjestelmän mukaisesti.

Laadunhallinta

Kaikki työalueelle toimitetut materiaalit ovat tulon valvonnan alaisia. Tämä pätee koteloon, lujittaviin häkkeihin ja muihin raaka-aineisiin. Silmämääräinen tarkastus suoritetaan ja mukana olevat asiakirjat, passit, todistukset on tarkennettu. Valmistajalta toimitettu betoniseos kontrolloidaan visuaalisesti ja betonilaitoksen asiakirjojen mukaan.

Kun käytät tylsistyneitä tapahtumia kaikissa vaiheissa, suoritetaan hyväksyntä ja käyttövalvonta. Tulevat pilarin perustukset tarkistetaan keskiakselien koordinaattien johdonmukaisuuden suhteen. Poraustoiminnan päätyttyä todelliset mitat verrataan projektin tarjoamiin parametreihin.

Artikkelin materiaali kattaa rakennuskoodien ja -määräysten yleiset määräykset, joiden noudattaminen takaa korkealaatuisen työn laadun. SNiP: n ohjaama pinoajo suoritetaan korkealla teknisellä tasolla.

1. YLEISET SÄÄNNÖKSET

1. 1. Nämä ohjeet koskevat töitä, joissa asennetaan perustetuista betoniteräksistä korkealaatuisia rakennuksia, jotka on rakennettu tyypillisistä asuinalueista.

1. 2. Kun rakennetaan perustuksia käytetyistä teräsbetonipilareista korkealle rakennuksille, on tarpeen ohjata työskentelypiirustukset, SNiP: n nykyisten päämäärien, normatiivisten asiakirjojen, CPD: n ja prosessikarttojen vaatimukset sekä nämä suuntaviivat.

1. 3. Monikäytävien rakennusten massapinoajo olisi suoritettava sen jälkeen, kun suunnitteluorganisaatio oli koekappaleiden työpiirustusten mukauttanut koeputkien testitulosten perusteella.

1. 4. Pallojen vaaditun pituuden määrittämiseksi ennen massaajon alkua on suoritettava koeputki ja paaluttaminen.

Rakennusosaston tieteellisen ja teknisen osaston hyväksymä

31. lokakuuta 1995

Voimaantulo

1.6. Suunnitteluorganisaatio on kehittänyt suunnitteluasiakirjan 3 kappaletta ja myöntänyt asiakkaalle - 1 kappaleen teknisiä dokumentteja testipilarien ajamiseen ja testaamiseen, jossa ilmoitetaan niiden tyypit, pituus ja kantokyky. ja 2 kappaletta. - koeajoa suorittava organisaatio. Määritettyjen asiakirjojen tulisi sisältää:

a) kenttä, jossa on merkintä ja viittaus geologisten kaivojen (kaivojen) sijaintiin, testattaviin koepinoihin, maanalaisiin laitoksiin (kaasujohto, viemäröinti, viemäröinti, lämmitysverkko, vesihuolto, kaapelit jne.), olemassa olevat rakennukset jne.;

b) tekninen raportti rakennustyön teknisistä ja geologisista olosuhteista;

c) testattavien paalujen testaamiseen maastossa dynaamiset ja staattiset kuormat työn suorituskyvyn ehdoilla.

1. 7. Dynaamisten kuormitusten perusteella testattavien paalujen lukumäärä määritetään geoteknisistä olosuhteista riippuen enintään 1 prosenttiin paalujen kokonaismäärästä, mutta vähintään 5 kpl. kohteeseen.

1. 8. Suunnitteluorganisaatio määrittelee paalujen staattisen testin tarpeen teknisten geologisten tutkimusten tulosten tai dynaamisten kuormien aiheuttamien paalujen testien tulosten perusteella.

1. 9. Rakentamisorganisaatio, joka perustuu teknisten asiakirjojen perusteella, jotka on suoritettu Mosapstron hankintavaiheessa oleville kokeiluhankkeille ja luvat, jotka Moskapstroi on hankkinut sivuston vetäytymisestä ja oikeudesta työhön (Gosarhstroycontrolin hallinnossa), antaa asiaa koskeville hallinnollisille tarkastuksille työmääräyksen.

1. 10. Jos testipylväiden ennalta hankkeen tukkeutuminen ja testaaminen on mahdotonta, koska tekninen viestintä on saatavilla sivustossa, rakennuksissa, rakenteissa jne., Suunnitteluorganisaatio antaa teknisiä geologisia tutkimuksia perustuen tekniseen dokumentointiin.

2. TRIM PILING

2. 1. Pallosäätiön projekti kehittää projektiorganisaatiota, joka seuraa työn etenemistä testipilareiden aikana ja rakennusalan yrityksen testimateriaalien ja suositusten sekä muiden käytettävissä olevien tietojen pohjalta tekee lopullisen päätöksen paalusäätiön rakentamisesta.

2. 2. Sekä raudoitettua betonia että varastopaikkoja voidaan käyttää koeporauksissa.

2. 3. Testiraudoitetut betoni- ja varastopallot avoimessa kupeessa tulisi lyödä sen jälkeen, kun pilkekenttä on rikkoutunut siten, että ne käyttävät niitä perustuksen työpinoina. Samanaikaisesti koepölyjen kantokyvyn ei pitäisi olla pienempi kuin mallipohjan. On suositeltavaa sijoittaa testipylväät kapeisiin kaivantoihin lähinnä pölkkyn ympärysalueella siten, että myöhemmin ne eivät estä paalun kuljettajan liikkuvuutta massaajon aikana.

2. 5. Testauspinoja on käytettävä enintään 30 m: n ajopisteiden välisellä etäisyydellä. Paikoissa, joissa koepinoja on upotettu, maapinnan korkeus tai etureunan pohja ei saa ylittää kaivannon suunniteltua pohjatasoa yli 0, 5, jos mahdollista. Pallon resistanssin testaamista vastaavasti tulee pienentää maapallon sivupinnalla vaikuttavan maaperän kitkavoiman määrää säätökuoppan suunnittelutason yläpuolella.

Paalun sivupinnan 1 m 2: n kitkavoiman suuruus voidaan määrittää pylvään testituloksista tai suunnilleen SNiP 2.02.03-85: n vastaaviin taulukoihin.

2. 6. Vahvistettua betoniterästestiä käyttävät tavanomaiset tai erityiset itseliikkuvat paalun kuljettajat. NI AND Mosstroy -tuotteen kokeilevien teräsputkien asentaminen on suoritettu erikoisajoneuvotyypeillä.

Koepäässä koekäytössä on oltava kaksi 10 - 12 cm: n kokoiselle levytasolle elastista puinen vuoraus, joka saa käyttää muiden materiaalien tiivisteitä, esimerkiksi 50 ÷ 60 mm: n paksuisia elastisia huopa- vuorauksia.

2. 7. Ennen ajoa betoniteräksen ja teräksen varastokokeiden paalut on puhdistettava lian ja jään. Vahvistettu betonipilareiden tulee olla merkittynä pysyvällä maalilla metriä kohti kärjistä kärkeen. Paalun pituus ei ole mukana.

Ennen ajoa taitettava teräsvarasto on puhdistettava pakkasesta ja maaperästä, rasvattoman rasvattoman hankauspinnan ja rasvattoman työntöasennossa. Kokoamisen jälkeen kasa kiristetään kahdella puristimella. Sisäputken on oltava vapaa siirtymään sydämestä ennen kiinnittämistä päähineen kasaan.

Viallisten tai virheellisesti koottujen teräskokeiden käyttö on kielletty.

2. 8. Testipinoa ajetaan tarvittavaan syvyyteen, kunnes se on epäonnistunut (saostuminen yhdestä vasarapuhalluksesta), joka ei ylitä laskettua arvoa viimeisten kolmen peräkkäisen purskeen kanssa. Diesel-, hydrauli-, perämoottori- ja höyryilmahatraktorit yhdellä toimenpiteellä, pantti on otettava yhtä suuri kuin 10 aivohalvausta.

3. VAHVISTETTUJEN BETONI- JA TERÄKSEN KÄSITTELYPOLIEN TILAISET TESTIT

3. 1. Paalujen testit, joissa on staattinen aksiaalinen työntövoima kuormituksen määrittämiseksi, mitataan laakerikapasiteetilla suunnittelutoimiston ohjeiden mukaan. Staattiset testit vahvistetuista betonipaloista tehdään laitoksilla, joissa on hydraulinen nosturi DG-200 tai DG-100, jonka painopiste on ankkuripinoihin kiinnitetty teräspalkkien järjestelmä (kuva 1).

3. 2. Testit staattisen kuormituksen avulla käytettävien paalujen kanssa on tehtävä sen jälkeen, kun paalut "maassa" 3.3 näitä ohjeita. Testit olisi suoritettava GOST 5686-78 * -standardin mukaisesti. Suunnitteluorganisaation tehtävän mukaan dynaamisten testien tulosten oikeellisuuden valvomiseksi staattisen kuormituksen omaavien paalujen nopeutetut testit voidaan suorittaa saman GOST: n mukaisesti.

Kuva 1. Testausmenetelmä staattisen kuorman paaluilla talon perustekorkeilla, joissa on yksi rivi järjestely:

1 - koepora; 2 - hydraulipumpun liitin; 3 - defibomeri; 4 - ja nkornye tyazh; 5 - n poikittaispalkit; 6 - b alky lukotulppa; 7 - jäykkyys ebra; 8 - asosnaya-asema; 9. anometri; 10 - vuohet; 11 - ankkuripino; 12 - altaat

3 päivää - hiekkasävyisissä maissa, lukuun ottamatta pienten ja luodojen meriveden vesihuoltoa;

6 päivää - savi tai erilaiset maaperät;

20 päivää - savi-maaperä ah pehmeä ja tekninen, jossa on sileä sakeus;

10 päivää - veteen kyllästetty hieno ja silkkinen hiekka.

3. 4. Ankkurointipätkien lukumäärän pitäisi olla riittävä havaittavaksi suurimmasta kuormituksesta, kun sitä testataan sekä vastustuskyvyn vetämiseen että materiaalien lujuuteen. Käytettäessä kiinteitä tukipilareita ankkureina ankkuripaalujen jäännösliikettä maata vasten kuorman vetämistä ei voida hyväksyä.

3. 5. Ankkuripaalujen syvyyden ei pitäisi olla enempää kuin koekappaleen syvyys. Akselien etäisyys testikapselista ankkuriin sekä vertailupisteen tukiin on oltava vähintään viisi suurinta kooltaan pinon poikkileikkausta.

3. 6. Maalin kestävyyden tunnistamiseksi paalun kärjen alla, kitkavoiman suuruus sen sivupinnalla ja hankeorganisaation suunnassa oleva mahdollinen negatiivinen kitkavoima NIIMosstroy-mallin varaston teräspelat voidaan testata käyttämällä hydrauliliitintä (kuva 2).

3. 7. Teräskokoisen paalun jokaista 5-6 testiä varten on suositeltavaa suorittaa yksi testi staattisella kuormituksellaan.

3. 8. NIIMosstroyn rakentamiseen käytettävien teräsvarastopallojen testaus toteutetaan suunnittelijärjestön kanssa sovitun ohjelman mukaisesti. On suositeltavaa soveltaa kuormaa kasaan 1/10: n tarkkuudella maapallon resistanssin maksimiarvosta paalun kärjen alla koeohjelman mukaisella altistuksella, mutta vähintään 5 minuutin ajan. jokaisen vaiheen jälkeen.

Kuva 2. Teräksinen taitettava kasa ennen staattista testausta

3.9. Paalun sivuttaispinta-alaan kohdistuvan kitkan maksimaalinen voima paalun tukikapasiteetin laskemiseksi on määritettävä, kun paalun kuori liikkuu 7 mm: n päällä nostovaihteen vaikutuksen alaisena. Jos samanaikaisesti pölkkyjen kärjen luonnos ei ole vielä saavuttanut vaadittua arvoa 20 mm, niin että kuoren lisääminen kärkeen voi edelleen kasvaa, kuori on hajotettava maahan. Tätä varten laakeriholkit irrotetaan; Tämä lisää vastustusta kuoren poistamiseksi maaperästä, jonka avulla voit nostaa painetta kärkeen ja määrittää vastuksen sen upottamisesta. Kuormitusta on nostettava ennen kuin vetäytyminen on 1/10 suuruinen odotusarvo, joka on odotettavissa ajankohdan mukaan testiohjelman mukaisesti. Reunaa on painettava enintään 20 mm: n arvoon.

3. 10. Kärjen sisennyksen voima jaettuna sen poikkileikkausalueella antavat maaperän resistanssin paalun alapäähän määrittääkseen sen kantavuuden SNiP 2.02.03-85 "Pile Foundations" kaavan 8 mukaisesti. On suositeltavaa purkaa paali vaiheissa, jotka ovat 1/5 suurimmasta saavutetusta painosta, kunkin vaiheen valotuksen ollessa 2 minuuttia. (Kuvio 3).

3.11. Testin jälkeen teräs taitettava kasa poistetaan maasta erityisellä vetolaitteella. Jos laitteen lujuus osoittautuu riittämättömäksi, kasa taittuu siirtämällä ydintä alaspäin suhteessa kuoriin vasarapuhalluksilla.

Taittamisen jälkeen koepora on poistettava välittömästi, kunnes maa on imeytynyt uudelleen. Ennen taivuttamista "lepo" jälkeen on suositeltavaa lopettaa kasa 5-6 cm: n päähän, jotta se ei pääse tarttumaan maahan.

Maalissa jäljellä oleva reikä on täynnä, riisuttu ja aidattu.

3. 12. NIIMosstroy loi suunnittelun paalujen staattiselle testaukselle, jossa on automaattisesti ennalta määrätty työfluidin paine hydraulisella nostimella kussakin kuormitusvaiheessa ja etätallennuksella tulostamista paalujen (UI C-1) kantavuuden määrittämiseksi.

Kuva 3. Teräksisen taittopillan staattinen testi

3.13. UIS-1-laite koostuu hydraulisesta liittimestä, jossa on sähkömoottorilla toimiva pumppaamo, paineanturi ja mittari liikkuvien paalujen siirtämiseksi, jotka lähettävät signaaleja tallennuslaitteeseen. Pumppausaseman ohjaava sähkömoottori on kytketty päälle ja pois päältä käskyillä, jotka on lähetetty sähköisellä kosketusnäytön painemittarilla, joka ohjaa hydrauliliittimen paineen, joka ylläpitää paalupaineita kuhunkin kuormitusvaiheeseen.

3. 14. Automaattisen laitteen toiminta suoritetaan ankkurivapin alla olevan paalun päälle asennetulla hydraulisella nosturilla; pumppausaseman korkeapaineputkesta pitkin, työvirta syötetään vaaditulle paineelle vaaditulle paineelle.

Tämän paineen saavuttamiseksi sähköinen kosketusnäyttö mittaa pumpun aseman moottorin. Samalla turvaventtiili aktivoidaan ja nollaa pyörimisestä saatavan työfluidin ylimäärä sähkömoottorin roottorin inertiaan.

4. VAHVISTETTUJEN BETONIN PILESIN HYVÄKSYMINEN, KULJETUS JA VARASTOINTI

4. 1. Lujitetun betonipilarin laadun on täytettävä GOST 19804-91, GOST 19804.2-79, GOST 19804.4-78 vaatimukset.

4. 2. Varastosta saatavan betonipilarin vahvuus ei saisi olla alle 100% suunnittelusta.

4. 3. Valmistajan on toimitettava jokaisen pinoiden erää koskeva asiakirja, jossa todistetaan, että paalut täyttävät nykyisen standardin vaatimukset ja jotka osoittavat:

- valmistajan nimi ja osoite;

- eränumero ja valmistuspäivä;

- brändi ja paalujen lukumäärä;

- betonipillojen lujuus;

- testitulokset paalut.

Kunkin pölliin on merkittävä paalun merkki, valmistuspäivä ja valmistajan merkki sekä pysyvä maali.

4. 4. Pinoa hyväksyttäessä on tarpeen todistaa se, jotta varmistetaan, että laatu vastaa nykyisiä standardeja.

Rakenteellisten paalujen teräsbetonipilojen koon muutokset eivät saa ylittää SNiP: n ja GOST: n antamia arvoja.

Pallojen pinnan on oltava sileä, ilman kuoria ja paikallisia väärinkäytöksiä.

Paalujen pinta-aluetta, jotka altistuvat jäädytykselle ja sulatukselle, sekä aggressiivisten materiaalien vaikutukset eivät ole sallittuja. Muissa paikoissa sallitaan vain "hius" halkeamia, joiden leveys on enintään 0,2 mm.

Paalun kärjen siirtyminen keskustasta ei saa olla yli 10 mm. Paalun yläpinnan kaltevuus tasoon, joka on kohtisuorassa sen akseliin nähden, ei saa olla enempää kuin 1%.

4. 5. Pallojen kiinnittäminen noston aikana on suoritettava projektin tarjoamissa paikoissa.

Pinoamatta tuotteita ajoneuvoihin ja puristuksiin purkamisen aikana ne on tuettava erityisillä puutyynyillä, jotka on sijoitettu pystysuoraan nostosilmukoiden viereen: toinen päällekkäin. Nostosilmukoiden turvallisuuden vuoksi reiän paksuuden tulisi olla 2 cm suurempi kuin silmukan korkeus tai silmukat olisi sijoitettava tuotteiden väliseen rakoon (niiden porrastetussa järjestyksessä niiden korkeudella).

Kun rakenteita kuljetetaan, on otettava vastaan ​​vaurioita.

Pilejä tulee pinota vaakariviin siten, että merkintä on näkyvissä.

Pinoon pohjan alapuolella olevat välikappaleet on mitoitettava siten, että alustan paksuus säilyy.

4. 6. Rakennustyömaalla suosittelemme paalujen sijoittamista yhteen riviin korkeudelta paalunohjausyksikön alueella niin, että ne nostetaan välittömästi paalun kuljettajalle.

Vetävät paalut maahan pitkin kuidusta ilman erityisiä laitteita, jotka varmistavat niiden turvallisuuden.

5. PILESIN VALMISTUS

5. 1. Pallotöiden tuottaminen talojen perustusten rakentamisessa on sallittua säätiön projektin säätämisen jälkeen testin ajamisen ja paalujen testauksen perusteella.

5. 2. Työnjohtajalla on oltava projekti, jolla tuotetaan työt paalusäätiön asennusta varten ja jossa on aikataulu niiden tuotannosta; tarvittavien laitteiden luettelo, paalujen asettelu ja paalujen ajoasennelman liike; vuokaavio grillilaitteesta.

Ennen poraustyön aloittamista on rakennettava akselien ja pylväsrivien instrumentaalinen hajotus ja kiinnitettävä ne tukevasti terästappeihin, joiden halkaisija on 6 - 8 mm ja pituus 200-250 mm. Maaperän mahdollisen sedimentin rajat ylittävät väliaikaiset vertailuperusteet, jotka liittyvät pysyvään penkkiin.

Tarvittaessa olisi valmisteltava erityisiä puulevyjä tai teräsbetonilaatuja, jotta ne voidaan asettaa paalunohjausyksikön raiteille sileyden ja sen huonon maaperän vääristymien sattuessa.

5. 3. Pile-ajoa suositellaan käyttämään omalla käyttövoimalla varustettuja täyden pyörivän asennustyön, joka perustuu kaivukoneisiin tai nostureihin, joissa on dieselmaskurit, sekä pienille työmäärille moottoreiden (esim. KO-8-tyyppiset) asennukset.

Ajopilareita, joiden tarkkuus on suuri, on käytettävä itseliikkuvissa olevia yksiköitä Mostovyan rakenteen pystysuoraan asennetuilla puomilla.

5. 4. Paalunohjausyksikön työalueella on oltava tarpeellinen määrä paaluja, jotka on sijoitettu työhön liittyvillä paikoilla. Samanaikaisesti olisi voitava nostaa ja asentaa paalut ajopaikalle vetämättä niitä kuidulla ja ilman paalunohjausyksikön liikkumista.

5. 5. Ennen sukellusta jokainen kasa on sijoitettava metreinä pisteestä päähän pysyvällä maalilla. Jokaisen paalun pituuden myöhempi valvonta sen pinnan syvyyden maaperässä ja maaperän pinnan absoluuttisen merkinnän on kirjattava paalun ajoon.

5. 6. Neliön tai suorakaiteen muotoisille paaluille on käytettävä pyöreitä tai pyörivä teräskorkkeja, jotka mahdollistavat kasa kääntämisen pyöriessä pystysuoran akselin ympäri niin, että sen pintojen sijainti vastaa suunnittelua. Paalun kierto tehdään erityisellä avaimella. Dieselmoottorivaunun etulevyyn tulisi olla kaksi kerrosta levyjä, joiden kokonaispaksuus on 10-12 cm tai muut työvaiheessa testatut materiaalit, jotka suojaavat paalupäätä tuhoamiselta.

5. 7. Kun paalut kuljetetaan, nostetaan ja asennetaan ajopaikalle, ne on suojattava iskuilta ja taivutukselta.

5. 8. Kun paalu on asennettu ajokohtaan, paalun kärjen poikkeama suunnitelman suunnasta suunnitelmaan yli 1 cm: n suuruiseksi ei ole hyväksyttävää.

5. 9. Ennen ajamisen aloittamista paalupuomi ja paalu on sijoitettava pystyasentoon paalun ja vasaran koaksiaalisuuden suhteen.

5. 10. Pölkkyaseman alussa sen poikkeama pystysuorasta on korjattava oikealla tavalla puomin ja vasaran vastaaviin liikkeisiin välttäen samalla paalun vaurioitumista.

5. 11. Pilaritoimintojen tuottamisessa pidetään kunkin paalin loki seuraavan yhteenvedon jälkeen.

Paloajon lopussa kunkin 10 viimeisen kolmen lyönnin keskimääräinen vikaantumisnopeus ei saa olla suurempi kuin työpiirustuksissa määritetyn valvonnan (lasketun) virheen arvo, ottaen huomioon pile-testin tulokset "loput" jälkeen. Samanaikaisesti projektin tarjoamaa vasaraa olisi sovellettava.

5. 12. Suunniteltavissa olevat poikittaisten neliön ja suorakaiteen muotoisten paalujen suunnitellusta asennosta johtuvat ontto pyöreät paalut, joiden halkaisija on enintään 0,5 m, eivät saa ylittää:

yksirivisessä järjestyksessä:

pilaririvin akselin yli - 0, 2 D

pilaririvin akselin ympäri - 0, 3 D

holkkien ja nauhojen kohdalla paalujen kohdalla 2 ja 3 riviä:

ääripaaluille pino rivin akselin yli, a - 0, 2 D

muille paaluille - 0,3 D

kiinteällä potilaskentällä:

äärimmäisille paaluille - 0,2 D

keskipitkäille paaluille - 0, 4 D

yksittäisille paaluille, cm - 5

Kun paalut poikkeavat suunnittelupaikasta, selkeä etäisyys pinoista grillin reunaan on oltava vähintään 5 cm.

1. D - pyöreän paalun paksuuden tai halkaisijan halkaisijan pienemmän sivun koko.

2. Niiden paalujen määrä, joiden suurimmat sallitut poikkeamat suunnittelupaikasta eivät saa ylittää 25: tä prosenttia kasettien kokonaismäärästä, jossa on nauhoitusjärjestely.

Pinoakselin poikkeama pystysuorasta ei saisi ylittää 1 cm per 1 m pituus.

Paalun asennon korjaaminen sen jälkeen, kun maali horisontaalisesti siirtää maata millään voimalla (puomi, kaapeli jne.), Joka voi aiheuttaa murtuman, on ehdottomasti kielletty.

5. 13. Jos vetoakseli on poikennut suunnittelupaikasta eikä sitä voi käyttää täysimittaisena, sen päälle olisi käytettävä kaksoiskappale, ennen kuin paalutusyksikkö siirretään toiseen riviin. Voit tehdä tämän tarkistamalla paalujen paikan oikeellisuuden heti rullaa ajettaessa.

Suunnitteluorganisaation olisi päätettävä pinon käytöstä, vaihdosta tai vahvistamisesta, joka on tukossa, joka ei ole hyväksyttävä poikkeama, vaurioitunut tai jolla ei ole vaadittua kantavuutta.

5. 15. Jotta voidaan hallita laakerimaisen maakerroksen paalujen aikaansaamista kiinteillä paaluilla, joiden rakennettu kuormitus on suurempi kuin 60-70 tf ja enemmän, ja tarvittaessa muissa tapauksissa on tarkastettava käytettyjen paalujen todellinen syvyys maaperään. Testi voidaan suorittaa pulssimenetelmällä, joka perustuu suoran ja heijastuneen sähköpulssin läpikulun mittaamiseen paalun vahvistuksen kautta. P-5-12-luokan kaapelin epäsäännöllisyyksien indikaattoria käytetään mittauslaitteena, joka vahvistaa paalun vahvistuksen alapäästä heijastuneen sähköisen pulssin saapumisaika.

5. 16. Vasaramyllyjen päiden leikkaaminen on sallittua sen jälkeen, kun tekijän valvoja on hyväksynyt pätekentän, joka on laadittu kyseisellä säädöksellä.

5. 17. Pallokentän hyväksymiseksi rakennusyhtiö esittelee seuraavat asiakirjat:

pölkkyjen sijaintia koskeva suunnitelma, jossa ilmoitetaan niiden poikkeamat suunnittelupaikasta ja lisäksi hammered (duplicating) paalut;

yhteenvetoluettelo ladatuista paaluista;

paalikentän geodeettisen hajoamisen hyväksyminen;

testitulokset paalut.

5. 18. Talvella johtavia reikiä paaluille pakastetulla maakerroksella tehdään lyijypesuilla tai rei'illä, laitteilla ja muilla laitteilla, riippuen työolosuhteista.

5. 19. Porauslaitteiden asennus ja purkaminen nostureiden, kaivureiden, asennettujen pinoamisvarusteiden (paalunostimet, paalunvasarat, varastopallot, korkit) ja paalujen staattisen ja dynaamisen testauksen laitteet suoritetaan erikoistuneiden organisaatioiden avulla.

Pallokäyttölaitteiden peruskoneiden korjaus ja huolto, paalun vetävien yksiköiden uudelleensijoittaminen sekä muut paalusäätiöiden rakentamisessa käytettävät koneet ja mekanismit toteuttavat järjestöt, joiden tasapaino he ovat.

5. 20. Käytettävissä olevan kopra- tai asennetun muurauslaitteen käyttöönotto on sallittua, jos niissä on passia ja vastaavia teknisiä asiakirjoja, mukaan lukien käyttö-, asennus- ja purkamisohjeet, voitelukortit ja huolto; päättää asennustyön loppuun saattamisesta, päätelläkseen koprasta, liitetyistä laitteista ja peruskoneesta aiheutuvan teknisen toimintahäiriön sekä koulutetun henkilökunnan ja turvallisen työn järjestämisestä vastaavien henkilöiden saatavuuden (jälkimmäiset nimitetään rakennusorganisaation järjestämällä teknisten ja teknisten työntekijöiden, yksi henkilö jokaisen jokaisessa työnsiirrossa).

Pile driver ja pile hammer otetaan käyttöön sen jälkeen, kun sertifikaattipankki on hyväksynyt ne. Komitea nimitetään rakennusorganisaation määräyksellä.

Komissiossa, joka hyväksyy kopra toiminnassa, kuuluu: päällikkö (päällikkö); rakennusorganisaation päämekaanikko; poliisin komentaja (hänen avustajansa); peruskoneen (nosturi, kaivuri, traktori) tekninen kunto; machinist copra (peruskone).

Kopran hyväksyntätodistus laaditaan kolmessa kappaleessa: ensimmäinen tallennetaan kopra-työpisteessä työmestarin (master) kanssa, toinen on rakennusorganisaation päämekaniikan kanssa ja kolmas kopra- tai peruskoneen (nosturi, kaivuri, traktori) omistajan koneellistamisen valvonnassa.

6. MONOLIITIEN VAHVISTETTU RAKENTAMINEN

6. 1. Grillien rakennetta tai esivalmistettujen korkkien kokoamista ja korvaamista suorittaa luottamusyksikkö tai yleinen rakennusalan luottamus, joka on pääurakoitsija. Grillauslaite on sallittua, kun tekijän valvonnasta vastaava edustaja hyväksyy paalikentän asianomaisen säädöksen laatimalla. Pile-hakkuut on tehty paalukentän hyväksymisen jälkeen.

6. 2. Paalujen pilkkominen ja niiden päiden upottaminen grilliin olisi suoritettava hankkeen mukaisesti. Grillitukien päälle upotettujen paalujen yläpäät pitäisi olla vaakasuorassa. Betonipaloilla ei saa olla halkeamia ja reunoja, mikä vähentää lujituksen suojaavaa kerrosta paaluparin solmukohdilla. Paa'at tulee upottaa grillataholle syvyyteen, joka on vähintään 50 mm sen pohjasta.

6. 3. Monoliittisten grillausrakenteiden rakentamisessa on tarpeen ohjata projekti, CPD, SNiP 2.03.01-84 "Betoni- ja betoniteräsrakenteet" ja tämä ohje.

6. 4. Monoliittisen grillauksen alla oleva pohja on suunniteltava huolellisesti suunnittelumerkkien kohdalla ja tiivistettävä.

6. 5. Grillien vahvistaminen olisi tehtävä pääasiassa integroiduissa lujarakenteissa ja esivalmistetuissa ruudukkoissa. Vahvikkeen asennuksessa olisi annettava projektissa määritelty betonin suojakerroksen paksuus.

6. 6. Grillityöstöä on sovellettava jäsentelyyn, joka kerätään varastointisuojista, jotka mahdollistavat moninkertaisen liikevaihdon. On suositeltavaa käyttää Mosorgstroy-luottamuksen kehittämä muottirakenne, "Grilli-laitteen metallikehikko", piirros nro 8866.

Muotti on kiinnitettävä tiukasti ja poistettava siinä vuotamassa, jonka läpi sementtilaastin voi virrata sementtimäärän aikana.

Rakenteen mittojen ja asennon on oltava suunnitelman mukaista.

6. 7. Ennen rakennustarkastuksen edustajan rokotuksen betonoitumistyön aloittamista on tarkasteltava muottien ja lujituksen asennuksen oikeellisuutta, kiinnityksen luotettavuutta, tarvittavan suojakerroksen aikaansaamista konkreettisella betonilla ja piilotettujen töiden tutkimista koskevien asiaa koskevien säädösten rekisteröinti.

Muottien, grillauskerrosten ja paalujen yläpäiden tulee olla puhdistetut roskista, lumesta ja jäästä. Lämmitys ei ole sallittua höyryllä tai vedellä vedellä talvella.

6. 8. Grilliin rakennettaessa on suoritettava geodeettinen säätö, jotta varmistetaan rakenteiden oikea asento SNiP 3.01.03-84 "Geodeettiset rakennustyöt" vaatimusten mukaisesti.

6. 9. Grillirenkaiden betonisaatio on suoritettava SNiP 2.03.01-84 "betoni- ja teräsbetonirakenteiden" vaatimusten mukaisesti betonielementin varovasti tiivistämällä värähtelijällä.

Seoksen toimittaminen muottiin bunkkereilla, kauunoilla, kaatopaikoilla tai erityismekanismeilla, jotka CPD: n on määrätty, on tehtävä siten, että grillauksen vahvistaminen ei vääristy tai siirretty suunnittelupaikalta eikä betoniseos pääse liikkumaan asennuspaikalla.

Seoksen vapaan pudotuksen korkeus purkautumisajankohtana ei saa ylittää 1 m. Kääremyyden estämiseksi betoni on syötettävä grillattavaan muottiin ilman kasanmuodostusta, koska kallistumalla niiden kaltevilla pinnoilla johtaa karkean inertin aggregaatin erottamiseen.

6.10. Betonirakenteiden tauon kesto, jolle työsaumojen rakentaminen vaaditaan, olisi määritettävä riippuen käytetyn sementin tyypistä ja ominaisuuksista sekä betonin kovettumislämpötilasta. Betoniseoksen asettaminen tällaisten katkojen jälkeen vähenee n: n jälkeen, kun betonivahvuus on vähintään 15 kgf / cm2.

6. 11. Saumojen pinnan tulee olla kohtisuorassa grillauksen valulaitteen pituusakselin kanssa. Työsaumojen suorittamiseksi on asennettava teräsverkko, jonka läpimitta on 1,1 - 1,1 mm, silmäkoko on enintään 5 × 5 cm. Silmäkoko on rasvattava.

6.12. Betonin monoliittisen grillatauksen yläreunan viimeistely tehdään tarkasti suunnittelumerkkien mukaan. Grillitason yläosa on kohdistettava uraauurtavan sementtilaastan tason kanssa.

6.13. Asennetun betonin huolto on suoritettava SNiP 2.03.01-84: n mukaisesti.

6. 14. Betonipäällystyksen jälkeen betonia, joka ei ole voittanut 15 kgf / cm 2 tai muulla tavoin kuormitusta, ei ole sallittua.

6. 15. Ulompi muottielementtien poistaminen, jotka eivät kanna kuormaa rakenteista, sallitaan vain sen jälkeen, kun betoni on saavuttanut lujuutensa varmistaen kulmien pinnan ja reunojen turvallisuuden.

6. 16. Vahvikkeen ja kuoren altistuminen grillauksen pinnoille sekä grillauksen liitoskohdat paaluilla ei ole sallittua.

6. 17. Päällystysrakenteiden ja pystytyksen irrottaminen päällekkäisten rakenteiden pylväspohjasta on sallittu aikaisintaan, kun betoni saavuttaa 70%: n suuruisen rakenteen lujuuden, jos hanke ei ole muuta asiaa koskevaa ohjeistusta.

6. 18. Pylväiden sijoittaminen grillilaseihin olisi tehtävä mahdollisimman tarkasti, varmistaen 100%: n betonirakenteen lujuuden upotuksessa.

6. 19. Koko peruskuormitus on tehtävä aikaisintaan, kun betoni saavuttaa suunnitellun lujuuden.

7. TURVALLISUUSVAATIMUKSET

7.1. Työskentelyssä tyypillisistä asuinalueista pystytettyjen korkeiden rakennusten pylväsperheiden asennuksessa on noudatettava SNiP III-4-80 * "Turvallisuutta rakentamisessa", "Temporary Safety Instructions for Piling using kiinteät ja itseliikkuvat asennukset "," Turvallisuusohjeet teräs- ja betonirakenteiden asennusta varten "(1965)," Nosturien rakentamista ja turvallista käyttöä koskevat säännöt "(19 81 g.) Ja tämä ohje.

7. 2. Kun työskennellään omalla käyttövoimalla varustetulla laitteella teräsvaraston ja teräsbetonipilarien testaamiseksi, mekanismien kunto, pulttiliitosten luotettavuus, teräskaapeleiden kunto ja niiden sukkapuiden oikeellisuus on tarkastettava järjestelmällisesti.

7. 3. Asennettaessa, purettaessa, siirrettäessä paalulaitetta ja nostettaessa, ajamalla, testaamalla ja poistamalla paalut vaaravyöhykkeeltä ei pidä olla ihmisiä (myös huoltohenkilöstö). Kun siirrät koneen, vasaran tulee olla alemmassa asennossa.

7. 4. Asennuksen ja teräspilojen käytön aikana on kiellettyä:

a) työskentele viallisen asennuksen yhteydessä ja käytä viallisia teräspinoja;

b) siirtää laitetta yli 3%: n rinteisiin nostettuun puomiin;

c) käyttää laitosta käsittelytoimenpiteisiin;

d) jättäen lastin ripustettuna koukkuun;

e) jättää diesel-vasaran iskunosa ylösnostetussa asennossa;

e) irrotetaan jalusta ja asentamatta tukijalat tai tukijalat;

g) voitele männät ja dieselmoottori käytön aikana;

h) jättää reikä maaperässä purkautuneena paalun poistamisen jälkeen;

i) lähestyttävä paalua ajettaessa, kun vasara toimii; j) vedä kasa kaapelin avulla, joka sijaitsee laitteen sivussa tai yli 5 m sen eteen.

7. 5. Ennen rakennustyön aloittamista laitoksessa, teknisessä ja teknisessä henkilökunnassa, esimiesten ja kytkentäpäälliköiden tulisi tutustua yksityiskohtiin teosten tuotannon ja teosten tuottamien projektien erityispiirteisiin. Työntekijöille on annettava ohjeita ja koulutettava turvallisia tekniikoita kaikenlaiseen työhönsä.

7. 6. Ajopilareihin, niiden leikkaamiseen ja teräspalkkien asentamiseen liittyvät työt sallitaan alle 18-vuotiaille, alle 18-vuotiaille työntekijöille, jotka ovat suorittaneet pakolliset lääkärintarkastukset, jotka on koulutettu kopro- ja slingers-ammateissa, joilla on oikeus työskennellä korkeudessa, ovat suorittaneet turvallisuuskoulutuksen, suorittaneet tutkintotodistuksia ja jolla on asianmukainen identiteetti.

7. 7. Kun porausasennus on käytössä, mekanismien kunto, pulttiliitosten luotettavuus, teräsköysien kunnon ja varastoinnin oikeellisuus on tarkastettava järjestelmällisesti.

7. 8. On kiellettyä suorittaa mitään työtä, joka ei ole suoraan yhteydessä vaarallisella alueella suoritettuun tekniseen prosessiin (erityisesti on kiellettyä suorittaa hakkuut vaarallisella alueella pilkkojen ajettaessa).

Pilausprosessin vaarallista aluetta pidetään alueella, joka sijaitsee lähellä polttopisteen sijaintialuetta, jolla on kehäraja, joka on keskitetty seuraavaan paalupaikkaan ja jonka säde on yhtä suuri kuin puomin (maston) koko pituus plus 5 m, johon sisältyy lineaarinen 10 m leveä vyöhyke kaapelin akselin suuntaisesti paalujen nostamiseksi parkkipaikalta copra paalujen asettelun paikalle.

Paikka, johon paalut tallennetaan, siirretään ja asetetaan (ennen kuin ne vedetään paalun kuljettajalle), kuuluu myös vaara-alueelle.

Vaara-alue, jossa pilareiden hakkuiden katsotaan olevan ympyränmuotoinen vyöhyke lähellä leikattavaa paalua, jonka säde on yhtä suuri kuin paalin pituus, joka työntyy maanpinnan yläpuolelle plus 5 m.

Kaikkien maassa olevien vaarallisten alueiden on oltava selvästi nähtävissä olevat varoitusmerkit ja -merkit.

7. 9. On kiellettyä:

- on pölkkyasennustilaa, joka on lähemmäksi 50 m: n etäisyydellä kaivannon tai kaivannon louhinnasta, sekä maaperän (myös jäädytetty) löystymispaikoista, joissa on kiila-vasara, pallopallo, konepalkit ja muut välineet;

- paalutuskoneiden ja nostureiden asentaminen ja käyttö tuoreella kaatamalla maahan sekä paikkoihin, joiden kaltevuus on suurempi kuin mitä on määritelty passissa, koneen käyttöohjeessa tai töiden projektissa;

- sijoittaa ja asenna koneet, nosturit, paalutyökalut, laitteet sekä varastoi ja pinota paalut, paneelit, rakennusosat ja materiaalit kaivojen ja muiden louhosten prisman sisällä.

7. 10. Koneiden siirtäminen ja asentaminen kaivausten louhinnan läheisyyteen sallitaan edellyttäen, että pienintä vaakasuoraa etäisyyttä kaivuportaan pohjasta lähimpään koneen tukeen havaitaan (ks. Taulukko).