Snip hoitaa betonia kaatamisen jälkeen

Tekokynttilä on alusta alkaen saavuttanut suosiotaan vähitellen yhtenä luotettavimmista ja kestävimmistä rakennusmateriaaleista. Tuotantoteknologian ja rakennusstandardien noudattaminen rakenteen kaatamisen aikana keinotekoisen kiven käyttöikä on yli 150 vuotta. Siksi keinokivi on edelleen suosituin, kun luodaan esineitä mistä tahansa monimutkaisuudesta ja tarkoituksesta.

Yksi konkreettisen tekniikan keskeisistä vaiheista on betonin huolto. Materiaalin kovettuminen alkaa välittömästi sen jälkeen, kun seos kaadetaan seokseen rakenteeseen ja jatkuu seuraavien 28 päivän ajan. Vaikkakin sideaineen virtauksen lujuus ja hydraus vähitellen lisääntyvät rakennusmateriaalin käyttöiän ajan.

Materiaalin käsittelyn yksityiskohdat

Itse asiassa kaikki betonin ominaispiirteet rakennusmateriaalina riippuvat siitä, miten sementtikiven muodostuminen etenee sideaineen hydratoinnin tuloksena. Kun vuorovaikutuksessa veden kanssa, sementti-mineraalit kulkevat hydraatteihin ja muodostavat kiteisen luuston.

Itse asiassa sementtikivi sitoo kaikki täyteainepartikkelit yhdeksi monoliittirakenteeksi, minkä vuoksi sitä suurempi sen tiheys ja lujuus, sitä paremmin betoni tulee olemaan.

jäähdytys

Sementtihitutuksen prosessissa vapautuu suuri määrä lämpöä, liuos lämmittää itseään. Siksi, kun kaadetaan massiivista rakennetta, on välttämätöntä aikaansaada materiaalijäähdytysjärjestelmä. Kesällä useilla kemiallisilla lisäaineilla käytetään usein hidastumisen ja lämmön vapautumisen hidastumista.

Frost Prevention

Kun työskentelet negatiivisissa lämpötiloissa, on tärkeää estää betonin jäätyminen, kunnes se saavuttaa kriittisen voimakkuuden. Kun rakenteen runko laskee alle 0 ° C, vapaa vesi jäätyy ja tuhoaa materiaalin sisältä.

Tämän seurauksena sulatuksen jälkeen tällaisella keinotekoisella kivellä on alhaisempi lujuus, huurteenkestävyys ja veden kestävyys.

Kosteuden säätö

Joka tapauksessa on tärkeää huolehtia materiaalista ja estää veden pudottaminen rakennuksen pinnalta asennuksen jälkeen. Kun kosteus haihtuu, materiaalin ylempi kerros kuivataan, mikä johtaa hydratoinnin lopettamiseen.

Tämän seurauksena betonirungossa syntyy lämpötilagradientti, ja kovettumisprosessi on epätasaista. Tuloksena voi olla ylemmän kerroksen osittainen tuhoaminen sekä materiaalin rungossa olevien mikrohiukkasten muodostuminen, mikä vaikuttaa haitallisesti sen lujuuteen ja kestävyyteen.

Betonointiolosuhteiden vaikutus

On otettava huomioon kaikki työskentelyn aikana havaitut sääolot.

Tuuli

Siten voimakas puoli tuulella voi johtaa seoksen ja tuoreen betonin nopeaan lämpötilan menetykseen. Ulkona ja talvella, kun tuuli on voimakasta, työ tehdään useimmiten sisätiloissa.

Ulkoilman betonointi suoritetaan vain kuumien talojen asennuksen yhteydessä.

sade

Vähemmän tärkeä tekijä on sateinen sää. Tietenkin betoni tarvitsee jatkuvaa kostutusta, mutta huomattavassa sademassa muottipesässä suuri määrä vettä voi viipyä. Sen jälkeen, kun materiaali on kaadettu tällaiseen snap-sisään, liuoksen vesi-sementti-suhde voi lisääntyä huomattavasti, mikä johtaa sen lujuuden ja kestävyyden vähenemiseen.

Ylimääräinen emulsio muottiin

Myös ylimääräinen voitelu muottiin ei ole sallittua. Kun kaikenlaisten voiteluaineosien liiallinen käyttö tunkeutuu materiaalin ylempiin kerroksiin, jolloin hydraatio pysähtyy kokonaan. Läpäisyn syvyys voi olla yli 5 cm, mikä johtaa rakenteen täydelliseen epäonnistumiseen johtuen materiaalin suojaavan kerroksen rikkomisesta venttiiliin nähden. Tällaisia ​​elementtejä ei voida korjata, joten ne leikataan ja tulviotaan uudelleen.

Jotta vältetään betonin perusominaisuuksien vähentäminen ja koko rakenneosan hylkääminen, on noudatettava vain kaikkia betonin käsittelyyn liittyviä sääntöjä ja varmistettava betonin asianmukainen hoito. Kaikkien vaatimusten, jotka koskevat laitteita, betonisoitumisolosuhteita ja vastavalmistettujen materiaalien suojaustapoja, määrätään hankkeessa rakennustöiden tuottamiseksi tietyllä rakennuskohteella, mutta ne perustuvat olemassa oleviin sääntelyasiakirjoihin - SNiP ja GOST.

Tuoreen betonin suojausmenetelmät

Betonin huolto eri vuodenaikoina on merkittävästi erilainen. Tästä syystä sääntelyasiakirjoissa, mukaan lukien SNiP 3.03.01, on olemassa kaksi teosta:

 1. Talvimaiden betonointi.
 2. Työskentele kuumalla jaksolla.

Hiljattain asetetun materiaalin huollot, riippuen ympäristön lämpötilasta, ovat huomattavasti erilaiset. Siksi on parempi pitää niitä erillisinä lohkoina.

Työskentele korkeissa lämpötiloissa

Materiaalisuojaus kuumalla jaksolla alkaa betoniseoksen kuljetuksen vaiheessa. Sekoituskoneen kulhon asteittaisen kuumentamisen vuoksi veden seoksen haihtumisnopeus kasvaa 20 - 30 minuutin välein. Tämän seurauksena liuos voi alkaa kovettua ennen kaatamista rakenteeseen.

lisääminen täydentää

Tällaisen kielteisen ilmiön estämiseksi käytetään erityisiä lisäaineita - ajan säätelijöitä liikkuvuuden säilyttämiseksi. Mutta jopa niiden vaikutus ei ehkä riitä. Näin ollen suurissa kaupungeissa liikenneruuhkien vuoksi kuljetusprosessia venytetään 3-4 tuntia, ja noin 2 tuntia enemmän tarvitaan purkamiseen ja seoksen asettamiseen rakenteeseen.

SNiP 52-01-2003 mahdollistaa seoksen liikkumisen palauttamisen ottamalla käyttöön pienen määrän kemiallisia lisäaineita. Tätä menetelmää kutsutaan jakeittain annettavaksi.

Materiaalien eriste

Kun betonia on kaadettu rakenteeseen, on välttämätöntä eristää kaikki materiaalin avoimet pinnat kosteuden menetyksen estämiseksi. Näihin tarkoituksiin on kaksi suojaustapaa:

 1. Elokuva-aineiden käyttö.
 2. Erityisten kalvon muodostavien komposiittien käyttö.

Toinen vaihtoehto on paljon helpompi, koska se sisältää silikonien tai luonnollisten polymeerien perustuvien erityisten formulaatioiden yksinkertaisen ruiskutuksen rakenteen avoimilla pinnoilla.

kostutus

Kesällä on välttämätöntä huolehtia betonista 7-14 päivän kuluessa sen kaatamisen jälkeen. Ennen laitteen irrottamista materiaalin avoin pinta kostuu jatkuvasti vedellä. Kasauksen jälkeen koko rakenne kostutetaan lisäksi murtumien muodostumisen estämiseksi. Materiaali on vettä, koska vesi haihtuu rakenteen pinnalta.

Lämpötilassa, joka on korkeintaan 25 ° C, kastelu voidaan suorittaa kerran päivässä, ja korkeammat arvot - vähintään 2 kertaa 24 tunnissa.

Talvimaiden betonointi

Materiaalin pääsuojaus negatiivisten ympäröivien lämpötilojen aikana on estää betonin jäätymistä ja tuhoa sen rakenne. Rakennuksessa käytetään erilaisia ​​lämmitysmenetelmiä:

 • kasvihuoneiden laite;
 • termos-menetelmä;
 • elektroprogev;
 • lämmitysjohdon ja muottien käyttö.

Thermos-laite

Yksi yksinkertaisimmista on termos-menetelmä, joka on eristää muottiin kaikki saatavilla olevat materiaalit. Tämän seurauksena betonia kuumennetaan eksotermialla (hydrausreaktio) ja lämmitetään itse.

Yhdistetty menetelmä

Useimmiten betonin talteenotto on integroitu lähestymistapa lämmön säilyttämiseen rakenteessa lämmityksen aikana. Tämän käsittelyn seurauksena 3-5 päivää betonin saamisen jälkeen noin 70-80% suunnittelun vahvuudesta.

On huomattava, että työntekijöiden liikkuvuus pinnalla on mahdollista, kun se saavuttaa vähintään 5 MPa: n vahvuuden. Strippaus suoritetaan, kun kriittinen lujuus saavutetaan (20 - 50% suunnittelun lujuudesta riippuen betoniluokasta). Rakennuksen lastaus on mahdollista vain sen jälkeen kun se on saavuttanut 80% materiaalin rakenteellisesta lujuudesta.

Sähkökäyttö

Lämmön syöttö betonirungolle elektrodien (sähkölämmitys) tai lämmitysjohdinten ja lisävarusteiden käytön vuoksi on suosituin vaihtoehto rakenteen suojaamiseksi pakkaselta. Kovetinyhdisteiden hoitaa materiaalia siten, helpoin tapa, koska se ei vaadi rakentamista lisäksi rakenteiden asennus lämmittimiä aitaus, tai täydellinen eristäminen muotin kuin termospullo.

Kaikkien lämmitystoimenpiteiden suunnitelmat on määritelty hankkeessa, joka koskee teosten tuotantoa tietylle esineelle, kun taas tyypilliset asennusvaihtoehdot elektrodeille tai lämmityskaapelille löytyvät SNiP: stä ja sovelluksista niihin. Generaattorin sähkön syöttö tehdään vasta sen jälkeen, kun seos on asetettu ja muotti on täysin eristetty. Kun betonielementtiin syötetään virta, lämmitetyt elementit on suljettu, jotta työntekijät eivät vahingossa koskettaisi sitä.

Strippaus suoritetaan generaattorin sammuttamisen ja staattisen sähkön poistamisen jälkeen. Turvallisuusmääräysten mukaan jokainen muottielementti on maadoitettava.

Kaikki lämmitys suoritetaan useimmiten 72-120 tunnin aikana säilyttäen lämpötilan betonielimessä vähintään 40 ° C. Sähkölämmityksen ja termos-menetelmän yhdistelmänä lämmön syöttöaikaa voidaan lyhentää 48 tunniksi lisäämällä betonin kovettumista vähintään 5-7 vuorokautta.

Valmis rakentaminen

Tekokuitulangan ainutlaatuisista ominaisuuksista huolimatta tämä materiaali ei häiritse suojausta, vaikka saavutettaisiin muotoiluvoima ja kaikki siihen sisältyvät ominaisuudet. Työolosuhteista riippuen ulkoisia rakenneosia käsitellään lisäksi vettä hylkivillä ja vedeneristyskomposiiteilla. On mahdollista käyttää kovettavia koostumuksia, jotka suojaavat materiaalin ylemmän kerroksen tuhoutumisesta.

Betonin asianmukaisen kunnossapidon aikana kovettumisen ja käytön aikana materiaalin käyttöaika kasvaa 150-200 vuoteen.

Betonin huolestuminen - betonin lujuuteen vaikuttavat tekijät. Hoidon ominaisuudet kesällä ja talvella

Kuten tiedetään, betoni on yksi kestävimmistä ja kestävämpiä materiaaleja, ja tämä johtuu siitä, että se on laajaa sekä teollisen rakentamisen että yksittäisten kehittäjien keskuudessa. Ja jos ammattitaitoiset asiantuntijat tietävät kaiken tekniikan piirteet, sitten talonrakentamisessa tehdään usein virheitä. Ihmiset eivät tiedä, että konkreettinen hoito myöhään syksyllä kaatamisen jälkeen eroaa samanlaisista toiminnoista kesällä ja varsinkin talvella, ja tässä tarkastelussa tarkastelemme, miten materiaalia kunnolla hoidetaan.

Betonimateriaalin päätyttyä on pidettävä koko joukko erityisiä tapahtumia materiaalin voimakkaan lujuuden varmistamiseksi.

Mitä sinun tarvitsee tietää betonista

Ymmärtääksemme, kuinka tärkeää on varmentaa svezhezalitimi-betonirakenteita, tutustumme tämän materiaalin kovettumisen pääpiirteisiin:

 • Materiaalin lujuus johtuu melko monimutkaisesta kemiallisesta prosessista, jota kutsutaan nesteytykseksi. Tärkeintä on, että vesimolekyylit vähitellen tunkeutuvat sementtihiukkasten läpi, minkä seurauksena muodostuu uusia ultrastrong-yhdisteitä.

Fotosementissä, joka yhdessä veden kanssa muodostaa erittäin vahvan ja kestävän yhdisteen.

 • Nesteytysprosessi on melko pitkä, mikä aiheuttaa pitkäaikaisen betonivahvuusominaisuuksien rekrytoinnin. Vesi tunkeutuu sementtiin vähitellen ja saavuttaa sementtihiukkasten keskipisteen vain muutamassa kuukaudessa.
 • Huolimatta siitä, että kestävyys kestää kauan, rakenteita voidaan käyttää 28 päivän kuluttua, kun materiaali tulee riittävän luotettavaksi ja muodonmuutoksesta.
 • Käsittelyn aikana koostumuksen tilavuus pienenee, ts. Se kutistuu. Tämä on normaalia, lisäksi hillitäksesi karsimiskertoja, voit karkeasti laskea betonin voimakkuutta, vaikka tätä menetelmää käyttävät useimmiten ammattilaiset, koska erikoisvarusteet eivät todennäköisesti ole yksinkertaisen kehittäjän käytettävissä - sen hinta on melko korkea.
 • On tunnettua, että betonirakenteet, jotka kuivuvat kosteassa ympäristössä, saavat paljon suuremman lujuuden kuin ulkona. Tämä ominaisuus on erittäin tärkeä muistaa aina, koska ei ole mitään pahempaa kuin kuivaus pinta.

Betonin lujuuteen vaikuttavat tekijät

Itse asiassa lujuuden ja lopullisten ominaisuuksien nopeus riippuu useista tärkeistä vivahteista:

 • Sementtiä, jota käytetään betonin valmistukseen. Sen eri tyypeillä on erilainen aika ensisijaisen vahvuuden sarjasta, kannattaa käyttää Portland-sementtiä. Se sopii erinomaisesti käytettäväksi sen erinomaisten ominaisuuksien ja lyhyimmän jäätymisjakson takia.
 • Suunnittelun kosteus ja luotettavuus riippuvat suoraan tästä indikaattorista. Hänen ihanteellinen korko korkeille ominaisuuksille - 90 prosenttia. On välttämätöntä pitää se jatkuvasti, se on helpointa tehdä ruiskulla.

Huolehtiminen tuoreesta betonista on ensisijaisesti märkä pinta ja estää se kuivumasta.

 • Ilmalämpötila: parhaat olosuhteet ratkaisun optimaalisille ominaisuuksille luodaan nopeudella +20 astetta. Nollalämpötilassa jäätymisprosessi pysähtyy, ja negatiivisissa arvoissa vesi rakenteessa jäätyy ja laajenee, vahingoittaa materiaalia ja pienentää sen voimakkuutta.

Hoidon ominaisuudet, riippuen ulkoisista olosuhteista

Kuten edellä todettiin, betonin käsittelyn yhteydessä toteutetut toiminnot riippuvat pääasiassa lämpötilasta ja kosteudesta. Jos nämä indikaattorit ovat optimaalisia, tämä helpottaa huomattavasti työtä, mutta käytännössä ihanteellisia olosuhteita ei ole koskaan täytetty, ja silti voit luoda ne itse. Harkitse työskentelyn päävaihtoehdot ympäristöolosuhteista riippuen (lue myös artikkeli "Betonipalkit - helppo tapa parantaa portaita").

Kesäkausi

Jokainen voi tehdä luotettavan perustan omilla käsillään, mutta kaikki teknologian rikkomukset voivat vähentää voimaa

Useimmiten työ tehdään kesällä, koska se on edullisin ajanjakso siinä mielessä, että lämpötilahäviöt ovat merkityksettömiä ja että työolosuhteet ovat riittävän mukavat.

Mutta korkeassa lämpötilassa syntyy paljon vaikeuksia, koska pinnan kuivaaminen on vasta-aiheista useista syistä:

 • Päällystäminen hydrausprosessin pintakerroksessa, jonka vuoksi sen lujuus vähenee merkittävästi.
 • Myös kosteuden liian nopean haihtumisen vuoksi muodostuu pintahaaroja, jotka voivat ajan mittaan aiheuttaa merkittävämpiä vaurioita.

Tämä tapahtuu, kun betonin pohjalla on nopeasti kosteutta.

 • Kuivaus voi heikentää lujuutta, ja tämä luku voi olla jopa 40% eli konkreettisen luotettavuuden lopullinen indikaattori on vain 60% suunnitellusta.
 • Pinnan rakenne ennenaikaisella kuivauksella on huokoisempi, mikä vähentää sen kosteudenkestävyyttä ja pakkasenkestävyyttä. Lisäksi vähentynyt muodonmuutosvastus.

Miten suojata betonia ja luoda suotuisimmat edellytykset sen kypsymiselle? Kaikki toiminnot ovat melko yksinkertaisia, mutta niitä on noudatettava huolellisesti.

Yksinkertaistettu opetus näyttää tältä:

 • Aurinkoisissa sääolosuhteissa on erittäin tärkeää suojata vasta täytetty muotoilu altistumiselta auringolle ja tuulelle. Tätä varten voidaan käyttää kaikkia markiisien suojuksia tai katoksia. Yli 25 asteen lämpötiloissa on parempi käyttää heijastavaa kalvoa, vaikkakin pienten esineiden osalta tämä ei ole välttämätöntä.

Vihje! Yksityisten kehittäjien joukossa yksinkertaisin vaihtoehto muovikalvolle, joka suojaa pintaa kosteuden haihtumiselta ja sään samentumalta, kun kaistaleet ja pienet tasoituskerrat kaadetaan.

Tavallinen läpinäkyvä kalvo - ihanteellinen työskentelyyn sisätiloissa

 • Ensimmäinen kostutus suoritetaan muutaman tunnin kuluttua. On erittäin helppoa ymmärtää, että tämä on välttämätöntä: pinta tulee paljon kuivemmaksi, mutta on tärkeää, ettei se kuivu, sillä voi olla peruuttamattomia seurauksia lopputulokselle.
 • Kostutuksen tiheys on 2-3 tuntia päivässä, yöllä on mahdollista suorittaa yksi käsittely - lämpötila tässä jaksossa on alhaisempi, mikä yleensä riittää.
 • Kostutus suoritetaan tällä tavoin ensimmäisinä päivinä, sitten tämä prosessi suoritetaan tarpeen mukaan, mutta betonin tilaa on seurattava jatkuvasti.

Se on tärkeää! Jos pinnat ovat auki ja niitä ei ole suojattu, ne on peitettävä joko bitumimulsiolla tai Etinol-lakalla, mikä estää kosteuden menetyksen.

Emulsio suojaa pintaa kosteudelta

 • Kostutuksen päätyttyä päällystysaineita ei saa poistaa vielä 3-4 vuorokautta, jotta kosteus palaa normaaliksi, eikä pintaan aiheudu äkillistä kuivumista aiheutuvia halkeamia.

On syytä huomata, että suuria tasoja kaatettaessa halkeamien välttämiseksi on välttämätöntä leikata betoniteräksestä timanttipiirejä - urat suorittavat kompensointitoiminnon.

Talvikausi

Talvella on SNiP betonin hoitoon, nimeltään 3.03.01-87 "Laakeri- ja sulkemisrakenteet".

Hänen mukaansa ja seuraavat betonin huollon piirteet:

 • Alle + 5 asteen lämpötiloissa kosteutta ei tarvita.
 • Kun kaatetaan pohjaa, on lisäkalusteiden lämmittäminen vaahdolla tai mineraalivillalla.
 • Jos lämpötilat ovat negatiiviset, tarvitaan erityisiä lisäaineita, jotka suojaavat koostumusta jäätymiseltä. Voit käyttää sähkölämmitystä, mutta se vaatii enemmän taloudellisia investointeja, ja tämän vaihtoehdon hinta on paljon suurempi.

Lisäaineet voivat parantaa betonin ominaisuuksia

Syksyllä ja keväällä tehdyissä töissä kaikki riippuu lämpötilaolosuhteista, minkä perusteella valitset yhden edellä mainituista kahdesta vaihtoehdosta. Kuten näette, kunnossapitoprosessia tarvitaan myös sellaisen kestävän materiaalin kuin betonin suhteen, mikä takaa kestävyyden ja luotettavuuden.

Jos putkistoja tai muuta tietoliikennettä on siirrettävä betonipinnan läpi, harkitse tätä ennen töiden aloittamista - betonissa olevien reikien timanttiporaus on vaikea ja kallis prosessi.

johtopäätös

Betonin huoltaminen kovettumisprosessissa ei ole vaikeaa, pintaolosuhteiden taajuus ja jatkuva seuranta ovat tärkeitä. Tämä on ainoa tapa saavuttaa erinomainen tulos (ks. Myös artikkeli "Betonin komponentit: ominaisuudet, mittasuhteet, laskenta").

Jos sinulla on kysyttävää, katso video tässä artikkelissa, se kertoo joitakin kohtia tarkemmin.

Betonin betonoitumisen jälkeen

Mitään rakennusta ei voi tehdä ilman betonia. Betoni on yksi kestävimmistä ja kestävistä rakennusmateriaaleista, ja koska se on myös yksi halvimmista, on selvää, miksi sitä käytetään niin laajasti rakentamisessa.

Betoni on tiedossa kaikille vuosisatoja. Se ilmenee sekoittamalla tiettyjä malmia sementtiä, hiekkaa, raunioita ja vettä. Monet ihmiset eivät kuitenkaan tunne kaikkia konkreettisia työskentelytapoja. Toimivaltainen lähestymistapa on kolme:

 1. Betonituotanto
 2. Betonimassan asettaminen
 3. Betonin hoito

Ilman kaikkien kolmen vaiheen asianmukaista noudattamista on mahdotonta saada luotettavaa ja kestävää rakennetta.

Betonielementin teknologiat tarkkailevat korkealaatuisen betonilaastin valmistusta. Vastuu konkreettisen sekoituksen asianmukaisesta asettamisesta johtuu päällikön hartioista. Mutta konkreettisen sekoitusprosessi on pääsääntöisesti jo rakennuksen tulevan omistajan asia, koska tämä prosessi vie paljon aikaa.

Yleensä, kun betonia kaadetaan muottiin, asiakas ymmärtää, että rakenteen rakenne on täydellinen ja rauhallinen.

Kuitenkin, jotta betoni pystyy saamaan voimaa oikein, on tarpeen luoda tiettyjä olosuhteita: ilman lämpötilan on oltava +20 ° C, kosteuden on oltava 100%, tuulen ja sateen ei pitäisi olla.

Siksi jokaisen betonirakenteen jokaisen tulevan omistajan pitäisi tietää, että betonin kaatamisen jälkeen on välttämätöntä toteuttaa useita toimenpiteitä sen hoitamiseksi.

Betonin betonin hoitaminen kaatamisen jälkeen on yksi tärkeimmistä monoliittirakenteen rakentamisen vaiheista.

Ennen toimenpiteitä betonin huoltoa varten sen lujuus vähenee ja se voi saavuttaa 40 prosenttia valmistajan ilmoittamasta, halkeamat näkyvät pinnalla ja rakenne kaatuu.

Betonin huoltoa koskevien toimenpiteiden kokonaisuus on aloitettava 2-3 tunnin kuluessa kaatamisen jälkeen ja jatkettava 3-7 päivän ajan.

Yksi tärkeimmistä toiminnoista on liuoksen kosteuden säilyttäminen ja sen nopean haihtumisen estäminen. Kosteuden nopealla haihdutuksella rakenteen pinnalta tapahtuu pintajännitys, joka johtaa voimakkaaseen halkeiluun. Veden haihtumisen estämiseksi on vältettävä betonia vedellä ja peitettävä rakenne vedenpitävällä materiaalilla: kalvolla tai höyrysululla.

Ensimmäinen betonipinnan kastelun päivä tulisi suorittaa joka 2. tunti, seuraavina päivinä - 1 kertaa 8 tunnissa. On vältettävä betonia ruiskuttamalla tai ruiskuttamalla vettä, eikä sitä voi kaataa vesisuihkulla paineen alaisena. Vaihtoehtoisesti voit peittää betonin pinnan märällä sahanpurulla tai hiekalla, tämä menetelmä auttaa myös läpi konkreettisen ratkaisun tasaisemman käsittelyn.

Erityistä huomiota tulee kiinnittää rakenteen ulkoneviin osiin: kulmiin ja reunoihin, koska ne menettävät paremmin kosteuden.

Toinen tarvittava toimenpide betonin huollolle on varmistaa tarvittava lämpötila.

Kovettumisen aikana betoni tuottaa lämpöä. Joskus rakenteen sisälämpötila voi nousta 60-80 astetta. On välttämätöntä varmistaa tasaisen lämpötilan siirtyminen betonin keskimmäisestä kerroksesta ylhäältä. Ja myös estää betoniseoksen lämpötilan jyrkkä lasku suhteessa ilman lämpötilaan. Ihanteellisesti betoniliuoksen lämpötilan alentaminen tulisi olla 1-2 C tunnissa.

Kun tämä tapahtuu, kun ilman lämpötila on alle +20 ja kun lämpötila vaihtelee, on välttämätöntä peittää betonipinta vedenpitävällä materiaalilla verkkokangasta tai säkki kankaalla. Kylmäkaudella on toivottavaa peittää eristävät telamateriaalit.

Seoksen lämpötilan ja ympäröivän lämpötilan välinen voimakas epäselvyys johtaa betonivahvuuden menetykseen ja vaakasuuntaisiin halkeamiin kerrosten välillä.

Betonin kovettumisen lämpötilan ei tulisi olla alle +5 astetta. Jos ilman lämpötila on alle +5 astetta, tarvitaan lisäbetonimateriaalin lämmitys ja lisäaineiden lisäys.

Betonimääritysvirheet

On mahdotonta lisätä ylimääräistä vettä kaadettaessa, toivossa, että sen jälkeen kun sitä kaadetaan, ei ole välttämätöntä kaataa sitä. Liian suuri määrä vettä valun aikana johtaa betoniliuoksen lujuusominaisuuksien pienenemiseen ja mikrokreän muodostumiseen rakenteen pinnalla, koska vesi pesee sementin liuoksesta. Samasta syystä ei ole suositeltavaa täyttää säätiötä sateisella säällä.

Esimerkki siitä, mitä konkreettisen huollon puute voi johtaa.

Betonin hoito kesällä: SNIP

Monoliittisten betonirakenteiden rakentamisen aloittamisesta sinun tulisi tutustua kaikkiin heitä hoitaviin sääntöihin. Ne ovat välttämättömiä betonin hankkimiseksi brändin vahvuudeksi ja palvella monta vuotta. Muussa tapauksessa sen pintaan alkaa näkyä halkeamia, mikä johtaa rakennuksen kutistumiseen ja toiminnan menetykseen. SNIP-betonin hoito on mahdollista milloin tahansa vuoden ajalta, mutta rakennuskauden valitsemisella on parempi lopettaa kesän versio.

Tämän vuoden aikana on välttämätöntä saada aikaan konkreettisia optimaalisia hydraatio-olosuhteita, jotta saavutetaan mahdollisimman suuri rakenteellinen lujuus. Kaikki suojatoimenpiteet toteutetaan kahdessa vaiheessa.

Betonisuojauksen vaiheet

 1. Aluksi olisi tehtävä analyysi betonipinnan ympäristövaikutuksista. Hänen vastustuskykyään ei ole, mikä vaikuttaa koko rakenteen myöhempiin vahvuuksiin. Kun suunnittelu on valmis, ensimmäinen vaihe alkaa. Se sisältää betoniseoksen optimaalisen koostumuksen valmistuksen, joka pystyy vastustamaan ulkoisia vaikutteita. Tätä varten siihen lisätään useita epäpuhtauksia tiheyden, pakkasenkeston, halkeamiskestävyyden ja veden kestävyyden parantamiseksi.
 2. Toinen vaihe on suojaa jo säädettyä suojusta. Tätä varten on tarpeen peittää betonipinta erityisellä pinnoitteella, joka estää tai rajoittaa kosketusta ympäristöön. Tämä tehdään betoniseoksen kosteuspitoisuuden hallitsemiseksi ja sen suojaamiseksi tuhoamiselta. On myös tärkeää säilyttää optimaalinen lämpötila pinnallaan, mikä ei aina vastaa luonnollista. Siksi tarvitaan suojaa.

Betonin hoitotavat

Betonin täydellinen kovettuminen kestää noin kuukausi, josta ensimmäisten kahden viikon betoni vie lähes kahdeksankymmentä prosenttia, joten poistumisprosessi kestää kauan. Jos hetki puuttuu, betonipinnalle ilmenee halkeamia, jotka johtavat huomattavaan vahvuuden ja toimivuuden heikkenemiseen. Betonin hoito kesällä SNIP tarjoaa kaiken tämän. Niiden tärkein vaatimus on ylläpitää kosteuden tasoa rakenteen pinnalla. Se saavutetaan estämällä haihtuminen tai ylläpitämällä säännöllisesti kosteuden tasoa täydentämällä sitä. Tarvittava määrä vettä lisätään vielä valmistelevaan seokseen, jota pitää pitää, kunnes se kovettuu kokonaan, eli kuukaudeksi.

Ympäristön lämpötila vaikuttaa myös kuivauslämpötilaan. Suurten monoliittirakenteiden epätasaisen kuumentamisen myötä näkyvät suuret halkeamat ja kun pohjat tai lattianpäällysteet kuivuvat, muodostuu mikrokreitä. Kaikki tämä johtaa rakennuksen voimakkuuteen ja kutistumiseen. Kuivaus hidastaa ja joskus lopettaa kokonaan kovettumisen. Tällä hetkellä myös betonin käytössä oleva tilavuus muuttuu. Kaikki tämä tulee ottaa huomioon sementin valinnassa seoksen valmistuksessa.

Eri lämpötilaolosuhteissa kovetusjakso vaihtelee. Esimerkiksi lämpötilassa, joka on yli kymmenen asteen lämmön ja kosteuden yli kahdeksankymmentä prosenttia, koko jähmettymisjakso kasvaa. Tämä johtuu siitä, että tällaisissa olosuhteissa vesi tunkeutuu betoniin hitaasti. Pintakäsittely on noin kaksi viikkoa, kuten muiden hitaasti kovettuneiden sementiseosten kanssa. Portlandsementti vaatii kaksi kertaa lyhyemmän kostutusjakson.

Kaikki tavat säilyttää vaaditut betonin kosteuspitoisuudet voidaan jakaa kolmeen:

 • kastelu vedellä;
 • pinnoite suojaavalla yhdisteellä (voit säilyttää kosteuden ja välttää negatiiviset ympäristövaikutukset);
 • altistuminen suoloille (käytetty talvella).

Kaikki pinnan kostuttaminen vedellä on suoritettava ruiskusta, muutoin betonia voidaan pestä voimakkaasti. Ensimmäinen kastelu suoritetaan parin tunnin jälkeen erittäin kuumalla säällä ja kymmenellä tunnilla keskilämpötiloissa. Jälkeenpäin kostuminen riippuu ympäristöolosuhteista ja itse sementin koostumuksesta. Esimerkiksi alhaiset lämpöluokat edellyttävät parin viikon hoitoa, alumiinioksidia (nopea kovettuminen) on kostutettava vain 24 tuntia, joista kahdeksan ensimmäistä tuntia on kyllästettävä kosteudelta ja jäljellä oleva aika on täysin kosteuttava. Joka tapauksessa tällaisen prosessin säännöllisyys vähentää merkittävästi halkeilun vaaraa. Mutta ei pidä unohtaa, että betoni jäähtyy kastelun aikana.

Huoltajan ehdot lämpimällä kaudella

Tänä aikana ilman lämpötila nousee huomattavasti, mikä tarkoittaa, että betonin huollossa kesällä on omat ominaisuutensa. Kaikki tulee alaspäin ylläpitämään pinnalle lämpötilaa korkeintaan kaksikymmentäviisi astetta ja optimaalinen kosteus koko koko jähmettymisen ajan. Tätä varten betoni on peitettävä heti kaatamisen jälkeen kosteuden haihtumisen vähentämiseksi, mikä johtaa halkeiluun. Olki, tina-, vuori- ja muut materiaalit tekevät. Jos kosteus haihtuu, jäännökset suoloista jäävät edelleen betonin pinnalle, mikä tuhoaa pintakerroksen. Niiden välisen vuorovaikutuksen poistamiseksi on suositeltavaa peittää betoni siten, etteivät materiaalit tule kosketuksiin sen pinnan kanssa. Tämän tekemiseksi riittää pitämään muutaman senttimetrin etäisyydellä. Kaikki myöhemmät kostutukset tapahtuvat suoraan suojassa, joka säilyttää suolan ja sallii kosteuden kulkeutumisen. Koko betonirakennus ja hoito kuumalla ajalla perustuu tiettyihin sääntöihin:

 • säännöllisten pintojen kosteustasojen ylläpito;
 • kohotetuissa lämpötiloissa kosteuttaa ja muottiin;
 • pinnan suojaaminen auringolta ja tuulta;
 • poista kosteus sateelta ja sulavedeltä;
 • poista mekaanisen vaikutuksen mahdollisuus pinnalle.

Pintasuojaussääntöjen lisäksi sinun tulee noudattaa sääntöjä betonin kaatamisen yhteydessä. Tätä varten on tehtävä perustoiminta aamulla tai illalla, kun ilman lämpötila ei ole liian korkea. On välttämätöntä toimittaa materiaali kohteelle enintään tunti tai valmistaa se paikan päällä. Välittömästi asennuksen jälkeen peitä betonipinta auringosta ja säännöllisesti kosteaa koko kovettumisen ajan. Kastelujen taajuus samoin kuin sen voimakkuus riippuu ilman lämpötilasta. Neljäkymmentä asteen lämpöä varten on välttämätöntä kostuttaa paitsi betoni, myös sen muotti ja suoja. Erityistä huomiota olisi kiinnitettävä solmukoihin ja reunoihin, ja itse kastelu on toivottavaa tuottaa ruiskutajalta.

Jos nämä standardit jätetään huomiotta, betonipäällysteen lujuus vähenee puolet nopean kuivatuksen vuoksi. Ja betonielementin kokonaisuus riippuu lämpötilasta, kuten tieteelliset tutkimukset osoittavat, siksi sääolosuhteet on otettava huomioon aikataulusta laadittaessa.

Muita suojaustoimintoja

Betonin päällysteen lujuuden lisäämiseksi pinnoitetaan erilaisia ​​suojaavia seoksia. Ne ovat valkoisia, mustia ja väritöntä.

Mustat ovat hyvin suojattuja tuulelta ja suoralta auringolta, mutta päinvastoin sen pinta lisää lämmön imeytymistä ja ylikuumenee betonia. Bitumiset mustat mastattomat toimivat vielä pahemmin, se haihtuu suuresta kosteudesta tuulen aikana. Valkoiset lisäaineet, jotka johtuvat vain väristä, vähentävät lämmön absorptiota ja väritön, eivät vaikuta betonin ulkonäköön. Nykyaikaiset tekniikat ovat mahdollistaneet työkalun, joka luo läpinäkyvän kalvon pinnalle. Tällainen kattavuus löytyy lattialta suurissa hypermarketeissa. Se aikoo parantaa betonin kestävyyttä kohtuullisissa lämpötiloissa ja kosteudessa. Mutta tällaisten lisäaineiden käytön yhteydessä ei myöskään pidä unohtaa pinnoitteen säännöllistä kostumista.

Monoliittirakenteiden hoitoa koskevat säännöt

Suuret pinnat menettävät kosteutta paljon nopeammin, joten ne kostuvat useammin. Varmistaaksesi, että kastelu on riittävä, voit rakentaa jatkuvan kastelujärjestelmän, joten on tärkeää käyttää galvaanisia putkia. Tosiasia on, että vesijohtovesi sisältää runsaasti rautaa, joka asettuu betonin pinnalle ja galvanoidut putket estävät sen. Jos rakenne on pystytetty betonilohkojen avulla, molempia niistä on kasteltava kaikilla puolilla, ja ne on peitettävä kalvolla tai suojakalvolla.

Sairauksien hoitokäytännöt

Jos betoniliuoksen kaatamisen aikana sateet, sen pinta on peitettävä ylimääräisestä kosteudesta polyeteenin tai liikkuvan kaluston avulla.

Heti kun sää on asetettu, suoja on poistettu ja veden vahingoittuneet pinnat korvataan uusilla.