Vahvistuspisteen sovittamista koskevat säännöt

yhdistämisen vahvistus kellariin

megastroydom.ru/vse-statii/-snip.html Ei ole tarvetta puhua raudoitustyön tärkeydestä, koska viskoosi vahvistusleikkaus. Sunnuntai, marraskuu 24, 16:41 + tarjous.

Ja sulkeminen. Muotoilu. SNiP 3.03.01-87. VIRALLINEN JULKAISU. CH 393-78 "Asennus- ja kiinnitysohjeet

Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota siihen, että ensimmäistä elektrodia ei saa keittää keittimen alle, mutta se tulisi neuloa. Kun elektrodi on kosketuksissa, metalli muuttuu hauraaksi, mikä voi aiheuttaa myös pienen kuormituksen, joka ilmenee hieman perustan kutistumisen myötä, voi aiheuttaa betonirungon halkeilua. Poikkeuksena voidaan katsoa vain erityinen venttiili, joka on suunniteltu hitsaamaan GOSTin mukaan.
Järjestelmä raudoituksen oikean kulman vahvistamiseksi
Kolmanneksi, huolimatta tietystä monimutkaisuudesta, on varmistettava, että ylemmän vaakarivin sidos sisäpihdeihin kiinnitetään. Jotkut tekevät korjaamattoman virheen, eivätkä kiinnittävät ylärajaa puristimissa. Käsin valettaessa tätä vikaa voidaan pitää merkityksettömänä, mutta valettaessa betoni- pumppua käyttäen paineen alla vahvistus pyrkii liikkumaan erilleen ja kiinnitysjohto, joka ei ole kiinnitetty kiinnittimiin, ei kykene kestämään tällaista kuormaa.

Vahvikkeen asennus ja neulonta yksittäisistä sauvoista (d = 12 ¸ 18 mm). 4 SNiP 12-03-2001 Työturvallisuus rakentamisessa. Osa 1. Yleiset vaatimukset.

G-muotoisen elementin kiinnitysalustan vahvistus
Oikeanlaisen parittelun tulosta voidaan pitää laitetta, jossa on jäykkä avaruuskehys, joka helposti kestää ihmisen painoa. Jotta runkorakenne pystyy hoitamaan sille kuuluvat tehtävät, palkkien halkaisija ja kierteiden määrä on järjestettävä laskelman mukaan, joka ottaa huomioon paitsi itse rakenteen painon myös maaperän geologian ja jopa sen aiheuttaman kuormitusmuutoksen. Vahvistus tulee sijoittaa betonirunkoon niin, että etäisyys pinnasta ei ylitä 4-5 cm.

Gosstroy Neuvostoliiton. Rakennuskoodit ja -määräykset. SNiP 3.06.04-91. Sillat ja putket. 4.4. Siinä tapauksessa, että hankkeessa säädetään vahvistuskoteloiden manuaalinen sidonta ja

Viime aikoina lasikuituvahviste on laajalle levinnyt, mikä on helppo leikata ja taipua. Tällaiset liittimet ovat paljon kevyempiä kuin teräs ja pienet mitat (voidaan kiertyä käämiksi) mahdollistavat sen toimittamisen rakennustyömaalle ilman erityisiä laitteita.
Kuitenkin, sinun ei pidä unohtaa, että vahvistaminen voi suorittaa päätehtäviään vasta esikiristyksen jälkeen, mikä on saavutettavissa vain laattaperustusten avulla. Korkealaatuisten raudoitussäleiden lujittamiseksi sinun on käytettävä perinteistä terästä oikein sidottua vaaditun halkaisijan vahvistusta.
Komposiittiliittimet. Rakennuskoodit ja määräykset, SNIP. - vahvistusköydet halkaisijaltaan 6-15 mm

Samanaikaisesti poikittaisen raudoituksen rakenteen tulisi antaa kiinnitys 1-5, SNiP II-23-81 * (teräsvahvistuksella) ja tämä osa.


Koska se on oikein ja mitä SNIP sanoo, ehdotan tänään ajatella... Neulominen vahvistamisesta. Sitten tietenkin he käyttävät yhdistämismenetelmää.

Viskoottinen vahvistus perustuksille ja kulmien vahvistamismenetelmille SNiP 7.3.7 säätää poikittaisen raudoituksen nousua.


SNiP 52-01-2003: 7.3.4 Vahvistuspalkkien välinen vähimmäisetäisyys valossa on otettava riippuen raudan halkaisusta, suuren

Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.


Vahvistustankojen ristinmuotoiset päällekkäisyydet on yhdistetty viskoosilla hehkutetulla langalla, muovisuojilla [SNiP 3.03.01-87: n 2.102 kohta]

rakenteiden säteily SNiP 2.01.01-82 mukaisessa ilmastollisessa suuralueella IVA 8. Rakenteiden esipuristusvaihe: a)


Venttiilien sitomiseen liittyvä työ alkaa. On muistettava, että SNIP: n päällekkäisyydet pitkittäisliitoksilla varustetuilla tankoilla on oltava vähintään 30 halkaisijaltaan,

Viskoosinen ristikko, toisin kuin ristikkohitsaus, ei muuta metallirakennetta. Tätä sääntelee SNiP. Kiinnitä vahvistus toisiinsa neulomalla 7. kesäkuuta


Neulomisvarusteet. Rakennuskoodit. Säätiö on monoliittinen laatta tyynyn alla olevan nauhan 30 X 50 ympärillä.

Miten neuloa vahvistamista säätiölle

Kaistaleperän kaatamista varten on tarpeen käyttää teräs- tai lasikuituvahvisteita, koska betonilla on erittäin heikot taivutuslujuudet ja se on suhteellisen korkea puristuksessa. Juuri on juuri säätävän perustan voimakkuuden lisäämistä ja muita taivutukseen ja vahvistamiseen tarkoitettuja teräsbetonirakenteita.

Vahvistettujen betonirakenteiden vahvistamisessa on muistettava, että niiden vahvistaminen ei ole kaoottista, vaan yhdistetty yhdeksi kehykseksi (spatiaalinen, tasainen).

Laite on yhdistetty kahdella tavalla:

 • yksiosainen menetelmä (toteutettu hitsaamalla)
 • irrotettava menetelmä (suoritetaan lankaommelilla tai erikoisliittimillä)

Hitsaaminen vaatii rakennuttajalta laitteita ja taitoja työskennellä tämän laitteen kanssa, kun taas käytännöllisesti katsoen jokainen rakentaja voi tehdä neulomisen omin käsin. Lisäksi hitsattu rakenne heikentää pituussuuntaisen vahvistuksen vetolujuutta, jota emme ehdottomasti tarvitse.

Liitosten töiden alku

Vahvikkeen liittämismenetelmän valinnassa on muistettava, että irrotettavalla menetelmällä ei ole liiallista jäykkyyttä ja sallii kompensoida pienempiä betoniratkaisuja rikkomatta liitäntäelementtejä.

Neulontaan on useita erityisiä työkaluja. mutta sinä, todennäköisesti, ei tarvitse sitä, koska Todennäköisesti lukijamme eivät ole ammattimaisia ​​rakentajia eivätkä suorita tätä työtä suurissa määrissä. Vahvikehän valmistukseen tarvitset tavallisen koukun, joka voi olla itsenäisesti tehty vahvikkeesta tai kynsistä ilman koukulla taipuvaa korkkia, joka voidaan kiinnittää ruuvimeisseliin ja merkittävästi nopeuttaa työtä.

Liittimien kiinnittäminen SNIP: n mukaan valmistetaan pehmeällä langalla teräksestä 0,8 - 1,2 millimetriä.

Vinkki: jos ei ole mahdollista ostaa sitovaa lankaa. ja työ on tehtävä, ota vanha rengas metallikentällä ja polta se! Kun kumi on palanut, tulee olemaan teräslankaa, jota voidaan käyttää sitovana langana.

Kiihdyttämällä parittelumenetelmää valmistele etukäteen 35-40 senttimetrin lankaa. Taita ne puoliksi, taivuta vahvikkeen ympärille, aseta aiemmin valmistettu koukku tuloksena olevaan silmukkaan ja käännä 3,4 kierrosta.

On muistettava, että SNIP: n mukaan pitkittäissuuntaisten sauvojen päällekkäisyyksien tulee olla vähintään 30 halkaisijaltaan ja T-muotoisen kuvan yhdistämisen yhteydessä vapaan pään tulisi olla alaspäin 3-4 halkaisijalla.

Jotta voisit olla huolissasi rakenteellisesta lujuudesta ja aikaa vievästä työstä, ota yhteyttä yritykseemme. Teemme tämän työn nopeasti, tehokkaasti ja ajallaan!

Neulomisvarusteet perustukseen

 • Menetelmät lujitustangojen sitomiseksi
 • DIY neulomalla palkki

Säätiö # 8212; nämä ovat talon juuret. Aivan kuten puu ei voi olla ilman juurtajärjestelmää, talo ei kestä pitkään, jos sen perustukset tuhoutuvat. Ongelman välttämiseksi sinun on laskettava kuorma oikein, poimia materiaaleja ja varmasti vahvistaa säätiö.

Kysymys siitä, miten neuloa vahvistamista säätiölle. Vastaamme tähän artikkeliin. Tiedot ovat hyödyllisiä, ja rakennusalan ammattilaiset ja aloittelevat työntekijät.

Menetelmät lujitustangojen sitomiseksi

Neulomalla vahvistusta voidaan tehdä kolmella tavalla:

Hitsaus on kätevin, mutta myös vaarallisin kehysasennustyyppi. Kuumennettaessa hitsaustyöhön ilmenee lämpöjännityksiä. Tässä suhteessa materiaali muuttuu hauraaksi ja vaikutuksen vaikutus voi puhjeta. Tämän tekemiseksi hitsauksen jälkeen tuote on lämmitettävä uudelleen. Mitä periaatteessa on tehty. Vain täällä lämpötilan vaikutus olisi yhteinen kaikille pisteille. Tällaisen laajamittaisen lämmityksen tarjoaminen on mahdotonta.

Myös hitsaus vaatii erikoislaitteita ja ammattitaitoisia työntekijöitä. Hitsauskoneet ovat melko raskaita ja energiaintensiivisiä. Kulut eivät ole pelkästään sähkön vaan myös elektrodien ostamisessa ja hitsaajan suojauksessa.

Kun asennus on päällekkäin, on noudatettava SNiP: n sääntöjä vahvistamiseksi. Se määrittää selvästi tiettyjen halkaisijoiden tangon leikkauspituudet. Päällekkäiset liitokset voivat olla kiinni hitsaamalla tai neulomalla tai kiinnittämällä ilman lisäaineita. Ilman liitäntää lujittavat sauvat voidaan asettaa halkaisijaltaan enintään 25 mm. Itse tekniikkaa voidaan käyttää vahvistamattomien halkaisijoiden kanssa, joiden korkeus on enintään 36 mm. Lisähuomautuksia varten ei ole tehty asianmukaisia ​​laskelmia, joten tulos voi olla epäselvä.

Luotettavien tuotteiden sijaintia päästä päähän ei voida hyväksyä:

 • vastuullisissa rakenteissa;
 • paikoissa, joissa on suuri stressikonsentraatio;
 • pistekuormituspisteissä.

Neulomalla vahvistukseen käytetään pienihalkaisijalkaa, muovista nauhaa tai erikoismuotoisia kehyksiä. Oikean materiaalin valinta edellyttää, että perämies tuntee valun tekniikan ja tuotteen jatkotyöt. Neulomiseen sopivat neulonta-aseet. Mutta useammin tämä prosessi tehdään manuaalisesti.

DIY neulomalla palkki

 • millimetrin langan halkaisija;
 • pihdit;
 • koukku pitoon.

On parempi tehdä neulomalla tiukat käsineet tai käsineet. Muutoin voit satuttaa sormia.

Aloitamme prosessin katkaisemalla noin 30 senttimetrin kappaleen lankaa. On tarpeen taittaa se puoliksi ja kääri se vinottain lujittavien tuotteiden liitoksiin. Langan yhdelle puolelle muodostettu silmukka. Siinä koukun avulla kierretyt päät. Koukku voidaan tehdä itsenäisesti, koska se on taivutettu tarvittavan kulman alla, tiheämpi lanka.

Päänvientien jälkeen kaksi kääriä ja kaksinkertainen silmukka on välttämätöntä pyörittää toisiaan suhteessa toisiinsa. Tässä vaiheessa on tärkeää, ettet liioitele tuotteen kuormitusta. Muussa tapauksessa lanka voi solki ja menettää työkykyään.

Ennen työn aloittamista on tarpeen päättää, miten neulotaan vahvistus perustukselle. Käsityöt voidaan tehdä sekä kehyksen työasennossa että millä tahansa. Myönteisen sijainnin positiivinen puoli on kattavan pääsyn kätevä. Lisäksi työntekijöille suunnattua parempaa suuntausta varten tuote voidaan sijoittaa kuvan osoittamalla tavalla.

Epämiellyttävä tosiasia on siihen liittyvän kehyksen asennus asennusasentoon. Tässä tapauksessa suuret kuormat putoavat liitäntöihin. Jotkin osat saattavat vaurioitua kuljetuksen aikana.

Snip vahvistusmateriaalin parittelu vahvistaminen

Päällekkäiset vahvikkeet sidottuna

Betonin lujittamisen yhteydessä yksi tavallisimmista vahvistusvaatimuksista on päällekkäinen. Päästöoikeuksien määrää määräytyvät monilla tekijöillä (nivelet, kuormien luonne, jota rakenne ymmärtää, käytetyn betonin tyyppi), mutta useimmissa tapauksissa lanka on olennaisen tärkeä.

Päällekkäisyyden pituus

Yleensä aallotettu A3 tai muu luokka, joiden poikkileikkaus on enintään 36 mm (harvinaisissa tapauksissa käytetään 40 mm: n sauvoja) valitaan materiaaliksi lujittavien rakenteiden luomiseksi, mikä määrittää päällekkäisyyden pituuden sitomisessa. SNiP: n mukaan näiden arvojen ei pitäisi olla pienempiä kuin:

 • raudoitukseen 6 mm -250 mm;
 • 10 - 300;
 • 12 - 380;
 • 16 - 480;
 • 18 - 580;
 • 22-680;
 • 25 - 760;
 • 28 - 860;
 • 32 - 960;
 • 36 - 1090;
 • 40 - 1580.

Maamme normatiiviset tekniset asiakirjat säätävät päällekkäisyyden keskimääräistä arvoa 50: n halkaisijan sisällä käytetystä raudasta. Ja käytettyjen betonimerkkien mukaan:

 • M300 - 35 halkaisijaltaan;
 • M250 - 40;
 • M200 - vähintään 50 osaa liitetyistä elementeistä.

Vähintään 25 mm: n halkaisijaltaan kiinnitettävät sauvat tunnistavat ruuveilla tai neulomalla (hehkutettu) lanka.

Suositukset päällekkäisiksi vahvistuksiksi

Vahvistustyöt paikoissa, jotka kohdistuvat keskitetysti kuormitukseen sauvoihin ja maksimaalinen rasitus eivät ole sallittuja. Vapaa sauvayhteydet sallitaan vain esijännitetyissä rakenteissa.

Viereisten sauvojen telakointi suoritetaan ajettavassa prosessissa - yli 50% kaikista tangoista ei saa liittää yhteen osaan. Läheisten yhteyksien etäisyys ei saa olla alle 610 mm.

Cross-overlaps on liitetty puristimiin tai neuletiheyteen. Ankkurointipaikoissa rakenne on vahvistettava ylimääräisellä poikittaisella vahvistuksella.

Elementtien päällekkäisyydet on sijoitettava paikkoihin, joissa on minimaalinen vääntömomentti ja taivutusmomentit. Jos tämä on teknisesti mahdotonta, päällekkäisyysarvo asetetaan yhdensuuntaisen vahvistuksen 90 halkaisijan tasolle.

Jotta lujittavien rakenteiden sitomista koskevat säännöt ja määräykset tutkittaisiin tarkemmin, olisi otettava yhteyttä asiaankuuluvaan projektiasiakirjaan. On tärkeää ymmärtää, että sääntöjen tiukka noudattaminen takaa betonituotteiden kestävän ja ongelmattoman käytön.

yhdistämisen vahvistus kellariin

megastroydom.ru/vse-statii/-snip.html Ei ole tarvetta puhua raudoitustyön tärkeydestä, koska viskoosi vahvistusleikkaus. Sunnuntai, marraskuu 24, 16:41 + tarjous.

Ja sulkeminen. Muotoilu. SNiP 3.03.01-87. VIRALLINEN JULKAISU. CH 393-78 "Asennus- ja kiinnitysohjeet

Ensinnäkin on syytä kiinnittää huomiota siihen, että ensimmäistä elektrodia ei saa keittää keittimen alle, mutta se tulisi neuloa. Kun elektrodi on kosketuksissa, metalli muuttuu hauraaksi, mikä voi aiheuttaa myös pienen kuormituksen, joka ilmenee hieman perustan kutistumisen myötä, voi aiheuttaa betonirungon halkeilua. Poikkeuksena voidaan katsoa vain erityinen venttiili, joka on suunniteltu hitsaamaan GOSTin mukaan.
Järjestelmä raudoituksen oikean kulman vahvistamiseksi
Kolmanneksi, huolimatta tietystä monimutkaisuudesta, on varmistettava, että ylemmän vaakarivin sidos sisäpihdeihin kiinnitetään. Jotkut tekevät korjaamattoman virheen, eivätkä kiinnittävät ylärajaa puristimissa. Käsin valettaessa tätä vikaa voidaan pitää merkityksettömänä, mutta valettaessa betoni- pumppua käyttäen paineen alla vahvistus pyrkii liikkumaan erilleen ja kiinnitysjohto, joka ei ole kiinnitetty kiinnittimiin, ei kykene kestämään tällaista kuormaa.

Vahvikkeen asennus ja neulonta yksittäisistä sauvoista (d = 12 ¸ 18 mm). 4 SNiP 12-03-2001 Työturvallisuus rakentamisessa. Osa 1. Yleiset vaatimukset.

G-muotoisen elementin kiinnitysalustan vahvistus
Oikeanlaisen parittelun tulosta voidaan pitää laitetta, jossa on jäykkä avaruuskehys, joka helposti kestää ihmisen painoa. Jotta runkorakenne pystyy hoitamaan sille kuuluvat tehtävät, palkkien halkaisija ja kierteiden määrä on järjestettävä laskelman mukaan, joka ottaa huomioon paitsi itse rakenteen painon myös maaperän geologian ja jopa sen aiheuttaman kuormitusmuutoksen. Vahvistus tulee sijoittaa betonirunkoon niin, että etäisyys pinnasta ei ylitä 4-5 cm.

Gosstroy Neuvostoliiton. Rakennuskoodit ja -määräykset. SNiP 3.06.04-91. Sillat ja putket. 4.4. Siinä tapauksessa, että hankkeessa säädetään vahvistuskoteloiden manuaalinen sidonta ja

Viime aikoina lasikuituvahviste on laajalle levinnyt, mikä on helppo leikata ja taipua. Tällaiset liittimet ovat paljon kevyempiä kuin teräs ja pienet mitat (voidaan kiertyä käämiksi) mahdollistavat sen toimittamisen rakennustyömaalle ilman erityisiä laitteita.
Kuitenkin, sinun ei pidä unohtaa, että vahvistaminen voi suorittaa päätehtäviään vasta esikiristyksen jälkeen, mikä on saavutettavissa vain laattaperustusten avulla. Korkealaatuisten raudoitussäleiden lujittamiseksi sinun on käytettävä perinteistä terästä oikein sidottua vaaditun halkaisijan vahvistusta.
Komposiittiliittimet. Rakennuskoodit ja määräykset, SNIP. - vahvistusköydet halkaisijaltaan 6-15 mm

Samanaikaisesti poikittaisen raudoituksen rakenteen tulisi antaa kiinnitys 1-5, SNiP II-23-81 * (teräsvahvistuksella) ja tämä osa.


Koska se on oikein ja mitä SNIP sanoo, ehdotan tänään ajatella... Neulominen vahvistamisesta. Sitten tietenkin he käyttävät yhdistämismenetelmää.

Viskoottinen vahvistus perustuksille ja kulmien vahvistamismenetelmille SNiP 7.3.7 säätää poikittaisen raudoituksen nousua.


SNiP 52-01-2003: 7.3.4 Vahvistuspalkkien välinen vähimmäisetäisyys valossa on otettava riippuen raudan halkaisusta, suuren

Päällekkäisten liitososien liitosten on oltava yhtä kuin ohituksen pituus, jonka arvo ilmoitetaan SniP 52-01-2003: ssä.


Vahvistustankojen ristinmuotoiset päällekkäisyydet on yhdistetty viskoosilla hehkutetulla langalla, muovisuojilla [SNiP 3.03.01-87: n 2.102 kohta]

rakenteiden säteily SNiP 2.01.01-82 mukaisessa ilmastollisessa suuralueella IVA 8. Rakenteiden esipuristusvaihe: a)


Venttiilien sitomiseen liittyvä työ alkaa. On muistettava, että SNIP: n päällekkäisyydet pitkittäisliitoksilla varustetuilla tankoilla on oltava vähintään 30 halkaisijaltaan,

Viskoosinen ristikko, toisin kuin ristikkohitsaus, ei muuta metallirakennetta. Tätä sääntelee SNiP. Kiinnitä vahvistus toisiinsa neulomalla 7. kesäkuuta


Neulomisvarusteet. Rakennuskoodit. Säätiö on monoliittinen laatta tyynyn alla olevan nauhan 30 X 50 ympärillä.

Vahvistustyöt: päävaiheet ja niiden ominaisuudet

Vahvistustöiden yhteydessä toteutetaan joukko toimenpiteitä, jotka koostuvat: valmistuksen, asennuksen tai asentamisen laitteiden osien ja tuotteiden betonityöpaikoilla. Lujitustöiden tekniikka sisältää kolme vaihetta:

 • valmistelutoimet;
 • vahvistuselementtien liittäminen # 8212; verkkojen, kehysten ja muiden tuotteiden luominen;
 • asennusten ja valmiiden tuotteiden asennus rakennustyömaalla.

Vahvistustöissä noudatetaan turvaohjeita. Tärkeimmät virheet voidaan välttää palkkaamalla päteviä ja vastuullisia työntekijöitä, laatimalla asianmukainen alue ja noudattaen mekanismien vuorovaikutuksen sääntöjä ja vaatimuksia. Vahvistustöiden tekninen kartta, joka säätelee turvallisuussääntöjä sivustolla, auttaa myös ehkäisemään työtapaturmia.

Lataa näyte vahvistuskohteiden lokista tällä linkillä (avautuu uudessa välilehdessä).

Teräsvahvistusvaatimukset

On hankittava vahvistus hankespesifikaation mukaisesti, jossa luetellaan merkinnät, halkaisijat ja tarvittavien elementtien paino. Kaikkiin tuotteisiin on liitettävä laatustodistukset.

Työstettäväksi tarkoitettu teräsrakenne tarkistetaan seuraavien vaatimusten noudattamiseksi:

 • sen pitäisi olla vapaa nipuista;
 • vahvistuselementtien pinta, mukaan lukien jäykisteet, eivät saa sisältää vikoja, kuoreita, halkeamia tai halkeamia, ruoste ei kuulu hylkäämisominaisuuksiin;
 • On tarpeen vastata täysin langan ja tangojen poikkileikkauksen muotoa ja kokoa suunnitteluarvojen kanssa.

Armouria ennen käyttöä tulisi tarkistaa, jotta se voisi muodostaa muodon. Yksinkertaisin testi on tangojen taivutus 180 o C: n lämpötilassa ilman lämmitystä. Terästä pidetään testin lävitse, jos ulkopuolelle ei ole muodostunut halkeamia.

Vahvistustöiden valmisteluvaihe betonisoinnin aikana

Lujitustöiden tuotannon alkuvaihe muodostuu joukosta toimintoja, joiden oikea ja huolellinen suorituskyky määrittelee suuressa määrin rakenteilla olevan rakenteen operatiiviset ominaisuudet.

Ennen vahvistuselementtien hankinnan aloittamista on tarpeen määrittää tarkka pituus, jonka vahvistuspalkkien on oltava. Yksityiskohtaiset suunnitellut vahvistuspiirustukset sisältävät kaikki tarvittavat tiedot mittoista.

Betoni- tai vasarapylväät aidalle? Tietenkin ensimmäinen! Lue täältä täydellinen opas betoniteiden aidoille.

Työskentelyhahmojen osalta sauvojen mutkat on esitetty ilman pyöristystä, ja rakenteellisissa olosuhteissa pyöristyksen tulee olla sileä. Yleisimmät taivutussäteet ovat 10-15 sauvan halkaisijaltaan.

Jos teräksisen teräksen merkki vaihdettiin, noudatetaan seuraavia sääntöjä. Lujitteen lasketun poikkipinta-alan tulisi muuttua käänteisesti suhteessa siihen, että tosiasiallisesti käytetyn teräksen suunnitteluvastusta muutetaan ennustettuun.

Kun vaihdetaan sauvan poikkileikkauksen halkaisijaa samalla, kun säilytetään teräslaatu, lujitustangojen kokonaispinta-alan tulee pysyä ennallaan.

Valmistelutyö sisältää seuraavat tärkeät toimenpiteet:

 • raudoituksen suoristus, joka on suunniteltu saumojen kaarevuuden korjaamiseksi;
 • vahvistuselementtien puhdistaminen pilaantumisesta, ruosteesta, pintakäsittelystä hitsaukseen;
 • leikkaus # 8212; hankkeen aikana lasketun pituuden hankkimiseksi;
 • taivuta # 8212; raajohtojen, koukkujen, puristimien ja puolikiipujen sekä muiden vahvistuselementtien valmistukseen.

Rakennustyömaalla tehty alustava vahvistus:

 • vahvistuselementtien hyväksyminen;
 • niiden lajittelu;
 • varastointi.

Varastointi on tehtävä erikseen raudoituselementtien tuotemerkin ja koon mukaan. Korroosionkestävien prosessien välttämiseksi metallituotteiden kosketus maaperään ja saostuminen niihin olisi suljettava pois.

Hitsaustyöt vahvistusosien liittämiseen yhteen tuotteeseen

Tuotteen vahvistuselementtien pääasiallinen kytkentä on hitsausta, joka toteutetaan erilaisten laitteiden avulla vahvistustehtäviin.

 • Yhden elektrodikylvyn ydin on lämmön siirtyminen tankoihin, jotka on hitsattu nestemäisen metallin kylpyyn ilman sähkökaarta. Kylpy muodostetaan elektrodin metallista ja tangoista. Tällä menetelmällä horisontaalisten vahvistusosien hitsaukseen ei tarvita päiden lisäleikkausta. Yhden elektrodin kylpyhitsausta käytetään tasaisen raudoituksen A-I liittämiseen ja jaksollisen profiilin A-II ja A-III tankoihin.
 • Usean elektrodin kylpyhitsausta käytetään kaikkien profiilien, joilla on suuret halkaisijat, tangoilla.
 • Vahvistustankojen liitoksen tehokas muunnos on pistoliitos, joka toteutetaan ilman sulatuselektrodien metallia. Tämä automaattinen prosessi on varsin tuottava. Sen tärkein haittapuoli on # 8212; mahdollisuus toteuttaa vain tuotantolaitoksen olosuhteissa, johtuen laitteiden suuresta määrästä ja huomattavasta sähköenergian kulutuksesta.
 • Puoliautomaattisia hitsaustyyppejä käytetään laajalti. # 8212; avoin kaarimatto ja lanka.

Vahvistuksen kytkentä hitsausmenetelmällä johtaa osittaiseen muutokseen teräksen rakenteessa hitsausalalla. Siksi liitokset saattavat tulla heikkovaloiksi vahvistuspalkkeihin. Siksi kokemattoman teknikon hitsaustyön suorittaminen voi johtaa siihen, että ei ole riittävän vahvaa kehystä, joka ei kestä suunniteltuja kuormia.

Vahvistuselementtien mekaanisen liitännän menetelmät

Lujittavan verkon tai kehyksen luominen parittelumenetelmällä ei vaadi erityistä käytännön taitoa ja korkeaa pätevyyttä tämän prosessin suorittavalta työntekijältä.

Vahvistuksen sitomiselementteihin käytetään lankasegmenttejä lämpökäsittelyn jälkeen # 8212; jonka halkaisija on 0,8-1,0 mm, pituus jopa 100 mm. Vahvistuselementtien poikkileikkauksen koon ja neulontuolojen sijainnin mukaan erotetaan yksinkertainen, kulma-, kaksi-, risti-, kaksinkertainen, kuollut.

Armatura päällekkäisyyksissä - SNiP ja niiden perusvaatimukset

Vahvistuksen päällekkäisyys sidoksen aikana (SNiP 52-101-2003) on yksinkertaisin ja samalla aidosti luotettava versio vahvikkeen liitoksesta, joka takaa perustan tai muun betonirakenteen pitkäjänteisen toiminnan.

1 päällekkäiset vahvikkeet paritukseen - SNiP ja niiden tärkeimmät säännökset

Vuoden 2003 saniteettitasot ja -säännöt merkitsevät nykyään kaikkia rakenteita. Näihin kuuluvat mm. Mekaaniset ja hitsatut liitokset sekä kiertymät, jotka suoritetaan ilman hitsausta. Mekaaniset tuotteet valmistetaan kierteitetyillä tai puristetuilla kytkimillä erikoisyksiköiden avulla, hitsaaminen edellyttää hitsausta ja päällekkäisillä liitoksilla voi olla kolme tyyppiä:

 • tangot, joilla on suorat päät kiinnittämällä tai hitsaamalla tangon päällekkäisyyksiä (poikittainen);
 • profiiliprofiilit, joilla on suorat päät;
 • tangot tassuilla, koukkuilla, silmukoilla (niitä kutsutaan taipuiksi).

Ylijäämää suositellaan yhdistämään venttiili, jonka poikkipinta on enintään 40 millimetriä. Asiakirjassa, joka on samanlainen kuin meille kiinnostava SANNORM (ACI 318-05), sallitaan enintään 36 millimetrin levyinen poikkileikkaus. Tämä rajoitus johtuu siitä, että liitoksen luotettavuustestaus suuremmalla halkaisijalla ei ole käytännössä toteutettu, mikä tarkoittaa, että tästä pisteestä ei ole vahvistettuja tietoja.

Ankkuri on kielletty liittämään paikoille, joissa tangot ja niiden käyttöalueet (keskittynyt) maksimoivat. Se on mahdollista suorittaa liitoksessa sekä neulomalla että neulomalla. Jälkimmäisessä tapauksessa johdinta käytetään vahvikkeen liittämiseen. Asiantuntijat neuvovat käyttämään puristusliitoksia tai ruuvauskytkimiä, kun työskentelet yli 25 mm: n poikkileikkauksineen. Tämä johtuu siitä, että tässä tapauksessa:

 • rakenteen turvallisuusaste kasvaa (nivelissä on betoniseoksen määrän rajoittaminen);
 • luottoriskin kustannukset pienenevät (päällekkäisyykset vaativat pääsääntöisesti huomattavia ylimääräisiä vahvistusmenoja - jopa 20-25 prosenttia).

Vahvistuspalkkien välinen etäisyys, joka on yhdistetty päällekkäisyydellä, vaakasuorassa ja pystysuorassa suunnassa on oltava vähintään 25 mm. Tämän edellytyksen noudattaminen mahdollistaa betonin pääsyn helposti kehyksen "syrjäisiin" paikkoihin. Jos venttiilit, joiden poikkileikkaus on yli 25 mm, on suositeltavaa valita määritetyn etäisyyden arvo, joka on sama kuin sauvojen halkaisija. Mutta suurin etäisyys raudoituselementtejä pitkin leveys perustan nauhan pitäisi olla jopa kahdeksan osaa lujitemuotoja.

Tapauksissa, joissa käytetään neulontankoa, tangojen välinen etäisyys on usein yhtä kuin nolla, koska tässä tilanteessa se riippuu yksinomaan profiilin ulkonemien korkeudesta. Tällöin raudoituselementtien välinen suurin etäisyys valitaan siten, että se ei ole korkeampi kuin neljä halkaisijapulttien halkaisijaa. Niiden liitosten parien välillä, jotka sijaitsevat vierekkäin, päällekkäisillä liitoksilla oletetaan olevan vähintään 30 mm (vähintään kaksi halkaisijaltaan olevaa sauvaa).

2 Hitsatun päittäisliitoksen toteutuksen tekniset ominaisuudet

On välttämätöntä jakaa naapurustossa sijaitseviin yhteyksiin sekoitus. Lisäksi siten, että samaan aikaan yhteen osaan on kytketty jopa 50 (enintään) prosentti tangoista.

Lasketun (yhden) osan, joka on määritettävä määrittämään liitosnauvien lukumäärä, ymmärtää alueen, jonka pituus on 130% päällekkäisyyden kokonaispituudesta (mitattuna pitkin sauvoja). Tärkeää on ymmärtää täällä: suunnittelussa vahvistusliitoksia pidetään samassa osassa, jos niiden keskukset sijaitsevat täsmälleen määritellyllä alueella. Pienin etäisyys (pituus) SNiP: n liitosten välillä tulee olla 610 millimetriä.

ACI 318-05 ja Sanormin standardit, joita harkitsemme, neuvoisivat tekemään irrotettavia (eli löysät) bar-liitoksia rakenteissa, joita ei ole esijännitetty. Suositus on melko looginen, koska liitoskohdassa oleva betoni täyttää sauvat kaikilla sivuilla, mikä takaa jokaisen palkin erittäin luotettavan kiinnityksen, jota ei voida saavuttaa kaatamalla viereisen sauvan kanssa kiinnitetyn vahvistuselementin epätäydellinen ympärys neulomalla. Huomaa - sen pituuden päällekkäisyys ei saa olla alle 25 senttimetriä.

Toinen tärkeä terveysvaatimusten sanamuoto on se, että yhdessä osassa (laskettuna) nivelellä voi olla korkeintaan 50 prosenttia perusmetallirakenteeseen upotetuista metallista. Lisäksi sallitaan silmukoiden liittäminen kuvatulla menetelmällä hitsattujen silmien ja yksittäisten vahvistuselementtien kanssa ilman pakollista täyttöä. Mutta tämä lupa on voimassa ainoastaan ​​silloin, kun käytetään lujittamatonta käyttöä (ns. Rakentavaa) tyyppistä vahvistusta.

Jos vahvistus toimii sekä puristuksessa että jännityksessä, 30 cm: n (ja korkeampi) päällekkäisyys on mahdollinen. Useimpien ulkomaiden rakennusasiakirjoissa päällekkäisyys asetetaan 40 vahvistusosan liitoselementtien halkaisijalle. Kotimainen käytäntö, tämä indikaattori on 50 halkaisijaltaan (puhutaan liittimiä luokan A400).

Myös suositeltavan päällekkäisyyden indikaattori riippuu siitä, mitä betoniä käytetään betonin täyttämiseen. Esimerkiksi M300: n seokselle on 35 halkaisija, M250 - 40 halkaisija, M200 - 50. Mutta liittimien A-II ja A-I osalta limitys valitaan aina 40 halkaisijaltaan. On totta, että on tärkeää ymmärtää, että kaikki nämä lausunnot ovat totta lasketuille indikaattoreille. Käytännössä todelliset (ei vähimmäisvaatimukset) päällekkäisyydet ovat yleensä useita kertoja suurempia.

3 Venttiilit ovat päällekkäisiä - todellisia arvoja

Tangojen päällekkäisyyksien pituus ankkuroitumisen yhteydessä vahvistetaan keskittymällä siihen seikkaan, että lujarakenteeseen vaikuttava voima koetaan metallisten elementtien resistanssien voimilla ja betonin ja raudoituksen voimilla, joita havaitaan koko liitoksen koko pituudelta. SNiP päällekkäisillä vahvikkeilla, kun ne sitovat, antaa seuraavat suositellut arvot päällekkäisyyden pituudesta (kaikki arvot ovat millimetreinä):

 • 1090 vahvistusosalle 36;
 • 960 32: lle;
 • 860 28: lle;
 • 760 25: lle;
 • 680 22: lle;
 • 580 18: lle;
 • 480 16: lle;
 • 380, 12;
 • 300 10 mm: n palkkeihin.

Saniteettitasot sisältävät myös taulukoita, joissa suositellaan päällekkäisen pituuden ankkurointia eri betonilaatuille puristus- ja jännitystyöhön käytettävien vahvistuselementtien osalta. Näiden taulukoiden mukaan M450-betonien vähimmäisliitoksen pituus A400-tangon osalla on 6 millimetriä ja vastaa 20 senttimetriä. Mutta M250: n betoniseoksesta ja 40 mm: n poikkileikkaukseltaan tangosta pituusindikaattori on jo 158 cm.

Lisää muutamia tärkeitä SNiP-pisteitä, joita käsiteltiin tässä artikkelissa:

 • rakennuksen ankkuroitumispaikassa päällekkäisyydellä on asennettava poikittainen lisävahvistus (tämä edellytys on pakollinen);
 • viereisten palkkien ankkurointi on sallittua alle 61 senttimetriä;
 • ristinmuotoiset päällekkäisyydet olisi yhdistettävä muovimateriaaleista tai hehkutetulla viskoosilangalla oleviin kiinnikkeisiin tai kiinnittimiin.

Kytkevän vahvistuksen päällekkäisyydestä

Vahva ja kestävä pohja on vahvistettu pohja. Mutta vahvistaminen on operaatio, joka vaatii tarkkuutta, ja neulomalla lujitustangot, joissa on päällekkäisyys tai päittäisliitos, edellyttää sauvojen pituuden tuntemista. Vahvistustankojen ylimääräiset senttimetrit voivat vääristää pohjaa sovitetuilla lateraalisilla kuormilla, rikkoa sen eheyttä ja yleistä luotettavuutta. Ja päinvastoin - lujittavan korin oikea asennus mahdollistaa betoniteräksen luistamisen ja halkeilun välttämisen, lisää säätiön käyttöikää ja luotettavuutta. Tieto teknisistä ominaisuuksista, tapojen pituuden laskentamenetelmistä, kiinnitysliitoksista ja vaatimuksista auttaa rakentamisessa useammin kuin kerran.

Toimiva päällekkäinen vahvistus

Sääntelyn perusta ja yhteystyypit

Vaatimukset snip 52-101-2003 edellyttävät jäykkyysolosuhteiden saavuttamista vahvistuspalkkien mekaanisille ja hitsatuille liitoksille sekä saumojen liitosten päällekkäisyydelle. Lujitustangojen mekaaniset liitokset ovat kierteitettyjä ja puristettuja kiinnikkeitä. Ei vain venäläistä SNIPiä ja GOSTia, joita sovelletaan rakennustöihin, materiaaleihin ja työkaluihin - maailman standardointi ACI 318-05 hyväksyy standardin sauvan poikkileikkauksen sitomalla ≤ 36 mm, kun taas Venäjän markkinoiden sisäinen dokumentaatio mahdollistaa sauvan poikkipinnan lisäämisen 40 millimetriin. Tällainen erimielisyys johtui suurta läpimittaisten venttiilien dokumentoitujen testien puuttumisesta.

Neulomalla vahvistustangot

Vahvistustankojen liittäminen ei ole sallittua paikallisilla alueilla, joilla on ylitettävät sallitut kuormat ja sovelletut jännitteet. Päällystäminen on perinteisesti neulottavaa Armorzhnei pehmeää teräslankaa. Jos perustan lujittamiseen käytetään Ø 25 mm: n vahvistamista, puristusliitosten tai kierreliittimien käyttö on käytännöllisempää ja tehokkaampaa lisäämään itse liitoksen ja koko esineen turvallisuutta. Lisäksi ruuvi- ja puristusliitokset säästävät materiaalia - sauvojen päällekkäisyyksiä, kun neulonta aiheuttaa yli 25%: n ylimääräisen materiaalin kulutuksen. Rakennusnormit ja säännöt nro 52-101-2003 säätelevät rakennuksen perustan lujuusvaatimuksia - pohjalla on oltava kaksi tai useampia irrotettavia raudoitustangon muotoja. Jotta tämä vaatimus toteutuisi käytännössä, oksojen päällekkäisyys suoritetaan seuraavissa tyypeissä:

 1. Limitysliitos ilman hitsaussaumaa;
 2. Liitos hitsaamalla, kierteillä tai puristamalla.
Päällekkäiset liitokset ilman hitsausta

Yhdistettä ilman hitsausta käytetään useimmiten yksittäisissä rakenteissa johtuen menetelmän saatavuudesta ja alhaisista kustannuksista. Edullinen ja halpa liitin kehyksen kiinnittämiseen - luokka A400 AIII. ACI: n ja SNiP: n mukaan ei saa laittaa päällekkäisiä vahvikkeita äärimmäisissä kuormituspaikoissa eikä suurilla jännitteillä vahvistamiseen.

Haarniskojen liittäminen hitsaamalla

Yksityisen rakentamisen osalta raudoitustangojen hitsaaminen on kallista, koska luokassa suositellaan käytettäväksi hitsattavaa luokan A400C- tai A500C-vahviketta. Kun käytetään teriä ilman "C" -merkkiä merkinnässä, se johtaa voimakkuuden ja korroosionkestävyyteen. A400C - A500C -kaapeli on hitsattava Ø 4-5 mm: n elektrodeilla.

SNiP 3.06.04-91 sivu 2 A

4. ASENNUS- JA KONKRETTIMET

4.1. Vahvistus- ja betonityötöissä on noudatettava SNiP 3.03.01-87: n, SNiP 3.09.01-85: n vaatimuksia ja näitä standardeja.

4.2. Suurten lujuuslujittimien suoristamisen tapahtuessa oikaisun jälkeen on suoritettava kontrollitestejä.

4.3. Voimakas lujittavan lanka, köydet ja jännitystangon vahvistaminen, kaarien leikkaaminen rumpuilla sekä hitsaustyön suorittaminen esijännitetyn raudan välittömässä läheisyydessä suojaamatta sitä korotetun lämpötilan ja kipinöiden vaikutuksilta;.

4.4. Siinä tapauksessa, että hanke tarjoaa lujitushäkkien manuaalisen sidonnan ja virran, kokoonpanohitsauksen käyttö ei ole sallittua.

4.5. GOST 7348-81 *: n ja GOST 13840-68 *: n mukaisesti toimitetut voimakkaat lanka-, teräs- ja vahvistusköydet sekä niiden vahvistuselementit tulee säilyttää erityisissä säiliöissä tai suljetuissa, kuivissa ilmastoiduissa huoneissa ilman suhteellisessa kosteudessa ilman johtimen korroosiota.

Vahvistuspusseja ei saa siirtää ilman laitteita, jotka suojaavat niitä teräksiltä, ​​vahingoittumiselta ja saastumiselta.

Teräsbetonia ja valmiita raudoituselementtejä on kuljetettava keinoin, joissa ei oteta huomioon viivästyksiä, likaa, suoloja ja happoja.

4.6. Ennen niiden kiinnittämistä vahvistuselementteihin ankkurointi on puhdistettava perusteellisesti säilöntärasvan, lian ja ruosteen aiheuttamasta vahingoittumisesta ja kartiomaisten tulpojen (kiilojen) rasvanpoisto ennen ankkurin lohkojen painamista, jotta saadaan puhdas, kuiva pinta.

4.7. Ennen asennusta kaikki valmiiksi esijännitetyt raudoitukset vahvistetaan säädöllä.

Esijännitetyn raudoituksen asennuksen aikana on kiellettyä hitsata (tarttua) jakovahvistusta, kiinnittimiä ja kiinnittimiä sekä kiinnittää muottiin, laitteisiin jne.

Välittömästi ennen esijännitetyn vahvistuselementin asentamista kanavat on puhdistettava vedestä ja lianpuhalluksesta paineilmalla.

Betoniin kiristetyt liittimet on asennettava välittömästi ennen jännitystä niin, ettei niiden korroosiota ole mahdollista. Vedettäessä vahvistus kanavien läpi, on ryhdyttävä toimenpiteisiin sen vahingoittumisen estämiseksi.

4.8. Kaikki esivalmistetut ja monoliittiset rakenteet (lukuun ottamatta valmisteluasiakirjoissa mainittuja tapauksia) on asennettava ennen niiden betonointia; Tutkimuksen ja hyväksynnän tulokset olisi laadittava piilotyöllä.

4.9. Rakennuksen lujituksen jännityksen jono olisi määriteltävä hankkeessa.

Jokaisen vahvistuselementin tai elementtiryhmän jännityksen tulokset niiden samanaikaisella jännityksellä on kirjattava työlokiin.

4.10. Kun kiristys on tehty betonirakenteessa, on noudatettava seuraavia vaatimuksia:

a) betonirakenteen ja nivelen lujuus ei saa olla alhaisempi kuin tässä vaiheessa vahvistettu hanke, josta on osoituksena rikkomattomia testejä tai valvontanäytteiden testausta; Ennen jännityksen aloittamista on tarpeen tarkistaa rakenteen todellisten mittojen vaatimustenmukaisuus suunnittelun kanssa ja varmistaa, että niissä ei ole nieluja, halkeamia tai muita vioituksia, jotka heikentävät betonirakennetta.

b) puristettavan rakenteen pitäisi olla projektissa ilmoitetuissa paikoissa, ja tukirakenteilla olisi oltava vapaus liikkua;

c) ankkurit ja liittimet on keskitettävä suhteessa esijännityksen vahvistusakseliin ja säilytettävä tämä asento kiristysjakson aikana;

d) Jännitetyt raudoitukset tulee injektoida, koteloitua tai päällystää korroosion omaavilla koostumuksilla, jotka hankkeen edellyttämä aika korjata niiden ajaksi.

4.11. Kun kiristysraudoitus kiinnittyy, on välttämätöntä:

a) esivalitse varovahvistus; kiristää niitä 20%: n voimalla jännityksen aikana ja kiinnittää ne kiristettynä;

b) valvoa lujitemuodon asennon kuntoa ja ylläpitoa sekä viivästyksiä tai muita pitolaitteita taivutuksen paikoissa;

c) kompensoida jännityksen vähentymistä vahvistuselementeissä kiristettynä ensin kiristämällä tai sen jälkeen tiukentamalla osa vahvistuselementteistä;

d) ei sallita jännitehäviöitä esijännitysvahvistuksessa (johtuen jännitetyn raudan ja betonin välisestä lämpötilaeroista kovettumisen aikana) hankkeen määritelmien lisäksi ja tyypillisten rakenteiden ollessa yli 60 MPa (600 kgf / cm2). ja vakiomallit yli 60 MPa (600

4.12. Vahvistimen jännitysvoimat pysäkeistä betonirakenteeseen olisi siirrettävä, kun betoni saavuttaa voimaa, joka ei ole pienempi kuin projektissa määritelty. On noudatettava seuraavia vaatimuksia:

a) Rakennetta on tuettava hankkeen toteuttamissa paikoissa, sillä on oltava liikkumavapaus eikä sille saa kohdistua kuormia, joita hanke ei edellytä, mukaan lukien kuorman pysähtymisestä aiheutuva kuormitus;

b) rakenteiden puristaminen olisi tehtävä sujuvasti; yksittäisten lujittavien elementtien järjestys ja jakso on oltava hankkeen mukaisia;

c) ennen armatuksen leikkaamista kaasupolttimella: armo on puhdistettava betonista ja rakenteen päästä pysäkkiin; Rebar-leikkausvyöhyke - kuumenee punaiseen lämpöön (jonka jälkeen tehdään leikkaus). Liitososien leikkaaminen sähköhitsauksella on kielletty.

4.13. Esijännityksen vahvistuselementtien ulkoiset ankkurointilaitteet olisi peitettävä kerroksella, joka on vähintään päärakenteen suojakerroksen paksuus.

4.14. Tangon asentamisen sähkötermisen menetelmän kireys on suoritettava hankkeen vaatimusten mukaisesti kokoluokan osana kehitetyn teknisen kartan mukaisesti.

4.15. Kuormittamattoman vahvikkeen liitosten laadun hallinta on osoitettava niiden luokkaan nähden, mikä on osoitettu rakenteen suunnittelussa.

Hankkeessa luodaan määräysvalta (tuhoava tai tuhoamaton).

Rikkoutumattomassa menetelmässä 100% ensimmäisen luokan hitsattuja liitoksia hallitaan, 50% - toinen ja 15% - kolmas.

Tuhoisalla säätömenetelmällä projekti säätelee koekappaleiden lukumäärää riippuen hallittujen liitosten luokasta.

4.16. Vahvistustöiden tuotannossa ja tarkastuksen aikana tehtävien sääntelyvaatimusten sekä valvonnan määrä, menetelmät tai menetelmät on esitetty taulukossa. 3.

Betonimassan asettaminen

4.17. Betoniseoksen valmistamiseksi ja kuljettamiseksi tulee noudattaa GOST 7473-85 * -standardia. Tässä tapauksessa betoniseos valmistetaan pakko-sekoittimissa; Betoniseosten valmistus on sallittua 5 cm: n tai enemmän liikkuvilla painovoimakoneilla (vapaasti laskeutuva).

Tekniset vaatimukset

Menetelmä tai menetelmä

1. Lujitteisten lujitemuovien, lujitusten ja teräsköysien varastoinnin kesto sisätiloissa tai erikoisastioissa on enintään yksi vuosi. Sallittu ilman suhteellinen kosteus - enintään 65%

100% vahva lujittava teräs

2. Sallitut poikkeamat projektista, mm:

neulottujen vahvikehäkkien ja -verkkojen kokonaismitat:

telineisiin, palkkeihin, laattoihin ja kaareihin ± 10

Mittaus (mittanauha)

yksittäisten sauvien tai vahvistusrivien väliset etäisyydet, kun ne on vahvistettu useissa korkeuksissa:

rakenteissa, joiden paksuus on yli 1 m ja perustukset ± 20

palloissa, kaarteissa sekä levyissä, joiden paksuus on mm:

100-300 ± 5

etäisyys puristustelojen ja telineiden välillä sekä vahvistuskoteloiden välillä ± 10

etäisyys jakotankoista samassa rivissä ± 25

kiinnittimien sijainti suhteessa suunnitteluakseliin (pystysuora, vaakasuora tai kalteva) ± 15

3. Sallitut poikkeamat esijännityksen vahvistamisen, asennuksen ja jännityksen aikana suunnitteluarvojen mukaan:

lujittavan elementin päissä keskenään vastakkaisten päiden keskinäinen sekoitus, joka on 0,5 mm jokaisen palkin pituuden 10 metrin välein

Jokainen vahvistus

Ja mittaamalla (tarkista mallipohja)

vahvuisten johtojen ankkurointipäiden erotus - ei alempi kuin GOST 7348-81 *

6 kontrollinäytettä ennen työn aloittamista. Toistetut testit 10 tuhansien pään purkamisen jälkeen, kun kyseessä on lyöntien matriisi korvaaminen ja laitteiden korjaus pään laskeutumiseen

Mittaaminen (repäisykoe)

koko ankkuripäissä ± 0,2 mm

Mittaus (mittaus jarrusatalla)

4. Poikkeamat, mm, kahden jännitteisen elementin säädellyssä pituudessa:

Jokainen atour elementti

Mittaaminen (mittanauha asennettaessa seisokkeihin tai erityiseen telineeseen)

5. Poikkeamat köysien, sauvien ja muiden esijännitysvahvisteiden välisistä etäisyyksistä, mm:

Suunnittelumatka enintään 60 mm ± 5 valossa

Jokainen ohje

sama 60 mm ± 10

6. Poikkeukset sisäisten ankkurien rakenteellisesta asennosta, kun lujittavat elementit ja köydet kiristetään pysäyttimillä, mm:

lähimpänä palkkien päitä loppupään 40 suuntaan

Jokainen vahvistus

Mittaus (mittanauha)

sama keskelle 60

muut ankkurit molemmin puolin 200

(vähintään 100 mm: n ankkureiden välissä)

7. Lujittavan elementin säädetyn pituuden L sallittu poikkeama (pinnoitettujen ankkureiden ja ankkuroitujen päiden sisäisten tasojen välinen etäisyys) on + 0,001 ± 50 °; - 40 mm

Mittaus (mittaus, kun se on asennettu pysähdyksiin tai erityiseen telineeseen)

8. Tuki- (työntöpintojen) pintojen vinoutuminen paikoissa, joissa kiinnitys- ja ankkurit on asennettu, on enintään 1: 100

Kerran kuukaudessa, kun vedät pysäkit ja kussakin solmussa, kun vedät betonia

Mittaus (tarkista neliö ja koetin tarkistetulla pohjalla)

9. Vahvistimen kiristysjännitteen asennon tarkkuus suhteessa tuloksena olevaan voima ± 10 mm

Jokainen asennusliitin

Ja mittaus (mittaus hallitsijalta)

10. Pre-kutoa 30 min: n teräsköysiä laittomasti tai kaksinkertaisella ja suljetulla teräsköydellä 10% korkeammalla kuin säädetty kiristysvoima

Mittaus (jännityksen mittaus taajuusmittarilla tai muulla dynamometrillä)

11. Vahvistusjännityksen sallitut poikkeamat nippujen avulla (hallittu ponnistus),%:

yksittäisissä vahvistuselementeissä, köysien, tankoissa ja langoissa jännittyneinä:

vuorotellen ± 5

Jokainen vahvistus

Mittaus (tarkista manometri ja pakokaasu)

20% ryhmän vahvistavista elementeistä

yhteensä kaikille lujittavalle elementille, köysiä, sauvoja ja johdot yhteen ryhmään ± 5

12. Poistoarvojen poikkeamat suunnittelusta,%:

yksittäisissä vahvistuselementeissä, köysissä, sauvoissa ja johtoissa ± 15

Jokainen vahvistus

Ja mittaus (mittaus hallitsijalta)

yhtenä ryhmänä vahvistuselementtejä, köysien, tangojen ja johtojen elementit ± 10

13. Lujitteen elastisen venymän mittaamisen tarkkuus jännityksen aikana, mm:

Jokainen vahvistuselementti

Ja mittaaminen (asianmukaisen tarkkuuden mittaustyökalu)

risti (kiinnikkeet) 0.1

14. Ennen kaikkien kitkojen ja ankkureiden aiheuttaman kitkan aiheuttamien jännitysvoimien kokonaishäviöiden%:

pr ja ankkurikiinnitysjohdot, joissa on höyhenpäät ja tukipilareet 5 *

Ainoastaan ​​määritettäessä säädettyä työtä

Mittaus (tarkistus mittarilla ja pakokaasulla taajuusmittarilla tai muulla dynamometrillä)

kartiomaisilla ankkureilla 10 *

15. Ennen injektointivälineiden vahvistamista edeltävien käynnistysjaksoja ilman erityistä suojausta (keskimääräinen päivittäinen suhteellinen kosteus on yli 75%), päivää **:

30 - rinnakkaisjohdot

Kaikki vahvistuselementit

Rekisteröinti (tarkista noudattamisen määräajat)

30 - sauvoista (IVK-luokat lämpökovettuvana vahvistamisena, At VCK, At VIK)

* Arvo olisi määritettävä empiirisesti.

** Ilmoitetun ajanjakson yläpuolelta on toteutettava erityisiä toimenpiteitä venttiilien tilapäiseen suojaamiseen korroosiolta. Löytää esijännitysvahvistus kanavilla millä tahansa menetelmällä, joka lujittaa korroosiota väliaikaisesti yli 8 kuukauden ajan. ei sallita.

Huomautuksia: 1. Vahvistinelementit, köydet ja vavat, jotka poikkeavat jännitysvoiman voimasta määritettyjen arvojen yli, on kiristettävä tai vaihdettava uudelleen.

2. Suunnitelmassa saa jättää enintään 20 prosenttia työstettyihin kiristysrakenteisiin, joissa on heiluttavia tai ei täysin kireitä lankoja, joiden jälkimmäisten määrä on enintään 5 prosenttia vahvistuselementin kokonaismäärästä.

3. Vahvistimen elastisen venymän määrittämisen yhteydessä esijännitysvoima, joka vastaa 20% ohjatusta jännitteestä, otetaan ehtona nollaksi.

Sementti-hiekkaliuokset tulisi valmistaa laastin sekoittimissa. Sementti-hiekkaviilut valmistetaan betonisekoittajien sekoittamisessa.

4.18. Lisäaineliuoksia tulee syöttää sekoittimeen samanaikaisesti sekoitusveden kanssa. Tiivistetyt lisäaineet on valmisteltava hyvin etukäteen. Monimutkaisia ​​lisäaineita on sekoitettava suoraan per pillereitä kaatamalla betoni- sekoittimeen tai mitattaessa erikseen.

4.19. Kun valmistetaan betoniseoksia ilmanvaihdon lisäaineiden kanssa, sekoittamisen kesto on tiukasti säädettävä. Samalla on tarpeen seurata järjestelmällisesti betoniseoksen ilmapitoisuutta.

4.20. Säiliöt, joissa betoniseos kuljetetaan, on puhdistettava ja huuhdeltava jokaisen siirron jälkeen ja ennen pitkää (yli 30 min) kuljetuksen keskeytyksiä.

4.21. Betonielementti on asetettava CPD: n mukaisesti. Tällöin betoniseos asetetaan muotoon tai muottiin, jossa on vaakasuorat kerrokset ilman teknisiä taukoja, joiden suunta suuntautuu yhteen suuntaan kaikissa kerroksissa. Betonirakenteella on merkittäviä poikkileikkausosia, joten betoniseoksen saa levittää ja kompakti kaltevilla kerroksilla muodostaen vaakasuoran osan 1,5 - 2 m pitkäksi joka kerroksessa. Kaltevuuden kulma betonikerroksen pinnan horisontille ennen tiivistymistä ei saa ylittää 30 °. Kun betoniseos on asetettu ja jaettu pino- tun kerroksen koko alueelle, tiivistys alkaa etenemisosasta.

4.22. Betoniyhdistettä voidaan toimittaa betonipumppuilla tai pneumaattisilla päästöyksiköillä kaikentyyppisille rakenteille vähintään 6 m 3 / h betonin teholla sekä ahtaissa olosuhteissa ja muissa paikoissa, joita ei voida käyttää muilla mekanisointivälineillä.

4.23. Ennen kunkin pinottavan kerroksen tiivistymisen aloittamista betoniseoksen tulisi olla tasaisesti levitetty koko betonirakenteen koko poikkileikkausaluetta kohti. Yksittäisten ulkonemien korkeus betonimassan pinnan yleisen tason yläpuolella ennen tiivistymistä ei saa olla yli 10 cm. Värähtelijän käyttö on kiellettyä jakaa ja tasata muottipesään asetetun betonikerroksen pinottavalle kerrokselle. Kondensoidaan betoniseos levitetyssä kerroksessa vasta levytyksen ja tasoituksen päättymisen jälkeen betonialueella.

4.24. Betoniseosta, joka on menettänyt halutun työstettävyyden asettamisen asennushetkellä, ei voida syöttää betonirakenteeseen. Betonielementin työstettävyyttä ei saa palauttaa lisäämällä vettä asennuspaikalla.

4.25. Seuraava betonikerros tulisi asettaa ennen kuin betoni alkaa asettaa edelliseen kerrokseen. Jos betonirakennuksen rikkoutuminen on ylittänyt betonin alkavan sen asetetun kerroksen asettamisen (betoni on menettänyt kykynsä tiksotrooppiseen nesteytykseen käytettävissä olevilla tärinän tiivistämiskeinoilla), on välttämätöntä järjestää työ nivel. Tässä tapauksessa betonikerroksessa olevaa betonia on pidettävä voimassa, kunnes saavutetaan lujuus vähintään taulukossa 1 esitetyllä tavalla. 2 SNiP 3.03.01-87 (riippuen sementtikalvon puhdistusmenetelmästä). Laboratorion määrittelee termi betonin uudelleen aloittamiseksi tauon jälkeen.

Työsaumojen sijainti pitäisi yleensä mainita CPD: ssä. Hankkeen erityisten ohjeiden puuttuessa betonikerroksen paksuus on oltava vähintään 25 cm. Työsaumat eivät saa sijaita veden muuttuvassa horisontissa ja aggressiivisella vedellä pestävillä alueilla.

4.26. Kunkin asetetun kerroksen betonisekoitus tai jokaisen värähtelevän kärjen permutaation asema tiivistetään, kunnes se pysäyttää uppoamisen ja ilmestyy pinnalle ja kosketuspisteisiin sementtitavun kiillon kiertämällä.

4.27. Värähteleviä kiskoja, värähteleviä täryttimiä tai täryttimiä voidaan käyttää vain betonirakenteiden tiivistämiseen; kunkin pinnoitetun ja tiivistetyn betonikerroksen paksuus saa olla enintään 25 cm.

Betoni- ja betonirakenteissa pintavärähtelyä voidaan käyttää betonin yläkerroksen kompaktiseen viimeistelyyn ja pinnan viimeistelyyn.

4.28. Tuoreen betonin paljaat pinnat välittömästi betonisoitumisen jälkeen (mukaan lukien munintakatkojen aikana) on suojattava luotettavasti veden haihtumiselta. Myös tuoretta betonia on suojattava sademäärästä. Betonialttiiden pintojen suoja on järjestettävä määräajassa, joka varmistaa vähintään 70 prosentin betonivahvistuksen.

4.29. Konkreettisen sm-prosessin aikana on jatkuvasti seurattava lomakkeiden, muottien ja tukirakenteiden kuntoa. Yksittäisten muottielementtien, rakennustelineiden tai kiinnitysten muodonmuutosten tai siirtymien havaitsemisen yhteydessä on ryhdyttävä välittömiin toimenpiteisiin niiden poistamiseksi ja tarvittaessa lopettamaan työn tässä osassa.

4.30. Taulukossa esitetään tekniset vaatimukset, jotka on suoritettava betonityötuotannon aikana ja jotka on tarkastettava käytön aikana, sekä määrä, menetelmät ja menetelmät. 4.

5. LAITTEEN PERUSTEET JA PERUSTEET

5.1. Säätiöön ja säätiöön liittyvät työt on suoritettava SNiP 3.02.01-87, SNiP 3.03.01-87, tämän osaston ohjeiden ja hankkeen vaatimusten mukaisesti.

5.2. Hyväksyessäsi erilaisia ​​rahavaroja käyttäviä laitteita sinun tulee noudattaa tämän jakson vaatimuksia käyttämällä seuraavia lisäaineita:

a) perustusten, grillageiden, paalun elementtien ja levytarkastusten toteutussuunnitelma, jossa ilmoitetaan niiden poikkeamat suunnitelmassa ja korkeudessa;

6) paalujen, kuorien ja arkkiastioiden, hirsien ja poraus- ja betonointikuoppien tiivistelmät ja lokit porojen poraamiseksi;

c) paalujen dynaamisten testien tulokset (ajettavat ja värähtelevät);

d) paalujen, kuoren tai maaperän staattisten testien tulokset (jos ne on esitetty työasiakirjoissa).

Paalujen ja kuorien upottaminen

5.3. Pilejä on syytä lyödä rakenteen syvyyssuunnitelmaan, jotta saadaan suunnitteluhäiriö, mutta vähintään 0,2 cm: n etäisyydellä iskusta, ja pino- kuori, joka haudataan vibraattoriporakoneella, jonka upotusvoimakkuus on vähintään 5 cm / min. Jos näitä vaatimuksia ei voida täyttää, on pakko heikentää tai asentaa pino jakauman kaivoihin viimeistelyyn suunnittelun vikaantuessa ja kuoret - soveltamaan maaperän pitkää kaivausta veitsen tai tehokkaamman uppopumpun alle.

Hiekkasävyjen etukäteen tapahtuva kehitys on suoritettava 1-2 metrin etäisyydellä vaipan veistä, edellyttäen, että sen ontelossa on ylipainetta, joka on 4-5 metriä korkeampi kuin pinta- tai pohjavesi.